Ponedeljak, 03.10.2022.

11:00

Privatizacija saobraćajne policije uzima maha: U 2021. registrovali više od 500.000 prekršaja

Izvor: B92

Privatizacija saobraæajne policije uzima maha: U 2021. registrovali više od 500.000 prekršaja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

lepa puška sva vrata otvara

pre 1 godinu

(Valerij, 03. oktobar 2022 15:12)

Tvoj rečnik govori dovoljno o tvojoj inteligenciji i tvom kućnom vaspitanju. Mogu da zamislim kakav si vozač.

Komsija

pre 1 godinu

@(Djorke, 3. oktobar 2022 13:57)

U stvari i na Balkanu ne bi bilo losa opcija, jer bi time mogucnost da parkiras na zabranjeno mesto a da ti ne odnese pauk bila veoma mala. Tako bismo doveli u red sve bahato parkirano vozace (i sam vozim automobil u gradu gde je problem parkiranje).

U Arabiji negde (mislim Saudiskoj) citao sam da lupaju one skupe automobile, jer kazne ne mogu da ih zaustave da parkiraju bahato. Ako im lome auto, treba da cekaju popravku ili novi auto a to vec je velik problem, pogoto sto se ti automobili treba da se cekaju vise (godinu-dve).

Znaci svaka zemlja smisli zakon koji misli (i mozda zna da najbolje zavrsava neki problem). Naprimer Norveska (ne znam za druge zemlje), kazna je zavisno od prihoda, lupam, pogresno parkiranje 5% mesecnog dohotka. Kod nas to mozda ne bi funkcionisalo, jer vecina bahatih vozaca koja voze skupa kola su "nezaposleni". Mozda njima 5% vrednosti tog auta.

Moramo razumeti da broj automobila u gradovima pogotovo na balkanu, povecalo se mnogo u odnosu na prije 10-20 godina. Skoro svaka porodica 2 auta. Ako nemas osigurano parking mesto ili garazu kod stana ili poslodavca, upotreba tog automobila kostace te mnogo. I ovako sa parkinzima je teska situacija, zamisli da kazemo parkiraj gde mozes. E ako smo rekli da ne mozes gde hoces, onda to treba i da se kazni i odnesu automobili. Tehnologija je napredovala, "Sokolovo oko" kod vas.
Ja ne vidim neku drugu mogucnost, nazalost.

C i n i k

pre 1 godinu

Da li neko zna da li stizu kazne u Srbiju?
Znam da salju svuda u EU i Svajcarsku , da nisu ovi nasi nesto potpisali.
(Vukadin, 3. oktobar 2022 15:25)

Odavno je "potpisano", za celu EU pretpostavljam i Ch..

Lola

pre 1 godinu

@(Darko, 3. oktobar 2022 12:47)
Pa pazi, znajuci kako bi se ponasali ti privatni uhlebi kod nas kad im das neku moc, naravno da moze da se popije krivicna ali taj ima radno vreme a posle radnog vremena je mrtvo puvalo, i onda moze redovno da pije samare.

Perica

pre 1 godinu

Nama neće svanuti dok privatnici ne krenu da pišu kazne za parkiranje i odvoze nepropisno parkirana kola paukom.
Isto tako privatnici da snimaju ulicom čiji pas je obavio nuždu i da mu napišu kaznu.

Leprikon

pre 1 godinu

Prvo, ovo kod nas ne bi funkcionisalo jer mi smo narod koji po difoltu, cim mu das neko ovlascenje, se ponasa kao kauboj. Pogledaj samo pandure, misle da je drzava njihova, a imaju obavezu da se ponasaju kulturno prilikom kontrola a ponasaju se kao dziberi. Isto i lekari, kao da su im bolnice privatno valsnistvo a hrane se od para poreskih obveznika. O drzavnim ustanovama da i ne govorim, svi se vec ponasaju kao privatnici a ne uhlebi koji zive od naseg znoja.

kojot

pre 1 godinu

jos jedan nacin uhleba da dodju do leba, kako se to privatniku isplati da radi a drzavi ne??
znaci ovde se ne radi o bezbednosti vec da se neko ugradi u sistem, naravno da ce vozaci sve na kraju da plate i privatnika i drzavu. sve upakovano u neku smesnu suludu filozofiju..
ovde ce biti silovani i lovljeni ko zecevi oni sto prekorace par kilometara kao i sada, nece se tu nista promenuti osim raspodele para, naivno je ocekivati bilo kakvu promenu. uostalom sve sto je otislo u privatno leglo je korupcije i svega ostlaog tako da ne nikada.
imamo mi nasu policiju dobra je, ima trulezi ali sredice se vremenom.

mozaks

pre 1 godinu

das 20% svakome policajcu,od napisane kazne,i resio.problem ..a svaki koji prikrije kaznu,momentalni otkaz..pa neka bira..plata od 250 hiljada na mesecnom nivou,ili zatvor zbog mita i korupcije,plus otkaz sa posla.

Maximilijan

pre 1 godinu

Kod nas bi to bilo popularno jer je država puna govana koji bi prijavili drugog i za džabe. S druge strane ne može privatnik da glumi presretača. Prvo neću da mu stanem a ako i stanem to će biti samo da ga išamaram. Kakva privatna firma, svašta ljudima pada na pamet.
(raZbijač, 3. oktobar 2022 11:35)

A kao treće, glup si kao d.

Uh

pre 1 godinu

A ko kontroliše i kažnjava policiju i politicare?
Ko je beše nadlezan za to?
Jel postoje u ovoj kvazi drzavi koja sve više deluje kao nacistički logor predvođen navijačima?

Vozač

pre 1 godinu

Da li neko zna da li stizu kazne u Srbiju?
Znam da salju svuda u EU i Svajcarsku , da nisu ovi nasi nesto potpisali.
(Vukadin, 3. oktobar 2022 15:25)
Jedino da čekate, potpisano je baš svašta.Ne znam za Francusku konkretno, ali priča se da iz Austrije, Italije i Nemačke stižu.Ne uvek, ali stižu. Negde je app varikanta, negde

Al

pre 1 godinu

Zastrašuje fascinacija parolom "niko nije jači od države", mada znam ko je poslednjih godina ne vadi iz usta. Takvim podanicima se svaki režim raduje. Na stranu saobraćajni prekršaji, taj stav je opasan po sebi.

joda

pre 1 godinu

Pa i ova nasa je privatna: Rade za drzavu a mito stavljaju u privatan ( svoj ) dzep ! Nagradno pitanje za sve :KOLIKO bi saobracajnih policajaca proslo poligraf , na pitanje ,Da li si nekada primio mito ?

trt

pre 1 godinu

Kod nas je realnije da stave kamera za brzinu svuda po gradu, vec su i krenuli tamo gde ih nema postoji mesto na stubu za ugradnju....sto se tice privatizovanja kazni za to je prvo potrebno promeniti zakon sto ce ici malo teze....

Valerij

pre 1 godinu

@coyote ne....
Može ali pod uslovom da bude:
-nulta tolerancija za vozače koji ne znaju da se prestroje
-nulta tolernacija na alkohol
-nulta tolerancija za vozače koji prave gužvu u sobraćaju
-nulta tolerancija za vozače koji voze levom trakom na autoputu
Kad se reše ključni problemu onda da se uvode presretači koji će da love nekog ko vozi 100km/h tamo gde je ograničeno na 80km/h što se neće nikad desiti.
Pun mi vas k.... vas koji vozite šatro po ograničenju a veze s vožnjom nemate....

Coyote Nervosius

pre 1 godinu

Nulta tolerancija za sve saobraćajne prekršaje.
Visokim kaznama "dresirati" neodgovorne pojedince.
Neodgovorni pojedinci koji su potencijalne ubice.
Neobeležena vozila za saobraćajnu policiju i komunalnu policiju, i neka zarađuju pare državi.
A ko prekorači 15 kaznenih poena, da za vek vekova izgubi pravo da vozi. A ako se neko uhvati da vozi bez dozvole ili sa falsifikovanom dozvolom, to tretirati kao pokušaj ubistva sa minimum 15 godine strogog zatvora.

Mlata

pre 1 godinu

Ni pod razno to ne treba raditi kod nas. Sve što je kod nas privatizovano se pretvorilo u leglo kriminala i korupcije. Pogledaje samo izvršitelje, ili ove profesionalne upravnike zgrada. Da je ovo normalna pravna država gde se poštuju zakoni i važe za sve podjednako, ovaj predlog bi možda, ali samo možda imao smisla, ovako to ne treba ni pokušavati da se implementira kod nas.

Povratak u prošlost

pre 1 godinu

Ovo je povratak u srednji vek, tj u feudalizam. Feudalni gospodari pljačkaju na svom terenu, a kad se ljudi pobune samo se sakriju iza državne batine. Nešto kao izvršitelji i pisari danas.

C i n i k

pre 1 godinu

Pojedinci iz Mup i sada se ponasaju kao privatnici prilikom uocavanja prekrsaja i posanja kazni tako da nisam za taj predlog jer ga vec imamo u praxi..

Djorke

pre 1 godinu

Jednu od ludjih stvari sam video u Africi - privatnu “pauk sluzbu”. Infrastructura haos, nema dovoljno parkig mesta, a privatna “pauk” kruze kao ajkule, slikaju i odvoze … uglavnom koliko sam ukapirao, privatnik doveze auto na depo, preda slike i dobije oko 100 dolara. Ti da bi preuzeo auto, placas oko 200.
U sustini drzavu ne kosta maltene nista, a samo ubira pare od kazni, pritom toliko ima tih pauka … drzava izgleda resava malo socijalni mir tako.

fleš

pre 1 godinu

Aih, koliko pogrešnih podataka... Oni samo beleže kazne, a država se nadalje bavi kaznama. Vozi po propisima, imaj kameru u kolima koja je sada maltene džaba, i nema glava da te boli. Nisu oni presretači jer nikoga ne smeju zaustaviti.

Darko

pre 1 godinu

@raZbijač Kao prvo oni uopšte ne bi nikoga zaustavljali, već bi dobio kaznu na kućnu adresu tj. oni samo beleže prekršaje, a snimak ide tamo gde treba, a drugo ako bi kojim slučajem napao nekoga onda bi lepo, pored kazne za prekršaj, "popio" i krivičnu prijavu, pa bi neko vreme gulio krompir u nekoj instituciji za sve one koji misle da su jači od države i na kraju kada bi izašao stajao bi i ptici kada sleti na put da prođe. Mnogo je junaka kao ti, a umesto što glumiš nekog mangupa, bolje ti je da na vreme staviš glavu pod 'ladnu vodu da ne bude kasno.

Srbin

pre 1 godinu

Najbolje je to reseno u kini. Kamere za brzinu na svakom mogucem koraku i samo slikaju i beleze. Tek kada dodje registracija auta stignu sve zajedno kazne na naplatu. Neces da platis ok, dok ne isplatis nemas dozvolu, auto niti smes prodati, niti voziti niti registrovati. Pa ti bajo vozi kao divljak pa kad stigne registracija a ono laganih 5-10000 eura kazne za platiti. Zato kod kineza iako je mnogo vise auta po gradovima ima mnogo manje smrtnih slucajeva jer nema nikog da divlja i oduzima nevine zivote.

Djordje

pre 1 godinu

Nisu presretaci vec automobili koji imaju ugradjene radare napred i pozadi. Posto su civilni nema sanse da provalite, a oni slikaju i slikaju. Posle vam samo stigne cestitka.

fleš

pre 1 godinu

Ovo se radi na Novom Zelandu i Australiji vec 10 godina , obicno su to taxi vozila, nikada to nebi dozvolio iskreno ali ona budala od Okanovica verivatno ce izbunariti da to dodje i kod nas uskoro.

Samo ih zeza nas pravosudni sistem , nebi nikada naplatili kaznu …

Moraolo bi da se menja dosta toga…
(neko iz mase, 03. oktobar 2022 11:46)

Okanović nije nikakav državni organ, on je takođe privatnik, odnosno agencija koja se utalila sa vlašću kao kvaziopozicija. On se ništa ne pita, samo laprda u prazno.

neko iz mase

pre 1 godinu

Ovo se radi na Novom Zelandu i Australiji vec 10 godina , obicno su to taxi vozila, nikada to nebi dozvolio iskreno ali ona budala od Okanovica verivatno ce izbunariti da to dodje i kod nas uskoro.


Samo ih zeza nas pravosudni sistem , nebi nikada naplatili kaznu …

Moraolo bi da se menja dosta toga…

raZbijač

pre 1 godinu

Kod nas bi to bilo popularno jer je država puna govana koji bi prijavili drugog i za džabe. S druge strane ne može privatnik da glumi presretača. Prvo neću da mu stanem a ako i stanem to će biti samo da ga išamaram. Kakva privatna firma, svašta ljudima pada na pamet.

Aleksa78

pre 1 godinu

to nisu " presretači", jer oni mogu da vas zaustave dok ovi privatni imaju samo radar koji beleži vašu brzinu, slika vas, snimi ali nikako ni u ludilu nema veze sa " saobraćajnom policijom" Nešto slično poput privatne firme koju grad unajmi da piše kazne za parkiranje po gradu. To je sve. Naravno da i dalje ima žandarmerije po autoputu koja vas zaustavi i kontroliše, ali privatnici rade onaj posao na koji bi policija gubila vreme u principu ( a i više para u budžet se sliva)

gasman

pre 1 godinu

Moze,privatna policija,privatno sudstvo,vojska pa da ugasimo politicare,skupstinu i vladu i da nema poreza.
Kome se placaju porezi ako sve bude u drzavi privatno?
Politicarima da imaju privilegije.
E pa ne moze.

gasman

pre 1 godinu

Moze,privatna policija,privatno sudstvo,vojska pa da ugasimo politicare,skupstinu i vladu i da nema poreza.
Kome se placaju porezi ako sve bude u drzavi privatno?
Politicarima da imaju privilegije.
E pa ne moze.

Aleksa78

pre 1 godinu

to nisu " presretači", jer oni mogu da vas zaustave dok ovi privatni imaju samo radar koji beleži vašu brzinu, slika vas, snimi ali nikako ni u ludilu nema veze sa " saobraćajnom policijom" Nešto slično poput privatne firme koju grad unajmi da piše kazne za parkiranje po gradu. To je sve. Naravno da i dalje ima žandarmerije po autoputu koja vas zaustavi i kontroliše, ali privatnici rade onaj posao na koji bi policija gubila vreme u principu ( a i više para u budžet se sliva)

fleš

pre 1 godinu

Ovo se radi na Novom Zelandu i Australiji vec 10 godina , obicno su to taxi vozila, nikada to nebi dozvolio iskreno ali ona budala od Okanovica verivatno ce izbunariti da to dodje i kod nas uskoro.

Samo ih zeza nas pravosudni sistem , nebi nikada naplatili kaznu …

Moraolo bi da se menja dosta toga…
(neko iz mase, 03. oktobar 2022 11:46)

Okanović nije nikakav državni organ, on je takođe privatnik, odnosno agencija koja se utalila sa vlašću kao kvaziopozicija. On se ništa ne pita, samo laprda u prazno.

Darko

pre 1 godinu

@raZbijač Kao prvo oni uopšte ne bi nikoga zaustavljali, već bi dobio kaznu na kućnu adresu tj. oni samo beleže prekršaje, a snimak ide tamo gde treba, a drugo ako bi kojim slučajem napao nekoga onda bi lepo, pored kazne za prekršaj, "popio" i krivičnu prijavu, pa bi neko vreme gulio krompir u nekoj instituciji za sve one koji misle da su jači od države i na kraju kada bi izašao stajao bi i ptici kada sleti na put da prođe. Mnogo je junaka kao ti, a umesto što glumiš nekog mangupa, bolje ti je da na vreme staviš glavu pod 'ladnu vodu da ne bude kasno.

raZbijač

pre 1 godinu

Kod nas bi to bilo popularno jer je država puna govana koji bi prijavili drugog i za džabe. S druge strane ne može privatnik da glumi presretača. Prvo neću da mu stanem a ako i stanem to će biti samo da ga išamaram. Kakva privatna firma, svašta ljudima pada na pamet.

Djordje

pre 1 godinu

Nisu presretaci vec automobili koji imaju ugradjene radare napred i pozadi. Posto su civilni nema sanse da provalite, a oni slikaju i slikaju. Posle vam samo stigne cestitka.

fleš

pre 1 godinu

Aih, koliko pogrešnih podataka... Oni samo beleže kazne, a država se nadalje bavi kaznama. Vozi po propisima, imaj kameru u kolima koja je sada maltene džaba, i nema glava da te boli. Nisu oni presretači jer nikoga ne smeju zaustaviti.

Srbin

pre 1 godinu

Najbolje je to reseno u kini. Kamere za brzinu na svakom mogucem koraku i samo slikaju i beleze. Tek kada dodje registracija auta stignu sve zajedno kazne na naplatu. Neces da platis ok, dok ne isplatis nemas dozvolu, auto niti smes prodati, niti voziti niti registrovati. Pa ti bajo vozi kao divljak pa kad stigne registracija a ono laganih 5-10000 eura kazne za platiti. Zato kod kineza iako je mnogo vise auta po gradovima ima mnogo manje smrtnih slucajeva jer nema nikog da divlja i oduzima nevine zivote.

neko iz mase

pre 1 godinu

Ovo se radi na Novom Zelandu i Australiji vec 10 godina , obicno su to taxi vozila, nikada to nebi dozvolio iskreno ali ona budala od Okanovica verivatno ce izbunariti da to dodje i kod nas uskoro.


Samo ih zeza nas pravosudni sistem , nebi nikada naplatili kaznu …

Moraolo bi da se menja dosta toga…

joda

pre 1 godinu

Pa i ova nasa je privatna: Rade za drzavu a mito stavljaju u privatan ( svoj ) dzep ! Nagradno pitanje za sve :KOLIKO bi saobracajnih policajaca proslo poligraf , na pitanje ,Da li si nekada primio mito ?

Djorke

pre 1 godinu

Jednu od ludjih stvari sam video u Africi - privatnu “pauk sluzbu”. Infrastructura haos, nema dovoljno parkig mesta, a privatna “pauk” kruze kao ajkule, slikaju i odvoze … uglavnom koliko sam ukapirao, privatnik doveze auto na depo, preda slike i dobije oko 100 dolara. Ti da bi preuzeo auto, placas oko 200.
U sustini drzavu ne kosta maltene nista, a samo ubira pare od kazni, pritom toliko ima tih pauka … drzava izgleda resava malo socijalni mir tako.

Povratak u prošlost

pre 1 godinu

Ovo je povratak u srednji vek, tj u feudalizam. Feudalni gospodari pljačkaju na svom terenu, a kad se ljudi pobune samo se sakriju iza državne batine. Nešto kao izvršitelji i pisari danas.

Coyote Nervosius

pre 1 godinu

Nulta tolerancija za sve saobraćajne prekršaje.
Visokim kaznama "dresirati" neodgovorne pojedince.
Neodgovorni pojedinci koji su potencijalne ubice.
Neobeležena vozila za saobraćajnu policiju i komunalnu policiju, i neka zarađuju pare državi.
A ko prekorači 15 kaznenih poena, da za vek vekova izgubi pravo da vozi. A ako se neko uhvati da vozi bez dozvole ili sa falsifikovanom dozvolom, to tretirati kao pokušaj ubistva sa minimum 15 godine strogog zatvora.

Maximilijan

pre 1 godinu

Kod nas bi to bilo popularno jer je država puna govana koji bi prijavili drugog i za džabe. S druge strane ne može privatnik da glumi presretača. Prvo neću da mu stanem a ako i stanem to će biti samo da ga išamaram. Kakva privatna firma, svašta ljudima pada na pamet.
(raZbijač, 3. oktobar 2022 11:35)

A kao treće, glup si kao d.

C i n i k

pre 1 godinu

Pojedinci iz Mup i sada se ponasaju kao privatnici prilikom uocavanja prekrsaja i posanja kazni tako da nisam za taj predlog jer ga vec imamo u praxi..

Uh

pre 1 godinu

A ko kontroliše i kažnjava policiju i politicare?
Ko je beše nadlezan za to?
Jel postoje u ovoj kvazi drzavi koja sve više deluje kao nacistički logor predvođen navijačima?

Mlata

pre 1 godinu

Ni pod razno to ne treba raditi kod nas. Sve što je kod nas privatizovano se pretvorilo u leglo kriminala i korupcije. Pogledaje samo izvršitelje, ili ove profesionalne upravnike zgrada. Da je ovo normalna pravna država gde se poštuju zakoni i važe za sve podjednako, ovaj predlog bi možda, ali samo možda imao smisla, ovako to ne treba ni pokušavati da se implementira kod nas.

Valerij

pre 1 godinu

@coyote ne....
Može ali pod uslovom da bude:
-nulta tolerancija za vozače koji ne znaju da se prestroje
-nulta tolernacija na alkohol
-nulta tolerancija za vozače koji prave gužvu u sobraćaju
-nulta tolerancija za vozače koji voze levom trakom na autoputu
Kad se reše ključni problemu onda da se uvode presretači koji će da love nekog ko vozi 100km/h tamo gde je ograničeno na 80km/h što se neće nikad desiti.
Pun mi vas k.... vas koji vozite šatro po ograničenju a veze s vožnjom nemate....

Al

pre 1 godinu

Zastrašuje fascinacija parolom "niko nije jači od države", mada znam ko je poslednjih godina ne vadi iz usta. Takvim podanicima se svaki režim raduje. Na stranu saobraćajni prekršaji, taj stav je opasan po sebi.

mozaks

pre 1 godinu

das 20% svakome policajcu,od napisane kazne,i resio.problem ..a svaki koji prikrije kaznu,momentalni otkaz..pa neka bira..plata od 250 hiljada na mesecnom nivou,ili zatvor zbog mita i korupcije,plus otkaz sa posla.

Leprikon

pre 1 godinu

Prvo, ovo kod nas ne bi funkcionisalo jer mi smo narod koji po difoltu, cim mu das neko ovlascenje, se ponasa kao kauboj. Pogledaj samo pandure, misle da je drzava njihova, a imaju obavezu da se ponasaju kulturno prilikom kontrola a ponasaju se kao dziberi. Isto i lekari, kao da su im bolnice privatno valsnistvo a hrane se od para poreskih obveznika. O drzavnim ustanovama da i ne govorim, svi se vec ponasaju kao privatnici a ne uhlebi koji zive od naseg znoja.

Vozač

pre 1 godinu

Da li neko zna da li stizu kazne u Srbiju?
Znam da salju svuda u EU i Svajcarsku , da nisu ovi nasi nesto potpisali.
(Vukadin, 3. oktobar 2022 15:25)
Jedino da čekate, potpisano je baš svašta.Ne znam za Francusku konkretno, ali priča se da iz Austrije, Italije i Nemačke stižu.Ne uvek, ali stižu. Negde je app varikanta, negde

trt

pre 1 godinu

Kod nas je realnije da stave kamera za brzinu svuda po gradu, vec su i krenuli tamo gde ih nema postoji mesto na stubu za ugradnju....sto se tice privatizovanja kazni za to je prvo potrebno promeniti zakon sto ce ici malo teze....

kojot

pre 1 godinu

jos jedan nacin uhleba da dodju do leba, kako se to privatniku isplati da radi a drzavi ne??
znaci ovde se ne radi o bezbednosti vec da se neko ugradi u sistem, naravno da ce vozaci sve na kraju da plate i privatnika i drzavu. sve upakovano u neku smesnu suludu filozofiju..
ovde ce biti silovani i lovljeni ko zecevi oni sto prekorace par kilometara kao i sada, nece se tu nista promenuti osim raspodele para, naivno je ocekivati bilo kakvu promenu. uostalom sve sto je otislo u privatno leglo je korupcije i svega ostlaog tako da ne nikada.
imamo mi nasu policiju dobra je, ima trulezi ali sredice se vremenom.

Lola

pre 1 godinu

@(Darko, 3. oktobar 2022 12:47)
Pa pazi, znajuci kako bi se ponasali ti privatni uhlebi kod nas kad im das neku moc, naravno da moze da se popije krivicna ali taj ima radno vreme a posle radnog vremena je mrtvo puvalo, i onda moze redovno da pije samare.

Perica

pre 1 godinu

Nama neće svanuti dok privatnici ne krenu da pišu kazne za parkiranje i odvoze nepropisno parkirana kola paukom.
Isto tako privatnici da snimaju ulicom čiji pas je obavio nuždu i da mu napišu kaznu.

Komsija

pre 1 godinu

@(Djorke, 3. oktobar 2022 13:57)

U stvari i na Balkanu ne bi bilo losa opcija, jer bi time mogucnost da parkiras na zabranjeno mesto a da ti ne odnese pauk bila veoma mala. Tako bismo doveli u red sve bahato parkirano vozace (i sam vozim automobil u gradu gde je problem parkiranje).

U Arabiji negde (mislim Saudiskoj) citao sam da lupaju one skupe automobile, jer kazne ne mogu da ih zaustave da parkiraju bahato. Ako im lome auto, treba da cekaju popravku ili novi auto a to vec je velik problem, pogoto sto se ti automobili treba da se cekaju vise (godinu-dve).

Znaci svaka zemlja smisli zakon koji misli (i mozda zna da najbolje zavrsava neki problem). Naprimer Norveska (ne znam za druge zemlje), kazna je zavisno od prihoda, lupam, pogresno parkiranje 5% mesecnog dohotka. Kod nas to mozda ne bi funkcionisalo, jer vecina bahatih vozaca koja voze skupa kola su "nezaposleni". Mozda njima 5% vrednosti tog auta.

Moramo razumeti da broj automobila u gradovima pogotovo na balkanu, povecalo se mnogo u odnosu na prije 10-20 godina. Skoro svaka porodica 2 auta. Ako nemas osigurano parking mesto ili garazu kod stana ili poslodavca, upotreba tog automobila kostace te mnogo. I ovako sa parkinzima je teska situacija, zamisli da kazemo parkiraj gde mozes. E ako smo rekli da ne mozes gde hoces, onda to treba i da se kazni i odnesu automobili. Tehnologija je napredovala, "Sokolovo oko" kod vas.
Ja ne vidim neku drugu mogucnost, nazalost.

lepa puška sva vrata otvara

pre 1 godinu

(Valerij, 03. oktobar 2022 15:12)

Tvoj rečnik govori dovoljno o tvojoj inteligenciji i tvom kućnom vaspitanju. Mogu da zamislim kakav si vozač.

C i n i k

pre 1 godinu

Da li neko zna da li stizu kazne u Srbiju?
Znam da salju svuda u EU i Svajcarsku , da nisu ovi nasi nesto potpisali.
(Vukadin, 3. oktobar 2022 15:25)

Odavno je "potpisano", za celu EU pretpostavljam i Ch..

raZbijač

pre 1 godinu

Kod nas bi to bilo popularno jer je država puna govana koji bi prijavili drugog i za džabe. S druge strane ne može privatnik da glumi presretača. Prvo neću da mu stanem a ako i stanem to će biti samo da ga išamaram. Kakva privatna firma, svašta ljudima pada na pamet.

Coyote Nervosius

pre 1 godinu

Nulta tolerancija za sve saobraćajne prekršaje.
Visokim kaznama "dresirati" neodgovorne pojedince.
Neodgovorni pojedinci koji su potencijalne ubice.
Neobeležena vozila za saobraćajnu policiju i komunalnu policiju, i neka zarađuju pare državi.
A ko prekorači 15 kaznenih poena, da za vek vekova izgubi pravo da vozi. A ako se neko uhvati da vozi bez dozvole ili sa falsifikovanom dozvolom, to tretirati kao pokušaj ubistva sa minimum 15 godine strogog zatvora.

Valerij

pre 1 godinu

@coyote ne....
Može ali pod uslovom da bude:
-nulta tolerancija za vozače koji ne znaju da se prestroje
-nulta tolernacija na alkohol
-nulta tolerancija za vozače koji prave gužvu u sobraćaju
-nulta tolerancija za vozače koji voze levom trakom na autoputu
Kad se reše ključni problemu onda da se uvode presretači koji će da love nekog ko vozi 100km/h tamo gde je ograničeno na 80km/h što se neće nikad desiti.
Pun mi vas k.... vas koji vozite šatro po ograničenju a veze s vožnjom nemate....

neko iz mase

pre 1 godinu

Ovo se radi na Novom Zelandu i Australiji vec 10 godina , obicno su to taxi vozila, nikada to nebi dozvolio iskreno ali ona budala od Okanovica verivatno ce izbunariti da to dodje i kod nas uskoro.


Samo ih zeza nas pravosudni sistem , nebi nikada naplatili kaznu …

Moraolo bi da se menja dosta toga…

Srbin

pre 1 godinu

Najbolje je to reseno u kini. Kamere za brzinu na svakom mogucem koraku i samo slikaju i beleze. Tek kada dodje registracija auta stignu sve zajedno kazne na naplatu. Neces da platis ok, dok ne isplatis nemas dozvolu, auto niti smes prodati, niti voziti niti registrovati. Pa ti bajo vozi kao divljak pa kad stigne registracija a ono laganih 5-10000 eura kazne za platiti. Zato kod kineza iako je mnogo vise auta po gradovima ima mnogo manje smrtnih slucajeva jer nema nikog da divlja i oduzima nevine zivote.

Maximilijan

pre 1 godinu

Kod nas bi to bilo popularno jer je država puna govana koji bi prijavili drugog i za džabe. S druge strane ne može privatnik da glumi presretača. Prvo neću da mu stanem a ako i stanem to će biti samo da ga išamaram. Kakva privatna firma, svašta ljudima pada na pamet.
(raZbijač, 3. oktobar 2022 11:35)

A kao treće, glup si kao d.

Povratak u prošlost

pre 1 godinu

Ovo je povratak u srednji vek, tj u feudalizam. Feudalni gospodari pljačkaju na svom terenu, a kad se ljudi pobune samo se sakriju iza državne batine. Nešto kao izvršitelji i pisari danas.

gasman

pre 1 godinu

Moze,privatna policija,privatno sudstvo,vojska pa da ugasimo politicare,skupstinu i vladu i da nema poreza.
Kome se placaju porezi ako sve bude u drzavi privatno?
Politicarima da imaju privilegije.
E pa ne moze.

Darko

pre 1 godinu

@raZbijač Kao prvo oni uopšte ne bi nikoga zaustavljali, već bi dobio kaznu na kućnu adresu tj. oni samo beleže prekršaje, a snimak ide tamo gde treba, a drugo ako bi kojim slučajem napao nekoga onda bi lepo, pored kazne za prekršaj, "popio" i krivičnu prijavu, pa bi neko vreme gulio krompir u nekoj instituciji za sve one koji misle da su jači od države i na kraju kada bi izašao stajao bi i ptici kada sleti na put da prođe. Mnogo je junaka kao ti, a umesto što glumiš nekog mangupa, bolje ti je da na vreme staviš glavu pod 'ladnu vodu da ne bude kasno.

Perica

pre 1 godinu

Nama neće svanuti dok privatnici ne krenu da pišu kazne za parkiranje i odvoze nepropisno parkirana kola paukom.
Isto tako privatnici da snimaju ulicom čiji pas je obavio nuždu i da mu napišu kaznu.

Aleksa78

pre 1 godinu

to nisu " presretači", jer oni mogu da vas zaustave dok ovi privatni imaju samo radar koji beleži vašu brzinu, slika vas, snimi ali nikako ni u ludilu nema veze sa " saobraćajnom policijom" Nešto slično poput privatne firme koju grad unajmi da piše kazne za parkiranje po gradu. To je sve. Naravno da i dalje ima žandarmerije po autoputu koja vas zaustavi i kontroliše, ali privatnici rade onaj posao na koji bi policija gubila vreme u principu ( a i više para u budžet se sliva)

Al

pre 1 godinu

Zastrašuje fascinacija parolom "niko nije jači od države", mada znam ko je poslednjih godina ne vadi iz usta. Takvim podanicima se svaki režim raduje. Na stranu saobraćajni prekršaji, taj stav je opasan po sebi.

mozaks

pre 1 godinu

das 20% svakome policajcu,od napisane kazne,i resio.problem ..a svaki koji prikrije kaznu,momentalni otkaz..pa neka bira..plata od 250 hiljada na mesecnom nivou,ili zatvor zbog mita i korupcije,plus otkaz sa posla.

Lola

pre 1 godinu

@(Darko, 3. oktobar 2022 12:47)
Pa pazi, znajuci kako bi se ponasali ti privatni uhlebi kod nas kad im das neku moc, naravno da moze da se popije krivicna ali taj ima radno vreme a posle radnog vremena je mrtvo puvalo, i onda moze redovno da pije samare.

Mlata

pre 1 godinu

Ni pod razno to ne treba raditi kod nas. Sve što je kod nas privatizovano se pretvorilo u leglo kriminala i korupcije. Pogledaje samo izvršitelje, ili ove profesionalne upravnike zgrada. Da je ovo normalna pravna država gde se poštuju zakoni i važe za sve podjednako, ovaj predlog bi možda, ali samo možda imao smisla, ovako to ne treba ni pokušavati da se implementira kod nas.

Komsija

pre 1 godinu

@(Djorke, 3. oktobar 2022 13:57)

U stvari i na Balkanu ne bi bilo losa opcija, jer bi time mogucnost da parkiras na zabranjeno mesto a da ti ne odnese pauk bila veoma mala. Tako bismo doveli u red sve bahato parkirano vozace (i sam vozim automobil u gradu gde je problem parkiranje).

U Arabiji negde (mislim Saudiskoj) citao sam da lupaju one skupe automobile, jer kazne ne mogu da ih zaustave da parkiraju bahato. Ako im lome auto, treba da cekaju popravku ili novi auto a to vec je velik problem, pogoto sto se ti automobili treba da se cekaju vise (godinu-dve).

Znaci svaka zemlja smisli zakon koji misli (i mozda zna da najbolje zavrsava neki problem). Naprimer Norveska (ne znam za druge zemlje), kazna je zavisno od prihoda, lupam, pogresno parkiranje 5% mesecnog dohotka. Kod nas to mozda ne bi funkcionisalo, jer vecina bahatih vozaca koja voze skupa kola su "nezaposleni". Mozda njima 5% vrednosti tog auta.

Moramo razumeti da broj automobila u gradovima pogotovo na balkanu, povecalo se mnogo u odnosu na prije 10-20 godina. Skoro svaka porodica 2 auta. Ako nemas osigurano parking mesto ili garazu kod stana ili poslodavca, upotreba tog automobila kostace te mnogo. I ovako sa parkinzima je teska situacija, zamisli da kazemo parkiraj gde mozes. E ako smo rekli da ne mozes gde hoces, onda to treba i da se kazni i odnesu automobili. Tehnologija je napredovala, "Sokolovo oko" kod vas.
Ja ne vidim neku drugu mogucnost, nazalost.

fleš

pre 1 godinu

Ovo se radi na Novom Zelandu i Australiji vec 10 godina , obicno su to taxi vozila, nikada to nebi dozvolio iskreno ali ona budala od Okanovica verivatno ce izbunariti da to dodje i kod nas uskoro.

Samo ih zeza nas pravosudni sistem , nebi nikada naplatili kaznu …

Moraolo bi da se menja dosta toga…
(neko iz mase, 03. oktobar 2022 11:46)

Okanović nije nikakav državni organ, on je takođe privatnik, odnosno agencija koja se utalila sa vlašću kao kvaziopozicija. On se ništa ne pita, samo laprda u prazno.

Djordje

pre 1 godinu

Nisu presretaci vec automobili koji imaju ugradjene radare napred i pozadi. Posto su civilni nema sanse da provalite, a oni slikaju i slikaju. Posle vam samo stigne cestitka.

Uh

pre 1 godinu

A ko kontroliše i kažnjava policiju i politicare?
Ko je beše nadlezan za to?
Jel postoje u ovoj kvazi drzavi koja sve više deluje kao nacistički logor predvođen navijačima?

kojot

pre 1 godinu

jos jedan nacin uhleba da dodju do leba, kako se to privatniku isplati da radi a drzavi ne??
znaci ovde se ne radi o bezbednosti vec da se neko ugradi u sistem, naravno da ce vozaci sve na kraju da plate i privatnika i drzavu. sve upakovano u neku smesnu suludu filozofiju..
ovde ce biti silovani i lovljeni ko zecevi oni sto prekorace par kilometara kao i sada, nece se tu nista promenuti osim raspodele para, naivno je ocekivati bilo kakvu promenu. uostalom sve sto je otislo u privatno leglo je korupcije i svega ostlaog tako da ne nikada.
imamo mi nasu policiju dobra je, ima trulezi ali sredice se vremenom.

Leprikon

pre 1 godinu

Prvo, ovo kod nas ne bi funkcionisalo jer mi smo narod koji po difoltu, cim mu das neko ovlascenje, se ponasa kao kauboj. Pogledaj samo pandure, misle da je drzava njihova, a imaju obavezu da se ponasaju kulturno prilikom kontrola a ponasaju se kao dziberi. Isto i lekari, kao da su im bolnice privatno valsnistvo a hrane se od para poreskih obveznika. O drzavnim ustanovama da i ne govorim, svi se vec ponasaju kao privatnici a ne uhlebi koji zive od naseg znoja.

fleš

pre 1 godinu

Aih, koliko pogrešnih podataka... Oni samo beleže kazne, a država se nadalje bavi kaznama. Vozi po propisima, imaj kameru u kolima koja je sada maltene džaba, i nema glava da te boli. Nisu oni presretači jer nikoga ne smeju zaustaviti.

C i n i k

pre 1 godinu

Pojedinci iz Mup i sada se ponasaju kao privatnici prilikom uocavanja prekrsaja i posanja kazni tako da nisam za taj predlog jer ga vec imamo u praxi..

trt

pre 1 godinu

Kod nas je realnije da stave kamera za brzinu svuda po gradu, vec su i krenuli tamo gde ih nema postoji mesto na stubu za ugradnju....sto se tice privatizovanja kazni za to je prvo potrebno promeniti zakon sto ce ici malo teze....

lepa puška sva vrata otvara

pre 1 godinu

(Valerij, 03. oktobar 2022 15:12)

Tvoj rečnik govori dovoljno o tvojoj inteligenciji i tvom kućnom vaspitanju. Mogu da zamislim kakav si vozač.

Djorke

pre 1 godinu

Jednu od ludjih stvari sam video u Africi - privatnu “pauk sluzbu”. Infrastructura haos, nema dovoljno parkig mesta, a privatna “pauk” kruze kao ajkule, slikaju i odvoze … uglavnom koliko sam ukapirao, privatnik doveze auto na depo, preda slike i dobije oko 100 dolara. Ti da bi preuzeo auto, placas oko 200.
U sustini drzavu ne kosta maltene nista, a samo ubira pare od kazni, pritom toliko ima tih pauka … drzava izgleda resava malo socijalni mir tako.

joda

pre 1 godinu

Pa i ova nasa je privatna: Rade za drzavu a mito stavljaju u privatan ( svoj ) dzep ! Nagradno pitanje za sve :KOLIKO bi saobracajnih policajaca proslo poligraf , na pitanje ,Da li si nekada primio mito ?

Vozač

pre 1 godinu

Da li neko zna da li stizu kazne u Srbiju?
Znam da salju svuda u EU i Svajcarsku , da nisu ovi nasi nesto potpisali.
(Vukadin, 3. oktobar 2022 15:25)
Jedino da čekate, potpisano je baš svašta.Ne znam za Francusku konkretno, ali priča se da iz Austrije, Italije i Nemačke stižu.Ne uvek, ali stižu. Negde je app varikanta, negde

C i n i k

pre 1 godinu

Da li neko zna da li stizu kazne u Srbiju?
Znam da salju svuda u EU i Svajcarsku , da nisu ovi nasi nesto potpisali.
(Vukadin, 3. oktobar 2022 15:25)

Odavno je "potpisano", za celu EU pretpostavljam i Ch..