Aktuelno

Petak, 10.12.2021.

12:12

Tom Henks rekao ko je najbolji glumac: "On je naš Brando, Nikolson, Olivije"

Izvor: B92

Tom Henks rekao ko je najbolji glumac: "On je naš Brando, Nikolson, Olivije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Борис чак

pre 2 godine

Nije. Nas Brando je Vojin Cetkovic
(mile, 10. decembar 2021 14:13)

То може бити само покојни Глоговац.

Борис чак

pre 2 godine

Nego... Brando! Brando je nesumnjivo bio odličan glumac, ali nesrazmerno veća zvezda nego što to glumačkim kvalitetom zaslužuje. Brandov kult je stvoren kao odgovor na kult Džona Vejna, glumačkog diletanta, ali najveće američke filmske zvezde svih vremena. Mnoge je to iritiralo, pa su Branda kovali (i iskovali?) u još veću. Brandu se zbog takvog statusa previše praštalo, pa čak i ono gde je upadljivo šmirao tumačeno je kao Brandova "veličanstvena gluma". Evo i dan danas, guraju ga u kategoriju kojoj baš nikada nije ni pripadao. Brando, Džon Vejn, Merilin Monro, Džejms Din, Rudolf Valentino... oni su jedna druga kategorija "fabrike snova i košmara". Da, čak i Čak, Noris Čak.?


(CATAPA, 10. decembar 2021 15:14)

Поредити Џона Вејна и Бранда Марлона? Џаба ти све остало што мислиш да знаш о глумачком послу, везе немаш.

CATAPA

pre 2 godine

A mi pricamo o glumi a ne o kultnim filmovima.
(Che, 11. decembar 2021 10:38)
Kad sam hteo da se složim sa celim tvojim komentarom (sve je i tačno), ovo što ne može da prođe. Glavna uloga nije samostalno delo, MORA da bude u funkciji filma. Ako može da upropasti film (a može), onda mora da može i da ga unapredi. Okej, možemo da špekulišemo da DD Luis to i jeste uradio (filmovi za koje je dobio Oskare ili bio nominovan su bili u nominaciji za najbolji film) ali nijedan nije dobio Oskara! Kako to tumačiš? Pa nije u pitanju različit "žiri" sa različitim kriterijumima; ako su uticali "vanfilmski faktori", takvi isti su prisutni i kod dodele Oskara za glavnu ulogu. Manje upadljivo, ali ne može se reći ni da je Luis ostavljao mnogo prostora drugim glumcima, što je sigurno uticalo i na ukupan rejting svakog njegovog filma (a ne sporim da je on u svakom perfekcionista i maestralan).

Uzmi primer najboljeg glumca i najboljeg filma ikad. Džek Nikolson i "Let iznad kukavičjeg gnezda": najbolji film, režija, muška i ženska glavna, scenario (adaptacija). Ja bih Oskare za epizode i Durifu i Lojdu, ali dobro. A nije ta godina bila posna, naprotiv, filmove su imali osim Formana i Kubrik, Spilberg, Lamet i Altman! 1976.!

Oliver je ipak u pravu. DDL zaista juri Oskare, ali i tokom snimanja, ne samo izborom uloga. To bude nauštrb filma i kolega. Kao kad zvezda fudbalskog tima drži loptu ceo meč, da 2-3 gola, igra fenomenalno i tim izgubi svako finale jer su mislili da on sve može sam.

Gaginho

pre 2 godine

Trifunosi, Okanović su bolji od Danila, Bate, Radmilovićа, Svete Cvetković, ali kada bi se zaje*avali, e, tako i komentari bolji ovaj nego onaj. Oskar je nagrada za urađeno аli i uspešne kampanje lobiranja, naklonosti žirija, a bogami i nameštanja.

CATAPA

pre 2 godine

Danijel dej Luis ima tri Oskara,a niko zivi ne zna iz glave koja su to tri filma. Znao sam za lincolna,ostalo sam morao da guglam
U celoj njegovoj filmografiji ne postoji nijedan kultni film. Evo nabrojte mi njegova tri velika filma? Nema ih
Nece biti da je on bas pametno birao uloge i filmove tokom karijere. I jos se penzionisao,a ima tek 64 godine. Svasta.
(Oliver, 10. decembar 2021 20:51)
Jeste pametno birao: one koje mu 90% donose Oskare. Penzionisao se zato što je sve manje izgledno da će takvih uloga biti, a sve više onih koji "moraju jednom da dobiju" (Dikaprio, pa Finiks, izgleda i Bredli Kuper na redu...).
Ima smisla što kažeš. Za "Linkolna" se unapred znalo da će tumač naslovne dobiti Oskara. Film je samo zbog Oskara i sniman. Nominovani su bili i Denzel i pomenuti Finiks i Kuper.
Prvog Oskara za "Moje levo stopalo" je dobio u konkurenciji sa Robinom Vilijamsom ("Društvo mrtvih pesnika"). Druga kategorija uloga koje (90% garantovano) donose Oskare: hendikepirani. Još ako je biografski... zicer! I beše. Zalud Robinu i Morganu fenomenalne uloge u kultnim filmovima, "Oscar goes to... DDL!"
Dođosmo i do onoga koliko je DDL realno zaslužio: "There Will Be Blood", najbolja te godine.

OK, legitimno, DDL bira uloge koje mu donose priznanja i prestiž, može to da priušti jer je već bio bogat koliko želi. On jeste veliki glumac, ali ne ZBOG broja osvojenih Oskara, nego UPRKOS.

Zanimljivo takođe, nijednom nije bio i najbolji film taj za koji je Luis dobio Oskara.🙄

Đorđe

pre 2 godine

Biće krvi,U ime oca ,Linkoln.dela u kojima je Danijel Dej Luis maestralan,a to što marketinški nije ispraćen ne znači da nije vrhunski glumac

Bojan

pre 2 godine

Majkl Kejn,Entoni Hopkins,Kristofer Volken,Ricard Gir,Morgan Frimen,Antonio Banderas,Klint Istvud....Dzejmi Foks, Vudi Harison ,Dzek Nikolson,Dzim Keri....ne bih se slozio da je gore pomenuti najbolji

Che

pre 2 godine

Oliver@ U pravu si za tri Oscara. Mislija sam da je za filmcinu U ime oca dobija Oscar no "samo" je bija nominiran. Ostala tri filma di dobija Oscara su Lincoln, Bit ce krvi, Moje lijevo stopalo. Ostali odlicni filmovi di je glumija su Posljednji Mohikanac, Boksac, Bande New Yorka...U jednom filmu je glumija ceskog lijecnika i u osam miseci naucia ceski jezik. Za film Bande New Yorka di glumi mesara otisa radit u mesnicu ka segrt, za vrime filma dobija upalu pluca ali odbija ici kod doktora i nosit topliju odjecu jer se ne podudara s vrimenom i radnjom filma. Glumac koji ne voli holivud pa mozda zato nije glumija u kako ti kazes kultnim filmovima. Posli filma New York najavljuje mirovinu i odlazi u Firencu radit ka segrt u stolariji koja je njegoba velika ljubav. Srica vraca se i snima dva filma, Lincoln i Bit ce krvi i za oba dobija Oscara. U filmskoj industriji poznat ka najzahtjevniji u biranju uloga i posvecivanju ulozi do najsitnijeg detalja. Prvi glumac koji dobija tri Oscara za glavnu musku ulogu. Jedan od najinteligentnijih glumaca kojeg su drustvo glumaca dva puta izabrali za najboljeg. De Niro, Hanks i mnogi drugi su glumili u kultnim filmovima ali po glumi, posvecenosti ulozi, prilagodbi i svemu ostalom se ne mogu usporedivat s njim. A mi pricamo o glumi a ne o kultnim filmovima. Daniel u jednom filmu odglumi ekscentricnog invalida a u drugom indijanca, trecem casnika a u cetvrtom predsjednika, petom mesara, sestom boksaca itd. I u svakom razori. BRUTALAN GLUMAC!!

neighe

pre 2 godine

Svakako dvojica po meni najboljih u poslednjih 30 godina, koji su zasluzili vise oskara. No i taj oskar je postao tezak cirkus u poslednjoj deceniji. Denzel je pokraden za Fences

Jovana

pre 2 godine

Marlon Brando je bio i ostao unikat. Čovek ispred svog vremena. Uveo je novi metod glume do tada nepoznat u Holivudu. Prvi je beli glumac koji je otvoreno podržavao prava crnaca, nativnih Amerikanaca i lgbt u vreme kada je to bilo zabranjeno. Doduše, i sam je bio bisex i to nije krio. Imao je harizmu. Od najlepšeg osmeha do najstrašnije face kad je ljut. Mogao je da odglumi sve: od psihopate u ''Poslednjem tangu u Parizu'', najvećeg krimosa u istoriji u ''Kumu'', najdopadljivijeg i najšarmantnijeg propalicu u ''Na dokovima Njujorka'', misterioznog lutalicu u ''Fugitive kind'', grubijana i prevrtljivca u ''Tramvaju zvanom želja'', prikrivenog geja u ''Odsjajima u zlatnom oku'', šmekera u ''Wild ones'', varalicu u ''Guys and dolls'', istorijske ličnosti u ''Desire'', ''Viva Zapata'' i ''Cezar''. I NAMERNO za kraj, najbolja uloga ikada u ''Apokalypse now''. Do svoje 45. godine bio je najlepši i najzgodniji čovek u univerzumu, a onda je počeo da se goji, gluma ga više nije interesovala, odao se piću i glumio u bezveznim filmovima samo radi novca (''Supermen'', ''Candy'', ''Ostrvo Dr Moroa''). Šteta. Posle njega meni najbolji glumci su: D.D. Luis, K. Bejl i R. de Niro.

Oliver

pre 2 godine

Danijel dej Luis ima tri Oskara,a niko zivi ne zna iz glave koja su to tri filma. Znao sam za lincolna,ostalo sam morao da guglam
U celoj njegovoj filmografiji ne postoji nijedan kultni film. Evo nabrojte mi njegova tri velika filma? Nema ih
Nece biti da je on bas pametno birao uloge i filmove tokom karijere. I jos se penzionisao,a ima tek 64 godine. Svasta.

axl

pre 2 godine

Tom Hanks, Jack Nickholson, Brad Pitt, Denzel, Deep, Tom Hardy, Leonardo i mnogi drugi da ih sad ne nabrajam su vrhunski glumci ali titulu najboljeg zivuceg glumca i najboljeg glumca zadnjih 30ak godina moze ponit jedino Daniel Day-Lewis. Glumac koji pomno bira uloge, najteze izazove i jedini glumac koji potpuno uđe u lik. Glumac koji ima nekih 4-5 Oscara za glavnu ulogu i doslovno svaki njegov film i uloga je remek djelo
(Che, 10. decembar 2021 18:24)

3 Oscara

vince carter

pre 2 godine

@Freak I to je sve uradjeno gledljivo i lepo za oko. Dok je kod John Wika uradjeno nemoguce i negledljivo,to jest preterano. Ne znam sta ti ocekujes od akcionog filma. Recimo film Predator je itekako gledljiv,doduse mozda tebi ne odgovara to sto ono stvorenje ne postoji :)) a Predator i Comando ne mogu da se porede po "gledljivosti".

lucc

pre 2 godine

Kad se zavesa sklonila i akd smo dobili uvid kakvi u stvari ti glumci magija Holivuda je nestala pa ni Deniro nije vise nesto specijalno jer snima ove glupave filmove sad, ni Pacino nije spec jer je izlapeo i tako redom. taj Danzel vise glumi tog istog lika iz Training Day u 10 filmova. Ko je imao srecu (nesrecu) da umre pre nego sto su internet i kamere postale sveprisutne taj je ostao zavijen velom magije i nepoznanice i samim tim jos uvek interesantan. Shvatili smo da filmadzije i nemaju neke bas interesantne i revolucionarne ideje vec da rade uglavnom za lovu, vecu ili manju

Mr.

pre 2 godine

Daleko je on od Marlon Branda. Za mene su najbolji glumci danasnjice Entoni Hopkins i Kristof Valc. Taj Valc glumi jednako dobro na 4 različita jezika koja govori bez akcenta.
(Oliver, 10. decembar 2021 15:08)

Jeste Valc odličan glumac, ali jedino na njemačkom glumi bez akcenta.

Che

pre 2 godine

Tom Hanks, Jack Nickholson, Brad Pitt, Denzel, Deep, Tom Hardy, Leonardo i mnogi drugi da ih sad ne nabrajam su vrhunski glumci ali titulu najboljeg zivuceg glumca i najboljeg glumca zadnjih 30ak godina moze ponit jedino Daniel Day-Lewis. Glumac koji pomno bira uloge, najteze izazove i jedini glumac koji potpuno uđe u lik. Glumac koji ima nekih 4-5 Oscara za glavnu ulogu i doslovno svaki njegov film i uloga je remek djelo

Oliver

pre 2 godine

@freak


Potpuno se slazem,ali caka je u tome da postoje glumci koji mogu da igraju sve,tj. totalno različite uloge. Izuzimam superherojske uloge koje pominjes,ali to su ekstremi. Npr,Lorens Olivije maestralno odglumi nacističkog zubara Kristijana Zela u Maratoncu,ali isto tako i lovca na naciste Ezru Libermana u Momcima iz Brazila. Ili Kristof Valc dobije Oskara za nacističkog pukovnika Landu u Prokletnicima,a dobija Oskara i za dobrog zubara u Djangovoj osveti. Ili Hopkins je ubedljiv kao psihopatskii kanibal i kao pokvareni Nikson i kao dobar lik u Amistadu. To su veliki glumci koji mogu praktično sve i u svemu su ubedljivi. A Henks je u kalupu dobrodusnih likova,na granici debiliteta,kao u Forest gampu,apolu 13,filadelfiji,spasavanju redova Rajana itd. On samo taj lik moze da glumi. Kao i Hju Grant smotanka u romantičnim komedijama. Henks nikad ne bi bio ubedljiv u ulozi negativca,kao ni Bred Pit ili kao sto kod nas Bikovic nije ubedljiv kao krimos. Jednostavno kriminalci tako ne izgledaju,znamo to iz crne hronike.

Mislav

pre 2 godine

uz denzu i henksa tu su još i Joakim Finiks, Edvard Norton.. od ovih srednje generacije. O bardovima glumišta tipa Entoni Hopkins , Džek Nikolson itd suvišno pričat

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 2 godine

Nisam siguran za De Nira... Meni je njegova gluma nekako jednolična... Gotovo ista u svim filmovima. (anunaki, 10. decembar 2021 13:25)

ROBERT DE NIRO??? Pa ja dugo nisam znao ni ko je on (samo mi je ime bilo jako poznato), iako sam vec bio odgledao dosta njegovih filmova! Jer je u svakom filmu totalno drugaciji, kao da je od gume. Ne lici na sebe u drugim filmovima. Ipak, sto se mene tice - Brando, Orson Welles, pa... jedino Al Pacino, jedino on moze bas u tu kategoriju.

Kont

pre 2 godine

Nije baš tema, ali moram pomenuti Ala Paćina, malopre bio film "Frenki i Džoni". Kakva žiška, kakva harizma, kakva dominacija na sceni, bilo da je u pitanju krimi ili drama. Neverovatna energija, zapanjujuć "modžo" i zračenje u svakom kadru.

Freak on a Leash

pre 2 godine

Filmovi kao sto su Ekvilajzer su filmovi sa razbibrigu,a za mene postoje gledljive i negledljive akcije. Meni je negledljivo Fast&Furius,transformersi mnogi filmovi sa Sigalom. John Wick je po meni popularan iskljucivo zbog Kianu Rivsa ali film ne mozes gledati drugi put. Dok je Ekvilajzer po meni gledljiva akcija i lepo uradjena,kao sto je i Rambo u odnosu na Comando na primer.
(vince carter, 10. decembar 2021 16:47)
Inace razlika izmedju filma Ekvilajzer i neki sa Stiven Sigalom je što Denzel u Ekvilajzeru meri vreme za koliko sekundi ce da sredi jedno 20 Rusa golim rukama a pri tom da niti jedan od tih rusa nije ispod 2 metara i jedno 130 kg.
A Stiven Sigal ne meri vreme.

vince carter

pre 2 godine

Filmovi kao sto su Ekvilajzer su filmovi sa razbibrigu,a za mene postoje gledljive i negledljive akcije. Meni je negledljivo Fast&Furius,transformersi mnogi filmovi sa Sigalom. John Wick je po meni popularan iskljucivo zbog Kianu Rivsa ali film ne mozes gledati drugi put. Dok je Ekvilajzer po meni gledljiva akcija i lepo uradjena,kao sto je i Rambo u odnosu na Comando na primer.

Freak on a Leash

pre 2 godine

Dobar glumac je onaj koji je podoban za lika kojeg glumi.
Recimo Dzejms Gandolfino nije bio toliko poznat glumac a čovek je pokidao u ulozi Toni Soprana i postao kultna legenda.
Arnold Švarceneger je ocajan glumac ali ne može Al Pacino da glumi Konana ili Tom Henks Terminatora.
Jednostavno Arnold je bio kao rodjen za te uloge.
Kada se odradi vrhunski kasting i kada je odlican scenario uopšte me ne zanima da li glumi Denzel ili ne znam ko.
Ono što može recimo Dzim Keri to ne moze niti jedan glumac koje nabrajate u komentarima.
Zamislite Denzela u filmu Ajs Ventura.
Kao što ne bi mogli da zamislimo Vila Smita u filmu Americki gangster.
Ili recimo Marlon Brando da glumi Supermena umesto Kristofera Riva,jer je bolji glumac.
Kasting i scenario su najbitniji za dobar film.

CATAPA

pre 2 godine

Naravno da je i subjektivno, ali meni su Džek Nikolson, Dastin Hofman i Robin Vilijams onaj glumački vrh, najbolji koji su ikad gazili Holivudom. Ili bar od vremena onih legendi nemog filma koje su Holivud napravili time što jeste (Čaplin, Kiton, Lojd).
Henks i Denzel su nešto najbliže koliko smrtnici mogu da priđu ovima besmrtnima.

Nego... Brando! Brando je nesumnjivo bio odličan glumac, ali nesrazmerno veća zvezda nego što to glumačkim kvalitetom zaslužuje. Brandov kult je stvoren kao odgovor na kult Džona Vejna, glumačkog diletanta, ali najveće američke filmske zvezde svih vremena. Mnoge je to iritiralo, pa su Branda kovali (i iskovali?) u još veću. Brandu se zbog takvog statusa previše praštalo, pa čak i ono gde je upadljivo šmirao tumačeno je kao Brandova "veličanstvena gluma". Evo i dan danas, guraju ga u kategoriju kojoj baš nikada nije ni pripadao. Brando, Džon Vejn, Merilin Monro, Džejms Din, Rudolf Valentino... oni su jedna druga kategorija "fabrike snova i košmara". Da, čak i Čak, Noris Čak.😄

Lorens Olivije, Piter O'Tul, Piter Selers, Danijel Dej-Luis, Majkl Kejn, Entoni Hopkins... plejada francuskih, španskih, italijanskih, skandinavskih, australijskih, japanskih i kineskih glumaca i glumica... koliko god da su radili u Holivudu (neki više nego kod kuće), svejedno ne ulaze u kategorije "najboljih holivudskih glumaca i glumica" bilo da su od njih slabiji ili (takođe često) bolji.

drustveni priznat rad

pre 2 godine

Evo ko je Marlon Brando.
Tom Hanks Net Worth: $400 Million
Denzel Washington Net Worth: $280 Million
Marlon Brando Net Worth: $100 Million

Valdens

pre 2 godine

Дензел је стварно невероватан глумац. Њега гледати је увек нови доживљај.

xxx

pre 2 godine

Obozavam Denzela oduvek, uporediti Wila sa njim je kao da uporedis Bayern i Mainc. Ipak za mene najveci glumac je bio i ostao Daniel Day Lewis. Ziva legenda! On je Mesi/Ronaldo/Ronaldinho glume.

Oliver

pre 2 godine

Daleko je on od Marlon Branda. Za mene su najbolji glumci danasnjice Entoni Hopkins i Kristof Valc. Taj Valc glumi jednako dobro na 4 različita jezika koja govori bez akcenta.

Praetorian

pre 2 godine

Denzel je dobar glumac, iako u vecini njegovih uloga 'vidimo' Denzela (kao npr. sto smo kod naseg Ljube Tadica, koga god igrao, uvek 'videli' Ljubu). Ali, Denzel - kao Henks, uostalom - je daleko od jednog Marlona, ili Dzeka. Paju i Batu da i ne pominjem.

Oliver

pre 2 godine

Sta je da Ajzakom Kepijem koji je umro na ruti 66 nakon sto je to Henks najavio? A Kepi je pricao o pedofiliji u Holivudu. Sta je sa klinkom od 13 godina koja je optuzila Henksa? Kako ste naivni vi koji mislite da je Henks dobar covek,hahaha. On je veliki glumac,a gluma nije teska stvar,kako su nas naucili Brando i Hopkins. Mogu da se kladim da je Henks glavni u Holivudu za "one monstruozne stvari".

MrsiMudoje

pre 2 godine

Oliver - i ja bih kao i M.L. King skakao na sve sto nosi suknju ali Ne stizem jer sve sto nosi suknju naskace na mene ! ( valjal, ova ) ?

Nebojša

pre 2 godine

Najbolji glumci nemaju nužno i i najbolje filmove Henks i Denzel imaju zaista odličnih filmova ali pojedini možda manje talentovani glumci su imali bolje role a to se na kraju računa.

mokisa

pre 2 godine

Daniel day-lewis
(dejan, 10. decembar 2021 14:08)
Tako je druze. Ova dvojica vrhunska a
sta reci za jedinog zivov D. D. L. koji ima 3 oskara.

Gladn_Bisfaces

pre 2 godine

Nije mi Tom Henks ni priblizno najbolji glumac iako je odigrao jednu od najboljih iloga svih vremena: Forest Gump-a, zaista vrhunski! Meni su najbolji glumci danasnjice i "doskorasnjice": Al Pacino,Jack Nickolson, Christian Bale, Jojny Dep, J. Phoenix, Hugh Jackman, Robert DeNiro, Brad Pit, Jim Carrey, John Malkovich, Cristopher Waltz, Jake Gylenhall, pa tu i tamo DiCaprio i Mgconahew (nznm spelovat' :) ).. Denzel isto vrhunski glumac.. Uistinu, svi uzdizemo taj Holywood u "nebesa" ali pravi, istinski glumci su u pozoristima.. Tako je ponikla postava u GoT ali i u mnogim drugim vrhunskim serijama.. Nasi stari glumci (vecina pokojni) su po mom skromnom misljenju bar nivo iznad svih ovih pobrojanih.

ZIVELI KVALITETNI FILMOVI I SERIJE KOJIH JE SVE MANJE!

komentar

pre 2 godine

Citiracu izjavu Denzela Vasingtona o tome koliko masovni mediji lazu.
"Ako ne pratis novine neinfomisan si. Ako ih pratis dezinformisan si."

bbcd

pre 2 godine

Denzel definitivni jedna od najvećih "glava" u filmu uopšte. Osim što je vrhunski glumac ima taj neki prirodni šmek starog kova, jedino mi je žao što nije snimio više filmova sa vrhunskim režiserima, čini mi se da bi se o njemu pričalo kao o di kapriju ili de niru... da li je to sad do prikrivenog rasizma ili prosto nesrećan slučaj, ne bih znao...

Oliver

pre 2 godine

I odmah ide rasna aluzija s taksijem. Da je Denzel beo,Henks ovo nikad ne bi rekao. Meni su bolji i Semjuel L. Dzekson i Dzejms Erl Dzons sa onim svojim cuvenim dubokim glasom.

Freak on a Leash

pre 2 godine

Denzel glumčina nema lošeg filma pogotovu trileri! A takodje Tom Henks suvišne su reči!
(SatoshiN, 10. decembar 2021 12:46)
Vrhunski glumac jedan od najboljih ikada ali za mene licno su The Equalizer 1 i 2 smece od filmova.Filmovi za klncuriju.
Znaci Denzel se pretvara u Stathama i Stiven Sigala i Ramba.
Oba filma sam probao da gledam ali nisam uspeo ni do pola.
Verovatno ih je snimio zbog keša ali to nisu filmovi za njegov renome.

Ivan

pre 2 godine

Denzel je ne samo sjajan glumac nego i veliki covek. Pronadjite sta prica o rasnoj neravnopravnosti, problemima koje tiste crnce. Ogromno je osvezenje u odnosu na propagandu koja se emituje sa malih ekrana. Za mene je u rangu sa Martin Luter Kingom, Malkom X-om (koga je i glumio) i Tomas Sowell-om.

anunaki

pre 2 godine

Nisam siguran za De Nira... Meni je njegova gluma nekako jednolična... Gotovo ista u svim filmovima. Ali ako pričamo o glumčinama onda treba spomenuti i Bejla, D. D. Luisa ...

lokal-patriota

pre 2 godine

sjajni glumci, nema se tu sta pricati ... koji god film dohvatim sa njima da glume to je vrh ostvarenje! ja bih samo dodao Brusa Vilisa i Roberta DeNiro na neku 'moju' listu top glumaca svih vremena ... bice veliki 'gap' kada oni prestanu snimati

komentar

pre 2 godine

Citiracu izjavu Denzela Vasingtona o tome koliko masovni mediji lazu.
"Ako ne pratis novine neinfomisan si. Ako ih pratis dezinformisan si."

bbcd

pre 2 godine

Denzel definitivni jedna od najvećih "glava" u filmu uopšte. Osim što je vrhunski glumac ima taj neki prirodni šmek starog kova, jedino mi je žao što nije snimio više filmova sa vrhunskim režiserima, čini mi se da bi se o njemu pričalo kao o di kapriju ili de niru... da li je to sad do prikrivenog rasizma ili prosto nesrećan slučaj, ne bih znao...

lokal-patriota

pre 2 godine

sjajni glumci, nema se tu sta pricati ... koji god film dohvatim sa njima da glume to je vrh ostvarenje! ja bih samo dodao Brusa Vilisa i Roberta DeNiro na neku 'moju' listu top glumaca svih vremena ... bice veliki 'gap' kada oni prestanu snimati

Ivan

pre 2 godine

Denzel je ne samo sjajan glumac nego i veliki covek. Pronadjite sta prica o rasnoj neravnopravnosti, problemima koje tiste crnce. Ogromno je osvezenje u odnosu na propagandu koja se emituje sa malih ekrana. Za mene je u rangu sa Martin Luter Kingom, Malkom X-om (koga je i glumio) i Tomas Sowell-om.

Freak on a Leash

pre 2 godine

Dobar glumac je onaj koji je podoban za lika kojeg glumi.
Recimo Dzejms Gandolfino nije bio toliko poznat glumac a čovek je pokidao u ulozi Toni Soprana i postao kultna legenda.
Arnold Švarceneger je ocajan glumac ali ne može Al Pacino da glumi Konana ili Tom Henks Terminatora.
Jednostavno Arnold je bio kao rodjen za te uloge.
Kada se odradi vrhunski kasting i kada je odlican scenario uopšte me ne zanima da li glumi Denzel ili ne znam ko.
Ono što može recimo Dzim Keri to ne moze niti jedan glumac koje nabrajate u komentarima.
Zamislite Denzela u filmu Ajs Ventura.
Kao što ne bi mogli da zamislimo Vila Smita u filmu Americki gangster.
Ili recimo Marlon Brando da glumi Supermena umesto Kristofera Riva,jer je bolji glumac.
Kasting i scenario su najbitniji za dobar film.

Freak on a Leash

pre 2 godine

Denzel glumčina nema lošeg filma pogotovu trileri! A takodje Tom Henks suvišne su reči!
(SatoshiN, 10. decembar 2021 12:46)
Vrhunski glumac jedan od najboljih ikada ali za mene licno su The Equalizer 1 i 2 smece od filmova.Filmovi za klncuriju.
Znaci Denzel se pretvara u Stathama i Stiven Sigala i Ramba.
Oba filma sam probao da gledam ali nisam uspeo ni do pola.
Verovatno ih je snimio zbog keša ali to nisu filmovi za njegov renome.

mokisa

pre 2 godine

Daniel day-lewis
(dejan, 10. decembar 2021 14:08)
Tako je druze. Ova dvojica vrhunska a
sta reci za jedinog zivov D. D. L. koji ima 3 oskara.

xxx

pre 2 godine

Obozavam Denzela oduvek, uporediti Wila sa njim je kao da uporedis Bayern i Mainc. Ipak za mene najveci glumac je bio i ostao Daniel Day Lewis. Ziva legenda! On je Mesi/Ronaldo/Ronaldinho glume.

anunaki

pre 2 godine

Nisam siguran za De Nira... Meni je njegova gluma nekako jednolična... Gotovo ista u svim filmovima. Ali ako pričamo o glumčinama onda treba spomenuti i Bejla, D. D. Luisa ...

Valdens

pre 2 godine

Дензел је стварно невероватан глумац. Њега гледати је увек нови доживљај.

Oliver

pre 2 godine

Daleko je on od Marlon Branda. Za mene su najbolji glumci danasnjice Entoni Hopkins i Kristof Valc. Taj Valc glumi jednako dobro na 4 različita jezika koja govori bez akcenta.

Gladn_Bisfaces

pre 2 godine

Nije mi Tom Henks ni priblizno najbolji glumac iako je odigrao jednu od najboljih iloga svih vremena: Forest Gump-a, zaista vrhunski! Meni su najbolji glumci danasnjice i "doskorasnjice": Al Pacino,Jack Nickolson, Christian Bale, Jojny Dep, J. Phoenix, Hugh Jackman, Robert DeNiro, Brad Pit, Jim Carrey, John Malkovich, Cristopher Waltz, Jake Gylenhall, pa tu i tamo DiCaprio i Mgconahew (nznm spelovat' :) ).. Denzel isto vrhunski glumac.. Uistinu, svi uzdizemo taj Holywood u "nebesa" ali pravi, istinski glumci su u pozoristima.. Tako je ponikla postava u GoT ali i u mnogim drugim vrhunskim serijama.. Nasi stari glumci (vecina pokojni) su po mom skromnom misljenju bar nivo iznad svih ovih pobrojanih.

ZIVELI KVALITETNI FILMOVI I SERIJE KOJIH JE SVE MANJE!

Mislav

pre 2 godine

uz denzu i henksa tu su još i Joakim Finiks, Edvard Norton.. od ovih srednje generacije. O bardovima glumišta tipa Entoni Hopkins , Džek Nikolson itd suvišno pričat

Oliver

pre 2 godine

I odmah ide rasna aluzija s taksijem. Da je Denzel beo,Henks ovo nikad ne bi rekao. Meni su bolji i Semjuel L. Dzekson i Dzejms Erl Dzons sa onim svojim cuvenim dubokim glasom.

CATAPA

pre 2 godine

Naravno da je i subjektivno, ali meni su Džek Nikolson, Dastin Hofman i Robin Vilijams onaj glumački vrh, najbolji koji su ikad gazili Holivudom. Ili bar od vremena onih legendi nemog filma koje su Holivud napravili time što jeste (Čaplin, Kiton, Lojd).
Henks i Denzel su nešto najbliže koliko smrtnici mogu da priđu ovima besmrtnima.

Nego... Brando! Brando je nesumnjivo bio odličan glumac, ali nesrazmerno veća zvezda nego što to glumačkim kvalitetom zaslužuje. Brandov kult je stvoren kao odgovor na kult Džona Vejna, glumačkog diletanta, ali najveće američke filmske zvezde svih vremena. Mnoge je to iritiralo, pa su Branda kovali (i iskovali?) u još veću. Brandu se zbog takvog statusa previše praštalo, pa čak i ono gde je upadljivo šmirao tumačeno je kao Brandova "veličanstvena gluma". Evo i dan danas, guraju ga u kategoriju kojoj baš nikada nije ni pripadao. Brando, Džon Vejn, Merilin Monro, Džejms Din, Rudolf Valentino... oni su jedna druga kategorija "fabrike snova i košmara". Da, čak i Čak, Noris Čak.😄

Lorens Olivije, Piter O'Tul, Piter Selers, Danijel Dej-Luis, Majkl Kejn, Entoni Hopkins... plejada francuskih, španskih, italijanskih, skandinavskih, australijskih, japanskih i kineskih glumaca i glumica... koliko god da su radili u Holivudu (neki više nego kod kuće), svejedno ne ulaze u kategorije "najboljih holivudskih glumaca i glumica" bilo da su od njih slabiji ili (takođe često) bolji.

Oliver

pre 2 godine

@freak


Potpuno se slazem,ali caka je u tome da postoje glumci koji mogu da igraju sve,tj. totalno različite uloge. Izuzimam superherojske uloge koje pominjes,ali to su ekstremi. Npr,Lorens Olivije maestralno odglumi nacističkog zubara Kristijana Zela u Maratoncu,ali isto tako i lovca na naciste Ezru Libermana u Momcima iz Brazila. Ili Kristof Valc dobije Oskara za nacističkog pukovnika Landu u Prokletnicima,a dobija Oskara i za dobrog zubara u Djangovoj osveti. Ili Hopkins je ubedljiv kao psihopatskii kanibal i kao pokvareni Nikson i kao dobar lik u Amistadu. To su veliki glumci koji mogu praktično sve i u svemu su ubedljivi. A Henks je u kalupu dobrodusnih likova,na granici debiliteta,kao u Forest gampu,apolu 13,filadelfiji,spasavanju redova Rajana itd. On samo taj lik moze da glumi. Kao i Hju Grant smotanka u romantičnim komedijama. Henks nikad ne bi bio ubedljiv u ulozi negativca,kao ni Bred Pit ili kao sto kod nas Bikovic nije ubedljiv kao krimos. Jednostavno kriminalci tako ne izgledaju,znamo to iz crne hronike.

Mr.

pre 2 godine

Daleko je on od Marlon Branda. Za mene su najbolji glumci danasnjice Entoni Hopkins i Kristof Valc. Taj Valc glumi jednako dobro na 4 različita jezika koja govori bez akcenta.
(Oliver, 10. decembar 2021 15:08)

Jeste Valc odličan glumac, ali jedino na njemačkom glumi bez akcenta.

Praetorian

pre 2 godine

Denzel je dobar glumac, iako u vecini njegovih uloga 'vidimo' Denzela (kao npr. sto smo kod naseg Ljube Tadica, koga god igrao, uvek 'videli' Ljubu). Ali, Denzel - kao Henks, uostalom - je daleko od jednog Marlona, ili Dzeka. Paju i Batu da i ne pominjem.

Jovana

pre 2 godine

Marlon Brando je bio i ostao unikat. Čovek ispred svog vremena. Uveo je novi metod glume do tada nepoznat u Holivudu. Prvi je beli glumac koji je otvoreno podržavao prava crnaca, nativnih Amerikanaca i lgbt u vreme kada je to bilo zabranjeno. Doduše, i sam je bio bisex i to nije krio. Imao je harizmu. Od najlepšeg osmeha do najstrašnije face kad je ljut. Mogao je da odglumi sve: od psihopate u ''Poslednjem tangu u Parizu'', najvećeg krimosa u istoriji u ''Kumu'', najdopadljivijeg i najšarmantnijeg propalicu u ''Na dokovima Njujorka'', misterioznog lutalicu u ''Fugitive kind'', grubijana i prevrtljivca u ''Tramvaju zvanom želja'', prikrivenog geja u ''Odsjajima u zlatnom oku'', šmekera u ''Wild ones'', varalicu u ''Guys and dolls'', istorijske ličnosti u ''Desire'', ''Viva Zapata'' i ''Cezar''. I NAMERNO za kraj, najbolja uloga ikada u ''Apokalypse now''. Do svoje 45. godine bio je najlepši i najzgodniji čovek u univerzumu, a onda je počeo da se goji, gluma ga više nije interesovala, odao se piću i glumio u bezveznim filmovima samo radi novca (''Supermen'', ''Candy'', ''Ostrvo Dr Moroa''). Šteta. Posle njega meni najbolji glumci su: D.D. Luis, K. Bejl i R. de Niro.

Kont

pre 2 godine

Nije baš tema, ali moram pomenuti Ala Paćina, malopre bio film "Frenki i Džoni". Kakva žiška, kakva harizma, kakva dominacija na sceni, bilo da je u pitanju krimi ili drama. Neverovatna energija, zapanjujuć "modžo" i zračenje u svakom kadru.

axl

pre 2 godine

Tom Hanks, Jack Nickholson, Brad Pitt, Denzel, Deep, Tom Hardy, Leonardo i mnogi drugi da ih sad ne nabrajam su vrhunski glumci ali titulu najboljeg zivuceg glumca i najboljeg glumca zadnjih 30ak godina moze ponit jedino Daniel Day-Lewis. Glumac koji pomno bira uloge, najteze izazove i jedini glumac koji potpuno uđe u lik. Glumac koji ima nekih 4-5 Oscara za glavnu ulogu i doslovno svaki njegov film i uloga je remek djelo
(Che, 10. decembar 2021 18:24)

3 Oscara

Che

pre 2 godine

Tom Hanks, Jack Nickholson, Brad Pitt, Denzel, Deep, Tom Hardy, Leonardo i mnogi drugi da ih sad ne nabrajam su vrhunski glumci ali titulu najboljeg zivuceg glumca i najboljeg glumca zadnjih 30ak godina moze ponit jedino Daniel Day-Lewis. Glumac koji pomno bira uloge, najteze izazove i jedini glumac koji potpuno uđe u lik. Glumac koji ima nekih 4-5 Oscara za glavnu ulogu i doslovno svaki njegov film i uloga je remek djelo

vince carter

pre 2 godine

Filmovi kao sto su Ekvilajzer su filmovi sa razbibrigu,a za mene postoje gledljive i negledljive akcije. Meni je negledljivo Fast&Furius,transformersi mnogi filmovi sa Sigalom. John Wick je po meni popularan iskljucivo zbog Kianu Rivsa ali film ne mozes gledati drugi put. Dok je Ekvilajzer po meni gledljiva akcija i lepo uradjena,kao sto je i Rambo u odnosu na Comando na primer.

lucc

pre 2 godine

Kad se zavesa sklonila i akd smo dobili uvid kakvi u stvari ti glumci magija Holivuda je nestala pa ni Deniro nije vise nesto specijalno jer snima ove glupave filmove sad, ni Pacino nije spec jer je izlapeo i tako redom. taj Danzel vise glumi tog istog lika iz Training Day u 10 filmova. Ko je imao srecu (nesrecu) da umre pre nego sto su internet i kamere postale sveprisutne taj je ostao zavijen velom magije i nepoznanice i samim tim jos uvek interesantan. Shvatili smo da filmadzije i nemaju neke bas interesantne i revolucionarne ideje vec da rade uglavnom za lovu, vecu ili manju

Freak on a Leash

pre 2 godine

Filmovi kao sto su Ekvilajzer su filmovi sa razbibrigu,a za mene postoje gledljive i negledljive akcije. Meni je negledljivo Fast&Furius,transformersi mnogi filmovi sa Sigalom. John Wick je po meni popularan iskljucivo zbog Kianu Rivsa ali film ne mozes gledati drugi put. Dok je Ekvilajzer po meni gledljiva akcija i lepo uradjena,kao sto je i Rambo u odnosu na Comando na primer.
(vince carter, 10. decembar 2021 16:47)
Inace razlika izmedju filma Ekvilajzer i neki sa Stiven Sigalom je što Denzel u Ekvilajzeru meri vreme za koliko sekundi ce da sredi jedno 20 Rusa golim rukama a pri tom da niti jedan od tih rusa nije ispod 2 metara i jedno 130 kg.
A Stiven Sigal ne meri vreme.

Che

pre 2 godine

Oliver@ U pravu si za tri Oscara. Mislija sam da je za filmcinu U ime oca dobija Oscar no "samo" je bija nominiran. Ostala tri filma di dobija Oscara su Lincoln, Bit ce krvi, Moje lijevo stopalo. Ostali odlicni filmovi di je glumija su Posljednji Mohikanac, Boksac, Bande New Yorka...U jednom filmu je glumija ceskog lijecnika i u osam miseci naucia ceski jezik. Za film Bande New Yorka di glumi mesara otisa radit u mesnicu ka segrt, za vrime filma dobija upalu pluca ali odbija ici kod doktora i nosit topliju odjecu jer se ne podudara s vrimenom i radnjom filma. Glumac koji ne voli holivud pa mozda zato nije glumija u kako ti kazes kultnim filmovima. Posli filma New York najavljuje mirovinu i odlazi u Firencu radit ka segrt u stolariji koja je njegoba velika ljubav. Srica vraca se i snima dva filma, Lincoln i Bit ce krvi i za oba dobija Oscara. U filmskoj industriji poznat ka najzahtjevniji u biranju uloga i posvecivanju ulozi do najsitnijeg detalja. Prvi glumac koji dobija tri Oscara za glavnu musku ulogu. Jedan od najinteligentnijih glumaca kojeg su drustvo glumaca dva puta izabrali za najboljeg. De Niro, Hanks i mnogi drugi su glumili u kultnim filmovima ali po glumi, posvecenosti ulozi, prilagodbi i svemu ostalom se ne mogu usporedivat s njim. A mi pricamo o glumi a ne o kultnim filmovima. Daniel u jednom filmu odglumi ekscentricnog invalida a u drugom indijanca, trecem casnika a u cetvrtom predsjednika, petom mesara, sestom boksaca itd. I u svakom razori. BRUTALAN GLUMAC!!

MrsiMudoje

pre 2 godine

Oliver - i ja bih kao i M.L. King skakao na sve sto nosi suknju ali Ne stizem jer sve sto nosi suknju naskace na mene ! ( valjal, ova ) ?

Đorđe

pre 2 godine

Biće krvi,U ime oca ,Linkoln.dela u kojima je Danijel Dej Luis maestralan,a to što marketinški nije ispraćen ne znači da nije vrhunski glumac

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 2 godine

Nisam siguran za De Nira... Meni je njegova gluma nekako jednolična... Gotovo ista u svim filmovima. (anunaki, 10. decembar 2021 13:25)

ROBERT DE NIRO??? Pa ja dugo nisam znao ni ko je on (samo mi je ime bilo jako poznato), iako sam vec bio odgledao dosta njegovih filmova! Jer je u svakom filmu totalno drugaciji, kao da je od gume. Ne lici na sebe u drugim filmovima. Ipak, sto se mene tice - Brando, Orson Welles, pa... jedino Al Pacino, jedino on moze bas u tu kategoriju.

Oliver

pre 2 godine

Sta je da Ajzakom Kepijem koji je umro na ruti 66 nakon sto je to Henks najavio? A Kepi je pricao o pedofiliji u Holivudu. Sta je sa klinkom od 13 godina koja je optuzila Henksa? Kako ste naivni vi koji mislite da je Henks dobar covek,hahaha. On je veliki glumac,a gluma nije teska stvar,kako su nas naucili Brando i Hopkins. Mogu da se kladim da je Henks glavni u Holivudu za "one monstruozne stvari".

CATAPA

pre 2 godine

Danijel dej Luis ima tri Oskara,a niko zivi ne zna iz glave koja su to tri filma. Znao sam za lincolna,ostalo sam morao da guglam
U celoj njegovoj filmografiji ne postoji nijedan kultni film. Evo nabrojte mi njegova tri velika filma? Nema ih
Nece biti da je on bas pametno birao uloge i filmove tokom karijere. I jos se penzionisao,a ima tek 64 godine. Svasta.
(Oliver, 10. decembar 2021 20:51)
Jeste pametno birao: one koje mu 90% donose Oskare. Penzionisao se zato što je sve manje izgledno da će takvih uloga biti, a sve više onih koji "moraju jednom da dobiju" (Dikaprio, pa Finiks, izgleda i Bredli Kuper na redu...).
Ima smisla što kažeš. Za "Linkolna" se unapred znalo da će tumač naslovne dobiti Oskara. Film je samo zbog Oskara i sniman. Nominovani su bili i Denzel i pomenuti Finiks i Kuper.
Prvog Oskara za "Moje levo stopalo" je dobio u konkurenciji sa Robinom Vilijamsom ("Društvo mrtvih pesnika"). Druga kategorija uloga koje (90% garantovano) donose Oskare: hendikepirani. Još ako je biografski... zicer! I beše. Zalud Robinu i Morganu fenomenalne uloge u kultnim filmovima, "Oscar goes to... DDL!"
Dođosmo i do onoga koliko je DDL realno zaslužio: "There Will Be Blood", najbolja te godine.

OK, legitimno, DDL bira uloge koje mu donose priznanja i prestiž, može to da priušti jer je već bio bogat koliko želi. On jeste veliki glumac, ali ne ZBOG broja osvojenih Oskara, nego UPRKOS.

Zanimljivo takođe, nijednom nije bio i najbolji film taj za koji je Luis dobio Oskara.🙄

Nebojša

pre 2 godine

Najbolji glumci nemaju nužno i i najbolje filmove Henks i Denzel imaju zaista odličnih filmova ali pojedini možda manje talentovani glumci su imali bolje role a to se na kraju računa.

vince carter

pre 2 godine

@Freak I to je sve uradjeno gledljivo i lepo za oko. Dok je kod John Wika uradjeno nemoguce i negledljivo,to jest preterano. Ne znam sta ti ocekujes od akcionog filma. Recimo film Predator je itekako gledljiv,doduse mozda tebi ne odgovara to sto ono stvorenje ne postoji :)) a Predator i Comando ne mogu da se porede po "gledljivosti".

drustveni priznat rad

pre 2 godine

Evo ko je Marlon Brando.
Tom Hanks Net Worth: $400 Million
Denzel Washington Net Worth: $280 Million
Marlon Brando Net Worth: $100 Million

CATAPA

pre 2 godine

A mi pricamo o glumi a ne o kultnim filmovima.
(Che, 11. decembar 2021 10:38)
Kad sam hteo da se složim sa celim tvojim komentarom (sve je i tačno), ovo što ne može da prođe. Glavna uloga nije samostalno delo, MORA da bude u funkciji filma. Ako može da upropasti film (a može), onda mora da može i da ga unapredi. Okej, možemo da špekulišemo da DD Luis to i jeste uradio (filmovi za koje je dobio Oskare ili bio nominovan su bili u nominaciji za najbolji film) ali nijedan nije dobio Oskara! Kako to tumačiš? Pa nije u pitanju različit "žiri" sa različitim kriterijumima; ako su uticali "vanfilmski faktori", takvi isti su prisutni i kod dodele Oskara za glavnu ulogu. Manje upadljivo, ali ne može se reći ni da je Luis ostavljao mnogo prostora drugim glumcima, što je sigurno uticalo i na ukupan rejting svakog njegovog filma (a ne sporim da je on u svakom perfekcionista i maestralan).

Uzmi primer najboljeg glumca i najboljeg filma ikad. Džek Nikolson i "Let iznad kukavičjeg gnezda": najbolji film, režija, muška i ženska glavna, scenario (adaptacija). Ja bih Oskare za epizode i Durifu i Lojdu, ali dobro. A nije ta godina bila posna, naprotiv, filmove su imali osim Formana i Kubrik, Spilberg, Lamet i Altman! 1976.!

Oliver je ipak u pravu. DDL zaista juri Oskare, ali i tokom snimanja, ne samo izborom uloga. To bude nauštrb filma i kolega. Kao kad zvezda fudbalskog tima drži loptu ceo meč, da 2-3 gola, igra fenomenalno i tim izgubi svako finale jer su mislili da on sve može sam.

neighe

pre 2 godine

Svakako dvojica po meni najboljih u poslednjih 30 godina, koji su zasluzili vise oskara. No i taj oskar je postao tezak cirkus u poslednjoj deceniji. Denzel je pokraden za Fences

Gaginho

pre 2 godine

Trifunosi, Okanović su bolji od Danila, Bate, Radmilovićа, Svete Cvetković, ali kada bi se zaje*avali, e, tako i komentari bolji ovaj nego onaj. Oskar je nagrada za urađeno аli i uspešne kampanje lobiranja, naklonosti žirija, a bogami i nameštanja.

Oliver

pre 2 godine

Danijel dej Luis ima tri Oskara,a niko zivi ne zna iz glave koja su to tri filma. Znao sam za lincolna,ostalo sam morao da guglam
U celoj njegovoj filmografiji ne postoji nijedan kultni film. Evo nabrojte mi njegova tri velika filma? Nema ih
Nece biti da je on bas pametno birao uloge i filmove tokom karijere. I jos se penzionisao,a ima tek 64 godine. Svasta.

Борис чак

pre 2 godine

Nije. Nas Brando je Vojin Cetkovic
(mile, 10. decembar 2021 14:13)

То може бити само покојни Глоговац.

Bojan

pre 2 godine

Majkl Kejn,Entoni Hopkins,Kristofer Volken,Ricard Gir,Morgan Frimen,Antonio Banderas,Klint Istvud....Dzejmi Foks, Vudi Harison ,Dzek Nikolson,Dzim Keri....ne bih se slozio da je gore pomenuti najbolji

Борис чак

pre 2 godine

Nego... Brando! Brando je nesumnjivo bio odličan glumac, ali nesrazmerno veća zvezda nego što to glumačkim kvalitetom zaslužuje. Brandov kult je stvoren kao odgovor na kult Džona Vejna, glumačkog diletanta, ali najveće američke filmske zvezde svih vremena. Mnoge je to iritiralo, pa su Branda kovali (i iskovali?) u još veću. Brandu se zbog takvog statusa previše praštalo, pa čak i ono gde je upadljivo šmirao tumačeno je kao Brandova "veličanstvena gluma". Evo i dan danas, guraju ga u kategoriju kojoj baš nikada nije ni pripadao. Brando, Džon Vejn, Merilin Monro, Džejms Din, Rudolf Valentino... oni su jedna druga kategorija "fabrike snova i košmara". Da, čak i Čak, Noris Čak.?


(CATAPA, 10. decembar 2021 15:14)

Поредити Џона Вејна и Бранда Марлона? Џаба ти све остало што мислиш да знаш о глумачком послу, везе немаш.

Oliver

pre 2 godine

I odmah ide rasna aluzija s taksijem. Da je Denzel beo,Henks ovo nikad ne bi rekao. Meni su bolji i Semjuel L. Dzekson i Dzejms Erl Dzons sa onim svojim cuvenim dubokim glasom.

lokal-patriota

pre 2 godine

sjajni glumci, nema se tu sta pricati ... koji god film dohvatim sa njima da glume to je vrh ostvarenje! ja bih samo dodao Brusa Vilisa i Roberta DeNiro na neku 'moju' listu top glumaca svih vremena ... bice veliki 'gap' kada oni prestanu snimati

drustveni priznat rad

pre 2 godine

Evo ko je Marlon Brando.
Tom Hanks Net Worth: $400 Million
Denzel Washington Net Worth: $280 Million
Marlon Brando Net Worth: $100 Million

anunaki

pre 2 godine

Nisam siguran za De Nira... Meni je njegova gluma nekako jednolična... Gotovo ista u svim filmovima. Ali ako pričamo o glumčinama onda treba spomenuti i Bejla, D. D. Luisa ...

Oliver

pre 2 godine

Sta je da Ajzakom Kepijem koji je umro na ruti 66 nakon sto je to Henks najavio? A Kepi je pricao o pedofiliji u Holivudu. Sta je sa klinkom od 13 godina koja je optuzila Henksa? Kako ste naivni vi koji mislite da je Henks dobar covek,hahaha. On je veliki glumac,a gluma nije teska stvar,kako su nas naucili Brando i Hopkins. Mogu da se kladim da je Henks glavni u Holivudu za "one monstruozne stvari".

Gladn_Bisfaces

pre 2 godine

Nije mi Tom Henks ni priblizno najbolji glumac iako je odigrao jednu od najboljih iloga svih vremena: Forest Gump-a, zaista vrhunski! Meni su najbolji glumci danasnjice i "doskorasnjice": Al Pacino,Jack Nickolson, Christian Bale, Jojny Dep, J. Phoenix, Hugh Jackman, Robert DeNiro, Brad Pit, Jim Carrey, John Malkovich, Cristopher Waltz, Jake Gylenhall, pa tu i tamo DiCaprio i Mgconahew (nznm spelovat' :) ).. Denzel isto vrhunski glumac.. Uistinu, svi uzdizemo taj Holywood u "nebesa" ali pravi, istinski glumci su u pozoristima.. Tako je ponikla postava u GoT ali i u mnogim drugim vrhunskim serijama.. Nasi stari glumci (vecina pokojni) su po mom skromnom misljenju bar nivo iznad svih ovih pobrojanih.

ZIVELI KVALITETNI FILMOVI I SERIJE KOJIH JE SVE MANJE!

Oliver

pre 2 godine

Danijel dej Luis ima tri Oskara,a niko zivi ne zna iz glave koja su to tri filma. Znao sam za lincolna,ostalo sam morao da guglam
U celoj njegovoj filmografiji ne postoji nijedan kultni film. Evo nabrojte mi njegova tri velika filma? Nema ih
Nece biti da je on bas pametno birao uloge i filmove tokom karijere. I jos se penzionisao,a ima tek 64 godine. Svasta.

Freak on a Leash

pre 2 godine

Denzel glumčina nema lošeg filma pogotovu trileri! A takodje Tom Henks suvišne su reči!
(SatoshiN, 10. decembar 2021 12:46)
Vrhunski glumac jedan od najboljih ikada ali za mene licno su The Equalizer 1 i 2 smece od filmova.Filmovi za klncuriju.
Znaci Denzel se pretvara u Stathama i Stiven Sigala i Ramba.
Oba filma sam probao da gledam ali nisam uspeo ni do pola.
Verovatno ih je snimio zbog keša ali to nisu filmovi za njegov renome.

Ivan

pre 2 godine

Denzel je ne samo sjajan glumac nego i veliki covek. Pronadjite sta prica o rasnoj neravnopravnosti, problemima koje tiste crnce. Ogromno je osvezenje u odnosu na propagandu koja se emituje sa malih ekrana. Za mene je u rangu sa Martin Luter Kingom, Malkom X-om (koga je i glumio) i Tomas Sowell-om.

xxx

pre 2 godine

Obozavam Denzela oduvek, uporediti Wila sa njim je kao da uporedis Bayern i Mainc. Ipak za mene najveci glumac je bio i ostao Daniel Day Lewis. Ziva legenda! On je Mesi/Ronaldo/Ronaldinho glume.

Praetorian

pre 2 godine

Denzel je dobar glumac, iako u vecini njegovih uloga 'vidimo' Denzela (kao npr. sto smo kod naseg Ljube Tadica, koga god igrao, uvek 'videli' Ljubu). Ali, Denzel - kao Henks, uostalom - je daleko od jednog Marlona, ili Dzeka. Paju i Batu da i ne pominjem.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 2 godine

Nisam siguran za De Nira... Meni je njegova gluma nekako jednolična... Gotovo ista u svim filmovima. (anunaki, 10. decembar 2021 13:25)

ROBERT DE NIRO??? Pa ja dugo nisam znao ni ko je on (samo mi je ime bilo jako poznato), iako sam vec bio odgledao dosta njegovih filmova! Jer je u svakom filmu totalno drugaciji, kao da je od gume. Ne lici na sebe u drugim filmovima. Ipak, sto se mene tice - Brando, Orson Welles, pa... jedino Al Pacino, jedino on moze bas u tu kategoriju.

CATAPA

pre 2 godine

Naravno da je i subjektivno, ali meni su Džek Nikolson, Dastin Hofman i Robin Vilijams onaj glumački vrh, najbolji koji su ikad gazili Holivudom. Ili bar od vremena onih legendi nemog filma koje su Holivud napravili time što jeste (Čaplin, Kiton, Lojd).
Henks i Denzel su nešto najbliže koliko smrtnici mogu da priđu ovima besmrtnima.

Nego... Brando! Brando je nesumnjivo bio odličan glumac, ali nesrazmerno veća zvezda nego što to glumačkim kvalitetom zaslužuje. Brandov kult je stvoren kao odgovor na kult Džona Vejna, glumačkog diletanta, ali najveće američke filmske zvezde svih vremena. Mnoge je to iritiralo, pa su Branda kovali (i iskovali?) u još veću. Brandu se zbog takvog statusa previše praštalo, pa čak i ono gde je upadljivo šmirao tumačeno je kao Brandova "veličanstvena gluma". Evo i dan danas, guraju ga u kategoriju kojoj baš nikada nije ni pripadao. Brando, Džon Vejn, Merilin Monro, Džejms Din, Rudolf Valentino... oni su jedna druga kategorija "fabrike snova i košmara". Da, čak i Čak, Noris Čak.😄

Lorens Olivije, Piter O'Tul, Piter Selers, Danijel Dej-Luis, Majkl Kejn, Entoni Hopkins... plejada francuskih, španskih, italijanskih, skandinavskih, australijskih, japanskih i kineskih glumaca i glumica... koliko god da su radili u Holivudu (neki više nego kod kuće), svejedno ne ulaze u kategorije "najboljih holivudskih glumaca i glumica" bilo da su od njih slabiji ili (takođe često) bolji.

Oliver

pre 2 godine

@freak


Potpuno se slazem,ali caka je u tome da postoje glumci koji mogu da igraju sve,tj. totalno različite uloge. Izuzimam superherojske uloge koje pominjes,ali to su ekstremi. Npr,Lorens Olivije maestralno odglumi nacističkog zubara Kristijana Zela u Maratoncu,ali isto tako i lovca na naciste Ezru Libermana u Momcima iz Brazila. Ili Kristof Valc dobije Oskara za nacističkog pukovnika Landu u Prokletnicima,a dobija Oskara i za dobrog zubara u Djangovoj osveti. Ili Hopkins je ubedljiv kao psihopatskii kanibal i kao pokvareni Nikson i kao dobar lik u Amistadu. To su veliki glumci koji mogu praktično sve i u svemu su ubedljivi. A Henks je u kalupu dobrodusnih likova,na granici debiliteta,kao u Forest gampu,apolu 13,filadelfiji,spasavanju redova Rajana itd. On samo taj lik moze da glumi. Kao i Hju Grant smotanka u romantičnim komedijama. Henks nikad ne bi bio ubedljiv u ulozi negativca,kao ni Bred Pit ili kao sto kod nas Bikovic nije ubedljiv kao krimos. Jednostavno kriminalci tako ne izgledaju,znamo to iz crne hronike.

Nebojša

pre 2 godine

Najbolji glumci nemaju nužno i i najbolje filmove Henks i Denzel imaju zaista odličnih filmova ali pojedini možda manje talentovani glumci su imali bolje role a to se na kraju računa.

Bojan

pre 2 godine

Majkl Kejn,Entoni Hopkins,Kristofer Volken,Ricard Gir,Morgan Frimen,Antonio Banderas,Klint Istvud....Dzejmi Foks, Vudi Harison ,Dzek Nikolson,Dzim Keri....ne bih se slozio da je gore pomenuti najbolji

bbcd

pre 2 godine

Denzel definitivni jedna od najvećih "glava" u filmu uopšte. Osim što je vrhunski glumac ima taj neki prirodni šmek starog kova, jedino mi je žao što nije snimio više filmova sa vrhunskim režiserima, čini mi se da bi se o njemu pričalo kao o di kapriju ili de niru... da li je to sad do prikrivenog rasizma ili prosto nesrećan slučaj, ne bih znao...

vince carter

pre 2 godine

Filmovi kao sto su Ekvilajzer su filmovi sa razbibrigu,a za mene postoje gledljive i negledljive akcije. Meni je negledljivo Fast&Furius,transformersi mnogi filmovi sa Sigalom. John Wick je po meni popularan iskljucivo zbog Kianu Rivsa ali film ne mozes gledati drugi put. Dok je Ekvilajzer po meni gledljiva akcija i lepo uradjena,kao sto je i Rambo u odnosu na Comando na primer.

Che

pre 2 godine

Tom Hanks, Jack Nickholson, Brad Pitt, Denzel, Deep, Tom Hardy, Leonardo i mnogi drugi da ih sad ne nabrajam su vrhunski glumci ali titulu najboljeg zivuceg glumca i najboljeg glumca zadnjih 30ak godina moze ponit jedino Daniel Day-Lewis. Glumac koji pomno bira uloge, najteze izazove i jedini glumac koji potpuno uđe u lik. Glumac koji ima nekih 4-5 Oscara za glavnu ulogu i doslovno svaki njegov film i uloga je remek djelo

mokisa

pre 2 godine

Daniel day-lewis
(dejan, 10. decembar 2021 14:08)
Tako je druze. Ova dvojica vrhunska a
sta reci za jedinog zivov D. D. L. koji ima 3 oskara.

Valdens

pre 2 godine

Дензел је стварно невероватан глумац. Њега гледати је увек нови доживљај.

Freak on a Leash

pre 2 godine

Dobar glumac je onaj koji je podoban za lika kojeg glumi.
Recimo Dzejms Gandolfino nije bio toliko poznat glumac a čovek je pokidao u ulozi Toni Soprana i postao kultna legenda.
Arnold Švarceneger je ocajan glumac ali ne može Al Pacino da glumi Konana ili Tom Henks Terminatora.
Jednostavno Arnold je bio kao rodjen za te uloge.
Kada se odradi vrhunski kasting i kada je odlican scenario uopšte me ne zanima da li glumi Denzel ili ne znam ko.
Ono što može recimo Dzim Keri to ne moze niti jedan glumac koje nabrajate u komentarima.
Zamislite Denzela u filmu Ajs Ventura.
Kao što ne bi mogli da zamislimo Vila Smita u filmu Americki gangster.
Ili recimo Marlon Brando da glumi Supermena umesto Kristofera Riva,jer je bolji glumac.
Kasting i scenario su najbitniji za dobar film.

MrsiMudoje

pre 2 godine

Oliver - i ja bih kao i M.L. King skakao na sve sto nosi suknju ali Ne stizem jer sve sto nosi suknju naskace na mene ! ( valjal, ova ) ?

Oliver

pre 2 godine

Daleko je on od Marlon Branda. Za mene su najbolji glumci danasnjice Entoni Hopkins i Kristof Valc. Taj Valc glumi jednako dobro na 4 različita jezika koja govori bez akcenta.

CATAPA

pre 2 godine

A mi pricamo o glumi a ne o kultnim filmovima.
(Che, 11. decembar 2021 10:38)
Kad sam hteo da se složim sa celim tvojim komentarom (sve je i tačno), ovo što ne može da prođe. Glavna uloga nije samostalno delo, MORA da bude u funkciji filma. Ako može da upropasti film (a može), onda mora da može i da ga unapredi. Okej, možemo da špekulišemo da DD Luis to i jeste uradio (filmovi za koje je dobio Oskare ili bio nominovan su bili u nominaciji za najbolji film) ali nijedan nije dobio Oskara! Kako to tumačiš? Pa nije u pitanju različit "žiri" sa različitim kriterijumima; ako su uticali "vanfilmski faktori", takvi isti su prisutni i kod dodele Oskara za glavnu ulogu. Manje upadljivo, ali ne može se reći ni da je Luis ostavljao mnogo prostora drugim glumcima, što je sigurno uticalo i na ukupan rejting svakog njegovog filma (a ne sporim da je on u svakom perfekcionista i maestralan).

Uzmi primer najboljeg glumca i najboljeg filma ikad. Džek Nikolson i "Let iznad kukavičjeg gnezda": najbolji film, režija, muška i ženska glavna, scenario (adaptacija). Ja bih Oskare za epizode i Durifu i Lojdu, ali dobro. A nije ta godina bila posna, naprotiv, filmove su imali osim Formana i Kubrik, Spilberg, Lamet i Altman! 1976.!

Oliver je ipak u pravu. DDL zaista juri Oskare, ali i tokom snimanja, ne samo izborom uloga. To bude nauštrb filma i kolega. Kao kad zvezda fudbalskog tima drži loptu ceo meč, da 2-3 gola, igra fenomenalno i tim izgubi svako finale jer su mislili da on sve može sam.

komentar

pre 2 godine

Citiracu izjavu Denzela Vasingtona o tome koliko masovni mediji lazu.
"Ako ne pratis novine neinfomisan si. Ako ih pratis dezinformisan si."

Jovana

pre 2 godine

Marlon Brando je bio i ostao unikat. Čovek ispred svog vremena. Uveo je novi metod glume do tada nepoznat u Holivudu. Prvi je beli glumac koji je otvoreno podržavao prava crnaca, nativnih Amerikanaca i lgbt u vreme kada je to bilo zabranjeno. Doduše, i sam je bio bisex i to nije krio. Imao je harizmu. Od najlepšeg osmeha do najstrašnije face kad je ljut. Mogao je da odglumi sve: od psihopate u ''Poslednjem tangu u Parizu'', najvećeg krimosa u istoriji u ''Kumu'', najdopadljivijeg i najšarmantnijeg propalicu u ''Na dokovima Njujorka'', misterioznog lutalicu u ''Fugitive kind'', grubijana i prevrtljivca u ''Tramvaju zvanom želja'', prikrivenog geja u ''Odsjajima u zlatnom oku'', šmekera u ''Wild ones'', varalicu u ''Guys and dolls'', istorijske ličnosti u ''Desire'', ''Viva Zapata'' i ''Cezar''. I NAMERNO za kraj, najbolja uloga ikada u ''Apokalypse now''. Do svoje 45. godine bio je najlepši i najzgodniji čovek u univerzumu, a onda je počeo da se goji, gluma ga više nije interesovala, odao se piću i glumio u bezveznim filmovima samo radi novca (''Supermen'', ''Candy'', ''Ostrvo Dr Moroa''). Šteta. Posle njega meni najbolji glumci su: D.D. Luis, K. Bejl i R. de Niro.

CATAPA

pre 2 godine

Danijel dej Luis ima tri Oskara,a niko zivi ne zna iz glave koja su to tri filma. Znao sam za lincolna,ostalo sam morao da guglam
U celoj njegovoj filmografiji ne postoji nijedan kultni film. Evo nabrojte mi njegova tri velika filma? Nema ih
Nece biti da je on bas pametno birao uloge i filmove tokom karijere. I jos se penzionisao,a ima tek 64 godine. Svasta.
(Oliver, 10. decembar 2021 20:51)
Jeste pametno birao: one koje mu 90% donose Oskare. Penzionisao se zato što je sve manje izgledno da će takvih uloga biti, a sve više onih koji "moraju jednom da dobiju" (Dikaprio, pa Finiks, izgleda i Bredli Kuper na redu...).
Ima smisla što kažeš. Za "Linkolna" se unapred znalo da će tumač naslovne dobiti Oskara. Film je samo zbog Oskara i sniman. Nominovani su bili i Denzel i pomenuti Finiks i Kuper.
Prvog Oskara za "Moje levo stopalo" je dobio u konkurenciji sa Robinom Vilijamsom ("Društvo mrtvih pesnika"). Druga kategorija uloga koje (90% garantovano) donose Oskare: hendikepirani. Još ako je biografski... zicer! I beše. Zalud Robinu i Morganu fenomenalne uloge u kultnim filmovima, "Oscar goes to... DDL!"
Dođosmo i do onoga koliko je DDL realno zaslužio: "There Will Be Blood", najbolja te godine.

OK, legitimno, DDL bira uloge koje mu donose priznanja i prestiž, može to da priušti jer je već bio bogat koliko želi. On jeste veliki glumac, ali ne ZBOG broja osvojenih Oskara, nego UPRKOS.

Zanimljivo takođe, nijednom nije bio i najbolji film taj za koji je Luis dobio Oskara.🙄

Freak on a Leash

pre 2 godine

Filmovi kao sto su Ekvilajzer su filmovi sa razbibrigu,a za mene postoje gledljive i negledljive akcije. Meni je negledljivo Fast&Furius,transformersi mnogi filmovi sa Sigalom. John Wick je po meni popularan iskljucivo zbog Kianu Rivsa ali film ne mozes gledati drugi put. Dok je Ekvilajzer po meni gledljiva akcija i lepo uradjena,kao sto je i Rambo u odnosu na Comando na primer.
(vince carter, 10. decembar 2021 16:47)
Inace razlika izmedju filma Ekvilajzer i neki sa Stiven Sigalom je što Denzel u Ekvilajzeru meri vreme za koliko sekundi ce da sredi jedno 20 Rusa golim rukama a pri tom da niti jedan od tih rusa nije ispod 2 metara i jedno 130 kg.
A Stiven Sigal ne meri vreme.

lucc

pre 2 godine

Kad se zavesa sklonila i akd smo dobili uvid kakvi u stvari ti glumci magija Holivuda je nestala pa ni Deniro nije vise nesto specijalno jer snima ove glupave filmove sad, ni Pacino nije spec jer je izlapeo i tako redom. taj Danzel vise glumi tog istog lika iz Training Day u 10 filmova. Ko je imao srecu (nesrecu) da umre pre nego sto su internet i kamere postale sveprisutne taj je ostao zavijen velom magije i nepoznanice i samim tim jos uvek interesantan. Shvatili smo da filmadzije i nemaju neke bas interesantne i revolucionarne ideje vec da rade uglavnom za lovu, vecu ili manju

axl

pre 2 godine

Tom Hanks, Jack Nickholson, Brad Pitt, Denzel, Deep, Tom Hardy, Leonardo i mnogi drugi da ih sad ne nabrajam su vrhunski glumci ali titulu najboljeg zivuceg glumca i najboljeg glumca zadnjih 30ak godina moze ponit jedino Daniel Day-Lewis. Glumac koji pomno bira uloge, najteze izazove i jedini glumac koji potpuno uđe u lik. Glumac koji ima nekih 4-5 Oscara za glavnu ulogu i doslovno svaki njegov film i uloga je remek djelo
(Che, 10. decembar 2021 18:24)

3 Oscara

Mr.

pre 2 godine

Daleko je on od Marlon Branda. Za mene su najbolji glumci danasnjice Entoni Hopkins i Kristof Valc. Taj Valc glumi jednako dobro na 4 različita jezika koja govori bez akcenta.
(Oliver, 10. decembar 2021 15:08)

Jeste Valc odličan glumac, ali jedino na njemačkom glumi bez akcenta.

Kont

pre 2 godine

Nije baš tema, ali moram pomenuti Ala Paćina, malopre bio film "Frenki i Džoni". Kakva žiška, kakva harizma, kakva dominacija na sceni, bilo da je u pitanju krimi ili drama. Neverovatna energija, zapanjujuć "modžo" i zračenje u svakom kadru.

Mislav

pre 2 godine

uz denzu i henksa tu su još i Joakim Finiks, Edvard Norton.. od ovih srednje generacije. O bardovima glumišta tipa Entoni Hopkins , Džek Nikolson itd suvišno pričat

vince carter

pre 2 godine

@Freak I to je sve uradjeno gledljivo i lepo za oko. Dok je kod John Wika uradjeno nemoguce i negledljivo,to jest preterano. Ne znam sta ti ocekujes od akcionog filma. Recimo film Predator je itekako gledljiv,doduse mozda tebi ne odgovara to sto ono stvorenje ne postoji :)) a Predator i Comando ne mogu da se porede po "gledljivosti".

neighe

pre 2 godine

Svakako dvojica po meni najboljih u poslednjih 30 godina, koji su zasluzili vise oskara. No i taj oskar je postao tezak cirkus u poslednjoj deceniji. Denzel je pokraden za Fences

Che

pre 2 godine

Oliver@ U pravu si za tri Oscara. Mislija sam da je za filmcinu U ime oca dobija Oscar no "samo" je bija nominiran. Ostala tri filma di dobija Oscara su Lincoln, Bit ce krvi, Moje lijevo stopalo. Ostali odlicni filmovi di je glumija su Posljednji Mohikanac, Boksac, Bande New Yorka...U jednom filmu je glumija ceskog lijecnika i u osam miseci naucia ceski jezik. Za film Bande New Yorka di glumi mesara otisa radit u mesnicu ka segrt, za vrime filma dobija upalu pluca ali odbija ici kod doktora i nosit topliju odjecu jer se ne podudara s vrimenom i radnjom filma. Glumac koji ne voli holivud pa mozda zato nije glumija u kako ti kazes kultnim filmovima. Posli filma New York najavljuje mirovinu i odlazi u Firencu radit ka segrt u stolariji koja je njegoba velika ljubav. Srica vraca se i snima dva filma, Lincoln i Bit ce krvi i za oba dobija Oscara. U filmskoj industriji poznat ka najzahtjevniji u biranju uloga i posvecivanju ulozi do najsitnijeg detalja. Prvi glumac koji dobija tri Oscara za glavnu musku ulogu. Jedan od najinteligentnijih glumaca kojeg su drustvo glumaca dva puta izabrali za najboljeg. De Niro, Hanks i mnogi drugi su glumili u kultnim filmovima ali po glumi, posvecenosti ulozi, prilagodbi i svemu ostalom se ne mogu usporedivat s njim. A mi pricamo o glumi a ne o kultnim filmovima. Daniel u jednom filmu odglumi ekscentricnog invalida a u drugom indijanca, trecem casnika a u cetvrtom predsjednika, petom mesara, sestom boksaca itd. I u svakom razori. BRUTALAN GLUMAC!!

Gaginho

pre 2 godine

Trifunosi, Okanović su bolji od Danila, Bate, Radmilovićа, Svete Cvetković, ali kada bi se zaje*avali, e, tako i komentari bolji ovaj nego onaj. Oskar je nagrada za urađeno аli i uspešne kampanje lobiranja, naklonosti žirija, a bogami i nameštanja.

Борис чак

pre 2 godine

Nije. Nas Brando je Vojin Cetkovic
(mile, 10. decembar 2021 14:13)

То може бити само покојни Глоговац.

Đorđe

pre 2 godine

Biće krvi,U ime oca ,Linkoln.dela u kojima je Danijel Dej Luis maestralan,a to što marketinški nije ispraćen ne znači da nije vrhunski glumac

Борис чак

pre 2 godine

Nego... Brando! Brando je nesumnjivo bio odličan glumac, ali nesrazmerno veća zvezda nego što to glumačkim kvalitetom zaslužuje. Brandov kult je stvoren kao odgovor na kult Džona Vejna, glumačkog diletanta, ali najveće američke filmske zvezde svih vremena. Mnoge je to iritiralo, pa su Branda kovali (i iskovali?) u još veću. Brandu se zbog takvog statusa previše praštalo, pa čak i ono gde je upadljivo šmirao tumačeno je kao Brandova "veličanstvena gluma". Evo i dan danas, guraju ga u kategoriju kojoj baš nikada nije ni pripadao. Brando, Džon Vejn, Merilin Monro, Džejms Din, Rudolf Valentino... oni su jedna druga kategorija "fabrike snova i košmara". Da, čak i Čak, Noris Čak.?


(CATAPA, 10. decembar 2021 15:14)

Поредити Џона Вејна и Бранда Марлона? Џаба ти све остало што мислиш да знаш о глумачком послу, везе немаш.