Aktuelno

Sreda, 07.09.2022.

14:26

Uništena spomen-ploča posvećena Draganu Nikoliću i Mileni Dravić FOTO

Izvor: B92

Uništena spomen-ploèa posveæena Draganu Nikoliæu i Mileni Draviæ FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

MASCA

pre 1 godinu

Ma to je neko iz kruga dvojke izrevoltiran jer je na tabli tradicionalan heteroseksualan par.
(Kiza, 07. septembar 2022 17:00)

Veliki broj pluseva na tvoj komentar koi možda izgleda šaljivo, upravo je objasnio zašto se ovo desilo. "Netolerancija koja nije sputana od strane države rađa primitivizam i osećaj da može i sme sve da se radi sa o ako si na pravoj strani, ".....

Ne da netolerancija nije sputana, nego se i potiče. A svi su krivi, samo ne...

goran

pre 1 godinu

Milojko@

Garantovano mogu da se opkladim da je ovo sigurno uradio neko od "urbanih" rodjen u Beogradu, (posle 1989 godine) i da je obucen u donji deo od trenerke. "Seljanija" nema "motivaciju" niti takav mentalni sklop.

urke

pre 1 godinu

krugu dvojke ili na Dortjolu vec na Vracaru A Gaga je rodjen i ziveo veci deo svog zivota daleko van kruga dvojke, cak iza Crvenog Krsta te se secam njegove price kako je u mladosti slavija njima bila neak vrsta granice.
(pacificka_obala, 7. septembar 2022 23:34) # Link komentara

Ako tako gledas, ni donji Dorcol,tj, onaj pravi Dorcol nije u krugu dvojke.nego.ispod.
Gaga je rodjen u Pozarevackoj ulici, tamo dugo ziveo, to je 100m od Vuka gde prolazi famozna dvojka..ako je to uopste vazno.
Deo Vracara potpada pod taj krug dvoje, rekoh ni ceo Dorcol nije u krugu, ali je naslonjen na njega.
Pozdrav sa Krsta.

Jak ko zemlja

pre 1 godinu

Ko su ti Gaga i Milena, bre? Daj Komandanta Arkana i Cecu!
(motamkablovezadvestaevra, 7. septembar 2022 15:02)

Naravno. Nikad ga nisam video na šipci a nije bio ni vođa navijača. Negujmo prave vrednosti.

interstellar

pre 1 godinu

Neko reče maloletni delikvent, ja sam isto bio ubeđen da navijačke grafite šara neka klinčarija dok nisam video zrelog čoveka u svojim četrdesetim kako to radi na susednoj fasadi

DaLanik

pre 1 godinu

@Djole: ne lupaj molim te, kakav goli otok. da znaš bilo šta (a nisi imao od koga da naucis jer si sigurno neki dodjos i dete komunjara) znao bi da je taj tvoj voljeni Tito na Goli Otok slao POLITICKE neistimisljenike a ne sitne lopove.

Rope

pre 1 godinu

@... Bukvalno nam je 70% stanovništva potpuno necivilizovano. Da im uzmete telefone iz ruku i skinete airmax sa nogu ne bi mogli znati jesu li iz sadašnjosti ili iz 15. veka.
(Logikar, 07. septembar 2022 18:53)

Teško je pogoditi procente al' mislim da si sasvim u pravu. Šokiran sam nekulturom našeg naroda! Prljavština, smeće i divlje deponije, pikavci od cigareta, grafiti...
Necivilizovanost se može primetiti na svakom koraku, u saobraćaju, na ulici, gradskom prevozu, prodavnicama, restoranima, kafićima...
Ovo govori neko ko je proveo 36 godina života na četiri kontinenta (trbuhom za kruhom) i sticajem okolnosti odlučio da svoje penzionerske dane provede u Srbiji (ne i u Beogradu).

Milija

pre 1 godinu

Npr., od svih većih gradova po Europi u kojima sam boravio, BG je najneuredniji i sprejevima najišaraniji grad, bukvalno je uništen i ruglo od sprejeva ! Pa kakvi su to ljudi koji žive u BG ??
(Arch Enemy, 7. septembar 2022 20:16)

Zive tvoje komsije koje su pobegle sa sela.

Zok1

pre 1 godinu

Spustite loptu, ili su u pitanju skupljači sekundarnih sirovina ili je neko udario kolima. Nema to veze ni sa državom ni sa narodom, takvih problema danas ima svuda.

Polusvet

pre 1 godinu

Mi odavno vise nismo ni narod ni nacija. Mi smo samo rulja bez znanja, vaspitanja i obrazovanja. Kao takvi smo pogodni za manipulaciju a rezultat svega je opsta moralna, materijalna i duhovna beda u kojoj zivimo. Da smo bolji bilo bi nam bolje.

pacificka_obala

pre 1 godinu

Sve rečeno. Pozdrav iz kraja. Gornji Dorcol.
(Radijator, 7. septembar 2022 21:15)
***************
Na Gornjem Dortjolu u Vasinoj, pre 15tak godina Dortjolci ali sa donjeg dela odvalili bistu decaku ubijenom na Cukur cesmi i prodali je na neki otpad u Borcu. Policija je brzo dosla do lika koji je otkupio bistu i do rodjenih Dortjolaca koji su je odvalili a ziveli su od skupljanja sekundarnih sirovina. 2 godine posle toga ekipa "naspricanih" gornjedortjolaca u narkomanskom pohodu odvalila glavu Kosancic Ivana na njegovom vencu sa fasade zgrade, brzo su otkriveni ali je to zataskano a nemam pojma da li je glava vracena - nisam bio na Kosancicu 10 godina ( a u Srbiji 5).

Posto sam nekad u davnom proslom zivotu radio u Stambenom-RJ Stari Grad odlicno znam ko, kakav i kako zivi po Dorcolu i centru. Zgrade su u zajednickim prostorijama, tavanima i podrumima natrpane najrazlicitijim krsom, prave male deponije, a stanari su komunisticki olos (stariji) ili "jaki" momci (novije generacije). Uostalom stanove na Dorjolu ili Vracaru imaju oni koji su ih oteli od predratnih vlasnika pa otkupili za 300 DEM ili oni kojima nije problem da iskesiraju 3000+eura/m2 ( a ko u danasnjoj Srbiji to moze?).

Uzgred, trg i spomen ploca Mileni i Gagi nije u krugu dvojke ili na Dortjolu vec na Vracaru A Gaga je rodjen i ziveo veci deo svog zivota daleko van kruga dvojke, cak iza Crvenog Krsta te se secam njegove price kako je u mladosti slavija njima bila neak vrsta granice.

Jelena

pre 1 godinu

Divljacka gradnja i non stop akanje ulica, po gotovo na Vracaru, vrlo lako mogu da dovedu do unistavanja kako kuca, tako spomenika. To je neki dzukac za volanom kamiona pokusao da se izvuce, a pre toga je malko popio negde u nekoj obliznjoj kafani, pardon, kaficu jer su oni u tom kraju odavno u modi. Taj kraj oko Krsta i uopste Vracar,okupirali su razno razni tipovi koji prisvajaju Beograd kao da im je dedovina.

Seljak u srcu i dusi

pre 1 godinu

Presrecan sam sto zivim na selu sa mnogo dobrim i postenim ljudima i komsijama koji me okruzuju, daleko ti lepa kuca Beograde !

Adenauer

pre 1 godinu

Kakvi divljaci i ludaci i bolesnici su mogli da uniste plocu sa imenima ovako divnih ljudi!! Oni su nas zaduzili mnogo vise od jednde spomen ploce!!

radOvan

pre 1 godinu

Ja sam iz kruga dvojke. Mi ne unistavamo tudje automobile kada parkiramo. Ne bacamo djubre sa prozora. Ne pricamo tako sto se deremo na ulici kao da smo na livadi. Ne diramo spomenike a ni spomen ploce. Realno je da je krug dvojke jedini cist i uredan u celoj ovoj zemlji. Ocigledno da to nekome smeta. A verovatno i Flojd. Vozio reli. Slusao rok. Nije vozio traktor na slaviji i nije slusao narodnjake. Nije dziber pa se lomi. Boli mozak.
(ppz, 07. septembar 2022 19:47)


Krug dvojke! Ma mrzi me bre da kucam za ovakve tipove. Samo ti bacas djubre u kantu!
Idi begaj, reko bi ti her šika!

CATAPA

pre 1 godinu

Ријетки су појединци као што је био нпр Данило Лазовић.
(Горан, 7. septembar 2022 20:21) # Link komentara
kako te bre nije sramota?
(dejan, 7. septembar 2022 20:48)

Ma spinuje, bre. Danilo Lazović i gluma, kapiraš?

kimikg

pre 1 godinu

Какав аутошовинизам у коментарима. За овакво непочинство је довољан један деликвент, наркоман, пијаница, неко бесан на свој живот, неко ко је остао без неког најдражег, тинејџер кога је оставила девојка, па мрзи цео свет. Али, по коментарима испада да је за то био потребан, ни мање ни више, него васколики српски народ, друштво у целини, СПЦ, Сања Маринковић, Буле Гонцић и цео Гарави сокак.

Radijator

pre 1 godinu

Ja sam iz kruga dvojke. Mi ne unistavamo tudje automobile kada parkiramo. Ne bacamo djubre sa prozora. Ne pricamo tako sto se deremo na ulici kao da smo na livadi. Ne diramo spomenike a ni spomen ploce. Realno je da je krug dvojke jedini cist i uredan u celoj ovoj zemlji. Ocigledno da to nekome smeta. A verovatno i Flojd. Vozio reli. Slusao rok. Nije vozio traktor na slaviji i nije slusao narodnjake. Nije dziber pa se lomi. Boli mozak.
(ppz, 07. septembar 2022 19:47)

Sve rečeno. Pozdrav iz kraja. Gornji Dorcol.

haos

pre 1 godinu

Krug dvojke.. deo grada u kom sam se uvek nekako cudno osecao, kao da moram da glumim neku elitu koje realno nema. Rodjen i odrastao u Bg tacnije na Novom Bg. Zivot me je naveo da upravo predjem u krug dvojke. Povucen iskustvom iz mog Nbg-a bio sam iskren prema svim novim komsijama slusam narodnjake, rok, pop sve sto mi se u tom trenutku radi, ali ovde samo neka klasicna muzika, gitara, glumi se gospoda, do pijace sa kravatom, jednostavno neki umisljeni svet. Ne slusaju se narodnjaci i na njihov pomen standardno prevrtanje ocima, u kafani zna svaku pesmu napamet. Ovamo ide u kosulji i kravati do prodavnice , a komsiji krade struju itd. ‘Elita’

Е, да је тако.... а, није

pre 1 godinu

@Ploča je skinuta, odlepljena da ne bi bila oštećena usled radova
(aman, 07. septembar 2022 17:48)

Није тачно. Плоча је нестала далеко пре почетка радова. Исто као што је украдено шест стубића са сквера одмах по отварању сквера. Ургирао сам неколико пута (Беоком, инспекција), и постављени су нови стубићи. Сад ћемо да видимо да ли ће „радници" да врате стубиће које су сад, заиста, морали да извале.

Challenger

pre 1 godinu

Zasto mastam da ne zivim ovde? Ne zbog komotnijeg finansijskog stanja vec bas zbog ovakvih stvari. Ovde nije dobro biti zbog opsteg mentalnog sklopa koji se s vremenom sve vise deformise u nesto neljudsko, zlo, dekadentno do srzi.

Објављен коментар

pre 1 godinu

Немам ништа против Драгана и Милене, али уопштено глумци неоправдано уживају неки углед у друштву. То је у великој мјери гомила писмених старлета, пијанаца, швалера, слаткорјечивих људи склоних прихватању страних ненародних идеологија, људи са лажним осмјесима, фолираната.
Ријетки су појединци као што је био нпр Данило Лазовић.
(Горан, 07. septembar 2022 20:21)

Шта се ти налупета? Гага и Милена су били господа. Гагу кад сретнеш код Каленић пијаце, увек правилног држања, беспрекорног изгледа у сваком смислу. Смирено лице али опет шмекер. Друго, глумци су људи као и сви ми, са својим манама и врлинама, мислиш да доктори не пију, не шмрчу? Или адвокати? Глумци морају да се уживе у то што глуме, да буду неко други, да допру до тебе, није то уметност за џабе. То је емоција. Наравно, треба одвојити врхунске глумце од просечних или лоших, такође, те исте глумце мораш видети како глуме озбиљна дела, не само кроз филм или серију. То је једна сложена уметност у сваком смислу, кија носи одређену тежину, неки то "лече" алкохолом. Ништа више или мање као и сви други "обични" људи.

N e š v i L KŠ

pre 1 godinu

Tako i treba. Sad na tom mestu podići spomenik nekom od učesnika rijalitija. Ko su uopste ti Gaga i Milena. Oni su iz 3će sezone, jel tako? Ah zlotvori...

Е, да је тако.... а, није

pre 1 godinu

@Ne lozite se bre, radnici su je privremeno sklonili. Zalepice je nazad ,kad se zavrse radovi.
(kolibri, 07. septembar 2022 18:22)

Нажалост, нестанак плоче сам пријавио Беокому пре око месец дана, тад није било никаквих радова.
Осим тога, што би радници уклањали плочу због радова, а постамент недирнут?!

Iggy

pre 1 godinu

Ma to je neko iz kruga dvojke izrevoltiran jer je na tabli tradicionalan heteroseksualan par.
(Kiza, 07. septembar 2022 17:00)

Veliki broj pluseva na tvoj komentar koi možda izgleda šaljivo, upravo je objasnio zašto se ovo desilo. Netolerancija koja nije sputana od strane države rađa primitivizam i osećaj da može i sme sve da se radi sa o ako si na pravoj strani, tradicionalan, braniš porodične vrednosti i šta fali ako si razbio neku tablu pijan, nisi ni znao o kome se radi, biće ti oprošteno, svi razumemo ako se bekrija pomalo…

Горан

pre 1 godinu

Немам ништа против Драгана и Милене, али уопштено глумци неоправдано уживају неки углед у друштву. То је у великој мјери гомила писмених старлета, пијанаца, швалера, слаткорјечивих људи склоних прихватању страних ненародних идеологија, људи са лажним осмјесима, фолираната.
Ријетки су појединци као што је био нпр Данило Лазовић.

dejan

pre 1 godinu

Немам ништа против Драгана и Милене, али уопштено глумци неоправдано уживају неки углед у друштву. То је у великој мјери гомила писмених старлета, пијанаца, швалера, слаткорјечивих људи склоних прихватању страних ненародних идеологија, људи са лажним осмјесима, фолираната.
Ријетки су појединци као што је био нпр Данило Лазовић.
(Горан, 7. septembar 2022 20:21) # Link komentara
kako te bre nije sramota?

Arch Enemy

pre 1 godinu

Npr., od svih većih gradova po Europi u kojima sam boravio, BG je najneuredniji i sprejevima najišaraniji grad, bukvalno je uništen i ruglo od sprejeva ! Pa kakvi su to ljudi koji žive u BG ??

popadic

pre 1 godinu

Ma to je neko iz kruga dvojke izrevoltiran jer je na tabli tradicionalan heteroseksualan par.
(Kiza, 07. septembar 2022 17:00)

ako u krug dvojke ubrajas bg naüü vodi onda ok

dk

pre 1 godinu

Zašto bi neko njima uništio spomen ploču, mrava nisu zgazili i svakog su poštovali. Više verujem da je nekim razlogom privremeno uklonjena.

nn lice

pre 1 godinu

(Radijator, 7. septembar 2022 15:01)
(VVT, 7. septembar 2022 15:08)
(Zellembija, 7. septembar 2022 15:11)



Uff, izgleda da sam pogodio u srce autošovinističko, a istina boli li boli, ne mogu da kažem da mi to nije bio cilj, haha.

ppz

pre 1 godinu

Ja sam iz kruga dvojke. Mi ne unistavamo tudje automobile kada parkiramo. Ne bacamo djubre sa prozora. Ne pricamo tako sto se deremo na ulici kao da smo na livadi. Ne diramo spomenike a ni spomen ploce. Realno je da je krug dvojke jedini cist i uredan u celoj ovoj zemlji. Ocigledno da to nekome smeta. A verovatno i Flojd. Vozio reli. Slusao rok. Nije vozio traktor na slaviji i nije slusao narodnjake. Nije dziber pa se lomi. Boli mozak.

Marko

pre 1 godinu

@pacificka_obala
Čoveče, toliku frustraciju nisam video nikada.
Odmori malo čoveče, izadji u šetnju, popij pivo... Bilo šta

volimkosarku!

pre 1 godinu

Znaš kako, u gradu bar niko ne dođe da istrese stari šporet u reku. A i ne prave se mini deponije na svakom ćošku jer nam je tako zgodnije. Ogromnoj većini ne pada na pamet da detetu od 12 d? da vozi auto (traktor, frezu). Niko ne dođe da potpali nešto što mu smeta (korov, lišće)…
Naravno da nevaspitanih ima i po selima i po gradovima, ali dosta je ozbiljan problem što mnogi sa sela i ne razumeju zašto gore navedene stvari ne valjaju. A ovi primeri nisu ni stvar vaspitanja, već običnog zdravog razuma.
(Bdj, 07. septembar 2022 15:38)

sve ovo navedeno je tacno, ali zasto?
mozda u "gradu" nema gde da se pravi divlja deponija, pa je nekima zanimljivije da ostavljaju izmet od svojih dragih ljubimaca.(gde je kucno vaspitanje?)
da, detetu od 12 godina ne treba dati da sedne na traktor ili u kola, ali isto tako ne treba sinu kupiti bmw od 30 hiljada eura za 18-ti, koji ce da zavrsi na dnu dunava ili save.
stvar kucnog vaspitanja, a ne geografskog ili finansijskog polozaja.
ako neko ko zivi u centru misli da je bolji od mene, ili da ima veca prava od mene, tek to je bedno!
i da, ne znam za vas, ali se meni grad smucio. nit vazduha, nit tisine, nit neke topline i gostoljubivosti.
bolje otici u vrcin, pod avalom i napraviti kucerinu ako imate para, nego kupiti stan na vracaru!

Veliki brat

pre 1 godinu

Prosao sam sveta na cetiri kontinenta i nigde nisam video da se unistavaju spomenici, murali ili biste. A "nebeskom narodu" nista nije sveto.
(Miloš, 7. septembar 2022 16:14)

Šta reći kad su se neki "genijalci" potpisali na fresku u Hilandaru, doduše ne u glavnoj crkvi, ali šta znaju ove nove generacije o kulturi i ponašanju. Još ako imaju bahate roditelji koji su isti takvi bili u mladosti, a ima ih u svim generacijama manje ili više, onda je za takve jedino rešenje kažnjavati i roditelje i decu!

bgd

pre 1 godinu

Srećom većina ljudi u Srbiji je pristojna i normalna, a bahatu i nevaspitanu manjinu udri debelo po džepu ili uputi na dobrotvorne aktivnosti i sve će ubrzo biti mnogo bolje. Ako neko nije dobio kućno vaspitanje, imaće prilike da nadoknadi propušteno gradivo brzo i efikasno.

Bumbar

pre 1 godinu

@ Gago

Ne znam koliko ti imaš godina, ali naša kinematografija je prepuna odličnih filmova, eto, gde glume i Gagi i Milena na primer. Mislio sam na filmove koje vrede nešto, a ne na novokompovani šund. Očigledno da i ti nisi pogledao ni jedan film snimljen do 90tih, ex-yu i slično, pa ne razumeš o čemu pričam.

Logikar

pre 1 godinu

Mi smo stoka i bolje nam je nego što zaslužujemo.
(Logikar, 07. septembar 2022 16:00)

Ja u svom okruženju ne poznajem nikog ko bi bilo šta slično mogao da uradi. A ako ste vi stoka, govorite u vaše ime.
(uji, 7. septembar 2022 16:56)

Ako ne poznajete nikoga čije je ovo smeće što visi oko reka po drveću? Čije deponije gore oko gradova i u gradovima? Zašto su nam autobusi polupani i išarani? Zašto klupe i kante za smeće traju po deset dana? Gde su šahtovi po gradu? Ako ste putovali i imate sa čime uporediti vaša zapažanja sve će vam biti jasno. Bukvalno nam je 70% stanovništva potpuno necivilizovano. Da im uzmete telefone iz ruku i skinete airmax sa nogu ne bi mogli znati jesu li iz sadašnjosti ili iz 15. veka.

мишо

pre 1 godinu

мене занима ако неко зна да ли је поправљен Драганов споменик у Врњачкој бањи ,јер је и он био оштећен .

volimkosarku!

pre 1 godinu

Nisu to uradili Beogradjani pravi već SELJAČINE koje su se dovukle od svakuda pre 20~30god a sebe nazivaju Beogradjanima takvi nas brukaju i po inostranstvu
(kiza1, 07. septembar 2022 16:32)

bitno da si ti pravi beogradjanin.
seljak je gospodin covek, a seljacina ili seljobera ima svuda a ponajvise u vasem urbanom krugu dvojke.
delimo se zvezda- partizan, vucic i protiv, komunjare i monarhisti, aj sad i da se delimo po opstinama.
ja zivim na granici grada( pocetak prigradske opstine), a sebe smatram vecim gospodinom od 90% ljudi koje poznajem.
a vidi, iako sam skolovan, nije mi strano ni oranje ni kopanje je l kako bi gospoda pila rakiju, da nema seljaka koji ce istu da prave.
i sta ako je istu bistu izvrljao mamin i tatin sin iz "centra" , pod uticajem opijata -teskih droga?

beogradjanstvo je duh, a ne krvna linija, ili nasledstvo stana u krugu dvojke od baba i deda...
(nista licno protiv ljudi iz kruga dvojke), vec samo protiv seljobera kojih ima svuda!

nazovimo stvari pravim imenom

pre 1 godinu

Prosao sam sveta na cetiri kontinenta i nigde nisam video da se unistavaju spomenici, murali ili biste. A "nebeskom narodu" nista nije sveto.
(Miloš, 7. septembar 2022 16:14)

U Beogradu ima vrlo malo murala.

Ono što dominira po prizemnim delovima fasada privatnih objekata, bez dozvola vlasnika istih i bez dozvola nadležnih gradskih službi su
obične navijačke parole frustriranih fanatika sa navijačke šipke.

pacificka_obala

pre 1 godinu

Nisu to uradili Beogradjani pravi već SELJAČINE koje su se dovukle od svakuda pre 20~30god a sebe nazivaju Beogradjanima takvi nas brukaju i po inostranstvu
(kiza1, 7. septembar 2022 16:32)
*************************
U odeljenju u osnovnoj skoli koja je bila preko puta Pinkija od nas 30-ro, 15-tak dece su za roditelje imali vojna lica iz belih solitera na Keju ili okolnih vojnih zgrada a njih 4-5-ro su bili deca pandura. Znaci samo nas 10-tak smo bili deca obicnih radnika, zanatlija, lekara i inzenjera. Znaci, svi ti ljudi su bili naseljeni u taj kraj u zadnjih 6-7 godina, od sredine 60-tih maksimalno.

Ista prica je i sa "krugom dvojke" i Vracarom, 1944 su "oslobodioci" iz Like i Crne Gore oslobodili predratne Beogradjane od stanova, kuca i neretko samih njihovih zivota. Diktator pocivse FNRJ/SFRJ je zidao blokove po NBGD i solitere po Dorcolu, Tashu i Crvenom krstu da bi smestio svoje partijske poslusnike, policajce i vojna lica koja su cuvala njega i njegov rezim, zanimljivo nije ih slao u periferna naselja i sela. I to je vecina Beogradjana iz "kruga dvojke" i drugih centralnih delova grada poreklom, dodjosi u taj grad u jednoj do dve generacije, dodjosi koji su dosli 10-35 godina pre dodjosa koji im smetaju i koji su po njima manje vredni, manje kulturni i manje obrazovani od njih i njihovih roditelja, te samim tim imaju manja "prava" na Beograd. Filozofija palanke, potvrdu svoje lazne vrednosti dobijaju negiranjem nekoga drugoga.

cunem da te

pre 1 godinu

neki nadzor ,kamera ..ništa divljaj . a ja bi takve pred narodom da se postide i da budu svesni da ko ih god vidi u srbiji da će znati da su uništili nešto državno ,narodno ,naše i u ovom slučaju dve naše legende srpske kinametografije

NikolaBg

pre 1 godinu

Nisu to uradili Beogradjani pravi već SELJAČINE koje su se dovukle od svakuda pre 20~30god a sebe nazivaju Beogradjanima takvi nas brukaju i po inostranstvu
(kiza1, 07. septembar 2022 16:32)

Upravu si, Požarevac, Negotin, Loznica, Lazarevac, Smederevo užas od ljudi. Najgori šljam, u Italiji i Nemačkoj šta rade koji blam.

Željko

pre 1 godinu

Pa vi iz Bg samo snimajte filmove tipa: Do koske, Vidimo se u citulji, Munje, Klan, Južni vetar..... pa se onda iscudjavate. Bice samo gore.

Oscarska seljačinčina

pre 1 godinu

izvorne beogradski dziberi. sta drugo ocekivati od njih.
(Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be, 07. septembar 2022 16:23)

Bravo!

datamanija

pre 1 godinu

Gluma kao profesija sasvim moguće se vraća tamo gde je i bila, nešto izmedju prostitucije i lopovluka. Glumci i filmovi postaju interesatni tamo krajem prvog svetskog rata sa radjanjem nacionalne države, a ova umire, samim tim i ono što može da bude interesatno u njoj. Glumac kao nacionalna veličina danas nije moguć, zato svoju zaštitu traže kroz ono žrtve recimo silovanja (prvog ili drugog reda), jer ima da šljakaš stalno ko netfliks, dostupno i za malo para, jer to je zakon zabave. To ne znači da glumac ne može biti umetnik, ali ne znači ni da je gluma umetnost sama po sebi, sami tim ni da su pomenuti bili umetnici ili čak da su ovu i branili. Možda ulice i trgovi treba da se zovu apstraktno ko šahovska polja, možda i po tipu potrošnje ili produkciji podataka koju možete dobiti na tom području iz signala mobilnih telefona, kasa, pametnih satova, kamera.... to ima više smisla i fer je za razliku od pomenutog maskiranja mrtvim ljudima, jer ovi nisu to što se tu dešava. Ne podržavam vandalizam, ali mislim da je na mestu ispitati moguće motive i idelno naći počinioce i gle čuda prikupiti podatke o svemu tome možda čak i mapirati njihove neurološke procese, jer možda se plaše mrtvih ljudi jer ih podsećaju na njih same, a one podatke od telefona siguran sam da neko već ima.

Miloš

pre 1 godinu

Pa posle pricajte kako smo mi dobra nacija. Prosao sam sveta na cetiri kontinenta i nigde nisam video da se unistavaju spomenici, murali ili biste. A "nebeskom narodu" nista nije sveto.

kiza1

pre 1 godinu

Nisu to uradili Beogradjani pravi već SELJAČINE koje su se dovukle od svakuda pre 20~30god a sebe nazivaju Beogradjanima takvi nas brukaju i po inostranstvu

Gago

pre 1 godinu

Sramota i bruka. Ja ne znam zašto više ne vode decu u bioskop grupno, iz škole, kao nas nekada, da gledaju sve domaće velike glumce i filmove iz naše kinematografije, i da posle pišu sastav o filmu. Da nauče i cene naše kulturno bogatstvo. A ove huligane privesti i poslati na društveno korisni rad mesec dana. Kazne trebaju biti mnogo strožije za ovakve stvari, objaviti javno njihova imena, da svi znaju. U Americi javno objavljuju imena svih koji na bilo koji način remete red i mir ili za slične ispade, a za ovo bi išli u zatvor.
(Kum, 7. septembar 2022 15:46)

Koji film? Pun psovki, nasilja i seksa? Jel te filmove??? Pa da pisu sastav???

uji

pre 1 godinu

Mi smo stoka i bolje nam je nego što zaslužujemo.
(Logikar, 07. septembar 2022 16:00)

Ja u svom okruženju ne poznajem nikog ko bi bilo šta slično mogao da uradi. A ako ste vi stoka, govorite u vaše ime.

smeh

pre 1 godinu

Čitaš komentare i bude ti jasno zašto ovaj narod, barem većina, preživljava a ne živi. Već se napada ovaj, onaj, većaju sa kaznama ili spominju kakve su kazne bile za vreme Tita a niko izgleda nije pročitao tekst da se ne zna ko je uzročnik ovoga niti da li je to neko svesno uradio ili je to posledica radova. Niste vi ljudi dobro.

Ivan

pre 1 godinu

Jako mi je žao kad vidim ovo! Mi u Hrvatskoj smo jako voljeli Gagu i Milenu, bili su pravi ljudi, uvijek normalni, prava gospoda, čak i u ona zla vremena 90-ih.

Kum

pre 1 godinu

Sramota i bruka. Ja ne znam zašto više ne vode decu u bioskop grupno, iz škole, kao nas nekada, da gledaju sve domaće velike glumce i filmove iz naše kinematografije, i da posle pišu sastav o filmu. Da nauče i cene naše kulturno bogatstvo. A ove huligane privesti i poslati na društveno korisni rad mesec dana. Kazne trebaju biti mnogo strožije za ovakve stvari, objaviti javno njihova imena, da svi znaju. U Americi javno objavljuju imena svih koji na bilo koji način remete red i mir ili za slične ispade, a za ovo bi išli u zatvor.

Gradimir

pre 1 godinu

Не , ово је последица болесне стоке од омладине, таква бахатост и не васпитање само може да се догоди на овим просторима .

Lemi

pre 1 godinu

Pronaci maloletnog delikventa koji je to uradio preko kamera, odrapiti kaznu njegovim roditeljima da plate izradu nove spomen ploce. Maloletnog delikventa poslati na drustveno koristan rad pranja i ciscenja fasada u trajanju od 3 meseca.
Za isti postupak ponoviti recept i da vidite kako ce grad da se sija u roku od godinu dana.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

MaloSrbistanci iz kruga dvojke, teške su to kompleksačine i seljačine, izašli su iz selO, al selo iz njih nije.
(nn lice, 07. septembar 2022 14:33)
Ja sam sa sela pa mi takve stvari nikada ne bi pale na pamet.A pošto živim pored Tamiša vas gradjana sam se nagledao za sve pare.Kako dodjete na pecanje tako napravite deponiju,flaše,kese limenke od piva na sve strane.

Giga Stevan

pre 1 godinu

Verujem da su, (nekad su se zvali vandali) narkomanske pijane budale, siledžije koje ne
znaju kako da se dokažu pred
samim sobom.

Radijator

pre 1 godinu

MaloSrbistanci iz kruga dvojke, teške su to kompleksačine i seljačine, izašli su iz selO, al selo iz njih nije.
(nn lice, 07. septembar 2022 14:33)

Pre ce biti neki "porodican tip" kao što si ti, takoreći "tradicionalista" da ne kažem čovek "pravih vrednosti"
Pozdrav iz kruga dvojke, nikad nisam čuo nekog iz kraja da je jednu lošu reč imao da kaže za Milenu i Gagu.

Crni zg

pre 1 godinu

Odrastao sam uz te velikane YU filma kao i ostalih imena Gledam njihove filmove po 5 puta .Tužno je to što se dogodilo. Stvarno nevjerojatno koliko sons vremena bila ako ništa ipak sretnija bar u mojoj mladosti.Ovo stvarno nije moje vrijeme.

Dubioza

pre 1 godinu

Isti oni koji vređaju narod i kažu da to ljudi obični rade ili deca su upravo krivci, a policija i gradske vlasti znaju ko je. Imaju i nekog Rusa liberala kome plaćaju da ide okolo i uništava ljudima fasade.

Zellembija

pre 1 godinu

@nn lice bitno da vi gradjani imate manire ,zato su vam deca nevaspitana i vandalizuju sve moguće,baš zbog takvih kao ti što govore da sa sela ljudi prave ovakva nedela,kompleksi te rade.

Vlad

pre 1 godinu

Poseljačenje Srbije već 35 godina uzima danak, sve što je pismeno, lepo, kreativno, građansko i civilizovano, sve što je umetnost i kultura smišljeno se uništava od strane primitivaca koji vode državu.
I nemojte negirati ovakve komentare jer Srbija i njeni građani su zaista pred potpunim obesmišljavanjem života i pravih vrednosti.

Bdj

pre 1 godinu

“bitno da vi gradjani imate manire ,zato su vam deca nevaspitana i vandalizuju sve moguće,baš zbog takvih kao ti što govore da sa sela ljudi prave ovakva nedela,kompleksi te rade.“

Znaš kako, u gradu bar niko ne dođe da istrese stari šporet u reku. A i ne prave se mini deponije na svakom ćošku jer nam je tako zgodnije. Ogromnoj većini ne pada na pamet da detetu od 12 dā da vozi auto (traktor, frezu). Niko ne dođe da potpali nešto što mu smeta (korov, lišće)…
Naravno da nevaspitanih ima i po selima i po gradovima, ali dosta je ozbiljan problem što mnogi sa sela i ne razumeju zašto gore navedene stvari ne valjaju. A ovi primeri nisu ni stvar vaspitanja, već običnog zdravog razuma.

VVT

pre 1 godinu

MaloSrbistanci iz kruga dvojke, teške su to kompleksačine i seljačine, izašli su iz selO, al selo iz njih nije.
(nn lice, 07. septembar 2022 14:33)

Ja bih pre rekao da su to oni što sebe zovu "prvosrbijanci", lako ih je prepoznati, uvek su tamo gde se dešava nešto desturuktivno, a ispred sebe stave ono u šta najmanje veruju i na šta imaju najmanje prava, veru u Boga, uz izvinjenje onima koji su bili neki dan na paradi protiv parade.

Prosečan Srbin

pre 1 godinu

Sjajno! Odmah postaviti spomen ploču Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, oni su toliko mnogo učinili za promociju Srbije u svetu...

Eve, ene, koje bre ?

pre 1 godinu

Negativna selekcija, obest, bahatost, nekultura i promovisanje primitivizma će doci glave ovom narodu.
Žalosno kakvi smo.
(Smeško, 07. septembar 2022 14:56)

Ahhh, ne drami, nece nam obest, bahatost, nekultura i primitivizam doci glave. Da se od pomenutih osobina gubi glava odavno nas ne bi bilo, ovako, vidis da nas ima, ne damo se bre.

Danas

pre 1 godinu

Policija ima kamere, ne znam zašto se kuka. Ljudi to rade iz ideoloških razloga svađaju se preko zidova i spomenika. Nemaju nečim pametnijim da se bave. E sada zašto policija ne sme da ih hapsi i kažnjava kada uništavaju nečiju imovinu ili gradsku i državnu je druga stvar.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

MaloSrbistanci iz kruga dvojke, teške su to kompleksačine i seljačine, izašli su iz selO, al selo iz njih nije.
(nn lice, 07. septembar 2022 14:33)
Ja sam sa sela pa mi takve stvari nikada ne bi pale na pamet.A pošto živim pored Tamiša vas gradjana sam se nagledao za sve pare.Kako dodjete na pecanje tako napravite deponiju,flaše,kese limenke od piva na sve strane.

Danas

pre 1 godinu

Policija ima kamere, ne znam zašto se kuka. Ljudi to rade iz ideoloških razloga svađaju se preko zidova i spomenika. Nemaju nečim pametnijim da se bave. E sada zašto policija ne sme da ih hapsi i kažnjava kada uništavaju nečiju imovinu ili gradsku i državnu je druga stvar.

Radijator

pre 1 godinu

MaloSrbistanci iz kruga dvojke, teške su to kompleksačine i seljačine, izašli su iz selO, al selo iz njih nije.
(nn lice, 07. septembar 2022 14:33)

Pre ce biti neki "porodican tip" kao što si ti, takoreći "tradicionalista" da ne kažem čovek "pravih vrednosti"
Pozdrav iz kruga dvojke, nikad nisam čuo nekog iz kraja da je jednu lošu reč imao da kaže za Milenu i Gagu.

Gradimir

pre 1 godinu

Не , ово је последица болесне стоке од омладине, таква бахатост и не васпитање само може да се догоди на овим просторима .

Vlad

pre 1 godinu

Poseljačenje Srbije već 35 godina uzima danak, sve što je pismeno, lepo, kreativno, građansko i civilizovano, sve što je umetnost i kultura smišljeno se uništava od strane primitivaca koji vode državu.
I nemojte negirati ovakve komentare jer Srbija i njeni građani su zaista pred potpunim obesmišljavanjem života i pravih vrednosti.

pacificka_obala

pre 1 godinu

Nisu to uradili Beogradjani pravi već SELJAČINE koje su se dovukle od svakuda pre 20~30god a sebe nazivaju Beogradjanima takvi nas brukaju i po inostranstvu
(kiza1, 7. septembar 2022 16:32)
*************************
U odeljenju u osnovnoj skoli koja je bila preko puta Pinkija od nas 30-ro, 15-tak dece su za roditelje imali vojna lica iz belih solitera na Keju ili okolnih vojnih zgrada a njih 4-5-ro su bili deca pandura. Znaci samo nas 10-tak smo bili deca obicnih radnika, zanatlija, lekara i inzenjera. Znaci, svi ti ljudi su bili naseljeni u taj kraj u zadnjih 6-7 godina, od sredine 60-tih maksimalno.

Ista prica je i sa "krugom dvojke" i Vracarom, 1944 su "oslobodioci" iz Like i Crne Gore oslobodili predratne Beogradjane od stanova, kuca i neretko samih njihovih zivota. Diktator pocivse FNRJ/SFRJ je zidao blokove po NBGD i solitere po Dorcolu, Tashu i Crvenom krstu da bi smestio svoje partijske poslusnike, policajce i vojna lica koja su cuvala njega i njegov rezim, zanimljivo nije ih slao u periferna naselja i sela. I to je vecina Beogradjana iz "kruga dvojke" i drugih centralnih delova grada poreklom, dodjosi u taj grad u jednoj do dve generacije, dodjosi koji su dosli 10-35 godina pre dodjosa koji im smetaju i koji su po njima manje vredni, manje kulturni i manje obrazovani od njih i njihovih roditelja, te samim tim imaju manja "prava" na Beograd. Filozofija palanke, potvrdu svoje lazne vrednosti dobijaju negiranjem nekoga drugoga.

Željko

pre 1 godinu

Pa vi iz Bg samo snimajte filmove tipa: Do koske, Vidimo se u citulji, Munje, Klan, Južni vetar..... pa se onda iscudjavate. Bice samo gore.

Crni zg

pre 1 godinu

Odrastao sam uz te velikane YU filma kao i ostalih imena Gledam njihove filmove po 5 puta .Tužno je to što se dogodilo. Stvarno nevjerojatno koliko sons vremena bila ako ništa ipak sretnija bar u mojoj mladosti.Ovo stvarno nije moje vrijeme.

Seljak u srcu i dusi

pre 1 godinu

Presrecan sam sto zivim na selu sa mnogo dobrim i postenim ljudima i komsijama koji me okruzuju, daleko ti lepa kuca Beograde !

Ivan

pre 1 godinu

Jako mi je žao kad vidim ovo! Mi u Hrvatskoj smo jako voljeli Gagu i Milenu, bili su pravi ljudi, uvijek normalni, prava gospoda, čak i u ona zla vremena 90-ih.

Arch Enemy

pre 1 godinu

Npr., od svih većih gradova po Europi u kojima sam boravio, BG je najneuredniji i sprejevima najišaraniji grad, bukvalno je uništen i ruglo od sprejeva ! Pa kakvi su to ljudi koji žive u BG ??

uji

pre 1 godinu

Mi smo stoka i bolje nam je nego što zaslužujemo.
(Logikar, 07. septembar 2022 16:00)

Ja u svom okruženju ne poznajem nikog ko bi bilo šta slično mogao da uradi. A ako ste vi stoka, govorite u vaše ime.

pacificka_obala

pre 1 godinu

Sve rečeno. Pozdrav iz kraja. Gornji Dorcol.
(Radijator, 7. septembar 2022 21:15)
***************
Na Gornjem Dortjolu u Vasinoj, pre 15tak godina Dortjolci ali sa donjeg dela odvalili bistu decaku ubijenom na Cukur cesmi i prodali je na neki otpad u Borcu. Policija je brzo dosla do lika koji je otkupio bistu i do rodjenih Dortjolaca koji su je odvalili a ziveli su od skupljanja sekundarnih sirovina. 2 godine posle toga ekipa "naspricanih" gornjedortjolaca u narkomanskom pohodu odvalila glavu Kosancic Ivana na njegovom vencu sa fasade zgrade, brzo su otkriveni ali je to zataskano a nemam pojma da li je glava vracena - nisam bio na Kosancicu 10 godina ( a u Srbiji 5).

Posto sam nekad u davnom proslom zivotu radio u Stambenom-RJ Stari Grad odlicno znam ko, kakav i kako zivi po Dorcolu i centru. Zgrade su u zajednickim prostorijama, tavanima i podrumima natrpane najrazlicitijim krsom, prave male deponije, a stanari su komunisticki olos (stariji) ili "jaki" momci (novije generacije). Uostalom stanove na Dorjolu ili Vracaru imaju oni koji su ih oteli od predratnih vlasnika pa otkupili za 300 DEM ili oni kojima nije problem da iskesiraju 3000+eura/m2 ( a ko u danasnjoj Srbiji to moze?).

Uzgred, trg i spomen ploca Mileni i Gagi nije u krugu dvojke ili na Dortjolu vec na Vracaru A Gaga je rodjen i ziveo veci deo svog zivota daleko van kruga dvojke, cak iza Crvenog Krsta te se secam njegove price kako je u mladosti slavija njima bila neak vrsta granice.

Prosečan Srbin

pre 1 godinu

Sjajno! Odmah postaviti spomen ploču Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, oni su toliko mnogo učinili za promociju Srbije u svetu...

nazovimo stvari pravim imenom

pre 1 godinu

Prosao sam sveta na cetiri kontinenta i nigde nisam video da se unistavaju spomenici, murali ili biste. A "nebeskom narodu" nista nije sveto.
(Miloš, 7. septembar 2022 16:14)

U Beogradu ima vrlo malo murala.

Ono što dominira po prizemnim delovima fasada privatnih objekata, bez dozvola vlasnika istih i bez dozvola nadležnih gradskih službi su
obične navijačke parole frustriranih fanatika sa navijačke šipke.

Lemi

pre 1 godinu

Pronaci maloletnog delikventa koji je to uradio preko kamera, odrapiti kaznu njegovim roditeljima da plate izradu nove spomen ploce. Maloletnog delikventa poslati na drustveno koristan rad pranja i ciscenja fasada u trajanju od 3 meseca.
Za isti postupak ponoviti recept i da vidite kako ce grad da se sija u roku od godinu dana.

Објављен коментар

pre 1 godinu

Немам ништа против Драгана и Милене, али уопштено глумци неоправдано уживају неки углед у друштву. То је у великој мјери гомила писмених старлета, пијанаца, швалера, слаткорјечивих људи склоних прихватању страних ненародних идеологија, људи са лажним осмјесима, фолираната.
Ријетки су појединци као што је био нпр Данило Лазовић.
(Горан, 07. septembar 2022 20:21)

Шта се ти налупета? Гага и Милена су били господа. Гагу кад сретнеш код Каленић пијаце, увек правилног држања, беспрекорног изгледа у сваком смислу. Смирено лице али опет шмекер. Друго, глумци су људи као и сви ми, са својим манама и врлинама, мислиш да доктори не пију, не шмрчу? Или адвокати? Глумци морају да се уживе у то што глуме, да буду неко други, да допру до тебе, није то уметност за џабе. То је емоција. Наравно, треба одвојити врхунске глумце од просечних или лоших, такође, те исте глумце мораш видети како глуме озбиљна дела, не само кроз филм или серију. То је једна сложена уметност у сваком смислу, кија носи одређену тежину, неки то "лече" алкохолом. Ништа више или мање као и сви други "обични" људи.

Challenger

pre 1 godinu

Zasto mastam da ne zivim ovde? Ne zbog komotnijeg finansijskog stanja vec bas zbog ovakvih stvari. Ovde nije dobro biti zbog opsteg mentalnog sklopa koji se s vremenom sve vise deformise u nesto neljudsko, zlo, dekadentno do srzi.

kimikg

pre 1 godinu

Какав аутошовинизам у коментарима. За овакво непочинство је довољан један деликвент, наркоман, пијаница, неко бесан на свој живот, неко ко је остао без неког најдражег, тинејџер кога је оставила девојка, па мрзи цео свет. Али, по коментарима испада да је за то био потребан, ни мање ни више, него васколики српски народ, друштво у целини, СПЦ, Сања Маринковић, Буле Гонцић и цео Гарави сокак.

radOvan

pre 1 godinu

Ja sam iz kruga dvojke. Mi ne unistavamo tudje automobile kada parkiramo. Ne bacamo djubre sa prozora. Ne pricamo tako sto se deremo na ulici kao da smo na livadi. Ne diramo spomenike a ni spomen ploce. Realno je da je krug dvojke jedini cist i uredan u celoj ovoj zemlji. Ocigledno da to nekome smeta. A verovatno i Flojd. Vozio reli. Slusao rok. Nije vozio traktor na slaviji i nije slusao narodnjake. Nije dziber pa se lomi. Boli mozak.
(ppz, 07. septembar 2022 19:47)


Krug dvojke! Ma mrzi me bre da kucam za ovakve tipove. Samo ti bacas djubre u kantu!
Idi begaj, reko bi ti her šika!

Kum

pre 1 godinu

Sramota i bruka. Ja ne znam zašto više ne vode decu u bioskop grupno, iz škole, kao nas nekada, da gledaju sve domaće velike glumce i filmove iz naše kinematografije, i da posle pišu sastav o filmu. Da nauče i cene naše kulturno bogatstvo. A ove huligane privesti i poslati na društveno korisni rad mesec dana. Kazne trebaju biti mnogo strožije za ovakve stvari, objaviti javno njihova imena, da svi znaju. U Americi javno objavljuju imena svih koji na bilo koji način remete red i mir ili za slične ispade, a za ovo bi išli u zatvor.

dejan

pre 1 godinu

Немам ништа против Драгана и Милене, али уопштено глумци неоправдано уживају неки углед у друштву. То је у великој мјери гомила писмених старлета, пијанаца, швалера, слаткорјечивих људи склоних прихватању страних ненародних идеологија, људи са лажним осмјесима, фолираната.
Ријетки су појединци као што је био нпр Данило Лазовић.
(Горан, 7. septembar 2022 20:21) # Link komentara
kako te bre nije sramota?

Logikar

pre 1 godinu

Mi smo stoka i bolje nam je nego što zaslužujemo.
(Logikar, 07. septembar 2022 16:00)

Ja u svom okruženju ne poznajem nikog ko bi bilo šta slično mogao da uradi. A ako ste vi stoka, govorite u vaše ime.
(uji, 7. septembar 2022 16:56)

Ako ne poznajete nikoga čije je ovo smeće što visi oko reka po drveću? Čije deponije gore oko gradova i u gradovima? Zašto su nam autobusi polupani i išarani? Zašto klupe i kante za smeće traju po deset dana? Gde su šahtovi po gradu? Ako ste putovali i imate sa čime uporediti vaša zapažanja sve će vam biti jasno. Bukvalno nam je 70% stanovništva potpuno necivilizovano. Da im uzmete telefone iz ruku i skinete airmax sa nogu ne bi mogli znati jesu li iz sadašnjosti ili iz 15. veka.

kiza1

pre 1 godinu

Nisu to uradili Beogradjani pravi već SELJAČINE koje su se dovukle od svakuda pre 20~30god a sebe nazivaju Beogradjanima takvi nas brukaju i po inostranstvu

Zellembija

pre 1 godinu

@nn lice bitno da vi gradjani imate manire ,zato su vam deca nevaspitana i vandalizuju sve moguće,baš zbog takvih kao ti što govore da sa sela ljudi prave ovakva nedela,kompleksi te rade.

bgd

pre 1 godinu

Srećom većina ljudi u Srbiji je pristojna i normalna, a bahatu i nevaspitanu manjinu udri debelo po džepu ili uputi na dobrotvorne aktivnosti i sve će ubrzo biti mnogo bolje. Ako neko nije dobio kućno vaspitanje, imaće prilike da nadoknadi propušteno gradivo brzo i efikasno.

VVT

pre 1 godinu

MaloSrbistanci iz kruga dvojke, teške su to kompleksačine i seljačine, izašli su iz selO, al selo iz njih nije.
(nn lice, 07. septembar 2022 14:33)

Ja bih pre rekao da su to oni što sebe zovu "prvosrbijanci", lako ih je prepoznati, uvek su tamo gde se dešava nešto desturuktivno, a ispred sebe stave ono u šta najmanje veruju i na šta imaju najmanje prava, veru u Boga, uz izvinjenje onima koji su bili neki dan na paradi protiv parade.

N e š v i L KŠ

pre 1 godinu

Tako i treba. Sad na tom mestu podići spomenik nekom od učesnika rijalitija. Ko su uopste ti Gaga i Milena. Oni su iz 3će sezone, jel tako? Ah zlotvori...

Gago

pre 1 godinu

Sramota i bruka. Ja ne znam zašto više ne vode decu u bioskop grupno, iz škole, kao nas nekada, da gledaju sve domaće velike glumce i filmove iz naše kinematografije, i da posle pišu sastav o filmu. Da nauče i cene naše kulturno bogatstvo. A ove huligane privesti i poslati na društveno korisni rad mesec dana. Kazne trebaju biti mnogo strožije za ovakve stvari, objaviti javno njihova imena, da svi znaju. U Americi javno objavljuju imena svih koji na bilo koji način remete red i mir ili za slične ispade, a za ovo bi išli u zatvor.
(Kum, 7. septembar 2022 15:46)

Koji film? Pun psovki, nasilja i seksa? Jel te filmove??? Pa da pisu sastav???

Bdj

pre 1 godinu

“bitno da vi gradjani imate manire ,zato su vam deca nevaspitana i vandalizuju sve moguće,baš zbog takvih kao ti što govore da sa sela ljudi prave ovakva nedela,kompleksi te rade.“

Znaš kako, u gradu bar niko ne dođe da istrese stari šporet u reku. A i ne prave se mini deponije na svakom ćošku jer nam je tako zgodnije. Ogromnoj većini ne pada na pamet da detetu od 12 dā da vozi auto (traktor, frezu). Niko ne dođe da potpali nešto što mu smeta (korov, lišće)…
Naravno da nevaspitanih ima i po selima i po gradovima, ali dosta je ozbiljan problem što mnogi sa sela i ne razumeju zašto gore navedene stvari ne valjaju. A ovi primeri nisu ni stvar vaspitanja, već običnog zdravog razuma.

Jelena

pre 1 godinu

Divljacka gradnja i non stop akanje ulica, po gotovo na Vracaru, vrlo lako mogu da dovedu do unistavanja kako kuca, tako spomenika. To je neki dzukac za volanom kamiona pokusao da se izvuce, a pre toga je malko popio negde u nekoj obliznjoj kafani, pardon, kaficu jer su oni u tom kraju odavno u modi. Taj kraj oko Krsta i uopste Vracar,okupirali su razno razni tipovi koji prisvajaju Beograd kao da im je dedovina.

Adenauer

pre 1 godinu

Kakvi divljaci i ludaci i bolesnici su mogli da uniste plocu sa imenima ovako divnih ljudi!! Oni su nas zaduzili mnogo vise od jednde spomen ploce!!

ppz

pre 1 godinu

Ja sam iz kruga dvojke. Mi ne unistavamo tudje automobile kada parkiramo. Ne bacamo djubre sa prozora. Ne pricamo tako sto se deremo na ulici kao da smo na livadi. Ne diramo spomenike a ni spomen ploce. Realno je da je krug dvojke jedini cist i uredan u celoj ovoj zemlji. Ocigledno da to nekome smeta. A verovatno i Flojd. Vozio reli. Slusao rok. Nije vozio traktor na slaviji i nije slusao narodnjake. Nije dziber pa se lomi. Boli mozak.

Miloš

pre 1 godinu

Pa posle pricajte kako smo mi dobra nacija. Prosao sam sveta na cetiri kontinenta i nigde nisam video da se unistavaju spomenici, murali ili biste. A "nebeskom narodu" nista nije sveto.

Radijator

pre 1 godinu

Ja sam iz kruga dvojke. Mi ne unistavamo tudje automobile kada parkiramo. Ne bacamo djubre sa prozora. Ne pricamo tako sto se deremo na ulici kao da smo na livadi. Ne diramo spomenike a ni spomen ploce. Realno je da je krug dvojke jedini cist i uredan u celoj ovoj zemlji. Ocigledno da to nekome smeta. A verovatno i Flojd. Vozio reli. Slusao rok. Nije vozio traktor na slaviji i nije slusao narodnjake. Nije dziber pa se lomi. Boli mozak.
(ppz, 07. septembar 2022 19:47)

Sve rečeno. Pozdrav iz kraja. Gornji Dorcol.

Е, да је тако.... а, није

pre 1 godinu

@Ne lozite se bre, radnici su je privremeno sklonili. Zalepice je nazad ,kad se zavrse radovi.
(kolibri, 07. septembar 2022 18:22)

Нажалост, нестанак плоче сам пријавио Беокому пре око месец дана, тад није било никаквих радова.
Осим тога, што би радници уклањали плочу због радова, а постамент недирнут?!

volimkosarku!

pre 1 godinu

Nisu to uradili Beogradjani pravi već SELJAČINE koje su se dovukle od svakuda pre 20~30god a sebe nazivaju Beogradjanima takvi nas brukaju i po inostranstvu
(kiza1, 07. septembar 2022 16:32)

bitno da si ti pravi beogradjanin.
seljak je gospodin covek, a seljacina ili seljobera ima svuda a ponajvise u vasem urbanom krugu dvojke.
delimo se zvezda- partizan, vucic i protiv, komunjare i monarhisti, aj sad i da se delimo po opstinama.
ja zivim na granici grada( pocetak prigradske opstine), a sebe smatram vecim gospodinom od 90% ljudi koje poznajem.
a vidi, iako sam skolovan, nije mi strano ni oranje ni kopanje je l kako bi gospoda pila rakiju, da nema seljaka koji ce istu da prave.
i sta ako je istu bistu izvrljao mamin i tatin sin iz "centra" , pod uticajem opijata -teskih droga?

beogradjanstvo je duh, a ne krvna linija, ili nasledstvo stana u krugu dvojke od baba i deda...
(nista licno protiv ljudi iz kruga dvojke), vec samo protiv seljobera kojih ima svuda!

Veliki brat

pre 1 godinu

Prosao sam sveta na cetiri kontinenta i nigde nisam video da se unistavaju spomenici, murali ili biste. A "nebeskom narodu" nista nije sveto.
(Miloš, 7. septembar 2022 16:14)

Šta reći kad su se neki "genijalci" potpisali na fresku u Hilandaru, doduše ne u glavnoj crkvi, ali šta znaju ove nove generacije o kulturi i ponašanju. Još ako imaju bahate roditelji koji su isti takvi bili u mladosti, a ima ih u svim generacijama manje ili više, onda je za takve jedino rešenje kažnjavati i roditelje i decu!

Giga Stevan

pre 1 godinu

Verujem da su, (nekad su se zvali vandali) narkomanske pijane budale, siledžije koje ne
znaju kako da se dokažu pred
samim sobom.

Е, да је тако.... а, није

pre 1 godinu

@Ploča je skinuta, odlepljena da ne bi bila oštećena usled radova
(aman, 07. septembar 2022 17:48)

Није тачно. Плоча је нестала далеко пре почетка радова. Исто као што је украдено шест стубића са сквера одмах по отварању сквера. Ургирао сам неколико пута (Беоком, инспекција), и постављени су нови стубићи. Сад ћемо да видимо да ли ће „радници" да врате стубиће које су сад, заиста, морали да извале.

Dubioza

pre 1 godinu

Isti oni koji vređaju narod i kažu da to ljudi obični rade ili deca su upravo krivci, a policija i gradske vlasti znaju ko je. Imaju i nekog Rusa liberala kome plaćaju da ide okolo i uništava ljudima fasade.

volimkosarku!

pre 1 godinu

Znaš kako, u gradu bar niko ne dođe da istrese stari šporet u reku. A i ne prave se mini deponije na svakom ćošku jer nam je tako zgodnije. Ogromnoj većini ne pada na pamet da detetu od 12 d? da vozi auto (traktor, frezu). Niko ne dođe da potpali nešto što mu smeta (korov, lišće)…
Naravno da nevaspitanih ima i po selima i po gradovima, ali dosta je ozbiljan problem što mnogi sa sela i ne razumeju zašto gore navedene stvari ne valjaju. A ovi primeri nisu ni stvar vaspitanja, već običnog zdravog razuma.
(Bdj, 07. septembar 2022 15:38)

sve ovo navedeno je tacno, ali zasto?
mozda u "gradu" nema gde da se pravi divlja deponija, pa je nekima zanimljivije da ostavljaju izmet od svojih dragih ljubimaca.(gde je kucno vaspitanje?)
da, detetu od 12 godina ne treba dati da sedne na traktor ili u kola, ali isto tako ne treba sinu kupiti bmw od 30 hiljada eura za 18-ti, koji ce da zavrsi na dnu dunava ili save.
stvar kucnog vaspitanja, a ne geografskog ili finansijskog polozaja.
ako neko ko zivi u centru misli da je bolji od mene, ili da ima veca prava od mene, tek to je bedno!
i da, ne znam za vas, ali se meni grad smucio. nit vazduha, nit tisine, nit neke topline i gostoljubivosti.
bolje otici u vrcin, pod avalom i napraviti kucerinu ako imate para, nego kupiti stan na vracaru!

haos

pre 1 godinu

Krug dvojke.. deo grada u kom sam se uvek nekako cudno osecao, kao da moram da glumim neku elitu koje realno nema. Rodjen i odrastao u Bg tacnije na Novom Bg. Zivot me je naveo da upravo predjem u krug dvojke. Povucen iskustvom iz mog Nbg-a bio sam iskren prema svim novim komsijama slusam narodnjake, rok, pop sve sto mi se u tom trenutku radi, ali ovde samo neka klasicna muzika, gitara, glumi se gospoda, do pijace sa kravatom, jednostavno neki umisljeni svet. Ne slusaju se narodnjaci i na njihov pomen standardno prevrtanje ocima, u kafani zna svaku pesmu napamet. Ovamo ide u kosulji i kravati do prodavnice , a komsiji krade struju itd. ‘Elita’

smeh

pre 1 godinu

Čitaš komentare i bude ti jasno zašto ovaj narod, barem većina, preživljava a ne živi. Već se napada ovaj, onaj, većaju sa kaznama ili spominju kakve su kazne bile za vreme Tita a niko izgleda nije pročitao tekst da se ne zna ko je uzročnik ovoga niti da li je to neko svesno uradio ili je to posledica radova. Niste vi ljudi dobro.

Iggy

pre 1 godinu

Ma to je neko iz kruga dvojke izrevoltiran jer je na tabli tradicionalan heteroseksualan par.
(Kiza, 07. septembar 2022 17:00)

Veliki broj pluseva na tvoj komentar koi možda izgleda šaljivo, upravo je objasnio zašto se ovo desilo. Netolerancija koja nije sputana od strane države rađa primitivizam i osećaj da može i sme sve da se radi sa o ako si na pravoj strani, tradicionalan, braniš porodične vrednosti i šta fali ako si razbio neku tablu pijan, nisi ni znao o kome se radi, biće ti oprošteno, svi razumemo ako se bekrija pomalo…

Горан

pre 1 godinu

Немам ништа против Драгана и Милене, али уопштено глумци неоправдано уживају неки углед у друштву. То је у великој мјери гомила писмених старлета, пијанаца, швалера, слаткорјечивих људи склоних прихватању страних ненародних идеологија, људи са лажним осмјесима, фолираната.
Ријетки су појединци као што је био нпр Данило Лазовић.

NikolaBg

pre 1 godinu

Nisu to uradili Beogradjani pravi već SELJAČINE koje su se dovukle od svakuda pre 20~30god a sebe nazivaju Beogradjanima takvi nas brukaju i po inostranstvu
(kiza1, 07. septembar 2022 16:32)

Upravu si, Požarevac, Negotin, Loznica, Lazarevac, Smederevo užas od ljudi. Najgori šljam, u Italiji i Nemačkoj šta rade koji blam.

popadic

pre 1 godinu

Ma to je neko iz kruga dvojke izrevoltiran jer je na tabli tradicionalan heteroseksualan par.
(Kiza, 07. septembar 2022 17:00)

ako u krug dvojke ubrajas bg naüü vodi onda ok

мишо

pre 1 godinu

мене занима ако неко зна да ли је поправљен Драганов споменик у Врњачкој бањи ,јер је и он био оштећен .

dk

pre 1 godinu

Zašto bi neko njima uništio spomen ploču, mrava nisu zgazili i svakog su poštovali. Više verujem da je nekim razlogom privremeno uklonjena.

Eve, ene, koje bre ?

pre 1 godinu

Negativna selekcija, obest, bahatost, nekultura i promovisanje primitivizma će doci glave ovom narodu.
Žalosno kakvi smo.
(Smeško, 07. septembar 2022 14:56)

Ahhh, ne drami, nece nam obest, bahatost, nekultura i primitivizam doci glave. Da se od pomenutih osobina gubi glava odavno nas ne bi bilo, ovako, vidis da nas ima, ne damo se bre.

Bumbar

pre 1 godinu

@ Gago

Ne znam koliko ti imaš godina, ali naša kinematografija je prepuna odličnih filmova, eto, gde glume i Gagi i Milena na primer. Mislio sam na filmove koje vrede nešto, a ne na novokompovani šund. Očigledno da i ti nisi pogledao ni jedan film snimljen do 90tih, ex-yu i slično, pa ne razumeš o čemu pričam.

nn lice

pre 1 godinu

(Radijator, 7. septembar 2022 15:01)
(VVT, 7. septembar 2022 15:08)
(Zellembija, 7. septembar 2022 15:11)



Uff, izgleda da sam pogodio u srce autošovinističko, a istina boli li boli, ne mogu da kažem da mi to nije bio cilj, haha.

datamanija

pre 1 godinu

Gluma kao profesija sasvim moguće se vraća tamo gde je i bila, nešto izmedju prostitucije i lopovluka. Glumci i filmovi postaju interesatni tamo krajem prvog svetskog rata sa radjanjem nacionalne države, a ova umire, samim tim i ono što može da bude interesatno u njoj. Glumac kao nacionalna veličina danas nije moguć, zato svoju zaštitu traže kroz ono žrtve recimo silovanja (prvog ili drugog reda), jer ima da šljakaš stalno ko netfliks, dostupno i za malo para, jer to je zakon zabave. To ne znači da glumac ne može biti umetnik, ali ne znači ni da je gluma umetnost sama po sebi, sami tim ni da su pomenuti bili umetnici ili čak da su ovu i branili. Možda ulice i trgovi treba da se zovu apstraktno ko šahovska polja, možda i po tipu potrošnje ili produkciji podataka koju možete dobiti na tom području iz signala mobilnih telefona, kasa, pametnih satova, kamera.... to ima više smisla i fer je za razliku od pomenutog maskiranja mrtvim ljudima, jer ovi nisu to što se tu dešava. Ne podržavam vandalizam, ali mislim da je na mestu ispitati moguće motive i idelno naći počinioce i gle čuda prikupiti podatke o svemu tome možda čak i mapirati njihove neurološke procese, jer možda se plaše mrtvih ljudi jer ih podsećaju na njih same, a one podatke od telefona siguran sam da neko već ima.

cunem da te

pre 1 godinu

neki nadzor ,kamera ..ništa divljaj . a ja bi takve pred narodom da se postide i da budu svesni da ko ih god vidi u srbiji da će znati da su uništili nešto državno ,narodno ,naše i u ovom slučaju dve naše legende srpske kinametografije

Oscarska seljačinčina

pre 1 godinu

izvorne beogradski dziberi. sta drugo ocekivati od njih.
(Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be, 07. septembar 2022 16:23)

Bravo!

Rope

pre 1 godinu

@... Bukvalno nam je 70% stanovništva potpuno necivilizovano. Da im uzmete telefone iz ruku i skinete airmax sa nogu ne bi mogli znati jesu li iz sadašnjosti ili iz 15. veka.
(Logikar, 07. septembar 2022 18:53)

Teško je pogoditi procente al' mislim da si sasvim u pravu. Šokiran sam nekulturom našeg naroda! Prljavština, smeće i divlje deponije, pikavci od cigareta, grafiti...
Necivilizovanost se može primetiti na svakom koraku, u saobraćaju, na ulici, gradskom prevozu, prodavnicama, restoranima, kafićima...
Ovo govori neko ko je proveo 36 godina života na četiri kontinenta (trbuhom za kruhom) i sticajem okolnosti odlučio da svoje penzionerske dane provede u Srbiji (ne i u Beogradu).

CATAPA

pre 1 godinu

Ријетки су појединци као што је био нпр Данило Лазовић.
(Горан, 7. septembar 2022 20:21) # Link komentara
kako te bre nije sramota?
(dejan, 7. septembar 2022 20:48)

Ma spinuje, bre. Danilo Lazović i gluma, kapiraš?

Jak ko zemlja

pre 1 godinu

Ko su ti Gaga i Milena, bre? Daj Komandanta Arkana i Cecu!
(motamkablovezadvestaevra, 7. septembar 2022 15:02)

Naravno. Nikad ga nisam video na šipci a nije bio ni vođa navijača. Negujmo prave vrednosti.

MASCA

pre 1 godinu

Ma to je neko iz kruga dvojke izrevoltiran jer je na tabli tradicionalan heteroseksualan par.
(Kiza, 07. septembar 2022 17:00)

Veliki broj pluseva na tvoj komentar koi možda izgleda šaljivo, upravo je objasnio zašto se ovo desilo. "Netolerancija koja nije sputana od strane države rađa primitivizam i osećaj da može i sme sve da se radi sa o ako si na pravoj strani, ".....

Ne da netolerancija nije sputana, nego se i potiče. A svi su krivi, samo ne...

Marko

pre 1 godinu

@pacificka_obala
Čoveče, toliku frustraciju nisam video nikada.
Odmori malo čoveče, izadji u šetnju, popij pivo... Bilo šta

Polusvet

pre 1 godinu

Mi odavno vise nismo ni narod ni nacija. Mi smo samo rulja bez znanja, vaspitanja i obrazovanja. Kao takvi smo pogodni za manipulaciju a rezultat svega je opsta moralna, materijalna i duhovna beda u kojoj zivimo. Da smo bolji bilo bi nam bolje.

Milija

pre 1 godinu

Npr., od svih većih gradova po Europi u kojima sam boravio, BG je najneuredniji i sprejevima najišaraniji grad, bukvalno je uništen i ruglo od sprejeva ! Pa kakvi su to ljudi koji žive u BG ??
(Arch Enemy, 7. septembar 2022 20:16)

Zive tvoje komsije koje su pobegle sa sela.

interstellar

pre 1 godinu

Neko reče maloletni delikvent, ja sam isto bio ubeđen da navijačke grafite šara neka klinčarija dok nisam video zrelog čoveka u svojim četrdesetim kako to radi na susednoj fasadi

urke

pre 1 godinu

krugu dvojke ili na Dortjolu vec na Vracaru A Gaga je rodjen i ziveo veci deo svog zivota daleko van kruga dvojke, cak iza Crvenog Krsta te se secam njegove price kako je u mladosti slavija njima bila neak vrsta granice.
(pacificka_obala, 7. septembar 2022 23:34) # Link komentara

Ako tako gledas, ni donji Dorcol,tj, onaj pravi Dorcol nije u krugu dvojke.nego.ispod.
Gaga je rodjen u Pozarevackoj ulici, tamo dugo ziveo, to je 100m od Vuka gde prolazi famozna dvojka..ako je to uopste vazno.
Deo Vracara potpada pod taj krug dvoje, rekoh ni ceo Dorcol nije u krugu, ali je naslonjen na njega.
Pozdrav sa Krsta.

goran

pre 1 godinu

Milojko@

Garantovano mogu da se opkladim da je ovo sigurno uradio neko od "urbanih" rodjen u Beogradu, (posle 1989 godine) i da je obucen u donji deo od trenerke. "Seljanija" nema "motivaciju" niti takav mentalni sklop.

Zok1

pre 1 godinu

Spustite loptu, ili su u pitanju skupljači sekundarnih sirovina ili je neko udario kolima. Nema to veze ni sa državom ni sa narodom, takvih problema danas ima svuda.

DaLanik

pre 1 godinu

@Djole: ne lupaj molim te, kakav goli otok. da znaš bilo šta (a nisi imao od koga da naucis jer si sigurno neki dodjos i dete komunjara) znao bi da je taj tvoj voljeni Tito na Goli Otok slao POLITICKE neistimisljenike a ne sitne lopove.

Горан

pre 1 godinu

Немам ништа против Драгана и Милене, али уопштено глумци неоправдано уживају неки углед у друштву. То је у великој мјери гомила писмених старлета, пијанаца, швалера, слаткорјечивих људи склоних прихватању страних ненародних идеологија, људи са лажним осмјесима, фолираната.
Ријетки су појединци као што је био нпр Данило Лазовић.

Eve, ene, koje bre ?

pre 1 godinu

Negativna selekcija, obest, bahatost, nekultura i promovisanje primitivizma će doci glave ovom narodu.
Žalosno kakvi smo.
(Smeško, 07. septembar 2022 14:56)

Ahhh, ne drami, nece nam obest, bahatost, nekultura i primitivizam doci glave. Da se od pomenutih osobina gubi glava odavno nas ne bi bilo, ovako, vidis da nas ima, ne damo se bre.

kiza1

pre 1 godinu

Nisu to uradili Beogradjani pravi već SELJAČINE koje su se dovukle od svakuda pre 20~30god a sebe nazivaju Beogradjanima takvi nas brukaju i po inostranstvu

datamanija

pre 1 godinu

Gluma kao profesija sasvim moguće se vraća tamo gde je i bila, nešto izmedju prostitucije i lopovluka. Glumci i filmovi postaju interesatni tamo krajem prvog svetskog rata sa radjanjem nacionalne države, a ova umire, samim tim i ono što može da bude interesatno u njoj. Glumac kao nacionalna veličina danas nije moguć, zato svoju zaštitu traže kroz ono žrtve recimo silovanja (prvog ili drugog reda), jer ima da šljakaš stalno ko netfliks, dostupno i za malo para, jer to je zakon zabave. To ne znači da glumac ne može biti umetnik, ali ne znači ni da je gluma umetnost sama po sebi, sami tim ni da su pomenuti bili umetnici ili čak da su ovu i branili. Možda ulice i trgovi treba da se zovu apstraktno ko šahovska polja, možda i po tipu potrošnje ili produkciji podataka koju možete dobiti na tom području iz signala mobilnih telefona, kasa, pametnih satova, kamera.... to ima više smisla i fer je za razliku od pomenutog maskiranja mrtvim ljudima, jer ovi nisu to što se tu dešava. Ne podržavam vandalizam, ali mislim da je na mestu ispitati moguće motive i idelno naći počinioce i gle čuda prikupiti podatke o svemu tome možda čak i mapirati njihove neurološke procese, jer možda se plaše mrtvih ljudi jer ih podsećaju na njih same, a one podatke od telefona siguran sam da neko već ima.

haos

pre 1 godinu

Krug dvojke.. deo grada u kom sam se uvek nekako cudno osecao, kao da moram da glumim neku elitu koje realno nema. Rodjen i odrastao u Bg tacnije na Novom Bg. Zivot me je naveo da upravo predjem u krug dvojke. Povucen iskustvom iz mog Nbg-a bio sam iskren prema svim novim komsijama slusam narodnjake, rok, pop sve sto mi se u tom trenutku radi, ali ovde samo neka klasicna muzika, gitara, glumi se gospoda, do pijace sa kravatom, jednostavno neki umisljeni svet. Ne slusaju se narodnjaci i na njihov pomen standardno prevrtanje ocima, u kafani zna svaku pesmu napamet. Ovamo ide u kosulji i kravati do prodavnice , a komsiji krade struju itd. ‘Elita’

dejan

pre 1 godinu

Немам ништа против Драгана и Милене, али уопштено глумци неоправдано уживају неки углед у друштву. То је у великој мјери гомила писмених старлета, пијанаца, швалера, слаткорјечивих људи склоних прихватању страних ненародних идеологија, људи са лажним осмјесима, фолираната.
Ријетки су појединци као што је био нпр Данило Лазовић.
(Горан, 7. septembar 2022 20:21) # Link komentara
kako te bre nije sramota?

Radijator

pre 1 godinu

Ja sam iz kruga dvojke. Mi ne unistavamo tudje automobile kada parkiramo. Ne bacamo djubre sa prozora. Ne pricamo tako sto se deremo na ulici kao da smo na livadi. Ne diramo spomenike a ni spomen ploce. Realno je da je krug dvojke jedini cist i uredan u celoj ovoj zemlji. Ocigledno da to nekome smeta. A verovatno i Flojd. Vozio reli. Slusao rok. Nije vozio traktor na slaviji i nije slusao narodnjake. Nije dziber pa se lomi. Boli mozak.
(ppz, 07. septembar 2022 19:47)

Sve rečeno. Pozdrav iz kraja. Gornji Dorcol.

Radijator

pre 1 godinu

MaloSrbistanci iz kruga dvojke, teške su to kompleksačine i seljačine, izašli su iz selO, al selo iz njih nije.
(nn lice, 07. septembar 2022 14:33)

Pre ce biti neki "porodican tip" kao što si ti, takoreći "tradicionalista" da ne kažem čovek "pravih vrednosti"
Pozdrav iz kruga dvojke, nikad nisam čuo nekog iz kraja da je jednu lošu reč imao da kaže za Milenu i Gagu.

ppz

pre 1 godinu

Ja sam iz kruga dvojke. Mi ne unistavamo tudje automobile kada parkiramo. Ne bacamo djubre sa prozora. Ne pricamo tako sto se deremo na ulici kao da smo na livadi. Ne diramo spomenike a ni spomen ploce. Realno je da je krug dvojke jedini cist i uredan u celoj ovoj zemlji. Ocigledno da to nekome smeta. A verovatno i Flojd. Vozio reli. Slusao rok. Nije vozio traktor na slaviji i nije slusao narodnjake. Nije dziber pa se lomi. Boli mozak.

uji

pre 1 godinu

Mi smo stoka i bolje nam je nego što zaslužujemo.
(Logikar, 07. septembar 2022 16:00)

Ja u svom okruženju ne poznajem nikog ko bi bilo šta slično mogao da uradi. A ako ste vi stoka, govorite u vaše ime.

Bdj

pre 1 godinu

“bitno da vi gradjani imate manire ,zato su vam deca nevaspitana i vandalizuju sve moguće,baš zbog takvih kao ti što govore da sa sela ljudi prave ovakva nedela,kompleksi te rade.“

Znaš kako, u gradu bar niko ne dođe da istrese stari šporet u reku. A i ne prave se mini deponije na svakom ćošku jer nam je tako zgodnije. Ogromnoj većini ne pada na pamet da detetu od 12 dā da vozi auto (traktor, frezu). Niko ne dođe da potpali nešto što mu smeta (korov, lišće)…
Naravno da nevaspitanih ima i po selima i po gradovima, ali dosta je ozbiljan problem što mnogi sa sela i ne razumeju zašto gore navedene stvari ne valjaju. A ovi primeri nisu ni stvar vaspitanja, već običnog zdravog razuma.

Prosečan Srbin

pre 1 godinu

Sjajno! Odmah postaviti spomen ploču Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, oni su toliko mnogo učinili za promociju Srbije u svetu...

radOvan

pre 1 godinu

Ja sam iz kruga dvojke. Mi ne unistavamo tudje automobile kada parkiramo. Ne bacamo djubre sa prozora. Ne pricamo tako sto se deremo na ulici kao da smo na livadi. Ne diramo spomenike a ni spomen ploce. Realno je da je krug dvojke jedini cist i uredan u celoj ovoj zemlji. Ocigledno da to nekome smeta. A verovatno i Flojd. Vozio reli. Slusao rok. Nije vozio traktor na slaviji i nije slusao narodnjake. Nije dziber pa se lomi. Boli mozak.
(ppz, 07. septembar 2022 19:47)


Krug dvojke! Ma mrzi me bre da kucam za ovakve tipove. Samo ti bacas djubre u kantu!
Idi begaj, reko bi ti her šika!

VVT

pre 1 godinu

MaloSrbistanci iz kruga dvojke, teške su to kompleksačine i seljačine, izašli su iz selO, al selo iz njih nije.
(nn lice, 07. septembar 2022 14:33)

Ja bih pre rekao da su to oni što sebe zovu "prvosrbijanci", lako ih je prepoznati, uvek su tamo gde se dešava nešto desturuktivno, a ispred sebe stave ono u šta najmanje veruju i na šta imaju najmanje prava, veru u Boga, uz izvinjenje onima koji su bili neki dan na paradi protiv parade.

kimikg

pre 1 godinu

Какав аутошовинизам у коментарима. За овакво непочинство је довољан један деликвент, наркоман, пијаница, неко бесан на свој живот, неко ко је остао без неког најдражег, тинејџер кога је оставила девојка, па мрзи цео свет. Али, по коментарима испада да је за то био потребан, ни мање ни више, него васколики српски народ, друштво у целини, СПЦ, Сања Маринковић, Буле Гонцић и цео Гарави сокак.

NikolaBg

pre 1 godinu

Nisu to uradili Beogradjani pravi već SELJAČINE koje su se dovukle od svakuda pre 20~30god a sebe nazivaju Beogradjanima takvi nas brukaju i po inostranstvu
(kiza1, 07. septembar 2022 16:32)

Upravu si, Požarevac, Negotin, Loznica, Lazarevac, Smederevo užas od ljudi. Najgori šljam, u Italiji i Nemačkoj šta rade koji blam.

CATAPA

pre 1 godinu

Ријетки су појединци као што је био нпр Данило Лазовић.
(Горан, 7. septembar 2022 20:21) # Link komentara
kako te bre nije sramota?
(dejan, 7. septembar 2022 20:48)

Ma spinuje, bre. Danilo Lazović i gluma, kapiraš?

pacificka_obala

pre 1 godinu

Nisu to uradili Beogradjani pravi već SELJAČINE koje su se dovukle od svakuda pre 20~30god a sebe nazivaju Beogradjanima takvi nas brukaju i po inostranstvu
(kiza1, 7. septembar 2022 16:32)
*************************
U odeljenju u osnovnoj skoli koja je bila preko puta Pinkija od nas 30-ro, 15-tak dece su za roditelje imali vojna lica iz belih solitera na Keju ili okolnih vojnih zgrada a njih 4-5-ro su bili deca pandura. Znaci samo nas 10-tak smo bili deca obicnih radnika, zanatlija, lekara i inzenjera. Znaci, svi ti ljudi su bili naseljeni u taj kraj u zadnjih 6-7 godina, od sredine 60-tih maksimalno.

Ista prica je i sa "krugom dvojke" i Vracarom, 1944 su "oslobodioci" iz Like i Crne Gore oslobodili predratne Beogradjane od stanova, kuca i neretko samih njihovih zivota. Diktator pocivse FNRJ/SFRJ je zidao blokove po NBGD i solitere po Dorcolu, Tashu i Crvenom krstu da bi smestio svoje partijske poslusnike, policajce i vojna lica koja su cuvala njega i njegov rezim, zanimljivo nije ih slao u periferna naselja i sela. I to je vecina Beogradjana iz "kruga dvojke" i drugih centralnih delova grada poreklom, dodjosi u taj grad u jednoj do dve generacije, dodjosi koji su dosli 10-35 godina pre dodjosa koji im smetaju i koji su po njima manje vredni, manje kulturni i manje obrazovani od njih i njihovih roditelja, te samim tim imaju manja "prava" na Beograd. Filozofija palanke, potvrdu svoje lazne vrednosti dobijaju negiranjem nekoga drugoga.

Miloš

pre 1 godinu

Pa posle pricajte kako smo mi dobra nacija. Prosao sam sveta na cetiri kontinenta i nigde nisam video da se unistavaju spomenici, murali ili biste. A "nebeskom narodu" nista nije sveto.

smeh

pre 1 godinu

Čitaš komentare i bude ti jasno zašto ovaj narod, barem većina, preživljava a ne živi. Već se napada ovaj, onaj, većaju sa kaznama ili spominju kakve su kazne bile za vreme Tita a niko izgleda nije pročitao tekst da se ne zna ko je uzročnik ovoga niti da li je to neko svesno uradio ili je to posledica radova. Niste vi ljudi dobro.

Gago

pre 1 godinu

Sramota i bruka. Ja ne znam zašto više ne vode decu u bioskop grupno, iz škole, kao nas nekada, da gledaju sve domaće velike glumce i filmove iz naše kinematografije, i da posle pišu sastav o filmu. Da nauče i cene naše kulturno bogatstvo. A ove huligane privesti i poslati na društveno korisni rad mesec dana. Kazne trebaju biti mnogo strožije za ovakve stvari, objaviti javno njihova imena, da svi znaju. U Americi javno objavljuju imena svih koji na bilo koji način remete red i mir ili za slične ispade, a za ovo bi išli u zatvor.
(Kum, 7. septembar 2022 15:46)

Koji film? Pun psovki, nasilja i seksa? Jel te filmove??? Pa da pisu sastav???

Seljak u srcu i dusi

pre 1 godinu

Presrecan sam sto zivim na selu sa mnogo dobrim i postenim ljudima i komsijama koji me okruzuju, daleko ti lepa kuca Beograde !

Објављен коментар

pre 1 godinu

Немам ништа против Драгана и Милене, али уопштено глумци неоправдано уживају неки углед у друштву. То је у великој мјери гомила писмених старлета, пијанаца, швалера, слаткорјечивих људи склоних прихватању страних ненародних идеологија, људи са лажним осмјесима, фолираната.
Ријетки су појединци као што је био нпр Данило Лазовић.
(Горан, 07. septembar 2022 20:21)

Шта се ти налупета? Гага и Милена су били господа. Гагу кад сретнеш код Каленић пијаце, увек правилног држања, беспрекорног изгледа у сваком смислу. Смирено лице али опет шмекер. Друго, глумци су људи као и сви ми, са својим манама и врлинама, мислиш да доктори не пију, не шмрчу? Или адвокати? Глумци морају да се уживе у то што глуме, да буду неко други, да допру до тебе, није то уметност за џабе. То је емоција. Наравно, треба одвојити врхунске глумце од просечних или лоших, такође, те исте глумце мораш видети како глуме озбиљна дела, не само кроз филм или серију. То је једна сложена уметност у сваком смислу, кија носи одређену тежину, неки то "лече" алкохолом. Ништа више или мање као и сви други "обични" људи.

Iggy

pre 1 godinu

Ma to je neko iz kruga dvojke izrevoltiran jer je na tabli tradicionalan heteroseksualan par.
(Kiza, 07. septembar 2022 17:00)

Veliki broj pluseva na tvoj komentar koi možda izgleda šaljivo, upravo je objasnio zašto se ovo desilo. Netolerancija koja nije sputana od strane države rađa primitivizam i osećaj da može i sme sve da se radi sa o ako si na pravoj strani, tradicionalan, braniš porodične vrednosti i šta fali ako si razbio neku tablu pijan, nisi ni znao o kome se radi, biće ti oprošteno, svi razumemo ako se bekrija pomalo…

Challenger

pre 1 godinu

Zasto mastam da ne zivim ovde? Ne zbog komotnijeg finansijskog stanja vec bas zbog ovakvih stvari. Ovde nije dobro biti zbog opsteg mentalnog sklopa koji se s vremenom sve vise deformise u nesto neljudsko, zlo, dekadentno do srzi.

Gradimir

pre 1 godinu

Не , ово је последица болесне стоке од омладине, таква бахатост и не васпитање само може да се догоди на овим просторима .

Željko

pre 1 godinu

Pa vi iz Bg samo snimajte filmove tipa: Do koske, Vidimo se u citulji, Munje, Klan, Južni vetar..... pa se onda iscudjavate. Bice samo gore.

nn lice

pre 1 godinu

(Radijator, 7. septembar 2022 15:01)
(VVT, 7. septembar 2022 15:08)
(Zellembija, 7. septembar 2022 15:11)



Uff, izgleda da sam pogodio u srce autošovinističko, a istina boli li boli, ne mogu da kažem da mi to nije bio cilj, haha.

Kum

pre 1 godinu

Sramota i bruka. Ja ne znam zašto više ne vode decu u bioskop grupno, iz škole, kao nas nekada, da gledaju sve domaće velike glumce i filmove iz naše kinematografije, i da posle pišu sastav o filmu. Da nauče i cene naše kulturno bogatstvo. A ove huligane privesti i poslati na društveno korisni rad mesec dana. Kazne trebaju biti mnogo strožije za ovakve stvari, objaviti javno njihova imena, da svi znaju. U Americi javno objavljuju imena svih koji na bilo koji način remete red i mir ili za slične ispade, a za ovo bi išli u zatvor.

Oscarska seljačinčina

pre 1 godinu

izvorne beogradski dziberi. sta drugo ocekivati od njih.
(Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be, 07. septembar 2022 16:23)

Bravo!

nazovimo stvari pravim imenom

pre 1 godinu

Prosao sam sveta na cetiri kontinenta i nigde nisam video da se unistavaju spomenici, murali ili biste. A "nebeskom narodu" nista nije sveto.
(Miloš, 7. septembar 2022 16:14)

U Beogradu ima vrlo malo murala.

Ono što dominira po prizemnim delovima fasada privatnih objekata, bez dozvola vlasnika istih i bez dozvola nadležnih gradskih službi su
obične navijačke parole frustriranih fanatika sa navijačke šipke.

Ivan

pre 1 godinu

Jako mi je žao kad vidim ovo! Mi u Hrvatskoj smo jako voljeli Gagu i Milenu, bili su pravi ljudi, uvijek normalni, prava gospoda, čak i u ona zla vremena 90-ih.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

MaloSrbistanci iz kruga dvojke, teške su to kompleksačine i seljačine, izašli su iz selO, al selo iz njih nije.
(nn lice, 07. septembar 2022 14:33)
Ja sam sa sela pa mi takve stvari nikada ne bi pale na pamet.A pošto živim pored Tamiša vas gradjana sam se nagledao za sve pare.Kako dodjete na pecanje tako napravite deponiju,flaše,kese limenke od piva na sve strane.

volimkosarku!

pre 1 godinu

Nisu to uradili Beogradjani pravi već SELJAČINE koje su se dovukle od svakuda pre 20~30god a sebe nazivaju Beogradjanima takvi nas brukaju i po inostranstvu
(kiza1, 07. septembar 2022 16:32)

bitno da si ti pravi beogradjanin.
seljak je gospodin covek, a seljacina ili seljobera ima svuda a ponajvise u vasem urbanom krugu dvojke.
delimo se zvezda- partizan, vucic i protiv, komunjare i monarhisti, aj sad i da se delimo po opstinama.
ja zivim na granici grada( pocetak prigradske opstine), a sebe smatram vecim gospodinom od 90% ljudi koje poznajem.
a vidi, iako sam skolovan, nije mi strano ni oranje ni kopanje je l kako bi gospoda pila rakiju, da nema seljaka koji ce istu da prave.
i sta ako je istu bistu izvrljao mamin i tatin sin iz "centra" , pod uticajem opijata -teskih droga?

beogradjanstvo je duh, a ne krvna linija, ili nasledstvo stana u krugu dvojke od baba i deda...
(nista licno protiv ljudi iz kruga dvojke), vec samo protiv seljobera kojih ima svuda!

N e š v i L KŠ

pre 1 godinu

Tako i treba. Sad na tom mestu podići spomenik nekom od učesnika rijalitija. Ko su uopste ti Gaga i Milena. Oni su iz 3će sezone, jel tako? Ah zlotvori...

popadic

pre 1 godinu

Ma to je neko iz kruga dvojke izrevoltiran jer je na tabli tradicionalan heteroseksualan par.
(Kiza, 07. septembar 2022 17:00)

ako u krug dvojke ubrajas bg naüü vodi onda ok

Jelena

pre 1 godinu

Divljacka gradnja i non stop akanje ulica, po gotovo na Vracaru, vrlo lako mogu da dovedu do unistavanja kako kuca, tako spomenika. To je neki dzukac za volanom kamiona pokusao da se izvuce, a pre toga je malko popio negde u nekoj obliznjoj kafani, pardon, kaficu jer su oni u tom kraju odavno u modi. Taj kraj oko Krsta i uopste Vracar,okupirali su razno razni tipovi koji prisvajaju Beograd kao da im je dedovina.

pacificka_obala

pre 1 godinu

Sve rečeno. Pozdrav iz kraja. Gornji Dorcol.
(Radijator, 7. septembar 2022 21:15)
***************
Na Gornjem Dortjolu u Vasinoj, pre 15tak godina Dortjolci ali sa donjeg dela odvalili bistu decaku ubijenom na Cukur cesmi i prodali je na neki otpad u Borcu. Policija je brzo dosla do lika koji je otkupio bistu i do rodjenih Dortjolaca koji su je odvalili a ziveli su od skupljanja sekundarnih sirovina. 2 godine posle toga ekipa "naspricanih" gornjedortjolaca u narkomanskom pohodu odvalila glavu Kosancic Ivana na njegovom vencu sa fasade zgrade, brzo su otkriveni ali je to zataskano a nemam pojma da li je glava vracena - nisam bio na Kosancicu 10 godina ( a u Srbiji 5).

Posto sam nekad u davnom proslom zivotu radio u Stambenom-RJ Stari Grad odlicno znam ko, kakav i kako zivi po Dorcolu i centru. Zgrade su u zajednickim prostorijama, tavanima i podrumima natrpane najrazlicitijim krsom, prave male deponije, a stanari su komunisticki olos (stariji) ili "jaki" momci (novije generacije). Uostalom stanove na Dorjolu ili Vracaru imaju oni koji su ih oteli od predratnih vlasnika pa otkupili za 300 DEM ili oni kojima nije problem da iskesiraju 3000+eura/m2 ( a ko u danasnjoj Srbiji to moze?).

Uzgred, trg i spomen ploca Mileni i Gagi nije u krugu dvojke ili na Dortjolu vec na Vracaru A Gaga je rodjen i ziveo veci deo svog zivota daleko van kruga dvojke, cak iza Crvenog Krsta te se secam njegove price kako je u mladosti slavija njima bila neak vrsta granice.

Dubioza

pre 1 godinu

Isti oni koji vređaju narod i kažu da to ljudi obični rade ili deca su upravo krivci, a policija i gradske vlasti znaju ko je. Imaju i nekog Rusa liberala kome plaćaju da ide okolo i uništava ljudima fasade.

Marko

pre 1 godinu

@pacificka_obala
Čoveče, toliku frustraciju nisam video nikada.
Odmori malo čoveče, izadji u šetnju, popij pivo... Bilo šta

Arch Enemy

pre 1 godinu

Npr., od svih većih gradova po Europi u kojima sam boravio, BG je najneuredniji i sprejevima najišaraniji grad, bukvalno je uništen i ruglo od sprejeva ! Pa kakvi su to ljudi koji žive u BG ??

Zellembija

pre 1 godinu

@nn lice bitno da vi gradjani imate manire ,zato su vam deca nevaspitana i vandalizuju sve moguće,baš zbog takvih kao ti što govore da sa sela ljudi prave ovakva nedela,kompleksi te rade.

Logikar

pre 1 godinu

Mi smo stoka i bolje nam je nego što zaslužujemo.
(Logikar, 07. septembar 2022 16:00)

Ja u svom okruženju ne poznajem nikog ko bi bilo šta slično mogao da uradi. A ako ste vi stoka, govorite u vaše ime.
(uji, 7. septembar 2022 16:56)

Ako ne poznajete nikoga čije je ovo smeće što visi oko reka po drveću? Čije deponije gore oko gradova i u gradovima? Zašto su nam autobusi polupani i išarani? Zašto klupe i kante za smeće traju po deset dana? Gde su šahtovi po gradu? Ako ste putovali i imate sa čime uporediti vaša zapažanja sve će vam biti jasno. Bukvalno nam je 70% stanovništva potpuno necivilizovano. Da im uzmete telefone iz ruku i skinete airmax sa nogu ne bi mogli znati jesu li iz sadašnjosti ili iz 15. veka.

Adenauer

pre 1 godinu

Kakvi divljaci i ludaci i bolesnici su mogli da uniste plocu sa imenima ovako divnih ljudi!! Oni su nas zaduzili mnogo vise od jednde spomen ploce!!

Danas

pre 1 godinu

Policija ima kamere, ne znam zašto se kuka. Ljudi to rade iz ideoloških razloga svađaju se preko zidova i spomenika. Nemaju nečim pametnijim da se bave. E sada zašto policija ne sme da ih hapsi i kažnjava kada uništavaju nečiju imovinu ili gradsku i državnu je druga stvar.

Giga Stevan

pre 1 godinu

Verujem da su, (nekad su se zvali vandali) narkomanske pijane budale, siledžije koje ne
znaju kako da se dokažu pred
samim sobom.

volimkosarku!

pre 1 godinu

Znaš kako, u gradu bar niko ne dođe da istrese stari šporet u reku. A i ne prave se mini deponije na svakom ćošku jer nam je tako zgodnije. Ogromnoj većini ne pada na pamet da detetu od 12 d? da vozi auto (traktor, frezu). Niko ne dođe da potpali nešto što mu smeta (korov, lišće)…
Naravno da nevaspitanih ima i po selima i po gradovima, ali dosta je ozbiljan problem što mnogi sa sela i ne razumeju zašto gore navedene stvari ne valjaju. A ovi primeri nisu ni stvar vaspitanja, već običnog zdravog razuma.
(Bdj, 07. septembar 2022 15:38)

sve ovo navedeno je tacno, ali zasto?
mozda u "gradu" nema gde da se pravi divlja deponija, pa je nekima zanimljivije da ostavljaju izmet od svojih dragih ljubimaca.(gde je kucno vaspitanje?)
da, detetu od 12 godina ne treba dati da sedne na traktor ili u kola, ali isto tako ne treba sinu kupiti bmw od 30 hiljada eura za 18-ti, koji ce da zavrsi na dnu dunava ili save.
stvar kucnog vaspitanja, a ne geografskog ili finansijskog polozaja.
ako neko ko zivi u centru misli da je bolji od mene, ili da ima veca prava od mene, tek to je bedno!
i da, ne znam za vas, ali se meni grad smucio. nit vazduha, nit tisine, nit neke topline i gostoljubivosti.
bolje otici u vrcin, pod avalom i napraviti kucerinu ako imate para, nego kupiti stan na vracaru!

Lemi

pre 1 godinu

Pronaci maloletnog delikventa koji je to uradio preko kamera, odrapiti kaznu njegovim roditeljima da plate izradu nove spomen ploce. Maloletnog delikventa poslati na drustveno koristan rad pranja i ciscenja fasada u trajanju od 3 meseca.
Za isti postupak ponoviti recept i da vidite kako ce grad da se sija u roku od godinu dana.

Vlad

pre 1 godinu

Poseljačenje Srbije već 35 godina uzima danak, sve što je pismeno, lepo, kreativno, građansko i civilizovano, sve što je umetnost i kultura smišljeno se uništava od strane primitivaca koji vode državu.
I nemojte negirati ovakve komentare jer Srbija i njeni građani su zaista pred potpunim obesmišljavanjem života i pravih vrednosti.

dk

pre 1 godinu

Zašto bi neko njima uništio spomen ploču, mrava nisu zgazili i svakog su poštovali. Više verujem da je nekim razlogom privremeno uklonjena.

Е, да је тако.... а, није

pre 1 godinu

@Ne lozite se bre, radnici su je privremeno sklonili. Zalepice je nazad ,kad se zavrse radovi.
(kolibri, 07. septembar 2022 18:22)

Нажалост, нестанак плоче сам пријавио Беокому пре око месец дана, тад није било никаквих радова.
Осим тога, што би радници уклањали плочу због радова, а постамент недирнут?!

мишо

pre 1 godinu

мене занима ако неко зна да ли је поправљен Драганов споменик у Врњачкој бањи ,јер је и он био оштећен .

MASCA

pre 1 godinu

Ma to je neko iz kruga dvojke izrevoltiran jer je na tabli tradicionalan heteroseksualan par.
(Kiza, 07. septembar 2022 17:00)

Veliki broj pluseva na tvoj komentar koi možda izgleda šaljivo, upravo je objasnio zašto se ovo desilo. "Netolerancija koja nije sputana od strane države rađa primitivizam i osećaj da može i sme sve da se radi sa o ako si na pravoj strani, ".....

Ne da netolerancija nije sputana, nego se i potiče. A svi su krivi, samo ne...

cunem da te

pre 1 godinu

neki nadzor ,kamera ..ništa divljaj . a ja bi takve pred narodom da se postide i da budu svesni da ko ih god vidi u srbiji da će znati da su uništili nešto državno ,narodno ,naše i u ovom slučaju dve naše legende srpske kinametografije

bgd

pre 1 godinu

Srećom većina ljudi u Srbiji je pristojna i normalna, a bahatu i nevaspitanu manjinu udri debelo po džepu ili uputi na dobrotvorne aktivnosti i sve će ubrzo biti mnogo bolje. Ako neko nije dobio kućno vaspitanje, imaće prilike da nadoknadi propušteno gradivo brzo i efikasno.

Crni zg

pre 1 godinu

Odrastao sam uz te velikane YU filma kao i ostalih imena Gledam njihove filmove po 5 puta .Tužno je to što se dogodilo. Stvarno nevjerojatno koliko sons vremena bila ako ništa ipak sretnija bar u mojoj mladosti.Ovo stvarno nije moje vrijeme.

Bumbar

pre 1 godinu

@ Gago

Ne znam koliko ti imaš godina, ali naša kinematografija je prepuna odličnih filmova, eto, gde glume i Gagi i Milena na primer. Mislio sam na filmove koje vrede nešto, a ne na novokompovani šund. Očigledno da i ti nisi pogledao ni jedan film snimljen do 90tih, ex-yu i slično, pa ne razumeš o čemu pričam.

Veliki brat

pre 1 godinu

Prosao sam sveta na cetiri kontinenta i nigde nisam video da se unistavaju spomenici, murali ili biste. A "nebeskom narodu" nista nije sveto.
(Miloš, 7. septembar 2022 16:14)

Šta reći kad su se neki "genijalci" potpisali na fresku u Hilandaru, doduše ne u glavnoj crkvi, ali šta znaju ove nove generacije o kulturi i ponašanju. Još ako imaju bahate roditelji koji su isti takvi bili u mladosti, a ima ih u svim generacijama manje ili više, onda je za takve jedino rešenje kažnjavati i roditelje i decu!

Zok1

pre 1 godinu

Spustite loptu, ili su u pitanju skupljači sekundarnih sirovina ili je neko udario kolima. Nema to veze ni sa državom ni sa narodom, takvih problema danas ima svuda.

goran

pre 1 godinu

Milojko@

Garantovano mogu da se opkladim da je ovo sigurno uradio neko od "urbanih" rodjen u Beogradu, (posle 1989 godine) i da je obucen u donji deo od trenerke. "Seljanija" nema "motivaciju" niti takav mentalni sklop.

Е, да је тако.... а, није

pre 1 godinu

@Ploča je skinuta, odlepljena da ne bi bila oštećena usled radova
(aman, 07. septembar 2022 17:48)

Није тачно. Плоча је нестала далеко пре почетка радова. Исто као што је украдено шест стубића са сквера одмах по отварању сквера. Ургирао сам неколико пута (Беоком, инспекција), и постављени су нови стубићи. Сад ћемо да видимо да ли ће „радници" да врате стубиће које су сад, заиста, морали да извале.

Jak ko zemlja

pre 1 godinu

Ko su ti Gaga i Milena, bre? Daj Komandanta Arkana i Cecu!
(motamkablovezadvestaevra, 7. septembar 2022 15:02)

Naravno. Nikad ga nisam video na šipci a nije bio ni vođa navijača. Negujmo prave vrednosti.

urke

pre 1 godinu

krugu dvojke ili na Dortjolu vec na Vracaru A Gaga je rodjen i ziveo veci deo svog zivota daleko van kruga dvojke, cak iza Crvenog Krsta te se secam njegove price kako je u mladosti slavija njima bila neak vrsta granice.
(pacificka_obala, 7. septembar 2022 23:34) # Link komentara

Ako tako gledas, ni donji Dorcol,tj, onaj pravi Dorcol nije u krugu dvojke.nego.ispod.
Gaga je rodjen u Pozarevackoj ulici, tamo dugo ziveo, to je 100m od Vuka gde prolazi famozna dvojka..ako je to uopste vazno.
Deo Vracara potpada pod taj krug dvoje, rekoh ni ceo Dorcol nije u krugu, ali je naslonjen na njega.
Pozdrav sa Krsta.

Polusvet

pre 1 godinu

Mi odavno vise nismo ni narod ni nacija. Mi smo samo rulja bez znanja, vaspitanja i obrazovanja. Kao takvi smo pogodni za manipulaciju a rezultat svega je opsta moralna, materijalna i duhovna beda u kojoj zivimo. Da smo bolji bilo bi nam bolje.

Milija

pre 1 godinu

Npr., od svih većih gradova po Europi u kojima sam boravio, BG je najneuredniji i sprejevima najišaraniji grad, bukvalno je uništen i ruglo od sprejeva ! Pa kakvi su to ljudi koji žive u BG ??
(Arch Enemy, 7. septembar 2022 20:16)

Zive tvoje komsije koje su pobegle sa sela.

DaLanik

pre 1 godinu

@Djole: ne lupaj molim te, kakav goli otok. da znaš bilo šta (a nisi imao od koga da naucis jer si sigurno neki dodjos i dete komunjara) znao bi da je taj tvoj voljeni Tito na Goli Otok slao POLITICKE neistimisljenike a ne sitne lopove.

Rope

pre 1 godinu

@... Bukvalno nam je 70% stanovništva potpuno necivilizovano. Da im uzmete telefone iz ruku i skinete airmax sa nogu ne bi mogli znati jesu li iz sadašnjosti ili iz 15. veka.
(Logikar, 07. septembar 2022 18:53)

Teško je pogoditi procente al' mislim da si sasvim u pravu. Šokiran sam nekulturom našeg naroda! Prljavština, smeće i divlje deponije, pikavci od cigareta, grafiti...
Necivilizovanost se može primetiti na svakom koraku, u saobraćaju, na ulici, gradskom prevozu, prodavnicama, restoranima, kafićima...
Ovo govori neko ko je proveo 36 godina života na četiri kontinenta (trbuhom za kruhom) i sticajem okolnosti odlučio da svoje penzionerske dane provede u Srbiji (ne i u Beogradu).

interstellar

pre 1 godinu

Neko reče maloletni delikvent, ja sam isto bio ubeđen da navijačke grafite šara neka klinčarija dok nisam video zrelog čoveka u svojim četrdesetim kako to radi na susednoj fasadi