Četvrtak, 23.11.2006.

07:23

Prve varnice na liniji DSS-DS

Dragoljub Mićunović kaže da će saradnja DSS i Jedinstvene Srbije otežati saradnju Demokratske stranke i DSS-a.

Izvor: Blic

Prve varnice na liniji DSS-DS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Bojan NS

pre 17 godina

Toj koaliciji predvodjenoj DSS-om jos samo nedostaje Nikola Seceroski pa da bude kompletna. Mogu da rade sta hoce, dzaba im, jer moj glas ide LDP-u. Garantovano.

ermip

pre 17 godina

DSS me podseca na nekrofila. 5.oktobra 2000te SRS I SPS su mogli totalno nestati sa politicke scene. Bili su vec jednom nogom u grobu ali ih je Kostunica reanimirao. To isto radi sada i sa SSJ. Izgleda da se Kostunica dobro snalazi crkvenim i lesevskim drustvom. Morbidno, zar ne?

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Sad se vidi da su DSS prosto naterali da bude deo demokratskih snaga oslobodioca tokom 3. srpskog Ustanka 5.oktobra 2000. Pa vec kad nisu hteli, kad su drzali do "domacih vrednosti" takozvanog patriotizma iz Miloseviceve diktature kako sve vise izlazi na videlo, zasto su opste pristajali da postanu deo demokratskog bloka? DSS je samo opstruisao demokratizaciju Srbije i pridev "Demokratska" je samo maska za tu stranacku organizaciju, bolje je da koriste skracenicu SS (Stranka Srbije), da dzabe ne zbunjuju narod. Ni "sestrinska" SDS u RS nije demokratska. DS-u je prirodni saveznik LDP, DSS je nuzno zlo zbog popularnosti povampirenih radikala (takodje delo DSS-a). Ukoliko se moze izbeci koalicija sa DSS-om to svakako ima prednost.

Stefan NBgd

pre 17 godina

Ko s' đavolom tikve sadi... Nikada nisam bio glasač DSS, ali poznajem mnoge (sada već bivše) dugogodišnje glasače DSS za koje ova saradnja predstavlja kap previše u čaši. Ako Koštunica misli da je u političkom smislu profitabilnije razbiti tvrdo jezgro tradicionalnih glasača (mahom Beograđana) i zameniti ih "Arkanovcima", onda neka. Samo neka pogleda današnji SPO kako bi stekao pojam o sopstvenoj budućnosti.

Poznavalac

pre 17 godina

Kome Palma nije sporan zato sto i sada, pre deset dana ponovo kaze da je Z.R. Arkan bio narodni heroj, onda njemu ne vredi pominjati mracnu proslost iz koje je ovaj izronio.
Palma je sporan i zbog zloupotrebe televizije, laganja naroda, zaduzivanja opstine preko svake mere na osnovu cega on posle trubi o sopstvenim "uspesima". Ozbiljnim ljudima je smesno, ali sustine je da on svoj "rejting" postize na nacine koji su u normalnim zemljama zakonom zabranjeni. Cak i u nasoj, samo nema ko da sprovodi ovde zakon.

Milos

pre 17 godina

Umesto sto se uzaludno trudi da izvuce DSS iz narodnjacko- radikalsko- SPS ovskog zagrljaja, gospodin Micunovic i rukovodstvo DS bi trebalo da razmisljaju kako da nadju zajednicki jezik sa “crvenom koalicijom”, jer bi sa njima trebalo DS da je prirodni saveznik a ne sa DSS. Ceda Jovanovic je cak na konvenciji LDP javno potvrdio da ce LDP slediti Tadica ako ovaj glasno kaze Kostunici da je trut umesto sto sa njim kohabitira, a Micunovic sada, na ovaj nacin, ubedjuje Kostunicu da ga ne smatraju trutom i da od saradnje DS sa Cedom nema nista. DS ovako radi jer joj je izgleda jedino bitno da bude u vlasti, a procenjuju da za to imaju vece sanse sa Kostunicom nego sa Cedom. Takvo kalkulisanje bi bilo mozda normalno u nekoj evropskoj drzavi sa dugogodisnjom parlamentarnom tradicijom u kojoj se stranke razlikuju u nijansama i razne principijelne ili neprincipijelne koalicije nece ugroziti opstanak drzave i naroda, a u Srbiji je u pitanju bas to. Bar bi gospodin Micunovic trebalo to da zna bolje od bilo koga drugog . Ako mozda ne voli Cedu, trebalo bi bar Vesna Pesic i Zarko Korac da su mu blizi od Kostunice, Palme, Bidze i Rake.

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Opet o "čistuncima" i "ostacima strašne prošlosti" ?! Zar nije već dosadno "tamburati" istu pesmu. Već je dosadno. Ljudu, dekomratiju odredjuje narod svojim glasovima a ne Čeda ili Mićun. Oni ne moraju da "idu" u koaliciju sa DSS-om ili bilo kojom drugom strankom, to je njihovo pravo. Ali, ne mogu glas naroda nazivati pogrdnim i retrogradnim imenima. Pitajte stanovnike Jagodine i okoline šta je gospodin Palma, ili kako se već zove, uradio za vreme svog "turnusa". Oni će ga najbolje oceniti. Degutantno je da gospodin Mićunović, koga veoma poštujem, govori o svom kolegi u negativnoj i posprdnoj konotaciji. Znajući da je i on izabran od strane jednog dela našeg naroda. Halo, mrdnimo malo dalje. Ne vraćajmo se u 45-te.

nebojsa

pre 17 godina

O čemu pričaju «ŽUTI» , o Demokratiji? Pa oni ovom kampanjom protiv DSS praktično osporavaju osnovna načela demokratije, a to je da svaki čovek ima pravo da promeni mišljenje i da zato i postoje izbori da bi građani mogli slobodno da glasaju a to znači i da daju glas onome kome trenutno veruju a ne onome koga su ranije glasali a on ih je razočarao! Po logici da je to nemoralno, to bi značilo da svih onih tri ipo miliona građana Srbije treba i dalje da glasa za Slobu i SPS kao što su svojevremeno glasali i na taj način bili nasamareni tako da i danas mnogi od njih nemogu da spavaju od griže savesti! Pa valjda i taj sporni gospodin Palma ima pravo da PROGLEDA i podrži one za koje smatra da sada vode Srbiju najboljim putem! Taj sporni gospodin kome su građani Pomoravlja dali svoj glas na lokalnim izborima i posle 5.oktobra ocigledno ima podrsku svojih sugrađana što znaći da dobro radi! A to je najvažnije u demokratskom društvu, ko radi u interesu građana dobiće i glas tih građana! Ja bih samo da potsetim da su Dušan Mihajlović i njegova Nova Demokratija (prevedeno Slobin SKOJ) nakon zdušne podrške Slobinoj politici, dobili zadatak da kao šatro opozicija uđu 1992 godine u DEPOS i nakon nerešenog rezultata na izborima – izminiraju DEPOS i omoguće Slobi da vlada sledeće ćetiri godine i uvede nas u sve one nesrećne ratove i agoniju! Ta ista Nova Demokratija posle svega ulazi i u DOS a njen lider postaje ministar policije u Đinđićevoj vladi! Ne bih da nabrajam još BISERA jer mi skaće pritisak kada se svega setim! A pamćenje valjda svi imamo !

banchi

pre 17 godina

Ja ne moram da biram izmedju SRS I DS. Da nema trece opcije i to centralne, ne bih ni izasao na izbore, kao sto nisam ni do 2000-te, jer nisam imao za koga. Bile su do tada dve ekstremnosti - vlast i ondasnja opozicija sastavljena od Vuka i Djindjica, koji su opet programski i ljudski toliko daleko bili da nisu imali sanse na uspeh.
Srbija nece moci ici napred dok se ne prevazidju vestacki izazvane podele na "demokrate i antidemokrate" kako nam sugerise DS. I ja zelim standard Evrope, ali volim i tradiciju, volim naseg visprenog seljaka i njegovu dusu, volim i mlade urbane ljude spremne da vuku napred i njihove liberalne ideje, postujem mnoge tradicionalne vrednosti ali koristim i racunar...
Sve ovo moze i mora da se objedini i jednako vrednuje. Pogledajmo koje su politicke, ekonomske, socijalne vrednosti za koje se zalazu partije na sceni i opredelimo se sasvim normalno i bez halabuke prema vlastitom ubedjenju. To je srz demokratskog izbora a ne strancarenje i pljuvanje preko ograde u komsijino dvoriste. Gospodo iz DS, odnosno tvrdo-krilasi iz DS uzmite se u pamet i shvatite da cete morati vladu praviti sa DSS-om. Da li ce tu biti mesta za LDP ako predju cenzus - zavisi od njih, kako kazu.
Srecno za DS, DSS, G17.

TOni Manero

pre 17 godina

NE mozes biti levo i desno istovremeno, niti klerofasista i demokrata u jednom bicu...To su elementarni zakoni prirode! Ova zemlja je previse propatila da bi se pravili truli kompromisi, dosta je bilo. Stranka DS bi morala da stisne zube i krene sama dalje, jer to narod od nje ocekuje, kao od politicke avangarde ove zemlje.TO podrazumeva i da moze biti opet opozicija.Medjutim,ako casno i beskompromisno doceka svojih pet minuta, moze izvuci zemlju iz blata za relativno kratko vreme...Zar su od toga vaznije provilegije i upravni odbori?! Pa da je DJidjic drugacije razmisljao, jos bi ovde drmali Ivica i Mirica!

Lesa

pre 17 godina

Dobro.Jasno je.Palma i njemu slicni su ljudi Mirjane Markovic i njenog sina.U DSS-u ima dosta onih koji su pretrcali svojevremeno iz SPS-a i JUL-a.Voja nije uspeo da ih preobrazi a oni sada pokusavaju da preobraze njega.Ako on ovako nastavi sigurno ide u politicki spliting (cepanje).Ne bi me cudilo da cela ta prica u vezi DSS-a zavrsi u politickoj psihozi.Znam kad je stvarana ta stranka i znam kakva su razmisljanja bila onih koji su stvarali stranku tada.Ovo danas nema veze ni sa tim ljudima (ne mislim na aktuelne poltrone jer oni i nisu stvarali tu stranku)ni sa njihovim razmisljanjima.Voja gubi stranku a da toga nije ni svestan.Nisu Palma i njemu slicni moravska Srbija.Daleko su oni od moravske Srbije.To su bivse komunjare (i danasnje)koje su uz pomoc vlasti plackali onda kao sto ce uz pomoc vlasti da pljackaju moravsku Srbiju i danas ako se samo docepaju malo vlasti i privilegija.Sklonice oni na kraju i Voju.On nije toliko ni lukav ni pokvaren kao njegovi “partneri”.Oni su Brozova skola i produzena ruka Mirjane Markovic,ruskih komunista i ostataka kriminalnih klanova pomcu kojih se prave patikice za decu i ostali uspesni biznisi po zemlji Srbiji.Oni su poslednji izdanak komunisticke UDB-e i najverniji udbaski cinkarosi.Pa prirodno je da DS zbog toga ostro reaguje i trazi precizno Vojino izjasnjavanje po tom pitanju.I ja kao gradjanin bih trazio to isto.Nije ovo vreme za drzanje eksponenata komunistickog rezima uz skute.To je opasno.Iza tih eksponenata stoje oni koji bi ponovo da vide Srbiju u devedesetim jer im je tada bilo najlepse.Jos bolje bi im bilo kada bi uspeli da pomocu naivnih iz DSS-a od Srbije naprave provinciju Ruskih komunjara i KGB tajkuna ili Napuljskih bosova.Da ih je onda bilo briga za Sumadiju i Srbiju nebi doziveli zahvaljujuci njima (Rakama,Bidzama,Palmama,…..)devedesetih razaranje Srbije.Nisu oni Sumadinci, a jos manje gedze.Sumadinci a posebno gedza ne vole komunjare iz dna duse.Eto tako stoje stvari kad su ovi cudni predizborni “savezi” u pitanju.Dakle,sto vise odvojiti one prave iz DSS-a i DS (kao i druge koji teze demokratskom razvoju Srbije),a onda ce biti lakese pojedinacno udarati i po DSS-u i po DS-u.To ce vec nekako operativno uraditi preostali Mirini u tzv.DB.Pa vi vidite. Taj scenario nekih uopste nije nemoguc.Bojim se da zarad malo vlasti koju toliko prizeljkuju neki jadnici Srbija ne uleti posle izbora u Napuljsku dramu.Avajsi ga nama tada.Odgovori tipa: ..”Gledaj svoja posla”…su sam pocetak nesto tako moguceg.
Ziveli
Lesa

Daki

pre 17 godina

Stvarno je mucno gledati do koje mere je DS spreman da se ponizava i da se nudi DSSu ko nekakva ocajna mlada. Pa odakle vama ideja da ce DSS sa vama uopste praviti koaliciju. Medjutim , kljucna stvar ovde nije cak ni to oce li oni biti u koaliciji vec da Micunovic i DS ne vide da DSS i Velja sami po sebi ne valjaju, vec ih kao Palma cini losim. Ne bih ocekivao od profesora Micunovica takvu zamenu teza jer ne verujem da se radi o politickoj kratkovidosti. Ali eto, iz nekog razloga DS je spreman da pada jos nize nego sto trenutno jeste.

Commie

pre 17 godina

DS nije u pravu kad proziva DSS sto saradjuje s Palmom koji je eto bio saradnik Arkana. Po toj logici niko u Srbiji ne bi imao morlano pravo da se bavi politikom. Recomo, Vuk Draskovic je bio sef kabineta Mike Spiljka, a posle osnivac Srpskog cetnickog pokreta sa svojim kumom Seseljem i funkcioner "SRJ" za vakata Milosevica. I sam Djnidjic je bio partijski saborac Kostunice, pa politicki saveznik Draskovica, isao na Pale kod Karadzica, pravio kompromise s delovima milosevicevskog DB-a, itd. Problem u Srbiji je sto nema nekompromitovanih politicara. Ali, naravno, saveznistvo sa Palmom je ipak , kako bi rekli u DSS-u - valjanje u blatu.

kiki

pre 17 godina

Tipicno za ds.Umesto da pricaju sta ce oni da rade kada dodju na vlast,oni se bave DSS-om.Stvar je DSS-a skim saradjuje ,a DS,ako misli da sa DSS-om ne moze da pravi vladu,neka je pravi sa nekim drugim.A o tome da li DSS sleduje "evropski" put ,pokazala je zadnje tri godine,jer je srbiju priblizila dosta evropi,tako da takva pitanja spadaju u jeftinu predizbornu kampanju.
DSS se sigurno nece spustati na takav nivo komunikacije.
Ako DS hoce da bude u sledecoj vladi,morace da prihvati uslove DSS-a,ali je i pitanje da li ce DS biti jaci od koalicije DSS-NS.

Kostić

pre 17 godina

Ako DS ne može sa DSS,kako misle da uđu u vladu? Sami? Sa 126 svojih poslanika. Niko ne može da pređe cifru od 70, osim radikala (nažalost).Po svemu sudeći, DS neće ni posle ovih izbora doći na vlast. Njihova taktika da pre izbora proglase sebe vodećom strankom vlasti i Srbije, pogrešna je. To će vreme već pokazati. Krug dvojke nije cela Srbija.

Paracinac

pre 17 godina

Gospodine Sutanovac pitajte zitelje opstine Jagodina, ciji je Dragan Markovic Palma predsednik, upitajte ih samo kako im je i da li im je tako mracno. Videcete sta ce vam reci, pustite njih neka sude njegovom radu na izborima, nemojte to vi da cinite, jer iz Beograda se Pomoravlje ne vidi!!!

sasa jokic

pre 17 godina

Nije mi jasno odkud' tolik ocudjenje zbog ove koalicije? Pa zar DS-u nije bilo jasno na cijoj je DSS strani jos 06.Oktobra 2000? Pa vodeci ljudi te stranke su docekali Legiju kad se predao, i maltene uz pocasti ga otpratili do CZ-a. ministar Loncar se ziv pojede zbog Seseljevog zdravstvenog stanja u Hagu, SPS ih je drzao na "vestackim plucima" godinu dana. A sto je to Palmina stranka gora od stranke Milorada Vucelica, koji je zajedno sa Stanisicem oformio JSO?! Ajte molim Vas ne igrajte se sa nasom inteligencijom, nego pocnite da nazivate stvari pravim imenom...

novak

pre 17 godina

Pa to su njihova unutrasnja pitanja ne znam zasto bi im se bilo ko mesao u njihovu unutar stranacku politiku. Na kraju krajeva gradjani ce reci sta misle o tome na izborima i ko je taj Micunovic da se mesa u unutrasnju politiku dss-a.
Po mom misljenju manje je zlo praviti koaliciju sa Palmom nego sa Cedom Jovanovicem a da li iko zabranjuje ds-u da posle izbora napravi koaliciju sa LDP-om? Niko. Prema tome svi imaju pravo na svoj izbor i nadam se da ce Srbija otici pravo u centar!!! Pozzz za sve ljude dobre volje !!!

Markoni

pre 17 godina

Samo se vi prepucavajte medjusobno, ne bi li ukrali jedni drugima koji glas, a radikali nek jacaju. I taj Palma moze da dobije maksimalno 2 poslanika, prema dogovorenim kvotama, sto je daleko manje zlo nego da radikali dobiju preko 100. Pitanje je samo kome prepustiti Jagodinu, odnosno Morava City (Jagodina, Paracin i Cuprija), gurnuti Palmu radikalima, ili na osnovu njegovih glasova dobiti demokratsku vecinu u skupstini?

Milan

pre 17 godina

Baš bih voleo da vidim Vladetu Jankovića i D.M."Palmu" u istoj vladi - prvog, na poziciji ministra inostranih poslova, a drugog, kako ga pita: "Da li si ti Vladeta prodao bar petnaes pari patike u inostranstvo, za ovu zemlju"

Marko

pre 17 godina

Voja vuče filigranske poteze. Navukao je DS na mnogo tanak led, sada ne mogu ni napred ni nazad. Hteli ne hteli opet će raditi ono što Voja hoće, mogu biti u vlasti samo ako ih prihvate u tu narodnu koaliciju. Ako predju cenzus, a još ovaj put verovatno hoće.

Zoran

pre 17 godina

Sigurno je samo jedno, DSS će zbog glasova i ostanka na vlasti ući u koaliciju i sa crnim đavolom. Ova koalicija se i pravi iz straha, znaju oni koliki im je rejting i zato i skupljaju sve koji hoće sa njima. Setite se samo saradnje sa Ugljaninom i situacije koju imamo danas u sanđžaku. Jedino mi nije jasno da se ovi iz DS-a nadaju da će DSS sa njima praviti koalicinu vladu, pa vas DS je Koštunicao odbacio posle prošlih izbora i njegova politika nema dodirnih tačaka sa politikom DS-a. Garantujem da će DSS ići u koaliciju sa SRS-om samo ako mogu da sastave vladu bez koalicionih partnera. Budimo realni i sagledajmo iskreno ko kakvu politiku zastupa i čemu teže te stranke danas.

A.M.

pre 17 godina

Doslo je vreme da spadnu maske i da se vidi ko je ko i ko je s kim. Dovoljno dugo se DSS predstavljala kao stranka demokratskog bloka i zavodila deo biraca. Pa sad kad neko glasa za njih, da bar zna za sta i za koga glasa, a ne da posle bude iznenadjen.

Bojan Zdravic

pre 17 godina

Kao i Milosevic pre poslednjih svojih izbora i Kostunica gubi vezu sa stvarnoscu, i potpuno gubi iz vida da glasove koje je dobio na lokalnim izborima, zapravo preuzeo od radikala. Kostunica apsolutno nije svestan da je vec katastrofalno izgubio izbore, jer ce dobiti Miloseviceve petooktobarske glasove, dok njegovi glasovi sa tih istih izbora idu za DS, LDP i G17 plus. Tragikomicna je euforicnost i sila koju teraju Kostunica, Ilic i Palma, ne pokazujuci ni trunku opreznosti da bi eventualno mogli da izgube izbore.

Bojan Zdravic

pre 17 godina

Kao i Milosevic pre poslednjih svojih izbora i Kostunica gubi vezu sa stvarnoscu, i potpuno gubi iz vida da glasove koje je dobio na lokalnim izborima, zapravo preuzeo od radikala. Kostunica apsolutno nije svestan da je vec katastrofalno izgubio izbore, jer ce dobiti Miloseviceve petooktobarske glasove, dok njegovi glasovi sa tih istih izbora idu za DS, LDP i G17 plus. Tragikomicna je euforicnost i sila koju teraju Kostunica, Ilic i Palma, ne pokazujuci ni trunku opreznosti da bi eventualno mogli da izgube izbore.

Zoran

pre 17 godina

Sigurno je samo jedno, DSS će zbog glasova i ostanka na vlasti ući u koaliciju i sa crnim đavolom. Ova koalicija se i pravi iz straha, znaju oni koliki im je rejting i zato i skupljaju sve koji hoće sa njima. Setite se samo saradnje sa Ugljaninom i situacije koju imamo danas u sanđžaku. Jedino mi nije jasno da se ovi iz DS-a nadaju da će DSS sa njima praviti koalicinu vladu, pa vas DS je Koštunicao odbacio posle prošlih izbora i njegova politika nema dodirnih tačaka sa politikom DS-a. Garantujem da će DSS ići u koaliciju sa SRS-om samo ako mogu da sastave vladu bez koalicionih partnera. Budimo realni i sagledajmo iskreno ko kakvu politiku zastupa i čemu teže te stranke danas.

A.M.

pre 17 godina

Doslo je vreme da spadnu maske i da se vidi ko je ko i ko je s kim. Dovoljno dugo se DSS predstavljala kao stranka demokratskog bloka i zavodila deo biraca. Pa sad kad neko glasa za njih, da bar zna za sta i za koga glasa, a ne da posle bude iznenadjen.

Milan

pre 17 godina

Baš bih voleo da vidim Vladetu Jankovića i D.M."Palmu" u istoj vladi - prvog, na poziciji ministra inostranih poslova, a drugog, kako ga pita: "Da li si ti Vladeta prodao bar petnaes pari patike u inostranstvo, za ovu zemlju"

Marko

pre 17 godina

Voja vuče filigranske poteze. Navukao je DS na mnogo tanak led, sada ne mogu ni napred ni nazad. Hteli ne hteli opet će raditi ono što Voja hoće, mogu biti u vlasti samo ako ih prihvate u tu narodnu koaliciju. Ako predju cenzus, a još ovaj put verovatno hoće.

novak

pre 17 godina

Pa to su njihova unutrasnja pitanja ne znam zasto bi im se bilo ko mesao u njihovu unutar stranacku politiku. Na kraju krajeva gradjani ce reci sta misle o tome na izborima i ko je taj Micunovic da se mesa u unutrasnju politiku dss-a.
Po mom misljenju manje je zlo praviti koaliciju sa Palmom nego sa Cedom Jovanovicem a da li iko zabranjuje ds-u da posle izbora napravi koaliciju sa LDP-om? Niko. Prema tome svi imaju pravo na svoj izbor i nadam se da ce Srbija otici pravo u centar!!! Pozzz za sve ljude dobre volje !!!

Paracinac

pre 17 godina

Gospodine Sutanovac pitajte zitelje opstine Jagodina, ciji je Dragan Markovic Palma predsednik, upitajte ih samo kako im je i da li im je tako mracno. Videcete sta ce vam reci, pustite njih neka sude njegovom radu na izborima, nemojte to vi da cinite, jer iz Beograda se Pomoravlje ne vidi!!!

sasa jokic

pre 17 godina

Nije mi jasno odkud' tolik ocudjenje zbog ove koalicije? Pa zar DS-u nije bilo jasno na cijoj je DSS strani jos 06.Oktobra 2000? Pa vodeci ljudi te stranke su docekali Legiju kad se predao, i maltene uz pocasti ga otpratili do CZ-a. ministar Loncar se ziv pojede zbog Seseljevog zdravstvenog stanja u Hagu, SPS ih je drzao na "vestackim plucima" godinu dana. A sto je to Palmina stranka gora od stranke Milorada Vucelica, koji je zajedno sa Stanisicem oformio JSO?! Ajte molim Vas ne igrajte se sa nasom inteligencijom, nego pocnite da nazivate stvari pravim imenom...

Markoni

pre 17 godina

Samo se vi prepucavajte medjusobno, ne bi li ukrali jedni drugima koji glas, a radikali nek jacaju. I taj Palma moze da dobije maksimalno 2 poslanika, prema dogovorenim kvotama, sto je daleko manje zlo nego da radikali dobiju preko 100. Pitanje je samo kome prepustiti Jagodinu, odnosno Morava City (Jagodina, Paracin i Cuprija), gurnuti Palmu radikalima, ili na osnovu njegovih glasova dobiti demokratsku vecinu u skupstini?

Kostić

pre 17 godina

Ako DS ne može sa DSS,kako misle da uđu u vladu? Sami? Sa 126 svojih poslanika. Niko ne može da pređe cifru od 70, osim radikala (nažalost).Po svemu sudeći, DS neće ni posle ovih izbora doći na vlast. Njihova taktika da pre izbora proglase sebe vodećom strankom vlasti i Srbije, pogrešna je. To će vreme već pokazati. Krug dvojke nije cela Srbija.

kiki

pre 17 godina

Tipicno za ds.Umesto da pricaju sta ce oni da rade kada dodju na vlast,oni se bave DSS-om.Stvar je DSS-a skim saradjuje ,a DS,ako misli da sa DSS-om ne moze da pravi vladu,neka je pravi sa nekim drugim.A o tome da li DSS sleduje "evropski" put ,pokazala je zadnje tri godine,jer je srbiju priblizila dosta evropi,tako da takva pitanja spadaju u jeftinu predizbornu kampanju.
DSS se sigurno nece spustati na takav nivo komunikacije.
Ako DS hoce da bude u sledecoj vladi,morace da prihvati uslove DSS-a,ali je i pitanje da li ce DS biti jaci od koalicije DSS-NS.

Daki

pre 17 godina

Stvarno je mucno gledati do koje mere je DS spreman da se ponizava i da se nudi DSSu ko nekakva ocajna mlada. Pa odakle vama ideja da ce DSS sa vama uopste praviti koaliciju. Medjutim , kljucna stvar ovde nije cak ni to oce li oni biti u koaliciji vec da Micunovic i DS ne vide da DSS i Velja sami po sebi ne valjaju, vec ih kao Palma cini losim. Ne bih ocekivao od profesora Micunovica takvu zamenu teza jer ne verujem da se radi o politickoj kratkovidosti. Ali eto, iz nekog razloga DS je spreman da pada jos nize nego sto trenutno jeste.

Commie

pre 17 godina

DS nije u pravu kad proziva DSS sto saradjuje s Palmom koji je eto bio saradnik Arkana. Po toj logici niko u Srbiji ne bi imao morlano pravo da se bavi politikom. Recomo, Vuk Draskovic je bio sef kabineta Mike Spiljka, a posle osnivac Srpskog cetnickog pokreta sa svojim kumom Seseljem i funkcioner "SRJ" za vakata Milosevica. I sam Djnidjic je bio partijski saborac Kostunice, pa politicki saveznik Draskovica, isao na Pale kod Karadzica, pravio kompromise s delovima milosevicevskog DB-a, itd. Problem u Srbiji je sto nema nekompromitovanih politicara. Ali, naravno, saveznistvo sa Palmom je ipak , kako bi rekli u DSS-u - valjanje u blatu.

TOni Manero

pre 17 godina

NE mozes biti levo i desno istovremeno, niti klerofasista i demokrata u jednom bicu...To su elementarni zakoni prirode! Ova zemlja je previse propatila da bi se pravili truli kompromisi, dosta je bilo. Stranka DS bi morala da stisne zube i krene sama dalje, jer to narod od nje ocekuje, kao od politicke avangarde ove zemlje.TO podrazumeva i da moze biti opet opozicija.Medjutim,ako casno i beskompromisno doceka svojih pet minuta, moze izvuci zemlju iz blata za relativno kratko vreme...Zar su od toga vaznije provilegije i upravni odbori?! Pa da je DJidjic drugacije razmisljao, jos bi ovde drmali Ivica i Mirica!

nebojsa

pre 17 godina

O čemu pričaju «ŽUTI» , o Demokratiji? Pa oni ovom kampanjom protiv DSS praktično osporavaju osnovna načela demokratije, a to je da svaki čovek ima pravo da promeni mišljenje i da zato i postoje izbori da bi građani mogli slobodno da glasaju a to znači i da daju glas onome kome trenutno veruju a ne onome koga su ranije glasali a on ih je razočarao! Po logici da je to nemoralno, to bi značilo da svih onih tri ipo miliona građana Srbije treba i dalje da glasa za Slobu i SPS kao što su svojevremeno glasali i na taj način bili nasamareni tako da i danas mnogi od njih nemogu da spavaju od griže savesti! Pa valjda i taj sporni gospodin Palma ima pravo da PROGLEDA i podrži one za koje smatra da sada vode Srbiju najboljim putem! Taj sporni gospodin kome su građani Pomoravlja dali svoj glas na lokalnim izborima i posle 5.oktobra ocigledno ima podrsku svojih sugrađana što znaći da dobro radi! A to je najvažnije u demokratskom društvu, ko radi u interesu građana dobiće i glas tih građana! Ja bih samo da potsetim da su Dušan Mihajlović i njegova Nova Demokratija (prevedeno Slobin SKOJ) nakon zdušne podrške Slobinoj politici, dobili zadatak da kao šatro opozicija uđu 1992 godine u DEPOS i nakon nerešenog rezultata na izborima – izminiraju DEPOS i omoguće Slobi da vlada sledeće ćetiri godine i uvede nas u sve one nesrećne ratove i agoniju! Ta ista Nova Demokratija posle svega ulazi i u DOS a njen lider postaje ministar policije u Đinđićevoj vladi! Ne bih da nabrajam još BISERA jer mi skaće pritisak kada se svega setim! A pamćenje valjda svi imamo !

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Opet o "čistuncima" i "ostacima strašne prošlosti" ?! Zar nije već dosadno "tamburati" istu pesmu. Već je dosadno. Ljudu, dekomratiju odredjuje narod svojim glasovima a ne Čeda ili Mićun. Oni ne moraju da "idu" u koaliciju sa DSS-om ili bilo kojom drugom strankom, to je njihovo pravo. Ali, ne mogu glas naroda nazivati pogrdnim i retrogradnim imenima. Pitajte stanovnike Jagodine i okoline šta je gospodin Palma, ili kako se već zove, uradio za vreme svog "turnusa". Oni će ga najbolje oceniti. Degutantno je da gospodin Mićunović, koga veoma poštujem, govori o svom kolegi u negativnoj i posprdnoj konotaciji. Znajući da je i on izabran od strane jednog dela našeg naroda. Halo, mrdnimo malo dalje. Ne vraćajmo se u 45-te.

banchi

pre 17 godina

Ja ne moram da biram izmedju SRS I DS. Da nema trece opcije i to centralne, ne bih ni izasao na izbore, kao sto nisam ni do 2000-te, jer nisam imao za koga. Bile su do tada dve ekstremnosti - vlast i ondasnja opozicija sastavljena od Vuka i Djindjica, koji su opet programski i ljudski toliko daleko bili da nisu imali sanse na uspeh.
Srbija nece moci ici napred dok se ne prevazidju vestacki izazvane podele na "demokrate i antidemokrate" kako nam sugerise DS. I ja zelim standard Evrope, ali volim i tradiciju, volim naseg visprenog seljaka i njegovu dusu, volim i mlade urbane ljude spremne da vuku napred i njihove liberalne ideje, postujem mnoge tradicionalne vrednosti ali koristim i racunar...
Sve ovo moze i mora da se objedini i jednako vrednuje. Pogledajmo koje su politicke, ekonomske, socijalne vrednosti za koje se zalazu partije na sceni i opredelimo se sasvim normalno i bez halabuke prema vlastitom ubedjenju. To je srz demokratskog izbora a ne strancarenje i pljuvanje preko ograde u komsijino dvoriste. Gospodo iz DS, odnosno tvrdo-krilasi iz DS uzmite se u pamet i shvatite da cete morati vladu praviti sa DSS-om. Da li ce tu biti mesta za LDP ako predju cenzus - zavisi od njih, kako kazu.
Srecno za DS, DSS, G17.

Lesa

pre 17 godina

Dobro.Jasno je.Palma i njemu slicni su ljudi Mirjane Markovic i njenog sina.U DSS-u ima dosta onih koji su pretrcali svojevremeno iz SPS-a i JUL-a.Voja nije uspeo da ih preobrazi a oni sada pokusavaju da preobraze njega.Ako on ovako nastavi sigurno ide u politicki spliting (cepanje).Ne bi me cudilo da cela ta prica u vezi DSS-a zavrsi u politickoj psihozi.Znam kad je stvarana ta stranka i znam kakva su razmisljanja bila onih koji su stvarali stranku tada.Ovo danas nema veze ni sa tim ljudima (ne mislim na aktuelne poltrone jer oni i nisu stvarali tu stranku)ni sa njihovim razmisljanjima.Voja gubi stranku a da toga nije ni svestan.Nisu Palma i njemu slicni moravska Srbija.Daleko su oni od moravske Srbije.To su bivse komunjare (i danasnje)koje su uz pomoc vlasti plackali onda kao sto ce uz pomoc vlasti da pljackaju moravsku Srbiju i danas ako se samo docepaju malo vlasti i privilegija.Sklonice oni na kraju i Voju.On nije toliko ni lukav ni pokvaren kao njegovi “partneri”.Oni su Brozova skola i produzena ruka Mirjane Markovic,ruskih komunista i ostataka kriminalnih klanova pomcu kojih se prave patikice za decu i ostali uspesni biznisi po zemlji Srbiji.Oni su poslednji izdanak komunisticke UDB-e i najverniji udbaski cinkarosi.Pa prirodno je da DS zbog toga ostro reaguje i trazi precizno Vojino izjasnjavanje po tom pitanju.I ja kao gradjanin bih trazio to isto.Nije ovo vreme za drzanje eksponenata komunistickog rezima uz skute.To je opasno.Iza tih eksponenata stoje oni koji bi ponovo da vide Srbiju u devedesetim jer im je tada bilo najlepse.Jos bolje bi im bilo kada bi uspeli da pomocu naivnih iz DSS-a od Srbije naprave provinciju Ruskih komunjara i KGB tajkuna ili Napuljskih bosova.Da ih je onda bilo briga za Sumadiju i Srbiju nebi doziveli zahvaljujuci njima (Rakama,Bidzama,Palmama,…..)devedesetih razaranje Srbije.Nisu oni Sumadinci, a jos manje gedze.Sumadinci a posebno gedza ne vole komunjare iz dna duse.Eto tako stoje stvari kad su ovi cudni predizborni “savezi” u pitanju.Dakle,sto vise odvojiti one prave iz DSS-a i DS (kao i druge koji teze demokratskom razvoju Srbije),a onda ce biti lakese pojedinacno udarati i po DSS-u i po DS-u.To ce vec nekako operativno uraditi preostali Mirini u tzv.DB.Pa vi vidite. Taj scenario nekih uopste nije nemoguc.Bojim se da zarad malo vlasti koju toliko prizeljkuju neki jadnici Srbija ne uleti posle izbora u Napuljsku dramu.Avajsi ga nama tada.Odgovori tipa: ..”Gledaj svoja posla”…su sam pocetak nesto tako moguceg.
Ziveli
Lesa

Milos

pre 17 godina

Umesto sto se uzaludno trudi da izvuce DSS iz narodnjacko- radikalsko- SPS ovskog zagrljaja, gospodin Micunovic i rukovodstvo DS bi trebalo da razmisljaju kako da nadju zajednicki jezik sa “crvenom koalicijom”, jer bi sa njima trebalo DS da je prirodni saveznik a ne sa DSS. Ceda Jovanovic je cak na konvenciji LDP javno potvrdio da ce LDP slediti Tadica ako ovaj glasno kaze Kostunici da je trut umesto sto sa njim kohabitira, a Micunovic sada, na ovaj nacin, ubedjuje Kostunicu da ga ne smatraju trutom i da od saradnje DS sa Cedom nema nista. DS ovako radi jer joj je izgleda jedino bitno da bude u vlasti, a procenjuju da za to imaju vece sanse sa Kostunicom nego sa Cedom. Takvo kalkulisanje bi bilo mozda normalno u nekoj evropskoj drzavi sa dugogodisnjom parlamentarnom tradicijom u kojoj se stranke razlikuju u nijansama i razne principijelne ili neprincipijelne koalicije nece ugroziti opstanak drzave i naroda, a u Srbiji je u pitanju bas to. Bar bi gospodin Micunovic trebalo to da zna bolje od bilo koga drugog . Ako mozda ne voli Cedu, trebalo bi bar Vesna Pesic i Zarko Korac da su mu blizi od Kostunice, Palme, Bidze i Rake.

Poznavalac

pre 17 godina

Kome Palma nije sporan zato sto i sada, pre deset dana ponovo kaze da je Z.R. Arkan bio narodni heroj, onda njemu ne vredi pominjati mracnu proslost iz koje je ovaj izronio.
Palma je sporan i zbog zloupotrebe televizije, laganja naroda, zaduzivanja opstine preko svake mere na osnovu cega on posle trubi o sopstvenim "uspesima". Ozbiljnim ljudima je smesno, ali sustine je da on svoj "rejting" postize na nacine koji su u normalnim zemljama zakonom zabranjeni. Cak i u nasoj, samo nema ko da sprovodi ovde zakon.

Stefan NBgd

pre 17 godina

Ko s' đavolom tikve sadi... Nikada nisam bio glasač DSS, ali poznajem mnoge (sada već bivše) dugogodišnje glasače DSS za koje ova saradnja predstavlja kap previše u čaši. Ako Koštunica misli da je u političkom smislu profitabilnije razbiti tvrdo jezgro tradicionalnih glasača (mahom Beograđana) i zameniti ih "Arkanovcima", onda neka. Samo neka pogleda današnji SPO kako bi stekao pojam o sopstvenoj budućnosti.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Sad se vidi da su DSS prosto naterali da bude deo demokratskih snaga oslobodioca tokom 3. srpskog Ustanka 5.oktobra 2000. Pa vec kad nisu hteli, kad su drzali do "domacih vrednosti" takozvanog patriotizma iz Miloseviceve diktature kako sve vise izlazi na videlo, zasto su opste pristajali da postanu deo demokratskog bloka? DSS je samo opstruisao demokratizaciju Srbije i pridev "Demokratska" je samo maska za tu stranacku organizaciju, bolje je da koriste skracenicu SS (Stranka Srbije), da dzabe ne zbunjuju narod. Ni "sestrinska" SDS u RS nije demokratska. DS-u je prirodni saveznik LDP, DSS je nuzno zlo zbog popularnosti povampirenih radikala (takodje delo DSS-a). Ukoliko se moze izbeci koalicija sa DSS-om to svakako ima prednost.

ermip

pre 17 godina

DSS me podseca na nekrofila. 5.oktobra 2000te SRS I SPS su mogli totalno nestati sa politicke scene. Bili su vec jednom nogom u grobu ali ih je Kostunica reanimirao. To isto radi sada i sa SSJ. Izgleda da se Kostunica dobro snalazi crkvenim i lesevskim drustvom. Morbidno, zar ne?

Bojan NS

pre 17 godina

Toj koaliciji predvodjenoj DSS-om jos samo nedostaje Nikola Seceroski pa da bude kompletna. Mogu da rade sta hoce, dzaba im, jer moj glas ide LDP-u. Garantovano.

Bojan Zdravic

pre 17 godina

Kao i Milosevic pre poslednjih svojih izbora i Kostunica gubi vezu sa stvarnoscu, i potpuno gubi iz vida da glasove koje je dobio na lokalnim izborima, zapravo preuzeo od radikala. Kostunica apsolutno nije svestan da je vec katastrofalno izgubio izbore, jer ce dobiti Miloseviceve petooktobarske glasove, dok njegovi glasovi sa tih istih izbora idu za DS, LDP i G17 plus. Tragikomicna je euforicnost i sila koju teraju Kostunica, Ilic i Palma, ne pokazujuci ni trunku opreznosti da bi eventualno mogli da izgube izbore.

Zoran

pre 17 godina

Sigurno je samo jedno, DSS će zbog glasova i ostanka na vlasti ući u koaliciju i sa crnim đavolom. Ova koalicija se i pravi iz straha, znaju oni koliki im je rejting i zato i skupljaju sve koji hoće sa njima. Setite se samo saradnje sa Ugljaninom i situacije koju imamo danas u sanđžaku. Jedino mi nije jasno da se ovi iz DS-a nadaju da će DSS sa njima praviti koalicinu vladu, pa vas DS je Koštunicao odbacio posle prošlih izbora i njegova politika nema dodirnih tačaka sa politikom DS-a. Garantujem da će DSS ići u koaliciju sa SRS-om samo ako mogu da sastave vladu bez koalicionih partnera. Budimo realni i sagledajmo iskreno ko kakvu politiku zastupa i čemu teže te stranke danas.

A.M.

pre 17 godina

Doslo je vreme da spadnu maske i da se vidi ko je ko i ko je s kim. Dovoljno dugo se DSS predstavljala kao stranka demokratskog bloka i zavodila deo biraca. Pa sad kad neko glasa za njih, da bar zna za sta i za koga glasa, a ne da posle bude iznenadjen.

Milan

pre 17 godina

Baš bih voleo da vidim Vladetu Jankovića i D.M."Palmu" u istoj vladi - prvog, na poziciji ministra inostranih poslova, a drugog, kako ga pita: "Da li si ti Vladeta prodao bar petnaes pari patike u inostranstvo, za ovu zemlju"

Marko

pre 17 godina

Voja vuče filigranske poteze. Navukao je DS na mnogo tanak led, sada ne mogu ni napred ni nazad. Hteli ne hteli opet će raditi ono što Voja hoće, mogu biti u vlasti samo ako ih prihvate u tu narodnu koaliciju. Ako predju cenzus, a još ovaj put verovatno hoće.

novak

pre 17 godina

Pa to su njihova unutrasnja pitanja ne znam zasto bi im se bilo ko mesao u njihovu unutar stranacku politiku. Na kraju krajeva gradjani ce reci sta misle o tome na izborima i ko je taj Micunovic da se mesa u unutrasnju politiku dss-a.
Po mom misljenju manje je zlo praviti koaliciju sa Palmom nego sa Cedom Jovanovicem a da li iko zabranjuje ds-u da posle izbora napravi koaliciju sa LDP-om? Niko. Prema tome svi imaju pravo na svoj izbor i nadam se da ce Srbija otici pravo u centar!!! Pozzz za sve ljude dobre volje !!!

Paracinac

pre 17 godina

Gospodine Sutanovac pitajte zitelje opstine Jagodina, ciji je Dragan Markovic Palma predsednik, upitajte ih samo kako im je i da li im je tako mracno. Videcete sta ce vam reci, pustite njih neka sude njegovom radu na izborima, nemojte to vi da cinite, jer iz Beograda se Pomoravlje ne vidi!!!

sasa jokic

pre 17 godina

Nije mi jasno odkud' tolik ocudjenje zbog ove koalicije? Pa zar DS-u nije bilo jasno na cijoj je DSS strani jos 06.Oktobra 2000? Pa vodeci ljudi te stranke su docekali Legiju kad se predao, i maltene uz pocasti ga otpratili do CZ-a. ministar Loncar se ziv pojede zbog Seseljevog zdravstvenog stanja u Hagu, SPS ih je drzao na "vestackim plucima" godinu dana. A sto je to Palmina stranka gora od stranke Milorada Vucelica, koji je zajedno sa Stanisicem oformio JSO?! Ajte molim Vas ne igrajte se sa nasom inteligencijom, nego pocnite da nazivate stvari pravim imenom...

Markoni

pre 17 godina

Samo se vi prepucavajte medjusobno, ne bi li ukrali jedni drugima koji glas, a radikali nek jacaju. I taj Palma moze da dobije maksimalno 2 poslanika, prema dogovorenim kvotama, sto je daleko manje zlo nego da radikali dobiju preko 100. Pitanje je samo kome prepustiti Jagodinu, odnosno Morava City (Jagodina, Paracin i Cuprija), gurnuti Palmu radikalima, ili na osnovu njegovih glasova dobiti demokratsku vecinu u skupstini?

Kostić

pre 17 godina

Ako DS ne može sa DSS,kako misle da uđu u vladu? Sami? Sa 126 svojih poslanika. Niko ne može da pređe cifru od 70, osim radikala (nažalost).Po svemu sudeći, DS neće ni posle ovih izbora doći na vlast. Njihova taktika da pre izbora proglase sebe vodećom strankom vlasti i Srbije, pogrešna je. To će vreme već pokazati. Krug dvojke nije cela Srbija.

kiki

pre 17 godina

Tipicno za ds.Umesto da pricaju sta ce oni da rade kada dodju na vlast,oni se bave DSS-om.Stvar je DSS-a skim saradjuje ,a DS,ako misli da sa DSS-om ne moze da pravi vladu,neka je pravi sa nekim drugim.A o tome da li DSS sleduje "evropski" put ,pokazala je zadnje tri godine,jer je srbiju priblizila dosta evropi,tako da takva pitanja spadaju u jeftinu predizbornu kampanju.
DSS se sigurno nece spustati na takav nivo komunikacije.
Ako DS hoce da bude u sledecoj vladi,morace da prihvati uslove DSS-a,ali je i pitanje da li ce DS biti jaci od koalicije DSS-NS.

Daki

pre 17 godina

Stvarno je mucno gledati do koje mere je DS spreman da se ponizava i da se nudi DSSu ko nekakva ocajna mlada. Pa odakle vama ideja da ce DSS sa vama uopste praviti koaliciju. Medjutim , kljucna stvar ovde nije cak ni to oce li oni biti u koaliciji vec da Micunovic i DS ne vide da DSS i Velja sami po sebi ne valjaju, vec ih kao Palma cini losim. Ne bih ocekivao od profesora Micunovica takvu zamenu teza jer ne verujem da se radi o politickoj kratkovidosti. Ali eto, iz nekog razloga DS je spreman da pada jos nize nego sto trenutno jeste.

Commie

pre 17 godina

DS nije u pravu kad proziva DSS sto saradjuje s Palmom koji je eto bio saradnik Arkana. Po toj logici niko u Srbiji ne bi imao morlano pravo da se bavi politikom. Recomo, Vuk Draskovic je bio sef kabineta Mike Spiljka, a posle osnivac Srpskog cetnickog pokreta sa svojim kumom Seseljem i funkcioner "SRJ" za vakata Milosevica. I sam Djnidjic je bio partijski saborac Kostunice, pa politicki saveznik Draskovica, isao na Pale kod Karadzica, pravio kompromise s delovima milosevicevskog DB-a, itd. Problem u Srbiji je sto nema nekompromitovanih politicara. Ali, naravno, saveznistvo sa Palmom je ipak , kako bi rekli u DSS-u - valjanje u blatu.

TOni Manero

pre 17 godina

NE mozes biti levo i desno istovremeno, niti klerofasista i demokrata u jednom bicu...To su elementarni zakoni prirode! Ova zemlja je previse propatila da bi se pravili truli kompromisi, dosta je bilo. Stranka DS bi morala da stisne zube i krene sama dalje, jer to narod od nje ocekuje, kao od politicke avangarde ove zemlje.TO podrazumeva i da moze biti opet opozicija.Medjutim,ako casno i beskompromisno doceka svojih pet minuta, moze izvuci zemlju iz blata za relativno kratko vreme...Zar su od toga vaznije provilegije i upravni odbori?! Pa da je DJidjic drugacije razmisljao, jos bi ovde drmali Ivica i Mirica!

nebojsa

pre 17 godina

O čemu pričaju «ŽUTI» , o Demokratiji? Pa oni ovom kampanjom protiv DSS praktično osporavaju osnovna načela demokratije, a to je da svaki čovek ima pravo da promeni mišljenje i da zato i postoje izbori da bi građani mogli slobodno da glasaju a to znači i da daju glas onome kome trenutno veruju a ne onome koga su ranije glasali a on ih je razočarao! Po logici da je to nemoralno, to bi značilo da svih onih tri ipo miliona građana Srbije treba i dalje da glasa za Slobu i SPS kao što su svojevremeno glasali i na taj način bili nasamareni tako da i danas mnogi od njih nemogu da spavaju od griže savesti! Pa valjda i taj sporni gospodin Palma ima pravo da PROGLEDA i podrži one za koje smatra da sada vode Srbiju najboljim putem! Taj sporni gospodin kome su građani Pomoravlja dali svoj glas na lokalnim izborima i posle 5.oktobra ocigledno ima podrsku svojih sugrađana što znaći da dobro radi! A to je najvažnije u demokratskom društvu, ko radi u interesu građana dobiće i glas tih građana! Ja bih samo da potsetim da su Dušan Mihajlović i njegova Nova Demokratija (prevedeno Slobin SKOJ) nakon zdušne podrške Slobinoj politici, dobili zadatak da kao šatro opozicija uđu 1992 godine u DEPOS i nakon nerešenog rezultata na izborima – izminiraju DEPOS i omoguće Slobi da vlada sledeće ćetiri godine i uvede nas u sve one nesrećne ratove i agoniju! Ta ista Nova Demokratija posle svega ulazi i u DOS a njen lider postaje ministar policije u Đinđićevoj vladi! Ne bih da nabrajam još BISERA jer mi skaće pritisak kada se svega setim! A pamćenje valjda svi imamo !

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Opet o "čistuncima" i "ostacima strašne prošlosti" ?! Zar nije već dosadno "tamburati" istu pesmu. Već je dosadno. Ljudu, dekomratiju odredjuje narod svojim glasovima a ne Čeda ili Mićun. Oni ne moraju da "idu" u koaliciju sa DSS-om ili bilo kojom drugom strankom, to je njihovo pravo. Ali, ne mogu glas naroda nazivati pogrdnim i retrogradnim imenima. Pitajte stanovnike Jagodine i okoline šta je gospodin Palma, ili kako se već zove, uradio za vreme svog "turnusa". Oni će ga najbolje oceniti. Degutantno je da gospodin Mićunović, koga veoma poštujem, govori o svom kolegi u negativnoj i posprdnoj konotaciji. Znajući da je i on izabran od strane jednog dela našeg naroda. Halo, mrdnimo malo dalje. Ne vraćajmo se u 45-te.

banchi

pre 17 godina

Ja ne moram da biram izmedju SRS I DS. Da nema trece opcije i to centralne, ne bih ni izasao na izbore, kao sto nisam ni do 2000-te, jer nisam imao za koga. Bile su do tada dve ekstremnosti - vlast i ondasnja opozicija sastavljena od Vuka i Djindjica, koji su opet programski i ljudski toliko daleko bili da nisu imali sanse na uspeh.
Srbija nece moci ici napred dok se ne prevazidju vestacki izazvane podele na "demokrate i antidemokrate" kako nam sugerise DS. I ja zelim standard Evrope, ali volim i tradiciju, volim naseg visprenog seljaka i njegovu dusu, volim i mlade urbane ljude spremne da vuku napred i njihove liberalne ideje, postujem mnoge tradicionalne vrednosti ali koristim i racunar...
Sve ovo moze i mora da se objedini i jednako vrednuje. Pogledajmo koje su politicke, ekonomske, socijalne vrednosti za koje se zalazu partije na sceni i opredelimo se sasvim normalno i bez halabuke prema vlastitom ubedjenju. To je srz demokratskog izbora a ne strancarenje i pljuvanje preko ograde u komsijino dvoriste. Gospodo iz DS, odnosno tvrdo-krilasi iz DS uzmite se u pamet i shvatite da cete morati vladu praviti sa DSS-om. Da li ce tu biti mesta za LDP ako predju cenzus - zavisi od njih, kako kazu.
Srecno za DS, DSS, G17.

Lesa

pre 17 godina

Dobro.Jasno je.Palma i njemu slicni su ljudi Mirjane Markovic i njenog sina.U DSS-u ima dosta onih koji su pretrcali svojevremeno iz SPS-a i JUL-a.Voja nije uspeo da ih preobrazi a oni sada pokusavaju da preobraze njega.Ako on ovako nastavi sigurno ide u politicki spliting (cepanje).Ne bi me cudilo da cela ta prica u vezi DSS-a zavrsi u politickoj psihozi.Znam kad je stvarana ta stranka i znam kakva su razmisljanja bila onih koji su stvarali stranku tada.Ovo danas nema veze ni sa tim ljudima (ne mislim na aktuelne poltrone jer oni i nisu stvarali tu stranku)ni sa njihovim razmisljanjima.Voja gubi stranku a da toga nije ni svestan.Nisu Palma i njemu slicni moravska Srbija.Daleko su oni od moravske Srbije.To su bivse komunjare (i danasnje)koje su uz pomoc vlasti plackali onda kao sto ce uz pomoc vlasti da pljackaju moravsku Srbiju i danas ako se samo docepaju malo vlasti i privilegija.Sklonice oni na kraju i Voju.On nije toliko ni lukav ni pokvaren kao njegovi “partneri”.Oni su Brozova skola i produzena ruka Mirjane Markovic,ruskih komunista i ostataka kriminalnih klanova pomcu kojih se prave patikice za decu i ostali uspesni biznisi po zemlji Srbiji.Oni su poslednji izdanak komunisticke UDB-e i najverniji udbaski cinkarosi.Pa prirodno je da DS zbog toga ostro reaguje i trazi precizno Vojino izjasnjavanje po tom pitanju.I ja kao gradjanin bih trazio to isto.Nije ovo vreme za drzanje eksponenata komunistickog rezima uz skute.To je opasno.Iza tih eksponenata stoje oni koji bi ponovo da vide Srbiju u devedesetim jer im je tada bilo najlepse.Jos bolje bi im bilo kada bi uspeli da pomocu naivnih iz DSS-a od Srbije naprave provinciju Ruskih komunjara i KGB tajkuna ili Napuljskih bosova.Da ih je onda bilo briga za Sumadiju i Srbiju nebi doziveli zahvaljujuci njima (Rakama,Bidzama,Palmama,…..)devedesetih razaranje Srbije.Nisu oni Sumadinci, a jos manje gedze.Sumadinci a posebno gedza ne vole komunjare iz dna duse.Eto tako stoje stvari kad su ovi cudni predizborni “savezi” u pitanju.Dakle,sto vise odvojiti one prave iz DSS-a i DS (kao i druge koji teze demokratskom razvoju Srbije),a onda ce biti lakese pojedinacno udarati i po DSS-u i po DS-u.To ce vec nekako operativno uraditi preostali Mirini u tzv.DB.Pa vi vidite. Taj scenario nekih uopste nije nemoguc.Bojim se da zarad malo vlasti koju toliko prizeljkuju neki jadnici Srbija ne uleti posle izbora u Napuljsku dramu.Avajsi ga nama tada.Odgovori tipa: ..”Gledaj svoja posla”…su sam pocetak nesto tako moguceg.
Ziveli
Lesa

Milos

pre 17 godina

Umesto sto se uzaludno trudi da izvuce DSS iz narodnjacko- radikalsko- SPS ovskog zagrljaja, gospodin Micunovic i rukovodstvo DS bi trebalo da razmisljaju kako da nadju zajednicki jezik sa “crvenom koalicijom”, jer bi sa njima trebalo DS da je prirodni saveznik a ne sa DSS. Ceda Jovanovic je cak na konvenciji LDP javno potvrdio da ce LDP slediti Tadica ako ovaj glasno kaze Kostunici da je trut umesto sto sa njim kohabitira, a Micunovic sada, na ovaj nacin, ubedjuje Kostunicu da ga ne smatraju trutom i da od saradnje DS sa Cedom nema nista. DS ovako radi jer joj je izgleda jedino bitno da bude u vlasti, a procenjuju da za to imaju vece sanse sa Kostunicom nego sa Cedom. Takvo kalkulisanje bi bilo mozda normalno u nekoj evropskoj drzavi sa dugogodisnjom parlamentarnom tradicijom u kojoj se stranke razlikuju u nijansama i razne principijelne ili neprincipijelne koalicije nece ugroziti opstanak drzave i naroda, a u Srbiji je u pitanju bas to. Bar bi gospodin Micunovic trebalo to da zna bolje od bilo koga drugog . Ako mozda ne voli Cedu, trebalo bi bar Vesna Pesic i Zarko Korac da su mu blizi od Kostunice, Palme, Bidze i Rake.

Poznavalac

pre 17 godina

Kome Palma nije sporan zato sto i sada, pre deset dana ponovo kaze da je Z.R. Arkan bio narodni heroj, onda njemu ne vredi pominjati mracnu proslost iz koje je ovaj izronio.
Palma je sporan i zbog zloupotrebe televizije, laganja naroda, zaduzivanja opstine preko svake mere na osnovu cega on posle trubi o sopstvenim "uspesima". Ozbiljnim ljudima je smesno, ali sustine je da on svoj "rejting" postize na nacine koji su u normalnim zemljama zakonom zabranjeni. Cak i u nasoj, samo nema ko da sprovodi ovde zakon.

Stefan NBgd

pre 17 godina

Ko s' đavolom tikve sadi... Nikada nisam bio glasač DSS, ali poznajem mnoge (sada već bivše) dugogodišnje glasače DSS za koje ova saradnja predstavlja kap previše u čaši. Ako Koštunica misli da je u političkom smislu profitabilnije razbiti tvrdo jezgro tradicionalnih glasača (mahom Beograđana) i zameniti ih "Arkanovcima", onda neka. Samo neka pogleda današnji SPO kako bi stekao pojam o sopstvenoj budućnosti.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Sad se vidi da su DSS prosto naterali da bude deo demokratskih snaga oslobodioca tokom 3. srpskog Ustanka 5.oktobra 2000. Pa vec kad nisu hteli, kad su drzali do "domacih vrednosti" takozvanog patriotizma iz Miloseviceve diktature kako sve vise izlazi na videlo, zasto su opste pristajali da postanu deo demokratskog bloka? DSS je samo opstruisao demokratizaciju Srbije i pridev "Demokratska" je samo maska za tu stranacku organizaciju, bolje je da koriste skracenicu SS (Stranka Srbije), da dzabe ne zbunjuju narod. Ni "sestrinska" SDS u RS nije demokratska. DS-u je prirodni saveznik LDP, DSS je nuzno zlo zbog popularnosti povampirenih radikala (takodje delo DSS-a). Ukoliko se moze izbeci koalicija sa DSS-om to svakako ima prednost.

ermip

pre 17 godina

DSS me podseca na nekrofila. 5.oktobra 2000te SRS I SPS su mogli totalno nestati sa politicke scene. Bili su vec jednom nogom u grobu ali ih je Kostunica reanimirao. To isto radi sada i sa SSJ. Izgleda da se Kostunica dobro snalazi crkvenim i lesevskim drustvom. Morbidno, zar ne?

Bojan NS

pre 17 godina

Toj koaliciji predvodjenoj DSS-om jos samo nedostaje Nikola Seceroski pa da bude kompletna. Mogu da rade sta hoce, dzaba im, jer moj glas ide LDP-u. Garantovano.