Utorak, 14.12.2021.

10:12

Džej Kej Rouling ponovo izazvala bes na mrežama: "Penis koji vas je silovao je žena"

Izvor: B92

Džej Kej Rouling ponovo izazvala bes na mrežama: "Penis koji vas je silovao je žena" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

muamua

pre 2 godine

otprlike kao da je rekla: "vibrator kojim vas je silovala partnerka je bio u zenskoj ruci". Tj njena izjava nije nista specijalno ni senzacionalno, digla se buka ni oko cega, samo zbog reci "penis". Ona sama preteruje sto mu pripisuje moc neke velike istine ili velike lazi. Silovanje je silovanje, ako se dokaze, nebitno kog pola je pocinitelj, a kog zrtva.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Šta bi tek bilo da je žena koja vas je silovala - penis ?

P.S.
Jedan od dvojice ( ne znam da li je Onaj Ko Drugome Jamu Kopa Dve Sreće Grabi ili Onaj Ko Rano Rani Sam u Nju Upada ) mi reče da se po penisu dan poznaje !

AlexAlex

pre 2 godine

Zena je apsolutno u pravu! Odakle pravo nekome ko ima penis medju nogama da se naziva zenom? Izvini, prodji kroz kompletnu transformaciju, operisi se, ako imas petlju, pa se onda nazivaj kako hoces. Zene su dovoljno ponizavane kroz istoriju, sad smo dosli do toga da je neko ko ima penis, ali se oseca kao zena, jednako zena kao i neko ko je kao zena rodjen. Meni je to nepojmljivo, a Dzoana je preinteligentna zena i svaka rec joj je na mestu.

ex

pre 2 godine

"Ona je isto komunjara"

Mozda bi bilo zgodnije da imenujes to dvoje-troje koji nisu komunjare.
Ovako se mucis, mnogo cesto kucas tu rec, gubis dragoceno vreme, mogao bi da nam preneses dragocenije misli.

Siki

pre 2 godine

Orvel je napisao: "Sloboda je pravo da se kaže da je 2+2=4, ukoliko je to dozvoljeno, onda sve ostalo sleduje iz toga." Prema tome, svako dokazivanje da je 2+2=5 vodi ka ukidanju ili bar ograničavanju slobode.

Profesor Dušan

pre 2 godine

Rat je mir. Sloboda je ropstvo. Neznanje je snaga. Penis koji vas je silovao je žena.

Šta je htela da kaže da mi neko objasni , nije mi jasno ko je silovatelj ?
muškarac ?
transeksualac sa penisom ?
transeksualka koja je od žene postala muškarac tj.promenila pol ?

i nisam baš čuo o trans silovateljima na vestima i inače ...

Ставра

pre 2 godine

А? Ја ово ништа нисам разумео. Шта је овде норамално? Плашим се за наше унуке.

CATAPA

pre 2 godine

Indiferentan sam prema svim tim "seksualnim manjinama", svi takvi po pravilu, pre ili kasnije zahtevaju privilegije kojima se izigraju one na početku diskriminisane kategorije i pojedinci. Gle, baš kao što je opisao isti taj Džordž Orvel kog engleska J.K. tako bezobrazno dopisuje, bez navodnika, bez citata. Sramno. Takvo šta naša J.K. ne verujem da bi uradila. Takvo šta, po Orvelu samo svinje rade, može im se: "Sve su životinje jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih". J.K. izgleda misli da spada u te druge, te koji dopisuju.

"Svađa je počela u trenutku kada su Napoleon i gospodin Pilkington istovremeno odigrali pikovog asa. Dvanaest glasova besno je vikalo, i svi su bili jednaki. Sada je bilo jasno šta se promenilo u izgledu svinja. Pogled životinja koje su stajale napolju klizio je od svinje do čoveka, od čoveka do svinje, i ponovo od svinje do čoveka; ali, već je bilo nemoguće raspoznati ko je svinja, a ko čovek."

Sve je bio u pravu mudri čiča. Dobro je on poznavao te svinjoljude. I one koje je upoznao drugde, a i one kojima je bio okružen. I zaista, danas još samo manje nego u njegovom vremenu, danas baš nikakve razlike između jednih i drugih nema. Nema ni "jednih" ni "drugih" da porediš. Ako je nekada negde i postojala nekakva "Životinjska farma" kakvu je Orvel opisivao, sada su sve "Vlastelinske". Još tačnije, samo jedna golema "Vlastelinska farma" i postoji.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Jos cu uzmem da odgledam Harija Potera. Svaka cast zeni, malo je onih koji imaju hrabrosti da brane zdrav razum.
(mladen nis, 14. decembar 2021 10:22) A ti si oličenje zdravog razuma pretpostavljam, negiranjem neheteroseksualne orijentacije? Sedi 1.

EU Citizen

pre 2 godine

Revolucija jede svoju decu :))) Ona je isto komunjara, samo prosto ne tako ekstremna kao najgori ludaci, i još uvek neće da potpuno kaže zbogom zdravom razumu, što se, naravno, ne oprašta :))

pa sad

pre 2 godine

Jos cu uzmem da odgledam Harija Potera. Svaka cast zeni, malo je onih koji imaju hrabrosti da brane zdrav razum.
(mladen nis, 14. decembar 2021 10:22)

Bolje procitaj knjige. Kao sto vidis, glumci iz filmova su se okrenuli protiv autora knjiga na osnovu kojih su snimljeni filmovi u kojima su se proslavili.

John

pre 2 godine

Zanimljivo...
Osumnjičenom silovatelju će da veruju na reč kad kaže da je žena (tj. "oseća se kao žena"), a neće da mu veruju na reč kad kaže da nikog nije silovao...

objektivno

pre 2 godine

Dokle ovo ludilo na zapadu ide je naucna fantastika. Robe nema, sve je uzasno poskupelo, lazu 24/7 o svemu u medijima, stampaju pare, lupaju gluposti, e sad sve to nije vazno - vazno je pricati svakodnevno o tome ko je ugrozen jer menja misljenje o svom polu kako mu dodje. To je jedini problem.

Pjerica

pre 2 godine

Srbi su za kineski model.. Svi isto da se oblacimo, da imamo iste frizure, da partija odlucuje sve.. Sve koji su drugaciji da zatvorimo ili cak i nesto radikalnije..

I onda kao sloboda je najbitnija..

Predrag

pre 2 godine

Njene izjave su manipulatorske i šta bi bilo kad bi bilo... Ne postoji slučaj da je trans žena koja nije izvršila hiruršku promenu pola silovala ženu, već ona to priča hipotetički da može da se desi... I cela jedna grupa je diskriminisana jer neko može hipotetički da zloupotrebi bla, bla bla...

Неко123

pre 2 godine

Оно што је најтужније у свему овоме је што она може себи да приушти да је нико више не плати ни пару. Ја кад бих рекао овако нешто на послу на западу одмах бих попио отказ за дискриминацију, нико ме више не би запослио (добро могао бих да радим неке послове типа чистач улице, али дефинитивно не у мојој струци) и уништили би ми живот идиоти. А већина нормалних не би смела ни да писне да и њима је би уништили животе.

ex

pre 2 godine

"Zvezde filmova o Hariju Poteru kao što su Danijel Redklif, Rupert Grint i Ema Votson dale su podršku trans osobama nakon njenih komentara."

Ma za ulogu ce priznati bilo sta sto se trazi od njih.
Tek za 30 godina ce se setiti da je na njih vrsen pritisak da napadnu ovu sjajnu zenu i njene istinite reci.

Atak tih ludaka je toliko jak da je cak i katolicka crkva zanemela.
Doduse, katolicka crkva nikada nije bila merilo neceg humanog, a i tragovi joj smrdje necovjestvom.

Uskok

pre 2 godine

U doba pandemija, gladi, klimatskih promena, masovnih migracija , zagađenja...mislim da rodno izjašnjavanje nije na popisu tema koje me ič interesuju i gde treba da pazim na rečnik.

Mirko

pre 2 godine

Uskoro će neostvareni muški sportisti, koju su u međuvremenu postali žene početi da uzimaju prva mesta u ženskom fudbalu, boksu, plivanju...

revolucija jede svoju decu

pre 2 godine

Sad se podžapali feministi sa transicama.Ipak feministi žele da su jedine 'žrtve'. U stvari žele dominaciju.Na tom putu zgaziće čak i gej lobi.Samo gledajte dešavanja koja slede..

XP

pre 2 godine

Interesantna reakcija Eme Votson, feministkinje, koja daje podršku trans osobama u sporu sa ženom koja je... pa, žena. I koja je rekla istinu.
Možda ja ne shvatam šta je zapravo feminizam i za koje se vrednosti bori (barem tvrdi da se bori)?

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Retko preživeli intelektualac u pravom smislu te reči... A konformistička birokratska piramidalna "intelektualna" struktura, je toliko ojačala dok je istrebila i realpolitičare, i pravnike... Oni su novi globalistički birokratski fašistički poredak, koji je i nuklearno naoružan... Tako da se ne zna gde će biti linije raskola.

Јабучило

pre 2 godine

(ignorisanja činjenice da mnogi transrodni muškarci još uvek mogu da menstruaciju).

Пре ћу ја да заиграм као центарфор у првом тиму Реала. Мушкарац не може да има менструацију.

Antilogika

pre 2 godine

Bolesno društvo je društvo u kojem se sankcioniše iznošenje činjenica.
Ako je zabranjeno kazati da muškarac ima penis a žena vaginu (a to je praktično zabranjeno) čemu onda uopšte rodni identitet? Onda logika nameče da se zabrani upotreba reči muškarac i reči žena jer praktično ne postoji razlika između definicije muškarca i žene. Ako žena moze da ima testise i penis, ako muškarac može da ima vaginu u jajnike, ako zena može da ima seks sa drugom ženom, ako žena može da napravi dete drugoj ženi i ako toj ženi koja napravi dete ne smeš da kažeš da je ona ustvari otac nego moraš da kažeš da je majka, to znači da dete ima dve majke i da nema oca, onda kojeg smisla imaju pojmovi “žena” i “muškarac”, pojmovi “otac” i “majka”? Ako pojmovi nemaju smisla zašto se onda koriste? Ako nema razlike između “žene” i “muškarca” čemu onda promene rodnog identiteta, čemu kvote za žene, čemu odvojena sportska takmičenja žena od takmičenja muškaraca?? Nije tu problem manjine koja unosi haos nego je problem većine koja pristaje na haos.

Ghoul

pre 2 godine

Jos cu uzmem da odgledam Harija Potera. Svaka cast zeni, malo je onih koji imaju hrabrosti da brane zdrav razum.

Veliki sam LOTR fan, kao i većina, dugo sam oklevao da gledam Potera ali veruj mi, uopšte nije loš, meni je postao jedan od onih koji se mogu gledati više puta.

revolucija jede svoju decu

pre 2 godine

Sad se podžapali feministi sa transicama.Ipak feministi žele da su jedine 'žrtve'. U stvari žele dominaciju.Na tom putu zgaziće čak i gej lobi.Samo gledajte dešavanja koja slede..

Duca

pre 2 godine

@Antilogika, Hamurabi i istomišljenici
Vaše mišljenje je logično i dokazivo, problem je što svet koji stvaraju nije zasnovan na logici i dokazima, već na propisanim "istinama" i prinudi. Na žalost, tako je bilo u većem delu istorije, menjale su se samo teme na koje se pravila i zakoni odnose,ne i način sprovođenja dobro, za sada ne spaljuju na lomači zbog polit-nekoreknosti, ali ako pobede u celom svetu i to može da se vrati.

Zex

pre 2 godine

Pa sta ako se bune ? Oni su manjina? Zar vecina treba da trpi histeriju manjine? Treba svi da smo budale zbog njihove podvojenosti? Pa nismo im mi krivi sto su Ÿene u telu muškarca ili obrnuto pa da nas tako maltretiraju da moraš da se braniš budalom i menjas svoj jezik? Koliko ih ima u brojci konkretno????!!!

Marko

pre 2 godine

Hoće to tako kad se feministički pokreti udruže sa pokretima za prava transrodnih osoba. Praktično su učinili stvari daleko gorim. Npr. mogućnost da transrodne osobe koje su biološki rođene kao muškarci budu i zatvorima za žene. Takođe, da se takmiče u sportovima ukoliko pre takmičenja spuste nivo testosterona ispod određenog nivoa. To je toliko apsurdna stvar, da bi ekvivalentna situacija bila kao kad bi u muškom sportu imali takmičara koji se dan i noć bode anaboličkim steroidima, da bi samo pre takmičenja prestao.

slobodan čovek

pre 2 godine

Teror manjine nad većinom se nastavlja samo nije svako sluga pa da klima glavom, cenim da će uskoro i na Zapadu da se pojavi kritična masa poznatih i uticajnih da digne glas protiv ovih gluposti.

Igor

pre 2 godine

@Hamurabi

transrodne osobe se smestaju u zenski zatvor. Kao sto pretpostavljas, desavaju se razni "incidenti" ali zbog politicke korektnosti nikada ne saznas o njima, ili se cuvari i upravnici plase da objave detalje ili novine svesno izbegavaju da pisu o takvim dogadjajima. Saznas za takve stvari jedino ako ciljno trazis objave po raznim lokalnim portalima (sto ne radi 99.99999% ljudi)

Sima

pre 2 godine

Svidja mi se gde ide zapadno društo, samo treba paziti da i nas ne uvuku u taj glib. 500 godina ih je svet trpeo i nadam se da se polako svemu tome bliži kraj.

Djoksa

pre 2 godine

Nevezano za ovu fobiju "vidite koliko sam naprednih shvatanja, jer ne verujem svojim očima ako neko tvrdi da je drugog pola (nebinaran-binaran, svejedno)", postoji praktičan razlog zašto se seksualni manijaci ne smeštaju u ustanovu koja je predviđena samo za žene.

Darina

pre 2 godine

Evo mi dajemo njoj podršku.
Svi koje silovatelje koji se izjašnjavaju kao žene a silovali su kao muškarci želim prijatno postojanje u ovoj neoliberalnoj paralelnoj stvarnosti. Sigurno negde živi univerzum gde društvo nije dobilo ovako grozan, zastrašujuć obrt...
Puna su nam usta prava, a nikad se toliko nismo prodavali kao stvari.
Forma u zapadnoj kulturi je preuzela dominaciju nad suštinom i polako se kroz ovakve tekstove i nama nameće. Izlaza nema, kapituliramo pred nadolazećom snagom neoliberalnog fašizma.

љуба

pre 2 godine

Као књижевник,и као жена, она има апсолутно право! Родна равноправност уништава сваку нормалну,људску активност у емотивном и сексуалном смислу. Још да жртве силовања назовемо 'случајним жртвама'
некадашњих мушкараца, и ето анархије, не само у друштву, већ и у свести модерне политичке коректности. Ако је и од напретка (!), много је!
"случајним гресима" некадашњих мушкараца

Hamurabi

pre 2 godine

Da li to dalje vodi da silovatelj kaznu izdržava u zenskom zatvoru? Zamislite to i kuda to ide. Pa to njemu nije zatvor nego Diznilend.

Antilogika

pre 2 godine

Bolesno društvo je društvo u kojem se sankcioniše iznošenje činjenica.
Ako je zabranjeno kazati da muškarac ima penis a žena vaginu (a to je praktično zabranjeno) čemu onda uopšte rodni identitet? Onda logika nameče da se zabrani upotreba reči muškarac i reči žena jer praktično ne postoji razlika između definicije muškarca i žene. Ako žena moze da ima testise i penis, ako muškarac može da ima vaginu u jajnike, ako zena može da ima seks sa drugom ženom, ako žena može da napravi dete drugoj ženi i ako toj ženi koja napravi dete ne smeš da kažeš da je ona ustvari otac nego moraš da kažeš da je majka, to znači da dete ima dve majke i da nema oca, onda kojeg smisla imaju pojmovi “žena” i “muškarac”, pojmovi “otac” i “majka”? Ako pojmovi nemaju smisla zašto se onda koriste? Ako nema razlike između “žene” i “muškarca” čemu onda promene rodnog identiteta, čemu kvote za žene, čemu odvojena sportska takmičenja žena od takmičenja muškaraca?? Nije tu problem manjine koja unosi haos nego je problem većine koja pristaje na haos.

Hamurabi

pre 2 godine

Da li to dalje vodi da silovatelj kaznu izdržava u zenskom zatvoru? Zamislite to i kuda to ide. Pa to njemu nije zatvor nego Diznilend.

Darina

pre 2 godine

Evo mi dajemo njoj podršku.
Svi koje silovatelje koji se izjašnjavaju kao žene a silovali su kao muškarci želim prijatno postojanje u ovoj neoliberalnoj paralelnoj stvarnosti. Sigurno negde živi univerzum gde društvo nije dobilo ovako grozan, zastrašujuć obrt...
Puna su nam usta prava, a nikad se toliko nismo prodavali kao stvari.
Forma u zapadnoj kulturi je preuzela dominaciju nad suštinom i polako se kroz ovakve tekstove i nama nameće. Izlaza nema, kapituliramo pred nadolazećom snagom neoliberalnog fašizma.

Неко123

pre 2 godine

Оно што је најтужније у свему овоме је што она може себи да приушти да је нико више не плати ни пару. Ја кад бих рекао овако нешто на послу на западу одмах бих попио отказ за дискриминацију, нико ме више не би запослио (добро могао бих да радим неке послове типа чистач улице, али дефинитивно не у мојој струци) и уништили би ми живот идиоти. А већина нормалних не би смела ни да писне да и њима је би уништили животе.

Zex

pre 2 godine

Pa sta ako se bune ? Oni su manjina? Zar vecina treba da trpi histeriju manjine? Treba svi da smo budale zbog njihove podvojenosti? Pa nismo im mi krivi sto su Ÿene u telu muškarca ili obrnuto pa da nas tako maltretiraju da moraš da se braniš budalom i menjas svoj jezik? Koliko ih ima u brojci konkretno????!!!

Јабучило

pre 2 godine

(ignorisanja činjenice da mnogi transrodni muškarci još uvek mogu da menstruaciju).

Пре ћу ја да заиграм као центарфор у првом тиму Реала. Мушкарац не може да има менструацију.

Sima

pre 2 godine

Svidja mi se gde ide zapadno društo, samo treba paziti da i nas ne uvuku u taj glib. 500 godina ih je svet trpeo i nadam se da se polako svemu tome bliži kraj.

љуба

pre 2 godine

Као књижевник,и као жена, она има апсолутно право! Родна равноправност уништава сваку нормалну,људску активност у емотивном и сексуалном смислу. Још да жртве силовања назовемо 'случајним жртвама'
некадашњих мушкараца, и ето анархије, не само у друштву, већ и у свести модерне политичке коректности. Ако је и од напретка (!), много је!
"случајним гресима" некадашњих мушкараца

XP

pre 2 godine

Interesantna reakcija Eme Votson, feministkinje, koja daje podršku trans osobama u sporu sa ženom koja je... pa, žena. I koja je rekla istinu.
Možda ja ne shvatam šta je zapravo feminizam i za koje se vrednosti bori (barem tvrdi da se bori)?

Igor

pre 2 godine

@Hamurabi

transrodne osobe se smestaju u zenski zatvor. Kao sto pretpostavljas, desavaju se razni "incidenti" ali zbog politicke korektnosti nikada ne saznas o njima, ili se cuvari i upravnici plase da objave detalje ili novine svesno izbegavaju da pisu o takvim dogadjajima. Saznas za takve stvari jedino ako ciljno trazis objave po raznim lokalnim portalima (sto ne radi 99.99999% ljudi)

Djoksa

pre 2 godine

Nevezano za ovu fobiju "vidite koliko sam naprednih shvatanja, jer ne verujem svojim očima ako neko tvrdi da je drugog pola (nebinaran-binaran, svejedno)", postoji praktičan razlog zašto se seksualni manijaci ne smeštaju u ustanovu koja je predviđena samo za žene.

Marko

pre 2 godine

Hoće to tako kad se feministički pokreti udruže sa pokretima za prava transrodnih osoba. Praktično su učinili stvari daleko gorim. Npr. mogućnost da transrodne osobe koje su biološki rođene kao muškarci budu i zatvorima za žene. Takođe, da se takmiče u sportovima ukoliko pre takmičenja spuste nivo testosterona ispod određenog nivoa. To je toliko apsurdna stvar, da bi ekvivalentna situacija bila kao kad bi u muškom sportu imali takmičara koji se dan i noć bode anaboličkim steroidima, da bi samo pre takmičenja prestao.

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Retko preživeli intelektualac u pravom smislu te reči... A konformistička birokratska piramidalna "intelektualna" struktura, je toliko ojačala dok je istrebila i realpolitičare, i pravnike... Oni su novi globalistički birokratski fašistički poredak, koji je i nuklearno naoružan... Tako da se ne zna gde će biti linije raskola.

slobodan čovek

pre 2 godine

Teror manjine nad većinom se nastavlja samo nije svako sluga pa da klima glavom, cenim da će uskoro i na Zapadu da se pojavi kritična masa poznatih i uticajnih da digne glas protiv ovih gluposti.

John

pre 2 godine

Zanimljivo...
Osumnjičenom silovatelju će da veruju na reč kad kaže da je žena (tj. "oseća se kao žena"), a neće da mu veruju na reč kad kaže da nikog nije silovao...

Ghoul

pre 2 godine

Jos cu uzmem da odgledam Harija Potera. Svaka cast zeni, malo je onih koji imaju hrabrosti da brane zdrav razum.

Veliki sam LOTR fan, kao i većina, dugo sam oklevao da gledam Potera ali veruj mi, uopšte nije loš, meni je postao jedan od onih koji se mogu gledati više puta.

Mirko

pre 2 godine

Uskoro će neostvareni muški sportisti, koju su u međuvremenu postali žene početi da uzimaju prva mesta u ženskom fudbalu, boksu, plivanju...

Duca

pre 2 godine

@Antilogika, Hamurabi i istomišljenici
Vaše mišljenje je logično i dokazivo, problem je što svet koji stvaraju nije zasnovan na logici i dokazima, već na propisanim "istinama" i prinudi. Na žalost, tako je bilo u većem delu istorije, menjale su se samo teme na koje se pravila i zakoni odnose,ne i način sprovođenja dobro, za sada ne spaljuju na lomači zbog polit-nekoreknosti, ali ako pobede u celom svetu i to može da se vrati.

ex

pre 2 godine

"Zvezde filmova o Hariju Poteru kao što su Danijel Redklif, Rupert Grint i Ema Votson dale su podršku trans osobama nakon njenih komentara."

Ma za ulogu ce priznati bilo sta sto se trazi od njih.
Tek za 30 godina ce se setiti da je na njih vrsen pritisak da napadnu ovu sjajnu zenu i njene istinite reci.

Atak tih ludaka je toliko jak da je cak i katolicka crkva zanemela.
Doduse, katolicka crkva nikada nije bila merilo neceg humanog, a i tragovi joj smrdje necovjestvom.

objektivno

pre 2 godine

Dokle ovo ludilo na zapadu ide je naucna fantastika. Robe nema, sve je uzasno poskupelo, lazu 24/7 o svemu u medijima, stampaju pare, lupaju gluposti, e sad sve to nije vazno - vazno je pricati svakodnevno o tome ko je ugrozen jer menja misljenje o svom polu kako mu dodje. To je jedini problem.

revolucija jede svoju decu

pre 2 godine

Sad se podžapali feministi sa transicama.Ipak feministi žele da su jedine 'žrtve'. U stvari žele dominaciju.Na tom putu zgaziće čak i gej lobi.Samo gledajte dešavanja koja slede..

pa sad

pre 2 godine

Jos cu uzmem da odgledam Harija Potera. Svaka cast zeni, malo je onih koji imaju hrabrosti da brane zdrav razum.
(mladen nis, 14. decembar 2021 10:22)

Bolje procitaj knjige. Kao sto vidis, glumci iz filmova su se okrenuli protiv autora knjiga na osnovu kojih su snimljeni filmovi u kojima su se proslavili.

Ставра

pre 2 godine

А? Ја ово ништа нисам разумео. Шта је овде норамално? Плашим се за наше унуке.

Uskok

pre 2 godine

U doba pandemija, gladi, klimatskih promena, masovnih migracija , zagađenja...mislim da rodno izjašnjavanje nije na popisu tema koje me ič interesuju i gde treba da pazim na rečnik.

revolucija jede svoju decu

pre 2 godine

Sad se podžapali feministi sa transicama.Ipak feministi žele da su jedine 'žrtve'. U stvari žele dominaciju.Na tom putu zgaziće čak i gej lobi.Samo gledajte dešavanja koja slede..

AlexAlex

pre 2 godine

Zena je apsolutno u pravu! Odakle pravo nekome ko ima penis medju nogama da se naziva zenom? Izvini, prodji kroz kompletnu transformaciju, operisi se, ako imas petlju, pa se onda nazivaj kako hoces. Zene su dovoljno ponizavane kroz istoriju, sad smo dosli do toga da je neko ko ima penis, ali se oseca kao zena, jednako zena kao i neko ko je kao zena rodjen. Meni je to nepojmljivo, a Dzoana je preinteligentna zena i svaka rec joj je na mestu.

ex

pre 2 godine

"Ona je isto komunjara"

Mozda bi bilo zgodnije da imenujes to dvoje-troje koji nisu komunjare.
Ovako se mucis, mnogo cesto kucas tu rec, gubis dragoceno vreme, mogao bi da nam preneses dragocenije misli.

EU Citizen

pre 2 godine

Revolucija jede svoju decu :))) Ona je isto komunjara, samo prosto ne tako ekstremna kao najgori ludaci, i još uvek neće da potpuno kaže zbogom zdravom razumu, što se, naravno, ne oprašta :))

Siki

pre 2 godine

Orvel je napisao: "Sloboda je pravo da se kaže da je 2+2=4, ukoliko je to dozvoljeno, onda sve ostalo sleduje iz toga." Prema tome, svako dokazivanje da je 2+2=5 vodi ka ukidanju ili bar ograničavanju slobode.

CATAPA

pre 2 godine

Indiferentan sam prema svim tim "seksualnim manjinama", svi takvi po pravilu, pre ili kasnije zahtevaju privilegije kojima se izigraju one na početku diskriminisane kategorije i pojedinci. Gle, baš kao što je opisao isti taj Džordž Orvel kog engleska J.K. tako bezobrazno dopisuje, bez navodnika, bez citata. Sramno. Takvo šta naša J.K. ne verujem da bi uradila. Takvo šta, po Orvelu samo svinje rade, može im se: "Sve su životinje jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih". J.K. izgleda misli da spada u te druge, te koji dopisuju.

"Svađa je počela u trenutku kada su Napoleon i gospodin Pilkington istovremeno odigrali pikovog asa. Dvanaest glasova besno je vikalo, i svi su bili jednaki. Sada je bilo jasno šta se promenilo u izgledu svinja. Pogled životinja koje su stajale napolju klizio je od svinje do čoveka, od čoveka do svinje, i ponovo od svinje do čoveka; ali, već je bilo nemoguće raspoznati ko je svinja, a ko čovek."

Sve je bio u pravu mudri čiča. Dobro je on poznavao te svinjoljude. I one koje je upoznao drugde, a i one kojima je bio okružen. I zaista, danas još samo manje nego u njegovom vremenu, danas baš nikakve razlike između jednih i drugih nema. Nema ni "jednih" ni "drugih" da porediš. Ako je nekada negde i postojala nekakva "Životinjska farma" kakvu je Orvel opisivao, sada su sve "Vlastelinske". Još tačnije, samo jedna golema "Vlastelinska farma" i postoji.

Pjerica

pre 2 godine

Srbi su za kineski model.. Svi isto da se oblacimo, da imamo iste frizure, da partija odlucuje sve.. Sve koji su drugaciji da zatvorimo ili cak i nesto radikalnije..

I onda kao sloboda je najbitnija..

Predrag

pre 2 godine

Njene izjave su manipulatorske i šta bi bilo kad bi bilo... Ne postoji slučaj da je trans žena koja nije izvršila hiruršku promenu pola silovala ženu, već ona to priča hipotetički da može da se desi... I cela jedna grupa je diskriminisana jer neko može hipotetički da zloupotrebi bla, bla bla...

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Jos cu uzmem da odgledam Harija Potera. Svaka cast zeni, malo je onih koji imaju hrabrosti da brane zdrav razum.
(mladen nis, 14. decembar 2021 10:22) A ti si oličenje zdravog razuma pretpostavljam, negiranjem neheteroseksualne orijentacije? Sedi 1.

Profesor Dušan

pre 2 godine

Rat je mir. Sloboda je ropstvo. Neznanje je snaga. Penis koji vas je silovao je žena.

Šta je htela da kaže da mi neko objasni , nije mi jasno ko je silovatelj ?
muškarac ?
transeksualac sa penisom ?
transeksualka koja je od žene postala muškarac tj.promenila pol ?

i nisam baš čuo o trans silovateljima na vestima i inače ...

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Šta bi tek bilo da je žena koja vas je silovala - penis ?

P.S.
Jedan od dvojice ( ne znam da li je Onaj Ko Drugome Jamu Kopa Dve Sreće Grabi ili Onaj Ko Rano Rani Sam u Nju Upada ) mi reče da se po penisu dan poznaje !

muamua

pre 2 godine

otprlike kao da je rekla: "vibrator kojim vas je silovala partnerka je bio u zenskoj ruci". Tj njena izjava nije nista specijalno ni senzacionalno, digla se buka ni oko cega, samo zbog reci "penis". Ona sama preteruje sto mu pripisuje moc neke velike istine ili velike lazi. Silovanje je silovanje, ako se dokaze, nebitno kog pola je pocinitelj, a kog zrtva.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Jos cu uzmem da odgledam Harija Potera. Svaka cast zeni, malo je onih koji imaju hrabrosti da brane zdrav razum.
(mladen nis, 14. decembar 2021 10:22) A ti si oličenje zdravog razuma pretpostavljam, negiranjem neheteroseksualne orijentacije? Sedi 1.

Predrag

pre 2 godine

Njene izjave su manipulatorske i šta bi bilo kad bi bilo... Ne postoji slučaj da je trans žena koja nije izvršila hiruršku promenu pola silovala ženu, već ona to priča hipotetički da može da se desi... I cela jedna grupa je diskriminisana jer neko može hipotetički da zloupotrebi bla, bla bla...

Pjerica

pre 2 godine

Srbi su za kineski model.. Svi isto da se oblacimo, da imamo iste frizure, da partija odlucuje sve.. Sve koji su drugaciji da zatvorimo ili cak i nesto radikalnije..

I onda kao sloboda je najbitnija..

EU Citizen

pre 2 godine

Revolucija jede svoju decu :))) Ona je isto komunjara, samo prosto ne tako ekstremna kao najgori ludaci, i još uvek neće da potpuno kaže zbogom zdravom razumu, što se, naravno, ne oprašta :))

revolucija jede svoju decu

pre 2 godine

Sad se podžapali feministi sa transicama.Ipak feministi žele da su jedine 'žrtve'. U stvari žele dominaciju.Na tom putu zgaziće čak i gej lobi.Samo gledajte dešavanja koja slede..

revolucija jede svoju decu

pre 2 godine

Sad se podžapali feministi sa transicama.Ipak feministi žele da su jedine 'žrtve'. U stvari žele dominaciju.Na tom putu zgaziće čak i gej lobi.Samo gledajte dešavanja koja slede..

Sima

pre 2 godine

Svidja mi se gde ide zapadno društo, samo treba paziti da i nas ne uvuku u taj glib. 500 godina ih je svet trpeo i nadam se da se polako svemu tome bliži kraj.

Profesor Dušan

pre 2 godine

Rat je mir. Sloboda je ropstvo. Neznanje je snaga. Penis koji vas je silovao je žena.

Šta je htela da kaže da mi neko objasni , nije mi jasno ko je silovatelj ?
muškarac ?
transeksualac sa penisom ?
transeksualka koja je od žene postala muškarac tj.promenila pol ?

i nisam baš čuo o trans silovateljima na vestima i inače ...

Darina

pre 2 godine

Evo mi dajemo njoj podršku.
Svi koje silovatelje koji se izjašnjavaju kao žene a silovali su kao muškarci želim prijatno postojanje u ovoj neoliberalnoj paralelnoj stvarnosti. Sigurno negde živi univerzum gde društvo nije dobilo ovako grozan, zastrašujuć obrt...
Puna su nam usta prava, a nikad se toliko nismo prodavali kao stvari.
Forma u zapadnoj kulturi je preuzela dominaciju nad suštinom i polako se kroz ovakve tekstove i nama nameće. Izlaza nema, kapituliramo pred nadolazećom snagom neoliberalnog fašizma.

pa sad

pre 2 godine

Jos cu uzmem da odgledam Harija Potera. Svaka cast zeni, malo je onih koji imaju hrabrosti da brane zdrav razum.
(mladen nis, 14. decembar 2021 10:22)

Bolje procitaj knjige. Kao sto vidis, glumci iz filmova su se okrenuli protiv autora knjiga na osnovu kojih su snimljeni filmovi u kojima su se proslavili.

CATAPA

pre 2 godine

Indiferentan sam prema svim tim "seksualnim manjinama", svi takvi po pravilu, pre ili kasnije zahtevaju privilegije kojima se izigraju one na početku diskriminisane kategorije i pojedinci. Gle, baš kao što je opisao isti taj Džordž Orvel kog engleska J.K. tako bezobrazno dopisuje, bez navodnika, bez citata. Sramno. Takvo šta naša J.K. ne verujem da bi uradila. Takvo šta, po Orvelu samo svinje rade, može im se: "Sve su životinje jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih". J.K. izgleda misli da spada u te druge, te koji dopisuju.

"Svađa je počela u trenutku kada su Napoleon i gospodin Pilkington istovremeno odigrali pikovog asa. Dvanaest glasova besno je vikalo, i svi su bili jednaki. Sada je bilo jasno šta se promenilo u izgledu svinja. Pogled životinja koje su stajale napolju klizio je od svinje do čoveka, od čoveka do svinje, i ponovo od svinje do čoveka; ali, već je bilo nemoguće raspoznati ko je svinja, a ko čovek."

Sve je bio u pravu mudri čiča. Dobro je on poznavao te svinjoljude. I one koje je upoznao drugde, a i one kojima je bio okružen. I zaista, danas još samo manje nego u njegovom vremenu, danas baš nikakve razlike između jednih i drugih nema. Nema ni "jednih" ni "drugih" da porediš. Ako je nekada negde i postojala nekakva "Životinjska farma" kakvu je Orvel opisivao, sada su sve "Vlastelinske". Još tačnije, samo jedna golema "Vlastelinska farma" i postoji.

Antilogika

pre 2 godine

Bolesno društvo je društvo u kojem se sankcioniše iznošenje činjenica.
Ako je zabranjeno kazati da muškarac ima penis a žena vaginu (a to je praktično zabranjeno) čemu onda uopšte rodni identitet? Onda logika nameče da se zabrani upotreba reči muškarac i reči žena jer praktično ne postoji razlika između definicije muškarca i žene. Ako žena moze da ima testise i penis, ako muškarac može da ima vaginu u jajnike, ako zena može da ima seks sa drugom ženom, ako žena može da napravi dete drugoj ženi i ako toj ženi koja napravi dete ne smeš da kažeš da je ona ustvari otac nego moraš da kažeš da je majka, to znači da dete ima dve majke i da nema oca, onda kojeg smisla imaju pojmovi “žena” i “muškarac”, pojmovi “otac” i “majka”? Ako pojmovi nemaju smisla zašto se onda koriste? Ako nema razlike između “žene” i “muškarca” čemu onda promene rodnog identiteta, čemu kvote za žene, čemu odvojena sportska takmičenja žena od takmičenja muškaraca?? Nije tu problem manjine koja unosi haos nego je problem većine koja pristaje na haos.

Неко123

pre 2 godine

Оно што је најтужније у свему овоме је што она може себи да приушти да је нико више не плати ни пару. Ја кад бих рекао овако нешто на послу на западу одмах бих попио отказ за дискриминацију, нико ме више не би запослио (добро могао бих да радим неке послове типа чистач улице, али дефинитивно не у мојој струци) и уништили би ми живот идиоти. А већина нормалних не би смела ни да писне да и њима је би уништили животе.

љуба

pre 2 godine

Као књижевник,и као жена, она има апсолутно право! Родна равноправност уништава сваку нормалну,људску активност у емотивном и сексуалном смислу. Још да жртве силовања назовемо 'случајним жртвама'
некадашњих мушкараца, и ето анархије, не само у друштву, већ и у свести модерне политичке коректности. Ако је и од напретка (!), много је!
"случајним гресима" некадашњих мушкараца

XP

pre 2 godine

Interesantna reakcija Eme Votson, feministkinje, koja daje podršku trans osobama u sporu sa ženom koja je... pa, žena. I koja je rekla istinu.
Možda ja ne shvatam šta je zapravo feminizam i za koje se vrednosti bori (barem tvrdi da se bori)?

Zex

pre 2 godine

Pa sta ako se bune ? Oni su manjina? Zar vecina treba da trpi histeriju manjine? Treba svi da smo budale zbog njihove podvojenosti? Pa nismo im mi krivi sto su Ÿene u telu muškarca ili obrnuto pa da nas tako maltretiraju da moraš da se braniš budalom i menjas svoj jezik? Koliko ih ima u brojci konkretno????!!!

Uskok

pre 2 godine

U doba pandemija, gladi, klimatskih promena, masovnih migracija , zagađenja...mislim da rodno izjašnjavanje nije na popisu tema koje me ič interesuju i gde treba da pazim na rečnik.

slobodan čovek

pre 2 godine

Teror manjine nad većinom se nastavlja samo nije svako sluga pa da klima glavom, cenim da će uskoro i na Zapadu da se pojavi kritična masa poznatih i uticajnih da digne glas protiv ovih gluposti.

ex

pre 2 godine

"Zvezde filmova o Hariju Poteru kao što su Danijel Redklif, Rupert Grint i Ema Votson dale su podršku trans osobama nakon njenih komentara."

Ma za ulogu ce priznati bilo sta sto se trazi od njih.
Tek za 30 godina ce se setiti da je na njih vrsen pritisak da napadnu ovu sjajnu zenu i njene istinite reci.

Atak tih ludaka je toliko jak da je cak i katolicka crkva zanemela.
Doduse, katolicka crkva nikada nije bila merilo neceg humanog, a i tragovi joj smrdje necovjestvom.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Šta bi tek bilo da je žena koja vas je silovala - penis ?

P.S.
Jedan od dvojice ( ne znam da li je Onaj Ko Drugome Jamu Kopa Dve Sreće Grabi ili Onaj Ko Rano Rani Sam u Nju Upada ) mi reče da se po penisu dan poznaje !

Marko

pre 2 godine

Hoće to tako kad se feministički pokreti udruže sa pokretima za prava transrodnih osoba. Praktično su učinili stvari daleko gorim. Npr. mogućnost da transrodne osobe koje su biološki rođene kao muškarci budu i zatvorima za žene. Takođe, da se takmiče u sportovima ukoliko pre takmičenja spuste nivo testosterona ispod određenog nivoa. To je toliko apsurdna stvar, da bi ekvivalentna situacija bila kao kad bi u muškom sportu imali takmičara koji se dan i noć bode anaboličkim steroidima, da bi samo pre takmičenja prestao.

Ghoul

pre 2 godine

Jos cu uzmem da odgledam Harija Potera. Svaka cast zeni, malo je onih koji imaju hrabrosti da brane zdrav razum.

Veliki sam LOTR fan, kao i većina, dugo sam oklevao da gledam Potera ali veruj mi, uopšte nije loš, meni je postao jedan od onih koji se mogu gledati više puta.

Јабучило

pre 2 godine

(ignorisanja činjenice da mnogi transrodni muškarci još uvek mogu da menstruaciju).

Пре ћу ја да заиграм као центарфор у првом тиму Реала. Мушкарац не може да има менструацију.

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Retko preživeli intelektualac u pravom smislu te reči... A konformistička birokratska piramidalna "intelektualna" struktura, je toliko ojačala dok je istrebila i realpolitičare, i pravnike... Oni su novi globalistički birokratski fašistički poredak, koji je i nuklearno naoružan... Tako da se ne zna gde će biti linije raskola.

Djoksa

pre 2 godine

Nevezano za ovu fobiju "vidite koliko sam naprednih shvatanja, jer ne verujem svojim očima ako neko tvrdi da je drugog pola (nebinaran-binaran, svejedno)", postoji praktičan razlog zašto se seksualni manijaci ne smeštaju u ustanovu koja je predviđena samo za žene.

Igor

pre 2 godine

@Hamurabi

transrodne osobe se smestaju u zenski zatvor. Kao sto pretpostavljas, desavaju se razni "incidenti" ali zbog politicke korektnosti nikada ne saznas o njima, ili se cuvari i upravnici plase da objave detalje ili novine svesno izbegavaju da pisu o takvim dogadjajima. Saznas za takve stvari jedino ako ciljno trazis objave po raznim lokalnim portalima (sto ne radi 99.99999% ljudi)

objektivno

pre 2 godine

Dokle ovo ludilo na zapadu ide je naucna fantastika. Robe nema, sve je uzasno poskupelo, lazu 24/7 o svemu u medijima, stampaju pare, lupaju gluposti, e sad sve to nije vazno - vazno je pricati svakodnevno o tome ko je ugrozen jer menja misljenje o svom polu kako mu dodje. To je jedini problem.

Hamurabi

pre 2 godine

Da li to dalje vodi da silovatelj kaznu izdržava u zenskom zatvoru? Zamislite to i kuda to ide. Pa to njemu nije zatvor nego Diznilend.

Duca

pre 2 godine

@Antilogika, Hamurabi i istomišljenici
Vaše mišljenje je logično i dokazivo, problem je što svet koji stvaraju nije zasnovan na logici i dokazima, već na propisanim "istinama" i prinudi. Na žalost, tako je bilo u većem delu istorije, menjale su se samo teme na koje se pravila i zakoni odnose,ne i način sprovođenja dobro, za sada ne spaljuju na lomači zbog polit-nekoreknosti, ali ako pobede u celom svetu i to može da se vrati.

AlexAlex

pre 2 godine

Zena je apsolutno u pravu! Odakle pravo nekome ko ima penis medju nogama da se naziva zenom? Izvini, prodji kroz kompletnu transformaciju, operisi se, ako imas petlju, pa se onda nazivaj kako hoces. Zene su dovoljno ponizavane kroz istoriju, sad smo dosli do toga da je neko ko ima penis, ali se oseca kao zena, jednako zena kao i neko ko je kao zena rodjen. Meni je to nepojmljivo, a Dzoana je preinteligentna zena i svaka rec joj je na mestu.

Siki

pre 2 godine

Orvel je napisao: "Sloboda je pravo da se kaže da je 2+2=4, ukoliko je to dozvoljeno, onda sve ostalo sleduje iz toga." Prema tome, svako dokazivanje da je 2+2=5 vodi ka ukidanju ili bar ograničavanju slobode.

Mirko

pre 2 godine

Uskoro će neostvareni muški sportisti, koju su u međuvremenu postali žene početi da uzimaju prva mesta u ženskom fudbalu, boksu, plivanju...

Ставра

pre 2 godine

А? Ја ово ништа нисам разумео. Шта је овде норамално? Плашим се за наше унуке.

ex

pre 2 godine

"Ona je isto komunjara"

Mozda bi bilo zgodnije da imenujes to dvoje-troje koji nisu komunjare.
Ovako se mucis, mnogo cesto kucas tu rec, gubis dragoceno vreme, mogao bi da nam preneses dragocenije misli.

John

pre 2 godine

Zanimljivo...
Osumnjičenom silovatelju će da veruju na reč kad kaže da je žena (tj. "oseća se kao žena"), a neće da mu veruju na reč kad kaže da nikog nije silovao...

muamua

pre 2 godine

otprlike kao da je rekla: "vibrator kojim vas je silovala partnerka je bio u zenskoj ruci". Tj njena izjava nije nista specijalno ni senzacionalno, digla se buka ni oko cega, samo zbog reci "penis". Ona sama preteruje sto mu pripisuje moc neke velike istine ili velike lazi. Silovanje je silovanje, ako se dokaze, nebitno kog pola je pocinitelj, a kog zrtva.