Nedelja, 17.09.2006.

10:41

Predsednik, premijer i oficiri

Boris Tadić poručio da srpska Vojska mora da bude "faktor stabilnosti čitavog regiona Jugoistočne Evrope".

Izvor: B92

Predsednik, premijer i oficiri IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

tanja

pre 17 godina

potpuno sam za ideju da se organizuju promocije i svih drugih studenata, da se isprati medijski, promovise na svaki nacin -kad bi se samo neko SETIO da to moze i treba da se organizuje. nego ljude mrzi da rade, da se pokrenu...pri tom mislim tu i na same studente i studentske org. meni su na kraju fakulteta diplomu urucile sekretarice iz Arhive istog :-) smesno i jadno za papir koji je rezultat velikog rada tokom tih godina studiranja.
cestitke studentima VA i puno srece u civilnoj/vojnoj karijeri.

x

pre 17 godina

Da li ce za ovogodisnju generaciju pitomaca Vojne akaedemije moci da se napravi promociju, treba pitati velike govornike. Podjimo od toga da se ove godine za vojnu akademiju prijavilo 27 kandidata, usporedbe radi u moje vreme 80-tih bilo je duplo vise kandidata samo za jedan dan, a 3 puna meseca su kandidati dolazili svaki dan na konkurse i preglede.
Ne cini li Vam se mozda da su tu istu vojsku, ti govornci, doveli do prosijackog stapa i da su najzasluzniji sto je spala na tako niske grane da moze 20 drcnih baba da je orobe za 24h.
Gde je taj presednik bio i sta je uradio za Vojsku kad je bio ministar odbrane.
O kakvoj to modernoj vojci pricaju, stidite se govornici, ruzan i providan pokusaj za skupljanje politickih bodova. Zao mi je sto su ti golbradi mladici osudjeni na vrlo jadan i tezak zivot upravo zato sto su ih ti govornoci doveli u takvu nezavidnu situaciju.

Dejan

pre 17 godina

Svaka cast. Ovo je prava stvar. Predsednik, premijer i predsednik Narodne skupstine zajedno na promocji prve generacije oficira.
Zivela Srpska vojska.

Bojan

pre 17 godina

Svaka čast novopočenim oficirima Vojske Srbije, i neka im je srećna služba.
Drago mi je da je u državnom vrhu bilo sluha za obeležavanje inauguracije prve klase oficira u nezavisnoj Srbiji posle skoro 100 godina. Na stranu svi problemi u vojsci - nadam se da će ih biri sve manje - ona je zaslužila da na ovaj način dospe na prve strane novina.

Nikola

pre 17 godina

Ovo je najpametnija stvar koju su predsednik i premijer mogli da naprave. Pokazuju saglasnost o najbitnijim pitanjima u trenutku krize. A umesto parade tenkova, raketnih bacača i sličnih sredstava za ubijanje, prezentuju obrazovan kadar. Vrlo mudro

sumnjivo lice

pre 17 godina

Cela ova prica lici na zabu koja se naduva da bi izgledala veca i opasnija.
A tvrditi kako je ovoj vojsci samo ljubav u srcima je, najblaze receno, degutantno posle krvavih ratova u bivsoj SFRJ u kojima ova vojska, jelte, nije ucestvovala.
A vec u sledecoj recenici o Kosovu se zvecka oruzjem.
I Tadic i Kostnica, kao i njihov prethodnik Milosevic bezuspesno pokusavaju glumiti druga Tita. Da su vise slusali i proucavali delo Marsala ne bi sve ovo izgledalo kao jadna i pateticna predstava.
Nego, btw, sta bi sa Mladicem?

Gde je Ratko?

pre 17 godina

U promotivnom filmu o vojsci su zaboravili da ubace herojske momente vojske u poslednjim ratovima, od Vukovara, preko Sarajeva do Srebrenice. I zasto nije pozvan na binu R.Mladic, kao zasluzni penzioner vojske?
Pih, niko ga se nije setio cak ni u govorima. A covek nam poklonio Srebrenicu!

Bivsi oficir

pre 17 godina

Medju ovim momcima 50% su inzinjeri masinstva, elektronike, telekomunikacija... To sto nose uniformu je za Vas minus? Mislim da nije. Zavrsio sam VTA i mogu da kazem da me vise cijene kao strucnjaka nego nekoga ko je zavrsio ETF.

Ljubiša Obradović

pre 17 godina

Čestitam najmlađim oficirima vojske Srbije na promociji. Želim im da časno obavljaju svoje dužnosti u jedinicama, da svojim moralnim principima i ponašanjem daju primer ostalima i da u svakom trenutku znaju ko su i šta su.

Alex

pre 17 godina

"faktor stabilnosti čitavog regiona Jugoistočne Evrope" Srbija treba da se odlepi od ovakvih ideja ili opet cemo biti krivi za sve. Jedini faktor mira i rata ovde je NATO CIA KGB i slicne organizacije. One da snose odgovornost za mir a ne mi.

exof

pre 17 godina

U jednom ranijem tekstu sam pisao da nije ovo mesto za organizovanje promocije pitomaca zavrsnih godina Vojne akademije.Trebalo je to organizovati gde je uvek i organizovano u krugu Vojne akademije i dati tome odgovarajuci medijski prostor.Ovako sve je ispalo prilicno bledo i mnogo socrealisticki.Sam pocetak sa filmom o vojnom skolstvu je nagovestio sve manjkavosti vidjenog.Pa yzar nisu mogli da film prerade a ne da se u njemu pojavljuje bivsa Jugoslavija u svojim raznim nazivima.Ovo su trebali uraditi ako vec hoce da se dice sa tim da je to prva generacija oficira Vojske Srbije od 1912.godine.Priprema ucesnika ove promocije je prilicno slaba.Usudio bih se reci strojeva obuka pitomaca i novoprizvedenih potporucnika je na vrlo niskom nivou.Pogledajte sve radnje od njihovog kretanja pa do otpozdravljanja najvisim drzvanim rukovodiocima.Fali tu dosta na protokolarnom planu.A tek strojevi korak,kojim se do sada uvek, nasa vojska ponosila.Jedno vrlo lose izdanje.Zar za cetiri odnosno pet godina skolovanja to nije moglo da se nauci?Pa pogledajte vojske velikih sila, za koje hocemo da nam budu uzori.Kod njih je to sve uradjeno do perfekcije.Bar to mozemo i mi, jer to ne zahteva skoro nikakve pare.Ali zar je to moguce postici sa Vojskom kojom rukovodi patolog a komanduje stranac Zvonimir-Zdravo Ponos, obijica duboko ogrezli u politicke vode?

Dragan R

pre 17 godina

Nije mi jasno da li je to stvaranje etnicke vojske samo od Srba i komunista ili je to vojska svih gradjana u Srbiji. Ovaj vic predsednika o tome da je nasa vojska faktor stabilnosti u Evropi moze se tumaciti i tako sto slabija nasa vojska to Evropa mirnija.Titovi i Slobini generali koji predju u nasim vojnim skolama nisu gaqrancija da se nasa vojska menja i modernizuje. Prisustvo svestenika SPC je krajnje iritrirajuce za pripadnike ostalih vera. Da li mi ovim pokazujemo svetu kako smo spremni da postujemo i druge narode koji zive u nasoj domovini? Ja mislim da je propaganda protiv Srbije a vlada kako hoce.

zvrk

pre 17 godina

Dakle politiciri su se opet dosetili da imaju Vojsku. Ponovo manipulisu,iz samo njima znanih razloga(mozda hoce malo da zveckaju),sa mladicima koji sapke koje su bacili ispred skupstine bolje da vise ne stavljaju na glavu.
Potporucnici neka pogledaju kako im zive staresine i neka procitaju malo istoriju i videce kako su svi politicari do sada postupali sa "svojom" Srpskom Vojskom. Da li je Srbin osudjen na kratko pamcenje?

Lala iz Banata

pre 17 godina

Prvo malo narodu da mažemo oči: paradiranje, šarenilo (uniforme sa kojih su samo skinute zvezde, a sve ostalo je isto), ono - kao, i mi imamo vojsku...
pa onda malo loženja - tipa "Kosovo je srpsko i ostaće srpsko, bla, bla, bla..."
pa onda malo fotografisanja - predsednik i sablje, premijer i diplome...

Realnost je, na žalost, sasvim drugačija: u vojsci se ubijaju golobradi regruti, Kosovo je odavno nezavisno, Boris i Voja koriste svaku priliku za marketing pred nastupajuće izbore, Srbija je sve dalje od EU, NATO, i svega ostalog, a nama, na vojnu paradu(!) dolazi Čavić - funkcioner druge države, (koja je isto toliko država koliko i Srbija) i zbog čega će nas optužiti da zveckamo oružjem, ovog puta po Bosni...
Samo ste džabe bacili pare na ovo glupiranje!

miladin

pre 17 godina

Sada smo konacno otkrili, kako to izgleda 06.oktobar, po zamisli kreatora 05.oktobra, a koji je pokvario lucidni Zoran Djindjic. Vojni vrh, vojne sluzbe bezbednosti, nesto kriminalaca i kontraverznih biznismena, uz pomoc stranaca (engleza, naravno), su tako zamislili pustanje Milosevica niz vodu, sa ciljem sopstvenog prezivljavanja... Sad mi kao imamo vojsku, sad mi kao reformisemo drzavu i bezbednosni aparat, sad mi kao ne damo teritorije... Zar neko normalan moze da veruje u te price, kada na bini vidi Radeta Bulatovica, Vladu Bozovica, patologa Stankovica...

MM

pre 17 godina

Promocija ili, .......
Bio sam na promociji juce, moj sestric je jedan od pitomaca vojne akademije, hteo sam da vidim kako gazi strojevi korak. Parada nije bila nista posebno, bleda kopija onoga sto smo imali prilike da vidimo ranije. Nije mi jasno sto je bila bas ispred skupstine!? Da li je to praksa I kod drugih naroda kod promocije njihovih pitomaca u oficire!?
Ali dobro sve to nije toliko ni bitno, bitno je da su momci bili dobri I lepi kako rece nacelnik vojne akademije.
Medjutim, nije mi jasno zasto je, u uvodnom filmu o istorijatu “Vojske Srbije”, neoprostivo mnogo puta pomenuta “Vojska Jugoslavije” I “Jugoslovenska Vojna Akademija”? Primetio sam da je I mnogim pitomcima to smetalo!!!
Ne mislim da je “Vojska Jugoslavije” donela mnogo dobra srpskom narodu, cak naprotiv.
Interesuje me da li je ovo bio nameran propust, nemogucnost da se izbegne cesto pominjanje “Vojske Jugoslavije” I “Jugoslovenske Vojne Akademije”, ili samo lenjost komandnog kadra da o istorijatu vojske kojom komanduju napravi pristojan film, s akcentom na istoriju srpske vojske I srpskog vojnika, pa su se posluzili ranijim arhivskim materijalom? U svakom slucaju mislim da je to bio neoprostiv propust jucerasnje promocije maladih pitomaca vojne akademije u oficire “Srpske Vojske”. Valjda ce ovi maldi ljudi koje smo juce gledali na paradi imati snage , hrabrosti I mudrosti da se suoce sa ovakvim I slicnim propustima, kojih sigurno ima mnogo.
Iskreno se nadam da ce te se vi mladi ljudi, bez obzira na sve propuste vasih staresina, istinski vratiti srpskoj vojnoj tradiciji, jer u borbi za lepo prvenstvo u “cojstvu I junastvu” medju drugim vojskama I njihovim oficirima vi se zaista imate na koga ugledati, ako se budete ugledali na “Srpsku Vojsku” I srpskog oficira I vojnika.
Voleo bih da se neko od vasih staresina ili politickih prvaka juce setio da vam spomene onu, cini mi se u nasem narodu pomalo zaboravljenu, izreku neumrlog Marka Miljanova o cojstvu I junastvu. Nadam se da cete je jednog dana usvojiti I kao profesionalni I kao zivotni moto “Vojske Srbije” , srpskog oficira I srpskog vojnika.
Vama cestitka za sve, bili ste dobri, lepi I disciplinovani, svaka cast. Vasim staresinama , voma , veoma niska ocean za organizaciju. Politicarima , valjda se vidi iz teksta, oni svakako brljaju pa brljaju, njima ne vredi nista ni govoriti valjda im je ova parada bila bitna da kao neku poruku nekome posalju.
Mnogo srece I svako dobro u zivotu I radu momci. Ovim ostalim, kojima ste juce kao dekor posluzili, kako im I drago. Neka im je Bog na pomoci pa sta god radili.

Lala Holandija

pre 17 godina

Gospodin Predsednik je izjavio: nas vojnik je jedan od najboljih vojnika u ovom delu Evrope.
Iskustvo prakse kaze: Srpski vojnik ne sluzbije u uslovima gde su standardi zivota i sluzbovanja na nivou, mortalitet (smrtnost) i samoprvredivanje u mirnodoskim uslovima je daleko iznad Evropskog proseka
Mlada gospoda potporucnici treba da promene realnu sliku sadasnjeg stanja u vojcsci Srbije Zelim im sve naj bolje

Zoki S.

pre 17 godina

Господи Тадићу и Коштуници игледа није познато да не постоји војска Србије. Ни један једини амерички резерват нема своју војску - па ни Резерват Србија.

Lala iz Banata

pre 17 godina

Nastavak mraka. :(

>Da li ste videli da se pred Kapitolom, pred Bundestagom, House of Parliament itd, itd... prave ovakve cirkuske parade?

Čemo je ovo služilo?
Demonstacija moći?
(A o prisustvu Čavića da i ne govorimo).

A još ima AKTIVNIH oficira i podoficira koji su se zakleli Titu a potom Slobi. Pa "prevjerili".
I zašto onda verovati ovima koji su se sada zakleli?

A vrhunac je bio kada su pripadnici DRŽAVNE službe (vojska) u SEKULARNOJ državi kleknuli (iliti klekli) i prekrstili se! I to masovno (ako ne i svi, nisam dobro video snimak).
Da nije tužno (tragično) bilo bi - smešno.
Apsurdima i glupostima u Srbiji nikad kraja. :(

ilir

pre 17 godina

Tako treba! Uvek ratohuskackim parolama.Pseudopatriotskim govorima,pa posle ceo svet je kriv i protiv Srbije.Da bi Kosovo bilo srce Srbije,ne bi sami srbi spalivli,plackali,rusili...
Mislim da ovakvi pozivi samo sto ucvrscuju saveznistvo UÇK - NATO.Pa...

Ivan Z

pre 17 godina

Ma, dokle ce Voja da nam prica o Kosovu kao srcu Srbije. Taj covek kada ode kod frizera, verovatno prica o Kosovu i 'bice i ostace srpsko'. Ja sam Srbin i Kosovo mi nije nikakvo srce. Niti je bilo kom mom prijatelju. Nije mi cak ni jetra. Mozda, u najboljem slucaju, moze da prodje kao debelo crevo.

smajo

pre 17 godina

Niko iz MZ ne sme da vas kazni sto to sanjate da je Kosovo deo Srbije,jer to nije kaznjivo. Sanjajte i dalje i uspavajte vas narod vasim bajkama, Presednice,Premijeru.....! 17. septembar 2006. 11.01)

ne zaboraviti...

pre 17 godina

srpska vojske trebala bi da bude faktor stabilnosti regijona ali isto tako treba reci sta je ta vojska radila 90-tih po hrvatskoj, bih i na kosovu!

Marjana

pre 17 godina

Ja se stvarno cudim sa izjavama naseg premijera i presednika. Igraju se recima, jedan dan se kaze da Svet hoce da vidi Kosovo nezavisno a onda sledeci dan da ce nasa vojska to zaustaviti. Svasta

Mr Tom

pre 17 godina

Prvo, uz ovakvu paradu ne ide "gospodo oficiri", više liči na drugove. I u skladu sa tim drugo, "nad Beogradom avioni kruže, biće opet drugarice i druže."

Shkomi

pre 17 godina

Nije mi jasno zasto se ista takva svecanost sa dodelom nagrada ne priredi i za diplomirane lekare, inzenjere, pravnike, ekonomiste i ostale.

Da li je to znak da ova drzava vise ceni vojnika od lekara, da li vojnik vise doprinosi razvoju zemlje od inzenjera ili ekonomiste, da li se mozda planiraju neki novi "pobednicki" vojni pohodi.
Stvarno ne vidim nijedan razlog da se takva priredba ne organizuje i za ostale svrsene studente. Naravno bez aviona nase mocne avijacije.

Milos

pre 17 godina

Zalosno je i sramno sto premijer ni recju nije spomenuo ucesce Srba u antifasistickoj borbi nego je tradiciju zavrsio na Kajmakcalanu. Istina u II svetskom ratu nije postojala srpska vojska ali su se Srbi itekako borili protiv fasizma a posle 5. oktobra se ova borba sasvim zanemaruje i sami se iskljucujemo iz svetske antifasisticke koalicije u koju "upadaju" cak i oni koji su bili saveznici sila osovine.

Dositej

pre 17 godina

A šta je to 'suštinska ljubav'?
A ovaj napuvani, ako misli da mu verujemo da je vojska pod demokratskom kontrolom, neka otkrije ko je ubio dva vojnika u sred Beograda i zašto se vojnici baš toliko 'samoubijaju' u poslednje vreme.
A teški zadaci? Koji su to teki zadaci?
I šta znači blokirati ceo grad, zbog đuvegija sa atestom da se ne drogiraju i sličnih, osim pokazivanja krezavih krnjutaka.

Dositej

pre 17 godina

A šta je to 'suštinska ljubav'?
A ovaj napuvani, ako misli da mu verujemo da je vojska pod demokratskom kontrolom, neka otkrije ko je ubio dva vojnika u sred Beograda i zašto se vojnici baš toliko 'samoubijaju' u poslednje vreme.
A teški zadaci? Koji su to teki zadaci?
I šta znači blokirati ceo grad, zbog đuvegija sa atestom da se ne drogiraju i sličnih, osim pokazivanja krezavih krnjutaka.

Milos

pre 17 godina

Zalosno je i sramno sto premijer ni recju nije spomenuo ucesce Srba u antifasistickoj borbi nego je tradiciju zavrsio na Kajmakcalanu. Istina u II svetskom ratu nije postojala srpska vojska ali su se Srbi itekako borili protiv fasizma a posle 5. oktobra se ova borba sasvim zanemaruje i sami se iskljucujemo iz svetske antifasisticke koalicije u koju "upadaju" cak i oni koji su bili saveznici sila osovine.

smajo

pre 17 godina

Niko iz MZ ne sme da vas kazni sto to sanjate da je Kosovo deo Srbije,jer to nije kaznjivo. Sanjajte i dalje i uspavajte vas narod vasim bajkama, Presednice,Premijeru.....! 17. septembar 2006. 11.01)

ilir

pre 17 godina

Tako treba! Uvek ratohuskackim parolama.Pseudopatriotskim govorima,pa posle ceo svet je kriv i protiv Srbije.Da bi Kosovo bilo srce Srbije,ne bi sami srbi spalivli,plackali,rusili...
Mislim da ovakvi pozivi samo sto ucvrscuju saveznistvo UÇK - NATO.Pa...

Marjana

pre 17 godina

Ja se stvarno cudim sa izjavama naseg premijera i presednika. Igraju se recima, jedan dan se kaze da Svet hoce da vidi Kosovo nezavisno a onda sledeci dan da ce nasa vojska to zaustaviti. Svasta

ne zaboraviti...

pre 17 godina

srpska vojske trebala bi da bude faktor stabilnosti regijona ali isto tako treba reci sta je ta vojska radila 90-tih po hrvatskoj, bih i na kosovu!

Mr Tom

pre 17 godina

Prvo, uz ovakvu paradu ne ide "gospodo oficiri", više liči na drugove. I u skladu sa tim drugo, "nad Beogradom avioni kruže, biće opet drugarice i druže."

Shkomi

pre 17 godina

Nije mi jasno zasto se ista takva svecanost sa dodelom nagrada ne priredi i za diplomirane lekare, inzenjere, pravnike, ekonomiste i ostale.

Da li je to znak da ova drzava vise ceni vojnika od lekara, da li vojnik vise doprinosi razvoju zemlje od inzenjera ili ekonomiste, da li se mozda planiraju neki novi "pobednicki" vojni pohodi.
Stvarno ne vidim nijedan razlog da se takva priredba ne organizuje i za ostale svrsene studente. Naravno bez aviona nase mocne avijacije.

Ivan Z

pre 17 godina

Ma, dokle ce Voja da nam prica o Kosovu kao srcu Srbije. Taj covek kada ode kod frizera, verovatno prica o Kosovu i 'bice i ostace srpsko'. Ja sam Srbin i Kosovo mi nije nikakvo srce. Niti je bilo kom mom prijatelju. Nije mi cak ni jetra. Mozda, u najboljem slucaju, moze da prodje kao debelo crevo.

Lala iz Banata

pre 17 godina

Nastavak mraka. :(

>Da li ste videli da se pred Kapitolom, pred Bundestagom, House of Parliament itd, itd... prave ovakve cirkuske parade?

Čemo je ovo služilo?
Demonstacija moći?
(A o prisustvu Čavića da i ne govorimo).

A još ima AKTIVNIH oficira i podoficira koji su se zakleli Titu a potom Slobi. Pa "prevjerili".
I zašto onda verovati ovima koji su se sada zakleli?

A vrhunac je bio kada su pripadnici DRŽAVNE službe (vojska) u SEKULARNOJ državi kleknuli (iliti klekli) i prekrstili se! I to masovno (ako ne i svi, nisam dobro video snimak).
Da nije tužno (tragično) bilo bi - smešno.
Apsurdima i glupostima u Srbiji nikad kraja. :(

miladin

pre 17 godina

Sada smo konacno otkrili, kako to izgleda 06.oktobar, po zamisli kreatora 05.oktobra, a koji je pokvario lucidni Zoran Djindjic. Vojni vrh, vojne sluzbe bezbednosti, nesto kriminalaca i kontraverznih biznismena, uz pomoc stranaca (engleza, naravno), su tako zamislili pustanje Milosevica niz vodu, sa ciljem sopstvenog prezivljavanja... Sad mi kao imamo vojsku, sad mi kao reformisemo drzavu i bezbednosni aparat, sad mi kao ne damo teritorije... Zar neko normalan moze da veruje u te price, kada na bini vidi Radeta Bulatovica, Vladu Bozovica, patologa Stankovica...

Lala Holandija

pre 17 godina

Gospodin Predsednik je izjavio: nas vojnik je jedan od najboljih vojnika u ovom delu Evrope.
Iskustvo prakse kaze: Srpski vojnik ne sluzbije u uslovima gde su standardi zivota i sluzbovanja na nivou, mortalitet (smrtnost) i samoprvredivanje u mirnodoskim uslovima je daleko iznad Evropskog proseka
Mlada gospoda potporucnici treba da promene realnu sliku sadasnjeg stanja u vojcsci Srbije Zelim im sve naj bolje

MM

pre 17 godina

Promocija ili, .......
Bio sam na promociji juce, moj sestric je jedan od pitomaca vojne akademije, hteo sam da vidim kako gazi strojevi korak. Parada nije bila nista posebno, bleda kopija onoga sto smo imali prilike da vidimo ranije. Nije mi jasno sto je bila bas ispred skupstine!? Da li je to praksa I kod drugih naroda kod promocije njihovih pitomaca u oficire!?
Ali dobro sve to nije toliko ni bitno, bitno je da su momci bili dobri I lepi kako rece nacelnik vojne akademije.
Medjutim, nije mi jasno zasto je, u uvodnom filmu o istorijatu “Vojske Srbije”, neoprostivo mnogo puta pomenuta “Vojska Jugoslavije” I “Jugoslovenska Vojna Akademija”? Primetio sam da je I mnogim pitomcima to smetalo!!!
Ne mislim da je “Vojska Jugoslavije” donela mnogo dobra srpskom narodu, cak naprotiv.
Interesuje me da li je ovo bio nameran propust, nemogucnost da se izbegne cesto pominjanje “Vojske Jugoslavije” I “Jugoslovenske Vojne Akademije”, ili samo lenjost komandnog kadra da o istorijatu vojske kojom komanduju napravi pristojan film, s akcentom na istoriju srpske vojske I srpskog vojnika, pa su se posluzili ranijim arhivskim materijalom? U svakom slucaju mislim da je to bio neoprostiv propust jucerasnje promocije maladih pitomaca vojne akademije u oficire “Srpske Vojske”. Valjda ce ovi maldi ljudi koje smo juce gledali na paradi imati snage , hrabrosti I mudrosti da se suoce sa ovakvim I slicnim propustima, kojih sigurno ima mnogo.
Iskreno se nadam da ce te se vi mladi ljudi, bez obzira na sve propuste vasih staresina, istinski vratiti srpskoj vojnoj tradiciji, jer u borbi za lepo prvenstvo u “cojstvu I junastvu” medju drugim vojskama I njihovim oficirima vi se zaista imate na koga ugledati, ako se budete ugledali na “Srpsku Vojsku” I srpskog oficira I vojnika.
Voleo bih da se neko od vasih staresina ili politickih prvaka juce setio da vam spomene onu, cini mi se u nasem narodu pomalo zaboravljenu, izreku neumrlog Marka Miljanova o cojstvu I junastvu. Nadam se da cete je jednog dana usvojiti I kao profesionalni I kao zivotni moto “Vojske Srbije” , srpskog oficira I srpskog vojnika.
Vama cestitka za sve, bili ste dobri, lepi I disciplinovani, svaka cast. Vasim staresinama , voma , veoma niska ocean za organizaciju. Politicarima , valjda se vidi iz teksta, oni svakako brljaju pa brljaju, njima ne vredi nista ni govoriti valjda im je ova parada bila bitna da kao neku poruku nekome posalju.
Mnogo srece I svako dobro u zivotu I radu momci. Ovim ostalim, kojima ste juce kao dekor posluzili, kako im I drago. Neka im je Bog na pomoci pa sta god radili.

Zoki S.

pre 17 godina

Господи Тадићу и Коштуници игледа није познато да не постоји војска Србије. Ни један једини амерички резерват нема своју војску - па ни Резерват Србија.

zvrk

pre 17 godina

Dakle politiciri su se opet dosetili da imaju Vojsku. Ponovo manipulisu,iz samo njima znanih razloga(mozda hoce malo da zveckaju),sa mladicima koji sapke koje su bacili ispred skupstine bolje da vise ne stavljaju na glavu.
Potporucnici neka pogledaju kako im zive staresine i neka procitaju malo istoriju i videce kako su svi politicari do sada postupali sa "svojom" Srpskom Vojskom. Da li je Srbin osudjen na kratko pamcenje?

Lala iz Banata

pre 17 godina

Prvo malo narodu da mažemo oči: paradiranje, šarenilo (uniforme sa kojih su samo skinute zvezde, a sve ostalo je isto), ono - kao, i mi imamo vojsku...
pa onda malo loženja - tipa "Kosovo je srpsko i ostaće srpsko, bla, bla, bla..."
pa onda malo fotografisanja - predsednik i sablje, premijer i diplome...

Realnost je, na žalost, sasvim drugačija: u vojsci se ubijaju golobradi regruti, Kosovo je odavno nezavisno, Boris i Voja koriste svaku priliku za marketing pred nastupajuće izbore, Srbija je sve dalje od EU, NATO, i svega ostalog, a nama, na vojnu paradu(!) dolazi Čavić - funkcioner druge države, (koja je isto toliko država koliko i Srbija) i zbog čega će nas optužiti da zveckamo oružjem, ovog puta po Bosni...
Samo ste džabe bacili pare na ovo glupiranje!

Dragan R

pre 17 godina

Nije mi jasno da li je to stvaranje etnicke vojske samo od Srba i komunista ili je to vojska svih gradjana u Srbiji. Ovaj vic predsednika o tome da je nasa vojska faktor stabilnosti u Evropi moze se tumaciti i tako sto slabija nasa vojska to Evropa mirnija.Titovi i Slobini generali koji predju u nasim vojnim skolama nisu gaqrancija da se nasa vojska menja i modernizuje. Prisustvo svestenika SPC je krajnje iritrirajuce za pripadnike ostalih vera. Da li mi ovim pokazujemo svetu kako smo spremni da postujemo i druge narode koji zive u nasoj domovini? Ja mislim da je propaganda protiv Srbije a vlada kako hoce.

exof

pre 17 godina

U jednom ranijem tekstu sam pisao da nije ovo mesto za organizovanje promocije pitomaca zavrsnih godina Vojne akademije.Trebalo je to organizovati gde je uvek i organizovano u krugu Vojne akademije i dati tome odgovarajuci medijski prostor.Ovako sve je ispalo prilicno bledo i mnogo socrealisticki.Sam pocetak sa filmom o vojnom skolstvu je nagovestio sve manjkavosti vidjenog.Pa yzar nisu mogli da film prerade a ne da se u njemu pojavljuje bivsa Jugoslavija u svojim raznim nazivima.Ovo su trebali uraditi ako vec hoce da se dice sa tim da je to prva generacija oficira Vojske Srbije od 1912.godine.Priprema ucesnika ove promocije je prilicno slaba.Usudio bih se reci strojeva obuka pitomaca i novoprizvedenih potporucnika je na vrlo niskom nivou.Pogledajte sve radnje od njihovog kretanja pa do otpozdravljanja najvisim drzvanim rukovodiocima.Fali tu dosta na protokolarnom planu.A tek strojevi korak,kojim se do sada uvek, nasa vojska ponosila.Jedno vrlo lose izdanje.Zar za cetiri odnosno pet godina skolovanja to nije moglo da se nauci?Pa pogledajte vojske velikih sila, za koje hocemo da nam budu uzori.Kod njih je to sve uradjeno do perfekcije.Bar to mozemo i mi, jer to ne zahteva skoro nikakve pare.Ali zar je to moguce postici sa Vojskom kojom rukovodi patolog a komanduje stranac Zvonimir-Zdravo Ponos, obijica duboko ogrezli u politicke vode?

Alex

pre 17 godina

"faktor stabilnosti čitavog regiona Jugoistočne Evrope" Srbija treba da se odlepi od ovakvih ideja ili opet cemo biti krivi za sve. Jedini faktor mira i rata ovde je NATO CIA KGB i slicne organizacije. One da snose odgovornost za mir a ne mi.

Ljubiša Obradović

pre 17 godina

Čestitam najmlađim oficirima vojske Srbije na promociji. Želim im da časno obavljaju svoje dužnosti u jedinicama, da svojim moralnim principima i ponašanjem daju primer ostalima i da u svakom trenutku znaju ko su i šta su.

Bivsi oficir

pre 17 godina

Medju ovim momcima 50% su inzinjeri masinstva, elektronike, telekomunikacija... To sto nose uniformu je za Vas minus? Mislim da nije. Zavrsio sam VTA i mogu da kazem da me vise cijene kao strucnjaka nego nekoga ko je zavrsio ETF.

sumnjivo lice

pre 17 godina

Cela ova prica lici na zabu koja se naduva da bi izgledala veca i opasnija.
A tvrditi kako je ovoj vojsci samo ljubav u srcima je, najblaze receno, degutantno posle krvavih ratova u bivsoj SFRJ u kojima ova vojska, jelte, nije ucestvovala.
A vec u sledecoj recenici o Kosovu se zvecka oruzjem.
I Tadic i Kostnica, kao i njihov prethodnik Milosevic bezuspesno pokusavaju glumiti druga Tita. Da su vise slusali i proucavali delo Marsala ne bi sve ovo izgledalo kao jadna i pateticna predstava.
Nego, btw, sta bi sa Mladicem?

Gde je Ratko?

pre 17 godina

U promotivnom filmu o vojsci su zaboravili da ubace herojske momente vojske u poslednjim ratovima, od Vukovara, preko Sarajeva do Srebrenice. I zasto nije pozvan na binu R.Mladic, kao zasluzni penzioner vojske?
Pih, niko ga se nije setio cak ni u govorima. A covek nam poklonio Srebrenicu!

Nikola

pre 17 godina

Ovo je najpametnija stvar koju su predsednik i premijer mogli da naprave. Pokazuju saglasnost o najbitnijim pitanjima u trenutku krize. A umesto parade tenkova, raketnih bacača i sličnih sredstava za ubijanje, prezentuju obrazovan kadar. Vrlo mudro

Bojan

pre 17 godina

Svaka čast novopočenim oficirima Vojske Srbije, i neka im je srećna služba.
Drago mi je da je u državnom vrhu bilo sluha za obeležavanje inauguracije prve klase oficira u nezavisnoj Srbiji posle skoro 100 godina. Na stranu svi problemi u vojsci - nadam se da će ih biri sve manje - ona je zaslužila da na ovaj način dospe na prve strane novina.

Dejan

pre 17 godina

Svaka cast. Ovo je prava stvar. Predsednik, premijer i predsednik Narodne skupstine zajedno na promocji prve generacije oficira.
Zivela Srpska vojska.

x

pre 17 godina

Da li ce za ovogodisnju generaciju pitomaca Vojne akaedemije moci da se napravi promociju, treba pitati velike govornike. Podjimo od toga da se ove godine za vojnu akademiju prijavilo 27 kandidata, usporedbe radi u moje vreme 80-tih bilo je duplo vise kandidata samo za jedan dan, a 3 puna meseca su kandidati dolazili svaki dan na konkurse i preglede.
Ne cini li Vam se mozda da su tu istu vojsku, ti govornci, doveli do prosijackog stapa i da su najzasluzniji sto je spala na tako niske grane da moze 20 drcnih baba da je orobe za 24h.
Gde je taj presednik bio i sta je uradio za Vojsku kad je bio ministar odbrane.
O kakvoj to modernoj vojci pricaju, stidite se govornici, ruzan i providan pokusaj za skupljanje politickih bodova. Zao mi je sto su ti golbradi mladici osudjeni na vrlo jadan i tezak zivot upravo zato sto su ih ti govornoci doveli u takvu nezavidnu situaciju.

tanja

pre 17 godina

potpuno sam za ideju da se organizuju promocije i svih drugih studenata, da se isprati medijski, promovise na svaki nacin -kad bi se samo neko SETIO da to moze i treba da se organizuje. nego ljude mrzi da rade, da se pokrenu...pri tom mislim tu i na same studente i studentske org. meni su na kraju fakulteta diplomu urucile sekretarice iz Arhive istog :-) smesno i jadno za papir koji je rezultat velikog rada tokom tih godina studiranja.
cestitke studentima VA i puno srece u civilnoj/vojnoj karijeri.

Dositej

pre 17 godina

A šta je to 'suštinska ljubav'?
A ovaj napuvani, ako misli da mu verujemo da je vojska pod demokratskom kontrolom, neka otkrije ko je ubio dva vojnika u sred Beograda i zašto se vojnici baš toliko 'samoubijaju' u poslednje vreme.
A teški zadaci? Koji su to teki zadaci?
I šta znači blokirati ceo grad, zbog đuvegija sa atestom da se ne drogiraju i sličnih, osim pokazivanja krezavih krnjutaka.

Milos

pre 17 godina

Zalosno je i sramno sto premijer ni recju nije spomenuo ucesce Srba u antifasistickoj borbi nego je tradiciju zavrsio na Kajmakcalanu. Istina u II svetskom ratu nije postojala srpska vojska ali su se Srbi itekako borili protiv fasizma a posle 5. oktobra se ova borba sasvim zanemaruje i sami se iskljucujemo iz svetske antifasisticke koalicije u koju "upadaju" cak i oni koji su bili saveznici sila osovine.

smajo

pre 17 godina

Niko iz MZ ne sme da vas kazni sto to sanjate da je Kosovo deo Srbije,jer to nije kaznjivo. Sanjajte i dalje i uspavajte vas narod vasim bajkama, Presednice,Premijeru.....! 17. septembar 2006. 11.01)

ilir

pre 17 godina

Tako treba! Uvek ratohuskackim parolama.Pseudopatriotskim govorima,pa posle ceo svet je kriv i protiv Srbije.Da bi Kosovo bilo srce Srbije,ne bi sami srbi spalivli,plackali,rusili...
Mislim da ovakvi pozivi samo sto ucvrscuju saveznistvo UÇK - NATO.Pa...

Marjana

pre 17 godina

Ja se stvarno cudim sa izjavama naseg premijera i presednika. Igraju se recima, jedan dan se kaze da Svet hoce da vidi Kosovo nezavisno a onda sledeci dan da ce nasa vojska to zaustaviti. Svasta

ne zaboraviti...

pre 17 godina

srpska vojske trebala bi da bude faktor stabilnosti regijona ali isto tako treba reci sta je ta vojska radila 90-tih po hrvatskoj, bih i na kosovu!

Mr Tom

pre 17 godina

Prvo, uz ovakvu paradu ne ide "gospodo oficiri", više liči na drugove. I u skladu sa tim drugo, "nad Beogradom avioni kruže, biće opet drugarice i druže."

Shkomi

pre 17 godina

Nije mi jasno zasto se ista takva svecanost sa dodelom nagrada ne priredi i za diplomirane lekare, inzenjere, pravnike, ekonomiste i ostale.

Da li je to znak da ova drzava vise ceni vojnika od lekara, da li vojnik vise doprinosi razvoju zemlje od inzenjera ili ekonomiste, da li se mozda planiraju neki novi "pobednicki" vojni pohodi.
Stvarno ne vidim nijedan razlog da se takva priredba ne organizuje i za ostale svrsene studente. Naravno bez aviona nase mocne avijacije.

Ivan Z

pre 17 godina

Ma, dokle ce Voja da nam prica o Kosovu kao srcu Srbije. Taj covek kada ode kod frizera, verovatno prica o Kosovu i 'bice i ostace srpsko'. Ja sam Srbin i Kosovo mi nije nikakvo srce. Niti je bilo kom mom prijatelju. Nije mi cak ni jetra. Mozda, u najboljem slucaju, moze da prodje kao debelo crevo.

Lala iz Banata

pre 17 godina

Nastavak mraka. :(

>Da li ste videli da se pred Kapitolom, pred Bundestagom, House of Parliament itd, itd... prave ovakve cirkuske parade?

Čemo je ovo služilo?
Demonstacija moći?
(A o prisustvu Čavića da i ne govorimo).

A još ima AKTIVNIH oficira i podoficira koji su se zakleli Titu a potom Slobi. Pa "prevjerili".
I zašto onda verovati ovima koji su se sada zakleli?

A vrhunac je bio kada su pripadnici DRŽAVNE službe (vojska) u SEKULARNOJ državi kleknuli (iliti klekli) i prekrstili se! I to masovno (ako ne i svi, nisam dobro video snimak).
Da nije tužno (tragično) bilo bi - smešno.
Apsurdima i glupostima u Srbiji nikad kraja. :(

miladin

pre 17 godina

Sada smo konacno otkrili, kako to izgleda 06.oktobar, po zamisli kreatora 05.oktobra, a koji je pokvario lucidni Zoran Djindjic. Vojni vrh, vojne sluzbe bezbednosti, nesto kriminalaca i kontraverznih biznismena, uz pomoc stranaca (engleza, naravno), su tako zamislili pustanje Milosevica niz vodu, sa ciljem sopstvenog prezivljavanja... Sad mi kao imamo vojsku, sad mi kao reformisemo drzavu i bezbednosni aparat, sad mi kao ne damo teritorije... Zar neko normalan moze da veruje u te price, kada na bini vidi Radeta Bulatovica, Vladu Bozovica, patologa Stankovica...

Lala Holandija

pre 17 godina

Gospodin Predsednik je izjavio: nas vojnik je jedan od najboljih vojnika u ovom delu Evrope.
Iskustvo prakse kaze: Srpski vojnik ne sluzbije u uslovima gde su standardi zivota i sluzbovanja na nivou, mortalitet (smrtnost) i samoprvredivanje u mirnodoskim uslovima je daleko iznad Evropskog proseka
Mlada gospoda potporucnici treba da promene realnu sliku sadasnjeg stanja u vojcsci Srbije Zelim im sve naj bolje

MM

pre 17 godina

Promocija ili, .......
Bio sam na promociji juce, moj sestric je jedan od pitomaca vojne akademije, hteo sam da vidim kako gazi strojevi korak. Parada nije bila nista posebno, bleda kopija onoga sto smo imali prilike da vidimo ranije. Nije mi jasno sto je bila bas ispred skupstine!? Da li je to praksa I kod drugih naroda kod promocije njihovih pitomaca u oficire!?
Ali dobro sve to nije toliko ni bitno, bitno je da su momci bili dobri I lepi kako rece nacelnik vojne akademije.
Medjutim, nije mi jasno zasto je, u uvodnom filmu o istorijatu “Vojske Srbije”, neoprostivo mnogo puta pomenuta “Vojska Jugoslavije” I “Jugoslovenska Vojna Akademija”? Primetio sam da je I mnogim pitomcima to smetalo!!!
Ne mislim da je “Vojska Jugoslavije” donela mnogo dobra srpskom narodu, cak naprotiv.
Interesuje me da li je ovo bio nameran propust, nemogucnost da se izbegne cesto pominjanje “Vojske Jugoslavije” I “Jugoslovenske Vojne Akademije”, ili samo lenjost komandnog kadra da o istorijatu vojske kojom komanduju napravi pristojan film, s akcentom na istoriju srpske vojske I srpskog vojnika, pa su se posluzili ranijim arhivskim materijalom? U svakom slucaju mislim da je to bio neoprostiv propust jucerasnje promocije maladih pitomaca vojne akademije u oficire “Srpske Vojske”. Valjda ce ovi maldi ljudi koje smo juce gledali na paradi imati snage , hrabrosti I mudrosti da se suoce sa ovakvim I slicnim propustima, kojih sigurno ima mnogo.
Iskreno se nadam da ce te se vi mladi ljudi, bez obzira na sve propuste vasih staresina, istinski vratiti srpskoj vojnoj tradiciji, jer u borbi za lepo prvenstvo u “cojstvu I junastvu” medju drugim vojskama I njihovim oficirima vi se zaista imate na koga ugledati, ako se budete ugledali na “Srpsku Vojsku” I srpskog oficira I vojnika.
Voleo bih da se neko od vasih staresina ili politickih prvaka juce setio da vam spomene onu, cini mi se u nasem narodu pomalo zaboravljenu, izreku neumrlog Marka Miljanova o cojstvu I junastvu. Nadam se da cete je jednog dana usvojiti I kao profesionalni I kao zivotni moto “Vojske Srbije” , srpskog oficira I srpskog vojnika.
Vama cestitka za sve, bili ste dobri, lepi I disciplinovani, svaka cast. Vasim staresinama , voma , veoma niska ocean za organizaciju. Politicarima , valjda se vidi iz teksta, oni svakako brljaju pa brljaju, njima ne vredi nista ni govoriti valjda im je ova parada bila bitna da kao neku poruku nekome posalju.
Mnogo srece I svako dobro u zivotu I radu momci. Ovim ostalim, kojima ste juce kao dekor posluzili, kako im I drago. Neka im je Bog na pomoci pa sta god radili.

Zoki S.

pre 17 godina

Господи Тадићу и Коштуници игледа није познато да не постоји војска Србије. Ни један једини амерички резерват нема своју војску - па ни Резерват Србија.

zvrk

pre 17 godina

Dakle politiciri su se opet dosetili da imaju Vojsku. Ponovo manipulisu,iz samo njima znanih razloga(mozda hoce malo da zveckaju),sa mladicima koji sapke koje su bacili ispred skupstine bolje da vise ne stavljaju na glavu.
Potporucnici neka pogledaju kako im zive staresine i neka procitaju malo istoriju i videce kako su svi politicari do sada postupali sa "svojom" Srpskom Vojskom. Da li je Srbin osudjen na kratko pamcenje?

Lala iz Banata

pre 17 godina

Prvo malo narodu da mažemo oči: paradiranje, šarenilo (uniforme sa kojih su samo skinute zvezde, a sve ostalo je isto), ono - kao, i mi imamo vojsku...
pa onda malo loženja - tipa "Kosovo je srpsko i ostaće srpsko, bla, bla, bla..."
pa onda malo fotografisanja - predsednik i sablje, premijer i diplome...

Realnost je, na žalost, sasvim drugačija: u vojsci se ubijaju golobradi regruti, Kosovo je odavno nezavisno, Boris i Voja koriste svaku priliku za marketing pred nastupajuće izbore, Srbija je sve dalje od EU, NATO, i svega ostalog, a nama, na vojnu paradu(!) dolazi Čavić - funkcioner druge države, (koja je isto toliko država koliko i Srbija) i zbog čega će nas optužiti da zveckamo oružjem, ovog puta po Bosni...
Samo ste džabe bacili pare na ovo glupiranje!

Dragan R

pre 17 godina

Nije mi jasno da li je to stvaranje etnicke vojske samo od Srba i komunista ili je to vojska svih gradjana u Srbiji. Ovaj vic predsednika o tome da je nasa vojska faktor stabilnosti u Evropi moze se tumaciti i tako sto slabija nasa vojska to Evropa mirnija.Titovi i Slobini generali koji predju u nasim vojnim skolama nisu gaqrancija da se nasa vojska menja i modernizuje. Prisustvo svestenika SPC je krajnje iritrirajuce za pripadnike ostalih vera. Da li mi ovim pokazujemo svetu kako smo spremni da postujemo i druge narode koji zive u nasoj domovini? Ja mislim da je propaganda protiv Srbije a vlada kako hoce.

exof

pre 17 godina

U jednom ranijem tekstu sam pisao da nije ovo mesto za organizovanje promocije pitomaca zavrsnih godina Vojne akademije.Trebalo je to organizovati gde je uvek i organizovano u krugu Vojne akademije i dati tome odgovarajuci medijski prostor.Ovako sve je ispalo prilicno bledo i mnogo socrealisticki.Sam pocetak sa filmom o vojnom skolstvu je nagovestio sve manjkavosti vidjenog.Pa yzar nisu mogli da film prerade a ne da se u njemu pojavljuje bivsa Jugoslavija u svojim raznim nazivima.Ovo su trebali uraditi ako vec hoce da se dice sa tim da je to prva generacija oficira Vojske Srbije od 1912.godine.Priprema ucesnika ove promocije je prilicno slaba.Usudio bih se reci strojeva obuka pitomaca i novoprizvedenih potporucnika je na vrlo niskom nivou.Pogledajte sve radnje od njihovog kretanja pa do otpozdravljanja najvisim drzvanim rukovodiocima.Fali tu dosta na protokolarnom planu.A tek strojevi korak,kojim se do sada uvek, nasa vojska ponosila.Jedno vrlo lose izdanje.Zar za cetiri odnosno pet godina skolovanja to nije moglo da se nauci?Pa pogledajte vojske velikih sila, za koje hocemo da nam budu uzori.Kod njih je to sve uradjeno do perfekcije.Bar to mozemo i mi, jer to ne zahteva skoro nikakve pare.Ali zar je to moguce postici sa Vojskom kojom rukovodi patolog a komanduje stranac Zvonimir-Zdravo Ponos, obijica duboko ogrezli u politicke vode?

Alex

pre 17 godina

"faktor stabilnosti čitavog regiona Jugoistočne Evrope" Srbija treba da se odlepi od ovakvih ideja ili opet cemo biti krivi za sve. Jedini faktor mira i rata ovde je NATO CIA KGB i slicne organizacije. One da snose odgovornost za mir a ne mi.

Ljubiša Obradović

pre 17 godina

Čestitam najmlađim oficirima vojske Srbije na promociji. Želim im da časno obavljaju svoje dužnosti u jedinicama, da svojim moralnim principima i ponašanjem daju primer ostalima i da u svakom trenutku znaju ko su i šta su.

Bivsi oficir

pre 17 godina

Medju ovim momcima 50% su inzinjeri masinstva, elektronike, telekomunikacija... To sto nose uniformu je za Vas minus? Mislim da nije. Zavrsio sam VTA i mogu da kazem da me vise cijene kao strucnjaka nego nekoga ko je zavrsio ETF.

sumnjivo lice

pre 17 godina

Cela ova prica lici na zabu koja se naduva da bi izgledala veca i opasnija.
A tvrditi kako je ovoj vojsci samo ljubav u srcima je, najblaze receno, degutantno posle krvavih ratova u bivsoj SFRJ u kojima ova vojska, jelte, nije ucestvovala.
A vec u sledecoj recenici o Kosovu se zvecka oruzjem.
I Tadic i Kostnica, kao i njihov prethodnik Milosevic bezuspesno pokusavaju glumiti druga Tita. Da su vise slusali i proucavali delo Marsala ne bi sve ovo izgledalo kao jadna i pateticna predstava.
Nego, btw, sta bi sa Mladicem?

Gde je Ratko?

pre 17 godina

U promotivnom filmu o vojsci su zaboravili da ubace herojske momente vojske u poslednjim ratovima, od Vukovara, preko Sarajeva do Srebrenice. I zasto nije pozvan na binu R.Mladic, kao zasluzni penzioner vojske?
Pih, niko ga se nije setio cak ni u govorima. A covek nam poklonio Srebrenicu!

Nikola

pre 17 godina

Ovo je najpametnija stvar koju su predsednik i premijer mogli da naprave. Pokazuju saglasnost o najbitnijim pitanjima u trenutku krize. A umesto parade tenkova, raketnih bacača i sličnih sredstava za ubijanje, prezentuju obrazovan kadar. Vrlo mudro

Bojan

pre 17 godina

Svaka čast novopočenim oficirima Vojske Srbije, i neka im je srećna služba.
Drago mi je da je u državnom vrhu bilo sluha za obeležavanje inauguracije prve klase oficira u nezavisnoj Srbiji posle skoro 100 godina. Na stranu svi problemi u vojsci - nadam se da će ih biri sve manje - ona je zaslužila da na ovaj način dospe na prve strane novina.

Dejan

pre 17 godina

Svaka cast. Ovo je prava stvar. Predsednik, premijer i predsednik Narodne skupstine zajedno na promocji prve generacije oficira.
Zivela Srpska vojska.

x

pre 17 godina

Da li ce za ovogodisnju generaciju pitomaca Vojne akaedemije moci da se napravi promociju, treba pitati velike govornike. Podjimo od toga da se ove godine za vojnu akademiju prijavilo 27 kandidata, usporedbe radi u moje vreme 80-tih bilo je duplo vise kandidata samo za jedan dan, a 3 puna meseca su kandidati dolazili svaki dan na konkurse i preglede.
Ne cini li Vam se mozda da su tu istu vojsku, ti govornci, doveli do prosijackog stapa i da su najzasluzniji sto je spala na tako niske grane da moze 20 drcnih baba da je orobe za 24h.
Gde je taj presednik bio i sta je uradio za Vojsku kad je bio ministar odbrane.
O kakvoj to modernoj vojci pricaju, stidite se govornici, ruzan i providan pokusaj za skupljanje politickih bodova. Zao mi je sto su ti golbradi mladici osudjeni na vrlo jadan i tezak zivot upravo zato sto su ih ti govornoci doveli u takvu nezavidnu situaciju.

tanja

pre 17 godina

potpuno sam za ideju da se organizuju promocije i svih drugih studenata, da se isprati medijski, promovise na svaki nacin -kad bi se samo neko SETIO da to moze i treba da se organizuje. nego ljude mrzi da rade, da se pokrenu...pri tom mislim tu i na same studente i studentske org. meni su na kraju fakulteta diplomu urucile sekretarice iz Arhive istog :-) smesno i jadno za papir koji je rezultat velikog rada tokom tih godina studiranja.
cestitke studentima VA i puno srece u civilnoj/vojnoj karijeri.