Četvrtak, 02.12.2021.

09:43

Salaha zasmejalo pitanje o "Zlatnoj lopti" VIDEO

Dodela "Zlatne lopte" Lionelu Mesiju izazvala je kontroverze.

Izvor: MS

Salaha zasmejalo pitanje o "Zlatnoj lopti" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

kiki

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 2. decembar 2021 20:29)

Zasto bi Mesi lazirao povredu i time sebi ugrozio dobijanje zlatne lopte?

Pa i Mesi je te sezone uzeo ligu u kojoj je igrao Ronaldo. Dakle, dobio je ZL jer je LŠ vaznija od lige. Na istu foru je sada i Mesi dobio ZL ispred Leve jer je Kopa vaznija od Bundeslige.

Dole si pisao kako Mesi nije zasluzio zlatnu loptu jer nije davao golove Realu, Atletiku, Betisu, a za Ronalda i 2016 pises da je zasluzio, a Ronaldo na EURU 2016 davao golove jedino protiv Madjarske i Velsa, a u LŠ samo protiv Malmoa, Sahtjora, Rome i Volfsburga i na kraju dobio zlatnu loptu). 0 golova protiv Hrvatske, Francuske, Citya, PSGa, Atletica. Koji je smisao tvojih komentara? :)

Ja uopste i ne pokusavam dokazati da Leva nije pokraden nego govorim da je Mesi jos vise bio pokraden 2016-e godine.

Inace, protiv Betisa je Mesi postigao ove godine tako sto je usao u 60 minuti i trebale su mu 2-3 minute da izjednaci rezultat. Odlicno se i sada secam te utakmice. Ne moram ni proveravati, a vec znam da ti "argumenti" nisu tacni.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Prica da Mesi 200 dana nije dao gol u ligi ti nema smisla jer je u tih 200 dana odigrao sve ukupno 5 utakmica u ligi, a u tih 5 utakmica je odigrao samo 2 ili 3 svih 90 minuta.

Bolje da si napisao da je Mesi u 2016 imao 59 golova i 31 asistenciju, a Ronaldo dobio ZL zbog trofeja. Nikad niko u historiji fudbala nije imao takvu statistiku, a da nije dobio zlatnu loptu. To bi ti imalo vise smisla da si napisao.

Itekako ima smisla, jel Levandovski kriv sto se Mesi blamirao u Psz-u, folirao povredu, bio menjan na poluvremenu, kao i ranoj fazi drugog poluvremena? Mesi mene uopšte ne interesuje, kao ni Ronaldo. Te sezone je Roni uzeo LŠ, zato je uzeo ZL, a i dao je dosta golova. Mesi je možda 3-4 ZL zaslužio, ostalo kradje. Ronaldo ista prica, 3-4. Jednostavno Mesi nije zaslužio ove godine, to svi znaju, nemoj da trošis svoje vreme na pravdanje Mesija. Moji argumenti su tačni 1/1. Nije dao gol protiv Reala, Atletika, Betisa, Real Sosijadada... niti je zabeležio asistenciju. Kada na to dodas 200 dana bez gola i asistencije u ligi, to ti je jednako ukradena ZL Levi.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

(kiki, 2. decembar 2021 18:48)

Ne blamira se više, Leva je dao gol svakoj ekipi u Bundesu, a gotovo najviše golova je dao najvećem rivalu - Dortmundu. 😂 Dao je gol na svakom meču na kojem je igrao od februara do sredine septembra, a Mesi nije dao gol niti asistirao u ligi 200 dana skoro. Mislim da ti to dovoljno govori. U proseku je postigao više golova po mecu na prvih 100 utakmica u LŠ čak i od Mesija i od Ronalda.

kiki

pre 2 godine

Leva 2021: 64 gola, 10 asistencija = 74
Mesi 2021: 41 gol, 17 asistencija = 58

Razlika je 16.

Mesi 2016: 59 golova, 31 asistencija = 90
Ronaldo 2016: 55 gola, 16 asistencija = 71

Razlika je 19.

Da bi kradja dobila jos vise na znacaju treba dodati da je Bajern dalekooo jaci od Barselone pa je razumljiva ovakva razlika u statistici Leve i Mesija, dok su Mesi i Ronaldo 2016 igrali u podjednako jakim timovima. I ovo treba uzeti u obzir. Veoma bitna cinjenica.

kiki

pre 2 godine

(Robert Lewndowski, 2. decembar 2021 17:28)

Bajern je u LS uradio vise od Barse? Usporedba ti je ista kao kada bi ja napisao da je Argentina osvojila Kopa Ameriku dok je Poljska ispala u grupi. Neka Leva dodje u Barsu pa da vidimo sta bi on uradio sa ovakvim timom :)

Prica da Mesi 200 dana nije dao gol u ligi ti nema smisla jer je u tih 200 dana odigrao sve ukupno 5 utakmica u ligi, a u tih 5 utakmica je odigrao samo 2 ili 3 svih 90 minuta.

Bolje da si napisao da je Mesi u 2016 imao 59 golova i 31 asistenciju, a Ronaldo dobio ZL zbog trofeja. Nikad niko u historiji fudbala nije imao takvu statistiku, a da nije dobio zlatnu loptu. To bi ti imalo vise smisla da si napisao.

Leva 2021: 64 gola, 10 asistencija = 74
Mesi 2021: 41 gol, 17 asistencija = 58

Razlika je 16.

Mesi 2016: 59 golova, 31 asistencija = 90
Ronaldo 2016: 55 gola, 16 asistencija = 71

Razlika je 19.

Tvoja poredjenja su nemerljiva, a ne moja. Veca je kradja bila 2016 godine nego 2021.

Cim je Mesi osvojio Kopa Ameriku ja sam ovde nekoliko puta napisao da ce uzeti ZL cak i da ne zabije nijedan gol vise do kraja godine. Mrzi me da trazim te komentare, a znam da sam pisao 100%. Mesi je uzeo ZL na istu foru kao Ronaldo i Modric.

I ja nisam napisao da je Mesi imao istu statistiku kao Leva nego da je i Mesi imao sjajnu statistiku. A to sam napisao iz razloga jer si to ti isto napisao za 2016 i da je Ronaldo imao sjajnu statistiku iako je Mesi bio daleko bolji.

kiki

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 2. decembar 2021 17:51)

Ako je nije Ramos nikad dobio ispred Ronalda bila bi komedija da je dobije Van Dajk ispred Mesija. Ajde pogledaj sta je Ramos sve osvojio u karijeri, a sta Van Dajk. Njih dvojica se ne mogu porediti.

To bildovanje statistike protiv Elcea i Rajo Valjekana ne moze da izbrise. Zbog toga nije zasluzio, i zbog toga mu je statistika smesna u odnosu na Levinu. Jel moguce da fan Leve napise ovakav komentar?

Levandovski.

Ukupno 81 gol u LS.
Od toga u grupnoj fazi 55 golova.
U nokaut fazi 26 golova (5 iz penala). 21 gol iz igre protiv:

Besiktas 2, Porto 2, Zenit 2, Lazio 1, Lyon 1, Shakhtar 1, Malaga 1, Barca 2, Chelsea 2, Arsenal 1, Atletico 1, Juventus 1, Real 3 (iz vremena Dortmunda).

Levandovski je nabijac statistike protiv jadnih i malih klubova u Nemackoj od kojih je Bajern 20x jaci klub.

Sve ukupno u citavoj karijeri je dao samo 10 golova u nokaut fazi klubovima kao sto su Real, Barca, Juventus, Atletico, Arsenal, Chelsea. Kakva sramota.

Mesi je u 2 sezone u nokaut fazi LŠ dao vise golova protiv velikih klubova nego ovaj u citavoj karijeri.

Ja shvatam da ti pises da je Leva zasluzio ZL ali argumenti koje ti pises su presmesni. Cinjenica je da su obojica nabijali statistiku protiv slabijih klubova ove godine samo sto je Leva bio mnogo bolji u nabijanju statistike isto kao i Mesi od Ronalda 2016.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

(bregasti, 2. decembar 2021 14:24)

A sto je ne bi uzeo Van Dajk, pa on je bio alfa i omega za Redse te sezone. Pogledaj koliko je skok duela dobio, koliko igraca ga je predriblalo... Ima i defanzivac pravo da uzme ZL. Trece mesto u PL je vrednije nego titula u Spaniji koja je tada pocela polako sa raspadom. Sto necete da kazete da Mesi nije dao gol u ligi niti asistirao 200 dana, hajde priznaj to. Reci mi koliko je golova dao protiv Reala, Atletika, Betisa, Real Sosijadada... To bildovanje statistike protiv Elcea i Rajo Valjekana ne moze da izbrise. Zbog toga nije zasluzio, i zbog toga mu je statistika smesna u odnosu na Levinu, jel ti sada vise jasno decace? Nije imao kontinuitet. Zorzinjov uticaj ne moze da se meri sa Van Dajkovim, ali i da je on uzeo ne bih nista rekao. Benzema je vise zasluzio nego Mesi, LN je jace takmicenje od Kope. Ceo svet kaze da je Leva zasluzio, cak se i Ibra oglasio, i onda se ti nesto javis. Covek koji je glavni za dodelu ZL rekao da bi je dao Levi, sta ti nije jasno decace? Zar nisi skontao da su Levi dali onu kutiju, zato sto su videli da je sramota da Mesi uzme. Ceo svet im se smeje, pogledaj ankete, svuda su vise podrzavali Levu.

Robert Lewndowski

pre 2 godine

(kiki, 2. decembar 2021 15:49)

Ja sam izjavio da treba da uzme ZL neko iz Celsija, ali jednostavno tamo se niko nije istakao. Uticaj Zorzinja i Van Dajka ne moze da se poredi, zato ovaj nije mogao da je uzme. Bajern je u LS uradio vise od Barse, to je kljucno. Poredimo Levu i Mesija. Covece kako Mesi ima istu statistiku kao Leva, pa Mesi nije dao gol u ligi 200 dana niti asistirao, 0 golova i asistencija protiv jakih timova, o cemu ti pricas... Mesi nije imao kontinuitet. La Liga je inace toliko jaka da Atletiko nije mogao B tim Bajerna da dobije, a o blamazi Barse da ne pricam. Ti hoces da kazes da Roni nije dao gol 200 dana tih godina kada je uzimao LS? Tvoja poredjenja su nemerljiva. Nikada niko nije uzeo ZL, a da nije dao gol niti asistrao u ligi 200 dana, a da je po vokaciji napadac.

Politički nekorektan

pre 2 godine

Meni je misterija kako je Ronaldo uopste bio u konkurenciji, upropastio je Juventus i jedva su izborili ligu sampiona, ispali u osmini finala lige sampiona, na osnovu cega je on medju najboljima? Razumem Mesi najbolji strelac spanske lige, osvojio kup i Copa Amariku, ali sta ce Ronaldo medju ovima???
(Misterija, 2. decembar 2021 11:42)

Oh, samo je bio najbolji strelac serije A, najbolji strelac EP, oborio rekord po broju golova za reprezentaciju, stigao do 800. zvaničnog gola u karijeri i nadavao se nekih izuzetno bitnih golova u poslednjim minutima. Zaista, ništa čime bi zavredio svoje mesto u izboru, je li tako?

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Evo vam jedna interesantna cinjenica:

Messi je po statistikama odigrao jednu od najlošijih sezona u karijeri i kao takav je opet bolji u svim statistikama od Lewandowskog osim u golovima.

Zaista je neverovatno koliko je Mesi ispred svih danasnjih fudbalera.
(lol, 2. decembar 2021 16:14)

Koliko je Mesi imao golova i asistencija protiv Reala, Atletika, Betisa, Real Sosijada...? Imao je samo nekoliko asistencija vise, a pozicije su im skroz drugacije. Mesi je bio nesto poput Vestbruka ove sezone.

lol

pre 2 godine

Znate li kako je Ronaldo dobio ZL 2014 godine?

Tako sto je osvojio LS, bio najbolji strelac LŠ ali... u nokaut fazi kada je bilo najvaznije Ronaldo niti jedan gol, niti jednu asistenciju nije imao dok Real nije poveo sa 2-0. Ronaldo je bio tu samo da overi pobedu Reala dok je Ramos davao veoma bitne golove protiv Bajerna i Atletika koji su Realu doneli LŠ. Na kraju, zlatna lopta - Ronaldo. Na SP je ispao u grupi.

lol

pre 2 godine

Evo vam jedna interesantna cinjenica:

Messi je po statistikama odigrao jednu od najlošijih sezona u karijeri i kao takav je opet bolji u svim statistikama od Lewandowskog osim u golovima.

Zaista je neverovatno koliko je Mesi ispred svih danasnjih fudbalera.

kiki

pre 2 godine

Robert Lewandovski,

Argumenti ti nemaju smisla jer imas dvostruke arsine. Džabe najviše golova i asistencija kada mu tim nije nista uradio u LŠ? A sta je Bajern ove sezone uradio u LŠ? Sto onda pises da je Leva zasluzio?

Kako Mesi da uzme pre Ronalda kada je ovaj uzeo LŠ, i isto imao sjajnu statistiku? Par zar nije i Mesi te sezone osvojio ligu u kojoj je i Ronaldo igrao? Dakle, Ronaldo je dobio samo zato jer je LŠ vazniji trofej. A kako onda Leva da uzme sada pre Mesija kada je Mesi isto imao sjajnu statistiku i ove godine + osvojio je vazniji trofej nego Leva?

Ja tebe mogu shvatiti da pises da Mesi na bazi Kope nije mogao uzeti ZL, ali sto onda pises da je Leva mogao uzeti na bazi Bundeslige? Da li stvarno mislis da je Bundesligu teze osvojiti nego Kopu? Ako cemo gledati po tome ja bi je pre dao Suarezu koji je uzeo ligu pored Reala i Barselone nego Levi koji je osvojio Bajernligu. Neka Leva dodje u Atletiko pa da ga vidimo :)

Takodjer ne pije ti vodu ta prica da nije isto igrati u Poljskoj ili Argentini. U principu jeste tacno ali isto tako nije isto igrati u ovoj propaloj Barseloni ili Bajernu... pa dodjemo na isto... Mene bas zanima kakvu bi Leva imao statistiku da igra u ovoj Barsi.

Trejo

pre 2 godine

Messi je previse veliki, i mnogo je toga ostvario, a i u ovim njegovim godinama je neverovatan, covek cuti, nikoga ne omalovazava i igra svoj fudbal, kad ga zovu da ide po nagradu, on se pojavi i uzme je...lik je nezaustavljiv u svakom smislu. Fali mu samo svetsko prvenstvo. Razumljivo je da ce takav lik imati mrzitelje, i da ce taj broj samo rasti ako nastavi ovako da "protura loptu kroz noge", i van terena, ljudi se obicno ljute na takve poteze i nije im svejedno, pogotovu kad im to radis skoro dve decenije, razumljivo.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

O lakrdiji dovoljno govori i izmisljena nagrada koju su dali Lewandowskom.
Nema jasnog kriterijuma za osvajanje ove nagrade, jedne godine se gleda uspjeh sa klubom, druge godine sa reprezentacijom..one sledece licni ucinak
tj sve kako bi se moglo manipulisati sa dodjeljivanjem iste.

a ovo za osvajanje kupa kralja je tek smijesno, kalav trofej..copa i boze pomozi, jednog protivnika su morali pobjediti.
kod ostalih rivala nema krstenog igraca mlađeg od 30 godina. srozali se skorz južnoamerikanci.
(jojufff, 2. decembar 2021 12:09)

Kriterijumi se formiraju u skladu sa onim što urade Mesi i Roni, da je Roni uzeo LN na primer, onda bi ona bila ključna. Mesi se nije čuo 200 dana u ligi, ali je uzeo Kopu i to je to, nema veze sto su ostali igrali bolje od njega cele godine. Odlazak Leve sa Poljskom na Euro je već ogroman uspeh, nije isto igrati za Poljsku i Argentinu. Mislim da bi i Poljaci bili kandidat za polufinale da igraju to takmičenje. Ne treba više uzimati ovu nagradu za ozbiljno, privatizovali su je ova dvojica. Samo neka oni uzimaju ZL, ja sam zadovoljan sa tim sto Bajern daje Barsi 8 komada sa Mesijem na terenu, sedmicu 2013. Pogotovo mi je neprocenjivo ono kada je Riberi poslao Mesija na zadnjicu. 😂 Ne moraju da mu daju ZL, svi znamo da je trebala da bude njegova.

Master

pre 2 godine

Lazni dokument gde je Lewandovski pobedio, je pomutio ovu ZL. Svi su pisali da nakon Kopa Amerike Mesi osvaja ZL i niko se bunio nije, ali posle onog dokumenta, poceli suprotni komentari.

navijač Liverpool-a

pre 2 godine

Salah ovu sezonu igra nestvarno, ali se za zlatnu loptu ne gleda samo ova sezona, nego cela godina, prošle sezone i nije bio baš na ovom nivou, realno.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

A koliko penaldove botove ustvari boli ova sedma zlatna lopta, 5 vise od postavljaca noge koji nikad nece stici Mesija, jos dugo ce vas boleti :)))
(Stefan, 02. decembar 2021 11:37)

U tvom komentaru se vidi bol druze, a tek ce ga i biti kada se u narednih par godina pokaze ko je kepac :)))
(Marko, 2. decembar 2021 12:35)

Ne boli nikog Mesijeva sedma ZL, brigalo bi me da ih ima i 15, nego je reč o nepravdi. Nisam ni za CR7, niti za Mesija, ali moram da konstatujem kada je neko pokraden. Snajder, Van Dajk/Mane, Riberi, Leva*2, Inijesta... su pokradeni. Pa i Nojer, ako je Mesi uzeo radi Kope, što on ne bi uzeo radi osvojenog SP i trofeja u Nemačkoj. Hvalite se sa tim namestaljkama, katastrofa. Niko ZL više neće ni uzimati za ozbiljno posle ovog cirkusa. Veću vrednost će uskoro imati ona nagrada koju dele Arapi koliko su se ovi izblamirali.

iii

pre 2 godine

Da nije izasao onaj lazni dokument da je Lewandovski pobedio, ne bi nikakve polemike bilo. Bas se secam da su mnogi pisali i da su se svi slagali po komentarima da Mesi zasluzuje ZL, ali posle onog dokumenta, fanovi Ronalda su se aktivirali, videli su sansu da moze mozda Lewandovski da osvoji nagradu, pa su svi poceli da komentarisu suportno.

Obrad

pre 2 godine

Jedina pozitivna stvar u celom tom cirkusu sa Zlatnom loptom jeste da i napokon slepci progledaju i shvate ko je zapravo Mesi i ekipica sponzora okupljena oko njega. Ako nije pomogao Ovrebo, utaja poreza, menadžerisanje tima, menadžerisanje reprezentacije, nadam se da su sada ljudima malo jasnije neke stvari..

bregasti

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 2. decembar 2021 13:43)

Kako se ti decace pobijas to je postalo tuzno.Pre neki dan si rekao da Mesi nije zasluzio zlatnu loptu 2019 sa 55 golova, 20+ asistencija, duplom krunom u SPaniji, najbolji strelac lige sampiona gde je stigao do polufinala i znamo kako ispao, te je bio i zlatna kopacka Evrope.Rekao si da je Van Dajk zasluzio loptu sa ligom sampiona.A sad govoris da je Leva zasluzio loptu pazi sad ovo sa "samo" bundesligom koja se ne moze porediti sa spanskom duplom krunom, plus nije bio najbolji strelac lige sampiona, sto je Mesi bio 2019 a ne kazes onda da je Zorzinjo zasluzio loptu iako je osvojio vise od Van Dajka 2019,osim lige sampiona bio i evropski prvak.Dakle poenta je,ako je Van Dajk zasluzio 2019 zlatnu loptu sa ligom sampiona,onda je i Zorzinjo najvise zasluzio ove god jer je osvojio cak vise od njega. Dodao i Evropsko.Dakle ne moze Van Dajk biti prvi favorit 2019 iako je manje osvojio od Zorzinja i iako je Mesi bio bolji nego Leva ove god,a onda da Lewa bude osvajac ove god iako je bio losiji nego Mesi 2019 a imamo Zorzinja koji je vise osvojio nego Van Dajk!?Ustvari ni Van Dajk ni Zozinjo nisu bili najbolji ni 2019 ni 2021.Oba puta su tu nagradu zasluzili Mesi def 2019 a ove god ili Mesi ili Lewa.Mesi je majstore bio u borbi sa titulu sa tom raspalom barsom do samog kraja i doneo kup te uvalio 30 golova u sezoni a onda osvojio Kopu u velikom stilu.Leva je slabiji sa trofejima ali nesto bolja stats.Presudilo je ime i to je to.

Hhh

pre 2 godine

Lewa jeste zasluzio ove godine ali da je dobio zato jer je dao najvise golova, onda je Messi trebao dobiti 2016, 2017 i 2018 kada je imao i najvise golova i najvise asistencija i kada je po svim statistikama on bio najbolji igrac. Realno.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Lewa jeste zasluzio ove godine ali da je dobio zato jer je dao najvise golova, onda je Messi trebao dobiti 2016, 2017 i 2018 kada je imao i najvise golova i najvise asistencija i kada je po svim statistikama on bio najbolji igrac. Realno.
(Hhh, 2. decembar 2021 13:07)

Džabe najviše golova i asistencija kada mu tim nije nista uradio u LŠ. Ova godina je bila specifična, zato što Celzi nije imao ni jednog igrača koji se nešto naročito istakao, pa je statistika bila ključna. Kako Mesi da uzme pre Ronalda kada je ovaj uzeo LŠ, i isto imao sjajnu statistiku, ne znam kako misliš? Poenta je da Mesi nije dao gol 200 dana skoro u ligi, a uzeo je ZL, dok je Leva dao gol kada god je igrao. Barsa mu se raspala, ne znaš gde su bili gori, da li u LŠ ili u ligi, a on uzeo ZL. A da ne pričam da nije dao gol (niti asistirao) Realu, Atletiku, Betisu, Real Sosijadadu... i ostalim malo jačim klubovima. Ne može na bazi Kope da uzme ZL, što je onda nisu dali Aleksisu Sancezu? I on je uzimao taj trofej i kidao u Arsenalu, pa nije bilo ništa. Ta nagrada je smešna, i malo ko je uzima više za ozbiljno. Nažalost, ZL je postala predmet sprdnje.

Gorstak

pre 2 godine

Zbog Ronalda je sada Lewandovski uskraćen za zlatnu loptu jer je upravo on nametnuo ovakve kriterije za zlatnu loptu. Ako je Messi nije dobio 2016 zbog 59 golova i 31 asistencije bilo je očekivano da je sada neće dobiti ni Lewa zbog 60 golova i 10-ak asistencija. Jasno je da je Lewandovski žrtva Ronaldovih zlatnih lopti koje je dobijao zbog trofeja iako je Messi po svim statistikama bivao najbolji igrač 2016 i 2017 godine. Morali su je sada dati i Messiju zbog trofeja sa reprezentacijom koji je Argentina osvojila nakon 30 godina. Čak je bio najbolji strijelac, asistent i igrač takmičenja. Bio je strijelac ili asistent u svim utakmicama do finala. A Ronaldo kada je osvojio EURO 2016: nije bio ni najbolji strijelac, ni najbolji asistent, ni najbolji igrač takmicenja, nije bio strijelac ni asistent u 5 od 7 utakmica. Sve golove i asistencije je imao samo protiv Mađarske i Velsa

jojufff

pre 2 godine

O lakrdiji dovoljno govori i izmisljena nagrada koju su dali Lewandowskom.
Nema jasnog kriterijuma za osvajanje ove nagrade, jedne godine se gleda uspjeh sa klubom, druge godine sa reprezentacijom..one sledece licni ucinak
tj sve kako bi se moglo manipulisati sa dodjeljivanjem iste.

a ovo za osvajanje kupa kralja je tek smijesno, kalav trofej..copa i boze pomozi, jednog protivnika su morali pobjediti.
kod ostalih rivala nema krstenog igraca mlađeg od 30 godina. srozali se skorz južnoamerikanci.

PeraKojot

pre 2 godine

(Salko, 2. decembar 2021 11:25)

Kako je glasanje zavrseno u septembru? ako se gleda godina od septembra do septembra, a prekinute su sezone u aprilu/maju prosle godine ( a igralo bi se jos mesec dana svakako ) koji je onda razlog valjan da prosle godine ne bude dodeljeno? inace je ova nagrada vec bar 15 godina glupost. Cist marketing. Kao ovi nasi sto namestaju tender po kupcu. Svake godine je nesto drugo bitno, zavisi kome zele da dodele nagradu

Benz

pre 2 godine

(Feron, 02. decembar 2021 11:54)



Pa je l' okej što su Mesiju dali 2 nezaslužene zlatne lopte, ili što su Levu pokrali dve godine zaredom? Normalno da neki neće samo da ćute i trpe nepravdu.

WillyWonka

pre 2 godine

Salah bi osvojio Zlatnu loptu 2018., da ga onaj mesar Ramos nije onako divljački i namjerno povrijedio. Liverpool bi bio pobjednik Lige šampiona, a Salah bi dobio Zlatnu loptu.

iz Lesoto

pre 2 godine

Uvek sam tvrdio da je Zlatna lopta budalaština zasnovana na lobiranju i medijskoj komercijalizaciji. Sad imam i dokaz. Jedina relevatna nagrada je Zlatna kopačka - ko je dao najviše golova.

Daa

pre 2 godine

Meni je misterija kako je Ronaldo uopste bio u konkurenciji, upropastio je Juventus i jedva su izborili ligu sampiona, ispali u osmini finala lige sampiona, na osnovu cega je on medju najboljima? Razumem Mesi najbolji strelac spanske lige, osvojio kup i Copa Amariku, ali sta ce Ronaldo medju ovima???
(Misterija, 02. decembar 2021 11:42)

Kako da ne bude najbolji igrac ikada tu ? Tek ce sad da se vidi koja je Mesi prevara, sve ce izaci na videlo u narednih par godina

Joker

pre 2 godine

Ako osvoji Katar, priznaću da je najbolji svih vremena. Džaba svi drugi trofeji, zna se koji je najvredniji. I nijedan od ove dvojice oko kojih se ceo svet prepucava ih (još uvek) nema. Katar im je poslednja šansa…

Asteriks

pre 2 godine

Messi je najbolji fudbaler svih vremena...Prosto je nevjerovatna ova hajka...Pa eno komentator na Areni sinoc tokom prenosa je naveo sve parametre,u svakoj od tih parametara je Messi najbolji,samo Levandovski ima vise golova....Plus osvojio Kopa Ameriku i Kup.....Najvise asistencija,driblinga,kreiranih akcija,najbolji strijelac i asisten Lige,itd itd......Nevjerovatno mi je da ze ovoliko prica o zlatnoj lopti,kao da je Messi neki prosjecan igrac.

dd

pre 2 godine

igraci najbolje znaju ko je medju njima najbolji...to ne moze znati novinar,navijac,trener...niko osim njih.

isto kao recimo sto direktor kompanije ne zna kakav mu je radnik.to znaju kolege sa kojima radi.

lik je smejanjem rekao sta misli o zlatnoj lopti,i svaka mu cast!!! no coment i dividjenja,bravo majstore!!!

Marko

pre 2 godine

A koliko penaldove botove ustvari boli ova sedma zlatna lopta, 5 vise od postavljaca noge koji nikad nece stici Mesija, jos dugo ce vas boleti :)))
(Stefan, 02. decembar 2021 11:37)

U tvom komentaru se vidi bol druze, a tek ce ga i biti kada se u narednih par godina pokaze ko je kepac :)))

Mali Hijavata

pre 2 godine

A koliko penaldove botove ustvari boli ova sedma zlatna lopta, 5 vise od postavljaca noge koji nikad nece stici Mesija, jos dugo ce vas boleti :)))
(Stefan, 2. decembar 2021 11:37)

Promašio si temu. I da nema nijednu Zlatnu loptu, Mesi je duplo bolji igrač od CR7. Tema je besmislen kriterijum pri dodeljivanju iste.
I Hamiltona neće niko stići po rekordima, a nije ni u prvih pet vozača F1 svih vremena. Isto važi i za Mesija i za Djokovića.
Današnji sport je obično preskakanje lastiša u odnosu na zlatno doba od početka šezdesetih do početka 21. veka.
Haug.

Jovan

pre 2 godine

Salah je trenutno najbolji igrač,ili je u prva tri,osvojio je ligu šampiona,igrao finale još jednom,finale lige evrope,
Prvenstvo engleske,za sve ove godine je
zaslužio,a ove godine igra nestvarno dobro.

Stefan

pre 2 godine

A koliko penaldove botove ustvari boli ova sedma zlatna lopta, 5 vise od postavljaca noge koji nikad nece stici Mesija, jos dugo ce vas boleti :)))

N.O

pre 2 godine

Svima je sada jasno kako se igrači sprdaju sa ZL jer u zadnjih 20 godina on nema kredibilitet već se dodeljuje po tome koji je igrač draži novinarima.
Činjenice su da je CR7 svaki put kad je uzeo LŠ ili EURO dobio ZL, naravno uz sjajnu statistiku. 2013 je zaslužio Riberi,a on 2018.apsolutno sa onih 70 golova,makazice protiv Juvea, samo je trebao da ostane u Realu, po cenu ZL otišao je u Juve, uzeo sve tamo, preko 100g,sada diže Junajted,mora biti bolje sa novim trenerom.
Mesijevi fanovi zaboravili činjenicu da on nije dao go u polufinalu,ni u finalu Kope,a go nije dao Realu od odlaska CR7,forma u padu zadnje 3 godine, ali daje se ZL umesto Van Dajka, Leve i Snajdera naravno,on je stvarno strašan igrač,ali sa još boljim saigračima,kad je frka nema ga nigde,vidimo sve u PSG, a u Engleskoj bi bio zgažen!

Боки

pre 2 godine

Па шта друго да каже на тако очигледну пљачку... Да сам био на Месијевом месту било би ме срамота да прихватим награду иако знам да нисам најбољи.

4k4.Dex

pre 2 godine

@Stefan
Kakve veze ima ovo sa Ronaldom sada? On ne je ni bio u konkurenciji. Čovek igra ozbiljma takmičenja, ne juri trofeje nego igra fudbal na najvišem nivou. Nije otišao u francusku da gruva statostiku.

Miloš Stanković

pre 2 godine

Ljudi, pa fudbaleri nisu doktori nauka, poznato je da ima je inteligencija slaba strana. Imaju najveće plate na svetu, briga njih da razmišljaju, kad većina završi školu u srred karijere. Pritom Salah i nije neki čoek... Od Ronalda i Mesija smo videli najlepši fudbal na planeti ikada i to konstanto preko 10 godina svake godine, i još uvek gledamo i gledaćemo... I Ronaldo da je dobio meni bi bilo to ok, jer su zaslužili mnogo pre ove godine... Mi smo Srbi ostrašćeni na svim nivoima u društvu, nema na šta se ne delimo. Sinoć baš gledam Psg i ne verujem da nisu pobedili Nicu, brat bratu, Mesi im je organizovao 5 šansi za gol i to fenomenalnim asistencijama koje i dalje nisam video da neko ima u nogama...to što nisu iskoristili šanse zato nije kriv... Ronaldo dobro krenuo ali nemaju vezne redove ni jedan ni drugi. Činjenice su da su najuspešniji bili kad su imali kvalitetne igrače na sredini terena, ovo sada je užas... Ne zna se koji su gori...
(Mctominy, fred i ekipa, a sa druge sttane neki idrisa i neki Danilo.... Užaas...)

Misterija

pre 2 godine

Meni je misterija kako je Ronaldo uopste bio u konkurenciji, upropastio je Juventus i jedva su izborili ligu sampiona, ispali u osmini finala lige sampiona, na osnovu cega je on medju najboljima? Razumem Mesi najbolji strelac spanske lige, osvojio kup i Copa Amariku, ali sta ce Ronaldo medju ovima???

AgentPromena

pre 2 godine

Preko 15 godina na najvišem 40+golova i 15+ asistencija i mnogo važnije Kopa Amerika i Kup Kralja. Dovoljno. Uticajnijeg fudbalera na igru nije bilo niti će.

Vuki

pre 2 godine

sta je sa ovom decicom sto pisu komentare?
"dugo ce vas boleti sto Penaldo nije uzeo"
"Lessi je prevara"
mene je sramota umesto njih..dvojicu mozda I najvecih ovako da nazivate..
kakva nejac :)

Salko

pre 2 godine

Glasanje za ZL se mahom zavrsi u septembru tako da zadnjih par meseci u god na zalost nemaju toliku tezinu . Treneri, kapiteni, novinari odluce vec nakon zavrsetka prethodne sezone kome dati glasi i drugi deo god nije odlucujuci. Ako ipak pogledamo prvi deo god, Salah nije bio ovako dobar, plus nije doneo ni jedan trofej niti klubu niti repr. Nije se proslavio ni u ls u zavrsnici gde su ispali realno od slabijeg protivnika. Prema tome, nije mogao biti u najuzem izboru. Tu su zasluzeno bili Leva i Mesi. E sad, za Lewu je prosla godina bila bolja i dobio si sigurno nagradu da se delila i zbog toga su ljudi nekako spojili dve zadnje godine i zato se stekao utisak da je pokraden ili sl, ali ove god iako je bio jako dobar, nije imao rezultate kao prosle. Je li zasluziio loptu ove god? Jeste, onoliko koliko i Mesi. Mnogi zaboravljaju cinjenicu da je Mesi prosle sezone gurao barsu sve do kraja cak i u borbi za titulu i doneo kup, te bio najbolji strelac lige sa 30 golova. Da, to je ista ona barsa koja je ove sezone daleko od borbe za titulu, tj vec je ispala iz trke a u ls joj visi prolazak u nokaut fazu sto se nikad nije desilo za vreme Mesija. Dakle on je izvlacio max iz te barse i to su ocigledno mnogi prepoznali i cenili. Ono sto je on izvukao iz barse prosle sezone je svakako vrednije od titule u bundesligi Leve gde bi Bayern i bez njega dosao do titule. Plus Copa, ali sa stilom copa. Najbolji strelac, asistent i igrac turnira. Prema tome, nema tu nikakve nepravde ove god.

007

pre 2 godine

Па шта друго да каже на тако очигледну пљачку... Да сам био на Месијевом месту било би ме срамота да прихватим награду иако знам да нисам најбољи.
(Боки, 02. decembar 2021 11:06)

Pravda je zadovoljena da ima bar dve zlatne lopte vise od nejvece prevare u istoriji sporta penalda.

Feron

pre 2 godine

Bar ovaj nije nista komentarisao, tako su trebali i ostali, ako vec ne cestitaju Messiju ili misle da nije zasluzio. Ajde da gledamo kao ljudi, drugo je fanovi sta pricaju, a drugo su Messijeve kolege igraci koji potpaljuju vatru protiv njega i koji govore da nije zasluzio, zar je to ok prema Messiju? koji nije bilo koji igrac, cak i da je danas nula od igraca, zar takva legenda fudbala treba da dobija takve komentare od strane svojih vrsnjaka, da Ronaldo na njegovim fan pejdzovima kao neko dete podrzava osporavanje Messijeve zlatne lopte sa komentarom "facts", kakvi su to ljudi? Kada se Messi mesao ili reko nesto lose o bilo kom igracu? Messi ima 7 zlatne lopte za najboljeg igraca sveta, ali na kraju karijere ce imati zlatnih lopti onoliko koliko je godina igrao, za najboljeg coveka koji je igrao fudbal, a se ne dobija glasanjem, to se samo vidi, jer se vidi ko je kakav...Samo napred Messi protiv svih.

Боки

pre 2 godine

Па шта друго да каже на тако очигледну пљачку... Да сам био на Месијевом месту било би ме срамота да прихватим награду иако знам да нисам најбољи.

Jovan

pre 2 godine

Salah je trenutno najbolji igrač,ili je u prva tri,osvojio je ligu šampiona,igrao finale još jednom,finale lige evrope,
Prvenstvo engleske,za sve ove godine je
zaslužio,a ove godine igra nestvarno dobro.

Misterija

pre 2 godine

Meni je misterija kako je Ronaldo uopste bio u konkurenciji, upropastio je Juventus i jedva su izborili ligu sampiona, ispali u osmini finala lige sampiona, na osnovu cega je on medju najboljima? Razumem Mesi najbolji strelac spanske lige, osvojio kup i Copa Amariku, ali sta ce Ronaldo medju ovima???

Benz

pre 2 godine

(Feron, 02. decembar 2021 11:54)



Pa je l' okej što su Mesiju dali 2 nezaslužene zlatne lopte, ili što su Levu pokrali dve godine zaredom? Normalno da neki neće samo da ćute i trpe nepravdu.

007

pre 2 godine

Па шта друго да каже на тако очигледну пљачку... Да сам био на Месијевом месту било би ме срамота да прихватим награду иако знам да нисам најбољи.
(Боки, 02. decembar 2021 11:06)

Pravda je zadovoljena da ima bar dve zlatne lopte vise od nejvece prevare u istoriji sporta penalda.

AgentPromena

pre 2 godine

Preko 15 godina na najvišem 40+golova i 15+ asistencija i mnogo važnije Kopa Amerika i Kup Kralja. Dovoljno. Uticajnijeg fudbalera na igru nije bilo niti će.

N.O

pre 2 godine

Svima je sada jasno kako se igrači sprdaju sa ZL jer u zadnjih 20 godina on nema kredibilitet već se dodeljuje po tome koji je igrač draži novinarima.
Činjenice su da je CR7 svaki put kad je uzeo LŠ ili EURO dobio ZL, naravno uz sjajnu statistiku. 2013 je zaslužio Riberi,a on 2018.apsolutno sa onih 70 golova,makazice protiv Juvea, samo je trebao da ostane u Realu, po cenu ZL otišao je u Juve, uzeo sve tamo, preko 100g,sada diže Junajted,mora biti bolje sa novim trenerom.
Mesijevi fanovi zaboravili činjenicu da on nije dao go u polufinalu,ni u finalu Kope,a go nije dao Realu od odlaska CR7,forma u padu zadnje 3 godine, ali daje se ZL umesto Van Dajka, Leve i Snajdera naravno,on je stvarno strašan igrač,ali sa još boljim saigračima,kad je frka nema ga nigde,vidimo sve u PSG, a u Engleskoj bi bio zgažen!

dd

pre 2 godine

igraci najbolje znaju ko je medju njima najbolji...to ne moze znati novinar,navijac,trener...niko osim njih.

isto kao recimo sto direktor kompanije ne zna kakav mu je radnik.to znaju kolege sa kojima radi.

lik je smejanjem rekao sta misli o zlatnoj lopti,i svaka mu cast!!! no coment i dividjenja,bravo majstore!!!

Vuki

pre 2 godine

sta je sa ovom decicom sto pisu komentare?
"dugo ce vas boleti sto Penaldo nije uzeo"
"Lessi je prevara"
mene je sramota umesto njih..dvojicu mozda I najvecih ovako da nazivate..
kakva nejac :)

Salko

pre 2 godine

Glasanje za ZL se mahom zavrsi u septembru tako da zadnjih par meseci u god na zalost nemaju toliku tezinu . Treneri, kapiteni, novinari odluce vec nakon zavrsetka prethodne sezone kome dati glasi i drugi deo god nije odlucujuci. Ako ipak pogledamo prvi deo god, Salah nije bio ovako dobar, plus nije doneo ni jedan trofej niti klubu niti repr. Nije se proslavio ni u ls u zavrsnici gde su ispali realno od slabijeg protivnika. Prema tome, nije mogao biti u najuzem izboru. Tu su zasluzeno bili Leva i Mesi. E sad, za Lewu je prosla godina bila bolja i dobio si sigurno nagradu da se delila i zbog toga su ljudi nekako spojili dve zadnje godine i zato se stekao utisak da je pokraden ili sl, ali ove god iako je bio jako dobar, nije imao rezultate kao prosle. Je li zasluziio loptu ove god? Jeste, onoliko koliko i Mesi. Mnogi zaboravljaju cinjenicu da je Mesi prosle sezone gurao barsu sve do kraja cak i u borbi za titulu i doneo kup, te bio najbolji strelac lige sa 30 golova. Da, to je ista ona barsa koja je ove sezone daleko od borbe za titulu, tj vec je ispala iz trke a u ls joj visi prolazak u nokaut fazu sto se nikad nije desilo za vreme Mesija. Dakle on je izvlacio max iz te barse i to su ocigledno mnogi prepoznali i cenili. Ono sto je on izvukao iz barse prosle sezone je svakako vrednije od titule u bundesligi Leve gde bi Bayern i bez njega dosao do titule. Plus Copa, ali sa stilom copa. Najbolji strelac, asistent i igrac turnira. Prema tome, nema tu nikakve nepravde ove god.

WillyWonka

pre 2 godine

Salah bi osvojio Zlatnu loptu 2018., da ga onaj mesar Ramos nije onako divljački i namjerno povrijedio. Liverpool bi bio pobjednik Lige šampiona, a Salah bi dobio Zlatnu loptu.

jojufff

pre 2 godine

O lakrdiji dovoljno govori i izmisljena nagrada koju su dali Lewandowskom.
Nema jasnog kriterijuma za osvajanje ove nagrade, jedne godine se gleda uspjeh sa klubom, druge godine sa reprezentacijom..one sledece licni ucinak
tj sve kako bi se moglo manipulisati sa dodjeljivanjem iste.

a ovo za osvajanje kupa kralja je tek smijesno, kalav trofej..copa i boze pomozi, jednog protivnika su morali pobjediti.
kod ostalih rivala nema krstenog igraca mlađeg od 30 godina. srozali se skorz južnoamerikanci.

iz Lesoto

pre 2 godine

Uvek sam tvrdio da je Zlatna lopta budalaština zasnovana na lobiranju i medijskoj komercijalizaciji. Sad imam i dokaz. Jedina relevatna nagrada je Zlatna kopačka - ko je dao najviše golova.

Feron

pre 2 godine

Bar ovaj nije nista komentarisao, tako su trebali i ostali, ako vec ne cestitaju Messiju ili misle da nije zasluzio. Ajde da gledamo kao ljudi, drugo je fanovi sta pricaju, a drugo su Messijeve kolege igraci koji potpaljuju vatru protiv njega i koji govore da nije zasluzio, zar je to ok prema Messiju? koji nije bilo koji igrac, cak i da je danas nula od igraca, zar takva legenda fudbala treba da dobija takve komentare od strane svojih vrsnjaka, da Ronaldo na njegovim fan pejdzovima kao neko dete podrzava osporavanje Messijeve zlatne lopte sa komentarom "facts", kakvi su to ljudi? Kada se Messi mesao ili reko nesto lose o bilo kom igracu? Messi ima 7 zlatne lopte za najboljeg igraca sveta, ali na kraju karijere ce imati zlatnih lopti onoliko koliko je godina igrao, za najboljeg coveka koji je igrao fudbal, a se ne dobija glasanjem, to se samo vidi, jer se vidi ko je kakav...Samo napred Messi protiv svih.

Stefan

pre 2 godine

A koliko penaldove botove ustvari boli ova sedma zlatna lopta, 5 vise od postavljaca noge koji nikad nece stici Mesija, jos dugo ce vas boleti :)))

4k4.Dex

pre 2 godine

@Stefan
Kakve veze ima ovo sa Ronaldom sada? On ne je ni bio u konkurenciji. Čovek igra ozbiljma takmičenja, ne juri trofeje nego igra fudbal na najvišem nivou. Nije otišao u francusku da gruva statostiku.

PeraKojot

pre 2 godine

(Salko, 2. decembar 2021 11:25)

Kako je glasanje zavrseno u septembru? ako se gleda godina od septembra do septembra, a prekinute su sezone u aprilu/maju prosle godine ( a igralo bi se jos mesec dana svakako ) koji je onda razlog valjan da prosle godine ne bude dodeljeno? inace je ova nagrada vec bar 15 godina glupost. Cist marketing. Kao ovi nasi sto namestaju tender po kupcu. Svake godine je nesto drugo bitno, zavisi kome zele da dodele nagradu

Joker

pre 2 godine

Ako osvoji Katar, priznaću da je najbolji svih vremena. Džaba svi drugi trofeji, zna se koji je najvredniji. I nijedan od ove dvojice oko kojih se ceo svet prepucava ih (još uvek) nema. Katar im je poslednja šansa…

Asteriks

pre 2 godine

Messi je najbolji fudbaler svih vremena...Prosto je nevjerovatna ova hajka...Pa eno komentator na Areni sinoc tokom prenosa je naveo sve parametre,u svakoj od tih parametara je Messi najbolji,samo Levandovski ima vise golova....Plus osvojio Kopa Ameriku i Kup.....Najvise asistencija,driblinga,kreiranih akcija,najbolji strijelac i asisten Lige,itd itd......Nevjerovatno mi je da ze ovoliko prica o zlatnoj lopti,kao da je Messi neki prosjecan igrac.

Mali Hijavata

pre 2 godine

A koliko penaldove botove ustvari boli ova sedma zlatna lopta, 5 vise od postavljaca noge koji nikad nece stici Mesija, jos dugo ce vas boleti :)))
(Stefan, 2. decembar 2021 11:37)

Promašio si temu. I da nema nijednu Zlatnu loptu, Mesi je duplo bolji igrač od CR7. Tema je besmislen kriterijum pri dodeljivanju iste.
I Hamiltona neće niko stići po rekordima, a nije ni u prvih pet vozača F1 svih vremena. Isto važi i za Mesija i za Djokovića.
Današnji sport je obično preskakanje lastiša u odnosu na zlatno doba od početka šezdesetih do početka 21. veka.
Haug.

Politički nekorektan

pre 2 godine

Meni je misterija kako je Ronaldo uopste bio u konkurenciji, upropastio je Juventus i jedva su izborili ligu sampiona, ispali u osmini finala lige sampiona, na osnovu cega je on medju najboljima? Razumem Mesi najbolji strelac spanske lige, osvojio kup i Copa Amariku, ali sta ce Ronaldo medju ovima???
(Misterija, 2. decembar 2021 11:42)

Oh, samo je bio najbolji strelac serije A, najbolji strelac EP, oborio rekord po broju golova za reprezentaciju, stigao do 800. zvaničnog gola u karijeri i nadavao se nekih izuzetno bitnih golova u poslednjim minutima. Zaista, ništa čime bi zavredio svoje mesto u izboru, je li tako?

Miloš Stanković

pre 2 godine

Ljudi, pa fudbaleri nisu doktori nauka, poznato je da ima je inteligencija slaba strana. Imaju najveće plate na svetu, briga njih da razmišljaju, kad većina završi školu u srred karijere. Pritom Salah i nije neki čoek... Od Ronalda i Mesija smo videli najlepši fudbal na planeti ikada i to konstanto preko 10 godina svake godine, i još uvek gledamo i gledaćemo... I Ronaldo da je dobio meni bi bilo to ok, jer su zaslužili mnogo pre ove godine... Mi smo Srbi ostrašćeni na svim nivoima u društvu, nema na šta se ne delimo. Sinoć baš gledam Psg i ne verujem da nisu pobedili Nicu, brat bratu, Mesi im je organizovao 5 šansi za gol i to fenomenalnim asistencijama koje i dalje nisam video da neko ima u nogama...to što nisu iskoristili šanse zato nije kriv... Ronaldo dobro krenuo ali nemaju vezne redove ni jedan ni drugi. Činjenice su da su najuspešniji bili kad su imali kvalitetne igrače na sredini terena, ovo sada je užas... Ne zna se koji su gori...
(Mctominy, fred i ekipa, a sa druge sttane neki idrisa i neki Danilo.... Užaas...)

iii

pre 2 godine

Da nije izasao onaj lazni dokument da je Lewandovski pobedio, ne bi nikakve polemike bilo. Bas se secam da su mnogi pisali i da su se svi slagali po komentarima da Mesi zasluzuje ZL, ali posle onog dokumenta, fanovi Ronalda su se aktivirali, videli su sansu da moze mozda Lewandovski da osvoji nagradu, pa su svi poceli da komentarisu suportno.

bregasti

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 2. decembar 2021 13:43)

Kako se ti decace pobijas to je postalo tuzno.Pre neki dan si rekao da Mesi nije zasluzio zlatnu loptu 2019 sa 55 golova, 20+ asistencija, duplom krunom u SPaniji, najbolji strelac lige sampiona gde je stigao do polufinala i znamo kako ispao, te je bio i zlatna kopacka Evrope.Rekao si da je Van Dajk zasluzio loptu sa ligom sampiona.A sad govoris da je Leva zasluzio loptu pazi sad ovo sa "samo" bundesligom koja se ne moze porediti sa spanskom duplom krunom, plus nije bio najbolji strelac lige sampiona, sto je Mesi bio 2019 a ne kazes onda da je Zorzinjo zasluzio loptu iako je osvojio vise od Van Dajka 2019,osim lige sampiona bio i evropski prvak.Dakle poenta je,ako je Van Dajk zasluzio 2019 zlatnu loptu sa ligom sampiona,onda je i Zorzinjo najvise zasluzio ove god jer je osvojio cak vise od njega. Dodao i Evropsko.Dakle ne moze Van Dajk biti prvi favorit 2019 iako je manje osvojio od Zorzinja i iako je Mesi bio bolji nego Leva ove god,a onda da Lewa bude osvajac ove god iako je bio losiji nego Mesi 2019 a imamo Zorzinja koji je vise osvojio nego Van Dajk!?Ustvari ni Van Dajk ni Zozinjo nisu bili najbolji ni 2019 ni 2021.Oba puta su tu nagradu zasluzili Mesi def 2019 a ove god ili Mesi ili Lewa.Mesi je majstore bio u borbi sa titulu sa tom raspalom barsom do samog kraja i doneo kup te uvalio 30 golova u sezoni a onda osvojio Kopu u velikom stilu.Leva je slabiji sa trofejima ali nesto bolja stats.Presudilo je ime i to je to.

navijač Liverpool-a

pre 2 godine

Salah ovu sezonu igra nestvarno, ali se za zlatnu loptu ne gleda samo ova sezona, nego cela godina, prošle sezone i nije bio baš na ovom nivou, realno.

Marko

pre 2 godine

A koliko penaldove botove ustvari boli ova sedma zlatna lopta, 5 vise od postavljaca noge koji nikad nece stici Mesija, jos dugo ce vas boleti :)))
(Stefan, 02. decembar 2021 11:37)

U tvom komentaru se vidi bol druze, a tek ce ga i biti kada se u narednih par godina pokaze ko je kepac :)))

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Lewa jeste zasluzio ove godine ali da je dobio zato jer je dao najvise golova, onda je Messi trebao dobiti 2016, 2017 i 2018 kada je imao i najvise golova i najvise asistencija i kada je po svim statistikama on bio najbolji igrac. Realno.
(Hhh, 2. decembar 2021 13:07)

Džabe najviše golova i asistencija kada mu tim nije nista uradio u LŠ. Ova godina je bila specifična, zato što Celzi nije imao ni jednog igrača koji se nešto naročito istakao, pa je statistika bila ključna. Kako Mesi da uzme pre Ronalda kada je ovaj uzeo LŠ, i isto imao sjajnu statistiku, ne znam kako misliš? Poenta je da Mesi nije dao gol 200 dana skoro u ligi, a uzeo je ZL, dok je Leva dao gol kada god je igrao. Barsa mu se raspala, ne znaš gde su bili gori, da li u LŠ ili u ligi, a on uzeo ZL. A da ne pričam da nije dao gol (niti asistirao) Realu, Atletiku, Betisu, Real Sosijadadu... i ostalim malo jačim klubovima. Ne može na bazi Kope da uzme ZL, što je onda nisu dali Aleksisu Sancezu? I on je uzimao taj trofej i kidao u Arsenalu, pa nije bilo ništa. Ta nagrada je smešna, i malo ko je uzima više za ozbiljno. Nažalost, ZL je postala predmet sprdnje.

Master

pre 2 godine

Lazni dokument gde je Lewandovski pobedio, je pomutio ovu ZL. Svi su pisali da nakon Kopa Amerike Mesi osvaja ZL i niko se bunio nije, ali posle onog dokumenta, poceli suprotni komentari.

Hhh

pre 2 godine

Lewa jeste zasluzio ove godine ali da je dobio zato jer je dao najvise golova, onda je Messi trebao dobiti 2016, 2017 i 2018 kada je imao i najvise golova i najvise asistencija i kada je po svim statistikama on bio najbolji igrac. Realno.

Obrad

pre 2 godine

Jedina pozitivna stvar u celom tom cirkusu sa Zlatnom loptom jeste da i napokon slepci progledaju i shvate ko je zapravo Mesi i ekipica sponzora okupljena oko njega. Ako nije pomogao Ovrebo, utaja poreza, menadžerisanje tima, menadžerisanje reprezentacije, nadam se da su sada ljudima malo jasnije neke stvari..

Daa

pre 2 godine

Meni je misterija kako je Ronaldo uopste bio u konkurenciji, upropastio je Juventus i jedva su izborili ligu sampiona, ispali u osmini finala lige sampiona, na osnovu cega je on medju najboljima? Razumem Mesi najbolji strelac spanske lige, osvojio kup i Copa Amariku, ali sta ce Ronaldo medju ovima???
(Misterija, 02. decembar 2021 11:42)

Kako da ne bude najbolji igrac ikada tu ? Tek ce sad da se vidi koja je Mesi prevara, sve ce izaci na videlo u narednih par godina

Gorstak

pre 2 godine

Zbog Ronalda je sada Lewandovski uskraćen za zlatnu loptu jer je upravo on nametnuo ovakve kriterije za zlatnu loptu. Ako je Messi nije dobio 2016 zbog 59 golova i 31 asistencije bilo je očekivano da je sada neće dobiti ni Lewa zbog 60 golova i 10-ak asistencija. Jasno je da je Lewandovski žrtva Ronaldovih zlatnih lopti koje je dobijao zbog trofeja iako je Messi po svim statistikama bivao najbolji igrač 2016 i 2017 godine. Morali su je sada dati i Messiju zbog trofeja sa reprezentacijom koji je Argentina osvojila nakon 30 godina. Čak je bio najbolji strijelac, asistent i igrač takmičenja. Bio je strijelac ili asistent u svim utakmicama do finala. A Ronaldo kada je osvojio EURO 2016: nije bio ni najbolji strijelac, ni najbolji asistent, ni najbolji igrač takmicenja, nije bio strijelac ni asistent u 5 od 7 utakmica. Sve golove i asistencije je imao samo protiv Mađarske i Velsa

Robert Lewandowski

pre 2 godine

O lakrdiji dovoljno govori i izmisljena nagrada koju su dali Lewandowskom.
Nema jasnog kriterijuma za osvajanje ove nagrade, jedne godine se gleda uspjeh sa klubom, druge godine sa reprezentacijom..one sledece licni ucinak
tj sve kako bi se moglo manipulisati sa dodjeljivanjem iste.

a ovo za osvajanje kupa kralja je tek smijesno, kalav trofej..copa i boze pomozi, jednog protivnika su morali pobjediti.
kod ostalih rivala nema krstenog igraca mlađeg od 30 godina. srozali se skorz južnoamerikanci.
(jojufff, 2. decembar 2021 12:09)

Kriterijumi se formiraju u skladu sa onim što urade Mesi i Roni, da je Roni uzeo LN na primer, onda bi ona bila ključna. Mesi se nije čuo 200 dana u ligi, ali je uzeo Kopu i to je to, nema veze sto su ostali igrali bolje od njega cele godine. Odlazak Leve sa Poljskom na Euro je već ogroman uspeh, nije isto igrati za Poljsku i Argentinu. Mislim da bi i Poljaci bili kandidat za polufinale da igraju to takmičenje. Ne treba više uzimati ovu nagradu za ozbiljno, privatizovali su je ova dvojica. Samo neka oni uzimaju ZL, ja sam zadovoljan sa tim sto Bajern daje Barsi 8 komada sa Mesijem na terenu, sedmicu 2013. Pogotovo mi je neprocenjivo ono kada je Riberi poslao Mesija na zadnjicu. 😂 Ne moraju da mu daju ZL, svi znamo da je trebala da bude njegova.

Trejo

pre 2 godine

Messi je previse veliki, i mnogo je toga ostvario, a i u ovim njegovim godinama je neverovatan, covek cuti, nikoga ne omalovazava i igra svoj fudbal, kad ga zovu da ide po nagradu, on se pojavi i uzme je...lik je nezaustavljiv u svakom smislu. Fali mu samo svetsko prvenstvo. Razumljivo je da ce takav lik imati mrzitelje, i da ce taj broj samo rasti ako nastavi ovako da "protura loptu kroz noge", i van terena, ljudi se obicno ljute na takve poteze i nije im svejedno, pogotovu kad im to radis skoro dve decenije, razumljivo.

lol

pre 2 godine

Evo vam jedna interesantna cinjenica:

Messi je po statistikama odigrao jednu od najlošijih sezona u karijeri i kao takav je opet bolji u svim statistikama od Lewandowskog osim u golovima.

Zaista je neverovatno koliko je Mesi ispred svih danasnjih fudbalera.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

(bregasti, 2. decembar 2021 14:24)

A sto je ne bi uzeo Van Dajk, pa on je bio alfa i omega za Redse te sezone. Pogledaj koliko je skok duela dobio, koliko igraca ga je predriblalo... Ima i defanzivac pravo da uzme ZL. Trece mesto u PL je vrednije nego titula u Spaniji koja je tada pocela polako sa raspadom. Sto necete da kazete da Mesi nije dao gol u ligi niti asistirao 200 dana, hajde priznaj to. Reci mi koliko je golova dao protiv Reala, Atletika, Betisa, Real Sosijadada... To bildovanje statistike protiv Elcea i Rajo Valjekana ne moze da izbrise. Zbog toga nije zasluzio, i zbog toga mu je statistika smesna u odnosu na Levinu, jel ti sada vise jasno decace? Nije imao kontinuitet. Zorzinjov uticaj ne moze da se meri sa Van Dajkovim, ali i da je on uzeo ne bih nista rekao. Benzema je vise zasluzio nego Mesi, LN je jace takmicenje od Kope. Ceo svet kaze da je Leva zasluzio, cak se i Ibra oglasio, i onda se ti nesto javis. Covek koji je glavni za dodelu ZL rekao da bi je dao Levi, sta ti nije jasno decace? Zar nisi skontao da su Levi dali onu kutiju, zato sto su videli da je sramota da Mesi uzme. Ceo svet im se smeje, pogledaj ankete, svuda su vise podrzavali Levu.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

A koliko penaldove botove ustvari boli ova sedma zlatna lopta, 5 vise od postavljaca noge koji nikad nece stici Mesija, jos dugo ce vas boleti :)))
(Stefan, 02. decembar 2021 11:37)

U tvom komentaru se vidi bol druze, a tek ce ga i biti kada se u narednih par godina pokaze ko je kepac :)))
(Marko, 2. decembar 2021 12:35)

Ne boli nikog Mesijeva sedma ZL, brigalo bi me da ih ima i 15, nego je reč o nepravdi. Nisam ni za CR7, niti za Mesija, ali moram da konstatujem kada je neko pokraden. Snajder, Van Dajk/Mane, Riberi, Leva*2, Inijesta... su pokradeni. Pa i Nojer, ako je Mesi uzeo radi Kope, što on ne bi uzeo radi osvojenog SP i trofeja u Nemačkoj. Hvalite se sa tim namestaljkama, katastrofa. Niko ZL više neće ni uzimati za ozbiljno posle ovog cirkusa. Veću vrednost će uskoro imati ona nagrada koju dele Arapi koliko su se ovi izblamirali.

kiki

pre 2 godine

Robert Lewandovski,

Argumenti ti nemaju smisla jer imas dvostruke arsine. Džabe najviše golova i asistencija kada mu tim nije nista uradio u LŠ? A sta je Bajern ove sezone uradio u LŠ? Sto onda pises da je Leva zasluzio?

Kako Mesi da uzme pre Ronalda kada je ovaj uzeo LŠ, i isto imao sjajnu statistiku? Par zar nije i Mesi te sezone osvojio ligu u kojoj je i Ronaldo igrao? Dakle, Ronaldo je dobio samo zato jer je LŠ vazniji trofej. A kako onda Leva da uzme sada pre Mesija kada je Mesi isto imao sjajnu statistiku i ove godine + osvojio je vazniji trofej nego Leva?

Ja tebe mogu shvatiti da pises da Mesi na bazi Kope nije mogao uzeti ZL, ali sto onda pises da je Leva mogao uzeti na bazi Bundeslige? Da li stvarno mislis da je Bundesligu teze osvojiti nego Kopu? Ako cemo gledati po tome ja bi je pre dao Suarezu koji je uzeo ligu pored Reala i Barselone nego Levi koji je osvojio Bajernligu. Neka Leva dodje u Atletiko pa da ga vidimo :)

Takodjer ne pije ti vodu ta prica da nije isto igrati u Poljskoj ili Argentini. U principu jeste tacno ali isto tako nije isto igrati u ovoj propaloj Barseloni ili Bajernu... pa dodjemo na isto... Mene bas zanima kakvu bi Leva imao statistiku da igra u ovoj Barsi.

lol

pre 2 godine

Znate li kako je Ronaldo dobio ZL 2014 godine?

Tako sto je osvojio LS, bio najbolji strelac LŠ ali... u nokaut fazi kada je bilo najvaznije Ronaldo niti jedan gol, niti jednu asistenciju nije imao dok Real nije poveo sa 2-0. Ronaldo je bio tu samo da overi pobedu Reala dok je Ramos davao veoma bitne golove protiv Bajerna i Atletika koji su Realu doneli LŠ. Na kraju, zlatna lopta - Ronaldo. Na SP je ispao u grupi.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Evo vam jedna interesantna cinjenica:

Messi je po statistikama odigrao jednu od najlošijih sezona u karijeri i kao takav je opet bolji u svim statistikama od Lewandowskog osim u golovima.

Zaista je neverovatno koliko je Mesi ispred svih danasnjih fudbalera.
(lol, 2. decembar 2021 16:14)

Koliko je Mesi imao golova i asistencija protiv Reala, Atletika, Betisa, Real Sosijada...? Imao je samo nekoliko asistencija vise, a pozicije su im skroz drugacije. Mesi je bio nesto poput Vestbruka ove sezone.

kiki

pre 2 godine

Leva 2021: 64 gola, 10 asistencija = 74
Mesi 2021: 41 gol, 17 asistencija = 58

Razlika je 16.

Mesi 2016: 59 golova, 31 asistencija = 90
Ronaldo 2016: 55 gola, 16 asistencija = 71

Razlika je 19.

Da bi kradja dobila jos vise na znacaju treba dodati da je Bajern dalekooo jaci od Barselone pa je razumljiva ovakva razlika u statistici Leve i Mesija, dok su Mesi i Ronaldo 2016 igrali u podjednako jakim timovima. I ovo treba uzeti u obzir. Veoma bitna cinjenica.

kiki

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 2. decembar 2021 17:51)

Ako je nije Ramos nikad dobio ispred Ronalda bila bi komedija da je dobije Van Dajk ispred Mesija. Ajde pogledaj sta je Ramos sve osvojio u karijeri, a sta Van Dajk. Njih dvojica se ne mogu porediti.

To bildovanje statistike protiv Elcea i Rajo Valjekana ne moze da izbrise. Zbog toga nije zasluzio, i zbog toga mu je statistika smesna u odnosu na Levinu. Jel moguce da fan Leve napise ovakav komentar?

Levandovski.

Ukupno 81 gol u LS.
Od toga u grupnoj fazi 55 golova.
U nokaut fazi 26 golova (5 iz penala). 21 gol iz igre protiv:

Besiktas 2, Porto 2, Zenit 2, Lazio 1, Lyon 1, Shakhtar 1, Malaga 1, Barca 2, Chelsea 2, Arsenal 1, Atletico 1, Juventus 1, Real 3 (iz vremena Dortmunda).

Levandovski je nabijac statistike protiv jadnih i malih klubova u Nemackoj od kojih je Bajern 20x jaci klub.

Sve ukupno u citavoj karijeri je dao samo 10 golova u nokaut fazi klubovima kao sto su Real, Barca, Juventus, Atletico, Arsenal, Chelsea. Kakva sramota.

Mesi je u 2 sezone u nokaut fazi LŠ dao vise golova protiv velikih klubova nego ovaj u citavoj karijeri.

Ja shvatam da ti pises da je Leva zasluzio ZL ali argumenti koje ti pises su presmesni. Cinjenica je da su obojica nabijali statistiku protiv slabijih klubova ove godine samo sto je Leva bio mnogo bolji u nabijanju statistike isto kao i Mesi od Ronalda 2016.

Robert Lewndowski

pre 2 godine

(kiki, 2. decembar 2021 15:49)

Ja sam izjavio da treba da uzme ZL neko iz Celsija, ali jednostavno tamo se niko nije istakao. Uticaj Zorzinja i Van Dajka ne moze da se poredi, zato ovaj nije mogao da je uzme. Bajern je u LS uradio vise od Barse, to je kljucno. Poredimo Levu i Mesija. Covece kako Mesi ima istu statistiku kao Leva, pa Mesi nije dao gol u ligi 200 dana niti asistirao, 0 golova i asistencija protiv jakih timova, o cemu ti pricas... Mesi nije imao kontinuitet. La Liga je inace toliko jaka da Atletiko nije mogao B tim Bajerna da dobije, a o blamazi Barse da ne pricam. Ti hoces da kazes da Roni nije dao gol 200 dana tih godina kada je uzimao LS? Tvoja poredjenja su nemerljiva. Nikada niko nije uzeo ZL, a da nije dao gol niti asistrao u ligi 200 dana, a da je po vokaciji napadac.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

(kiki, 2. decembar 2021 18:48)

Ne blamira se više, Leva je dao gol svakoj ekipi u Bundesu, a gotovo najviše golova je dao najvećem rivalu - Dortmundu. 😂 Dao je gol na svakom meču na kojem je igrao od februara do sredine septembra, a Mesi nije dao gol niti asistirao u ligi 200 dana skoro. Mislim da ti to dovoljno govori. U proseku je postigao više golova po mecu na prvih 100 utakmica u LŠ čak i od Mesija i od Ronalda.

kiki

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 2. decembar 2021 20:29)

Zasto bi Mesi lazirao povredu i time sebi ugrozio dobijanje zlatne lopte?

Pa i Mesi je te sezone uzeo ligu u kojoj je igrao Ronaldo. Dakle, dobio je ZL jer je LŠ vaznija od lige. Na istu foru je sada i Mesi dobio ZL ispred Leve jer je Kopa vaznija od Bundeslige.

Dole si pisao kako Mesi nije zasluzio zlatnu loptu jer nije davao golove Realu, Atletiku, Betisu, a za Ronalda i 2016 pises da je zasluzio, a Ronaldo na EURU 2016 davao golove jedino protiv Madjarske i Velsa, a u LŠ samo protiv Malmoa, Sahtjora, Rome i Volfsburga i na kraju dobio zlatnu loptu). 0 golova protiv Hrvatske, Francuske, Citya, PSGa, Atletica. Koji je smisao tvojih komentara? :)

Ja uopste i ne pokusavam dokazati da Leva nije pokraden nego govorim da je Mesi jos vise bio pokraden 2016-e godine.

Inace, protiv Betisa je Mesi postigao ove godine tako sto je usao u 60 minuti i trebale su mu 2-3 minute da izjednaci rezultat. Odlicno se i sada secam te utakmice. Ne moram ni proveravati, a vec znam da ti "argumenti" nisu tacni.

kiki

pre 2 godine

(Robert Lewndowski, 2. decembar 2021 17:28)

Bajern je u LS uradio vise od Barse? Usporedba ti je ista kao kada bi ja napisao da je Argentina osvojila Kopa Ameriku dok je Poljska ispala u grupi. Neka Leva dodje u Barsu pa da vidimo sta bi on uradio sa ovakvim timom :)

Prica da Mesi 200 dana nije dao gol u ligi ti nema smisla jer je u tih 200 dana odigrao sve ukupno 5 utakmica u ligi, a u tih 5 utakmica je odigrao samo 2 ili 3 svih 90 minuta.

Bolje da si napisao da je Mesi u 2016 imao 59 golova i 31 asistenciju, a Ronaldo dobio ZL zbog trofeja. Nikad niko u historiji fudbala nije imao takvu statistiku, a da nije dobio zlatnu loptu. To bi ti imalo vise smisla da si napisao.

Leva 2021: 64 gola, 10 asistencija = 74
Mesi 2021: 41 gol, 17 asistencija = 58

Razlika je 16.

Mesi 2016: 59 golova, 31 asistencija = 90
Ronaldo 2016: 55 gola, 16 asistencija = 71

Razlika je 19.

Tvoja poredjenja su nemerljiva, a ne moja. Veca je kradja bila 2016 godine nego 2021.

Cim je Mesi osvojio Kopa Ameriku ja sam ovde nekoliko puta napisao da ce uzeti ZL cak i da ne zabije nijedan gol vise do kraja godine. Mrzi me da trazim te komentare, a znam da sam pisao 100%. Mesi je uzeo ZL na istu foru kao Ronaldo i Modric.

I ja nisam napisao da je Mesi imao istu statistiku kao Leva nego da je i Mesi imao sjajnu statistiku. A to sam napisao iz razloga jer si to ti isto napisao za 2016 i da je Ronaldo imao sjajnu statistiku iako je Mesi bio daleko bolji.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Prica da Mesi 200 dana nije dao gol u ligi ti nema smisla jer je u tih 200 dana odigrao sve ukupno 5 utakmica u ligi, a u tih 5 utakmica je odigrao samo 2 ili 3 svih 90 minuta.

Bolje da si napisao da je Mesi u 2016 imao 59 golova i 31 asistenciju, a Ronaldo dobio ZL zbog trofeja. Nikad niko u historiji fudbala nije imao takvu statistiku, a da nije dobio zlatnu loptu. To bi ti imalo vise smisla da si napisao.

Itekako ima smisla, jel Levandovski kriv sto se Mesi blamirao u Psz-u, folirao povredu, bio menjan na poluvremenu, kao i ranoj fazi drugog poluvremena? Mesi mene uopšte ne interesuje, kao ni Ronaldo. Te sezone je Roni uzeo LŠ, zato je uzeo ZL, a i dao je dosta golova. Mesi je možda 3-4 ZL zaslužio, ostalo kradje. Ronaldo ista prica, 3-4. Jednostavno Mesi nije zaslužio ove godine, to svi znaju, nemoj da trošis svoje vreme na pravdanje Mesija. Moji argumenti su tačni 1/1. Nije dao gol protiv Reala, Atletika, Betisa, Real Sosijadada... niti je zabeležio asistenciju. Kada na to dodas 200 dana bez gola i asistencije u ligi, to ti je jednako ukradena ZL Levi.

007

pre 2 godine

Па шта друго да каже на тако очигледну пљачку... Да сам био на Месијевом месту било би ме срамота да прихватим награду иако знам да нисам најбољи.
(Боки, 02. decembar 2021 11:06)

Pravda je zadovoljena da ima bar dve zlatne lopte vise od nejvece prevare u istoriji sporta penalda.

AgentPromena

pre 2 godine

Preko 15 godina na najvišem 40+golova i 15+ asistencija i mnogo važnije Kopa Amerika i Kup Kralja. Dovoljno. Uticajnijeg fudbalera na igru nije bilo niti će.

Misterija

pre 2 godine

Meni je misterija kako je Ronaldo uopste bio u konkurenciji, upropastio je Juventus i jedva su izborili ligu sampiona, ispali u osmini finala lige sampiona, na osnovu cega je on medju najboljima? Razumem Mesi najbolji strelac spanske lige, osvojio kup i Copa Amariku, ali sta ce Ronaldo medju ovima???

Боки

pre 2 godine

Па шта друго да каже на тако очигледну пљачку... Да сам био на Месијевом месту било би ме срамота да прихватим награду иако знам да нисам најбољи.

Feron

pre 2 godine

Bar ovaj nije nista komentarisao, tako su trebali i ostali, ako vec ne cestitaju Messiju ili misle da nije zasluzio. Ajde da gledamo kao ljudi, drugo je fanovi sta pricaju, a drugo su Messijeve kolege igraci koji potpaljuju vatru protiv njega i koji govore da nije zasluzio, zar je to ok prema Messiju? koji nije bilo koji igrac, cak i da je danas nula od igraca, zar takva legenda fudbala treba da dobija takve komentare od strane svojih vrsnjaka, da Ronaldo na njegovim fan pejdzovima kao neko dete podrzava osporavanje Messijeve zlatne lopte sa komentarom "facts", kakvi su to ljudi? Kada se Messi mesao ili reko nesto lose o bilo kom igracu? Messi ima 7 zlatne lopte za najboljeg igraca sveta, ali na kraju karijere ce imati zlatnih lopti onoliko koliko je godina igrao, za najboljeg coveka koji je igrao fudbal, a se ne dobija glasanjem, to se samo vidi, jer se vidi ko je kakav...Samo napred Messi protiv svih.

Stefan

pre 2 godine

A koliko penaldove botove ustvari boli ova sedma zlatna lopta, 5 vise od postavljaca noge koji nikad nece stici Mesija, jos dugo ce vas boleti :)))

Asteriks

pre 2 godine

Messi je najbolji fudbaler svih vremena...Prosto je nevjerovatna ova hajka...Pa eno komentator na Areni sinoc tokom prenosa je naveo sve parametre,u svakoj od tih parametara je Messi najbolji,samo Levandovski ima vise golova....Plus osvojio Kopa Ameriku i Kup.....Najvise asistencija,driblinga,kreiranih akcija,najbolji strijelac i asisten Lige,itd itd......Nevjerovatno mi je da ze ovoliko prica o zlatnoj lopti,kao da je Messi neki prosjecan igrac.

Miloš Stanković

pre 2 godine

Ljudi, pa fudbaleri nisu doktori nauka, poznato je da ima je inteligencija slaba strana. Imaju najveće plate na svetu, briga njih da razmišljaju, kad većina završi školu u srred karijere. Pritom Salah i nije neki čoek... Od Ronalda i Mesija smo videli najlepši fudbal na planeti ikada i to konstanto preko 10 godina svake godine, i još uvek gledamo i gledaćemo... I Ronaldo da je dobio meni bi bilo to ok, jer su zaslužili mnogo pre ove godine... Mi smo Srbi ostrašćeni na svim nivoima u društvu, nema na šta se ne delimo. Sinoć baš gledam Psg i ne verujem da nisu pobedili Nicu, brat bratu, Mesi im je organizovao 5 šansi za gol i to fenomenalnim asistencijama koje i dalje nisam video da neko ima u nogama...to što nisu iskoristili šanse zato nije kriv... Ronaldo dobro krenuo ali nemaju vezne redove ni jedan ni drugi. Činjenice su da su najuspešniji bili kad su imali kvalitetne igrače na sredini terena, ovo sada je užas... Ne zna se koji su gori...
(Mctominy, fred i ekipa, a sa druge sttane neki idrisa i neki Danilo.... Užaas...)

Daa

pre 2 godine

Meni je misterija kako je Ronaldo uopste bio u konkurenciji, upropastio je Juventus i jedva su izborili ligu sampiona, ispali u osmini finala lige sampiona, na osnovu cega je on medju najboljima? Razumem Mesi najbolji strelac spanske lige, osvojio kup i Copa Amariku, ali sta ce Ronaldo medju ovima???
(Misterija, 02. decembar 2021 11:42)

Kako da ne bude najbolji igrac ikada tu ? Tek ce sad da se vidi koja je Mesi prevara, sve ce izaci na videlo u narednih par godina

N.O

pre 2 godine

Svima je sada jasno kako se igrači sprdaju sa ZL jer u zadnjih 20 godina on nema kredibilitet već se dodeljuje po tome koji je igrač draži novinarima.
Činjenice su da je CR7 svaki put kad je uzeo LŠ ili EURO dobio ZL, naravno uz sjajnu statistiku. 2013 je zaslužio Riberi,a on 2018.apsolutno sa onih 70 golova,makazice protiv Juvea, samo je trebao da ostane u Realu, po cenu ZL otišao je u Juve, uzeo sve tamo, preko 100g,sada diže Junajted,mora biti bolje sa novim trenerom.
Mesijevi fanovi zaboravili činjenicu da on nije dao go u polufinalu,ni u finalu Kope,a go nije dao Realu od odlaska CR7,forma u padu zadnje 3 godine, ali daje se ZL umesto Van Dajka, Leve i Snajdera naravno,on je stvarno strašan igrač,ali sa još boljim saigračima,kad je frka nema ga nigde,vidimo sve u PSG, a u Engleskoj bi bio zgažen!

Vuki

pre 2 godine

sta je sa ovom decicom sto pisu komentare?
"dugo ce vas boleti sto Penaldo nije uzeo"
"Lessi je prevara"
mene je sramota umesto njih..dvojicu mozda I najvecih ovako da nazivate..
kakva nejac :)

Hhh

pre 2 godine

Lewa jeste zasluzio ove godine ali da je dobio zato jer je dao najvise golova, onda je Messi trebao dobiti 2016, 2017 i 2018 kada je imao i najvise golova i najvise asistencija i kada je po svim statistikama on bio najbolji igrac. Realno.

Salko

pre 2 godine

Glasanje za ZL se mahom zavrsi u septembru tako da zadnjih par meseci u god na zalost nemaju toliku tezinu . Treneri, kapiteni, novinari odluce vec nakon zavrsetka prethodne sezone kome dati glasi i drugi deo god nije odlucujuci. Ako ipak pogledamo prvi deo god, Salah nije bio ovako dobar, plus nije doneo ni jedan trofej niti klubu niti repr. Nije se proslavio ni u ls u zavrsnici gde su ispali realno od slabijeg protivnika. Prema tome, nije mogao biti u najuzem izboru. Tu su zasluzeno bili Leva i Mesi. E sad, za Lewu je prosla godina bila bolja i dobio si sigurno nagradu da se delila i zbog toga su ljudi nekako spojili dve zadnje godine i zato se stekao utisak da je pokraden ili sl, ali ove god iako je bio jako dobar, nije imao rezultate kao prosle. Je li zasluziio loptu ove god? Jeste, onoliko koliko i Mesi. Mnogi zaboravljaju cinjenicu da je Mesi prosle sezone gurao barsu sve do kraja cak i u borbi za titulu i doneo kup, te bio najbolji strelac lige sa 30 golova. Da, to je ista ona barsa koja je ove sezone daleko od borbe za titulu, tj vec je ispala iz trke a u ls joj visi prolazak u nokaut fazu sto se nikad nije desilo za vreme Mesija. Dakle on je izvlacio max iz te barse i to su ocigledno mnogi prepoznali i cenili. Ono sto je on izvukao iz barse prosle sezone je svakako vrednije od titule u bundesligi Leve gde bi Bayern i bez njega dosao do titule. Plus Copa, ali sa stilom copa. Najbolji strelac, asistent i igrac turnira. Prema tome, nema tu nikakve nepravde ove god.

4k4.Dex

pre 2 godine

@Stefan
Kakve veze ima ovo sa Ronaldom sada? On ne je ni bio u konkurenciji. Čovek igra ozbiljma takmičenja, ne juri trofeje nego igra fudbal na najvišem nivou. Nije otišao u francusku da gruva statostiku.

Jovan

pre 2 godine

Salah je trenutno najbolji igrač,ili je u prva tri,osvojio je ligu šampiona,igrao finale još jednom,finale lige evrope,
Prvenstvo engleske,za sve ove godine je
zaslužio,a ove godine igra nestvarno dobro.

kiki

pre 2 godine

Robert Lewandovski,

Argumenti ti nemaju smisla jer imas dvostruke arsine. Džabe najviše golova i asistencija kada mu tim nije nista uradio u LŠ? A sta je Bajern ove sezone uradio u LŠ? Sto onda pises da je Leva zasluzio?

Kako Mesi da uzme pre Ronalda kada je ovaj uzeo LŠ, i isto imao sjajnu statistiku? Par zar nije i Mesi te sezone osvojio ligu u kojoj je i Ronaldo igrao? Dakle, Ronaldo je dobio samo zato jer je LŠ vazniji trofej. A kako onda Leva da uzme sada pre Mesija kada je Mesi isto imao sjajnu statistiku i ove godine + osvojio je vazniji trofej nego Leva?

Ja tebe mogu shvatiti da pises da Mesi na bazi Kope nije mogao uzeti ZL, ali sto onda pises da je Leva mogao uzeti na bazi Bundeslige? Da li stvarno mislis da je Bundesligu teze osvojiti nego Kopu? Ako cemo gledati po tome ja bi je pre dao Suarezu koji je uzeo ligu pored Reala i Barselone nego Levi koji je osvojio Bajernligu. Neka Leva dodje u Atletiko pa da ga vidimo :)

Takodjer ne pije ti vodu ta prica da nije isto igrati u Poljskoj ili Argentini. U principu jeste tacno ali isto tako nije isto igrati u ovoj propaloj Barseloni ili Bajernu... pa dodjemo na isto... Mene bas zanima kakvu bi Leva imao statistiku da igra u ovoj Barsi.

Benz

pre 2 godine

(Feron, 02. decembar 2021 11:54)



Pa je l' okej što su Mesiju dali 2 nezaslužene zlatne lopte, ili što su Levu pokrali dve godine zaredom? Normalno da neki neće samo da ćute i trpe nepravdu.

Mali Hijavata

pre 2 godine

A koliko penaldove botove ustvari boli ova sedma zlatna lopta, 5 vise od postavljaca noge koji nikad nece stici Mesija, jos dugo ce vas boleti :)))
(Stefan, 2. decembar 2021 11:37)

Promašio si temu. I da nema nijednu Zlatnu loptu, Mesi je duplo bolji igrač od CR7. Tema je besmislen kriterijum pri dodeljivanju iste.
I Hamiltona neće niko stići po rekordima, a nije ni u prvih pet vozača F1 svih vremena. Isto važi i za Mesija i za Djokovića.
Današnji sport je obično preskakanje lastiša u odnosu na zlatno doba od početka šezdesetih do početka 21. veka.
Haug.

Gorstak

pre 2 godine

Zbog Ronalda je sada Lewandovski uskraćen za zlatnu loptu jer je upravo on nametnuo ovakve kriterije za zlatnu loptu. Ako je Messi nije dobio 2016 zbog 59 golova i 31 asistencije bilo je očekivano da je sada neće dobiti ni Lewa zbog 60 golova i 10-ak asistencija. Jasno je da je Lewandovski žrtva Ronaldovih zlatnih lopti koje je dobijao zbog trofeja iako je Messi po svim statistikama bivao najbolji igrač 2016 i 2017 godine. Morali su je sada dati i Messiju zbog trofeja sa reprezentacijom koji je Argentina osvojila nakon 30 godina. Čak je bio najbolji strijelac, asistent i igrač takmičenja. Bio je strijelac ili asistent u svim utakmicama do finala. A Ronaldo kada je osvojio EURO 2016: nije bio ni najbolji strijelac, ni najbolji asistent, ni najbolji igrač takmicenja, nije bio strijelac ni asistent u 5 od 7 utakmica. Sve golove i asistencije je imao samo protiv Mađarske i Velsa

Obrad

pre 2 godine

Jedina pozitivna stvar u celom tom cirkusu sa Zlatnom loptom jeste da i napokon slepci progledaju i shvate ko je zapravo Mesi i ekipica sponzora okupljena oko njega. Ako nije pomogao Ovrebo, utaja poreza, menadžerisanje tima, menadžerisanje reprezentacije, nadam se da su sada ljudima malo jasnije neke stvari..

Master

pre 2 godine

Lazni dokument gde je Lewandovski pobedio, je pomutio ovu ZL. Svi su pisali da nakon Kopa Amerike Mesi osvaja ZL i niko se bunio nije, ali posle onog dokumenta, poceli suprotni komentari.

Trejo

pre 2 godine

Messi je previse veliki, i mnogo je toga ostvario, a i u ovim njegovim godinama je neverovatan, covek cuti, nikoga ne omalovazava i igra svoj fudbal, kad ga zovu da ide po nagradu, on se pojavi i uzme je...lik je nezaustavljiv u svakom smislu. Fali mu samo svetsko prvenstvo. Razumljivo je da ce takav lik imati mrzitelje, i da ce taj broj samo rasti ako nastavi ovako da "protura loptu kroz noge", i van terena, ljudi se obicno ljute na takve poteze i nije im svejedno, pogotovu kad im to radis skoro dve decenije, razumljivo.

kiki

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 2. decembar 2021 17:51)

Ako je nije Ramos nikad dobio ispred Ronalda bila bi komedija da je dobije Van Dajk ispred Mesija. Ajde pogledaj sta je Ramos sve osvojio u karijeri, a sta Van Dajk. Njih dvojica se ne mogu porediti.

To bildovanje statistike protiv Elcea i Rajo Valjekana ne moze da izbrise. Zbog toga nije zasluzio, i zbog toga mu je statistika smesna u odnosu na Levinu. Jel moguce da fan Leve napise ovakav komentar?

Levandovski.

Ukupno 81 gol u LS.
Od toga u grupnoj fazi 55 golova.
U nokaut fazi 26 golova (5 iz penala). 21 gol iz igre protiv:

Besiktas 2, Porto 2, Zenit 2, Lazio 1, Lyon 1, Shakhtar 1, Malaga 1, Barca 2, Chelsea 2, Arsenal 1, Atletico 1, Juventus 1, Real 3 (iz vremena Dortmunda).

Levandovski je nabijac statistike protiv jadnih i malih klubova u Nemackoj od kojih je Bajern 20x jaci klub.

Sve ukupno u citavoj karijeri je dao samo 10 golova u nokaut fazi klubovima kao sto su Real, Barca, Juventus, Atletico, Arsenal, Chelsea. Kakva sramota.

Mesi je u 2 sezone u nokaut fazi LŠ dao vise golova protiv velikih klubova nego ovaj u citavoj karijeri.

Ja shvatam da ti pises da je Leva zasluzio ZL ali argumenti koje ti pises su presmesni. Cinjenica je da su obojica nabijali statistiku protiv slabijih klubova ove godine samo sto je Leva bio mnogo bolji u nabijanju statistike isto kao i Mesi od Ronalda 2016.

kiki

pre 2 godine

Leva 2021: 64 gola, 10 asistencija = 74
Mesi 2021: 41 gol, 17 asistencija = 58

Razlika je 16.

Mesi 2016: 59 golova, 31 asistencija = 90
Ronaldo 2016: 55 gola, 16 asistencija = 71

Razlika je 19.

Da bi kradja dobila jos vise na znacaju treba dodati da je Bajern dalekooo jaci od Barselone pa je razumljiva ovakva razlika u statistici Leve i Mesija, dok su Mesi i Ronaldo 2016 igrali u podjednako jakim timovima. I ovo treba uzeti u obzir. Veoma bitna cinjenica.

kiki

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 2. decembar 2021 20:29)

Zasto bi Mesi lazirao povredu i time sebi ugrozio dobijanje zlatne lopte?

Pa i Mesi je te sezone uzeo ligu u kojoj je igrao Ronaldo. Dakle, dobio je ZL jer je LŠ vaznija od lige. Na istu foru je sada i Mesi dobio ZL ispred Leve jer je Kopa vaznija od Bundeslige.

Dole si pisao kako Mesi nije zasluzio zlatnu loptu jer nije davao golove Realu, Atletiku, Betisu, a za Ronalda i 2016 pises da je zasluzio, a Ronaldo na EURU 2016 davao golove jedino protiv Madjarske i Velsa, a u LŠ samo protiv Malmoa, Sahtjora, Rome i Volfsburga i na kraju dobio zlatnu loptu). 0 golova protiv Hrvatske, Francuske, Citya, PSGa, Atletica. Koji je smisao tvojih komentara? :)

Ja uopste i ne pokusavam dokazati da Leva nije pokraden nego govorim da je Mesi jos vise bio pokraden 2016-e godine.

Inace, protiv Betisa je Mesi postigao ove godine tako sto je usao u 60 minuti i trebale su mu 2-3 minute da izjednaci rezultat. Odlicno se i sada secam te utakmice. Ne moram ni proveravati, a vec znam da ti "argumenti" nisu tacni.

jojufff

pre 2 godine

O lakrdiji dovoljno govori i izmisljena nagrada koju su dali Lewandowskom.
Nema jasnog kriterijuma za osvajanje ove nagrade, jedne godine se gleda uspjeh sa klubom, druge godine sa reprezentacijom..one sledece licni ucinak
tj sve kako bi se moglo manipulisati sa dodjeljivanjem iste.

a ovo za osvajanje kupa kralja je tek smijesno, kalav trofej..copa i boze pomozi, jednog protivnika su morali pobjediti.
kod ostalih rivala nema krstenog igraca mlađeg od 30 godina. srozali se skorz južnoamerikanci.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Lewa jeste zasluzio ove godine ali da je dobio zato jer je dao najvise golova, onda je Messi trebao dobiti 2016, 2017 i 2018 kada je imao i najvise golova i najvise asistencija i kada je po svim statistikama on bio najbolji igrac. Realno.
(Hhh, 2. decembar 2021 13:07)

Džabe najviše golova i asistencija kada mu tim nije nista uradio u LŠ. Ova godina je bila specifična, zato što Celzi nije imao ni jednog igrača koji se nešto naročito istakao, pa je statistika bila ključna. Kako Mesi da uzme pre Ronalda kada je ovaj uzeo LŠ, i isto imao sjajnu statistiku, ne znam kako misliš? Poenta je da Mesi nije dao gol 200 dana skoro u ligi, a uzeo je ZL, dok je Leva dao gol kada god je igrao. Barsa mu se raspala, ne znaš gde su bili gori, da li u LŠ ili u ligi, a on uzeo ZL. A da ne pričam da nije dao gol (niti asistirao) Realu, Atletiku, Betisu, Real Sosijadadu... i ostalim malo jačim klubovima. Ne može na bazi Kope da uzme ZL, što je onda nisu dali Aleksisu Sancezu? I on je uzimao taj trofej i kidao u Arsenalu, pa nije bilo ništa. Ta nagrada je smešna, i malo ko je uzima više za ozbiljno. Nažalost, ZL je postala predmet sprdnje.

iii

pre 2 godine

Da nije izasao onaj lazni dokument da je Lewandovski pobedio, ne bi nikakve polemike bilo. Bas se secam da su mnogi pisali i da su se svi slagali po komentarima da Mesi zasluzuje ZL, ali posle onog dokumenta, fanovi Ronalda su se aktivirali, videli su sansu da moze mozda Lewandovski da osvoji nagradu, pa su svi poceli da komentarisu suportno.

lol

pre 2 godine

Evo vam jedna interesantna cinjenica:

Messi je po statistikama odigrao jednu od najlošijih sezona u karijeri i kao takav je opet bolji u svim statistikama od Lewandowskog osim u golovima.

Zaista je neverovatno koliko je Mesi ispred svih danasnjih fudbalera.

Marko

pre 2 godine

A koliko penaldove botove ustvari boli ova sedma zlatna lopta, 5 vise od postavljaca noge koji nikad nece stici Mesija, jos dugo ce vas boleti :)))
(Stefan, 02. decembar 2021 11:37)

U tvom komentaru se vidi bol druze, a tek ce ga i biti kada se u narednih par godina pokaze ko je kepac :)))

Robert Lewandowski

pre 2 godine

A koliko penaldove botove ustvari boli ova sedma zlatna lopta, 5 vise od postavljaca noge koji nikad nece stici Mesija, jos dugo ce vas boleti :)))
(Stefan, 02. decembar 2021 11:37)

U tvom komentaru se vidi bol druze, a tek ce ga i biti kada se u narednih par godina pokaze ko je kepac :)))
(Marko, 2. decembar 2021 12:35)

Ne boli nikog Mesijeva sedma ZL, brigalo bi me da ih ima i 15, nego je reč o nepravdi. Nisam ni za CR7, niti za Mesija, ali moram da konstatujem kada je neko pokraden. Snajder, Van Dajk/Mane, Riberi, Leva*2, Inijesta... su pokradeni. Pa i Nojer, ako je Mesi uzeo radi Kope, što on ne bi uzeo radi osvojenog SP i trofeja u Nemačkoj. Hvalite se sa tim namestaljkama, katastrofa. Niko ZL više neće ni uzimati za ozbiljno posle ovog cirkusa. Veću vrednost će uskoro imati ona nagrada koju dele Arapi koliko su se ovi izblamirali.

bregasti

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 2. decembar 2021 13:43)

Kako se ti decace pobijas to je postalo tuzno.Pre neki dan si rekao da Mesi nije zasluzio zlatnu loptu 2019 sa 55 golova, 20+ asistencija, duplom krunom u SPaniji, najbolji strelac lige sampiona gde je stigao do polufinala i znamo kako ispao, te je bio i zlatna kopacka Evrope.Rekao si da je Van Dajk zasluzio loptu sa ligom sampiona.A sad govoris da je Leva zasluzio loptu pazi sad ovo sa "samo" bundesligom koja se ne moze porediti sa spanskom duplom krunom, plus nije bio najbolji strelac lige sampiona, sto je Mesi bio 2019 a ne kazes onda da je Zorzinjo zasluzio loptu iako je osvojio vise od Van Dajka 2019,osim lige sampiona bio i evropski prvak.Dakle poenta je,ako je Van Dajk zasluzio 2019 zlatnu loptu sa ligom sampiona,onda je i Zorzinjo najvise zasluzio ove god jer je osvojio cak vise od njega. Dodao i Evropsko.Dakle ne moze Van Dajk biti prvi favorit 2019 iako je manje osvojio od Zorzinja i iako je Mesi bio bolji nego Leva ove god,a onda da Lewa bude osvajac ove god iako je bio losiji nego Mesi 2019 a imamo Zorzinja koji je vise osvojio nego Van Dajk!?Ustvari ni Van Dajk ni Zozinjo nisu bili najbolji ni 2019 ni 2021.Oba puta su tu nagradu zasluzili Mesi def 2019 a ove god ili Mesi ili Lewa.Mesi je majstore bio u borbi sa titulu sa tom raspalom barsom do samog kraja i doneo kup te uvalio 30 golova u sezoni a onda osvojio Kopu u velikom stilu.Leva je slabiji sa trofejima ali nesto bolja stats.Presudilo je ime i to je to.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Evo vam jedna interesantna cinjenica:

Messi je po statistikama odigrao jednu od najlošijih sezona u karijeri i kao takav je opet bolji u svim statistikama od Lewandowskog osim u golovima.

Zaista je neverovatno koliko je Mesi ispred svih danasnjih fudbalera.
(lol, 2. decembar 2021 16:14)

Koliko je Mesi imao golova i asistencija protiv Reala, Atletika, Betisa, Real Sosijada...? Imao je samo nekoliko asistencija vise, a pozicije su im skroz drugacije. Mesi je bio nesto poput Vestbruka ove sezone.

Politički nekorektan

pre 2 godine

Meni je misterija kako je Ronaldo uopste bio u konkurenciji, upropastio je Juventus i jedva su izborili ligu sampiona, ispali u osmini finala lige sampiona, na osnovu cega je on medju najboljima? Razumem Mesi najbolji strelac spanske lige, osvojio kup i Copa Amariku, ali sta ce Ronaldo medju ovima???
(Misterija, 2. decembar 2021 11:42)

Oh, samo je bio najbolji strelac serije A, najbolji strelac EP, oborio rekord po broju golova za reprezentaciju, stigao do 800. zvaničnog gola u karijeri i nadavao se nekih izuzetno bitnih golova u poslednjim minutima. Zaista, ništa čime bi zavredio svoje mesto u izboru, je li tako?

Robert Lewandowski

pre 2 godine

(bregasti, 2. decembar 2021 14:24)

A sto je ne bi uzeo Van Dajk, pa on je bio alfa i omega za Redse te sezone. Pogledaj koliko je skok duela dobio, koliko igraca ga je predriblalo... Ima i defanzivac pravo da uzme ZL. Trece mesto u PL je vrednije nego titula u Spaniji koja je tada pocela polako sa raspadom. Sto necete da kazete da Mesi nije dao gol u ligi niti asistirao 200 dana, hajde priznaj to. Reci mi koliko je golova dao protiv Reala, Atletika, Betisa, Real Sosijadada... To bildovanje statistike protiv Elcea i Rajo Valjekana ne moze da izbrise. Zbog toga nije zasluzio, i zbog toga mu je statistika smesna u odnosu na Levinu, jel ti sada vise jasno decace? Nije imao kontinuitet. Zorzinjov uticaj ne moze da se meri sa Van Dajkovim, ali i da je on uzeo ne bih nista rekao. Benzema je vise zasluzio nego Mesi, LN je jace takmicenje od Kope. Ceo svet kaze da je Leva zasluzio, cak se i Ibra oglasio, i onda se ti nesto javis. Covek koji je glavni za dodelu ZL rekao da bi je dao Levi, sta ti nije jasno decace? Zar nisi skontao da su Levi dali onu kutiju, zato sto su videli da je sramota da Mesi uzme. Ceo svet im se smeje, pogledaj ankete, svuda su vise podrzavali Levu.

kiki

pre 2 godine

(Robert Lewndowski, 2. decembar 2021 17:28)

Bajern je u LS uradio vise od Barse? Usporedba ti je ista kao kada bi ja napisao da je Argentina osvojila Kopa Ameriku dok je Poljska ispala u grupi. Neka Leva dodje u Barsu pa da vidimo sta bi on uradio sa ovakvim timom :)

Prica da Mesi 200 dana nije dao gol u ligi ti nema smisla jer je u tih 200 dana odigrao sve ukupno 5 utakmica u ligi, a u tih 5 utakmica je odigrao samo 2 ili 3 svih 90 minuta.

Bolje da si napisao da je Mesi u 2016 imao 59 golova i 31 asistenciju, a Ronaldo dobio ZL zbog trofeja. Nikad niko u historiji fudbala nije imao takvu statistiku, a da nije dobio zlatnu loptu. To bi ti imalo vise smisla da si napisao.

Leva 2021: 64 gola, 10 asistencija = 74
Mesi 2021: 41 gol, 17 asistencija = 58

Razlika je 16.

Mesi 2016: 59 golova, 31 asistencija = 90
Ronaldo 2016: 55 gola, 16 asistencija = 71

Razlika je 19.

Tvoja poredjenja su nemerljiva, a ne moja. Veca je kradja bila 2016 godine nego 2021.

Cim je Mesi osvojio Kopa Ameriku ja sam ovde nekoliko puta napisao da ce uzeti ZL cak i da ne zabije nijedan gol vise do kraja godine. Mrzi me da trazim te komentare, a znam da sam pisao 100%. Mesi je uzeo ZL na istu foru kao Ronaldo i Modric.

I ja nisam napisao da je Mesi imao istu statistiku kao Leva nego da je i Mesi imao sjajnu statistiku. A to sam napisao iz razloga jer si to ti isto napisao za 2016 i da je Ronaldo imao sjajnu statistiku iako je Mesi bio daleko bolji.

dd

pre 2 godine

igraci najbolje znaju ko je medju njima najbolji...to ne moze znati novinar,navijac,trener...niko osim njih.

isto kao recimo sto direktor kompanije ne zna kakav mu je radnik.to znaju kolege sa kojima radi.

lik je smejanjem rekao sta misli o zlatnoj lopti,i svaka mu cast!!! no coment i dividjenja,bravo majstore!!!

navijač Liverpool-a

pre 2 godine

Salah ovu sezonu igra nestvarno, ali se za zlatnu loptu ne gleda samo ova sezona, nego cela godina, prošle sezone i nije bio baš na ovom nivou, realno.

PeraKojot

pre 2 godine

(Salko, 2. decembar 2021 11:25)

Kako je glasanje zavrseno u septembru? ako se gleda godina od septembra do septembra, a prekinute su sezone u aprilu/maju prosle godine ( a igralo bi se jos mesec dana svakako ) koji je onda razlog valjan da prosle godine ne bude dodeljeno? inace je ova nagrada vec bar 15 godina glupost. Cist marketing. Kao ovi nasi sto namestaju tender po kupcu. Svake godine je nesto drugo bitno, zavisi kome zele da dodele nagradu

iz Lesoto

pre 2 godine

Uvek sam tvrdio da je Zlatna lopta budalaština zasnovana na lobiranju i medijskoj komercijalizaciji. Sad imam i dokaz. Jedina relevatna nagrada je Zlatna kopačka - ko je dao najviše golova.

lol

pre 2 godine

Znate li kako je Ronaldo dobio ZL 2014 godine?

Tako sto je osvojio LS, bio najbolji strelac LŠ ali... u nokaut fazi kada je bilo najvaznije Ronaldo niti jedan gol, niti jednu asistenciju nije imao dok Real nije poveo sa 2-0. Ronaldo je bio tu samo da overi pobedu Reala dok je Ramos davao veoma bitne golove protiv Bajerna i Atletika koji su Realu doneli LŠ. Na kraju, zlatna lopta - Ronaldo. Na SP je ispao u grupi.

Robert Lewndowski

pre 2 godine

(kiki, 2. decembar 2021 15:49)

Ja sam izjavio da treba da uzme ZL neko iz Celsija, ali jednostavno tamo se niko nije istakao. Uticaj Zorzinja i Van Dajka ne moze da se poredi, zato ovaj nije mogao da je uzme. Bajern je u LS uradio vise od Barse, to je kljucno. Poredimo Levu i Mesija. Covece kako Mesi ima istu statistiku kao Leva, pa Mesi nije dao gol u ligi 200 dana niti asistirao, 0 golova i asistencija protiv jakih timova, o cemu ti pricas... Mesi nije imao kontinuitet. La Liga je inace toliko jaka da Atletiko nije mogao B tim Bajerna da dobije, a o blamazi Barse da ne pricam. Ti hoces da kazes da Roni nije dao gol 200 dana tih godina kada je uzimao LS? Tvoja poredjenja su nemerljiva. Nikada niko nije uzeo ZL, a da nije dao gol niti asistrao u ligi 200 dana, a da je po vokaciji napadac.

WillyWonka

pre 2 godine

Salah bi osvojio Zlatnu loptu 2018., da ga onaj mesar Ramos nije onako divljački i namjerno povrijedio. Liverpool bi bio pobjednik Lige šampiona, a Salah bi dobio Zlatnu loptu.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

O lakrdiji dovoljno govori i izmisljena nagrada koju su dali Lewandowskom.
Nema jasnog kriterijuma za osvajanje ove nagrade, jedne godine se gleda uspjeh sa klubom, druge godine sa reprezentacijom..one sledece licni ucinak
tj sve kako bi se moglo manipulisati sa dodjeljivanjem iste.

a ovo za osvajanje kupa kralja je tek smijesno, kalav trofej..copa i boze pomozi, jednog protivnika su morali pobjediti.
kod ostalih rivala nema krstenog igraca mlađeg od 30 godina. srozali se skorz južnoamerikanci.
(jojufff, 2. decembar 2021 12:09)

Kriterijumi se formiraju u skladu sa onim što urade Mesi i Roni, da je Roni uzeo LN na primer, onda bi ona bila ključna. Mesi se nije čuo 200 dana u ligi, ali je uzeo Kopu i to je to, nema veze sto su ostali igrali bolje od njega cele godine. Odlazak Leve sa Poljskom na Euro je već ogroman uspeh, nije isto igrati za Poljsku i Argentinu. Mislim da bi i Poljaci bili kandidat za polufinale da igraju to takmičenje. Ne treba više uzimati ovu nagradu za ozbiljno, privatizovali su je ova dvojica. Samo neka oni uzimaju ZL, ja sam zadovoljan sa tim sto Bajern daje Barsi 8 komada sa Mesijem na terenu, sedmicu 2013. Pogotovo mi je neprocenjivo ono kada je Riberi poslao Mesija na zadnjicu. 😂 Ne moraju da mu daju ZL, svi znamo da je trebala da bude njegova.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

(kiki, 2. decembar 2021 18:48)

Ne blamira se više, Leva je dao gol svakoj ekipi u Bundesu, a gotovo najviše golova je dao najvećem rivalu - Dortmundu. 😂 Dao je gol na svakom meču na kojem je igrao od februara do sredine septembra, a Mesi nije dao gol niti asistirao u ligi 200 dana skoro. Mislim da ti to dovoljno govori. U proseku je postigao više golova po mecu na prvih 100 utakmica u LŠ čak i od Mesija i od Ronalda.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Prica da Mesi 200 dana nije dao gol u ligi ti nema smisla jer je u tih 200 dana odigrao sve ukupno 5 utakmica u ligi, a u tih 5 utakmica je odigrao samo 2 ili 3 svih 90 minuta.

Bolje da si napisao da je Mesi u 2016 imao 59 golova i 31 asistenciju, a Ronaldo dobio ZL zbog trofeja. Nikad niko u historiji fudbala nije imao takvu statistiku, a da nije dobio zlatnu loptu. To bi ti imalo vise smisla da si napisao.

Itekako ima smisla, jel Levandovski kriv sto se Mesi blamirao u Psz-u, folirao povredu, bio menjan na poluvremenu, kao i ranoj fazi drugog poluvremena? Mesi mene uopšte ne interesuje, kao ni Ronaldo. Te sezone je Roni uzeo LŠ, zato je uzeo ZL, a i dao je dosta golova. Mesi je možda 3-4 ZL zaslužio, ostalo kradje. Ronaldo ista prica, 3-4. Jednostavno Mesi nije zaslužio ove godine, to svi znaju, nemoj da trošis svoje vreme na pravdanje Mesija. Moji argumenti su tačni 1/1. Nije dao gol protiv Reala, Atletika, Betisa, Real Sosijadada... niti je zabeležio asistenciju. Kada na to dodas 200 dana bez gola i asistencije u ligi, to ti je jednako ukradena ZL Levi.

Joker

pre 2 godine

Ako osvoji Katar, priznaću da je najbolji svih vremena. Džaba svi drugi trofeji, zna se koji je najvredniji. I nijedan od ove dvojice oko kojih se ceo svet prepucava ih (još uvek) nema. Katar im je poslednja šansa…