Ponedeljak, 14.03.2022.

08:16

Sad i zvanično zatraženo: Kaznite Srbiju

Poslanici Evropskog parlamenta uputili pismo vrhu EU u kom traže da se Srbija kazni zbog politike prema Rusiji, pišu mediji.

Izvor: Novosti

Sad i zvanièno zatraženo: Kaznite Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Luka

pre 2 godine

Umjesto da traže bezrazložno kažnjavnja Srbije,bilo bi im pametnije i odgovornije da izađu pred svoje birače i obrazlože koliko su svojom poslušničkom politikom doprinjelu ,da im birači dana plačaju više cijene od plina,goriva do prehrambenih artikala.Ali teško je suočiti se sa istinom

Dušan

pre 2 godine

Svim ovima odmah uvesti zabranu ulaska u Srbiju.

Više će nas poštovati i paziće sledeći put šta pričaju i zahtevaju.
Ne treba dozvoliti da svaka korumpirana šuša u teško korumpiranom EU parlamentu može da blati Srbiju i pričinjava joj štetu bez da plati za to.

Tako bi uradio Izrael tako treba i mi.

Bane

pre 2 godine

Ja ne bih čekao njih ... Zamrznuti pregovore odmah, na neodređeno vreme. U ovakvu EU bolje i da ne idemo. Ako se u godinama koje dolaze nešto promeni, da nastavimo dalje.

Djordije Cvarkov

pre 2 godine

Kada smo kod neispunjavanja obaveza, čija beše obaveza da srovede u delo i natera drugu stranu da uspostavi Zajednicu Srpskih Opština? Treba vam 10 godina da to sprovedete, pa dajte nama 10 godina fore da uvedemo sankcije Rusiji. Polako, samo stalozeno i promisljeno, mi cemo kao Turska, 20 godina da pristupamo EU. Razumem ja EU, oni veruju da će se Rusi odmah predati ukoliko im mi uvedemo sankcije, tako da smo u sustini mi krivi sto se Rusi ne predaju, sigurno bi da ih mi pritisnemo.

Dragana

pre 2 godine

Bili smo pod sankcijama...ekonomija, kultura, sport. Bili smo bombardovani,najomraženiji, nas su nazivali agresorima i genocidnim narodom. Srbija se kroz istoriju samo branila i niko nema veće srce od nas. Zaista je vreme da mislimo na nas, naša posla... Između Rusije i Ukrajine-biram Srbiju. I dođu tamo neki da pričaju o demokratiji i vladavini prava?! Možda neko ima amneziju, mlađe generacije prepričavaju šta su čule...ali ja se sećam svakog dana svog života i koliko nam je ukradeno od ostog. Živeli!

Milutin

pre 2 godine

Kad se oni pokaju sto su nas "milosrdno" bombardovali mi cemo se povinovati njihovom zahtevu jer cemo znati da su iskreni u sadasnjoj osudi Rusije.
Mir medju slovenskom bracom.

Аца

pre 2 godine

Zemlje EU koje su nam 1999 uradile ovo isto sto sada Rusija radi u Ukrajini nemaju nikakvo pravo da nam bilo sta kazu na ovu temu. Treba ih izgleda svaki dan podsecati da se nimalo ne razlikuju od Rusije

miro

pre 2 godine

Srbija treba da bude neutralna zemlja u svakom pogledu,bez uplitanja i samo da gledamo nas interes a oni kako hove moze i sankcije ako hoce bolje je nama da snabdevamo Rusko trziste od 250 miliona stanovnika nego da Rusiji uvodimo sankcije

Franc

pre 2 godine

Na stranu njihovo licemerje ali jednim delom su u pravu.Ako nismo gadljivi na njihove pare,ako pregovaramo oko ulaska u EU onda moramo i po ostalim pitanjima da se usaglašavamo sa njima. Tu je osnovni problem.Hoćemo keš ali da se ponašamo kako nam volja.Teško da može.Ponavljam da su i meni lično oličenje bahatosti licemerja (ni Rusi nisu ništa bolji) ali da su za poslednji pasus u pravu ,jesu.
(prolaznik, 14. mart 2022 12:49)

Ako su za sankcije zašto uvoze ruski gas i naftu?
Nama su uveli totalne sankcije dok Rusima ne, istovremeno traže od Srbije koja nema šanse da plati gas 2000 dolara, da uvede sankcije.

Miomir

pre 2 godine

"Na stranu njihovo licemerje ali jednim delom su u pravu.Ako nismo gadljivi na njihove pare,ako pregovaramo oko ulaska u EU onda moramo i po ostalim pitanjima da se usaglašavamo sa njima. Tu je osnovni problem.Hoćemo keš ali da se ponašamo kako nam volja.Teško da može.Ponavljam da su i meni lično oličenje bahatosti licemerja (ni Rusi nisu ništa bolji) ali da su za poslednji pasus u pravu ,jesu."
EU je primarno EKOMONSKA zajednica sa ciljem uspostavljanja kvalitetnog tržišta. To nije država niti konfederacija. Politički stavovi ne bi smeli da se unificiraju, ali današnja nadogradnja nažalost to postavlja kao prioritet suprotno osnovnim ciljevima da ta ekonomska saradnja bude i sira...

sasa

pre 2 godine

Vi koji pisete o 10 godina zavlacenja, odgoorite meni, evo zivo me zanima, ko je za to kriv? Koliko smo poglavlja zatvorili?! Sta smo mi toliko dobrog uradili pa nas eto oni nece? Budimo realni ljudi, mi ne znamo ni smece da pokupimo kraj puta a kamoli da uklonimo korupciju i uspostavimo vladavinu prava. To smo mi.

Тако ја то прочи’то…

pre 2 godine

EU je - “nažalost, znatno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava,(A POGOTOVO) sloboda medija i sloboda izražavanja".

davor

pre 2 godine

Navode, takođe, i da je "Srbija, nažalost, značajno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava, sloboda medija i sloboda izražavanja".

Auuu, pa kako to? Kome sad da verujemo, ovim našim na vlasti ili Evropi?
I kako baš sad negativne poene da dobijemo, tik pred izbore...

Realno

pre 2 godine

Taj koji bi udario sankcije Rusiji narod bi ga srušio. To mora da zna svaka vlast. Sa nama mogu kako hoće ali Rusiju da ne diraju. Drugo najviše bi voleo da rat stane i da se narod Ukrajne i Rusije nekako pomire što ce posle svega biti jako tesko.

ma da…

pre 2 godine

Да су хтели примили би нас до сада. Ми већ ДЕСЕТ година преговарамо. Време је да се стави тачка на то.
(ivan, 14. mart 2022 11:54) # Link komentara

Da li bi ti nas primio u EU da si tamo? Al realno

omniameamecumporto

pre 2 godine

Nije to baš tako jednostavno, 80% ekonomije vam je na zapadu, samo Njemačka zapošljava 75 hiljada radnika u Srbiji. Ovdje je pitanje na koju ćete stranu stati, situacija je delikatna i ne možete više očekivati da će politika nezamjeravanja Putinu više proći. Ne možete podržavati Putina na ulicama i trgovima i štampi. Zapad to vidi i smatra to licemjerjem. Zato vjerujem da su vas u stanju i ekonomski pritisnuti čega se Vučić boji jer je svjestan što bi to za Srbiju značilo. Nije lako ali morat ćete jer nova su vremena došla i treba procijeniti gdje ćete imati više koristi i na tu stranu se okrenuti.

Dejanmi

pre 2 godine

Sami ste odgovorili na pitanje zasto Srbija ne uvodi sankcije, 10 godina vec u pregovorima a pre toga jos 10 godina ucjenjivanja Srbije da bi se pregovori otvorili..

prolaznik

pre 2 godine

Na stranu njihovo licemerje ali jednim delom su u pravu.Ako nismo gadljivi na njihove pare,ako pregovaramo oko ulaska u EU onda moramo i po ostalim pitanjima da se usaglašavamo sa njima. Tu je osnovni problem.Hoćemo keš ali da se ponašamo kako nam volja.Teško da može.Ponavljam da su i meni lično oličenje bahatosti licemerja (ni Rusi nisu ništa bolji) ali da su za poslednji pasus u pravu ,jesu.

Марко

pre 2 godine

Баш ме занима шта би било следеће што би тражили када бисмо увели санкције Русији.

zoran

pre 2 godine

Gubljenje 2 decenije, praznih pregovora sa EU i ucena oko statusa KiM..., nadam se da ce Srbija izabrati politicku neutralnost, sve ovo kako je krenulo do sada vodi Srbiju u nove ucene bez kraja i katastrofu po nacionalnom pitanju.

trla baba lan

pre 2 godine

Evropski parlament ima 750 poslanika, 9 poslanika je koliko 1.2% parlamenta? Mislite da će imati podršku od 50%+1 glasača da izglasaju neku rezoluciju, koja opet neće biti pravno obavezujuća.

milan

pre 2 godine

Ja sam prvi koji je cenio i tezio ka evropskim integracijama nase zemlje. Danas ne znam koja je to evropska politika i sta oni mogu da nam ponude. Jedno je ocigledno da mnogo problema postoji unutar evropske unije to smo videli i na primeru izbeglica iz Sirije gde nije postojala jasna strategija i politika, zatim kad je dosao ovaj kovid isto svaka zemlja unutar evropske unije se ponasala kako je htela. A od nas traze da podrzavamo i uskladjujemo svoju politiku sa njima a da nismo clanica. Prvo gospodo sredite svoju kucu a za nas ima vreme da se izjasnimo

©1982 Sinclair Research

pre 2 godine

Evropska roba postaje nekonkurentna cenom. Možemo da trubimo o svemu i svačemu, ali evropska roba postaje nekonkurentna cenom. A to neminovno znači pad proizvodnje.
Sve što mi srbi treba da uradimo u ovim vremenima je da gledamo svoja posla. Isključivo svoja posla. Oni neka se sada makljaju sa nekim koga ne mogu da pobede vojno, niti im šta mogu ekonomski. Nije rus ušao u ovo nepripremljen.

WillyWonka

pre 2 godine

Ne znam pored ovakvih komentara, zašto se Srbija sama ne isključi iz svih evropskih integracionih procesa i onda ne bi bilo nikakvih problema. Ovako ispada da je Srbija uključena u procese mimo svoje volje, kao, oni nas tjeraju da se družimo, a mi ne bi. A treba to presjeći i neka svako ide putem koji želi. Naravno, svako treba da snosi posljedice svojih odluka, prestale bi stizati pare iz EU, vjerovatno bi se vratile vize za građane Srbije, a Evropi apsolutno ništa ne bi falilo.
Ali na dvije stolice sigurno ne može dovijeka.

zoran

pre 2 godine

Gledajući komentare, moram se zapitati a zašto Srbija uopće hoće u EU? Očito građani ne vole ni NATO ni EU, pa onda budite face i povucite zahtjev za prijem. Ali ne, EU je dobra dok dijeli novac, samo nije dobro kad treba slijediti i politiku EU.

ivan

pre 2 godine

Да су хтели примили би нас до сада. Ми већ ДЕСЕТ година преговарамо. Време је да се стави тачка на то.

Kralj mača

pre 2 godine

Прво ви уведите санкције једни другима због бомбардовања Србије 99. године, па се онда јавите!

Србин црногорац.

pre 2 godine

Гледајте своја посла, Србија није и никада неће бити послушбик било чије политике, па ни Руске .

Ivan

pre 2 godine

Kao bivsi evrofanatik i kao neko ko je 3 godine u kontinuitetu ziveo u toj divnoj EU, mogu slobodno da kazem da nam ovakva EU ne treba. Ni za 10, ni za 50 godina

Miki

pre 2 godine

Radojko, 14. mart 2022 09:19)

Ajde ne lupetaj , mi smo jedan od najsiromasnijih naroda u Evropi , skloni korupciji i ko zna cemu sve jos ne i mi nekom nesto ce da objasnimo ! Umesto da se ponasamo kao sav normalni svet mi zivimo u nekoj pomerenoj izmisljenoj , samo nasoj realnosti !

blek stena

pre 2 godine

"Predsednica Kosova Vjosa Osmani zahvalila se putem Tvitera bugarskom članu evropskog parlamenta Ilhanu Kjučuku na stalnoj podršci Kosovu."
Svih ovih "devet veličanstvenih" su u istoj priči. Bilo bi neukusno da konstatujemo kako nam žele nešto dobro.

Mile

pre 2 godine

Ljudi, citam komentare pa nije bas to tako lako kao sto mnogi pisu. Jedino mozemo bolje ziveti ako saradjujemo sa svima ali posto je situacija takva trebalo bi da dobro razmislimo sta radimo. Setite se sankcija i onog zivota od pre iskreno meni se nesto ne prozivljava to ponovo, od kako sam se rodio neki problemi. Iskreno se nadam da ce se ubrzo sve zavrsiti inace nece nam pomoci ni sveti Bog doci ce do siromastva odu li strane kompanije.

Radojko

pre 2 godine

Žao mi je što Evropa praktikuje aparthejd, prećutno podržava naciste, deli žrtve sukoba na one koje žale i na one koju ignorišu, ali ne mislim da je mi trebamo zbog toga grditi. Bolje da ih ohrabrimo da se sete da imaju svoju kičmu, petlju i mozak, da ne slušaju slepo kauboje, i da napuste put tame i izađu na put svetlosti.

Vlajko

pre 2 godine

Vaše vrednosti su vrlo sporne i sa čisto ljudskog i sa moralnog satnovišta. Niste osudili agresiju SAD na Libiju, Irak, Avganistan i Siriju akcije usmerene na promene režima i mešanje u unutrašnje stvari suverenih zemalja, čak su neki i učestvovali da bi dobili plen - sirovu naftu koja je, iz Libije konkretno, mesecima prevožena brodovima. Sada niko ne reaguje zbog onoga što SAD rade u Jemenu. Pa dokle? Interesuje vas po nešto i svi moramo da se za to interesujemo a ostalo gde imate koristi ćutite a isti zločini se dešavaju u svim navedenim slučajevima.

Mauricio

pre 2 godine

Ako nam se oduzma pravo na sopstveni stav i misljenje, onda ne da nam ne treba EU, nego traba da se dobro potrudimo da nikada ne budemo usisani u takvu jednu despotsku, tiransku zajednicu.

pjer

pre 2 godine

"Srbija, nažalost, značajno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava, sloboda medija i sloboda izražavanja".
Bombardovanjem Srbije pokazali ste "ogroman" napredak u oblastima vladavine prava ,slobode izražavanja.Čestitam ,bahati licemeri bez trunke savesti.Sram da vas bude ...

?

pre 2 godine

Дај боже да никад не уђемо у ЕУ јер не делимо са вама ваше "вредности". А то су наметање свега и свачега, ускраћивање на слободу говора, двоструки стандарди, гажење права и правде, лицемерство и дволичност, кукавичлук, сујета, гордост. Слободно додајте још тих "вредности".

alex

pre 2 godine

Pa niste vi u ovoj situaciji ti koji mozete sa ucenjujete. Dakle, svi su u frci sta cemo sa zapadnim balkanom, da li da ih primimo ubrzano, ovi ucenjuju i postavljaju uslove. Malo realnosti gospodo. Kad polazete jasan stav da nas zelite, a to je mnogo vise od ovih mrvica koje dajete onda mozete da nam solite pamet. Makedonija je sve slusala i uskladila pa necete ni pregovore da otvorite sa njima. Toliko o tome koliko bi napredovali da se uskladiujemo a sa druge strane imali bi direktnu stetu u privredi. Dakle, da vi pokazujete veliku zelju da primite zapadni balkan, i balkan bi vas slusao, ovako vide ljudi ovde da vi nas veslate decenijama i ucenjujete.

Pera-DE

pre 2 godine

Sve mogu da shvatim ali odakle prezaduzena Evropa nama daje novcanu pomoc. Sad gledam javni dug evropskih zemalja Nemacka 2,1 bilion, Francuska i Italija po 2,5 biliona, Spanija 1,3 bil, Holandija 550 milijardi, Austrija 322 milijardi, Finska 175 milijardi...Gledam srpski javni dug, ako je istina oko 25 milijardi. Nisam ekonomista ali meni ovde nista nije jasno. Oni nas kao kaznjavaju a ja se pitam ko ce sve ovo da plati.

komentator

pre 2 godine

Na referendumu svojen zakon iz oblasti vladavine prava i onda oni prema nama izjave ovo:
‚Navode, takođe, i da je "Srbija, nažalost, značajno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava, sloboda medija i sloboda izražavanja"...
U najmanju ruku, cinično

boki

pre 2 godine

pa zvanicno....ima 705 euro poslanika u parlamentu pa sve to mora ici na glasanje... ovih 9 je saka pirinca. a za to je sto je babi milo je potreban malo duzi vremenski interval da se procesuira . takodje im ne igra ali ponajmanje ne njima da ispuste srbiju sada u ovim prelomnim svetskim desavanjilma i odbiju je od sebe.

ne nazivajte se pravednicima

pre 2 godine

Kazu da Srbija tone u autoritarizam, a oni sami namecu Srbiji da Srbija mora da radi sve kako oni hoce??? Nije li bas to autoritarizam evropsko unijo!? I zasto se niste protivili i brinuli unistavanju Srbije 1999. godine???

djuro

pre 2 godine

ako nas ovo konačno osvesti da prekinemo farsu sa "evropskim integracijama", moći ćemo da kažemo da je od sve ove furtutme sa Rusijom i Ukrajinom bilo i neke koristi.

Vlada

pre 2 godine

Nema od toga nista! Prvo je licemerno, ali ako smatramo da su svi politicari takvi onda mu dodje "normalno"
Drugo a i najbitnije, uraditi to znaci dati otvoreni prostor Srbiji da se priblizi Rusiji... To im ne treba... Bice "preporuka" da se uskladimo sa EU politikom, malo pritiska, i to je to. Njima se apsolutno ne isplati nikakva presija jer ce sami sebe destabilizovati.

Mađar iz Vojvodine

pre 2 godine

Otkačiti bitange! Oni nama da govore o slobodi medija??? Pa kod njih zabrane sve što nije mejnstrim i kažnjavaju ih. Mi necemo uvesti sankcije Rusiji a oni neka stopiraju pregovore. Pre 22 godine sam bio jako srećan što smo se oslobodili Slobe i radikala. Očekivao sam da ćemo ući u EU brzo i počećemo da živimo kao oni na zapadu. Eto moj život prolazi polako i mi i posle 22 godine smo na istom mestu. Tada su nas uslovljavali sa tim da moramo isporučiti naše generale u Hag, a sada nas uslovljavaju da moramo uvesti sankcije Rusiji. Pa, gospodo te vaše "evropski vrednosti" nama nisu potrebni. Imamo mi naše vrednosti koje vi nikad niste imali. Čast i ponos su naše vrednosti.

Kole

pre 2 godine

Nek uvedu sankcije Rusima, pa da se najedemo voća kao nekad. Krštenu šljivu ili višnju ne možeš da kupiš na pijaci već godinama, ali i kad ih nađeš cena kao da kupuješ mango i papaju.

ja sam ja

pre 2 godine

"Srbija, nažalost, značajno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava, sloboda medija i sloboda izražavanja"

Tu je napredovala ka EU! I EU zabranjuje medije ili im dozvoljava da izveštavaju ako vlada odobri.
Sa jedne strane potpisnici traže da se Srbija uskladi sa EU, zašto se Rumunija i Španija ne usklade sa EU i priznaju KiM? Tako i kod sebe otvore pandorinu kutiju!
EU od 2020 godine sve više liči na bivše komuističke zemlje krajem 80-ih.

Ivan

pre 2 godine

Jedina tvorevina koja je nazadovala po pitanju ljudskih prava u zadnjih par nedelje je nažalost EU.
U njoj se osuđuje verbalni delikt, bukvalno sprovodi lov na veštice, otima se privatna imovina nekome samo zbog njegove nacionalnsoti (klasični fašizam), zabranjuje rad medijima koji ne pišu po EU diktatu i kako EU odgovara,...

Srbija je trenutno za EU bastion slobode i prava.

pjer

pre 2 godine

"Srbija, nažalost, značajno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava, sloboda medija i sloboda izražavanja".
Bombardovanjem Srbije pokazali ste "ogroman" napredak u oblastima vladavine prava ,slobode izražavanja.Čestitam ,bahati licemeri bez trunke savesti.Sram da vas bude ...

Mađar iz Vojvodine

pre 2 godine

Otkačiti bitange! Oni nama da govore o slobodi medija??? Pa kod njih zabrane sve što nije mejnstrim i kažnjavaju ih. Mi necemo uvesti sankcije Rusiji a oni neka stopiraju pregovore. Pre 22 godine sam bio jako srećan što smo se oslobodili Slobe i radikala. Očekivao sam da ćemo ući u EU brzo i počećemo da živimo kao oni na zapadu. Eto moj život prolazi polako i mi i posle 22 godine smo na istom mestu. Tada su nas uslovljavali sa tim da moramo isporučiti naše generale u Hag, a sada nas uslovljavaju da moramo uvesti sankcije Rusiji. Pa, gospodo te vaše "evropski vrednosti" nama nisu potrebni. Imamo mi naše vrednosti koje vi nikad niste imali. Čast i ponos su naše vrednosti.

Ivan

pre 2 godine

Jedina tvorevina koja je nazadovala po pitanju ljudskih prava u zadnjih par nedelje je nažalost EU.
U njoj se osuđuje verbalni delikt, bukvalno sprovodi lov na veštice, otima se privatna imovina nekome samo zbog njegove nacionalnsoti (klasični fašizam), zabranjuje rad medijima koji ne pišu po EU diktatu i kako EU odgovara,...

Srbija je trenutno za EU bastion slobode i prava.

ne nazivajte se pravednicima

pre 2 godine

Kazu da Srbija tone u autoritarizam, a oni sami namecu Srbiji da Srbija mora da radi sve kako oni hoce??? Nije li bas to autoritarizam evropsko unijo!? I zasto se niste protivili i brinuli unistavanju Srbije 1999. godine???

Radojko

pre 2 godine

Žao mi je što Evropa praktikuje aparthejd, prećutno podržava naciste, deli žrtve sukoba na one koje žale i na one koju ignorišu, ali ne mislim da je mi trebamo zbog toga grditi. Bolje da ih ohrabrimo da se sete da imaju svoju kičmu, petlju i mozak, da ne slušaju slepo kauboje, i da napuste put tame i izađu na put svetlosti.

Mauricio

pre 2 godine

Ako nam se oduzma pravo na sopstveni stav i misljenje, onda ne da nam ne treba EU, nego traba da se dobro potrudimo da nikada ne budemo usisani u takvu jednu despotsku, tiransku zajednicu.

Vlajko

pre 2 godine

Vaše vrednosti su vrlo sporne i sa čisto ljudskog i sa moralnog satnovišta. Niste osudili agresiju SAD na Libiju, Irak, Avganistan i Siriju akcije usmerene na promene režima i mešanje u unutrašnje stvari suverenih zemalja, čak su neki i učestvovali da bi dobili plen - sirovu naftu koja je, iz Libije konkretno, mesecima prevožena brodovima. Sada niko ne reaguje zbog onoga što SAD rade u Jemenu. Pa dokle? Interesuje vas po nešto i svi moramo da se za to interesujemo a ostalo gde imate koristi ćutite a isti zločini se dešavaju u svim navedenim slučajevima.

ja sam ja

pre 2 godine

"Srbija, nažalost, značajno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava, sloboda medija i sloboda izražavanja"

Tu je napredovala ka EU! I EU zabranjuje medije ili im dozvoljava da izveštavaju ako vlada odobri.
Sa jedne strane potpisnici traže da se Srbija uskladi sa EU, zašto se Rumunija i Španija ne usklade sa EU i priznaju KiM? Tako i kod sebe otvore pandorinu kutiju!
EU od 2020 godine sve više liči na bivše komuističke zemlje krajem 80-ih.

?

pre 2 godine

Дај боже да никад не уђемо у ЕУ јер не делимо са вама ваше "вредности". А то су наметање свега и свачега, ускраћивање на слободу говора, двоструки стандарди, гажење права и правде, лицемерство и дволичност, кукавичлук, сујета, гордост. Слободно додајте још тих "вредности".

alex

pre 2 godine

Pa niste vi u ovoj situaciji ti koji mozete sa ucenjujete. Dakle, svi su u frci sta cemo sa zapadnim balkanom, da li da ih primimo ubrzano, ovi ucenjuju i postavljaju uslove. Malo realnosti gospodo. Kad polazete jasan stav da nas zelite, a to je mnogo vise od ovih mrvica koje dajete onda mozete da nam solite pamet. Makedonija je sve slusala i uskladila pa necete ni pregovore da otvorite sa njima. Toliko o tome koliko bi napredovali da se uskladiujemo a sa druge strane imali bi direktnu stetu u privredi. Dakle, da vi pokazujete veliku zelju da primite zapadni balkan, i balkan bi vas slusao, ovako vide ljudi ovde da vi nas veslate decenijama i ucenjujete.

blek stena

pre 2 godine

"Predsednica Kosova Vjosa Osmani zahvalila se putem Tvitera bugarskom članu evropskog parlamenta Ilhanu Kjučuku na stalnoj podršci Kosovu."
Svih ovih "devet veličanstvenih" su u istoj priči. Bilo bi neukusno da konstatujemo kako nam žele nešto dobro.

djuro

pre 2 godine

ako nas ovo konačno osvesti da prekinemo farsu sa "evropskim integracijama", moći ćemo da kažemo da je od sve ove furtutme sa Rusijom i Ukrajinom bilo i neke koristi.

Ivan

pre 2 godine

Kao bivsi evrofanatik i kao neko ko je 3 godine u kontinuitetu ziveo u toj divnoj EU, mogu slobodno da kazem da nam ovakva EU ne treba. Ni za 10, ni za 50 godina

Kralj mača

pre 2 godine

Прво ви уведите санкције једни другима због бомбардовања Србије 99. године, па се онда јавите!

Dragana

pre 2 godine

Bili smo pod sankcijama...ekonomija, kultura, sport. Bili smo bombardovani,najomraženiji, nas su nazivali agresorima i genocidnim narodom. Srbija se kroz istoriju samo branila i niko nema veće srce od nas. Zaista je vreme da mislimo na nas, naša posla... Između Rusije i Ukrajine-biram Srbiju. I dođu tamo neki da pričaju o demokratiji i vladavini prava?! Možda neko ima amneziju, mlađe generacije prepričavaju šta su čule...ali ja se sećam svakog dana svog života i koliko nam je ukradeno od ostog. Živeli!

Djordije Cvarkov

pre 2 godine

Kada smo kod neispunjavanja obaveza, čija beše obaveza da srovede u delo i natera drugu stranu da uspostavi Zajednicu Srpskih Opština? Treba vam 10 godina da to sprovedete, pa dajte nama 10 godina fore da uvedemo sankcije Rusiji. Polako, samo stalozeno i promisljeno, mi cemo kao Turska, 20 godina da pristupamo EU. Razumem ja EU, oni veruju da će se Rusi odmah predati ukoliko im mi uvedemo sankcije, tako da smo u sustini mi krivi sto se Rusi ne predaju, sigurno bi da ih mi pritisnemo.

Vlada

pre 2 godine

Nema od toga nista! Prvo je licemerno, ali ako smatramo da su svi politicari takvi onda mu dodje "normalno"
Drugo a i najbitnije, uraditi to znaci dati otvoreni prostor Srbiji da se priblizi Rusiji... To im ne treba... Bice "preporuka" da se uskladimo sa EU politikom, malo pritiska, i to je to. Njima se apsolutno ne isplati nikakva presija jer ce sami sebe destabilizovati.

Pera-DE

pre 2 godine

Sve mogu da shvatim ali odakle prezaduzena Evropa nama daje novcanu pomoc. Sad gledam javni dug evropskih zemalja Nemacka 2,1 bilion, Francuska i Italija po 2,5 biliona, Spanija 1,3 bil, Holandija 550 milijardi, Austrija 322 milijardi, Finska 175 milijardi...Gledam srpski javni dug, ako je istina oko 25 milijardi. Nisam ekonomista ali meni ovde nista nije jasno. Oni nas kao kaznjavaju a ja se pitam ko ce sve ovo da plati.

Miki

pre 2 godine

Radojko, 14. mart 2022 09:19)

Ajde ne lupetaj , mi smo jedan od najsiromasnijih naroda u Evropi , skloni korupciji i ko zna cemu sve jos ne i mi nekom nesto ce da objasnimo ! Umesto da se ponasamo kao sav normalni svet mi zivimo u nekoj pomerenoj izmisljenoj , samo nasoj realnosti !

komentator

pre 2 godine

Na referendumu svojen zakon iz oblasti vladavine prava i onda oni prema nama izjave ovo:
‚Navode, takođe, i da je "Srbija, nažalost, značajno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava, sloboda medija i sloboda izražavanja"...
U najmanju ruku, cinično

Kole

pre 2 godine

Nek uvedu sankcije Rusima, pa da se najedemo voća kao nekad. Krštenu šljivu ili višnju ne možeš da kupiš na pijaci već godinama, ali i kad ih nađeš cena kao da kupuješ mango i papaju.

boki

pre 2 godine

pa zvanicno....ima 705 euro poslanika u parlamentu pa sve to mora ici na glasanje... ovih 9 je saka pirinca. a za to je sto je babi milo je potreban malo duzi vremenski interval da se procesuira . takodje im ne igra ali ponajmanje ne njima da ispuste srbiju sada u ovim prelomnim svetskim desavanjilma i odbiju je od sebe.

zoran

pre 2 godine

Gledajući komentare, moram se zapitati a zašto Srbija uopće hoće u EU? Očito građani ne vole ni NATO ni EU, pa onda budite face i povucite zahtjev za prijem. Ali ne, EU je dobra dok dijeli novac, samo nije dobro kad treba slijediti i politiku EU.

Milutin

pre 2 godine

Kad se oni pokaju sto su nas "milosrdno" bombardovali mi cemo se povinovati njihovom zahtevu jer cemo znati da su iskreni u sadasnjoj osudi Rusije.
Mir medju slovenskom bracom.

Bane

pre 2 godine

Ja ne bih čekao njih ... Zamrznuti pregovore odmah, na neodređeno vreme. U ovakvu EU bolje i da ne idemo. Ako se u godinama koje dolaze nešto promeni, da nastavimo dalje.

Тако ја то прочи’то…

pre 2 godine

EU je - “nažalost, znatno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava,(A POGOTOVO) sloboda medija i sloboda izražavanja".

Аца

pre 2 godine

Zemlje EU koje su nam 1999 uradile ovo isto sto sada Rusija radi u Ukrajini nemaju nikakvo pravo da nam bilo sta kazu na ovu temu. Treba ih izgleda svaki dan podsecati da se nimalo ne razlikuju od Rusije

Марко

pre 2 godine

Баш ме занима шта би било следеће што би тражили када бисмо увели санкције Русији.

miro

pre 2 godine

Srbija treba da bude neutralna zemlja u svakom pogledu,bez uplitanja i samo da gledamo nas interes a oni kako hove moze i sankcije ako hoce bolje je nama da snabdevamo Rusko trziste od 250 miliona stanovnika nego da Rusiji uvodimo sankcije

©1982 Sinclair Research

pre 2 godine

Evropska roba postaje nekonkurentna cenom. Možemo da trubimo o svemu i svačemu, ali evropska roba postaje nekonkurentna cenom. A to neminovno znači pad proizvodnje.
Sve što mi srbi treba da uradimo u ovim vremenima je da gledamo svoja posla. Isključivo svoja posla. Oni neka se sada makljaju sa nekim koga ne mogu da pobede vojno, niti im šta mogu ekonomski. Nije rus ušao u ovo nepripremljen.

milan

pre 2 godine

Ja sam prvi koji je cenio i tezio ka evropskim integracijama nase zemlje. Danas ne znam koja je to evropska politika i sta oni mogu da nam ponude. Jedno je ocigledno da mnogo problema postoji unutar evropske unije to smo videli i na primeru izbeglica iz Sirije gde nije postojala jasna strategija i politika, zatim kad je dosao ovaj kovid isto svaka zemlja unutar evropske unije se ponasala kako je htela. A od nas traze da podrzavamo i uskladjujemo svoju politiku sa njima a da nismo clanica. Prvo gospodo sredite svoju kucu a za nas ima vreme da se izjasnimo

Realno

pre 2 godine

Taj koji bi udario sankcije Rusiji narod bi ga srušio. To mora da zna svaka vlast. Sa nama mogu kako hoće ali Rusiju da ne diraju. Drugo najviše bi voleo da rat stane i da se narod Ukrajne i Rusije nekako pomire što ce posle svega biti jako tesko.

Mile

pre 2 godine

Ljudi, citam komentare pa nije bas to tako lako kao sto mnogi pisu. Jedino mozemo bolje ziveti ako saradjujemo sa svima ali posto je situacija takva trebalo bi da dobro razmislimo sta radimo. Setite se sankcija i onog zivota od pre iskreno meni se nesto ne prozivljava to ponovo, od kako sam se rodio neki problemi. Iskreno se nadam da ce se ubrzo sve zavrsiti inace nece nam pomoci ni sveti Bog doci ce do siromastva odu li strane kompanije.

Dejanmi

pre 2 godine

Sami ste odgovorili na pitanje zasto Srbija ne uvodi sankcije, 10 godina vec u pregovorima a pre toga jos 10 godina ucjenjivanja Srbije da bi se pregovori otvorili..

ma da…

pre 2 godine

Да су хтели примили би нас до сада. Ми већ ДЕСЕТ година преговарамо. Време је да се стави тачка на то.
(ivan, 14. mart 2022 11:54) # Link komentara

Da li bi ti nas primio u EU da si tamo? Al realno

Franc

pre 2 godine

Na stranu njihovo licemerje ali jednim delom su u pravu.Ako nismo gadljivi na njihove pare,ako pregovaramo oko ulaska u EU onda moramo i po ostalim pitanjima da se usaglašavamo sa njima. Tu je osnovni problem.Hoćemo keš ali da se ponašamo kako nam volja.Teško da može.Ponavljam da su i meni lično oličenje bahatosti licemerja (ni Rusi nisu ništa bolji) ali da su za poslednji pasus u pravu ,jesu.
(prolaznik, 14. mart 2022 12:49)

Ako su za sankcije zašto uvoze ruski gas i naftu?
Nama su uveli totalne sankcije dok Rusima ne, istovremeno traže od Srbije koja nema šanse da plati gas 2000 dolara, da uvede sankcije.

trla baba lan

pre 2 godine

Evropski parlament ima 750 poslanika, 9 poslanika je koliko 1.2% parlamenta? Mislite da će imati podršku od 50%+1 glasača da izglasaju neku rezoluciju, koja opet neće biti pravno obavezujuća.

zoran

pre 2 godine

Gubljenje 2 decenije, praznih pregovora sa EU i ucena oko statusa KiM..., nadam se da ce Srbija izabrati politicku neutralnost, sve ovo kako je krenulo do sada vodi Srbiju u nove ucene bez kraja i katastrofu po nacionalnom pitanju.

sasa

pre 2 godine

Vi koji pisete o 10 godina zavlacenja, odgoorite meni, evo zivo me zanima, ko je za to kriv? Koliko smo poglavlja zatvorili?! Sta smo mi toliko dobrog uradili pa nas eto oni nece? Budimo realni ljudi, mi ne znamo ni smece da pokupimo kraj puta a kamoli da uklonimo korupciju i uspostavimo vladavinu prava. To smo mi.

ivan

pre 2 godine

Да су хтели примили би нас до сада. Ми већ ДЕСЕТ година преговарамо. Време је да се стави тачка на то.

Србин црногорац.

pre 2 godine

Гледајте своја посла, Србија није и никада неће бити послушбик било чије политике, па ни Руске .

davor

pre 2 godine

Navode, takođe, i da je "Srbija, nažalost, značajno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava, sloboda medija i sloboda izražavanja".

Auuu, pa kako to? Kome sad da verujemo, ovim našim na vlasti ili Evropi?
I kako baš sad negativne poene da dobijemo, tik pred izbore...

WillyWonka

pre 2 godine

Ne znam pored ovakvih komentara, zašto se Srbija sama ne isključi iz svih evropskih integracionih procesa i onda ne bi bilo nikakvih problema. Ovako ispada da je Srbija uključena u procese mimo svoje volje, kao, oni nas tjeraju da se družimo, a mi ne bi. A treba to presjeći i neka svako ide putem koji želi. Naravno, svako treba da snosi posljedice svojih odluka, prestale bi stizati pare iz EU, vjerovatno bi se vratile vize za građane Srbije, a Evropi apsolutno ništa ne bi falilo.
Ali na dvije stolice sigurno ne može dovijeka.

omniameamecumporto

pre 2 godine

Nije to baš tako jednostavno, 80% ekonomije vam je na zapadu, samo Njemačka zapošljava 75 hiljada radnika u Srbiji. Ovdje je pitanje na koju ćete stranu stati, situacija je delikatna i ne možete više očekivati da će politika nezamjeravanja Putinu više proći. Ne možete podržavati Putina na ulicama i trgovima i štampi. Zapad to vidi i smatra to licemjerjem. Zato vjerujem da su vas u stanju i ekonomski pritisnuti čega se Vučić boji jer je svjestan što bi to za Srbiju značilo. Nije lako ali morat ćete jer nova su vremena došla i treba procijeniti gdje ćete imati više koristi i na tu stranu se okrenuti.

Miomir

pre 2 godine

"Na stranu njihovo licemerje ali jednim delom su u pravu.Ako nismo gadljivi na njihove pare,ako pregovaramo oko ulaska u EU onda moramo i po ostalim pitanjima da se usaglašavamo sa njima. Tu je osnovni problem.Hoćemo keš ali da se ponašamo kako nam volja.Teško da može.Ponavljam da su i meni lično oličenje bahatosti licemerja (ni Rusi nisu ništa bolji) ali da su za poslednji pasus u pravu ,jesu."
EU je primarno EKOMONSKA zajednica sa ciljem uspostavljanja kvalitetnog tržišta. To nije država niti konfederacija. Politički stavovi ne bi smeli da se unificiraju, ali današnja nadogradnja nažalost to postavlja kao prioritet suprotno osnovnim ciljevima da ta ekonomska saradnja bude i sira...

prolaznik

pre 2 godine

Na stranu njihovo licemerje ali jednim delom su u pravu.Ako nismo gadljivi na njihove pare,ako pregovaramo oko ulaska u EU onda moramo i po ostalim pitanjima da se usaglašavamo sa njima. Tu je osnovni problem.Hoćemo keš ali da se ponašamo kako nam volja.Teško da može.Ponavljam da su i meni lično oličenje bahatosti licemerja (ni Rusi nisu ništa bolji) ali da su za poslednji pasus u pravu ,jesu.

Dušan

pre 2 godine

Svim ovima odmah uvesti zabranu ulaska u Srbiju.

Više će nas poštovati i paziće sledeći put šta pričaju i zahtevaju.
Ne treba dozvoliti da svaka korumpirana šuša u teško korumpiranom EU parlamentu može da blati Srbiju i pričinjava joj štetu bez da plati za to.

Tako bi uradio Izrael tako treba i mi.

Luka

pre 2 godine

Umjesto da traže bezrazložno kažnjavnja Srbije,bilo bi im pametnije i odgovornije da izađu pred svoje birače i obrazlože koliko su svojom poslušničkom politikom doprinjelu ,da im birači dana plačaju više cijene od plina,goriva do prehrambenih artikala.Ali teško je suočiti se sa istinom

Mađar iz Vojvodine

pre 2 godine

Otkačiti bitange! Oni nama da govore o slobodi medija??? Pa kod njih zabrane sve što nije mejnstrim i kažnjavaju ih. Mi necemo uvesti sankcije Rusiji a oni neka stopiraju pregovore. Pre 22 godine sam bio jako srećan što smo se oslobodili Slobe i radikala. Očekivao sam da ćemo ući u EU brzo i počećemo da živimo kao oni na zapadu. Eto moj život prolazi polako i mi i posle 22 godine smo na istom mestu. Tada su nas uslovljavali sa tim da moramo isporučiti naše generale u Hag, a sada nas uslovljavaju da moramo uvesti sankcije Rusiji. Pa, gospodo te vaše "evropski vrednosti" nama nisu potrebni. Imamo mi naše vrednosti koje vi nikad niste imali. Čast i ponos su naše vrednosti.

zoran

pre 2 godine

Gledajući komentare, moram se zapitati a zašto Srbija uopće hoće u EU? Očito građani ne vole ni NATO ni EU, pa onda budite face i povucite zahtjev za prijem. Ali ne, EU je dobra dok dijeli novac, samo nije dobro kad treba slijediti i politiku EU.

pjer

pre 2 godine

"Srbija, nažalost, značajno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava, sloboda medija i sloboda izražavanja".
Bombardovanjem Srbije pokazali ste "ogroman" napredak u oblastima vladavine prava ,slobode izražavanja.Čestitam ,bahati licemeri bez trunke savesti.Sram da vas bude ...

Radojko

pre 2 godine

Žao mi je što Evropa praktikuje aparthejd, prećutno podržava naciste, deli žrtve sukoba na one koje žale i na one koju ignorišu, ali ne mislim da je mi trebamo zbog toga grditi. Bolje da ih ohrabrimo da se sete da imaju svoju kičmu, petlju i mozak, da ne slušaju slepo kauboje, i da napuste put tame i izađu na put svetlosti.

sasa

pre 2 godine

Vi koji pisete o 10 godina zavlacenja, odgoorite meni, evo zivo me zanima, ko je za to kriv? Koliko smo poglavlja zatvorili?! Sta smo mi toliko dobrog uradili pa nas eto oni nece? Budimo realni ljudi, mi ne znamo ni smece da pokupimo kraj puta a kamoli da uklonimo korupciju i uspostavimo vladavinu prava. To smo mi.

Ivan

pre 2 godine

Jedina tvorevina koja je nazadovala po pitanju ljudskih prava u zadnjih par nedelje je nažalost EU.
U njoj se osuđuje verbalni delikt, bukvalno sprovodi lov na veštice, otima se privatna imovina nekome samo zbog njegove nacionalnsoti (klasični fašizam), zabranjuje rad medijima koji ne pišu po EU diktatu i kako EU odgovara,...

Srbija je trenutno za EU bastion slobode i prava.

Miki

pre 2 godine

Radojko, 14. mart 2022 09:19)

Ajde ne lupetaj , mi smo jedan od najsiromasnijih naroda u Evropi , skloni korupciji i ko zna cemu sve jos ne i mi nekom nesto ce da objasnimo ! Umesto da se ponasamo kao sav normalni svet mi zivimo u nekoj pomerenoj izmisljenoj , samo nasoj realnosti !

ne nazivajte se pravednicima

pre 2 godine

Kazu da Srbija tone u autoritarizam, a oni sami namecu Srbiji da Srbija mora da radi sve kako oni hoce??? Nije li bas to autoritarizam evropsko unijo!? I zasto se niste protivili i brinuli unistavanju Srbije 1999. godine???

Pera-DE

pre 2 godine

Sve mogu da shvatim ali odakle prezaduzena Evropa nama daje novcanu pomoc. Sad gledam javni dug evropskih zemalja Nemacka 2,1 bilion, Francuska i Italija po 2,5 biliona, Spanija 1,3 bil, Holandija 550 milijardi, Austrija 322 milijardi, Finska 175 milijardi...Gledam srpski javni dug, ako je istina oko 25 milijardi. Nisam ekonomista ali meni ovde nista nije jasno. Oni nas kao kaznjavaju a ja se pitam ko ce sve ovo da plati.

Kole

pre 2 godine

Nek uvedu sankcije Rusima, pa da se najedemo voća kao nekad. Krštenu šljivu ili višnju ne možeš da kupiš na pijaci već godinama, ali i kad ih nađeš cena kao da kupuješ mango i papaju.

omniameamecumporto

pre 2 godine

Nije to baš tako jednostavno, 80% ekonomije vam je na zapadu, samo Njemačka zapošljava 75 hiljada radnika u Srbiji. Ovdje je pitanje na koju ćete stranu stati, situacija je delikatna i ne možete više očekivati da će politika nezamjeravanja Putinu više proći. Ne možete podržavati Putina na ulicama i trgovima i štampi. Zapad to vidi i smatra to licemjerjem. Zato vjerujem da su vas u stanju i ekonomski pritisnuti čega se Vučić boji jer je svjestan što bi to za Srbiju značilo. Nije lako ali morat ćete jer nova su vremena došla i treba procijeniti gdje ćete imati više koristi i na tu stranu se okrenuti.

Mauricio

pre 2 godine

Ako nam se oduzma pravo na sopstveni stav i misljenje, onda ne da nam ne treba EU, nego traba da se dobro potrudimo da nikada ne budemo usisani u takvu jednu despotsku, tiransku zajednicu.

Ivan

pre 2 godine

Kao bivsi evrofanatik i kao neko ko je 3 godine u kontinuitetu ziveo u toj divnoj EU, mogu slobodno da kazem da nam ovakva EU ne treba. Ni za 10, ni za 50 godina

djuro

pre 2 godine

ako nas ovo konačno osvesti da prekinemo farsu sa "evropskim integracijama", moći ćemo da kažemo da je od sve ove furtutme sa Rusijom i Ukrajinom bilo i neke koristi.

?

pre 2 godine

Дај боже да никад не уђемо у ЕУ јер не делимо са вама ваше "вредности". А то су наметање свега и свачега, ускраћивање на слободу говора, двоструки стандарди, гажење права и правде, лицемерство и дволичност, кукавичлук, сујета, гордост. Слободно додајте још тих "вредности".

komentator

pre 2 godine

Na referendumu svojen zakon iz oblasti vladavine prava i onda oni prema nama izjave ovo:
‚Navode, takođe, i da je "Srbija, nažalost, značajno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava, sloboda medija i sloboda izražavanja"...
U najmanju ruku, cinično

prolaznik

pre 2 godine

Na stranu njihovo licemerje ali jednim delom su u pravu.Ako nismo gadljivi na njihove pare,ako pregovaramo oko ulaska u EU onda moramo i po ostalim pitanjima da se usaglašavamo sa njima. Tu je osnovni problem.Hoćemo keš ali da se ponašamo kako nam volja.Teško da može.Ponavljam da su i meni lično oličenje bahatosti licemerja (ni Rusi nisu ništa bolji) ali da su za poslednji pasus u pravu ,jesu.

ja sam ja

pre 2 godine

"Srbija, nažalost, značajno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava, sloboda medija i sloboda izražavanja"

Tu je napredovala ka EU! I EU zabranjuje medije ili im dozvoljava da izveštavaju ako vlada odobri.
Sa jedne strane potpisnici traže da se Srbija uskladi sa EU, zašto se Rumunija i Španija ne usklade sa EU i priznaju KiM? Tako i kod sebe otvore pandorinu kutiju!
EU od 2020 godine sve više liči na bivše komuističke zemlje krajem 80-ih.

Vlajko

pre 2 godine

Vaše vrednosti su vrlo sporne i sa čisto ljudskog i sa moralnog satnovišta. Niste osudili agresiju SAD na Libiju, Irak, Avganistan i Siriju akcije usmerene na promene režima i mešanje u unutrašnje stvari suverenih zemalja, čak su neki i učestvovali da bi dobili plen - sirovu naftu koja je, iz Libije konkretno, mesecima prevožena brodovima. Sada niko ne reaguje zbog onoga što SAD rade u Jemenu. Pa dokle? Interesuje vas po nešto i svi moramo da se za to interesujemo a ostalo gde imate koristi ćutite a isti zločini se dešavaju u svim navedenim slučajevima.

Mile

pre 2 godine

Ljudi, citam komentare pa nije bas to tako lako kao sto mnogi pisu. Jedino mozemo bolje ziveti ako saradjujemo sa svima ali posto je situacija takva trebalo bi da dobro razmislimo sta radimo. Setite se sankcija i onog zivota od pre iskreno meni se nesto ne prozivljava to ponovo, od kako sam se rodio neki problemi. Iskreno se nadam da ce se ubrzo sve zavrsiti inace nece nam pomoci ni sveti Bog doci ce do siromastva odu li strane kompanije.

Realno

pre 2 godine

Taj koji bi udario sankcije Rusiji narod bi ga srušio. To mora da zna svaka vlast. Sa nama mogu kako hoće ali Rusiju da ne diraju. Drugo najviše bi voleo da rat stane i da se narod Ukrajne i Rusije nekako pomire što ce posle svega biti jako tesko.

Vlada

pre 2 godine

Nema od toga nista! Prvo je licemerno, ali ako smatramo da su svi politicari takvi onda mu dodje "normalno"
Drugo a i najbitnije, uraditi to znaci dati otvoreni prostor Srbiji da se priblizi Rusiji... To im ne treba... Bice "preporuka" da se uskladimo sa EU politikom, malo pritiska, i to je to. Njima se apsolutno ne isplati nikakva presija jer ce sami sebe destabilizovati.

alex

pre 2 godine

Pa niste vi u ovoj situaciji ti koji mozete sa ucenjujete. Dakle, svi su u frci sta cemo sa zapadnim balkanom, da li da ih primimo ubrzano, ovi ucenjuju i postavljaju uslove. Malo realnosti gospodo. Kad polazete jasan stav da nas zelite, a to je mnogo vise od ovih mrvica koje dajete onda mozete da nam solite pamet. Makedonija je sve slusala i uskladila pa necete ni pregovore da otvorite sa njima. Toliko o tome koliko bi napredovali da se uskladiujemo a sa druge strane imali bi direktnu stetu u privredi. Dakle, da vi pokazujete veliku zelju da primite zapadni balkan, i balkan bi vas slusao, ovako vide ljudi ovde da vi nas veslate decenijama i ucenjujete.

boki

pre 2 godine

pa zvanicno....ima 705 euro poslanika u parlamentu pa sve to mora ici na glasanje... ovih 9 je saka pirinca. a za to je sto je babi milo je potreban malo duzi vremenski interval da se procesuira . takodje im ne igra ali ponajmanje ne njima da ispuste srbiju sada u ovim prelomnim svetskim desavanjilma i odbiju je od sebe.

Miomir

pre 2 godine

"Na stranu njihovo licemerje ali jednim delom su u pravu.Ako nismo gadljivi na njihove pare,ako pregovaramo oko ulaska u EU onda moramo i po ostalim pitanjima da se usaglašavamo sa njima. Tu je osnovni problem.Hoćemo keš ali da se ponašamo kako nam volja.Teško da može.Ponavljam da su i meni lično oličenje bahatosti licemerja (ni Rusi nisu ništa bolji) ali da su za poslednji pasus u pravu ,jesu."
EU je primarno EKOMONSKA zajednica sa ciljem uspostavljanja kvalitetnog tržišta. To nije država niti konfederacija. Politički stavovi ne bi smeli da se unificiraju, ali današnja nadogradnja nažalost to postavlja kao prioritet suprotno osnovnim ciljevima da ta ekonomska saradnja bude i sira...

Kralj mača

pre 2 godine

Прво ви уведите санкције једни другима због бомбардовања Србије 99. године, па се онда јавите!

ma da…

pre 2 godine

Да су хтели примили би нас до сада. Ми већ ДЕСЕТ година преговарамо. Време је да се стави тачка на то.
(ivan, 14. mart 2022 11:54) # Link komentara

Da li bi ti nas primio u EU da si tamo? Al realno

©1982 Sinclair Research

pre 2 godine

Evropska roba postaje nekonkurentna cenom. Možemo da trubimo o svemu i svačemu, ali evropska roba postaje nekonkurentna cenom. A to neminovno znači pad proizvodnje.
Sve što mi srbi treba da uradimo u ovim vremenima je da gledamo svoja posla. Isključivo svoja posla. Oni neka se sada makljaju sa nekim koga ne mogu da pobede vojno, niti im šta mogu ekonomski. Nije rus ušao u ovo nepripremljen.

Србин црногорац.

pre 2 godine

Гледајте своја посла, Србија није и никада неће бити послушбик било чије политике, па ни Руске .

blek stena

pre 2 godine

"Predsednica Kosova Vjosa Osmani zahvalila se putem Tvitera bugarskom članu evropskog parlamenta Ilhanu Kjučuku na stalnoj podršci Kosovu."
Svih ovih "devet veličanstvenih" su u istoj priči. Bilo bi neukusno da konstatujemo kako nam žele nešto dobro.

WillyWonka

pre 2 godine

Ne znam pored ovakvih komentara, zašto se Srbija sama ne isključi iz svih evropskih integracionih procesa i onda ne bi bilo nikakvih problema. Ovako ispada da je Srbija uključena u procese mimo svoje volje, kao, oni nas tjeraju da se družimo, a mi ne bi. A treba to presjeći i neka svako ide putem koji želi. Naravno, svako treba da snosi posljedice svojih odluka, prestale bi stizati pare iz EU, vjerovatno bi se vratile vize za građane Srbije, a Evropi apsolutno ništa ne bi falilo.
Ali na dvije stolice sigurno ne može dovijeka.

Тако ја то прочи’то…

pre 2 godine

EU je - “nažalost, znatno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava,(A POGOTOVO) sloboda medija i sloboda izražavanja".

Dragana

pre 2 godine

Bili smo pod sankcijama...ekonomija, kultura, sport. Bili smo bombardovani,najomraženiji, nas su nazivali agresorima i genocidnim narodom. Srbija se kroz istoriju samo branila i niko nema veće srce od nas. Zaista je vreme da mislimo na nas, naša posla... Između Rusije i Ukrajine-biram Srbiju. I dođu tamo neki da pričaju o demokratiji i vladavini prava?! Možda neko ima amneziju, mlađe generacije prepričavaju šta su čule...ali ja se sećam svakog dana svog života i koliko nam je ukradeno od ostog. Živeli!

milan

pre 2 godine

Ja sam prvi koji je cenio i tezio ka evropskim integracijama nase zemlje. Danas ne znam koja je to evropska politika i sta oni mogu da nam ponude. Jedno je ocigledno da mnogo problema postoji unutar evropske unije to smo videli i na primeru izbeglica iz Sirije gde nije postojala jasna strategija i politika, zatim kad je dosao ovaj kovid isto svaka zemlja unutar evropske unije se ponasala kako je htela. A od nas traze da podrzavamo i uskladjujemo svoju politiku sa njima a da nismo clanica. Prvo gospodo sredite svoju kucu a za nas ima vreme da se izjasnimo

Bane

pre 2 godine

Ja ne bih čekao njih ... Zamrznuti pregovore odmah, na neodređeno vreme. U ovakvu EU bolje i da ne idemo. Ako se u godinama koje dolaze nešto promeni, da nastavimo dalje.

Milutin

pre 2 godine

Kad se oni pokaju sto su nas "milosrdno" bombardovali mi cemo se povinovati njihovom zahtevu jer cemo znati da su iskreni u sadasnjoj osudi Rusije.
Mir medju slovenskom bracom.

trla baba lan

pre 2 godine

Evropski parlament ima 750 poslanika, 9 poslanika je koliko 1.2% parlamenta? Mislite da će imati podršku od 50%+1 glasača da izglasaju neku rezoluciju, koja opet neće biti pravno obavezujuća.

Аца

pre 2 godine

Zemlje EU koje su nam 1999 uradile ovo isto sto sada Rusija radi u Ukrajini nemaju nikakvo pravo da nam bilo sta kazu na ovu temu. Treba ih izgleda svaki dan podsecati da se nimalo ne razlikuju od Rusije

miro

pre 2 godine

Srbija treba da bude neutralna zemlja u svakom pogledu,bez uplitanja i samo da gledamo nas interes a oni kako hove moze i sankcije ako hoce bolje je nama da snabdevamo Rusko trziste od 250 miliona stanovnika nego da Rusiji uvodimo sankcije

Franc

pre 2 godine

Na stranu njihovo licemerje ali jednim delom su u pravu.Ako nismo gadljivi na njihove pare,ako pregovaramo oko ulaska u EU onda moramo i po ostalim pitanjima da se usaglašavamo sa njima. Tu je osnovni problem.Hoćemo keš ali da se ponašamo kako nam volja.Teško da može.Ponavljam da su i meni lično oličenje bahatosti licemerja (ni Rusi nisu ništa bolji) ali da su za poslednji pasus u pravu ,jesu.
(prolaznik, 14. mart 2022 12:49)

Ako su za sankcije zašto uvoze ruski gas i naftu?
Nama su uveli totalne sankcije dok Rusima ne, istovremeno traže od Srbije koja nema šanse da plati gas 2000 dolara, da uvede sankcije.

ivan

pre 2 godine

Да су хтели примили би нас до сада. Ми већ ДЕСЕТ година преговарамо. Време је да се стави тачка на то.

Dejanmi

pre 2 godine

Sami ste odgovorili na pitanje zasto Srbija ne uvodi sankcije, 10 godina vec u pregovorima a pre toga jos 10 godina ucjenjivanja Srbije da bi se pregovori otvorili..

zoran

pre 2 godine

Gubljenje 2 decenije, praznih pregovora sa EU i ucena oko statusa KiM..., nadam se da ce Srbija izabrati politicku neutralnost, sve ovo kako je krenulo do sada vodi Srbiju u nove ucene bez kraja i katastrofu po nacionalnom pitanju.

Djordije Cvarkov

pre 2 godine

Kada smo kod neispunjavanja obaveza, čija beše obaveza da srovede u delo i natera drugu stranu da uspostavi Zajednicu Srpskih Opština? Treba vam 10 godina da to sprovedete, pa dajte nama 10 godina fore da uvedemo sankcije Rusiji. Polako, samo stalozeno i promisljeno, mi cemo kao Turska, 20 godina da pristupamo EU. Razumem ja EU, oni veruju da će se Rusi odmah predati ukoliko im mi uvedemo sankcije, tako da smo u sustini mi krivi sto se Rusi ne predaju, sigurno bi da ih mi pritisnemo.

Dušan

pre 2 godine

Svim ovima odmah uvesti zabranu ulaska u Srbiju.

Više će nas poštovati i paziće sledeći put šta pričaju i zahtevaju.
Ne treba dozvoliti da svaka korumpirana šuša u teško korumpiranom EU parlamentu može da blati Srbiju i pričinjava joj štetu bez da plati za to.

Tako bi uradio Izrael tako treba i mi.

Марко

pre 2 godine

Баш ме занима шта би било следеће што би тражили када бисмо увели санкције Русији.

davor

pre 2 godine

Navode, takođe, i da je "Srbija, nažalost, značajno nazadovala u oblastima kao što su vladavina prava, ljudska prava, sloboda medija i sloboda izražavanja".

Auuu, pa kako to? Kome sad da verujemo, ovim našim na vlasti ili Evropi?
I kako baš sad negativne poene da dobijemo, tik pred izbore...

Luka

pre 2 godine

Umjesto da traže bezrazložno kažnjavnja Srbije,bilo bi im pametnije i odgovornije da izađu pred svoje birače i obrazlože koliko su svojom poslušničkom politikom doprinjelu ,da im birači dana plačaju više cijene od plina,goriva do prehrambenih artikala.Ali teško je suočiti se sa istinom