Aktuelno

Sreda, 02.11.2022.

13:21

Putinova miljenica tvrdi: "Uzrok rata leži u seriji 'Prijatelji'"

Izvor: Jutarnji list

Putinova miljenica tvrdi: "Uzrok rata leži u seriji 'Prijatelji'" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

nele

pre 1 godinu

"U delu tih ratova su učestvovali ili učestvuju i Rusi, poslednji primer Sirija.
E sad, ima jedna razlika... Recimo, SAD nisu umarširale u recimo Kanadu i proglasile južne delove Kanade svojom teritoritorijom. Nisu ni u svim ti ratovima koje pominješ otimali teritorije...
(BG,"
Nisu otimali u svim ratovima teritorije. Samo u nekim (Teksas? Hawaii?). U nekim otimaju resurse (trenutno Amerikanci drze naftna polja u Siriji i Iraku. U Siriju ih niko nije zvao, sami su dosli i okupirali naftna polja. Iracki parlament je 2x izglasao i Iracka vlada je 2x zvanicno trazila od Amerike da se povuku iz Iraka.
U Japanu drze okupacione snage od drugog svetskog rata. Libiju su rasturili i preuzeli su naftna polja ovaj put "politickim putem", tj nije direktno njihova vojska umesana.
Pokusali su da ubiju Erdogana. I Madura...
Za razliku pod Amerike, Rusija je u Siriji na poziv regularno izabranog predsednika i vlade. U bazi a ne na naftnim poljima.
P.S Ocekujemo uvodjenje demokratije u Saudijsku Arabiju u nerednim mesecima

Tako je

pre 1 godinu

Slažem se sa Ruskinjom. Nema serije ili filma u kojima se ne podmeću nečije "vrednosti" zapada.
A u Prijateljima itekako ima momenata, ya nas neprimerenih postupaka, koje mi sa Istoka nikada ne biu smo primenili.

ivan78bg

pre 1 godinu

Uzrok rata u Ukrajni je ustvari jako prost.Putin kao i vecina Rusa smatra da su Ukrainci ustvari Rusi.Da je postojanje Ukrajnske drzava jedna velika greska koju oni sada pokuavaju da isprave.

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

(Srdjan, 2. novembar 2022 14:57)

jesi li ovo sam smislio ili si prepisao iz zapadnih medija?

činjenica: Mašu i medveda su počeli da razapinju na zapadu kad je postala veoma popularan crtać.
slično kao s Kinezima i 5G...

Ovo nije vest!

pre 1 godinu

Zapad i SAD na sve moguće načine pokušavaju da degradiraju Rusiju i Ruse. Ovakve medijske pamflete podmeću urednici i Rusija Danas jer su sve moralne vrednosti kod njih odavno potonule i ustupile mesto lažima i bezčašću.

Dizni ne

pre 1 godinu

188

I nama su početkom 90tih pričali da su crtani filmovi Volta Diznija i drugih prikrivena odvratna kampanja... Velike su sličnosti između režima u Srbiji 90tih i ovog sada u Rusiji.
(Zoran, 2. novembar 2022 15:14)

Dizni vec odavno i neskriveno promovise antihriscanske, dakle satanisticke vrednosti.
(Zoran33, 02. novembar 2022 16:44)

Same hriscanske crkve neskriveno promovisu antihriscanske, dakle satanisticke vrednosti.

crni rok

pre 1 godinu

Limunada od serije ,mozda kad imate 20 godina i ne znate kakav je zivot i sta sve nosi.Zabluda o tome da gubis vreme na gluposti umesto sebe da usavrsavas i radis nesto pametno za sebe..
(paja, 02. novembar 2022 17:26)

Vidim ti si se usavrsio ali pravopis maternjeg jezika jos nisi naucio. Zanimljivo.

VUK

pre 1 godinu

Ako je toliko loše u Rusiji zašto plaćaju po BGD stanove mesečno hiljadu i više evra. O tim parama mi u Srbiji što se tiče ovog Vučićevog zlatnog doba može samo da sanjamo.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 02. novembar 2022 15:48) Šta traže Rusi u Srbiji i Beogradu , pored takvog raja kao što je Rusija ?!?!

Ivan

pre 1 godinu

Decu salju na zapad zbog uredjenosti drzava( sto se toga tice sve zemlje istocne evrope su mnogo iza njih),ali isto tako pitajte te iste roditelje sta misle o tom liberalizmu,pa ce te dobiti odgovor. A to sto zive dobro,ne znaci da su toliko sposobni,nego su vekovima otimali i krali pa se sad prave pametni. I isto pitajte ljude koje zive tamo,i zaradjuju sta misle o gej,lezbo trans zajednici. Ko smatra da to nije normalno,nikakve pare nece to promeniti.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Putin je jedna seljačka dandara koji nije mrdnuo iz svoje selendre dok nije napredovao u partiji. Kao političar kada je izašao iza gvozdene zavese u svet, nije mogao slobodno da sagleda kulturološke vrednosti zapadnog sveta...
(VUK, 2. novembar 2022 14:57)


Putinovi su poreklom iz Sanktpeterburga, ali su roditelji i on rođeni u Nemačkoj, tamo je proveo mladalačke i dane školovanja, u onom delu Nemačke i u istom gradu u kom i Angela Merkel, zato Putin bez problema govori i piše na standarizovanom nemačkom jeziku a Merkel isto tako na ruskom i zbog toga su njih dvoje prilikom sastanaka na međudržavnom nivou naizmenično razgovarali i novinarima se obraćali na ruskom i na nemačkom. Odlično je savladao i pisanu i govornu formu engleskog jezika -na Jutjubu postoje audiovideo snimci gde on peva najpopularnije američke šlagere i istovremeno na klaviru svira instrumentalni deo tih šlagera i postoje audiovideo snimci koji prikazuju njegovo obraćanje prisutnim članovima delegacija iz engleskog govornog područja a odmah posle toga na engleskom ispisuje objašnjenja nekih šema i grafikona (...) Pre početka bilo kakvog bavljenja politikom je najvišom ocenom diplomirao na pravnom fakultetu i najvišim ocenama završio sve postojeće stepene školovanja za obaveštajca.

PS: Stan u kom je živeo od rođenja pa do trajnog odlaska u Rusiju i sad je pod zaštitom Nemačke a i celokupan tadašnji nameštaj u kom je živeo sa majkom,što je bilo ina B92

Sumadinac

pre 1 godinu

Hvala bogu, pojavili su se "Maša i medved", sa sve pobožnom devojčicom sa glavom u smernoj marami i dominantnim medvedom kao muškim principom, da se suprotstave opasnoj kulturnoj propagandi iz američkih sitkoma.
(Srdjan,

.....sa komunistikom petokrakom u skoro svakom kadru, vojnom opremom i uniformama i vojnim vozilima, dok na vozu u dvoristu pise Moskva-Aljaska ili Moskva-Peking.....i ko zna sta mi je izmaklo.

А. Петров

pre 1 godinu

@“…Recimo, SAD nisu umarširale u recimo Kanadu i proglasile južne delove Kanade svojom teritoritorijom. …
(BG, 02. novembar 2022 19:26)”

У Канаду не, али у Мексико и те како јесу, и то више пута, прикључујући себи њихову територију. Као и Хаваје.

Lukavi Latin

pre 1 godinu

Zno sam da su kreteni, nisam mislio da su bas toliki kreteni. A serija Prijatelji nema veze ni sa kakvim "Zapadom", to moze biti samo Amerika. Mi ostali smo je samo gledali.

BG

pre 1 godinu

"Ovo sada baca sasvim novu sliku na ovaj rat. Znaci onda ok. Mislim Friends su bas tako huskacka serija. Isto kao Masa i medvedi, samo USA nije jos napala ali sigurno su razmatrali.
(Rusohejter, 2. novembar 2022 15:44)"
O čemu ti pričaš, pa USA napada i ratuje od svog postanka, non-stop su u nekim ratovima, direktno ili posredno, nema sr*nja na planeti u kojem oni ne učestvuju.
(Legionar, 02. novembar 2022

U delu tih ratova su učestvovali ili učestvuju i Rusi, poslednji primer Sirija.
E sad, ima jedna razlika... Recimo, SAD nisu umarširale u recimo Kanadu i proglasile južne delove Kanade svojom teritoritorijom. Nisu ni u svim ti ratovima koje pominješ otimali teritorije...
Realno, ovaj rat Putin vodi zbog rezervi prirodnog gasa u Crnom moru. Odsekao je Ukrajinu od obale, sad je njegov deo kolača najveći, a potom Erdoganov.

Igorsulic

pre 1 godinu

Sto se tice zena i njihovih seksualnih sloboda , ruskinje su daleko ispred zapada...Sto se tice prostiticije , skorojevica, takoder.

Exo

pre 1 godinu

izvoli, nadji kao samac malo bolje lociran komforan stan u njujorku (blizu menhetna, kao u seriji) a bez cimera/rumejta pa da vidiš koliko će od plate da ti ostane, ako ostane. dakle, što bi rekli, tv serija na humoristički način opisuje grupu simpatičnih luzera koji žive zajedno zbog prinude, potrebe, ali i zbog navike. naravno, mogli su producenti da naprave i socijalnu dramu, ali to niko ne bi gledao.
(neutral fe, 2. novembar 2022 15:52)

Niko osim Srba

Fire walk with me

pre 1 godinu

Totalna glupost. Liberalizam je lepa stvar, bolja nego konzervativizam, ali zapad predvođen Amerikom i Engleskom toliko to promoviše i toliko nameće da neki narodi to neće da prihvate. To se inače zove meka moć, to što Amerika plasira po svetu, filmovi, sport, ta promocija zemlje u pozitivne svrhe. To je njima instrument za vladanje i kolonizaciju, to je jasno, sad mislim da je najbolje uzeti od oba sistema najbolje, to najviše zavisi od mentaliteta naroda ali, normalno zapad je prihvatljiviji svima, to je strah konzervativista

Black

pre 1 godinu

Izgleda da kada god je rat uvek u zaletu propagande ispliva najveci intelektualni mulj koji dobija prostor da objasnjava "mi i oni" stvari. Nadam se da ce se besmisleni ratu u Ukrajini zavrsiti, da ce Ruski narod prevazici ubrzo ovo ispiranje mozga ali i da ce Rusija sa Putinom ili bez biti i dalje celovita i sigurna zemlja.

marko_sthlm

pre 1 godinu

@ "Pitajte hiljade Rusa koji bauljaju svaki dan po Beogradu i Srbiji.
(VUK, 02. novembar 2022 14:57)





Ako je toliko loše u Rusiji zašto plaćaju po BGD stanove mesečno hiljadu i više evra. O tim parama mi u Srbiji što se tiče ovog Vučićevog zlatnog doba može samo da sanjamo.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 02. novembar 2022 15:48)"

Pa što ne ostanu i ne troše te silne pare u Moskvi i ostatku njihove vlastite zemlje kad je tamo tako dobro?...Jer svi dobro znamo da nigde nije lepo kao kod svoje kuće.

Ili im možda baš i nije tako dobro kad i ljudi koji imaju para odlaze...a znamo da ti sa parama najbolje žive.

Kako li je onda dobro onoj velikoj većini naroda u Rusiji koji nema para?

Mihajlo.tm

pre 1 godinu

Mala digresija, meni je ovo ubedljivo najgluplji sitkom svih vremena. To je takav retardirani humor, da ja stvarno ne znam kome je ono smešno. Naša skupština je humor par exelans za ovu glupost.

djoks

pre 1 godinu

čoveče , ona je rekla da je gledajući seriju videla da postoji jaz između dve kulture, a ovaj na twitteru je rekao da je serija uzrok rata pa i takav naziv za vest ovde... a zna se šta je gurnulo Rusiju u specijalnu operaciju nemojmo da se pravimo Tošice

Amerikanac

pre 1 godinu

istina ali mora im ae priznati da su majstori u tome. mit o prijateljima' pada kada krenete da živite na zapadu, takav život živi možda 10% ljudi u najboljem slučaju. druženje je tamo puko poslovanje..
(konjo, 02. novembar 2022 15:08)

Druze ljudi se na zapadu druže i te kako. Da li je tebi bilo potrebno da živiš na zapadu da shvatiš da život nije kao u prijateljima?

bongobuda

pre 1 godinu

secam se moscow music peace festivala 1989te valjda, kao i monsters of rock festivala 1991 gde se skupilo na aerodromu tushino preko milion mladih zeljnih slobode i muzike... metallica, ac dc, motley crue, ozzy su svirali za njih... bili su nikad srecniji, da bi ih sad ponovo vracali u "bolju proslost"... da smo kojim slucajem 48e rekli da, ni na kraj pameti nam ne bi palo da sad podrzavamo one koji bi da vrate "tradicionalne vrednosti", sto me neodoljivo podseca na neke nove zidove ka zapadu sa koga dolaze samo najgore stvari... kad je toliko lose na zapadu, zasto niko nije presao berlinski zid i prebegao u Rusiju?!?

Tugomir

pre 1 godinu

Prijatelji su zapravo pornografska serija. Ros nakon trojke otkrije da mu je žena lezbijka. Ros kao profesor ima vezu sa svojom studenticom čiji otac spava s Rosovom bivšom. Rosova sestra spava s najboljim prijateljem svog oca, pa ga otkači i spava s njegovim sinom,a onda pijana završi u krevetu s Rosovim najboljim prijateljem. Ova Ruskinja je u pravu ali čini se da nema nazad jer su Prijatelji zatrovali veći dio planeta.

Otvoreni um

pre 1 godinu

Rusko shvatanje slobode? Pa oni koji od te slobode beže okupiraše Beograd, i to vidljivo. A nešto nema onih koji beže od zapadne slobode. Naprotiv, naš narod hrli u tu neslobodnu Nemačku, Austriju, Švajcarsku…

Sergio

pre 1 godinu

U civilizacijskom smislu Rusija pripada zapadu, civilizaciji cije temelje su postavile anticka Grcka i Rimsko carstvo. Tako da ova podjela da je Rusija istok je glupost. Inace danas se liberali iz petnih zila upinju da uniste zapadnu civilizaciju na kojoj USA pociva. A to sto liberali u USA hoce se tek Rusiji nebi dopalo (woke kultura, negiranje polova, unistenje hriscanstva...).

WallE

pre 1 godinu

bitka za odbranu i opstanak sveukupnih normalnosti i sveukupno pravednijeg sveta.
(P. V., 02. novembar 2022 17:49)
Pretpostavljam iz više navedenog da gospođica ili gospodin ili nešto između (što krije naravno kao zmija noge) drži sebe za normalnog, pravednog i uopšte idealnog? Za razliku od svih ostalih prljavih i zlih transgendera, crnaca, muslimana, budista, bogatih, neoliberalnih, fašista, nacista, komunista, Kineza, zaraženih aidsom, psihički bolesnih, genijalaca, beskućnika, pregladnih, introvertnih I uopšte svih osim njega i uže familije.

ii

pre 1 godinu

"A prijee prijatelja to je bio Beverly Hills 90210, gdje je svaki klinac maloljetnik imao svoj kabriolet ispred kuce.
(Amos Dundee, 2. novembar 2022 15:49)"

Pa tako se i zove - Beverli Hils. Nije se zvao "Zemun Altina 1992", gdje je svaki kliac imao pokvarenu Ladu 1200 ispod drveta sa tablicama iz Bosne jer je izbjegao od rata. Ili "Zaječar 1997." gdje je svaki klinac imao Zastavu 101 ispred kuće i matorog kako popravlja svećice. Tj. bilo je malo takvih filmova krajem 80ih.

remax

pre 1 godinu

Neki primer iz serije? Kakav nedorečeni članak.
(Jajinci, 2. novembar 2022 16:02)

Rosova žena lezbejka, Čendlerov otac trans, Fibi rađa blizance bratu, česte homo aluzije između samih prijatelja itd.
Primera je bezbroj i ko želi da razume o čemu je žena govorila, razumeo je.
Važno da se odmah javila gomila libtarda u uskim iscepanim farmerkama da opljune ženu.

Dex

pre 1 godinu

Rusija, a i mi naravno, kulturološki ne pripadamo istoku nego zapadu. Nismo istok, nego istočni zapad. Istok su Japan, Kina, Indija... I to je neki drugi svet sa kojim ni mi, ni Rusi, nemamo nikakve veze.

Dezerteri

pre 1 godinu

Za ove što komentarišu da su rusi pobegli ovde jer je ovde bolje, a tamo ne valja - to su klasični dezerteri i oportunisti koji su pobegli čim se pripucalo. Da im nije valjalo, pobegli bi oni mnogo pre.

Isto i za komentare da imaju mnogo para jer su podgili cene ovde i to kao znači da tamo je top. Dakle, sve su ti mali programerčići i slični, te deca raznih tamošnjih mitrovića i sličnih koji jesu u kešu tamo, ali su se uprpali od rata.

Kao da se ovde pripuca, pa naša it ekipa zbriše u moldaviju, a moldavija pomisli da u srbiji svi žive tako.

ikac klisa

pre 1 godinu

Uh, sunce ti, kakve mozgove izbaci fašizam na površinu! Podseti me na one Miloševićeve tumače stvarnosti, one proroke i sumanute komentatore na televizijama. I ovi počeli sa "nebeskom Rusijom". Teško ludilo.
(Bumbar, 02. novembar 2022 15:09)

Prica o sudaru kultura istoka i zapada... Nating speshl ne lozi se drugosrbijanac uopste nije rekla da su Prijatelji uzrok rata.

ANALiticar

pre 1 godinu

što pre na selo, neko bez asfalta, da me ne nadju, nikakvi mediji, par stotina knjiga za razonodu ni jedna iz XXI veka, i da pokušam da proživim u miru od ludaka par godina...

Legionar

pre 1 godinu

"Ovo sada baca sasvim novu sliku na ovaj rat. Znaci onda ok. Mislim Friends su bas tako huskacka serija. Isto kao Masa i medvedi, samo USA nije jos napala ali sigurno su razmatrali.
(Rusohejter, 2. novembar 2022 15:44)"
O čemu ti pričaš, pa USA napada i ratuje od svog postanka, non-stop su u nekim ratovima, direktno ili posredno, nema sr*nja na planeti u kojem oni ne učestvuju.

P. V.

pre 1 godinu

"Stvari su tada tek isplivale na površinu s prvim ključanjem tog kipućeg ultraliberalnog narativa. Tragovi su bili mali, teško ih je bilo primetiti...
I sam Putin je izjavio kako je rat bitka protiv zapadnih interpretacija slobode i tolerancije, kao i da Zapad promoviše "otvoreni satanizam".

Nije rekla ništa pogrešno a ni Putin nije ništa pogrešno zaključio, jer: ko normalan želi da umesto: OTAC i MAJKA budu: RODITELJ 1 i RODITELJ 2, i ko normalan želi da mu po državi paradiraju oni koje pristojni lepo vaspitani ljudi ne želele da vide u svom komšiluku a i ko normala želi da u državi mogu da se zvanično venčaju dva poremećenika ili dve poremećenice ili...? LJudi, ovo sada nije samo bitka između Ukrajine i Rusije, ovo sada je mnogo važnije i dalekosežnije: bitka za odbranu i opstanak sveukupnih normalnosti i sveukupno pravednijeg sveta.

Seinfeld

pre 1 godinu

A koja američka serija ili film nije propaganda?
Što neko reče Beverly Hills i kabrioleti,pa ko ne bi voleo da ima jednog ispred kuće?
Meni su lično Friends totalno infatilna serija,sa prenaglašenom glumom ali ko voli voli

Superhik

pre 1 godinu

Prokleti zapad, svi tamo salju decu, I ovi ruski "ratnici" umesto u npr. Severn Koreju, Iran, Afghanistan...tamo nema takvih zlih serijala

ime

pre 1 godinu

Meni je ta serija oduvek bila nebuloza. Svi se nesto odusevljavali, ja one glupacu fibi nisam mogao ocima da vidim a i ostali mi nisu nesto bili zabavni

aaaaa

pre 1 godinu

@ "Ovo sada baca sasvim novu sliku na ovaj rat. Znaci onda ok. Mislim Friends su bas tako huskacka serija. Isto kao Masa i medvedi, samo USA nije jos napala ali sigurno su razmatrali.
(Rusohejter, 2. novembar 2022 15:44)"
O čemu ti pričaš, pa USA napada i ratuje od svog postanka, non-stop su u nekim ratovima, direktno ili posredno, nema sr*nja na planeti u kojem oni ne učestvuju.
(Legionar, 02. novembar 2022 17:23)
Hvala vam na glasu.

Da ali usa napada u cilju opsteg dobra,uvodi demokratiju.a zli rusi napadaju jer su ludi,pijani,zli,mrze sve,hoce da se sire..tako im kazu na zapadu.a vidis da ima ludaka do kojih to dopre i ovde

paja

pre 1 godinu

Limunada od serije ,mozda kad imate 20 godina i ne znate kakav je zivot i sta sve nosi.Zabluda o tome da gubis vreme na gluposti umesto sebe da usavrsavas i radis nesto pametno za sebe..

cvrko

pre 1 godinu

Kajem se što sam čitao stripove po njihovoj licenciji,kauboji su uvek bili dobri a Indijanci su bili "prokleti crvenokošci",ne samo to,čak i naziv Indijanci je uvreda za starosedioce ovog kontinenta,nisu oni krivi što Kolumbo nije znao šta je "otkrio" !

Very stable genius

pre 1 godinu

Potpuno je u pravu!
Meni su zabavni ti sitkomi, upravo zato sto na sistematski nacin unistavaju americko drustvo.
Pocelo je naivno sa Prijateljima, a pogledajte recimo Brooklyn Nine Nine ili Schitt's Creek, gde sve heteroseksualne veze propadaju a jedina uspesna veza je izmedju dva muskarca koji stupaju u brak.
Ima naravno i politickog humora, kao npr. Parks & Recreation, u kojem se 2012. cak licno pojavljuje potpredsednik Dzo Bajden i tako citavu vladu SAD pretvara u sitkom.
Rezultat znamo 2016, a znamo i sta je Dzo uradio 2020. da bi se vratio u Belu kucu.
Ovakve serije, i narocito Simpsonovi i South Park, mnogo su efektnije od onih "ozbiljnih" tipa House of Cards. Sve kroz salu i zezanje, pa na kraju zavrsis s gorivom 10$, bez centralne vlasti, kao clan QANONa ili nekog slicnog pokreta.

Vrdalama

pre 1 godinu

(Srdjan, 02. novembar 2022 14:57)

Nisam gledala ovaj crtani, ali Maša bi trebalo da bude ne tako pozitivan lik? Ili si bio sarkastičan, ako da, izvini.

Lari

pre 1 godinu

KO je gledao video, njena zadnja rečenica otkriva dosta. Ona kaže, "ili ćemo se spasiti od tog načina života, ovako kako sada radimo (misli na rat). Ili ćemo i sami biti tamo (misleći, taj način života će nas progutati, i sami ćemo postati deo njega)". Ko je pratio njene slične izjave, uvek je bilo, ili ćemo se spasiti ovako kako smo počeli, ili će svet prestati da postoji (misleći da će Rusija na kraju ići nuklearno ako bude došlo do poraza). Ovo sada je veliki pomak u omekšavanju tog koncepta poraza.

Zoran33

pre 1 godinu

I nama su početkom 90tih pričali da su crtani filmovi Volta Diznija i drugih prikrivena odvratna kampanja... Velike su sličnosti između režima u Srbiji 90tih i ovog sada u Rusiji.
(Zoran, 2. novembar 2022 15:14)

Dizni vec odavno i neskriveno promovise antihriscanske, dakle satanisticke vrednosti.

sale

pre 1 godinu

Ovo ne samo da je RTB1 (tadasnja radio televizija beograd) iz devedesetih, sa svim onim luidilom, nego ovaj Sloba ima nuklearni kofer i moc da porusi pola sveta. Polusvet iz svojih duhovnih rupa i provincija vidi ovu katastrofu kao dolazak Hrista koji ce ih "spasti" svega sto mrze i ne razumeju.

Zacvo

pre 1 godinu

Mi u Srbiji kada gledamo seriju "Prijatelji" vidimo koliko je taj senzibiltet nama sličan, skoro kao da se dešava radnja u Srbiji. Ako Rusima to izgleda kao nešto strano onda to dovoljno govori o udaljenosti nas i Rusa. Mi smo mnogo sličniji po svemu zapadu nego Rusiji ali nažalost taj zapad nas neće, bombarduju nas, uzimaju nam teritoriju.
Na kraju nama je najteže, prirodno pripadamo zapadu ali nas oni neće, a ne možemo na silu uz Rusiju jer nismo kao oni

Bumbar

pre 1 godinu

Uh, sunce ti, kakve mozgove izbaci fašizam na površinu! Podseti me na one Miloševićeve tumače stvarnosti, one proroke i sumanute komentatore na televizijama. I ovi počeli sa "nebeskom Rusijom". Teško ludilo.

Bansek

pre 1 godinu

Tačno je da su mnoga zapadna društva krenula stranputicom u pogledu promovisanja kvazi liberalnih ideja, ekstremnog feminizma i nastrane rodne ravnopravnosti. Međutim ni ruski ideal slobode koji kaže "misli kao ja ili ćeš završiti iza rešetaka" a sve pod krinkom "očuvanja stabilnosti i tradicionalnih ideja" (a zapravo očuvanja vladajućih elita na vlasti) nije nikako dobar. Treba nam nešto između. Brzo.

Oki

pre 1 godinu

Realno prijatelji su bili super prvih par sezona. Posle toga je bila očigledna propaganda bolesnih ideja i videlo se da je i gluma nekako usiljena.

Neko

pre 1 godinu

Tačno je da su mnoga zapadna društva krenula stranputicom u pogledu promovisanja kvazi liberalnih ideja, ekstremnog feminizma i nastrane rodne ravnopravnosti. Međutim ni ruski ideal slobode koji kaže "misli kao ja ili ćeš završiti iza rešetaka" a sve pod krinkom "očuvanja stabilnosti i tradicionalnih ideja" (a zapravo očuvanja vladajućih elita na vlasti) nije nikako dobar. Treba nam nešto između. Brzo.
(Bansek, 2. novembar 2022 15:07)

Sve objašnjeno.
Ogadio mi se i zapad kome sam u principu težio (lgbt, treći rod, licemertvo bez granica u spoljnoj politici itd), a istočni kult ličnosti (vodje, prvorodjeni, i prvouknjiženi kod nas), potomci kgb (udbe kod nas) koji se ponašaju kao kraljevske dinastije u srednjem veku i koji smatraju da im rodjenjem pripadaju kmetovi (gradjani, radnici) i državni resursi, te podanici sendvičari, koji ne kapiraju ništa su mi se gadili oduvek.
Treba nam nešto između. Brzo.

omj

pre 1 godinu

VUK, 02. novembar 2022 14:57

ne seri, ovo nije nikakvo misljenje niti cinjenica, iz ovog komentara prsti mrznja, idi se klanjaj zapadnjacima

Supergenije

pre 1 godinu

Svake nedelje imamo neki novi izgovor i objašnjenje Rusa zašto su napali Ukrajinu. Vremenom bivaju sve besmisleniji. Znači Ukrajina je napadnuta zato što pripada drugačijoj kulturi od ruske. Preciznije, zato što pripada kulturi koja promoviše homoseksualizam kao nešto dozvoljeno i uobičajeno.

prijatelj

pre 1 godinu

seriju gledao dva puta. drugi put sam posebno obratio pažnju na njihovu kulturu i običaje. zaključak je da smo izuzetno slični i da upravo ova serija ti najviše pokazuje za razliku od mnogih drugih. tako da, napred rusi, ali ovde mnogo greše

neutral fe

pre 1 godinu

istina ali mora im ae priznati da su majstori u tome. mit o prijateljima' pada kada krenete da živite na zapadu, takav život živi možda 10% ljudi u najboljem slučaju. druženje je tamo puko poslovanje..
(konjo, 02. novembar 2022 15:08)

izvoli, nadji kao samac malo bolje lociran komforan stan u njujorku (blizu menhetna, kao u seriji) a bez cimera/rumejta pa da vidiš koliko će od plate da ti ostane, ako ostane. dakle, što bi rekli, tv serija na humoristički način opisuje grupu simpatičnih luzera koji žive zajedno zbog prinude, potrebe, ali i zbog navike. naravno, mogli su producenti da naprave i socijalnu dramu, ali to niko ne bi gledao.

Rusohejter

pre 1 godinu

Ovo sada baca sasvim novu sliku na ovaj rat. Znaci onda ok. Mislim Friends su bas tako huskacka serija. Isto kao Masa i medvedi, samo USA nije jos napala ali sigurno su razmatrali.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Pitajte hiljade Rusa koji bauljaju svaki dan po Beogradu i Srbiji.
(VUK, 02. novembar 2022 14:57)





Ako je toliko loše u Rusiji zašto plaćaju po BGD stanove mesečno hiljadu i više evra. O tim parama mi u Srbiji što se tiče ovog Vučićevog zlatnog doba može samo da sanjamo.

Zoran

pre 1 godinu

I nama su početkom 90tih pričali da su crtani filmovi Volta Diznija i drugih prikrivena odvratna kampanja... Velike su sličnosti između režima u Srbiji 90tih i ovog sada u Rusiji.

konjo

pre 1 godinu

istina ali mora im ae priznati da su majstori u tome. mit o prijateljima' pada kada krenete da živite na zapadu, takav život živi možda 10% ljudi u najboljem slučaju. druženje je tamo puko poslovanje..

CDN Citizen

pre 1 godinu

Sveti Savo ucitelju nas, spasi nas. Niko vam ne brani da vaspitavate decu prema vasim vrednostima. Ali nemojte da ubijate komsijsku decu zato sto hoce da ih vaspitaju drugacije.

Кажем онако

pre 1 godinu

С обзиром да је овај чланак пренесен са хрватског "Јутарњег листа", који је очигледно тенденциозно изоставио из текста поенту Маргаретиног наступа у овој емисији, молим све да прво погледају клип са ове твитер објаве, па онда да коментаришу.

ja

pre 1 godinu

Glavna urednica mreže Russia Today, koju finansira Kremlj, u nedelju je takođe opravdala invaziju na Ukrajinu kao rat "o našem pravu da odgajamo svoju decu da budu kao mi, a ne oni."

Borba protiva nacizma, sprečavanje širenje NATO-a, zaštita ruske manjine... Sad su Prijatelji novi izgovor

Pali Mali

pre 1 godinu

Dobro bre Rusi, shvatio bih vas da vi gajite čiste hrišćanske vrednosti. Vi ste kao i svo ostali desničari - nominalni hrišćani a ustvari ste licemeri. Ne prihvatam ni jedno zlo, ni ovo američko sa leve strane ni ovo vaše sa desne strane. Radije biram pravdu i srednji put.

Srdjan

pre 1 godinu

Hvala bogu, pojavili su se "Maša i medved", sa sve pobožnom devojčicom sa glavom u smernoj marami i dominantnim medvedom kao muškim principom, da se suprotstave opasnoj kulturnoj propagandi iz američkih sitkoma.

VUK

pre 1 godinu

Putin je jedna seljačka dandara koji nije mrdnuo iz svoje selendre dok nije napredovao u partiji. Kao političar kada je izašao iza gvozdene zavese u svet, nije mogao slobodno da sagleda kulturološke vrednosti zapadnog sveta. Ostalo mu je sad samo da palamudi sa Kirilom i svoj narod izoluju od civilizacije. Ne bi trebalo da se boji satane. On je satana. Život u Rusiji je pakao. Pitajte hiljade Rusa koji bauljaju svaki dan po Beogradu i Srbiji.

Zoran

pre 1 godinu

I nama su početkom 90tih pričali da su crtani filmovi Volta Diznija i drugih prikrivena odvratna kampanja... Velike su sličnosti između režima u Srbiji 90tih i ovog sada u Rusiji.

CDN Citizen

pre 1 godinu

Sveti Savo ucitelju nas, spasi nas. Niko vam ne brani da vaspitavate decu prema vasim vrednostima. Ali nemojte da ubijate komsijsku decu zato sto hoce da ih vaspitaju drugacije.

VUK

pre 1 godinu

Putin je jedna seljačka dandara koji nije mrdnuo iz svoje selendre dok nije napredovao u partiji. Kao političar kada je izašao iza gvozdene zavese u svet, nije mogao slobodno da sagleda kulturološke vrednosti zapadnog sveta. Ostalo mu je sad samo da palamudi sa Kirilom i svoj narod izoluju od civilizacije. Ne bi trebalo da se boji satane. On je satana. Život u Rusiji je pakao. Pitajte hiljade Rusa koji bauljaju svaki dan po Beogradu i Srbiji.

Bumbar

pre 1 godinu

Uh, sunce ti, kakve mozgove izbaci fašizam na površinu! Podseti me na one Miloševićeve tumače stvarnosti, one proroke i sumanute komentatore na televizijama. I ovi počeli sa "nebeskom Rusijom". Teško ludilo.

ja

pre 1 godinu

Glavna urednica mreže Russia Today, koju finansira Kremlj, u nedelju je takođe opravdala invaziju na Ukrajinu kao rat "o našem pravu da odgajamo svoju decu da budu kao mi, a ne oni."

Borba protiva nacizma, sprečavanje širenje NATO-a, zaštita ruske manjine... Sad su Prijatelji novi izgovor

Srdjan

pre 1 godinu

Hvala bogu, pojavili su se "Maša i medved", sa sve pobožnom devojčicom sa glavom u smernoj marami i dominantnim medvedom kao muškim principom, da se suprotstave opasnoj kulturnoj propagandi iz američkih sitkoma.

Bansek

pre 1 godinu

Tačno je da su mnoga zapadna društva krenula stranputicom u pogledu promovisanja kvazi liberalnih ideja, ekstremnog feminizma i nastrane rodne ravnopravnosti. Međutim ni ruski ideal slobode koji kaže "misli kao ja ili ćeš završiti iza rešetaka" a sve pod krinkom "očuvanja stabilnosti i tradicionalnih ideja" (a zapravo očuvanja vladajućih elita na vlasti) nije nikako dobar. Treba nam nešto između. Brzo.

Pali Mali

pre 1 godinu

Dobro bre Rusi, shvatio bih vas da vi gajite čiste hrišćanske vrednosti. Vi ste kao i svo ostali desničari - nominalni hrišćani a ustvari ste licemeri. Ne prihvatam ni jedno zlo, ni ovo američko sa leve strane ni ovo vaše sa desne strane. Radije biram pravdu i srednji put.

Neko

pre 1 godinu

Tačno je da su mnoga zapadna društva krenula stranputicom u pogledu promovisanja kvazi liberalnih ideja, ekstremnog feminizma i nastrane rodne ravnopravnosti. Međutim ni ruski ideal slobode koji kaže "misli kao ja ili ćeš završiti iza rešetaka" a sve pod krinkom "očuvanja stabilnosti i tradicionalnih ideja" (a zapravo očuvanja vladajućih elita na vlasti) nije nikako dobar. Treba nam nešto između. Brzo.
(Bansek, 2. novembar 2022 15:07)

Sve objašnjeno.
Ogadio mi se i zapad kome sam u principu težio (lgbt, treći rod, licemertvo bez granica u spoljnoj politici itd), a istočni kult ličnosti (vodje, prvorodjeni, i prvouknjiženi kod nas), potomci kgb (udbe kod nas) koji se ponašaju kao kraljevske dinastije u srednjem veku i koji smatraju da im rodjenjem pripadaju kmetovi (gradjani, radnici) i državni resursi, te podanici sendvičari, koji ne kapiraju ništa su mi se gadili oduvek.
Treba nam nešto između. Brzo.

Superhik

pre 1 godinu

Prokleti zapad, svi tamo salju decu, I ovi ruski "ratnici" umesto u npr. Severn Koreju, Iran, Afghanistan...tamo nema takvih zlih serijala

sale

pre 1 godinu

Ovo ne samo da je RTB1 (tadasnja radio televizija beograd) iz devedesetih, sa svim onim luidilom, nego ovaj Sloba ima nuklearni kofer i moc da porusi pola sveta. Polusvet iz svojih duhovnih rupa i provincija vidi ovu katastrofu kao dolazak Hrista koji ce ih "spasti" svega sto mrze i ne razumeju.

konjo

pre 1 godinu

istina ali mora im ae priznati da su majstori u tome. mit o prijateljima' pada kada krenete da živite na zapadu, takav život živi možda 10% ljudi u najboljem slučaju. druženje je tamo puko poslovanje..

neutral fe

pre 1 godinu

istina ali mora im ae priznati da su majstori u tome. mit o prijateljima' pada kada krenete da živite na zapadu, takav život živi možda 10% ljudi u najboljem slučaju. druženje je tamo puko poslovanje..
(konjo, 02. novembar 2022 15:08)

izvoli, nadji kao samac malo bolje lociran komforan stan u njujorku (blizu menhetna, kao u seriji) a bez cimera/rumejta pa da vidiš koliko će od plate da ti ostane, ako ostane. dakle, što bi rekli, tv serija na humoristički način opisuje grupu simpatičnih luzera koji žive zajedno zbog prinude, potrebe, ali i zbog navike. naravno, mogli su producenti da naprave i socijalnu dramu, ali to niko ne bi gledao.

Supergenije

pre 1 godinu

Svake nedelje imamo neki novi izgovor i objašnjenje Rusa zašto su napali Ukrajinu. Vremenom bivaju sve besmisleniji. Znači Ukrajina je napadnuta zato što pripada drugačijoj kulturi od ruske. Preciznije, zato što pripada kulturi koja promoviše homoseksualizam kao nešto dozvoljeno i uobičajeno.

Otvoreni um

pre 1 godinu

Rusko shvatanje slobode? Pa oni koji od te slobode beže okupiraše Beograd, i to vidljivo. A nešto nema onih koji beže od zapadne slobode. Naprotiv, naš narod hrli u tu neslobodnu Nemačku, Austriju, Švajcarsku…

ii

pre 1 godinu

"A prijee prijatelja to je bio Beverly Hills 90210, gdje je svaki klinac maloljetnik imao svoj kabriolet ispred kuce.
(Amos Dundee, 2. novembar 2022 15:49)"

Pa tako se i zove - Beverli Hils. Nije se zvao "Zemun Altina 1992", gdje je svaki kliac imao pokvarenu Ladu 1200 ispod drveta sa tablicama iz Bosne jer je izbjegao od rata. Ili "Zaječar 1997." gdje je svaki klinac imao Zastavu 101 ispred kuće i matorog kako popravlja svećice. Tj. bilo je malo takvih filmova krajem 80ih.

Rusohejter

pre 1 godinu

Ovo sada baca sasvim novu sliku na ovaj rat. Znaci onda ok. Mislim Friends su bas tako huskacka serija. Isto kao Masa i medvedi, samo USA nije jos napala ali sigurno su razmatrali.

Dex

pre 1 godinu

Rusija, a i mi naravno, kulturološki ne pripadamo istoku nego zapadu. Nismo istok, nego istočni zapad. Istok su Japan, Kina, Indija... I to je neki drugi svet sa kojim ni mi, ni Rusi, nemamo nikakve veze.

bongobuda

pre 1 godinu

secam se moscow music peace festivala 1989te valjda, kao i monsters of rock festivala 1991 gde se skupilo na aerodromu tushino preko milion mladih zeljnih slobode i muzike... metallica, ac dc, motley crue, ozzy su svirali za njih... bili su nikad srecniji, da bi ih sad ponovo vracali u "bolju proslost"... da smo kojim slucajem 48e rekli da, ni na kraj pameti nam ne bi palo da sad podrzavamo one koji bi da vrate "tradicionalne vrednosti", sto me neodoljivo podseca na neke nove zidove ka zapadu sa koga dolaze samo najgore stvari... kad je toliko lose na zapadu, zasto niko nije presao berlinski zid i prebegao u Rusiju?!?

Dizni ne

pre 1 godinu

188

I nama su početkom 90tih pričali da su crtani filmovi Volta Diznija i drugih prikrivena odvratna kampanja... Velike su sličnosti između režima u Srbiji 90tih i ovog sada u Rusiji.
(Zoran, 2. novembar 2022 15:14)

Dizni vec odavno i neskriveno promovise antihriscanske, dakle satanisticke vrednosti.
(Zoran33, 02. novembar 2022 16:44)

Same hriscanske crkve neskriveno promovisu antihriscanske, dakle satanisticke vrednosti.

Zacvo

pre 1 godinu

Mi u Srbiji kada gledamo seriju "Prijatelji" vidimo koliko je taj senzibiltet nama sličan, skoro kao da se dešava radnja u Srbiji. Ako Rusima to izgleda kao nešto strano onda to dovoljno govori o udaljenosti nas i Rusa. Mi smo mnogo sličniji po svemu zapadu nego Rusiji ali nažalost taj zapad nas neće, bombarduju nas, uzimaju nam teritoriju.
Na kraju nama je najteže, prirodno pripadamo zapadu ali nas oni neće, a ne možemo na silu uz Rusiju jer nismo kao oni

remax

pre 1 godinu

Neki primer iz serije? Kakav nedorečeni članak.
(Jajinci, 2. novembar 2022 16:02)

Rosova žena lezbejka, Čendlerov otac trans, Fibi rađa blizance bratu, česte homo aluzije između samih prijatelja itd.
Primera je bezbroj i ko želi da razume o čemu je žena govorila, razumeo je.
Važno da se odmah javila gomila libtarda u uskim iscepanim farmerkama da opljune ženu.

ANALiticar

pre 1 godinu

što pre na selo, neko bez asfalta, da me ne nadju, nikakvi mediji, par stotina knjiga za razonodu ni jedna iz XXI veka, i da pokušam da proživim u miru od ludaka par godina...

Seinfeld

pre 1 godinu

A koja američka serija ili film nije propaganda?
Što neko reče Beverly Hills i kabrioleti,pa ko ne bi voleo da ima jednog ispred kuće?
Meni su lično Friends totalno infatilna serija,sa prenaglašenom glumom ali ko voli voli

paja

pre 1 godinu

Limunada od serije ,mozda kad imate 20 godina i ne znate kakav je zivot i sta sve nosi.Zabluda o tome da gubis vreme na gluposti umesto sebe da usavrsavas i radis nesto pametno za sebe..

marko_sthlm

pre 1 godinu

@ "Pitajte hiljade Rusa koji bauljaju svaki dan po Beogradu i Srbiji.
(VUK, 02. novembar 2022 14:57)





Ako je toliko loše u Rusiji zašto plaćaju po BGD stanove mesečno hiljadu i više evra. O tim parama mi u Srbiji što se tiče ovog Vučićevog zlatnog doba može samo da sanjamo.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 02. novembar 2022 15:48)"

Pa što ne ostanu i ne troše te silne pare u Moskvi i ostatku njihove vlastite zemlje kad je tamo tako dobro?...Jer svi dobro znamo da nigde nije lepo kao kod svoje kuće.

Ili im možda baš i nije tako dobro kad i ljudi koji imaju para odlaze...a znamo da ti sa parama najbolje žive.

Kako li je onda dobro onoj velikoj većini naroda u Rusiji koji nema para?

P. V.

pre 1 godinu

"Stvari su tada tek isplivale na površinu s prvim ključanjem tog kipućeg ultraliberalnog narativa. Tragovi su bili mali, teško ih je bilo primetiti...
I sam Putin je izjavio kako je rat bitka protiv zapadnih interpretacija slobode i tolerancije, kao i da Zapad promoviše "otvoreni satanizam".

Nije rekla ništa pogrešno a ni Putin nije ništa pogrešno zaključio, jer: ko normalan želi da umesto: OTAC i MAJKA budu: RODITELJ 1 i RODITELJ 2, i ko normalan želi da mu po državi paradiraju oni koje pristojni lepo vaspitani ljudi ne želele da vide u svom komšiluku a i ko normala želi da u državi mogu da se zvanično venčaju dva poremećenika ili dve poremećenice ili...? LJudi, ovo sada nije samo bitka između Ukrajine i Rusije, ovo sada je mnogo važnije i dalekosežnije: bitka za odbranu i opstanak sveukupnih normalnosti i sveukupno pravednijeg sveta.

Sumadinac

pre 1 godinu

Hvala bogu, pojavili su se "Maša i medved", sa sve pobožnom devojčicom sa glavom u smernoj marami i dominantnim medvedom kao muškim principom, da se suprotstave opasnoj kulturnoj propagandi iz američkih sitkoma.
(Srdjan,

.....sa komunistikom petokrakom u skoro svakom kadru, vojnom opremom i uniformama i vojnim vozilima, dok na vozu u dvoristu pise Moskva-Aljaska ili Moskva-Peking.....i ko zna sta mi je izmaklo.

Amerikanac

pre 1 godinu

istina ali mora im ae priznati da su majstori u tome. mit o prijateljima' pada kada krenete da živite na zapadu, takav život živi možda 10% ljudi u najboljem slučaju. druženje je tamo puko poslovanje..
(konjo, 02. novembar 2022 15:08)

Druze ljudi se na zapadu druže i te kako. Da li je tebi bilo potrebno da živiš na zapadu da shvatiš da život nije kao u prijateljima?

Lukavi Latin

pre 1 godinu

Zno sam da su kreteni, nisam mislio da su bas toliki kreteni. A serija Prijatelji nema veze ni sa kakvim "Zapadom", to moze biti samo Amerika. Mi ostali smo je samo gledali.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Pitajte hiljade Rusa koji bauljaju svaki dan po Beogradu i Srbiji.
(VUK, 02. novembar 2022 14:57)





Ako je toliko loše u Rusiji zašto plaćaju po BGD stanove mesečno hiljadu i više evra. O tim parama mi u Srbiji što se tiče ovog Vučićevog zlatnog doba može samo da sanjamo.

Legionar

pre 1 godinu

"Ovo sada baca sasvim novu sliku na ovaj rat. Znaci onda ok. Mislim Friends su bas tako huskacka serija. Isto kao Masa i medvedi, samo USA nije jos napala ali sigurno su razmatrali.
(Rusohejter, 2. novembar 2022 15:44)"
O čemu ti pričaš, pa USA napada i ratuje od svog postanka, non-stop su u nekim ratovima, direktno ili posredno, nema sr*nja na planeti u kojem oni ne učestvuju.

Igorsulic

pre 1 godinu

Sto se tice zena i njihovih seksualnih sloboda , ruskinje su daleko ispred zapada...Sto se tice prostiticije , skorojevica, takoder.

aaaaa

pre 1 godinu

@ "Ovo sada baca sasvim novu sliku na ovaj rat. Znaci onda ok. Mislim Friends su bas tako huskacka serija. Isto kao Masa i medvedi, samo USA nije jos napala ali sigurno su razmatrali.
(Rusohejter, 2. novembar 2022 15:44)"
O čemu ti pričaš, pa USA napada i ratuje od svog postanka, non-stop su u nekim ratovima, direktno ili posredno, nema sr*nja na planeti u kojem oni ne učestvuju.
(Legionar, 02. novembar 2022 17:23)
Hvala vam na glasu.

Da ali usa napada u cilju opsteg dobra,uvodi demokratiju.a zli rusi napadaju jer su ludi,pijani,zli,mrze sve,hoce da se sire..tako im kazu na zapadu.a vidis da ima ludaka do kojih to dopre i ovde

Mihajlo.tm

pre 1 godinu

Mala digresija, meni je ovo ubedljivo najgluplji sitkom svih vremena. To je takav retardirani humor, da ja stvarno ne znam kome je ono smešno. Naša skupština je humor par exelans za ovu glupost.

Кажем онако

pre 1 godinu

С обзиром да је овај чланак пренесен са хрватског "Јутарњег листа", који је очигледно тенденциозно изоставио из текста поенту Маргаретиног наступа у овој емисији, молим све да прво погледају клип са ове твитер објаве, па онда да коментаришу.

А. Петров

pre 1 godinu

@“…Recimo, SAD nisu umarširale u recimo Kanadu i proglasile južne delove Kanade svojom teritoritorijom. …
(BG, 02. novembar 2022 19:26)”

У Канаду не, али у Мексико и те како јесу, и то више пута, прикључујући себи њихову територију. Као и Хаваје.

VUK

pre 1 godinu

Ako je toliko loše u Rusiji zašto plaćaju po BGD stanove mesečno hiljadu i više evra. O tim parama mi u Srbiji što se tiče ovog Vučićevog zlatnog doba može samo da sanjamo.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 02. novembar 2022 15:48) Šta traže Rusi u Srbiji i Beogradu , pored takvog raja kao što je Rusija ?!?!

BG

pre 1 godinu

"Ovo sada baca sasvim novu sliku na ovaj rat. Znaci onda ok. Mislim Friends su bas tako huskacka serija. Isto kao Masa i medvedi, samo USA nije jos napala ali sigurno su razmatrali.
(Rusohejter, 2. novembar 2022 15:44)"
O čemu ti pričaš, pa USA napada i ratuje od svog postanka, non-stop su u nekim ratovima, direktno ili posredno, nema sr*nja na planeti u kojem oni ne učestvuju.
(Legionar, 02. novembar 2022

U delu tih ratova su učestvovali ili učestvuju i Rusi, poslednji primer Sirija.
E sad, ima jedna razlika... Recimo, SAD nisu umarširale u recimo Kanadu i proglasile južne delove Kanade svojom teritoritorijom. Nisu ni u svim ti ratovima koje pominješ otimali teritorije...
Realno, ovaj rat Putin vodi zbog rezervi prirodnog gasa u Crnom moru. Odsekao je Ukrajinu od obale, sad je njegov deo kolača najveći, a potom Erdoganov.

Lari

pre 1 godinu

KO je gledao video, njena zadnja rečenica otkriva dosta. Ona kaže, "ili ćemo se spasiti od tog načina života, ovako kako sada radimo (misli na rat). Ili ćemo i sami biti tamo (misleći, taj način života će nas progutati, i sami ćemo postati deo njega)". Ko je pratio njene slične izjave, uvek je bilo, ili ćemo se spasiti ovako kako smo počeli, ili će svet prestati da postoji (misleći da će Rusija na kraju ići nuklearno ako bude došlo do poraza). Ovo sada je veliki pomak u omekšavanju tog koncepta poraza.

Dezerteri

pre 1 godinu

Za ove što komentarišu da su rusi pobegli ovde jer je ovde bolje, a tamo ne valja - to su klasični dezerteri i oportunisti koji su pobegli čim se pripucalo. Da im nije valjalo, pobegli bi oni mnogo pre.

Isto i za komentare da imaju mnogo para jer su podgili cene ovde i to kao znači da tamo je top. Dakle, sve su ti mali programerčići i slični, te deca raznih tamošnjih mitrovića i sličnih koji jesu u kešu tamo, ali su se uprpali od rata.

Kao da se ovde pripuca, pa naša it ekipa zbriše u moldaviju, a moldavija pomisli da u srbiji svi žive tako.

Tugomir

pre 1 godinu

Prijatelji su zapravo pornografska serija. Ros nakon trojke otkrije da mu je žena lezbijka. Ros kao profesor ima vezu sa svojom studenticom čiji otac spava s Rosovom bivšom. Rosova sestra spava s najboljim prijateljem svog oca, pa ga otkači i spava s njegovim sinom,a onda pijana završi u krevetu s Rosovim najboljim prijateljem. Ova Ruskinja je u pravu ali čini se da nema nazad jer su Prijatelji zatrovali veći dio planeta.

cvrko

pre 1 godinu

Kajem se što sam čitao stripove po njihovoj licenciji,kauboji su uvek bili dobri a Indijanci su bili "prokleti crvenokošci",ne samo to,čak i naziv Indijanci je uvreda za starosedioce ovog kontinenta,nisu oni krivi što Kolumbo nije znao šta je "otkrio" !

Sergio

pre 1 godinu

U civilizacijskom smislu Rusija pripada zapadu, civilizaciji cije temelje su postavile anticka Grcka i Rimsko carstvo. Tako da ova podjela da je Rusija istok je glupost. Inace danas se liberali iz petnih zila upinju da uniste zapadnu civilizaciju na kojoj USA pociva. A to sto liberali u USA hoce se tek Rusiji nebi dopalo (woke kultura, negiranje polova, unistenje hriscanstva...).

crni rok

pre 1 godinu

Limunada od serije ,mozda kad imate 20 godina i ne znate kakav je zivot i sta sve nosi.Zabluda o tome da gubis vreme na gluposti umesto sebe da usavrsavas i radis nesto pametno za sebe..
(paja, 02. novembar 2022 17:26)

Vidim ti si se usavrsio ali pravopis maternjeg jezika jos nisi naucio. Zanimljivo.

ime

pre 1 godinu

Meni je ta serija oduvek bila nebuloza. Svi se nesto odusevljavali, ja one glupacu fibi nisam mogao ocima da vidim a i ostali mi nisu nesto bili zabavni

prijatelj

pre 1 godinu

seriju gledao dva puta. drugi put sam posebno obratio pažnju na njihovu kulturu i običaje. zaključak je da smo izuzetno slični i da upravo ova serija ti najviše pokazuje za razliku od mnogih drugih. tako da, napred rusi, ali ovde mnogo greše

Very stable genius

pre 1 godinu

Potpuno je u pravu!
Meni su zabavni ti sitkomi, upravo zato sto na sistematski nacin unistavaju americko drustvo.
Pocelo je naivno sa Prijateljima, a pogledajte recimo Brooklyn Nine Nine ili Schitt's Creek, gde sve heteroseksualne veze propadaju a jedina uspesna veza je izmedju dva muskarca koji stupaju u brak.
Ima naravno i politickog humora, kao npr. Parks & Recreation, u kojem se 2012. cak licno pojavljuje potpredsednik Dzo Bajden i tako citavu vladu SAD pretvara u sitkom.
Rezultat znamo 2016, a znamo i sta je Dzo uradio 2020. da bi se vratio u Belu kucu.
Ovakve serije, i narocito Simpsonovi i South Park, mnogo su efektnije od onih "ozbiljnih" tipa House of Cards. Sve kroz salu i zezanje, pa na kraju zavrsis s gorivom 10$, bez centralne vlasti, kao clan QANONa ili nekog slicnog pokreta.

Zoran33

pre 1 godinu

I nama su početkom 90tih pričali da su crtani filmovi Volta Diznija i drugih prikrivena odvratna kampanja... Velike su sličnosti između režima u Srbiji 90tih i ovog sada u Rusiji.
(Zoran, 2. novembar 2022 15:14)

Dizni vec odavno i neskriveno promovise antihriscanske, dakle satanisticke vrednosti.

WallE

pre 1 godinu

bitka za odbranu i opstanak sveukupnih normalnosti i sveukupno pravednijeg sveta.
(P. V., 02. novembar 2022 17:49)
Pretpostavljam iz više navedenog da gospođica ili gospodin ili nešto između (što krije naravno kao zmija noge) drži sebe za normalnog, pravednog i uopšte idealnog? Za razliku od svih ostalih prljavih i zlih transgendera, crnaca, muslimana, budista, bogatih, neoliberalnih, fašista, nacista, komunista, Kineza, zaraženih aidsom, psihički bolesnih, genijalaca, beskućnika, pregladnih, introvertnih I uopšte svih osim njega i uže familije.

Exo

pre 1 godinu

izvoli, nadji kao samac malo bolje lociran komforan stan u njujorku (blizu menhetna, kao u seriji) a bez cimera/rumejta pa da vidiš koliko će od plate da ti ostane, ako ostane. dakle, što bi rekli, tv serija na humoristički način opisuje grupu simpatičnih luzera koji žive zajedno zbog prinude, potrebe, ali i zbog navike. naravno, mogli su producenti da naprave i socijalnu dramu, ali to niko ne bi gledao.
(neutral fe, 2. novembar 2022 15:52)

Niko osim Srba

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Putin je jedna seljačka dandara koji nije mrdnuo iz svoje selendre dok nije napredovao u partiji. Kao političar kada je izašao iza gvozdene zavese u svet, nije mogao slobodno da sagleda kulturološke vrednosti zapadnog sveta...
(VUK, 2. novembar 2022 14:57)


Putinovi su poreklom iz Sanktpeterburga, ali su roditelji i on rođeni u Nemačkoj, tamo je proveo mladalačke i dane školovanja, u onom delu Nemačke i u istom gradu u kom i Angela Merkel, zato Putin bez problema govori i piše na standarizovanom nemačkom jeziku a Merkel isto tako na ruskom i zbog toga su njih dvoje prilikom sastanaka na međudržavnom nivou naizmenično razgovarali i novinarima se obraćali na ruskom i na nemačkom. Odlično je savladao i pisanu i govornu formu engleskog jezika -na Jutjubu postoje audiovideo snimci gde on peva najpopularnije američke šlagere i istovremeno na klaviru svira instrumentalni deo tih šlagera i postoje audiovideo snimci koji prikazuju njegovo obraćanje prisutnim članovima delegacija iz engleskog govornog područja a odmah posle toga na engleskom ispisuje objašnjenja nekih šema i grafikona (...) Pre početka bilo kakvog bavljenja politikom je najvišom ocenom diplomirao na pravnom fakultetu i najvišim ocenama završio sve postojeće stepene školovanja za obaveštajca.

PS: Stan u kom je živeo od rođenja pa do trajnog odlaska u Rusiju i sad je pod zaštitom Nemačke a i celokupan tadašnji nameštaj u kom je živeo sa majkom,što je bilo ina B92

djoks

pre 1 godinu

čoveče , ona je rekla da je gledajući seriju videla da postoji jaz između dve kulture, a ovaj na twitteru je rekao da je serija uzrok rata pa i takav naziv za vest ovde... a zna se šta je gurnulo Rusiju u specijalnu operaciju nemojmo da se pravimo Tošice

Oki

pre 1 godinu

Realno prijatelji su bili super prvih par sezona. Posle toga je bila očigledna propaganda bolesnih ideja i videlo se da je i gluma nekako usiljena.

Black

pre 1 godinu

Izgleda da kada god je rat uvek u zaletu propagande ispliva najveci intelektualni mulj koji dobija prostor da objasnjava "mi i oni" stvari. Nadam se da ce se besmisleni ratu u Ukrajini zavrsiti, da ce Ruski narod prevazici ubrzo ovo ispiranje mozga ali i da ce Rusija sa Putinom ili bez biti i dalje celovita i sigurna zemlja.

ikac klisa

pre 1 godinu

Uh, sunce ti, kakve mozgove izbaci fašizam na površinu! Podseti me na one Miloševićeve tumače stvarnosti, one proroke i sumanute komentatore na televizijama. I ovi počeli sa "nebeskom Rusijom". Teško ludilo.
(Bumbar, 02. novembar 2022 15:09)

Prica o sudaru kultura istoka i zapada... Nating speshl ne lozi se drugosrbijanac uopste nije rekla da su Prijatelji uzrok rata.

Fire walk with me

pre 1 godinu

Totalna glupost. Liberalizam je lepa stvar, bolja nego konzervativizam, ali zapad predvođen Amerikom i Engleskom toliko to promoviše i toliko nameće da neki narodi to neće da prihvate. To se inače zove meka moć, to što Amerika plasira po svetu, filmovi, sport, ta promocija zemlje u pozitivne svrhe. To je njima instrument za vladanje i kolonizaciju, to je jasno, sad mislim da je najbolje uzeti od oba sistema najbolje, to najviše zavisi od mentaliteta naroda ali, normalno zapad je prihvatljiviji svima, to je strah konzervativista

Ivan

pre 1 godinu

Decu salju na zapad zbog uredjenosti drzava( sto se toga tice sve zemlje istocne evrope su mnogo iza njih),ali isto tako pitajte te iste roditelje sta misle o tom liberalizmu,pa ce te dobiti odgovor. A to sto zive dobro,ne znaci da su toliko sposobni,nego su vekovima otimali i krali pa se sad prave pametni. I isto pitajte ljude koje zive tamo,i zaradjuju sta misle o gej,lezbo trans zajednici. Ko smatra da to nije normalno,nikakve pare nece to promeniti.

omj

pre 1 godinu

VUK, 02. novembar 2022 14:57

ne seri, ovo nije nikakvo misljenje niti cinjenica, iz ovog komentara prsti mrznja, idi se klanjaj zapadnjacima

Vrdalama

pre 1 godinu

(Srdjan, 02. novembar 2022 14:57)

Nisam gledala ovaj crtani, ali Maša bi trebalo da bude ne tako pozitivan lik? Ili si bio sarkastičan, ako da, izvini.

ivan78bg

pre 1 godinu

Uzrok rata u Ukrajni je ustvari jako prost.Putin kao i vecina Rusa smatra da su Ukrainci ustvari Rusi.Da je postojanje Ukrajnske drzava jedna velika greska koju oni sada pokuavaju da isprave.

Tako je

pre 1 godinu

Slažem se sa Ruskinjom. Nema serije ili filma u kojima se ne podmeću nečije "vrednosti" zapada.
A u Prijateljima itekako ima momenata, ya nas neprimerenih postupaka, koje mi sa Istoka nikada ne biu smo primenili.

nele

pre 1 godinu

"U delu tih ratova su učestvovali ili učestvuju i Rusi, poslednji primer Sirija.
E sad, ima jedna razlika... Recimo, SAD nisu umarširale u recimo Kanadu i proglasile južne delove Kanade svojom teritoritorijom. Nisu ni u svim ti ratovima koje pominješ otimali teritorije...
(BG,"
Nisu otimali u svim ratovima teritorije. Samo u nekim (Teksas? Hawaii?). U nekim otimaju resurse (trenutno Amerikanci drze naftna polja u Siriji i Iraku. U Siriju ih niko nije zvao, sami su dosli i okupirali naftna polja. Iracki parlament je 2x izglasao i Iracka vlada je 2x zvanicno trazila od Amerike da se povuku iz Iraka.
U Japanu drze okupacione snage od drugog svetskog rata. Libiju su rasturili i preuzeli su naftna polja ovaj put "politickim putem", tj nije direktno njihova vojska umesana.
Pokusali su da ubiju Erdogana. I Madura...
Za razliku pod Amerike, Rusija je u Siriji na poziv regularno izabranog predsednika i vlade. U bazi a ne na naftnim poljima.
P.S Ocekujemo uvodjenje demokratije u Saudijsku Arabiju u nerednim mesecima

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

(Srdjan, 2. novembar 2022 14:57)

jesi li ovo sam smislio ili si prepisao iz zapadnih medija?

činjenica: Mašu i medveda su počeli da razapinju na zapadu kad je postala veoma popularan crtać.
slično kao s Kinezima i 5G...

Ovo nije vest!

pre 1 godinu

Zapad i SAD na sve moguće načine pokušavaju da degradiraju Rusiju i Ruse. Ovakve medijske pamflete podmeću urednici i Rusija Danas jer su sve moralne vrednosti kod njih odavno potonule i ustupile mesto lažima i bezčašću.

VUK

pre 1 godinu

Putin je jedna seljačka dandara koji nije mrdnuo iz svoje selendre dok nije napredovao u partiji. Kao političar kada je izašao iza gvozdene zavese u svet, nije mogao slobodno da sagleda kulturološke vrednosti zapadnog sveta. Ostalo mu je sad samo da palamudi sa Kirilom i svoj narod izoluju od civilizacije. Ne bi trebalo da se boji satane. On je satana. Život u Rusiji je pakao. Pitajte hiljade Rusa koji bauljaju svaki dan po Beogradu i Srbiji.

Zoran

pre 1 godinu

I nama su početkom 90tih pričali da su crtani filmovi Volta Diznija i drugih prikrivena odvratna kampanja... Velike su sličnosti između režima u Srbiji 90tih i ovog sada u Rusiji.

remax

pre 1 godinu

Neki primer iz serije? Kakav nedorečeni članak.
(Jajinci, 2. novembar 2022 16:02)

Rosova žena lezbejka, Čendlerov otac trans, Fibi rađa blizance bratu, česte homo aluzije između samih prijatelja itd.
Primera je bezbroj i ko želi da razume o čemu je žena govorila, razumeo je.
Važno da se odmah javila gomila libtarda u uskim iscepanim farmerkama da opljune ženu.

konjo

pre 1 godinu

istina ali mora im ae priznati da su majstori u tome. mit o prijateljima' pada kada krenete da živite na zapadu, takav život živi možda 10% ljudi u najboljem slučaju. druženje je tamo puko poslovanje..

P. V.

pre 1 godinu

"Stvari su tada tek isplivale na površinu s prvim ključanjem tog kipućeg ultraliberalnog narativa. Tragovi su bili mali, teško ih je bilo primetiti...
I sam Putin je izjavio kako je rat bitka protiv zapadnih interpretacija slobode i tolerancije, kao i da Zapad promoviše "otvoreni satanizam".

Nije rekla ništa pogrešno a ni Putin nije ništa pogrešno zaključio, jer: ko normalan želi da umesto: OTAC i MAJKA budu: RODITELJ 1 i RODITELJ 2, i ko normalan želi da mu po državi paradiraju oni koje pristojni lepo vaspitani ljudi ne želele da vide u svom komšiluku a i ko normala želi da u državi mogu da se zvanično venčaju dva poremećenika ili dve poremećenice ili...? LJudi, ovo sada nije samo bitka između Ukrajine i Rusije, ovo sada je mnogo važnije i dalekosežnije: bitka za odbranu i opstanak sveukupnih normalnosti i sveukupno pravednijeg sveta.

CDN Citizen

pre 1 godinu

Sveti Savo ucitelju nas, spasi nas. Niko vam ne brani da vaspitavate decu prema vasim vrednostima. Ali nemojte da ubijate komsijsku decu zato sto hoce da ih vaspitaju drugacije.

Bumbar

pre 1 godinu

Uh, sunce ti, kakve mozgove izbaci fašizam na površinu! Podseti me na one Miloševićeve tumače stvarnosti, one proroke i sumanute komentatore na televizijama. I ovi počeli sa "nebeskom Rusijom". Teško ludilo.

Oki

pre 1 godinu

Realno prijatelji su bili super prvih par sezona. Posle toga je bila očigledna propaganda bolesnih ideja i videlo se da je i gluma nekako usiljena.

omj

pre 1 godinu

VUK, 02. novembar 2022 14:57

ne seri, ovo nije nikakvo misljenje niti cinjenica, iz ovog komentara prsti mrznja, idi se klanjaj zapadnjacima

Mihajlo.tm

pre 1 godinu

Mala digresija, meni je ovo ubedljivo najgluplji sitkom svih vremena. To je takav retardirani humor, da ja stvarno ne znam kome je ono smešno. Naša skupština je humor par exelans za ovu glupost.

Legionar

pre 1 godinu

"Ovo sada baca sasvim novu sliku na ovaj rat. Znaci onda ok. Mislim Friends su bas tako huskacka serija. Isto kao Masa i medvedi, samo USA nije jos napala ali sigurno su razmatrali.
(Rusohejter, 2. novembar 2022 15:44)"
O čemu ti pričaš, pa USA napada i ratuje od svog postanka, non-stop su u nekim ratovima, direktno ili posredno, nema sr*nja na planeti u kojem oni ne učestvuju.

Zoran33

pre 1 godinu

I nama su početkom 90tih pričali da su crtani filmovi Volta Diznija i drugih prikrivena odvratna kampanja... Velike su sličnosti između režima u Srbiji 90tih i ovog sada u Rusiji.
(Zoran, 2. novembar 2022 15:14)

Dizni vec odavno i neskriveno promovise antihriscanske, dakle satanisticke vrednosti.

ime

pre 1 godinu

Meni je ta serija oduvek bila nebuloza. Svi se nesto odusevljavali, ja one glupacu fibi nisam mogao ocima da vidim a i ostali mi nisu nesto bili zabavni

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Pitajte hiljade Rusa koji bauljaju svaki dan po Beogradu i Srbiji.
(VUK, 02. novembar 2022 14:57)





Ako je toliko loše u Rusiji zašto plaćaju po BGD stanove mesečno hiljadu i više evra. O tim parama mi u Srbiji što se tiče ovog Vučićevog zlatnog doba može samo da sanjamo.

Srdjan

pre 1 godinu

Hvala bogu, pojavili su se "Maša i medved", sa sve pobožnom devojčicom sa glavom u smernoj marami i dominantnim medvedom kao muškim principom, da se suprotstave opasnoj kulturnoj propagandi iz američkih sitkoma.

Кажем онако

pre 1 godinu

С обзиром да је овај чланак пренесен са хрватског "Јутарњег листа", који је очигледно тенденциозно изоставио из текста поенту Маргаретиног наступа у овој емисији, молим све да прво погледају клип са ове твитер објаве, па онда да коментаришу.

Tugomir

pre 1 godinu

Prijatelji su zapravo pornografska serija. Ros nakon trojke otkrije da mu je žena lezbijka. Ros kao profesor ima vezu sa svojom studenticom čiji otac spava s Rosovom bivšom. Rosova sestra spava s najboljim prijateljem svog oca, pa ga otkači i spava s njegovim sinom,a onda pijana završi u krevetu s Rosovim najboljim prijateljem. Ova Ruskinja je u pravu ali čini se da nema nazad jer su Prijatelji zatrovali veći dio planeta.

Pali Mali

pre 1 godinu

Dobro bre Rusi, shvatio bih vas da vi gajite čiste hrišćanske vrednosti. Vi ste kao i svo ostali desničari - nominalni hrišćani a ustvari ste licemeri. Ne prihvatam ni jedno zlo, ni ovo američko sa leve strane ni ovo vaše sa desne strane. Radije biram pravdu i srednji put.

Bansek

pre 1 godinu

Tačno je da su mnoga zapadna društva krenula stranputicom u pogledu promovisanja kvazi liberalnih ideja, ekstremnog feminizma i nastrane rodne ravnopravnosti. Međutim ni ruski ideal slobode koji kaže "misli kao ja ili ćeš završiti iza rešetaka" a sve pod krinkom "očuvanja stabilnosti i tradicionalnih ideja" (a zapravo očuvanja vladajućih elita na vlasti) nije nikako dobar. Treba nam nešto između. Brzo.

ja

pre 1 godinu

Glavna urednica mreže Russia Today, koju finansira Kremlj, u nedelju je takođe opravdala invaziju na Ukrajinu kao rat "o našem pravu da odgajamo svoju decu da budu kao mi, a ne oni."

Borba protiva nacizma, sprečavanje širenje NATO-a, zaštita ruske manjine... Sad su Prijatelji novi izgovor

ikac klisa

pre 1 godinu

Uh, sunce ti, kakve mozgove izbaci fašizam na površinu! Podseti me na one Miloševićeve tumače stvarnosti, one proroke i sumanute komentatore na televizijama. I ovi počeli sa "nebeskom Rusijom". Teško ludilo.
(Bumbar, 02. novembar 2022 15:09)

Prica o sudaru kultura istoka i zapada... Nating speshl ne lozi se drugosrbijanac uopste nije rekla da su Prijatelji uzrok rata.

Zacvo

pre 1 godinu

Mi u Srbiji kada gledamo seriju "Prijatelji" vidimo koliko je taj senzibiltet nama sličan, skoro kao da se dešava radnja u Srbiji. Ako Rusima to izgleda kao nešto strano onda to dovoljno govori o udaljenosti nas i Rusa. Mi smo mnogo sličniji po svemu zapadu nego Rusiji ali nažalost taj zapad nas neće, bombarduju nas, uzimaju nam teritoriju.
Na kraju nama je najteže, prirodno pripadamo zapadu ali nas oni neće, a ne možemo na silu uz Rusiju jer nismo kao oni

Seinfeld

pre 1 godinu

A koja američka serija ili film nije propaganda?
Što neko reče Beverly Hills i kabrioleti,pa ko ne bi voleo da ima jednog ispred kuće?
Meni su lično Friends totalno infatilna serija,sa prenaglašenom glumom ali ko voli voli

Very stable genius

pre 1 godinu

Potpuno je u pravu!
Meni su zabavni ti sitkomi, upravo zato sto na sistematski nacin unistavaju americko drustvo.
Pocelo je naivno sa Prijateljima, a pogledajte recimo Brooklyn Nine Nine ili Schitt's Creek, gde sve heteroseksualne veze propadaju a jedina uspesna veza je izmedju dva muskarca koji stupaju u brak.
Ima naravno i politickog humora, kao npr. Parks & Recreation, u kojem se 2012. cak licno pojavljuje potpredsednik Dzo Bajden i tako citavu vladu SAD pretvara u sitkom.
Rezultat znamo 2016, a znamo i sta je Dzo uradio 2020. da bi se vratio u Belu kucu.
Ovakve serije, i narocito Simpsonovi i South Park, mnogo su efektnije od onih "ozbiljnih" tipa House of Cards. Sve kroz salu i zezanje, pa na kraju zavrsis s gorivom 10$, bez centralne vlasti, kao clan QANONa ili nekog slicnog pokreta.

Otvoreni um

pre 1 godinu

Rusko shvatanje slobode? Pa oni koji od te slobode beže okupiraše Beograd, i to vidljivo. A nešto nema onih koji beže od zapadne slobode. Naprotiv, naš narod hrli u tu neslobodnu Nemačku, Austriju, Švajcarsku…

prijatelj

pre 1 godinu

seriju gledao dva puta. drugi put sam posebno obratio pažnju na njihovu kulturu i običaje. zaključak je da smo izuzetno slični i da upravo ova serija ti najviše pokazuje za razliku od mnogih drugih. tako da, napred rusi, ali ovde mnogo greše

paja

pre 1 godinu

Limunada od serije ,mozda kad imate 20 godina i ne znate kakav je zivot i sta sve nosi.Zabluda o tome da gubis vreme na gluposti umesto sebe da usavrsavas i radis nesto pametno za sebe..

aaaaa

pre 1 godinu

@ "Ovo sada baca sasvim novu sliku na ovaj rat. Znaci onda ok. Mislim Friends su bas tako huskacka serija. Isto kao Masa i medvedi, samo USA nije jos napala ali sigurno su razmatrali.
(Rusohejter, 2. novembar 2022 15:44)"
O čemu ti pričaš, pa USA napada i ratuje od svog postanka, non-stop su u nekim ratovima, direktno ili posredno, nema sr*nja na planeti u kojem oni ne učestvuju.
(Legionar, 02. novembar 2022 17:23)
Hvala vam na glasu.

Da ali usa napada u cilju opsteg dobra,uvodi demokratiju.a zli rusi napadaju jer su ludi,pijani,zli,mrze sve,hoce da se sire..tako im kazu na zapadu.a vidis da ima ludaka do kojih to dopre i ovde

Dezerteri

pre 1 godinu

Za ove što komentarišu da su rusi pobegli ovde jer je ovde bolje, a tamo ne valja - to su klasični dezerteri i oportunisti koji su pobegli čim se pripucalo. Da im nije valjalo, pobegli bi oni mnogo pre.

Isto i za komentare da imaju mnogo para jer su podgili cene ovde i to kao znači da tamo je top. Dakle, sve su ti mali programerčići i slični, te deca raznih tamošnjih mitrovića i sličnih koji jesu u kešu tamo, ali su se uprpali od rata.

Kao da se ovde pripuca, pa naša it ekipa zbriše u moldaviju, a moldavija pomisli da u srbiji svi žive tako.

sale

pre 1 godinu

Ovo ne samo da je RTB1 (tadasnja radio televizija beograd) iz devedesetih, sa svim onim luidilom, nego ovaj Sloba ima nuklearni kofer i moc da porusi pola sveta. Polusvet iz svojih duhovnih rupa i provincija vidi ovu katastrofu kao dolazak Hrista koji ce ih "spasti" svega sto mrze i ne razumeju.

Superhik

pre 1 godinu

Prokleti zapad, svi tamo salju decu, I ovi ruski "ratnici" umesto u npr. Severn Koreju, Iran, Afghanistan...tamo nema takvih zlih serijala

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Putin je jedna seljačka dandara koji nije mrdnuo iz svoje selendre dok nije napredovao u partiji. Kao političar kada je izašao iza gvozdene zavese u svet, nije mogao slobodno da sagleda kulturološke vrednosti zapadnog sveta...
(VUK, 2. novembar 2022 14:57)


Putinovi su poreklom iz Sanktpeterburga, ali su roditelji i on rođeni u Nemačkoj, tamo je proveo mladalačke i dane školovanja, u onom delu Nemačke i u istom gradu u kom i Angela Merkel, zato Putin bez problema govori i piše na standarizovanom nemačkom jeziku a Merkel isto tako na ruskom i zbog toga su njih dvoje prilikom sastanaka na međudržavnom nivou naizmenično razgovarali i novinarima se obraćali na ruskom i na nemačkom. Odlično je savladao i pisanu i govornu formu engleskog jezika -na Jutjubu postoje audiovideo snimci gde on peva najpopularnije američke šlagere i istovremeno na klaviru svira instrumentalni deo tih šlagera i postoje audiovideo snimci koji prikazuju njegovo obraćanje prisutnim članovima delegacija iz engleskog govornog područja a odmah posle toga na engleskom ispisuje objašnjenja nekih šema i grafikona (...) Pre početka bilo kakvog bavljenja politikom je najvišom ocenom diplomirao na pravnom fakultetu i najvišim ocenama završio sve postojeće stepene školovanja za obaveštajca.

PS: Stan u kom je živeo od rođenja pa do trajnog odlaska u Rusiju i sad je pod zaštitom Nemačke a i celokupan tadašnji nameštaj u kom je živeo sa majkom,što je bilo ina B92

cvrko

pre 1 godinu

Kajem se što sam čitao stripove po njihovoj licenciji,kauboji su uvek bili dobri a Indijanci su bili "prokleti crvenokošci",ne samo to,čak i naziv Indijanci je uvreda za starosedioce ovog kontinenta,nisu oni krivi što Kolumbo nije znao šta je "otkrio" !

Ivan

pre 1 godinu

Decu salju na zapad zbog uredjenosti drzava( sto se toga tice sve zemlje istocne evrope su mnogo iza njih),ali isto tako pitajte te iste roditelje sta misle o tom liberalizmu,pa ce te dobiti odgovor. A to sto zive dobro,ne znaci da su toliko sposobni,nego su vekovima otimali i krali pa se sad prave pametni. I isto pitajte ljude koje zive tamo,i zaradjuju sta misle o gej,lezbo trans zajednici. Ko smatra da to nije normalno,nikakve pare nece to promeniti.

А. Петров

pre 1 godinu

@“…Recimo, SAD nisu umarširale u recimo Kanadu i proglasile južne delove Kanade svojom teritoritorijom. …
(BG, 02. novembar 2022 19:26)”

У Канаду не, али у Мексико и те како јесу, и то више пута, прикључујући себи њихову територију. Као и Хаваје.

Sergio

pre 1 godinu

U civilizacijskom smislu Rusija pripada zapadu, civilizaciji cije temelje su postavile anticka Grcka i Rimsko carstvo. Tako da ova podjela da je Rusija istok je glupost. Inace danas se liberali iz petnih zila upinju da uniste zapadnu civilizaciju na kojoj USA pociva. A to sto liberali u USA hoce se tek Rusiji nebi dopalo (woke kultura, negiranje polova, unistenje hriscanstva...).

BG

pre 1 godinu

"Ovo sada baca sasvim novu sliku na ovaj rat. Znaci onda ok. Mislim Friends su bas tako huskacka serija. Isto kao Masa i medvedi, samo USA nije jos napala ali sigurno su razmatrali.
(Rusohejter, 2. novembar 2022 15:44)"
O čemu ti pričaš, pa USA napada i ratuje od svog postanka, non-stop su u nekim ratovima, direktno ili posredno, nema sr*nja na planeti u kojem oni ne učestvuju.
(Legionar, 02. novembar 2022

U delu tih ratova su učestvovali ili učestvuju i Rusi, poslednji primer Sirija.
E sad, ima jedna razlika... Recimo, SAD nisu umarširale u recimo Kanadu i proglasile južne delove Kanade svojom teritoritorijom. Nisu ni u svim ti ratovima koje pominješ otimali teritorije...
Realno, ovaj rat Putin vodi zbog rezervi prirodnog gasa u Crnom moru. Odsekao je Ukrajinu od obale, sad je njegov deo kolača najveći, a potom Erdoganov.

neutral fe

pre 1 godinu

istina ali mora im ae priznati da su majstori u tome. mit o prijateljima' pada kada krenete da živite na zapadu, takav život živi možda 10% ljudi u najboljem slučaju. druženje je tamo puko poslovanje..
(konjo, 02. novembar 2022 15:08)

izvoli, nadji kao samac malo bolje lociran komforan stan u njujorku (blizu menhetna, kao u seriji) a bez cimera/rumejta pa da vidiš koliko će od plate da ti ostane, ako ostane. dakle, što bi rekli, tv serija na humoristički način opisuje grupu simpatičnih luzera koji žive zajedno zbog prinude, potrebe, ali i zbog navike. naravno, mogli su producenti da naprave i socijalnu dramu, ali to niko ne bi gledao.

Amerikanac

pre 1 godinu

istina ali mora im ae priznati da su majstori u tome. mit o prijateljima' pada kada krenete da živite na zapadu, takav život živi možda 10% ljudi u najboljem slučaju. druženje je tamo puko poslovanje..
(konjo, 02. novembar 2022 15:08)

Druze ljudi se na zapadu druže i te kako. Da li je tebi bilo potrebno da živiš na zapadu da shvatiš da život nije kao u prijateljima?

Neko

pre 1 godinu

Tačno je da su mnoga zapadna društva krenula stranputicom u pogledu promovisanja kvazi liberalnih ideja, ekstremnog feminizma i nastrane rodne ravnopravnosti. Međutim ni ruski ideal slobode koji kaže "misli kao ja ili ćeš završiti iza rešetaka" a sve pod krinkom "očuvanja stabilnosti i tradicionalnih ideja" (a zapravo očuvanja vladajućih elita na vlasti) nije nikako dobar. Treba nam nešto između. Brzo.
(Bansek, 2. novembar 2022 15:07)

Sve objašnjeno.
Ogadio mi se i zapad kome sam u principu težio (lgbt, treći rod, licemertvo bez granica u spoljnoj politici itd), a istočni kult ličnosti (vodje, prvorodjeni, i prvouknjiženi kod nas), potomci kgb (udbe kod nas) koji se ponašaju kao kraljevske dinastije u srednjem veku i koji smatraju da im rodjenjem pripadaju kmetovi (gradjani, radnici) i državni resursi, te podanici sendvičari, koji ne kapiraju ništa su mi se gadili oduvek.
Treba nam nešto između. Brzo.

crni rok

pre 1 godinu

Limunada od serije ,mozda kad imate 20 godina i ne znate kakav je zivot i sta sve nosi.Zabluda o tome da gubis vreme na gluposti umesto sebe da usavrsavas i radis nesto pametno za sebe..
(paja, 02. novembar 2022 17:26)

Vidim ti si se usavrsio ali pravopis maternjeg jezika jos nisi naucio. Zanimljivo.

bongobuda

pre 1 godinu

secam se moscow music peace festivala 1989te valjda, kao i monsters of rock festivala 1991 gde se skupilo na aerodromu tushino preko milion mladih zeljnih slobode i muzike... metallica, ac dc, motley crue, ozzy su svirali za njih... bili su nikad srecniji, da bi ih sad ponovo vracali u "bolju proslost"... da smo kojim slucajem 48e rekli da, ni na kraj pameti nam ne bi palo da sad podrzavamo one koji bi da vrate "tradicionalne vrednosti", sto me neodoljivo podseca na neke nove zidove ka zapadu sa koga dolaze samo najgore stvari... kad je toliko lose na zapadu, zasto niko nije presao berlinski zid i prebegao u Rusiju?!?

Supergenije

pre 1 godinu

Svake nedelje imamo neki novi izgovor i objašnjenje Rusa zašto su napali Ukrajinu. Vremenom bivaju sve besmisleniji. Znači Ukrajina je napadnuta zato što pripada drugačijoj kulturi od ruske. Preciznije, zato što pripada kulturi koja promoviše homoseksualizam kao nešto dozvoljeno i uobičajeno.

WallE

pre 1 godinu

bitka za odbranu i opstanak sveukupnih normalnosti i sveukupno pravednijeg sveta.
(P. V., 02. novembar 2022 17:49)
Pretpostavljam iz više navedenog da gospođica ili gospodin ili nešto između (što krije naravno kao zmija noge) drži sebe za normalnog, pravednog i uopšte idealnog? Za razliku od svih ostalih prljavih i zlih transgendera, crnaca, muslimana, budista, bogatih, neoliberalnih, fašista, nacista, komunista, Kineza, zaraženih aidsom, psihički bolesnih, genijalaca, beskućnika, pregladnih, introvertnih I uopšte svih osim njega i uže familije.

Fire walk with me

pre 1 godinu

Totalna glupost. Liberalizam je lepa stvar, bolja nego konzervativizam, ali zapad predvođen Amerikom i Engleskom toliko to promoviše i toliko nameće da neki narodi to neće da prihvate. To se inače zove meka moć, to što Amerika plasira po svetu, filmovi, sport, ta promocija zemlje u pozitivne svrhe. To je njima instrument za vladanje i kolonizaciju, to je jasno, sad mislim da je najbolje uzeti od oba sistema najbolje, to najviše zavisi od mentaliteta naroda ali, normalno zapad je prihvatljiviji svima, to je strah konzervativista

marko_sthlm

pre 1 godinu

@ "Pitajte hiljade Rusa koji bauljaju svaki dan po Beogradu i Srbiji.
(VUK, 02. novembar 2022 14:57)





Ako je toliko loše u Rusiji zašto plaćaju po BGD stanove mesečno hiljadu i više evra. O tim parama mi u Srbiji što se tiče ovog Vučićevog zlatnog doba može samo da sanjamo.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 02. novembar 2022 15:48)"

Pa što ne ostanu i ne troše te silne pare u Moskvi i ostatku njihove vlastite zemlje kad je tamo tako dobro?...Jer svi dobro znamo da nigde nije lepo kao kod svoje kuće.

Ili im možda baš i nije tako dobro kad i ljudi koji imaju para odlaze...a znamo da ti sa parama najbolje žive.

Kako li je onda dobro onoj velikoj većini naroda u Rusiji koji nema para?

ANALiticar

pre 1 godinu

što pre na selo, neko bez asfalta, da me ne nadju, nikakvi mediji, par stotina knjiga za razonodu ni jedna iz XXI veka, i da pokušam da proživim u miru od ludaka par godina...

djoks

pre 1 godinu

čoveče , ona je rekla da je gledajući seriju videla da postoji jaz između dve kulture, a ovaj na twitteru je rekao da je serija uzrok rata pa i takav naziv za vest ovde... a zna se šta je gurnulo Rusiju u specijalnu operaciju nemojmo da se pravimo Tošice

Sumadinac

pre 1 godinu

Hvala bogu, pojavili su se "Maša i medved", sa sve pobožnom devojčicom sa glavom u smernoj marami i dominantnim medvedom kao muškim principom, da se suprotstave opasnoj kulturnoj propagandi iz američkih sitkoma.
(Srdjan,

.....sa komunistikom petokrakom u skoro svakom kadru, vojnom opremom i uniformama i vojnim vozilima, dok na vozu u dvoristu pise Moskva-Aljaska ili Moskva-Peking.....i ko zna sta mi je izmaklo.

Dizni ne

pre 1 godinu

188

I nama su početkom 90tih pričali da su crtani filmovi Volta Diznija i drugih prikrivena odvratna kampanja... Velike su sličnosti između režima u Srbiji 90tih i ovog sada u Rusiji.
(Zoran, 2. novembar 2022 15:14)

Dizni vec odavno i neskriveno promovise antihriscanske, dakle satanisticke vrednosti.
(Zoran33, 02. novembar 2022 16:44)

Same hriscanske crkve neskriveno promovisu antihriscanske, dakle satanisticke vrednosti.

Rusohejter

pre 1 godinu

Ovo sada baca sasvim novu sliku na ovaj rat. Znaci onda ok. Mislim Friends su bas tako huskacka serija. Isto kao Masa i medvedi, samo USA nije jos napala ali sigurno su razmatrali.

Dex

pre 1 godinu

Rusija, a i mi naravno, kulturološki ne pripadamo istoku nego zapadu. Nismo istok, nego istočni zapad. Istok su Japan, Kina, Indija... I to je neki drugi svet sa kojim ni mi, ni Rusi, nemamo nikakve veze.

Lukavi Latin

pre 1 godinu

Zno sam da su kreteni, nisam mislio da su bas toliki kreteni. A serija Prijatelji nema veze ni sa kakvim "Zapadom", to moze biti samo Amerika. Mi ostali smo je samo gledali.

Lari

pre 1 godinu

KO je gledao video, njena zadnja rečenica otkriva dosta. Ona kaže, "ili ćemo se spasiti od tog načina života, ovako kako sada radimo (misli na rat). Ili ćemo i sami biti tamo (misleći, taj način života će nas progutati, i sami ćemo postati deo njega)". Ko je pratio njene slične izjave, uvek je bilo, ili ćemo se spasiti ovako kako smo počeli, ili će svet prestati da postoji (misleći da će Rusija na kraju ići nuklearno ako bude došlo do poraza). Ovo sada je veliki pomak u omekšavanju tog koncepta poraza.

ii

pre 1 godinu

"A prijee prijatelja to je bio Beverly Hills 90210, gdje je svaki klinac maloljetnik imao svoj kabriolet ispred kuce.
(Amos Dundee, 2. novembar 2022 15:49)"

Pa tako se i zove - Beverli Hils. Nije se zvao "Zemun Altina 1992", gdje je svaki kliac imao pokvarenu Ladu 1200 ispod drveta sa tablicama iz Bosne jer je izbjegao od rata. Ili "Zaječar 1997." gdje je svaki klinac imao Zastavu 101 ispred kuće i matorog kako popravlja svećice. Tj. bilo je malo takvih filmova krajem 80ih.

Vrdalama

pre 1 godinu

(Srdjan, 02. novembar 2022 14:57)

Nisam gledala ovaj crtani, ali Maša bi trebalo da bude ne tako pozitivan lik? Ili si bio sarkastičan, ako da, izvini.

VUK

pre 1 godinu

Ako je toliko loše u Rusiji zašto plaćaju po BGD stanove mesečno hiljadu i više evra. O tim parama mi u Srbiji što se tiče ovog Vučićevog zlatnog doba može samo da sanjamo.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 02. novembar 2022 15:48) Šta traže Rusi u Srbiji i Beogradu , pored takvog raja kao što je Rusija ?!?!

Tako je

pre 1 godinu

Slažem se sa Ruskinjom. Nema serije ili filma u kojima se ne podmeću nečije "vrednosti" zapada.
A u Prijateljima itekako ima momenata, ya nas neprimerenih postupaka, koje mi sa Istoka nikada ne biu smo primenili.

Igorsulic

pre 1 godinu

Sto se tice zena i njihovih seksualnih sloboda , ruskinje su daleko ispred zapada...Sto se tice prostiticije , skorojevica, takoder.

Black

pre 1 godinu

Izgleda da kada god je rat uvek u zaletu propagande ispliva najveci intelektualni mulj koji dobija prostor da objasnjava "mi i oni" stvari. Nadam se da ce se besmisleni ratu u Ukrajini zavrsiti, da ce Ruski narod prevazici ubrzo ovo ispiranje mozga ali i da ce Rusija sa Putinom ili bez biti i dalje celovita i sigurna zemlja.

nele

pre 1 godinu

"U delu tih ratova su učestvovali ili učestvuju i Rusi, poslednji primer Sirija.
E sad, ima jedna razlika... Recimo, SAD nisu umarširale u recimo Kanadu i proglasile južne delove Kanade svojom teritoritorijom. Nisu ni u svim ti ratovima koje pominješ otimali teritorije...
(BG,"
Nisu otimali u svim ratovima teritorije. Samo u nekim (Teksas? Hawaii?). U nekim otimaju resurse (trenutno Amerikanci drze naftna polja u Siriji i Iraku. U Siriju ih niko nije zvao, sami su dosli i okupirali naftna polja. Iracki parlament je 2x izglasao i Iracka vlada je 2x zvanicno trazila od Amerike da se povuku iz Iraka.
U Japanu drze okupacione snage od drugog svetskog rata. Libiju su rasturili i preuzeli su naftna polja ovaj put "politickim putem", tj nije direktno njihova vojska umesana.
Pokusali su da ubiju Erdogana. I Madura...
Za razliku pod Amerike, Rusija je u Siriji na poziv regularno izabranog predsednika i vlade. U bazi a ne na naftnim poljima.
P.S Ocekujemo uvodjenje demokratije u Saudijsku Arabiju u nerednim mesecima

Exo

pre 1 godinu

izvoli, nadji kao samac malo bolje lociran komforan stan u njujorku (blizu menhetna, kao u seriji) a bez cimera/rumejta pa da vidiš koliko će od plate da ti ostane, ako ostane. dakle, što bi rekli, tv serija na humoristički način opisuje grupu simpatičnih luzera koji žive zajedno zbog prinude, potrebe, ali i zbog navike. naravno, mogli su producenti da naprave i socijalnu dramu, ali to niko ne bi gledao.
(neutral fe, 2. novembar 2022 15:52)

Niko osim Srba

Ovo nije vest!

pre 1 godinu

Zapad i SAD na sve moguće načine pokušavaju da degradiraju Rusiju i Ruse. Ovakve medijske pamflete podmeću urednici i Rusija Danas jer su sve moralne vrednosti kod njih odavno potonule i ustupile mesto lažima i bezčašću.

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

(Srdjan, 2. novembar 2022 14:57)

jesi li ovo sam smislio ili si prepisao iz zapadnih medija?

činjenica: Mašu i medveda su počeli da razapinju na zapadu kad je postala veoma popularan crtać.
slično kao s Kinezima i 5G...

ivan78bg

pre 1 godinu

Uzrok rata u Ukrajni je ustvari jako prost.Putin kao i vecina Rusa smatra da su Ukrainci ustvari Rusi.Da je postojanje Ukrajnske drzava jedna velika greska koju oni sada pokuavaju da isprave.