Sreda, 17.11.2021.

15:09

Merenje antitela umesto vakcinacije? Lošiji izbor, a vama, zapravo, ne znači ništa

Izvor: Blic

Merenje antitela umesto vakcinacije? Lošiji izbor, a vama, zapravo, ne znaèi ništa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

pa ovo nije avokado

pre 2 godine

Prelezao sam koronu prosle godine i primio 2 doze vakcine. Proslo je 8 meseci od druge doze. Smatram da nema potrebe da se dzabe prima treca doza ako mi antitela pokazu visoku vrednost. Zasto da se vakcinisem ako ne moram. Nigde u svetu se treca doza ne preporucuje mladim ljudima tako rano nakon prve dve.

Petar

pre 2 godine

Sad ja koji sam za vakcinaciju, čak za obaveznu opštu vakcinaciju, moram da pitam, kako prisustvo antitela ništa ne pokazuje!? Pokazuje valjda da je čovek bio u kontaktu sa virusom ili sa vakcinom? Valjda je onda ispravno reći, ne znači preboljevanje, bitna je samo vakcinacija (mada se sa ovim ne slažem).

Horor

pre 2 godine

Samo jos jedan dokaz da kovid propusnice nemaju ama bas nikakve veze sa zdravljem. Danas ovo, sutra ono, vazno je da nekako naguras uslov za tu propusnicu, a ostalo je sve zamajavanje. Ako jos usput primis 5-6 doza vakcine, onda si ispunio sve uslove da budes rob svake njihove zelje. Drugim recima, boli njih d..e za imunitet i virus, poenta je samo da se dodje do toga da moras da imas nekakvu propusnicu ako hoces da zivis, a uslovi ce se menjati na dnevnom nivou. Za godinu dana ce propusnice imati samo oni koji imaju bele patike i disu manje od 20 puta u minutu, a za dve oni koji imaju elektricni auto i imaju odredjenu krvnu grupu.

Kodi

pre 2 godine

Prelezao koronu pre 12 mjeseci. Redovno pratio nivo neutralisucih antitela svaki mesec u isti dan, jer vama gospodo ne treba nista verovati vise u zivotu. Godinu dana posle, nivo neutralisucih antitela je skoro duplo veci nego pre godinu dana. Ovo sto vi radite je sramota za vas poziv. Molim da mi se komentar objavi, da ne moram opet da pisem. Hvala.

Inside out

pre 2 godine

Doslo vreme da se samo i iskljucivo zbog profita ponovo pisu medicinske knjige. Prvo su "zakljucili" da prirodni imunitet nije dobar, a sada ni antitela nisu bitna. Ako vam, dobri moji ljudi, ovo nije dovoljan dokaz da su vakcine toliko forsirane samo zbog enormne zarade proizvodjaca, ja stvarno ne znam sta vam vise treba da shvatite poentu ove price... Samo cekam da pocnu da prodaju "vakcinu protiv klimatskih promena".

tom&jerry

pre 2 godine

@ " Ali naravno, prirodni imunitet se zanemaruje zato što je besplatan.
Vladimir"
Nije bas besplatan,neki su prosli jeftino a neki su platili plucima,neki srcem....neki ne mogu da se sastave po 4-5 meseci....

katić

pre 2 godine

Marko problem je u tome što je vakcina biznis a prirodna antiteia besplatna! Vakcine su sada kao besplatne a posle će debelo da ih naplaćuju, garantujem!!!

Neko iz mase

pre 2 godine

Broj antitela nema nikakvu kvalitativnu garanciju, već može kvantitativno da ukaže na to, da je osoba preležala kovid ili da je vakcina odradila posao. Zna se da antitela nakon vakcinacije ili preležanog kovida pružaju zaštitu nekih 6 do 9 meseci. Nakon ovog perioda, prema rezultatima israživanja, znatno opada kvalitet antitela i samim tim je rizik od nove zaraze i težeg oboljenja veći. Ništa čudno i ništa novo. Nove generacije vakcina će biti puno efikasnije, ali mi trenutno imamo ove koje su više nego solidne.

Vlad

pre 2 godine

(irelandcalling, 17. novembar 2021 19:06)

Moja majka je greškom trijaže završila (negativna na covid) u Covid bolnici u Batajnici. Tamo je provela 8 dana i na kraju odatle izašla još uvek negativna.
I za kraj, uradila je posle mesec dana antitela. Ostali smo bez teksta kada smo videli da ih nema ni malo, ni lgg a ni lgm.
Šta joj je onda sačuvalo život među najtežim bolesnicima na kiseoničkoj terapiji?
Neki lekari kažu da je u pitanju ćelijski imunitet pošto je u februaru mesecu prošle godine prebolila za to vreme jako neobičnu i tešku upalu oba plućna krila.

466453

pre 2 godine

Svasta jos necemo cuti od lekara. Znaci svejedno je da li imamo antitela 5 ili 1000? Svasta.
(andrej, 17. novembar 2021 20:20)

Antitela ćeš svakako dobiti, ukoliko ih je puno znači da ti je sekundarni deo imunisistema nedavno bio ili je trenutno aktivan.
Mnogi od vas vidim neznaju da neutrofili koji su jedni od presudnog značaja koliko će posledice zaraze biti zlokobne, menjaju se non stop. 5 puta u toku dana da se kontroliše krv, svih 5 puta će biti različit nivo. U zavisnosti o šta smo jeli, kada, aktiviteta i slično.

T-ćelijski imunitet nije njihov broj, već njihova sposobnost da se momentalno po prepoznavanju patogena uključe i ne da se samo stvaraju nove već da dodje do komande da se otpuste u opticaj iako su sveprisutne u epitelu, čak i organa.
Otpuštanje iz rezervoara gde se skladišti višak, naime slezine što je instantna pomoć u prvoj liniji odbrane.

Nadam se da uspevaš da razumeš malo bolje pošto nisi upućen u kako sistem radi.
Meriti broj autobusa GSPa koji trafikirsju neznači baš puno kako će se prevesti 10 puta više putnika ako ne znaš da je u garažama 10 puta toliko autobusa koliko na ulici.
Neko treba samo da ih istera u saobraćaj. Nadam se da razumeš malo bolje zašto se Dr. izjasnio kao što jeste.

Lilu Dalas multipass

pre 2 godine

Doktore, morate malo da se obavestite, vaše kolege u svetu su radile studije vezane za rizik od zaražavanja kovidom u zavisnosti od broja antitela. Ali vi ne stižete, jer mnogo vremena trošite na nastupe na TV. Treba se doterati, osvežiti, namirisati, izfazonirati bradicu, pa ne ostaje baš puno vremena za struku, jel da?

visak anti

pre 2 godine

kljucno pitanje je sta se desava kada imas dovoljno antitela pa se opet vakcinises. Ajmo naucnici, da vas vidim. Ako znate odgovor, a trebalo bi da ga znate, zasto ne kazete narodu.Ja nisam naucnik ali saradjujem. Svako dobro svima!

Пера ТС

pre 2 godine

Sa dve doze Sinofarma i sumnjom na to da sam preležao (baš blagi simptomi), merio prošle nedelje u državnoj, rezultat >1000. Treću ne planiram pre proleća ako ovo zlo do tada ne prođe... Izgleda da je kombinacija vakcine i preležane bolesti ponajbolja...

Jshshdh

pre 2 godine

Ma čekaj bre ...ne možeš imati antitela ako nisi imao Coronu.U čemu je razlika izmedju osobe koja je imala Coronu i koja se vakcinisala.Obe osobe imaju antitela....s"tim što je kod osoba koja je imala Coronu, nastala prirodnim putem.Nemojte da SPINUJETE

Mara

pre 2 godine

Molim da mi neko objasni na osnovu čega je određeno da se treća doza treba primiti po isteku 6 meseci od druge doze vakcine? Kolega sa posla koji je drugu dozu Astrazeneke dobio početkom juna, nakon 4 meseca dobio je poziv da dođe po treću dozu. Da li to imamo vakcine kojima uskoro ističe rok trajanja pa smo svi dobili poziv za treću dozu? Neki nakon 3, 4, 6 meseci?!

nikita.nl

pre 2 godine

Ja proveravam antitela i ako sam se vakcinisao, smatram da mi 3 doza Sputnjika nije potrebna jer imam visok nivo antitela, pa sto bih onda primio bezveze jos jednu dozu
(Ivan, 17. novembar 2021 20:33)

Zato sto se ovde ne radi o tome da se pobedi virus vec da svi imamo kovid pasose i propusnice! Evo mi u holandiji smo revakcinisali 85% i nista se ne desava. I dalje ima bolesnih i zarazenih i dalje zatvaraju radnje u 7h nema sporta sa publikom,nema restorana! Znaci vakcina ne deluje ,prosto ko pasulj! Ako smete zamolio bih vas da objavite komentar. Hvala.

Alex

pre 2 godine

Ja bih rekla da je potraznja porasla najvise zbog serifikata, jer mladi zele nesmetano uvece da izlaze u grad. Moj suprug i ja smo vakcinisani i prelezali smo koronu, cerka nije, i ne pada joj na pamet da se vakcinise. Za opusten izlazak u grad joj treba taj sertifikat, samo je pitanje da li ce navuci 50 jedinica, koliko je neophodno za sertifikat, i onda moze opusteno u grad sledeca tri meseca, koliko on vazi. Ne treba zanemariti cinjenicu da je mnogo mladih nevakcinisano, i ovo je jedini nacin ( ako nisu prelezali koronu) da ne strepe kada su posle 20h u kaficu.

Momčilo

pre 2 godine

Pa ovo je vrh !!! Antitela nisu bitna bitna je vakcina !!?? Pa koja je uloga vakcine dokroreeeeee !!??? Šta vakcina stvara ako ne antitela ????Ili su antitela kod prelažilih coronom jača od antitela koje stvara vakcina pa nas namerno tera da primamo vakcine jer gospodin pripada farmaceutskom lobiju !!! Sve lekare koje imaju bilo kakve veze sa farmaceutskim kompanijama otpustiti nek se bave privatnom praksom !!!!

Direktor iz Novog Miloševa

pre 2 godine

E j... sad. Kad sam preležao Koronu rekli su mi da vakcinu odložim jedno vreme. Na pitanje dokle odgovor je bio" Dok imaš antitela.

Ivan

pre 2 godine

Ja proveravam antitela i ako sam se vakcinisao, smatram da mi 3 doza Sputnjika nije potrebna jer imam visok nivo antitela, pa sto bih onda primio bezveze jos jednu dozu

expert

pre 2 godine

U vreme kad je ovaj dinosaurus radio, antitela se verovatno nisu ni merila, niti je bilo privatnih klinika koje bi ih merile. Dokle ćete zvati ljude iz vremena variole vere da komentarišu bolest 21. veka? Kaže, antitela nisu pouzdana, a vakcina jeste. Pa vakcina stvara antitela, pametnjakoviću. Zašto onda primamo treću dozu ako vakcina štiti i antitela ništa ne znače? Pa zato što je neko u svetu izmerio da antitela padaju posle nekog vremena, ali za to ovaj nije ni čuo, jer se još uvek drži udžbenika štampanih u vreme Staljina.

Ludice

pre 2 godine

Koja je poenta vakcina ako su antitela nebitna!

zar nebi trebala na kraju biti poenta svega da imas antitela bez obzira kako ih odbio????

naravno na nekom zadovoljavajucem nivou.

irelandcalling

pre 2 godine

Ja sam dva puta davao krv na analizu na anti tela jer mislim da sam imao Koronu. Oba puta platio ni za šta. 0.
A 54 puta sam već testiran negativno, sa i bez simtoma. Ili sam imao, ili prosto ne mogu da dobijem Koronu.
Radio u Domu za stare 5 sedmica na Kovid odelenju, a sad radim u Kovid Test Centru...iiii ništa!!!

Aleksandar Ristic

pre 2 godine

Antitela u imunom sistemu su ono što nas štiti od virusa. To piše u literaturi, a ova gospoda su izgleda to zaboravila ili...

ja

pre 2 godine

Ja vam antitela proveravao redovno posle bolesti, i posle vakcinacije nekoliko puta uvek u istoj laboratoriji. Znam koliko je bilo par nedelja posle vakcinacije kao i 3 meseca kasnije ostala na istom nivou. Provericu i sada, i ako su brojevi slicni kao posle vakcinacije, da li uopste ima smisla da primam 3 dozu?

Vladimir

pre 2 godine

Bitno je da li si preležao ili ne. Statistike govore da ljudi koji su preležali Covid čine oko 1% primljenih u bolnicu, dok vakcinisanih ima oko 30-50%. Ali naravno, prirodni imunitet se zanemaruje zato što je besplatan.

Nikola

pre 2 godine

"To danas bude antitela, sutra već nema. To nije sve pouzdano"

Pa zar nije isti slučaj sa vakcinama? Zato se daje treća,pa četvrta doza, zar ne?

Vladimir

pre 2 godine

Bitno je da li si preležao ili ne. Statistike govore da ljudi koji su preležali Covid čine oko 1% primljenih u bolnicu, dok vakcinisanih ima oko 30-50%. Ali naravno, prirodni imunitet se zanemaruje zato što je besplatan.

Direktor iz Novog Miloševa

pre 2 godine

E j... sad. Kad sam preležao Koronu rekli su mi da vakcinu odložim jedno vreme. Na pitanje dokle odgovor je bio" Dok imaš antitela.

Nikola

pre 2 godine

"To danas bude antitela, sutra već nema. To nije sve pouzdano"

Pa zar nije isti slučaj sa vakcinama? Zato se daje treća,pa četvrta doza, zar ne?

Aleksandar Ristic

pre 2 godine

Antitela u imunom sistemu su ono što nas štiti od virusa. To piše u literaturi, a ova gospoda su izgleda to zaboravila ili...

expert

pre 2 godine

U vreme kad je ovaj dinosaurus radio, antitela se verovatno nisu ni merila, niti je bilo privatnih klinika koje bi ih merile. Dokle ćete zvati ljude iz vremena variole vere da komentarišu bolest 21. veka? Kaže, antitela nisu pouzdana, a vakcina jeste. Pa vakcina stvara antitela, pametnjakoviću. Zašto onda primamo treću dozu ako vakcina štiti i antitela ništa ne znače? Pa zato što je neko u svetu izmerio da antitela padaju posle nekog vremena, ali za to ovaj nije ni čuo, jer se još uvek drži udžbenika štampanih u vreme Staljina.

Ludice

pre 2 godine

Koja je poenta vakcina ako su antitela nebitna!

zar nebi trebala na kraju biti poenta svega da imas antitela bez obzira kako ih odbio????

naravno na nekom zadovoljavajucem nivou.

Ivan

pre 2 godine

Ja proveravam antitela i ako sam se vakcinisao, smatram da mi 3 doza Sputnjika nije potrebna jer imam visok nivo antitela, pa sto bih onda primio bezveze jos jednu dozu

irelandcalling

pre 2 godine

Ja sam dva puta davao krv na analizu na anti tela jer mislim da sam imao Koronu. Oba puta platio ni za šta. 0.
A 54 puta sam već testiran negativno, sa i bez simtoma. Ili sam imao, ili prosto ne mogu da dobijem Koronu.
Radio u Domu za stare 5 sedmica na Kovid odelenju, a sad radim u Kovid Test Centru...iiii ništa!!!

ja

pre 2 godine

Ja vam antitela proveravao redovno posle bolesti, i posle vakcinacije nekoliko puta uvek u istoj laboratoriji. Znam koliko je bilo par nedelja posle vakcinacije kao i 3 meseca kasnije ostala na istom nivou. Provericu i sada, i ako su brojevi slicni kao posle vakcinacije, da li uopste ima smisla da primam 3 dozu?

nikita.nl

pre 2 godine

Ja proveravam antitela i ako sam se vakcinisao, smatram da mi 3 doza Sputnjika nije potrebna jer imam visok nivo antitela, pa sto bih onda primio bezveze jos jednu dozu
(Ivan, 17. novembar 2021 20:33)

Zato sto se ovde ne radi o tome da se pobedi virus vec da svi imamo kovid pasose i propusnice! Evo mi u holandiji smo revakcinisali 85% i nista se ne desava. I dalje ima bolesnih i zarazenih i dalje zatvaraju radnje u 7h nema sporta sa publikom,nema restorana! Znaci vakcina ne deluje ,prosto ko pasulj! Ako smete zamolio bih vas da objavite komentar. Hvala.

Lilu Dalas multipass

pre 2 godine

Doktore, morate malo da se obavestite, vaše kolege u svetu su radile studije vezane za rizik od zaražavanja kovidom u zavisnosti od broja antitela. Ali vi ne stižete, jer mnogo vremena trošite na nastupe na TV. Treba se doterati, osvežiti, namirisati, izfazonirati bradicu, pa ne ostaje baš puno vremena za struku, jel da?

Momčilo

pre 2 godine

Pa ovo je vrh !!! Antitela nisu bitna bitna je vakcina !!?? Pa koja je uloga vakcine dokroreeeeee !!??? Šta vakcina stvara ako ne antitela ????Ili su antitela kod prelažilih coronom jača od antitela koje stvara vakcina pa nas namerno tera da primamo vakcine jer gospodin pripada farmaceutskom lobiju !!! Sve lekare koje imaju bilo kakve veze sa farmaceutskim kompanijama otpustiti nek se bave privatnom praksom !!!!

visak anti

pre 2 godine

kljucno pitanje je sta se desava kada imas dovoljno antitela pa se opet vakcinises. Ajmo naucnici, da vas vidim. Ako znate odgovor, a trebalo bi da ga znate, zasto ne kazete narodu.Ja nisam naucnik ali saradjujem. Svako dobro svima!

Jshshdh

pre 2 godine

Ma čekaj bre ...ne možeš imati antitela ako nisi imao Coronu.U čemu je razlika izmedju osobe koja je imala Coronu i koja se vakcinisala.Obe osobe imaju antitela....s"tim što je kod osoba koja je imala Coronu, nastala prirodnim putem.Nemojte da SPINUJETE

Mara

pre 2 godine

Molim da mi neko objasni na osnovu čega je određeno da se treća doza treba primiti po isteku 6 meseci od druge doze vakcine? Kolega sa posla koji je drugu dozu Astrazeneke dobio početkom juna, nakon 4 meseca dobio je poziv da dođe po treću dozu. Da li to imamo vakcine kojima uskoro ističe rok trajanja pa smo svi dobili poziv za treću dozu? Neki nakon 3, 4, 6 meseci?!

Kodi

pre 2 godine

Prelezao koronu pre 12 mjeseci. Redovno pratio nivo neutralisucih antitela svaki mesec u isti dan, jer vama gospodo ne treba nista verovati vise u zivotu. Godinu dana posle, nivo neutralisucih antitela je skoro duplo veci nego pre godinu dana. Ovo sto vi radite je sramota za vas poziv. Molim da mi se komentar objavi, da ne moram opet da pisem. Hvala.

Horor

pre 2 godine

Samo jos jedan dokaz da kovid propusnice nemaju ama bas nikakve veze sa zdravljem. Danas ovo, sutra ono, vazno je da nekako naguras uslov za tu propusnicu, a ostalo je sve zamajavanje. Ako jos usput primis 5-6 doza vakcine, onda si ispunio sve uslove da budes rob svake njihove zelje. Drugim recima, boli njih d..e za imunitet i virus, poenta je samo da se dodje do toga da moras da imas nekakvu propusnicu ako hoces da zivis, a uslovi ce se menjati na dnevnom nivou. Za godinu dana ce propusnice imati samo oni koji imaju bele patike i disu manje od 20 puta u minutu, a za dve oni koji imaju elektricni auto i imaju odredjenu krvnu grupu.

Inside out

pre 2 godine

Doslo vreme da se samo i iskljucivo zbog profita ponovo pisu medicinske knjige. Prvo su "zakljucili" da prirodni imunitet nije dobar, a sada ni antitela nisu bitna. Ako vam, dobri moji ljudi, ovo nije dovoljan dokaz da su vakcine toliko forsirane samo zbog enormne zarade proizvodjaca, ja stvarno ne znam sta vam vise treba da shvatite poentu ove price... Samo cekam da pocnu da prodaju "vakcinu protiv klimatskih promena".

pa ovo nije avokado

pre 2 godine

Prelezao sam koronu prosle godine i primio 2 doze vakcine. Proslo je 8 meseci od druge doze. Smatram da nema potrebe da se dzabe prima treca doza ako mi antitela pokazu visoku vrednost. Zasto da se vakcinisem ako ne moram. Nigde u svetu se treca doza ne preporucuje mladim ljudima tako rano nakon prve dve.

Alex

pre 2 godine

Ja bih rekla da je potraznja porasla najvise zbog serifikata, jer mladi zele nesmetano uvece da izlaze u grad. Moj suprug i ja smo vakcinisani i prelezali smo koronu, cerka nije, i ne pada joj na pamet da se vakcinise. Za opusten izlazak u grad joj treba taj sertifikat, samo je pitanje da li ce navuci 50 jedinica, koliko je neophodno za sertifikat, i onda moze opusteno u grad sledeca tri meseca, koliko on vazi. Ne treba zanemariti cinjenicu da je mnogo mladih nevakcinisano, i ovo je jedini nacin ( ako nisu prelezali koronu) da ne strepe kada su posle 20h u kaficu.

Vlad

pre 2 godine

(irelandcalling, 17. novembar 2021 19:06)

Moja majka je greškom trijaže završila (negativna na covid) u Covid bolnici u Batajnici. Tamo je provela 8 dana i na kraju odatle izašla još uvek negativna.
I za kraj, uradila je posle mesec dana antitela. Ostali smo bez teksta kada smo videli da ih nema ni malo, ni lgg a ni lgm.
Šta joj je onda sačuvalo život među najtežim bolesnicima na kiseoničkoj terapiji?
Neki lekari kažu da je u pitanju ćelijski imunitet pošto je u februaru mesecu prošle godine prebolila za to vreme jako neobičnu i tešku upalu oba plućna krila.

katić

pre 2 godine

Marko problem je u tome što je vakcina biznis a prirodna antiteia besplatna! Vakcine su sada kao besplatne a posle će debelo da ih naplaćuju, garantujem!!!

Petar

pre 2 godine

Sad ja koji sam za vakcinaciju, čak za obaveznu opštu vakcinaciju, moram da pitam, kako prisustvo antitela ništa ne pokazuje!? Pokazuje valjda da je čovek bio u kontaktu sa virusom ili sa vakcinom? Valjda je onda ispravno reći, ne znači preboljevanje, bitna je samo vakcinacija (mada se sa ovim ne slažem).

Пера ТС

pre 2 godine

Sa dve doze Sinofarma i sumnjom na to da sam preležao (baš blagi simptomi), merio prošle nedelje u državnoj, rezultat >1000. Treću ne planiram pre proleća ako ovo zlo do tada ne prođe... Izgleda da je kombinacija vakcine i preležane bolesti ponajbolja...

tom&jerry

pre 2 godine

@ " Ali naravno, prirodni imunitet se zanemaruje zato što je besplatan.
Vladimir"
Nije bas besplatan,neki su prosli jeftino a neki su platili plucima,neki srcem....neki ne mogu da se sastave po 4-5 meseci....

466453

pre 2 godine

Svasta jos necemo cuti od lekara. Znaci svejedno je da li imamo antitela 5 ili 1000? Svasta.
(andrej, 17. novembar 2021 20:20)

Antitela ćeš svakako dobiti, ukoliko ih je puno znači da ti je sekundarni deo imunisistema nedavno bio ili je trenutno aktivan.
Mnogi od vas vidim neznaju da neutrofili koji su jedni od presudnog značaja koliko će posledice zaraze biti zlokobne, menjaju se non stop. 5 puta u toku dana da se kontroliše krv, svih 5 puta će biti različit nivo. U zavisnosti o šta smo jeli, kada, aktiviteta i slično.

T-ćelijski imunitet nije njihov broj, već njihova sposobnost da se momentalno po prepoznavanju patogena uključe i ne da se samo stvaraju nove već da dodje do komande da se otpuste u opticaj iako su sveprisutne u epitelu, čak i organa.
Otpuštanje iz rezervoara gde se skladišti višak, naime slezine što je instantna pomoć u prvoj liniji odbrane.

Nadam se da uspevaš da razumeš malo bolje pošto nisi upućen u kako sistem radi.
Meriti broj autobusa GSPa koji trafikirsju neznači baš puno kako će se prevesti 10 puta više putnika ako ne znaš da je u garažama 10 puta toliko autobusa koliko na ulici.
Neko treba samo da ih istera u saobraćaj. Nadam se da razumeš malo bolje zašto se Dr. izjasnio kao što jeste.

Neko iz mase

pre 2 godine

Broj antitela nema nikakvu kvalitativnu garanciju, već može kvantitativno da ukaže na to, da je osoba preležala kovid ili da je vakcina odradila posao. Zna se da antitela nakon vakcinacije ili preležanog kovida pružaju zaštitu nekih 6 do 9 meseci. Nakon ovog perioda, prema rezultatima israživanja, znatno opada kvalitet antitela i samim tim je rizik od nove zaraze i težeg oboljenja veći. Ništa čudno i ništa novo. Nove generacije vakcina će biti puno efikasnije, ali mi trenutno imamo ove koje su više nego solidne.

Vladimir

pre 2 godine

Bitno je da li si preležao ili ne. Statistike govore da ljudi koji su preležali Covid čine oko 1% primljenih u bolnicu, dok vakcinisanih ima oko 30-50%. Ali naravno, prirodni imunitet se zanemaruje zato što je besplatan.

expert

pre 2 godine

U vreme kad je ovaj dinosaurus radio, antitela se verovatno nisu ni merila, niti je bilo privatnih klinika koje bi ih merile. Dokle ćete zvati ljude iz vremena variole vere da komentarišu bolest 21. veka? Kaže, antitela nisu pouzdana, a vakcina jeste. Pa vakcina stvara antitela, pametnjakoviću. Zašto onda primamo treću dozu ako vakcina štiti i antitela ništa ne znače? Pa zato što je neko u svetu izmerio da antitela padaju posle nekog vremena, ali za to ovaj nije ni čuo, jer se još uvek drži udžbenika štampanih u vreme Staljina.

Ivan

pre 2 godine

Ja proveravam antitela i ako sam se vakcinisao, smatram da mi 3 doza Sputnjika nije potrebna jer imam visok nivo antitela, pa sto bih onda primio bezveze jos jednu dozu

irelandcalling

pre 2 godine

Ja sam dva puta davao krv na analizu na anti tela jer mislim da sam imao Koronu. Oba puta platio ni za šta. 0.
A 54 puta sam već testiran negativno, sa i bez simtoma. Ili sam imao, ili prosto ne mogu da dobijem Koronu.
Radio u Domu za stare 5 sedmica na Kovid odelenju, a sad radim u Kovid Test Centru...iiii ništa!!!

Nikola

pre 2 godine

"To danas bude antitela, sutra već nema. To nije sve pouzdano"

Pa zar nije isti slučaj sa vakcinama? Zato se daje treća,pa četvrta doza, zar ne?

ja

pre 2 godine

Ja vam antitela proveravao redovno posle bolesti, i posle vakcinacije nekoliko puta uvek u istoj laboratoriji. Znam koliko je bilo par nedelja posle vakcinacije kao i 3 meseca kasnije ostala na istom nivou. Provericu i sada, i ako su brojevi slicni kao posle vakcinacije, da li uopste ima smisla da primam 3 dozu?

Aleksandar Ristic

pre 2 godine

Antitela u imunom sistemu su ono što nas štiti od virusa. To piše u literaturi, a ova gospoda su izgleda to zaboravila ili...

466453

pre 2 godine

Svasta jos necemo cuti od lekara. Znaci svejedno je da li imamo antitela 5 ili 1000? Svasta.
(andrej, 17. novembar 2021 20:20)

Antitela ćeš svakako dobiti, ukoliko ih je puno znači da ti je sekundarni deo imunisistema nedavno bio ili je trenutno aktivan.
Mnogi od vas vidim neznaju da neutrofili koji su jedni od presudnog značaja koliko će posledice zaraze biti zlokobne, menjaju se non stop. 5 puta u toku dana da se kontroliše krv, svih 5 puta će biti različit nivo. U zavisnosti o šta smo jeli, kada, aktiviteta i slično.

T-ćelijski imunitet nije njihov broj, već njihova sposobnost da se momentalno po prepoznavanju patogena uključe i ne da se samo stvaraju nove već da dodje do komande da se otpuste u opticaj iako su sveprisutne u epitelu, čak i organa.
Otpuštanje iz rezervoara gde se skladišti višak, naime slezine što je instantna pomoć u prvoj liniji odbrane.

Nadam se da uspevaš da razumeš malo bolje pošto nisi upućen u kako sistem radi.
Meriti broj autobusa GSPa koji trafikirsju neznači baš puno kako će se prevesti 10 puta više putnika ako ne znaš da je u garažama 10 puta toliko autobusa koliko na ulici.
Neko treba samo da ih istera u saobraćaj. Nadam se da razumeš malo bolje zašto se Dr. izjasnio kao što jeste.

Ludice

pre 2 godine

Koja je poenta vakcina ako su antitela nebitna!

zar nebi trebala na kraju biti poenta svega da imas antitela bez obzira kako ih odbio????

naravno na nekom zadovoljavajucem nivou.

Neko iz mase

pre 2 godine

Broj antitela nema nikakvu kvalitativnu garanciju, već može kvantitativno da ukaže na to, da je osoba preležala kovid ili da je vakcina odradila posao. Zna se da antitela nakon vakcinacije ili preležanog kovida pružaju zaštitu nekih 6 do 9 meseci. Nakon ovog perioda, prema rezultatima israživanja, znatno opada kvalitet antitela i samim tim je rizik od nove zaraze i težeg oboljenja veći. Ništa čudno i ništa novo. Nove generacije vakcina će biti puno efikasnije, ali mi trenutno imamo ove koje su više nego solidne.

Direktor iz Novog Miloševa

pre 2 godine

E j... sad. Kad sam preležao Koronu rekli su mi da vakcinu odložim jedno vreme. Na pitanje dokle odgovor je bio" Dok imaš antitela.

Alex

pre 2 godine

Ja bih rekla da je potraznja porasla najvise zbog serifikata, jer mladi zele nesmetano uvece da izlaze u grad. Moj suprug i ja smo vakcinisani i prelezali smo koronu, cerka nije, i ne pada joj na pamet da se vakcinise. Za opusten izlazak u grad joj treba taj sertifikat, samo je pitanje da li ce navuci 50 jedinica, koliko je neophodno za sertifikat, i onda moze opusteno u grad sledeca tri meseca, koliko on vazi. Ne treba zanemariti cinjenicu da je mnogo mladih nevakcinisano, i ovo je jedini nacin ( ako nisu prelezali koronu) da ne strepe kada su posle 20h u kaficu.

tom&jerry

pre 2 godine

@ " Ali naravno, prirodni imunitet se zanemaruje zato što je besplatan.
Vladimir"
Nije bas besplatan,neki su prosli jeftino a neki su platili plucima,neki srcem....neki ne mogu da se sastave po 4-5 meseci....

Lilu Dalas multipass

pre 2 godine

Doktore, morate malo da se obavestite, vaše kolege u svetu su radile studije vezane za rizik od zaražavanja kovidom u zavisnosti od broja antitela. Ali vi ne stižete, jer mnogo vremena trošite na nastupe na TV. Treba se doterati, osvežiti, namirisati, izfazonirati bradicu, pa ne ostaje baš puno vremena za struku, jel da?

Пера ТС

pre 2 godine

Sa dve doze Sinofarma i sumnjom na to da sam preležao (baš blagi simptomi), merio prošle nedelje u državnoj, rezultat >1000. Treću ne planiram pre proleća ako ovo zlo do tada ne prođe... Izgleda da je kombinacija vakcine i preležane bolesti ponajbolja...

Mara

pre 2 godine

Molim da mi neko objasni na osnovu čega je određeno da se treća doza treba primiti po isteku 6 meseci od druge doze vakcine? Kolega sa posla koji je drugu dozu Astrazeneke dobio početkom juna, nakon 4 meseca dobio je poziv da dođe po treću dozu. Da li to imamo vakcine kojima uskoro ističe rok trajanja pa smo svi dobili poziv za treću dozu? Neki nakon 3, 4, 6 meseci?!

nikita.nl

pre 2 godine

Ja proveravam antitela i ako sam se vakcinisao, smatram da mi 3 doza Sputnjika nije potrebna jer imam visok nivo antitela, pa sto bih onda primio bezveze jos jednu dozu
(Ivan, 17. novembar 2021 20:33)

Zato sto se ovde ne radi o tome da se pobedi virus vec da svi imamo kovid pasose i propusnice! Evo mi u holandiji smo revakcinisali 85% i nista se ne desava. I dalje ima bolesnih i zarazenih i dalje zatvaraju radnje u 7h nema sporta sa publikom,nema restorana! Znaci vakcina ne deluje ,prosto ko pasulj! Ako smete zamolio bih vas da objavite komentar. Hvala.

visak anti

pre 2 godine

kljucno pitanje je sta se desava kada imas dovoljno antitela pa se opet vakcinises. Ajmo naucnici, da vas vidim. Ako znate odgovor, a trebalo bi da ga znate, zasto ne kazete narodu.Ja nisam naucnik ali saradjujem. Svako dobro svima!

Kodi

pre 2 godine

Prelezao koronu pre 12 mjeseci. Redovno pratio nivo neutralisucih antitela svaki mesec u isti dan, jer vama gospodo ne treba nista verovati vise u zivotu. Godinu dana posle, nivo neutralisucih antitela je skoro duplo veci nego pre godinu dana. Ovo sto vi radite je sramota za vas poziv. Molim da mi se komentar objavi, da ne moram opet da pisem. Hvala.

Jshshdh

pre 2 godine

Ma čekaj bre ...ne možeš imati antitela ako nisi imao Coronu.U čemu je razlika izmedju osobe koja je imala Coronu i koja se vakcinisala.Obe osobe imaju antitela....s"tim što je kod osoba koja je imala Coronu, nastala prirodnim putem.Nemojte da SPINUJETE

Momčilo

pre 2 godine

Pa ovo je vrh !!! Antitela nisu bitna bitna je vakcina !!?? Pa koja je uloga vakcine dokroreeeeee !!??? Šta vakcina stvara ako ne antitela ????Ili su antitela kod prelažilih coronom jača od antitela koje stvara vakcina pa nas namerno tera da primamo vakcine jer gospodin pripada farmaceutskom lobiju !!! Sve lekare koje imaju bilo kakve veze sa farmaceutskim kompanijama otpustiti nek se bave privatnom praksom !!!!

Vlad

pre 2 godine

(irelandcalling, 17. novembar 2021 19:06)

Moja majka je greškom trijaže završila (negativna na covid) u Covid bolnici u Batajnici. Tamo je provela 8 dana i na kraju odatle izašla još uvek negativna.
I za kraj, uradila je posle mesec dana antitela. Ostali smo bez teksta kada smo videli da ih nema ni malo, ni lgg a ni lgm.
Šta joj je onda sačuvalo život među najtežim bolesnicima na kiseoničkoj terapiji?
Neki lekari kažu da je u pitanju ćelijski imunitet pošto je u februaru mesecu prošle godine prebolila za to vreme jako neobičnu i tešku upalu oba plućna krila.

katić

pre 2 godine

Marko problem je u tome što je vakcina biznis a prirodna antiteia besplatna! Vakcine su sada kao besplatne a posle će debelo da ih naplaćuju, garantujem!!!

pa ovo nije avokado

pre 2 godine

Prelezao sam koronu prosle godine i primio 2 doze vakcine. Proslo je 8 meseci od druge doze. Smatram da nema potrebe da se dzabe prima treca doza ako mi antitela pokazu visoku vrednost. Zasto da se vakcinisem ako ne moram. Nigde u svetu se treca doza ne preporucuje mladim ljudima tako rano nakon prve dve.

Inside out

pre 2 godine

Doslo vreme da se samo i iskljucivo zbog profita ponovo pisu medicinske knjige. Prvo su "zakljucili" da prirodni imunitet nije dobar, a sada ni antitela nisu bitna. Ako vam, dobri moji ljudi, ovo nije dovoljan dokaz da su vakcine toliko forsirane samo zbog enormne zarade proizvodjaca, ja stvarno ne znam sta vam vise treba da shvatite poentu ove price... Samo cekam da pocnu da prodaju "vakcinu protiv klimatskih promena".

Petar

pre 2 godine

Sad ja koji sam za vakcinaciju, čak za obaveznu opštu vakcinaciju, moram da pitam, kako prisustvo antitela ništa ne pokazuje!? Pokazuje valjda da je čovek bio u kontaktu sa virusom ili sa vakcinom? Valjda je onda ispravno reći, ne znači preboljevanje, bitna je samo vakcinacija (mada se sa ovim ne slažem).

Horor

pre 2 godine

Samo jos jedan dokaz da kovid propusnice nemaju ama bas nikakve veze sa zdravljem. Danas ovo, sutra ono, vazno je da nekako naguras uslov za tu propusnicu, a ostalo je sve zamajavanje. Ako jos usput primis 5-6 doza vakcine, onda si ispunio sve uslove da budes rob svake njihove zelje. Drugim recima, boli njih d..e za imunitet i virus, poenta je samo da se dodje do toga da moras da imas nekakvu propusnicu ako hoces da zivis, a uslovi ce se menjati na dnevnom nivou. Za godinu dana ce propusnice imati samo oni koji imaju bele patike i disu manje od 20 puta u minutu, a za dve oni koji imaju elektricni auto i imaju odredjenu krvnu grupu.