Ponedeljak, 25.04.2022.

15:44

Nemci primetili: Ovde Rusi ne moraju da se pravdaju zbog Putina

Ruski došljaci u Srbiji „ne moraju da se pravdaju za Putinov rat, koji ionako mahom osuđuju".

Izvor: DW

Nemci primetili: Ovde Rusi ne moraju da se pravdaju zbog Putina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

Strasno je ako ti Rusi nemaju empatije za ono sto su preziveli njihovi sunarodnici u Ukrajini...
(Ja, 25. april 2022 18:55)


Зашто би имали - и Руси и било који народ на овој планети - за оно што сад Украјинци доживљавају? Да ли су емпатију имали Украјинци према украјинским Русима док су их осам година неки Украјинци убијали само и једино зато што су Руси а остали Украјинци се против тога нису бунили?

aje!

pre 2 godine

A kako ti nije smetalo 8 godina granatiranja DNR i LNR, zabrane korišćenja ruskog jezika i pisma, spaljivanje živih ljudi u Odesi, neonacistički bataljoni...što neko od tih "fensi" rusa nije napravio karijeru u Ukrajini, nego svi to rade u Rusiji, pa posle pljuju po istoj. Pa, ako ćemo iskreno Zelenski je prvo napravio karijeru u Rusiji, sada je milioner, a tome niko ne priča, niko ne priča o njegovoj imovini, a Putin kao nosi jakni od ne znam koliko hiljada dolara. Sad, kad si već došao u Srbiju, jer jedino ovde realno možeš biti najbezbedniji, razumi i Srbe koji podržavaju Putina i otidji na grob Milice Rakić, pa ćeš valjda tamo shvatiti suštinu svega.

Los Angeles

pre 2 godine

Србија је америчка губернија. Са Натоом имамо споразум због каквог су 27. марта 1941. избиле демонстрације и догодио се државни удар. Тек за то се борили нису. А о неистини да нас је Русија окупирала 1945. тек не бих трошио речи. Остали смо независни, али у комунизму јер су комунисти од шачице гоља израсли у најјачу војску у овом делу Европе. Узгред, главни архитекта југословенске заблуде је Краљ Александар. Ујединитељ.
(Јабучило, 25. april 2022 17:49)
Nato nije Amerika, pomirite se sa time. Znam da vam je lakše da upirete prstom u “zlu Ameriku”, ali Nato je dobrovoljan savez preko 20 najcivilizovanijih država Evrope koje dele zajedničke vrednosti slobode, prava, i vojne strategije. To je kao da kažeš da je Francuska bila Američka gubernija, jer je bila članica Antante. Gde je tu logika? A za okupaciju od strane komunista - evo ti jedne činjenice pa sam odluči. Kada su saveznici oslobodili Francusku, već sledeće godine su organizovali izbore. Na tim izborima je komunistička partija Francuske osvojila najviše glasova. Samo mudrošću De Gola i ostalih parlamentaraca je sprečeno da komunisti dodju na vlast jer su napravili koaliciju. Kakve izbore je imala Srbija? Nikakve! Jer neko pitao Srbiju šta hoće, pa da narod glasa? Ne! Svi nepodobni su oterani, masovna emigracija je nastala, a sa brda su dovučene “Nikolice sa mitraljezima” u fotelje jer su sve učene i obrazovane ili oterali ili pozatvarali jer se nisu slagali sa komunistima. I onda je krenulo ispiranje mozga - pa danas eto tako većina Srba veruje u neki NOB, slobodu, borbu i ostale gluposti!

Јабучило

pre 2 godine

@ Los Angeles

Нато је интересна дружина . Настали су на совјетофобији, а од деведесетих јашу на таласу русофобије која сада доживљава врхунац.

Што се комунистичке окупације тиче, можемо чак и да се донекле сложимо. Мада, најјачи отпор окупатору у Другом светском рату у Југославији јесу пружили партизани. Имали су тај "револуционарни легитимитет" (јер је код нас осим борбе са окупатором вођен и грађански рат и антибуржоаска револуција) и имали су приличну подршку народа. Не да заседну на власт и не одлазе са власти, али 1946. свакако. Али "комунистичка окупација" и даље није совјетска окупација. То се показало и 1948. Слобода и борба су у духу српског народа од памтивека. Нису комунистички изум и нису бесмислица.

Dule

pre 2 godine

A gde to u svetu neko moze kupiti nekretninu bez kredita. Normalan svet to nikad i nigde nije mogao. Odplacivati svoju kucu ili stan nije robovanje vec privilegija
(Splavar, 25. april 2022 16:32)

Ja sam kupio svoj stan bez kredita na Novom Beogradu. Sam sam ih zaradio, nisam ukrao, pozajmio niti su mi roditelji dali ni dinar.

Ne verujem da bi to mogao u Nemackoj cak ni na nekom selu. Vrlo verovatno ne bi mogao ni u Rusiji van nekog sela u Sibiru.

Ja

pre 2 godine

Strasno je ako ti Rusi nemaju empatije za ono sto su preziveli njihovi sunarodnici u Ukrajini. Mi imamo, jer smo dozivljavali to isto, sirom bivse Jugoslavije, a svi ti zlocini su bili pod direktnim i inditektnim patronatom NATO pakta. Nisu Srbi ti koji imaju uproscen pogled, upravo suprotno. Mi smo godinama pre ovoga znali i govorili da ce, posle Srba i Srbije, Rusi i Rusija biti sledeci na meti.

Simon

pre 2 godine

Video sam u Nemačkoj 90-ih kako vole da im objasnim da nisam za Miloševića. I nisam ni bio ali šta su zapeli pitao sam se. Ništa im nisam objašnjavao, bar tom društvu, Nisam ni za Putina ali šta ja imam da preslišavam nekog Rusa ovde u Beogradu za koga je on?! Ni Ukrajinca za Zelenskog. Ni Francuza za Makrona. Odvratno je to pitati obične ljude u gostima, pogotovo u ovoj situaciji.

trojanski konjusar

pre 2 godine

Prvi si iz Srbije bežali oni koji su imali gde i sa čim da pobegnu. Ostali su ratni profiteri i ogromna masa sirotinje koja nije znala gde će pre od nagrnulih problema. Tada sam imao 33 godine pun snage, zdravlja, a sada penzioner sa 66 godina, malom penzijom, i u međuvremenu, otupeo na sve loše sto se događa, a da nije u vezi mene i mojih najbližih. Zlikovci, profiteri, bitange, ološ i ....su me ovakvog napravili, a pre 30-tak godina imao sam srce i dušu za ceo svet.
(Gaginho, 25. april 2022 16:49)

Bezali su oni koji su dobro znali od cega i zasto beze. I koji su imali... I ja sam imao 33 godine i preko noci sam skocio u nista. Ah, da... imao sam 2000 DM. 30 godina najbukvalnije od danas do sutra. Mnogo puta u bezizlaznim situacijama, sateran do zida. Ali, evo, jos se koprcam. Nisam krao, nisam varao... Samo radio. Ne ono sto bih mogao, nego ono sto sam mogao, sta god bilo. NISTA se ne mora! Osim, naravno, jedne stvari. A i ta jedna je, ako nista drugo, stepen slobode koji uvek imas na raspolaganju. Nemas opravdanja! Sam si izabrao da ne biras.

Јабучило

pre 2 godine

Srpski vojnici na Solunskom frontu sigurno nisu ginuli da Srbija postane ovakva ruska gubernija kao što je danas, i sigurno nisu ginuli da bi ih Rusija okupirala 1945te.
(Los Angeles, 25. april 2022 16:56)

Србија је америчка губернија. Са Натоом имамо споразум због каквог су 27. марта 1941. избиле демонстрације и догодио се државни удар. Тек за то се борили нису. А о неистини да нас је Русија окупирала 1945. тек не бих трошио речи. Остали смо независни, али у комунизму јер су комунисти од шачице гоља израсли у најјачу војску у овом делу Европе. Узгред, главни архитекта југословенске заблуде је Краљ Александар. Ујединитељ.

Legionar

pre 2 godine

"Gospodo srpski Rusi zamolio bi vas da bar jednom razmislite . Zašto sve države bivšeg SSSR žele u NATO i svi žele što dalje od Rusa da 8h očima ne vide? Sigurno zato što im je bilo dobro i uživali su u izobilju i blagostanju.
(Zex, 25. april 2022 16:47)"
Rusija je od SSSR-a dobila isto što i Srbija od SFRJ. Rusi i Srbi su najviše izginuli za zajedničke države, a na kraju ispadoše najgori. Zašto? Zapad zna zašto i iskreno se nadam da prisustvujemo početku kraja zapadne vladavine nad ostatkom planete.

bgd

pre 2 godine

Kao što naši mladi odlaze i tamo negde su došljaci, tako ovde dolaze neki drugi ljudi. Svet se meša, a to sa kirijama, za to nisu krivi platežno sposobni Rusi, Ukrajinci... Tržište nekretnina reaguje odmah. Gde će srpski studenti živeti u većim centrima Srbije, to je postao naš domaći problem i o tome mora da razmišlja Srbija pod hitno. Kada je bilo govora o izgradnji stanova po povoljnim cenama za mlade srpske porodice svi su se napravili blesavi i gradili ono što donosi dobar i brz profit. Tako da smo sami krivi što ne mislimo ništa. Kao list na vetru - dugoročna strategija - nula.

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

(Gaginho, 25. april 2022 16:49)


Сјајан коментар! У њему сам препознала себе; једина разлика је што је мени сада 72. година и што је мој син тада био пошао у средњу школу(...) Догађаји деведесетих и горко и болно сазнање какво је право лице људи су у мени заувек убиле било какво сажаљење за било какву и било чију патњу и било ког народа у било којој држави а једино што ме још може заболети, растужити и одмах у мени покренути дуготрајну патњу јесте и најмања патња животиње или птице. Ко не зна колико је то тежак и болан психички процес да се дође до равнодушности према страдањима људи у рату или у миру, тај никад није свом својом душом волео људе и никад није био наиван и у души невин чак и у свом одраслом животном добу.

Gile

pre 2 godine

Nema potrebe da se novinari iz Nemačke toliko iščuđavaju, jer Rusiju NATO nije bombardovao, satanizovo i oteo teritoriju, već nas. Rusiju ne sme. Tako da je normalno da je ovde rusofilstvo izraženo prvenstveno kao vid osvete zbog nacionalne poniženosti. I Ukrajinci i Rusi su ovde dobrodošli. STOP RATU U UKRAJINI!

Nikola München

pre 2 godine

Nikola München, 25. april 2022 16:17
Pametnije je ipak investirati u svoje nego tih 30 godina provesti kao podstanar. Placati ratu ili mesecni zakup ne moze da bude isto nikako
(Darko, 25. april 2022 16:58)

Sta je pametnije treba svako za sebe da odluci. Ja sam se umesto ubilackog kredita za stan u Minhenu odlucio da napravim kucu od 300m² u Srbiji u kojoj u komforu i udobnosti planiram da prozivim penziju. Kuca je gotova, nemam niti jedne banke dugova, jer mi se sa zavrsetkom gradnje kuce nije zurilo. Moje kolege, koji su u vreme kada sam ja poceo kucu da zidam uzimali kredite da kupe stan u Minhenu, jos nisu otplatili te kredite. Deca su im narasla pa ce neko od te dece hteti da se ozeni/uda i u tom jos ne otplacenom stanu da zasnuje porodicu, sto ne iskljucuje mogucnost da oni koji su pre par decenija digli kredit da kupe stan i imaju nesto svoje ostanu bez toga i zavrse pod stare dane kao podstanari.

TvR

pre 2 godine

Ukrajinci i Rusi su dobrodosli u Srbiju. Ne pravimo razliku.
Srbija ce ostati po strani u ovom ratu jer Srbija ne moze nista da dobije a moze mnogo da izgubi.

Darko

pre 2 godine

Nikola München, 25. april 2022 16:17
Pametnije je ipak investirati u svoje nego tih 30 godina provesti kao podstanar. Placati ratu ili mesecni zakup ne moze da bude isto nikako

Zex

pre 2 godine

Gospodo srpski Rusi zamolio bi vas da bar jednom razmislite . Zašto sve države bivšeg SSSR žele u NATO i svi žele što dalje od Rusa da 8h očima ne vide? Sigurno zato što im je bilo dobro i uživali su u izobilju i blagostanju.

Aron

pre 2 godine

Tako i treba da bude, svi su dobrodošli. Ovde prema njima neće biti nikakve diskriminacije. Ovaj rat treba da dobije naziv kao onaj između Egipta i Izraela iz kraja šezdesetih "War of attrition" to jest rat iscrpljivanja. I to ljudstva i tehnike između Ukrajine, Rusije i naravno Zapada. Prosto Putin u Rusi hoće da osvoje one oblasti gde su Rusi u njihovi simpatizeri u većini. Greška je bila što Ukrajina nije bila napadnuta sa svih strana tako bi oni morali da biraju šta će da brane. Opredelili bi se za Zapad zemlje a sa Istoka i juga bi povukli ljude i to bi lako palo. Ovako biće gadno ali kao što je bilo u ratu SSSR-a i Finske, gubili su Rusi ali na kraju je presudila brojnost.

tako

pre 2 godine

To će Srbija postati utočište prozapadnih rusa, ukrajinaca i belorusa? Paradox bi još bili mitinzi rusa protiv rata i putina kao i mitinzi srba za putina. Ludnica!

neutralan

pre 2 godine

Tačno. Evo ja prvi uvek navijam protiv NATO pakta. Svaki neprijatelj ljudi koji su nas bombardovali su moji prijatelji. Osiromaseni uranijum i kasetne bombe nikada necemo zaboraviti.

Неко123

pre 2 godine

Srpski rusofili - veci Rusi od samih Rusa. Ali tako je to kad je zivot čemeran pa se nema za šta uhvatiti nego se stvara mitomanija. Ko zivi normalno, zivi u sadasnjosti, ko nema nista mora da izmislja religije i preuzima zasluge za nesto sto su radili drugi, u ko zna kom vremenu i prostoru.
(neversummer, 25. april 2022 16:18)

Идентично можеш да напишеш и за натофиле.

neversummer

pre 2 godine

Srpski rusofili - veci Rusi od samih Rusa. Ali tako je to kad je zivot čemeran pa se nema za šta uhvatiti nego se stvara mitomanija. Ko zivi normalno, zivi u sadasnjosti, ko nema nista mora da izmislja religije i preuzima zasluge za nesto sto su radili drugi, u ko zna kom vremenu i prostoru.

10k

pre 2 godine

Moje mišljenje je da su ovde svi dobrodošli, ne pravimo razliku prema nekom narodu ako on želi da živi ovde!
Ali ne smemo zaboraviti kako smo prolazili u prošlosti i ko nam je sve nanosio bol, ko nas je ugnjetavao!
Ne mrzim te narode, ali neću da zaboravim.
A inače mislim da je mržnja prema Rusima i ruskom narodu i svemu ruskom, užasna i strašna.
Inače volim i ruse i ukrajince dokle god nas ne diraju.

pepo prase

pre 2 godine

Ne moraju da se pravdaju ni Ukrajinci ni Rusi. Dobrodošli su i jedni i drugi. Koga ja podržavam je moja lična stvar, ni Ukrajincima ni Rusima koji su došli u Beograd ne namećem svoje mišljenje.

Los Angeles

pre 2 godine

Srbi ne razumeju koju Rusiju vole. Ta Rusija koju Srbi vole više ne postoji. Ubili su je zverski 1918te u revoluciji ubice čiji politički naslednici danas sede u Kremlju. To je bila Rusija koja je Srbiju branila, iz koje je izašle sve dobro iz Rusije, književnost, umetnost, itd. Ta Rusija je bila i deo zapada, saveznik sa Francuskom, Engleskom… Srpski vojnici na Solunskom frontu sigurno nisu ginuli da Srbija postane ovakva ruska gubernija kao što je danas, i sigurno nisu ginuli da bi ih Rusija okupirala 1945te.

Nikola München

pre 2 godine

„Rusi guraju ionako već visoke cene nekretnina na gore“, kaže jedna poreska savetnica za nemački list. „Bojim se da ljudi sa normalnim primanjima ovde uskoro neće moći da priušte stan.“

Nemoj poreska savetnice nista da se bojis. Ljudi sa normalnim primanjima ne mogu ni u Nemackoj sebi da priuste stan, ukoliko ne zele da postanu robovi kredita u ciju isplatu "investiraju" prosecno 30 godina zivota.

Gaginho

pre 2 godine

Raspad (već propale)SFRJ, sankcije, organizovane od strane države (zajam za Srbiju, piramidalne banke, hiperinflacije, nabavke elementarnih pitrebština, po enormnim cenama od švercera-dilera pod okriljem vlasti i mnogo toga u unutra jedne zemlje, ratovi oko nas, gde smo bili navučeni, uvučeni, gurnuti, umešani, i krivi i nevini (kako se kome sviđa), bombardovanje, borba da se nešto radi i zaradi ( baš u ta vremena meni deca kreću u osnovnu školu), stalno zakidanje od poslodavca, ne plaćeni računi, nelečene bolesti, ostavilo je traga kod mene, a mislim i kod mnogih, previše ovo dugo traje, 32 godine, tako da je i ovaj rat i sve u vezi njega, već poznato, ove izbegle situirani Ruse, kojima ništa nije skupo, nešto me baš boli k.r.c. Prvi si iz Srbije bežali oni koji su imali gde i sa čim da pobegnu. Ostali su ratni profiteri i ogromna masa sirotinje koja nije znala gde će pre od nagrnulih problema. Tada sam imao 33 godine pun snage, zdravlja, a sada penzioner sa 66 godina, malom penzijom, i u međuvremenu, otupeo na sve loše sto se događa, a da nije u vezi mene i mojih najbližih. Zlikovci, profiteri, bitange, ološ i ....su me ovakvog napravili, a pre 30-tak godina imao sam srce i dušu za ceo svet.

Splavar

pre 2 godine

@Nemoj poreska savetnice nista da se bojis. Ljudi sa normalnim primanjima ne mogu ni u Nemackoj sebi da priuste stan, ukoliko ne zele da postanu robovi kredita u ciju isplatu "investiraju" prosecno 30 godina zivota.
(Nikola München, 25. april 2022 16:17)

A gde to u svetu neko moze kupiti nekretninu bez kredita. Normalan svet to nikad i nigde nije mogao. Odplacivati svoju kucu ili stan nije robovanje vec privilegija

Zorran

pre 2 godine

Ne podržavam Ruse, rat je katastrofa.Ne podržavam licemerje zapada koji ne pokušava da zaustavi rat već ga rasplamsava oružjem. USA može da zaustavi rat pregovorima ali ne želi. Kako su prošli Kubanci kada su kao suverena zemlja želeli Ruske rakete?

neutralan

pre 2 godine

Tačno. Evo ja prvi uvek navijam protiv NATO pakta. Svaki neprijatelj ljudi koji su nas bombardovali su moji prijatelji. Osiromaseni uranijum i kasetne bombe nikada necemo zaboraviti.

pepo prase

pre 2 godine

Ne moraju da se pravdaju ni Ukrajinci ni Rusi. Dobrodošli su i jedni i drugi. Koga ja podržavam je moja lična stvar, ni Ukrajincima ni Rusima koji su došli u Beograd ne namećem svoje mišljenje.

Zorran

pre 2 godine

Ne podržavam Ruse, rat je katastrofa.Ne podržavam licemerje zapada koji ne pokušava da zaustavi rat već ga rasplamsava oružjem. USA može da zaustavi rat pregovorima ali ne želi. Kako su prošli Kubanci kada su kao suverena zemlja želeli Ruske rakete?

Неко123

pre 2 godine

Srpski rusofili - veci Rusi od samih Rusa. Ali tako je to kad je zivot čemeran pa se nema za šta uhvatiti nego se stvara mitomanija. Ko zivi normalno, zivi u sadasnjosti, ko nema nista mora da izmislja religije i preuzima zasluge za nesto sto su radili drugi, u ko zna kom vremenu i prostoru.
(neversummer, 25. april 2022 16:18)

Идентично можеш да напишеш и за натофиле.

Nikola München

pre 2 godine

„Rusi guraju ionako već visoke cene nekretnina na gore“, kaže jedna poreska savetnica za nemački list. „Bojim se da ljudi sa normalnim primanjima ovde uskoro neće moći da priušte stan.“

Nemoj poreska savetnice nista da se bojis. Ljudi sa normalnim primanjima ne mogu ni u Nemackoj sebi da priuste stan, ukoliko ne zele da postanu robovi kredita u ciju isplatu "investiraju" prosecno 30 godina zivota.

tako

pre 2 godine

To će Srbija postati utočište prozapadnih rusa, ukrajinaca i belorusa? Paradox bi još bili mitinzi rusa protiv rata i putina kao i mitinzi srba za putina. Ludnica!

Gaginho

pre 2 godine

Raspad (već propale)SFRJ, sankcije, organizovane od strane države (zajam za Srbiju, piramidalne banke, hiperinflacije, nabavke elementarnih pitrebština, po enormnim cenama od švercera-dilera pod okriljem vlasti i mnogo toga u unutra jedne zemlje, ratovi oko nas, gde smo bili navučeni, uvučeni, gurnuti, umešani, i krivi i nevini (kako se kome sviđa), bombardovanje, borba da se nešto radi i zaradi ( baš u ta vremena meni deca kreću u osnovnu školu), stalno zakidanje od poslodavca, ne plaćeni računi, nelečene bolesti, ostavilo je traga kod mene, a mislim i kod mnogih, previše ovo dugo traje, 32 godine, tako da je i ovaj rat i sve u vezi njega, već poznato, ove izbegle situirani Ruse, kojima ništa nije skupo, nešto me baš boli k.r.c. Prvi si iz Srbije bežali oni koji su imali gde i sa čim da pobegnu. Ostali su ratni profiteri i ogromna masa sirotinje koja nije znala gde će pre od nagrnulih problema. Tada sam imao 33 godine pun snage, zdravlja, a sada penzioner sa 66 godina, malom penzijom, i u međuvremenu, otupeo na sve loše sto se događa, a da nije u vezi mene i mojih najbližih. Zlikovci, profiteri, bitange, ološ i ....su me ovakvog napravili, a pre 30-tak godina imao sam srce i dušu za ceo svet.

10k

pre 2 godine

Moje mišljenje je da su ovde svi dobrodošli, ne pravimo razliku prema nekom narodu ako on želi da živi ovde!
Ali ne smemo zaboraviti kako smo prolazili u prošlosti i ko nam je sve nanosio bol, ko nas je ugnjetavao!
Ne mrzim te narode, ali neću da zaboravim.
A inače mislim da je mržnja prema Rusima i ruskom narodu i svemu ruskom, užasna i strašna.
Inače volim i ruse i ukrajince dokle god nas ne diraju.

Legionar

pre 2 godine

"Gospodo srpski Rusi zamolio bi vas da bar jednom razmislite . Zašto sve države bivšeg SSSR žele u NATO i svi žele što dalje od Rusa da 8h očima ne vide? Sigurno zato što im je bilo dobro i uživali su u izobilju i blagostanju.
(Zex, 25. april 2022 16:47)"
Rusija je od SSSR-a dobila isto što i Srbija od SFRJ. Rusi i Srbi su najviše izginuli za zajedničke države, a na kraju ispadoše najgori. Zašto? Zapad zna zašto i iskreno se nadam da prisustvujemo početku kraja zapadne vladavine nad ostatkom planete.

neversummer

pre 2 godine

Srpski rusofili - veci Rusi od samih Rusa. Ali tako je to kad je zivot čemeran pa se nema za šta uhvatiti nego se stvara mitomanija. Ko zivi normalno, zivi u sadasnjosti, ko nema nista mora da izmislja religije i preuzima zasluge za nesto sto su radili drugi, u ko zna kom vremenu i prostoru.

Splavar

pre 2 godine

@Nemoj poreska savetnice nista da se bojis. Ljudi sa normalnim primanjima ne mogu ni u Nemackoj sebi da priuste stan, ukoliko ne zele da postanu robovi kredita u ciju isplatu "investiraju" prosecno 30 godina zivota.
(Nikola München, 25. april 2022 16:17)

A gde to u svetu neko moze kupiti nekretninu bez kredita. Normalan svet to nikad i nigde nije mogao. Odplacivati svoju kucu ili stan nije robovanje vec privilegija

Gile

pre 2 godine

Nema potrebe da se novinari iz Nemačke toliko iščuđavaju, jer Rusiju NATO nije bombardovao, satanizovo i oteo teritoriju, već nas. Rusiju ne sme. Tako da je normalno da je ovde rusofilstvo izraženo prvenstveno kao vid osvete zbog nacionalne poniženosti. I Ukrajinci i Rusi su ovde dobrodošli. STOP RATU U UKRAJINI!

Simon

pre 2 godine

Video sam u Nemačkoj 90-ih kako vole da im objasnim da nisam za Miloševića. I nisam ni bio ali šta su zapeli pitao sam se. Ništa im nisam objašnjavao, bar tom društvu, Nisam ni za Putina ali šta ja imam da preslišavam nekog Rusa ovde u Beogradu za koga je on?! Ni Ukrajinca za Zelenskog. Ni Francuza za Makrona. Odvratno je to pitati obične ljude u gostima, pogotovo u ovoj situaciji.

TvR

pre 2 godine

Ukrajinci i Rusi su dobrodosli u Srbiju. Ne pravimo razliku.
Srbija ce ostati po strani u ovom ratu jer Srbija ne moze nista da dobije a moze mnogo da izgubi.

Ja

pre 2 godine

Strasno je ako ti Rusi nemaju empatije za ono sto su preziveli njihovi sunarodnici u Ukrajini. Mi imamo, jer smo dozivljavali to isto, sirom bivse Jugoslavije, a svi ti zlocini su bili pod direktnim i inditektnim patronatom NATO pakta. Nisu Srbi ti koji imaju uproscen pogled, upravo suprotno. Mi smo godinama pre ovoga znali i govorili da ce, posle Srba i Srbije, Rusi i Rusija biti sledeci na meti.

Јабучило

pre 2 godine

Srpski vojnici na Solunskom frontu sigurno nisu ginuli da Srbija postane ovakva ruska gubernija kao što je danas, i sigurno nisu ginuli da bi ih Rusija okupirala 1945te.
(Los Angeles, 25. april 2022 16:56)

Србија је америчка губернија. Са Натоом имамо споразум због каквог су 27. марта 1941. избиле демонстрације и догодио се државни удар. Тек за то се борили нису. А о неистини да нас је Русија окупирала 1945. тек не бих трошио речи. Остали смо независни, али у комунизму јер су комунисти од шачице гоља израсли у најјачу војску у овом делу Европе. Узгред, главни архитекта југословенске заблуде је Краљ Александар. Ујединитељ.

Aron

pre 2 godine

Tako i treba da bude, svi su dobrodošli. Ovde prema njima neće biti nikakve diskriminacije. Ovaj rat treba da dobije naziv kao onaj između Egipta i Izraela iz kraja šezdesetih "War of attrition" to jest rat iscrpljivanja. I to ljudstva i tehnike između Ukrajine, Rusije i naravno Zapada. Prosto Putin u Rusi hoće da osvoje one oblasti gde su Rusi u njihovi simpatizeri u većini. Greška je bila što Ukrajina nije bila napadnuta sa svih strana tako bi oni morali da biraju šta će da brane. Opredelili bi se za Zapad zemlje a sa Istoka i juga bi povukli ljude i to bi lako palo. Ovako biće gadno ali kao što je bilo u ratu SSSR-a i Finske, gubili su Rusi ali na kraju je presudila brojnost.

Zex

pre 2 godine

Gospodo srpski Rusi zamolio bi vas da bar jednom razmislite . Zašto sve države bivšeg SSSR žele u NATO i svi žele što dalje od Rusa da 8h očima ne vide? Sigurno zato što im je bilo dobro i uživali su u izobilju i blagostanju.

Darko

pre 2 godine

Nikola München, 25. april 2022 16:17
Pametnije je ipak investirati u svoje nego tih 30 godina provesti kao podstanar. Placati ratu ili mesecni zakup ne moze da bude isto nikako

Los Angeles

pre 2 godine

Srbi ne razumeju koju Rusiju vole. Ta Rusija koju Srbi vole više ne postoji. Ubili su je zverski 1918te u revoluciji ubice čiji politički naslednici danas sede u Kremlju. To je bila Rusija koja je Srbiju branila, iz koje je izašle sve dobro iz Rusije, književnost, umetnost, itd. Ta Rusija je bila i deo zapada, saveznik sa Francuskom, Engleskom… Srpski vojnici na Solunskom frontu sigurno nisu ginuli da Srbija postane ovakva ruska gubernija kao što je danas, i sigurno nisu ginuli da bi ih Rusija okupirala 1945te.

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

(Gaginho, 25. april 2022 16:49)


Сјајан коментар! У њему сам препознала себе; једина разлика је што је мени сада 72. година и што је мој син тада био пошао у средњу школу(...) Догађаји деведесетих и горко и болно сазнање какво је право лице људи су у мени заувек убиле било какво сажаљење за било какву и било чију патњу и било ког народа у било којој држави а једино што ме још може заболети, растужити и одмах у мени покренути дуготрајну патњу јесте и најмања патња животиње или птице. Ко не зна колико је то тежак и болан психички процес да се дође до равнодушности према страдањима људи у рату или у миру, тај никад није свом својом душом волео људе и никад није био наиван и у души невин чак и у свом одраслом животном добу.

Dule

pre 2 godine

A gde to u svetu neko moze kupiti nekretninu bez kredita. Normalan svet to nikad i nigde nije mogao. Odplacivati svoju kucu ili stan nije robovanje vec privilegija
(Splavar, 25. april 2022 16:32)

Ja sam kupio svoj stan bez kredita na Novom Beogradu. Sam sam ih zaradio, nisam ukrao, pozajmio niti su mi roditelji dali ni dinar.

Ne verujem da bi to mogao u Nemackoj cak ni na nekom selu. Vrlo verovatno ne bi mogao ni u Rusiji van nekog sela u Sibiru.

bgd

pre 2 godine

Kao što naši mladi odlaze i tamo negde su došljaci, tako ovde dolaze neki drugi ljudi. Svet se meša, a to sa kirijama, za to nisu krivi platežno sposobni Rusi, Ukrajinci... Tržište nekretnina reaguje odmah. Gde će srpski studenti živeti u većim centrima Srbije, to je postao naš domaći problem i o tome mora da razmišlja Srbija pod hitno. Kada je bilo govora o izgradnji stanova po povoljnim cenama za mlade srpske porodice svi su se napravili blesavi i gradili ono što donosi dobar i brz profit. Tako da smo sami krivi što ne mislimo ništa. Kao list na vetru - dugoročna strategija - nula.

trojanski konjusar

pre 2 godine

Prvi si iz Srbije bežali oni koji su imali gde i sa čim da pobegnu. Ostali su ratni profiteri i ogromna masa sirotinje koja nije znala gde će pre od nagrnulih problema. Tada sam imao 33 godine pun snage, zdravlja, a sada penzioner sa 66 godina, malom penzijom, i u međuvremenu, otupeo na sve loše sto se događa, a da nije u vezi mene i mojih najbližih. Zlikovci, profiteri, bitange, ološ i ....su me ovakvog napravili, a pre 30-tak godina imao sam srce i dušu za ceo svet.
(Gaginho, 25. april 2022 16:49)

Bezali su oni koji su dobro znali od cega i zasto beze. I koji su imali... I ja sam imao 33 godine i preko noci sam skocio u nista. Ah, da... imao sam 2000 DM. 30 godina najbukvalnije od danas do sutra. Mnogo puta u bezizlaznim situacijama, sateran do zida. Ali, evo, jos se koprcam. Nisam krao, nisam varao... Samo radio. Ne ono sto bih mogao, nego ono sto sam mogao, sta god bilo. NISTA se ne mora! Osim, naravno, jedne stvari. A i ta jedna je, ako nista drugo, stepen slobode koji uvek imas na raspolaganju. Nemas opravdanja! Sam si izabrao da ne biras.

Nikola München

pre 2 godine

Nikola München, 25. april 2022 16:17
Pametnije je ipak investirati u svoje nego tih 30 godina provesti kao podstanar. Placati ratu ili mesecni zakup ne moze da bude isto nikako
(Darko, 25. april 2022 16:58)

Sta je pametnije treba svako za sebe da odluci. Ja sam se umesto ubilackog kredita za stan u Minhenu odlucio da napravim kucu od 300m² u Srbiji u kojoj u komforu i udobnosti planiram da prozivim penziju. Kuca je gotova, nemam niti jedne banke dugova, jer mi se sa zavrsetkom gradnje kuce nije zurilo. Moje kolege, koji su u vreme kada sam ja poceo kucu da zidam uzimali kredite da kupe stan u Minhenu, jos nisu otplatili te kredite. Deca su im narasla pa ce neko od te dece hteti da se ozeni/uda i u tom jos ne otplacenom stanu da zasnuje porodicu, sto ne iskljucuje mogucnost da oni koji su pre par decenija digli kredit da kupe stan i imaju nesto svoje ostanu bez toga i zavrse pod stare dane kao podstanari.

Јабучило

pre 2 godine

@ Los Angeles

Нато је интересна дружина . Настали су на совјетофобији, а од деведесетих јашу на таласу русофобије која сада доживљава врхунац.

Што се комунистичке окупације тиче, можемо чак и да се донекле сложимо. Мада, најјачи отпор окупатору у Другом светском рату у Југославији јесу пружили партизани. Имали су тај "револуционарни легитимитет" (јер је код нас осим борбе са окупатором вођен и грађански рат и антибуржоаска револуција) и имали су приличну подршку народа. Не да заседну на власт и не одлазе са власти, али 1946. свакако. Али "комунистичка окупација" и даље није совјетска окупација. То се показало и 1948. Слобода и борба су у духу српског народа од памтивека. Нису комунистички изум и нису бесмислица.

aje!

pre 2 godine

A kako ti nije smetalo 8 godina granatiranja DNR i LNR, zabrane korišćenja ruskog jezika i pisma, spaljivanje živih ljudi u Odesi, neonacistički bataljoni...što neko od tih "fensi" rusa nije napravio karijeru u Ukrajini, nego svi to rade u Rusiji, pa posle pljuju po istoj. Pa, ako ćemo iskreno Zelenski je prvo napravio karijeru u Rusiji, sada je milioner, a tome niko ne priča, niko ne priča o njegovoj imovini, a Putin kao nosi jakni od ne znam koliko hiljada dolara. Sad, kad si već došao u Srbiju, jer jedino ovde realno možeš biti najbezbedniji, razumi i Srbe koji podržavaju Putina i otidji na grob Milice Rakić, pa ćeš valjda tamo shvatiti suštinu svega.

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

Strasno je ako ti Rusi nemaju empatije za ono sto su preziveli njihovi sunarodnici u Ukrajini...
(Ja, 25. april 2022 18:55)


Зашто би имали - и Руси и било који народ на овој планети - за оно што сад Украјинци доживљавају? Да ли су емпатију имали Украјинци према украјинским Русима док су их осам година неки Украјинци убијали само и једино зато што су Руси а остали Украјинци се против тога нису бунили?

Los Angeles

pre 2 godine

Србија је америчка губернија. Са Натоом имамо споразум због каквог су 27. марта 1941. избиле демонстрације и догодио се државни удар. Тек за то се борили нису. А о неистини да нас је Русија окупирала 1945. тек не бих трошио речи. Остали смо независни, али у комунизму јер су комунисти од шачице гоља израсли у најјачу војску у овом делу Европе. Узгред, главни архитекта југословенске заблуде је Краљ Александар. Ујединитељ.
(Јабучило, 25. april 2022 17:49)
Nato nije Amerika, pomirite se sa time. Znam da vam je lakše da upirete prstom u “zlu Ameriku”, ali Nato je dobrovoljan savez preko 20 najcivilizovanijih država Evrope koje dele zajedničke vrednosti slobode, prava, i vojne strategije. To je kao da kažeš da je Francuska bila Američka gubernija, jer je bila članica Antante. Gde je tu logika? A za okupaciju od strane komunista - evo ti jedne činjenice pa sam odluči. Kada su saveznici oslobodili Francusku, već sledeće godine su organizovali izbore. Na tim izborima je komunistička partija Francuske osvojila najviše glasova. Samo mudrošću De Gola i ostalih parlamentaraca je sprečeno da komunisti dodju na vlast jer su napravili koaliciju. Kakve izbore je imala Srbija? Nikakve! Jer neko pitao Srbiju šta hoće, pa da narod glasa? Ne! Svi nepodobni su oterani, masovna emigracija je nastala, a sa brda su dovučene “Nikolice sa mitraljezima” u fotelje jer su sve učene i obrazovane ili oterali ili pozatvarali jer se nisu slagali sa komunistima. I onda je krenulo ispiranje mozga - pa danas eto tako većina Srba veruje u neki NOB, slobodu, borbu i ostale gluposti!

neversummer

pre 2 godine

Srpski rusofili - veci Rusi od samih Rusa. Ali tako je to kad je zivot čemeran pa se nema za šta uhvatiti nego se stvara mitomanija. Ko zivi normalno, zivi u sadasnjosti, ko nema nista mora da izmislja religije i preuzima zasluge za nesto sto su radili drugi, u ko zna kom vremenu i prostoru.

Zex

pre 2 godine

Gospodo srpski Rusi zamolio bi vas da bar jednom razmislite . Zašto sve države bivšeg SSSR žele u NATO i svi žele što dalje od Rusa da 8h očima ne vide? Sigurno zato što im je bilo dobro i uživali su u izobilju i blagostanju.

Los Angeles

pre 2 godine

Srbi ne razumeju koju Rusiju vole. Ta Rusija koju Srbi vole više ne postoji. Ubili su je zverski 1918te u revoluciji ubice čiji politički naslednici danas sede u Kremlju. To je bila Rusija koja je Srbiju branila, iz koje je izašle sve dobro iz Rusije, književnost, umetnost, itd. Ta Rusija je bila i deo zapada, saveznik sa Francuskom, Engleskom… Srpski vojnici na Solunskom frontu sigurno nisu ginuli da Srbija postane ovakva ruska gubernija kao što je danas, i sigurno nisu ginuli da bi ih Rusija okupirala 1945te.

neutralan

pre 2 godine

Tačno. Evo ja prvi uvek navijam protiv NATO pakta. Svaki neprijatelj ljudi koji su nas bombardovali su moji prijatelji. Osiromaseni uranijum i kasetne bombe nikada necemo zaboraviti.

Splavar

pre 2 godine

@Nemoj poreska savetnice nista da se bojis. Ljudi sa normalnim primanjima ne mogu ni u Nemackoj sebi da priuste stan, ukoliko ne zele da postanu robovi kredita u ciju isplatu "investiraju" prosecno 30 godina zivota.
(Nikola München, 25. april 2022 16:17)

A gde to u svetu neko moze kupiti nekretninu bez kredita. Normalan svet to nikad i nigde nije mogao. Odplacivati svoju kucu ili stan nije robovanje vec privilegija

Los Angeles

pre 2 godine

Србија је америчка губернија. Са Натоом имамо споразум због каквог су 27. марта 1941. избиле демонстрације и догодио се државни удар. Тек за то се борили нису. А о неистини да нас је Русија окупирала 1945. тек не бих трошио речи. Остали смо независни, али у комунизму јер су комунисти од шачице гоља израсли у најјачу војску у овом делу Европе. Узгред, главни архитекта југословенске заблуде је Краљ Александар. Ујединитељ.
(Јабучило, 25. april 2022 17:49)
Nato nije Amerika, pomirite se sa time. Znam da vam je lakše da upirete prstom u “zlu Ameriku”, ali Nato je dobrovoljan savez preko 20 najcivilizovanijih država Evrope koje dele zajedničke vrednosti slobode, prava, i vojne strategije. To je kao da kažeš da je Francuska bila Američka gubernija, jer je bila članica Antante. Gde je tu logika? A za okupaciju od strane komunista - evo ti jedne činjenice pa sam odluči. Kada su saveznici oslobodili Francusku, već sledeće godine su organizovali izbore. Na tim izborima je komunistička partija Francuske osvojila najviše glasova. Samo mudrošću De Gola i ostalih parlamentaraca je sprečeno da komunisti dodju na vlast jer su napravili koaliciju. Kakve izbore je imala Srbija? Nikakve! Jer neko pitao Srbiju šta hoće, pa da narod glasa? Ne! Svi nepodobni su oterani, masovna emigracija je nastala, a sa brda su dovučene “Nikolice sa mitraljezima” u fotelje jer su sve učene i obrazovane ili oterali ili pozatvarali jer se nisu slagali sa komunistima. I onda je krenulo ispiranje mozga - pa danas eto tako većina Srba veruje u neki NOB, slobodu, borbu i ostale gluposti!

Неко123

pre 2 godine

Srpski rusofili - veci Rusi od samih Rusa. Ali tako je to kad je zivot čemeran pa se nema za šta uhvatiti nego se stvara mitomanija. Ko zivi normalno, zivi u sadasnjosti, ko nema nista mora da izmislja religije i preuzima zasluge za nesto sto su radili drugi, u ko zna kom vremenu i prostoru.
(neversummer, 25. april 2022 16:18)

Идентично можеш да напишеш и за натофиле.

Legionar

pre 2 godine

"Gospodo srpski Rusi zamolio bi vas da bar jednom razmislite . Zašto sve države bivšeg SSSR žele u NATO i svi žele što dalje od Rusa da 8h očima ne vide? Sigurno zato što im je bilo dobro i uživali su u izobilju i blagostanju.
(Zex, 25. april 2022 16:47)"
Rusija je od SSSR-a dobila isto što i Srbija od SFRJ. Rusi i Srbi su najviše izginuli za zajedničke države, a na kraju ispadoše najgori. Zašto? Zapad zna zašto i iskreno se nadam da prisustvujemo početku kraja zapadne vladavine nad ostatkom planete.

Nikola München

pre 2 godine

„Rusi guraju ionako već visoke cene nekretnina na gore“, kaže jedna poreska savetnica za nemački list. „Bojim se da ljudi sa normalnim primanjima ovde uskoro neće moći da priušte stan.“

Nemoj poreska savetnice nista da se bojis. Ljudi sa normalnim primanjima ne mogu ni u Nemackoj sebi da priuste stan, ukoliko ne zele da postanu robovi kredita u ciju isplatu "investiraju" prosecno 30 godina zivota.

Zorran

pre 2 godine

Ne podržavam Ruse, rat je katastrofa.Ne podržavam licemerje zapada koji ne pokušava da zaustavi rat već ga rasplamsava oružjem. USA može da zaustavi rat pregovorima ali ne želi. Kako su prošli Kubanci kada su kao suverena zemlja želeli Ruske rakete?

Ja

pre 2 godine

Strasno je ako ti Rusi nemaju empatije za ono sto su preziveli njihovi sunarodnici u Ukrajini. Mi imamo, jer smo dozivljavali to isto, sirom bivse Jugoslavije, a svi ti zlocini su bili pod direktnim i inditektnim patronatom NATO pakta. Nisu Srbi ti koji imaju uproscen pogled, upravo suprotno. Mi smo godinama pre ovoga znali i govorili da ce, posle Srba i Srbije, Rusi i Rusija biti sledeci na meti.

Јабучило

pre 2 godine

Srpski vojnici na Solunskom frontu sigurno nisu ginuli da Srbija postane ovakva ruska gubernija kao što je danas, i sigurno nisu ginuli da bi ih Rusija okupirala 1945te.
(Los Angeles, 25. april 2022 16:56)

Србија је америчка губернија. Са Натоом имамо споразум због каквог су 27. марта 1941. избиле демонстрације и догодио се државни удар. Тек за то се борили нису. А о неистини да нас је Русија окупирала 1945. тек не бих трошио речи. Остали смо независни, али у комунизму јер су комунисти од шачице гоља израсли у најјачу војску у овом делу Европе. Узгред, главни архитекта југословенске заблуде је Краљ Александар. Ујединитељ.

Aron

pre 2 godine

Tako i treba da bude, svi su dobrodošli. Ovde prema njima neće biti nikakve diskriminacije. Ovaj rat treba da dobije naziv kao onaj između Egipta i Izraela iz kraja šezdesetih "War of attrition" to jest rat iscrpljivanja. I to ljudstva i tehnike između Ukrajine, Rusije i naravno Zapada. Prosto Putin u Rusi hoće da osvoje one oblasti gde su Rusi u njihovi simpatizeri u većini. Greška je bila što Ukrajina nije bila napadnuta sa svih strana tako bi oni morali da biraju šta će da brane. Opredelili bi se za Zapad zemlje a sa Istoka i juga bi povukli ljude i to bi lako palo. Ovako biće gadno ali kao što je bilo u ratu SSSR-a i Finske, gubili su Rusi ali na kraju je presudila brojnost.

Dule

pre 2 godine

A gde to u svetu neko moze kupiti nekretninu bez kredita. Normalan svet to nikad i nigde nije mogao. Odplacivati svoju kucu ili stan nije robovanje vec privilegija
(Splavar, 25. april 2022 16:32)

Ja sam kupio svoj stan bez kredita na Novom Beogradu. Sam sam ih zaradio, nisam ukrao, pozajmio niti su mi roditelji dali ni dinar.

Ne verujem da bi to mogao u Nemackoj cak ni na nekom selu. Vrlo verovatno ne bi mogao ni u Rusiji van nekog sela u Sibiru.

pepo prase

pre 2 godine

Ne moraju da se pravdaju ni Ukrajinci ni Rusi. Dobrodošli su i jedni i drugi. Koga ja podržavam je moja lična stvar, ni Ukrajincima ni Rusima koji su došli u Beograd ne namećem svoje mišljenje.

10k

pre 2 godine

Moje mišljenje je da su ovde svi dobrodošli, ne pravimo razliku prema nekom narodu ako on želi da živi ovde!
Ali ne smemo zaboraviti kako smo prolazili u prošlosti i ko nam je sve nanosio bol, ko nas je ugnjetavao!
Ne mrzim te narode, ali neću da zaboravim.
A inače mislim da je mržnja prema Rusima i ruskom narodu i svemu ruskom, užasna i strašna.
Inače volim i ruse i ukrajince dokle god nas ne diraju.

Darko

pre 2 godine

Nikola München, 25. april 2022 16:17
Pametnije je ipak investirati u svoje nego tih 30 godina provesti kao podstanar. Placati ratu ili mesecni zakup ne moze da bude isto nikako

Gaginho

pre 2 godine

Raspad (već propale)SFRJ, sankcije, organizovane od strane države (zajam za Srbiju, piramidalne banke, hiperinflacije, nabavke elementarnih pitrebština, po enormnim cenama od švercera-dilera pod okriljem vlasti i mnogo toga u unutra jedne zemlje, ratovi oko nas, gde smo bili navučeni, uvučeni, gurnuti, umešani, i krivi i nevini (kako se kome sviđa), bombardovanje, borba da se nešto radi i zaradi ( baš u ta vremena meni deca kreću u osnovnu školu), stalno zakidanje od poslodavca, ne plaćeni računi, nelečene bolesti, ostavilo je traga kod mene, a mislim i kod mnogih, previše ovo dugo traje, 32 godine, tako da je i ovaj rat i sve u vezi njega, već poznato, ove izbegle situirani Ruse, kojima ništa nije skupo, nešto me baš boli k.r.c. Prvi si iz Srbije bežali oni koji su imali gde i sa čim da pobegnu. Ostali su ratni profiteri i ogromna masa sirotinje koja nije znala gde će pre od nagrnulih problema. Tada sam imao 33 godine pun snage, zdravlja, a sada penzioner sa 66 godina, malom penzijom, i u međuvremenu, otupeo na sve loše sto se događa, a da nije u vezi mene i mojih najbližih. Zlikovci, profiteri, bitange, ološ i ....su me ovakvog napravili, a pre 30-tak godina imao sam srce i dušu za ceo svet.

trojanski konjusar

pre 2 godine

Prvi si iz Srbije bežali oni koji su imali gde i sa čim da pobegnu. Ostali su ratni profiteri i ogromna masa sirotinje koja nije znala gde će pre od nagrnulih problema. Tada sam imao 33 godine pun snage, zdravlja, a sada penzioner sa 66 godina, malom penzijom, i u međuvremenu, otupeo na sve loše sto se događa, a da nije u vezi mene i mojih najbližih. Zlikovci, profiteri, bitange, ološ i ....su me ovakvog napravili, a pre 30-tak godina imao sam srce i dušu za ceo svet.
(Gaginho, 25. april 2022 16:49)

Bezali su oni koji su dobro znali od cega i zasto beze. I koji su imali... I ja sam imao 33 godine i preko noci sam skocio u nista. Ah, da... imao sam 2000 DM. 30 godina najbukvalnije od danas do sutra. Mnogo puta u bezizlaznim situacijama, sateran do zida. Ali, evo, jos se koprcam. Nisam krao, nisam varao... Samo radio. Ne ono sto bih mogao, nego ono sto sam mogao, sta god bilo. NISTA se ne mora! Osim, naravno, jedne stvari. A i ta jedna je, ako nista drugo, stepen slobode koji uvek imas na raspolaganju. Nemas opravdanja! Sam si izabrao da ne biras.

tako

pre 2 godine

To će Srbija postati utočište prozapadnih rusa, ukrajinaca i belorusa? Paradox bi još bili mitinzi rusa protiv rata i putina kao i mitinzi srba za putina. Ludnica!

Nikola München

pre 2 godine

Nikola München, 25. april 2022 16:17
Pametnije je ipak investirati u svoje nego tih 30 godina provesti kao podstanar. Placati ratu ili mesecni zakup ne moze da bude isto nikako
(Darko, 25. april 2022 16:58)

Sta je pametnije treba svako za sebe da odluci. Ja sam se umesto ubilackog kredita za stan u Minhenu odlucio da napravim kucu od 300m² u Srbiji u kojoj u komforu i udobnosti planiram da prozivim penziju. Kuca je gotova, nemam niti jedne banke dugova, jer mi se sa zavrsetkom gradnje kuce nije zurilo. Moje kolege, koji su u vreme kada sam ja poceo kucu da zidam uzimali kredite da kupe stan u Minhenu, jos nisu otplatili te kredite. Deca su im narasla pa ce neko od te dece hteti da se ozeni/uda i u tom jos ne otplacenom stanu da zasnuje porodicu, sto ne iskljucuje mogucnost da oni koji su pre par decenija digli kredit da kupe stan i imaju nesto svoje ostanu bez toga i zavrse pod stare dane kao podstanari.

Gile

pre 2 godine

Nema potrebe da se novinari iz Nemačke toliko iščuđavaju, jer Rusiju NATO nije bombardovao, satanizovo i oteo teritoriju, već nas. Rusiju ne sme. Tako da je normalno da je ovde rusofilstvo izraženo prvenstveno kao vid osvete zbog nacionalne poniženosti. I Ukrajinci i Rusi su ovde dobrodošli. STOP RATU U UKRAJINI!

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

(Gaginho, 25. april 2022 16:49)


Сјајан коментар! У њему сам препознала себе; једина разлика је што је мени сада 72. година и што је мој син тада био пошао у средњу школу(...) Догађаји деведесетих и горко и болно сазнање какво је право лице људи су у мени заувек убиле било какво сажаљење за било какву и било чију патњу и било ког народа у било којој држави а једино што ме још може заболети, растужити и одмах у мени покренути дуготрајну патњу јесте и најмања патња животиње или птице. Ко не зна колико је то тежак и болан психички процес да се дође до равнодушности према страдањима људи у рату или у миру, тај никад није свом својом душом волео људе и никад није био наиван и у души невин чак и у свом одраслом животном добу.

TvR

pre 2 godine

Ukrajinci i Rusi su dobrodosli u Srbiju. Ne pravimo razliku.
Srbija ce ostati po strani u ovom ratu jer Srbija ne moze nista da dobije a moze mnogo da izgubi.

Јабучило

pre 2 godine

@ Los Angeles

Нато је интересна дружина . Настали су на совјетофобији, а од деведесетих јашу на таласу русофобије која сада доживљава врхунац.

Што се комунистичке окупације тиче, можемо чак и да се донекле сложимо. Мада, најјачи отпор окупатору у Другом светском рату у Југославији јесу пружили партизани. Имали су тај "револуционарни легитимитет" (јер је код нас осим борбе са окупатором вођен и грађански рат и антибуржоаска револуција) и имали су приличну подршку народа. Не да заседну на власт и не одлазе са власти, али 1946. свакако. Али "комунистичка окупација" и даље није совјетска окупација. То се показало и 1948. Слобода и борба су у духу српског народа од памтивека. Нису комунистички изум и нису бесмислица.

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

Strasno je ako ti Rusi nemaju empatije za ono sto su preziveli njihovi sunarodnici u Ukrajini...
(Ja, 25. april 2022 18:55)


Зашто би имали - и Руси и било који народ на овој планети - за оно што сад Украјинци доживљавају? Да ли су емпатију имали Украјинци према украјинским Русима док су их осам година неки Украјинци убијали само и једино зато што су Руси а остали Украјинци се против тога нису бунили?

Simon

pre 2 godine

Video sam u Nemačkoj 90-ih kako vole da im objasnim da nisam za Miloševića. I nisam ni bio ali šta su zapeli pitao sam se. Ništa im nisam objašnjavao, bar tom društvu, Nisam ni za Putina ali šta ja imam da preslišavam nekog Rusa ovde u Beogradu za koga je on?! Ni Ukrajinca za Zelenskog. Ni Francuza za Makrona. Odvratno je to pitati obične ljude u gostima, pogotovo u ovoj situaciji.

aje!

pre 2 godine

A kako ti nije smetalo 8 godina granatiranja DNR i LNR, zabrane korišćenja ruskog jezika i pisma, spaljivanje živih ljudi u Odesi, neonacistički bataljoni...što neko od tih "fensi" rusa nije napravio karijeru u Ukrajini, nego svi to rade u Rusiji, pa posle pljuju po istoj. Pa, ako ćemo iskreno Zelenski je prvo napravio karijeru u Rusiji, sada je milioner, a tome niko ne priča, niko ne priča o njegovoj imovini, a Putin kao nosi jakni od ne znam koliko hiljada dolara. Sad, kad si već došao u Srbiju, jer jedino ovde realno možeš biti najbezbedniji, razumi i Srbe koji podržavaju Putina i otidji na grob Milice Rakić, pa ćeš valjda tamo shvatiti suštinu svega.

bgd

pre 2 godine

Kao što naši mladi odlaze i tamo negde su došljaci, tako ovde dolaze neki drugi ljudi. Svet se meša, a to sa kirijama, za to nisu krivi platežno sposobni Rusi, Ukrajinci... Tržište nekretnina reaguje odmah. Gde će srpski studenti živeti u većim centrima Srbije, to je postao naš domaći problem i o tome mora da razmišlja Srbija pod hitno. Kada je bilo govora o izgradnji stanova po povoljnim cenama za mlade srpske porodice svi su se napravili blesavi i gradili ono što donosi dobar i brz profit. Tako da smo sami krivi što ne mislimo ništa. Kao list na vetru - dugoročna strategija - nula.