Sreda, 10.08.2022.

16:28

Kako je Teodosić iznenadio Pešića i šta je govorio Đorđević

Jedino što je trenutno jasno na relaciji Teodosić – Pešić je da se nešto naprasno promenilo.

Izvor: LN

Kako je Teodosiæ iznenadio Pešiæa i šta je govorio Ðorðeviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Juznapruga

pre 1 godinu

Podrzavam pisanje bivseg predsednika KSS,Potpuno je u pravu.
A u vezi komentara ovih dana da je mozda TEO nedovoljno spremàn reci cu samo da je  najvaznije ono sto TEO ima u glavi tako da je on uvek spreman.
Pesicu idi molim te a naslov knjige "Ne okreci se sine" sve ce ti reci.
Nisi snosio odgovornost za poraze od Letonije i Belgije i pokri se.
A visina tvog ugovora je bruka za ovu zemlju.Kako mislis da podmladis reprezentaciju ako si dosao iz penzije a i sam si deo reprezentacije.
Strasno je ovo sto nam radis.
Momci Pesic nema nikakvu odgovornost.
Da je ima odrekao bi se plate nakon poraza od Letonije i Belgije.
Ovako je pokupio svu medijsku paznju zahvaljujuci Teodosicu.
Pominje Indijanopolis a ne pominje poraze od Portorika i Spanije.
Onda su na scenu stupili Gurovic,Divac,Pedja S,Jaric,Vujanic i iznad svih Bodiroga.
A sve je to bilo s pocetka ovog veka.
Nema odgovornost on nikakvu a ime kao trener tek nece da stice.Zato se dokazuje na ovakav nacin preko Teodosica.On sigurno nece da podmladi reprezentaciju to moze samo mlad selektor.
Zbog njega mi je kosarka presela.Neka ide sto dalje od nas.

Srx

pre 1 godinu

mislim da su moguća samo 2 scenarija...
ili je Teo mnogo laprdao iza ledja Pešiću (što je i pre radio) pa ga je neko prijavio namerno
ili je nekim svojim nepromišljenim potezom teško narušio disciplinu (nedolazak na trening na vreme, ostajanje u kafani do kasno i slično)
Ne mogu da zamislim neki drugi razlog....

Blaster

pre 1 godinu

Pusi 5 pakovanja cigara na dan, nije usao u teretanu u zivotu, odbrana mu je za plakanje…hvala ti Teo na svemu ali tvoje vreme je proslo.
(Vlad, 10. avgust 2022 19:10)

Ajde bre nemoj da lupetaš jel znaš ti šta je 5 pakli cigareta dnevno. Pet pakli ne može da popuši ni alkos ispred drakstora.

јд123

pre 1 godinu

Po meni lično i kad je u lošoj fizičkoj spremi,bolji je i od Avramovica i Jaramaza pa neka pričaju što oće. Ubijeđen sam da bi on sa svojih 35 godina mogao tih 10 minuta odmijeniti Micića
(ivan, 10. avgust 2022 19:33)

У праву си, Тео би био користан и у лошој физичкој спреми, да улази 10 мин. и мења Мицића. Шта ако је он то одбио? Рекао Пешићу НЕ, ја сам капиен и стартер.
Можда је то управо разлог?

Ми то незнамо, све су то само нагађања, можда је нешто сасвим треће у питању.
Судећи по досадашњим изјавама Пешића мени мирише на то да је Тео одбио да сада запне и до ЕП поправи физичку спрему.

Неки кажу, није га требао ни звати ако га неће водити а не овако прецртати. Али Пешић је изјавио да су неки играчи дошли у одличној физичкој спреми, похвалио Јокића како први долази на тренинг, остаје задњи, после тренинга у теретани, као што ради у Денверу. Такође је рекао да су неки у лошој физичкој спреми и да ће морати да запну да се доведу у ред.
Ако је то разлог, није могао унапред знати да ће Тео доћи физчки неспреман, па је нормално да га позове. Ако је одбио да жешће тренира, може бити то разлог.

А можда је и разлог да је Пешић одлучио да прави игру око Јокића а Тео да улази са клупе, што је он одбио. И Пешић пресекао - нећеш да тренираш, нећеш да улазиш са клупе, онда ми ниси потребан.

Teo luzer

pre 1 godinu

(Oftalmolog, 10. avgust 2022 21:34)

MVP čega, nekog žnj takmičenja? Pa valjda je Pešić više zadužio srpsku košarku onim svetskim zlatom nego Teodosić, čime ono beše? Ne sećam se da je taj čovek ikada išta osvojio osim jedne evrolige za CSK i pet finala gubio. Teo je kao Marat Safin u tenisu, mogao da bude najbolji po talentu, ali bio previše lenj i sujetan da išta značajno napravi. Van Srbije neće niko da ga se seća za tri godine.

Samo kazem

pre 1 godinu

zamislite obranu kad su zajedno na parketu Teo i Jokić...
(Marko, 10. avgust 2022 18:58),

sta da zamisljamo kada je ta odbrana vec vidjena 2016-te na OI, Teo je ni tada nije igrao, pa ne bi ni sada, a individualni je popravio, bar tako kazu...
Uzgred, sa takvom odbranom smo bili drugi...

323

pre 1 godinu

Meni je sve jasno, jer jedan Sasa Djordjevic koji znamo sta je doneo reprezentaciji, je znao da kaze dosta je..Sve me boli..znaci ne mogu da pruzim ono sto se od mene ocekuje i zelim da se posvetim porodici. Covek je znao da vise ne moze da pruzi ono sto je pruzao "onaj" pravi Sasa Djordjevic. Milos Teodosic ne zna da proceni kada je dosta? Kapa dole za sve sto je pruzio, na zalost nema zlato sa takmicenja. Kapa dole za onaj kos protiv Spanije. Ali ..to je bilo davno. Sta sada moze Teo da pruzi? Meni je u glavi njegova igra protiv Italije u Bgd?? Rasturili su nas i Teo nije bio neko ko moze da postigne 25 poena , asistira i vodi reprezentaciju do pobede. Nije bio..To je sadasnji Teo sa 35 godina. Uz takvog Tea mi imamo Jokica. A znamo da ce on biti vise na pleju nego da ce igrati centra. U odbrani, ok bice centar ali u napadu, lopta ce ici prvo na Jokica..Od ovoga ne treba praviti neku pompu. Jedino sto mi se ne svidja, pozovoes ga a onda nakon nedelju dana mu kazes da ne racunas na njega. Moguce je da je tu bilo nesto drugo u pitanju..

frugal

pre 1 godinu

Kako su 'orlovi' u grupi za euro basket? Valjda prvo moraju nekako da prodju onu kvalifikacionu grupu, za koju nam je svima jasno da ce to biti jako, jako tesko... Ne vidim kako mozemo Grke da dobijemo.

Nenad

pre 1 godinu

Како је могуће да МВП финала Еврокупа буде “неспреман” играч?
(коле, 10. avgust 2022 19:26)


Zato sto je igrao cipiripi kup, sećaš se prozivke na račun Partizana.

ccc?

pre 1 godinu

Biće onako kako selektor kaže... I tačka. I za dobar i za loš plasman on snosi najveću odgovornost.
(Demetar, 10. avgust 2022 20:15)

Pa ono jes, izgubiš mogućnost da se kvalifikuješ na sv.prvenstvo, ne ideš na olimpijadu, evropsko ispadneš u grupi, izbaciš MVP kapitena... i kažeš ne mogu bolje i odeš.
Posledice: Srbija sigurno ne igra ni jedno takmičenje sledećih 6 godina, srozaš već poljuljani kult reprezentacije, odvedeš sve u kanal da ne možemo da se saberemo sledećih 10 godina... i snosiš odgovornost? Kakvu odgovornost, samo "uzmeš pare" i odeš, nestaneš kao da te nikada nije bilo... i to se zove odgovornost jel?
(Oftalmolog, 10. avgust 2022 21:34)


Na svim tim takmicenjima koje si nabrojao, je Sasa Djordjevic doneo Srbiji srebrne medalje. Medjutim kazu, on je sujetan?

Oftalmolog

pre 1 godinu

Biće onako kako selektor kaže... I tačka. I za dobar i za loš plasman on snosi najveću odgovornost.
(Demetar, 10. avgust 2022 20:15)

Pa ono jes, izgubiš mogućnost da se kvalifikuješ na sv.prvenstvo, ne ideš na olimpijadu, evropsko ispadneš u grupi, izbaciš MVP kapitena... i kažeš ne mogu bolje i odeš.
Posledice: Srbija sigurno ne igra ni jedno takmičenje sledećih 6 godina, srozaš već poljuljani kult reprezentacije, odvedeš sve u kanal da ne možemo da se saberemo sledećih 10 godina... i snosiš odgovornost? Kakvu odgovornost, samo "uzmeš pare" i odeš, nestaneš kao da te nikada nije bilo... i to se zove odgovornost jel?

Mare

pre 1 godinu

Žena mu je upropastila reprezentativnu karijeru. Od kako je se oženio i otišao u NBA u Kliperse, od 2017. nije igrao ni na jednom prvenstvu za reprezentaciju.

XXX

pre 1 godinu

@(коле, 10. avgust 2022 19:26): nivo košarke u Evropi je takav da igrač kao Teodosić (fizički nespreman, ne igra odbranu što, u glavnom, ide jedno sa drugim) može da bude MVP čega god. :(

Lepi Milance

pre 1 godinu

Ko je gledao makar skraćeni snimak kako su Grci olupali Spance jasno mu je da onako brzu i eksplozivnu košarku mi nemozemo da zaustavimo i sa Teom (ili bez njega) tako da je svejedno ko igra. Neka nam je sam Bog u pomoći protiv Grcke u Beogradu! Možda se posle te utakmice oprostimo i od Karija…

Toni

pre 1 godinu

Teo je pokazao da je veoma nezreo. Neko ko ima 35 godina trebao je da iskulira ovo i odmah podrzi reprezentaciju. Ako hoće da komentariše neka komentariše posle prvenstva. Igrao je dosta, vec je i u biznisu uveliko i nema oko čega da drami. Umesto toga on daje slike iz kafane i i svojim ponašanjem doliva ulje na vatru. Momak je oduvek bio neprofesionalan i nezreo ali više nije toliko dobar da mu se sve prašta zbog lucidnosti u igri, ali to njegov mozak ne može da shvati.

Miki

pre 1 godinu

Aragorn, 10. avgust 2022 18:35
Pa nesto mi je neubedljivo. Da je tako lagano, ne bi se njegova zena uvredjena javljala, ne bi ga Pesic zvao na pripreme pa precrtao jer su se posle njih eto odjednom "dogovorili" i ne bi se javljali redom bivsi reprezentativci dvosmislenim porukama, a oni su sigurno malo vise upuceniji nego mi. Da je sve ok, javio bi se bar neko iz trija Selektor/Igrac/Savez i dao neko objasnjenje. Ipak Teo nije bilo ko.

zmajognjeni

pre 1 godinu

Dok se oni zezaju, opraštaju proslavljaju, nama mapa diji bacaju koske da se pecamo. Analiziramo mudrujemo sekiramo se, biramo stranu, pravimo pametni.
Oni svi zajedno za stolom muzikica pljuge pice pesma.
Dogovorili se da prosto ne može da izdrzi i sezonu i kidanje na prvenstvu, tako da su zrtvovali prvenstvo, a i 35 mu je banke. Nije veliko čudo.
Da ima 27 28 bio bi skandal, ovako uz fizičku pripremu, njene gov stil života,možda je i vreme.
Ispraćen od svih uz veselje, neka podrzi momke kao i svi mi.
(Aragorn, 10. avgust 2022 18:35)

Bukvalno, nit smo Tea culi, nit Pesica, samo neki postovi kosarkasa i njihovih supruga, postovi koji su kao pozdravi i podrska Teodosicu, nikako usmereni protiv Pesica ili reprezentacije. Samo se fabrikuje neka podela do besvesti. Drago mi je da se pojavio onaj snimak koji govori da je sve okej i da je ovo ocigledno deo dogovora a ne Pesicevo izivljavanje. Mada, sacekajmo jos pre zakljucaka.

Pera

pre 1 godinu

a i 35 mu je banke...
@Aragorn, 10. avgust 2022 18:35)

Au jeste mator, al ti ga pretera, 35 banke, to bi bilo 350 godina, tesko uz njegov nacin zivota 🤣

Udah

pre 1 godinu

Како је могуће да МВП финала Еврокупа буде “неспреман” играч?
(коле, 10. avgust 2022 19:26)

Na tom nivou kosarke propustiti 4 - 5 treninga znaci pad forme. O eventualnom kombinovanju sa nesportskim navikama pad je i brzi.
Ako bi tome dodao i stav na pripremama da ces odigrati na svezinu i talenat, neuspeh je garantovan.
Ako eventualno nisi spreman i da sputas ego i prihvatis novu ulogu koja ti se namenjuje - bices precrtan.

kad mogu svi da nagadjaju mogu i ja

pre 1 godinu

teodosic povredjen, da ne bi bilo problema oko novog ugovora ili tako nesto, pa se rastali uz dogovvor svih strana ucesnika i tako teu izasli u susret... jedna od mogucih opcija

mare

pre 1 godinu

@aragorn
A gde si video Pesica na proslavi? Odluka nije doneta zajednicki, da je tako bilo ne bi se oglasavala i zena i saigraci/drugari i slicno, niti bi Teo uopste otisao na pripreme. Verovatno je bilo nediscipline, ali i to isto mozemo samo da naslucujemo, ono sto je sigurno jeste da nije bilo prijateljski.

mcvc

pre 1 godinu

Pesic je preuzeo veliki rizik sada sa uklanjanjem Teodosica (slican kao kada je 2002. odskartao Scepanovica sa spiska, a onda prakticno izbacio Radamnovica i Drobnjaka u zavrsnici SP 2002).

Ali to ipak nije nista novo - setimo se Micova 2014. i Grbovica/Djordjevica 1988. godine (u sva 3 slucaja reprezentacija je postigla odlicne uspehe i cela prica o izbacivanju odlicnih pojedinaca je bila brzo zaboravljena). Slicno je i Vujanic nestao iz reprezentacije 2009. godine, a bio je vidjen da bude iskusni vodja tima kod Ivkovica samo godinu dana ranije - i tada je osvojena srebrna medalja na EP.

Suprotan primer je 2019 i izostavljanje Kalinica i Nedovica - i onda je Djordjevic zigosan zbog toga - a da su osvojili medalju bilo bi sve drugacije.

U ovom slucaju nema vise povratka; ostaje nada da je Pesic iskalkulisao dobro. Licno mi je zao sto nema Teodosica (i svaka mu cast za sve sto je dao za reprezentaciju), ali ko god da ostane do kraja na spisku treba da bude aposlutno podrzan do samog kraja. Ne treba racunati na zlato, bice veliki uspeh i osvajanje bilo koje medalje; spustimo se na zemlju i podrzimo ove momke i selektora koji su tu. A posle da vrsimo analizu sta bi bilo kad bi bilo...

Касперињо

pre 1 godinu

Хитно тражити новог селектора. Пешић је упропастио квалификације за свјетско првенство. Ово са Теодосићем само потврђује да је Пешић изгубио компас.

ZIS

pre 1 godinu

Selektor bira tim i na kraju prvenstva polaže račun savezu,sve što se desi njegova je najveća zasluga,a košarkaši treba da daju svoj maksimum za reprezentaciju nebitno ko je selektor ili ko je sklonjen iz reprezentacije.

Waske

pre 1 godinu

sve mi liči da je Kari možda precrtao Tea zbog nekog ogovaranja iza ledja...
možda, a možda i ja samo lupam..
u svakom slučaju ne bih voleo da je zbog toga...

IQ 149

pre 1 godinu

Teodosić je realno vodio ovu reprezentaciju do epskih visina i po tome ga pamtimo, ali je bilo utakmica gde je forsirao i gde ga nije išlo (Isto kao Bjelica pa i Bogdan). Poslednjih 3 godine imam neko mišljenje da se oni "tuku" ko će da bude alfa mužjak a činjenica je sledeća - Somborac je alfa mužjak jer je jednostavno najbolji. Teodosić ima za čime da zali, posebno uzimajući u vidu da je prekasno otišao u NBA i da ga je to koštalo još bolje karijere, posebno na ličnom nivou i na ličnom razvoju. Dakle, da rezimiramo - to što Teo nije na spisku je po mom mišljenju isključivo Teova zasluga i verujem da će Kari da napravi opasan sos ovde do kraja.

Borky

pre 1 godinu

Zasto se stalno potencira da covek nije spreman? Medju zadnjima je zavrsio sezonu gdje je bio mvp finala eurocupa i finala lige. Kakve su ovo gluposti? Ko to procenjuje spremnost? Jel Pesic rekao da nije spreman? To sto on nije nabidan pa da nateze misice sto danasnji klinci vole ne znaci da je manje spreman nego sto je bio prije.
Um caruje a snaga klade valja!

ivan

pre 1 godinu

Po meni lično i kad je u lošoj fizičkoj spremi,bolji je i od Avramovica i Jaramaza pa neka pričaju što oće. Ubijeđen sam da bi on sa svojih 35 godina mogao tih 10 minuta odmijeniti Micića plus što njegovo samo prisustvo tu mnogo znači jer on je vođa ceć skoro 15 godina,što ću nmg da ga prežalim. Kad zadnji put nije učestvovao mislio sam neće falit sigurno i tek tu sam vidio koliko on znači ovoj reprezentaciji i pogriješio sam a sad mislim suprotno pa možda opet pogriješim. :D

Tom i ja

pre 1 godinu

Kad je se to desilo, da svi koji su pozvani na pripreme za neko takmičenje da svi i odu..pa nije nikad, a to znaju ovi stariji igrači što sad prozivaju Pešića, znaju da je uvek bilo, da su se neki igrači odstranjivali, a sad se prave ludi , i prave lošu atmosferu, ustvari, već su je napravili...i sad će sa uživanjem navijati za debakl naše košarke..i nisam za ovakav potez Pešića, a on verovatno ima debeo razlog za ovaj potez. .

Grga

pre 1 godinu

Sta god da se desilo moglo je da se opegla,ovako je pola Srbije izgubilo veru u reprezentaciju i selektora.Verujem da je i mnogim igracima sve preselo.Veliki Teo nije smeo da bude ovako najuren kao da je neka budala.JEDAN JE TEO KAPITEN!!!
(Dzonela, 10. avgust 2022 18:38)
Niko nije najuren. Samo je jedan neodgovoran i nespreman igrac poslat kuci da gleda EP na TV. I to je sva prica. Uostalom takvih vrabaca poput tebe i Tea Pesic se i nagledao i naoladjivao u 40 godina karijere koliko hoces.

realno

pre 1 godinu

Dok se oni zezaju, opraštaju proslavljaju, nama mapa diji bacaju koske da se pecamo. Analiziramo mudrujemo sekiramo se, biramo stranu, pravimo pametni.
Oni svi zajedno za stolom muzikica pljuge pice pesma.
Dogovorili se da prosto ne može da izdrzi i sezonu i kidanje na prvenstvu, tako da su zrtvovali prvenstvo, a i 35 mu je banke. Nije veliko čudo.
Da ima 27 28 bio bi skandal, ovako uz fizičku pripremu, njene gov stil života,možda je i vreme.
Ispraćen od svih uz veselje, neka podrzi momke kao i svi mi.
(Aragorn, 10. avgust 2022 18:35

Sve se slazem sa komentarom samo ako koristis žargonske izraze nauci im znacenje. Da ima 35 banke imao bi 350 godina. Ovako ima 3 ipo banke. Inace komentar skroz na mestu.

Gari

pre 1 godinu

Ovo implicira (retrospektivno i rekapitulirajuci dosadasnje) da je Pesic bio spreman na Teodosicevo tapkanje loptom na poziciji pleja.

Mi smo selekcija koja je na limitima protiv Belgije (doduse sa "drugopozivcima") i Pesic kao jedan iskusan i uspesan trener se ne moze odreci usluga a priori jer mi na poziciji Teodosica nemamo dva vrhunska igraca. Uostalom - nismo igrali na OI, a prilicno smo daleko od SP-a tako da je eliminacija igraca kao Teo cist luksuz.

E sad - da li je ovaj fizicki na aparatima i nije spreman za EP ili sta vec - ne znam. Nije iskljuceno u svakom slucaju.

Pesic nema ni Bogdanovica u timu. Osim Jokica i Micica mi nemamo igraca iz samog vrha - dakle - moramo imati njih plus 10 ratnika koji ce da grizu 40 minuta. Teo je imao briljantnu godinu. Ni sa 25 nije igrao odbranu, a kamoli sa 35. Tesko je parirati mesecima protiv najboljih. Ne znam ni sam vise. Zao mi je Tea, ali ako nije spreman....

Canadian

pre 1 godinu

Pozvao ga je jer je hteo da se odazove, a onda je video da nije spreman.
Sta tu nije jasno?
Da ima pameti to je Teo morao sam da kaze kad je precrtan, a ne da glumi indijanca koji ce sa 35 nekom mladjem i spremnijem da oduzima mesto i priliku da iskusi ono sto ga ocekuje u buducnosti.
Selektor odgovara za uspeh kolektiva i ne mesajte se u posao dokazanog strucnjaka.

Dzonela

pre 1 godinu

Sta god da se desilo moglo je da se opegla,ovako je pola Srbije izgubilo veru u reprezentaciju i selektora.Verujem da je i mnogim igracima sve preselo.Veliki Teo nije smeo da bude ovako najuren kao da je neka budala.JEDAN JE TEO KAPITEN!!!

Aragorn

pre 1 godinu

Dok se oni zezaju, opraštaju proslavljaju, nama mapa diji bacaju koske da se pecamo. Analiziramo mudrujemo sekiramo se, biramo stranu, pravimo pametni.
Oni svi zajedno za stolom muzikica pljuge pice pesma.
Dogovorili se da prosto ne može da izdrzi i sezonu i kidanje na prvenstvu, tako da su zrtvovali prvenstvo, a i 35 mu je banke. Nije veliko čudo.
Da ima 27 28 bio bi skandal, ovako uz fizičku pripremu, njene gov stil života,možda je i vreme.
Ispraćen od svih uz veselje, neka podrzi momke kao i svi mi.

Miško

pre 1 godinu

Ko se još odriče tek tako Teodosića, čovek je višestruki član idealnog tima što EP što SP što OI. Iz poštovanja prema velikom kouču neću reći "budala" ali zaista tako izgleda. Ljudi uozbiljite se, šta radite?

Aragorn

pre 1 godinu

Dok se oni zezaju, opraštaju proslavljaju, nama mapa diji bacaju koske da se pecamo. Analiziramo mudrujemo sekiramo se, biramo stranu, pravimo pametni.
Oni svi zajedno za stolom muzikica pljuge pice pesma.
Dogovorili se da prosto ne može da izdrzi i sezonu i kidanje na prvenstvu, tako da su zrtvovali prvenstvo, a i 35 mu je banke. Nije veliko čudo.
Da ima 27 28 bio bi skandal, ovako uz fizičku pripremu, njene gov stil života,možda je i vreme.
Ispraćen od svih uz veselje, neka podrzi momke kao i svi mi.

Canadian

pre 1 godinu

Pozvao ga je jer je hteo da se odazove, a onda je video da nije spreman.
Sta tu nije jasno?
Da ima pameti to je Teo morao sam da kaze kad je precrtan, a ne da glumi indijanca koji ce sa 35 nekom mladjem i spremnijem da oduzima mesto i priliku da iskusi ono sto ga ocekuje u buducnosti.
Selektor odgovara za uspeh kolektiva i ne mesajte se u posao dokazanog strucnjaka.

mcvc

pre 1 godinu

Pesic je preuzeo veliki rizik sada sa uklanjanjem Teodosica (slican kao kada je 2002. odskartao Scepanovica sa spiska, a onda prakticno izbacio Radamnovica i Drobnjaka u zavrsnici SP 2002).

Ali to ipak nije nista novo - setimo se Micova 2014. i Grbovica/Djordjevica 1988. godine (u sva 3 slucaja reprezentacija je postigla odlicne uspehe i cela prica o izbacivanju odlicnih pojedinaca je bila brzo zaboravljena). Slicno je i Vujanic nestao iz reprezentacije 2009. godine, a bio je vidjen da bude iskusni vodja tima kod Ivkovica samo godinu dana ranije - i tada je osvojena srebrna medalja na EP.

Suprotan primer je 2019 i izostavljanje Kalinica i Nedovica - i onda je Djordjevic zigosan zbog toga - a da su osvojili medalju bilo bi sve drugacije.

U ovom slucaju nema vise povratka; ostaje nada da je Pesic iskalkulisao dobro. Licno mi je zao sto nema Teodosica (i svaka mu cast za sve sto je dao za reprezentaciju), ali ko god da ostane do kraja na spisku treba da bude aposlutno podrzan do samog kraja. Ne treba racunati na zlato, bice veliki uspeh i osvajanje bilo koje medalje; spustimo se na zemlju i podrzimo ove momke i selektora koji su tu. A posle da vrsimo analizu sta bi bilo kad bi bilo...

Grga

pre 1 godinu

Sta god da se desilo moglo je da se opegla,ovako je pola Srbije izgubilo veru u reprezentaciju i selektora.Verujem da je i mnogim igracima sve preselo.Veliki Teo nije smeo da bude ovako najuren kao da je neka budala.JEDAN JE TEO KAPITEN!!!
(Dzonela, 10. avgust 2022 18:38)
Niko nije najuren. Samo je jedan neodgovoran i nespreman igrac poslat kuci da gleda EP na TV. I to je sva prica. Uostalom takvih vrabaca poput tebe i Tea Pesic se i nagledao i naoladjivao u 40 godina karijere koliko hoces.

Toni

pre 1 godinu

Teo je pokazao da je veoma nezreo. Neko ko ima 35 godina trebao je da iskulira ovo i odmah podrzi reprezentaciju. Ako hoće da komentariše neka komentariše posle prvenstva. Igrao je dosta, vec je i u biznisu uveliko i nema oko čega da drami. Umesto toga on daje slike iz kafane i i svojim ponašanjem doliva ulje na vatru. Momak je oduvek bio neprofesionalan i nezreo ali više nije toliko dobar da mu se sve prašta zbog lucidnosti u igri, ali to njegov mozak ne može da shvati.

јд123

pre 1 godinu

Po meni lično i kad je u lošoj fizičkoj spremi,bolji je i od Avramovica i Jaramaza pa neka pričaju što oće. Ubijeđen sam da bi on sa svojih 35 godina mogao tih 10 minuta odmijeniti Micića
(ivan, 10. avgust 2022 19:33)

У праву си, Тео би био користан и у лошој физичкој спреми, да улази 10 мин. и мења Мицића. Шта ако је он то одбио? Рекао Пешићу НЕ, ја сам капиен и стартер.
Можда је то управо разлог?

Ми то незнамо, све су то само нагађања, можда је нешто сасвим треће у питању.
Судећи по досадашњим изјавама Пешића мени мирише на то да је Тео одбио да сада запне и до ЕП поправи физичку спрему.

Неки кажу, није га требао ни звати ако га неће водити а не овако прецртати. Али Пешић је изјавио да су неки играчи дошли у одличној физичкој спреми, похвалио Јокића како први долази на тренинг, остаје задњи, после тренинга у теретани, као што ради у Денверу. Такође је рекао да су неки у лошој физичкој спреми и да ће морати да запну да се доведу у ред.
Ако је то разлог, није могао унапред знати да ће Тео доћи физчки неспреман, па је нормално да га позове. Ако је одбио да жешће тренира, може бити то разлог.

А можда је и разлог да је Пешић одлучио да прави игру око Јокића а Тео да улази са клупе, што је он одбио. И Пешић пресекао - нећеш да тренираш, нећеш да улазиш са клупе, онда ми ниси потребан.

ZIS

pre 1 godinu

Selektor bira tim i na kraju prvenstva polaže račun savezu,sve što se desi njegova je najveća zasluga,a košarkaši treba da daju svoj maksimum za reprezentaciju nebitno ko je selektor ili ko je sklonjen iz reprezentacije.

Udah

pre 1 godinu

Како је могуће да МВП финала Еврокупа буде “неспреман” играч?
(коле, 10. avgust 2022 19:26)

Na tom nivou kosarke propustiti 4 - 5 treninga znaci pad forme. O eventualnom kombinovanju sa nesportskim navikama pad je i brzi.
Ako bi tome dodao i stav na pripremama da ces odigrati na svezinu i talenat, neuspeh je garantovan.
Ako eventualno nisi spreman i da sputas ego i prihvatis novu ulogu koja ti se namenjuje - bices precrtan.

IQ 149

pre 1 godinu

Teodosić je realno vodio ovu reprezentaciju do epskih visina i po tome ga pamtimo, ali je bilo utakmica gde je forsirao i gde ga nije išlo (Isto kao Bjelica pa i Bogdan). Poslednjih 3 godine imam neko mišljenje da se oni "tuku" ko će da bude alfa mužjak a činjenica je sledeća - Somborac je alfa mužjak jer je jednostavno najbolji. Teodosić ima za čime da zali, posebno uzimajući u vidu da je prekasno otišao u NBA i da ga je to koštalo još bolje karijere, posebno na ličnom nivou i na ličnom razvoju. Dakle, da rezimiramo - to što Teo nije na spisku je po mom mišljenju isključivo Teova zasluga i verujem da će Kari da napravi opasan sos ovde do kraja.

zmajognjeni

pre 1 godinu

Dok se oni zezaju, opraštaju proslavljaju, nama mapa diji bacaju koske da se pecamo. Analiziramo mudrujemo sekiramo se, biramo stranu, pravimo pametni.
Oni svi zajedno za stolom muzikica pljuge pice pesma.
Dogovorili se da prosto ne može da izdrzi i sezonu i kidanje na prvenstvu, tako da su zrtvovali prvenstvo, a i 35 mu je banke. Nije veliko čudo.
Da ima 27 28 bio bi skandal, ovako uz fizičku pripremu, njene gov stil života,možda je i vreme.
Ispraćen od svih uz veselje, neka podrzi momke kao i svi mi.
(Aragorn, 10. avgust 2022 18:35)

Bukvalno, nit smo Tea culi, nit Pesica, samo neki postovi kosarkasa i njihovih supruga, postovi koji su kao pozdravi i podrska Teodosicu, nikako usmereni protiv Pesica ili reprezentacije. Samo se fabrikuje neka podela do besvesti. Drago mi je da se pojavio onaj snimak koji govori da je sve okej i da je ovo ocigledno deo dogovora a ne Pesicevo izivljavanje. Mada, sacekajmo jos pre zakljucaka.

Lepi Milance

pre 1 godinu

Ko je gledao makar skraćeni snimak kako su Grci olupali Spance jasno mu je da onako brzu i eksplozivnu košarku mi nemozemo da zaustavimo i sa Teom (ili bez njega) tako da je svejedno ko igra. Neka nam je sam Bog u pomoći protiv Grcke u Beogradu! Možda se posle te utakmice oprostimo i od Karija…

ccc?

pre 1 godinu

Biće onako kako selektor kaže... I tačka. I za dobar i za loš plasman on snosi najveću odgovornost.
(Demetar, 10. avgust 2022 20:15)

Pa ono jes, izgubiš mogućnost da se kvalifikuješ na sv.prvenstvo, ne ideš na olimpijadu, evropsko ispadneš u grupi, izbaciš MVP kapitena... i kažeš ne mogu bolje i odeš.
Posledice: Srbija sigurno ne igra ni jedno takmičenje sledećih 6 godina, srozaš već poljuljani kult reprezentacije, odvedeš sve u kanal da ne možemo da se saberemo sledećih 10 godina... i snosiš odgovornost? Kakvu odgovornost, samo "uzmeš pare" i odeš, nestaneš kao da te nikada nije bilo... i to se zove odgovornost jel?
(Oftalmolog, 10. avgust 2022 21:34)


Na svim tim takmicenjima koje si nabrojao, je Sasa Djordjevic doneo Srbiji srebrne medalje. Medjutim kazu, on je sujetan?

Pera

pre 1 godinu

a i 35 mu je banke...
@Aragorn, 10. avgust 2022 18:35)

Au jeste mator, al ti ga pretera, 35 banke, to bi bilo 350 godina, tesko uz njegov nacin zivota 🤣

323

pre 1 godinu

Meni je sve jasno, jer jedan Sasa Djordjevic koji znamo sta je doneo reprezentaciji, je znao da kaze dosta je..Sve me boli..znaci ne mogu da pruzim ono sto se od mene ocekuje i zelim da se posvetim porodici. Covek je znao da vise ne moze da pruzi ono sto je pruzao "onaj" pravi Sasa Djordjevic. Milos Teodosic ne zna da proceni kada je dosta? Kapa dole za sve sto je pruzio, na zalost nema zlato sa takmicenja. Kapa dole za onaj kos protiv Spanije. Ali ..to je bilo davno. Sta sada moze Teo da pruzi? Meni je u glavi njegova igra protiv Italije u Bgd?? Rasturili su nas i Teo nije bio neko ko moze da postigne 25 poena , asistira i vodi reprezentaciju do pobede. Nije bio..To je sadasnji Teo sa 35 godina. Uz takvog Tea mi imamo Jokica. A znamo da ce on biti vise na pleju nego da ce igrati centra. U odbrani, ok bice centar ali u napadu, lopta ce ici prvo na Jokica..Od ovoga ne treba praviti neku pompu. Jedino sto mi se ne svidja, pozovoes ga a onda nakon nedelju dana mu kazes da ne racunas na njega. Moguce je da je tu bilo nesto drugo u pitanju..

Mare

pre 1 godinu

Žena mu je upropastila reprezentativnu karijeru. Od kako je se oženio i otišao u NBA u Kliperse, od 2017. nije igrao ni na jednom prvenstvu za reprezentaciju.

realno

pre 1 godinu

Dok se oni zezaju, opraštaju proslavljaju, nama mapa diji bacaju koske da se pecamo. Analiziramo mudrujemo sekiramo se, biramo stranu, pravimo pametni.
Oni svi zajedno za stolom muzikica pljuge pice pesma.
Dogovorili se da prosto ne može da izdrzi i sezonu i kidanje na prvenstvu, tako da su zrtvovali prvenstvo, a i 35 mu je banke. Nije veliko čudo.
Da ima 27 28 bio bi skandal, ovako uz fizičku pripremu, njene gov stil života,možda je i vreme.
Ispraćen od svih uz veselje, neka podrzi momke kao i svi mi.
(Aragorn, 10. avgust 2022 18:35

Sve se slazem sa komentarom samo ako koristis žargonske izraze nauci im znacenje. Da ima 35 banke imao bi 350 godina. Ovako ima 3 ipo banke. Inace komentar skroz na mestu.

mare

pre 1 godinu

@aragorn
A gde si video Pesica na proslavi? Odluka nije doneta zajednicki, da je tako bilo ne bi se oglasavala i zena i saigraci/drugari i slicno, niti bi Teo uopste otisao na pripreme. Verovatno je bilo nediscipline, ali i to isto mozemo samo da naslucujemo, ono sto je sigurno jeste da nije bilo prijateljski.

Oftalmolog

pre 1 godinu

Biće onako kako selektor kaže... I tačka. I za dobar i za loš plasman on snosi najveću odgovornost.
(Demetar, 10. avgust 2022 20:15)

Pa ono jes, izgubiš mogućnost da se kvalifikuješ na sv.prvenstvo, ne ideš na olimpijadu, evropsko ispadneš u grupi, izbaciš MVP kapitena... i kažeš ne mogu bolje i odeš.
Posledice: Srbija sigurno ne igra ni jedno takmičenje sledećih 6 godina, srozaš već poljuljani kult reprezentacije, odvedeš sve u kanal da ne možemo da se saberemo sledećih 10 godina... i snosiš odgovornost? Kakvu odgovornost, samo "uzmeš pare" i odeš, nestaneš kao da te nikada nije bilo... i to se zove odgovornost jel?

Dzonela

pre 1 godinu

Sta god da se desilo moglo je da se opegla,ovako je pola Srbije izgubilo veru u reprezentaciju i selektora.Verujem da je i mnogim igracima sve preselo.Veliki Teo nije smeo da bude ovako najuren kao da je neka budala.JEDAN JE TEO KAPITEN!!!

Gari

pre 1 godinu

Ovo implicira (retrospektivno i rekapitulirajuci dosadasnje) da je Pesic bio spreman na Teodosicevo tapkanje loptom na poziciji pleja.

Mi smo selekcija koja je na limitima protiv Belgije (doduse sa "drugopozivcima") i Pesic kao jedan iskusan i uspesan trener se ne moze odreci usluga a priori jer mi na poziciji Teodosica nemamo dva vrhunska igraca. Uostalom - nismo igrali na OI, a prilicno smo daleko od SP-a tako da je eliminacija igraca kao Teo cist luksuz.

E sad - da li je ovaj fizicki na aparatima i nije spreman za EP ili sta vec - ne znam. Nije iskljuceno u svakom slucaju.

Pesic nema ni Bogdanovica u timu. Osim Jokica i Micica mi nemamo igraca iz samog vrha - dakle - moramo imati njih plus 10 ratnika koji ce da grizu 40 minuta. Teo je imao briljantnu godinu. Ni sa 25 nije igrao odbranu, a kamoli sa 35. Tesko je parirati mesecima protiv najboljih. Ne znam ni sam vise. Zao mi je Tea, ali ako nije spreman....

Miško

pre 1 godinu

Ko se još odriče tek tako Teodosića, čovek je višestruki član idealnog tima što EP što SP što OI. Iz poštovanja prema velikom kouču neću reći "budala" ali zaista tako izgleda. Ljudi uozbiljite se, šta radite?

Miki

pre 1 godinu

Aragorn, 10. avgust 2022 18:35
Pa nesto mi je neubedljivo. Da je tako lagano, ne bi se njegova zena uvredjena javljala, ne bi ga Pesic zvao na pripreme pa precrtao jer su se posle njih eto odjednom "dogovorili" i ne bi se javljali redom bivsi reprezentativci dvosmislenim porukama, a oni su sigurno malo vise upuceniji nego mi. Da je sve ok, javio bi se bar neko iz trija Selektor/Igrac/Savez i dao neko objasnjenje. Ipak Teo nije bilo ko.

Srx

pre 1 godinu

mislim da su moguća samo 2 scenarija...
ili je Teo mnogo laprdao iza ledja Pešiću (što je i pre radio) pa ga je neko prijavio namerno
ili je nekim svojim nepromišljenim potezom teško narušio disciplinu (nedolazak na trening na vreme, ostajanje u kafani do kasno i slično)
Ne mogu da zamislim neki drugi razlog....

Blaster

pre 1 godinu

Pusi 5 pakovanja cigara na dan, nije usao u teretanu u zivotu, odbrana mu je za plakanje…hvala ti Teo na svemu ali tvoje vreme je proslo.
(Vlad, 10. avgust 2022 19:10)

Ajde bre nemoj da lupetaš jel znaš ti šta je 5 pakli cigareta dnevno. Pet pakli ne može da popuši ni alkos ispred drakstora.

Nenad

pre 1 godinu

Како је могуће да МВП финала Еврокупа буде “неспреман” играч?
(коле, 10. avgust 2022 19:26)


Zato sto je igrao cipiripi kup, sećaš se prozivke na račun Partizana.

ivan

pre 1 godinu

Po meni lično i kad je u lošoj fizičkoj spremi,bolji je i od Avramovica i Jaramaza pa neka pričaju što oće. Ubijeđen sam da bi on sa svojih 35 godina mogao tih 10 minuta odmijeniti Micića plus što njegovo samo prisustvo tu mnogo znači jer on je vođa ceć skoro 15 godina,što ću nmg da ga prežalim. Kad zadnji put nije učestvovao mislio sam neće falit sigurno i tek tu sam vidio koliko on znači ovoj reprezentaciji i pogriješio sam a sad mislim suprotno pa možda opet pogriješim. :D

Tom i ja

pre 1 godinu

Kad je se to desilo, da svi koji su pozvani na pripreme za neko takmičenje da svi i odu..pa nije nikad, a to znaju ovi stariji igrači što sad prozivaju Pešića, znaju da je uvek bilo, da su se neki igrači odstranjivali, a sad se prave ludi , i prave lošu atmosferu, ustvari, već su je napravili...i sad će sa uživanjem navijati za debakl naše košarke..i nisam za ovakav potez Pešića, a on verovatno ima debeo razlog za ovaj potez. .

Borky

pre 1 godinu

Zasto se stalno potencira da covek nije spreman? Medju zadnjima je zavrsio sezonu gdje je bio mvp finala eurocupa i finala lige. Kakve su ovo gluposti? Ko to procenjuje spremnost? Jel Pesic rekao da nije spreman? To sto on nije nabidan pa da nateze misice sto danasnji klinci vole ne znaci da je manje spreman nego sto je bio prije.
Um caruje a snaga klade valja!

Касперињо

pre 1 godinu

Хитно тражити новог селектора. Пешић је упропастио квалификације за свјетско првенство. Ово са Теодосићем само потврђује да је Пешић изгубио компас.

Samo kazem

pre 1 godinu

zamislite obranu kad su zajedno na parketu Teo i Jokić...
(Marko, 10. avgust 2022 18:58),

sta da zamisljamo kada je ta odbrana vec vidjena 2016-te na OI, Teo je ni tada nije igrao, pa ne bi ni sada, a individualni je popravio, bar tako kazu...
Uzgred, sa takvom odbranom smo bili drugi...

Teo luzer

pre 1 godinu

(Oftalmolog, 10. avgust 2022 21:34)

MVP čega, nekog žnj takmičenja? Pa valjda je Pešić više zadužio srpsku košarku onim svetskim zlatom nego Teodosić, čime ono beše? Ne sećam se da je taj čovek ikada išta osvojio osim jedne evrolige za CSK i pet finala gubio. Teo je kao Marat Safin u tenisu, mogao da bude najbolji po talentu, ali bio previše lenj i sujetan da išta značajno napravi. Van Srbije neće niko da ga se seća za tri godine.

Waske

pre 1 godinu

sve mi liči da je Kari možda precrtao Tea zbog nekog ogovaranja iza ledja...
možda, a možda i ja samo lupam..
u svakom slučaju ne bih voleo da je zbog toga...

kad mogu svi da nagadjaju mogu i ja

pre 1 godinu

teodosic povredjen, da ne bi bilo problema oko novog ugovora ili tako nesto, pa se rastali uz dogovvor svih strana ucesnika i tako teu izasli u susret... jedna od mogucih opcija

XXX

pre 1 godinu

@(коле, 10. avgust 2022 19:26): nivo košarke u Evropi je takav da igrač kao Teodosić (fizički nespreman, ne igra odbranu što, u glavnom, ide jedno sa drugim) može da bude MVP čega god. :(

frugal

pre 1 godinu

Kako su 'orlovi' u grupi za euro basket? Valjda prvo moraju nekako da prodju onu kvalifikacionu grupu, za koju nam je svima jasno da ce to biti jako, jako tesko... Ne vidim kako mozemo Grke da dobijemo.

Juznapruga

pre 1 godinu

Podrzavam pisanje bivseg predsednika KSS,Potpuno je u pravu.
A u vezi komentara ovih dana da je mozda TEO nedovoljno spremàn reci cu samo da je  najvaznije ono sto TEO ima u glavi tako da je on uvek spreman.
Pesicu idi molim te a naslov knjige "Ne okreci se sine" sve ce ti reci.
Nisi snosio odgovornost za poraze od Letonije i Belgije i pokri se.
A visina tvog ugovora je bruka za ovu zemlju.Kako mislis da podmladis reprezentaciju ako si dosao iz penzije a i sam si deo reprezentacije.
Strasno je ovo sto nam radis.
Momci Pesic nema nikakvu odgovornost.
Da je ima odrekao bi se plate nakon poraza od Letonije i Belgije.
Ovako je pokupio svu medijsku paznju zahvaljujuci Teodosicu.
Pominje Indijanopolis a ne pominje poraze od Portorika i Spanije.
Onda su na scenu stupili Gurovic,Divac,Pedja S,Jaric,Vujanic i iznad svih Bodiroga.
A sve je to bilo s pocetka ovog veka.
Nema odgovornost on nikakvu a ime kao trener tek nece da stice.Zato se dokazuje na ovakav nacin preko Teodosica.On sigurno nece da podmladi reprezentaciju to moze samo mlad selektor.
Zbog njega mi je kosarka presela.Neka ide sto dalje od nas.

Dzonela

pre 1 godinu

Sta god da se desilo moglo je da se opegla,ovako je pola Srbije izgubilo veru u reprezentaciju i selektora.Verujem da je i mnogim igracima sve preselo.Veliki Teo nije smeo da bude ovako najuren kao da je neka budala.JEDAN JE TEO KAPITEN!!!

Касперињо

pre 1 godinu

Хитно тражити новог селектора. Пешић је упропастио квалификације за свјетско првенство. Ово са Теодосићем само потврђује да је Пешић изгубио компас.

Miško

pre 1 godinu

Ko se još odriče tek tako Teodosića, čovek je višestruki član idealnog tima što EP što SP što OI. Iz poštovanja prema velikom kouču neću reći "budala" ali zaista tako izgleda. Ljudi uozbiljite se, šta radite?

Grga

pre 1 godinu

Sta god da se desilo moglo je da se opegla,ovako je pola Srbije izgubilo veru u reprezentaciju i selektora.Verujem da je i mnogim igracima sve preselo.Veliki Teo nije smeo da bude ovako najuren kao da je neka budala.JEDAN JE TEO KAPITEN!!!
(Dzonela, 10. avgust 2022 18:38)
Niko nije najuren. Samo je jedan neodgovoran i nespreman igrac poslat kuci da gleda EP na TV. I to je sva prica. Uostalom takvih vrabaca poput tebe i Tea Pesic se i nagledao i naoladjivao u 40 godina karijere koliko hoces.

Canadian

pre 1 godinu

Pozvao ga je jer je hteo da se odazove, a onda je video da nije spreman.
Sta tu nije jasno?
Da ima pameti to je Teo morao sam da kaze kad je precrtan, a ne da glumi indijanca koji ce sa 35 nekom mladjem i spremnijem da oduzima mesto i priliku da iskusi ono sto ga ocekuje u buducnosti.
Selektor odgovara za uspeh kolektiva i ne mesajte se u posao dokazanog strucnjaka.

Toni

pre 1 godinu

Teo je pokazao da je veoma nezreo. Neko ko ima 35 godina trebao je da iskulira ovo i odmah podrzi reprezentaciju. Ako hoće da komentariše neka komentariše posle prvenstva. Igrao je dosta, vec je i u biznisu uveliko i nema oko čega da drami. Umesto toga on daje slike iz kafane i i svojim ponašanjem doliva ulje na vatru. Momak je oduvek bio neprofesionalan i nezreo ali više nije toliko dobar da mu se sve prašta zbog lucidnosti u igri, ali to njegov mozak ne može da shvati.

Aragorn

pre 1 godinu

Dok se oni zezaju, opraštaju proslavljaju, nama mapa diji bacaju koske da se pecamo. Analiziramo mudrujemo sekiramo se, biramo stranu, pravimo pametni.
Oni svi zajedno za stolom muzikica pljuge pice pesma.
Dogovorili se da prosto ne može da izdrzi i sezonu i kidanje na prvenstvu, tako da su zrtvovali prvenstvo, a i 35 mu je banke. Nije veliko čudo.
Da ima 27 28 bio bi skandal, ovako uz fizičku pripremu, njene gov stil života,možda je i vreme.
Ispraćen od svih uz veselje, neka podrzi momke kao i svi mi.

Mare

pre 1 godinu

Žena mu je upropastila reprezentativnu karijeru. Od kako je se oženio i otišao u NBA u Kliperse, od 2017. nije igrao ni na jednom prvenstvu za reprezentaciju.

Lepi Milance

pre 1 godinu

Ko je gledao makar skraćeni snimak kako su Grci olupali Spance jasno mu je da onako brzu i eksplozivnu košarku mi nemozemo da zaustavimo i sa Teom (ili bez njega) tako da je svejedno ko igra. Neka nam je sam Bog u pomoći protiv Grcke u Beogradu! Možda se posle te utakmice oprostimo i od Karija…

frugal

pre 1 godinu

Kako su 'orlovi' u grupi za euro basket? Valjda prvo moraju nekako da prodju onu kvalifikacionu grupu, za koju nam je svima jasno da ce to biti jako, jako tesko... Ne vidim kako mozemo Grke da dobijemo.

Teo luzer

pre 1 godinu

(Oftalmolog, 10. avgust 2022 21:34)

MVP čega, nekog žnj takmičenja? Pa valjda je Pešić više zadužio srpsku košarku onim svetskim zlatom nego Teodosić, čime ono beše? Ne sećam se da je taj čovek ikada išta osvojio osim jedne evrolige za CSK i pet finala gubio. Teo je kao Marat Safin u tenisu, mogao da bude najbolji po talentu, ali bio previše lenj i sujetan da išta značajno napravi. Van Srbije neće niko da ga se seća za tri godine.

Borky

pre 1 godinu

Zasto se stalno potencira da covek nije spreman? Medju zadnjima je zavrsio sezonu gdje je bio mvp finala eurocupa i finala lige. Kakve su ovo gluposti? Ko to procenjuje spremnost? Jel Pesic rekao da nije spreman? To sto on nije nabidan pa da nateze misice sto danasnji klinci vole ne znaci da je manje spreman nego sto je bio prije.
Um caruje a snaga klade valja!

Oftalmolog

pre 1 godinu

Biće onako kako selektor kaže... I tačka. I za dobar i za loš plasman on snosi najveću odgovornost.
(Demetar, 10. avgust 2022 20:15)

Pa ono jes, izgubiš mogućnost da se kvalifikuješ na sv.prvenstvo, ne ideš na olimpijadu, evropsko ispadneš u grupi, izbaciš MVP kapitena... i kažeš ne mogu bolje i odeš.
Posledice: Srbija sigurno ne igra ni jedno takmičenje sledećih 6 godina, srozaš već poljuljani kult reprezentacije, odvedeš sve u kanal da ne možemo da se saberemo sledećih 10 godina... i snosiš odgovornost? Kakvu odgovornost, samo "uzmeš pare" i odeš, nestaneš kao da te nikada nije bilo... i to se zove odgovornost jel?

ivan

pre 1 godinu

Po meni lično i kad je u lošoj fizičkoj spremi,bolji je i od Avramovica i Jaramaza pa neka pričaju što oće. Ubijeđen sam da bi on sa svojih 35 godina mogao tih 10 minuta odmijeniti Micića plus što njegovo samo prisustvo tu mnogo znači jer on je vođa ceć skoro 15 godina,što ću nmg da ga prežalim. Kad zadnji put nije učestvovao mislio sam neće falit sigurno i tek tu sam vidio koliko on znači ovoj reprezentaciji i pogriješio sam a sad mislim suprotno pa možda opet pogriješim. :D

XXX

pre 1 godinu

@(коле, 10. avgust 2022 19:26): nivo košarke u Evropi je takav da igrač kao Teodosić (fizički nespreman, ne igra odbranu što, u glavnom, ide jedno sa drugim) može da bude MVP čega god. :(

Nenad

pre 1 godinu

Како је могуће да МВП финала Еврокупа буде “неспреман” играч?
(коле, 10. avgust 2022 19:26)


Zato sto je igrao cipiripi kup, sećaš se prozivke na račun Partizana.

Juznapruga

pre 1 godinu

Podrzavam pisanje bivseg predsednika KSS,Potpuno je u pravu.
A u vezi komentara ovih dana da je mozda TEO nedovoljno spremàn reci cu samo da je  najvaznije ono sto TEO ima u glavi tako da je on uvek spreman.
Pesicu idi molim te a naslov knjige "Ne okreci se sine" sve ce ti reci.
Nisi snosio odgovornost za poraze od Letonije i Belgije i pokri se.
A visina tvog ugovora je bruka za ovu zemlju.Kako mislis da podmladis reprezentaciju ako si dosao iz penzije a i sam si deo reprezentacije.
Strasno je ovo sto nam radis.
Momci Pesic nema nikakvu odgovornost.
Da je ima odrekao bi se plate nakon poraza od Letonije i Belgije.
Ovako je pokupio svu medijsku paznju zahvaljujuci Teodosicu.
Pominje Indijanopolis a ne pominje poraze od Portorika i Spanije.
Onda su na scenu stupili Gurovic,Divac,Pedja S,Jaric,Vujanic i iznad svih Bodiroga.
A sve je to bilo s pocetka ovog veka.
Nema odgovornost on nikakvu a ime kao trener tek nece da stice.Zato se dokazuje na ovakav nacin preko Teodosica.On sigurno nece da podmladi reprezentaciju to moze samo mlad selektor.
Zbog njega mi je kosarka presela.Neka ide sto dalje od nas.

Udah

pre 1 godinu

Како је могуће да МВП финала Еврокупа буде “неспреман” играч?
(коле, 10. avgust 2022 19:26)

Na tom nivou kosarke propustiti 4 - 5 treninga znaci pad forme. O eventualnom kombinovanju sa nesportskim navikama pad je i brzi.
Ako bi tome dodao i stav na pripremama da ces odigrati na svezinu i talenat, neuspeh je garantovan.
Ako eventualno nisi spreman i da sputas ego i prihvatis novu ulogu koja ti se namenjuje - bices precrtan.

Waske

pre 1 godinu

sve mi liči da je Kari možda precrtao Tea zbog nekog ogovaranja iza ledja...
možda, a možda i ja samo lupam..
u svakom slučaju ne bih voleo da je zbog toga...

IQ 149

pre 1 godinu

Teodosić je realno vodio ovu reprezentaciju do epskih visina i po tome ga pamtimo, ali je bilo utakmica gde je forsirao i gde ga nije išlo (Isto kao Bjelica pa i Bogdan). Poslednjih 3 godine imam neko mišljenje da se oni "tuku" ko će da bude alfa mužjak a činjenica je sledeća - Somborac je alfa mužjak jer je jednostavno najbolji. Teodosić ima za čime da zali, posebno uzimajući u vidu da je prekasno otišao u NBA i da ga je to koštalo još bolje karijere, posebno na ličnom nivou i na ličnom razvoju. Dakle, da rezimiramo - to što Teo nije na spisku je po mom mišljenju isključivo Teova zasluga i verujem da će Kari da napravi opasan sos ovde do kraja.

kad mogu svi da nagadjaju mogu i ja

pre 1 godinu

teodosic povredjen, da ne bi bilo problema oko novog ugovora ili tako nesto, pa se rastali uz dogovvor svih strana ucesnika i tako teu izasli u susret... jedna od mogucih opcija

ZIS

pre 1 godinu

Selektor bira tim i na kraju prvenstva polaže račun savezu,sve što se desi njegova je najveća zasluga,a košarkaši treba da daju svoj maksimum za reprezentaciju nebitno ko je selektor ili ko je sklonjen iz reprezentacije.

Blaster

pre 1 godinu

Pusi 5 pakovanja cigara na dan, nije usao u teretanu u zivotu, odbrana mu je za plakanje…hvala ti Teo na svemu ali tvoje vreme je proslo.
(Vlad, 10. avgust 2022 19:10)

Ajde bre nemoj da lupetaš jel znaš ti šta je 5 pakli cigareta dnevno. Pet pakli ne može da popuši ni alkos ispred drakstora.

323

pre 1 godinu

Meni je sve jasno, jer jedan Sasa Djordjevic koji znamo sta je doneo reprezentaciji, je znao da kaze dosta je..Sve me boli..znaci ne mogu da pruzim ono sto se od mene ocekuje i zelim da se posvetim porodici. Covek je znao da vise ne moze da pruzi ono sto je pruzao "onaj" pravi Sasa Djordjevic. Milos Teodosic ne zna da proceni kada je dosta? Kapa dole za sve sto je pruzio, na zalost nema zlato sa takmicenja. Kapa dole za onaj kos protiv Spanije. Ali ..to je bilo davno. Sta sada moze Teo da pruzi? Meni je u glavi njegova igra protiv Italije u Bgd?? Rasturili su nas i Teo nije bio neko ko moze da postigne 25 poena , asistira i vodi reprezentaciju do pobede. Nije bio..To je sadasnji Teo sa 35 godina. Uz takvog Tea mi imamo Jokica. A znamo da ce on biti vise na pleju nego da ce igrati centra. U odbrani, ok bice centar ali u napadu, lopta ce ici prvo na Jokica..Od ovoga ne treba praviti neku pompu. Jedino sto mi se ne svidja, pozovoes ga a onda nakon nedelju dana mu kazes da ne racunas na njega. Moguce je da je tu bilo nesto drugo u pitanju..

Pera

pre 1 godinu

a i 35 mu je banke...
@Aragorn, 10. avgust 2022 18:35)

Au jeste mator, al ti ga pretera, 35 banke, to bi bilo 350 godina, tesko uz njegov nacin zivota 🤣

Gari

pre 1 godinu

Ovo implicira (retrospektivno i rekapitulirajuci dosadasnje) da je Pesic bio spreman na Teodosicevo tapkanje loptom na poziciji pleja.

Mi smo selekcija koja je na limitima protiv Belgije (doduse sa "drugopozivcima") i Pesic kao jedan iskusan i uspesan trener se ne moze odreci usluga a priori jer mi na poziciji Teodosica nemamo dva vrhunska igraca. Uostalom - nismo igrali na OI, a prilicno smo daleko od SP-a tako da je eliminacija igraca kao Teo cist luksuz.

E sad - da li je ovaj fizicki na aparatima i nije spreman za EP ili sta vec - ne znam. Nije iskljuceno u svakom slucaju.

Pesic nema ni Bogdanovica u timu. Osim Jokica i Micica mi nemamo igraca iz samog vrha - dakle - moramo imati njih plus 10 ratnika koji ce da grizu 40 minuta. Teo je imao briljantnu godinu. Ni sa 25 nije igrao odbranu, a kamoli sa 35. Tesko je parirati mesecima protiv najboljih. Ne znam ni sam vise. Zao mi je Tea, ali ako nije spreman....

realno

pre 1 godinu

Dok se oni zezaju, opraštaju proslavljaju, nama mapa diji bacaju koske da se pecamo. Analiziramo mudrujemo sekiramo se, biramo stranu, pravimo pametni.
Oni svi zajedno za stolom muzikica pljuge pice pesma.
Dogovorili se da prosto ne može da izdrzi i sezonu i kidanje na prvenstvu, tako da su zrtvovali prvenstvo, a i 35 mu je banke. Nije veliko čudo.
Da ima 27 28 bio bi skandal, ovako uz fizičku pripremu, njene gov stil života,možda je i vreme.
Ispraćen od svih uz veselje, neka podrzi momke kao i svi mi.
(Aragorn, 10. avgust 2022 18:35

Sve se slazem sa komentarom samo ako koristis žargonske izraze nauci im znacenje. Da ima 35 banke imao bi 350 godina. Ovako ima 3 ipo banke. Inace komentar skroz na mestu.

Miki

pre 1 godinu

Aragorn, 10. avgust 2022 18:35
Pa nesto mi je neubedljivo. Da je tako lagano, ne bi se njegova zena uvredjena javljala, ne bi ga Pesic zvao na pripreme pa precrtao jer su se posle njih eto odjednom "dogovorili" i ne bi se javljali redom bivsi reprezentativci dvosmislenim porukama, a oni su sigurno malo vise upuceniji nego mi. Da je sve ok, javio bi se bar neko iz trija Selektor/Igrac/Savez i dao neko objasnjenje. Ipak Teo nije bilo ko.

јд123

pre 1 godinu

Po meni lično i kad je u lošoj fizičkoj spremi,bolji je i od Avramovica i Jaramaza pa neka pričaju što oće. Ubijeđen sam da bi on sa svojih 35 godina mogao tih 10 minuta odmijeniti Micića
(ivan, 10. avgust 2022 19:33)

У праву си, Тео би био користан и у лошој физичкој спреми, да улази 10 мин. и мења Мицића. Шта ако је он то одбио? Рекао Пешићу НЕ, ја сам капиен и стартер.
Можда је то управо разлог?

Ми то незнамо, све су то само нагађања, можда је нешто сасвим треће у питању.
Судећи по досадашњим изјавама Пешића мени мирише на то да је Тео одбио да сада запне и до ЕП поправи физичку спрему.

Неки кажу, није га требао ни звати ако га неће водити а не овако прецртати. Али Пешић је изјавио да су неки играчи дошли у одличној физичкој спреми, похвалио Јокића како први долази на тренинг, остаје задњи, после тренинга у теретани, као што ради у Денверу. Такође је рекао да су неки у лошој физичкој спреми и да ће морати да запну да се доведу у ред.
Ако је то разлог, није могао унапред знати да ће Тео доћи физчки неспреман, па је нормално да га позове. Ако је одбио да жешће тренира, може бити то разлог.

А можда је и разлог да је Пешић одлучио да прави игру око Јокића а Тео да улази са клупе, што је он одбио. И Пешић пресекао - нећеш да тренираш, нећеш да улазиш са клупе, онда ми ниси потребан.

mcvc

pre 1 godinu

Pesic je preuzeo veliki rizik sada sa uklanjanjem Teodosica (slican kao kada je 2002. odskartao Scepanovica sa spiska, a onda prakticno izbacio Radamnovica i Drobnjaka u zavrsnici SP 2002).

Ali to ipak nije nista novo - setimo se Micova 2014. i Grbovica/Djordjevica 1988. godine (u sva 3 slucaja reprezentacija je postigla odlicne uspehe i cela prica o izbacivanju odlicnih pojedinaca je bila brzo zaboravljena). Slicno je i Vujanic nestao iz reprezentacije 2009. godine, a bio je vidjen da bude iskusni vodja tima kod Ivkovica samo godinu dana ranije - i tada je osvojena srebrna medalja na EP.

Suprotan primer je 2019 i izostavljanje Kalinica i Nedovica - i onda je Djordjevic zigosan zbog toga - a da su osvojili medalju bilo bi sve drugacije.

U ovom slucaju nema vise povratka; ostaje nada da je Pesic iskalkulisao dobro. Licno mi je zao sto nema Teodosica (i svaka mu cast za sve sto je dao za reprezentaciju), ali ko god da ostane do kraja na spisku treba da bude aposlutno podrzan do samog kraja. Ne treba racunati na zlato, bice veliki uspeh i osvajanje bilo koje medalje; spustimo se na zemlju i podrzimo ove momke i selektora koji su tu. A posle da vrsimo analizu sta bi bilo kad bi bilo...

zmajognjeni

pre 1 godinu

Dok se oni zezaju, opraštaju proslavljaju, nama mapa diji bacaju koske da se pecamo. Analiziramo mudrujemo sekiramo se, biramo stranu, pravimo pametni.
Oni svi zajedno za stolom muzikica pljuge pice pesma.
Dogovorili se da prosto ne može da izdrzi i sezonu i kidanje na prvenstvu, tako da su zrtvovali prvenstvo, a i 35 mu je banke. Nije veliko čudo.
Da ima 27 28 bio bi skandal, ovako uz fizičku pripremu, njene gov stil života,možda je i vreme.
Ispraćen od svih uz veselje, neka podrzi momke kao i svi mi.
(Aragorn, 10. avgust 2022 18:35)

Bukvalno, nit smo Tea culi, nit Pesica, samo neki postovi kosarkasa i njihovih supruga, postovi koji su kao pozdravi i podrska Teodosicu, nikako usmereni protiv Pesica ili reprezentacije. Samo se fabrikuje neka podela do besvesti. Drago mi je da se pojavio onaj snimak koji govori da je sve okej i da je ovo ocigledno deo dogovora a ne Pesicevo izivljavanje. Mada, sacekajmo jos pre zakljucaka.

ccc?

pre 1 godinu

Biće onako kako selektor kaže... I tačka. I za dobar i za loš plasman on snosi najveću odgovornost.
(Demetar, 10. avgust 2022 20:15)

Pa ono jes, izgubiš mogućnost da se kvalifikuješ na sv.prvenstvo, ne ideš na olimpijadu, evropsko ispadneš u grupi, izbaciš MVP kapitena... i kažeš ne mogu bolje i odeš.
Posledice: Srbija sigurno ne igra ni jedno takmičenje sledećih 6 godina, srozaš već poljuljani kult reprezentacije, odvedeš sve u kanal da ne možemo da se saberemo sledećih 10 godina... i snosiš odgovornost? Kakvu odgovornost, samo "uzmeš pare" i odeš, nestaneš kao da te nikada nije bilo... i to se zove odgovornost jel?
(Oftalmolog, 10. avgust 2022 21:34)


Na svim tim takmicenjima koje si nabrojao, je Sasa Djordjevic doneo Srbiji srebrne medalje. Medjutim kazu, on je sujetan?

Tom i ja

pre 1 godinu

Kad je se to desilo, da svi koji su pozvani na pripreme za neko takmičenje da svi i odu..pa nije nikad, a to znaju ovi stariji igrači što sad prozivaju Pešića, znaju da je uvek bilo, da su se neki igrači odstranjivali, a sad se prave ludi , i prave lošu atmosferu, ustvari, već su je napravili...i sad će sa uživanjem navijati za debakl naše košarke..i nisam za ovakav potez Pešića, a on verovatno ima debeo razlog za ovaj potez. .

mare

pre 1 godinu

@aragorn
A gde si video Pesica na proslavi? Odluka nije doneta zajednicki, da je tako bilo ne bi se oglasavala i zena i saigraci/drugari i slicno, niti bi Teo uopste otisao na pripreme. Verovatno je bilo nediscipline, ali i to isto mozemo samo da naslucujemo, ono sto je sigurno jeste da nije bilo prijateljski.

Samo kazem

pre 1 godinu

zamislite obranu kad su zajedno na parketu Teo i Jokić...
(Marko, 10. avgust 2022 18:58),

sta da zamisljamo kada je ta odbrana vec vidjena 2016-te na OI, Teo je ni tada nije igrao, pa ne bi ni sada, a individualni je popravio, bar tako kazu...
Uzgred, sa takvom odbranom smo bili drugi...

Srx

pre 1 godinu

mislim da su moguća samo 2 scenarija...
ili je Teo mnogo laprdao iza ledja Pešiću (što je i pre radio) pa ga je neko prijavio namerno
ili je nekim svojim nepromišljenim potezom teško narušio disciplinu (nedolazak na trening na vreme, ostajanje u kafani do kasno i slično)
Ne mogu da zamislim neki drugi razlog....