Aktuelno

Ponedeljak, 18.07.2022.

17:00

Jezivo: Vozio auto-putem u kontra smeru VIDEO

Izvor: B92

Jezivo: Vozio auto-putem u kontra smeru VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Straight Outta München

pre 1 godinu

moj komsija 2 faxa, clan mense i tecno govori 5 jezika. covek vozi kamion da bi prehranio decu jer sa diplomama jedva za racune krpio... dok nam takvi voze kamione a oni bez diploma vode drzavu bolje nece biti!!!
(Zvonko, 18. jul 2022 19:15

Postoje razlicite vrste inteligencije…. To se valjda uci vec u osnovnoj skoli. Ako covek ima recimo matematicku inteligenciju iznadprosecnu, a socijalnu ispodprosecnu vrv ce biti siromasan…
Kakve veze ima sto je clan Mense? Srbin koji je pobedio na svetskom takmicenju kao najinteligentniji, zivi sasvim normalno, a ima “napismeno” da je najpametniji.

Srboljub

pre 1 godinu

Koliko je ove funkcionalno nepismenih, a i svi se nešto vredjaju i prave pametni. Napisao sam “pokazuju ovu informaciju na infotainmentu” i samo sam zaboravio da navedem “kao tekst” ali se našla gomila pametnjakovića da kaže kako je to nešto što svi znaju i postoji oduvek. Da TP postoji kao funkcija odavno, ali se u Srbiji nije koristila plus to je bio deo redovnog radio programa. Tek na novijim automobilima izlazi upozorenje kao tekst da neko vozi suprotnom stranom autoputa i to se prikaže bio radio upaljen ili ne, preko glavnog ekrana na centralnoj konzoli. Mada možda to i nema veze sa TP funkcijom nego se šalje direktno preko modula za komunikaciju u vozilu od strane proizvodjača (kao i informacija o gužvi ili zatvorenom putu na navigaciji i slično).

GEOS

pre 1 godinu

Ovo je vest samo u Srbiji. Ovo se u Zapadnoj Evropi dešava skoro pa svakodnevno, čak noviji automobili pokazuju ovu informaciju na infotainmentu kada je pokupe sa radija (deo radio programa koji izveštava o stanju na putevima). Jeste suludo, ali se na žalost dešava jako često. I istraživanje je pokazalo da je nedelja popodne kritičan dan, e sad jel to samoubica u pokušaju ili neki vozač pod dejstvom supstanci ili samo mnogo godina, nije jasno utvrdjeno ali ima tu svega.
(Srboljub, 18. jul 2022 21:22)


Ovo me podseca na gastarbajtere koji dugo nisu dosli u Srbiju, pa sam imao pre samo 4-5 godina situaciju, gde je neka tastina rodjaka dosla u Srbiju posle 30 godina iz USA i pokazivala nam i objasnjavala kako ima laptopt sa kamerom, uz pomoc koga moze da zove nekog i da se "gledaju" dok pricaju.
Samo je falilo da izvadi jos 3 kila banana da nam da kao "eksluzivu".
Tako i ovaj komentar "otkriva Ameriku" sa "novijim automobilima" i ako spominje tehnologiju 90tih.....

hadžija

pre 1 godinu

čoveku samo oduzeti dozvolu i poslati na psihijatrijsko veštačenje. ko zna šta ga nateralo.
al to da važi i za ministre i predsednike

hadžija

pre 1 godinu

čoveku samo oduzeti dozvolu i poslati na psihijatrijsko veštačenje. ko zna šta ga nateralo.
al to da važi i za ministre i predsednike

GEOS

pre 1 godinu

Baš je bio lep Punto 2! :)I sa troja, i sa petoro vrata, pogotovu ovaj redzajniran, sa velikim svetlima napred. Dobar, mali prostran auto, jeftin za održavanje, sa odličnom benzinskom motorizacijom, i još boljom dizel. Stvarno je bio u svoje vreme, lider u klasi. Iskreno, uvek mi je izgledao skladnije od Grande Punta, koji je posebno na prednjici, ali i u bočnoj liniji, imao nekoliko promašenih dizajnerskih zahvata.
(Smuleco, 18. jul 2022 21:28)

Onako, bas pratis temu.
I duhovit si. I imas bas dobro oko za dizajn. I .... ne znam, napisi nesto i ti.

Ovo je strasno, cetvore oci na autoputu, a svakako budale koliko ti dusa zeli.

Srboljub

pre 1 godinu

(dzo, 19. jul 2022 09:14)
Ali ti nije ispisao tu poruku kao upozorenje preko celog ekrana, ja o tome pišem… a taj TP (Traffic Programme) postoji jako dugo, to je tačno

kole

pre 1 godinu

Citao sam negde iskustvo coveka koji je vozeci auto putem kroz Tursku promasio skretanje i vratio se u rikverc jedno 30 metara. Posle par minuta ga je sustigao policijski auto, jer je njegov prekrsaj bio snimljen kamerom. Policajac mu je rekao da je to veoma tezak prekrsaj i da mora kod sudije za prekrsaje. Uzeo mu je dokumenta i rekao da ga prati. Posle nekih 30 km su stigli u neki grad gde je policajac predao zapisnik sudiji, a vozacu rekao da posle suda dodje u stanicu po dokumenta. Cekao je sudiju 2 sata, a onda trazio banku u kojoj ce da plati veoma visoku kaznu jos sat vremena. Posle toga jedva pronalazi stanicu i tu ceka jos 3 sata da se policajac koji mu je uzeo dokumenta vrati sa terena. Svi su bili veoma ljubazni i bez povisenog tona mu saopstavali prava i obaveze, ali su ga u svari na finjaka izmaltretirali jer je izgubio citav dan i gomilu novca. Tako se ponasaju ozbiljne drzave. Zgaze svakoga ko misli da je iznad zakona.

Marko

pre 1 godinu

Meni se to jednom dogodilo na autoputu u Spaniji, stariji covek isao pogresnim smerom i bukvalno smo se mimoisli! Nisam mogao da verujem sta se desava! Jedino dobro je sto je isao sporo bar u tom trenutku, ali uzasno sam se prepao. Nije uopste prijatno kad prodje neko u traci pored tebe u suprotnom smeru.

dzo

pre 1 godinu

čak noviji automobili pokazuju ovu informaciju na infotainmentu kada je pokupe sa radija (deo radio programa koji izveštava o stanju na putevima)."

Cuj noviji... Meni Je to na bwmu iz 2007me..prekine ti muziku I kaze obavestenje saobracajne policije to i to.. Radi to u Srbiji ko zna od kad

Igor78

pre 1 godinu

U čemu je problem? Oduzmeš dozvolu doživotno, u zatvor godinu dana, objaviš to sve na TV-u. A onda nastaviš to da radiš svakog dana, i za 6 meseci svi će voziti automobile kao normalni ljudi. Ali ne, ovde se podilazi siledžijama, pušta se narod da divlja jer valjda to vlast košta manje nego da se iskale na protestima...Narod je totalno pogubio kompas, države i insttitucija nema nigde, ovde ni Bog više ne pomaže

DC

pre 1 godinu

Ide zaustavnom trakom. Čemu osuđivanje kad ne znamo pozadinu priče? Možda ide da nekome spase život.
(expert, 19. jul 2022 07:43)

Kod nas se svakodnevno desava spasavanje zivota preticanjem preko duple pune linije, prolascima kroz crveno, voznjom velikom brzinom kroz grad... Pola nacije sve sami heroji, drugoj polovini zivot visi o koncu pa ih treba non-stop spasavati.

Cile Mile

pre 1 godinu

Ovakve treba javno prikazati, javno im suditi i javno kazniti. Kazna bi trebalo da bude kao u vreme Turaka, samo bez nabijanja na kolac, ali da ih okače da vise pored puta, za primer!

T

pre 1 godinu

"čak noviji automobili pokazuju ovu informaciju na infotainmentu kada je pokupe sa radija (deo radio programa koji izveštava o stanju na putevima)."
Ma to je prastari standard za slanje dodatnih podataka (RDS), samo sto nikada nije sire zaziveo u Srbiji. U Srbiji stanice u najboljem slucaju salju ime stanice i nista vise. A standard podrzava podatke o saobracaju - i to posebno upakovane da bi radio da mogao da vozacu skrene paznju. Isto tako podrzava podatke o tome koja pesma ide radiju i koja je vrsta programa da bi (u teoriji) radio mogao da prepodesi ekvilajzere. Ali nista od toga nije zavizelo kod nas a standard je iz 1984. Ubeđen sam da svaki auto-radio star manje od 20 godina podrzava deo standarda vezan za saobracaj.

sir oliver

pre 1 godinu

@Pera Lupetaš. Sudije u Srb solidno zaradjuju. A da je pravde, u EU, osnovni nivo, početna plata sudije je 10000 eur neto, pa na više. Sudija Viseg suda u Fra mesečno ima 22000 neto.
(ex motorista, 18. jul 2022 23:52)
Sta lupas ti? Kakvih 22 hiljade? Prosecna bruto plata sudija u Fr je 4500e, max plata je oko 7500e bruto! Imaju i dodatak na broj sudjenja, ali retko kome predje 10000e bruto!

ex motorista

pre 1 godinu

@Pera Lupetaš. Sudije u Srb solidno zaradjuju. A da je pravde, u EU, osnovni nivo, početna plata sudije je 10000 eur neto, pa na više. Sudija Viseg suda u Fra mesečno ima 22000 neto.

Komša

pre 1 godinu

Nikad nisam razumeo, da li su ovakvi ljudi debili, ili ovo rade namerno?!
(Zbunjeni svedok, 18. jul 2022 19:54) 
Debili koji to rade namerno.
Kakav zatvor,kakva kazna - hospitalizovati ga nesretnog.

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

Vožnja u kontra smeru na auto putu je

u Austriji kao - dobar dan !

Kada si na njihovim putevima bolje

slušaj neku njihovu radio- stanicu ili ti

se može desiti da te zalutali penzos

pošalje na Manituove pašnjake !

Sve austrijske radio- stanice odmah

prekidaju program i uzbunjuju sve

vozače na deonici gde je " gaiste -

fahrer" ( duh- vozač ) primećen !

Oni takve vozače šalju na medicinsko

veštačenje.

Veliki brat

pre 1 godinu

Kad sam se jednom vraćao iz Novog Pazara, uđem na autoput u Preljini, ali tako su lepo stavili tablu kod odvajanja uključenja za Beograd i Požegu da sam skrenuo ka Požegi umesto ka Beogradu. Može nekome da se čini smešno, ali kad se približavaš razdvajanju traka brzinom 50-60km/h, a oni stavili neke malecne table na samom razdvajanju... još sam i krenuo dobro da skrećem, desno, ali se u trenutku nešto zapitam da nisam pogrešio i odme levo.
Ali ništa, vozio se 20km do Pakovraća i još 20km nazad, još nisu bili počeli da naplaćuju pa me koštalo samo vremena i goriva, ali na pamet mi nije palo da se vozim u kontra smeru!
Dovoljno je pomisliti da možete da izazovete saobraćajku zbog koje neko može izgubiti život.

Doduše, i kod nas i u još nekim državama čak i na Zapadu kad promašite smer na autoputu, bukvalno morate 50 ili više kilometara da vozite do prve sledeće petlje, tako da nemate nikakvu mogućnost da promenite smer. Ali, kad jednom promašite, naučite za ubuduće.

Ja jedino nikako da se naviknem na nova isključenja na BG obilaznici, za oba isključenja (levo ili desno) morate pre vijadukta preko koga ide magistralni put na koji se uključujete da uđete u posebnu traku odvojenu ogradom ili zidom od autoputa, pa za isključenje desno skrenete pre vijadukta, a za isključenje levo prođete ispod vijadukta... ostala mi navika kako su bila rešena stara isključenja, da se za skretanje levo prođe ispod vijadukta autoputem pa isključi desno :)

Srboljub

pre 1 godinu

Ovo je vest samo u Srbiji. Ovo se u Zapadnoj Evropi dešava skoro pa svakodnevno, čak noviji automobili pokazuju ovu informaciju na infotainmentu kada je pokupe sa radija (deo radio programa koji izveštava o stanju na putevima). Jeste suludo, ali se na žalost dešava jako često. I istraživanje je pokazalo da je nedelja popodne kritičan dan, e sad jel to samoubica u pokušaju ili neki vozač pod dejstvom supstanci ili samo mnogo godina, nije jasno utvrdjeno ali ima tu svega.

Kokan

pre 1 godinu

Ovaj bar ima taj 1 gram mozga pa cepa zaustavnom trakom, inače takvi imaju običaj voziti svojom desnom stranom to jest brzom trakom u kontra smeru...

Smuleco

pre 1 godinu

Baš je bio lep Punto 2! :)I sa troja, i sa petoro vrata, pogotovu ovaj redzajniran, sa velikim svetlima napred. Dobar, mali prostran auto, jeftin za održavanje, sa odličnom benzinskom motorizacijom, i još boljom dizel. Stvarno je bio u svoje vreme, lider u klasi. Iskreno, uvek mi je izgledao skladnije od Grande Punta, koji je posebno na prednjici, ali i u bočnoj liniji, imao nekoliko promašenih dizajnerskih zahvata.

Pera

pre 1 godinu

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2186770#k39710287

Kad vidis sudiju kako vozi dzipcinu i ima "krpice" dendi/tuc muc neka marka onda znas gde skripi.
Kad vidis policajca da dolazi audijem na posao a nije sluzbeni i tada znas gde skripi.

Uglavnom su prvi primeri zastupljeniji drasticno.

Da da

pre 1 godinu

Ovo je kod Kovilja, zaustavljen je i policija je tamo!
Nedaj samo Bože da ga je neka muka naterala i da nije nekome toliko pozlilo!
A ako nije to pravac zatvor!

Боки

pre 1 godinu

Је л' има камере? Има
Је л' има закон? Има
Је л' има судство? И...Нема


Све јасно као дан...

Baba vanga

pre 1 godinu

Nadam se da je identifikovan, i zatvoren, nisam uspeo videti registraciju, ali ima kamera na autoputu, odmah zatvor 30 dana, itd, itd

NS oldtajmer

pre 1 godinu

Na ulasku na autoput ima rampa, ima i kamera. IdiJot je posle takve voznje morao ns nekoj rampi da izadje sa autoputa. Ocigledan je tip i boja automobila. Ako je izlazno mesto "uzvodno" od ulaznog - eto krivca. Videti broj tablice, uhapsiti vozaca, osuditi ga na par godina bezuslovnog zatvora zbog "izazivanja opste opasnosti", "neodgovornog koriscenja opasne stvari", " pokusaja visestrukog ubistva".

Antiwar

pre 1 godinu

Kamere, hapsenje, zatvor (rad na izgradnji), minimum 7 godina.
Da vidimo koliko c3 se njih posle toga zaleteti u suprotan smer.
Nazalost, to se nece desiti jer smo kopija ozbiljne drzave.

mrk

pre 1 godinu

moj komsija 2 faxa, clan mense i tecno govori 5 jezika.
(Zvonko, 18. jul 2022 19:15)

taj je samo nesposoban da sebe proda. kakva 2 faxa? istoriju sumadijske sljive i kosovski boj, diplomski rad?

nasa drzava jeste trula ali ko ima znanja, moze naci posao... pa sto ne radi kao prevodioc? makar konsultant ili tako nesto

Zvonko

pre 1 godinu

Zbog takvog ludaka mi je poginuo drugar sa faksa, vozio šleper i da izbegne ludaka nažalost sam strada.
(samo kažem..., 18. jul 2022 17:03)

------------------

moj komsija 2 faxa, clan mense i tecno govori 5 jezika. covek vozi kamion da bi prehranio decu jer sa diplomama jedva za racune krpio... dok nam takvi voze kamione a oni bez diploma vode drzavu bolje nece biti!!!

А. Петров

pre 1 godinu

Шта је ово данас? Међународни дан вожње у контра-смеру?
Ноћас у Холандији на аутопуту А16 иста-истацка сцена. Једино није био Пунто, него Ајго.

Liberty

pre 1 godinu

Ne jezivo nego horor! Ako imamo državu, ovog divljaka će pronaći hitno, oduzeti mu automobil, vozačku dozvolu doživotno, naplatiti novčanu kaznu najmanje 500.000 dinara i poslati u zatvor najmanje godinu dana. Za primer drugim maloumnicima! Ovakvi kada izazovu udes treba im presuditi na licu mesta po kratkom postupku.

dejan

pre 1 godinu

To nije ništa, mi smo pre par godina vraćajući se sa utakmice zaboravili saigrača na pumpi, i vraćali se auto putem 3 kilometra unazad sa autobusom.

Jim Hoyle

pre 1 godinu

Ljudi moji, juce sam vozio prvi put posle 10ak godina autoputem Bg-Nis. Onakvu nekulturu, bahatost i samozivost nisam u zivotu video, a vozio sam kroz celu Evropu decenijama.. Prvo su putari opet genijalno resili da rade put u sred sezone, zatvorene trake su napravile haos, ali ljudi moji... Masa dzibera pun gas zaustavnom trakom.. Samo beogradske, kosovske i Nemacke table. U 90% slucajeva besna kola. U jednom trenutku smo nas par iz desne trake naizmenicno vozili delom zaustavnom i blokirali im prolaz. Ej, ide iza tebe i trubi, mase rukama, psuje u fazonu "pomeri se da prodjem", nabijaju se u branik... Onda je par kretena krenulo u makaze iz trake u traku, uz pretnje kroz prozor.. Ja sam u potpunom soku.. Vozim dete, ulecu mi ispred uz poziv da se bijemo. Pozvao sam policiju, slikao i snimio automobile, dobio broj saobracajne, zvao- NIKO SE NE JAVLJA! Na par punkteva stoji policija i NIKOG NIJE ZAUSTAVILA.. Par puta ni ambulantna kola nisu mogla da prodju . Ovakav narod ne postoji na svetu.. Nismo ni zasluzili bolje.

Zvonko

pre 1 godinu

Zbog takvog ludaka mi je poginuo drugar sa faksa, vozio šleper i da izbegne ludaka nažalost sam strada.
(samo kažem..., 18. jul 2022 17:03)

------------------

moj komsija 2 faxa, clan mense i tecno govori 5 jezika. covek vozi kamion da bi prehranio decu jer sa diplomama jedva za racune krpio... dok nam takvi voze kamione a oni bez diploma vode drzavu bolje nece biti!!!

Боки

pre 1 godinu

Је л' има камере? Има
Је л' има закон? Има
Је л' има судство? И...Нема


Све јасно као дан...

Jim Hoyle

pre 1 godinu

Ljudi moji, juce sam vozio prvi put posle 10ak godina autoputem Bg-Nis. Onakvu nekulturu, bahatost i samozivost nisam u zivotu video, a vozio sam kroz celu Evropu decenijama.. Prvo su putari opet genijalno resili da rade put u sred sezone, zatvorene trake su napravile haos, ali ljudi moji... Masa dzibera pun gas zaustavnom trakom.. Samo beogradske, kosovske i Nemacke table. U 90% slucajeva besna kola. U jednom trenutku smo nas par iz desne trake naizmenicno vozili delom zaustavnom i blokirali im prolaz. Ej, ide iza tebe i trubi, mase rukama, psuje u fazonu "pomeri se da prodjem", nabijaju se u branik... Onda je par kretena krenulo u makaze iz trake u traku, uz pretnje kroz prozor.. Ja sam u potpunom soku.. Vozim dete, ulecu mi ispred uz poziv da se bijemo. Pozvao sam policiju, slikao i snimio automobile, dobio broj saobracajne, zvao- NIKO SE NE JAVLJA! Na par punkteva stoji policija i NIKOG NIJE ZAUSTAVILA.. Par puta ni ambulantna kola nisu mogla da prodju . Ovakav narod ne postoji na svetu.. Nismo ni zasluzili bolje.

Pera

pre 1 godinu

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2186770#k39710287

Kad vidis sudiju kako vozi dzipcinu i ima "krpice" dendi/tuc muc neka marka onda znas gde skripi.
Kad vidis policajca da dolazi audijem na posao a nije sluzbeni i tada znas gde skripi.

Uglavnom su prvi primeri zastupljeniji drasticno.

Komša

pre 1 godinu

Nikad nisam razumeo, da li su ovakvi ljudi debili, ili ovo rade namerno?!
(Zbunjeni svedok, 18. jul 2022 19:54) 
Debili koji to rade namerno.
Kakav zatvor,kakva kazna - hospitalizovati ga nesretnog.

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

Vožnja u kontra smeru na auto putu je

u Austriji kao - dobar dan !

Kada si na njihovim putevima bolje

slušaj neku njihovu radio- stanicu ili ti

se može desiti da te zalutali penzos

pošalje na Manituove pašnjake !

Sve austrijske radio- stanice odmah

prekidaju program i uzbunjuju sve

vozače na deonici gde je " gaiste -

fahrer" ( duh- vozač ) primećen !

Oni takve vozače šalju na medicinsko

veštačenje.

NS oldtajmer

pre 1 godinu

Na ulasku na autoput ima rampa, ima i kamera. IdiJot je posle takve voznje morao ns nekoj rampi da izadje sa autoputa. Ocigledan je tip i boja automobila. Ako je izlazno mesto "uzvodno" od ulaznog - eto krivca. Videti broj tablice, uhapsiti vozaca, osuditi ga na par godina bezuslovnog zatvora zbog "izazivanja opste opasnosti", "neodgovornog koriscenja opasne stvari", " pokusaja visestrukog ubistva".

Liberty

pre 1 godinu

Ne jezivo nego horor! Ako imamo državu, ovog divljaka će pronaći hitno, oduzeti mu automobil, vozačku dozvolu doživotno, naplatiti novčanu kaznu najmanje 500.000 dinara i poslati u zatvor najmanje godinu dana. Za primer drugim maloumnicima! Ovakvi kada izazovu udes treba im presuditi na licu mesta po kratkom postupku.

Baba vanga

pre 1 godinu

Nadam se da je identifikovan, i zatvoren, nisam uspeo videti registraciju, ali ima kamera na autoputu, odmah zatvor 30 dana, itd, itd

Cile Mile

pre 1 godinu

Ovakve treba javno prikazati, javno im suditi i javno kazniti. Kazna bi trebalo da bude kao u vreme Turaka, samo bez nabijanja na kolac, ali da ih okače da vise pored puta, za primer!

Da da

pre 1 godinu

Ovo je kod Kovilja, zaustavljen je i policija je tamo!
Nedaj samo Bože da ga je neka muka naterala i da nije nekome toliko pozlilo!
A ako nije to pravac zatvor!

mrk

pre 1 godinu

moj komsija 2 faxa, clan mense i tecno govori 5 jezika.
(Zvonko, 18. jul 2022 19:15)

taj je samo nesposoban da sebe proda. kakva 2 faxa? istoriju sumadijske sljive i kosovski boj, diplomski rad?

nasa drzava jeste trula ali ko ima znanja, moze naci posao... pa sto ne radi kao prevodioc? makar konsultant ili tako nesto

Veliki brat

pre 1 godinu

Kad sam se jednom vraćao iz Novog Pazara, uđem na autoput u Preljini, ali tako su lepo stavili tablu kod odvajanja uključenja za Beograd i Požegu da sam skrenuo ka Požegi umesto ka Beogradu. Može nekome da se čini smešno, ali kad se približavaš razdvajanju traka brzinom 50-60km/h, a oni stavili neke malecne table na samom razdvajanju... još sam i krenuo dobro da skrećem, desno, ali se u trenutku nešto zapitam da nisam pogrešio i odme levo.
Ali ništa, vozio se 20km do Pakovraća i još 20km nazad, još nisu bili počeli da naplaćuju pa me koštalo samo vremena i goriva, ali na pamet mi nije palo da se vozim u kontra smeru!
Dovoljno je pomisliti da možete da izazovete saobraćajku zbog koje neko može izgubiti život.

Doduše, i kod nas i u još nekim državama čak i na Zapadu kad promašite smer na autoputu, bukvalno morate 50 ili više kilometara da vozite do prve sledeće petlje, tako da nemate nikakvu mogućnost da promenite smer. Ali, kad jednom promašite, naučite za ubuduće.

Ja jedino nikako da se naviknem na nova isključenja na BG obilaznici, za oba isključenja (levo ili desno) morate pre vijadukta preko koga ide magistralni put na koji se uključujete da uđete u posebnu traku odvojenu ogradom ili zidom od autoputa, pa za isključenje desno skrenete pre vijadukta, a za isključenje levo prođete ispod vijadukta... ostala mi navika kako su bila rešena stara isključenja, da se za skretanje levo prođe ispod vijadukta autoputem pa isključi desno :)

Kokan

pre 1 godinu

Ovaj bar ima taj 1 gram mozga pa cepa zaustavnom trakom, inače takvi imaju običaj voziti svojom desnom stranom to jest brzom trakom u kontra smeru...

Antiwar

pre 1 godinu

Kamere, hapsenje, zatvor (rad na izgradnji), minimum 7 godina.
Da vidimo koliko c3 se njih posle toga zaleteti u suprotan smer.
Nazalost, to se nece desiti jer smo kopija ozbiljne drzave.

DC

pre 1 godinu

Ide zaustavnom trakom. Čemu osuđivanje kad ne znamo pozadinu priče? Možda ide da nekome spase život.
(expert, 19. jul 2022 07:43)

Kod nas se svakodnevno desava spasavanje zivota preticanjem preko duple pune linije, prolascima kroz crveno, voznjom velikom brzinom kroz grad... Pola nacije sve sami heroji, drugoj polovini zivot visi o koncu pa ih treba non-stop spasavati.

А. Петров

pre 1 godinu

Шта је ово данас? Међународни дан вожње у контра-смеру?
Ноћас у Холандији на аутопуту А16 иста-истацка сцена. Једино није био Пунто, него Ајго.

Srboljub

pre 1 godinu

Ovo je vest samo u Srbiji. Ovo se u Zapadnoj Evropi dešava skoro pa svakodnevno, čak noviji automobili pokazuju ovu informaciju na infotainmentu kada je pokupe sa radija (deo radio programa koji izveštava o stanju na putevima). Jeste suludo, ali se na žalost dešava jako često. I istraživanje je pokazalo da je nedelja popodne kritičan dan, e sad jel to samoubica u pokušaju ili neki vozač pod dejstvom supstanci ili samo mnogo godina, nije jasno utvrdjeno ali ima tu svega.

sir oliver

pre 1 godinu

@Pera Lupetaš. Sudije u Srb solidno zaradjuju. A da je pravde, u EU, osnovni nivo, početna plata sudije je 10000 eur neto, pa na više. Sudija Viseg suda u Fra mesečno ima 22000 neto.
(ex motorista, 18. jul 2022 23:52)
Sta lupas ti? Kakvih 22 hiljade? Prosecna bruto plata sudija u Fr je 4500e, max plata je oko 7500e bruto! Imaju i dodatak na broj sudjenja, ali retko kome predje 10000e bruto!

kole

pre 1 godinu

Citao sam negde iskustvo coveka koji je vozeci auto putem kroz Tursku promasio skretanje i vratio se u rikverc jedno 30 metara. Posle par minuta ga je sustigao policijski auto, jer je njegov prekrsaj bio snimljen kamerom. Policajac mu je rekao da je to veoma tezak prekrsaj i da mora kod sudije za prekrsaje. Uzeo mu je dokumenta i rekao da ga prati. Posle nekih 30 km su stigli u neki grad gde je policajac predao zapisnik sudiji, a vozacu rekao da posle suda dodje u stanicu po dokumenta. Cekao je sudiju 2 sata, a onda trazio banku u kojoj ce da plati veoma visoku kaznu jos sat vremena. Posle toga jedva pronalazi stanicu i tu ceka jos 3 sata da se policajac koji mu je uzeo dokumenta vrati sa terena. Svi su bili veoma ljubazni i bez povisenog tona mu saopstavali prava i obaveze, ali su ga u svari na finjaka izmaltretirali jer je izgubio citav dan i gomilu novca. Tako se ponasaju ozbiljne drzave. Zgaze svakoga ko misli da je iznad zakona.

Igor78

pre 1 godinu

U čemu je problem? Oduzmeš dozvolu doživotno, u zatvor godinu dana, objaviš to sve na TV-u. A onda nastaviš to da radiš svakog dana, i za 6 meseci svi će voziti automobile kao normalni ljudi. Ali ne, ovde se podilazi siledžijama, pušta se narod da divlja jer valjda to vlast košta manje nego da se iskale na protestima...Narod je totalno pogubio kompas, države i insttitucija nema nigde, ovde ni Bog više ne pomaže

dejan

pre 1 godinu

To nije ništa, mi smo pre par godina vraćajući se sa utakmice zaboravili saigrača na pumpi, i vraćali se auto putem 3 kilometra unazad sa autobusom.

Smuleco

pre 1 godinu

Baš je bio lep Punto 2! :)I sa troja, i sa petoro vrata, pogotovu ovaj redzajniran, sa velikim svetlima napred. Dobar, mali prostran auto, jeftin za održavanje, sa odličnom benzinskom motorizacijom, i još boljom dizel. Stvarno je bio u svoje vreme, lider u klasi. Iskreno, uvek mi je izgledao skladnije od Grande Punta, koji je posebno na prednjici, ali i u bočnoj liniji, imao nekoliko promašenih dizajnerskih zahvata.

Marko

pre 1 godinu

Meni se to jednom dogodilo na autoputu u Spaniji, stariji covek isao pogresnim smerom i bukvalno smo se mimoisli! Nisam mogao da verujem sta se desava! Jedino dobro je sto je isao sporo bar u tom trenutku, ali uzasno sam se prepao. Nije uopste prijatno kad prodje neko u traci pored tebe u suprotnom smeru.

T

pre 1 godinu

"čak noviji automobili pokazuju ovu informaciju na infotainmentu kada je pokupe sa radija (deo radio programa koji izveštava o stanju na putevima)."
Ma to je prastari standard za slanje dodatnih podataka (RDS), samo sto nikada nije sire zaziveo u Srbiji. U Srbiji stanice u najboljem slucaju salju ime stanice i nista vise. A standard podrzava podatke o saobracaju - i to posebno upakovane da bi radio da mogao da vozacu skrene paznju. Isto tako podrzava podatke o tome koja pesma ide radiju i koja je vrsta programa da bi (u teoriji) radio mogao da prepodesi ekvilajzere. Ali nista od toga nije zavizelo kod nas a standard je iz 1984. Ubeđen sam da svaki auto-radio star manje od 20 godina podrzava deo standarda vezan za saobracaj.

dzo

pre 1 godinu

čak noviji automobili pokazuju ovu informaciju na infotainmentu kada je pokupe sa radija (deo radio programa koji izveštava o stanju na putevima)."

Cuj noviji... Meni Je to na bwmu iz 2007me..prekine ti muziku I kaze obavestenje saobracajne policije to i to.. Radi to u Srbiji ko zna od kad

hadžija

pre 1 godinu

čoveku samo oduzeti dozvolu i poslati na psihijatrijsko veštačenje. ko zna šta ga nateralo.
al to da važi i za ministre i predsednike

ex motorista

pre 1 godinu

@Pera Lupetaš. Sudije u Srb solidno zaradjuju. A da je pravde, u EU, osnovni nivo, početna plata sudije je 10000 eur neto, pa na više. Sudija Viseg suda u Fra mesečno ima 22000 neto.

GEOS

pre 1 godinu

Ovo je vest samo u Srbiji. Ovo se u Zapadnoj Evropi dešava skoro pa svakodnevno, čak noviji automobili pokazuju ovu informaciju na infotainmentu kada je pokupe sa radija (deo radio programa koji izveštava o stanju na putevima). Jeste suludo, ali se na žalost dešava jako često. I istraživanje je pokazalo da je nedelja popodne kritičan dan, e sad jel to samoubica u pokušaju ili neki vozač pod dejstvom supstanci ili samo mnogo godina, nije jasno utvrdjeno ali ima tu svega.
(Srboljub, 18. jul 2022 21:22)


Ovo me podseca na gastarbajtere koji dugo nisu dosli u Srbiju, pa sam imao pre samo 4-5 godina situaciju, gde je neka tastina rodjaka dosla u Srbiju posle 30 godina iz USA i pokazivala nam i objasnjavala kako ima laptopt sa kamerom, uz pomoc koga moze da zove nekog i da se "gledaju" dok pricaju.
Samo je falilo da izvadi jos 3 kila banana da nam da kao "eksluzivu".
Tako i ovaj komentar "otkriva Ameriku" sa "novijim automobilima" i ako spominje tehnologiju 90tih.....

Srboljub

pre 1 godinu

(dzo, 19. jul 2022 09:14)
Ali ti nije ispisao tu poruku kao upozorenje preko celog ekrana, ja o tome pišem… a taj TP (Traffic Programme) postoji jako dugo, to je tačno

hadžija

pre 1 godinu

čoveku samo oduzeti dozvolu i poslati na psihijatrijsko veštačenje. ko zna šta ga nateralo.
al to da važi i za ministre i predsednike

GEOS

pre 1 godinu

Baš je bio lep Punto 2! :)I sa troja, i sa petoro vrata, pogotovu ovaj redzajniran, sa velikim svetlima napred. Dobar, mali prostran auto, jeftin za održavanje, sa odličnom benzinskom motorizacijom, i još boljom dizel. Stvarno je bio u svoje vreme, lider u klasi. Iskreno, uvek mi je izgledao skladnije od Grande Punta, koji je posebno na prednjici, ali i u bočnoj liniji, imao nekoliko promašenih dizajnerskih zahvata.
(Smuleco, 18. jul 2022 21:28)

Onako, bas pratis temu.
I duhovit si. I imas bas dobro oko za dizajn. I .... ne znam, napisi nesto i ti.

Ovo je strasno, cetvore oci na autoputu, a svakako budale koliko ti dusa zeli.

Srboljub

pre 1 godinu

Koliko je ove funkcionalno nepismenih, a i svi se nešto vredjaju i prave pametni. Napisao sam “pokazuju ovu informaciju na infotainmentu” i samo sam zaboravio da navedem “kao tekst” ali se našla gomila pametnjakovića da kaže kako je to nešto što svi znaju i postoji oduvek. Da TP postoji kao funkcija odavno, ali se u Srbiji nije koristila plus to je bio deo redovnog radio programa. Tek na novijim automobilima izlazi upozorenje kao tekst da neko vozi suprotnom stranom autoputa i to se prikaže bio radio upaljen ili ne, preko glavnog ekrana na centralnoj konzoli. Mada možda to i nema veze sa TP funkcijom nego se šalje direktno preko modula za komunikaciju u vozilu od strane proizvodjača (kao i informacija o gužvi ili zatvorenom putu na navigaciji i slično).

Straight Outta München

pre 1 godinu

moj komsija 2 faxa, clan mense i tecno govori 5 jezika. covek vozi kamion da bi prehranio decu jer sa diplomama jedva za racune krpio... dok nam takvi voze kamione a oni bez diploma vode drzavu bolje nece biti!!!
(Zvonko, 18. jul 2022 19:15

Postoje razlicite vrste inteligencije…. To se valjda uci vec u osnovnoj skoli. Ako covek ima recimo matematicku inteligenciju iznadprosecnu, a socijalnu ispodprosecnu vrv ce biti siromasan…
Kakve veze ima sto je clan Mense? Srbin koji je pobedio na svetskom takmicenju kao najinteligentniji, zivi sasvim normalno, a ima “napismeno” da je najpametniji.

dejan

pre 1 godinu

To nije ništa, mi smo pre par godina vraćajući se sa utakmice zaboravili saigrača na pumpi, i vraćali se auto putem 3 kilometra unazad sa autobusom.

Smuleco

pre 1 godinu

Baš je bio lep Punto 2! :)I sa troja, i sa petoro vrata, pogotovu ovaj redzajniran, sa velikim svetlima napred. Dobar, mali prostran auto, jeftin za održavanje, sa odličnom benzinskom motorizacijom, i još boljom dizel. Stvarno je bio u svoje vreme, lider u klasi. Iskreno, uvek mi je izgledao skladnije od Grande Punta, koji je posebno na prednjici, ali i u bočnoj liniji, imao nekoliko promašenih dizajnerskih zahvata.

ex motorista

pre 1 godinu

@Pera Lupetaš. Sudije u Srb solidno zaradjuju. A da je pravde, u EU, osnovni nivo, početna plata sudije je 10000 eur neto, pa na više. Sudija Viseg suda u Fra mesečno ima 22000 neto.

Zvonko

pre 1 godinu

Zbog takvog ludaka mi je poginuo drugar sa faksa, vozio šleper i da izbegne ludaka nažalost sam strada.
(samo kažem..., 18. jul 2022 17:03)

------------------

moj komsija 2 faxa, clan mense i tecno govori 5 jezika. covek vozi kamion da bi prehranio decu jer sa diplomama jedva za racune krpio... dok nam takvi voze kamione a oni bez diploma vode drzavu bolje nece biti!!!

mrk

pre 1 godinu

moj komsija 2 faxa, clan mense i tecno govori 5 jezika.
(Zvonko, 18. jul 2022 19:15)

taj je samo nesposoban da sebe proda. kakva 2 faxa? istoriju sumadijske sljive i kosovski boj, diplomski rad?

nasa drzava jeste trula ali ko ima znanja, moze naci posao... pa sto ne radi kao prevodioc? makar konsultant ili tako nesto

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

Vožnja u kontra smeru na auto putu je

u Austriji kao - dobar dan !

Kada si na njihovim putevima bolje

slušaj neku njihovu radio- stanicu ili ti

se može desiti da te zalutali penzos

pošalje na Manituove pašnjake !

Sve austrijske radio- stanice odmah

prekidaju program i uzbunjuju sve

vozače na deonici gde je " gaiste -

fahrer" ( duh- vozač ) primećen !

Oni takve vozače šalju na medicinsko

veštačenje.

GEOS

pre 1 godinu

Ovo je vest samo u Srbiji. Ovo se u Zapadnoj Evropi dešava skoro pa svakodnevno, čak noviji automobili pokazuju ovu informaciju na infotainmentu kada je pokupe sa radija (deo radio programa koji izveštava o stanju na putevima). Jeste suludo, ali se na žalost dešava jako često. I istraživanje je pokazalo da je nedelja popodne kritičan dan, e sad jel to samoubica u pokušaju ili neki vozač pod dejstvom supstanci ili samo mnogo godina, nije jasno utvrdjeno ali ima tu svega.
(Srboljub, 18. jul 2022 21:22)


Ovo me podseca na gastarbajtere koji dugo nisu dosli u Srbiju, pa sam imao pre samo 4-5 godina situaciju, gde je neka tastina rodjaka dosla u Srbiju posle 30 godina iz USA i pokazivala nam i objasnjavala kako ima laptopt sa kamerom, uz pomoc koga moze da zove nekog i da se "gledaju" dok pricaju.
Samo je falilo da izvadi jos 3 kila banana da nam da kao "eksluzivu".
Tako i ovaj komentar "otkriva Ameriku" sa "novijim automobilima" i ako spominje tehnologiju 90tih.....

Jim Hoyle

pre 1 godinu

Ljudi moji, juce sam vozio prvi put posle 10ak godina autoputem Bg-Nis. Onakvu nekulturu, bahatost i samozivost nisam u zivotu video, a vozio sam kroz celu Evropu decenijama.. Prvo su putari opet genijalno resili da rade put u sred sezone, zatvorene trake su napravile haos, ali ljudi moji... Masa dzibera pun gas zaustavnom trakom.. Samo beogradske, kosovske i Nemacke table. U 90% slucajeva besna kola. U jednom trenutku smo nas par iz desne trake naizmenicno vozili delom zaustavnom i blokirali im prolaz. Ej, ide iza tebe i trubi, mase rukama, psuje u fazonu "pomeri se da prodjem", nabijaju se u branik... Onda je par kretena krenulo u makaze iz trake u traku, uz pretnje kroz prozor.. Ja sam u potpunom soku.. Vozim dete, ulecu mi ispred uz poziv da se bijemo. Pozvao sam policiju, slikao i snimio automobile, dobio broj saobracajne, zvao- NIKO SE NE JAVLJA! Na par punkteva stoji policija i NIKOG NIJE ZAUSTAVILA.. Par puta ni ambulantna kola nisu mogla da prodju . Ovakav narod ne postoji na svetu.. Nismo ni zasluzili bolje.

Боки

pre 1 godinu

Је л' има камере? Има
Је л' има закон? Има
Је л' има судство? И...Нема


Све јасно као дан...

NS oldtajmer

pre 1 godinu

Na ulasku na autoput ima rampa, ima i kamera. IdiJot je posle takve voznje morao ns nekoj rampi da izadje sa autoputa. Ocigledan je tip i boja automobila. Ako je izlazno mesto "uzvodno" od ulaznog - eto krivca. Videti broj tablice, uhapsiti vozaca, osuditi ga na par godina bezuslovnog zatvora zbog "izazivanja opste opasnosti", "neodgovornog koriscenja opasne stvari", " pokusaja visestrukog ubistva".

Da da

pre 1 godinu

Ovo je kod Kovilja, zaustavljen je i policija je tamo!
Nedaj samo Bože da ga je neka muka naterala i da nije nekome toliko pozlilo!
A ako nije to pravac zatvor!

Veliki brat

pre 1 godinu

Kad sam se jednom vraćao iz Novog Pazara, uđem na autoput u Preljini, ali tako su lepo stavili tablu kod odvajanja uključenja za Beograd i Požegu da sam skrenuo ka Požegi umesto ka Beogradu. Može nekome da se čini smešno, ali kad se približavaš razdvajanju traka brzinom 50-60km/h, a oni stavili neke malecne table na samom razdvajanju... još sam i krenuo dobro da skrećem, desno, ali se u trenutku nešto zapitam da nisam pogrešio i odme levo.
Ali ništa, vozio se 20km do Pakovraća i još 20km nazad, još nisu bili počeli da naplaćuju pa me koštalo samo vremena i goriva, ali na pamet mi nije palo da se vozim u kontra smeru!
Dovoljno je pomisliti da možete da izazovete saobraćajku zbog koje neko može izgubiti život.

Doduše, i kod nas i u još nekim državama čak i na Zapadu kad promašite smer na autoputu, bukvalno morate 50 ili više kilometara da vozite do prve sledeće petlje, tako da nemate nikakvu mogućnost da promenite smer. Ali, kad jednom promašite, naučite za ubuduće.

Ja jedino nikako da se naviknem na nova isključenja na BG obilaznici, za oba isključenja (levo ili desno) morate pre vijadukta preko koga ide magistralni put na koji se uključujete da uđete u posebnu traku odvojenu ogradom ili zidom od autoputa, pa za isključenje desno skrenete pre vijadukta, a za isključenje levo prođete ispod vijadukta... ostala mi navika kako su bila rešena stara isključenja, da se za skretanje levo prođe ispod vijadukta autoputem pa isključi desno :)

Liberty

pre 1 godinu

Ne jezivo nego horor! Ako imamo državu, ovog divljaka će pronaći hitno, oduzeti mu automobil, vozačku dozvolu doživotno, naplatiti novčanu kaznu najmanje 500.000 dinara i poslati u zatvor najmanje godinu dana. Za primer drugim maloumnicima! Ovakvi kada izazovu udes treba im presuditi na licu mesta po kratkom postupku.

Srboljub

pre 1 godinu

Ovo je vest samo u Srbiji. Ovo se u Zapadnoj Evropi dešava skoro pa svakodnevno, čak noviji automobili pokazuju ovu informaciju na infotainmentu kada je pokupe sa radija (deo radio programa koji izveštava o stanju na putevima). Jeste suludo, ali se na žalost dešava jako često. I istraživanje je pokazalo da je nedelja popodne kritičan dan, e sad jel to samoubica u pokušaju ili neki vozač pod dejstvom supstanci ili samo mnogo godina, nije jasno utvrdjeno ali ima tu svega.

Antiwar

pre 1 godinu

Kamere, hapsenje, zatvor (rad na izgradnji), minimum 7 godina.
Da vidimo koliko c3 se njih posle toga zaleteti u suprotan smer.
Nazalost, to se nece desiti jer smo kopija ozbiljne drzave.

Kokan

pre 1 godinu

Ovaj bar ima taj 1 gram mozga pa cepa zaustavnom trakom, inače takvi imaju običaj voziti svojom desnom stranom to jest brzom trakom u kontra smeru...

Srboljub

pre 1 godinu

Koliko je ove funkcionalno nepismenih, a i svi se nešto vredjaju i prave pametni. Napisao sam “pokazuju ovu informaciju na infotainmentu” i samo sam zaboravio da navedem “kao tekst” ali se našla gomila pametnjakovića da kaže kako je to nešto što svi znaju i postoji oduvek. Da TP postoji kao funkcija odavno, ali se u Srbiji nije koristila plus to je bio deo redovnog radio programa. Tek na novijim automobilima izlazi upozorenje kao tekst da neko vozi suprotnom stranom autoputa i to se prikaže bio radio upaljen ili ne, preko glavnog ekrana na centralnoj konzoli. Mada možda to i nema veze sa TP funkcijom nego se šalje direktno preko modula za komunikaciju u vozilu od strane proizvodjača (kao i informacija o gužvi ili zatvorenom putu na navigaciji i slično).

Pera

pre 1 godinu

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2186770#k39710287

Kad vidis sudiju kako vozi dzipcinu i ima "krpice" dendi/tuc muc neka marka onda znas gde skripi.
Kad vidis policajca da dolazi audijem na posao a nije sluzbeni i tada znas gde skripi.

Uglavnom su prvi primeri zastupljeniji drasticno.

T

pre 1 godinu

"čak noviji automobili pokazuju ovu informaciju na infotainmentu kada je pokupe sa radija (deo radio programa koji izveštava o stanju na putevima)."
Ma to je prastari standard za slanje dodatnih podataka (RDS), samo sto nikada nije sire zaziveo u Srbiji. U Srbiji stanice u najboljem slucaju salju ime stanice i nista vise. A standard podrzava podatke o saobracaju - i to posebno upakovane da bi radio da mogao da vozacu skrene paznju. Isto tako podrzava podatke o tome koja pesma ide radiju i koja je vrsta programa da bi (u teoriji) radio mogao da prepodesi ekvilajzere. Ali nista od toga nije zavizelo kod nas a standard je iz 1984. Ubeđen sam da svaki auto-radio star manje od 20 godina podrzava deo standarda vezan za saobracaj.

dzo

pre 1 godinu

čak noviji automobili pokazuju ovu informaciju na infotainmentu kada je pokupe sa radija (deo radio programa koji izveštava o stanju na putevima)."

Cuj noviji... Meni Je to na bwmu iz 2007me..prekine ti muziku I kaze obavestenje saobracajne policije to i to.. Radi to u Srbiji ko zna od kad

GEOS

pre 1 godinu

Baš je bio lep Punto 2! :)I sa troja, i sa petoro vrata, pogotovu ovaj redzajniran, sa velikim svetlima napred. Dobar, mali prostran auto, jeftin za održavanje, sa odličnom benzinskom motorizacijom, i još boljom dizel. Stvarno je bio u svoje vreme, lider u klasi. Iskreno, uvek mi je izgledao skladnije od Grande Punta, koji je posebno na prednjici, ali i u bočnoj liniji, imao nekoliko promašenih dizajnerskih zahvata.
(Smuleco, 18. jul 2022 21:28)

Onako, bas pratis temu.
I duhovit si. I imas bas dobro oko za dizajn. I .... ne znam, napisi nesto i ti.

Ovo je strasno, cetvore oci na autoputu, a svakako budale koliko ti dusa zeli.

hadžija

pre 1 godinu

čoveku samo oduzeti dozvolu i poslati na psihijatrijsko veštačenje. ko zna šta ga nateralo.
al to da važi i za ministre i predsednike

hadžija

pre 1 godinu

čoveku samo oduzeti dozvolu i poslati na psihijatrijsko veštačenje. ko zna šta ga nateralo.
al to da važi i za ministre i predsednike

А. Петров

pre 1 godinu

Шта је ово данас? Међународни дан вожње у контра-смеру?
Ноћас у Холандији на аутопуту А16 иста-истацка сцена. Једино није био Пунто, него Ајго.

Baba vanga

pre 1 godinu

Nadam se da je identifikovan, i zatvoren, nisam uspeo videti registraciju, ali ima kamera na autoputu, odmah zatvor 30 dana, itd, itd

Komša

pre 1 godinu

Nikad nisam razumeo, da li su ovakvi ljudi debili, ili ovo rade namerno?!
(Zbunjeni svedok, 18. jul 2022 19:54) 
Debili koji to rade namerno.
Kakav zatvor,kakva kazna - hospitalizovati ga nesretnog.

sir oliver

pre 1 godinu

@Pera Lupetaš. Sudije u Srb solidno zaradjuju. A da je pravde, u EU, osnovni nivo, početna plata sudije je 10000 eur neto, pa na više. Sudija Viseg suda u Fra mesečno ima 22000 neto.
(ex motorista, 18. jul 2022 23:52)
Sta lupas ti? Kakvih 22 hiljade? Prosecna bruto plata sudija u Fr je 4500e, max plata je oko 7500e bruto! Imaju i dodatak na broj sudjenja, ali retko kome predje 10000e bruto!

Cile Mile

pre 1 godinu

Ovakve treba javno prikazati, javno im suditi i javno kazniti. Kazna bi trebalo da bude kao u vreme Turaka, samo bez nabijanja na kolac, ali da ih okače da vise pored puta, za primer!

Igor78

pre 1 godinu

U čemu je problem? Oduzmeš dozvolu doživotno, u zatvor godinu dana, objaviš to sve na TV-u. A onda nastaviš to da radiš svakog dana, i za 6 meseci svi će voziti automobile kao normalni ljudi. Ali ne, ovde se podilazi siledžijama, pušta se narod da divlja jer valjda to vlast košta manje nego da se iskale na protestima...Narod je totalno pogubio kompas, države i insttitucija nema nigde, ovde ni Bog više ne pomaže

Srboljub

pre 1 godinu

(dzo, 19. jul 2022 09:14)
Ali ti nije ispisao tu poruku kao upozorenje preko celog ekrana, ja o tome pišem… a taj TP (Traffic Programme) postoji jako dugo, to je tačno

DC

pre 1 godinu

Ide zaustavnom trakom. Čemu osuđivanje kad ne znamo pozadinu priče? Možda ide da nekome spase život.
(expert, 19. jul 2022 07:43)

Kod nas se svakodnevno desava spasavanje zivota preticanjem preko duple pune linije, prolascima kroz crveno, voznjom velikom brzinom kroz grad... Pola nacije sve sami heroji, drugoj polovini zivot visi o koncu pa ih treba non-stop spasavati.

Marko

pre 1 godinu

Meni se to jednom dogodilo na autoputu u Spaniji, stariji covek isao pogresnim smerom i bukvalno smo se mimoisli! Nisam mogao da verujem sta se desava! Jedino dobro je sto je isao sporo bar u tom trenutku, ali uzasno sam se prepao. Nije uopste prijatno kad prodje neko u traci pored tebe u suprotnom smeru.

kole

pre 1 godinu

Citao sam negde iskustvo coveka koji je vozeci auto putem kroz Tursku promasio skretanje i vratio se u rikverc jedno 30 metara. Posle par minuta ga je sustigao policijski auto, jer je njegov prekrsaj bio snimljen kamerom. Policajac mu je rekao da je to veoma tezak prekrsaj i da mora kod sudije za prekrsaje. Uzeo mu je dokumenta i rekao da ga prati. Posle nekih 30 km su stigli u neki grad gde je policajac predao zapisnik sudiji, a vozacu rekao da posle suda dodje u stanicu po dokumenta. Cekao je sudiju 2 sata, a onda trazio banku u kojoj ce da plati veoma visoku kaznu jos sat vremena. Posle toga jedva pronalazi stanicu i tu ceka jos 3 sata da se policajac koji mu je uzeo dokumenta vrati sa terena. Svi su bili veoma ljubazni i bez povisenog tona mu saopstavali prava i obaveze, ali su ga u svari na finjaka izmaltretirali jer je izgubio citav dan i gomilu novca. Tako se ponasaju ozbiljne drzave. Zgaze svakoga ko misli da je iznad zakona.

Straight Outta München

pre 1 godinu

moj komsija 2 faxa, clan mense i tecno govori 5 jezika. covek vozi kamion da bi prehranio decu jer sa diplomama jedva za racune krpio... dok nam takvi voze kamione a oni bez diploma vode drzavu bolje nece biti!!!
(Zvonko, 18. jul 2022 19:15

Postoje razlicite vrste inteligencije…. To se valjda uci vec u osnovnoj skoli. Ako covek ima recimo matematicku inteligenciju iznadprosecnu, a socijalnu ispodprosecnu vrv ce biti siromasan…
Kakve veze ima sto je clan Mense? Srbin koji je pobedio na svetskom takmicenju kao najinteligentniji, zivi sasvim normalno, a ima “napismeno” da je najpametniji.