Utorak, 27.06.2006.

07:49

Religiozna vidovdanska poseta

UNMIK odobrio zahtev premijera Srbije Vojislava Koštunice da poseti Kosovo, ali će poseta biti strogo lična i religiozna.

Izvor: B92

Religiozna vidovdanska poseta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

D.Savic,Paris

pre 17 godina

Sutra je Vidovdan i umesto da vlada Srbije iskoristi taj praznik i proglasi ga drzavnim i obnavljanje Srpske drzavnosti - mi kao da se stidimo sto smo postali nezavisni???I sta sad cekamo?Ponekad pomislim da su nasi politicari pod nekim kolektivnim psiho-uticajem Zapadnjaka,svi su smeteni,mozda je u pitanju neko psihotronicko oruzje,sta li...

si.mi.

pre 17 godina

Mene samo jedna od mnogo dvolicnih stvari zanima,a to je...?! Kada god odem u nase konzulate ili ambasadu uvek se sretnem sa bar 50% Albanaca koji "sredjuju odredjene "nase"papire i dokumenta kao potpuno normalnu stvar.A onda ih slusam na poslu ili na putu za posao o KiM-U,koja je druga dimenzija.Naravno nas odnos sa njima zbog para koje nasi konzulati zaradjuju na njima je treca dimezija a politika i jednih i drugih je kriminalna(politicara),jer jedno pricaju(lupetaju) a peto rade.

Odgovor

pre 17 godina

Problem se resava kad nastane, a sto se tice podele Kosova, ako se srbi sa Kosova dignu na oruzanu pobunu kao i vi protiv Srbije e da vidim sto ce ostati citavo Kosovo i sto ce svet "biti nespreman da resi problem".Ako dobijete nezavisnost, cim odu medjunarodne snage eto ti ustanka Srba na Kosovu i ode severni deo Kosova.Na primer Kipar, Bosna i mnoge druge drzave su dozivele tu sudbinu.

stefan

pre 17 godina

ako niste znali, na nedavnom otvaranju master hale na novosadskom sajmu je voja bogomoljac otprilike ovako poceo svecani govor:"-Dame i gospodo, vase prvosvestenstvo..." Sta reci...a da se ne zaplace?

Dragan R Savin, Bahamska ostrva

pre 17 godina

Poseta premijera Kostunice Gazimestanu je drzavna poseta premijera delu teritorije pod kontrolom Ujedinjenih nacija. Zvanicna formulacija da je to privatna i religiozna poseta je nacin da se stisaju strasti onih Albanaca na Kosovu i Metohiji koji bi "pukli od muke i besa" ako vide srpskog politicara u Pokrajni.
Znaju to i oni koji sada pateticno pitaju da li ce gospodin Kostunica ovaj put platiti iz sopstvenog zepa? Ne mogu dan da prezive, a da ne nadju barem jedan razlog vise da "iz dna duse" mrze premijera Kostunicu. Pa i onda kada to nema nikakve veze s'zdravim razumom.
Nije poslanik Krasic sam u ovom narodu...

mama ludaca

pre 17 godina

Malo je uvredljivo za ovu tuznu, ponizenu i uvredjenu zemlju da premijer uvecava to tuzno i sumorno stanje dodajuci svoje privatne i verske zelje i probleme.
Po mom misljenju, trebalo bi zaobilaziti svoje privatne stvari kad ste javna licnosti, posto tako nista bitno ne mozete uraditi sem raspaliti lazne nade i ocekivanja kod jednih a omrazu kod drugih.
Kad saberete, premijer ce biti srecan jer je udovoljio sebi, a oba naroda ojadjena i utucena.

zlo i naopako

pre 17 godina

Velike demokrate (ne mislim na DS nego na sve on koji se tako predstavljaju)bi bile najsrecnije da Srbi ne veruju u boga i da zaborave bilo kakvu svoju istoriju. Manastiri i ostala kulturna dobra bi trebalo da budu turisticke atrakcije (ko je pa lud da ide da zivi u manastir naravno po njihovom shvatanju). Ovo dovoljno govori koliko je komunizam i dan danas prisutan u ovoj zemlji(zagovaraju ga najvise "reformatori"), a to je i razlog zasto nas nitko ne postuje u svetu (odricemo se cele nase istorije).

Goran

pre 17 godina

Kakav 'sweet talk'.
Da sam na Tacijevom mestu pobegao bih dalje sa Kosova jer da malo razmislja shvatio bi da kao svedok mnogih sumnjivih i inkriminisanih radnji za vreme i posle rata, moze vrlo lako da postane teret za nekog ko to hoce da sakrije.

vrag

pre 17 godina

Posto zivim na Kosovu, meni je preko glave komentara treba li ili ne treba neko dolaziti. Niko nista nece promeniti tako da je ljudima svejedno, a ti koji dolaze, dolaze samo po politicke poene a ne da nama pomognu.
Sutra je Vidovdan a kao da nije. Zalosno ali istinito.

Mitrovica

pre 17 godina

E pa ljudi sta drugo da vam kazem nego DOBRO JUTRO a to je za sve one koji su se tek sad probudili ili i za one koji ce se probuditi. Kad god se postavlja kosovsko piitanje onda svi postanemo nekako pametniji, treba da uradimo ovo ili ono.... i svi vidimo samo jednu stranu u tragediji a ono sta je druga strana prezivela to je nebitno. No bilo kako bilo Kosovo ide svojim tokom, sto znacii da se ovaj voz krece hteli to Srbi ili ne, no ja verujem da vecina njih su shvatili gda ih vodi politika Beograda, prema tome ne znaju gde ce. A svi oni Srbi koji su resili da ostanu ovde posto oni su ziveli tu i treba da zive tu sa njim se ne moze igrati gore dole. Sto se tice podele Kosova to nece moci jer to ce otvoriti mnoga druga pitanja za koje sam ubeden da EU i SAD nisu bas spremni i zeljni da ih sad rese.Tako da sta drugo reci nego da i gradani Srbije su dobrodosli na Kosovu da obilaze svoje svetinje, to je njihovo pravo.

Patriota

pre 17 godina

Vojo ako imas srca, zamonasi se brate i spasi Srbiju bede. Mozes povesti i sve tvoje ministre sa sobom pa da i nama jednom svane.

Grown up

pre 17 godina

Dolazak Premijera Srbije na bilo koji deo nase zemlje Srbije ne bi trebalo da se dovodi u pitanje a UNMIK bi trebao samo da organizuje bezbedan boravak Kostunice.Sve sto se desava na Kosovu je odcepljivanje od Srbije pod patronatom UNMIK. Razgovori o konacnom statusu su nametnuti inace bi trebalo sve da je jasno to jest Kosovo je pokrajina u Srbiji. Potpuno suprotno svim pravilima UNMIK se ponasa kao da se radi o premijeru druge drzave a kosovski politicari prete i ostre zube.

Srdjan, Ceska

pre 17 godina

Bravo Kostunice. Nedavno sam se vratio sa Kosova i onim ljudima je potrebna bilo kakva podrska! A sto je ta podrska na visem nivou to je znacajnije!!!

Enver Kelmendi

pre 17 godina

Meni licno ne smeta da g.Kostunica ili bilo ko drugi Srbin poseti Gazimestan. Meni,pa i ostalim Albancima bilo nezgodno poseta g.Milosevica,sada pokojnika,koji je 1989 godine bio u Gazimestan i sa pozornice visoke 18 metara prestavio urbi et urbi i sebe i "preporodjenu, jedinstvenu,jaku i dostojanstvu" Srbiju. Gde je medju ostalog izjavio:"Sest vekova kasnije,danas,opet smo u bitkama.One nisu oruzane,mada i takve jos nisu iskljucene". Posle ovoga ,normalno, da su sledili parole: Slobodane, mili brate.. Slobo Srbine,Srbija uz tebe.. Od kad nesta Karadjordje,mi nemasmo boljeg vodje.. Srpska se truba sa Kosova cuje.. Ko to kaze,ko to laze Srbija je mala..Ibrahim Rugova,sada pokojni,je izjavio tada: "Gazimestan je jedna sovinisticka manifestacija.Nisu se samo Srbi borili protiv Turaka,u borbi su ucestvovali i Albanci,i Hrvati i Bosanci. To je dogadja od znacaja za sve jugoslavenske narode.Moj utisak je da u Jugoslaviji postoje snage koje gotovo prizeljkuju teroristicke akcije na Kosovu. Mogu samo da upozorim Srbe da uvek kada je neki mali narod,a i Srbi su mali narod, pokusavao da nametne svoje prevlast na Balkan,to se zavrsilo njegovom licnom tragedijom".

Dima

pre 17 godina

Pa bio on u religioznom paketu ili u religioznom zanosu pitam se u kom pravcu ce da odvede drzavu? A i sta ja da radim kad Kostunica jasno kaze da nije moj predsednik zato sto sam ja ateista i ne interesuju me bas nesto SPC bajanja.

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Ako je Sloba svojim čuvenim rečima "vas ne sme niko da bije" izazvao rat, kako čelnici demokratskog bloka ističu u svakoj prilici, siguran sam da će i ovaj "retrogradni" gest gospodina Koštunice, mnoge čistunce, poput "Teofila & Com", podsetiti na klerofašizam, ratne bubnjeve tamjan i prošlost. U to sam uveren.

Nemanja Cirih

pre 17 godina

Ja da sam Kostunica,kao sto naravno nisam,i ja bi otisao na Kosovo.I to bas na Vidovdan 2006.Poklonio bi se senima nebrojenih ratnika koji su tu izginuli nebrojeno puta.Zamolio bi ih za oprostaj!Da oproste nasim ocevima,dedovima,pradedovima i nakraju i nama samima jer nismo uspeli da sacuvamo Kosovo,mozda najsrpskije parce Zemlje.
Jos jedna mala digresija.Kad god smo mi Srbi imali pretenziju da budemo osvajacki narod prolazili smo kroz golgotu.Dusan je hteo da bude novi imperator(sta ce Srbi u Korintu!) i kazna je stigla.I to 500 godisnja!Kosovo je bila samo golgota(mesto).350 godina kasnije jedan Nemac(car Leopold) nas naseljava tamo gde nas pre toga nije bilo i umesto da se ponasamo kao manjina koja postuje zemlju u kojoj zivi,hteli smo da je otmemo.Krajem 20.veka hteli smo da svi srbi zive u jednoj zemlji.Ko nam daje za pravo da tako nesto trazimo?Takvog primera nema.Pomenucu samo Madjare u Rumuniji i Slovackoj,Jevreje po celom svetu....
Kosovo je ove 2006 opet samo golgota kroz koju opet moramo da prodjemo.NE SPASAVA SE OSVAJACKI NAROD,VEC PRAVEDAN ILI MUCENICKI!Srbi shvatite to vec jednom!

Mitrovacki zet

pre 17 godina

Ako i dalje nastavi sa ovakvim neprijateljskim stavom prema Albancima g. Kostunica i svi njegovi istomisljenici iz Srbije gube sansu da u buducnosti posete Kosovo i srpske svetinje u njoj. Jer, nakon proglasenja samostalnosti Kosova, oni ce morati dozvolu za obilazak da traze od Vlade Kosova a ne od UNMIK-a. Stoga mislim da je bolje za Srbe i Albance da Srbija i Kosovo zajedno odu sto pre u Evropu BEZ GRANICA.

Ana

pre 17 godina

Muka mi je od toga da UN treba da mi daju dozvolu da udjem na Kosovo. Jos mi je veca muka od tolerisanja i opravdavanja albanskih divljackih napada na sve sto je srpsko. Prezirem tzv zapadne politikante koji tako zestoko brane svoje vrednosti dok drugima to isto ili kroje ili uskracuju, uslovljavaju i vredjaju.

Ateista

pre 17 godina

Svako ima pravo da se moli kome god bogu ili totemu hoce i gde god hoce, to je privatna stvar, i na to svi oni koji veruju u ovakve stvari, zajedno s Kostunicom, imaju pravo. To nije nikakav problem. Ali problem je sto Premijer Srbije toliko vremena i energije posvecuje svojim privatnim, a ne drzavnim poslovima koje je placen da radi. Bas me zanima ko ce mu platiti put i opravdati izostanak s posla. Da nece mozda ruku u svoj sopstveni dzep da zavuce? Kao i uvek narod ce da plati Kostunicine privatne religiozne potrebe. Kad su pare u pitanju onda niko ne pita da li poticu od poreskih obveznika pravoslavaca, muslimana, katolika ili ateista. Onda nisu gadljivi.

ninja

pre 17 godina

Ja ne razumem zasto niko ne pogleda istini u oci po pitanju Kosova: ukoliko bi se desilo cudo i Kosovo ostalo u sastavu Srbije, kako bi se tih 2 miliona Albanaca integrisalo u srpsku drzavu? Opet bismo bili prinudjeni da finansiramo siromasnu pokrajinu. Neka nam ostanu manastiri da ih posecujemo, a to malo Srba sa Kosova ne moze odredjivati sudbinu ostalih 8 miliona. Zasto ne pogledati sitini u oci: Kosovo je odavno izgubljeno krivicom Srba, i kraj price...

Constrictoria

pre 17 godina

Secam se: bila sam mala, a na Kosovu na hiljade Srba klicu "Slobo, slobodo" na Vidovdan. Onda sam postala tinejdzerka i srusio mi se svet - pocela su krvoprolica. Odlazila sam na sahrane ortaka iz odeljenja i blizih i daljih rodjaka.
Jezim se politike koju zastupa "nas premijer", a ova akcija me navodi na pomisao da je duh "g-dina Zlotvora" zaposeo telo & dusu vrlog nam premijera? Sta reci - stize nam jos jedan...
Ej, kuku nama...

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Ne treba zaboraviti da Kostunica ima vise savetnika od onih iz njegovog kabineta, vidi se da SPS vesto sprovodi svoju politiku preko Suvakovica, Vucelica i Dacica. Ne bi me cudilo da je ovo iskljucivo u funkciji sitno-stranacke propagande DSS-a u reziji pomenutih "savetnika" kojima je Kosmet uvek sluzio kao novac za potkusurivanje i montirana glasacka kutija. Nakon ovakve posete moze da sledi odmazda albanskih terorista i kriminalaca, tako da se agonija naseg naroda svesno nastavlja.

Vlada, NL

pre 17 godina

Problem nije u tome sto Kostunica ili Tadic (i jedan i drugi su mlitavi) predstavljaju Srbe - problem je sto oni koji kazu da ce omoguciti normalan zivot (tj. puko fizicko prezivljavanje i bezbednost) to ne rade. A jos je veci problem sto onim drugim (pre svega Albancima) omogucavaju da tamane Srbe i srpsko kako hoce, koliko mogu, i kada zele. Prema tome, pusti ti poruke, ionako od tih ljudi niko poruke ne prihvata niti slusa - sta cemo sa onim koji mogu a nece? Koje je njihovo opravdanje ili izgovor? Ima li mesta izgovoru uopste?

Ratko

pre 17 godina

Mudar potez, mudar... Steta je samo sto ce, shodno nasoj najcrnjoj tradiciji, odmah mnogi skociti protiv ovakve odluke. Takav smo narod. Bilo nesto dobro za nas, bilo nesto lose za nas, ma .. i ne ticalo nas se uopste, uvek ce biti onih koji ce imati sta da kazu protiv. Voji zelim da se lepo, u miru pomoli, a onda da pocne da radi. I da tom nasem narodu tamo bude bolje, a i da nama koji smo jos uvek bez nekog SFOR-a, KFOR-a bude bolje. Ono, za promenu, ako moze...

NS

pre 17 godina

Ovo je odlican potez Gospodina Kostunice jer se ovim vidi da je kampanja bombardovanja Srbije bila usmerena na pomoc Albancima za odcepljenje od Srbije inace ne vidim zasto bi poseta Premijera Srbije smetala Kosovu i Metohiji i bila opasnost. Bas u vreme intenzivnih dogovora oko statusa ovakva poseta bi trebala da je dobrodosla. Zvanicno KiM je i dalje u sastavu Srbije to svi dobro znamo. UNMIK je tu da pazi na red i mir a ne da favorizuje jednu ili drugu stranu ali UNMIK ima svoju varijantu i to svi dobro znamo.

Voja

pre 17 godina

Jos jedna potvrda, koja je kao sto vidimo i prepoznata od strane EU, da se vlada Srbije (pa i pretsednik Tadic) pojavljuje kao predsatvnik Srba (pravoslavnih vernika) a ne gradjana Srbije.
Zasto nije premijer ( a i predsednik) posetio Kosovo na drzavni prznik. Mada je i on izabran da pada na Sretenje.
I sad ce za UNMIK to da bude poseta kao da je recimo Sirak odlucio da poseti Medjugorje.
Kakvu poruku salje Kostunica SRbima, da veruju u boga i da ce sve biti u redu, ili ce konacno smoci snage da im kaze istinu.

Ratko

pre 17 godina

Mudar potez, mudar... Steta je samo sto ce, shodno nasoj najcrnjoj tradiciji, odmah mnogi skociti protiv ovakve odluke. Takav smo narod. Bilo nesto dobro za nas, bilo nesto lose za nas, ma .. i ne ticalo nas se uopste, uvek ce biti onih koji ce imati sta da kazu protiv. Voji zelim da se lepo, u miru pomoli, a onda da pocne da radi. I da tom nasem narodu tamo bude bolje, a i da nama koji smo jos uvek bez nekog SFOR-a, KFOR-a bude bolje. Ono, za promenu, ako moze...

Voja

pre 17 godina

Jos jedna potvrda, koja je kao sto vidimo i prepoznata od strane EU, da se vlada Srbije (pa i pretsednik Tadic) pojavljuje kao predsatvnik Srba (pravoslavnih vernika) a ne gradjana Srbije.
Zasto nije premijer ( a i predsednik) posetio Kosovo na drzavni prznik. Mada je i on izabran da pada na Sretenje.
I sad ce za UNMIK to da bude poseta kao da je recimo Sirak odlucio da poseti Medjugorje.
Kakvu poruku salje Kostunica SRbima, da veruju u boga i da ce sve biti u redu, ili ce konacno smoci snage da im kaze istinu.

NS

pre 17 godina

Ovo je odlican potez Gospodina Kostunice jer se ovim vidi da je kampanja bombardovanja Srbije bila usmerena na pomoc Albancima za odcepljenje od Srbije inace ne vidim zasto bi poseta Premijera Srbije smetala Kosovu i Metohiji i bila opasnost. Bas u vreme intenzivnih dogovora oko statusa ovakva poseta bi trebala da je dobrodosla. Zvanicno KiM je i dalje u sastavu Srbije to svi dobro znamo. UNMIK je tu da pazi na red i mir a ne da favorizuje jednu ili drugu stranu ali UNMIK ima svoju varijantu i to svi dobro znamo.

Vlada, NL

pre 17 godina

Problem nije u tome sto Kostunica ili Tadic (i jedan i drugi su mlitavi) predstavljaju Srbe - problem je sto oni koji kazu da ce omoguciti normalan zivot (tj. puko fizicko prezivljavanje i bezbednost) to ne rade. A jos je veci problem sto onim drugim (pre svega Albancima) omogucavaju da tamane Srbe i srpsko kako hoce, koliko mogu, i kada zele. Prema tome, pusti ti poruke, ionako od tih ljudi niko poruke ne prihvata niti slusa - sta cemo sa onim koji mogu a nece? Koje je njihovo opravdanje ili izgovor? Ima li mesta izgovoru uopste?

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Ne treba zaboraviti da Kostunica ima vise savetnika od onih iz njegovog kabineta, vidi se da SPS vesto sprovodi svoju politiku preko Suvakovica, Vucelica i Dacica. Ne bi me cudilo da je ovo iskljucivo u funkciji sitno-stranacke propagande DSS-a u reziji pomenutih "savetnika" kojima je Kosmet uvek sluzio kao novac za potkusurivanje i montirana glasacka kutija. Nakon ovakve posete moze da sledi odmazda albanskih terorista i kriminalaca, tako da se agonija naseg naroda svesno nastavlja.

Constrictoria

pre 17 godina

Secam se: bila sam mala, a na Kosovu na hiljade Srba klicu "Slobo, slobodo" na Vidovdan. Onda sam postala tinejdzerka i srusio mi se svet - pocela su krvoprolica. Odlazila sam na sahrane ortaka iz odeljenja i blizih i daljih rodjaka.
Jezim se politike koju zastupa "nas premijer", a ova akcija me navodi na pomisao da je duh "g-dina Zlotvora" zaposeo telo & dusu vrlog nam premijera? Sta reci - stize nam jos jedan...
Ej, kuku nama...

ninja

pre 17 godina

Ja ne razumem zasto niko ne pogleda istini u oci po pitanju Kosova: ukoliko bi se desilo cudo i Kosovo ostalo u sastavu Srbije, kako bi se tih 2 miliona Albanaca integrisalo u srpsku drzavu? Opet bismo bili prinudjeni da finansiramo siromasnu pokrajinu. Neka nam ostanu manastiri da ih posecujemo, a to malo Srba sa Kosova ne moze odredjivati sudbinu ostalih 8 miliona. Zasto ne pogledati sitini u oci: Kosovo je odavno izgubljeno krivicom Srba, i kraj price...

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Ako je Sloba svojim čuvenim rečima "vas ne sme niko da bije" izazvao rat, kako čelnici demokratskog bloka ističu u svakoj prilici, siguran sam da će i ovaj "retrogradni" gest gospodina Koštunice, mnoge čistunce, poput "Teofila & Com", podsetiti na klerofašizam, ratne bubnjeve tamjan i prošlost. U to sam uveren.

Ateista

pre 17 godina

Svako ima pravo da se moli kome god bogu ili totemu hoce i gde god hoce, to je privatna stvar, i na to svi oni koji veruju u ovakve stvari, zajedno s Kostunicom, imaju pravo. To nije nikakav problem. Ali problem je sto Premijer Srbije toliko vremena i energije posvecuje svojim privatnim, a ne drzavnim poslovima koje je placen da radi. Bas me zanima ko ce mu platiti put i opravdati izostanak s posla. Da nece mozda ruku u svoj sopstveni dzep da zavuce? Kao i uvek narod ce da plati Kostunicine privatne religiozne potrebe. Kad su pare u pitanju onda niko ne pita da li poticu od poreskih obveznika pravoslavaca, muslimana, katolika ili ateista. Onda nisu gadljivi.

Mitrovacki zet

pre 17 godina

Ako i dalje nastavi sa ovakvim neprijateljskim stavom prema Albancima g. Kostunica i svi njegovi istomisljenici iz Srbije gube sansu da u buducnosti posete Kosovo i srpske svetinje u njoj. Jer, nakon proglasenja samostalnosti Kosova, oni ce morati dozvolu za obilazak da traze od Vlade Kosova a ne od UNMIK-a. Stoga mislim da je bolje za Srbe i Albance da Srbija i Kosovo zajedno odu sto pre u Evropu BEZ GRANICA.

Ana

pre 17 godina

Muka mi je od toga da UN treba da mi daju dozvolu da udjem na Kosovo. Jos mi je veca muka od tolerisanja i opravdavanja albanskih divljackih napada na sve sto je srpsko. Prezirem tzv zapadne politikante koji tako zestoko brane svoje vrednosti dok drugima to isto ili kroje ili uskracuju, uslovljavaju i vredjaju.

Nemanja Cirih

pre 17 godina

Ja da sam Kostunica,kao sto naravno nisam,i ja bi otisao na Kosovo.I to bas na Vidovdan 2006.Poklonio bi se senima nebrojenih ratnika koji su tu izginuli nebrojeno puta.Zamolio bi ih za oprostaj!Da oproste nasim ocevima,dedovima,pradedovima i nakraju i nama samima jer nismo uspeli da sacuvamo Kosovo,mozda najsrpskije parce Zemlje.
Jos jedna mala digresija.Kad god smo mi Srbi imali pretenziju da budemo osvajacki narod prolazili smo kroz golgotu.Dusan je hteo da bude novi imperator(sta ce Srbi u Korintu!) i kazna je stigla.I to 500 godisnja!Kosovo je bila samo golgota(mesto).350 godina kasnije jedan Nemac(car Leopold) nas naseljava tamo gde nas pre toga nije bilo i umesto da se ponasamo kao manjina koja postuje zemlju u kojoj zivi,hteli smo da je otmemo.Krajem 20.veka hteli smo da svi srbi zive u jednoj zemlji.Ko nam daje za pravo da tako nesto trazimo?Takvog primera nema.Pomenucu samo Madjare u Rumuniji i Slovackoj,Jevreje po celom svetu....
Kosovo je ove 2006 opet samo golgota kroz koju opet moramo da prodjemo.NE SPASAVA SE OSVAJACKI NAROD,VEC PRAVEDAN ILI MUCENICKI!Srbi shvatite to vec jednom!

Dima

pre 17 godina

Pa bio on u religioznom paketu ili u religioznom zanosu pitam se u kom pravcu ce da odvede drzavu? A i sta ja da radim kad Kostunica jasno kaze da nije moj predsednik zato sto sam ja ateista i ne interesuju me bas nesto SPC bajanja.

Enver Kelmendi

pre 17 godina

Meni licno ne smeta da g.Kostunica ili bilo ko drugi Srbin poseti Gazimestan. Meni,pa i ostalim Albancima bilo nezgodno poseta g.Milosevica,sada pokojnika,koji je 1989 godine bio u Gazimestan i sa pozornice visoke 18 metara prestavio urbi et urbi i sebe i "preporodjenu, jedinstvenu,jaku i dostojanstvu" Srbiju. Gde je medju ostalog izjavio:"Sest vekova kasnije,danas,opet smo u bitkama.One nisu oruzane,mada i takve jos nisu iskljucene". Posle ovoga ,normalno, da su sledili parole: Slobodane, mili brate.. Slobo Srbine,Srbija uz tebe.. Od kad nesta Karadjordje,mi nemasmo boljeg vodje.. Srpska se truba sa Kosova cuje.. Ko to kaze,ko to laze Srbija je mala..Ibrahim Rugova,sada pokojni,je izjavio tada: "Gazimestan je jedna sovinisticka manifestacija.Nisu se samo Srbi borili protiv Turaka,u borbi su ucestvovali i Albanci,i Hrvati i Bosanci. To je dogadja od znacaja za sve jugoslavenske narode.Moj utisak je da u Jugoslaviji postoje snage koje gotovo prizeljkuju teroristicke akcije na Kosovu. Mogu samo da upozorim Srbe da uvek kada je neki mali narod,a i Srbi su mali narod, pokusavao da nametne svoje prevlast na Balkan,to se zavrsilo njegovom licnom tragedijom".

Grown up

pre 17 godina

Dolazak Premijera Srbije na bilo koji deo nase zemlje Srbije ne bi trebalo da se dovodi u pitanje a UNMIK bi trebao samo da organizuje bezbedan boravak Kostunice.Sve sto se desava na Kosovu je odcepljivanje od Srbije pod patronatom UNMIK. Razgovori o konacnom statusu su nametnuti inace bi trebalo sve da je jasno to jest Kosovo je pokrajina u Srbiji. Potpuno suprotno svim pravilima UNMIK se ponasa kao da se radi o premijeru druge drzave a kosovski politicari prete i ostre zube.

Srdjan, Ceska

pre 17 godina

Bravo Kostunice. Nedavno sam se vratio sa Kosova i onim ljudima je potrebna bilo kakva podrska! A sto je ta podrska na visem nivou to je znacajnije!!!

Patriota

pre 17 godina

Vojo ako imas srca, zamonasi se brate i spasi Srbiju bede. Mozes povesti i sve tvoje ministre sa sobom pa da i nama jednom svane.

vrag

pre 17 godina

Posto zivim na Kosovu, meni je preko glave komentara treba li ili ne treba neko dolaziti. Niko nista nece promeniti tako da je ljudima svejedno, a ti koji dolaze, dolaze samo po politicke poene a ne da nama pomognu.
Sutra je Vidovdan a kao da nije. Zalosno ali istinito.

zlo i naopako

pre 17 godina

Velike demokrate (ne mislim na DS nego na sve on koji se tako predstavljaju)bi bile najsrecnije da Srbi ne veruju u boga i da zaborave bilo kakvu svoju istoriju. Manastiri i ostala kulturna dobra bi trebalo da budu turisticke atrakcije (ko je pa lud da ide da zivi u manastir naravno po njihovom shvatanju). Ovo dovoljno govori koliko je komunizam i dan danas prisutan u ovoj zemlji(zagovaraju ga najvise "reformatori"), a to je i razlog zasto nas nitko ne postuje u svetu (odricemo se cele nase istorije).

mama ludaca

pre 17 godina

Malo je uvredljivo za ovu tuznu, ponizenu i uvredjenu zemlju da premijer uvecava to tuzno i sumorno stanje dodajuci svoje privatne i verske zelje i probleme.
Po mom misljenju, trebalo bi zaobilaziti svoje privatne stvari kad ste javna licnosti, posto tako nista bitno ne mozete uraditi sem raspaliti lazne nade i ocekivanja kod jednih a omrazu kod drugih.
Kad saberete, premijer ce biti srecan jer je udovoljio sebi, a oba naroda ojadjena i utucena.

Mitrovica

pre 17 godina

E pa ljudi sta drugo da vam kazem nego DOBRO JUTRO a to je za sve one koji su se tek sad probudili ili i za one koji ce se probuditi. Kad god se postavlja kosovsko piitanje onda svi postanemo nekako pametniji, treba da uradimo ovo ili ono.... i svi vidimo samo jednu stranu u tragediji a ono sta je druga strana prezivela to je nebitno. No bilo kako bilo Kosovo ide svojim tokom, sto znacii da se ovaj voz krece hteli to Srbi ili ne, no ja verujem da vecina njih su shvatili gda ih vodi politika Beograda, prema tome ne znaju gde ce. A svi oni Srbi koji su resili da ostanu ovde posto oni su ziveli tu i treba da zive tu sa njim se ne moze igrati gore dole. Sto se tice podele Kosova to nece moci jer to ce otvoriti mnoga druga pitanja za koje sam ubeden da EU i SAD nisu bas spremni i zeljni da ih sad rese.Tako da sta drugo reci nego da i gradani Srbije su dobrodosli na Kosovu da obilaze svoje svetinje, to je njihovo pravo.

Goran

pre 17 godina

Kakav 'sweet talk'.
Da sam na Tacijevom mestu pobegao bih dalje sa Kosova jer da malo razmislja shvatio bi da kao svedok mnogih sumnjivih i inkriminisanih radnji za vreme i posle rata, moze vrlo lako da postane teret za nekog ko to hoce da sakrije.

Odgovor

pre 17 godina

Problem se resava kad nastane, a sto se tice podele Kosova, ako se srbi sa Kosova dignu na oruzanu pobunu kao i vi protiv Srbije e da vidim sto ce ostati citavo Kosovo i sto ce svet "biti nespreman da resi problem".Ako dobijete nezavisnost, cim odu medjunarodne snage eto ti ustanka Srba na Kosovu i ode severni deo Kosova.Na primer Kipar, Bosna i mnoge druge drzave su dozivele tu sudbinu.

Dragan R Savin, Bahamska ostrva

pre 17 godina

Poseta premijera Kostunice Gazimestanu je drzavna poseta premijera delu teritorije pod kontrolom Ujedinjenih nacija. Zvanicna formulacija da je to privatna i religiozna poseta je nacin da se stisaju strasti onih Albanaca na Kosovu i Metohiji koji bi "pukli od muke i besa" ako vide srpskog politicara u Pokrajni.
Znaju to i oni koji sada pateticno pitaju da li ce gospodin Kostunica ovaj put platiti iz sopstvenog zepa? Ne mogu dan da prezive, a da ne nadju barem jedan razlog vise da "iz dna duse" mrze premijera Kostunicu. Pa i onda kada to nema nikakve veze s'zdravim razumom.
Nije poslanik Krasic sam u ovom narodu...

stefan

pre 17 godina

ako niste znali, na nedavnom otvaranju master hale na novosadskom sajmu je voja bogomoljac otprilike ovako poceo svecani govor:"-Dame i gospodo, vase prvosvestenstvo..." Sta reci...a da se ne zaplace?

si.mi.

pre 17 godina

Mene samo jedna od mnogo dvolicnih stvari zanima,a to je...?! Kada god odem u nase konzulate ili ambasadu uvek se sretnem sa bar 50% Albanaca koji "sredjuju odredjene "nase"papire i dokumenta kao potpuno normalnu stvar.A onda ih slusam na poslu ili na putu za posao o KiM-U,koja je druga dimenzija.Naravno nas odnos sa njima zbog para koje nasi konzulati zaradjuju na njima je treca dimezija a politika i jednih i drugih je kriminalna(politicara),jer jedno pricaju(lupetaju) a peto rade.

D.Savic,Paris

pre 17 godina

Sutra je Vidovdan i umesto da vlada Srbije iskoristi taj praznik i proglasi ga drzavnim i obnavljanje Srpske drzavnosti - mi kao da se stidimo sto smo postali nezavisni???I sta sad cekamo?Ponekad pomislim da su nasi politicari pod nekim kolektivnim psiho-uticajem Zapadnjaka,svi su smeteni,mozda je u pitanju neko psihotronicko oruzje,sta li...

Ratko

pre 17 godina

Mudar potez, mudar... Steta je samo sto ce, shodno nasoj najcrnjoj tradiciji, odmah mnogi skociti protiv ovakve odluke. Takav smo narod. Bilo nesto dobro za nas, bilo nesto lose za nas, ma .. i ne ticalo nas se uopste, uvek ce biti onih koji ce imati sta da kazu protiv. Voji zelim da se lepo, u miru pomoli, a onda da pocne da radi. I da tom nasem narodu tamo bude bolje, a i da nama koji smo jos uvek bez nekog SFOR-a, KFOR-a bude bolje. Ono, za promenu, ako moze...

Voja

pre 17 godina

Jos jedna potvrda, koja je kao sto vidimo i prepoznata od strane EU, da se vlada Srbije (pa i pretsednik Tadic) pojavljuje kao predsatvnik Srba (pravoslavnih vernika) a ne gradjana Srbije.
Zasto nije premijer ( a i predsednik) posetio Kosovo na drzavni prznik. Mada je i on izabran da pada na Sretenje.
I sad ce za UNMIK to da bude poseta kao da je recimo Sirak odlucio da poseti Medjugorje.
Kakvu poruku salje Kostunica SRbima, da veruju u boga i da ce sve biti u redu, ili ce konacno smoci snage da im kaze istinu.

NS

pre 17 godina

Ovo je odlican potez Gospodina Kostunice jer se ovim vidi da je kampanja bombardovanja Srbije bila usmerena na pomoc Albancima za odcepljenje od Srbije inace ne vidim zasto bi poseta Premijera Srbije smetala Kosovu i Metohiji i bila opasnost. Bas u vreme intenzivnih dogovora oko statusa ovakva poseta bi trebala da je dobrodosla. Zvanicno KiM je i dalje u sastavu Srbije to svi dobro znamo. UNMIK je tu da pazi na red i mir a ne da favorizuje jednu ili drugu stranu ali UNMIK ima svoju varijantu i to svi dobro znamo.

Vlada, NL

pre 17 godina

Problem nije u tome sto Kostunica ili Tadic (i jedan i drugi su mlitavi) predstavljaju Srbe - problem je sto oni koji kazu da ce omoguciti normalan zivot (tj. puko fizicko prezivljavanje i bezbednost) to ne rade. A jos je veci problem sto onim drugim (pre svega Albancima) omogucavaju da tamane Srbe i srpsko kako hoce, koliko mogu, i kada zele. Prema tome, pusti ti poruke, ionako od tih ljudi niko poruke ne prihvata niti slusa - sta cemo sa onim koji mogu a nece? Koje je njihovo opravdanje ili izgovor? Ima li mesta izgovoru uopste?

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Ne treba zaboraviti da Kostunica ima vise savetnika od onih iz njegovog kabineta, vidi se da SPS vesto sprovodi svoju politiku preko Suvakovica, Vucelica i Dacica. Ne bi me cudilo da je ovo iskljucivo u funkciji sitno-stranacke propagande DSS-a u reziji pomenutih "savetnika" kojima je Kosmet uvek sluzio kao novac za potkusurivanje i montirana glasacka kutija. Nakon ovakve posete moze da sledi odmazda albanskih terorista i kriminalaca, tako da se agonija naseg naroda svesno nastavlja.

Constrictoria

pre 17 godina

Secam se: bila sam mala, a na Kosovu na hiljade Srba klicu "Slobo, slobodo" na Vidovdan. Onda sam postala tinejdzerka i srusio mi se svet - pocela su krvoprolica. Odlazila sam na sahrane ortaka iz odeljenja i blizih i daljih rodjaka.
Jezim se politike koju zastupa "nas premijer", a ova akcija me navodi na pomisao da je duh "g-dina Zlotvora" zaposeo telo & dusu vrlog nam premijera? Sta reci - stize nam jos jedan...
Ej, kuku nama...

ninja

pre 17 godina

Ja ne razumem zasto niko ne pogleda istini u oci po pitanju Kosova: ukoliko bi se desilo cudo i Kosovo ostalo u sastavu Srbije, kako bi se tih 2 miliona Albanaca integrisalo u srpsku drzavu? Opet bismo bili prinudjeni da finansiramo siromasnu pokrajinu. Neka nam ostanu manastiri da ih posecujemo, a to malo Srba sa Kosova ne moze odredjivati sudbinu ostalih 8 miliona. Zasto ne pogledati sitini u oci: Kosovo je odavno izgubljeno krivicom Srba, i kraj price...

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Ako je Sloba svojim čuvenim rečima "vas ne sme niko da bije" izazvao rat, kako čelnici demokratskog bloka ističu u svakoj prilici, siguran sam da će i ovaj "retrogradni" gest gospodina Koštunice, mnoge čistunce, poput "Teofila & Com", podsetiti na klerofašizam, ratne bubnjeve tamjan i prošlost. U to sam uveren.

Ateista

pre 17 godina

Svako ima pravo da se moli kome god bogu ili totemu hoce i gde god hoce, to je privatna stvar, i na to svi oni koji veruju u ovakve stvari, zajedno s Kostunicom, imaju pravo. To nije nikakav problem. Ali problem je sto Premijer Srbije toliko vremena i energije posvecuje svojim privatnim, a ne drzavnim poslovima koje je placen da radi. Bas me zanima ko ce mu platiti put i opravdati izostanak s posla. Da nece mozda ruku u svoj sopstveni dzep da zavuce? Kao i uvek narod ce da plati Kostunicine privatne religiozne potrebe. Kad su pare u pitanju onda niko ne pita da li poticu od poreskih obveznika pravoslavaca, muslimana, katolika ili ateista. Onda nisu gadljivi.

Mitrovacki zet

pre 17 godina

Ako i dalje nastavi sa ovakvim neprijateljskim stavom prema Albancima g. Kostunica i svi njegovi istomisljenici iz Srbije gube sansu da u buducnosti posete Kosovo i srpske svetinje u njoj. Jer, nakon proglasenja samostalnosti Kosova, oni ce morati dozvolu za obilazak da traze od Vlade Kosova a ne od UNMIK-a. Stoga mislim da je bolje za Srbe i Albance da Srbija i Kosovo zajedno odu sto pre u Evropu BEZ GRANICA.

Ana

pre 17 godina

Muka mi je od toga da UN treba da mi daju dozvolu da udjem na Kosovo. Jos mi je veca muka od tolerisanja i opravdavanja albanskih divljackih napada na sve sto je srpsko. Prezirem tzv zapadne politikante koji tako zestoko brane svoje vrednosti dok drugima to isto ili kroje ili uskracuju, uslovljavaju i vredjaju.

Nemanja Cirih

pre 17 godina

Ja da sam Kostunica,kao sto naravno nisam,i ja bi otisao na Kosovo.I to bas na Vidovdan 2006.Poklonio bi se senima nebrojenih ratnika koji su tu izginuli nebrojeno puta.Zamolio bi ih za oprostaj!Da oproste nasim ocevima,dedovima,pradedovima i nakraju i nama samima jer nismo uspeli da sacuvamo Kosovo,mozda najsrpskije parce Zemlje.
Jos jedna mala digresija.Kad god smo mi Srbi imali pretenziju da budemo osvajacki narod prolazili smo kroz golgotu.Dusan je hteo da bude novi imperator(sta ce Srbi u Korintu!) i kazna je stigla.I to 500 godisnja!Kosovo je bila samo golgota(mesto).350 godina kasnije jedan Nemac(car Leopold) nas naseljava tamo gde nas pre toga nije bilo i umesto da se ponasamo kao manjina koja postuje zemlju u kojoj zivi,hteli smo da je otmemo.Krajem 20.veka hteli smo da svi srbi zive u jednoj zemlji.Ko nam daje za pravo da tako nesto trazimo?Takvog primera nema.Pomenucu samo Madjare u Rumuniji i Slovackoj,Jevreje po celom svetu....
Kosovo je ove 2006 opet samo golgota kroz koju opet moramo da prodjemo.NE SPASAVA SE OSVAJACKI NAROD,VEC PRAVEDAN ILI MUCENICKI!Srbi shvatite to vec jednom!

Dima

pre 17 godina

Pa bio on u religioznom paketu ili u religioznom zanosu pitam se u kom pravcu ce da odvede drzavu? A i sta ja da radim kad Kostunica jasno kaze da nije moj predsednik zato sto sam ja ateista i ne interesuju me bas nesto SPC bajanja.

Enver Kelmendi

pre 17 godina

Meni licno ne smeta da g.Kostunica ili bilo ko drugi Srbin poseti Gazimestan. Meni,pa i ostalim Albancima bilo nezgodno poseta g.Milosevica,sada pokojnika,koji je 1989 godine bio u Gazimestan i sa pozornice visoke 18 metara prestavio urbi et urbi i sebe i "preporodjenu, jedinstvenu,jaku i dostojanstvu" Srbiju. Gde je medju ostalog izjavio:"Sest vekova kasnije,danas,opet smo u bitkama.One nisu oruzane,mada i takve jos nisu iskljucene". Posle ovoga ,normalno, da su sledili parole: Slobodane, mili brate.. Slobo Srbine,Srbija uz tebe.. Od kad nesta Karadjordje,mi nemasmo boljeg vodje.. Srpska se truba sa Kosova cuje.. Ko to kaze,ko to laze Srbija je mala..Ibrahim Rugova,sada pokojni,je izjavio tada: "Gazimestan je jedna sovinisticka manifestacija.Nisu se samo Srbi borili protiv Turaka,u borbi su ucestvovali i Albanci,i Hrvati i Bosanci. To je dogadja od znacaja za sve jugoslavenske narode.Moj utisak je da u Jugoslaviji postoje snage koje gotovo prizeljkuju teroristicke akcije na Kosovu. Mogu samo da upozorim Srbe da uvek kada je neki mali narod,a i Srbi su mali narod, pokusavao da nametne svoje prevlast na Balkan,to se zavrsilo njegovom licnom tragedijom".

Grown up

pre 17 godina

Dolazak Premijera Srbije na bilo koji deo nase zemlje Srbije ne bi trebalo da se dovodi u pitanje a UNMIK bi trebao samo da organizuje bezbedan boravak Kostunice.Sve sto se desava na Kosovu je odcepljivanje od Srbije pod patronatom UNMIK. Razgovori o konacnom statusu su nametnuti inace bi trebalo sve da je jasno to jest Kosovo je pokrajina u Srbiji. Potpuno suprotno svim pravilima UNMIK se ponasa kao da se radi o premijeru druge drzave a kosovski politicari prete i ostre zube.

Srdjan, Ceska

pre 17 godina

Bravo Kostunice. Nedavno sam se vratio sa Kosova i onim ljudima je potrebna bilo kakva podrska! A sto je ta podrska na visem nivou to je znacajnije!!!

Patriota

pre 17 godina

Vojo ako imas srca, zamonasi se brate i spasi Srbiju bede. Mozes povesti i sve tvoje ministre sa sobom pa da i nama jednom svane.

vrag

pre 17 godina

Posto zivim na Kosovu, meni je preko glave komentara treba li ili ne treba neko dolaziti. Niko nista nece promeniti tako da je ljudima svejedno, a ti koji dolaze, dolaze samo po politicke poene a ne da nama pomognu.
Sutra je Vidovdan a kao da nije. Zalosno ali istinito.

zlo i naopako

pre 17 godina

Velike demokrate (ne mislim na DS nego na sve on koji se tako predstavljaju)bi bile najsrecnije da Srbi ne veruju u boga i da zaborave bilo kakvu svoju istoriju. Manastiri i ostala kulturna dobra bi trebalo da budu turisticke atrakcije (ko je pa lud da ide da zivi u manastir naravno po njihovom shvatanju). Ovo dovoljno govori koliko je komunizam i dan danas prisutan u ovoj zemlji(zagovaraju ga najvise "reformatori"), a to je i razlog zasto nas nitko ne postuje u svetu (odricemo se cele nase istorije).

mama ludaca

pre 17 godina

Malo je uvredljivo za ovu tuznu, ponizenu i uvredjenu zemlju da premijer uvecava to tuzno i sumorno stanje dodajuci svoje privatne i verske zelje i probleme.
Po mom misljenju, trebalo bi zaobilaziti svoje privatne stvari kad ste javna licnosti, posto tako nista bitno ne mozete uraditi sem raspaliti lazne nade i ocekivanja kod jednih a omrazu kod drugih.
Kad saberete, premijer ce biti srecan jer je udovoljio sebi, a oba naroda ojadjena i utucena.

Mitrovica

pre 17 godina

E pa ljudi sta drugo da vam kazem nego DOBRO JUTRO a to je za sve one koji su se tek sad probudili ili i za one koji ce se probuditi. Kad god se postavlja kosovsko piitanje onda svi postanemo nekako pametniji, treba da uradimo ovo ili ono.... i svi vidimo samo jednu stranu u tragediji a ono sta je druga strana prezivela to je nebitno. No bilo kako bilo Kosovo ide svojim tokom, sto znacii da se ovaj voz krece hteli to Srbi ili ne, no ja verujem da vecina njih su shvatili gda ih vodi politika Beograda, prema tome ne znaju gde ce. A svi oni Srbi koji su resili da ostanu ovde posto oni su ziveli tu i treba da zive tu sa njim se ne moze igrati gore dole. Sto se tice podele Kosova to nece moci jer to ce otvoriti mnoga druga pitanja za koje sam ubeden da EU i SAD nisu bas spremni i zeljni da ih sad rese.Tako da sta drugo reci nego da i gradani Srbije su dobrodosli na Kosovu da obilaze svoje svetinje, to je njihovo pravo.

Goran

pre 17 godina

Kakav 'sweet talk'.
Da sam na Tacijevom mestu pobegao bih dalje sa Kosova jer da malo razmislja shvatio bi da kao svedok mnogih sumnjivih i inkriminisanih radnji za vreme i posle rata, moze vrlo lako da postane teret za nekog ko to hoce da sakrije.

Odgovor

pre 17 godina

Problem se resava kad nastane, a sto se tice podele Kosova, ako se srbi sa Kosova dignu na oruzanu pobunu kao i vi protiv Srbije e da vidim sto ce ostati citavo Kosovo i sto ce svet "biti nespreman da resi problem".Ako dobijete nezavisnost, cim odu medjunarodne snage eto ti ustanka Srba na Kosovu i ode severni deo Kosova.Na primer Kipar, Bosna i mnoge druge drzave su dozivele tu sudbinu.

Dragan R Savin, Bahamska ostrva

pre 17 godina

Poseta premijera Kostunice Gazimestanu je drzavna poseta premijera delu teritorije pod kontrolom Ujedinjenih nacija. Zvanicna formulacija da je to privatna i religiozna poseta je nacin da se stisaju strasti onih Albanaca na Kosovu i Metohiji koji bi "pukli od muke i besa" ako vide srpskog politicara u Pokrajni.
Znaju to i oni koji sada pateticno pitaju da li ce gospodin Kostunica ovaj put platiti iz sopstvenog zepa? Ne mogu dan da prezive, a da ne nadju barem jedan razlog vise da "iz dna duse" mrze premijera Kostunicu. Pa i onda kada to nema nikakve veze s'zdravim razumom.
Nije poslanik Krasic sam u ovom narodu...

stefan

pre 17 godina

ako niste znali, na nedavnom otvaranju master hale na novosadskom sajmu je voja bogomoljac otprilike ovako poceo svecani govor:"-Dame i gospodo, vase prvosvestenstvo..." Sta reci...a da se ne zaplace?

si.mi.

pre 17 godina

Mene samo jedna od mnogo dvolicnih stvari zanima,a to je...?! Kada god odem u nase konzulate ili ambasadu uvek se sretnem sa bar 50% Albanaca koji "sredjuju odredjene "nase"papire i dokumenta kao potpuno normalnu stvar.A onda ih slusam na poslu ili na putu za posao o KiM-U,koja je druga dimenzija.Naravno nas odnos sa njima zbog para koje nasi konzulati zaradjuju na njima je treca dimezija a politika i jednih i drugih je kriminalna(politicara),jer jedno pricaju(lupetaju) a peto rade.

D.Savic,Paris

pre 17 godina

Sutra je Vidovdan i umesto da vlada Srbije iskoristi taj praznik i proglasi ga drzavnim i obnavljanje Srpske drzavnosti - mi kao da se stidimo sto smo postali nezavisni???I sta sad cekamo?Ponekad pomislim da su nasi politicari pod nekim kolektivnim psiho-uticajem Zapadnjaka,svi su smeteni,mozda je u pitanju neko psihotronicko oruzje,sta li...