Četvrtak, 30.12.2021.

10:43

Šta kažu prodavci – kakve su trenutno cene polovnjaka? VIDEO

Izvor: B92

Šta kažu prodavci – kakve su trenutno cene polovnjaka? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 2 godine

U Srbiji mozete prodati sta hocete samo ako je dzabe, za male pare uzece i samo lim.Ovde bi da kupe svalersku robu za 2000e i da izigravaju uspesne i pozeljne mačo tipove.Samo da ima bedž, da je nemac, odmah ide gde ste zene stigli švaleri.Koliko ima neizivljenih tipova/klinaca sa jakim krsevima koji divljaju ulicama kao da su uhvatili boga za tregere.Ne znam zasto postoji misljenje u Srbiji da ce neko sa zapada prodati ono sto ima veliku vrednost,za mali novac.Dobicete ono sto se predpostavlja da je izgubilo ili ce uskoro postati nepouzdano,zahtevati znacajna ulaganja, ili je vec doziveo havariju koju sada preuzimaju Rumuni,Srbi, krpe i prodaju dalje.Nece vam niko pokloniti ono sto je vredno.

TechLead

pre 2 godine

Pre 5 godina uzeo polovnog, dobro očuvanog japanskog atmosferca. Juče ga stavio na oglas za isti iznos i već imam nekoliko ponuda!

Doduše stavio sam mu premium gume, odradio zaštitu od ispod i zamenio kočnice nedavno. Mazio sam ga i pazio, pa kupac donekle plaća "fer" cenu za ono što dobija.

Dragan

pre 2 godine

Samo kod nas ima da nov auto košta 12000 a polovni o 15 i više godina 5,6,7 i više hiljada. Šišaj ovce, mi smo ekonomski tigar. Jbg.

Gulliver

pre 2 godine

"... U Njemačkoj prijatelj kupio auto star 3,5 godina sa 50.000 km za točno 50% cijene takvog novog. Zato kod njih nije zlatno doba jer ne cijene stare aute... "

3.5 godine za ovakav pad cene je malo neuobičajeno. Koji brand/model je bio u pitanju?

Djorke

pre 2 godine

@ Potpisujem od reči do reči.
Skoro je zet jurio auto i nagledali smo se svega. Na kraju je kupio za jače pare klotaru Oktaviju ali prvi vlasnik, mala kilometraza, poznata istorija.
Od opreme što bi rekli samo volan i sedišta ;). Sve mogu da oprostim ali da limuzina c segmenta nema MF volan, to mi nepojmljivo.
(Max, 31. decembar 2021 10:42)

Onda znas moju muku, a vrlo verovatno da cu isto kao tvoj zet - klotara od vlasnika. Nisam stipsa, ali bukvalno te “dusa boli” kada vidis da treba dobro da se istreses za ono sivilo unutra, one poklopce za prekidace gde bi prekidaci bili da auto ima opreme, volan kao od juga … jedan sam video cak i bez fabricke muzike, nego mu stoji ona blenda tu. Pa kako ga bre voze tako, nije mi jasno??? A i vrh mi je kada mi kazu “Redovno servisiran” - to kod vecine znaci da su svi servisi upravo na redu da se rade :)))) . Pa sta hoces - da ti doplatim ?? :)))

Dok sa druge strane, iz uvoza, mnogo pristojnije unutra, ali vidis da je pred izdisajem iako nema neke godine, kilometrazu mozes sa bacas pasulj … ne kupuje mi se to.

Gru86

pre 2 godine

Pre 5god sam kupio Renault Clio 1 restyle 1.2 euro3 motor sa katalizatorom '97 od vlasnika kod koga je bio 15 god i odrzavao ga u renault ovlascenom servisu.
Auto nigde nije truo.
Kod mene je u poslednje 3 god zamenjeno sve sto moze.
Alternator, anaser repariran, pumpa za gorivo, kadica za grejanje, selen blokovi na torziji, sva 4 amortizera, viljuske i krajevi spone, lageri a letos ubacena sedista kadice od 1.8 modela i presvuceni i ofarbani tapaciri ugradjeno ambijentalno osvetljenje i led svetla i sredjene kocnice prednje plocice, paknovi novi i obradjeni dobosi, cilindri u dobosima, glavni kocioni i cevke i creva. Letnje gume 2god stare na alu felnama i celicne sa zimskim. Motor je na 205000 i mali potrosac. Reg do 20sep 2022. Ulozeno je preko 1000e Bio je na oglasu 5 dana posle registracije za cenu od 1100e. Dobio sam ponudu od 900e. Nisam zeleo da ga prodam.
Neki su rekli da moze da se nadje i za 400e gde je moj odg bio
Letnje i zimske gume treba oko 250e i reg sa tehnickim je 150e
I ako treba da se ulozi za servise amortizere kocnice akumulator morao bi da ulozi oko 500e plus majstor. Tako da bi ga auto od 400e iskostao 1500e.
Tako da ok je ako uzimas auto po skupljoj ceni ako nema ulaganja i ako znas sta kupujes. Ali za krseve koji su neregistrovani udare cenu 1000e preko realne i stoje im po godinu dana na oglasu i ne popustaju to ne razumem.
Stranca nikako ne bih uzeo

Max

pre 2 godine

@Djorke
Potpisujem od reči do reči.
Skoro je zet jurio auto i nagledali smo se svega. Na kraju je kupio za jače pare klotaru Oktaviju ali prvi vlasnik, mala kilometraza, poznata istorija.
Od opreme što bi rekli samo volan i sedišta ;). Sve mogu da oprostim ali da limuzina c segmenta nema MF volan, to mi nepojmljivo.

Vladan

pre 2 godine

Dobar dan. Ne razumem kupce polovnih automobila... Ocekuju za 2000 ili 2500 da dobiju auto salonskog stanja, sa novim sedistima, bez ogrebotine, novim gumama, kocnicama... Zaboravljaju da je auto vozen 15 godina u inostranstvu, nije stajao i cekao da se izveze u Srbiju kao nov. Budimo razumni, auto koji je u odlicnom stanju, skuplji je nego kod nas. Popravke su preko skupe, i bukvalno je zarada trgovaca ako ovde plate popravku jeftinije nego preko. Tamo niko ne poklanja aute. A cene se krecu ovako. Prevoz iz Beca je 400 evra, carina za auto 2005 je 450, pa ako se ne vidi broj motora jos 120, amss 100 evra, ako treba da se poprave Kocnice, signalizaciju, dubinsko pranje, ode jos 150... Ko nece da kupi od preprodavca neka uveze sam sebi auto pa da vidi koliki je to posao i rizik, put, sneg, vrucina, po neka kazna koja se plati, nema gde da se stane prikolicom, uske ulice na preuzimanju auta. Odes 800 km i vidis sasvim drugo stanje auta od onoga sto ti je posteni Austrijanac rekao. Eee, hteli bi za 2000 novo, nema toga. Razmislite kupci, ne samo kritikovati preprodavca.

Levo smetalo

pre 2 godine

(Brada Bg, 30. decembar 2021 12:03)

Ajde druže nek ti je sa srećom. Ne bih da ti kvarim užitak ali se obično kaže: “kada kupuješ novo, nije važno da li je sa tri ili četiri cilindra…” nastavak verovatno pretpostavljaš i sam. Osim onih malih Toyotinih kosilica sa tri cilindra bez turbine, ja bih držao ruke podalje od tih motora na polovnim automobilima.

Levo smetalo

pre 2 godine

(Djorke, 30. decembar 2021 19:20)

Nisam baš najbolje shvatio, hoćeš da kažeš da se puno prodaju - klotare? Nekako je baš nejasno iz onoga što si napisao…

Djorke

pre 2 godine

Ma haide sto su cene naduvane, i to se prezivi - neho sto je kvalitet nikakav. Sada trazim nesto, tako oko 2015 godista da bude ako moze, medjutim nagledao sam se lesina za pola zivota.

Ajde sto su zapeli sa cenama, ali to budu neke klotare, izandjani, farbani na 116 mesta … cena visoka, a stanje takvo da ga ne kupujem ni da je 50% od toga, mislim sta ce mi grob neki … Vlasnici izgleda slabo prodaju jer ne kupuju nova, uvoznici vide da su cene previsoke pa uvoze najjeftinije sta su nasli preko da kupe i posledicno su na oglasima mahom preprodavci sa krsinama sta u principu ako si normalan zaobidjes. Tu i tamo bude neki prvi vlasnik, a tu obicno bude i dobar auto, ali bude takva klotara da imas utisak da je 1988-a kada udjes u kola, a cena jedno 30% veca od ovih sto kazemo “naduvanih” preprodavaca.

Bukvalno ne znas sta je pametno - nisi lud da kupis krsinu, ne daju ti se bas ogromne pare za neku mrtvu klotaru, a kola ti trebaju.

Ivan ZG

pre 2 godine

Evo jednog zanimljivog podatka o polovnim automobilima u "zaostaloj" Indiji.
Auti stariji od 15 godina se NE MOGU više registrirati i voziti!
Idu na rezalište.
Sada je prijedlog da se u Delhiju zbog velikog zagađenja uvede zabrana prometovanja dizelima starijima od 10 godina! Mogli bi se voziti van grada (do 15-te godine).

gigi

pre 2 godine

Dezon

Ja sam pre godinu dana kupio solidan b7 2013 karavan, tada me došao 9k dok sam registrovao, kupio gume I stavio zaštitu,da bude spreman za vožnju. Limuzina je bila skuplja bar 1,5k, ako ne i više. Čini mi se da su cene i danas otprilike slične. Ali mi se čini I da uglavnom svi ti isti i dalje stoje na placevima.

Jovica

pre 2 godine

Teski lazovi i prevaranti na autoplacevima, slusaj ovog iz videa kaze rastu cene polovnog auta zbog rasta cena sirovina pa aj objasni kako je to moguce kada je taj polovni auto star 10 god kada je bila skroz druga cena sirovina. Nego ste alavi i gladni i svaku priliku koristite da dignete cenu sirovina.

Gastarbajter

pre 2 godine

Cene polovnjaka u Nemackoj rastu svakodnevno, u odnosu na proslu godinu su porasle za neverovatnih 35 - 40 % sto niko nije ocekivao ni u snu, pogotovo su Nemacki brendovi otisli u nebo !

Vladimir Marković

pre 2 godine

Prodavci kažu, sad kupuj sutra je smak sveta ili još gore, biće krsevi skuplji. Pardon odlični polovni automobili sa malom kilometrazom.

Tomy Čubura

pre 2 godine

Cene polovnjaka kod nas su uvek bile nerealno visoke u odnosu na cene novih automobila. Sada je to još više izraženo, tako da ako neko traži noviji polovnjak do 5 godina apsolutno mu se više isplati kupiti nov automobil. Nailazio sam i na takve slučajeve gde za 2 godine star auto traže istu cenu koliko košta nov u salonu.
Za starije i jeftinije, naravno nemate alternativu ali su i oni nerealno skupi u odnosu na nove.
(Zacvo, 30. decembar 2021 12:53)
niste u toku ! trenutno golf 8 star 6 meseci i sa 20.000 km se prodaje SKUPLJE nego nov i ide kao alva ! iz razloga sto iz salona cekate godinu dana maltene ....

dexter-lab

pre 2 godine

Iz hobija i u cilju male dodatne zarade se bavim trgovinom polovnih automobila. Ljudi moji, ne kupujte polovan auto osim ako vam nije zivotno pitanje. Cene su neralno visoke a ponuda je katastrofalna! 95% su krsevi koje cekaju ozbiljna ulaganja. Danas izgleda niko ne prodaje auto koji vredi. Na oglasima su samo oni kojih vlasnici zele da se otarase ( a usput bi i da zarade ako mogu).
Dakle, ili sredjujte to sto imate i vozite ili skupljajte pare i kupujte novo.

Tomy Čubura

pre 2 godine

Prodavci kažu.... Malo preso, baba ga vozila samo subotom do pijace... Svi servisi odradjeni
(yutuber, 30. decembar 2021 12:28)
da vas pohvalim da vaša duhovitost je ogromna ! a tek originalnost....ma to je nenadmašivo....

1

pre 2 godine

U Novom Safu i Futogu stoje pojedina kola po dve godine i niko ne kupuje a placevi se ili šire ili otvaraju nove - tako da prodaja ne ide ,a prodavci LAŽU ,svugde u svetu polovno duplo jeftinije nego kod naših prevaranata i muljatora ,sve bih ja njih procesuirao ,prekršaja koliko hoćeš,a obraza i stida nemaju

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Juce, 29. 12. 2021 g. registrovao sam moj super sportski automobil Corsa B 1997 g. - registracija mi istice 26. 1. 2023 g. ! Svi zainteresovani da se jave na aukciju pa da vidim ko ce svoje da omasti brke ! pocetna cena 350 Evra !

Lazar

pre 2 godine

Cene u Srbiji su najskuplje u Evropi. O cemu dalje da pricamo. Auto koji u SW kosta 1000€ kod nas sa prevodima, carinama, taksama, porezima kosta 3500€ da ga kupis na placu. Ni bednije plate u 21 veku kod nas u Srbiji ni skuplhih automobila. Pricam o najbednijim automobilima od 15 godina.

Ivan ZG

pre 2 godine

Pa tako je u svakom zlatnom dobu više se traže stariji (iz onog starog zlatnog doba) nego noviji. To jedino ne razumiju Nijemci pa kupuju - nove.
To je zato što kod njih nije zlatno doba.
E sada ste na prelazu iz zlatnog doba u litijsko doba (to mu dođe kao dijamantno doba). E onda će se tražiti još stariji (kasno brončano doba).
Inače je poznato da tamo gdje bi svi htjeli kupiti novi polovnima brzo pada cijena. Kod vas bi svi htjeli kupiti polovan pa oni koji su kupili novi izgube manje na cijeni od onih koji voze polovan jer je mladih polovnih - malo. Zato se onima koji imaju novaca isplati kupiti novi. Vozi novi auto pod garancijom pa ga nakon 4-5 godina proda za 70% cijene.
U Njemačkoj prijatelj kupio auto star 3,5 godina sa 50.000 km za točno 50% cijene takvog novog. Zato kod njih nije zlatno doba jer ne cijene stare aute.

Alex

pre 2 godine

Sta mislis o ovoj logici?
(Odiseja u svemiru, 30. decembar 2021 12:44)

Mislim da i tom autu koji poseduješ takođe skače cena pa će i on vredeti više. Međutim šta ćemo kad cene počnu da padaju? Zato ne kupovati ako baš nije potrebno.

kupac je uvek u prednosti

pre 2 godine

Mozda da okrenemo pilu naopako i stavite podnaslov; oni koji prodaju automobile, dileri neka se ne nadaju uspjesnoj prodaji u narednih 6 mjeseci...

Zacvo

pre 2 godine

Cene polovnjaka kod nas su uvek bile nerealno visoke u odnosu na cene novih automobila. Sada je to još više izraženo, tako da ako neko traži noviji polovnjak do 5 godina apsolutno mu se više isplati kupiti nov automobil. Nailazio sam i na takve slučajeve gde za 2 godine star auto traže istu cenu koliko košta nov u salonu.
Za starije i jeftinije, naravno nemate alternativu ali su i oni nerealno skupi u odnosu na nove.

Vuk

pre 2 godine

Pa šta je sad? Prošle godine su svi pričali da se Švabe i cela EU rešavaju starih auta,dodješ samo gore i još ti plate i put samo da se reše dizela a ove godine i stari i novi sve poskupelo....? Ha ha ha ....

Brada Bg

pre 2 godine

Ja sam prodao auto sredinom novembra, aj da kazemo da je otisao za dvadesetak dana i znao sam da me cekaju muke, hladno vreme, nemam s cim da idem da gledam druga kola, posao, porodica, obaveze, sve nekako, ali izbor je bio katastrofalan, poslednjih godinu dve pratim odredjene automobile i zaista je imalo sta da se nadje sve negde do pocetka novembra, tj aj da kazemo dok nisam prodao svoja, posle toga se rasprodalo sve sto je valjalo i mesec dana sam cekao da se pojavi bar jedan da mogu da ga pogledam barem, ali sve to je bilo papreno. Budzet mi je bio do 8000e, ali onda dodate registraciju, servise, gume, i ko zna sta jos i lako to izadje blizu 9. Konacno naletim na jednog benzinca karavana, jeftiniji za 1000e od najjeftinijeg dizelasa, dvoumio se nedelju dana jer sam vozio 2.0 dizela ceo zivot i na kraju se odlucim za tog benzinca, u pitanju je Ford Focus 2016. godiste 1.0 ecoboost 125ks. Uzeo sam ga a da nisam ni vozio ne njega, nego benzince uopste, i to sto sam probao jedanput bio atmosferac mrtvak. Ljudi, ja sam toliko odusevljen sa ovim malisanom da zaista imam samonreci hvale i to kao dugogodisnji vozac 2.0 tdi sa 140ks. Kosilica ide po ravnom i uzbrdo bez razlike, vuce vec od 1500 obrtaja i bukvalno se vozi kao dizel, nema teranja u obrtaje da izadjes uzbrdo, niti bilo kakvog gusenja. Na autoputu u sestoj bez problema se penje uz uzbrdice, a da ne moram da ga saltam u petu. Jedina mala zamerka mu je potrosnja, kratko je kod mene da bih bio precizan, ali tu je oko 8-9l prosek ako ga ne gazim, ja sam u Beogradu pa pretpostavljam da van moze to mnogo manje, pogotovu na otvorenom, tu je potrosnja drasticno manja, ali sve u svemu to nije problem jer sam auto platio jeftinije od dizelasa a i ja prelazim 7000km godisnje pa mi je ovo taman.

Odiseja u svemiru

pre 2 godine

@Alex
Cene ce za godinu - dve da dostignu neki maksimum i onda da se stabilisu. Treba kupiti auto sada pre nego dodju na taj maksimum.
Sta mislis o ovoj logici?

pr

pre 2 godine

Jeste, totalna drama. Evo moj tast odustao od prodaje Golfa trojke, kaže, skače mu cena ko Bitcoin-u, pa Bože zdravlja za godinu dve kad dostigne maksimum, da ga proda i kupi kuću na moru.

Iz ugla kupca

pre 2 godine

Cene su trenutno takve, da ću radije uzeti kredit i čekati pola godine na nov auto nego polovni platiti 10, 15% manje od skroz novog.

Alex

pre 2 godine

Staro pravilo: kad poskupljuje nešto, ne kupuješ. kupuje se kad stagnira ili cene padaju. Bilo šta: nekretnine ili kola. Ne žurite kome nije neophodno. Za godinu -dve stabilitovaće se tržište. Ne nasedajte na plaćene reklame auto dilera.

pr

pre 2 godine

Jeste, totalna drama. Evo moj tast odustao od prodaje Golfa trojke, kaže, skače mu cena ko Bitcoin-u, pa Bože zdravlja za godinu dve kad dostigne maksimum, da ga proda i kupi kuću na moru.

Alex

pre 2 godine

Staro pravilo: kad poskupljuje nešto, ne kupuješ. kupuje se kad stagnira ili cene padaju. Bilo šta: nekretnine ili kola. Ne žurite kome nije neophodno. Za godinu -dve stabilitovaće se tržište. Ne nasedajte na plaćene reklame auto dilera.

Vuk

pre 2 godine

Pa šta je sad? Prošle godine su svi pričali da se Švabe i cela EU rešavaju starih auta,dodješ samo gore i još ti plate i put samo da se reše dizela a ove godine i stari i novi sve poskupelo....? Ha ha ha ....

Brada Bg

pre 2 godine

Ja sam prodao auto sredinom novembra, aj da kazemo da je otisao za dvadesetak dana i znao sam da me cekaju muke, hladno vreme, nemam s cim da idem da gledam druga kola, posao, porodica, obaveze, sve nekako, ali izbor je bio katastrofalan, poslednjih godinu dve pratim odredjene automobile i zaista je imalo sta da se nadje sve negde do pocetka novembra, tj aj da kazemo dok nisam prodao svoja, posle toga se rasprodalo sve sto je valjalo i mesec dana sam cekao da se pojavi bar jedan da mogu da ga pogledam barem, ali sve to je bilo papreno. Budzet mi je bio do 8000e, ali onda dodate registraciju, servise, gume, i ko zna sta jos i lako to izadje blizu 9. Konacno naletim na jednog benzinca karavana, jeftiniji za 1000e od najjeftinijeg dizelasa, dvoumio se nedelju dana jer sam vozio 2.0 dizela ceo zivot i na kraju se odlucim za tog benzinca, u pitanju je Ford Focus 2016. godiste 1.0 ecoboost 125ks. Uzeo sam ga a da nisam ni vozio ne njega, nego benzince uopste, i to sto sam probao jedanput bio atmosferac mrtvak. Ljudi, ja sam toliko odusevljen sa ovim malisanom da zaista imam samonreci hvale i to kao dugogodisnji vozac 2.0 tdi sa 140ks. Kosilica ide po ravnom i uzbrdo bez razlike, vuce vec od 1500 obrtaja i bukvalno se vozi kao dizel, nema teranja u obrtaje da izadjes uzbrdo, niti bilo kakvog gusenja. Na autoputu u sestoj bez problema se penje uz uzbrdice, a da ne moram da ga saltam u petu. Jedina mala zamerka mu je potrosnja, kratko je kod mene da bih bio precizan, ali tu je oko 8-9l prosek ako ga ne gazim, ja sam u Beogradu pa pretpostavljam da van moze to mnogo manje, pogotovu na otvorenom, tu je potrosnja drasticno manja, ali sve u svemu to nije problem jer sam auto platio jeftinije od dizelasa a i ja prelazim 7000km godisnje pa mi je ovo taman.

Tomy Čubura

pre 2 godine

Prodavci kažu.... Malo preso, baba ga vozila samo subotom do pijace... Svi servisi odradjeni
(yutuber, 30. decembar 2021 12:28)
da vas pohvalim da vaša duhovitost je ogromna ! a tek originalnost....ma to je nenadmašivo....

Zacvo

pre 2 godine

Cene polovnjaka kod nas su uvek bile nerealno visoke u odnosu na cene novih automobila. Sada je to još više izraženo, tako da ako neko traži noviji polovnjak do 5 godina apsolutno mu se više isplati kupiti nov automobil. Nailazio sam i na takve slučajeve gde za 2 godine star auto traže istu cenu koliko košta nov u salonu.
Za starije i jeftinije, naravno nemate alternativu ali su i oni nerealno skupi u odnosu na nove.

Lazar

pre 2 godine

Cene u Srbiji su najskuplje u Evropi. O cemu dalje da pricamo. Auto koji u SW kosta 1000€ kod nas sa prevodima, carinama, taksama, porezima kosta 3500€ da ga kupis na placu. Ni bednije plate u 21 veku kod nas u Srbiji ni skuplhih automobila. Pricam o najbednijim automobilima od 15 godina.

Iz ugla kupca

pre 2 godine

Cene su trenutno takve, da ću radije uzeti kredit i čekati pola godine na nov auto nego polovni platiti 10, 15% manje od skroz novog.

dexter-lab

pre 2 godine

Iz hobija i u cilju male dodatne zarade se bavim trgovinom polovnih automobila. Ljudi moji, ne kupujte polovan auto osim ako vam nije zivotno pitanje. Cene su neralno visoke a ponuda je katastrofalna! 95% su krsevi koje cekaju ozbiljna ulaganja. Danas izgleda niko ne prodaje auto koji vredi. Na oglasima su samo oni kojih vlasnici zele da se otarase ( a usput bi i da zarade ako mogu).
Dakle, ili sredjujte to sto imate i vozite ili skupljajte pare i kupujte novo.

kupac je uvek u prednosti

pre 2 godine

Mozda da okrenemo pilu naopako i stavite podnaslov; oni koji prodaju automobile, dileri neka se ne nadaju uspjesnoj prodaji u narednih 6 mjeseci...

Tomy Čubura

pre 2 godine

Cene polovnjaka kod nas su uvek bile nerealno visoke u odnosu na cene novih automobila. Sada je to još više izraženo, tako da ako neko traži noviji polovnjak do 5 godina apsolutno mu se više isplati kupiti nov automobil. Nailazio sam i na takve slučajeve gde za 2 godine star auto traže istu cenu koliko košta nov u salonu.
Za starije i jeftinije, naravno nemate alternativu ali su i oni nerealno skupi u odnosu na nove.
(Zacvo, 30. decembar 2021 12:53)
niste u toku ! trenutno golf 8 star 6 meseci i sa 20.000 km se prodaje SKUPLJE nego nov i ide kao alva ! iz razloga sto iz salona cekate godinu dana maltene ....

1

pre 2 godine

U Novom Safu i Futogu stoje pojedina kola po dve godine i niko ne kupuje a placevi se ili šire ili otvaraju nove - tako da prodaja ne ide ,a prodavci LAŽU ,svugde u svetu polovno duplo jeftinije nego kod naših prevaranata i muljatora ,sve bih ja njih procesuirao ,prekršaja koliko hoćeš,a obraza i stida nemaju

Jovica

pre 2 godine

Teski lazovi i prevaranti na autoplacevima, slusaj ovog iz videa kaze rastu cene polovnog auta zbog rasta cena sirovina pa aj objasni kako je to moguce kada je taj polovni auto star 10 god kada je bila skroz druga cena sirovina. Nego ste alavi i gladni i svaku priliku koristite da dignete cenu sirovina.

Odiseja u svemiru

pre 2 godine

@Alex
Cene ce za godinu - dve da dostignu neki maksimum i onda da se stabilisu. Treba kupiti auto sada pre nego dodju na taj maksimum.
Sta mislis o ovoj logici?

Vladan

pre 2 godine

Dobar dan. Ne razumem kupce polovnih automobila... Ocekuju za 2000 ili 2500 da dobiju auto salonskog stanja, sa novim sedistima, bez ogrebotine, novim gumama, kocnicama... Zaboravljaju da je auto vozen 15 godina u inostranstvu, nije stajao i cekao da se izveze u Srbiju kao nov. Budimo razumni, auto koji je u odlicnom stanju, skuplji je nego kod nas. Popravke su preko skupe, i bukvalno je zarada trgovaca ako ovde plate popravku jeftinije nego preko. Tamo niko ne poklanja aute. A cene se krecu ovako. Prevoz iz Beca je 400 evra, carina za auto 2005 je 450, pa ako se ne vidi broj motora jos 120, amss 100 evra, ako treba da se poprave Kocnice, signalizaciju, dubinsko pranje, ode jos 150... Ko nece da kupi od preprodavca neka uveze sam sebi auto pa da vidi koliki je to posao i rizik, put, sneg, vrucina, po neka kazna koja se plati, nema gde da se stane prikolicom, uske ulice na preuzimanju auta. Odes 800 km i vidis sasvim drugo stanje auta od onoga sto ti je posteni Austrijanac rekao. Eee, hteli bi za 2000 novo, nema toga. Razmislite kupci, ne samo kritikovati preprodavca.

Djorke

pre 2 godine

Ma haide sto su cene naduvane, i to se prezivi - neho sto je kvalitet nikakav. Sada trazim nesto, tako oko 2015 godista da bude ako moze, medjutim nagledao sam se lesina za pola zivota.

Ajde sto su zapeli sa cenama, ali to budu neke klotare, izandjani, farbani na 116 mesta … cena visoka, a stanje takvo da ga ne kupujem ni da je 50% od toga, mislim sta ce mi grob neki … Vlasnici izgleda slabo prodaju jer ne kupuju nova, uvoznici vide da su cene previsoke pa uvoze najjeftinije sta su nasli preko da kupe i posledicno su na oglasima mahom preprodavci sa krsinama sta u principu ako si normalan zaobidjes. Tu i tamo bude neki prvi vlasnik, a tu obicno bude i dobar auto, ali bude takva klotara da imas utisak da je 1988-a kada udjes u kola, a cena jedno 30% veca od ovih sto kazemo “naduvanih” preprodavaca.

Bukvalno ne znas sta je pametno - nisi lud da kupis krsinu, ne daju ti se bas ogromne pare za neku mrtvu klotaru, a kola ti trebaju.

Alex

pre 2 godine

Sta mislis o ovoj logici?
(Odiseja u svemiru, 30. decembar 2021 12:44)

Mislim da i tom autu koji poseduješ takođe skače cena pa će i on vredeti više. Međutim šta ćemo kad cene počnu da padaju? Zato ne kupovati ako baš nije potrebno.

Ivan ZG

pre 2 godine

Pa tako je u svakom zlatnom dobu više se traže stariji (iz onog starog zlatnog doba) nego noviji. To jedino ne razumiju Nijemci pa kupuju - nove.
To je zato što kod njih nije zlatno doba.
E sada ste na prelazu iz zlatnog doba u litijsko doba (to mu dođe kao dijamantno doba). E onda će se tražiti još stariji (kasno brončano doba).
Inače je poznato da tamo gdje bi svi htjeli kupiti novi polovnima brzo pada cijena. Kod vas bi svi htjeli kupiti polovan pa oni koji su kupili novi izgube manje na cijeni od onih koji voze polovan jer je mladih polovnih - malo. Zato se onima koji imaju novaca isplati kupiti novi. Vozi novi auto pod garancijom pa ga nakon 4-5 godina proda za 70% cijene.
U Njemačkoj prijatelj kupio auto star 3,5 godina sa 50.000 km za točno 50% cijene takvog novog. Zato kod njih nije zlatno doba jer ne cijene stare aute.

Vladimir Marković

pre 2 godine

Prodavci kažu, sad kupuj sutra je smak sveta ili još gore, biće krsevi skuplji. Pardon odlični polovni automobili sa malom kilometrazom.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Juce, 29. 12. 2021 g. registrovao sam moj super sportski automobil Corsa B 1997 g. - registracija mi istice 26. 1. 2023 g. ! Svi zainteresovani da se jave na aukciju pa da vidim ko ce svoje da omasti brke ! pocetna cena 350 Evra !

Djorke

pre 2 godine

@ Potpisujem od reči do reči.
Skoro je zet jurio auto i nagledali smo se svega. Na kraju je kupio za jače pare klotaru Oktaviju ali prvi vlasnik, mala kilometraza, poznata istorija.
Od opreme što bi rekli samo volan i sedišta ;). Sve mogu da oprostim ali da limuzina c segmenta nema MF volan, to mi nepojmljivo.
(Max, 31. decembar 2021 10:42)

Onda znas moju muku, a vrlo verovatno da cu isto kao tvoj zet - klotara od vlasnika. Nisam stipsa, ali bukvalno te “dusa boli” kada vidis da treba dobro da se istreses za ono sivilo unutra, one poklopce za prekidace gde bi prekidaci bili da auto ima opreme, volan kao od juga … jedan sam video cak i bez fabricke muzike, nego mu stoji ona blenda tu. Pa kako ga bre voze tako, nije mi jasno??? A i vrh mi je kada mi kazu “Redovno servisiran” - to kod vecine znaci da su svi servisi upravo na redu da se rade :)))) . Pa sta hoces - da ti doplatim ?? :)))

Dok sa druge strane, iz uvoza, mnogo pristojnije unutra, ali vidis da je pred izdisajem iako nema neke godine, kilometrazu mozes sa bacas pasulj … ne kupuje mi se to.

Gulliver

pre 2 godine

"... U Njemačkoj prijatelj kupio auto star 3,5 godina sa 50.000 km za točno 50% cijene takvog novog. Zato kod njih nije zlatno doba jer ne cijene stare aute... "

3.5 godine za ovakav pad cene je malo neuobičajeno. Koji brand/model je bio u pitanju?

Ivan ZG

pre 2 godine

Evo jednog zanimljivog podatka o polovnim automobilima u "zaostaloj" Indiji.
Auti stariji od 15 godina se NE MOGU više registrirati i voziti!
Idu na rezalište.
Sada je prijedlog da se u Delhiju zbog velikog zagađenja uvede zabrana prometovanja dizelima starijima od 10 godina! Mogli bi se voziti van grada (do 15-te godine).

Gru86

pre 2 godine

Pre 5god sam kupio Renault Clio 1 restyle 1.2 euro3 motor sa katalizatorom '97 od vlasnika kod koga je bio 15 god i odrzavao ga u renault ovlascenom servisu.
Auto nigde nije truo.
Kod mene je u poslednje 3 god zamenjeno sve sto moze.
Alternator, anaser repariran, pumpa za gorivo, kadica za grejanje, selen blokovi na torziji, sva 4 amortizera, viljuske i krajevi spone, lageri a letos ubacena sedista kadice od 1.8 modela i presvuceni i ofarbani tapaciri ugradjeno ambijentalno osvetljenje i led svetla i sredjene kocnice prednje plocice, paknovi novi i obradjeni dobosi, cilindri u dobosima, glavni kocioni i cevke i creva. Letnje gume 2god stare na alu felnama i celicne sa zimskim. Motor je na 205000 i mali potrosac. Reg do 20sep 2022. Ulozeno je preko 1000e Bio je na oglasu 5 dana posle registracije za cenu od 1100e. Dobio sam ponudu od 900e. Nisam zeleo da ga prodam.
Neki su rekli da moze da se nadje i za 400e gde je moj odg bio
Letnje i zimske gume treba oko 250e i reg sa tehnickim je 150e
I ako treba da se ulozi za servise amortizere kocnice akumulator morao bi da ulozi oko 500e plus majstor. Tako da bi ga auto od 400e iskostao 1500e.
Tako da ok je ako uzimas auto po skupljoj ceni ako nema ulaganja i ako znas sta kupujes. Ali za krseve koji su neregistrovani udare cenu 1000e preko realne i stoje im po godinu dana na oglasu i ne popustaju to ne razumem.
Stranca nikako ne bih uzeo

Max

pre 2 godine

@Djorke
Potpisujem od reči do reči.
Skoro je zet jurio auto i nagledali smo se svega. Na kraju je kupio za jače pare klotaru Oktaviju ali prvi vlasnik, mala kilometraza, poznata istorija.
Od opreme što bi rekli samo volan i sedišta ;). Sve mogu da oprostim ali da limuzina c segmenta nema MF volan, to mi nepojmljivo.

Gastarbajter

pre 2 godine

Cene polovnjaka u Nemackoj rastu svakodnevno, u odnosu na proslu godinu su porasle za neverovatnih 35 - 40 % sto niko nije ocekivao ni u snu, pogotovo su Nemacki brendovi otisli u nebo !

gigi

pre 2 godine

Dezon

Ja sam pre godinu dana kupio solidan b7 2013 karavan, tada me došao 9k dok sam registrovao, kupio gume I stavio zaštitu,da bude spreman za vožnju. Limuzina je bila skuplja bar 1,5k, ako ne i više. Čini mi se da su cene i danas otprilike slične. Ali mi se čini I da uglavnom svi ti isti i dalje stoje na placevima.

Levo smetalo

pre 2 godine

(Brada Bg, 30. decembar 2021 12:03)

Ajde druže nek ti je sa srećom. Ne bih da ti kvarim užitak ali se obično kaže: “kada kupuješ novo, nije važno da li je sa tri ili četiri cilindra…” nastavak verovatno pretpostavljaš i sam. Osim onih malih Toyotinih kosilica sa tri cilindra bez turbine, ja bih držao ruke podalje od tih motora na polovnim automobilima.

Levo smetalo

pre 2 godine

(Djorke, 30. decembar 2021 19:20)

Nisam baš najbolje shvatio, hoćeš da kažeš da se puno prodaju - klotare? Nekako je baš nejasno iz onoga što si napisao…

Dragan

pre 2 godine

Samo kod nas ima da nov auto košta 12000 a polovni o 15 i više godina 5,6,7 i više hiljada. Šišaj ovce, mi smo ekonomski tigar. Jbg.

TechLead

pre 2 godine

Pre 5 godina uzeo polovnog, dobro očuvanog japanskog atmosferca. Juče ga stavio na oglas za isti iznos i već imam nekoliko ponuda!

Doduše stavio sam mu premium gume, odradio zaštitu od ispod i zamenio kočnice nedavno. Mazio sam ga i pazio, pa kupac donekle plaća "fer" cenu za ono što dobija.

Petar

pre 2 godine

U Srbiji mozete prodati sta hocete samo ako je dzabe, za male pare uzece i samo lim.Ovde bi da kupe svalersku robu za 2000e i da izigravaju uspesne i pozeljne mačo tipove.Samo da ima bedž, da je nemac, odmah ide gde ste zene stigli švaleri.Koliko ima neizivljenih tipova/klinaca sa jakim krsevima koji divljaju ulicama kao da su uhvatili boga za tregere.Ne znam zasto postoji misljenje u Srbiji da ce neko sa zapada prodati ono sto ima veliku vrednost,za mali novac.Dobicete ono sto se predpostavlja da je izgubilo ili ce uskoro postati nepouzdano,zahtevati znacajna ulaganja, ili je vec doziveo havariju koju sada preuzimaju Rumuni,Srbi, krpe i prodaju dalje.Nece vam niko pokloniti ono sto je vredno.

Odiseja u svemiru

pre 2 godine

@Alex
Cene ce za godinu - dve da dostignu neki maksimum i onda da se stabilisu. Treba kupiti auto sada pre nego dodju na taj maksimum.
Sta mislis o ovoj logici?

Brada Bg

pre 2 godine

Ja sam prodao auto sredinom novembra, aj da kazemo da je otisao za dvadesetak dana i znao sam da me cekaju muke, hladno vreme, nemam s cim da idem da gledam druga kola, posao, porodica, obaveze, sve nekako, ali izbor je bio katastrofalan, poslednjih godinu dve pratim odredjene automobile i zaista je imalo sta da se nadje sve negde do pocetka novembra, tj aj da kazemo dok nisam prodao svoja, posle toga se rasprodalo sve sto je valjalo i mesec dana sam cekao da se pojavi bar jedan da mogu da ga pogledam barem, ali sve to je bilo papreno. Budzet mi je bio do 8000e, ali onda dodate registraciju, servise, gume, i ko zna sta jos i lako to izadje blizu 9. Konacno naletim na jednog benzinca karavana, jeftiniji za 1000e od najjeftinijeg dizelasa, dvoumio se nedelju dana jer sam vozio 2.0 dizela ceo zivot i na kraju se odlucim za tog benzinca, u pitanju je Ford Focus 2016. godiste 1.0 ecoboost 125ks. Uzeo sam ga a da nisam ni vozio ne njega, nego benzince uopste, i to sto sam probao jedanput bio atmosferac mrtvak. Ljudi, ja sam toliko odusevljen sa ovim malisanom da zaista imam samonreci hvale i to kao dugogodisnji vozac 2.0 tdi sa 140ks. Kosilica ide po ravnom i uzbrdo bez razlike, vuce vec od 1500 obrtaja i bukvalno se vozi kao dizel, nema teranja u obrtaje da izadjes uzbrdo, niti bilo kakvog gusenja. Na autoputu u sestoj bez problema se penje uz uzbrdice, a da ne moram da ga saltam u petu. Jedina mala zamerka mu je potrosnja, kratko je kod mene da bih bio precizan, ali tu je oko 8-9l prosek ako ga ne gazim, ja sam u Beogradu pa pretpostavljam da van moze to mnogo manje, pogotovu na otvorenom, tu je potrosnja drasticno manja, ali sve u svemu to nije problem jer sam auto platio jeftinije od dizelasa a i ja prelazim 7000km godisnje pa mi je ovo taman.

Gastarbajter

pre 2 godine

Cene polovnjaka u Nemackoj rastu svakodnevno, u odnosu na proslu godinu su porasle za neverovatnih 35 - 40 % sto niko nije ocekivao ni u snu, pogotovo su Nemacki brendovi otisli u nebo !

Ivan ZG

pre 2 godine

Evo jednog zanimljivog podatka o polovnim automobilima u "zaostaloj" Indiji.
Auti stariji od 15 godina se NE MOGU više registrirati i voziti!
Idu na rezalište.
Sada je prijedlog da se u Delhiju zbog velikog zagađenja uvede zabrana prometovanja dizelima starijima od 10 godina! Mogli bi se voziti van grada (do 15-te godine).

Alex

pre 2 godine

Staro pravilo: kad poskupljuje nešto, ne kupuješ. kupuje se kad stagnira ili cene padaju. Bilo šta: nekretnine ili kola. Ne žurite kome nije neophodno. Za godinu -dve stabilitovaće se tržište. Ne nasedajte na plaćene reklame auto dilera.

Tomy Čubura

pre 2 godine

Cene polovnjaka kod nas su uvek bile nerealno visoke u odnosu na cene novih automobila. Sada je to još više izraženo, tako da ako neko traži noviji polovnjak do 5 godina apsolutno mu se više isplati kupiti nov automobil. Nailazio sam i na takve slučajeve gde za 2 godine star auto traže istu cenu koliko košta nov u salonu.
Za starije i jeftinije, naravno nemate alternativu ali su i oni nerealno skupi u odnosu na nove.
(Zacvo, 30. decembar 2021 12:53)
niste u toku ! trenutno golf 8 star 6 meseci i sa 20.000 km se prodaje SKUPLJE nego nov i ide kao alva ! iz razloga sto iz salona cekate godinu dana maltene ....

Iz ugla kupca

pre 2 godine

Cene su trenutno takve, da ću radije uzeti kredit i čekati pola godine na nov auto nego polovni platiti 10, 15% manje od skroz novog.

Zacvo

pre 2 godine

Cene polovnjaka kod nas su uvek bile nerealno visoke u odnosu na cene novih automobila. Sada je to još više izraženo, tako da ako neko traži noviji polovnjak do 5 godina apsolutno mu se više isplati kupiti nov automobil. Nailazio sam i na takve slučajeve gde za 2 godine star auto traže istu cenu koliko košta nov u salonu.
Za starije i jeftinije, naravno nemate alternativu ali su i oni nerealno skupi u odnosu na nove.

1

pre 2 godine

U Novom Safu i Futogu stoje pojedina kola po dve godine i niko ne kupuje a placevi se ili šire ili otvaraju nove - tako da prodaja ne ide ,a prodavci LAŽU ,svugde u svetu polovno duplo jeftinije nego kod naših prevaranata i muljatora ,sve bih ja njih procesuirao ,prekršaja koliko hoćeš,a obraza i stida nemaju

Tomy Čubura

pre 2 godine

Prodavci kažu.... Malo preso, baba ga vozila samo subotom do pijace... Svi servisi odradjeni
(yutuber, 30. decembar 2021 12:28)
da vas pohvalim da vaša duhovitost je ogromna ! a tek originalnost....ma to je nenadmašivo....

Vladan

pre 2 godine

Dobar dan. Ne razumem kupce polovnih automobila... Ocekuju za 2000 ili 2500 da dobiju auto salonskog stanja, sa novim sedistima, bez ogrebotine, novim gumama, kocnicama... Zaboravljaju da je auto vozen 15 godina u inostranstvu, nije stajao i cekao da se izveze u Srbiju kao nov. Budimo razumni, auto koji je u odlicnom stanju, skuplji je nego kod nas. Popravke su preko skupe, i bukvalno je zarada trgovaca ako ovde plate popravku jeftinije nego preko. Tamo niko ne poklanja aute. A cene se krecu ovako. Prevoz iz Beca je 400 evra, carina za auto 2005 je 450, pa ako se ne vidi broj motora jos 120, amss 100 evra, ako treba da se poprave Kocnice, signalizaciju, dubinsko pranje, ode jos 150... Ko nece da kupi od preprodavca neka uveze sam sebi auto pa da vidi koliki je to posao i rizik, put, sneg, vrucina, po neka kazna koja se plati, nema gde da se stane prikolicom, uske ulice na preuzimanju auta. Odes 800 km i vidis sasvim drugo stanje auta od onoga sto ti je posteni Austrijanac rekao. Eee, hteli bi za 2000 novo, nema toga. Razmislite kupci, ne samo kritikovati preprodavca.

pr

pre 2 godine

Jeste, totalna drama. Evo moj tast odustao od prodaje Golfa trojke, kaže, skače mu cena ko Bitcoin-u, pa Bože zdravlja za godinu dve kad dostigne maksimum, da ga proda i kupi kuću na moru.

Levo smetalo

pre 2 godine

(Brada Bg, 30. decembar 2021 12:03)

Ajde druže nek ti je sa srećom. Ne bih da ti kvarim užitak ali se obično kaže: “kada kupuješ novo, nije važno da li je sa tri ili četiri cilindra…” nastavak verovatno pretpostavljaš i sam. Osim onih malih Toyotinih kosilica sa tri cilindra bez turbine, ja bih držao ruke podalje od tih motora na polovnim automobilima.

Vuk

pre 2 godine

Pa šta je sad? Prošle godine su svi pričali da se Švabe i cela EU rešavaju starih auta,dodješ samo gore i još ti plate i put samo da se reše dizela a ove godine i stari i novi sve poskupelo....? Ha ha ha ....

Ivan ZG

pre 2 godine

Pa tako je u svakom zlatnom dobu više se traže stariji (iz onog starog zlatnog doba) nego noviji. To jedino ne razumiju Nijemci pa kupuju - nove.
To je zato što kod njih nije zlatno doba.
E sada ste na prelazu iz zlatnog doba u litijsko doba (to mu dođe kao dijamantno doba). E onda će se tražiti još stariji (kasno brončano doba).
Inače je poznato da tamo gdje bi svi htjeli kupiti novi polovnima brzo pada cijena. Kod vas bi svi htjeli kupiti polovan pa oni koji su kupili novi izgube manje na cijeni od onih koji voze polovan jer je mladih polovnih - malo. Zato se onima koji imaju novaca isplati kupiti novi. Vozi novi auto pod garancijom pa ga nakon 4-5 godina proda za 70% cijene.
U Njemačkoj prijatelj kupio auto star 3,5 godina sa 50.000 km za točno 50% cijene takvog novog. Zato kod njih nije zlatno doba jer ne cijene stare aute.

Lazar

pre 2 godine

Cene u Srbiji su najskuplje u Evropi. O cemu dalje da pricamo. Auto koji u SW kosta 1000€ kod nas sa prevodima, carinama, taksama, porezima kosta 3500€ da ga kupis na placu. Ni bednije plate u 21 veku kod nas u Srbiji ni skuplhih automobila. Pricam o najbednijim automobilima od 15 godina.

kupac je uvek u prednosti

pre 2 godine

Mozda da okrenemo pilu naopako i stavite podnaslov; oni koji prodaju automobile, dileri neka se ne nadaju uspjesnoj prodaji u narednih 6 mjeseci...

Vladimir Marković

pre 2 godine

Prodavci kažu, sad kupuj sutra je smak sveta ili još gore, biće krsevi skuplji. Pardon odlični polovni automobili sa malom kilometrazom.

dexter-lab

pre 2 godine

Iz hobija i u cilju male dodatne zarade se bavim trgovinom polovnih automobila. Ljudi moji, ne kupujte polovan auto osim ako vam nije zivotno pitanje. Cene su neralno visoke a ponuda je katastrofalna! 95% su krsevi koje cekaju ozbiljna ulaganja. Danas izgleda niko ne prodaje auto koji vredi. Na oglasima su samo oni kojih vlasnici zele da se otarase ( a usput bi i da zarade ako mogu).
Dakle, ili sredjujte to sto imate i vozite ili skupljajte pare i kupujte novo.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Juce, 29. 12. 2021 g. registrovao sam moj super sportski automobil Corsa B 1997 g. - registracija mi istice 26. 1. 2023 g. ! Svi zainteresovani da se jave na aukciju pa da vidim ko ce svoje da omasti brke ! pocetna cena 350 Evra !

gigi

pre 2 godine

Dezon

Ja sam pre godinu dana kupio solidan b7 2013 karavan, tada me došao 9k dok sam registrovao, kupio gume I stavio zaštitu,da bude spreman za vožnju. Limuzina je bila skuplja bar 1,5k, ako ne i više. Čini mi se da su cene i danas otprilike slične. Ali mi se čini I da uglavnom svi ti isti i dalje stoje na placevima.

Gru86

pre 2 godine

Pre 5god sam kupio Renault Clio 1 restyle 1.2 euro3 motor sa katalizatorom '97 od vlasnika kod koga je bio 15 god i odrzavao ga u renault ovlascenom servisu.
Auto nigde nije truo.
Kod mene je u poslednje 3 god zamenjeno sve sto moze.
Alternator, anaser repariran, pumpa za gorivo, kadica za grejanje, selen blokovi na torziji, sva 4 amortizera, viljuske i krajevi spone, lageri a letos ubacena sedista kadice od 1.8 modela i presvuceni i ofarbani tapaciri ugradjeno ambijentalno osvetljenje i led svetla i sredjene kocnice prednje plocice, paknovi novi i obradjeni dobosi, cilindri u dobosima, glavni kocioni i cevke i creva. Letnje gume 2god stare na alu felnama i celicne sa zimskim. Motor je na 205000 i mali potrosac. Reg do 20sep 2022. Ulozeno je preko 1000e Bio je na oglasu 5 dana posle registracije za cenu od 1100e. Dobio sam ponudu od 900e. Nisam zeleo da ga prodam.
Neki su rekli da moze da se nadje i za 400e gde je moj odg bio
Letnje i zimske gume treba oko 250e i reg sa tehnickim je 150e
I ako treba da se ulozi za servise amortizere kocnice akumulator morao bi da ulozi oko 500e plus majstor. Tako da bi ga auto od 400e iskostao 1500e.
Tako da ok je ako uzimas auto po skupljoj ceni ako nema ulaganja i ako znas sta kupujes. Ali za krseve koji su neregistrovani udare cenu 1000e preko realne i stoje im po godinu dana na oglasu i ne popustaju to ne razumem.
Stranca nikako ne bih uzeo

Alex

pre 2 godine

Sta mislis o ovoj logici?
(Odiseja u svemiru, 30. decembar 2021 12:44)

Mislim da i tom autu koji poseduješ takođe skače cena pa će i on vredeti više. Međutim šta ćemo kad cene počnu da padaju? Zato ne kupovati ako baš nije potrebno.

Jovica

pre 2 godine

Teski lazovi i prevaranti na autoplacevima, slusaj ovog iz videa kaze rastu cene polovnog auta zbog rasta cena sirovina pa aj objasni kako je to moguce kada je taj polovni auto star 10 god kada je bila skroz druga cena sirovina. Nego ste alavi i gladni i svaku priliku koristite da dignete cenu sirovina.

Djorke

pre 2 godine

@ Potpisujem od reči do reči.
Skoro je zet jurio auto i nagledali smo se svega. Na kraju je kupio za jače pare klotaru Oktaviju ali prvi vlasnik, mala kilometraza, poznata istorija.
Od opreme što bi rekli samo volan i sedišta ;). Sve mogu da oprostim ali da limuzina c segmenta nema MF volan, to mi nepojmljivo.
(Max, 31. decembar 2021 10:42)

Onda znas moju muku, a vrlo verovatno da cu isto kao tvoj zet - klotara od vlasnika. Nisam stipsa, ali bukvalno te “dusa boli” kada vidis da treba dobro da se istreses za ono sivilo unutra, one poklopce za prekidace gde bi prekidaci bili da auto ima opreme, volan kao od juga … jedan sam video cak i bez fabricke muzike, nego mu stoji ona blenda tu. Pa kako ga bre voze tako, nije mi jasno??? A i vrh mi je kada mi kazu “Redovno servisiran” - to kod vecine znaci da su svi servisi upravo na redu da se rade :)))) . Pa sta hoces - da ti doplatim ?? :)))

Dok sa druge strane, iz uvoza, mnogo pristojnije unutra, ali vidis da je pred izdisajem iako nema neke godine, kilometrazu mozes sa bacas pasulj … ne kupuje mi se to.

Djorke

pre 2 godine

Ma haide sto su cene naduvane, i to se prezivi - neho sto je kvalitet nikakav. Sada trazim nesto, tako oko 2015 godista da bude ako moze, medjutim nagledao sam se lesina za pola zivota.

Ajde sto su zapeli sa cenama, ali to budu neke klotare, izandjani, farbani na 116 mesta … cena visoka, a stanje takvo da ga ne kupujem ni da je 50% od toga, mislim sta ce mi grob neki … Vlasnici izgleda slabo prodaju jer ne kupuju nova, uvoznici vide da su cene previsoke pa uvoze najjeftinije sta su nasli preko da kupe i posledicno su na oglasima mahom preprodavci sa krsinama sta u principu ako si normalan zaobidjes. Tu i tamo bude neki prvi vlasnik, a tu obicno bude i dobar auto, ali bude takva klotara da imas utisak da je 1988-a kada udjes u kola, a cena jedno 30% veca od ovih sto kazemo “naduvanih” preprodavaca.

Bukvalno ne znas sta je pametno - nisi lud da kupis krsinu, ne daju ti se bas ogromne pare za neku mrtvu klotaru, a kola ti trebaju.

Levo smetalo

pre 2 godine

(Djorke, 30. decembar 2021 19:20)

Nisam baš najbolje shvatio, hoćeš da kažeš da se puno prodaju - klotare? Nekako je baš nejasno iz onoga što si napisao…

Max

pre 2 godine

@Djorke
Potpisujem od reči do reči.
Skoro je zet jurio auto i nagledali smo se svega. Na kraju je kupio za jače pare klotaru Oktaviju ali prvi vlasnik, mala kilometraza, poznata istorija.
Od opreme što bi rekli samo volan i sedišta ;). Sve mogu da oprostim ali da limuzina c segmenta nema MF volan, to mi nepojmljivo.

Gulliver

pre 2 godine

"... U Njemačkoj prijatelj kupio auto star 3,5 godina sa 50.000 km za točno 50% cijene takvog novog. Zato kod njih nije zlatno doba jer ne cijene stare aute... "

3.5 godine za ovakav pad cene je malo neuobičajeno. Koji brand/model je bio u pitanju?

Dragan

pre 2 godine

Samo kod nas ima da nov auto košta 12000 a polovni o 15 i više godina 5,6,7 i više hiljada. Šišaj ovce, mi smo ekonomski tigar. Jbg.

TechLead

pre 2 godine

Pre 5 godina uzeo polovnog, dobro očuvanog japanskog atmosferca. Juče ga stavio na oglas za isti iznos i već imam nekoliko ponuda!

Doduše stavio sam mu premium gume, odradio zaštitu od ispod i zamenio kočnice nedavno. Mazio sam ga i pazio, pa kupac donekle plaća "fer" cenu za ono što dobija.

Petar

pre 2 godine

U Srbiji mozete prodati sta hocete samo ako je dzabe, za male pare uzece i samo lim.Ovde bi da kupe svalersku robu za 2000e i da izigravaju uspesne i pozeljne mačo tipove.Samo da ima bedž, da je nemac, odmah ide gde ste zene stigli švaleri.Koliko ima neizivljenih tipova/klinaca sa jakim krsevima koji divljaju ulicama kao da su uhvatili boga za tregere.Ne znam zasto postoji misljenje u Srbiji da ce neko sa zapada prodati ono sto ima veliku vrednost,za mali novac.Dobicete ono sto se predpostavlja da je izgubilo ili ce uskoro postati nepouzdano,zahtevati znacajna ulaganja, ili je vec doziveo havariju koju sada preuzimaju Rumuni,Srbi, krpe i prodaju dalje.Nece vam niko pokloniti ono sto je vredno.