Nedelja, 20.03.2022.

08:10

Rat – dan 25: Ruski ultimatum - ukrajinsko "ne"; Ubijen ruski general, Amerika jasna: Neće slati svoju vojsku

Dvadeset peti dan rata u Ukrajini. Prema najnovijim informacijama nova runda pregovora zakazana je za ponedeljak, 21. mart.

Izvor: B92

Rat – dan 25: Ruski ultimatum - ukrajinsko "ne"; Ubijen ruski general, Amerika jasna: Neæe slati svoju vojsku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Vladimir T.

pre 2 godine

Ovo je totalni slom Ukrajine. Svi su im okrenuli leđa kao nama 99-te. Zelenski bi trebao da potpiše sve što mu traže, jer ovim tempom vratiće se u srednji vek.

Јабучило

pre 2 godine

Na strani Rusa nesto mnogo ginu visoki oficiri, nekoliko general-majora, sada i zamenik komandanta crnomorske flote. Cudno mi to.
(Bokius, 20. mart 2022 20:19)

То значи да су команданти у зони ризика и да не командују далеко од догађаја. А у руској војсци је, малтене, традиција да им гину команданти. Још код Бородина је, на пример, погинуо артиљеријски генерал (из 1. армије) Кутајсов водећи пешадијски јуриш.

Splavar

pre 2 godine

Primecujem da se obe strane rokaju nekim izuzetno preciznim napravama, mi nista slicno tome nismo imali u ono doba, a mozda ni sada. Ovde malo, pa malo stradaju generali, pomorski kapetani, ukopana skladista. Zna se odakle Rusima, a nije tajna ni ko je dao Ukrajincima. Nazalost nisu vise ni bitni ukrajinski gradovi, ni zaglavljeni ruski tenkovi. Ovo sve vise pocinje da lici na pokaznu vezbu sajma vojne opreme, imamo prvi pogled na to kako ce buduci ratovi izgledati, pa brani nesto sledeci put, a neki balavac ti dzojstikom presudio preko drona dok vuces 10 kila municije, dzabe sve. Boj ne gubi svijetlo oruzje, vec boj gubi srce u junaka. Sad mi je zapravo jasno zbog cega se sve ovo nije moglo izbeci, veliki su interesi obe sukobljene strane, iz cega Ukrajince izostavljam. Samo su se nasli da posluze svrsi

Tuza

pre 2 godine

Dobro je sto Rusi maksimalno vide racuna o Ukrajinskom narodu i izbegavaju masovno rusenje gradova.Bolje da polako ostvaruju svoje ciljeve,a da budu sto manja stradanja.Ionako ce se sve zavrsavati pregovorima sto se moralo uraditi pre oruzanih sukoba.

TigriMigri

pre 2 godine

Ukrajina nije pred slomom, a Rusi su pokazali nemoć i loše stanje svoje vojske. Da, imaju krstareće projektile, da Mariupolj će pasti, ali to je to od Rusa.
Niti će osvojiti koji drugi veći grad niti će zaokružiti ukrajinsku vojsku na istoku. Logistika im je loša, nakon 25 dana nisu uspjeli nametnuti zračnu nadmoć i ne napreduju više ni na jednom pravcu.
Rusija više nije velesila, jedino po nuklearnim bojevim glavama. Gospodarstvo će im strašno propasti. Pazite Rusi imaju 14 PUTA manji BDP od Amerike i 10 PUTA manji BDP od EU. Nemaju nikakvu značajnu svoju tehnološku proizvodnju osim izvoza sirovina.
Nakon ovoga Rusija će još više zaostati i biti gospodarski marginalizirana.
(Miro ZG, 20. mart 2022 18:40)

Ono kad su ti izvor informacija strogo bliski Ukrajini to izgleda tako. Odlican otpor su pruzili Ukrajinci ali nedovoljan,svaki dan su u defanzivi i Rusi polako ali sigurno napreduju. Rusi su promjenili taktiku i mnogo manje rizikuju. Ruse infrastrukturu, kao sto su Ameri radili u svakoj svojoj inteevenciji, ali su vrlo aktivni u kopnenim napadima. Imaji logistickih problema ali mislim da ce se njihova taktika isplatiti. Jedina sansa Ukrajini je da Rusija jako brzo ekonomski oslabi, sto je tesko.
Pitanje za tebe!? Ko ke od WW2 uradio nesto slicno da mozes uporediti ovaj rat sa nekim drugim pa cijeniti kakva su Rusi sila!? Niie lako napadati kopneno danas. Ameri su redovno napadali iz vazduha, rusili infrastrukturu, uvodili sankcije. Cijeli NATO je 74 dana tukao Srbiju iz vazduha, nisu htjeli suvisne gubitke. Srbija je slaba pa im je poslo za rukom da ostvare cilj, ali za 74 dana. Rusi su morali i kopneno kwr je Ukrajina mnogo jaca i ima ozbiljnu podrsku.

nomen nescio

pre 2 godine

Ukrajina je pred slomom, trpe katastrofalne gubitke non-stop, protiv ruske avijacije su potpuno memoćni, a zapadni mediji prenose ukrajinsku propagandu namenjenu domaćem stanovništvu, takođe, kad bi se prenosilo kako teške udarce Ukrajinci trpe od krstarećih, balustičkih i hipersoničnih raketa ne bi bilo moguće nikog u Evropi ubediti da ostane u NATO, krajnje je obeshrabrujuće - udarci stižu nenajavljeno, sirene se oglase kad detonacije već krenu. I probajte onda da nekome iz Rima ili Pariza prodate rog za sveću da za interese trećih zemalja treba da se uđe u rat sa Rusijom, ako se tako tamo negde odluči…

Slike ruševina posle ruskih vazdušnih udara po Ukrajinskim kasarnama i vojnim objektima bi svakom živom isterale iz glave i pomisao da se “preventivno” napadne Rusija, da se sa njom vodi neki “ograničeni rat”, a mnogi su svoje karijere baš na takvim planovima izgradili, pa je jako nezgodno da svojim biračima pokažu do čega bi mogli da ih dovedu…

Miro ZG

pre 2 godine

Ukrajina nije pred slomom, a Rusi su pokazali nemoć i loše stanje svoje vojske. Da, imaju krstareće projektile, da Mariupolj će pasti, ali to je to od Rusa.
Niti će osvojiti koji drugi veći grad niti će zaokružiti ukrajinsku vojsku na istoku. Logistika im je loša, nakon 25 dana nisu uspjeli nametnuti zračnu nadmoć i ne napreduju više ni na jednom pravcu.
Rusija više nije velesila, jedino po nuklearnim bojevim glavama. Gospodarstvo će im strašno propasti. Pazite Rusi imaju 14 PUTA manji BDP od Amerike i 10 PUTA manji BDP od EU. Nemaju nikakvu značajnu svoju tehnološku proizvodnju osim izvoza sirovina.
Nakon ovoga Rusija će još više zaostati i biti gospodarski marginalizirana.

keki

pre 2 godine

Da ljudi ne ginu, bilo bi znamiljivo gleda ovo izvrtanje realnosti. Ko prati medije, moze zakljuciti da rusi imaju specijalno oruzje koje kada se ispali, pogadja iskljucivo vrtice, bolnice, staracke domove, civile,sklnoista...ali nije u stanju da pogodi nijednog neprijateljskog vojnika.

ex ljubomir

pre 2 godine

Ovde se vode dva rata..jedan konvencionalni, tenkovi , artiljerija , pešadija i gde se Ukrajinci hrabro odupiru..i drugi , skoro futurističkii, hipersonični projektili , krstareće rakete, satelitsko praćenje..i gde nažalost, Ukrajinci i pored ogromne želje..nemaju nikakve šanse.

NikolaKG80

pre 2 godine

Mislim da bi Putin trebalo da prihvati poziv Zelenskog na pregovore ako zaista želi mir. Čak mislim da bi naša država trebalo da pozove Putina da prihvati pregovore na najvišem nivou. Na taj način bismo možda malo dobili na vremenu i skinuli pritisak sa sebe.

dragan

pre 2 godine

velika histerija na zapadu zbog termobaricnih projektila, ok ali koliko se secam prvo su ih ameri i britanci koristili u iraku, pa u avganistanu...
nesto se ne secam da je iko ista tada rekao..

Qwert

pre 2 godine

Zapad dok ceka proteste u Rusiji zbog krize izazvane sankcijama, protesti izbise u Spaniji zbog rasta cena kako kazu energenata, goriva, hrane. Kamiondzije usle u strajk. Ovo je jedan veliki "rat živaca".

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 2 godine

(neutral felš, 20. mart 2022 13:06)

porediš neuporedive - Nemce je baš bolelo uvo za civile u WWII, a koliko vidim, ovde Rusi ipak vode računa. Viđenje rata se promenilo, sad su velike civilne žrtve neprihvatljive.
tvoji iz NATO su za 70 dana ubili 3,500 civila u SRB, samo koristeći avijaciju... znajući kako USA ratuje na kopnu zamisli koliko bi nas izginulo da su ušli pešadijom? da li misliš da bi civil preživeo onakvo bacanje molotovljevih na američki konvoj?
da ti ja ne bih mnogo pametovao - imaš po netu izjave američkih generala šta misle i kako bi to oni "odradili".

neutral felš

pre 2 godine

@Hrabri krojac
da treba da izadje na poljanu da se ukopaju. Da naprave front na otvorenom gde god stignu. Zamisli da su kub ili nevu '99 stavili na vrh solitera u bloku 64. ista prica i sad. Ili jos bolje zamisli da smo se ulogorili iza civila u Prizrenu ili Peci i tamo cekali UCK+NATO invaziju. Ako nemas cime da se branis, neprijatelj je mnogo jaci od tebe spasavaj civile i potpisuj sta ti se nudi. Cak i onak duduk Sloba je to shvatio. Sta je potrebno? da izgine 10 miliona ukrainaca i 10 miliona Rusa da bi rekli "dobro... ovaj rat nema smisla". Sada bih citirao Carsa Barklija ali mi komentar ne bi bio objavljen
(Blokovski, 20. mart 2022 10:41)

pozdravili te baš tvoji rusi iz staljingrada i lenjingrada... to sto si u slabiji ne daje ti uvek pravo da se predas bez frke. sad ukrajinci treba da dignu ruke zato sto ih je napao jaci protivnik? treba sve raditi da ne dodje do rata ali ako te je neko napao onda ides do kraja i dokle mozes. tako i mi nekada, trebalo je da uradimo sve da ne bude rata sa austrougarskom ali ako su nas vec napali onda nema predaje.

Myrthos

pre 2 godine

Postoje dvije vrste komentara na zapadu u vezi ovog, ali i ranijih ratova: ili se nasladjuju laŸnim vijestima kako Rusija gubi ili optužuju njene lidere za ratne zločine. Tako da se može jasno razaznati kroz te dvije kategorije izvještavanja šta se dešava na terenu: u prvom slučaju napredak ruskih trupa je usporen, u drugom ubrzan. Bez greške, svaki put!

A ovce bleje

pre 2 godine

Demokratska ukrajinska vlast, demokratskim potezom, zabranila je djelovanje slijedecih političkih stranaka: "Opposition Platform - For Life", "Shariy Party", "Nashi", "Opposition Bloc", "Left Opposition", "Union of Left Forces", "State", "Progressive Socialist Party of Ukraine", "Socialist Party of Ukraine", "Socialists", "Volodymyr Saldo Bloc"."

One s naci(stičkim)onalnim djelovanjem su poželjne.

Da li je to demokracija?

Red

pre 2 godine

@CVETKO, a sta uopste traze u tudjoj zemlji Rusi, to je pravo pitanje a ne da li se ukrajinski vojnici nalaze ba ovoj ili onoj zgradi? Pa nece valjda otici iz njihove zemlje a ovi samo se usetaju kao "oslobodioci"! Dosta vise sa glupostima, cinizmom i neljudskim ponasanjem.

mama70

pre 2 godine

(Bane, 20. mart 2022 09:44)

a ima 100 suprotstavljenih mišljenja i ocene vojne situacije! Šta sad da radimo? A Jutjub kanal nije ozbiljan izvor!

Danilo Ilicic

pre 2 godine

Ne znam ko je bio u toj školi, ali reći ću sledeće. Tokom bombardovanja je u obdaništu pored moje zgrade bila izmeštena policijska stanica u Kragujevcu. Mi smo kao klinci igrali fudbal pored istog. Na svaku sirenu smo bežali glavom bez obzira što dalje od obdaništa. Na sreću, nisu gađali.
Samo kažem.

A ovce bleje

pre 2 godine

Da li su "objektivni" mediji obbjavili izjave civila izbjeglih iz Marijupolja, kojima optužuju azov za korištenje živog štita, pucanje po konvoju civila? Ili snimku odmora dobrih ljudi iz azova u dječijem vrtiću?

Fanat špadi

pre 2 godine

U svkom slučaju proći će i rat, neće biti Putina. Ali, mržnja i neprijateljstvo ukrajinaca će se osjećati stoljećima. U svakom slučaju Rusi su gubitnici.

onako

pre 2 godine

....Zasto to ne objave,pa mi smo to sve snimali i pokazivali.
(Bljuzgo Drpović, 20. mart 2022 08:55)

objave to ukrajinci koliko mogu. jer infrastuktura za komunikaciju je jako ostecena.
u stranim medijima se objavljuju snimci obe strane uz napomenu uz obaveznu napomenu " neprovereni" ili "nepotvrvrdjeni"
domaci " slobodni" ,vladini i proruski nastrojeni mediji objavljuju samo sto im cenzura odobri.

Sinke

pre 2 godine

U svkom slučaju proći će i rat, neće biti Putina. Ali, mržnja i neprijateljstvo ukrajinaca će se osjećati stoljećima. U svakom slučaju Rusi su gubitnici.
(Fanat špadi, 20. mart 2022 10:01)

Sad bi ja tebi trebalo napisati da vecina evrope treba to isto da oseca prema Nemcima? Stoljećima?

Hrabri krojac

pre 2 godine

Ma da, treba sva ukrajinska vojska da izadje na jednu poljanu da ih lakse sve pobiju ili bar da ne izlazi iz kasarni da ne bi Rusi ispali zloce jer ruse civilne zgrade. Ja ne znam sta je vise sa ovim nasim narodom.

Blokovski

pre 2 godine

@Hrabri krojac
da treba da izadje na poljanu da se ukopaju. Da naprave front na otvorenom gde god stignu. Zamisli da su kub ili nevu '99 stavili na vrh solitera u bloku 64. ista prica i sad. Ili jos bolje zamisli da smo se ulogorili iza civila u Prizrenu ili Peci i tamo cekali UCK+NATO invaziju. Ako nemas cime da se branis, neprijatelj je mnogo jaci od tebe spasavaj civile i potpisuj sta ti se nudi. Cak i onak duduk Sloba je to shvatio. Sta je potrebno? da izgine 10 miliona ukrainaca i 10 miliona Rusa da bi rekli "dobro... ovaj rat nema smisla". Sada bih citirao Carsa Barklija ali mi komentar ne bi bio objavljen

jasdf

pre 2 godine

Dok na drugoj strani Zelenski izigrava po društvenim mrežama reality zvezdu, skuplja lajkove i izbacuje video klipove… Strašno da strašnije ne može biti. Jadna sirotinja, jedini greh istoj htela da normalno živi kao sav normalnan svet…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. mart 2022 08:26)
Nije Zelenski naredio to bombardovanje. On radi sve sta je u njegovoj mocii kako bi skupio podrsku i sredstva da mogu da nastave da se brane. Sa boljom odbranom, ovakvih zlocina ce biti manje.

CVETKO

pre 2 godine

A u skoli vojska umesto djaka,pa niko nije lud da ovakve naslove stavljate.Vojska se krije po skolama,bolnicama,privatnim zgradama odakle kroz prozor pucaju RPG-em pa posle kad im ovi uzvrate,novine pisu napadnuta civilna zgrada …Nemojmo ljudi,molim vas,nista se ne desava slucajno,sve ima svoji razlog

Gavrilo

pre 2 godine

Na današnji dan 2003 - SAD i Velika Britanija započele su vojnu operaciju protiv Iraka, nakon što je irački predsednik Sadam Husein odbio američki ultimatum da napusti Irak. Američke i britanske trupe ušle su u Irak iz Kuvajta, preko graničnog grada Um Kasr, 50-tak kilometara južno od Basre.
Последица милион људи је преминуло што индиректно (санкције) што директно због агресије нато пакта.И сада они имају образа да пљују по Русији. Сви су исти, а народ настрада.

Tetka iz Kanade

pre 2 godine

(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. mart 2022 08:26)

Pa nije ih Zelenski bombardovao, opet zamena teza da nije kriv onaj koji baca bombe nego onaj što neće da potpiše kapitulaciju..

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Svi zaboravljaju da sa ovim ratom svetske rezerve pšenice su manje za 30%. Da li je na pomolu posle korone glad? Inače naš predcednik je izjavio da će izvesti pšenicu u Albaniju…

Sekvoja

pre 2 godine

Dok na drugoj strani Zelenski izigrava po društvenim mrežama reality zvezdu, skuplja lajkove i izbacuje video klipove… Strašno da strašnije ne može biti. Jadna sirotinja, jedini greh istoj htela da normalno živi kao sav normalnan svet…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. mart 2022 08:26)

znaci Zelensky je kriv sto izigrava budalu a ne ovaj sto napada grad u sto ga je sravnio sa zemljom...
o Boze kakvih sve stajalista....
oprostit ce ti Djura sto je te tukao.....

Ptičar

pre 2 godine

@Loznica, Gučevo, Cer… A sta izigrava Putin time sto bombarduje skole pune civila?Mariuopol je novi Staljingrad.
(Nije dobro, 20. mart 2022 08:37)

A ti si video civile tamo? Koja svrha bombardovanja škole sa civila? Ima na telegramu gomilu ukrajinskih snimaka kako sede po školama, vtrićima bolnicama i sami sebe snimaju kako dejstvuju odatle. Eto zato se gađa škola.

Alex

pre 2 godine

Ma idioti .....trebali su da se predaju kao Madjari nekada Ili Cesi....bar bi ljucki zivoti biti sacuvani, gradovi infastruktura..pa posle pregovaraju...a ovako sve ce biti unisteno I na kraju ce opet Rusi dobiti tezim putem sta su hteli...a nece ostati Kamen na kamenu...neko ce reci nije Tako...Losa sreca Rusu su vam komsije.....sta da kazu Kubanci 60 godina su pod sankcijama....Ali su komsije Ameri...

Koleza

pre 2 godine

Ovo je dobro. Čim pročitaš naslov kako Rusi gađaju vrtiće, škole i bolnice, a nema konkrentog stanja sa fronta, znači da Rusi dobro stoje na bojištu...
Dobro nas informišu, samo treba znati čitati...

Bane

pre 2 godine

Posle ovoga rata Rusija prestaje da bude vojna sila broj 2 vec ce biti na nekom nizem rangu, ocigledno da nije tako jaka i sposobna kako se mislilo i to svi analitičari govore.
(Artjom, 20. mart 2022 08:30)

Pa ajde da vidimo sta to "svi" analiticari govore:

"Oružane snage Rusije prilično brzim tempom izvršavaju zadatke i tako brzog napredovanja trupa nikada u svetskoj istoriji nije bilo, rekao je bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter.

"Brzina napredovanja ruskih trupa veća je od brzine nemačkih trupa u operaciji Blickrig u Drugom svetskom ratu. Dakle, ako neko kaže 'polako', ne, nije sporo, ovo je najbrži napredak trupa u istoriji", naveo je on na svom Jutjub kanalu."

Toliko o tome kako su Rusi truba, samo treba biti malo objektivniji.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

“Bombardovana umetnička škola u Mariupolju. U školi je bilo sakriveno oko 400 osoba, među kojima su deca, žene i penzioneri. Zgrada je potpuno uništena, ljudi su pod ruševinama. Ne zna se koliko je žrtava.”



Dok na drugoj strani Zelenski izigrava po društvenim mrežama reality zvezdu, skuplja lajkove i izbacuje video klipove… Strašno da strašnije ne može biti. Jadna sirotinja, jedini greh istoj htela da normalno živi kao sav normalnan svet…

Rocky

pre 2 godine

Bombardovana škola u Mariupolju? Zar tamo nije počeo školski raspust?

Znaci no comment za ovako jeftinu propagandu. Garant i vrtić i ambulanta su bombardovani i dom penzionera.

Baš me čudi zašto ...

Artjom

pre 2 godine

Posle ovoga rata Rusija prestaje da bude vojna sila broj 2 vec ce biti na nekom nizem rangu, ocigledno da nije tako jaka i sposobna kako se mislilo i to svi analitičari govore. Turska se uzdiže kao respektabilna vojna sila u regionu cak im stize nosac aviona ( ako ne verujete moze se vrlo lako proveriti na internetu) a u planu je i drugi nosac aviona i druge vrste borbenih brodova i vojne tehnike koje cak i sami proizvode. Rusiji nije trebala ovakva intervencija, trebalo je modernizovati vojsku i pratiti u korak sve moderne armije sveta, sto oni to ocigledno nisu uradili...

Petar

pre 2 godine

Kad neko kaže Rusima sporo ide. Pa u najmanju ruku podeliće Ukrajinu. Srbija je bila pod sankcijama,izmorena ratovima,od nigde nikakve pomoći i izdržala je 78 dana. Da je Srbija dobijala sve što dobija Ukrajina rat bi još trajao. Ukrajina je nahuškana da gine,izgubiće drŸavu.

NikolaBg

pre 2 godine

Bombardovana umetnička škola u Mariupolju. U školi je bilo sakriveno oko 400 osoba, među kojima su deca, žene i penzioneri. Zgrada je potpuno uništena, ljudi su pod ruševinama. Ne zna se koliko je žrtava.
Putine zar je ovo tvoja Rusija. Pogazio si Dostojevskog, Tolstoja, Čejkovskog, Mendeljejeva, mnoge naučnike, umetnike, lekare. Putin =Bajden. Putin je zlotvor takođe.

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

Znaci danas škola,juče bolnica,prekjuče pozorište.Svaki dan po tako nešto,Rusi samo ganjaju takve stvari.Šta li je sutra na redu?Neka pedijatrija prioritet?Ne kapiram zašto sad Ukrajinci ne prikažu sve velike mostove koje su bombardovali,fabrike,elektroenergetski sistem da nemaju struju,zgradu televizije sve sa ljudima na poslu.Zasto to ne ovjave,pa mi smo to sve snimali i pokazivali.Ili Rusi vise vole obdaništa od mostova,nisam pametan.

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Rat je posledica krize koja se akumulira dok ne postane neodrživa, i kulminira... A onda počinje borba najdominantnijih farmera, oko prisvajanja narodnog stada.
Najjači farmer će ustrojiti narod ili stoku, u svoj sistem.

Nenad

pre 2 godine

Bombardovana umetnička škola u Mariupolju. U školi je bilo sakriveno oko 400 osoba, među kojima su deca, žene i penzioneri. Zgrada je potpuno uništena, ljudi su pod ruševinama. Ne zna se koliko je žrtava.”



Dok na drugoj strani Zelenski izigrava po društvenim mrežama reality zvezdu, skuplja lajkove i izbacuje video klipove… Strašno da strašnije ne može biti. Jadna sirotinja, jedini greh istoj htela da normalno živi kao sav normalnan svet…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. mart 2022 08:26)

Zelenski je kriv što rusi ubijaju civile? Šta je sa mozgom?

Ruke gore, policija, tako glodar akcija...

pre 2 godine

Imate snimke iz Volnohavke, bolnice, skole i vtici bili skladista municije ukrajinskih fasista i njihove spavaonice... Naravno, Rusi poslije gadjaju civilne objekte. Mislite da su Rusi ludi i da ne znaju da svi jedva cekaju da to objave?

Gavrilo

pre 2 godine

Na današnji dan 2003 - SAD i Velika Britanija započele su vojnu operaciju protiv Iraka, nakon što je irački predsednik Sadam Husein odbio američki ultimatum da napusti Irak. Američke i britanske trupe ušle su u Irak iz Kuvajta, preko graničnog grada Um Kasr, 50-tak kilometara južno od Basre.
Последица милион људи је преминуло што индиректно (санкције) што директно због агресије нато пакта.И сада они имају образа да пљују по Русији. Сви су исти, а народ настрада.

Sinke

pre 2 godine

U svkom slučaju proći će i rat, neće biti Putina. Ali, mržnja i neprijateljstvo ukrajinaca će se osjećati stoljećima. U svakom slučaju Rusi su gubitnici.
(Fanat špadi, 20. mart 2022 10:01)

Sad bi ja tebi trebalo napisati da vecina evrope treba to isto da oseca prema Nemcima? Stoljećima?

CVETKO

pre 2 godine

A u skoli vojska umesto djaka,pa niko nije lud da ovakve naslove stavljate.Vojska se krije po skolama,bolnicama,privatnim zgradama odakle kroz prozor pucaju RPG-em pa posle kad im ovi uzvrate,novine pisu napadnuta civilna zgrada …Nemojmo ljudi,molim vas,nista se ne desava slucajno,sve ima svoji razlog

A ovce bleje

pre 2 godine

Demokratska ukrajinska vlast, demokratskim potezom, zabranila je djelovanje slijedecih političkih stranaka: "Opposition Platform - For Life", "Shariy Party", "Nashi", "Opposition Bloc", "Left Opposition", "Union of Left Forces", "State", "Progressive Socialist Party of Ukraine", "Socialist Party of Ukraine", "Socialists", "Volodymyr Saldo Bloc"."

One s naci(stičkim)onalnim djelovanjem su poželjne.

Da li je to demokracija?

Petar

pre 2 godine

Kad neko kaže Rusima sporo ide. Pa u najmanju ruku podeliće Ukrajinu. Srbija je bila pod sankcijama,izmorena ratovima,od nigde nikakve pomoći i izdržala je 78 dana. Da je Srbija dobijala sve što dobija Ukrajina rat bi još trajao. Ukrajina je nahuškana da gine,izgubiće drŸavu.

dragan

pre 2 godine

velika histerija na zapadu zbog termobaricnih projektila, ok ali koliko se secam prvo su ih ameri i britanci koristili u iraku, pa u avganistanu...
nesto se ne secam da je iko ista tada rekao..

Ptičar

pre 2 godine

@Loznica, Gučevo, Cer… A sta izigrava Putin time sto bombarduje skole pune civila?Mariuopol je novi Staljingrad.
(Nije dobro, 20. mart 2022 08:37)

A ti si video civile tamo? Koja svrha bombardovanja škole sa civila? Ima na telegramu gomilu ukrajinskih snimaka kako sede po školama, vtrićima bolnicama i sami sebe snimaju kako dejstvuju odatle. Eto zato se gađa škola.

Qwert

pre 2 godine

Zapad dok ceka proteste u Rusiji zbog krize izazvane sankcijama, protesti izbise u Spaniji zbog rasta cena kako kazu energenata, goriva, hrane. Kamiondzije usle u strajk. Ovo je jedan veliki "rat živaca".

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 2 godine

(neutral felš, 20. mart 2022 13:06)

porediš neuporedive - Nemce je baš bolelo uvo za civile u WWII, a koliko vidim, ovde Rusi ipak vode računa. Viđenje rata se promenilo, sad su velike civilne žrtve neprihvatljive.
tvoji iz NATO su za 70 dana ubili 3,500 civila u SRB, samo koristeći avijaciju... znajući kako USA ratuje na kopnu zamisli koliko bi nas izginulo da su ušli pešadijom? da li misliš da bi civil preživeo onakvo bacanje molotovljevih na američki konvoj?
da ti ja ne bih mnogo pametovao - imaš po netu izjave američkih generala šta misle i kako bi to oni "odradili".

Danilo Ilicic

pre 2 godine

Ne znam ko je bio u toj školi, ali reći ću sledeće. Tokom bombardovanja je u obdaništu pored moje zgrade bila izmeštena policijska stanica u Kragujevcu. Mi smo kao klinci igrali fudbal pored istog. Na svaku sirenu smo bežali glavom bez obzira što dalje od obdaništa. Na sreću, nisu gađali.
Samo kažem.

Koleza

pre 2 godine

Ovo je dobro. Čim pročitaš naslov kako Rusi gađaju vrtiće, škole i bolnice, a nema konkrentog stanja sa fronta, znači da Rusi dobro stoje na bojištu...
Dobro nas informišu, samo treba znati čitati...

A ovce bleje

pre 2 godine

Da li su "objektivni" mediji obbjavili izjave civila izbjeglih iz Marijupolja, kojima optužuju azov za korištenje živog štita, pucanje po konvoju civila? Ili snimku odmora dobrih ljudi iz azova u dječijem vrtiću?

Bane

pre 2 godine

Posle ovoga rata Rusija prestaje da bude vojna sila broj 2 vec ce biti na nekom nizem rangu, ocigledno da nije tako jaka i sposobna kako se mislilo i to svi analitičari govore.
(Artjom, 20. mart 2022 08:30)

Pa ajde da vidimo sta to "svi" analiticari govore:

"Oružane snage Rusije prilično brzim tempom izvršavaju zadatke i tako brzog napredovanja trupa nikada u svetskoj istoriji nije bilo, rekao je bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter.

"Brzina napredovanja ruskih trupa veća je od brzine nemačkih trupa u operaciji Blickrig u Drugom svetskom ratu. Dakle, ako neko kaže 'polako', ne, nije sporo, ovo je najbrži napredak trupa u istoriji", naveo je on na svom Jutjub kanalu."

Toliko o tome kako su Rusi truba, samo treba biti malo objektivniji.

keki

pre 2 godine

Da ljudi ne ginu, bilo bi znamiljivo gleda ovo izvrtanje realnosti. Ko prati medije, moze zakljuciti da rusi imaju specijalno oruzje koje kada se ispali, pogadja iskljucivo vrtice, bolnice, staracke domove, civile,sklnoista...ali nije u stanju da pogodi nijednog neprijateljskog vojnika.

Ruke gore, policija, tako glodar akcija...

pre 2 godine

Imate snimke iz Volnohavke, bolnice, skole i vtici bili skladista municije ukrajinskih fasista i njihove spavaonice... Naravno, Rusi poslije gadjaju civilne objekte. Mislite da su Rusi ludi i da ne znaju da svi jedva cekaju da to objave?

Alex

pre 2 godine

Ma idioti .....trebali su da se predaju kao Madjari nekada Ili Cesi....bar bi ljucki zivoti biti sacuvani, gradovi infastruktura..pa posle pregovaraju...a ovako sve ce biti unisteno I na kraju ce opet Rusi dobiti tezim putem sta su hteli...a nece ostati Kamen na kamenu...neko ce reci nije Tako...Losa sreca Rusu su vam komsije.....sta da kazu Kubanci 60 godina su pod sankcijama....Ali su komsije Ameri...

nomen nescio

pre 2 godine

Ukrajina je pred slomom, trpe katastrofalne gubitke non-stop, protiv ruske avijacije su potpuno memoćni, a zapadni mediji prenose ukrajinsku propagandu namenjenu domaćem stanovništvu, takođe, kad bi se prenosilo kako teške udarce Ukrajinci trpe od krstarećih, balustičkih i hipersoničnih raketa ne bi bilo moguće nikog u Evropi ubediti da ostane u NATO, krajnje je obeshrabrujuće - udarci stižu nenajavljeno, sirene se oglase kad detonacije već krenu. I probajte onda da nekome iz Rima ili Pariza prodate rog za sveću da za interese trećih zemalja treba da se uđe u rat sa Rusijom, ako se tako tamo negde odluči…

Slike ruševina posle ruskih vazdušnih udara po Ukrajinskim kasarnama i vojnim objektima bi svakom živom isterale iz glave i pomisao da se “preventivno” napadne Rusija, da se sa njom vodi neki “ograničeni rat”, a mnogi su svoje karijere baš na takvim planovima izgradili, pa je jako nezgodno da svojim biračima pokažu do čega bi mogli da ih dovedu…

Red

pre 2 godine

@CVETKO, a sta uopste traze u tudjoj zemlji Rusi, to je pravo pitanje a ne da li se ukrajinski vojnici nalaze ba ovoj ili onoj zgradi? Pa nece valjda otici iz njihove zemlje a ovi samo se usetaju kao "oslobodioci"! Dosta vise sa glupostima, cinizmom i neljudskim ponasanjem.

TigriMigri

pre 2 godine

Ukrajina nije pred slomom, a Rusi su pokazali nemoć i loše stanje svoje vojske. Da, imaju krstareće projektile, da Mariupolj će pasti, ali to je to od Rusa.
Niti će osvojiti koji drugi veći grad niti će zaokružiti ukrajinsku vojsku na istoku. Logistika im je loša, nakon 25 dana nisu uspjeli nametnuti zračnu nadmoć i ne napreduju više ni na jednom pravcu.
Rusija više nije velesila, jedino po nuklearnim bojevim glavama. Gospodarstvo će im strašno propasti. Pazite Rusi imaju 14 PUTA manji BDP od Amerike i 10 PUTA manji BDP od EU. Nemaju nikakvu značajnu svoju tehnološku proizvodnju osim izvoza sirovina.
Nakon ovoga Rusija će još više zaostati i biti gospodarski marginalizirana.
(Miro ZG, 20. mart 2022 18:40)

Ono kad su ti izvor informacija strogo bliski Ukrajini to izgleda tako. Odlican otpor su pruzili Ukrajinci ali nedovoljan,svaki dan su u defanzivi i Rusi polako ali sigurno napreduju. Rusi su promjenili taktiku i mnogo manje rizikuju. Ruse infrastrukturu, kao sto su Ameri radili u svakoj svojoj inteevenciji, ali su vrlo aktivni u kopnenim napadima. Imaji logistickih problema ali mislim da ce se njihova taktika isplatiti. Jedina sansa Ukrajini je da Rusija jako brzo ekonomski oslabi, sto je tesko.
Pitanje za tebe!? Ko ke od WW2 uradio nesto slicno da mozes uporediti ovaj rat sa nekim drugim pa cijeniti kakva su Rusi sila!? Niie lako napadati kopneno danas. Ameri su redovno napadali iz vazduha, rusili infrastrukturu, uvodili sankcije. Cijeli NATO je 74 dana tukao Srbiju iz vazduha, nisu htjeli suvisne gubitke. Srbija je slaba pa im je poslo za rukom da ostvare cilj, ali za 74 dana. Rusi su morali i kopneno kwr je Ukrajina mnogo jaca i ima ozbiljnu podrsku.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Svi zaboravljaju da sa ovim ratom svetske rezerve pšenice su manje za 30%. Da li je na pomolu posle korone glad? Inače naš predcednik je izjavio da će izvesti pšenicu u Albaniju…

Splavar

pre 2 godine

Primecujem da se obe strane rokaju nekim izuzetno preciznim napravama, mi nista slicno tome nismo imali u ono doba, a mozda ni sada. Ovde malo, pa malo stradaju generali, pomorski kapetani, ukopana skladista. Zna se odakle Rusima, a nije tajna ni ko je dao Ukrajincima. Nazalost nisu vise ni bitni ukrajinski gradovi, ni zaglavljeni ruski tenkovi. Ovo sve vise pocinje da lici na pokaznu vezbu sajma vojne opreme, imamo prvi pogled na to kako ce buduci ratovi izgledati, pa brani nesto sledeci put, a neki balavac ti dzojstikom presudio preko drona dok vuces 10 kila municije, dzabe sve. Boj ne gubi svijetlo oruzje, vec boj gubi srce u junaka. Sad mi je zapravo jasno zbog cega se sve ovo nije moglo izbeci, veliki su interesi obe sukobljene strane, iz cega Ukrajince izostavljam. Samo su se nasli da posluze svrsi

Rocky

pre 2 godine

Bombardovana škola u Mariupolju? Zar tamo nije počeo školski raspust?

Znaci no comment za ovako jeftinu propagandu. Garant i vrtić i ambulanta su bombardovani i dom penzionera.

Baš me čudi zašto ...

Miro ZG

pre 2 godine

Ukrajina nije pred slomom, a Rusi su pokazali nemoć i loše stanje svoje vojske. Da, imaju krstareće projektile, da Mariupolj će pasti, ali to je to od Rusa.
Niti će osvojiti koji drugi veći grad niti će zaokružiti ukrajinsku vojsku na istoku. Logistika im je loša, nakon 25 dana nisu uspjeli nametnuti zračnu nadmoć i ne napreduju više ni na jednom pravcu.
Rusija više nije velesila, jedino po nuklearnim bojevim glavama. Gospodarstvo će im strašno propasti. Pazite Rusi imaju 14 PUTA manji BDP od Amerike i 10 PUTA manji BDP od EU. Nemaju nikakvu značajnu svoju tehnološku proizvodnju osim izvoza sirovina.
Nakon ovoga Rusija će još više zaostati i biti gospodarski marginalizirana.

Myrthos

pre 2 godine

Postoje dvije vrste komentara na zapadu u vezi ovog, ali i ranijih ratova: ili se nasladjuju laŸnim vijestima kako Rusija gubi ili optužuju njene lidere za ratne zločine. Tako da se može jasno razaznati kroz te dvije kategorije izvještavanja šta se dešava na terenu: u prvom slučaju napredak ruskih trupa je usporen, u drugom ubrzan. Bez greške, svaki put!

Fanat špadi

pre 2 godine

U svkom slučaju proći će i rat, neće biti Putina. Ali, mržnja i neprijateljstvo ukrajinaca će se osjećati stoljećima. U svakom slučaju Rusi su gubitnici.

Sekvoja

pre 2 godine

Dok na drugoj strani Zelenski izigrava po društvenim mrežama reality zvezdu, skuplja lajkove i izbacuje video klipove… Strašno da strašnije ne može biti. Jadna sirotinja, jedini greh istoj htela da normalno živi kao sav normalnan svet…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. mart 2022 08:26)

znaci Zelensky je kriv sto izigrava budalu a ne ovaj sto napada grad u sto ga je sravnio sa zemljom...
o Boze kakvih sve stajalista....
oprostit ce ti Djura sto je te tukao.....

Јабучило

pre 2 godine

Na strani Rusa nesto mnogo ginu visoki oficiri, nekoliko general-majora, sada i zamenik komandanta crnomorske flote. Cudno mi to.
(Bokius, 20. mart 2022 20:19)

То значи да су команданти у зони ризика и да не командују далеко од догађаја. А у руској војсци је, малтене, традиција да им гину команданти. Још код Бородина је, на пример, погинуо артиљеријски генерал (из 1. армије) Кутајсов водећи пешадијски јуриш.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

“Bombardovana umetnička škola u Mariupolju. U školi je bilo sakriveno oko 400 osoba, među kojima su deca, žene i penzioneri. Zgrada je potpuno uništena, ljudi su pod ruševinama. Ne zna se koliko je žrtava.”



Dok na drugoj strani Zelenski izigrava po društvenim mrežama reality zvezdu, skuplja lajkove i izbacuje video klipove… Strašno da strašnije ne može biti. Jadna sirotinja, jedini greh istoj htela da normalno živi kao sav normalnan svet…

Tetka iz Kanade

pre 2 godine

(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. mart 2022 08:26)

Pa nije ih Zelenski bombardovao, opet zamena teza da nije kriv onaj koji baca bombe nego onaj što neće da potpiše kapitulaciju..

Hrabri krojac

pre 2 godine

Ma da, treba sva ukrajinska vojska da izadje na jednu poljanu da ih lakse sve pobiju ili bar da ne izlazi iz kasarni da ne bi Rusi ispali zloce jer ruse civilne zgrade. Ja ne znam sta je vise sa ovim nasim narodom.

Tuza

pre 2 godine

Dobro je sto Rusi maksimalno vide racuna o Ukrajinskom narodu i izbegavaju masovno rusenje gradova.Bolje da polako ostvaruju svoje ciljeve,a da budu sto manja stradanja.Ionako ce se sve zavrsavati pregovorima sto se moralo uraditi pre oruzanih sukoba.

Nenad

pre 2 godine

Bombardovana umetnička škola u Mariupolju. U školi je bilo sakriveno oko 400 osoba, među kojima su deca, žene i penzioneri. Zgrada je potpuno uništena, ljudi su pod ruševinama. Ne zna se koliko je žrtava.”



Dok na drugoj strani Zelenski izigrava po društvenim mrežama reality zvezdu, skuplja lajkove i izbacuje video klipove… Strašno da strašnije ne može biti. Jadna sirotinja, jedini greh istoj htela da normalno živi kao sav normalnan svet…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. mart 2022 08:26)

Zelenski je kriv što rusi ubijaju civile? Šta je sa mozgom?

ex ljubomir

pre 2 godine

Ovde se vode dva rata..jedan konvencionalni, tenkovi , artiljerija , pešadija i gde se Ukrajinci hrabro odupiru..i drugi , skoro futurističkii, hipersonični projektili , krstareće rakete, satelitsko praćenje..i gde nažalost, Ukrajinci i pored ogromne želje..nemaju nikakve šanse.

Vladimir T.

pre 2 godine

Ovo je totalni slom Ukrajine. Svi su im okrenuli leđa kao nama 99-te. Zelenski bi trebao da potpiše sve što mu traže, jer ovim tempom vratiće se u srednji vek.

jasdf

pre 2 godine

Dok na drugoj strani Zelenski izigrava po društvenim mrežama reality zvezdu, skuplja lajkove i izbacuje video klipove… Strašno da strašnije ne može biti. Jadna sirotinja, jedini greh istoj htela da normalno živi kao sav normalnan svet…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. mart 2022 08:26)
Nije Zelenski naredio to bombardovanje. On radi sve sta je u njegovoj mocii kako bi skupio podrsku i sredstva da mogu da nastave da se brane. Sa boljom odbranom, ovakvih zlocina ce biti manje.

Blokovski

pre 2 godine

@Hrabri krojac
da treba da izadje na poljanu da se ukopaju. Da naprave front na otvorenom gde god stignu. Zamisli da su kub ili nevu '99 stavili na vrh solitera u bloku 64. ista prica i sad. Ili jos bolje zamisli da smo se ulogorili iza civila u Prizrenu ili Peci i tamo cekali UCK+NATO invaziju. Ako nemas cime da se branis, neprijatelj je mnogo jaci od tebe spasavaj civile i potpisuj sta ti se nudi. Cak i onak duduk Sloba je to shvatio. Sta je potrebno? da izgine 10 miliona ukrainaca i 10 miliona Rusa da bi rekli "dobro... ovaj rat nema smisla". Sada bih citirao Carsa Barklija ali mi komentar ne bi bio objavljen

neutral felš

pre 2 godine

@Hrabri krojac
da treba da izadje na poljanu da se ukopaju. Da naprave front na otvorenom gde god stignu. Zamisli da su kub ili nevu '99 stavili na vrh solitera u bloku 64. ista prica i sad. Ili jos bolje zamisli da smo se ulogorili iza civila u Prizrenu ili Peci i tamo cekali UCK+NATO invaziju. Ako nemas cime da se branis, neprijatelj je mnogo jaci od tebe spasavaj civile i potpisuj sta ti se nudi. Cak i onak duduk Sloba je to shvatio. Sta je potrebno? da izgine 10 miliona ukrainaca i 10 miliona Rusa da bi rekli "dobro... ovaj rat nema smisla". Sada bih citirao Carsa Barklija ali mi komentar ne bi bio objavljen
(Blokovski, 20. mart 2022 10:41)

pozdravili te baš tvoji rusi iz staljingrada i lenjingrada... to sto si u slabiji ne daje ti uvek pravo da se predas bez frke. sad ukrajinci treba da dignu ruke zato sto ih je napao jaci protivnik? treba sve raditi da ne dodje do rata ali ako te je neko napao onda ides do kraja i dokle mozes. tako i mi nekada, trebalo je da uradimo sve da ne bude rata sa austrougarskom ali ako su nas vec napali onda nema predaje.

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

Znaci danas škola,juče bolnica,prekjuče pozorište.Svaki dan po tako nešto,Rusi samo ganjaju takve stvari.Šta li je sutra na redu?Neka pedijatrija prioritet?Ne kapiram zašto sad Ukrajinci ne prikažu sve velike mostove koje su bombardovali,fabrike,elektroenergetski sistem da nemaju struju,zgradu televizije sve sa ljudima na poslu.Zasto to ne ovjave,pa mi smo to sve snimali i pokazivali.Ili Rusi vise vole obdaništa od mostova,nisam pametan.

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Rat je posledica krize koja se akumulira dok ne postane neodrživa, i kulminira... A onda počinje borba najdominantnijih farmera, oko prisvajanja narodnog stada.
Najjači farmer će ustrojiti narod ili stoku, u svoj sistem.

Artjom

pre 2 godine

Posle ovoga rata Rusija prestaje da bude vojna sila broj 2 vec ce biti na nekom nizem rangu, ocigledno da nije tako jaka i sposobna kako se mislilo i to svi analitičari govore. Turska se uzdiže kao respektabilna vojna sila u regionu cak im stize nosac aviona ( ako ne verujete moze se vrlo lako proveriti na internetu) a u planu je i drugi nosac aviona i druge vrste borbenih brodova i vojne tehnike koje cak i sami proizvode. Rusiji nije trebala ovakva intervencija, trebalo je modernizovati vojsku i pratiti u korak sve moderne armije sveta, sto oni to ocigledno nisu uradili...

NikolaBg

pre 2 godine

Bombardovana umetnička škola u Mariupolju. U školi je bilo sakriveno oko 400 osoba, među kojima su deca, žene i penzioneri. Zgrada je potpuno uništena, ljudi su pod ruševinama. Ne zna se koliko je žrtava.
Putine zar je ovo tvoja Rusija. Pogazio si Dostojevskog, Tolstoja, Čejkovskog, Mendeljejeva, mnoge naučnike, umetnike, lekare. Putin =Bajden. Putin je zlotvor takođe.

NikolaKG80

pre 2 godine

Mislim da bi Putin trebalo da prihvati poziv Zelenskog na pregovore ako zaista želi mir. Čak mislim da bi naša država trebalo da pozove Putina da prihvati pregovore na najvišem nivou. Na taj način bismo možda malo dobili na vremenu i skinuli pritisak sa sebe.

onako

pre 2 godine

....Zasto to ne objave,pa mi smo to sve snimali i pokazivali.
(Bljuzgo Drpović, 20. mart 2022 08:55)

objave to ukrajinci koliko mogu. jer infrastuktura za komunikaciju je jako ostecena.
u stranim medijima se objavljuju snimci obe strane uz napomenu uz obaveznu napomenu " neprovereni" ili "nepotvrvrdjeni"
domaci " slobodni" ,vladini i proruski nastrojeni mediji objavljuju samo sto im cenzura odobri.

mama70

pre 2 godine

(Bane, 20. mart 2022 09:44)

a ima 100 suprotstavljenih mišljenja i ocene vojne situacije! Šta sad da radimo? A Jutjub kanal nije ozbiljan izvor!

Miro ZG

pre 2 godine

Ukrajina nije pred slomom, a Rusi su pokazali nemoć i loše stanje svoje vojske. Da, imaju krstareće projektile, da Mariupolj će pasti, ali to je to od Rusa.
Niti će osvojiti koji drugi veći grad niti će zaokružiti ukrajinsku vojsku na istoku. Logistika im je loša, nakon 25 dana nisu uspjeli nametnuti zračnu nadmoć i ne napreduju više ni na jednom pravcu.
Rusija više nije velesila, jedino po nuklearnim bojevim glavama. Gospodarstvo će im strašno propasti. Pazite Rusi imaju 14 PUTA manji BDP od Amerike i 10 PUTA manji BDP od EU. Nemaju nikakvu značajnu svoju tehnološku proizvodnju osim izvoza sirovina.
Nakon ovoga Rusija će još više zaostati i biti gospodarski marginalizirana.

Sekvoja

pre 2 godine

Dok na drugoj strani Zelenski izigrava po društvenim mrežama reality zvezdu, skuplja lajkove i izbacuje video klipove… Strašno da strašnije ne može biti. Jadna sirotinja, jedini greh istoj htela da normalno živi kao sav normalnan svet…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. mart 2022 08:26)

znaci Zelensky je kriv sto izigrava budalu a ne ovaj sto napada grad u sto ga je sravnio sa zemljom...
o Boze kakvih sve stajalista....
oprostit ce ti Djura sto je te tukao.....

NikolaKG80

pre 2 godine

Mislim da bi Putin trebalo da prihvati poziv Zelenskog na pregovore ako zaista želi mir. Čak mislim da bi naša država trebalo da pozove Putina da prihvati pregovore na najvišem nivou. Na taj način bismo možda malo dobili na vremenu i skinuli pritisak sa sebe.

NikolaBg

pre 2 godine

Bombardovana umetnička škola u Mariupolju. U školi je bilo sakriveno oko 400 osoba, među kojima su deca, žene i penzioneri. Zgrada je potpuno uništena, ljudi su pod ruševinama. Ne zna se koliko je žrtava.
Putine zar je ovo tvoja Rusija. Pogazio si Dostojevskog, Tolstoja, Čejkovskog, Mendeljejeva, mnoge naučnike, umetnike, lekare. Putin =Bajden. Putin je zlotvor takođe.

jasdf

pre 2 godine

Dok na drugoj strani Zelenski izigrava po društvenim mrežama reality zvezdu, skuplja lajkove i izbacuje video klipove… Strašno da strašnije ne može biti. Jadna sirotinja, jedini greh istoj htela da normalno živi kao sav normalnan svet…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. mart 2022 08:26)
Nije Zelenski naredio to bombardovanje. On radi sve sta je u njegovoj mocii kako bi skupio podrsku i sredstva da mogu da nastave da se brane. Sa boljom odbranom, ovakvih zlocina ce biti manje.

Red

pre 2 godine

@CVETKO, a sta uopste traze u tudjoj zemlji Rusi, to je pravo pitanje a ne da li se ukrajinski vojnici nalaze ba ovoj ili onoj zgradi? Pa nece valjda otici iz njihove zemlje a ovi samo se usetaju kao "oslobodioci"! Dosta vise sa glupostima, cinizmom i neljudskim ponasanjem.

Fanat špadi

pre 2 godine

U svkom slučaju proći će i rat, neće biti Putina. Ali, mržnja i neprijateljstvo ukrajinaca će se osjećati stoljećima. U svakom slučaju Rusi su gubitnici.

Nenad

pre 2 godine

Bombardovana umetnička škola u Mariupolju. U školi je bilo sakriveno oko 400 osoba, među kojima su deca, žene i penzioneri. Zgrada je potpuno uništena, ljudi su pod ruševinama. Ne zna se koliko je žrtava.”



Dok na drugoj strani Zelenski izigrava po društvenim mrežama reality zvezdu, skuplja lajkove i izbacuje video klipove… Strašno da strašnije ne može biti. Jadna sirotinja, jedini greh istoj htela da normalno živi kao sav normalnan svet…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. mart 2022 08:26)

Zelenski je kriv što rusi ubijaju civile? Šta je sa mozgom?

Artjom

pre 2 godine

Posle ovoga rata Rusija prestaje da bude vojna sila broj 2 vec ce biti na nekom nizem rangu, ocigledno da nije tako jaka i sposobna kako se mislilo i to svi analitičari govore. Turska se uzdiže kao respektabilna vojna sila u regionu cak im stize nosac aviona ( ako ne verujete moze se vrlo lako proveriti na internetu) a u planu je i drugi nosac aviona i druge vrste borbenih brodova i vojne tehnike koje cak i sami proizvode. Rusiji nije trebala ovakva intervencija, trebalo je modernizovati vojsku i pratiti u korak sve moderne armije sveta, sto oni to ocigledno nisu uradili...

neutral felš

pre 2 godine

@Hrabri krojac
da treba da izadje na poljanu da se ukopaju. Da naprave front na otvorenom gde god stignu. Zamisli da su kub ili nevu '99 stavili na vrh solitera u bloku 64. ista prica i sad. Ili jos bolje zamisli da smo se ulogorili iza civila u Prizrenu ili Peci i tamo cekali UCK+NATO invaziju. Ako nemas cime da se branis, neprijatelj je mnogo jaci od tebe spasavaj civile i potpisuj sta ti se nudi. Cak i onak duduk Sloba je to shvatio. Sta je potrebno? da izgine 10 miliona ukrainaca i 10 miliona Rusa da bi rekli "dobro... ovaj rat nema smisla". Sada bih citirao Carsa Barklija ali mi komentar ne bi bio objavljen
(Blokovski, 20. mart 2022 10:41)

pozdravili te baš tvoji rusi iz staljingrada i lenjingrada... to sto si u slabiji ne daje ti uvek pravo da se predas bez frke. sad ukrajinci treba da dignu ruke zato sto ih je napao jaci protivnik? treba sve raditi da ne dodje do rata ali ako te je neko napao onda ides do kraja i dokle mozes. tako i mi nekada, trebalo je da uradimo sve da ne bude rata sa austrougarskom ali ako su nas vec napali onda nema predaje.

Tuza

pre 2 godine

Dobro je sto Rusi maksimalno vide racuna o Ukrajinskom narodu i izbegavaju masovno rusenje gradova.Bolje da polako ostvaruju svoje ciljeve,a da budu sto manja stradanja.Ionako ce se sve zavrsavati pregovorima sto se moralo uraditi pre oruzanih sukoba.

Tetka iz Kanade

pre 2 godine

(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. mart 2022 08:26)

Pa nije ih Zelenski bombardovao, opet zamena teza da nije kriv onaj koji baca bombe nego onaj što neće da potpiše kapitulaciju..

nomen nescio

pre 2 godine

Ukrajina je pred slomom, trpe katastrofalne gubitke non-stop, protiv ruske avijacije su potpuno memoćni, a zapadni mediji prenose ukrajinsku propagandu namenjenu domaćem stanovništvu, takođe, kad bi se prenosilo kako teške udarce Ukrajinci trpe od krstarećih, balustičkih i hipersoničnih raketa ne bi bilo moguće nikog u Evropi ubediti da ostane u NATO, krajnje je obeshrabrujuće - udarci stižu nenajavljeno, sirene se oglase kad detonacije već krenu. I probajte onda da nekome iz Rima ili Pariza prodate rog za sveću da za interese trećih zemalja treba da se uđe u rat sa Rusijom, ako se tako tamo negde odluči…

Slike ruševina posle ruskih vazdušnih udara po Ukrajinskim kasarnama i vojnim objektima bi svakom živom isterale iz glave i pomisao da se “preventivno” napadne Rusija, da se sa njom vodi neki “ograničeni rat”, a mnogi su svoje karijere baš na takvim planovima izgradili, pa je jako nezgodno da svojim biračima pokažu do čega bi mogli da ih dovedu…

Bane

pre 2 godine

Posle ovoga rata Rusija prestaje da bude vojna sila broj 2 vec ce biti na nekom nizem rangu, ocigledno da nije tako jaka i sposobna kako se mislilo i to svi analitičari govore.
(Artjom, 20. mart 2022 08:30)

Pa ajde da vidimo sta to "svi" analiticari govore:

"Oružane snage Rusije prilično brzim tempom izvršavaju zadatke i tako brzog napredovanja trupa nikada u svetskoj istoriji nije bilo, rekao je bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter.

"Brzina napredovanja ruskih trupa veća je od brzine nemačkih trupa u operaciji Blickrig u Drugom svetskom ratu. Dakle, ako neko kaže 'polako', ne, nije sporo, ovo je najbrži napredak trupa u istoriji", naveo je on na svom Jutjub kanalu."

Toliko o tome kako su Rusi truba, samo treba biti malo objektivniji.

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 2 godine

(neutral felš, 20. mart 2022 13:06)

porediš neuporedive - Nemce je baš bolelo uvo za civile u WWII, a koliko vidim, ovde Rusi ipak vode računa. Viđenje rata se promenilo, sad su velike civilne žrtve neprihvatljive.
tvoji iz NATO su za 70 dana ubili 3,500 civila u SRB, samo koristeći avijaciju... znajući kako USA ratuje na kopnu zamisli koliko bi nas izginulo da su ušli pešadijom? da li misliš da bi civil preživeo onakvo bacanje molotovljevih na američki konvoj?
da ti ja ne bih mnogo pametovao - imaš po netu izjave američkih generala šta misle i kako bi to oni "odradili".

A ovce bleje

pre 2 godine

Demokratska ukrajinska vlast, demokratskim potezom, zabranila je djelovanje slijedecih političkih stranaka: "Opposition Platform - For Life", "Shariy Party", "Nashi", "Opposition Bloc", "Left Opposition", "Union of Left Forces", "State", "Progressive Socialist Party of Ukraine", "Socialist Party of Ukraine", "Socialists", "Volodymyr Saldo Bloc"."

One s naci(stičkim)onalnim djelovanjem su poželjne.

Da li je to demokracija?

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

“Bombardovana umetnička škola u Mariupolju. U školi je bilo sakriveno oko 400 osoba, među kojima su deca, žene i penzioneri. Zgrada je potpuno uništena, ljudi su pod ruševinama. Ne zna se koliko je žrtava.”



Dok na drugoj strani Zelenski izigrava po društvenim mrežama reality zvezdu, skuplja lajkove i izbacuje video klipove… Strašno da strašnije ne može biti. Jadna sirotinja, jedini greh istoj htela da normalno živi kao sav normalnan svet…

Alex

pre 2 godine

Ma idioti .....trebali su da se predaju kao Madjari nekada Ili Cesi....bar bi ljucki zivoti biti sacuvani, gradovi infastruktura..pa posle pregovaraju...a ovako sve ce biti unisteno I na kraju ce opet Rusi dobiti tezim putem sta su hteli...a nece ostati Kamen na kamenu...neko ce reci nije Tako...Losa sreca Rusu su vam komsije.....sta da kazu Kubanci 60 godina su pod sankcijama....Ali su komsije Ameri...

Vladimir T.

pre 2 godine

Ovo je totalni slom Ukrajine. Svi su im okrenuli leđa kao nama 99-te. Zelenski bi trebao da potpiše sve što mu traže, jer ovim tempom vratiće se u srednji vek.

onako

pre 2 godine

....Zasto to ne objave,pa mi smo to sve snimali i pokazivali.
(Bljuzgo Drpović, 20. mart 2022 08:55)

objave to ukrajinci koliko mogu. jer infrastuktura za komunikaciju je jako ostecena.
u stranim medijima se objavljuju snimci obe strane uz napomenu uz obaveznu napomenu " neprovereni" ili "nepotvrvrdjeni"
domaci " slobodni" ,vladini i proruski nastrojeni mediji objavljuju samo sto im cenzura odobri.

Ptičar

pre 2 godine

@Loznica, Gučevo, Cer… A sta izigrava Putin time sto bombarduje skole pune civila?Mariuopol je novi Staljingrad.
(Nije dobro, 20. mart 2022 08:37)

A ti si video civile tamo? Koja svrha bombardovanja škole sa civila? Ima na telegramu gomilu ukrajinskih snimaka kako sede po školama, vtrićima bolnicama i sami sebe snimaju kako dejstvuju odatle. Eto zato se gađa škola.

Petar

pre 2 godine

Kad neko kaže Rusima sporo ide. Pa u najmanju ruku podeliće Ukrajinu. Srbija je bila pod sankcijama,izmorena ratovima,od nigde nikakve pomoći i izdržala je 78 dana. Da je Srbija dobijala sve što dobija Ukrajina rat bi još trajao. Ukrajina je nahuškana da gine,izgubiće drŸavu.

Sinke

pre 2 godine

U svkom slučaju proći će i rat, neće biti Putina. Ali, mržnja i neprijateljstvo ukrajinaca će se osjećati stoljećima. U svakom slučaju Rusi su gubitnici.
(Fanat špadi, 20. mart 2022 10:01)

Sad bi ja tebi trebalo napisati da vecina evrope treba to isto da oseca prema Nemcima? Stoljećima?

dragan

pre 2 godine

velika histerija na zapadu zbog termobaricnih projektila, ok ali koliko se secam prvo su ih ameri i britanci koristili u iraku, pa u avganistanu...
nesto se ne secam da je iko ista tada rekao..

Hrabri krojac

pre 2 godine

Ma da, treba sva ukrajinska vojska da izadje na jednu poljanu da ih lakse sve pobiju ili bar da ne izlazi iz kasarni da ne bi Rusi ispali zloce jer ruse civilne zgrade. Ja ne znam sta je vise sa ovim nasim narodom.

A ovce bleje

pre 2 godine

Da li su "objektivni" mediji obbjavili izjave civila izbjeglih iz Marijupolja, kojima optužuju azov za korištenje živog štita, pucanje po konvoju civila? Ili snimku odmora dobrih ljudi iz azova u dječijem vrtiću?

CVETKO

pre 2 godine

A u skoli vojska umesto djaka,pa niko nije lud da ovakve naslove stavljate.Vojska se krije po skolama,bolnicama,privatnim zgradama odakle kroz prozor pucaju RPG-em pa posle kad im ovi uzvrate,novine pisu napadnuta civilna zgrada …Nemojmo ljudi,molim vas,nista se ne desava slucajno,sve ima svoji razlog

TigriMigri

pre 2 godine

Ukrajina nije pred slomom, a Rusi su pokazali nemoć i loše stanje svoje vojske. Da, imaju krstareće projektile, da Mariupolj će pasti, ali to je to od Rusa.
Niti će osvojiti koji drugi veći grad niti će zaokružiti ukrajinsku vojsku na istoku. Logistika im je loša, nakon 25 dana nisu uspjeli nametnuti zračnu nadmoć i ne napreduju više ni na jednom pravcu.
Rusija više nije velesila, jedino po nuklearnim bojevim glavama. Gospodarstvo će im strašno propasti. Pazite Rusi imaju 14 PUTA manji BDP od Amerike i 10 PUTA manji BDP od EU. Nemaju nikakvu značajnu svoju tehnološku proizvodnju osim izvoza sirovina.
Nakon ovoga Rusija će još više zaostati i biti gospodarski marginalizirana.
(Miro ZG, 20. mart 2022 18:40)

Ono kad su ti izvor informacija strogo bliski Ukrajini to izgleda tako. Odlican otpor su pruzili Ukrajinci ali nedovoljan,svaki dan su u defanzivi i Rusi polako ali sigurno napreduju. Rusi su promjenili taktiku i mnogo manje rizikuju. Ruse infrastrukturu, kao sto su Ameri radili u svakoj svojoj inteevenciji, ali su vrlo aktivni u kopnenim napadima. Imaji logistickih problema ali mislim da ce se njihova taktika isplatiti. Jedina sansa Ukrajini je da Rusija jako brzo ekonomski oslabi, sto je tesko.
Pitanje za tebe!? Ko ke od WW2 uradio nesto slicno da mozes uporediti ovaj rat sa nekim drugim pa cijeniti kakva su Rusi sila!? Niie lako napadati kopneno danas. Ameri su redovno napadali iz vazduha, rusili infrastrukturu, uvodili sankcije. Cijeli NATO je 74 dana tukao Srbiju iz vazduha, nisu htjeli suvisne gubitke. Srbija je slaba pa im je poslo za rukom da ostvare cilj, ali za 74 dana. Rusi su morali i kopneno kwr je Ukrajina mnogo jaca i ima ozbiljnu podrsku.

Gavrilo

pre 2 godine

Na današnji dan 2003 - SAD i Velika Britanija započele su vojnu operaciju protiv Iraka, nakon što je irački predsednik Sadam Husein odbio američki ultimatum da napusti Irak. Američke i britanske trupe ušle su u Irak iz Kuvajta, preko graničnog grada Um Kasr, 50-tak kilometara južno od Basre.
Последица милион људи је преминуло што индиректно (санкције) што директно због агресије нато пакта.И сада они имају образа да пљују по Русији. Сви су исти, а народ настрада.

Koleza

pre 2 godine

Ovo je dobro. Čim pročitaš naslov kako Rusi gađaju vrtiće, škole i bolnice, a nema konkrentog stanja sa fronta, znači da Rusi dobro stoje na bojištu...
Dobro nas informišu, samo treba znati čitati...

Ruke gore, policija, tako glodar akcija...

pre 2 godine

Imate snimke iz Volnohavke, bolnice, skole i vtici bili skladista municije ukrajinskih fasista i njihove spavaonice... Naravno, Rusi poslije gadjaju civilne objekte. Mislite da su Rusi ludi i da ne znaju da svi jedva cekaju da to objave?

Qwert

pre 2 godine

Zapad dok ceka proteste u Rusiji zbog krize izazvane sankcijama, protesti izbise u Spaniji zbog rasta cena kako kazu energenata, goriva, hrane. Kamiondzije usle u strajk. Ovo je jedan veliki "rat živaca".

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

Znaci danas škola,juče bolnica,prekjuče pozorište.Svaki dan po tako nešto,Rusi samo ganjaju takve stvari.Šta li je sutra na redu?Neka pedijatrija prioritet?Ne kapiram zašto sad Ukrajinci ne prikažu sve velike mostove koje su bombardovali,fabrike,elektroenergetski sistem da nemaju struju,zgradu televizije sve sa ljudima na poslu.Zasto to ne ovjave,pa mi smo to sve snimali i pokazivali.Ili Rusi vise vole obdaništa od mostova,nisam pametan.

ex ljubomir

pre 2 godine

Ovde se vode dva rata..jedan konvencionalni, tenkovi , artiljerija , pešadija i gde se Ukrajinci hrabro odupiru..i drugi , skoro futurističkii, hipersonični projektili , krstareće rakete, satelitsko praćenje..i gde nažalost, Ukrajinci i pored ogromne želje..nemaju nikakve šanse.

keki

pre 2 godine

Da ljudi ne ginu, bilo bi znamiljivo gleda ovo izvrtanje realnosti. Ko prati medije, moze zakljuciti da rusi imaju specijalno oruzje koje kada se ispali, pogadja iskljucivo vrtice, bolnice, staracke domove, civile,sklnoista...ali nije u stanju da pogodi nijednog neprijateljskog vojnika.

Blokovski

pre 2 godine

@Hrabri krojac
da treba da izadje na poljanu da se ukopaju. Da naprave front na otvorenom gde god stignu. Zamisli da su kub ili nevu '99 stavili na vrh solitera u bloku 64. ista prica i sad. Ili jos bolje zamisli da smo se ulogorili iza civila u Prizrenu ili Peci i tamo cekali UCK+NATO invaziju. Ako nemas cime da se branis, neprijatelj je mnogo jaci od tebe spasavaj civile i potpisuj sta ti se nudi. Cak i onak duduk Sloba je to shvatio. Sta je potrebno? da izgine 10 miliona ukrainaca i 10 miliona Rusa da bi rekli "dobro... ovaj rat nema smisla". Sada bih citirao Carsa Barklija ali mi komentar ne bi bio objavljen

Rocky

pre 2 godine

Bombardovana škola u Mariupolju? Zar tamo nije počeo školski raspust?

Znaci no comment za ovako jeftinu propagandu. Garant i vrtić i ambulanta su bombardovani i dom penzionera.

Baš me čudi zašto ...

Myrthos

pre 2 godine

Postoje dvije vrste komentara na zapadu u vezi ovog, ali i ranijih ratova: ili se nasladjuju laŸnim vijestima kako Rusija gubi ili optužuju njene lidere za ratne zločine. Tako da se može jasno razaznati kroz te dvije kategorije izvještavanja šta se dešava na terenu: u prvom slučaju napredak ruskih trupa je usporen, u drugom ubrzan. Bez greške, svaki put!

Јабучило

pre 2 godine

Na strani Rusa nesto mnogo ginu visoki oficiri, nekoliko general-majora, sada i zamenik komandanta crnomorske flote. Cudno mi to.
(Bokius, 20. mart 2022 20:19)

То значи да су команданти у зони ризика и да не командују далеко од догађаја. А у руској војсци је, малтене, традиција да им гину команданти. Још код Бородина је, на пример, погинуо артиљеријски генерал (из 1. армије) Кутајсов водећи пешадијски јуриш.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Svi zaboravljaju da sa ovim ratom svetske rezerve pšenice su manje za 30%. Da li je na pomolu posle korone glad? Inače naš predcednik je izjavio da će izvesti pšenicu u Albaniju…

Danilo Ilicic

pre 2 godine

Ne znam ko je bio u toj školi, ali reći ću sledeće. Tokom bombardovanja je u obdaništu pored moje zgrade bila izmeštena policijska stanica u Kragujevcu. Mi smo kao klinci igrali fudbal pored istog. Na svaku sirenu smo bežali glavom bez obzira što dalje od obdaništa. Na sreću, nisu gađali.
Samo kažem.

mama70

pre 2 godine

(Bane, 20. mart 2022 09:44)

a ima 100 suprotstavljenih mišljenja i ocene vojne situacije! Šta sad da radimo? A Jutjub kanal nije ozbiljan izvor!

Splavar

pre 2 godine

Primecujem da se obe strane rokaju nekim izuzetno preciznim napravama, mi nista slicno tome nismo imali u ono doba, a mozda ni sada. Ovde malo, pa malo stradaju generali, pomorski kapetani, ukopana skladista. Zna se odakle Rusima, a nije tajna ni ko je dao Ukrajincima. Nazalost nisu vise ni bitni ukrajinski gradovi, ni zaglavljeni ruski tenkovi. Ovo sve vise pocinje da lici na pokaznu vezbu sajma vojne opreme, imamo prvi pogled na to kako ce buduci ratovi izgledati, pa brani nesto sledeci put, a neki balavac ti dzojstikom presudio preko drona dok vuces 10 kila municije, dzabe sve. Boj ne gubi svijetlo oruzje, vec boj gubi srce u junaka. Sad mi je zapravo jasno zbog cega se sve ovo nije moglo izbeci, veliki su interesi obe sukobljene strane, iz cega Ukrajince izostavljam. Samo su se nasli da posluze svrsi

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Rat je posledica krize koja se akumulira dok ne postane neodrživa, i kulminira... A onda počinje borba najdominantnijih farmera, oko prisvajanja narodnog stada.
Najjači farmer će ustrojiti narod ili stoku, u svoj sistem.