Ponedeljak, 04.09.2006.

09:02

Tabloidi najavljuju mete?

U jednom tabloidu ponovo se najavljuje da su neke javne ličnosti mete. Iste večeri posle Utiska nedelje čuli su se pucnji ispred B92.

Izvor: B92

Tabloidi najavljuju mete? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

pele

pre 17 godina

Moj komentar je kratak i jasan: svako ko ostane kod kuce na sledecim izborima i ne glasa, glasa upravo za pucnje kao tokom devedesetih. Ovi se moraju oterati sa vlasti.

Jelena

pre 17 godina

Kada se G17 svojevremeno zalio zbog neistina Kurira i ostalih zutih novina, NUNS nije zeleo da reaguje. A kada se stvari zakomplikuju, onda su svi pametni. Sramota je da se neke stvari podrzavaju ili ne u zavisnosti od toga kome sta kada odgovara. Bruka!

srbin iz bosne

pre 17 godina

Olja Beckovic je ponovo izgubila kontrolu nad vodjenjem emisije, sto je dovelo do toga da "novi srpski nacional patriotizam" dodje do izrazaja...
kome nije jasno, ovo mu je jedno od poslednjih upozorenja, da one koje nije oterao i rasuo po svetu Sloba, Kostunica ce uciniti sve da i ovo malo mladosti koje imamo (a da je ostalo normalno) pobegne iz ove zemlje glavom bez obzira. Ukoliko neko i ostane, jer nije dobio vizu Ahtisarija i njemu slicnih, "nacional patrioti" ce ih zbog poznatog nacina "odbrane" srpskih nacionalnih interesa vec proterati ili prebijati. Sto se ovog A.Mladenovica tice, pitacemo ga za 2 godine (kad se svrsi ovo oko Kosova): Sta si ti to mogao da uradis, a nisi i kolika ti je plata za tih 24 meseca bila i sto si prodavao maglu za kilo sira???
Stavovi Dobrice Cosica su nam vec poznati, tako da profesor Stojanovica nismo ni morali da slusamo... i za njega isto vazi - vidimo se za 2 godine.

ljiljana

pre 17 godina

Sinosnjim nastupom A.Mladenovica,DSS nam je rekla mnogo toga o sebi,a komentari gledalaca,mnogo toga o nama samima.Taj spoj je rezultirao mucnim suocavanjem sa beznadjem u kojem zivimo.Hrabre,strucne i civilizovazne osobe poput gospodja Kandic,Kovacevic i Biserko IMAJU podrsku i istomisljenike,koji NIKADA ne bi pucali u one koji drugacije misle.Razlika je u poimanju sveta i zivota.Ogromna razlika!
Ljiljana

Aktivni Posmatrač

pre 17 godina

Najgore od svega: ponovo divljačke bljuvotine kukavica koje i ne mogu ništa osim napada na žene koje ih podsećaju kakav su otpad. I ponovo priličan broj frustracija tipa odlazim odavde...
Jedina razlika između ovog i danas civilizovanih naroda je upravo u odgovoru na zlo i bahatost: ne bežati i svojim primerom, na svakom koraku, boriti se pameću, dobrotom, lepotom...
Ne čudi tolika mržnja prema osobama koje se ne predaju - obe nabrojane grupacije podjednako doprinose stanju u kome se nalazimo. Ono što čudi je toliko ćutanje najbrojnijih, rasutih negde između petog i šestog oktobra, zaglibljenih u međuvremenu između snova i kredita za frižider ili već šta, spremnih da se žestoko naljute na upravo ovakav komentar, na žalost...
Dame i gospodo, od Važeg gospodstva, a to znači hrabrosti, ne ispraznog manirizma, zavisite i Vi i Vaša deca. Jer, bilo bi prekasno misliti na retke Nataše kada dođu po Vas.

s tim rolaj

pre 17 godina

A zašto bi strane službe bezbednosti htele da ubiju gđu Kandić? Da ona nije pretnja za bezbednost tih zemalja? Da li radi nešto što nije u njihovom interesu? Da li bi te službe poslale ljude koji su nesposobni da to zaista i urade? Da li bi to Kurir prehodno saznao? Kakve gluposti.

Milos

pre 17 godina

Ni jedna od emisija koje imaju pretenziju da se u njima o bilo kojoj temi ozbiljno raspravlja ne bi smela da traje manje od dva sata, ne bi smela da bude presecana reklamama i komentarima gledalaca, ucesnici i voditelji ne bi smeli jedni drugima da upadaju u rec i da galame svi u isto vreme, morao bi da bude postovan neki paritet u sastavu ucesnika a ne da bude ono “ dva losa ubise Milosa”. Ni tada se na kraju ne bi doslo do nekog definitivnog zakljucka niti saglasnosti ucesnika, ali bi bar svaki od njih imao dovoljno vremena da se skoncentrise, iznese svoje argumente i cuje kontraargumente a i gledaocima bi to bilo omoguceno, sto je i najvaznije i sto je valjda i cilj ovakvih emisija. Ovako kako se to danas radi, postize se samo jos veca radikalizacija javnog mnjenja koje se u ogromnoj vecini nije ni za milimetar pomerilo od nacina razmisljanja koji mu je od Osme sednice pa sve do danas ocigledno uspesno ulivan i dalje se uliva u glavu. Ucesnici u emisijama bi takodje trebalo da razmisle o svemu tome pre nego sto daju svoj pristanak da ucestvuju, bez obzira na to sto smatraju da ce uprkos vemu “svoju “ istinu uciniti svima ociglednom. Valjda znaju i onu da je put u pakao popolocan najboljim namerama.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Nisam gledao emisiju i nisam obavezan da obozavam gdju NK jer osobe koje obozavam se nalaze u mom okruzenju; zato imam ogroman respekt prema gdji NK za njenu hrabrost i istrajnost prikazivanja osnovnih ljudskih vrednosti. Izuzetni sam pristalica da se prvo pocisti svoje dvoriste pre nego sto uzmes sebi za pravo da komentarises komsijsko. Oni navodni patrioti sto se dezurno javljaju u svakoj emisiji gde zenska trojka nastupa ustvari ne znaju znacenje reci patriotizma, svoju energiju odbojnosti bi trebali da usmere u pravcu lipovog hlada u Pozarevcu. Po srpskom obicaju ce biti kasno kad budemo shvatili sustinu poruke i to kasnjenje nas kao drzavu uvek dovodi u defanzivnu poziciju. Kad je Bagzijev (bljak) atentat na premijera propao, to je zvanicno i u narodu shvaceno kao "šalio" se, odmah nakon toga je uspeo, premijer je pokojni. Opravdano je pitanje dali je narod skinuo Milosevica zbog zelje da se drzava i drustvo demokratizuje ili zbog njegovih poraza koje su trebale da budu "pobede"?

pedja

pre 17 godina

Kad god nam se ne svidja nas lik u ogledalu ni razbijemo ogledalo.Naravno,donosioca lose vesti lisimo zivota. Nema problema.petarde i bombe tako normalna stvar.To sto je tuzilac specijalnog suda smenjen,a sudija podneo ostavku,nikoga ne zanima.Vladjuce stranke smatraju da je sve to normalno.Pa zaboga,mi smo demokratsko drustvo.A Ahtisarija cemo da lincujemo preko provladinih medija,bez problema.A sto se tice Divca i njegovih para i to je vladi sumnjivo.Zasto on svoje posteno zaradjene pare hoce da uloz u Srbiju i to u medije.Sumnjivo.A time onemugacava nase prijatelej da "operu" svoj novac.A u sustini ya sve je kriva Natasa Kandic.Vidjena je ona i onog uskrsa 99-g,da se muva oko Curuvije,a neki kayu da je voyila i kombi sa Stambolicem.Ali neki mocnici iy inostranstva je cuvaju.A i ta Biserko.Kakvo je to prezime bez ic.Doduse,to nema ni jedan Voja,ali oni su nasi.Dokazano.Uostalom,ko ne razume Gucu,ne razume ni Srbiju.U to ime da popijemo jos po jednu.Ziveli.

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 17 godina

Nedavno sam, gostujuci na ovdasnjoj drzavnoj TV (u Kvebeku) rekao ovo (ne pretendujem da je velika misao, da sam je ja "provalio"i da sam sasvim u pravu): "Ratovi ne pocinju topovima. Najpre se ubije istina i pravo na drugacije misljenje." Nazalost ovim dogadjajem sa petardama (ili pucnjima) posle emisije b92 potvrdjuje se ta konstatacija;i sta je ili nije rekao Athisari... Sva prasina oko toga... Sve to ide u prilog tvrdnji da su OPET najglasniji oni koji se svim silama trude da narodu isperu mozak. Da se stvori kolektivna paranoja ("Eto, vidite, kako su svi protiv nas".)kako bi oni koji su na vlasti mogli da kazu da su oni zastitnici narodnih interesa. Kojih!? Da opet oni koje vlast "stiti" krenu sa najlon kesama na put (ne tako davno bio sam deo tih nevojnika).
Ja ne znam sta je zapravo Athisari rekao (i mislio) - dobrano sam tim sludjen, ali da se ZVEZKA, ZVECKA se. U tom kontekstu je i Dodikova najnovija "mudrost" o 99% istomisljenika i da Bosna nema opstanka. I ova danasnja utakmica C. zvezde u Banjaluci (Banjoj Luci)... Sad su se dosetili toga, a pre rata (u kojem Srbija "nije" ucestvovala) malo je knez Laza "prosetan" po Srbiji i delu BiH. Sad je to kao utakmica. Nema opasnosti. "Sport je to! Jacanje duha i tela! (malo morgen u ovom slucaju)".
I da ne zamaram, jos samo ovo:
U svoju emisiju (koja pretenduje da bude jedna ozbiljna emisija kao npr. Utisak nedelje) psovace NIKAD (ama bas NIKAD i NI PO KOJU cenu) ne bih pozvao. Ni one kojima je - rekao bih - u genima da pozivaju na mrznju (i ZVECKAJU) pa makar mi hiljadu puta dnevno imputirali da necu da cujem i drugacije misljenje.
Dragi moji, ako su za Natasom Kandic bacene i petarde, ZVEK je isuvise glasan. Upozorenje je to da bi se i topovi mogli napuniti.

undercover

pre 17 godina

Ne znam da li su to bili pucnji ili petarde sa namerom da uplase gospodju Kandic, neukusno je nagadjati kada mi svi ne znamo sta se tacno desilo. Ali, da je gospodja zaista toliko ugrozena i da je diktatura veca nego za vreme Milosevica, sumnjam da bi se njeni stavovi uopste culi... Takodje, mogla bi pokazati malo vise tolerancije i objektivnosti, previse je agresivna u svojim stavovima. Nije problem sto ona prica o zlocinima koji su pocinili Srbi, problem je sto pominje samo te zlocine dok nema ni reci o zlocinima nad Srbima, a bilo je ih isto tako kao sto je bilo i zlocina nad drugima od strane Srba. Po njenom, znaci, ako je Milosevic najveci krivac za sva zlodela na ex-Yu prostorima zlocine nad Srbima ne treba ni u kom slucaju pominjati jer, pobogu, to odmah znaci neko tamo Srbovanje. Upravo je to ono sto izaziva revolt kod mnogih gradjana...

nema sumnje

pre 17 godina

Nazalost, nista novo. Tabloidi po ko zna koji put odapinju otrovne strele i obelezavaju "pogodne za odstrel".
Medijski linc je oprobani metod, kao i pretnje, zastrasivanja. :-(

Luka

pre 17 godina

Proslost naseg naroda je vrlo mucna. Gospodja Natasa Kandic predstavlja glas razuma ili savesti u cilju boljeg i bezbolnijeg suocavanja sa istinom i prosloscu. Verbalni napadi na nju od strane pojedinih gledalaca, kao i incident nakon emisije "UTISAK NEDELJE" i zigosanje pojedinih tabloida licnosti iz nevladinih organizacija, pokazuju koliko mi,kao narod, nismo u stanju da se pomirimo sa sudbinom da su tokom devetesetih godina proslog sve negativne i nemoralne stvari vrsene u nase ime.
Sto se tice emisije "UTISAK NEDELJE", gospodja Olja Beckovic odlicno uredjuje i vodi tu emisiju i apsolutno je fer sa njene strane sto u studio dovodi i ljude razlicitih politickih misljenja. Svaka cast Olji Beckovic!

Pozdrav iz UK

pre 17 godina

1)Kao neko ko nikada nije glasao za Milosevica ili SRS (a glasao sam i na prvim izborima), ucestvovao u svim demonstracijama, tucama, gutao suzavac, kao neko ko se 90-tih nije odazivao vojnim pozivima, ali 99. jeste, dajem za pravo sebi da prokomentarisem i da jasno i glasno kazem da ja nisam kriv i ne prihvatam tudju krivicu. Takodje ni moji roditelji nisu ucestvovali u toj farsi tako da sam i sa te strane potpuno cist. Isto tako nikada se nisam niti se sada stidim sto sam Srbin a i ovde gde sada zivim (od 2002. otisao sam potpuno razocaran “demokratskom” Vladom i tadasnjim Premijerom koga sam jako cenio) nikada nisam imao problema sa cinjenicom sto sam Srbin (osim kada smo izgubili od Argentine, ali to je drugi problem). Smatram da je nastup pojedinih celnika NGO prilicno neumeren, nekorektan, a nadasve iskljuciv. Toliko da to stvara kontraefekat. Svaka cast na humanitarnom radu, ali politicki deo price je potpuno nekorektan.
2) Kao neko ko potice iz porodice koja je prilicno propatila pod komunistima, kome je oduzeta imovina, a deda proveo dosta vremena po zatvorima (ne zato sto je bio cetnik, jer to i nije bio vec zato sto nije bio za komuniste I zato sto je bio klasni neprijatelj), kao neko kome roditelji nikada nisu bili clanovi SK, grozim se celnika NGO koji su redom “komunisticka deca” (namerno nisam stavio deca komunizma jer delom smo svi mi rodjeni posle II svetskog rata deca komunizma), koja su uzivali sve privilegije jednog totalitarnog rezima ... Smatram da nemaju moralnog prava da se bave tim poslom iz prostog razloga sto iskreno verujem da se time bave samo zato sto su posle osme sednice izgubili svoje privilegije a ne zato sto iskreno veruju u to sto rade.
3)Da, smatram da Srbija treba da uhapsi sve ratne zlocince i da treba da se suoci sa cinjenicom da je neko u nase ime pravio gluposti i da treba jasno i glasno da se kaze ko je to pravio. Iz prostog razloga da ne dolazimo vise u situaciju da neko namerno ili slucajno optuzi ceo narod. Ali u tom suocavanju ne treba da se posipamo pepelom po glavi i da glumimo nesto sto nismo, treba da se jasno i glasno stavi do znanja da nismo jedini koji su pravili gluposti. I treba da shvate koreni toga. Mi smo izgubili sve ratove i to moramo da shvatimo, ali cak I da nismo nedopustivo je da se cine zlocini.
4. Na zalost i celnici NGO su prilicno neumereni u svojim nastupima, narocito kada pocnu da prete i vredjaju. Uposlednje vreme su pojedinci potpuno izgubili kompas i uvrede koje stizu od njih su zaista neprimerene. Naravno ni druga strana im ne ostaje duzna, ali ja sebe ne vidim ni na jednoj od te dve strane. Na zalost, ali unistili su zaista divnu ideju svojim nekontrolisanim nastupima

Vladimir Simic

pre 17 godina

Sinoc nisam bio u prilici da gledam emisiju mada redovno pratim sta g-dja Kandic ima da kaze. Inache se veoma trudim da razumem sta gospodja misli i nemam nista protiv toga da svoje mishljenje iznosi u javnosti.
Medjutim, smatram da gospodju Kandic majka nije dobro vaspitala, kao ni ucitelji, nastavnici i profesori. Njeno ponashanje je oduvek bilo slichno ako ne i isto kao i u predstavnika suprotstavljenog tabora: histerija, slaba argumentacija i bes. To se moze zakljuchiti ako se samo pogleda ko se to oglashava na njene nebuloze.

bata

pre 17 godina

Cela situacija sa Ahtisarijem je, po mom mišljenju, generisana nesposobnošću naše vlasti da komunicira na civilizacijski prihvatljiv način. Ovo mi liči na situaciju kada se dvoje posvađaju pa onda, u nedostatku argumenata(koncentracije, volje,...), jedan počne da se dere: ma kome ti majku!!! A!!! A u sebi je srećan što više ne mora da obrazlaže svoj stav. Jako kratkovido.

Radovan

pre 17 godina

Gledajuci sinocnu emisiju shvatio sam da je tesko biti realan, a nista lakse biti lazni patriota! Gospodin Mladenovic je svojim komicnim nastupom pokazao solidarnost sa politikom SPS-a i SRS-a. Dokle ce se vise Kostunica i njegovi poltroni prikazivati narodu kao dobrocinitelji, kada svi znamo da su dovoljno loseg ucinili da Kosovo dobije svoju nezavisnost. Jedna velika podrska i jedno veliko HVALA Natasi Kandic sto i dalje ima hrabrosti i volje da direktno iskaze svoje misljenje koje je po svemu sudeci ispravno i dobronamerno. Zao mi je sto je ove zemlja preplavljena primitivcima pa me i ne cude komentari gledalaca od sinoc. Ponosan sam sto imamo Natasu!!!!

Milena

pre 17 godina

Cuveni SrBski junaci poznati po ubijanju neduznih vezanih u zicu sada su nanisanili tri zene. Pravi dokaz da su ti "maco" balkanci sa patriotsko-klero-fasistickim ubedjenjima nesto najodvratnije sto se moze sresti na ovoj planeti. Dno dna i sramota za ljudski rod.

Jelena

pre 17 godina

Naravno da je Natasa u pravu kada kaze da se moramo suociti sa prosloscu, ali je i Olja u pravu kada spominje mlade ljude bez kose na VMA. E sad, problem je sto onima koji se slazu sa Natasom ne treba Natasa da ih na to podseca, a onima koji se ne slazu jos manje treba Natasa, jer koliko god da je u pravu, ona ih sigurno nece prosvetliti jer to kako ona radi definitivno nije nacin. Natasa, kontraproduktivno je! Jako kontraproduktivno! Sve napore tolerantnih i demokratski nastrojenih gradjanki i gradjana Srbije pokopate jednim nastupom. I onda sve ispocetka.

Valentino Rossi

pre 17 godina

Polovina ljudi uopste i ne slusa sta govori Natasa Kandic. Kada bi se samo malo koncentrisali na to sto ona govori provalili bi da misle slicno kao i ona, ali jednostavno taj zao fluid ih nosi...ona kaze politicku odgovornost a oni ponavljaju kriv je narod, itd.

Pathon

pre 17 godina

Problem nije Natasa Kandic, vec ljudi koji su se u potpunosti sjedinili sa pojedinicima koje i politikom koju neprestano i agresivno kritikuje. Uostalom, Natasa Kandic predstavlja Srbiji ono sto se u dobrom delu sveta misli o samoj zemlji. Ona nista novo ne otkriva. Samo potvrdjuje. Mrznju obicnog naroda prema Natasi koju sam osetio tokom mog boravka u Srbiji, u velikom stilu ukazuje na cinjenicu da je veliki deo naroda okrenuo ledja Milosevicu, ne zbog onoga sto je radio, vec zbog toga sto nije uspeo u svojim planovima. Tu lezi ta bitna razlika izmedju ljudi poput Natase i onih koji ne mogu da je razumeju, da ne kazem koji bi da je lincuju. Bez ljudi kakva je Natasa, Srbija samo gubi.

Ja sam

pre 17 godina

Vucinic je Cupoglavac iz kutije,ili Jack in the box. On iskoci, iskezi se i svi popadaju od straha. Nista razlicito ne dolazi ni sa strana glavnih aktera: premijer, savetnici, policija u civilu, petarde i trala, la, la,la....Sve je isto i kako se vise nikome ne smuci....Ja samo mogu da primetim da smo usli u vreme neo-terorizma u kome se gradjanstvo drzi u poslusnosti tako sto je svakodnevno izlozeno razlicitim vidovima sirenja straha.

Zabrinuti Dalibor

pre 17 godina

Ja isto zivim u inostranstvu i bar jednom godisne dolazim u Srbiju.
KO na brdu ak i malo stoji, vise vidi no onaj pod brdom...
Gledajuci sa distance sta se desava u Srbiji mogu da upotrebim samo jednu rec-cirkus.
Jadno i tuzno deluju sve vesti iz Srbije na CNN, BBC, Euro News... Pileci mozgovi se bave politikom, Bidze i Badze su uvek popularni u Srbiji, razbijaci i preletaci.
Vlada Srbije ne moze da opstane bez SPS, Ted Tarner iz Crvenke (Vucelic ) se pita jos uvek, SPS ucestvuje u pisanju ustava.
Prica se o evropskoj integraciji (citaj olako obecana brzina-brze pruge Srbije). Pa ko ce da vas (nas) da primi u Evropu sa petardama?
U celoj Evropi se krvavo radi svaki dan da bi se opstalo, u Srbiji je vreme stalo, po principu lako cemo.
Mi imamo sabor u Guci, jaci smo od sudbine, neka umru oni sto nas ne vole..
I cela Srbija ce sledecih mesec dana da diskutuje o petradama i o emisiji sa NK.
Pas laje i plasim se da su za Srbiju svi karavani davno prosli.
Sve je isto, samo njega nema...

Dijaspora

pre 17 godina

Zalosno je sto se i dalje vrsi "zamena teza". emisija je losa, pa sto i da se ne puca na ucesnike; A nije se ni pucalo, nego nestasna i razdragana deca bacaju petarde, bas tu i tada kada nemili gosti naopustaju zgradu. Ljudi, osvestite se, ko zna ko je sutra na redu za odstrel

Bole

pre 17 godina

Nisu samo tabloidi najavili kao mete neke ljude iz nekih NVO. U tome je veoma aktivna bila i Lj. Smajlovic u par svojih komentara u "Politici". Zbog jednog od tih komentara je Biljana Vuco vec najavila tuzbu. Naravno, u ovoj drzavi je od suda tesko ocekivati zastitu u ovakvim slucajevima.

Analiticar

pre 17 godina

Izvesno je da u Britaniji ima uglednih i brojnih kriticara recimo avganistanske ili iracke ili bliskoistocne politike vlade premijera Blera. Ima tamo i isto tako brojnih i ostrih kriticara americko-britanskih specijalnih odnosa. Njihov glas se cuje, od parlamenta pa nadalje. No, niko od njih nema ni 10% minutaze koju u nasim medijima uzivaju "tri gospodje". Iskljucivost njihovih stavova, cak i tamo gde su delom ili u celini u pravu, pa ako hocete i njihovi dupli standardi po mnogim pitanjima, izazivaju negativne reakcije i kod ljudi koji trezveno i realno sagledavaju nasu noviju istoriju. To je ono o cemu treba vise pisati i polemisati. Jer, nista, po prirodi stvari, ne hrani iskljucivost kao iskljucivost. Svaka, pa i ona koju ispoljava gospodja Natasa Kandic.

Dositej

pre 17 godina

Ma da, nema veze što su leševi sa Kosova prevoženi kamionima, nema veze bacanje cveća na tenkove na Nbgdu, nema ništa veze, Milošević je umro i puj pike ne važi se ništa što je radio (kao da to što je radio nije radio kao izabrani predstavnik naroda), a Mladića ne damo, jer se u Hagu sudi celom srpskom narodu, ali kao narod ne možemo da budemo kažnjeni, jer ne postoji princip kolektivne odgovornosti.
Ne postoji taj princip, naravno, zato ćemo biti kažnjeni kao država. A oni što se pale da je država i narod jedno isto, samo neka nastave da tupe o Ahtisariju, Kandićki i ostalim omiljenim likovima.

Buco

pre 17 godina

Najbolje ću živeti ako odem odavde. Nisam gledao Utisak nedelje, nisam gledao nacionalni dnevnik, nisam gledao dnevnik RTS, negledam televizor, neslušam radio... I onako će reći da sam kao SRBIN neuk i zatucan. Zato se trudim da uživam u društvu moje ćerkice i da odem odavde!

sasa jokic

pre 17 godina

Iako nisam fan Natase Kandic, slazem se sa njom da mi kao narod koji je dozvolio sebi da ga Milosevic vodi (u propast) vise od 10 godina, treba za to da snosimo odgovornost. Problem kod Natase Kandic je sto je cesto pristrastna, i slabo se izrazava, uskace u rec sagovorniku, tako da izgleda kao da joj fale argumenti za ono sto tvrdi. Mislim da je Olja Beckovic za ovu temu u studio trebala da pozove neku manje omrazenu osobu, cije bi argumente publika lakse "progutala". U svakom slucaju ovo visenedeljno kukanje i tuzakanje Vlade, zbog jedne konstatacije samo pokazuje koliko je ta ista Vlada nemocna da bilo sta ucini po pitanju Kosova, pa sada kao malo dete vrti istu plocu po 1000 puta. Prosto deluju smesno i neozbiljno. Jedno pitanje svima koji su sinoc tako zdusno napadali Kandicku: "Da li je Ahtisari kriv sto je Slobodan Milosevic vladao 10 godina, ili narod koji mu je stalno na izborima ukazivao poverenje, ili nije imao dovoljno snage da ga smeni, kada je na tim istim izborima varao-krao?!". Nemci su svojevremeno izglasali Hitlera i za to su platili ogromnu cenu, uspeli su da se pogledaju u ogledalo i prihvate to kao svoj istorijsku gresku, izvine se i osude te zlocine, kako generacije koje dolaze ne bi nosli taj teret. A sta se kod nas desava, Slobodanova partija odrzava Vladu u zivotu, ratni zlocinci se kriju po Srbiji, slave se kao heroji, i mi sada kazemo da nismo krivi?! E pa jesmo gospodo draga, i za to cemo snositi posledice! Zapad ima velike zasluge za sve sto nam se desilo, ali to je na njima da okaju, mi treba da ocistimo prvo svoje dvoriste, pa tek onda da zahtevamo i njihovu odgovornost!

Grunf

pre 17 godina

Žalosno i bedno je podmetati Nataši K.,"mržnju" prema izbeglicama kada su ona i Fond za humanitarno pravo prvi i najuporniji bili u prihvatu i pomoći izbeglicama za svo vreme trajanja svih ratova 90-ih. I njena principijelna humanost za razliku od bezdušne države i raznih lopova iz institucija, je dobro poznata svima koji su imali ikakvog kontakta sa njom.

ruzica

pre 17 godina

Da ja vama nesto kazem:zivim u Londonu koji je ipak veci nego Beograd i ima daleko vishe raznih narodnosti koji ga naseljavaju-ali petarde se nikad ali nikad ne cuju.I svaki put kad pozelim da se vratim u svoju zemlju procitam ovako nesto na 'devedesetdvojci' i zgrozim se.Vama su to 'samo petarde'...ljudi, vi ste kolektivno potpuno izgubili sistem normalnih, ljudskih vrednosti, vama je sve onako po sistemu 'nema frke'...ne mogu da prepoznam ni svoje prijatelje, ni svoj narod vishe... vama su ubistva postala svakodnevna pojava i zabava, a odvratni cinichan stav o svemu i svachemu provejava i na sajtu. Ne mogu da shvatim kako covek mozhe toliko da pogubi svoje osnovne humane vrednosti.
Puno postovanje za gospodju Kandic i moja podrshka njenom radu, mada - cini mi se da je sve manje onih za koje se vredi boriti gospodjo Natasha!
Nedostaje mi Avala, Beograd, zemlja, ali ovi ljudi.... njih se grozim.

Ljuba

pre 17 godina

Nije ni cudo da se tako nesto dogodi.Emisiju sam gledao samo 10 minuta i smucilo mi se. Gospodja Kandic nije mogla da dodje do reci ni 5 minuta od Andrije Mladenovica, a Olja Beckovic da se emisija pretvori u nadvikivanje. Cuo sam sinoc jednu recenicu koja mi je bila dovoljna da vidim u kakvoj zemlji zivimo i ko nas vodi, kada je gospodin Mladenovic rekao kako on nije odgovoran za ono sta se desavalo u proslosti. Najlakse je ne prihvatiti odgovornost. Cuvacemo Kosovo iz Guce.

Dirty

pre 17 godina

Vlede posle 5. oktobra vracaju staru deviznu stednju, stetu Dafine, popravljaju rusevine, betoniraju zapusteno samo ih ne zanima i nisu odgovorni za vojsku, policiju i paravojsku? Kad ih neko na to opomene oni potezu utoke zvane petarde! Ljudi, vreme je za masovan odlazak iz zemlje u kojoj na glavnoj vladinoj turistickoj manifestaciji nozevima resavaju nesuglasice. Jedino se tako moze skrenuti paznja medjunarodne javnosti, medija i svih ostalih koji mogu pomoci uspostavljanju normalnosti...

Natalija

pre 17 godina

To da li su bile petarde ili pucnjava iz vatrenog oružja nebitno je jer je nedopustivo da se na taj način tj. zastrašivanjem bilo koga zbog toga što ima drugačije mišljenje po pitanju bilo čega pa i toga da li postoji ili ne kolektivna krivica srpskog naroda zbog nedela Miloševićevog režima. Druga je priča to što g.Kandić ima ogroman problem da objasni zašto bi svako od nas pripadnika srpskog naroda trebalo da snosi krivicu zbog Miloševićevog režima. Da budem iskrena dobar deo emisije učesnici su davali sve od sebe da proniknu u razloge ličnog osećanja krivice gdje.Kandić-ne želim da budem maliciozna ali pokušaj da lični osećaj za krivicu preneseš na nekoga u ovom slučaju čitav narod, je lični problem gdje.Kandić.

Gradjanka

pre 17 godina

Pa bilo je 3:1 + gledaoci, kao i obično. NK je govorila o činjenicama. Kao i kad je rekla da gde god je režim branio Srbe, oni su dolazili sa kesama. Nije cinizam bio upućen izbeglicama, nego "projektantima". Ko je razgovarao sa izbeglicama? NK uvek. I dokumentovala njihove izjave. Da li je iko za vreme "Oluje" bio tamo na granici? NK Jeste, sa kamionom mleka i hrane. A tada su ovi "patrioti" koji je napadaju prodavali sok i sendvič za po pet maraka. Da li bi bilo ponovljenog suđenja u Lori da NK nije danima pregovarala sa Srbima svedocima, hrvatskom policijom, vlastima i pravosuđem da im se obezbedi sigurnost u Splitu? Da li ...Svi koji imaju ovakav stav prema NK i Fondu za humanitarno pravo, prvo bi trebali da se obaveste šta Fond radi (jednostavno je - ima sajt). I na kraju - ne možemo obožavati što je Tesla Srbin a okretati glavu od zločina koje su neki Srbi počinili. To je preuzimanje odgovornosti i za dela i za nedela iz prošlosti. Tako ja mislim.
P.S. NK persona non grata!?? Stvarno. A ne Vučić, Nikolić, Vučelić i oho ho iz te plejade likova. Istina boli. Slažem se. Ali trebalo je ranije misliti.

Lazo

pre 17 godina

Ipak i Nataša malo preteruje! Ali ako je pretnja istinita treba te ljude kloniti sa ulica. Nije dobro da se preti ljudima ako drugačije misle.

Da vas podsetim kako to rade u Evropi. Kad je žena iz slovenačkog helsinškog odbora počela priču o aferi vojnika JLA ! Pogledajte kako je vlada slovenije reagovala !!!

Prijatelj

pre 17 godina

Jedino sto je puklo sinoc je Natasa Kandic.... STa ona misli ko je ... Sudac, porota i egzekutor... Smesna je ko crtani film.

Neven

pre 17 godina

Po meni emisija je odslikavala pravo stanje stvari i sto se tice sposobnosti i intelekta gostiju, njihove kulture i stava. Takodje je odslikala sta nas narod u ogromnom broju misli. Ne znam cemu cudjenje po pitanju animoziteta prama doticnoj gospodji. Ali avaj brane je bez ikakvih argumenata. Navijanje i nista drugo. Mislim da je Natasa ipak pukla, jer je na kraju svoje misije.

Ivan

pre 17 godina

Silnim Srbima su za sve njihove poraze krive Nataša Kandić, Biljana Kovačević Vučo i Sonja Biserko. Ne vide svoju odgovornost za to što su godinama birali čoveka koji ih je upropastio i vodio u ratove koje nisu bili sposobni da dobiju. Napadaju i vređaju one koji im kažu istinu, a koji ni najmanje nisu krivi za njihovu bedu. U ogledalo ne smeju da pogledaju jer znaju da će tamo naći pravog krivca, a ne umeju da se suoče sa sobom i sa svojom odgovornošću.

Miroslav

pre 17 godina

Svako ima pravo na sopstveno mišljenje pa i Nataša Kandić.Različitost mišljenja je osnova demokratije i oko toga ne treba polemisati pa je samim tim i svaki napad usled različitosti političkih stavova za osudu.
Naravno, utisak nedelje sam gledao u potpunosti i drugo je pitanje zbog čega g-đa Kandić priča to što priča. Mene je posebno pogodila mržnja koja izbija iz nje i čini mi se da to ni ne pokušava da sakrije jer pričati onako o prognanim Srbima sa ciničnim komentarom da su dolazili ovde sa kesama je zaista nešto što ljude nije moglo da ostavi ravnodušnim i to se kasnije i videlo kada su krenula uključenja gledalaca.

samo da prestane ova mucnina

pre 17 godina

U poslednjih godinu i nesto dana sam veoma promenio svoje misljenje o dogadjajima iz devedesetih i nasoj odgovornosti za njih. To na zalost nije bila posledica javnih nastupa ovih hrabrih zena, Natase, Sonje, ... nego dokumentarnih emisija koje su mi predocile nepoznate ili do tada iskrivljeno interpretirane cinjenice. Tek kada sam mogao da se poistovetim sa zrtvama, da zavirim makar malo u njihovu dusu, mogao sam da shvatim sta je nasa obaveza i koliki je nas teret. Natasa Kandic privlaci nepotrebno gnev na sebe, verovatno zato sto oseca ovo isto sto i ja i stidi se "za druge" koje oseca delom sebe. Zvuci paradoksalno, ali to znaci da je Natasa Kandic veci srpski patriota nego mnogi koji je napadaju kao "izdajnika i placenika"! Njen motiv je upravo taj sto je na sebe prihvatila osecaj krivice svog naroda, osecaj koji zrtve projektuju na nas. Suvise brzo opterecivanje malo ljudi moze da podnese (pogotovo ako su vec pretovareni osecajem nepravde,... jer, niko ne moze da ospori da smo i mi zrtve - to je kao kada si srednje dete u porodici, dobijes sve lose strane polozaja starijeg i mladjeg) a da ne pobegne u neki od mehanizama odbrane i poricanja.

Bolje bi bilo da se javnim nastupima bave ljudi koji sa manje emocija a vise pragmatike i plana pristupaju cilju osvescivanja javnosti.

ilir

pre 17 godina

Eh kad svi narodi EX YU imali ljude kao Kandic, daleko bolje bi nam bilo,a mrznja prema drugom,u nas ne bi imala mesta... Pozdrav svima a posebno g.Kandic

Njux

pre 17 godina

Slazem se da treba da gradimo tolerantno drustvo, ali moramo da se potrudimo da ono bude i odgovorno. Nemojmo praviti od muve medveda, nemojmo dizati tenziju na jos vci nepotrebni nivo. Petarda je petarda, a pucanj je pucanj. Petarda ne moze biti pucanj namenjen nekome.
Ukljucimo savest.

Jeka

pre 17 godina

Gledala sam sinoć emisiju “Utisak nedelje” i ne čudi me što se nije dogodilo i nešto gore. Gledaoci koji su uspeli da glasaju za utisak nedelje (ja, na žalost, nikada to ne uspevam) samo što nisu pozivali na linč gđe Nataše Kandić, a i opšta atmosfera u studiju je bila vrlo “patriotska”. Problem je, u stvari, što Nataša Kandić uporno nije uspevala da objasni zašto misli ono što misli. Da sam ja bila na njenom mestu, pokušala bih da objasnim populusu: 1) “nation”, u kontekstu Ahtisarijeve izjave, ne sme se prevoditi rečju “narod” već “DRŽAVA” – u krajnjoj liniji imamo UN, a to nije savez naroda u smislu nacionalnosti, već naroda koji žive u određenim državama: u tom smislu, istorijska je praksa da svaka država, bez obzira na promenu vlasti, odgovara za ono što je učinila i to je ono što je sasvim "normalno"; 2) patetično je da se svi mi sada primamo na tužakanje Ahtisarija od strane pregovaračkog tima zbog sopstvene nesposobnosti njegovih članova i neodgovornih obećanja - šta nas, uostalom, briga šta govori Ahtisari? I šta dobija pregovarački tim time što nam plasira takve informacije?; 3) Kosovo je odavno na “tezgi”, a mi, koji smo izgubili “rat” sa NATO savezom, nismo ponudili nijedan valjani argument za ostanak Kosova u Srbiji i samo kukamo; 4) i da, istina je da “zveckamo oružjem” jer se stalno preti destabilizacijom čitavog regiona u slučaju nezavisnoti Kosova. Pošto je ponovo nastupilo vreme velikog patriotizma, moram da se ogradim: ja nisam za nezavisnost Kosova, samo smatram da se za njegov ostanak u Srbiji nesposobno pregovara.

miljan

pre 17 godina

Ja mislim da je to samo paranoja jer je uistinu emisija bila izuzetno visokog rizika slusajuci ukljucenja i reakcije a i sam tok emisije. Petarde se cuju svakodnevno na ulicama a ovo je (po mom misljenju) bila paranoicna reakcije Olje Beckovic (mislim da bi reagovala isto i da je neki auto brze projurio) jer je i sama u toku emisije shvatila da su se stvari otele kontroli zahvaljujucu Kandicki i njenim (iskreno se nadam) licnim stavovima. Ne bi je trebalo vise nikada i nigde zvati jer samom pojavom nenormalno iritira i kao da zeli da isprovocira neku reakciju. Mislim da i sama shvata da je postala PERSONA NON GRATA. Protiv nje licno nemam nista ali protiv njenih stavova imam.

ziggy

pre 17 godina

U bre, u bre... al vi znate da dignete prashinu ni oko chega. Pa kod nas se petarde bacaju svaki dan, narocito kad je neka utakmica na TV-u, pa posle gola sa terasa okolnih zgrada polete petarde.

A tek za novu godinu ili za bozic kad se razlete petarde ispred crkve. Pa tad popovi ne kukaju da ih neko napada...

Mislim, iskulirajte , ljudi. Jeste da tu Natashu malo ko voli, al ovo je smesno...

Natasa

pre 17 godina

Moja podrska Natasi Kandic, koja je bila glas razuma u toj emisiji, nazalost glas koji je skoro u potpunosti bio ugusen. Citav ton emisije bio mi je jako neprijatan i podsecao me na retoriku RTS-a iz 90'ih, po sistemu, 'Srbi su najvece zrtve i zato imaju pravo da pucaju prvi iz samoodbrane, a medjunarodna zajednica nas patoloski mrzi'. Kad ce ljudima jednom dosaditi da razmisljaju na takav nacin? Dosta vise.

amstel

pre 17 godina

Sinoc sam pomislio da ce Kosovo ostati srpsko ako svaki gledalac koji se javi u emisiju opljuje Natasu Kandic. Kao da su Kandic i Ahtisari uzrok kosovskog problema. I svi su se uzbudili, kao: "Pa zasto Ahtisari kaze da smo svi kolektivno krivi?". Oni koji su se najvise uzbudili u stvari misle da niko nije kriv i da zlocini nad Albancima nisu nista posebno, ako ih je uopste bilo, a ako neko smrt i proganjanje tolikog broja ljudi ne smatra nicim posebnim, zasto bi se potresao kada procita ovu vest? Sigurno nece reci "Malo sam preterao", vec ce mu biti zao sto se nije islo do kraja.
Obicno sa ove strane monitora u slicnim situacijama saljem komentare tipa "Puna podrska Natasi Kandic", ali izgleda da cu uskoro morati da saljem i komentare podrsci sebi, jer, kako je krenulo, svi cemo doci na red...

Djole

pre 17 godina

Ma dajte ljudi, iz prilozenog se moze videti samo da je gospodja Kandic zasticena kao beli medved, a ni slucajno ugrozena. U mom komsiluku neprestano pucaju petarde, nekad po stotinjak za vece, pa se policija nikada nije ni zainteresovala za to, iako se s obzirom na kolicinu radi o narusavanju reda i mira. Cak se jedan komsija odvazio da ih pozove, objasnivsi da je bolestan i da ne moze da spava, a oni mu odgovorili da se to stalno desava i da oni tu nista ne mogu da urade.
I na kraju - ona ugrozena, a mi nismo? Ma dajte molim vas...

Miroslav I

pre 17 godina

Veoma jevtina i providna predstava. Policija samoinicijativno obezbedjuje zgradu B92 zbog "emisije povecanog rizika"!?? Vama gospodo iz policije ispred nosa ubijaju zasticene svedoke, a vi pravite pozoriste ispred B92. Ti navodni pucnji, ili petarde sve mi mirisu na vasu trapavu reziju. Umesto da je Vucinic u zatvoru zbog pretnje ubistvom a Kurir odavno zakatancen, nama se jos uvek nude ovakve naivne price u reziji ove vlade i njihovog ministra unutrasnjih poslova. U ovoj zemlji je sve naopako. Dokle cemo da vas trpimo!?

direktor

pre 17 godina

Opet imamo razmisljanje tipa ma to su samo petarde i deca se opet igrala. Ovo je veoma los stav i proistekao je ili kao nepoznavanje nasih prilika i bliske istorije ili je namerno upotrebljen los sarkazam. Pucnji (ili petarde) su po ko zna koji put upucene demokratiji u Srbiji. Stradno je zalosno koliko ljudi ne razumeju situaciju i odgovornost u kojoj se Srbija danas nalazi. Natasa je pricala o toj odgovornosti i potpuno je u pravu (mada njen nacin iznosenja tako pipavih stavova nije najbolji i po malo iritira). Dok sam gledao emisiju bio sam veoma tuzan kako bivsi prof. fakulteta ne razume (ili se pravi da ne razume) osnovne postulate funkcionisanja savremenih drzava i zapanjen prizemnoscu u nacinu misljenja predstavnika DSS-a. Oni su cak zajedno u vlasti sa istim onima koji su napravili sva zlodela u nase ime. Zajedno vladaju a ne osecaju se odgovornima? Ulaskom u vlast sa SPS-om prihvatili su i njihova cinjanja u proslosti. Moram jos da kazem da je voditeljka po ko zna koji vise put bila veoma losa.

milica

pre 17 godina

Kakav god da je stav gospodje Kandić, ne možemo dopustiti da gradjani sami dele pravdu po ulicama...
Demokratija i tolerancija je ovde davno rekla laku noć.

Marko

pre 17 godina

Ne znam čemu pucnji kad smo već odavno pukli, nema potrebe da nas stalno podsecaju i ubedjuju... Sve je jasno... Kad smo ostali bez jedinog (Zorana Đinđića za one koje nisu razumeli), ostali smo sami.

stratus

pre 17 godina

"Bilo je jasno da su ti pucnji bili namenjeni njoj..." Na osnovu cega je to bilo jasno?! Zar se nisu culi tek kad je gospodja usla u auto? Ako su bili namenjeni njoj valjda bi se potrudili da se cuju pre nego sto udje u auto. Meni je ova recenica potpuno neargumentovana.
"...a ja nekako mislim da su to petarde." Petarde? Cemu onda uzbudjenje?! Kod mene u komsiluku se deca maltene svaki dan igraju bacajuci petarde (uopste mi nije jasno odakle im tolike petarde), kome li su te petarde namenjene?!

ssrdjan

pre 17 godina

Pa rekao bih, sudecci po izrazu lica gospodje Kandic, na kraju emisije da je ona bila povredjena time sta gledaoci misle o njoj. Pa da li je ona mislila da je nase misljenje o njoj drugacije. Zasto je bila tako zgranuta?!
A jos je i nekulturna. Stvarno ne treba dovoditi u tu emisiju likove kao sto su Andrija i Kandicc, ne zasluzuju to.
I opaska za Olju, ako ovo ikako dodje do nje: Olja, stvarno te manje gledamo. Sinocc sam i previse puta promenio kanal, trazecci nesto drugo, jer mi je pripala muka od vasih gostiju. Pozdrav.

Normalna

pre 17 godina

Povecani rizik zato sto gostuje Natasa? Oni trce, onako u civilu?? Sve se odvija pod budnim okom Sluzbe, petarde, zastrasivanja, procene rizika??
Ljudi, ukoliko posaljem komentar na ovaj sajt ja odmah:zakljucavam ulazna vrata, okrecem se za sobom ako je noc, danju izlazim samo ako moram, pa dokle smo dosli opet?

gledalac

pre 17 godina

Sama emisija je katastrofalno vodjena i pretvorena u verbalni linc nad goscom. Ono sto je sledilo nakon emisije je samo naredni korak. To je ispod svakog civilizacijskog nivoa. Makar se ne slagali sa sagovornikom nikako ne smete dozvoliti onakvo vodjenje kontakt emisije.

Jelena

pre 17 godina

Kada se G17 svojevremeno zalio zbog neistina Kurira i ostalih zutih novina, NUNS nije zeleo da reaguje. A kada se stvari zakomplikuju, onda su svi pametni. Sramota je da se neke stvari podrzavaju ili ne u zavisnosti od toga kome sta kada odgovara. Bruka!

milica

pre 17 godina

Kakav god da je stav gospodje Kandić, ne možemo dopustiti da gradjani sami dele pravdu po ulicama...
Demokratija i tolerancija je ovde davno rekla laku noć.

Normalna

pre 17 godina

Povecani rizik zato sto gostuje Natasa? Oni trce, onako u civilu?? Sve se odvija pod budnim okom Sluzbe, petarde, zastrasivanja, procene rizika??
Ljudi, ukoliko posaljem komentar na ovaj sajt ja odmah:zakljucavam ulazna vrata, okrecem se za sobom ako je noc, danju izlazim samo ako moram, pa dokle smo dosli opet?

stratus

pre 17 godina

"Bilo je jasno da su ti pucnji bili namenjeni njoj..." Na osnovu cega je to bilo jasno?! Zar se nisu culi tek kad je gospodja usla u auto? Ako su bili namenjeni njoj valjda bi se potrudili da se cuju pre nego sto udje u auto. Meni je ova recenica potpuno neargumentovana.
"...a ja nekako mislim da su to petarde." Petarde? Cemu onda uzbudjenje?! Kod mene u komsiluku se deca maltene svaki dan igraju bacajuci petarde (uopste mi nije jasno odakle im tolike petarde), kome li su te petarde namenjene?!

ssrdjan

pre 17 godina

Pa rekao bih, sudecci po izrazu lica gospodje Kandic, na kraju emisije da je ona bila povredjena time sta gledaoci misle o njoj. Pa da li je ona mislila da je nase misljenje o njoj drugacije. Zasto je bila tako zgranuta?!
A jos je i nekulturna. Stvarno ne treba dovoditi u tu emisiju likove kao sto su Andrija i Kandicc, ne zasluzuju to.
I opaska za Olju, ako ovo ikako dodje do nje: Olja, stvarno te manje gledamo. Sinocc sam i previse puta promenio kanal, trazecci nesto drugo, jer mi je pripala muka od vasih gostiju. Pozdrav.

Marko

pre 17 godina

Ne znam čemu pucnji kad smo već odavno pukli, nema potrebe da nas stalno podsecaju i ubedjuju... Sve je jasno... Kad smo ostali bez jedinog (Zorana Đinđića za one koje nisu razumeli), ostali smo sami.

gledalac

pre 17 godina

Sama emisija je katastrofalno vodjena i pretvorena u verbalni linc nad goscom. Ono sto je sledilo nakon emisije je samo naredni korak. To je ispod svakog civilizacijskog nivoa. Makar se ne slagali sa sagovornikom nikako ne smete dozvoliti onakvo vodjenje kontakt emisije.

Jeka

pre 17 godina

Gledala sam sinoć emisiju “Utisak nedelje” i ne čudi me što se nije dogodilo i nešto gore. Gledaoci koji su uspeli da glasaju za utisak nedelje (ja, na žalost, nikada to ne uspevam) samo što nisu pozivali na linč gđe Nataše Kandić, a i opšta atmosfera u studiju je bila vrlo “patriotska”. Problem je, u stvari, što Nataša Kandić uporno nije uspevala da objasni zašto misli ono što misli. Da sam ja bila na njenom mestu, pokušala bih da objasnim populusu: 1) “nation”, u kontekstu Ahtisarijeve izjave, ne sme se prevoditi rečju “narod” već “DRŽAVA” – u krajnjoj liniji imamo UN, a to nije savez naroda u smislu nacionalnosti, već naroda koji žive u određenim državama: u tom smislu, istorijska je praksa da svaka država, bez obzira na promenu vlasti, odgovara za ono što je učinila i to je ono što je sasvim "normalno"; 2) patetično je da se svi mi sada primamo na tužakanje Ahtisarija od strane pregovaračkog tima zbog sopstvene nesposobnosti njegovih članova i neodgovornih obećanja - šta nas, uostalom, briga šta govori Ahtisari? I šta dobija pregovarački tim time što nam plasira takve informacije?; 3) Kosovo je odavno na “tezgi”, a mi, koji smo izgubili “rat” sa NATO savezom, nismo ponudili nijedan valjani argument za ostanak Kosova u Srbiji i samo kukamo; 4) i da, istina je da “zveckamo oružjem” jer se stalno preti destabilizacijom čitavog regiona u slučaju nezavisnoti Kosova. Pošto je ponovo nastupilo vreme velikog patriotizma, moram da se ogradim: ja nisam za nezavisnost Kosova, samo smatram da se za njegov ostanak u Srbiji nesposobno pregovara.

ziggy

pre 17 godina

U bre, u bre... al vi znate da dignete prashinu ni oko chega. Pa kod nas se petarde bacaju svaki dan, narocito kad je neka utakmica na TV-u, pa posle gola sa terasa okolnih zgrada polete petarde.

A tek za novu godinu ili za bozic kad se razlete petarde ispred crkve. Pa tad popovi ne kukaju da ih neko napada...

Mislim, iskulirajte , ljudi. Jeste da tu Natashu malo ko voli, al ovo je smesno...

Djole

pre 17 godina

Ma dajte ljudi, iz prilozenog se moze videti samo da je gospodja Kandic zasticena kao beli medved, a ni slucajno ugrozena. U mom komsiluku neprestano pucaju petarde, nekad po stotinjak za vece, pa se policija nikada nije ni zainteresovala za to, iako se s obzirom na kolicinu radi o narusavanju reda i mira. Cak se jedan komsija odvazio da ih pozove, objasnivsi da je bolestan i da ne moze da spava, a oni mu odgovorili da se to stalno desava i da oni tu nista ne mogu da urade.
I na kraju - ona ugrozena, a mi nismo? Ma dajte molim vas...

Njux

pre 17 godina

Slazem se da treba da gradimo tolerantno drustvo, ali moramo da se potrudimo da ono bude i odgovorno. Nemojmo praviti od muve medveda, nemojmo dizati tenziju na jos vci nepotrebni nivo. Petarda je petarda, a pucanj je pucanj. Petarda ne moze biti pucanj namenjen nekome.
Ukljucimo savest.

amstel

pre 17 godina

Sinoc sam pomislio da ce Kosovo ostati srpsko ako svaki gledalac koji se javi u emisiju opljuje Natasu Kandic. Kao da su Kandic i Ahtisari uzrok kosovskog problema. I svi su se uzbudili, kao: "Pa zasto Ahtisari kaze da smo svi kolektivno krivi?". Oni koji su se najvise uzbudili u stvari misle da niko nije kriv i da zlocini nad Albancima nisu nista posebno, ako ih je uopste bilo, a ako neko smrt i proganjanje tolikog broja ljudi ne smatra nicim posebnim, zasto bi se potresao kada procita ovu vest? Sigurno nece reci "Malo sam preterao", vec ce mu biti zao sto se nije islo do kraja.
Obicno sa ove strane monitora u slicnim situacijama saljem komentare tipa "Puna podrska Natasi Kandic", ali izgleda da cu uskoro morati da saljem i komentare podrsci sebi, jer, kako je krenulo, svi cemo doci na red...

miljan

pre 17 godina

Ja mislim da je to samo paranoja jer je uistinu emisija bila izuzetno visokog rizika slusajuci ukljucenja i reakcije a i sam tok emisije. Petarde se cuju svakodnevno na ulicama a ovo je (po mom misljenju) bila paranoicna reakcije Olje Beckovic (mislim da bi reagovala isto i da je neki auto brze projurio) jer je i sama u toku emisije shvatila da su se stvari otele kontroli zahvaljujucu Kandicki i njenim (iskreno se nadam) licnim stavovima. Ne bi je trebalo vise nikada i nigde zvati jer samom pojavom nenormalno iritira i kao da zeli da isprovocira neku reakciju. Mislim da i sama shvata da je postala PERSONA NON GRATA. Protiv nje licno nemam nista ali protiv njenih stavova imam.

Miroslav I

pre 17 godina

Veoma jevtina i providna predstava. Policija samoinicijativno obezbedjuje zgradu B92 zbog "emisije povecanog rizika"!?? Vama gospodo iz policije ispred nosa ubijaju zasticene svedoke, a vi pravite pozoriste ispred B92. Ti navodni pucnji, ili petarde sve mi mirisu na vasu trapavu reziju. Umesto da je Vucinic u zatvoru zbog pretnje ubistvom a Kurir odavno zakatancen, nama se jos uvek nude ovakve naivne price u reziji ove vlade i njihovog ministra unutrasnjih poslova. U ovoj zemlji je sve naopako. Dokle cemo da vas trpimo!?

direktor

pre 17 godina

Opet imamo razmisljanje tipa ma to su samo petarde i deca se opet igrala. Ovo je veoma los stav i proistekao je ili kao nepoznavanje nasih prilika i bliske istorije ili je namerno upotrebljen los sarkazam. Pucnji (ili petarde) su po ko zna koji put upucene demokratiji u Srbiji. Stradno je zalosno koliko ljudi ne razumeju situaciju i odgovornost u kojoj se Srbija danas nalazi. Natasa je pricala o toj odgovornosti i potpuno je u pravu (mada njen nacin iznosenja tako pipavih stavova nije najbolji i po malo iritira). Dok sam gledao emisiju bio sam veoma tuzan kako bivsi prof. fakulteta ne razume (ili se pravi da ne razume) osnovne postulate funkcionisanja savremenih drzava i zapanjen prizemnoscu u nacinu misljenja predstavnika DSS-a. Oni su cak zajedno u vlasti sa istim onima koji su napravili sva zlodela u nase ime. Zajedno vladaju a ne osecaju se odgovornima? Ulaskom u vlast sa SPS-om prihvatili su i njihova cinjanja u proslosti. Moram jos da kazem da je voditeljka po ko zna koji vise put bila veoma losa.

Natasa

pre 17 godina

Moja podrska Natasi Kandic, koja je bila glas razuma u toj emisiji, nazalost glas koji je skoro u potpunosti bio ugusen. Citav ton emisije bio mi je jako neprijatan i podsecao me na retoriku RTS-a iz 90'ih, po sistemu, 'Srbi su najvece zrtve i zato imaju pravo da pucaju prvi iz samoodbrane, a medjunarodna zajednica nas patoloski mrzi'. Kad ce ljudima jednom dosaditi da razmisljaju na takav nacin? Dosta vise.

ilir

pre 17 godina

Eh kad svi narodi EX YU imali ljude kao Kandic, daleko bolje bi nam bilo,a mrznja prema drugom,u nas ne bi imala mesta... Pozdrav svima a posebno g.Kandic

Neven

pre 17 godina

Po meni emisija je odslikavala pravo stanje stvari i sto se tice sposobnosti i intelekta gostiju, njihove kulture i stava. Takodje je odslikala sta nas narod u ogromnom broju misli. Ne znam cemu cudjenje po pitanju animoziteta prama doticnoj gospodji. Ali avaj brane je bez ikakvih argumenata. Navijanje i nista drugo. Mislim da je Natasa ipak pukla, jer je na kraju svoje misije.

Miroslav

pre 17 godina

Svako ima pravo na sopstveno mišljenje pa i Nataša Kandić.Različitost mišljenja je osnova demokratije i oko toga ne treba polemisati pa je samim tim i svaki napad usled različitosti političkih stavova za osudu.
Naravno, utisak nedelje sam gledao u potpunosti i drugo je pitanje zbog čega g-đa Kandić priča to što priča. Mene je posebno pogodila mržnja koja izbija iz nje i čini mi se da to ni ne pokušava da sakrije jer pričati onako o prognanim Srbima sa ciničnim komentarom da su dolazili ovde sa kesama je zaista nešto što ljude nije moglo da ostavi ravnodušnim i to se kasnije i videlo kada su krenula uključenja gledalaca.

Lazo

pre 17 godina

Ipak i Nataša malo preteruje! Ali ako je pretnja istinita treba te ljude kloniti sa ulica. Nije dobro da se preti ljudima ako drugačije misle.

Da vas podsetim kako to rade u Evropi. Kad je žena iz slovenačkog helsinškog odbora počela priču o aferi vojnika JLA ! Pogledajte kako je vlada slovenije reagovala !!!

samo da prestane ova mucnina

pre 17 godina

U poslednjih godinu i nesto dana sam veoma promenio svoje misljenje o dogadjajima iz devedesetih i nasoj odgovornosti za njih. To na zalost nije bila posledica javnih nastupa ovih hrabrih zena, Natase, Sonje, ... nego dokumentarnih emisija koje su mi predocile nepoznate ili do tada iskrivljeno interpretirane cinjenice. Tek kada sam mogao da se poistovetim sa zrtvama, da zavirim makar malo u njihovu dusu, mogao sam da shvatim sta je nasa obaveza i koliki je nas teret. Natasa Kandic privlaci nepotrebno gnev na sebe, verovatno zato sto oseca ovo isto sto i ja i stidi se "za druge" koje oseca delom sebe. Zvuci paradoksalno, ali to znaci da je Natasa Kandic veci srpski patriota nego mnogi koji je napadaju kao "izdajnika i placenika"! Njen motiv je upravo taj sto je na sebe prihvatila osecaj krivice svog naroda, osecaj koji zrtve projektuju na nas. Suvise brzo opterecivanje malo ljudi moze da podnese (pogotovo ako su vec pretovareni osecajem nepravde,... jer, niko ne moze da ospori da smo i mi zrtve - to je kao kada si srednje dete u porodici, dobijes sve lose strane polozaja starijeg i mladjeg) a da ne pobegne u neki od mehanizama odbrane i poricanja.

Bolje bi bilo da se javnim nastupima bave ljudi koji sa manje emocija a vise pragmatike i plana pristupaju cilju osvescivanja javnosti.

Prijatelj

pre 17 godina

Jedino sto je puklo sinoc je Natasa Kandic.... STa ona misli ko je ... Sudac, porota i egzekutor... Smesna je ko crtani film.

Ivan

pre 17 godina

Silnim Srbima su za sve njihove poraze krive Nataša Kandić, Biljana Kovačević Vučo i Sonja Biserko. Ne vide svoju odgovornost za to što su godinama birali čoveka koji ih je upropastio i vodio u ratove koje nisu bili sposobni da dobiju. Napadaju i vređaju one koji im kažu istinu, a koji ni najmanje nisu krivi za njihovu bedu. U ogledalo ne smeju da pogledaju jer znaju da će tamo naći pravog krivca, a ne umeju da se suoče sa sobom i sa svojom odgovornošću.

Gradjanka

pre 17 godina

Pa bilo je 3:1 + gledaoci, kao i obično. NK je govorila o činjenicama. Kao i kad je rekla da gde god je režim branio Srbe, oni su dolazili sa kesama. Nije cinizam bio upućen izbeglicama, nego "projektantima". Ko je razgovarao sa izbeglicama? NK uvek. I dokumentovala njihove izjave. Da li je iko za vreme "Oluje" bio tamo na granici? NK Jeste, sa kamionom mleka i hrane. A tada su ovi "patrioti" koji je napadaju prodavali sok i sendvič za po pet maraka. Da li bi bilo ponovljenog suđenja u Lori da NK nije danima pregovarala sa Srbima svedocima, hrvatskom policijom, vlastima i pravosuđem da im se obezbedi sigurnost u Splitu? Da li ...Svi koji imaju ovakav stav prema NK i Fondu za humanitarno pravo, prvo bi trebali da se obaveste šta Fond radi (jednostavno je - ima sajt). I na kraju - ne možemo obožavati što je Tesla Srbin a okretati glavu od zločina koje su neki Srbi počinili. To je preuzimanje odgovornosti i za dela i za nedela iz prošlosti. Tako ja mislim.
P.S. NK persona non grata!?? Stvarno. A ne Vučić, Nikolić, Vučelić i oho ho iz te plejade likova. Istina boli. Slažem se. Ali trebalo je ranije misliti.

ruzica

pre 17 godina

Da ja vama nesto kazem:zivim u Londonu koji je ipak veci nego Beograd i ima daleko vishe raznih narodnosti koji ga naseljavaju-ali petarde se nikad ali nikad ne cuju.I svaki put kad pozelim da se vratim u svoju zemlju procitam ovako nesto na 'devedesetdvojci' i zgrozim se.Vama su to 'samo petarde'...ljudi, vi ste kolektivno potpuno izgubili sistem normalnih, ljudskih vrednosti, vama je sve onako po sistemu 'nema frke'...ne mogu da prepoznam ni svoje prijatelje, ni svoj narod vishe... vama su ubistva postala svakodnevna pojava i zabava, a odvratni cinichan stav o svemu i svachemu provejava i na sajtu. Ne mogu da shvatim kako covek mozhe toliko da pogubi svoje osnovne humane vrednosti.
Puno postovanje za gospodju Kandic i moja podrshka njenom radu, mada - cini mi se da je sve manje onih za koje se vredi boriti gospodjo Natasha!
Nedostaje mi Avala, Beograd, zemlja, ali ovi ljudi.... njih se grozim.

Grunf

pre 17 godina

Žalosno i bedno je podmetati Nataši K.,"mržnju" prema izbeglicama kada su ona i Fond za humanitarno pravo prvi i najuporniji bili u prihvatu i pomoći izbeglicama za svo vreme trajanja svih ratova 90-ih. I njena principijelna humanost za razliku od bezdušne države i raznih lopova iz institucija, je dobro poznata svima koji su imali ikakvog kontakta sa njom.

Natalija

pre 17 godina

To da li su bile petarde ili pucnjava iz vatrenog oružja nebitno je jer je nedopustivo da se na taj način tj. zastrašivanjem bilo koga zbog toga što ima drugačije mišljenje po pitanju bilo čega pa i toga da li postoji ili ne kolektivna krivica srpskog naroda zbog nedela Miloševićevog režima. Druga je priča to što g.Kandić ima ogroman problem da objasni zašto bi svako od nas pripadnika srpskog naroda trebalo da snosi krivicu zbog Miloševićevog režima. Da budem iskrena dobar deo emisije učesnici su davali sve od sebe da proniknu u razloge ličnog osećanja krivice gdje.Kandić-ne želim da budem maliciozna ali pokušaj da lični osećaj za krivicu preneseš na nekoga u ovom slučaju čitav narod, je lični problem gdje.Kandić.

Dirty

pre 17 godina

Vlede posle 5. oktobra vracaju staru deviznu stednju, stetu Dafine, popravljaju rusevine, betoniraju zapusteno samo ih ne zanima i nisu odgovorni za vojsku, policiju i paravojsku? Kad ih neko na to opomene oni potezu utoke zvane petarde! Ljudi, vreme je za masovan odlazak iz zemlje u kojoj na glavnoj vladinoj turistickoj manifestaciji nozevima resavaju nesuglasice. Jedino se tako moze skrenuti paznja medjunarodne javnosti, medija i svih ostalih koji mogu pomoci uspostavljanju normalnosti...

Ljuba

pre 17 godina

Nije ni cudo da se tako nesto dogodi.Emisiju sam gledao samo 10 minuta i smucilo mi se. Gospodja Kandic nije mogla da dodje do reci ni 5 minuta od Andrije Mladenovica, a Olja Beckovic da se emisija pretvori u nadvikivanje. Cuo sam sinoc jednu recenicu koja mi je bila dovoljna da vidim u kakvoj zemlji zivimo i ko nas vodi, kada je gospodin Mladenovic rekao kako on nije odgovoran za ono sta se desavalo u proslosti. Najlakse je ne prihvatiti odgovornost. Cuvacemo Kosovo iz Guce.

Buco

pre 17 godina

Najbolje ću živeti ako odem odavde. Nisam gledao Utisak nedelje, nisam gledao nacionalni dnevnik, nisam gledao dnevnik RTS, negledam televizor, neslušam radio... I onako će reći da sam kao SRBIN neuk i zatucan. Zato se trudim da uživam u društvu moje ćerkice i da odem odavde!

sasa jokic

pre 17 godina

Iako nisam fan Natase Kandic, slazem se sa njom da mi kao narod koji je dozvolio sebi da ga Milosevic vodi (u propast) vise od 10 godina, treba za to da snosimo odgovornost. Problem kod Natase Kandic je sto je cesto pristrastna, i slabo se izrazava, uskace u rec sagovorniku, tako da izgleda kao da joj fale argumenti za ono sto tvrdi. Mislim da je Olja Beckovic za ovu temu u studio trebala da pozove neku manje omrazenu osobu, cije bi argumente publika lakse "progutala". U svakom slucaju ovo visenedeljno kukanje i tuzakanje Vlade, zbog jedne konstatacije samo pokazuje koliko je ta ista Vlada nemocna da bilo sta ucini po pitanju Kosova, pa sada kao malo dete vrti istu plocu po 1000 puta. Prosto deluju smesno i neozbiljno. Jedno pitanje svima koji su sinoc tako zdusno napadali Kandicku: "Da li je Ahtisari kriv sto je Slobodan Milosevic vladao 10 godina, ili narod koji mu je stalno na izborima ukazivao poverenje, ili nije imao dovoljno snage da ga smeni, kada je na tim istim izborima varao-krao?!". Nemci su svojevremeno izglasali Hitlera i za to su platili ogromnu cenu, uspeli su da se pogledaju u ogledalo i prihvate to kao svoj istorijsku gresku, izvine se i osude te zlocine, kako generacije koje dolaze ne bi nosli taj teret. A sta se kod nas desava, Slobodanova partija odrzava Vladu u zivotu, ratni zlocinci se kriju po Srbiji, slave se kao heroji, i mi sada kazemo da nismo krivi?! E pa jesmo gospodo draga, i za to cemo snositi posledice! Zapad ima velike zasluge za sve sto nam se desilo, ali to je na njima da okaju, mi treba da ocistimo prvo svoje dvoriste, pa tek onda da zahtevamo i njihovu odgovornost!

Dositej

pre 17 godina

Ma da, nema veze što su leševi sa Kosova prevoženi kamionima, nema veze bacanje cveća na tenkove na Nbgdu, nema ništa veze, Milošević je umro i puj pike ne važi se ništa što je radio (kao da to što je radio nije radio kao izabrani predstavnik naroda), a Mladića ne damo, jer se u Hagu sudi celom srpskom narodu, ali kao narod ne možemo da budemo kažnjeni, jer ne postoji princip kolektivne odgovornosti.
Ne postoji taj princip, naravno, zato ćemo biti kažnjeni kao država. A oni što se pale da je država i narod jedno isto, samo neka nastave da tupe o Ahtisariju, Kandićki i ostalim omiljenim likovima.

Analiticar

pre 17 godina

Izvesno je da u Britaniji ima uglednih i brojnih kriticara recimo avganistanske ili iracke ili bliskoistocne politike vlade premijera Blera. Ima tamo i isto tako brojnih i ostrih kriticara americko-britanskih specijalnih odnosa. Njihov glas se cuje, od parlamenta pa nadalje. No, niko od njih nema ni 10% minutaze koju u nasim medijima uzivaju "tri gospodje". Iskljucivost njihovih stavova, cak i tamo gde su delom ili u celini u pravu, pa ako hocete i njihovi dupli standardi po mnogim pitanjima, izazivaju negativne reakcije i kod ljudi koji trezveno i realno sagledavaju nasu noviju istoriju. To je ono o cemu treba vise pisati i polemisati. Jer, nista, po prirodi stvari, ne hrani iskljucivost kao iskljucivost. Svaka, pa i ona koju ispoljava gospodja Natasa Kandic.

Zabrinuti Dalibor

pre 17 godina

Ja isto zivim u inostranstvu i bar jednom godisne dolazim u Srbiju.
KO na brdu ak i malo stoji, vise vidi no onaj pod brdom...
Gledajuci sa distance sta se desava u Srbiji mogu da upotrebim samo jednu rec-cirkus.
Jadno i tuzno deluju sve vesti iz Srbije na CNN, BBC, Euro News... Pileci mozgovi se bave politikom, Bidze i Badze su uvek popularni u Srbiji, razbijaci i preletaci.
Vlada Srbije ne moze da opstane bez SPS, Ted Tarner iz Crvenke (Vucelic ) se pita jos uvek, SPS ucestvuje u pisanju ustava.
Prica se o evropskoj integraciji (citaj olako obecana brzina-brze pruge Srbije). Pa ko ce da vas (nas) da primi u Evropu sa petardama?
U celoj Evropi se krvavo radi svaki dan da bi se opstalo, u Srbiji je vreme stalo, po principu lako cemo.
Mi imamo sabor u Guci, jaci smo od sudbine, neka umru oni sto nas ne vole..
I cela Srbija ce sledecih mesec dana da diskutuje o petradama i o emisiji sa NK.
Pas laje i plasim se da su za Srbiju svi karavani davno prosli.
Sve je isto, samo njega nema...

Ja sam

pre 17 godina

Vucinic je Cupoglavac iz kutije,ili Jack in the box. On iskoci, iskezi se i svi popadaju od straha. Nista razlicito ne dolazi ni sa strana glavnih aktera: premijer, savetnici, policija u civilu, petarde i trala, la, la,la....Sve je isto i kako se vise nikome ne smuci....Ja samo mogu da primetim da smo usli u vreme neo-terorizma u kome se gradjanstvo drzi u poslusnosti tako sto je svakodnevno izlozeno razlicitim vidovima sirenja straha.

Bole

pre 17 godina

Nisu samo tabloidi najavili kao mete neke ljude iz nekih NVO. U tome je veoma aktivna bila i Lj. Smajlovic u par svojih komentara u "Politici". Zbog jednog od tih komentara je Biljana Vuco vec najavila tuzbu. Naravno, u ovoj drzavi je od suda tesko ocekivati zastitu u ovakvim slucajevima.

Dijaspora

pre 17 godina

Zalosno je sto se i dalje vrsi "zamena teza". emisija je losa, pa sto i da se ne puca na ucesnike; A nije se ni pucalo, nego nestasna i razdragana deca bacaju petarde, bas tu i tada kada nemili gosti naopustaju zgradu. Ljudi, osvestite se, ko zna ko je sutra na redu za odstrel

Pathon

pre 17 godina

Problem nije Natasa Kandic, vec ljudi koji su se u potpunosti sjedinili sa pojedinicima koje i politikom koju neprestano i agresivno kritikuje. Uostalom, Natasa Kandic predstavlja Srbiji ono sto se u dobrom delu sveta misli o samoj zemlji. Ona nista novo ne otkriva. Samo potvrdjuje. Mrznju obicnog naroda prema Natasi koju sam osetio tokom mog boravka u Srbiji, u velikom stilu ukazuje na cinjenicu da je veliki deo naroda okrenuo ledja Milosevicu, ne zbog onoga sto je radio, vec zbog toga sto nije uspeo u svojim planovima. Tu lezi ta bitna razlika izmedju ljudi poput Natase i onih koji ne mogu da je razumeju, da ne kazem koji bi da je lincuju. Bez ljudi kakva je Natasa, Srbija samo gubi.

Valentino Rossi

pre 17 godina

Polovina ljudi uopste i ne slusa sta govori Natasa Kandic. Kada bi se samo malo koncentrisali na to sto ona govori provalili bi da misle slicno kao i ona, ali jednostavno taj zao fluid ih nosi...ona kaze politicku odgovornost a oni ponavljaju kriv je narod, itd.

Jelena

pre 17 godina

Naravno da je Natasa u pravu kada kaze da se moramo suociti sa prosloscu, ali je i Olja u pravu kada spominje mlade ljude bez kose na VMA. E sad, problem je sto onima koji se slazu sa Natasom ne treba Natasa da ih na to podseca, a onima koji se ne slazu jos manje treba Natasa, jer koliko god da je u pravu, ona ih sigurno nece prosvetliti jer to kako ona radi definitivno nije nacin. Natasa, kontraproduktivno je! Jako kontraproduktivno! Sve napore tolerantnih i demokratski nastrojenih gradjanki i gradjana Srbije pokopate jednim nastupom. I onda sve ispocetka.

Milena

pre 17 godina

Cuveni SrBski junaci poznati po ubijanju neduznih vezanih u zicu sada su nanisanili tri zene. Pravi dokaz da su ti "maco" balkanci sa patriotsko-klero-fasistickim ubedjenjima nesto najodvratnije sto se moze sresti na ovoj planeti. Dno dna i sramota za ljudski rod.

Radovan

pre 17 godina

Gledajuci sinocnu emisiju shvatio sam da je tesko biti realan, a nista lakse biti lazni patriota! Gospodin Mladenovic je svojim komicnim nastupom pokazao solidarnost sa politikom SPS-a i SRS-a. Dokle ce se vise Kostunica i njegovi poltroni prikazivati narodu kao dobrocinitelji, kada svi znamo da su dovoljno loseg ucinili da Kosovo dobije svoju nezavisnost. Jedna velika podrska i jedno veliko HVALA Natasi Kandic sto i dalje ima hrabrosti i volje da direktno iskaze svoje misljenje koje je po svemu sudeci ispravno i dobronamerno. Zao mi je sto je ove zemlja preplavljena primitivcima pa me i ne cude komentari gledalaca od sinoc. Ponosan sam sto imamo Natasu!!!!

bata

pre 17 godina

Cela situacija sa Ahtisarijem je, po mom mišljenju, generisana nesposobnošću naše vlasti da komunicira na civilizacijski prihvatljiv način. Ovo mi liči na situaciju kada se dvoje posvađaju pa onda, u nedostatku argumenata(koncentracije, volje,...), jedan počne da se dere: ma kome ti majku!!! A!!! A u sebi je srećan što više ne mora da obrazlaže svoj stav. Jako kratkovido.

Vladimir Simic

pre 17 godina

Sinoc nisam bio u prilici da gledam emisiju mada redovno pratim sta g-dja Kandic ima da kaze. Inache se veoma trudim da razumem sta gospodja misli i nemam nista protiv toga da svoje mishljenje iznosi u javnosti.
Medjutim, smatram da gospodju Kandic majka nije dobro vaspitala, kao ni ucitelji, nastavnici i profesori. Njeno ponashanje je oduvek bilo slichno ako ne i isto kao i u predstavnika suprotstavljenog tabora: histerija, slaba argumentacija i bes. To se moze zakljuchiti ako se samo pogleda ko se to oglashava na njene nebuloze.

Pozdrav iz UK

pre 17 godina

1)Kao neko ko nikada nije glasao za Milosevica ili SRS (a glasao sam i na prvim izborima), ucestvovao u svim demonstracijama, tucama, gutao suzavac, kao neko ko se 90-tih nije odazivao vojnim pozivima, ali 99. jeste, dajem za pravo sebi da prokomentarisem i da jasno i glasno kazem da ja nisam kriv i ne prihvatam tudju krivicu. Takodje ni moji roditelji nisu ucestvovali u toj farsi tako da sam i sa te strane potpuno cist. Isto tako nikada se nisam niti se sada stidim sto sam Srbin a i ovde gde sada zivim (od 2002. otisao sam potpuno razocaran “demokratskom” Vladom i tadasnjim Premijerom koga sam jako cenio) nikada nisam imao problema sa cinjenicom sto sam Srbin (osim kada smo izgubili od Argentine, ali to je drugi problem). Smatram da je nastup pojedinih celnika NGO prilicno neumeren, nekorektan, a nadasve iskljuciv. Toliko da to stvara kontraefekat. Svaka cast na humanitarnom radu, ali politicki deo price je potpuno nekorektan.
2) Kao neko ko potice iz porodice koja je prilicno propatila pod komunistima, kome je oduzeta imovina, a deda proveo dosta vremena po zatvorima (ne zato sto je bio cetnik, jer to i nije bio vec zato sto nije bio za komuniste I zato sto je bio klasni neprijatelj), kao neko kome roditelji nikada nisu bili clanovi SK, grozim se celnika NGO koji su redom “komunisticka deca” (namerno nisam stavio deca komunizma jer delom smo svi mi rodjeni posle II svetskog rata deca komunizma), koja su uzivali sve privilegije jednog totalitarnog rezima ... Smatram da nemaju moralnog prava da se bave tim poslom iz prostog razloga sto iskreno verujem da se time bave samo zato sto su posle osme sednice izgubili svoje privilegije a ne zato sto iskreno veruju u to sto rade.
3)Da, smatram da Srbija treba da uhapsi sve ratne zlocince i da treba da se suoci sa cinjenicom da je neko u nase ime pravio gluposti i da treba jasno i glasno da se kaze ko je to pravio. Iz prostog razloga da ne dolazimo vise u situaciju da neko namerno ili slucajno optuzi ceo narod. Ali u tom suocavanju ne treba da se posipamo pepelom po glavi i da glumimo nesto sto nismo, treba da se jasno i glasno stavi do znanja da nismo jedini koji su pravili gluposti. I treba da shvate koreni toga. Mi smo izgubili sve ratove i to moramo da shvatimo, ali cak I da nismo nedopustivo je da se cine zlocini.
4. Na zalost i celnici NGO su prilicno neumereni u svojim nastupima, narocito kada pocnu da prete i vredjaju. Uposlednje vreme su pojedinci potpuno izgubili kompas i uvrede koje stizu od njih su zaista neprimerene. Naravno ni druga strana im ne ostaje duzna, ali ja sebe ne vidim ni na jednoj od te dve strane. Na zalost, ali unistili su zaista divnu ideju svojim nekontrolisanim nastupima

Luka

pre 17 godina

Proslost naseg naroda je vrlo mucna. Gospodja Natasa Kandic predstavlja glas razuma ili savesti u cilju boljeg i bezbolnijeg suocavanja sa istinom i prosloscu. Verbalni napadi na nju od strane pojedinih gledalaca, kao i incident nakon emisije "UTISAK NEDELJE" i zigosanje pojedinih tabloida licnosti iz nevladinih organizacija, pokazuju koliko mi,kao narod, nismo u stanju da se pomirimo sa sudbinom da su tokom devetesetih godina proslog sve negativne i nemoralne stvari vrsene u nase ime.
Sto se tice emisije "UTISAK NEDELJE", gospodja Olja Beckovic odlicno uredjuje i vodi tu emisiju i apsolutno je fer sa njene strane sto u studio dovodi i ljude razlicitih politickih misljenja. Svaka cast Olji Beckovic!

nema sumnje

pre 17 godina

Nazalost, nista novo. Tabloidi po ko zna koji put odapinju otrovne strele i obelezavaju "pogodne za odstrel".
Medijski linc je oprobani metod, kao i pretnje, zastrasivanja. :-(

undercover

pre 17 godina

Ne znam da li su to bili pucnji ili petarde sa namerom da uplase gospodju Kandic, neukusno je nagadjati kada mi svi ne znamo sta se tacno desilo. Ali, da je gospodja zaista toliko ugrozena i da je diktatura veca nego za vreme Milosevica, sumnjam da bi se njeni stavovi uopste culi... Takodje, mogla bi pokazati malo vise tolerancije i objektivnosti, previse je agresivna u svojim stavovima. Nije problem sto ona prica o zlocinima koji su pocinili Srbi, problem je sto pominje samo te zlocine dok nema ni reci o zlocinima nad Srbima, a bilo je ih isto tako kao sto je bilo i zlocina nad drugima od strane Srba. Po njenom, znaci, ako je Milosevic najveci krivac za sva zlodela na ex-Yu prostorima zlocine nad Srbima ne treba ni u kom slucaju pominjati jer, pobogu, to odmah znaci neko tamo Srbovanje. Upravo je to ono sto izaziva revolt kod mnogih gradjana...

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Nisam gledao emisiju i nisam obavezan da obozavam gdju NK jer osobe koje obozavam se nalaze u mom okruzenju; zato imam ogroman respekt prema gdji NK za njenu hrabrost i istrajnost prikazivanja osnovnih ljudskih vrednosti. Izuzetni sam pristalica da se prvo pocisti svoje dvoriste pre nego sto uzmes sebi za pravo da komentarises komsijsko. Oni navodni patrioti sto se dezurno javljaju u svakoj emisiji gde zenska trojka nastupa ustvari ne znaju znacenje reci patriotizma, svoju energiju odbojnosti bi trebali da usmere u pravcu lipovog hlada u Pozarevcu. Po srpskom obicaju ce biti kasno kad budemo shvatili sustinu poruke i to kasnjenje nas kao drzavu uvek dovodi u defanzivnu poziciju. Kad je Bagzijev (bljak) atentat na premijera propao, to je zvanicno i u narodu shvaceno kao "šalio" se, odmah nakon toga je uspeo, premijer je pokojni. Opravdano je pitanje dali je narod skinuo Milosevica zbog zelje da se drzava i drustvo demokratizuje ili zbog njegovih poraza koje su trebale da budu "pobede"?

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 17 godina

Nedavno sam, gostujuci na ovdasnjoj drzavnoj TV (u Kvebeku) rekao ovo (ne pretendujem da je velika misao, da sam je ja "provalio"i da sam sasvim u pravu): "Ratovi ne pocinju topovima. Najpre se ubije istina i pravo na drugacije misljenje." Nazalost ovim dogadjajem sa petardama (ili pucnjima) posle emisije b92 potvrdjuje se ta konstatacija;i sta je ili nije rekao Athisari... Sva prasina oko toga... Sve to ide u prilog tvrdnji da su OPET najglasniji oni koji se svim silama trude da narodu isperu mozak. Da se stvori kolektivna paranoja ("Eto, vidite, kako su svi protiv nas".)kako bi oni koji su na vlasti mogli da kazu da su oni zastitnici narodnih interesa. Kojih!? Da opet oni koje vlast "stiti" krenu sa najlon kesama na put (ne tako davno bio sam deo tih nevojnika).
Ja ne znam sta je zapravo Athisari rekao (i mislio) - dobrano sam tim sludjen, ali da se ZVEZKA, ZVECKA se. U tom kontekstu je i Dodikova najnovija "mudrost" o 99% istomisljenika i da Bosna nema opstanka. I ova danasnja utakmica C. zvezde u Banjaluci (Banjoj Luci)... Sad su se dosetili toga, a pre rata (u kojem Srbija "nije" ucestvovala) malo je knez Laza "prosetan" po Srbiji i delu BiH. Sad je to kao utakmica. Nema opasnosti. "Sport je to! Jacanje duha i tela! (malo morgen u ovom slucaju)".
I da ne zamaram, jos samo ovo:
U svoju emisiju (koja pretenduje da bude jedna ozbiljna emisija kao npr. Utisak nedelje) psovace NIKAD (ama bas NIKAD i NI PO KOJU cenu) ne bih pozvao. Ni one kojima je - rekao bih - u genima da pozivaju na mrznju (i ZVECKAJU) pa makar mi hiljadu puta dnevno imputirali da necu da cujem i drugacije misljenje.
Dragi moji, ako su za Natasom Kandic bacene i petarde, ZVEK je isuvise glasan. Upozorenje je to da bi se i topovi mogli napuniti.

pedja

pre 17 godina

Kad god nam se ne svidja nas lik u ogledalu ni razbijemo ogledalo.Naravno,donosioca lose vesti lisimo zivota. Nema problema.petarde i bombe tako normalna stvar.To sto je tuzilac specijalnog suda smenjen,a sudija podneo ostavku,nikoga ne zanima.Vladjuce stranke smatraju da je sve to normalno.Pa zaboga,mi smo demokratsko drustvo.A Ahtisarija cemo da lincujemo preko provladinih medija,bez problema.A sto se tice Divca i njegovih para i to je vladi sumnjivo.Zasto on svoje posteno zaradjene pare hoce da uloz u Srbiju i to u medije.Sumnjivo.A time onemugacava nase prijatelej da "operu" svoj novac.A u sustini ya sve je kriva Natasa Kandic.Vidjena je ona i onog uskrsa 99-g,da se muva oko Curuvije,a neki kayu da je voyila i kombi sa Stambolicem.Ali neki mocnici iy inostranstva je cuvaju.A i ta Biserko.Kakvo je to prezime bez ic.Doduse,to nema ni jedan Voja,ali oni su nasi.Dokazano.Uostalom,ko ne razume Gucu,ne razume ni Srbiju.U to ime da popijemo jos po jednu.Ziveli.

s tim rolaj

pre 17 godina

A zašto bi strane službe bezbednosti htele da ubiju gđu Kandić? Da ona nije pretnja za bezbednost tih zemalja? Da li radi nešto što nije u njihovom interesu? Da li bi te službe poslale ljude koji su nesposobni da to zaista i urade? Da li bi to Kurir prehodno saznao? Kakve gluposti.

Milos

pre 17 godina

Ni jedna od emisija koje imaju pretenziju da se u njima o bilo kojoj temi ozbiljno raspravlja ne bi smela da traje manje od dva sata, ne bi smela da bude presecana reklamama i komentarima gledalaca, ucesnici i voditelji ne bi smeli jedni drugima da upadaju u rec i da galame svi u isto vreme, morao bi da bude postovan neki paritet u sastavu ucesnika a ne da bude ono “ dva losa ubise Milosa”. Ni tada se na kraju ne bi doslo do nekog definitivnog zakljucka niti saglasnosti ucesnika, ali bi bar svaki od njih imao dovoljno vremena da se skoncentrise, iznese svoje argumente i cuje kontraargumente a i gledaocima bi to bilo omoguceno, sto je i najvaznije i sto je valjda i cilj ovakvih emisija. Ovako kako se to danas radi, postize se samo jos veca radikalizacija javnog mnjenja koje se u ogromnoj vecini nije ni za milimetar pomerilo od nacina razmisljanja koji mu je od Osme sednice pa sve do danas ocigledno uspesno ulivan i dalje se uliva u glavu. Ucesnici u emisijama bi takodje trebalo da razmisle o svemu tome pre nego sto daju svoj pristanak da ucestvuju, bez obzira na to sto smatraju da ce uprkos vemu “svoju “ istinu uciniti svima ociglednom. Valjda znaju i onu da je put u pakao popolocan najboljim namerama.

Aktivni Posmatrač

pre 17 godina

Najgore od svega: ponovo divljačke bljuvotine kukavica koje i ne mogu ništa osim napada na žene koje ih podsećaju kakav su otpad. I ponovo priličan broj frustracija tipa odlazim odavde...
Jedina razlika između ovog i danas civilizovanih naroda je upravo u odgovoru na zlo i bahatost: ne bežati i svojim primerom, na svakom koraku, boriti se pameću, dobrotom, lepotom...
Ne čudi tolika mržnja prema osobama koje se ne predaju - obe nabrojane grupacije podjednako doprinose stanju u kome se nalazimo. Ono što čudi je toliko ćutanje najbrojnijih, rasutih negde između petog i šestog oktobra, zaglibljenih u međuvremenu između snova i kredita za frižider ili već šta, spremnih da se žestoko naljute na upravo ovakav komentar, na žalost...
Dame i gospodo, od Važeg gospodstva, a to znači hrabrosti, ne ispraznog manirizma, zavisite i Vi i Vaša deca. Jer, bilo bi prekasno misliti na retke Nataše kada dođu po Vas.

srbin iz bosne

pre 17 godina

Olja Beckovic je ponovo izgubila kontrolu nad vodjenjem emisije, sto je dovelo do toga da "novi srpski nacional patriotizam" dodje do izrazaja...
kome nije jasno, ovo mu je jedno od poslednjih upozorenja, da one koje nije oterao i rasuo po svetu Sloba, Kostunica ce uciniti sve da i ovo malo mladosti koje imamo (a da je ostalo normalno) pobegne iz ove zemlje glavom bez obzira. Ukoliko neko i ostane, jer nije dobio vizu Ahtisarija i njemu slicnih, "nacional patrioti" ce ih zbog poznatog nacina "odbrane" srpskih nacionalnih interesa vec proterati ili prebijati. Sto se ovog A.Mladenovica tice, pitacemo ga za 2 godine (kad se svrsi ovo oko Kosova): Sta si ti to mogao da uradis, a nisi i kolika ti je plata za tih 24 meseca bila i sto si prodavao maglu za kilo sira???
Stavovi Dobrice Cosica su nam vec poznati, tako da profesor Stojanovica nismo ni morali da slusamo... i za njega isto vazi - vidimo se za 2 godine.

ljiljana

pre 17 godina

Sinosnjim nastupom A.Mladenovica,DSS nam je rekla mnogo toga o sebi,a komentari gledalaca,mnogo toga o nama samima.Taj spoj je rezultirao mucnim suocavanjem sa beznadjem u kojem zivimo.Hrabre,strucne i civilizovazne osobe poput gospodja Kandic,Kovacevic i Biserko IMAJU podrsku i istomisljenike,koji NIKADA ne bi pucali u one koji drugacije misle.Razlika je u poimanju sveta i zivota.Ogromna razlika!
Ljiljana

pele

pre 17 godina

Moj komentar je kratak i jasan: svako ko ostane kod kuce na sledecim izborima i ne glasa, glasa upravo za pucnje kao tokom devedesetih. Ovi se moraju oterati sa vlasti.

milica

pre 17 godina

Kakav god da je stav gospodje Kandić, ne možemo dopustiti da gradjani sami dele pravdu po ulicama...
Demokratija i tolerancija je ovde davno rekla laku noć.

s tim rolaj

pre 17 godina

A zašto bi strane službe bezbednosti htele da ubiju gđu Kandić? Da ona nije pretnja za bezbednost tih zemalja? Da li radi nešto što nije u njihovom interesu? Da li bi te službe poslale ljude koji su nesposobni da to zaista i urade? Da li bi to Kurir prehodno saznao? Kakve gluposti.

Aktivni Posmatrač

pre 17 godina

Najgore od svega: ponovo divljačke bljuvotine kukavica koje i ne mogu ništa osim napada na žene koje ih podsećaju kakav su otpad. I ponovo priličan broj frustracija tipa odlazim odavde...
Jedina razlika između ovog i danas civilizovanih naroda je upravo u odgovoru na zlo i bahatost: ne bežati i svojim primerom, na svakom koraku, boriti se pameću, dobrotom, lepotom...
Ne čudi tolika mržnja prema osobama koje se ne predaju - obe nabrojane grupacije podjednako doprinose stanju u kome se nalazimo. Ono što čudi je toliko ćutanje najbrojnijih, rasutih negde između petog i šestog oktobra, zaglibljenih u međuvremenu između snova i kredita za frižider ili već šta, spremnih da se žestoko naljute na upravo ovakav komentar, na žalost...
Dame i gospodo, od Važeg gospodstva, a to znači hrabrosti, ne ispraznog manirizma, zavisite i Vi i Vaša deca. Jer, bilo bi prekasno misliti na retke Nataše kada dođu po Vas.

srbin iz bosne

pre 17 godina

Olja Beckovic je ponovo izgubila kontrolu nad vodjenjem emisije, sto je dovelo do toga da "novi srpski nacional patriotizam" dodje do izrazaja...
kome nije jasno, ovo mu je jedno od poslednjih upozorenja, da one koje nije oterao i rasuo po svetu Sloba, Kostunica ce uciniti sve da i ovo malo mladosti koje imamo (a da je ostalo normalno) pobegne iz ove zemlje glavom bez obzira. Ukoliko neko i ostane, jer nije dobio vizu Ahtisarija i njemu slicnih, "nacional patrioti" ce ih zbog poznatog nacina "odbrane" srpskih nacionalnih interesa vec proterati ili prebijati. Sto se ovog A.Mladenovica tice, pitacemo ga za 2 godine (kad se svrsi ovo oko Kosova): Sta si ti to mogao da uradis, a nisi i kolika ti je plata za tih 24 meseca bila i sto si prodavao maglu za kilo sira???
Stavovi Dobrice Cosica su nam vec poznati, tako da profesor Stojanovica nismo ni morali da slusamo... i za njega isto vazi - vidimo se za 2 godine.

ljiljana

pre 17 godina

Sinosnjim nastupom A.Mladenovica,DSS nam je rekla mnogo toga o sebi,a komentari gledalaca,mnogo toga o nama samima.Taj spoj je rezultirao mucnim suocavanjem sa beznadjem u kojem zivimo.Hrabre,strucne i civilizovazne osobe poput gospodja Kandic,Kovacevic i Biserko IMAJU podrsku i istomisljenike,koji NIKADA ne bi pucali u one koji drugacije misle.Razlika je u poimanju sveta i zivota.Ogromna razlika!
Ljiljana

pele

pre 17 godina

Moj komentar je kratak i jasan: svako ko ostane kod kuce na sledecim izborima i ne glasa, glasa upravo za pucnje kao tokom devedesetih. Ovi se moraju oterati sa vlasti.

Normalna

pre 17 godina

Povecani rizik zato sto gostuje Natasa? Oni trce, onako u civilu?? Sve se odvija pod budnim okom Sluzbe, petarde, zastrasivanja, procene rizika??
Ljudi, ukoliko posaljem komentar na ovaj sajt ja odmah:zakljucavam ulazna vrata, okrecem se za sobom ako je noc, danju izlazim samo ako moram, pa dokle smo dosli opet?

stratus

pre 17 godina

"Bilo je jasno da su ti pucnji bili namenjeni njoj..." Na osnovu cega je to bilo jasno?! Zar se nisu culi tek kad je gospodja usla u auto? Ako su bili namenjeni njoj valjda bi se potrudili da se cuju pre nego sto udje u auto. Meni je ova recenica potpuno neargumentovana.
"...a ja nekako mislim da su to petarde." Petarde? Cemu onda uzbudjenje?! Kod mene u komsiluku se deca maltene svaki dan igraju bacajuci petarde (uopste mi nije jasno odakle im tolike petarde), kome li su te petarde namenjene?!

ssrdjan

pre 17 godina

Pa rekao bih, sudecci po izrazu lica gospodje Kandic, na kraju emisije da je ona bila povredjena time sta gledaoci misle o njoj. Pa da li je ona mislila da je nase misljenje o njoj drugacije. Zasto je bila tako zgranuta?!
A jos je i nekulturna. Stvarno ne treba dovoditi u tu emisiju likove kao sto su Andrija i Kandicc, ne zasluzuju to.
I opaska za Olju, ako ovo ikako dodje do nje: Olja, stvarno te manje gledamo. Sinocc sam i previse puta promenio kanal, trazecci nesto drugo, jer mi je pripala muka od vasih gostiju. Pozdrav.

Marko

pre 17 godina

Ne znam čemu pucnji kad smo već odavno pukli, nema potrebe da nas stalno podsecaju i ubedjuju... Sve je jasno... Kad smo ostali bez jedinog (Zorana Đinđića za one koje nisu razumeli), ostali smo sami.

gledalac

pre 17 godina

Sama emisija je katastrofalno vodjena i pretvorena u verbalni linc nad goscom. Ono sto je sledilo nakon emisije je samo naredni korak. To je ispod svakog civilizacijskog nivoa. Makar se ne slagali sa sagovornikom nikako ne smete dozvoliti onakvo vodjenje kontakt emisije.

Jeka

pre 17 godina

Gledala sam sinoć emisiju “Utisak nedelje” i ne čudi me što se nije dogodilo i nešto gore. Gledaoci koji su uspeli da glasaju za utisak nedelje (ja, na žalost, nikada to ne uspevam) samo što nisu pozivali na linč gđe Nataše Kandić, a i opšta atmosfera u studiju je bila vrlo “patriotska”. Problem je, u stvari, što Nataša Kandić uporno nije uspevala da objasni zašto misli ono što misli. Da sam ja bila na njenom mestu, pokušala bih da objasnim populusu: 1) “nation”, u kontekstu Ahtisarijeve izjave, ne sme se prevoditi rečju “narod” već “DRŽAVA” – u krajnjoj liniji imamo UN, a to nije savez naroda u smislu nacionalnosti, već naroda koji žive u određenim državama: u tom smislu, istorijska je praksa da svaka država, bez obzira na promenu vlasti, odgovara za ono što je učinila i to je ono što je sasvim "normalno"; 2) patetično je da se svi mi sada primamo na tužakanje Ahtisarija od strane pregovaračkog tima zbog sopstvene nesposobnosti njegovih članova i neodgovornih obećanja - šta nas, uostalom, briga šta govori Ahtisari? I šta dobija pregovarački tim time što nam plasira takve informacije?; 3) Kosovo je odavno na “tezgi”, a mi, koji smo izgubili “rat” sa NATO savezom, nismo ponudili nijedan valjani argument za ostanak Kosova u Srbiji i samo kukamo; 4) i da, istina je da “zveckamo oružjem” jer se stalno preti destabilizacijom čitavog regiona u slučaju nezavisnoti Kosova. Pošto je ponovo nastupilo vreme velikog patriotizma, moram da se ogradim: ja nisam za nezavisnost Kosova, samo smatram da se za njegov ostanak u Srbiji nesposobno pregovara.

ziggy

pre 17 godina

U bre, u bre... al vi znate da dignete prashinu ni oko chega. Pa kod nas se petarde bacaju svaki dan, narocito kad je neka utakmica na TV-u, pa posle gola sa terasa okolnih zgrada polete petarde.

A tek za novu godinu ili za bozic kad se razlete petarde ispred crkve. Pa tad popovi ne kukaju da ih neko napada...

Mislim, iskulirajte , ljudi. Jeste da tu Natashu malo ko voli, al ovo je smesno...

Djole

pre 17 godina

Ma dajte ljudi, iz prilozenog se moze videti samo da je gospodja Kandic zasticena kao beli medved, a ni slucajno ugrozena. U mom komsiluku neprestano pucaju petarde, nekad po stotinjak za vece, pa se policija nikada nije ni zainteresovala za to, iako se s obzirom na kolicinu radi o narusavanju reda i mira. Cak se jedan komsija odvazio da ih pozove, objasnivsi da je bolestan i da ne moze da spava, a oni mu odgovorili da se to stalno desava i da oni tu nista ne mogu da urade.
I na kraju - ona ugrozena, a mi nismo? Ma dajte molim vas...

Njux

pre 17 godina

Slazem se da treba da gradimo tolerantno drustvo, ali moramo da se potrudimo da ono bude i odgovorno. Nemojmo praviti od muve medveda, nemojmo dizati tenziju na jos vci nepotrebni nivo. Petarda je petarda, a pucanj je pucanj. Petarda ne moze biti pucanj namenjen nekome.
Ukljucimo savest.

amstel

pre 17 godina

Sinoc sam pomislio da ce Kosovo ostati srpsko ako svaki gledalac koji se javi u emisiju opljuje Natasu Kandic. Kao da su Kandic i Ahtisari uzrok kosovskog problema. I svi su se uzbudili, kao: "Pa zasto Ahtisari kaze da smo svi kolektivno krivi?". Oni koji su se najvise uzbudili u stvari misle da niko nije kriv i da zlocini nad Albancima nisu nista posebno, ako ih je uopste bilo, a ako neko smrt i proganjanje tolikog broja ljudi ne smatra nicim posebnim, zasto bi se potresao kada procita ovu vest? Sigurno nece reci "Malo sam preterao", vec ce mu biti zao sto se nije islo do kraja.
Obicno sa ove strane monitora u slicnim situacijama saljem komentare tipa "Puna podrska Natasi Kandic", ali izgleda da cu uskoro morati da saljem i komentare podrsci sebi, jer, kako je krenulo, svi cemo doci na red...

miljan

pre 17 godina

Ja mislim da je to samo paranoja jer je uistinu emisija bila izuzetno visokog rizika slusajuci ukljucenja i reakcije a i sam tok emisije. Petarde se cuju svakodnevno na ulicama a ovo je (po mom misljenju) bila paranoicna reakcije Olje Beckovic (mislim da bi reagovala isto i da je neki auto brze projurio) jer je i sama u toku emisije shvatila da su se stvari otele kontroli zahvaljujucu Kandicki i njenim (iskreno se nadam) licnim stavovima. Ne bi je trebalo vise nikada i nigde zvati jer samom pojavom nenormalno iritira i kao da zeli da isprovocira neku reakciju. Mislim da i sama shvata da je postala PERSONA NON GRATA. Protiv nje licno nemam nista ali protiv njenih stavova imam.

Miroslav I

pre 17 godina

Veoma jevtina i providna predstava. Policija samoinicijativno obezbedjuje zgradu B92 zbog "emisije povecanog rizika"!?? Vama gospodo iz policije ispred nosa ubijaju zasticene svedoke, a vi pravite pozoriste ispred B92. Ti navodni pucnji, ili petarde sve mi mirisu na vasu trapavu reziju. Umesto da je Vucinic u zatvoru zbog pretnje ubistvom a Kurir odavno zakatancen, nama se jos uvek nude ovakve naivne price u reziji ove vlade i njihovog ministra unutrasnjih poslova. U ovoj zemlji je sve naopako. Dokle cemo da vas trpimo!?

direktor

pre 17 godina

Opet imamo razmisljanje tipa ma to su samo petarde i deca se opet igrala. Ovo je veoma los stav i proistekao je ili kao nepoznavanje nasih prilika i bliske istorije ili je namerno upotrebljen los sarkazam. Pucnji (ili petarde) su po ko zna koji put upucene demokratiji u Srbiji. Stradno je zalosno koliko ljudi ne razumeju situaciju i odgovornost u kojoj se Srbija danas nalazi. Natasa je pricala o toj odgovornosti i potpuno je u pravu (mada njen nacin iznosenja tako pipavih stavova nije najbolji i po malo iritira). Dok sam gledao emisiju bio sam veoma tuzan kako bivsi prof. fakulteta ne razume (ili se pravi da ne razume) osnovne postulate funkcionisanja savremenih drzava i zapanjen prizemnoscu u nacinu misljenja predstavnika DSS-a. Oni su cak zajedno u vlasti sa istim onima koji su napravili sva zlodela u nase ime. Zajedno vladaju a ne osecaju se odgovornima? Ulaskom u vlast sa SPS-om prihvatili su i njihova cinjanja u proslosti. Moram jos da kazem da je voditeljka po ko zna koji vise put bila veoma losa.

Natasa

pre 17 godina

Moja podrska Natasi Kandic, koja je bila glas razuma u toj emisiji, nazalost glas koji je skoro u potpunosti bio ugusen. Citav ton emisije bio mi je jako neprijatan i podsecao me na retoriku RTS-a iz 90'ih, po sistemu, 'Srbi su najvece zrtve i zato imaju pravo da pucaju prvi iz samoodbrane, a medjunarodna zajednica nas patoloski mrzi'. Kad ce ljudima jednom dosaditi da razmisljaju na takav nacin? Dosta vise.

ilir

pre 17 godina

Eh kad svi narodi EX YU imali ljude kao Kandic, daleko bolje bi nam bilo,a mrznja prema drugom,u nas ne bi imala mesta... Pozdrav svima a posebno g.Kandic

Neven

pre 17 godina

Po meni emisija je odslikavala pravo stanje stvari i sto se tice sposobnosti i intelekta gostiju, njihove kulture i stava. Takodje je odslikala sta nas narod u ogromnom broju misli. Ne znam cemu cudjenje po pitanju animoziteta prama doticnoj gospodji. Ali avaj brane je bez ikakvih argumenata. Navijanje i nista drugo. Mislim da je Natasa ipak pukla, jer je na kraju svoje misije.

Miroslav

pre 17 godina

Svako ima pravo na sopstveno mišljenje pa i Nataša Kandić.Različitost mišljenja je osnova demokratije i oko toga ne treba polemisati pa je samim tim i svaki napad usled različitosti političkih stavova za osudu.
Naravno, utisak nedelje sam gledao u potpunosti i drugo je pitanje zbog čega g-đa Kandić priča to što priča. Mene je posebno pogodila mržnja koja izbija iz nje i čini mi se da to ni ne pokušava da sakrije jer pričati onako o prognanim Srbima sa ciničnim komentarom da su dolazili ovde sa kesama je zaista nešto što ljude nije moglo da ostavi ravnodušnim i to se kasnije i videlo kada su krenula uključenja gledalaca.

Lazo

pre 17 godina

Ipak i Nataša malo preteruje! Ali ako je pretnja istinita treba te ljude kloniti sa ulica. Nije dobro da se preti ljudima ako drugačije misle.

Da vas podsetim kako to rade u Evropi. Kad je žena iz slovenačkog helsinškog odbora počela priču o aferi vojnika JLA ! Pogledajte kako je vlada slovenije reagovala !!!

samo da prestane ova mucnina

pre 17 godina

U poslednjih godinu i nesto dana sam veoma promenio svoje misljenje o dogadjajima iz devedesetih i nasoj odgovornosti za njih. To na zalost nije bila posledica javnih nastupa ovih hrabrih zena, Natase, Sonje, ... nego dokumentarnih emisija koje su mi predocile nepoznate ili do tada iskrivljeno interpretirane cinjenice. Tek kada sam mogao da se poistovetim sa zrtvama, da zavirim makar malo u njihovu dusu, mogao sam da shvatim sta je nasa obaveza i koliki je nas teret. Natasa Kandic privlaci nepotrebno gnev na sebe, verovatno zato sto oseca ovo isto sto i ja i stidi se "za druge" koje oseca delom sebe. Zvuci paradoksalno, ali to znaci da je Natasa Kandic veci srpski patriota nego mnogi koji je napadaju kao "izdajnika i placenika"! Njen motiv je upravo taj sto je na sebe prihvatila osecaj krivice svog naroda, osecaj koji zrtve projektuju na nas. Suvise brzo opterecivanje malo ljudi moze da podnese (pogotovo ako su vec pretovareni osecajem nepravde,... jer, niko ne moze da ospori da smo i mi zrtve - to je kao kada si srednje dete u porodici, dobijes sve lose strane polozaja starijeg i mladjeg) a da ne pobegne u neki od mehanizama odbrane i poricanja.

Bolje bi bilo da se javnim nastupima bave ljudi koji sa manje emocija a vise pragmatike i plana pristupaju cilju osvescivanja javnosti.

Prijatelj

pre 17 godina

Jedino sto je puklo sinoc je Natasa Kandic.... STa ona misli ko je ... Sudac, porota i egzekutor... Smesna je ko crtani film.

Ivan

pre 17 godina

Silnim Srbima su za sve njihove poraze krive Nataša Kandić, Biljana Kovačević Vučo i Sonja Biserko. Ne vide svoju odgovornost za to što su godinama birali čoveka koji ih je upropastio i vodio u ratove koje nisu bili sposobni da dobiju. Napadaju i vređaju one koji im kažu istinu, a koji ni najmanje nisu krivi za njihovu bedu. U ogledalo ne smeju da pogledaju jer znaju da će tamo naći pravog krivca, a ne umeju da se suoče sa sobom i sa svojom odgovornošću.

Gradjanka

pre 17 godina

Pa bilo je 3:1 + gledaoci, kao i obično. NK je govorila o činjenicama. Kao i kad je rekla da gde god je režim branio Srbe, oni su dolazili sa kesama. Nije cinizam bio upućen izbeglicama, nego "projektantima". Ko je razgovarao sa izbeglicama? NK uvek. I dokumentovala njihove izjave. Da li je iko za vreme "Oluje" bio tamo na granici? NK Jeste, sa kamionom mleka i hrane. A tada su ovi "patrioti" koji je napadaju prodavali sok i sendvič za po pet maraka. Da li bi bilo ponovljenog suđenja u Lori da NK nije danima pregovarala sa Srbima svedocima, hrvatskom policijom, vlastima i pravosuđem da im se obezbedi sigurnost u Splitu? Da li ...Svi koji imaju ovakav stav prema NK i Fondu za humanitarno pravo, prvo bi trebali da se obaveste šta Fond radi (jednostavno je - ima sajt). I na kraju - ne možemo obožavati što je Tesla Srbin a okretati glavu od zločina koje su neki Srbi počinili. To je preuzimanje odgovornosti i za dela i za nedela iz prošlosti. Tako ja mislim.
P.S. NK persona non grata!?? Stvarno. A ne Vučić, Nikolić, Vučelić i oho ho iz te plejade likova. Istina boli. Slažem se. Ali trebalo je ranije misliti.

ruzica

pre 17 godina

Da ja vama nesto kazem:zivim u Londonu koji je ipak veci nego Beograd i ima daleko vishe raznih narodnosti koji ga naseljavaju-ali petarde se nikad ali nikad ne cuju.I svaki put kad pozelim da se vratim u svoju zemlju procitam ovako nesto na 'devedesetdvojci' i zgrozim se.Vama su to 'samo petarde'...ljudi, vi ste kolektivno potpuno izgubili sistem normalnih, ljudskih vrednosti, vama je sve onako po sistemu 'nema frke'...ne mogu da prepoznam ni svoje prijatelje, ni svoj narod vishe... vama su ubistva postala svakodnevna pojava i zabava, a odvratni cinichan stav o svemu i svachemu provejava i na sajtu. Ne mogu da shvatim kako covek mozhe toliko da pogubi svoje osnovne humane vrednosti.
Puno postovanje za gospodju Kandic i moja podrshka njenom radu, mada - cini mi se da je sve manje onih za koje se vredi boriti gospodjo Natasha!
Nedostaje mi Avala, Beograd, zemlja, ali ovi ljudi.... njih se grozim.

Grunf

pre 17 godina

Žalosno i bedno je podmetati Nataši K.,"mržnju" prema izbeglicama kada su ona i Fond za humanitarno pravo prvi i najuporniji bili u prihvatu i pomoći izbeglicama za svo vreme trajanja svih ratova 90-ih. I njena principijelna humanost za razliku od bezdušne države i raznih lopova iz institucija, je dobro poznata svima koji su imali ikakvog kontakta sa njom.

Natalija

pre 17 godina

To da li su bile petarde ili pucnjava iz vatrenog oružja nebitno je jer je nedopustivo da se na taj način tj. zastrašivanjem bilo koga zbog toga što ima drugačije mišljenje po pitanju bilo čega pa i toga da li postoji ili ne kolektivna krivica srpskog naroda zbog nedela Miloševićevog režima. Druga je priča to što g.Kandić ima ogroman problem da objasni zašto bi svako od nas pripadnika srpskog naroda trebalo da snosi krivicu zbog Miloševićevog režima. Da budem iskrena dobar deo emisije učesnici su davali sve od sebe da proniknu u razloge ličnog osećanja krivice gdje.Kandić-ne želim da budem maliciozna ali pokušaj da lični osećaj za krivicu preneseš na nekoga u ovom slučaju čitav narod, je lični problem gdje.Kandić.

Dirty

pre 17 godina

Vlede posle 5. oktobra vracaju staru deviznu stednju, stetu Dafine, popravljaju rusevine, betoniraju zapusteno samo ih ne zanima i nisu odgovorni za vojsku, policiju i paravojsku? Kad ih neko na to opomene oni potezu utoke zvane petarde! Ljudi, vreme je za masovan odlazak iz zemlje u kojoj na glavnoj vladinoj turistickoj manifestaciji nozevima resavaju nesuglasice. Jedino se tako moze skrenuti paznja medjunarodne javnosti, medija i svih ostalih koji mogu pomoci uspostavljanju normalnosti...

Ljuba

pre 17 godina

Nije ni cudo da se tako nesto dogodi.Emisiju sam gledao samo 10 minuta i smucilo mi se. Gospodja Kandic nije mogla da dodje do reci ni 5 minuta od Andrije Mladenovica, a Olja Beckovic da se emisija pretvori u nadvikivanje. Cuo sam sinoc jednu recenicu koja mi je bila dovoljna da vidim u kakvoj zemlji zivimo i ko nas vodi, kada je gospodin Mladenovic rekao kako on nije odgovoran za ono sta se desavalo u proslosti. Najlakse je ne prihvatiti odgovornost. Cuvacemo Kosovo iz Guce.

Buco

pre 17 godina

Najbolje ću živeti ako odem odavde. Nisam gledao Utisak nedelje, nisam gledao nacionalni dnevnik, nisam gledao dnevnik RTS, negledam televizor, neslušam radio... I onako će reći da sam kao SRBIN neuk i zatucan. Zato se trudim da uživam u društvu moje ćerkice i da odem odavde!

sasa jokic

pre 17 godina

Iako nisam fan Natase Kandic, slazem se sa njom da mi kao narod koji je dozvolio sebi da ga Milosevic vodi (u propast) vise od 10 godina, treba za to da snosimo odgovornost. Problem kod Natase Kandic je sto je cesto pristrastna, i slabo se izrazava, uskace u rec sagovorniku, tako da izgleda kao da joj fale argumenti za ono sto tvrdi. Mislim da je Olja Beckovic za ovu temu u studio trebala da pozove neku manje omrazenu osobu, cije bi argumente publika lakse "progutala". U svakom slucaju ovo visenedeljno kukanje i tuzakanje Vlade, zbog jedne konstatacije samo pokazuje koliko je ta ista Vlada nemocna da bilo sta ucini po pitanju Kosova, pa sada kao malo dete vrti istu plocu po 1000 puta. Prosto deluju smesno i neozbiljno. Jedno pitanje svima koji su sinoc tako zdusno napadali Kandicku: "Da li je Ahtisari kriv sto je Slobodan Milosevic vladao 10 godina, ili narod koji mu je stalno na izborima ukazivao poverenje, ili nije imao dovoljno snage da ga smeni, kada je na tim istim izborima varao-krao?!". Nemci su svojevremeno izglasali Hitlera i za to su platili ogromnu cenu, uspeli su da se pogledaju u ogledalo i prihvate to kao svoj istorijsku gresku, izvine se i osude te zlocine, kako generacije koje dolaze ne bi nosli taj teret. A sta se kod nas desava, Slobodanova partija odrzava Vladu u zivotu, ratni zlocinci se kriju po Srbiji, slave se kao heroji, i mi sada kazemo da nismo krivi?! E pa jesmo gospodo draga, i za to cemo snositi posledice! Zapad ima velike zasluge za sve sto nam se desilo, ali to je na njima da okaju, mi treba da ocistimo prvo svoje dvoriste, pa tek onda da zahtevamo i njihovu odgovornost!

Dositej

pre 17 godina

Ma da, nema veze što su leševi sa Kosova prevoženi kamionima, nema veze bacanje cveća na tenkove na Nbgdu, nema ništa veze, Milošević je umro i puj pike ne važi se ništa što je radio (kao da to što je radio nije radio kao izabrani predstavnik naroda), a Mladića ne damo, jer se u Hagu sudi celom srpskom narodu, ali kao narod ne možemo da budemo kažnjeni, jer ne postoji princip kolektivne odgovornosti.
Ne postoji taj princip, naravno, zato ćemo biti kažnjeni kao država. A oni što se pale da je država i narod jedno isto, samo neka nastave da tupe o Ahtisariju, Kandićki i ostalim omiljenim likovima.

Analiticar

pre 17 godina

Izvesno je da u Britaniji ima uglednih i brojnih kriticara recimo avganistanske ili iracke ili bliskoistocne politike vlade premijera Blera. Ima tamo i isto tako brojnih i ostrih kriticara americko-britanskih specijalnih odnosa. Njihov glas se cuje, od parlamenta pa nadalje. No, niko od njih nema ni 10% minutaze koju u nasim medijima uzivaju "tri gospodje". Iskljucivost njihovih stavova, cak i tamo gde su delom ili u celini u pravu, pa ako hocete i njihovi dupli standardi po mnogim pitanjima, izazivaju negativne reakcije i kod ljudi koji trezveno i realno sagledavaju nasu noviju istoriju. To je ono o cemu treba vise pisati i polemisati. Jer, nista, po prirodi stvari, ne hrani iskljucivost kao iskljucivost. Svaka, pa i ona koju ispoljava gospodja Natasa Kandic.

Zabrinuti Dalibor

pre 17 godina

Ja isto zivim u inostranstvu i bar jednom godisne dolazim u Srbiju.
KO na brdu ak i malo stoji, vise vidi no onaj pod brdom...
Gledajuci sa distance sta se desava u Srbiji mogu da upotrebim samo jednu rec-cirkus.
Jadno i tuzno deluju sve vesti iz Srbije na CNN, BBC, Euro News... Pileci mozgovi se bave politikom, Bidze i Badze su uvek popularni u Srbiji, razbijaci i preletaci.
Vlada Srbije ne moze da opstane bez SPS, Ted Tarner iz Crvenke (Vucelic ) se pita jos uvek, SPS ucestvuje u pisanju ustava.
Prica se o evropskoj integraciji (citaj olako obecana brzina-brze pruge Srbije). Pa ko ce da vas (nas) da primi u Evropu sa petardama?
U celoj Evropi se krvavo radi svaki dan da bi se opstalo, u Srbiji je vreme stalo, po principu lako cemo.
Mi imamo sabor u Guci, jaci smo od sudbine, neka umru oni sto nas ne vole..
I cela Srbija ce sledecih mesec dana da diskutuje o petradama i o emisiji sa NK.
Pas laje i plasim se da su za Srbiju svi karavani davno prosli.
Sve je isto, samo njega nema...

Ja sam

pre 17 godina

Vucinic je Cupoglavac iz kutije,ili Jack in the box. On iskoci, iskezi se i svi popadaju od straha. Nista razlicito ne dolazi ni sa strana glavnih aktera: premijer, savetnici, policija u civilu, petarde i trala, la, la,la....Sve je isto i kako se vise nikome ne smuci....Ja samo mogu da primetim da smo usli u vreme neo-terorizma u kome se gradjanstvo drzi u poslusnosti tako sto je svakodnevno izlozeno razlicitim vidovima sirenja straha.

Bole

pre 17 godina

Nisu samo tabloidi najavili kao mete neke ljude iz nekih NVO. U tome je veoma aktivna bila i Lj. Smajlovic u par svojih komentara u "Politici". Zbog jednog od tih komentara je Biljana Vuco vec najavila tuzbu. Naravno, u ovoj drzavi je od suda tesko ocekivati zastitu u ovakvim slucajevima.

Dijaspora

pre 17 godina

Zalosno je sto se i dalje vrsi "zamena teza". emisija je losa, pa sto i da se ne puca na ucesnike; A nije se ni pucalo, nego nestasna i razdragana deca bacaju petarde, bas tu i tada kada nemili gosti naopustaju zgradu. Ljudi, osvestite se, ko zna ko je sutra na redu za odstrel

Pathon

pre 17 godina

Problem nije Natasa Kandic, vec ljudi koji su se u potpunosti sjedinili sa pojedinicima koje i politikom koju neprestano i agresivno kritikuje. Uostalom, Natasa Kandic predstavlja Srbiji ono sto se u dobrom delu sveta misli o samoj zemlji. Ona nista novo ne otkriva. Samo potvrdjuje. Mrznju obicnog naroda prema Natasi koju sam osetio tokom mog boravka u Srbiji, u velikom stilu ukazuje na cinjenicu da je veliki deo naroda okrenuo ledja Milosevicu, ne zbog onoga sto je radio, vec zbog toga sto nije uspeo u svojim planovima. Tu lezi ta bitna razlika izmedju ljudi poput Natase i onih koji ne mogu da je razumeju, da ne kazem koji bi da je lincuju. Bez ljudi kakva je Natasa, Srbija samo gubi.

Valentino Rossi

pre 17 godina

Polovina ljudi uopste i ne slusa sta govori Natasa Kandic. Kada bi se samo malo koncentrisali na to sto ona govori provalili bi da misle slicno kao i ona, ali jednostavno taj zao fluid ih nosi...ona kaze politicku odgovornost a oni ponavljaju kriv je narod, itd.

Jelena

pre 17 godina

Naravno da je Natasa u pravu kada kaze da se moramo suociti sa prosloscu, ali je i Olja u pravu kada spominje mlade ljude bez kose na VMA. E sad, problem je sto onima koji se slazu sa Natasom ne treba Natasa da ih na to podseca, a onima koji se ne slazu jos manje treba Natasa, jer koliko god da je u pravu, ona ih sigurno nece prosvetliti jer to kako ona radi definitivno nije nacin. Natasa, kontraproduktivno je! Jako kontraproduktivno! Sve napore tolerantnih i demokratski nastrojenih gradjanki i gradjana Srbije pokopate jednim nastupom. I onda sve ispocetka.

Milena

pre 17 godina

Cuveni SrBski junaci poznati po ubijanju neduznih vezanih u zicu sada su nanisanili tri zene. Pravi dokaz da su ti "maco" balkanci sa patriotsko-klero-fasistickim ubedjenjima nesto najodvratnije sto se moze sresti na ovoj planeti. Dno dna i sramota za ljudski rod.

Radovan

pre 17 godina

Gledajuci sinocnu emisiju shvatio sam da je tesko biti realan, a nista lakse biti lazni patriota! Gospodin Mladenovic je svojim komicnim nastupom pokazao solidarnost sa politikom SPS-a i SRS-a. Dokle ce se vise Kostunica i njegovi poltroni prikazivati narodu kao dobrocinitelji, kada svi znamo da su dovoljno loseg ucinili da Kosovo dobije svoju nezavisnost. Jedna velika podrska i jedno veliko HVALA Natasi Kandic sto i dalje ima hrabrosti i volje da direktno iskaze svoje misljenje koje je po svemu sudeci ispravno i dobronamerno. Zao mi je sto je ove zemlja preplavljena primitivcima pa me i ne cude komentari gledalaca od sinoc. Ponosan sam sto imamo Natasu!!!!

bata

pre 17 godina

Cela situacija sa Ahtisarijem je, po mom mišljenju, generisana nesposobnošću naše vlasti da komunicira na civilizacijski prihvatljiv način. Ovo mi liči na situaciju kada se dvoje posvađaju pa onda, u nedostatku argumenata(koncentracije, volje,...), jedan počne da se dere: ma kome ti majku!!! A!!! A u sebi je srećan što više ne mora da obrazlaže svoj stav. Jako kratkovido.

Vladimir Simic

pre 17 godina

Sinoc nisam bio u prilici da gledam emisiju mada redovno pratim sta g-dja Kandic ima da kaze. Inache se veoma trudim da razumem sta gospodja misli i nemam nista protiv toga da svoje mishljenje iznosi u javnosti.
Medjutim, smatram da gospodju Kandic majka nije dobro vaspitala, kao ni ucitelji, nastavnici i profesori. Njeno ponashanje je oduvek bilo slichno ako ne i isto kao i u predstavnika suprotstavljenog tabora: histerija, slaba argumentacija i bes. To se moze zakljuchiti ako se samo pogleda ko se to oglashava na njene nebuloze.

Pozdrav iz UK

pre 17 godina

1)Kao neko ko nikada nije glasao za Milosevica ili SRS (a glasao sam i na prvim izborima), ucestvovao u svim demonstracijama, tucama, gutao suzavac, kao neko ko se 90-tih nije odazivao vojnim pozivima, ali 99. jeste, dajem za pravo sebi da prokomentarisem i da jasno i glasno kazem da ja nisam kriv i ne prihvatam tudju krivicu. Takodje ni moji roditelji nisu ucestvovali u toj farsi tako da sam i sa te strane potpuno cist. Isto tako nikada se nisam niti se sada stidim sto sam Srbin a i ovde gde sada zivim (od 2002. otisao sam potpuno razocaran “demokratskom” Vladom i tadasnjim Premijerom koga sam jako cenio) nikada nisam imao problema sa cinjenicom sto sam Srbin (osim kada smo izgubili od Argentine, ali to je drugi problem). Smatram da je nastup pojedinih celnika NGO prilicno neumeren, nekorektan, a nadasve iskljuciv. Toliko da to stvara kontraefekat. Svaka cast na humanitarnom radu, ali politicki deo price je potpuno nekorektan.
2) Kao neko ko potice iz porodice koja je prilicno propatila pod komunistima, kome je oduzeta imovina, a deda proveo dosta vremena po zatvorima (ne zato sto je bio cetnik, jer to i nije bio vec zato sto nije bio za komuniste I zato sto je bio klasni neprijatelj), kao neko kome roditelji nikada nisu bili clanovi SK, grozim se celnika NGO koji su redom “komunisticka deca” (namerno nisam stavio deca komunizma jer delom smo svi mi rodjeni posle II svetskog rata deca komunizma), koja su uzivali sve privilegije jednog totalitarnog rezima ... Smatram da nemaju moralnog prava da se bave tim poslom iz prostog razloga sto iskreno verujem da se time bave samo zato sto su posle osme sednice izgubili svoje privilegije a ne zato sto iskreno veruju u to sto rade.
3)Da, smatram da Srbija treba da uhapsi sve ratne zlocince i da treba da se suoci sa cinjenicom da je neko u nase ime pravio gluposti i da treba jasno i glasno da se kaze ko je to pravio. Iz prostog razloga da ne dolazimo vise u situaciju da neko namerno ili slucajno optuzi ceo narod. Ali u tom suocavanju ne treba da se posipamo pepelom po glavi i da glumimo nesto sto nismo, treba da se jasno i glasno stavi do znanja da nismo jedini koji su pravili gluposti. I treba da shvate koreni toga. Mi smo izgubili sve ratove i to moramo da shvatimo, ali cak I da nismo nedopustivo je da se cine zlocini.
4. Na zalost i celnici NGO su prilicno neumereni u svojim nastupima, narocito kada pocnu da prete i vredjaju. Uposlednje vreme su pojedinci potpuno izgubili kompas i uvrede koje stizu od njih su zaista neprimerene. Naravno ni druga strana im ne ostaje duzna, ali ja sebe ne vidim ni na jednoj od te dve strane. Na zalost, ali unistili su zaista divnu ideju svojim nekontrolisanim nastupima

Luka

pre 17 godina

Proslost naseg naroda je vrlo mucna. Gospodja Natasa Kandic predstavlja glas razuma ili savesti u cilju boljeg i bezbolnijeg suocavanja sa istinom i prosloscu. Verbalni napadi na nju od strane pojedinih gledalaca, kao i incident nakon emisije "UTISAK NEDELJE" i zigosanje pojedinih tabloida licnosti iz nevladinih organizacija, pokazuju koliko mi,kao narod, nismo u stanju da se pomirimo sa sudbinom da su tokom devetesetih godina proslog sve negativne i nemoralne stvari vrsene u nase ime.
Sto se tice emisije "UTISAK NEDELJE", gospodja Olja Beckovic odlicno uredjuje i vodi tu emisiju i apsolutno je fer sa njene strane sto u studio dovodi i ljude razlicitih politickih misljenja. Svaka cast Olji Beckovic!

nema sumnje

pre 17 godina

Nazalost, nista novo. Tabloidi po ko zna koji put odapinju otrovne strele i obelezavaju "pogodne za odstrel".
Medijski linc je oprobani metod, kao i pretnje, zastrasivanja. :-(

undercover

pre 17 godina

Ne znam da li su to bili pucnji ili petarde sa namerom da uplase gospodju Kandic, neukusno je nagadjati kada mi svi ne znamo sta se tacno desilo. Ali, da je gospodja zaista toliko ugrozena i da je diktatura veca nego za vreme Milosevica, sumnjam da bi se njeni stavovi uopste culi... Takodje, mogla bi pokazati malo vise tolerancije i objektivnosti, previse je agresivna u svojim stavovima. Nije problem sto ona prica o zlocinima koji su pocinili Srbi, problem je sto pominje samo te zlocine dok nema ni reci o zlocinima nad Srbima, a bilo je ih isto tako kao sto je bilo i zlocina nad drugima od strane Srba. Po njenom, znaci, ako je Milosevic najveci krivac za sva zlodela na ex-Yu prostorima zlocine nad Srbima ne treba ni u kom slucaju pominjati jer, pobogu, to odmah znaci neko tamo Srbovanje. Upravo je to ono sto izaziva revolt kod mnogih gradjana...

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Nisam gledao emisiju i nisam obavezan da obozavam gdju NK jer osobe koje obozavam se nalaze u mom okruzenju; zato imam ogroman respekt prema gdji NK za njenu hrabrost i istrajnost prikazivanja osnovnih ljudskih vrednosti. Izuzetni sam pristalica da se prvo pocisti svoje dvoriste pre nego sto uzmes sebi za pravo da komentarises komsijsko. Oni navodni patrioti sto se dezurno javljaju u svakoj emisiji gde zenska trojka nastupa ustvari ne znaju znacenje reci patriotizma, svoju energiju odbojnosti bi trebali da usmere u pravcu lipovog hlada u Pozarevcu. Po srpskom obicaju ce biti kasno kad budemo shvatili sustinu poruke i to kasnjenje nas kao drzavu uvek dovodi u defanzivnu poziciju. Kad je Bagzijev (bljak) atentat na premijera propao, to je zvanicno i u narodu shvaceno kao "šalio" se, odmah nakon toga je uspeo, premijer je pokojni. Opravdano je pitanje dali je narod skinuo Milosevica zbog zelje da se drzava i drustvo demokratizuje ili zbog njegovih poraza koje su trebale da budu "pobede"?

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 17 godina

Nedavno sam, gostujuci na ovdasnjoj drzavnoj TV (u Kvebeku) rekao ovo (ne pretendujem da je velika misao, da sam je ja "provalio"i da sam sasvim u pravu): "Ratovi ne pocinju topovima. Najpre se ubije istina i pravo na drugacije misljenje." Nazalost ovim dogadjajem sa petardama (ili pucnjima) posle emisije b92 potvrdjuje se ta konstatacija;i sta je ili nije rekao Athisari... Sva prasina oko toga... Sve to ide u prilog tvrdnji da su OPET najglasniji oni koji se svim silama trude da narodu isperu mozak. Da se stvori kolektivna paranoja ("Eto, vidite, kako su svi protiv nas".)kako bi oni koji su na vlasti mogli da kazu da su oni zastitnici narodnih interesa. Kojih!? Da opet oni koje vlast "stiti" krenu sa najlon kesama na put (ne tako davno bio sam deo tih nevojnika).
Ja ne znam sta je zapravo Athisari rekao (i mislio) - dobrano sam tim sludjen, ali da se ZVEZKA, ZVECKA se. U tom kontekstu je i Dodikova najnovija "mudrost" o 99% istomisljenika i da Bosna nema opstanka. I ova danasnja utakmica C. zvezde u Banjaluci (Banjoj Luci)... Sad su se dosetili toga, a pre rata (u kojem Srbija "nije" ucestvovala) malo je knez Laza "prosetan" po Srbiji i delu BiH. Sad je to kao utakmica. Nema opasnosti. "Sport je to! Jacanje duha i tela! (malo morgen u ovom slucaju)".
I da ne zamaram, jos samo ovo:
U svoju emisiju (koja pretenduje da bude jedna ozbiljna emisija kao npr. Utisak nedelje) psovace NIKAD (ama bas NIKAD i NI PO KOJU cenu) ne bih pozvao. Ni one kojima je - rekao bih - u genima da pozivaju na mrznju (i ZVECKAJU) pa makar mi hiljadu puta dnevno imputirali da necu da cujem i drugacije misljenje.
Dragi moji, ako su za Natasom Kandic bacene i petarde, ZVEK je isuvise glasan. Upozorenje je to da bi se i topovi mogli napuniti.

pedja

pre 17 godina

Kad god nam se ne svidja nas lik u ogledalu ni razbijemo ogledalo.Naravno,donosioca lose vesti lisimo zivota. Nema problema.petarde i bombe tako normalna stvar.To sto je tuzilac specijalnog suda smenjen,a sudija podneo ostavku,nikoga ne zanima.Vladjuce stranke smatraju da je sve to normalno.Pa zaboga,mi smo demokratsko drustvo.A Ahtisarija cemo da lincujemo preko provladinih medija,bez problema.A sto se tice Divca i njegovih para i to je vladi sumnjivo.Zasto on svoje posteno zaradjene pare hoce da uloz u Srbiju i to u medije.Sumnjivo.A time onemugacava nase prijatelej da "operu" svoj novac.A u sustini ya sve je kriva Natasa Kandic.Vidjena je ona i onog uskrsa 99-g,da se muva oko Curuvije,a neki kayu da je voyila i kombi sa Stambolicem.Ali neki mocnici iy inostranstva je cuvaju.A i ta Biserko.Kakvo je to prezime bez ic.Doduse,to nema ni jedan Voja,ali oni su nasi.Dokazano.Uostalom,ko ne razume Gucu,ne razume ni Srbiju.U to ime da popijemo jos po jednu.Ziveli.

Milos

pre 17 godina

Ni jedna od emisija koje imaju pretenziju da se u njima o bilo kojoj temi ozbiljno raspravlja ne bi smela da traje manje od dva sata, ne bi smela da bude presecana reklamama i komentarima gledalaca, ucesnici i voditelji ne bi smeli jedni drugima da upadaju u rec i da galame svi u isto vreme, morao bi da bude postovan neki paritet u sastavu ucesnika a ne da bude ono “ dva losa ubise Milosa”. Ni tada se na kraju ne bi doslo do nekog definitivnog zakljucka niti saglasnosti ucesnika, ali bi bar svaki od njih imao dovoljno vremena da se skoncentrise, iznese svoje argumente i cuje kontraargumente a i gledaocima bi to bilo omoguceno, sto je i najvaznije i sto je valjda i cilj ovakvih emisija. Ovako kako se to danas radi, postize se samo jos veca radikalizacija javnog mnjenja koje se u ogromnoj vecini nije ni za milimetar pomerilo od nacina razmisljanja koji mu je od Osme sednice pa sve do danas ocigledno uspesno ulivan i dalje se uliva u glavu. Ucesnici u emisijama bi takodje trebalo da razmisle o svemu tome pre nego sto daju svoj pristanak da ucestvuju, bez obzira na to sto smatraju da ce uprkos vemu “svoju “ istinu uciniti svima ociglednom. Valjda znaju i onu da je put u pakao popolocan najboljim namerama.

Jelena

pre 17 godina

Kada se G17 svojevremeno zalio zbog neistina Kurira i ostalih zutih novina, NUNS nije zeleo da reaguje. A kada se stvari zakomplikuju, onda su svi pametni. Sramota je da se neke stvari podrzavaju ili ne u zavisnosti od toga kome sta kada odgovara. Bruka!