Četvrtak, 24.11.2022.

08:12

Jokić ubacio 39, Pokuševski 13 u međusobnom duelu

Nikola Jokić slavio je protiv zemljaka Alekseja Pokuševskom u duelu u kojem su Denver Nagetsi nadigrali Oklahoma siti Tander 131:126.

Izvor: B92

Jokiæ ubacio 39, Pokuševski 13 u meðusobnom duelu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

baron

pre 1 godinu

Jokic 43 minuta bez problema, samo kod Pesica igra ispod 30. Epilog Italijani nas raskantali.
(zzbz, 24. novembar 2022 09:26)

Nije isto 43min u pozoristu i 30min u gladijatorskoj areni. Jokic hteo da izdahne protiv Italijana a sudije ga stitile kao belog medveda, inace bi izdrzao 20min u onom tempu.

Pera

pre 1 godinu

O Nikolinom majstorstvu, svestranosti, razumevanju igre najbolje govori zavrsetak prvog poluvremena, tacnije poslednjih 35 sec.
Denver dobija loptu, Jokic shvata da je prilika da se odigraju dva napada do kraja, trci i bez oklevanja pogadja trojku (losija sutira trojke pa se cesto premislja, sad je bio resen pa je i pogodio). Protivnik daje kos, Jokic opet zuri u napad, trazi loptu, prolazi kroz odbranu i poentira sekund pre kraja. Razmislja, pogadja, vodi loptu, diriguje timom.
Velemajstor.

baron

pre 1 godinu

Ovu Oklahomu Partizan i Zvezda dobijaju sa minimum 20p razlike.
Pokusevskog sad da vratite u Evropu 5p po utakmici bi imao.
Jokic moze da ubacuje protiv Oklahome 40p, u playoffu ga opet ceka metla.
Dobar statisticar, nista vise.

Dragan Borca

pre 1 godinu

Macijauskas@

Ovo je batice 34.utakmica u karijeri gde mu fali ili jedan skok ili jedna asistencija. Mislim nije to toliko bitno vazno da odu u finale ali kad malo bolje covek razmisli treba da bude za jednu nijansu sebicniji najvise zbog toga sto je neverovatno efikasan

Basket Decak

pre 1 godinu

Sada vidite ljudi fino koliko koseva nidza postize kada je sudiski kriterium barem blizu onim embiida luke ili janisa jos da uzima 20+ suteva ma nebo bi mu bio granica.

ja uvek kazem da dobija kao ostali 15-20 sl. Bacanja svaku utakmicu sa lakocom bi imao 30+ svaku utakmicu.

DraganBorca

pre 1 godinu

Cccc žali Boze držati Cancara na klupi 3-4 godine dok su defilovali raspali veterani. Vlatko je bolji igrač od pola Denverovih igraca. Znači bukvalno je njegovim ulaskom zaustavljen poraz. I Gordon i Braun vrhunski. Ali ako posle ove utakmice bude zakucao za klupu Cancara stvarno će biti pajser 🙂 Da je pametan i onog malog Pejtona da koristi. Klinac je neverovatan atleta plus i zna igrati.

nba

pre 1 godinu

.. ali ono sto mi pomaze da budem korak ispred drugih je opsesija i disciplina u igri koju imam..

To je ono sto odvaja one "e sto je on bio talenat" i one "ovaj vec 20 god razvaljuje".

Macijauskas

pre 1 godinu

Mislim da bi bilo baš zanimljivo izvući podatak koliko je Jokić imao utakmica u kojoj mu je falio 1 skok, asistencija ili poen za TD. Čudi me da se do sada u moru ovih nebitnih statistika nije pojavio i ovaj podatak. Bilo bi to zaniljivo uporediti i sa drugim košarkašima, vjerujem da je Jokić sigurno u top3, ako ne i prvi u toj statistici. Znam da to Nikoli ništa ne znači, a i inače je TD više za amere i njihovo shvatanje košarke, ali bilo bi lijepo kada bi jedan naš čovjek bio prvi na toj listi po broju TD svih vremena.

smeh

pre 1 godinu

Da li je Pokuševski čuvao Jokića, barem dok je bio na terenu? Mrzi me da tražim skraćeni snimak utakmice. Zaista me ne bi čudilo da se tako nešto i desilo. NBA je odavno cirkus u svemu pa i među trenerima koji sve manje rade svoj posao a sve više koriste šablonski način vođenja utakmica.

Fundamental

pre 1 godinu

Biko blizu, pa Meloun ubacio Jokića da igra celu cetvrtu plus produzetak, ja sam mislio kad je gusto treba ostaviti Jokića na klupi da se odmori, tako nas je Pešič učio...

vince carter

pre 1 godinu

Sad cu da vam prenesem interviju Janisa Antetokumpa gde samo pokazuje lokalnim "znalcima" koji misle da se razumeju u kosarku koliko su ustvari plitki. "Nije dovoljno imati vestinu da bi bili veliki igrac,mozete naci najvestijeg igraca na svetu i da on me uspe da zaigra u Nba,Nba je konstantnost,pogledajte Lebrona vec 20 godina je odlican,pogledajte Jordana,dovesti sebe do ivice izdrzljivosti,opsesija stalnim napredkom,Kobi opsesija,Stef. Nba nije oko vestine,ja nisam najvestiji,nemam najbolji dribling,nisam najbolji suter ali ono sto mi pomaze da budem korak ispred drugih je opsesija i disciplina u igri koju imam". Dok bi lokalni laici zabranili igracima kao sto je Janis da se bave kosarkom jer za njih je samo Kajri Irving igrac🙈

Djenka

pre 1 godinu

Statističar klasični. Koliko je Jokić osvojio trofeja sa reprezentacijom? Nula. Koliko sa klubom? Nula. Koliko će ih osvojiti? Nula. A horda nek se zaludjuje sa per i ostalim glupostima.
(Aragorn, 24. novembar 2022 08:22)

Tvoj komentar je Nula

Lex

pre 1 godinu

@vasilije Одличан коментар.Хартенштајна и Мекгија отерали који су топ5 бекап центара у лиги, сасвим солидни за 10-15 минута по мечу.И онда доведу Џордана који не игра озбиљну кошарку већ пар сезона.Слажем се и са коментаром за Покуа, као помоћни дефанзивац одличан, има леп тајминг и ево има 2 блокаде по мечу због тога.Кад набаци мало мишићне масе биће и океј дефанзивац 1 на 1.

vince carter

pre 1 godinu

Ovi sto pricaju o tripl dablu su za zaljenje,al stvarno vas zalim koliko ste plitkoumni i koliko vam je mozak ispran i koliki ste licemeri da nema vecih,smejali ste se Westbruku a sto se tice samo utiska,nekad je neko prvi izmislio da se kolona od 10,10,10 zove tripl dabl bas da bi se takvim zadrugarima ispirao mozak,covek se kao stresira u komentaru kako se statistika 39,10,9 ne zove tripl dabl a statistika ustvari odlicna,mnogo bolja od mnogih koji imaju tripl dabl,kakvi pojmasi.

Nba true fan

pre 1 godinu

Nikola u jednom trenutku za 17min u ìgri 25-4-2 8/9 iz igre.
Zaj..... se samo tako 😀
Pored njega i Gordon liči na igrača

bskfan

pre 1 godinu

Cetiri igraca su konstantni: Jokic, KCP, Gordon i BBraun, ostali kako kad. Njima dodas prakticno bilo kog igraca i starteri ce regularni deo sezone zavrsiti u samom vrhu.

To bi trebalo da znaci da bi klupa sa dva max igraca (Marej i MPJ) trebalo da dominira ligom ali to nije slucaj, sto jasno pokazuje gde je kljuc za plejof. Ako se Marej ne probudi i ako MPJ ne pocne da razmislja - zavrsice kao prethodnih godina.

Sto se tice Vlatka, ja njega izuzetno cenim jer je on tipicni jeftini igrac koji radi od svega po malo. Sinoc se osecao pozvanim da nosi klupu i ponasao se kao lider, imao najvise suteva od svih igraca :) Jedan interesantna podatak, niko sa klupe nije imao asistencije osim njega i jedini sa klupe bio u plusu. Malone se najzad setio da mu da sansu i pustio ga igra 35 minuta. Mnogi igraci su dosli i otisli iz Denvera a da im Malone nije dao sansu da odigraju skoro ni minut sa Jikicem, kao npr Vanderbilt.

Inace, igrali su sinoc svi dobro, jedino sto je potpuno podbacio Devon Rid, 0/7, valjda ga pojela trema.

Sto se tice Mareja, Malone tu mora da reaguje jer ona igra kao protiv Detroita je nedopustiva. Kad smo vec kod Detroita, pobedise oni i Jutu u gostima. Denver po obicaju vrati u zivot neki uspavani tim.

Cestitke za BBrauna, prva TD u karijeri. Nema mnogo ni DD a eto dokopao se jedne TD. Lako je moglo da se desi da Denver sinoc ima dva igraca sa TD.

Pera Ždera

pre 1 godinu

No Murray, No Porter, No party... i ne bas! Kakav ringispil od utakmice :) od +19 i totalne dominacije Denvera u prvom delu do zaostatka al na kraju kroz produzetak i do pobede. Somborac bacanjima presudio.

Nikola tradicionalno "zamalo" TD (39p! 10sk 9as). Kroz vecu al i drugaciju ulogu (igrao 1cu u odsustvu Bounsa i Mareja) BBraunu TD + 4 ukradene! Gordon najefilasniji sa 30p + 3blk. Zakucavanjem na proigravanje Nikole obezbedio Denveru produzetak). KCP standardno odlican. Klupa bez Bounsa smirenija, na momente sa boljim kruzenjem lopte. Svakako njegovi poeni i agresivnost su nenadoknadivi. Timski opet dosta izgubljenih lopti (17) sto je postalo i karakteristicno ove sezone.

Posebno bih istakao Cancara koji igra odlicno kada dobije priliku i minute. Za razliku od Zekea (uvek nekako neubedljiv, bled) imaj taj "killer instict" a i kosarkaski je veoma pismen (razmisljanje/citanje igre/reakcija). Dosta promasaja za 3p ali odlicna partija. Manjak njegovih minuta donekle opravdan popunjenoscu pozicije ali i ne bas toliko logican na duze staze (ne moze duze kada je Vlatko u pitanju).

Meloun neprepoznatljiv :) U odsustvu petorice dobro mesao, kombinovao postave. Sve to prilicno bolje izgleda sa mladjim, brzim igracima naspram veterana (Dz Grin / Jordan) koji trebaju imati minute ali ne kroz ulogu prioritetniju od Cancarove, pa i Nadjijeve.

Sa druge strane Poku dobar. Ne toliko poenterski istaknut ali odbrana, blokade (3blk!), reakcija i razumevanje igre... opasan je i napredak je (pre)ocigledan. Tanderima svaka cast na zelji, topljenju zaostatka i preuzimanju utakmice (zamalo). u 2/4 i 3/4 su nadigrali Grumenje 76:46!

Da se vrstim na Denver. Igra mnogo bolje i tecnije izgleda (1/4 jutros) bez hero ball-a koji cesto eksploatisu Marej, posebno Bouns a ponekad i Gordon. Ta neka kombinacija gde lopta ne sme preskakati Nikolu u napadu (makar dodir u kruzenju) ALI pri cemu Nikola ne sme biti previse poenterski pasivan kroz pas vise i ako je potrebna njegova agresivnost, su za Denver idealni.

realno

pre 1 godinu

Gledam na Espn statistiku, najveći Per ima Luka, Stef, pa Jokic. Jokic nije igrao pola utakmica ozbiljno, bio povrijedjen. A kad pogledas sve kolone ima bolju statistiku od Embida. kojem daju po 15 slobodnih.

nba

pre 1 godinu

...A horda nek se zaludjuje sa per i ostalim glupostima.
(Aragorn, 24. novembar 2022 08:22) # Link komentara

A kako bi nazvao coveka koji odvoji dio svog vremena i zivota da komentarise utakmicu kluba i igraca koga nevoli....


Ne odgleda ovu utakmicu. Ali me pozitvno iznenadjuje ova Oklahoma. Isto kao i negativno Denver. Jako cesto im se desi da citavu utakmicu otaljaju. Prvu drugu cetvrtinu razvale i onda kao da nemaju motiva vise da igraju - u fazonu evo pokazali smo da mozemo, sad bi kuci. Nije njima ni klupa losa, nego nekako nemotivisana. Protiv Dalasa su pokazali da mogu da odigraju, i to da odigraju super, ali kao da ih mrzi.

Ali

pre 1 godinu

Kilavo je sve to ali za Denver je važno da su pobedili. Jokić je bio standardno dobar, Čančar i BB neočekivano dobri. Oklahoma igra sasvim dobro, a Detroit je i večeras iznenadio. Generalno, od starta sezone mnoštvo "čudnih" rezultata tako da izgleda da je jedino bitno kako će ekipe odigrati PO. Tako je već nekoliko sezona unazad.

Pera Ždera

pre 1 godinu

No Murray, No Porter, No party... i ne bas! Kakav ringispil od utakmice :) od +19 i totalne dominacije Denvera u prvom delu do zaostatka al na kraju kroz produzetak i do pobede. Somborac bacanjima presudio.

Nikola tradicionalno "zamalo" TD (39p! 10sk 9as). Kroz vecu al i drugaciju ulogu (igrao 1cu u odsustvu Bounsa i Mareja) BBraunu TD + 4 ukradene! Gordon najefilasniji sa 30p + 3blk. Zakucavanjem na proigravanje Nikole obezbedio Denveru produzetak). KCP standardno odlican. Klupa bez Bounsa smirenija, na momente sa boljim kruzenjem lopte. Svakako njegovi poeni i agresivnost su nenadoknadivi. Timski opet dosta izgubljenih lopti (17) sto je postalo i karakteristicno ove sezone.

Posebno bih istakao Cancara koji igra odlicno kada dobije priliku i minute. Za razliku od Zekea (uvek nekako neubedljiv, bled) imaj taj "killer instict" a i kosarkaski je veoma pismen (razmisljanje/citanje igre/reakcija). Dosta promasaja za 3p ali odlicna partija. Manjak njegovih minuta donekle opravdan popunjenoscu pozicije ali i ne bas toliko logican na duze staze (ne moze duze kada je Vlatko u pitanju).

Meloun neprepoznatljiv :) U odsustvu petorice dobro mesao, kombinovao postave. Sve to prilicno bolje izgleda sa mladjim, brzim igracima naspram veterana (Dz Grin / Jordan) koji trebaju imati minute ali ne kroz ulogu prioritetniju od Cancarove, pa i Nadjijeve.

Sa druge strane Poku dobar. Ne toliko poenterski istaknut ali odbrana, blokade (3blk!), reakcija i razumevanje igre... opasan je i napredak je (pre)ocigledan. Tanderima svaka cast na zelji, topljenju zaostatka i preuzimanju utakmice (zamalo). u 2/4 i 3/4 su nadigrali Grumenje 76:46!

Da se vrstim na Denver. Igra mnogo bolje i tecnije izgleda (1/4 jutros) bez hero ball-a koji cesto eksploatisu Marej, posebno Bouns a ponekad i Gordon. Ta neka kombinacija gde lopta ne sme preskakati Nikolu u napadu (makar dodir u kruzenju) ALI pri cemu Nikola ne sme biti previse poenterski pasivan kroz pas vise i ako je potrebna njegova agresivnost, su za Denver idealni.

vasilije

pre 1 godinu

Konacno je De Ande Jordan izbacen iz rotacije, ali znajuci Malona i njegovu tvrdoglavost on ce i dalje pokusavati da ga vraca u istu, zaista je neverovatno da pre toga dve bolje petice nije hteo da ubaci u rotaciju, Harlsteeina koji je bio medju najboljim rezervnim centrima u Lejkersima i Mek Gija koji je bio sampion i svugde gde je igrao je dobijao minute, osim u Denveru. Reed je isto ocajan i totalno nesiguran, tako da bi i on trebao da izgubi minute i mislim da nije nerealno da jedan od ta dva igraca bude otpusten ili trejdovan, pa da pokusa da se doselektira sa nekim drugim igracem i da se promeni izgled 2 postave.
Inace ako Pokusevski bude nastavio da sutira dobijace sve vise minuta, on je kao defanzivac 1 na 1 na poziciji 4 ili 5 jos uvek inferioran, ali mi se cini da kao defanzivac sa strane pomoci jedan od najboljih u NBA.

Mr_Melbourne

pre 1 godinu

Danasnji nba, 260 koseva i niko i ne pokusava da odigra ozb kosarku osim ako bude gutavo u zadnjoj minuti.Komedija od kosarke i od sporta.

Moljac

pre 1 godinu

Prvo poluvreme odlično počelo, mada nisu igrali ni Marij, ni Porter, ni Grin ni Bouns. Nagetsi stigli do +19, Jokić kao da se igra s malom decom, kraj prve četvrtine, 14/3/1, 17 razlike. Vidim ja, ništa od TD, nakantaće ih do kraja treće četvrtine i neće više ulaziti u igru, a sigurno neće nakupiti asistencija (on dodaje, saigrači promašuju). Druga četvrtina, ovi promenili taktiku, krenuli da sipaju trojke, a Nagetse ne ide šut. Na kraju, samo 6 razlike, Nikola 23/3/2. Treća četvrtina, već tradicionalno katastrofalna, Tanderi odoše na 13 razlike, opšte rasulo, samo se Čančar izdvaja u drugoj petorci, a sa druge strane Pokuševski koji je krenuo 3 od 3 i par blokada više ne ulazi u igru. Pošto sam gledao drugu uzastopnu noć, tu me poklopi kako umor, tako i uverenje da će opet izgubiti, i ugasim sve i legnem da spavam. Sad se probudio, i vidim dobili posle produžetka. Vau. Svaka čast, Nikola. Nije na nivou od prošle godine, očito je da je igranje za reprezentaciju poremetilo pripreme za sezonu, ali je i dalje srce i duša ovog tima, i toliko je dominantan u svemu da mu protivnici baš ništa ne mogu. Ako svi budu zdravi do PO, a Marij dostigne svoju maksimalnu formu, možemo očekivati jako, jako dobre vesti.

Poznavalac

pre 1 godinu

Utisak veceri je sloboda u igri, ucinak Čančara, a i to da je Denver zadnji napad u regularnom toku igrao na njega.
Zaista se pripremaju da napadnu titulu!

Straight Outta München

pre 1 godinu

Nikola “fali mi asistencija/skok za TD” Jokic. Druga u nizu i 30+ utakmica u karijeri gde mu fali skok ili asistencija za TD.
Recimo Westbruk nema ni jednu jedinu takvu partiju u NBA karijeri.

NNN

pre 1 godinu

Ovaj se sprda, juče mu falio jedan skok za tripl-dabl (i klupa za pobedu),
noćas jedna asistencija, ali su barem pobedili (i to tako što su sa + 17 posle 1. četvrtine otišli na -13 pred poslednju, pa kroz produžetak...)

Gde ja živim

pre 1 godinu

Ulazimo u doba godine poznato kao "Sad ću se umešam u MVP trku."

Svaka čast momci, obojici naravno. Nikola je već na astronomskim visinama, a Aleksej polako, biće i on odličan. Samo neka puni kolone.

Kengur

pre 1 godinu

Jokic bez pomoci nocas,Gordon 30 poena,Brown TD i Oklahoma bez centara. Najprecenjeniji igrac ikad koga nema ko da cuva i koji koristi benefit brze igre i brzih saigraca.

Saša

pre 1 godinu

Jokic se nadavao slobodnih bacanja, konacno su poceli realnije da sviraju faulove na njemu, bilo je kranje vreme.

Inace, za redakciju, kaze se Gidi, a ne Gidej. Cak se i cuje komentator na snimku nakon asistencije Pokusevskog.

Dragan Feliksdragan@gmail.com

pre 1 godinu

Još jedna čudna utakmica Denvera. Sjajna igra četvrtina i po (čini mi se +20), pa očajna četvrtina i po (-13), pa onda jurnjava i malo na silu (Oklahoma je u fizičkom smislu gabarita potpuno inferiorna u odnosu na Denver) , malo na sreću i malo na znanje, nekako su preokrenulo i dobili. Nikola od brutalno efikasnog u prvom delu, preko nezainteresovanosti, i na kraju je morao baš da se oznoji (u 4/4 i produžetku je praktično igrao pleja, uz ubedljivo najveću minutažu ove sezone. Ne deluje baš da je fit, ali za to je još uvek rano. Iako je roster prilično skraćen ne deluju mi bog zna koliko dobro. Gordon, KCP i Braun su o. k. Ali čeka se konstanta Mareja, Bounsa i MPJ za nešto više. Sada LAC i 2x Hjuston pa onda ,, težak,, Decembar na izuzetno ujednačenom zapadu gde dve pobede ili poraza znače ili vrh ili ispod crte.

Aragorn

pre 1 godinu

Statističar klasični. Koliko je Jokić osvojio trofeja sa reprezentacijom? Nula. Koliko sa klubom? Nula. Koliko će ih osvojiti? Nula. A horda nek se zaludjuje sa per i ostalim glupostima.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Ulazimo u doba godine poznato kao "Sad ću se umešam u MVP trku."

Svaka čast momci, obojici naravno. Nikola je već na astronomskim visinama, a Aleksej polako, biće i on odličan. Samo neka puni kolone.

realno

pre 1 godinu

Gledam na Espn statistiku, najveći Per ima Luka, Stef, pa Jokic. Jokic nije igrao pola utakmica ozbiljno, bio povrijedjen. A kad pogledas sve kolone ima bolju statistiku od Embida. kojem daju po 15 slobodnih.

Poznavalac

pre 1 godinu

Utisak veceri je sloboda u igri, ucinak Čančara, a i to da je Denver zadnji napad u regularnom toku igrao na njega.
Zaista se pripremaju da napadnu titulu!

Moljac

pre 1 godinu

Prvo poluvreme odlično počelo, mada nisu igrali ni Marij, ni Porter, ni Grin ni Bouns. Nagetsi stigli do +19, Jokić kao da se igra s malom decom, kraj prve četvrtine, 14/3/1, 17 razlike. Vidim ja, ništa od TD, nakantaće ih do kraja treće četvrtine i neće više ulaziti u igru, a sigurno neće nakupiti asistencija (on dodaje, saigrači promašuju). Druga četvrtina, ovi promenili taktiku, krenuli da sipaju trojke, a Nagetse ne ide šut. Na kraju, samo 6 razlike, Nikola 23/3/2. Treća četvrtina, već tradicionalno katastrofalna, Tanderi odoše na 13 razlike, opšte rasulo, samo se Čančar izdvaja u drugoj petorci, a sa druge strane Pokuševski koji je krenuo 3 od 3 i par blokada više ne ulazi u igru. Pošto sam gledao drugu uzastopnu noć, tu me poklopi kako umor, tako i uverenje da će opet izgubiti, i ugasim sve i legnem da spavam. Sad se probudio, i vidim dobili posle produžetka. Vau. Svaka čast, Nikola. Nije na nivou od prošle godine, očito je da je igranje za reprezentaciju poremetilo pripreme za sezonu, ali je i dalje srce i duša ovog tima, i toliko je dominantan u svemu da mu protivnici baš ništa ne mogu. Ako svi budu zdravi do PO, a Marij dostigne svoju maksimalnu formu, možemo očekivati jako, jako dobre vesti.

Pera Ždera

pre 1 godinu

No Murray, No Porter, No party... i ne bas! Kakav ringispil od utakmice :) od +19 i totalne dominacije Denvera u prvom delu do zaostatka al na kraju kroz produzetak i do pobede. Somborac bacanjima presudio.

Nikola tradicionalno "zamalo" TD (39p! 10sk 9as). Kroz vecu al i drugaciju ulogu (igrao 1cu u odsustvu Bounsa i Mareja) BBraunu TD + 4 ukradene! Gordon najefilasniji sa 30p + 3blk. Zakucavanjem na proigravanje Nikole obezbedio Denveru produzetak). KCP standardno odlican. Klupa bez Bounsa smirenija, na momente sa boljim kruzenjem lopte. Svakako njegovi poeni i agresivnost su nenadoknadivi. Timski opet dosta izgubljenih lopti (17) sto je postalo i karakteristicno ove sezone.

Posebno bih istakao Cancara koji igra odlicno kada dobije priliku i minute. Za razliku od Zekea (uvek nekako neubedljiv, bled) imaj taj "killer instict" a i kosarkaski je veoma pismen (razmisljanje/citanje igre/reakcija). Dosta promasaja za 3p ali odlicna partija. Manjak njegovih minuta donekle opravdan popunjenoscu pozicije ali i ne bas toliko logican na duze staze (ne moze duze kada je Vlatko u pitanju).

Meloun neprepoznatljiv :) U odsustvu petorice dobro mesao, kombinovao postave. Sve to prilicno bolje izgleda sa mladjim, brzim igracima naspram veterana (Dz Grin / Jordan) koji trebaju imati minute ali ne kroz ulogu prioritetniju od Cancarove, pa i Nadjijeve.

Sa druge strane Poku dobar. Ne toliko poenterski istaknut ali odbrana, blokade (3blk!), reakcija i razumevanje igre... opasan je i napredak je (pre)ocigledan. Tanderima svaka cast na zelji, topljenju zaostatka i preuzimanju utakmice (zamalo). u 2/4 i 3/4 su nadigrali Grumenje 76:46!

Da se vrstim na Denver. Igra mnogo bolje i tecnije izgleda (1/4 jutros) bez hero ball-a koji cesto eksploatisu Marej, posebno Bouns a ponekad i Gordon. Ta neka kombinacija gde lopta ne sme preskakati Nikolu u napadu (makar dodir u kruzenju) ALI pri cemu Nikola ne sme biti previse poenterski pasivan kroz pas vise i ako je potrebna njegova agresivnost, su za Denver idealni.

NNN

pre 1 godinu

Ovaj se sprda, juče mu falio jedan skok za tripl-dabl (i klupa za pobedu),
noćas jedna asistencija, ali su barem pobedili (i to tako što su sa + 17 posle 1. četvrtine otišli na -13 pred poslednju, pa kroz produžetak...)

vince carter

pre 1 godinu

Sad cu da vam prenesem interviju Janisa Antetokumpa gde samo pokazuje lokalnim "znalcima" koji misle da se razumeju u kosarku koliko su ustvari plitki. "Nije dovoljno imati vestinu da bi bili veliki igrac,mozete naci najvestijeg igraca na svetu i da on me uspe da zaigra u Nba,Nba je konstantnost,pogledajte Lebrona vec 20 godina je odlican,pogledajte Jordana,dovesti sebe do ivice izdrzljivosti,opsesija stalnim napredkom,Kobi opsesija,Stef. Nba nije oko vestine,ja nisam najvestiji,nemam najbolji dribling,nisam najbolji suter ali ono sto mi pomaze da budem korak ispred drugih je opsesija i disciplina u igri koju imam". Dok bi lokalni laici zabranili igracima kao sto je Janis da se bave kosarkom jer za njih je samo Kajri Irving igrac🙈

Fundamental

pre 1 godinu

Biko blizu, pa Meloun ubacio Jokića da igra celu cetvrtu plus produzetak, ja sam mislio kad je gusto treba ostaviti Jokića na klupi da se odmori, tako nas je Pešič učio...

vasilije

pre 1 godinu

Konacno je De Ande Jordan izbacen iz rotacije, ali znajuci Malona i njegovu tvrdoglavost on ce i dalje pokusavati da ga vraca u istu, zaista je neverovatno da pre toga dve bolje petice nije hteo da ubaci u rotaciju, Harlsteeina koji je bio medju najboljim rezervnim centrima u Lejkersima i Mek Gija koji je bio sampion i svugde gde je igrao je dobijao minute, osim u Denveru. Reed je isto ocajan i totalno nesiguran, tako da bi i on trebao da izgubi minute i mislim da nije nerealno da jedan od ta dva igraca bude otpusten ili trejdovan, pa da pokusa da se doselektira sa nekim drugim igracem i da se promeni izgled 2 postave.
Inace ako Pokusevski bude nastavio da sutira dobijace sve vise minuta, on je kao defanzivac 1 na 1 na poziciji 4 ili 5 jos uvek inferioran, ali mi se cini da kao defanzivac sa strane pomoci jedan od najboljih u NBA.

bskfan

pre 1 godinu

Cetiri igraca su konstantni: Jokic, KCP, Gordon i BBraun, ostali kako kad. Njima dodas prakticno bilo kog igraca i starteri ce regularni deo sezone zavrsiti u samom vrhu.

To bi trebalo da znaci da bi klupa sa dva max igraca (Marej i MPJ) trebalo da dominira ligom ali to nije slucaj, sto jasno pokazuje gde je kljuc za plejof. Ako se Marej ne probudi i ako MPJ ne pocne da razmislja - zavrsice kao prethodnih godina.

Sto se tice Vlatka, ja njega izuzetno cenim jer je on tipicni jeftini igrac koji radi od svega po malo. Sinoc se osecao pozvanim da nosi klupu i ponasao se kao lider, imao najvise suteva od svih igraca :) Jedan interesantna podatak, niko sa klupe nije imao asistencije osim njega i jedini sa klupe bio u plusu. Malone se najzad setio da mu da sansu i pustio ga igra 35 minuta. Mnogi igraci su dosli i otisli iz Denvera a da im Malone nije dao sansu da odigraju skoro ni minut sa Jikicem, kao npr Vanderbilt.

Inace, igrali su sinoc svi dobro, jedino sto je potpuno podbacio Devon Rid, 0/7, valjda ga pojela trema.

Sto se tice Mareja, Malone tu mora da reaguje jer ona igra kao protiv Detroita je nedopustiva. Kad smo vec kod Detroita, pobedise oni i Jutu u gostima. Denver po obicaju vrati u zivot neki uspavani tim.

Cestitke za BBrauna, prva TD u karijeri. Nema mnogo ni DD a eto dokopao se jedne TD. Lako je moglo da se desi da Denver sinoc ima dva igraca sa TD.

Djenka

pre 1 godinu

Statističar klasični. Koliko je Jokić osvojio trofeja sa reprezentacijom? Nula. Koliko sa klubom? Nula. Koliko će ih osvojiti? Nula. A horda nek se zaludjuje sa per i ostalim glupostima.
(Aragorn, 24. novembar 2022 08:22)

Tvoj komentar je Nula

Lex

pre 1 godinu

@vasilije Одличан коментар.Хартенштајна и Мекгија отерали који су топ5 бекап центара у лиги, сасвим солидни за 10-15 минута по мечу.И онда доведу Џордана који не игра озбиљну кошарку већ пар сезона.Слажем се и са коментаром за Покуа, као помоћни дефанзивац одличан, има леп тајминг и ево има 2 блокаде по мечу због тога.Кад набаци мало мишићне масе биће и океј дефанзивац 1 на 1.

Dragan Feliksdragan@gmail.com

pre 1 godinu

Još jedna čudna utakmica Denvera. Sjajna igra četvrtina i po (čini mi se +20), pa očajna četvrtina i po (-13), pa onda jurnjava i malo na silu (Oklahoma je u fizičkom smislu gabarita potpuno inferiorna u odnosu na Denver) , malo na sreću i malo na znanje, nekako su preokrenulo i dobili. Nikola od brutalno efikasnog u prvom delu, preko nezainteresovanosti, i na kraju je morao baš da se oznoji (u 4/4 i produžetku je praktično igrao pleja, uz ubedljivo najveću minutažu ove sezone. Ne deluje baš da je fit, ali za to je još uvek rano. Iako je roster prilično skraćen ne deluju mi bog zna koliko dobro. Gordon, KCP i Braun su o. k. Ali čeka se konstanta Mareja, Bounsa i MPJ za nešto više. Sada LAC i 2x Hjuston pa onda ,, težak,, Decembar na izuzetno ujednačenom zapadu gde dve pobede ili poraza znače ili vrh ili ispod crte.

Nba true fan

pre 1 godinu

Nikola u jednom trenutku za 17min u ìgri 25-4-2 8/9 iz igre.
Zaj..... se samo tako 😀
Pored njega i Gordon liči na igrača

DraganBorca

pre 1 godinu

Cccc žali Boze držati Cancara na klupi 3-4 godine dok su defilovali raspali veterani. Vlatko je bolji igrač od pola Denverovih igraca. Znači bukvalno je njegovim ulaskom zaustavljen poraz. I Gordon i Braun vrhunski. Ali ako posle ove utakmice bude zakucao za klupu Cancara stvarno će biti pajser 🙂 Da je pametan i onog malog Pejtona da koristi. Klinac je neverovatan atleta plus i zna igrati.

Macijauskas

pre 1 godinu

Mislim da bi bilo baš zanimljivo izvući podatak koliko je Jokić imao utakmica u kojoj mu je falio 1 skok, asistencija ili poen za TD. Čudi me da se do sada u moru ovih nebitnih statistika nije pojavio i ovaj podatak. Bilo bi to zaniljivo uporediti i sa drugim košarkašima, vjerujem da je Jokić sigurno u top3, ako ne i prvi u toj statistici. Znam da to Nikoli ništa ne znači, a i inače je TD više za amere i njihovo shvatanje košarke, ali bilo bi lijepo kada bi jedan naš čovjek bio prvi na toj listi po broju TD svih vremena.

Pera

pre 1 godinu

O Nikolinom majstorstvu, svestranosti, razumevanju igre najbolje govori zavrsetak prvog poluvremena, tacnije poslednjih 35 sec.
Denver dobija loptu, Jokic shvata da je prilika da se odigraju dva napada do kraja, trci i bez oklevanja pogadja trojku (losija sutira trojke pa se cesto premislja, sad je bio resen pa je i pogodio). Protivnik daje kos, Jokic opet zuri u napad, trazi loptu, prolazi kroz odbranu i poentira sekund pre kraja. Razmislja, pogadja, vodi loptu, diriguje timom.
Velemajstor.

nba

pre 1 godinu

...A horda nek se zaludjuje sa per i ostalim glupostima.
(Aragorn, 24. novembar 2022 08:22) # Link komentara

A kako bi nazvao coveka koji odvoji dio svog vremena i zivota da komentarise utakmicu kluba i igraca koga nevoli....


Ne odgleda ovu utakmicu. Ali me pozitvno iznenadjuje ova Oklahoma. Isto kao i negativno Denver. Jako cesto im se desi da citavu utakmicu otaljaju. Prvu drugu cetvrtinu razvale i onda kao da nemaju motiva vise da igraju - u fazonu evo pokazali smo da mozemo, sad bi kuci. Nije njima ni klupa losa, nego nekako nemotivisana. Protiv Dalasa su pokazali da mogu da odigraju, i to da odigraju super, ali kao da ih mrzi.

Basket Decak

pre 1 godinu

Sada vidite ljudi fino koliko koseva nidza postize kada je sudiski kriterium barem blizu onim embiida luke ili janisa jos da uzima 20+ suteva ma nebo bi mu bio granica.

ja uvek kazem da dobija kao ostali 15-20 sl. Bacanja svaku utakmicu sa lakocom bi imao 30+ svaku utakmicu.

nba

pre 1 godinu

.. ali ono sto mi pomaze da budem korak ispred drugih je opsesija i disciplina u igri koju imam..

To je ono sto odvaja one "e sto je on bio talenat" i one "ovaj vec 20 god razvaljuje".

Dragan Borca

pre 1 godinu

Macijauskas@

Ovo je batice 34.utakmica u karijeri gde mu fali ili jedan skok ili jedna asistencija. Mislim nije to toliko bitno vazno da odu u finale ali kad malo bolje covek razmisli treba da bude za jednu nijansu sebicniji najvise zbog toga sto je neverovatno efikasan

Pera Ždera

pre 1 godinu

No Murray, No Porter, No party... i ne bas! Kakav ringispil od utakmice :) od +19 i totalne dominacije Denvera u prvom delu do zaostatka al na kraju kroz produzetak i do pobede. Somborac bacanjima presudio.

Nikola tradicionalno "zamalo" TD (39p! 10sk 9as). Kroz vecu al i drugaciju ulogu (igrao 1cu u odsustvu Bounsa i Mareja) BBraunu TD + 4 ukradene! Gordon najefilasniji sa 30p + 3blk. Zakucavanjem na proigravanje Nikole obezbedio Denveru produzetak). KCP standardno odlican. Klupa bez Bounsa smirenija, na momente sa boljim kruzenjem lopte. Svakako njegovi poeni i agresivnost su nenadoknadivi. Timski opet dosta izgubljenih lopti (17) sto je postalo i karakteristicno ove sezone.

Posebno bih istakao Cancara koji igra odlicno kada dobije priliku i minute. Za razliku od Zekea (uvek nekako neubedljiv, bled) imaj taj "killer instict" a i kosarkaski je veoma pismen (razmisljanje/citanje igre/reakcija). Dosta promasaja za 3p ali odlicna partija. Manjak njegovih minuta donekle opravdan popunjenoscu pozicije ali i ne bas toliko logican na duze staze (ne moze duze kada je Vlatko u pitanju).

Meloun neprepoznatljiv :) U odsustvu petorice dobro mesao, kombinovao postave. Sve to prilicno bolje izgleda sa mladjim, brzim igracima naspram veterana (Dz Grin / Jordan) koji trebaju imati minute ali ne kroz ulogu prioritetniju od Cancarove, pa i Nadjijeve.

Sa druge strane Poku dobar. Ne toliko poenterski istaknut ali odbrana, blokade (3blk!), reakcija i razumevanje igre... opasan je i napredak je (pre)ocigledan. Tanderima svaka cast na zelji, topljenju zaostatka i preuzimanju utakmice (zamalo). u 2/4 i 3/4 su nadigrali Grumenje 76:46!

Da se vrstim na Denver. Igra mnogo bolje i tecnije izgleda (1/4 jutros) bez hero ball-a koji cesto eksploatisu Marej, posebno Bouns a ponekad i Gordon. Ta neka kombinacija gde lopta ne sme preskakati Nikolu u napadu (makar dodir u kruzenju) ALI pri cemu Nikola ne sme biti previse poenterski pasivan kroz pas vise i ako je potrebna njegova agresivnost, su za Denver idealni.

vince carter

pre 1 godinu

Ovi sto pricaju o tripl dablu su za zaljenje,al stvarno vas zalim koliko ste plitkoumni i koliko vam je mozak ispran i koliki ste licemeri da nema vecih,smejali ste se Westbruku a sto se tice samo utiska,nekad je neko prvi izmislio da se kolona od 10,10,10 zove tripl dabl bas da bi se takvim zadrugarima ispirao mozak,covek se kao stresira u komentaru kako se statistika 39,10,9 ne zove tripl dabl a statistika ustvari odlicna,mnogo bolja od mnogih koji imaju tripl dabl,kakvi pojmasi.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Nikola “fali mi asistencija/skok za TD” Jokic. Druga u nizu i 30+ utakmica u karijeri gde mu fali skok ili asistencija za TD.
Recimo Westbruk nema ni jednu jedinu takvu partiju u NBA karijeri.

Aragorn

pre 1 godinu

Statističar klasični. Koliko je Jokić osvojio trofeja sa reprezentacijom? Nula. Koliko sa klubom? Nula. Koliko će ih osvojiti? Nula. A horda nek se zaludjuje sa per i ostalim glupostima.

Ali

pre 1 godinu

Kilavo je sve to ali za Denver je važno da su pobedili. Jokić je bio standardno dobar, Čančar i BB neočekivano dobri. Oklahoma igra sasvim dobro, a Detroit je i večeras iznenadio. Generalno, od starta sezone mnoštvo "čudnih" rezultata tako da izgleda da je jedino bitno kako će ekipe odigrati PO. Tako je već nekoliko sezona unazad.

Saša

pre 1 godinu

Jokic se nadavao slobodnih bacanja, konacno su poceli realnije da sviraju faulove na njemu, bilo je kranje vreme.

Inace, za redakciju, kaze se Gidi, a ne Gidej. Cak se i cuje komentator na snimku nakon asistencije Pokusevskog.

baron

pre 1 godinu

Jokic 43 minuta bez problema, samo kod Pesica igra ispod 30. Epilog Italijani nas raskantali.
(zzbz, 24. novembar 2022 09:26)

Nije isto 43min u pozoristu i 30min u gladijatorskoj areni. Jokic hteo da izdahne protiv Italijana a sudije ga stitile kao belog medveda, inace bi izdrzao 20min u onom tempu.

Kengur

pre 1 godinu

Jokic bez pomoci nocas,Gordon 30 poena,Brown TD i Oklahoma bez centara. Najprecenjeniji igrac ikad koga nema ko da cuva i koji koristi benefit brze igre i brzih saigraca.

smeh

pre 1 godinu

Da li je Pokuševski čuvao Jokića, barem dok je bio na terenu? Mrzi me da tražim skraćeni snimak utakmice. Zaista me ne bi čudilo da se tako nešto i desilo. NBA je odavno cirkus u svemu pa i među trenerima koji sve manje rade svoj posao a sve više koriste šablonski način vođenja utakmica.

baron

pre 1 godinu

Ovu Oklahomu Partizan i Zvezda dobijaju sa minimum 20p razlike.
Pokusevskog sad da vratite u Evropu 5p po utakmici bi imao.
Jokic moze da ubacuje protiv Oklahome 40p, u playoffu ga opet ceka metla.
Dobar statisticar, nista vise.

Mr_Melbourne

pre 1 godinu

Danasnji nba, 260 koseva i niko i ne pokusava da odigra ozb kosarku osim ako bude gutavo u zadnjoj minuti.Komedija od kosarke i od sporta.

Aragorn

pre 1 godinu

Statističar klasični. Koliko je Jokić osvojio trofeja sa reprezentacijom? Nula. Koliko sa klubom? Nula. Koliko će ih osvojiti? Nula. A horda nek se zaludjuje sa per i ostalim glupostima.

Kengur

pre 1 godinu

Jokic bez pomoci nocas,Gordon 30 poena,Brown TD i Oklahoma bez centara. Najprecenjeniji igrac ikad koga nema ko da cuva i koji koristi benefit brze igre i brzih saigraca.

baron

pre 1 godinu

Ovu Oklahomu Partizan i Zvezda dobijaju sa minimum 20p razlike.
Pokusevskog sad da vratite u Evropu 5p po utakmici bi imao.
Jokic moze da ubacuje protiv Oklahome 40p, u playoffu ga opet ceka metla.
Dobar statisticar, nista vise.

vince carter

pre 1 godinu

Ovi sto pricaju o tripl dablu su za zaljenje,al stvarno vas zalim koliko ste plitkoumni i koliko vam je mozak ispran i koliki ste licemeri da nema vecih,smejali ste se Westbruku a sto se tice samo utiska,nekad je neko prvi izmislio da se kolona od 10,10,10 zove tripl dabl bas da bi se takvim zadrugarima ispirao mozak,covek se kao stresira u komentaru kako se statistika 39,10,9 ne zove tripl dabl a statistika ustvari odlicna,mnogo bolja od mnogih koji imaju tripl dabl,kakvi pojmasi.

baron

pre 1 godinu

Jokic 43 minuta bez problema, samo kod Pesica igra ispod 30. Epilog Italijani nas raskantali.
(zzbz, 24. novembar 2022 09:26)

Nije isto 43min u pozoristu i 30min u gladijatorskoj areni. Jokic hteo da izdahne protiv Italijana a sudije ga stitile kao belog medveda, inace bi izdrzao 20min u onom tempu.

smeh

pre 1 godinu

Da li je Pokuševski čuvao Jokića, barem dok je bio na terenu? Mrzi me da tražim skraćeni snimak utakmice. Zaista me ne bi čudilo da se tako nešto i desilo. NBA je odavno cirkus u svemu pa i među trenerima koji sve manje rade svoj posao a sve više koriste šablonski način vođenja utakmica.

vince carter

pre 1 godinu

Sad cu da vam prenesem interviju Janisa Antetokumpa gde samo pokazuje lokalnim "znalcima" koji misle da se razumeju u kosarku koliko su ustvari plitki. "Nije dovoljno imati vestinu da bi bili veliki igrac,mozete naci najvestijeg igraca na svetu i da on me uspe da zaigra u Nba,Nba je konstantnost,pogledajte Lebrona vec 20 godina je odlican,pogledajte Jordana,dovesti sebe do ivice izdrzljivosti,opsesija stalnim napredkom,Kobi opsesija,Stef. Nba nije oko vestine,ja nisam najvestiji,nemam najbolji dribling,nisam najbolji suter ali ono sto mi pomaze da budem korak ispred drugih je opsesija i disciplina u igri koju imam". Dok bi lokalni laici zabranili igracima kao sto je Janis da se bave kosarkom jer za njih je samo Kajri Irving igrac🙈

Mr_Melbourne

pre 1 godinu

Danasnji nba, 260 koseva i niko i ne pokusava da odigra ozb kosarku osim ako bude gutavo u zadnjoj minuti.Komedija od kosarke i od sporta.

Pera Ždera

pre 1 godinu

No Murray, No Porter, No party... i ne bas! Kakav ringispil od utakmice :) od +19 i totalne dominacije Denvera u prvom delu do zaostatka al na kraju kroz produzetak i do pobede. Somborac bacanjima presudio.

Nikola tradicionalno "zamalo" TD (39p! 10sk 9as). Kroz vecu al i drugaciju ulogu (igrao 1cu u odsustvu Bounsa i Mareja) BBraunu TD + 4 ukradene! Gordon najefilasniji sa 30p + 3blk. Zakucavanjem na proigravanje Nikole obezbedio Denveru produzetak). KCP standardno odlican. Klupa bez Bounsa smirenija, na momente sa boljim kruzenjem lopte. Svakako njegovi poeni i agresivnost su nenadoknadivi. Timski opet dosta izgubljenih lopti (17) sto je postalo i karakteristicno ove sezone.

Posebno bih istakao Cancara koji igra odlicno kada dobije priliku i minute. Za razliku od Zekea (uvek nekako neubedljiv, bled) imaj taj "killer instict" a i kosarkaski je veoma pismen (razmisljanje/citanje igre/reakcija). Dosta promasaja za 3p ali odlicna partija. Manjak njegovih minuta donekle opravdan popunjenoscu pozicije ali i ne bas toliko logican na duze staze (ne moze duze kada je Vlatko u pitanju).

Meloun neprepoznatljiv :) U odsustvu petorice dobro mesao, kombinovao postave. Sve to prilicno bolje izgleda sa mladjim, brzim igracima naspram veterana (Dz Grin / Jordan) koji trebaju imati minute ali ne kroz ulogu prioritetniju od Cancarove, pa i Nadjijeve.

Sa druge strane Poku dobar. Ne toliko poenterski istaknut ali odbrana, blokade (3blk!), reakcija i razumevanje igre... opasan je i napredak je (pre)ocigledan. Tanderima svaka cast na zelji, topljenju zaostatka i preuzimanju utakmice (zamalo). u 2/4 i 3/4 su nadigrali Grumenje 76:46!

Da se vrstim na Denver. Igra mnogo bolje i tecnije izgleda (1/4 jutros) bez hero ball-a koji cesto eksploatisu Marej, posebno Bouns a ponekad i Gordon. Ta neka kombinacija gde lopta ne sme preskakati Nikolu u napadu (makar dodir u kruzenju) ALI pri cemu Nikola ne sme biti previse poenterski pasivan kroz pas vise i ako je potrebna njegova agresivnost, su za Denver idealni.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Ulazimo u doba godine poznato kao "Sad ću se umešam u MVP trku."

Svaka čast momci, obojici naravno. Nikola je već na astronomskim visinama, a Aleksej polako, biće i on odličan. Samo neka puni kolone.

realno

pre 1 godinu

Gledam na Espn statistiku, najveći Per ima Luka, Stef, pa Jokic. Jokic nije igrao pola utakmica ozbiljno, bio povrijedjen. A kad pogledas sve kolone ima bolju statistiku od Embida. kojem daju po 15 slobodnih.

DraganBorca

pre 1 godinu

Cccc žali Boze držati Cancara na klupi 3-4 godine dok su defilovali raspali veterani. Vlatko je bolji igrač od pola Denverovih igraca. Znači bukvalno je njegovim ulaskom zaustavljen poraz. I Gordon i Braun vrhunski. Ali ako posle ove utakmice bude zakucao za klupu Cancara stvarno će biti pajser 🙂 Da je pametan i onog malog Pejtona da koristi. Klinac je neverovatan atleta plus i zna igrati.

vasilije

pre 1 godinu

Konacno je De Ande Jordan izbacen iz rotacije, ali znajuci Malona i njegovu tvrdoglavost on ce i dalje pokusavati da ga vraca u istu, zaista je neverovatno da pre toga dve bolje petice nije hteo da ubaci u rotaciju, Harlsteeina koji je bio medju najboljim rezervnim centrima u Lejkersima i Mek Gija koji je bio sampion i svugde gde je igrao je dobijao minute, osim u Denveru. Reed je isto ocajan i totalno nesiguran, tako da bi i on trebao da izgubi minute i mislim da nije nerealno da jedan od ta dva igraca bude otpusten ili trejdovan, pa da pokusa da se doselektira sa nekim drugim igracem i da se promeni izgled 2 postave.
Inace ako Pokusevski bude nastavio da sutira dobijace sve vise minuta, on je kao defanzivac 1 na 1 na poziciji 4 ili 5 jos uvek inferioran, ali mi se cini da kao defanzivac sa strane pomoci jedan od najboljih u NBA.

Poznavalac

pre 1 godinu

Utisak veceri je sloboda u igri, ucinak Čančara, a i to da je Denver zadnji napad u regularnom toku igrao na njega.
Zaista se pripremaju da napadnu titulu!

Macijauskas

pre 1 godinu

Mislim da bi bilo baš zanimljivo izvući podatak koliko je Jokić imao utakmica u kojoj mu je falio 1 skok, asistencija ili poen za TD. Čudi me da se do sada u moru ovih nebitnih statistika nije pojavio i ovaj podatak. Bilo bi to zaniljivo uporediti i sa drugim košarkašima, vjerujem da je Jokić sigurno u top3, ako ne i prvi u toj statistici. Znam da to Nikoli ništa ne znači, a i inače je TD više za amere i njihovo shvatanje košarke, ali bilo bi lijepo kada bi jedan naš čovjek bio prvi na toj listi po broju TD svih vremena.

Basket Decak

pre 1 godinu

Sada vidite ljudi fino koliko koseva nidza postize kada je sudiski kriterium barem blizu onim embiida luke ili janisa jos da uzima 20+ suteva ma nebo bi mu bio granica.

ja uvek kazem da dobija kao ostali 15-20 sl. Bacanja svaku utakmicu sa lakocom bi imao 30+ svaku utakmicu.

Moljac

pre 1 godinu

Prvo poluvreme odlično počelo, mada nisu igrali ni Marij, ni Porter, ni Grin ni Bouns. Nagetsi stigli do +19, Jokić kao da se igra s malom decom, kraj prve četvrtine, 14/3/1, 17 razlike. Vidim ja, ništa od TD, nakantaće ih do kraja treće četvrtine i neće više ulaziti u igru, a sigurno neće nakupiti asistencija (on dodaje, saigrači promašuju). Druga četvrtina, ovi promenili taktiku, krenuli da sipaju trojke, a Nagetse ne ide šut. Na kraju, samo 6 razlike, Nikola 23/3/2. Treća četvrtina, već tradicionalno katastrofalna, Tanderi odoše na 13 razlike, opšte rasulo, samo se Čančar izdvaja u drugoj petorci, a sa druge strane Pokuševski koji je krenuo 3 od 3 i par blokada više ne ulazi u igru. Pošto sam gledao drugu uzastopnu noć, tu me poklopi kako umor, tako i uverenje da će opet izgubiti, i ugasim sve i legnem da spavam. Sad se probudio, i vidim dobili posle produžetka. Vau. Svaka čast, Nikola. Nije na nivou od prošle godine, očito je da je igranje za reprezentaciju poremetilo pripreme za sezonu, ali je i dalje srce i duša ovog tima, i toliko je dominantan u svemu da mu protivnici baš ništa ne mogu. Ako svi budu zdravi do PO, a Marij dostigne svoju maksimalnu formu, možemo očekivati jako, jako dobre vesti.

NNN

pre 1 godinu

Ovaj se sprda, juče mu falio jedan skok za tripl-dabl (i klupa za pobedu),
noćas jedna asistencija, ali su barem pobedili (i to tako što su sa + 17 posle 1. četvrtine otišli na -13 pred poslednju, pa kroz produžetak...)

bskfan

pre 1 godinu

Cetiri igraca su konstantni: Jokic, KCP, Gordon i BBraun, ostali kako kad. Njima dodas prakticno bilo kog igraca i starteri ce regularni deo sezone zavrsiti u samom vrhu.

To bi trebalo da znaci da bi klupa sa dva max igraca (Marej i MPJ) trebalo da dominira ligom ali to nije slucaj, sto jasno pokazuje gde je kljuc za plejof. Ako se Marej ne probudi i ako MPJ ne pocne da razmislja - zavrsice kao prethodnih godina.

Sto se tice Vlatka, ja njega izuzetno cenim jer je on tipicni jeftini igrac koji radi od svega po malo. Sinoc se osecao pozvanim da nosi klupu i ponasao se kao lider, imao najvise suteva od svih igraca :) Jedan interesantna podatak, niko sa klupe nije imao asistencije osim njega i jedini sa klupe bio u plusu. Malone se najzad setio da mu da sansu i pustio ga igra 35 minuta. Mnogi igraci su dosli i otisli iz Denvera a da im Malone nije dao sansu da odigraju skoro ni minut sa Jikicem, kao npr Vanderbilt.

Inace, igrali su sinoc svi dobro, jedino sto je potpuno podbacio Devon Rid, 0/7, valjda ga pojela trema.

Sto se tice Mareja, Malone tu mora da reaguje jer ona igra kao protiv Detroita je nedopustiva. Kad smo vec kod Detroita, pobedise oni i Jutu u gostima. Denver po obicaju vrati u zivot neki uspavani tim.

Cestitke za BBrauna, prva TD u karijeri. Nema mnogo ni DD a eto dokopao se jedne TD. Lako je moglo da se desi da Denver sinoc ima dva igraca sa TD.

Fundamental

pre 1 godinu

Biko blizu, pa Meloun ubacio Jokića da igra celu cetvrtu plus produzetak, ja sam mislio kad je gusto treba ostaviti Jokića na klupi da se odmori, tako nas je Pešič učio...

Dragan Borca

pre 1 godinu

Macijauskas@

Ovo je batice 34.utakmica u karijeri gde mu fali ili jedan skok ili jedna asistencija. Mislim nije to toliko bitno vazno da odu u finale ali kad malo bolje covek razmisli treba da bude za jednu nijansu sebicniji najvise zbog toga sto je neverovatno efikasan

Pera

pre 1 godinu

O Nikolinom majstorstvu, svestranosti, razumevanju igre najbolje govori zavrsetak prvog poluvremena, tacnije poslednjih 35 sec.
Denver dobija loptu, Jokic shvata da je prilika da se odigraju dva napada do kraja, trci i bez oklevanja pogadja trojku (losija sutira trojke pa se cesto premislja, sad je bio resen pa je i pogodio). Protivnik daje kos, Jokic opet zuri u napad, trazi loptu, prolazi kroz odbranu i poentira sekund pre kraja. Razmislja, pogadja, vodi loptu, diriguje timom.
Velemajstor.

Pera Ždera

pre 1 godinu

No Murray, No Porter, No party... i ne bas! Kakav ringispil od utakmice :) od +19 i totalne dominacije Denvera u prvom delu do zaostatka al na kraju kroz produzetak i do pobede. Somborac bacanjima presudio.

Nikola tradicionalno "zamalo" TD (39p! 10sk 9as). Kroz vecu al i drugaciju ulogu (igrao 1cu u odsustvu Bounsa i Mareja) BBraunu TD + 4 ukradene! Gordon najefilasniji sa 30p + 3blk. Zakucavanjem na proigravanje Nikole obezbedio Denveru produzetak). KCP standardno odlican. Klupa bez Bounsa smirenija, na momente sa boljim kruzenjem lopte. Svakako njegovi poeni i agresivnost su nenadoknadivi. Timski opet dosta izgubljenih lopti (17) sto je postalo i karakteristicno ove sezone.

Posebno bih istakao Cancara koji igra odlicno kada dobije priliku i minute. Za razliku od Zekea (uvek nekako neubedljiv, bled) imaj taj "killer instict" a i kosarkaski je veoma pismen (razmisljanje/citanje igre/reakcija). Dosta promasaja za 3p ali odlicna partija. Manjak njegovih minuta donekle opravdan popunjenoscu pozicije ali i ne bas toliko logican na duze staze (ne moze duze kada je Vlatko u pitanju).

Meloun neprepoznatljiv :) U odsustvu petorice dobro mesao, kombinovao postave. Sve to prilicno bolje izgleda sa mladjim, brzim igracima naspram veterana (Dz Grin / Jordan) koji trebaju imati minute ali ne kroz ulogu prioritetniju od Cancarove, pa i Nadjijeve.

Sa druge strane Poku dobar. Ne toliko poenterski istaknut ali odbrana, blokade (3blk!), reakcija i razumevanje igre... opasan je i napredak je (pre)ocigledan. Tanderima svaka cast na zelji, topljenju zaostatka i preuzimanju utakmice (zamalo). u 2/4 i 3/4 su nadigrali Grumenje 76:46!

Da se vrstim na Denver. Igra mnogo bolje i tecnije izgleda (1/4 jutros) bez hero ball-a koji cesto eksploatisu Marej, posebno Bouns a ponekad i Gordon. Ta neka kombinacija gde lopta ne sme preskakati Nikolu u napadu (makar dodir u kruzenju) ALI pri cemu Nikola ne sme biti previse poenterski pasivan kroz pas vise i ako je potrebna njegova agresivnost, su za Denver idealni.

Dragan Feliksdragan@gmail.com

pre 1 godinu

Još jedna čudna utakmica Denvera. Sjajna igra četvrtina i po (čini mi se +20), pa očajna četvrtina i po (-13), pa onda jurnjava i malo na silu (Oklahoma je u fizičkom smislu gabarita potpuno inferiorna u odnosu na Denver) , malo na sreću i malo na znanje, nekako su preokrenulo i dobili. Nikola od brutalno efikasnog u prvom delu, preko nezainteresovanosti, i na kraju je morao baš da se oznoji (u 4/4 i produžetku je praktično igrao pleja, uz ubedljivo najveću minutažu ove sezone. Ne deluje baš da je fit, ali za to je još uvek rano. Iako je roster prilično skraćen ne deluju mi bog zna koliko dobro. Gordon, KCP i Braun su o. k. Ali čeka se konstanta Mareja, Bounsa i MPJ za nešto više. Sada LAC i 2x Hjuston pa onda ,, težak,, Decembar na izuzetno ujednačenom zapadu gde dve pobede ili poraza znače ili vrh ili ispod crte.

nba

pre 1 godinu

...A horda nek se zaludjuje sa per i ostalim glupostima.
(Aragorn, 24. novembar 2022 08:22) # Link komentara

A kako bi nazvao coveka koji odvoji dio svog vremena i zivota da komentarise utakmicu kluba i igraca koga nevoli....


Ne odgleda ovu utakmicu. Ali me pozitvno iznenadjuje ova Oklahoma. Isto kao i negativno Denver. Jako cesto im se desi da citavu utakmicu otaljaju. Prvu drugu cetvrtinu razvale i onda kao da nemaju motiva vise da igraju - u fazonu evo pokazali smo da mozemo, sad bi kuci. Nije njima ni klupa losa, nego nekako nemotivisana. Protiv Dalasa su pokazali da mogu da odigraju, i to da odigraju super, ali kao da ih mrzi.

Lex

pre 1 godinu

@vasilije Одличан коментар.Хартенштајна и Мекгија отерали који су топ5 бекап центара у лиги, сасвим солидни за 10-15 минута по мечу.И онда доведу Џордана који не игра озбиљну кошарку већ пар сезона.Слажем се и са коментаром за Покуа, као помоћни дефанзивац одличан, има леп тајминг и ево има 2 блокаде по мечу због тога.Кад набаци мало мишићне масе биће и океј дефанзивац 1 на 1.

nba

pre 1 godinu

.. ali ono sto mi pomaze da budem korak ispred drugih je opsesija i disciplina u igri koju imam..

To je ono sto odvaja one "e sto je on bio talenat" i one "ovaj vec 20 god razvaljuje".

Straight Outta München

pre 1 godinu

Nikola “fali mi asistencija/skok za TD” Jokic. Druga u nizu i 30+ utakmica u karijeri gde mu fali skok ili asistencija za TD.
Recimo Westbruk nema ni jednu jedinu takvu partiju u NBA karijeri.

Ali

pre 1 godinu

Kilavo je sve to ali za Denver je važno da su pobedili. Jokić je bio standardno dobar, Čančar i BB neočekivano dobri. Oklahoma igra sasvim dobro, a Detroit je i večeras iznenadio. Generalno, od starta sezone mnoštvo "čudnih" rezultata tako da izgleda da je jedino bitno kako će ekipe odigrati PO. Tako je već nekoliko sezona unazad.

Djenka

pre 1 godinu

Statističar klasični. Koliko je Jokić osvojio trofeja sa reprezentacijom? Nula. Koliko sa klubom? Nula. Koliko će ih osvojiti? Nula. A horda nek se zaludjuje sa per i ostalim glupostima.
(Aragorn, 24. novembar 2022 08:22)

Tvoj komentar je Nula

Saša

pre 1 godinu

Jokic se nadavao slobodnih bacanja, konacno su poceli realnije da sviraju faulove na njemu, bilo je kranje vreme.

Inace, za redakciju, kaze se Gidi, a ne Gidej. Cak se i cuje komentator na snimku nakon asistencije Pokusevskog.

Nba true fan

pre 1 godinu

Nikola u jednom trenutku za 17min u ìgri 25-4-2 8/9 iz igre.
Zaj..... se samo tako 😀
Pored njega i Gordon liči na igrača