Subota, 17.09.2022.

09:10

Nemački grad dopustio plivanje u toplesu nebinarnim osobama

Izvor: index.hr

Nemaèki grad dopustio plivanje u toplesu nebinarnim osobama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

i beli i ružičasti Božja smo deca

pre 1 godinu

Isuse dođi.
(Šta reći osim, 17. septembar 2022 23:35)

I blagoslovi ukidanje različitosti među ljudima.

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Mogu li da se izjasnim kao žensko i da idem u penziju ranije?
(mrgud, 17. septembar 2022 12:12)

Može ako si rodio
(Bole, 17. septembar 2022 15:00)

To nije zakonski preduslov za žene, nikad bio.
Postoje žene koje ne mogu da rađaju,btako da je to nebitno.

Pitao je čovek pitanje gospodsko, odgovori mu gospodski.

Evo osećam se i ja kao milijarder, pa mi daj 2 milijarde da bih ja održao tu iluziju. I svi mi milijarderi da prošetamo zajedno nakon što dobijemo svoje milijarde.

Gile

pre 1 godinu

Ako to znači da ću na miru gledati sise na bazenu, onda podrzavam. Pa nek se oseća ili izjašnjava kao pingvin, lavabo, stršljen, bostan - apsolutno mi ne smeta!

Hehe

pre 1 godinu

Treba li dalje nešto objašnjavati o zapadnim vrednostima?
(Franko Gavrić Mlađi, 17. septembar 2022 10:52)
Nase vrednosti su krimosi, starlete, lova, bahacenje i zadruga. Sta se pravite blesavi otvorite oci, pogledajte nase klince koji je to mentalni krs koji stasava. Zivim pored jedne skole, dno dna, nema dalje.

komi

pre 1 godinu

Nemci sve više lice na Amere. Ima užasno mnogo debelih, istetoviranih, drogiranih i pijanih klosara i beskućnika svuda, politička korektnost do bolesti. Čak i navijaju “defence” na euro basketu. Uzas
(Nenad, 17. septembar 2022 10:35)
Nemcima komanduje Amerika još od kraja 2 sveckog rata

vot

pre 1 godinu

Početkom jula, po najvećim vrućinama ja na posao moram u pantalonama dok moje koleginice mogu u lepršavim haljinama i suknjicama. Razmišljao sam kako bi bilo izvanredno da sam tada mogao da se pojavim u ženinoj suknji, odlična stvar za provetravanje između nogu. Mislim, zašto ne ako gledamo logično. Ali brate ne može, predrasude.
(DC, 17. septembar 2022 12:54)

Pa promeni brate posao ako je toliki problem, sigurno ima i radnih mesta gde mozes u suknji.

aca

pre 1 godinu

A zasto ogranicenje ??
svima dati to pravo, svaka koja zeli da se skine neka se skine, kome to smeta nek ne gleda. moj stav nema nikakve veze sa ovim LGBT++ ili bilo cime slicnim. osim toga to je bazen, desi se da sklizne i kupaci, pa sta?

komi

pre 1 godinu

Znaci ja mogu da se izrazim kao nebinarna osoba i idem potpuno go na bazen?
(Milivoje, 17. septembar 2022 12:17)
Možeš u toplesu niko ti ne brani

pobesneo max

pre 1 godinu

Kad bi se sve šetale u toplesu ne bi bilo ratova. Ovako sa uvođenjem novih prava za izmišljene rodove uskoro možemo da očekujemo novi rod za žene koje posle menopauze izgube menstruaciju i njihovo proterivanje iz ženskog wc-a.

3opaH

pre 1 godinu

Да ли смијем да скинем гаће ако се изјасним као бинарни створ који хода на рукама?

pivskikvasac

pre 1 godinu

@DC deklariši se na poslu kao transrodna osoba, da vidiš kako od sledeće nedelje muškarci mogu u šorcevima, samo da se ne prave skandali

Haos

pre 1 godinu

Muškarci su masovno protiv diskriminasanja žena. Neka sve žene dolaze na bazen u toplesu i to ne samo vikendom nego svih 7 dana u nedelji. Samo tada bi se verovatno pobunile neke udruge da je to iskorićavanje i poniženje žena. Eto šta god uradiš kriv si.

A sad binarno nebinarno, maltene i neznam šta to ustvari znaći, da li ovi binarni nebinarni moraju da trajno ostanu u stanju za koje se opredjele ili može na dnevnom osnovu da biraju? Ako može da se bira to je super, kad treba da izbjegneš vojsku osjećaš se kao žena, kad treba da ideš na bazen osjecas se kao muškarac, kad treba da ideš u penziju opet si zena i sa manje staža ideš u punu penziju. Ko odlučuje da li je neko lice muško, žensko ili promjenljivo? Da li to odlućuje neko stručno lice, ljekar, tim ljekara ili svako odluči sam za sebe? Recimo kad ideš na takmicenje u sportu a solidna je nagrada možes da niraš i kao rođeni muškarac biraš da si žensko i pobjeđuš u sportovima boks, dizač tegova, trčanje i sl. i uzmeš nagrade i lepo živiš. U penziju ideš ranije.

a

pre 1 godinu

Hocu i ja mozda da idem gola pa ne idem,zato sto ipak neka pravila moraju da postoje inace nemamo po cemu da se razlikujemo od životinja. Dajte malo da se svet vrati u normalu. Ne kazem da nebinarne osobe nisu normalne,ali sta sad,ja mogu da se skinem gola u sred grada i kad mi pridje policajac da me uhapsi za ometanje javnog reda i mira,ja mogu da kazem eeeeee,pa cek,stani,ja se deklarisem kao vanzemaljac a mi tamo ne nosimo odecu i nikom nista. U suprotnom onda je to diskriminacija mene kao osobe. Ajde bre vise

Mrki

pre 1 godinu

Pa koliko ima tih nebinarnih na bazenu kad su uspeli da naprave statistiku 4 od 5. Da bi statistika imala smisla bar 100 nebinarnih je primećeno. Više nebinarnih nego binarnih... Ovo vređa logiku.

mozes me zvati kako god hoces

pre 1 godinu

Ovo je samo deo mnogo veceg ludila koje dolazi i kod nas. Za par godina ce biti legalizovana i pedofilija 100%.

Marko

pre 1 godinu

Dajte ovo i za zatvore, ako me uhapse tamo, da se identifikujem kao zena, da me posalju u zenski zatvor. :) Ako zena moze da se identifikuje kao nebinarna, mogu i ja kao zena i to teska lezbejka.

Komša

pre 1 godinu

Je l podržavaš samo zgodne, mlade žene u tome, ili i babe?
(Saša, 17. septembar 2022 10:53) 

Samo zgodne ,naravno.
Babe & celulitare stop!

Aule

pre 1 godinu

Kakva pobeda nad toksicnom muzevnoscu, binarnim fasizmom i opresivnim aparatom patrijarhata!
Kakva hrabrost! Ta osoba je divna! Podrska! Prepoznali smo nesalomivi nebinarni duh!

Sad trk pa brze-bolje sledi objava na Debilbuku, Imbecilgramu ili Squirtteru:

"Ljubav. Bazen. Kada zraci sunca toplije i pravednije greju. Obelezi dan osmehom energije. Pomak i osmeh. Cia semenke i razlicitost."

#nomoreduo
#binnaryisillusory
#constantchange
#catterpillarbutterfly

Kole

pre 1 godinu

ne moze da se leci, to je genetska aberacija. Tim ljudima je najpre potrebno da budu prihvaceni
(bozza, 17. septembar 2022 10:49)
Ne tim ljudima ne treba da budu prihvaceni. To su obicni egzibicionisti koji traze nacine da pod okriljem neke lazne posebnosti podese svet prema svojim zeljama. Sto ja svakako podrzavam, ali na zapadu, jer je to ponasanje put direktno u anarhiju, a zapadu je vreme da padne u anarhiju. I ne ne treba imati nikakvog razumevanja prema egoistima kojima je postalo tesko da se pridrzavaju jednostavnih pravila. Ali bez brige priroda ce to sve dovesti na svoje mesto.Kao i uvek do sad.

Јабучило

pre 1 godinu

Ако је женско не сме да плива "у сисама"? Али ако је женско које се осећа као мушко, сме да плива "у сисама"?

box

pre 1 godinu

@DC

Socjalana kontrola javne seksualnosti je temelj poretka svih civilizovanih zajednica kroz istoriju bez obzira na kom meridijanu su se nalazile. Cak su i najzaostalija plemena izolovana od drugih za iskorak u socijalnom ravoju pokrila genitalije svojih pripadnika. To je zbog toga sto se instinktivnost kontrolise na racun kulturnosti koja je skopcana sa visim smislom i moralom. Da nije tako svi ljudi bi vrsili nuzdu na bilo kom mestu kada ih potera a muskarci bi zaskakali zene i plodili ih na silu kad pre toga ubiju suparnika koji je hteo da ucini isto.

Big bang

pre 1 godinu

Nebinarna=nelečena osoba?Šta je ovo?Koliko je bolesno sve ovo i dokle više diskriminacija?Bolesni se proglašavaju zdravi a zdravi diskriminišu zato što su zdravi?Vreme je za Armagedon,neki nebeski oganj,potop,šta god to bilo da očisti ovu planetu od svega ovog.....izgleda da smo sve bliži kraju.

DC

pre 1 godinu

Da ne ulazimo u binarno, nebinarno i tako to, ali ne razumem zašto moraju da postoje ta ograničenja i norme oblačenja zavisno od polova. Poznajem gomilu muškaraca koji imaju veće grudi od nekih žena. Ukoliko je muškarcima moguće da plivaju toples, zašto nije i ženama? Početkom jula, po najvećim vrućinama ja na posao moram u pantalonama dok moje koleginice mogu u lepršavim haljinama i suknjicama. Razmišljao sam kako bi bilo izvanredno da sam tada mogao da se pojavim u ženinoj suknji, odlična stvar za provetravanje između nogu. Mislim, zašto ne ako gledamo logično. Ali brate ne može, predrasude.

Касноје?

pre 1 godinu

Давно је "South park" избацио епизоду у којој један од клинаца жели да постане црнац и да има типа 2.30, како би могао да игра баскет у НБА. Наравно, лекари обаве операцију и све без проблема, Кајл заврши у НБА. Његов отац изреволтиран одлази код лекара претећи како ће да га тужи, пошто је клинац малолетан а није имао сагласност родитеља за операцију. Међутим, лекар га убеди да ће и од њега да направи шта год пожели, и тако Кајлов отац постане делфин, што је одувек желео. Е то што је пре десетак година (и јаче) пародирао "South park" у америчком друштву, то се сада шири Европом као канцер...

pepo prase

pre 1 godinu

Dopustili im vikendom? A šta je sa radnim danima, tad je valjda dozvoljeno ovim binarnim? Pa to izgleda kao par-nepar svojevremeno, tokom energetske krize 70-tih.

Saša

pre 1 godinu

Znaci nebinarna osoba koju inace smatramo zenom zeli da bude bez gornjeg dela kupaceg na bazenu.I time dokazuje nesto sto je njoj vazno.
Potpuno podrzavam
(Sisko, 17. septembar 2022 09:37)

Je l podržavaš samo zgodne, mlade žene u tome, ili i babe?

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Sta je "nebinarna osoba" ???
(Pera kojot super genije, 17. septembar 2022 09:52)

Nemaš pravo to ni da pitaš tamo. Niti bilo gde osim u zemljama poput našeg.

Pre neki dan su u američkom tržnom centru izbacili neku stariju ženu napolje.

Zašto?

Zato što je uhvatila muškarca, tj. tzv. "trans ženu" u ženskom delu radnje kako špijunira devojčice dok se presvlače u susednim kabinama.

Ponavljam, muškarac obučen kao žena bio je u ženskoj kabini, špijunirao decu koja se presvlače, a iz radnje je izbačena osoba koja ga je uhvatila na delu i prijavila.

Treba li dalje nešto objašnjavati o zapadnim vrednostima? I kod njih je sve krenulo od "šetnje za osnovna ljudska prava", iako su, naravno kao i kod nas, sva ta prava već imali.

bozza

pre 1 godinu

Ti koji nisu sigurni da li su muško ili žensko su za lečenje, ne za bazen.
(Miloš, 17. septembar 2022 09:53)

ne moze da se leci, to je genetska aberacija. Tim ljudima je najpre potrebno da budu prihvaceni

Nenad

pre 1 godinu

Nemci sve više lice na Amere. Ima užasno mnogo debelih, istetoviranih, drogiranih i pijanih klosara i beskućnika svuda, politička korektnost do bolesti. Čak i navijaju “defence” na euro basketu. Uzas

Nenad, Skopje

pre 1 godinu

Posto neki od komentatora spominju odlazak u WC, objasnicu kako to funkcionise u Londonu. Na jednom formularu koji sam popunjavao pod pitanje pol/rod imao sam 17 opcija da izaberem, a poslednja je bila other. Znaci, ako se ne nalazim u ponudjenih 17 da navedem svoj izbor. E, sad posto osim muskarca I zene, postoje jos 15 rodova, da se oni ne bi osecali diskriminisani prilikom odlaska u javna WC, a recimo bolnicama, restorantima nije tehnicki izvodljivo da naprave 17 WC-a za svaki rod, sad se polako brise na toaletima gospodin I dama I svako ulazi gde hoce.

Sisko

pre 1 godinu

Znaci nebinarna osoba koju inace smatramo zenom zeli da bude bez gornjeg dela kupaceg na bazenu.I time dokazuje nesto sto je njoj vazno.
Potpuno podrzavam

only fools and horses

pre 1 godinu

Dali ovo znači potpuno ukidamje polnog dimorfizma i ograničenja koje nameće. Da recimo muškarac sebe doživi kao nebinarnu isibu i ide u koji god toalet želi, da se takmiči za žensku ekipu u sportu...

Rudi

pre 1 godinu

Sve je vise i vise bolestine, mora da se desi neki rat ili veca kataklizma da se malo ocisti covecanstvo. Nebinarna osoba? Ja se izjasnjavam kao penzioner i zelim da mi se isplacuje penzija. Moze?

Rudi

pre 1 godinu

Sve je vise i vise bolestine, mora da se desi neki rat ili veca kataklizma da se malo ocisti covecanstvo. Nebinarna osoba? Ja se izjasnjavam kao penzioner i zelim da mi se isplacuje penzija. Moze?

only fools and horses

pre 1 godinu

Dali ovo znači potpuno ukidamje polnog dimorfizma i ograničenja koje nameće. Da recimo muškarac sebe doživi kao nebinarnu isibu i ide u koji god toalet želi, da se takmiči za žensku ekipu u sportu...

Sisko

pre 1 godinu

Znaci nebinarna osoba koju inace smatramo zenom zeli da bude bez gornjeg dela kupaceg na bazenu.I time dokazuje nesto sto je njoj vazno.
Potpuno podrzavam

Касноје?

pre 1 godinu

Давно је "South park" избацио епизоду у којој један од клинаца жели да постане црнац и да има типа 2.30, како би могао да игра баскет у НБА. Наравно, лекари обаве операцију и све без проблема, Кајл заврши у НБА. Његов отац изреволтиран одлази код лекара претећи како ће да га тужи, пошто је клинац малолетан а није имао сагласност родитеља за операцију. Међутим, лекар га убеди да ће и од њега да направи шта год пожели, и тако Кајлов отац постане делфин, што је одувек желео. Е то што је пре десетак година (и јаче) пародирао "South park" у америчком друштву, то се сада шири Европом као канцер...

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Sta je "nebinarna osoba" ???
(Pera kojot super genije, 17. septembar 2022 09:52)

Nemaš pravo to ni da pitaš tamo. Niti bilo gde osim u zemljama poput našeg.

Pre neki dan su u američkom tržnom centru izbacili neku stariju ženu napolje.

Zašto?

Zato što je uhvatila muškarca, tj. tzv. "trans ženu" u ženskom delu radnje kako špijunira devojčice dok se presvlače u susednim kabinama.

Ponavljam, muškarac obučen kao žena bio je u ženskoj kabini, špijunirao decu koja se presvlače, a iz radnje je izbačena osoba koja ga je uhvatila na delu i prijavila.

Treba li dalje nešto objašnjavati o zapadnim vrednostima? I kod njih je sve krenulo od "šetnje za osnovna ljudska prava", iako su, naravno kao i kod nas, sva ta prava već imali.

DC

pre 1 godinu

Da ne ulazimo u binarno, nebinarno i tako to, ali ne razumem zašto moraju da postoje ta ograničenja i norme oblačenja zavisno od polova. Poznajem gomilu muškaraca koji imaju veće grudi od nekih žena. Ukoliko je muškarcima moguće da plivaju toples, zašto nije i ženama? Početkom jula, po najvećim vrućinama ja na posao moram u pantalonama dok moje koleginice mogu u lepršavim haljinama i suknjicama. Razmišljao sam kako bi bilo izvanredno da sam tada mogao da se pojavim u ženinoj suknji, odlična stvar za provetravanje između nogu. Mislim, zašto ne ako gledamo logično. Ali brate ne može, predrasude.

Nenad

pre 1 godinu

Nemci sve više lice na Amere. Ima užasno mnogo debelih, istetoviranih, drogiranih i pijanih klosara i beskućnika svuda, politička korektnost do bolesti. Čak i navijaju “defence” na euro basketu. Uzas

Saša

pre 1 godinu

Znaci nebinarna osoba koju inace smatramo zenom zeli da bude bez gornjeg dela kupaceg na bazenu.I time dokazuje nesto sto je njoj vazno.
Potpuno podrzavam
(Sisko, 17. septembar 2022 09:37)

Je l podržavaš samo zgodne, mlade žene u tome, ili i babe?

Nenad, Skopje

pre 1 godinu

Posto neki od komentatora spominju odlazak u WC, objasnicu kako to funkcionise u Londonu. Na jednom formularu koji sam popunjavao pod pitanje pol/rod imao sam 17 opcija da izaberem, a poslednja je bila other. Znaci, ako se ne nalazim u ponudjenih 17 da navedem svoj izbor. E, sad posto osim muskarca I zene, postoje jos 15 rodova, da se oni ne bi osecali diskriminisani prilikom odlaska u javna WC, a recimo bolnicama, restorantima nije tehnicki izvodljivo da naprave 17 WC-a za svaki rod, sad se polako brise na toaletima gospodin I dama I svako ulazi gde hoce.

pepo prase

pre 1 godinu

Dopustili im vikendom? A šta je sa radnim danima, tad je valjda dozvoljeno ovim binarnim? Pa to izgleda kao par-nepar svojevremeno, tokom energetske krize 70-tih.

Hehe

pre 1 godinu

Treba li dalje nešto objašnjavati o zapadnim vrednostima?
(Franko Gavrić Mlađi, 17. septembar 2022 10:52)
Nase vrednosti su krimosi, starlete, lova, bahacenje i zadruga. Sta se pravite blesavi otvorite oci, pogledajte nase klince koji je to mentalni krs koji stasava. Zivim pored jedne skole, dno dna, nema dalje.

bozza

pre 1 godinu

Ti koji nisu sigurni da li su muško ili žensko su za lečenje, ne za bazen.
(Miloš, 17. septembar 2022 09:53)

ne moze da se leci, to je genetska aberacija. Tim ljudima je najpre potrebno da budu prihvaceni

komi

pre 1 godinu

Nemci sve više lice na Amere. Ima užasno mnogo debelih, istetoviranih, drogiranih i pijanih klosara i beskućnika svuda, politička korektnost do bolesti. Čak i navijaju “defence” na euro basketu. Uzas
(Nenad, 17. septembar 2022 10:35)
Nemcima komanduje Amerika još od kraja 2 sveckog rata

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Mogu li da se izjasnim kao žensko i da idem u penziju ranije?
(mrgud, 17. septembar 2022 12:12)

Može ako si rodio
(Bole, 17. septembar 2022 15:00)

To nije zakonski preduslov za žene, nikad bio.
Postoje žene koje ne mogu da rađaju,btako da je to nebitno.

Pitao je čovek pitanje gospodsko, odgovori mu gospodski.

Evo osećam se i ja kao milijarder, pa mi daj 2 milijarde da bih ja održao tu iluziju. I svi mi milijarderi da prošetamo zajedno nakon što dobijemo svoje milijarde.

Gile

pre 1 godinu

Ako to znači da ću na miru gledati sise na bazenu, onda podrzavam. Pa nek se oseća ili izjašnjava kao pingvin, lavabo, stršljen, bostan - apsolutno mi ne smeta!

vot

pre 1 godinu

Početkom jula, po najvećim vrućinama ja na posao moram u pantalonama dok moje koleginice mogu u lepršavim haljinama i suknjicama. Razmišljao sam kako bi bilo izvanredno da sam tada mogao da se pojavim u ženinoj suknji, odlična stvar za provetravanje između nogu. Mislim, zašto ne ako gledamo logično. Ali brate ne može, predrasude.
(DC, 17. septembar 2022 12:54)

Pa promeni brate posao ako je toliki problem, sigurno ima i radnih mesta gde mozes u suknji.

box

pre 1 godinu

@DC

Socjalana kontrola javne seksualnosti je temelj poretka svih civilizovanih zajednica kroz istoriju bez obzira na kom meridijanu su se nalazile. Cak su i najzaostalija plemena izolovana od drugih za iskorak u socijalnom ravoju pokrila genitalije svojih pripadnika. To je zbog toga sto se instinktivnost kontrolise na racun kulturnosti koja je skopcana sa visim smislom i moralom. Da nije tako svi ljudi bi vrsili nuzdu na bilo kom mestu kada ih potera a muskarci bi zaskakali zene i plodili ih na silu kad pre toga ubiju suparnika koji je hteo da ucini isto.

a

pre 1 godinu

Hocu i ja mozda da idem gola pa ne idem,zato sto ipak neka pravila moraju da postoje inace nemamo po cemu da se razlikujemo od životinja. Dajte malo da se svet vrati u normalu. Ne kazem da nebinarne osobe nisu normalne,ali sta sad,ja mogu da se skinem gola u sred grada i kad mi pridje policajac da me uhapsi za ometanje javnog reda i mira,ja mogu da kazem eeeeee,pa cek,stani,ja se deklarisem kao vanzemaljac a mi tamo ne nosimo odecu i nikom nista. U suprotnom onda je to diskriminacija mene kao osobe. Ajde bre vise

mozes me zvati kako god hoces

pre 1 godinu

Ovo je samo deo mnogo veceg ludila koje dolazi i kod nas. Za par godina ce biti legalizovana i pedofilija 100%.

komi

pre 1 godinu

Znaci ja mogu da se izrazim kao nebinarna osoba i idem potpuno go na bazen?
(Milivoje, 17. septembar 2022 12:17)
Možeš u toplesu niko ti ne brani

3opaH

pre 1 godinu

Да ли смијем да скинем гаће ако се изјасним као бинарни створ који хода на рукама?

Komša

pre 1 godinu

Je l podržavaš samo zgodne, mlade žene u tome, ili i babe?
(Saša, 17. septembar 2022 10:53) 

Samo zgodne ,naravno.
Babe & celulitare stop!

Aule

pre 1 godinu

Kakva pobeda nad toksicnom muzevnoscu, binarnim fasizmom i opresivnim aparatom patrijarhata!
Kakva hrabrost! Ta osoba je divna! Podrska! Prepoznali smo nesalomivi nebinarni duh!

Sad trk pa brze-bolje sledi objava na Debilbuku, Imbecilgramu ili Squirtteru:

"Ljubav. Bazen. Kada zraci sunca toplije i pravednije greju. Obelezi dan osmehom energije. Pomak i osmeh. Cia semenke i razlicitost."

#nomoreduo
#binnaryisillusory
#constantchange
#catterpillarbutterfly

pivskikvasac

pre 1 godinu

@DC deklariši se na poslu kao transrodna osoba, da vidiš kako od sledeće nedelje muškarci mogu u šorcevima, samo da se ne prave skandali

Јабучило

pre 1 godinu

Ако је женско не сме да плива "у сисама"? Али ако је женско које се осећа као мушко, сме да плива "у сисама"?

Kole

pre 1 godinu

ne moze da se leci, to je genetska aberacija. Tim ljudima je najpre potrebno da budu prihvaceni
(bozza, 17. septembar 2022 10:49)
Ne tim ljudima ne treba da budu prihvaceni. To su obicni egzibicionisti koji traze nacine da pod okriljem neke lazne posebnosti podese svet prema svojim zeljama. Sto ja svakako podrzavam, ali na zapadu, jer je to ponasanje put direktno u anarhiju, a zapadu je vreme da padne u anarhiju. I ne ne treba imati nikakvog razumevanja prema egoistima kojima je postalo tesko da se pridrzavaju jednostavnih pravila. Ali bez brige priroda ce to sve dovesti na svoje mesto.Kao i uvek do sad.

Marko

pre 1 godinu

Dajte ovo i za zatvore, ako me uhapse tamo, da se identifikujem kao zena, da me posalju u zenski zatvor. :) Ako zena moze da se identifikuje kao nebinarna, mogu i ja kao zena i to teska lezbejka.

pobesneo max

pre 1 godinu

Kad bi se sve šetale u toplesu ne bi bilo ratova. Ovako sa uvođenjem novih prava za izmišljene rodove uskoro možemo da očekujemo novi rod za žene koje posle menopauze izgube menstruaciju i njihovo proterivanje iz ženskog wc-a.

Haos

pre 1 godinu

Muškarci su masovno protiv diskriminasanja žena. Neka sve žene dolaze na bazen u toplesu i to ne samo vikendom nego svih 7 dana u nedelji. Samo tada bi se verovatno pobunile neke udruge da je to iskorićavanje i poniženje žena. Eto šta god uradiš kriv si.

A sad binarno nebinarno, maltene i neznam šta to ustvari znaći, da li ovi binarni nebinarni moraju da trajno ostanu u stanju za koje se opredjele ili može na dnevnom osnovu da biraju? Ako može da se bira to je super, kad treba da izbjegneš vojsku osjećaš se kao žena, kad treba da ideš na bazen osjecas se kao muškarac, kad treba da ideš u penziju opet si zena i sa manje staža ideš u punu penziju. Ko odlučuje da li je neko lice muško, žensko ili promjenljivo? Da li to odlućuje neko stručno lice, ljekar, tim ljekara ili svako odluči sam za sebe? Recimo kad ideš na takmicenje u sportu a solidna je nagrada možes da niraš i kao rođeni muškarac biraš da si žensko i pobjeđuš u sportovima boks, dizač tegova, trčanje i sl. i uzmeš nagrade i lepo živiš. U penziju ideš ranije.

aca

pre 1 godinu

A zasto ogranicenje ??
svima dati to pravo, svaka koja zeli da se skine neka se skine, kome to smeta nek ne gleda. moj stav nema nikakve veze sa ovim LGBT++ ili bilo cime slicnim. osim toga to je bazen, desi se da sklizne i kupaci, pa sta?

Mrki

pre 1 godinu

Pa koliko ima tih nebinarnih na bazenu kad su uspeli da naprave statistiku 4 od 5. Da bi statistika imala smisla bar 100 nebinarnih je primećeno. Više nebinarnih nego binarnih... Ovo vređa logiku.

Big bang

pre 1 godinu

Nebinarna=nelečena osoba?Šta je ovo?Koliko je bolesno sve ovo i dokle više diskriminacija?Bolesni se proglašavaju zdravi a zdravi diskriminišu zato što su zdravi?Vreme je za Armagedon,neki nebeski oganj,potop,šta god to bilo da očisti ovu planetu od svega ovog.....izgleda da smo sve bliži kraju.

i beli i ružičasti Božja smo deca

pre 1 godinu

Isuse dođi.
(Šta reći osim, 17. septembar 2022 23:35)

I blagoslovi ukidanje različitosti među ljudima.

bozza

pre 1 godinu

Ti koji nisu sigurni da li su muško ili žensko su za lečenje, ne za bazen.
(Miloš, 17. septembar 2022 09:53)

ne moze da se leci, to je genetska aberacija. Tim ljudima je najpre potrebno da budu prihvaceni

DC

pre 1 godinu

Da ne ulazimo u binarno, nebinarno i tako to, ali ne razumem zašto moraju da postoje ta ograničenja i norme oblačenja zavisno od polova. Poznajem gomilu muškaraca koji imaju veće grudi od nekih žena. Ukoliko je muškarcima moguće da plivaju toples, zašto nije i ženama? Početkom jula, po najvećim vrućinama ja na posao moram u pantalonama dok moje koleginice mogu u lepršavim haljinama i suknjicama. Razmišljao sam kako bi bilo izvanredno da sam tada mogao da se pojavim u ženinoj suknji, odlična stvar za provetravanje između nogu. Mislim, zašto ne ako gledamo logično. Ali brate ne može, predrasude.

Rudi

pre 1 godinu

Sve je vise i vise bolestine, mora da se desi neki rat ili veca kataklizma da se malo ocisti covecanstvo. Nebinarna osoba? Ja se izjasnjavam kao penzioner i zelim da mi se isplacuje penzija. Moze?

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Sta je "nebinarna osoba" ???
(Pera kojot super genije, 17. septembar 2022 09:52)

Nemaš pravo to ni da pitaš tamo. Niti bilo gde osim u zemljama poput našeg.

Pre neki dan su u američkom tržnom centru izbacili neku stariju ženu napolje.

Zašto?

Zato što je uhvatila muškarca, tj. tzv. "trans ženu" u ženskom delu radnje kako špijunira devojčice dok se presvlače u susednim kabinama.

Ponavljam, muškarac obučen kao žena bio je u ženskoj kabini, špijunirao decu koja se presvlače, a iz radnje je izbačena osoba koja ga je uhvatila na delu i prijavila.

Treba li dalje nešto objašnjavati o zapadnim vrednostima? I kod njih je sve krenulo od "šetnje za osnovna ljudska prava", iako su, naravno kao i kod nas, sva ta prava već imali.

Sisko

pre 1 godinu

Znaci nebinarna osoba koju inace smatramo zenom zeli da bude bez gornjeg dela kupaceg na bazenu.I time dokazuje nesto sto je njoj vazno.
Potpuno podrzavam

only fools and horses

pre 1 godinu

Dali ovo znači potpuno ukidamje polnog dimorfizma i ograničenja koje nameće. Da recimo muškarac sebe doživi kao nebinarnu isibu i ide u koji god toalet želi, da se takmiči za žensku ekipu u sportu...

Hehe

pre 1 godinu

Treba li dalje nešto objašnjavati o zapadnim vrednostima?
(Franko Gavrić Mlađi, 17. septembar 2022 10:52)
Nase vrednosti su krimosi, starlete, lova, bahacenje i zadruga. Sta se pravite blesavi otvorite oci, pogledajte nase klince koji je to mentalni krs koji stasava. Zivim pored jedne skole, dno dna, nema dalje.

Nenad

pre 1 godinu

Nemci sve više lice na Amere. Ima užasno mnogo debelih, istetoviranih, drogiranih i pijanih klosara i beskućnika svuda, politička korektnost do bolesti. Čak i navijaju “defence” na euro basketu. Uzas

Saša

pre 1 godinu

Znaci nebinarna osoba koju inace smatramo zenom zeli da bude bez gornjeg dela kupaceg na bazenu.I time dokazuje nesto sto je njoj vazno.
Potpuno podrzavam
(Sisko, 17. septembar 2022 09:37)

Je l podržavaš samo zgodne, mlade žene u tome, ili i babe?

Касноје?

pre 1 godinu

Давно је "South park" избацио епизоду у којој један од клинаца жели да постане црнац и да има типа 2.30, како би могао да игра баскет у НБА. Наравно, лекари обаве операцију и све без проблема, Кајл заврши у НБА. Његов отац изреволтиран одлази код лекара претећи како ће да га тужи, пошто је клинац малолетан а није имао сагласност родитеља за операцију. Међутим, лекар га убеди да ће и од њега да направи шта год пожели, и тако Кајлов отац постане делфин, што је одувек желео. Е то што је пре десетак година (и јаче) пародирао "South park" у америчком друштву, то се сада шири Европом као канцер...

Nenad, Skopje

pre 1 godinu

Posto neki od komentatora spominju odlazak u WC, objasnicu kako to funkcionise u Londonu. Na jednom formularu koji sam popunjavao pod pitanje pol/rod imao sam 17 opcija da izaberem, a poslednja je bila other. Znaci, ako se ne nalazim u ponudjenih 17 da navedem svoj izbor. E, sad posto osim muskarca I zene, postoje jos 15 rodova, da se oni ne bi osecali diskriminisani prilikom odlaska u javna WC, a recimo bolnicama, restorantima nije tehnicki izvodljivo da naprave 17 WC-a za svaki rod, sad se polako brise na toaletima gospodin I dama I svako ulazi gde hoce.

vot

pre 1 godinu

Početkom jula, po najvećim vrućinama ja na posao moram u pantalonama dok moje koleginice mogu u lepršavim haljinama i suknjicama. Razmišljao sam kako bi bilo izvanredno da sam tada mogao da se pojavim u ženinoj suknji, odlična stvar za provetravanje između nogu. Mislim, zašto ne ako gledamo logično. Ali brate ne može, predrasude.
(DC, 17. septembar 2022 12:54)

Pa promeni brate posao ako je toliki problem, sigurno ima i radnih mesta gde mozes u suknji.

Gile

pre 1 godinu

Ako to znači da ću na miru gledati sise na bazenu, onda podrzavam. Pa nek se oseća ili izjašnjava kao pingvin, lavabo, stršljen, bostan - apsolutno mi ne smeta!

Komša

pre 1 godinu

Je l podržavaš samo zgodne, mlade žene u tome, ili i babe?
(Saša, 17. septembar 2022 10:53) 

Samo zgodne ,naravno.
Babe & celulitare stop!

aca

pre 1 godinu

A zasto ogranicenje ??
svima dati to pravo, svaka koja zeli da se skine neka se skine, kome to smeta nek ne gleda. moj stav nema nikakve veze sa ovim LGBT++ ili bilo cime slicnim. osim toga to je bazen, desi se da sklizne i kupaci, pa sta?

komi

pre 1 godinu

Nemci sve više lice na Amere. Ima užasno mnogo debelih, istetoviranih, drogiranih i pijanih klosara i beskućnika svuda, politička korektnost do bolesti. Čak i navijaju “defence” na euro basketu. Uzas
(Nenad, 17. septembar 2022 10:35)
Nemcima komanduje Amerika još od kraja 2 sveckog rata

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Mogu li da se izjasnim kao žensko i da idem u penziju ranije?
(mrgud, 17. septembar 2022 12:12)

Može ako si rodio
(Bole, 17. septembar 2022 15:00)

To nije zakonski preduslov za žene, nikad bio.
Postoje žene koje ne mogu da rađaju,btako da je to nebitno.

Pitao je čovek pitanje gospodsko, odgovori mu gospodski.

Evo osećam se i ja kao milijarder, pa mi daj 2 milijarde da bih ja održao tu iluziju. I svi mi milijarderi da prošetamo zajedno nakon što dobijemo svoje milijarde.

i beli i ružičasti Božja smo deca

pre 1 godinu

Isuse dođi.
(Šta reći osim, 17. septembar 2022 23:35)

I blagoslovi ukidanje različitosti među ljudima.

pepo prase

pre 1 godinu

Dopustili im vikendom? A šta je sa radnim danima, tad je valjda dozvoljeno ovim binarnim? Pa to izgleda kao par-nepar svojevremeno, tokom energetske krize 70-tih.

Big bang

pre 1 godinu

Nebinarna=nelečena osoba?Šta je ovo?Koliko je bolesno sve ovo i dokle više diskriminacija?Bolesni se proglašavaju zdravi a zdravi diskriminišu zato što su zdravi?Vreme je za Armagedon,neki nebeski oganj,potop,šta god to bilo da očisti ovu planetu od svega ovog.....izgleda da smo sve bliži kraju.

Јабучило

pre 1 godinu

Ако је женско не сме да плива "у сисама"? Али ако је женско које се осећа као мушко, сме да плива "у сисама"?

box

pre 1 godinu

@DC

Socjalana kontrola javne seksualnosti je temelj poretka svih civilizovanih zajednica kroz istoriju bez obzira na kom meridijanu su se nalazile. Cak su i najzaostalija plemena izolovana od drugih za iskorak u socijalnom ravoju pokrila genitalije svojih pripadnika. To je zbog toga sto se instinktivnost kontrolise na racun kulturnosti koja je skopcana sa visim smislom i moralom. Da nije tako svi ljudi bi vrsili nuzdu na bilo kom mestu kada ih potera a muskarci bi zaskakali zene i plodili ih na silu kad pre toga ubiju suparnika koji je hteo da ucini isto.

Marko

pre 1 godinu

Dajte ovo i za zatvore, ako me uhapse tamo, da se identifikujem kao zena, da me posalju u zenski zatvor. :) Ako zena moze da se identifikuje kao nebinarna, mogu i ja kao zena i to teska lezbejka.

mozes me zvati kako god hoces

pre 1 godinu

Ovo je samo deo mnogo veceg ludila koje dolazi i kod nas. Za par godina ce biti legalizovana i pedofilija 100%.

a

pre 1 godinu

Hocu i ja mozda da idem gola pa ne idem,zato sto ipak neka pravila moraju da postoje inace nemamo po cemu da se razlikujemo od životinja. Dajte malo da se svet vrati u normalu. Ne kazem da nebinarne osobe nisu normalne,ali sta sad,ja mogu da se skinem gola u sred grada i kad mi pridje policajac da me uhapsi za ometanje javnog reda i mira,ja mogu da kazem eeeeee,pa cek,stani,ja se deklarisem kao vanzemaljac a mi tamo ne nosimo odecu i nikom nista. U suprotnom onda je to diskriminacija mene kao osobe. Ajde bre vise

pivskikvasac

pre 1 godinu

@DC deklariši se na poslu kao transrodna osoba, da vidiš kako od sledeće nedelje muškarci mogu u šorcevima, samo da se ne prave skandali

Haos

pre 1 godinu

Muškarci su masovno protiv diskriminasanja žena. Neka sve žene dolaze na bazen u toplesu i to ne samo vikendom nego svih 7 dana u nedelji. Samo tada bi se verovatno pobunile neke udruge da je to iskorićavanje i poniženje žena. Eto šta god uradiš kriv si.

A sad binarno nebinarno, maltene i neznam šta to ustvari znaći, da li ovi binarni nebinarni moraju da trajno ostanu u stanju za koje se opredjele ili može na dnevnom osnovu da biraju? Ako može da se bira to je super, kad treba da izbjegneš vojsku osjećaš se kao žena, kad treba da ideš na bazen osjecas se kao muškarac, kad treba da ideš u penziju opet si zena i sa manje staža ideš u punu penziju. Ko odlučuje da li je neko lice muško, žensko ili promjenljivo? Da li to odlućuje neko stručno lice, ljekar, tim ljekara ili svako odluči sam za sebe? Recimo kad ideš na takmicenje u sportu a solidna je nagrada možes da niraš i kao rođeni muškarac biraš da si žensko i pobjeđuš u sportovima boks, dizač tegova, trčanje i sl. i uzmeš nagrade i lepo živiš. U penziju ideš ranije.

Kole

pre 1 godinu

ne moze da se leci, to je genetska aberacija. Tim ljudima je najpre potrebno da budu prihvaceni
(bozza, 17. septembar 2022 10:49)
Ne tim ljudima ne treba da budu prihvaceni. To su obicni egzibicionisti koji traze nacine da pod okriljem neke lazne posebnosti podese svet prema svojim zeljama. Sto ja svakako podrzavam, ali na zapadu, jer je to ponasanje put direktno u anarhiju, a zapadu je vreme da padne u anarhiju. I ne ne treba imati nikakvog razumevanja prema egoistima kojima je postalo tesko da se pridrzavaju jednostavnih pravila. Ali bez brige priroda ce to sve dovesti na svoje mesto.Kao i uvek do sad.

Mrki

pre 1 godinu

Pa koliko ima tih nebinarnih na bazenu kad su uspeli da naprave statistiku 4 od 5. Da bi statistika imala smisla bar 100 nebinarnih je primećeno. Više nebinarnih nego binarnih... Ovo vređa logiku.

Aule

pre 1 godinu

Kakva pobeda nad toksicnom muzevnoscu, binarnim fasizmom i opresivnim aparatom patrijarhata!
Kakva hrabrost! Ta osoba je divna! Podrska! Prepoznali smo nesalomivi nebinarni duh!

Sad trk pa brze-bolje sledi objava na Debilbuku, Imbecilgramu ili Squirtteru:

"Ljubav. Bazen. Kada zraci sunca toplije i pravednije greju. Obelezi dan osmehom energije. Pomak i osmeh. Cia semenke i razlicitost."

#nomoreduo
#binnaryisillusory
#constantchange
#catterpillarbutterfly

pobesneo max

pre 1 godinu

Kad bi se sve šetale u toplesu ne bi bilo ratova. Ovako sa uvođenjem novih prava za izmišljene rodove uskoro možemo da očekujemo novi rod za žene koje posle menopauze izgube menstruaciju i njihovo proterivanje iz ženskog wc-a.

3opaH

pre 1 godinu

Да ли смијем да скинем гаће ако се изјасним као бинарни створ који хода на рукама?

komi

pre 1 godinu

Znaci ja mogu da se izrazim kao nebinarna osoba i idem potpuno go na bazen?
(Milivoje, 17. septembar 2022 12:17)
Možeš u toplesu niko ti ne brani