Četvrtak, 14.04.2022.

14:31

"Podržaćemo ulazak Srbije u NATO"

Američki ambasador Kristofer Hil prokomentarisao je hipotetički ulazak Srbije u NATO.

Izvor: Kosovo online

"Podržaæemo ulazak Srbije u NATO" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

oytan

pre 2 godine

narodu treba posteno reci kako stvari stoje, iako nema sluzbenog zahtjeva, niti ce ga biti, bez ulaza u Nato nema ulaza u EU. EU nema svoju vojsku i mora imati obranu organiziranu kroz Nato. Jos ni jedna drzava nije usla u EU da prije toga nije usla u Nato.

Milan

pre 2 godine

Baš me briga za Japan. Uostalom oni su napali USA 1941 pa su bombe po Japanu bile posledica toga a Srbija je na USA uvek gledala sa ljubavlju i poštovanjem i ni u najcrnjem snu nije napala USA i Vašington a USA nam je krvoločno uništavanjem države i naroda na to sve uzvratila. Nikad Srbija ne sme biti u NATO terorističkoj organizaciji, nikad. Njima više ni jedan Srbin ne veruje.

Gogi

pre 2 godine

Ulazak u NATO je odluka mozga, ulazak u EU odluka stomaka a podrška Rusiji odluka srca. Srbija nikad nije odlučivala na osnovu srca. Čak ni u Srednjem veku. A da ni ne pričam da “narod” niko nikad nije bilo šta pitao pa neće ni sad. Posledica ulaska u NATO bi bile sporadične demonstracije huligana i ultradesnice po Beogradu, možda opet zapaljene 2-3 ambasade i - kraj priče. Nije bilo “revolucije” ni marta 1991 kad je Sloba izveo tenkove na deo naroda, ni kad je uhapšen i spakovan za Hag, a ni kad je rat na Kosovu izgubljen i kapitulacija potpisana juna 1999 a posle par godina potvrdjena još jednim (civilnim) potpisom u Briselu. Mi se lako palimo al’ sto se tek brzo gasimo…

Bojsa

pre 2 godine

NATO je vec prevazidjena tvorevina, sto EU polako shvata, jer je samo instrument kontrole Amerike nad Evropom, a to se bas sada i vidi. Samo sto u ovom trenutku drogirana EU ne sme da pisne. Na svu zalost, tek ce videti koliko su se zakopali…

Milan

pre 2 godine

Koja bi bila svrha naseg clanstva u NATO. Ne zelimo da ucestvujemo u tudjim ratovima. Ne zalimo ni sami bilo koga da napadamo. Neutralnost je najbolja ali i najteza opcija. Sloboda.

Locutus

pre 2 godine

Ja bih sutra prihvatio. Treba se malo pogađati, prihvatiti NATO bazu, možda dati još neki ustupak, a zauzvrat tražiti kontrolu nad Kosovom.

...

pre 2 godine

Nije problem samo to Kosovo*, nego još sijaset drugih stvari, ja na primer ne mogu da im oprostim ni onu anti-srpsku kampanju po medijima, gde su nas na zveri napravili, a da ne pričamo o tome što nijednog zločinca koji je ubijao Srbe nisu osudili.

Cona

pre 2 godine

Nema druge budućnosti osim kao članice NATO alijanse. Treba gledati napred. Rusija i Kina neće stati uz nas, nigi će nas zaštititi kao što nisu ni 1999. Dakle, bez samodestrukcije i patetike, nego gledati interese i izgradnju dobrih odnosa sa susedima i delom kojem geografski pripadamo. Samo tako ćemo postati jaka država koja može svom narodu da obezbedi kulturan život i normalan standard.

Igor M

pre 2 godine

Za ulazak u NATO moramo resiti pitanje sopstvenih granica...Oni valjda misle da priznamo tzv drzavu "Kosova" e onda da unistimo svoje fabrike oruzja i da na kredit kupujemo njihovo staro oruzje....
Mislim da nam je bitnija Kosovo i Metohija a i jeftinije da neidemo u NATO tj da ostanemo neutralni !

Ranko

pre 2 godine

Vi ste svojom antisrpskim politikom, koja je kao kulminaciju imala bombardovanje SRJ i priznavanje tzv. Kosova sami odredili put Srbije. Da ste i vi i EU hteli Srbiju u NATO savezu i Evropskoj uniji, vodili bi sasvim drugačiju politiku prema nama. Ali, to je bio vaš izbor i šta sad hoćete od nas?

sudija

pre 2 godine

Astro-Kosmo-Naut, 14. april 2022 16:10

1. slobodni jesmo još uvek jer možemo da ne uvedemo sankcije Rusiji evo već 8 godina, dok drugi moraju
2. nezavisni jesmo koliko je to moguće u eri globalizacije
3. ponos je stvar osnovnog vaspitanja ....

Miki ns

pre 2 godine

Sad je pravi trenutak. Mnogo vise cemo uraditi kada smo u Natou nego ovako izlozeni sa svih strana. Nema Srbija vise dece za bacanje i guranje u prve redove .Mora se promisliti i uraditi sta je najbolje za generacije koje dolaze. U proslosti se mnogo gresilo i dovelo do propasti i izgibije. Sad sve uraditi kontra. Ostali ce nam samo ledja gledati a narociti komsiluk. Srbija vredi natou dosta vise nego Srbiji nato. To je vise politicki interes. I da nije nas nato bombardovao nego bler i klinton . Nato je bio samo izvrsilac naredjenja i izvodjac radova. To je kao kad bi krivili avion f16 sto nas gadjao. Srecom ti ljudi su proslost a novi su pruzili ruku.. nemojmo da ostanemo opet sami protiv svih.

Milan

pre 2 godine

U redu je da se Srbiji nudi clanstvo u EU ili NATO ukoliko "usaglasimo" politiku (ako hocemo hocemo). U redu je i da nam zamrznu pristup EU ili cak i da nam ukinu status kandidata (ako hocemo hocemo). Medjutim vrlo su problematicne pretnje sankcijama. Ukoliko pristanemo na takve ucene, a vec smo pristali nedavno, to znaci da zelimo da udjemo u EU kao vazali a ne kao slobodni ljudi!

Astro-Kosmo-Naut

pre 2 godine

@Veteran
Odavno mi druže niti smo slobodni, niti nezavisni niti ponosni. Ko misli da jesmo sve to, u zabludi je velikoj.

- slobodni nismo, jer radimo onako kako nam velike sile kažu.

- nezavisni nismo, jer zavisimo od drugih za mnogo šta

- ponosni nismo, jer nam je životni standard veoma nizak... ko se muči da preživi, nije mu do ponosa u nacionalnom smislu.

genijalac

pre 2 godine

"Ja sam veoma svestan naših (SAD) istorijskih odnosa sa Srbijom koje su imale sjajne momente, ali i teške trenutke"

ma daj pa necemo sitnicariti

LudoVreme

pre 2 godine

Ja sam više za Okbd. Oni nas nisu bombardovali, ubijali žene i decu i oteli deo države.
Za ovu ponudu ambasadora mogu samo da kažem da je izrazito licemerna. NATO, daleko vam lepa kuća.

nn

pre 2 godine

Volim ja evropske vrijednosti, Fransusku, London, Njujork, cak i EU, evropsku civilizaciju itd ali za mog života se u NATO neće uci a tako cu i djecu odgajati. Jednostavno, NATO je nauk da se obraz ne prodaje i da postoji nesto vise i svjetlije od pukog interesa.
Ovo je stvar dostojansta, časti i poštovanja za svoj narod, državu, istoriju, tradiciju... i za sve koji su ubijeni 1995 i 1999 od strane NATO.
Oprostiti da, zaboraviti NIKADA!

The Who

pre 2 godine

Vecina nas voli Rusiju.Nato nas je bombardovao i izvrsio agresiju.Narocito podlo je nastupio na Kosarama.Baca bombe iz aviona a uck pesadija u napadu.I to deset puta vise od nasih.Samo treba gledati i realno da je Rusija daleko a mi okruzeni sa Nato drzavama.Mogu da nas pritisnu sa svih strana i iskale na nama bes kada ne mogu na Rusiji.

Backo

pre 2 godine

Srbija kao i Ukrajna ima teritorijalni suverenitet i mora da se postuje. Da nasa vojska ide da ratuje za teritorijalni integritet Ukrajne a Srbije nema veze? Medjunarodno pravo postoji za sve

Hickok

pre 2 godine

Da udjemo u NATO, koji ne podrzava nasu celovitost, a da bi bili protiv zemlje(Rusije) koja podrzava nasu celovitost?

Mislim da i lud covek vidi koja je to glupost!!!

Wer

pre 2 godine

Činjenica je da je bolje biti ili nato ili odkb, a ne ovako nezaštićen gde svaka strana od tebe nešto očekuje, a ti koliko god da si jak, nisi jači od jednog i drugog saveza

eto

pre 2 godine

@polusvet

Ne znam koliko si upucen, ali mi sve imamo sem slobodu. Narod koji ima slobodu nema otudjen deo teritorije i ne zavisi od velikih sila. A da ne pricam i ekonomski i politicki, od unutrasnje do spoljne, da smo vrlo usmereni da igramo kako nam se svira. Tako da taj privid koji imas, jer nismo clanica ni natoa ni eu, ne znaci slobodu.

Kosmodrom

pre 2 godine

Ulazak u NATO tek kada se Kosmet vrati u sastav RS, otplati steta za bombardovanje drzavi + svakom stanovniku za pretrpljeni strah + svakoj porodici za svaku zrtvu NATO agresije.
Zatim garantovati ulazak u EU kao ravnopravne clanice, a ne clanice drugog reda.

polusvet

pre 2 godine

Ne treba da udjemo u NATO zbog 1999 nikad, a ne treba ni u EU, kakvi smo takvi smo mozda jadni i bedni, al' smo jedna od retkih drzava na svetu koja ima ono nesto sto je najskuplje, SLOBODU. A mnogi toga nisu svesni. Nasa je nesreca samo sto imamo politicare parazite kakve imamo, najbolje ugasiti tv i izaci napolje.

sale

pre 2 godine

Bolja je neutralnost trenutno, a ako bude moralo da se odlucuje bolje NATO. Ko to ne razume, taj ne razume ni sta su strateski interesi. A to sto nas je nato bombardovao, 99te nema nikakve veze ni sa cim. Isto smisla bi imalo da odbijemo da zivimo na ovoj planeti jer nas je jedan deo sveta preko Natoa, bombardovao. Prosto, interes Srbije je stabilnost, izbor pravog strateskog partnera. Pa cekajte - i za firmu kad birate s kim cete da idete u ortaklup, ne birate po sentimentalnosti ili mitovima, ili ljubavi iako znate da ce to da vas strmoglavi. Ne vidim zasto to ne bi bilo i sa drzavom, i kakav bi to sah mat bio za sve koji pokusavaju da nas i uvuku u dalje sukobe sa natoom.

Gatsby

pre 2 godine

Naravno da niko ovde ne voli NATO zbog sramne agresije i oduzimanja dela teritorije, ali strateški najbolja opcija za Srbiju je da uđe u taj savez. Ostavimo emocije, mislimo racionalno

polusvet

pre 2 godine

Ne treba da udjemo u NATO zbog 1999 nikad, a ne treba ni u EU, kakvi smo takvi smo mozda jadni i bedni, al' smo jedna od retkih drzava na svetu koja ima ono nesto sto je najskuplje, SLOBODU. A mnogi toga nisu svesni. Nasa je nesreca samo sto imamo politicare parazite kakve imamo, najbolje ugasiti tv i izaci napolje.

Kosmodrom

pre 2 godine

Ulazak u NATO tek kada se Kosmet vrati u sastav RS, otplati steta za bombardovanje drzavi + svakom stanovniku za pretrpljeni strah + svakoj porodici za svaku zrtvu NATO agresije.
Zatim garantovati ulazak u EU kao ravnopravne clanice, a ne clanice drugog reda.

nn

pre 2 godine

Volim ja evropske vrijednosti, Fransusku, London, Njujork, cak i EU, evropsku civilizaciju itd ali za mog života se u NATO neće uci a tako cu i djecu odgajati. Jednostavno, NATO je nauk da se obraz ne prodaje i da postoji nesto vise i svjetlije od pukog interesa.
Ovo je stvar dostojansta, časti i poštovanja za svoj narod, državu, istoriju, tradiciju... i za sve koji su ubijeni 1995 i 1999 od strane NATO.
Oprostiti da, zaboraviti NIKADA!

Hickok

pre 2 godine

Da udjemo u NATO, koji ne podrzava nasu celovitost, a da bi bili protiv zemlje(Rusije) koja podrzava nasu celovitost?

Mislim da i lud covek vidi koja je to glupost!!!

LudoVreme

pre 2 godine

Ja sam više za Okbd. Oni nas nisu bombardovali, ubijali žene i decu i oteli deo države.
Za ovu ponudu ambasadora mogu samo da kažem da je izrazito licemerna. NATO, daleko vam lepa kuća.

sudija

pre 2 godine

Astro-Kosmo-Naut, 14. april 2022 16:10

1. slobodni jesmo još uvek jer možemo da ne uvedemo sankcije Rusiji evo već 8 godina, dok drugi moraju
2. nezavisni jesmo koliko je to moguće u eri globalizacije
3. ponos je stvar osnovnog vaspitanja ....

Backo

pre 2 godine

Srbija kao i Ukrajna ima teritorijalni suverenitet i mora da se postuje. Da nasa vojska ide da ratuje za teritorijalni integritet Ukrajne a Srbije nema veze? Medjunarodno pravo postoji za sve

genijalac

pre 2 godine

"Ja sam veoma svestan naših (SAD) istorijskih odnosa sa Srbijom koje su imale sjajne momente, ali i teške trenutke"

ma daj pa necemo sitnicariti

Ranko

pre 2 godine

Vi ste svojom antisrpskim politikom, koja je kao kulminaciju imala bombardovanje SRJ i priznavanje tzv. Kosova sami odredili put Srbije. Da ste i vi i EU hteli Srbiju u NATO savezu i Evropskoj uniji, vodili bi sasvim drugačiju politiku prema nama. Ali, to je bio vaš izbor i šta sad hoćete od nas?

Astro-Kosmo-Naut

pre 2 godine

@Veteran
Odavno mi druže niti smo slobodni, niti nezavisni niti ponosni. Ko misli da jesmo sve to, u zabludi je velikoj.

- slobodni nismo, jer radimo onako kako nam velike sile kažu.

- nezavisni nismo, jer zavisimo od drugih za mnogo šta

- ponosni nismo, jer nam je životni standard veoma nizak... ko se muči da preživi, nije mu do ponosa u nacionalnom smislu.

Igor M

pre 2 godine

Za ulazak u NATO moramo resiti pitanje sopstvenih granica...Oni valjda misle da priznamo tzv drzavu "Kosova" e onda da unistimo svoje fabrike oruzja i da na kredit kupujemo njihovo staro oruzje....
Mislim da nam je bitnija Kosovo i Metohija a i jeftinije da neidemo u NATO tj da ostanemo neutralni !

Milan

pre 2 godine

U redu je da se Srbiji nudi clanstvo u EU ili NATO ukoliko "usaglasimo" politiku (ako hocemo hocemo). U redu je i da nam zamrznu pristup EU ili cak i da nam ukinu status kandidata (ako hocemo hocemo). Medjutim vrlo su problematicne pretnje sankcijama. Ukoliko pristanemo na takve ucene, a vec smo pristali nedavno, to znaci da zelimo da udjemo u EU kao vazali a ne kao slobodni ljudi!

eto

pre 2 godine

@polusvet

Ne znam koliko si upucen, ali mi sve imamo sem slobodu. Narod koji ima slobodu nema otudjen deo teritorije i ne zavisi od velikih sila. A da ne pricam i ekonomski i politicki, od unutrasnje do spoljne, da smo vrlo usmereni da igramo kako nam se svira. Tako da taj privid koji imas, jer nismo clanica ni natoa ni eu, ne znaci slobodu.

...

pre 2 godine

Nije problem samo to Kosovo*, nego još sijaset drugih stvari, ja na primer ne mogu da im oprostim ni onu anti-srpsku kampanju po medijima, gde su nas na zveri napravili, a da ne pričamo o tome što nijednog zločinca koji je ubijao Srbe nisu osudili.

Gatsby

pre 2 godine

Naravno da niko ovde ne voli NATO zbog sramne agresije i oduzimanja dela teritorije, ali strateški najbolja opcija za Srbiju je da uđe u taj savez. Ostavimo emocije, mislimo racionalno

Milan

pre 2 godine

Koja bi bila svrha naseg clanstva u NATO. Ne zelimo da ucestvujemo u tudjim ratovima. Ne zalimo ni sami bilo koga da napadamo. Neutralnost je najbolja ali i najteza opcija. Sloboda.

The Who

pre 2 godine

Vecina nas voli Rusiju.Nato nas je bombardovao i izvrsio agresiju.Narocito podlo je nastupio na Kosarama.Baca bombe iz aviona a uck pesadija u napadu.I to deset puta vise od nasih.Samo treba gledati i realno da je Rusija daleko a mi okruzeni sa Nato drzavama.Mogu da nas pritisnu sa svih strana i iskale na nama bes kada ne mogu na Rusiji.

Milan

pre 2 godine

Baš me briga za Japan. Uostalom oni su napali USA 1941 pa su bombe po Japanu bile posledica toga a Srbija je na USA uvek gledala sa ljubavlju i poštovanjem i ni u najcrnjem snu nije napala USA i Vašington a USA nam je krvoločno uništavanjem države i naroda na to sve uzvratila. Nikad Srbija ne sme biti u NATO terorističkoj organizaciji, nikad. Njima više ni jedan Srbin ne veruje.

Bojsa

pre 2 godine

NATO je vec prevazidjena tvorevina, sto EU polako shvata, jer je samo instrument kontrole Amerike nad Evropom, a to se bas sada i vidi. Samo sto u ovom trenutku drogirana EU ne sme da pisne. Na svu zalost, tek ce videti koliko su se zakopali…

sale

pre 2 godine

Bolja je neutralnost trenutno, a ako bude moralo da se odlucuje bolje NATO. Ko to ne razume, taj ne razume ni sta su strateski interesi. A to sto nas je nato bombardovao, 99te nema nikakve veze ni sa cim. Isto smisla bi imalo da odbijemo da zivimo na ovoj planeti jer nas je jedan deo sveta preko Natoa, bombardovao. Prosto, interes Srbije je stabilnost, izbor pravog strateskog partnera. Pa cekajte - i za firmu kad birate s kim cete da idete u ortaklup, ne birate po sentimentalnosti ili mitovima, ili ljubavi iako znate da ce to da vas strmoglavi. Ne vidim zasto to ne bi bilo i sa drzavom, i kakav bi to sah mat bio za sve koji pokusavaju da nas i uvuku u dalje sukobe sa natoom.

Cona

pre 2 godine

Nema druge budućnosti osim kao članice NATO alijanse. Treba gledati napred. Rusija i Kina neće stati uz nas, nigi će nas zaštititi kao što nisu ni 1999. Dakle, bez samodestrukcije i patetike, nego gledati interese i izgradnju dobrih odnosa sa susedima i delom kojem geografski pripadamo. Samo tako ćemo postati jaka država koja može svom narodu da obezbedi kulturan život i normalan standard.

Wer

pre 2 godine

Činjenica je da je bolje biti ili nato ili odkb, a ne ovako nezaštićen gde svaka strana od tebe nešto očekuje, a ti koliko god da si jak, nisi jači od jednog i drugog saveza

Miki ns

pre 2 godine

Sad je pravi trenutak. Mnogo vise cemo uraditi kada smo u Natou nego ovako izlozeni sa svih strana. Nema Srbija vise dece za bacanje i guranje u prve redove .Mora se promisliti i uraditi sta je najbolje za generacije koje dolaze. U proslosti se mnogo gresilo i dovelo do propasti i izgibije. Sad sve uraditi kontra. Ostali ce nam samo ledja gledati a narociti komsiluk. Srbija vredi natou dosta vise nego Srbiji nato. To je vise politicki interes. I da nije nas nato bombardovao nego bler i klinton . Nato je bio samo izvrsilac naredjenja i izvodjac radova. To je kao kad bi krivili avion f16 sto nas gadjao. Srecom ti ljudi su proslost a novi su pruzili ruku.. nemojmo da ostanemo opet sami protiv svih.

Gogi

pre 2 godine

Ulazak u NATO je odluka mozga, ulazak u EU odluka stomaka a podrška Rusiji odluka srca. Srbija nikad nije odlučivala na osnovu srca. Čak ni u Srednjem veku. A da ni ne pričam da “narod” niko nikad nije bilo šta pitao pa neće ni sad. Posledica ulaska u NATO bi bile sporadične demonstracije huligana i ultradesnice po Beogradu, možda opet zapaljene 2-3 ambasade i - kraj priče. Nije bilo “revolucije” ni marta 1991 kad je Sloba izveo tenkove na deo naroda, ni kad je uhapšen i spakovan za Hag, a ni kad je rat na Kosovu izgubljen i kapitulacija potpisana juna 1999 a posle par godina potvrdjena još jednim (civilnim) potpisom u Briselu. Mi se lako palimo al’ sto se tek brzo gasimo…

Locutus

pre 2 godine

Ja bih sutra prihvatio. Treba se malo pogađati, prihvatiti NATO bazu, možda dati još neki ustupak, a zauzvrat tražiti kontrolu nad Kosovom.

oytan

pre 2 godine

narodu treba posteno reci kako stvari stoje, iako nema sluzbenog zahtjeva, niti ce ga biti, bez ulaza u Nato nema ulaza u EU. EU nema svoju vojsku i mora imati obranu organiziranu kroz Nato. Jos ni jedna drzava nije usla u EU da prije toga nije usla u Nato.

Gatsby

pre 2 godine

Naravno da niko ovde ne voli NATO zbog sramne agresije i oduzimanja dela teritorije, ali strateški najbolja opcija za Srbiju je da uđe u taj savez. Ostavimo emocije, mislimo racionalno

sale

pre 2 godine

Bolja je neutralnost trenutno, a ako bude moralo da se odlucuje bolje NATO. Ko to ne razume, taj ne razume ni sta su strateski interesi. A to sto nas je nato bombardovao, 99te nema nikakve veze ni sa cim. Isto smisla bi imalo da odbijemo da zivimo na ovoj planeti jer nas je jedan deo sveta preko Natoa, bombardovao. Prosto, interes Srbije je stabilnost, izbor pravog strateskog partnera. Pa cekajte - i za firmu kad birate s kim cete da idete u ortaklup, ne birate po sentimentalnosti ili mitovima, ili ljubavi iako znate da ce to da vas strmoglavi. Ne vidim zasto to ne bi bilo i sa drzavom, i kakav bi to sah mat bio za sve koji pokusavaju da nas i uvuku u dalje sukobe sa natoom.

Cona

pre 2 godine

Nema druge budućnosti osim kao članice NATO alijanse. Treba gledati napred. Rusija i Kina neće stati uz nas, nigi će nas zaštititi kao što nisu ni 1999. Dakle, bez samodestrukcije i patetike, nego gledati interese i izgradnju dobrih odnosa sa susedima i delom kojem geografski pripadamo. Samo tako ćemo postati jaka država koja može svom narodu da obezbedi kulturan život i normalan standard.

Miki ns

pre 2 godine

Sad je pravi trenutak. Mnogo vise cemo uraditi kada smo u Natou nego ovako izlozeni sa svih strana. Nema Srbija vise dece za bacanje i guranje u prve redove .Mora se promisliti i uraditi sta je najbolje za generacije koje dolaze. U proslosti se mnogo gresilo i dovelo do propasti i izgibije. Sad sve uraditi kontra. Ostali ce nam samo ledja gledati a narociti komsiluk. Srbija vredi natou dosta vise nego Srbiji nato. To je vise politicki interes. I da nije nas nato bombardovao nego bler i klinton . Nato je bio samo izvrsilac naredjenja i izvodjac radova. To je kao kad bi krivili avion f16 sto nas gadjao. Srecom ti ljudi su proslost a novi su pruzili ruku.. nemojmo da ostanemo opet sami protiv svih.

Wer

pre 2 godine

Činjenica je da je bolje biti ili nato ili odkb, a ne ovako nezaštićen gde svaka strana od tebe nešto očekuje, a ti koliko god da si jak, nisi jači od jednog i drugog saveza

polusvet

pre 2 godine

Ne treba da udjemo u NATO zbog 1999 nikad, a ne treba ni u EU, kakvi smo takvi smo mozda jadni i bedni, al' smo jedna od retkih drzava na svetu koja ima ono nesto sto je najskuplje, SLOBODU. A mnogi toga nisu svesni. Nasa je nesreca samo sto imamo politicare parazite kakve imamo, najbolje ugasiti tv i izaci napolje.

Locutus

pre 2 godine

Ja bih sutra prihvatio. Treba se malo pogađati, prihvatiti NATO bazu, možda dati još neki ustupak, a zauzvrat tražiti kontrolu nad Kosovom.

The Who

pre 2 godine

Vecina nas voli Rusiju.Nato nas je bombardovao i izvrsio agresiju.Narocito podlo je nastupio na Kosarama.Baca bombe iz aviona a uck pesadija u napadu.I to deset puta vise od nasih.Samo treba gledati i realno da je Rusija daleko a mi okruzeni sa Nato drzavama.Mogu da nas pritisnu sa svih strana i iskale na nama bes kada ne mogu na Rusiji.

Kosmodrom

pre 2 godine

Ulazak u NATO tek kada se Kosmet vrati u sastav RS, otplati steta za bombardovanje drzavi + svakom stanovniku za pretrpljeni strah + svakoj porodici za svaku zrtvu NATO agresije.
Zatim garantovati ulazak u EU kao ravnopravne clanice, a ne clanice drugog reda.

Gogi

pre 2 godine

Ulazak u NATO je odluka mozga, ulazak u EU odluka stomaka a podrška Rusiji odluka srca. Srbija nikad nije odlučivala na osnovu srca. Čak ni u Srednjem veku. A da ni ne pričam da “narod” niko nikad nije bilo šta pitao pa neće ni sad. Posledica ulaska u NATO bi bile sporadične demonstracije huligana i ultradesnice po Beogradu, možda opet zapaljene 2-3 ambasade i - kraj priče. Nije bilo “revolucije” ni marta 1991 kad je Sloba izveo tenkove na deo naroda, ni kad je uhapšen i spakovan za Hag, a ni kad je rat na Kosovu izgubljen i kapitulacija potpisana juna 1999 a posle par godina potvrdjena još jednim (civilnim) potpisom u Briselu. Mi se lako palimo al’ sto se tek brzo gasimo…

nn

pre 2 godine

Volim ja evropske vrijednosti, Fransusku, London, Njujork, cak i EU, evropsku civilizaciju itd ali za mog života se u NATO neće uci a tako cu i djecu odgajati. Jednostavno, NATO je nauk da se obraz ne prodaje i da postoji nesto vise i svjetlije od pukog interesa.
Ovo je stvar dostojansta, časti i poštovanja za svoj narod, državu, istoriju, tradiciju... i za sve koji su ubijeni 1995 i 1999 od strane NATO.
Oprostiti da, zaboraviti NIKADA!

Astro-Kosmo-Naut

pre 2 godine

@Veteran
Odavno mi druže niti smo slobodni, niti nezavisni niti ponosni. Ko misli da jesmo sve to, u zabludi je velikoj.

- slobodni nismo, jer radimo onako kako nam velike sile kažu.

- nezavisni nismo, jer zavisimo od drugih za mnogo šta

- ponosni nismo, jer nam je životni standard veoma nizak... ko se muči da preživi, nije mu do ponosa u nacionalnom smislu.

eto

pre 2 godine

@polusvet

Ne znam koliko si upucen, ali mi sve imamo sem slobodu. Narod koji ima slobodu nema otudjen deo teritorije i ne zavisi od velikih sila. A da ne pricam i ekonomski i politicki, od unutrasnje do spoljne, da smo vrlo usmereni da igramo kako nam se svira. Tako da taj privid koji imas, jer nismo clanica ni natoa ni eu, ne znaci slobodu.

sudija

pre 2 godine

Astro-Kosmo-Naut, 14. april 2022 16:10

1. slobodni jesmo još uvek jer možemo da ne uvedemo sankcije Rusiji evo već 8 godina, dok drugi moraju
2. nezavisni jesmo koliko je to moguće u eri globalizacije
3. ponos je stvar osnovnog vaspitanja ....

Hickok

pre 2 godine

Da udjemo u NATO, koji ne podrzava nasu celovitost, a da bi bili protiv zemlje(Rusije) koja podrzava nasu celovitost?

Mislim da i lud covek vidi koja je to glupost!!!

LudoVreme

pre 2 godine

Ja sam više za Okbd. Oni nas nisu bombardovali, ubijali žene i decu i oteli deo države.
Za ovu ponudu ambasadora mogu samo da kažem da je izrazito licemerna. NATO, daleko vam lepa kuća.

oytan

pre 2 godine

narodu treba posteno reci kako stvari stoje, iako nema sluzbenog zahtjeva, niti ce ga biti, bez ulaza u Nato nema ulaza u EU. EU nema svoju vojsku i mora imati obranu organiziranu kroz Nato. Jos ni jedna drzava nije usla u EU da prije toga nije usla u Nato.

Ranko

pre 2 godine

Vi ste svojom antisrpskim politikom, koja je kao kulminaciju imala bombardovanje SRJ i priznavanje tzv. Kosova sami odredili put Srbije. Da ste i vi i EU hteli Srbiju u NATO savezu i Evropskoj uniji, vodili bi sasvim drugačiju politiku prema nama. Ali, to je bio vaš izbor i šta sad hoćete od nas?

Igor M

pre 2 godine

Za ulazak u NATO moramo resiti pitanje sopstvenih granica...Oni valjda misle da priznamo tzv drzavu "Kosova" e onda da unistimo svoje fabrike oruzja i da na kredit kupujemo njihovo staro oruzje....
Mislim da nam je bitnija Kosovo i Metohija a i jeftinije da neidemo u NATO tj da ostanemo neutralni !

Milan

pre 2 godine

U redu je da se Srbiji nudi clanstvo u EU ili NATO ukoliko "usaglasimo" politiku (ako hocemo hocemo). U redu je i da nam zamrznu pristup EU ili cak i da nam ukinu status kandidata (ako hocemo hocemo). Medjutim vrlo su problematicne pretnje sankcijama. Ukoliko pristanemo na takve ucene, a vec smo pristali nedavno, to znaci da zelimo da udjemo u EU kao vazali a ne kao slobodni ljudi!

genijalac

pre 2 godine

"Ja sam veoma svestan naših (SAD) istorijskih odnosa sa Srbijom koje su imale sjajne momente, ali i teške trenutke"

ma daj pa necemo sitnicariti

Backo

pre 2 godine

Srbija kao i Ukrajna ima teritorijalni suverenitet i mora da se postuje. Da nasa vojska ide da ratuje za teritorijalni integritet Ukrajne a Srbije nema veze? Medjunarodno pravo postoji za sve

...

pre 2 godine

Nije problem samo to Kosovo*, nego još sijaset drugih stvari, ja na primer ne mogu da im oprostim ni onu anti-srpsku kampanju po medijima, gde su nas na zveri napravili, a da ne pričamo o tome što nijednog zločinca koji je ubijao Srbe nisu osudili.

Milan

pre 2 godine

Koja bi bila svrha naseg clanstva u NATO. Ne zelimo da ucestvujemo u tudjim ratovima. Ne zalimo ni sami bilo koga da napadamo. Neutralnost je najbolja ali i najteza opcija. Sloboda.

Milan

pre 2 godine

Baš me briga za Japan. Uostalom oni su napali USA 1941 pa su bombe po Japanu bile posledica toga a Srbija je na USA uvek gledala sa ljubavlju i poštovanjem i ni u najcrnjem snu nije napala USA i Vašington a USA nam je krvoločno uništavanjem države i naroda na to sve uzvratila. Nikad Srbija ne sme biti u NATO terorističkoj organizaciji, nikad. Njima više ni jedan Srbin ne veruje.

Bojsa

pre 2 godine

NATO je vec prevazidjena tvorevina, sto EU polako shvata, jer je samo instrument kontrole Amerike nad Evropom, a to se bas sada i vidi. Samo sto u ovom trenutku drogirana EU ne sme da pisne. Na svu zalost, tek ce videti koliko su se zakopali…