Četvrtak, 23.11.2006.

07:37

Iskaz svedoka-saradnika Milenkovića

Dejan Milenković na suđenju za ubistvo Đinđića govorio o atentatu, obezbeđenju, Limesu, Meljaku, Spasojeviću, političarima...

Izvor: B92

Iskaz svedoka-saradnika Milenkoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

koki

pre 17 godina

Nažalost, ništa konkretno. Čuo je ovo ili ono, bez ikakvih dokaza. Ima logike da su iz SRS znali jer su to i najavljivali. Nelogično je da su hteli da ih dovedu na vlast, jer u tom trenutku nisu imali nikakve šanse. Mislim da im je ipak bio plan da dovedu Koštunicu na vlast, koji im je otvoreno stao u zaštitu. Epizoda sa Čedom zvuči besmislena, gde on uči prevejane kriminalce kako da se bave kriminalom... Sorry... Ništa ne isključujem. Predlažem POLIGRAF za sve aktere. To bi možda jedino bilo relevantno, jer mi se čini da Bagzi miksa istinu sa poluistinom i lažima.

hronika

pre 17 godina

Ne mogu da odolim a da ne primetim kako se magla koju je pustio Milenković savršeno rasporedila na političko-kriminalnu scenu Srbije. Njegov iskaz obiluje raznoraznim kao pikanterijama, a u stvari ne kaze nista sto nije bilo poznato i ranije! Ima li neko tamo u sudu ili u javnosti da postavi pitanje gde su u citavoj njegovoj prici Ljilja Blagojević, Aco Tomić, Gradimir Nalić...tj. DSS !!!
Ovo sto je on pricao juce lici na kohabitacionu izjavu! Malo pljunemo po radikalima, malo po turbinama ranijeg energičnog DS-a, malo po marginalcu Čoviću i kao to je izjava. Ko neveruje nek ode kod nekog extrasensa pa preko kristalne kugle nek' proveri sa pokojnim Spasojevićem. Ispada da je u ovoj državi najviše stalo onoj Brankici S. sa B92 da se atentat i mnogo štošta drugo RASVETLI, a gomili ostalih da se ZAMAGLI. Pitam se samo da li je Bagzijevu izjavu pisao Nikitović a redigovao Jočić ili je pisao Jočić a redigovao supersrbin Koštunica ! Jadna si Srbijo ako opet 'progutaš' DSS demagogiju!!!

Dragomir

pre 17 godina

Na veliku zalost svih nas koji sebe nazivamo gradjanima ove drzave Srbije,pokojni premijer u celoj ovoj prici oko sudjenja ,tacnije oko svedocenja "coveka" koji sebe naziva "BAGZI","igra sporednu ulogu".Da pojasnim svima Vama koji ce ovo shvatiti kao uvredu ili atak na pokojnog premijera:
simptomaticno ili ne,ali nekako vec po kliseu , "velika svedocenja" u ovom dugogodisnjem procesu ,odigravaju se u jeku predizborne kampanje ili cak neposredno pred izbore. Pominjani akteri koriste celu ovu situaciju zarad sticanja jeftinih politickih poena ili, ono sto je jos ucestalija pojava,za sprovodjenje negativne kampanje,kako bi se narodski reklo: BLACENJE politickih protivnika.
Iskreno verujem da se pokojni premijer PREVRCE U GROBU , gledajuci sve ove bljuvotine!
Kao neko ko nikada nije bio pristalica politike DS i pokojnog premijera,ali istovremeno postujuci postignute rezultate Dr.Zorana Djindjica, izrazavam svoje neizmerno gadjenje prema svima onima koji njegovu smrt,kao i citav proces sudjenja ,iskoristavaju u "dnevno politicke svrhe".
SRAMOTA!

Pricam ti pricu

pre 17 godina

"Zasticeni svedok" ima smisla da postoji i da mu se oprosti deo kazne, samo ako njegovo svedocenje vodi do osudjivanja od njega vaznijih kriminalaca i zlocinaca. To nije slucaj ovog zasticenog svedoka. Njegove price nemaju vrednost za sud jer osim njegovog izkaza ne postoje drugi dokazi, jer izgleda da se niko nije ni trudio da proverava njegove price ni da prikupi druge dokaze. Tako izgleda da svrha ovog sudjenja i nije da se neko osudi nego da se javno ispricaju price koje mogu mnogo ca uticu na kvalifikaciju ili diskvalifikaciju pojedinih politicara. Onima kojima se ne svidja sta cuju mogu da tuze zasticenog svedoka za klevetu. Prica da ovaj zasticeni zvedok rizikuje robiju ako laze je prica za malu decu. On rizikuje robiju samo ako ne prica ono sto mu je receno da prica. Posto nema drugih dokaza osim njegove price, ko ce tu dokazati da on laze? Ali ako prica sto mu kazu, to ce biti sudska istina i on izlazi slobodan i cist. Ostali ce biti oslobodjeni zbog nedostatka dokaza. Jedna obicna farsa na srpski nacin.

Nebojsa Jovanovic

pre 17 godina

pa zar i posle svega ovom narodu nije dosta smaranja i dovoljno dokaza o tome ko je ko u srbiji i sta u njoj predstavlja.jel treba zaista i jos jedan perspektivan (uz to i mlad)politicar da bude zrtva u svakom smislu (pa i ubijen) da bi ga tek posle njegove smrti poceli ceniti i govorili o tome kako je on mogao da nam bude oslonoc u pohodu Srbije ka ostvarenju prava na normalan zivot u njoj i punopravnoj clanici EU.umesto da mu se ukaze poverenje kao i njegovom timu jer u ovom trenutku njegova vizija (nastavak Zoranove)napredne Srbije je daleko najjasnija i najkorisnija, moze ovoj napacenoj zemlji doneti korist.da taj Cedomir Jovanovic je hteli ili ne jedina realna mogucnost koja resava dilemu naseg (njegovog) sukoba sa prosloscu kako bi se smelo docekala buducnost u kojoj ce nam svima ruke od ciscenja sljama u srbiji biti prljave a savet cista...

biljana

pre 17 godina

Cini mi se da su svi znali! Politicka scena to i potvrdjuje - Djindjic nikome od "politicara" nije bio po volji. I danas bi bio bez konkurencije.

Misljenje

pre 17 godina

Skoro sam sasvim sigurna da je CEda, zajedno sa Bebom, jedino sto Sluzba ne kontrolise, i zbog toga se iz petnih zila trudi da im se zatre svaki, politicki trag! Ma koliko to paradoksalno zvucalo, tek sad su me ubedili da glasam za njih...kad vidim koliko su se uprli da ih uniste!

ilija

pre 17 godina

Udba skriva i razotkriva. Sve je istina, ali je stosta ostalo nedoreceno tek nagovesteno, pa ko shvati. Providno, u svakom slucaju. Danicu na celo BIA-e i gotova prica. Jednom za svagda.

mica

pre 17 godina

Kriminalci nam otkrivaju istinu, a prljav ves leti kao perije u kokosinjcu.
Kao visedecenijska banana republika, sa sazaljenjem konstatujemo da smo mi danas jos uvek jako daleko od toga da dobijemo pravnu drzavu. Zato niko nece sa nama.

nevinasca

pre 17 godina

Ovo po meni je samo deo politicke pozadine Djindicevog ubistva,tu nesto nedostaje?Gde je tu po Vladimiru Popovicu Bebi politicki kisobran premijerovog ubistva?Oni se nigde ne spominju a mozda su imali vazniju ulogu od Covica?dali je moguce da Rade Bulatovic,Aco Tomic... posle toliko sastanka sa Legijom i zemuncima"nisu bili obavesteni o planovima gospodina Legije"a posle atentata su trazili da Tadic kaze ko je ubio premijera a ako ne kaze onda ce oni reci!Mislim da je Bagzi napravio dil sa Kostunicom da mu se dodeli status svedoka saradnika za uzvrat da o njihovoj umesanosti ne kaze nista pred specijalnim sudom!

Makaveli

pre 17 godina

Mnogi (ukljucujuci i mene) se nadaju da ce ovo sudjenje doneti nekakav rezultat. Nazalost, mislim da kad pogledam sve, svi mi koji se nadamo da se nesto sazna/rasvetli cemo na kraju biti veoma razocarani.
To je samo u Srbiji moguce da se ovakav kriminalac toliko bahato ponasa, da je skroz opusten i da jos ucenjuje i postavlja zahteve. A normalno je da je opusten, jer ima potpunu podrsku DSS-a i ostalih koji trenutno vladaju napacenom Srbijom. Naravno da hoce javno svedocenje, jer on ustvari nista novo ne otkriva. Krivi Seselja, koji je obicni klovn i koji je gotov (njemu ne moze niko nista, jer je u Hagu a tamo mu je bolje nego sto je zasluzio sto puta). Krivi Covica, koji je pion/Vojina zrtva u celoj prici. Dize vestacku buku na koju ce se tabloidi naloziti i pisati danima, a otkiti se ustvari nista nece. Oni koji stoje iza svega padaju u zaborav, pioni ce se kazniti, a sto je najgore veliki deo birackog tela ce i dalje da poklanja poverenje Voji, radikalima, starim komunjarama (SPS) i ostalim "patriotama", jer Boze moj oni su ti koji vode zemlju napred, oni su doneli Ustav, oni su spas za nas narod.
Da nije tuzno, bilo bi smesno!

Vesna Rakić-Vodinelić

pre 17 godina

Pokazalo se u istoriji prava, a naročito sudskih procesa da se tokom vremena ipak pojavljuju izvesni dokazi koji omogućavaju da se koliko-toliko rekonstruiše ono što se zaista dogodilo. Nevolja je u tome što protek vremena neretko izvesne dokaze i saznanja učini izlišnim, sa pravosudne tačke gledišta. U ovom kontekstu posmatram iskaz Dejana Milenkovića, a naročito onaj njegov deo u kome tvrdi da su Vojislav Šešelj i Nebojša Čović znali za pripremanje ubistva premijera Đinđića. Važno je, povodom ovih Milenkovićevih tvrdnji, sagledati krivičnopravnu situaciju. Iako je u vreme ubistva Z. Đinđića važio drugi krivični zakon, u osnovnom pogledu koji je ovde relevantan, rešenja su istovetna kao u važećem Krivičnom zakonu Srbije. Uočavam, za sada tri mogućnosti.
1.Ako tvrdnja Dejana Milenkovića glasi da su Šešelj i Čović znali za pripremanje ubistva premijera, onda bi nadležni tužilac morao da stavi zahtev za sprovođenje istrage protiv Šešelja i Čovića, zbog krivičnog dela neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela. Citiram čl. 331 KZ:
"(1) Ko zna da se priprema izvršenje krivičnog dela za koje se po zakonu može izreći pet godina zatvora ili teža kazna, pa u vremenu kad je još bilo moguće sprečiti njegovo izvršenje to ne prijavi, a delo bude pokušano ili izvršeno, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Ako nije prijavljeno pripremanje krivičnog dela za koje se po zakonu može izreći zatvor od trideset do četrdeset godina, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.
(3) Za delo iz stava 1. ovog člana neće se kazniti lice kojem je učinilac bračni drug, lice sa kojim učinilac živi u trajnoj vanbračnoj zajednici, srodnik po krvi u pravoj liniji, brat ili sestra, usvojilac ili usvojenik, kao i bračni drug nekog od navedenih lica, odnosno lice koje sa nekim od njih živi u trajnoj vanbračnoj zajednici."

S obzirom na to da je javni tužilac već saslušao Dejana Milenkovića i prihvatio ga za svedoka saradnika, znači da ima razloga da veruje u istinitost njegovog iskaza. Prema tome, ako u ovo veruje, onda je dužan uzeti da ima osnova za sumnju da su Šešelj i Čović znali za pripremanje krivičnog dela, te da ima osnova da ih goni za krivično delo neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela iz čl. 331 KZ.

2. Druga mogućnost postoji ako Dejan Milenković tvrdi da su neki imenovani ili neimenovani pomagali okrivljenima za ubistvo premijera Đinđića. Citiram čl. 35 KZ:
"(1) Ko drugom sa umišljajem pomogne u izvršenju krivičnog dela, kazniće se kaznom propisanom za to krivično delo, ili ublaženom kaznom.
(2) Kao pomaganje u izvršenju krivičnog dela smatra se naročito: davanje saveta ili uputstava kako da se izvrši krivično delo, stavljanje učiniocu na raspolaganje sredstava za izvršenje krivičnog dela, stvaranje uslova ili otklanjanje prepreka za izvršenje krivičnog dela, kao i unapred obećano prikrivanje krivičnog dela, učinioca, sredstava kojima je krivično delo izvršeno, tragova krivičnog dela ili predmeta pribavljenih krivičnim delom."
I u ovom slučaju nadležni javni tužilac bi, iz istih razloga koji su navedeni u tač. 1, morao da reaguje podnošenjem zahteva za sprovođenje istrage protiv Šešelja, ako ne i protiv drugih pomenutih lica radi pomaganja u izvršenju krivičnog dela.

3. Najzad, treća mogućnost je, za sada, teorijska. Napominjem da iskaz Milenkovića nisam čula, nego sam samo pročitala interpretaciju novinara. Ali, ako je Milenković tvrdio da u radnjama pomenutih lica ima podstrekavanja na izvršenje krivičnog dela, javni tužilac bi, takođe, morao reagovati. Citiram čl. 34 KZ:
"(1) Ko drugog sa umišljajem podstrekne da izvrši krivično delo, kazniće se kaznom propisanom za to krivično delo.
(2) Ko drugog sa umišljajem podstrekava na izvršenje krivičnog dela čiji pokušaj je po zakonu kažnjiv, a delo ne bude ni pokušano, kazniće se kao za pokušaj krivičnog dela."
Pojam podstrekavanja nije definisan zakonom. Uprkos brojnim različitim teorijskim shvatanjima, u osnovi se pod podstrekavanjem podrazumeva stvaranje ili održavanje volje za izvršenje krivičnog dela kod drugog lica.

Dakle, ono što želim da kažem jeste da, upkos svom nepoverenju u pravosuđe, ima smisla da mediji i građani traže da se uloga Šešelja, Čovića i drugih pomenutih u Milenkovićevom iskazu sudski ispita, pa da se oni ili oslobode odgovornosti, ili da se kazne, ako su izvršili određena krivična dela i inkriminisane radnje. Manir je naših tužilaca da se ne obaziru na svoje zakonske obaveze koje iskrsnu u toku jednog sudećeg predmeta. Tako i u ovom slučaju, nadležni javni tužilac, iako je neposredno čuo Milenkovićev iskaz bar dva puta, ne reaguje tako što bi stavio zahtev za sprovođenje istrage radi eventualnog neprijavljivanja pripremanja dela, ili pomaganja u izvršenom krivičnom delu ili, pak, podstrekavanja na izvršenje krivičnog dela. A, posle usvajanja novog ustava, javni tužiocu su još više zavisni od izvršne vlasti nego što su pre bili. Ipak, ne treba odustajati. Umesto da se jadamo na sajtu B 92, što nam je neophodno, valja da vršimo pritisak na javne tužioce da iniciraju nove postupke da se koliko god je moguće približili istini o ubistru premijera Đinđića.

exof

pre 17 godina

Зар једном потенцијалном убици,можда и вишеструком убици,човеку који је огрезао у криминал дати статус заштићеног сведока?Све ово што прича требало је да пропева у полицији.Зар у полицији људи признају и оно што нису урадили само да их даље не малтретирају.А Багзи само затражи статус заштићеног сведока и добије га.Чудно богами.Њему је ипак место на оптуженичкој клупи а после тога на дугогодишњој робији, а не да овако прича јер и поред тога што је тачно рекао, вероватно има доста и припремљених одговора од стручних служби.Требало би њега мало ставити на полиграф па да чујемо другу страну приче.

Svetlana

pre 17 godina

Postoji jos jedan interesantan lik cije se ime precutkuje ili smatra nebitnim. A to je "zlatni decko" VERUOVIC (ili kako se vec zove, tj. preziva)

Big Dovla

pre 17 godina

Đinđića je ubila ista ruka koja je ubila i Ivana Stambolića ili Slavka Ćuruviju i dovela Koštunicu na vlast. Popularno ime joj je Udba, a od milošte joj tepaju i prosto Služba. Negde do preloma šezdesetih i sedamdesetih bila je najbolja sluškinja vlasti, a otprilike od tog doba nadalje je polako i isprva jedva primetno, uporedo za krizom legitimiteta komunističke vlasti, počela da se odmeće, da bi za poslednjih petnaestak godina došla do toga da praktičkno upravlja onim što je od stare Jugoslavije ostalo, tj. nesrećnom Srbijom. I Šešelj, i Čović, i sam Milenković su bili ili jesu i dalje njeni saradnici, pa je iz tog ugla veoma interesantno dekonstruisati Milenkovićevo svedočenje. Simptomatično je da se nigde ne pominje sadašnji premijer, a mnogi ljudi koji znaju dosta toga o domaćem kriminalno-obaveštajnom podzemlju bi dali desnicu ruku da su, ako ne on lično, a ono neki od njegovih najboljih drugara, naročito onaj koji sada vodi BIA i onaj drugi, mali i debeli, koji je vodio vojne žbire, umešali bar poneki prstić u taj atentat. Pričama da je iza ubistva premijera stajala banda ordinarnih lopova i dve voline sa dva i po grama mozga zajedno poput Ulemeka i Spasojevića su priče za malu decu, a ovo je vrlo zgodan trenutak da se radikali malo lupe po glavi, a, ako je moguće malo naudi i LDP, verovatno jedinoj partiji koja bi ozbiljno pristupila rasturanju i udbaškog i vojnog zmijarnika kada bi kojim slučajem došla na vlast (što nažalost ne preti, čak ni u slučaju da uđu u vladu u koaliciji sa DS, pošto čak ni sadašnja DS ne bi ništa slično uradila, jer su veze njenog i državnog šefa sa određenim, vojsci i Službi bliskim krugovima i lično i porodično sumnjivo srdačne i jake). Čović je, naravno, tu zato što je to istina, i, mnogo više, zato što nikom više ne treba i ni za koga više nije opasan. Sve u svemu, veoma vešto sročeno i natempirano svedočenje, kada bi naši romski sugrađani koji se bave prodajom cveća po ugostiteljskim objektima mogli da uđu u centralu BIA, rado bih poslao cveće (doduše, paran broj, da izraz moje ljubavi bude savršen) u kancelariju onoga ko je ovo smislio...

Srđan

pre 17 godina

Još je neko od zaštićenih svedoka, mislim ubijeni Vukojeviic, rekao da je njima Legija obecavao da ce "Koštunica biti ptedsednik, a Čović premijer". To svedocenje je bilo zatvoreno, ali su to preneli neki mediji. Još je zanimljivo da Bagzi nista ne govori o sastancima Radeta Bulatovića i Ace tomića, Koštuničinih saradnika, sa organizatorima ubistva, od čijeg je gonjenja Prijić odustao kad je na vlast došla upravo Koštuničina vlada. I na kraju, smena Prijića je bila potrebna da bi se sa novim tužiocem "spakovao" svedok tako da optuži Jovanovića, koji smeta svim poliotickim partijama, i da ne pominje Bulatovića i Tomića.

evo resenja

pre 17 godina

Mislim da se Ceda mozda sprema da sutra prizna deo stvari koje su izrecene protiv njega, tj. da je dozvolio da se oruzje odnese iz Skupstine, ali da ce insistirati na tome da tuzilastvo reaguje i podigne optuznice PROTIV SVIH koji su znali da se sprema, i KO SPREMA (to je vec krivicno delo), atentat na Zorana. Tako bismo se oslobodili vise Seselja, vrha Radikala, i jos nekih koje ocekujem da ovaj krimos zbog svog dup... sutra prozove.
Posto generalno verujem u dobre namere Cede, politicki se slazem sa 90% njegovih stavova, iako je neke stvari debelo naplacivao, mogao bi da se zrtvuje i da to sve prizna za rad toga da Srbija vec jednom eliminise Radikale (ili bar one koji posle ovoga nece moci vise za njih da glasaju). Tako ce pokazati da je veci covek od nekih drugih (ionako sa ovim danas nema sanse da predje cenzus na izborima).

J.S.(bez O)

pre 17 godina

Nekoliko bezuspesnih pokusaja omalovazavanja I ponizavanja tekovina peto-oktobarske ”revolucije” proslo je nezapazeno u narodu jer,vidi cuda,na red je doslo svedocenje Bagzija u specijalnom sudu!!
U cuvenoj knjizi ”Laufer mi javlja” srpski Vojvoda Vojislav Seselj( u ulozi inspektora kluzoa) razotkriva sva (ne)dela mafijaskih klanova:ubistva,otmice,reketiranje!!!U isto vreme trazi da mu drzava isplati ponudjenu nagradu(negde oko 600 000e) za to dobro delo.U isto vreme( u ulozi Nostradamusa) predvidja Djindjicev brz kraj i krvavo prolece.Kad je premijer ubijen,Covic se nudi da preuzme mesto premijera i spase vladu-niko nezna zasto!!!!!
Sve ove segmente smo pojedinacno vec culi ali kada ih je sve zajedno Bagzi povezao,SAVRSENO se uklapaju!Postojala je sumnja kod svakog od nas da postoji sprega politike i kriminala u najdirektnijem obliku,ali to nije imalo veze sa,do tada, satanizovanim i proganjanim premijerom,Cedom,Bebom...posetama cz-u,bazenom u Silerovoj.To je ona ”Milosevicevska” sprega SRS-zemunski klan-crvene beretke-DB-vojska i delovi SPC !!!!!Valjalo bi da taj Bagzi jos malo pozivi( posto obicno ko dirne tu patriotsku organizaciju-zavrsi mrtav).Ne treba ni sve sto on kaze uzeti zdravo za gotovo,ali kada on to kaze sa pozicije koju je imao u zemunskom klanu,onda takve informacije zasluzuju bar da se ispitaju.
Na jednoj strani su LDP koalicija,a na drugo SRS ”koalicija”,Bagzi pljuje po svima i cuva svoju glavu.E sad, u sredini su DSS i DS koji mudro cute i ako su to dve prave zaracene strane zbog kojih je Djindjic ubijen.I ponovo ce profitirati.
U ovom trenutku za nasu zemlju ne postoji BITNIJA stvar od tog svedocenja!!Ni Kosovo,ni Hag,izbori,ustav,master diplome,ulazak u EU,nezaposlenost,inflacija...
Od tog svedocenja nam zavisi buducnost u bukvalnom smislu.Ima i previse opcija,od gradjanskog rata do KONACNOG obracuna sa primitivnim,sovinistickim,kriminalnim nacinom razmisljanja i ponasanja.Eto nam sanse za ovo drugo,jer ako se to istera do kraja,sve ostalo resavamo za 3 dana!!!!!!!!!

Пеца

pre 17 godina

Па Шешељ је најавио крваво пролеће 2003.г. и ништа није предузето у Влади, у којој нико није одговоран за Зоранову смрт. Све у свему свађа у породици.

Dragan Petrovic

pre 17 godina

Veoma je interesantno da ovde niko ne krivi Cedu Jovanovica. Ne znam zasto, ili je on stvarno dobar, ili nece da objave komentare.
Slazem se donekle sa Bagzijevom izjavom, ali ima tu jos "krokodila" da se uhvati.
Zalosno je sto mnogi nisu u zatvoru jos a prvi bi trebao biti Ceda koji je inace moj kolega sa fakulteta. Inace jedino kod nas mozes da si podpredsjednik vlade bez ijednog dana iskustva posle vecitog studiranja.
Nadam se da ce doci neka bolja vremena i svi se naci tamo gde trebaju zajedno.
Dragan

G-Can

pre 17 godina

Koliko uopste istine ima u ovom svedocenju? Verovatno polovina. Lik koji je imao dirktnu ulogu u atentatu na premijera kod hale Limes, a koji je sada nekim slucajem svedok-saradnik, je sigurno dobio raznorazna obecanja i direkcije na koga da svali krivicu. Licno, njegove izjave bih uzimao sa rezervom jer je on sada u stanju da izjavi bilo sta i optuzi bilo koga samo da izvuce ono sto je najpovoljnije za njega a to je noi identitet u novoj drzavi uz sigurno ne malu dotaciju novca od poreznika ove drzave.
Na veliku zalost, mislim da seovo sudjenje ipak pretvorilo u farsu!

oskar

pre 17 godina

U iskazu Dejana Milenkovica Bagzija verovatno ima dosta istine ali i dosta lazi. Ako oni koji su lazno optuzeni dokazu da Bagzi laze, onda ce se ceo njegov iskaz smatrati laznim. Tako ce se i oni koji su stvarno krivi izvuci. Medju mnogima pomenutima, cudi me da nema Kostunice ili nekoga iz DSS. U njihovu apsolutnu neumesanost ne mogu poverovati, jer su najvecu korist od ubistva premijera Djindjica imali bas Kostunica i DSS. U sustini mislim da je citavo svedocenje rezirano bas od strane Kostunice i DSSa.

Rale

pre 17 godina

"Čume je organizovao da se naplati 100.000 od Peconija za Čedu, jer mu je ovaj završio neki posao", tvrdio je Milenković-- Mislim da ova i slicne izjave u dobroj meri opisuju princip saradnje nasih politicara i onih drugih kriminalaca. Kako ono bese: S kim si takav si, e pa zapitajmo se sa kim smo, gde nas takvi vode i dokle cemo stici.

vlada

pre 17 godina

Narodna poslovica glasi da je ubica onaj koji najvise kuka na sahrani i onaj ko da najvecu citulju pokojniku u novinama. Cela danasnja vrhuska i poyicije i opoyicije je bila u jednom od ova dva slucaja. Svi su po nesto znali sto znaci da su svi po mnogo i umesani u ubistvo premijera, sve zarad svojih licnih interesa, Samo se pitam kada ce se Srbija jednom osvestiti al bojim se da vise nema nade...

Zarko

pre 17 godina

Bagzi je rekao manje više istinu u vezi atentata. Međutim, on je za status specijalnog svedoka prećutao ključnu stvar, ulogu Koštunice sa njegovim savetnicima u atentatu. On ni K od koštunice nije rekao. Čović je definitivno bio umešan, ali su njega iskoristili kao žrtvenog jarca da se skrene priča sa Koštunice na njega. Dobro znamo koliko su puta njegovi(Koštunicini) savetnici odlazili u šilerovu, a o tome nije bilo ni reči. Mislite o tome...

Vuk zemunski

pre 17 godina

Politika je ..... (izvin'te me što psujem), reče pesnik.
Kome verovati - ovejanom kriminalcu ili političarima? Koja je razlika?! I jednima i drugima glava je u torbi. Ne bore se oni za par procenata vlasti (u Parlamentu ili na ulici kod dilera), nego se bore za goli život. Lažu, pa naravno da lažu.
Svi se setili da je ono Čović bio socijalista. Jeste, a i Đinđić je (pokoj mu duši) pekao volove na Palama što smo sada zaboravili, jer nam više ne odgovara Republika Srpska.
Da je Đinđić živ, nijedan od sadašnje garniture, počev od predsednika pa naniže ne bi bio tu gde jeste niti bi Srbijom vedrio i oblačio. Imali su stari Latini pravilo kad se desi zločin - postavljali su pitanje: Čija je korist? Dok to javno ne kažemo, nikad nećemo naći ubice i nalogodavce. Hapšenjem 20.000 ljudi (neko "pametno" predloži, verovatno bi lično sastavljao spisak, na kome ne bi bilo njegovih prijatelja, roditelja, braće, kumova...) ništa se ne postiže. Samo da vidimo ko je to profitirao od Đinđićevog ubistva i sve će biti sasvim jasno. I neće nam trebati dokazani kriminalac da Srbiji otvara oči!

Željko

pre 17 godina

Čeda Jovanović ne bi smeo da diže glavu. Čovek je iz iscepanih "starki" i stare "vijetnamke" uskočio u odela od 1.000 EUR-a, cipele od 500 EUR-a, a da ne govorimo o automobilima koje vozi i o obezbedjenju na koje mesečno daje 10.000 EUR-a. Uz sve to, jedino radno mesto u životu mu je mesto potpredsednika u Vladi Srbije.

Milan

pre 17 godina

Nije mi jasno, kako ljudi ne vide dve jasne činjenice, prvo Covića Bagzi Milenkovic ne optuzuje po ličnom saznanju, vec posredno po informacijama koje je nacuo od u to vreme vec ludih od kokaina Lukovica, Spasojevica i drugih, koji pricaju svasta posebno svojim saradnicima kako bi im kao i sebi podigli samopouzdanje pred jedan tako brutalno glup i naivan čin. Nažalost imali su dovoljno pouzdanja sretstava i ljudi da ga sprovedu u delo. Cović je mozda ambiciozan, mozda je u FMP 4 na 5 bilo puno naoruzanih ljudi, ali on je posle 97 za sobom ostavio slobizam, to je cinjenica.
Drugo što se svi brinu kao nece imati uticaja na biracko telo. Seselj, Todorovic, Nikolic su ili saucesnici u ubistvu ili su skrivali od policije podatke koji su mogli da ga sprece. Nema tu sta da odlucuje biracko telo. Tu odlucuje Republicki Javni tuzilac i to po sluzbenoj duznosti. Izvukli su se 12 marta jer je sablja bila policijska a ne inteligence akcija. Zasto zato sto je inteligence i dalje u rukama pogresnih ljudi. Sud mora da radi i reaguje, a ne biracko telo.

Bojan

pre 17 godina

Setite se filma JFK sa Kostnerom u glavnoj ulozi. Donald Saterelnd mu na klupi u parku prica kako ubistvo neke bitne licnosti kao sto je predsednik ne moze biti delo samo nekog ludaka, vec moze samo biti kompromis neke interesne sfere i moze se desiti uz odobrenje ili barem precutkivanje nekih vrlo bitnih ljudi kao sto su: direktori i visoki sluzbenici bezbednosnih agencija (vojnih i drzavnih), obezbedjenje samog premijera(predsednika), finansijski mocnici, politicari....

Ivica KS

pre 17 godina

Pa jeste interesantno kako je Seselj odjurio u Hag malo pre ubistva Djindjica, cudi me da se to retko pominje, vise je nego ocigledno!

Miša

pre 17 godina

Ono što mi je privuklo pažnju u Milenkovićevom iskazu nisu samo činjenice, već, recimo, i vrlo specifičan metod obračuna sa protivnicima koja po svemu sudeći još uvek funkcioniše i posle Miloševića. Naime, vertikala bi se mogla opisati i ovako: Legija tobož okreće leđa Miloševiću, stiče poverenje novih vlasti, a zatim ispunjava svoju stvarnu misiju, odnodno atentat na Đinđića. Nakon toga sledi opšta hajka na na sve koji su bili ma nakoji način povezani sa Miloševićevim hapšenjem (Čeda, Kolesar, Obradović, Batić...), a Legija ispada iz igre i smišljaju se novi džokeri. Sada novi akteri nastavljaju s ‚‚pomaganjem u rasvetljenju`` i ‚‚uslugama koje velikodušno čine svim srpskim vlastima``. Čisti ostaju samo Predsednik i Predsednik i to u sred predizborne kampanje, sve po Milenkovićevom besprekornom svedočenju. Ponovo treba da se poveruje jednom od atentatora, koji je ‚‚namerno promašio``!!!! kod Limesa!!! I svi se uredno i trenutno prime pa kreće lavina komentar, tipa, eto, znao sam, a govorio je Velja... i slično. U jednu stvar duboko verujem,a to je da Milenkovićev iskaz nije mnogo pomogao rasvetljenju atentata na Đinđića, jer je njemu izgleda sve prenošeno u nečije ime a je on svima beskrajno verovao.

Stevan

pre 17 godina

Od momenta kada je Milenkovic izjavio da zeli javno da svedoci do danasnjeg dana proteklo je mnogo vremena. Prvo sam pomislio da mu nece dozvoliti da javno svedoci a sada vidim da je svedok-saradnik obradjen.Indirektno ili direktno, optuzuje se prethodna vlast da je sama ubila svog Premijera. Odvratno. Covic jeste poznat kao golub prevrtac, bio je umesan i u neku aferu sa gradjenjem kuca na Kosovu, ali ovakav napad je ipak previse. Ako primecujete, niko iz sadasnje vlasti se ne pominje ni u kontekstu. Ovo je kontra udar sadasnje vlasti i izborni marketing. Ne verujem Milenkovicu.SVE JE NAMESTENO.

Relja

pre 17 godina

Zanimljivo mi je da se svi koncentrisu na SRS i na Covica, a da niko nije primetio recenicu
"a cilj je bio obaranje vlasti i dovođenje SRS-a jer ni na koga iz vlade Đinđića Zemunski klan više nije mogao da utiče i jedino su mogli da očekuju hapšenje."
A naglasio bih ovo "VIŠE".. Ko sa djavolom tikve sadi..

P.S. Naravno da Bagziju ne verujem ni malo. Jedino je tacno to da je Covic veliki prevarant, ali to DOSu nije smetalo 5. oktobra.. A tacno je i ovo "višе"

Kosta

pre 17 godina

Secam se jedne konferencije za stampu koju je odrzao Vojislav Seselj pre nego je dobio poziv za Hag. Seselj je doslovce rekao da iza ubistava po Srbiji stoji Nebojsa Covic, da je uhvacen njegov (Covicev) razgovor sa Dusanom Spasojevicem Siptarom kada je Siptar rekao Covicu da bi trebalo ubiti Seselja da bi se prikazalo kako je to vlast uradila, a da je Covic na to odgovorio: "Polako, ima vremena". Ja se dobro secam te Seseljeve konferencije za stampu, ali priznajem da sam tada mislio da Seselj to lupeta. da li se jos neko seca toga.

Jasmina

pre 17 godina

Meni je jako teško da poverujem da je Čović bio umešan u Djindjićevo ubistvo, makar i samo putem podrške. Setimo se da je njemu u Djindjićevoj vladi zapao "vruć kormpir" tj. problem Kosova, koji je tada bio neuporedivo komplikovaniji i teži nego danas. Mislim da je čovek obavljao taj svoj posao odgovorno i savesno. I čini mi se da je jedan od ljudi koji je najviše, najbolje i najpredanije odbavljeo svoj deo posla u tadašnjoj vladi, za razliku od mnogih drugih ministara. Naravno, ambicija je čudo, i nikada se ne zna šta su ljuid spremni da urade zbog nje.
U svakom slučaju desilo se ono što smo i očekivali - svedok saradnik je napričao svoje, a šta je od toga istina a šta ne saznaće se tek nakon mukotrpnog posla nadležnih službi, a možda ne ni tada. Da još dodam da mi prilično naivno zvuči da on ne sme da laže, govori pod zakletvom (?!), a i ako se otkrije da laže gubi status svedoka - saradnika. Pa mislim stvarno, posle takve biografije, šta ovog čoveka još može da uplaši?!

Momčilo Vasić

pre 17 godina

1. - Oni sa pamćenjem će se prisetiti hvalisanja SAMOG Čovića da je "organizovao" susret pok Đinđića i Ulemeka, u nekoj kafani u "blizini Ekonomskog fakulteta"... Dakle, itekako je Čović imao veze i autoriteta kod Ulemeka! Isto se odnosi i na Vojnu bezbednost... I to je Čović, negde prvih dana posle "5. oktobra", priložio u "svoje zasluge"...
2. Šta se, kog đavola, Toma Nikolić iščuđava i pokušava reflektore i objektiv SA SEBE prebaciti na Šešelja, poturajući Šešeljev status kao "indijsku kravu"?!! Šešelj je na spasavanju odlaskom u Hag najavio "krvavo proleće", ali je Toma još više istrčao u "junaštvu", porukom Đinđiću da je "i Tito pre smrti imao problema sa nogom"! Nema sumnje, svi iz tzv. "Otadžbinske uprave" radikala su znali, takva im je struktura, ali i zna se kome je "ostavio stranku" Šešelj!
3. Sada se vidi da su i u DSS-u znali, jer je Dejan Mihajlov "pripretio" objavljivanjem istine, onako kako odgovara DSS-u. Znao je ko je ubio Premijera, ali ga treba pritisnuti da kaže i koliko su tome doprineli i dali podršku on i njegov vrh stranke: nije valjda samo podrškom štrajku u uniformama..?
Sve u svemu, Srbija je pred istinom? Ako moćni ne uspeju da preokrenu točak...

Salle

pre 17 godina

Izjava advokata Dejana Milenkovića:" Milenković zna da su o sadržini njegovog svedočenja upoznati članovi sudskog veća, sudije Milimir Lukić i Nata Mesarović, i da će izgubiti status svedoka saradnika ukoliko se njegov iskaz na suđenju bude razlikovao od onoga što je već rekao tužiocu. NJegove tvrdnje su od juna meseca, kad mu je dodeljen status, proveravane nekoliko puta - kazao je Bagzijev advokat"

Analitik

pre 17 godina

Pa, Sablju bi trebalo nastaviti sada i danas. Tamo gde se stalo. Svi su znali za atentat, čak i nesrećni Đinđić, jedni su bili uplašeni i nemoćni dok su ostali zlurado isčekivali, unapred slavili, pa čak i najavljivali. Setimo se samo izjava i ponašanja jednog Velje, jednog Voje, Maršićanina, jednog Čovića, a o radikalima i da ne govorimo. Bez obzira je li, i koliko je filovano ovo svedočenje Bagzija, sigurno je da se zasniva na bar 80 % istine i sigurno je da se još neotkrivena ORGANIZACIJA oslobadja nepotrebnih saradnika, prepuštajući ih "pravdi", sa ciljem da zaštiti i očuva sebe. Tačno se zna spisak odgovornih ljudi u policiji i obaveštajnim službama koji bi imali šta da kažu i koji su bili veoma, veoma blizu svega. Jasno je zbog čega se ništa ne otkriva.
Sramota za Srbiju.

Sanja

pre 17 godina

Covic mi se nikada nije svidjao jer je oduvek bio kameleon svakom sistemu. Bio je gradonaclenik Beograda za vreme Milosevicevog rezima, a kada je video da Milosevicev i Mirin brod tone, preselio se u ''opoziciju''. U biti on je sve vreme bio Mirin ubaceni covek, trojanski konj. Pre 5. oktobra postaje deo DOS-a, i kako njegova kombi partija gubi svaku moc, pocinje dogmu oko Kosova, kako ce on da ''spase'' Kosovo. Posle toga vidi nadu u Karicima, ( taj se obogatio na isti nacin kao i Covic ze vreme Mire) da zajednickim snagama sa Mirinim ''biznismenom'' se opet docepa vlasti, a i Karic je imao uz to i svoju TV stanicu. Izgleda da se ovogu puta ovaj politicki oportunista i kamelon presao i da su konacno svi shvatili ko je on, a sad i svi ovi DB-ovci, kao Bazgi cure sve na sve strane ko je on. Zavrsice u Moskvi netaknut sa svim milionima pokradenim sa Mirom Markovic.
Stvaro se Srbija nalazi u tragicnom stanju.

Posmatrac, NL

pre 17 godina

Vrlo je zanimljiva Coviceva reakcija, da ne zna koji su to ljudi koji rade protiv njega, obzirom da je on jako dobro informisan i da obicno sve zna. A mozda ne zna zato sto tih ljudi nema i zato sto Bagzi govori istinu. Sada sam dobio jos jedan, ovog puta konacan odgovor na pitanje zasto mi je taj Covic oduvek bio antipatican. UVEK sam smatrao da je rec o krtici i najgorem karijeristi, koji ne bi prezao da gazi preko leseva, samo da bude neko i nesto na politickoj sceni (a po mogucstvu premijer ili predsednik). To je njegov program i njegova sustina. Covek je otisao iz SPS-a kad su ga sutnuli i kad mu nisu davali da grabi onoliko koliko je hteo, a hteo je mnogo. Bio je spreman na koaliciju sa Karicem, covekom sa poternice, samo da opstane u politici. Pogledajte njegovo ponasanje nakon atentata na Djindjica - prvi je krenuo sa prozivanjem Cede i ostalih, spominjanjem Silerove, obecanjima kako ce se sve saznati itd. Na kraju, postoji i vrlo logicna pretpostavka da je za vreme krize na jugu Srbije, u kopnenoj zoni bezbednosti, bio blizu i u cestom kontaktu sa Legijom, koji je tada bio dole stacioniran sa svojom jedinicom. Ko zna koja su se prijateljstva sklapala i koji su sve dilovi i dogovori padali jos u to doba, 2001. A moguce je i da nije jedini u tadasnjoj vladi koji su znali i odobrili atentat - sledeci koje bih ja stavio na poligraf su Dusan Mihajlovic i Velja Ilic.

Katarina & Tijana

pre 17 godina

Mislim da je danasnje svedocenje Bagzija potpuna glupost. Povezati gospodina Covica sa ubistvom Premijera Djindjica je blago receno sramota.

gaga

pre 17 godina

Srbija brzo zaboravlja ruzne dogadjaje.Ali setite se sahrane Z.Sijana,ceo Surcin zna ko je sve prisustvovao sahrani,izmedju ostalih i doticni gospodin Covic.Pa sta reci divna su ta gospoda politicari.To su bosovi a ne Cume,Spasojevic i td.Stidi se SRBIJO koga uopste podrzavas na izborima,biznismene,tajkune,preletace,ljude sumnjivog morala!Vreme je da sudstvo pocne da radi svoj posao,da posteno zarade svoju platu bez obzira ko je u pitanju.

Ostali

pre 17 godina

Glasajuci za "najbizarnije" likove, tokom svih ovih godina, Srbi su precutno dali dozvolu raznim "LEGIJAMA" da sa SRBIJOM na usnama, i mnogo kesa, ubijaju STAMBOLICA, CUruviju, DJINDJICA...o asanaciji terena da i ne govorim. I sad je malo BLJAK! PA mnogo je bljak i treba dobar zeludac da se sve to svari...i zato, pamet u glavu sledeci put!

Rastko

pre 17 godina

Nadam se da ce prozvati i bivseg ministra policije Dusana Mihajlovica, jer je vise nego ocigledan bio njegov uticaj na razvoj dogadjaja.

Miloš

pre 17 godina

Čović je prvi pokrenuo priče o Čedi i Šilerovoj. Nikad to nisam zaboravio tako da ovo za mene nije iznenađenje. Jedino što će morati još mnogo toga da se kaže i dokaže, ne može da ostane na Bagzijevoj izjavio da je čuo.

maki

pre 17 godina

Pa jeste bio član Vlade ali ne i u ljubavi sa pokojnim premijerom.
Nemojmo zaboraviti da su iz njegove stranke posle ubistva premijera izbačeni svi oni koji su imali kontakte sa demokratskom strankom ili kako ih je on zvao žuti.
Ako se ne varam, on se tada samopreporučivao za predsednika Vlade i bilo je tu svega
Kako ono beše ko je finansirao tu stranku? I tu je bilo priče razne povezanosti

Ne bih da sudim ali mi je uvek smrdelo ili nije mi se sviđalo sve to da budemo fini.

Alexa

pre 17 godina

Čudna je ova naša napaćena Srbija. Kad Čeda napiše knjigu i objavi je pre 2 godine, niko ga ne uzima zdravo za gotovo iako je rekao praktično sve ovo što je rekao i Bagzi. Ukratko: lakše nam je da verujemo kriminalcu uplašenom višegodišnje robije koji je svoju ljudskost pokazao pevanjem protiv svojih najbližih saradnika nego perspektivnom mladom političaru koga je ocrnio najcrnji crnac Srpske političke misli(Šešelj)videvši u njemu Svetog Georgija koji će ga politički ubiti kao aždahu. Tu se naravno spisak aždaha ne završava, ali poenta mog teksta je : šta treba još da uradi čovek u Srbiji da mu verujete da nije narkoman kada da to kaže? Da li baš nikom ne treba verovati ako kaže da je pošten? Veruje li još neko ovde sem mene u iskonsku ljudsku dobrotu?

Sve pamtimo!

pre 17 godina

Nemoj samo da bude da nam je COvke "tikva bez korena", "list na vetru" i sl. On,onako hladan, pragmatican, AMBICIOZAN! Pa da li se neko seca njegove "NEKADASNJE" partjske drugarice Mirjane? Pa, ko to pobeze u majcicu Rusiju...I to na dan, kada istice SAVEZNI POSLANICKI IMUNITET!DA podsetim, malo pre ZOKIJEVOG ubistva! Pa jes´da smo SRBi(otezavajuca okolnost) ali se ipak ne zakopcavamo na ledja!

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Nisam uopste ubedjen svedocenjem parazita; koji kredibilitet taj ima? Jedino sto me ohrabruje jeste pocetak javne diskusije o politickoj odgovornosti i organizaciji ubistva premijera Dr. Djindjica. Politicki nalogodavac je smislio politicku zaveru za koju bi bilo korisno saznati. Srbija ima nazalost izuzetnu sramnu istoriju likvidacija svojih politickih vodja i treba tome stati na put. Ocito postoje 2 vrste Srbije, ona koja je ubedjenjem privrzena evropskoj civilizaciji i kojoj je pragmatizam u politici i sekularno drzavno uredjenje prioritetan sistem; ona druga orijentalna Srbija je ogrizla u ekstremni nacionalizam, hegemonija nad teritorijama suseda gde zivi srpska manjina je izrazena u njihovom destruktivnom delovanju od politickog i "naucnog" (SANU) vrha do religioznog fanatizma i primitivnih lako ubedljivih izvrsioca zlocina(Ulemek, Bagzi, Siptar, Maka i sl. paraziti). Poznavajuci istoriju Srbije ona je vise puta se delila na vise zemalja upravo zbog nesloge, na pomolu vidim ponavljanje istorije ukoliko evropska opcija ne dobije dominaciju u drustvu. Premijerovo ubistvo je najcrnji sramni dokaz cega su paraziti spremni kako bi se dodvorili svom ideoloskom vodji ne shvatajuci cinjenicu da je projekat SANU Velike Srbije propao njenim stalnim unazadjivanjem. Ukoliko uhapse Covica, istraga se mora prosiriti i na ulogu Vojislava Kostunice, tomislava Nikolica, Ivicu Dacica, Aleksandra Vucica, Acu Tomica, Rada Bulatovica itd., znaci sve one koji bi doprineli saznanju istine na koju narod ima pravo, ipak ubijen je srpski najbolji politicar i menadzer ikad.

Noodles

pre 17 godina

Taj covek je 96.bio na kontramitingu, po gradu se znalo ko je nebojsa,namerno malim slovom.
Mislio da bude premijer?
Vredno necijeg zivota?
Vredno nasih snova o Evropi u Srbiji, a i Srbiji u Evropi?
Vredno suza dvoje dece, majke?
Ako se utvrdi da je sve ovo sto je DM Bagzi tacno,malo je bilo kakva kazna.
nadam se da ce onaj u Hagu strajkovati gladju do KRAJA, valjda ima savest, da ga grize.
C.Jovanovic cist, na poligrafu cist, nadam se da ce Srbija shvatiti da taj decko jeste neko ko pripada nama, evropejcima, da nije kriminalac, da je jedini njegov greh sto je mlad.
Pocelo je da se odmotava.
Dozivecemo i kraj i pocetak konca.

V

pre 17 godina

Drugi dan svedeocenja ce definitivno biti pun zanimljivosti...
Nego, plasim se da ne ostane sve samo na Covicu. Nema te sile koja moze da me ubedi da bi on samostalno podrzao ovako nesto. Nagadjam da je tu bilo jos par ljudi iz "demokratskog" bloka zato strpim da mozda nije precutkivanjem tih imena uslovljen Bagzijev status svedoka saradnika.

Zorica

pre 17 godina

Znamo da su bili upozoreni od sluzbi bezbednosti, ali je ta sluzba trebalo da ih zastiti, a ne da ih upozori. I to cudo od sluzbe mi placamo. Dogovore se sa mafijom da me koknu, a onda me upozore da cu biti koknuta, mediji ce da me proganjaju i da mi broje obezbedjenje pa da to uporedjuju sa nekim drugim koje isto vazan, a nema takvo obezbedjenje, pa ce da mi slikaju to obezbedjenje, pa ce da mi slikaju tablice i kola kojim se vozim, a to ce sve dobiti od onih koji su me "upozorili". Ma marsh bando. Svi napolje. Svi Albanci, sve CIJE i ostali Amerikanci, svi KGBovi i ostali Rusi nisu nam opasnost koliko ovi sto nas "stite".

salens

pre 17 godina

Mene samo interesuje da li policija vec ide da privede tog coveka ili,kao i dosad,svedocenja nemaju nikakvu tezinu?Od atentata je,kao nezvanicno,po raznim emisijama,izneseno toliko prljavstine o najvisim clanovima vlade i DB-a ali naravno to je uvek shvatano kao politicka kampanja i nikom nije padalo na pamet da privodi te ljude i proverava istinitosti.Ponavljam pitanje,da li ce Nebojsa Covic vec danas biti uhapsen?A odgovor se moze naslutiti sa banera na desnoj strani ove stranice(poligraf,23.11.)

japanac

pre 17 godina

Obratite paznju na sledece:
"...da je od Spasojevića čuo kako mu je Ulemek rekao da za ubistvo premijera imaju podršku Nebojše Čovića..."
Ne znam koliko je relevantno to :" rekao mi je ovaj da je cuo od onoga". Svejedno nisam to ocekivao od Covica i zanima me sta ce reci u svoju odbranu.S druge strane, zasto bi Bagzi lagao za Covica, koji je pomalo zaboravljen i nalazi se na margini politicke scene. sto ovo je mogao da kaze i za nekog od aktuelnih politicara...Vise bih voleo da je ponudio neki konkertan dokaz, ovako smo opet u domenu rekla-kazala i sumnje i spekulacije se umnozavaju, a od istine nista, nazalost.

koki

pre 17 godina

Veoma je indikativna reakcija Čovketa nakon ubistva premijera, kada je krenuo da proziva Čedu, ako me sećanje ne vara... Čovke nije čist garantovano... Predlažem pravi poligraf umesto televiziskog.

Makaveli

pre 17 godina

I ja se bojim da spominjanje Seselja u vezi sa ubistvom Djindjica nece imati negativnog uticaja na SRS. Mozda cak naprotiv, jer upravo ti koji podrzavaju SRS su oni koji su mrzeli Djindjica i njegove ideje. To ce jos vise da pojaca njihovu podrsku i simpatije prema radikalima i njihovom vodji iz Haga.
Bilo bi pozeljno da se ovaj zlocin kompletno razjasni i da svi koji su na bilo koji nacin ucestvovali u njemu budu kaznjeni!

SaleBG

pre 17 godina

Podsecam svakoga ko se nije sam setio: Svedocenje pred sudom je pod zakletvom. Ko laze kao svedok rizikuje da bude uhvacen u lazi. Kazna za to je robija. Zasticeni svedok za svoje svedocenje dobija oprost grehova i ako bude uhvacen da lazno svedoci seli se na optuzenicku klupu gde ga ceka najmanje dvadeset godina robije, obzirom na dela koje je pocinio kao clan bande.
Sad, svako moze da kaze kako je Bagzi takav lik kome je tesko verovati. Mozda jeste prevarant, ali svakako nije lud. Konacno, ko bese Nebojsa Covic, da bi ga sad Bagzi vadio odnekud bezveze?
Za Seselja se, valjda, niko i ne cudi.
Cekam kraj iskaza...

DBK

pre 17 godina

Na stranu da li je Bagzijeva prica i optuzbe istiniti ili ne. Mene samo cudi da tek sada postaje upitan Covicev integritet. Ta svima je ocigledan njegov karijerizam zbog koga me ne bi cudilo i ako bi preko leseva gazio. Bukvalno.

Chele

pre 17 godina

Navjerovatan kameleoon je ovaj Covic. Gledam ga sinoc, na Studiju B, ucestvuje covjek u dokumentarcu o protestu 96/97 i to sa oreolom prvoborca protesta...Da covjek ne povjeruje, otkud' on tamo, ko ga je zvao...

sasa jokic

pre 17 godina

Mozda Covic moze da isprica nesto i osvom sticeniku Mikiju Kuraku,coveku koji je pominjan u organizaciji ubistva Slavka Curuvije. Svoje veze sa Legijom Covic je uspostavio na Kosovu, a sta su tamo sve svercovali to ih treba pitati. Medjutim mislim da je ovo bacanje magle (bez obzira sto je istina) kako bi se senzacija prebacila na Covica, umesto da to mesto preuzme neko mnogo bitniji (legalniji)! za Seselja i mala deca znaju da se sa Spasojevicem vidjao svaki drugi dan, i da je debelo podrzavao ubistvo. Verovatno se zato danas ministar Loncar zalaze za njegova prava u Hagu.Kao sto se Vucic zalaze za Milanovica u zatvoru, da ne bi propevao o povlacenju njegove majke iz RTS-a neposredno pred bombardovanje zgrade. Da bi Srbija "progledala" treba uhapsiti bez preterivanja barem 20.000 ljudi, i to vecinu danasnjih sefova raznih partija saradnika DB-a. Zatim sve poznate tajkune, i pola general staba! o crkvi i da ne govorim. U poligrafu je gost trebao da bude Beba Popovic, ili Ceda Jovanovic, pa da nam ispricaju o ponasanju Covica posle ubistva, i kakve je to planove s' Ulemekom pripremao, u vezi njegovog preuzimanja vlade nakon ubistva?!

sluzbenica Vlade 2001-2003

pre 17 godina

Istina je da su nekoliko meseci pre ubistva premijera Djindjica iz DB upozorili navedene ljude, ali i jos nekoliko drugih da imaju obavestajne podatke da postoji opasnost da ce neko pokusati da izvrsi atentat na njih.

Darko

pre 17 godina

Mislim da je sve ovo sto je receno na danasnjem sudjenju o gospodinu Covicu cist marketing i pokusaj da se blati njegovo ime....pa taj covek je bio potpredsednik Djindjiceve vlade zajedno su vodili 5 oktobar i ko moze da pomisli da je Covic radio protiv Djindjica...stvarno nemam reci sta se sve radi u Srbiji...
Podrska za gospodina Covica

mail

pre 17 godina

Mora se reći da je tuzilavstvo unapred znalo sta ce Bagzi da prica, pa je samim tim sve bilo provereno. Ako se iskaz svedoka-saradnika ne uklapa u celu proverenu pricu, on i ne dobija taj status.

Oni drugi

pre 17 godina

Zasto se toliko bojimo da se pogledamo u ogledalo? Imali smo Tomu Nikolica, kome nije zao sto je pre, svega, jedan COVEK pa tek onda Premijer jedne drzave, ubijen na svirep nacin! Rece i ostade ziv, za razliku od nekih drugih. I njegova partija uziva veliku podrsku gradjana i nikom nista...TO su stravicne posledice velikog medijskog eksperimenta koje je nas GEBELS, citaj VUCELA tako neumorno sprovodio. Izlaza ima ali po onoj narodnoj, NA LJUTU RANU-LJUTU TRAVU!

stante bre malo

pre 17 godina

Nepojmljivo mi je kako neko moze da uzme zdravo za gotovo ono sto Bagzi bagzelja. Ako mislite da je on kao svedok saradnik van domasaja DB u smislu pritisaka, ucena i dogovora, varate se. Ne bi me iznenadilo da je Covic samo kolateralna steta u nekim dogovorima mnogo mocnijih tipova.

cuca

pre 17 godina

Dosta je pogledati prvi snimak clanova Vlade posle Djindjicevog ubistva. Covic stoji ispred svih, tada je mislio da ce on da bude premijer, i nije samo Beba svedocio, o tome je pricao i Zoran Zivkovic a njemu sigurno vise verujem nego Bebi. Interesantan je i onaj zlokobni govor Tome Nikolica o nozi i smrti...

Ana

pre 17 godina

DB treba potpuno ukinuti i svi koji rade za isti moraju da budu predmet istrage. Nedostatak takve organizacije je manje stetna stvar nego postojanje nakaze koja je ogavna i koja nas kosta mnogo. Mlade ljude treba poslati na obuku u UK ili USA, da bismo mogli da formiramo nesto sto ce nam biti od koristi. Meni je toliko muka od povezanosti mafijasa & biznismena& DB-a koji zajedno ucenjuju politicare. Bez obzira ko je na vlasti taj skart dok god postoji ce svojim kriminalnim metodama da ucenjuje. Zato vlada pred izbore moze da napravi neku vrstu slatkisa, sto bi bilo ukidanje DB-a za pocetak, posle toga kriminalci nece moci bezglavo da rade, vec ce da se razbeze ili poubijaju medju sobom. Ako to vlada ne moze sama da uradi, niko se ne bi bunio protiv toga da recimo FBI, MI6 i slicni pomognu sto bi moglo da bude lepo uspostavljanje saradnje sa EU...

Gradjancica

pre 17 godina

Nikako ne mogu da zaboravim na onaj istorijski trenutak, kada je Kostunaica "mrtav ozbiljan" tazio formiranje KONCENTRACIONE VLADE, nakon ZOranovog ubistva! Svi zajedno, saborno, domacinski...ubice i zrtve! Samo sloga Nije spasila Srbina!Da se ne ponovi...

Beogradjanka

pre 17 godina

Posle ubistva Premijera Čović je mesecima davao misteriozne izjave tipa "sve će se saznati", "ko je išao u Šilerovu", "bazeni u Šilerovij" i ostalo. Po principu "Dršte lopova!" Međutim neposredno po ubistvu Premijera pitao je "Hoćete li me hapsiti". Koliko puta je preletao iz stranke u stranku. Socijalista je bio na Koštuničinoj strani još dok je Premijer bio živ, a onda se okrenuo i protiv Koštunice. Nepodnošljiva lakoća prevrtljivca ali i opasnog čoveka. Za Šešeljevo učešće u atentatu nezvanično se pričalo isti dan i o tome da se Tijanić sat vremena nakon pucnja "ubijao" alkoholom u jednoj birtiji u Narodnog fronta. To su ljudi kojih se Srbija samo može stideti.

Nebojsa

pre 17 godina

Pa Covic je prvi koji je i pokrenuo kompromitovanje akcije Sablja time sto je govorio da su "pojedini iz DOS-a pili viski u bazenima". On je neposredno pre toga pitao Cedu Jovanovica da li ce clanovi Vlade biti postedjeni istrage i kada je dobio odgovor da istrage nece biti postedjen niko, krenuo je sa rusenjem akcije Sablja, sto su DSS-ovci sa olaksanjem docekali.

skeptik

pre 17 godina

Dobro je što je svedočenje javno, ali zbog toga ne bi trebalo uzimati Bagzijev kompletan iskaz zdravo za gotovo. Sve to mora na neki način da se proveri.

Neodlucni glasac

pre 17 godina

Pogledajte sta je Beba Popovic govorio u Playboy ili Insajderu za Covica i njegovoj ulozi u ubistvu!!
Da li je bese bilo i nekog sudjenja sto je Popovic dobio protiv Covica!

Sladjana

pre 17 godina

Ne mogu da verujem da su znali i davali podršku za to. Doduše, kada je Šešelj dobrovoljno otišao u Hag kružile su priče da je otišao zbog planiranja ubistva premijera. Čović je sedeo u kabinetu do Đinđićevog i ne mogu da verujem da je smrdibuba. Kakav interes ima Čović od ubistva Đinđića i zbog čega mu je smetao??? U stvari, treba biti oprezan kada je u pitanju svedočenje Bagzija, jer niko ne garantuje da je sve tačno. On će biti u stanju svašta da ispriča i sa svakim da udje u dil samo da sačuva živu glavu i sebi smanji kaznu za sva sr..a u kojima je i učestvovao.

Daki

pre 17 godina

Ovo je velika stvar. Nisam iznenadjen za Covica, nadam se da ce zavrsiti iza resetaka. Za Seselja i radikale sta reci, na zalost ovo nece biti nikakav minus za njihovo biracko telo, naprotiv.
Ali jasno je da je pala u vodu bilo kakva "argumentacija" o "Cedi kriminalcu". Jasno je ko su u Srbiji bili i ostali kriminalci i zlocinci.

Jovan

pre 17 godina

Treba se nadati da će pritisak javnosti biti odlučujući da tužilaštva i policija odradi svoj posao, bez obzira na imena. Profesionalno i odgovorno. Gde ima dima ima i vatre, ipak su u Sablji hapšeni sve sami visoki službenici državnih službi, obični saradnici tajnih službi su bili veoma retki, to nije bio ni Bagzi, svi su bili na mnogo višim pozicijama. Samo napred, tako se klupko odmotava, zato se svuda u svetu koristi instrument zaštićenog svedoka. Sve treba otvoriti za javnost jer je očito da se sve zataškava baš u ključnim državnim službama i to treba sprečiti!

Maja_V

pre 17 godina

Ocigledno je da je davne 96, nakon sto ga je gadjala pepeljarom, Mira ipak sela i ko covek popila kafu sa Covicem...i eto ga prvi (a sigurno ne i jedini) insajder u tadasnjoj opoziciji! A sta reci o Covicevoj recenici..."Legija je moj decko..." Za Seselja nema mesta cudjenju, zato i sedi u Hagu, a gladuje sto mu se izgubio apetit, na nervnoj bazi. DSS je, zbog svoje iskompleksiranosti posluzio kao Trojanski konj i igracka u rukama onih sto su drmali i jos uvek drmaju DB-om. AKo postoji nacin da se Oduzimo ZOkiju, sto je glavom otkupio i nase zivote, narocito u noci izmedju 5 i 6 oktobra, je da bezuslovno insistiramo na DEMONTAZI te sekte i rasadnika zla zvanog UDBA! PS. I naravno, otvaranje dosijea!!!

Toni Manero

pre 17 godina

SPS, uz pomoc DB-a (ili obrnuto) prokrcio put DSS-u, koji je svesno ili nesvesno, upao u zamku i sa tim istim SPS vladao tri godine. KAko im je dobro krenulo, mozda smo mogli da docekamo da vidimo i Vucelu kao premijera-koalicione vlade a Stanisica, ministra policije...Srecom, pravda je spora ali dostizna!

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

U državi gde se javni svdeoci dokopaju vlasti i postanu "savest nacije", svi oni koji se nisu uplašili ili nisu hteli da beže, postaju "ratni zločinci" i "kukavice". Kako je gospodin Cović od "recidiva proslosti" postao deo “demokratske” vlasti samo Bog zna. I, gospodin Cović, osnivač, alfa i omega ove koalicije, kojoj najbolje pristaje naziv koalicija "nesrećni slučaj". Pretpostavljam da su kvaliteti gospodina Covića univerzalni i da mogu da zadovolje prefinjene ukuse kao i "nove vrednosti" koje forsira i "fura" ovaj dojučerašnji "momak sa vrućeg beogradskog asfalta", sada vodja neke mnogonapredne koalicije, gospodin Nebojsa. U narodu poznatiji kao Krcun. Ovaj slučaj ipak, samo pokazuje kako se u cilju ostvarenja nekih interesa, obično prizemnih, materijalnih, ne biraju sredstva. Ni ljudi. Nadam se da je narod pročitao namere ove koalicije i histeriju koja se širi sa njihovih grotesknih parada.

Neven

pre 17 godina

Za Seselja smo svi znali a za Covica sam licno predpostavljao. Da li se secate da se on borio da dobije premijersko mesto posle ubistva Djindjica.

Lesa

pre 17 godina

Dobro.Bagzi ovog puta ne sme da prica bajke jer ga to moze kostati gubitka statusa zasticenog svedoka.Moguce je da ce reci nesto sto ce nekima veoma zasmetati.
Sve ovo ce biti vazno ako se do kraja sazna istina o narucivanju, planiranju, organizovanju, sprovodjenju atentata na premijera kao i skrivanju istine o tom dogadjaju. Kako je sve vise izjava po pitanju ovog atentata sve vise se namece mogucnost kombinacije narucenog ubistva i zavere.O zaveri se vec poodavno prica ali je pitanje da li je to plod nekakve kuhinje.Mozda ce ovo danasnje pricanje Bagzija malo pomoci da se utvrdi cega je ovde stvarno bilo.....zavere ili narucenog ili kombinacije zavere i narucenog ili pak samo narucenog.Hajde da poslusamo nekog ko je direktno ucestvovao u nameri likvidacije premijera kod hale Limes.Onaj koji je svojim vozilom isao direktno na vozilo premijera valjda zna za koliko para je to trebalo da uradi ali i to ko ga je angazovao za taj cin.Mozda ce ovim danasnjim javnim svedocenjem Bagzi reci nesto bitno,a mozda ce pricati bajke.
U svakom slucaju nece smeti da laze.U ovom trenutku Srbiju interesuje samo istina o atentatu na njenog premijera.Do te istine se mora doci i ona mora biti saopstena.Oni koji namerno opstruiraju dolazak do te istine ispisuju svoju politicku umrlicu.Ne vrede im izbori i pokusaj da preko nekih ponovo udju u vlast.Ne vredi im nista.Sto vise opstruiraju to ce im kazna biti veca.Tako je to u Srbiji.
Ziveli
Lesa

Čavka

pre 17 godina

Bilo bi lepo da svedoči javno. Možda će objasniti kakve je pozicije imao u DB i na osnovu čega i koga. Ako neće za sebe onda neka objasni za sve ostale.

Dare

pre 17 godina

Pravo na javnu reč i dostupnost informacija treba uvek braniti, čak i u slučaju da isto bude zloupotrebljeno.
Znači i u slučaju Bagzija (koji može da ispriča "Alisu u zemlji Čuda"), i u slučaju Mladićevih jataka (koji mogu ispričati "Uspavanu lepoticu") ili Šešelja koji traži pravo da se sam javno brani (pa nam ispriča priču o Vuku i sedam ja"r"ića).
A ako ona druga strana ne zna ili ne ume da im parira to onda dokazuje njihovu nesposobnost ili glupost.
Ili možda ovi gore navedeni govore istinu... (ili su veći maheri...)
To se inače zove demokratija!

Dare

pre 17 godina

Pravo na javnu reč i dostupnost informacija treba uvek braniti, čak i u slučaju da isto bude zloupotrebljeno.
Znači i u slučaju Bagzija (koji može da ispriča "Alisu u zemlji Čuda"), i u slučaju Mladićevih jataka (koji mogu ispričati "Uspavanu lepoticu") ili Šešelja koji traži pravo da se sam javno brani (pa nam ispriča priču o Vuku i sedam ja"r"ića).
A ako ona druga strana ne zna ili ne ume da im parira to onda dokazuje njihovu nesposobnost ili glupost.
Ili možda ovi gore navedeni govore istinu... (ili su veći maheri...)
To se inače zove demokratija!

Čavka

pre 17 godina

Bilo bi lepo da svedoči javno. Možda će objasniti kakve je pozicije imao u DB i na osnovu čega i koga. Ako neće za sebe onda neka objasni za sve ostale.

Lesa

pre 17 godina

Dobro.Bagzi ovog puta ne sme da prica bajke jer ga to moze kostati gubitka statusa zasticenog svedoka.Moguce je da ce reci nesto sto ce nekima veoma zasmetati.
Sve ovo ce biti vazno ako se do kraja sazna istina o narucivanju, planiranju, organizovanju, sprovodjenju atentata na premijera kao i skrivanju istine o tom dogadjaju. Kako je sve vise izjava po pitanju ovog atentata sve vise se namece mogucnost kombinacije narucenog ubistva i zavere.O zaveri se vec poodavno prica ali je pitanje da li je to plod nekakve kuhinje.Mozda ce ovo danasnje pricanje Bagzija malo pomoci da se utvrdi cega je ovde stvarno bilo.....zavere ili narucenog ili kombinacije zavere i narucenog ili pak samo narucenog.Hajde da poslusamo nekog ko je direktno ucestvovao u nameri likvidacije premijera kod hale Limes.Onaj koji je svojim vozilom isao direktno na vozilo premijera valjda zna za koliko para je to trebalo da uradi ali i to ko ga je angazovao za taj cin.Mozda ce ovim danasnjim javnim svedocenjem Bagzi reci nesto bitno,a mozda ce pricati bajke.
U svakom slucaju nece smeti da laze.U ovom trenutku Srbiju interesuje samo istina o atentatu na njenog premijera.Do te istine se mora doci i ona mora biti saopstena.Oni koji namerno opstruiraju dolazak do te istine ispisuju svoju politicku umrlicu.Ne vrede im izbori i pokusaj da preko nekih ponovo udju u vlast.Ne vredi im nista.Sto vise opstruiraju to ce im kazna biti veca.Tako je to u Srbiji.
Ziveli
Lesa

Jovan

pre 17 godina

Treba se nadati da će pritisak javnosti biti odlučujući da tužilaštva i policija odradi svoj posao, bez obzira na imena. Profesionalno i odgovorno. Gde ima dima ima i vatre, ipak su u Sablji hapšeni sve sami visoki službenici državnih službi, obični saradnici tajnih službi su bili veoma retki, to nije bio ni Bagzi, svi su bili na mnogo višim pozicijama. Samo napred, tako se klupko odmotava, zato se svuda u svetu koristi instrument zaštićenog svedoka. Sve treba otvoriti za javnost jer je očito da se sve zataškava baš u ključnim državnim službama i to treba sprečiti!

Neodlucni glasac

pre 17 godina

Pogledajte sta je Beba Popovic govorio u Playboy ili Insajderu za Covica i njegovoj ulozi u ubistvu!!
Da li je bese bilo i nekog sudjenja sto je Popovic dobio protiv Covica!

Neven

pre 17 godina

Za Seselja smo svi znali a za Covica sam licno predpostavljao. Da li se secate da se on borio da dobije premijersko mesto posle ubistva Djindjica.

skeptik

pre 17 godina

Dobro je što je svedočenje javno, ali zbog toga ne bi trebalo uzimati Bagzijev kompletan iskaz zdravo za gotovo. Sve to mora na neki način da se proveri.

Daki

pre 17 godina

Ovo je velika stvar. Nisam iznenadjen za Covica, nadam se da ce zavrsiti iza resetaka. Za Seselja i radikale sta reci, na zalost ovo nece biti nikakav minus za njihovo biracko telo, naprotiv.
Ali jasno je da je pala u vodu bilo kakva "argumentacija" o "Cedi kriminalcu". Jasno je ko su u Srbiji bili i ostali kriminalci i zlocinci.

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

U državi gde se javni svdeoci dokopaju vlasti i postanu "savest nacije", svi oni koji se nisu uplašili ili nisu hteli da beže, postaju "ratni zločinci" i "kukavice". Kako je gospodin Cović od "recidiva proslosti" postao deo “demokratske” vlasti samo Bog zna. I, gospodin Cović, osnivač, alfa i omega ove koalicije, kojoj najbolje pristaje naziv koalicija "nesrećni slučaj". Pretpostavljam da su kvaliteti gospodina Covića univerzalni i da mogu da zadovolje prefinjene ukuse kao i "nove vrednosti" koje forsira i "fura" ovaj dojučerašnji "momak sa vrućeg beogradskog asfalta", sada vodja neke mnogonapredne koalicije, gospodin Nebojsa. U narodu poznatiji kao Krcun. Ovaj slučaj ipak, samo pokazuje kako se u cilju ostvarenja nekih interesa, obično prizemnih, materijalnih, ne biraju sredstva. Ni ljudi. Nadam se da je narod pročitao namere ove koalicije i histeriju koja se širi sa njihovih grotesknih parada.

Maja_V

pre 17 godina

Ocigledno je da je davne 96, nakon sto ga je gadjala pepeljarom, Mira ipak sela i ko covek popila kafu sa Covicem...i eto ga prvi (a sigurno ne i jedini) insajder u tadasnjoj opoziciji! A sta reci o Covicevoj recenici..."Legija je moj decko..." Za Seselja nema mesta cudjenju, zato i sedi u Hagu, a gladuje sto mu se izgubio apetit, na nervnoj bazi. DSS je, zbog svoje iskompleksiranosti posluzio kao Trojanski konj i igracka u rukama onih sto su drmali i jos uvek drmaju DB-om. AKo postoji nacin da se Oduzimo ZOkiju, sto je glavom otkupio i nase zivote, narocito u noci izmedju 5 i 6 oktobra, je da bezuslovno insistiramo na DEMONTAZI te sekte i rasadnika zla zvanog UDBA! PS. I naravno, otvaranje dosijea!!!

Beogradjanka

pre 17 godina

Posle ubistva Premijera Čović je mesecima davao misteriozne izjave tipa "sve će se saznati", "ko je išao u Šilerovu", "bazeni u Šilerovij" i ostalo. Po principu "Dršte lopova!" Međutim neposredno po ubistvu Premijera pitao je "Hoćete li me hapsiti". Koliko puta je preletao iz stranke u stranku. Socijalista je bio na Koštuničinoj strani još dok je Premijer bio živ, a onda se okrenuo i protiv Koštunice. Nepodnošljiva lakoća prevrtljivca ali i opasnog čoveka. Za Šešeljevo učešće u atentatu nezvanično se pričalo isti dan i o tome da se Tijanić sat vremena nakon pucnja "ubijao" alkoholom u jednoj birtiji u Narodnog fronta. To su ljudi kojih se Srbija samo može stideti.

Sladjana

pre 17 godina

Ne mogu da verujem da su znali i davali podršku za to. Doduše, kada je Šešelj dobrovoljno otišao u Hag kružile su priče da je otišao zbog planiranja ubistva premijera. Čović je sedeo u kabinetu do Đinđićevog i ne mogu da verujem da je smrdibuba. Kakav interes ima Čović od ubistva Đinđića i zbog čega mu je smetao??? U stvari, treba biti oprezan kada je u pitanju svedočenje Bagzija, jer niko ne garantuje da je sve tačno. On će biti u stanju svašta da ispriča i sa svakim da udje u dil samo da sačuva živu glavu i sebi smanji kaznu za sva sr..a u kojima je i učestvovao.

Nebojsa

pre 17 godina

Pa Covic je prvi koji je i pokrenuo kompromitovanje akcije Sablja time sto je govorio da su "pojedini iz DOS-a pili viski u bazenima". On je neposredno pre toga pitao Cedu Jovanovica da li ce clanovi Vlade biti postedjeni istrage i kada je dobio odgovor da istrage nece biti postedjen niko, krenuo je sa rusenjem akcije Sablja, sto su DSS-ovci sa olaksanjem docekali.

Toni Manero

pre 17 godina

SPS, uz pomoc DB-a (ili obrnuto) prokrcio put DSS-u, koji je svesno ili nesvesno, upao u zamku i sa tim istim SPS vladao tri godine. KAko im je dobro krenulo, mozda smo mogli da docekamo da vidimo i Vucelu kao premijera-koalicione vlade a Stanisica, ministra policije...Srecom, pravda je spora ali dostizna!

japanac

pre 17 godina

Obratite paznju na sledece:
"...da je od Spasojevića čuo kako mu je Ulemek rekao da za ubistvo premijera imaju podršku Nebojše Čovića..."
Ne znam koliko je relevantno to :" rekao mi je ovaj da je cuo od onoga". Svejedno nisam to ocekivao od Covica i zanima me sta ce reci u svoju odbranu.S druge strane, zasto bi Bagzi lagao za Covica, koji je pomalo zaboravljen i nalazi se na margini politicke scene. sto ovo je mogao da kaze i za nekog od aktuelnih politicara...Vise bih voleo da je ponudio neki konkertan dokaz, ovako smo opet u domenu rekla-kazala i sumnje i spekulacije se umnozavaju, a od istine nista, nazalost.

cuca

pre 17 godina

Dosta je pogledati prvi snimak clanova Vlade posle Djindjicevog ubistva. Covic stoji ispred svih, tada je mislio da ce on da bude premijer, i nije samo Beba svedocio, o tome je pricao i Zoran Zivkovic a njemu sigurno vise verujem nego Bebi. Interesantan je i onaj zlokobni govor Tome Nikolica o nozi i smrti...

DBK

pre 17 godina

Na stranu da li je Bagzijeva prica i optuzbe istiniti ili ne. Mene samo cudi da tek sada postaje upitan Covicev integritet. Ta svima je ocigledan njegov karijerizam zbog koga me ne bi cudilo i ako bi preko leseva gazio. Bukvalno.

SaleBG

pre 17 godina

Podsecam svakoga ko se nije sam setio: Svedocenje pred sudom je pod zakletvom. Ko laze kao svedok rizikuje da bude uhvacen u lazi. Kazna za to je robija. Zasticeni svedok za svoje svedocenje dobija oprost grehova i ako bude uhvacen da lazno svedoci seli se na optuzenicku klupu gde ga ceka najmanje dvadeset godina robije, obzirom na dela koje je pocinio kao clan bande.
Sad, svako moze da kaze kako je Bagzi takav lik kome je tesko verovati. Mozda jeste prevarant, ali svakako nije lud. Konacno, ko bese Nebojsa Covic, da bi ga sad Bagzi vadio odnekud bezveze?
Za Seselja se, valjda, niko i ne cudi.
Cekam kraj iskaza...

Makaveli

pre 17 godina

I ja se bojim da spominjanje Seselja u vezi sa ubistvom Djindjica nece imati negativnog uticaja na SRS. Mozda cak naprotiv, jer upravo ti koji podrzavaju SRS su oni koji su mrzeli Djindjica i njegove ideje. To ce jos vise da pojaca njihovu podrsku i simpatije prema radikalima i njihovom vodji iz Haga.
Bilo bi pozeljno da se ovaj zlocin kompletno razjasni i da svi koji su na bilo koji nacin ucestvovali u njemu budu kaznjeni!

Chele

pre 17 godina

Navjerovatan kameleoon je ovaj Covic. Gledam ga sinoc, na Studiju B, ucestvuje covjek u dokumentarcu o protestu 96/97 i to sa oreolom prvoborca protesta...Da covjek ne povjeruje, otkud' on tamo, ko ga je zvao...

salens

pre 17 godina

Mene samo interesuje da li policija vec ide da privede tog coveka ili,kao i dosad,svedocenja nemaju nikakvu tezinu?Od atentata je,kao nezvanicno,po raznim emisijama,izneseno toliko prljavstine o najvisim clanovima vlade i DB-a ali naravno to je uvek shvatano kao politicka kampanja i nikom nije padalo na pamet da privodi te ljude i proverava istinitosti.Ponavljam pitanje,da li ce Nebojsa Covic vec danas biti uhapsen?A odgovor se moze naslutiti sa banera na desnoj strani ove stranice(poligraf,23.11.)

koki

pre 17 godina

Veoma je indikativna reakcija Čovketa nakon ubistva premijera, kada je krenuo da proziva Čedu, ako me sećanje ne vara... Čovke nije čist garantovano... Predlažem pravi poligraf umesto televiziskog.

Gradjancica

pre 17 godina

Nikako ne mogu da zaboravim na onaj istorijski trenutak, kada je Kostunaica "mrtav ozbiljan" tazio formiranje KONCENTRACIONE VLADE, nakon ZOranovog ubistva! Svi zajedno, saborno, domacinski...ubice i zrtve! Samo sloga Nije spasila Srbina!Da se ne ponovi...

mail

pre 17 godina

Mora se reći da je tuzilavstvo unapred znalo sta ce Bagzi da prica, pa je samim tim sve bilo provereno. Ako se iskaz svedoka-saradnika ne uklapa u celu proverenu pricu, on i ne dobija taj status.

Ana

pre 17 godina

DB treba potpuno ukinuti i svi koji rade za isti moraju da budu predmet istrage. Nedostatak takve organizacije je manje stetna stvar nego postojanje nakaze koja je ogavna i koja nas kosta mnogo. Mlade ljude treba poslati na obuku u UK ili USA, da bismo mogli da formiramo nesto sto ce nam biti od koristi. Meni je toliko muka od povezanosti mafijasa & biznismena& DB-a koji zajedno ucenjuju politicare. Bez obzira ko je na vlasti taj skart dok god postoji ce svojim kriminalnim metodama da ucenjuje. Zato vlada pred izbore moze da napravi neku vrstu slatkisa, sto bi bilo ukidanje DB-a za pocetak, posle toga kriminalci nece moci bezglavo da rade, vec ce da se razbeze ili poubijaju medju sobom. Ako to vlada ne moze sama da uradi, niko se ne bi bunio protiv toga da recimo FBI, MI6 i slicni pomognu sto bi moglo da bude lepo uspostavljanje saradnje sa EU...

stante bre malo

pre 17 godina

Nepojmljivo mi je kako neko moze da uzme zdravo za gotovo ono sto Bagzi bagzelja. Ako mislite da je on kao svedok saradnik van domasaja DB u smislu pritisaka, ucena i dogovora, varate se. Ne bi me iznenadilo da je Covic samo kolateralna steta u nekim dogovorima mnogo mocnijih tipova.

Darko

pre 17 godina

Mislim da je sve ovo sto je receno na danasnjem sudjenju o gospodinu Covicu cist marketing i pokusaj da se blati njegovo ime....pa taj covek je bio potpredsednik Djindjiceve vlade zajedno su vodili 5 oktobar i ko moze da pomisli da je Covic radio protiv Djindjica...stvarno nemam reci sta se sve radi u Srbiji...
Podrska za gospodina Covica

sluzbenica Vlade 2001-2003

pre 17 godina

Istina je da su nekoliko meseci pre ubistva premijera Djindjica iz DB upozorili navedene ljude, ali i jos nekoliko drugih da imaju obavestajne podatke da postoji opasnost da ce neko pokusati da izvrsi atentat na njih.

Oni drugi

pre 17 godina

Zasto se toliko bojimo da se pogledamo u ogledalo? Imali smo Tomu Nikolica, kome nije zao sto je pre, svega, jedan COVEK pa tek onda Premijer jedne drzave, ubijen na svirep nacin! Rece i ostade ziv, za razliku od nekih drugih. I njegova partija uziva veliku podrsku gradjana i nikom nista...TO su stravicne posledice velikog medijskog eksperimenta koje je nas GEBELS, citaj VUCELA tako neumorno sprovodio. Izlaza ima ali po onoj narodnoj, NA LJUTU RANU-LJUTU TRAVU!

sasa jokic

pre 17 godina

Mozda Covic moze da isprica nesto i osvom sticeniku Mikiju Kuraku,coveku koji je pominjan u organizaciji ubistva Slavka Curuvije. Svoje veze sa Legijom Covic je uspostavio na Kosovu, a sta su tamo sve svercovali to ih treba pitati. Medjutim mislim da je ovo bacanje magle (bez obzira sto je istina) kako bi se senzacija prebacila na Covica, umesto da to mesto preuzme neko mnogo bitniji (legalniji)! za Seselja i mala deca znaju da se sa Spasojevicem vidjao svaki drugi dan, i da je debelo podrzavao ubistvo. Verovatno se zato danas ministar Loncar zalaze za njegova prava u Hagu.Kao sto se Vucic zalaze za Milanovica u zatvoru, da ne bi propevao o povlacenju njegove majke iz RTS-a neposredno pred bombardovanje zgrade. Da bi Srbija "progledala" treba uhapsiti bez preterivanja barem 20.000 ljudi, i to vecinu danasnjih sefova raznih partija saradnika DB-a. Zatim sve poznate tajkune, i pola general staba! o crkvi i da ne govorim. U poligrafu je gost trebao da bude Beba Popovic, ili Ceda Jovanovic, pa da nam ispricaju o ponasanju Covica posle ubistva, i kakve je to planove s' Ulemekom pripremao, u vezi njegovog preuzimanja vlade nakon ubistva?!

V

pre 17 godina

Drugi dan svedeocenja ce definitivno biti pun zanimljivosti...
Nego, plasim se da ne ostane sve samo na Covicu. Nema te sile koja moze da me ubedi da bi on samostalno podrzao ovako nesto. Nagadjam da je tu bilo jos par ljudi iz "demokratskog" bloka zato strpim da mozda nije precutkivanjem tih imena uslovljen Bagzijev status svedoka saradnika.

Sve pamtimo!

pre 17 godina

Nemoj samo da bude da nam je COvke "tikva bez korena", "list na vetru" i sl. On,onako hladan, pragmatican, AMBICIOZAN! Pa da li se neko seca njegove "NEKADASNJE" partjske drugarice Mirjane? Pa, ko to pobeze u majcicu Rusiju...I to na dan, kada istice SAVEZNI POSLANICKI IMUNITET!DA podsetim, malo pre ZOKIJEVOG ubistva! Pa jes´da smo SRBi(otezavajuca okolnost) ali se ipak ne zakopcavamo na ledja!

gaga

pre 17 godina

Srbija brzo zaboravlja ruzne dogadjaje.Ali setite se sahrane Z.Sijana,ceo Surcin zna ko je sve prisustvovao sahrani,izmedju ostalih i doticni gospodin Covic.Pa sta reci divna su ta gospoda politicari.To su bosovi a ne Cume,Spasojevic i td.Stidi se SRBIJO koga uopste podrzavas na izborima,biznismene,tajkune,preletace,ljude sumnjivog morala!Vreme je da sudstvo pocne da radi svoj posao,da posteno zarade svoju platu bez obzira ko je u pitanju.

maki

pre 17 godina

Pa jeste bio član Vlade ali ne i u ljubavi sa pokojnim premijerom.
Nemojmo zaboraviti da su iz njegove stranke posle ubistva premijera izbačeni svi oni koji su imali kontakte sa demokratskom strankom ili kako ih je on zvao žuti.
Ako se ne varam, on se tada samopreporučivao za predsednika Vlade i bilo je tu svega
Kako ono beše ko je finansirao tu stranku? I tu je bilo priče razne povezanosti

Ne bih da sudim ali mi je uvek smrdelo ili nije mi se sviđalo sve to da budemo fini.

Noodles

pre 17 godina

Taj covek je 96.bio na kontramitingu, po gradu se znalo ko je nebojsa,namerno malim slovom.
Mislio da bude premijer?
Vredno necijeg zivota?
Vredno nasih snova o Evropi u Srbiji, a i Srbiji u Evropi?
Vredno suza dvoje dece, majke?
Ako se utvrdi da je sve ovo sto je DM Bagzi tacno,malo je bilo kakva kazna.
nadam se da ce onaj u Hagu strajkovati gladju do KRAJA, valjda ima savest, da ga grize.
C.Jovanovic cist, na poligrafu cist, nadam se da ce Srbija shvatiti da taj decko jeste neko ko pripada nama, evropejcima, da nije kriminalac, da je jedini njegov greh sto je mlad.
Pocelo je da se odmotava.
Dozivecemo i kraj i pocetak konca.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Nisam uopste ubedjen svedocenjem parazita; koji kredibilitet taj ima? Jedino sto me ohrabruje jeste pocetak javne diskusije o politickoj odgovornosti i organizaciji ubistva premijera Dr. Djindjica. Politicki nalogodavac je smislio politicku zaveru za koju bi bilo korisno saznati. Srbija ima nazalost izuzetnu sramnu istoriju likvidacija svojih politickih vodja i treba tome stati na put. Ocito postoje 2 vrste Srbije, ona koja je ubedjenjem privrzena evropskoj civilizaciji i kojoj je pragmatizam u politici i sekularno drzavno uredjenje prioritetan sistem; ona druga orijentalna Srbija je ogrizla u ekstremni nacionalizam, hegemonija nad teritorijama suseda gde zivi srpska manjina je izrazena u njihovom destruktivnom delovanju od politickog i "naucnog" (SANU) vrha do religioznog fanatizma i primitivnih lako ubedljivih izvrsioca zlocina(Ulemek, Bagzi, Siptar, Maka i sl. paraziti). Poznavajuci istoriju Srbije ona je vise puta se delila na vise zemalja upravo zbog nesloge, na pomolu vidim ponavljanje istorije ukoliko evropska opcija ne dobije dominaciju u drustvu. Premijerovo ubistvo je najcrnji sramni dokaz cega su paraziti spremni kako bi se dodvorili svom ideoloskom vodji ne shvatajuci cinjenicu da je projekat SANU Velike Srbije propao njenim stalnim unazadjivanjem. Ukoliko uhapse Covica, istraga se mora prosiriti i na ulogu Vojislava Kostunice, tomislava Nikolica, Ivicu Dacica, Aleksandra Vucica, Acu Tomica, Rada Bulatovica itd., znaci sve one koji bi doprineli saznanju istine na koju narod ima pravo, ipak ubijen je srpski najbolji politicar i menadzer ikad.

Miloš

pre 17 godina

Čović je prvi pokrenuo priče o Čedi i Šilerovoj. Nikad to nisam zaboravio tako da ovo za mene nije iznenađenje. Jedino što će morati još mnogo toga da se kaže i dokaže, ne može da ostane na Bagzijevoj izjavio da je čuo.

Rastko

pre 17 godina

Nadam se da ce prozvati i bivseg ministra policije Dusana Mihajlovica, jer je vise nego ocigledan bio njegov uticaj na razvoj dogadjaja.

Ostali

pre 17 godina

Glasajuci za "najbizarnije" likove, tokom svih ovih godina, Srbi su precutno dali dozvolu raznim "LEGIJAMA" da sa SRBIJOM na usnama, i mnogo kesa, ubijaju STAMBOLICA, CUruviju, DJINDJICA...o asanaciji terena da i ne govorim. I sad je malo BLJAK! PA mnogo je bljak i treba dobar zeludac da se sve to svari...i zato, pamet u glavu sledeci put!

Alexa

pre 17 godina

Čudna je ova naša napaćena Srbija. Kad Čeda napiše knjigu i objavi je pre 2 godine, niko ga ne uzima zdravo za gotovo iako je rekao praktično sve ovo što je rekao i Bagzi. Ukratko: lakše nam je da verujemo kriminalcu uplašenom višegodišnje robije koji je svoju ljudskost pokazao pevanjem protiv svojih najbližih saradnika nego perspektivnom mladom političaru koga je ocrnio najcrnji crnac Srpske političke misli(Šešelj)videvši u njemu Svetog Georgija koji će ga politički ubiti kao aždahu. Tu se naravno spisak aždaha ne završava, ali poenta mog teksta je : šta treba još da uradi čovek u Srbiji da mu verujete da nije narkoman kada da to kaže? Da li baš nikom ne treba verovati ako kaže da je pošten? Veruje li još neko ovde sem mene u iskonsku ljudsku dobrotu?

Katarina & Tijana

pre 17 godina

Mislim da je danasnje svedocenje Bagzija potpuna glupost. Povezati gospodina Covica sa ubistvom Premijera Djindjica je blago receno sramota.

Zorica

pre 17 godina

Znamo da su bili upozoreni od sluzbi bezbednosti, ali je ta sluzba trebalo da ih zastiti, a ne da ih upozori. I to cudo od sluzbe mi placamo. Dogovore se sa mafijom da me koknu, a onda me upozore da cu biti koknuta, mediji ce da me proganjaju i da mi broje obezbedjenje pa da to uporedjuju sa nekim drugim koje isto vazan, a nema takvo obezbedjenje, pa ce da mi slikaju to obezbedjenje, pa ce da mi slikaju tablice i kola kojim se vozim, a to ce sve dobiti od onih koji su me "upozorili". Ma marsh bando. Svi napolje. Svi Albanci, sve CIJE i ostali Amerikanci, svi KGBovi i ostali Rusi nisu nam opasnost koliko ovi sto nas "stite".

Posmatrac, NL

pre 17 godina

Vrlo je zanimljiva Coviceva reakcija, da ne zna koji su to ljudi koji rade protiv njega, obzirom da je on jako dobro informisan i da obicno sve zna. A mozda ne zna zato sto tih ljudi nema i zato sto Bagzi govori istinu. Sada sam dobio jos jedan, ovog puta konacan odgovor na pitanje zasto mi je taj Covic oduvek bio antipatican. UVEK sam smatrao da je rec o krtici i najgorem karijeristi, koji ne bi prezao da gazi preko leseva, samo da bude neko i nesto na politickoj sceni (a po mogucstvu premijer ili predsednik). To je njegov program i njegova sustina. Covek je otisao iz SPS-a kad su ga sutnuli i kad mu nisu davali da grabi onoliko koliko je hteo, a hteo je mnogo. Bio je spreman na koaliciju sa Karicem, covekom sa poternice, samo da opstane u politici. Pogledajte njegovo ponasanje nakon atentata na Djindjica - prvi je krenuo sa prozivanjem Cede i ostalih, spominjanjem Silerove, obecanjima kako ce se sve saznati itd. Na kraju, postoji i vrlo logicna pretpostavka da je za vreme krize na jugu Srbije, u kopnenoj zoni bezbednosti, bio blizu i u cestom kontaktu sa Legijom, koji je tada bio dole stacioniran sa svojom jedinicom. Ko zna koja su se prijateljstva sklapala i koji su sve dilovi i dogovori padali jos u to doba, 2001. A moguce je i da nije jedini u tadasnjoj vladi koji su znali i odobrili atentat - sledeci koje bih ja stavio na poligraf su Dusan Mihajlovic i Velja Ilic.

Analitik

pre 17 godina

Pa, Sablju bi trebalo nastaviti sada i danas. Tamo gde se stalo. Svi su znali za atentat, čak i nesrećni Đinđić, jedni su bili uplašeni i nemoćni dok su ostali zlurado isčekivali, unapred slavili, pa čak i najavljivali. Setimo se samo izjava i ponašanja jednog Velje, jednog Voje, Maršićanina, jednog Čovića, a o radikalima i da ne govorimo. Bez obzira je li, i koliko je filovano ovo svedočenje Bagzija, sigurno je da se zasniva na bar 80 % istine i sigurno je da se još neotkrivena ORGANIZACIJA oslobadja nepotrebnih saradnika, prepuštajući ih "pravdi", sa ciljem da zaštiti i očuva sebe. Tačno se zna spisak odgovornih ljudi u policiji i obaveštajnim službama koji bi imali šta da kažu i koji su bili veoma, veoma blizu svega. Jasno je zbog čega se ništa ne otkriva.
Sramota za Srbiju.

Sanja

pre 17 godina

Covic mi se nikada nije svidjao jer je oduvek bio kameleon svakom sistemu. Bio je gradonaclenik Beograda za vreme Milosevicevog rezima, a kada je video da Milosevicev i Mirin brod tone, preselio se u ''opoziciju''. U biti on je sve vreme bio Mirin ubaceni covek, trojanski konj. Pre 5. oktobra postaje deo DOS-a, i kako njegova kombi partija gubi svaku moc, pocinje dogmu oko Kosova, kako ce on da ''spase'' Kosovo. Posle toga vidi nadu u Karicima, ( taj se obogatio na isti nacin kao i Covic ze vreme Mire) da zajednickim snagama sa Mirinim ''biznismenom'' se opet docepa vlasti, a i Karic je imao uz to i svoju TV stanicu. Izgleda da se ovogu puta ovaj politicki oportunista i kamelon presao i da su konacno svi shvatili ko je on, a sad i svi ovi DB-ovci, kao Bazgi cure sve na sve strane ko je on. Zavrsice u Moskvi netaknut sa svim milionima pokradenim sa Mirom Markovic.
Stvaro se Srbija nalazi u tragicnom stanju.

Relja

pre 17 godina

Zanimljivo mi je da se svi koncentrisu na SRS i na Covica, a da niko nije primetio recenicu
"a cilj je bio obaranje vlasti i dovođenje SRS-a jer ni na koga iz vlade Đinđića Zemunski klan više nije mogao da utiče i jedino su mogli da očekuju hapšenje."
A naglasio bih ovo "VIŠE".. Ko sa djavolom tikve sadi..

P.S. Naravno da Bagziju ne verujem ni malo. Jedino je tacno to da je Covic veliki prevarant, ali to DOSu nije smetalo 5. oktobra.. A tacno je i ovo "višе"

Salle

pre 17 godina

Izjava advokata Dejana Milenkovića:" Milenković zna da su o sadržini njegovog svedočenja upoznati članovi sudskog veća, sudije Milimir Lukić i Nata Mesarović, i da će izgubiti status svedoka saradnika ukoliko se njegov iskaz na suđenju bude razlikovao od onoga što je već rekao tužiocu. NJegove tvrdnje su od juna meseca, kad mu je dodeljen status, proveravane nekoliko puta - kazao je Bagzijev advokat"

Stevan

pre 17 godina

Od momenta kada je Milenkovic izjavio da zeli javno da svedoci do danasnjeg dana proteklo je mnogo vremena. Prvo sam pomislio da mu nece dozvoliti da javno svedoci a sada vidim da je svedok-saradnik obradjen.Indirektno ili direktno, optuzuje se prethodna vlast da je sama ubila svog Premijera. Odvratno. Covic jeste poznat kao golub prevrtac, bio je umesan i u neku aferu sa gradjenjem kuca na Kosovu, ali ovakav napad je ipak previse. Ako primecujete, niko iz sadasnje vlasti se ne pominje ni u kontekstu. Ovo je kontra udar sadasnje vlasti i izborni marketing. Ne verujem Milenkovicu.SVE JE NAMESTENO.

Kosta

pre 17 godina

Secam se jedne konferencije za stampu koju je odrzao Vojislav Seselj pre nego je dobio poziv za Hag. Seselj je doslovce rekao da iza ubistava po Srbiji stoji Nebojsa Covic, da je uhvacen njegov (Covicev) razgovor sa Dusanom Spasojevicem Siptarom kada je Siptar rekao Covicu da bi trebalo ubiti Seselja da bi se prikazalo kako je to vlast uradila, a da je Covic na to odgovorio: "Polako, ima vremena". Ja se dobro secam te Seseljeve konferencije za stampu, ali priznajem da sam tada mislio da Seselj to lupeta. da li se jos neko seca toga.

Jasmina

pre 17 godina

Meni je jako teško da poverujem da je Čović bio umešan u Djindjićevo ubistvo, makar i samo putem podrške. Setimo se da je njemu u Djindjićevoj vladi zapao "vruć kormpir" tj. problem Kosova, koji je tada bio neuporedivo komplikovaniji i teži nego danas. Mislim da je čovek obavljao taj svoj posao odgovorno i savesno. I čini mi se da je jedan od ljudi koji je najviše, najbolje i najpredanije odbavljeo svoj deo posla u tadašnjoj vladi, za razliku od mnogih drugih ministara. Naravno, ambicija je čudo, i nikada se ne zna šta su ljuid spremni da urade zbog nje.
U svakom slučaju desilo se ono što smo i očekivali - svedok saradnik je napričao svoje, a šta je od toga istina a šta ne saznaće se tek nakon mukotrpnog posla nadležnih službi, a možda ne ni tada. Da još dodam da mi prilično naivno zvuči da on ne sme da laže, govori pod zakletvom (?!), a i ako se otkrije da laže gubi status svedoka - saradnika. Pa mislim stvarno, posle takve biografije, šta ovog čoveka još može da uplaši?!

Momčilo Vasić

pre 17 godina

1. - Oni sa pamćenjem će se prisetiti hvalisanja SAMOG Čovića da je "organizovao" susret pok Đinđića i Ulemeka, u nekoj kafani u "blizini Ekonomskog fakulteta"... Dakle, itekako je Čović imao veze i autoriteta kod Ulemeka! Isto se odnosi i na Vojnu bezbednost... I to je Čović, negde prvih dana posle "5. oktobra", priložio u "svoje zasluge"...
2. Šta se, kog đavola, Toma Nikolić iščuđava i pokušava reflektore i objektiv SA SEBE prebaciti na Šešelja, poturajući Šešeljev status kao "indijsku kravu"?!! Šešelj je na spasavanju odlaskom u Hag najavio "krvavo proleće", ali je Toma još više istrčao u "junaštvu", porukom Đinđiću da je "i Tito pre smrti imao problema sa nogom"! Nema sumnje, svi iz tzv. "Otadžbinske uprave" radikala su znali, takva im je struktura, ali i zna se kome je "ostavio stranku" Šešelj!
3. Sada se vidi da su i u DSS-u znali, jer je Dejan Mihajlov "pripretio" objavljivanjem istine, onako kako odgovara DSS-u. Znao je ko je ubio Premijera, ali ga treba pritisnuti da kaže i koliko su tome doprineli i dali podršku on i njegov vrh stranke: nije valjda samo podrškom štrajku u uniformama..?
Sve u svemu, Srbija je pred istinom? Ako moćni ne uspeju da preokrenu točak...

Miša

pre 17 godina

Ono što mi je privuklo pažnju u Milenkovićevom iskazu nisu samo činjenice, već, recimo, i vrlo specifičan metod obračuna sa protivnicima koja po svemu sudeći još uvek funkcioniše i posle Miloševića. Naime, vertikala bi se mogla opisati i ovako: Legija tobož okreće leđa Miloševiću, stiče poverenje novih vlasti, a zatim ispunjava svoju stvarnu misiju, odnodno atentat na Đinđića. Nakon toga sledi opšta hajka na na sve koji su bili ma nakoji način povezani sa Miloševićevim hapšenjem (Čeda, Kolesar, Obradović, Batić...), a Legija ispada iz igre i smišljaju se novi džokeri. Sada novi akteri nastavljaju s ‚‚pomaganjem u rasvetljenju`` i ‚‚uslugama koje velikodušno čine svim srpskim vlastima``. Čisti ostaju samo Predsednik i Predsednik i to u sred predizborne kampanje, sve po Milenkovićevom besprekornom svedočenju. Ponovo treba da se poveruje jednom od atentatora, koji je ‚‚namerno promašio``!!!! kod Limesa!!! I svi se uredno i trenutno prime pa kreće lavina komentar, tipa, eto, znao sam, a govorio je Velja... i slično. U jednu stvar duboko verujem,a to je da Milenkovićev iskaz nije mnogo pomogao rasvetljenju atentata na Đinđića, jer je njemu izgleda sve prenošeno u nečije ime a je on svima beskrajno verovao.

Željko

pre 17 godina

Čeda Jovanović ne bi smeo da diže glavu. Čovek je iz iscepanih "starki" i stare "vijetnamke" uskočio u odela od 1.000 EUR-a, cipele od 500 EUR-a, a da ne govorimo o automobilima koje vozi i o obezbedjenju na koje mesečno daje 10.000 EUR-a. Uz sve to, jedino radno mesto u životu mu je mesto potpredsednika u Vladi Srbije.

Milan

pre 17 godina

Nije mi jasno, kako ljudi ne vide dve jasne činjenice, prvo Covića Bagzi Milenkovic ne optuzuje po ličnom saznanju, vec posredno po informacijama koje je nacuo od u to vreme vec ludih od kokaina Lukovica, Spasojevica i drugih, koji pricaju svasta posebno svojim saradnicima kako bi im kao i sebi podigli samopouzdanje pred jedan tako brutalno glup i naivan čin. Nažalost imali su dovoljno pouzdanja sretstava i ljudi da ga sprovedu u delo. Cović je mozda ambiciozan, mozda je u FMP 4 na 5 bilo puno naoruzanih ljudi, ali on je posle 97 za sobom ostavio slobizam, to je cinjenica.
Drugo što se svi brinu kao nece imati uticaja na biracko telo. Seselj, Todorovic, Nikolic su ili saucesnici u ubistvu ili su skrivali od policije podatke koji su mogli da ga sprece. Nema tu sta da odlucuje biracko telo. Tu odlucuje Republicki Javni tuzilac i to po sluzbenoj duznosti. Izvukli su se 12 marta jer je sablja bila policijska a ne inteligence akcija. Zasto zato sto je inteligence i dalje u rukama pogresnih ljudi. Sud mora da radi i reaguje, a ne biracko telo.

Ivica KS

pre 17 godina

Pa jeste interesantno kako je Seselj odjurio u Hag malo pre ubistva Djindjica, cudi me da se to retko pominje, vise je nego ocigledno!

Bojan

pre 17 godina

Setite se filma JFK sa Kostnerom u glavnoj ulozi. Donald Saterelnd mu na klupi u parku prica kako ubistvo neke bitne licnosti kao sto je predsednik ne moze biti delo samo nekog ludaka, vec moze samo biti kompromis neke interesne sfere i moze se desiti uz odobrenje ili barem precutkivanje nekih vrlo bitnih ljudi kao sto su: direktori i visoki sluzbenici bezbednosnih agencija (vojnih i drzavnih), obezbedjenje samog premijera(predsednika), finansijski mocnici, politicari....

Vuk zemunski

pre 17 godina

Politika je ..... (izvin'te me što psujem), reče pesnik.
Kome verovati - ovejanom kriminalcu ili političarima? Koja je razlika?! I jednima i drugima glava je u torbi. Ne bore se oni za par procenata vlasti (u Parlamentu ili na ulici kod dilera), nego se bore za goli život. Lažu, pa naravno da lažu.
Svi se setili da je ono Čović bio socijalista. Jeste, a i Đinđić je (pokoj mu duši) pekao volove na Palama što smo sada zaboravili, jer nam više ne odgovara Republika Srpska.
Da je Đinđić živ, nijedan od sadašnje garniture, počev od predsednika pa naniže ne bi bio tu gde jeste niti bi Srbijom vedrio i oblačio. Imali su stari Latini pravilo kad se desi zločin - postavljali su pitanje: Čija je korist? Dok to javno ne kažemo, nikad nećemo naći ubice i nalogodavce. Hapšenjem 20.000 ljudi (neko "pametno" predloži, verovatno bi lično sastavljao spisak, na kome ne bi bilo njegovih prijatelja, roditelja, braće, kumova...) ništa se ne postiže. Samo da vidimo ko je to profitirao od Đinđićevog ubistva i sve će biti sasvim jasno. I neće nam trebati dokazani kriminalac da Srbiji otvara oči!

vlada

pre 17 godina

Narodna poslovica glasi da je ubica onaj koji najvise kuka na sahrani i onaj ko da najvecu citulju pokojniku u novinama. Cela danasnja vrhuska i poyicije i opoyicije je bila u jednom od ova dva slucaja. Svi su po nesto znali sto znaci da su svi po mnogo i umesani u ubistvo premijera, sve zarad svojih licnih interesa, Samo se pitam kada ce se Srbija jednom osvestiti al bojim se da vise nema nade...

G-Can

pre 17 godina

Koliko uopste istine ima u ovom svedocenju? Verovatno polovina. Lik koji je imao dirktnu ulogu u atentatu na premijera kod hale Limes, a koji je sada nekim slucajem svedok-saradnik, je sigurno dobio raznorazna obecanja i direkcije na koga da svali krivicu. Licno, njegove izjave bih uzimao sa rezervom jer je on sada u stanju da izjavi bilo sta i optuzi bilo koga samo da izvuce ono sto je najpovoljnije za njega a to je noi identitet u novoj drzavi uz sigurno ne malu dotaciju novca od poreznika ove drzave.
Na veliku zalost, mislim da seovo sudjenje ipak pretvorilo u farsu!

Rale

pre 17 godina

"Čume je organizovao da se naplati 100.000 od Peconija za Čedu, jer mu je ovaj završio neki posao", tvrdio je Milenković-- Mislim da ova i slicne izjave u dobroj meri opisuju princip saradnje nasih politicara i onih drugih kriminalaca. Kako ono bese: S kim si takav si, e pa zapitajmo se sa kim smo, gde nas takvi vode i dokle cemo stici.

Zarko

pre 17 godina

Bagzi je rekao manje više istinu u vezi atentata. Međutim, on je za status specijalnog svedoka prećutao ključnu stvar, ulogu Koštunice sa njegovim savetnicima u atentatu. On ni K od koštunice nije rekao. Čović je definitivno bio umešan, ali su njega iskoristili kao žrtvenog jarca da se skrene priča sa Koštunice na njega. Dobro znamo koliko su puta njegovi(Koštunicini) savetnici odlazili u šilerovu, a o tome nije bilo ni reči. Mislite o tome...

oskar

pre 17 godina

U iskazu Dejana Milenkovica Bagzija verovatno ima dosta istine ali i dosta lazi. Ako oni koji su lazno optuzeni dokazu da Bagzi laze, onda ce se ceo njegov iskaz smatrati laznim. Tako ce se i oni koji su stvarno krivi izvuci. Medju mnogima pomenutima, cudi me da nema Kostunice ili nekoga iz DSS. U njihovu apsolutnu neumesanost ne mogu poverovati, jer su najvecu korist od ubistva premijera Djindjica imali bas Kostunica i DSS. U sustini mislim da je citavo svedocenje rezirano bas od strane Kostunice i DSSa.

Пеца

pre 17 godina

Па Шешељ је најавио крваво пролеће 2003.г. и ништа није предузето у Влади, у којој нико није одговоран за Зоранову смрт. Све у свему свађа у породици.

Dragan Petrovic

pre 17 godina

Veoma je interesantno da ovde niko ne krivi Cedu Jovanovica. Ne znam zasto, ili je on stvarno dobar, ili nece da objave komentare.
Slazem se donekle sa Bagzijevom izjavom, ali ima tu jos "krokodila" da se uhvati.
Zalosno je sto mnogi nisu u zatvoru jos a prvi bi trebao biti Ceda koji je inace moj kolega sa fakulteta. Inace jedino kod nas mozes da si podpredsjednik vlade bez ijednog dana iskustva posle vecitog studiranja.
Nadam se da ce doci neka bolja vremena i svi se naci tamo gde trebaju zajedno.
Dragan

J.S.(bez O)

pre 17 godina

Nekoliko bezuspesnih pokusaja omalovazavanja I ponizavanja tekovina peto-oktobarske ”revolucije” proslo je nezapazeno u narodu jer,vidi cuda,na red je doslo svedocenje Bagzija u specijalnom sudu!!
U cuvenoj knjizi ”Laufer mi javlja” srpski Vojvoda Vojislav Seselj( u ulozi inspektora kluzoa) razotkriva sva (ne)dela mafijaskih klanova:ubistva,otmice,reketiranje!!!U isto vreme trazi da mu drzava isplati ponudjenu nagradu(negde oko 600 000e) za to dobro delo.U isto vreme( u ulozi Nostradamusa) predvidja Djindjicev brz kraj i krvavo prolece.Kad je premijer ubijen,Covic se nudi da preuzme mesto premijera i spase vladu-niko nezna zasto!!!!!
Sve ove segmente smo pojedinacno vec culi ali kada ih je sve zajedno Bagzi povezao,SAVRSENO se uklapaju!Postojala je sumnja kod svakog od nas da postoji sprega politike i kriminala u najdirektnijem obliku,ali to nije imalo veze sa,do tada, satanizovanim i proganjanim premijerom,Cedom,Bebom...posetama cz-u,bazenom u Silerovoj.To je ona ”Milosevicevska” sprega SRS-zemunski klan-crvene beretke-DB-vojska i delovi SPC !!!!!Valjalo bi da taj Bagzi jos malo pozivi( posto obicno ko dirne tu patriotsku organizaciju-zavrsi mrtav).Ne treba ni sve sto on kaze uzeti zdravo za gotovo,ali kada on to kaze sa pozicije koju je imao u zemunskom klanu,onda takve informacije zasluzuju bar da se ispitaju.
Na jednoj strani su LDP koalicija,a na drugo SRS ”koalicija”,Bagzi pljuje po svima i cuva svoju glavu.E sad, u sredini su DSS i DS koji mudro cute i ako su to dve prave zaracene strane zbog kojih je Djindjic ubijen.I ponovo ce profitirati.
U ovom trenutku za nasu zemlju ne postoji BITNIJA stvar od tog svedocenja!!Ni Kosovo,ni Hag,izbori,ustav,master diplome,ulazak u EU,nezaposlenost,inflacija...
Od tog svedocenja nam zavisi buducnost u bukvalnom smislu.Ima i previse opcija,od gradjanskog rata do KONACNOG obracuna sa primitivnim,sovinistickim,kriminalnim nacinom razmisljanja i ponasanja.Eto nam sanse za ovo drugo,jer ako se to istera do kraja,sve ostalo resavamo za 3 dana!!!!!!!!!

evo resenja

pre 17 godina

Mislim da se Ceda mozda sprema da sutra prizna deo stvari koje su izrecene protiv njega, tj. da je dozvolio da se oruzje odnese iz Skupstine, ali da ce insistirati na tome da tuzilastvo reaguje i podigne optuznice PROTIV SVIH koji su znali da se sprema, i KO SPREMA (to je vec krivicno delo), atentat na Zorana. Tako bismo se oslobodili vise Seselja, vrha Radikala, i jos nekih koje ocekujem da ovaj krimos zbog svog dup... sutra prozove.
Posto generalno verujem u dobre namere Cede, politicki se slazem sa 90% njegovih stavova, iako je neke stvari debelo naplacivao, mogao bi da se zrtvuje i da to sve prizna za rad toga da Srbija vec jednom eliminise Radikale (ili bar one koji posle ovoga nece moci vise za njih da glasaju). Tako ce pokazati da je veci covek od nekih drugih (ionako sa ovim danas nema sanse da predje cenzus na izborima).

Svetlana

pre 17 godina

Postoji jos jedan interesantan lik cije se ime precutkuje ili smatra nebitnim. A to je "zlatni decko" VERUOVIC (ili kako se vec zove, tj. preziva)

Big Dovla

pre 17 godina

Đinđića je ubila ista ruka koja je ubila i Ivana Stambolića ili Slavka Ćuruviju i dovela Koštunicu na vlast. Popularno ime joj je Udba, a od milošte joj tepaju i prosto Služba. Negde do preloma šezdesetih i sedamdesetih bila je najbolja sluškinja vlasti, a otprilike od tog doba nadalje je polako i isprva jedva primetno, uporedo za krizom legitimiteta komunističke vlasti, počela da se odmeće, da bi za poslednjih petnaestak godina došla do toga da praktičkno upravlja onim što je od stare Jugoslavije ostalo, tj. nesrećnom Srbijom. I Šešelj, i Čović, i sam Milenković su bili ili jesu i dalje njeni saradnici, pa je iz tog ugla veoma interesantno dekonstruisati Milenkovićevo svedočenje. Simptomatično je da se nigde ne pominje sadašnji premijer, a mnogi ljudi koji znaju dosta toga o domaćem kriminalno-obaveštajnom podzemlju bi dali desnicu ruku da su, ako ne on lično, a ono neki od njegovih najboljih drugara, naročito onaj koji sada vodi BIA i onaj drugi, mali i debeli, koji je vodio vojne žbire, umešali bar poneki prstić u taj atentat. Pričama da je iza ubistva premijera stajala banda ordinarnih lopova i dve voline sa dva i po grama mozga zajedno poput Ulemeka i Spasojevića su priče za malu decu, a ovo je vrlo zgodan trenutak da se radikali malo lupe po glavi, a, ako je moguće malo naudi i LDP, verovatno jedinoj partiji koja bi ozbiljno pristupila rasturanju i udbaškog i vojnog zmijarnika kada bi kojim slučajem došla na vlast (što nažalost ne preti, čak ni u slučaju da uđu u vladu u koaliciji sa DS, pošto čak ni sadašnja DS ne bi ništa slično uradila, jer su veze njenog i državnog šefa sa određenim, vojsci i Službi bliskim krugovima i lično i porodično sumnjivo srdačne i jake). Čović je, naravno, tu zato što je to istina, i, mnogo više, zato što nikom više ne treba i ni za koga više nije opasan. Sve u svemu, veoma vešto sročeno i natempirano svedočenje, kada bi naši romski sugrađani koji se bave prodajom cveća po ugostiteljskim objektima mogli da uđu u centralu BIA, rado bih poslao cveće (doduše, paran broj, da izraz moje ljubavi bude savršen) u kancelariju onoga ko je ovo smislio...

Srđan

pre 17 godina

Još je neko od zaštićenih svedoka, mislim ubijeni Vukojeviic, rekao da je njima Legija obecavao da ce "Koštunica biti ptedsednik, a Čović premijer". To svedocenje je bilo zatvoreno, ali su to preneli neki mediji. Još je zanimljivo da Bagzi nista ne govori o sastancima Radeta Bulatovića i Ace tomića, Koštuničinih saradnika, sa organizatorima ubistva, od čijeg je gonjenja Prijić odustao kad je na vlast došla upravo Koštuničina vlada. I na kraju, smena Prijića je bila potrebna da bi se sa novim tužiocem "spakovao" svedok tako da optuži Jovanovića, koji smeta svim poliotickim partijama, i da ne pominje Bulatovića i Tomića.

mica

pre 17 godina

Kriminalci nam otkrivaju istinu, a prljav ves leti kao perije u kokosinjcu.
Kao visedecenijska banana republika, sa sazaljenjem konstatujemo da smo mi danas jos uvek jako daleko od toga da dobijemo pravnu drzavu. Zato niko nece sa nama.

Makaveli

pre 17 godina

Mnogi (ukljucujuci i mene) se nadaju da ce ovo sudjenje doneti nekakav rezultat. Nazalost, mislim da kad pogledam sve, svi mi koji se nadamo da se nesto sazna/rasvetli cemo na kraju biti veoma razocarani.
To je samo u Srbiji moguce da se ovakav kriminalac toliko bahato ponasa, da je skroz opusten i da jos ucenjuje i postavlja zahteve. A normalno je da je opusten, jer ima potpunu podrsku DSS-a i ostalih koji trenutno vladaju napacenom Srbijom. Naravno da hoce javno svedocenje, jer on ustvari nista novo ne otkriva. Krivi Seselja, koji je obicni klovn i koji je gotov (njemu ne moze niko nista, jer je u Hagu a tamo mu je bolje nego sto je zasluzio sto puta). Krivi Covica, koji je pion/Vojina zrtva u celoj prici. Dize vestacku buku na koju ce se tabloidi naloziti i pisati danima, a otkiti se ustvari nista nece. Oni koji stoje iza svega padaju u zaborav, pioni ce se kazniti, a sto je najgore veliki deo birackog tela ce i dalje da poklanja poverenje Voji, radikalima, starim komunjarama (SPS) i ostalim "patriotama", jer Boze moj oni su ti koji vode zemlju napred, oni su doneli Ustav, oni su spas za nas narod.
Da nije tuzno, bilo bi smesno!

Vesna Rakić-Vodinelić

pre 17 godina

Pokazalo se u istoriji prava, a naročito sudskih procesa da se tokom vremena ipak pojavljuju izvesni dokazi koji omogućavaju da se koliko-toliko rekonstruiše ono što se zaista dogodilo. Nevolja je u tome što protek vremena neretko izvesne dokaze i saznanja učini izlišnim, sa pravosudne tačke gledišta. U ovom kontekstu posmatram iskaz Dejana Milenkovića, a naročito onaj njegov deo u kome tvrdi da su Vojislav Šešelj i Nebojša Čović znali za pripremanje ubistva premijera Đinđića. Važno je, povodom ovih Milenkovićevih tvrdnji, sagledati krivičnopravnu situaciju. Iako je u vreme ubistva Z. Đinđića važio drugi krivični zakon, u osnovnom pogledu koji je ovde relevantan, rešenja su istovetna kao u važećem Krivičnom zakonu Srbije. Uočavam, za sada tri mogućnosti.
1.Ako tvrdnja Dejana Milenkovića glasi da su Šešelj i Čović znali za pripremanje ubistva premijera, onda bi nadležni tužilac morao da stavi zahtev za sprovođenje istrage protiv Šešelja i Čovića, zbog krivičnog dela neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela. Citiram čl. 331 KZ:
"(1) Ko zna da se priprema izvršenje krivičnog dela za koje se po zakonu može izreći pet godina zatvora ili teža kazna, pa u vremenu kad je još bilo moguće sprečiti njegovo izvršenje to ne prijavi, a delo bude pokušano ili izvršeno, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Ako nije prijavljeno pripremanje krivičnog dela za koje se po zakonu može izreći zatvor od trideset do četrdeset godina, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.
(3) Za delo iz stava 1. ovog člana neće se kazniti lice kojem je učinilac bračni drug, lice sa kojim učinilac živi u trajnoj vanbračnoj zajednici, srodnik po krvi u pravoj liniji, brat ili sestra, usvojilac ili usvojenik, kao i bračni drug nekog od navedenih lica, odnosno lice koje sa nekim od njih živi u trajnoj vanbračnoj zajednici."

S obzirom na to da je javni tužilac već saslušao Dejana Milenkovića i prihvatio ga za svedoka saradnika, znači da ima razloga da veruje u istinitost njegovog iskaza. Prema tome, ako u ovo veruje, onda je dužan uzeti da ima osnova za sumnju da su Šešelj i Čović znali za pripremanje krivičnog dela, te da ima osnova da ih goni za krivično delo neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela iz čl. 331 KZ.

2. Druga mogućnost postoji ako Dejan Milenković tvrdi da su neki imenovani ili neimenovani pomagali okrivljenima za ubistvo premijera Đinđića. Citiram čl. 35 KZ:
"(1) Ko drugom sa umišljajem pomogne u izvršenju krivičnog dela, kazniće se kaznom propisanom za to krivično delo, ili ublaženom kaznom.
(2) Kao pomaganje u izvršenju krivičnog dela smatra se naročito: davanje saveta ili uputstava kako da se izvrši krivično delo, stavljanje učiniocu na raspolaganje sredstava za izvršenje krivičnog dela, stvaranje uslova ili otklanjanje prepreka za izvršenje krivičnog dela, kao i unapred obećano prikrivanje krivičnog dela, učinioca, sredstava kojima je krivično delo izvršeno, tragova krivičnog dela ili predmeta pribavljenih krivičnim delom."
I u ovom slučaju nadležni javni tužilac bi, iz istih razloga koji su navedeni u tač. 1, morao da reaguje podnošenjem zahteva za sprovođenje istrage protiv Šešelja, ako ne i protiv drugih pomenutih lica radi pomaganja u izvršenju krivičnog dela.

3. Najzad, treća mogućnost je, za sada, teorijska. Napominjem da iskaz Milenkovića nisam čula, nego sam samo pročitala interpretaciju novinara. Ali, ako je Milenković tvrdio da u radnjama pomenutih lica ima podstrekavanja na izvršenje krivičnog dela, javni tužilac bi, takođe, morao reagovati. Citiram čl. 34 KZ:
"(1) Ko drugog sa umišljajem podstrekne da izvrši krivično delo, kazniće se kaznom propisanom za to krivično delo.
(2) Ko drugog sa umišljajem podstrekava na izvršenje krivičnog dela čiji pokušaj je po zakonu kažnjiv, a delo ne bude ni pokušano, kazniće se kao za pokušaj krivičnog dela."
Pojam podstrekavanja nije definisan zakonom. Uprkos brojnim različitim teorijskim shvatanjima, u osnovi se pod podstrekavanjem podrazumeva stvaranje ili održavanje volje za izvršenje krivičnog dela kod drugog lica.

Dakle, ono što želim da kažem jeste da, upkos svom nepoverenju u pravosuđe, ima smisla da mediji i građani traže da se uloga Šešelja, Čovića i drugih pomenutih u Milenkovićevom iskazu sudski ispita, pa da se oni ili oslobode odgovornosti, ili da se kazne, ako su izvršili određena krivična dela i inkriminisane radnje. Manir je naših tužilaca da se ne obaziru na svoje zakonske obaveze koje iskrsnu u toku jednog sudećeg predmeta. Tako i u ovom slučaju, nadležni javni tužilac, iako je neposredno čuo Milenkovićev iskaz bar dva puta, ne reaguje tako što bi stavio zahtev za sprovođenje istrage radi eventualnog neprijavljivanja pripremanja dela, ili pomaganja u izvršenom krivičnom delu ili, pak, podstrekavanja na izvršenje krivičnog dela. A, posle usvajanja novog ustava, javni tužiocu su još više zavisni od izvršne vlasti nego što su pre bili. Ipak, ne treba odustajati. Umesto da se jadamo na sajtu B 92, što nam je neophodno, valja da vršimo pritisak na javne tužioce da iniciraju nove postupke da se koliko god je moguće približili istini o ubistru premijera Đinđića.

nevinasca

pre 17 godina

Ovo po meni je samo deo politicke pozadine Djindicevog ubistva,tu nesto nedostaje?Gde je tu po Vladimiru Popovicu Bebi politicki kisobran premijerovog ubistva?Oni se nigde ne spominju a mozda su imali vazniju ulogu od Covica?dali je moguce da Rade Bulatovic,Aco Tomic... posle toliko sastanka sa Legijom i zemuncima"nisu bili obavesteni o planovima gospodina Legije"a posle atentata su trazili da Tadic kaze ko je ubio premijera a ako ne kaze onda ce oni reci!Mislim da je Bagzi napravio dil sa Kostunicom da mu se dodeli status svedoka saradnika za uzvrat da o njihovoj umesanosti ne kaze nista pred specijalnim sudom!

exof

pre 17 godina

Зар једном потенцијалном убици,можда и вишеструком убици,човеку који је огрезао у криминал дати статус заштићеног сведока?Све ово што прича требало је да пропева у полицији.Зар у полицији људи признају и оно што нису урадили само да их даље не малтретирају.А Багзи само затражи статус заштићеног сведока и добије га.Чудно богами.Њему је ипак место на оптуженичкој клупи а после тога на дугогодишњој робији, а не да овако прича јер и поред тога што је тачно рекао, вероватно има доста и припремљених одговора од стручних служби.Требало би њега мало ставити на полиграф па да чујемо другу страну приче.

Nebojsa Jovanovic

pre 17 godina

pa zar i posle svega ovom narodu nije dosta smaranja i dovoljno dokaza o tome ko je ko u srbiji i sta u njoj predstavlja.jel treba zaista i jos jedan perspektivan (uz to i mlad)politicar da bude zrtva u svakom smislu (pa i ubijen) da bi ga tek posle njegove smrti poceli ceniti i govorili o tome kako je on mogao da nam bude oslonoc u pohodu Srbije ka ostvarenju prava na normalan zivot u njoj i punopravnoj clanici EU.umesto da mu se ukaze poverenje kao i njegovom timu jer u ovom trenutku njegova vizija (nastavak Zoranove)napredne Srbije je daleko najjasnija i najkorisnija, moze ovoj napacenoj zemlji doneti korist.da taj Cedomir Jovanovic je hteli ili ne jedina realna mogucnost koja resava dilemu naseg (njegovog) sukoba sa prosloscu kako bi se smelo docekala buducnost u kojoj ce nam svima ruke od ciscenja sljama u srbiji biti prljave a savet cista...

Misljenje

pre 17 godina

Skoro sam sasvim sigurna da je CEda, zajedno sa Bebom, jedino sto Sluzba ne kontrolise, i zbog toga se iz petnih zila trudi da im se zatre svaki, politicki trag! Ma koliko to paradoksalno zvucalo, tek sad su me ubedili da glasam za njih...kad vidim koliko su se uprli da ih uniste!

ilija

pre 17 godina

Udba skriva i razotkriva. Sve je istina, ali je stosta ostalo nedoreceno tek nagovesteno, pa ko shvati. Providno, u svakom slucaju. Danicu na celo BIA-e i gotova prica. Jednom za svagda.

biljana

pre 17 godina

Cini mi se da su svi znali! Politicka scena to i potvrdjuje - Djindjic nikome od "politicara" nije bio po volji. I danas bi bio bez konkurencije.

Dragomir

pre 17 godina

Na veliku zalost svih nas koji sebe nazivamo gradjanima ove drzave Srbije,pokojni premijer u celoj ovoj prici oko sudjenja ,tacnije oko svedocenja "coveka" koji sebe naziva "BAGZI","igra sporednu ulogu".Da pojasnim svima Vama koji ce ovo shvatiti kao uvredu ili atak na pokojnog premijera:
simptomaticno ili ne,ali nekako vec po kliseu , "velika svedocenja" u ovom dugogodisnjem procesu ,odigravaju se u jeku predizborne kampanje ili cak neposredno pred izbore. Pominjani akteri koriste celu ovu situaciju zarad sticanja jeftinih politickih poena ili, ono sto je jos ucestalija pojava,za sprovodjenje negativne kampanje,kako bi se narodski reklo: BLACENJE politickih protivnika.
Iskreno verujem da se pokojni premijer PREVRCE U GROBU , gledajuci sve ove bljuvotine!
Kao neko ko nikada nije bio pristalica politike DS i pokojnog premijera,ali istovremeno postujuci postignute rezultate Dr.Zorana Djindjica, izrazavam svoje neizmerno gadjenje prema svima onima koji njegovu smrt,kao i citav proces sudjenja ,iskoristavaju u "dnevno politicke svrhe".
SRAMOTA!

Pricam ti pricu

pre 17 godina

"Zasticeni svedok" ima smisla da postoji i da mu se oprosti deo kazne, samo ako njegovo svedocenje vodi do osudjivanja od njega vaznijih kriminalaca i zlocinaca. To nije slucaj ovog zasticenog svedoka. Njegove price nemaju vrednost za sud jer osim njegovog izkaza ne postoje drugi dokazi, jer izgleda da se niko nije ni trudio da proverava njegove price ni da prikupi druge dokaze. Tako izgleda da svrha ovog sudjenja i nije da se neko osudi nego da se javno ispricaju price koje mogu mnogo ca uticu na kvalifikaciju ili diskvalifikaciju pojedinih politicara. Onima kojima se ne svidja sta cuju mogu da tuze zasticenog svedoka za klevetu. Prica da ovaj zasticeni zvedok rizikuje robiju ako laze je prica za malu decu. On rizikuje robiju samo ako ne prica ono sto mu je receno da prica. Posto nema drugih dokaza osim njegove price, ko ce tu dokazati da on laze? Ali ako prica sto mu kazu, to ce biti sudska istina i on izlazi slobodan i cist. Ostali ce biti oslobodjeni zbog nedostatka dokaza. Jedna obicna farsa na srpski nacin.

hronika

pre 17 godina

Ne mogu da odolim a da ne primetim kako se magla koju je pustio Milenković savršeno rasporedila na političko-kriminalnu scenu Srbije. Njegov iskaz obiluje raznoraznim kao pikanterijama, a u stvari ne kaze nista sto nije bilo poznato i ranije! Ima li neko tamo u sudu ili u javnosti da postavi pitanje gde su u citavoj njegovoj prici Ljilja Blagojević, Aco Tomić, Gradimir Nalić...tj. DSS !!!
Ovo sto je on pricao juce lici na kohabitacionu izjavu! Malo pljunemo po radikalima, malo po turbinama ranijeg energičnog DS-a, malo po marginalcu Čoviću i kao to je izjava. Ko neveruje nek ode kod nekog extrasensa pa preko kristalne kugle nek' proveri sa pokojnim Spasojevićem. Ispada da je u ovoj državi najviše stalo onoj Brankici S. sa B92 da se atentat i mnogo štošta drugo RASVETLI, a gomili ostalih da se ZAMAGLI. Pitam se samo da li je Bagzijevu izjavu pisao Nikitović a redigovao Jočić ili je pisao Jočić a redigovao supersrbin Koštunica ! Jadna si Srbijo ako opet 'progutaš' DSS demagogiju!!!

koki

pre 17 godina

Nažalost, ništa konkretno. Čuo je ovo ili ono, bez ikakvih dokaza. Ima logike da su iz SRS znali jer su to i najavljivali. Nelogično je da su hteli da ih dovedu na vlast, jer u tom trenutku nisu imali nikakve šanse. Mislim da im je ipak bio plan da dovedu Koštunicu na vlast, koji im je otvoreno stao u zaštitu. Epizoda sa Čedom zvuči besmislena, gde on uči prevejane kriminalce kako da se bave kriminalom... Sorry... Ništa ne isključujem. Predlažem POLIGRAF za sve aktere. To bi možda jedino bilo relevantno, jer mi se čini da Bagzi miksa istinu sa poluistinom i lažima.

Dare

pre 17 godina

Pravo na javnu reč i dostupnost informacija treba uvek braniti, čak i u slučaju da isto bude zloupotrebljeno.
Znači i u slučaju Bagzija (koji može da ispriča "Alisu u zemlji Čuda"), i u slučaju Mladićevih jataka (koji mogu ispričati "Uspavanu lepoticu") ili Šešelja koji traži pravo da se sam javno brani (pa nam ispriča priču o Vuku i sedam ja"r"ića).
A ako ona druga strana ne zna ili ne ume da im parira to onda dokazuje njihovu nesposobnost ili glupost.
Ili možda ovi gore navedeni govore istinu... (ili su veći maheri...)
To se inače zove demokratija!

Čavka

pre 17 godina

Bilo bi lepo da svedoči javno. Možda će objasniti kakve je pozicije imao u DB i na osnovu čega i koga. Ako neće za sebe onda neka objasni za sve ostale.

Lesa

pre 17 godina

Dobro.Bagzi ovog puta ne sme da prica bajke jer ga to moze kostati gubitka statusa zasticenog svedoka.Moguce je da ce reci nesto sto ce nekima veoma zasmetati.
Sve ovo ce biti vazno ako se do kraja sazna istina o narucivanju, planiranju, organizovanju, sprovodjenju atentata na premijera kao i skrivanju istine o tom dogadjaju. Kako je sve vise izjava po pitanju ovog atentata sve vise se namece mogucnost kombinacije narucenog ubistva i zavere.O zaveri se vec poodavno prica ali je pitanje da li je to plod nekakve kuhinje.Mozda ce ovo danasnje pricanje Bagzija malo pomoci da se utvrdi cega je ovde stvarno bilo.....zavere ili narucenog ili kombinacije zavere i narucenog ili pak samo narucenog.Hajde da poslusamo nekog ko je direktno ucestvovao u nameri likvidacije premijera kod hale Limes.Onaj koji je svojim vozilom isao direktno na vozilo premijera valjda zna za koliko para je to trebalo da uradi ali i to ko ga je angazovao za taj cin.Mozda ce ovim danasnjim javnim svedocenjem Bagzi reci nesto bitno,a mozda ce pricati bajke.
U svakom slucaju nece smeti da laze.U ovom trenutku Srbiju interesuje samo istina o atentatu na njenog premijera.Do te istine se mora doci i ona mora biti saopstena.Oni koji namerno opstruiraju dolazak do te istine ispisuju svoju politicku umrlicu.Ne vrede im izbori i pokusaj da preko nekih ponovo udju u vlast.Ne vredi im nista.Sto vise opstruiraju to ce im kazna biti veca.Tako je to u Srbiji.
Ziveli
Lesa

Jovan

pre 17 godina

Treba se nadati da će pritisak javnosti biti odlučujući da tužilaštva i policija odradi svoj posao, bez obzira na imena. Profesionalno i odgovorno. Gde ima dima ima i vatre, ipak su u Sablji hapšeni sve sami visoki službenici državnih službi, obični saradnici tajnih službi su bili veoma retki, to nije bio ni Bagzi, svi su bili na mnogo višim pozicijama. Samo napred, tako se klupko odmotava, zato se svuda u svetu koristi instrument zaštićenog svedoka. Sve treba otvoriti za javnost jer je očito da se sve zataškava baš u ključnim državnim službama i to treba sprečiti!

Neodlucni glasac

pre 17 godina

Pogledajte sta je Beba Popovic govorio u Playboy ili Insajderu za Covica i njegovoj ulozi u ubistvu!!
Da li je bese bilo i nekog sudjenja sto je Popovic dobio protiv Covica!

Neven

pre 17 godina

Za Seselja smo svi znali a za Covica sam licno predpostavljao. Da li se secate da se on borio da dobije premijersko mesto posle ubistva Djindjica.

skeptik

pre 17 godina

Dobro je što je svedočenje javno, ali zbog toga ne bi trebalo uzimati Bagzijev kompletan iskaz zdravo za gotovo. Sve to mora na neki način da se proveri.

Daki

pre 17 godina

Ovo je velika stvar. Nisam iznenadjen za Covica, nadam se da ce zavrsiti iza resetaka. Za Seselja i radikale sta reci, na zalost ovo nece biti nikakav minus za njihovo biracko telo, naprotiv.
Ali jasno je da je pala u vodu bilo kakva "argumentacija" o "Cedi kriminalcu". Jasno je ko su u Srbiji bili i ostali kriminalci i zlocinci.

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

U državi gde se javni svdeoci dokopaju vlasti i postanu "savest nacije", svi oni koji se nisu uplašili ili nisu hteli da beže, postaju "ratni zločinci" i "kukavice". Kako je gospodin Cović od "recidiva proslosti" postao deo “demokratske” vlasti samo Bog zna. I, gospodin Cović, osnivač, alfa i omega ove koalicije, kojoj najbolje pristaje naziv koalicija "nesrećni slučaj". Pretpostavljam da su kvaliteti gospodina Covića univerzalni i da mogu da zadovolje prefinjene ukuse kao i "nove vrednosti" koje forsira i "fura" ovaj dojučerašnji "momak sa vrućeg beogradskog asfalta", sada vodja neke mnogonapredne koalicije, gospodin Nebojsa. U narodu poznatiji kao Krcun. Ovaj slučaj ipak, samo pokazuje kako se u cilju ostvarenja nekih interesa, obično prizemnih, materijalnih, ne biraju sredstva. Ni ljudi. Nadam se da je narod pročitao namere ove koalicije i histeriju koja se širi sa njihovih grotesknih parada.

Maja_V

pre 17 godina

Ocigledno je da je davne 96, nakon sto ga je gadjala pepeljarom, Mira ipak sela i ko covek popila kafu sa Covicem...i eto ga prvi (a sigurno ne i jedini) insajder u tadasnjoj opoziciji! A sta reci o Covicevoj recenici..."Legija je moj decko..." Za Seselja nema mesta cudjenju, zato i sedi u Hagu, a gladuje sto mu se izgubio apetit, na nervnoj bazi. DSS je, zbog svoje iskompleksiranosti posluzio kao Trojanski konj i igracka u rukama onih sto su drmali i jos uvek drmaju DB-om. AKo postoji nacin da se Oduzimo ZOkiju, sto je glavom otkupio i nase zivote, narocito u noci izmedju 5 i 6 oktobra, je da bezuslovno insistiramo na DEMONTAZI te sekte i rasadnika zla zvanog UDBA! PS. I naravno, otvaranje dosijea!!!

Beogradjanka

pre 17 godina

Posle ubistva Premijera Čović je mesecima davao misteriozne izjave tipa "sve će se saznati", "ko je išao u Šilerovu", "bazeni u Šilerovij" i ostalo. Po principu "Dršte lopova!" Međutim neposredno po ubistvu Premijera pitao je "Hoćete li me hapsiti". Koliko puta je preletao iz stranke u stranku. Socijalista je bio na Koštuničinoj strani još dok je Premijer bio živ, a onda se okrenuo i protiv Koštunice. Nepodnošljiva lakoća prevrtljivca ali i opasnog čoveka. Za Šešeljevo učešće u atentatu nezvanično se pričalo isti dan i o tome da se Tijanić sat vremena nakon pucnja "ubijao" alkoholom u jednoj birtiji u Narodnog fronta. To su ljudi kojih se Srbija samo može stideti.

Sladjana

pre 17 godina

Ne mogu da verujem da su znali i davali podršku za to. Doduše, kada je Šešelj dobrovoljno otišao u Hag kružile su priče da je otišao zbog planiranja ubistva premijera. Čović je sedeo u kabinetu do Đinđićevog i ne mogu da verujem da je smrdibuba. Kakav interes ima Čović od ubistva Đinđića i zbog čega mu je smetao??? U stvari, treba biti oprezan kada je u pitanju svedočenje Bagzija, jer niko ne garantuje da je sve tačno. On će biti u stanju svašta da ispriča i sa svakim da udje u dil samo da sačuva živu glavu i sebi smanji kaznu za sva sr..a u kojima je i učestvovao.

Nebojsa

pre 17 godina

Pa Covic je prvi koji je i pokrenuo kompromitovanje akcije Sablja time sto je govorio da su "pojedini iz DOS-a pili viski u bazenima". On je neposredno pre toga pitao Cedu Jovanovica da li ce clanovi Vlade biti postedjeni istrage i kada je dobio odgovor da istrage nece biti postedjen niko, krenuo je sa rusenjem akcije Sablja, sto su DSS-ovci sa olaksanjem docekali.

Toni Manero

pre 17 godina

SPS, uz pomoc DB-a (ili obrnuto) prokrcio put DSS-u, koji je svesno ili nesvesno, upao u zamku i sa tim istim SPS vladao tri godine. KAko im je dobro krenulo, mozda smo mogli da docekamo da vidimo i Vucelu kao premijera-koalicione vlade a Stanisica, ministra policije...Srecom, pravda je spora ali dostizna!

japanac

pre 17 godina

Obratite paznju na sledece:
"...da je od Spasojevića čuo kako mu je Ulemek rekao da za ubistvo premijera imaju podršku Nebojše Čovića..."
Ne znam koliko je relevantno to :" rekao mi je ovaj da je cuo od onoga". Svejedno nisam to ocekivao od Covica i zanima me sta ce reci u svoju odbranu.S druge strane, zasto bi Bagzi lagao za Covica, koji je pomalo zaboravljen i nalazi se na margini politicke scene. sto ovo je mogao da kaze i za nekog od aktuelnih politicara...Vise bih voleo da je ponudio neki konkertan dokaz, ovako smo opet u domenu rekla-kazala i sumnje i spekulacije se umnozavaju, a od istine nista, nazalost.

cuca

pre 17 godina

Dosta je pogledati prvi snimak clanova Vlade posle Djindjicevog ubistva. Covic stoji ispred svih, tada je mislio da ce on da bude premijer, i nije samo Beba svedocio, o tome je pricao i Zoran Zivkovic a njemu sigurno vise verujem nego Bebi. Interesantan je i onaj zlokobni govor Tome Nikolica o nozi i smrti...

DBK

pre 17 godina

Na stranu da li je Bagzijeva prica i optuzbe istiniti ili ne. Mene samo cudi da tek sada postaje upitan Covicev integritet. Ta svima je ocigledan njegov karijerizam zbog koga me ne bi cudilo i ako bi preko leseva gazio. Bukvalno.

SaleBG

pre 17 godina

Podsecam svakoga ko se nije sam setio: Svedocenje pred sudom je pod zakletvom. Ko laze kao svedok rizikuje da bude uhvacen u lazi. Kazna za to je robija. Zasticeni svedok za svoje svedocenje dobija oprost grehova i ako bude uhvacen da lazno svedoci seli se na optuzenicku klupu gde ga ceka najmanje dvadeset godina robije, obzirom na dela koje je pocinio kao clan bande.
Sad, svako moze da kaze kako je Bagzi takav lik kome je tesko verovati. Mozda jeste prevarant, ali svakako nije lud. Konacno, ko bese Nebojsa Covic, da bi ga sad Bagzi vadio odnekud bezveze?
Za Seselja se, valjda, niko i ne cudi.
Cekam kraj iskaza...

Makaveli

pre 17 godina

I ja se bojim da spominjanje Seselja u vezi sa ubistvom Djindjica nece imati negativnog uticaja na SRS. Mozda cak naprotiv, jer upravo ti koji podrzavaju SRS su oni koji su mrzeli Djindjica i njegove ideje. To ce jos vise da pojaca njihovu podrsku i simpatije prema radikalima i njihovom vodji iz Haga.
Bilo bi pozeljno da se ovaj zlocin kompletno razjasni i da svi koji su na bilo koji nacin ucestvovali u njemu budu kaznjeni!

Chele

pre 17 godina

Navjerovatan kameleoon je ovaj Covic. Gledam ga sinoc, na Studiju B, ucestvuje covjek u dokumentarcu o protestu 96/97 i to sa oreolom prvoborca protesta...Da covjek ne povjeruje, otkud' on tamo, ko ga je zvao...

salens

pre 17 godina

Mene samo interesuje da li policija vec ide da privede tog coveka ili,kao i dosad,svedocenja nemaju nikakvu tezinu?Od atentata je,kao nezvanicno,po raznim emisijama,izneseno toliko prljavstine o najvisim clanovima vlade i DB-a ali naravno to je uvek shvatano kao politicka kampanja i nikom nije padalo na pamet da privodi te ljude i proverava istinitosti.Ponavljam pitanje,da li ce Nebojsa Covic vec danas biti uhapsen?A odgovor se moze naslutiti sa banera na desnoj strani ove stranice(poligraf,23.11.)

koki

pre 17 godina

Veoma je indikativna reakcija Čovketa nakon ubistva premijera, kada je krenuo da proziva Čedu, ako me sećanje ne vara... Čovke nije čist garantovano... Predlažem pravi poligraf umesto televiziskog.

Gradjancica

pre 17 godina

Nikako ne mogu da zaboravim na onaj istorijski trenutak, kada je Kostunaica "mrtav ozbiljan" tazio formiranje KONCENTRACIONE VLADE, nakon ZOranovog ubistva! Svi zajedno, saborno, domacinski...ubice i zrtve! Samo sloga Nije spasila Srbina!Da se ne ponovi...

mail

pre 17 godina

Mora se reći da je tuzilavstvo unapred znalo sta ce Bagzi da prica, pa je samim tim sve bilo provereno. Ako se iskaz svedoka-saradnika ne uklapa u celu proverenu pricu, on i ne dobija taj status.

Ana

pre 17 godina

DB treba potpuno ukinuti i svi koji rade za isti moraju da budu predmet istrage. Nedostatak takve organizacije je manje stetna stvar nego postojanje nakaze koja je ogavna i koja nas kosta mnogo. Mlade ljude treba poslati na obuku u UK ili USA, da bismo mogli da formiramo nesto sto ce nam biti od koristi. Meni je toliko muka od povezanosti mafijasa & biznismena& DB-a koji zajedno ucenjuju politicare. Bez obzira ko je na vlasti taj skart dok god postoji ce svojim kriminalnim metodama da ucenjuje. Zato vlada pred izbore moze da napravi neku vrstu slatkisa, sto bi bilo ukidanje DB-a za pocetak, posle toga kriminalci nece moci bezglavo da rade, vec ce da se razbeze ili poubijaju medju sobom. Ako to vlada ne moze sama da uradi, niko se ne bi bunio protiv toga da recimo FBI, MI6 i slicni pomognu sto bi moglo da bude lepo uspostavljanje saradnje sa EU...

stante bre malo

pre 17 godina

Nepojmljivo mi je kako neko moze da uzme zdravo za gotovo ono sto Bagzi bagzelja. Ako mislite da je on kao svedok saradnik van domasaja DB u smislu pritisaka, ucena i dogovora, varate se. Ne bi me iznenadilo da je Covic samo kolateralna steta u nekim dogovorima mnogo mocnijih tipova.

Darko

pre 17 godina

Mislim da je sve ovo sto je receno na danasnjem sudjenju o gospodinu Covicu cist marketing i pokusaj da se blati njegovo ime....pa taj covek je bio potpredsednik Djindjiceve vlade zajedno su vodili 5 oktobar i ko moze da pomisli da je Covic radio protiv Djindjica...stvarno nemam reci sta se sve radi u Srbiji...
Podrska za gospodina Covica

sluzbenica Vlade 2001-2003

pre 17 godina

Istina je da su nekoliko meseci pre ubistva premijera Djindjica iz DB upozorili navedene ljude, ali i jos nekoliko drugih da imaju obavestajne podatke da postoji opasnost da ce neko pokusati da izvrsi atentat na njih.

Oni drugi

pre 17 godina

Zasto se toliko bojimo da se pogledamo u ogledalo? Imali smo Tomu Nikolica, kome nije zao sto je pre, svega, jedan COVEK pa tek onda Premijer jedne drzave, ubijen na svirep nacin! Rece i ostade ziv, za razliku od nekih drugih. I njegova partija uziva veliku podrsku gradjana i nikom nista...TO su stravicne posledice velikog medijskog eksperimenta koje je nas GEBELS, citaj VUCELA tako neumorno sprovodio. Izlaza ima ali po onoj narodnoj, NA LJUTU RANU-LJUTU TRAVU!

sasa jokic

pre 17 godina

Mozda Covic moze da isprica nesto i osvom sticeniku Mikiju Kuraku,coveku koji je pominjan u organizaciji ubistva Slavka Curuvije. Svoje veze sa Legijom Covic je uspostavio na Kosovu, a sta su tamo sve svercovali to ih treba pitati. Medjutim mislim da je ovo bacanje magle (bez obzira sto je istina) kako bi se senzacija prebacila na Covica, umesto da to mesto preuzme neko mnogo bitniji (legalniji)! za Seselja i mala deca znaju da se sa Spasojevicem vidjao svaki drugi dan, i da je debelo podrzavao ubistvo. Verovatno se zato danas ministar Loncar zalaze za njegova prava u Hagu.Kao sto se Vucic zalaze za Milanovica u zatvoru, da ne bi propevao o povlacenju njegove majke iz RTS-a neposredno pred bombardovanje zgrade. Da bi Srbija "progledala" treba uhapsiti bez preterivanja barem 20.000 ljudi, i to vecinu danasnjih sefova raznih partija saradnika DB-a. Zatim sve poznate tajkune, i pola general staba! o crkvi i da ne govorim. U poligrafu je gost trebao da bude Beba Popovic, ili Ceda Jovanovic, pa da nam ispricaju o ponasanju Covica posle ubistva, i kakve je to planove s' Ulemekom pripremao, u vezi njegovog preuzimanja vlade nakon ubistva?!

V

pre 17 godina

Drugi dan svedeocenja ce definitivno biti pun zanimljivosti...
Nego, plasim se da ne ostane sve samo na Covicu. Nema te sile koja moze da me ubedi da bi on samostalno podrzao ovako nesto. Nagadjam da je tu bilo jos par ljudi iz "demokratskog" bloka zato strpim da mozda nije precutkivanjem tih imena uslovljen Bagzijev status svedoka saradnika.

Sve pamtimo!

pre 17 godina

Nemoj samo da bude da nam je COvke "tikva bez korena", "list na vetru" i sl. On,onako hladan, pragmatican, AMBICIOZAN! Pa da li se neko seca njegove "NEKADASNJE" partjske drugarice Mirjane? Pa, ko to pobeze u majcicu Rusiju...I to na dan, kada istice SAVEZNI POSLANICKI IMUNITET!DA podsetim, malo pre ZOKIJEVOG ubistva! Pa jes´da smo SRBi(otezavajuca okolnost) ali se ipak ne zakopcavamo na ledja!

gaga

pre 17 godina

Srbija brzo zaboravlja ruzne dogadjaje.Ali setite se sahrane Z.Sijana,ceo Surcin zna ko je sve prisustvovao sahrani,izmedju ostalih i doticni gospodin Covic.Pa sta reci divna su ta gospoda politicari.To su bosovi a ne Cume,Spasojevic i td.Stidi se SRBIJO koga uopste podrzavas na izborima,biznismene,tajkune,preletace,ljude sumnjivog morala!Vreme je da sudstvo pocne da radi svoj posao,da posteno zarade svoju platu bez obzira ko je u pitanju.

maki

pre 17 godina

Pa jeste bio član Vlade ali ne i u ljubavi sa pokojnim premijerom.
Nemojmo zaboraviti da su iz njegove stranke posle ubistva premijera izbačeni svi oni koji su imali kontakte sa demokratskom strankom ili kako ih je on zvao žuti.
Ako se ne varam, on se tada samopreporučivao za predsednika Vlade i bilo je tu svega
Kako ono beše ko je finansirao tu stranku? I tu je bilo priče razne povezanosti

Ne bih da sudim ali mi je uvek smrdelo ili nije mi se sviđalo sve to da budemo fini.

Noodles

pre 17 godina

Taj covek je 96.bio na kontramitingu, po gradu se znalo ko je nebojsa,namerno malim slovom.
Mislio da bude premijer?
Vredno necijeg zivota?
Vredno nasih snova o Evropi u Srbiji, a i Srbiji u Evropi?
Vredno suza dvoje dece, majke?
Ako se utvrdi da je sve ovo sto je DM Bagzi tacno,malo je bilo kakva kazna.
nadam se da ce onaj u Hagu strajkovati gladju do KRAJA, valjda ima savest, da ga grize.
C.Jovanovic cist, na poligrafu cist, nadam se da ce Srbija shvatiti da taj decko jeste neko ko pripada nama, evropejcima, da nije kriminalac, da je jedini njegov greh sto je mlad.
Pocelo je da se odmotava.
Dozivecemo i kraj i pocetak konca.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Nisam uopste ubedjen svedocenjem parazita; koji kredibilitet taj ima? Jedino sto me ohrabruje jeste pocetak javne diskusije o politickoj odgovornosti i organizaciji ubistva premijera Dr. Djindjica. Politicki nalogodavac je smislio politicku zaveru za koju bi bilo korisno saznati. Srbija ima nazalost izuzetnu sramnu istoriju likvidacija svojih politickih vodja i treba tome stati na put. Ocito postoje 2 vrste Srbije, ona koja je ubedjenjem privrzena evropskoj civilizaciji i kojoj je pragmatizam u politici i sekularno drzavno uredjenje prioritetan sistem; ona druga orijentalna Srbija je ogrizla u ekstremni nacionalizam, hegemonija nad teritorijama suseda gde zivi srpska manjina je izrazena u njihovom destruktivnom delovanju od politickog i "naucnog" (SANU) vrha do religioznog fanatizma i primitivnih lako ubedljivih izvrsioca zlocina(Ulemek, Bagzi, Siptar, Maka i sl. paraziti). Poznavajuci istoriju Srbije ona je vise puta se delila na vise zemalja upravo zbog nesloge, na pomolu vidim ponavljanje istorije ukoliko evropska opcija ne dobije dominaciju u drustvu. Premijerovo ubistvo je najcrnji sramni dokaz cega su paraziti spremni kako bi se dodvorili svom ideoloskom vodji ne shvatajuci cinjenicu da je projekat SANU Velike Srbije propao njenim stalnim unazadjivanjem. Ukoliko uhapse Covica, istraga se mora prosiriti i na ulogu Vojislava Kostunice, tomislava Nikolica, Ivicu Dacica, Aleksandra Vucica, Acu Tomica, Rada Bulatovica itd., znaci sve one koji bi doprineli saznanju istine na koju narod ima pravo, ipak ubijen je srpski najbolji politicar i menadzer ikad.

Miloš

pre 17 godina

Čović je prvi pokrenuo priče o Čedi i Šilerovoj. Nikad to nisam zaboravio tako da ovo za mene nije iznenađenje. Jedino što će morati još mnogo toga da se kaže i dokaže, ne može da ostane na Bagzijevoj izjavio da je čuo.

Rastko

pre 17 godina

Nadam se da ce prozvati i bivseg ministra policije Dusana Mihajlovica, jer je vise nego ocigledan bio njegov uticaj na razvoj dogadjaja.

Ostali

pre 17 godina

Glasajuci za "najbizarnije" likove, tokom svih ovih godina, Srbi su precutno dali dozvolu raznim "LEGIJAMA" da sa SRBIJOM na usnama, i mnogo kesa, ubijaju STAMBOLICA, CUruviju, DJINDJICA...o asanaciji terena da i ne govorim. I sad je malo BLJAK! PA mnogo je bljak i treba dobar zeludac da se sve to svari...i zato, pamet u glavu sledeci put!

Alexa

pre 17 godina

Čudna je ova naša napaćena Srbija. Kad Čeda napiše knjigu i objavi je pre 2 godine, niko ga ne uzima zdravo za gotovo iako je rekao praktično sve ovo što je rekao i Bagzi. Ukratko: lakše nam je da verujemo kriminalcu uplašenom višegodišnje robije koji je svoju ljudskost pokazao pevanjem protiv svojih najbližih saradnika nego perspektivnom mladom političaru koga je ocrnio najcrnji crnac Srpske političke misli(Šešelj)videvši u njemu Svetog Georgija koji će ga politički ubiti kao aždahu. Tu se naravno spisak aždaha ne završava, ali poenta mog teksta je : šta treba još da uradi čovek u Srbiji da mu verujete da nije narkoman kada da to kaže? Da li baš nikom ne treba verovati ako kaže da je pošten? Veruje li još neko ovde sem mene u iskonsku ljudsku dobrotu?

Katarina & Tijana

pre 17 godina

Mislim da je danasnje svedocenje Bagzija potpuna glupost. Povezati gospodina Covica sa ubistvom Premijera Djindjica je blago receno sramota.

Zorica

pre 17 godina

Znamo da su bili upozoreni od sluzbi bezbednosti, ali je ta sluzba trebalo da ih zastiti, a ne da ih upozori. I to cudo od sluzbe mi placamo. Dogovore se sa mafijom da me koknu, a onda me upozore da cu biti koknuta, mediji ce da me proganjaju i da mi broje obezbedjenje pa da to uporedjuju sa nekim drugim koje isto vazan, a nema takvo obezbedjenje, pa ce da mi slikaju to obezbedjenje, pa ce da mi slikaju tablice i kola kojim se vozim, a to ce sve dobiti od onih koji su me "upozorili". Ma marsh bando. Svi napolje. Svi Albanci, sve CIJE i ostali Amerikanci, svi KGBovi i ostali Rusi nisu nam opasnost koliko ovi sto nas "stite".

Posmatrac, NL

pre 17 godina

Vrlo je zanimljiva Coviceva reakcija, da ne zna koji su to ljudi koji rade protiv njega, obzirom da je on jako dobro informisan i da obicno sve zna. A mozda ne zna zato sto tih ljudi nema i zato sto Bagzi govori istinu. Sada sam dobio jos jedan, ovog puta konacan odgovor na pitanje zasto mi je taj Covic oduvek bio antipatican. UVEK sam smatrao da je rec o krtici i najgorem karijeristi, koji ne bi prezao da gazi preko leseva, samo da bude neko i nesto na politickoj sceni (a po mogucstvu premijer ili predsednik). To je njegov program i njegova sustina. Covek je otisao iz SPS-a kad su ga sutnuli i kad mu nisu davali da grabi onoliko koliko je hteo, a hteo je mnogo. Bio je spreman na koaliciju sa Karicem, covekom sa poternice, samo da opstane u politici. Pogledajte njegovo ponasanje nakon atentata na Djindjica - prvi je krenuo sa prozivanjem Cede i ostalih, spominjanjem Silerove, obecanjima kako ce se sve saznati itd. Na kraju, postoji i vrlo logicna pretpostavka da je za vreme krize na jugu Srbije, u kopnenoj zoni bezbednosti, bio blizu i u cestom kontaktu sa Legijom, koji je tada bio dole stacioniran sa svojom jedinicom. Ko zna koja su se prijateljstva sklapala i koji su sve dilovi i dogovori padali jos u to doba, 2001. A moguce je i da nije jedini u tadasnjoj vladi koji su znali i odobrili atentat - sledeci koje bih ja stavio na poligraf su Dusan Mihajlovic i Velja Ilic.

Analitik

pre 17 godina

Pa, Sablju bi trebalo nastaviti sada i danas. Tamo gde se stalo. Svi su znali za atentat, čak i nesrećni Đinđić, jedni su bili uplašeni i nemoćni dok su ostali zlurado isčekivali, unapred slavili, pa čak i najavljivali. Setimo se samo izjava i ponašanja jednog Velje, jednog Voje, Maršićanina, jednog Čovića, a o radikalima i da ne govorimo. Bez obzira je li, i koliko je filovano ovo svedočenje Bagzija, sigurno je da se zasniva na bar 80 % istine i sigurno je da se još neotkrivena ORGANIZACIJA oslobadja nepotrebnih saradnika, prepuštajući ih "pravdi", sa ciljem da zaštiti i očuva sebe. Tačno se zna spisak odgovornih ljudi u policiji i obaveštajnim službama koji bi imali šta da kažu i koji su bili veoma, veoma blizu svega. Jasno je zbog čega se ništa ne otkriva.
Sramota za Srbiju.

Sanja

pre 17 godina

Covic mi se nikada nije svidjao jer je oduvek bio kameleon svakom sistemu. Bio je gradonaclenik Beograda za vreme Milosevicevog rezima, a kada je video da Milosevicev i Mirin brod tone, preselio se u ''opoziciju''. U biti on je sve vreme bio Mirin ubaceni covek, trojanski konj. Pre 5. oktobra postaje deo DOS-a, i kako njegova kombi partija gubi svaku moc, pocinje dogmu oko Kosova, kako ce on da ''spase'' Kosovo. Posle toga vidi nadu u Karicima, ( taj se obogatio na isti nacin kao i Covic ze vreme Mire) da zajednickim snagama sa Mirinim ''biznismenom'' se opet docepa vlasti, a i Karic je imao uz to i svoju TV stanicu. Izgleda da se ovogu puta ovaj politicki oportunista i kamelon presao i da su konacno svi shvatili ko je on, a sad i svi ovi DB-ovci, kao Bazgi cure sve na sve strane ko je on. Zavrsice u Moskvi netaknut sa svim milionima pokradenim sa Mirom Markovic.
Stvaro se Srbija nalazi u tragicnom stanju.

Relja

pre 17 godina

Zanimljivo mi je da se svi koncentrisu na SRS i na Covica, a da niko nije primetio recenicu
"a cilj je bio obaranje vlasti i dovođenje SRS-a jer ni na koga iz vlade Đinđića Zemunski klan više nije mogao da utiče i jedino su mogli da očekuju hapšenje."
A naglasio bih ovo "VIŠE".. Ko sa djavolom tikve sadi..

P.S. Naravno da Bagziju ne verujem ni malo. Jedino je tacno to da je Covic veliki prevarant, ali to DOSu nije smetalo 5. oktobra.. A tacno je i ovo "višе"

Salle

pre 17 godina

Izjava advokata Dejana Milenkovića:" Milenković zna da su o sadržini njegovog svedočenja upoznati članovi sudskog veća, sudije Milimir Lukić i Nata Mesarović, i da će izgubiti status svedoka saradnika ukoliko se njegov iskaz na suđenju bude razlikovao od onoga što je već rekao tužiocu. NJegove tvrdnje su od juna meseca, kad mu je dodeljen status, proveravane nekoliko puta - kazao je Bagzijev advokat"

Stevan

pre 17 godina

Od momenta kada je Milenkovic izjavio da zeli javno da svedoci do danasnjeg dana proteklo je mnogo vremena. Prvo sam pomislio da mu nece dozvoliti da javno svedoci a sada vidim da je svedok-saradnik obradjen.Indirektno ili direktno, optuzuje se prethodna vlast da je sama ubila svog Premijera. Odvratno. Covic jeste poznat kao golub prevrtac, bio je umesan i u neku aferu sa gradjenjem kuca na Kosovu, ali ovakav napad je ipak previse. Ako primecujete, niko iz sadasnje vlasti se ne pominje ni u kontekstu. Ovo je kontra udar sadasnje vlasti i izborni marketing. Ne verujem Milenkovicu.SVE JE NAMESTENO.

Kosta

pre 17 godina

Secam se jedne konferencije za stampu koju je odrzao Vojislav Seselj pre nego je dobio poziv za Hag. Seselj je doslovce rekao da iza ubistava po Srbiji stoji Nebojsa Covic, da je uhvacen njegov (Covicev) razgovor sa Dusanom Spasojevicem Siptarom kada je Siptar rekao Covicu da bi trebalo ubiti Seselja da bi se prikazalo kako je to vlast uradila, a da je Covic na to odgovorio: "Polako, ima vremena". Ja se dobro secam te Seseljeve konferencije za stampu, ali priznajem da sam tada mislio da Seselj to lupeta. da li se jos neko seca toga.

Jasmina

pre 17 godina

Meni je jako teško da poverujem da je Čović bio umešan u Djindjićevo ubistvo, makar i samo putem podrške. Setimo se da je njemu u Djindjićevoj vladi zapao "vruć kormpir" tj. problem Kosova, koji je tada bio neuporedivo komplikovaniji i teži nego danas. Mislim da je čovek obavljao taj svoj posao odgovorno i savesno. I čini mi se da je jedan od ljudi koji je najviše, najbolje i najpredanije odbavljeo svoj deo posla u tadašnjoj vladi, za razliku od mnogih drugih ministara. Naravno, ambicija je čudo, i nikada se ne zna šta su ljuid spremni da urade zbog nje.
U svakom slučaju desilo se ono što smo i očekivali - svedok saradnik je napričao svoje, a šta je od toga istina a šta ne saznaće se tek nakon mukotrpnog posla nadležnih službi, a možda ne ni tada. Da još dodam da mi prilično naivno zvuči da on ne sme da laže, govori pod zakletvom (?!), a i ako se otkrije da laže gubi status svedoka - saradnika. Pa mislim stvarno, posle takve biografije, šta ovog čoveka još može da uplaši?!

Momčilo Vasić

pre 17 godina

1. - Oni sa pamćenjem će se prisetiti hvalisanja SAMOG Čovića da je "organizovao" susret pok Đinđića i Ulemeka, u nekoj kafani u "blizini Ekonomskog fakulteta"... Dakle, itekako je Čović imao veze i autoriteta kod Ulemeka! Isto se odnosi i na Vojnu bezbednost... I to je Čović, negde prvih dana posle "5. oktobra", priložio u "svoje zasluge"...
2. Šta se, kog đavola, Toma Nikolić iščuđava i pokušava reflektore i objektiv SA SEBE prebaciti na Šešelja, poturajući Šešeljev status kao "indijsku kravu"?!! Šešelj je na spasavanju odlaskom u Hag najavio "krvavo proleće", ali je Toma još više istrčao u "junaštvu", porukom Đinđiću da je "i Tito pre smrti imao problema sa nogom"! Nema sumnje, svi iz tzv. "Otadžbinske uprave" radikala su znali, takva im je struktura, ali i zna se kome je "ostavio stranku" Šešelj!
3. Sada se vidi da su i u DSS-u znali, jer je Dejan Mihajlov "pripretio" objavljivanjem istine, onako kako odgovara DSS-u. Znao je ko je ubio Premijera, ali ga treba pritisnuti da kaže i koliko su tome doprineli i dali podršku on i njegov vrh stranke: nije valjda samo podrškom štrajku u uniformama..?
Sve u svemu, Srbija je pred istinom? Ako moćni ne uspeju da preokrenu točak...

Miša

pre 17 godina

Ono što mi je privuklo pažnju u Milenkovićevom iskazu nisu samo činjenice, već, recimo, i vrlo specifičan metod obračuna sa protivnicima koja po svemu sudeći još uvek funkcioniše i posle Miloševića. Naime, vertikala bi se mogla opisati i ovako: Legija tobož okreće leđa Miloševiću, stiče poverenje novih vlasti, a zatim ispunjava svoju stvarnu misiju, odnodno atentat na Đinđića. Nakon toga sledi opšta hajka na na sve koji su bili ma nakoji način povezani sa Miloševićevim hapšenjem (Čeda, Kolesar, Obradović, Batić...), a Legija ispada iz igre i smišljaju se novi džokeri. Sada novi akteri nastavljaju s ‚‚pomaganjem u rasvetljenju`` i ‚‚uslugama koje velikodušno čine svim srpskim vlastima``. Čisti ostaju samo Predsednik i Predsednik i to u sred predizborne kampanje, sve po Milenkovićevom besprekornom svedočenju. Ponovo treba da se poveruje jednom od atentatora, koji je ‚‚namerno promašio``!!!! kod Limesa!!! I svi se uredno i trenutno prime pa kreće lavina komentar, tipa, eto, znao sam, a govorio je Velja... i slično. U jednu stvar duboko verujem,a to je da Milenkovićev iskaz nije mnogo pomogao rasvetljenju atentata na Đinđića, jer je njemu izgleda sve prenošeno u nečije ime a je on svima beskrajno verovao.

Željko

pre 17 godina

Čeda Jovanović ne bi smeo da diže glavu. Čovek je iz iscepanih "starki" i stare "vijetnamke" uskočio u odela od 1.000 EUR-a, cipele od 500 EUR-a, a da ne govorimo o automobilima koje vozi i o obezbedjenju na koje mesečno daje 10.000 EUR-a. Uz sve to, jedino radno mesto u životu mu je mesto potpredsednika u Vladi Srbije.

Milan

pre 17 godina

Nije mi jasno, kako ljudi ne vide dve jasne činjenice, prvo Covića Bagzi Milenkovic ne optuzuje po ličnom saznanju, vec posredno po informacijama koje je nacuo od u to vreme vec ludih od kokaina Lukovica, Spasojevica i drugih, koji pricaju svasta posebno svojim saradnicima kako bi im kao i sebi podigli samopouzdanje pred jedan tako brutalno glup i naivan čin. Nažalost imali su dovoljno pouzdanja sretstava i ljudi da ga sprovedu u delo. Cović je mozda ambiciozan, mozda je u FMP 4 na 5 bilo puno naoruzanih ljudi, ali on je posle 97 za sobom ostavio slobizam, to je cinjenica.
Drugo što se svi brinu kao nece imati uticaja na biracko telo. Seselj, Todorovic, Nikolic su ili saucesnici u ubistvu ili su skrivali od policije podatke koji su mogli da ga sprece. Nema tu sta da odlucuje biracko telo. Tu odlucuje Republicki Javni tuzilac i to po sluzbenoj duznosti. Izvukli su se 12 marta jer je sablja bila policijska a ne inteligence akcija. Zasto zato sto je inteligence i dalje u rukama pogresnih ljudi. Sud mora da radi i reaguje, a ne biracko telo.

Ivica KS

pre 17 godina

Pa jeste interesantno kako je Seselj odjurio u Hag malo pre ubistva Djindjica, cudi me da se to retko pominje, vise je nego ocigledno!

Bojan

pre 17 godina

Setite se filma JFK sa Kostnerom u glavnoj ulozi. Donald Saterelnd mu na klupi u parku prica kako ubistvo neke bitne licnosti kao sto je predsednik ne moze biti delo samo nekog ludaka, vec moze samo biti kompromis neke interesne sfere i moze se desiti uz odobrenje ili barem precutkivanje nekih vrlo bitnih ljudi kao sto su: direktori i visoki sluzbenici bezbednosnih agencija (vojnih i drzavnih), obezbedjenje samog premijera(predsednika), finansijski mocnici, politicari....

Vuk zemunski

pre 17 godina

Politika je ..... (izvin'te me što psujem), reče pesnik.
Kome verovati - ovejanom kriminalcu ili političarima? Koja je razlika?! I jednima i drugima glava je u torbi. Ne bore se oni za par procenata vlasti (u Parlamentu ili na ulici kod dilera), nego se bore za goli život. Lažu, pa naravno da lažu.
Svi se setili da je ono Čović bio socijalista. Jeste, a i Đinđić je (pokoj mu duši) pekao volove na Palama što smo sada zaboravili, jer nam više ne odgovara Republika Srpska.
Da je Đinđić živ, nijedan od sadašnje garniture, počev od predsednika pa naniže ne bi bio tu gde jeste niti bi Srbijom vedrio i oblačio. Imali su stari Latini pravilo kad se desi zločin - postavljali su pitanje: Čija je korist? Dok to javno ne kažemo, nikad nećemo naći ubice i nalogodavce. Hapšenjem 20.000 ljudi (neko "pametno" predloži, verovatno bi lično sastavljao spisak, na kome ne bi bilo njegovih prijatelja, roditelja, braće, kumova...) ništa se ne postiže. Samo da vidimo ko je to profitirao od Đinđićevog ubistva i sve će biti sasvim jasno. I neće nam trebati dokazani kriminalac da Srbiji otvara oči!

vlada

pre 17 godina

Narodna poslovica glasi da je ubica onaj koji najvise kuka na sahrani i onaj ko da najvecu citulju pokojniku u novinama. Cela danasnja vrhuska i poyicije i opoyicije je bila u jednom od ova dva slucaja. Svi su po nesto znali sto znaci da su svi po mnogo i umesani u ubistvo premijera, sve zarad svojih licnih interesa, Samo se pitam kada ce se Srbija jednom osvestiti al bojim se da vise nema nade...

G-Can

pre 17 godina

Koliko uopste istine ima u ovom svedocenju? Verovatno polovina. Lik koji je imao dirktnu ulogu u atentatu na premijera kod hale Limes, a koji je sada nekim slucajem svedok-saradnik, je sigurno dobio raznorazna obecanja i direkcije na koga da svali krivicu. Licno, njegove izjave bih uzimao sa rezervom jer je on sada u stanju da izjavi bilo sta i optuzi bilo koga samo da izvuce ono sto je najpovoljnije za njega a to je noi identitet u novoj drzavi uz sigurno ne malu dotaciju novca od poreznika ove drzave.
Na veliku zalost, mislim da seovo sudjenje ipak pretvorilo u farsu!

Rale

pre 17 godina

"Čume je organizovao da se naplati 100.000 od Peconija za Čedu, jer mu je ovaj završio neki posao", tvrdio je Milenković-- Mislim da ova i slicne izjave u dobroj meri opisuju princip saradnje nasih politicara i onih drugih kriminalaca. Kako ono bese: S kim si takav si, e pa zapitajmo se sa kim smo, gde nas takvi vode i dokle cemo stici.

Zarko

pre 17 godina

Bagzi je rekao manje više istinu u vezi atentata. Međutim, on je za status specijalnog svedoka prećutao ključnu stvar, ulogu Koštunice sa njegovim savetnicima u atentatu. On ni K od koštunice nije rekao. Čović je definitivno bio umešan, ali su njega iskoristili kao žrtvenog jarca da se skrene priča sa Koštunice na njega. Dobro znamo koliko su puta njegovi(Koštunicini) savetnici odlazili u šilerovu, a o tome nije bilo ni reči. Mislite o tome...

oskar

pre 17 godina

U iskazu Dejana Milenkovica Bagzija verovatno ima dosta istine ali i dosta lazi. Ako oni koji su lazno optuzeni dokazu da Bagzi laze, onda ce se ceo njegov iskaz smatrati laznim. Tako ce se i oni koji su stvarno krivi izvuci. Medju mnogima pomenutima, cudi me da nema Kostunice ili nekoga iz DSS. U njihovu apsolutnu neumesanost ne mogu poverovati, jer su najvecu korist od ubistva premijera Djindjica imali bas Kostunica i DSS. U sustini mislim da je citavo svedocenje rezirano bas od strane Kostunice i DSSa.

Пеца

pre 17 godina

Па Шешељ је најавио крваво пролеће 2003.г. и ништа није предузето у Влади, у којој нико није одговоран за Зоранову смрт. Све у свему свађа у породици.

Dragan Petrovic

pre 17 godina

Veoma je interesantno da ovde niko ne krivi Cedu Jovanovica. Ne znam zasto, ili je on stvarno dobar, ili nece da objave komentare.
Slazem se donekle sa Bagzijevom izjavom, ali ima tu jos "krokodila" da se uhvati.
Zalosno je sto mnogi nisu u zatvoru jos a prvi bi trebao biti Ceda koji je inace moj kolega sa fakulteta. Inace jedino kod nas mozes da si podpredsjednik vlade bez ijednog dana iskustva posle vecitog studiranja.
Nadam se da ce doci neka bolja vremena i svi se naci tamo gde trebaju zajedno.
Dragan

J.S.(bez O)

pre 17 godina

Nekoliko bezuspesnih pokusaja omalovazavanja I ponizavanja tekovina peto-oktobarske ”revolucije” proslo je nezapazeno u narodu jer,vidi cuda,na red je doslo svedocenje Bagzija u specijalnom sudu!!
U cuvenoj knjizi ”Laufer mi javlja” srpski Vojvoda Vojislav Seselj( u ulozi inspektora kluzoa) razotkriva sva (ne)dela mafijaskih klanova:ubistva,otmice,reketiranje!!!U isto vreme trazi da mu drzava isplati ponudjenu nagradu(negde oko 600 000e) za to dobro delo.U isto vreme( u ulozi Nostradamusa) predvidja Djindjicev brz kraj i krvavo prolece.Kad je premijer ubijen,Covic se nudi da preuzme mesto premijera i spase vladu-niko nezna zasto!!!!!
Sve ove segmente smo pojedinacno vec culi ali kada ih je sve zajedno Bagzi povezao,SAVRSENO se uklapaju!Postojala je sumnja kod svakog od nas da postoji sprega politike i kriminala u najdirektnijem obliku,ali to nije imalo veze sa,do tada, satanizovanim i proganjanim premijerom,Cedom,Bebom...posetama cz-u,bazenom u Silerovoj.To je ona ”Milosevicevska” sprega SRS-zemunski klan-crvene beretke-DB-vojska i delovi SPC !!!!!Valjalo bi da taj Bagzi jos malo pozivi( posto obicno ko dirne tu patriotsku organizaciju-zavrsi mrtav).Ne treba ni sve sto on kaze uzeti zdravo za gotovo,ali kada on to kaze sa pozicije koju je imao u zemunskom klanu,onda takve informacije zasluzuju bar da se ispitaju.
Na jednoj strani su LDP koalicija,a na drugo SRS ”koalicija”,Bagzi pljuje po svima i cuva svoju glavu.E sad, u sredini su DSS i DS koji mudro cute i ako su to dve prave zaracene strane zbog kojih je Djindjic ubijen.I ponovo ce profitirati.
U ovom trenutku za nasu zemlju ne postoji BITNIJA stvar od tog svedocenja!!Ni Kosovo,ni Hag,izbori,ustav,master diplome,ulazak u EU,nezaposlenost,inflacija...
Od tog svedocenja nam zavisi buducnost u bukvalnom smislu.Ima i previse opcija,od gradjanskog rata do KONACNOG obracuna sa primitivnim,sovinistickim,kriminalnim nacinom razmisljanja i ponasanja.Eto nam sanse za ovo drugo,jer ako se to istera do kraja,sve ostalo resavamo za 3 dana!!!!!!!!!

evo resenja

pre 17 godina

Mislim da se Ceda mozda sprema da sutra prizna deo stvari koje su izrecene protiv njega, tj. da je dozvolio da se oruzje odnese iz Skupstine, ali da ce insistirati na tome da tuzilastvo reaguje i podigne optuznice PROTIV SVIH koji su znali da se sprema, i KO SPREMA (to je vec krivicno delo), atentat na Zorana. Tako bismo se oslobodili vise Seselja, vrha Radikala, i jos nekih koje ocekujem da ovaj krimos zbog svog dup... sutra prozove.
Posto generalno verujem u dobre namere Cede, politicki se slazem sa 90% njegovih stavova, iako je neke stvari debelo naplacivao, mogao bi da se zrtvuje i da to sve prizna za rad toga da Srbija vec jednom eliminise Radikale (ili bar one koji posle ovoga nece moci vise za njih da glasaju). Tako ce pokazati da je veci covek od nekih drugih (ionako sa ovim danas nema sanse da predje cenzus na izborima).

Svetlana

pre 17 godina

Postoji jos jedan interesantan lik cije se ime precutkuje ili smatra nebitnim. A to je "zlatni decko" VERUOVIC (ili kako se vec zove, tj. preziva)

Big Dovla

pre 17 godina

Đinđića je ubila ista ruka koja je ubila i Ivana Stambolića ili Slavka Ćuruviju i dovela Koštunicu na vlast. Popularno ime joj je Udba, a od milošte joj tepaju i prosto Služba. Negde do preloma šezdesetih i sedamdesetih bila je najbolja sluškinja vlasti, a otprilike od tog doba nadalje je polako i isprva jedva primetno, uporedo za krizom legitimiteta komunističke vlasti, počela da se odmeće, da bi za poslednjih petnaestak godina došla do toga da praktičkno upravlja onim što je od stare Jugoslavije ostalo, tj. nesrećnom Srbijom. I Šešelj, i Čović, i sam Milenković su bili ili jesu i dalje njeni saradnici, pa je iz tog ugla veoma interesantno dekonstruisati Milenkovićevo svedočenje. Simptomatično je da se nigde ne pominje sadašnji premijer, a mnogi ljudi koji znaju dosta toga o domaćem kriminalno-obaveštajnom podzemlju bi dali desnicu ruku da su, ako ne on lično, a ono neki od njegovih najboljih drugara, naročito onaj koji sada vodi BIA i onaj drugi, mali i debeli, koji je vodio vojne žbire, umešali bar poneki prstić u taj atentat. Pričama da je iza ubistva premijera stajala banda ordinarnih lopova i dve voline sa dva i po grama mozga zajedno poput Ulemeka i Spasojevića su priče za malu decu, a ovo je vrlo zgodan trenutak da se radikali malo lupe po glavi, a, ako je moguće malo naudi i LDP, verovatno jedinoj partiji koja bi ozbiljno pristupila rasturanju i udbaškog i vojnog zmijarnika kada bi kojim slučajem došla na vlast (što nažalost ne preti, čak ni u slučaju da uđu u vladu u koaliciji sa DS, pošto čak ni sadašnja DS ne bi ništa slično uradila, jer su veze njenog i državnog šefa sa određenim, vojsci i Službi bliskim krugovima i lično i porodično sumnjivo srdačne i jake). Čović je, naravno, tu zato što je to istina, i, mnogo više, zato što nikom više ne treba i ni za koga više nije opasan. Sve u svemu, veoma vešto sročeno i natempirano svedočenje, kada bi naši romski sugrađani koji se bave prodajom cveća po ugostiteljskim objektima mogli da uđu u centralu BIA, rado bih poslao cveće (doduše, paran broj, da izraz moje ljubavi bude savršen) u kancelariju onoga ko je ovo smislio...

Srđan

pre 17 godina

Još je neko od zaštićenih svedoka, mislim ubijeni Vukojeviic, rekao da je njima Legija obecavao da ce "Koštunica biti ptedsednik, a Čović premijer". To svedocenje je bilo zatvoreno, ali su to preneli neki mediji. Još je zanimljivo da Bagzi nista ne govori o sastancima Radeta Bulatovića i Ace tomića, Koštuničinih saradnika, sa organizatorima ubistva, od čijeg je gonjenja Prijić odustao kad je na vlast došla upravo Koštuničina vlada. I na kraju, smena Prijića je bila potrebna da bi se sa novim tužiocem "spakovao" svedok tako da optuži Jovanovića, koji smeta svim poliotickim partijama, i da ne pominje Bulatovića i Tomića.

mica

pre 17 godina

Kriminalci nam otkrivaju istinu, a prljav ves leti kao perije u kokosinjcu.
Kao visedecenijska banana republika, sa sazaljenjem konstatujemo da smo mi danas jos uvek jako daleko od toga da dobijemo pravnu drzavu. Zato niko nece sa nama.

Makaveli

pre 17 godina

Mnogi (ukljucujuci i mene) se nadaju da ce ovo sudjenje doneti nekakav rezultat. Nazalost, mislim da kad pogledam sve, svi mi koji se nadamo da se nesto sazna/rasvetli cemo na kraju biti veoma razocarani.
To je samo u Srbiji moguce da se ovakav kriminalac toliko bahato ponasa, da je skroz opusten i da jos ucenjuje i postavlja zahteve. A normalno je da je opusten, jer ima potpunu podrsku DSS-a i ostalih koji trenutno vladaju napacenom Srbijom. Naravno da hoce javno svedocenje, jer on ustvari nista novo ne otkriva. Krivi Seselja, koji je obicni klovn i koji je gotov (njemu ne moze niko nista, jer je u Hagu a tamo mu je bolje nego sto je zasluzio sto puta). Krivi Covica, koji je pion/Vojina zrtva u celoj prici. Dize vestacku buku na koju ce se tabloidi naloziti i pisati danima, a otkiti se ustvari nista nece. Oni koji stoje iza svega padaju u zaborav, pioni ce se kazniti, a sto je najgore veliki deo birackog tela ce i dalje da poklanja poverenje Voji, radikalima, starim komunjarama (SPS) i ostalim "patriotama", jer Boze moj oni su ti koji vode zemlju napred, oni su doneli Ustav, oni su spas za nas narod.
Da nije tuzno, bilo bi smesno!

Vesna Rakić-Vodinelić

pre 17 godina

Pokazalo se u istoriji prava, a naročito sudskih procesa da se tokom vremena ipak pojavljuju izvesni dokazi koji omogućavaju da se koliko-toliko rekonstruiše ono što se zaista dogodilo. Nevolja je u tome što protek vremena neretko izvesne dokaze i saznanja učini izlišnim, sa pravosudne tačke gledišta. U ovom kontekstu posmatram iskaz Dejana Milenkovića, a naročito onaj njegov deo u kome tvrdi da su Vojislav Šešelj i Nebojša Čović znali za pripremanje ubistva premijera Đinđića. Važno je, povodom ovih Milenkovićevih tvrdnji, sagledati krivičnopravnu situaciju. Iako je u vreme ubistva Z. Đinđića važio drugi krivični zakon, u osnovnom pogledu koji je ovde relevantan, rešenja su istovetna kao u važećem Krivičnom zakonu Srbije. Uočavam, za sada tri mogućnosti.
1.Ako tvrdnja Dejana Milenkovića glasi da su Šešelj i Čović znali za pripremanje ubistva premijera, onda bi nadležni tužilac morao da stavi zahtev za sprovođenje istrage protiv Šešelja i Čovića, zbog krivičnog dela neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela. Citiram čl. 331 KZ:
"(1) Ko zna da se priprema izvršenje krivičnog dela za koje se po zakonu može izreći pet godina zatvora ili teža kazna, pa u vremenu kad je još bilo moguće sprečiti njegovo izvršenje to ne prijavi, a delo bude pokušano ili izvršeno, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Ako nije prijavljeno pripremanje krivičnog dela za koje se po zakonu može izreći zatvor od trideset do četrdeset godina, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.
(3) Za delo iz stava 1. ovog člana neće se kazniti lice kojem je učinilac bračni drug, lice sa kojim učinilac živi u trajnoj vanbračnoj zajednici, srodnik po krvi u pravoj liniji, brat ili sestra, usvojilac ili usvojenik, kao i bračni drug nekog od navedenih lica, odnosno lice koje sa nekim od njih živi u trajnoj vanbračnoj zajednici."

S obzirom na to da je javni tužilac već saslušao Dejana Milenkovića i prihvatio ga za svedoka saradnika, znači da ima razloga da veruje u istinitost njegovog iskaza. Prema tome, ako u ovo veruje, onda je dužan uzeti da ima osnova za sumnju da su Šešelj i Čović znali za pripremanje krivičnog dela, te da ima osnova da ih goni za krivično delo neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela iz čl. 331 KZ.

2. Druga mogućnost postoji ako Dejan Milenković tvrdi da su neki imenovani ili neimenovani pomagali okrivljenima za ubistvo premijera Đinđića. Citiram čl. 35 KZ:
"(1) Ko drugom sa umišljajem pomogne u izvršenju krivičnog dela, kazniće se kaznom propisanom za to krivično delo, ili ublaženom kaznom.
(2) Kao pomaganje u izvršenju krivičnog dela smatra se naročito: davanje saveta ili uputstava kako da se izvrši krivično delo, stavljanje učiniocu na raspolaganje sredstava za izvršenje krivičnog dela, stvaranje uslova ili otklanjanje prepreka za izvršenje krivičnog dela, kao i unapred obećano prikrivanje krivičnog dela, učinioca, sredstava kojima je krivično delo izvršeno, tragova krivičnog dela ili predmeta pribavljenih krivičnim delom."
I u ovom slučaju nadležni javni tužilac bi, iz istih razloga koji su navedeni u tač. 1, morao da reaguje podnošenjem zahteva za sprovođenje istrage protiv Šešelja, ako ne i protiv drugih pomenutih lica radi pomaganja u izvršenju krivičnog dela.

3. Najzad, treća mogućnost je, za sada, teorijska. Napominjem da iskaz Milenkovića nisam čula, nego sam samo pročitala interpretaciju novinara. Ali, ako je Milenković tvrdio da u radnjama pomenutih lica ima podstrekavanja na izvršenje krivičnog dela, javni tužilac bi, takođe, morao reagovati. Citiram čl. 34 KZ:
"(1) Ko drugog sa umišljajem podstrekne da izvrši krivično delo, kazniće se kaznom propisanom za to krivično delo.
(2) Ko drugog sa umišljajem podstrekava na izvršenje krivičnog dela čiji pokušaj je po zakonu kažnjiv, a delo ne bude ni pokušano, kazniće se kao za pokušaj krivičnog dela."
Pojam podstrekavanja nije definisan zakonom. Uprkos brojnim različitim teorijskim shvatanjima, u osnovi se pod podstrekavanjem podrazumeva stvaranje ili održavanje volje za izvršenje krivičnog dela kod drugog lica.

Dakle, ono što želim da kažem jeste da, upkos svom nepoverenju u pravosuđe, ima smisla da mediji i građani traže da se uloga Šešelja, Čovića i drugih pomenutih u Milenkovićevom iskazu sudski ispita, pa da se oni ili oslobode odgovornosti, ili da se kazne, ako su izvršili određena krivična dela i inkriminisane radnje. Manir je naših tužilaca da se ne obaziru na svoje zakonske obaveze koje iskrsnu u toku jednog sudećeg predmeta. Tako i u ovom slučaju, nadležni javni tužilac, iako je neposredno čuo Milenkovićev iskaz bar dva puta, ne reaguje tako što bi stavio zahtev za sprovođenje istrage radi eventualnog neprijavljivanja pripremanja dela, ili pomaganja u izvršenom krivičnom delu ili, pak, podstrekavanja na izvršenje krivičnog dela. A, posle usvajanja novog ustava, javni tužiocu su još više zavisni od izvršne vlasti nego što su pre bili. Ipak, ne treba odustajati. Umesto da se jadamo na sajtu B 92, što nam je neophodno, valja da vršimo pritisak na javne tužioce da iniciraju nove postupke da se koliko god je moguće približili istini o ubistru premijera Đinđića.

nevinasca

pre 17 godina

Ovo po meni je samo deo politicke pozadine Djindicevog ubistva,tu nesto nedostaje?Gde je tu po Vladimiru Popovicu Bebi politicki kisobran premijerovog ubistva?Oni se nigde ne spominju a mozda su imali vazniju ulogu od Covica?dali je moguce da Rade Bulatovic,Aco Tomic... posle toliko sastanka sa Legijom i zemuncima"nisu bili obavesteni o planovima gospodina Legije"a posle atentata su trazili da Tadic kaze ko je ubio premijera a ako ne kaze onda ce oni reci!Mislim da je Bagzi napravio dil sa Kostunicom da mu se dodeli status svedoka saradnika za uzvrat da o njihovoj umesanosti ne kaze nista pred specijalnim sudom!

exof

pre 17 godina

Зар једном потенцијалном убици,можда и вишеструком убици,човеку који је огрезао у криминал дати статус заштићеног сведока?Све ово што прича требало је да пропева у полицији.Зар у полицији људи признају и оно што нису урадили само да их даље не малтретирају.А Багзи само затражи статус заштићеног сведока и добије га.Чудно богами.Њему је ипак место на оптуженичкој клупи а после тога на дугогодишњој робији, а не да овако прича јер и поред тога што је тачно рекао, вероватно има доста и припремљених одговора од стручних служби.Требало би њега мало ставити на полиграф па да чујемо другу страну приче.

Nebojsa Jovanovic

pre 17 godina

pa zar i posle svega ovom narodu nije dosta smaranja i dovoljno dokaza o tome ko je ko u srbiji i sta u njoj predstavlja.jel treba zaista i jos jedan perspektivan (uz to i mlad)politicar da bude zrtva u svakom smislu (pa i ubijen) da bi ga tek posle njegove smrti poceli ceniti i govorili o tome kako je on mogao da nam bude oslonoc u pohodu Srbije ka ostvarenju prava na normalan zivot u njoj i punopravnoj clanici EU.umesto da mu se ukaze poverenje kao i njegovom timu jer u ovom trenutku njegova vizija (nastavak Zoranove)napredne Srbije je daleko najjasnija i najkorisnija, moze ovoj napacenoj zemlji doneti korist.da taj Cedomir Jovanovic je hteli ili ne jedina realna mogucnost koja resava dilemu naseg (njegovog) sukoba sa prosloscu kako bi se smelo docekala buducnost u kojoj ce nam svima ruke od ciscenja sljama u srbiji biti prljave a savet cista...

Misljenje

pre 17 godina

Skoro sam sasvim sigurna da je CEda, zajedno sa Bebom, jedino sto Sluzba ne kontrolise, i zbog toga se iz petnih zila trudi da im se zatre svaki, politicki trag! Ma koliko to paradoksalno zvucalo, tek sad su me ubedili da glasam za njih...kad vidim koliko su se uprli da ih uniste!

ilija

pre 17 godina

Udba skriva i razotkriva. Sve je istina, ali je stosta ostalo nedoreceno tek nagovesteno, pa ko shvati. Providno, u svakom slucaju. Danicu na celo BIA-e i gotova prica. Jednom za svagda.

biljana

pre 17 godina

Cini mi se da su svi znali! Politicka scena to i potvrdjuje - Djindjic nikome od "politicara" nije bio po volji. I danas bi bio bez konkurencije.

Dragomir

pre 17 godina

Na veliku zalost svih nas koji sebe nazivamo gradjanima ove drzave Srbije,pokojni premijer u celoj ovoj prici oko sudjenja ,tacnije oko svedocenja "coveka" koji sebe naziva "BAGZI","igra sporednu ulogu".Da pojasnim svima Vama koji ce ovo shvatiti kao uvredu ili atak na pokojnog premijera:
simptomaticno ili ne,ali nekako vec po kliseu , "velika svedocenja" u ovom dugogodisnjem procesu ,odigravaju se u jeku predizborne kampanje ili cak neposredno pred izbore. Pominjani akteri koriste celu ovu situaciju zarad sticanja jeftinih politickih poena ili, ono sto je jos ucestalija pojava,za sprovodjenje negativne kampanje,kako bi se narodski reklo: BLACENJE politickih protivnika.
Iskreno verujem da se pokojni premijer PREVRCE U GROBU , gledajuci sve ove bljuvotine!
Kao neko ko nikada nije bio pristalica politike DS i pokojnog premijera,ali istovremeno postujuci postignute rezultate Dr.Zorana Djindjica, izrazavam svoje neizmerno gadjenje prema svima onima koji njegovu smrt,kao i citav proces sudjenja ,iskoristavaju u "dnevno politicke svrhe".
SRAMOTA!

Pricam ti pricu

pre 17 godina

"Zasticeni svedok" ima smisla da postoji i da mu se oprosti deo kazne, samo ako njegovo svedocenje vodi do osudjivanja od njega vaznijih kriminalaca i zlocinaca. To nije slucaj ovog zasticenog svedoka. Njegove price nemaju vrednost za sud jer osim njegovog izkaza ne postoje drugi dokazi, jer izgleda da se niko nije ni trudio da proverava njegove price ni da prikupi druge dokaze. Tako izgleda da svrha ovog sudjenja i nije da se neko osudi nego da se javno ispricaju price koje mogu mnogo ca uticu na kvalifikaciju ili diskvalifikaciju pojedinih politicara. Onima kojima se ne svidja sta cuju mogu da tuze zasticenog svedoka za klevetu. Prica da ovaj zasticeni zvedok rizikuje robiju ako laze je prica za malu decu. On rizikuje robiju samo ako ne prica ono sto mu je receno da prica. Posto nema drugih dokaza osim njegove price, ko ce tu dokazati da on laze? Ali ako prica sto mu kazu, to ce biti sudska istina i on izlazi slobodan i cist. Ostali ce biti oslobodjeni zbog nedostatka dokaza. Jedna obicna farsa na srpski nacin.

hronika

pre 17 godina

Ne mogu da odolim a da ne primetim kako se magla koju je pustio Milenković savršeno rasporedila na političko-kriminalnu scenu Srbije. Njegov iskaz obiluje raznoraznim kao pikanterijama, a u stvari ne kaze nista sto nije bilo poznato i ranije! Ima li neko tamo u sudu ili u javnosti da postavi pitanje gde su u citavoj njegovoj prici Ljilja Blagojević, Aco Tomić, Gradimir Nalić...tj. DSS !!!
Ovo sto je on pricao juce lici na kohabitacionu izjavu! Malo pljunemo po radikalima, malo po turbinama ranijeg energičnog DS-a, malo po marginalcu Čoviću i kao to je izjava. Ko neveruje nek ode kod nekog extrasensa pa preko kristalne kugle nek' proveri sa pokojnim Spasojevićem. Ispada da je u ovoj državi najviše stalo onoj Brankici S. sa B92 da se atentat i mnogo štošta drugo RASVETLI, a gomili ostalih da se ZAMAGLI. Pitam se samo da li je Bagzijevu izjavu pisao Nikitović a redigovao Jočić ili je pisao Jočić a redigovao supersrbin Koštunica ! Jadna si Srbijo ako opet 'progutaš' DSS demagogiju!!!

koki

pre 17 godina

Nažalost, ništa konkretno. Čuo je ovo ili ono, bez ikakvih dokaza. Ima logike da su iz SRS znali jer su to i najavljivali. Nelogično je da su hteli da ih dovedu na vlast, jer u tom trenutku nisu imali nikakve šanse. Mislim da im je ipak bio plan da dovedu Koštunicu na vlast, koji im je otvoreno stao u zaštitu. Epizoda sa Čedom zvuči besmislena, gde on uči prevejane kriminalce kako da se bave kriminalom... Sorry... Ništa ne isključujem. Predlažem POLIGRAF za sve aktere. To bi možda jedino bilo relevantno, jer mi se čini da Bagzi miksa istinu sa poluistinom i lažima.