Aktuelno

Ponedeljak, 31.01.2022.

15:35

Čola dobio etiketu čoveka koji mrzi žene - jedna pesma ga obeležila: "Ježim se kad je čujem"

Izvor: klix.ba

Èola dobio etiketu èoveka koji mrzi žene - jedna pesma ga obeležila: "Ježim se kad je èujem" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

Moja majka se zrtvovala a baba radjala u njivi

pre 2 godine

Ma Cola je maher i zna s kim ima posla. Zna da se nasi muskarci vecinom i kao odraali lose na mame i babe i da uporedjuju svaku s njima pa je i znao i da ce pesma biti hit medj takvim svetom

Vera

pre 2 godine

"Svi mi moramo u životu da se žrtvujemo i da budemo sluge odnosno sluškinje ako hoćemo da neka veza, ljubav, porodica opstane."

Sto moramo? Ne mora se nista osim proverbijalnog poreza i smrti, mada kod nas ni porez ne mora. Ko hoce nek se zrtvuje, ko nece ne mora. Tebi ni iz dzepa ni u dzep, zar ne?

Vesna

pre 2 godine

Cecine pesme su najgrđe pesme kada su žene u pitanju.
Većina ima poruku: "gazi me, voleću te do beskonačnosti"
(*emi ešaV, 01. februar 2022 16:29)

Naravno da jesu, pa se od Cece se ni ne ovekuje bolje. Pa ona se i lozila na krimose i ceo taj milje. Ne ocekuje se od nje da izigrava damu i peva uspavanke :)

@Tn

pre 2 godine

to jesu pesme posle 90ih ali to nisu dobre pesme kao sto su bile predjasne. Nemaju veze jedne s drugima pa uporedi objektivno "zelena si rijeka bila" ili bilo koju iz tog perioda sa "moja draga nestala bez traga"... Brate ona jeza od "Okano" albuma... Uzas. Neko je vec rekao i slazem se - ima par pesama sto mu je Djole napisao, odskacu od svega na tom albumu i to je to. Svaka cast Coli, ja ga mnogo gotivim, stari sa stilom, ali novije pesme jako lose

Maja

pre 2 godine

"Zašto je izvođač Čola kriv a idejni tvorac Merlin nevin?
Samo pitam.
(David - nije srpski ćutati, 31. januar 2022 22:02"
Zato sto ju je on aktuelizovao. Zamisli nekoga napise neku glupost ok, njegovo pravo, ali kad je neko popularan aktuelizuje, ucini hitom, pomodarstvom ili u nekim slucajevima zakonom - krivi su nam oni, a ne taj neko sto je nesto napisao, sto je i logicno. Zamisli da je odbio Cola, odbili i drugi pevaci jer je, realno, bolesna pesma i po meni je veci problem u pesmi incestuozni momenat prema majci, nego momenat potcinjene zene, ta pesma ne bi ni ugledala svetlost dana i sam Dino bi mozda prestao da svoje bolestine i psihicke probleme protura u etar :)

Milica

pre 2 godine

Direktor centra za socijalni rad je priveden jer je pretukao sopstvenu suprugu! Direktor centra za socijalni rad!!!

Inace je sve ok, zene drame bez veze, imaju veca prava i razmazene su!

Igor

pre 2 godine

Pesma je bezveze, ali i nebitna, nije ni bila neki hit. Cak i da nema stvari kao "sluskinja" i slicno, ja kao muskarac tu pesmu dozivljavam kao izuzetno edipovsku. Bolesna mi je bila prvi put kad sam je cuo, a nisam imao celu ovu konotaciju u glavi. Malo koga sam sreo ko nije isto komentarisao kad bi se pesma nasla na radiju.
Potpuno ju je besmisleno aktuelizovati, ali je korisno jer ovakve bućke pomognu somovima da se pokazu, i da devojke i zene znaju s kim imaju posla.
Neko je vec rekao, sve od devedesetih na ovamo, osim par pesama koje je napisao Balasevic, je prizemni kic. Ziveo cola 70-ih i sa pocetka 80-ih

šešir rogozan

pre 2 godine

Највише, али буквално највише што женски род мрзи, част изузецима, јесте да их муж пореди са својим мајком, у било ком контексту. То жена органски мрзи.
(Милош Радунковић, 31. januar 2022 21:18)

Jednako, Milose, kao i kad zena pomene oca i napravi neko poredjenje pa je odmah tatina princeza.

Nije normalno da budete zaljubljeni i da patite za majkama i ocevima i da ih trazite u partnerima. Odrastite vec jednom, razresite traume iz detinjstva pa onda stvarajte svoje porodice

Tn

pre 2 godine

Svaka Čolina pesma posle 1991. je diskutabilna.
(Svetolik Trpković Pufta, 31. januar 2022 22:52)
Evo da odgovorim tebi i strucnjacima koji govore da Cola nema dobrih pesama nakon albuma iz 1990. godine (navescu samo neke):
Kad bi moja bila, Samo kad mi kazes ljubav, Melanholija, Noc mi te duguje, U boji vina, Sta radis tu, Moja draga, Zlocin i kazna, Ako jednom budes sama, Na ovaj dan, Svadbarskim sokakom, Ljubavnici, Pricaj mi brate, Ono malo srece, Sto ti dadoh, Zar se nismo shvatili, Prije nego te izgubim...
Ima ovde jos tona pesama, ali ne znam stvarno sve napet dok ne pogledam spisak albuma.

Indeed

pre 2 godine

Ti nikad nećeš biti kao otac moj, koji je rintao od jutra do noći, da princezi svojoj ispuni san, školsku torbu Hanu Montanu...

LuKa

pre 2 godine

To je pesma, umetnost, dobra ili losa.Sledece je menjanje zenskih imena, posto su bar u srpskom jeziku izvedenica od muskih imena.

Tamara

pre 2 godine

Majke vam ga lude feministicke. Sta je lose u pesmi, da ni jedna nece biti kao sto je moja baka mom dedi bila. I sluskinja i kraljica. 65 godina srecnog braka. Sluzila ga je, on je nju postovao kao kraljicu. Nikad to necete doziveti. Ponasate se bahato, samozivo. Ponizavate. I zasluzujete da vas ponizavaju! Budi zena a ne kabadahija i dobices sve!

Vrana

pre 2 godine

besmislica, divna pesma i tekst, ovo što današnja omladina sluša je ponižavanje žene na nivo prostitutki

Pa zenama to odgovara zena od sultana itd. One pogledaju serije spanske i hoce da po ceo dan samo setkaju se a nista ne rade e pa zivot niti je pjesma niti je film. Zao mi je al dobrodosli u realnost.

XP

pre 2 godine

@perica sta te buni ? bicu blaga..
Cola je tipican primer egoisticnog Balkanca .
(sonja m., 31. januar 2022 22:26)

Ma omatorio je. Da je mlađi 30 godina, ti bi čupala kosu za njim.

Ala

pre 2 godine

Problem kod današnjih devojaka, ne svih, sto misle da su princeze! Samo ja ne znam koje zemlje odnosno dinastije... Svi mi moramo u životu da se žrtvujemo i da budemo sluge odnosno sluškinje ako hoćemo da neka veza, ljubav, porodica opstane.
U većini zapadnih zemalja žene imaju potpunu "slobodu" ali tamo su ljudi usamljeni, deca se ne rađaju a procenat razvoda brakova je preko 50%. Zašto? Pa nema žrtvovanja i trpljenje. E zato će ova zapadna civilizacija logično da nestane.

Kukatilo

pre 2 godine

Da bre, promako im Aki Rahimovski koji je pevao "Sve još miriše na nju.." zaista seksistički i uvredljivo.. pa ko vele ajmo Čolu da vatamo dok je živ.
(Zombiji, 31. januar 2022 22:41)

A tek pesma"Neda"? Neda, nije vise tako ohola. Neda, mnogo lakse sada kaze "Da".

Bojan

pre 2 godine

Čitam ove komentare i moram reći da kao društvo nije sve crno. Vidim da proporcija plus-minus na komentarima je 90%-10% za normalne ljude znači trenutno u društvu imamo 10% retardirane,ograničene i osobe sa 4 razreda škole sa time može da se živi.

Dule

pre 2 godine

Kao Rom, ja se ježim kad čujem stihove pesme "Ne volem" od Balaševića, gde se za pripadnike romske nacionalne manjine upotrebljava uvredljiv i rasistički termin "cigoši" pri nabrajanju koga sve autor pesme mrzi. Ako vam sve to deluje bezazleno, pokušajte samo da umesto tog termina stavite neki uvredljiv termin za Jevreje ili crnce npr. Hm, sad više nije tako bezazleno, zar ne?

187

pre 2 godine

Au... Kako ste se primili na tekst pesme... I to od jedine prave zvezde na Balkanu. Zašto niste reagovali na pesmu "Ah to mi radi" ili "Praćnuo se šarančić" ili na more drugih kič-varijanti?

Uvijek kontra

pre 2 godine

Zdravko Čolić je muzička legenda. Nikada nijednu njegovu pesmu nisam razumeo kao omalovažavanje žena, već naprotiv one su uvek bile dominantna publika na koncertima. Ma toliko ih je bilo više da je meni kao muškarcu bilo neprijatno da me neko ne prozove feminiziranim likom. Danas se toliko skače u odbranu prava žena da to ide u krajnost. Šta više što su njihova tkz.prava veća to više trpi porodica kao osnova društvu.Porodica trpi zato što se ne formira, jer su žene umislile da će ih muževi u braku maltretirati, neće da rađaju decu i da im je bolje kod svojih roditelja ako već ne mogu da imaju karijeru koja može da im ispuni njihove želje. To je po meni tragedija.

Srbin

pre 2 godine

Mixxi najbolji komemtar ostavio,ove pesme sto se danas slusaju prestavljaju zene nazalost kao prostitutke Ali vam to ne smeta…tragedija kakvo vreme

rade

pre 2 godine

Dali ste primetili da su sve ove feministkinje i kvazi borci za zenska prava, ustvari veoma usamljene osobe, skoro ni jedna nema ni muza ni decu, ostale su same jer naravno takav muskarac kakvog one traze, ne postoji. Pa posto su same onda su se udruzile u neko kvazi udruzenje da jedna drugu tese.

Seljanka

pre 2 godine

Pesma opisuje generacijski iskorak uloge žena u društvu. Tako je bilo kako pesma kaže, žene su se žrtvovale za porodicu, a činjenica da su se i muškarci žrtvovali.

Nove generacije su sve sebičnije i porodica se raspada. Svi glumimo neke "kipove" - seks i grad do 40te, posle čuvamo kučiće i to je to- kraj civilizacije.

Zlatko

pre 2 godine

Kao Moja Mati

Ti nikad neces biti kao moja mati
sto je bila, ocu mom, kraljica, sluskinja
sve, al' nikada po svom

Ti nikad neces znati ljubav dati
kao sto je ona ocu mom
dala sve sto imala je
sve da sacuva dom

Ref.
Ne vjerujem ja u kipove
ni takve k'o ti tipove
kad ti jednom srce slome
ne vjerujes nikome

Sve te zvezde imaju neke pesme gde tekst nije najlogičniji, i to primetiš tek nakon ko zna kog slušanja. Što se tiče ove pesme, šta je tu problem? Smeta reč sluškinja, a ne smeta kraljica. Smeta reč sluškinja, a ne smeta "dala sve da sačuva dom". I ne postavlja se pitanje šta se desilo "kad ti jednom srce slome". Ti očigledno nisi spremna da se žrtvuješ da sačuvaš dom i porodicu i očigledno ti je u redu da slomiš srce drugoj strani a sve da bi uvek bila "po svom". A kad Lexington otpeva "vrati se ma znaš šta bih ti sve oprostio", to je u redu? Tretiranje kao boginje a za uzvrat vrtenje oko prsta. E pa nije u redu. Nakon određenog broja ponavljanja te pesme, kažeš "ne bih ti ništa oprostio" i obrišeš pesmu. Ako ne funkcionišemo više, da se razilazimo kao ljudi, a ne da se lažemo.

vojnik iz komšiluka

pre 2 godine

@perica sta te buni ? bicu blaga..
Cola je tipican primer egoisticnog Balkanca .
(sonja m., 31. januar 2022 22:26)

A internet je pun psihologa u pokušaju poput tebe.

Zlatko

pre 2 godine

Bre, bre, bre... Pojedinima nista nije sveto,jos malo i na Boga ce da dizu hajku zato sto je muskog roda. Aman, gde bre ide ovaj svet kada se paznja pridaje ovakvim klevetama?!!!
(InvictusSRB, 31. januar 2022 22:56)

To je već urađeno, ali je urađeno davno pa je možda zaboravljeno. Ili je možda "zaboravljeno" jer je urađeno od strane ikone koja ne sme da dira. "Zar i Bog što nebom hoda, vladar carstva nebeskog, zar i on je muškog roda, okrutnog". Tekst je o Čolinoj pesmi. Da se razumemo, "dala sve da sačuva dom" je jedno, žrtva koju obe strane treba jednako da podnesu. Ali "noćima baneš pijan, nesnosan, nervozan i grub; zbog neke druge žene, kafane, društva, novca mene uzimaš na zub" apsolutno nije u redu. I to nijedna žena ne treba da trpi.

Komša

pre 2 godine

O Čolinim "kasnim radovima" ne bih.
Ali stvarno iritira, skoro boli ljudska površnost.

Kontekst?
Ljubav?

"...Bio sam tvoj kralj i sluga bio sam..."

Samo je u ovoj pesmi govori o ženi (prvi put čujem za ovu pesmu ali se odmah primeti na šta je tekstopisac mislio).

Hajde,površnost i da razumem.Nemaju ljudi vremena ,zatrpani svim i svačim ali da li je moguce da niko od njih nikada nije voljen ili voleo? Da su ljudi toliko otupeli da ne osecaju da tekstopisac govori o emocijama a ne o drištvenim odnosima...

Ili rade na otupljivanju,gušenju emocija i na tome da se muškarci i žene gledaju kao neki rivali umesto da se vole?

Ne znam.
Malo izopačeno deluje ovaj pokušaj pravljenja slona od muve (ma ni muva - larva).

ls

pre 2 godine

A sta je sa stihovima Zeljka Samardzica "Ja kunem se u ljubav, zbog ljubavi oprastam
nek sto put' sam muskarac, na zenskoj strani ja uvek sam. I sta ti sa mnom fali, na drugom mestu potrazi ti, a ja cu da zazmurim i pravit cu se da ne vidim, nista ne vidim" ? Jel im to odgovara i jel moguce da je covek otpevao ovako nesto ?
(Ljubisa Livac, 31. januar 2022 22:52)

Tekstove pesama Zeljka Samardzica kao da su pisali robijasi iz Mitrovice. Ukucaj na google "pedofilske pesme" i videces sta ce izbaciti.

Siki

pre 2 godine

Meni se čini da u tumačenju utiska koji ova pesma stvara kod ženskog dela populacije, nema potrebe ići dalje od prvog stiha. Ženi koja iz usta čoveka do koga joj je stalo čuje reči: "Ti nikad nećeš biti kao moja mati.." istog sekunda "pada klapna" i potpuno je nevažno bilo šta što sledi posle toga. Frajer je momentalno zaradio "minus da se procepi hartija" tako da su male šanse se bilo čime iskupi i opravda.

Medjedica

pre 2 godine

Evo resenja! Moj metod je da kad me deranzira tekst, a ne mogu bez muzike, pustim nesto na uzbekistanskom, mandarinskom, svedskom, madjarskom, svahiliju.. Pokusajte, fenomenalno je! Sve korektno i po volji mi!

je-bote

pre 2 godine

Pesma je fuj, ali ni blizu kao ovi komentatori. Ne zasluzujete ni jedna ni da vas pogleda, a ne da vam bude "kao sto je vasa mati bila ocu vasem".
Da vam je mati nesto vredela malo bi vas bolje vaspitala, otac takodje.
(Ja, 31. januar 2022 23:50)

Ne bi se ni obazirale na pesmu, nego dokazivale.
Ovako dokazuju samo veličinu svoje jezičine.

Amelino

pre 2 godine

Pazi ovaj refren

"Ti nikad nećeš biti kao moja mati, što je bila ocu mom, kraljica, sluškinja, sve, al' nikada po svom.."

Pa kad je ona kraljica - on je sluga njoj
Kad je ona sluškinja - sluškinja je njemu kao da je on kralj

Dakle u svakoj normalnoj vezi imamo i prava i obaveze - kad imaš obavezu onda kao da si sluga svima u porodici od žene do djeteta… kad imaš neko pravo koje oni tebi za uzvrat daju onda si kao kralj…
I to je život - uzimanje i davanje - i naravno da niko nije po svom…Po svome znaci nemati obzira za onoga drugog i samo paziti na svoj ego.. Ne biti po svom je ne slijediti samo svoje strasti već imati obzira za drugog i postaviti se kako treba.. I tu u toj ideologiji se krije razbijanje porodice od strane feminizma - uvijek se sumnja da muškarac nešto cinično i zlo radi.. A u suštini svaki muškarac traži da sluzi porodici i ponosan je time.. ko shvati, dobro je.. i pjesma i autor i izvođać genijalni

Ja

pre 2 godine

Pesma je fuj, ali ni blizu kao ovi komentatori. Ne zasluzujete ni jedna ni da vas pogleda, a ne da vam bude "kao sto je vasa mati bila ocu vasem".
Da vam je mati nesto vredela malo bi vas bolje vaspitala, otac takodje.

OmiKoron

pre 2 godine

Glupače, pa stihovi sugerišu da će On svoju Ženu tretirati bolje, da neće bit sluškinja, robinja...već suprotno.
Bar sam ja tako doživeo!

Zombiji

pre 2 godine

Da bre, promako im Aki Rahimovski koji je pevao "Sve još miriše na nju.." zaista seksistički i uvredljivo.. pa ko vele ajmo Čolu da vatamo dok je živ.

Boki

pre 2 godine

U sustini, sve nase ‘ljubavne’ pjesme su u ‘zauvjek moja’ ili ‘sad si tudja zena’ fazonima. Znaci zvuce simpaticno ali imaju tu mracniju stranu naseg mentaliteta kako razmisljamo o zenama.
Ali kad te neka pjesma ‘pogodi’ pa se sjetis prve ljubavi…konobarrrr!!!

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

Ima Cola i gorih.Sljive su rodile,zamislite kako je onim patokarima kad im mraz potuce sljive pa nemaju od cega rakiju da peku a Cola peva kako su rodile.

pera

pre 2 godine

Šta je s tim ženama? Još će tražit jednaka prava
(Showinista, 31. januar 2022 21:39)

Vreme u kome zivimo je prava muskaraca stavilo daleko ispod prava zena ako malo bolje razmislis.. ne kazem da je to lose ali je jednostavno tako. Ja nosim cegere iz prodavnice i ako mozda i ne bi trebalo.. ali zajdenicki sredjujemo stan.. klopu takodje cesce ja obezbedjujem kuvam.. decu ja vodim u vrtic.. pa idem na posao imamo slicne poslove gde supruga ima bolju platu.. sad kad dodje do rata ja idem u vojsku..

InvictusSRB

pre 2 godine

Bre, bre, bre... Pojedinima nista nije sveto,jos malo i na Boga ce da dizu hajku zato sto je muskog roda. Aman, gde bre ide ovaj svet kada se paznja pridaje ovakvim klevetama?!!!

Zena, na brdovitom Balkanu

pre 2 godine

Veliki sam borac za prava zena! Ali ne misli da mi treba da budemo iste kao muskarci, jer mi nismo muskarci. Prvam ista da. To znaci i pravo na svoje razlicitosti i da niko nikoga ne ponizava zbog toga. A ima toga sa obe strane.
Licno, ovu pesmu mnogo volim i je totalno ispravna. Nekom su se srusili ideali i on to kaze. Gde je problem?! Misli da smo sve pobrkali. Danas ako imas svoje potrebe, nisi normalan. Pesma, upravo, velica zenu kao veliko bice. " Kraljica i sluskinja", gde ces vise od toga. Mozda je tu malo problematicno, kao sto neka osoba napisa u komentaru, kada se uporedjuju osobe ali nije diskrimninirajuce. Zakljucis da je neko mamin sin i o.k ali nikako zenomrzac. Pesma je predivna. Ako je problem autor pesme, to je drugo. Meni je isto totalno nesimpatican ali da ima par tekstova koji su epski i to je istina. Ovde je jedini problem plitkost uma i ogranicenost svesti. Pogotovo komentari tipa : Pre je bilo sve bolje. Da jeste to bi trajalo.

rade

pre 2 godine

ne umeju da se jave za ove danasnje pesme sto nam unistavaju omladinu i generalno celo drustvo i sto je kljuc svih tih problema ali umeju da se jave za najvecu balkansku zvezdu svih vremena koji je veci covek od svih njih zajedno
e pa zato su nam nove generacije ovakve, zato sto mi dopustamo tu muziku i koncentrisemo se na ovakve gluposti i glupe komentare

srle

pre 2 godine

"Šta je s tim ženama? Još će tražit jednaka prava" Nece, to bi za njih bilo lose jer vec imaju mnogo veca prava. Pitaj bilo kog pravnika.

cvrko

pre 2 godine

Mozda je neki Dinov pra,pradeda bio beg,odrastao u Otomanskom carstvu i tako se to prenosilo s kolena na koleno,to je njihov mentalitet i oni nisu krivi za to,oni misle da je to normalno a i Cola je odrastao u kasabi pa i njemu to normalno beše :(

Ljubisa Livac

pre 2 godine

A sta je sa stihovima Zeljka Samardzica "Ja kunem se u ljubav, zbog ljubavi oprastam
nek sto put' sam muskarac, na zenskoj strani ja uvek sam. I sta ti sa mnom fali, na drugom mestu potrazi ti, a ja cu da zazmurim i pravit cu se da ne vidim, nista ne vidim" ? Jel im to odgovara i jel moguce da je covek otpevao ovako nesto ?

Srbin

pre 2 godine

Iskreno kad počnemo da pljujemo Colu i Novaka,istinske legende i neverovatno ljude..ja mislim da Dhabi dolazi po svoje,ej ova pests je istinita i pravi dokaz kakve su zene danas,kao sto je rekao Bora Corba..a mogu bam 1000 primers da navedem zasto je to tako..pesos je odlicna kao I sve Coline

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Komentari o Čolinoj mizoginiji apsolutno ne stoje...

Samo se jedan slogan održao duže od :" Druže Tito, mi ti se kunemo !" , a to je :" Bež'te pi_ke ide Zdravko Čolić."


P.S. Od '90- tih i albuma "Da ti kažem šta mi je" koji je bio odličan, imamo retrospektivu poljoprivrednih izveštaja ( šljive rodile) , glasnik udruženja oftamologa ( oko okano), propagandu za " Rajfajzen banku"...dve drugo sem pristojnog popa koji ga je i proslavio...
ili jednostavno Brega i Čola teraju sprdnju sa rajom.
Sarajevo style !

Šejn

pre 2 godine

Jedva čekam da se ti razni pokreti toliko osile pa da pored crtanih filmova počnu da zabranjuju najveće svetske hitove. A onda u sklopu borbe protiv pušenja da se zabrane filmovi Hemfrija Bogarta Kazablanka, Marlona Branda Kum, Šona Konerija, pa svi klasici vesterna sa Klint Istvudom da se obriše trag postojanja Serđa Leonea i Eno Morikonea a tu je i Brus Vilis u Umri muški, telohranitelj... Pa i filmovi bivšeg USA predsednika Regana. Zašto se radujem ovom? Zato što će im onda narod razbiti glave na sred ulice i nema zakona koji će ih zaštititi.

mare

pre 2 godine

ozenjen sam imam dvoje dece, supruga ima sve slobode ovog sveta, u zivotu nisam udario zenu niti bilo koju prisiljavao na bilo sta, ali mi ovaj moderan stav nije jasan. konkretno meni ova pesma znaci da je majka brinula i bila stub porodice i da se njena zrtva( blejanje po kaficima ispijanje kafe sa drugaricama, gradjenje karijere) ceni bas kao takvo, da je njena briga o porodici njoj bila vaznija od svega i ja konkretno ne vidim tu nikakav problem. vidim problem u modernom drustvu u kome niko nije spreman da zrtvuje pedalj svog komodoteta da bi zajednica opstala i niza principijalnih likova koji kako godine odmicu mrze i nalaze krivce u svemu, svacemu i svakome sve vise. Ljubav i zajednicki zivot je zrtva podjednaka za oba partnera.

aleksandar

pre 2 godine

Pesma je ogavna svakako. Sve što mu pišu debili zadnjih 25 godina je ogavno. Sve što valja su napisali Kornelije Kovač i Arsen Dedić...

palim se na žvake

pre 2 godine

predlog : umesto Čolinog šunda pustite bre onu od Keba : Imao sam ljubav jeednuu...mnogo lepše i relaksiranije od nazor balada umišljenih zvezda !

Милош Радунковић

pre 2 godine

Највише, али буквално највише што женски род мрзи, част изузецима, јесте да их муж пореди са својим мајком, у било ком контексту. То жена органски мрзи.

USA mama

pre 2 godine

Ko se seća iz devedestih "Ma pusti je meni prvi sam je video. Brate prijatelju dovedi je noćas meni u postelju belu". To mi je stvarno bilo van pameti. Odvratno preko svake mere.
A ovo što su neke majke bile očevima sluškinje, to je tačno. Ja se uopšte ne bi ljutila da mi muž kaže nećeš biti takva. Naravno da neću, i ako je to tražio trebao je mene da zaobidje. ?

mare

pre 2 godine

ozenjen sam imam dvoje dece, supruga ima sve slobode ovog sveta, u zivotu nisam udario zenu niti bilo koju prisiljavao na bilo sta, ali mi ovaj moderan stav nije jasan. konkretno meni ova pesma znaci da je majka brinula i bila stub porodice i da se njena zrtva( blejanje po kaficima ispijanje kafe sa drugaricama, gradjenje karijere) ceni bas kao takvo, da je njena briga o porodici njoj bila vaznija od svega i ja konkretno ne vidim tu nikakav problem. vidim problem u modernom drustvu u kome niko nije spreman da zrtvuje pedalj svog komodoteta da bi zajednica opstala i niza principijalnih likova koji kako godine odmicu mrze i nalaze krivce u svemu, svacemu i svakome sve vise. Ljubav i zajednicki zivot je zrtva podjednaka za oba partnera.

Милош Радунковић

pre 2 godine

Највише, али буквално највише што женски род мрзи, част изузецима, јесте да их муж пореди са својим мајком, у било ком контексту. То жена органски мрзи.

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

Ima Cola i gorih.Sljive su rodile,zamislite kako je onim patokarima kad im mraz potuce sljive pa nemaju od cega rakiju da peku a Cola peva kako su rodile.

Amelino

pre 2 godine

Pazi ovaj refren

"Ti nikad nećeš biti kao moja mati, što je bila ocu mom, kraljica, sluškinja, sve, al' nikada po svom.."

Pa kad je ona kraljica - on je sluga njoj
Kad je ona sluškinja - sluškinja je njemu kao da je on kralj

Dakle u svakoj normalnoj vezi imamo i prava i obaveze - kad imaš obavezu onda kao da si sluga svima u porodici od žene do djeteta… kad imaš neko pravo koje oni tebi za uzvrat daju onda si kao kralj…
I to je život - uzimanje i davanje - i naravno da niko nije po svom…Po svome znaci nemati obzira za onoga drugog i samo paziti na svoj ego.. Ne biti po svom je ne slijediti samo svoje strasti već imati obzira za drugog i postaviti se kako treba.. I tu u toj ideologiji se krije razbijanje porodice od strane feminizma - uvijek se sumnja da muškarac nešto cinično i zlo radi.. A u suštini svaki muškarac traži da sluzi porodici i ponosan je time.. ko shvati, dobro je.. i pjesma i autor i izvođać genijalni

Ljubisa Livac

pre 2 godine

A sta je sa stihovima Zeljka Samardzica "Ja kunem se u ljubav, zbog ljubavi oprastam
nek sto put' sam muskarac, na zenskoj strani ja uvek sam. I sta ti sa mnom fali, na drugom mestu potrazi ti, a ja cu da zazmurim i pravit cu se da ne vidim, nista ne vidim" ? Jel im to odgovara i jel moguce da je covek otpevao ovako nesto ?

OmiKoron

pre 2 godine

Glupače, pa stihovi sugerišu da će On svoju Ženu tretirati bolje, da neće bit sluškinja, robinja...već suprotno.
Bar sam ja tako doživeo!

aleksandar

pre 2 godine

Pesma je ogavna svakako. Sve što mu pišu debili zadnjih 25 godina je ogavno. Sve što valja su napisali Kornelije Kovač i Arsen Dedić...

Šejn

pre 2 godine

Jedva čekam da se ti razni pokreti toliko osile pa da pored crtanih filmova počnu da zabranjuju najveće svetske hitove. A onda u sklopu borbe protiv pušenja da se zabrane filmovi Hemfrija Bogarta Kazablanka, Marlona Branda Kum, Šona Konerija, pa svi klasici vesterna sa Klint Istvudom da se obriše trag postojanja Serđa Leonea i Eno Morikonea a tu je i Brus Vilis u Umri muški, telohranitelj... Pa i filmovi bivšeg USA predsednika Regana. Zašto se radujem ovom? Zato što će im onda narod razbiti glave na sred ulice i nema zakona koji će ih zaštititi.

USA mama

pre 2 godine

Ko se seća iz devedestih "Ma pusti je meni prvi sam je video. Brate prijatelju dovedi je noćas meni u postelju belu". To mi je stvarno bilo van pameti. Odvratno preko svake mere.
A ovo što su neke majke bile očevima sluškinje, to je tačno. Ja se uopšte ne bi ljutila da mi muž kaže nećeš biti takva. Naravno da neću, i ako je to tražio trebao je mene da zaobidje. ?

Ja

pre 2 godine

Pesma je fuj, ali ni blizu kao ovi komentatori. Ne zasluzujete ni jedna ni da vas pogleda, a ne da vam bude "kao sto je vasa mati bila ocu vasem".
Da vam je mati nesto vredela malo bi vas bolje vaspitala, otac takodje.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Komentari o Čolinoj mizoginiji apsolutno ne stoje...

Samo se jedan slogan održao duže od :" Druže Tito, mi ti se kunemo !" , a to je :" Bež'te pi_ke ide Zdravko Čolić."


P.S. Od '90- tih i albuma "Da ti kažem šta mi je" koji je bio odličan, imamo retrospektivu poljoprivrednih izveštaja ( šljive rodile) , glasnik udruženja oftamologa ( oko okano), propagandu za " Rajfajzen banku"...dve drugo sem pristojnog popa koji ga je i proslavio...
ili jednostavno Brega i Čola teraju sprdnju sa rajom.
Sarajevo style !

Zombiji

pre 2 godine

Da bre, promako im Aki Rahimovski koji je pevao "Sve još miriše na nju.." zaista seksistički i uvredljivo.. pa ko vele ajmo Čolu da vatamo dok je živ.

rade

pre 2 godine

ne umeju da se jave za ove danasnje pesme sto nam unistavaju omladinu i generalno celo drustvo i sto je kljuc svih tih problema ali umeju da se jave za najvecu balkansku zvezdu svih vremena koji je veci covek od svih njih zajedno
e pa zato su nam nove generacije ovakve, zato sto mi dopustamo tu muziku i koncentrisemo se na ovakve gluposti i glupe komentare

Zena, na brdovitom Balkanu

pre 2 godine

Veliki sam borac za prava zena! Ali ne misli da mi treba da budemo iste kao muskarci, jer mi nismo muskarci. Prvam ista da. To znaci i pravo na svoje razlicitosti i da niko nikoga ne ponizava zbog toga. A ima toga sa obe strane.
Licno, ovu pesmu mnogo volim i je totalno ispravna. Nekom su se srusili ideali i on to kaze. Gde je problem?! Misli da smo sve pobrkali. Danas ako imas svoje potrebe, nisi normalan. Pesma, upravo, velica zenu kao veliko bice. " Kraljica i sluskinja", gde ces vise od toga. Mozda je tu malo problematicno, kao sto neka osoba napisa u komentaru, kada se uporedjuju osobe ali nije diskrimninirajuce. Zakljucis da je neko mamin sin i o.k ali nikako zenomrzac. Pesma je predivna. Ako je problem autor pesme, to je drugo. Meni je isto totalno nesimpatican ali da ima par tekstova koji su epski i to je istina. Ovde je jedini problem plitkost uma i ogranicenost svesti. Pogotovo komentari tipa : Pre je bilo sve bolje. Da jeste to bi trajalo.

pera

pre 2 godine

Šta je s tim ženama? Još će tražit jednaka prava
(Showinista, 31. januar 2022 21:39)

Vreme u kome zivimo je prava muskaraca stavilo daleko ispod prava zena ako malo bolje razmislis.. ne kazem da je to lose ali je jednostavno tako. Ja nosim cegere iz prodavnice i ako mozda i ne bi trebalo.. ali zajdenicki sredjujemo stan.. klopu takodje cesce ja obezbedjujem kuvam.. decu ja vodim u vrtic.. pa idem na posao imamo slicne poslove gde supruga ima bolju platu.. sad kad dodje do rata ja idem u vojsku..

InvictusSRB

pre 2 godine

Bre, bre, bre... Pojedinima nista nije sveto,jos malo i na Boga ce da dizu hajku zato sto je muskog roda. Aman, gde bre ide ovaj svet kada se paznja pridaje ovakvim klevetama?!!!

srle

pre 2 godine

"Šta je s tim ženama? Još će tražit jednaka prava" Nece, to bi za njih bilo lose jer vec imaju mnogo veca prava. Pitaj bilo kog pravnika.

Boki

pre 2 godine

U sustini, sve nase ‘ljubavne’ pjesme su u ‘zauvjek moja’ ili ‘sad si tudja zena’ fazonima. Znaci zvuce simpaticno ali imaju tu mracniju stranu naseg mentaliteta kako razmisljamo o zenama.
Ali kad te neka pjesma ‘pogodi’ pa se sjetis prve ljubavi…konobarrrr!!!

palim se na žvake

pre 2 godine

predlog : umesto Čolinog šunda pustite bre onu od Keba : Imao sam ljubav jeednuu...mnogo lepše i relaksiranije od nazor balada umišljenih zvezda !

cvrko

pre 2 godine

Mozda je neki Dinov pra,pradeda bio beg,odrastao u Otomanskom carstvu i tako se to prenosilo s kolena na koleno,to je njihov mentalitet i oni nisu krivi za to,oni misle da je to normalno a i Cola je odrastao u kasabi pa i njemu to normalno beše :(

Srbin

pre 2 godine

Iskreno kad počnemo da pljujemo Colu i Novaka,istinske legende i neverovatno ljude..ja mislim da Dhabi dolazi po svoje,ej ova pests je istinita i pravi dokaz kakve su zene danas,kao sto je rekao Bora Corba..a mogu bam 1000 primers da navedem zasto je to tako..pesos je odlicna kao I sve Coline

šešir rogozan

pre 2 godine

Највише, али буквално највише што женски род мрзи, част изузецима, јесте да их муж пореди са својим мајком, у било ком контексту. То жена органски мрзи.
(Милош Радунковић, 31. januar 2022 21:18)

Jednako, Milose, kao i kad zena pomene oca i napravi neko poredjenje pa je odmah tatina princeza.

Nije normalno da budete zaljubljeni i da patite za majkama i ocevima i da ih trazite u partnerima. Odrastite vec jednom, razresite traume iz detinjstva pa onda stvarajte svoje porodice

Milica

pre 2 godine

Direktor centra za socijalni rad je priveden jer je pretukao sopstvenu suprugu! Direktor centra za socijalni rad!!!

Inace je sve ok, zene drame bez veze, imaju veca prava i razmazene su!

@Tn

pre 2 godine

to jesu pesme posle 90ih ali to nisu dobre pesme kao sto su bile predjasne. Nemaju veze jedne s drugima pa uporedi objektivno "zelena si rijeka bila" ili bilo koju iz tog perioda sa "moja draga nestala bez traga"... Brate ona jeza od "Okano" albuma... Uzas. Neko je vec rekao i slazem se - ima par pesama sto mu je Djole napisao, odskacu od svega na tom albumu i to je to. Svaka cast Coli, ja ga mnogo gotivim, stari sa stilom, ali novije pesme jako lose

Igor

pre 2 godine

Pesma je bezveze, ali i nebitna, nije ni bila neki hit. Cak i da nema stvari kao "sluskinja" i slicno, ja kao muskarac tu pesmu dozivljavam kao izuzetno edipovsku. Bolesna mi je bila prvi put kad sam je cuo, a nisam imao celu ovu konotaciju u glavi. Malo koga sam sreo ko nije isto komentarisao kad bi se pesma nasla na radiju.
Potpuno ju je besmisleno aktuelizovati, ali je korisno jer ovakve bućke pomognu somovima da se pokazu, i da devojke i zene znaju s kim imaju posla.
Neko je vec rekao, sve od devedesetih na ovamo, osim par pesama koje je napisao Balasevic, je prizemni kic. Ziveo cola 70-ih i sa pocetka 80-ih

Maja

pre 2 godine

"Zašto je izvođač Čola kriv a idejni tvorac Merlin nevin?
Samo pitam.
(David - nije srpski ćutati, 31. januar 2022 22:02"
Zato sto ju je on aktuelizovao. Zamisli nekoga napise neku glupost ok, njegovo pravo, ali kad je neko popularan aktuelizuje, ucini hitom, pomodarstvom ili u nekim slucajevima zakonom - krivi su nam oni, a ne taj neko sto je nesto napisao, sto je i logicno. Zamisli da je odbio Cola, odbili i drugi pevaci jer je, realno, bolesna pesma i po meni je veci problem u pesmi incestuozni momenat prema majci, nego momenat potcinjene zene, ta pesma ne bi ni ugledala svetlost dana i sam Dino bi mozda prestao da svoje bolestine i psihicke probleme protura u etar :)

Indeed

pre 2 godine

Ti nikad nećeš biti kao otac moj, koji je rintao od jutra do noći, da princezi svojoj ispuni san, školsku torbu Hanu Montanu...

Vera

pre 2 godine

"Svi mi moramo u životu da se žrtvujemo i da budemo sluge odnosno sluškinje ako hoćemo da neka veza, ljubav, porodica opstane."

Sto moramo? Ne mora se nista osim proverbijalnog poreza i smrti, mada kod nas ni porez ne mora. Ko hoce nek se zrtvuje, ko nece ne mora. Tebi ni iz dzepa ni u dzep, zar ne?

Moja majka se zrtvovala a baba radjala u njivi

pre 2 godine

Ma Cola je maher i zna s kim ima posla. Zna da se nasi muskarci vecinom i kao odraali lose na mame i babe i da uporedjuju svaku s njima pa je i znao i da ce pesma biti hit medj takvim svetom

Dule

pre 2 godine

Kao Rom, ja se ježim kad čujem stihove pesme "Ne volem" od Balaševića, gde se za pripadnike romske nacionalne manjine upotrebljava uvredljiv i rasistički termin "cigoši" pri nabrajanju koga sve autor pesme mrzi. Ako vam sve to deluje bezazleno, pokušajte samo da umesto tog termina stavite neki uvredljiv termin za Jevreje ili crnce npr. Hm, sad više nije tako bezazleno, zar ne?

Kukatilo

pre 2 godine

Da bre, promako im Aki Rahimovski koji je pevao "Sve još miriše na nju.." zaista seksistički i uvredljivo.. pa ko vele ajmo Čolu da vatamo dok je živ.
(Zombiji, 31. januar 2022 22:41)

A tek pesma"Neda"? Neda, nije vise tako ohola. Neda, mnogo lakse sada kaze "Da".

Vesna

pre 2 godine

Cecine pesme su najgrđe pesme kada su žene u pitanju.
Većina ima poruku: "gazi me, voleću te do beskonačnosti"
(*emi ešaV, 01. februar 2022 16:29)

Naravno da jesu, pa se od Cece se ni ne ovekuje bolje. Pa ona se i lozila na krimose i ceo taj milje. Ne ocekuje se od nje da izigrava damu i peva uspavanke :)

Medjedica

pre 2 godine

Evo resenja! Moj metod je da kad me deranzira tekst, a ne mogu bez muzike, pustim nesto na uzbekistanskom, mandarinskom, svedskom, madjarskom, svahiliju.. Pokusajte, fenomenalno je! Sve korektno i po volji mi!

Siki

pre 2 godine

Meni se čini da u tumačenju utiska koji ova pesma stvara kod ženskog dela populacije, nema potrebe ići dalje od prvog stiha. Ženi koja iz usta čoveka do koga joj je stalo čuje reči: "Ti nikad nećeš biti kao moja mati.." istog sekunda "pada klapna" i potpuno je nevažno bilo šta što sledi posle toga. Frajer je momentalno zaradio "minus da se procepi hartija" tako da su male šanse se bilo čime iskupi i opravda.

Zlatko

pre 2 godine

Kao Moja Mati

Ti nikad neces biti kao moja mati
sto je bila, ocu mom, kraljica, sluskinja
sve, al' nikada po svom

Ti nikad neces znati ljubav dati
kao sto je ona ocu mom
dala sve sto imala je
sve da sacuva dom

Ref.
Ne vjerujem ja u kipove
ni takve k'o ti tipove
kad ti jednom srce slome
ne vjerujes nikome

Sve te zvezde imaju neke pesme gde tekst nije najlogičniji, i to primetiš tek nakon ko zna kog slušanja. Što se tiče ove pesme, šta je tu problem? Smeta reč sluškinja, a ne smeta kraljica. Smeta reč sluškinja, a ne smeta "dala sve da sačuva dom". I ne postavlja se pitanje šta se desilo "kad ti jednom srce slome". Ti očigledno nisi spremna da se žrtvuješ da sačuvaš dom i porodicu i očigledno ti je u redu da slomiš srce drugoj strani a sve da bi uvek bila "po svom". A kad Lexington otpeva "vrati se ma znaš šta bih ti sve oprostio", to je u redu? Tretiranje kao boginje a za uzvrat vrtenje oko prsta. E pa nije u redu. Nakon određenog broja ponavljanja te pesme, kažeš "ne bih ti ništa oprostio" i obrišeš pesmu. Ako ne funkcionišemo više, da se razilazimo kao ljudi, a ne da se lažemo.

Komša

pre 2 godine

O Čolinim "kasnim radovima" ne bih.
Ali stvarno iritira, skoro boli ljudska površnost.

Kontekst?
Ljubav?

"...Bio sam tvoj kralj i sluga bio sam..."

Samo je u ovoj pesmi govori o ženi (prvi put čujem za ovu pesmu ali se odmah primeti na šta je tekstopisac mislio).

Hajde,površnost i da razumem.Nemaju ljudi vremena ,zatrpani svim i svačim ali da li je moguce da niko od njih nikada nije voljen ili voleo? Da su ljudi toliko otupeli da ne osecaju da tekstopisac govori o emocijama a ne o drištvenim odnosima...

Ili rade na otupljivanju,gušenju emocija i na tome da se muškarci i žene gledaju kao neki rivali umesto da se vole?

Ne znam.
Malo izopačeno deluje ovaj pokušaj pravljenja slona od muve (ma ni muva - larva).

187

pre 2 godine

Au... Kako ste se primili na tekst pesme... I to od jedine prave zvezde na Balkanu. Zašto niste reagovali na pesmu "Ah to mi radi" ili "Praćnuo se šarančić" ili na more drugih kič-varijanti?

Ala

pre 2 godine

Problem kod današnjih devojaka, ne svih, sto misle da su princeze! Samo ja ne znam koje zemlje odnosno dinastije... Svi mi moramo u životu da se žrtvujemo i da budemo sluge odnosno sluškinje ako hoćemo da neka veza, ljubav, porodica opstane.
U većini zapadnih zemalja žene imaju potpunu "slobodu" ali tamo su ljudi usamljeni, deca se ne rađaju a procenat razvoda brakova je preko 50%. Zašto? Pa nema žrtvovanja i trpljenje. E zato će ova zapadna civilizacija logično da nestane.

Vrana

pre 2 godine

besmislica, divna pesma i tekst, ovo što današnja omladina sluša je ponižavanje žene na nivo prostitutki

Pa zenama to odgovara zena od sultana itd. One pogledaju serije spanske i hoce da po ceo dan samo setkaju se a nista ne rade e pa zivot niti je pjesma niti je film. Zao mi je al dobrodosli u realnost.

XP

pre 2 godine

@perica sta te buni ? bicu blaga..
Cola je tipican primer egoisticnog Balkanca .
(sonja m., 31. januar 2022 22:26)

Ma omatorio je. Da je mlađi 30 godina, ti bi čupala kosu za njim.

ls

pre 2 godine

A sta je sa stihovima Zeljka Samardzica "Ja kunem se u ljubav, zbog ljubavi oprastam
nek sto put' sam muskarac, na zenskoj strani ja uvek sam. I sta ti sa mnom fali, na drugom mestu potrazi ti, a ja cu da zazmurim i pravit cu se da ne vidim, nista ne vidim" ? Jel im to odgovara i jel moguce da je covek otpevao ovako nesto ?
(Ljubisa Livac, 31. januar 2022 22:52)

Tekstove pesama Zeljka Samardzica kao da su pisali robijasi iz Mitrovice. Ukucaj na google "pedofilske pesme" i videces sta ce izbaciti.

vojnik iz komšiluka

pre 2 godine

@perica sta te buni ? bicu blaga..
Cola je tipican primer egoisticnog Balkanca .
(sonja m., 31. januar 2022 22:26)

A internet je pun psihologa u pokušaju poput tebe.

Srbin

pre 2 godine

Mixxi najbolji komemtar ostavio,ove pesme sto se danas slusaju prestavljaju zene nazalost kao prostitutke Ali vam to ne smeta…tragedija kakvo vreme

Seljanka

pre 2 godine

Pesma opisuje generacijski iskorak uloge žena u društvu. Tako je bilo kako pesma kaže, žene su se žrtvovale za porodicu, a činjenica da su se i muškarci žrtvovali.

Nove generacije su sve sebičnije i porodica se raspada. Svi glumimo neke "kipove" - seks i grad do 40te, posle čuvamo kučiće i to je to- kraj civilizacije.

Uvijek kontra

pre 2 godine

Zdravko Čolić je muzička legenda. Nikada nijednu njegovu pesmu nisam razumeo kao omalovažavanje žena, već naprotiv one su uvek bile dominantna publika na koncertima. Ma toliko ih je bilo više da je meni kao muškarcu bilo neprijatno da me neko ne prozove feminiziranim likom. Danas se toliko skače u odbranu prava žena da to ide u krajnost. Šta više što su njihova tkz.prava veća to više trpi porodica kao osnova društvu.Porodica trpi zato što se ne formira, jer su žene umislile da će ih muževi u braku maltretirati, neće da rađaju decu i da im je bolje kod svojih roditelja ako već ne mogu da imaju karijeru koja može da im ispuni njihove želje. To je po meni tragedija.

Tamara

pre 2 godine

Majke vam ga lude feministicke. Sta je lose u pesmi, da ni jedna nece biti kao sto je moja baka mom dedi bila. I sluskinja i kraljica. 65 godina srecnog braka. Sluzila ga je, on je nju postovao kao kraljicu. Nikad to necete doziveti. Ponasate se bahato, samozivo. Ponizavate. I zasluzujete da vas ponizavaju! Budi zena a ne kabadahija i dobices sve!

LuKa

pre 2 godine

To je pesma, umetnost, dobra ili losa.Sledece je menjanje zenskih imena, posto su bar u srpskom jeziku izvedenica od muskih imena.

Tn

pre 2 godine

Svaka Čolina pesma posle 1991. je diskutabilna.
(Svetolik Trpković Pufta, 31. januar 2022 22:52)
Evo da odgovorim tebi i strucnjacima koji govore da Cola nema dobrih pesama nakon albuma iz 1990. godine (navescu samo neke):
Kad bi moja bila, Samo kad mi kazes ljubav, Melanholija, Noc mi te duguje, U boji vina, Sta radis tu, Moja draga, Zlocin i kazna, Ako jednom budes sama, Na ovaj dan, Svadbarskim sokakom, Ljubavnici, Pricaj mi brate, Ono malo srece, Sto ti dadoh, Zar se nismo shvatili, Prije nego te izgubim...
Ima ovde jos tona pesama, ali ne znam stvarno sve napet dok ne pogledam spisak albuma.

je-bote

pre 2 godine

Pesma je fuj, ali ni blizu kao ovi komentatori. Ne zasluzujete ni jedna ni da vas pogleda, a ne da vam bude "kao sto je vasa mati bila ocu vasem".
Da vam je mati nesto vredela malo bi vas bolje vaspitala, otac takodje.
(Ja, 31. januar 2022 23:50)

Ne bi se ni obazirale na pesmu, nego dokazivale.
Ovako dokazuju samo veličinu svoje jezičine.

Zlatko

pre 2 godine

Bre, bre, bre... Pojedinima nista nije sveto,jos malo i na Boga ce da dizu hajku zato sto je muskog roda. Aman, gde bre ide ovaj svet kada se paznja pridaje ovakvim klevetama?!!!
(InvictusSRB, 31. januar 2022 22:56)

To je već urađeno, ali je urađeno davno pa je možda zaboravljeno. Ili je možda "zaboravljeno" jer je urađeno od strane ikone koja ne sme da dira. "Zar i Bog što nebom hoda, vladar carstva nebeskog, zar i on je muškog roda, okrutnog". Tekst je o Čolinoj pesmi. Da se razumemo, "dala sve da sačuva dom" je jedno, žrtva koju obe strane treba jednako da podnesu. Ali "noćima baneš pijan, nesnosan, nervozan i grub; zbog neke druge žene, kafane, društva, novca mene uzimaš na zub" apsolutno nije u redu. I to nijedna žena ne treba da trpi.

rade

pre 2 godine

Dali ste primetili da su sve ove feministkinje i kvazi borci za zenska prava, ustvari veoma usamljene osobe, skoro ni jedna nema ni muza ni decu, ostale su same jer naravno takav muskarac kakvog one traze, ne postoji. Pa posto su same onda su se udruzile u neko kvazi udruzenje da jedna drugu tese.

Bojan

pre 2 godine

Čitam ove komentare i moram reći da kao društvo nije sve crno. Vidim da proporcija plus-minus na komentarima je 90%-10% za normalne ljude znači trenutno u društvu imamo 10% retardirane,ograničene i osobe sa 4 razreda škole sa time može da se živi.

aleksandar

pre 2 godine

Pesma je ogavna svakako. Sve što mu pišu debili zadnjih 25 godina je ogavno. Sve što valja su napisali Kornelije Kovač i Arsen Dedić...

Ja

pre 2 godine

Pesma je fuj, ali ni blizu kao ovi komentatori. Ne zasluzujete ni jedna ni da vas pogleda, a ne da vam bude "kao sto je vasa mati bila ocu vasem".
Da vam je mati nesto vredela malo bi vas bolje vaspitala, otac takodje.

palim se na žvake

pre 2 godine

predlog : umesto Čolinog šunda pustite bre onu od Keba : Imao sam ljubav jeednuu...mnogo lepše i relaksiranije od nazor balada umišljenih zvezda !

cvrko

pre 2 godine

Mozda je neki Dinov pra,pradeda bio beg,odrastao u Otomanskom carstvu i tako se to prenosilo s kolena na koleno,to je njihov mentalitet i oni nisu krivi za to,oni misle da je to normalno a i Cola je odrastao u kasabi pa i njemu to normalno beše :(

USA mama

pre 2 godine

Ko se seća iz devedestih "Ma pusti je meni prvi sam je video. Brate prijatelju dovedi je noćas meni u postelju belu". To mi je stvarno bilo van pameti. Odvratno preko svake mere.
A ovo što su neke majke bile očevima sluškinje, to je tačno. Ja se uopšte ne bi ljutila da mi muž kaže nećeš biti takva. Naravno da neću, i ako je to tražio trebao je mene da zaobidje. ?

OmiKoron

pre 2 godine

Glupače, pa stihovi sugerišu da će On svoju Ženu tretirati bolje, da neće bit sluškinja, robinja...već suprotno.
Bar sam ja tako doživeo!

mare

pre 2 godine

ozenjen sam imam dvoje dece, supruga ima sve slobode ovog sveta, u zivotu nisam udario zenu niti bilo koju prisiljavao na bilo sta, ali mi ovaj moderan stav nije jasan. konkretno meni ova pesma znaci da je majka brinula i bila stub porodice i da se njena zrtva( blejanje po kaficima ispijanje kafe sa drugaricama, gradjenje karijere) ceni bas kao takvo, da je njena briga o porodici njoj bila vaznija od svega i ja konkretno ne vidim tu nikakav problem. vidim problem u modernom drustvu u kome niko nije spreman da zrtvuje pedalj svog komodoteta da bi zajednica opstala i niza principijalnih likova koji kako godine odmicu mrze i nalaze krivce u svemu, svacemu i svakome sve vise. Ljubav i zajednicki zivot je zrtva podjednaka za oba partnera.

Amelino

pre 2 godine

Pazi ovaj refren

"Ti nikad nećeš biti kao moja mati, što je bila ocu mom, kraljica, sluškinja, sve, al' nikada po svom.."

Pa kad je ona kraljica - on je sluga njoj
Kad je ona sluškinja - sluškinja je njemu kao da je on kralj

Dakle u svakoj normalnoj vezi imamo i prava i obaveze - kad imaš obavezu onda kao da si sluga svima u porodici od žene do djeteta… kad imaš neko pravo koje oni tebi za uzvrat daju onda si kao kralj…
I to je život - uzimanje i davanje - i naravno da niko nije po svom…Po svome znaci nemati obzira za onoga drugog i samo paziti na svoj ego.. Ne biti po svom je ne slijediti samo svoje strasti već imati obzira za drugog i postaviti se kako treba.. I tu u toj ideologiji se krije razbijanje porodice od strane feminizma - uvijek se sumnja da muškarac nešto cinično i zlo radi.. A u suštini svaki muškarac traži da sluzi porodici i ponosan je time.. ko shvati, dobro je.. i pjesma i autor i izvođać genijalni

Милош Радунковић

pre 2 godine

Највише, али буквално највише што женски род мрзи, част изузецима, јесте да их муж пореди са својим мајком, у било ком контексту. То жена органски мрзи.

Srbin

pre 2 godine

Iskreno kad počnemo da pljujemo Colu i Novaka,istinske legende i neverovatno ljude..ja mislim da Dhabi dolazi po svoje,ej ova pests je istinita i pravi dokaz kakve su zene danas,kao sto je rekao Bora Corba..a mogu bam 1000 primers da navedem zasto je to tako..pesos je odlicna kao I sve Coline

srle

pre 2 godine

"Šta je s tim ženama? Još će tražit jednaka prava" Nece, to bi za njih bilo lose jer vec imaju mnogo veca prava. Pitaj bilo kog pravnika.

pera

pre 2 godine

Šta je s tim ženama? Još će tražit jednaka prava
(Showinista, 31. januar 2022 21:39)

Vreme u kome zivimo je prava muskaraca stavilo daleko ispod prava zena ako malo bolje razmislis.. ne kazem da je to lose ali je jednostavno tako. Ja nosim cegere iz prodavnice i ako mozda i ne bi trebalo.. ali zajdenicki sredjujemo stan.. klopu takodje cesce ja obezbedjujem kuvam.. decu ja vodim u vrtic.. pa idem na posao imamo slicne poslove gde supruga ima bolju platu.. sad kad dodje do rata ja idem u vojsku..

InvictusSRB

pre 2 godine

Bre, bre, bre... Pojedinima nista nije sveto,jos malo i na Boga ce da dizu hajku zato sto je muskog roda. Aman, gde bre ide ovaj svet kada se paznja pridaje ovakvim klevetama?!!!

Boki

pre 2 godine

U sustini, sve nase ‘ljubavne’ pjesme su u ‘zauvjek moja’ ili ‘sad si tudja zena’ fazonima. Znaci zvuce simpaticno ali imaju tu mracniju stranu naseg mentaliteta kako razmisljamo o zenama.
Ali kad te neka pjesma ‘pogodi’ pa se sjetis prve ljubavi…konobarrrr!!!

Zena, na brdovitom Balkanu

pre 2 godine

Veliki sam borac za prava zena! Ali ne misli da mi treba da budemo iste kao muskarci, jer mi nismo muskarci. Prvam ista da. To znaci i pravo na svoje razlicitosti i da niko nikoga ne ponizava zbog toga. A ima toga sa obe strane.
Licno, ovu pesmu mnogo volim i je totalno ispravna. Nekom su se srusili ideali i on to kaze. Gde je problem?! Misli da smo sve pobrkali. Danas ako imas svoje potrebe, nisi normalan. Pesma, upravo, velica zenu kao veliko bice. " Kraljica i sluskinja", gde ces vise od toga. Mozda je tu malo problematicno, kao sto neka osoba napisa u komentaru, kada se uporedjuju osobe ali nije diskrimninirajuce. Zakljucis da je neko mamin sin i o.k ali nikako zenomrzac. Pesma je predivna. Ako je problem autor pesme, to je drugo. Meni je isto totalno nesimpatican ali da ima par tekstova koji su epski i to je istina. Ovde je jedini problem plitkost uma i ogranicenost svesti. Pogotovo komentari tipa : Pre je bilo sve bolje. Da jeste to bi trajalo.

Šejn

pre 2 godine

Jedva čekam da se ti razni pokreti toliko osile pa da pored crtanih filmova počnu da zabranjuju najveće svetske hitove. A onda u sklopu borbe protiv pušenja da se zabrane filmovi Hemfrija Bogarta Kazablanka, Marlona Branda Kum, Šona Konerija, pa svi klasici vesterna sa Klint Istvudom da se obriše trag postojanja Serđa Leonea i Eno Morikonea a tu je i Brus Vilis u Umri muški, telohranitelj... Pa i filmovi bivšeg USA predsednika Regana. Zašto se radujem ovom? Zato što će im onda narod razbiti glave na sred ulice i nema zakona koji će ih zaštititi.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Komentari o Čolinoj mizoginiji apsolutno ne stoje...

Samo se jedan slogan održao duže od :" Druže Tito, mi ti se kunemo !" , a to je :" Bež'te pi_ke ide Zdravko Čolić."


P.S. Od '90- tih i albuma "Da ti kažem šta mi je" koji je bio odličan, imamo retrospektivu poljoprivrednih izveštaja ( šljive rodile) , glasnik udruženja oftamologa ( oko okano), propagandu za " Rajfajzen banku"...dve drugo sem pristojnog popa koji ga je i proslavio...
ili jednostavno Brega i Čola teraju sprdnju sa rajom.
Sarajevo style !

Ljubisa Livac

pre 2 godine

A sta je sa stihovima Zeljka Samardzica "Ja kunem se u ljubav, zbog ljubavi oprastam
nek sto put' sam muskarac, na zenskoj strani ja uvek sam. I sta ti sa mnom fali, na drugom mestu potrazi ti, a ja cu da zazmurim i pravit cu se da ne vidim, nista ne vidim" ? Jel im to odgovara i jel moguce da je covek otpevao ovako nesto ?

rade

pre 2 godine

ne umeju da se jave za ove danasnje pesme sto nam unistavaju omladinu i generalno celo drustvo i sto je kljuc svih tih problema ali umeju da se jave za najvecu balkansku zvezdu svih vremena koji je veci covek od svih njih zajedno
e pa zato su nam nove generacije ovakve, zato sto mi dopustamo tu muziku i koncentrisemo se na ovakve gluposti i glupe komentare

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

Ima Cola i gorih.Sljive su rodile,zamislite kako je onim patokarima kad im mraz potuce sljive pa nemaju od cega rakiju da peku a Cola peva kako su rodile.

Zombiji

pre 2 godine

Da bre, promako im Aki Rahimovski koji je pevao "Sve još miriše na nju.." zaista seksistički i uvredljivo.. pa ko vele ajmo Čolu da vatamo dok je živ.

Tamara

pre 2 godine

Majke vam ga lude feministicke. Sta je lose u pesmi, da ni jedna nece biti kao sto je moja baka mom dedi bila. I sluskinja i kraljica. 65 godina srecnog braka. Sluzila ga je, on je nju postovao kao kraljicu. Nikad to necete doziveti. Ponasate se bahato, samozivo. Ponizavate. I zasluzujete da vas ponizavaju! Budi zena a ne kabadahija i dobices sve!

Vrana

pre 2 godine

besmislica, divna pesma i tekst, ovo što današnja omladina sluša je ponižavanje žene na nivo prostitutki

Pa zenama to odgovara zena od sultana itd. One pogledaju serije spanske i hoce da po ceo dan samo setkaju se a nista ne rade e pa zivot niti je pjesma niti je film. Zao mi je al dobrodosli u realnost.

Ala

pre 2 godine

Problem kod današnjih devojaka, ne svih, sto misle da su princeze! Samo ja ne znam koje zemlje odnosno dinastije... Svi mi moramo u životu da se žrtvujemo i da budemo sluge odnosno sluškinje ako hoćemo da neka veza, ljubav, porodica opstane.
U većini zapadnih zemalja žene imaju potpunu "slobodu" ali tamo su ljudi usamljeni, deca se ne rađaju a procenat razvoda brakova je preko 50%. Zašto? Pa nema žrtvovanja i trpljenje. E zato će ova zapadna civilizacija logično da nestane.

Tn

pre 2 godine

Svaka Čolina pesma posle 1991. je diskutabilna.
(Svetolik Trpković Pufta, 31. januar 2022 22:52)
Evo da odgovorim tebi i strucnjacima koji govore da Cola nema dobrih pesama nakon albuma iz 1990. godine (navescu samo neke):
Kad bi moja bila, Samo kad mi kazes ljubav, Melanholija, Noc mi te duguje, U boji vina, Sta radis tu, Moja draga, Zlocin i kazna, Ako jednom budes sama, Na ovaj dan, Svadbarskim sokakom, Ljubavnici, Pricaj mi brate, Ono malo srece, Sto ti dadoh, Zar se nismo shvatili, Prije nego te izgubim...
Ima ovde jos tona pesama, ali ne znam stvarno sve napet dok ne pogledam spisak albuma.

LuKa

pre 2 godine

To je pesma, umetnost, dobra ili losa.Sledece je menjanje zenskih imena, posto su bar u srpskom jeziku izvedenica od muskih imena.

Siki

pre 2 godine

Meni se čini da u tumačenju utiska koji ova pesma stvara kod ženskog dela populacije, nema potrebe ići dalje od prvog stiha. Ženi koja iz usta čoveka do koga joj je stalo čuje reči: "Ti nikad nećeš biti kao moja mati.." istog sekunda "pada klapna" i potpuno je nevažno bilo šta što sledi posle toga. Frajer je momentalno zaradio "minus da se procepi hartija" tako da su male šanse se bilo čime iskupi i opravda.

rade

pre 2 godine

Dali ste primetili da su sve ove feministkinje i kvazi borci za zenska prava, ustvari veoma usamljene osobe, skoro ni jedna nema ni muza ni decu, ostale su same jer naravno takav muskarac kakvog one traze, ne postoji. Pa posto su same onda su se udruzile u neko kvazi udruzenje da jedna drugu tese.

Seljanka

pre 2 godine

Pesma opisuje generacijski iskorak uloge žena u društvu. Tako je bilo kako pesma kaže, žene su se žrtvovale za porodicu, a činjenica da su se i muškarci žrtvovali.

Nove generacije su sve sebičnije i porodica se raspada. Svi glumimo neke "kipove" - seks i grad do 40te, posle čuvamo kučiće i to je to- kraj civilizacije.

Dule

pre 2 godine

Kao Rom, ja se ježim kad čujem stihove pesme "Ne volem" od Balaševića, gde se za pripadnike romske nacionalne manjine upotrebljava uvredljiv i rasistički termin "cigoši" pri nabrajanju koga sve autor pesme mrzi. Ako vam sve to deluje bezazleno, pokušajte samo da umesto tog termina stavite neki uvredljiv termin za Jevreje ili crnce npr. Hm, sad više nije tako bezazleno, zar ne?

XP

pre 2 godine

@perica sta te buni ? bicu blaga..
Cola je tipican primer egoisticnog Balkanca .
(sonja m., 31. januar 2022 22:26)

Ma omatorio je. Da je mlađi 30 godina, ti bi čupala kosu za njim.

Indeed

pre 2 godine

Ti nikad nećeš biti kao otac moj, koji je rintao od jutra do noći, da princezi svojoj ispuni san, školsku torbu Hanu Montanu...

Igor

pre 2 godine

Pesma je bezveze, ali i nebitna, nije ni bila neki hit. Cak i da nema stvari kao "sluskinja" i slicno, ja kao muskarac tu pesmu dozivljavam kao izuzetno edipovsku. Bolesna mi je bila prvi put kad sam je cuo, a nisam imao celu ovu konotaciju u glavi. Malo koga sam sreo ko nije isto komentarisao kad bi se pesma nasla na radiju.
Potpuno ju je besmisleno aktuelizovati, ali je korisno jer ovakve bućke pomognu somovima da se pokazu, i da devojke i zene znaju s kim imaju posla.
Neko je vec rekao, sve od devedesetih na ovamo, osim par pesama koje je napisao Balasevic, je prizemni kic. Ziveo cola 70-ih i sa pocetka 80-ih

Maja

pre 2 godine

"Zašto je izvođač Čola kriv a idejni tvorac Merlin nevin?
Samo pitam.
(David - nije srpski ćutati, 31. januar 2022 22:02"
Zato sto ju je on aktuelizovao. Zamisli nekoga napise neku glupost ok, njegovo pravo, ali kad je neko popularan aktuelizuje, ucini hitom, pomodarstvom ili u nekim slucajevima zakonom - krivi su nam oni, a ne taj neko sto je nesto napisao, sto je i logicno. Zamisli da je odbio Cola, odbili i drugi pevaci jer je, realno, bolesna pesma i po meni je veci problem u pesmi incestuozni momenat prema majci, nego momenat potcinjene zene, ta pesma ne bi ni ugledala svetlost dana i sam Dino bi mozda prestao da svoje bolestine i psihicke probleme protura u etar :)

šešir rogozan

pre 2 godine

Највише, али буквално највише што женски род мрзи, част изузецима, јесте да их муж пореди са својим мајком, у било ком контексту. То жена органски мрзи.
(Милош Радунковић, 31. januar 2022 21:18)

Jednako, Milose, kao i kad zena pomene oca i napravi neko poredjenje pa je odmah tatina princeza.

Nije normalno da budete zaljubljeni i da patite za majkama i ocevima i da ih trazite u partnerima. Odrastite vec jednom, razresite traume iz detinjstva pa onda stvarajte svoje porodice

je-bote

pre 2 godine

Pesma je fuj, ali ni blizu kao ovi komentatori. Ne zasluzujete ni jedna ni da vas pogleda, a ne da vam bude "kao sto je vasa mati bila ocu vasem".
Da vam je mati nesto vredela malo bi vas bolje vaspitala, otac takodje.
(Ja, 31. januar 2022 23:50)

Ne bi se ni obazirale na pesmu, nego dokazivale.
Ovako dokazuju samo veličinu svoje jezičine.

Medjedica

pre 2 godine

Evo resenja! Moj metod je da kad me deranzira tekst, a ne mogu bez muzike, pustim nesto na uzbekistanskom, mandarinskom, svedskom, madjarskom, svahiliju.. Pokusajte, fenomenalno je! Sve korektno i po volji mi!

ls

pre 2 godine

A sta je sa stihovima Zeljka Samardzica "Ja kunem se u ljubav, zbog ljubavi oprastam
nek sto put' sam muskarac, na zenskoj strani ja uvek sam. I sta ti sa mnom fali, na drugom mestu potrazi ti, a ja cu da zazmurim i pravit cu se da ne vidim, nista ne vidim" ? Jel im to odgovara i jel moguce da je covek otpevao ovako nesto ?
(Ljubisa Livac, 31. januar 2022 22:52)

Tekstove pesama Zeljka Samardzica kao da su pisali robijasi iz Mitrovice. Ukucaj na google "pedofilske pesme" i videces sta ce izbaciti.

Zlatko

pre 2 godine

Kao Moja Mati

Ti nikad neces biti kao moja mati
sto je bila, ocu mom, kraljica, sluskinja
sve, al' nikada po svom

Ti nikad neces znati ljubav dati
kao sto je ona ocu mom
dala sve sto imala je
sve da sacuva dom

Ref.
Ne vjerujem ja u kipove
ni takve k'o ti tipove
kad ti jednom srce slome
ne vjerujes nikome

Sve te zvezde imaju neke pesme gde tekst nije najlogičniji, i to primetiš tek nakon ko zna kog slušanja. Što se tiče ove pesme, šta je tu problem? Smeta reč sluškinja, a ne smeta kraljica. Smeta reč sluškinja, a ne smeta "dala sve da sačuva dom". I ne postavlja se pitanje šta se desilo "kad ti jednom srce slome". Ti očigledno nisi spremna da se žrtvuješ da sačuvaš dom i porodicu i očigledno ti je u redu da slomiš srce drugoj strani a sve da bi uvek bila "po svom". A kad Lexington otpeva "vrati se ma znaš šta bih ti sve oprostio", to je u redu? Tretiranje kao boginje a za uzvrat vrtenje oko prsta. E pa nije u redu. Nakon određenog broja ponavljanja te pesme, kažeš "ne bih ti ništa oprostio" i obrišeš pesmu. Ako ne funkcionišemo više, da se razilazimo kao ljudi, a ne da se lažemo.

Komša

pre 2 godine

O Čolinim "kasnim radovima" ne bih.
Ali stvarno iritira, skoro boli ljudska površnost.

Kontekst?
Ljubav?

"...Bio sam tvoj kralj i sluga bio sam..."

Samo je u ovoj pesmi govori o ženi (prvi put čujem za ovu pesmu ali se odmah primeti na šta je tekstopisac mislio).

Hajde,površnost i da razumem.Nemaju ljudi vremena ,zatrpani svim i svačim ali da li je moguce da niko od njih nikada nije voljen ili voleo? Da su ljudi toliko otupeli da ne osecaju da tekstopisac govori o emocijama a ne o drištvenim odnosima...

Ili rade na otupljivanju,gušenju emocija i na tome da se muškarci i žene gledaju kao neki rivali umesto da se vole?

Ne znam.
Malo izopačeno deluje ovaj pokušaj pravljenja slona od muve (ma ni muva - larva).

Srbin

pre 2 godine

Mixxi najbolji komemtar ostavio,ove pesme sto se danas slusaju prestavljaju zene nazalost kao prostitutke Ali vam to ne smeta…tragedija kakvo vreme

Uvijek kontra

pre 2 godine

Zdravko Čolić je muzička legenda. Nikada nijednu njegovu pesmu nisam razumeo kao omalovažavanje žena, već naprotiv one su uvek bile dominantna publika na koncertima. Ma toliko ih je bilo više da je meni kao muškarcu bilo neprijatno da me neko ne prozove feminiziranim likom. Danas se toliko skače u odbranu prava žena da to ide u krajnost. Šta više što su njihova tkz.prava veća to više trpi porodica kao osnova društvu.Porodica trpi zato što se ne formira, jer su žene umislile da će ih muževi u braku maltretirati, neće da rađaju decu i da im je bolje kod svojih roditelja ako već ne mogu da imaju karijeru koja može da im ispuni njihove želje. To je po meni tragedija.

187

pre 2 godine

Au... Kako ste se primili na tekst pesme... I to od jedine prave zvezde na Balkanu. Zašto niste reagovali na pesmu "Ah to mi radi" ili "Praćnuo se šarančić" ili na more drugih kič-varijanti?

Milica

pre 2 godine

Direktor centra za socijalni rad je priveden jer je pretukao sopstvenu suprugu! Direktor centra za socijalni rad!!!

Inace je sve ok, zene drame bez veze, imaju veca prava i razmazene su!

Vesna

pre 2 godine

Cecine pesme su najgrđe pesme kada su žene u pitanju.
Većina ima poruku: "gazi me, voleću te do beskonačnosti"
(*emi ešaV, 01. februar 2022 16:29)

Naravno da jesu, pa se od Cece se ni ne ovekuje bolje. Pa ona se i lozila na krimose i ceo taj milje. Ne ocekuje se od nje da izigrava damu i peva uspavanke :)

Vera

pre 2 godine

"Svi mi moramo u životu da se žrtvujemo i da budemo sluge odnosno sluškinje ako hoćemo da neka veza, ljubav, porodica opstane."

Sto moramo? Ne mora se nista osim proverbijalnog poreza i smrti, mada kod nas ni porez ne mora. Ko hoce nek se zrtvuje, ko nece ne mora. Tebi ni iz dzepa ni u dzep, zar ne?

Moja majka se zrtvovala a baba radjala u njivi

pre 2 godine

Ma Cola je maher i zna s kim ima posla. Zna da se nasi muskarci vecinom i kao odraali lose na mame i babe i da uporedjuju svaku s njima pa je i znao i da ce pesma biti hit medj takvim svetom

Zlatko

pre 2 godine

Bre, bre, bre... Pojedinima nista nije sveto,jos malo i na Boga ce da dizu hajku zato sto je muskog roda. Aman, gde bre ide ovaj svet kada se paznja pridaje ovakvim klevetama?!!!
(InvictusSRB, 31. januar 2022 22:56)

To je već urađeno, ali je urađeno davno pa je možda zaboravljeno. Ili je možda "zaboravljeno" jer je urađeno od strane ikone koja ne sme da dira. "Zar i Bog što nebom hoda, vladar carstva nebeskog, zar i on je muškog roda, okrutnog". Tekst je o Čolinoj pesmi. Da se razumemo, "dala sve da sačuva dom" je jedno, žrtva koju obe strane treba jednako da podnesu. Ali "noćima baneš pijan, nesnosan, nervozan i grub; zbog neke druge žene, kafane, društva, novca mene uzimaš na zub" apsolutno nije u redu. I to nijedna žena ne treba da trpi.

vojnik iz komšiluka

pre 2 godine

@perica sta te buni ? bicu blaga..
Cola je tipican primer egoisticnog Balkanca .
(sonja m., 31. januar 2022 22:26)

A internet je pun psihologa u pokušaju poput tebe.

Bojan

pre 2 godine

Čitam ove komentare i moram reći da kao društvo nije sve crno. Vidim da proporcija plus-minus na komentarima je 90%-10% za normalne ljude znači trenutno u društvu imamo 10% retardirane,ograničene i osobe sa 4 razreda škole sa time može da se živi.

Kukatilo

pre 2 godine

Da bre, promako im Aki Rahimovski koji je pevao "Sve još miriše na nju.." zaista seksistički i uvredljivo.. pa ko vele ajmo Čolu da vatamo dok je živ.
(Zombiji, 31. januar 2022 22:41)

A tek pesma"Neda"? Neda, nije vise tako ohola. Neda, mnogo lakse sada kaze "Da".

@Tn

pre 2 godine

to jesu pesme posle 90ih ali to nisu dobre pesme kao sto su bile predjasne. Nemaju veze jedne s drugima pa uporedi objektivno "zelena si rijeka bila" ili bilo koju iz tog perioda sa "moja draga nestala bez traga"... Brate ona jeza od "Okano" albuma... Uzas. Neko je vec rekao i slazem se - ima par pesama sto mu je Djole napisao, odskacu od svega na tom albumu i to je to. Svaka cast Coli, ja ga mnogo gotivim, stari sa stilom, ali novije pesme jako lose