Sreda, 14.06.2006.

07:25

"Zabrana je najbolja reklama"

Politika piše da bi čak i kada bi SRS bila zabranjena, radikali mogli da se preregistruju i nastupe na izborima.

Izvor: B92

"Zabrana je najbolja reklama" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

vlada

pre 17 godina

Radikalnu stranku i SPS je trebalo ukinuti jos oktobra 2000 godine.Da je to tada uradjeno Srbija bi danas bila moderna drzava,clanica EU u kojoj bi se negovala kultura i obrazovanje a ne primitivizam i palanacki prostakluk jednog grobara i njegovih podanika.

Miroslav I

pre 17 godina

Ma ja sam ipak da se oni zabrane. Rast rejtinga popularnosti i td. ne sekira me mnogo. Kada budu pokusali novu registraciju partije pod novim imenom, tada ce da dodje na red nasa cuvena birokratija. Cimace ih sa registracijom da ce zivot da im se zgadi. Dotle ce se lepo zavrsiti izbori i svako ce biti na svome mestu, koje mu sleduje prema zaslugama iz proslosti!

Zeljko

pre 17 godina

Ako tom delu populacije koji nemaju za koga da glasaju (60%) ne smetaju radikali, neka i dalje traze idealnu partiju. Upravo ce oni dovesti radikale na vlast, a ne disciplinovano biracko telo. Neka dodju ponovo radikali na vlast, pa ako ni tada se ne ukapira da ce se u Srbiji jos dugo glasati protiv, a ne za, neka nas ograde bodljikavom zicom.
Moz' misliti, nema za koga da se glasa, pa neka pobede radikali. FUJ BRE!!!

Antifasisticka akcija

pre 17 godina

Moraju biti zabranjeni na osnovu odrednca krivicnog zakonika. Clanstvo SRS upozoriti na posledice moguceg neprijateljskog udruzivanja u novu politicku organizaciju istog kursa nakon sudske zabrane i administrativne zaplene imovine u ime naroda.

Milos

pre 17 godina

Niko nije zabranio (fasicticku) stranku? A sta se, narode, dogodilo sa NSDAP-om - koji je, uzgred, imao ne 40%, nego 90% podrske u nemackom narodu? Ne zavrsava se zabrana formalnom zabranom partije, vec jednom ozbiljnom lustracijom ljudi i programa. Postoji nacin, ali apsolutno ne postoji volja niti svest o tome koliko je ovo potrebno da bi Srbija ozdravila kao drustvo.

Lala Holandija

pre 17 godina

Zabrana rada radikalnim ekstremistima u skupstini Srbije je logican potez demokratije i njene pravde prtiv destruktivne politike i kriminala .Sa malim izmenama svojeg statuta i imena mogu se ponovo registrovati i nanositi nenadoknadivu stetu narodima Srbije i drzavi. U Belgiji je sud zabranio aktivnosti i postojanje Flamanskog bloka(Vlamse blok) Promenili su ime i dalje seju mrznju protiv nevlamanaca pre sveg gastarbjadera i muslimana.

Aleksandar

pre 17 godina

Zakon o lustraciji je vec usvojen i aktivan, samo ga treba primeniti... Zabranom radikalne stranke bi automatski njihovim najglasnijim i najokorelijim demagozima bilo zabranjeno i politicko delovanje te oni ne bi mogli da naprave novu stranku... Ostatak nepismene pucine ne bi mogao da slozi slicne demagogije i za mesec dana bi se o SRS-u pricalo kao danas o PSS-u...

BG

pre 17 godina

Radikale NE SMEMO zabranjivati, vec samo naplacivati njihove ispade po visokim cenama, reda velicine milion dinara za svaki ispad. Treba dovesti zakon o visokim kaznama za one stvari koje radikalima daju neki oblik populisticke moci. To su- 1 govor mrznje, 2 pozivanje na ratne zlocince kao neki autoritet, 3 sudelovanje na manifestacijama na kojima se krsi zakon ...

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Dokaz da institucije drzave ne funkcionisu uprkos tvrdnjama premijera je cinjenica da je SRS nekaznjen za kontaminaciju saobracajnih znakova i okoline propagandnim plakatama i to u celoj Srbiji. Zasluzna kazna bi bila da plate ciscenje i prekrsaj za to krivicno delo. Pored toga da ministarstvo finansija blokira finansijske izvore kao garancija da ce kazna biti placena, pored toga da se sporvede istraga o nacinu finansiranja i trosenje sredstava u stranci...Radikali ce najzad sami sebe zauvek zabraniti, ubedjen sam da su oni daleko od postenja.

Mile - Australija

pre 17 godina

U Srbiji je problem sto oko 60% ne izlazi na izbore.
Svi govore o tom problemu a niko ne nudi resenje. To nije dobro ako ne vidite izlaz pogledajte kako to drugi u svetu rade. Niko za Australiju ne moze reci da nije demokratska zemlja, pa ako je to tako zasto ne uvedete obavezno glasanje koje je pored Australije uvela i Belgija, Brazil itd...
To je resenje za Srbiju i o tome treba pricati i pokrenuti akciju skupljanja potpisa za uvdjenje obaveznog glasanja. Demokratija ne podrazumeva samo pravo na izbor nego i OBAVEZU. Da li vi ne vidite resenje ili necete da vidite svejedno ako ako to ne uradite radikali sigurno dobijaju izbore a Vi gledajte da ko izadje poslednji ugasi svetlo.

Milos Bogdanovic

pre 17 godina

Da li ste culi za pojam reformacije i prosvecenosti, koji su zapadnu civilizaciju izvukli iz tame srednjeg veka? Prosvecenost je po Kantu sposobnost coveka da odgovorno misli svojom glavom, bez oslanjanja na nekog drugog. Mi se plasimo da mislimo odgovorno svojom glavom, jer bi nas razum osvedocio da nas pokrecu besmisleni motivi (sujeta, inat, gordost...), i tako doveo u sukob sa sopstvenom savescu. Ali to je jedini put da pobedimo sebe i da postanemo odgovorni ljudi. Narodi na Zapadu koji su bili divlji i primitivni kao i mi sto smo, za kratko vreme doziveli su radikalnu promenu svoga nacina misljenja i karaktera - u vreme reformacije i prosvetiteljstva. Ratoborni Skandinavci postali su miroljubivi i krotki. Itd. Mi taj proces osvescivanja nikada nismo prosli, i zato smo jos uvek "ovakvi". Ne postoji drugi nacin da se narod promeni. Zabrane nikada nisu tako nesto mogle da proizvedu. Oni koji su primitivni, ostali bi primitivni i kada bi svi presli u DS. Spoljna resenja rezultuju samo spoljnim promenama. Treba da se menjamo iznutra, a to se ne postize politickim vec prosvetiteljskim poduhvatima.

Vojvodina

pre 17 godina

Ne ulazim u to da li su ove analize i prognoze realne, samo me zanima jedno: kao razlog za ukidanje SRS-a, navodi se uvreda na račun Ivane D-M. Svakako da zbog toga radikali treba da budu kažnjeni, međutim, šta je sa svim onim stvarima za koje su radikali odgovorni, od početka devedesetih, pa do danas? Šta je sa upropašćavanjem Srbije, ratovima, inflacijom, bombardovanjem, sankcijama, proterivanjem, nasiljem, itd., u kojem su radikali učestvovali? Gde je tu i SPS? Bojim se da će od ove peticije na kraju ispasti samo jedna velika farsa, koja će radikale učiniti još popularnijima. Moj predlog vladajućoj koaliciji: uvedite obavezu izlaska na izbore, zabranite rad SRS-u i SPS-u, sprovedite lustraciju i zabranite istaknutim pojedincima iz vrha ovih stranaka da se ikada više bave politikom ili nekim drugim javnim poslom. Stavite tačku na devedesete!

Zozza

pre 17 godina

Da li ce biti losa ili dobra reklama ostaje da se vidi. Ali ipak predlazem da ih ukinemo, pa cemo da se nosimo sa problemom lose reklame...

tik, tak

pre 17 godina

Kako G17 plus misli da zabrani SRS, a da pri tome nema ni jedan jasan politicki stav na kojima su radikali postali ovoliko popularni? To se krsi sa logikom i abecedom politicke nauke. Kada bi Mladja npr rekao: "Ne damo Kosovo" i zabranom Rakikala hocemo da ga bar delimicno spasemo" onda bi , po nekim prirodnim zakonima pisanim u svetskoj istoriji politike, to imalo smisla. Ovako...
Nema lakih resenja kao sto su zabrane, nego u politicku arenu i borite se za glasace.
PS Poruka demokratskom bloku: Mi smo malo frustrirani ako niste primetili

Smile

pre 17 godina

Slazem se da G17 besplatno reklamira radikale i da odluka deluje frustrirano. Ne treba radikale zabraniti. Treba ih kaznjavati novcano, izbacivati ih sale, tuziti ih itd... Jaki radikali su korisni i to samo u opoziciji. Ne dozvoljavaju opustanje. Trebalo bi ih kazniti i prestati pricati o njima.

Milan

pre 17 godina

Kako nema razloga da se zabrane, ta stranka nas je odvela u rat u Hrvatsku, Bosnu, pa cak su i u Srbiji isprovocirali bombardovanje, ovi "strucnjaci" su veoma kratkog pamcenja, ili sam ja to sanjao da je ovde bilo rata!

Goran, Pozega

pre 17 godina

Popularnost SRS je samo odraz stanja u kome se nalazi nacija. Visok stepen nepismenosti, kulturno zaostajanje naroda, arhaican sistem vrednosti olicen u kvazi pravoslavlju i desetercu kao nacionalnom nadahnucu proizveli su situaciju da su prostakluk, fasizam i ksenofobija pozeljan politicki izraz.

Maja V.

pre 17 godina

Potpuno se slazem sa datim analizama. Jedino ostaje nada da ce "demokrate" da se presaberu, jer verovatno ne zele da izgube sve privilegije koje su do sada stekli! Za njih ce to biti jaci motiv nego, naprimer... ljubav prema otadzbini i slicne sitnice. Ljubav prema parama je uvek snaznija "zvezda vodilja".

Nevazeci listic

pre 17 godina

Radikali imaju svoje biracko telo koje ce uvek glasati za njih. Ovakve akcije G17+ samo doprinose da se o radikalima prica, na zgrazavanje onih koji ih ne vole i na podsmeh onih koji ih vole. Da li stvarno misle da ce tu neko da promeni misljenje.
Medjutim tu je i uvek 40-60% biraca koji ne vide za koga da glasaju, i sa pravom samtaraju da su svi mnogo ISTI. Ako Albijanic iz G17+ smatra da treba da ide po ZAMKAMA, KLOPKAMA, PIRAMIDA, i da se tamo nadvikuje se Vucicem i da ce time da priblizi sebi nekog iz one velike grupe biraca grdno se vara. U toj galami se i ne cuje sta ko prica, na kraju to ispadne da ni jednom ni drugom nije vazno, i svako pametan posle 1 minut prebaci kanal.
I opet smatram da su njihove akcije samo trosenje energije koje u ovom narodu vise nema. Potrosena je posle 5. oktobra, kada se videlo da se vrlo malo toga promenilo.
I dalje je najomiljenija poslovica u nas 'sjasi Kurta da uzjase Murta'
Bilo i bice vavjek i vejekova. Amin.
Spasa nam nema. Mozda na nebu, ako i tamo ima mesta za nas ovako gresne.

Slobodan

pre 17 godina

Da, medjutim takve stvari poput "zabranjivanja" se ne rade tako. Rade se na sledeci nacin: Oni se drakonski (finansijski) kaznjavaju za nesto sto su evidentno drugo ucinili - unistili imovinu zemlje pisuci parole po nadvoznjacima, saobracajnim znacima, institucijama, kucama (fasadama), itd. Ovo bi bio neuporedivo uspesniji metod za "zabranu" rada SRS, neka strucnjaci razmisle o ovome. Jednim udarcem se postize nekoliko ciljeva. Razmislite.

Slobodan

pre 17 godina

Da, medjutim takve stvari poput "zabranjivanja" se ne rade tako. Rade se na sledeci nacin: Oni se drakonski (finansijski) kaznjavaju za nesto sto su evidentno drugo ucinili - unistili imovinu zemlje pisuci parole po nadvoznjacima, saobracajnim znacima, institucijama, kucama (fasadama), itd. Ovo bi bio neuporedivo uspesniji metod za "zabranu" rada SRS, neka strucnjaci razmisle o ovome. Jednim udarcem se postize nekoliko ciljeva. Razmislite.

Nevazeci listic

pre 17 godina

Radikali imaju svoje biracko telo koje ce uvek glasati za njih. Ovakve akcije G17+ samo doprinose da se o radikalima prica, na zgrazavanje onih koji ih ne vole i na podsmeh onih koji ih vole. Da li stvarno misle da ce tu neko da promeni misljenje.
Medjutim tu je i uvek 40-60% biraca koji ne vide za koga da glasaju, i sa pravom samtaraju da su svi mnogo ISTI. Ako Albijanic iz G17+ smatra da treba da ide po ZAMKAMA, KLOPKAMA, PIRAMIDA, i da se tamo nadvikuje se Vucicem i da ce time da priblizi sebi nekog iz one velike grupe biraca grdno se vara. U toj galami se i ne cuje sta ko prica, na kraju to ispadne da ni jednom ni drugom nije vazno, i svako pametan posle 1 minut prebaci kanal.
I opet smatram da su njihove akcije samo trosenje energije koje u ovom narodu vise nema. Potrosena je posle 5. oktobra, kada se videlo da se vrlo malo toga promenilo.
I dalje je najomiljenija poslovica u nas 'sjasi Kurta da uzjase Murta'
Bilo i bice vavjek i vejekova. Amin.
Spasa nam nema. Mozda na nebu, ako i tamo ima mesta za nas ovako gresne.

Zozza

pre 17 godina

Da li ce biti losa ili dobra reklama ostaje da se vidi. Ali ipak predlazem da ih ukinemo, pa cemo da se nosimo sa problemom lose reklame...

tik, tak

pre 17 godina

Kako G17 plus misli da zabrani SRS, a da pri tome nema ni jedan jasan politicki stav na kojima su radikali postali ovoliko popularni? To se krsi sa logikom i abecedom politicke nauke. Kada bi Mladja npr rekao: "Ne damo Kosovo" i zabranom Rakikala hocemo da ga bar delimicno spasemo" onda bi , po nekim prirodnim zakonima pisanim u svetskoj istoriji politike, to imalo smisla. Ovako...
Nema lakih resenja kao sto su zabrane, nego u politicku arenu i borite se za glasace.
PS Poruka demokratskom bloku: Mi smo malo frustrirani ako niste primetili

Maja V.

pre 17 godina

Potpuno se slazem sa datim analizama. Jedino ostaje nada da ce "demokrate" da se presaberu, jer verovatno ne zele da izgube sve privilegije koje su do sada stekli! Za njih ce to biti jaci motiv nego, naprimer... ljubav prema otadzbini i slicne sitnice. Ljubav prema parama je uvek snaznija "zvezda vodilja".

Milan

pre 17 godina

Kako nema razloga da se zabrane, ta stranka nas je odvela u rat u Hrvatsku, Bosnu, pa cak su i u Srbiji isprovocirali bombardovanje, ovi "strucnjaci" su veoma kratkog pamcenja, ili sam ja to sanjao da je ovde bilo rata!

Goran, Pozega

pre 17 godina

Popularnost SRS je samo odraz stanja u kome se nalazi nacija. Visok stepen nepismenosti, kulturno zaostajanje naroda, arhaican sistem vrednosti olicen u kvazi pravoslavlju i desetercu kao nacionalnom nadahnucu proizveli su situaciju da su prostakluk, fasizam i ksenofobija pozeljan politicki izraz.

Smile

pre 17 godina

Slazem se da G17 besplatno reklamira radikale i da odluka deluje frustrirano. Ne treba radikale zabraniti. Treba ih kaznjavati novcano, izbacivati ih sale, tuziti ih itd... Jaki radikali su korisni i to samo u opoziciji. Ne dozvoljavaju opustanje. Trebalo bi ih kazniti i prestati pricati o njima.

Mile - Australija

pre 17 godina

U Srbiji je problem sto oko 60% ne izlazi na izbore.
Svi govore o tom problemu a niko ne nudi resenje. To nije dobro ako ne vidite izlaz pogledajte kako to drugi u svetu rade. Niko za Australiju ne moze reci da nije demokratska zemlja, pa ako je to tako zasto ne uvedete obavezno glasanje koje je pored Australije uvela i Belgija, Brazil itd...
To je resenje za Srbiju i o tome treba pricati i pokrenuti akciju skupljanja potpisa za uvdjenje obaveznog glasanja. Demokratija ne podrazumeva samo pravo na izbor nego i OBAVEZU. Da li vi ne vidite resenje ili necete da vidite svejedno ako ako to ne uradite radikali sigurno dobijaju izbore a Vi gledajte da ko izadje poslednji ugasi svetlo.

Milos Bogdanovic

pre 17 godina

Da li ste culi za pojam reformacije i prosvecenosti, koji su zapadnu civilizaciju izvukli iz tame srednjeg veka? Prosvecenost je po Kantu sposobnost coveka da odgovorno misli svojom glavom, bez oslanjanja na nekog drugog. Mi se plasimo da mislimo odgovorno svojom glavom, jer bi nas razum osvedocio da nas pokrecu besmisleni motivi (sujeta, inat, gordost...), i tako doveo u sukob sa sopstvenom savescu. Ali to je jedini put da pobedimo sebe i da postanemo odgovorni ljudi. Narodi na Zapadu koji su bili divlji i primitivni kao i mi sto smo, za kratko vreme doziveli su radikalnu promenu svoga nacina misljenja i karaktera - u vreme reformacije i prosvetiteljstva. Ratoborni Skandinavci postali su miroljubivi i krotki. Itd. Mi taj proces osvescivanja nikada nismo prosli, i zato smo jos uvek "ovakvi". Ne postoji drugi nacin da se narod promeni. Zabrane nikada nisu tako nesto mogle da proizvedu. Oni koji su primitivni, ostali bi primitivni i kada bi svi presli u DS. Spoljna resenja rezultuju samo spoljnim promenama. Treba da se menjamo iznutra, a to se ne postize politickim vec prosvetiteljskim poduhvatima.

Vojvodina

pre 17 godina

Ne ulazim u to da li su ove analize i prognoze realne, samo me zanima jedno: kao razlog za ukidanje SRS-a, navodi se uvreda na račun Ivane D-M. Svakako da zbog toga radikali treba da budu kažnjeni, međutim, šta je sa svim onim stvarima za koje su radikali odgovorni, od početka devedesetih, pa do danas? Šta je sa upropašćavanjem Srbije, ratovima, inflacijom, bombardovanjem, sankcijama, proterivanjem, nasiljem, itd., u kojem su radikali učestvovali? Gde je tu i SPS? Bojim se da će od ove peticije na kraju ispasti samo jedna velika farsa, koja će radikale učiniti još popularnijima. Moj predlog vladajućoj koaliciji: uvedite obavezu izlaska na izbore, zabranite rad SRS-u i SPS-u, sprovedite lustraciju i zabranite istaknutim pojedincima iz vrha ovih stranaka da se ikada više bave politikom ili nekim drugim javnim poslom. Stavite tačku na devedesete!

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Dokaz da institucije drzave ne funkcionisu uprkos tvrdnjama premijera je cinjenica da je SRS nekaznjen za kontaminaciju saobracajnih znakova i okoline propagandnim plakatama i to u celoj Srbiji. Zasluzna kazna bi bila da plate ciscenje i prekrsaj za to krivicno delo. Pored toga da ministarstvo finansija blokira finansijske izvore kao garancija da ce kazna biti placena, pored toga da se sporvede istraga o nacinu finansiranja i trosenje sredstava u stranci...Radikali ce najzad sami sebe zauvek zabraniti, ubedjen sam da su oni daleko od postenja.

BG

pre 17 godina

Radikale NE SMEMO zabranjivati, vec samo naplacivati njihove ispade po visokim cenama, reda velicine milion dinara za svaki ispad. Treba dovesti zakon o visokim kaznama za one stvari koje radikalima daju neki oblik populisticke moci. To su- 1 govor mrznje, 2 pozivanje na ratne zlocince kao neki autoritet, 3 sudelovanje na manifestacijama na kojima se krsi zakon ...

Lala Holandija

pre 17 godina

Zabrana rada radikalnim ekstremistima u skupstini Srbije je logican potez demokratije i njene pravde prtiv destruktivne politike i kriminala .Sa malim izmenama svojeg statuta i imena mogu se ponovo registrovati i nanositi nenadoknadivu stetu narodima Srbije i drzavi. U Belgiji je sud zabranio aktivnosti i postojanje Flamanskog bloka(Vlamse blok) Promenili su ime i dalje seju mrznju protiv nevlamanaca pre sveg gastarbjadera i muslimana.

Aleksandar

pre 17 godina

Zakon o lustraciji je vec usvojen i aktivan, samo ga treba primeniti... Zabranom radikalne stranke bi automatski njihovim najglasnijim i najokorelijim demagozima bilo zabranjeno i politicko delovanje te oni ne bi mogli da naprave novu stranku... Ostatak nepismene pucine ne bi mogao da slozi slicne demagogije i za mesec dana bi se o SRS-u pricalo kao danas o PSS-u...

Milos

pre 17 godina

Niko nije zabranio (fasicticku) stranku? A sta se, narode, dogodilo sa NSDAP-om - koji je, uzgred, imao ne 40%, nego 90% podrske u nemackom narodu? Ne zavrsava se zabrana formalnom zabranom partije, vec jednom ozbiljnom lustracijom ljudi i programa. Postoji nacin, ali apsolutno ne postoji volja niti svest o tome koliko je ovo potrebno da bi Srbija ozdravila kao drustvo.

Antifasisticka akcija

pre 17 godina

Moraju biti zabranjeni na osnovu odrednca krivicnog zakonika. Clanstvo SRS upozoriti na posledice moguceg neprijateljskog udruzivanja u novu politicku organizaciju istog kursa nakon sudske zabrane i administrativne zaplene imovine u ime naroda.

Zeljko

pre 17 godina

Ako tom delu populacije koji nemaju za koga da glasaju (60%) ne smetaju radikali, neka i dalje traze idealnu partiju. Upravo ce oni dovesti radikale na vlast, a ne disciplinovano biracko telo. Neka dodju ponovo radikali na vlast, pa ako ni tada se ne ukapira da ce se u Srbiji jos dugo glasati protiv, a ne za, neka nas ograde bodljikavom zicom.
Moz' misliti, nema za koga da se glasa, pa neka pobede radikali. FUJ BRE!!!

Miroslav I

pre 17 godina

Ma ja sam ipak da se oni zabrane. Rast rejtinga popularnosti i td. ne sekira me mnogo. Kada budu pokusali novu registraciju partije pod novim imenom, tada ce da dodje na red nasa cuvena birokratija. Cimace ih sa registracijom da ce zivot da im se zgadi. Dotle ce se lepo zavrsiti izbori i svako ce biti na svome mestu, koje mu sleduje prema zaslugama iz proslosti!

vlada

pre 17 godina

Radikalnu stranku i SPS je trebalo ukinuti jos oktobra 2000 godine.Da je to tada uradjeno Srbija bi danas bila moderna drzava,clanica EU u kojoj bi se negovala kultura i obrazovanje a ne primitivizam i palanacki prostakluk jednog grobara i njegovih podanika.

Slobodan

pre 17 godina

Da, medjutim takve stvari poput "zabranjivanja" se ne rade tako. Rade se na sledeci nacin: Oni se drakonski (finansijski) kaznjavaju za nesto sto su evidentno drugo ucinili - unistili imovinu zemlje pisuci parole po nadvoznjacima, saobracajnim znacima, institucijama, kucama (fasadama), itd. Ovo bi bio neuporedivo uspesniji metod za "zabranu" rada SRS, neka strucnjaci razmisle o ovome. Jednim udarcem se postize nekoliko ciljeva. Razmislite.

Nevazeci listic

pre 17 godina

Radikali imaju svoje biracko telo koje ce uvek glasati za njih. Ovakve akcije G17+ samo doprinose da se o radikalima prica, na zgrazavanje onih koji ih ne vole i na podsmeh onih koji ih vole. Da li stvarno misle da ce tu neko da promeni misljenje.
Medjutim tu je i uvek 40-60% biraca koji ne vide za koga da glasaju, i sa pravom samtaraju da su svi mnogo ISTI. Ako Albijanic iz G17+ smatra da treba da ide po ZAMKAMA, KLOPKAMA, PIRAMIDA, i da se tamo nadvikuje se Vucicem i da ce time da priblizi sebi nekog iz one velike grupe biraca grdno se vara. U toj galami se i ne cuje sta ko prica, na kraju to ispadne da ni jednom ni drugom nije vazno, i svako pametan posle 1 minut prebaci kanal.
I opet smatram da su njihove akcije samo trosenje energije koje u ovom narodu vise nema. Potrosena je posle 5. oktobra, kada se videlo da se vrlo malo toga promenilo.
I dalje je najomiljenija poslovica u nas 'sjasi Kurta da uzjase Murta'
Bilo i bice vavjek i vejekova. Amin.
Spasa nam nema. Mozda na nebu, ako i tamo ima mesta za nas ovako gresne.

Zozza

pre 17 godina

Da li ce biti losa ili dobra reklama ostaje da se vidi. Ali ipak predlazem da ih ukinemo, pa cemo da se nosimo sa problemom lose reklame...

tik, tak

pre 17 godina

Kako G17 plus misli da zabrani SRS, a da pri tome nema ni jedan jasan politicki stav na kojima su radikali postali ovoliko popularni? To se krsi sa logikom i abecedom politicke nauke. Kada bi Mladja npr rekao: "Ne damo Kosovo" i zabranom Rakikala hocemo da ga bar delimicno spasemo" onda bi , po nekim prirodnim zakonima pisanim u svetskoj istoriji politike, to imalo smisla. Ovako...
Nema lakih resenja kao sto su zabrane, nego u politicku arenu i borite se za glasace.
PS Poruka demokratskom bloku: Mi smo malo frustrirani ako niste primetili

Maja V.

pre 17 godina

Potpuno se slazem sa datim analizama. Jedino ostaje nada da ce "demokrate" da se presaberu, jer verovatno ne zele da izgube sve privilegije koje su do sada stekli! Za njih ce to biti jaci motiv nego, naprimer... ljubav prema otadzbini i slicne sitnice. Ljubav prema parama je uvek snaznija "zvezda vodilja".

Milan

pre 17 godina

Kako nema razloga da se zabrane, ta stranka nas je odvela u rat u Hrvatsku, Bosnu, pa cak su i u Srbiji isprovocirali bombardovanje, ovi "strucnjaci" su veoma kratkog pamcenja, ili sam ja to sanjao da je ovde bilo rata!

Goran, Pozega

pre 17 godina

Popularnost SRS je samo odraz stanja u kome se nalazi nacija. Visok stepen nepismenosti, kulturno zaostajanje naroda, arhaican sistem vrednosti olicen u kvazi pravoslavlju i desetercu kao nacionalnom nadahnucu proizveli su situaciju da su prostakluk, fasizam i ksenofobija pozeljan politicki izraz.

Smile

pre 17 godina

Slazem se da G17 besplatno reklamira radikale i da odluka deluje frustrirano. Ne treba radikale zabraniti. Treba ih kaznjavati novcano, izbacivati ih sale, tuziti ih itd... Jaki radikali su korisni i to samo u opoziciji. Ne dozvoljavaju opustanje. Trebalo bi ih kazniti i prestati pricati o njima.

Mile - Australija

pre 17 godina

U Srbiji je problem sto oko 60% ne izlazi na izbore.
Svi govore o tom problemu a niko ne nudi resenje. To nije dobro ako ne vidite izlaz pogledajte kako to drugi u svetu rade. Niko za Australiju ne moze reci da nije demokratska zemlja, pa ako je to tako zasto ne uvedete obavezno glasanje koje je pored Australije uvela i Belgija, Brazil itd...
To je resenje za Srbiju i o tome treba pricati i pokrenuti akciju skupljanja potpisa za uvdjenje obaveznog glasanja. Demokratija ne podrazumeva samo pravo na izbor nego i OBAVEZU. Da li vi ne vidite resenje ili necete da vidite svejedno ako ako to ne uradite radikali sigurno dobijaju izbore a Vi gledajte da ko izadje poslednji ugasi svetlo.

Milos Bogdanovic

pre 17 godina

Da li ste culi za pojam reformacije i prosvecenosti, koji su zapadnu civilizaciju izvukli iz tame srednjeg veka? Prosvecenost je po Kantu sposobnost coveka da odgovorno misli svojom glavom, bez oslanjanja na nekog drugog. Mi se plasimo da mislimo odgovorno svojom glavom, jer bi nas razum osvedocio da nas pokrecu besmisleni motivi (sujeta, inat, gordost...), i tako doveo u sukob sa sopstvenom savescu. Ali to je jedini put da pobedimo sebe i da postanemo odgovorni ljudi. Narodi na Zapadu koji su bili divlji i primitivni kao i mi sto smo, za kratko vreme doziveli su radikalnu promenu svoga nacina misljenja i karaktera - u vreme reformacije i prosvetiteljstva. Ratoborni Skandinavci postali su miroljubivi i krotki. Itd. Mi taj proces osvescivanja nikada nismo prosli, i zato smo jos uvek "ovakvi". Ne postoji drugi nacin da se narod promeni. Zabrane nikada nisu tako nesto mogle da proizvedu. Oni koji su primitivni, ostali bi primitivni i kada bi svi presli u DS. Spoljna resenja rezultuju samo spoljnim promenama. Treba da se menjamo iznutra, a to se ne postize politickim vec prosvetiteljskim poduhvatima.

Vojvodina

pre 17 godina

Ne ulazim u to da li su ove analize i prognoze realne, samo me zanima jedno: kao razlog za ukidanje SRS-a, navodi se uvreda na račun Ivane D-M. Svakako da zbog toga radikali treba da budu kažnjeni, međutim, šta je sa svim onim stvarima za koje su radikali odgovorni, od početka devedesetih, pa do danas? Šta je sa upropašćavanjem Srbije, ratovima, inflacijom, bombardovanjem, sankcijama, proterivanjem, nasiljem, itd., u kojem su radikali učestvovali? Gde je tu i SPS? Bojim se da će od ove peticije na kraju ispasti samo jedna velika farsa, koja će radikale učiniti još popularnijima. Moj predlog vladajućoj koaliciji: uvedite obavezu izlaska na izbore, zabranite rad SRS-u i SPS-u, sprovedite lustraciju i zabranite istaknutim pojedincima iz vrha ovih stranaka da se ikada više bave politikom ili nekim drugim javnim poslom. Stavite tačku na devedesete!

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Dokaz da institucije drzave ne funkcionisu uprkos tvrdnjama premijera je cinjenica da je SRS nekaznjen za kontaminaciju saobracajnih znakova i okoline propagandnim plakatama i to u celoj Srbiji. Zasluzna kazna bi bila da plate ciscenje i prekrsaj za to krivicno delo. Pored toga da ministarstvo finansija blokira finansijske izvore kao garancija da ce kazna biti placena, pored toga da se sporvede istraga o nacinu finansiranja i trosenje sredstava u stranci...Radikali ce najzad sami sebe zauvek zabraniti, ubedjen sam da su oni daleko od postenja.

BG

pre 17 godina

Radikale NE SMEMO zabranjivati, vec samo naplacivati njihove ispade po visokim cenama, reda velicine milion dinara za svaki ispad. Treba dovesti zakon o visokim kaznama za one stvari koje radikalima daju neki oblik populisticke moci. To su- 1 govor mrznje, 2 pozivanje na ratne zlocince kao neki autoritet, 3 sudelovanje na manifestacijama na kojima se krsi zakon ...

Lala Holandija

pre 17 godina

Zabrana rada radikalnim ekstremistima u skupstini Srbije je logican potez demokratije i njene pravde prtiv destruktivne politike i kriminala .Sa malim izmenama svojeg statuta i imena mogu se ponovo registrovati i nanositi nenadoknadivu stetu narodima Srbije i drzavi. U Belgiji je sud zabranio aktivnosti i postojanje Flamanskog bloka(Vlamse blok) Promenili su ime i dalje seju mrznju protiv nevlamanaca pre sveg gastarbjadera i muslimana.

Aleksandar

pre 17 godina

Zakon o lustraciji je vec usvojen i aktivan, samo ga treba primeniti... Zabranom radikalne stranke bi automatski njihovim najglasnijim i najokorelijim demagozima bilo zabranjeno i politicko delovanje te oni ne bi mogli da naprave novu stranku... Ostatak nepismene pucine ne bi mogao da slozi slicne demagogije i za mesec dana bi se o SRS-u pricalo kao danas o PSS-u...

Milos

pre 17 godina

Niko nije zabranio (fasicticku) stranku? A sta se, narode, dogodilo sa NSDAP-om - koji je, uzgred, imao ne 40%, nego 90% podrske u nemackom narodu? Ne zavrsava se zabrana formalnom zabranom partije, vec jednom ozbiljnom lustracijom ljudi i programa. Postoji nacin, ali apsolutno ne postoji volja niti svest o tome koliko je ovo potrebno da bi Srbija ozdravila kao drustvo.

Antifasisticka akcija

pre 17 godina

Moraju biti zabranjeni na osnovu odrednca krivicnog zakonika. Clanstvo SRS upozoriti na posledice moguceg neprijateljskog udruzivanja u novu politicku organizaciju istog kursa nakon sudske zabrane i administrativne zaplene imovine u ime naroda.

Zeljko

pre 17 godina

Ako tom delu populacije koji nemaju za koga da glasaju (60%) ne smetaju radikali, neka i dalje traze idealnu partiju. Upravo ce oni dovesti radikale na vlast, a ne disciplinovano biracko telo. Neka dodju ponovo radikali na vlast, pa ako ni tada se ne ukapira da ce se u Srbiji jos dugo glasati protiv, a ne za, neka nas ograde bodljikavom zicom.
Moz' misliti, nema za koga da se glasa, pa neka pobede radikali. FUJ BRE!!!

Miroslav I

pre 17 godina

Ma ja sam ipak da se oni zabrane. Rast rejtinga popularnosti i td. ne sekira me mnogo. Kada budu pokusali novu registraciju partije pod novim imenom, tada ce da dodje na red nasa cuvena birokratija. Cimace ih sa registracijom da ce zivot da im se zgadi. Dotle ce se lepo zavrsiti izbori i svako ce biti na svome mestu, koje mu sleduje prema zaslugama iz proslosti!

vlada

pre 17 godina

Radikalnu stranku i SPS je trebalo ukinuti jos oktobra 2000 godine.Da je to tada uradjeno Srbija bi danas bila moderna drzava,clanica EU u kojoj bi se negovala kultura i obrazovanje a ne primitivizam i palanacki prostakluk jednog grobara i njegovih podanika.