Testovi

Subota, 11.02.2023.

17:00

Pogledajte koliko je izdržljiv Galaxy S23 Ultra VIDEO

Izvor: Bajtbox

Pogledajte koliko je izdržljiv Galaxy S23 Ultra VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Anononimous

pre 1 godinu

prvo, poredis babe i zabe. drugo, kupi android od blizu 1000e pa ti nece stucati. imam oduvek huawei skoro top modele, znaci P20 - P30 - P40 i sad cu uzeti P50 , svi modeli su bili iz PRO serije i nikad stucnuli nisu. najbolje je kad, da tako kazem "neiskusni" krenu da pametuju. dobro da digitron nisi uporedio sa iPhone... a i tu bi bila mrtva trka ko je bolji. ovo si vise napisao jer eto ti MOZES da kupis iPhone
Tacno. Mogu da kupim a ti pukni od muke sto ne mozes. A ti sto si mnogo iskusan i ogromni kompleksas, mani se corava posla i uzivaj u tvom Huawei-u.

NIKI

pre 1 godinu

od nikija za mikija, ako hoces da ti telefon izdrzi dva dana telefoniranja i poruka, onda lepo ubacis telefon u ekonomik rezim, iskljucis dakle sve podatke, wifi, mobilne podatke, blutut i sve ostalo jer ti nista od toga nije bitno, sve se podredi samo tome, i trajace ti baterija za te stvari barem 5 dana.. pozdrav..

zoran

pre 1 godinu

'telefon izašao "neoštećen" iz vode nakon tri minuta, što je zasluga IP68 sertifikata.' a gdje je pola sata na dubini od 1,5 metra ???

daleke jecaju zvezde

pre 1 godinu

@Dom, zg

glupo pitanje - jesu ti 45 punjači samsungovi? ja imam samsungov 45 punjac i s23 ultra sam punio na njemu, nisam doduše obratio pažnju koja je brzina bila.

sto se telefona tiče, prešao sam sa s22 ultra na ovaj, mnogi ovde bi rekli da sam ovca :-) ali ljudi moji, ovaj telefon je popravio bukvalno sve mane prethodnog. baterija fenomenlna zbog.novog cpu, fingerprint savršen, na svim prethodnim je bio neupotrebljiv. igrao sam se juče sa 100x zoom dok sam čekao na aerodromu, snima nestvarne slike. ali za mene licno najveće poboljšanje je nova rugged gadget futrola. sa njom telefon postaje brutalan, naročito za nas sa većim šakama.

neki bi rekli bacanje para, i u pravu su, ali moj rezon je da ako već po ceo dan buljimo u telefone, onda treba da budemo srećni svaki put kad ih uzmemo u ruku.

Dom, zg

pre 1 godinu

Imam S23 Ultra par dana i koristim dva Samsung 45W ultra brza punjača.
Ne puni se ni na jednom.
Na 25 W punjačima koje imam od različitih proizvođača se puni normalno.
Imam i Samsung A72, 2 god star mobitel koji se ultra brzo puni na oba 45W punjača.
Dakle novi 1500 eura S23 Ultra defektan.
Provjerite prije kupnje, ako možete, ja sam naručio online od Samsunga i dobio lijepu brigu.

Harvi Dent ?

pre 1 godinu

Jel to telefon ili ultra skupa cigla? Ja bih zeleo da prvo opravda svoju osnovnu namenu a to je da je sposoban za telefoniranje. Meni posao odradjuje telefonski poziv a ne mahanje s ciglom po setalistu i kaficima. Svaki telefon treba da se upise u zakon a to je da mora da izdrzi baterija 2 puna dana u normalnom koriscenju tj minimum telefoniranju. Ako ne pokriva minimum onda pod presu na reciklazu, zabranjena prodaja. Cao.
(Miki, 12. februar 2023 01:09)

Pa Miki onda ovo nije za tebe. Za tebe posao može da odrađuje i fiksni telefon.

Žurkolomac

pre 1 godinu

Tupava klozetna i čučavac-ekspertna poturice koliko tražiš za detaljno čišćenje wc šolje?
(Istrebljivač vonjevina, 12. februar 2023 10:42)

Gde si Vonjo, klozetarska izbeglice?! Kakva je sitacija sa nemačkom kanalizacijom?

Moram reći

pre 1 godinu

Cenim forum na Tehnopolisu zato što ne neguje navijačke strasti i zbog realnih poznavalaca i ljubitelja tehnike.
Voleo bih da većina i dalje bude tog usmerenja.
Lično, negde sam blizu stava : " Ja već pecam..." , ali se još uvek upecam, pa posle poludim kad pročitam onu čuvenu :" Čestitamo na izboru... ".

navodar

pre 1 godinu

Fantastična sprava, nema šta, ali ima više ALI. Kao što neko reče ovde "ranije sam jedva čekao da izađe nova Nokia" (aludiram na različitost novog modela u odnosu na stari). Lično, ne vidim neku suštinsku razliku u nazad 3-4 modela. Ovo mi je bukvalno kamčenje para. Da je od Note10 iskočio S23 to bi bio bum.
Previše novca, pa čak i za one sa pristojnim primanjem. Realno ne koristimo 30% mogućnosti. Menijedino što znači, zbog profesije, jeste olovka, ostale mogućnosti se preklapaju sa 90% ostalih telefona.

Istrebljivač vonjevina

pre 1 godinu

10 dana…
(tupoglavi turski klozetar, 11. februar 2023 23:26)

Tupava klozetna i čučavac-ekspertna poturice koliko tražiš za detaljno čišćenje wc šolje?

dr.zlocko

pre 1 godinu

@Anononimous: Pa nije baš tako, gotovo svi bi imali da izdvojimo toliki novac da kupimo ovaj tel. ali necemo, Zašto pretplaćivati nesto i plaćati vise nego sto mu je realna cijena .Realno oni bi imali zaradu i da ga prodaju za mnogo manje novca ali su mu digli cijenu baš takvi kao ti sa tom pričom ko ima kupit ce, ja cu kupiti i onda sam faca. Ma prave od naroda ovce kratko receno.

DnK (°~°)

pre 1 godinu

Ovo je u stvari S22 ultra sa:
boljom kamerom
boljom autonomijom baterije
i snapdragon cpu najzad za sva trzista
Eto razlike glavne

Zoran

pre 1 godinu

Ko sto rekoh imam Samsung Note 9 iz 2018 isto premium telefon i odusevljen...na 5 godina mogu da se ponovim.

Ziv bio.
(zzbz, 11. februar 2023 22:40)

Tacno! Savrsen fingerprint sensor.

Hesoyam

pre 1 godinu

Koja je poenta ovog bacakanja telefona i unistavanja necega sto mnogi sanjaju da imaju? Zar nije korisnije pokloniti nekome isti? Svi ovi sto gledaju ovog lika i sto komentarisu, cim prvi put ispuste telegon psovace ga jer ce da im prsne gore nego sto je njemu. Beskorisno bacanje para, nista drugo. Mada, on ce te pare vratiti pregledima.. mi smo kreteni sto ga gledamo.

BonD

pre 1 godinu

Ne mogu da pričam o telefonu koji nisam sevisirao ali način ugradnje delova , izgledaja potpuno isti. Šta opravdava ovu cenu , videće se uskoro ali sve mi se čini, da je marketing u ovom slučaju , uzeo previše maha.
Vidim dole pitanja pa da odgovorim na ona koja znam na brzinu.
- Baterija na svakom premium modelu telefona današnje generacije, ima 700 ciklusa punjenja , dok ne počne nepovratno da opada kapacitet. Za razliku od starijih generacija ,to je i do 200 puta ,veći broj ciklusa.
Dakle ako bateriju punite svaki dan , ona traje gotovo 2 godine , posle koje kapacitet počinje da opada . Zatim imate još dodatnih 350 ciklusa dok baterija ne padne na 70% kapaciteta , što vam daje još oko godinu dana sigurne upotrebe.
Znači baterija na premium telefonima traje tri godine , neko ko ne puni telefon svaki dan , razvuče čak i na 4 godine . Posle toga baterija je zrela za promenu .
Naravno ko je exstrem ili ko ne misli o svom telefonu previše ,bateriju počinje da puni i dva puta dnevno još preostalih 300 ciklusa , sve dok samo kolo na baterji, ne ugasi bateriju nepovratno .

- Delovi sa Ali Ekspresa ili bilo koje slič?e pošte (posebno ekrani) -- "nisu", orginalni delovi, ali su često dobre kopije , koji vrše posao. To su delovi koji u većini slučajeva nemaju "zaštitu čvrsoće " stakla , kao i adekvatnu specifikaciju brzine odziva , oštrine svetla itd - ali vrše posao dobro i potpuno su okej .

plaćena reklama

pre 1 godinu

Test je OK. Telefon solidno čvrst, ALI AKO SE POTAPANJE U VODU, OGREBOTINE I PAD SA VISINE POLOŽAJA RUKU (ŠTO JE JAKO ČEST SLUČAJ) DOGODE BAŠ BAŠ TIM REDOSLEDOM!!!

Neka prvo padne sa visine da pukne staklo, zatim onda da probaju sa ogrebotinama po već oštećenom staklu...
...i za kraj tako oštećen da potope u vodu.
Da li će biti isti rezultat?

Telefon tako lako klizi iz ruke, ali i bez toga, deli vas samo jedan pad da imate razbijeno staklo. Ako ga koristite 3god koja je verovatnoća da će ekran preživeti?

Peđa

pre 1 godinu

Za ovih 1.800 € koliko košta, možeš da kupiš
- veš mašinu
- frižider
- šporet
- TV
- Osrednji laptop
- Usisivač
- brdo "malih kućnih aparata"Č fen, mikser, peglu ...

I uzmeš telefon za dinar, i pričaš isto kao i sa S23

coki

pre 1 godinu

Sasmung juzna koreja
Huawei kina
Ajfon USA
Nokia finska
Siemens italia
Sony ericsson Japan
Honor Kina
Alcatel francuska
Хiaomi kina
Ко је траје друго батерија од huawei, honor и Nokia најбољи дана сати
Кина рекордер свет батерија

lily

pre 1 godinu

Znas sta je najbitnije...sto nemam kredit...legalno zarađujem svoje pare...i mogu sebi da priuštim.

Ko sto rekoh imam Samsung Note 9 iz 2018 isto premium telefon i odusevljen...na 5 godina mogu da se ponovim.

Ziv bio.
(zzbz, 11. februar 2023 22:40)

60 meseci si odvajao 20e za telefon i kao ne stiskas se :D a predstavio si sebe kao da zaradjujes 10k evra mesecno, laganooo :D

mrk

pre 1 godinu

Ima dosta stvari koji mi fale kao kod Android sistema ali ipak ima jednu ogromnu prednost. A to je da ne “stuca” dok radi nekoliko aplilacija u isto vreme. Ima jednu konstantu u radu. Ali to je moj utisak…
(Anononimous, 11. februar 2023 22:51)

prvo, poredis babe i zabe. drugo, kupi android od blizu 1000e pa ti nece stucati. imam oduvek huawei skoro top modele, znaci P20 - P30 - P40 i sad cu uzeti P50 , svi modeli su bili iz PRO serije i nikad stucnuli nisu. najbolje je kad, da tako kazem "neiskusni" krenu da pametuju. dobro da digitron nisi uporedio sa iPhone... a i tu bi bila mrtva trka ko je bolji. ovo si vise napisao jer eto ti MOZES da kupis iPhone

msbravo

pre 1 godinu

al su ga sklopili svaka im cast, trenutno 2 godine ispred svega sto postoji na trzistu, bukvalno!! ko ga uzme miran je 5 godina bez ikakvih problema..
(pa i nije skupo.., 11. februar 2023 18:57) jel si probao huawei mate 50 pro da vidis sta e telefon pa tu. mesta galamis bez veze samsung je nula za huawei u svi aspekti

sampon od koprive

pre 1 godinu

imam galaxy note 20 od pre 3god i platio ga oko €800 mislim. vredan je svakog centa. vec me kosta ispod €1 dnevno, a ucestvuje u mojoj zaradi barem od €50 dnevno. da ne pricamo koliko ucestvuje u zabavi, druzenju, putovanjima itd. najeftiniji moguci proizvod koji sam u zivotu kupio je smart telefon, kad stvarno pogledas koliko ti zivot menja na bolje. jeste, mozes da uzmes slican i za 30centi dnevno ali to je tolko malo opet da se ne treba razmisljati. sada cu da zamenim bateriju samo i da dobijem jos 3god koriscenja. znaci cena mi pada na 50centi dnevno.

Miki

pre 1 godinu

Jel to telefon ili ultra skupa cigla? Ja bih zeleo da prvo opravda svoju osnovnu namenu a to je da je sposoban za telefoniranje. Meni posao odradjuje telefonski poziv a ne mahanje s ciglom po setalistu i kaficima. Svaki telefon treba da se upise u zakon a to je da mora da izdrzi baterija 2 puna dana u normalnom koriscenju tj minimum telefoniranju. Ako ne pokriva minimum onda pod presu na reciklazu, zabranjena prodaja. Cao.

zzbz

pre 1 godinu

@zzbz - Pa stiskaj se buraz kad ne mozes opusteno da ga kupis. Sad se zaduzi kao Jugoslavija ali eto imaces S23 Ultra da se hvalis u kaficu kad izvadis na sto i gledas kako drugi piju kafu, a ti nemas ni za kokice.
(Miki, 11. februar 2023 19:41)

Pricas o meni kao da me poznaješ?

Telefon sam narucio I platicu ga u kesu bez kredita i pretplate. U kafic ne idem...kafu pijem kuci...vise volim i idem u kafanu.

To sto sam rekao da sam se stisnuo..to je zato sto nije regularna nego investiciona potrosnja...I da kupujem auto isto bih rekao...I da registrujem auto isto i da kupujem mikrotalasnu isto... Znas sta je najbitnije...sto nemam kredit...legalno zarađujem svoje pare...i mogu sebi da priuštim.

Ko sto rekoh imam Samsung Note 9 iz 2018 isto premium telefon i odusevljen...na 5 godina mogu da se ponovim.

Ziv bio.

Anononimous

pre 1 godinu

Toliko zajedljivosti oko toga ko sta koristi. Pa sta ako kosta 2000 dolara…. Zbog cega prozivanje ljudi koji koriste iPhone uredjaje? Ljudi imaju novca i kupuju. Ako imas, kupices. Alo nemas, neces i to je to… Evo i ja sam uzeo pre nedelju dana po prvi put iPhone 14 plus. Odlicno radi za razliku od Samsunga A72. Ima dosta stvari koji mi fale kao kod Android sistema ali ipak ima jednu ogromnu prednost. A to je da ne “stuca” dok radi nekoliko aplilacija u isto vreme. Ima jednu konstantu u radu. Ali to je moj utisak…

Maksa

pre 1 godinu

proizvođači svake godine izbacuju nov flagship koji košta 1000e+, a bolji je u odnosu na prošlogodišnji za plafon 10%, što nikako ne opravdava cenu. uvek je bolje kupiti 2 generacije telefona pre aktuelne, jer tek tu dolaze u pristojni cenovni rang a da se ne zakida na razvoju i delovima

pljačka, kao i sve na ovom svetu
(bankar, 11. februar 2023 18:04)

A prošlogodišnji kupiš u tom trenutku za 850-900e i šta tu nije jasno? I te kako opravdava tih 10% razlike. Slabo ti nešto ekonomija za bankara... Kolike kamate dajete u banci da oročim... Možda ti (malo morgen) nabavljaš nov prošlogodišnji za 500 a pre dve godine za 150e pa ti se isplati...

Brzi

pre 1 godinu

Ok procesor ram, kamera...mene brine ekran. imao Note 20 Ultra, sad imam S21 Ultra... i jedan i drugi imaju duhove na ekranu...
(nidzerland, 11. februar 2023 20:11)

Smanji malo osvetljenje ekrana, nisi slep, pa ti se nece desavati "burn in".
Svi koji "napanje" osvetljenje na 100÷ posle nekog vremena imaju taj problem.

Harvi Dent ?

pre 1 godinu

dakle, nastavljaju se sledeće tendencije:
- kad baterija crkne, ne možeš da je zameniš sam nego moraš kod majstora
- nema SD kartice, nego sve moraš da trpaš u internu memoriju, da bi te terali da za par godina moraš da kupiš nov telefon, ne razmišljajući da nekad može da se desi da u nekom području nema interneta, da je u kvaru ili u nedovoljnom protoku i da to što je nešto negde na cloudu ne znači ništa ako tome ne možeš da pristupiš
- nema više sluški od 3.5mm, nego moraš na bluetooth
- uskoro neće biti ni sim kartica, nego će sve biti esim, koja objektivno nema nikakve prednosti u odnosu na klasičnu sim karticu
- proizvođači svake godine izbacuju nov flagship koji košta 1000e+, a bolji je u odnosu na prošlogodišnji za plafon 10%, što nikako ne opravdava cenu. uvek je bolje kupiti 2 generacije telefona pre aktuelne, jer tek tu dolaze u pristojni cenovni rang a da se ne zakida na razvoju i delovima

pljačka, kao i sve na ovom svetu
(bankar, 11. februar 2023 18:04

Au ala lupetaš! Sve ovo što si naveo dovelo je do poboljšanja uređaja. Bateriju ne mozes sam da zameniš kako bi uređaj bio otporan na vodu i prašinu, a u ostalom kada ti baterija dotraje najverovatnije ćeš kupiti nov uređaj a ne novu bateriju.
Nikada nisam razumeo poentu SD kartice na telefonima koji imaju i više nego dovoljno memorije. Onaj prostor koji zauzima slot za karticu ostavlja mesta za veću internu memoriju, a i čini telefon otpornijim na vodu i dust… opet.
Naveo si bežične slušalice kao nešto negativno… ne razumem. Po tebi je bolje baktanje sa dosadnim kablovima? Danas kad je gotovo sve bežično? I opet ostavlja mesta za neke druge stvari i da… pogađaš, bolju zaštitu od vode i dust.
Sve što sam naveo gore važi i za eSIM, valjda si u stanj toliko da ukapiraš.
Svako ko menja telefon jednom godišnje sa njim nešto ozbiljno nije uredu. Ja obično uzimam telefon kada izađe i ne menjam ga dok mu dušu ne izvadim i dok izbacuju software update. Znaci otprilike 4 godine. Posle toga uzimam telefon najnovije generacije koji je 4 generacije ispred predhodnog, što znaci da se razlika baš primećuje.

Maksa

pre 1 godinu

Brend napravi telefon i prodaje ga za koliko oni smatraju da im se uklapa u njihove računice. Ne mora da ga kupi ni onaj koji ima prošlogodišnji model, ni onaj koji ima od pre pet godina, ni onaj što ne koristi smartfon, ni onaj što ne voli OS koji telefon ima, ni onaj kome ne treba ta klasa telefona... Ne znam čemu kuknjava i kritike ljudi po komentarima... koji sigurno neće kupiti ovakav telefon!? A ako bi ga kupili a nemaju uslove treba na drugoj adresi da kukaju i kritikuju. Ako je ikada bilo telefona, modela za biranje da li po ceni ili mogućnostima to je danas.

Brzi

pre 1 godinu

pljačka, kao i sve na ovom svetu
(bankar, 11. februar 2023 18:04) 

Brate bankare, ni ja ni ti ne spadamo u ciljnu grupu kojoj je taj telefon namenjen.
Kada neko "istrese" 1500-2000 eur za telefon podrazumeva se da ne koristi žičane slušalice, već ima neke napucane btooth od bar 100eur.
Baterija ce izdrzati sigurno 2-3 godine, a u medjuvremenu ce dotični sigurno kupiti noviji model i opet iskeširati 2000eur.
Za Esim se slažem ali tako je lakše i operateru i proizvodjacu telefona, smanjuju troškove...
I tako dalje.

Parma

pre 1 godinu

Nidzerland,

Brzi ti je dao odg na najcesci uzrok duhova...
meni se to nikada nije desilo...

Koristim sad note 20 ultra ,ekran na 30% jasna vidljivost uvek,cak i preko dana,svakako ne drzi ga blizu maksimuma

Hahaha

pre 1 godinu

Najbolje je, kad kupiš nov telefon sledi ono: "Čestitamo, izabrali ste...".
Umesto istine: "Budalo, opet smo ti maznuli pare", podla laž da si poznavalac. Da, poznavalac ničega.

milance

pre 1 godinu

Trenutno nosim ajfon 8 plus i ispao mi ke jedno milion puta a 5 puta sam menjao sam displaj porucim sa ali expresa za 1800 din da imam za rezervu i teraj. Poenta price je koliko bi kostala zamena displeja za ovaj samsung?

Miki

pre 1 godinu

@zzbz - Pa stiskaj se buraz kad ne mozes opusteno da ga kupis. Sad se zaduzi kao Jugoslavija ali eto imaces S23 Ultra da se hvalis u kaficu kad izvadis na sto i gledas kako drugi piju kafu, a ti nemas ni za kokice.

Milan

pre 1 godinu

Koristim note 20 ultra i ne vidim nikakvu razliku izmedju njega i s23 ultra. Mislim na razliku bitnu za coveka koji normalno koristi tel. Jaci procesor, meni nebitno, ne igram igrice. Malo bolja kamera i to je nebitno. Ko hoce da slika profi postoje vrhunski fotoaparati kojima ni jedan telefon ne moze prici. Realno ko ima para za bacanje ok. U suprotnom nema svrhe. Padao sam u iskusenje ali stvarno je glupo.

surovo realan

pre 1 godinu

Bas cudno da tel bacis na beton sa metar i nesto i ocekujes da se ne osteti, a on od stakla uradjen. Ako urade od metala, grebe se, ako urade od plastike, nije premium. Nikako ne valja. Ovaj bi ga bacao u wc solju ili sa skele, ubacivao ga u kanalizaciju i ocekuje da se ne osteti nigde. Strasno.. Najbolje ubacite telefon u mesalicu, zamesajte dvoja kolica betona i prospite sa sestog sprata. Ne bi trebalo da se osteti.

zzbz

pre 1 godinu

Ja imam trenutno Samsung Note 9 i prezadovoljan sam....jos uvek radi ko nov. Sada sam se stisnuo I marucio S23 Ultra I jedva cekam da stigne.

Nadam se da ce biti kao stariji Note brat.

pa i nije skupo..

pre 1 godinu

al su ga sklopili svaka im cast, trenutno 2 godine ispred svega sto postoji na trzistu, bukvalno!! ko ga uzme miran je 5 godina bez ikakvih problema..

bankar

pre 1 godinu

dakle, nastavljaju se sledeće tendencije:
- kad baterija crkne, ne možeš da je zameniš sam nego moraš kod majstora
- nema SD kartice, nego sve moraš da trpaš u internu memoriju, da bi te terali da za par godina moraš da kupiš nov telefon, ne razmišljajući da nekad može da se desi da u nekom području nema interneta, da je u kvaru ili u nedovoljnom protoku i da to što je nešto negde na cloudu ne znači ništa ako tome ne možeš da pristupiš
- nema više sluški od 3.5mm, nego moraš na bluetooth
- uskoro neće biti ni sim kartica, nego će sve biti esim, koja objektivno nema nikakve prednosti u odnosu na klasičnu sim karticu
- proizvođači svake godine izbacuju nov flagship koji košta 1000e+, a bolji je u odnosu na prošlogodišnji za plafon 10%, što nikako ne opravdava cenu. uvek je bolje kupiti 2 generacije telefona pre aktuelne, jer tek tu dolaze u pristojni cenovni rang a da se ne zakida na razvoju i delovima

pljačka, kao i sve na ovom svetu

DrKadzija

pre 1 godinu

neka ga daju meni, pa da vide kako će da se pobaša kad iz džepa padne u šaht, wc šolju, beton sa merdevina....s10 plus se slabo pokazao

bankar

pre 1 godinu

dakle, nastavljaju se sledeće tendencije:
- kad baterija crkne, ne možeš da je zameniš sam nego moraš kod majstora
- nema SD kartice, nego sve moraš da trpaš u internu memoriju, da bi te terali da za par godina moraš da kupiš nov telefon, ne razmišljajući da nekad može da se desi da u nekom području nema interneta, da je u kvaru ili u nedovoljnom protoku i da to što je nešto negde na cloudu ne znači ništa ako tome ne možeš da pristupiš
- nema više sluški od 3.5mm, nego moraš na bluetooth
- uskoro neće biti ni sim kartica, nego će sve biti esim, koja objektivno nema nikakve prednosti u odnosu na klasičnu sim karticu
- proizvođači svake godine izbacuju nov flagship koji košta 1000e+, a bolji je u odnosu na prošlogodišnji za plafon 10%, što nikako ne opravdava cenu. uvek je bolje kupiti 2 generacije telefona pre aktuelne, jer tek tu dolaze u pristojni cenovni rang a da se ne zakida na razvoju i delovima

pljačka, kao i sve na ovom svetu

surovo realan

pre 1 godinu

Bas cudno da tel bacis na beton sa metar i nesto i ocekujes da se ne osteti, a on od stakla uradjen. Ako urade od metala, grebe se, ako urade od plastike, nije premium. Nikako ne valja. Ovaj bi ga bacao u wc solju ili sa skele, ubacivao ga u kanalizaciju i ocekuje da se ne osteti nigde. Strasno.. Najbolje ubacite telefon u mesalicu, zamesajte dvoja kolica betona i prospite sa sestog sprata. Ne bi trebalo da se osteti.

zzbz

pre 1 godinu

@zzbz - Pa stiskaj se buraz kad ne mozes opusteno da ga kupis. Sad se zaduzi kao Jugoslavija ali eto imaces S23 Ultra da se hvalis u kaficu kad izvadis na sto i gledas kako drugi piju kafu, a ti nemas ni za kokice.
(Miki, 11. februar 2023 19:41)

Pricas o meni kao da me poznaješ?

Telefon sam narucio I platicu ga u kesu bez kredita i pretplate. U kafic ne idem...kafu pijem kuci...vise volim i idem u kafanu.

To sto sam rekao da sam se stisnuo..to je zato sto nije regularna nego investiciona potrosnja...I da kupujem auto isto bih rekao...I da registrujem auto isto i da kupujem mikrotalasnu isto... Znas sta je najbitnije...sto nemam kredit...legalno zarađujem svoje pare...i mogu sebi da priuštim.

Ko sto rekoh imam Samsung Note 9 iz 2018 isto premium telefon i odusevljen...na 5 godina mogu da se ponovim.

Ziv bio.

Harvi Dent ?

pre 1 godinu

dakle, nastavljaju se sledeće tendencije:
- kad baterija crkne, ne možeš da je zameniš sam nego moraš kod majstora
- nema SD kartice, nego sve moraš da trpaš u internu memoriju, da bi te terali da za par godina moraš da kupiš nov telefon, ne razmišljajući da nekad može da se desi da u nekom području nema interneta, da je u kvaru ili u nedovoljnom protoku i da to što je nešto negde na cloudu ne znači ništa ako tome ne možeš da pristupiš
- nema više sluški od 3.5mm, nego moraš na bluetooth
- uskoro neće biti ni sim kartica, nego će sve biti esim, koja objektivno nema nikakve prednosti u odnosu na klasičnu sim karticu
- proizvođači svake godine izbacuju nov flagship koji košta 1000e+, a bolji je u odnosu na prošlogodišnji za plafon 10%, što nikako ne opravdava cenu. uvek je bolje kupiti 2 generacije telefona pre aktuelne, jer tek tu dolaze u pristojni cenovni rang a da se ne zakida na razvoju i delovima

pljačka, kao i sve na ovom svetu
(bankar, 11. februar 2023 18:04

Au ala lupetaš! Sve ovo što si naveo dovelo je do poboljšanja uređaja. Bateriju ne mozes sam da zameniš kako bi uređaj bio otporan na vodu i prašinu, a u ostalom kada ti baterija dotraje najverovatnije ćeš kupiti nov uređaj a ne novu bateriju.
Nikada nisam razumeo poentu SD kartice na telefonima koji imaju i više nego dovoljno memorije. Onaj prostor koji zauzima slot za karticu ostavlja mesta za veću internu memoriju, a i čini telefon otpornijim na vodu i dust… opet.
Naveo si bežične slušalice kao nešto negativno… ne razumem. Po tebi je bolje baktanje sa dosadnim kablovima? Danas kad je gotovo sve bežično? I opet ostavlja mesta za neke druge stvari i da… pogađaš, bolju zaštitu od vode i dust.
Sve što sam naveo gore važi i za eSIM, valjda si u stanj toliko da ukapiraš.
Svako ko menja telefon jednom godišnje sa njim nešto ozbiljno nije uredu. Ja obično uzimam telefon kada izađe i ne menjam ga dok mu dušu ne izvadim i dok izbacuju software update. Znaci otprilike 4 godine. Posle toga uzimam telefon najnovije generacije koji je 4 generacije ispred predhodnog, što znaci da se razlika baš primećuje.

pa i nije skupo..

pre 1 godinu

al su ga sklopili svaka im cast, trenutno 2 godine ispred svega sto postoji na trzistu, bukvalno!! ko ga uzme miran je 5 godina bez ikakvih problema..

zzbz

pre 1 godinu

Ja imam trenutno Samsung Note 9 i prezadovoljan sam....jos uvek radi ko nov. Sada sam se stisnuo I marucio S23 Ultra I jedva cekam da stigne.

Nadam se da ce biti kao stariji Note brat.

Brzi

pre 1 godinu

Ok procesor ram, kamera...mene brine ekran. imao Note 20 Ultra, sad imam S21 Ultra... i jedan i drugi imaju duhove na ekranu...
(nidzerland, 11. februar 2023 20:11)

Smanji malo osvetljenje ekrana, nisi slep, pa ti se nece desavati "burn in".
Svi koji "napanje" osvetljenje na 100÷ posle nekog vremena imaju taj problem.

Milan

pre 1 godinu

Koristim note 20 ultra i ne vidim nikakvu razliku izmedju njega i s23 ultra. Mislim na razliku bitnu za coveka koji normalno koristi tel. Jaci procesor, meni nebitno, ne igram igrice. Malo bolja kamera i to je nebitno. Ko hoce da slika profi postoje vrhunski fotoaparati kojima ni jedan telefon ne moze prici. Realno ko ima para za bacanje ok. U suprotnom nema svrhe. Padao sam u iskusenje ali stvarno je glupo.

DrKadzija

pre 1 godinu

neka ga daju meni, pa da vide kako će da se pobaša kad iz džepa padne u šaht, wc šolju, beton sa merdevina....s10 plus se slabo pokazao

Brzi

pre 1 godinu

pljačka, kao i sve na ovom svetu
(bankar, 11. februar 2023 18:04) 

Brate bankare, ni ja ni ti ne spadamo u ciljnu grupu kojoj je taj telefon namenjen.
Kada neko "istrese" 1500-2000 eur za telefon podrazumeva se da ne koristi žičane slušalice, već ima neke napucane btooth od bar 100eur.
Baterija ce izdrzati sigurno 2-3 godine, a u medjuvremenu ce dotični sigurno kupiti noviji model i opet iskeširati 2000eur.
Za Esim se slažem ali tako je lakše i operateru i proizvodjacu telefona, smanjuju troškove...
I tako dalje.

Anononimous

pre 1 godinu

Toliko zajedljivosti oko toga ko sta koristi. Pa sta ako kosta 2000 dolara…. Zbog cega prozivanje ljudi koji koriste iPhone uredjaje? Ljudi imaju novca i kupuju. Ako imas, kupices. Alo nemas, neces i to je to… Evo i ja sam uzeo pre nedelju dana po prvi put iPhone 14 plus. Odlicno radi za razliku od Samsunga A72. Ima dosta stvari koji mi fale kao kod Android sistema ali ipak ima jednu ogromnu prednost. A to je da ne “stuca” dok radi nekoliko aplilacija u isto vreme. Ima jednu konstantu u radu. Ali to je moj utisak…

Parma

pre 1 godinu

Nidzerland,

Brzi ti je dao odg na najcesci uzrok duhova...
meni se to nikada nije desilo...

Koristim sad note 20 ultra ,ekran na 30% jasna vidljivost uvek,cak i preko dana,svakako ne drzi ga blizu maksimuma

Maksa

pre 1 godinu

Brend napravi telefon i prodaje ga za koliko oni smatraju da im se uklapa u njihove računice. Ne mora da ga kupi ni onaj koji ima prošlogodišnji model, ni onaj koji ima od pre pet godina, ni onaj što ne koristi smartfon, ni onaj što ne voli OS koji telefon ima, ni onaj kome ne treba ta klasa telefona... Ne znam čemu kuknjava i kritike ljudi po komentarima... koji sigurno neće kupiti ovakav telefon!? A ako bi ga kupili a nemaju uslove treba na drugoj adresi da kukaju i kritikuju. Ako je ikada bilo telefona, modela za biranje da li po ceni ili mogućnostima to je danas.

Hahaha

pre 1 godinu

Najbolje je, kad kupiš nov telefon sledi ono: "Čestitamo, izabrali ste...".
Umesto istine: "Budalo, opet smo ti maznuli pare", podla laž da si poznavalac. Da, poznavalac ničega.

Miki

pre 1 godinu

@zzbz - Pa stiskaj se buraz kad ne mozes opusteno da ga kupis. Sad se zaduzi kao Jugoslavija ali eto imaces S23 Ultra da se hvalis u kaficu kad izvadis na sto i gledas kako drugi piju kafu, a ti nemas ni za kokice.

Maksa

pre 1 godinu

proizvođači svake godine izbacuju nov flagship koji košta 1000e+, a bolji je u odnosu na prošlogodišnji za plafon 10%, što nikako ne opravdava cenu. uvek je bolje kupiti 2 generacije telefona pre aktuelne, jer tek tu dolaze u pristojni cenovni rang a da se ne zakida na razvoju i delovima

pljačka, kao i sve na ovom svetu
(bankar, 11. februar 2023 18:04)

A prošlogodišnji kupiš u tom trenutku za 850-900e i šta tu nije jasno? I te kako opravdava tih 10% razlike. Slabo ti nešto ekonomija za bankara... Kolike kamate dajete u banci da oročim... Možda ti (malo morgen) nabavljaš nov prošlogodišnji za 500 a pre dve godine za 150e pa ti se isplati...

Harvi Dent ?

pre 1 godinu

Jel to telefon ili ultra skupa cigla? Ja bih zeleo da prvo opravda svoju osnovnu namenu a to je da je sposoban za telefoniranje. Meni posao odradjuje telefonski poziv a ne mahanje s ciglom po setalistu i kaficima. Svaki telefon treba da se upise u zakon a to je da mora da izdrzi baterija 2 puna dana u normalnom koriscenju tj minimum telefoniranju. Ako ne pokriva minimum onda pod presu na reciklazu, zabranjena prodaja. Cao.
(Miki, 12. februar 2023 01:09)

Pa Miki onda ovo nije za tebe. Za tebe posao može da odrađuje i fiksni telefon.

Žurkolomac

pre 1 godinu

Tupava klozetna i čučavac-ekspertna poturice koliko tražiš za detaljno čišćenje wc šolje?
(Istrebljivač vonjevina, 12. februar 2023 10:42)

Gde si Vonjo, klozetarska izbeglice?! Kakva je sitacija sa nemačkom kanalizacijom?

Peđa

pre 1 godinu

Za ovih 1.800 € koliko košta, možeš da kupiš
- veš mašinu
- frižider
- šporet
- TV
- Osrednji laptop
- Usisivač
- brdo "malih kućnih aparata"Č fen, mikser, peglu ...

I uzmeš telefon za dinar, i pričaš isto kao i sa S23

daleke jecaju zvezde

pre 1 godinu

@Dom, zg

glupo pitanje - jesu ti 45 punjači samsungovi? ja imam samsungov 45 punjac i s23 ultra sam punio na njemu, nisam doduše obratio pažnju koja je brzina bila.

sto se telefona tiče, prešao sam sa s22 ultra na ovaj, mnogi ovde bi rekli da sam ovca :-) ali ljudi moji, ovaj telefon je popravio bukvalno sve mane prethodnog. baterija fenomenlna zbog.novog cpu, fingerprint savršen, na svim prethodnim je bio neupotrebljiv. igrao sam se juče sa 100x zoom dok sam čekao na aerodromu, snima nestvarne slike. ali za mene licno najveće poboljšanje je nova rugged gadget futrola. sa njom telefon postaje brutalan, naročito za nas sa većim šakama.

neki bi rekli bacanje para, i u pravu su, ali moj rezon je da ako već po ceo dan buljimo u telefone, onda treba da budemo srećni svaki put kad ih uzmemo u ruku.

milance

pre 1 godinu

Trenutno nosim ajfon 8 plus i ispao mi ke jedno milion puta a 5 puta sam menjao sam displaj porucim sa ali expresa za 1800 din da imam za rezervu i teraj. Poenta price je koliko bi kostala zamena displeja za ovaj samsung?

mrk

pre 1 godinu

Ima dosta stvari koji mi fale kao kod Android sistema ali ipak ima jednu ogromnu prednost. A to je da ne “stuca” dok radi nekoliko aplilacija u isto vreme. Ima jednu konstantu u radu. Ali to je moj utisak…
(Anononimous, 11. februar 2023 22:51)

prvo, poredis babe i zabe. drugo, kupi android od blizu 1000e pa ti nece stucati. imam oduvek huawei skoro top modele, znaci P20 - P30 - P40 i sad cu uzeti P50 , svi modeli su bili iz PRO serije i nikad stucnuli nisu. najbolje je kad, da tako kazem "neiskusni" krenu da pametuju. dobro da digitron nisi uporedio sa iPhone... a i tu bi bila mrtva trka ko je bolji. ovo si vise napisao jer eto ti MOZES da kupis iPhone

BonD

pre 1 godinu

Ne mogu da pričam o telefonu koji nisam sevisirao ali način ugradnje delova , izgledaja potpuno isti. Šta opravdava ovu cenu , videće se uskoro ali sve mi se čini, da je marketing u ovom slučaju , uzeo previše maha.
Vidim dole pitanja pa da odgovorim na ona koja znam na brzinu.
- Baterija na svakom premium modelu telefona današnje generacije, ima 700 ciklusa punjenja , dok ne počne nepovratno da opada kapacitet. Za razliku od starijih generacija ,to je i do 200 puta ,veći broj ciklusa.
Dakle ako bateriju punite svaki dan , ona traje gotovo 2 godine , posle koje kapacitet počinje da opada . Zatim imate još dodatnih 350 ciklusa dok baterija ne padne na 70% kapaciteta , što vam daje još oko godinu dana sigurne upotrebe.
Znači baterija na premium telefonima traje tri godine , neko ko ne puni telefon svaki dan , razvuče čak i na 4 godine . Posle toga baterija je zrela za promenu .
Naravno ko je exstrem ili ko ne misli o svom telefonu previše ,bateriju počinje da puni i dva puta dnevno još preostalih 300 ciklusa , sve dok samo kolo na baterji, ne ugasi bateriju nepovratno .

- Delovi sa Ali Ekspresa ili bilo koje slič?e pošte (posebno ekrani) -- "nisu", orginalni delovi, ali su često dobre kopije , koji vrše posao. To su delovi koji u većini slučajeva nemaju "zaštitu čvrsoće " stakla , kao i adekvatnu specifikaciju brzine odziva , oštrine svetla itd - ali vrše posao dobro i potpuno su okej .

DnK (°~°)

pre 1 godinu

Ovo je u stvari S22 ultra sa:
boljom kamerom
boljom autonomijom baterije
i snapdragon cpu najzad za sva trzista
Eto razlike glavne

navodar

pre 1 godinu

Fantastična sprava, nema šta, ali ima više ALI. Kao što neko reče ovde "ranije sam jedva čekao da izađe nova Nokia" (aludiram na različitost novog modela u odnosu na stari). Lično, ne vidim neku suštinsku razliku u nazad 3-4 modela. Ovo mi je bukvalno kamčenje para. Da je od Note10 iskočio S23 to bi bio bum.
Previše novca, pa čak i za one sa pristojnim primanjem. Realno ne koristimo 30% mogućnosti. Menijedino što znači, zbog profesije, jeste olovka, ostale mogućnosti se preklapaju sa 90% ostalih telefona.

Zoran

pre 1 godinu

Ko sto rekoh imam Samsung Note 9 iz 2018 isto premium telefon i odusevljen...na 5 godina mogu da se ponovim.

Ziv bio.
(zzbz, 11. februar 2023 22:40)

Tacno! Savrsen fingerprint sensor.

sampon od koprive

pre 1 godinu

imam galaxy note 20 od pre 3god i platio ga oko €800 mislim. vredan je svakog centa. vec me kosta ispod €1 dnevno, a ucestvuje u mojoj zaradi barem od €50 dnevno. da ne pricamo koliko ucestvuje u zabavi, druzenju, putovanjima itd. najeftiniji moguci proizvod koji sam u zivotu kupio je smart telefon, kad stvarno pogledas koliko ti zivot menja na bolje. jeste, mozes da uzmes slican i za 30centi dnevno ali to je tolko malo opet da se ne treba razmisljati. sada cu da zamenim bateriju samo i da dobijem jos 3god koriscenja. znaci cena mi pada na 50centi dnevno.

Miki

pre 1 godinu

Jel to telefon ili ultra skupa cigla? Ja bih zeleo da prvo opravda svoju osnovnu namenu a to je da je sposoban za telefoniranje. Meni posao odradjuje telefonski poziv a ne mahanje s ciglom po setalistu i kaficima. Svaki telefon treba da se upise u zakon a to je da mora da izdrzi baterija 2 puna dana u normalnom koriscenju tj minimum telefoniranju. Ako ne pokriva minimum onda pod presu na reciklazu, zabranjena prodaja. Cao.

lily

pre 1 godinu

Znas sta je najbitnije...sto nemam kredit...legalno zarađujem svoje pare...i mogu sebi da priuštim.

Ko sto rekoh imam Samsung Note 9 iz 2018 isto premium telefon i odusevljen...na 5 godina mogu da se ponovim.

Ziv bio.
(zzbz, 11. februar 2023 22:40)

60 meseci si odvajao 20e za telefon i kao ne stiskas se :D a predstavio si sebe kao da zaradjujes 10k evra mesecno, laganooo :D

Hesoyam

pre 1 godinu

Koja je poenta ovog bacakanja telefona i unistavanja necega sto mnogi sanjaju da imaju? Zar nije korisnije pokloniti nekome isti? Svi ovi sto gledaju ovog lika i sto komentarisu, cim prvi put ispuste telegon psovace ga jer ce da im prsne gore nego sto je njemu. Beskorisno bacanje para, nista drugo. Mada, on ce te pare vratiti pregledima.. mi smo kreteni sto ga gledamo.

plaćena reklama

pre 1 godinu

Test je OK. Telefon solidno čvrst, ALI AKO SE POTAPANJE U VODU, OGREBOTINE I PAD SA VISINE POLOŽAJA RUKU (ŠTO JE JAKO ČEST SLUČAJ) DOGODE BAŠ BAŠ TIM REDOSLEDOM!!!

Neka prvo padne sa visine da pukne staklo, zatim onda da probaju sa ogrebotinama po već oštećenom staklu...
...i za kraj tako oštećen da potope u vodu.
Da li će biti isti rezultat?

Telefon tako lako klizi iz ruke, ali i bez toga, deli vas samo jedan pad da imate razbijeno staklo. Ako ga koristite 3god koja je verovatnoća da će ekran preživeti?

dr.zlocko

pre 1 godinu

@Anononimous: Pa nije baš tako, gotovo svi bi imali da izdvojimo toliki novac da kupimo ovaj tel. ali necemo, Zašto pretplaćivati nesto i plaćati vise nego sto mu je realna cijena .Realno oni bi imali zaradu i da ga prodaju za mnogo manje novca ali su mu digli cijenu baš takvi kao ti sa tom pričom ko ima kupit ce, ja cu kupiti i onda sam faca. Ma prave od naroda ovce kratko receno.

Istrebljivač vonjevina

pre 1 godinu

10 dana…
(tupoglavi turski klozetar, 11. februar 2023 23:26)

Tupava klozetna i čučavac-ekspertna poturice koliko tražiš za detaljno čišćenje wc šolje?

Dom, zg

pre 1 godinu

Imam S23 Ultra par dana i koristim dva Samsung 45W ultra brza punjača.
Ne puni se ni na jednom.
Na 25 W punjačima koje imam od različitih proizvođača se puni normalno.
Imam i Samsung A72, 2 god star mobitel koji se ultra brzo puni na oba 45W punjača.
Dakle novi 1500 eura S23 Ultra defektan.
Provjerite prije kupnje, ako možete, ja sam naručio online od Samsunga i dobio lijepu brigu.

zoran

pre 1 godinu

'telefon izašao "neoštećen" iz vode nakon tri minuta, što je zasluga IP68 sertifikata.' a gdje je pola sata na dubini od 1,5 metra ???

NIKI

pre 1 godinu

od nikija za mikija, ako hoces da ti telefon izdrzi dva dana telefoniranja i poruka, onda lepo ubacis telefon u ekonomik rezim, iskljucis dakle sve podatke, wifi, mobilne podatke, blutut i sve ostalo jer ti nista od toga nije bitno, sve se podredi samo tome, i trajace ti baterija za te stvari barem 5 dana.. pozdrav..

msbravo

pre 1 godinu

al su ga sklopili svaka im cast, trenutno 2 godine ispred svega sto postoji na trzistu, bukvalno!! ko ga uzme miran je 5 godina bez ikakvih problema..
(pa i nije skupo.., 11. februar 2023 18:57) jel si probao huawei mate 50 pro da vidis sta e telefon pa tu. mesta galamis bez veze samsung je nula za huawei u svi aspekti

coki

pre 1 godinu

Sasmung juzna koreja
Huawei kina
Ajfon USA
Nokia finska
Siemens italia
Sony ericsson Japan
Honor Kina
Alcatel francuska
Хiaomi kina
Ко је траје друго батерија од huawei, honor и Nokia најбољи дана сати
Кина рекордер свет батерија

Moram reći

pre 1 godinu

Cenim forum na Tehnopolisu zato što ne neguje navijačke strasti i zbog realnih poznavalaca i ljubitelja tehnike.
Voleo bih da većina i dalje bude tog usmerenja.
Lično, negde sam blizu stava : " Ja već pecam..." , ali se još uvek upecam, pa posle poludim kad pročitam onu čuvenu :" Čestitamo na izboru... ".

Anononimous

pre 1 godinu

prvo, poredis babe i zabe. drugo, kupi android od blizu 1000e pa ti nece stucati. imam oduvek huawei skoro top modele, znaci P20 - P30 - P40 i sad cu uzeti P50 , svi modeli su bili iz PRO serije i nikad stucnuli nisu. najbolje je kad, da tako kazem "neiskusni" krenu da pametuju. dobro da digitron nisi uporedio sa iPhone... a i tu bi bila mrtva trka ko je bolji. ovo si vise napisao jer eto ti MOZES da kupis iPhone
Tacno. Mogu da kupim a ti pukni od muke sto ne mozes. A ti sto si mnogo iskusan i ogromni kompleksas, mani se corava posla i uzivaj u tvom Huawei-u.

pa i nije skupo..

pre 1 godinu

al su ga sklopili svaka im cast, trenutno 2 godine ispred svega sto postoji na trzistu, bukvalno!! ko ga uzme miran je 5 godina bez ikakvih problema..

milance

pre 1 godinu

Trenutno nosim ajfon 8 plus i ispao mi ke jedno milion puta a 5 puta sam menjao sam displaj porucim sa ali expresa za 1800 din da imam za rezervu i teraj. Poenta price je koliko bi kostala zamena displeja za ovaj samsung?

Anononimous

pre 1 godinu

Toliko zajedljivosti oko toga ko sta koristi. Pa sta ako kosta 2000 dolara…. Zbog cega prozivanje ljudi koji koriste iPhone uredjaje? Ljudi imaju novca i kupuju. Ako imas, kupices. Alo nemas, neces i to je to… Evo i ja sam uzeo pre nedelju dana po prvi put iPhone 14 plus. Odlicno radi za razliku od Samsunga A72. Ima dosta stvari koji mi fale kao kod Android sistema ali ipak ima jednu ogromnu prednost. A to je da ne “stuca” dok radi nekoliko aplilacija u isto vreme. Ima jednu konstantu u radu. Ali to je moj utisak…

bankar

pre 1 godinu

dakle, nastavljaju se sledeće tendencije:
- kad baterija crkne, ne možeš da je zameniš sam nego moraš kod majstora
- nema SD kartice, nego sve moraš da trpaš u internu memoriju, da bi te terali da za par godina moraš da kupiš nov telefon, ne razmišljajući da nekad može da se desi da u nekom području nema interneta, da je u kvaru ili u nedovoljnom protoku i da to što je nešto negde na cloudu ne znači ništa ako tome ne možeš da pristupiš
- nema više sluški od 3.5mm, nego moraš na bluetooth
- uskoro neće biti ni sim kartica, nego će sve biti esim, koja objektivno nema nikakve prednosti u odnosu na klasičnu sim karticu
- proizvođači svake godine izbacuju nov flagship koji košta 1000e+, a bolji je u odnosu na prošlogodišnji za plafon 10%, što nikako ne opravdava cenu. uvek je bolje kupiti 2 generacije telefona pre aktuelne, jer tek tu dolaze u pristojni cenovni rang a da se ne zakida na razvoju i delovima

pljačka, kao i sve na ovom svetu

DrKadzija

pre 1 godinu

neka ga daju meni, pa da vide kako će da se pobaša kad iz džepa padne u šaht, wc šolju, beton sa merdevina....s10 plus se slabo pokazao

Harvi Dent ?

pre 1 godinu

dakle, nastavljaju se sledeće tendencije:
- kad baterija crkne, ne možeš da je zameniš sam nego moraš kod majstora
- nema SD kartice, nego sve moraš da trpaš u internu memoriju, da bi te terali da za par godina moraš da kupiš nov telefon, ne razmišljajući da nekad može da se desi da u nekom području nema interneta, da je u kvaru ili u nedovoljnom protoku i da to što je nešto negde na cloudu ne znači ništa ako tome ne možeš da pristupiš
- nema više sluški od 3.5mm, nego moraš na bluetooth
- uskoro neće biti ni sim kartica, nego će sve biti esim, koja objektivno nema nikakve prednosti u odnosu na klasičnu sim karticu
- proizvođači svake godine izbacuju nov flagship koji košta 1000e+, a bolji je u odnosu na prošlogodišnji za plafon 10%, što nikako ne opravdava cenu. uvek je bolje kupiti 2 generacije telefona pre aktuelne, jer tek tu dolaze u pristojni cenovni rang a da se ne zakida na razvoju i delovima

pljačka, kao i sve na ovom svetu
(bankar, 11. februar 2023 18:04

Au ala lupetaš! Sve ovo što si naveo dovelo je do poboljšanja uređaja. Bateriju ne mozes sam da zameniš kako bi uređaj bio otporan na vodu i prašinu, a u ostalom kada ti baterija dotraje najverovatnije ćeš kupiti nov uređaj a ne novu bateriju.
Nikada nisam razumeo poentu SD kartice na telefonima koji imaju i više nego dovoljno memorije. Onaj prostor koji zauzima slot za karticu ostavlja mesta za veću internu memoriju, a i čini telefon otpornijim na vodu i dust… opet.
Naveo si bežične slušalice kao nešto negativno… ne razumem. Po tebi je bolje baktanje sa dosadnim kablovima? Danas kad je gotovo sve bežično? I opet ostavlja mesta za neke druge stvari i da… pogađaš, bolju zaštitu od vode i dust.
Sve što sam naveo gore važi i za eSIM, valjda si u stanj toliko da ukapiraš.
Svako ko menja telefon jednom godišnje sa njim nešto ozbiljno nije uredu. Ja obično uzimam telefon kada izađe i ne menjam ga dok mu dušu ne izvadim i dok izbacuju software update. Znaci otprilike 4 godine. Posle toga uzimam telefon najnovije generacije koji je 4 generacije ispred predhodnog, što znaci da se razlika baš primećuje.

zzbz

pre 1 godinu

Ja imam trenutno Samsung Note 9 i prezadovoljan sam....jos uvek radi ko nov. Sada sam se stisnuo I marucio S23 Ultra I jedva cekam da stigne.

Nadam se da ce biti kao stariji Note brat.

Miki

pre 1 godinu

@zzbz - Pa stiskaj se buraz kad ne mozes opusteno da ga kupis. Sad se zaduzi kao Jugoslavija ali eto imaces S23 Ultra da se hvalis u kaficu kad izvadis na sto i gledas kako drugi piju kafu, a ti nemas ni za kokice.

Milan

pre 1 godinu

Koristim note 20 ultra i ne vidim nikakvu razliku izmedju njega i s23 ultra. Mislim na razliku bitnu za coveka koji normalno koristi tel. Jaci procesor, meni nebitno, ne igram igrice. Malo bolja kamera i to je nebitno. Ko hoce da slika profi postoje vrhunski fotoaparati kojima ni jedan telefon ne moze prici. Realno ko ima para za bacanje ok. U suprotnom nema svrhe. Padao sam u iskusenje ali stvarno je glupo.

Hahaha

pre 1 godinu

Najbolje je, kad kupiš nov telefon sledi ono: "Čestitamo, izabrali ste...".
Umesto istine: "Budalo, opet smo ti maznuli pare", podla laž da si poznavalac. Da, poznavalac ničega.

Brzi

pre 1 godinu

Ok procesor ram, kamera...mene brine ekran. imao Note 20 Ultra, sad imam S21 Ultra... i jedan i drugi imaju duhove na ekranu...
(nidzerland, 11. februar 2023 20:11)

Smanji malo osvetljenje ekrana, nisi slep, pa ti se nece desavati "burn in".
Svi koji "napanje" osvetljenje na 100÷ posle nekog vremena imaju taj problem.

surovo realan

pre 1 godinu

Bas cudno da tel bacis na beton sa metar i nesto i ocekujes da se ne osteti, a on od stakla uradjen. Ako urade od metala, grebe se, ako urade od plastike, nije premium. Nikako ne valja. Ovaj bi ga bacao u wc solju ili sa skele, ubacivao ga u kanalizaciju i ocekuje da se ne osteti nigde. Strasno.. Najbolje ubacite telefon u mesalicu, zamesajte dvoja kolica betona i prospite sa sestog sprata. Ne bi trebalo da se osteti.

Peđa

pre 1 godinu

Za ovih 1.800 € koliko košta, možeš da kupiš
- veš mašinu
- frižider
- šporet
- TV
- Osrednji laptop
- Usisivač
- brdo "malih kućnih aparata"Č fen, mikser, peglu ...

I uzmeš telefon za dinar, i pričaš isto kao i sa S23

Maksa

pre 1 godinu

proizvođači svake godine izbacuju nov flagship koji košta 1000e+, a bolji je u odnosu na prošlogodišnji za plafon 10%, što nikako ne opravdava cenu. uvek je bolje kupiti 2 generacije telefona pre aktuelne, jer tek tu dolaze u pristojni cenovni rang a da se ne zakida na razvoju i delovima

pljačka, kao i sve na ovom svetu
(bankar, 11. februar 2023 18:04)

A prošlogodišnji kupiš u tom trenutku za 850-900e i šta tu nije jasno? I te kako opravdava tih 10% razlike. Slabo ti nešto ekonomija za bankara... Kolike kamate dajete u banci da oročim... Možda ti (malo morgen) nabavljaš nov prošlogodišnji za 500 a pre dve godine za 150e pa ti se isplati...

zzbz

pre 1 godinu

@zzbz - Pa stiskaj se buraz kad ne mozes opusteno da ga kupis. Sad se zaduzi kao Jugoslavija ali eto imaces S23 Ultra da se hvalis u kaficu kad izvadis na sto i gledas kako drugi piju kafu, a ti nemas ni za kokice.
(Miki, 11. februar 2023 19:41)

Pricas o meni kao da me poznaješ?

Telefon sam narucio I platicu ga u kesu bez kredita i pretplate. U kafic ne idem...kafu pijem kuci...vise volim i idem u kafanu.

To sto sam rekao da sam se stisnuo..to je zato sto nije regularna nego investiciona potrosnja...I da kupujem auto isto bih rekao...I da registrujem auto isto i da kupujem mikrotalasnu isto... Znas sta je najbitnije...sto nemam kredit...legalno zarađujem svoje pare...i mogu sebi da priuštim.

Ko sto rekoh imam Samsung Note 9 iz 2018 isto premium telefon i odusevljen...na 5 godina mogu da se ponovim.

Ziv bio.

mrk

pre 1 godinu

Ima dosta stvari koji mi fale kao kod Android sistema ali ipak ima jednu ogromnu prednost. A to je da ne “stuca” dok radi nekoliko aplilacija u isto vreme. Ima jednu konstantu u radu. Ali to je moj utisak…
(Anononimous, 11. februar 2023 22:51)

prvo, poredis babe i zabe. drugo, kupi android od blizu 1000e pa ti nece stucati. imam oduvek huawei skoro top modele, znaci P20 - P30 - P40 i sad cu uzeti P50 , svi modeli su bili iz PRO serije i nikad stucnuli nisu. najbolje je kad, da tako kazem "neiskusni" krenu da pametuju. dobro da digitron nisi uporedio sa iPhone... a i tu bi bila mrtva trka ko je bolji. ovo si vise napisao jer eto ti MOZES da kupis iPhone

Dom, zg

pre 1 godinu

Imam S23 Ultra par dana i koristim dva Samsung 45W ultra brza punjača.
Ne puni se ni na jednom.
Na 25 W punjačima koje imam od različitih proizvođača se puni normalno.
Imam i Samsung A72, 2 god star mobitel koji se ultra brzo puni na oba 45W punjača.
Dakle novi 1500 eura S23 Ultra defektan.
Provjerite prije kupnje, ako možete, ja sam naručio online od Samsunga i dobio lijepu brigu.

Miki

pre 1 godinu

Jel to telefon ili ultra skupa cigla? Ja bih zeleo da prvo opravda svoju osnovnu namenu a to je da je sposoban za telefoniranje. Meni posao odradjuje telefonski poziv a ne mahanje s ciglom po setalistu i kaficima. Svaki telefon treba da se upise u zakon a to je da mora da izdrzi baterija 2 puna dana u normalnom koriscenju tj minimum telefoniranju. Ako ne pokriva minimum onda pod presu na reciklazu, zabranjena prodaja. Cao.

msbravo

pre 1 godinu

al su ga sklopili svaka im cast, trenutno 2 godine ispred svega sto postoji na trzistu, bukvalno!! ko ga uzme miran je 5 godina bez ikakvih problema..
(pa i nije skupo.., 11. februar 2023 18:57) jel si probao huawei mate 50 pro da vidis sta e telefon pa tu. mesta galamis bez veze samsung je nula za huawei u svi aspekti

lily

pre 1 godinu

Znas sta je najbitnije...sto nemam kredit...legalno zarađujem svoje pare...i mogu sebi da priuštim.

Ko sto rekoh imam Samsung Note 9 iz 2018 isto premium telefon i odusevljen...na 5 godina mogu da se ponovim.

Ziv bio.
(zzbz, 11. februar 2023 22:40)

60 meseci si odvajao 20e za telefon i kao ne stiskas se :D a predstavio si sebe kao da zaradjujes 10k evra mesecno, laganooo :D

dr.zlocko

pre 1 godinu

@Anononimous: Pa nije baš tako, gotovo svi bi imali da izdvojimo toliki novac da kupimo ovaj tel. ali necemo, Zašto pretplaćivati nesto i plaćati vise nego sto mu je realna cijena .Realno oni bi imali zaradu i da ga prodaju za mnogo manje novca ali su mu digli cijenu baš takvi kao ti sa tom pričom ko ima kupit ce, ja cu kupiti i onda sam faca. Ma prave od naroda ovce kratko receno.

Maksa

pre 1 godinu

Brend napravi telefon i prodaje ga za koliko oni smatraju da im se uklapa u njihove računice. Ne mora da ga kupi ni onaj koji ima prošlogodišnji model, ni onaj koji ima od pre pet godina, ni onaj što ne koristi smartfon, ni onaj što ne voli OS koji telefon ima, ni onaj kome ne treba ta klasa telefona... Ne znam čemu kuknjava i kritike ljudi po komentarima... koji sigurno neće kupiti ovakav telefon!? A ako bi ga kupili a nemaju uslove treba na drugoj adresi da kukaju i kritikuju. Ako je ikada bilo telefona, modela za biranje da li po ceni ili mogućnostima to je danas.

coki

pre 1 godinu

Sasmung juzna koreja
Huawei kina
Ajfon USA
Nokia finska
Siemens italia
Sony ericsson Japan
Honor Kina
Alcatel francuska
Хiaomi kina
Ко је траје друго батерија од huawei, honor и Nokia најбољи дана сати
Кина рекордер свет батерија

Istrebljivač vonjevina

pre 1 godinu

10 dana…
(tupoglavi turski klozetar, 11. februar 2023 23:26)

Tupava klozetna i čučavac-ekspertna poturice koliko tražiš za detaljno čišćenje wc šolje?

Hesoyam

pre 1 godinu

Koja je poenta ovog bacakanja telefona i unistavanja necega sto mnogi sanjaju da imaju? Zar nije korisnije pokloniti nekome isti? Svi ovi sto gledaju ovog lika i sto komentarisu, cim prvi put ispuste telegon psovace ga jer ce da im prsne gore nego sto je njemu. Beskorisno bacanje para, nista drugo. Mada, on ce te pare vratiti pregledima.. mi smo kreteni sto ga gledamo.

navodar

pre 1 godinu

Fantastična sprava, nema šta, ali ima više ALI. Kao što neko reče ovde "ranije sam jedva čekao da izađe nova Nokia" (aludiram na različitost novog modela u odnosu na stari). Lično, ne vidim neku suštinsku razliku u nazad 3-4 modela. Ovo mi je bukvalno kamčenje para. Da je od Note10 iskočio S23 to bi bio bum.
Previše novca, pa čak i za one sa pristojnim primanjem. Realno ne koristimo 30% mogućnosti. Menijedino što znači, zbog profesije, jeste olovka, ostale mogućnosti se preklapaju sa 90% ostalih telefona.

Harvi Dent ?

pre 1 godinu

Jel to telefon ili ultra skupa cigla? Ja bih zeleo da prvo opravda svoju osnovnu namenu a to je da je sposoban za telefoniranje. Meni posao odradjuje telefonski poziv a ne mahanje s ciglom po setalistu i kaficima. Svaki telefon treba da se upise u zakon a to je da mora da izdrzi baterija 2 puna dana u normalnom koriscenju tj minimum telefoniranju. Ako ne pokriva minimum onda pod presu na reciklazu, zabranjena prodaja. Cao.
(Miki, 12. februar 2023 01:09)

Pa Miki onda ovo nije za tebe. Za tebe posao može da odrađuje i fiksni telefon.

Brzi

pre 1 godinu

pljačka, kao i sve na ovom svetu
(bankar, 11. februar 2023 18:04) 

Brate bankare, ni ja ni ti ne spadamo u ciljnu grupu kojoj je taj telefon namenjen.
Kada neko "istrese" 1500-2000 eur za telefon podrazumeva se da ne koristi žičane slušalice, već ima neke napucane btooth od bar 100eur.
Baterija ce izdrzati sigurno 2-3 godine, a u medjuvremenu ce dotični sigurno kupiti noviji model i opet iskeširati 2000eur.
Za Esim se slažem ali tako je lakše i operateru i proizvodjacu telefona, smanjuju troškove...
I tako dalje.

sampon od koprive

pre 1 godinu

imam galaxy note 20 od pre 3god i platio ga oko €800 mislim. vredan je svakog centa. vec me kosta ispod €1 dnevno, a ucestvuje u mojoj zaradi barem od €50 dnevno. da ne pricamo koliko ucestvuje u zabavi, druzenju, putovanjima itd. najeftiniji moguci proizvod koji sam u zivotu kupio je smart telefon, kad stvarno pogledas koliko ti zivot menja na bolje. jeste, mozes da uzmes slican i za 30centi dnevno ali to je tolko malo opet da se ne treba razmisljati. sada cu da zamenim bateriju samo i da dobijem jos 3god koriscenja. znaci cena mi pada na 50centi dnevno.

plaćena reklama

pre 1 godinu

Test je OK. Telefon solidno čvrst, ALI AKO SE POTAPANJE U VODU, OGREBOTINE I PAD SA VISINE POLOŽAJA RUKU (ŠTO JE JAKO ČEST SLUČAJ) DOGODE BAŠ BAŠ TIM REDOSLEDOM!!!

Neka prvo padne sa visine da pukne staklo, zatim onda da probaju sa ogrebotinama po već oštećenom staklu...
...i za kraj tako oštećen da potope u vodu.
Da li će biti isti rezultat?

Telefon tako lako klizi iz ruke, ali i bez toga, deli vas samo jedan pad da imate razbijeno staklo. Ako ga koristite 3god koja je verovatnoća da će ekran preživeti?

DnK (°~°)

pre 1 godinu

Ovo je u stvari S22 ultra sa:
boljom kamerom
boljom autonomijom baterije
i snapdragon cpu najzad za sva trzista
Eto razlike glavne

Zoran

pre 1 godinu

Ko sto rekoh imam Samsung Note 9 iz 2018 isto premium telefon i odusevljen...na 5 godina mogu da se ponovim.

Ziv bio.
(zzbz, 11. februar 2023 22:40)

Tacno! Savrsen fingerprint sensor.

Anononimous

pre 1 godinu

prvo, poredis babe i zabe. drugo, kupi android od blizu 1000e pa ti nece stucati. imam oduvek huawei skoro top modele, znaci P20 - P30 - P40 i sad cu uzeti P50 , svi modeli su bili iz PRO serije i nikad stucnuli nisu. najbolje je kad, da tako kazem "neiskusni" krenu da pametuju. dobro da digitron nisi uporedio sa iPhone... a i tu bi bila mrtva trka ko je bolji. ovo si vise napisao jer eto ti MOZES da kupis iPhone
Tacno. Mogu da kupim a ti pukni od muke sto ne mozes. A ti sto si mnogo iskusan i ogromni kompleksas, mani se corava posla i uzivaj u tvom Huawei-u.

Parma

pre 1 godinu

Nidzerland,

Brzi ti je dao odg na najcesci uzrok duhova...
meni se to nikada nije desilo...

Koristim sad note 20 ultra ,ekran na 30% jasna vidljivost uvek,cak i preko dana,svakako ne drzi ga blizu maksimuma

BonD

pre 1 godinu

Ne mogu da pričam o telefonu koji nisam sevisirao ali način ugradnje delova , izgledaja potpuno isti. Šta opravdava ovu cenu , videće se uskoro ali sve mi se čini, da je marketing u ovom slučaju , uzeo previše maha.
Vidim dole pitanja pa da odgovorim na ona koja znam na brzinu.
- Baterija na svakom premium modelu telefona današnje generacije, ima 700 ciklusa punjenja , dok ne počne nepovratno da opada kapacitet. Za razliku od starijih generacija ,to je i do 200 puta ,veći broj ciklusa.
Dakle ako bateriju punite svaki dan , ona traje gotovo 2 godine , posle koje kapacitet počinje da opada . Zatim imate još dodatnih 350 ciklusa dok baterija ne padne na 70% kapaciteta , što vam daje još oko godinu dana sigurne upotrebe.
Znači baterija na premium telefonima traje tri godine , neko ko ne puni telefon svaki dan , razvuče čak i na 4 godine . Posle toga baterija je zrela za promenu .
Naravno ko je exstrem ili ko ne misli o svom telefonu previše ,bateriju počinje da puni i dva puta dnevno još preostalih 300 ciklusa , sve dok samo kolo na baterji, ne ugasi bateriju nepovratno .

- Delovi sa Ali Ekspresa ili bilo koje slič?e pošte (posebno ekrani) -- "nisu", orginalni delovi, ali su često dobre kopije , koji vrše posao. To su delovi koji u većini slučajeva nemaju "zaštitu čvrsoće " stakla , kao i adekvatnu specifikaciju brzine odziva , oštrine svetla itd - ali vrše posao dobro i potpuno su okej .

Moram reći

pre 1 godinu

Cenim forum na Tehnopolisu zato što ne neguje navijačke strasti i zbog realnih poznavalaca i ljubitelja tehnike.
Voleo bih da većina i dalje bude tog usmerenja.
Lično, negde sam blizu stava : " Ja već pecam..." , ali se još uvek upecam, pa posle poludim kad pročitam onu čuvenu :" Čestitamo na izboru... ".

Žurkolomac

pre 1 godinu

Tupava klozetna i čučavac-ekspertna poturice koliko tražiš za detaljno čišćenje wc šolje?
(Istrebljivač vonjevina, 12. februar 2023 10:42)

Gde si Vonjo, klozetarska izbeglice?! Kakva je sitacija sa nemačkom kanalizacijom?

daleke jecaju zvezde

pre 1 godinu

@Dom, zg

glupo pitanje - jesu ti 45 punjači samsungovi? ja imam samsungov 45 punjac i s23 ultra sam punio na njemu, nisam doduše obratio pažnju koja je brzina bila.

sto se telefona tiče, prešao sam sa s22 ultra na ovaj, mnogi ovde bi rekli da sam ovca :-) ali ljudi moji, ovaj telefon je popravio bukvalno sve mane prethodnog. baterija fenomenlna zbog.novog cpu, fingerprint savršen, na svim prethodnim je bio neupotrebljiv. igrao sam se juče sa 100x zoom dok sam čekao na aerodromu, snima nestvarne slike. ali za mene licno najveće poboljšanje je nova rugged gadget futrola. sa njom telefon postaje brutalan, naročito za nas sa većim šakama.

neki bi rekli bacanje para, i u pravu su, ali moj rezon je da ako već po ceo dan buljimo u telefone, onda treba da budemo srećni svaki put kad ih uzmemo u ruku.

zoran

pre 1 godinu

'telefon izašao "neoštećen" iz vode nakon tri minuta, što je zasluga IP68 sertifikata.' a gdje je pola sata na dubini od 1,5 metra ???

NIKI

pre 1 godinu

od nikija za mikija, ako hoces da ti telefon izdrzi dva dana telefoniranja i poruka, onda lepo ubacis telefon u ekonomik rezim, iskljucis dakle sve podatke, wifi, mobilne podatke, blutut i sve ostalo jer ti nista od toga nije bitno, sve se podredi samo tome, i trajace ti baterija za te stvari barem 5 dana.. pozdrav..