Utorak, 14.06.2022.

13:24

Prva izjava posle izveštaja o Srbiji: Žao mi je...

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju kaže da ovogodišnji izveštaj o Srbiji jasno stavlja do znanja da je "perspektiva članstva vrlo jasna".

Izvor: Tanjug

Prva izjava posle izveštaja o Srbiji: Žao mi je... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Čitač između redova

pre 1 godinu

Da se uskladimmo sa bolidima koji umisljaju da su "na pravoj strani istorije", a ustvari su najveci svetski huskaci (mozda, doduse, posle Amerikanaca).

sabid

pre 1 godinu

nekoliko stvari. tacno je da je srbija trazila prijem u eu, ali takodje je tacno da se zahtevi eu prema srbiji konstantno menjaju. takodje, cinjenica da srbija nije uvela sankcije rusiji ne znaci da je za rat i protiv ukrajine. tacno je da je srbija jako spora u otvaranju (i zatvaranju) poglavlja, ali ni eu ne pokazuje nikakav entuzijazam po pitanju prosirenja, naprotiv. standardi koje je eu postavila za ulazak u savez nisu isti za sve zemlje.
srbija je toliko demonizovana od strane zapada u poslednjih tridesetak godina da uopste ne cudi tolika odbojnost nekih zemalja clanica eu prema srbiji. taj sentiment se svakako oseca u srbiji, pa ne cudi da podrska ulasku srbije u eu opada. zahtevi oko kosova su posebna prica i verovatno razlog zasto srbija nece uci u ovakvu eu.

Petar

pre 1 godinu

Tesko da moze usaglasavanje sa EU politikom, kad vecina EU ne postuje granice Srbije.Toliko nepostovanje mozete pokazivati samo prema onome koga smatrate mentalno nedoraslim, naivnim do besmisla...Prvo da resimo neke elementarne sporove, neslaganja, pa da se sinhronizujemo.Da li ima u EU nekog inteligentnog oblika zivota ko bi mogao da poredja dogadjaje u vremenu i da politicki razmisli sta je realno moguce i sta su preduslovi za ono sto se eventualno trazi, dogovora?

Coda0077

pre 1 godinu

Polako. Cemu zurba. Opustite se. Isto tako vi nama kazete za ulazak u EU.
Isto tako sad vi malo mora da pricekate, da vidimo nesto sami. Samo sek.
Javicemo vam se.

Štakoje

pre 1 godinu

Ovo je sve toliko pogrešno i naopako. Nikako da shvate da Srbija ne želi u EU iz ljubavi, nego iz koristi. Umesto da nam u krizno vreme ponude konkretne benefite i daju tačan datum pristupanja bez dodatnih uslova osim sankcija Rusiji, ponašaju se kao da je nama u interesu da se zamerimo Rusiji. Sa druge strane, da imamo iole sposobnu vlast mogli bismo značajno da se približimo razvijenim zemljama dok je deficitarna roba ona koje imamo u izobilju, ali umesto toga prave se veštačke nestašice i neopravdana poskupljenja po diktatu Zapada.

eu

pre 1 godinu

Da li je EU poslala zamolbu Srbiji da postane član EU?
Ili je Srbija poslala zamolbu Evropskoj uniji kako je zainteresovana da postane član EU?
Uslovi za članstvo su jasni od početka. Ko hoće hoće ko neće ne mora.

Srbija se oslanja na svoj srpski ugalj

pre 1 godinu

Rusija nije evropska zemlja, niti pripada evropskoj civilizaciji, nuikada nije imala građansko društvo ni demokratiju, velika je podvala da smo s Rusima vekovima bili u prijateljstvu i da nas vezuje tradicija, sve je to izmišljenjo, u srednem veku ne znamo jedni za druge, krajem 19. veka kad Srbija postaje međunarodno priznata okrećemo se Zapadu, Rusija u 20. postaje boljševička i komunistička, posle Drugog svetskog rata tamo je staljinizam, Brozova Jugoslavija oikreće se Americi, a to veliko prijateljstvo, recimo, počinje od dolaska radikala na vlast. Rusija je azijatska a ne evrfopska zemlja.

nbc

pre 1 godinu

Evo da pomognem našem državnom vrhu. Kada uskladimo politiku sa EU u pogledu sankcija, sledeći uslov će biti uzajamno priznanje sa Kosovom. Dakle, naši "prijatelji" sa Zapada traže prvo da okrenemo leđa Rusiji, koja nas je jedina do sada branila u UN, a onda će nam tražiti da priznamo Kosovo. E tada ćemo možda reći da mi to nećemo. Tada će EU reći e sada ne možete u EU a rezultat svega če biti, da nećemo ući u EU a da ćemo izgubiti podršku Rusije.
Sada naši političari treba da pokažu da li su dorasli situaciji. Milošević, koga mnogi i Srbi pljuju, nije mogao ništa. I ko god da je bio na njegovom mjestu, ili bi poklonio KiM a možda i Vojvodinu, ili bi prošao kao i Milošević. Nije nam lako, ali najgori potez bi bio kleknuti. Iako uvedemo sankcije Rusiji (i izgubimo njihovu podršku) stav Zapada prema nama se neće promijeniti. Onda zašto to raditi?

Muškarac41

pre 1 godinu

Svi vi, koji se zalažete za ulazak Srbije u EU, to pravdate demokratskim pravima koja navodno tamo važe. A, šta je demokratija? To je vlast po volji naroda ili bar po volji većinskog dela naroda, odnosno građana neke države, je l' tako? Po svim istraživanjima javnog menjenja (a, ko u njih ne veruje neka ode na pijacu ili svrati u najbližu kafanu), preko 2/3 građana Republike Srbije je protiv uvođenja sankcija Rusiji, a nadpolovična većina građana podržava ovo pozicioniranje Rusije u okviru stvaranja novog multipolarnog svetskog poretka. I sada dolazimo do onog najvažnijeg, a to je da svi vi, koji se zalažete za demokratske vrednosti, odnosno za donošenje odluka koje podržava većina građana, hoćete da se vlast ponaša nedemokratski i da donese odluke, koje podržava možda 30 % građana! Pa, je l' to onda ta vaša proevropska demokratija, gospodo draga? I nemojte samo reći da Ukrajina ima pravo izbora, da li hoće ili neće u NATO. Ima ga onda valjda i Srbija, i ako je okružena NATO-om.

Realpolitik

pre 1 godinu

Niko da kaže....sami samo poslali zahtev za prijem u EU (a ne moramo,) u to društvo koje ima svoja pravila. Niko nas ne lupa po ušima,čak mislim da bi im pao kamen sa srca. Dokle plakanje o zaverama i da su nam svi krivi,to je karakteristika slabih. To društvo je onomad imalo i neke korektne ideje.. Hvala na pažnji.

momo brko

pre 1 godinu

Jadni smo mi kad neki Bilčik i taki ko on odlučuju o Srpskom članstvu u uniji kako se kaže spala knjiga na tri slova bili su trčkarala na drugoj strani a sad su moć!!!!!Bolje da ostanemo sa Kinom i Afričkim zemljama

Mrgud

pre 1 godinu

Srbi OPET slave krah EU. Po ko zna koji put. Jedino sto smo posle svakog takvog prizeljkivanog kraha mi skrseni a Austrijanci, Francuzi, Danci i ostali ne osete nista. Blesav narod. Ajte vi lepo okreniti se Rusiji i da ne zamajavate posten svet.

milan

pre 1 godinu

Nista novo od kad ja znam za sebe, stalno dobijamo nove uslove i stalno nesto od nas traze.. Mozda je vreme da se mi okrenemo na dugu stranu, ovakva evropa kakva je danas tesko da moze vise bilo kome sta da ponudi.

Butragenjo

pre 1 godinu

Kako da usaglasimo politiku sa njima, kada ni oni između sebe nisu usaglašeni, ni po pitanju Kosova, ni Ruskim sankcijama...!? Sa kim da usaglasimo?

Dachazvezda

pre 1 godinu

Ma bre sve jasno!!!
Uvedemo sankcije Rusiji, poskupimo sve 5 puta, a kao nagradu za to i ulazak u EU, da nam uzmete Kosovo iako i 5tina VAŠEG članstva ne prizna Kosovo?!?!?

Pa ko to ne bi želeo?!?!?!
Sjajni uslovi!!!!

mario

pre 1 godinu

Prvo da proverimo da li Eu ispunjava uslove koje je sama postavila. Vladavina prava, ekonomija, spoljna politika, ljudska prava... Pa onda da razmislimo.
(Andria, 14. jun 2022 15:43)
Pa nije EU poslala zahtjev da pristupi Srbiji haha.

Andria

pre 1 godinu

Prvo da proverimo da li Eu ispunjava uslove koje je sama postavila. Vladavina prava, ekonomija, spoljna politika, ljudska prava... Pa onda da razmislimo.

Alex

pre 1 godinu

Ne vidim razlog sto bi uvodili sankcije, jer to nece biti dovoljno. Odmah ide nakon toga priznajte Kosovo a to ne mozemo. Tako sve ok ovako. Evo mi nismo uveli sakcije Rusiji i uskoro necemo moci da dobijamo rusku naftu ali Madjarska kao clanica EU ce to moci. jos nekoliko narednih godina. Dakle ne dobijamo nista osim jos veci problem za sebe u tom slucaju.

zare

pre 1 godinu

"Srbija treba da napravi odlučujući napredak". Naprotiv, EU treba da narpavi odlučujući napredak. Da nas primi bez uslovljvanja. Srbija bi u EU donela novi kvalitet. Oazu drugačije mišljenja, doprinos onome o čemu pričaju, vrednostima raznolikost.

Lea

pre 1 godinu

Jel se to meni čini ili je Evropska šargarepa sve manja ?
(Rob Sinji, 14. jun 2022 13:41)

Ne čini ti se. Koliko imaju da ponude, tolika je i šargarepa.
A i izgleda da je žurka gotova, ekipa počela da se razilazi

Hranislav

pre 1 godinu

...i da skoknemo po ladno pivo u prodavnicu, da se osveže, pošto je se ovaj fini svet opasno naradio oko pisanja izveštaja.
Za sankcije na referendum pa ako je većina za onda da se uvode, i to samo na papiru, a za primenu koga briga, teramo kako nama odgovara.
Što se tiče ovog drugog mogu slobodno da zaborave i da nastave da pišu svakakve papire.

Balkan

pre 1 godinu

Ulazak u EU za nas je samo taktika spoljne politike da im ne budemo ocigledni neprijatelji. Za njih je to ucenjivacka strategija da radimo po njihovim pravilima. I oni a i mi znamo da nikada necemo biti deo EU. Svi politicari viseg ranga, u Srbiji, to znaju, tako da prestanimo vise o tome.

Bernard

pre 1 godinu

Nakon što su primili Kipar u EU koji je i dan danas podijeljen i gdje i UN vojnici i danas čuvaju crtu razdvajanja te članice EU i poslije primanja Bugarske i Rumunjske u EU pričati o rješavanju teritorijalnih sporova, vladavini prava i borbi protiv korupcije postaje više nego degutantno od strane birokrata iz EU. Postoji samo jedno objašnjenje zašto se Srbiji traži nešto što se nije tražilo nikome od sadašnjih 27 članica a to je da članice EU-a ne žele Srbiju u svojim redovima. Maksimalno što Srbija može da dobije je neka vrsta povlaštenog odnosa sa EU ali ne i članstvo. Dokle god EU vodi svoju politiku prema Srbiji u vezi članstva tako i Srbija treba da vodi svoju politiku prema vanjskom svijetu u skladu sa svojim interesima. Nikakvo priznanje ne treba da se desi a uvođenje sankcija Rusiji samo ako će se EU obavezati da će njezini građani dotirati Srbiji parama razliku u cijenama plina ili gasa nakon uvođenja sankcija jer bi umjesto povlašćene cijene ona skočila na tržišnu vrijednost koja je veoma visoka. Kao zemlja koja nije članica EU Srbija nije u obavezi da prati vanjsku politiku EU.

rebro

pre 1 godinu

@Reziel, ukoliko Srbija ne pristane na ultimatum uvešće joj sankcije.
Tu ni prijateljstvo sa Orbanom ne pomaže.
Ako pristane na ultimatum ode Kosovo trajno, nema gasa i nafte trajno.

Dragan

pre 1 godinu

Srbija je osudila upad na teritoriju Ukrajne i ta osuda je u skladu sa medjunarodnim javnim pravom. Sankcije su hir Evropske Unije i to nije nas problem. Neka nasi politicari sazovu referendum i da se pitanje ulaska u EU resi jednom zauvek. Ako vam narod kaze "DA" za uvodjenje sankcija, onda slobodno napred ali nikako nista bez da se narod pita.

lion

pre 1 godinu

Kosovo nikada neće biti priznato ne zato što to mi nećemo da uradimo, nego zato što ima bar 50ak zemalja koje imaju ili mogu imati teritorijalne probleme po istom principu. Slovačka mađarska, Rumunija madjarska Španija na 3 mesta... Dakle i eu i usa znaju da Kosovo nikada neće biti priznato, tako da ovo insistiranje na našem priznanju jedino može da, znači da nas ne žele u eu.

S1pac

pre 1 godinu

Jedino kapiram da ovi likovi rade za platu,a posao je da nešto kao otvaraju i zatvaraju poglavlja i sad on ide na sastanke i zaključuje sa kolegama šta bi mogli postaviti kao uslov i tako od meseca do meseca pa lagano u dobru penziju jer je plata ceo život bila više nego dobra,terenski rad,nehumani uslovi na terenu po Srbiji,a posebno po Kosovu i ti fazoni.

Muškarac41

pre 1 godinu

Svi vi, koji se zalažete za ulazak Srbije u EU, to pravdate demokratskim pravima koja navodno tamo važe. A, šta je demokratija? To je vlast po volji naroda ili bar po volji većinskog dela naroda, odnosno građana neke države, je l' tako? Po svim istraživanjima javnog menjenja (a, ko u njih ne veruje neka ode na pijacu ili svrati u najbližu kafanu), preko 2/3 građana Republike Srbije je protiv uvođenja sankcija Rusiji, a nadpolovična većina građana podržava ovo pozicioniranje Rusije u okviru stvaranja novog multipolarnog svetskog poretka. I sada dolazimo do onog najvažnijeg, a to je da svi vi, koji se zalažete za demokratske vrednosti, odnosno za donošenje odluka koje podržava većina građana, hoćete da se vlast ponaša nedemokratski i da donese odluke, koje podržava možda 30 % građana! Pa, je l' to onda ta vaša proevropska demokratija, gospodo draga? I nemojte samo reći da Ukrajina ima pravo izbora, da li hoće ili neće u NATO. Ima ga onda valjda i Srbija, i ako je okružena NATO-om.

Desa

pre 1 godinu

Pet zemalja EU ne priznaje Kosovo*, niti ima nameru.
O broju zemalja na svetu da ne nagadjamo.
Pustite i Srbiju na miru vec jednom !
EU sluzbenici vredno odradjuju zadatke EU za plate koje dobijaju. I treba...

Milojica Johnson

pre 1 godinu

Očekujemo da Srbija donese neke izbore i da bude na pravoj strani istorije kada je u pitanju ova agresija”, poručio je Bilčik.

Mi smo uvek bili i jesmo na pravoj strani istorije, a vi?

Reziel

pre 1 godinu

Iskreno me boli uvo za ulazak u EU. Robno novčana razmena sa zemljama EU je najveća, ali to ne znači da oni nama nešto daju, nego da profitiraju, i mi i oni. Takva bilateralna saradnja verujem da je moguća (i jeste) i bez formalnog ulaska u Uniju. Da, članice će svakako imati povoljnije uslove za poslovanje, ali ako ćemo pravo, ni ovako nije posebno teško ili loše. Investicije iz EU u Srbiju nisu tu jer su oni dobri i vole nas, nego zato što im se to isplati. Naravno, isplati se i nama, i to ne znači da tu vrstu saradnje treba prekidati, ali da se ulazi u EU, po cenu Kosova i uvođenja sankciji - a pri svemu tome nemamo NIKAKVU garanciju da ćemo uopšte ući... Ne vidim nikakav razlog.

@realKomentator

pre 1 godinu

Jel se to meni čini ili je Evropska šargarepa sve manja ?
(Rob Sinji, 14. jun 2022 13:41)

A štap je sve deblji, što oni i ne kriju...

Izhlapjeli starac

pre 1 godinu

Uskladjivanje je i postovanje prava i teritorijalnog integriteta.
Valjda oni treba da se usklade sa tim. A o pravoj strani istorije bi moglo mnogo da se raspravlja....

Antiwar

pre 1 godinu

Iritatno je i citati izjave novih sluzbenika i funkcionera EU. Takve floskule su ispaljivali i njihovi prethodnici a mi slepo ispunjavali dok su oni "bildovali" svoje biografije i napredovali. Potom su stizali novi funkcioneri sa istom pricom i novim zahtevima. Samo, nismo ni mi vrane. Vazi, uskladicemo, ipak smo na putu ka EU al sutra.

@realKomentator

pre 1 godinu

Jel se to meni čini ili je Evropska šargarepa sve manja ?
(Rob Sinji, 14. jun 2022 13:41)

A štap je sve deblji, što oni i ne kriju...

Antiwar

pre 1 godinu

Iritatno je i citati izjave novih sluzbenika i funkcionera EU. Takve floskule su ispaljivali i njihovi prethodnici a mi slepo ispunjavali dok su oni "bildovali" svoje biografije i napredovali. Potom su stizali novi funkcioneri sa istom pricom i novim zahtevima. Samo, nismo ni mi vrane. Vazi, uskladicemo, ipak smo na putu ka EU al sutra.

Milojica Johnson

pre 1 godinu

Očekujemo da Srbija donese neke izbore i da bude na pravoj strani istorije kada je u pitanju ova agresija”, poručio je Bilčik.

Mi smo uvek bili i jesmo na pravoj strani istorije, a vi?

Butragenjo

pre 1 godinu

Kako da usaglasimo politiku sa njima, kada ni oni između sebe nisu usaglašeni, ni po pitanju Kosova, ni Ruskim sankcijama...!? Sa kim da usaglasimo?

Reziel

pre 1 godinu

Iskreno me boli uvo za ulazak u EU. Robno novčana razmena sa zemljama EU je najveća, ali to ne znači da oni nama nešto daju, nego da profitiraju, i mi i oni. Takva bilateralna saradnja verujem da je moguća (i jeste) i bez formalnog ulaska u Uniju. Da, članice će svakako imati povoljnije uslove za poslovanje, ali ako ćemo pravo, ni ovako nije posebno teško ili loše. Investicije iz EU u Srbiju nisu tu jer su oni dobri i vole nas, nego zato što im se to isplati. Naravno, isplati se i nama, i to ne znači da tu vrstu saradnje treba prekidati, ali da se ulazi u EU, po cenu Kosova i uvođenja sankciji - a pri svemu tome nemamo NIKAKVU garanciju da ćemo uopšte ući... Ne vidim nikakav razlog.

Desa

pre 1 godinu

Pet zemalja EU ne priznaje Kosovo*, niti ima nameru.
O broju zemalja na svetu da ne nagadjamo.
Pustite i Srbiju na miru vec jednom !
EU sluzbenici vredno odradjuju zadatke EU za plate koje dobijaju. I treba...

Lea

pre 1 godinu

Jel se to meni čini ili je Evropska šargarepa sve manja ?
(Rob Sinji, 14. jun 2022 13:41)

Ne čini ti se. Koliko imaju da ponude, tolika je i šargarepa.
A i izgleda da je žurka gotova, ekipa počela da se razilazi

Dachazvezda

pre 1 godinu

Ma bre sve jasno!!!
Uvedemo sankcije Rusiji, poskupimo sve 5 puta, a kao nagradu za to i ulazak u EU, da nam uzmete Kosovo iako i 5tina VAŠEG članstva ne prizna Kosovo?!?!?

Pa ko to ne bi želeo?!?!?!
Sjajni uslovi!!!!

Balkan

pre 1 godinu

Ulazak u EU za nas je samo taktika spoljne politike da im ne budemo ocigledni neprijatelji. Za njih je to ucenjivacka strategija da radimo po njihovim pravilima. I oni a i mi znamo da nikada necemo biti deo EU. Svi politicari viseg ranga, u Srbiji, to znaju, tako da prestanimo vise o tome.

nbc

pre 1 godinu

Evo da pomognem našem državnom vrhu. Kada uskladimo politiku sa EU u pogledu sankcija, sledeći uslov će biti uzajamno priznanje sa Kosovom. Dakle, naši "prijatelji" sa Zapada traže prvo da okrenemo leđa Rusiji, koja nas je jedina do sada branila u UN, a onda će nam tražiti da priznamo Kosovo. E tada ćemo možda reći da mi to nećemo. Tada će EU reći e sada ne možete u EU a rezultat svega če biti, da nećemo ući u EU a da ćemo izgubiti podršku Rusije.
Sada naši političari treba da pokažu da li su dorasli situaciji. Milošević, koga mnogi i Srbi pljuju, nije mogao ništa. I ko god da je bio na njegovom mjestu, ili bi poklonio KiM a možda i Vojvodinu, ili bi prošao kao i Milošević. Nije nam lako, ali najgori potez bi bio kleknuti. Iako uvedemo sankcije Rusiji (i izgubimo njihovu podršku) stav Zapada prema nama se neće promijeniti. Onda zašto to raditi?

lion

pre 1 godinu

Kosovo nikada neće biti priznato ne zato što to mi nećemo da uradimo, nego zato što ima bar 50ak zemalja koje imaju ili mogu imati teritorijalne probleme po istom principu. Slovačka mađarska, Rumunija madjarska Španija na 3 mesta... Dakle i eu i usa znaju da Kosovo nikada neće biti priznato, tako da ovo insistiranje na našem priznanju jedino može da, znači da nas ne žele u eu.

Bernard

pre 1 godinu

Nakon što su primili Kipar u EU koji je i dan danas podijeljen i gdje i UN vojnici i danas čuvaju crtu razdvajanja te članice EU i poslije primanja Bugarske i Rumunjske u EU pričati o rješavanju teritorijalnih sporova, vladavini prava i borbi protiv korupcije postaje više nego degutantno od strane birokrata iz EU. Postoji samo jedno objašnjenje zašto se Srbiji traži nešto što se nije tražilo nikome od sadašnjih 27 članica a to je da članice EU-a ne žele Srbiju u svojim redovima. Maksimalno što Srbija može da dobije je neka vrsta povlaštenog odnosa sa EU ali ne i članstvo. Dokle god EU vodi svoju politiku prema Srbiji u vezi članstva tako i Srbija treba da vodi svoju politiku prema vanjskom svijetu u skladu sa svojim interesima. Nikakvo priznanje ne treba da se desi a uvođenje sankcija Rusiji samo ako će se EU obavezati da će njezini građani dotirati Srbiji parama razliku u cijenama plina ili gasa nakon uvođenja sankcija jer bi umjesto povlašćene cijene ona skočila na tržišnu vrijednost koja je veoma visoka. Kao zemlja koja nije članica EU Srbija nije u obavezi da prati vanjsku politiku EU.

Izhlapjeli starac

pre 1 godinu

Uskladjivanje je i postovanje prava i teritorijalnog integriteta.
Valjda oni treba da se usklade sa tim. A o pravoj strani istorije bi moglo mnogo da se raspravlja....

Dragan

pre 1 godinu

Srbija je osudila upad na teritoriju Ukrajne i ta osuda je u skladu sa medjunarodnim javnim pravom. Sankcije su hir Evropske Unije i to nije nas problem. Neka nasi politicari sazovu referendum i da se pitanje ulaska u EU resi jednom zauvek. Ako vam narod kaze "DA" za uvodjenje sankcija, onda slobodno napred ali nikako nista bez da se narod pita.

Muškarac41

pre 1 godinu

Svi vi, koji se zalažete za ulazak Srbije u EU, to pravdate demokratskim pravima koja navodno tamo važe. A, šta je demokratija? To je vlast po volji naroda ili bar po volji većinskog dela naroda, odnosno građana neke države, je l' tako? Po svim istraživanjima javnog menjenja (a, ko u njih ne veruje neka ode na pijacu ili svrati u najbližu kafanu), preko 2/3 građana Republike Srbije je protiv uvođenja sankcija Rusiji, a nadpolovična većina građana podržava ovo pozicioniranje Rusije u okviru stvaranja novog multipolarnog svetskog poretka. I sada dolazimo do onog najvažnijeg, a to je da svi vi, koji se zalažete za demokratske vrednosti, odnosno za donošenje odluka koje podržava većina građana, hoćete da se vlast ponaša nedemokratski i da donese odluke, koje podržava možda 30 % građana! Pa, je l' to onda ta vaša proevropska demokratija, gospodo draga? I nemojte samo reći da Ukrajina ima pravo izbora, da li hoće ili neće u NATO. Ima ga onda valjda i Srbija, i ako je okružena NATO-om.

Alex

pre 1 godinu

Ne vidim razlog sto bi uvodili sankcije, jer to nece biti dovoljno. Odmah ide nakon toga priznajte Kosovo a to ne mozemo. Tako sve ok ovako. Evo mi nismo uveli sakcije Rusiji i uskoro necemo moci da dobijamo rusku naftu ali Madjarska kao clanica EU ce to moci. jos nekoliko narednih godina. Dakle ne dobijamo nista osim jos veci problem za sebe u tom slucaju.

zare

pre 1 godinu

"Srbija treba da napravi odlučujući napredak". Naprotiv, EU treba da narpavi odlučujući napredak. Da nas primi bez uslovljvanja. Srbija bi u EU donela novi kvalitet. Oazu drugačije mišljenja, doprinos onome o čemu pričaju, vrednostima raznolikost.

S1pac

pre 1 godinu

Jedino kapiram da ovi likovi rade za platu,a posao je da nešto kao otvaraju i zatvaraju poglavlja i sad on ide na sastanke i zaključuje sa kolegama šta bi mogli postaviti kao uslov i tako od meseca do meseca pa lagano u dobru penziju jer je plata ceo život bila više nego dobra,terenski rad,nehumani uslovi na terenu po Srbiji,a posebno po Kosovu i ti fazoni.

Andria

pre 1 godinu

Prvo da proverimo da li Eu ispunjava uslove koje je sama postavila. Vladavina prava, ekonomija, spoljna politika, ljudska prava... Pa onda da razmislimo.

milan

pre 1 godinu

Nista novo od kad ja znam za sebe, stalno dobijamo nove uslove i stalno nesto od nas traze.. Mozda je vreme da se mi okrenemo na dugu stranu, ovakva evropa kakva je danas tesko da moze vise bilo kome sta da ponudi.

Muškarac41

pre 1 godinu

Svi vi, koji se zalažete za ulazak Srbije u EU, to pravdate demokratskim pravima koja navodno tamo važe. A, šta je demokratija? To je vlast po volji naroda ili bar po volji većinskog dela naroda, odnosno građana neke države, je l' tako? Po svim istraživanjima javnog menjenja (a, ko u njih ne veruje neka ode na pijacu ili svrati u najbližu kafanu), preko 2/3 građana Republike Srbije je protiv uvođenja sankcija Rusiji, a nadpolovična većina građana podržava ovo pozicioniranje Rusije u okviru stvaranja novog multipolarnog svetskog poretka. I sada dolazimo do onog najvažnijeg, a to je da svi vi, koji se zalažete za demokratske vrednosti, odnosno za donošenje odluka koje podržava većina građana, hoćete da se vlast ponaša nedemokratski i da donese odluke, koje podržava možda 30 % građana! Pa, je l' to onda ta vaša proevropska demokratija, gospodo draga? I nemojte samo reći da Ukrajina ima pravo izbora, da li hoće ili neće u NATO. Ima ga onda valjda i Srbija, i ako je okružena NATO-om.

Hranislav

pre 1 godinu

...i da skoknemo po ladno pivo u prodavnicu, da se osveže, pošto je se ovaj fini svet opasno naradio oko pisanja izveštaja.
Za sankcije na referendum pa ako je većina za onda da se uvode, i to samo na papiru, a za primenu koga briga, teramo kako nama odgovara.
Što se tiče ovog drugog mogu slobodno da zaborave i da nastave da pišu svakakve papire.

rebro

pre 1 godinu

@Reziel, ukoliko Srbija ne pristane na ultimatum uvešće joj sankcije.
Tu ni prijateljstvo sa Orbanom ne pomaže.
Ako pristane na ultimatum ode Kosovo trajno, nema gasa i nafte trajno.

mario

pre 1 godinu

Prvo da proverimo da li Eu ispunjava uslove koje je sama postavila. Vladavina prava, ekonomija, spoljna politika, ljudska prava... Pa onda da razmislimo.
(Andria, 14. jun 2022 15:43)
Pa nije EU poslala zahtjev da pristupi Srbiji haha.

momo brko

pre 1 godinu

Jadni smo mi kad neki Bilčik i taki ko on odlučuju o Srpskom članstvu u uniji kako se kaže spala knjiga na tri slova bili su trčkarala na drugoj strani a sad su moć!!!!!Bolje da ostanemo sa Kinom i Afričkim zemljama

Coda0077

pre 1 godinu

Polako. Cemu zurba. Opustite se. Isto tako vi nama kazete za ulazak u EU.
Isto tako sad vi malo mora da pricekate, da vidimo nesto sami. Samo sek.
Javicemo vam se.

Mrgud

pre 1 godinu

Srbi OPET slave krah EU. Po ko zna koji put. Jedino sto smo posle svakog takvog prizeljkivanog kraha mi skrseni a Austrijanci, Francuzi, Danci i ostali ne osete nista. Blesav narod. Ajte vi lepo okreniti se Rusiji i da ne zamajavate posten svet.

Štakoje

pre 1 godinu

Ovo je sve toliko pogrešno i naopako. Nikako da shvate da Srbija ne želi u EU iz ljubavi, nego iz koristi. Umesto da nam u krizno vreme ponude konkretne benefite i daju tačan datum pristupanja bez dodatnih uslova osim sankcija Rusiji, ponašaju se kao da je nama u interesu da se zamerimo Rusiji. Sa druge strane, da imamo iole sposobnu vlast mogli bismo značajno da se približimo razvijenim zemljama dok je deficitarna roba ona koje imamo u izobilju, ali umesto toga prave se veštačke nestašice i neopravdana poskupljenja po diktatu Zapada.

eu

pre 1 godinu

Da li je EU poslala zamolbu Srbiji da postane član EU?
Ili je Srbija poslala zamolbu Evropskoj uniji kako je zainteresovana da postane član EU?
Uslovi za članstvo su jasni od početka. Ko hoće hoće ko neće ne mora.

Srbija se oslanja na svoj srpski ugalj

pre 1 godinu

Rusija nije evropska zemlja, niti pripada evropskoj civilizaciji, nuikada nije imala građansko društvo ni demokratiju, velika je podvala da smo s Rusima vekovima bili u prijateljstvu i da nas vezuje tradicija, sve je to izmišljenjo, u srednem veku ne znamo jedni za druge, krajem 19. veka kad Srbija postaje međunarodno priznata okrećemo se Zapadu, Rusija u 20. postaje boljševička i komunistička, posle Drugog svetskog rata tamo je staljinizam, Brozova Jugoslavija oikreće se Americi, a to veliko prijateljstvo, recimo, počinje od dolaska radikala na vlast. Rusija je azijatska a ne evrfopska zemlja.

Realpolitik

pre 1 godinu

Niko da kaže....sami samo poslali zahtev za prijem u EU (a ne moramo,) u to društvo koje ima svoja pravila. Niko nas ne lupa po ušima,čak mislim da bi im pao kamen sa srca. Dokle plakanje o zaverama i da su nam svi krivi,to je karakteristika slabih. To društvo je onomad imalo i neke korektne ideje.. Hvala na pažnji.

Petar

pre 1 godinu

Tesko da moze usaglasavanje sa EU politikom, kad vecina EU ne postuje granice Srbije.Toliko nepostovanje mozete pokazivati samo prema onome koga smatrate mentalno nedoraslim, naivnim do besmisla...Prvo da resimo neke elementarne sporove, neslaganja, pa da se sinhronizujemo.Da li ima u EU nekog inteligentnog oblika zivota ko bi mogao da poredja dogadjaje u vremenu i da politicki razmisli sta je realno moguce i sta su preduslovi za ono sto se eventualno trazi, dogovora?

sabid

pre 1 godinu

nekoliko stvari. tacno je da je srbija trazila prijem u eu, ali takodje je tacno da se zahtevi eu prema srbiji konstantno menjaju. takodje, cinjenica da srbija nije uvela sankcije rusiji ne znaci da je za rat i protiv ukrajine. tacno je da je srbija jako spora u otvaranju (i zatvaranju) poglavlja, ali ni eu ne pokazuje nikakav entuzijazam po pitanju prosirenja, naprotiv. standardi koje je eu postavila za ulazak u savez nisu isti za sve zemlje.
srbija je toliko demonizovana od strane zapada u poslednjih tridesetak godina da uopste ne cudi tolika odbojnost nekih zemalja clanica eu prema srbiji. taj sentiment se svakako oseca u srbiji, pa ne cudi da podrska ulasku srbije u eu opada. zahtevi oko kosova su posebna prica i verovatno razlog zasto srbija nece uci u ovakvu eu.

Čitač između redova

pre 1 godinu

Da se uskladimmo sa bolidima koji umisljaju da su "na pravoj strani istorije", a ustvari su najveci svetski huskaci (mozda, doduse, posle Amerikanaca).

mario

pre 1 godinu

Prvo da proverimo da li Eu ispunjava uslove koje je sama postavila. Vladavina prava, ekonomija, spoljna politika, ljudska prava... Pa onda da razmislimo.
(Andria, 14. jun 2022 15:43)
Pa nije EU poslala zahtjev da pristupi Srbiji haha.

Srbija se oslanja na svoj srpski ugalj

pre 1 godinu

Rusija nije evropska zemlja, niti pripada evropskoj civilizaciji, nuikada nije imala građansko društvo ni demokratiju, velika je podvala da smo s Rusima vekovima bili u prijateljstvu i da nas vezuje tradicija, sve je to izmišljenjo, u srednem veku ne znamo jedni za druge, krajem 19. veka kad Srbija postaje međunarodno priznata okrećemo se Zapadu, Rusija u 20. postaje boljševička i komunistička, posle Drugog svetskog rata tamo je staljinizam, Brozova Jugoslavija oikreće se Americi, a to veliko prijateljstvo, recimo, počinje od dolaska radikala na vlast. Rusija je azijatska a ne evrfopska zemlja.

Mrgud

pre 1 godinu

Srbi OPET slave krah EU. Po ko zna koji put. Jedino sto smo posle svakog takvog prizeljkivanog kraha mi skrseni a Austrijanci, Francuzi, Danci i ostali ne osete nista. Blesav narod. Ajte vi lepo okreniti se Rusiji i da ne zamajavate posten svet.

eu

pre 1 godinu

Da li je EU poslala zamolbu Srbiji da postane član EU?
Ili je Srbija poslala zamolbu Evropskoj uniji kako je zainteresovana da postane član EU?
Uslovi za članstvo su jasni od početka. Ko hoće hoće ko neće ne mora.

Realpolitik

pre 1 godinu

Niko da kaže....sami samo poslali zahtev za prijem u EU (a ne moramo,) u to društvo koje ima svoja pravila. Niko nas ne lupa po ušima,čak mislim da bi im pao kamen sa srca. Dokle plakanje o zaverama i da su nam svi krivi,to je karakteristika slabih. To društvo je onomad imalo i neke korektne ideje.. Hvala na pažnji.

Milojica Johnson

pre 1 godinu

Očekujemo da Srbija donese neke izbore i da bude na pravoj strani istorije kada je u pitanju ova agresija”, poručio je Bilčik.

Mi smo uvek bili i jesmo na pravoj strani istorije, a vi?

zare

pre 1 godinu

"Srbija treba da napravi odlučujući napredak". Naprotiv, EU treba da narpavi odlučujući napredak. Da nas primi bez uslovljvanja. Srbija bi u EU donela novi kvalitet. Oazu drugačije mišljenja, doprinos onome o čemu pričaju, vrednostima raznolikost.

Andria

pre 1 godinu

Prvo da proverimo da li Eu ispunjava uslove koje je sama postavila. Vladavina prava, ekonomija, spoljna politika, ljudska prava... Pa onda da razmislimo.

Desa

pre 1 godinu

Pet zemalja EU ne priznaje Kosovo*, niti ima nameru.
O broju zemalja na svetu da ne nagadjamo.
Pustite i Srbiju na miru vec jednom !
EU sluzbenici vredno odradjuju zadatke EU za plate koje dobijaju. I treba...

Muškarac41

pre 1 godinu

Svi vi, koji se zalažete za ulazak Srbije u EU, to pravdate demokratskim pravima koja navodno tamo važe. A, šta je demokratija? To je vlast po volji naroda ili bar po volji većinskog dela naroda, odnosno građana neke države, je l' tako? Po svim istraživanjima javnog menjenja (a, ko u njih ne veruje neka ode na pijacu ili svrati u najbližu kafanu), preko 2/3 građana Republike Srbije je protiv uvođenja sankcija Rusiji, a nadpolovična većina građana podržava ovo pozicioniranje Rusije u okviru stvaranja novog multipolarnog svetskog poretka. I sada dolazimo do onog najvažnijeg, a to je da svi vi, koji se zalažete za demokratske vrednosti, odnosno za donošenje odluka koje podržava većina građana, hoćete da se vlast ponaša nedemokratski i da donese odluke, koje podržava možda 30 % građana! Pa, je l' to onda ta vaša proevropska demokratija, gospodo draga? I nemojte samo reći da Ukrajina ima pravo izbora, da li hoće ili neće u NATO. Ima ga onda valjda i Srbija, i ako je okružena NATO-om.

Antiwar

pre 1 godinu

Iritatno je i citati izjave novih sluzbenika i funkcionera EU. Takve floskule su ispaljivali i njihovi prethodnici a mi slepo ispunjavali dok su oni "bildovali" svoje biografije i napredovali. Potom su stizali novi funkcioneri sa istom pricom i novim zahtevima. Samo, nismo ni mi vrane. Vazi, uskladicemo, ipak smo na putu ka EU al sutra.

Dachazvezda

pre 1 godinu

Ma bre sve jasno!!!
Uvedemo sankcije Rusiji, poskupimo sve 5 puta, a kao nagradu za to i ulazak u EU, da nam uzmete Kosovo iako i 5tina VAŠEG članstva ne prizna Kosovo?!?!?

Pa ko to ne bi želeo?!?!?!
Sjajni uslovi!!!!

nbc

pre 1 godinu

Evo da pomognem našem državnom vrhu. Kada uskladimo politiku sa EU u pogledu sankcija, sledeći uslov će biti uzajamno priznanje sa Kosovom. Dakle, naši "prijatelji" sa Zapada traže prvo da okrenemo leđa Rusiji, koja nas je jedina do sada branila u UN, a onda će nam tražiti da priznamo Kosovo. E tada ćemo možda reći da mi to nećemo. Tada će EU reći e sada ne možete u EU a rezultat svega če biti, da nećemo ući u EU a da ćemo izgubiti podršku Rusije.
Sada naši političari treba da pokažu da li su dorasli situaciji. Milošević, koga mnogi i Srbi pljuju, nije mogao ništa. I ko god da je bio na njegovom mjestu, ili bi poklonio KiM a možda i Vojvodinu, ili bi prošao kao i Milošević. Nije nam lako, ali najgori potez bi bio kleknuti. Iako uvedemo sankcije Rusiji (i izgubimo njihovu podršku) stav Zapada prema nama se neće promijeniti. Onda zašto to raditi?

Reziel

pre 1 godinu

Iskreno me boli uvo za ulazak u EU. Robno novčana razmena sa zemljama EU je najveća, ali to ne znači da oni nama nešto daju, nego da profitiraju, i mi i oni. Takva bilateralna saradnja verujem da je moguća (i jeste) i bez formalnog ulaska u Uniju. Da, članice će svakako imati povoljnije uslove za poslovanje, ali ako ćemo pravo, ni ovako nije posebno teško ili loše. Investicije iz EU u Srbiju nisu tu jer su oni dobri i vole nas, nego zato što im se to isplati. Naravno, isplati se i nama, i to ne znači da tu vrstu saradnje treba prekidati, ali da se ulazi u EU, po cenu Kosova i uvođenja sankciji - a pri svemu tome nemamo NIKAKVU garanciju da ćemo uopšte ući... Ne vidim nikakav razlog.

rebro

pre 1 godinu

@Reziel, ukoliko Srbija ne pristane na ultimatum uvešće joj sankcije.
Tu ni prijateljstvo sa Orbanom ne pomaže.
Ako pristane na ultimatum ode Kosovo trajno, nema gasa i nafte trajno.

Muškarac41

pre 1 godinu

Svi vi, koji se zalažete za ulazak Srbije u EU, to pravdate demokratskim pravima koja navodno tamo važe. A, šta je demokratija? To je vlast po volji naroda ili bar po volji većinskog dela naroda, odnosno građana neke države, je l' tako? Po svim istraživanjima javnog menjenja (a, ko u njih ne veruje neka ode na pijacu ili svrati u najbližu kafanu), preko 2/3 građana Republike Srbije je protiv uvođenja sankcija Rusiji, a nadpolovična većina građana podržava ovo pozicioniranje Rusije u okviru stvaranja novog multipolarnog svetskog poretka. I sada dolazimo do onog najvažnijeg, a to je da svi vi, koji se zalažete za demokratske vrednosti, odnosno za donošenje odluka koje podržava većina građana, hoćete da se vlast ponaša nedemokratski i da donese odluke, koje podržava možda 30 % građana! Pa, je l' to onda ta vaša proevropska demokratija, gospodo draga? I nemojte samo reći da Ukrajina ima pravo izbora, da li hoće ili neće u NATO. Ima ga onda valjda i Srbija, i ako je okružena NATO-om.

Hranislav

pre 1 godinu

...i da skoknemo po ladno pivo u prodavnicu, da se osveže, pošto je se ovaj fini svet opasno naradio oko pisanja izveštaja.
Za sankcije na referendum pa ako je većina za onda da se uvode, i to samo na papiru, a za primenu koga briga, teramo kako nama odgovara.
Što se tiče ovog drugog mogu slobodno da zaborave i da nastave da pišu svakakve papire.

Alex

pre 1 godinu

Ne vidim razlog sto bi uvodili sankcije, jer to nece biti dovoljno. Odmah ide nakon toga priznajte Kosovo a to ne mozemo. Tako sve ok ovako. Evo mi nismo uveli sakcije Rusiji i uskoro necemo moci da dobijamo rusku naftu ali Madjarska kao clanica EU ce to moci. jos nekoliko narednih godina. Dakle ne dobijamo nista osim jos veci problem za sebe u tom slucaju.

lion

pre 1 godinu

Kosovo nikada neće biti priznato ne zato što to mi nećemo da uradimo, nego zato što ima bar 50ak zemalja koje imaju ili mogu imati teritorijalne probleme po istom principu. Slovačka mađarska, Rumunija madjarska Španija na 3 mesta... Dakle i eu i usa znaju da Kosovo nikada neće biti priznato, tako da ovo insistiranje na našem priznanju jedino može da, znači da nas ne žele u eu.

Butragenjo

pre 1 godinu

Kako da usaglasimo politiku sa njima, kada ni oni između sebe nisu usaglašeni, ni po pitanju Kosova, ni Ruskim sankcijama...!? Sa kim da usaglasimo?

milan

pre 1 godinu

Nista novo od kad ja znam za sebe, stalno dobijamo nove uslove i stalno nesto od nas traze.. Mozda je vreme da se mi okrenemo na dugu stranu, ovakva evropa kakva je danas tesko da moze vise bilo kome sta da ponudi.

@realKomentator

pre 1 godinu

Jel se to meni čini ili je Evropska šargarepa sve manja ?
(Rob Sinji, 14. jun 2022 13:41)

A štap je sve deblji, što oni i ne kriju...

Lea

pre 1 godinu

Jel se to meni čini ili je Evropska šargarepa sve manja ?
(Rob Sinji, 14. jun 2022 13:41)

Ne čini ti se. Koliko imaju da ponude, tolika je i šargarepa.
A i izgleda da je žurka gotova, ekipa počela da se razilazi

Izhlapjeli starac

pre 1 godinu

Uskladjivanje je i postovanje prava i teritorijalnog integriteta.
Valjda oni treba da se usklade sa tim. A o pravoj strani istorije bi moglo mnogo da se raspravlja....

Bernard

pre 1 godinu

Nakon što su primili Kipar u EU koji je i dan danas podijeljen i gdje i UN vojnici i danas čuvaju crtu razdvajanja te članice EU i poslije primanja Bugarske i Rumunjske u EU pričati o rješavanju teritorijalnih sporova, vladavini prava i borbi protiv korupcije postaje više nego degutantno od strane birokrata iz EU. Postoji samo jedno objašnjenje zašto se Srbiji traži nešto što se nije tražilo nikome od sadašnjih 27 članica a to je da članice EU-a ne žele Srbiju u svojim redovima. Maksimalno što Srbija može da dobije je neka vrsta povlaštenog odnosa sa EU ali ne i članstvo. Dokle god EU vodi svoju politiku prema Srbiji u vezi članstva tako i Srbija treba da vodi svoju politiku prema vanjskom svijetu u skladu sa svojim interesima. Nikakvo priznanje ne treba da se desi a uvođenje sankcija Rusiji samo ako će se EU obavezati da će njezini građani dotirati Srbiji parama razliku u cijenama plina ili gasa nakon uvođenja sankcija jer bi umjesto povlašćene cijene ona skočila na tržišnu vrijednost koja je veoma visoka. Kao zemlja koja nije članica EU Srbija nije u obavezi da prati vanjsku politiku EU.

Balkan

pre 1 godinu

Ulazak u EU za nas je samo taktika spoljne politike da im ne budemo ocigledni neprijatelji. Za njih je to ucenjivacka strategija da radimo po njihovim pravilima. I oni a i mi znamo da nikada necemo biti deo EU. Svi politicari viseg ranga, u Srbiji, to znaju, tako da prestanimo vise o tome.

momo brko

pre 1 godinu

Jadni smo mi kad neki Bilčik i taki ko on odlučuju o Srpskom članstvu u uniji kako se kaže spala knjiga na tri slova bili su trčkarala na drugoj strani a sad su moć!!!!!Bolje da ostanemo sa Kinom i Afričkim zemljama

Dragan

pre 1 godinu

Srbija je osudila upad na teritoriju Ukrajne i ta osuda je u skladu sa medjunarodnim javnim pravom. Sankcije su hir Evropske Unije i to nije nas problem. Neka nasi politicari sazovu referendum i da se pitanje ulaska u EU resi jednom zauvek. Ako vam narod kaze "DA" za uvodjenje sankcija, onda slobodno napred ali nikako nista bez da se narod pita.

S1pac

pre 1 godinu

Jedino kapiram da ovi likovi rade za platu,a posao je da nešto kao otvaraju i zatvaraju poglavlja i sad on ide na sastanke i zaključuje sa kolegama šta bi mogli postaviti kao uslov i tako od meseca do meseca pa lagano u dobru penziju jer je plata ceo život bila više nego dobra,terenski rad,nehumani uslovi na terenu po Srbiji,a posebno po Kosovu i ti fazoni.

Štakoje

pre 1 godinu

Ovo je sve toliko pogrešno i naopako. Nikako da shvate da Srbija ne želi u EU iz ljubavi, nego iz koristi. Umesto da nam u krizno vreme ponude konkretne benefite i daju tačan datum pristupanja bez dodatnih uslova osim sankcija Rusiji, ponašaju se kao da je nama u interesu da se zamerimo Rusiji. Sa druge strane, da imamo iole sposobnu vlast mogli bismo značajno da se približimo razvijenim zemljama dok je deficitarna roba ona koje imamo u izobilju, ali umesto toga prave se veštačke nestašice i neopravdana poskupljenja po diktatu Zapada.

Coda0077

pre 1 godinu

Polako. Cemu zurba. Opustite se. Isto tako vi nama kazete za ulazak u EU.
Isto tako sad vi malo mora da pricekate, da vidimo nesto sami. Samo sek.
Javicemo vam se.

Petar

pre 1 godinu

Tesko da moze usaglasavanje sa EU politikom, kad vecina EU ne postuje granice Srbije.Toliko nepostovanje mozete pokazivati samo prema onome koga smatrate mentalno nedoraslim, naivnim do besmisla...Prvo da resimo neke elementarne sporove, neslaganja, pa da se sinhronizujemo.Da li ima u EU nekog inteligentnog oblika zivota ko bi mogao da poredja dogadjaje u vremenu i da politicki razmisli sta je realno moguce i sta su preduslovi za ono sto se eventualno trazi, dogovora?

sabid

pre 1 godinu

nekoliko stvari. tacno je da je srbija trazila prijem u eu, ali takodje je tacno da se zahtevi eu prema srbiji konstantno menjaju. takodje, cinjenica da srbija nije uvela sankcije rusiji ne znaci da je za rat i protiv ukrajine. tacno je da je srbija jako spora u otvaranju (i zatvaranju) poglavlja, ali ni eu ne pokazuje nikakav entuzijazam po pitanju prosirenja, naprotiv. standardi koje je eu postavila za ulazak u savez nisu isti za sve zemlje.
srbija je toliko demonizovana od strane zapada u poslednjih tridesetak godina da uopste ne cudi tolika odbojnost nekih zemalja clanica eu prema srbiji. taj sentiment se svakako oseca u srbiji, pa ne cudi da podrska ulasku srbije u eu opada. zahtevi oko kosova su posebna prica i verovatno razlog zasto srbija nece uci u ovakvu eu.

Čitač između redova

pre 1 godinu

Da se uskladimmo sa bolidima koji umisljaju da su "na pravoj strani istorije", a ustvari su najveci svetski huskaci (mozda, doduse, posle Amerikanaca).