Četvrtak, 09.11.2006.

07:39

Usvojen Ustavni zakon

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su Ustavni zakon koji stupa na snagu odmah. Tadić treba da raspiše parlamentarne izbore za 21. 1. 2007.

Izvor: B92

Usvojen Ustavni zakon IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

milica

pre 17 godina

Ako ste sinoc gledali prenos zadnje sednice mogli ste da cujete iz usta mladjahnog Vucica.."ustav je uglavnom prepisan milosevicev ustav samo su dodati neki detalji i uneta privatna svojina"..poruceno nam je od strane Nikolica da je donesen zahvaljjuci podrsci Seselja..dakle ostavite se vi DSa i da li je ta partija nasankana razmislite o vama koji ste uz pomoc KOstunice Dacica Tadica glasali za Milosevicev ustav..naravno da posle tog glasanja Kostunica ce da se ponasa kao njegov predhodnik to mu je narod svojim glasanjem odobrio..alal vera Srbijo koji put se saplices o isti kamen ?!!!

milos

pre 17 godina

Nagrabusili smo. Sada ce ceo grad da unakaze sa plakatima. Rat nasmejanih lica i bombasticnih parola sa svake tarabe, fasade i kontejnera pocinje. Hleba i igara. Na izbore narode.

normalan

pre 17 godina

Ne pada mi na pamet da izadjem na izbore zato sto nemam ZA koga da glasam(dovoljno dugo sam glasao protiv). Svi su u nekom trenutku bili na vlasti i nista nisu uradili. Nebitno sta se na izborima desi nama ce biti isto, korupcija, Hag, afere, sastavljanje kraja sa krajem. a njima sve bolje i bolje. Na vlasti svi zaboravljaju afere prethodnika u nadi da ce i neki buduci njima progledati kroz prste a ti narode glasaj.

Bojan

pre 17 godina

Samo ih gledamo... Neka se i dalje prepiru medju sobom ne obaziruci se na nas koji smo ih birali, neka i dalje vode svoje uskostranacke dogovore, neki u cilju ocuvanja vlasti a neki samo kako bi otezavali ionako tesku situaciju u Srbiji. Ustav su vec poceli tumaciti kako ko hoce (ili mu odgovara), jednom reci - dno dna! Opsta anarhija.

Sada mi je sasvim svejedno kada ci biti izbori (za mesec, dva ili tri, nebitno je) jer ce moj glas garantovano ici LDP-u. Drugog izbora nema. Opameti se Srbijo! STOP LAZOVIMA I MANIPULANTIMA!

Milan

pre 17 godina

Nadam se samo da ce da se kaze "Pametniji popusta tj. popustio" a ne radikali su pobedili. Po njihovim i SPS-ovskim ucenama vidi ko misli na narod i drzavu a kome su licni interesi preci.

Pedja

pre 17 godina

Prosto ne zelim da verujem da ce nekome pasti na pamet da, zarad nekog politikanskog raskusurivanja, nasrne na NBS koja pokazuje visok nivo strucnosti i odgovornosti i koja se, kao jedina drzavna institucija, delima bori za poverenje gradjana. Sve ostalo su prazne price...

DRŽAVLjANIN

pre 17 godina

Nije valjda da su Dinkic & co podneli ostavke koje nisu podneli posto su ih podneli.
Izgleda da su promasili po pitanju datuma izbora pa ih se na dan odrzavanja istih nece secati ni trenutnih 2,35 %.

Duša

pre 17 godina

U predlogu ustavnog zakona stoji kad će se održati parlamentarni i drugi izbori. Za vojvođanske izbore takođe stoji rok. ŠTA JE SA IZBORIMA NA KOSOVU? (Objasnite to građanima Srbije, ustavotvorci)!!!
Dušan Vukajlović

marko

pre 17 godina

SRS,SPS,a potajno DSS zele da izbori budu odrzani u januaru,jer cekaju da ode Kosovo,pa da demokrate puknu na izborima. To je tako ocigledno,da meni naprosto bode oci. Uzas,vec vidim da nam je Vucic premijer...

Normalna

pre 17 godina

Meni je BISER ovaj predlog vodja radikala da na kosovu (ej) raspiše neposredne i tajne izbore za pokrajinski parlament,po odredbama Ustava i privremene statutarne odluke!!!!
Pa gde ovaj zivi, pa dokle ce srpski narod u Srbiji vise da bude ovako ubijan, sludjivan??? Moze li jos neko bombardovanje, ne bi li se OVAKVi doceplai vlasti. Po svemu pokazanom, po zakonu bi im sledovalo oduzimanje PRAVNE i POSLOVNE SPOSOBNOSTI, trajno!

Tanja, Beograd

pre 17 godina

Meni se svidja zahtev gospodina Halimija da Albanci imaju svoje predstavnike u skupstini. Mislim da radikali pocinju da pokazuju toleranciju time sto traze raspisivanje kosovskih izbora, mada sa demokratske tacke gledista bilo bi efikasnije da oni izaberu u njihovoj skupstini predstavnike koji bi bili u skupstini Srbije. Znam da su to za sad zelje, ali nadam se da toleranciji dolazi vreme i da cemo zajedno ziveti i saradjivati na ovim prostorima. Moramo pokazati svi maksimalnu dozu tolerancije, medjunacionalne pre svega, i mislim da to sto je Srbija prikazana kao najreformatorskija zemlja u Evropi upravo je zbog velike doze medjunacionalne tolerancije, pre svega demokratskih snaga u Srbiji, ali i celog drustva. Ja bih tu dodala Quod rarum carum, latinski citat: Ono sto je retko srcu je drago.

Svetozar I

pre 17 godina

Nešto mi se čini, da sva ova dogovaranja i kalkulacije postojećih stranaka, koje se vrše previše dugo vređa razum te neće dati za njih dobar rezultat, kakvom se nadaju! Naime, kad god izbori budu određeni, rezultat za NJIH će biti isti - negativan. Građani Srbije su sasvim politički postali zreli, znaju da donesu odluku, a marketing na njih nema više uticaja. Živi bili pa videli!

apstinent

pre 17 godina

Kakvi izbori?Kakvi bakraci?Zar vi zaista mislite da uopste nesto birate?Sve ih skupa treba ignorisati ili demontirati postojeci sistem, ali ne putem kvazi izbora.Do tada prekinite da kukate, jer je stvarno postalo dosadno.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Oni koji su ubedjeni da je podrska radikalima i komunistima demokratski izbor gradjana i da to treba postovati jednostavno grese. Radikali i komunisti su tokom svoje diktature 90-ih unistili Srbiju (osnovne drustvene vrednosti, ekonomiju), krsili: slobodu, mir, demokratiju, teritorijalni integritet i suverenitet drzave Srbije. Sve ovo prate primeri, ekonomska inflacija, politicka ubistva, prekrajanje granica Srbije, izolacija...itd; sve ono cega se glavne odgovorne organizacije koje su cinile diktaturu nisu distancirali pakosnog programa koje nazivaju patriotizam i lidera robijasa cije majce demonstrativno nose tokom vaznog drzavnog cina namerno provocirajuci prisutne strane diplomate i predstavnike verskih i etnickih grupa za koje se opravdano sumnja da su zrtve tog robijasa. Neka razmisle svi oni ubedjeni u kompromis sa retrogradnim snagama proslosti na pitanje kako je moguce demokratski podrzati ili saradjivati sa organizovanim formacijama/celijama koje predstavljaju opasnost za demokratski poredak, teritorijalni integritet i suverenitet drzave Srbije?

Milos

pre 17 godina

Da je Slobodan Milosevic vukao ovakve legalisticke poteze u vezi referenduma i proglasenja ustava, medjunarodna zajednica bi digla dreku do neba na diktatora. Sada joj je sve u redu, bilo je tu i tamo propusta kod referenduma ali, boze moj…Ustav se proglasava na neustavan nacin ali cemo proglasenje ipak uvelicati prisustvom svojih diplomatskih predstavnika…Sve je to samo zbog podrske demokratskim snagama a protiv snaga proslosti ! Ko je ovde lud a ko zbunjen ? O cemu se u stvari radi ?

Zorica

pre 17 godina

Jasno je da je zahtev SRS, ustvari zahtev Kostunice, koji se pretvara da je covek kompromisa. Nije toliko vreme bitno, koliko je Kostunici stalo da sroza DS do maksimuma. Jedini DS bice kaznjen zbog toga sto je svoje birace drzao u uverenju da ce izbori biti do kraja godine (i jos da je o tome postignut dogovor). Kod nas u narodu su mesetari, prevaranti, oni koji umeju drugog da izmajmunisu, prevedu zednog preko vode i sl, na visokoj ceni. DSS ce biti nagradjen od svojih glasaca sto je izmajmunisao DS. SRS ce biti nagradjena jer ispada da oni u stvari vladaju. G17 ce biti nagradjen jer ih mnogi nece napustiti da bi glasali za DS, posle ovoga. Meni samo nije jasno da li Tadic to sve zna, da li mu je jasno ili nije. Bilo sta da je od ta dva brine me. Brine me podjednako i ako je bezobrazluik, a i ako je glupost u pitanju. Rezultat je na kraju isti. Jedino, mozda Tadic ne moze nazad sada kada je radio i radi kao PR za Kostunicu u medjunarodnoj zajednici i nicim izazvan ga uporno svrstava u demokratski blok. Na nasledju Djindjica, uz upadljivo slikanje podrske udovice Djindjic ne postavlja se dilema o DS kao delu "demokratskog bloka", pa je svako koga Tadic tu svrsta automatski unutra. Da li je Tadic svestan odgovornosti koju nosi? Istorijske odgovornosti? Nije bitno vise ko ce dobiti naredne izbore, odnos ce biti slican dosadasnjem jer smo skliznuli duboko u polje gde demokratija, jasnost i javnost, odgovornost i vizija vise ne stanuju. Da li licimo na pocetak ili na kraj 90-tih nije bitno, ali smo tamo negde. Recimo u vreme kad smo prvi put prodali telekomunikacije.

gubitnici

pre 17 godina

Ogromni gubitnici ove farse sa novim ustavom su oni koji su pruzili veliku priliku Kostunici da se pokaze kao " patriota " ( preambula o Kosovu,jedinstvo,drzavotvornost ),na osnovu OBECANJA da ce posle izbora biti odrzani izbori na svim nivoima.
Glavni gubitnik je naravno ( zasluzeno ) DS.
Jedno logicno pitanje KOJE SKORO NIKO NE POSTAVLJA : ZASTO KOSTUNICA SAM NE RASPISE IZBORE NA SVIM NIVOIMA, koje ima prava prema ustavu? Naravno nece, jer mu prica oko konsultacija oko datuma i vrste izbora odgovara da bi ih odlozio. A javnost cuti, iako je vlada ostavkama ministara iz G 17 pala!

Emilija

pre 17 godina

Mislim da je svima sada jasno ko (ne) drzi obecanje,kome je stalo samo do vlasti(sadasnja vladajuca koalicija) a ko je svojim dobronamernim stavovima u interesu buducnosti Srbije ostao izigran(Tadic i DS).Nadam se da ce biraci to razumeti i znati kako kazniti lazove, a ako se to ne desi,bicemo u mraku koji smo sami odabrali.Sto se tice datuma odrzavanja izbora, ako ne budu pre 24-tog decembra ,svejedno je da li ce biti u decembru ili januaru.

BRANKO

pre 17 godina

Demokratskoj stranci puna usta demokratije i datuma izbora samo nikako ne spominju lokalne. Kada ih spomenu, e to može i za par godina, pa ko je ovde još naivan.

snezana

pre 17 godina

A zasto izbori ne bi bili 25. decembra? Tada vecina gradjana Srbije koji zive u inostranstvu dodju u Srbiju i mogu da iskoriste pravo glasanja. Vernicima izlazak na glasanje uzima samo nekih 20-ak minuta, i ne vidim zasto bi to pokvarilo Bozic.

Miki

pre 17 godina

Naša paranoja nema veze sa demokratijom i dostojanstvom, još nas ubijaju strahovi od svakoga ko nije Srbin, čemu smo bili izloženi za vreme vladavine Velikog Vodje. Na tridesethiljada birača dodje po jedan poslanik što bi trebalo da znači da u parlamentu ove države treba da sedi i odredjeni broj Madjara, Albanaca, Slovaka,..., i svi oni su u pravu. Tako bi trebalo biti da nije onih paranoičnih strahova da 15 ili 2o poslanika može ugroziti ostatak od 200 i više... Ili se radi o običnoj i prizemnoj netoleranciji koja je takodje brižljivo negovana proteklih godina.

gradjanin

pre 17 godina

Ako je izbor izmedju novog kvazidemokratskog revolucionarnog talasa koji je spreman da gazi preko leseva (kao skojevci 45.) i tzv. KOHABITACIJE koja je ipak donela neku vrstu stabilnosti i napretka drzavi (doduse sporog) uvek cu biti za ovo drugo. Niko nema pravo da ponistava politicku volju velikog dela naroda koji glasa za SRS i SPS. To su njihovi ideali i njihova uverenja. Te stranke nije zabranila ni jedna vlada od 5. oktobra pa do sada. Svako ima pravo na svoje misljenje bez obzira kakvo je, svako moze da se zalaze za svoje ideale i ubedjenja ukolko time nikoga direktno ne ugrozava. Ja mislim da je to demokratija. Prestanimo vec jednom sa iskljucivoscu i agresivnoscu i postujmo druge. Mislim da imamo vecih problema od raznih stranackih ideologija koje bi trebali zajedno da resimo. Praksa je pokazala da bez obzira ko je na vlasti obicna raja samo grca i ispasta dok vlastodrsci (i opozicija) obezbedjuje svoje unuke a svoju bahatost i bezobzirno bogacenje skriva iza raznih striceva i tasti a svako pitanje o tome proglasava za demagogiju.

Ana

pre 17 godina

Ova cirkuska predstava koju iz Srbije plasiramo celom svetu, jos jednom je pokazala gde smo. A rezultat je opstanka Kostunicine vlade po svaku cenu, uz podrsku SPS, a i mnogobrojne dogovore i popustanja SRS. Posto sve ima cenu, stigao je racun na naplatu. Kao i uvek, platicemo mi, koje ionako niko nista ne pita.
Stici ce i racun iz sveta, ne moramo da brinemo.
Usvajanje Ustava, bez ustavnog zakona, sa radikalima u majicama sa Seseljevim likom, uz prisustvo diplomatskog kora, "izvanredna " je poruka tom istom svetu.
Ucene SRS i SPS, rezultat su, takodje Kostunicinog zaklinjanja u "demokratiju i legalizam" nakon 5.oktobra, pri cemu nije hteo da se slozi da oni koji su nas unistili u svakom pogledu i vratili pedeset godina unazad, budu zabranjeni, sto je g. Djindjic platio zivotom, mada se mnogi sa ovim nece sloziti.
I cemu se danas cudimo i sta ocekujemo?
Radikali su jos juce govorili da su uvek spremni za izbore, sta se sad desilo? Odgovor ne znaju samo naivni i neinformisani.
Za sve sto nam se desava, normalno niko nece snositi odgovornost, ali posledica ce biti i te kako.
Potvrdila se ona stara "ko s djavolom tikve sadi..." ali ko jos razmislja o tome.

RJH

pre 17 godina

Izbori sto pre! a pauza posle klope za praznike bice doprinos fizickom zdravlju nacije, uz setnju do birackog mesta. Krajem godine je i dijaspora u Srbiji pa bi i oni mogli da kazu sta misle.

nezavisna komisija

pre 17 godina

Prosto je neverovatno da izbore prolongiraju oni koji su navodno opozicija SRS I SPS.Očigledno je da im ova uloga ucenjivača prija, i da im je vrlo udobno u poziciji koju trenutno imaju.Nadam se da ce posle sledećih izbora sedeti u manjoj grupici u poslednjim skupštinskim klupama i da nece biti u prilici da o bilo čemu odlučuju.P.S. Ukoliko ih i tada neko ne uzme u svoje krilo i da im značaj pod parolom nekog nacionalnog okupljanja i sl.
Nezavisna komisija

funkcioner LDP

pre 17 godina

Gospodo, koji god datum izaberete i koje god izbore raspisete Liberalno Demokratska Partija Vas spremno ceka i pokazace ogromnu podrsku koju ima u birackom telu!!!

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Svako ko ima malo znanja o upravljanju je svestan da Srbijom ne upravlja njena vlada, to dokazuju ucene radikala i komunista kojima se ponizavajuce povinuju demokratske snage. U interesu drzave Srbije i njenih gradjana je apsolutan prioritet jedna jaka vlada sa stabilnom skupstinskom vecinom, kako bi upravljanje drzavom bilo osigurano u ovim izuzetno teskim vremenima kad se donose veoma vazne odluke koje ce odrediti buducnost generacija u tom periodu nam je potrebno jako liderstvo. Danasnje upravljanje se svodi na mucne kompromise bezskrupuloznom trgovinom stranackim i licnim interesima; tome svakako prednjace one snage koje su vec jednom nedvosmisleno dokazale da su unistile Srbiju diktaturom u sluzbi jedne porodice koju i danas postuju kao sveca. Kompromisna resenja sa ovim retrogradnim stetocinama poput radikala i komunista nije u interesu drzave, tiem se dobijaju nazadna resenja. Njihov uticaj na clanove novog Ustava se daju lako prepoznati isto tako se moze lako oceniti neizvodljivost i kratak rok trajanja. Sve u svemu lose je za Srbiju ako se u sto kracem mogucem roku ne izabere nova vlast. Ljudima kojima je patriotizam na srcu, treba da su svesni slabosti Srbije u ovom trenutku i da oni koji odugovlace jacanje Srbije ne predstavljaju patriotske snage vec razbijace Srbije; uostalom to su dokazali i 90-ih. Ne pravimo iste greske, ucimo od nedavne, neslavne istorije!

Sladjana

pre 17 godina

Iskreno, očekujem da će usvojiti zakon za sprovođenje novog Ustava, pa samim tim i nove izbore. Medjutim, kada bolje razmislim opet će ovi isti da budu na izbornim lista. Ništa novo ne nude, osim lažnih obećanja. Koga zaokružiti? Muka mi je od njihove političke švaleracije kojom građanima prave decu.

Sladjana

pre 17 godina

Iskreno, očekujem da će usvojiti zakon za sprovođenje novog Ustava, pa samim tim i nove izbore. Medjutim, kada bolje razmislim opet će ovi isti da budu na izbornim lista. Ništa novo ne nude, osim lažnih obećanja. Koga zaokružiti? Muka mi je od njihove političke švaleracije kojom građanima prave decu.

nezavisna komisija

pre 17 godina

Prosto je neverovatno da izbore prolongiraju oni koji su navodno opozicija SRS I SPS.Očigledno je da im ova uloga ucenjivača prija, i da im je vrlo udobno u poziciji koju trenutno imaju.Nadam se da ce posle sledećih izbora sedeti u manjoj grupici u poslednjim skupštinskim klupama i da nece biti u prilici da o bilo čemu odlučuju.P.S. Ukoliko ih i tada neko ne uzme u svoje krilo i da im značaj pod parolom nekog nacionalnog okupljanja i sl.
Nezavisna komisija

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Svako ko ima malo znanja o upravljanju je svestan da Srbijom ne upravlja njena vlada, to dokazuju ucene radikala i komunista kojima se ponizavajuce povinuju demokratske snage. U interesu drzave Srbije i njenih gradjana je apsolutan prioritet jedna jaka vlada sa stabilnom skupstinskom vecinom, kako bi upravljanje drzavom bilo osigurano u ovim izuzetno teskim vremenima kad se donose veoma vazne odluke koje ce odrediti buducnost generacija u tom periodu nam je potrebno jako liderstvo. Danasnje upravljanje se svodi na mucne kompromise bezskrupuloznom trgovinom stranackim i licnim interesima; tome svakako prednjace one snage koje su vec jednom nedvosmisleno dokazale da su unistile Srbiju diktaturom u sluzbi jedne porodice koju i danas postuju kao sveca. Kompromisna resenja sa ovim retrogradnim stetocinama poput radikala i komunista nije u interesu drzave, tiem se dobijaju nazadna resenja. Njihov uticaj na clanove novog Ustava se daju lako prepoznati isto tako se moze lako oceniti neizvodljivost i kratak rok trajanja. Sve u svemu lose je za Srbiju ako se u sto kracem mogucem roku ne izabere nova vlast. Ljudima kojima je patriotizam na srcu, treba da su svesni slabosti Srbije u ovom trenutku i da oni koji odugovlace jacanje Srbije ne predstavljaju patriotske snage vec razbijace Srbije; uostalom to su dokazali i 90-ih. Ne pravimo iste greske, ucimo od nedavne, neslavne istorije!

funkcioner LDP

pre 17 godina

Gospodo, koji god datum izaberete i koje god izbore raspisete Liberalno Demokratska Partija Vas spremno ceka i pokazace ogromnu podrsku koju ima u birackom telu!!!

snezana

pre 17 godina

A zasto izbori ne bi bili 25. decembra? Tada vecina gradjana Srbije koji zive u inostranstvu dodju u Srbiju i mogu da iskoriste pravo glasanja. Vernicima izlazak na glasanje uzima samo nekih 20-ak minuta, i ne vidim zasto bi to pokvarilo Bozic.

gradjanin

pre 17 godina

Ako je izbor izmedju novog kvazidemokratskog revolucionarnog talasa koji je spreman da gazi preko leseva (kao skojevci 45.) i tzv. KOHABITACIJE koja je ipak donela neku vrstu stabilnosti i napretka drzavi (doduse sporog) uvek cu biti za ovo drugo. Niko nema pravo da ponistava politicku volju velikog dela naroda koji glasa za SRS i SPS. To su njihovi ideali i njihova uverenja. Te stranke nije zabranila ni jedna vlada od 5. oktobra pa do sada. Svako ima pravo na svoje misljenje bez obzira kakvo je, svako moze da se zalaze za svoje ideale i ubedjenja ukolko time nikoga direktno ne ugrozava. Ja mislim da je to demokratija. Prestanimo vec jednom sa iskljucivoscu i agresivnoscu i postujmo druge. Mislim da imamo vecih problema od raznih stranackih ideologija koje bi trebali zajedno da resimo. Praksa je pokazala da bez obzira ko je na vlasti obicna raja samo grca i ispasta dok vlastodrsci (i opozicija) obezbedjuje svoje unuke a svoju bahatost i bezobzirno bogacenje skriva iza raznih striceva i tasti a svako pitanje o tome proglasava za demagogiju.

Ana

pre 17 godina

Ova cirkuska predstava koju iz Srbije plasiramo celom svetu, jos jednom je pokazala gde smo. A rezultat je opstanka Kostunicine vlade po svaku cenu, uz podrsku SPS, a i mnogobrojne dogovore i popustanja SRS. Posto sve ima cenu, stigao je racun na naplatu. Kao i uvek, platicemo mi, koje ionako niko nista ne pita.
Stici ce i racun iz sveta, ne moramo da brinemo.
Usvajanje Ustava, bez ustavnog zakona, sa radikalima u majicama sa Seseljevim likom, uz prisustvo diplomatskog kora, "izvanredna " je poruka tom istom svetu.
Ucene SRS i SPS, rezultat su, takodje Kostunicinog zaklinjanja u "demokratiju i legalizam" nakon 5.oktobra, pri cemu nije hteo da se slozi da oni koji su nas unistili u svakom pogledu i vratili pedeset godina unazad, budu zabranjeni, sto je g. Djindjic platio zivotom, mada se mnogi sa ovim nece sloziti.
I cemu se danas cudimo i sta ocekujemo?
Radikali su jos juce govorili da su uvek spremni za izbore, sta se sad desilo? Odgovor ne znaju samo naivni i neinformisani.
Za sve sto nam se desava, normalno niko nece snositi odgovornost, ali posledica ce biti i te kako.
Potvrdila se ona stara "ko s djavolom tikve sadi..." ali ko jos razmislja o tome.

RJH

pre 17 godina

Izbori sto pre! a pauza posle klope za praznike bice doprinos fizickom zdravlju nacije, uz setnju do birackog mesta. Krajem godine je i dijaspora u Srbiji pa bi i oni mogli da kazu sta misle.

Miki

pre 17 godina

Naša paranoja nema veze sa demokratijom i dostojanstvom, još nas ubijaju strahovi od svakoga ko nije Srbin, čemu smo bili izloženi za vreme vladavine Velikog Vodje. Na tridesethiljada birača dodje po jedan poslanik što bi trebalo da znači da u parlamentu ove države treba da sedi i odredjeni broj Madjara, Albanaca, Slovaka,..., i svi oni su u pravu. Tako bi trebalo biti da nije onih paranoičnih strahova da 15 ili 2o poslanika može ugroziti ostatak od 200 i više... Ili se radi o običnoj i prizemnoj netoleranciji koja je takodje brižljivo negovana proteklih godina.

Zorica

pre 17 godina

Jasno je da je zahtev SRS, ustvari zahtev Kostunice, koji se pretvara da je covek kompromisa. Nije toliko vreme bitno, koliko je Kostunici stalo da sroza DS do maksimuma. Jedini DS bice kaznjen zbog toga sto je svoje birace drzao u uverenju da ce izbori biti do kraja godine (i jos da je o tome postignut dogovor). Kod nas u narodu su mesetari, prevaranti, oni koji umeju drugog da izmajmunisu, prevedu zednog preko vode i sl, na visokoj ceni. DSS ce biti nagradjen od svojih glasaca sto je izmajmunisao DS. SRS ce biti nagradjena jer ispada da oni u stvari vladaju. G17 ce biti nagradjen jer ih mnogi nece napustiti da bi glasali za DS, posle ovoga. Meni samo nije jasno da li Tadic to sve zna, da li mu je jasno ili nije. Bilo sta da je od ta dva brine me. Brine me podjednako i ako je bezobrazluik, a i ako je glupost u pitanju. Rezultat je na kraju isti. Jedino, mozda Tadic ne moze nazad sada kada je radio i radi kao PR za Kostunicu u medjunarodnoj zajednici i nicim izazvan ga uporno svrstava u demokratski blok. Na nasledju Djindjica, uz upadljivo slikanje podrske udovice Djindjic ne postavlja se dilema o DS kao delu "demokratskog bloka", pa je svako koga Tadic tu svrsta automatski unutra. Da li je Tadic svestan odgovornosti koju nosi? Istorijske odgovornosti? Nije bitno vise ko ce dobiti naredne izbore, odnos ce biti slican dosadasnjem jer smo skliznuli duboko u polje gde demokratija, jasnost i javnost, odgovornost i vizija vise ne stanuju. Da li licimo na pocetak ili na kraj 90-tih nije bitno, ali smo tamo negde. Recimo u vreme kad smo prvi put prodali telekomunikacije.

gubitnici

pre 17 godina

Ogromni gubitnici ove farse sa novim ustavom su oni koji su pruzili veliku priliku Kostunici da se pokaze kao " patriota " ( preambula o Kosovu,jedinstvo,drzavotvornost ),na osnovu OBECANJA da ce posle izbora biti odrzani izbori na svim nivoima.
Glavni gubitnik je naravno ( zasluzeno ) DS.
Jedno logicno pitanje KOJE SKORO NIKO NE POSTAVLJA : ZASTO KOSTUNICA SAM NE RASPISE IZBORE NA SVIM NIVOIMA, koje ima prava prema ustavu? Naravno nece, jer mu prica oko konsultacija oko datuma i vrste izbora odgovara da bi ih odlozio. A javnost cuti, iako je vlada ostavkama ministara iz G 17 pala!

BRANKO

pre 17 godina

Demokratskoj stranci puna usta demokratije i datuma izbora samo nikako ne spominju lokalne. Kada ih spomenu, e to može i za par godina, pa ko je ovde još naivan.

Emilija

pre 17 godina

Mislim da je svima sada jasno ko (ne) drzi obecanje,kome je stalo samo do vlasti(sadasnja vladajuca koalicija) a ko je svojim dobronamernim stavovima u interesu buducnosti Srbije ostao izigran(Tadic i DS).Nadam se da ce biraci to razumeti i znati kako kazniti lazove, a ako se to ne desi,bicemo u mraku koji smo sami odabrali.Sto se tice datuma odrzavanja izbora, ako ne budu pre 24-tog decembra ,svejedno je da li ce biti u decembru ili januaru.

apstinent

pre 17 godina

Kakvi izbori?Kakvi bakraci?Zar vi zaista mislite da uopste nesto birate?Sve ih skupa treba ignorisati ili demontirati postojeci sistem, ali ne putem kvazi izbora.Do tada prekinite da kukate, jer je stvarno postalo dosadno.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Oni koji su ubedjeni da je podrska radikalima i komunistima demokratski izbor gradjana i da to treba postovati jednostavno grese. Radikali i komunisti su tokom svoje diktature 90-ih unistili Srbiju (osnovne drustvene vrednosti, ekonomiju), krsili: slobodu, mir, demokratiju, teritorijalni integritet i suverenitet drzave Srbije. Sve ovo prate primeri, ekonomska inflacija, politicka ubistva, prekrajanje granica Srbije, izolacija...itd; sve ono cega se glavne odgovorne organizacije koje su cinile diktaturu nisu distancirali pakosnog programa koje nazivaju patriotizam i lidera robijasa cije majce demonstrativno nose tokom vaznog drzavnog cina namerno provocirajuci prisutne strane diplomate i predstavnike verskih i etnickih grupa za koje se opravdano sumnja da su zrtve tog robijasa. Neka razmisle svi oni ubedjeni u kompromis sa retrogradnim snagama proslosti na pitanje kako je moguce demokratski podrzati ili saradjivati sa organizovanim formacijama/celijama koje predstavljaju opasnost za demokratski poredak, teritorijalni integritet i suverenitet drzave Srbije?

Milos

pre 17 godina

Da je Slobodan Milosevic vukao ovakve legalisticke poteze u vezi referenduma i proglasenja ustava, medjunarodna zajednica bi digla dreku do neba na diktatora. Sada joj je sve u redu, bilo je tu i tamo propusta kod referenduma ali, boze moj…Ustav se proglasava na neustavan nacin ali cemo proglasenje ipak uvelicati prisustvom svojih diplomatskih predstavnika…Sve je to samo zbog podrske demokratskim snagama a protiv snaga proslosti ! Ko je ovde lud a ko zbunjen ? O cemu se u stvari radi ?

Normalna

pre 17 godina

Meni je BISER ovaj predlog vodja radikala da na kosovu (ej) raspiše neposredne i tajne izbore za pokrajinski parlament,po odredbama Ustava i privremene statutarne odluke!!!!
Pa gde ovaj zivi, pa dokle ce srpski narod u Srbiji vise da bude ovako ubijan, sludjivan??? Moze li jos neko bombardovanje, ne bi li se OVAKVi doceplai vlasti. Po svemu pokazanom, po zakonu bi im sledovalo oduzimanje PRAVNE i POSLOVNE SPOSOBNOSTI, trajno!

marko

pre 17 godina

SRS,SPS,a potajno DSS zele da izbori budu odrzani u januaru,jer cekaju da ode Kosovo,pa da demokrate puknu na izborima. To je tako ocigledno,da meni naprosto bode oci. Uzas,vec vidim da nam je Vucic premijer...

Tanja, Beograd

pre 17 godina

Meni se svidja zahtev gospodina Halimija da Albanci imaju svoje predstavnike u skupstini. Mislim da radikali pocinju da pokazuju toleranciju time sto traze raspisivanje kosovskih izbora, mada sa demokratske tacke gledista bilo bi efikasnije da oni izaberu u njihovoj skupstini predstavnike koji bi bili u skupstini Srbije. Znam da su to za sad zelje, ali nadam se da toleranciji dolazi vreme i da cemo zajedno ziveti i saradjivati na ovim prostorima. Moramo pokazati svi maksimalnu dozu tolerancije, medjunacionalne pre svega, i mislim da to sto je Srbija prikazana kao najreformatorskija zemlja u Evropi upravo je zbog velike doze medjunacionalne tolerancije, pre svega demokratskih snaga u Srbiji, ali i celog drustva. Ja bih tu dodala Quod rarum carum, latinski citat: Ono sto je retko srcu je drago.

Svetozar I

pre 17 godina

Nešto mi se čini, da sva ova dogovaranja i kalkulacije postojećih stranaka, koje se vrše previše dugo vređa razum te neće dati za njih dobar rezultat, kakvom se nadaju! Naime, kad god izbori budu određeni, rezultat za NJIH će biti isti - negativan. Građani Srbije su sasvim politički postali zreli, znaju da donesu odluku, a marketing na njih nema više uticaja. Živi bili pa videli!

Duša

pre 17 godina

U predlogu ustavnog zakona stoji kad će se održati parlamentarni i drugi izbori. Za vojvođanske izbore takođe stoji rok. ŠTA JE SA IZBORIMA NA KOSOVU? (Objasnite to građanima Srbije, ustavotvorci)!!!
Dušan Vukajlović

DRŽAVLjANIN

pre 17 godina

Nije valjda da su Dinkic & co podneli ostavke koje nisu podneli posto su ih podneli.
Izgleda da su promasili po pitanju datuma izbora pa ih se na dan odrzavanja istih nece secati ni trenutnih 2,35 %.

Bojan

pre 17 godina

Samo ih gledamo... Neka se i dalje prepiru medju sobom ne obaziruci se na nas koji smo ih birali, neka i dalje vode svoje uskostranacke dogovore, neki u cilju ocuvanja vlasti a neki samo kako bi otezavali ionako tesku situaciju u Srbiji. Ustav su vec poceli tumaciti kako ko hoce (ili mu odgovara), jednom reci - dno dna! Opsta anarhija.

Sada mi je sasvim svejedno kada ci biti izbori (za mesec, dva ili tri, nebitno je) jer ce moj glas garantovano ici LDP-u. Drugog izbora nema. Opameti se Srbijo! STOP LAZOVIMA I MANIPULANTIMA!

Milan

pre 17 godina

Nadam se samo da ce da se kaze "Pametniji popusta tj. popustio" a ne radikali su pobedili. Po njihovim i SPS-ovskim ucenama vidi ko misli na narod i drzavu a kome su licni interesi preci.

Pedja

pre 17 godina

Prosto ne zelim da verujem da ce nekome pasti na pamet da, zarad nekog politikanskog raskusurivanja, nasrne na NBS koja pokazuje visok nivo strucnosti i odgovornosti i koja se, kao jedina drzavna institucija, delima bori za poverenje gradjana. Sve ostalo su prazne price...

normalan

pre 17 godina

Ne pada mi na pamet da izadjem na izbore zato sto nemam ZA koga da glasam(dovoljno dugo sam glasao protiv). Svi su u nekom trenutku bili na vlasti i nista nisu uradili. Nebitno sta se na izborima desi nama ce biti isto, korupcija, Hag, afere, sastavljanje kraja sa krajem. a njima sve bolje i bolje. Na vlasti svi zaboravljaju afere prethodnika u nadi da ce i neki buduci njima progledati kroz prste a ti narode glasaj.

milos

pre 17 godina

Nagrabusili smo. Sada ce ceo grad da unakaze sa plakatima. Rat nasmejanih lica i bombasticnih parola sa svake tarabe, fasade i kontejnera pocinje. Hleba i igara. Na izbore narode.

milica

pre 17 godina

Ako ste sinoc gledali prenos zadnje sednice mogli ste da cujete iz usta mladjahnog Vucica.."ustav je uglavnom prepisan milosevicev ustav samo su dodati neki detalji i uneta privatna svojina"..poruceno nam je od strane Nikolica da je donesen zahvaljjuci podrsci Seselja..dakle ostavite se vi DSa i da li je ta partija nasankana razmislite o vama koji ste uz pomoc KOstunice Dacica Tadica glasali za Milosevicev ustav..naravno da posle tog glasanja Kostunica ce da se ponasa kao njegov predhodnik to mu je narod svojim glasanjem odobrio..alal vera Srbijo koji put se saplices o isti kamen ?!!!

snezana

pre 17 godina

A zasto izbori ne bi bili 25. decembra? Tada vecina gradjana Srbije koji zive u inostranstvu dodju u Srbiju i mogu da iskoriste pravo glasanja. Vernicima izlazak na glasanje uzima samo nekih 20-ak minuta, i ne vidim zasto bi to pokvarilo Bozic.

Sladjana

pre 17 godina

Iskreno, očekujem da će usvojiti zakon za sprovođenje novog Ustava, pa samim tim i nove izbore. Medjutim, kada bolje razmislim opet će ovi isti da budu na izbornim lista. Ništa novo ne nude, osim lažnih obećanja. Koga zaokružiti? Muka mi je od njihove političke švaleracije kojom građanima prave decu.

nezavisna komisija

pre 17 godina

Prosto je neverovatno da izbore prolongiraju oni koji su navodno opozicija SRS I SPS.Očigledno je da im ova uloga ucenjivača prija, i da im je vrlo udobno u poziciji koju trenutno imaju.Nadam se da ce posle sledećih izbora sedeti u manjoj grupici u poslednjim skupštinskim klupama i da nece biti u prilici da o bilo čemu odlučuju.P.S. Ukoliko ih i tada neko ne uzme u svoje krilo i da im značaj pod parolom nekog nacionalnog okupljanja i sl.
Nezavisna komisija

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Svako ko ima malo znanja o upravljanju je svestan da Srbijom ne upravlja njena vlada, to dokazuju ucene radikala i komunista kojima se ponizavajuce povinuju demokratske snage. U interesu drzave Srbije i njenih gradjana je apsolutan prioritet jedna jaka vlada sa stabilnom skupstinskom vecinom, kako bi upravljanje drzavom bilo osigurano u ovim izuzetno teskim vremenima kad se donose veoma vazne odluke koje ce odrediti buducnost generacija u tom periodu nam je potrebno jako liderstvo. Danasnje upravljanje se svodi na mucne kompromise bezskrupuloznom trgovinom stranackim i licnim interesima; tome svakako prednjace one snage koje su vec jednom nedvosmisleno dokazale da su unistile Srbiju diktaturom u sluzbi jedne porodice koju i danas postuju kao sveca. Kompromisna resenja sa ovim retrogradnim stetocinama poput radikala i komunista nije u interesu drzave, tiem se dobijaju nazadna resenja. Njihov uticaj na clanove novog Ustava se daju lako prepoznati isto tako se moze lako oceniti neizvodljivost i kratak rok trajanja. Sve u svemu lose je za Srbiju ako se u sto kracem mogucem roku ne izabere nova vlast. Ljudima kojima je patriotizam na srcu, treba da su svesni slabosti Srbije u ovom trenutku i da oni koji odugovlace jacanje Srbije ne predstavljaju patriotske snage vec razbijace Srbije; uostalom to su dokazali i 90-ih. Ne pravimo iste greske, ucimo od nedavne, neslavne istorije!

funkcioner LDP

pre 17 godina

Gospodo, koji god datum izaberete i koje god izbore raspisete Liberalno Demokratska Partija Vas spremno ceka i pokazace ogromnu podrsku koju ima u birackom telu!!!

gradjanin

pre 17 godina

Ako je izbor izmedju novog kvazidemokratskog revolucionarnog talasa koji je spreman da gazi preko leseva (kao skojevci 45.) i tzv. KOHABITACIJE koja je ipak donela neku vrstu stabilnosti i napretka drzavi (doduse sporog) uvek cu biti za ovo drugo. Niko nema pravo da ponistava politicku volju velikog dela naroda koji glasa za SRS i SPS. To su njihovi ideali i njihova uverenja. Te stranke nije zabranila ni jedna vlada od 5. oktobra pa do sada. Svako ima pravo na svoje misljenje bez obzira kakvo je, svako moze da se zalaze za svoje ideale i ubedjenja ukolko time nikoga direktno ne ugrozava. Ja mislim da je to demokratija. Prestanimo vec jednom sa iskljucivoscu i agresivnoscu i postujmo druge. Mislim da imamo vecih problema od raznih stranackih ideologija koje bi trebali zajedno da resimo. Praksa je pokazala da bez obzira ko je na vlasti obicna raja samo grca i ispasta dok vlastodrsci (i opozicija) obezbedjuje svoje unuke a svoju bahatost i bezobzirno bogacenje skriva iza raznih striceva i tasti a svako pitanje o tome proglasava za demagogiju.

Ana

pre 17 godina

Ova cirkuska predstava koju iz Srbije plasiramo celom svetu, jos jednom je pokazala gde smo. A rezultat je opstanka Kostunicine vlade po svaku cenu, uz podrsku SPS, a i mnogobrojne dogovore i popustanja SRS. Posto sve ima cenu, stigao je racun na naplatu. Kao i uvek, platicemo mi, koje ionako niko nista ne pita.
Stici ce i racun iz sveta, ne moramo da brinemo.
Usvajanje Ustava, bez ustavnog zakona, sa radikalima u majicama sa Seseljevim likom, uz prisustvo diplomatskog kora, "izvanredna " je poruka tom istom svetu.
Ucene SRS i SPS, rezultat su, takodje Kostunicinog zaklinjanja u "demokratiju i legalizam" nakon 5.oktobra, pri cemu nije hteo da se slozi da oni koji su nas unistili u svakom pogledu i vratili pedeset godina unazad, budu zabranjeni, sto je g. Djindjic platio zivotom, mada se mnogi sa ovim nece sloziti.
I cemu se danas cudimo i sta ocekujemo?
Radikali su jos juce govorili da su uvek spremni za izbore, sta se sad desilo? Odgovor ne znaju samo naivni i neinformisani.
Za sve sto nam se desava, normalno niko nece snositi odgovornost, ali posledica ce biti i te kako.
Potvrdila se ona stara "ko s djavolom tikve sadi..." ali ko jos razmislja o tome.

RJH

pre 17 godina

Izbori sto pre! a pauza posle klope za praznike bice doprinos fizickom zdravlju nacije, uz setnju do birackog mesta. Krajem godine je i dijaspora u Srbiji pa bi i oni mogli da kazu sta misle.

Miki

pre 17 godina

Naša paranoja nema veze sa demokratijom i dostojanstvom, još nas ubijaju strahovi od svakoga ko nije Srbin, čemu smo bili izloženi za vreme vladavine Velikog Vodje. Na tridesethiljada birača dodje po jedan poslanik što bi trebalo da znači da u parlamentu ove države treba da sedi i odredjeni broj Madjara, Albanaca, Slovaka,..., i svi oni su u pravu. Tako bi trebalo biti da nije onih paranoičnih strahova da 15 ili 2o poslanika može ugroziti ostatak od 200 i više... Ili se radi o običnoj i prizemnoj netoleranciji koja je takodje brižljivo negovana proteklih godina.

Zorica

pre 17 godina

Jasno je da je zahtev SRS, ustvari zahtev Kostunice, koji se pretvara da je covek kompromisa. Nije toliko vreme bitno, koliko je Kostunici stalo da sroza DS do maksimuma. Jedini DS bice kaznjen zbog toga sto je svoje birace drzao u uverenju da ce izbori biti do kraja godine (i jos da je o tome postignut dogovor). Kod nas u narodu su mesetari, prevaranti, oni koji umeju drugog da izmajmunisu, prevedu zednog preko vode i sl, na visokoj ceni. DSS ce biti nagradjen od svojih glasaca sto je izmajmunisao DS. SRS ce biti nagradjena jer ispada da oni u stvari vladaju. G17 ce biti nagradjen jer ih mnogi nece napustiti da bi glasali za DS, posle ovoga. Meni samo nije jasno da li Tadic to sve zna, da li mu je jasno ili nije. Bilo sta da je od ta dva brine me. Brine me podjednako i ako je bezobrazluik, a i ako je glupost u pitanju. Rezultat je na kraju isti. Jedino, mozda Tadic ne moze nazad sada kada je radio i radi kao PR za Kostunicu u medjunarodnoj zajednici i nicim izazvan ga uporno svrstava u demokratski blok. Na nasledju Djindjica, uz upadljivo slikanje podrske udovice Djindjic ne postavlja se dilema o DS kao delu "demokratskog bloka", pa je svako koga Tadic tu svrsta automatski unutra. Da li je Tadic svestan odgovornosti koju nosi? Istorijske odgovornosti? Nije bitno vise ko ce dobiti naredne izbore, odnos ce biti slican dosadasnjem jer smo skliznuli duboko u polje gde demokratija, jasnost i javnost, odgovornost i vizija vise ne stanuju. Da li licimo na pocetak ili na kraj 90-tih nije bitno, ali smo tamo negde. Recimo u vreme kad smo prvi put prodali telekomunikacije.

gubitnici

pre 17 godina

Ogromni gubitnici ove farse sa novim ustavom su oni koji su pruzili veliku priliku Kostunici da se pokaze kao " patriota " ( preambula o Kosovu,jedinstvo,drzavotvornost ),na osnovu OBECANJA da ce posle izbora biti odrzani izbori na svim nivoima.
Glavni gubitnik je naravno ( zasluzeno ) DS.
Jedno logicno pitanje KOJE SKORO NIKO NE POSTAVLJA : ZASTO KOSTUNICA SAM NE RASPISE IZBORE NA SVIM NIVOIMA, koje ima prava prema ustavu? Naravno nece, jer mu prica oko konsultacija oko datuma i vrste izbora odgovara da bi ih odlozio. A javnost cuti, iako je vlada ostavkama ministara iz G 17 pala!

BRANKO

pre 17 godina

Demokratskoj stranci puna usta demokratije i datuma izbora samo nikako ne spominju lokalne. Kada ih spomenu, e to može i za par godina, pa ko je ovde još naivan.

Emilija

pre 17 godina

Mislim da je svima sada jasno ko (ne) drzi obecanje,kome je stalo samo do vlasti(sadasnja vladajuca koalicija) a ko je svojim dobronamernim stavovima u interesu buducnosti Srbije ostao izigran(Tadic i DS).Nadam se da ce biraci to razumeti i znati kako kazniti lazove, a ako se to ne desi,bicemo u mraku koji smo sami odabrali.Sto se tice datuma odrzavanja izbora, ako ne budu pre 24-tog decembra ,svejedno je da li ce biti u decembru ili januaru.

apstinent

pre 17 godina

Kakvi izbori?Kakvi bakraci?Zar vi zaista mislite da uopste nesto birate?Sve ih skupa treba ignorisati ili demontirati postojeci sistem, ali ne putem kvazi izbora.Do tada prekinite da kukate, jer je stvarno postalo dosadno.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Oni koji su ubedjeni da je podrska radikalima i komunistima demokratski izbor gradjana i da to treba postovati jednostavno grese. Radikali i komunisti su tokom svoje diktature 90-ih unistili Srbiju (osnovne drustvene vrednosti, ekonomiju), krsili: slobodu, mir, demokratiju, teritorijalni integritet i suverenitet drzave Srbije. Sve ovo prate primeri, ekonomska inflacija, politicka ubistva, prekrajanje granica Srbije, izolacija...itd; sve ono cega se glavne odgovorne organizacije koje su cinile diktaturu nisu distancirali pakosnog programa koje nazivaju patriotizam i lidera robijasa cije majce demonstrativno nose tokom vaznog drzavnog cina namerno provocirajuci prisutne strane diplomate i predstavnike verskih i etnickih grupa za koje se opravdano sumnja da su zrtve tog robijasa. Neka razmisle svi oni ubedjeni u kompromis sa retrogradnim snagama proslosti na pitanje kako je moguce demokratski podrzati ili saradjivati sa organizovanim formacijama/celijama koje predstavljaju opasnost za demokratski poredak, teritorijalni integritet i suverenitet drzave Srbije?

Milos

pre 17 godina

Da je Slobodan Milosevic vukao ovakve legalisticke poteze u vezi referenduma i proglasenja ustava, medjunarodna zajednica bi digla dreku do neba na diktatora. Sada joj je sve u redu, bilo je tu i tamo propusta kod referenduma ali, boze moj…Ustav se proglasava na neustavan nacin ali cemo proglasenje ipak uvelicati prisustvom svojih diplomatskih predstavnika…Sve je to samo zbog podrske demokratskim snagama a protiv snaga proslosti ! Ko je ovde lud a ko zbunjen ? O cemu se u stvari radi ?

Normalna

pre 17 godina

Meni je BISER ovaj predlog vodja radikala da na kosovu (ej) raspiše neposredne i tajne izbore za pokrajinski parlament,po odredbama Ustava i privremene statutarne odluke!!!!
Pa gde ovaj zivi, pa dokle ce srpski narod u Srbiji vise da bude ovako ubijan, sludjivan??? Moze li jos neko bombardovanje, ne bi li se OVAKVi doceplai vlasti. Po svemu pokazanom, po zakonu bi im sledovalo oduzimanje PRAVNE i POSLOVNE SPOSOBNOSTI, trajno!

marko

pre 17 godina

SRS,SPS,a potajno DSS zele da izbori budu odrzani u januaru,jer cekaju da ode Kosovo,pa da demokrate puknu na izborima. To je tako ocigledno,da meni naprosto bode oci. Uzas,vec vidim da nam je Vucic premijer...

Tanja, Beograd

pre 17 godina

Meni se svidja zahtev gospodina Halimija da Albanci imaju svoje predstavnike u skupstini. Mislim da radikali pocinju da pokazuju toleranciju time sto traze raspisivanje kosovskih izbora, mada sa demokratske tacke gledista bilo bi efikasnije da oni izaberu u njihovoj skupstini predstavnike koji bi bili u skupstini Srbije. Znam da su to za sad zelje, ali nadam se da toleranciji dolazi vreme i da cemo zajedno ziveti i saradjivati na ovim prostorima. Moramo pokazati svi maksimalnu dozu tolerancije, medjunacionalne pre svega, i mislim da to sto je Srbija prikazana kao najreformatorskija zemlja u Evropi upravo je zbog velike doze medjunacionalne tolerancije, pre svega demokratskih snaga u Srbiji, ali i celog drustva. Ja bih tu dodala Quod rarum carum, latinski citat: Ono sto je retko srcu je drago.

Svetozar I

pre 17 godina

Nešto mi se čini, da sva ova dogovaranja i kalkulacije postojećih stranaka, koje se vrše previše dugo vređa razum te neće dati za njih dobar rezultat, kakvom se nadaju! Naime, kad god izbori budu određeni, rezultat za NJIH će biti isti - negativan. Građani Srbije su sasvim politički postali zreli, znaju da donesu odluku, a marketing na njih nema više uticaja. Živi bili pa videli!

Duša

pre 17 godina

U predlogu ustavnog zakona stoji kad će se održati parlamentarni i drugi izbori. Za vojvođanske izbore takođe stoji rok. ŠTA JE SA IZBORIMA NA KOSOVU? (Objasnite to građanima Srbije, ustavotvorci)!!!
Dušan Vukajlović

DRŽAVLjANIN

pre 17 godina

Nije valjda da su Dinkic & co podneli ostavke koje nisu podneli posto su ih podneli.
Izgleda da su promasili po pitanju datuma izbora pa ih se na dan odrzavanja istih nece secati ni trenutnih 2,35 %.

Bojan

pre 17 godina

Samo ih gledamo... Neka se i dalje prepiru medju sobom ne obaziruci se na nas koji smo ih birali, neka i dalje vode svoje uskostranacke dogovore, neki u cilju ocuvanja vlasti a neki samo kako bi otezavali ionako tesku situaciju u Srbiji. Ustav su vec poceli tumaciti kako ko hoce (ili mu odgovara), jednom reci - dno dna! Opsta anarhija.

Sada mi je sasvim svejedno kada ci biti izbori (za mesec, dva ili tri, nebitno je) jer ce moj glas garantovano ici LDP-u. Drugog izbora nema. Opameti se Srbijo! STOP LAZOVIMA I MANIPULANTIMA!

Milan

pre 17 godina

Nadam se samo da ce da se kaze "Pametniji popusta tj. popustio" a ne radikali su pobedili. Po njihovim i SPS-ovskim ucenama vidi ko misli na narod i drzavu a kome su licni interesi preci.

Pedja

pre 17 godina

Prosto ne zelim da verujem da ce nekome pasti na pamet da, zarad nekog politikanskog raskusurivanja, nasrne na NBS koja pokazuje visok nivo strucnosti i odgovornosti i koja se, kao jedina drzavna institucija, delima bori za poverenje gradjana. Sve ostalo su prazne price...

normalan

pre 17 godina

Ne pada mi na pamet da izadjem na izbore zato sto nemam ZA koga da glasam(dovoljno dugo sam glasao protiv). Svi su u nekom trenutku bili na vlasti i nista nisu uradili. Nebitno sta se na izborima desi nama ce biti isto, korupcija, Hag, afere, sastavljanje kraja sa krajem. a njima sve bolje i bolje. Na vlasti svi zaboravljaju afere prethodnika u nadi da ce i neki buduci njima progledati kroz prste a ti narode glasaj.

milos

pre 17 godina

Nagrabusili smo. Sada ce ceo grad da unakaze sa plakatima. Rat nasmejanih lica i bombasticnih parola sa svake tarabe, fasade i kontejnera pocinje. Hleba i igara. Na izbore narode.

milica

pre 17 godina

Ako ste sinoc gledali prenos zadnje sednice mogli ste da cujete iz usta mladjahnog Vucica.."ustav je uglavnom prepisan milosevicev ustav samo su dodati neki detalji i uneta privatna svojina"..poruceno nam je od strane Nikolica da je donesen zahvaljjuci podrsci Seselja..dakle ostavite se vi DSa i da li je ta partija nasankana razmislite o vama koji ste uz pomoc KOstunice Dacica Tadica glasali za Milosevicev ustav..naravno da posle tog glasanja Kostunica ce da se ponasa kao njegov predhodnik to mu je narod svojim glasanjem odobrio..alal vera Srbijo koji put se saplices o isti kamen ?!!!