Sreda, 20.09.2006.

12:42

Razrešen direktor Hitne pomoći

Direktor Hitne pomoći, dr Borko Josifovski, razrešen je te dužnosti, nakon jučerašnjih nedoumica oko dešavanja u toj ustanovi.

Izvor: B92

Razrešen direktor Hitne pomoæi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

smesno

pre 17 godina

znaci ovo moze samo u zemlji Srbiji. Direktor HP koji najbolje zna ko i kako radi smenjen zbog javno izrecene optuzbe na racun svojih zaposlenih... Neko je ovde lud. Ukoliko je direktor u pravu ministra u zatvor ukoliko nije prijava direktoru za klevetu. Smeniti ga bez istrage znaci da neko ne zeli da se otkrije istina. Svi ovi komentari ukazuju na to da se cudne stvari desavaju na relaciji lekari HP i pogrebnici. Jedino strasnije od trgovine s mrtvim ljudima je smena direktora bez istrage.

Pavle Petrovic

pre 17 godina

Gledao sam juce "Poligraf".Smenjeni Dr Josifoski je cestit covek i kao takav smeta zdravstvenoj mafiji.Argumentovano je rekao koliko su se navedeni lekari otimali da zarade pare na smrti nasih sugradjana.I ti lekari su priznali da su delili vizit karte privatnih pogrebnih preduzeca.Zasto bi to radili ako nemaju interes u svemu tome?U jednom momentu Dr Josifoski je pomenuo da je trazio pismene instrukcije od nacelnice inspekcijske sluzbe Dr Mihailovic, ali nista u pisanoj formi nije dobio, a i kako bi bilo sta dobio kada je nacelnica republicke inspekcijske zdravstvene sluzbe cinovnik privatnog zdravstvenog osiguranja iz Austrije. Tu zagrebite novinari i videcete sta ce te zateci - cisti ne sukob interesa, nego postupke za koje bi i pravosudje trebalo da bude ukljuceno.

Zoran D.

pre 17 godina

Cinjenica je da su radnici hitne pomoci povezani sa pogrebnim preduzecima i da za svoje usluge dobijaju "nagradu" u iznosu od 50e. Kako bi inace znali da je neko umro i da svoje usluge ponude ozaloscenoj porodici svega nekoliko minuta posle konstatacije smrti i odlaska ekipe hp? Providno. Da li neciji zivot vredi 50e?? Da li su nasi zivoti u rukama monstruma?? U nasim bolnicama vladaju organizovani klanovi koji su do tancina razradili plan kako od porodica obolelih izvuci sto vise novca. Problem je u tome sto ce svako iz emotivnih razloga dati novac, ne razmisljajuci o borbi protiv mita i korupcije, a samo sa ciljem da njegovom bliznjem bude bolje, da se ne muci, da ne ceka dugo operaciju itd itd. Tesko ce se to iskoreniti, ali bi trebalo da drzava stvori strategiju za borbu protiv ovakvih slucajeva.

Pricao mi je prijatelj cija je cerka sa jakom upalom slepog creva primljena na hirusko odeljenje kako su od njega iznudili novac. Strategija je ta da se novac ne trazi direktno, ali se sama operacija odlaze i odugovlaci se. Tek posto je lekaru dato 50e pocelo se sa pripremama za operaciju koja nije zapoceta dok i anesteziolog nije bio namiren istom sumom novca.

U cemu je sustina? Korumpirano zdravstveno osoblje ce se finansirati preko mita i nece se buniti i traziti vece plate. Zasto bi kada ovako zarade mnogo mnogo vise. Samim tim nece biti dodatnih opterecenja za budzet i Ministarstvo zdravlja se nece boriti protiv mita i korupcije. Svi srecni i svi zadovoljni, osim pacijenata i clanova porodica. Da li je to Srbija?

Ilija kocic

pre 17 godina

Gospodine Ministre, zar se ne stidite samog sebe ?
Ako skoro svi gradjani znaju kakvo je korupcionasko stanje u Zdravstvu, kako da vi kao ministar to ne znate ?

U ovom slucaju se na zalost desilo, dva losa ubise Milosa !

Sramota ! Imate li bar malo ljudskosti u sebi ?

Jovana

pre 17 godina

Vrlo postujem g/dina Josifovica. Imala sam priliku da ga licno upoznam. Njegova "ishitrena" izjava je bila reakcija coveka nemocnog da se bori sa korumpiranim SISTEMOM. Vrlo lako moze da se proveri da li je neko primao odredjeni procenat. Ispitati imovinsko stanje dvojice lekara, mesecne troskove, sve se to lako otkrije. Isto vazi i za gospodu koja su se obogatila pre 2000. godine, a sada su uzorni biznismeni. Sabrati im zarade za poslednjih 20 godina, zajedno sa svim clanovima porodica, sa druge strane posteno proceniti samo nepokretnosti koje poseduju i troskove skolovanja dece, isplate otmica, pa da vidimo od cega je to steceno. Sve se moze kada se hoce ili kada neko stane na zulj g/dinu Dinkicu. Sklonice ga i bez legalnih osnova po kratkom postupku. Jedva cekam o1.10.2006. Samo da vidim sta ce smisliti. Verujem jedino da ce gospodja Dulic-Markovic dati ostavku. Zena ce kao i uvek biti zrtveni jarac, ali sacuvace cast.

batke

pre 17 godina

Ako ministar "skine" coveka koji otkriva mucke onda to znaci samo jedno: Da je mucka bila organizovana sa ministrovim znanjem i blagoslovom.... Sramota !! NIKAD se necu vratiti u Srbiju !

racko

pre 17 godina

Veoma bi bilo lepo videti naslov "Razresen ministar" posto iz meseca u mesec kolicina haosa, nesreca, smrtnih slucajeva, epidemija, afera, i svega drugog sto nama poreskim obveznicima i obveznicima placanja zdravstvenog osiguranja lici na filmove strave i uzasa,govori samo jedno - nesposoban ministar. Ili je Mladja osetljiv prema prtijskom drugu ili nema boljeg, ili neko nekome nesto tu duguje. Kako god, koletaralne stete koliko hoces. Srecom da do sada tu HP u zivotu nisam zvao jer kako je krenulo uskoro ce nam u kuce ulaziti sa pogrebnicima. Ono nije iskljuceno ni sa friziderima za organe.

Plavusa

pre 17 godina

Ovo je dokaz da je nase "zdravstvo" skriveni centar moci, drago mi je da je lekar to izneo u javnost! Postovani doktore nastavite borbu! Imace te podrsku nas hiljada! Ja sam mozda srecnica koja je imala jak organizam te me ne pruzanje pomoci nije odvelo na drugu stranu, ali sam dozivela da hladno gledaju moje patnje...

hitno pomozite hitnoj

pre 17 godina

Ovo sto je otkriveno sada je bilo jedan od razloga da napustim Hitnu Pomoc. Posle svega nekoliko meseci kada sam shvatila kako tamo stvari funkcionisu pobegla sam. Kao i svuda ima svakakvih ljudi, ali cela atmosfera je "zagadjena", postoje klanovi i sve se svodi na to ko ce da pobedi. O medicini se tu mnogo ne vodi racuna (cast retkim izuzetcima). Moram da naglasim i da su uslovi rada jako teski, da nema (ili bar nije bilo) dovoljno adekvatnih lekova, vozaci i tehnicari su ponekad nepodnosljivo prosti i agresivni. Morate da imate jake nerve i dobar stomak da mozete tamo da ostanete. Naravno da su mi tehnicari nudili da delimo pare od Pogrenih agencija, a kad nisam pristala postala sam neprijatelj. Ipak,svakako riba od glave smrdi, jer tamo zanju sve sto radite, cak i kod kuce, spijunaza je uza specijalnost.

jako zabrinut

pre 17 godina

ja nisam serlok holms, ali pouzdan metoda da se brzrezervno utvrdi istina je da se ustanovi koje pogrebne kompanije se dolazile posle intervencija lekara. Kad nesto hoce da se istera to se lako ucini, kad nece onda optuzimo nekog za medjljudske odnose i sedamdana analiziramo ima li osnova za nesto nad cem se ceo grad zgraza. Srbijo opameti se!

Iceman

pre 17 godina

Ovo je kod nas normalna pojava da se onaj ko otkrije nezakonitu delatnost momentalno smeni i na njega se svi obruse, a ne onaj ko je nezakonitost pocinio i ovo nije prvi put da se tako nesto desava. Desavalo se ranije i na carini i u ostalim sluzbama. Iz licnog iskustva znam da bolnice saradjuju sa pogrebnim sluzbama i da im javljaju da je neko preminuo i da od dolaska rodbine u bolnicu pocinju da ih opsedaju da bas oni obave celokupne pripreme i sahranu za ogromnu sumu novca sto u vecini slucajeva i uspeju jer porodica u soku zeli samo mir i da se sve resi, a kad postane svesna i kad dobije racun sve je vec kasno.

Jelisaveta

pre 17 godina

Nije Dr.Borko znao na pravi nacin da stane tome na put, Namerio se na velike mozgove sa dobro razradjenim planom i veliki novac je tu u pitanju.Uostalom odakle ideja da Javno komunalno POGREBNO preduzece daje donaciju HITNOJ POMOCI ! I to je za razmisljanje!!!

gordana ivanovic

pre 17 godina

Poznajem Dr. Josifovskog. Pomogao je meni dragim ljudima i meni sa srcanim tegobama. Mislim da je izvrstan strucnjak i covek. Neverovatno je da neko takav iznese ovakve tvrdnje bez cvrstih dokaza. Nadam se da ce jos neko imati hrabrosti da mu pomogne u ovom momentu.
Gordana Ivanovic

Jovan Prijic

pre 17 godina

Činjenica je da od kad je Josifovski direktor usluge hitne pomoči su mnogo lošije nego sa predhodnom garniturom.Broj smtnih slučajeva je povečan kao i nezadovoljstvo zaposlenih zar to nije dovoljno sa smenu i dovodjenje novih ljudi.

Dejan

pre 17 godina

Prosle godine mi je umro otac. Hitna pomoch stigla za nekih pola sata i ustanovila da je mrtav, a privatni pogrebnici, koje niko od nas nije zvao, stigli za tri minuta.

Milan

pre 17 godina

Ako javno zucnes,ono sto svi mi koji radimo u zdravstvu znamo vec odavno "ode glava".Zato pamet u glavu,a glavu dole i pusti ti sve to.Bas taj Josifovski zna sta je istina."Ima ko je u ovoj zemlji zaduzen za istinu".
SAMO NAPRED TOPALOVICI!Uostalom "smrt je sinko jedini siguran posao".

Slavko

pre 17 godina

Zasto nisam iznenadjen?
Smenjen direktor zato sto nij e umeo da se nosi sa situacijom narusenih ljudskih odnosa i izneo problem u javnost? Neverovatno! Najbolje je da svi cutimo, da ne narusavamo ustaljen tok nepravilnosti i malverzacija, da se ne borimo, a ministar ce se pobrinuti da se sve to nikada ne sazna! Uznemirio javnost? Hm, javnost sve to odavno zna! A kako se javnost ne uznemiri kada placa operacije, prijem u bolnicu, posao u zdravstvu...?

Radoznala

pre 17 godina

A ko je sada Lazic? Da li neko zna koje su njegove kvalifikacije da bude postavljen za direktora HP osim sto je verovatno "drug član" neke ugledne partije. Ovo je čist medjupartijski obracun, a za bolesnike nece biti sustinske promene.

Saveta

pre 17 godina

Ono sto je najvaznije -zdravlje-na zalost kod nas ima malu cenu ! Da li iko sumnja da lekari HP "saradjuju " sa privatnim grobarima? Pa lekari HP ne primaju mito za reanimaciju niti bilo koju drugu intervenciju i ovo je bio jedini surov nacin da nesto drpnu!
Koliko ja pratim medije direktor je uveo u saradnji sa Norvezanima sistem pracenja poziva i kretanja vozila , organizovao edukaciju po svetskim standardima van zemlje itd. Da li je to lose? Svima nama je u interesu unapredjenje naseg zdravstvenog sistema, a zasto se neko smenjuje kada ukaze na nepravilnosti?
Ministar umesto sto stalno zamlacuje narod i menja liste pozitivnih lekova na svaka dva meseca bolje da krene od reorganizacije fakulteta, drzavnog ispita, specijalizacija , pa da zavrsi sa "placenim operacijama" i "listama cekanja".

Zoran

pre 17 godina

Koliko se secam direktor je lepo naveo da su do tih podataka dosli jer imaju tacnu kontrolu minutaze poziva. Koliko se secam rekao je da su ta dvojica imala minutazu 14min i manje kad se radilo o prijavi da je neko mrtav a preko 20min kad se radilo o povredjenom / bolesnom. Ja iz toga zakljucujem da su se utrkivali "ko ce pre do mrtvaca" (Boze, kako odvratno zvuci). Niko od prozvanih nije demantovao da imaju deal sa privatnim grobarima, oni samo demantuju da su namerno ostavljali ljude da umru. One argumentacije koje su se pojavile su tipa "sto bi reanimirali one koji boluju od neizlecivih bolesti". A taj nazovi sindikat koji se sad buni je grupa koja gura "burazersku ekonomiju" u bolnice i apoteke (ja tebi - ti meni). Oni se zato i bune, jer imaju "putera na glavi".

Mira

pre 17 godina

Ne želim da branim dr.Josifovskog, ali čim nešto izadje u javnost a ne odgovara vodećoj eliti, eto skandala. Gde je istina i da li ćemo je ikada saznati. Kako je ko došao na rukovodeće mesto, pa, da li je samo dr.Josifovski došao bez konkursa. Na svim važnim funkcijama u ovoj zemlji su pripadnici odredjenih stranaka. Da li je Aleksandar Tijanić, ranije biran po konkursu. Da li A.Tijanić, ispunjava uslove konkursa? U najosetljivijoj instituciji (zdravstvu) za ovaj narod da nešto ne štima u to su uvereni svi gradjani koji se svakodnevno suočavaju sa beskonačnim čekanjima i lutanjima. Ako je zdravstvo u vrhu korupcije,onda nije isključeno da su vesti o prodaji smrti kod nas najnormalnija stvar. Ministre-podnesi ostavku.

Ljubica

pre 17 godina

MOJE ISKUSTVO JE SLEDECE: Nakon neuspelog pokusaja reanimacije mog brata, lekarka hitne pomoci ga je proglasila umrlim u 03h posle ponoci. Pet minuta nakom odlaska njihove ekipe iz kuce,dok je cela porodica jos bila u soku, telefonom je pozvala sluzbenica neke Agencije za sahrane da ponudi svoje usluge. Odakle joj ta informacija i broj telefona u to doba noci?

I.

pre 17 godina

Iz ove afere neko mora u zatvor! Ili "preprodavci smrti" zbog masovnih ubistava, ako je to istina, ili njihov "menadžer" zbog širenja lažnih vesti, uznemiravanja javnosti, kleveta i čega sve još ne, ako nije.

Strašno je što se istina neće isterati do kraja, pa će narod verovati u oba: i da su lekari hitne pomoći ubice i da ih predvode sumanuti borci za fotelje koji ne prezaju ni od čega!

I.

pre 17 godina

Iz ove afere neko mora u zatvor! Ili "preprodavci smrti" zbog masovnih ubistava, ako je to istina, ili njihov "menadžer" zbog širenja lažnih vesti, uznemiravanja javnosti, kleveta i čega sve još ne, ako nije.

Strašno je što se istina neće isterati do kraja, pa će narod verovati u oba: i da su lekari hitne pomoći ubice i da ih predvode sumanuti borci za fotelje koji ne prezaju ni od čega!

Zoran

pre 17 godina

Koliko se secam direktor je lepo naveo da su do tih podataka dosli jer imaju tacnu kontrolu minutaze poziva. Koliko se secam rekao je da su ta dvojica imala minutazu 14min i manje kad se radilo o prijavi da je neko mrtav a preko 20min kad se radilo o povredjenom / bolesnom. Ja iz toga zakljucujem da su se utrkivali "ko ce pre do mrtvaca" (Boze, kako odvratno zvuci). Niko od prozvanih nije demantovao da imaju deal sa privatnim grobarima, oni samo demantuju da su namerno ostavljali ljude da umru. One argumentacije koje su se pojavile su tipa "sto bi reanimirali one koji boluju od neizlecivih bolesti". A taj nazovi sindikat koji se sad buni je grupa koja gura "burazersku ekonomiju" u bolnice i apoteke (ja tebi - ti meni). Oni se zato i bune, jer imaju "putera na glavi".

Mira

pre 17 godina

Ne želim da branim dr.Josifovskog, ali čim nešto izadje u javnost a ne odgovara vodećoj eliti, eto skandala. Gde je istina i da li ćemo je ikada saznati. Kako je ko došao na rukovodeće mesto, pa, da li je samo dr.Josifovski došao bez konkursa. Na svim važnim funkcijama u ovoj zemlji su pripadnici odredjenih stranaka. Da li je Aleksandar Tijanić, ranije biran po konkursu. Da li A.Tijanić, ispunjava uslove konkursa? U najosetljivijoj instituciji (zdravstvu) za ovaj narod da nešto ne štima u to su uvereni svi gradjani koji se svakodnevno suočavaju sa beskonačnim čekanjima i lutanjima. Ako je zdravstvo u vrhu korupcije,onda nije isključeno da su vesti o prodaji smrti kod nas najnormalnija stvar. Ministre-podnesi ostavku.

Ljubica

pre 17 godina

MOJE ISKUSTVO JE SLEDECE: Nakon neuspelog pokusaja reanimacije mog brata, lekarka hitne pomoci ga je proglasila umrlim u 03h posle ponoci. Pet minuta nakom odlaska njihove ekipe iz kuce,dok je cela porodica jos bila u soku, telefonom je pozvala sluzbenica neke Agencije za sahrane da ponudi svoje usluge. Odakle joj ta informacija i broj telefona u to doba noci?

Saveta

pre 17 godina

Ono sto je najvaznije -zdravlje-na zalost kod nas ima malu cenu ! Da li iko sumnja da lekari HP "saradjuju " sa privatnim grobarima? Pa lekari HP ne primaju mito za reanimaciju niti bilo koju drugu intervenciju i ovo je bio jedini surov nacin da nesto drpnu!
Koliko ja pratim medije direktor je uveo u saradnji sa Norvezanima sistem pracenja poziva i kretanja vozila , organizovao edukaciju po svetskim standardima van zemlje itd. Da li je to lose? Svima nama je u interesu unapredjenje naseg zdravstvenog sistema, a zasto se neko smenjuje kada ukaze na nepravilnosti?
Ministar umesto sto stalno zamlacuje narod i menja liste pozitivnih lekova na svaka dva meseca bolje da krene od reorganizacije fakulteta, drzavnog ispita, specijalizacija , pa da zavrsi sa "placenim operacijama" i "listama cekanja".

Radoznala

pre 17 godina

A ko je sada Lazic? Da li neko zna koje su njegove kvalifikacije da bude postavljen za direktora HP osim sto je verovatno "drug član" neke ugledne partije. Ovo je čist medjupartijski obracun, a za bolesnike nece biti sustinske promene.

Slavko

pre 17 godina

Zasto nisam iznenadjen?
Smenjen direktor zato sto nij e umeo da se nosi sa situacijom narusenih ljudskih odnosa i izneo problem u javnost? Neverovatno! Najbolje je da svi cutimo, da ne narusavamo ustaljen tok nepravilnosti i malverzacija, da se ne borimo, a ministar ce se pobrinuti da se sve to nikada ne sazna! Uznemirio javnost? Hm, javnost sve to odavno zna! A kako se javnost ne uznemiri kada placa operacije, prijem u bolnicu, posao u zdravstvu...?

Milan

pre 17 godina

Ako javno zucnes,ono sto svi mi koji radimo u zdravstvu znamo vec odavno "ode glava".Zato pamet u glavu,a glavu dole i pusti ti sve to.Bas taj Josifovski zna sta je istina."Ima ko je u ovoj zemlji zaduzen za istinu".
SAMO NAPRED TOPALOVICI!Uostalom "smrt je sinko jedini siguran posao".

gordana ivanovic

pre 17 godina

Poznajem Dr. Josifovskog. Pomogao je meni dragim ljudima i meni sa srcanim tegobama. Mislim da je izvrstan strucnjak i covek. Neverovatno je da neko takav iznese ovakve tvrdnje bez cvrstih dokaza. Nadam se da ce jos neko imati hrabrosti da mu pomogne u ovom momentu.
Gordana Ivanovic

Jovan Prijic

pre 17 godina

Činjenica je da od kad je Josifovski direktor usluge hitne pomoči su mnogo lošije nego sa predhodnom garniturom.Broj smtnih slučajeva je povečan kao i nezadovoljstvo zaposlenih zar to nije dovoljno sa smenu i dovodjenje novih ljudi.

Dejan

pre 17 godina

Prosle godine mi je umro otac. Hitna pomoch stigla za nekih pola sata i ustanovila da je mrtav, a privatni pogrebnici, koje niko od nas nije zvao, stigli za tri minuta.

Iceman

pre 17 godina

Ovo je kod nas normalna pojava da se onaj ko otkrije nezakonitu delatnost momentalno smeni i na njega se svi obruse, a ne onaj ko je nezakonitost pocinio i ovo nije prvi put da se tako nesto desava. Desavalo se ranije i na carini i u ostalim sluzbama. Iz licnog iskustva znam da bolnice saradjuju sa pogrebnim sluzbama i da im javljaju da je neko preminuo i da od dolaska rodbine u bolnicu pocinju da ih opsedaju da bas oni obave celokupne pripreme i sahranu za ogromnu sumu novca sto u vecini slucajeva i uspeju jer porodica u soku zeli samo mir i da se sve resi, a kad postane svesna i kad dobije racun sve je vec kasno.

Jelisaveta

pre 17 godina

Nije Dr.Borko znao na pravi nacin da stane tome na put, Namerio se na velike mozgove sa dobro razradjenim planom i veliki novac je tu u pitanju.Uostalom odakle ideja da Javno komunalno POGREBNO preduzece daje donaciju HITNOJ POMOCI ! I to je za razmisljanje!!!

Plavusa

pre 17 godina

Ovo je dokaz da je nase "zdravstvo" skriveni centar moci, drago mi je da je lekar to izneo u javnost! Postovani doktore nastavite borbu! Imace te podrsku nas hiljada! Ja sam mozda srecnica koja je imala jak organizam te me ne pruzanje pomoci nije odvelo na drugu stranu, ali sam dozivela da hladno gledaju moje patnje...

jako zabrinut

pre 17 godina

ja nisam serlok holms, ali pouzdan metoda da se brzrezervno utvrdi istina je da se ustanovi koje pogrebne kompanije se dolazile posle intervencija lekara. Kad nesto hoce da se istera to se lako ucini, kad nece onda optuzimo nekog za medjljudske odnose i sedamdana analiziramo ima li osnova za nesto nad cem se ceo grad zgraza. Srbijo opameti se!

hitno pomozite hitnoj

pre 17 godina

Ovo sto je otkriveno sada je bilo jedan od razloga da napustim Hitnu Pomoc. Posle svega nekoliko meseci kada sam shvatila kako tamo stvari funkcionisu pobegla sam. Kao i svuda ima svakakvih ljudi, ali cela atmosfera je "zagadjena", postoje klanovi i sve se svodi na to ko ce da pobedi. O medicini se tu mnogo ne vodi racuna (cast retkim izuzetcima). Moram da naglasim i da su uslovi rada jako teski, da nema (ili bar nije bilo) dovoljno adekvatnih lekova, vozaci i tehnicari su ponekad nepodnosljivo prosti i agresivni. Morate da imate jake nerve i dobar stomak da mozete tamo da ostanete. Naravno da su mi tehnicari nudili da delimo pare od Pogrenih agencija, a kad nisam pristala postala sam neprijatelj. Ipak,svakako riba od glave smrdi, jer tamo zanju sve sto radite, cak i kod kuce, spijunaza je uza specijalnost.

racko

pre 17 godina

Veoma bi bilo lepo videti naslov "Razresen ministar" posto iz meseca u mesec kolicina haosa, nesreca, smrtnih slucajeva, epidemija, afera, i svega drugog sto nama poreskim obveznicima i obveznicima placanja zdravstvenog osiguranja lici na filmove strave i uzasa,govori samo jedno - nesposoban ministar. Ili je Mladja osetljiv prema prtijskom drugu ili nema boljeg, ili neko nekome nesto tu duguje. Kako god, koletaralne stete koliko hoces. Srecom da do sada tu HP u zivotu nisam zvao jer kako je krenulo uskoro ce nam u kuce ulaziti sa pogrebnicima. Ono nije iskljuceno ni sa friziderima za organe.

batke

pre 17 godina

Ako ministar "skine" coveka koji otkriva mucke onda to znaci samo jedno: Da je mucka bila organizovana sa ministrovim znanjem i blagoslovom.... Sramota !! NIKAD se necu vratiti u Srbiju !

Jovana

pre 17 godina

Vrlo postujem g/dina Josifovica. Imala sam priliku da ga licno upoznam. Njegova "ishitrena" izjava je bila reakcija coveka nemocnog da se bori sa korumpiranim SISTEMOM. Vrlo lako moze da se proveri da li je neko primao odredjeni procenat. Ispitati imovinsko stanje dvojice lekara, mesecne troskove, sve se to lako otkrije. Isto vazi i za gospodu koja su se obogatila pre 2000. godine, a sada su uzorni biznismeni. Sabrati im zarade za poslednjih 20 godina, zajedno sa svim clanovima porodica, sa druge strane posteno proceniti samo nepokretnosti koje poseduju i troskove skolovanja dece, isplate otmica, pa da vidimo od cega je to steceno. Sve se moze kada se hoce ili kada neko stane na zulj g/dinu Dinkicu. Sklonice ga i bez legalnih osnova po kratkom postupku. Jedva cekam o1.10.2006. Samo da vidim sta ce smisliti. Verujem jedino da ce gospodja Dulic-Markovic dati ostavku. Zena ce kao i uvek biti zrtveni jarac, ali sacuvace cast.

Ilija kocic

pre 17 godina

Gospodine Ministre, zar se ne stidite samog sebe ?
Ako skoro svi gradjani znaju kakvo je korupcionasko stanje u Zdravstvu, kako da vi kao ministar to ne znate ?

U ovom slucaju se na zalost desilo, dva losa ubise Milosa !

Sramota ! Imate li bar malo ljudskosti u sebi ?

Zoran D.

pre 17 godina

Cinjenica je da su radnici hitne pomoci povezani sa pogrebnim preduzecima i da za svoje usluge dobijaju "nagradu" u iznosu od 50e. Kako bi inace znali da je neko umro i da svoje usluge ponude ozaloscenoj porodici svega nekoliko minuta posle konstatacije smrti i odlaska ekipe hp? Providno. Da li neciji zivot vredi 50e?? Da li su nasi zivoti u rukama monstruma?? U nasim bolnicama vladaju organizovani klanovi koji su do tancina razradili plan kako od porodica obolelih izvuci sto vise novca. Problem je u tome sto ce svako iz emotivnih razloga dati novac, ne razmisljajuci o borbi protiv mita i korupcije, a samo sa ciljem da njegovom bliznjem bude bolje, da se ne muci, da ne ceka dugo operaciju itd itd. Tesko ce se to iskoreniti, ali bi trebalo da drzava stvori strategiju za borbu protiv ovakvih slucajeva.

Pricao mi je prijatelj cija je cerka sa jakom upalom slepog creva primljena na hirusko odeljenje kako su od njega iznudili novac. Strategija je ta da se novac ne trazi direktno, ali se sama operacija odlaze i odugovlaci se. Tek posto je lekaru dato 50e pocelo se sa pripremama za operaciju koja nije zapoceta dok i anesteziolog nije bio namiren istom sumom novca.

U cemu je sustina? Korumpirano zdravstveno osoblje ce se finansirati preko mita i nece se buniti i traziti vece plate. Zasto bi kada ovako zarade mnogo mnogo vise. Samim tim nece biti dodatnih opterecenja za budzet i Ministarstvo zdravlja se nece boriti protiv mita i korupcije. Svi srecni i svi zadovoljni, osim pacijenata i clanova porodica. Da li je to Srbija?

Pavle Petrovic

pre 17 godina

Gledao sam juce "Poligraf".Smenjeni Dr Josifoski je cestit covek i kao takav smeta zdravstvenoj mafiji.Argumentovano je rekao koliko su se navedeni lekari otimali da zarade pare na smrti nasih sugradjana.I ti lekari su priznali da su delili vizit karte privatnih pogrebnih preduzeca.Zasto bi to radili ako nemaju interes u svemu tome?U jednom momentu Dr Josifoski je pomenuo da je trazio pismene instrukcije od nacelnice inspekcijske sluzbe Dr Mihailovic, ali nista u pisanoj formi nije dobio, a i kako bi bilo sta dobio kada je nacelnica republicke inspekcijske zdravstvene sluzbe cinovnik privatnog zdravstvenog osiguranja iz Austrije. Tu zagrebite novinari i videcete sta ce te zateci - cisti ne sukob interesa, nego postupke za koje bi i pravosudje trebalo da bude ukljuceno.

smesno

pre 17 godina

znaci ovo moze samo u zemlji Srbiji. Direktor HP koji najbolje zna ko i kako radi smenjen zbog javno izrecene optuzbe na racun svojih zaposlenih... Neko je ovde lud. Ukoliko je direktor u pravu ministra u zatvor ukoliko nije prijava direktoru za klevetu. Smeniti ga bez istrage znaci da neko ne zeli da se otkrije istina. Svi ovi komentari ukazuju na to da se cudne stvari desavaju na relaciji lekari HP i pogrebnici. Jedino strasnije od trgovine s mrtvim ljudima je smena direktora bez istrage.

I.

pre 17 godina

Iz ove afere neko mora u zatvor! Ili "preprodavci smrti" zbog masovnih ubistava, ako je to istina, ili njihov "menadžer" zbog širenja lažnih vesti, uznemiravanja javnosti, kleveta i čega sve još ne, ako nije.

Strašno je što se istina neće isterati do kraja, pa će narod verovati u oba: i da su lekari hitne pomoći ubice i da ih predvode sumanuti borci za fotelje koji ne prezaju ni od čega!

Zoran

pre 17 godina

Koliko se secam direktor je lepo naveo da su do tih podataka dosli jer imaju tacnu kontrolu minutaze poziva. Koliko se secam rekao je da su ta dvojica imala minutazu 14min i manje kad se radilo o prijavi da je neko mrtav a preko 20min kad se radilo o povredjenom / bolesnom. Ja iz toga zakljucujem da su se utrkivali "ko ce pre do mrtvaca" (Boze, kako odvratno zvuci). Niko od prozvanih nije demantovao da imaju deal sa privatnim grobarima, oni samo demantuju da su namerno ostavljali ljude da umru. One argumentacije koje su se pojavile su tipa "sto bi reanimirali one koji boluju od neizlecivih bolesti". A taj nazovi sindikat koji se sad buni je grupa koja gura "burazersku ekonomiju" u bolnice i apoteke (ja tebi - ti meni). Oni se zato i bune, jer imaju "putera na glavi".

Mira

pre 17 godina

Ne želim da branim dr.Josifovskog, ali čim nešto izadje u javnost a ne odgovara vodećoj eliti, eto skandala. Gde je istina i da li ćemo je ikada saznati. Kako je ko došao na rukovodeće mesto, pa, da li je samo dr.Josifovski došao bez konkursa. Na svim važnim funkcijama u ovoj zemlji su pripadnici odredjenih stranaka. Da li je Aleksandar Tijanić, ranije biran po konkursu. Da li A.Tijanić, ispunjava uslove konkursa? U najosetljivijoj instituciji (zdravstvu) za ovaj narod da nešto ne štima u to su uvereni svi gradjani koji se svakodnevno suočavaju sa beskonačnim čekanjima i lutanjima. Ako je zdravstvo u vrhu korupcije,onda nije isključeno da su vesti o prodaji smrti kod nas najnormalnija stvar. Ministre-podnesi ostavku.

Ljubica

pre 17 godina

MOJE ISKUSTVO JE SLEDECE: Nakon neuspelog pokusaja reanimacije mog brata, lekarka hitne pomoci ga je proglasila umrlim u 03h posle ponoci. Pet minuta nakom odlaska njihove ekipe iz kuce,dok je cela porodica jos bila u soku, telefonom je pozvala sluzbenica neke Agencije za sahrane da ponudi svoje usluge. Odakle joj ta informacija i broj telefona u to doba noci?

Saveta

pre 17 godina

Ono sto je najvaznije -zdravlje-na zalost kod nas ima malu cenu ! Da li iko sumnja da lekari HP "saradjuju " sa privatnim grobarima? Pa lekari HP ne primaju mito za reanimaciju niti bilo koju drugu intervenciju i ovo je bio jedini surov nacin da nesto drpnu!
Koliko ja pratim medije direktor je uveo u saradnji sa Norvezanima sistem pracenja poziva i kretanja vozila , organizovao edukaciju po svetskim standardima van zemlje itd. Da li je to lose? Svima nama je u interesu unapredjenje naseg zdravstvenog sistema, a zasto se neko smenjuje kada ukaze na nepravilnosti?
Ministar umesto sto stalno zamlacuje narod i menja liste pozitivnih lekova na svaka dva meseca bolje da krene od reorganizacije fakulteta, drzavnog ispita, specijalizacija , pa da zavrsi sa "placenim operacijama" i "listama cekanja".

Radoznala

pre 17 godina

A ko je sada Lazic? Da li neko zna koje su njegove kvalifikacije da bude postavljen za direktora HP osim sto je verovatno "drug član" neke ugledne partije. Ovo je čist medjupartijski obracun, a za bolesnike nece biti sustinske promene.

Slavko

pre 17 godina

Zasto nisam iznenadjen?
Smenjen direktor zato sto nij e umeo da se nosi sa situacijom narusenih ljudskih odnosa i izneo problem u javnost? Neverovatno! Najbolje je da svi cutimo, da ne narusavamo ustaljen tok nepravilnosti i malverzacija, da se ne borimo, a ministar ce se pobrinuti da se sve to nikada ne sazna! Uznemirio javnost? Hm, javnost sve to odavno zna! A kako se javnost ne uznemiri kada placa operacije, prijem u bolnicu, posao u zdravstvu...?

Milan

pre 17 godina

Ako javno zucnes,ono sto svi mi koji radimo u zdravstvu znamo vec odavno "ode glava".Zato pamet u glavu,a glavu dole i pusti ti sve to.Bas taj Josifovski zna sta je istina."Ima ko je u ovoj zemlji zaduzen za istinu".
SAMO NAPRED TOPALOVICI!Uostalom "smrt je sinko jedini siguran posao".

gordana ivanovic

pre 17 godina

Poznajem Dr. Josifovskog. Pomogao je meni dragim ljudima i meni sa srcanim tegobama. Mislim da je izvrstan strucnjak i covek. Neverovatno je da neko takav iznese ovakve tvrdnje bez cvrstih dokaza. Nadam se da ce jos neko imati hrabrosti da mu pomogne u ovom momentu.
Gordana Ivanovic

Jovan Prijic

pre 17 godina

Činjenica je da od kad je Josifovski direktor usluge hitne pomoči su mnogo lošije nego sa predhodnom garniturom.Broj smtnih slučajeva je povečan kao i nezadovoljstvo zaposlenih zar to nije dovoljno sa smenu i dovodjenje novih ljudi.

Dejan

pre 17 godina

Prosle godine mi je umro otac. Hitna pomoch stigla za nekih pola sata i ustanovila da je mrtav, a privatni pogrebnici, koje niko od nas nije zvao, stigli za tri minuta.

Iceman

pre 17 godina

Ovo je kod nas normalna pojava da se onaj ko otkrije nezakonitu delatnost momentalno smeni i na njega se svi obruse, a ne onaj ko je nezakonitost pocinio i ovo nije prvi put da se tako nesto desava. Desavalo se ranije i na carini i u ostalim sluzbama. Iz licnog iskustva znam da bolnice saradjuju sa pogrebnim sluzbama i da im javljaju da je neko preminuo i da od dolaska rodbine u bolnicu pocinju da ih opsedaju da bas oni obave celokupne pripreme i sahranu za ogromnu sumu novca sto u vecini slucajeva i uspeju jer porodica u soku zeli samo mir i da se sve resi, a kad postane svesna i kad dobije racun sve je vec kasno.

Jelisaveta

pre 17 godina

Nije Dr.Borko znao na pravi nacin da stane tome na put, Namerio se na velike mozgove sa dobro razradjenim planom i veliki novac je tu u pitanju.Uostalom odakle ideja da Javno komunalno POGREBNO preduzece daje donaciju HITNOJ POMOCI ! I to je za razmisljanje!!!

Plavusa

pre 17 godina

Ovo je dokaz da je nase "zdravstvo" skriveni centar moci, drago mi je da je lekar to izneo u javnost! Postovani doktore nastavite borbu! Imace te podrsku nas hiljada! Ja sam mozda srecnica koja je imala jak organizam te me ne pruzanje pomoci nije odvelo na drugu stranu, ali sam dozivela da hladno gledaju moje patnje...

jako zabrinut

pre 17 godina

ja nisam serlok holms, ali pouzdan metoda da se brzrezervno utvrdi istina je da se ustanovi koje pogrebne kompanije se dolazile posle intervencija lekara. Kad nesto hoce da se istera to se lako ucini, kad nece onda optuzimo nekog za medjljudske odnose i sedamdana analiziramo ima li osnova za nesto nad cem se ceo grad zgraza. Srbijo opameti se!

hitno pomozite hitnoj

pre 17 godina

Ovo sto je otkriveno sada je bilo jedan od razloga da napustim Hitnu Pomoc. Posle svega nekoliko meseci kada sam shvatila kako tamo stvari funkcionisu pobegla sam. Kao i svuda ima svakakvih ljudi, ali cela atmosfera je "zagadjena", postoje klanovi i sve se svodi na to ko ce da pobedi. O medicini se tu mnogo ne vodi racuna (cast retkim izuzetcima). Moram da naglasim i da su uslovi rada jako teski, da nema (ili bar nije bilo) dovoljno adekvatnih lekova, vozaci i tehnicari su ponekad nepodnosljivo prosti i agresivni. Morate da imate jake nerve i dobar stomak da mozete tamo da ostanete. Naravno da su mi tehnicari nudili da delimo pare od Pogrenih agencija, a kad nisam pristala postala sam neprijatelj. Ipak,svakako riba od glave smrdi, jer tamo zanju sve sto radite, cak i kod kuce, spijunaza je uza specijalnost.

racko

pre 17 godina

Veoma bi bilo lepo videti naslov "Razresen ministar" posto iz meseca u mesec kolicina haosa, nesreca, smrtnih slucajeva, epidemija, afera, i svega drugog sto nama poreskim obveznicima i obveznicima placanja zdravstvenog osiguranja lici na filmove strave i uzasa,govori samo jedno - nesposoban ministar. Ili je Mladja osetljiv prema prtijskom drugu ili nema boljeg, ili neko nekome nesto tu duguje. Kako god, koletaralne stete koliko hoces. Srecom da do sada tu HP u zivotu nisam zvao jer kako je krenulo uskoro ce nam u kuce ulaziti sa pogrebnicima. Ono nije iskljuceno ni sa friziderima za organe.

batke

pre 17 godina

Ako ministar "skine" coveka koji otkriva mucke onda to znaci samo jedno: Da je mucka bila organizovana sa ministrovim znanjem i blagoslovom.... Sramota !! NIKAD se necu vratiti u Srbiju !

Jovana

pre 17 godina

Vrlo postujem g/dina Josifovica. Imala sam priliku da ga licno upoznam. Njegova "ishitrena" izjava je bila reakcija coveka nemocnog da se bori sa korumpiranim SISTEMOM. Vrlo lako moze da se proveri da li je neko primao odredjeni procenat. Ispitati imovinsko stanje dvojice lekara, mesecne troskove, sve se to lako otkrije. Isto vazi i za gospodu koja su se obogatila pre 2000. godine, a sada su uzorni biznismeni. Sabrati im zarade za poslednjih 20 godina, zajedno sa svim clanovima porodica, sa druge strane posteno proceniti samo nepokretnosti koje poseduju i troskove skolovanja dece, isplate otmica, pa da vidimo od cega je to steceno. Sve se moze kada se hoce ili kada neko stane na zulj g/dinu Dinkicu. Sklonice ga i bez legalnih osnova po kratkom postupku. Jedva cekam o1.10.2006. Samo da vidim sta ce smisliti. Verujem jedino da ce gospodja Dulic-Markovic dati ostavku. Zena ce kao i uvek biti zrtveni jarac, ali sacuvace cast.

Ilija kocic

pre 17 godina

Gospodine Ministre, zar se ne stidite samog sebe ?
Ako skoro svi gradjani znaju kakvo je korupcionasko stanje u Zdravstvu, kako da vi kao ministar to ne znate ?

U ovom slucaju se na zalost desilo, dva losa ubise Milosa !

Sramota ! Imate li bar malo ljudskosti u sebi ?

Zoran D.

pre 17 godina

Cinjenica je da su radnici hitne pomoci povezani sa pogrebnim preduzecima i da za svoje usluge dobijaju "nagradu" u iznosu od 50e. Kako bi inace znali da je neko umro i da svoje usluge ponude ozaloscenoj porodici svega nekoliko minuta posle konstatacije smrti i odlaska ekipe hp? Providno. Da li neciji zivot vredi 50e?? Da li su nasi zivoti u rukama monstruma?? U nasim bolnicama vladaju organizovani klanovi koji su do tancina razradili plan kako od porodica obolelih izvuci sto vise novca. Problem je u tome sto ce svako iz emotivnih razloga dati novac, ne razmisljajuci o borbi protiv mita i korupcije, a samo sa ciljem da njegovom bliznjem bude bolje, da se ne muci, da ne ceka dugo operaciju itd itd. Tesko ce se to iskoreniti, ali bi trebalo da drzava stvori strategiju za borbu protiv ovakvih slucajeva.

Pricao mi je prijatelj cija je cerka sa jakom upalom slepog creva primljena na hirusko odeljenje kako su od njega iznudili novac. Strategija je ta da se novac ne trazi direktno, ali se sama operacija odlaze i odugovlaci se. Tek posto je lekaru dato 50e pocelo se sa pripremama za operaciju koja nije zapoceta dok i anesteziolog nije bio namiren istom sumom novca.

U cemu je sustina? Korumpirano zdravstveno osoblje ce se finansirati preko mita i nece se buniti i traziti vece plate. Zasto bi kada ovako zarade mnogo mnogo vise. Samim tim nece biti dodatnih opterecenja za budzet i Ministarstvo zdravlja se nece boriti protiv mita i korupcije. Svi srecni i svi zadovoljni, osim pacijenata i clanova porodica. Da li je to Srbija?

Pavle Petrovic

pre 17 godina

Gledao sam juce "Poligraf".Smenjeni Dr Josifoski je cestit covek i kao takav smeta zdravstvenoj mafiji.Argumentovano je rekao koliko su se navedeni lekari otimali da zarade pare na smrti nasih sugradjana.I ti lekari su priznali da su delili vizit karte privatnih pogrebnih preduzeca.Zasto bi to radili ako nemaju interes u svemu tome?U jednom momentu Dr Josifoski je pomenuo da je trazio pismene instrukcije od nacelnice inspekcijske sluzbe Dr Mihailovic, ali nista u pisanoj formi nije dobio, a i kako bi bilo sta dobio kada je nacelnica republicke inspekcijske zdravstvene sluzbe cinovnik privatnog zdravstvenog osiguranja iz Austrije. Tu zagrebite novinari i videcete sta ce te zateci - cisti ne sukob interesa, nego postupke za koje bi i pravosudje trebalo da bude ukljuceno.

smesno

pre 17 godina

znaci ovo moze samo u zemlji Srbiji. Direktor HP koji najbolje zna ko i kako radi smenjen zbog javno izrecene optuzbe na racun svojih zaposlenih... Neko je ovde lud. Ukoliko je direktor u pravu ministra u zatvor ukoliko nije prijava direktoru za klevetu. Smeniti ga bez istrage znaci da neko ne zeli da se otkrije istina. Svi ovi komentari ukazuju na to da se cudne stvari desavaju na relaciji lekari HP i pogrebnici. Jedino strasnije od trgovine s mrtvim ljudima je smena direktora bez istrage.