Četvrtak, 10.02.2022.

19:44

Preminuo francuski virusolog Lik Montanje – smatrao da je kovid 19 napravljen namerno

Izvor: Novosti

Preminuo francuski virusolog Lik Montanje – smatrao da je kovid 19 napravljen namerno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Bumbar

pre 2 godine

Kakva su predvidjanja za "vaxovane",kaži mi molim te, loše mi je zbog neizvesnosti, primio sam 3. dozu 11.januara, šta da očekujem pametni čoveče?
(Nikola, 11. februar 2022 09:41)
Neće odmah ako si mlad. Posle pedesete očekuj alergije na štošta na šta ranije nisi bio alergičan. Zatim artritis i oticanje zglobova, a ako ne umreš do šezdesete, i kancer. Verovatno limfnih žlezda, ali moguće i krvnih ćelija ili ko zna. Sve je to već viđeno, Nikola, nisu ovo prve takve vakcine, niti si ti prvi koji ih je dobijao. Niti ćeš biti prvi kom će uzrok smrti povezati sa nekim davno dobijenim vakcinama. I ti ćeš se pre smrti pitati "Zašto ja, gde sam to pogrešio?"
Ali nećeš se ni ti dugo to pitati. Posle toga, niko više neće ni znati ni mariti čime je neki Nikola nekada vakciniran i zašto.

Nikija

pre 2 godine

Tipično za naučnike koji su dali značajan doprinos u nekom polju, da omaše bukvalno u svemu ostalom što prokomentarišu i pretpostave. To je važilo i za najveće naučne velikane, među njima čak i za Ajnštajna. A za to je razlog jednostavan, slava i počasti kojima su u vreme uspeha obasipani počinju vremenom da blede a pažnju javnosti privlače nove stvari. I onda oni u očaju za starom slavom počnu nepromišljeno da iznose hipoteze i pretpostavke i izglupiraju se kao najgori diletanti. Kad na to dodamo i godine ovog gospodina i svu senilnost koja nažalost nužno uz to ide, dobijemo naučnika degradiranog u zamlatu koja služi da zabavlja prost svet. Izlišno je dodatno napominjati da od svega onog što je najavljivao, da će privatno sprovesti eksperimente i istraživanja i dokazati da će vakcine nekako da "utiču" na mutacije korone, da su od svega toga ostala samo prazna obećanja.

Veliki brat

pre 2 godine

...u kojima oni medju sobom iznose da i oni misle da je virus najverovatnije vestacki napravljen i da je nehotice izasao iz laboratorije u Vuhanu ali da to ne treba govoriti jer moze da nanese stetu naucno istrazivackom radu...
(Bane, 10. februar 2022 22:09)

Pa, da MISLE da je napravljen veštački, a ne ZNAJU ili imaju DOKAZE!

I sami učesnici tih dopisivanja su kasnije oporvgli ta svoja mišljenja, kada je potpuno dekodovan RNA virusa, gde se jednostavno ne vidi ljudski "poptis", već sve mutacije u odnosu na SARS i koronaviruse prisutne kod slepih miševa izgledaju potpuno slučajne i prirodne.

Međutim, postoji način da se takve "prirodne" mutacije izazovu veštački: tako što držite veći broj životinja u ograničenom prostoru tako da virus može da prelazi sa jednih na druge i mutira, sve dok "slučajno" ne uspe da mutira tako da preskoči zoo-barijeru, odnosno preskoči sa životinje na čoveka.

Postoje dva mišljenja u vezi laboratorije: jedno je da su kinezi pravili biološko oružje, pa im se otelo kontroli, odnosno neko u laboratoriji se slučajno zarazio i virus preneo dalje, verovatno na pijaci u Vuhanu; drugo je da su radili na vakcini protiv HIV-a modifikujući koronavirus.
I tu je, naravno, zvanična verzija, da je covid-19 došao stvarno od slepog miša preko jedne ili više drugih životinja do čoveka (ne tako što je čovek pojeo to meso, jer se kuvanjem i pečenjem virus ubija, nego je prešao sa živ životinje).

sale

pre 2 godine

Nemoj da ste posumnjali nesto.. Jer u tom slucaju ste teoreticar zavere a to je najgora etiketa danas. Neki zavrse i u zatvoru jer su teoreticari zavere.

observer

pre 2 godine

U ovoj situaciji, apsolutno je nevažno da li je veštački virus ili ne
Drugo on nije bio protiv vakcina uopšteno nego protiv onih koje su specifične samo za Spike protein jer će virus brzo mutirati.
Treće bio je protiv vakcinisanja dece sa čime se svako ko ima trunke zdravog razuma mora složiti.

Nikola

pre 2 godine

Sta reci!?Jedan od malobrojnih naucnika koji je podigao svoj glas i nije se uklapao u kovid narativ.Cvrsto je stajao iza svojih stavova,ali su mu predvidjanja bila crna za vaxovane.Neka ti je laka zemlja veliki naucnice.
(Posmatrac, 10. februar 2022 20:57)


Kakva su predvidjanja za "vaxovane",kaži mi molim te, loše mi je zbog neizvesnosti, primio sam 3. dozu 11.januara, šta da očekujem pametni čoveče?

Smuleco

pre 2 godine

Mislite da je slučajno preminuo
(Šaban, 10. februar 2022 23:08)

Ako i nije, uskoro bi....89 godina, hej....šalu na stranu, "umreo" bre čovek prirodnom smrću, a i nažive se vala, imao se rašta i roditi!!:)

samo da dodam

pre 2 godine

@Radoznalko
Nisu svih 20 virusolozi.
Ima i onaj Japanac što je rekao da mu oduzmu Nobela ako nije u pravu. I on isto tvrdi da nije prirodan.

Toške

pre 2 godine

@Džotra

Hvala. A da ne bih bio "kratkovid" potrebno je da poverujem u teorije zavere?

Dole covek napisa da nije americka bolnica nego je samo amerika delom finansira. Nema znaci nikakve veze sa amerikom, ne daj Boze daleko bilo, ali eto samo ih amerika finansira ali opet, nema veze sa njima haha

Bane

pre 2 godine

Neka mu je večna slava i hvala! Veliki čovek borac za slobodu i ljudska prava. Nadam se da se njegova predviđanja za vakcinisane neće ostvariti jer sam i ja među njima.
(Simo Simic, 10. februar 2022 20:16)

Bez brige, nikada nije rekao da ce vakcinisani umreti zbog vakcine za kratko vreme. To je bio fake news.

On je govorio o tome da je protivnik vakcinacije u jeku pandemije zbog nekakvog ADE sindroma, gde antitela stecena vakcinacijom zapravo idu u korist virusu po nekom mehanizmu.

Da ovaj sindrom postoji, potvrdili su i naucnici koji su pokusali da ospore njegove tvrdnje recima da su prilikom razvoja vakcine strogo vodili racuna da gadjaju protein za koji je najmanje verovatno da izazove ADE sindrom. Znaci to nije prazna prica ali eto, oni kada su pravili vakcinu mislili su i o tome.

A sto se tice virusa, skoro je bilo u novinama da se neko docepao e-mailova u kojima su se prepisivali vodeci svetski epidemiolozi tipa Faucija i sl. u kojima oni medju sobom iznose da i oni misle da je virus najverovatnije vestacki napravljen i da je nehotice izasao iz laboratorije u Vuhanu ali da to ne treba govoriti jer moze da nanese stetu naucno istrazivackom radu u celini zbog kasnijeg nepoverenja i straha da se ne ponovi sa necim jos gorim sto bi nehotice izaslo iz slicnih laboratorija.

Inace Montanje je govorio da ce prirodni mehanizmi kroz izvesno vreme uciniti ovaj virus bezopasnim. Sto se i desava. Slicne tvrdnje, i za vakcinaciju u jeku pandemije i za prirodne mehanizme koji ce ukrotiti virus, a koje vakcinacija prolongira, ima i nas prof. med. fak. dr. Belojevic.

City Girl

pre 2 godine

Ne znam da li je bio u pravu sto se tiče veštačkog virusa jer nisam stručnjak. Njegovo objasnjenje je bilo logično - da virus ima genetske karakteristike i respirativnog virusa i virusa HIV-a. Kao neki ukrsteni virus. Onda sam procitala slikovito objasnjenje jednog drugog naučnika. Ako uporedite dve knjige naći ćete iste reci i čitave rečenice koje su iste u obe knjige. Sto ne znaci da je jedna kniga plagijat druge. Samo su reci i rečenice drugačije kombinovane. Sto takodje zvuci logično.

LaleGator

pre 2 godine

Kada je dao tu izjavu o poreklu virusa,
svi su ga napali preko medija i pretili da ce mu oduzeti Nobelovu nagradu kao da ce mu ponistiti diplome.

Tako jake pretnje su siguran znak da je veliki naučnik bio u pravz.

Neka mu je laka zemlja i Bog neka podari mir njegovoj porodici

Neko ko misli svojom glavom

pre 2 godine

Ovaj bio neki retko pametan, koristio mozak. Mora da su mu ovi drugi genijalci sto upale televizor a iskljuce mozak pred smrt nalepili etiketu antivakser

Miki

pre 2 godine

Ako se neko razumeo u viruse onda je to on.U januaru kada su poceli da stizu izvestaji o pojavi omikrona,prirodne mutacije,koji se pojavio u nevakcinisanoj Africi jasno mi je bilo da je covek bio potpuno u pravu.Laka mu zemlja,postenom coveku i postenom naucniku.

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

nobelovac je rekao da je virus napravljen, ovaj nas Kon kaze da je prirodan..hm kome verovati
(jedan, 10. februar 2022 20:14)



Нобеловцу. Такође и нашој проф. др. Даници Грујичић, која отворено, у радио и тв емисијама јасно каже да не верује и да је нико не може убедити да је вирус природан.
Дуже од годину ипо дана сам веровала да је овај вирус потпуно природан (без икаквих накнадних интервенција вирусолога), али сам после силних мутација вируса почела мало помало и све више и више да бивам сумњичава, а онда сам постала и то сам и сад убеђена да је вирус потпуно вештачки.

Demar Derozan

pre 2 godine

Plodan naucnik je bio. Bez obzira na njegovu pretpostavku o poreklu virusa Sars-Cov-2, da li je ona tacna ili ne, cinjenica je da se jos stvarno poreklo virusa ne zna, u smislu potpune potkrepljenosti naucnim dokazima. To treba imati u vidu kada se olako zbori na ovu temu.

nbg

pre 2 godine

Uzor mnogim teoreticarima zavere, rusofilima i antiglobalistima. Ali, kada je njegovo zdravlje u pitanju onda je najbolja americka bolnica. Tako tipicno.
(Toške, 10. februar 2022 20:18)
Vidim, spasili su ga, odlicni ste.

Radoznalko

pre 2 godine

nobelovac je rekao da je virus napravljen, ovaj nas Kon kaze da je prirodan..hm kome verovati
(jedan, 10. februar 2022 20:14)

A Obama? Da li je i on beše nobelovac?

I šta kaže onih preostalih 20ak živih nobelovaca iz medicine? Ili je ovaj jedini pravi, a ostali rade za farmaceutske kompanije.

RX

pre 2 godine

Legenda - u poslenje 2 godine svog zivota je bio spreman da zrtvuje svoje ime, naucni ugled koji je sticao tokom cele karijere i Nobela zbog toga sto nije hteo da prihvati pricu koja se kosi sa osnovnim naucnim postulatima. Vec danas je potvrdjeno gotovo sve sto je rekao da ce da se desi.

466453

pre 2 godine

(Miki, 10. februar 2022 21:26)

Kao što je sad na pomolu Stealth varijanta Omikrona gde će u sledećem nestati Omikron a ostati stealth ... suživot bez interakcije.
Priroda nadje put, medjutim ne treba zaboraviti sve žrtve koje su omogućile da se sve to desi. :(

Toške

pre 2 godine

Uzor mnogim teoreticarima zavere, rusofilima i antiglobalistima. Ali, kada je njegovo zdravlje u pitanju onda je najbolja americka bolnica. Tako tipicno.

Džotra

pre 2 godine

Uzor mnogim teoreticarima zavere, rusofilima i antiglobalistima. Ali, kada je njegovo zdravlje u pitanju onda je najbolja americka bolnica. Tako tipicno.
(Toške, 10. februar 2022 20:18)

Tako si kratkovid. Tako tipično.

veljko

pre 2 godine

U Americkoj bolnici? Sumnjiva smrt, s obzirom na njegove stavove.
(Che, 10. februar 2022 20:12)
Човек је имао 89 година. Шта ти очекујеш?

Aleksandar Ristic

pre 2 godine

Luk Montanj je rekao da će vakcinacija proizvesti mutacije i da će produžiti epidemiju. Takođe, uz Roberta Malouna je bio jedan od najcezurisanijih naučnika u mejnstrim medijima, što zapravo govori u prilog tvrdnji da je farmako industrija kontrolisala informacije

Mojo

pre 2 godine

Naučnik u pravom smislu te reči. Čovek, pre svega. Nakon odgledanog intervjua s njim, cela moja porodica je odustala od vakcinacije. Hvala mu i slava.

Si

pre 2 godine

Sazem se, Korona je insrument borbe protiv sirenja kineske ekonomske dominacije pa je zato tamo i podmetnuta. Isto tako mislim da su se kreatori preracunali, virus je zarazniji nego sto su verovali. Nadam se da se i kreatorima ovog virusa, sam virus vratio kao bumerang u glavu. Kinezi su disciplinovan narod a pojam drzave je iznad svega i nema demokratije kada je javno zdravlje u pitanju.

bili piton

pre 2 godine

"U Americkoj bolnici? Sumnjiva smrt, s obzirom na njegove stavove.
(Che, 10. februar 2022 20:12)"

Jeste, sumnjiva smrt u 89. godini zivota!!!

Posmatrac

pre 2 godine

Sta reci!?Jedan od malobrojnih naucnika koji je podigao svoj glas i nije se uklapao u kovid narativ.Cvrsto je stajao iza svojih stavova,ali su mu predvidjanja bila crna za vaxovane.Neka ti je laka zemlja veliki naucnice.

Blaža Gurović

pre 2 godine

Uzor mnogim teoreticarima zavere, rusofilima i antiglobalistima. Ali, kada je njegovo zdravlje u pitanju onda je najbolja americka bolnica. Tako tipicno.
(Toške, 10. februar 2022 20:18)

E stvarno si Toša, ali Toša neznalica. Američka bolnica u Parizu je francuska bolnica koja nosi ime "američka" jer je nekada finansirana od SAD (Prvi svetski rat i slično), a danas je privatna bolnica koju finansiraju vlade Fra i Sad. Lekari su svi francuzi. Jedino pitanje koje se može postaviti je zašto je izabrao privatnu a ne državnu bolnicu. https://www.american-hospital.org/nos-specialites/permanence-medico-chirurgicale

Bzvze

pre 2 godine

nobelovac je rekao da je virus napravljen, ovaj nas Kon kaze da je prirodan..hm kome verovati
(jedan, 10. februar)
Ne radi se ovde o tome sta je neko rekao ili kome verovati. Mora se dokazati da jeste napravljen. Istovremeno, nemogucnost dokazivanja ne znaci da NIJE napravljen. Tek kada budemo imali dokaza za jednu ili drugu opciju mozemo da tvrdimo kako je nastao ...

Simo Simic

pre 2 godine

Neka mu je večna slava i hvala! Veliki čovek borac za slobodu i ljudska prava. Nadam se da se njegova predviđanja za vakcinisane neće ostvariti jer sam i ja među njima.

Dr. Realan

pre 2 godine

“””U Americkoj bolnici? Sumnjiva smrt, s obzirom na njegove stavove.
(Che, 10. februar 2022 20:12)
“””

Teško da su uspeli kinezi da ga se dočepaju u američkoj bolnici.

Slava mu

pre 2 godine

Meni nije jasno zasto se jos uvek raspravlja dal je vestacki virus kad u americi u kongresu bukvalno 6 meseci traju saslusanja povodom povezanosti americkog cdc koji je finansirao stvaranje korone u kineskom instutu. Sada je jedino pitanje dal je virus pusten namerno ili je u pitanju greska. Naravno sve ovo je super dokaz kako su neki ljudi podlozni lakoj medijskoj propagandi koja ih drzi vec 2 godine.

Grof

pre 2 godine

ja ne znam kako ljudima nije jasno do sada. pa darpa u ameriKi prica protiv Faučija, i sve činjenice ukazuju na to da je virus veštački. samo kod nas ima genija kojima je to prirodan proces

Simo Simic

pre 2 godine

Neka mu je večna slava i hvala! Veliki čovek borac za slobodu i ljudska prava. Nadam se da se njegova predviđanja za vakcinisane neće ostvariti jer sam i ja među njima.

Aleksandar Ristic

pre 2 godine

Luk Montanj je rekao da će vakcinacija proizvesti mutacije i da će produžiti epidemiju. Takođe, uz Roberta Malouna je bio jedan od najcezurisanijih naučnika u mejnstrim medijima, što zapravo govori u prilog tvrdnji da je farmako industrija kontrolisala informacije

LaleGator

pre 2 godine

Kada je dao tu izjavu o poreklu virusa,
svi su ga napali preko medija i pretili da ce mu oduzeti Nobelovu nagradu kao da ce mu ponistiti diplome.

Tako jake pretnje su siguran znak da je veliki naučnik bio u pravz.

Neka mu je laka zemlja i Bog neka podari mir njegovoj porodici

Džotra

pre 2 godine

Uzor mnogim teoreticarima zavere, rusofilima i antiglobalistima. Ali, kada je njegovo zdravlje u pitanju onda je najbolja americka bolnica. Tako tipicno.
(Toške, 10. februar 2022 20:18)

Tako si kratkovid. Tako tipično.

RX

pre 2 godine

Legenda - u poslenje 2 godine svog zivota je bio spreman da zrtvuje svoje ime, naucni ugled koji je sticao tokom cele karijere i Nobela zbog toga sto nije hteo da prihvati pricu koja se kosi sa osnovnim naucnim postulatima. Vec danas je potvrdjeno gotovo sve sto je rekao da ce da se desi.

Posmatrac

pre 2 godine

Sta reci!?Jedan od malobrojnih naucnika koji je podigao svoj glas i nije se uklapao u kovid narativ.Cvrsto je stajao iza svojih stavova,ali su mu predvidjanja bila crna za vaxovane.Neka ti je laka zemlja veliki naucnice.

Blaža Gurović

pre 2 godine

Uzor mnogim teoreticarima zavere, rusofilima i antiglobalistima. Ali, kada je njegovo zdravlje u pitanju onda je najbolja americka bolnica. Tako tipicno.
(Toške, 10. februar 2022 20:18)

E stvarno si Toša, ali Toša neznalica. Američka bolnica u Parizu je francuska bolnica koja nosi ime "američka" jer je nekada finansirana od SAD (Prvi svetski rat i slično), a danas je privatna bolnica koju finansiraju vlade Fra i Sad. Lekari su svi francuzi. Jedino pitanje koje se može postaviti je zašto je izabrao privatnu a ne državnu bolnicu. https://www.american-hospital.org/nos-specialites/permanence-medico-chirurgicale

Mojo

pre 2 godine

Naučnik u pravom smislu te reči. Čovek, pre svega. Nakon odgledanog intervjua s njim, cela moja porodica je odustala od vakcinacije. Hvala mu i slava.

Miki

pre 2 godine

Ako se neko razumeo u viruse onda je to on.U januaru kada su poceli da stizu izvestaji o pojavi omikrona,prirodne mutacije,koji se pojavio u nevakcinisanoj Africi jasno mi je bilo da je covek bio potpuno u pravu.Laka mu zemlja,postenom coveku i postenom naucniku.

Grof

pre 2 godine

ja ne znam kako ljudima nije jasno do sada. pa darpa u ameriKi prica protiv Faučija, i sve činjenice ukazuju na to da je virus veštački. samo kod nas ima genija kojima je to prirodan proces

Bane

pre 2 godine

Neka mu je večna slava i hvala! Veliki čovek borac za slobodu i ljudska prava. Nadam se da se njegova predviđanja za vakcinisane neće ostvariti jer sam i ja među njima.
(Simo Simic, 10. februar 2022 20:16)

Bez brige, nikada nije rekao da ce vakcinisani umreti zbog vakcine za kratko vreme. To je bio fake news.

On je govorio o tome da je protivnik vakcinacije u jeku pandemije zbog nekakvog ADE sindroma, gde antitela stecena vakcinacijom zapravo idu u korist virusu po nekom mehanizmu.

Da ovaj sindrom postoji, potvrdili su i naucnici koji su pokusali da ospore njegove tvrdnje recima da su prilikom razvoja vakcine strogo vodili racuna da gadjaju protein za koji je najmanje verovatno da izazove ADE sindrom. Znaci to nije prazna prica ali eto, oni kada su pravili vakcinu mislili su i o tome.

A sto se tice virusa, skoro je bilo u novinama da se neko docepao e-mailova u kojima su se prepisivali vodeci svetski epidemiolozi tipa Faucija i sl. u kojima oni medju sobom iznose da i oni misle da je virus najverovatnije vestacki napravljen i da je nehotice izasao iz laboratorije u Vuhanu ali da to ne treba govoriti jer moze da nanese stetu naucno istrazivackom radu u celini zbog kasnijeg nepoverenja i straha da se ne ponovi sa necim jos gorim sto bi nehotice izaslo iz slicnih laboratorija.

Inace Montanje je govorio da ce prirodni mehanizmi kroz izvesno vreme uciniti ovaj virus bezopasnim. Sto se i desava. Slicne tvrdnje, i za vakcinaciju u jeku pandemije i za prirodne mehanizme koji ce ukrotiti virus, a koje vakcinacija prolongira, ima i nas prof. med. fak. dr. Belojevic.

Neko ko misli svojom glavom

pre 2 godine

Ovaj bio neki retko pametan, koristio mozak. Mora da su mu ovi drugi genijalci sto upale televizor a iskljuce mozak pred smrt nalepili etiketu antivakser

Slava mu

pre 2 godine

Meni nije jasno zasto se jos uvek raspravlja dal je vestacki virus kad u americi u kongresu bukvalno 6 meseci traju saslusanja povodom povezanosti americkog cdc koji je finansirao stvaranje korone u kineskom instutu. Sada je jedino pitanje dal je virus pusten namerno ili je u pitanju greska. Naravno sve ovo je super dokaz kako su neki ljudi podlozni lakoj medijskoj propagandi koja ih drzi vec 2 godine.

veljko

pre 2 godine

U Americkoj bolnici? Sumnjiva smrt, s obzirom na njegove stavove.
(Che, 10. februar 2022 20:12)
Човек је имао 89 година. Шта ти очекујеш?

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

nobelovac je rekao da je virus napravljen, ovaj nas Kon kaze da je prirodan..hm kome verovati
(jedan, 10. februar 2022 20:14)



Нобеловцу. Такође и нашој проф. др. Даници Грујичић, која отворено, у радио и тв емисијама јасно каже да не верује и да је нико не може убедити да је вирус природан.
Дуже од годину ипо дана сам веровала да је овај вирус потпуно природан (без икаквих накнадних интервенција вирусолога), али сам после силних мутација вируса почела мало помало и све више и више да бивам сумњичава, а онда сам постала и то сам и сад убеђена да је вирус потпуно вештачки.

bili piton

pre 2 godine

"U Americkoj bolnici? Sumnjiva smrt, s obzirom na njegove stavove.
(Che, 10. februar 2022 20:12)"

Jeste, sumnjiva smrt u 89. godini zivota!!!

nbg

pre 2 godine

Uzor mnogim teoreticarima zavere, rusofilima i antiglobalistima. Ali, kada je njegovo zdravlje u pitanju onda je najbolja americka bolnica. Tako tipicno.
(Toške, 10. februar 2022 20:18)
Vidim, spasili su ga, odlicni ste.

Toške

pre 2 godine

Uzor mnogim teoreticarima zavere, rusofilima i antiglobalistima. Ali, kada je njegovo zdravlje u pitanju onda je najbolja americka bolnica. Tako tipicno.

Si

pre 2 godine

Sazem se, Korona je insrument borbe protiv sirenja kineske ekonomske dominacije pa je zato tamo i podmetnuta. Isto tako mislim da su se kreatori preracunali, virus je zarazniji nego sto su verovali. Nadam se da se i kreatorima ovog virusa, sam virus vratio kao bumerang u glavu. Kinezi su disciplinovan narod a pojam drzave je iznad svega i nema demokratije kada je javno zdravlje u pitanju.

466453

pre 2 godine

(Miki, 10. februar 2022 21:26)

Kao što je sad na pomolu Stealth varijanta Omikrona gde će u sledećem nestati Omikron a ostati stealth ... suživot bez interakcije.
Priroda nadje put, medjutim ne treba zaboraviti sve žrtve koje su omogućile da se sve to desi. :(

Radoznalko

pre 2 godine

nobelovac je rekao da je virus napravljen, ovaj nas Kon kaze da je prirodan..hm kome verovati
(jedan, 10. februar 2022 20:14)

A Obama? Da li je i on beše nobelovac?

I šta kaže onih preostalih 20ak živih nobelovaca iz medicine? Ili je ovaj jedini pravi, a ostali rade za farmaceutske kompanije.

City Girl

pre 2 godine

Ne znam da li je bio u pravu sto se tiče veštačkog virusa jer nisam stručnjak. Njegovo objasnjenje je bilo logično - da virus ima genetske karakteristike i respirativnog virusa i virusa HIV-a. Kao neki ukrsteni virus. Onda sam procitala slikovito objasnjenje jednog drugog naučnika. Ako uporedite dve knjige naći ćete iste reci i čitave rečenice koje su iste u obe knjige. Sto ne znaci da je jedna kniga plagijat druge. Samo su reci i rečenice drugačije kombinovane. Sto takodje zvuci logično.

Bzvze

pre 2 godine

nobelovac je rekao da je virus napravljen, ovaj nas Kon kaze da je prirodan..hm kome verovati
(jedan, 10. februar)
Ne radi se ovde o tome sta je neko rekao ili kome verovati. Mora se dokazati da jeste napravljen. Istovremeno, nemogucnost dokazivanja ne znaci da NIJE napravljen. Tek kada budemo imali dokaza za jednu ili drugu opciju mozemo da tvrdimo kako je nastao ...

Demar Derozan

pre 2 godine

Plodan naucnik je bio. Bez obzira na njegovu pretpostavku o poreklu virusa Sars-Cov-2, da li je ona tacna ili ne, cinjenica je da se jos stvarno poreklo virusa ne zna, u smislu potpune potkrepljenosti naucnim dokazima. To treba imati u vidu kada se olako zbori na ovu temu.

Dr. Realan

pre 2 godine

“””U Americkoj bolnici? Sumnjiva smrt, s obzirom na njegove stavove.
(Che, 10. februar 2022 20:12)
“””

Teško da su uspeli kinezi da ga se dočepaju u američkoj bolnici.

observer

pre 2 godine

U ovoj situaciji, apsolutno je nevažno da li je veštački virus ili ne
Drugo on nije bio protiv vakcina uopšteno nego protiv onih koje su specifične samo za Spike protein jer će virus brzo mutirati.
Treće bio je protiv vakcinisanja dece sa čime se svako ko ima trunke zdravog razuma mora složiti.

sale

pre 2 godine

Nemoj da ste posumnjali nesto.. Jer u tom slucaju ste teoreticar zavere a to je najgora etiketa danas. Neki zavrse i u zatvoru jer su teoreticari zavere.

Nikola

pre 2 godine

Sta reci!?Jedan od malobrojnih naucnika koji je podigao svoj glas i nije se uklapao u kovid narativ.Cvrsto je stajao iza svojih stavova,ali su mu predvidjanja bila crna za vaxovane.Neka ti je laka zemlja veliki naucnice.
(Posmatrac, 10. februar 2022 20:57)


Kakva su predvidjanja za "vaxovane",kaži mi molim te, loše mi je zbog neizvesnosti, primio sam 3. dozu 11.januara, šta da očekujem pametni čoveče?

samo da dodam

pre 2 godine

@Radoznalko
Nisu svih 20 virusolozi.
Ima i onaj Japanac što je rekao da mu oduzmu Nobela ako nije u pravu. I on isto tvrdi da nije prirodan.

Smuleco

pre 2 godine

Mislite da je slučajno preminuo
(Šaban, 10. februar 2022 23:08)

Ako i nije, uskoro bi....89 godina, hej....šalu na stranu, "umreo" bre čovek prirodnom smrću, a i nažive se vala, imao se rašta i roditi!!:)

Veliki brat

pre 2 godine

...u kojima oni medju sobom iznose da i oni misle da je virus najverovatnije vestacki napravljen i da je nehotice izasao iz laboratorije u Vuhanu ali da to ne treba govoriti jer moze da nanese stetu naucno istrazivackom radu...
(Bane, 10. februar 2022 22:09)

Pa, da MISLE da je napravljen veštački, a ne ZNAJU ili imaju DOKAZE!

I sami učesnici tih dopisivanja su kasnije oporvgli ta svoja mišljenja, kada je potpuno dekodovan RNA virusa, gde se jednostavno ne vidi ljudski "poptis", već sve mutacije u odnosu na SARS i koronaviruse prisutne kod slepih miševa izgledaju potpuno slučajne i prirodne.

Međutim, postoji način da se takve "prirodne" mutacije izazovu veštački: tako što držite veći broj životinja u ograničenom prostoru tako da virus može da prelazi sa jednih na druge i mutira, sve dok "slučajno" ne uspe da mutira tako da preskoči zoo-barijeru, odnosno preskoči sa životinje na čoveka.

Postoje dva mišljenja u vezi laboratorije: jedno je da su kinezi pravili biološko oružje, pa im se otelo kontroli, odnosno neko u laboratoriji se slučajno zarazio i virus preneo dalje, verovatno na pijaci u Vuhanu; drugo je da su radili na vakcini protiv HIV-a modifikujući koronavirus.
I tu je, naravno, zvanična verzija, da je covid-19 došao stvarno od slepog miša preko jedne ili više drugih životinja do čoveka (ne tako što je čovek pojeo to meso, jer se kuvanjem i pečenjem virus ubija, nego je prešao sa živ životinje).

Toške

pre 2 godine

@Džotra

Hvala. A da ne bih bio "kratkovid" potrebno je da poverujem u teorije zavere?

Dole covek napisa da nije americka bolnica nego je samo amerika delom finansira. Nema znaci nikakve veze sa amerikom, ne daj Boze daleko bilo, ali eto samo ih amerika finansira ali opet, nema veze sa njima haha

Bumbar

pre 2 godine

Kakva su predvidjanja za "vaxovane",kaži mi molim te, loše mi je zbog neizvesnosti, primio sam 3. dozu 11.januara, šta da očekujem pametni čoveče?
(Nikola, 11. februar 2022 09:41)
Neće odmah ako si mlad. Posle pedesete očekuj alergije na štošta na šta ranije nisi bio alergičan. Zatim artritis i oticanje zglobova, a ako ne umreš do šezdesete, i kancer. Verovatno limfnih žlezda, ali moguće i krvnih ćelija ili ko zna. Sve je to već viđeno, Nikola, nisu ovo prve takve vakcine, niti si ti prvi koji ih je dobijao. Niti ćeš biti prvi kom će uzrok smrti povezati sa nekim davno dobijenim vakcinama. I ti ćeš se pre smrti pitati "Zašto ja, gde sam to pogrešio?"
Ali nećeš se ni ti dugo to pitati. Posle toga, niko više neće ni znati ni mariti čime je neki Nikola nekada vakciniran i zašto.

Nikija

pre 2 godine

Tipično za naučnike koji su dali značajan doprinos u nekom polju, da omaše bukvalno u svemu ostalom što prokomentarišu i pretpostave. To je važilo i za najveće naučne velikane, među njima čak i za Ajnštajna. A za to je razlog jednostavan, slava i počasti kojima su u vreme uspeha obasipani počinju vremenom da blede a pažnju javnosti privlače nove stvari. I onda oni u očaju za starom slavom počnu nepromišljeno da iznose hipoteze i pretpostavke i izglupiraju se kao najgori diletanti. Kad na to dodamo i godine ovog gospodina i svu senilnost koja nažalost nužno uz to ide, dobijemo naučnika degradiranog u zamlatu koja služi da zabavlja prost svet. Izlišno je dodatno napominjati da od svega onog što je najavljivao, da će privatno sprovesti eksperimente i istraživanja i dokazati da će vakcine nekako da "utiču" na mutacije korone, da su od svega toga ostala samo prazna obećanja.

Toške

pre 2 godine

Uzor mnogim teoreticarima zavere, rusofilima i antiglobalistima. Ali, kada je njegovo zdravlje u pitanju onda je najbolja americka bolnica. Tako tipicno.

Radoznalko

pre 2 godine

nobelovac je rekao da je virus napravljen, ovaj nas Kon kaze da je prirodan..hm kome verovati
(jedan, 10. februar 2022 20:14)

A Obama? Da li je i on beše nobelovac?

I šta kaže onih preostalih 20ak živih nobelovaca iz medicine? Ili je ovaj jedini pravi, a ostali rade za farmaceutske kompanije.

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

nobelovac je rekao da je virus napravljen, ovaj nas Kon kaze da je prirodan..hm kome verovati
(jedan, 10. februar 2022 20:14)



Нобеловцу. Такође и нашој проф. др. Даници Грујичић, која отворено, у радио и тв емисијама јасно каже да не верује и да је нико не може убедити да је вирус природан.
Дуже од годину ипо дана сам веровала да је овај вирус потпуно природан (без икаквих накнадних интервенција вирусолога), али сам после силних мутација вируса почела мало помало и све више и више да бивам сумњичава, а онда сам постала и то сам и сад убеђена да је вирус потпуно вештачки.

Demar Derozan

pre 2 godine

Plodan naucnik je bio. Bez obzira na njegovu pretpostavku o poreklu virusa Sars-Cov-2, da li je ona tacna ili ne, cinjenica je da se jos stvarno poreklo virusa ne zna, u smislu potpune potkrepljenosti naucnim dokazima. To treba imati u vidu kada se olako zbori na ovu temu.

Džotra

pre 2 godine

Uzor mnogim teoreticarima zavere, rusofilima i antiglobalistima. Ali, kada je njegovo zdravlje u pitanju onda je najbolja americka bolnica. Tako tipicno.
(Toške, 10. februar 2022 20:18)

Tako si kratkovid. Tako tipično.

Si

pre 2 godine

Sazem se, Korona je insrument borbe protiv sirenja kineske ekonomske dominacije pa je zato tamo i podmetnuta. Isto tako mislim da su se kreatori preracunali, virus je zarazniji nego sto su verovali. Nadam se da se i kreatorima ovog virusa, sam virus vratio kao bumerang u glavu. Kinezi su disciplinovan narod a pojam drzave je iznad svega i nema demokratije kada je javno zdravlje u pitanju.

Mojo

pre 2 godine

Naučnik u pravom smislu te reči. Čovek, pre svega. Nakon odgledanog intervjua s njim, cela moja porodica je odustala od vakcinacije. Hvala mu i slava.

nbg

pre 2 godine

Uzor mnogim teoreticarima zavere, rusofilima i antiglobalistima. Ali, kada je njegovo zdravlje u pitanju onda je najbolja americka bolnica. Tako tipicno.
(Toške, 10. februar 2022 20:18)
Vidim, spasili su ga, odlicni ste.

Aleksandar Ristic

pre 2 godine

Luk Montanj je rekao da će vakcinacija proizvesti mutacije i da će produžiti epidemiju. Takođe, uz Roberta Malouna je bio jedan od najcezurisanijih naučnika u mejnstrim medijima, što zapravo govori u prilog tvrdnji da je farmako industrija kontrolisala informacije

Posmatrac

pre 2 godine

Sta reci!?Jedan od malobrojnih naucnika koji je podigao svoj glas i nije se uklapao u kovid narativ.Cvrsto je stajao iza svojih stavova,ali su mu predvidjanja bila crna za vaxovane.Neka ti je laka zemlja veliki naucnice.

Simo Simic

pre 2 godine

Neka mu je večna slava i hvala! Veliki čovek borac za slobodu i ljudska prava. Nadam se da se njegova predviđanja za vakcinisane neće ostvariti jer sam i ja među njima.

Dr. Realan

pre 2 godine

“””U Americkoj bolnici? Sumnjiva smrt, s obzirom na njegove stavove.
(Che, 10. februar 2022 20:12)
“””

Teško da su uspeli kinezi da ga se dočepaju u američkoj bolnici.

LaleGator

pre 2 godine

Kada je dao tu izjavu o poreklu virusa,
svi su ga napali preko medija i pretili da ce mu oduzeti Nobelovu nagradu kao da ce mu ponistiti diplome.

Tako jake pretnje su siguran znak da je veliki naučnik bio u pravz.

Neka mu je laka zemlja i Bog neka podari mir njegovoj porodici

Grof

pre 2 godine

ja ne znam kako ljudima nije jasno do sada. pa darpa u ameriKi prica protiv Faučija, i sve činjenice ukazuju na to da je virus veštački. samo kod nas ima genija kojima je to prirodan proces

Neko ko misli svojom glavom

pre 2 godine

Ovaj bio neki retko pametan, koristio mozak. Mora da su mu ovi drugi genijalci sto upale televizor a iskljuce mozak pred smrt nalepili etiketu antivakser

Bzvze

pre 2 godine

nobelovac je rekao da je virus napravljen, ovaj nas Kon kaze da je prirodan..hm kome verovati
(jedan, 10. februar)
Ne radi se ovde o tome sta je neko rekao ili kome verovati. Mora se dokazati da jeste napravljen. Istovremeno, nemogucnost dokazivanja ne znaci da NIJE napravljen. Tek kada budemo imali dokaza za jednu ili drugu opciju mozemo da tvrdimo kako je nastao ...

RX

pre 2 godine

Legenda - u poslenje 2 godine svog zivota je bio spreman da zrtvuje svoje ime, naucni ugled koji je sticao tokom cele karijere i Nobela zbog toga sto nije hteo da prihvati pricu koja se kosi sa osnovnim naucnim postulatima. Vec danas je potvrdjeno gotovo sve sto je rekao da ce da se desi.

466453

pre 2 godine

(Miki, 10. februar 2022 21:26)

Kao što je sad na pomolu Stealth varijanta Omikrona gde će u sledećem nestati Omikron a ostati stealth ... suživot bez interakcije.
Priroda nadje put, medjutim ne treba zaboraviti sve žrtve koje su omogućile da se sve to desi. :(

Miki

pre 2 godine

Ako se neko razumeo u viruse onda je to on.U januaru kada su poceli da stizu izvestaji o pojavi omikrona,prirodne mutacije,koji se pojavio u nevakcinisanoj Africi jasno mi je bilo da je covek bio potpuno u pravu.Laka mu zemlja,postenom coveku i postenom naucniku.

veljko

pre 2 godine

U Americkoj bolnici? Sumnjiva smrt, s obzirom na njegove stavove.
(Che, 10. februar 2022 20:12)
Човек је имао 89 година. Шта ти очекујеш?

Bane

pre 2 godine

Neka mu je večna slava i hvala! Veliki čovek borac za slobodu i ljudska prava. Nadam se da se njegova predviđanja za vakcinisane neće ostvariti jer sam i ja među njima.
(Simo Simic, 10. februar 2022 20:16)

Bez brige, nikada nije rekao da ce vakcinisani umreti zbog vakcine za kratko vreme. To je bio fake news.

On je govorio o tome da je protivnik vakcinacije u jeku pandemije zbog nekakvog ADE sindroma, gde antitela stecena vakcinacijom zapravo idu u korist virusu po nekom mehanizmu.

Da ovaj sindrom postoji, potvrdili su i naucnici koji su pokusali da ospore njegove tvrdnje recima da su prilikom razvoja vakcine strogo vodili racuna da gadjaju protein za koji je najmanje verovatno da izazove ADE sindrom. Znaci to nije prazna prica ali eto, oni kada su pravili vakcinu mislili su i o tome.

A sto se tice virusa, skoro je bilo u novinama da se neko docepao e-mailova u kojima su se prepisivali vodeci svetski epidemiolozi tipa Faucija i sl. u kojima oni medju sobom iznose da i oni misle da je virus najverovatnije vestacki napravljen i da je nehotice izasao iz laboratorije u Vuhanu ali da to ne treba govoriti jer moze da nanese stetu naucno istrazivackom radu u celini zbog kasnijeg nepoverenja i straha da se ne ponovi sa necim jos gorim sto bi nehotice izaslo iz slicnih laboratorija.

Inace Montanje je govorio da ce prirodni mehanizmi kroz izvesno vreme uciniti ovaj virus bezopasnim. Sto se i desava. Slicne tvrdnje, i za vakcinaciju u jeku pandemije i za prirodne mehanizme koji ce ukrotiti virus, a koje vakcinacija prolongira, ima i nas prof. med. fak. dr. Belojevic.

bili piton

pre 2 godine

"U Americkoj bolnici? Sumnjiva smrt, s obzirom na njegove stavove.
(Che, 10. februar 2022 20:12)"

Jeste, sumnjiva smrt u 89. godini zivota!!!

Slava mu

pre 2 godine

Meni nije jasno zasto se jos uvek raspravlja dal je vestacki virus kad u americi u kongresu bukvalno 6 meseci traju saslusanja povodom povezanosti americkog cdc koji je finansirao stvaranje korone u kineskom instutu. Sada je jedino pitanje dal je virus pusten namerno ili je u pitanju greska. Naravno sve ovo je super dokaz kako su neki ljudi podlozni lakoj medijskoj propagandi koja ih drzi vec 2 godine.

City Girl

pre 2 godine

Ne znam da li je bio u pravu sto se tiče veštačkog virusa jer nisam stručnjak. Njegovo objasnjenje je bilo logično - da virus ima genetske karakteristike i respirativnog virusa i virusa HIV-a. Kao neki ukrsteni virus. Onda sam procitala slikovito objasnjenje jednog drugog naučnika. Ako uporedite dve knjige naći ćete iste reci i čitave rečenice koje su iste u obe knjige. Sto ne znaci da je jedna kniga plagijat druge. Samo su reci i rečenice drugačije kombinovane. Sto takodje zvuci logično.

Blaža Gurović

pre 2 godine

Uzor mnogim teoreticarima zavere, rusofilima i antiglobalistima. Ali, kada je njegovo zdravlje u pitanju onda je najbolja americka bolnica. Tako tipicno.
(Toške, 10. februar 2022 20:18)

E stvarno si Toša, ali Toša neznalica. Američka bolnica u Parizu je francuska bolnica koja nosi ime "američka" jer je nekada finansirana od SAD (Prvi svetski rat i slično), a danas je privatna bolnica koju finansiraju vlade Fra i Sad. Lekari su svi francuzi. Jedino pitanje koje se može postaviti je zašto je izabrao privatnu a ne državnu bolnicu. https://www.american-hospital.org/nos-specialites/permanence-medico-chirurgicale

Nikola

pre 2 godine

Sta reci!?Jedan od malobrojnih naucnika koji je podigao svoj glas i nije se uklapao u kovid narativ.Cvrsto je stajao iza svojih stavova,ali su mu predvidjanja bila crna za vaxovane.Neka ti je laka zemlja veliki naucnice.
(Posmatrac, 10. februar 2022 20:57)


Kakva su predvidjanja za "vaxovane",kaži mi molim te, loše mi je zbog neizvesnosti, primio sam 3. dozu 11.januara, šta da očekujem pametni čoveče?

Nikija

pre 2 godine

Tipično za naučnike koji su dali značajan doprinos u nekom polju, da omaše bukvalno u svemu ostalom što prokomentarišu i pretpostave. To je važilo i za najveće naučne velikane, među njima čak i za Ajnštajna. A za to je razlog jednostavan, slava i počasti kojima su u vreme uspeha obasipani počinju vremenom da blede a pažnju javnosti privlače nove stvari. I onda oni u očaju za starom slavom počnu nepromišljeno da iznose hipoteze i pretpostavke i izglupiraju se kao najgori diletanti. Kad na to dodamo i godine ovog gospodina i svu senilnost koja nažalost nužno uz to ide, dobijemo naučnika degradiranog u zamlatu koja služi da zabavlja prost svet. Izlišno je dodatno napominjati da od svega onog što je najavljivao, da će privatno sprovesti eksperimente i istraživanja i dokazati da će vakcine nekako da "utiču" na mutacije korone, da su od svega toga ostala samo prazna obećanja.

Bumbar

pre 2 godine

Kakva su predvidjanja za "vaxovane",kaži mi molim te, loše mi je zbog neizvesnosti, primio sam 3. dozu 11.januara, šta da očekujem pametni čoveče?
(Nikola, 11. februar 2022 09:41)
Neće odmah ako si mlad. Posle pedesete očekuj alergije na štošta na šta ranije nisi bio alergičan. Zatim artritis i oticanje zglobova, a ako ne umreš do šezdesete, i kancer. Verovatno limfnih žlezda, ali moguće i krvnih ćelija ili ko zna. Sve je to već viđeno, Nikola, nisu ovo prve takve vakcine, niti si ti prvi koji ih je dobijao. Niti ćeš biti prvi kom će uzrok smrti povezati sa nekim davno dobijenim vakcinama. I ti ćeš se pre smrti pitati "Zašto ja, gde sam to pogrešio?"
Ali nećeš se ni ti dugo to pitati. Posle toga, niko više neće ni znati ni mariti čime je neki Nikola nekada vakciniran i zašto.

sale

pre 2 godine

Nemoj da ste posumnjali nesto.. Jer u tom slucaju ste teoreticar zavere a to je najgora etiketa danas. Neki zavrse i u zatvoru jer su teoreticari zavere.

observer

pre 2 godine

U ovoj situaciji, apsolutno je nevažno da li je veštački virus ili ne
Drugo on nije bio protiv vakcina uopšteno nego protiv onih koje su specifične samo za Spike protein jer će virus brzo mutirati.
Treće bio je protiv vakcinisanja dece sa čime se svako ko ima trunke zdravog razuma mora složiti.

Toške

pre 2 godine

@Džotra

Hvala. A da ne bih bio "kratkovid" potrebno je da poverujem u teorije zavere?

Dole covek napisa da nije americka bolnica nego je samo amerika delom finansira. Nema znaci nikakve veze sa amerikom, ne daj Boze daleko bilo, ali eto samo ih amerika finansira ali opet, nema veze sa njima haha

samo da dodam

pre 2 godine

@Radoznalko
Nisu svih 20 virusolozi.
Ima i onaj Japanac što je rekao da mu oduzmu Nobela ako nije u pravu. I on isto tvrdi da nije prirodan.

Veliki brat

pre 2 godine

...u kojima oni medju sobom iznose da i oni misle da je virus najverovatnije vestacki napravljen i da je nehotice izasao iz laboratorije u Vuhanu ali da to ne treba govoriti jer moze da nanese stetu naucno istrazivackom radu...
(Bane, 10. februar 2022 22:09)

Pa, da MISLE da je napravljen veštački, a ne ZNAJU ili imaju DOKAZE!

I sami učesnici tih dopisivanja su kasnije oporvgli ta svoja mišljenja, kada je potpuno dekodovan RNA virusa, gde se jednostavno ne vidi ljudski "poptis", već sve mutacije u odnosu na SARS i koronaviruse prisutne kod slepih miševa izgledaju potpuno slučajne i prirodne.

Međutim, postoji način da se takve "prirodne" mutacije izazovu veštački: tako što držite veći broj životinja u ograničenom prostoru tako da virus može da prelazi sa jednih na druge i mutira, sve dok "slučajno" ne uspe da mutira tako da preskoči zoo-barijeru, odnosno preskoči sa životinje na čoveka.

Postoje dva mišljenja u vezi laboratorije: jedno je da su kinezi pravili biološko oružje, pa im se otelo kontroli, odnosno neko u laboratoriji se slučajno zarazio i virus preneo dalje, verovatno na pijaci u Vuhanu; drugo je da su radili na vakcini protiv HIV-a modifikujući koronavirus.
I tu je, naravno, zvanična verzija, da je covid-19 došao stvarno od slepog miša preko jedne ili više drugih životinja do čoveka (ne tako što je čovek pojeo to meso, jer se kuvanjem i pečenjem virus ubija, nego je prešao sa živ životinje).

Smuleco

pre 2 godine

Mislite da je slučajno preminuo
(Šaban, 10. februar 2022 23:08)

Ako i nije, uskoro bi....89 godina, hej....šalu na stranu, "umreo" bre čovek prirodnom smrću, a i nažive se vala, imao se rašta i roditi!!:)