Aktuelno

Subota, 18.12.2021.

16:30

Tornado pretio, Amazon terao vozača da ide dalje: "Dobićeš otkaz ako to ne uradiš"

Izvor: B92

Tornado pretio, Amazon terao vozaèa da ide dalje: "Dobiæeš otkaz ako to ne uradiš" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Филипинац

pre 2 godine

(dragacevac, 19. decembar 2021 08:33) Могу ли да позајмим коментар за даљу употребу?

duki

pre 2 godine

Ne zalim nikog. Sami pali, sami se ubili. Nismo mi izmislili on-line prodaju, vec oni da bi imali silne ustede. Jedan centralni magacin, zaposleni samo vozaci i po koji sefic, a gazda samo skuplja kajmak. Ranije, odes u radnju i kupis bilo sta. Sad sve mora preko racunara.

Miki

pre 2 godine

Ne znam kakvi su uslovi u Amazonu, verujuci komentarima bivsih radnika ovde vrlo losi, ali i ljudi su generalno postali nepodnosljivi. Da taj paket nije isporucen danas, nego sutra, neko bi se mnogo iznervirao, ne bi vise tu narucivao, bio bi kraj sveta, drama nevidjenih razmera. Svaki dan gledam reakcije onih kojima kasni paket. "Zamisli, narucio sam prekjuce gace i aparat za kafu i jos ih nema, na sta ovo lici".. Nenormalno vreme, nenormalni ljudi.

MARSUPILAMI

pre 2 godine

lagano bih mu rekao ok šefe, nije problem, i parkiram sa strane i može on da ode po onog ćelavca i zajedno da dodju da.. znate već šta!
(nebojsa, 18. decembar 2021 18:56)
Da a onda negde oko prvog u mesecu dodje rata za kucu pa rata za dva automobila pa dug za ko zna koliko kreditnih kartica.......

Nenad

pre 2 godine

(Igor ex USA citizen,

Izem ti tu demokratiju koja te tera da slobodno odlucis da l ces da zadrziz posao i prodjes kroz tornado ili da odustanes ali onda dobijas otkaz.Pre ce biti da su to pravila kapitalizma, vozacu nagrada, bonus, ostalima otkaz po komandnoj liniji.

marko_sthlm

pre 2 godine

@ (Igor ex USA citizen, 18. decembar 2021 18:58)


Ma ajde!!!

Evo nijedna skandinavska zemlja nije komunistička ali kad bilo koja državna agencije objavi upozorenje na nešto nema te sile i tog poslodavca koji će se usuditi da tera radnike da rade nešto uprkos tom upozorenju.

Nema takođe ni radnika koji bi nastavio da, kao u ovom slučaju, vozi i rizikuje život zbog poslodavca. Ovde bi taj radnik lepo parkirao auto i sklonio se dok ne prođe opasnost a kasnije prijavio šefa višoj instanci u kompaniji uz pomoć pravnika kojeg mu na raspolaganje da sindikat.

Ovde sindikat košta 25 evra mesečno ali kad ti nešto treba oni su tu.

Ne dobijamo vreće brašna, deterdžent za veš, svinjske polutke i odlazak u banju "preko sindikata" .
Ne dobijemo ništa od toga, ali dobijemo advokata koji nas zastupa u slučaju povrede zakona o radu od strane poslodavca.

Isto tako država je donela i odgovarajuće zakone o zaštiti na radu i o zaštiti prava zaposlenih.

To da taj vozač Amazona ima neki izbor nije tačno, a nije tačno ni da bi bio socijalno zbrinuti dok ne nađe drugi posao.
Taj sistem u USA je dosta loš po tm pitanjima.

Ako je ipak dobar, kao što ti tvrdiš, zašto si onda "ex USA citizen"? Ako je tamo tako dobro zašto nisi "still USA citizen"?

marko_sthlm

pre 2 godine

@ "Nije Amazon, nego nerazumni dispecer koji ce da popije otkaz zbog ovoga.
(ZGBG, 18. decembar 2021 21:24)"

Nažalost mislim da ovde dispečer samo radi ono što mu je rukovodstvo Amazona naložilo.

Sale

pre 2 godine

Mene su cimali preko linkedin-a za posao kao softverasa mislim u Vakkuveru Ja kao ajd da probam mada mi ovde nista fali. Ono sve Indusi ukljuceni u taj prvi proces selekcije. Odmah mi je sve bilo jasno. Shvatio sam da nismo jedno za drugo :)

stefan

pre 2 godine

Nije samo Amazon, svaki broker kad se uzme tura napinje kao da mu je poslednja, ja radim kao dispecer za jednu firmu iz Chicaga, doduse svim mojim vozacima kazem kad ne mogu da voze, kad se ne osecaju sigurno, da odmah stanu. Vozac mi je promasio istovar u Amazonu u PA, cekali smo 10 dana na sledeci termin, nisu hteli ni da cuju razlog kasnjenja. Njih je briga samo za tovar i to je to.

dragacevac

pre 2 godine

Titov Pionir;

Komunizam o kakvom ti mastas je postojao samo na papiru i u glavama sludjenih sledbenika jednog austro-ugarskog vojnika.
Kad je bilo jednakosti zasto su pravljeni stanovi i od 45 i od 125 m?..?
Ko je ziveo na Dedinju i Senjaku, da nisu radnici iz IMT-a i Rakovice?
Cija su deca se skolovala po Becu i Parizu, traktoriste iz PKB-a ili nekog lopuze ogrnutog u kapu i maramu?
Sto otese mojim komsijama u Dragacevu zemlju pedesetih godina, da nisu bili ratni profiteri mozda?

E moj ti, titov pioniru...

pozdrav iz Dragaceva

Joe

pre 2 godine

Vi dole... što se molite Bogu da Bezos i Amazon bankrotira.
Pogrešnom šefu se molite.
Bezos je sa Satanom potpisao ugovor na neodređeno.
I naravno da nema tog ugovora, zbog koga ćete rizikovati život, bez obzira na uređenje i sistem.
Priča se upravo vrti po viđenijim novinama, tako da jeste aktuelna.

belmotno

pre 2 godine

Amazon nema svoje kamione niti vozace velikih kamiona koji rade za AMAZON.
Amazon radi sa manjim ili vecim kamionskim kompanijama (kojih ima milion) sa kojima potpisuje ugovore. Te kompanije rade za AMAZON kao kontraktori. Bas iz tih razloga Amazon nema svoje kamione niti vozace, tako da su oni potpuno pokriveni niti imaju bilo kakve veze sa ovim. Ovaj sto je vozio kamion za Edwardsville je neki Amerikanac koji vozi za Srpsku ili drugu Istocnoevropsku kompaniju koja ima ugovor sa Amazonom. I taj dispatcher je neko iz Evrope koji niti je bio u USA niti zna sta su kamioni.

driver

pre 2 godine

U trucking logistici sam skoro 10 god.
Kavke se metode koriste od strane vlasnika kompanija ,pa do brokera i dispatch-ara ,
da pricam nekome ne bi mi verovao kakve se prevare nad ljudima cine.

brm

pre 2 godine

Daj bože da bankrotira taj Amazon da ih radnici tuže i dobiju veliku odštetu od njih,pa bi videli kako bi gazda tad morao sve da proda zbog bankrota.Daj Bože.
(Radnik, 18. decembar 2021 16:48)

Možeš da se moliš koliko hoćeš, ali Amazon je toliko diverzifikovao svoj biznis, da jedino još nisu upleteni u nekretnine, ali polako i tu zabadaju nos. Oni nisu samo online prodaju. Šta god da radiš, nema šanse da ne koristiš direktno ili indirektno neki njihov proizvod ili servis.

Miloje

pre 2 godine

Odveze kamion u neko blm predgradje, otvori vrata, kaze da je bio opljackan, posle nadje tog celavog dispecera ...
(I don't dial 911,

Blago majci, ovaj jos nije cuo za GPS a javlja se 'preko bare'

Titov Pionir

pre 2 godine

Cekajte ljudi, a komunizam vam isto nije valjao? Ovo je pravo lice kapitalizma a kako vise nema komunizma kao potencijalne pretnje ovakvi slucajevi ce biti sve cesci i nehumaniji.

I ko je kriv za situaciju? Bezos, koji vise i nije CEO? Akcionari koji zele sto vecu dividendu i cenu akcije koja zavisi od profitabilnosti?Menadzemnt koji mora da iscedi profit iz suve drenovine inace im sledi otkaz kroz skupstinu akcionara? Celo drustvo koje smatra da je kapitalizam mnogo bolji sistem od prokletog komunizma? I tako u krug...

Da li bi imali isto takve poglede na situaciju da imate akcije Amazona kojima vrednost samo raste? Da li bi vi kao menadzer terali vozaca da i dalje radi a znate da vi mozete dobiti otkaz zbog slabijeg profita (otkaz bi vam dali sami aktionari)?

Zacarani krug... ali ne, komunizam takodje nikako nije valjao...

GoranH

pre 2 godine

Nije Amazon, nego nerazumni dispecer koji ce da popije otkaz zbog ovoga.
(ZGBG, 18. decembar 2021 21:24)

Ne glupiraj se, taj dispečar samo poštuje pravila koje Amazon propisuje, ni on ne želi da dobije otkaz.

kognitivna disonanca

pre 2 godine

Prokleti menadžeri! To su goniči robova robovlasnika! Ustanak golorukih protiv tlačitelja je izgleda jedina razumna opcija!

ProkopijeElGrande

pre 2 godine

Nije Amazon, nego nerazumni dispecer koji ce da popije otkaz zbog ovoga.
(ZGBG, 18. decembar 2021 21:24)

Sudeci po odnosu Amazona prema "potrosnim uposlenicima" pre ce dobiti orden za radnika meseca.

realista

pre 2 godine

Amazon je jedna od najgorih kompanija za rad. Ne placaju prekovremeno nego ti daju na primer 80 isporuka na dan pa ti zavrsi u roku od 8 sati a ako ostanes duze onda je to tvoj problem. Njima je u interesu da im radnici daju otkaz posle 6 meseci da se nebi organizovali u sindikate..

Zoltan Schröder

pre 2 godine

Dve i po godine sam isporučivao pakete za amazon u okolini Münchena.To nije posao za ljude.Toliki pritisak je prosto nehuman prema osoblju.Isto važi i prema osoblju u lageru.

Dule

pre 2 godine

@Radnik

Pre će sirotinja postati još veća sirotinja nego ovaj da bankrotira. I ja se molim Bogu, da vlasniku te kompanije krene na dole i da bankrotira.

Igor ex USA citizen

pre 2 godine

Pa nije USA komunisticka zemlja zna se red u biznisu i ko "kosi, ko vodu nosi". I vozacu niko nije pretio streljackim vodom kao sto bi to bio slucaj u Kini, samo mu je predoceno da moze (ne i da mora) da bude suocen sa prekidom ugovora o radu a njegova slobodna volja je da donese odluku u svom interesu. I to je osnov demokratije dakle slobodna volja u odlucivanju dal ce da nastavis da radis, das otkaz ili nesto trece (tuzis se sa kompanijom npr.), ali zbog toga neces da budes suocen sa brutalnim posledicama kao sto drzavna represija ugrozavanje egzistencije, jer bi i posle eventualnog otkaza bio socijalno zbrinut do novog zaposljenja. Dakle nije bilo nikakve pretnje otkazom, to se samo tako plasira u ovdasnjim medijima vec mu je samo ukazano na eventualnu mogucnost gubitka tog posla u skladu sa zakonima i poslovnom politikom firme a to je i razlika izmedju USA demokratije koja oslanja na slobodnu volju svakog pojedinca i ovdasnjih sistema gde se forsira psihologija mase.

nebojsa

pre 2 godine

iskreno, ne razumem na koji način poslodavac, šef ili ko već.. može da te natera da svoj život stavljaš na kocku?? dobićeš otkaz?? pa šta ako izgubiš glavu čoveče???! lagano bih mu rekao ok šefe, nije problem, i parkiram sa strane i može on da ode po onog ćelavca i zajedno da dodju da.. znate već šta!

Nebojša

pre 2 godine

Od svih ovih poznatijih superbogatasa ovaj Bezos mi deluje kao najmanje čovečan puno je primera sramotnog postupanja Amazona prema sopstvenim radnicima a ne može to bez njegovog blagoslova.

Nije Amazon jedini na svetu

pre 2 godine

a glupani i dalje kupuju od ovih izrabljivaca .
(u cudu!, 18. decembar)

Već dve godine kupujem uglavnom preko Wish. Direktno od proizvođača u Kini. Sad su konačno i vreme isporuke skratili na 7 do 20 dana.

Kupac on line

pre 2 godine

Nekada sam kupovao sa Amazona i Aliexpress ali već dve godine samo sa Wish. Mnogo su povoljniji a konačno su i isporuku skratili na 7 do 20 dana.

Kupac on line

pre 2 godine

Nekada sam kupovao sa Amazona i Aliexpress ali već dve godine samo sa Wish. Mnogo su povoljniji a konačno su i isporuku skratili na 7 do 20 dana.

Vlada

pre 2 godine

Da nije isporucio robu, Bezos ne bi imao za kavijar i ostrige, vec samo za jedno ili drugo pre nego sto se ukrca u leteci falus. Veliki problem, a vozaca ce da nadje cas posla.

Radnik

pre 2 godine

Daj bože da bankrotira taj Amazon da ih radnici tuže i dobiju veliku odštetu od njih,pa bi videli kako bi gazda tad morao sve da proda zbog bankrota.Daj Bože.

Vlada

pre 2 godine

Da nije isporucio robu, Bezos ne bi imao za kavijar i ostrige, vec samo za jedno ili drugo pre nego sto se ukrca u leteci falus. Veliki problem, a vozaca ce da nadje cas posla.

Radnik

pre 2 godine

Daj bože da bankrotira taj Amazon da ih radnici tuže i dobiju veliku odštetu od njih,pa bi videli kako bi gazda tad morao sve da proda zbog bankrota.Daj Bože.

Zoltan Schröder

pre 2 godine

Dve i po godine sam isporučivao pakete za amazon u okolini Münchena.To nije posao za ljude.Toliki pritisak je prosto nehuman prema osoblju.Isto važi i prema osoblju u lageru.

Nebojša

pre 2 godine

Od svih ovih poznatijih superbogatasa ovaj Bezos mi deluje kao najmanje čovečan puno je primera sramotnog postupanja Amazona prema sopstvenim radnicima a ne može to bez njegovog blagoslova.

nebojsa

pre 2 godine

iskreno, ne razumem na koji način poslodavac, šef ili ko već.. može da te natera da svoj život stavljaš na kocku?? dobićeš otkaz?? pa šta ako izgubiš glavu čoveče???! lagano bih mu rekao ok šefe, nije problem, i parkiram sa strane i može on da ode po onog ćelavca i zajedno da dodju da.. znate već šta!

realista

pre 2 godine

Amazon je jedna od najgorih kompanija za rad. Ne placaju prekovremeno nego ti daju na primer 80 isporuka na dan pa ti zavrsi u roku od 8 sati a ako ostanes duze onda je to tvoj problem. Njima je u interesu da im radnici daju otkaz posle 6 meseci da se nebi organizovali u sindikate..

GoranH

pre 2 godine

Nije Amazon, nego nerazumni dispecer koji ce da popije otkaz zbog ovoga.
(ZGBG, 18. decembar 2021 21:24)

Ne glupiraj se, taj dispečar samo poštuje pravila koje Amazon propisuje, ni on ne želi da dobije otkaz.

Titov Pionir

pre 2 godine

Cekajte ljudi, a komunizam vam isto nije valjao? Ovo je pravo lice kapitalizma a kako vise nema komunizma kao potencijalne pretnje ovakvi slucajevi ce biti sve cesci i nehumaniji.

I ko je kriv za situaciju? Bezos, koji vise i nije CEO? Akcionari koji zele sto vecu dividendu i cenu akcije koja zavisi od profitabilnosti?Menadzemnt koji mora da iscedi profit iz suve drenovine inace im sledi otkaz kroz skupstinu akcionara? Celo drustvo koje smatra da je kapitalizam mnogo bolji sistem od prokletog komunizma? I tako u krug...

Da li bi imali isto takve poglede na situaciju da imate akcije Amazona kojima vrednost samo raste? Da li bi vi kao menadzer terali vozaca da i dalje radi a znate da vi mozete dobiti otkaz zbog slabijeg profita (otkaz bi vam dali sami aktionari)?

Zacarani krug... ali ne, komunizam takodje nikako nije valjao...

Dule

pre 2 godine

@Radnik

Pre će sirotinja postati još veća sirotinja nego ovaj da bankrotira. I ja se molim Bogu, da vlasniku te kompanije krene na dole i da bankrotira.

Miloje

pre 2 godine

Odveze kamion u neko blm predgradje, otvori vrata, kaze da je bio opljackan, posle nadje tog celavog dispecera ...
(I don't dial 911,

Blago majci, ovaj jos nije cuo za GPS a javlja se 'preko bare'

ProkopijeElGrande

pre 2 godine

Nije Amazon, nego nerazumni dispecer koji ce da popije otkaz zbog ovoga.
(ZGBG, 18. decembar 2021 21:24)

Sudeci po odnosu Amazona prema "potrosnim uposlenicima" pre ce dobiti orden za radnika meseca.

Kupac on line

pre 2 godine

Nekada sam kupovao sa Amazona i Aliexpress ali već dve godine samo sa Wish. Mnogo su povoljniji a konačno su i isporuku skratili na 7 do 20 dana.

Nije Amazon jedini na svetu

pre 2 godine

a glupani i dalje kupuju od ovih izrabljivaca .
(u cudu!, 18. decembar)

Već dve godine kupujem uglavnom preko Wish. Direktno od proizvođača u Kini. Sad su konačno i vreme isporuke skratili na 7 do 20 dana.

kognitivna disonanca

pre 2 godine

Prokleti menadžeri! To su goniči robova robovlasnika! Ustanak golorukih protiv tlačitelja je izgleda jedina razumna opcija!

brm

pre 2 godine

Daj bože da bankrotira taj Amazon da ih radnici tuže i dobiju veliku odštetu od njih,pa bi videli kako bi gazda tad morao sve da proda zbog bankrota.Daj Bože.
(Radnik, 18. decembar 2021 16:48)

Možeš da se moliš koliko hoćeš, ali Amazon je toliko diverzifikovao svoj biznis, da jedino još nisu upleteni u nekretnine, ali polako i tu zabadaju nos. Oni nisu samo online prodaju. Šta god da radiš, nema šanse da ne koristiš direktno ili indirektno neki njihov proizvod ili servis.

Kupac on line

pre 2 godine

Nekada sam kupovao sa Amazona i Aliexpress ali već dve godine samo sa Wish. Mnogo su povoljniji a konačno su i isporuku skratili na 7 do 20 dana.

Igor ex USA citizen

pre 2 godine

Pa nije USA komunisticka zemlja zna se red u biznisu i ko "kosi, ko vodu nosi". I vozacu niko nije pretio streljackim vodom kao sto bi to bio slucaj u Kini, samo mu je predoceno da moze (ne i da mora) da bude suocen sa prekidom ugovora o radu a njegova slobodna volja je da donese odluku u svom interesu. I to je osnov demokratije dakle slobodna volja u odlucivanju dal ce da nastavis da radis, das otkaz ili nesto trece (tuzis se sa kompanijom npr.), ali zbog toga neces da budes suocen sa brutalnim posledicama kao sto drzavna represija ugrozavanje egzistencije, jer bi i posle eventualnog otkaza bio socijalno zbrinut do novog zaposljenja. Dakle nije bilo nikakve pretnje otkazom, to se samo tako plasira u ovdasnjim medijima vec mu je samo ukazano na eventualnu mogucnost gubitka tog posla u skladu sa zakonima i poslovnom politikom firme a to je i razlika izmedju USA demokratije koja oslanja na slobodnu volju svakog pojedinca i ovdasnjih sistema gde se forsira psihologija mase.

Miki

pre 2 godine

Ne znam kakvi su uslovi u Amazonu, verujuci komentarima bivsih radnika ovde vrlo losi, ali i ljudi su generalno postali nepodnosljivi. Da taj paket nije isporucen danas, nego sutra, neko bi se mnogo iznervirao, ne bi vise tu narucivao, bio bi kraj sveta, drama nevidjenih razmera. Svaki dan gledam reakcije onih kojima kasni paket. "Zamisli, narucio sam prekjuce gace i aparat za kafu i jos ih nema, na sta ovo lici".. Nenormalno vreme, nenormalni ljudi.

marko_sthlm

pre 2 godine

@ (Igor ex USA citizen, 18. decembar 2021 18:58)


Ma ajde!!!

Evo nijedna skandinavska zemlja nije komunistička ali kad bilo koja državna agencije objavi upozorenje na nešto nema te sile i tog poslodavca koji će se usuditi da tera radnike da rade nešto uprkos tom upozorenju.

Nema takođe ni radnika koji bi nastavio da, kao u ovom slučaju, vozi i rizikuje život zbog poslodavca. Ovde bi taj radnik lepo parkirao auto i sklonio se dok ne prođe opasnost a kasnije prijavio šefa višoj instanci u kompaniji uz pomoć pravnika kojeg mu na raspolaganje da sindikat.

Ovde sindikat košta 25 evra mesečno ali kad ti nešto treba oni su tu.

Ne dobijamo vreće brašna, deterdžent za veš, svinjske polutke i odlazak u banju "preko sindikata" .
Ne dobijemo ništa od toga, ali dobijemo advokata koji nas zastupa u slučaju povrede zakona o radu od strane poslodavca.

Isto tako država je donela i odgovarajuće zakone o zaštiti na radu i o zaštiti prava zaposlenih.

To da taj vozač Amazona ima neki izbor nije tačno, a nije tačno ni da bi bio socijalno zbrinuti dok ne nađe drugi posao.
Taj sistem u USA je dosta loš po tm pitanjima.

Ako je ipak dobar, kao što ti tvrdiš, zašto si onda "ex USA citizen"? Ako je tamo tako dobro zašto nisi "still USA citizen"?

MARSUPILAMI

pre 2 godine

lagano bih mu rekao ok šefe, nije problem, i parkiram sa strane i može on da ode po onog ćelavca i zajedno da dodju da.. znate već šta!
(nebojsa, 18. decembar 2021 18:56)
Da a onda negde oko prvog u mesecu dodje rata za kucu pa rata za dva automobila pa dug za ko zna koliko kreditnih kartica.......

dragacevac

pre 2 godine

Titov Pionir;

Komunizam o kakvom ti mastas je postojao samo na papiru i u glavama sludjenih sledbenika jednog austro-ugarskog vojnika.
Kad je bilo jednakosti zasto su pravljeni stanovi i od 45 i od 125 m?..?
Ko je ziveo na Dedinju i Senjaku, da nisu radnici iz IMT-a i Rakovice?
Cija su deca se skolovala po Becu i Parizu, traktoriste iz PKB-a ili nekog lopuze ogrnutog u kapu i maramu?
Sto otese mojim komsijama u Dragacevu zemlju pedesetih godina, da nisu bili ratni profiteri mozda?

E moj ti, titov pioniru...

pozdrav iz Dragaceva

marko_sthlm

pre 2 godine

@ "Nije Amazon, nego nerazumni dispecer koji ce da popije otkaz zbog ovoga.
(ZGBG, 18. decembar 2021 21:24)"

Nažalost mislim da ovde dispečer samo radi ono što mu je rukovodstvo Amazona naložilo.

Nenad

pre 2 godine

(Igor ex USA citizen,

Izem ti tu demokratiju koja te tera da slobodno odlucis da l ces da zadrziz posao i prodjes kroz tornado ili da odustanes ali onda dobijas otkaz.Pre ce biti da su to pravila kapitalizma, vozacu nagrada, bonus, ostalima otkaz po komandnoj liniji.

stefan

pre 2 godine

Nije samo Amazon, svaki broker kad se uzme tura napinje kao da mu je poslednja, ja radim kao dispecer za jednu firmu iz Chicaga, doduse svim mojim vozacima kazem kad ne mogu da voze, kad se ne osecaju sigurno, da odmah stanu. Vozac mi je promasio istovar u Amazonu u PA, cekali smo 10 dana na sledeci termin, nisu hteli ni da cuju razlog kasnjenja. Njih je briga samo za tovar i to je to.

driver

pre 2 godine

U trucking logistici sam skoro 10 god.
Kavke se metode koriste od strane vlasnika kompanija ,pa do brokera i dispatch-ara ,
da pricam nekome ne bi mi verovao kakve se prevare nad ljudima cine.

Sale

pre 2 godine

Mene su cimali preko linkedin-a za posao kao softverasa mislim u Vakkuveru Ja kao ajd da probam mada mi ovde nista fali. Ono sve Indusi ukljuceni u taj prvi proces selekcije. Odmah mi je sve bilo jasno. Shvatio sam da nismo jedno za drugo :)

belmotno

pre 2 godine

Amazon nema svoje kamione niti vozace velikih kamiona koji rade za AMAZON.
Amazon radi sa manjim ili vecim kamionskim kompanijama (kojih ima milion) sa kojima potpisuje ugovore. Te kompanije rade za AMAZON kao kontraktori. Bas iz tih razloga Amazon nema svoje kamione niti vozace, tako da su oni potpuno pokriveni niti imaju bilo kakve veze sa ovim. Ovaj sto je vozio kamion za Edwardsville je neki Amerikanac koji vozi za Srpsku ili drugu Istocnoevropsku kompaniju koja ima ugovor sa Amazonom. I taj dispatcher je neko iz Evrope koji niti je bio u USA niti zna sta su kamioni.

Joe

pre 2 godine

Vi dole... što se molite Bogu da Bezos i Amazon bankrotira.
Pogrešnom šefu se molite.
Bezos je sa Satanom potpisao ugovor na neodređeno.
I naravno da nema tog ugovora, zbog koga ćete rizikovati život, bez obzira na uređenje i sistem.
Priča se upravo vrti po viđenijim novinama, tako da jeste aktuelna.

duki

pre 2 godine

Ne zalim nikog. Sami pali, sami se ubili. Nismo mi izmislili on-line prodaju, vec oni da bi imali silne ustede. Jedan centralni magacin, zaposleni samo vozaci i po koji sefic, a gazda samo skuplja kajmak. Ranije, odes u radnju i kupis bilo sta. Sad sve mora preko racunara.

Филипинац

pre 2 godine

(dragacevac, 19. decembar 2021 08:33) Могу ли да позајмим коментар за даљу употребу?

Igor ex USA citizen

pre 2 godine

Pa nije USA komunisticka zemlja zna se red u biznisu i ko "kosi, ko vodu nosi". I vozacu niko nije pretio streljackim vodom kao sto bi to bio slucaj u Kini, samo mu je predoceno da moze (ne i da mora) da bude suocen sa prekidom ugovora o radu a njegova slobodna volja je da donese odluku u svom interesu. I to je osnov demokratije dakle slobodna volja u odlucivanju dal ce da nastavis da radis, das otkaz ili nesto trece (tuzis se sa kompanijom npr.), ali zbog toga neces da budes suocen sa brutalnim posledicama kao sto drzavna represija ugrozavanje egzistencije, jer bi i posle eventualnog otkaza bio socijalno zbrinut do novog zaposljenja. Dakle nije bilo nikakve pretnje otkazom, to se samo tako plasira u ovdasnjim medijima vec mu je samo ukazano na eventualnu mogucnost gubitka tog posla u skladu sa zakonima i poslovnom politikom firme a to je i razlika izmedju USA demokratije koja oslanja na slobodnu volju svakog pojedinca i ovdasnjih sistema gde se forsira psihologija mase.

Kupac on line

pre 2 godine

Nekada sam kupovao sa Amazona i Aliexpress ali već dve godine samo sa Wish. Mnogo su povoljniji a konačno su i isporuku skratili na 7 do 20 dana.

Titov Pionir

pre 2 godine

Cekajte ljudi, a komunizam vam isto nije valjao? Ovo je pravo lice kapitalizma a kako vise nema komunizma kao potencijalne pretnje ovakvi slucajevi ce biti sve cesci i nehumaniji.

I ko je kriv za situaciju? Bezos, koji vise i nije CEO? Akcionari koji zele sto vecu dividendu i cenu akcije koja zavisi od profitabilnosti?Menadzemnt koji mora da iscedi profit iz suve drenovine inace im sledi otkaz kroz skupstinu akcionara? Celo drustvo koje smatra da je kapitalizam mnogo bolji sistem od prokletog komunizma? I tako u krug...

Da li bi imali isto takve poglede na situaciju da imate akcije Amazona kojima vrednost samo raste? Da li bi vi kao menadzer terali vozaca da i dalje radi a znate da vi mozete dobiti otkaz zbog slabijeg profita (otkaz bi vam dali sami aktionari)?

Zacarani krug... ali ne, komunizam takodje nikako nije valjao...

Radnik

pre 2 godine

Daj bože da bankrotira taj Amazon da ih radnici tuže i dobiju veliku odštetu od njih,pa bi videli kako bi gazda tad morao sve da proda zbog bankrota.Daj Bože.

Nije Amazon jedini na svetu

pre 2 godine

a glupani i dalje kupuju od ovih izrabljivaca .
(u cudu!, 18. decembar)

Već dve godine kupujem uglavnom preko Wish. Direktno od proizvođača u Kini. Sad su konačno i vreme isporuke skratili na 7 do 20 dana.

Kupac on line

pre 2 godine

Nekada sam kupovao sa Amazona i Aliexpress ali već dve godine samo sa Wish. Mnogo su povoljniji a konačno su i isporuku skratili na 7 do 20 dana.

Vlada

pre 2 godine

Da nije isporucio robu, Bezos ne bi imao za kavijar i ostrige, vec samo za jedno ili drugo pre nego sto se ukrca u leteci falus. Veliki problem, a vozaca ce da nadje cas posla.

kognitivna disonanca

pre 2 godine

Prokleti menadžeri! To su goniči robova robovlasnika! Ustanak golorukih protiv tlačitelja je izgleda jedina razumna opcija!

nebojsa

pre 2 godine

iskreno, ne razumem na koji način poslodavac, šef ili ko već.. može da te natera da svoj život stavljaš na kocku?? dobićeš otkaz?? pa šta ako izgubiš glavu čoveče???! lagano bih mu rekao ok šefe, nije problem, i parkiram sa strane i može on da ode po onog ćelavca i zajedno da dodju da.. znate već šta!

GoranH

pre 2 godine

Nije Amazon, nego nerazumni dispecer koji ce da popije otkaz zbog ovoga.
(ZGBG, 18. decembar 2021 21:24)

Ne glupiraj se, taj dispečar samo poštuje pravila koje Amazon propisuje, ni on ne želi da dobije otkaz.

Dule

pre 2 godine

@Radnik

Pre će sirotinja postati još veća sirotinja nego ovaj da bankrotira. I ja se molim Bogu, da vlasniku te kompanije krene na dole i da bankrotira.

realista

pre 2 godine

Amazon je jedna od najgorih kompanija za rad. Ne placaju prekovremeno nego ti daju na primer 80 isporuka na dan pa ti zavrsi u roku od 8 sati a ako ostanes duze onda je to tvoj problem. Njima je u interesu da im radnici daju otkaz posle 6 meseci da se nebi organizovali u sindikate..

ProkopijeElGrande

pre 2 godine

Nije Amazon, nego nerazumni dispecer koji ce da popije otkaz zbog ovoga.
(ZGBG, 18. decembar 2021 21:24)

Sudeci po odnosu Amazona prema "potrosnim uposlenicima" pre ce dobiti orden za radnika meseca.

Nebojša

pre 2 godine

Od svih ovih poznatijih superbogatasa ovaj Bezos mi deluje kao najmanje čovečan puno je primera sramotnog postupanja Amazona prema sopstvenim radnicima a ne može to bez njegovog blagoslova.

brm

pre 2 godine

Daj bože da bankrotira taj Amazon da ih radnici tuže i dobiju veliku odštetu od njih,pa bi videli kako bi gazda tad morao sve da proda zbog bankrota.Daj Bože.
(Radnik, 18. decembar 2021 16:48)

Možeš da se moliš koliko hoćeš, ali Amazon je toliko diverzifikovao svoj biznis, da jedino još nisu upleteni u nekretnine, ali polako i tu zabadaju nos. Oni nisu samo online prodaju. Šta god da radiš, nema šanse da ne koristiš direktno ili indirektno neki njihov proizvod ili servis.

Miloje

pre 2 godine

Odveze kamion u neko blm predgradje, otvori vrata, kaze da je bio opljackan, posle nadje tog celavog dispecera ...
(I don't dial 911,

Blago majci, ovaj jos nije cuo za GPS a javlja se 'preko bare'

belmotno

pre 2 godine

Amazon nema svoje kamione niti vozace velikih kamiona koji rade za AMAZON.
Amazon radi sa manjim ili vecim kamionskim kompanijama (kojih ima milion) sa kojima potpisuje ugovore. Te kompanije rade za AMAZON kao kontraktori. Bas iz tih razloga Amazon nema svoje kamione niti vozace, tako da su oni potpuno pokriveni niti imaju bilo kakve veze sa ovim. Ovaj sto je vozio kamion za Edwardsville je neki Amerikanac koji vozi za Srpsku ili drugu Istocnoevropsku kompaniju koja ima ugovor sa Amazonom. I taj dispatcher je neko iz Evrope koji niti je bio u USA niti zna sta su kamioni.

dragacevac

pre 2 godine

Titov Pionir;

Komunizam o kakvom ti mastas je postojao samo na papiru i u glavama sludjenih sledbenika jednog austro-ugarskog vojnika.
Kad je bilo jednakosti zasto su pravljeni stanovi i od 45 i od 125 m?..?
Ko je ziveo na Dedinju i Senjaku, da nisu radnici iz IMT-a i Rakovice?
Cija su deca se skolovala po Becu i Parizu, traktoriste iz PKB-a ili nekog lopuze ogrnutog u kapu i maramu?
Sto otese mojim komsijama u Dragacevu zemlju pedesetih godina, da nisu bili ratni profiteri mozda?

E moj ti, titov pioniru...

pozdrav iz Dragaceva

Zoltan Schröder

pre 2 godine

Dve i po godine sam isporučivao pakete za amazon u okolini Münchena.To nije posao za ljude.Toliki pritisak je prosto nehuman prema osoblju.Isto važi i prema osoblju u lageru.

Miki

pre 2 godine

Ne znam kakvi su uslovi u Amazonu, verujuci komentarima bivsih radnika ovde vrlo losi, ali i ljudi su generalno postali nepodnosljivi. Da taj paket nije isporucen danas, nego sutra, neko bi se mnogo iznervirao, ne bi vise tu narucivao, bio bi kraj sveta, drama nevidjenih razmera. Svaki dan gledam reakcije onih kojima kasni paket. "Zamisli, narucio sam prekjuce gace i aparat za kafu i jos ih nema, na sta ovo lici".. Nenormalno vreme, nenormalni ljudi.

Joe

pre 2 godine

Vi dole... što se molite Bogu da Bezos i Amazon bankrotira.
Pogrešnom šefu se molite.
Bezos je sa Satanom potpisao ugovor na neodređeno.
I naravno da nema tog ugovora, zbog koga ćete rizikovati život, bez obzira na uređenje i sistem.
Priča se upravo vrti po viđenijim novinama, tako da jeste aktuelna.

Sale

pre 2 godine

Mene su cimali preko linkedin-a za posao kao softverasa mislim u Vakkuveru Ja kao ajd da probam mada mi ovde nista fali. Ono sve Indusi ukljuceni u taj prvi proces selekcije. Odmah mi je sve bilo jasno. Shvatio sam da nismo jedno za drugo :)

stefan

pre 2 godine

Nije samo Amazon, svaki broker kad se uzme tura napinje kao da mu je poslednja, ja radim kao dispecer za jednu firmu iz Chicaga, doduse svim mojim vozacima kazem kad ne mogu da voze, kad se ne osecaju sigurno, da odmah stanu. Vozac mi je promasio istovar u Amazonu u PA, cekali smo 10 dana na sledeci termin, nisu hteli ni da cuju razlog kasnjenja. Njih je briga samo za tovar i to je to.

Nenad

pre 2 godine

(Igor ex USA citizen,

Izem ti tu demokratiju koja te tera da slobodno odlucis da l ces da zadrziz posao i prodjes kroz tornado ili da odustanes ali onda dobijas otkaz.Pre ce biti da su to pravila kapitalizma, vozacu nagrada, bonus, ostalima otkaz po komandnoj liniji.

duki

pre 2 godine

Ne zalim nikog. Sami pali, sami se ubili. Nismo mi izmislili on-line prodaju, vec oni da bi imali silne ustede. Jedan centralni magacin, zaposleni samo vozaci i po koji sefic, a gazda samo skuplja kajmak. Ranije, odes u radnju i kupis bilo sta. Sad sve mora preko racunara.

marko_sthlm

pre 2 godine

@ (Igor ex USA citizen, 18. decembar 2021 18:58)


Ma ajde!!!

Evo nijedna skandinavska zemlja nije komunistička ali kad bilo koja državna agencije objavi upozorenje na nešto nema te sile i tog poslodavca koji će se usuditi da tera radnike da rade nešto uprkos tom upozorenju.

Nema takođe ni radnika koji bi nastavio da, kao u ovom slučaju, vozi i rizikuje život zbog poslodavca. Ovde bi taj radnik lepo parkirao auto i sklonio se dok ne prođe opasnost a kasnije prijavio šefa višoj instanci u kompaniji uz pomoć pravnika kojeg mu na raspolaganje da sindikat.

Ovde sindikat košta 25 evra mesečno ali kad ti nešto treba oni su tu.

Ne dobijamo vreće brašna, deterdžent za veš, svinjske polutke i odlazak u banju "preko sindikata" .
Ne dobijemo ništa od toga, ali dobijemo advokata koji nas zastupa u slučaju povrede zakona o radu od strane poslodavca.

Isto tako država je donela i odgovarajuće zakone o zaštiti na radu i o zaštiti prava zaposlenih.

To da taj vozač Amazona ima neki izbor nije tačno, a nije tačno ni da bi bio socijalno zbrinuti dok ne nađe drugi posao.
Taj sistem u USA je dosta loš po tm pitanjima.

Ako je ipak dobar, kao što ti tvrdiš, zašto si onda "ex USA citizen"? Ako je tamo tako dobro zašto nisi "still USA citizen"?

marko_sthlm

pre 2 godine

@ "Nije Amazon, nego nerazumni dispecer koji ce da popije otkaz zbog ovoga.
(ZGBG, 18. decembar 2021 21:24)"

Nažalost mislim da ovde dispečer samo radi ono što mu je rukovodstvo Amazona naložilo.

driver

pre 2 godine

U trucking logistici sam skoro 10 god.
Kavke se metode koriste od strane vlasnika kompanija ,pa do brokera i dispatch-ara ,
da pricam nekome ne bi mi verovao kakve se prevare nad ljudima cine.

MARSUPILAMI

pre 2 godine

lagano bih mu rekao ok šefe, nije problem, i parkiram sa strane i može on da ode po onog ćelavca i zajedno da dodju da.. znate već šta!
(nebojsa, 18. decembar 2021 18:56)
Da a onda negde oko prvog u mesecu dodje rata za kucu pa rata za dva automobila pa dug za ko zna koliko kreditnih kartica.......

Филипинац

pre 2 godine

(dragacevac, 19. decembar 2021 08:33) Могу ли да позајмим коментар за даљу употребу?