Četvrtak, 24.11.2022.

08:58

Piksijevih 11 – Mitrović verovatno rezerva

Desetak sati pre debija na Svetskom prvenstvu, i dalje je nepoznato u kakvom sastavu će se Srbija suprotstaviti Brazilu.

Izvor: B92

Piksijevih 11 – Mitroviæ verovatno rezerva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

Mićko

pre 1 godinu

Najgluplja stvar je hype medija oko ove za nas najmanje važne utakmice... Velika verovatnoća je da gubimo,za nas je biti ili ne biti Kamerun i Svica tu treba nagaziti...

Slaviša

pre 1 godinu

Mislim da je to taktički da odigramo sa brzim igračima i postavimo se visoko kako bi naterali Brazilce na neku grešku u drugom poluvremenu uči če sigurno i Mitar sve zavisi od rezultata treba jih pritisnuti a u drugom poluvremenu dokrajčiti sa Mitrom i Radonjičem.

AV

pre 1 godinu

Bice sta bude ljudi, imamo solidne sanse, Mitrovica ne treba preforsirat u prvoj utakmici pogotovo jer ipak imamo jos 2 prilicno teske utakmice.

I realno, ako opet izgubimo od Svajcaraca i budem gledao one albanske orlove, to ce mi mnogo teze pasti od gubitka od Brazilaca!

Sefket Ramadani

pre 1 godinu

Dobro bi nam sada dosao Saciri. FSS je trebao da uspostavi kontakt s njim i privoli ga da igra za svoju maticnu reprezentaciju. To je bilo u obostranom interesu.

Tika - taka

pre 1 godinu

Naš najveći problem je što se oslanjamo uvek na pojedince...svaki igrač je bitan...i da igra Mitrogol ceo meč,džaba mu sve ako ostatak tima zakaže...on sam ne može.Nije igrač poput Mesija,pa da može sam da povuče,da prodire...njegova šansa su prekidi....i ka tome treba najviše da se fokusiramo....nadigravanje sa Brazilcima bi bilo samoubistvo...kratki tačni pasovi,nikako po sredini...leva desna krila,širenje igre,centr šutevi...odbrana do pola terena....
(Wolokee, 24. novembar 2022 13:52)

Bata Đoro, ti li si? Taj dosadni, spori, alibi fudbal, besciljno dodavanje u nazad, gledali smo decenijama. Do 15. minuta bi bilo 3:0 za Brazil. Pusti Pixija i ljude da igraju. Nama ostaje da gledamo i navijamo.

Miki kd

pre 1 godinu

Srednji red i napad imamo ali odbranu ne…Ne možemo mi dati toliko golova koliko oni skrive…Mrka kapa…u svakom slucaju sretno momci…

SvilajnacPomoravlje

pre 1 godinu

Srbija u reprezentativnom fudbalu nema praktično nikakvu tradiciju, TOP reprezentaciju pobedimo jednom u deset godina(Nemačka 2010 pa tek Portugal 2021), EP smo poslednji put videli pre 20 godina. Tako da nema potrebe da se stvara nekakva veštačka atmosfera očekivanja, jer sama činjenica da osećamo čar SP i to kao učesnici je pun pogodak. Neka se opuste igrači ali i navijači kao i novinari. Uživajmo u kvalitetnom fudbalu pa šta bude.

nbc

pre 1 godinu

Sretno. Super bi bio bod i onda opuštenije u nastavku. Što se tiče tima, slažem se. To je vjerovatno najbolje što se može protiv Brazila staviti a da Mitrović ne igra.
A komentari, odmah vidite ko za koga navija. Ali nemojte na silu da izbacujete one koji su i najcjenjeniji u Evropi da bi ugurali nekog svog (ovo izgleda posebno zvezdaši komentarišu, ali shvatite da trenutno nijedan vaš bivši igrač ne mora biti među 11).

Acamar

pre 1 godinu

Nadam se da nije toliko loša situacija sa Kostićem, da ne može početi utakmicu, bio bi to ogroman hendikep. Sve druge pozicije možemo nekako pokriti.

Jednoruki Krstivoje

pre 1 godinu

Mitrovic je do nedavno hodao na stakama, da li je realno da ocekujete njegovih 90 minuta, ili u suprotnom Ducija i Jovica zajedno protiv ovih Brazilaca koji ce imati posed i drzati loptu? Odlican tim Piksija, iako se i ja plasim nase odbrane, boljih nemamo. Ocekujem od Žileta i Ducija jedan gol, srecno Piksi legendo, srecno momci!!!

Milan

pre 1 godinu

Mnogo vece sanse su da svi kolektivno preselimo na Mars, nego da ce Gudelj biti u startnoj postavi. Sastav ce biti sledeci. VMS - Pavlovic, Veljkovic, Milenkovic - Lukic, SMS, Lazovic, Kostic, Tadic - Vlahovic, Mitrovic.

zdravko

pre 1 godinu

Ja nemogu da verujem daje piksi podlego pritisku menzdera da ubaci milenkovica stopera. Pa jiudi moji on je toliko busetina i kiksara da je ne opisivo pavlovic da igra beka pa on je spor ko puz naj bojie da decko igra stopera da milenkovic ne igra ako bude igro peticu dobijamo zivi bili pa vidili. Savic mladenovic vejikovic pavlovic mitrovic gudeji lazovic maksimovic vlahovic zivkovic tadic. Ovaj sastav moze da nesto uradi sa milenkovicem lukicem mi smo gotovi pre utakmice jer brzi neimar i ostali imaju da nas probijaju lako zao mi je golmana jer ce da nastrada ni kriv ni duzan.

Kblo srb

pre 1 godinu

Ako je Mitar povredjen pa neka od početka igra Jovic sa Vlahovicem. Mi treba da igramo kao protiv Norveške,sa dva napadača.I protiv Norvežana da smo igrali sa jednim i oni bi nas dobili. Ne bih rekao da Miter nema snage nego su to Piksijeve kalkulacije. kalkulacije su znak slabosti, znak da Piksi nema vere u naš tim i sebe.Kalkulacije su nam se uvek obile o glavu. I kao što neko napisa, treba da igramo kao Japan sa Nemcima.Jer kad igramo defanzivno onda je naša odbrana na mukama a ona prima olako golove i protiv slabih ekipa.Ako izgubimo 1-3 biće uspeh a lako može da prodjemo kao Iran.Daj bože da nisam u pravu.Mi smo uvek igrali kukavički i kad smo imali daleko bolje igrače. Najbolji primer je ono kad smo vodili protiv Holandije,pa Mijat pogodio prečku,pa naši igrali bunker da čuvaju 1-0 i na kraju naravno hrabri Holandezi nas pobedili.Bilo je to davno ali i tada sam na žalost pogodio da cemo izgubiti kad sam video da posle 1-0 mi branimo rezultat.Fudbal se igra za gol više.Mitrovic je trenutno jedan od najboljih golgetera u Evropi i njega držati na klupi je ludost. Ako je povredjen onda šta će na klupi, nega ga sklone i spremaju za sledece dve utakmice.
(Vlado, 24. novembar 2022 12:01)

E, naka si nam ti Vlado sve objasnio - sad tek kapiram i sad mi je jasna situacija.
Brate, obaveštavaj nas i narednih dana kako stoje stvari jer su nam prekopotrebne tvoje stručne analize.

Wolokee

pre 1 godinu

Naš najveći problem je što se oslanjamo uvek na pojedince...svaki igrač je bitan...i da igra Mitrogol ceo meč,džaba mu sve ako ostatak tima zakaže...on sam ne može.Nije igrač poput Mesija,pa da može sam da povuče,da prodire...njegova šansa su prekidi....i ka tome treba najviše da se fokusiramo....nadigravanje sa Brazilcima bi bilo samoubistvo...kratki tačni pasovi,nikako po sredini...leva desna krila,širenje igre,centr šutevi...odbrana do pola terena....

Vlado

pre 1 godinu

Vlado
Izgleda ti je poprilicno izbledelo secanje na tu utakmicu.Mi smo gubili 1:0 od Holanije,pa izjednacili i onda promasili penal.Tako da nismo nikakvu prednost cuvali i cekali kraj pa nam se obilo o glavu kako ti kazes.Pada ti u vodu cela analiza
(Markos, 24. novembar 2022 12:37)

Nema to veze, ne menja suštinu. Znam da smo igrali kukavički i tokom utakmice kad sam video kako igramo defanzivno znao sam da cemo izgbuti.Ne zbog Mijatovica što je penal promašio već što je Holandija stalno napadala i mi sve na neke kontre.Mi igramo uvek slično,ili se od početka branimo pa kad primimo gol onda krenemo tek malo u napad.A ako mi slučajno prvi povedemo,što je retkost,onda se zakopamo u bunker i branimo rezultat. Mi smo posle raspada SFRJ imali uglavnom bolje igrače od Hrvatske,imenima i kvalčitetom bolje a rezultate nikakve.Pa zapitajmo se što.Jedino u Rusiji nismo imali bolji tim od njih a kada su oni bili treći na svetu, tada smo mi imali bolje igrače.

Realno

pre 1 godinu

Ivan Ilić je odigrao 0 minuta za Veronu od utakmice protiv Norveške. NULA. Bio je povređen 2 meseca, što je velika šteta jer momak zna fudbala. I eto zašto Gudelj. Sviđa mi se i opcija da Gudelj bude centralni igrač odbrane (igra to često u klubu) jer Veljković i Mitrović ne ulivaju poverenje. U toj varijanti ima smilsa da zaigra Ilić, ali opet teško je to očekivati. Petpostavljam da ćemo igrati isto kao u Portugalu. Iza Vlahovića Sergej i Tadić. Jedino što će umesto Rajka da bude Vanja, a umesto Kostića neko od dvojca Mladenović-Lazović. Kostić ako nije 100% spreman ne treba da igra, mnogo su nam važniji mečevi protiv Kameruna i Helvetije.
(Miloš, 24. novembar 2022 11:57)

Tacno je da Mitrovic i Veljkovic ne ulivaju poverenje ali jos vise ga ne ulivaju Milenkovic i Pavlovic,njih dvojica su jos losiji i taj deo ekipe ce nas skupo kostati.

Nocni vuk

pre 1 godinu

Ko god da počne tekmu siguran sam da će se boriti do kraja, za to ne brinem. Jedino je bitno da u prvih pola sata ne napravimo neku glupost i da popijemo gol ili ostanemo bez igrača manje.
Ako posle prvih pola sata Brazilci ne budu bili u prednosti glavu dajem da ne dobijaju do kraja.

istina

pre 1 godinu

Ako izgubimo bilo bi dobro da to bude sa golom razlike. Plašim se euforije. Brazil je skup vrhunskih igrača ali da li su kao tim vrhunski. Veća opasnost po nas bi bila da Neymar ne igra. Biće njegovog valjanja, padanje u šesnaest

Konstatacija

pre 1 godinu

Tim za Brazil

1.VMS
2.Milenković
3.Veljković
4.Pavlović
5.Lukić
6.Gudelj
7.Živković
8.SMS
9.Vlahović
10.Tadić
11.Mladenović

Mitrović i Kostić čekaju na klupi, zbog skorašnjih povreda.
(H2H, 24. novembar 2022 12:08)

Dobro pratiš medije.

Remenko

pre 1 godinu

Realno, ovo je velik hendikep za Srbiju jer ipak Mitar je najbolji strijelac u povijesti Srbije, ide ga nenormalno ove sezone. Sretno vam susjedi!

o0o

pre 1 godinu

Po meni je idealno (cuj idealno) ali stvarno jeste da odigramo nereseno sa Bra..jel u slucaju da dobijemo vec bi spremali docek ispred skupstine..takav nam je mentalitet...sto bi po mom skromnom misljenju bilo vise kontraproduktivno za sl. 2 utakmice...sve u svumu opravdano imamo cemu da se nadamo...uzmemo li bod ili sva tri sjajno ...a I ako ne imamo jos 2 sanse...ja sam prognozirao da ce mo imati 5bodova u grupi..
Bra 7
Srb 5

roten

pre 1 godinu

Naravno neznalice traže dva klasična špica,i igrača manje u sredini terena, protiv onakvog veznog reda Brazila, razbili bi nas.Srbija lopte videla ne bi... Misle pojedinci da moraš da igraš sa 2 klasična napadača da bi bio ofanzivan,a na primer juče je Španija počela bez "devetke", Asensio je bio u vrhu napada, rezultat znamo svi. Zna Piksi šta radi.

Mare

pre 1 godinu

Protiv Portugala u Lisabonu smo igrali sa jednim napadacem i dobili smo utakmicu, a u Beogradu protiv Portugala smo poceli sa dva napadaca i gubili smo prvo poluvreme 2-0, a u drugom poluvremenu smo izasli sa jednim napadacem i izjednacili na 2-2. Lako je igrati sa dva napadaca protiv sporijih reprezentacija kao sto su Norveska i Svedska.

Elder

pre 1 godinu

Mislim da moramo malo da zakočimo. Nikad nismo pobedili u eliminacionoj utakmici na bilo kojem velikom takmicenju a grupnu fazu smo zadnji put prosli u 20.veku. Prolaz da trazimo protiv Svajcarske i Kamerune i bice ogroman uspeh ako to napravimo, a danas samo da se ne obrukamo.

Vlado

pre 1 godinu

Ako je Mitar povredjen pa neka od početka igra Jovic sa Vlahovicem. Mi treba da igramo kao protiv Norveške,sa dva napadača.I protiv Norvežana da smo igrali sa jednim i oni bi nas dobili. Ne bih rekao da Miter nema snage nego su to Piksijeve kalkulacije. kalkulacije su znak slabosti, znak da Piksi nema vere u naš tim i sebe.Kalkulacije su nam se uvek obile o glavu. I kao što neko napisa, treba da igramo kao Japan sa Nemcima.Jer kad igramo defanzivno onda je naša odbrana na mukama a ona prima olako golove i protiv slabih ekipa.Ako izgubimo 1-3 biće uspeh a lako može da prodjemo kao Iran.Daj bože da nisam u pravu.Mi smo uvek igrali kukavički i kad smo imali daleko bolje igrače. Najbolji primer je ono kad smo vodili protiv Holandije,pa Mijat pogodio prečku,pa naši igrali bunker da čuvaju 1-0 i na kraju naravno hrabri Holandezi nas pobedili.Bilo je to davno ali i tada sam na žalost pogodio da cemo izgubiti kad sam video da posle 1-0 mi branimo rezultat.Fudbal se igra za gol više.Mitrovic je trenutno jedan od najboljih golgetera u Evropi i njega držati na klupi je ludost. Ako je povredjen onda šta će na klupi, nega ga sklone i spremaju za sledece dve utakmice.

H2H

pre 1 godinu

Tim za Brazil

1.VMS
2.Milenković
3.Veljković
4.Pavlović
5.Lukić
6.Gudelj
7.Živković
8.SMS
9.Vlahović
10.Tadić
11.Mladenović

Mitrović i Kostić čekaju na klupi, zbog skorašnjih povreda.

Markos

pre 1 godinu

Vlado
Izgleda ti je poprilicno izbledelo secanje na tu utakmicu.Mi smo gubili 1:0 od Holanije,pa izjednacili i onda promasili penal.Tako da nismo nikakvu prednost cuvali i cekali kraj pa nam se obilo o glavu kako ti kazes.Pada ti u vodu cela analiza

нс бој

pre 1 godinu

Ми са Сергејем,Митровићем,Миленковићем и Влаховићем треба само да идемо на корнере и слободне ударце 20-30 м од гола.Прекид би требао да нам буде једно од најјачих оружја,ако смо га усавршавали.

100%

pre 1 godinu

Razlika izmedju nas i Japanaca. Japanci, idemo na sve ili nista, necemo jeftini prodati kozu. Mi, samo polako, gubimo 100% sto bi se trosili.

mikica

pre 1 godinu

Ovo nije utakmica koje se treba bojati. Kljucna je sa Kamerunom, ta nas vodi dalje. A ovde rastereceno za slavu. Neka stavi Vlahovica i Jovica, pa kom obojci kom opanci. Suprotno mnogima, iako grobar, o Jovicu imam dobro misljenje, jak je na lopti, stabilan, ima tehniku i dobar sut i iz daljine levom i desnom. Tako da bolje da slavno ginemo

Svi su pametniji od Piksija

pre 1 godinu

Ljudi, je l' treba da vam se crta da Mitar nije spreman za 90 minuta (bice jurnjave po terenu za sve pare). Do pre 10 dana je hodao na stakama, sta se sad odjednom iscudjavate. Nije se znalo, hoce li se uopste oporaviti do pocetka SP.

Miloš

pre 1 godinu

Ivan Ilić je odigrao 0 minuta za Veronu od utakmice protiv Norveške. NULA. Bio je povređen 2 meseca, što je velika šteta jer momak zna fudbala. I eto zašto Gudelj. Sviđa mi se i opcija da Gudelj bude centralni igrač odbrane (igra to često u klubu) jer Veljković i Mitrović ne ulivaju poverenje. U toj varijanti ima smilsa da zaigra Ilić, ali opet teško je to očekivati. Petpostavljam da ćemo igrati isto kao u Portugalu. Iza Vlahovića Sergej i Tadić. Jedino što će umesto Rajka da bude Vanja, a umesto Kostića neko od dvojca Mladenović-Lazović. Kostić ako nije 100% spreman ne treba da igra, mnogo su nam važniji mečevi protiv Kameruna i Helvetije.

mikica

pre 1 godinu

Ovo nije utakmica koje se treba bojati. Kljucna je sa Kamerunom, ta nas vodi dalje. A ovde rastereceno za slavu. Neka stavi Vlahovica i Jovica, pa kom obojci kom opanci. Suprotno mnogima, iako grobar, o Jovicu imam dobro misljenje, jak je na lopti, stabilan, ima tehniku i dobar sut i iz daljine levom i desnom. Tako da bolje da slavno ginemo

Vdusan

pre 1 godinu

Piksi rekao kakav eventualni plasman, sigurno cemo se plasirati. Na kraju zavisio od jednog nepriznatog gola, i jedne lopte za Mitrovica.
Sad govori kakav eventualni prolazak grupe…
Plasim se onog “okrecemo se obavezama u Ligi nacija”.

Šta je ovo?

pre 1 godinu

Dobre rezultate smo napravili samo sa dva napadača. Mora da igraju od početka Mitrovic i Vlahovic. Zar Piksi ne vidi da do sada dobar rezultat su napravile samo ekipe koje igraju napadački. Iran nema kvalitet naravno. Piksi se vraća na staze naših predhodnih selektora koji su svi igrali defanzivno.Mi kada smo imali sjajnu odbranu sa Vidićem, Suboticem, Ivanovicem, nismo mogli da pobedjujemo.Kako sada sa ovom lošom odbranom onda da pravimo rezultat. Za nas je jedini spas da igramo ofanzivno, dakle dva napadača i brzi Radonjić. Piksi misli ako budemo gubili od Brazila da onda ubaci Mitra, pa ne možeš juriti rezultat protiv njih. U Rusiji smo imali bolji tim po imenima a Brazil lošiji tim po imenima nego sada i lagano su nas tukli 2-0 jer smo igrali oprezno. Portugal je smušena ekipa i imali smo sreće a zamalo i oni da nas nagruvaju zbog naše peoprezne igre u prvom poluvremenu.Ova kalkulacija sa Mitrom na klupi zaista ukazuje na naš fijasko. Ajde ono nama su važnije one druge dve utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom ali jedan remi sa Brazilom bi nam dao snage.Ovako će Brazil brzo da nam napakuje par komada kao u Ligi šampiona što je radio Zvezdi PSG ili Liverpul u Engleskoj.
(Vlado, 24. novembar 2022 10:53)

Majstore, koji deo informacije da je Mitrović do pre 10 dana bio na štakama, i da već dvadeset dana ne igra utakmice i ne trenira, nisi uspeo da apsorbuješ? Šta još čovek treba da uradi, možda da ti nacrta da bi ti to razumeo.

Svarozic

pre 1 godinu

Lukić uopšte nije zadnji vezni. U timu igra prednjeg veznog, iza dva napadača, to igra i SMS, dakle, uz Tadića, o kome ne treba trošiti riječi, imamo veoma ofanzivne igrače na sredini.

Ovo je naš najofanzivniji tim ikad. Čak i u timu iz 98. ili 2000. uvijek smo imali Jokana, Brnovića, Nađa, Govedaricu...

Under KV

pre 1 godinu

More i Mitrovica u napad. Sa dva napadaca moramo da igramo!

Sta bre da se branimo od Brazila?! Tu nema odbrane. Niko ne moze da prođe dobro protiv njih, ako resi samo da se brani pamna kontru. Od toga nema nista.
Nadigravaj se sa njima i napadaj sa 2 napadaca. Samo tako imamo neke sanse!
Vlahovic i Mitrović od pocetka i udri!!!

Trixter

pre 1 godinu

Ako momci izadju u ovom sastavu onda ce to biti pre formacija 5-2-2-1. Lazovic i Zivkovic ce imati mnogo vise ulogu u ofanzivi, a pokusacemo sa brzim Vlahovicem da damo gol iz kontre, sto je po meni i najrealnije. Mitrovic koji je sporiji, ali brutalno efikasan, zahteva da mu se doda lopta, negde u 16 ili oko 16 a to zahteva posed lopte, sve u svemu ako budemo dovoljno agilno igrali presing po sredini mogli bi iz kontre da damo gol, jer realno Brazil je kao i uvek najtanji u odbrani. Iskreno mislim da bi nam i bod bio veliki kao kuca. Srecno!

Zemara22

pre 1 godinu

uzeo sam slobodan dan da se spremim za tekmu ali da ponovo gledam igru sa 1 napadacemi to bez mitrovica??????????!!!!!!!! alooooooooooooooooooooooooooooooooo ostavka piksi odmah!!!!!!!!

Gadza

pre 1 godinu

Gudelj pogrešan potez,mislima da je bolji izbor Ivan Ilić ?.
(Saša Milivojević, 24. novembar 2022 09:41)

Pitanje je to veliko. Gudelj je jaci defanzivno a Ilic prema napred. Realno i po meni je za Ilica 51:49

Dr. Realan

pre 1 godinu

Imam nade za dobar rezultat, ali kada vidim ovaj grafički prikaz naše formacije nešto se bojim da će nas ubiti po krilima… biće valjda dobro, napred Orlovi!

box

pre 1 godinu

@gudelj, a ne ilic?!!?? majko bozija
(ZLOBEX, 24. novembar 2022 09:19)

Jos nije ni pocelo a vec se nalazi mana selektoru koji nas je doveo ovde i koji je napravio da igramo najatraktivniji fudbal u nasoj istoriji a mozda trenutno i najatraktivniji fudbal na svetu, i da ne umiremo pri tome u lepoti nego da smo super uspesni. Ali to je deo naseg mentaliteta, mi ne mozemo bez trzavica i bez pravljenja problema. Mislim da nekim tananim nitima socilaziacije nesvesno usvojimo da moramo da pravimo problem, podelu, raskol i da smo doslovno tako vaspitani na nesvesnom nivou. Ne vredi ni pricati da su Gudelj i Ilic dva razlicita igraca i da nam Gudeljeva defanzivna sposobnost daje tu mogucnost da igramo ultra ofanzivno jer on "krpi" citavu sredinu i cuva ledja ovima ispred. Ali cak ni to nije vazno, vazno je da se seletoru koji nas je preporodio veruje, a ne da mu se guraju klipovi u tockove..al kao sto rekoh to smo mi. Brat sa bratom cesto ne govori, komsije se neretko mrze i tuku a sve to obicno bez konkretnog povoda vec jednostavno vaspitani smo da pravimo problem sebi i drugima.

Vlado

pre 1 godinu

Dobre rezultate smo napravili samo sa dva napadača. Mora da igraju od početka Mitrovic i Vlahovic. Zar Piksi ne vidi da do sada dobar rezultat su napravile samo ekipe koje igraju napadački. Iran nema kvalitet naravno. Piksi se vraća na staze naših predhodnih selektora koji su svi igrali defanzivno.Mi kada smo imali sjajnu odbranu sa Vidićem, Suboticem, Ivanovicem, nismo mogli da pobedjujemo.Kako sada sa ovom lošom odbranom onda da pravimo rezultat. Za nas je jedini spas da igramo ofanzivno, dakle dva napadača i brzi Radonjić. Piksi misli ako budemo gubili od Brazila da onda ubaci Mitra, pa ne možeš juriti rezultat protiv njih. U Rusiji smo imali bolji tim po imenima a Brazil lošiji tim po imenima nego sada i lagano su nas tukli 2-0 jer smo igrali oprezno. Portugal je smušena ekipa i imali smo sreće a zamalo i oni da nas nagruvaju zbog naše peoprezne igre u prvom poluvremenu.Ova kalkulacija sa Mitrom na klupi zaista ukazuje na naš fijasko. Ajde ono nama su važnije one druge dve utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom ali jedan remi sa Brazilom bi nam dao snage.Ovako će Brazil brzo da nam napakuje par komada kao u Ligi šampiona što je radio Zvezdi PSG ili Liverpul u Engleskoj.

Mare

pre 1 godinu

Ja ne znam da li ljudi ovde prate fudbal uopste? Gudelj je odlican izbor za DM. Ko dobije bitku na sredini dobija utakmicu. Za to je potrebno dosta trcanja i borbe. Ilic je dobar ali nema dileme da je Gudelj / Lukic bolja kombinacija.

box

pre 1 godinu

@gudelj, a ne ilic?!!?? majko bozija
(ZLOBEX, 24. novembar 2022 09:19)

Jos nije ni pocelo a vec se nalazi mana selektoru koji nas je doveo ovde i koji je napravio da igramo najatraktivniji fudbal u nasoj istoriji a mozda trenutno i najatraktivniji fudbal na svetu, i da ne umiremo pri tome u lepoti nego da smo super uspesni. Ali to je deo naseg mentaliteta, mi ne mozemo bez trzavica i bez pravljenja problema. Mislim da nekim tananim nitima socilaziacije nesvesno usvojimo da moramo da pravimo problem, podelu, raskol i da smo doslovno tako vaspitani na nesvesnom nivou. Ne vredi ni pricati da su Gudelj i Ilic dva razlicita igraca i da nam Gudeljeva defanzivna sposobnost daje tu mogucnost da igramo ultra ofanzivno jer on "krpi" citavu sredinu i cuva ledja ovima ispred. Ali cak ni to nije vazno, vazno je da se seletoru koji nas je preporodio veruje, a ne da mu se guraju klipovi u tockove..al kao sto rekoh to smo mi. Brat sa bratom cesto ne govori, komsije se neretko mrze i tuku a sve to obicno bez konkretnog povoda vec jednostavno vaspitani smo da pravimo problem sebi i drugima.

gooooooooool

pre 1 godinu

mitrovic, vlahovic, jovic, ilic. obavezno moramo u napad. gledaj bre kako su igrali kanadjani, japanci, saudijci!! nema igramo za 0-0 jer ces nadrljati!

Damir

pre 1 godinu

Navijat ću za Srbiju, naše susjede. Ne mogu zaboraviti prošlo svjetsko prvenstvo kada smo imali ogromnu podršku iz Srbije. No prije svega želim gledati utakmicu u kojoj ćemo svi uživati. Pozdrav iz ZG! Sretno!

Istinoljub

pre 1 godinu

Ilić bi nam u ofanzivi puno više doneo od Gudelja.
Protiv Norveške je Ilić odigrao perfektno, za desetku.
Sa njim u timu, u sredini bi imali trojicu kreativaca (Ilić, Milinković - Savić, Tadić).
(pilipenda, 24. novembar 2022 09:48)
Jedno je Norveška drugo je Brazil. Džabe ti Ilić u ofanzivi ako zbog toga primiš 4-5 komada a ne možeš da daš toliko golova. Mora presing da se igra, jako u odbrani i na sredini i na kontru. Mora i Vlahović da se vraća nazad. Tako se igra protiv jačeg. Ovde je bitan rezultat a ne lepota u igri.

Mito

pre 1 godinu

Samo ne Gudelj. On je rupa na tom delu terena jer je lenj, sporo misli, a voli da davi loptu i ako mu Brazilci otmu loptu, to je šansa za gol. Setite se samo početka utakmice protiv Portugala.

Car Dušan

pre 1 godinu

Ajde,što se mora ući oprezno pa, više mislimo o svom - nego tuđem golu... Koji god da bude rezultat, više je nego jasno da bi Radonjić trebalo, da UDJE zadnjih ( bar)20- tak minuta! Onako, ludački eksplozivan i brz da pomuti pamet, onim njihovim matorim bekovima... Nekako sam siguran, da i Piksi razmišlja o tome! SA SREĆOM...

Eric Cartman

pre 1 godinu

Ilić bi nam u ofanzivi puno više doneo od Gudelja.
Protiv Norveške je Ilić odigrao perfektno, za desetku.
Sa njim u timu, u sredini bi imali trojicu kreativaca (Ilić, Milinković - Savić, Tadić).
(pilipenda, 24. novembar 2022 09:48)

Inace Norveška i Brazil to je bukvalno isto.
Možda su Norvezani cak i bolji.
Majko mila šta ovi uporedjuju sa utakmicom protiv Brazila i to na SP.
Ono Behrein,Švedsku i Norvešku.

Hrundi Bakshi

pre 1 godinu

Ljudi,on ni za 4-5 dana protiv Kameruna,ili koga vec,nece biti bog zna kolko bolje. Na potpuno istom ce biti.
Tako da bi ja punom snagom,odma'!

Danko

pre 1 godinu

Ako već izgubimo sto se stvarno ne nadam, o da barem muški i sa borbenost..i naravno da nas ne nakantaju..ali iznenadjenje smo već videli u ovih par dana..tako da se i veceras nadam..!!!

Rocky1

pre 1 godinu

Voleo bih da gresim ali 3-1 za Brazil. strelci Rafinja, Markinjos(glavom posle kornera) i Gabriel Jesus, za nas gol daje Milenkovic glavom posle kornera. Pavlovic dobija crveni.
(prognozer, 24. novembar 2022 09

Za nas gol daje ….. koj si bre pa ti sad za koje nas ….
Pravac kladionica mlatni lovu…

zvezdale

pre 1 godinu

Paradoksalno ali mislim da je dobro što Mitar još nije spreman za 90 minuta jer Piksi ne bi odoleo da gurne 2 špica. I časno bi poginuo.

Ne treba nam toliki rizik, a i Vlahović može solo toliko puta je pokazao. Veznjak više nam je neophodan. Vinisijus, Rafinja, Nejmar i Rišarlison non stop menjaju mesta i nema šanse da to može sam Lukić uz Sergeja da krpi. Da li će biti Gudelj ili mali Ilić ne menja suštinu. Šteta za Kostića, mnogo je bitan. No ko zna, prilika da se Lazović/Mladenović proslave kao nikad. Radonja će ono njegovo od 60 minuta. Biće to dobro, hrabro momci!

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Nemamo pravog stopera, steta sto nije u Qatar Masovic koji je vrh igrac na toj poziciji
(Tanka odbrana, 24. novembar 2022 09:51)

Iako si iz Pazara, budi objektivan. Erhan igra za Bohum koji je predposlednji na tabeli Bundeslige i ne igra baš sjajno. Ovi igraju bolje.

zigi

pre 1 godinu

ja se najvise plasim toga sto mi sami sebi nabijamo presiju dobrog rezultata u ovoj utakmici i andrije zivkovica, tj. situacije u kojoj on prakticno igra beka. mnogo je los u odbrani.
secam se ja svih nasih dobrih utakmica, ali se secam i danske kako nam je rutinski dala 3 komada zbog nase lose odbrane bokova i portugala kako nam je u beogradu napravio 80 sansi za gol. secam se da smo norveskoj poklonili zicer u tipa 5. minutu. bog nas je tada spasao. i golman. najvaznije je da ne napravimo neki idiotski kiks prvih 10 minuta i da nista ne poklonimo brazilu. oni ako se opuste, ako im mi svojim greskama skinemo pritisak i ako se napale, bice strasno. ako osete tvrdo, pa krene igra, necemo se obrukati.
isto me zanima i kamerun svajcarska, da vidimo na sta oni lice. bojim se da svajcarce podcenjujemo, a njihova ekipa je masina. kamerun takocje nije pacerska ekipa.
mnogo bitno da ne izgorimo danas i da ne dobijemo crveni karton. plasman nam odredjuju druge dve utakmice, a ne ova. ova je da udjemo u turnir, sto se kaze. nemoj da gubimo glavu!!!

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Ilić bi nam u ofanzivi puno više doneo od Gudelja.
Protiv Norveške je Ilić odigrao perfektno, za desetku.
Sa njim u timu, u sredini bi imali trojicu kreativaca (Ilić, Milinković - Savić, Tadić).
(pilipenda, 24. novembar 2022 09:48)

A ko štiti odbranu tad?

dule

pre 1 godinu

Srpska cuvena taktika sa jednim centarforom kada igramo sa nekom jacom reprezentacijom a koja nije dala retultat nikada

Gubimo sve utakmice kada tako igramo u poslednjih 30 godina jel uvek idemo OPREZNO U MEC pa niti napadamo niti se branimo

Ili igraj bunker ili igraj sa Vlahovicem i Jovicem ako je Mitrovic povredjen

Vlada

pre 1 godinu

Ne smemo igrati sa dva zadnja vezna! Samo jedan zadnji vezni. Kao što je gospodin Boža rekao: napašćemo Brazil!

Vanja - Pavlović, Veljković, Milenković - Lukić, SMS - Lazović, Živković, Tadić - Vlahović, Jović

mozgovi

pre 1 godinu

Pitam se zasto nam je trebao Piksi za selektora dovoljno je samo procitati komentare i eto tima ovde uvek ima pametnijih. E Srbine moj

polusvet

pre 1 godinu

Realno je da dobijemo 4-5 komada, to sto bih ja voleo da pobedimo to je nesto drugo. Brazil daje dva u prvom i dva u drugom kvota je 10 ako neko hoce da se okocka.

Kralj Rone

pre 1 godinu

Ne znam ko vam je crtao ovu skicu, ali krilni igraci sigurno ne stoje formacijski ispred Tadica i SMSa, vec izmedju njih i zadnjih veznih. Pokrivaju i ofanzivno i defanzivno celu stranu. Srecno Srbijo danas!

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Ja ne znam ok da sačuva neke koji nisu u potpunosti oporavljeni ali Andrija Živković ne znam kako je on zaradio mesto u prvih 11 momak je prosečan fudbaler
(boban, 24. novembar 2022 09:36)

A Lazović je vanprosečan?
To je što je, druge nemamo, sa njima smo uspeli da pobedimo Portugal i Norvešku u gostima, znaš...

prognozer

pre 1 godinu

Voleo bih da gresim ali 3-1 za Brazil. strelci Rafinja, Markinjos(glavom posle kornera) i Gabriel Jesus, za nas gol daje Milenkovic glavom posle kornera. Pavlovic dobija crveni.

Armagedon

pre 1 godinu

Ništa od Piksijeve doslednosti? Nećemo početi sa dva špica? Nemamo zamenu za Mitrovića? Više ne verujemo u sebe i svoje mogućnosti? Sada nas odjednom zanima ko nam je protivnik i ne gledamo samo sebe?

Sunce Slobode

pre 1 godinu

Jako je bitno da se ne lozimo previse. Igramo protiv Brazila. Izgubimo li sa 2 razlike pocece napadi na tim a da nam odlucujuce utakmice nisu ni pocele.

BodaTajson

pre 1 godinu

Samo da ne bude neki penal ili crveni karton + penal jer smo mi majstori za takve gluposti na velikim takmicenjima.

A ako vec forsiraju pricu da igramo isto protiv svakoga, i ne bojimo se nikoga, onda neka ubaci Jovica od starta kao drugog napadaca umesto Mitrovica ako je i dalje rovit.

Bolje da izgubimo muski nego da se branimo celu utakmicu i opet bude 2:0.

Boki

pre 1 godinu

Samo mi nije jasno sto se stalno stvara pritisak,ljudi ovo je fudbal, vidite i sami da se cuda desavaju,mozes imati 50 suteva u gol i da ne das ni jedan. Momci treba da se opuste i odigraju kako znaju, rezultat ce biti kakav bude,samo ne treba ih smarati da ce sve stati ako izgubimo veceras,mada mislim da cemo izvuci jako dobar rezultat vecerad.Napred Orlovi, jako i hrabro

boban

pre 1 godinu

Ja ne znam ok da sačuva neke koji nisu u potpunosti oporavljeni ali Andrija Živković ne znam kako je on zaradio mesto u prvih 11 momak je prosečan fudbaler

Gluteus Maximus

pre 1 godinu

1. Gudelja nikako protiv Brazila...ne leže mu ti brzi latinci a on je malo flegmatican ( bolji će biti za Swajcere )
2. Radonja da uleti oko 68-70. Minuta pa do kraja svez da puca od brzine protiv umornih bekova ( nikako od početka jer zatvoriće ga i umoriće ga ).
3. Ponovljamo foru iz Portugala sa Vlahovicem starterom i onda u drugom pol. Mitro ulazi svež na skokove .
4. Rokaće Brazilci sa svih strana i uglova, glavama i nogama..oni se loze na to Svetsko najviše, ne zavaravjmo se za neku laganu utakmicu..sevaće na sve strane.
5. To kako su Saudijci pobedi Argentinu nije zato što su bili kompaktni i skoncentrisaniji nego što ni oni ne znaju šta ih je sve spasilo ..poništeni golovi..prečke..golman kao u transu..ARG sutnuli 60 puta ovaj odbranio svih 60..:) Tako da zaboravimo to.

tkt nuk

pre 1 godinu

Šteta za kostića, s obzirom da je Živković još veća rupa od one koju imamo u obrani, ovo ostalo je na mestu pa šta nam bog da, možemo da iznenadimo ali biće teško naravno, šanse za pobedu rekao bih 25 %, za nerešeno malo jače, svakako samo hrabro za mnooogo trčanja, tako su i pala ova iznenadjenja do sad, pa da slavimo večeras braćooo

darkness

pre 1 godinu

Mislim da neće Gudelja. On je dosta slab na poziciji zadnjeg veznog, boji se da povuče loptu napred i kiksara je, što smo videli u utakmici sa Portugalijom. Piksi sve to vidi i ne bojim se da neće izaći najbolji na teren.

pilipenda

pre 1 godinu

Ilić bi nam u ofanzivi puno više doneo od Gudelja.
Protiv Norveške je Ilić odigrao perfektno, za desetku.
Sa njim u timu, u sredini bi imali trojicu kreativaca (Ilić, Milinković - Savić, Tadić).

Rasa

pre 1 godinu

Sa zdravim Kosticem i Mitrovucem mi smo konkurentni ovako bojim se da ne. Ali dobro mozda i bolje da ovu utakmicu sacuvamo Kostica i MItrovica pa da napadnemo Kamerun i Svajcarsku. Mada ako se ponovi Portugal pa udje Mitrar da zabije gol :)

Boki

pre 1 godinu

Samo mi nije jasno sto se stalno stvara pritisak,ljudi ovo je fudbal, vidite i sami da se cuda desavaju,mozes imati 50 suteva u gol i da ne das ni jedan. Momci treba da se opuste i odigraju kako znaju, rezultat ce biti kakav bude,samo ne treba ih smarati da ce sve stati ako izgubimo veceras,mada mislim da cemo izvuci jako dobar rezultat vecerad.Napred Orlovi, jako i hrabro

Gluteus Maximus

pre 1 godinu

1. Gudelja nikako protiv Brazila...ne leže mu ti brzi latinci a on je malo flegmatican ( bolji će biti za Swajcere )
2. Radonja da uleti oko 68-70. Minuta pa do kraja svez da puca od brzine protiv umornih bekova ( nikako od početka jer zatvoriće ga i umoriće ga ).
3. Ponovljamo foru iz Portugala sa Vlahovicem starterom i onda u drugom pol. Mitro ulazi svež na skokove .
4. Rokaće Brazilci sa svih strana i uglova, glavama i nogama..oni se loze na to Svetsko najviše, ne zavaravjmo se za neku laganu utakmicu..sevaće na sve strane.
5. To kako su Saudijci pobedi Argentinu nije zato što su bili kompaktni i skoncentrisaniji nego što ni oni ne znaju šta ih je sve spasilo ..poništeni golovi..prečke..golman kao u transu..ARG sutnuli 60 puta ovaj odbranio svih 60..:) Tako da zaboravimo to.

Rasa

pre 1 godinu

Sa zdravim Kosticem i Mitrovucem mi smo konkurentni ovako bojim se da ne. Ali dobro mozda i bolje da ovu utakmicu sacuvamo Kostica i MItrovica pa da napadnemo Kamerun i Svajcarsku. Mada ako se ponovi Portugal pa udje Mitrar da zabije gol :)

Kralj Rone

pre 1 godinu

Ne znam ko vam je crtao ovu skicu, ali krilni igraci sigurno ne stoje formacijski ispred Tadica i SMSa, vec izmedju njih i zadnjih veznih. Pokrivaju i ofanzivno i defanzivno celu stranu. Srecno Srbijo danas!

BodaTajson

pre 1 godinu

Samo da ne bude neki penal ili crveni karton + penal jer smo mi majstori za takve gluposti na velikim takmicenjima.

A ako vec forsiraju pricu da igramo isto protiv svakoga, i ne bojimo se nikoga, onda neka ubaci Jovica od starta kao drugog napadaca umesto Mitrovica ako je i dalje rovit.

Bolje da izgubimo muski nego da se branimo celu utakmicu i opet bude 2:0.

Damir

pre 1 godinu

Navijat ću za Srbiju, naše susjede. Ne mogu zaboraviti prošlo svjetsko prvenstvo kada smo imali ogromnu podršku iz Srbije. No prije svega želim gledati utakmicu u kojoj ćemo svi uživati. Pozdrav iz ZG! Sretno!

pilipenda

pre 1 godinu

Ilić bi nam u ofanzivi puno više doneo od Gudelja.
Protiv Norveške je Ilić odigrao perfektno, za desetku.
Sa njim u timu, u sredini bi imali trojicu kreativaca (Ilić, Milinković - Savić, Tadić).

zigi

pre 1 godinu

ja se najvise plasim toga sto mi sami sebi nabijamo presiju dobrog rezultata u ovoj utakmici i andrije zivkovica, tj. situacije u kojoj on prakticno igra beka. mnogo je los u odbrani.
secam se ja svih nasih dobrih utakmica, ali se secam i danske kako nam je rutinski dala 3 komada zbog nase lose odbrane bokova i portugala kako nam je u beogradu napravio 80 sansi za gol. secam se da smo norveskoj poklonili zicer u tipa 5. minutu. bog nas je tada spasao. i golman. najvaznije je da ne napravimo neki idiotski kiks prvih 10 minuta i da nista ne poklonimo brazilu. oni ako se opuste, ako im mi svojim greskama skinemo pritisak i ako se napale, bice strasno. ako osete tvrdo, pa krene igra, necemo se obrukati.
isto me zanima i kamerun svajcarska, da vidimo na sta oni lice. bojim se da svajcarce podcenjujemo, a njihova ekipa je masina. kamerun takocje nije pacerska ekipa.
mnogo bitno da ne izgorimo danas i da ne dobijemo crveni karton. plasman nam odredjuju druge dve utakmice, a ne ova. ova je da udjemo u turnir, sto se kaze. nemoj da gubimo glavu!!!

zvezdale

pre 1 godinu

Paradoksalno ali mislim da je dobro što Mitar još nije spreman za 90 minuta jer Piksi ne bi odoleo da gurne 2 špica. I časno bi poginuo.

Ne treba nam toliki rizik, a i Vlahović može solo toliko puta je pokazao. Veznjak više nam je neophodan. Vinisijus, Rafinja, Nejmar i Rišarlison non stop menjaju mesta i nema šanse da to može sam Lukić uz Sergeja da krpi. Da li će biti Gudelj ili mali Ilić ne menja suštinu. Šteta za Kostića, mnogo je bitan. No ko zna, prilika da se Lazović/Mladenović proslave kao nikad. Radonja će ono njegovo od 60 minuta. Biće to dobro, hrabro momci!

Car Dušan

pre 1 godinu

Ajde,što se mora ući oprezno pa, više mislimo o svom - nego tuđem golu... Koji god da bude rezultat, više je nego jasno da bi Radonjić trebalo, da UDJE zadnjih ( bar)20- tak minuta! Onako, ludački eksplozivan i brz da pomuti pamet, onim njihovim matorim bekovima... Nekako sam siguran, da i Piksi razmišlja o tome! SA SREĆOM...

Rocky1

pre 1 godinu

Voleo bih da gresim ali 3-1 za Brazil. strelci Rafinja, Markinjos(glavom posle kornera) i Gabriel Jesus, za nas gol daje Milenkovic glavom posle kornera. Pavlovic dobija crveni.
(prognozer, 24. novembar 2022 09

Za nas gol daje ….. koj si bre pa ti sad za koje nas ….
Pravac kladionica mlatni lovu…

Šta je ovo?

pre 1 godinu

Dobre rezultate smo napravili samo sa dva napadača. Mora da igraju od početka Mitrovic i Vlahovic. Zar Piksi ne vidi da do sada dobar rezultat su napravile samo ekipe koje igraju napadački. Iran nema kvalitet naravno. Piksi se vraća na staze naših predhodnih selektora koji su svi igrali defanzivno.Mi kada smo imali sjajnu odbranu sa Vidićem, Suboticem, Ivanovicem, nismo mogli da pobedjujemo.Kako sada sa ovom lošom odbranom onda da pravimo rezultat. Za nas je jedini spas da igramo ofanzivno, dakle dva napadača i brzi Radonjić. Piksi misli ako budemo gubili od Brazila da onda ubaci Mitra, pa ne možeš juriti rezultat protiv njih. U Rusiji smo imali bolji tim po imenima a Brazil lošiji tim po imenima nego sada i lagano su nas tukli 2-0 jer smo igrali oprezno. Portugal je smušena ekipa i imali smo sreće a zamalo i oni da nas nagruvaju zbog naše peoprezne igre u prvom poluvremenu.Ova kalkulacija sa Mitrom na klupi zaista ukazuje na naš fijasko. Ajde ono nama su važnije one druge dve utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom ali jedan remi sa Brazilom bi nam dao snage.Ovako će Brazil brzo da nam napakuje par komada kao u Ligi šampiona što je radio Zvezdi PSG ili Liverpul u Engleskoj.
(Vlado, 24. novembar 2022 10:53)

Majstore, koji deo informacije da je Mitrović do pre 10 dana bio na štakama, i da već dvadeset dana ne igra utakmice i ne trenira, nisi uspeo da apsorbuješ? Šta još čovek treba da uradi, možda da ti nacrta da bi ti to razumeo.

mozgovi

pre 1 godinu

Pitam se zasto nam je trebao Piksi za selektora dovoljno je samo procitati komentare i eto tima ovde uvek ima pametnijih. E Srbine moj

Remenko

pre 1 godinu

Realno, ovo je velik hendikep za Srbiju jer ipak Mitar je najbolji strijelac u povijesti Srbije, ide ga nenormalno ove sezone. Sretno vam susjedi!

Svi su pametniji od Piksija

pre 1 godinu

Ljudi, je l' treba da vam se crta da Mitar nije spreman za 90 minuta (bice jurnjave po terenu za sve pare). Do pre 10 dana je hodao na stakama, sta se sad odjednom iscudjavate. Nije se znalo, hoce li se uopste oporaviti do pocetka SP.

Mito

pre 1 godinu

Samo ne Gudelj. On je rupa na tom delu terena jer je lenj, sporo misli, a voli da davi loptu i ako mu Brazilci otmu loptu, to je šansa za gol. Setite se samo početka utakmice protiv Portugala.

dule

pre 1 godinu

Srpska cuvena taktika sa jednim centarforom kada igramo sa nekom jacom reprezentacijom a koja nije dala retultat nikada

Gubimo sve utakmice kada tako igramo u poslednjih 30 godina jel uvek idemo OPREZNO U MEC pa niti napadamo niti se branimo

Ili igraj bunker ili igraj sa Vlahovicem i Jovicem ako je Mitrovic povredjen

roten

pre 1 godinu

Naravno neznalice traže dva klasična špica,i igrača manje u sredini terena, protiv onakvog veznog reda Brazila, razbili bi nas.Srbija lopte videla ne bi... Misle pojedinci da moraš da igraš sa 2 klasična napadača da bi bio ofanzivan,a na primer juče je Španija počela bez "devetke", Asensio je bio u vrhu napada, rezultat znamo svi. Zna Piksi šta radi.

Mare

pre 1 godinu

Protiv Portugala u Lisabonu smo igrali sa jednim napadacem i dobili smo utakmicu, a u Beogradu protiv Portugala smo poceli sa dva napadaca i gubili smo prvo poluvreme 2-0, a u drugom poluvremenu smo izasli sa jednim napadacem i izjednacili na 2-2. Lako je igrati sa dva napadaca protiv sporijih reprezentacija kao sto su Norveska i Svedska.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Nemamo pravog stopera, steta sto nije u Qatar Masovic koji je vrh igrac na toj poziciji
(Tanka odbrana, 24. novembar 2022 09:51)

Iako si iz Pazara, budi objektivan. Erhan igra za Bohum koji je predposlednji na tabeli Bundeslige i ne igra baš sjajno. Ovi igraju bolje.

box

pre 1 godinu

@gudelj, a ne ilic?!!?? majko bozija
(ZLOBEX, 24. novembar 2022 09:19)

Jos nije ni pocelo a vec se nalazi mana selektoru koji nas je doveo ovde i koji je napravio da igramo najatraktivniji fudbal u nasoj istoriji a mozda trenutno i najatraktivniji fudbal na svetu, i da ne umiremo pri tome u lepoti nego da smo super uspesni. Ali to je deo naseg mentaliteta, mi ne mozemo bez trzavica i bez pravljenja problema. Mislim da nekim tananim nitima socilaziacije nesvesno usvojimo da moramo da pravimo problem, podelu, raskol i da smo doslovno tako vaspitani na nesvesnom nivou. Ne vredi ni pricati da su Gudelj i Ilic dva razlicita igraca i da nam Gudeljeva defanzivna sposobnost daje tu mogucnost da igramo ultra ofanzivno jer on "krpi" citavu sredinu i cuva ledja ovima ispred. Ali cak ni to nije vazno, vazno je da se seletoru koji nas je preporodio veruje, a ne da mu se guraju klipovi u tockove..al kao sto rekoh to smo mi. Brat sa bratom cesto ne govori, komsije se neretko mrze i tuku a sve to obicno bez konkretnog povoda vec jednostavno vaspitani smo da pravimo problem sebi i drugima.

SvilajnacPomoravlje

pre 1 godinu

Srbija u reprezentativnom fudbalu nema praktično nikakvu tradiciju, TOP reprezentaciju pobedimo jednom u deset godina(Nemačka 2010 pa tek Portugal 2021), EP smo poslednji put videli pre 20 godina. Tako da nema potrebe da se stvara nekakva veštačka atmosfera očekivanja, jer sama činjenica da osećamo čar SP i to kao učesnici je pun pogodak. Neka se opuste igrači ali i navijači kao i novinari. Uživajmo u kvalitetnom fudbalu pa šta bude.

Trixter

pre 1 godinu

Ako momci izadju u ovom sastavu onda ce to biti pre formacija 5-2-2-1. Lazovic i Zivkovic ce imati mnogo vise ulogu u ofanzivi, a pokusacemo sa brzim Vlahovicem da damo gol iz kontre, sto je po meni i najrealnije. Mitrovic koji je sporiji, ali brutalno efikasan, zahteva da mu se doda lopta, negde u 16 ili oko 16 a to zahteva posed lopte, sve u svemu ako budemo dovoljno agilno igrali presing po sredini mogli bi iz kontre da damo gol, jer realno Brazil je kao i uvek najtanji u odbrani. Iskreno mislim da bi nam i bod bio veliki kao kuca. Srecno!

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Ilić bi nam u ofanzivi puno više doneo od Gudelja.
Protiv Norveške je Ilić odigrao perfektno, za desetku.
Sa njim u timu, u sredini bi imali trojicu kreativaca (Ilić, Milinković - Savić, Tadić).
(pilipenda, 24. novembar 2022 09:48)

A ko štiti odbranu tad?

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Ja ne znam ok da sačuva neke koji nisu u potpunosti oporavljeni ali Andrija Živković ne znam kako je on zaradio mesto u prvih 11 momak je prosečan fudbaler
(boban, 24. novembar 2022 09:36)

A Lazović je vanprosečan?
To je što je, druge nemamo, sa njima smo uspeli da pobedimo Portugal i Norvešku u gostima, znaš...

Eric Cartman

pre 1 godinu

Ilić bi nam u ofanzivi puno više doneo od Gudelja.
Protiv Norveške je Ilić odigrao perfektno, za desetku.
Sa njim u timu, u sredini bi imali trojicu kreativaca (Ilić, Milinković - Savić, Tadić).
(pilipenda, 24. novembar 2022 09:48)

Inace Norveška i Brazil to je bukvalno isto.
Možda su Norvezani cak i bolji.
Majko mila šta ovi uporedjuju sa utakmicom protiv Brazila i to na SP.
Ono Behrein,Švedsku i Norvešku.

Konstatacija

pre 1 godinu

Tim za Brazil

1.VMS
2.Milenković
3.Veljković
4.Pavlović
5.Lukić
6.Gudelj
7.Živković
8.SMS
9.Vlahović
10.Tadić
11.Mladenović

Mitrović i Kostić čekaju na klupi, zbog skorašnjih povreda.
(H2H, 24. novembar 2022 12:08)

Dobro pratiš medije.

Nocni vuk

pre 1 godinu

Ko god da počne tekmu siguran sam da će se boriti do kraja, za to ne brinem. Jedino je bitno da u prvih pola sata ne napravimo neku glupost i da popijemo gol ili ostanemo bez igrača manje.
Ako posle prvih pola sata Brazilci ne budu bili u prednosti glavu dajem da ne dobijaju do kraja.

Svarozic

pre 1 godinu

Lukić uopšte nije zadnji vezni. U timu igra prednjeg veznog, iza dva napadača, to igra i SMS, dakle, uz Tadića, o kome ne treba trošiti riječi, imamo veoma ofanzivne igrače na sredini.

Ovo je naš najofanzivniji tim ikad. Čak i u timu iz 98. ili 2000. uvijek smo imali Jokana, Brnovića, Nađa, Govedaricu...

Under KV

pre 1 godinu

More i Mitrovica u napad. Sa dva napadaca moramo da igramo!

Sta bre da se branimo od Brazila?! Tu nema odbrane. Niko ne moze da prođe dobro protiv njih, ako resi samo da se brani pamna kontru. Od toga nema nista.
Nadigravaj se sa njima i napadaj sa 2 napadaca. Samo tako imamo neke sanse!
Vlahovic i Mitrović od pocetka i udri!!!

нс бој

pre 1 godinu

Ми са Сергејем,Митровићем,Миленковићем и Влаховићем треба само да идемо на корнере и слободне ударце 20-30 м од гола.Прекид би требао да нам буде једно од најјачих оружја,ако смо га усавршавали.

Istinoljub

pre 1 godinu

Ilić bi nam u ofanzivi puno više doneo od Gudelja.
Protiv Norveške je Ilić odigrao perfektno, za desetku.
Sa njim u timu, u sredini bi imali trojicu kreativaca (Ilić, Milinković - Savić, Tadić).
(pilipenda, 24. novembar 2022 09:48)
Jedno je Norveška drugo je Brazil. Džabe ti Ilić u ofanzivi ako zbog toga primiš 4-5 komada a ne možeš da daš toliko golova. Mora presing da se igra, jako u odbrani i na sredini i na kontru. Mora i Vlahović da se vraća nazad. Tako se igra protiv jačeg. Ovde je bitan rezultat a ne lepota u igri.

Jednoruki Krstivoje

pre 1 godinu

Mitrovic je do nedavno hodao na stakama, da li je realno da ocekujete njegovih 90 minuta, ili u suprotnom Ducija i Jovica zajedno protiv ovih Brazilaca koji ce imati posed i drzati loptu? Odlican tim Piksija, iako se i ja plasim nase odbrane, boljih nemamo. Ocekujem od Žileta i Ducija jedan gol, srecno Piksi legendo, srecno momci!!!

Sunce Slobode

pre 1 godinu

Jako je bitno da se ne lozimo previse. Igramo protiv Brazila. Izgubimo li sa 2 razlike pocece napadi na tim a da nam odlucujuce utakmice nisu ni pocele.

Kblo srb

pre 1 godinu

Ako je Mitar povredjen pa neka od početka igra Jovic sa Vlahovicem. Mi treba da igramo kao protiv Norveške,sa dva napadača.I protiv Norvežana da smo igrali sa jednim i oni bi nas dobili. Ne bih rekao da Miter nema snage nego su to Piksijeve kalkulacije. kalkulacije su znak slabosti, znak da Piksi nema vere u naš tim i sebe.Kalkulacije su nam se uvek obile o glavu. I kao što neko napisa, treba da igramo kao Japan sa Nemcima.Jer kad igramo defanzivno onda je naša odbrana na mukama a ona prima olako golove i protiv slabih ekipa.Ako izgubimo 1-3 biće uspeh a lako može da prodjemo kao Iran.Daj bože da nisam u pravu.Mi smo uvek igrali kukavički i kad smo imali daleko bolje igrače. Najbolji primer je ono kad smo vodili protiv Holandije,pa Mijat pogodio prečku,pa naši igrali bunker da čuvaju 1-0 i na kraju naravno hrabri Holandezi nas pobedili.Bilo je to davno ali i tada sam na žalost pogodio da cemo izgubiti kad sam video da posle 1-0 mi branimo rezultat.Fudbal se igra za gol više.Mitrovic je trenutno jedan od najboljih golgetera u Evropi i njega držati na klupi je ludost. Ako je povredjen onda šta će na klupi, nega ga sklone i spremaju za sledece dve utakmice.
(Vlado, 24. novembar 2022 12:01)

E, naka si nam ti Vlado sve objasnio - sad tek kapiram i sad mi je jasna situacija.
Brate, obaveštavaj nas i narednih dana kako stoje stvari jer su nam prekopotrebne tvoje stručne analize.

gooooooooool

pre 1 godinu

mitrovic, vlahovic, jovic, ilic. obavezno moramo u napad. gledaj bre kako su igrali kanadjani, japanci, saudijci!! nema igramo za 0-0 jer ces nadrljati!

Miloš

pre 1 godinu

Ivan Ilić je odigrao 0 minuta za Veronu od utakmice protiv Norveške. NULA. Bio je povređen 2 meseca, što je velika šteta jer momak zna fudbala. I eto zašto Gudelj. Sviđa mi se i opcija da Gudelj bude centralni igrač odbrane (igra to često u klubu) jer Veljković i Mitrović ne ulivaju poverenje. U toj varijanti ima smilsa da zaigra Ilić, ali opet teško je to očekivati. Petpostavljam da ćemo igrati isto kao u Portugalu. Iza Vlahovića Sergej i Tadić. Jedino što će umesto Rajka da bude Vanja, a umesto Kostića neko od dvojca Mladenović-Lazović. Kostić ako nije 100% spreman ne treba da igra, mnogo su nam važniji mečevi protiv Kameruna i Helvetije.

box

pre 1 godinu

@gudelj, a ne ilic?!!?? majko bozija
(ZLOBEX, 24. novembar 2022 09:19)

Jos nije ni pocelo a vec se nalazi mana selektoru koji nas je doveo ovde i koji je napravio da igramo najatraktivniji fudbal u nasoj istoriji a mozda trenutno i najatraktivniji fudbal na svetu, i da ne umiremo pri tome u lepoti nego da smo super uspesni. Ali to je deo naseg mentaliteta, mi ne mozemo bez trzavica i bez pravljenja problema. Mislim da nekim tananim nitima socilaziacije nesvesno usvojimo da moramo da pravimo problem, podelu, raskol i da smo doslovno tako vaspitani na nesvesnom nivou. Ne vredi ni pricati da su Gudelj i Ilic dva razlicita igraca i da nam Gudeljeva defanzivna sposobnost daje tu mogucnost da igramo ultra ofanzivno jer on "krpi" citavu sredinu i cuva ledja ovima ispred. Ali cak ni to nije vazno, vazno je da se seletoru koji nas je preporodio veruje, a ne da mu se guraju klipovi u tockove..al kao sto rekoh to smo mi. Brat sa bratom cesto ne govori, komsije se neretko mrze i tuku a sve to obicno bez konkretnog povoda vec jednostavno vaspitani smo da pravimo problem sebi i drugima.

AV

pre 1 godinu

Bice sta bude ljudi, imamo solidne sanse, Mitrovica ne treba preforsirat u prvoj utakmici pogotovo jer ipak imamo jos 2 prilicno teske utakmice.

I realno, ako opet izgubimo od Svajcaraca i budem gledao one albanske orlove, to ce mi mnogo teze pasti od gubitka od Brazilaca!

mikica

pre 1 godinu

Ovo nije utakmica koje se treba bojati. Kljucna je sa Kamerunom, ta nas vodi dalje. A ovde rastereceno za slavu. Neka stavi Vlahovica i Jovica, pa kom obojci kom opanci. Suprotno mnogima, iako grobar, o Jovicu imam dobro misljenje, jak je na lopti, stabilan, ima tehniku i dobar sut i iz daljine levom i desnom. Tako da bolje da slavno ginemo

darkness

pre 1 godinu

Mislim da neće Gudelja. On je dosta slab na poziciji zadnjeg veznog, boji se da povuče loptu napred i kiksara je, što smo videli u utakmici sa Portugalijom. Piksi sve to vidi i ne bojim se da neće izaći najbolji na teren.

Vdusan

pre 1 godinu

Piksi rekao kakav eventualni plasman, sigurno cemo se plasirati. Na kraju zavisio od jednog nepriznatog gola, i jedne lopte za Mitrovica.
Sad govori kakav eventualni prolazak grupe…
Plasim se onog “okrecemo se obavezama u Ligi nacija”.

Gadza

pre 1 godinu

Gudelj pogrešan potez,mislima da je bolji izbor Ivan Ilić ?.
(Saša Milivojević, 24. novembar 2022 09:41)

Pitanje je to veliko. Gudelj je jaci defanzivno a Ilic prema napred. Realno i po meni je za Ilica 51:49

boban

pre 1 godinu

Ja ne znam ok da sačuva neke koji nisu u potpunosti oporavljeni ali Andrija Živković ne znam kako je on zaradio mesto u prvih 11 momak je prosečan fudbaler

Dr. Realan

pre 1 godinu

Imam nade za dobar rezultat, ali kada vidim ovaj grafički prikaz naše formacije nešto se bojim da će nas ubiti po krilima… biće valjda dobro, napred Orlovi!

100%

pre 1 godinu

Razlika izmedju nas i Japanaca. Japanci, idemo na sve ili nista, necemo jeftini prodati kozu. Mi, samo polako, gubimo 100% sto bi se trosili.

Elder

pre 1 godinu

Mislim da moramo malo da zakočimo. Nikad nismo pobedili u eliminacionoj utakmici na bilo kojem velikom takmicenju a grupnu fazu smo zadnji put prosli u 20.veku. Prolaz da trazimo protiv Svajcarske i Kamerune i bice ogroman uspeh ako to napravimo, a danas samo da se ne obrukamo.

prognozer

pre 1 godinu

Voleo bih da gresim ali 3-1 za Brazil. strelci Rafinja, Markinjos(glavom posle kornera) i Gabriel Jesus, za nas gol daje Milenkovic glavom posle kornera. Pavlovic dobija crveni.

Markos

pre 1 godinu

Vlado
Izgleda ti je poprilicno izbledelo secanje na tu utakmicu.Mi smo gubili 1:0 od Holanije,pa izjednacili i onda promasili penal.Tako da nismo nikakvu prednost cuvali i cekali kraj pa nam se obilo o glavu kako ti kazes.Pada ti u vodu cela analiza

Mićko

pre 1 godinu

Najgluplja stvar je hype medija oko ove za nas najmanje važne utakmice... Velika verovatnoća je da gubimo,za nas je biti ili ne biti Kamerun i Svica tu treba nagaziti...

polusvet

pre 1 godinu

Realno je da dobijemo 4-5 komada, to sto bih ja voleo da pobedimo to je nesto drugo. Brazil daje dva u prvom i dva u drugom kvota je 10 ako neko hoce da se okocka.

Armagedon

pre 1 godinu

Ništa od Piksijeve doslednosti? Nećemo početi sa dva špica? Nemamo zamenu za Mitrovića? Više ne verujemo u sebe i svoje mogućnosti? Sada nas odjednom zanima ko nam je protivnik i ne gledamo samo sebe?

H2H

pre 1 godinu

Tim za Brazil

1.VMS
2.Milenković
3.Veljković
4.Pavlović
5.Lukić
6.Gudelj
7.Živković
8.SMS
9.Vlahović
10.Tadić
11.Mladenović

Mitrović i Kostić čekaju na klupi, zbog skorašnjih povreda.

istina

pre 1 godinu

Ako izgubimo bilo bi dobro da to bude sa golom razlike. Plašim se euforije. Brazil je skup vrhunskih igrača ali da li su kao tim vrhunski. Veća opasnost po nas bi bila da Neymar ne igra. Biće njegovog valjanja, padanje u šesnaest

Miki kd

pre 1 godinu

Srednji red i napad imamo ali odbranu ne…Ne možemo mi dati toliko golova koliko oni skrive…Mrka kapa…u svakom slucaju sretno momci…

o0o

pre 1 godinu

Po meni je idealno (cuj idealno) ali stvarno jeste da odigramo nereseno sa Bra..jel u slucaju da dobijemo vec bi spremali docek ispred skupstine..takav nam je mentalitet...sto bi po mom skromnom misljenju bilo vise kontraproduktivno za sl. 2 utakmice...sve u svumu opravdano imamo cemu da se nadamo...uzmemo li bod ili sva tri sjajno ...a I ako ne imamo jos 2 sanse...ja sam prognozirao da ce mo imati 5bodova u grupi..
Bra 7
Srb 5

Danko

pre 1 godinu

Ako već izgubimo sto se stvarno ne nadam, o da barem muški i sa borbenost..i naravno da nas ne nakantaju..ali iznenadjenje smo već videli u ovih par dana..tako da se i veceras nadam..!!!

Vlado

pre 1 godinu

Dobre rezultate smo napravili samo sa dva napadača. Mora da igraju od početka Mitrovic i Vlahovic. Zar Piksi ne vidi da do sada dobar rezultat su napravile samo ekipe koje igraju napadački. Iran nema kvalitet naravno. Piksi se vraća na staze naših predhodnih selektora koji su svi igrali defanzivno.Mi kada smo imali sjajnu odbranu sa Vidićem, Suboticem, Ivanovicem, nismo mogli da pobedjujemo.Kako sada sa ovom lošom odbranom onda da pravimo rezultat. Za nas je jedini spas da igramo ofanzivno, dakle dva napadača i brzi Radonjić. Piksi misli ako budemo gubili od Brazila da onda ubaci Mitra, pa ne možeš juriti rezultat protiv njih. U Rusiji smo imali bolji tim po imenima a Brazil lošiji tim po imenima nego sada i lagano su nas tukli 2-0 jer smo igrali oprezno. Portugal je smušena ekipa i imali smo sreće a zamalo i oni da nas nagruvaju zbog naše peoprezne igre u prvom poluvremenu.Ova kalkulacija sa Mitrom na klupi zaista ukazuje na naš fijasko. Ajde ono nama su važnije one druge dve utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom ali jedan remi sa Brazilom bi nam dao snage.Ovako će Brazil brzo da nam napakuje par komada kao u Ligi šampiona što je radio Zvezdi PSG ili Liverpul u Engleskoj.

mikica

pre 1 godinu

Ovo nije utakmica koje se treba bojati. Kljucna je sa Kamerunom, ta nas vodi dalje. A ovde rastereceno za slavu. Neka stavi Vlahovica i Jovica, pa kom obojci kom opanci. Suprotno mnogima, iako grobar, o Jovicu imam dobro misljenje, jak je na lopti, stabilan, ima tehniku i dobar sut i iz daljine levom i desnom. Tako da bolje da slavno ginemo

Sefket Ramadani

pre 1 godinu

Dobro bi nam sada dosao Saciri. FSS je trebao da uspostavi kontakt s njim i privoli ga da igra za svoju maticnu reprezentaciju. To je bilo u obostranom interesu.

Vlado

pre 1 godinu

Vlado
Izgleda ti je poprilicno izbledelo secanje na tu utakmicu.Mi smo gubili 1:0 od Holanije,pa izjednacili i onda promasili penal.Tako da nismo nikakvu prednost cuvali i cekali kraj pa nam se obilo o glavu kako ti kazes.Pada ti u vodu cela analiza
(Markos, 24. novembar 2022 12:37)

Nema to veze, ne menja suštinu. Znam da smo igrali kukavički i tokom utakmice kad sam video kako igramo defanzivno znao sam da cemo izgbuti.Ne zbog Mijatovica što je penal promašio već što je Holandija stalno napadala i mi sve na neke kontre.Mi igramo uvek slično,ili se od početka branimo pa kad primimo gol onda krenemo tek malo u napad.A ako mi slučajno prvi povedemo,što je retkost,onda se zakopamo u bunker i branimo rezultat. Mi smo posle raspada SFRJ imali uglavnom bolje igrače od Hrvatske,imenima i kvalčitetom bolje a rezultate nikakve.Pa zapitajmo se što.Jedino u Rusiji nismo imali bolji tim od njih a kada su oni bili treći na svetu, tada smo mi imali bolje igrače.

tkt nuk

pre 1 godinu

Šteta za kostića, s obzirom da je Živković još veća rupa od one koju imamo u obrani, ovo ostalo je na mestu pa šta nam bog da, možemo da iznenadimo ali biće teško naravno, šanse za pobedu rekao bih 25 %, za nerešeno malo jače, svakako samo hrabro za mnooogo trčanja, tako su i pala ova iznenadjenja do sad, pa da slavimo večeras braćooo

Vlada

pre 1 godinu

Ne smemo igrati sa dva zadnja vezna! Samo jedan zadnji vezni. Kao što je gospodin Boža rekao: napašćemo Brazil!

Vanja - Pavlović, Veljković, Milenković - Lukić, SMS - Lazović, Živković, Tadić - Vlahović, Jović

Hrundi Bakshi

pre 1 godinu

Ljudi,on ni za 4-5 dana protiv Kameruna,ili koga vec,nece biti bog zna kolko bolje. Na potpuno istom ce biti.
Tako da bi ja punom snagom,odma'!

Mare

pre 1 godinu

Ja ne znam da li ljudi ovde prate fudbal uopste? Gudelj je odlican izbor za DM. Ko dobije bitku na sredini dobija utakmicu. Za to je potrebno dosta trcanja i borbe. Ilic je dobar ali nema dileme da je Gudelj / Lukic bolja kombinacija.

Vlado

pre 1 godinu

Ako je Mitar povredjen pa neka od početka igra Jovic sa Vlahovicem. Mi treba da igramo kao protiv Norveške,sa dva napadača.I protiv Norvežana da smo igrali sa jednim i oni bi nas dobili. Ne bih rekao da Miter nema snage nego su to Piksijeve kalkulacije. kalkulacije su znak slabosti, znak da Piksi nema vere u naš tim i sebe.Kalkulacije su nam se uvek obile o glavu. I kao što neko napisa, treba da igramo kao Japan sa Nemcima.Jer kad igramo defanzivno onda je naša odbrana na mukama a ona prima olako golove i protiv slabih ekipa.Ako izgubimo 1-3 biće uspeh a lako može da prodjemo kao Iran.Daj bože da nisam u pravu.Mi smo uvek igrali kukavički i kad smo imali daleko bolje igrače. Najbolji primer je ono kad smo vodili protiv Holandije,pa Mijat pogodio prečku,pa naši igrali bunker da čuvaju 1-0 i na kraju naravno hrabri Holandezi nas pobedili.Bilo je to davno ali i tada sam na žalost pogodio da cemo izgubiti kad sam video da posle 1-0 mi branimo rezultat.Fudbal se igra za gol više.Mitrovic je trenutno jedan od najboljih golgetera u Evropi i njega držati na klupi je ludost. Ako je povredjen onda šta će na klupi, nega ga sklone i spremaju za sledece dve utakmice.

Tika - taka

pre 1 godinu

Naš najveći problem je što se oslanjamo uvek na pojedince...svaki igrač je bitan...i da igra Mitrogol ceo meč,džaba mu sve ako ostatak tima zakaže...on sam ne može.Nije igrač poput Mesija,pa da može sam da povuče,da prodire...njegova šansa su prekidi....i ka tome treba najviše da se fokusiramo....nadigravanje sa Brazilcima bi bilo samoubistvo...kratki tačni pasovi,nikako po sredini...leva desna krila,širenje igre,centr šutevi...odbrana do pola terena....
(Wolokee, 24. novembar 2022 13:52)

Bata Đoro, ti li si? Taj dosadni, spori, alibi fudbal, besciljno dodavanje u nazad, gledali smo decenijama. Do 15. minuta bi bilo 3:0 za Brazil. Pusti Pixija i ljude da igraju. Nama ostaje da gledamo i navijamo.

Slaviša

pre 1 godinu

Mislim da je to taktički da odigramo sa brzim igračima i postavimo se visoko kako bi naterali Brazilce na neku grešku u drugom poluvremenu uči če sigurno i Mitar sve zavisi od rezultata treba jih pritisnuti a u drugom poluvremenu dokrajčiti sa Mitrom i Radonjičem.

Realno

pre 1 godinu

Ivan Ilić je odigrao 0 minuta za Veronu od utakmice protiv Norveške. NULA. Bio je povređen 2 meseca, što je velika šteta jer momak zna fudbala. I eto zašto Gudelj. Sviđa mi se i opcija da Gudelj bude centralni igrač odbrane (igra to često u klubu) jer Veljković i Mitrović ne ulivaju poverenje. U toj varijanti ima smilsa da zaigra Ilić, ali opet teško je to očekivati. Petpostavljam da ćemo igrati isto kao u Portugalu. Iza Vlahovića Sergej i Tadić. Jedino što će umesto Rajka da bude Vanja, a umesto Kostića neko od dvojca Mladenović-Lazović. Kostić ako nije 100% spreman ne treba da igra, mnogo su nam važniji mečevi protiv Kameruna i Helvetije.
(Miloš, 24. novembar 2022 11:57)

Tacno je da Mitrovic i Veljkovic ne ulivaju poverenje ali jos vise ga ne ulivaju Milenkovic i Pavlovic,njih dvojica su jos losiji i taj deo ekipe ce nas skupo kostati.

Acamar

pre 1 godinu

Nadam se da nije toliko loša situacija sa Kostićem, da ne može početi utakmicu, bio bi to ogroman hendikep. Sve druge pozicije možemo nekako pokriti.

zdravko

pre 1 godinu

Ja nemogu da verujem daje piksi podlego pritisku menzdera da ubaci milenkovica stopera. Pa jiudi moji on je toliko busetina i kiksara da je ne opisivo pavlovic da igra beka pa on je spor ko puz naj bojie da decko igra stopera da milenkovic ne igra ako bude igro peticu dobijamo zivi bili pa vidili. Savic mladenovic vejikovic pavlovic mitrovic gudeji lazovic maksimovic vlahovic zivkovic tadic. Ovaj sastav moze da nesto uradi sa milenkovicem lukicem mi smo gotovi pre utakmice jer brzi neimar i ostali imaju da nas probijaju lako zao mi je golmana jer ce da nastrada ni kriv ni duzan.

Wolokee

pre 1 godinu

Naš najveći problem je što se oslanjamo uvek na pojedince...svaki igrač je bitan...i da igra Mitrogol ceo meč,džaba mu sve ako ostatak tima zakaže...on sam ne može.Nije igrač poput Mesija,pa da može sam da povuče,da prodire...njegova šansa su prekidi....i ka tome treba najviše da se fokusiramo....nadigravanje sa Brazilcima bi bilo samoubistvo...kratki tačni pasovi,nikako po sredini...leva desna krila,širenje igre,centr šutevi...odbrana do pola terena....

nbc

pre 1 godinu

Sretno. Super bi bio bod i onda opuštenije u nastavku. Što se tiče tima, slažem se. To je vjerovatno najbolje što se može protiv Brazila staviti a da Mitrović ne igra.
A komentari, odmah vidite ko za koga navija. Ali nemojte na silu da izbacujete one koji su i najcjenjeniji u Evropi da bi ugurali nekog svog (ovo izgleda posebno zvezdaši komentarišu, ali shvatite da trenutno nijedan vaš bivši igrač ne mora biti među 11).

Milan

pre 1 godinu

Mnogo vece sanse su da svi kolektivno preselimo na Mars, nego da ce Gudelj biti u startnoj postavi. Sastav ce biti sledeci. VMS - Pavlovic, Veljkovic, Milenkovic - Lukic, SMS, Lazovic, Kostic, Tadic - Vlahovic, Mitrovic.

Zemara22

pre 1 godinu

uzeo sam slobodan dan da se spremim za tekmu ali da ponovo gledam igru sa 1 napadacemi to bez mitrovica??????????!!!!!!!! alooooooooooooooooooooooooooooooooo ostavka piksi odmah!!!!!!!!

prognozer

pre 1 godinu

Voleo bih da gresim ali 3-1 za Brazil. strelci Rafinja, Markinjos(glavom posle kornera) i Gabriel Jesus, za nas gol daje Milenkovic glavom posle kornera. Pavlovic dobija crveni.

Armagedon

pre 1 godinu

Ništa od Piksijeve doslednosti? Nećemo početi sa dva špica? Nemamo zamenu za Mitrovića? Više ne verujemo u sebe i svoje mogućnosti? Sada nas odjednom zanima ko nam je protivnik i ne gledamo samo sebe?

Zemara22

pre 1 godinu

uzeo sam slobodan dan da se spremim za tekmu ali da ponovo gledam igru sa 1 napadacemi to bez mitrovica??????????!!!!!!!! alooooooooooooooooooooooooooooooooo ostavka piksi odmah!!!!!!!!

Vlado

pre 1 godinu

Ako je Mitar povredjen pa neka od početka igra Jovic sa Vlahovicem. Mi treba da igramo kao protiv Norveške,sa dva napadača.I protiv Norvežana da smo igrali sa jednim i oni bi nas dobili. Ne bih rekao da Miter nema snage nego su to Piksijeve kalkulacije. kalkulacije su znak slabosti, znak da Piksi nema vere u naš tim i sebe.Kalkulacije su nam se uvek obile o glavu. I kao što neko napisa, treba da igramo kao Japan sa Nemcima.Jer kad igramo defanzivno onda je naša odbrana na mukama a ona prima olako golove i protiv slabih ekipa.Ako izgubimo 1-3 biće uspeh a lako može da prodjemo kao Iran.Daj bože da nisam u pravu.Mi smo uvek igrali kukavički i kad smo imali daleko bolje igrače. Najbolji primer je ono kad smo vodili protiv Holandije,pa Mijat pogodio prečku,pa naši igrali bunker da čuvaju 1-0 i na kraju naravno hrabri Holandezi nas pobedili.Bilo je to davno ali i tada sam na žalost pogodio da cemo izgubiti kad sam video da posle 1-0 mi branimo rezultat.Fudbal se igra za gol više.Mitrovic je trenutno jedan od najboljih golgetera u Evropi i njega držati na klupi je ludost. Ako je povredjen onda šta će na klupi, nega ga sklone i spremaju za sledece dve utakmice.

boban

pre 1 godinu

Ja ne znam ok da sačuva neke koji nisu u potpunosti oporavljeni ali Andrija Živković ne znam kako je on zaradio mesto u prvih 11 momak je prosečan fudbaler

polusvet

pre 1 godinu

Realno je da dobijemo 4-5 komada, to sto bih ja voleo da pobedimo to je nesto drugo. Brazil daje dva u prvom i dva u drugom kvota je 10 ako neko hoce da se okocka.

Vdusan

pre 1 godinu

Piksi rekao kakav eventualni plasman, sigurno cemo se plasirati. Na kraju zavisio od jednog nepriznatog gola, i jedne lopte za Mitrovica.
Sad govori kakav eventualni prolazak grupe…
Plasim se onog “okrecemo se obavezama u Ligi nacija”.

zdravko

pre 1 godinu

Ja nemogu da verujem daje piksi podlego pritisku menzdera da ubaci milenkovica stopera. Pa jiudi moji on je toliko busetina i kiksara da je ne opisivo pavlovic da igra beka pa on je spor ko puz naj bojie da decko igra stopera da milenkovic ne igra ako bude igro peticu dobijamo zivi bili pa vidili. Savic mladenovic vejikovic pavlovic mitrovic gudeji lazovic maksimovic vlahovic zivkovic tadic. Ovaj sastav moze da nesto uradi sa milenkovicem lukicem mi smo gotovi pre utakmice jer brzi neimar i ostali imaju da nas probijaju lako zao mi je golmana jer ce da nastrada ni kriv ni duzan.

Sefket Ramadani

pre 1 godinu

Dobro bi nam sada dosao Saciri. FSS je trebao da uspostavi kontakt s njim i privoli ga da igra za svoju maticnu reprezentaciju. To je bilo u obostranom interesu.

Vlado

pre 1 godinu

Dobre rezultate smo napravili samo sa dva napadača. Mora da igraju od početka Mitrovic i Vlahovic. Zar Piksi ne vidi da do sada dobar rezultat su napravile samo ekipe koje igraju napadački. Iran nema kvalitet naravno. Piksi se vraća na staze naših predhodnih selektora koji su svi igrali defanzivno.Mi kada smo imali sjajnu odbranu sa Vidićem, Suboticem, Ivanovicem, nismo mogli da pobedjujemo.Kako sada sa ovom lošom odbranom onda da pravimo rezultat. Za nas je jedini spas da igramo ofanzivno, dakle dva napadača i brzi Radonjić. Piksi misli ako budemo gubili od Brazila da onda ubaci Mitra, pa ne možeš juriti rezultat protiv njih. U Rusiji smo imali bolji tim po imenima a Brazil lošiji tim po imenima nego sada i lagano su nas tukli 2-0 jer smo igrali oprezno. Portugal je smušena ekipa i imali smo sreće a zamalo i oni da nas nagruvaju zbog naše peoprezne igre u prvom poluvremenu.Ova kalkulacija sa Mitrom na klupi zaista ukazuje na naš fijasko. Ajde ono nama su važnije one druge dve utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom ali jedan remi sa Brazilom bi nam dao snage.Ovako će Brazil brzo da nam napakuje par komada kao u Ligi šampiona što je radio Zvezdi PSG ili Liverpul u Engleskoj.

100%

pre 1 godinu

Razlika izmedju nas i Japanaca. Japanci, idemo na sve ili nista, necemo jeftini prodati kozu. Mi, samo polako, gubimo 100% sto bi se trosili.

Realno

pre 1 godinu

Ivan Ilić je odigrao 0 minuta za Veronu od utakmice protiv Norveške. NULA. Bio je povređen 2 meseca, što je velika šteta jer momak zna fudbala. I eto zašto Gudelj. Sviđa mi se i opcija da Gudelj bude centralni igrač odbrane (igra to često u klubu) jer Veljković i Mitrović ne ulivaju poverenje. U toj varijanti ima smilsa da zaigra Ilić, ali opet teško je to očekivati. Petpostavljam da ćemo igrati isto kao u Portugalu. Iza Vlahovića Sergej i Tadić. Jedino što će umesto Rajka da bude Vanja, a umesto Kostića neko od dvojca Mladenović-Lazović. Kostić ako nije 100% spreman ne treba da igra, mnogo su nam važniji mečevi protiv Kameruna i Helvetije.
(Miloš, 24. novembar 2022 11:57)

Tacno je da Mitrovic i Veljkovic ne ulivaju poverenje ali jos vise ga ne ulivaju Milenkovic i Pavlovic,njih dvojica su jos losiji i taj deo ekipe ce nas skupo kostati.

Milan

pre 1 godinu

Mnogo vece sanse su da svi kolektivno preselimo na Mars, nego da ce Gudelj biti u startnoj postavi. Sastav ce biti sledeci. VMS - Pavlovic, Veljkovic, Milenkovic - Lukic, SMS, Lazovic, Kostic, Tadic - Vlahovic, Mitrovic.

Hrundi Bakshi

pre 1 godinu

Ljudi,on ni za 4-5 dana protiv Kameruna,ili koga vec,nece biti bog zna kolko bolje. Na potpuno istom ce biti.
Tako da bi ja punom snagom,odma'!

Gluteus Maximus

pre 1 godinu

1. Gudelja nikako protiv Brazila...ne leže mu ti brzi latinci a on je malo flegmatican ( bolji će biti za Swajcere )
2. Radonja da uleti oko 68-70. Minuta pa do kraja svez da puca od brzine protiv umornih bekova ( nikako od početka jer zatvoriće ga i umoriće ga ).
3. Ponovljamo foru iz Portugala sa Vlahovicem starterom i onda u drugom pol. Mitro ulazi svež na skokove .
4. Rokaće Brazilci sa svih strana i uglova, glavama i nogama..oni se loze na to Svetsko najviše, ne zavaravjmo se za neku laganu utakmicu..sevaće na sve strane.
5. To kako su Saudijci pobedi Argentinu nije zato što su bili kompaktni i skoncentrisaniji nego što ni oni ne znaju šta ih je sve spasilo ..poništeni golovi..prečke..golman kao u transu..ARG sutnuli 60 puta ovaj odbranio svih 60..:) Tako da zaboravimo to.

Vlado

pre 1 godinu

Vlado
Izgleda ti je poprilicno izbledelo secanje na tu utakmicu.Mi smo gubili 1:0 od Holanije,pa izjednacili i onda promasili penal.Tako da nismo nikakvu prednost cuvali i cekali kraj pa nam se obilo o glavu kako ti kazes.Pada ti u vodu cela analiza
(Markos, 24. novembar 2022 12:37)

Nema to veze, ne menja suštinu. Znam da smo igrali kukavički i tokom utakmice kad sam video kako igramo defanzivno znao sam da cemo izgbuti.Ne zbog Mijatovica što je penal promašio već što je Holandija stalno napadala i mi sve na neke kontre.Mi igramo uvek slično,ili se od početka branimo pa kad primimo gol onda krenemo tek malo u napad.A ako mi slučajno prvi povedemo,što je retkost,onda se zakopamo u bunker i branimo rezultat. Mi smo posle raspada SFRJ imali uglavnom bolje igrače od Hrvatske,imenima i kvalčitetom bolje a rezultate nikakve.Pa zapitajmo se što.Jedino u Rusiji nismo imali bolji tim od njih a kada su oni bili treći na svetu, tada smo mi imali bolje igrače.

BodaTajson

pre 1 godinu

Samo da ne bude neki penal ili crveni karton + penal jer smo mi majstori za takve gluposti na velikim takmicenjima.

A ako vec forsiraju pricu da igramo isto protiv svakoga, i ne bojimo se nikoga, onda neka ubaci Jovica od starta kao drugog napadaca umesto Mitrovica ako je i dalje rovit.

Bolje da izgubimo muski nego da se branimo celu utakmicu i opet bude 2:0.

pilipenda

pre 1 godinu

Ilić bi nam u ofanzivi puno više doneo od Gudelja.
Protiv Norveške je Ilić odigrao perfektno, za desetku.
Sa njim u timu, u sredini bi imali trojicu kreativaca (Ilić, Milinković - Savić, Tadić).

H2H

pre 1 godinu

Tim za Brazil

1.VMS
2.Milenković
3.Veljković
4.Pavlović
5.Lukić
6.Gudelj
7.Živković
8.SMS
9.Vlahović
10.Tadić
11.Mladenović

Mitrović i Kostić čekaju na klupi, zbog skorašnjih povreda.

Vlada

pre 1 godinu

Ne smemo igrati sa dva zadnja vezna! Samo jedan zadnji vezni. Kao što je gospodin Boža rekao: napašćemo Brazil!

Vanja - Pavlović, Veljković, Milenković - Lukić, SMS - Lazović, Živković, Tadić - Vlahović, Jović

Under KV

pre 1 godinu

More i Mitrovica u napad. Sa dva napadaca moramo da igramo!

Sta bre da se branimo od Brazila?! Tu nema odbrane. Niko ne moze da prođe dobro protiv njih, ako resi samo da se brani pamna kontru. Od toga nema nista.
Nadigravaj se sa njima i napadaj sa 2 napadaca. Samo tako imamo neke sanse!
Vlahovic i Mitrović od pocetka i udri!!!

dule

pre 1 godinu

Srpska cuvena taktika sa jednim centarforom kada igramo sa nekom jacom reprezentacijom a koja nije dala retultat nikada

Gubimo sve utakmice kada tako igramo u poslednjih 30 godina jel uvek idemo OPREZNO U MEC pa niti napadamo niti se branimo

Ili igraj bunker ili igraj sa Vlahovicem i Jovicem ako je Mitrovic povredjen

darkness

pre 1 godinu

Mislim da neće Gudelja. On je dosta slab na poziciji zadnjeg veznog, boji se da povuče loptu napred i kiksara je, što smo videli u utakmici sa Portugalijom. Piksi sve to vidi i ne bojim se da neće izaći najbolji na teren.

Rasa

pre 1 godinu

Sa zdravim Kosticem i Mitrovucem mi smo konkurentni ovako bojim se da ne. Ali dobro mozda i bolje da ovu utakmicu sacuvamo Kostica i MItrovica pa da napadnemo Kamerun i Svajcarsku. Mada ako se ponovi Portugal pa udje Mitrar da zabije gol :)

Rocky1

pre 1 godinu

Voleo bih da gresim ali 3-1 za Brazil. strelci Rafinja, Markinjos(glavom posle kornera) i Gabriel Jesus, za nas gol daje Milenkovic glavom posle kornera. Pavlovic dobija crveni.
(prognozer, 24. novembar 2022 09

Za nas gol daje ….. koj si bre pa ti sad za koje nas ….
Pravac kladionica mlatni lovu…

Mito

pre 1 godinu

Samo ne Gudelj. On je rupa na tom delu terena jer je lenj, sporo misli, a voli da davi loptu i ako mu Brazilci otmu loptu, to je šansa za gol. Setite se samo početka utakmice protiv Portugala.

mikica

pre 1 godinu

Ovo nije utakmica koje se treba bojati. Kljucna je sa Kamerunom, ta nas vodi dalje. A ovde rastereceno za slavu. Neka stavi Vlahovica i Jovica, pa kom obojci kom opanci. Suprotno mnogima, iako grobar, o Jovicu imam dobro misljenje, jak je na lopti, stabilan, ima tehniku i dobar sut i iz daljine levom i desnom. Tako da bolje da slavno ginemo

Miki kd

pre 1 godinu

Srednji red i napad imamo ali odbranu ne…Ne možemo mi dati toliko golova koliko oni skrive…Mrka kapa…u svakom slucaju sretno momci…

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Nemamo pravog stopera, steta sto nije u Qatar Masovic koji je vrh igrac na toj poziciji
(Tanka odbrana, 24. novembar 2022 09:51)

Iako si iz Pazara, budi objektivan. Erhan igra za Bohum koji je predposlednji na tabeli Bundeslige i ne igra baš sjajno. Ovi igraju bolje.

zvezdale

pre 1 godinu

Paradoksalno ali mislim da je dobro što Mitar još nije spreman za 90 minuta jer Piksi ne bi odoleo da gurne 2 špica. I časno bi poginuo.

Ne treba nam toliki rizik, a i Vlahović može solo toliko puta je pokazao. Veznjak više nam je neophodan. Vinisijus, Rafinja, Nejmar i Rišarlison non stop menjaju mesta i nema šanse da to može sam Lukić uz Sergeja da krpi. Da li će biti Gudelj ili mali Ilić ne menja suštinu. Šteta za Kostića, mnogo je bitan. No ko zna, prilika da se Lazović/Mladenović proslave kao nikad. Radonja će ono njegovo od 60 minuta. Biće to dobro, hrabro momci!

mikica

pre 1 godinu

Ovo nije utakmica koje se treba bojati. Kljucna je sa Kamerunom, ta nas vodi dalje. A ovde rastereceno za slavu. Neka stavi Vlahovica i Jovica, pa kom obojci kom opanci. Suprotno mnogima, iako grobar, o Jovicu imam dobro misljenje, jak je na lopti, stabilan, ima tehniku i dobar sut i iz daljine levom i desnom. Tako da bolje da slavno ginemo

SvilajnacPomoravlje

pre 1 godinu

Srbija u reprezentativnom fudbalu nema praktično nikakvu tradiciju, TOP reprezentaciju pobedimo jednom u deset godina(Nemačka 2010 pa tek Portugal 2021), EP smo poslednji put videli pre 20 godina. Tako da nema potrebe da se stvara nekakva veštačka atmosfera očekivanja, jer sama činjenica da osećamo čar SP i to kao učesnici je pun pogodak. Neka se opuste igrači ali i navijači kao i novinari. Uživajmo u kvalitetnom fudbalu pa šta bude.

Wolokee

pre 1 godinu

Naš najveći problem je što se oslanjamo uvek na pojedince...svaki igrač je bitan...i da igra Mitrogol ceo meč,džaba mu sve ako ostatak tima zakaže...on sam ne može.Nije igrač poput Mesija,pa da može sam da povuče,da prodire...njegova šansa su prekidi....i ka tome treba najviše da se fokusiramo....nadigravanje sa Brazilcima bi bilo samoubistvo...kratki tačni pasovi,nikako po sredini...leva desna krila,širenje igre,centr šutevi...odbrana do pola terena....

Kralj Rone

pre 1 godinu

Ne znam ko vam je crtao ovu skicu, ali krilni igraci sigurno ne stoje formacijski ispred Tadica i SMSa, vec izmedju njih i zadnjih veznih. Pokrivaju i ofanzivno i defanzivno celu stranu. Srecno Srbijo danas!

Mare

pre 1 godinu

Ja ne znam da li ljudi ovde prate fudbal uopste? Gudelj je odlican izbor za DM. Ko dobije bitku na sredini dobija utakmicu. Za to je potrebno dosta trcanja i borbe. Ilic je dobar ali nema dileme da je Gudelj / Lukic bolja kombinacija.

o0o

pre 1 godinu

Po meni je idealno (cuj idealno) ali stvarno jeste da odigramo nereseno sa Bra..jel u slucaju da dobijemo vec bi spremali docek ispred skupstine..takav nam je mentalitet...sto bi po mom skromnom misljenju bilo vise kontraproduktivno za sl. 2 utakmice...sve u svumu opravdano imamo cemu da se nadamo...uzmemo li bod ili sva tri sjajno ...a I ako ne imamo jos 2 sanse...ja sam prognozirao da ce mo imati 5bodova u grupi..
Bra 7
Srb 5

Elder

pre 1 godinu

Mislim da moramo malo da zakočimo. Nikad nismo pobedili u eliminacionoj utakmici na bilo kojem velikom takmicenju a grupnu fazu smo zadnji put prosli u 20.veku. Prolaz da trazimo protiv Svajcarske i Kamerune i bice ogroman uspeh ako to napravimo, a danas samo da se ne obrukamo.

tkt nuk

pre 1 godinu

Šteta za kostića, s obzirom da je Živković još veća rupa od one koju imamo u obrani, ovo ostalo je na mestu pa šta nam bog da, možemo da iznenadimo ali biće teško naravno, šanse za pobedu rekao bih 25 %, za nerešeno malo jače, svakako samo hrabro za mnooogo trčanja, tako su i pala ova iznenadjenja do sad, pa da slavimo večeras braćooo

Kblo srb

pre 1 godinu

Ako je Mitar povredjen pa neka od početka igra Jovic sa Vlahovicem. Mi treba da igramo kao protiv Norveške,sa dva napadača.I protiv Norvežana da smo igrali sa jednim i oni bi nas dobili. Ne bih rekao da Miter nema snage nego su to Piksijeve kalkulacije. kalkulacije su znak slabosti, znak da Piksi nema vere u naš tim i sebe.Kalkulacije su nam se uvek obile o glavu. I kao što neko napisa, treba da igramo kao Japan sa Nemcima.Jer kad igramo defanzivno onda je naša odbrana na mukama a ona prima olako golove i protiv slabih ekipa.Ako izgubimo 1-3 biće uspeh a lako može da prodjemo kao Iran.Daj bože da nisam u pravu.Mi smo uvek igrali kukavički i kad smo imali daleko bolje igrače. Najbolji primer je ono kad smo vodili protiv Holandije,pa Mijat pogodio prečku,pa naši igrali bunker da čuvaju 1-0 i na kraju naravno hrabri Holandezi nas pobedili.Bilo je to davno ali i tada sam na žalost pogodio da cemo izgubiti kad sam video da posle 1-0 mi branimo rezultat.Fudbal se igra za gol više.Mitrovic je trenutno jedan od najboljih golgetera u Evropi i njega držati na klupi je ludost. Ako je povredjen onda šta će na klupi, nega ga sklone i spremaju za sledece dve utakmice.
(Vlado, 24. novembar 2022 12:01)

E, naka si nam ti Vlado sve objasnio - sad tek kapiram i sad mi je jasna situacija.
Brate, obaveštavaj nas i narednih dana kako stoje stvari jer su nam prekopotrebne tvoje stručne analize.

Boki

pre 1 godinu

Samo mi nije jasno sto se stalno stvara pritisak,ljudi ovo je fudbal, vidite i sami da se cuda desavaju,mozes imati 50 suteva u gol i da ne das ni jedan. Momci treba da se opuste i odigraju kako znaju, rezultat ce biti kakav bude,samo ne treba ih smarati da ce sve stati ako izgubimo veceras,mada mislim da cemo izvuci jako dobar rezultat vecerad.Napred Orlovi, jako i hrabro

Car Dušan

pre 1 godinu

Ajde,što se mora ući oprezno pa, više mislimo o svom - nego tuđem golu... Koji god da bude rezultat, više je nego jasno da bi Radonjić trebalo, da UDJE zadnjih ( bar)20- tak minuta! Onako, ludački eksplozivan i brz da pomuti pamet, onim njihovim matorim bekovima... Nekako sam siguran, da i Piksi razmišlja o tome! SA SREĆOM...

Dr. Realan

pre 1 godinu

Imam nade za dobar rezultat, ali kada vidim ovaj grafički prikaz naše formacije nešto se bojim da će nas ubiti po krilima… biće valjda dobro, napred Orlovi!

Damir

pre 1 godinu

Navijat ću za Srbiju, naše susjede. Ne mogu zaboraviti prošlo svjetsko prvenstvo kada smo imali ogromnu podršku iz Srbije. No prije svega želim gledati utakmicu u kojoj ćemo svi uživati. Pozdrav iz ZG! Sretno!

Eric Cartman

pre 1 godinu

Ilić bi nam u ofanzivi puno više doneo od Gudelja.
Protiv Norveške je Ilić odigrao perfektno, za desetku.
Sa njim u timu, u sredini bi imali trojicu kreativaca (Ilić, Milinković - Savić, Tadić).
(pilipenda, 24. novembar 2022 09:48)

Inace Norveška i Brazil to je bukvalno isto.
Možda su Norvezani cak i bolji.
Majko mila šta ovi uporedjuju sa utakmicom protiv Brazila i to na SP.
Ono Behrein,Švedsku i Norvešku.

roten

pre 1 godinu

Naravno neznalice traže dva klasična špica,i igrača manje u sredini terena, protiv onakvog veznog reda Brazila, razbili bi nas.Srbija lopte videla ne bi... Misle pojedinci da moraš da igraš sa 2 klasična napadača da bi bio ofanzivan,a na primer juče je Španija počela bez "devetke", Asensio je bio u vrhu napada, rezultat znamo svi. Zna Piksi šta radi.

istina

pre 1 godinu

Ako izgubimo bilo bi dobro da to bude sa golom razlike. Plašim se euforije. Brazil je skup vrhunskih igrača ali da li su kao tim vrhunski. Veća opasnost po nas bi bila da Neymar ne igra. Biće njegovog valjanja, padanje u šesnaest

AV

pre 1 godinu

Bice sta bude ljudi, imamo solidne sanse, Mitrovica ne treba preforsirat u prvoj utakmici pogotovo jer ipak imamo jos 2 prilicno teske utakmice.

I realno, ako opet izgubimo od Svajcaraca i budem gledao one albanske orlove, to ce mi mnogo teze pasti od gubitka od Brazilaca!

mozgovi

pre 1 godinu

Pitam se zasto nam je trebao Piksi za selektora dovoljno je samo procitati komentare i eto tima ovde uvek ima pametnijih. E Srbine moj

box

pre 1 godinu

@gudelj, a ne ilic?!!?? majko bozija
(ZLOBEX, 24. novembar 2022 09:19)

Jos nije ni pocelo a vec se nalazi mana selektoru koji nas je doveo ovde i koji je napravio da igramo najatraktivniji fudbal u nasoj istoriji a mozda trenutno i najatraktivniji fudbal na svetu, i da ne umiremo pri tome u lepoti nego da smo super uspesni. Ali to je deo naseg mentaliteta, mi ne mozemo bez trzavica i bez pravljenja problema. Mislim da nekim tananim nitima socilaziacije nesvesno usvojimo da moramo da pravimo problem, podelu, raskol i da smo doslovno tako vaspitani na nesvesnom nivou. Ne vredi ni pricati da su Gudelj i Ilic dva razlicita igraca i da nam Gudeljeva defanzivna sposobnost daje tu mogucnost da igramo ultra ofanzivno jer on "krpi" citavu sredinu i cuva ledja ovima ispred. Ali cak ni to nije vazno, vazno je da se seletoru koji nas je preporodio veruje, a ne da mu se guraju klipovi u tockove..al kao sto rekoh to smo mi. Brat sa bratom cesto ne govori, komsije se neretko mrze i tuku a sve to obicno bez konkretnog povoda vec jednostavno vaspitani smo da pravimo problem sebi i drugima.

box

pre 1 godinu

@gudelj, a ne ilic?!!?? majko bozija
(ZLOBEX, 24. novembar 2022 09:19)

Jos nije ni pocelo a vec se nalazi mana selektoru koji nas je doveo ovde i koji je napravio da igramo najatraktivniji fudbal u nasoj istoriji a mozda trenutno i najatraktivniji fudbal na svetu, i da ne umiremo pri tome u lepoti nego da smo super uspesni. Ali to je deo naseg mentaliteta, mi ne mozemo bez trzavica i bez pravljenja problema. Mislim da nekim tananim nitima socilaziacije nesvesno usvojimo da moramo da pravimo problem, podelu, raskol i da smo doslovno tako vaspitani na nesvesnom nivou. Ne vredi ni pricati da su Gudelj i Ilic dva razlicita igraca i da nam Gudeljeva defanzivna sposobnost daje tu mogucnost da igramo ultra ofanzivno jer on "krpi" citavu sredinu i cuva ledja ovima ispred. Ali cak ni to nije vazno, vazno je da se seletoru koji nas je preporodio veruje, a ne da mu se guraju klipovi u tockove..al kao sto rekoh to smo mi. Brat sa bratom cesto ne govori, komsije se neretko mrze i tuku a sve to obicno bez konkretnog povoda vec jednostavno vaspitani smo da pravimo problem sebi i drugima.

нс бој

pre 1 godinu

Ми са Сергејем,Митровићем,Миленковићем и Влаховићем треба само да идемо на корнере и слободне ударце 20-30 м од гола.Прекид би требао да нам буде једно од најјачих оружја,ако смо га усавршавали.

Nocni vuk

pre 1 godinu

Ko god da počne tekmu siguran sam da će se boriti do kraja, za to ne brinem. Jedino je bitno da u prvih pola sata ne napravimo neku glupost i da popijemo gol ili ostanemo bez igrača manje.
Ako posle prvih pola sata Brazilci ne budu bili u prednosti glavu dajem da ne dobijaju do kraja.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Ja ne znam ok da sačuva neke koji nisu u potpunosti oporavljeni ali Andrija Živković ne znam kako je on zaradio mesto u prvih 11 momak je prosečan fudbaler
(boban, 24. novembar 2022 09:36)

A Lazović je vanprosečan?
To je što je, druge nemamo, sa njima smo uspeli da pobedimo Portugal i Norvešku u gostima, znaš...

Trixter

pre 1 godinu

Ako momci izadju u ovom sastavu onda ce to biti pre formacija 5-2-2-1. Lazovic i Zivkovic ce imati mnogo vise ulogu u ofanzivi, a pokusacemo sa brzim Vlahovicem da damo gol iz kontre, sto je po meni i najrealnije. Mitrovic koji je sporiji, ali brutalno efikasan, zahteva da mu se doda lopta, negde u 16 ili oko 16 a to zahteva posed lopte, sve u svemu ako budemo dovoljno agilno igrali presing po sredini mogli bi iz kontre da damo gol, jer realno Brazil je kao i uvek najtanji u odbrani. Iskreno mislim da bi nam i bod bio veliki kao kuca. Srecno!

Remenko

pre 1 godinu

Realno, ovo je velik hendikep za Srbiju jer ipak Mitar je najbolji strijelac u povijesti Srbije, ide ga nenormalno ove sezone. Sretno vam susjedi!

Markos

pre 1 godinu

Vlado
Izgleda ti je poprilicno izbledelo secanje na tu utakmicu.Mi smo gubili 1:0 od Holanije,pa izjednacili i onda promasili penal.Tako da nismo nikakvu prednost cuvali i cekali kraj pa nam se obilo o glavu kako ti kazes.Pada ti u vodu cela analiza

nbc

pre 1 godinu

Sretno. Super bi bio bod i onda opuštenije u nastavku. Što se tiče tima, slažem se. To je vjerovatno najbolje što se može protiv Brazila staviti a da Mitrović ne igra.
A komentari, odmah vidite ko za koga navija. Ali nemojte na silu da izbacujete one koji su i najcjenjeniji u Evropi da bi ugurali nekog svog (ovo izgleda posebno zvezdaši komentarišu, ali shvatite da trenutno nijedan vaš bivši igrač ne mora biti među 11).

Sunce Slobode

pre 1 godinu

Jako je bitno da se ne lozimo previse. Igramo protiv Brazila. Izgubimo li sa 2 razlike pocece napadi na tim a da nam odlucujuce utakmice nisu ni pocele.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Ilić bi nam u ofanzivi puno više doneo od Gudelja.
Protiv Norveške je Ilić odigrao perfektno, za desetku.
Sa njim u timu, u sredini bi imali trojicu kreativaca (Ilić, Milinković - Savić, Tadić).
(pilipenda, 24. novembar 2022 09:48)

A ko štiti odbranu tad?

Gadza

pre 1 godinu

Gudelj pogrešan potez,mislima da je bolji izbor Ivan Ilić ?.
(Saša Milivojević, 24. novembar 2022 09:41)

Pitanje je to veliko. Gudelj je jaci defanzivno a Ilic prema napred. Realno i po meni je za Ilica 51:49

Istinoljub

pre 1 godinu

Ilić bi nam u ofanzivi puno više doneo od Gudelja.
Protiv Norveške je Ilić odigrao perfektno, za desetku.
Sa njim u timu, u sredini bi imali trojicu kreativaca (Ilić, Milinković - Savić, Tadić).
(pilipenda, 24. novembar 2022 09:48)
Jedno je Norveška drugo je Brazil. Džabe ti Ilić u ofanzivi ako zbog toga primiš 4-5 komada a ne možeš da daš toliko golova. Mora presing da se igra, jako u odbrani i na sredini i na kontru. Mora i Vlahović da se vraća nazad. Tako se igra protiv jačeg. Ovde je bitan rezultat a ne lepota u igri.

zigi

pre 1 godinu

ja se najvise plasim toga sto mi sami sebi nabijamo presiju dobrog rezultata u ovoj utakmici i andrije zivkovica, tj. situacije u kojoj on prakticno igra beka. mnogo je los u odbrani.
secam se ja svih nasih dobrih utakmica, ali se secam i danske kako nam je rutinski dala 3 komada zbog nase lose odbrane bokova i portugala kako nam je u beogradu napravio 80 sansi za gol. secam se da smo norveskoj poklonili zicer u tipa 5. minutu. bog nas je tada spasao. i golman. najvaznije je da ne napravimo neki idiotski kiks prvih 10 minuta i da nista ne poklonimo brazilu. oni ako se opuste, ako im mi svojim greskama skinemo pritisak i ako se napale, bice strasno. ako osete tvrdo, pa krene igra, necemo se obrukati.
isto me zanima i kamerun svajcarska, da vidimo na sta oni lice. bojim se da svajcarce podcenjujemo, a njihova ekipa je masina. kamerun takocje nije pacerska ekipa.
mnogo bitno da ne izgorimo danas i da ne dobijemo crveni karton. plasman nam odredjuju druge dve utakmice, a ne ova. ova je da udjemo u turnir, sto se kaze. nemoj da gubimo glavu!!!

gooooooooool

pre 1 godinu

mitrovic, vlahovic, jovic, ilic. obavezno moramo u napad. gledaj bre kako su igrali kanadjani, japanci, saudijci!! nema igramo za 0-0 jer ces nadrljati!

Šta je ovo?

pre 1 godinu

Dobre rezultate smo napravili samo sa dva napadača. Mora da igraju od početka Mitrovic i Vlahovic. Zar Piksi ne vidi da do sada dobar rezultat su napravile samo ekipe koje igraju napadački. Iran nema kvalitet naravno. Piksi se vraća na staze naših predhodnih selektora koji su svi igrali defanzivno.Mi kada smo imali sjajnu odbranu sa Vidićem, Suboticem, Ivanovicem, nismo mogli da pobedjujemo.Kako sada sa ovom lošom odbranom onda da pravimo rezultat. Za nas je jedini spas da igramo ofanzivno, dakle dva napadača i brzi Radonjić. Piksi misli ako budemo gubili od Brazila da onda ubaci Mitra, pa ne možeš juriti rezultat protiv njih. U Rusiji smo imali bolji tim po imenima a Brazil lošiji tim po imenima nego sada i lagano su nas tukli 2-0 jer smo igrali oprezno. Portugal je smušena ekipa i imali smo sreće a zamalo i oni da nas nagruvaju zbog naše peoprezne igre u prvom poluvremenu.Ova kalkulacija sa Mitrom na klupi zaista ukazuje na naš fijasko. Ajde ono nama su važnije one druge dve utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom ali jedan remi sa Brazilom bi nam dao snage.Ovako će Brazil brzo da nam napakuje par komada kao u Ligi šampiona što je radio Zvezdi PSG ili Liverpul u Engleskoj.
(Vlado, 24. novembar 2022 10:53)

Majstore, koji deo informacije da je Mitrović do pre 10 dana bio na štakama, i da već dvadeset dana ne igra utakmice i ne trenira, nisi uspeo da apsorbuješ? Šta još čovek treba da uradi, možda da ti nacrta da bi ti to razumeo.

Mare

pre 1 godinu

Protiv Portugala u Lisabonu smo igrali sa jednim napadacem i dobili smo utakmicu, a u Beogradu protiv Portugala smo poceli sa dva napadaca i gubili smo prvo poluvreme 2-0, a u drugom poluvremenu smo izasli sa jednim napadacem i izjednacili na 2-2. Lako je igrati sa dva napadaca protiv sporijih reprezentacija kao sto su Norveska i Svedska.

Slaviša

pre 1 godinu

Mislim da je to taktički da odigramo sa brzim igračima i postavimo se visoko kako bi naterali Brazilce na neku grešku u drugom poluvremenu uči če sigurno i Mitar sve zavisi od rezultata treba jih pritisnuti a u drugom poluvremenu dokrajčiti sa Mitrom i Radonjičem.

Tika - taka

pre 1 godinu

Naš najveći problem je što se oslanjamo uvek na pojedince...svaki igrač je bitan...i da igra Mitrogol ceo meč,džaba mu sve ako ostatak tima zakaže...on sam ne može.Nije igrač poput Mesija,pa da može sam da povuče,da prodire...njegova šansa su prekidi....i ka tome treba najviše da se fokusiramo....nadigravanje sa Brazilcima bi bilo samoubistvo...kratki tačni pasovi,nikako po sredini...leva desna krila,širenje igre,centr šutevi...odbrana do pola terena....
(Wolokee, 24. novembar 2022 13:52)

Bata Đoro, ti li si? Taj dosadni, spori, alibi fudbal, besciljno dodavanje u nazad, gledali smo decenijama. Do 15. minuta bi bilo 3:0 za Brazil. Pusti Pixija i ljude da igraju. Nama ostaje da gledamo i navijamo.

Danko

pre 1 godinu

Ako već izgubimo sto se stvarno ne nadam, o da barem muški i sa borbenost..i naravno da nas ne nakantaju..ali iznenadjenje smo već videli u ovih par dana..tako da se i veceras nadam..!!!

Miloš

pre 1 godinu

Ivan Ilić je odigrao 0 minuta za Veronu od utakmice protiv Norveške. NULA. Bio je povređen 2 meseca, što je velika šteta jer momak zna fudbala. I eto zašto Gudelj. Sviđa mi se i opcija da Gudelj bude centralni igrač odbrane (igra to često u klubu) jer Veljković i Mitrović ne ulivaju poverenje. U toj varijanti ima smilsa da zaigra Ilić, ali opet teško je to očekivati. Petpostavljam da ćemo igrati isto kao u Portugalu. Iza Vlahovića Sergej i Tadić. Jedino što će umesto Rajka da bude Vanja, a umesto Kostića neko od dvojca Mladenović-Lazović. Kostić ako nije 100% spreman ne treba da igra, mnogo su nam važniji mečevi protiv Kameruna i Helvetije.

Konstatacija

pre 1 godinu

Tim za Brazil

1.VMS
2.Milenković
3.Veljković
4.Pavlović
5.Lukić
6.Gudelj
7.Živković
8.SMS
9.Vlahović
10.Tadić
11.Mladenović

Mitrović i Kostić čekaju na klupi, zbog skorašnjih povreda.
(H2H, 24. novembar 2022 12:08)

Dobro pratiš medije.

Acamar

pre 1 godinu

Nadam se da nije toliko loša situacija sa Kostićem, da ne može početi utakmicu, bio bi to ogroman hendikep. Sve druge pozicije možemo nekako pokriti.

Jednoruki Krstivoje

pre 1 godinu

Mitrovic je do nedavno hodao na stakama, da li je realno da ocekujete njegovih 90 minuta, ili u suprotnom Ducija i Jovica zajedno protiv ovih Brazilaca koji ce imati posed i drzati loptu? Odlican tim Piksija, iako se i ja plasim nase odbrane, boljih nemamo. Ocekujem od Žileta i Ducija jedan gol, srecno Piksi legendo, srecno momci!!!

Svarozic

pre 1 godinu

Lukić uopšte nije zadnji vezni. U timu igra prednjeg veznog, iza dva napadača, to igra i SMS, dakle, uz Tadića, o kome ne treba trošiti riječi, imamo veoma ofanzivne igrače na sredini.

Ovo je naš najofanzivniji tim ikad. Čak i u timu iz 98. ili 2000. uvijek smo imali Jokana, Brnovića, Nađa, Govedaricu...

Svi su pametniji od Piksija

pre 1 godinu

Ljudi, je l' treba da vam se crta da Mitar nije spreman za 90 minuta (bice jurnjave po terenu za sve pare). Do pre 10 dana je hodao na stakama, sta se sad odjednom iscudjavate. Nije se znalo, hoce li se uopste oporaviti do pocetka SP.

Mićko

pre 1 godinu

Najgluplja stvar je hype medija oko ove za nas najmanje važne utakmice... Velika verovatnoća je da gubimo,za nas je biti ili ne biti Kamerun i Svica tu treba nagaziti...