Četvrtak, 22.06.2006.

07:46

Vicepremijerka: Radikali, pa Ustav

Vicepremijerka Srbije Ivana Dulić-Marković kaže da je za G17 plus od novog Ustava važniji konsenzus o borbi protiv radikala.

Izvor: B92

Vicepremijerka: Radikali, pa Ustav IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

16 Komentari

Sortiraj po:

Pred

pre 17 godina

Od g-dje potpredsrdnice sam ocekivao da izjavi kako unaprediti privredu, boriti se protiv korupcije,otvoriti nova radna mesta za nezaposlene i kako pobolsati zivot gradjana. Time bi radikali bili ucutkani, a narod bi imao nadu u bolji zivot. Insistirati na borbu izmedju stranaka je sebicno i destruktivno.

Milos

pre 17 godina

Meni izgleda kao da je time rekla da je neciji licni rat (u borbi za vlast) vazniji od zivota nekoliko miliona ljudi. Da su povecali standard stanovnistva, o radikalima sada niko ne bi ni razmisljao... Sad smo stvarno dostigli dno.

Nije šija nego je vrat

pre 17 godina

Ako hoćete da vidite kakav je ko, dajte mu vlast. A kod nas kako ko dođe nas vlast uradi dve stvari: revanšizam pa onda drpdrp do kraja mandata ili do neke afere. Najbolji način da se ovo društvo oslobodi bede zvane radikali je da im date vlast. A najbolji način da Srbija krene napred je da se zabrane sve političke partije, jer predstavnici naroda (demos kratos) rade isključivo za svoj džep.

Todorović Radivoj

pre 17 godina

Od devedesete do dvehiljadite sam pocepao deset pari cipela lomatajući se ulicama Šapca i povremeno na velikim mitinzima Beograda
rušeći Miloševića. Sada posle ubistva prvog demokratskog premijera samo slušam priče o radikalizmu Srbije. O najvećem zlu koje uništava demokratiju i preti nam da nas vrati u prošlost.
Samo da sam nenormalan totalno prihvatao bih da na zdravom tlu koje tako lepo zaliva demokratski blok preovladava korov. Izgleda da ti naši silni liderčići nisu ništa naučili do da je neko drugi kriv i da ukazuju na zlo koje preti dok ih narod listom prepoznaje baš kao takve. Ako kao beznačajna ličnost treba ja da ukazujem na greške onima kojima sam
godinama ukazivao poverenje u nadi za bolje sutra, onda moram da preispitujem sebe da li i sam ne grešim u izboru. I na kraju kada brod tone zbog njihovih grešaka oni opet upiru prstom u druge. Ovi koje napadaju su davno žigosani, ali šta je sa njima. Mesto da one koji
lupaju pustimo da lupaju a mi da se okrenemo građanima
pa ove druge niko neće ni čuti, mi ih zakonima koje donosimo promovišemo kao jedinu nadu. Uzmimo samo redovnu sednicu i Zakon o socijalnim doprinosima. Minimalna osnovica za uplatu doprinosa za penziono se skida sa 40 na 35% prosečne plate u Srbiji. Srbin je misle lud pa ne zna da to oni donose sebi privilegije, novopečenim kapitalistima
pa skidaju minimalnu osnovicu a kao ne vide da će na tako minimalnu osnovicu srpski radnik umreti pre penzije a koji je dočeka imaće za jedan dan života.
Umesto da je osnovica podignuta a date sve ove povoljnosti za zapošljavanje novih radnika oni totalno uništvaju život radnika.
Prave kapitaliste na tuđem propadanju. Nije ih sramota da donose takve zakone gde je njihova osnovica po dvadeset puta veća a time i penzija. Žao mi je samo što će i demokrate doživeti pad podrške naroda zbog nastojanja da se udruže sa onima koji o 90% Srbije i nemisle uopšte. Zato smo napred, vi će te u vašoj silnoj borbi za bolju Srbiju, ali samo za vas, i dovesti radikale gde najmanje želite.
Todorović Radivoj, Šabac

Trifun

pre 17 godina

Gdja Dulic-Markovic uglavnom ostavlja utisak pristojne osobe koja je zalutala u drustvo koje sedi u Vladi... zato ce, a i kao pripadnica nacionalne manjine i zena, biti samo ikebana za Kostunicu i za svog partijskog sefa, Dinkica, koji ce iz senke nastaviti da vuce konce, a jasno je da njega zanima samo njegova vlast i nista drugo. Posle izbora, mnogo je verovatnije da ce se udruziti SRS i DSS nego bilo sta drugo. DSS-ovci ce misliti da su oni mnogo pametni i da ce moci da krlje iz SRS drze na lancu, a onda ce ih odjednom sve pojesti mrak... kao i sve nas. Gledano sa strane, to ce stvarno biti ponavljanje istorije kao farse, osim za one koji ce izvedbu osetiti na svojoj kozi.

Dejan

pre 17 godina

Stogod da joj je prioritet, mislim da je ovo idealna prilika da se jos vise poboljsaju odnosi izmedju dve najjace zemlje nastale raspadom SFRJ. Jednom kada se Hrvati i Srbi uistinu pomire na ovim prostorima, za radikale vise nece biti mjesta na ovim prostorima, jer nece imati na cemu bazirati svoj 'program'. Nije cudno sto je Sanader odjednom najavio brzu posjetu Srbiji, nije cudo sto je ona postala zamjenik premijera, sve je to u interesu regiona i ove dvije drzave...

Milo

pre 17 godina

Ustav nije problem, uvek ga je bilo u ogromnim kolicinama ali se nije postovao. Radikali i broj glasova koje oni dobijaju jeste problem jer svaki ustav sa njihovom politickom dominacijom je samo spradnja.
Slazem sa sa Dulickom. Radikali su anti-ustavna kategorija.

Ђорђе

pre 17 godina

У преводу изјаве:
"За Г17 је власт битнија него држава".
Зашто са ДС-ом не разговарате о привреди, криминалу, корупцији?

Slađana

pre 17 godina

Ovo je još jedno prodavanje magle građanima. Toliko im verujem da svoj potpis više ne stavljam nigde, iz prostog razloga što pre verujem da će G17 plus ove potpise iskoristiti kako bi se ta stranka kandidovala na nekim od sledećih izbora, pre nego za rušenje radikala. Što se tiče radikala, njima bolja reklama od ponašanja tzv. demokratskog bloka i nije potrebna. Volela bih kada bi demokrate uradile nešto pametno za građane i državu i na takav način smanjile podršku radikala. Donošenje ustava je važno za svaku državu da bude država i on bi trebalo da uredi prava i obaveze svih, pa i radikala. G17 plus ima problem sa cenzusom i misli da će ga rešiti ako se ukine Radikalna stranka. Veoma pogrešno. Ne bojim se ja radikala, nego tajnih i prećutnih, kao i sadašnjih i budućih koalicija sa njima.

Nislija

pre 17 godina

Vaznija je borba protiv najpopularnije partije u Srbiji od novog ustava? G17 se jako osilio, misle da su potpisima protiv SRS (koje vise niko ne pominje) i kampanjom protiv crnogorskih studenata postali popularni. Pa nije ovaj narod bas toliko glup.

srdjan

pre 17 godina

Pa ne slazem sa stavom gospodje Ministarke oko prioritetne borbe sa radikalima. Valjda je Ustav najbitniji a iz zdravog Ustava direktno i indirektno treba da proisteknu pravni i drugi mehanizmi koji ce sankcionisati ponasanje radikala i njima slicnih. Pa necemo valjda da osnivamo Ministarstvo za borbu sa Radikalima ? Osim toga, i sami Ministri moraju da shvate da upravo njihova nesposobnost obrnuto proporcionalno deluje na popularnost Radikala. Oni su krila za radikalska niska nadletanja i lupinge.

Milan

pre 17 godina

Pa ne mogu se kampanjom PROTIV večito rešavati svi politički problemi! To je moglo kada je Milošević držao svu vlast u Srbiji, a radikali su opoziciona partija. Mnogo bolje bi bilo da potpredsednica osmisli kampanju ZA! Da motiviše, ohrabri i pokrene apatičnu javnost Srbije. Ako se narodu ne ponude jasni ciljevi, i ne pojave se nagoveštaji optimizma, izlaznost na izborima će biti katastrofalna, a pobeda radikala izvesna, bez obzira na sve eventualne kampanje protiv njih!!!

Danica

pre 17 godina

Ne mora da se posebno naglašava borba protiv radikalizma, jer ako se svakodnevno borimo za prave vrednosti koje treba da cenimo i sprovodimo i ako nam ta borba pođe za rukom, (bez toga da spominjemo radikale jer to njih samo jača) radikalizam će se smanjivati maltene sam od sebe. Ta borba uključuje prvenstveno interes "građančića", a interes države malo nek popusti dizgine.

Dima

pre 17 godina

Odavno je ocigledno da je najnazadniji deo srpske javnosti politicka 'elita' koja ustvari radi protiv gradjana. Sta reci o drzavi u kojoj je stanje ovako lose a izlaznost gradjana na izbore toliko niska? Ljudi ne zele promene? Ne, nego ne vide politicku opciju koju bi podrzali i pri tom mogli da ocekuju da ce se desiti neki bar mali napredak. Sa druge strane, insistiranje na ucescu DSS-a u celoj prici je los politicki proces, jer DSS je blizi radikalima i uzasno je destruktivan po Srbiju. Uostalom, DSS i nije vise stranka koja ima veliku podrsku glasaca. DS-u i ostalim bi bilo korisnije da rade bez DSS-a jer ce tako dobiti vise glasova.

lazar bojanić, umereni kritičar

pre 17 godina

Ovo samo pokazuje da smo mi kao društvo i pored svega i uprkos svemu ipak zreli i spremni da napravimo odlučne korake NAPRED !!!
Mislim da je jedino rešenje da se svi zamisle kuda vodi isterivanje stranačke istine ...samo ako se zdrave snage okupe oko minimuma nacionalnog interesa i spreče radikale da dođu na vlast , samo tada imamo šansu da idemo napred . Inače ako radikali oforme sami ili uz pomoć SPS-a i dela DSS-a vladu ja slobodno mogu da kažem da kupim prnje i idem bilo gde ! Sa Miloševićem sam protraćio svojih 15 godina života ali da deci kradem dane ne želim i ne smem ... treba ih kasnije gledati u oči i objašnjavati im kako su mama i tata pasivnim odnosom prema realnosti ostali podanici jedne zaostale Srbije i zaostalih principa krvi i tla i pljačke ...
Podržavam gospođu Dulić Marković , kao i sve ostale koji se nađu na gomili demokratskih snaga ujedinjeni oko tog famoznog minimuma nacionalnih interesa .
I kako reče naš predsednik gospodin Tadić : "Samo napred ! ".

Goran

pre 17 godina

Rad, rad, rad,....gospođo ministarko! Ne zajdnički dogovori i razni paktovi o nenapadanju da bi se sprečili radikali da dođu do vlasti, a i sami potvrđujete da oni to mogu. Nisu u pitanju ni nacionalne manjine, treba raditi i pokazati rezultate, narodu to treba, niste valjda samo usmereni na borbu protiv radikala. Okruženi smo aferama i skandalima u vlasti i oko nje, zar vam to nije bitnije od borbe protiv radikala i skupljanja potpisa. Neka odgovorni koji vode zemlju reše te probleme i dovedu do poboljšanja uslova življenja, a onda niko radikale neće ni pominjati. Sami će nestati.

Goran

pre 17 godina

Rad, rad, rad,....gospođo ministarko! Ne zajdnički dogovori i razni paktovi o nenapadanju da bi se sprečili radikali da dođu do vlasti, a i sami potvrđujete da oni to mogu. Nisu u pitanju ni nacionalne manjine, treba raditi i pokazati rezultate, narodu to treba, niste valjda samo usmereni na borbu protiv radikala. Okruženi smo aferama i skandalima u vlasti i oko nje, zar vam to nije bitnije od borbe protiv radikala i skupljanja potpisa. Neka odgovorni koji vode zemlju reše te probleme i dovedu do poboljšanja uslova življenja, a onda niko radikale neće ni pominjati. Sami će nestati.

lazar bojanić, umereni kritičar

pre 17 godina

Ovo samo pokazuje da smo mi kao društvo i pored svega i uprkos svemu ipak zreli i spremni da napravimo odlučne korake NAPRED !!!
Mislim da je jedino rešenje da se svi zamisle kuda vodi isterivanje stranačke istine ...samo ako se zdrave snage okupe oko minimuma nacionalnog interesa i spreče radikale da dođu na vlast , samo tada imamo šansu da idemo napred . Inače ako radikali oforme sami ili uz pomoć SPS-a i dela DSS-a vladu ja slobodno mogu da kažem da kupim prnje i idem bilo gde ! Sa Miloševićem sam protraćio svojih 15 godina života ali da deci kradem dane ne želim i ne smem ... treba ih kasnije gledati u oči i objašnjavati im kako su mama i tata pasivnim odnosom prema realnosti ostali podanici jedne zaostale Srbije i zaostalih principa krvi i tla i pljačke ...
Podržavam gospođu Dulić Marković , kao i sve ostale koji se nađu na gomili demokratskih snaga ujedinjeni oko tog famoznog minimuma nacionalnih interesa .
I kako reče naš predsednik gospodin Tadić : "Samo napred ! ".

Danica

pre 17 godina

Ne mora da se posebno naglašava borba protiv radikalizma, jer ako se svakodnevno borimo za prave vrednosti koje treba da cenimo i sprovodimo i ako nam ta borba pođe za rukom, (bez toga da spominjemo radikale jer to njih samo jača) radikalizam će se smanjivati maltene sam od sebe. Ta borba uključuje prvenstveno interes "građančića", a interes države malo nek popusti dizgine.

Dima

pre 17 godina

Odavno je ocigledno da je najnazadniji deo srpske javnosti politicka 'elita' koja ustvari radi protiv gradjana. Sta reci o drzavi u kojoj je stanje ovako lose a izlaznost gradjana na izbore toliko niska? Ljudi ne zele promene? Ne, nego ne vide politicku opciju koju bi podrzali i pri tom mogli da ocekuju da ce se desiti neki bar mali napredak. Sa druge strane, insistiranje na ucescu DSS-a u celoj prici je los politicki proces, jer DSS je blizi radikalima i uzasno je destruktivan po Srbiju. Uostalom, DSS i nije vise stranka koja ima veliku podrsku glasaca. DS-u i ostalim bi bilo korisnije da rade bez DSS-a jer ce tako dobiti vise glasova.

srdjan

pre 17 godina

Pa ne slazem sa stavom gospodje Ministarke oko prioritetne borbe sa radikalima. Valjda je Ustav najbitniji a iz zdravog Ustava direktno i indirektno treba da proisteknu pravni i drugi mehanizmi koji ce sankcionisati ponasanje radikala i njima slicnih. Pa necemo valjda da osnivamo Ministarstvo za borbu sa Radikalima ? Osim toga, i sami Ministri moraju da shvate da upravo njihova nesposobnost obrnuto proporcionalno deluje na popularnost Radikala. Oni su krila za radikalska niska nadletanja i lupinge.

Nislija

pre 17 godina

Vaznija je borba protiv najpopularnije partije u Srbiji od novog ustava? G17 se jako osilio, misle da su potpisima protiv SRS (koje vise niko ne pominje) i kampanjom protiv crnogorskih studenata postali popularni. Pa nije ovaj narod bas toliko glup.

Slađana

pre 17 godina

Ovo je još jedno prodavanje magle građanima. Toliko im verujem da svoj potpis više ne stavljam nigde, iz prostog razloga što pre verujem da će G17 plus ove potpise iskoristiti kako bi se ta stranka kandidovala na nekim od sledećih izbora, pre nego za rušenje radikala. Što se tiče radikala, njima bolja reklama od ponašanja tzv. demokratskog bloka i nije potrebna. Volela bih kada bi demokrate uradile nešto pametno za građane i državu i na takav način smanjile podršku radikala. Donošenje ustava je važno za svaku državu da bude država i on bi trebalo da uredi prava i obaveze svih, pa i radikala. G17 plus ima problem sa cenzusom i misli da će ga rešiti ako se ukine Radikalna stranka. Veoma pogrešno. Ne bojim se ja radikala, nego tajnih i prećutnih, kao i sadašnjih i budućih koalicija sa njima.

Milan

pre 17 godina

Pa ne mogu se kampanjom PROTIV večito rešavati svi politički problemi! To je moglo kada je Milošević držao svu vlast u Srbiji, a radikali su opoziciona partija. Mnogo bolje bi bilo da potpredsednica osmisli kampanju ZA! Da motiviše, ohrabri i pokrene apatičnu javnost Srbije. Ako se narodu ne ponude jasni ciljevi, i ne pojave se nagoveštaji optimizma, izlaznost na izborima će biti katastrofalna, a pobeda radikala izvesna, bez obzira na sve eventualne kampanje protiv njih!!!

Milo

pre 17 godina

Ustav nije problem, uvek ga je bilo u ogromnim kolicinama ali se nije postovao. Radikali i broj glasova koje oni dobijaju jeste problem jer svaki ustav sa njihovom politickom dominacijom je samo spradnja.
Slazem sa sa Dulickom. Radikali su anti-ustavna kategorija.

Ђорђе

pre 17 godina

У преводу изјаве:
"За Г17 је власт битнија него држава".
Зашто са ДС-ом не разговарате о привреди, криминалу, корупцији?

Dejan

pre 17 godina

Stogod da joj je prioritet, mislim da je ovo idealna prilika da se jos vise poboljsaju odnosi izmedju dve najjace zemlje nastale raspadom SFRJ. Jednom kada se Hrvati i Srbi uistinu pomire na ovim prostorima, za radikale vise nece biti mjesta na ovim prostorima, jer nece imati na cemu bazirati svoj 'program'. Nije cudno sto je Sanader odjednom najavio brzu posjetu Srbiji, nije cudo sto je ona postala zamjenik premijera, sve je to u interesu regiona i ove dvije drzave...

Trifun

pre 17 godina

Gdja Dulic-Markovic uglavnom ostavlja utisak pristojne osobe koja je zalutala u drustvo koje sedi u Vladi... zato ce, a i kao pripadnica nacionalne manjine i zena, biti samo ikebana za Kostunicu i za svog partijskog sefa, Dinkica, koji ce iz senke nastaviti da vuce konce, a jasno je da njega zanima samo njegova vlast i nista drugo. Posle izbora, mnogo je verovatnije da ce se udruziti SRS i DSS nego bilo sta drugo. DSS-ovci ce misliti da su oni mnogo pametni i da ce moci da krlje iz SRS drze na lancu, a onda ce ih odjednom sve pojesti mrak... kao i sve nas. Gledano sa strane, to ce stvarno biti ponavljanje istorije kao farse, osim za one koji ce izvedbu osetiti na svojoj kozi.

Todorović Radivoj

pre 17 godina

Od devedesete do dvehiljadite sam pocepao deset pari cipela lomatajući se ulicama Šapca i povremeno na velikim mitinzima Beograda
rušeći Miloševića. Sada posle ubistva prvog demokratskog premijera samo slušam priče o radikalizmu Srbije. O najvećem zlu koje uništava demokratiju i preti nam da nas vrati u prošlost.
Samo da sam nenormalan totalno prihvatao bih da na zdravom tlu koje tako lepo zaliva demokratski blok preovladava korov. Izgleda da ti naši silni liderčići nisu ništa naučili do da je neko drugi kriv i da ukazuju na zlo koje preti dok ih narod listom prepoznaje baš kao takve. Ako kao beznačajna ličnost treba ja da ukazujem na greške onima kojima sam
godinama ukazivao poverenje u nadi za bolje sutra, onda moram da preispitujem sebe da li i sam ne grešim u izboru. I na kraju kada brod tone zbog njihovih grešaka oni opet upiru prstom u druge. Ovi koje napadaju su davno žigosani, ali šta je sa njima. Mesto da one koji
lupaju pustimo da lupaju a mi da se okrenemo građanima
pa ove druge niko neće ni čuti, mi ih zakonima koje donosimo promovišemo kao jedinu nadu. Uzmimo samo redovnu sednicu i Zakon o socijalnim doprinosima. Minimalna osnovica za uplatu doprinosa za penziono se skida sa 40 na 35% prosečne plate u Srbiji. Srbin je misle lud pa ne zna da to oni donose sebi privilegije, novopečenim kapitalistima
pa skidaju minimalnu osnovicu a kao ne vide da će na tako minimalnu osnovicu srpski radnik umreti pre penzije a koji je dočeka imaće za jedan dan života.
Umesto da je osnovica podignuta a date sve ove povoljnosti za zapošljavanje novih radnika oni totalno uništvaju život radnika.
Prave kapitaliste na tuđem propadanju. Nije ih sramota da donose takve zakone gde je njihova osnovica po dvadeset puta veća a time i penzija. Žao mi je samo što će i demokrate doživeti pad podrške naroda zbog nastojanja da se udruže sa onima koji o 90% Srbije i nemisle uopšte. Zato smo napred, vi će te u vašoj silnoj borbi za bolju Srbiju, ali samo za vas, i dovesti radikale gde najmanje želite.
Todorović Radivoj, Šabac

Nije šija nego je vrat

pre 17 godina

Ako hoćete da vidite kakav je ko, dajte mu vlast. A kod nas kako ko dođe nas vlast uradi dve stvari: revanšizam pa onda drpdrp do kraja mandata ili do neke afere. Najbolji način da se ovo društvo oslobodi bede zvane radikali je da im date vlast. A najbolji način da Srbija krene napred je da se zabrane sve političke partije, jer predstavnici naroda (demos kratos) rade isključivo za svoj džep.

Milos

pre 17 godina

Meni izgleda kao da je time rekla da je neciji licni rat (u borbi za vlast) vazniji od zivota nekoliko miliona ljudi. Da su povecali standard stanovnistva, o radikalima sada niko ne bi ni razmisljao... Sad smo stvarno dostigli dno.

Pred

pre 17 godina

Od g-dje potpredsrdnice sam ocekivao da izjavi kako unaprediti privredu, boriti se protiv korupcije,otvoriti nova radna mesta za nezaposlene i kako pobolsati zivot gradjana. Time bi radikali bili ucutkani, a narod bi imao nadu u bolji zivot. Insistirati na borbu izmedju stranaka je sebicno i destruktivno.

Goran

pre 17 godina

Rad, rad, rad,....gospođo ministarko! Ne zajdnički dogovori i razni paktovi o nenapadanju da bi se sprečili radikali da dođu do vlasti, a i sami potvrđujete da oni to mogu. Nisu u pitanju ni nacionalne manjine, treba raditi i pokazati rezultate, narodu to treba, niste valjda samo usmereni na borbu protiv radikala. Okruženi smo aferama i skandalima u vlasti i oko nje, zar vam to nije bitnije od borbe protiv radikala i skupljanja potpisa. Neka odgovorni koji vode zemlju reše te probleme i dovedu do poboljšanja uslova življenja, a onda niko radikale neće ni pominjati. Sami će nestati.

lazar bojanić, umereni kritičar

pre 17 godina

Ovo samo pokazuje da smo mi kao društvo i pored svega i uprkos svemu ipak zreli i spremni da napravimo odlučne korake NAPRED !!!
Mislim da je jedino rešenje da se svi zamisle kuda vodi isterivanje stranačke istine ...samo ako se zdrave snage okupe oko minimuma nacionalnog interesa i spreče radikale da dođu na vlast , samo tada imamo šansu da idemo napred . Inače ako radikali oforme sami ili uz pomoć SPS-a i dela DSS-a vladu ja slobodno mogu da kažem da kupim prnje i idem bilo gde ! Sa Miloševićem sam protraćio svojih 15 godina života ali da deci kradem dane ne želim i ne smem ... treba ih kasnije gledati u oči i objašnjavati im kako su mama i tata pasivnim odnosom prema realnosti ostali podanici jedne zaostale Srbije i zaostalih principa krvi i tla i pljačke ...
Podržavam gospođu Dulić Marković , kao i sve ostale koji se nađu na gomili demokratskih snaga ujedinjeni oko tog famoznog minimuma nacionalnih interesa .
I kako reče naš predsednik gospodin Tadić : "Samo napred ! ".

Danica

pre 17 godina

Ne mora da se posebno naglašava borba protiv radikalizma, jer ako se svakodnevno borimo za prave vrednosti koje treba da cenimo i sprovodimo i ako nam ta borba pođe za rukom, (bez toga da spominjemo radikale jer to njih samo jača) radikalizam će se smanjivati maltene sam od sebe. Ta borba uključuje prvenstveno interes "građančića", a interes države malo nek popusti dizgine.

Dima

pre 17 godina

Odavno je ocigledno da je najnazadniji deo srpske javnosti politicka 'elita' koja ustvari radi protiv gradjana. Sta reci o drzavi u kojoj je stanje ovako lose a izlaznost gradjana na izbore toliko niska? Ljudi ne zele promene? Ne, nego ne vide politicku opciju koju bi podrzali i pri tom mogli da ocekuju da ce se desiti neki bar mali napredak. Sa druge strane, insistiranje na ucescu DSS-a u celoj prici je los politicki proces, jer DSS je blizi radikalima i uzasno je destruktivan po Srbiju. Uostalom, DSS i nije vise stranka koja ima veliku podrsku glasaca. DS-u i ostalim bi bilo korisnije da rade bez DSS-a jer ce tako dobiti vise glasova.

srdjan

pre 17 godina

Pa ne slazem sa stavom gospodje Ministarke oko prioritetne borbe sa radikalima. Valjda je Ustav najbitniji a iz zdravog Ustava direktno i indirektno treba da proisteknu pravni i drugi mehanizmi koji ce sankcionisati ponasanje radikala i njima slicnih. Pa necemo valjda da osnivamo Ministarstvo za borbu sa Radikalima ? Osim toga, i sami Ministri moraju da shvate da upravo njihova nesposobnost obrnuto proporcionalno deluje na popularnost Radikala. Oni su krila za radikalska niska nadletanja i lupinge.

Nislija

pre 17 godina

Vaznija je borba protiv najpopularnije partije u Srbiji od novog ustava? G17 se jako osilio, misle da su potpisima protiv SRS (koje vise niko ne pominje) i kampanjom protiv crnogorskih studenata postali popularni. Pa nije ovaj narod bas toliko glup.

Slađana

pre 17 godina

Ovo je još jedno prodavanje magle građanima. Toliko im verujem da svoj potpis više ne stavljam nigde, iz prostog razloga što pre verujem da će G17 plus ove potpise iskoristiti kako bi se ta stranka kandidovala na nekim od sledećih izbora, pre nego za rušenje radikala. Što se tiče radikala, njima bolja reklama od ponašanja tzv. demokratskog bloka i nije potrebna. Volela bih kada bi demokrate uradile nešto pametno za građane i državu i na takav način smanjile podršku radikala. Donošenje ustava je važno za svaku državu da bude država i on bi trebalo da uredi prava i obaveze svih, pa i radikala. G17 plus ima problem sa cenzusom i misli da će ga rešiti ako se ukine Radikalna stranka. Veoma pogrešno. Ne bojim se ja radikala, nego tajnih i prećutnih, kao i sadašnjih i budućih koalicija sa njima.

Milan

pre 17 godina

Pa ne mogu se kampanjom PROTIV večito rešavati svi politički problemi! To je moglo kada je Milošević držao svu vlast u Srbiji, a radikali su opoziciona partija. Mnogo bolje bi bilo da potpredsednica osmisli kampanju ZA! Da motiviše, ohrabri i pokrene apatičnu javnost Srbije. Ako se narodu ne ponude jasni ciljevi, i ne pojave se nagoveštaji optimizma, izlaznost na izborima će biti katastrofalna, a pobeda radikala izvesna, bez obzira na sve eventualne kampanje protiv njih!!!

Milo

pre 17 godina

Ustav nije problem, uvek ga je bilo u ogromnim kolicinama ali se nije postovao. Radikali i broj glasova koje oni dobijaju jeste problem jer svaki ustav sa njihovom politickom dominacijom je samo spradnja.
Slazem sa sa Dulickom. Radikali su anti-ustavna kategorija.

Ђорђе

pre 17 godina

У преводу изјаве:
"За Г17 је власт битнија него држава".
Зашто са ДС-ом не разговарате о привреди, криминалу, корупцији?

Dejan

pre 17 godina

Stogod da joj je prioritet, mislim da je ovo idealna prilika da se jos vise poboljsaju odnosi izmedju dve najjace zemlje nastale raspadom SFRJ. Jednom kada se Hrvati i Srbi uistinu pomire na ovim prostorima, za radikale vise nece biti mjesta na ovim prostorima, jer nece imati na cemu bazirati svoj 'program'. Nije cudno sto je Sanader odjednom najavio brzu posjetu Srbiji, nije cudo sto je ona postala zamjenik premijera, sve je to u interesu regiona i ove dvije drzave...

Trifun

pre 17 godina

Gdja Dulic-Markovic uglavnom ostavlja utisak pristojne osobe koja je zalutala u drustvo koje sedi u Vladi... zato ce, a i kao pripadnica nacionalne manjine i zena, biti samo ikebana za Kostunicu i za svog partijskog sefa, Dinkica, koji ce iz senke nastaviti da vuce konce, a jasno je da njega zanima samo njegova vlast i nista drugo. Posle izbora, mnogo je verovatnije da ce se udruziti SRS i DSS nego bilo sta drugo. DSS-ovci ce misliti da su oni mnogo pametni i da ce moci da krlje iz SRS drze na lancu, a onda ce ih odjednom sve pojesti mrak... kao i sve nas. Gledano sa strane, to ce stvarno biti ponavljanje istorije kao farse, osim za one koji ce izvedbu osetiti na svojoj kozi.

Todorović Radivoj

pre 17 godina

Od devedesete do dvehiljadite sam pocepao deset pari cipela lomatajući se ulicama Šapca i povremeno na velikim mitinzima Beograda
rušeći Miloševića. Sada posle ubistva prvog demokratskog premijera samo slušam priče o radikalizmu Srbije. O najvećem zlu koje uništava demokratiju i preti nam da nas vrati u prošlost.
Samo da sam nenormalan totalno prihvatao bih da na zdravom tlu koje tako lepo zaliva demokratski blok preovladava korov. Izgleda da ti naši silni liderčići nisu ništa naučili do da je neko drugi kriv i da ukazuju na zlo koje preti dok ih narod listom prepoznaje baš kao takve. Ako kao beznačajna ličnost treba ja da ukazujem na greške onima kojima sam
godinama ukazivao poverenje u nadi za bolje sutra, onda moram da preispitujem sebe da li i sam ne grešim u izboru. I na kraju kada brod tone zbog njihovih grešaka oni opet upiru prstom u druge. Ovi koje napadaju su davno žigosani, ali šta je sa njima. Mesto da one koji
lupaju pustimo da lupaju a mi da se okrenemo građanima
pa ove druge niko neće ni čuti, mi ih zakonima koje donosimo promovišemo kao jedinu nadu. Uzmimo samo redovnu sednicu i Zakon o socijalnim doprinosima. Minimalna osnovica za uplatu doprinosa za penziono se skida sa 40 na 35% prosečne plate u Srbiji. Srbin je misle lud pa ne zna da to oni donose sebi privilegije, novopečenim kapitalistima
pa skidaju minimalnu osnovicu a kao ne vide da će na tako minimalnu osnovicu srpski radnik umreti pre penzije a koji je dočeka imaće za jedan dan života.
Umesto da je osnovica podignuta a date sve ove povoljnosti za zapošljavanje novih radnika oni totalno uništvaju život radnika.
Prave kapitaliste na tuđem propadanju. Nije ih sramota da donose takve zakone gde je njihova osnovica po dvadeset puta veća a time i penzija. Žao mi je samo što će i demokrate doživeti pad podrške naroda zbog nastojanja da se udruže sa onima koji o 90% Srbije i nemisle uopšte. Zato smo napred, vi će te u vašoj silnoj borbi za bolju Srbiju, ali samo za vas, i dovesti radikale gde najmanje želite.
Todorović Radivoj, Šabac

Nije šija nego je vrat

pre 17 godina

Ako hoćete da vidite kakav je ko, dajte mu vlast. A kod nas kako ko dođe nas vlast uradi dve stvari: revanšizam pa onda drpdrp do kraja mandata ili do neke afere. Najbolji način da se ovo društvo oslobodi bede zvane radikali je da im date vlast. A najbolji način da Srbija krene napred je da se zabrane sve političke partije, jer predstavnici naroda (demos kratos) rade isključivo za svoj džep.

Milos

pre 17 godina

Meni izgleda kao da je time rekla da je neciji licni rat (u borbi za vlast) vazniji od zivota nekoliko miliona ljudi. Da su povecali standard stanovnistva, o radikalima sada niko ne bi ni razmisljao... Sad smo stvarno dostigli dno.

Pred

pre 17 godina

Od g-dje potpredsrdnice sam ocekivao da izjavi kako unaprediti privredu, boriti se protiv korupcije,otvoriti nova radna mesta za nezaposlene i kako pobolsati zivot gradjana. Time bi radikali bili ucutkani, a narod bi imao nadu u bolji zivot. Insistirati na borbu izmedju stranaka je sebicno i destruktivno.