Nauka

Petak, 12.11.2021.

15:15

Istraživanje: Manjak muškosti - višak mesoždera

Izvor: B92

Istraživanje: Manjak muškosti - višak mesoždera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Silvester

pre 2 godine

(Los Angeles, 13. novembar 2021 15:31)

E moj ti druže, pa da li je moguće da si toliko ograničen i da ne kapiraš da se krčkaš u istom loncu? Ja sam mislio da si ti inteligentan čovek, kosmopolita, kvalitetan autošovinista, a ti ispade samo napola skuvana žaba.

Da se vrneš' ti lepo u Srbiju, taj nivo kuvanja još nismo dostigli.

Markoni

pre 2 godine

Čitav svijet u haosu dvije godine, ekonomije stale, milioni umrli, traži se lijek protiv Korona virusa, nauka jedva da ima odgovor a ovi likovi "istražuju" ideju muškosti i konzumiranje crvenog mesa? Je li realno da im je neko dao pare za ovo?

siki

pre 2 godine

@(Pera, 13. novembar 2021 13:29)

E vala se nalupeta za biljke i bolesti za sve pare. A tek za proteine i aminokiseline, ta nemam reči.

AlbertBonham

pre 2 godine

@Pera "Trebaju nam i meso i biljke da bi bili zdravi."

Netacno. Krvna slika (radi detaljnog godisnjeg sistematskog pregleda koji nam organizuje firma) od pre neki dan mi je opet savrsena. Imam 51 godinu, meso ne jedem od 1984.-te. Izgledam mnogo mladje, isto se tako i osecam, u sportu mogu da stanem na crtu upola mladjima od sebe.
(dv, 13. novembar 2021 15:42)

Ja ne jedem nista vec 36 godina. Ujutro pijem izvorsku vodu ph22 sa Pirineja da mi se ne zakiseli organizam a uvece limunadu u kojoj su razmuceme dve kasicice manuka meda, prstohvat kamu kamua i ekstrakt sismisovih testisa. I gledam u sunce kada nije oblacno. Imam 63 godine a izgledam kao da mi je 16. Od kako ovo upraznjavam poceo sam da se vidno podmladjujem i sada delujem kao teenager. Bavim se kosarkom i igram za kadetsku ekipu Reala sa laziranom licnom kartom. Kazu da sam novi Doncic u najavi. I dalje rastem u visinu, krv kao u bebe, jedino mi ponovo izbija brada i imam po neku buhuljicu, a ovi sto uzimaju bilo sta osim vode mogu samo sebe da zavaravaju da su zdravi i da ce dugo ziveti.

za šta se sve daje plata...

pre 2 godine

Pa da, ceo paleolit je inače bio nesigurnost u muškost. Drugačije nema logike da je bilo. Jer ako to u anketi stoji, normalno da je nepobitna istina.

Los Angeles

pre 2 godine

Kanadske baljezgarije. Tamo je uskoro znak primitivizma jesti meso. Već je znak primitivizma zapaliti cigaretu ponekad. Zemlja bez kičme, narod koji bukvalno odustaje od svojih običaja kako bi se imigranti osećali bolje. Nije dobro alo si belac, nije više kul to tamo. Mlade kanadjanke plave kose i svetlih očiju trče u krevet sa imigrantima iz jamajke, pakistana, indije, afganistana, sirije, jer tako misle da čine dobro delo pred Bogom. I onda gomila njih razvedene same sa decom, jer se nisu našle u tim brakovima, pa na šta su mislile. Po Torontu znakovi “budi ponosan što si gej, ili lezbejka” bukvalno sve što nije normalno i straight im se servira kao cool, deca skroz zbunjena. U školi nam poslali papir na kome traže da ne šaljemo decu sa užinom u kojoj ima šunke jer deca dele hranu pa se ljute roditelji muslimanske dece. Ma FUJ. Neuporedivo bolje od srpskih baljezgarija, da razjasnim odmah ali daleko od poželjne destinacije za život i podizanje porodice.

brate

pre 2 godine

Poruka za dv! Druze klasicno srpski tj ispod proseka odgovaras, netacno moja je krvna slika odlicna izgledam kao zmaj i mogu mladjima na crtu!
Smesan si jer nije to tema! Temu je pogodio taj kojem si odgovorio.

Pančićeva Omorika

pre 2 godine

(dečko u usponu, 13. novembar 2021 12:56)


Ja sam protiv ovih biljoždera što jedu samo travke, kako ih nije sramota da ubiju nevini maslačak, zelenu salatu, celer, paškanat i razne neke druge travčice, nedužnu soju ili tako to, pa da li ste bre vi ljudi normalni, te biljke udišu ugljen-dioksid i tako čiste planetu, smanjuju efekat staklene bašte i čuvaju ozon, a vi ih koljete, sečete, čupate, pa ih potom kasapite u sitne delove za vaše genocidne salate, da li ste svesni da sve te biljčice obnavljaju kiseonik koji mi udišemo, sram vas bilo vi koji jedete samo paradajz, šargarepu... i krastavice, zločinci, biljke same sebi stvaraju hranu ni iz čega, iz neorganskih materija, recikliraju same sebe, a vi biljožderi hoćete sve na gotovo, licemeri, reciklirajte sami svoj izmet pa to jedite ako ste doista za očuvanje životne sredine, mislim da ćete tako imati dovoljno za jeđu s obzirom na to koliko kenj**e!

dv

pre 2 godine

@Pera "Trebaju nam i meso i biljke da bi bili zdravi."

Netacno. Krvna slika (radi detaljnog godisnjeg sistematskog pregleda koji nam organizuje firma) od pre neki dan mi je opet savrsena. Imam 51 godinu, meso ne jedem od 1984.-te. Izgledam mnogo mladje, isto se tako i osecam, u sportu mogu da stanem na crtu upola mladjima od sebe.

i ja bih uzeo ono što valja i piletinu kao salatu, ako kuče neće da ga jede, neću ni ja

pre 2 godine

Al im je ponuda. Porede šta sa tofu. Pa zapadnjacima je normalno da uzmu ono što proceni da košta više kada je već džabe. kakve veze to ima sa muževnošću. To je sve što su mogli da zaključe. Drugo misterija je i dan danas kako čovek nauči da jede, tako da nemaju iz šega da izvuku zaključak. U najmanju ruku kedeš ono što t je poznato i što ti je u tom trenutku praktično i poznato (ili bar ne smrdi). Što ne probaju ovo sa pićem. Skupa piva i viski loču oni koji se ne osećaju muževno pa kompenzuju. Ali u alkohol ne smeju da diraju. Inače ideja je slična, onoj o vezi automobila i penisa, a ova se javila tek kada je gorivo postao problem, do tada je bilo obrnuto, a sada je problem izgleda meso (ono prirodno j eproblem ali bi da uvale veštačko, lakše se proizvodi, veći profit). Uskoro će biti da oni koji jedu vulkaniziranu šargarepu (takozvano veštačko meso) imaju veći stepen muževnosti u odnosu na one koji jedu prirodno meso. Ne možeš muško da zezneš reklamama, jer zna šta mu treba, a to ubacivanje osećanja, pa to je za one što jedu tofu. Ne osećam, nema potrebe, stvoren sam da znam.

domicilan

pre 2 godine

''Znaci, jedes mnogo mesa - dobices holesterol i srcanu bolest ili tromb.''

4/5 ukupnog holesterola koji covek ima na raspolaganju, sintetise sam organizam (jetra), a 1/5 se unosi ishranom. Dakle, trebalo bi pojesti 3 do 4 kg mesa dnevno kako bi taj uneseni holesterol u potpunosti zamenio onaj sintetisan u jetri, sto niko normalan ne radi. Holesterol koji unesemo iz mesa, jaja i sl. ima jako mali udeo u ukupnoj kolicini holesterola u nasem organizmu. Cak i da ovo nije tacno i ako zanemarimo ovu gore proporciju, gomila ozbiljnih studija pokazuje da povisen holesterol u krvi (za razliku od triglicerida koji nastaju usled povecanog unosa UH kojih u mesu ima 0) nema apsolutno nikakve veze sa koronarnim bolestima i da je ucestalost srcanih i mozdanih udara ista kod obe kontrolne grupe, tj. od osoba koje imaju povisen holesterol u krvi i onih koje nemaju. Ovo za tromb je teska besmislica koju ne vredi ni komentarisati. Kakve veze tromb ima sa mesom? Da li znas kako i usled cega nastaje tromboza? Svasta.

lol

pre 2 godine

Sta misle vegani, ko je na meniju ako bude neka frka sa hranom ?
Prosle godine su se klali za rolnu toalet papira, sta ce kad bude nesto ozbiljnije ?

e

pre 2 godine

Ja sam mator i netreba mi dokazivanje muškosti. Ipak čini mi se da je nešto drugo u pitanju. To drugo najverovatnije je da smanjen broj vođenja ljubavi u velikom %.

matori

pre 2 godine

@(Pančićeva Omorika, 13. novembar 2021 15:10)
bravo majstore !
ali iskreno.... nerviraju me tipovi @dečko u usponu.

lepo je neko napisao : balansirana ishrana je zakon. mi smo svaštojedi i tako treba da funkcionišemo.

Xide

pre 2 godine

Исто важи и за аутомобиле на бензин. Врум врум некима даје осећај мужевности који им иначе недостаје. Па се небу одрекли тога па макар сви поцркали. Чика Пера возе на струју.
(Пера, 13. novembar 2021 13:34)

Top Top Topcinnaaa.

jedan narod

pre 2 godine

Pravo musko na Balkanu ne sme da baca djubre u korpu, ne sme da se izuva kada dodje u stan, da se cesto kupa i treba da ostavlja nered iza sebe, treba da cacka mast iz uva malim prstom,a u tanjiru da mu ne postoji nista zelene boje.

XXL

pre 2 godine

Ma kako da ne ako pogledamo današnje devojke nabildovanih butina i guzičetina čovek da se zapita ŠTA njima treba? Sigurno ne neki muževan lik koji drži deset u po s' lukom u somunu. Bog će im razumeti i taj trend nakaznog tela.

Greota

pre 2 godine

@dečko u usponu

Kupus/lubenica/pasulj/tikva/paradajz/krastavac/cvekla/krompir i ostalo povrce je ubistvo. Ali ako nemate problem sa tim, onda razmislite o sledećem: kupus/lubenica/pasulj/tikva/paradajz/krastavac/cvekla/krompir je tortura i mučenje! Kupus/lubenica/pasulj/tikva/paradajz/krastavac/cvekla/krompir koje jedete su izmučeni i zlostavljani do trenutka kad su ubijeni/ppsečene/iščupani da biste ih vi “uživali u ukusu”… Zašto uopšte neko želi da u svoj organizam unosi leš izmučenog, nesrećnog, genetski modifikovanog kupusa/lubenice/pasulja/tikve/paradajza/krastavca/cvekle/krompira koji je prskan ko zna čime i uzgojen iz ko zna kakvog semena, samo da bi porastao dovoljno da ga zakolju/iščupaju/istrgnu, tj. ubiju? You are what you eat. Ne želim da ijedno biće doživi patnju kako bih ja jeo… Ovo je 21. vek, hrane ima više nego dovoljno za sve i nema potrebe da se jede više povrće koje je ubijeno. A nije ni zdravo.

Јабучило

pre 2 godine

Meso je ubistvo. Ali ako nemate problem sa tim, onda razmislite o sledećem: meso je tortura i mučenje! Meso životinja koje jedete su izmučene i zlostavljane do trenutka kad su ubijene da biste ih vi “uživali u ukusu”… Zašto uopšte neko želi da u svoj organizam unosi leš izmučenog, nesrećnog, genetski modifikovanog organizma koji je hranjen ko zna čime, samo da bi porastao dovoljno da ga zakolju? You are what you eat. Ne želim da ijedno biće doživi patnju jako bih ja jeo… Ovo 21. vek, hrane ima više nego dovoljno za sve i nema potrebe da se jede više meso. A nije ni zdravo.
(dečko u usponu, 13. novembar 2021 12:56)

Термички обрађен оскрнављен леш, молићу. Ако смо оно што једемо, мораћу и тог лава да коначно пробам, иако је свиња за мене краљ животиња. Боље и свиња да будем него чиа семенка.

А ако ниси знао, људи су сваштоједи и савршено је нормално и здраво да једемо и месо. Да није било меса, питање је шта би било с нашом врстом. Ни твоје биље није баш генетски немодификовано. Зато смањи веганску пропаганду. Нанећеш некоме непоправљиву штету.

Lelemood

pre 2 godine

Ne znam sta je tuznije u celoj prici, to sto ima batica koji su dozvolili sebi da ih pogadja sta neko drugi misli o njima (i njihovoj 'muskosti') ili sto misle da ce to da se promeni sa ishranom. Kako li ce to tek da izgleda za 20-30 godina kada danasnji klici budu odrasli ljudi, pogotovo ovi sto su im roditelji u fazonu da ih sacekaju 18 godina da sami odluce dal su bata ili seka a do tada ih podizu u rodno neutralnom fazonu. My non-binarism is bigger than yours...

Ja

pre 2 godine

Mi kao pripadnici svoje vrste(ljudi) smo na vrhu lanca ishrane, svako ko to ne želi da prihvati ugrožava našu vrstu (ljudi, čovek... Itd.)

Malo cinjenica

pre 2 godine

Veganstvo je sekta koje bi u hipotetickom slucaju da svi postanemo vegani rezultiralo sledecim:

Pomorom sve krupne i sitne stoke, to su milijarde grla koja bi mozda imali samo u zoo vrtu.

Nedostatak stajskog djubriva koje sluzi za stvaranje humusa i oplodnju zemljista.

Krcenjem svih suma na planeti da bi gajili bobice i prehranili se.

100x veca potrosnja vode za navodnjavanje.

ekstenzivno koriscenje pesticida bi napravilo pustinju od planete.

izumiranje ljudi ako ne i vecine ostalih zivotinja i biljaka na planeti za manje od 100 godina.

Trenutno ni 5 planeta poput zemlje ne bi moglo da prehrani 9 milijardi vegana. Dakle veganstvo je autodestruktivna sekta i u sustini je treba zabraniti.

Неко123

pre 2 godine

Не знам да ли је овде неко читао целу вест и како се дошло до тог закључка. Причам то као месождер.

Steva Signal

pre 2 godine

Pa? Ljudi jedu mesu vec 100 000 godina. Mi smo jednostavno zivotinje koje imaju sposobnost ne toliko da misle koliko da sintetisu stvari koje se ne nalaze spontano u prirodi. Ali na kraju dana, i dalje smo zivotinje i to svastojedi. Trebaju nam i meso i biljke da bi bili zdravi
Resenje?
Budizam...
(Pera, 13. novembar 2021 13:29)

Sa svime se mogu složiti,ali da je rešenje budizam! Nemam ništa protiv,stvar slobode.Ali hajde da osmotrimo pravoslavlje njen način ishrane i balansa u samoj.Imaš četiri posta u godini.Božićni-40 dana,Vaskršnji 49 dana, Petrovski (može biti deset,a zna da bude i 40 dana)i Gospojinski koji traje 14 dana.Uzmi mimo toga,svaku sredu i petak,i dobićeš oko,ponekad i preko pola godine bez mesa,često i bez ribe i ulja,ako se čvrsto pridržavaš kalendara i uputa.Na sve to dodaj iskreno hrišćansko držanje,mir u duši,pokajanje,dobra dela i kao krunu svega Sveto Pričešće.Šta misliš zašto svetogorski monasi žive po 80-90 godina,a i u tim godinama su u vrlo dobroj kondiciji?

Milos

pre 2 godine

Kada smo bili dečaci, ne daj bože da je neko na pitanje "da li više voliš pse ili mačke" rekao "mačke"... 
"Pravi dečak" je svakako morao da preferira pse, i... ne neke tamo pudlice, očigledno! :-D 
Suptilno zlostavljanje dečaka, po mačoidnoj paradigmi, je na svakom koraku. Zvuči bizarno ako se verbalizuje, pa se onda obično prećutkuje. Za posledicu, dečaci često od vrlo ranog perioda gube kontakt sami sa sobom, konformišu se na uštrb autentičnosti i tako podrivaju sopstveno mentalno zdravlje. 
Pričam između ostalog i iz sopstvenog (prevaziđenog) iskustva.
(citalac, 13. novembar 2021 12:35)

A sta fali mackama?

Kraljevcanin

pre 2 godine

Kakve gluposti. Ljudi jedu sta vole, neko vise voli meso, neko manje, ja npr najvise volim pite, torte i kolace, a i dalje sam musko :)))

đorđe

pre 2 godine

Ne. Ljudi vole meso i zato traže meso. I od svih muških patkometrija još nisam čuo da se razvrstavamo po tome da li volimo srednje pečen biftek,suši,piletinu sa kikirikijem ili rolovano belo. U stvari volim sve to da se ne lažemo, samo je stvar inspiracije u datom trenutku,kalorijske potrebe i sl. Dakle ako su uopšte naučnici, onda su stvarno potrošili resurse uzalud.

Пера

pre 2 godine

Исто важи и за аутомобиле на бензин. Врум врум некима даје осећај мужевности који им иначе недостаје. Па се небу одрекли тога па макар сви поцркали. Чика Пера возе на струју.

Pera

pre 2 godine

@dečko u uspon

Pa? Ljudi jedu mesu vec 100 000 godina. Mi smo jednostavno zivotinje koje imaju sposobnost ne toliko da misle koliko da sintetisu stvari koje se ne nalaze spontano u prirodi. Ali na kraju dana, i dalje smo zivotinje i to svastojedi. Trebaju nam i meso i biljke da bi bili zdravi.

Nista nije zdravo. Hemije i gmo-a imas 300 puta vise u biljkama nego u mesu. Benefiti mesa su svima vidljivi, kako prosecan polupismen Srbin zamislja Kineza? Patuljka od metar i po? Zahvaljujuci promeni dijete s pirinca na mesto u prethodnih 40 godina, Kinezi su porasli u proseku 25-30 santimetara. Prakticno su sada visine kao i ostatak planete.
Stete mesa su naravno srcane i bubrezne bolesti. Biljke sa druge strane ne izazivaju bolesti prekomernim unosom (osim mozda ugljenih hidrata npr iz krompira), medjutim nemaju proteina. Coveku treba 22 aminokiselina da bi funkcionisao normalno. Proteini organizmu sluze za manje vise sve pogotovo za imunitet. Ima proteina u nekim biljkama, ali nikada kao u mesu.

Znaci, jedes mnogo mesa - dobices holesterol i srcanu bolest ili tromb, jedes mnogo biljaka - mozda zakacis dijabetes (zavisno od povrca), bices stalno bolesljiv i pokosice te neki virus.
Resenje?
Budizam. Umesto da kukas i da se mesas u sta drugi imaju na tanjire, pronadji razloge svog besa i nadji balans u svom zivotu. Najzdravija ishrana je ona koja je izbalansirana, nit previse mesa, nit previse biljaka. A sam balans je jako bitan za bilo sta u zivotu.

Vozač

pre 2 godine

@decko u usponu, civilizacija je i stigla do ovde jer su se ljudi hranili raznoliko.
Prirodno, vecina mesojeda:tigar, lav puma ima izrazeni grudni kos zbog zapremine pluca i drugih organa. Kod krave, slona, nosoroga nije bas tako, stomak je primetan. Zbog vise komada zeluca i drugacijeg digestivnog trakta. E sad, ljudi su u normalnom uzorku ravni po gradji.
Samo to pogledaj. Nista ti vise ne treba.
Ovo sto si napisao je tipa: psima je najbolja hrana granule. Nista koskice i presno meso. Taj rad.

dečko u usponu

pre 2 godine

Meso je ubistvo. Ali ako nemate problem sa tim, onda razmislite o sledećem: meso je tortura i mučenje! Meso životinja koje jedete su izmučene i zlostavljane do trenutka kad su ubijene da biste ih vi “uživali u ukusu”… Zašto uopšte neko želi da u svoj organizam unosi leš izmučenog, nesrećnog, genetski modifikovanog organizma koji je hranjen ko zna čime, samo da bi porastao dovoljno da ga zakolju? You are what you eat. Ne želim da ijedno biće doživi patnju jako bih ja jeo… Ovo 21. vek, hrane ima više nego dovoljno za sve i nema potrebe da se jede više meso. A nije ni zdravo.

citalac

pre 2 godine

Kada smo bili dečaci, ne daj bože da je neko na pitanje "da li više voliš pse ili mačke" rekao "mačke"...
"Pravi dečak" je svakako morao da preferira pse, i... ne neke tamo pudlice, očigledno! :-D
Suptilno zlostavljanje dečaka, po mačoidnoj paradigmi, je na svakom koraku. Zvuči bizarno ako se verbalizuje, pa se onda obično prećutkuje. Za posledicu, dečaci često od vrlo ranog perioda gube kontakt sami sa sobom, konformišu se na uštrb autentičnosti i tako podrivaju sopstveno mentalno zdravlje.
Pričam između ostalog i iz sopstvenog (prevaziđenog) iskustva.

Bysb

pre 2 godine

"Tesko se neko moze nazvati naucnikom koji veruje nekoj studiji radjenoj na 300 ljudi."

Sreća pa se naučnikom može nazvati neko ko URADI studiju sa 300 ljudi. Takođe srećom, naučnici obično znaju i koliki je značaj njihove studije, te koliko zaista doprinosi naučnoj oblasti...

Još ako uz to koriste sva slova svog jezika i u velikoj meri poštuje pravopis i gramatiku - pa, u poređenju sa nekima, to je već ozbiljan intelektualac.

citalac

pre 2 godine

Kada smo bili dečaci, ne daj bože da je neko na pitanje "da li više voliš pse ili mačke" rekao "mačke"...
"Pravi dečak" je svakako morao da preferira pse, i... ne neke tamo pudlice, očigledno! :-D
Suptilno zlostavljanje dečaka, po mačoidnoj paradigmi, je na svakom koraku. Zvuči bizarno ako se verbalizuje, pa se onda obično prećutkuje. Za posledicu, dečaci često od vrlo ranog perioda gube kontakt sami sa sobom, konformišu se na uštrb autentičnosti i tako podrivaju sopstveno mentalno zdravlje.
Pričam između ostalog i iz sopstvenog (prevaziđenog) iskustva.

Pera

pre 2 godine

@dečko u uspon

Pa? Ljudi jedu mesu vec 100 000 godina. Mi smo jednostavno zivotinje koje imaju sposobnost ne toliko da misle koliko da sintetisu stvari koje se ne nalaze spontano u prirodi. Ali na kraju dana, i dalje smo zivotinje i to svastojedi. Trebaju nam i meso i biljke da bi bili zdravi.

Nista nije zdravo. Hemije i gmo-a imas 300 puta vise u biljkama nego u mesu. Benefiti mesa su svima vidljivi, kako prosecan polupismen Srbin zamislja Kineza? Patuljka od metar i po? Zahvaljujuci promeni dijete s pirinca na mesto u prethodnih 40 godina, Kinezi su porasli u proseku 25-30 santimetara. Prakticno su sada visine kao i ostatak planete.
Stete mesa su naravno srcane i bubrezne bolesti. Biljke sa druge strane ne izazivaju bolesti prekomernim unosom (osim mozda ugljenih hidrata npr iz krompira), medjutim nemaju proteina. Coveku treba 22 aminokiselina da bi funkcionisao normalno. Proteini organizmu sluze za manje vise sve pogotovo za imunitet. Ima proteina u nekim biljkama, ali nikada kao u mesu.

Znaci, jedes mnogo mesa - dobices holesterol i srcanu bolest ili tromb, jedes mnogo biljaka - mozda zakacis dijabetes (zavisno od povrca), bices stalno bolesljiv i pokosice te neki virus.
Resenje?
Budizam. Umesto da kukas i da se mesas u sta drugi imaju na tanjire, pronadji razloge svog besa i nadji balans u svom zivotu. Najzdravija ishrana je ona koja je izbalansirana, nit previse mesa, nit previse biljaka. A sam balans je jako bitan za bilo sta u zivotu.

Kraljevcanin

pre 2 godine

Kakve gluposti. Ljudi jedu sta vole, neko vise voli meso, neko manje, ja npr najvise volim pite, torte i kolace, a i dalje sam musko :)))

Vozač

pre 2 godine

@decko u usponu, civilizacija je i stigla do ovde jer su se ljudi hranili raznoliko.
Prirodno, vecina mesojeda:tigar, lav puma ima izrazeni grudni kos zbog zapremine pluca i drugih organa. Kod krave, slona, nosoroga nije bas tako, stomak je primetan. Zbog vise komada zeluca i drugacijeg digestivnog trakta. E sad, ljudi su u normalnom uzorku ravni po gradji.
Samo to pogledaj. Nista ti vise ne treba.
Ovo sto si napisao je tipa: psima je najbolja hrana granule. Nista koskice i presno meso. Taj rad.

Los Angeles

pre 2 godine

Kanadske baljezgarije. Tamo je uskoro znak primitivizma jesti meso. Već je znak primitivizma zapaliti cigaretu ponekad. Zemlja bez kičme, narod koji bukvalno odustaje od svojih običaja kako bi se imigranti osećali bolje. Nije dobro alo si belac, nije više kul to tamo. Mlade kanadjanke plave kose i svetlih očiju trče u krevet sa imigrantima iz jamajke, pakistana, indije, afganistana, sirije, jer tako misle da čine dobro delo pred Bogom. I onda gomila njih razvedene same sa decom, jer se nisu našle u tim brakovima, pa na šta su mislile. Po Torontu znakovi “budi ponosan što si gej, ili lezbejka” bukvalno sve što nije normalno i straight im se servira kao cool, deca skroz zbunjena. U školi nam poslali papir na kome traže da ne šaljemo decu sa užinom u kojoj ima šunke jer deca dele hranu pa se ljute roditelji muslimanske dece. Ma FUJ. Neuporedivo bolje od srpskih baljezgarija, da razjasnim odmah ali daleko od poželjne destinacije za život i podizanje porodice.

AlbertBonham

pre 2 godine

@Pera "Trebaju nam i meso i biljke da bi bili zdravi."

Netacno. Krvna slika (radi detaljnog godisnjeg sistematskog pregleda koji nam organizuje firma) od pre neki dan mi je opet savrsena. Imam 51 godinu, meso ne jedem od 1984.-te. Izgledam mnogo mladje, isto se tako i osecam, u sportu mogu da stanem na crtu upola mladjima od sebe.
(dv, 13. novembar 2021 15:42)

Ja ne jedem nista vec 36 godina. Ujutro pijem izvorsku vodu ph22 sa Pirineja da mi se ne zakiseli organizam a uvece limunadu u kojoj su razmuceme dve kasicice manuka meda, prstohvat kamu kamua i ekstrakt sismisovih testisa. I gledam u sunce kada nije oblacno. Imam 63 godine a izgledam kao da mi je 16. Od kako ovo upraznjavam poceo sam da se vidno podmladjujem i sada delujem kao teenager. Bavim se kosarkom i igram za kadetsku ekipu Reala sa laziranom licnom kartom. Kazu da sam novi Doncic u najavi. I dalje rastem u visinu, krv kao u bebe, jedino mi ponovo izbija brada i imam po neku buhuljicu, a ovi sto uzimaju bilo sta osim vode mogu samo sebe da zavaravaju da su zdravi i da ce dugo ziveti.

dečko u usponu

pre 2 godine

Meso je ubistvo. Ali ako nemate problem sa tim, onda razmislite o sledećem: meso je tortura i mučenje! Meso životinja koje jedete su izmučene i zlostavljane do trenutka kad su ubijene da biste ih vi “uživali u ukusu”… Zašto uopšte neko želi da u svoj organizam unosi leš izmučenog, nesrećnog, genetski modifikovanog organizma koji je hranjen ko zna čime, samo da bi porastao dovoljno da ga zakolju? You are what you eat. Ne želim da ijedno biće doživi patnju jako bih ja jeo… Ovo 21. vek, hrane ima više nego dovoljno za sve i nema potrebe da se jede više meso. A nije ni zdravo.

Malo cinjenica

pre 2 godine

Veganstvo je sekta koje bi u hipotetickom slucaju da svi postanemo vegani rezultiralo sledecim:

Pomorom sve krupne i sitne stoke, to su milijarde grla koja bi mozda imali samo u zoo vrtu.

Nedostatak stajskog djubriva koje sluzi za stvaranje humusa i oplodnju zemljista.

Krcenjem svih suma na planeti da bi gajili bobice i prehranili se.

100x veca potrosnja vode za navodnjavanje.

ekstenzivno koriscenje pesticida bi napravilo pustinju od planete.

izumiranje ljudi ako ne i vecine ostalih zivotinja i biljaka na planeti za manje od 100 godina.

Trenutno ni 5 planeta poput zemlje ne bi moglo da prehrani 9 milijardi vegana. Dakle veganstvo je autodestruktivna sekta i u sustini je treba zabraniti.

Pančićeva Omorika

pre 2 godine

(dečko u usponu, 13. novembar 2021 12:56)


Ja sam protiv ovih biljoždera što jedu samo travke, kako ih nije sramota da ubiju nevini maslačak, zelenu salatu, celer, paškanat i razne neke druge travčice, nedužnu soju ili tako to, pa da li ste bre vi ljudi normalni, te biljke udišu ugljen-dioksid i tako čiste planetu, smanjuju efekat staklene bašte i čuvaju ozon, a vi ih koljete, sečete, čupate, pa ih potom kasapite u sitne delove za vaše genocidne salate, da li ste svesni da sve te biljčice obnavljaju kiseonik koji mi udišemo, sram vas bilo vi koji jedete samo paradajz, šargarepu... i krastavice, zločinci, biljke same sebi stvaraju hranu ni iz čega, iz neorganskih materija, recikliraju same sebe, a vi biljožderi hoćete sve na gotovo, licemeri, reciklirajte sami svoj izmet pa to jedite ako ste doista za očuvanje životne sredine, mislim da ćete tako imati dovoljno za jeđu s obzirom na to koliko kenj**e!

Bysb

pre 2 godine

"Tesko se neko moze nazvati naucnikom koji veruje nekoj studiji radjenoj na 300 ljudi."

Sreća pa se naučnikom može nazvati neko ko URADI studiju sa 300 ljudi. Takođe srećom, naučnici obično znaju i koliki je značaj njihove studije, te koliko zaista doprinosi naučnoj oblasti...

Još ako uz to koriste sva slova svog jezika i u velikoj meri poštuje pravopis i gramatiku - pa, u poređenju sa nekima, to je već ozbiljan intelektualac.

domicilan

pre 2 godine

''Znaci, jedes mnogo mesa - dobices holesterol i srcanu bolest ili tromb.''

4/5 ukupnog holesterola koji covek ima na raspolaganju, sintetise sam organizam (jetra), a 1/5 se unosi ishranom. Dakle, trebalo bi pojesti 3 do 4 kg mesa dnevno kako bi taj uneseni holesterol u potpunosti zamenio onaj sintetisan u jetri, sto niko normalan ne radi. Holesterol koji unesemo iz mesa, jaja i sl. ima jako mali udeo u ukupnoj kolicini holesterola u nasem organizmu. Cak i da ovo nije tacno i ako zanemarimo ovu gore proporciju, gomila ozbiljnih studija pokazuje da povisen holesterol u krvi (za razliku od triglicerida koji nastaju usled povecanog unosa UH kojih u mesu ima 0) nema apsolutno nikakve veze sa koronarnim bolestima i da je ucestalost srcanih i mozdanih udara ista kod obe kontrolne grupe, tj. od osoba koje imaju povisen holesterol u krvi i onih koje nemaju. Ovo za tromb je teska besmislica koju ne vredi ni komentarisati. Kakve veze tromb ima sa mesom? Da li znas kako i usled cega nastaje tromboza? Svasta.

Јабучило

pre 2 godine

Meso je ubistvo. Ali ako nemate problem sa tim, onda razmislite o sledećem: meso je tortura i mučenje! Meso životinja koje jedete su izmučene i zlostavljane do trenutka kad su ubijene da biste ih vi “uživali u ukusu”… Zašto uopšte neko želi da u svoj organizam unosi leš izmučenog, nesrećnog, genetski modifikovanog organizma koji je hranjen ko zna čime, samo da bi porastao dovoljno da ga zakolju? You are what you eat. Ne želim da ijedno biće doživi patnju jako bih ja jeo… Ovo 21. vek, hrane ima više nego dovoljno za sve i nema potrebe da se jede više meso. A nije ni zdravo.
(dečko u usponu, 13. novembar 2021 12:56)

Термички обрађен оскрнављен леш, молићу. Ако смо оно што једемо, мораћу и тог лава да коначно пробам, иако је свиња за мене краљ животиња. Боље и свиња да будем него чиа семенка.

А ако ниси знао, људи су сваштоједи и савршено је нормално и здраво да једемо и месо. Да није било меса, питање је шта би било с нашом врстом. Ни твоје биље није баш генетски немодификовано. Зато смањи веганску пропаганду. Нанећеш некоме непоправљиву штету.

Markoni

pre 2 godine

Čitav svijet u haosu dvije godine, ekonomije stale, milioni umrli, traži se lijek protiv Korona virusa, nauka jedva da ima odgovor a ovi likovi "istražuju" ideju muškosti i konzumiranje crvenog mesa? Je li realno da im je neko dao pare za ovo?

Пера

pre 2 godine

Исто важи и за аутомобиле на бензин. Врум врум некима даје осећај мужевности који им иначе недостаје. Па се небу одрекли тога па макар сви поцркали. Чика Пера возе на струју.

Greota

pre 2 godine

@dečko u usponu

Kupus/lubenica/pasulj/tikva/paradajz/krastavac/cvekla/krompir i ostalo povrce je ubistvo. Ali ako nemate problem sa tim, onda razmislite o sledećem: kupus/lubenica/pasulj/tikva/paradajz/krastavac/cvekla/krompir je tortura i mučenje! Kupus/lubenica/pasulj/tikva/paradajz/krastavac/cvekla/krompir koje jedete su izmučeni i zlostavljani do trenutka kad su ubijeni/ppsečene/iščupani da biste ih vi “uživali u ukusu”… Zašto uopšte neko želi da u svoj organizam unosi leš izmučenog, nesrećnog, genetski modifikovanog kupusa/lubenice/pasulja/tikve/paradajza/krastavca/cvekle/krompira koji je prskan ko zna čime i uzgojen iz ko zna kakvog semena, samo da bi porastao dovoljno da ga zakolju/iščupaju/istrgnu, tj. ubiju? You are what you eat. Ne želim da ijedno biće doživi patnju kako bih ja jeo… Ovo je 21. vek, hrane ima više nego dovoljno za sve i nema potrebe da se jede više povrće koje je ubijeno. A nije ni zdravo.

za šta se sve daje plata...

pre 2 godine

Pa da, ceo paleolit je inače bio nesigurnost u muškost. Drugačije nema logike da je bilo. Jer ako to u anketi stoji, normalno da je nepobitna istina.

Milos

pre 2 godine

Kada smo bili dečaci, ne daj bože da je neko na pitanje "da li više voliš pse ili mačke" rekao "mačke"... 
"Pravi dečak" je svakako morao da preferira pse, i... ne neke tamo pudlice, očigledno! :-D 
Suptilno zlostavljanje dečaka, po mačoidnoj paradigmi, je na svakom koraku. Zvuči bizarno ako se verbalizuje, pa se onda obično prećutkuje. Za posledicu, dečaci često od vrlo ranog perioda gube kontakt sami sa sobom, konformišu se na uštrb autentičnosti i tako podrivaju sopstveno mentalno zdravlje. 
Pričam između ostalog i iz sopstvenog (prevaziđenog) iskustva.
(citalac, 13. novembar 2021 12:35)

A sta fali mackama?

Steva Signal

pre 2 godine

Pa? Ljudi jedu mesu vec 100 000 godina. Mi smo jednostavno zivotinje koje imaju sposobnost ne toliko da misle koliko da sintetisu stvari koje se ne nalaze spontano u prirodi. Ali na kraju dana, i dalje smo zivotinje i to svastojedi. Trebaju nam i meso i biljke da bi bili zdravi
Resenje?
Budizam...
(Pera, 13. novembar 2021 13:29)

Sa svime se mogu složiti,ali da je rešenje budizam! Nemam ništa protiv,stvar slobode.Ali hajde da osmotrimo pravoslavlje njen način ishrane i balansa u samoj.Imaš četiri posta u godini.Božićni-40 dana,Vaskršnji 49 dana, Petrovski (može biti deset,a zna da bude i 40 dana)i Gospojinski koji traje 14 dana.Uzmi mimo toga,svaku sredu i petak,i dobićeš oko,ponekad i preko pola godine bez mesa,često i bez ribe i ulja,ako se čvrsto pridržavaš kalendara i uputa.Na sve to dodaj iskreno hrišćansko držanje,mir u duši,pokajanje,dobra dela i kao krunu svega Sveto Pričešće.Šta misliš zašto svetogorski monasi žive po 80-90 godina,a i u tim godinama su u vrlo dobroj kondiciji?

Lelemood

pre 2 godine

Ne znam sta je tuznije u celoj prici, to sto ima batica koji su dozvolili sebi da ih pogadja sta neko drugi misli o njima (i njihovoj 'muskosti') ili sto misle da ce to da se promeni sa ishranom. Kako li ce to tek da izgleda za 20-30 godina kada danasnji klici budu odrasli ljudi, pogotovo ovi sto su im roditelji u fazonu da ih sacekaju 18 godina da sami odluce dal su bata ili seka a do tada ih podizu u rodno neutralnom fazonu. My non-binarism is bigger than yours...

lol

pre 2 godine

Sta misle vegani, ko je na meniju ako bude neka frka sa hranom ?
Prosle godine su se klali za rolnu toalet papira, sta ce kad bude nesto ozbiljnije ?

i ja bih uzeo ono što valja i piletinu kao salatu, ako kuče neće da ga jede, neću ni ja

pre 2 godine

Al im je ponuda. Porede šta sa tofu. Pa zapadnjacima je normalno da uzmu ono što proceni da košta više kada je već džabe. kakve veze to ima sa muževnošću. To je sve što su mogli da zaključe. Drugo misterija je i dan danas kako čovek nauči da jede, tako da nemaju iz šega da izvuku zaključak. U najmanju ruku kedeš ono što t je poznato i što ti je u tom trenutku praktično i poznato (ili bar ne smrdi). Što ne probaju ovo sa pićem. Skupa piva i viski loču oni koji se ne osećaju muževno pa kompenzuju. Ali u alkohol ne smeju da diraju. Inače ideja je slična, onoj o vezi automobila i penisa, a ova se javila tek kada je gorivo postao problem, do tada je bilo obrnuto, a sada je problem izgleda meso (ono prirodno j eproblem ali bi da uvale veštačko, lakše se proizvodi, veći profit). Uskoro će biti da oni koji jedu vulkaniziranu šargarepu (takozvano veštačko meso) imaju veći stepen muževnosti u odnosu na one koji jedu prirodno meso. Ne možeš muško da zezneš reklamama, jer zna šta mu treba, a to ubacivanje osećanja, pa to je za one što jedu tofu. Ne osećam, nema potrebe, stvoren sam da znam.

dv

pre 2 godine

@Pera "Trebaju nam i meso i biljke da bi bili zdravi."

Netacno. Krvna slika (radi detaljnog godisnjeg sistematskog pregleda koji nam organizuje firma) od pre neki dan mi je opet savrsena. Imam 51 godinu, meso ne jedem od 1984.-te. Izgledam mnogo mladje, isto se tako i osecam, u sportu mogu da stanem na crtu upola mladjima od sebe.

Ja

pre 2 godine

Mi kao pripadnici svoje vrste(ljudi) smo na vrhu lanca ishrane, svako ko to ne želi da prihvati ugrožava našu vrstu (ljudi, čovek... Itd.)

jedan narod

pre 2 godine

Pravo musko na Balkanu ne sme da baca djubre u korpu, ne sme da se izuva kada dodje u stan, da se cesto kupa i treba da ostavlja nered iza sebe, treba da cacka mast iz uva malim prstom,a u tanjiru da mu ne postoji nista zelene boje.

e

pre 2 godine

Ja sam mator i netreba mi dokazivanje muškosti. Ipak čini mi se da je nešto drugo u pitanju. To drugo najverovatnije je da smanjen broj vođenja ljubavi u velikom %.

matori

pre 2 godine

@(Pančićeva Omorika, 13. novembar 2021 15:10)
bravo majstore !
ali iskreno.... nerviraju me tipovi @dečko u usponu.

lepo je neko napisao : balansirana ishrana je zakon. mi smo svaštojedi i tako treba da funkcionišemo.

Silvester

pre 2 godine

(Los Angeles, 13. novembar 2021 15:31)

E moj ti druže, pa da li je moguće da si toliko ograničen i da ne kapiraš da se krčkaš u istom loncu? Ja sam mislio da si ti inteligentan čovek, kosmopolita, kvalitetan autošovinista, a ti ispade samo napola skuvana žaba.

Da se vrneš' ti lepo u Srbiju, taj nivo kuvanja još nismo dostigli.

XXL

pre 2 godine

Ma kako da ne ako pogledamo današnje devojke nabildovanih butina i guzičetina čovek da se zapita ŠTA njima treba? Sigurno ne neki muževan lik koji drži deset u po s' lukom u somunu. Bog će im razumeti i taj trend nakaznog tela.

đorđe

pre 2 godine

Ne. Ljudi vole meso i zato traže meso. I od svih muških patkometrija još nisam čuo da se razvrstavamo po tome da li volimo srednje pečen biftek,suši,piletinu sa kikirikijem ili rolovano belo. U stvari volim sve to da se ne lažemo, samo je stvar inspiracije u datom trenutku,kalorijske potrebe i sl. Dakle ako su uopšte naučnici, onda su stvarno potrošili resurse uzalud.

Xide

pre 2 godine

Исто важи и за аутомобиле на бензин. Врум врум некима даје осећај мужевности који им иначе недостаје. Па се небу одрекли тога па макар сви поцркали. Чика Пера возе на струју.
(Пера, 13. novembar 2021 13:34)

Top Top Topcinnaaa.

siki

pre 2 godine

@(Pera, 13. novembar 2021 13:29)

E vala se nalupeta za biljke i bolesti za sve pare. A tek za proteine i aminokiseline, ta nemam reči.

Неко123

pre 2 godine

Не знам да ли је овде неко читао целу вест и како се дошло до тог закључка. Причам то као месождер.

brate

pre 2 godine

Poruka za dv! Druze klasicno srpski tj ispod proseka odgovaras, netacno moja je krvna slika odlicna izgledam kao zmaj i mogu mladjima na crtu!
Smesan si jer nije to tema! Temu je pogodio taj kojem si odgovorio.

dečko u usponu

pre 2 godine

Meso je ubistvo. Ali ako nemate problem sa tim, onda razmislite o sledećem: meso je tortura i mučenje! Meso životinja koje jedete su izmučene i zlostavljane do trenutka kad su ubijene da biste ih vi “uživali u ukusu”… Zašto uopšte neko želi da u svoj organizam unosi leš izmučenog, nesrećnog, genetski modifikovanog organizma koji je hranjen ko zna čime, samo da bi porastao dovoljno da ga zakolju? You are what you eat. Ne želim da ijedno biće doživi patnju jako bih ja jeo… Ovo 21. vek, hrane ima više nego dovoljno za sve i nema potrebe da se jede više meso. A nije ni zdravo.

Пера

pre 2 godine

Исто важи и за аутомобиле на бензин. Врум врум некима даје осећај мужевности који им иначе недостаје. Па се небу одрекли тога па макар сви поцркали. Чика Пера возе на струју.

citalac

pre 2 godine

Kada smo bili dečaci, ne daj bože da je neko na pitanje "da li više voliš pse ili mačke" rekao "mačke"...
"Pravi dečak" je svakako morao da preferira pse, i... ne neke tamo pudlice, očigledno! :-D
Suptilno zlostavljanje dečaka, po mačoidnoj paradigmi, je na svakom koraku. Zvuči bizarno ako se verbalizuje, pa se onda obično prećutkuje. Za posledicu, dečaci često od vrlo ranog perioda gube kontakt sami sa sobom, konformišu se na uštrb autentičnosti i tako podrivaju sopstveno mentalno zdravlje.
Pričam između ostalog i iz sopstvenog (prevaziđenog) iskustva.

Bysb

pre 2 godine

"Tesko se neko moze nazvati naucnikom koji veruje nekoj studiji radjenoj na 300 ljudi."

Sreća pa se naučnikom može nazvati neko ko URADI studiju sa 300 ljudi. Takođe srećom, naučnici obično znaju i koliki je značaj njihove studije, te koliko zaista doprinosi naučnoj oblasti...

Još ako uz to koriste sva slova svog jezika i u velikoj meri poštuje pravopis i gramatiku - pa, u poređenju sa nekima, to je već ozbiljan intelektualac.

dv

pre 2 godine

@Pera "Trebaju nam i meso i biljke da bi bili zdravi."

Netacno. Krvna slika (radi detaljnog godisnjeg sistematskog pregleda koji nam organizuje firma) od pre neki dan mi je opet savrsena. Imam 51 godinu, meso ne jedem od 1984.-te. Izgledam mnogo mladje, isto se tako i osecam, u sportu mogu da stanem na crtu upola mladjima od sebe.

Pera

pre 2 godine

@dečko u uspon

Pa? Ljudi jedu mesu vec 100 000 godina. Mi smo jednostavno zivotinje koje imaju sposobnost ne toliko da misle koliko da sintetisu stvari koje se ne nalaze spontano u prirodi. Ali na kraju dana, i dalje smo zivotinje i to svastojedi. Trebaju nam i meso i biljke da bi bili zdravi.

Nista nije zdravo. Hemije i gmo-a imas 300 puta vise u biljkama nego u mesu. Benefiti mesa su svima vidljivi, kako prosecan polupismen Srbin zamislja Kineza? Patuljka od metar i po? Zahvaljujuci promeni dijete s pirinca na mesto u prethodnih 40 godina, Kinezi su porasli u proseku 25-30 santimetara. Prakticno su sada visine kao i ostatak planete.
Stete mesa su naravno srcane i bubrezne bolesti. Biljke sa druge strane ne izazivaju bolesti prekomernim unosom (osim mozda ugljenih hidrata npr iz krompira), medjutim nemaju proteina. Coveku treba 22 aminokiselina da bi funkcionisao normalno. Proteini organizmu sluze za manje vise sve pogotovo za imunitet. Ima proteina u nekim biljkama, ali nikada kao u mesu.

Znaci, jedes mnogo mesa - dobices holesterol i srcanu bolest ili tromb, jedes mnogo biljaka - mozda zakacis dijabetes (zavisno od povrca), bices stalno bolesljiv i pokosice te neki virus.
Resenje?
Budizam. Umesto da kukas i da se mesas u sta drugi imaju na tanjire, pronadji razloge svog besa i nadji balans u svom zivotu. Najzdravija ishrana je ona koja je izbalansirana, nit previse mesa, nit previse biljaka. A sam balans je jako bitan za bilo sta u zivotu.

jedan narod

pre 2 godine

Pravo musko na Balkanu ne sme da baca djubre u korpu, ne sme da se izuva kada dodje u stan, da se cesto kupa i treba da ostavlja nered iza sebe, treba da cacka mast iz uva malim prstom,a u tanjiru da mu ne postoji nista zelene boje.

Los Angeles

pre 2 godine

Kanadske baljezgarije. Tamo je uskoro znak primitivizma jesti meso. Već je znak primitivizma zapaliti cigaretu ponekad. Zemlja bez kičme, narod koji bukvalno odustaje od svojih običaja kako bi se imigranti osećali bolje. Nije dobro alo si belac, nije više kul to tamo. Mlade kanadjanke plave kose i svetlih očiju trče u krevet sa imigrantima iz jamajke, pakistana, indije, afganistana, sirije, jer tako misle da čine dobro delo pred Bogom. I onda gomila njih razvedene same sa decom, jer se nisu našle u tim brakovima, pa na šta su mislile. Po Torontu znakovi “budi ponosan što si gej, ili lezbejka” bukvalno sve što nije normalno i straight im se servira kao cool, deca skroz zbunjena. U školi nam poslali papir na kome traže da ne šaljemo decu sa užinom u kojoj ima šunke jer deca dele hranu pa se ljute roditelji muslimanske dece. Ma FUJ. Neuporedivo bolje od srpskih baljezgarija, da razjasnim odmah ali daleko od poželjne destinacije za život i podizanje porodice.

Vozač

pre 2 godine

@decko u usponu, civilizacija je i stigla do ovde jer su se ljudi hranili raznoliko.
Prirodno, vecina mesojeda:tigar, lav puma ima izrazeni grudni kos zbog zapremine pluca i drugih organa. Kod krave, slona, nosoroga nije bas tako, stomak je primetan. Zbog vise komada zeluca i drugacijeg digestivnog trakta. E sad, ljudi su u normalnom uzorku ravni po gradji.
Samo to pogledaj. Nista ti vise ne treba.
Ovo sto si napisao je tipa: psima je najbolja hrana granule. Nista koskice i presno meso. Taj rad.

Malo cinjenica

pre 2 godine

Veganstvo je sekta koje bi u hipotetickom slucaju da svi postanemo vegani rezultiralo sledecim:

Pomorom sve krupne i sitne stoke, to su milijarde grla koja bi mozda imali samo u zoo vrtu.

Nedostatak stajskog djubriva koje sluzi za stvaranje humusa i oplodnju zemljista.

Krcenjem svih suma na planeti da bi gajili bobice i prehranili se.

100x veca potrosnja vode za navodnjavanje.

ekstenzivno koriscenje pesticida bi napravilo pustinju od planete.

izumiranje ljudi ako ne i vecine ostalih zivotinja i biljaka na planeti za manje od 100 godina.

Trenutno ni 5 planeta poput zemlje ne bi moglo da prehrani 9 milijardi vegana. Dakle veganstvo je autodestruktivna sekta i u sustini je treba zabraniti.

Pančićeva Omorika

pre 2 godine

(dečko u usponu, 13. novembar 2021 12:56)


Ja sam protiv ovih biljoždera što jedu samo travke, kako ih nije sramota da ubiju nevini maslačak, zelenu salatu, celer, paškanat i razne neke druge travčice, nedužnu soju ili tako to, pa da li ste bre vi ljudi normalni, te biljke udišu ugljen-dioksid i tako čiste planetu, smanjuju efekat staklene bašte i čuvaju ozon, a vi ih koljete, sečete, čupate, pa ih potom kasapite u sitne delove za vaše genocidne salate, da li ste svesni da sve te biljčice obnavljaju kiseonik koji mi udišemo, sram vas bilo vi koji jedete samo paradajz, šargarepu... i krastavice, zločinci, biljke same sebi stvaraju hranu ni iz čega, iz neorganskih materija, recikliraju same sebe, a vi biljožderi hoćete sve na gotovo, licemeri, reciklirajte sami svoj izmet pa to jedite ako ste doista za očuvanje životne sredine, mislim da ćete tako imati dovoljno za jeđu s obzirom na to koliko kenj**e!

Kraljevcanin

pre 2 godine

Kakve gluposti. Ljudi jedu sta vole, neko vise voli meso, neko manje, ja npr najvise volim pite, torte i kolace, a i dalje sam musko :)))

Steva Signal

pre 2 godine

Pa? Ljudi jedu mesu vec 100 000 godina. Mi smo jednostavno zivotinje koje imaju sposobnost ne toliko da misle koliko da sintetisu stvari koje se ne nalaze spontano u prirodi. Ali na kraju dana, i dalje smo zivotinje i to svastojedi. Trebaju nam i meso i biljke da bi bili zdravi
Resenje?
Budizam...
(Pera, 13. novembar 2021 13:29)

Sa svime se mogu složiti,ali da je rešenje budizam! Nemam ništa protiv,stvar slobode.Ali hajde da osmotrimo pravoslavlje njen način ishrane i balansa u samoj.Imaš četiri posta u godini.Božićni-40 dana,Vaskršnji 49 dana, Petrovski (može biti deset,a zna da bude i 40 dana)i Gospojinski koji traje 14 dana.Uzmi mimo toga,svaku sredu i petak,i dobićeš oko,ponekad i preko pola godine bez mesa,često i bez ribe i ulja,ako se čvrsto pridržavaš kalendara i uputa.Na sve to dodaj iskreno hrišćansko držanje,mir u duši,pokajanje,dobra dela i kao krunu svega Sveto Pričešće.Šta misliš zašto svetogorski monasi žive po 80-90 godina,a i u tim godinama su u vrlo dobroj kondiciji?

Greota

pre 2 godine

@dečko u usponu

Kupus/lubenica/pasulj/tikva/paradajz/krastavac/cvekla/krompir i ostalo povrce je ubistvo. Ali ako nemate problem sa tim, onda razmislite o sledećem: kupus/lubenica/pasulj/tikva/paradajz/krastavac/cvekla/krompir je tortura i mučenje! Kupus/lubenica/pasulj/tikva/paradajz/krastavac/cvekla/krompir koje jedete su izmučeni i zlostavljani do trenutka kad su ubijeni/ppsečene/iščupani da biste ih vi “uživali u ukusu”… Zašto uopšte neko želi da u svoj organizam unosi leš izmučenog, nesrećnog, genetski modifikovanog kupusa/lubenice/pasulja/tikve/paradajza/krastavca/cvekle/krompira koji je prskan ko zna čime i uzgojen iz ko zna kakvog semena, samo da bi porastao dovoljno da ga zakolju/iščupaju/istrgnu, tj. ubiju? You are what you eat. Ne želim da ijedno biće doživi patnju kako bih ja jeo… Ovo je 21. vek, hrane ima više nego dovoljno za sve i nema potrebe da se jede više povrće koje je ubijeno. A nije ni zdravo.

brate

pre 2 godine

Poruka za dv! Druze klasicno srpski tj ispod proseka odgovaras, netacno moja je krvna slika odlicna izgledam kao zmaj i mogu mladjima na crtu!
Smesan si jer nije to tema! Temu je pogodio taj kojem si odgovorio.

Јабучило

pre 2 godine

Meso je ubistvo. Ali ako nemate problem sa tim, onda razmislite o sledećem: meso je tortura i mučenje! Meso životinja koje jedete su izmučene i zlostavljane do trenutka kad su ubijene da biste ih vi “uživali u ukusu”… Zašto uopšte neko želi da u svoj organizam unosi leš izmučenog, nesrećnog, genetski modifikovanog organizma koji je hranjen ko zna čime, samo da bi porastao dovoljno da ga zakolju? You are what you eat. Ne želim da ijedno biće doživi patnju jako bih ja jeo… Ovo 21. vek, hrane ima više nego dovoljno za sve i nema potrebe da se jede više meso. A nije ni zdravo.
(dečko u usponu, 13. novembar 2021 12:56)

Термички обрађен оскрнављен леш, молићу. Ако смо оно што једемо, мораћу и тог лава да коначно пробам, иако је свиња за мене краљ животиња. Боље и свиња да будем него чиа семенка.

А ако ниси знао, људи су сваштоједи и савршено је нормално и здраво да једемо и месо. Да није било меса, питање је шта би било с нашом врстом. Ни твоје биље није баш генетски немодификовано. Зато смањи веганску пропаганду. Нанећеш некоме непоправљиву штету.

Markoni

pre 2 godine

Čitav svijet u haosu dvije godine, ekonomije stale, milioni umrli, traži se lijek protiv Korona virusa, nauka jedva da ima odgovor a ovi likovi "istražuju" ideju muškosti i konzumiranje crvenog mesa? Je li realno da im je neko dao pare za ovo?

za šta se sve daje plata...

pre 2 godine

Pa da, ceo paleolit je inače bio nesigurnost u muškost. Drugačije nema logike da je bilo. Jer ako to u anketi stoji, normalno da je nepobitna istina.

AlbertBonham

pre 2 godine

@Pera "Trebaju nam i meso i biljke da bi bili zdravi."

Netacno. Krvna slika (radi detaljnog godisnjeg sistematskog pregleda koji nam organizuje firma) od pre neki dan mi je opet savrsena. Imam 51 godinu, meso ne jedem od 1984.-te. Izgledam mnogo mladje, isto se tako i osecam, u sportu mogu da stanem na crtu upola mladjima od sebe.
(dv, 13. novembar 2021 15:42)

Ja ne jedem nista vec 36 godina. Ujutro pijem izvorsku vodu ph22 sa Pirineja da mi se ne zakiseli organizam a uvece limunadu u kojoj su razmuceme dve kasicice manuka meda, prstohvat kamu kamua i ekstrakt sismisovih testisa. I gledam u sunce kada nije oblacno. Imam 63 godine a izgledam kao da mi je 16. Od kako ovo upraznjavam poceo sam da se vidno podmladjujem i sada delujem kao teenager. Bavim se kosarkom i igram za kadetsku ekipu Reala sa laziranom licnom kartom. Kazu da sam novi Doncic u najavi. I dalje rastem u visinu, krv kao u bebe, jedino mi ponovo izbija brada i imam po neku buhuljicu, a ovi sto uzimaju bilo sta osim vode mogu samo sebe da zavaravaju da su zdravi i da ce dugo ziveti.

Milos

pre 2 godine

Kada smo bili dečaci, ne daj bože da je neko na pitanje "da li više voliš pse ili mačke" rekao "mačke"... 
"Pravi dečak" je svakako morao da preferira pse, i... ne neke tamo pudlice, očigledno! :-D 
Suptilno zlostavljanje dečaka, po mačoidnoj paradigmi, je na svakom koraku. Zvuči bizarno ako se verbalizuje, pa se onda obično prećutkuje. Za posledicu, dečaci često od vrlo ranog perioda gube kontakt sami sa sobom, konformišu se na uštrb autentičnosti i tako podrivaju sopstveno mentalno zdravlje. 
Pričam između ostalog i iz sopstvenog (prevaziđenog) iskustva.
(citalac, 13. novembar 2021 12:35)

A sta fali mackama?

Lelemood

pre 2 godine

Ne znam sta je tuznije u celoj prici, to sto ima batica koji su dozvolili sebi da ih pogadja sta neko drugi misli o njima (i njihovoj 'muskosti') ili sto misle da ce to da se promeni sa ishranom. Kako li ce to tek da izgleda za 20-30 godina kada danasnji klici budu odrasli ljudi, pogotovo ovi sto su im roditelji u fazonu da ih sacekaju 18 godina da sami odluce dal su bata ili seka a do tada ih podizu u rodno neutralnom fazonu. My non-binarism is bigger than yours...

domicilan

pre 2 godine

''Znaci, jedes mnogo mesa - dobices holesterol i srcanu bolest ili tromb.''

4/5 ukupnog holesterola koji covek ima na raspolaganju, sintetise sam organizam (jetra), a 1/5 se unosi ishranom. Dakle, trebalo bi pojesti 3 do 4 kg mesa dnevno kako bi taj uneseni holesterol u potpunosti zamenio onaj sintetisan u jetri, sto niko normalan ne radi. Holesterol koji unesemo iz mesa, jaja i sl. ima jako mali udeo u ukupnoj kolicini holesterola u nasem organizmu. Cak i da ovo nije tacno i ako zanemarimo ovu gore proporciju, gomila ozbiljnih studija pokazuje da povisen holesterol u krvi (za razliku od triglicerida koji nastaju usled povecanog unosa UH kojih u mesu ima 0) nema apsolutno nikakve veze sa koronarnim bolestima i da je ucestalost srcanih i mozdanih udara ista kod obe kontrolne grupe, tj. od osoba koje imaju povisen holesterol u krvi i onih koje nemaju. Ovo za tromb je teska besmislica koju ne vredi ni komentarisati. Kakve veze tromb ima sa mesom? Da li znas kako i usled cega nastaje tromboza? Svasta.

lol

pre 2 godine

Sta misle vegani, ko je na meniju ako bude neka frka sa hranom ?
Prosle godine su se klali za rolnu toalet papira, sta ce kad bude nesto ozbiljnije ?

Silvester

pre 2 godine

(Los Angeles, 13. novembar 2021 15:31)

E moj ti druže, pa da li je moguće da si toliko ograničen i da ne kapiraš da se krčkaš u istom loncu? Ja sam mislio da si ti inteligentan čovek, kosmopolita, kvalitetan autošovinista, a ti ispade samo napola skuvana žaba.

Da se vrneš' ti lepo u Srbiju, taj nivo kuvanja još nismo dostigli.

đorđe

pre 2 godine

Ne. Ljudi vole meso i zato traže meso. I od svih muških patkometrija još nisam čuo da se razvrstavamo po tome da li volimo srednje pečen biftek,suši,piletinu sa kikirikijem ili rolovano belo. U stvari volim sve to da se ne lažemo, samo je stvar inspiracije u datom trenutku,kalorijske potrebe i sl. Dakle ako su uopšte naučnici, onda su stvarno potrošili resurse uzalud.

Ja

pre 2 godine

Mi kao pripadnici svoje vrste(ljudi) smo na vrhu lanca ishrane, svako ko to ne želi da prihvati ugrožava našu vrstu (ljudi, čovek... Itd.)

i ja bih uzeo ono što valja i piletinu kao salatu, ako kuče neće da ga jede, neću ni ja

pre 2 godine

Al im je ponuda. Porede šta sa tofu. Pa zapadnjacima je normalno da uzmu ono što proceni da košta više kada je već džabe. kakve veze to ima sa muževnošću. To je sve što su mogli da zaključe. Drugo misterija je i dan danas kako čovek nauči da jede, tako da nemaju iz šega da izvuku zaključak. U najmanju ruku kedeš ono što t je poznato i što ti je u tom trenutku praktično i poznato (ili bar ne smrdi). Što ne probaju ovo sa pićem. Skupa piva i viski loču oni koji se ne osećaju muževno pa kompenzuju. Ali u alkohol ne smeju da diraju. Inače ideja je slična, onoj o vezi automobila i penisa, a ova se javila tek kada je gorivo postao problem, do tada je bilo obrnuto, a sada je problem izgleda meso (ono prirodno j eproblem ali bi da uvale veštačko, lakše se proizvodi, veći profit). Uskoro će biti da oni koji jedu vulkaniziranu šargarepu (takozvano veštačko meso) imaju veći stepen muževnosti u odnosu na one koji jedu prirodno meso. Ne možeš muško da zezneš reklamama, jer zna šta mu treba, a to ubacivanje osećanja, pa to je za one što jedu tofu. Ne osećam, nema potrebe, stvoren sam da znam.

siki

pre 2 godine

@(Pera, 13. novembar 2021 13:29)

E vala se nalupeta za biljke i bolesti za sve pare. A tek za proteine i aminokiseline, ta nemam reči.

XXL

pre 2 godine

Ma kako da ne ako pogledamo današnje devojke nabildovanih butina i guzičetina čovek da se zapita ŠTA njima treba? Sigurno ne neki muževan lik koji drži deset u po s' lukom u somunu. Bog će im razumeti i taj trend nakaznog tela.

Xide

pre 2 godine

Исто важи и за аутомобиле на бензин. Врум врум некима даје осећај мужевности који им иначе недостаје. Па се небу одрекли тога па макар сви поцркали. Чика Пера возе на струју.
(Пера, 13. novembar 2021 13:34)

Top Top Topcinnaaa.

Неко123

pre 2 godine

Не знам да ли је овде неко читао целу вест и како се дошло до тог закључка. Причам то као месождер.

matori

pre 2 godine

@(Pančićeva Omorika, 13. novembar 2021 15:10)
bravo majstore !
ali iskreno.... nerviraju me tipovi @dečko u usponu.

lepo je neko napisao : balansirana ishrana je zakon. mi smo svaštojedi i tako treba da funkcionišemo.

e

pre 2 godine

Ja sam mator i netreba mi dokazivanje muškosti. Ipak čini mi se da je nešto drugo u pitanju. To drugo najverovatnije je da smanjen broj vođenja ljubavi u velikom %.