Utorak, 27.06.2006.

09:30

Tadić u Hrvatskoj

Boris Tadić očekuje da Hrvatska u budućnosti učini dodatni napor kako bi se svi Srbi izbegli iz Hrvatske vratili i živeli kao lojalni građani.

Izvor: B92

Tadiæ u Hrvatskoj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Komsija, Blok 45

pre 17 godina

Pozdravljam ovaj razvoj dogadjaja i nadam se da ce nam uskoro u posetu doci Predsednik i Premijer RH. Toliko smo slicni da bi zaista bilo na stetu obe strane da blize ne saradjujemo pogotvo u sportu i kulturi, a o ekonomiji da i ne govorim jer su se tu vrata vec otvorila na obe strane. Iskreno mi je drago.

Dorcolac

pre 17 godina

Leto. Bio sam mlad. Krenem biciklom sa Dorcola. Neznam tacno kuda. Hocu na more. Krenem na zapad. Crvenkasti beton. Satorce u Slavonskoj sumi, probudi me radoznala divlja svinja. Sumar mi kaze, ne boj se, tu je blizu pojilo. Izlaz iz Zagreba prema Karlovcu. Mala kuca, divan travnjak."Domacine, mogu li da razapnem sator za ovu noc"? "Nema problema". Gorski Kotar,uf, ko ga napravi tako strmog?! Rijeka-auto kamp Preluka. Ljubavna avantura sa curom iz Matulja. Trzale zagrepcanke na nas, a mi na splicanke!Istarska sela. Rovinj, Katarina, beogradjani. Zao mi je da to ostavim. Moram dalje niz Magistralu. Kakva radost mojih drugova iz reprezentacije-zadrana. Nedaju mi da idem dalje za Trebinje. 'Ajde necu dalje-samo mi je zao siromastva mojih sinova. Nadam se da ce me unuci pitati za moj itenerer. Samo napred Tadicu i Mesicu!

kengur

pre 17 godina

Tadic,koji nije nacionalista, bolje stiti interese Srba u Hrvatskoj nego ultradesnicari. Ali ajde ti to objasni narodu.
Markantan,inteligentan,ume da prica,moderan,jednom recju ljudina...e da je vise takvih u Srbiji...

lola-zg

pre 17 godina

Najiskrenije ,baš nam se većini fućka za posjet predsjednika Tadića koji ima obraza doći u grad Knin iz kojega su krenule prve balvanijade i kamenovanja vlakova orkestrirana iz Beograda pomoću „gostiju političara iz Srbije“ .Predsjednik koji nema obraza ispričati se , ako nikome drugom ,tada barem pripadnicima srpske manjine u HR koji su morali napustiti svoje domove u Kninu zbog tada agresivne sulude politike „svih srba u jednoj državi“Izostanak isprike samo pokazuje koliko je slab položaj demokratskih i proeuropskih stranaka i birača u Srbiji. Nigdje u EU ne postoji radikalna stranka kao u Srbiji.
Uostalom interese srpske manjine u HR odlično štite i obavljaju legalno izabrani političari srpske nacionalnosti koji participiraju u hrvatskoj vlasti. Svaki posjet i gost je dobrodošao,pogotovo ako ima dobre namjere .
Povratnici se vračaju ,oni koji žele.
Koliko god netko mislio suprotno , Hrvati Srbe ne mrze , samo vas imamo na oku. Za svaki slučaj ,da opet ne poželite naše more.

Djordje

pre 17 godina

Super je da su se sreli i to mora da bude nastavljen. Nema drugi pravac za evropu osim da sve te raspale drzave saradjivaju i postuju se medjusobno. Treba zaboraviti proslost, i treba gledati u buducnost makar i ako je to nekada tesko. Zeleo bih da posaljem pozitivan duh svima onima koji odluce nas buducnost, ako bi to bilo moguce...

Dubrovcanin

pre 17 godina

Po mome misljenju svatko je dobrodosao neovisno o nacionalnosti. Treba rat ostaviti iza sebe i okrenuti se boljoj zajednickoj buducnosti. Ekonomska i kulturna suradnja je jedni i najbolji nacin prema prosperitetu.

Duska

pre 17 godina

Daj boze da bude vise ovakvih posjeta i suradnje na svim nivoima i svim drustvenim sferama. Kulturnjaci i intelektualci su vec nesto duze na tom putu. Bravo!

goodman

pre 17 godina

Ma to je sve u redu ici unaokolo rukovati se i trljati ledja jedno drugome. Sve je zaboravljeno, vreme je za ekonomske odnose. Ali da li je tako. Jos uvek se vuku konci iz Lodnona i Amerike, jos uvek imamo neki deseti zid sankcija, koje nas karakterisu kao nenormalnu, nedemokratsku zemlju. Samo neka su Hrvatska, Madjarska, Rumunija i Bugarska smatrane sa vecno demokratskim tradicijama. Neka Boris ode malo kod Blera da mu se suprotstavi. Sve drugo je turisticko putovanje po bivsim republikama.

Desava se

pre 17 godina

Treba unaprediti odnose bivsih nam republika.Samo mi nije jasno kako bi pripajanje RS skodilo interesima Hrvatske?Ne zivi u njoj hrvatski nego srpski zivalj.A to da se bilo Srbija ,bilo Hrvatska odrekla svojih interesa u BiH je cista imaginacija.Samo su smirile strasti jer im medjunarodne okolnosti to nedozoljavaju,ali cim iskrsne prva prilika tesko BiH.

Zorica

pre 17 godina

Naravno da je sjajno poboljsavati odnose sa susedima. Srbija nema visok rejting, pogotovu u republikama gde se ratovalo. Ocekujmo da ce vreme sto pre pokazati da niko u tim ratovima nije bio nevinasce i ruzne stvari su cinili svi, u skladu sa svojom snagom. Tesko je popravljati odnose samo na principu jednosmerne ulice gde svi gresi idu na jednu adresu. To je istoriska laz i tako nema pomaka. Ja jesam za to da se zigosu gresi Srbije i kazne svi koji su ih napravili. Licno sam protiv toga da se tudji gresi istovremeno precutkuju ili guraju pod tepih ili relaiviziraju. Da, u Srbiji ima izbeglica iz Hrvatske. Jeli ih Srbija otud isterala? Jesu li pobegli iz straha od Srbije? Jesu li starci i deca bezali jer su ratovali protiv Hrvatske drzave? Jeli im Srbija stvara klimu da se ne vrate? I naravno da predsednici treba da pricaju i o tome, u interesu boljih susedskih odnosa.

Tanja

pre 17 godina

Srećom, pa su na čelu dve "posvađane" države nalaze ljudi poput gospodina Mesića i gospodina Tadića. To vodi našoj boljoj saradnji i budućnosti...To nam toliko treba...

dorbo dosli u HR !

pre 17 godina

treba pozdraviti boravak predsjednika srbije borisa tadića hrvatskoj. a to sto hrvatski bolk to ne pozdravlja njihov je problem. na zadnjim izborima u hrvatskoj hrvatski blok je dobio izmedju 1-2 % glasova, ako ne i manje. znači mi u hrvatskoj ih ne podržavamo. predsjedniće tadiću dobro ste došli u hrvatsku !

ja

pre 17 godina

Mesić i Tadić dali su zajedničku rezoluciju u kojoj piše da niti jedna država neće činiti ništa na uštrb neke treće drćžave, niti koristiti svoje sunarodnjake protiv države u kojoj žive. Ovime se, po mom mišljenju, Tadić odrekao mogućnosti pripajanja RS Srbiji. Hoće li i ostatak srpske političke javnosti podržati ovu rezoluciju ili će ona ostati prazno slovo na papiru, što se tiče srpske strane? Hrvatska je od teritorija BiH, ionako, davno odustala...

Matija, Zagreb

pre 17 godina

Republika Hrvatska i Srbija bi trebali postati Njemačka i Francuska ovih prostora, ekonomski motor balkana.
Radujem se budućoj ekonomskoj suradnji između dviju država.

jaka

pre 17 godina

Citam komentare u hrvatskim medijima i na svimn stranama je Tadic vrlo pozitivan . Pogotovo se mu priznaje hrabrost da usred Zagreba direktno zahteva bolji tretman za prognane Srbe i njihov povratak u Hrvatsku . Samo je steta sto Tadic nema ustavnu snagu koju ima Kostunica kao premier da na taj nacin donese ono sto Srbiji-politicki , fali danas . Malo vise demokratije i katarze za prosla vremena . Sa Tadicem i njegovom politikom , Srbija dobiva na imageu i izgubljenom poverenju . Verujem da ce uskoro posetiti i Sloveniju .

Goran - R. Srpska

pre 17 godina

Bravo Tadicu !
Jedino politicari takvog tipa mogu stititi interesa Srba izvan Srbije, i raditi na normalizaciji odnosa u regionu.
Tadicu srecno !

Dirty

pre 17 godina

Ovo bi mogla biti dobra poseta. Tako se normalizuju odnosi! Treba reci da Srbi i Hrvati vise nikad svoje odnose nece resavati oruzjem i sve koji su dosad doprineli takvim odnosima treba tretirati na pravi nacin. Zlocinci....

DaNe

pre 17 godina

Tadićeva posjeta je sigurno dobrodošla. Htio bih samo reći da mislim da se kod vas u Srbiji KRIVO stiče utisak da smo često negativno nastrojeni prema vama. Takve ispade ima zanemariv dio populacije (uglavnom balavurdija koja je prema svemu negativna i dio iz krajeva gdje je jaka desnica npr. Zadar). Urbani i civilizirani dio nas apsolutno je okrenut budućnosti i razvoju, prije svega ekonomskom.

Zlatko

pre 17 godina

Nadam se da će Tadićev posjet ubrzati ionako spor povratak Srba, iako Hrv.predsjednik Mesić govori kako je to prioritet Hrvatske znam da lokalne vlasti čine sve da povratak opstruiraju, u Kninskoj općini prije rata bilo je 42.000 Srba a danas 7.000 i čine čak 40% stanovnisštva a prije rata gotovo preko 90%.

Andrija

pre 17 godina

Tadićeva posjeta je bitna za normalizaciju odnosa Srbije i Hrvatske, pogotovo jer je usmjerena na direktna otvorena pitanja, prije svega povratnike.
To je ogroman šamar hrvatskoj desnici, pogotovo u medijima koji su im skloni (Večernji/24 sata) koji pokušavaju dati spin negativnoj kampanji. Može se očekivati kako će u Srbiji takav nastup biti za dan-dva, no upravo takvi napadi su pokazatelj koliko znači svaki takav korak ka normalizaciji odnosa.

Pera

pre 17 godina

Raduje me poseta predsednika Srbije Hrvatskoj. Treba rasčistiti sa proslošću i ostaviti je istoričarima.Okrenuti se ka budućnosti i tesnoj regionalnoj saradnji uz obostrano uvažavanje.

Bob Rock

pre 17 godina

Nadam se da će Predsednik Tadić biti dobrodošao u zemljama u okruženju i da će njegova poseta imati pozitivne efekte. Takođe, nadam se da će i lideri iz tih zemalja posetiti Srbiju. Sve i da se te posete svode na prazno ćakulanje (mada nije takav slučaj, posete obuhvataju i razgovore sa privrednicima itd.), dobro je razvijati dobrosusetske odnose. I ja kad odem kod komšija na kafu, od toga u tom momentu nema nikakve koristi ali se mi komšije lepo pomažemo kad zatreba... znam da zvuči pomalo idealistički ali ako ne počnemo tako da razmišljamo, ponovo ćemo doći u situaciju da ponavljamo našu zajedničku a krvavu istoriju.

Bob Rock

pre 17 godina

Nadam se da će Predsednik Tadić biti dobrodošao u zemljama u okruženju i da će njegova poseta imati pozitivne efekte. Takođe, nadam se da će i lideri iz tih zemalja posetiti Srbiju. Sve i da se te posete svode na prazno ćakulanje (mada nije takav slučaj, posete obuhvataju i razgovore sa privrednicima itd.), dobro je razvijati dobrosusetske odnose. I ja kad odem kod komšija na kafu, od toga u tom momentu nema nikakve koristi ali se mi komšije lepo pomažemo kad zatreba... znam da zvuči pomalo idealistički ali ako ne počnemo tako da razmišljamo, ponovo ćemo doći u situaciju da ponavljamo našu zajedničku a krvavu istoriju.

Andrija

pre 17 godina

Tadićeva posjeta je bitna za normalizaciju odnosa Srbije i Hrvatske, pogotovo jer je usmjerena na direktna otvorena pitanja, prije svega povratnike.
To je ogroman šamar hrvatskoj desnici, pogotovo u medijima koji su im skloni (Večernji/24 sata) koji pokušavaju dati spin negativnoj kampanji. Može se očekivati kako će u Srbiji takav nastup biti za dan-dva, no upravo takvi napadi su pokazatelj koliko znači svaki takav korak ka normalizaciji odnosa.

Zlatko

pre 17 godina

Nadam se da će Tadićev posjet ubrzati ionako spor povratak Srba, iako Hrv.predsjednik Mesić govori kako je to prioritet Hrvatske znam da lokalne vlasti čine sve da povratak opstruiraju, u Kninskoj općini prije rata bilo je 42.000 Srba a danas 7.000 i čine čak 40% stanovnisštva a prije rata gotovo preko 90%.

Pera

pre 17 godina

Raduje me poseta predsednika Srbije Hrvatskoj. Treba rasčistiti sa proslošću i ostaviti je istoričarima.Okrenuti se ka budućnosti i tesnoj regionalnoj saradnji uz obostrano uvažavanje.

DaNe

pre 17 godina

Tadićeva posjeta je sigurno dobrodošla. Htio bih samo reći da mislim da se kod vas u Srbiji KRIVO stiče utisak da smo često negativno nastrojeni prema vama. Takve ispade ima zanemariv dio populacije (uglavnom balavurdija koja je prema svemu negativna i dio iz krajeva gdje je jaka desnica npr. Zadar). Urbani i civilizirani dio nas apsolutno je okrenut budućnosti i razvoju, prije svega ekonomskom.

Dirty

pre 17 godina

Ovo bi mogla biti dobra poseta. Tako se normalizuju odnosi! Treba reci da Srbi i Hrvati vise nikad svoje odnose nece resavati oruzjem i sve koji su dosad doprineli takvim odnosima treba tretirati na pravi nacin. Zlocinci....

Goran - R. Srpska

pre 17 godina

Bravo Tadicu !
Jedino politicari takvog tipa mogu stititi interesa Srba izvan Srbije, i raditi na normalizaciji odnosa u regionu.
Tadicu srecno !

Matija, Zagreb

pre 17 godina

Republika Hrvatska i Srbija bi trebali postati Njemačka i Francuska ovih prostora, ekonomski motor balkana.
Radujem se budućoj ekonomskoj suradnji između dviju država.

jaka

pre 17 godina

Citam komentare u hrvatskim medijima i na svimn stranama je Tadic vrlo pozitivan . Pogotovo se mu priznaje hrabrost da usred Zagreba direktno zahteva bolji tretman za prognane Srbe i njihov povratak u Hrvatsku . Samo je steta sto Tadic nema ustavnu snagu koju ima Kostunica kao premier da na taj nacin donese ono sto Srbiji-politicki , fali danas . Malo vise demokratije i katarze za prosla vremena . Sa Tadicem i njegovom politikom , Srbija dobiva na imageu i izgubljenom poverenju . Verujem da ce uskoro posetiti i Sloveniju .

dorbo dosli u HR !

pre 17 godina

treba pozdraviti boravak predsjednika srbije borisa tadića hrvatskoj. a to sto hrvatski bolk to ne pozdravlja njihov je problem. na zadnjim izborima u hrvatskoj hrvatski blok je dobio izmedju 1-2 % glasova, ako ne i manje. znači mi u hrvatskoj ih ne podržavamo. predsjedniće tadiću dobro ste došli u hrvatsku !

ja

pre 17 godina

Mesić i Tadić dali su zajedničku rezoluciju u kojoj piše da niti jedna država neće činiti ništa na uštrb neke treće drćžave, niti koristiti svoje sunarodnjake protiv države u kojoj žive. Ovime se, po mom mišljenju, Tadić odrekao mogućnosti pripajanja RS Srbiji. Hoće li i ostatak srpske političke javnosti podržati ovu rezoluciju ili će ona ostati prazno slovo na papiru, što se tiče srpske strane? Hrvatska je od teritorija BiH, ionako, davno odustala...

Zorica

pre 17 godina

Naravno da je sjajno poboljsavati odnose sa susedima. Srbija nema visok rejting, pogotovu u republikama gde se ratovalo. Ocekujmo da ce vreme sto pre pokazati da niko u tim ratovima nije bio nevinasce i ruzne stvari su cinili svi, u skladu sa svojom snagom. Tesko je popravljati odnose samo na principu jednosmerne ulice gde svi gresi idu na jednu adresu. To je istoriska laz i tako nema pomaka. Ja jesam za to da se zigosu gresi Srbije i kazne svi koji su ih napravili. Licno sam protiv toga da se tudji gresi istovremeno precutkuju ili guraju pod tepih ili relaiviziraju. Da, u Srbiji ima izbeglica iz Hrvatske. Jeli ih Srbija otud isterala? Jesu li pobegli iz straha od Srbije? Jesu li starci i deca bezali jer su ratovali protiv Hrvatske drzave? Jeli im Srbija stvara klimu da se ne vrate? I naravno da predsednici treba da pricaju i o tome, u interesu boljih susedskih odnosa.

Tanja

pre 17 godina

Srećom, pa su na čelu dve "posvađane" države nalaze ljudi poput gospodina Mesića i gospodina Tadića. To vodi našoj boljoj saradnji i budućnosti...To nam toliko treba...

Desava se

pre 17 godina

Treba unaprediti odnose bivsih nam republika.Samo mi nije jasno kako bi pripajanje RS skodilo interesima Hrvatske?Ne zivi u njoj hrvatski nego srpski zivalj.A to da se bilo Srbija ,bilo Hrvatska odrekla svojih interesa u BiH je cista imaginacija.Samo su smirile strasti jer im medjunarodne okolnosti to nedozoljavaju,ali cim iskrsne prva prilika tesko BiH.

goodman

pre 17 godina

Ma to je sve u redu ici unaokolo rukovati se i trljati ledja jedno drugome. Sve je zaboravljeno, vreme je za ekonomske odnose. Ali da li je tako. Jos uvek se vuku konci iz Lodnona i Amerike, jos uvek imamo neki deseti zid sankcija, koje nas karakterisu kao nenormalnu, nedemokratsku zemlju. Samo neka su Hrvatska, Madjarska, Rumunija i Bugarska smatrane sa vecno demokratskim tradicijama. Neka Boris ode malo kod Blera da mu se suprotstavi. Sve drugo je turisticko putovanje po bivsim republikama.

Duska

pre 17 godina

Daj boze da bude vise ovakvih posjeta i suradnje na svim nivoima i svim drustvenim sferama. Kulturnjaci i intelektualci su vec nesto duze na tom putu. Bravo!

Dubrovcanin

pre 17 godina

Po mome misljenju svatko je dobrodosao neovisno o nacionalnosti. Treba rat ostaviti iza sebe i okrenuti se boljoj zajednickoj buducnosti. Ekonomska i kulturna suradnja je jedni i najbolji nacin prema prosperitetu.

Djordje

pre 17 godina

Super je da su se sreli i to mora da bude nastavljen. Nema drugi pravac za evropu osim da sve te raspale drzave saradjivaju i postuju se medjusobno. Treba zaboraviti proslost, i treba gledati u buducnost makar i ako je to nekada tesko. Zeleo bih da posaljem pozitivan duh svima onima koji odluce nas buducnost, ako bi to bilo moguce...

kengur

pre 17 godina

Tadic,koji nije nacionalista, bolje stiti interese Srba u Hrvatskoj nego ultradesnicari. Ali ajde ti to objasni narodu.
Markantan,inteligentan,ume da prica,moderan,jednom recju ljudina...e da je vise takvih u Srbiji...

lola-zg

pre 17 godina

Najiskrenije ,baš nam se većini fućka za posjet predsjednika Tadića koji ima obraza doći u grad Knin iz kojega su krenule prve balvanijade i kamenovanja vlakova orkestrirana iz Beograda pomoću „gostiju političara iz Srbije“ .Predsjednik koji nema obraza ispričati se , ako nikome drugom ,tada barem pripadnicima srpske manjine u HR koji su morali napustiti svoje domove u Kninu zbog tada agresivne sulude politike „svih srba u jednoj državi“Izostanak isprike samo pokazuje koliko je slab položaj demokratskih i proeuropskih stranaka i birača u Srbiji. Nigdje u EU ne postoji radikalna stranka kao u Srbiji.
Uostalom interese srpske manjine u HR odlično štite i obavljaju legalno izabrani političari srpske nacionalnosti koji participiraju u hrvatskoj vlasti. Svaki posjet i gost je dobrodošao,pogotovo ako ima dobre namjere .
Povratnici se vračaju ,oni koji žele.
Koliko god netko mislio suprotno , Hrvati Srbe ne mrze , samo vas imamo na oku. Za svaki slučaj ,da opet ne poželite naše more.

Dorcolac

pre 17 godina

Leto. Bio sam mlad. Krenem biciklom sa Dorcola. Neznam tacno kuda. Hocu na more. Krenem na zapad. Crvenkasti beton. Satorce u Slavonskoj sumi, probudi me radoznala divlja svinja. Sumar mi kaze, ne boj se, tu je blizu pojilo. Izlaz iz Zagreba prema Karlovcu. Mala kuca, divan travnjak."Domacine, mogu li da razapnem sator za ovu noc"? "Nema problema". Gorski Kotar,uf, ko ga napravi tako strmog?! Rijeka-auto kamp Preluka. Ljubavna avantura sa curom iz Matulja. Trzale zagrepcanke na nas, a mi na splicanke!Istarska sela. Rovinj, Katarina, beogradjani. Zao mi je da to ostavim. Moram dalje niz Magistralu. Kakva radost mojih drugova iz reprezentacije-zadrana. Nedaju mi da idem dalje za Trebinje. 'Ajde necu dalje-samo mi je zao siromastva mojih sinova. Nadam se da ce me unuci pitati za moj itenerer. Samo napred Tadicu i Mesicu!

Komsija, Blok 45

pre 17 godina

Pozdravljam ovaj razvoj dogadjaja i nadam se da ce nam uskoro u posetu doci Predsednik i Premijer RH. Toliko smo slicni da bi zaista bilo na stetu obe strane da blize ne saradjujemo pogotvo u sportu i kulturi, a o ekonomiji da i ne govorim jer su se tu vrata vec otvorila na obe strane. Iskreno mi je drago.

Bob Rock

pre 17 godina

Nadam se da će Predsednik Tadić biti dobrodošao u zemljama u okruženju i da će njegova poseta imati pozitivne efekte. Takođe, nadam se da će i lideri iz tih zemalja posetiti Srbiju. Sve i da se te posete svode na prazno ćakulanje (mada nije takav slučaj, posete obuhvataju i razgovore sa privrednicima itd.), dobro je razvijati dobrosusetske odnose. I ja kad odem kod komšija na kafu, od toga u tom momentu nema nikakve koristi ali se mi komšije lepo pomažemo kad zatreba... znam da zvuči pomalo idealistički ali ako ne počnemo tako da razmišljamo, ponovo ćemo doći u situaciju da ponavljamo našu zajedničku a krvavu istoriju.

Andrija

pre 17 godina

Tadićeva posjeta je bitna za normalizaciju odnosa Srbije i Hrvatske, pogotovo jer je usmjerena na direktna otvorena pitanja, prije svega povratnike.
To je ogroman šamar hrvatskoj desnici, pogotovo u medijima koji su im skloni (Večernji/24 sata) koji pokušavaju dati spin negativnoj kampanji. Može se očekivati kako će u Srbiji takav nastup biti za dan-dva, no upravo takvi napadi su pokazatelj koliko znači svaki takav korak ka normalizaciji odnosa.

Zlatko

pre 17 godina

Nadam se da će Tadićev posjet ubrzati ionako spor povratak Srba, iako Hrv.predsjednik Mesić govori kako je to prioritet Hrvatske znam da lokalne vlasti čine sve da povratak opstruiraju, u Kninskoj općini prije rata bilo je 42.000 Srba a danas 7.000 i čine čak 40% stanovnisštva a prije rata gotovo preko 90%.

Pera

pre 17 godina

Raduje me poseta predsednika Srbije Hrvatskoj. Treba rasčistiti sa proslošću i ostaviti je istoričarima.Okrenuti se ka budućnosti i tesnoj regionalnoj saradnji uz obostrano uvažavanje.

DaNe

pre 17 godina

Tadićeva posjeta je sigurno dobrodošla. Htio bih samo reći da mislim da se kod vas u Srbiji KRIVO stiče utisak da smo često negativno nastrojeni prema vama. Takve ispade ima zanemariv dio populacije (uglavnom balavurdija koja je prema svemu negativna i dio iz krajeva gdje je jaka desnica npr. Zadar). Urbani i civilizirani dio nas apsolutno je okrenut budućnosti i razvoju, prije svega ekonomskom.

Dirty

pre 17 godina

Ovo bi mogla biti dobra poseta. Tako se normalizuju odnosi! Treba reci da Srbi i Hrvati vise nikad svoje odnose nece resavati oruzjem i sve koji su dosad doprineli takvim odnosima treba tretirati na pravi nacin. Zlocinci....

Goran - R. Srpska

pre 17 godina

Bravo Tadicu !
Jedino politicari takvog tipa mogu stititi interesa Srba izvan Srbije, i raditi na normalizaciji odnosa u regionu.
Tadicu srecno !

Matija, Zagreb

pre 17 godina

Republika Hrvatska i Srbija bi trebali postati Njemačka i Francuska ovih prostora, ekonomski motor balkana.
Radujem se budućoj ekonomskoj suradnji između dviju država.

jaka

pre 17 godina

Citam komentare u hrvatskim medijima i na svimn stranama je Tadic vrlo pozitivan . Pogotovo se mu priznaje hrabrost da usred Zagreba direktno zahteva bolji tretman za prognane Srbe i njihov povratak u Hrvatsku . Samo je steta sto Tadic nema ustavnu snagu koju ima Kostunica kao premier da na taj nacin donese ono sto Srbiji-politicki , fali danas . Malo vise demokratije i katarze za prosla vremena . Sa Tadicem i njegovom politikom , Srbija dobiva na imageu i izgubljenom poverenju . Verujem da ce uskoro posetiti i Sloveniju .

dorbo dosli u HR !

pre 17 godina

treba pozdraviti boravak predsjednika srbije borisa tadića hrvatskoj. a to sto hrvatski bolk to ne pozdravlja njihov je problem. na zadnjim izborima u hrvatskoj hrvatski blok je dobio izmedju 1-2 % glasova, ako ne i manje. znači mi u hrvatskoj ih ne podržavamo. predsjedniće tadiću dobro ste došli u hrvatsku !

ja

pre 17 godina

Mesić i Tadić dali su zajedničku rezoluciju u kojoj piše da niti jedna država neće činiti ništa na uštrb neke treće drćžave, niti koristiti svoje sunarodnjake protiv države u kojoj žive. Ovime se, po mom mišljenju, Tadić odrekao mogućnosti pripajanja RS Srbiji. Hoće li i ostatak srpske političke javnosti podržati ovu rezoluciju ili će ona ostati prazno slovo na papiru, što se tiče srpske strane? Hrvatska je od teritorija BiH, ionako, davno odustala...

Zorica

pre 17 godina

Naravno da je sjajno poboljsavati odnose sa susedima. Srbija nema visok rejting, pogotovu u republikama gde se ratovalo. Ocekujmo da ce vreme sto pre pokazati da niko u tim ratovima nije bio nevinasce i ruzne stvari su cinili svi, u skladu sa svojom snagom. Tesko je popravljati odnose samo na principu jednosmerne ulice gde svi gresi idu na jednu adresu. To je istoriska laz i tako nema pomaka. Ja jesam za to da se zigosu gresi Srbije i kazne svi koji su ih napravili. Licno sam protiv toga da se tudji gresi istovremeno precutkuju ili guraju pod tepih ili relaiviziraju. Da, u Srbiji ima izbeglica iz Hrvatske. Jeli ih Srbija otud isterala? Jesu li pobegli iz straha od Srbije? Jesu li starci i deca bezali jer su ratovali protiv Hrvatske drzave? Jeli im Srbija stvara klimu da se ne vrate? I naravno da predsednici treba da pricaju i o tome, u interesu boljih susedskih odnosa.

Tanja

pre 17 godina

Srećom, pa su na čelu dve "posvađane" države nalaze ljudi poput gospodina Mesića i gospodina Tadića. To vodi našoj boljoj saradnji i budućnosti...To nam toliko treba...

Desava se

pre 17 godina

Treba unaprediti odnose bivsih nam republika.Samo mi nije jasno kako bi pripajanje RS skodilo interesima Hrvatske?Ne zivi u njoj hrvatski nego srpski zivalj.A to da se bilo Srbija ,bilo Hrvatska odrekla svojih interesa u BiH je cista imaginacija.Samo su smirile strasti jer im medjunarodne okolnosti to nedozoljavaju,ali cim iskrsne prva prilika tesko BiH.

goodman

pre 17 godina

Ma to je sve u redu ici unaokolo rukovati se i trljati ledja jedno drugome. Sve je zaboravljeno, vreme je za ekonomske odnose. Ali da li je tako. Jos uvek se vuku konci iz Lodnona i Amerike, jos uvek imamo neki deseti zid sankcija, koje nas karakterisu kao nenormalnu, nedemokratsku zemlju. Samo neka su Hrvatska, Madjarska, Rumunija i Bugarska smatrane sa vecno demokratskim tradicijama. Neka Boris ode malo kod Blera da mu se suprotstavi. Sve drugo je turisticko putovanje po bivsim republikama.

Duska

pre 17 godina

Daj boze da bude vise ovakvih posjeta i suradnje na svim nivoima i svim drustvenim sferama. Kulturnjaci i intelektualci su vec nesto duze na tom putu. Bravo!

Dubrovcanin

pre 17 godina

Po mome misljenju svatko je dobrodosao neovisno o nacionalnosti. Treba rat ostaviti iza sebe i okrenuti se boljoj zajednickoj buducnosti. Ekonomska i kulturna suradnja je jedni i najbolji nacin prema prosperitetu.

Djordje

pre 17 godina

Super je da su se sreli i to mora da bude nastavljen. Nema drugi pravac za evropu osim da sve te raspale drzave saradjivaju i postuju se medjusobno. Treba zaboraviti proslost, i treba gledati u buducnost makar i ako je to nekada tesko. Zeleo bih da posaljem pozitivan duh svima onima koji odluce nas buducnost, ako bi to bilo moguce...

kengur

pre 17 godina

Tadic,koji nije nacionalista, bolje stiti interese Srba u Hrvatskoj nego ultradesnicari. Ali ajde ti to objasni narodu.
Markantan,inteligentan,ume da prica,moderan,jednom recju ljudina...e da je vise takvih u Srbiji...

lola-zg

pre 17 godina

Najiskrenije ,baš nam se većini fućka za posjet predsjednika Tadića koji ima obraza doći u grad Knin iz kojega su krenule prve balvanijade i kamenovanja vlakova orkestrirana iz Beograda pomoću „gostiju političara iz Srbije“ .Predsjednik koji nema obraza ispričati se , ako nikome drugom ,tada barem pripadnicima srpske manjine u HR koji su morali napustiti svoje domove u Kninu zbog tada agresivne sulude politike „svih srba u jednoj državi“Izostanak isprike samo pokazuje koliko je slab položaj demokratskih i proeuropskih stranaka i birača u Srbiji. Nigdje u EU ne postoji radikalna stranka kao u Srbiji.
Uostalom interese srpske manjine u HR odlično štite i obavljaju legalno izabrani političari srpske nacionalnosti koji participiraju u hrvatskoj vlasti. Svaki posjet i gost je dobrodošao,pogotovo ako ima dobre namjere .
Povratnici se vračaju ,oni koji žele.
Koliko god netko mislio suprotno , Hrvati Srbe ne mrze , samo vas imamo na oku. Za svaki slučaj ,da opet ne poželite naše more.

Dorcolac

pre 17 godina

Leto. Bio sam mlad. Krenem biciklom sa Dorcola. Neznam tacno kuda. Hocu na more. Krenem na zapad. Crvenkasti beton. Satorce u Slavonskoj sumi, probudi me radoznala divlja svinja. Sumar mi kaze, ne boj se, tu je blizu pojilo. Izlaz iz Zagreba prema Karlovcu. Mala kuca, divan travnjak."Domacine, mogu li da razapnem sator za ovu noc"? "Nema problema". Gorski Kotar,uf, ko ga napravi tako strmog?! Rijeka-auto kamp Preluka. Ljubavna avantura sa curom iz Matulja. Trzale zagrepcanke na nas, a mi na splicanke!Istarska sela. Rovinj, Katarina, beogradjani. Zao mi je da to ostavim. Moram dalje niz Magistralu. Kakva radost mojih drugova iz reprezentacije-zadrana. Nedaju mi da idem dalje za Trebinje. 'Ajde necu dalje-samo mi je zao siromastva mojih sinova. Nadam se da ce me unuci pitati za moj itenerer. Samo napred Tadicu i Mesicu!

Komsija, Blok 45

pre 17 godina

Pozdravljam ovaj razvoj dogadjaja i nadam se da ce nam uskoro u posetu doci Predsednik i Premijer RH. Toliko smo slicni da bi zaista bilo na stetu obe strane da blize ne saradjujemo pogotvo u sportu i kulturi, a o ekonomiji da i ne govorim jer su se tu vrata vec otvorila na obe strane. Iskreno mi je drago.