Četvrtak, 16.06.2022.

22:01

"Svet ne shvata - Ukrajinci umiru. Sve će biti gotovo do jeseni"

Kako Kijev apeluje za više teškog naoružanja, retorika zapadnih čelnika sugeriše d bi podrška mogla da počne da jenjava.

Izvor: Al Džazira

"Svet ne shvata - Ukrajinci umiru. Sve æe biti gotovo do jeseni" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Sremacicar

pre 1 godinu

(Eto, 16. jun 2022 23:58)

Cisto istine radi... Pred BL su bile hrvatske jedinice, a povukle su se ne zbog pretnje bombardovanjem od strane SAD-a vec zbog pretnje Srbije da ce uci u otvoren rat.

Comamche

pre 1 godinu

Sad treba da zaboravimo da je Rusija u februaru napala Kijev ali brutalno poražena
(Haha, 16. jun 2022 22:33)

Tačno ... to možete da zaboravite jer se to nikada ni nije desilo.

Niti je Kijev bio napadnut, niti su Rusi poraženi, jednostavno su držali Ukrajinsku vojsku razvučenu u predgrađu Kijeva da ista ne može da bude prebačena kao pomoć na istok, dok su Rusi završili na jugo-istoku, a pre svega Marijupolj i Lugansk. Sami su se povukli kada su odlučili i otišli su da okruže Donjeck. Sada ih melju.

To se zove ruska taktika, i zato sada takvi kao ti ne mogu ni da razumeju kako to odjednom Rusi tako uništavaju Ukrajinu a poraženi su na Kijevu. Ma važi. Neko prima platu da bi ti verovao u te gluposti :-)))

Pingvin iz Nišavu

pre 1 godinu

Azov, Aidar, Dnjepr 1, Dnjepr 2, Donbas, Galicija, Desni sektor, Kraken... To nisu fudbalski klubovi, nego nacistički bataljoni i pukovi Ukrajine. I to u punom smislu nacistički, te su tek u par proteklih nedelja, po savetu zapadnih obaveštajnih službi, počeli da kriju svoja nacistička obeležja i SS ikonografiju. U ovom ratu postoje 2 strane, jedna koja od 2014 maršira sa bakljama uz nacističke povike i pod SS oznakama, bombarduje civilne objekte i naselja u dubokoj pozadini fronta, spaljuje žive ljude, zabranjuje političke partije, pa čak zabranjuje i jezik građanima Ukrajine. I druga strana, ona koja to ne želi više da gleda. A istorija nas uči, i kome još nije jasno vreme mu je da shvati: Nema te cene koju Rus nije spreman da plati, i kad krene, neće stati!

Drax

pre 1 godinu

Ocigledno je da je specijalna vojna operacija invazija aneksija u osvajanje kao da smo u srednjem veku.U sustini smo nazadovali kao da je srednji vek.

Džoni

pre 1 godinu

Sad treba da zaboravimo da je Rusija u februaru napala Kijev ali brutalno poražena
(Haha, 16. jun 2022 22:33)

Bio je juče komentar nekog Britanskog generala gde kaže da je početkom akcije odmah rekao da Rusija neće gubiti vreme na Kijev i da foliraju pravi napad, tako što je formirala kolonu prema Kijevu da bi se tamo akumuliralo što više Ukrajinskih snaga, a onda su zaokrenuli i fokusirali sa na istok i jug Ukrajine što im je i krajnji cilj. Kaže da su u startu Ukrajinske snage opkoljavali u tim oblastima ali velikom linijom fronta i pravili kotlove, ali im se to pokazalo neefikasno jer je linija dugačka pa su se sad u drugoj fazi fokusirali na manje linije i okruživanje manje Ukrajinskih jedinica u kotlove i odsecanje od njihovih linija snabdevanja i pomoći i tako ih uništavaju, sporije ali efikasnije. Bar tako kaže taj Britanac.

stopwar 3

pre 1 godinu

Najgori su ovi sto porede ovaj rat sa Ex yu ratom.. Da je Srbija aktivno učestvovala u Krajini i Bosni sa vojskom nikada to nebi palo za dan. Nebi palo nikada..

Реалиста

pre 1 godinu

Има реалних коментара, али и русофобних. Наравно да Русија не може изгубити, јер би то значило њен нестанак. Русе нико није навукао, него су предухитрили НАТО (украјинске) планове. Заузимање Донбаса би била само прва фаза напада нс Русију. Коме то није јасно нема појма ни о војним, ни о геостратешким питањима.

Smrda

pre 1 godinu

Ovo je sve jako tuzno. NATO je bracu zavadio, sve u cilju da oslabe Rusiju. Za Ukrajinu ih bas briga. Stvorili su mrznju koja ce da traje vekovima. Najveci gubiotnik je Ukrajina, ako uopste bude postojala za koju godinu. Veliki gubitnici su EU i Rusija. Kretkorocni dobitnik SAD, dugorocni Kina. Ukrajinci i Rusi su nasa braca!

Beograd

pre 1 godinu

@Eto

Gde si ti ratovao, u Diznilendu? U kojoj si gardijskoj brigadi služio, u kojoj postrojbi?

Hrvati su stali pred Banjalukom jer nisu mogli dalje. Imali su velike gubitke još na Mrkonjić Gradu gde vam je zaginuo onaj general Pauk. Potučeni ste i na Uni pri pokušaju prelaska reke i napada na Srpsku sa severa.

dejanmi

pre 1 godinu

@@@Eto, 16. jun 2022 23:58)

Ameri su uveli zabranu letova vojske RS, bombardovali Srpske komunikacijske centre i vojne polozaje,obucili muslimane i hrvate i dali im oruzije.
Tog Septembra Richard Halbruk je bio u Beogradu sa Milosevicem i pustio bi on da muslimani idu i dalje ali je Slobo rekao da ce se Vojska Jugoslavije otvoreno ukljuciti ako se napadne Banjaluka. Hrvati su bili zaustavljeni na Sjeverozapadu Srpske oko Novog i Prijedora herojskom borbom nase vojske!!

Misko genija

pre 1 godinu

Kako ne shvata svet? Pa svet ovo I radi vrlo suptilno koristeci izopacene budale za svoje ciljeve. Jos da se poubijaju Belarusi I poljaci I milina

ko zna

pre 1 godinu

“Nema smisla sediti u soliteru i čekati dok ne bude sve uništeno", dodao je.”

Mudar zaključak, zato bež u Lavov dok je još tu! :))

Mr No

pre 1 godinu

@eto
'Esi pročitao tekst, ili samo naslov? U svakom slučaju, ništa ti nisi razumeo ako ovo tebi liči na rat u Jugi devedesetih. Rusi sa 150 hiljada melju drugu po veličini zemlju u Evropi.

istrorija za neupucene

pre 1 godinu

@Eto Koliko nepoznavanje istorije u jednom komentaru. Prvo vojska SFRJ JNA se povukla sa podrucja RSK i RH u aprili 1992. Ona je ostvarila te uspehe u ratu 1991. u RSK, no posto se u aprilu 1992 SFRJ bas raspala, vojska se povlaci i tamo ostaje vojska RSK. Vojska RSK je ocekivala pomoc od SRJ 1995., no nije je dobila. Znamo zasto. Sankcije uvedene SRJ su bile mnogo pogubnije, mislim da li treba opisivati zasto. Drugo svet je zmurio na naoruzavanje RH, a Srbija je bila iznurena sankcijama. Trece porediti totalno izolovanu SRJ i RF je neozbiljno. O situaciji u RS ne bi razmatrao, komentar je i ovako predug.Da radi kao Sloba 1995. godine , kada je ostavio RSK na cedilu VVP je imao i odlucio je da ne sledi taj primer....

Miloš

pre 1 godinu

Eto - nije baš da govoriš čistu istinu.
Ja sam u to doba radio za UN i nešto smo saznavali direktno.
Ameri su shvatili da će Hrvati počiniti još pokolja poput onoga na Petrovačkoj cesti i da će Srbija otovreno ući u rat.
I tu su popustili.
A ionako niti jedne muslimanske ili hrvatske operacije nije bilo bez njihove pomoći. Čim su zaprijetili prekidom davanja podrške i podataka stvar je bila gotova.
No povukao si krivu paralelu. Ovdje se radi o situaciji sličnijoj NATO naparu na Srbiju, odnosno takvom nesrazmjeru snaga.

Eto

pre 1 godinu

Nešto me ova priča podsjeća na rat u bivšoj Jugi.Tad sam bio mlad vojnik.Išlo nam s početka, puno bolje nego Rusima ili Ukrajincima sada.Onda se naoružaše silno Hrvati, Bošnjaci manje ali puno ih na broj, a ratna priča dobi drugi tok.Jarani moji 95- e iz Hrvatske i Bosne bježali smo ko puščano zrno,Ameri spasiše Banjaluku, sve se bilo spakovalo ,samo traktori da se upale.Linija razdvajanja bila na 20 km od Banjaluje.Vojska pretiče civile u zbjegu.Slava Americi zaprijetiše bombardovanjem Bošnjaka.Rusi će se držati još 2-3 mjeseca, možda i uzmu nešto,ali će na kraju da bježe kao zečevi.E Rusima će ostati Krim.Ostalo ništa.Navuko se Rus ,FSB zakazi, valjda su kupovali jahte i imanja po Evropi.Ne čudi me CIA je sve znala.Kontam komentar nećete objaviti,ali tako je to sve bilo i čini mi se da će biti.Nisu mi jasni ovi sto se raduju u ovu sumornu stvarnost.

krle

pre 1 godinu

Rusi su naivno upali u zamku i zivo me zanima hoce li i Kina tako upasti,da se zaplete ko pile u kucine sa napadom na Tajvan.
Morali bi da vrse desante a Tajvan je mnogo sofisticiranije naoruzan od Ukraine.I mnogo je lakse braniti obalu.Bio bi to dug i iscrpljujuci rat koji bi zaustavio Kinu u razvoju ali bi je tesno povezao sa Rusijom zbog resursa.
Mogu da zamislim kako uzurbano rade fabrike oruzija i fabrike za pravljenje besavnih cevi.Svuda po svetu...

EnjoyTheSilence

pre 1 godinu

Potpuna je zabluda da Rusi zavise od tih Milijardu dnevno. To je samo kozmetički podatak. Za ovako nešto Rusi su se spremali već 20-tak godina. Zato ih zapad ne može pobediti nikakvim sankcijama.

nn

pre 1 godinu

mislim da ovi nasi ,sto tako strasno navijaju za Rusiju,prosto ne razumeju da Rusija u Ukrajini sebi kopa grob.Ona je prosto navucena da zarati i da se godinama tako iscrpljuje i unazadjuje.Sankcije i rat nista dobro nece doneti Rusiji.Zivi bili pa videli.
Ovo je dugo planirano i lukavo,perfidni izvedeno.Rusija i potom kina ,moraju se svesti na pravu meru.

Eugen

pre 1 godinu

Sad treba da zaboravimo da je Rusija u februaru napala Kijev ali brutalno poražena
(Haha, 16. jun 2022 22:33)

Kijev nije samo zato do sada sravnjen sa zemljom jer je Putin rekao da ne zeli od Kijeva novi Staljingrad da napravi. Ruske jedinice oko Kijeva nije niko brutalno porazio, nego su se na Putinovo naredjenje planski povukle. Nije iskljuceno da ce se pre ili kasnije vratiti. Za sada Kijev ne igra nikakvu ulogu u ruskim planovima. Odesa je vaznija od Kijeva. Za Kijev nikad nije kasno, mozda ce se do kraja godine dobrovoljno predati.

.

pre 1 godinu

@nn

rusija i kina 'pola' sveta u ljudstvu i resursima. gde je tu indija i ostale zemlje azije, afrike pa i južne amerike.
pa nije svet samo amerika i evropa.
ne kažem da su rusija i kina super ali amerika nije odavno lider koji vodi u napredak. ono što propagira amerika je gola sila i ucena, sad kad se neko drugi dohvatio toga - histerija.

gagi

pre 1 godinu

Žalosno je ovo sve, vidite sliku ovog ranjenog vojnika, da li je ovo čoveku potrebno, samo svetski moćnici imaju interes a mali čovek pati, žalosno je to.

Zizazu

pre 1 godinu

Sad mi je jasno. Dakle u zonu borbi su stigle Ukrajinske specijalne jedinice, Rusi srušili tri mista da ne mogu da umaknu i bukvalno ih namamili u klopku iz koje nema izlaza. Odoše specijalci. Rusi ciljano uništavaju armiju po armiju. Ode Azov odoše specijalci, ostaše samo teritorijalci.

Zizazu

pre 1 godinu

Sad mi je jasno. Dakle u zonu borbi su stigle Ukrajinske specijalne jedinice, Rusi srušili tri mista da ne mogu da umaknu i bukvalno ih namamili u klopku iz koje nema izlaza. Odoše specijalci. Rusi ciljano uništavaju armiju po armiju. Ode Azov odoše specijalci, ostaše samo teritorijalci.

gagi

pre 1 godinu

Žalosno je ovo sve, vidite sliku ovog ranjenog vojnika, da li je ovo čoveku potrebno, samo svetski moćnici imaju interes a mali čovek pati, žalosno je to.

Eugen

pre 1 godinu

Sad treba da zaboravimo da je Rusija u februaru napala Kijev ali brutalno poražena
(Haha, 16. jun 2022 22:33)

Kijev nije samo zato do sada sravnjen sa zemljom jer je Putin rekao da ne zeli od Kijeva novi Staljingrad da napravi. Ruske jedinice oko Kijeva nije niko brutalno porazio, nego su se na Putinovo naredjenje planski povukle. Nije iskljuceno da ce se pre ili kasnije vratiti. Za sada Kijev ne igra nikakvu ulogu u ruskim planovima. Odesa je vaznija od Kijeva. Za Kijev nikad nije kasno, mozda ce se do kraja godine dobrovoljno predati.

EnjoyTheSilence

pre 1 godinu

Potpuna je zabluda da Rusi zavise od tih Milijardu dnevno. To je samo kozmetički podatak. Za ovako nešto Rusi su se spremali već 20-tak godina. Zato ih zapad ne može pobediti nikakvim sankcijama.

.

pre 1 godinu

@nn

rusija i kina 'pola' sveta u ljudstvu i resursima. gde je tu indija i ostale zemlje azije, afrike pa i južne amerike.
pa nije svet samo amerika i evropa.
ne kažem da su rusija i kina super ali amerika nije odavno lider koji vodi u napredak. ono što propagira amerika je gola sila i ucena, sad kad se neko drugi dohvatio toga - histerija.

Eto

pre 1 godinu

Nešto me ova priča podsjeća na rat u bivšoj Jugi.Tad sam bio mlad vojnik.Išlo nam s početka, puno bolje nego Rusima ili Ukrajincima sada.Onda se naoružaše silno Hrvati, Bošnjaci manje ali puno ih na broj, a ratna priča dobi drugi tok.Jarani moji 95- e iz Hrvatske i Bosne bježali smo ko puščano zrno,Ameri spasiše Banjaluku, sve se bilo spakovalo ,samo traktori da se upale.Linija razdvajanja bila na 20 km od Banjaluje.Vojska pretiče civile u zbjegu.Slava Americi zaprijetiše bombardovanjem Bošnjaka.Rusi će se držati još 2-3 mjeseca, možda i uzmu nešto,ali će na kraju da bježe kao zečevi.E Rusima će ostati Krim.Ostalo ništa.Navuko se Rus ,FSB zakazi, valjda su kupovali jahte i imanja po Evropi.Ne čudi me CIA je sve znala.Kontam komentar nećete objaviti,ali tako je to sve bilo i čini mi se da će biti.Nisu mi jasni ovi sto se raduju u ovu sumornu stvarnost.

nn

pre 1 godinu

mislim da ovi nasi ,sto tako strasno navijaju za Rusiju,prosto ne razumeju da Rusija u Ukrajini sebi kopa grob.Ona je prosto navucena da zarati i da se godinama tako iscrpljuje i unazadjuje.Sankcije i rat nista dobro nece doneti Rusiji.Zivi bili pa videli.
Ovo je dugo planirano i lukavo,perfidni izvedeno.Rusija i potom kina ,moraju se svesti na pravu meru.

krle

pre 1 godinu

Rusi su naivno upali u zamku i zivo me zanima hoce li i Kina tako upasti,da se zaplete ko pile u kucine sa napadom na Tajvan.
Morali bi da vrse desante a Tajvan je mnogo sofisticiranije naoruzan od Ukraine.I mnogo je lakse braniti obalu.Bio bi to dug i iscrpljujuci rat koji bi zaustavio Kinu u razvoju ali bi je tesno povezao sa Rusijom zbog resursa.
Mogu da zamislim kako uzurbano rade fabrike oruzija i fabrike za pravljenje besavnih cevi.Svuda po svetu...

Pingvin iz Nišavu

pre 1 godinu

Azov, Aidar, Dnjepr 1, Dnjepr 2, Donbas, Galicija, Desni sektor, Kraken... To nisu fudbalski klubovi, nego nacistički bataljoni i pukovi Ukrajine. I to u punom smislu nacistički, te su tek u par proteklih nedelja, po savetu zapadnih obaveštajnih službi, počeli da kriju svoja nacistička obeležja i SS ikonografiju. U ovom ratu postoje 2 strane, jedna koja od 2014 maršira sa bakljama uz nacističke povike i pod SS oznakama, bombarduje civilne objekte i naselja u dubokoj pozadini fronta, spaljuje žive ljude, zabranjuje političke partije, pa čak zabranjuje i jezik građanima Ukrajine. I druga strana, ona koja to ne želi više da gleda. A istorija nas uči, i kome još nije jasno vreme mu je da shvati: Nema te cene koju Rus nije spreman da plati, i kad krene, neće stati!

Comamche

pre 1 godinu

Sad treba da zaboravimo da je Rusija u februaru napala Kijev ali brutalno poražena
(Haha, 16. jun 2022 22:33)

Tačno ... to možete da zaboravite jer se to nikada ni nije desilo.

Niti je Kijev bio napadnut, niti su Rusi poraženi, jednostavno su držali Ukrajinsku vojsku razvučenu u predgrađu Kijeva da ista ne može da bude prebačena kao pomoć na istok, dok su Rusi završili na jugo-istoku, a pre svega Marijupolj i Lugansk. Sami su se povukli kada su odlučili i otišli su da okruže Donjeck. Sada ih melju.

To se zove ruska taktika, i zato sada takvi kao ti ne mogu ni da razumeju kako to odjednom Rusi tako uništavaju Ukrajinu a poraženi su na Kijevu. Ma važi. Neko prima platu da bi ti verovao u te gluposti :-)))

Реалиста

pre 1 godinu

Има реалних коментара, али и русофобних. Наравно да Русија не може изгубити, јер би то значило њен нестанак. Русе нико није навукао, него су предухитрили НАТО (украјинске) планове. Заузимање Донбаса би била само прва фаза напада нс Русију. Коме то није јасно нема појма ни о војним, ни о геостратешким питањима.

stopwar 3

pre 1 godinu

Najgori su ovi sto porede ovaj rat sa Ex yu ratom.. Da je Srbija aktivno učestvovala u Krajini i Bosni sa vojskom nikada to nebi palo za dan. Nebi palo nikada..

Džoni

pre 1 godinu

Sad treba da zaboravimo da je Rusija u februaru napala Kijev ali brutalno poražena
(Haha, 16. jun 2022 22:33)

Bio je juče komentar nekog Britanskog generala gde kaže da je početkom akcije odmah rekao da Rusija neće gubiti vreme na Kijev i da foliraju pravi napad, tako što je formirala kolonu prema Kijevu da bi se tamo akumuliralo što više Ukrajinskih snaga, a onda su zaokrenuli i fokusirali sa na istok i jug Ukrajine što im je i krajnji cilj. Kaže da su u startu Ukrajinske snage opkoljavali u tim oblastima ali velikom linijom fronta i pravili kotlove, ali im se to pokazalo neefikasno jer je linija dugačka pa su se sad u drugoj fazi fokusirali na manje linije i okruživanje manje Ukrajinskih jedinica u kotlove i odsecanje od njihovih linija snabdevanja i pomoći i tako ih uništavaju, sporije ali efikasnije. Bar tako kaže taj Britanac.

Sremacicar

pre 1 godinu

(Eto, 16. jun 2022 23:58)

Cisto istine radi... Pred BL su bile hrvatske jedinice, a povukle su se ne zbog pretnje bombardovanjem od strane SAD-a vec zbog pretnje Srbije da ce uci u otvoren rat.

Beograd

pre 1 godinu

@Eto

Gde si ti ratovao, u Diznilendu? U kojoj si gardijskoj brigadi služio, u kojoj postrojbi?

Hrvati su stali pred Banjalukom jer nisu mogli dalje. Imali su velike gubitke još na Mrkonjić Gradu gde vam je zaginuo onaj general Pauk. Potučeni ste i na Uni pri pokušaju prelaska reke i napada na Srpsku sa severa.

Smrda

pre 1 godinu

Ovo je sve jako tuzno. NATO je bracu zavadio, sve u cilju da oslabe Rusiju. Za Ukrajinu ih bas briga. Stvorili su mrznju koja ce da traje vekovima. Najveci gubiotnik je Ukrajina, ako uopste bude postojala za koju godinu. Veliki gubitnici su EU i Rusija. Kretkorocni dobitnik SAD, dugorocni Kina. Ukrajinci i Rusi su nasa braca!

Mr No

pre 1 godinu

@eto
'Esi pročitao tekst, ili samo naslov? U svakom slučaju, ništa ti nisi razumeo ako ovo tebi liči na rat u Jugi devedesetih. Rusi sa 150 hiljada melju drugu po veličini zemlju u Evropi.

dejanmi

pre 1 godinu

@@@Eto, 16. jun 2022 23:58)

Ameri su uveli zabranu letova vojske RS, bombardovali Srpske komunikacijske centre i vojne polozaje,obucili muslimane i hrvate i dali im oruzije.
Tog Septembra Richard Halbruk je bio u Beogradu sa Milosevicem i pustio bi on da muslimani idu i dalje ali je Slobo rekao da ce se Vojska Jugoslavije otvoreno ukljuciti ako se napadne Banjaluka. Hrvati su bili zaustavljeni na Sjeverozapadu Srpske oko Novog i Prijedora herojskom borbom nase vojske!!

ko zna

pre 1 godinu

“Nema smisla sediti u soliteru i čekati dok ne bude sve uništeno", dodao je.”

Mudar zaključak, zato bež u Lavov dok je još tu! :))

Misko genija

pre 1 godinu

Kako ne shvata svet? Pa svet ovo I radi vrlo suptilno koristeci izopacene budale za svoje ciljeve. Jos da se poubijaju Belarusi I poljaci I milina

Miloš

pre 1 godinu

Eto - nije baš da govoriš čistu istinu.
Ja sam u to doba radio za UN i nešto smo saznavali direktno.
Ameri su shvatili da će Hrvati počiniti još pokolja poput onoga na Petrovačkoj cesti i da će Srbija otovreno ući u rat.
I tu su popustili.
A ionako niti jedne muslimanske ili hrvatske operacije nije bilo bez njihove pomoći. Čim su zaprijetili prekidom davanja podrške i podataka stvar je bila gotova.
No povukao si krivu paralelu. Ovdje se radi o situaciji sličnijoj NATO naparu na Srbiju, odnosno takvom nesrazmjeru snaga.

istrorija za neupucene

pre 1 godinu

@Eto Koliko nepoznavanje istorije u jednom komentaru. Prvo vojska SFRJ JNA se povukla sa podrucja RSK i RH u aprili 1992. Ona je ostvarila te uspehe u ratu 1991. u RSK, no posto se u aprilu 1992 SFRJ bas raspala, vojska se povlaci i tamo ostaje vojska RSK. Vojska RSK je ocekivala pomoc od SRJ 1995., no nije je dobila. Znamo zasto. Sankcije uvedene SRJ su bile mnogo pogubnije, mislim da li treba opisivati zasto. Drugo svet je zmurio na naoruzavanje RH, a Srbija je bila iznurena sankcijama. Trece porediti totalno izolovanu SRJ i RF je neozbiljno. O situaciji u RS ne bi razmatrao, komentar je i ovako predug.Da radi kao Sloba 1995. godine , kada je ostavio RSK na cedilu VVP je imao i odlucio je da ne sledi taj primer....

Drax

pre 1 godinu

Ocigledno je da je specijalna vojna operacija invazija aneksija u osvajanje kao da smo u srednjem veku.U sustini smo nazadovali kao da je srednji vek.

Eto

pre 1 godinu

Nešto me ova priča podsjeća na rat u bivšoj Jugi.Tad sam bio mlad vojnik.Išlo nam s početka, puno bolje nego Rusima ili Ukrajincima sada.Onda se naoružaše silno Hrvati, Bošnjaci manje ali puno ih na broj, a ratna priča dobi drugi tok.Jarani moji 95- e iz Hrvatske i Bosne bježali smo ko puščano zrno,Ameri spasiše Banjaluku, sve se bilo spakovalo ,samo traktori da se upale.Linija razdvajanja bila na 20 km od Banjaluje.Vojska pretiče civile u zbjegu.Slava Americi zaprijetiše bombardovanjem Bošnjaka.Rusi će se držati još 2-3 mjeseca, možda i uzmu nešto,ali će na kraju da bježe kao zečevi.E Rusima će ostati Krim.Ostalo ništa.Navuko se Rus ,FSB zakazi, valjda su kupovali jahte i imanja po Evropi.Ne čudi me CIA je sve znala.Kontam komentar nećete objaviti,ali tako je to sve bilo i čini mi se da će biti.Nisu mi jasni ovi sto se raduju u ovu sumornu stvarnost.

nn

pre 1 godinu

mislim da ovi nasi ,sto tako strasno navijaju za Rusiju,prosto ne razumeju da Rusija u Ukrajini sebi kopa grob.Ona je prosto navucena da zarati i da se godinama tako iscrpljuje i unazadjuje.Sankcije i rat nista dobro nece doneti Rusiji.Zivi bili pa videli.
Ovo je dugo planirano i lukavo,perfidni izvedeno.Rusija i potom kina ,moraju se svesti na pravu meru.

krle

pre 1 godinu

Rusi su naivno upali u zamku i zivo me zanima hoce li i Kina tako upasti,da se zaplete ko pile u kucine sa napadom na Tajvan.
Morali bi da vrse desante a Tajvan je mnogo sofisticiranije naoruzan od Ukraine.I mnogo je lakse braniti obalu.Bio bi to dug i iscrpljujuci rat koji bi zaustavio Kinu u razvoju ali bi je tesno povezao sa Rusijom zbog resursa.
Mogu da zamislim kako uzurbano rade fabrike oruzija i fabrike za pravljenje besavnih cevi.Svuda po svetu...

Zizazu

pre 1 godinu

Sad mi je jasno. Dakle u zonu borbi su stigle Ukrajinske specijalne jedinice, Rusi srušili tri mista da ne mogu da umaknu i bukvalno ih namamili u klopku iz koje nema izlaza. Odoše specijalci. Rusi ciljano uništavaju armiju po armiju. Ode Azov odoše specijalci, ostaše samo teritorijalci.

Eugen

pre 1 godinu

Sad treba da zaboravimo da je Rusija u februaru napala Kijev ali brutalno poražena
(Haha, 16. jun 2022 22:33)

Kijev nije samo zato do sada sravnjen sa zemljom jer je Putin rekao da ne zeli od Kijeva novi Staljingrad da napravi. Ruske jedinice oko Kijeva nije niko brutalno porazio, nego su se na Putinovo naredjenje planski povukle. Nije iskljuceno da ce se pre ili kasnije vratiti. Za sada Kijev ne igra nikakvu ulogu u ruskim planovima. Odesa je vaznija od Kijeva. Za Kijev nikad nije kasno, mozda ce se do kraja godine dobrovoljno predati.

EnjoyTheSilence

pre 1 godinu

Potpuna je zabluda da Rusi zavise od tih Milijardu dnevno. To je samo kozmetički podatak. Za ovako nešto Rusi su se spremali već 20-tak godina. Zato ih zapad ne može pobediti nikakvim sankcijama.

.

pre 1 godinu

@nn

rusija i kina 'pola' sveta u ljudstvu i resursima. gde je tu indija i ostale zemlje azije, afrike pa i južne amerike.
pa nije svet samo amerika i evropa.
ne kažem da su rusija i kina super ali amerika nije odavno lider koji vodi u napredak. ono što propagira amerika je gola sila i ucena, sad kad se neko drugi dohvatio toga - histerija.

gagi

pre 1 godinu

Žalosno je ovo sve, vidite sliku ovog ranjenog vojnika, da li je ovo čoveku potrebno, samo svetski moćnici imaju interes a mali čovek pati, žalosno je to.

Drax

pre 1 godinu

Ocigledno je da je specijalna vojna operacija invazija aneksija u osvajanje kao da smo u srednjem veku.U sustini smo nazadovali kao da je srednji vek.

Beograd

pre 1 godinu

@Eto

Gde si ti ratovao, u Diznilendu? U kojoj si gardijskoj brigadi služio, u kojoj postrojbi?

Hrvati su stali pred Banjalukom jer nisu mogli dalje. Imali su velike gubitke još na Mrkonjić Gradu gde vam je zaginuo onaj general Pauk. Potučeni ste i na Uni pri pokušaju prelaska reke i napada na Srpsku sa severa.

Pingvin iz Nišavu

pre 1 godinu

Azov, Aidar, Dnjepr 1, Dnjepr 2, Donbas, Galicija, Desni sektor, Kraken... To nisu fudbalski klubovi, nego nacistički bataljoni i pukovi Ukrajine. I to u punom smislu nacistički, te su tek u par proteklih nedelja, po savetu zapadnih obaveštajnih službi, počeli da kriju svoja nacistička obeležja i SS ikonografiju. U ovom ratu postoje 2 strane, jedna koja od 2014 maršira sa bakljama uz nacističke povike i pod SS oznakama, bombarduje civilne objekte i naselja u dubokoj pozadini fronta, spaljuje žive ljude, zabranjuje političke partije, pa čak zabranjuje i jezik građanima Ukrajine. I druga strana, ona koja to ne želi više da gleda. A istorija nas uči, i kome još nije jasno vreme mu je da shvati: Nema te cene koju Rus nije spreman da plati, i kad krene, neće stati!

Sremacicar

pre 1 godinu

(Eto, 16. jun 2022 23:58)

Cisto istine radi... Pred BL su bile hrvatske jedinice, a povukle su se ne zbog pretnje bombardovanjem od strane SAD-a vec zbog pretnje Srbije da ce uci u otvoren rat.

istrorija za neupucene

pre 1 godinu

@Eto Koliko nepoznavanje istorije u jednom komentaru. Prvo vojska SFRJ JNA se povukla sa podrucja RSK i RH u aprili 1992. Ona je ostvarila te uspehe u ratu 1991. u RSK, no posto se u aprilu 1992 SFRJ bas raspala, vojska se povlaci i tamo ostaje vojska RSK. Vojska RSK je ocekivala pomoc od SRJ 1995., no nije je dobila. Znamo zasto. Sankcije uvedene SRJ su bile mnogo pogubnije, mislim da li treba opisivati zasto. Drugo svet je zmurio na naoruzavanje RH, a Srbija je bila iznurena sankcijama. Trece porediti totalno izolovanu SRJ i RF je neozbiljno. O situaciji u RS ne bi razmatrao, komentar je i ovako predug.Da radi kao Sloba 1995. godine , kada je ostavio RSK na cedilu VVP je imao i odlucio je da ne sledi taj primer....

dejanmi

pre 1 godinu

@@@Eto, 16. jun 2022 23:58)

Ameri su uveli zabranu letova vojske RS, bombardovali Srpske komunikacijske centre i vojne polozaje,obucili muslimane i hrvate i dali im oruzije.
Tog Septembra Richard Halbruk je bio u Beogradu sa Milosevicem i pustio bi on da muslimani idu i dalje ali je Slobo rekao da ce se Vojska Jugoslavije otvoreno ukljuciti ako se napadne Banjaluka. Hrvati su bili zaustavljeni na Sjeverozapadu Srpske oko Novog i Prijedora herojskom borbom nase vojske!!

Comamche

pre 1 godinu

Sad treba da zaboravimo da je Rusija u februaru napala Kijev ali brutalno poražena
(Haha, 16. jun 2022 22:33)

Tačno ... to možete da zaboravite jer se to nikada ni nije desilo.

Niti je Kijev bio napadnut, niti su Rusi poraženi, jednostavno su držali Ukrajinsku vojsku razvučenu u predgrađu Kijeva da ista ne može da bude prebačena kao pomoć na istok, dok su Rusi završili na jugo-istoku, a pre svega Marijupolj i Lugansk. Sami su se povukli kada su odlučili i otišli su da okruže Donjeck. Sada ih melju.

To se zove ruska taktika, i zato sada takvi kao ti ne mogu ni da razumeju kako to odjednom Rusi tako uništavaju Ukrajinu a poraženi su na Kijevu. Ma važi. Neko prima platu da bi ti verovao u te gluposti :-)))

Miloš

pre 1 godinu

Eto - nije baš da govoriš čistu istinu.
Ja sam u to doba radio za UN i nešto smo saznavali direktno.
Ameri su shvatili da će Hrvati počiniti još pokolja poput onoga na Petrovačkoj cesti i da će Srbija otovreno ući u rat.
I tu su popustili.
A ionako niti jedne muslimanske ili hrvatske operacije nije bilo bez njihove pomoći. Čim su zaprijetili prekidom davanja podrške i podataka stvar je bila gotova.
No povukao si krivu paralelu. Ovdje se radi o situaciji sličnijoj NATO naparu na Srbiju, odnosno takvom nesrazmjeru snaga.

Реалиста

pre 1 godinu

Има реалних коментара, али и русофобних. Наравно да Русија не може изгубити, јер би то значило њен нестанак. Русе нико није навукао, него су предухитрили НАТО (украјинске) планове. Заузимање Донбаса би била само прва фаза напада нс Русију. Коме то није јасно нема појма ни о војним, ни о геостратешким питањима.

stopwar 3

pre 1 godinu

Najgori su ovi sto porede ovaj rat sa Ex yu ratom.. Da je Srbija aktivno učestvovala u Krajini i Bosni sa vojskom nikada to nebi palo za dan. Nebi palo nikada..

Mr No

pre 1 godinu

@eto
'Esi pročitao tekst, ili samo naslov? U svakom slučaju, ništa ti nisi razumeo ako ovo tebi liči na rat u Jugi devedesetih. Rusi sa 150 hiljada melju drugu po veličini zemlju u Evropi.

Smrda

pre 1 godinu

Ovo je sve jako tuzno. NATO je bracu zavadio, sve u cilju da oslabe Rusiju. Za Ukrajinu ih bas briga. Stvorili su mrznju koja ce da traje vekovima. Najveci gubiotnik je Ukrajina, ako uopste bude postojala za koju godinu. Veliki gubitnici su EU i Rusija. Kretkorocni dobitnik SAD, dugorocni Kina. Ukrajinci i Rusi su nasa braca!

ko zna

pre 1 godinu

“Nema smisla sediti u soliteru i čekati dok ne bude sve uništeno", dodao je.”

Mudar zaključak, zato bež u Lavov dok je još tu! :))

Džoni

pre 1 godinu

Sad treba da zaboravimo da je Rusija u februaru napala Kijev ali brutalno poražena
(Haha, 16. jun 2022 22:33)

Bio je juče komentar nekog Britanskog generala gde kaže da je početkom akcije odmah rekao da Rusija neće gubiti vreme na Kijev i da foliraju pravi napad, tako što je formirala kolonu prema Kijevu da bi se tamo akumuliralo što više Ukrajinskih snaga, a onda su zaokrenuli i fokusirali sa na istok i jug Ukrajine što im je i krajnji cilj. Kaže da su u startu Ukrajinske snage opkoljavali u tim oblastima ali velikom linijom fronta i pravili kotlove, ali im se to pokazalo neefikasno jer je linija dugačka pa su se sad u drugoj fazi fokusirali na manje linije i okruživanje manje Ukrajinskih jedinica u kotlove i odsecanje od njihovih linija snabdevanja i pomoći i tako ih uništavaju, sporije ali efikasnije. Bar tako kaže taj Britanac.

Misko genija

pre 1 godinu

Kako ne shvata svet? Pa svet ovo I radi vrlo suptilno koristeci izopacene budale za svoje ciljeve. Jos da se poubijaju Belarusi I poljaci I milina