Sreda, 02.08.2006.

08:38

Prijava protiv radikala

Vicepremijerka Srbije Ivana Dulić-Marković u Leskovcu je podnela privatnu tužbu protiv predsednika lokalne vlasti.

Izvor: B92

Prijava protiv radikala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 17 godina

Pre svega, strasno je lose na taj nacin govoriti o porodici Gdje Dulic Markovic, sve i da je istina. Gotovo uzasno... Istina je da radikali govore cesto jezikom mrznje, ali je isto tako istina da uvek na nesto reaguju na svoj primitivan nacin. Ja tu ne vidim ikakvu ofanzivnu ideologiju, kakva im se pripisuje.
Zatim, ne zelim da moja Srbija udje u Evropsku Uniju. Interesuju me konkretnije stvari, konkretniji duh... samosvest, stvaralastvo... prijateljstvo.
Bilo bi mi drago da zbog ovakvog i slicnih ispada budu sankcionisani svi koji iza njih stoje, jos i vise kada bi Gdja Dulic Markovic, kao ministarka Srbije branila ista prava koja je pomenula, o izjasnjavanju, veroispovesti... neka doda i pukog postojanja, Srbima u Hrvatskoj. Barem jedan dan neka preskoci Mladica i Evropsku Uniju u obracanju medijima, i neka pomene, zalozi se za njih. To bi se zvao principijelan stav... i jako bi vredeo taj potez.
Trudim se, da bi se i nadao, da ce Srbija prestati, vrlo uskoro, da se busa u svoja ili tudja prsa, da ce se posvetiti sebi.
Zivi bili... i pametni!

hibernija

pre 17 godina

Gospodine Hiber,ima vaznijih ,ili isto toliko vaznih stvari, koje biraci treba da prepoznaju,i ,prepoznaju ih.
Sada ti biraci cute-umorni su,zasiceni ,osiromaseni ,bez volje ili vere , ni u sta .Ne racunajte na njih ,jos ,jer su ih mnogo "tukli" ,i...dalje ih tucete.

Brat Cobi

pre 17 godina

Radikali svesrdno upućuju i usmeravaju ovo društvo na stranputicu koja vodi u provaliju i propast. Koriste se velikim manjkom obrazovanosti kod velikog dela društva, manipulišu i obilato koriste podršku nevidljivih savetnika...
Mnogi neprijatelji ovog društva i ove države tokom burne istorije bi poželeli da su u svoje vreme imali u Srboji i ovakve radikale. Znamo gde smo, brzo ćemo videti i gde ćemo stići i gde će nas odneti radikalski kriterijumi vrednosti i propaganda.

vojvodjanin

pre 17 godina

Radikali (i socijalisi) su unistili Srbiju a da ne govorim o Vojvodini, koju su totalno opljackali i iskoristili za ratove. Pricaju jezikom slicnim Hitlerovoj Nacionalsocijalistickoj partiji. Pobogu, ko glasa za njih???? Ako bih bio srpski nacionalista, za radika´le ne bih glasao ni po koju cenu. Oni kaljaju Srbiji ugled i unazadjuju je!!!!! Ustase.... pa ljudi koja je danas godina?! Gledajmo u evropsku buducnost a ne u balkansku proslost!!!

Petar

pre 17 godina

Rođen sam u Subotici, u hrvatskoj (bunjevačkoj) porodici, a od početka 1990. živim u Osijeku. Moja porodica i ja imali smo niži stepen tolerancije nego gospođa Dulić Marković i jednostavno smo otišli kad takve stvari više nismo mogli podnositi. Kao uostalom otprilike trećina Hrvata iz Vojvodine, iako niko od nas nije išao s oružjem protiv države u kojoj smo živeli. Ipak, nikad neću prežaliti odlazak i svaki put kad odem u Suboticu osećam veliku sreću što sam opet u tom gradu i veliku tugu što zapravo više nisam u njemu, pomešane. Jednako tako pomešane osećaje imam i prema gđi Dulić Marković (čiju porodicu dobro znam i naravno da nisu ustaše): s jedne strane ne razumem šta joj sve to treba i zašto ne dođe u Hrvatsku, gde bi stručnjaka kao što je ona dočekali širom raširenih ruku i gde bi mogla da se bavi poslom u kojem je jedna od najboljih, a da joj pritom niko ne baca svaki čas klipove pod noge. S druge strane, divim se njenim naporima da pokrene reforme u Srbiji i da se evropskim manirima bori na političkoj sceni na kojoj su takvi maniri retki. Neki put mi se čini da bi, da nema nje, na toj sceni vladala poprilična tama, ja u svakom slučaju ne vidim svetlije tačke od nje. U jedno sam siguran - gospođa Dulić Marković neće moći evropeizirati Srbiju sve dok Srbija sama to ne bude htela. A ja vam držim palčeve da se ta želja u Srbiji što pre probudi... Radovaću se zajedno s vamakad se to dogodi.

Vojislav

pre 17 godina

Svaki radikal ima sebi svojstvenu crtu, a to je da nesto isprica, pa kada neko stavi primedbu na to , onda on - radikal- tvrdi da je to izvuceno iz konteksta a da je on u svari reako nesto drugo! Dakle ta crta, ponasanje, manir, ili neznam kako drugacije da nazovem je u stvari totalno nepostovanje sredine u kojoj zive. A to nepostovanje sredine je rezultat politicke nezainteresovanosti glasackog tela koje je ubijeno za vreme vladavine SPS i SRS. Njih niko ne mora da ukine, vec jednostavno pravna drzava mora da reaguje jer nigde u svetu nije dozvoljeno toliko sejanje mrznje prema drugima

pravnik velicanstveni

pre 17 godina

Profesor Hiber je u pravu kada kaze da ce odgovor dati biraci. Ali ima cini se pogresnu predstavu kakav ce odgovor dati. Ja se bojim da ovakve izjave koje daju radikali samo idu njima u prilog. Zasto? Zato sto je narod gladan, siromasan, ponizen dok profesor Hiber na narodnoj nesreci, predstavljajuci sebe po svetu i u zemlji kao neku zrtvu Slobodana Milosevica, uzima posle petog oktobra bar pet do deset hiljada evra mesecno. I njemu je lako da pravi saljive komentare tipa u Srbiji i politici je sve moguce. Nikako da se nasi poslanici odviknu od toga da im se plebs gadi. Jer treba da shvate kad se taj gladni plebs digne i njihove ugodne pozicije nestaju.

NECA BG

pre 17 godina

Treba stati na kraj vec jednom fasizmu koji propagira i siri radikalna stranka.Dobrim delom krivi su svi oni sto se ustrucavaju da ih nazovu onako kako im dolici,a to je FASISTI.Oni to i jesu i toga je cela Srbija ocevidac i to zna,a cuti.Ko cuti taj saucestvuje sa nacional-socijalistima u njihovim progonima.Kad ih svi mi protivnici fasizma (i mediji i demokratske politicke stranke i NVO i obicni gradjani) budemo nazvali fasistima jasno i glasno i ljuhovi glasaci ce se zapitati da li je pametno da podrzavaju te fasisticke nasilnike jer bice ih sramota.
SMRT FASIZMU!!!
SRBIJU U EVROPU!!!

Mina

pre 17 godina

Ovo je vec nesto. Podneta je krivicna prijava i mi to znamo. Koliko vidim iz izjave ovog Cvetanovica, on nema dokaze za ono sto je rekao (kao i uvek, pausalne izjave). Kada bismo jos imali, kao sto nemamo, nezavisno sudstvo, pa da mu naplati stotine hiljada, a negde bi cak odrezali i milione, za ovakvo maltretiranje i pokusavanje da uvredom necije licnosti i porodice dobije jeftine politicke poene, verujem da se onda ne bi vise setio da svoje glasove prikuplja na ovakav nacin. Ali, iskreno ne mogu da zalim potpredsednicu Vlade, jer ona je politicarka i morala bi da bude spremna na sve i svasta. Narocito na ovakve likove, kao sto je Cvetanovic.

Dragan

pre 17 godina

Zalosno je ovo sto radikali rade Srpskom narodu.G-dja Dulic je ovde samo kolateralna steta,mada moram priznati da joj nije lako i da iskreno sa osecam sa njom.Javni tuzilac i ministar pravde se ne oglasavaju a morali bi-po sluzbenoj duznosti.Indikativno je jos nesto.Kako se koja stranka koja participira u Vladi Srbije oseti cak i objektivno ugrozenom ona ne dobija ocekivanu podrsku od onih drugih stranaka koje su takodje deo Vlade.Veoma je jasno da ne podnose jedni druge i da im je interes vazniji od svega te iz tog razloga ne zele da se mesaju kako nebi izgubili podrsku nekih drugih,a onda Vlada neminovno pada,sto izgleda nije nikome u interesu.Vidite primera radi kako Velja i njegovi mudro cute iako su i sami ugrozeni od Radikala.Znaci sve je jasno,bitno je sto duze ostati na vlasti jer sve je prolazno,vecni su samo interesi.

zavadi pa vladaj

pre 17 godina

Ovo je cista zamena teza. Javnost se uveliko zatalasala i svakodnevno slusam one koji smatraju da bi Ivana Dulic Markovic trebalo da se izjasni, pravda, objasnjava, i podnosi na uvid svoje porodicno stablo. To je i cilj Radikala. Ruzan cilj. Neki pocinju da veruju po principu gde ima dima, ima i vatre. Ja ne znam kako se treba boriti protiv ovog zla ali mi se cini da vlast i ta Vlada u kojoj je Ivana potpredsednik ne postupa ispravno. Oni su ti koji na ovo moraju da stave tacku. Kako znaju i umeju. Radikali ovo rade i na mnogo nizim nivoima, nije njima jedina meta potpredsednica Vlade, sto je jedino medijski propraceno. To je njihov stil, nahuskati Srbe na nesrbe.

bata

pre 17 godina

Nije mi jasno zasto se dize tolika prasina,i daje toliki publicitet radikalima i njihovim nebuloznim izjavama!Oni svoj politicki recnik niti su menjali niti ce ga ikad promeniti.Tuzbe i prica oko zabrane ove stranke ce samo dodatno radikalizovati stvari u drzavi!Sto manje pricati o radikalima,to ce dovesti do opadanja njihovog rejtinga,sto je najbolje za Srbiju!Mnogi mediji daju mnogo prostora i pridaju veliku vaznost njihovim budalastinama,a narocito vas!Mozda ste vi svi zajedno najodgovorniji za rast njihovog rejtinga posle 5.oktobra!

Lala iz Banata

pre 17 godina

"Dragor Hiber kaže i da će politički odgovor na takvo ponašanje radikala dati birači, koji, po njemu, nisu do sada uspevali da prepoznaju da iza takvog govora stoji i slična politika."
Jesu, uspevali su, postovani gospodine Hiber. Tridesetak posto glasaca (a ne punoletnog stanovnistva!) glasa BAS ZA TAKVU politiku. Nazalost.
Zanimljivo je da je netolerancija (citaj: mrznja) VECA od kad se trubi o "duhovnosti", od kada Crkva ima veci uticaj itd...
Vrlo simptomaticno.

Hrvat

pre 17 godina

Ne razumijem Gdju Dulic, podnosi privatnu tuzbu, pa ona je podpresjednica vlade. Zar ne postoji nikakve institucije koje bi po svojoj duznosti trebali da podignu tuzbu. Naravno da postoje institucije, ali one NECE da to rade. Stoga bi preporucio Gdji Dulic da se povuce sa svoje funkcije. Valjda joj je jasno gdje zivi i da ti radikali imaju 40% , te samo moze ocekivati daljna ponizenja sebe i svoje obitelji.

Boki Es

pre 17 godina

Radikale je trebalo odavno zabraniti zato sto propagiraju ksenofobicne i sovinisticke ideje i to je protiv interesa Srbije!Ljudima koji glasaju za njih isto tako treba javno objasniti da je kaznjivo vredjati druge po nacionalnoj osnovi i da se za to ide u zatvor.

Zakon i primena zakona

pre 17 godina

Nije problem ove države necivilizovanost naroda i fašističko ponašanje radikala, već je problem nepoštovanje zakona, odnosno nepreduzimanje zakonskih mera od strane tužioca, odnosno prevaga izvršne vlasti.

Miroslav

pre 17 godina

Rekoh da tim Radikalima jos uvek nije dovoljno klanja i mrznje. Ako nemaju cega konstruktivnog da ponude, neka cute.A ako su srpske "patriote", trebalo bi da poznaju i srpske narodne poslovice: " cega se pametan covek stidi, time se ...... ponosi"

maki

pre 17 godina

Dakle svi mi pa i pisci komentara na ovom sajtu imamo vrlo kratko pamcenje. Sasvim sam za to da ako lazu budu stravicno kaznjenji jer mi zaboravljamo i da ljudi u politici imaju porodice, decu i sve te lazi izrecene u politicke svrhe unistavaju ugled cele porodice, zato sam za da se kazni SVAKO KO TO RADI bez obzira kojoj partiji pripada. Posle oktobarskih promena neke druge stranke a ne radikali (takozvane demokratske) su isto oruzje koristile protiv svojih demokratskih protivnika i vrlo pomerile granicu sada i na svoju štetu šta to može biti dozvoljeno a sta ne. Jel nije čovek iz DSS rekao da zna ko je ubio Djindjica i optužio DS pa ništa kad se utvrdilo da laže. Jesu li lagali i pravili afere ( pa i onaj sto je sa Ksenijom izasao iz G17 je priznao javno)u politicke svrhe unistavali ljude i porodice lažima pa nista isti ti iz G17 plus, a kad ih tuže pozivaju se na imunitete.
Apsolutno sam protiv rasne mržnje i netrpeljivosti , bar smo mi Srbi pokazali kroz istoriju koliko smo široki, ali sam i za to da se laži koje uništavaju ljude, ugled i dignitet teško sankcionišu. a da li je neko proverio jel to oko Ivane ima neke istine ili ne? Sud, tužilaštvo neko???

Hrvatica - NE ustasa

pre 17 godina

Za one koji jos uvek nisu shvatili: SVI Hrvati su za radikale ustase! Mi Hrvati u Srbiji/Vojvodini dozivljavamo i trpimo uvrede i pretnje jos od 1991. Tek nekih 15-tak godina... Ko nam je kriv kad nismo ministri... Ipak, nada umire poslednja (vazi za nas koji smo ostali ovde)

Pero

pre 17 godina

Batalite se glupostima, ovi iz G17 + vam skrecu paznju sa daleko vaznijih stvari. Ona je podpredsednik vlade, pa ima vladu da ju stiti,ako joj se to ne svidja nek i ona i G17 + izadju iz iste. E to bi bas voleo pa onda izbori...

toma

pre 17 godina

Cela srbija sada prica o tome kako je Cvetkovic vredjao potpredsednicu a zapravo je on vesto skrenuo paznju sa pravog problema koji muci gradjane Leskovca. Na toj sednici SO Leskovac je doneta odluka da posao gasifikacije na jugu Srbije dobije kompanija YUGOROS GAS i to bez bilo kakvog tendera i po hitnom postupku. Ta kompanija je povezana sa nekim bivsim pipadnicima Milosevicevog rezima. I dok mi ovde pricamo o nekakvoj krivicnoj prijavi protiv radikala, ti isti radikali zgrcu ogromne pare. Dakle, nije to on slucajno rekao i to bas tada. Ovaj slucaj je mnogo komplikovaniji nego sto to na prvi pogled izgleda.

Aleksandar Rankovic, UK

pre 17 godina

Sudjenje ce, nadam se, biti dobar nacin da se utvrdi koliko ima istine u ovome sto radikali tvrde.
Ako oni lazu (kao i toliko puta do sada) treda ih kazniti na nacin koji ce biti primer i opomena svima ostalima koji se sluze istim ovim metodama u politici.
Ali, ako govore istinu, onda vlada mora da odgovori na pitanje po kom je osnovu doticna gospodja dobila tako odgovornu funkciju u ovoj drzavi.

Milan

pre 17 godina

Ono sto bi bilo najvaznije to je da se ako vec radikali te "mogucnosti" nemaju da se sve druge partije javno, jasno i glasno od takvog misljenja i izjava distanciraju.

slobodan

pre 17 godina

Ništa novo i ništa što nije bilo za očekivati.Svi mediji se utrkuju ko će pozvati nekoga iz radikalne stranke u emisiju, kao oni su O.K. baš su super, kao Maja Gojković je 'urbana faca', pa gde vam je gospodine Timofejev ta urbana faca da se ogradi od ovakvih izjava, nema je i nikada je neće biti, oni su svi takvi, ne postoje pristojni radikali, to je dno ovog naroda, i oni i njihovi glasači, priznajmo to jednom, a ne, narod je u pravu, kao ne vređajte narod i sl.
Oni su takvi i uvek će biti takvi, mi im to omogućavamo, svojom neaktivnošću.Uf, ćao sada, pa ih opet zovite u emisije i kikoćite se sa njima ...

rilez

pre 17 godina

To je u redu. Privatna tuzba, a bilo bi u redu i da se stranka ogradi od neukusnih izjava pojedinaca. Nije u redu
skakanje nekih odmah sa zabranom citave stranke i sl.

Tea

pre 17 godina

Zna se ko glasa za radikale i to nije cudno. Imamo preko 40% nepismenog stanovnistva i to me ne brine toliko koliko oni koji su mladi "intelektualci". Koji su to mozgovi, cini se pobrkani loncici u glavi.

Commie

pre 17 godina

Radikali su ogledalo ovog naroda, i to je ono sto je stravicno. Ovo zlo nemorala i gluposti u nama ne mozemo pobediti samo tako sto cemo hapsiti one koji su najagresivniji. Potrebno je svim ljudima dati posao i mogucnost da se obrazuju, potrebne su godine napornog rada, ucenja i opismenjavanja da bismo dosli na elementaran civilizacijski nivo kakav imaju druge zemlje.

magla

pre 17 godina

Ono sto je tuzno i zastrasujuce je u stvari da niti javnost, niti institucije nevide nista "strasno" u ovim izjavama...daleko smo mi od standarda evrope...izaci na ulice sa zvizdaljkama i plakatima je jedno, razviti novi vrednosni sistem je skroz nesto drugo...jedno su reci a drugo je delo, niko na tome u ovoj zemlji ne radi...nije ni cudno sto nas na zapadu gledaju kako nas gledaju...

Sanya

pre 17 godina

Molim da se tuzilastvo pod hitno oglasi. Da li se i oni plase ovih divljih ljudi? Pripadnici te stranke prete izolacijom, ratom, i zveckaju oruzjem, pa dokle ce normalni deo Srbije to da trpi, i kada cemo i njima i onom crnom periodu kada su oni vladali okrenuti ledja? Zelim da zivim u normalnoj zemlji, a ovih dana mi izgleda da se samo ljudi iz G17 upinju da to i sprovedu. Gde je gospodin Tadic da osudi ovakve reci i pozove javnost kao predsednik Srbije da svi ustanemo protiv govora mrznje? Gospodjo Dulic, imate moju podrsku za sve sto cinite...

paja

pre 17 godina

Да ли се ишта од оног што радикали тврде о породици и самој гђи Дулић-Марковић заснива на истинитим чињеницама? Ако је све то лаж, треба их немилосрдно кажњавати: новчано, и то прогресивно, сваки пут све више, па и кривично, ако за то има основа. Али - најважније је јавност јасно обавестити: да ли радикали у овом случају лажу?
Ако је све то лаж, онда овакво њихово примитивно "србовање" наноси све већу штету и дискредитује српски патриотизам у очима нормалних људи.

ko li sam ja...?

pre 17 godina

U vrlo skracenoj varijanti, jedan nepismeni desnicar vredja aktuelnog ministra, i niko mu nista ne moze.
Na to li smo dosli...?!

Vrach

pre 17 godina

Zabrana! A vreme je i da se smeni tuzilac koji tolerise sirenje mrznje i klevetanje u zemlji koju su takve stvari skupo kostale.

Ana

pre 17 godina

Kako se samo stidim sto sam iz Leskovca. Crvenela sam sinoc ispred ekrana, a onda po stoti put shvatila da ne bi trebalo da se osecam odgovornom, ali, ko je ove "ljude" doveo na vlast? Ko glasa za njih? Moje komsije? Prijatelji? Rodjaci? Neko je morao da glasa za ovog besprizornika, inace, on ne bi bio tu gde jeste. Ipak se stidim!

Todorović Radivoj

pre 17 godina

Zašto sada potpredsednik vlade jedne države mora da prijavi garđanina ili državnog nameštenika za izjave date u javnosti. Zar ne postoji javno tužilaštvo koje je dužno da brani državu i njene institucije. A, složićemo se, potpredsednik vlade je institucija. Ivana Dulić Marković može da tuži kao građanin za uvrede i napad na čast njenu injene porodice, ali državno javno tužilaštvo mora da štiti državnu instituciju potpredsednika. Kako taj potpredsednik sme i može u svetu da predstavlja svoju zemlju ako se u njoj blati. Ko će da ga uvažava. Svet
nezna za samilost. Glupost je i pomisliti da nije bitno ko je otac, brat, sestra za jednu ozbiljnu državu. To koriste lopovi i mafijaši pa navode da ništa nije bitno što je bitno a da je bitno što je nebitno. U haosu svako može da bude šta želi. Ucenama pretnjama ili već kako bilo. Kako niko ne pokušava da rasvetli izjave ne bilo koga već izabranih državnih predstavnika, već se pokušavaju zamagliti stvari pričom o mržnji i o tome da nije bitno ko je kome šta, a reč je ne o običnom građaninu već predsedniku ili potpredsedniku vlade je previše i od naivnih Srba. Zato stanite jednom na put paušalnim napadima vi iz javnog tužilaštva i zaštitite državnu instituciju potpredsednika. Nemojte dozvoliti narodu da sumnja da vi imate istovetne podatke kao i dotični, pa zato ne intervenišete jer bi tako ugrozili one koji su vas izabrali pa i vas lično. Ako žeđ za istinom i briga o državi nije to što treba svakog da nagoni na delovanje, onda šta je pravna država. Šta je i demokratija ako se istine sakriva i u najvišim krugovima. Zašto građani da se pitaju gde je laž.
Todorović Radivoj, Šabac

Srba

pre 17 godina

Radikale treba zabraniti. To iovako nije nikakva stranka, vec drustvo okrutnih demagoga koji nesrecene ljude koji nisu shvatili da je sa komunizmom gotovo i koji su klasicni tranzicioni gubitnici na najbezobzirniji nacin iskoriscavaju nudeci im lazne nade o povratku na izgubljeni posao i uravnilovku u platama. Posebno je opasna njihova retorika sa ucestalim pominjanjem na klanja i nozeve, prozivkama i etiketiranjem svih onih koji nisu iz njihovog miljea.
Ova drzava traba da shvati da nema posla sa klovnovima vec sa ljudima opasnih namera i opasnih postupaka. Sutra ce biti kasno.

*bane*

pre 17 godina

* Mislim da je najbolje ni ne pominjati Radikalnu stranku, jer i glupa reklama je dobra reklama! Jednostavno, treba ih ignorisati, kao da ne postoje , jer će Oni opet ovu tužbu iskoristiti i za druge gluposti ! Rađe ih treba tužiti za ratno-huškačku politiku !!!

Sladjana

pre 17 godina

Bilo bi lepo da prestanu da nas zaludjuju svi zajedno. Naime, ovaj lik, neću da kažem gospodin, jer takvih kod radikala nema, odlično zna da mu pravosudje ne može ili ne sme ništa (vrlo diskutabilno). On je zaštićen imunitetom i sve što izgovori pred skupštinskom govornicom smatra se kao politička borba i zbog toga neće odgovarati. Pored ovoga, moram da kažem da Administrativni odbor, na čelu sa Tomislavom Nikolićem (stranačkim kolegom), ne ukida imunitet poslanicima zbog, na primer, novčano težih krivičnih dela, a posebno ne zbog uvreda iznetih na račun onih iz tzv. demokratskog bloka. Eh, kada bi država uvela porez na laži i zablude, bili bi bogati. Što se tiče republičkog javnog tužioca, čovek je ispunio uslove za penziju, ali svi ćute, jer nije dovršio zadate mu zadatke zbog kojih je i izabran, pa se i on pravi Toša. Sramno, nedopustivo, neoprostivo ali moguće u Srbiji.

Sladjana

pre 17 godina

Bilo bi lepo da prestanu da nas zaludjuju svi zajedno. Naime, ovaj lik, neću da kažem gospodin, jer takvih kod radikala nema, odlično zna da mu pravosudje ne može ili ne sme ništa (vrlo diskutabilno). On je zaštićen imunitetom i sve što izgovori pred skupštinskom govornicom smatra se kao politička borba i zbog toga neće odgovarati. Pored ovoga, moram da kažem da Administrativni odbor, na čelu sa Tomislavom Nikolićem (stranačkim kolegom), ne ukida imunitet poslanicima zbog, na primer, novčano težih krivičnih dela, a posebno ne zbog uvreda iznetih na račun onih iz tzv. demokratskog bloka. Eh, kada bi država uvela porez na laži i zablude, bili bi bogati. Što se tiče republičkog javnog tužioca, čovek je ispunio uslove za penziju, ali svi ćute, jer nije dovršio zadate mu zadatke zbog kojih je i izabran, pa se i on pravi Toša. Sramno, nedopustivo, neoprostivo ali moguće u Srbiji.

*bane*

pre 17 godina

* Mislim da je najbolje ni ne pominjati Radikalnu stranku, jer i glupa reklama je dobra reklama! Jednostavno, treba ih ignorisati, kao da ne postoje , jer će Oni opet ovu tužbu iskoristiti i za druge gluposti ! Rađe ih treba tužiti za ratno-huškačku politiku !!!

Srba

pre 17 godina

Radikale treba zabraniti. To iovako nije nikakva stranka, vec drustvo okrutnih demagoga koji nesrecene ljude koji nisu shvatili da je sa komunizmom gotovo i koji su klasicni tranzicioni gubitnici na najbezobzirniji nacin iskoriscavaju nudeci im lazne nade o povratku na izgubljeni posao i uravnilovku u platama. Posebno je opasna njihova retorika sa ucestalim pominjanjem na klanja i nozeve, prozivkama i etiketiranjem svih onih koji nisu iz njihovog miljea.
Ova drzava traba da shvati da nema posla sa klovnovima vec sa ljudima opasnih namera i opasnih postupaka. Sutra ce biti kasno.

Vrach

pre 17 godina

Zabrana! A vreme je i da se smeni tuzilac koji tolerise sirenje mrznje i klevetanje u zemlji koju su takve stvari skupo kostale.

paja

pre 17 godina

Да ли се ишта од оног што радикали тврде о породици и самој гђи Дулић-Марковић заснива на истинитим чињеницама? Ако је све то лаж, треба их немилосрдно кажњавати: новчано, и то прогресивно, сваки пут све више, па и кривично, ако за то има основа. Али - најважније је јавност јасно обавестити: да ли радикали у овом случају лажу?
Ако је све то лаж, онда овакво њихово примитивно "србовање" наноси све већу штету и дискредитује српски патриотизам у очима нормалних људи.

Sanya

pre 17 godina

Molim da se tuzilastvo pod hitno oglasi. Da li se i oni plase ovih divljih ljudi? Pripadnici te stranke prete izolacijom, ratom, i zveckaju oruzjem, pa dokle ce normalni deo Srbije to da trpi, i kada cemo i njima i onom crnom periodu kada su oni vladali okrenuti ledja? Zelim da zivim u normalnoj zemlji, a ovih dana mi izgleda da se samo ljudi iz G17 upinju da to i sprovedu. Gde je gospodin Tadic da osudi ovakve reci i pozove javnost kao predsednik Srbije da svi ustanemo protiv govora mrznje? Gospodjo Dulic, imate moju podrsku za sve sto cinite...

ko li sam ja...?

pre 17 godina

U vrlo skracenoj varijanti, jedan nepismeni desnicar vredja aktuelnog ministra, i niko mu nista ne moze.
Na to li smo dosli...?!

Todorović Radivoj

pre 17 godina

Zašto sada potpredsednik vlade jedne države mora da prijavi garđanina ili državnog nameštenika za izjave date u javnosti. Zar ne postoji javno tužilaštvo koje je dužno da brani državu i njene institucije. A, složićemo se, potpredsednik vlade je institucija. Ivana Dulić Marković može da tuži kao građanin za uvrede i napad na čast njenu injene porodice, ali državno javno tužilaštvo mora da štiti državnu instituciju potpredsednika. Kako taj potpredsednik sme i može u svetu da predstavlja svoju zemlju ako se u njoj blati. Ko će da ga uvažava. Svet
nezna za samilost. Glupost je i pomisliti da nije bitno ko je otac, brat, sestra za jednu ozbiljnu državu. To koriste lopovi i mafijaši pa navode da ništa nije bitno što je bitno a da je bitno što je nebitno. U haosu svako može da bude šta želi. Ucenama pretnjama ili već kako bilo. Kako niko ne pokušava da rasvetli izjave ne bilo koga već izabranih državnih predstavnika, već se pokušavaju zamagliti stvari pričom o mržnji i o tome da nije bitno ko je kome šta, a reč je ne o običnom građaninu već predsedniku ili potpredsedniku vlade je previše i od naivnih Srba. Zato stanite jednom na put paušalnim napadima vi iz javnog tužilaštva i zaštitite državnu instituciju potpredsednika. Nemojte dozvoliti narodu da sumnja da vi imate istovetne podatke kao i dotični, pa zato ne intervenišete jer bi tako ugrozili one koji su vas izabrali pa i vas lično. Ako žeđ za istinom i briga o državi nije to što treba svakog da nagoni na delovanje, onda šta je pravna država. Šta je i demokratija ako se istine sakriva i u najvišim krugovima. Zašto građani da se pitaju gde je laž.
Todorović Radivoj, Šabac

Ana

pre 17 godina

Kako se samo stidim sto sam iz Leskovca. Crvenela sam sinoc ispred ekrana, a onda po stoti put shvatila da ne bi trebalo da se osecam odgovornom, ali, ko je ove "ljude" doveo na vlast? Ko glasa za njih? Moje komsije? Prijatelji? Rodjaci? Neko je morao da glasa za ovog besprizornika, inace, on ne bi bio tu gde jeste. Ipak se stidim!

Commie

pre 17 godina

Radikali su ogledalo ovog naroda, i to je ono sto je stravicno. Ovo zlo nemorala i gluposti u nama ne mozemo pobediti samo tako sto cemo hapsiti one koji su najagresivniji. Potrebno je svim ljudima dati posao i mogucnost da se obrazuju, potrebne su godine napornog rada, ucenja i opismenjavanja da bismo dosli na elementaran civilizacijski nivo kakav imaju druge zemlje.

magla

pre 17 godina

Ono sto je tuzno i zastrasujuce je u stvari da niti javnost, niti institucije nevide nista "strasno" u ovim izjavama...daleko smo mi od standarda evrope...izaci na ulice sa zvizdaljkama i plakatima je jedno, razviti novi vrednosni sistem je skroz nesto drugo...jedno su reci a drugo je delo, niko na tome u ovoj zemlji ne radi...nije ni cudno sto nas na zapadu gledaju kako nas gledaju...

rilez

pre 17 godina

To je u redu. Privatna tuzba, a bilo bi u redu i da se stranka ogradi od neukusnih izjava pojedinaca. Nije u redu
skakanje nekih odmah sa zabranom citave stranke i sl.

slobodan

pre 17 godina

Ništa novo i ništa što nije bilo za očekivati.Svi mediji se utrkuju ko će pozvati nekoga iz radikalne stranke u emisiju, kao oni su O.K. baš su super, kao Maja Gojković je 'urbana faca', pa gde vam je gospodine Timofejev ta urbana faca da se ogradi od ovakvih izjava, nema je i nikada je neće biti, oni su svi takvi, ne postoje pristojni radikali, to je dno ovog naroda, i oni i njihovi glasači, priznajmo to jednom, a ne, narod je u pravu, kao ne vređajte narod i sl.
Oni su takvi i uvek će biti takvi, mi im to omogućavamo, svojom neaktivnošću.Uf, ćao sada, pa ih opet zovite u emisije i kikoćite se sa njima ...

Aleksandar Rankovic, UK

pre 17 godina

Sudjenje ce, nadam se, biti dobar nacin da se utvrdi koliko ima istine u ovome sto radikali tvrde.
Ako oni lazu (kao i toliko puta do sada) treda ih kazniti na nacin koji ce biti primer i opomena svima ostalima koji se sluze istim ovim metodama u politici.
Ali, ako govore istinu, onda vlada mora da odgovori na pitanje po kom je osnovu doticna gospodja dobila tako odgovornu funkciju u ovoj drzavi.

Tea

pre 17 godina

Zna se ko glasa za radikale i to nije cudno. Imamo preko 40% nepismenog stanovnistva i to me ne brine toliko koliko oni koji su mladi "intelektualci". Koji su to mozgovi, cini se pobrkani loncici u glavi.

Milan

pre 17 godina

Ono sto bi bilo najvaznije to je da se ako vec radikali te "mogucnosti" nemaju da se sve druge partije javno, jasno i glasno od takvog misljenja i izjava distanciraju.

Pero

pre 17 godina

Batalite se glupostima, ovi iz G17 + vam skrecu paznju sa daleko vaznijih stvari. Ona je podpredsednik vlade, pa ima vladu da ju stiti,ako joj se to ne svidja nek i ona i G17 + izadju iz iste. E to bi bas voleo pa onda izbori...

Miroslav

pre 17 godina

Rekoh da tim Radikalima jos uvek nije dovoljno klanja i mrznje. Ako nemaju cega konstruktivnog da ponude, neka cute.A ako su srpske "patriote", trebalo bi da poznaju i srpske narodne poslovice: " cega se pametan covek stidi, time se ...... ponosi"

Hrvatica - NE ustasa

pre 17 godina

Za one koji jos uvek nisu shvatili: SVI Hrvati su za radikale ustase! Mi Hrvati u Srbiji/Vojvodini dozivljavamo i trpimo uvrede i pretnje jos od 1991. Tek nekih 15-tak godina... Ko nam je kriv kad nismo ministri... Ipak, nada umire poslednja (vazi za nas koji smo ostali ovde)

maki

pre 17 godina

Dakle svi mi pa i pisci komentara na ovom sajtu imamo vrlo kratko pamcenje. Sasvim sam za to da ako lazu budu stravicno kaznjenji jer mi zaboravljamo i da ljudi u politici imaju porodice, decu i sve te lazi izrecene u politicke svrhe unistavaju ugled cele porodice, zato sam za da se kazni SVAKO KO TO RADI bez obzira kojoj partiji pripada. Posle oktobarskih promena neke druge stranke a ne radikali (takozvane demokratske) su isto oruzje koristile protiv svojih demokratskih protivnika i vrlo pomerile granicu sada i na svoju štetu šta to može biti dozvoljeno a sta ne. Jel nije čovek iz DSS rekao da zna ko je ubio Djindjica i optužio DS pa ništa kad se utvrdilo da laže. Jesu li lagali i pravili afere ( pa i onaj sto je sa Ksenijom izasao iz G17 je priznao javno)u politicke svrhe unistavali ljude i porodice lažima pa nista isti ti iz G17 plus, a kad ih tuže pozivaju se na imunitete.
Apsolutno sam protiv rasne mržnje i netrpeljivosti , bar smo mi Srbi pokazali kroz istoriju koliko smo široki, ali sam i za to da se laži koje uništavaju ljude, ugled i dignitet teško sankcionišu. a da li je neko proverio jel to oko Ivane ima neke istine ili ne? Sud, tužilaštvo neko???

toma

pre 17 godina

Cela srbija sada prica o tome kako je Cvetkovic vredjao potpredsednicu a zapravo je on vesto skrenuo paznju sa pravog problema koji muci gradjane Leskovca. Na toj sednici SO Leskovac je doneta odluka da posao gasifikacije na jugu Srbije dobije kompanija YUGOROS GAS i to bez bilo kakvog tendera i po hitnom postupku. Ta kompanija je povezana sa nekim bivsim pipadnicima Milosevicevog rezima. I dok mi ovde pricamo o nekakvoj krivicnoj prijavi protiv radikala, ti isti radikali zgrcu ogromne pare. Dakle, nije to on slucajno rekao i to bas tada. Ovaj slucaj je mnogo komplikovaniji nego sto to na prvi pogled izgleda.

Zakon i primena zakona

pre 17 godina

Nije problem ove države necivilizovanost naroda i fašističko ponašanje radikala, već je problem nepoštovanje zakona, odnosno nepreduzimanje zakonskih mera od strane tužioca, odnosno prevaga izvršne vlasti.

Boki Es

pre 17 godina

Radikale je trebalo odavno zabraniti zato sto propagiraju ksenofobicne i sovinisticke ideje i to je protiv interesa Srbije!Ljudima koji glasaju za njih isto tako treba javno objasniti da je kaznjivo vredjati druge po nacionalnoj osnovi i da se za to ide u zatvor.

bata

pre 17 godina

Nije mi jasno zasto se dize tolika prasina,i daje toliki publicitet radikalima i njihovim nebuloznim izjavama!Oni svoj politicki recnik niti su menjali niti ce ga ikad promeniti.Tuzbe i prica oko zabrane ove stranke ce samo dodatno radikalizovati stvari u drzavi!Sto manje pricati o radikalima,to ce dovesti do opadanja njihovog rejtinga,sto je najbolje za Srbiju!Mnogi mediji daju mnogo prostora i pridaju veliku vaznost njihovim budalastinama,a narocito vas!Mozda ste vi svi zajedno najodgovorniji za rast njihovog rejtinga posle 5.oktobra!

zavadi pa vladaj

pre 17 godina

Ovo je cista zamena teza. Javnost se uveliko zatalasala i svakodnevno slusam one koji smatraju da bi Ivana Dulic Markovic trebalo da se izjasni, pravda, objasnjava, i podnosi na uvid svoje porodicno stablo. To je i cilj Radikala. Ruzan cilj. Neki pocinju da veruju po principu gde ima dima, ima i vatre. Ja ne znam kako se treba boriti protiv ovog zla ali mi se cini da vlast i ta Vlada u kojoj je Ivana potpredsednik ne postupa ispravno. Oni su ti koji na ovo moraju da stave tacku. Kako znaju i umeju. Radikali ovo rade i na mnogo nizim nivoima, nije njima jedina meta potpredsednica Vlade, sto je jedino medijski propraceno. To je njihov stil, nahuskati Srbe na nesrbe.

Lala iz Banata

pre 17 godina

"Dragor Hiber kaže i da će politički odgovor na takvo ponašanje radikala dati birači, koji, po njemu, nisu do sada uspevali da prepoznaju da iza takvog govora stoji i slična politika."
Jesu, uspevali su, postovani gospodine Hiber. Tridesetak posto glasaca (a ne punoletnog stanovnistva!) glasa BAS ZA TAKVU politiku. Nazalost.
Zanimljivo je da je netolerancija (citaj: mrznja) VECA od kad se trubi o "duhovnosti", od kada Crkva ima veci uticaj itd...
Vrlo simptomaticno.

Hrvat

pre 17 godina

Ne razumijem Gdju Dulic, podnosi privatnu tuzbu, pa ona je podpresjednica vlade. Zar ne postoji nikakve institucije koje bi po svojoj duznosti trebali da podignu tuzbu. Naravno da postoje institucije, ali one NECE da to rade. Stoga bi preporucio Gdji Dulic da se povuce sa svoje funkcije. Valjda joj je jasno gdje zivi i da ti radikali imaju 40% , te samo moze ocekivati daljna ponizenja sebe i svoje obitelji.

Dragan

pre 17 godina

Zalosno je ovo sto radikali rade Srpskom narodu.G-dja Dulic je ovde samo kolateralna steta,mada moram priznati da joj nije lako i da iskreno sa osecam sa njom.Javni tuzilac i ministar pravde se ne oglasavaju a morali bi-po sluzbenoj duznosti.Indikativno je jos nesto.Kako se koja stranka koja participira u Vladi Srbije oseti cak i objektivno ugrozenom ona ne dobija ocekivanu podrsku od onih drugih stranaka koje su takodje deo Vlade.Veoma je jasno da ne podnose jedni druge i da im je interes vazniji od svega te iz tog razloga ne zele da se mesaju kako nebi izgubili podrsku nekih drugih,a onda Vlada neminovno pada,sto izgleda nije nikome u interesu.Vidite primera radi kako Velja i njegovi mudro cute iako su i sami ugrozeni od Radikala.Znaci sve je jasno,bitno je sto duze ostati na vlasti jer sve je prolazno,vecni su samo interesi.

Mina

pre 17 godina

Ovo je vec nesto. Podneta je krivicna prijava i mi to znamo. Koliko vidim iz izjave ovog Cvetanovica, on nema dokaze za ono sto je rekao (kao i uvek, pausalne izjave). Kada bismo jos imali, kao sto nemamo, nezavisno sudstvo, pa da mu naplati stotine hiljada, a negde bi cak odrezali i milione, za ovakvo maltretiranje i pokusavanje da uvredom necije licnosti i porodice dobije jeftine politicke poene, verujem da se onda ne bi vise setio da svoje glasove prikuplja na ovakav nacin. Ali, iskreno ne mogu da zalim potpredsednicu Vlade, jer ona je politicarka i morala bi da bude spremna na sve i svasta. Narocito na ovakve likove, kao sto je Cvetanovic.

NECA BG

pre 17 godina

Treba stati na kraj vec jednom fasizmu koji propagira i siri radikalna stranka.Dobrim delom krivi su svi oni sto se ustrucavaju da ih nazovu onako kako im dolici,a to je FASISTI.Oni to i jesu i toga je cela Srbija ocevidac i to zna,a cuti.Ko cuti taj saucestvuje sa nacional-socijalistima u njihovim progonima.Kad ih svi mi protivnici fasizma (i mediji i demokratske politicke stranke i NVO i obicni gradjani) budemo nazvali fasistima jasno i glasno i ljuhovi glasaci ce se zapitati da li je pametno da podrzavaju te fasisticke nasilnike jer bice ih sramota.
SMRT FASIZMU!!!
SRBIJU U EVROPU!!!

pravnik velicanstveni

pre 17 godina

Profesor Hiber je u pravu kada kaze da ce odgovor dati biraci. Ali ima cini se pogresnu predstavu kakav ce odgovor dati. Ja se bojim da ovakve izjave koje daju radikali samo idu njima u prilog. Zasto? Zato sto je narod gladan, siromasan, ponizen dok profesor Hiber na narodnoj nesreci, predstavljajuci sebe po svetu i u zemlji kao neku zrtvu Slobodana Milosevica, uzima posle petog oktobra bar pet do deset hiljada evra mesecno. I njemu je lako da pravi saljive komentare tipa u Srbiji i politici je sve moguce. Nikako da se nasi poslanici odviknu od toga da im se plebs gadi. Jer treba da shvate kad se taj gladni plebs digne i njihove ugodne pozicije nestaju.

Vojislav

pre 17 godina

Svaki radikal ima sebi svojstvenu crtu, a to je da nesto isprica, pa kada neko stavi primedbu na to , onda on - radikal- tvrdi da je to izvuceno iz konteksta a da je on u svari reako nesto drugo! Dakle ta crta, ponasanje, manir, ili neznam kako drugacije da nazovem je u stvari totalno nepostovanje sredine u kojoj zive. A to nepostovanje sredine je rezultat politicke nezainteresovanosti glasackog tela koje je ubijeno za vreme vladavine SPS i SRS. Njih niko ne mora da ukine, vec jednostavno pravna drzava mora da reaguje jer nigde u svetu nije dozvoljeno toliko sejanje mrznje prema drugima

Petar

pre 17 godina

Rođen sam u Subotici, u hrvatskoj (bunjevačkoj) porodici, a od početka 1990. živim u Osijeku. Moja porodica i ja imali smo niži stepen tolerancije nego gospođa Dulić Marković i jednostavno smo otišli kad takve stvari više nismo mogli podnositi. Kao uostalom otprilike trećina Hrvata iz Vojvodine, iako niko od nas nije išao s oružjem protiv države u kojoj smo živeli. Ipak, nikad neću prežaliti odlazak i svaki put kad odem u Suboticu osećam veliku sreću što sam opet u tom gradu i veliku tugu što zapravo više nisam u njemu, pomešane. Jednako tako pomešane osećaje imam i prema gđi Dulić Marković (čiju porodicu dobro znam i naravno da nisu ustaše): s jedne strane ne razumem šta joj sve to treba i zašto ne dođe u Hrvatsku, gde bi stručnjaka kao što je ona dočekali širom raširenih ruku i gde bi mogla da se bavi poslom u kojem je jedna od najboljih, a da joj pritom niko ne baca svaki čas klipove pod noge. S druge strane, divim se njenim naporima da pokrene reforme u Srbiji i da se evropskim manirima bori na političkoj sceni na kojoj su takvi maniri retki. Neki put mi se čini da bi, da nema nje, na toj sceni vladala poprilična tama, ja u svakom slučaju ne vidim svetlije tačke od nje. U jedno sam siguran - gospođa Dulić Marković neće moći evropeizirati Srbiju sve dok Srbija sama to ne bude htela. A ja vam držim palčeve da se ta želja u Srbiji što pre probudi... Radovaću se zajedno s vamakad se to dogodi.

vojvodjanin

pre 17 godina

Radikali (i socijalisi) su unistili Srbiju a da ne govorim o Vojvodini, koju su totalno opljackali i iskoristili za ratove. Pricaju jezikom slicnim Hitlerovoj Nacionalsocijalistickoj partiji. Pobogu, ko glasa za njih???? Ako bih bio srpski nacionalista, za radika´le ne bih glasao ni po koju cenu. Oni kaljaju Srbiji ugled i unazadjuju je!!!!! Ustase.... pa ljudi koja je danas godina?! Gledajmo u evropsku buducnost a ne u balkansku proslost!!!

Brat Cobi

pre 17 godina

Radikali svesrdno upućuju i usmeravaju ovo društvo na stranputicu koja vodi u provaliju i propast. Koriste se velikim manjkom obrazovanosti kod velikog dela društva, manipulišu i obilato koriste podršku nevidljivih savetnika...
Mnogi neprijatelji ovog društva i ove države tokom burne istorije bi poželeli da su u svoje vreme imali u Srboji i ovakve radikale. Znamo gde smo, brzo ćemo videti i gde ćemo stići i gde će nas odneti radikalski kriterijumi vrednosti i propaganda.

hibernija

pre 17 godina

Gospodine Hiber,ima vaznijih ,ili isto toliko vaznih stvari, koje biraci treba da prepoznaju,i ,prepoznaju ih.
Sada ti biraci cute-umorni su,zasiceni ,osiromaseni ,bez volje ili vere , ni u sta .Ne racunajte na njih ,jos ,jer su ih mnogo "tukli" ,i...dalje ih tucete.

Nikola

pre 17 godina

Pre svega, strasno je lose na taj nacin govoriti o porodici Gdje Dulic Markovic, sve i da je istina. Gotovo uzasno... Istina je da radikali govore cesto jezikom mrznje, ali je isto tako istina da uvek na nesto reaguju na svoj primitivan nacin. Ja tu ne vidim ikakvu ofanzivnu ideologiju, kakva im se pripisuje.
Zatim, ne zelim da moja Srbija udje u Evropsku Uniju. Interesuju me konkretnije stvari, konkretniji duh... samosvest, stvaralastvo... prijateljstvo.
Bilo bi mi drago da zbog ovakvog i slicnih ispada budu sankcionisani svi koji iza njih stoje, jos i vise kada bi Gdja Dulic Markovic, kao ministarka Srbije branila ista prava koja je pomenula, o izjasnjavanju, veroispovesti... neka doda i pukog postojanja, Srbima u Hrvatskoj. Barem jedan dan neka preskoci Mladica i Evropsku Uniju u obracanju medijima, i neka pomene, zalozi se za njih. To bi se zvao principijelan stav... i jako bi vredeo taj potez.
Trudim se, da bi se i nadao, da ce Srbija prestati, vrlo uskoro, da se busa u svoja ili tudja prsa, da ce se posvetiti sebi.
Zivi bili... i pametni!

Sladjana

pre 17 godina

Bilo bi lepo da prestanu da nas zaludjuju svi zajedno. Naime, ovaj lik, neću da kažem gospodin, jer takvih kod radikala nema, odlično zna da mu pravosudje ne može ili ne sme ništa (vrlo diskutabilno). On je zaštićen imunitetom i sve što izgovori pred skupštinskom govornicom smatra se kao politička borba i zbog toga neće odgovarati. Pored ovoga, moram da kažem da Administrativni odbor, na čelu sa Tomislavom Nikolićem (stranačkim kolegom), ne ukida imunitet poslanicima zbog, na primer, novčano težih krivičnih dela, a posebno ne zbog uvreda iznetih na račun onih iz tzv. demokratskog bloka. Eh, kada bi država uvela porez na laži i zablude, bili bi bogati. Što se tiče republičkog javnog tužioca, čovek je ispunio uslove za penziju, ali svi ćute, jer nije dovršio zadate mu zadatke zbog kojih je i izabran, pa se i on pravi Toša. Sramno, nedopustivo, neoprostivo ali moguće u Srbiji.

*bane*

pre 17 godina

* Mislim da je najbolje ni ne pominjati Radikalnu stranku, jer i glupa reklama je dobra reklama! Jednostavno, treba ih ignorisati, kao da ne postoje , jer će Oni opet ovu tužbu iskoristiti i za druge gluposti ! Rađe ih treba tužiti za ratno-huškačku politiku !!!

Srba

pre 17 godina

Radikale treba zabraniti. To iovako nije nikakva stranka, vec drustvo okrutnih demagoga koji nesrecene ljude koji nisu shvatili da je sa komunizmom gotovo i koji su klasicni tranzicioni gubitnici na najbezobzirniji nacin iskoriscavaju nudeci im lazne nade o povratku na izgubljeni posao i uravnilovku u platama. Posebno je opasna njihova retorika sa ucestalim pominjanjem na klanja i nozeve, prozivkama i etiketiranjem svih onih koji nisu iz njihovog miljea.
Ova drzava traba da shvati da nema posla sa klovnovima vec sa ljudima opasnih namera i opasnih postupaka. Sutra ce biti kasno.

Vrach

pre 17 godina

Zabrana! A vreme je i da se smeni tuzilac koji tolerise sirenje mrznje i klevetanje u zemlji koju su takve stvari skupo kostale.

paja

pre 17 godina

Да ли се ишта од оног што радикали тврде о породици и самој гђи Дулић-Марковић заснива на истинитим чињеницама? Ако је све то лаж, треба их немилосрдно кажњавати: новчано, и то прогресивно, сваки пут све више, па и кривично, ако за то има основа. Али - најважније је јавност јасно обавестити: да ли радикали у овом случају лажу?
Ако је све то лаж, онда овакво њихово примитивно "србовање" наноси све већу штету и дискредитује српски патриотизам у очима нормалних људи.

Sanya

pre 17 godina

Molim da se tuzilastvo pod hitno oglasi. Da li se i oni plase ovih divljih ljudi? Pripadnici te stranke prete izolacijom, ratom, i zveckaju oruzjem, pa dokle ce normalni deo Srbije to da trpi, i kada cemo i njima i onom crnom periodu kada su oni vladali okrenuti ledja? Zelim da zivim u normalnoj zemlji, a ovih dana mi izgleda da se samo ljudi iz G17 upinju da to i sprovedu. Gde je gospodin Tadic da osudi ovakve reci i pozove javnost kao predsednik Srbije da svi ustanemo protiv govora mrznje? Gospodjo Dulic, imate moju podrsku za sve sto cinite...

ko li sam ja...?

pre 17 godina

U vrlo skracenoj varijanti, jedan nepismeni desnicar vredja aktuelnog ministra, i niko mu nista ne moze.
Na to li smo dosli...?!

Todorović Radivoj

pre 17 godina

Zašto sada potpredsednik vlade jedne države mora da prijavi garđanina ili državnog nameštenika za izjave date u javnosti. Zar ne postoji javno tužilaštvo koje je dužno da brani državu i njene institucije. A, složićemo se, potpredsednik vlade je institucija. Ivana Dulić Marković može da tuži kao građanin za uvrede i napad na čast njenu injene porodice, ali državno javno tužilaštvo mora da štiti državnu instituciju potpredsednika. Kako taj potpredsednik sme i može u svetu da predstavlja svoju zemlju ako se u njoj blati. Ko će da ga uvažava. Svet
nezna za samilost. Glupost je i pomisliti da nije bitno ko je otac, brat, sestra za jednu ozbiljnu državu. To koriste lopovi i mafijaši pa navode da ništa nije bitno što je bitno a da je bitno što je nebitno. U haosu svako može da bude šta želi. Ucenama pretnjama ili već kako bilo. Kako niko ne pokušava da rasvetli izjave ne bilo koga već izabranih državnih predstavnika, već se pokušavaju zamagliti stvari pričom o mržnji i o tome da nije bitno ko je kome šta, a reč je ne o običnom građaninu već predsedniku ili potpredsedniku vlade je previše i od naivnih Srba. Zato stanite jednom na put paušalnim napadima vi iz javnog tužilaštva i zaštitite državnu instituciju potpredsednika. Nemojte dozvoliti narodu da sumnja da vi imate istovetne podatke kao i dotični, pa zato ne intervenišete jer bi tako ugrozili one koji su vas izabrali pa i vas lično. Ako žeđ za istinom i briga o državi nije to što treba svakog da nagoni na delovanje, onda šta je pravna država. Šta je i demokratija ako se istine sakriva i u najvišim krugovima. Zašto građani da se pitaju gde je laž.
Todorović Radivoj, Šabac

Ana

pre 17 godina

Kako se samo stidim sto sam iz Leskovca. Crvenela sam sinoc ispred ekrana, a onda po stoti put shvatila da ne bi trebalo da se osecam odgovornom, ali, ko je ove "ljude" doveo na vlast? Ko glasa za njih? Moje komsije? Prijatelji? Rodjaci? Neko je morao da glasa za ovog besprizornika, inace, on ne bi bio tu gde jeste. Ipak se stidim!

Commie

pre 17 godina

Radikali su ogledalo ovog naroda, i to je ono sto je stravicno. Ovo zlo nemorala i gluposti u nama ne mozemo pobediti samo tako sto cemo hapsiti one koji su najagresivniji. Potrebno je svim ljudima dati posao i mogucnost da se obrazuju, potrebne su godine napornog rada, ucenja i opismenjavanja da bismo dosli na elementaran civilizacijski nivo kakav imaju druge zemlje.

magla

pre 17 godina

Ono sto je tuzno i zastrasujuce je u stvari da niti javnost, niti institucije nevide nista "strasno" u ovim izjavama...daleko smo mi od standarda evrope...izaci na ulice sa zvizdaljkama i plakatima je jedno, razviti novi vrednosni sistem je skroz nesto drugo...jedno su reci a drugo je delo, niko na tome u ovoj zemlji ne radi...nije ni cudno sto nas na zapadu gledaju kako nas gledaju...

rilez

pre 17 godina

To je u redu. Privatna tuzba, a bilo bi u redu i da se stranka ogradi od neukusnih izjava pojedinaca. Nije u redu
skakanje nekih odmah sa zabranom citave stranke i sl.

slobodan

pre 17 godina

Ništa novo i ništa što nije bilo za očekivati.Svi mediji se utrkuju ko će pozvati nekoga iz radikalne stranke u emisiju, kao oni su O.K. baš su super, kao Maja Gojković je 'urbana faca', pa gde vam je gospodine Timofejev ta urbana faca da se ogradi od ovakvih izjava, nema je i nikada je neće biti, oni su svi takvi, ne postoje pristojni radikali, to je dno ovog naroda, i oni i njihovi glasači, priznajmo to jednom, a ne, narod je u pravu, kao ne vređajte narod i sl.
Oni su takvi i uvek će biti takvi, mi im to omogućavamo, svojom neaktivnošću.Uf, ćao sada, pa ih opet zovite u emisije i kikoćite se sa njima ...

Aleksandar Rankovic, UK

pre 17 godina

Sudjenje ce, nadam se, biti dobar nacin da se utvrdi koliko ima istine u ovome sto radikali tvrde.
Ako oni lazu (kao i toliko puta do sada) treda ih kazniti na nacin koji ce biti primer i opomena svima ostalima koji se sluze istim ovim metodama u politici.
Ali, ako govore istinu, onda vlada mora da odgovori na pitanje po kom je osnovu doticna gospodja dobila tako odgovornu funkciju u ovoj drzavi.

Tea

pre 17 godina

Zna se ko glasa za radikale i to nije cudno. Imamo preko 40% nepismenog stanovnistva i to me ne brine toliko koliko oni koji su mladi "intelektualci". Koji su to mozgovi, cini se pobrkani loncici u glavi.

Milan

pre 17 godina

Ono sto bi bilo najvaznije to je da se ako vec radikali te "mogucnosti" nemaju da se sve druge partije javno, jasno i glasno od takvog misljenja i izjava distanciraju.

Pero

pre 17 godina

Batalite se glupostima, ovi iz G17 + vam skrecu paznju sa daleko vaznijih stvari. Ona je podpredsednik vlade, pa ima vladu da ju stiti,ako joj se to ne svidja nek i ona i G17 + izadju iz iste. E to bi bas voleo pa onda izbori...

Miroslav

pre 17 godina

Rekoh da tim Radikalima jos uvek nije dovoljno klanja i mrznje. Ako nemaju cega konstruktivnog da ponude, neka cute.A ako su srpske "patriote", trebalo bi da poznaju i srpske narodne poslovice: " cega se pametan covek stidi, time se ...... ponosi"

Hrvatica - NE ustasa

pre 17 godina

Za one koji jos uvek nisu shvatili: SVI Hrvati su za radikale ustase! Mi Hrvati u Srbiji/Vojvodini dozivljavamo i trpimo uvrede i pretnje jos od 1991. Tek nekih 15-tak godina... Ko nam je kriv kad nismo ministri... Ipak, nada umire poslednja (vazi za nas koji smo ostali ovde)

maki

pre 17 godina

Dakle svi mi pa i pisci komentara na ovom sajtu imamo vrlo kratko pamcenje. Sasvim sam za to da ako lazu budu stravicno kaznjenji jer mi zaboravljamo i da ljudi u politici imaju porodice, decu i sve te lazi izrecene u politicke svrhe unistavaju ugled cele porodice, zato sam za da se kazni SVAKO KO TO RADI bez obzira kojoj partiji pripada. Posle oktobarskih promena neke druge stranke a ne radikali (takozvane demokratske) su isto oruzje koristile protiv svojih demokratskih protivnika i vrlo pomerile granicu sada i na svoju štetu šta to može biti dozvoljeno a sta ne. Jel nije čovek iz DSS rekao da zna ko je ubio Djindjica i optužio DS pa ništa kad se utvrdilo da laže. Jesu li lagali i pravili afere ( pa i onaj sto je sa Ksenijom izasao iz G17 je priznao javno)u politicke svrhe unistavali ljude i porodice lažima pa nista isti ti iz G17 plus, a kad ih tuže pozivaju se na imunitete.
Apsolutno sam protiv rasne mržnje i netrpeljivosti , bar smo mi Srbi pokazali kroz istoriju koliko smo široki, ali sam i za to da se laži koje uništavaju ljude, ugled i dignitet teško sankcionišu. a da li je neko proverio jel to oko Ivane ima neke istine ili ne? Sud, tužilaštvo neko???

toma

pre 17 godina

Cela srbija sada prica o tome kako je Cvetkovic vredjao potpredsednicu a zapravo je on vesto skrenuo paznju sa pravog problema koji muci gradjane Leskovca. Na toj sednici SO Leskovac je doneta odluka da posao gasifikacije na jugu Srbije dobije kompanija YUGOROS GAS i to bez bilo kakvog tendera i po hitnom postupku. Ta kompanija je povezana sa nekim bivsim pipadnicima Milosevicevog rezima. I dok mi ovde pricamo o nekakvoj krivicnoj prijavi protiv radikala, ti isti radikali zgrcu ogromne pare. Dakle, nije to on slucajno rekao i to bas tada. Ovaj slucaj je mnogo komplikovaniji nego sto to na prvi pogled izgleda.

Zakon i primena zakona

pre 17 godina

Nije problem ove države necivilizovanost naroda i fašističko ponašanje radikala, već je problem nepoštovanje zakona, odnosno nepreduzimanje zakonskih mera od strane tužioca, odnosno prevaga izvršne vlasti.

Boki Es

pre 17 godina

Radikale je trebalo odavno zabraniti zato sto propagiraju ksenofobicne i sovinisticke ideje i to je protiv interesa Srbije!Ljudima koji glasaju za njih isto tako treba javno objasniti da je kaznjivo vredjati druge po nacionalnoj osnovi i da se za to ide u zatvor.

bata

pre 17 godina

Nije mi jasno zasto se dize tolika prasina,i daje toliki publicitet radikalima i njihovim nebuloznim izjavama!Oni svoj politicki recnik niti su menjali niti ce ga ikad promeniti.Tuzbe i prica oko zabrane ove stranke ce samo dodatno radikalizovati stvari u drzavi!Sto manje pricati o radikalima,to ce dovesti do opadanja njihovog rejtinga,sto je najbolje za Srbiju!Mnogi mediji daju mnogo prostora i pridaju veliku vaznost njihovim budalastinama,a narocito vas!Mozda ste vi svi zajedno najodgovorniji za rast njihovog rejtinga posle 5.oktobra!

zavadi pa vladaj

pre 17 godina

Ovo je cista zamena teza. Javnost se uveliko zatalasala i svakodnevno slusam one koji smatraju da bi Ivana Dulic Markovic trebalo da se izjasni, pravda, objasnjava, i podnosi na uvid svoje porodicno stablo. To je i cilj Radikala. Ruzan cilj. Neki pocinju da veruju po principu gde ima dima, ima i vatre. Ja ne znam kako se treba boriti protiv ovog zla ali mi se cini da vlast i ta Vlada u kojoj je Ivana potpredsednik ne postupa ispravno. Oni su ti koji na ovo moraju da stave tacku. Kako znaju i umeju. Radikali ovo rade i na mnogo nizim nivoima, nije njima jedina meta potpredsednica Vlade, sto je jedino medijski propraceno. To je njihov stil, nahuskati Srbe na nesrbe.

Lala iz Banata

pre 17 godina

"Dragor Hiber kaže i da će politički odgovor na takvo ponašanje radikala dati birači, koji, po njemu, nisu do sada uspevali da prepoznaju da iza takvog govora stoji i slična politika."
Jesu, uspevali su, postovani gospodine Hiber. Tridesetak posto glasaca (a ne punoletnog stanovnistva!) glasa BAS ZA TAKVU politiku. Nazalost.
Zanimljivo je da je netolerancija (citaj: mrznja) VECA od kad se trubi o "duhovnosti", od kada Crkva ima veci uticaj itd...
Vrlo simptomaticno.

Hrvat

pre 17 godina

Ne razumijem Gdju Dulic, podnosi privatnu tuzbu, pa ona je podpresjednica vlade. Zar ne postoji nikakve institucije koje bi po svojoj duznosti trebali da podignu tuzbu. Naravno da postoje institucije, ali one NECE da to rade. Stoga bi preporucio Gdji Dulic da se povuce sa svoje funkcije. Valjda joj je jasno gdje zivi i da ti radikali imaju 40% , te samo moze ocekivati daljna ponizenja sebe i svoje obitelji.

Dragan

pre 17 godina

Zalosno je ovo sto radikali rade Srpskom narodu.G-dja Dulic je ovde samo kolateralna steta,mada moram priznati da joj nije lako i da iskreno sa osecam sa njom.Javni tuzilac i ministar pravde se ne oglasavaju a morali bi-po sluzbenoj duznosti.Indikativno je jos nesto.Kako se koja stranka koja participira u Vladi Srbije oseti cak i objektivno ugrozenom ona ne dobija ocekivanu podrsku od onih drugih stranaka koje su takodje deo Vlade.Veoma je jasno da ne podnose jedni druge i da im je interes vazniji od svega te iz tog razloga ne zele da se mesaju kako nebi izgubili podrsku nekih drugih,a onda Vlada neminovno pada,sto izgleda nije nikome u interesu.Vidite primera radi kako Velja i njegovi mudro cute iako su i sami ugrozeni od Radikala.Znaci sve je jasno,bitno je sto duze ostati na vlasti jer sve je prolazno,vecni su samo interesi.

Mina

pre 17 godina

Ovo je vec nesto. Podneta je krivicna prijava i mi to znamo. Koliko vidim iz izjave ovog Cvetanovica, on nema dokaze za ono sto je rekao (kao i uvek, pausalne izjave). Kada bismo jos imali, kao sto nemamo, nezavisno sudstvo, pa da mu naplati stotine hiljada, a negde bi cak odrezali i milione, za ovakvo maltretiranje i pokusavanje da uvredom necije licnosti i porodice dobije jeftine politicke poene, verujem da se onda ne bi vise setio da svoje glasove prikuplja na ovakav nacin. Ali, iskreno ne mogu da zalim potpredsednicu Vlade, jer ona je politicarka i morala bi da bude spremna na sve i svasta. Narocito na ovakve likove, kao sto je Cvetanovic.

NECA BG

pre 17 godina

Treba stati na kraj vec jednom fasizmu koji propagira i siri radikalna stranka.Dobrim delom krivi su svi oni sto se ustrucavaju da ih nazovu onako kako im dolici,a to je FASISTI.Oni to i jesu i toga je cela Srbija ocevidac i to zna,a cuti.Ko cuti taj saucestvuje sa nacional-socijalistima u njihovim progonima.Kad ih svi mi protivnici fasizma (i mediji i demokratske politicke stranke i NVO i obicni gradjani) budemo nazvali fasistima jasno i glasno i ljuhovi glasaci ce se zapitati da li je pametno da podrzavaju te fasisticke nasilnike jer bice ih sramota.
SMRT FASIZMU!!!
SRBIJU U EVROPU!!!

pravnik velicanstveni

pre 17 godina

Profesor Hiber je u pravu kada kaze da ce odgovor dati biraci. Ali ima cini se pogresnu predstavu kakav ce odgovor dati. Ja se bojim da ovakve izjave koje daju radikali samo idu njima u prilog. Zasto? Zato sto je narod gladan, siromasan, ponizen dok profesor Hiber na narodnoj nesreci, predstavljajuci sebe po svetu i u zemlji kao neku zrtvu Slobodana Milosevica, uzima posle petog oktobra bar pet do deset hiljada evra mesecno. I njemu je lako da pravi saljive komentare tipa u Srbiji i politici je sve moguce. Nikako da se nasi poslanici odviknu od toga da im se plebs gadi. Jer treba da shvate kad se taj gladni plebs digne i njihove ugodne pozicije nestaju.

Vojislav

pre 17 godina

Svaki radikal ima sebi svojstvenu crtu, a to je da nesto isprica, pa kada neko stavi primedbu na to , onda on - radikal- tvrdi da je to izvuceno iz konteksta a da je on u svari reako nesto drugo! Dakle ta crta, ponasanje, manir, ili neznam kako drugacije da nazovem je u stvari totalno nepostovanje sredine u kojoj zive. A to nepostovanje sredine je rezultat politicke nezainteresovanosti glasackog tela koje je ubijeno za vreme vladavine SPS i SRS. Njih niko ne mora da ukine, vec jednostavno pravna drzava mora da reaguje jer nigde u svetu nije dozvoljeno toliko sejanje mrznje prema drugima

Petar

pre 17 godina

Rođen sam u Subotici, u hrvatskoj (bunjevačkoj) porodici, a od početka 1990. živim u Osijeku. Moja porodica i ja imali smo niži stepen tolerancije nego gospođa Dulić Marković i jednostavno smo otišli kad takve stvari više nismo mogli podnositi. Kao uostalom otprilike trećina Hrvata iz Vojvodine, iako niko od nas nije išao s oružjem protiv države u kojoj smo živeli. Ipak, nikad neću prežaliti odlazak i svaki put kad odem u Suboticu osećam veliku sreću što sam opet u tom gradu i veliku tugu što zapravo više nisam u njemu, pomešane. Jednako tako pomešane osećaje imam i prema gđi Dulić Marković (čiju porodicu dobro znam i naravno da nisu ustaše): s jedne strane ne razumem šta joj sve to treba i zašto ne dođe u Hrvatsku, gde bi stručnjaka kao što je ona dočekali širom raširenih ruku i gde bi mogla da se bavi poslom u kojem je jedna od najboljih, a da joj pritom niko ne baca svaki čas klipove pod noge. S druge strane, divim se njenim naporima da pokrene reforme u Srbiji i da se evropskim manirima bori na političkoj sceni na kojoj su takvi maniri retki. Neki put mi se čini da bi, da nema nje, na toj sceni vladala poprilična tama, ja u svakom slučaju ne vidim svetlije tačke od nje. U jedno sam siguran - gospođa Dulić Marković neće moći evropeizirati Srbiju sve dok Srbija sama to ne bude htela. A ja vam držim palčeve da se ta želja u Srbiji što pre probudi... Radovaću se zajedno s vamakad se to dogodi.

vojvodjanin

pre 17 godina

Radikali (i socijalisi) su unistili Srbiju a da ne govorim o Vojvodini, koju su totalno opljackali i iskoristili za ratove. Pricaju jezikom slicnim Hitlerovoj Nacionalsocijalistickoj partiji. Pobogu, ko glasa za njih???? Ako bih bio srpski nacionalista, za radika´le ne bih glasao ni po koju cenu. Oni kaljaju Srbiji ugled i unazadjuju je!!!!! Ustase.... pa ljudi koja je danas godina?! Gledajmo u evropsku buducnost a ne u balkansku proslost!!!

Brat Cobi

pre 17 godina

Radikali svesrdno upućuju i usmeravaju ovo društvo na stranputicu koja vodi u provaliju i propast. Koriste se velikim manjkom obrazovanosti kod velikog dela društva, manipulišu i obilato koriste podršku nevidljivih savetnika...
Mnogi neprijatelji ovog društva i ove države tokom burne istorije bi poželeli da su u svoje vreme imali u Srboji i ovakve radikale. Znamo gde smo, brzo ćemo videti i gde ćemo stići i gde će nas odneti radikalski kriterijumi vrednosti i propaganda.

hibernija

pre 17 godina

Gospodine Hiber,ima vaznijih ,ili isto toliko vaznih stvari, koje biraci treba da prepoznaju,i ,prepoznaju ih.
Sada ti biraci cute-umorni su,zasiceni ,osiromaseni ,bez volje ili vere , ni u sta .Ne racunajte na njih ,jos ,jer su ih mnogo "tukli" ,i...dalje ih tucete.

Nikola

pre 17 godina

Pre svega, strasno je lose na taj nacin govoriti o porodici Gdje Dulic Markovic, sve i da je istina. Gotovo uzasno... Istina je da radikali govore cesto jezikom mrznje, ali je isto tako istina da uvek na nesto reaguju na svoj primitivan nacin. Ja tu ne vidim ikakvu ofanzivnu ideologiju, kakva im se pripisuje.
Zatim, ne zelim da moja Srbija udje u Evropsku Uniju. Interesuju me konkretnije stvari, konkretniji duh... samosvest, stvaralastvo... prijateljstvo.
Bilo bi mi drago da zbog ovakvog i slicnih ispada budu sankcionisani svi koji iza njih stoje, jos i vise kada bi Gdja Dulic Markovic, kao ministarka Srbije branila ista prava koja je pomenula, o izjasnjavanju, veroispovesti... neka doda i pukog postojanja, Srbima u Hrvatskoj. Barem jedan dan neka preskoci Mladica i Evropsku Uniju u obracanju medijima, i neka pomene, zalozi se za njih. To bi se zvao principijelan stav... i jako bi vredeo taj potez.
Trudim se, da bi se i nadao, da ce Srbija prestati, vrlo uskoro, da se busa u svoja ili tudja prsa, da ce se posvetiti sebi.
Zivi bili... i pametni!