Četvrtak, 27.01.2022.

18:00

Nikola Jokić – košarkaški genije VIDEO

Košarkaški potezi Nikole Jokića predstavljeni su od strane skauta i trenera kako bi ih razumeli svi, a ne samo ozbiljni košarkaški poznavaoci.

Izvor: SN

Nikola Jokiæ – košarkaški genije VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Ilkov

pre 2 godine

Ja ne znam sto forsirate ovog malog po medijima covek nece da igra za Srbiju i glumi neko ludilo udavili ste vise sa njim..
(paja, 27. januar 2022 21:52)

Zato što je dečko jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

Aleks

pre 2 godine

Pera Ždera

Svakako mislim da Strucnjak povremeno preteruje, ali ako vi analizirate igru njegovih saigrača 1 na 1 sa protivnicima, može on i Jokićevu.
NBA je baš deficitarna sa centrima koji bi mogli čuvati Jokića, mnogo je do njegovog talenta, ali i do nedostatka kvalitetnih igrača na poziciji.

milan

pre 2 godine

Ja ne znam sto forsirate ovog malog po medijima covek nece da igra za Srbiju i glumi neko ludilo udavili ste vise sa njim..
(paja, 27. januar 2022 21:52)
ko kaze da nece? igra Evropsko sad ,MvP i zlato

No1e

pre 2 godine

Ja ne razumem ovakve likove koji pišu ovde komentare. Razumem lično viđenje i stav, poštujem, ali brate ako nisi u pravu, onda nisi. Ceo svet pišu o njemu kao izvrsnom košarkašu, većina novinara ga hvali, svi treneri, većina igrača, svi analitičari itd. I sada neko iz plebusa se nađe pametan i kaže "e pa nije". Hajde i to, ali statistike govore za sebe, svidelo se to nekome ili ne. Znači egzaktni brijevi, ne rekla kazala.
(Miloš, 27. januar 2022 21:58)

Samo jedna stvar ih žulja!
PARE!

Pera Ždera

pre 2 godine

Sto nesto slicni rece jedan komentator na YT... i sve to kroz protok igre i lopte, bez da istu stopira i gusi, bez da mu trebaju izolacije i podredjenost svih ostalih njegovoj statistici... Jesu ostali podredjeni ali sistemu igre koji doprinosi svima i sve, pa neke i ispodprosecne igrace, cini boljima... Toliko je primera u zadnjih par godina.

Gde bi pre bili deo sistema? U Nikolinom Denveru gde vas spaja sa kosem i vremenski najmanje zadrzava loptu od svih superstarova ili u nekadasnjem Hardenovom Hjustonu, sadasnjim Lebronovim Lejkersima, Bostonu, Durentovim Bruklinu itd?

Svaki tim ima glavnog igraca, i neku vrstu podredjenosti njemu al ogromna je razlika dal se tim podredjuje timskoj orkestraciji prvenstveno (Jokic) ili poenterakoj izolaciji (Embiid)...

Ponovljeno bezbroj puta ovde... Sa Nikolom na parketu Denver najbolji tim lige, bez njega najgori. To nikako ne moze kroz podredjenu kosarku jednom igracu na pogresan nacin, totalno naprotiv. Samo treba i tog igraca okruziti boljim, efikasnijim delicima slagalice pa bi se i sam jaz od "sa" do "bez" drasticno smanjio...

scoff

pre 2 godine

Pa ako je tako kako se tvrdi, efikasnost 60% i više plus sve asistencije sa rezervama, Denver neka najbolje igrače stavi u 2 postavu ili Jokića u 2 postavu. Rezultat bi bio otprilike isti,taj da su konstantno nepobjedivi, međutim ja bih ipak pričekao prije nego što bih poslušao tog “mozga”, jer postoji combo multiplier u svemu tome a zove se trud. Ne misim na onaj zbog kojeg je propustio kvalifikacije.

ejs…

pre 2 godine

Udvajanja ne pomazu… t.j. Donekle pomazu a utrajanja mogu da pomognu… e sad poenta je u tome da broj asistencija zavisi i od toga kako rade suteri …
Protivnicki treneri imaju legitimno pravo da odaberu taktiku utrajanja samo sto onda cilj zavisi od raspolozenosti sutera Denvera… problem je sto su oni u Denveru neretko neraspolozeni… t.j. Za vrh lige slabi… jedini koji bi mogao da se proglasi “sharp almost always” je povredjen dugo.

sugestija

pre 2 godine

A joj thinking basketball ste otkrili, taj tip je populist i izmišlja gluposti samo ih krije kroz predstavu na stručan način. Dugo ga ne gledam, ali sad ću pogledati vama na volju.

Милош Радунковић

pre 2 godine

Његов стил игре се не може научити. Можете да научите да дриблате, и да поправите прецизност шута, али Оно што он види у тренутку, коме додати, како ући, или када шутирати, То је немогуће научити.

Strucnjak

pre 2 godine

@Ccc Lebron ima back to back mvp i to 2 puta. 2008 i 2009 pa 2012 i 2013. Lepo ja kazem da ovde komentarisu laici koji Nba ne poznaju ni 5% vec su poceli da prate od kada su se zaljubili u Jokica. Ovde pojedini zbog njegove 3 dobre sezone vec brisu cele karijere nekih igraca. Jos nije ni dobio mvp nagradu ove sezone a vec su mu je dodelili. Coveka koji je jednoglasno bio mvp 2016 konstantno pljuju,a i Westbruka kada je bedniju ekipu od Denvera uveo u playoff,tada je to bilo nebitno,a i triple dablovi su bili nebitni. Tad su pricali da su Lebron,Durant ili Kavaj najbolji igraci u ligi i da je mvp regularne sezone nebitan. Al od kada ga dobi Jokic,on je zvanicno "najbolji igrac na svetu". Isto kao sto je to bio back to back mvp Steve Nash🤣 Jos ovi sto pisu kako tip igraca kao Jokic ne moze da se povredi ejjj,povredjivao se tesko Bird,Bil Wolton,Sabonis i mnogi drugi koji ne skacu do neba kao Derik Rouz.

Miloš

pre 2 godine

Čovek je antipropaganda košarke!!!
A srbalji zaludeli, pa to ti je ?
(Petar, 27. januar 2022 19:24)

Ja ne razumem ovakve likove koji pišu ovde komentare. Razumem lično viđenje i stav, poštujem, ali brate ako nisi u pravu, onda nisi. Ceo svet pišu o njemu kao izvrsnom košarkašu, većina novinara ga hvali, svi treneri, većina igrača, svi analitičari itd. I sada neko iz plebusa se nađe pametan i kaže "e pa nije". Hajde i to, ali statistike govore za sebe, svidelo se to nekome ili ne. Znači egzaktni brijevi, ne rekla kazala.

Lim

pre 2 godine

Ajde bre vi i reprezentacija. Smarate polako s njom. Cak i sa njim nismo vise svetska klasa bre
(Činjenice, 27. januar 2022 19:29)

Zbog njega niko više neće ni hteti da igra u reprezentaciji pa ćemo uskoro biti talog reprezentacija

Ccc

pre 2 godine

Pa je li reeeeeealno da smarate vise sa reprezentacijom?????? Pa kako sami sebi ne dosadite smorcine jedne. Lik raaazbija kosarku. ali raaaaaazbija eeej. Back to back mvp pa to nemaju ni kobe/lebron. Vanserijski igrac. Asistencije su mu magija. Samo mi nije jasno zasto ne igra vise al dobro

yo

pre 2 godine

Jokic protiv Draymonda Greena na 18 meceva ima prosek 15,7 poena i 8 skokova. Jedinog pravog defanzivca u Nba. Protiv Mark Gasola isto ima 15p prosek.
(Strucnjak, 27. januar 2022 19:21)
Proglasicemo za jedinog pravog defanzivca onog koga si ti odabrao. Da ne proveravamo te sumnjive brojeve, ja sam licno gledao kako sipa Marku Gasolu 24 poena za poluvreme tokom poslednje sezone u Memfisu. Isto je i sa Goberom koga sije kad stigne, imao je 47 protiv njega, ove sezone 24 u prvom poluvremenu dok nije izasao zbog povrede, 50 protiv Kapele itd.. To su neki igraci koje je, od tebe manje strucna, Nba liga proglasila najboljim defanzivcima. Takodje, imas 2 intervjua sa Grinom gde ovaj objasnjava kako je Jokica nemoguce cuvati, pa kad nadjes vremena, pogledaj

Goran

pre 2 godine

@Pimpong Od Denvera su gori Oklahoma,Detroit,Orlando,Hjuston a ako iz svake ekipe izbacis najboljeg igraca,Denver bi bio negde u sredini. Denver je recimo bez Jokica dobio Indianu bez Jokica,Mareya i Portera a Pejsersi su dobili Lejkerse,mislim i Golden Stejt skoro.

PimPong

pre 2 godine

Pred kraju kazu da je sa Jokicem na terenu, Denver trenutno osma najbolja ekipa, a bez njega trece najgora. Cudi me da postoje ekipe koje su gore od Denvera bez Jokica (OKC i Orlando mozda, mada je OKC dobio neke solidne ekipe).

Strucnjak

pre 2 godine

Dobro je Pero Zdero,najveci strucnjace sa tekstovima od kilometar i po koje pises svakog dana,lepo je da si primetio da je kosarka igra 5 na 5 a ne 1 na 1 jer nisam video da ispravljas ostale Jolove svedoke koji pisu da Jokic igra "sam",nisam video da kada Janis podbaci protiv Golden Stejta na primer,ispravis ove sto kazu da ga je pojeo Green a ne sistem Golden Stejta,nisam video da kada Jolovi svedoci napadnu Karija na koga protivnici mnogo puta vrse presing vec na polovini terena i to sa dva igraca,kazes da je na njemu bila timska odbrana protivnika,vec samo "Kari prevara od igraca". Na svaku vest o Embidu,svi komentari o Jokicu kao da se licno obracaju Kameruncu,tipa "Dzabe ti statistika tu je Jokic". Gori ste od zadrugara,pazi ima i ovih sto ga nazivaju najvecim Srbinom ikad. Kakva je intelektualna struktura takve osobe,katastrofa🤣

penny hardaway

pre 2 godine

NBA je liga bez briga gde jedni druge hvale.
“Ja tebi vojvodo, ti meni serdare”
Niti postoji rivalstvo, niti mozete da vidite zelju za pobedom, ravnodusno, bez emocija, do prvog otpora. To je NBA kosarka.

Ne moze se reci da nema kvaliteta, ipak tamo igraju najbolji igraci na svetu, ali slab priliv talenata sa drata zadnjih godina,sistem gradnje tima oko jednog igraca koji je kulminirao dolaskom Lebrona u ligu, masovni prelazak na small ball i forsiranje suta doveli su do toga da danas gledamo jurisnu kosarku bez odbrana.
Sudijski kriterijum je takav da pomaze napadaca, dok odbrambenog igraca pravi glupim. Zato se vecina igraca ponasa poput teletabisa.
Niti citaju protivnicku igru, niti znaju, imaju zelju da igraju odbranu.
Ovaj tim Brooklyna bez Hardena, Duranta, Irvinga tesko da bi pobedio Zvezdu, a nekada je ta razlika bila drasticna.
Po evropskim pravilima Milvoki tesko da bi stigao do finala evrolige, jednostavno nema sanse za to.
Secam se kada su ljudi branili Boston kada je izgubio od Fenera kako nisu u formi, a Bo McCalleb rasturio Ronda, koji je kasnije izasao zbog lazne povrede da se ne blamira.
Tada se videlo kako NBA kosarka vise nije sto je bila, a ovo danas je tek kecerska liga.
Ja sam gledao dosta puta Jokica, i meni on nije nikakav kosarkaski genije, vec dobar timski igrac koji koristi odsustvo bilo kakve odbrane.
Na SP on nije mogao da igra ovu kosarku sto igra u NBA, nije mogao ni Doncic, ni Janis jer su precenjeni.

Valerijan

pre 2 godine

Ova analiza na YouTube je odrađena od strane kanala Thinking Basketball, topla preporuka za sve fanove košarke i njene lepote i isto tako preporuka za ljude tipa Uaaa reprezentacija, Somborac, debeo je itd. da preskoče ozbiljnu diskusiju.

Strucnjak

pre 2 godine

Jolovi svedoci toliko daleko idubu preterivanju da treba posebna rubrika da se napravi sa njihovim odvalama. Ova poslednje je prevrsila svaku granicu dobrog ukusa. Kaze Harden se sklonio duela sa Jokicem,Harden koji je toliko puta igrao protiv Jokica,sto je najjace Bruklin bi verovatno dobio mec sa Hardenom. Sta znaci ovinsto su do sad igrali sa Jokicem i dobili Denver oni se ne sklanjaju a neki posebni se sklanjaju,ovo je boks pa ih je strah😂 Morant ih ubi bez cele petorke,njega nije strah😂

Pera Ždera

pre 2 godine

Jokic protiv Draymonda Greena na 18 meceva ima prosek 15,7 poena i 8 skokova. Jedinog pravog defanzivca u Nba. Protiv Mark Gasola isto ima 15p prosek.
(Strucnjak, 27. januar 2022 19:21)

Jos kada bi kosarka bila igra 1 na 1 a ne 5 na 5 u kojoj Nikola igra protiv sistema odbrane Ratnika i ozbiljnog trenera koji moze da ga utraja kako hoce usled impotentnosti suterske ostalih saigraca a ne protiv samog Grina pa i da ima istine u tvom lupetanju... Ovako, jok. Sledeca nebuloza?

yo

pre 2 godine

Auuuuu, NBA saradnja sa Thinking Basketball kanalom! Predivno! Pregledajte Thinking basketball, mozda i najbolji analiticarski kanal na Youtube-u na temu kosarke. Preporucujem serijal Greatest peaks, nakon kojeg odmah ide epizoda o Jokari (jedna od mnogih). Svakih 2 meseca naprave neki hvalospev o Jokicu u vidu analize, tako da i ne cudi sto su za temu prvog snimka saradnje sa Nba izabrali Jokica

Strucnjak

pre 2 godine

Jokic protiv Draymonda Greena na 18 meceva ima prosek 15,7 poena i 8 skokova. Jedinog pravog defanzivca u Nba. Protiv Mark Gasola isto ima 15p prosek.

Pa da

pre 2 godine

Kosarkaski virtuoz,velemajstor ove igre.. Ali Nikola,vise nemoj da me nerviras,od sad pa do kraja karijere da si se odazivao na svaki poziv svoje reprezentacije,jel ti to jasno?!

Mr_Melbourne

pre 2 godine

On jedan od najb ofanzivaca u istoriji nba sa 19 koseva u prosjeku u karijeri .Ha ha ha ha i opet ha ha ha.Nedo Bog da je uradio u karijeri ono sto je Janis uradio do sad.Ili jedan Kukoc ili recimo Parker a da ne pricamo o Dirku. Mislim da bi dnevno 144 clanka bila ovdje dnevnom

is

pre 2 godine

Sinoć sam gledao meč i baš sam na poluvremenu pomislio 'i Jokić je čovek, dešava se i njemu loše veče'. Na kraju su mu falile samo dve asistenice za tripl-dabl. Dakle, ipak nije samo čovek!

Legolas

pre 2 godine

Ima dobre sanse da ponovo bude MVP
Ove sezone trenutno ima najvise dabl dablova i tripl dablova od svih
(Dragan, 27. januar 2022 18:39)
Koga briga za rekreativnog MVP?Kada bude MVP finala nek se javi!Ako stigne od timarenja konja,podrazumeva se!

goran

pre 2 godine

Ima dobre sanse da ponovo bude MVP
Ove sezone trenutno ima najvise dabl dablova i tripl dablova od svih
(Dragan, 27. januar 2022 18:39)

Za MVP, Denver mora nekako da se izbori do kraja sezone za makar 4tu poziciju.

Ako ne, ovim tempom, osvojice Janis, mozda Embiid, ali i Siksersi takodje moraju da poprave poziciju na tabeli.

Durent i Kari nece sigurno.

IMAM 115 KG

pre 2 godine

Gde gledate utakmice ako se ne daju na Areni ? Help. plz


Otvori nalog na soccer kladionici, ne moras da imas nista na racunu i imas prenos svakog NBA meca

Cole

pre 2 godine

Ljudi, on nas je toliko razmazio
da to nije normalno. Recimo, zavrsi
mec sa 23 P, 9 Sk, 6 As i 1 ukradenom
i po nama je to nakako "lose" odigrao!!!
A to su brojevi koje bi 98% igraca
pozelelo. Recimo i da ja pre neki dan
samo na poluvremenu imao 19P, 11 SK,
5 AS i 1 ukradenu, a jedan Divac kad
za celu tekmu ima te brojeve, to se
smatralo da je dlicno odigrao, sto
svakako i jeste bio slucaj.

is

pre 2 godine

Sinoć sam gledao meč i baš sam na poluvremenu pomislio 'i Jokić je čovek, dešava se i njemu loše veče'. Na kraju su mu falile samo dve asistenice za tripl-dabl. Dakle, ipak nije samo čovek!

Cole

pre 2 godine

Ljudi, on nas je toliko razmazio
da to nije normalno. Recimo, zavrsi
mec sa 23 P, 9 Sk, 6 As i 1 ukradenom
i po nama je to nakako "lose" odigrao!!!
A to su brojevi koje bi 98% igraca
pozelelo. Recimo i da ja pre neki dan
samo na poluvremenu imao 19P, 11 SK,
5 AS i 1 ukradenu, a jedan Divac kad
za celu tekmu ima te brojeve, to se
smatralo da je dlicno odigrao, sto
svakako i jeste bio slucaj.

Valerijan

pre 2 godine

Ova analiza na YouTube je odrađena od strane kanala Thinking Basketball, topla preporuka za sve fanove košarke i njene lepote i isto tako preporuka za ljude tipa Uaaa reprezentacija, Somborac, debeo je itd. da preskoče ozbiljnu diskusiju.

yo

pre 2 godine

Jokic protiv Draymonda Greena na 18 meceva ima prosek 15,7 poena i 8 skokova. Jedinog pravog defanzivca u Nba. Protiv Mark Gasola isto ima 15p prosek.
(Strucnjak, 27. januar 2022 19:21)
Proglasicemo za jedinog pravog defanzivca onog koga si ti odabrao. Da ne proveravamo te sumnjive brojeve, ja sam licno gledao kako sipa Marku Gasolu 24 poena za poluvreme tokom poslednje sezone u Memfisu. Isto je i sa Goberom koga sije kad stigne, imao je 47 protiv njega, ove sezone 24 u prvom poluvremenu dok nije izasao zbog povrede, 50 protiv Kapele itd.. To su neki igraci koje je, od tebe manje strucna, Nba liga proglasila najboljim defanzivcima. Takodje, imas 2 intervjua sa Grinom gde ovaj objasnjava kako je Jokica nemoguce cuvati, pa kad nadjes vremena, pogledaj

Милош Радунковић

pre 2 godine

Његов стил игре се не може научити. Можете да научите да дриблате, и да поправите прецизност шута, али Оно што он види у тренутку, коме додати, како ући, или када шутирати, То је немогуће научити.

Pera Ždera

pre 2 godine

Jokic protiv Draymonda Greena na 18 meceva ima prosek 15,7 poena i 8 skokova. Jedinog pravog defanzivca u Nba. Protiv Mark Gasola isto ima 15p prosek.
(Strucnjak, 27. januar 2022 19:21)

Jos kada bi kosarka bila igra 1 na 1 a ne 5 na 5 u kojoj Nikola igra protiv sistema odbrane Ratnika i ozbiljnog trenera koji moze da ga utraja kako hoce usled impotentnosti suterske ostalih saigraca a ne protiv samog Grina pa i da ima istine u tvom lupetanju... Ovako, jok. Sledeca nebuloza?

IMAM 115 KG

pre 2 godine

Gde gledate utakmice ako se ne daju na Areni ? Help. plz


Otvori nalog na soccer kladionici, ne moras da imas nista na racunu i imas prenos svakog NBA meca

Miloš

pre 2 godine

Čovek je antipropaganda košarke!!!
A srbalji zaludeli, pa to ti je ?
(Petar, 27. januar 2022 19:24)

Ja ne razumem ovakve likove koji pišu ovde komentare. Razumem lično viđenje i stav, poštujem, ali brate ako nisi u pravu, onda nisi. Ceo svet pišu o njemu kao izvrsnom košarkašu, većina novinara ga hvali, svi treneri, većina igrača, svi analitičari itd. I sada neko iz plebusa se nađe pametan i kaže "e pa nije". Hajde i to, ali statistike govore za sebe, svidelo se to nekome ili ne. Znači egzaktni brijevi, ne rekla kazala.

Pa da

pre 2 godine

Kosarkaski virtuoz,velemajstor ove igre.. Ali Nikola,vise nemoj da me nerviras,od sad pa do kraja karijere da si se odazivao na svaki poziv svoje reprezentacije,jel ti to jasno?!

yo

pre 2 godine

Auuuuu, NBA saradnja sa Thinking Basketball kanalom! Predivno! Pregledajte Thinking basketball, mozda i najbolji analiticarski kanal na Youtube-u na temu kosarke. Preporucujem serijal Greatest peaks, nakon kojeg odmah ide epizoda o Jokari (jedna od mnogih). Svakih 2 meseca naprave neki hvalospev o Jokicu u vidu analize, tako da i ne cudi sto su za temu prvog snimka saradnje sa Nba izabrali Jokica

goran

pre 2 godine

Ima dobre sanse da ponovo bude MVP
Ove sezone trenutno ima najvise dabl dablova i tripl dablova od svih
(Dragan, 27. januar 2022 18:39)

Za MVP, Denver mora nekako da se izbori do kraja sezone za makar 4tu poziciju.

Ako ne, ovim tempom, osvojice Janis, mozda Embiid, ali i Siksersi takodje moraju da poprave poziciju na tabeli.

Durent i Kari nece sigurno.

Ccc

pre 2 godine

Pa je li reeeeeealno da smarate vise sa reprezentacijom?????? Pa kako sami sebi ne dosadite smorcine jedne. Lik raaazbija kosarku. ali raaaaaazbija eeej. Back to back mvp pa to nemaju ni kobe/lebron. Vanserijski igrac. Asistencije su mu magija. Samo mi nije jasno zasto ne igra vise al dobro

No1e

pre 2 godine

Ja ne razumem ovakve likove koji pišu ovde komentare. Razumem lično viđenje i stav, poštujem, ali brate ako nisi u pravu, onda nisi. Ceo svet pišu o njemu kao izvrsnom košarkašu, većina novinara ga hvali, svi treneri, većina igrača, svi analitičari itd. I sada neko iz plebusa se nađe pametan i kaže "e pa nije". Hajde i to, ali statistike govore za sebe, svidelo se to nekome ili ne. Znači egzaktni brijevi, ne rekla kazala.
(Miloš, 27. januar 2022 21:58)

Samo jedna stvar ih žulja!
PARE!

PimPong

pre 2 godine

Pred kraju kazu da je sa Jokicem na terenu, Denver trenutno osma najbolja ekipa, a bez njega trece najgora. Cudi me da postoje ekipe koje su gore od Denvera bez Jokica (OKC i Orlando mozda, mada je OKC dobio neke solidne ekipe).

ejs…

pre 2 godine

Udvajanja ne pomazu… t.j. Donekle pomazu a utrajanja mogu da pomognu… e sad poenta je u tome da broj asistencija zavisi i od toga kako rade suteri …
Protivnicki treneri imaju legitimno pravo da odaberu taktiku utrajanja samo sto onda cilj zavisi od raspolozenosti sutera Denvera… problem je sto su oni u Denveru neretko neraspolozeni… t.j. Za vrh lige slabi… jedini koji bi mogao da se proglasi “sharp almost always” je povredjen dugo.

Pera Ždera

pre 2 godine

Sto nesto slicni rece jedan komentator na YT... i sve to kroz protok igre i lopte, bez da istu stopira i gusi, bez da mu trebaju izolacije i podredjenost svih ostalih njegovoj statistici... Jesu ostali podredjeni ali sistemu igre koji doprinosi svima i sve, pa neke i ispodprosecne igrace, cini boljima... Toliko je primera u zadnjih par godina.

Gde bi pre bili deo sistema? U Nikolinom Denveru gde vas spaja sa kosem i vremenski najmanje zadrzava loptu od svih superstarova ili u nekadasnjem Hardenovom Hjustonu, sadasnjim Lebronovim Lejkersima, Bostonu, Durentovim Bruklinu itd?

Svaki tim ima glavnog igraca, i neku vrstu podredjenosti njemu al ogromna je razlika dal se tim podredjuje timskoj orkestraciji prvenstveno (Jokic) ili poenterakoj izolaciji (Embiid)...

Ponovljeno bezbroj puta ovde... Sa Nikolom na parketu Denver najbolji tim lige, bez njega najgori. To nikako ne moze kroz podredjenu kosarku jednom igracu na pogresan nacin, totalno naprotiv. Samo treba i tog igraca okruziti boljim, efikasnijim delicima slagalice pa bi se i sam jaz od "sa" do "bez" drasticno smanjio...

milan

pre 2 godine

Ja ne znam sto forsirate ovog malog po medijima covek nece da igra za Srbiju i glumi neko ludilo udavili ste vise sa njim..
(paja, 27. januar 2022 21:52)
ko kaze da nece? igra Evropsko sad ,MvP i zlato

Lim

pre 2 godine

Ajde bre vi i reprezentacija. Smarate polako s njom. Cak i sa njim nismo vise svetska klasa bre
(Činjenice, 27. januar 2022 19:29)

Zbog njega niko više neće ni hteti da igra u reprezentaciji pa ćemo uskoro biti talog reprezentacija

penny hardaway

pre 2 godine

NBA je liga bez briga gde jedni druge hvale.
“Ja tebi vojvodo, ti meni serdare”
Niti postoji rivalstvo, niti mozete da vidite zelju za pobedom, ravnodusno, bez emocija, do prvog otpora. To je NBA kosarka.

Ne moze se reci da nema kvaliteta, ipak tamo igraju najbolji igraci na svetu, ali slab priliv talenata sa drata zadnjih godina,sistem gradnje tima oko jednog igraca koji je kulminirao dolaskom Lebrona u ligu, masovni prelazak na small ball i forsiranje suta doveli su do toga da danas gledamo jurisnu kosarku bez odbrana.
Sudijski kriterijum je takav da pomaze napadaca, dok odbrambenog igraca pravi glupim. Zato se vecina igraca ponasa poput teletabisa.
Niti citaju protivnicku igru, niti znaju, imaju zelju da igraju odbranu.
Ovaj tim Brooklyna bez Hardena, Duranta, Irvinga tesko da bi pobedio Zvezdu, a nekada je ta razlika bila drasticna.
Po evropskim pravilima Milvoki tesko da bi stigao do finala evrolige, jednostavno nema sanse za to.
Secam se kada su ljudi branili Boston kada je izgubio od Fenera kako nisu u formi, a Bo McCalleb rasturio Ronda, koji je kasnije izasao zbog lazne povrede da se ne blamira.
Tada se videlo kako NBA kosarka vise nije sto je bila, a ovo danas je tek kecerska liga.
Ja sam gledao dosta puta Jokica, i meni on nije nikakav kosarkaski genije, vec dobar timski igrac koji koristi odsustvo bilo kakve odbrane.
Na SP on nije mogao da igra ovu kosarku sto igra u NBA, nije mogao ni Doncic, ni Janis jer su precenjeni.

Mr_Melbourne

pre 2 godine

On jedan od najb ofanzivaca u istoriji nba sa 19 koseva u prosjeku u karijeri .Ha ha ha ha i opet ha ha ha.Nedo Bog da je uradio u karijeri ono sto je Janis uradio do sad.Ili jedan Kukoc ili recimo Parker a da ne pricamo o Dirku. Mislim da bi dnevno 144 clanka bila ovdje dnevnom

Legolas

pre 2 godine

Ima dobre sanse da ponovo bude MVP
Ove sezone trenutno ima najvise dabl dablova i tripl dablova od svih
(Dragan, 27. januar 2022 18:39)
Koga briga za rekreativnog MVP?Kada bude MVP finala nek se javi!Ako stigne od timarenja konja,podrazumeva se!

Strucnjak

pre 2 godine

@Ccc Lebron ima back to back mvp i to 2 puta. 2008 i 2009 pa 2012 i 2013. Lepo ja kazem da ovde komentarisu laici koji Nba ne poznaju ni 5% vec su poceli da prate od kada su se zaljubili u Jokica. Ovde pojedini zbog njegove 3 dobre sezone vec brisu cele karijere nekih igraca. Jos nije ni dobio mvp nagradu ove sezone a vec su mu je dodelili. Coveka koji je jednoglasno bio mvp 2016 konstantno pljuju,a i Westbruka kada je bedniju ekipu od Denvera uveo u playoff,tada je to bilo nebitno,a i triple dablovi su bili nebitni. Tad su pricali da su Lebron,Durant ili Kavaj najbolji igraci u ligi i da je mvp regularne sezone nebitan. Al od kada ga dobi Jokic,on je zvanicno "najbolji igrac na svetu". Isto kao sto je to bio back to back mvp Steve Nash🤣 Jos ovi sto pisu kako tip igraca kao Jokic ne moze da se povredi ejjj,povredjivao se tesko Bird,Bil Wolton,Sabonis i mnogi drugi koji ne skacu do neba kao Derik Rouz.

Strucnjak

pre 2 godine

Jolovi svedoci toliko daleko idubu preterivanju da treba posebna rubrika da se napravi sa njihovim odvalama. Ova poslednje je prevrsila svaku granicu dobrog ukusa. Kaze Harden se sklonio duela sa Jokicem,Harden koji je toliko puta igrao protiv Jokica,sto je najjace Bruklin bi verovatno dobio mec sa Hardenom. Sta znaci ovinsto su do sad igrali sa Jokicem i dobili Denver oni se ne sklanjaju a neki posebni se sklanjaju,ovo je boks pa ih je strah😂 Morant ih ubi bez cele petorke,njega nije strah😂

Strucnjak

pre 2 godine

Dobro je Pero Zdero,najveci strucnjace sa tekstovima od kilometar i po koje pises svakog dana,lepo je da si primetio da je kosarka igra 5 na 5 a ne 1 na 1 jer nisam video da ispravljas ostale Jolove svedoke koji pisu da Jokic igra "sam",nisam video da kada Janis podbaci protiv Golden Stejta na primer,ispravis ove sto kazu da ga je pojeo Green a ne sistem Golden Stejta,nisam video da kada Jolovi svedoci napadnu Karija na koga protivnici mnogo puta vrse presing vec na polovini terena i to sa dva igraca,kazes da je na njemu bila timska odbrana protivnika,vec samo "Kari prevara od igraca". Na svaku vest o Embidu,svi komentari o Jokicu kao da se licno obracaju Kameruncu,tipa "Dzabe ti statistika tu je Jokic". Gori ste od zadrugara,pazi ima i ovih sto ga nazivaju najvecim Srbinom ikad. Kakva je intelektualna struktura takve osobe,katastrofa🤣

Strucnjak

pre 2 godine

Jokic protiv Draymonda Greena na 18 meceva ima prosek 15,7 poena i 8 skokova. Jedinog pravog defanzivca u Nba. Protiv Mark Gasola isto ima 15p prosek.

sugestija

pre 2 godine

A joj thinking basketball ste otkrili, taj tip je populist i izmišlja gluposti samo ih krije kroz predstavu na stručan način. Dugo ga ne gledam, ali sad ću pogledati vama na volju.

Ilkov

pre 2 godine

Ja ne znam sto forsirate ovog malog po medijima covek nece da igra za Srbiju i glumi neko ludilo udavili ste vise sa njim..
(paja, 27. januar 2022 21:52)

Zato što je dečko jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

Goran

pre 2 godine

@Pimpong Od Denvera su gori Oklahoma,Detroit,Orlando,Hjuston a ako iz svake ekipe izbacis najboljeg igraca,Denver bi bio negde u sredini. Denver je recimo bez Jokica dobio Indianu bez Jokica,Mareya i Portera a Pejsersi su dobili Lejkerse,mislim i Golden Stejt skoro.

scoff

pre 2 godine

Pa ako je tako kako se tvrdi, efikasnost 60% i više plus sve asistencije sa rezervama, Denver neka najbolje igrače stavi u 2 postavu ili Jokića u 2 postavu. Rezultat bi bio otprilike isti,taj da su konstantno nepobjedivi, međutim ja bih ipak pričekao prije nego što bih poslušao tog “mozga”, jer postoji combo multiplier u svemu tome a zove se trud. Ne misim na onaj zbog kojeg je propustio kvalifikacije.

Aleks

pre 2 godine

Pera Ždera

Svakako mislim da Strucnjak povremeno preteruje, ali ako vi analizirate igru njegovih saigrača 1 na 1 sa protivnicima, može on i Jokićevu.
NBA je baš deficitarna sa centrima koji bi mogli čuvati Jokića, mnogo je do njegovog talenta, ali i do nedostatka kvalitetnih igrača na poziciji.

Mr_Melbourne

pre 2 godine

On jedan od najb ofanzivaca u istoriji nba sa 19 koseva u prosjeku u karijeri .Ha ha ha ha i opet ha ha ha.Nedo Bog da je uradio u karijeri ono sto je Janis uradio do sad.Ili jedan Kukoc ili recimo Parker a da ne pricamo o Dirku. Mislim da bi dnevno 144 clanka bila ovdje dnevnom

Legolas

pre 2 godine

Ima dobre sanse da ponovo bude MVP
Ove sezone trenutno ima najvise dabl dablova i tripl dablova od svih
(Dragan, 27. januar 2022 18:39)
Koga briga za rekreativnog MVP?Kada bude MVP finala nek se javi!Ako stigne od timarenja konja,podrazumeva se!

penny hardaway

pre 2 godine

NBA je liga bez briga gde jedni druge hvale.
“Ja tebi vojvodo, ti meni serdare”
Niti postoji rivalstvo, niti mozete da vidite zelju za pobedom, ravnodusno, bez emocija, do prvog otpora. To je NBA kosarka.

Ne moze se reci da nema kvaliteta, ipak tamo igraju najbolji igraci na svetu, ali slab priliv talenata sa drata zadnjih godina,sistem gradnje tima oko jednog igraca koji je kulminirao dolaskom Lebrona u ligu, masovni prelazak na small ball i forsiranje suta doveli su do toga da danas gledamo jurisnu kosarku bez odbrana.
Sudijski kriterijum je takav da pomaze napadaca, dok odbrambenog igraca pravi glupim. Zato se vecina igraca ponasa poput teletabisa.
Niti citaju protivnicku igru, niti znaju, imaju zelju da igraju odbranu.
Ovaj tim Brooklyna bez Hardena, Duranta, Irvinga tesko da bi pobedio Zvezdu, a nekada je ta razlika bila drasticna.
Po evropskim pravilima Milvoki tesko da bi stigao do finala evrolige, jednostavno nema sanse za to.
Secam se kada su ljudi branili Boston kada je izgubio od Fenera kako nisu u formi, a Bo McCalleb rasturio Ronda, koji je kasnije izasao zbog lazne povrede da se ne blamira.
Tada se videlo kako NBA kosarka vise nije sto je bila, a ovo danas je tek kecerska liga.
Ja sam gledao dosta puta Jokica, i meni on nije nikakav kosarkaski genije, vec dobar timski igrac koji koristi odsustvo bilo kakve odbrane.
Na SP on nije mogao da igra ovu kosarku sto igra u NBA, nije mogao ni Doncic, ni Janis jer su precenjeni.

Strucnjak

pre 2 godine

Jolovi svedoci toliko daleko idubu preterivanju da treba posebna rubrika da se napravi sa njihovim odvalama. Ova poslednje je prevrsila svaku granicu dobrog ukusa. Kaze Harden se sklonio duela sa Jokicem,Harden koji je toliko puta igrao protiv Jokica,sto je najjace Bruklin bi verovatno dobio mec sa Hardenom. Sta znaci ovinsto su do sad igrali sa Jokicem i dobili Denver oni se ne sklanjaju a neki posebni se sklanjaju,ovo je boks pa ih je strah😂 Morant ih ubi bez cele petorke,njega nije strah😂

Strucnjak

pre 2 godine

Jokic protiv Draymonda Greena na 18 meceva ima prosek 15,7 poena i 8 skokova. Jedinog pravog defanzivca u Nba. Protiv Mark Gasola isto ima 15p prosek.

Strucnjak

pre 2 godine

@Ccc Lebron ima back to back mvp i to 2 puta. 2008 i 2009 pa 2012 i 2013. Lepo ja kazem da ovde komentarisu laici koji Nba ne poznaju ni 5% vec su poceli da prate od kada su se zaljubili u Jokica. Ovde pojedini zbog njegove 3 dobre sezone vec brisu cele karijere nekih igraca. Jos nije ni dobio mvp nagradu ove sezone a vec su mu je dodelili. Coveka koji je jednoglasno bio mvp 2016 konstantno pljuju,a i Westbruka kada je bedniju ekipu od Denvera uveo u playoff,tada je to bilo nebitno,a i triple dablovi su bili nebitni. Tad su pricali da su Lebron,Durant ili Kavaj najbolji igraci u ligi i da je mvp regularne sezone nebitan. Al od kada ga dobi Jokic,on je zvanicno "najbolji igrac na svetu". Isto kao sto je to bio back to back mvp Steve Nash🤣 Jos ovi sto pisu kako tip igraca kao Jokic ne moze da se povredi ejjj,povredjivao se tesko Bird,Bil Wolton,Sabonis i mnogi drugi koji ne skacu do neba kao Derik Rouz.

Strucnjak

pre 2 godine

Dobro je Pero Zdero,najveci strucnjace sa tekstovima od kilometar i po koje pises svakog dana,lepo je da si primetio da je kosarka igra 5 na 5 a ne 1 na 1 jer nisam video da ispravljas ostale Jolove svedoke koji pisu da Jokic igra "sam",nisam video da kada Janis podbaci protiv Golden Stejta na primer,ispravis ove sto kazu da ga je pojeo Green a ne sistem Golden Stejta,nisam video da kada Jolovi svedoci napadnu Karija na koga protivnici mnogo puta vrse presing vec na polovini terena i to sa dva igraca,kazes da je na njemu bila timska odbrana protivnika,vec samo "Kari prevara od igraca". Na svaku vest o Embidu,svi komentari o Jokicu kao da se licno obracaju Kameruncu,tipa "Dzabe ti statistika tu je Jokic". Gori ste od zadrugara,pazi ima i ovih sto ga nazivaju najvecim Srbinom ikad. Kakva je intelektualna struktura takve osobe,katastrofa🤣

Lim

pre 2 godine

Ajde bre vi i reprezentacija. Smarate polako s njom. Cak i sa njim nismo vise svetska klasa bre
(Činjenice, 27. januar 2022 19:29)

Zbog njega niko više neće ni hteti da igra u reprezentaciji pa ćemo uskoro biti talog reprezentacija

sugestija

pre 2 godine

A joj thinking basketball ste otkrili, taj tip je populist i izmišlja gluposti samo ih krije kroz predstavu na stručan način. Dugo ga ne gledam, ali sad ću pogledati vama na volju.

scoff

pre 2 godine

Pa ako je tako kako se tvrdi, efikasnost 60% i više plus sve asistencije sa rezervama, Denver neka najbolje igrače stavi u 2 postavu ili Jokića u 2 postavu. Rezultat bi bio otprilike isti,taj da su konstantno nepobjedivi, međutim ja bih ipak pričekao prije nego što bih poslušao tog “mozga”, jer postoji combo multiplier u svemu tome a zove se trud. Ne misim na onaj zbog kojeg je propustio kvalifikacije.

Pa da

pre 2 godine

Kosarkaski virtuoz,velemajstor ove igre.. Ali Nikola,vise nemoj da me nerviras,od sad pa do kraja karijere da si se odazivao na svaki poziv svoje reprezentacije,jel ti to jasno?!

Goran

pre 2 godine

@Pimpong Od Denvera su gori Oklahoma,Detroit,Orlando,Hjuston a ako iz svake ekipe izbacis najboljeg igraca,Denver bi bio negde u sredini. Denver je recimo bez Jokica dobio Indianu bez Jokica,Mareya i Portera a Pejsersi su dobili Lejkerse,mislim i Golden Stejt skoro.

Ccc

pre 2 godine

Pa je li reeeeeealno da smarate vise sa reprezentacijom?????? Pa kako sami sebi ne dosadite smorcine jedne. Lik raaazbija kosarku. ali raaaaaazbija eeej. Back to back mvp pa to nemaju ni kobe/lebron. Vanserijski igrac. Asistencije su mu magija. Samo mi nije jasno zasto ne igra vise al dobro

is

pre 2 godine

Sinoć sam gledao meč i baš sam na poluvremenu pomislio 'i Jokić je čovek, dešava se i njemu loše veče'. Na kraju su mu falile samo dve asistenice za tripl-dabl. Dakle, ipak nije samo čovek!

Aleks

pre 2 godine

Pera Ždera

Svakako mislim da Strucnjak povremeno preteruje, ali ako vi analizirate igru njegovih saigrača 1 na 1 sa protivnicima, može on i Jokićevu.
NBA je baš deficitarna sa centrima koji bi mogli čuvati Jokića, mnogo je do njegovog talenta, ali i do nedostatka kvalitetnih igrača na poziciji.

Valerijan

pre 2 godine

Ova analiza na YouTube je odrađena od strane kanala Thinking Basketball, topla preporuka za sve fanove košarke i njene lepote i isto tako preporuka za ljude tipa Uaaa reprezentacija, Somborac, debeo je itd. da preskoče ozbiljnu diskusiju.

Pera Ždera

pre 2 godine

Jokic protiv Draymonda Greena na 18 meceva ima prosek 15,7 poena i 8 skokova. Jedinog pravog defanzivca u Nba. Protiv Mark Gasola isto ima 15p prosek.
(Strucnjak, 27. januar 2022 19:21)

Jos kada bi kosarka bila igra 1 na 1 a ne 5 na 5 u kojoj Nikola igra protiv sistema odbrane Ratnika i ozbiljnog trenera koji moze da ga utraja kako hoce usled impotentnosti suterske ostalih saigraca a ne protiv samog Grina pa i da ima istine u tvom lupetanju... Ovako, jok. Sledeca nebuloza?

yo

pre 2 godine

Jokic protiv Draymonda Greena na 18 meceva ima prosek 15,7 poena i 8 skokova. Jedinog pravog defanzivca u Nba. Protiv Mark Gasola isto ima 15p prosek.
(Strucnjak, 27. januar 2022 19:21)
Proglasicemo za jedinog pravog defanzivca onog koga si ti odabrao. Da ne proveravamo te sumnjive brojeve, ja sam licno gledao kako sipa Marku Gasolu 24 poena za poluvreme tokom poslednje sezone u Memfisu. Isto je i sa Goberom koga sije kad stigne, imao je 47 protiv njega, ove sezone 24 u prvom poluvremenu dok nije izasao zbog povrede, 50 protiv Kapele itd.. To su neki igraci koje je, od tebe manje strucna, Nba liga proglasila najboljim defanzivcima. Takodje, imas 2 intervjua sa Grinom gde ovaj objasnjava kako je Jokica nemoguce cuvati, pa kad nadjes vremena, pogledaj

Miloš

pre 2 godine

Čovek je antipropaganda košarke!!!
A srbalji zaludeli, pa to ti je ?
(Petar, 27. januar 2022 19:24)

Ja ne razumem ovakve likove koji pišu ovde komentare. Razumem lično viđenje i stav, poštujem, ali brate ako nisi u pravu, onda nisi. Ceo svet pišu o njemu kao izvrsnom košarkašu, većina novinara ga hvali, svi treneri, većina igrača, svi analitičari itd. I sada neko iz plebusa se nađe pametan i kaže "e pa nije". Hajde i to, ali statistike govore za sebe, svidelo se to nekome ili ne. Znači egzaktni brijevi, ne rekla kazala.

goran

pre 2 godine

Ima dobre sanse da ponovo bude MVP
Ove sezone trenutno ima najvise dabl dablova i tripl dablova od svih
(Dragan, 27. januar 2022 18:39)

Za MVP, Denver mora nekako da se izbori do kraja sezone za makar 4tu poziciju.

Ako ne, ovim tempom, osvojice Janis, mozda Embiid, ali i Siksersi takodje moraju da poprave poziciju na tabeli.

Durent i Kari nece sigurno.

PimPong

pre 2 godine

Pred kraju kazu da je sa Jokicem na terenu, Denver trenutno osma najbolja ekipa, a bez njega trece najgora. Cudi me da postoje ekipe koje su gore od Denvera bez Jokica (OKC i Orlando mozda, mada je OKC dobio neke solidne ekipe).

Милош Радунковић

pre 2 godine

Његов стил игре се не може научити. Можете да научите да дриблате, и да поправите прецизност шута, али Оно што он види у тренутку, коме додати, како ући, или када шутирати, То је немогуће научити.

Pera Ždera

pre 2 godine

Sto nesto slicni rece jedan komentator na YT... i sve to kroz protok igre i lopte, bez da istu stopira i gusi, bez da mu trebaju izolacije i podredjenost svih ostalih njegovoj statistici... Jesu ostali podredjeni ali sistemu igre koji doprinosi svima i sve, pa neke i ispodprosecne igrace, cini boljima... Toliko je primera u zadnjih par godina.

Gde bi pre bili deo sistema? U Nikolinom Denveru gde vas spaja sa kosem i vremenski najmanje zadrzava loptu od svih superstarova ili u nekadasnjem Hardenovom Hjustonu, sadasnjim Lebronovim Lejkersima, Bostonu, Durentovim Bruklinu itd?

Svaki tim ima glavnog igraca, i neku vrstu podredjenosti njemu al ogromna je razlika dal se tim podredjuje timskoj orkestraciji prvenstveno (Jokic) ili poenterakoj izolaciji (Embiid)...

Ponovljeno bezbroj puta ovde... Sa Nikolom na parketu Denver najbolji tim lige, bez njega najgori. To nikako ne moze kroz podredjenu kosarku jednom igracu na pogresan nacin, totalno naprotiv. Samo treba i tog igraca okruziti boljim, efikasnijim delicima slagalice pa bi se i sam jaz od "sa" do "bez" drasticno smanjio...

Cole

pre 2 godine

Ljudi, on nas je toliko razmazio
da to nije normalno. Recimo, zavrsi
mec sa 23 P, 9 Sk, 6 As i 1 ukradenom
i po nama je to nakako "lose" odigrao!!!
A to su brojevi koje bi 98% igraca
pozelelo. Recimo i da ja pre neki dan
samo na poluvremenu imao 19P, 11 SK,
5 AS i 1 ukradenu, a jedan Divac kad
za celu tekmu ima te brojeve, to se
smatralo da je dlicno odigrao, sto
svakako i jeste bio slucaj.

yo

pre 2 godine

Auuuuu, NBA saradnja sa Thinking Basketball kanalom! Predivno! Pregledajte Thinking basketball, mozda i najbolji analiticarski kanal na Youtube-u na temu kosarke. Preporucujem serijal Greatest peaks, nakon kojeg odmah ide epizoda o Jokari (jedna od mnogih). Svakih 2 meseca naprave neki hvalospev o Jokicu u vidu analize, tako da i ne cudi sto su za temu prvog snimka saradnje sa Nba izabrali Jokica

No1e

pre 2 godine

Ja ne razumem ovakve likove koji pišu ovde komentare. Razumem lično viđenje i stav, poštujem, ali brate ako nisi u pravu, onda nisi. Ceo svet pišu o njemu kao izvrsnom košarkašu, većina novinara ga hvali, svi treneri, većina igrača, svi analitičari itd. I sada neko iz plebusa se nađe pametan i kaže "e pa nije". Hajde i to, ali statistike govore za sebe, svidelo se to nekome ili ne. Znači egzaktni brijevi, ne rekla kazala.
(Miloš, 27. januar 2022 21:58)

Samo jedna stvar ih žulja!
PARE!

milan

pre 2 godine

Ja ne znam sto forsirate ovog malog po medijima covek nece da igra za Srbiju i glumi neko ludilo udavili ste vise sa njim..
(paja, 27. januar 2022 21:52)
ko kaze da nece? igra Evropsko sad ,MvP i zlato

ejs…

pre 2 godine

Udvajanja ne pomazu… t.j. Donekle pomazu a utrajanja mogu da pomognu… e sad poenta je u tome da broj asistencija zavisi i od toga kako rade suteri …
Protivnicki treneri imaju legitimno pravo da odaberu taktiku utrajanja samo sto onda cilj zavisi od raspolozenosti sutera Denvera… problem je sto su oni u Denveru neretko neraspolozeni… t.j. Za vrh lige slabi… jedini koji bi mogao da se proglasi “sharp almost always” je povredjen dugo.

IMAM 115 KG

pre 2 godine

Gde gledate utakmice ako se ne daju na Areni ? Help. plz


Otvori nalog na soccer kladionici, ne moras da imas nista na racunu i imas prenos svakog NBA meca

Ilkov

pre 2 godine

Ja ne znam sto forsirate ovog malog po medijima covek nece da igra za Srbiju i glumi neko ludilo udavili ste vise sa njim..
(paja, 27. januar 2022 21:52)

Zato što je dečko jedan od najboljih košarkaša svih vremena.