Ponedeljak, 21.02.2022.

07:45

"Nismo se uplašili", Putin poslao vojsku; Oglasile se Hrvatska i Crna Gora VIDEO/FOTO

Predsednik Rusije Vladimir Putin priznao je nezavisnost istočnih delova Ukrajine – Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike.

Izvor: B92

"Nismo se uplašili", Putin poslao vojsku; Oglasile se Hrvatska i Crna Gora VIDEO/FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

mile

pre 2 godine

Vidim mnogi prave paralelu izmedju ovih republika i Kosova!
A sto je Ukrajina kriva, jel ga ona otimala mozda ?! Oni ga ne priznaju,a i sloven su! Kakvo licemerstvo. U ovoj situaciji jedino sto mozemo jeste da se poistovetimo sa Ukrajinom, jer smo obe zemlje doživele silu velikih sila.

Po tom istom principu, moze sad Orban da kaze ajde dajte mi Vojvodinu i deo Rumunija, jer je to istorijski pripadalo nama uvek.
(Istina, 22. februar 2022 01:56)

A sta nam je tacno Rusija kriva? Nama? Sem sto nas je podrzavala i ulagala veto da ne ispadnemo genocidni kada su "prijatelji" iz UK ulozili rezoluciju a svi ostali prijatelji sa zapada zdusno digli rucice

Mojsije

pre 2 godine

Kad jednom pregaziš međunarodno pravo, nema povratka. Dakle, ne mogu da podržim akt Rusije, jer onda podržavam i akt SAD-a u vezi Kosova.

Ljuba

pre 2 godine

Neko reče da će sankcije Rusiji zakopati zapadne ekonomije. One su svakako zakopane ogromnim, neodrživim dugom. Inflacije bi svakako bilo i da nema rata, jednostavno mora da se obezvredi dug, a na ovo što se dešava više gledam kao izgovor prema sopstvenim građanima, u smislu eto nismo mi krivi, Rusija je.

srdjan zrakic

pre 2 godine

pa medjunarodno pravo je pogazeno bombardovanjem srbije i priznanjem kosova, ovi sto postavljaju pitanje da li ce sad rusija priznati kosovo ne pitaju se da li ce zapad sad povuci priznanje kosova kad se odjednom zalazu za medjunarodno pravo?

Oliver

pre 2 godine

Politika dvostrukih standarda nigde nije zabranjena. Gde pise da je to zabranjeno? Velike sile se vode iskljucivo svojim nacionalnim interesima i tu nema mesta ni moralu ni medjunarodnom pravu niti bilo kakvim analogijama. I Amerika i Rusija vode politiku dvostrukih standarda. Zato Rusija nikada nece priznati nezavisno Kosovo,jer to nije u njenom nacionalnom interesu. Velike sile mogu sebi priuštiti politiku duplih arsina. Prosto,moze im se.

Kontras

pre 2 godine

Srbija mora da izostane iz ove "runde". Bar jednom da budemo pametni, da se ne izjasnjavamo i da ne budemo deo tarapane.

Neutralnost. Rusi ce razumeti, a ukrajinci ce biti zahvalni sto ne priznajemo Lugansk i Donjetsk.

I da se pokrijemo usima. Koji smo mi faktor da se sad tu nesto izjasnjavamo. Eventualno da organizujemo neku mirovnu konferenciju u buducnosti jer smo dobri i sa Rusijom i sa Ukrajinom.

Kenan

pre 2 godine

Slazem se sa komentarom da zapad doprinosi da se braca medjusobno ubijaju... Tako su I Jugoslaviju unistili, steta daj boze da rata nebude....

Milan

pre 2 godine

Moja zapazanja( trudim se da budem neutralan kao sto i mi u Srb treba da budemo):
1. Sad nema sanse da iko od zapadnjaka (5eu clanica) prizna *kosovo niti bilo ko od zapadnjaka ce forsirati to pitanje...sto nama moze da ide u korist ,mozda padne i neka kontra odluka
2. Bajden nema nikakve sanse protiv Putina,a izbori u Usa nisu ni jako daleko...ako ovo bude Bajdenov jos jedan fijasko vraca nam se Trump( ja bi vise voleo Grenel)
3. Eu pukla totalno i ostavice nas na miru da se mi bavimo sami sobom
4. Ono sto ne valja je da dolazi inflacija,i ode ekonomija u tri lepe...
5.Dolazi kriza ....a mi bar u tome imamo iskustva...mi smo ceo zivot u tim vodama..evropljani su u problemu...svaba nece menjati svoj novi vw svake tri godine....a mi jos imamo lager golfova 2....

6. ako se zarati mi da se drzimo po strani...ako padne nuklearka onda braco da se pozdravimo na vreme...

Slava nam.

tosa

pre 2 godine

Tacno tako gospodine Zelenski. To sto vi tvrdite da granice Ukrajine ostaju medjunarodnopravno iste bez obzira da li ih Rusija priznaje i li ne. E tako i mi u Srbiji tvrdimo da granice Srbije ostaju medjunarodnopravno iste bez obzira na priznanja tzv. Kosova od strane vasih mentora ali nam ti isti vasi mentori na celu sa SAD uporno govore da nam granice ne ostaju iste i da je onako kako oni kazu dok vase granice zdusno brane. Jel sad vidite sa cime se mi u Srbiji susrecemo i sta su dupli standardi?

Sale

pre 2 godine

Moskva ima win-win situaciju.
Tzv odgovor zapada se nece desiti, u stvari desice se ali kao da nije.
Zapad je trenutno u ekonomskoj/inflatornoj krizi, enormni skok cena energenata (u slucaju ozbiljnijih sankcija Rusiji) bi zakopao zapadne ekonomije, tako da ce svi osim SAD i VB da ovo prakticno precute.
Jer ako krenu da skacu cene i narod krene da izlazi na ulice, Ukrajina ce biti najmanji problem.
Zasto se Makron najvise angazuje, prosto njemu su izbori najblizi i ako mu skoci cena gasa, benzina i struje dovidjenja, ni jedan francuz nece reci nema veze vazno da smo sacuvali Ukrainu.

Moskva ce izvesti kontrolisanu akciju, samo u Dombasu i Luganskom, Ukraina ce biti ponizena, a iz Nemacke i Francuske ce doci pomirljivi tonovi, kako ne treba zatvarati vrata diplomatiji kako nije doslo do velikog sukoba...

Istina

pre 2 godine

Vidim mnogi prave paralelu izmedju ovih republika i Kosova!
A sto je Ukrajina kriva, jel ga ona otimala mozda ?! Oni ga ne priznaju,a i sloven su! Kakvo licemerstvo. U ovoj situaciji jedino sto mozemo jeste da se poistovetimo sa Ukrajinom, jer smo obe zemlje doživele silu velikih sila.

Po tom istom principu, moze sad Orban da kaze ajde dajte mi Vojvodinu i deo Rumunija, jer je to istorijski pripadalo nama uvek.

kognitivna disonanca

pre 2 godine

Sudeći po medijima, svi su na zapadu očekivali da beli kralj (Putin) napadne crnu kraljicu (Zelenskog), a on ladno uzeo piona (Donbas) ispred sebe.

Putin je nagomilao vojsku kao da će da udari na Kijev, dok je Zelenski nagurao armiju na granicu Donbasa. Sad mu je dupe "duplo golo", što kažu penzioneri kad praše domine.

Djole

pre 2 godine

Rusija podrzala nezavisnost dve regije/oblasti u jednoj suverenoj drzavi. Zapad: ostro krsenje medjunarodnog prava suvereniteta i integriteta jedne drzave

Ceo taj zapad podrzao nezavisnost jedne deuge pokrajine (KiM). Zapad: legitimna akcija na samoopredeljenje naroda „Kosova“

Бранко

pre 2 godine

Украјина је била последња прилика за спашавање НАТО што већим јазом између ЕУ и Русије - признањем домбаских република Путин спашава Европу рата што је за њу велико олакшање - слабо одигравши покерашки блеф САД остају саме према Кини и Русији..

Matori geostrateg

pre 2 godine

Putin je glupo odigrao igru ovaj put. Rusija i Ukrajina su bili ili skupa ili ista država preko 1000 godina. Imao je puno karata na koje je mogao igrati, prije nego što bi bio primoran da pošalje vojsku, a koje nije iskoristio. Sad, i ako dobije rat, nikada neće vratiti kompletnu Ukrajinu nazad. Da ne govorim da će se sad stvoriti zla krv za kojom nije bilo nikakve potrebe.

Aleksa

pre 2 godine

Ko se još seća američke pomoći SSSR-u ? Amerikanci su brodskim konvojima ( koji su STRAŠNO stradali od nemačkih podmornica ) slali pomoć u ratnom materijalu i hrani . Bez te pomoći, pao bi Lenjingrad , a nakon toga i SSSR. Ne treba da se zaboravi. Istorija se ponavlja , danas USA spasava Rusije od Kine ( A SPASAVA I SEBE).

Adam

pre 2 godine

Posle ovog osionog čina, Rusija se diskredituje kao principijelni zaštitnik međunarodnog prava i ne možemo u njoj da trazimo iskrenog zaštitnika Kosova u sastavu Srbije. Protiv parčanja jednih država a za komadanje drugih država? Ukrajina ne priznaje nezavisno Kosovo, i ko prati njene poteze, u tome je doslednija od Srbije. Hvala Ukrajincima na iskrenom nepriznavanju Kosova. Pravo, pravda i Bog su na ukrajinskoj strani!

#samorealan

pre 2 godine

e ovaj proizvod se zove KOSOVO!
kad moze zapad, sto ne bi mogli i drugi.. jos tad se govorilo o otvaranju pandorine kutije.. trazili ste, gledajte...

Ahab

pre 2 godine

Klasicna okupacija suverene drzave.
Krimski recept kuvane zabe.
Dovukao 100k vojnika "da vezba", pa hop malo na tudju teritoriju.
Sve "mirnodopski", naravno.

gladijator

pre 2 godine

priča oko kosova je definitivna. krenuće masovna priznanja. posebno ovih 5 iz EU.

Opet 1941. Moraćemo da biramo stranu.

Mada bi bio red da nas barem jedna pucnjava zaibiđe

Exe

pre 2 godine

Zašto Srbija nije ponudila da organizuje sastanak između predsednika Putina i Bajdena?!
(Admiral, 21. februar 2022 08:50)

Zato što mi treba da ćutimo i pravimo se da tetki nosimo lek.
Većinski smo uz Rusiju, a okruženi NATO zemljama.

golijat

pre 2 godine

Bela kuca moze da ratuje, priznaje tudje teritorije kao nezavisne drzave, bombarduje , ubija, pljacka , a Moskva ne moze da brani svoj narod …Zanimljivo…

NSBGD

pre 2 godine

Zahvaljujemo se na glasu.

Putin priznao DNR i LNR
(Šumadinac, 21. februar 2022 19:16)
I svoje agresorske ambicije.
Za ove koji kazu da se Amerika u 2 svetskom ratu prikljucila na kraju rata, podsecanje da su se prikljucili par meseci pre Rusije, koja je do napada na Rusiju od strane nacista, imala ugovor o sardanji sa Hitlerovom nemackom. Sporazum Staljina i Hitlera o nenapadanju. Amerikanci su uveliko pomagali Evropu (V.Britaniju) opremom i hranom dok su Rusi postovali pakt o nenapadanju sa trecim rajhom. I Nemacka je posle 2 svetskog rata podeljena u 4 sektora, britanski, americki, francuski i ruski. Svi sektori su napredovali i postajali bogatiji i slobodniji, osim jednog. DDR pod Sovjetima je bio porobljen i puka sirotinja. Nemci svoju slobodu, demokratiju i napredak duguju USA a znamo kako su svoju slobodu platili Cesi, Poljaci, Madjari, Bugari, Rumuni, istocni Nemci.

fon

pre 2 godine

Ameri su u dva svetska rata ,spasavali Evropu.Msm ko je zaboravio.
(realno, 21. februar 2022 11:57)
Ma da. Ulazili su u rat kad se već nadzirao pobednik. Nemačka je od 1945. okupirana od strane SAD. Nigde Jenkiji nemaju toliko vojske koliko u Nemačkoj. Sledi Japan.

pre 2 godine

Iznuđen potez, ide svesno u trajni konflikt i onemogućava Ukrajinu da uđe u NATO, to su svi znali da će da se dogodi i sad se prave naivni. Hoćeš da širiš NATO i na Mongoliju, pa ne može.

Vatrogasac

pre 2 godine

E naivni ukrainci, slusali ste zapadnjake, hteli ste da im budete sluge i ostali ste bez Krima DNR i LNR, a da ste hteli da budete gazde na svojoj zemlji sve bi to bilo vase. Sad ako se ne opametite jos ce biti i mrtvih, a pitanje je sta ce ostati od Ukraine.
Ratovali su rusi protiv banderista i za vreme ww2, ali su ih komunisti postedeli, izgleda da traze da nestanu.
Isti narod, ali kao i svi sliveni, naivan. Zapadnjacke podmukle hulje ih zakrvili. Cini mi se da je Putin resen da im izbije bubice iz glave.

Neko

pre 2 godine

S jedne strane Biden, s druge Putin. Dva impotentna starca koja su levom nogom u grobu dovode svet na rub propasti. Oni su svoju decu obezbedili a vaša će da ginu. Živela Amerika i Rusija.

An ordinary citizen of RS

pre 2 godine

Ameri su u dva svetska rata ,spasavali Evropu.Msm ko je zaboravio.
(realno, 21. februar 2022 11:57)

Ameri su u oba svjetska rata ušli tek onda kada je već bilo jasno kako će prevagnuti. To su uradili isključivo zbog učestvovanja u podjeli ratnog plijena i ostvarivanja političkog uticaja uz minimalne žrtve.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Kako vam ne dosadi da 12 puta dnevno pisete isto. Rat u toku. Poceo rat. Kataklizma. Armagedon. Mrtvi.. Razumem da je napeto i da se mora o ovome izvestavati, ali ne mora se pisati non stop. Ponavlajte vesti, samo vrtite naslove. Imamo dovoljno problema u Srbiij o kojima niko ne pise, a trebalo bi. Nemojte da potpaljujete vatru, kao sto su strani mediji radili kad su bombardovali Srbiju.

Goran

pre 2 godine

Neko stvarno veruje ruskim izvorima?
(realno, 21. februar 2022 15:35)

Jok, verovacu CNN, Gardijanu i BBC, posto sam opranog mozga od 1999 na ovamo...

Trixter

pre 2 godine

Potpuno je jasno da USA i Englezi namerno guraju Ukrajince u rat. Osnova svega su sankcije Rusiji, a time bi zapravo pogodili Nemacku najvise i privrede koje gravitiraju Nemackoj. Kina stoji iza i uz Rusiju i ruska privredna odmazda ukidanjem energenata i sirovina za industriju bacili bi dobar deo Evrope na kolena i nestasice i pojacanu inflaciju. Sankcije koje bi USA i Engleska nametnule, a moguce i EU nece biti dovoljne iz prostog razloga jer zapad nije ceo svet i Rusija bi mogla da posluje sa svim ostalim zemljama pre svih sa Kinom. Sve dok se Kina i Rusija drze zajedno nepobedive su. Sto se Balkana tice na nama je da budemo mudri, oprezni i spremni. Maksimalno skoncentrisani i ujedinjeni sledeci iskljucivo srpske interese.

Trash

pre 2 godine

Zapad namerno gura Ukrajinu u rat. Znao sam cim su poceli da ih naoruzavaju da ce rata biti. Ako ga Rusija ne pocne, pocece ga Ukrajina a zapadna masinerija ce to prikazati kao Rusku agresiju, pripremaju teren vec mesecima. Tako se i desava. Zapad briga za ukrajinske zivote. Ovo je za njih win win siutacija, rat u kome se dve pravoslavne nacije tuku. Jedna ce kolabrirati, drugoj ce uvesti sankcije i tezice da ih ekonomski devastiraju. Da stvarno zele Ukrajini dobro, dali bi garancije da nece uci u NATO. Ukrajinsko rukovodstvo je glupo ili placeno - gura svoj narod izmedju cekica i nakovnja. Da imaju 2 grama mozga proglasili bi zemlju neutralnom i zabranili ulazak u bilo koji savez i spasili bi se rata.

WillyWonka

pre 2 godine

Teška tema, a (dez)informacija puno, ne može čovjek razabrati istinu od laži. Mnogi u takvoj situaciji komentarišu vođeni isključivo srcem, a istina je da niko od "običnih smrtnika" pojma nema šta se dešava.
Jedno je sigurno - Putin ima energetski monopol i može se, dok god je tako, poigravati sa Evropom. Tako da su uzaludne sve ove prijetnje sankcijama, jer Njemačka, a i veliki dio ostatka Evrope, nema alternativu i sve je to "šuplja priča".
Ako Rusija stvarno krene u dalju okupaciju ukrajinskih teritorija, zapad neće ni prstom mrdnuti, samo će biti zabrinuti. Pitanje je koliko su Ukrajinci spremni žrtvovati za te teritorije, može se desiti da sve bude gotovo unutar 24 sata.

Haos

pre 2 godine

Nije bitno ko je u pravu ko nije. Nego doci da pravis rat nuklearnoj sili bukvalno pred nosom, stvarno moras biti lud. To kao kad pogine u saobracaju pa mu na spomenik uklesu 'ali imao je prednost'. Mogu reci samo,svaka cast rusima na strpljenju. Uci ce se u situaciju iz koje nema nazad i onda neka nam je Bog u pomoci. Ove zemlje sto pomazu Ameriku indirektno i koje cute na ovo sve isto ce biti krive,cutanje je odobrenje.

Dragan

pre 2 godine

Ukrajina nije mogla da gađa pogranični punkt u Rostovskoj oblasti, jer granicu na tom delu kontrolišu pro-Ruski pobunjenici. Ova vest je spin namenjen opravdavanju agresije na Ukrajinu.

Asigard

pre 2 godine

Što reče jedan komentator, trebali bi uputiti Rusima pomoć kao oni nama 1999.- poslati im naš vojni hor da im diže borbeni duh, a ja bih dodao i možda na kontu toga dobiti povoljan kredit od mrskog nam zapada, kao Jeljcin 1999. godine.

branex

pre 2 godine

Zanimljivo .Osuda pre ucinjenog dela . Nova pravila Medjunarodnog prava .Od Rusije vec mesecima prave ,,loseg momka,, da bi mogli opravdati ono sto oni rade . Mislim na Zapad , a ne na Ukrainu .

Udruga

pre 2 godine

Haha Ukrajinski diverzant se digao u vazduh?
Da Ukrajinci su baš poznati po tome, nisu to islamski fundamentalisti.

Pre će biti da je Rus pokušao da napravi medijsku pricu, digne nešto u vazduh i optuži Ukrajince, pa o tome nije uspeo slučajno se digao u vazduh.

milos

pre 2 godine

Amerikanci poviču da će rusi da napadnu Ukrajinu, rusi tvrde da neće. Kada Rusija stvarno ne napadne, kao što pričaju da neće od početka, amerikanci proglase diplomatsku pobedu. Za to vreme su prodali brda oružja za pola evrope koje završi u Ukrajini kao poklon za odbranu.
Rezultat, američka vojna industrija je zaradila milijarde na prodaji oružja.

Dejan

pre 2 godine

Ukrajina kao država ima prava da uđe u NATO
--
O tome se i radi. Nema prava ako njeno clanstvo u NATO vojno ugrozava Rusiju. Lugansk i Donjeck su savrseno nebitni u tom slucaju. Krim jeste bitan ali vec je ruski. Rusija ce pre demontirati ukrajinsku drzavu nego sto ce dozvoliti da ona udje u NATO. Lavov i Ivano-Frankovsk mogu i da tolerisu da udju u NATO ali dalje na Zapad ne. Zato je Zapad i premestio ambasade u Lavov, on Rusima niti treba niti ga zele u buducoj Ukrajini ili Novorusiji.

Neko iz mase

pre 2 godine

"Ruske snage prave spiskove Ukrajinaca koji će biti ubijeni ili poslati u logore u slučaju invazije"

Auuu kakav spin. I onda pričaju nešto o Kim Jongovima. Pa ovi su gori lazovi od bilo koga u novijoj istoriji. To što je uradila Amerika sa informativnim ratovima proteklih decenija je dovelo do toga da narod više ne veruje nikom. Dovelo je dotle da ljudi neće da se vakcinišu i rizikuju svoje zdravlje jer su se političari uključili a njima ne veruju ni da je zemlja okrugla. Ko normalan i sa malo svesti moze da poveruje bilo kom političaru na svetu? Njihova bahatost će ići dotle da će jednog dana početi pobuna u celom svetu i otpočeti lov na svakog političara. Nešto poput francuske revolucije na globalnom nivou.

Pera

pre 2 godine

Nekoliko interesa odjednom se sada lomi. Jedino sto zaista ne valja je želja Ukrajine da udje u NATO.

Zbog toga sto su uspeli na vlast da instaliraju pione koji guraju Ukrajinu u tom pravcu, amerika sada ima polugu da izazove ovu krizu.

Da Ukrajina obiavi neutralnost, Rusija povlači trupe i priča se završava.

A amerikanci su namerno pogurali tu polugu da bi izvršili sad pritisak na Rusiju zbog severnog toka dva jer im se ne dopada sto je Nemacka počela mnogo da se pita, a Rusija da jača (pa engleska je izašla iz EU kad je shvatio da je nemacka nadjačava). A engleska i Amerika su ista tikva.

Nemačkoj gas treba a Amerika želi da im prodaje onaj iz skriljaca koji je ispod stotinak USD neisplativ. Ovom krizom dižu i cenu gasa pa naprasno i tečni gas postaje isplativ.

Već trenutna situacija ie Win-Win za Aneriku i još da izbije rat, mogli bi samo da pevaju jer bi Rusijibuveki sankcije, odustalo bi se od severnog toka 2, stao bi turski tok…

A na sve to sad svi redom iz Evrope hoće američko oružje jer eto, rat samo sto nije…

Ma užas jedan koliko mi kao ljudi smo glupi i nismo uspeli da uspostavimo društveno uredjenje bez nepravde.

Zagor

pre 2 godine

A jel Fon der Lajen razmislila o tome da Rusi u kontri mogu da zavrnu gas pa će EU da se greje na drva a miševi i hrčci ce da im prave struju?

Paz bogati

pre 2 godine

Neverovatno more gluposti:
1. Ako se stvar "zakuva" ko u opšte razmišlja o sankcijama i da li nekog briga za to
2. Rusi neće imati dostupa za modernizaciju...! To je posbno bitno narodu i Rusiji uopšte ako krene...!
3. Dokle su stigle "mirovne" akcije kad juče ameri pozivaju svoje građane da napuste Moskvu i San Petrsburg. Da ne planira USA da tamo baci bonbone a Rusi da ih dočekaju ovacijama.
4. Demokratska USA vrti na CNN podatke koje otkrivaju njene namere:
a. Koliko svetske teritorije pripada Rusiji
b. Kolike se svetske rezerve rudnog blaga u Rusiji
c. Koliko procenata rezerve slatke vode otpada na Rusiju itd itd
Očigledno sa "lepim" namerama traže preraspodelu

Mora narodu biti jasno da posle ovih i drugih informacija Rusija neće ni za dlaku popustiti jer je dogorelo do nokti9ju! Prema tome Džonson je lepo prognozirao!

Novak

pre 2 godine

U buducnosti Zapad priznaje da Krim nije deo Ukrajine a Rusija priznaje da Kosovo nije deo Srbije. Tako da drage kolege komentatori mojne mnogo da se lozite...

komentator

pre 2 godine

Marija Zaharova izgleda da nije cula " obecanje- ludim radivanje". Usput to najvise govori o tadasnjem SSSR, da nije postojao ni jedan covek koji ce da skrene paznju da to mora da se potpise u nekom vidu pravno obavezujuceg sporazuma.

Makarije

pre 2 godine

"Rusija bi u načelu bila odsečena od međunarodnih finansijskih tržišta", rekla je ona za ARD. Sankcije bi bile uvedene na "svu robu koju proizvodimo, a koja je Rusiji potrebna modernizovala i diversifikovala svoju privredu, i gde smo mi globalno dominantni i za koju nemaju zamenu", rekla je Fon der Lajen.
---
U nacelu? To moze da znaci i da prakticno ne bi. Kamate koje Rusija placa su i do 15 posto i zelenaske su. Zapadne firme placaju nula posto. Od njih svakako jedan dolar uzeo ne bih. A sto se tehnologija tice..malo je to tehnologija i Zapad bi krvario koliko i Rusija ako ne i vise. Rata ne treba da bude ali koncesije Zapada su izvesne. Ni 12 godina niskih cena nafte i gasa nisu uspele da slome Rusiju - naprotiv. Za poraz u tom ekonomskom ratu Anglosaksonci ce morati da plate ceh. Nema poraza bez placanja ceha.

pp

pre 2 godine

Ako su Rusi u nečemu dobri to je šah! Ovo je sahovska partija gde će oni izvući maksimum iz date situacije pa bio to i remi. Moraće nešto žrtvovati samo se nadam da to nećemo biti mi!

mare

pre 2 godine

"Zapadne obaveštajne službe upozoravaju da su ruskim zapovednicima izdate naredbe za napad na Ukrajinu."

Pa znaci da su ovi odbili poslusnost, cim napada nema? Ili ce mozda u americkim medijima sutra vec da krene i napad i citav rat, kad ga vec nema u realnosti a oni ga toliko zele

NikolaBg

pre 2 godine

Zaharova se bavi širenju NATO na istok, umesto da pregovaraju sa NATO. Putin i Bajden će izazvati haos. Ukrajina kao država ima prava da uđe u NATO, ali to onda znači odvajanje Luganske i Donjecke oblasti. Rusija sada želi da zaštiti svoje građane koji žive na Krimu. Večita borba između SAD i Rusije, nadam se da u tom ratu nećemo učestvovati mi.

Trash

pre 2 godine

Zapad namerno gura Ukrajinu u rat. Znao sam cim su poceli da ih naoruzavaju da ce rata biti. Ako ga Rusija ne pocne, pocece ga Ukrajina a zapadna masinerija ce to prikazati kao Rusku agresiju, pripremaju teren vec mesecima. Tako se i desava. Zapad briga za ukrajinske zivote. Ovo je za njih win win siutacija, rat u kome se dve pravoslavne nacije tuku. Jedna ce kolabrirati, drugoj ce uvesti sankcije i tezice da ih ekonomski devastiraju. Da stvarno zele Ukrajini dobro, dali bi garancije da nece uci u NATO. Ukrajinsko rukovodstvo je glupo ili placeno - gura svoj narod izmedju cekica i nakovnja. Da imaju 2 grama mozga proglasili bi zemlju neutralnom i zabranili ulazak u bilo koji savez i spasili bi se rata.

An ordinary citizen of RS

pre 2 godine

Ameri su u dva svetska rata ,spasavali Evropu.Msm ko je zaboravio.
(realno, 21. februar 2022 11:57)

Ameri su u oba svjetska rata ušli tek onda kada je već bilo jasno kako će prevagnuti. To su uradili isključivo zbog učestvovanja u podjeli ratnog plijena i ostvarivanja političkog uticaja uz minimalne žrtve.

Goran

pre 2 godine

Neko stvarno veruje ruskim izvorima?
(realno, 21. februar 2022 15:35)

Jok, verovacu CNN, Gardijanu i BBC, posto sam opranog mozga od 1999 na ovamo...

Neko iz mase

pre 2 godine

"Ruske snage prave spiskove Ukrajinaca koji će biti ubijeni ili poslati u logore u slučaju invazije"

Auuu kakav spin. I onda pričaju nešto o Kim Jongovima. Pa ovi su gori lazovi od bilo koga u novijoj istoriji. To što je uradila Amerika sa informativnim ratovima proteklih decenija je dovelo do toga da narod više ne veruje nikom. Dovelo je dotle da ljudi neće da se vakcinišu i rizikuju svoje zdravlje jer su se političari uključili a njima ne veruju ni da je zemlja okrugla. Ko normalan i sa malo svesti moze da poveruje bilo kom političaru na svetu? Njihova bahatost će ići dotle da će jednog dana početi pobuna u celom svetu i otpočeti lov na svakog političara. Nešto poput francuske revolucije na globalnom nivou.

Trixter

pre 2 godine

Potpuno je jasno da USA i Englezi namerno guraju Ukrajince u rat. Osnova svega su sankcije Rusiji, a time bi zapravo pogodili Nemacku najvise i privrede koje gravitiraju Nemackoj. Kina stoji iza i uz Rusiju i ruska privredna odmazda ukidanjem energenata i sirovina za industriju bacili bi dobar deo Evrope na kolena i nestasice i pojacanu inflaciju. Sankcije koje bi USA i Engleska nametnule, a moguce i EU nece biti dovoljne iz prostog razloga jer zapad nije ceo svet i Rusija bi mogla da posluje sa svim ostalim zemljama pre svih sa Kinom. Sve dok se Kina i Rusija drze zajedno nepobedive su. Sto se Balkana tice na nama je da budemo mudri, oprezni i spremni. Maksimalno skoncentrisani i ujedinjeni sledeci iskljucivo srpske interese.

branex

pre 2 godine

Zanimljivo .Osuda pre ucinjenog dela . Nova pravila Medjunarodnog prava .Od Rusije vec mesecima prave ,,loseg momka,, da bi mogli opravdati ono sto oni rade . Mislim na Zapad , a ne na Ukrainu .

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Kako vam ne dosadi da 12 puta dnevno pisete isto. Rat u toku. Poceo rat. Kataklizma. Armagedon. Mrtvi.. Razumem da je napeto i da se mora o ovome izvestavati, ali ne mora se pisati non stop. Ponavlajte vesti, samo vrtite naslove. Imamo dovoljno problema u Srbiij o kojima niko ne pise, a trebalo bi. Nemojte da potpaljujete vatru, kao sto su strani mediji radili kad su bombardovali Srbiju.

milos

pre 2 godine

Amerikanci poviču da će rusi da napadnu Ukrajinu, rusi tvrde da neće. Kada Rusija stvarno ne napadne, kao što pričaju da neće od početka, amerikanci proglase diplomatsku pobedu. Za to vreme su prodali brda oružja za pola evrope koje završi u Ukrajini kao poklon za odbranu.
Rezultat, američka vojna industrija je zaradila milijarde na prodaji oružja.

Vatrogasac

pre 2 godine

E naivni ukrainci, slusali ste zapadnjake, hteli ste da im budete sluge i ostali ste bez Krima DNR i LNR, a da ste hteli da budete gazde na svojoj zemlji sve bi to bilo vase. Sad ako se ne opametite jos ce biti i mrtvih, a pitanje je sta ce ostati od Ukraine.
Ratovali su rusi protiv banderista i za vreme ww2, ali su ih komunisti postedeli, izgleda da traze da nestanu.
Isti narod, ali kao i svi sliveni, naivan. Zapadnjacke podmukle hulje ih zakrvili. Cini mi se da je Putin resen da im izbije bubice iz glave.

fon

pre 2 godine

Ameri su u dva svetska rata ,spasavali Evropu.Msm ko je zaboravio.
(realno, 21. februar 2022 11:57)
Ma da. Ulazili su u rat kad se već nadzirao pobednik. Nemačka je od 1945. okupirana od strane SAD. Nigde Jenkiji nemaju toliko vojske koliko u Nemačkoj. Sledi Japan.

Milan

pre 2 godine

Moja zapazanja( trudim se da budem neutralan kao sto i mi u Srb treba da budemo):
1. Sad nema sanse da iko od zapadnjaka (5eu clanica) prizna *kosovo niti bilo ko od zapadnjaka ce forsirati to pitanje...sto nama moze da ide u korist ,mozda padne i neka kontra odluka
2. Bajden nema nikakve sanse protiv Putina,a izbori u Usa nisu ni jako daleko...ako ovo bude Bajdenov jos jedan fijasko vraca nam se Trump( ja bi vise voleo Grenel)
3. Eu pukla totalno i ostavice nas na miru da se mi bavimo sami sobom
4. Ono sto ne valja je da dolazi inflacija,i ode ekonomija u tri lepe...
5.Dolazi kriza ....a mi bar u tome imamo iskustva...mi smo ceo zivot u tim vodama..evropljani su u problemu...svaba nece menjati svoj novi vw svake tri godine....a mi jos imamo lager golfova 2....

6. ako se zarati mi da se drzimo po strani...ako padne nuklearka onda braco da se pozdravimo na vreme...

Slava nam.

Zagor

pre 2 godine

A jel Fon der Lajen razmislila o tome da Rusi u kontri mogu da zavrnu gas pa će EU da se greje na drva a miševi i hrčci ce da im prave struju?

Asigard

pre 2 godine

Što reče jedan komentator, trebali bi uputiti Rusima pomoć kao oni nama 1999.- poslati im naš vojni hor da im diže borbeni duh, a ja bih dodao i možda na kontu toga dobiti povoljan kredit od mrskog nam zapada, kao Jeljcin 1999. godine.

Haos

pre 2 godine

Nije bitno ko je u pravu ko nije. Nego doci da pravis rat nuklearnoj sili bukvalno pred nosom, stvarno moras biti lud. To kao kad pogine u saobracaju pa mu na spomenik uklesu 'ali imao je prednost'. Mogu reci samo,svaka cast rusima na strpljenju. Uci ce se u situaciju iz koje nema nazad i onda neka nam je Bog u pomoci. Ove zemlje sto pomazu Ameriku indirektno i koje cute na ovo sve isto ce biti krive,cutanje je odobrenje.

Exe

pre 2 godine

Zašto Srbija nije ponudila da organizuje sastanak između predsednika Putina i Bajdena?!
(Admiral, 21. februar 2022 08:50)

Zato što mi treba da ćutimo i pravimo se da tetki nosimo lek.
Većinski smo uz Rusiju, a okruženi NATO zemljama.

Neko

pre 2 godine

S jedne strane Biden, s druge Putin. Dva impotentna starca koja su levom nogom u grobu dovode svet na rub propasti. Oni su svoju decu obezbedili a vaša će da ginu. Živela Amerika i Rusija.

tosa

pre 2 godine

Tacno tako gospodine Zelenski. To sto vi tvrdite da granice Ukrajine ostaju medjunarodnopravno iste bez obzira da li ih Rusija priznaje i li ne. E tako i mi u Srbiji tvrdimo da granice Srbije ostaju medjunarodnopravno iste bez obzira na priznanja tzv. Kosova od strane vasih mentora ali nam ti isti vasi mentori na celu sa SAD uporno govore da nam granice ne ostaju iste i da je onako kako oni kazu dok vase granice zdusno brane. Jel sad vidite sa cime se mi u Srbiji susrecemo i sta su dupli standardi?

Paz bogati

pre 2 godine

Neverovatno more gluposti:
1. Ako se stvar "zakuva" ko u opšte razmišlja o sankcijama i da li nekog briga za to
2. Rusi neće imati dostupa za modernizaciju...! To je posbno bitno narodu i Rusiji uopšte ako krene...!
3. Dokle su stigle "mirovne" akcije kad juče ameri pozivaju svoje građane da napuste Moskvu i San Petrsburg. Da ne planira USA da tamo baci bonbone a Rusi da ih dočekaju ovacijama.
4. Demokratska USA vrti na CNN podatke koje otkrivaju njene namere:
a. Koliko svetske teritorije pripada Rusiji
b. Kolike se svetske rezerve rudnog blaga u Rusiji
c. Koliko procenata rezerve slatke vode otpada na Rusiju itd itd
Očigledno sa "lepim" namerama traže preraspodelu

Mora narodu biti jasno da posle ovih i drugih informacija Rusija neće ni za dlaku popustiti jer je dogorelo do nokti9ju! Prema tome Džonson je lepo prognozirao!

WillyWonka

pre 2 godine

Teška tema, a (dez)informacija puno, ne može čovjek razabrati istinu od laži. Mnogi u takvoj situaciji komentarišu vođeni isključivo srcem, a istina je da niko od "običnih smrtnika" pojma nema šta se dešava.
Jedno je sigurno - Putin ima energetski monopol i može se, dok god je tako, poigravati sa Evropom. Tako da su uzaludne sve ove prijetnje sankcijama, jer Njemačka, a i veliki dio ostatka Evrope, nema alternativu i sve je to "šuplja priča".
Ako Rusija stvarno krene u dalju okupaciju ukrajinskih teritorija, zapad neće ni prstom mrdnuti, samo će biti zabrinuti. Pitanje je koliko su Ukrajinci spremni žrtvovati za te teritorije, može se desiti da sve bude gotovo unutar 24 sata.

Makarije

pre 2 godine

"Rusija bi u načelu bila odsečena od međunarodnih finansijskih tržišta", rekla je ona za ARD. Sankcije bi bile uvedene na "svu robu koju proizvodimo, a koja je Rusiji potrebna modernizovala i diversifikovala svoju privredu, i gde smo mi globalno dominantni i za koju nemaju zamenu", rekla je Fon der Lajen.
---
U nacelu? To moze da znaci i da prakticno ne bi. Kamate koje Rusija placa su i do 15 posto i zelenaske su. Zapadne firme placaju nula posto. Od njih svakako jedan dolar uzeo ne bih. A sto se tehnologija tice..malo je to tehnologija i Zapad bi krvario koliko i Rusija ako ne i vise. Rata ne treba da bude ali koncesije Zapada su izvesne. Ni 12 godina niskih cena nafte i gasa nisu uspele da slome Rusiju - naprotiv. Za poraz u tom ekonomskom ratu Anglosaksonci ce morati da plate ceh. Nema poraza bez placanja ceha.

pp

pre 2 godine

Ako su Rusi u nečemu dobri to je šah! Ovo je sahovska partija gde će oni izvući maksimum iz date situacije pa bio to i remi. Moraće nešto žrtvovati samo se nadam da to nećemo biti mi!

Dejan

pre 2 godine

Ukrajina kao država ima prava da uđe u NATO
--
O tome se i radi. Nema prava ako njeno clanstvo u NATO vojno ugrozava Rusiju. Lugansk i Donjeck su savrseno nebitni u tom slucaju. Krim jeste bitan ali vec je ruski. Rusija ce pre demontirati ukrajinsku drzavu nego sto ce dozvoliti da ona udje u NATO. Lavov i Ivano-Frankovsk mogu i da tolerisu da udju u NATO ali dalje na Zapad ne. Zato je Zapad i premestio ambasade u Lavov, on Rusima niti treba niti ga zele u buducoj Ukrajini ili Novorusiji.

mare

pre 2 godine

"Zapadne obaveštajne službe upozoravaju da su ruskim zapovednicima izdate naredbe za napad na Ukrajinu."

Pa znaci da su ovi odbili poslusnost, cim napada nema? Ili ce mozda u americkim medijima sutra vec da krene i napad i citav rat, kad ga vec nema u realnosti a oni ga toliko zele

Pera

pre 2 godine

Nekoliko interesa odjednom se sada lomi. Jedino sto zaista ne valja je želja Ukrajine da udje u NATO.

Zbog toga sto su uspeli na vlast da instaliraju pione koji guraju Ukrajinu u tom pravcu, amerika sada ima polugu da izazove ovu krizu.

Da Ukrajina obiavi neutralnost, Rusija povlači trupe i priča se završava.

A amerikanci su namerno pogurali tu polugu da bi izvršili sad pritisak na Rusiju zbog severnog toka dva jer im se ne dopada sto je Nemacka počela mnogo da se pita, a Rusija da jača (pa engleska je izašla iz EU kad je shvatio da je nemacka nadjačava). A engleska i Amerika su ista tikva.

Nemačkoj gas treba a Amerika želi da im prodaje onaj iz skriljaca koji je ispod stotinak USD neisplativ. Ovom krizom dižu i cenu gasa pa naprasno i tečni gas postaje isplativ.

Već trenutna situacija ie Win-Win za Aneriku i još da izbije rat, mogli bi samo da pevaju jer bi Rusijibuveki sankcije, odustalo bi se od severnog toka 2, stao bi turski tok…

A na sve to sad svi redom iz Evrope hoće američko oružje jer eto, rat samo sto nije…

Ma užas jedan koliko mi kao ljudi smo glupi i nismo uspeli da uspostavimo društveno uredjenje bez nepravde.

golijat

pre 2 godine

Bela kuca moze da ratuje, priznaje tudje teritorije kao nezavisne drzave, bombarduje , ubija, pljacka , a Moskva ne moze da brani svoj narod …Zanimljivo…

Dragan

pre 2 godine

Ukrajina nije mogla da gađa pogranični punkt u Rostovskoj oblasti, jer granicu na tom delu kontrolišu pro-Ruski pobunjenici. Ova vest je spin namenjen opravdavanju agresije na Ukrajinu.

#samorealan

pre 2 godine

e ovaj proizvod se zove KOSOVO!
kad moze zapad, sto ne bi mogli i drugi.. jos tad se govorilo o otvaranju pandorine kutije.. trazili ste, gledajte...

Novak

pre 2 godine

U buducnosti Zapad priznaje da Krim nije deo Ukrajine a Rusija priznaje da Kosovo nije deo Srbije. Tako da drage kolege komentatori mojne mnogo da se lozite...

Sale

pre 2 godine

Moskva ima win-win situaciju.
Tzv odgovor zapada se nece desiti, u stvari desice se ali kao da nije.
Zapad je trenutno u ekonomskoj/inflatornoj krizi, enormni skok cena energenata (u slucaju ozbiljnijih sankcija Rusiji) bi zakopao zapadne ekonomije, tako da ce svi osim SAD i VB da ovo prakticno precute.
Jer ako krenu da skacu cene i narod krene da izlazi na ulice, Ukrajina ce biti najmanji problem.
Zasto se Makron najvise angazuje, prosto njemu su izbori najblizi i ako mu skoci cena gasa, benzina i struje dovidjenja, ni jedan francuz nece reci nema veze vazno da smo sacuvali Ukrainu.

Moskva ce izvesti kontrolisanu akciju, samo u Dombasu i Luganskom, Ukraina ce biti ponizena, a iz Nemacke i Francuske ce doci pomirljivi tonovi, kako ne treba zatvarati vrata diplomatiji kako nije doslo do velikog sukoba...

pre 2 godine

Iznuđen potez, ide svesno u trajni konflikt i onemogućava Ukrajinu da uđe u NATO, to su svi znali da će da se dogodi i sad se prave naivni. Hoćeš da širiš NATO i na Mongoliju, pa ne može.

gladijator

pre 2 godine

priča oko kosova je definitivna. krenuće masovna priznanja. posebno ovih 5 iz EU.

Opet 1941. Moraćemo da biramo stranu.

Mada bi bio red da nas barem jedna pucnjava zaibiđe

Udruga

pre 2 godine

Haha Ukrajinski diverzant se digao u vazduh?
Da Ukrajinci su baš poznati po tome, nisu to islamski fundamentalisti.

Pre će biti da je Rus pokušao da napravi medijsku pricu, digne nešto u vazduh i optuži Ukrajince, pa o tome nije uspeo slučajno se digao u vazduh.

kognitivna disonanca

pre 2 godine

Sudeći po medijima, svi su na zapadu očekivali da beli kralj (Putin) napadne crnu kraljicu (Zelenskog), a on ladno uzeo piona (Donbas) ispred sebe.

Putin je nagomilao vojsku kao da će da udari na Kijev, dok je Zelenski nagurao armiju na granicu Donbasa. Sad mu je dupe "duplo golo", što kažu penzioneri kad praše domine.

komentator

pre 2 godine

Marija Zaharova izgleda da nije cula " obecanje- ludim radivanje". Usput to najvise govori o tadasnjem SSSR, da nije postojao ni jedan covek koji ce da skrene paznju da to mora da se potpise u nekom vidu pravno obavezujuceg sporazuma.

Бранко

pre 2 godine

Украјина је била последња прилика за спашавање НАТО што већим јазом између ЕУ и Русије - признањем домбаских република Путин спашава Европу рата што је за њу велико олакшање - слабо одигравши покерашки блеф САД остају саме према Кини и Русији..

NikolaBg

pre 2 godine

Zaharova se bavi širenju NATO na istok, umesto da pregovaraju sa NATO. Putin i Bajden će izazvati haos. Ukrajina kao država ima prava da uđe u NATO, ali to onda znači odvajanje Luganske i Donjecke oblasti. Rusija sada želi da zaštiti svoje građane koji žive na Krimu. Večita borba između SAD i Rusije, nadam se da u tom ratu nećemo učestvovati mi.

NSBGD

pre 2 godine

Zahvaljujemo se na glasu.

Putin priznao DNR i LNR
(Šumadinac, 21. februar 2022 19:16)
I svoje agresorske ambicije.
Za ove koji kazu da se Amerika u 2 svetskom ratu prikljucila na kraju rata, podsecanje da su se prikljucili par meseci pre Rusije, koja je do napada na Rusiju od strane nacista, imala ugovor o sardanji sa Hitlerovom nemackom. Sporazum Staljina i Hitlera o nenapadanju. Amerikanci su uveliko pomagali Evropu (V.Britaniju) opremom i hranom dok su Rusi postovali pakt o nenapadanju sa trecim rajhom. I Nemacka je posle 2 svetskog rata podeljena u 4 sektora, britanski, americki, francuski i ruski. Svi sektori su napredovali i postajali bogatiji i slobodniji, osim jednog. DDR pod Sovjetima je bio porobljen i puka sirotinja. Nemci svoju slobodu, demokratiju i napredak duguju USA a znamo kako su svoju slobodu platili Cesi, Poljaci, Madjari, Bugari, Rumuni, istocni Nemci.

Ahab

pre 2 godine

Klasicna okupacija suverene drzave.
Krimski recept kuvane zabe.
Dovukao 100k vojnika "da vezba", pa hop malo na tudju teritoriju.
Sve "mirnodopski", naravno.

Adam

pre 2 godine

Posle ovog osionog čina, Rusija se diskredituje kao principijelni zaštitnik međunarodnog prava i ne možemo u njoj da trazimo iskrenog zaštitnika Kosova u sastavu Srbije. Protiv parčanja jednih država a za komadanje drugih država? Ukrajina ne priznaje nezavisno Kosovo, i ko prati njene poteze, u tome je doslednija od Srbije. Hvala Ukrajincima na iskrenom nepriznavanju Kosova. Pravo, pravda i Bog su na ukrajinskoj strani!

Matori geostrateg

pre 2 godine

Putin je glupo odigrao igru ovaj put. Rusija i Ukrajina su bili ili skupa ili ista država preko 1000 godina. Imao je puno karata na koje je mogao igrati, prije nego što bi bio primoran da pošalje vojsku, a koje nije iskoristio. Sad, i ako dobije rat, nikada neće vratiti kompletnu Ukrajinu nazad. Da ne govorim da će se sad stvoriti zla krv za kojom nije bilo nikakve potrebe.

Kontras

pre 2 godine

Srbija mora da izostane iz ove "runde". Bar jednom da budemo pametni, da se ne izjasnjavamo i da ne budemo deo tarapane.

Neutralnost. Rusi ce razumeti, a ukrajinci ce biti zahvalni sto ne priznajemo Lugansk i Donjetsk.

I da se pokrijemo usima. Koji smo mi faktor da se sad tu nesto izjasnjavamo. Eventualno da organizujemo neku mirovnu konferenciju u buducnosti jer smo dobri i sa Rusijom i sa Ukrajinom.

Djole

pre 2 godine

Rusija podrzala nezavisnost dve regije/oblasti u jednoj suverenoj drzavi. Zapad: ostro krsenje medjunarodnog prava suvereniteta i integriteta jedne drzave

Ceo taj zapad podrzao nezavisnost jedne deuge pokrajine (KiM). Zapad: legitimna akcija na samoopredeljenje naroda „Kosova“

Oliver

pre 2 godine

Politika dvostrukih standarda nigde nije zabranjena. Gde pise da je to zabranjeno? Velike sile se vode iskljucivo svojim nacionalnim interesima i tu nema mesta ni moralu ni medjunarodnom pravu niti bilo kakvim analogijama. I Amerika i Rusija vode politiku dvostrukih standarda. Zato Rusija nikada nece priznati nezavisno Kosovo,jer to nije u njenom nacionalnom interesu. Velike sile mogu sebi priuštiti politiku duplih arsina. Prosto,moze im se.

Aleksa

pre 2 godine

Ko se još seća američke pomoći SSSR-u ? Amerikanci su brodskim konvojima ( koji su STRAŠNO stradali od nemačkih podmornica ) slali pomoć u ratnom materijalu i hrani . Bez te pomoći, pao bi Lenjingrad , a nakon toga i SSSR. Ne treba da se zaboravi. Istorija se ponavlja , danas USA spasava Rusije od Kine ( A SPASAVA I SEBE).

mile

pre 2 godine

Vidim mnogi prave paralelu izmedju ovih republika i Kosova!
A sto je Ukrajina kriva, jel ga ona otimala mozda ?! Oni ga ne priznaju,a i sloven su! Kakvo licemerstvo. U ovoj situaciji jedino sto mozemo jeste da se poistovetimo sa Ukrajinom, jer smo obe zemlje doživele silu velikih sila.

Po tom istom principu, moze sad Orban da kaze ajde dajte mi Vojvodinu i deo Rumunija, jer je to istorijski pripadalo nama uvek.
(Istina, 22. februar 2022 01:56)

A sta nam je tacno Rusija kriva? Nama? Sem sto nas je podrzavala i ulagala veto da ne ispadnemo genocidni kada su "prijatelji" iz UK ulozili rezoluciju a svi ostali prijatelji sa zapada zdusno digli rucice

srdjan zrakic

pre 2 godine

pa medjunarodno pravo je pogazeno bombardovanjem srbije i priznanjem kosova, ovi sto postavljaju pitanje da li ce sad rusija priznati kosovo ne pitaju se da li ce zapad sad povuci priznanje kosova kad se odjednom zalazu za medjunarodno pravo?

Ljuba

pre 2 godine

Neko reče da će sankcije Rusiji zakopati zapadne ekonomije. One su svakako zakopane ogromnim, neodrživim dugom. Inflacije bi svakako bilo i da nema rata, jednostavno mora da se obezvredi dug, a na ovo što se dešava više gledam kao izgovor prema sopstvenim građanima, u smislu eto nismo mi krivi, Rusija je.

Kenan

pre 2 godine

Slazem se sa komentarom da zapad doprinosi da se braca medjusobno ubijaju... Tako su I Jugoslaviju unistili, steta daj boze da rata nebude....

Mojsije

pre 2 godine

Kad jednom pregaziš međunarodno pravo, nema povratka. Dakle, ne mogu da podržim akt Rusije, jer onda podržavam i akt SAD-a u vezi Kosova.

Istina

pre 2 godine

Vidim mnogi prave paralelu izmedju ovih republika i Kosova!
A sto je Ukrajina kriva, jel ga ona otimala mozda ?! Oni ga ne priznaju,a i sloven su! Kakvo licemerstvo. U ovoj situaciji jedino sto mozemo jeste da se poistovetimo sa Ukrajinom, jer smo obe zemlje doživele silu velikih sila.

Po tom istom principu, moze sad Orban da kaze ajde dajte mi Vojvodinu i deo Rumunija, jer je to istorijski pripadalo nama uvek.

Neko

pre 2 godine

S jedne strane Biden, s druge Putin. Dva impotentna starca koja su levom nogom u grobu dovode svet na rub propasti. Oni su svoju decu obezbedili a vaša će da ginu. Živela Amerika i Rusija.

Dragan

pre 2 godine

Ukrajina nije mogla da gađa pogranični punkt u Rostovskoj oblasti, jer granicu na tom delu kontrolišu pro-Ruski pobunjenici. Ova vest je spin namenjen opravdavanju agresije na Ukrajinu.

Udruga

pre 2 godine

Haha Ukrajinski diverzant se digao u vazduh?
Da Ukrajinci su baš poznati po tome, nisu to islamski fundamentalisti.

Pre će biti da je Rus pokušao da napravi medijsku pricu, digne nešto u vazduh i optuži Ukrajince, pa o tome nije uspeo slučajno se digao u vazduh.

Asigard

pre 2 godine

Što reče jedan komentator, trebali bi uputiti Rusima pomoć kao oni nama 1999.- poslati im naš vojni hor da im diže borbeni duh, a ja bih dodao i možda na kontu toga dobiti povoljan kredit od mrskog nam zapada, kao Jeljcin 1999. godine.

An ordinary citizen of RS

pre 2 godine

Ameri su u dva svetska rata ,spasavali Evropu.Msm ko je zaboravio.
(realno, 21. februar 2022 11:57)

Ameri su u oba svjetska rata ušli tek onda kada je već bilo jasno kako će prevagnuti. To su uradili isključivo zbog učestvovanja u podjeli ratnog plijena i ostvarivanja političkog uticaja uz minimalne žrtve.

Adam

pre 2 godine

Posle ovog osionog čina, Rusija se diskredituje kao principijelni zaštitnik međunarodnog prava i ne možemo u njoj da trazimo iskrenog zaštitnika Kosova u sastavu Srbije. Protiv parčanja jednih država a za komadanje drugih država? Ukrajina ne priznaje nezavisno Kosovo, i ko prati njene poteze, u tome je doslednija od Srbije. Hvala Ukrajincima na iskrenom nepriznavanju Kosova. Pravo, pravda i Bog su na ukrajinskoj strani!

Novak

pre 2 godine

U buducnosti Zapad priznaje da Krim nije deo Ukrajine a Rusija priznaje da Kosovo nije deo Srbije. Tako da drage kolege komentatori mojne mnogo da se lozite...

Ahab

pre 2 godine

Klasicna okupacija suverene drzave.
Krimski recept kuvane zabe.
Dovukao 100k vojnika "da vezba", pa hop malo na tudju teritoriju.
Sve "mirnodopski", naravno.

Aleksa

pre 2 godine

Ko se još seća američke pomoći SSSR-u ? Amerikanci su brodskim konvojima ( koji su STRAŠNO stradali od nemačkih podmornica ) slali pomoć u ratnom materijalu i hrani . Bez te pomoći, pao bi Lenjingrad , a nakon toga i SSSR. Ne treba da se zaboravi. Istorija se ponavlja , danas USA spasava Rusije od Kine ( A SPASAVA I SEBE).

Trixter

pre 2 godine

Potpuno je jasno da USA i Englezi namerno guraju Ukrajince u rat. Osnova svega su sankcije Rusiji, a time bi zapravo pogodili Nemacku najvise i privrede koje gravitiraju Nemackoj. Kina stoji iza i uz Rusiju i ruska privredna odmazda ukidanjem energenata i sirovina za industriju bacili bi dobar deo Evrope na kolena i nestasice i pojacanu inflaciju. Sankcije koje bi USA i Engleska nametnule, a moguce i EU nece biti dovoljne iz prostog razloga jer zapad nije ceo svet i Rusija bi mogla da posluje sa svim ostalim zemljama pre svih sa Kinom. Sve dok se Kina i Rusija drze zajedno nepobedive su. Sto se Balkana tice na nama je da budemo mudri, oprezni i spremni. Maksimalno skoncentrisani i ujedinjeni sledeci iskljucivo srpske interese.

Goran

pre 2 godine

Neko stvarno veruje ruskim izvorima?
(realno, 21. februar 2022 15:35)

Jok, verovacu CNN, Gardijanu i BBC, posto sam opranog mozga od 1999 na ovamo...

NSBGD

pre 2 godine

Zahvaljujemo se na glasu.

Putin priznao DNR i LNR
(Šumadinac, 21. februar 2022 19:16)
I svoje agresorske ambicije.
Za ove koji kazu da se Amerika u 2 svetskom ratu prikljucila na kraju rata, podsecanje da su se prikljucili par meseci pre Rusije, koja je do napada na Rusiju od strane nacista, imala ugovor o sardanji sa Hitlerovom nemackom. Sporazum Staljina i Hitlera o nenapadanju. Amerikanci su uveliko pomagali Evropu (V.Britaniju) opremom i hranom dok su Rusi postovali pakt o nenapadanju sa trecim rajhom. I Nemacka je posle 2 svetskog rata podeljena u 4 sektora, britanski, americki, francuski i ruski. Svi sektori su napredovali i postajali bogatiji i slobodniji, osim jednog. DDR pod Sovjetima je bio porobljen i puka sirotinja. Nemci svoju slobodu, demokratiju i napredak duguju USA a znamo kako su svoju slobodu platili Cesi, Poljaci, Madjari, Bugari, Rumuni, istocni Nemci.

Matori geostrateg

pre 2 godine

Putin je glupo odigrao igru ovaj put. Rusija i Ukrajina su bili ili skupa ili ista država preko 1000 godina. Imao je puno karata na koje je mogao igrati, prije nego što bi bio primoran da pošalje vojsku, a koje nije iskoristio. Sad, i ako dobije rat, nikada neće vratiti kompletnu Ukrajinu nazad. Da ne govorim da će se sad stvoriti zla krv za kojom nije bilo nikakve potrebe.

Trash

pre 2 godine

Zapad namerno gura Ukrajinu u rat. Znao sam cim su poceli da ih naoruzavaju da ce rata biti. Ako ga Rusija ne pocne, pocece ga Ukrajina a zapadna masinerija ce to prikazati kao Rusku agresiju, pripremaju teren vec mesecima. Tako se i desava. Zapad briga za ukrajinske zivote. Ovo je za njih win win siutacija, rat u kome se dve pravoslavne nacije tuku. Jedna ce kolabrirati, drugoj ce uvesti sankcije i tezice da ih ekonomski devastiraju. Da stvarno zele Ukrajini dobro, dali bi garancije da nece uci u NATO. Ukrajinsko rukovodstvo je glupo ili placeno - gura svoj narod izmedju cekica i nakovnja. Da imaju 2 grama mozga proglasili bi zemlju neutralnom i zabranili ulazak u bilo koji savez i spasili bi se rata.

Vatrogasac

pre 2 godine

E naivni ukrainci, slusali ste zapadnjake, hteli ste da im budete sluge i ostali ste bez Krima DNR i LNR, a da ste hteli da budete gazde na svojoj zemlji sve bi to bilo vase. Sad ako se ne opametite jos ce biti i mrtvih, a pitanje je sta ce ostati od Ukraine.
Ratovali su rusi protiv banderista i za vreme ww2, ali su ih komunisti postedeli, izgleda da traze da nestanu.
Isti narod, ali kao i svi sliveni, naivan. Zapadnjacke podmukle hulje ih zakrvili. Cini mi se da je Putin resen da im izbije bubice iz glave.

fon

pre 2 godine

Ameri su u dva svetska rata ,spasavali Evropu.Msm ko je zaboravio.
(realno, 21. februar 2022 11:57)
Ma da. Ulazili su u rat kad se već nadzirao pobednik. Nemačka je od 1945. okupirana od strane SAD. Nigde Jenkiji nemaju toliko vojske koliko u Nemačkoj. Sledi Japan.

branex

pre 2 godine

Zanimljivo .Osuda pre ucinjenog dela . Nova pravila Medjunarodnog prava .Od Rusije vec mesecima prave ,,loseg momka,, da bi mogli opravdati ono sto oni rade . Mislim na Zapad , a ne na Ukrainu .

Dejan

pre 2 godine

Ukrajina kao država ima prava da uđe u NATO
--
O tome se i radi. Nema prava ako njeno clanstvo u NATO vojno ugrozava Rusiju. Lugansk i Donjeck su savrseno nebitni u tom slucaju. Krim jeste bitan ali vec je ruski. Rusija ce pre demontirati ukrajinsku drzavu nego sto ce dozvoliti da ona udje u NATO. Lavov i Ivano-Frankovsk mogu i da tolerisu da udju u NATO ali dalje na Zapad ne. Zato je Zapad i premestio ambasade u Lavov, on Rusima niti treba niti ga zele u buducoj Ukrajini ili Novorusiji.

Zagor

pre 2 godine

A jel Fon der Lajen razmislila o tome da Rusi u kontri mogu da zavrnu gas pa će EU da se greje na drva a miševi i hrčci ce da im prave struju?

Neko iz mase

pre 2 godine

"Ruske snage prave spiskove Ukrajinaca koji će biti ubijeni ili poslati u logore u slučaju invazije"

Auuu kakav spin. I onda pričaju nešto o Kim Jongovima. Pa ovi su gori lazovi od bilo koga u novijoj istoriji. To što je uradila Amerika sa informativnim ratovima proteklih decenija je dovelo do toga da narod više ne veruje nikom. Dovelo je dotle da ljudi neće da se vakcinišu i rizikuju svoje zdravlje jer su se političari uključili a njima ne veruju ni da je zemlja okrugla. Ko normalan i sa malo svesti moze da poveruje bilo kom političaru na svetu? Njihova bahatost će ići dotle da će jednog dana početi pobuna u celom svetu i otpočeti lov na svakog političara. Nešto poput francuske revolucije na globalnom nivou.

Haos

pre 2 godine

Nije bitno ko je u pravu ko nije. Nego doci da pravis rat nuklearnoj sili bukvalno pred nosom, stvarno moras biti lud. To kao kad pogine u saobracaju pa mu na spomenik uklesu 'ali imao je prednost'. Mogu reci samo,svaka cast rusima na strpljenju. Uci ce se u situaciju iz koje nema nazad i onda neka nam je Bog u pomoci. Ove zemlje sto pomazu Ameriku indirektno i koje cute na ovo sve isto ce biti krive,cutanje je odobrenje.

NikolaBg

pre 2 godine

Zaharova se bavi širenju NATO na istok, umesto da pregovaraju sa NATO. Putin i Bajden će izazvati haos. Ukrajina kao država ima prava da uđe u NATO, ali to onda znači odvajanje Luganske i Donjecke oblasti. Rusija sada želi da zaštiti svoje građane koji žive na Krimu. Večita borba između SAD i Rusije, nadam se da u tom ratu nećemo učestvovati mi.

Makarije

pre 2 godine

"Rusija bi u načelu bila odsečena od međunarodnih finansijskih tržišta", rekla je ona za ARD. Sankcije bi bile uvedene na "svu robu koju proizvodimo, a koja je Rusiji potrebna modernizovala i diversifikovala svoju privredu, i gde smo mi globalno dominantni i za koju nemaju zamenu", rekla je Fon der Lajen.
---
U nacelu? To moze da znaci i da prakticno ne bi. Kamate koje Rusija placa su i do 15 posto i zelenaske su. Zapadne firme placaju nula posto. Od njih svakako jedan dolar uzeo ne bih. A sto se tehnologija tice..malo je to tehnologija i Zapad bi krvario koliko i Rusija ako ne i vise. Rata ne treba da bude ali koncesije Zapada su izvesne. Ni 12 godina niskih cena nafte i gasa nisu uspele da slome Rusiju - naprotiv. Za poraz u tom ekonomskom ratu Anglosaksonci ce morati da plate ceh. Nema poraza bez placanja ceha.

gladijator

pre 2 godine

priča oko kosova je definitivna. krenuće masovna priznanja. posebno ovih 5 iz EU.

Opet 1941. Moraćemo da biramo stranu.

Mada bi bio red da nas barem jedna pucnjava zaibiđe

WillyWonka

pre 2 godine

Teška tema, a (dez)informacija puno, ne može čovjek razabrati istinu od laži. Mnogi u takvoj situaciji komentarišu vođeni isključivo srcem, a istina je da niko od "običnih smrtnika" pojma nema šta se dešava.
Jedno je sigurno - Putin ima energetski monopol i može se, dok god je tako, poigravati sa Evropom. Tako da su uzaludne sve ove prijetnje sankcijama, jer Njemačka, a i veliki dio ostatka Evrope, nema alternativu i sve je to "šuplja priča".
Ako Rusija stvarno krene u dalju okupaciju ukrajinskih teritorija, zapad neće ni prstom mrdnuti, samo će biti zabrinuti. Pitanje je koliko su Ukrajinci spremni žrtvovati za te teritorije, može se desiti da sve bude gotovo unutar 24 sata.

Milan

pre 2 godine

Moja zapazanja( trudim se da budem neutralan kao sto i mi u Srb treba da budemo):
1. Sad nema sanse da iko od zapadnjaka (5eu clanica) prizna *kosovo niti bilo ko od zapadnjaka ce forsirati to pitanje...sto nama moze da ide u korist ,mozda padne i neka kontra odluka
2. Bajden nema nikakve sanse protiv Putina,a izbori u Usa nisu ni jako daleko...ako ovo bude Bajdenov jos jedan fijasko vraca nam se Trump( ja bi vise voleo Grenel)
3. Eu pukla totalno i ostavice nas na miru da se mi bavimo sami sobom
4. Ono sto ne valja je da dolazi inflacija,i ode ekonomija u tri lepe...
5.Dolazi kriza ....a mi bar u tome imamo iskustva...mi smo ceo zivot u tim vodama..evropljani su u problemu...svaba nece menjati svoj novi vw svake tri godine....a mi jos imamo lager golfova 2....

6. ako se zarati mi da se drzimo po strani...ako padne nuklearka onda braco da se pozdravimo na vreme...

Slava nam.

pp

pre 2 godine

Ako su Rusi u nečemu dobri to je šah! Ovo je sahovska partija gde će oni izvući maksimum iz date situacije pa bio to i remi. Moraće nešto žrtvovati samo se nadam da to nećemo biti mi!

milos

pre 2 godine

Amerikanci poviču da će rusi da napadnu Ukrajinu, rusi tvrde da neće. Kada Rusija stvarno ne napadne, kao što pričaju da neće od početka, amerikanci proglase diplomatsku pobedu. Za to vreme su prodali brda oružja za pola evrope koje završi u Ukrajini kao poklon za odbranu.
Rezultat, američka vojna industrija je zaradila milijarde na prodaji oružja.

golijat

pre 2 godine

Bela kuca moze da ratuje, priznaje tudje teritorije kao nezavisne drzave, bombarduje , ubija, pljacka , a Moskva ne moze da brani svoj narod …Zanimljivo…

Paz bogati

pre 2 godine

Neverovatno more gluposti:
1. Ako se stvar "zakuva" ko u opšte razmišlja o sankcijama i da li nekog briga za to
2. Rusi neće imati dostupa za modernizaciju...! To je posbno bitno narodu i Rusiji uopšte ako krene...!
3. Dokle su stigle "mirovne" akcije kad juče ameri pozivaju svoje građane da napuste Moskvu i San Petrsburg. Da ne planira USA da tamo baci bonbone a Rusi da ih dočekaju ovacijama.
4. Demokratska USA vrti na CNN podatke koje otkrivaju njene namere:
a. Koliko svetske teritorije pripada Rusiji
b. Kolike se svetske rezerve rudnog blaga u Rusiji
c. Koliko procenata rezerve slatke vode otpada na Rusiju itd itd
Očigledno sa "lepim" namerama traže preraspodelu

Mora narodu biti jasno da posle ovih i drugih informacija Rusija neće ni za dlaku popustiti jer je dogorelo do nokti9ju! Prema tome Džonson je lepo prognozirao!

pre 2 godine

Iznuđen potez, ide svesno u trajni konflikt i onemogućava Ukrajinu da uđe u NATO, to su svi znali da će da se dogodi i sad se prave naivni. Hoćeš da širiš NATO i na Mongoliju, pa ne može.

mare

pre 2 godine

"Zapadne obaveštajne službe upozoravaju da su ruskim zapovednicima izdate naredbe za napad na Ukrajinu."

Pa znaci da su ovi odbili poslusnost, cim napada nema? Ili ce mozda u americkim medijima sutra vec da krene i napad i citav rat, kad ga vec nema u realnosti a oni ga toliko zele

kognitivna disonanca

pre 2 godine

Sudeći po medijima, svi su na zapadu očekivali da beli kralj (Putin) napadne crnu kraljicu (Zelenskog), a on ladno uzeo piona (Donbas) ispred sebe.

Putin je nagomilao vojsku kao da će da udari na Kijev, dok je Zelenski nagurao armiju na granicu Donbasa. Sad mu je dupe "duplo golo", što kažu penzioneri kad praše domine.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Kako vam ne dosadi da 12 puta dnevno pisete isto. Rat u toku. Poceo rat. Kataklizma. Armagedon. Mrtvi.. Razumem da je napeto i da se mora o ovome izvestavati, ali ne mora se pisati non stop. Ponavlajte vesti, samo vrtite naslove. Imamo dovoljno problema u Srbiij o kojima niko ne pise, a trebalo bi. Nemojte da potpaljujete vatru, kao sto su strani mediji radili kad su bombardovali Srbiju.

tosa

pre 2 godine

Tacno tako gospodine Zelenski. To sto vi tvrdite da granice Ukrajine ostaju medjunarodnopravno iste bez obzira da li ih Rusija priznaje i li ne. E tako i mi u Srbiji tvrdimo da granice Srbije ostaju medjunarodnopravno iste bez obzira na priznanja tzv. Kosova od strane vasih mentora ali nam ti isti vasi mentori na celu sa SAD uporno govore da nam granice ne ostaju iste i da je onako kako oni kazu dok vase granice zdusno brane. Jel sad vidite sa cime se mi u Srbiji susrecemo i sta su dupli standardi?

Sale

pre 2 godine

Moskva ima win-win situaciju.
Tzv odgovor zapada se nece desiti, u stvari desice se ali kao da nije.
Zapad je trenutno u ekonomskoj/inflatornoj krizi, enormni skok cena energenata (u slucaju ozbiljnijih sankcija Rusiji) bi zakopao zapadne ekonomije, tako da ce svi osim SAD i VB da ovo prakticno precute.
Jer ako krenu da skacu cene i narod krene da izlazi na ulice, Ukrajina ce biti najmanji problem.
Zasto se Makron najvise angazuje, prosto njemu su izbori najblizi i ako mu skoci cena gasa, benzina i struje dovidjenja, ni jedan francuz nece reci nema veze vazno da smo sacuvali Ukrainu.

Moskva ce izvesti kontrolisanu akciju, samo u Dombasu i Luganskom, Ukraina ce biti ponizena, a iz Nemacke i Francuske ce doci pomirljivi tonovi, kako ne treba zatvarati vrata diplomatiji kako nije doslo do velikog sukoba...

komentator

pre 2 godine

Marija Zaharova izgleda da nije cula " obecanje- ludim radivanje". Usput to najvise govori o tadasnjem SSSR, da nije postojao ni jedan covek koji ce da skrene paznju da to mora da se potpise u nekom vidu pravno obavezujuceg sporazuma.

Pera

pre 2 godine

Nekoliko interesa odjednom se sada lomi. Jedino sto zaista ne valja je želja Ukrajine da udje u NATO.

Zbog toga sto su uspeli na vlast da instaliraju pione koji guraju Ukrajinu u tom pravcu, amerika sada ima polugu da izazove ovu krizu.

Da Ukrajina obiavi neutralnost, Rusija povlači trupe i priča se završava.

A amerikanci su namerno pogurali tu polugu da bi izvršili sad pritisak na Rusiju zbog severnog toka dva jer im se ne dopada sto je Nemacka počela mnogo da se pita, a Rusija da jača (pa engleska je izašla iz EU kad je shvatio da je nemacka nadjačava). A engleska i Amerika su ista tikva.

Nemačkoj gas treba a Amerika želi da im prodaje onaj iz skriljaca koji je ispod stotinak USD neisplativ. Ovom krizom dižu i cenu gasa pa naprasno i tečni gas postaje isplativ.

Već trenutna situacija ie Win-Win za Aneriku i još da izbije rat, mogli bi samo da pevaju jer bi Rusijibuveki sankcije, odustalo bi se od severnog toka 2, stao bi turski tok…

A na sve to sad svi redom iz Evrope hoće američko oružje jer eto, rat samo sto nije…

Ma užas jedan koliko mi kao ljudi smo glupi i nismo uspeli da uspostavimo društveno uredjenje bez nepravde.

Istina

pre 2 godine

Vidim mnogi prave paralelu izmedju ovih republika i Kosova!
A sto je Ukrajina kriva, jel ga ona otimala mozda ?! Oni ga ne priznaju,a i sloven su! Kakvo licemerstvo. U ovoj situaciji jedino sto mozemo jeste da se poistovetimo sa Ukrajinom, jer smo obe zemlje doživele silu velikih sila.

Po tom istom principu, moze sad Orban da kaze ajde dajte mi Vojvodinu i deo Rumunija, jer je to istorijski pripadalo nama uvek.

mile

pre 2 godine

Vidim mnogi prave paralelu izmedju ovih republika i Kosova!
A sto je Ukrajina kriva, jel ga ona otimala mozda ?! Oni ga ne priznaju,a i sloven su! Kakvo licemerstvo. U ovoj situaciji jedino sto mozemo jeste da se poistovetimo sa Ukrajinom, jer smo obe zemlje doživele silu velikih sila.

Po tom istom principu, moze sad Orban da kaze ajde dajte mi Vojvodinu i deo Rumunija, jer je to istorijski pripadalo nama uvek.
(Istina, 22. februar 2022 01:56)

A sta nam je tacno Rusija kriva? Nama? Sem sto nas je podrzavala i ulagala veto da ne ispadnemo genocidni kada su "prijatelji" iz UK ulozili rezoluciju a svi ostali prijatelji sa zapada zdusno digli rucice

#samorealan

pre 2 godine

e ovaj proizvod se zove KOSOVO!
kad moze zapad, sto ne bi mogli i drugi.. jos tad se govorilo o otvaranju pandorine kutije.. trazili ste, gledajte...

Бранко

pre 2 godine

Украјина је била последња прилика за спашавање НАТО што већим јазом између ЕУ и Русије - признањем домбаских република Путин спашава Европу рата што је за њу велико олакшање - слабо одигравши покерашки блеф САД остају саме према Кини и Русији..

Exe

pre 2 godine

Zašto Srbija nije ponudila da organizuje sastanak između predsednika Putina i Bajdena?!
(Admiral, 21. februar 2022 08:50)

Zato što mi treba da ćutimo i pravimo se da tetki nosimo lek.
Većinski smo uz Rusiju, a okruženi NATO zemljama.

srdjan zrakic

pre 2 godine

pa medjunarodno pravo je pogazeno bombardovanjem srbije i priznanjem kosova, ovi sto postavljaju pitanje da li ce sad rusija priznati kosovo ne pitaju se da li ce zapad sad povuci priznanje kosova kad se odjednom zalazu za medjunarodno pravo?

Ljuba

pre 2 godine

Neko reče da će sankcije Rusiji zakopati zapadne ekonomije. One su svakako zakopane ogromnim, neodrživim dugom. Inflacije bi svakako bilo i da nema rata, jednostavno mora da se obezvredi dug, a na ovo što se dešava više gledam kao izgovor prema sopstvenim građanima, u smislu eto nismo mi krivi, Rusija je.

Kenan

pre 2 godine

Slazem se sa komentarom da zapad doprinosi da se braca medjusobno ubijaju... Tako su I Jugoslaviju unistili, steta daj boze da rata nebude....

Mojsije

pre 2 godine

Kad jednom pregaziš međunarodno pravo, nema povratka. Dakle, ne mogu da podržim akt Rusije, jer onda podržavam i akt SAD-a u vezi Kosova.

Djole

pre 2 godine

Rusija podrzala nezavisnost dve regije/oblasti u jednoj suverenoj drzavi. Zapad: ostro krsenje medjunarodnog prava suvereniteta i integriteta jedne drzave

Ceo taj zapad podrzao nezavisnost jedne deuge pokrajine (KiM). Zapad: legitimna akcija na samoopredeljenje naroda „Kosova“

Kontras

pre 2 godine

Srbija mora da izostane iz ove "runde". Bar jednom da budemo pametni, da se ne izjasnjavamo i da ne budemo deo tarapane.

Neutralnost. Rusi ce razumeti, a ukrajinci ce biti zahvalni sto ne priznajemo Lugansk i Donjetsk.

I da se pokrijemo usima. Koji smo mi faktor da se sad tu nesto izjasnjavamo. Eventualno da organizujemo neku mirovnu konferenciju u buducnosti jer smo dobri i sa Rusijom i sa Ukrajinom.

Oliver

pre 2 godine

Politika dvostrukih standarda nigde nije zabranjena. Gde pise da je to zabranjeno? Velike sile se vode iskljucivo svojim nacionalnim interesima i tu nema mesta ni moralu ni medjunarodnom pravu niti bilo kakvim analogijama. I Amerika i Rusija vode politiku dvostrukih standarda. Zato Rusija nikada nece priznati nezavisno Kosovo,jer to nije u njenom nacionalnom interesu. Velike sile mogu sebi priuštiti politiku duplih arsina. Prosto,moze im se.