Ponedeljak, 19.09.2022.

16:31

Kultni album Pink Flojda prvi put objavljen u "ispeglanom" izdanju

Izvor: Headliner

Kultni album Pink Flojda prvi put objavljen u "ispeglanom" izdanju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felš

pre 1 godinu

Drž’ se ti Šabana, pusti ove…
(Ozren, 19. septembar 2022 22:06)

To onaj sto ima duet sa Massive Attack?
(bomb the bass, 19. septembar 2022 23:02)

Ne. To onaj što živi u Šabac ...
(Tihi Don't, 20. septembar 2022 07:22)

i massive atrack su iz šapca?

The Who

pre 1 godinu

@beholder
Delovalo je da je mutan zvuk.Do 1992 god.kupio sam album na 4 cd i dva LP.Najbolji snimak je cd iz box set Shine on iz 92'.

Eugene

pre 1 godinu

Kakav esid, kakve gluposti, to nisu koristili ni 66 (barrett izuzetak) a kamoli 76, kada nastaje ovaj album... remek delo, licni favorit, pigs i dogs medju 5 najboljih njihovih stvari... pomenu neko solo gilmoura na pigsu, spremali nas na comfortably numb... nakon druge strofe na pigsu, sledecih 3 i po minuta, njihova licna karta... 2018-e Waters na tour-u drugi deo koncerta svirao redom dogs, pigs, money 35 najlepsih muzickih minuta dozivljenih, za sada...

Nebo7

pre 1 godinu

Krenuo sam da ih slušam sa 19, pošto sam se 1990 vratio iz vojske, zarazio me saborac. I počeo od The Wall. Baš u to vreme Roger je napravio legendarni koncert na Alexander Platz-u u Berlinu povodom rušenja zida koji će izmeniti geopolitičku sliku Evrope. Originalni koncertni dupli cd kupio sam u prodavnici “Kultura” na Terazijama, izdao ga PGP. I tako je krenulo putovanje, koje me je u studentskim danima uvelo u beskrajno carstvo PF. Brat je pred kraj godine iz segedinske shoping ture doneo “Wish You Were Here”, sreći nije bilo kraja. Prijali su mom senzibilitetu, melanholični, introspektivni… Otkrivajući njihov opus mimo hronološkog reda otkrivao sam i sebe, i sve više sam bivao opčinjen muzikom koja će postati najbitniji deo svakodnevice. Sećam se da sam se trovao s “Atom Heart Mother”, pa “Meddle”, sve dok se ne uhvatih ozbiljno u koštac s “Tamnom stranom Meseca”, klasikom rok muzike. Odlikovao ih je fantastičan zvuk i “Animals” sam, očekujući apgrejd nakon dva briljantna izdanja, primio s iznenađenjem. Kako je već u sjajnom komentaru objasnio @beholder, zvuk na tom albumu bio je posve “čudan” za PF standard, detalji zabašureni, činio mi se povratkom u Echoes eru. Dok se prisećam u pokušaju uklapanja u 1500 znakova, iz podnostojećih Q-acoustic bije remix omiljene “Sheep”. Gilmorov gitarski solo u finišu razbuktava slegnute fragmente uspomena, i mladost na kratko postaje bliža uz pomoć osećanja darivanih muzikom. Fantazija…

MKD-4

pre 1 godinu

Grupe koje kada slušaš u živo' izgledaju fascinantno bolje nego na CD...PF-(PULSE-1994), QUEEN-(WEMBLEY-1986) i AC/DC-(RIVER PLATE-2009..izdano-2011)..imao prilike da doživim taj osjećaj.

Misa

pre 1 godinu

Vlado, ajde ne lupetaj. Kakav crni stadionski bend? Animals im je jedan od najboljih albuma. To što ti navodiš komercialno najuspešnije, vidi se da ne razumeš materiju, dečko.

okvaldo

pre 1 godinu

Po mom mišljenju jedini bend koji je u zreloj fazi sa uspehom komponovao i pisao pretenciozne pesme koje su zvučale pretenciozno ali u dobrom smislu...a i činjenica da ih je taj esid vozao baš dobro. Ne može normalan bend da zove pesme Carefull with that axe Eugene i Several Species of Small Furry Animals Gathered Together in a Cave and Grooving with a Pict

štakoštadakošta

pre 1 godinu

Jooj, koliko mi idu na nerve ovi 'elitisti' u muzici, napadoše čoveka jer mu nije legla muzika njihovog omiljenog benda. Ma bruka totalna!
DA! Album je genijalan, vraćam mu se povremeno evo 30ak godina.
NE! Ne mora svakome da se svidi Niti da ga skapira. Niti je zbog toga glup.
NE! Taj kome se ne svidi nije automatski Šaban-Šemsa ekipa.
DA! Šaban-Šemsa muzika ima isto neku svoju dubinu.
NE! Ne možeš da izmeriš koja je muzika bolja, lenjirom.
DA! Sve je to samo šou BIZNIS, i jedno i drugo i treće...
DA! Očekujem, naravno, da se zagriženi fanovi sada podele u dva tabora i pobiju oko toga da li je trebalo ili ne, izdati album sa poboljšanim zvukom. Da li je to skrnavljenje remek dela i da li to znači da treba Mona Lizu prefarbati kvalitetnijim bojama na boljem platnu većih dimenzija da se sve bolje i lepše vidi?!?

Tihi Don't

pre 1 godinu

Drž’ se ti Šabana, pusti ove…
(Ozren, 19. septembar 2022 22:06)

To onaj sto ima duet sa Massive Attack?
(bomb the bass, 19. septembar 2022 23:02)

Ne. To onaj što živi u Šabac ...

megatronman

pre 1 godinu

@beholder
Odlično opisano. Nisam to zapazio a sad kad si ukazao, uviđam da si u pravu.
Dolazimo do vječnih muzičkih pitanja:
da li je tadašnji nedostatak tehnike kriv, producent koji nije pogodio što bend hoće ili ...
...ili je upravo to što slušamo ono zamišljeno.
Kod P.F. se ta dilema i može riješiti. Jednostavnom usporedbom tadašnjeg i novog. Pod pretpostavkom da je novo izdanje odobreno od sve trojice.
Kod Led Zeppelin se moglo. Page i Plant su jednom rekli za svoja remasterirana izdanja da su ono kako su zamislili a tada nije ostvareno. Istina, nema Bonhama.
Kod The Beatles ne možemo. Ne može nam potvrditi Lennon a ni Harrison.

sheyz

pre 1 godinu

Solo na Pigs (Three different ones) je Gilmorovo remek-delo. Agresija gitare je genijalno propraćena ritmom bubnja koji imitira zvonca za krave. To zvučno takmičenje predstavlja borbu između talenta i osrednjosti, koja na kraju pobeđuje zamiranjem gitare. Album je neprevaziđeno umetničko delo.

duzzi nbgd

pre 1 godinu

Daleko od toga da nisu dobar bend, ali po meni veoma precenjen. Prvi album sa Baretom odličan, Ummagumma i Atom Heart Mother takođe, nakon toga stagnacija, sve dosadnije i dosadnije... Na pr. The Doors mnogo bolji...i zanimljiviji bend.

Lu

pre 1 godinu

@Ledenjak
Samo te Thievery Corporation može malo izvaditi na ovoj tvrdoj temi.Da im oboriš Cecu i Lukasa. Šalim se,svako ima pravo da nešto voli ili ne.

Max

pre 1 godinu

Najbolji bend svih vremena, cija muzika nema rok trajanja. Nikada se nesto slicno nece pojaviti na muzickoj sceni.Jednostavno su van svake konkurencije, sa bilo kojim svojim albumom.

megatronman

pre 1 godinu

Slučajnost im je podarila najbolji a neplaćeni marketing.
Na sajlama okačeno prase koje je promoviralo album se odjednom otkačilo pucanjem sajle. Preko Londona odletjelo je prema Temzi pa ga je vidjelo više ljudi nego su očekivali.
Besplatni a vrhunski marketing.

rahan

pre 1 godinu

led zeppelin bi mogao biti najbolji, ono:), rokenrol band. kad bi se gledalo sveukupno najbolji bend koji je postojao onda definitivno pink floyd. sto kaze pete townshend iz who: bili su tu stonsi, bitlsi i mnogi drugi. svi su imali neku pricu i kapiralo se to neko buntovnistvo.. a onda odjednom se pojavljuju ti manijaci na acidu sa svojom psihodelijom:)

pobeći negde...

pre 1 godinu

'Animals' nije baš među njihovim najpopularnijim i najprodavanijim albumima. I meni se neko vreme nekako provlačio 'ispod radara'. Ali zato kada mi je najzad 'legao', postao mi je jedan od omiljenih. I mislim da nema svrhe truditi se da zavoliš Flojde. Ako ti se sviđaju, to je to, možeš da se prepustiš uživanju. Ako ne, pa, ima i drugačije muzike...

bomb the bass

pre 1 godinu

jedini rok bend iz sedamdesetih koji evo vec 25 god ne mogu da svarim, duge, spore i dosadne pesme.
(ledenjak, 19. septembar 2022 21:01)

Drž’ se ti Šabana, pusti ove…
(Ozren, 19. septembar 2022 22:06)

To onaj sto ima duet sa Massive Attack?

Piper At the Gates of Dawn

pre 1 godinu

Protekle decenije su najbolje pokazale koliko je Pink Floyd bio ispred svog vremena. Ne postoji vise takva muzika tesko je ponoviti nesto slicno. Mozda nema ni potrebe Pink Floyd je rekao sve.

Davor

pre 1 godinu

@ledenjak
Nema tu sta da se "vari"...pogotovo ne njihove "duge i spore pesme"!!! Oni su institutija za sebe, jedni od najvecih svih vremena...bend sa svojom, originalnom filozofijom muzike koja vari tebe...ne ti nju!!!

Ozren

pre 1 godinu

jedini rok bend iz sedamdesetih koji evo vec 25 god ne mogu da svarim, duge, spore i dosadne pesme.
(ledenjak, 19. septembar 2022 21:01)

Drž’ se ti Šabana, pusti ove…

Vlada Mijaljević najbolji komentator

pre 1 godinu

Animals je malo problematičan u odnosu na ostale bitne Floyd albume.

Floyd je stadionski band koji se samim tim obraća masama, a Animals je nekako album bez hita, nekomunikativan, nikad mi se nije sviđao.
On tu ne može na crtu Dark Side, Wish You, Wall, pa čak i Echoes ima One of These Days.

No sve je to klasa u šta će se Floyd pretvoriti odlaskom Watersa.

Coherent

pre 1 godinu

Pročitao knjigu o njima, tek nakon toga ih shvatio i onda uzeo da im slušam muziku i shvatio da su nešto najdublje što se može slušati. Stvarali su pod velikim uticajem psihodelicnih supstanci na šta nisu bili imuni mnogi stvaraoci. Njihova muzika nema vrijeme, jednostavno je vječna.

Sava

pre 1 godinu

Votersovo remek delo i labudova pesma Pink Flojda. Baj d vej, Batersi centrala sa omota je renovirana, svaka cigla je očišćena i pretvorena je u ekskluzivni kompleks za tajkune i pevaljke, slično našem Beogradu na vodi.

Bili d Kid

pre 1 godinu

jedini rok bend iz sedamdesetih koji evo vec 25 god ne mogu da svarim, duge, spore i dosadne pesme.
(ledenjak, 19. septembar 2022 21:01)

Slušaj Lukasa, sine.

leki peki

pre 1 godinu

Јedini rok bend iz sedamdesetih koji evo vec 25 god ne mogu da svarim, duge, spore i dosadne pesme.
(ledenjak, 19. septembar 2022 21:01)

Сода бикарбона? Мени помаже.

beholder

pre 1 godinu

Fenomenalan album, vrhunac njihovog najkreativnijeg perioda od 1971. do 1977. godine - muzički i konceptualno savršeno uobličena orvelovska metafora, koja je danas još aktuelnija nego u vreme kada je album objavljen. Sa produkcijske strane, iako to nije direktno uticalo na kvalitet muzike i jačinu poruka, uvek sam imao utisak kao da je album snimljen u mono-tehnici, jer je zvuk delovao nekako previše "mutno" i "udaljeno" - mnogo krajnje zanimljivih detalja kao da je bilo "zatrpano" u finalnom miksu. Zato mi je neobično drago da su se posle toliko godina odlučili da radikalno "pročiste" zvučnu sliku i svim detaljima dopuste da dođu do izražaja. Sa ogromnim iščekivanjem očekujem novi remiks, jer mislim da je "Animals" to odavno zaslužio.

Bili d Kid

pre 1 godinu

jedini rok bend iz sedamdesetih koji evo vec 25 god ne mogu da svarim, duge, spore i dosadne pesme.
(ledenjak, 19. septembar 2022 21:01)

Slušaj Lukasa, sine.

Davor

pre 1 godinu

@ledenjak
Nema tu sta da se "vari"...pogotovo ne njihove "duge i spore pesme"!!! Oni su institutija za sebe, jedni od najvecih svih vremena...bend sa svojom, originalnom filozofijom muzike koja vari tebe...ne ti nju!!!

Ozren

pre 1 godinu

jedini rok bend iz sedamdesetih koji evo vec 25 god ne mogu da svarim, duge, spore i dosadne pesme.
(ledenjak, 19. septembar 2022 21:01)

Drž’ se ti Šabana, pusti ove…

Piper At the Gates of Dawn

pre 1 godinu

Protekle decenije su najbolje pokazale koliko je Pink Floyd bio ispred svog vremena. Ne postoji vise takva muzika tesko je ponoviti nesto slicno. Mozda nema ni potrebe Pink Floyd je rekao sve.

leki peki

pre 1 godinu

Јedini rok bend iz sedamdesetih koji evo vec 25 god ne mogu da svarim, duge, spore i dosadne pesme.
(ledenjak, 19. septembar 2022 21:01)

Сода бикарбона? Мени помаже.

pobeći negde...

pre 1 godinu

'Animals' nije baš među njihovim najpopularnijim i najprodavanijim albumima. I meni se neko vreme nekako provlačio 'ispod radara'. Ali zato kada mi je najzad 'legao', postao mi je jedan od omiljenih. I mislim da nema svrhe truditi se da zavoliš Flojde. Ako ti se sviđaju, to je to, možeš da se prepustiš uživanju. Ako ne, pa, ima i drugačije muzike...

Sava

pre 1 godinu

Votersovo remek delo i labudova pesma Pink Flojda. Baj d vej, Batersi centrala sa omota je renovirana, svaka cigla je očišćena i pretvorena je u ekskluzivni kompleks za tajkune i pevaljke, slično našem Beogradu na vodi.

Coherent

pre 1 godinu

Pročitao knjigu o njima, tek nakon toga ih shvatio i onda uzeo da im slušam muziku i shvatio da su nešto najdublje što se može slušati. Stvarali su pod velikim uticajem psihodelicnih supstanci na šta nisu bili imuni mnogi stvaraoci. Njihova muzika nema vrijeme, jednostavno je vječna.

Max

pre 1 godinu

Najbolji bend svih vremena, cija muzika nema rok trajanja. Nikada se nesto slicno nece pojaviti na muzickoj sceni.Jednostavno su van svake konkurencije, sa bilo kojim svojim albumom.

beholder

pre 1 godinu

Fenomenalan album, vrhunac njihovog najkreativnijeg perioda od 1971. do 1977. godine - muzički i konceptualno savršeno uobličena orvelovska metafora, koja je danas još aktuelnija nego u vreme kada je album objavljen. Sa produkcijske strane, iako to nije direktno uticalo na kvalitet muzike i jačinu poruka, uvek sam imao utisak kao da je album snimljen u mono-tehnici, jer je zvuk delovao nekako previše "mutno" i "udaljeno" - mnogo krajnje zanimljivih detalja kao da je bilo "zatrpano" u finalnom miksu. Zato mi je neobično drago da su se posle toliko godina odlučili da radikalno "pročiste" zvučnu sliku i svim detaljima dopuste da dođu do izražaja. Sa ogromnim iščekivanjem očekujem novi remiks, jer mislim da je "Animals" to odavno zaslužio.

rahan

pre 1 godinu

led zeppelin bi mogao biti najbolji, ono:), rokenrol band. kad bi se gledalo sveukupno najbolji bend koji je postojao onda definitivno pink floyd. sto kaze pete townshend iz who: bili su tu stonsi, bitlsi i mnogi drugi. svi su imali neku pricu i kapiralo se to neko buntovnistvo.. a onda odjednom se pojavljuju ti manijaci na acidu sa svojom psihodelijom:)

megatronman

pre 1 godinu

Slučajnost im je podarila najbolji a neplaćeni marketing.
Na sajlama okačeno prase koje je promoviralo album se odjednom otkačilo pucanjem sajle. Preko Londona odletjelo je prema Temzi pa ga je vidjelo više ljudi nego su očekivali.
Besplatni a vrhunski marketing.

bomb the bass

pre 1 godinu

jedini rok bend iz sedamdesetih koji evo vec 25 god ne mogu da svarim, duge, spore i dosadne pesme.
(ledenjak, 19. septembar 2022 21:01)

Drž’ se ti Šabana, pusti ove…
(Ozren, 19. septembar 2022 22:06)

To onaj sto ima duet sa Massive Attack?

Eugene

pre 1 godinu

Kakav esid, kakve gluposti, to nisu koristili ni 66 (barrett izuzetak) a kamoli 76, kada nastaje ovaj album... remek delo, licni favorit, pigs i dogs medju 5 najboljih njihovih stvari... pomenu neko solo gilmoura na pigsu, spremali nas na comfortably numb... nakon druge strofe na pigsu, sledecih 3 i po minuta, njihova licna karta... 2018-e Waters na tour-u drugi deo koncerta svirao redom dogs, pigs, money 35 najlepsih muzickih minuta dozivljenih, za sada...

Nebo7

pre 1 godinu

Krenuo sam da ih slušam sa 19, pošto sam se 1990 vratio iz vojske, zarazio me saborac. I počeo od The Wall. Baš u to vreme Roger je napravio legendarni koncert na Alexander Platz-u u Berlinu povodom rušenja zida koji će izmeniti geopolitičku sliku Evrope. Originalni koncertni dupli cd kupio sam u prodavnici “Kultura” na Terazijama, izdao ga PGP. I tako je krenulo putovanje, koje me je u studentskim danima uvelo u beskrajno carstvo PF. Brat je pred kraj godine iz segedinske shoping ture doneo “Wish You Were Here”, sreći nije bilo kraja. Prijali su mom senzibilitetu, melanholični, introspektivni… Otkrivajući njihov opus mimo hronološkog reda otkrivao sam i sebe, i sve više sam bivao opčinjen muzikom koja će postati najbitniji deo svakodnevice. Sećam se da sam se trovao s “Atom Heart Mother”, pa “Meddle”, sve dok se ne uhvatih ozbiljno u koštac s “Tamnom stranom Meseca”, klasikom rok muzike. Odlikovao ih je fantastičan zvuk i “Animals” sam, očekujući apgrejd nakon dva briljantna izdanja, primio s iznenađenjem. Kako je već u sjajnom komentaru objasnio @beholder, zvuk na tom albumu bio je posve “čudan” za PF standard, detalji zabašureni, činio mi se povratkom u Echoes eru. Dok se prisećam u pokušaju uklapanja u 1500 znakova, iz podnostojećih Q-acoustic bije remix omiljene “Sheep”. Gilmorov gitarski solo u finišu razbuktava slegnute fragmente uspomena, i mladost na kratko postaje bliža uz pomoć osećanja darivanih muzikom. Fantazija…

Vlada Mijaljević najbolji komentator

pre 1 godinu

Animals je malo problematičan u odnosu na ostale bitne Floyd albume.

Floyd je stadionski band koji se samim tim obraća masama, a Animals je nekako album bez hita, nekomunikativan, nikad mi se nije sviđao.
On tu ne može na crtu Dark Side, Wish You, Wall, pa čak i Echoes ima One of These Days.

No sve je to klasa u šta će se Floyd pretvoriti odlaskom Watersa.

štakoštadakošta

pre 1 godinu

Jooj, koliko mi idu na nerve ovi 'elitisti' u muzici, napadoše čoveka jer mu nije legla muzika njihovog omiljenog benda. Ma bruka totalna!
DA! Album je genijalan, vraćam mu se povremeno evo 30ak godina.
NE! Ne mora svakome da se svidi Niti da ga skapira. Niti je zbog toga glup.
NE! Taj kome se ne svidi nije automatski Šaban-Šemsa ekipa.
DA! Šaban-Šemsa muzika ima isto neku svoju dubinu.
NE! Ne možeš da izmeriš koja je muzika bolja, lenjirom.
DA! Sve je to samo šou BIZNIS, i jedno i drugo i treće...
DA! Očekujem, naravno, da se zagriženi fanovi sada podele u dva tabora i pobiju oko toga da li je trebalo ili ne, izdati album sa poboljšanim zvukom. Da li je to skrnavljenje remek dela i da li to znači da treba Mona Lizu prefarbati kvalitetnijim bojama na boljem platnu većih dimenzija da se sve bolje i lepše vidi?!?

sheyz

pre 1 godinu

Solo na Pigs (Three different ones) je Gilmorovo remek-delo. Agresija gitare je genijalno propraćena ritmom bubnja koji imitira zvonca za krave. To zvučno takmičenje predstavlja borbu između talenta i osrednjosti, koja na kraju pobeđuje zamiranjem gitare. Album je neprevaziđeno umetničko delo.

Misa

pre 1 godinu

Vlado, ajde ne lupetaj. Kakav crni stadionski bend? Animals im je jedan od najboljih albuma. To što ti navodiš komercialno najuspešnije, vidi se da ne razumeš materiju, dečko.

megatronman

pre 1 godinu

@beholder
Odlično opisano. Nisam to zapazio a sad kad si ukazao, uviđam da si u pravu.
Dolazimo do vječnih muzičkih pitanja:
da li je tadašnji nedostatak tehnike kriv, producent koji nije pogodio što bend hoće ili ...
...ili je upravo to što slušamo ono zamišljeno.
Kod P.F. se ta dilema i može riješiti. Jednostavnom usporedbom tadašnjeg i novog. Pod pretpostavkom da je novo izdanje odobreno od sve trojice.
Kod Led Zeppelin se moglo. Page i Plant su jednom rekli za svoja remasterirana izdanja da su ono kako su zamislili a tada nije ostvareno. Istina, nema Bonhama.
Kod The Beatles ne možemo. Ne može nam potvrditi Lennon a ni Harrison.

okvaldo

pre 1 godinu

Po mom mišljenju jedini bend koji je u zreloj fazi sa uspehom komponovao i pisao pretenciozne pesme koje su zvučale pretenciozno ali u dobrom smislu...a i činjenica da ih je taj esid vozao baš dobro. Ne može normalan bend da zove pesme Carefull with that axe Eugene i Several Species of Small Furry Animals Gathered Together in a Cave and Grooving with a Pict

MKD-4

pre 1 godinu

Grupe koje kada slušaš u živo' izgledaju fascinantno bolje nego na CD...PF-(PULSE-1994), QUEEN-(WEMBLEY-1986) i AC/DC-(RIVER PLATE-2009..izdano-2011)..imao prilike da doživim taj osjećaj.

Tihi Don't

pre 1 godinu

Drž’ se ti Šabana, pusti ove…
(Ozren, 19. septembar 2022 22:06)

To onaj sto ima duet sa Massive Attack?
(bomb the bass, 19. septembar 2022 23:02)

Ne. To onaj što živi u Šabac ...

The Who

pre 1 godinu

@beholder
Delovalo je da je mutan zvuk.Do 1992 god.kupio sam album na 4 cd i dva LP.Najbolji snimak je cd iz box set Shine on iz 92'.

Lu

pre 1 godinu

@Ledenjak
Samo te Thievery Corporation može malo izvaditi na ovoj tvrdoj temi.Da im oboriš Cecu i Lukasa. Šalim se,svako ima pravo da nešto voli ili ne.

duzzi nbgd

pre 1 godinu

Daleko od toga da nisu dobar bend, ali po meni veoma precenjen. Prvi album sa Baretom odličan, Ummagumma i Atom Heart Mother takođe, nakon toga stagnacija, sve dosadnije i dosadnije... Na pr. The Doors mnogo bolji...i zanimljiviji bend.

neutralni felš

pre 1 godinu

Drž’ se ti Šabana, pusti ove…
(Ozren, 19. septembar 2022 22:06)

To onaj sto ima duet sa Massive Attack?
(bomb the bass, 19. septembar 2022 23:02)

Ne. To onaj što živi u Šabac ...
(Tihi Don't, 20. septembar 2022 07:22)

i massive atrack su iz šapca?

Vlada Mijaljević najbolji komentator

pre 1 godinu

Animals je malo problematičan u odnosu na ostale bitne Floyd albume.

Floyd je stadionski band koji se samim tim obraća masama, a Animals je nekako album bez hita, nekomunikativan, nikad mi se nije sviđao.
On tu ne može na crtu Dark Side, Wish You, Wall, pa čak i Echoes ima One of These Days.

No sve je to klasa u šta će se Floyd pretvoriti odlaskom Watersa.

duzzi nbgd

pre 1 godinu

Daleko od toga da nisu dobar bend, ali po meni veoma precenjen. Prvi album sa Baretom odličan, Ummagumma i Atom Heart Mother takođe, nakon toga stagnacija, sve dosadnije i dosadnije... Na pr. The Doors mnogo bolji...i zanimljiviji bend.

štakoštadakošta

pre 1 godinu

Jooj, koliko mi idu na nerve ovi 'elitisti' u muzici, napadoše čoveka jer mu nije legla muzika njihovog omiljenog benda. Ma bruka totalna!
DA! Album je genijalan, vraćam mu se povremeno evo 30ak godina.
NE! Ne mora svakome da se svidi Niti da ga skapira. Niti je zbog toga glup.
NE! Taj kome se ne svidi nije automatski Šaban-Šemsa ekipa.
DA! Šaban-Šemsa muzika ima isto neku svoju dubinu.
NE! Ne možeš da izmeriš koja je muzika bolja, lenjirom.
DA! Sve je to samo šou BIZNIS, i jedno i drugo i treće...
DA! Očekujem, naravno, da se zagriženi fanovi sada podele u dva tabora i pobiju oko toga da li je trebalo ili ne, izdati album sa poboljšanim zvukom. Da li je to skrnavljenje remek dela i da li to znači da treba Mona Lizu prefarbati kvalitetnijim bojama na boljem platnu većih dimenzija da se sve bolje i lepše vidi?!?

bomb the bass

pre 1 godinu

jedini rok bend iz sedamdesetih koji evo vec 25 god ne mogu da svarim, duge, spore i dosadne pesme.
(ledenjak, 19. septembar 2022 21:01)

Drž’ se ti Šabana, pusti ove…
(Ozren, 19. septembar 2022 22:06)

To onaj sto ima duet sa Massive Attack?

leki peki

pre 1 godinu

Јedini rok bend iz sedamdesetih koji evo vec 25 god ne mogu da svarim, duge, spore i dosadne pesme.
(ledenjak, 19. septembar 2022 21:01)

Сода бикарбона? Мени помаже.

Coherent

pre 1 godinu

Pročitao knjigu o njima, tek nakon toga ih shvatio i onda uzeo da im slušam muziku i shvatio da su nešto najdublje što se može slušati. Stvarali su pod velikim uticajem psihodelicnih supstanci na šta nisu bili imuni mnogi stvaraoci. Njihova muzika nema vrijeme, jednostavno je vječna.

Sava

pre 1 godinu

Votersovo remek delo i labudova pesma Pink Flojda. Baj d vej, Batersi centrala sa omota je renovirana, svaka cigla je očišćena i pretvorena je u ekskluzivni kompleks za tajkune i pevaljke, slično našem Beogradu na vodi.

rahan

pre 1 godinu

led zeppelin bi mogao biti najbolji, ono:), rokenrol band. kad bi se gledalo sveukupno najbolji bend koji je postojao onda definitivno pink floyd. sto kaze pete townshend iz who: bili su tu stonsi, bitlsi i mnogi drugi. svi su imali neku pricu i kapiralo se to neko buntovnistvo.. a onda odjednom se pojavljuju ti manijaci na acidu sa svojom psihodelijom:)

Ozren

pre 1 godinu

jedini rok bend iz sedamdesetih koji evo vec 25 god ne mogu da svarim, duge, spore i dosadne pesme.
(ledenjak, 19. septembar 2022 21:01)

Drž’ se ti Šabana, pusti ove…

Bili d Kid

pre 1 godinu

jedini rok bend iz sedamdesetih koji evo vec 25 god ne mogu da svarim, duge, spore i dosadne pesme.
(ledenjak, 19. septembar 2022 21:01)

Slušaj Lukasa, sine.

Davor

pre 1 godinu

@ledenjak
Nema tu sta da se "vari"...pogotovo ne njihove "duge i spore pesme"!!! Oni su institutija za sebe, jedni od najvecih svih vremena...bend sa svojom, originalnom filozofijom muzike koja vari tebe...ne ti nju!!!

Max

pre 1 godinu

Najbolji bend svih vremena, cija muzika nema rok trajanja. Nikada se nesto slicno nece pojaviti na muzickoj sceni.Jednostavno su van svake konkurencije, sa bilo kojim svojim albumom.

megatronman

pre 1 godinu

Slučajnost im je podarila najbolji a neplaćeni marketing.
Na sajlama okačeno prase koje je promoviralo album se odjednom otkačilo pucanjem sajle. Preko Londona odletjelo je prema Temzi pa ga je vidjelo više ljudi nego su očekivali.
Besplatni a vrhunski marketing.

Piper At the Gates of Dawn

pre 1 godinu

Protekle decenije su najbolje pokazale koliko je Pink Floyd bio ispred svog vremena. Ne postoji vise takva muzika tesko je ponoviti nesto slicno. Mozda nema ni potrebe Pink Floyd je rekao sve.

beholder

pre 1 godinu

Fenomenalan album, vrhunac njihovog najkreativnijeg perioda od 1971. do 1977. godine - muzički i konceptualno savršeno uobličena orvelovska metafora, koja je danas još aktuelnija nego u vreme kada je album objavljen. Sa produkcijske strane, iako to nije direktno uticalo na kvalitet muzike i jačinu poruka, uvek sam imao utisak kao da je album snimljen u mono-tehnici, jer je zvuk delovao nekako previše "mutno" i "udaljeno" - mnogo krajnje zanimljivih detalja kao da je bilo "zatrpano" u finalnom miksu. Zato mi je neobično drago da su se posle toliko godina odlučili da radikalno "pročiste" zvučnu sliku i svim detaljima dopuste da dođu do izražaja. Sa ogromnim iščekivanjem očekujem novi remiks, jer mislim da je "Animals" to odavno zaslužio.

pobeći negde...

pre 1 godinu

'Animals' nije baš među njihovim najpopularnijim i najprodavanijim albumima. I meni se neko vreme nekako provlačio 'ispod radara'. Ali zato kada mi je najzad 'legao', postao mi je jedan od omiljenih. I mislim da nema svrhe truditi se da zavoliš Flojde. Ako ti se sviđaju, to je to, možeš da se prepustiš uživanju. Ako ne, pa, ima i drugačije muzike...

Tihi Don't

pre 1 godinu

Drž’ se ti Šabana, pusti ove…
(Ozren, 19. septembar 2022 22:06)

To onaj sto ima duet sa Massive Attack?
(bomb the bass, 19. septembar 2022 23:02)

Ne. To onaj što živi u Šabac ...

okvaldo

pre 1 godinu

Po mom mišljenju jedini bend koji je u zreloj fazi sa uspehom komponovao i pisao pretenciozne pesme koje su zvučale pretenciozno ali u dobrom smislu...a i činjenica da ih je taj esid vozao baš dobro. Ne može normalan bend da zove pesme Carefull with that axe Eugene i Several Species of Small Furry Animals Gathered Together in a Cave and Grooving with a Pict

Misa

pre 1 godinu

Vlado, ajde ne lupetaj. Kakav crni stadionski bend? Animals im je jedan od najboljih albuma. To što ti navodiš komercialno najuspešnije, vidi se da ne razumeš materiju, dečko.

Lu

pre 1 godinu

@Ledenjak
Samo te Thievery Corporation može malo izvaditi na ovoj tvrdoj temi.Da im oboriš Cecu i Lukasa. Šalim se,svako ima pravo da nešto voli ili ne.

sheyz

pre 1 godinu

Solo na Pigs (Three different ones) je Gilmorovo remek-delo. Agresija gitare je genijalno propraćena ritmom bubnja koji imitira zvonca za krave. To zvučno takmičenje predstavlja borbu između talenta i osrednjosti, koja na kraju pobeđuje zamiranjem gitare. Album je neprevaziđeno umetničko delo.

megatronman

pre 1 godinu

@beholder
Odlično opisano. Nisam to zapazio a sad kad si ukazao, uviđam da si u pravu.
Dolazimo do vječnih muzičkih pitanja:
da li je tadašnji nedostatak tehnike kriv, producent koji nije pogodio što bend hoće ili ...
...ili je upravo to što slušamo ono zamišljeno.
Kod P.F. se ta dilema i može riješiti. Jednostavnom usporedbom tadašnjeg i novog. Pod pretpostavkom da je novo izdanje odobreno od sve trojice.
Kod Led Zeppelin se moglo. Page i Plant su jednom rekli za svoja remasterirana izdanja da su ono kako su zamislili a tada nije ostvareno. Istina, nema Bonhama.
Kod The Beatles ne možemo. Ne može nam potvrditi Lennon a ni Harrison.

MKD-4

pre 1 godinu

Grupe koje kada slušaš u živo' izgledaju fascinantno bolje nego na CD...PF-(PULSE-1994), QUEEN-(WEMBLEY-1986) i AC/DC-(RIVER PLATE-2009..izdano-2011)..imao prilike da doživim taj osjećaj.

Nebo7

pre 1 godinu

Krenuo sam da ih slušam sa 19, pošto sam se 1990 vratio iz vojske, zarazio me saborac. I počeo od The Wall. Baš u to vreme Roger je napravio legendarni koncert na Alexander Platz-u u Berlinu povodom rušenja zida koji će izmeniti geopolitičku sliku Evrope. Originalni koncertni dupli cd kupio sam u prodavnici “Kultura” na Terazijama, izdao ga PGP. I tako je krenulo putovanje, koje me je u studentskim danima uvelo u beskrajno carstvo PF. Brat je pred kraj godine iz segedinske shoping ture doneo “Wish You Were Here”, sreći nije bilo kraja. Prijali su mom senzibilitetu, melanholični, introspektivni… Otkrivajući njihov opus mimo hronološkog reda otkrivao sam i sebe, i sve više sam bivao opčinjen muzikom koja će postati najbitniji deo svakodnevice. Sećam se da sam se trovao s “Atom Heart Mother”, pa “Meddle”, sve dok se ne uhvatih ozbiljno u koštac s “Tamnom stranom Meseca”, klasikom rok muzike. Odlikovao ih je fantastičan zvuk i “Animals” sam, očekujući apgrejd nakon dva briljantna izdanja, primio s iznenađenjem. Kako je već u sjajnom komentaru objasnio @beholder, zvuk na tom albumu bio je posve “čudan” za PF standard, detalji zabašureni, činio mi se povratkom u Echoes eru. Dok se prisećam u pokušaju uklapanja u 1500 znakova, iz podnostojećih Q-acoustic bije remix omiljene “Sheep”. Gilmorov gitarski solo u finišu razbuktava slegnute fragmente uspomena, i mladost na kratko postaje bliža uz pomoć osećanja darivanih muzikom. Fantazija…

Eugene

pre 1 godinu

Kakav esid, kakve gluposti, to nisu koristili ni 66 (barrett izuzetak) a kamoli 76, kada nastaje ovaj album... remek delo, licni favorit, pigs i dogs medju 5 najboljih njihovih stvari... pomenu neko solo gilmoura na pigsu, spremali nas na comfortably numb... nakon druge strofe na pigsu, sledecih 3 i po minuta, njihova licna karta... 2018-e Waters na tour-u drugi deo koncerta svirao redom dogs, pigs, money 35 najlepsih muzickih minuta dozivljenih, za sada...

The Who

pre 1 godinu

@beholder
Delovalo je da je mutan zvuk.Do 1992 god.kupio sam album na 4 cd i dva LP.Najbolji snimak je cd iz box set Shine on iz 92'.

neutralni felš

pre 1 godinu

Drž’ se ti Šabana, pusti ove…
(Ozren, 19. septembar 2022 22:06)

To onaj sto ima duet sa Massive Attack?
(bomb the bass, 19. septembar 2022 23:02)

Ne. To onaj što živi u Šabac ...
(Tihi Don't, 20. septembar 2022 07:22)

i massive atrack su iz šapca?