Ponedeljak, 04.12.2006.

14:17

Ruski ambasador: Kompromis ili veto

Ruski ambasador kaže da će Rusija uložiti veto u Savetu bezbednosti, ako odluka o Kosovu ne bude prihvatljiva za obe strane.

Izvor: B92

Ruski ambasador: Kompromis ili veto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Moca

pre 17 godina

Sad su uvredjeni i iznenadjeni. U principu smo mi sitnis za podkusurivanje.
Tada nisu pitali Ruse ni za sta ali su se u medjuvremenu zaglibili u Iraku pa ko sto sami nedavno rekose ne bi imali snage ni da umarsiraju u Grenadu.

ekserica

pre 17 godina

stvari treba sire posmatrati,rusi se svadjaju oko litvinjenka sa britancima(to znaci sa amerikom i zapadom) i sada hoce da stave do znanja da su oni bitni. berns se cudi i kaze da u sb-un nikad nije bilo nejedinstva, e rusi su bas taj efekat hteli postici, da im pomrse racune i postave novi poredak!nista jos nije gotovo, svako cudo za tri dana, jos ce se stvari okretati za po 180 stepeni,na kraju ce presuditi odnos svetskih sila i opstih interesa, a pravda ako se poklopi,poklopila se.tako to funkcionise u politici!

ps: jedno je sigurno:Albanci ne mogu sa sigurnoscu racunati na nezavisnost.

Izborna kampanja

pre 17 godina

Izjava Ruskog ambasadora u Beogradu je cista predizborna kampanja.

Nato pomaze demokratama sa partnerstvom za mir a Rusi nam indirektno porucuju da glasamo za rusofile (prema politickom testamentu Slobinog omiljenog opozicionara) a oni ce nama uzvratiti vetom u Savetu Bezbednosti.

Realnost je - niti cemo mi u partnerstvo za mir bez isporuke Mladica na adresu u Hagu niti ce Rusi uloziti veto zbog nas.

aj se kladimo?!

pre 17 godina

Dakle bice vetoa i ako Pristina odbije "Vise od...manje od". E pa ovo nije dobro, ali kudikamo je gore za Srbiju dugorocno nego za Kosovo. Bice medvedja usluga slovenskoj braci, kako god bilo.
Licno sve mi se cini da pored ulaska u WTO, Rusija zeli jos nesto (tipicno za njih). Dobice sta zele i naprasno precutace...videcete.

Aleksandar

pre 17 godina

Svaki put kada je neko goruce pitanje posredi, Rusija izadje sa nekim bombastim stavom, kao i u ovam slucaju. Samo da bi Rusija izasla na prednji plan i da bi se Moskva ofajdila. Nemojte se mnogo nadati vakvim izjavama...prijateljski

kompromis za nezavisnot.

pre 17 godina

Kompromisno resenje unutar poznatih stavova: Nema popvratka pre 1999 godine, nema podela Kosova i nema pripajanje nekoj drugoj drzavi, to je prava istina gospodeine ambasadore! To bi znacilo da Kosovo i Srbija se srede "svoje napore", unutar tih granica. Mi Albanci odmah dali "kompromis" i odrekli se nasih maksimalnih zahteva. Odrekli smo se pripajanje Albaniji i usli u razgovorima vrlo ozbiljno jer bismo razmisljali da i srpska strana razume podtekst tih principa. Da bi i Srbija se odrekla prvog dana njenog maksimalnog zahteva, da Kosovo bude deo njene drzavnosti, mi bismo vrlo lako se dogovorili. Nije nasa greska da Srpski Politicari, iskoristivsi bolesno stanje srpskog nacionalizma, razmislili su da iskoriste "maksimalni" zahtev za njihov politicki uspon. Govorili su tako glasno i zarko da su zaboravili da kompromisno resenje je bilo unutar goronavedenih principa. Zaboravili su ne samo oni ali i njihovi savesnici sa Rusije koji sada se prave "naivni" kada se trude da "prodaju" kompromisno resenje kao poseban cilj a ne kao nacin resenja problema... Zaboravili su ali Zapad ne zaboravlja: Kosovo ce biti nezavisno sa ili bez Rusa.
Sto vise Srbija produze resenje to lose za nju. Srbija sada je posljednja drzava u ekonomiji i demokratiji u Evropi i ako nastavlja tako, ona ce biti drzava simbol propasti u svetu, slicna Albaniji tokom Komunizma...

Pera

pre 17 godina

Albanci hoce samo nezavisnost,a Srbi samo to nece.Ako ni jedni ni drugi ne popustaju,kako ce se naci resenje da obe strane budu zadovoljne?

srdjan

pre 17 godina

Jos je J.J.Zmaj o rusko-srpskim odnosima pisao: "I svršeno je - maćijskom merom
I potpisano zlaćanim perom,
I proslavljeno gospodskim pirom
I srpska propast zove se mirom.
I crvak nema kome bi s’ vajko,
Hvala ti, hvala, srpska nemajko!"
Od svih ruskih vladara, jedino car Romanov se u potpunosti zauzeo za Srbiju, to je rusiju odvelo u I svetski rat i u konacnu propast-(komunizam). Zar da se nadamo u takvu Rusiju?

Goran MOSKVA

pre 17 godina

Ja pre dvadesetak dana nudih opkladu da ce Rusi staviti veto,a sad podizem za duplo. Ambasador u Beogradu prima instrukcije kao i ambasador u UN, zna se ko prica u RUSIJI. I nije ovo Rusija iz 90-ih kao sto neko napisa, a i istoriju treba bolje tumaciti.Normalno je da su im njihovi interesi prioritet. Prica o globalizmu jos nije zavrsena.Beli medved se budi iz sna,polako ustaje,a kad se podigne drugu\i ce se sklanjati.

коментар

pre 17 godina

Причу да су "нас Руси увек на крају издали" може да прича само неко ко је или малициозан или склон понављању као папагај (а теза се доста пута чула у задње време).
Наиме, теза нимало не одговара истини, злонамерна је, и веома штетна, поготову за Србију и српске државне интересе.
Напротив, ако реално погледамо у историју, Србији је добро ишло једино када је и Русији добро ишло, а важи и обрнуто; кад год је Русији било лоше, Србији је било још горе.
Русија је Србију помагала кад и колико (год) су могли, и то је цела и једина истина.
Оно што би можда више одговарало истини је теза да "су нас Енглези увек на крају издали"; ово наравно само ако наивно помислимо да се односи међу државама могу свести на овако глупав контекст.

haqan

pre 17 godina

Ko god je citao istoriju nasih odnosa sa Rusijom moze da zakljuci da su nas uvek, bez izuzetka, na kraju izdali. Pogledajte samo kako su nas potpomogli 1999. Kakva crna braca? Pa mi smo za njih smesni i sluzimo samo za potkusurivanje. Cak iako iskoriste pravo veta, u sta sumnjam, to nece biti ni iz kakve 'solidarnosti prema slovenskoj braci' vec iz licnog interesa (Kavkaske republike sa separatistickim tendencijama - Cecnija, Ingusetija, Dagestan; kao i npr. Tatarstan su njihova briga a ne Kosovo i Srbija)

smesko

pre 17 godina

Rusi nebitni? Ma da, toliko su nebitni da je Ceku cekao 2 meseca da ga prime, a onda odmah odjurio tamo cim su odlucili da ga prime i to kod nekog zamenika ministra! Ej! A kome ce doneti dobro ruski veto - pa, Srbiji, naravno (ako ima jos onih koji nisu shvatili).

Dragan

pre 17 godina

Izgleda da smo ovim pregovorima ipak nesto i izdejstvovali! Ovo sigurno ne bismo uspeli da smo u skladu`sa realom politikom`prihvatili nezavisnost Kosova! Zakljucak je da kada smo slozni i cvrsti u odbrani argumenata koji su na nasoj strani mozemo mnogo! Naravno uz pomoc prijateljskih zemalja.

Samir, Sarajevo

pre 17 godina

Nakon ove posjete Cekua Moskvi gdje su sad ostre reakcije nekih politicara u Srbiji prema Rusiji (cak i prijetnje da ce biti kaznjena od strane Srbije!) kao sto su upucivane Crnoj Gori nakon Cekuove posjete Podgorici?
Zar nije i jednoj i drugoj zemlji u posjetu dosao isti Agim Ceku? Ili postoje dvojica?

Gradjanin Srbije

pre 17 godina

Tvrde, braca Rusi, pazar pred pocetak licitacije. Sto je veci otpor Rusije nezavisnom Kosovu to znaci da je veca cena koju traze u zelenim novcanicama. Pa veto kosta debele pare. Najbolje se to vidi u odnosima USA-Izrael. Ako mi ne mozemo da platimo ruski veto (novcem, interesima, vojnim partnerstvom, informacijama...) ima ko moze da plati da ne bi stavili veto. Samo se podize cena Kosovu pred konacni rasplet i isto kao i na berzi kada je trgovina akcijama u pitanju.

BIG---MAĆOR

pre 17 godina

u Beogradu nece se odlucivati status kosova vec u sedistu UN. SB. pa prema tome mlataranje ruskog ambasadora nisu ozbiljne.

stratus

pre 17 godina

Kad je juce Ceku izjavio da je imao uspesne razgovore sa Rusijom, nisam ni slutio da su zaista bili ovoliko uspesni. Bravo Ceku!!!

Srbin_NBG

pre 17 godina

Zivi bili pa videli ali mislim da od Rusa nema nista ko i dosad sto nije bilo,kad god su trebali za nas nesto da urade nikad nista a mi se stalno nesto lozimo MI i RUSI...Nazalost mislim da je Kosovo i Metohija odavno izgubljeno i mozda bi bilo najbolje da se sa tim pomirimo.

vlada

pre 17 godina

Da, da, da Rusija nije vazna kao ni Savet bezbednosti, zato je Ceku i cekao prijem dva meseca, zato sto nisu vazni. Da se ne zavaravamo nismo vazni mi, niti Albanci ali ovi drugi igraci (citaj stalne clanice Saveta bezbednosti) sigurno jesu, ali ne smatram da ce Rusi uci u konflikt zbog Srba kao i ni Ameri zbog Albanaca, dogovorice oni to vec nekako preko nasih ledja.

Boban_SG_CH

pre 17 godina

Vec vise puta sam nagovestavao da se na Rusiju mora racunati. Ponavljam: Nije to Rusija iz 90'ih. Oni se ponovo smatraju globalnom silom ne samu u vojnom smislu vec i u ekonomskom! To ce pokazati na jedan spektakularni nacin, tj. VETOM !!
Kosmet je Srbija.

Beqa

pre 17 godina

Stvarno ne znam, da li stav Rusije da stavi veto na odluku o nezavisnosti Kosova bilo kome pomaze ili smeta. Ako Rusija ne stavi veto na odluku o nezavisnosti, onda ce biti neka uslovna nezavisnost bez sediste u UN. Zbog birokratije UN morace se dosta da se ceka (nekoliko godina) dok nezavisna Kosovo dobije sediste u UN. Sdruge strane, ako Rusija stavi veto na odluku UN o nezavisnosti Kosova, onda Kosovo kao nezavisna drzava bice priznata od mnogih drzava sveta. Kada dve trecine drzava sveta priznaju Kosovo kao nezavisno, onda Kosovo ddobije automatski sediste u UN i to odmah. Znaci, ovako gledano, za Kosovo je bolje da Rusija stavi veto. Na kraju postavim opet pitanje, kome pomaze ruski veto?
Pozdrav svima

memphis_rains

pre 17 godina

Veoma konkretan i ostar stav Ruskog ambasadora i pre svega jasan, mada se tako nesto moglo i naslutiti iz izjave g-dina Cekua.
Rusija ovde ne zastupa stavove Srbije vec stiti i svoje pravo a oko toga se vec dugo lome koplja i neke diplomate sa zapada su vec nudile resenje da se Kosovo biti "jedini takav primer za odvajanja dela teritorije jednoj drzavi koji se vise nece ponavljati".
Ocigledno da Rusi nisu poverovali u tu pricu.

BIG____MAUS!

pre 17 godina

izgleda da ovaj ruski ambasador u Beogradu jeste po obilnoj veceri sa nekim tamo??, pa zato ovakve izjave, ambasador u UN.i kontakt grupe jeste glavni a ne ovaj iz Beograda.

Petar

pre 17 godina

Uuuups!
Oštar klizeći start, ali regularan. Sudija nema šta da svira....
Posle nek neko kaže da nam Rusi nisu slovenska braća.

sali rexhaj

pre 17 godina

I prilikom bombardovanja Srbije od strane NATO-a Rusi i ako su bili protiv, nisu bili u prilici da stave veto.Niko danas ne pita za nista Savet Bezbednosti.I ovog puta Kosovo dobice priznavanje od USA i clanice EU i drugih za Kosovo vaznih drzava.Na kraju krajeva sediste UN nalazi se u USA,koja takodjer je i glavni financier.

Dzordz

pre 17 godina

Opa, izgleda pocinjemo da se otvaramo ili bolje reci krenuli Rusi prvi. Nemoj samo da bude posle : Braco Rusi nemojte da nas vise branite mnogo nas boli. Posle ovog komentara treba pazljivo slusati sta kaze druga strana, pri tom ne mislim na albansku.

Petar

pre 17 godina

Uuuups!
Oštar klizeći start, ali regularan. Sudija nema šta da svira....
Posle nek neko kaže da nam Rusi nisu slovenska braća.

BIG____MAUS!

pre 17 godina

izgleda da ovaj ruski ambasador u Beogradu jeste po obilnoj veceri sa nekim tamo??, pa zato ovakve izjave, ambasador u UN.i kontakt grupe jeste glavni a ne ovaj iz Beograda.

memphis_rains

pre 17 godina

Veoma konkretan i ostar stav Ruskog ambasadora i pre svega jasan, mada se tako nesto moglo i naslutiti iz izjave g-dina Cekua.
Rusija ovde ne zastupa stavove Srbije vec stiti i svoje pravo a oko toga se vec dugo lome koplja i neke diplomate sa zapada su vec nudile resenje da se Kosovo biti "jedini takav primer za odvajanja dela teritorije jednoj drzavi koji se vise nece ponavljati".
Ocigledno da Rusi nisu poverovali u tu pricu.

sali rexhaj

pre 17 godina

I prilikom bombardovanja Srbije od strane NATO-a Rusi i ako su bili protiv, nisu bili u prilici da stave veto.Niko danas ne pita za nista Savet Bezbednosti.I ovog puta Kosovo dobice priznavanje od USA i clanice EU i drugih za Kosovo vaznih drzava.Na kraju krajeva sediste UN nalazi se u USA,koja takodjer je i glavni financier.

Dzordz

pre 17 godina

Opa, izgleda pocinjemo da se otvaramo ili bolje reci krenuli Rusi prvi. Nemoj samo da bude posle : Braco Rusi nemojte da nas vise branite mnogo nas boli. Posle ovog komentara treba pazljivo slusati sta kaze druga strana, pri tom ne mislim na albansku.

Boban_SG_CH

pre 17 godina

Vec vise puta sam nagovestavao da se na Rusiju mora racunati. Ponavljam: Nije to Rusija iz 90'ih. Oni se ponovo smatraju globalnom silom ne samu u vojnom smislu vec i u ekonomskom! To ce pokazati na jedan spektakularni nacin, tj. VETOM !!
Kosmet je Srbija.

stratus

pre 17 godina

Kad je juce Ceku izjavio da je imao uspesne razgovore sa Rusijom, nisam ni slutio da su zaista bili ovoliko uspesni. Bravo Ceku!!!

Srbin_NBG

pre 17 godina

Zivi bili pa videli ali mislim da od Rusa nema nista ko i dosad sto nije bilo,kad god su trebali za nas nesto da urade nikad nista a mi se stalno nesto lozimo MI i RUSI...Nazalost mislim da je Kosovo i Metohija odavno izgubljeno i mozda bi bilo najbolje da se sa tim pomirimo.

Beqa

pre 17 godina

Stvarno ne znam, da li stav Rusije da stavi veto na odluku o nezavisnosti Kosova bilo kome pomaze ili smeta. Ako Rusija ne stavi veto na odluku o nezavisnosti, onda ce biti neka uslovna nezavisnost bez sediste u UN. Zbog birokratije UN morace se dosta da se ceka (nekoliko godina) dok nezavisna Kosovo dobije sediste u UN. Sdruge strane, ako Rusija stavi veto na odluku UN o nezavisnosti Kosova, onda Kosovo kao nezavisna drzava bice priznata od mnogih drzava sveta. Kada dve trecine drzava sveta priznaju Kosovo kao nezavisno, onda Kosovo ddobije automatski sediste u UN i to odmah. Znaci, ovako gledano, za Kosovo je bolje da Rusija stavi veto. Na kraju postavim opet pitanje, kome pomaze ruski veto?
Pozdrav svima

vlada

pre 17 godina

Da, da, da Rusija nije vazna kao ni Savet bezbednosti, zato je Ceku i cekao prijem dva meseca, zato sto nisu vazni. Da se ne zavaravamo nismo vazni mi, niti Albanci ali ovi drugi igraci (citaj stalne clanice Saveta bezbednosti) sigurno jesu, ali ne smatram da ce Rusi uci u konflikt zbog Srba kao i ni Ameri zbog Albanaca, dogovorice oni to vec nekako preko nasih ledja.

haqan

pre 17 godina

Ko god je citao istoriju nasih odnosa sa Rusijom moze da zakljuci da su nas uvek, bez izuzetka, na kraju izdali. Pogledajte samo kako su nas potpomogli 1999. Kakva crna braca? Pa mi smo za njih smesni i sluzimo samo za potkusurivanje. Cak iako iskoriste pravo veta, u sta sumnjam, to nece biti ni iz kakve 'solidarnosti prema slovenskoj braci' vec iz licnog interesa (Kavkaske republike sa separatistickim tendencijama - Cecnija, Ingusetija, Dagestan; kao i npr. Tatarstan su njihova briga a ne Kosovo i Srbija)

Samir, Sarajevo

pre 17 godina

Nakon ove posjete Cekua Moskvi gdje su sad ostre reakcije nekih politicara u Srbiji prema Rusiji (cak i prijetnje da ce biti kaznjena od strane Srbije!) kao sto su upucivane Crnoj Gori nakon Cekuove posjete Podgorici?
Zar nije i jednoj i drugoj zemlji u posjetu dosao isti Agim Ceku? Ili postoje dvojica?

Dragan

pre 17 godina

Izgleda da smo ovim pregovorima ipak nesto i izdejstvovali! Ovo sigurno ne bismo uspeli da smo u skladu`sa realom politikom`prihvatili nezavisnost Kosova! Zakljucak je da kada smo slozni i cvrsti u odbrani argumenata koji su na nasoj strani mozemo mnogo! Naravno uz pomoc prijateljskih zemalja.

smesko

pre 17 godina

Rusi nebitni? Ma da, toliko su nebitni da je Ceku cekao 2 meseca da ga prime, a onda odmah odjurio tamo cim su odlucili da ga prime i to kod nekog zamenika ministra! Ej! A kome ce doneti dobro ruski veto - pa, Srbiji, naravno (ako ima jos onih koji nisu shvatili).

Gradjanin Srbije

pre 17 godina

Tvrde, braca Rusi, pazar pred pocetak licitacije. Sto je veci otpor Rusije nezavisnom Kosovu to znaci da je veca cena koju traze u zelenim novcanicama. Pa veto kosta debele pare. Najbolje se to vidi u odnosima USA-Izrael. Ako mi ne mozemo da platimo ruski veto (novcem, interesima, vojnim partnerstvom, informacijama...) ima ko moze da plati da ne bi stavili veto. Samo se podize cena Kosovu pred konacni rasplet i isto kao i na berzi kada je trgovina akcijama u pitanju.

BIG---MAĆOR

pre 17 godina

u Beogradu nece se odlucivati status kosova vec u sedistu UN. SB. pa prema tome mlataranje ruskog ambasadora nisu ozbiljne.

Goran MOSKVA

pre 17 godina

Ja pre dvadesetak dana nudih opkladu da ce Rusi staviti veto,a sad podizem za duplo. Ambasador u Beogradu prima instrukcije kao i ambasador u UN, zna se ko prica u RUSIJI. I nije ovo Rusija iz 90-ih kao sto neko napisa, a i istoriju treba bolje tumaciti.Normalno je da su im njihovi interesi prioritet. Prica o globalizmu jos nije zavrsena.Beli medved se budi iz sna,polako ustaje,a kad se podigne drugu\i ce se sklanjati.

коментар

pre 17 godina

Причу да су "нас Руси увек на крају издали" може да прича само неко ко је или малициозан или склон понављању као папагај (а теза се доста пута чула у задње време).
Наиме, теза нимало не одговара истини, злонамерна је, и веома штетна, поготову за Србију и српске државне интересе.
Напротив, ако реално погледамо у историју, Србији је добро ишло једино када је и Русији добро ишло, а важи и обрнуто; кад год је Русији било лоше, Србији је било још горе.
Русија је Србију помагала кад и колико (год) су могли, и то је цела и једина истина.
Оно што би можда више одговарало истини је теза да "су нас Енглези увек на крају издали"; ово наравно само ако наивно помислимо да се односи међу државама могу свести на овако глупав контекст.

srdjan

pre 17 godina

Jos je J.J.Zmaj o rusko-srpskim odnosima pisao: "I svršeno je - maćijskom merom
I potpisano zlaćanim perom,
I proslavljeno gospodskim pirom
I srpska propast zove se mirom.
I crvak nema kome bi s’ vajko,
Hvala ti, hvala, srpska nemajko!"
Od svih ruskih vladara, jedino car Romanov se u potpunosti zauzeo za Srbiju, to je rusiju odvelo u I svetski rat i u konacnu propast-(komunizam). Zar da se nadamo u takvu Rusiju?

Pera

pre 17 godina

Albanci hoce samo nezavisnost,a Srbi samo to nece.Ako ni jedni ni drugi ne popustaju,kako ce se naci resenje da obe strane budu zadovoljne?

kompromis za nezavisnot.

pre 17 godina

Kompromisno resenje unutar poznatih stavova: Nema popvratka pre 1999 godine, nema podela Kosova i nema pripajanje nekoj drugoj drzavi, to je prava istina gospodeine ambasadore! To bi znacilo da Kosovo i Srbija se srede "svoje napore", unutar tih granica. Mi Albanci odmah dali "kompromis" i odrekli se nasih maksimalnih zahteva. Odrekli smo se pripajanje Albaniji i usli u razgovorima vrlo ozbiljno jer bismo razmisljali da i srpska strana razume podtekst tih principa. Da bi i Srbija se odrekla prvog dana njenog maksimalnog zahteva, da Kosovo bude deo njene drzavnosti, mi bismo vrlo lako se dogovorili. Nije nasa greska da Srpski Politicari, iskoristivsi bolesno stanje srpskog nacionalizma, razmislili su da iskoriste "maksimalni" zahtev za njihov politicki uspon. Govorili su tako glasno i zarko da su zaboravili da kompromisno resenje je bilo unutar goronavedenih principa. Zaboravili su ne samo oni ali i njihovi savesnici sa Rusije koji sada se prave "naivni" kada se trude da "prodaju" kompromisno resenje kao poseban cilj a ne kao nacin resenja problema... Zaboravili su ali Zapad ne zaboravlja: Kosovo ce biti nezavisno sa ili bez Rusa.
Sto vise Srbija produze resenje to lose za nju. Srbija sada je posljednja drzava u ekonomiji i demokratiji u Evropi i ako nastavlja tako, ona ce biti drzava simbol propasti u svetu, slicna Albaniji tokom Komunizma...

Aleksandar

pre 17 godina

Svaki put kada je neko goruce pitanje posredi, Rusija izadje sa nekim bombastim stavom, kao i u ovam slucaju. Samo da bi Rusija izasla na prednji plan i da bi se Moskva ofajdila. Nemojte se mnogo nadati vakvim izjavama...prijateljski

aj se kladimo?!

pre 17 godina

Dakle bice vetoa i ako Pristina odbije "Vise od...manje od". E pa ovo nije dobro, ali kudikamo je gore za Srbiju dugorocno nego za Kosovo. Bice medvedja usluga slovenskoj braci, kako god bilo.
Licno sve mi se cini da pored ulaska u WTO, Rusija zeli jos nesto (tipicno za njih). Dobice sta zele i naprasno precutace...videcete.

Izborna kampanja

pre 17 godina

Izjava Ruskog ambasadora u Beogradu je cista predizborna kampanja.

Nato pomaze demokratama sa partnerstvom za mir a Rusi nam indirektno porucuju da glasamo za rusofile (prema politickom testamentu Slobinog omiljenog opozicionara) a oni ce nama uzvratiti vetom u Savetu Bezbednosti.

Realnost je - niti cemo mi u partnerstvo za mir bez isporuke Mladica na adresu u Hagu niti ce Rusi uloziti veto zbog nas.

ekserica

pre 17 godina

stvari treba sire posmatrati,rusi se svadjaju oko litvinjenka sa britancima(to znaci sa amerikom i zapadom) i sada hoce da stave do znanja da su oni bitni. berns se cudi i kaze da u sb-un nikad nije bilo nejedinstva, e rusi su bas taj efekat hteli postici, da im pomrse racune i postave novi poredak!nista jos nije gotovo, svako cudo za tri dana, jos ce se stvari okretati za po 180 stepeni,na kraju ce presuditi odnos svetskih sila i opstih interesa, a pravda ako se poklopi,poklopila se.tako to funkcionise u politici!

ps: jedno je sigurno:Albanci ne mogu sa sigurnoscu racunati na nezavisnost.

Moca

pre 17 godina

Sad su uvredjeni i iznenadjeni. U principu smo mi sitnis za podkusurivanje.
Tada nisu pitali Ruse ni za sta ali su se u medjuvremenu zaglibili u Iraku pa ko sto sami nedavno rekose ne bi imali snage ni da umarsiraju u Grenadu.

Petar

pre 17 godina

Uuuups!
Oštar klizeći start, ali regularan. Sudija nema šta da svira....
Posle nek neko kaže da nam Rusi nisu slovenska braća.

BIG____MAUS!

pre 17 godina

izgleda da ovaj ruski ambasador u Beogradu jeste po obilnoj veceri sa nekim tamo??, pa zato ovakve izjave, ambasador u UN.i kontakt grupe jeste glavni a ne ovaj iz Beograda.

memphis_rains

pre 17 godina

Veoma konkretan i ostar stav Ruskog ambasadora i pre svega jasan, mada se tako nesto moglo i naslutiti iz izjave g-dina Cekua.
Rusija ovde ne zastupa stavove Srbije vec stiti i svoje pravo a oko toga se vec dugo lome koplja i neke diplomate sa zapada su vec nudile resenje da se Kosovo biti "jedini takav primer za odvajanja dela teritorije jednoj drzavi koji se vise nece ponavljati".
Ocigledno da Rusi nisu poverovali u tu pricu.

sali rexhaj

pre 17 godina

I prilikom bombardovanja Srbije od strane NATO-a Rusi i ako su bili protiv, nisu bili u prilici da stave veto.Niko danas ne pita za nista Savet Bezbednosti.I ovog puta Kosovo dobice priznavanje od USA i clanice EU i drugih za Kosovo vaznih drzava.Na kraju krajeva sediste UN nalazi se u USA,koja takodjer je i glavni financier.

Dzordz

pre 17 godina

Opa, izgleda pocinjemo da se otvaramo ili bolje reci krenuli Rusi prvi. Nemoj samo da bude posle : Braco Rusi nemojte da nas vise branite mnogo nas boli. Posle ovog komentara treba pazljivo slusati sta kaze druga strana, pri tom ne mislim na albansku.

Boban_SG_CH

pre 17 godina

Vec vise puta sam nagovestavao da se na Rusiju mora racunati. Ponavljam: Nije to Rusija iz 90'ih. Oni se ponovo smatraju globalnom silom ne samu u vojnom smislu vec i u ekonomskom! To ce pokazati na jedan spektakularni nacin, tj. VETOM !!
Kosmet je Srbija.

stratus

pre 17 godina

Kad je juce Ceku izjavio da je imao uspesne razgovore sa Rusijom, nisam ni slutio da su zaista bili ovoliko uspesni. Bravo Ceku!!!

Srbin_NBG

pre 17 godina

Zivi bili pa videli ali mislim da od Rusa nema nista ko i dosad sto nije bilo,kad god su trebali za nas nesto da urade nikad nista a mi se stalno nesto lozimo MI i RUSI...Nazalost mislim da je Kosovo i Metohija odavno izgubljeno i mozda bi bilo najbolje da se sa tim pomirimo.

Beqa

pre 17 godina

Stvarno ne znam, da li stav Rusije da stavi veto na odluku o nezavisnosti Kosova bilo kome pomaze ili smeta. Ako Rusija ne stavi veto na odluku o nezavisnosti, onda ce biti neka uslovna nezavisnost bez sediste u UN. Zbog birokratije UN morace se dosta da se ceka (nekoliko godina) dok nezavisna Kosovo dobije sediste u UN. Sdruge strane, ako Rusija stavi veto na odluku UN o nezavisnosti Kosova, onda Kosovo kao nezavisna drzava bice priznata od mnogih drzava sveta. Kada dve trecine drzava sveta priznaju Kosovo kao nezavisno, onda Kosovo ddobije automatski sediste u UN i to odmah. Znaci, ovako gledano, za Kosovo je bolje da Rusija stavi veto. Na kraju postavim opet pitanje, kome pomaze ruski veto?
Pozdrav svima

vlada

pre 17 godina

Da, da, da Rusija nije vazna kao ni Savet bezbednosti, zato je Ceku i cekao prijem dva meseca, zato sto nisu vazni. Da se ne zavaravamo nismo vazni mi, niti Albanci ali ovi drugi igraci (citaj stalne clanice Saveta bezbednosti) sigurno jesu, ali ne smatram da ce Rusi uci u konflikt zbog Srba kao i ni Ameri zbog Albanaca, dogovorice oni to vec nekako preko nasih ledja.

haqan

pre 17 godina

Ko god je citao istoriju nasih odnosa sa Rusijom moze da zakljuci da su nas uvek, bez izuzetka, na kraju izdali. Pogledajte samo kako su nas potpomogli 1999. Kakva crna braca? Pa mi smo za njih smesni i sluzimo samo za potkusurivanje. Cak iako iskoriste pravo veta, u sta sumnjam, to nece biti ni iz kakve 'solidarnosti prema slovenskoj braci' vec iz licnog interesa (Kavkaske republike sa separatistickim tendencijama - Cecnija, Ingusetija, Dagestan; kao i npr. Tatarstan su njihova briga a ne Kosovo i Srbija)

Samir, Sarajevo

pre 17 godina

Nakon ove posjete Cekua Moskvi gdje su sad ostre reakcije nekih politicara u Srbiji prema Rusiji (cak i prijetnje da ce biti kaznjena od strane Srbije!) kao sto su upucivane Crnoj Gori nakon Cekuove posjete Podgorici?
Zar nije i jednoj i drugoj zemlji u posjetu dosao isti Agim Ceku? Ili postoje dvojica?

Dragan

pre 17 godina

Izgleda da smo ovim pregovorima ipak nesto i izdejstvovali! Ovo sigurno ne bismo uspeli da smo u skladu`sa realom politikom`prihvatili nezavisnost Kosova! Zakljucak je da kada smo slozni i cvrsti u odbrani argumenata koji su na nasoj strani mozemo mnogo! Naravno uz pomoc prijateljskih zemalja.

smesko

pre 17 godina

Rusi nebitni? Ma da, toliko su nebitni da je Ceku cekao 2 meseca da ga prime, a onda odmah odjurio tamo cim su odlucili da ga prime i to kod nekog zamenika ministra! Ej! A kome ce doneti dobro ruski veto - pa, Srbiji, naravno (ako ima jos onih koji nisu shvatili).

Gradjanin Srbije

pre 17 godina

Tvrde, braca Rusi, pazar pred pocetak licitacije. Sto je veci otpor Rusije nezavisnom Kosovu to znaci da je veca cena koju traze u zelenim novcanicama. Pa veto kosta debele pare. Najbolje se to vidi u odnosima USA-Izrael. Ako mi ne mozemo da platimo ruski veto (novcem, interesima, vojnim partnerstvom, informacijama...) ima ko moze da plati da ne bi stavili veto. Samo se podize cena Kosovu pred konacni rasplet i isto kao i na berzi kada je trgovina akcijama u pitanju.

BIG---MAĆOR

pre 17 godina

u Beogradu nece se odlucivati status kosova vec u sedistu UN. SB. pa prema tome mlataranje ruskog ambasadora nisu ozbiljne.

Goran MOSKVA

pre 17 godina

Ja pre dvadesetak dana nudih opkladu da ce Rusi staviti veto,a sad podizem za duplo. Ambasador u Beogradu prima instrukcije kao i ambasador u UN, zna se ko prica u RUSIJI. I nije ovo Rusija iz 90-ih kao sto neko napisa, a i istoriju treba bolje tumaciti.Normalno je da su im njihovi interesi prioritet. Prica o globalizmu jos nije zavrsena.Beli medved se budi iz sna,polako ustaje,a kad se podigne drugu\i ce se sklanjati.

коментар

pre 17 godina

Причу да су "нас Руси увек на крају издали" може да прича само неко ко је или малициозан или склон понављању као папагај (а теза се доста пута чула у задње време).
Наиме, теза нимало не одговара истини, злонамерна је, и веома штетна, поготову за Србију и српске државне интересе.
Напротив, ако реално погледамо у историју, Србији је добро ишло једино када је и Русији добро ишло, а важи и обрнуто; кад год је Русији било лоше, Србији је било још горе.
Русија је Србију помагала кад и колико (год) су могли, и то је цела и једина истина.
Оно што би можда више одговарало истини је теза да "су нас Енглези увек на крају издали"; ово наравно само ако наивно помислимо да се односи међу државама могу свести на овако глупав контекст.

srdjan

pre 17 godina

Jos je J.J.Zmaj o rusko-srpskim odnosima pisao: "I svršeno je - maćijskom merom
I potpisano zlaćanim perom,
I proslavljeno gospodskim pirom
I srpska propast zove se mirom.
I crvak nema kome bi s’ vajko,
Hvala ti, hvala, srpska nemajko!"
Od svih ruskih vladara, jedino car Romanov se u potpunosti zauzeo za Srbiju, to je rusiju odvelo u I svetski rat i u konacnu propast-(komunizam). Zar da se nadamo u takvu Rusiju?

Pera

pre 17 godina

Albanci hoce samo nezavisnost,a Srbi samo to nece.Ako ni jedni ni drugi ne popustaju,kako ce se naci resenje da obe strane budu zadovoljne?

kompromis za nezavisnot.

pre 17 godina

Kompromisno resenje unutar poznatih stavova: Nema popvratka pre 1999 godine, nema podela Kosova i nema pripajanje nekoj drugoj drzavi, to je prava istina gospodeine ambasadore! To bi znacilo da Kosovo i Srbija se srede "svoje napore", unutar tih granica. Mi Albanci odmah dali "kompromis" i odrekli se nasih maksimalnih zahteva. Odrekli smo se pripajanje Albaniji i usli u razgovorima vrlo ozbiljno jer bismo razmisljali da i srpska strana razume podtekst tih principa. Da bi i Srbija se odrekla prvog dana njenog maksimalnog zahteva, da Kosovo bude deo njene drzavnosti, mi bismo vrlo lako se dogovorili. Nije nasa greska da Srpski Politicari, iskoristivsi bolesno stanje srpskog nacionalizma, razmislili su da iskoriste "maksimalni" zahtev za njihov politicki uspon. Govorili su tako glasno i zarko da su zaboravili da kompromisno resenje je bilo unutar goronavedenih principa. Zaboravili su ne samo oni ali i njihovi savesnici sa Rusije koji sada se prave "naivni" kada se trude da "prodaju" kompromisno resenje kao poseban cilj a ne kao nacin resenja problema... Zaboravili su ali Zapad ne zaboravlja: Kosovo ce biti nezavisno sa ili bez Rusa.
Sto vise Srbija produze resenje to lose za nju. Srbija sada je posljednja drzava u ekonomiji i demokratiji u Evropi i ako nastavlja tako, ona ce biti drzava simbol propasti u svetu, slicna Albaniji tokom Komunizma...

Aleksandar

pre 17 godina

Svaki put kada je neko goruce pitanje posredi, Rusija izadje sa nekim bombastim stavom, kao i u ovam slucaju. Samo da bi Rusija izasla na prednji plan i da bi se Moskva ofajdila. Nemojte se mnogo nadati vakvim izjavama...prijateljski

aj se kladimo?!

pre 17 godina

Dakle bice vetoa i ako Pristina odbije "Vise od...manje od". E pa ovo nije dobro, ali kudikamo je gore za Srbiju dugorocno nego za Kosovo. Bice medvedja usluga slovenskoj braci, kako god bilo.
Licno sve mi se cini da pored ulaska u WTO, Rusija zeli jos nesto (tipicno za njih). Dobice sta zele i naprasno precutace...videcete.

Izborna kampanja

pre 17 godina

Izjava Ruskog ambasadora u Beogradu je cista predizborna kampanja.

Nato pomaze demokratama sa partnerstvom za mir a Rusi nam indirektno porucuju da glasamo za rusofile (prema politickom testamentu Slobinog omiljenog opozicionara) a oni ce nama uzvratiti vetom u Savetu Bezbednosti.

Realnost je - niti cemo mi u partnerstvo za mir bez isporuke Mladica na adresu u Hagu niti ce Rusi uloziti veto zbog nas.

ekserica

pre 17 godina

stvari treba sire posmatrati,rusi se svadjaju oko litvinjenka sa britancima(to znaci sa amerikom i zapadom) i sada hoce da stave do znanja da su oni bitni. berns se cudi i kaze da u sb-un nikad nije bilo nejedinstva, e rusi su bas taj efekat hteli postici, da im pomrse racune i postave novi poredak!nista jos nije gotovo, svako cudo za tri dana, jos ce se stvari okretati za po 180 stepeni,na kraju ce presuditi odnos svetskih sila i opstih interesa, a pravda ako se poklopi,poklopila se.tako to funkcionise u politici!

ps: jedno je sigurno:Albanci ne mogu sa sigurnoscu racunati na nezavisnost.

Moca

pre 17 godina

Sad su uvredjeni i iznenadjeni. U principu smo mi sitnis za podkusurivanje.
Tada nisu pitali Ruse ni za sta ali su se u medjuvremenu zaglibili u Iraku pa ko sto sami nedavno rekose ne bi imali snage ni da umarsiraju u Grenadu.