Četvrtak, 08.06.2006.

08:28

Zabrana rada SRS-a pravno moguća

Današnje zasedanje srpskog parlamenta obeležio oštar verbalni sukob poslanika G17 plus i SRS, koji je umalo prerastao u fizički.

Izvor: B92

Zabrana rada SRS-a pravno moguæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Dusan Martinovic

pre 17 godina

Draga Gosodjo Dulic kao Beogradjanin I Srbin duboko vam se izvinjiavam za uvredu koja vam je
nanesena.
Nisam siguran da li ste srodstvu sa Jasnom nekada jednom od najlepshih devojaka Beograda, clanom grupe
Lokica I Branimirom Dulicem ali zbog prezimena I njima se izvinjavam.
Vucicu ako citas ove redove morao bih da se izvnis Dami I da osamaris po dzepu Krasica. Tada bi po meni
bio veliki politicar. Imas stofa kao politicar ali moras da se brusis. Sto se tice tvog vodje Seselja gadi mi se.
Realno je da ova kampanja mora da se vodi protiv SRS jer sledeci udarac je gubitak Kosova I verovatno
Vojvodine I Sandzaka tako da je radilkalizacija Srbije neminovna sto nije u interesu vladajucoj garnituri
koja nema kicmu I kapacitet da vodi Srbiju. Ako se izvrsi analiza alternative koja se nudi Srbiji sa i
korumpiranim partijama ili demokratama onda stvarno laku noc Srbijo. Ako ovako jedinsvo demokratskog
bloka I gradjanskih organizacija postoji oko jedne verbalne uvrede zasto tako jedinstvo ne postoji u zastiti
Srba na Kosovu, Hrvatkoj I drugde gde Srbi gradjani drugog reda I ponizeni do krajnjih granica. Tek onda
G17 moze da dobije na rejtingu ka o partija pa da ukine SRS.
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

smile

pre 17 godina

Ne znam sta reci...Mozda sramota!!!I to je malo...Iskreno nemam obicaj da saljem komentare ali ovaj sam morala. Zivimo u sredini u kojoj je lako izvredjati,opsovati (nazalost) ali ovo definitivno nije normalno. Ovakav dzumbus u skupstini!?Ovo nije nista drugo do recnik mrznje.A ne znam sta se do sad cekalo sa reakcijama javnosti!?Ovo radikalima nije prvi put da javno vredjaju,psuju i fizicki napadaju.
Sto se mog licnog misljenja tice radikale treba ukinuti.Mozda bi to bilo malo teze pred sledece izbore ali je moguce.Zalosno je samo to sto ih veliki broj Srba podrzava!!!

Miro Lj

pre 17 godina

Smiješni ste.Kod vas u Srbiji svi vode tuđe poslove,a niko ne mete ispred svoga praga.Dežurni komentatori iz dana u dan komentarišu sve vijesti,a komentari su "na liniji",tako da nema opasnosti od cenzure.Zapjenušano traže ukidanje radikala zbog verbalnog delikta koji je "prevršio mjeru". Niko ne napisa ko je taj koji bi imao tu moć da zabrani najveću stranku.Za krivična djela postoje sudovi,a krivica se određuje individualno.Što se tiče porodice Barbalić,za informaciju komentatorima,iz Hrvatske i federacije BiH,da Kosovpo ne spominjemo protjerano je na stotinu hiljada sličnih Barbalićima,ali oni su srbi,pa vas možda i ne zanima kako se zovu.Ako vam je "govor mržnje" u Parlamentu najveći problem u Srbiji-onda AFERIM !

opet

pre 17 godina

Zabranjivanjem je i Hitler poceo svoj crni pohod.Postoji jednostavnije resenje,novo glasanje za sve institucije ( pa zar nismo nova zemlja?).Ovakav nacin rada nasih politickih ustanova nekome verovatno odgovara.Ubacis petokplonase i haos.Ja ne vidim drugog resenja osim novih izbora pod nagdledom medjunarodne zajednice.Ako do njih ne dodje plasim se da ce nas snaci isto sto i ex Jugoslaviju,GRADJANSKI BRATOUBILACKI RAT a to je sigurno u necijem interesu znajuci kako smo slabi sto se te teme tice.

Maja V.

pre 17 godina

...Posle svega smo saznali da poslanik ,sa govornice, moze da kaze sve,ama bas sve, sto mu padne na pamet...i da nema nacina da se kazni. I tako se zatvorio krug pakla, jer su te primitivce birali glasaci, koji su se bas zbog toga i opredelili za njih! Demokratija je za civilizovane narode a mi tu ocigledno, ne spadamo. Koristimo blagodeti naprednih drustava ali u svrhu samounistenja! Sta nam preostaje? BOrba za afirmisanje osnovnih ljudskih vrednosti, do kraja...Cini mi se da svice zora 6.oktobra!

NN

pre 17 godina

Sta reci sem STRASNO!Nazalost,zivimo u sredini u kojoj je lako opsovati,uvrediti i napasti nekoga...ali to ne moze biti izgovor jer ovde nijedan izgovor ne moze biti prihvacen!Sto se licno mene tice njima treba stati na put,ukinuti ih u krajnjem slucaju.Trebalo je i ranije reagovati,nije njima ovo prvi put da psuju,napadaju,vradjaju...A izuzetno je zalosno sto ih veliki broj gradjana Srbije podrzava!!!

mail

pre 17 godina

I Legija je odavno presao sve granice, pa nikom nista. I uvek ce tako biti, dok se zlocini bilo koje vrste ne kaznjava. Zato je vasa rubrika Sribaj 2020 ipak preuranjena, ako moze da se preimenuje , Srbija 2200 (ako nas uopste bude bilo tada).

Bivša Vojvođanka

pre 17 godina

Već dve godine ne živim a Srbiji, ali nikako ne mogu da razumem kako mogu radikali dobiti više od 40% glasova. Zar stvarno ima toliko ljudi, koji misle da ovo je put, kojem Srbija treba da krene početkom 21. veka, da se problemi mogu rešavati na radikalski način. Danas ministarka, suta naši roditelji u Vojvodini, koji iako nisu srpske nacionalnosti, ali su se tu rodili, lojalni su državi, plaćaju takse, žive u miru sa susedima, treba da se plaše za well being. Videli smo do čega je vodio govor mržje tokom devetdesetih, zar opet isto?

Zoran iz Nisa

pre 17 godina

Tzv. "Demokratski blok" nije, izgleda, shvatio osnovni princip zastite demokratije: nema demokratije za neprijatelje demokratije ! Ne samo zabrana stranke, vec i zabrana da iste osobe registruju stranku pod drugim imenom, znaci i zabrana konkretnim osobama, sa imenom i prezimenom !

Апис

pre 17 godina

Укидање СРС није демократски, али свакако јесте терапеутски чин, потез који води ка излечењу српске државе. Руку на срце, нису ни остале партије далеко одмакле од радикала, али ови су одавно зрели да се "излогују". Не треба се плашити реакције њихових бирача. Чак и да их је 50%, они по својој структури (старосној и образовној), нису способни да учине ништа на пољу ванпарламентарне борбе. Мислим да је крајње време да уведемо Сенат од десетак људи, састављен од мудрих глава, доказаних родољуба из науке, уметности и цркве (нпр. Вл. Јеротић, Кустурица, Патријарх), који ће бити изнад Парламента и чија ће реч бити последња.

sdf

pre 17 godina

Ako se to sada ne uradi, sutra ce biti prekasno za Srbiju. To je politicka organizacija koja funkcionise po istim principima kao Zemunski klan. "Kada Dušan Spasojević nešto naredi, a to se ne uradi, taj čovek je pokojan. Od njega nije moglo da se pobegne, razmišljao sam da izađem iz grupe, ali bi mi Spasojević tada pobio porodicu i brata." - Isto ce sutra vaziti i za Srbiju, ako SRS dodje na vlast.

Nikola

pre 17 godina

Naravno da je moguce zabraniti rad SRS, treba samo uzeti u obzir sav govor mrznje u poslednjih 15 godina. Treba sve to sakupiti i predati tuziocu. Isto to treba uraditi sa SPS. Ovo je jedinstvena prilika....ne treba cekati da oni ponovo nesto lose kazu nego sakupiti sve iz proslosti.

Petar

pre 17 godina

Mislim da mnogo ljudi ovde mesa pojam demokratije i samovolje . To sto su radikali najjaca stranka nikako ne znaci da nisu zreli za zabranjivanje . Pa i Hitler je bio najjaci u Nemackoj , pa sta ? DA IMA PRAVNE DRZAVE I ZAKONA RADIKALE BI ZABRANILI ZBOG RASPIRIVANJA MEDJULJUDSKE I MEDJUNACIONALNE MRZNJE . Ma dosadili su mi vise ....

Muad Dib

pre 17 godina

Признајем да сам пријатно изненађен масовним реакцијама против СРС насиља што од стране посетилаца овог сајта, а још више других (странке и сви остали). Пре 5-6 недеља сам послао коментар који упозорава на радикалску тактику, али тада није био довољно актуелан, па није ни објављен. Нажалост, њихови гласачи не размењују ставове овим путем, већ их добијају путем таблоида и то градиво потом утврђују у кафани или на пијаци.
Маторији сам од већине посетилаца и јежим се од тога каква будућност у оваквој земљи чека мојих троје деце-студената. А њима не пада на памет, нити бих волео, да одлазе одавде. Стога мислим да не помажу ни забране ни медијски бојкот, већ управо ово што се сада дешава: масовне реакције на простаклуке и на унапред испланиране провокације СРС, једна рововска и упорна борба против свеколиког примитивизма који нас је преплавио. Против поплава су се борили баш тако - џак по џак на критична места. То није нимало лако, али је очигледно да тек после оваквих реакција и они који би морали по службеној дужности да се баве таквим стварима, почну да се оглашавају (тужилаштво, судство). Нека то буде почетак, вајдица је (бар док све скупа не заокупи фудбал)...

pozdrav sa Lazarevačkih kopova

pre 17 godina

Ma sada je gotovo, a da je to učinjeno 6. oktobra Srbija bi danas bila znatno naprednija država...razmislite zbog čega! Vlastrodržci se ne bi plašili da povlače konkretne poteze...za dobrobit svih nas!

grga pitic

pre 17 godina

Zabraniti trenutno najjacu stranku u Srbiji ne samo da je pravno nemoguce, kao sto neki "vrli pravnici" i "demokrate" zagovaraju, nego je i veoma opasno. Ostaviti van sistema i bez predstavnika u parlamentu po svim procenama stranku koja ima 35-40% biraca bio bi uvod u potencijalni gradjanski rat. Pa vi sad zabranite ako smete.

Mikica

pre 17 godina

Zabrana radikala je imperativ za srbiju. Ta stranka je formiramna za miniranje rada parlamanta , a ne da bude stranke koja ce sprovoditi politiku.Od takve stranke vremenom je izrasla nakaza koja ima podrsku velikog dela birackog tela koje mrzi ono sto se napravilo od Srbije ne shvatajuci da se radikali u tome aktivno ucestvovali.
U ovoj drzavi red je da vec jednom pocne da se placa za ono sto uradis. Tako i radikali , za ono sto su uradili Srbiji zasluzuju zabranu.

sandra

pre 17 godina

"(...)za pokretanje postupka trebalo [bi] utvrditi broj i sadržaj izjava predstavnika stranke kojima se raspiruje rasna, verska i nacionalna mržnja i netrpeljivost, a zatim i da takve izjave ugrožavaju javni interes."....Pa zar nije dovoljno takvih primera u proteklih 16 godina kada je rec samo o radikalima?! U tome se jedino i sastojala 'aktivnost' ove fasisticke partije!

Kika

pre 17 godina

Zabranite ih konacno! Znate li da su mnogi u Novom Sadu navuceni da glasaju za "Nasu Maju" ne znajuci da je radikalka.Nisu se hvalili time pred izbore.Cutali su mudro.Neka ova vlada ostane upamcena bar po jednoj mudroj stvari koju je uradila.Zabranite ih!!!!

Bojan

pre 17 godina

Stvar je krajnje jednostavna. Nema šta demokratski-nedemokratski; ako se krši zakon svako treba da odgovara, koliku god podršku trenutno imao u biračkom telu koje se opredeljuje za izlazak na izbore. Sve priče mimo ove su čisto zamajavanje i odvlačenje pažnje.

sale1000

pre 17 godina

"Demokratima" bi bilo bolje da se malo zabave pitanjem zasto su radikali toliko popularni. Dok god budu postojali haski tribunal, Natasa Kandic, Canak, tzv. NVO, itd. radikali ce biti popularni.

Skubidu

pre 17 godina

Ukidanje Radikala bi im podiglo popularnost jos vise, pa eto ti gradjanskog rata Srbiji.
U pravnom sistemu, za licne uvrede postoje sudovi koji trebaju da presude visoke novcane odstete licu koje je pomenuto na uvredljiv nacin i naplaceno od osobe koja iznosi komentare.
Radite na regulisanju sistema koje ce presudjivati velike iznose odstete u ovim slucajevima, te ce radikali bankrotirati ili ce izgubiti na popularnosti jer nece vise biti toliko "glasni". Naravno poslanicki imunitet ne bi trebao da vazi ukoliko je tuzba podnesena od drugog poslanika.

Vlada

pre 17 godina

Iskreno se nadam da ce ovaj sukob dobiti epilog na sudu. Gospodin Krasic bi tamo morao da prilozi dokaze da je brat ili da su braca gospodje Dulic-Markovic u proteklim ratu bili u ustasama (hrvatskoj vojsci). Ukoliko to ne dokaze, morao bi da bude osudjen i kaznjen za uvredu. A uvreda u tom slucaju nije mala. Sa nekim stvarima ne moze i ne sme se se covek da sali.

Dusko

pre 17 godina

Zabraniti neku stranku je gotovo nemoguce, a politicki pogubno, primeri su Austrija,Francuska i Holandija gde slicne stranke postoje i neometano deluju, niko ne pokrece suludu ideju i zabranjivanju. Ako do te inicijative dodje, to ce samo biti veliki plus za radikale i trasiran put zaaodlican uspeh na predstojecim izborima. Da li je svima jasno da taj jezik, takozvani jezik mrznje, odobrava bar 50 % populacije u Srbiji ?! Samo neka se pokusa sa inicijativom za zabranu, do koje nece doci, pa cete videti rezultat izbora.

Ana

pre 17 godina

Ako je to u redu, onda bi i ove G17 aktiviste koji najgore vredjaju sa "Ubice, ubice" trebalo suditi i staviti izvan zakona. Jer ima ustasa koji nisu ubice iako mrze i rade protiv srpskog naroda. Dakle ova vredjanja od G17, koja ona ne negira bile bi razlog da se i G17 izbaci, iako je to potpuno suvisno jer se oni izbacuju sami iz politike sa svojih 1,4%.

maki

pre 17 godina

Mislim da je radikale trebalo odavno zabraniti iz milion razloga ali smo malo zakasnili zar ne, odgovaralo nam je da ima ko i da pljuje kad nekima to odgovara.
Samo da razjasnimo, jel jeste ili nije drug brat ili rod bio u zengama.
A dragi iz G17, dok ste vi po drugima pljuvali, pricali lazi,vredjali to se pravdalo politickom borbom, i nije vas bilo briga da li je neko povredjen ili ne, e sad da vidite kako je mada je ovo malo u odnosu na ono sto ste vi radili i sto radite
Ne cini drugome ono sto tebi ne zelis da se desi

Rene

pre 17 godina

Problem Srbije je sto ne postoje standardi o tome sta je prihvatljivo, a sta nije u javnoj komunikaciji, pa ni za skupstinskom govornicom. Doticni poslanik treba da bude kaznjen, ali ne i stranka. Zabranjivanje bilo koje politicke stranke, pa i SRS, je totalitarna mera uspanicenog totalitarnog drustva i nadam se da se tome nece pribeci, u protivnom, radikali ce samo ojacati.

Goran

pre 17 godina

Samo im se vi podsmevajte i ne shvatajte ih ozbiljno, ali oni su ozbiljniji od najgore kuge ili tifusa. Pre mesec dana mi je dosao komsija, lokalni Radikal, na vrata, sa spiskom u rukama i pitao me da li glasam za SRS. Obrazlozenje je bilo - "pravimo spisak za dostavu nasih novina (Velika Srbija)". E, kog sam se ja djavola sakrivao iza one kartonske kutije, kada sam glasao, kada mi sad majstor dodje na vrata i trazi da se izjasnim? Naravno da ne moram da mu odgovorim, ali on implicitno zna kakav je odgovor, jer da glasam za njih sigurno bih mu to i rekao. Kako god, oni lagano prave spisak podobnih i nepodobnih, a vi gledajte kako cete da reagujete.

Marko

pre 17 godina

U demokratskim drustvima se itekako iskljucuju iz javnoga zivota grupe i pojedinci koji svojim nastupanjem ruse osnovne temelje toga drustva. Tako da ne verujem da bi se mnogo potresao ako i politicka scena Srbije dozivi slicno "prociscenje", mada nazalost ne vidim da ce se to desiti.

goran

pre 17 godina

Hteo bih sve da podsetim da je nedavno, na sudjenju u Hagu, Seselj javno priznao da je u zaru politicke borbe, lagao, vredjao, preuvelicavao stvari....E sad,nije problem to, nego je problem sto je zbog tih lazi i uvreda on bio popularan, usao u vladu sa Slobom i zaratio sa celim svetom ! Zato je opasno postiti ih da lupetaju i rade sta hoce, dok ne bude kasno !!!! ("svega ovoga ne bi bilo da je Pera otisao pravo u policiju")

Beca

pre 17 godina

Jeste, radikali jesu bezobrazni, ali mislim da su sustinu cele stvari prozreli oni koji smatraju da je u svemu ovome najmanje neduzan gospodin Mladjan Dinkic.Neprincipijelno je pregazio u G17 one koji su se suprotstavljali njegovom despotizmu,surovao je oko njihovih mandata sa radikalima i SPS-om, a sada kada njegova kombinatorika ne prolazi, izaziva skandale i hajke preko medija.Takvo ponasanje steti svima,a ponajvise G17 i zato apelujem da se zaustavi novi mali "Sloba",veciti magistar i asistent!

xxxx

pre 17 godina

Njih je trebalo odavno zabraniti. Bojim se da je sa zabranom kasno posebno imajuci u vidu dolazece izbore. A i ko da ih zabrani - sadasnja garnitura na vlasti? Srbija je nazalost nacionalno zatrovana kako nikada u svojoj istoriji. Svi ti na papiru jaki Srbi nikada nista nisu dobro uradili za Srbiju!! Hajde da jednom zauvek prestanemo sa naciolanim sportom vecine "pravih" Srba "koga najvise mrzimo od drugih naroda?" Cemu ljudi??

Zoran Stojkovic

pre 17 godina

Neka odgovara g. Krasic na sudu ako za to ima osnova. Moje misljenje je da ovoga puta nije ucinjeno krivicno delo raspirivanja rasne, verske i nacionalne mrznje, nego neko iz domena narusavanja dostojanstva licnosti. Sa druge strane G17+ cini sve da narod omrzne demokratske snage. A licno se jezim na gasenje medija i zabranu stranaka. U Srbiji je to vrlo osetljiva tema.

Monty

pre 17 godina

Ja sam jos odavno rekao da su radikali klasicni fasisti. Pogledajte samo na koji su nacin nacionalsocijalisti dosli na vlast. Apsolutno ih kopiraju. Ajde samo da se i ova nasa vlast opameti pa da ih lepo zabrani kao i u svim ostalim zemljama

Demokrata

pre 17 godina

Verbalno nasilje, pretnje i profasisticki ispadi nisu dozvoljeni u demokratskom drustvu, cak sta vise kaznjivi su, slobodu da budete fasista i ugrozavate druge ne mozete dobiti, tako da se uzalud pozivate na slobodu misljenja i demokratiju. Slucaj zavrsen.

A.

pre 17 godina

Podsecam da su radikali u toj istoj skupstini vredjali predsednika Tadica nazivajuci ga ustasom i ne secam se da je ta grupacija cudnog imena uopste reagovala, dakle oni reaguju samo kada njih licno nesto pogadja, neka se sete koliki je njihov doprinos blacenju prethodne demokratske vlade i stranke i jacanju vec pomenutih radikala.

ermip

pre 17 godina

Slazem se sa primedbom da skoro u svim politickim partijama ima
pojedinaca koji se primitivno ponasaju u parlamentu, ali u SRS nisu u pitanju pojedinci. Oni su kolektivno takvi. Oni su uveli primitivizam u ovu drzavu a ostali ih samo tu i tamo kopiraju. Pogledajte samo parlamente okolnih zemalja, vidite li tamo nesto slicno kao kod nas. Uzgred, pogledajte malo i vojvodjanski parlament. Sedamdesetih godina u Italiji je postojala partija Crvenih Brigada (cini mi se da su se tako zvali-zato me nemojte hvatati za rec, u svakom slucaju moze se negde proveriti). Ta partija je imala u parlamentu Italije preko 40% poslanika. Zbog svog delovanja u javnosti zabranjena je. U sustini NAS koji nismo pristalice radikala, u ovoj zemlji, ima sest puta vise.

Servante

pre 17 godina

Ponasanje Seseljevih radikala je za najostriju osudu - i njihov govor mrznje, i primitivizam, ali isto tako i cinjenica da sustinski podrzavaju i odrzavaju G17 i DSS na vlasti. Samo pre nekoliko dana su isti taj Krasic, Vucic i Nikolic u dogovoru sa Dinkicem izbacili iz parlamenta neposlusne poslanike G17. Prasina u oci za narod, potpuno podrzavam stav Demokrata po ovom pitanju. Osuda za jedne i za druge - isti su!!!

Aleksandar

pre 17 godina

Zabranom se nista nece resiti. Nije problem u radikalnoj stranci, problem je u ljudima koji ih podrzavaju, u medijima koji im daju prostora da sire svoju sovinisticku ideologiju, u pravosudju koje to tolerise, itd. Zabranom radikala ne bi nestali ti problemi, a kad ne bi bilo tih problema ne bi ni bilo potrebe za zabranom doticne stranke jer ne bi mogli ni da primirisu u parlament. Dakle, odgovornost je na medijima, na pravosudju, a i na drugim politicarima da izbace te ideje iz glava zaludjenog naroda. Evo, recimo, zasto B92 prenosi izjave radikala? Znam, objektivno novinarstvo, ali dzaba objektivnost ako to nije zdravo. Treba poceti sa medijima - neka prestanu da im posvecuju paznju i oni ce brzo nestati jer njihova podrska u gradjanima se i zasniva na stalnoj demagogiji koju odasilju preko medija. Sprecite to, bar toliko mozete da uradite... A to je prvi korak pri ozdravljenju gradjana ove napacene zemlje...

Novosadjanin

pre 17 godina

Vrlo je demokratski ukinuti stranku koja danas siri medjunacionalnu mrznju i svako ko je protiv ukidanja treba da se seti sta se dogodilo u Nemackoj jer Hitler nije na vreme zaustavljen.To sto SRS ima najveacu podrsku biraca u Srbiji je samo razlog vise da se pokusa sa pravnim sredstvima inace cemo docekati da Beograd bude nalik na Berlin iz maja 1945. godine.

nesha - uporni

pre 17 godina

Kao i juce - apelujem na B92 da sa sajta skine sve izjave predstavnika SRS....
Svima bih porucio da pazljivo procitaju izjavu Slobodan Vucetica koji je jasno citirao Ustav...
Ne postoji ni jedna stavka u Ustavu koja kaze da partija koja ima 35 % glasova ima prava da prekrsi Ustavne odredbe...
S druge strane vidljiv je i veliki STRAH radikala jer na ovo nisu racunali....
Losa procena...

Nebojsa

pre 17 godina

Radikali su zabranjeni u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori, i u obe ove srpske drzave je politicka klima mnogo zdravija nego u Srbiji.

Jelena S

pre 17 godina

... slučaj porodice Barbalić. Dok su bili na letovanju, u julu 1997, Barbalići su jednostavno iseljeni iz svog zemunskog stana u koji je odmah useljena Ljiljana Mijoković, sekretarica u stranačkom glasilu "Velika Srbija". Vojislav Šešelj isticao je nacionalnu pripadnost porodice i upozoravao da "mali ustaša" Dario Barbalić ne može da ide u obdanište zbog toga što "ima hrvatski pasoš". Malo posle iseljenja (odnosno krađe – Barbalićima je jednostavno oduzet čak i nameštaj), Šešelj je u studiju BK Televizije verbalno isprovocirao porodičnog advokata Nikolu Barovića, ovaj ga je polio vodom, a čitava stvar završila se time što je Barovića premlatio Šešeljev telohranitelj i što je radikalski vođa, uz ciničan osmeh, prokomentarisao da se Barović u stvari "okliznuo na bananu". Slučaj Barbalić još nije rešen. Porodica i dalje živi u podstanarskom stanu u Hrvatskoj, a u njihovom stanu i dalje je Ljiljana Mijoković.

Vučić je juče rekao da je Krasić u parlamentu o ustašama govorio u ideološkom, a ne nacionalističkom smislu. Verovatno je i Šešelj ’97 o Dariju Barbaliću govorio u ideološkom, a ne nacionalističkom smislu. Hteo je da spreči da mali u obdaništu širi ustašku ideologiju.

E sada, radikali su danas nekome vikali da je lopov. Ali oni nisu, oni su pošteni, nikada oni ne bi nešto uzeli (osim eventualno stana „malom ustaši“)

Petar

pre 17 godina

Забранити најјачу политичку странку у Србији је врло недемократски, међутим мора доћи време када ће већ једанпут радикалска приѕемна идеологија добити свој крај на суду. После пресуде надлежне судске инстанце морало би да дође до крупних промена у вокабулару неких народних представника. Ако тога ипак не буде онда нека буде оваквом народу како је и бирао! Лоше нам је-тако нам и треба!

Maja

pre 17 godina

Apsolutno sam protiv zabrane rada SRSa, zato sto to demokratske snage izjednacava sa nedemokratskim, a jos vise zato sto bi sa oreolom zrtve i mucenika, radikali jos vise ojacali, pogotovu u ovoj atmosferi koja se prema nama ne menja, a po kojoj smo mi, Srbi dezurni krivci i najgori negativci u svemu.
Naravno, gosp. Krasic mora da odgovara. Ako i na raspirivanje verske i nacionalne mrznje ima imunitet, mora mu se ukinuti. Nadam se da ce javni tuzilac bar jednom postupiti kako treba. Bilo bi jako vazno da se pokrene postupak protiv ovakvog (ne)narodnog poslanika i da se on dovede do kraja, da svima budu poznate i jasne posledice tog olakog vredjanja ljudi diranjem u njihov sustinski identitet, nacionalnu pripadnost i sl.
Premijer mora jasno i glasno da osudi ovakvo ponasanje jednog poslanika. Predsednik takodje.
A gosp. Vucicu bih porucila da iako sam Srbijanka - Srpkinja, koja voli svoj narod i postuje sve oko sebe, iako sam obrazovana i pismena, ipak ne govorim "tako kako govori narod" po njemu i nemam pojma o kom to narodu on prica i odakle mu pravo da grupu, makar ona brojala i milion ljudi, primitivaca izjednacava sa narodom, a govor mrznje sa narodnim govorom. Ne vrede mu sve njegove knjige i nauke ako nije prepoznao u svom partijskom drugu vrhunskog primitivca.

Sale Dorcol

pre 17 godina

Neka prvo G17 obezbedi sebi 35% podrske pa onda prica o zabranama. Ponasaju se kao nekada Julovci: imaju 1% podrske u narodu i usli su u svaki odbor gde ima para. To je veca uvreda demokratskoj Srbiji nego Radikali.

D.POPOVIC

pre 17 godina

U demokratskim drustvima da li neka stranka treba da i dalje postoji ili ne, odlucuje se na izborima, a ne na sudovima. Najbolji dokaz za to je JUL. Nestao je usled nestasice biraca na izborima. Slicna sudbina uskoro ce zadesiti GSS i G17+. Partije i stranke postoje zbog birackog tela, a ne obratno. Na sudovima se raspravlja o licnim uvredama koje je jedan pojedinac upucutio drugom. Dakle, gospodjo Dulic posavetujte se sa svojim advokatom i ako ste nezadovoljni presavijte tabak. Trazite zadovoljenje na sudu.

Bole

pre 17 godina

Za pocetak mediji treba da bojkotuju SRS. Previse im se daje prostora u medijima. Oni to koriste na ovakav nacin. Drugo nista pametno i ne umeju da kažu, pa im treba izbiti i to poslednje oružije.

Gordana@ Kragujevac

pre 17 godina

Pridruzujem se svima koji su za UKIDADNJE SRS, totalnu blokadu u medijima i konacno eliminisanje te sramne stranke na nasim prostorima. Kako ih samo nije sramota da sire govir mrznje i jos onaj Vucic da nam objasnjava sta je smisao onako izgovorenih teskih reci. Ako su poluge vlasti u rukama Kostunice neka konacno uradi pravu stvar i ugasi ih ZAUVEK.

Dr. Victor F.

pre 17 godina

Ajmo malo realno... Zasto su radikali tako jaki? Radikali su ojacali jer je obicnim gradjanima muka da slusaju Karlu del Ponte, NVO, LDP, Solanu u ostale kako SVE (ali bas SVE) negativnosti za poslednjih 15 godina svaljuju na Srbe. Ovo ce svaki ozbiljan sociolog da potvrdi. Ako se ubija nacionalni identitet - jacaju ekstremisti. primer: Nemacka izmedju dva rata. Dokle god ne zazivi zdravo nacionalno dostojanstvo i identitet, dokle god se gusi sve sto ima predznak "srpsko", radikalne i ekstremne snage ce da jacaju. Sto bi rekli Englezi, poruka "demokratskim snagama": You created the monster! Zabranom ce jos vise da ojacaju. Pa vi vidite...

Mira

pre 17 godina

Dokle ce se u ovom narodu pod plastom demokratije tolerisati uzasan primitivizam i ocigledno zlo koje se seje godinama od istih ljudi? Nije mi jasno o cemu se ovde radi! Jos ih placamo da nas brukaju pred nasom decom i celim svetom. Pa trebalo ih je vec ukinuti, sramota je da to nismo jos uradili. Radikali su udesili svoje zivote, bujaju na privilegijama koje im je ova jadna drzava omogucila...

Nenad Rogulja

pre 17 godina

SRS treba ukinuti sto pre.Ispravljanjem greske od 5. oktobra 2001 kada nisu ukinute SRS i SPS ce se drustvo prisiliti da ide u demokratskom, jedinom pravilnom, smeru. Naravno taj smer ima vise traka, i to je ono sto ce gradjani birati. SRS ocigledno ne zeli da vlada Srbijom, vec samo da parazitira u njoj, sejuci sovinizam najgore vrste - vukuci je u ponor - bez pravog interesa za buducnost zemlje. Znate, kada je u Srbiji lose - nisu popularne demokratske opcije, popularne su revolucije, buntovi, kontriranja vladi i slicno. SRS je uvek igrala na tu kartu. Ti veciti opozicionari varaju gradjane Srbije nudeci im nekakvu opciju, koja zaista, nema nikakve perspektive.
Sta bi se desilo ako bi uspeli da ukinemo SRS? Prvo SRS nema tu snagu da opstane kao neki pokret ako bi ih zabranili. Oni isljkucivo zive od funkcija u upravnim odborima, novca iz Skupstine, i sponzorstva onima koji su im simpatizeri (i to uglavnom firme koje se oslanjaju na drzavni aparat). Zabranom bi se svi njihovi kanali presekli, bez gotovo bilo kakve reakcije. Neko ce reci da 35% Srbije glasa za SRS. Netacno. Glasa nesto vise od milion gradjana, ne zato sto SRS-u veruje, vec zato sto je mislio da oni mogu i zele nesto da promene u ovoj zemlji. To znam zato sto sam i ja bio jedan od njih. Danas, posle toliko godina od tog 5. oktobra vise je nego jasno ko su oni i na koju su kartu igrali. G17+ ima moju punu podrsku u inicijativi da se SRS ugasi. Njihovim unistenjem ce se sve manje slusati o "velikoj srbiji", a sve vise o ekonomskom prosperitetu zemlje, ubedjen sam.

Dušan

pre 17 godina

Gospodine Vučiću namojte zamajavati javnost Srbije. Možete ubeđivati vaše pristalice u šta hoćete jer ste odgovorni pred njima ali nemojte od građana Srbije očekivati da Vam veruju. Naime Vi ste reagujući na slučaj Krasić izjavili da je ministarka poljoprivrede izjavila ...."da su Srbi razvozili po Srbiji leševe hladnjačama". Nije tačno da je to rekla. Nisu Srbi to radili već deo režimskih snaga u Miloševićavo ratno vreme. Znači tačno je da se to radilo (prevoz leševa ubijenih na KiM) ali nije po bogu kriva ministarka koja je to rekla nego valjda onaj ko je to organizovao i radio. Druga je stvar što ste Vi tada sedeli u vladi Mirka Marijanovića pa Vam je sada to prijatno ili neprijatno ali to nema nikakve veze sa Srbima ili kako Vi to volite da kažete sa građanima Srbije.

Raca

pre 17 godina

Ideoloski sam protivnik radikala,osudjujem sve njihove verbalizme, ali isto tako ne mogu da poverujem koliko ambicije g.Dinkica nanose stete demokratskom bloku. Prvo, njegovi neumereni zahtevi vezani za preraspodelu ministarskih mesta u vladi dodatno su zakomplikovali stvar, a sada je sa "guranjem" gospodje Dulic Markovic prouzrokovao fakticki ovaj skandal u skupstini. Njegova nespretnost za posledicu ima i pominjanje B92 za skupstinskom govornicom, tako da je ova medijska kuca takodje kolateralna zrtva celog ovog dzumbusa. Ne bi bilo lose da neko upozori pomenutog da svoje ambicije uskladi sa realnom situacijom, jer pored upornosti u politici je potrebno pokazati i dosta takta i umerenosti.

Za borbu do kraja

pre 17 godina

Ne verujem da je zabrana moguca, ali je krajnji cas za snaznu odbranu od primitivnog, profasistickog i nacionalno stetnog politickog delovanja. Bilo bi sjajno kad bi svi koji ovo prepoznaju, od ulicnih prodavaca do akademika, od onih koji ne glasaju na izborima do politicara snazno i jednoglasno na neki efektan nacin rekli NE. Vidimo da se i SPS na vreme izvlaci, ne vidi ni g.Vucelic nikakvu korist u tome, znaci cas je kucnuo.

nsv

pre 17 godina

Ne mogu da shvatim medije koji daju publicitet radikalima. Treba im itekako staviti do znanja da nisu pozeljni a zna se i zasto. Ima dovoljno snimljenog materijala o njihovim nedelima i to treba pustati na TV svaki dan. Pa neka ovaj narod malo stavi prst na celo i neka se zapita da li takvi mogu uopste da rade u necijem interesu osim u svom sopstvenom.

Tvrkto prvi

pre 17 godina

Iako duboko verujem u demokratiju i prava ljudi da govore šta misle, radikali jednostavno više ne bi smeli imati mogućnost da se bave politikom jer svojom demagogijom otežavaju položaj Srbiji u njenim najtežim trenucima. Oni govore necivilizovano, prosto, u suštini duboko neevropski i nesrpski. Iskorištavaju frustraciju i nezadovoljstvo naroda kako bi raspirivali mržnju i ostvarivali svoje male interese. Suština njihove "velikosrpske" retorike je da je Srbija sve manja. Zabrana SRS-a je pitanje budućnosti Srbije. Voleo bih kad bi nestali sa političke scene. A što se tiče podrške u narodu ona je veoma relativna-jer narod voli jake. Radikali svojim ružnim nastupom ostavljaju utisak "jakih". Zabranom bi se istopila podrška koju ova grupacija ima u narodu.

Natasa

pre 17 godina

Bez obzira sto je pravno moguce, pitanje da li je pametno zabraniti SRS. Ljudi misle da ima nesto privlacno u zabranjenim stvarima. Da su zabranjeni zbog toga sto su bili na tragu velikoj istini i sl, a ne zbog toga sto su plitki i nekulturni. Mozda samo treba zapoceti nevidjenu kampanju razjasnjavanja njihovih lazi i primitivnih poruka. Ono sto danas vidim je da mediji (uglavnom, sa izuzetkom vase kuce - svaka vam cast) koketiraju sa SRS, u maniru: Ma dobro, imaju malo duzi jezik, ali sta ima veze, simpaticno je, bar ce emisija da mi bude gledana...

I.

pre 17 godina

Prostakluk i glupost se ne mogu pobediti administrativnim merama, kao što se ni epidemija ne može pobediti artiljerijom. A, s druge strane - smešno je da buduće pobednike na izborima zabranjuje stranka koja nema šanse da pređe cenzus! Poštovane "demokratske snage" u Srbiji, izmakoše vam vaši evropski prijatelji šamlicu, pa se sad pitate otkud tako gadno tresnuste o pod. Radikali su ono što su oduvek i bili - nisu vam oni ništa novo skrivili.

Sasa

pre 17 godina

Ukinuti ih treba nego sta. Pozivanje da to nije mudar potez jer zaboga iza njih stoji 35% glasaca jednostavno ne stoji. Iza njih stoji 35% od broja gradjana koji bi izasli na izbore ,a taj procenat u Srbiji iznosi izmedju 40 i 50%. Tako da je to mali deo gradjanstva i mene je vise strah pasivnosti demokratske vecine u Srbiji nego neke stvarne politicke snage SRS. Naravno i vi novinari snosite veliki deo odgovornosti zbog propagacije njihovih stavova! Njih mediji treba da BOJKOTUJU!!!

Tanja S

pre 17 godina

Mislim da radikali nemaju toliku podrsku u narodu kao sto se misli. Narod glasa za radikale iz inata, besa, nezadovoljstva, zbog pogresnih poteza i nesposobnosti drugih stranaka. Kako kazniti nesposobne vladajuce stranke, nego glasati za najvece zlo u ovoj zemlji, ne bi li ih prizvali pameti, ali ocigledno je to uzalud.
Ovi Seseljevi klonovi koriste situaciju i sto je najgore zaista misle da imaju vecinu u narodu pa tako i nastupaju.
Ova vlast treba da se probudi, da pocne da radi u korist ove drzave i ovog naroda, pa kada se vide rezultati , SRS ce nestati sama od sebe. To su ionako sve same kukavice!

smejanje razuma

pre 17 godina

Ova histerija je posledica cinjenice da radikali u apsolutnim brojevima padaju. Naime njihov rejting, koji se sada meri na maloj izlaznost. njihovih glasaca ima "samo" 800 000 i na izlaznost od 4 000 000 to nije vecina o kojoj analiticar Antonic prica.

Ivan

pre 17 godina

ZABRANA ODMAH I SADA.
Ne zaboravite da ljudi koju daju podrsku radikalima cine jednu odredjenu kategoriju disciplinovanih glasaca. Isto tako, ta kategorija, pokazalo se u praksi - 15 godina Milosevica, slepo postuje ono sto drzava kaze (bilo predsednik, bilo premijer, bilo ministar, bilo nacelnik okruga....., bilo sluzbeno lice u plavoj uniformi, bilo II dnevnik). Kada se razmotri taj intelektualni sado-mazohisticki sklop SRS (ex SPS) glasaca, jasno je da ce dobar deo njih aminovati vest da je DRZAVA, USTAVNI SUD ili bilo ko drugi zvanican zabranio omiljenu im stranku.
Mislite li da njihovo glasacko telo ima snagu, upornost i posvecenost da seta danima i danima po ulicama gradova kao mi svojevremeno 96 i 99. Nema sanse. Digli bi buku na tri dana, koprcali bi se i bacali po ulicama kao Seki ispod dzipa i kraj.
Demokratija nije dozvola za agresivno fasisticko ponasanje. Demokratija to negira u samom svom nazivu. Prema tome nemojte pozivati demokratiju u pravdanju postojanja SRS. NJihovo postojanje DOKAZANO ugrozava demokratska prava nacionalnih manjina, studenata, advokata pa cak i susednih drzava (oni jos hoce granicu Karlovac-Karlobag-.....).

Milan Beograd

pre 17 godina

Svedoci smo pravog cirkusa koje nam priredjuje radikalna stranka ovih dana u skupstini Srbije.Zalosno je sto moram da konstatujem da smo mi jedna nacionalisticka zemlja i da nije cudno sto nas svi izbegavaju. Mi smo rezervat Evrope gde je demokratija naucna fantastika za vecinu ljudi ove jadne zemlje. Ako radikali imaju skoro milion sledbenika, onda je to veliki hendikep i velika sramota za Srbiju. Srbija zaista nema perspektive u porodici evropskog naroda. Zemlji punoj negativne energije, nesposobnih politacara, turobne i krvave istorije predstoji decenijska borba da se oslobodi okova svoje uzasne proslosti.

Mira

pre 17 godina

15 godina na političkoj sceni gledamo isti scenarijo bahatosti SRS. U toku 15 godina napadaju, malo su u rukavicama, ali to kod njihovih birača pije vodu. U 21-vom veku pričati o ustašama, to je znak da smo još u mraku, mračne istorije, ali uz puno uvažavanje g-dje Ivane Dulić-Marković, ne mogu da ostanem ravnodušna na akcije G17 plus o ukidanju SRS. G17 plus ugasi 4 banke, ugasi BK televiziju, proda i rasproda sve vredno u ovoj Srbiji. I, OK neka se radi sve to,ali je neverovatno da jedna najmanja stranka kao što je G17 ima toliku moć. Dinkić pokriva sva ministarstva, izbacije koga hoće, otkriva afere veka, obnavlja državu, a sad ukida SRS. Nisam pristalica SRS i njihovog bahatog ponašanja, ali Dinkiću znaš li koliko trenutno ima pristalica SRS u Srbiji? Vidiš Dinkiću da ti brod tone, sad bi da se ukrcao na brod Demokratske stranke. E, pa Dinkiću, vrlo brzo ode ti u prošlost.

Spirit

pre 17 godina

Danas se setih se prvih brojeva "Velike Srbije" koje su delili prijatelji utamnicenog vojvode po Knez Mihajlovoj.
Neke sam i ja uzeo. Dok sam ih citao od srca sam se smejao. Sve je napisano je bilo previse lakrdijaski intonirano, suludo do apsurda. Nazalost ta lakrdija je u medjuvremenu postala ideoloska doktrina za vecinu stanovnika ove zemlje. Ja se vise ne smejem.
Radikali su sada ozbiljni, prete. Pominju kazamate, smrt barabama, na pomolu je nekakva nacional-sovinisticka revolucija. Ej, Srbi XXI vek je !!!
Da Vas podsetim, slicno kao neki posetioci Vaseg sajta i slicno nekim domoljubnim "analiticarima" su razmisljali i Nemci, tridesetih godina proslog veka. Retoricko pitanje je i tada glasilo: "Kako zabraniti najjacu stranku?"
Lako, po Zakonu - je jednostavan odgovor.
Gospodo, radikali su najjaci zato sto su sumanuto agresivni prema neistomisljenicima,zbog nepostovamja demokratskih nacela, zato sto su na putu do vlasti spremni da zrtvuju sve. Kao sto pise na zidu:
" Borice se do zadnje kapi nase krvi!"
Postavite, gospodo, sebi sledcu dilemu:
Rat, novi grobovi, beznadje, potpuni sunovrat, ili mozda (a vecina strucnjaka kaze NE!) krsenje pravne procedure?
Verujem da je lako dati odgovor!

Somborac

pre 17 godina

"Demokratski" je zabraniti stranku koja ima 35% glasaca bez obzira stamislili o njima.Dobar sistem - kad zapreti opasnost da izgubis vlast/izbore finansijsku policiju ( Karici ) i nestade stranka; zabraniti stranku ( da vidim kome bi to uspelo u ovoj zemlji ) i kao neces izgubiti izbore. Samo im dizete rejting ljudi. Da ne bacamo drvlje i kamenje na njih ( SRS ) svaki dan, vec godinama ne bi mali ni 10% glasaca ( dobar primer SPO ).
najbolje je da poslanici izglasaju zakon ili uredbu o novoj registraciji stranaka. Minimum potpisa 15000 do 20000, i da se dobro prekontrolisu potpisi za stranke, pa da vidimo koliko ce ih ostati. Ko moze da garantuje da ce SRS ( bez medijskog rata protiv njih ) iamti dovoljno potpisa.

Vuk zemunski

pre 17 godina

Zabrana rada SRS-a možda i jeste pravno moguća, kao i zabrana rada G17+, takođe, kao i bilo koje druge stranke. Šta mislite, šta će pre da se desi? Da se manjina od 1% nametne kao liderska u Srbiji, ili da to bude stranka sa 35% podrške glasačkog tela (svidelo se to nekome ili ne).
Smorili ste svi (sugrađani, građani, "nezavisni" intelektualci, politički omladinci sa kašikama - šta će im kašike?! porastite već jednom....) sa poređenjem Hitlera i Šešelja, kao i SRS-a i NSDAP-a. Nije ni čudo što nam Zapad već godinama nameće da smo fašisti, kad samo sebi lepimo etikete i kopamo raku. Setite se - svaki treći punoletan građanin Srbije koji prođe pored vas na ulici je glasač radikala. Ako vam se to ne sviđa, organizujte se politički, namaknite vi 40% glasova i eto sreće za Srbiju (po vašem mišljenju). Na žalost, "demokratska" opozicija je više zabavljena podelom stanova, zemljišta i fabrika po Srbiji, nego što vas sluša i nešto za vas radi. Ovo im je bila sjajna prilika da se opljune po radikalima, kako bi opozicija pokazala da još uvek ima neki drugi razlog da postoji, osim sistematske otimačine tuđe imovine, pod plaštom privatizacije, demokratizacije, ulaska u Partnerstvo za mir, EU, NATO i slične "mirotvoračke" organizacije.
Vidim da mnogi priželjkuju izbore, na kojima će, jel', njihova ideja zbrisati radikale. U državi u kojoj par miliona ljudi grca u bedi, teško da će zalaganje za ukidanje viza ili dovođenje Rolingstonsa nekome doneti pobedu - "hleba, hleba, gospodaru"!!! Skoknite do Bora, Majdanpeka, Leskovca i videćete ko dobija izbore. Radikali će biti na vlasti od sledećih izbora, pa možemo da kukamo ili pevamo, kome se šta sviđa, koliko god hoćemo. Ko će koga onda da ukida?! Samo je pitanje koliko će onda poslanika G17+ da preskoči u radikale uz mudro objašnjenje: "Već u januaru 1945. znao sam da će partizani da pobede, pa da se priključim na vreme".

Dragan

pre 17 godina

Jeste, bilo bi super da ih zabrane, samo sto nece. I G17 zna vrlo dobro da radikali nece biti zabranjeni, pa sto onda pricaju prazne price? Pametni ljudi identifikuju realan cilj, i onda rade na njegovom ostvarenju. A kod nas svi samo pricaju prazne price. Zato Srbija i jeste takva crna rupa.

Srdjan, Ceska

pre 17 godina

halo B92, BOJKOT Radikala - dok nije kasno!!! Budite prvi, budite pravi!!! Stop sovinizmu i nacionalnom extremizmu!!! Radikali=najveci neprijatelji Srbije!!!

Vojvodjanin

pre 17 godina

Pa zar je bilo toliko tesko da Vucic izadje i kaze kako je g. taj i taj, clan nase stranke, pogresio i bio je u zanosu govora, bla, bla, nego ga pravdati i jos nekoliko puta ponavljati istu uvredu!?
Ma ljudi ovaj "incident" je bio izazvan namerno od strane SRS-a!

Rashon_su

pre 17 godina

Naravno da je pravno sve moguće....pitanje je samo hoće li tužilac i Ustavni sud imati hrabrosti da svoje zakonom utvrđene nadležnosti sprovede u delo, i na taj način spasi Srbiju, pre no što nas ovi odvedu u totalnu propast, od koje nismo baš toliko daleko koliko mislimo da jesmo. SRS se bavi marginalnim političkim temama, na najprimitivniji način, vređajući konstantno one koji stvarno nešto rade za boljitak Srbije, naravno, koliko je to u njihovoj mogućnosti, s obzirom da ova Vlada vlada uz podršku socijalista... nadam se gašenju SRS-a u što skorije vreme... toliko primitivizma i ne kulture na jednom mestu je prevelik zalogaj čak i za Srbiju... Serbia forever..

Kursula

pre 17 godina

Nisu problem Radikali. Problem je sto ovaj narod, ili jedan njegov deo (tacnije, oko 30 % onih koji izadju na izbore) ima potrebu da obozava ovakve, da uredno cita Press i Kurir (kupuje se na trafikama, a nisu novine), i da mrzi sve oko sebe, sto se ne uklapa u njihov polusvet.
Dakle percepcija, 20 % gradjana Srbije je ozbiljno narusena i tu leka nema. Mozda jedana nova golgota Srbije, mozda neki novi ratovi u kojima ce izgubiti najvoljenije, mozda neke nove sankcije i beda, im ponovo otvore oci. A, do tada, neka nam je Bog u pomoci.

Mashinovodja

pre 17 godina

Vučiću se moramo zahvaliti zato što je obogatio naše znanje: da sam juče umro, ne bih znao da postoje "ustaške ustaše" i "ideološke ustaše". Što je još više zabrinjavajuće, tih "ideoloških ustaša" puni su kabineti srpskih političara, uvukli su se, zamislite bezobrazluka, čak i kao savetnici kod predsednika Tadića, koji je prema rečima Tome Nikolića, i sam notorni ustaša! Vučić nas opravdano upozorava da je ustaša puna Srbija! Ne samo da smo okruženi njima, već su oni već među nama!
Kad neko tvrdo veruje da je okružen samim neprijateljima koji mu rade o glavi, to se u psihijatriji zove "manija gonjenja".

max

pre 17 godina

NE NE i NE.... Nikakvo ukidanje pa čak ni spominjanje ukidanja. To je ono sto radikali i žele. Oni nemaju nikakve planove za bolju Srbiju, nemaju ni želju za bilo kakav napredak. Jedostavno njima Srbija jedino treba da bi uzeli pare. Pogledajte samo ko je najviše para uzeo sa na blagajni skupštine. Radikalima je jedina želja haos da bi na miru mogli da pune svoje džepove.
Jedini način da dobijaju podršku od naivnog naroda je da izigravaju mučenike kao što sada izgledaju kada im se preti zabranom. Oni koji traže zabranu i pričaju o tome DIREKTNO rade u korist radikala praveći od njih "demokratske velikomučenike".
U ovoj situaciji jedino rešenje je ispitati kompletne finansije radikala i ako su uoce bilo kakve nepravilnosti najstrožije propisane kazne za ovlašćena lica i sve odgovorne u stranci. I naravno nakon odležane zatvorske kazne zabrana tim licima bilo kakvog političkog delovanja zbog kriminalne prošlosti.
Stranka k'o stranka neka ostane, nije demokratski ukidati stranke, ali podsecite im kriminalna krila umesti što im dajete krila.

Prle

pre 17 godina

Razgovarao sam sa dosta ljudi i primetio da vecina njih koji nisu politicki ostrasceni postavlja jedno pitanje: da li je Dulickin brat bio u ZNG ili ne? Ako nije - Krasic mora u zatvor, ako jeste - ona mora iz vlade. A stranku je u ovom trenutku nemoguce zabraniti, cak bi takav pokusaj pred izbore - kojih ce, po svemu sudeci, biti uskoro - bio kontraproduktivan.

koleta

pre 17 godina

Neverovatno je vise da gledamo toliku kolicinu gluposti i primitivizma nasih politicara. Oni su se svi obezbedili i boli njih za sve nas, to su samo politicki poeni i mogucnost da se namakne jos koji lokal, kuca ili auto. Da li je neko nekad sisao u narod i pitao : Pa dobro, sta vi mislite sta cemo dalje kad je nasa buducnost u pitanju. Jel znaju koliko ljudi imaju decu sa 8000 din mesecnih primanja. Sramota, moje 6. koleno, nece ugledati radost zivljenja. Muka mi je vise od svega. Drzava nam samo uzima, novac, zivce ,strpljenje, ne vidim nesto da nam daje, da budemo srecni, radimo, i zivimo.

Građanka

pre 17 godina

Inicijativa za zabranu radikala nije samo zbog uvreda gospođi Ivani Dulić. Možda mladi i ne pamte šta su sve radili radikali i to oni koji su i danas u toj stranci. Još '92. Beogradski krug je tražio zabranu radikala ali tada ta mogućnost nije ni razmatrana. Od tada do danas nema šta nisu uradili/rekli na račun svakoga a najviše na račun nacionalnih manjina. Setite se još '91. čitanje spiskova porodica hrvatskih iz Hrtkovaca koji treba da se isele u Hrvatsku jer su im sinovi, muževi etc u zengama (Šešelj lično), setite se Barbalića i kada su rekli da hrvatsko dete neće ići u srpsko obdanište, čitanje nesrba koji rade na RTS-u, slanje dobrovoljaca u ratove iako "Srbija nije bila u ratu", osvajanje Makedonije sa jednom brigadom, slanje "Šiptara" preko Prokletija"... Teško je nabrojati šta su samo po pitanju rasne i verske diskriminacije radili. O ostalom da ne pričamo, čupanje mikrofona, vađenje pištolja na studente, polivanje vodom etc. Ovo je samo kap u moru. u 80 Šešeljevih knjiga oni su sami dokumentovali i arhivirali šta su radili. Tamo su objavljeni svi njegovi intervjui počev od onog da ćemo klati Hrvate zarđalim kašičicama. Šta je Toma Nikolić rekao o Đinđiću i Ćuruviji, Draškoviću i inima već je poznato i sasvim mladim ljudima u Srbiji. Šta neprekidno pričaju o NVO i B92 isto je veoma poznato i već nervira ta tolerancija B92 da ih pozivaju u Utisak nedelje ili Kažiprst, jer oni nama već odavno nemaju šta da kažu. Mnogo ljudi je zbog njih izgubilo kuču, život ili posao i to ne treba nikada zaboraviti. Dakle nije SAMO ovo poslednje razlog za zabranu stranke nego NADA da će ovo biti poslednje što će ova stranka da uradi.

Komunjara

pre 17 godina

Radikali su simptom, a ne uzrok. Zabranom te partije nece se otkloniti sustina problema - a to je siromastvo, izolacija, primitivizam i neobrazovanost danasnje Srbije. Problem Srba resice se samo ekonomskim razvojem, politickim opismenjavanjem, intenzivnim skolovanjem i podizanjem opsteg kulturnog i obrazovnog nivoa naroda. Za to treba vremena i strpljenja, tu ne postoje precice, i nikakve zabrane ne pomazu. Umesto toga, treba uporno krivicno goniti pojedince koji prete i sire medjunacionalnu mrznju. I to sve, a ne samo radikale.

Kinta

pre 17 godina

Jeste da su skoro svi radikali slicni ali bilo bi pametnije individualuzovati odgovornost i udariti dobro po dzepu pa nek mu njegovi istomisljenici pomazu da plati kaznu.Samo tako ce se poslanici usresrediti na zaista vazna pitanja za napredak i razvoj Srbije!

Kiklop, Blok 70

pre 17 godina

Ne traze ni vise ni manje nego zabranu najpopularnije politicke partije u Srbiji. I taj predlog dolazi od kombi-partije koja sama nikada ne bi presla cenzus. Osudjujem nacionalisticki ispad u skupstini, ali zabraniti Radikale bi im donelo jos vecu popularnost.

Sanya

pre 17 godina

Treba ih zabraniti, naravno, u to nema sumnje. Jos je Nenad Canak na tome insistirao posle 5. oktobra. Da smo ga tada malo bolje culi, sada ne bi imali problema sa ovakvim primitivcima, koji su toliko osioni, da nemam reci. Njihova je metodologija da narod pocne da ih se plasi i da ne sme nista da im kaze, i onda mora i da glasa za njih, jer se plasi za sebe. Pametni deo Srbije ne sme da poklekne pred njima, moramo pokazati da ih se ne plasimo. Zato svaka cast za G17 sto su prvi ustali otvoreno protiv njih. Treba hrabrosti za takav cin.

djole

pre 17 godina

Trebalo ih je odavno zabraniti ali su mnogi razmisljali "pa nije demokratski". Pa SRS nije stranka opredeljena za demokratiju vec diktaturu i samo to je vec dovoljno da se zabrani njen rad. Da je to tako vidi se iz njihovog dosadasnjeg delovanja. Ako se oni ikada docepaju vlasti, prvo bi zabranili sve stranke a onda krenuli da zatvaraju nacionalno, verski i politicki nepodobne. Takvoj stranci nema mesta u demokratskom drustvu. Tolerisati njihovo ponasanje znaci slagati se sa njima. Ako bi se krenulo da im se sudi... videli smo kakvi su nasi sudovi. Da su sudovi sposobni da vrse svoju ulogu ne bi bilo ni potrebe da se zabranjuje stranka ali posto vlada i u sudovima strah onda valja prvo zabraniti SRS, ukinuti govor mrznje, pohapsiti kriminalce i zlocince, ucvrstiti sudove.. a onda se niko vise nece usudjivati da poziva sa govornice ili TV-a da "zardjalom kasikom" kopaju oci tudjoj deci. Setite se Seselja, to su radikali!

Srdjan

pre 17 godina

Vlast treba da nadje (izmisli) malo bolji razlog da eliminise radikalnu stranku.
A da su ostale "demokratske" stranke malo bolje, narod bi dao svoje glasove njima pa tako da radikali nebi imali ovoliku podrsku, a imace je jos i vecu.
E moja Srbijo

Zabrinuti gradjanin Srbije

pre 17 godina

Mislim da nece uspeti da ih zabrane jer se njihov sovinizam, nasilje i govor mrznje upravo i crpi iz tih 35% podrske uglavnom neobrazovanih ljudi. Imao sam prilike mnogo puta u to da se uverim. Nazalost, takozvane demokratske stranke cesto kao da namerno daju vetar u ledja radikalima! Time neradikalski procenat sigurno smanjuju ostavljajuci ih same u nasem politickom i zivotnom cirkusu... Ostaje nam samo da se nadamo ili da bezimo odavde...

PARACINAC

pre 17 godina

Radikali su stranka koja je svojom politikom Srbiji nanela mnogo stete. Ipak, zabrana stranke za koju glasa najvise biraca, gotovo pola birackog tela, a zbog skandalozne izjave jednog poslanika, je besmislica. Jedini koji mogu da kazne SRS su biraci, naravno ako to hoce.

boki

pre 17 godina

Svako ako samo zeli da shvati, shvata da kada osobu hrvatske nacionalnosti nazovete "ustasa", ne komentarisete ideologiju vec vredjate, kao sto bi i Srbin u Hrvatskoj nazvan "cetnik" bio uvredjen a ne ideoloski okarakterisan. Ako nas zakon ne omogucava sankcionisanje ovakve uvrede to neznaci da je nema vec samo da je zakon los, ili da neko ne zeli da ga tumaci sa "ukljucenim" mozgom!

Marko

pre 17 godina

Sta god ja mislio o Radikalima (a ne mislim nista dobro), poslanik ima potpun imunitet za to sto izgovori u Skupstini. Znaci, za nesto sto je rekao u Skupstini ne moze da odgovara. Pitanje je da li Albijanic moze da shvati ovako suptilan argument. :)

sasa S

pre 17 godina

Rad i zalaganje Radikalne stranke je poznat vec godinama. Ta IDEJA, na koju se pozvao Vucic nije nepoznata, cak naprotiv, bila je podrzana u vreme Milosevica a danas u jednom delu vlasti iako nisu "JUNACI" da to priznaju.
Srbija, kao samostalna drzava dobila najjaci samar govorom Krasica i "odbranom" Vucica na konaferenciji za stampu.
Licno mislim da se "prostor delovanja" Radikalima nece suziiti sve dok u zemlji ne zapocne "bolji zivot". Ovako, nezadovoljan narod se okrece trazeci krivca u nesrbima, jer to je nesto sto nije nepoznato...
Medjutim moj savet je;
Suziti prostor delovanja preko medija radikalim. Totalni bojkot!
Ako nemaju "gde da prodaju svoj hleb" zatvorice pekaru.
Oni hrane dnevnom "politikom mrznje i optuzbi" svoje sledbenike koji su ogorceni i ljuti.
Lek je, OPORAVAK ! Duhovni i
Ekonomski prospiritet.
A kako?
Sam Bog zna, zabrane jesu resenje, ali samo privremeno...
A demokratija nije ANARHIJA. Radikali stvaraju aharhiju govora, sutra ce izazvati anrhiju dela!

Aleksandra

pre 17 godina

Je l' se to meni ucinilo ili je Vucic mrtav 'ladan umesto da se pokrije po usima zbog gadosti koje je onaj Krasic izgovorio dodatno osuo paljbu po svima nama koji drugacije mislimo i usput je izvredjao i Predsednika drzave?...
ma ovo nema nigde!!!! SRAMOTA!!!!

Slađana

pre 17 godina

Nažalost, primitivizam radikala nije pojava od juče već je to njihov način ophođenja i ponašanja. Međutim, bojim se da je naše društvo zatrovano i da građanska svest nije na nivou kada bi ono bilo sposobno da osudi i bojkotuje neprimereno ponašanje političara koji ih predstavljaju i na osnovu čijeg ponašanja svet gradi generalno mišljenje o Srbiji. Sa druge strane, srpsko pravosuđe je toliko urušeno i uplašeno da nije u mogućnosti da ozbiljno kazni ovakvo ponašanje, ne samo radikala, nego svih političara koji ne znaju na civilizovan način da iskažu svoje mišljenje. Problem je i u pravosudnim glavama, zbog iskustava iz ranijeg perioda, šta ako posle izbora (kuc, kuc, kuc, da ne čuje zlo) radikali dođu na vlast i počne odmazda i revanšizam. Opštepoznata stvar je da poslanici pravosudne funkcionere razvlače pri izboru u Skupštini iako ovi primenjuje samo zakone koje je ista ta Skupština usvojila a zamislite ako im se zamere i ako ovi u svom radu gledaju samo krivično delo a ne ime i prezime. Ne znam da li će ukinuti SRS ili ne, ali bilo bi poželjno opaučiti ih dobro po džepu, i to tako da ne prime platu već zaista rade malo džabe, odnosno za narod a ne sebe.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Treba ih deklasirati na izborima, i nakon toga proglasiti fasistickom grupom i na osnovu prikupljenih dokaza, kojih kako sam Vucic priznaje ima dovoljno, jednostavno zabraniti. Zabraniti Radikalni pokret pre izbora je moguce kontraproduktivno sa sadasnjim stepenom popularnosti, za koje u velikoj meri snose odgovornost i mediji, pogotovo drzavni. Treba uvesti medijske sankcije ovom pokretu, jer takav pokret nema mesta u demokratskom drustvu i njenim institucijama. Treba potpuno ignorisati njihove politicare cak i kad oni "osvajaju" novinare ofanzivom laznog šarma, njihova dela dosad dokazuju njihovu pravu osobinu a to nije u interesu Srbije niti njenih gradjana. Sankcije Radikalima znaci i predstavljati ih u sasvim drugoj medijskoj perspektivi, takva medijska propaganda je u interesu Srbije i demokratije i s'toga moralno dozvoljena, sta vise u ovom slucaju pozeljna. Svaki politicar koji respektuje Srbiju i njen imidz se nikad nece ponasati kao sto to rade radikali vec skoro 2 decenije.

Kiza

pre 17 godina

Moze da se zabrani stranka ali ne moze ideja. A zabraniti stranku koja ima toliku podrsku u narodu ce joj doneti samo jos vecu popularnost. A i o kakvoj demokratiji govorimo ako se zabranjuju stranke na osnovu izgovorenih reci. Ako bi to bilo merilo trebalo bi zabraniti sve stranke. Podseticu samo na odsecanje ruke koja dize tudju zastavu...

Zoran

pre 17 godina

Ako pravna osnova za zabranu postoji, treba Radikalnu stranku zabraniti, i sa tim ne oklevati. Po svom delovanju oni su protivinstitucionalna i paradržavna stranka, osvrnite se oko sebe, primera iz novije istorije je dovoljno kako to završava. A, vi ste mislili da se već završilo? Njihov uticaj na javni diskurs i pomračenje svesti stanovništva je već nesaglediv, ali je više nego opipljiv. Ušao je u sve pore društvenog života. Biće još opasniji, jer ako mislite da ne može gore, gorko grešite. Uvek može još gore i Radikali na tome rade sve u šesnaest, ma recite da nemaju uspeha. Naravno, svestan sam da su oni samo vrh ledenog brega, istureno odeljenje najregresivnijih snaga u Srbiji. No, ako bi Radikali bili zabranjeni, druge bi stranke znale gde je granica demokratske institucionalizovane tolerancije.

Dima

pre 17 godina

Mada bih najradije video SRS uklonjenu sa politicke scene Srbije, mislim da ovo mora jako pazljivo da se izvede, a nisam siguran da ostale politicke partije imaju dovoljno znanja da to izvedu na pravi nacin i konacno iskorene neprihvatljivu politicku praksu. Pa i one cesto posezu za problematicnim politickim sredstvima. Uostalom, SRS ne bi bila problem da ih nisu podrzavali iz DSS-a, a da ne pricam o javnom diskursu koji mozemo u medijima da cujemo gde se takvi nakultuni maniri promovisu u kulturne vrednosti srpskog drustva...

B.Mikic

pre 17 godina

Retorika radikala je uvek glasila: pricaj ono sto narod voli cuti i dobices izbore. Nije bitna opravdanost izjave. Setimo se samo Tominog hleba za tri dinara!?!
Setimo se jos samo njihove, godinama najavljivane borbe protiv korupcije i kriminala kada oni dodju na vlast.
Oni su godinama imali vlast u Zemunu i sta se pod njihovoj vlasti spektakularno desilo? Desio se zemunski klan. Najorganizovanija korupcijaska i kriminalna organizacija u drzavi. Nije mi tesko poverovati da su neki pripadnici tog ozloglasenog klana bar dobrim delom simpatizeri SRS. Ako radikali tako pokazuju svoju borbu protiv korupcije i kriminala, onda im verujem.
Da, ja sam jos od 5. oktobra 2000. bio za to da se, ne samo SRS, nego i onoj SPS, zabrani rad bar na deset godina. Svo zlo koje nam se desilo; ratovi, korupcija, kriminal, mrak, neimastina, bolest, izolacija i los reiting drzave su plodovi vladavine te dve stranke. I ovih dana se radikali uobicajeno ponasaju. Uzimaju sebi za pravo da vredjaju koga hoce i opet osecaju da mogu da zaigraju na kartu sovinizma jer, verovatno imaju podatak da se te izjave jos uvek negde vrlo rado slusaju.

Tanja,Oslo

pre 17 godina

Mislim da ih treba u najmanju ruku dobro kazniti a i ukinuti,nikakva korist od njih. To se ovde u Evropi ne bi tolerisalo,posebno ne u Skupstini jedne zemlje. Mislim da su kriterijumi naseg naroda postali dosta niski u odnosu na politicare, drugim recima nista ih ne moze iznenaditi a to nije dobar stav. Posledice po nas mogu biti katastrofalne ako oni dodju na vlast i to narod mora da zna. Po tome kako istupaju u Skupstini, moguci su ratovi i izolacija. Mislim da je njih i SPS trebalo ukinutin jos 5.10,a ne da oni sad pricaju o kradji ove vlasti jel bi to svakog normalnog i savremenog coveka dovelo do ludila, ne kazem da su ovi danas idealni ali bolji od onih 90-ih. Setite se bombraovanja, redova, dilera deviza, crne berze nafte i nemojte nikada reci da se nista nije promenilo.

goxi

pre 17 godina

To je trebalo uraditi odmah nakon 5.oktobra 2005.Isto se odnosi i na SPS. Drzava mora pokazati primerom sta nije spremna da tolerise. Ako demokratski blok sada ne iskoriste ovu sansu i zabrane SRS, izgubuce izbore a tada ce ih radikali sigurno zabraniti. DSS ce najverovatnije izmisliti da to nije u skladu sa zakonima i demokratijom ali neka se zamisle i prihvate cinjenicu da nam nema napretka dok god postoje retrogradne tendencije koje Srbiju vracaju u 90-te.

slobodan

pre 17 godina

Ne, ne i ne, srpski narod nema tako pogan jezik, poput vas, prestanite vise da svoje svinjarije opravdavate srpskim narodom, dosta ste ga unesrecili i osramotili. Stidite se, ako i malo casti imate, u sta ne verujem.

predrag

pre 17 godina

Kada je Čanak predlagao zabranu rada SRS, mnogi su to smatrali za nedemokratski čin. Sada kada to izmiče kontroli, možda je kasno i rizično. Ja mislim da nikada nije kasno ili nije sve do trenutka kada na ulicama ne vidimo Radikaljugend ili Radikalsku policiju. Onda će biti kasno za sve nas. Trebalo bi Voju neko da obavesti, samo ne znam ko.

Teofilos

pre 17 godina

Nerealno je očekivati od nadležnih organa da ukine stranku koja ima 35% biračkog tela, ali sam poslanik, kao i stranka koja stoji ideološki iza njegovih uvreda moraju snositi posledice. Krajnje je vreme da ovakvo ponašanje u skupštini sankcioniše, i ovakvi poslanici udalje sa govornice.

jako zabrinut

pre 17 godina

Ako bi se zbog postupaka pojedinih poslanika neke partije, te partije mogle zabranjivati, onda bi Srbija za par dana ostala bez i jedne vece partije. Neko krade, neko psuje, neko laze, neko glasa iz Soluna, neko otima mandate. Ako je ocaj jednog poslanika i nemogucnost da se normalnim recima opise ocajan rad jednog ministarstva, ministarke i njenih pomocnika (jer normalne reci i kritika ovde vise nikog ne pogadjaju) razlog da se zabrani partija, ok neka bude, samo ne znam kome je to i iz kojih razloga potrebno. Cudi me da tuzilastvo nema precih poslova, a laicki znam da poslanik ne moze odgovarati za ono sto izjavi u skupstini ili zato sto je glasao za nesto u skupstini kao narodni poslanik.
Red u skupstinu treba uvesti, ali riba od glave smrdi.

Jovan

pre 17 godina

Ako je pravno moguce, tu mogucnost treba POD HITNO iskoristiti. Demokratija nije javasluk i anarhija, vec je demokratija ODGOVORNOST!

Ogi

pre 17 godina

U nedostatku validnih argumenata SRS koristi najniže moguće načine da pridobije glasače. Samo se nadam da ovo naši gradjani vide i shvataju da je ovo jedino što oni znaju. Ako je to ono što oni imaju da ponude kao mehanizam koji bi koristili ako budu na vlasti, kome to još treba?

Pedja

pre 17 godina

Znam da ne mogu da ukinu SRS, jer bi to bilo kao da ukidaju milion i ko zna koliko onih koji za njih glasaju (na nasu zalost). Medjutim, svaka inicijativa u kojoj se barem pomene ukidanje SRS ili bilo sta slicno kod mene ce naici na svesrdno odobravanje. Oni su zaista zasluzili da budu anatemisani i otpisani.

aleksa

pre 17 godina

Pravno je moguca, ali je kontraproduktivna. Setite se da je Kralj Aleksandar zabranio Ustaski pokret i KPJ, a posle su ti pokreti samo ojacali. Setite se da je Milosevic pokusao da zabrani Otpor pa ga je samo ojacao.
Jedino resenje su finansijske kazne za svaku izgovorenu ruznu rec, posle dva puta - izbacivanje iz Skupstine na mesec dana.
Zabrane partija nikada ne dovode do rezultata, a zabrane u zemlji koja sebe smatra demokratskom, ne deluju bas ubedljivo.

Nancy

pre 17 godina

Naravno da treba zabraniti SRS, ako je to pravno moguće.
Da li će neko iz sveta to žigosati kao nedemokratski čin? Bez brige, NEĆE!

3mg

pre 17 godina

Evo još jedne sjajne prilike da se tim likovima stane na put. Pa gospodo tužioci, sudije, narodni poslanici i svi koji ucestvujete u kreiranju života građana Srbije, vidite li da su radikali toliki balast prosperitetu Srbije, toliki generator svega sto se ne može zvati nikako drugačije već primitivizam i nazadovanje. Pomozite da ovo malo mladosti i pameti što je u Srbiji ostalo dočeka da se iskaže, pogotovo dajte svoj doprinos da se generacije koje dolaze osete pripadnikom kultivisane Evrope, a ne da smo gomila jada i bede koja samo čeka svoj konačni nestanak. Od vas to zavisi i vi ste ti koji ste odgovorni, ako ni pred kim ono pred sudom istorije. Apelujem na republičkog tužioca i Vrhovni sud Srbije da pokažu visoku svest i odgovornost zarad sviju nas, zarad smisla života u ovoj zemlji: pokrenite postupak i zabranite rad RADIKALIMA!!

GA2

pre 17 godina

Jezikom kog naroda? Ja nisam narod, bar ne njihov narod. Sva objašnjenja koja slede od radikala vređaju moju inteligenciju i pismenost. Ipak taj "narod" kaže, "dok god bude konja, biće i jahača", a ja sebe ne vidim u ovoj priči kao jahača!!! ZABRANITI!

Že

pre 17 godina

Njihov takozvani ideološki vokabular nas je i doveo tu gde smo. Tri izgubljena rata i status terorista i zločinaca. Srbija se ne brani ovako, da su bili ikad konstruktivni mi bi sad imali barem ustav. Frustracije, komplekse i mržnju mogu da nude ovako moralno izmorenom narodu. Ja ne glasam na izborima godinama ni za jednu opciju, ali mi je muka od prevaranata i jakih na rečima, onih koji brane Srbiju ratovima. Na dnu smo rodjaci.

ljiljana

pre 17 godina

Dragi nasi Radikali, jedno pitanje za vas: pa, kako to da je nas, svesrpski narod, izabrao bas "ustasu" za predsednika drzave? Nego, jadni ste i tuzni, najlakse je da uvek sve natovarite narodu na ledja. Nadam se da ce vam se ovaj put to zaista obiti o glavu.

nenormalan

pre 17 godina

Gospodine Vučiću, svi normalni ljudi imaju neke snove i maštaju o boljem životu. Taj bolji život je u Srbiji moguće ostvariti jedino ako budemo izabrali političare koje imaju barem dve osobine: nekorumpiranost i mudrost. Koliko je SRS imuna na korupciju to treba da daju ocenu neki drugi organi ali ako se ovo što nam vi nudite, kao alternativu u odnosu na postojeće stanje, može nazvati mudrom politikom onda nešto nije u redu ili sa vama ili sa mnom i ostalim ljudima koji slično razmišljaju. Ako nam vi nudite politiku inaćenja i neviđene tvrdoglavosti u odnosima sa velikim silama, to je vaše pravo ali nemojte mene i moju decu terati da beže u skloništa i da slušamo zavijanje sirena za uzbunu. Ako vi smatrate da je to normalno i ako većina to želi onda nam vi odredite deo teritorije u ovoj Srbiji gde ćemo mi nenormalni moći da živimo svojim nenormalnim životom.

Secondos-CH

pre 17 godina

I u Nemackoj ukinuli radikalnu stranku NPD!! ako je opasnost za demokratiju, sto da ne. Nego najveci problem u Srbiji je nedostatak zdravog razuma.

Goran

pre 17 godina

Bravo!!! Zabranicemo sve partije,zabranicemo ljudima da slobodno,misle i govore... Proteracemo sve politicke protivnike ,neke iz zemlje,neke u zemlju i ostace samo G17... Demokratija na najvisem nivou! Pustite ljude neka govore sta hoce i pustite Srpski narod da sam odlucuje kud ce poci... Sa naslednicima Dos-a u Evropu ili sa radikalima i socijalistima u katakombe... Zabrane su sastavni deo svih nastranih ideologija, svi oni koji potezu za njima su deo sistema, koji nas je doveo ovde gde jesmo. Jos jednom : pustite ljude neka govore sta hoce!

Jovana

pre 17 godina

Možda je pravno moguća ali nije demokratski ukinuti najveću stranku u Srbiji pred izbore. To je previše providno i opasno, mada ja lično nisam niti ću glasati za njih. Ja bih pustila da se Dulićka i Krasić nađu na sudu pa da se utvrdi njegova krivica i posle toga napravila korake zavisno od presude.

R.

pre 17 godina

Uf, velika je stvar govoriti jezikom naroda, koji je prethodno kontaminiran primitivizmom. Zasto demokrate ne govore tim istim jezikom, pa to svaka (radikalna) luda moze. Treba govoriti jezikom elite, treba narod edukovati.
Zabraniti tu radikalsku bandu, dosto je bilo.

Jovana

pre 17 godina

Možda je pravno moguća ali nije demokratski ukinuti najveću stranku u Srbiji pred izbore. To je previše providno i opasno, mada ja lično nisam niti ću glasati za njih. Ja bih pustila da se Dulićka i Krasić nađu na sudu pa da se utvrdi njegova krivica i posle toga napravila korake zavisno od presude.

R.

pre 17 godina

Uf, velika je stvar govoriti jezikom naroda, koji je prethodno kontaminiran primitivizmom. Zasto demokrate ne govore tim istim jezikom, pa to svaka (radikalna) luda moze. Treba govoriti jezikom elite, treba narod edukovati.
Zabraniti tu radikalsku bandu, dosto je bilo.

Ogi

pre 17 godina

U nedostatku validnih argumenata SRS koristi najniže moguće načine da pridobije glasače. Samo se nadam da ovo naši gradjani vide i shvataju da je ovo jedino što oni znaju. Ako je to ono što oni imaju da ponude kao mehanizam koji bi koristili ako budu na vlasti, kome to još treba?

predrag

pre 17 godina

Kada je Čanak predlagao zabranu rada SRS, mnogi su to smatrali za nedemokratski čin. Sada kada to izmiče kontroli, možda je kasno i rizično. Ja mislim da nikada nije kasno ili nije sve do trenutka kada na ulicama ne vidimo Radikaljugend ili Radikalsku policiju. Onda će biti kasno za sve nas. Trebalo bi Voju neko da obavesti, samo ne znam ko.

3mg

pre 17 godina

Evo još jedne sjajne prilike da se tim likovima stane na put. Pa gospodo tužioci, sudije, narodni poslanici i svi koji ucestvujete u kreiranju života građana Srbije, vidite li da su radikali toliki balast prosperitetu Srbije, toliki generator svega sto se ne može zvati nikako drugačije već primitivizam i nazadovanje. Pomozite da ovo malo mladosti i pameti što je u Srbiji ostalo dočeka da se iskaže, pogotovo dajte svoj doprinos da se generacije koje dolaze osete pripadnikom kultivisane Evrope, a ne da smo gomila jada i bede koja samo čeka svoj konačni nestanak. Od vas to zavisi i vi ste ti koji ste odgovorni, ako ni pred kim ono pred sudom istorije. Apelujem na republičkog tužioca i Vrhovni sud Srbije da pokažu visoku svest i odgovornost zarad sviju nas, zarad smisla života u ovoj zemlji: pokrenite postupak i zabranite rad RADIKALIMA!!

Teofilos

pre 17 godina

Nerealno je očekivati od nadležnih organa da ukine stranku koja ima 35% biračkog tela, ali sam poslanik, kao i stranka koja stoji ideološki iza njegovih uvreda moraju snositi posledice. Krajnje je vreme da ovakvo ponašanje u skupštini sankcioniše, i ovakvi poslanici udalje sa govornice.

Nancy

pre 17 godina

Naravno da treba zabraniti SRS, ako je to pravno moguće.
Da li će neko iz sveta to žigosati kao nedemokratski čin? Bez brige, NEĆE!

slobodan

pre 17 godina

Ne, ne i ne, srpski narod nema tako pogan jezik, poput vas, prestanite vise da svoje svinjarije opravdavate srpskim narodom, dosta ste ga unesrecili i osramotili. Stidite se, ako i malo casti imate, u sta ne verujem.

GA2

pre 17 godina

Jezikom kog naroda? Ja nisam narod, bar ne njihov narod. Sva objašnjenja koja slede od radikala vređaju moju inteligenciju i pismenost. Ipak taj "narod" kaže, "dok god bude konja, biće i jahača", a ja sebe ne vidim u ovoj priči kao jahača!!! ZABRANITI!

ljiljana

pre 17 godina

Dragi nasi Radikali, jedno pitanje za vas: pa, kako to da je nas, svesrpski narod, izabrao bas "ustasu" za predsednika drzave? Nego, jadni ste i tuzni, najlakse je da uvek sve natovarite narodu na ledja. Nadam se da ce vam se ovaj put to zaista obiti o glavu.

nenormalan

pre 17 godina

Gospodine Vučiću, svi normalni ljudi imaju neke snove i maštaju o boljem životu. Taj bolji život je u Srbiji moguće ostvariti jedino ako budemo izabrali političare koje imaju barem dve osobine: nekorumpiranost i mudrost. Koliko je SRS imuna na korupciju to treba da daju ocenu neki drugi organi ali ako se ovo što nam vi nudite, kao alternativu u odnosu na postojeće stanje, može nazvati mudrom politikom onda nešto nije u redu ili sa vama ili sa mnom i ostalim ljudima koji slično razmišljaju. Ako nam vi nudite politiku inaćenja i neviđene tvrdoglavosti u odnosima sa velikim silama, to je vaše pravo ali nemojte mene i moju decu terati da beže u skloništa i da slušamo zavijanje sirena za uzbunu. Ako vi smatrate da je to normalno i ako većina to želi onda nam vi odredite deo teritorije u ovoj Srbiji gde ćemo mi nenormalni moći da živimo svojim nenormalnim životom.

Goran

pre 17 godina

Bravo!!! Zabranicemo sve partije,zabranicemo ljudima da slobodno,misle i govore... Proteracemo sve politicke protivnike ,neke iz zemlje,neke u zemlju i ostace samo G17... Demokratija na najvisem nivou! Pustite ljude neka govore sta hoce i pustite Srpski narod da sam odlucuje kud ce poci... Sa naslednicima Dos-a u Evropu ili sa radikalima i socijalistima u katakombe... Zabrane su sastavni deo svih nastranih ideologija, svi oni koji potezu za njima su deo sistema, koji nas je doveo ovde gde jesmo. Jos jednom : pustite ljude neka govore sta hoce!

Secondos-CH

pre 17 godina

I u Nemackoj ukinuli radikalnu stranku NPD!! ako je opasnost za demokratiju, sto da ne. Nego najveci problem u Srbiji je nedostatak zdravog razuma.

Jovan

pre 17 godina

Ako je pravno moguce, tu mogucnost treba POD HITNO iskoristiti. Demokratija nije javasluk i anarhija, vec je demokratija ODGOVORNOST!

jako zabrinut

pre 17 godina

Ako bi se zbog postupaka pojedinih poslanika neke partije, te partije mogle zabranjivati, onda bi Srbija za par dana ostala bez i jedne vece partije. Neko krade, neko psuje, neko laze, neko glasa iz Soluna, neko otima mandate. Ako je ocaj jednog poslanika i nemogucnost da se normalnim recima opise ocajan rad jednog ministarstva, ministarke i njenih pomocnika (jer normalne reci i kritika ovde vise nikog ne pogadjaju) razlog da se zabrani partija, ok neka bude, samo ne znam kome je to i iz kojih razloga potrebno. Cudi me da tuzilastvo nema precih poslova, a laicki znam da poslanik ne moze odgovarati za ono sto izjavi u skupstini ili zato sto je glasao za nesto u skupstini kao narodni poslanik.
Red u skupstinu treba uvesti, ali riba od glave smrdi.

Pedja

pre 17 godina

Znam da ne mogu da ukinu SRS, jer bi to bilo kao da ukidaju milion i ko zna koliko onih koji za njih glasaju (na nasu zalost). Medjutim, svaka inicijativa u kojoj se barem pomene ukidanje SRS ili bilo sta slicno kod mene ce naici na svesrdno odobravanje. Oni su zaista zasluzili da budu anatemisani i otpisani.

aleksa

pre 17 godina

Pravno je moguca, ali je kontraproduktivna. Setite se da je Kralj Aleksandar zabranio Ustaski pokret i KPJ, a posle su ti pokreti samo ojacali. Setite se da je Milosevic pokusao da zabrani Otpor pa ga je samo ojacao.
Jedino resenje su finansijske kazne za svaku izgovorenu ruznu rec, posle dva puta - izbacivanje iz Skupstine na mesec dana.
Zabrane partija nikada ne dovode do rezultata, a zabrane u zemlji koja sebe smatra demokratskom, ne deluju bas ubedljivo.

Že

pre 17 godina

Njihov takozvani ideološki vokabular nas je i doveo tu gde smo. Tri izgubljena rata i status terorista i zločinaca. Srbija se ne brani ovako, da su bili ikad konstruktivni mi bi sad imali barem ustav. Frustracije, komplekse i mržnju mogu da nude ovako moralno izmorenom narodu. Ja ne glasam na izborima godinama ni za jednu opciju, ali mi je muka od prevaranata i jakih na rečima, onih koji brane Srbiju ratovima. Na dnu smo rodjaci.

Kinta

pre 17 godina

Jeste da su skoro svi radikali slicni ali bilo bi pametnije individualuzovati odgovornost i udariti dobro po dzepu pa nek mu njegovi istomisljenici pomazu da plati kaznu.Samo tako ce se poslanici usresrediti na zaista vazna pitanja za napredak i razvoj Srbije!

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Treba ih deklasirati na izborima, i nakon toga proglasiti fasistickom grupom i na osnovu prikupljenih dokaza, kojih kako sam Vucic priznaje ima dovoljno, jednostavno zabraniti. Zabraniti Radikalni pokret pre izbora je moguce kontraproduktivno sa sadasnjim stepenom popularnosti, za koje u velikoj meri snose odgovornost i mediji, pogotovo drzavni. Treba uvesti medijske sankcije ovom pokretu, jer takav pokret nema mesta u demokratskom drustvu i njenim institucijama. Treba potpuno ignorisati njihove politicare cak i kad oni "osvajaju" novinare ofanzivom laznog šarma, njihova dela dosad dokazuju njihovu pravu osobinu a to nije u interesu Srbije niti njenih gradjana. Sankcije Radikalima znaci i predstavljati ih u sasvim drugoj medijskoj perspektivi, takva medijska propaganda je u interesu Srbije i demokratije i s'toga moralno dozvoljena, sta vise u ovom slucaju pozeljna. Svaki politicar koji respektuje Srbiju i njen imidz se nikad nece ponasati kao sto to rade radikali vec skoro 2 decenije.

goxi

pre 17 godina

To je trebalo uraditi odmah nakon 5.oktobra 2005.Isto se odnosi i na SPS. Drzava mora pokazati primerom sta nije spremna da tolerise. Ako demokratski blok sada ne iskoriste ovu sansu i zabrane SRS, izgubuce izbore a tada ce ih radikali sigurno zabraniti. DSS ce najverovatnije izmisliti da to nije u skladu sa zakonima i demokratijom ali neka se zamisle i prihvate cinjenicu da nam nema napretka dok god postoje retrogradne tendencije koje Srbiju vracaju u 90-te.

Kiza

pre 17 godina

Moze da se zabrani stranka ali ne moze ideja. A zabraniti stranku koja ima toliku podrsku u narodu ce joj doneti samo jos vecu popularnost. A i o kakvoj demokratiji govorimo ako se zabranjuju stranke na osnovu izgovorenih reci. Ako bi to bilo merilo trebalo bi zabraniti sve stranke. Podseticu samo na odsecanje ruke koja dize tudju zastavu...

Dima

pre 17 godina

Mada bih najradije video SRS uklonjenu sa politicke scene Srbije, mislim da ovo mora jako pazljivo da se izvede, a nisam siguran da ostale politicke partije imaju dovoljno znanja da to izvedu na pravi nacin i konacno iskorene neprihvatljivu politicku praksu. Pa i one cesto posezu za problematicnim politickim sredstvima. Uostalom, SRS ne bi bila problem da ih nisu podrzavali iz DSS-a, a da ne pricam o javnom diskursu koji mozemo u medijima da cujemo gde se takvi nakultuni maniri promovisu u kulturne vrednosti srpskog drustva...

Marko

pre 17 godina

Sta god ja mislio o Radikalima (a ne mislim nista dobro), poslanik ima potpun imunitet za to sto izgovori u Skupstini. Znaci, za nesto sto je rekao u Skupstini ne moze da odgovara. Pitanje je da li Albijanic moze da shvati ovako suptilan argument. :)

Građanka

pre 17 godina

Inicijativa za zabranu radikala nije samo zbog uvreda gospođi Ivani Dulić. Možda mladi i ne pamte šta su sve radili radikali i to oni koji su i danas u toj stranci. Još '92. Beogradski krug je tražio zabranu radikala ali tada ta mogućnost nije ni razmatrana. Od tada do danas nema šta nisu uradili/rekli na račun svakoga a najviše na račun nacionalnih manjina. Setite se još '91. čitanje spiskova porodica hrvatskih iz Hrtkovaca koji treba da se isele u Hrvatsku jer su im sinovi, muževi etc u zengama (Šešelj lično), setite se Barbalića i kada su rekli da hrvatsko dete neće ići u srpsko obdanište, čitanje nesrba koji rade na RTS-u, slanje dobrovoljaca u ratove iako "Srbija nije bila u ratu", osvajanje Makedonije sa jednom brigadom, slanje "Šiptara" preko Prokletija"... Teško je nabrojati šta su samo po pitanju rasne i verske diskriminacije radili. O ostalom da ne pričamo, čupanje mikrofona, vađenje pištolja na studente, polivanje vodom etc. Ovo je samo kap u moru. u 80 Šešeljevih knjiga oni su sami dokumentovali i arhivirali šta su radili. Tamo su objavljeni svi njegovi intervjui počev od onog da ćemo klati Hrvate zarđalim kašičicama. Šta je Toma Nikolić rekao o Đinđiću i Ćuruviji, Draškoviću i inima već je poznato i sasvim mladim ljudima u Srbiji. Šta neprekidno pričaju o NVO i B92 isto je veoma poznato i već nervira ta tolerancija B92 da ih pozivaju u Utisak nedelje ili Kažiprst, jer oni nama već odavno nemaju šta da kažu. Mnogo ljudi je zbog njih izgubilo kuču, život ili posao i to ne treba nikada zaboraviti. Dakle nije SAMO ovo poslednje razlog za zabranu stranke nego NADA da će ovo biti poslednje što će ova stranka da uradi.

Komunjara

pre 17 godina

Radikali su simptom, a ne uzrok. Zabranom te partije nece se otkloniti sustina problema - a to je siromastvo, izolacija, primitivizam i neobrazovanost danasnje Srbije. Problem Srba resice se samo ekonomskim razvojem, politickim opismenjavanjem, intenzivnim skolovanjem i podizanjem opsteg kulturnog i obrazovnog nivoa naroda. Za to treba vremena i strpljenja, tu ne postoje precice, i nikakve zabrane ne pomazu. Umesto toga, treba uporno krivicno goniti pojedince koji prete i sire medjunacionalnu mrznju. I to sve, a ne samo radikale.

Tanja,Oslo

pre 17 godina

Mislim da ih treba u najmanju ruku dobro kazniti a i ukinuti,nikakva korist od njih. To se ovde u Evropi ne bi tolerisalo,posebno ne u Skupstini jedne zemlje. Mislim da su kriterijumi naseg naroda postali dosta niski u odnosu na politicare, drugim recima nista ih ne moze iznenaditi a to nije dobar stav. Posledice po nas mogu biti katastrofalne ako oni dodju na vlast i to narod mora da zna. Po tome kako istupaju u Skupstini, moguci su ratovi i izolacija. Mislim da je njih i SPS trebalo ukinutin jos 5.10,a ne da oni sad pricaju o kradji ove vlasti jel bi to svakog normalnog i savremenog coveka dovelo do ludila, ne kazem da su ovi danas idealni ali bolji od onih 90-ih. Setite se bombraovanja, redova, dilera deviza, crne berze nafte i nemojte nikada reci da se nista nije promenilo.

sasa S

pre 17 godina

Rad i zalaganje Radikalne stranke je poznat vec godinama. Ta IDEJA, na koju se pozvao Vucic nije nepoznata, cak naprotiv, bila je podrzana u vreme Milosevica a danas u jednom delu vlasti iako nisu "JUNACI" da to priznaju.
Srbija, kao samostalna drzava dobila najjaci samar govorom Krasica i "odbranom" Vucica na konaferenciji za stampu.
Licno mislim da se "prostor delovanja" Radikalima nece suziiti sve dok u zemlji ne zapocne "bolji zivot". Ovako, nezadovoljan narod se okrece trazeci krivca u nesrbima, jer to je nesto sto nije nepoznato...
Medjutim moj savet je;
Suziti prostor delovanja preko medija radikalim. Totalni bojkot!
Ako nemaju "gde da prodaju svoj hleb" zatvorice pekaru.
Oni hrane dnevnom "politikom mrznje i optuzbi" svoje sledbenike koji su ogorceni i ljuti.
Lek je, OPORAVAK ! Duhovni i
Ekonomski prospiritet.
A kako?
Sam Bog zna, zabrane jesu resenje, ali samo privremeno...
A demokratija nije ANARHIJA. Radikali stvaraju aharhiju govora, sutra ce izazvati anrhiju dela!

PARACINAC

pre 17 godina

Radikali su stranka koja je svojom politikom Srbiji nanela mnogo stete. Ipak, zabrana stranke za koju glasa najvise biraca, gotovo pola birackog tela, a zbog skandalozne izjave jednog poslanika, je besmislica. Jedini koji mogu da kazne SRS su biraci, naravno ako to hoce.

djole

pre 17 godina

Trebalo ih je odavno zabraniti ali su mnogi razmisljali "pa nije demokratski". Pa SRS nije stranka opredeljena za demokratiju vec diktaturu i samo to je vec dovoljno da se zabrani njen rad. Da je to tako vidi se iz njihovog dosadasnjeg delovanja. Ako se oni ikada docepaju vlasti, prvo bi zabranili sve stranke a onda krenuli da zatvaraju nacionalno, verski i politicki nepodobne. Takvoj stranci nema mesta u demokratskom drustvu. Tolerisati njihovo ponasanje znaci slagati se sa njima. Ako bi se krenulo da im se sudi... videli smo kakvi su nasi sudovi. Da su sudovi sposobni da vrse svoju ulogu ne bi bilo ni potrebe da se zabranjuje stranka ali posto vlada i u sudovima strah onda valja prvo zabraniti SRS, ukinuti govor mrznje, pohapsiti kriminalce i zlocince, ucvrstiti sudove.. a onda se niko vise nece usudjivati da poziva sa govornice ili TV-a da "zardjalom kasikom" kopaju oci tudjoj deci. Setite se Seselja, to su radikali!

Srdjan

pre 17 godina

Vlast treba da nadje (izmisli) malo bolji razlog da eliminise radikalnu stranku.
A da su ostale "demokratske" stranke malo bolje, narod bi dao svoje glasove njima pa tako da radikali nebi imali ovoliku podrsku, a imace je jos i vecu.
E moja Srbijo

B.Mikic

pre 17 godina

Retorika radikala je uvek glasila: pricaj ono sto narod voli cuti i dobices izbore. Nije bitna opravdanost izjave. Setimo se samo Tominog hleba za tri dinara!?!
Setimo se jos samo njihove, godinama najavljivane borbe protiv korupcije i kriminala kada oni dodju na vlast.
Oni su godinama imali vlast u Zemunu i sta se pod njihovoj vlasti spektakularno desilo? Desio se zemunski klan. Najorganizovanija korupcijaska i kriminalna organizacija u drzavi. Nije mi tesko poverovati da su neki pripadnici tog ozloglasenog klana bar dobrim delom simpatizeri SRS. Ako radikali tako pokazuju svoju borbu protiv korupcije i kriminala, onda im verujem.
Da, ja sam jos od 5. oktobra 2000. bio za to da se, ne samo SRS, nego i onoj SPS, zabrani rad bar na deset godina. Svo zlo koje nam se desilo; ratovi, korupcija, kriminal, mrak, neimastina, bolest, izolacija i los reiting drzave su plodovi vladavine te dve stranke. I ovih dana se radikali uobicajeno ponasaju. Uzimaju sebi za pravo da vredjaju koga hoce i opet osecaju da mogu da zaigraju na kartu sovinizma jer, verovatno imaju podatak da se te izjave jos uvek negde vrlo rado slusaju.

Kiklop, Blok 70

pre 17 godina

Ne traze ni vise ni manje nego zabranu najpopularnije politicke partije u Srbiji. I taj predlog dolazi od kombi-partije koja sama nikada ne bi presla cenzus. Osudjujem nacionalisticki ispad u skupstini, ali zabraniti Radikale bi im donelo jos vecu popularnost.

Zoran

pre 17 godina

Ako pravna osnova za zabranu postoji, treba Radikalnu stranku zabraniti, i sa tim ne oklevati. Po svom delovanju oni su protivinstitucionalna i paradržavna stranka, osvrnite se oko sebe, primera iz novije istorije je dovoljno kako to završava. A, vi ste mislili da se već završilo? Njihov uticaj na javni diskurs i pomračenje svesti stanovništva je već nesaglediv, ali je više nego opipljiv. Ušao je u sve pore društvenog života. Biće još opasniji, jer ako mislite da ne može gore, gorko grešite. Uvek može još gore i Radikali na tome rade sve u šesnaest, ma recite da nemaju uspeha. Naravno, svestan sam da su oni samo vrh ledenog brega, istureno odeljenje najregresivnijih snaga u Srbiji. No, ako bi Radikali bili zabranjeni, druge bi stranke znale gde je granica demokratske institucionalizovane tolerancije.

Sanya

pre 17 godina

Treba ih zabraniti, naravno, u to nema sumnje. Jos je Nenad Canak na tome insistirao posle 5. oktobra. Da smo ga tada malo bolje culi, sada ne bi imali problema sa ovakvim primitivcima, koji su toliko osioni, da nemam reci. Njihova je metodologija da narod pocne da ih se plasi i da ne sme nista da im kaze, i onda mora i da glasa za njih, jer se plasi za sebe. Pametni deo Srbije ne sme da poklekne pred njima, moramo pokazati da ih se ne plasimo. Zato svaka cast za G17 sto su prvi ustali otvoreno protiv njih. Treba hrabrosti za takav cin.

boki

pre 17 godina

Svako ako samo zeli da shvati, shvata da kada osobu hrvatske nacionalnosti nazovete "ustasa", ne komentarisete ideologiju vec vredjate, kao sto bi i Srbin u Hrvatskoj nazvan "cetnik" bio uvredjen a ne ideoloski okarakterisan. Ako nas zakon ne omogucava sankcionisanje ovakve uvrede to neznaci da je nema vec samo da je zakon los, ili da neko ne zeli da ga tumaci sa "ukljucenim" mozgom!

Slađana

pre 17 godina

Nažalost, primitivizam radikala nije pojava od juče već je to njihov način ophođenja i ponašanja. Međutim, bojim se da je naše društvo zatrovano i da građanska svest nije na nivou kada bi ono bilo sposobno da osudi i bojkotuje neprimereno ponašanje političara koji ih predstavljaju i na osnovu čijeg ponašanja svet gradi generalno mišljenje o Srbiji. Sa druge strane, srpsko pravosuđe je toliko urušeno i uplašeno da nije u mogućnosti da ozbiljno kazni ovakvo ponašanje, ne samo radikala, nego svih političara koji ne znaju na civilizovan način da iskažu svoje mišljenje. Problem je i u pravosudnim glavama, zbog iskustava iz ranijeg perioda, šta ako posle izbora (kuc, kuc, kuc, da ne čuje zlo) radikali dođu na vlast i počne odmazda i revanšizam. Opštepoznata stvar je da poslanici pravosudne funkcionere razvlače pri izboru u Skupštini iako ovi primenjuje samo zakone koje je ista ta Skupština usvojila a zamislite ako im se zamere i ako ovi u svom radu gledaju samo krivično delo a ne ime i prezime. Ne znam da li će ukinuti SRS ili ne, ali bilo bi poželjno opaučiti ih dobro po džepu, i to tako da ne prime platu već zaista rade malo džabe, odnosno za narod a ne sebe.

Zabrinuti gradjanin Srbije

pre 17 godina

Mislim da nece uspeti da ih zabrane jer se njihov sovinizam, nasilje i govor mrznje upravo i crpi iz tih 35% podrske uglavnom neobrazovanih ljudi. Imao sam prilike mnogo puta u to da se uverim. Nazalost, takozvane demokratske stranke cesto kao da namerno daju vetar u ledja radikalima! Time neradikalski procenat sigurno smanjuju ostavljajuci ih same u nasem politickom i zivotnom cirkusu... Ostaje nam samo da se nadamo ili da bezimo odavde...

Aleksandra

pre 17 godina

Je l' se to meni ucinilo ili je Vucic mrtav 'ladan umesto da se pokrije po usima zbog gadosti koje je onaj Krasic izgovorio dodatno osuo paljbu po svima nama koji drugacije mislimo i usput je izvredjao i Predsednika drzave?...
ma ovo nema nigde!!!! SRAMOTA!!!!

Kursula

pre 17 godina

Nisu problem Radikali. Problem je sto ovaj narod, ili jedan njegov deo (tacnije, oko 30 % onih koji izadju na izbore) ima potrebu da obozava ovakve, da uredno cita Press i Kurir (kupuje se na trafikama, a nisu novine), i da mrzi sve oko sebe, sto se ne uklapa u njihov polusvet.
Dakle percepcija, 20 % gradjana Srbije je ozbiljno narusena i tu leka nema. Mozda jedana nova golgota Srbije, mozda neki novi ratovi u kojima ce izgubiti najvoljenije, mozda neke nove sankcije i beda, im ponovo otvore oci. A, do tada, neka nam je Bog u pomoci.

Rashon_su

pre 17 godina

Naravno da je pravno sve moguće....pitanje je samo hoće li tužilac i Ustavni sud imati hrabrosti da svoje zakonom utvrđene nadležnosti sprovede u delo, i na taj način spasi Srbiju, pre no što nas ovi odvedu u totalnu propast, od koje nismo baš toliko daleko koliko mislimo da jesmo. SRS se bavi marginalnim političkim temama, na najprimitivniji način, vređajući konstantno one koji stvarno nešto rade za boljitak Srbije, naravno, koliko je to u njihovoj mogućnosti, s obzirom da ova Vlada vlada uz podršku socijalista... nadam se gašenju SRS-a u što skorije vreme... toliko primitivizma i ne kulture na jednom mestu je prevelik zalogaj čak i za Srbiju... Serbia forever..

Mashinovodja

pre 17 godina

Vučiću se moramo zahvaliti zato što je obogatio naše znanje: da sam juče umro, ne bih znao da postoje "ustaške ustaše" i "ideološke ustaše". Što je još više zabrinjavajuće, tih "ideoloških ustaša" puni su kabineti srpskih političara, uvukli su se, zamislite bezobrazluka, čak i kao savetnici kod predsednika Tadića, koji je prema rečima Tome Nikolića, i sam notorni ustaša! Vučić nas opravdano upozorava da je ustaša puna Srbija! Ne samo da smo okruženi njima, već su oni već među nama!
Kad neko tvrdo veruje da je okružen samim neprijateljima koji mu rade o glavi, to se u psihijatriji zove "manija gonjenja".

Spirit

pre 17 godina

Danas se setih se prvih brojeva "Velike Srbije" koje su delili prijatelji utamnicenog vojvode po Knez Mihajlovoj.
Neke sam i ja uzeo. Dok sam ih citao od srca sam se smejao. Sve je napisano je bilo previse lakrdijaski intonirano, suludo do apsurda. Nazalost ta lakrdija je u medjuvremenu postala ideoloska doktrina za vecinu stanovnika ove zemlje. Ja se vise ne smejem.
Radikali su sada ozbiljni, prete. Pominju kazamate, smrt barabama, na pomolu je nekakva nacional-sovinisticka revolucija. Ej, Srbi XXI vek je !!!
Da Vas podsetim, slicno kao neki posetioci Vaseg sajta i slicno nekim domoljubnim "analiticarima" su razmisljali i Nemci, tridesetih godina proslog veka. Retoricko pitanje je i tada glasilo: "Kako zabraniti najjacu stranku?"
Lako, po Zakonu - je jednostavan odgovor.
Gospodo, radikali su najjaci zato sto su sumanuto agresivni prema neistomisljenicima,zbog nepostovamja demokratskih nacela, zato sto su na putu do vlasti spremni da zrtvuju sve. Kao sto pise na zidu:
" Borice se do zadnje kapi nase krvi!"
Postavite, gospodo, sebi sledcu dilemu:
Rat, novi grobovi, beznadje, potpuni sunovrat, ili mozda (a vecina strucnjaka kaze NE!) krsenje pravne procedure?
Verujem da je lako dati odgovor!

Dragan

pre 17 godina

Jeste, bilo bi super da ih zabrane, samo sto nece. I G17 zna vrlo dobro da radikali nece biti zabranjeni, pa sto onda pricaju prazne price? Pametni ljudi identifikuju realan cilj, i onda rade na njegovom ostvarenju. A kod nas svi samo pricaju prazne price. Zato Srbija i jeste takva crna rupa.

Vojvodjanin

pre 17 godina

Pa zar je bilo toliko tesko da Vucic izadje i kaze kako je g. taj i taj, clan nase stranke, pogresio i bio je u zanosu govora, bla, bla, nego ga pravdati i jos nekoliko puta ponavljati istu uvredu!?
Ma ljudi ovaj "incident" je bio izazvan namerno od strane SRS-a!

Vuk zemunski

pre 17 godina

Zabrana rada SRS-a možda i jeste pravno moguća, kao i zabrana rada G17+, takođe, kao i bilo koje druge stranke. Šta mislite, šta će pre da se desi? Da se manjina od 1% nametne kao liderska u Srbiji, ili da to bude stranka sa 35% podrške glasačkog tela (svidelo se to nekome ili ne).
Smorili ste svi (sugrađani, građani, "nezavisni" intelektualci, politički omladinci sa kašikama - šta će im kašike?! porastite već jednom....) sa poređenjem Hitlera i Šešelja, kao i SRS-a i NSDAP-a. Nije ni čudo što nam Zapad već godinama nameće da smo fašisti, kad samo sebi lepimo etikete i kopamo raku. Setite se - svaki treći punoletan građanin Srbije koji prođe pored vas na ulici je glasač radikala. Ako vam se to ne sviđa, organizujte se politički, namaknite vi 40% glasova i eto sreće za Srbiju (po vašem mišljenju). Na žalost, "demokratska" opozicija je više zabavljena podelom stanova, zemljišta i fabrika po Srbiji, nego što vas sluša i nešto za vas radi. Ovo im je bila sjajna prilika da se opljune po radikalima, kako bi opozicija pokazala da još uvek ima neki drugi razlog da postoji, osim sistematske otimačine tuđe imovine, pod plaštom privatizacije, demokratizacije, ulaska u Partnerstvo za mir, EU, NATO i slične "mirotvoračke" organizacije.
Vidim da mnogi priželjkuju izbore, na kojima će, jel', njihova ideja zbrisati radikale. U državi u kojoj par miliona ljudi grca u bedi, teško da će zalaganje za ukidanje viza ili dovođenje Rolingstonsa nekome doneti pobedu - "hleba, hleba, gospodaru"!!! Skoknite do Bora, Majdanpeka, Leskovca i videćete ko dobija izbore. Radikali će biti na vlasti od sledećih izbora, pa možemo da kukamo ili pevamo, kome se šta sviđa, koliko god hoćemo. Ko će koga onda da ukida?! Samo je pitanje koliko će onda poslanika G17+ da preskoči u radikale uz mudro objašnjenje: "Već u januaru 1945. znao sam da će partizani da pobede, pa da se priključim na vreme".

Somborac

pre 17 godina

"Demokratski" je zabraniti stranku koja ima 35% glasaca bez obzira stamislili o njima.Dobar sistem - kad zapreti opasnost da izgubis vlast/izbore finansijsku policiju ( Karici ) i nestade stranka; zabraniti stranku ( da vidim kome bi to uspelo u ovoj zemlji ) i kao neces izgubiti izbore. Samo im dizete rejting ljudi. Da ne bacamo drvlje i kamenje na njih ( SRS ) svaki dan, vec godinama ne bi mali ni 10% glasaca ( dobar primer SPO ).
najbolje je da poslanici izglasaju zakon ili uredbu o novoj registraciji stranaka. Minimum potpisa 15000 do 20000, i da se dobro prekontrolisu potpisi za stranke, pa da vidimo koliko ce ih ostati. Ko moze da garantuje da ce SRS ( bez medijskog rata protiv njih ) iamti dovoljno potpisa.

koleta

pre 17 godina

Neverovatno je vise da gledamo toliku kolicinu gluposti i primitivizma nasih politicara. Oni su se svi obezbedili i boli njih za sve nas, to su samo politicki poeni i mogucnost da se namakne jos koji lokal, kuca ili auto. Da li je neko nekad sisao u narod i pitao : Pa dobro, sta vi mislite sta cemo dalje kad je nasa buducnost u pitanju. Jel znaju koliko ljudi imaju decu sa 8000 din mesecnih primanja. Sramota, moje 6. koleno, nece ugledati radost zivljenja. Muka mi je vise od svega. Drzava nam samo uzima, novac, zivce ,strpljenje, ne vidim nesto da nam daje, da budemo srecni, radimo, i zivimo.

max

pre 17 godina

NE NE i NE.... Nikakvo ukidanje pa čak ni spominjanje ukidanja. To je ono sto radikali i žele. Oni nemaju nikakve planove za bolju Srbiju, nemaju ni želju za bilo kakav napredak. Jedostavno njima Srbija jedino treba da bi uzeli pare. Pogledajte samo ko je najviše para uzeo sa na blagajni skupštine. Radikalima je jedina želja haos da bi na miru mogli da pune svoje džepove.
Jedini način da dobijaju podršku od naivnog naroda je da izigravaju mučenike kao što sada izgledaju kada im se preti zabranom. Oni koji traže zabranu i pričaju o tome DIREKTNO rade u korist radikala praveći od njih "demokratske velikomučenike".
U ovoj situaciji jedino rešenje je ispitati kompletne finansije radikala i ako su uoce bilo kakve nepravilnosti najstrožije propisane kazne za ovlašćena lica i sve odgovorne u stranci. I naravno nakon odležane zatvorske kazne zabrana tim licima bilo kakvog političkog delovanja zbog kriminalne prošlosti.
Stranka k'o stranka neka ostane, nije demokratski ukidati stranke, ali podsecite im kriminalna krila umesti što im dajete krila.

Prle

pre 17 godina

Razgovarao sam sa dosta ljudi i primetio da vecina njih koji nisu politicki ostrasceni postavlja jedno pitanje: da li je Dulickin brat bio u ZNG ili ne? Ako nije - Krasic mora u zatvor, ako jeste - ona mora iz vlade. A stranku je u ovom trenutku nemoguce zabraniti, cak bi takav pokusaj pred izbore - kojih ce, po svemu sudeci, biti uskoro - bio kontraproduktivan.

Srdjan, Ceska

pre 17 godina

halo B92, BOJKOT Radikala - dok nije kasno!!! Budite prvi, budite pravi!!! Stop sovinizmu i nacionalnom extremizmu!!! Radikali=najveci neprijatelji Srbije!!!

Za borbu do kraja

pre 17 godina

Ne verujem da je zabrana moguca, ali je krajnji cas za snaznu odbranu od primitivnog, profasistickog i nacionalno stetnog politickog delovanja. Bilo bi sjajno kad bi svi koji ovo prepoznaju, od ulicnih prodavaca do akademika, od onih koji ne glasaju na izborima do politicara snazno i jednoglasno na neki efektan nacin rekli NE. Vidimo da se i SPS na vreme izvlaci, ne vidi ni g.Vucelic nikakvu korist u tome, znaci cas je kucnuo.

Natasa

pre 17 godina

Bez obzira sto je pravno moguce, pitanje da li je pametno zabraniti SRS. Ljudi misle da ima nesto privlacno u zabranjenim stvarima. Da su zabranjeni zbog toga sto su bili na tragu velikoj istini i sl, a ne zbog toga sto su plitki i nekulturni. Mozda samo treba zapoceti nevidjenu kampanju razjasnjavanja njihovih lazi i primitivnih poruka. Ono sto danas vidim je da mediji (uglavnom, sa izuzetkom vase kuce - svaka vam cast) koketiraju sa SRS, u maniru: Ma dobro, imaju malo duzi jezik, ali sta ima veze, simpaticno je, bar ce emisija da mi bude gledana...

smejanje razuma

pre 17 godina

Ova histerija je posledica cinjenice da radikali u apsolutnim brojevima padaju. Naime njihov rejting, koji se sada meri na maloj izlaznost. njihovih glasaca ima "samo" 800 000 i na izlaznost od 4 000 000 to nije vecina o kojoj analiticar Antonic prica.

Tvrkto prvi

pre 17 godina

Iako duboko verujem u demokratiju i prava ljudi da govore šta misle, radikali jednostavno više ne bi smeli imati mogućnost da se bave politikom jer svojom demagogijom otežavaju položaj Srbiji u njenim najtežim trenucima. Oni govore necivilizovano, prosto, u suštini duboko neevropski i nesrpski. Iskorištavaju frustraciju i nezadovoljstvo naroda kako bi raspirivali mržnju i ostvarivali svoje male interese. Suština njihove "velikosrpske" retorike je da je Srbija sve manja. Zabrana SRS-a je pitanje budućnosti Srbije. Voleo bih kad bi nestali sa političke scene. A što se tiče podrške u narodu ona je veoma relativna-jer narod voli jake. Radikali svojim ružnim nastupom ostavljaju utisak "jakih". Zabranom bi se istopila podrška koju ova grupacija ima u narodu.

I.

pre 17 godina

Prostakluk i glupost se ne mogu pobediti administrativnim merama, kao što se ni epidemija ne može pobediti artiljerijom. A, s druge strane - smešno je da buduće pobednike na izborima zabranjuje stranka koja nema šanse da pređe cenzus! Poštovane "demokratske snage" u Srbiji, izmakoše vam vaši evropski prijatelji šamlicu, pa se sad pitate otkud tako gadno tresnuste o pod. Radikali su ono što su oduvek i bili - nisu vam oni ništa novo skrivili.

Tanja S

pre 17 godina

Mislim da radikali nemaju toliku podrsku u narodu kao sto se misli. Narod glasa za radikale iz inata, besa, nezadovoljstva, zbog pogresnih poteza i nesposobnosti drugih stranaka. Kako kazniti nesposobne vladajuce stranke, nego glasati za najvece zlo u ovoj zemlji, ne bi li ih prizvali pameti, ali ocigledno je to uzalud.
Ovi Seseljevi klonovi koriste situaciju i sto je najgore zaista misle da imaju vecinu u narodu pa tako i nastupaju.
Ova vlast treba da se probudi, da pocne da radi u korist ove drzave i ovog naroda, pa kada se vide rezultati , SRS ce nestati sama od sebe. To su ionako sve same kukavice!

Milan Beograd

pre 17 godina

Svedoci smo pravog cirkusa koje nam priredjuje radikalna stranka ovih dana u skupstini Srbije.Zalosno je sto moram da konstatujem da smo mi jedna nacionalisticka zemlja i da nije cudno sto nas svi izbegavaju. Mi smo rezervat Evrope gde je demokratija naucna fantastika za vecinu ljudi ove jadne zemlje. Ako radikali imaju skoro milion sledbenika, onda je to veliki hendikep i velika sramota za Srbiju. Srbija zaista nema perspektive u porodici evropskog naroda. Zemlji punoj negativne energije, nesposobnih politacara, turobne i krvave istorije predstoji decenijska borba da se oslobodi okova svoje uzasne proslosti.

Sasa

pre 17 godina

Ukinuti ih treba nego sta. Pozivanje da to nije mudar potez jer zaboga iza njih stoji 35% glasaca jednostavno ne stoji. Iza njih stoji 35% od broja gradjana koji bi izasli na izbore ,a taj procenat u Srbiji iznosi izmedju 40 i 50%. Tako da je to mali deo gradjanstva i mene je vise strah pasivnosti demokratske vecine u Srbiji nego neke stvarne politicke snage SRS. Naravno i vi novinari snosite veliki deo odgovornosti zbog propagacije njihovih stavova! Njih mediji treba da BOJKOTUJU!!!

nsv

pre 17 godina

Ne mogu da shvatim medije koji daju publicitet radikalima. Treba im itekako staviti do znanja da nisu pozeljni a zna se i zasto. Ima dovoljno snimljenog materijala o njihovim nedelima i to treba pustati na TV svaki dan. Pa neka ovaj narod malo stavi prst na celo i neka se zapita da li takvi mogu uopste da rade u necijem interesu osim u svom sopstvenom.

Mira

pre 17 godina

15 godina na političkoj sceni gledamo isti scenarijo bahatosti SRS. U toku 15 godina napadaju, malo su u rukavicama, ali to kod njihovih birača pije vodu. U 21-vom veku pričati o ustašama, to je znak da smo još u mraku, mračne istorije, ali uz puno uvažavanje g-dje Ivane Dulić-Marković, ne mogu da ostanem ravnodušna na akcije G17 plus o ukidanju SRS. G17 plus ugasi 4 banke, ugasi BK televiziju, proda i rasproda sve vredno u ovoj Srbiji. I, OK neka se radi sve to,ali je neverovatno da jedna najmanja stranka kao što je G17 ima toliku moć. Dinkić pokriva sva ministarstva, izbacije koga hoće, otkriva afere veka, obnavlja državu, a sad ukida SRS. Nisam pristalica SRS i njihovog bahatog ponašanja, ali Dinkiću znaš li koliko trenutno ima pristalica SRS u Srbiji? Vidiš Dinkiću da ti brod tone, sad bi da se ukrcao na brod Demokratske stranke. E, pa Dinkiću, vrlo brzo ode ti u prošlost.

Ivan

pre 17 godina

ZABRANA ODMAH I SADA.
Ne zaboravite da ljudi koju daju podrsku radikalima cine jednu odredjenu kategoriju disciplinovanih glasaca. Isto tako, ta kategorija, pokazalo se u praksi - 15 godina Milosevica, slepo postuje ono sto drzava kaze (bilo predsednik, bilo premijer, bilo ministar, bilo nacelnik okruga....., bilo sluzbeno lice u plavoj uniformi, bilo II dnevnik). Kada se razmotri taj intelektualni sado-mazohisticki sklop SRS (ex SPS) glasaca, jasno je da ce dobar deo njih aminovati vest da je DRZAVA, USTAVNI SUD ili bilo ko drugi zvanican zabranio omiljenu im stranku.
Mislite li da njihovo glasacko telo ima snagu, upornost i posvecenost da seta danima i danima po ulicama gradova kao mi svojevremeno 96 i 99. Nema sanse. Digli bi buku na tri dana, koprcali bi se i bacali po ulicama kao Seki ispod dzipa i kraj.
Demokratija nije dozvola za agresivno fasisticko ponasanje. Demokratija to negira u samom svom nazivu. Prema tome nemojte pozivati demokratiju u pravdanju postojanja SRS. NJihovo postojanje DOKAZANO ugrozava demokratska prava nacionalnih manjina, studenata, advokata pa cak i susednih drzava (oni jos hoce granicu Karlovac-Karlobag-.....).

Gordana@ Kragujevac

pre 17 godina

Pridruzujem se svima koji su za UKIDADNJE SRS, totalnu blokadu u medijima i konacno eliminisanje te sramne stranke na nasim prostorima. Kako ih samo nije sramota da sire govir mrznje i jos onaj Vucic da nam objasnjava sta je smisao onako izgovorenih teskih reci. Ako su poluge vlasti u rukama Kostunice neka konacno uradi pravu stvar i ugasi ih ZAUVEK.

Dušan

pre 17 godina

Gospodine Vučiću namojte zamajavati javnost Srbije. Možete ubeđivati vaše pristalice u šta hoćete jer ste odgovorni pred njima ali nemojte od građana Srbije očekivati da Vam veruju. Naime Vi ste reagujući na slučaj Krasić izjavili da je ministarka poljoprivrede izjavila ...."da su Srbi razvozili po Srbiji leševe hladnjačama". Nije tačno da je to rekla. Nisu Srbi to radili već deo režimskih snaga u Miloševićavo ratno vreme. Znači tačno je da se to radilo (prevoz leševa ubijenih na KiM) ali nije po bogu kriva ministarka koja je to rekla nego valjda onaj ko je to organizovao i radio. Druga je stvar što ste Vi tada sedeli u vladi Mirka Marijanovića pa Vam je sada to prijatno ili neprijatno ali to nema nikakve veze sa Srbima ili kako Vi to volite da kažete sa građanima Srbije.

Raca

pre 17 godina

Ideoloski sam protivnik radikala,osudjujem sve njihove verbalizme, ali isto tako ne mogu da poverujem koliko ambicije g.Dinkica nanose stete demokratskom bloku. Prvo, njegovi neumereni zahtevi vezani za preraspodelu ministarskih mesta u vladi dodatno su zakomplikovali stvar, a sada je sa "guranjem" gospodje Dulic Markovic prouzrokovao fakticki ovaj skandal u skupstini. Njegova nespretnost za posledicu ima i pominjanje B92 za skupstinskom govornicom, tako da je ova medijska kuca takodje kolateralna zrtva celog ovog dzumbusa. Ne bi bilo lose da neko upozori pomenutog da svoje ambicije uskladi sa realnom situacijom, jer pored upornosti u politici je potrebno pokazati i dosta takta i umerenosti.

Dr. Victor F.

pre 17 godina

Ajmo malo realno... Zasto su radikali tako jaki? Radikali su ojacali jer je obicnim gradjanima muka da slusaju Karlu del Ponte, NVO, LDP, Solanu u ostale kako SVE (ali bas SVE) negativnosti za poslednjih 15 godina svaljuju na Srbe. Ovo ce svaki ozbiljan sociolog da potvrdi. Ako se ubija nacionalni identitet - jacaju ekstremisti. primer: Nemacka izmedju dva rata. Dokle god ne zazivi zdravo nacionalno dostojanstvo i identitet, dokle god se gusi sve sto ima predznak "srpsko", radikalne i ekstremne snage ce da jacaju. Sto bi rekli Englezi, poruka "demokratskim snagama": You created the monster! Zabranom ce jos vise da ojacaju. Pa vi vidite...

Mira

pre 17 godina

Dokle ce se u ovom narodu pod plastom demokratije tolerisati uzasan primitivizam i ocigledno zlo koje se seje godinama od istih ljudi? Nije mi jasno o cemu se ovde radi! Jos ih placamo da nas brukaju pred nasom decom i celim svetom. Pa trebalo ih je vec ukinuti, sramota je da to nismo jos uradili. Radikali su udesili svoje zivote, bujaju na privilegijama koje im je ova jadna drzava omogucila...

Nenad Rogulja

pre 17 godina

SRS treba ukinuti sto pre.Ispravljanjem greske od 5. oktobra 2001 kada nisu ukinute SRS i SPS ce se drustvo prisiliti da ide u demokratskom, jedinom pravilnom, smeru. Naravno taj smer ima vise traka, i to je ono sto ce gradjani birati. SRS ocigledno ne zeli da vlada Srbijom, vec samo da parazitira u njoj, sejuci sovinizam najgore vrste - vukuci je u ponor - bez pravog interesa za buducnost zemlje. Znate, kada je u Srbiji lose - nisu popularne demokratske opcije, popularne su revolucije, buntovi, kontriranja vladi i slicno. SRS je uvek igrala na tu kartu. Ti veciti opozicionari varaju gradjane Srbije nudeci im nekakvu opciju, koja zaista, nema nikakve perspektive.
Sta bi se desilo ako bi uspeli da ukinemo SRS? Prvo SRS nema tu snagu da opstane kao neki pokret ako bi ih zabranili. Oni isljkucivo zive od funkcija u upravnim odborima, novca iz Skupstine, i sponzorstva onima koji su im simpatizeri (i to uglavnom firme koje se oslanjaju na drzavni aparat). Zabranom bi se svi njihovi kanali presekli, bez gotovo bilo kakve reakcije. Neko ce reci da 35% Srbije glasa za SRS. Netacno. Glasa nesto vise od milion gradjana, ne zato sto SRS-u veruje, vec zato sto je mislio da oni mogu i zele nesto da promene u ovoj zemlji. To znam zato sto sam i ja bio jedan od njih. Danas, posle toliko godina od tog 5. oktobra vise je nego jasno ko su oni i na koju su kartu igrali. G17+ ima moju punu podrsku u inicijativi da se SRS ugasi. Njihovim unistenjem ce se sve manje slusati o "velikoj srbiji", a sve vise o ekonomskom prosperitetu zemlje, ubedjen sam.

Bole

pre 17 godina

Za pocetak mediji treba da bojkotuju SRS. Previse im se daje prostora u medijima. Oni to koriste na ovakav nacin. Drugo nista pametno i ne umeju da kažu, pa im treba izbiti i to poslednje oružije.

Jelena S

pre 17 godina

... slučaj porodice Barbalić. Dok su bili na letovanju, u julu 1997, Barbalići su jednostavno iseljeni iz svog zemunskog stana u koji je odmah useljena Ljiljana Mijoković, sekretarica u stranačkom glasilu "Velika Srbija". Vojislav Šešelj isticao je nacionalnu pripadnost porodice i upozoravao da "mali ustaša" Dario Barbalić ne može da ide u obdanište zbog toga što "ima hrvatski pasoš". Malo posle iseljenja (odnosno krađe – Barbalićima je jednostavno oduzet čak i nameštaj), Šešelj je u studiju BK Televizije verbalno isprovocirao porodičnog advokata Nikolu Barovića, ovaj ga je polio vodom, a čitava stvar završila se time što je Barovića premlatio Šešeljev telohranitelj i što je radikalski vođa, uz ciničan osmeh, prokomentarisao da se Barović u stvari "okliznuo na bananu". Slučaj Barbalić još nije rešen. Porodica i dalje živi u podstanarskom stanu u Hrvatskoj, a u njihovom stanu i dalje je Ljiljana Mijoković.

Vučić je juče rekao da je Krasić u parlamentu o ustašama govorio u ideološkom, a ne nacionalističkom smislu. Verovatno je i Šešelj ’97 o Dariju Barbaliću govorio u ideološkom, a ne nacionalističkom smislu. Hteo je da spreči da mali u obdaništu širi ustašku ideologiju.

E sada, radikali su danas nekome vikali da je lopov. Ali oni nisu, oni su pošteni, nikada oni ne bi nešto uzeli (osim eventualno stana „malom ustaši“)

Sale Dorcol

pre 17 godina

Neka prvo G17 obezbedi sebi 35% podrske pa onda prica o zabranama. Ponasaju se kao nekada Julovci: imaju 1% podrske u narodu i usli su u svaki odbor gde ima para. To je veca uvreda demokratskoj Srbiji nego Radikali.

Aleksandar

pre 17 godina

Zabranom se nista nece resiti. Nije problem u radikalnoj stranci, problem je u ljudima koji ih podrzavaju, u medijima koji im daju prostora da sire svoju sovinisticku ideologiju, u pravosudju koje to tolerise, itd. Zabranom radikala ne bi nestali ti problemi, a kad ne bi bilo tih problema ne bi ni bilo potrebe za zabranom doticne stranke jer ne bi mogli ni da primirisu u parlament. Dakle, odgovornost je na medijima, na pravosudju, a i na drugim politicarima da izbace te ideje iz glava zaludjenog naroda. Evo, recimo, zasto B92 prenosi izjave radikala? Znam, objektivno novinarstvo, ali dzaba objektivnost ako to nije zdravo. Treba poceti sa medijima - neka prestanu da im posvecuju paznju i oni ce brzo nestati jer njihova podrska u gradjanima se i zasniva na stalnoj demagogiji koju odasilju preko medija. Sprecite to, bar toliko mozete da uradite... A to je prvi korak pri ozdravljenju gradjana ove napacene zemlje...

nesha - uporni

pre 17 godina

Kao i juce - apelujem na B92 da sa sajta skine sve izjave predstavnika SRS....
Svima bih porucio da pazljivo procitaju izjavu Slobodan Vucetica koji je jasno citirao Ustav...
Ne postoji ni jedna stavka u Ustavu koja kaze da partija koja ima 35 % glasova ima prava da prekrsi Ustavne odredbe...
S druge strane vidljiv je i veliki STRAH radikala jer na ovo nisu racunali....
Losa procena...

Novosadjanin

pre 17 godina

Vrlo je demokratski ukinuti stranku koja danas siri medjunacionalnu mrznju i svako ko je protiv ukidanja treba da se seti sta se dogodilo u Nemackoj jer Hitler nije na vreme zaustavljen.To sto SRS ima najveacu podrsku biraca u Srbiji je samo razlog vise da se pokusa sa pravnim sredstvima inace cemo docekati da Beograd bude nalik na Berlin iz maja 1945. godine.

Petar

pre 17 godina

Забранити најјачу политичку странку у Србији је врло недемократски, међутим мора доћи време када ће већ једанпут радикалска приѕемна идеологија добити свој крај на суду. После пресуде надлежне судске инстанце морало би да дође до крупних промена у вокабулару неких народних представника. Ако тога ипак не буде онда нека буде оваквом народу како је и бирао! Лоше нам је-тако нам и треба!

Maja

pre 17 godina

Apsolutno sam protiv zabrane rada SRSa, zato sto to demokratske snage izjednacava sa nedemokratskim, a jos vise zato sto bi sa oreolom zrtve i mucenika, radikali jos vise ojacali, pogotovu u ovoj atmosferi koja se prema nama ne menja, a po kojoj smo mi, Srbi dezurni krivci i najgori negativci u svemu.
Naravno, gosp. Krasic mora da odgovara. Ako i na raspirivanje verske i nacionalne mrznje ima imunitet, mora mu se ukinuti. Nadam se da ce javni tuzilac bar jednom postupiti kako treba. Bilo bi jako vazno da se pokrene postupak protiv ovakvog (ne)narodnog poslanika i da se on dovede do kraja, da svima budu poznate i jasne posledice tog olakog vredjanja ljudi diranjem u njihov sustinski identitet, nacionalnu pripadnost i sl.
Premijer mora jasno i glasno da osudi ovakvo ponasanje jednog poslanika. Predsednik takodje.
A gosp. Vucicu bih porucila da iako sam Srbijanka - Srpkinja, koja voli svoj narod i postuje sve oko sebe, iako sam obrazovana i pismena, ipak ne govorim "tako kako govori narod" po njemu i nemam pojma o kom to narodu on prica i odakle mu pravo da grupu, makar ona brojala i milion ljudi, primitivaca izjednacava sa narodom, a govor mrznje sa narodnim govorom. Ne vrede mu sve njegove knjige i nauke ako nije prepoznao u svom partijskom drugu vrhunskog primitivca.

D.POPOVIC

pre 17 godina

U demokratskim drustvima da li neka stranka treba da i dalje postoji ili ne, odlucuje se na izborima, a ne na sudovima. Najbolji dokaz za to je JUL. Nestao je usled nestasice biraca na izborima. Slicna sudbina uskoro ce zadesiti GSS i G17+. Partije i stranke postoje zbog birackog tela, a ne obratno. Na sudovima se raspravlja o licnim uvredama koje je jedan pojedinac upucutio drugom. Dakle, gospodjo Dulic posavetujte se sa svojim advokatom i ako ste nezadovoljni presavijte tabak. Trazite zadovoljenje na sudu.

Nebojsa

pre 17 godina

Radikali su zabranjeni u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori, i u obe ove srpske drzave je politicka klima mnogo zdravija nego u Srbiji.

Servante

pre 17 godina

Ponasanje Seseljevih radikala je za najostriju osudu - i njihov govor mrznje, i primitivizam, ali isto tako i cinjenica da sustinski podrzavaju i odrzavaju G17 i DSS na vlasti. Samo pre nekoliko dana su isti taj Krasic, Vucic i Nikolic u dogovoru sa Dinkicem izbacili iz parlamenta neposlusne poslanike G17. Prasina u oci za narod, potpuno podrzavam stav Demokrata po ovom pitanju. Osuda za jedne i za druge - isti su!!!

xxxx

pre 17 godina

Njih je trebalo odavno zabraniti. Bojim se da je sa zabranom kasno posebno imajuci u vidu dolazece izbore. A i ko da ih zabrani - sadasnja garnitura na vlasti? Srbija je nazalost nacionalno zatrovana kako nikada u svojoj istoriji. Svi ti na papiru jaki Srbi nikada nista nisu dobro uradili za Srbiju!! Hajde da jednom zauvek prestanemo sa naciolanim sportom vecine "pravih" Srba "koga najvise mrzimo od drugih naroda?" Cemu ljudi??

Dusko

pre 17 godina

Zabraniti neku stranku je gotovo nemoguce, a politicki pogubno, primeri su Austrija,Francuska i Holandija gde slicne stranke postoje i neometano deluju, niko ne pokrece suludu ideju i zabranjivanju. Ako do te inicijative dodje, to ce samo biti veliki plus za radikale i trasiran put zaaodlican uspeh na predstojecim izborima. Da li je svima jasno da taj jezik, takozvani jezik mrznje, odobrava bar 50 % populacije u Srbiji ?! Samo neka se pokusa sa inicijativom za zabranu, do koje nece doci, pa cete videti rezultat izbora.

Rene

pre 17 godina

Problem Srbije je sto ne postoje standardi o tome sta je prihvatljivo, a sta nije u javnoj komunikaciji, pa ni za skupstinskom govornicom. Doticni poslanik treba da bude kaznjen, ali ne i stranka. Zabranjivanje bilo koje politicke stranke, pa i SRS, je totalitarna mera uspanicenog totalitarnog drustva i nadam se da se tome nece pribeci, u protivnom, radikali ce samo ojacati.

ermip

pre 17 godina

Slazem se sa primedbom da skoro u svim politickim partijama ima
pojedinaca koji se primitivno ponasaju u parlamentu, ali u SRS nisu u pitanju pojedinci. Oni su kolektivno takvi. Oni su uveli primitivizam u ovu drzavu a ostali ih samo tu i tamo kopiraju. Pogledajte samo parlamente okolnih zemalja, vidite li tamo nesto slicno kao kod nas. Uzgred, pogledajte malo i vojvodjanski parlament. Sedamdesetih godina u Italiji je postojala partija Crvenih Brigada (cini mi se da su se tako zvali-zato me nemojte hvatati za rec, u svakom slucaju moze se negde proveriti). Ta partija je imala u parlamentu Italije preko 40% poslanika. Zbog svog delovanja u javnosti zabranjena je. U sustini NAS koji nismo pristalice radikala, u ovoj zemlji, ima sest puta vise.

Zoran Stojkovic

pre 17 godina

Neka odgovara g. Krasic na sudu ako za to ima osnova. Moje misljenje je da ovoga puta nije ucinjeno krivicno delo raspirivanja rasne, verske i nacionalne mrznje, nego neko iz domena narusavanja dostojanstva licnosti. Sa druge strane G17+ cini sve da narod omrzne demokratske snage. A licno se jezim na gasenje medija i zabranu stranaka. U Srbiji je to vrlo osetljiva tema.

Demokrata

pre 17 godina

Verbalno nasilje, pretnje i profasisticki ispadi nisu dozvoljeni u demokratskom drustvu, cak sta vise kaznjivi su, slobodu da budete fasista i ugrozavate druge ne mozete dobiti, tako da se uzalud pozivate na slobodu misljenja i demokratiju. Slucaj zavrsen.

A.

pre 17 godina

Podsecam da su radikali u toj istoj skupstini vredjali predsednika Tadica nazivajuci ga ustasom i ne secam se da je ta grupacija cudnog imena uopste reagovala, dakle oni reaguju samo kada njih licno nesto pogadja, neka se sete koliki je njihov doprinos blacenju prethodne demokratske vlade i stranke i jacanju vec pomenutih radikala.

Beca

pre 17 godina

Jeste, radikali jesu bezobrazni, ali mislim da su sustinu cele stvari prozreli oni koji smatraju da je u svemu ovome najmanje neduzan gospodin Mladjan Dinkic.Neprincipijelno je pregazio u G17 one koji su se suprotstavljali njegovom despotizmu,surovao je oko njihovih mandata sa radikalima i SPS-om, a sada kada njegova kombinatorika ne prolazi, izaziva skandale i hajke preko medija.Takvo ponasanje steti svima,a ponajvise G17 i zato apelujem da se zaustavi novi mali "Sloba",veciti magistar i asistent!

Vlada

pre 17 godina

Iskreno se nadam da ce ovaj sukob dobiti epilog na sudu. Gospodin Krasic bi tamo morao da prilozi dokaze da je brat ili da su braca gospodje Dulic-Markovic u proteklim ratu bili u ustasama (hrvatskoj vojsci). Ukoliko to ne dokaze, morao bi da bude osudjen i kaznjen za uvredu. A uvreda u tom slucaju nije mala. Sa nekim stvarima ne moze i ne sme se se covek da sali.

Ana

pre 17 godina

Ako je to u redu, onda bi i ove G17 aktiviste koji najgore vredjaju sa "Ubice, ubice" trebalo suditi i staviti izvan zakona. Jer ima ustasa koji nisu ubice iako mrze i rade protiv srpskog naroda. Dakle ova vredjanja od G17, koja ona ne negira bile bi razlog da se i G17 izbaci, iako je to potpuno suvisno jer se oni izbacuju sami iz politike sa svojih 1,4%.

Goran

pre 17 godina

Samo im se vi podsmevajte i ne shvatajte ih ozbiljno, ali oni su ozbiljniji od najgore kuge ili tifusa. Pre mesec dana mi je dosao komsija, lokalni Radikal, na vrata, sa spiskom u rukama i pitao me da li glasam za SRS. Obrazlozenje je bilo - "pravimo spisak za dostavu nasih novina (Velika Srbija)". E, kog sam se ja djavola sakrivao iza one kartonske kutije, kada sam glasao, kada mi sad majstor dodje na vrata i trazi da se izjasnim? Naravno da ne moram da mu odgovorim, ali on implicitno zna kakav je odgovor, jer da glasam za njih sigurno bih mu to i rekao. Kako god, oni lagano prave spisak podobnih i nepodobnih, a vi gledajte kako cete da reagujete.

Monty

pre 17 godina

Ja sam jos odavno rekao da su radikali klasicni fasisti. Pogledajte samo na koji su nacin nacionalsocijalisti dosli na vlast. Apsolutno ih kopiraju. Ajde samo da se i ova nasa vlast opameti pa da ih lepo zabrani kao i u svim ostalim zemljama

maki

pre 17 godina

Mislim da je radikale trebalo odavno zabraniti iz milion razloga ali smo malo zakasnili zar ne, odgovaralo nam je da ima ko i da pljuje kad nekima to odgovara.
Samo da razjasnimo, jel jeste ili nije drug brat ili rod bio u zengama.
A dragi iz G17, dok ste vi po drugima pljuvali, pricali lazi,vredjali to se pravdalo politickom borbom, i nije vas bilo briga da li je neko povredjen ili ne, e sad da vidite kako je mada je ovo malo u odnosu na ono sto ste vi radili i sto radite
Ne cini drugome ono sto tebi ne zelis da se desi

goran

pre 17 godina

Hteo bih sve da podsetim da je nedavno, na sudjenju u Hagu, Seselj javno priznao da je u zaru politicke borbe, lagao, vredjao, preuvelicavao stvari....E sad,nije problem to, nego je problem sto je zbog tih lazi i uvreda on bio popularan, usao u vladu sa Slobom i zaratio sa celim svetom ! Zato je opasno postiti ih da lupetaju i rade sta hoce, dok ne bude kasno !!!! ("svega ovoga ne bi bilo da je Pera otisao pravo u policiju")

Marko

pre 17 godina

U demokratskim drustvima se itekako iskljucuju iz javnoga zivota grupe i pojedinci koji svojim nastupanjem ruse osnovne temelje toga drustva. Tako da ne verujem da bi se mnogo potresao ako i politicka scena Srbije dozivi slicno "prociscenje", mada nazalost ne vidim da ce se to desiti.

grga pitic

pre 17 godina

Zabraniti trenutno najjacu stranku u Srbiji ne samo da je pravno nemoguce, kao sto neki "vrli pravnici" i "demokrate" zagovaraju, nego je i veoma opasno. Ostaviti van sistema i bez predstavnika u parlamentu po svim procenama stranku koja ima 35-40% biraca bio bi uvod u potencijalni gradjanski rat. Pa vi sad zabranite ako smete.

sale1000

pre 17 godina

"Demokratima" bi bilo bolje da se malo zabave pitanjem zasto su radikali toliko popularni. Dok god budu postojali haski tribunal, Natasa Kandic, Canak, tzv. NVO, itd. radikali ce biti popularni.

Kika

pre 17 godina

Zabranite ih konacno! Znate li da su mnogi u Novom Sadu navuceni da glasaju za "Nasu Maju" ne znajuci da je radikalka.Nisu se hvalili time pred izbore.Cutali su mudro.Neka ova vlada ostane upamcena bar po jednoj mudroj stvari koju je uradila.Zabranite ih!!!!

Mikica

pre 17 godina

Zabrana radikala je imperativ za srbiju. Ta stranka je formiramna za miniranje rada parlamanta , a ne da bude stranke koja ce sprovoditi politiku.Od takve stranke vremenom je izrasla nakaza koja ima podrsku velikog dela birackog tela koje mrzi ono sto se napravilo od Srbije ne shvatajuci da se radikali u tome aktivno ucestvovali.
U ovoj drzavi red je da vec jednom pocne da se placa za ono sto uradis. Tako i radikali , za ono sto su uradili Srbiji zasluzuju zabranu.

pozdrav sa Lazarevačkih kopova

pre 17 godina

Ma sada je gotovo, a da je to učinjeno 6. oktobra Srbija bi danas bila znatno naprednija država...razmislite zbog čega! Vlastrodržci se ne bi plašili da povlače konkretne poteze...za dobrobit svih nas!

Skubidu

pre 17 godina

Ukidanje Radikala bi im podiglo popularnost jos vise, pa eto ti gradjanskog rata Srbiji.
U pravnom sistemu, za licne uvrede postoje sudovi koji trebaju da presude visoke novcane odstete licu koje je pomenuto na uvredljiv nacin i naplaceno od osobe koja iznosi komentare.
Radite na regulisanju sistema koje ce presudjivati velike iznose odstete u ovim slucajevima, te ce radikali bankrotirati ili ce izgubiti na popularnosti jer nece vise biti toliko "glasni". Naravno poslanicki imunitet ne bi trebao da vazi ukoliko je tuzba podnesena od drugog poslanika.

Bojan

pre 17 godina

Stvar je krajnje jednostavna. Nema šta demokratski-nedemokratski; ako se krši zakon svako treba da odgovara, koliku god podršku trenutno imao u biračkom telu koje se opredeljuje za izlazak na izbore. Sve priče mimo ove su čisto zamajavanje i odvlačenje pažnje.

sandra

pre 17 godina

"(...)za pokretanje postupka trebalo [bi] utvrditi broj i sadržaj izjava predstavnika stranke kojima se raspiruje rasna, verska i nacionalna mržnja i netrpeljivost, a zatim i da takve izjave ugrožavaju javni interes."....Pa zar nije dovoljno takvih primera u proteklih 16 godina kada je rec samo o radikalima?! U tome se jedino i sastojala 'aktivnost' ove fasisticke partije!

Апис

pre 17 godina

Укидање СРС није демократски, али свакако јесте терапеутски чин, потез који води ка излечењу српске државе. Руку на срце, нису ни остале партије далеко одмакле од радикала, али ови су одавно зрели да се "излогују". Не треба се плашити реакције њихових бирача. Чак и да их је 50%, они по својој структури (старосној и образовној), нису способни да учине ништа на пољу ванпарламентарне борбе. Мислим да је крајње време да уведемо Сенат од десетак људи, састављен од мудрих глава, доказаних родољуба из науке, уметности и цркве (нпр. Вл. Јеротић, Кустурица, Патријарх), који ће бити изнад Парламента и чија ће реч бити последња.

Petar

pre 17 godina

Mislim da mnogo ljudi ovde mesa pojam demokratije i samovolje . To sto su radikali najjaca stranka nikako ne znaci da nisu zreli za zabranjivanje . Pa i Hitler je bio najjaci u Nemackoj , pa sta ? DA IMA PRAVNE DRZAVE I ZAKONA RADIKALE BI ZABRANILI ZBOG RASPIRIVANJA MEDJULJUDSKE I MEDJUNACIONALNE MRZNJE . Ma dosadili su mi vise ....

sdf

pre 17 godina

Ako se to sada ne uradi, sutra ce biti prekasno za Srbiju. To je politicka organizacija koja funkcionise po istim principima kao Zemunski klan. "Kada Dušan Spasojević nešto naredi, a to se ne uradi, taj čovek je pokojan. Od njega nije moglo da se pobegne, razmišljao sam da izađem iz grupe, ali bi mi Spasojević tada pobio porodicu i brata." - Isto ce sutra vaziti i za Srbiju, ako SRS dodje na vlast.

Muad Dib

pre 17 godina

Признајем да сам пријатно изненађен масовним реакцијама против СРС насиља што од стране посетилаца овог сајта, а још више других (странке и сви остали). Пре 5-6 недеља сам послао коментар који упозорава на радикалску тактику, али тада није био довољно актуелан, па није ни објављен. Нажалост, њихови гласачи не размењују ставове овим путем, већ их добијају путем таблоида и то градиво потом утврђују у кафани или на пијаци.
Маторији сам од већине посетилаца и јежим се од тога каква будућност у оваквој земљи чека мојих троје деце-студената. А њима не пада на памет, нити бих волео, да одлазе одавде. Стога мислим да не помажу ни забране ни медијски бојкот, већ управо ово што се сада дешава: масовне реакције на простаклуке и на унапред испланиране провокације СРС, једна рововска и упорна борба против свеколиког примитивизма који нас је преплавио. Против поплава су се борили баш тако - џак по џак на критична места. То није нимало лако, али је очигледно да тек после оваквих реакција и они који би морали по службеној дужности да се баве таквим стварима, почну да се оглашавају (тужилаштво, судство). Нека то буде почетак, вајдица је (бар док све скупа не заокупи фудбал)...

Zoran iz Nisa

pre 17 godina

Tzv. "Demokratski blok" nije, izgleda, shvatio osnovni princip zastite demokratije: nema demokratije za neprijatelje demokratije ! Ne samo zabrana stranke, vec i zabrana da iste osobe registruju stranku pod drugim imenom, znaci i zabrana konkretnim osobama, sa imenom i prezimenom !

Bivša Vojvođanka

pre 17 godina

Već dve godine ne živim a Srbiji, ali nikako ne mogu da razumem kako mogu radikali dobiti više od 40% glasova. Zar stvarno ima toliko ljudi, koji misle da ovo je put, kojem Srbija treba da krene početkom 21. veka, da se problemi mogu rešavati na radikalski način. Danas ministarka, suta naši roditelji u Vojvodini, koji iako nisu srpske nacionalnosti, ali su se tu rodili, lojalni su državi, plaćaju takse, žive u miru sa susedima, treba da se plaše za well being. Videli smo do čega je vodio govor mržje tokom devetdesetih, zar opet isto?

Nikola

pre 17 godina

Naravno da je moguce zabraniti rad SRS, treba samo uzeti u obzir sav govor mrznje u poslednjih 15 godina. Treba sve to sakupiti i predati tuziocu. Isto to treba uraditi sa SPS. Ovo je jedinstvena prilika....ne treba cekati da oni ponovo nesto lose kazu nego sakupiti sve iz proslosti.

opet

pre 17 godina

Zabranjivanjem je i Hitler poceo svoj crni pohod.Postoji jednostavnije resenje,novo glasanje za sve institucije ( pa zar nismo nova zemlja?).Ovakav nacin rada nasih politickih ustanova nekome verovatno odgovara.Ubacis petokplonase i haos.Ja ne vidim drugog resenja osim novih izbora pod nagdledom medjunarodne zajednice.Ako do njih ne dodje plasim se da ce nas snaci isto sto i ex Jugoslaviju,GRADJANSKI BRATOUBILACKI RAT a to je sigurno u necijem interesu znajuci kako smo slabi sto se te teme tice.

mail

pre 17 godina

I Legija je odavno presao sve granice, pa nikom nista. I uvek ce tako biti, dok se zlocini bilo koje vrste ne kaznjava. Zato je vasa rubrika Sribaj 2020 ipak preuranjena, ako moze da se preimenuje , Srbija 2200 (ako nas uopste bude bilo tada).

smile

pre 17 godina

Ne znam sta reci...Mozda sramota!!!I to je malo...Iskreno nemam obicaj da saljem komentare ali ovaj sam morala. Zivimo u sredini u kojoj je lako izvredjati,opsovati (nazalost) ali ovo definitivno nije normalno. Ovakav dzumbus u skupstini!?Ovo nije nista drugo do recnik mrznje.A ne znam sta se do sad cekalo sa reakcijama javnosti!?Ovo radikalima nije prvi put da javno vredjaju,psuju i fizicki napadaju.
Sto se mog licnog misljenja tice radikale treba ukinuti.Mozda bi to bilo malo teze pred sledece izbore ali je moguce.Zalosno je samo to sto ih veliki broj Srba podrzava!!!

Miro Lj

pre 17 godina

Smiješni ste.Kod vas u Srbiji svi vode tuđe poslove,a niko ne mete ispred svoga praga.Dežurni komentatori iz dana u dan komentarišu sve vijesti,a komentari su "na liniji",tako da nema opasnosti od cenzure.Zapjenušano traže ukidanje radikala zbog verbalnog delikta koji je "prevršio mjeru". Niko ne napisa ko je taj koji bi imao tu moć da zabrani najveću stranku.Za krivična djela postoje sudovi,a krivica se određuje individualno.Što se tiče porodice Barbalić,za informaciju komentatorima,iz Hrvatske i federacije BiH,da Kosovpo ne spominjemo protjerano je na stotinu hiljada sličnih Barbalićima,ali oni su srbi,pa vas možda i ne zanima kako se zovu.Ako vam je "govor mržnje" u Parlamentu najveći problem u Srbiji-onda AFERIM !

NN

pre 17 godina

Sta reci sem STRASNO!Nazalost,zivimo u sredini u kojoj je lako opsovati,uvrediti i napasti nekoga...ali to ne moze biti izgovor jer ovde nijedan izgovor ne moze biti prihvacen!Sto se licno mene tice njima treba stati na put,ukinuti ih u krajnjem slucaju.Trebalo je i ranije reagovati,nije njima ovo prvi put da psuju,napadaju,vradjaju...A izuzetno je zalosno sto ih veliki broj gradjana Srbije podrzava!!!

Maja V.

pre 17 godina

...Posle svega smo saznali da poslanik ,sa govornice, moze da kaze sve,ama bas sve, sto mu padne na pamet...i da nema nacina da se kazni. I tako se zatvorio krug pakla, jer su te primitivce birali glasaci, koji su se bas zbog toga i opredelili za njih! Demokratija je za civilizovane narode a mi tu ocigledno, ne spadamo. Koristimo blagodeti naprednih drustava ali u svrhu samounistenja! Sta nam preostaje? BOrba za afirmisanje osnovnih ljudskih vrednosti, do kraja...Cini mi se da svice zora 6.oktobra!

Dusan Martinovic

pre 17 godina

Draga Gosodjo Dulic kao Beogradjanin I Srbin duboko vam se izvinjiavam za uvredu koja vam je
nanesena.
Nisam siguran da li ste srodstvu sa Jasnom nekada jednom od najlepshih devojaka Beograda, clanom grupe
Lokica I Branimirom Dulicem ali zbog prezimena I njima se izvinjavam.
Vucicu ako citas ove redove morao bih da se izvnis Dami I da osamaris po dzepu Krasica. Tada bi po meni
bio veliki politicar. Imas stofa kao politicar ali moras da se brusis. Sto se tice tvog vodje Seselja gadi mi se.
Realno je da ova kampanja mora da se vodi protiv SRS jer sledeci udarac je gubitak Kosova I verovatno
Vojvodine I Sandzaka tako da je radilkalizacija Srbije neminovna sto nije u interesu vladajucoj garnituri
koja nema kicmu I kapacitet da vodi Srbiju. Ako se izvrsi analiza alternative koja se nudi Srbiji sa i
korumpiranim partijama ili demokratama onda stvarno laku noc Srbijo. Ako ovako jedinsvo demokratskog
bloka I gradjanskih organizacija postoji oko jedne verbalne uvrede zasto tako jedinstvo ne postoji u zastiti
Srba na Kosovu, Hrvatkoj I drugde gde Srbi gradjani drugog reda I ponizeni do krajnjih granica. Tek onda
G17 moze da dobije na rejtingu ka o partija pa da ukine SRS.
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Jovana

pre 17 godina

Možda je pravno moguća ali nije demokratski ukinuti najveću stranku u Srbiji pred izbore. To je previše providno i opasno, mada ja lično nisam niti ću glasati za njih. Ja bih pustila da se Dulićka i Krasić nađu na sudu pa da se utvrdi njegova krivica i posle toga napravila korake zavisno od presude.

R.

pre 17 godina

Uf, velika je stvar govoriti jezikom naroda, koji je prethodno kontaminiran primitivizmom. Zasto demokrate ne govore tim istim jezikom, pa to svaka (radikalna) luda moze. Treba govoriti jezikom elite, treba narod edukovati.
Zabraniti tu radikalsku bandu, dosto je bilo.

Ogi

pre 17 godina

U nedostatku validnih argumenata SRS koristi najniže moguće načine da pridobije glasače. Samo se nadam da ovo naši gradjani vide i shvataju da je ovo jedino što oni znaju. Ako je to ono što oni imaju da ponude kao mehanizam koji bi koristili ako budu na vlasti, kome to još treba?

predrag

pre 17 godina

Kada je Čanak predlagao zabranu rada SRS, mnogi su to smatrali za nedemokratski čin. Sada kada to izmiče kontroli, možda je kasno i rizično. Ja mislim da nikada nije kasno ili nije sve do trenutka kada na ulicama ne vidimo Radikaljugend ili Radikalsku policiju. Onda će biti kasno za sve nas. Trebalo bi Voju neko da obavesti, samo ne znam ko.

3mg

pre 17 godina

Evo još jedne sjajne prilike da se tim likovima stane na put. Pa gospodo tužioci, sudije, narodni poslanici i svi koji ucestvujete u kreiranju života građana Srbije, vidite li da su radikali toliki balast prosperitetu Srbije, toliki generator svega sto se ne može zvati nikako drugačije već primitivizam i nazadovanje. Pomozite da ovo malo mladosti i pameti što je u Srbiji ostalo dočeka da se iskaže, pogotovo dajte svoj doprinos da se generacije koje dolaze osete pripadnikom kultivisane Evrope, a ne da smo gomila jada i bede koja samo čeka svoj konačni nestanak. Od vas to zavisi i vi ste ti koji ste odgovorni, ako ni pred kim ono pred sudom istorije. Apelujem na republičkog tužioca i Vrhovni sud Srbije da pokažu visoku svest i odgovornost zarad sviju nas, zarad smisla života u ovoj zemlji: pokrenite postupak i zabranite rad RADIKALIMA!!

Teofilos

pre 17 godina

Nerealno je očekivati od nadležnih organa da ukine stranku koja ima 35% biračkog tela, ali sam poslanik, kao i stranka koja stoji ideološki iza njegovih uvreda moraju snositi posledice. Krajnje je vreme da ovakvo ponašanje u skupštini sankcioniše, i ovakvi poslanici udalje sa govornice.

Nancy

pre 17 godina

Naravno da treba zabraniti SRS, ako je to pravno moguće.
Da li će neko iz sveta to žigosati kao nedemokratski čin? Bez brige, NEĆE!

slobodan

pre 17 godina

Ne, ne i ne, srpski narod nema tako pogan jezik, poput vas, prestanite vise da svoje svinjarije opravdavate srpskim narodom, dosta ste ga unesrecili i osramotili. Stidite se, ako i malo casti imate, u sta ne verujem.

GA2

pre 17 godina

Jezikom kog naroda? Ja nisam narod, bar ne njihov narod. Sva objašnjenja koja slede od radikala vređaju moju inteligenciju i pismenost. Ipak taj "narod" kaže, "dok god bude konja, biće i jahača", a ja sebe ne vidim u ovoj priči kao jahača!!! ZABRANITI!

ljiljana

pre 17 godina

Dragi nasi Radikali, jedno pitanje za vas: pa, kako to da je nas, svesrpski narod, izabrao bas "ustasu" za predsednika drzave? Nego, jadni ste i tuzni, najlakse je da uvek sve natovarite narodu na ledja. Nadam se da ce vam se ovaj put to zaista obiti o glavu.

nenormalan

pre 17 godina

Gospodine Vučiću, svi normalni ljudi imaju neke snove i maštaju o boljem životu. Taj bolji život je u Srbiji moguće ostvariti jedino ako budemo izabrali političare koje imaju barem dve osobine: nekorumpiranost i mudrost. Koliko je SRS imuna na korupciju to treba da daju ocenu neki drugi organi ali ako se ovo što nam vi nudite, kao alternativu u odnosu na postojeće stanje, može nazvati mudrom politikom onda nešto nije u redu ili sa vama ili sa mnom i ostalim ljudima koji slično razmišljaju. Ako nam vi nudite politiku inaćenja i neviđene tvrdoglavosti u odnosima sa velikim silama, to je vaše pravo ali nemojte mene i moju decu terati da beže u skloništa i da slušamo zavijanje sirena za uzbunu. Ako vi smatrate da je to normalno i ako većina to želi onda nam vi odredite deo teritorije u ovoj Srbiji gde ćemo mi nenormalni moći da živimo svojim nenormalnim životom.

Goran

pre 17 godina

Bravo!!! Zabranicemo sve partije,zabranicemo ljudima da slobodno,misle i govore... Proteracemo sve politicke protivnike ,neke iz zemlje,neke u zemlju i ostace samo G17... Demokratija na najvisem nivou! Pustite ljude neka govore sta hoce i pustite Srpski narod da sam odlucuje kud ce poci... Sa naslednicima Dos-a u Evropu ili sa radikalima i socijalistima u katakombe... Zabrane su sastavni deo svih nastranih ideologija, svi oni koji potezu za njima su deo sistema, koji nas je doveo ovde gde jesmo. Jos jednom : pustite ljude neka govore sta hoce!

Secondos-CH

pre 17 godina

I u Nemackoj ukinuli radikalnu stranku NPD!! ako je opasnost za demokratiju, sto da ne. Nego najveci problem u Srbiji je nedostatak zdravog razuma.

Jovan

pre 17 godina

Ako je pravno moguce, tu mogucnost treba POD HITNO iskoristiti. Demokratija nije javasluk i anarhija, vec je demokratija ODGOVORNOST!

jako zabrinut

pre 17 godina

Ako bi se zbog postupaka pojedinih poslanika neke partije, te partije mogle zabranjivati, onda bi Srbija za par dana ostala bez i jedne vece partije. Neko krade, neko psuje, neko laze, neko glasa iz Soluna, neko otima mandate. Ako je ocaj jednog poslanika i nemogucnost da se normalnim recima opise ocajan rad jednog ministarstva, ministarke i njenih pomocnika (jer normalne reci i kritika ovde vise nikog ne pogadjaju) razlog da se zabrani partija, ok neka bude, samo ne znam kome je to i iz kojih razloga potrebno. Cudi me da tuzilastvo nema precih poslova, a laicki znam da poslanik ne moze odgovarati za ono sto izjavi u skupstini ili zato sto je glasao za nesto u skupstini kao narodni poslanik.
Red u skupstinu treba uvesti, ali riba od glave smrdi.

Pedja

pre 17 godina

Znam da ne mogu da ukinu SRS, jer bi to bilo kao da ukidaju milion i ko zna koliko onih koji za njih glasaju (na nasu zalost). Medjutim, svaka inicijativa u kojoj se barem pomene ukidanje SRS ili bilo sta slicno kod mene ce naici na svesrdno odobravanje. Oni su zaista zasluzili da budu anatemisani i otpisani.

aleksa

pre 17 godina

Pravno je moguca, ali je kontraproduktivna. Setite se da je Kralj Aleksandar zabranio Ustaski pokret i KPJ, a posle su ti pokreti samo ojacali. Setite se da je Milosevic pokusao da zabrani Otpor pa ga je samo ojacao.
Jedino resenje su finansijske kazne za svaku izgovorenu ruznu rec, posle dva puta - izbacivanje iz Skupstine na mesec dana.
Zabrane partija nikada ne dovode do rezultata, a zabrane u zemlji koja sebe smatra demokratskom, ne deluju bas ubedljivo.

Že

pre 17 godina

Njihov takozvani ideološki vokabular nas je i doveo tu gde smo. Tri izgubljena rata i status terorista i zločinaca. Srbija se ne brani ovako, da su bili ikad konstruktivni mi bi sad imali barem ustav. Frustracije, komplekse i mržnju mogu da nude ovako moralno izmorenom narodu. Ja ne glasam na izborima godinama ni za jednu opciju, ali mi je muka od prevaranata i jakih na rečima, onih koji brane Srbiju ratovima. Na dnu smo rodjaci.

Kinta

pre 17 godina

Jeste da su skoro svi radikali slicni ali bilo bi pametnije individualuzovati odgovornost i udariti dobro po dzepu pa nek mu njegovi istomisljenici pomazu da plati kaznu.Samo tako ce se poslanici usresrediti na zaista vazna pitanja za napredak i razvoj Srbije!

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Treba ih deklasirati na izborima, i nakon toga proglasiti fasistickom grupom i na osnovu prikupljenih dokaza, kojih kako sam Vucic priznaje ima dovoljno, jednostavno zabraniti. Zabraniti Radikalni pokret pre izbora je moguce kontraproduktivno sa sadasnjim stepenom popularnosti, za koje u velikoj meri snose odgovornost i mediji, pogotovo drzavni. Treba uvesti medijske sankcije ovom pokretu, jer takav pokret nema mesta u demokratskom drustvu i njenim institucijama. Treba potpuno ignorisati njihove politicare cak i kad oni "osvajaju" novinare ofanzivom laznog šarma, njihova dela dosad dokazuju njihovu pravu osobinu a to nije u interesu Srbije niti njenih gradjana. Sankcije Radikalima znaci i predstavljati ih u sasvim drugoj medijskoj perspektivi, takva medijska propaganda je u interesu Srbije i demokratije i s'toga moralno dozvoljena, sta vise u ovom slucaju pozeljna. Svaki politicar koji respektuje Srbiju i njen imidz se nikad nece ponasati kao sto to rade radikali vec skoro 2 decenije.

goxi

pre 17 godina

To je trebalo uraditi odmah nakon 5.oktobra 2005.Isto se odnosi i na SPS. Drzava mora pokazati primerom sta nije spremna da tolerise. Ako demokratski blok sada ne iskoriste ovu sansu i zabrane SRS, izgubuce izbore a tada ce ih radikali sigurno zabraniti. DSS ce najverovatnije izmisliti da to nije u skladu sa zakonima i demokratijom ali neka se zamisle i prihvate cinjenicu da nam nema napretka dok god postoje retrogradne tendencije koje Srbiju vracaju u 90-te.

Kiza

pre 17 godina

Moze da se zabrani stranka ali ne moze ideja. A zabraniti stranku koja ima toliku podrsku u narodu ce joj doneti samo jos vecu popularnost. A i o kakvoj demokratiji govorimo ako se zabranjuju stranke na osnovu izgovorenih reci. Ako bi to bilo merilo trebalo bi zabraniti sve stranke. Podseticu samo na odsecanje ruke koja dize tudju zastavu...

Dima

pre 17 godina

Mada bih najradije video SRS uklonjenu sa politicke scene Srbije, mislim da ovo mora jako pazljivo da se izvede, a nisam siguran da ostale politicke partije imaju dovoljno znanja da to izvedu na pravi nacin i konacno iskorene neprihvatljivu politicku praksu. Pa i one cesto posezu za problematicnim politickim sredstvima. Uostalom, SRS ne bi bila problem da ih nisu podrzavali iz DSS-a, a da ne pricam o javnom diskursu koji mozemo u medijima da cujemo gde se takvi nakultuni maniri promovisu u kulturne vrednosti srpskog drustva...

Marko

pre 17 godina

Sta god ja mislio o Radikalima (a ne mislim nista dobro), poslanik ima potpun imunitet za to sto izgovori u Skupstini. Znaci, za nesto sto je rekao u Skupstini ne moze da odgovara. Pitanje je da li Albijanic moze da shvati ovako suptilan argument. :)

Građanka

pre 17 godina

Inicijativa za zabranu radikala nije samo zbog uvreda gospođi Ivani Dulić. Možda mladi i ne pamte šta su sve radili radikali i to oni koji su i danas u toj stranci. Još '92. Beogradski krug je tražio zabranu radikala ali tada ta mogućnost nije ni razmatrana. Od tada do danas nema šta nisu uradili/rekli na račun svakoga a najviše na račun nacionalnih manjina. Setite se još '91. čitanje spiskova porodica hrvatskih iz Hrtkovaca koji treba da se isele u Hrvatsku jer su im sinovi, muževi etc u zengama (Šešelj lično), setite se Barbalića i kada su rekli da hrvatsko dete neće ići u srpsko obdanište, čitanje nesrba koji rade na RTS-u, slanje dobrovoljaca u ratove iako "Srbija nije bila u ratu", osvajanje Makedonije sa jednom brigadom, slanje "Šiptara" preko Prokletija"... Teško je nabrojati šta su samo po pitanju rasne i verske diskriminacije radili. O ostalom da ne pričamo, čupanje mikrofona, vađenje pištolja na studente, polivanje vodom etc. Ovo je samo kap u moru. u 80 Šešeljevih knjiga oni su sami dokumentovali i arhivirali šta su radili. Tamo su objavljeni svi njegovi intervjui počev od onog da ćemo klati Hrvate zarđalim kašičicama. Šta je Toma Nikolić rekao o Đinđiću i Ćuruviji, Draškoviću i inima već je poznato i sasvim mladim ljudima u Srbiji. Šta neprekidno pričaju o NVO i B92 isto je veoma poznato i već nervira ta tolerancija B92 da ih pozivaju u Utisak nedelje ili Kažiprst, jer oni nama već odavno nemaju šta da kažu. Mnogo ljudi je zbog njih izgubilo kuču, život ili posao i to ne treba nikada zaboraviti. Dakle nije SAMO ovo poslednje razlog za zabranu stranke nego NADA da će ovo biti poslednje što će ova stranka da uradi.

Komunjara

pre 17 godina

Radikali su simptom, a ne uzrok. Zabranom te partije nece se otkloniti sustina problema - a to je siromastvo, izolacija, primitivizam i neobrazovanost danasnje Srbije. Problem Srba resice se samo ekonomskim razvojem, politickim opismenjavanjem, intenzivnim skolovanjem i podizanjem opsteg kulturnog i obrazovnog nivoa naroda. Za to treba vremena i strpljenja, tu ne postoje precice, i nikakve zabrane ne pomazu. Umesto toga, treba uporno krivicno goniti pojedince koji prete i sire medjunacionalnu mrznju. I to sve, a ne samo radikale.

Tanja,Oslo

pre 17 godina

Mislim da ih treba u najmanju ruku dobro kazniti a i ukinuti,nikakva korist od njih. To se ovde u Evropi ne bi tolerisalo,posebno ne u Skupstini jedne zemlje. Mislim da su kriterijumi naseg naroda postali dosta niski u odnosu na politicare, drugim recima nista ih ne moze iznenaditi a to nije dobar stav. Posledice po nas mogu biti katastrofalne ako oni dodju na vlast i to narod mora da zna. Po tome kako istupaju u Skupstini, moguci su ratovi i izolacija. Mislim da je njih i SPS trebalo ukinutin jos 5.10,a ne da oni sad pricaju o kradji ove vlasti jel bi to svakog normalnog i savremenog coveka dovelo do ludila, ne kazem da su ovi danas idealni ali bolji od onih 90-ih. Setite se bombraovanja, redova, dilera deviza, crne berze nafte i nemojte nikada reci da se nista nije promenilo.

sasa S

pre 17 godina

Rad i zalaganje Radikalne stranke je poznat vec godinama. Ta IDEJA, na koju se pozvao Vucic nije nepoznata, cak naprotiv, bila je podrzana u vreme Milosevica a danas u jednom delu vlasti iako nisu "JUNACI" da to priznaju.
Srbija, kao samostalna drzava dobila najjaci samar govorom Krasica i "odbranom" Vucica na konaferenciji za stampu.
Licno mislim da se "prostor delovanja" Radikalima nece suziiti sve dok u zemlji ne zapocne "bolji zivot". Ovako, nezadovoljan narod se okrece trazeci krivca u nesrbima, jer to je nesto sto nije nepoznato...
Medjutim moj savet je;
Suziti prostor delovanja preko medija radikalim. Totalni bojkot!
Ako nemaju "gde da prodaju svoj hleb" zatvorice pekaru.
Oni hrane dnevnom "politikom mrznje i optuzbi" svoje sledbenike koji su ogorceni i ljuti.
Lek je, OPORAVAK ! Duhovni i
Ekonomski prospiritet.
A kako?
Sam Bog zna, zabrane jesu resenje, ali samo privremeno...
A demokratija nije ANARHIJA. Radikali stvaraju aharhiju govora, sutra ce izazvati anrhiju dela!

PARACINAC

pre 17 godina

Radikali su stranka koja je svojom politikom Srbiji nanela mnogo stete. Ipak, zabrana stranke za koju glasa najvise biraca, gotovo pola birackog tela, a zbog skandalozne izjave jednog poslanika, je besmislica. Jedini koji mogu da kazne SRS su biraci, naravno ako to hoce.

djole

pre 17 godina

Trebalo ih je odavno zabraniti ali su mnogi razmisljali "pa nije demokratski". Pa SRS nije stranka opredeljena za demokratiju vec diktaturu i samo to je vec dovoljno da se zabrani njen rad. Da je to tako vidi se iz njihovog dosadasnjeg delovanja. Ako se oni ikada docepaju vlasti, prvo bi zabranili sve stranke a onda krenuli da zatvaraju nacionalno, verski i politicki nepodobne. Takvoj stranci nema mesta u demokratskom drustvu. Tolerisati njihovo ponasanje znaci slagati se sa njima. Ako bi se krenulo da im se sudi... videli smo kakvi su nasi sudovi. Da su sudovi sposobni da vrse svoju ulogu ne bi bilo ni potrebe da se zabranjuje stranka ali posto vlada i u sudovima strah onda valja prvo zabraniti SRS, ukinuti govor mrznje, pohapsiti kriminalce i zlocince, ucvrstiti sudove.. a onda se niko vise nece usudjivati da poziva sa govornice ili TV-a da "zardjalom kasikom" kopaju oci tudjoj deci. Setite se Seselja, to su radikali!

Srdjan

pre 17 godina

Vlast treba da nadje (izmisli) malo bolji razlog da eliminise radikalnu stranku.
A da su ostale "demokratske" stranke malo bolje, narod bi dao svoje glasove njima pa tako da radikali nebi imali ovoliku podrsku, a imace je jos i vecu.
E moja Srbijo

B.Mikic

pre 17 godina

Retorika radikala je uvek glasila: pricaj ono sto narod voli cuti i dobices izbore. Nije bitna opravdanost izjave. Setimo se samo Tominog hleba za tri dinara!?!
Setimo se jos samo njihove, godinama najavljivane borbe protiv korupcije i kriminala kada oni dodju na vlast.
Oni su godinama imali vlast u Zemunu i sta se pod njihovoj vlasti spektakularno desilo? Desio se zemunski klan. Najorganizovanija korupcijaska i kriminalna organizacija u drzavi. Nije mi tesko poverovati da su neki pripadnici tog ozloglasenog klana bar dobrim delom simpatizeri SRS. Ako radikali tako pokazuju svoju borbu protiv korupcije i kriminala, onda im verujem.
Da, ja sam jos od 5. oktobra 2000. bio za to da se, ne samo SRS, nego i onoj SPS, zabrani rad bar na deset godina. Svo zlo koje nam se desilo; ratovi, korupcija, kriminal, mrak, neimastina, bolest, izolacija i los reiting drzave su plodovi vladavine te dve stranke. I ovih dana se radikali uobicajeno ponasaju. Uzimaju sebi za pravo da vredjaju koga hoce i opet osecaju da mogu da zaigraju na kartu sovinizma jer, verovatno imaju podatak da se te izjave jos uvek negde vrlo rado slusaju.

Kiklop, Blok 70

pre 17 godina

Ne traze ni vise ni manje nego zabranu najpopularnije politicke partije u Srbiji. I taj predlog dolazi od kombi-partije koja sama nikada ne bi presla cenzus. Osudjujem nacionalisticki ispad u skupstini, ali zabraniti Radikale bi im donelo jos vecu popularnost.

Zoran

pre 17 godina

Ako pravna osnova za zabranu postoji, treba Radikalnu stranku zabraniti, i sa tim ne oklevati. Po svom delovanju oni su protivinstitucionalna i paradržavna stranka, osvrnite se oko sebe, primera iz novije istorije je dovoljno kako to završava. A, vi ste mislili da se već završilo? Njihov uticaj na javni diskurs i pomračenje svesti stanovništva je već nesaglediv, ali je više nego opipljiv. Ušao je u sve pore društvenog života. Biće još opasniji, jer ako mislite da ne može gore, gorko grešite. Uvek može još gore i Radikali na tome rade sve u šesnaest, ma recite da nemaju uspeha. Naravno, svestan sam da su oni samo vrh ledenog brega, istureno odeljenje najregresivnijih snaga u Srbiji. No, ako bi Radikali bili zabranjeni, druge bi stranke znale gde je granica demokratske institucionalizovane tolerancije.

Sanya

pre 17 godina

Treba ih zabraniti, naravno, u to nema sumnje. Jos je Nenad Canak na tome insistirao posle 5. oktobra. Da smo ga tada malo bolje culi, sada ne bi imali problema sa ovakvim primitivcima, koji su toliko osioni, da nemam reci. Njihova je metodologija da narod pocne da ih se plasi i da ne sme nista da im kaze, i onda mora i da glasa za njih, jer se plasi za sebe. Pametni deo Srbije ne sme da poklekne pred njima, moramo pokazati da ih se ne plasimo. Zato svaka cast za G17 sto su prvi ustali otvoreno protiv njih. Treba hrabrosti za takav cin.

boki

pre 17 godina

Svako ako samo zeli da shvati, shvata da kada osobu hrvatske nacionalnosti nazovete "ustasa", ne komentarisete ideologiju vec vredjate, kao sto bi i Srbin u Hrvatskoj nazvan "cetnik" bio uvredjen a ne ideoloski okarakterisan. Ako nas zakon ne omogucava sankcionisanje ovakve uvrede to neznaci da je nema vec samo da je zakon los, ili da neko ne zeli da ga tumaci sa "ukljucenim" mozgom!

Slađana

pre 17 godina

Nažalost, primitivizam radikala nije pojava od juče već je to njihov način ophođenja i ponašanja. Međutim, bojim se da je naše društvo zatrovano i da građanska svest nije na nivou kada bi ono bilo sposobno da osudi i bojkotuje neprimereno ponašanje političara koji ih predstavljaju i na osnovu čijeg ponašanja svet gradi generalno mišljenje o Srbiji. Sa druge strane, srpsko pravosuđe je toliko urušeno i uplašeno da nije u mogućnosti da ozbiljno kazni ovakvo ponašanje, ne samo radikala, nego svih političara koji ne znaju na civilizovan način da iskažu svoje mišljenje. Problem je i u pravosudnim glavama, zbog iskustava iz ranijeg perioda, šta ako posle izbora (kuc, kuc, kuc, da ne čuje zlo) radikali dođu na vlast i počne odmazda i revanšizam. Opštepoznata stvar je da poslanici pravosudne funkcionere razvlače pri izboru u Skupštini iako ovi primenjuje samo zakone koje je ista ta Skupština usvojila a zamislite ako im se zamere i ako ovi u svom radu gledaju samo krivično delo a ne ime i prezime. Ne znam da li će ukinuti SRS ili ne, ali bilo bi poželjno opaučiti ih dobro po džepu, i to tako da ne prime platu već zaista rade malo džabe, odnosno za narod a ne sebe.

Zabrinuti gradjanin Srbije

pre 17 godina

Mislim da nece uspeti da ih zabrane jer se njihov sovinizam, nasilje i govor mrznje upravo i crpi iz tih 35% podrske uglavnom neobrazovanih ljudi. Imao sam prilike mnogo puta u to da se uverim. Nazalost, takozvane demokratske stranke cesto kao da namerno daju vetar u ledja radikalima! Time neradikalski procenat sigurno smanjuju ostavljajuci ih same u nasem politickom i zivotnom cirkusu... Ostaje nam samo da se nadamo ili da bezimo odavde...

Aleksandra

pre 17 godina

Je l' se to meni ucinilo ili je Vucic mrtav 'ladan umesto da se pokrije po usima zbog gadosti koje je onaj Krasic izgovorio dodatno osuo paljbu po svima nama koji drugacije mislimo i usput je izvredjao i Predsednika drzave?...
ma ovo nema nigde!!!! SRAMOTA!!!!

Kursula

pre 17 godina

Nisu problem Radikali. Problem je sto ovaj narod, ili jedan njegov deo (tacnije, oko 30 % onih koji izadju na izbore) ima potrebu da obozava ovakve, da uredno cita Press i Kurir (kupuje se na trafikama, a nisu novine), i da mrzi sve oko sebe, sto se ne uklapa u njihov polusvet.
Dakle percepcija, 20 % gradjana Srbije je ozbiljno narusena i tu leka nema. Mozda jedana nova golgota Srbije, mozda neki novi ratovi u kojima ce izgubiti najvoljenije, mozda neke nove sankcije i beda, im ponovo otvore oci. A, do tada, neka nam je Bog u pomoci.

Rashon_su

pre 17 godina

Naravno da je pravno sve moguće....pitanje je samo hoće li tužilac i Ustavni sud imati hrabrosti da svoje zakonom utvrđene nadležnosti sprovede u delo, i na taj način spasi Srbiju, pre no što nas ovi odvedu u totalnu propast, od koje nismo baš toliko daleko koliko mislimo da jesmo. SRS se bavi marginalnim političkim temama, na najprimitivniji način, vređajući konstantno one koji stvarno nešto rade za boljitak Srbije, naravno, koliko je to u njihovoj mogućnosti, s obzirom da ova Vlada vlada uz podršku socijalista... nadam se gašenju SRS-a u što skorije vreme... toliko primitivizma i ne kulture na jednom mestu je prevelik zalogaj čak i za Srbiju... Serbia forever..

Mashinovodja

pre 17 godina

Vučiću se moramo zahvaliti zato što je obogatio naše znanje: da sam juče umro, ne bih znao da postoje "ustaške ustaše" i "ideološke ustaše". Što je još više zabrinjavajuće, tih "ideoloških ustaša" puni su kabineti srpskih političara, uvukli su se, zamislite bezobrazluka, čak i kao savetnici kod predsednika Tadića, koji je prema rečima Tome Nikolića, i sam notorni ustaša! Vučić nas opravdano upozorava da je ustaša puna Srbija! Ne samo da smo okruženi njima, već su oni već među nama!
Kad neko tvrdo veruje da je okružen samim neprijateljima koji mu rade o glavi, to se u psihijatriji zove "manija gonjenja".

Spirit

pre 17 godina

Danas se setih se prvih brojeva "Velike Srbije" koje su delili prijatelji utamnicenog vojvode po Knez Mihajlovoj.
Neke sam i ja uzeo. Dok sam ih citao od srca sam se smejao. Sve je napisano je bilo previse lakrdijaski intonirano, suludo do apsurda. Nazalost ta lakrdija je u medjuvremenu postala ideoloska doktrina za vecinu stanovnika ove zemlje. Ja se vise ne smejem.
Radikali su sada ozbiljni, prete. Pominju kazamate, smrt barabama, na pomolu je nekakva nacional-sovinisticka revolucija. Ej, Srbi XXI vek je !!!
Da Vas podsetim, slicno kao neki posetioci Vaseg sajta i slicno nekim domoljubnim "analiticarima" su razmisljali i Nemci, tridesetih godina proslog veka. Retoricko pitanje je i tada glasilo: "Kako zabraniti najjacu stranku?"
Lako, po Zakonu - je jednostavan odgovor.
Gospodo, radikali su najjaci zato sto su sumanuto agresivni prema neistomisljenicima,zbog nepostovamja demokratskih nacela, zato sto su na putu do vlasti spremni da zrtvuju sve. Kao sto pise na zidu:
" Borice se do zadnje kapi nase krvi!"
Postavite, gospodo, sebi sledcu dilemu:
Rat, novi grobovi, beznadje, potpuni sunovrat, ili mozda (a vecina strucnjaka kaze NE!) krsenje pravne procedure?
Verujem da je lako dati odgovor!

Dragan

pre 17 godina

Jeste, bilo bi super da ih zabrane, samo sto nece. I G17 zna vrlo dobro da radikali nece biti zabranjeni, pa sto onda pricaju prazne price? Pametni ljudi identifikuju realan cilj, i onda rade na njegovom ostvarenju. A kod nas svi samo pricaju prazne price. Zato Srbija i jeste takva crna rupa.

Vojvodjanin

pre 17 godina

Pa zar je bilo toliko tesko da Vucic izadje i kaze kako je g. taj i taj, clan nase stranke, pogresio i bio je u zanosu govora, bla, bla, nego ga pravdati i jos nekoliko puta ponavljati istu uvredu!?
Ma ljudi ovaj "incident" je bio izazvan namerno od strane SRS-a!

Vuk zemunski

pre 17 godina

Zabrana rada SRS-a možda i jeste pravno moguća, kao i zabrana rada G17+, takođe, kao i bilo koje druge stranke. Šta mislite, šta će pre da se desi? Da se manjina od 1% nametne kao liderska u Srbiji, ili da to bude stranka sa 35% podrške glasačkog tela (svidelo se to nekome ili ne).
Smorili ste svi (sugrađani, građani, "nezavisni" intelektualci, politički omladinci sa kašikama - šta će im kašike?! porastite već jednom....) sa poređenjem Hitlera i Šešelja, kao i SRS-a i NSDAP-a. Nije ni čudo što nam Zapad već godinama nameće da smo fašisti, kad samo sebi lepimo etikete i kopamo raku. Setite se - svaki treći punoletan građanin Srbije koji prođe pored vas na ulici je glasač radikala. Ako vam se to ne sviđa, organizujte se politički, namaknite vi 40% glasova i eto sreće za Srbiju (po vašem mišljenju). Na žalost, "demokratska" opozicija je više zabavljena podelom stanova, zemljišta i fabrika po Srbiji, nego što vas sluša i nešto za vas radi. Ovo im je bila sjajna prilika da se opljune po radikalima, kako bi opozicija pokazala da još uvek ima neki drugi razlog da postoji, osim sistematske otimačine tuđe imovine, pod plaštom privatizacije, demokratizacije, ulaska u Partnerstvo za mir, EU, NATO i slične "mirotvoračke" organizacije.
Vidim da mnogi priželjkuju izbore, na kojima će, jel', njihova ideja zbrisati radikale. U državi u kojoj par miliona ljudi grca u bedi, teško da će zalaganje za ukidanje viza ili dovođenje Rolingstonsa nekome doneti pobedu - "hleba, hleba, gospodaru"!!! Skoknite do Bora, Majdanpeka, Leskovca i videćete ko dobija izbore. Radikali će biti na vlasti od sledećih izbora, pa možemo da kukamo ili pevamo, kome se šta sviđa, koliko god hoćemo. Ko će koga onda da ukida?! Samo je pitanje koliko će onda poslanika G17+ da preskoči u radikale uz mudro objašnjenje: "Već u januaru 1945. znao sam da će partizani da pobede, pa da se priključim na vreme".

Somborac

pre 17 godina

"Demokratski" je zabraniti stranku koja ima 35% glasaca bez obzira stamislili o njima.Dobar sistem - kad zapreti opasnost da izgubis vlast/izbore finansijsku policiju ( Karici ) i nestade stranka; zabraniti stranku ( da vidim kome bi to uspelo u ovoj zemlji ) i kao neces izgubiti izbore. Samo im dizete rejting ljudi. Da ne bacamo drvlje i kamenje na njih ( SRS ) svaki dan, vec godinama ne bi mali ni 10% glasaca ( dobar primer SPO ).
najbolje je da poslanici izglasaju zakon ili uredbu o novoj registraciji stranaka. Minimum potpisa 15000 do 20000, i da se dobro prekontrolisu potpisi za stranke, pa da vidimo koliko ce ih ostati. Ko moze da garantuje da ce SRS ( bez medijskog rata protiv njih ) iamti dovoljno potpisa.

koleta

pre 17 godina

Neverovatno je vise da gledamo toliku kolicinu gluposti i primitivizma nasih politicara. Oni su se svi obezbedili i boli njih za sve nas, to su samo politicki poeni i mogucnost da se namakne jos koji lokal, kuca ili auto. Da li je neko nekad sisao u narod i pitao : Pa dobro, sta vi mislite sta cemo dalje kad je nasa buducnost u pitanju. Jel znaju koliko ljudi imaju decu sa 8000 din mesecnih primanja. Sramota, moje 6. koleno, nece ugledati radost zivljenja. Muka mi je vise od svega. Drzava nam samo uzima, novac, zivce ,strpljenje, ne vidim nesto da nam daje, da budemo srecni, radimo, i zivimo.

max

pre 17 godina

NE NE i NE.... Nikakvo ukidanje pa čak ni spominjanje ukidanja. To je ono sto radikali i žele. Oni nemaju nikakve planove za bolju Srbiju, nemaju ni želju za bilo kakav napredak. Jedostavno njima Srbija jedino treba da bi uzeli pare. Pogledajte samo ko je najviše para uzeo sa na blagajni skupštine. Radikalima je jedina želja haos da bi na miru mogli da pune svoje džepove.
Jedini način da dobijaju podršku od naivnog naroda je da izigravaju mučenike kao što sada izgledaju kada im se preti zabranom. Oni koji traže zabranu i pričaju o tome DIREKTNO rade u korist radikala praveći od njih "demokratske velikomučenike".
U ovoj situaciji jedino rešenje je ispitati kompletne finansije radikala i ako su uoce bilo kakve nepravilnosti najstrožije propisane kazne za ovlašćena lica i sve odgovorne u stranci. I naravno nakon odležane zatvorske kazne zabrana tim licima bilo kakvog političkog delovanja zbog kriminalne prošlosti.
Stranka k'o stranka neka ostane, nije demokratski ukidati stranke, ali podsecite im kriminalna krila umesti što im dajete krila.

Prle

pre 17 godina

Razgovarao sam sa dosta ljudi i primetio da vecina njih koji nisu politicki ostrasceni postavlja jedno pitanje: da li je Dulickin brat bio u ZNG ili ne? Ako nije - Krasic mora u zatvor, ako jeste - ona mora iz vlade. A stranku je u ovom trenutku nemoguce zabraniti, cak bi takav pokusaj pred izbore - kojih ce, po svemu sudeci, biti uskoro - bio kontraproduktivan.

Srdjan, Ceska

pre 17 godina

halo B92, BOJKOT Radikala - dok nije kasno!!! Budite prvi, budite pravi!!! Stop sovinizmu i nacionalnom extremizmu!!! Radikali=najveci neprijatelji Srbije!!!

Za borbu do kraja

pre 17 godina

Ne verujem da je zabrana moguca, ali je krajnji cas za snaznu odbranu od primitivnog, profasistickog i nacionalno stetnog politickog delovanja. Bilo bi sjajno kad bi svi koji ovo prepoznaju, od ulicnih prodavaca do akademika, od onih koji ne glasaju na izborima do politicara snazno i jednoglasno na neki efektan nacin rekli NE. Vidimo da se i SPS na vreme izvlaci, ne vidi ni g.Vucelic nikakvu korist u tome, znaci cas je kucnuo.

Natasa

pre 17 godina

Bez obzira sto je pravno moguce, pitanje da li je pametno zabraniti SRS. Ljudi misle da ima nesto privlacno u zabranjenim stvarima. Da su zabranjeni zbog toga sto su bili na tragu velikoj istini i sl, a ne zbog toga sto su plitki i nekulturni. Mozda samo treba zapoceti nevidjenu kampanju razjasnjavanja njihovih lazi i primitivnih poruka. Ono sto danas vidim je da mediji (uglavnom, sa izuzetkom vase kuce - svaka vam cast) koketiraju sa SRS, u maniru: Ma dobro, imaju malo duzi jezik, ali sta ima veze, simpaticno je, bar ce emisija da mi bude gledana...

smejanje razuma

pre 17 godina

Ova histerija je posledica cinjenice da radikali u apsolutnim brojevima padaju. Naime njihov rejting, koji se sada meri na maloj izlaznost. njihovih glasaca ima "samo" 800 000 i na izlaznost od 4 000 000 to nije vecina o kojoj analiticar Antonic prica.

Tvrkto prvi

pre 17 godina

Iako duboko verujem u demokratiju i prava ljudi da govore šta misle, radikali jednostavno više ne bi smeli imati mogućnost da se bave politikom jer svojom demagogijom otežavaju položaj Srbiji u njenim najtežim trenucima. Oni govore necivilizovano, prosto, u suštini duboko neevropski i nesrpski. Iskorištavaju frustraciju i nezadovoljstvo naroda kako bi raspirivali mržnju i ostvarivali svoje male interese. Suština njihove "velikosrpske" retorike je da je Srbija sve manja. Zabrana SRS-a je pitanje budućnosti Srbije. Voleo bih kad bi nestali sa političke scene. A što se tiče podrške u narodu ona je veoma relativna-jer narod voli jake. Radikali svojim ružnim nastupom ostavljaju utisak "jakih". Zabranom bi se istopila podrška koju ova grupacija ima u narodu.

I.

pre 17 godina

Prostakluk i glupost se ne mogu pobediti administrativnim merama, kao što se ni epidemija ne može pobediti artiljerijom. A, s druge strane - smešno je da buduće pobednike na izborima zabranjuje stranka koja nema šanse da pređe cenzus! Poštovane "demokratske snage" u Srbiji, izmakoše vam vaši evropski prijatelji šamlicu, pa se sad pitate otkud tako gadno tresnuste o pod. Radikali su ono što su oduvek i bili - nisu vam oni ništa novo skrivili.

Tanja S

pre 17 godina

Mislim da radikali nemaju toliku podrsku u narodu kao sto se misli. Narod glasa za radikale iz inata, besa, nezadovoljstva, zbog pogresnih poteza i nesposobnosti drugih stranaka. Kako kazniti nesposobne vladajuce stranke, nego glasati za najvece zlo u ovoj zemlji, ne bi li ih prizvali pameti, ali ocigledno je to uzalud.
Ovi Seseljevi klonovi koriste situaciju i sto je najgore zaista misle da imaju vecinu u narodu pa tako i nastupaju.
Ova vlast treba da se probudi, da pocne da radi u korist ove drzave i ovog naroda, pa kada se vide rezultati , SRS ce nestati sama od sebe. To su ionako sve same kukavice!

Milan Beograd

pre 17 godina

Svedoci smo pravog cirkusa koje nam priredjuje radikalna stranka ovih dana u skupstini Srbije.Zalosno je sto moram da konstatujem da smo mi jedna nacionalisticka zemlja i da nije cudno sto nas svi izbegavaju. Mi smo rezervat Evrope gde je demokratija naucna fantastika za vecinu ljudi ove jadne zemlje. Ako radikali imaju skoro milion sledbenika, onda je to veliki hendikep i velika sramota za Srbiju. Srbija zaista nema perspektive u porodici evropskog naroda. Zemlji punoj negativne energije, nesposobnih politacara, turobne i krvave istorije predstoji decenijska borba da se oslobodi okova svoje uzasne proslosti.

Sasa

pre 17 godina

Ukinuti ih treba nego sta. Pozivanje da to nije mudar potez jer zaboga iza njih stoji 35% glasaca jednostavno ne stoji. Iza njih stoji 35% od broja gradjana koji bi izasli na izbore ,a taj procenat u Srbiji iznosi izmedju 40 i 50%. Tako da je to mali deo gradjanstva i mene je vise strah pasivnosti demokratske vecine u Srbiji nego neke stvarne politicke snage SRS. Naravno i vi novinari snosite veliki deo odgovornosti zbog propagacije njihovih stavova! Njih mediji treba da BOJKOTUJU!!!

nsv

pre 17 godina

Ne mogu da shvatim medije koji daju publicitet radikalima. Treba im itekako staviti do znanja da nisu pozeljni a zna se i zasto. Ima dovoljno snimljenog materijala o njihovim nedelima i to treba pustati na TV svaki dan. Pa neka ovaj narod malo stavi prst na celo i neka se zapita da li takvi mogu uopste da rade u necijem interesu osim u svom sopstvenom.

Mira

pre 17 godina

15 godina na političkoj sceni gledamo isti scenarijo bahatosti SRS. U toku 15 godina napadaju, malo su u rukavicama, ali to kod njihovih birača pije vodu. U 21-vom veku pričati o ustašama, to je znak da smo još u mraku, mračne istorije, ali uz puno uvažavanje g-dje Ivane Dulić-Marković, ne mogu da ostanem ravnodušna na akcije G17 plus o ukidanju SRS. G17 plus ugasi 4 banke, ugasi BK televiziju, proda i rasproda sve vredno u ovoj Srbiji. I, OK neka se radi sve to,ali je neverovatno da jedna najmanja stranka kao što je G17 ima toliku moć. Dinkić pokriva sva ministarstva, izbacije koga hoće, otkriva afere veka, obnavlja državu, a sad ukida SRS. Nisam pristalica SRS i njihovog bahatog ponašanja, ali Dinkiću znaš li koliko trenutno ima pristalica SRS u Srbiji? Vidiš Dinkiću da ti brod tone, sad bi da se ukrcao na brod Demokratske stranke. E, pa Dinkiću, vrlo brzo ode ti u prošlost.

Ivan

pre 17 godina

ZABRANA ODMAH I SADA.
Ne zaboravite da ljudi koju daju podrsku radikalima cine jednu odredjenu kategoriju disciplinovanih glasaca. Isto tako, ta kategorija, pokazalo se u praksi - 15 godina Milosevica, slepo postuje ono sto drzava kaze (bilo predsednik, bilo premijer, bilo ministar, bilo nacelnik okruga....., bilo sluzbeno lice u plavoj uniformi, bilo II dnevnik). Kada se razmotri taj intelektualni sado-mazohisticki sklop SRS (ex SPS) glasaca, jasno je da ce dobar deo njih aminovati vest da je DRZAVA, USTAVNI SUD ili bilo ko drugi zvanican zabranio omiljenu im stranku.
Mislite li da njihovo glasacko telo ima snagu, upornost i posvecenost da seta danima i danima po ulicama gradova kao mi svojevremeno 96 i 99. Nema sanse. Digli bi buku na tri dana, koprcali bi se i bacali po ulicama kao Seki ispod dzipa i kraj.
Demokratija nije dozvola za agresivno fasisticko ponasanje. Demokratija to negira u samom svom nazivu. Prema tome nemojte pozivati demokratiju u pravdanju postojanja SRS. NJihovo postojanje DOKAZANO ugrozava demokratska prava nacionalnih manjina, studenata, advokata pa cak i susednih drzava (oni jos hoce granicu Karlovac-Karlobag-.....).

Gordana@ Kragujevac

pre 17 godina

Pridruzujem se svima koji su za UKIDADNJE SRS, totalnu blokadu u medijima i konacno eliminisanje te sramne stranke na nasim prostorima. Kako ih samo nije sramota da sire govir mrznje i jos onaj Vucic da nam objasnjava sta je smisao onako izgovorenih teskih reci. Ako su poluge vlasti u rukama Kostunice neka konacno uradi pravu stvar i ugasi ih ZAUVEK.

Dušan

pre 17 godina

Gospodine Vučiću namojte zamajavati javnost Srbije. Možete ubeđivati vaše pristalice u šta hoćete jer ste odgovorni pred njima ali nemojte od građana Srbije očekivati da Vam veruju. Naime Vi ste reagujući na slučaj Krasić izjavili da je ministarka poljoprivrede izjavila ...."da su Srbi razvozili po Srbiji leševe hladnjačama". Nije tačno da je to rekla. Nisu Srbi to radili već deo režimskih snaga u Miloševićavo ratno vreme. Znači tačno je da se to radilo (prevoz leševa ubijenih na KiM) ali nije po bogu kriva ministarka koja je to rekla nego valjda onaj ko je to organizovao i radio. Druga je stvar što ste Vi tada sedeli u vladi Mirka Marijanovića pa Vam je sada to prijatno ili neprijatno ali to nema nikakve veze sa Srbima ili kako Vi to volite da kažete sa građanima Srbije.

Raca

pre 17 godina

Ideoloski sam protivnik radikala,osudjujem sve njihove verbalizme, ali isto tako ne mogu da poverujem koliko ambicije g.Dinkica nanose stete demokratskom bloku. Prvo, njegovi neumereni zahtevi vezani za preraspodelu ministarskih mesta u vladi dodatno su zakomplikovali stvar, a sada je sa "guranjem" gospodje Dulic Markovic prouzrokovao fakticki ovaj skandal u skupstini. Njegova nespretnost za posledicu ima i pominjanje B92 za skupstinskom govornicom, tako da je ova medijska kuca takodje kolateralna zrtva celog ovog dzumbusa. Ne bi bilo lose da neko upozori pomenutog da svoje ambicije uskladi sa realnom situacijom, jer pored upornosti u politici je potrebno pokazati i dosta takta i umerenosti.

Dr. Victor F.

pre 17 godina

Ajmo malo realno... Zasto su radikali tako jaki? Radikali su ojacali jer je obicnim gradjanima muka da slusaju Karlu del Ponte, NVO, LDP, Solanu u ostale kako SVE (ali bas SVE) negativnosti za poslednjih 15 godina svaljuju na Srbe. Ovo ce svaki ozbiljan sociolog da potvrdi. Ako se ubija nacionalni identitet - jacaju ekstremisti. primer: Nemacka izmedju dva rata. Dokle god ne zazivi zdravo nacionalno dostojanstvo i identitet, dokle god se gusi sve sto ima predznak "srpsko", radikalne i ekstremne snage ce da jacaju. Sto bi rekli Englezi, poruka "demokratskim snagama": You created the monster! Zabranom ce jos vise da ojacaju. Pa vi vidite...

Mira

pre 17 godina

Dokle ce se u ovom narodu pod plastom demokratije tolerisati uzasan primitivizam i ocigledno zlo koje se seje godinama od istih ljudi? Nije mi jasno o cemu se ovde radi! Jos ih placamo da nas brukaju pred nasom decom i celim svetom. Pa trebalo ih je vec ukinuti, sramota je da to nismo jos uradili. Radikali su udesili svoje zivote, bujaju na privilegijama koje im je ova jadna drzava omogucila...

Nenad Rogulja

pre 17 godina

SRS treba ukinuti sto pre.Ispravljanjem greske od 5. oktobra 2001 kada nisu ukinute SRS i SPS ce se drustvo prisiliti da ide u demokratskom, jedinom pravilnom, smeru. Naravno taj smer ima vise traka, i to je ono sto ce gradjani birati. SRS ocigledno ne zeli da vlada Srbijom, vec samo da parazitira u njoj, sejuci sovinizam najgore vrste - vukuci je u ponor - bez pravog interesa za buducnost zemlje. Znate, kada je u Srbiji lose - nisu popularne demokratske opcije, popularne su revolucije, buntovi, kontriranja vladi i slicno. SRS je uvek igrala na tu kartu. Ti veciti opozicionari varaju gradjane Srbije nudeci im nekakvu opciju, koja zaista, nema nikakve perspektive.
Sta bi se desilo ako bi uspeli da ukinemo SRS? Prvo SRS nema tu snagu da opstane kao neki pokret ako bi ih zabranili. Oni isljkucivo zive od funkcija u upravnim odborima, novca iz Skupstine, i sponzorstva onima koji su im simpatizeri (i to uglavnom firme koje se oslanjaju na drzavni aparat). Zabranom bi se svi njihovi kanali presekli, bez gotovo bilo kakve reakcije. Neko ce reci da 35% Srbije glasa za SRS. Netacno. Glasa nesto vise od milion gradjana, ne zato sto SRS-u veruje, vec zato sto je mislio da oni mogu i zele nesto da promene u ovoj zemlji. To znam zato sto sam i ja bio jedan od njih. Danas, posle toliko godina od tog 5. oktobra vise je nego jasno ko su oni i na koju su kartu igrali. G17+ ima moju punu podrsku u inicijativi da se SRS ugasi. Njihovim unistenjem ce se sve manje slusati o "velikoj srbiji", a sve vise o ekonomskom prosperitetu zemlje, ubedjen sam.

Bole

pre 17 godina

Za pocetak mediji treba da bojkotuju SRS. Previse im se daje prostora u medijima. Oni to koriste na ovakav nacin. Drugo nista pametno i ne umeju da kažu, pa im treba izbiti i to poslednje oružije.

Jelena S

pre 17 godina

... slučaj porodice Barbalić. Dok su bili na letovanju, u julu 1997, Barbalići su jednostavno iseljeni iz svog zemunskog stana u koji je odmah useljena Ljiljana Mijoković, sekretarica u stranačkom glasilu "Velika Srbija". Vojislav Šešelj isticao je nacionalnu pripadnost porodice i upozoravao da "mali ustaša" Dario Barbalić ne može da ide u obdanište zbog toga što "ima hrvatski pasoš". Malo posle iseljenja (odnosno krađe – Barbalićima je jednostavno oduzet čak i nameštaj), Šešelj je u studiju BK Televizije verbalno isprovocirao porodičnog advokata Nikolu Barovića, ovaj ga je polio vodom, a čitava stvar završila se time što je Barovića premlatio Šešeljev telohranitelj i što je radikalski vođa, uz ciničan osmeh, prokomentarisao da se Barović u stvari "okliznuo na bananu". Slučaj Barbalić još nije rešen. Porodica i dalje živi u podstanarskom stanu u Hrvatskoj, a u njihovom stanu i dalje je Ljiljana Mijoković.

Vučić je juče rekao da je Krasić u parlamentu o ustašama govorio u ideološkom, a ne nacionalističkom smislu. Verovatno je i Šešelj ’97 o Dariju Barbaliću govorio u ideološkom, a ne nacionalističkom smislu. Hteo je da spreči da mali u obdaništu širi ustašku ideologiju.

E sada, radikali su danas nekome vikali da je lopov. Ali oni nisu, oni su pošteni, nikada oni ne bi nešto uzeli (osim eventualno stana „malom ustaši“)

Sale Dorcol

pre 17 godina

Neka prvo G17 obezbedi sebi 35% podrske pa onda prica o zabranama. Ponasaju se kao nekada Julovci: imaju 1% podrske u narodu i usli su u svaki odbor gde ima para. To je veca uvreda demokratskoj Srbiji nego Radikali.

Aleksandar

pre 17 godina

Zabranom se nista nece resiti. Nije problem u radikalnoj stranci, problem je u ljudima koji ih podrzavaju, u medijima koji im daju prostora da sire svoju sovinisticku ideologiju, u pravosudju koje to tolerise, itd. Zabranom radikala ne bi nestali ti problemi, a kad ne bi bilo tih problema ne bi ni bilo potrebe za zabranom doticne stranke jer ne bi mogli ni da primirisu u parlament. Dakle, odgovornost je na medijima, na pravosudju, a i na drugim politicarima da izbace te ideje iz glava zaludjenog naroda. Evo, recimo, zasto B92 prenosi izjave radikala? Znam, objektivno novinarstvo, ali dzaba objektivnost ako to nije zdravo. Treba poceti sa medijima - neka prestanu da im posvecuju paznju i oni ce brzo nestati jer njihova podrska u gradjanima se i zasniva na stalnoj demagogiji koju odasilju preko medija. Sprecite to, bar toliko mozete da uradite... A to je prvi korak pri ozdravljenju gradjana ove napacene zemlje...

nesha - uporni

pre 17 godina

Kao i juce - apelujem na B92 da sa sajta skine sve izjave predstavnika SRS....
Svima bih porucio da pazljivo procitaju izjavu Slobodan Vucetica koji je jasno citirao Ustav...
Ne postoji ni jedna stavka u Ustavu koja kaze da partija koja ima 35 % glasova ima prava da prekrsi Ustavne odredbe...
S druge strane vidljiv je i veliki STRAH radikala jer na ovo nisu racunali....
Losa procena...

Novosadjanin

pre 17 godina

Vrlo je demokratski ukinuti stranku koja danas siri medjunacionalnu mrznju i svako ko je protiv ukidanja treba da se seti sta se dogodilo u Nemackoj jer Hitler nije na vreme zaustavljen.To sto SRS ima najveacu podrsku biraca u Srbiji je samo razlog vise da se pokusa sa pravnim sredstvima inace cemo docekati da Beograd bude nalik na Berlin iz maja 1945. godine.

Petar

pre 17 godina

Забранити најјачу политичку странку у Србији је врло недемократски, међутим мора доћи време када ће већ једанпут радикалска приѕемна идеологија добити свој крај на суду. После пресуде надлежне судске инстанце морало би да дође до крупних промена у вокабулару неких народних представника. Ако тога ипак не буде онда нека буде оваквом народу како је и бирао! Лоше нам је-тако нам и треба!

Maja

pre 17 godina

Apsolutno sam protiv zabrane rada SRSa, zato sto to demokratske snage izjednacava sa nedemokratskim, a jos vise zato sto bi sa oreolom zrtve i mucenika, radikali jos vise ojacali, pogotovu u ovoj atmosferi koja se prema nama ne menja, a po kojoj smo mi, Srbi dezurni krivci i najgori negativci u svemu.
Naravno, gosp. Krasic mora da odgovara. Ako i na raspirivanje verske i nacionalne mrznje ima imunitet, mora mu se ukinuti. Nadam se da ce javni tuzilac bar jednom postupiti kako treba. Bilo bi jako vazno da se pokrene postupak protiv ovakvog (ne)narodnog poslanika i da se on dovede do kraja, da svima budu poznate i jasne posledice tog olakog vredjanja ljudi diranjem u njihov sustinski identitet, nacionalnu pripadnost i sl.
Premijer mora jasno i glasno da osudi ovakvo ponasanje jednog poslanika. Predsednik takodje.
A gosp. Vucicu bih porucila da iako sam Srbijanka - Srpkinja, koja voli svoj narod i postuje sve oko sebe, iako sam obrazovana i pismena, ipak ne govorim "tako kako govori narod" po njemu i nemam pojma o kom to narodu on prica i odakle mu pravo da grupu, makar ona brojala i milion ljudi, primitivaca izjednacava sa narodom, a govor mrznje sa narodnim govorom. Ne vrede mu sve njegove knjige i nauke ako nije prepoznao u svom partijskom drugu vrhunskog primitivca.

D.POPOVIC

pre 17 godina

U demokratskim drustvima da li neka stranka treba da i dalje postoji ili ne, odlucuje se na izborima, a ne na sudovima. Najbolji dokaz za to je JUL. Nestao je usled nestasice biraca na izborima. Slicna sudbina uskoro ce zadesiti GSS i G17+. Partije i stranke postoje zbog birackog tela, a ne obratno. Na sudovima se raspravlja o licnim uvredama koje je jedan pojedinac upucutio drugom. Dakle, gospodjo Dulic posavetujte se sa svojim advokatom i ako ste nezadovoljni presavijte tabak. Trazite zadovoljenje na sudu.

Nebojsa

pre 17 godina

Radikali su zabranjeni u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori, i u obe ove srpske drzave je politicka klima mnogo zdravija nego u Srbiji.

Servante

pre 17 godina

Ponasanje Seseljevih radikala je za najostriju osudu - i njihov govor mrznje, i primitivizam, ali isto tako i cinjenica da sustinski podrzavaju i odrzavaju G17 i DSS na vlasti. Samo pre nekoliko dana su isti taj Krasic, Vucic i Nikolic u dogovoru sa Dinkicem izbacili iz parlamenta neposlusne poslanike G17. Prasina u oci za narod, potpuno podrzavam stav Demokrata po ovom pitanju. Osuda za jedne i za druge - isti su!!!

xxxx

pre 17 godina

Njih je trebalo odavno zabraniti. Bojim se da je sa zabranom kasno posebno imajuci u vidu dolazece izbore. A i ko da ih zabrani - sadasnja garnitura na vlasti? Srbija je nazalost nacionalno zatrovana kako nikada u svojoj istoriji. Svi ti na papiru jaki Srbi nikada nista nisu dobro uradili za Srbiju!! Hajde da jednom zauvek prestanemo sa naciolanim sportom vecine "pravih" Srba "koga najvise mrzimo od drugih naroda?" Cemu ljudi??

Dusko

pre 17 godina

Zabraniti neku stranku je gotovo nemoguce, a politicki pogubno, primeri su Austrija,Francuska i Holandija gde slicne stranke postoje i neometano deluju, niko ne pokrece suludu ideju i zabranjivanju. Ako do te inicijative dodje, to ce samo biti veliki plus za radikale i trasiran put zaaodlican uspeh na predstojecim izborima. Da li je svima jasno da taj jezik, takozvani jezik mrznje, odobrava bar 50 % populacije u Srbiji ?! Samo neka se pokusa sa inicijativom za zabranu, do koje nece doci, pa cete videti rezultat izbora.

Rene

pre 17 godina

Problem Srbije je sto ne postoje standardi o tome sta je prihvatljivo, a sta nije u javnoj komunikaciji, pa ni za skupstinskom govornicom. Doticni poslanik treba da bude kaznjen, ali ne i stranka. Zabranjivanje bilo koje politicke stranke, pa i SRS, je totalitarna mera uspanicenog totalitarnog drustva i nadam se da se tome nece pribeci, u protivnom, radikali ce samo ojacati.

ermip

pre 17 godina

Slazem se sa primedbom da skoro u svim politickim partijama ima
pojedinaca koji se primitivno ponasaju u parlamentu, ali u SRS nisu u pitanju pojedinci. Oni su kolektivno takvi. Oni su uveli primitivizam u ovu drzavu a ostali ih samo tu i tamo kopiraju. Pogledajte samo parlamente okolnih zemalja, vidite li tamo nesto slicno kao kod nas. Uzgred, pogledajte malo i vojvodjanski parlament. Sedamdesetih godina u Italiji je postojala partija Crvenih Brigada (cini mi se da su se tako zvali-zato me nemojte hvatati za rec, u svakom slucaju moze se negde proveriti). Ta partija je imala u parlamentu Italije preko 40% poslanika. Zbog svog delovanja u javnosti zabranjena je. U sustini NAS koji nismo pristalice radikala, u ovoj zemlji, ima sest puta vise.

Zoran Stojkovic

pre 17 godina

Neka odgovara g. Krasic na sudu ako za to ima osnova. Moje misljenje je da ovoga puta nije ucinjeno krivicno delo raspirivanja rasne, verske i nacionalne mrznje, nego neko iz domena narusavanja dostojanstva licnosti. Sa druge strane G17+ cini sve da narod omrzne demokratske snage. A licno se jezim na gasenje medija i zabranu stranaka. U Srbiji je to vrlo osetljiva tema.

Demokrata

pre 17 godina

Verbalno nasilje, pretnje i profasisticki ispadi nisu dozvoljeni u demokratskom drustvu, cak sta vise kaznjivi su, slobodu da budete fasista i ugrozavate druge ne mozete dobiti, tako da se uzalud pozivate na slobodu misljenja i demokratiju. Slucaj zavrsen.

A.

pre 17 godina

Podsecam da su radikali u toj istoj skupstini vredjali predsednika Tadica nazivajuci ga ustasom i ne secam se da je ta grupacija cudnog imena uopste reagovala, dakle oni reaguju samo kada njih licno nesto pogadja, neka se sete koliki je njihov doprinos blacenju prethodne demokratske vlade i stranke i jacanju vec pomenutih radikala.

Beca

pre 17 godina

Jeste, radikali jesu bezobrazni, ali mislim da su sustinu cele stvari prozreli oni koji smatraju da je u svemu ovome najmanje neduzan gospodin Mladjan Dinkic.Neprincipijelno je pregazio u G17 one koji su se suprotstavljali njegovom despotizmu,surovao je oko njihovih mandata sa radikalima i SPS-om, a sada kada njegova kombinatorika ne prolazi, izaziva skandale i hajke preko medija.Takvo ponasanje steti svima,a ponajvise G17 i zato apelujem da se zaustavi novi mali "Sloba",veciti magistar i asistent!

Vlada

pre 17 godina

Iskreno se nadam da ce ovaj sukob dobiti epilog na sudu. Gospodin Krasic bi tamo morao da prilozi dokaze da je brat ili da su braca gospodje Dulic-Markovic u proteklim ratu bili u ustasama (hrvatskoj vojsci). Ukoliko to ne dokaze, morao bi da bude osudjen i kaznjen za uvredu. A uvreda u tom slucaju nije mala. Sa nekim stvarima ne moze i ne sme se se covek da sali.

Ana

pre 17 godina

Ako je to u redu, onda bi i ove G17 aktiviste koji najgore vredjaju sa "Ubice, ubice" trebalo suditi i staviti izvan zakona. Jer ima ustasa koji nisu ubice iako mrze i rade protiv srpskog naroda. Dakle ova vredjanja od G17, koja ona ne negira bile bi razlog da se i G17 izbaci, iako je to potpuno suvisno jer se oni izbacuju sami iz politike sa svojih 1,4%.

Goran

pre 17 godina

Samo im se vi podsmevajte i ne shvatajte ih ozbiljno, ali oni su ozbiljniji od najgore kuge ili tifusa. Pre mesec dana mi je dosao komsija, lokalni Radikal, na vrata, sa spiskom u rukama i pitao me da li glasam za SRS. Obrazlozenje je bilo - "pravimo spisak za dostavu nasih novina (Velika Srbija)". E, kog sam se ja djavola sakrivao iza one kartonske kutije, kada sam glasao, kada mi sad majstor dodje na vrata i trazi da se izjasnim? Naravno da ne moram da mu odgovorim, ali on implicitno zna kakav je odgovor, jer da glasam za njih sigurno bih mu to i rekao. Kako god, oni lagano prave spisak podobnih i nepodobnih, a vi gledajte kako cete da reagujete.

Monty

pre 17 godina

Ja sam jos odavno rekao da su radikali klasicni fasisti. Pogledajte samo na koji su nacin nacionalsocijalisti dosli na vlast. Apsolutno ih kopiraju. Ajde samo da se i ova nasa vlast opameti pa da ih lepo zabrani kao i u svim ostalim zemljama

maki

pre 17 godina

Mislim da je radikale trebalo odavno zabraniti iz milion razloga ali smo malo zakasnili zar ne, odgovaralo nam je da ima ko i da pljuje kad nekima to odgovara.
Samo da razjasnimo, jel jeste ili nije drug brat ili rod bio u zengama.
A dragi iz G17, dok ste vi po drugima pljuvali, pricali lazi,vredjali to se pravdalo politickom borbom, i nije vas bilo briga da li je neko povredjen ili ne, e sad da vidite kako je mada je ovo malo u odnosu na ono sto ste vi radili i sto radite
Ne cini drugome ono sto tebi ne zelis da se desi

goran

pre 17 godina

Hteo bih sve da podsetim da je nedavno, na sudjenju u Hagu, Seselj javno priznao da je u zaru politicke borbe, lagao, vredjao, preuvelicavao stvari....E sad,nije problem to, nego je problem sto je zbog tih lazi i uvreda on bio popularan, usao u vladu sa Slobom i zaratio sa celim svetom ! Zato je opasno postiti ih da lupetaju i rade sta hoce, dok ne bude kasno !!!! ("svega ovoga ne bi bilo da je Pera otisao pravo u policiju")

Marko

pre 17 godina

U demokratskim drustvima se itekako iskljucuju iz javnoga zivota grupe i pojedinci koji svojim nastupanjem ruse osnovne temelje toga drustva. Tako da ne verujem da bi se mnogo potresao ako i politicka scena Srbije dozivi slicno "prociscenje", mada nazalost ne vidim da ce se to desiti.

grga pitic

pre 17 godina

Zabraniti trenutno najjacu stranku u Srbiji ne samo da je pravno nemoguce, kao sto neki "vrli pravnici" i "demokrate" zagovaraju, nego je i veoma opasno. Ostaviti van sistema i bez predstavnika u parlamentu po svim procenama stranku koja ima 35-40% biraca bio bi uvod u potencijalni gradjanski rat. Pa vi sad zabranite ako smete.

sale1000

pre 17 godina

"Demokratima" bi bilo bolje da se malo zabave pitanjem zasto su radikali toliko popularni. Dok god budu postojali haski tribunal, Natasa Kandic, Canak, tzv. NVO, itd. radikali ce biti popularni.

Kika

pre 17 godina

Zabranite ih konacno! Znate li da su mnogi u Novom Sadu navuceni da glasaju za "Nasu Maju" ne znajuci da je radikalka.Nisu se hvalili time pred izbore.Cutali su mudro.Neka ova vlada ostane upamcena bar po jednoj mudroj stvari koju je uradila.Zabranite ih!!!!

Mikica

pre 17 godina

Zabrana radikala je imperativ za srbiju. Ta stranka je formiramna za miniranje rada parlamanta , a ne da bude stranke koja ce sprovoditi politiku.Od takve stranke vremenom je izrasla nakaza koja ima podrsku velikog dela birackog tela koje mrzi ono sto se napravilo od Srbije ne shvatajuci da se radikali u tome aktivno ucestvovali.
U ovoj drzavi red je da vec jednom pocne da se placa za ono sto uradis. Tako i radikali , za ono sto su uradili Srbiji zasluzuju zabranu.

pozdrav sa Lazarevačkih kopova

pre 17 godina

Ma sada je gotovo, a da je to učinjeno 6. oktobra Srbija bi danas bila znatno naprednija država...razmislite zbog čega! Vlastrodržci se ne bi plašili da povlače konkretne poteze...za dobrobit svih nas!

Skubidu

pre 17 godina

Ukidanje Radikala bi im podiglo popularnost jos vise, pa eto ti gradjanskog rata Srbiji.
U pravnom sistemu, za licne uvrede postoje sudovi koji trebaju da presude visoke novcane odstete licu koje je pomenuto na uvredljiv nacin i naplaceno od osobe koja iznosi komentare.
Radite na regulisanju sistema koje ce presudjivati velike iznose odstete u ovim slucajevima, te ce radikali bankrotirati ili ce izgubiti na popularnosti jer nece vise biti toliko "glasni". Naravno poslanicki imunitet ne bi trebao da vazi ukoliko je tuzba podnesena od drugog poslanika.

Bojan

pre 17 godina

Stvar je krajnje jednostavna. Nema šta demokratski-nedemokratski; ako se krši zakon svako treba da odgovara, koliku god podršku trenutno imao u biračkom telu koje se opredeljuje za izlazak na izbore. Sve priče mimo ove su čisto zamajavanje i odvlačenje pažnje.

sandra

pre 17 godina

"(...)za pokretanje postupka trebalo [bi] utvrditi broj i sadržaj izjava predstavnika stranke kojima se raspiruje rasna, verska i nacionalna mržnja i netrpeljivost, a zatim i da takve izjave ugrožavaju javni interes."....Pa zar nije dovoljno takvih primera u proteklih 16 godina kada je rec samo o radikalima?! U tome se jedino i sastojala 'aktivnost' ove fasisticke partije!

Апис

pre 17 godina

Укидање СРС није демократски, али свакако јесте терапеутски чин, потез који води ка излечењу српске државе. Руку на срце, нису ни остале партије далеко одмакле од радикала, али ови су одавно зрели да се "излогују". Не треба се плашити реакције њихових бирача. Чак и да их је 50%, они по својој структури (старосној и образовној), нису способни да учине ништа на пољу ванпарламентарне борбе. Мислим да је крајње време да уведемо Сенат од десетак људи, састављен од мудрих глава, доказаних родољуба из науке, уметности и цркве (нпр. Вл. Јеротић, Кустурица, Патријарх), који ће бити изнад Парламента и чија ће реч бити последња.

Petar

pre 17 godina

Mislim da mnogo ljudi ovde mesa pojam demokratije i samovolje . To sto su radikali najjaca stranka nikako ne znaci da nisu zreli za zabranjivanje . Pa i Hitler je bio najjaci u Nemackoj , pa sta ? DA IMA PRAVNE DRZAVE I ZAKONA RADIKALE BI ZABRANILI ZBOG RASPIRIVANJA MEDJULJUDSKE I MEDJUNACIONALNE MRZNJE . Ma dosadili su mi vise ....

sdf

pre 17 godina

Ako se to sada ne uradi, sutra ce biti prekasno za Srbiju. To je politicka organizacija koja funkcionise po istim principima kao Zemunski klan. "Kada Dušan Spasojević nešto naredi, a to se ne uradi, taj čovek je pokojan. Od njega nije moglo da se pobegne, razmišljao sam da izađem iz grupe, ali bi mi Spasojević tada pobio porodicu i brata." - Isto ce sutra vaziti i za Srbiju, ako SRS dodje na vlast.

Muad Dib

pre 17 godina

Признајем да сам пријатно изненађен масовним реакцијама против СРС насиља што од стране посетилаца овог сајта, а још више других (странке и сви остали). Пре 5-6 недеља сам послао коментар који упозорава на радикалску тактику, али тада није био довољно актуелан, па није ни објављен. Нажалост, њихови гласачи не размењују ставове овим путем, већ их добијају путем таблоида и то градиво потом утврђују у кафани или на пијаци.
Маторији сам од већине посетилаца и јежим се од тога каква будућност у оваквој земљи чека мојих троје деце-студената. А њима не пада на памет, нити бих волео, да одлазе одавде. Стога мислим да не помажу ни забране ни медијски бојкот, већ управо ово што се сада дешава: масовне реакције на простаклуке и на унапред испланиране провокације СРС, једна рововска и упорна борба против свеколиког примитивизма који нас је преплавио. Против поплава су се борили баш тако - џак по џак на критична места. То није нимало лако, али је очигледно да тек после оваквих реакција и они који би морали по службеној дужности да се баве таквим стварима, почну да се оглашавају (тужилаштво, судство). Нека то буде почетак, вајдица је (бар док све скупа не заокупи фудбал)...

Zoran iz Nisa

pre 17 godina

Tzv. "Demokratski blok" nije, izgleda, shvatio osnovni princip zastite demokratije: nema demokratije za neprijatelje demokratije ! Ne samo zabrana stranke, vec i zabrana da iste osobe registruju stranku pod drugim imenom, znaci i zabrana konkretnim osobama, sa imenom i prezimenom !

Bivša Vojvođanka

pre 17 godina

Već dve godine ne živim a Srbiji, ali nikako ne mogu da razumem kako mogu radikali dobiti više od 40% glasova. Zar stvarno ima toliko ljudi, koji misle da ovo je put, kojem Srbija treba da krene početkom 21. veka, da se problemi mogu rešavati na radikalski način. Danas ministarka, suta naši roditelji u Vojvodini, koji iako nisu srpske nacionalnosti, ali su se tu rodili, lojalni su državi, plaćaju takse, žive u miru sa susedima, treba da se plaše za well being. Videli smo do čega je vodio govor mržje tokom devetdesetih, zar opet isto?

Nikola

pre 17 godina

Naravno da je moguce zabraniti rad SRS, treba samo uzeti u obzir sav govor mrznje u poslednjih 15 godina. Treba sve to sakupiti i predati tuziocu. Isto to treba uraditi sa SPS. Ovo je jedinstvena prilika....ne treba cekati da oni ponovo nesto lose kazu nego sakupiti sve iz proslosti.

opet

pre 17 godina

Zabranjivanjem je i Hitler poceo svoj crni pohod.Postoji jednostavnije resenje,novo glasanje za sve institucije ( pa zar nismo nova zemlja?).Ovakav nacin rada nasih politickih ustanova nekome verovatno odgovara.Ubacis petokplonase i haos.Ja ne vidim drugog resenja osim novih izbora pod nagdledom medjunarodne zajednice.Ako do njih ne dodje plasim se da ce nas snaci isto sto i ex Jugoslaviju,GRADJANSKI BRATOUBILACKI RAT a to je sigurno u necijem interesu znajuci kako smo slabi sto se te teme tice.

mail

pre 17 godina

I Legija je odavno presao sve granice, pa nikom nista. I uvek ce tako biti, dok se zlocini bilo koje vrste ne kaznjava. Zato je vasa rubrika Sribaj 2020 ipak preuranjena, ako moze da se preimenuje , Srbija 2200 (ako nas uopste bude bilo tada).

smile

pre 17 godina

Ne znam sta reci...Mozda sramota!!!I to je malo...Iskreno nemam obicaj da saljem komentare ali ovaj sam morala. Zivimo u sredini u kojoj je lako izvredjati,opsovati (nazalost) ali ovo definitivno nije normalno. Ovakav dzumbus u skupstini!?Ovo nije nista drugo do recnik mrznje.A ne znam sta se do sad cekalo sa reakcijama javnosti!?Ovo radikalima nije prvi put da javno vredjaju,psuju i fizicki napadaju.
Sto se mog licnog misljenja tice radikale treba ukinuti.Mozda bi to bilo malo teze pred sledece izbore ali je moguce.Zalosno je samo to sto ih veliki broj Srba podrzava!!!

Miro Lj

pre 17 godina

Smiješni ste.Kod vas u Srbiji svi vode tuđe poslove,a niko ne mete ispred svoga praga.Dežurni komentatori iz dana u dan komentarišu sve vijesti,a komentari su "na liniji",tako da nema opasnosti od cenzure.Zapjenušano traže ukidanje radikala zbog verbalnog delikta koji je "prevršio mjeru". Niko ne napisa ko je taj koji bi imao tu moć da zabrani najveću stranku.Za krivična djela postoje sudovi,a krivica se određuje individualno.Što se tiče porodice Barbalić,za informaciju komentatorima,iz Hrvatske i federacije BiH,da Kosovpo ne spominjemo protjerano je na stotinu hiljada sličnih Barbalićima,ali oni su srbi,pa vas možda i ne zanima kako se zovu.Ako vam je "govor mržnje" u Parlamentu najveći problem u Srbiji-onda AFERIM !

NN

pre 17 godina

Sta reci sem STRASNO!Nazalost,zivimo u sredini u kojoj je lako opsovati,uvrediti i napasti nekoga...ali to ne moze biti izgovor jer ovde nijedan izgovor ne moze biti prihvacen!Sto se licno mene tice njima treba stati na put,ukinuti ih u krajnjem slucaju.Trebalo je i ranije reagovati,nije njima ovo prvi put da psuju,napadaju,vradjaju...A izuzetno je zalosno sto ih veliki broj gradjana Srbije podrzava!!!

Maja V.

pre 17 godina

...Posle svega smo saznali da poslanik ,sa govornice, moze da kaze sve,ama bas sve, sto mu padne na pamet...i da nema nacina da se kazni. I tako se zatvorio krug pakla, jer su te primitivce birali glasaci, koji su se bas zbog toga i opredelili za njih! Demokratija je za civilizovane narode a mi tu ocigledno, ne spadamo. Koristimo blagodeti naprednih drustava ali u svrhu samounistenja! Sta nam preostaje? BOrba za afirmisanje osnovnih ljudskih vrednosti, do kraja...Cini mi se da svice zora 6.oktobra!

Dusan Martinovic

pre 17 godina

Draga Gosodjo Dulic kao Beogradjanin I Srbin duboko vam se izvinjiavam za uvredu koja vam je
nanesena.
Nisam siguran da li ste srodstvu sa Jasnom nekada jednom od najlepshih devojaka Beograda, clanom grupe
Lokica I Branimirom Dulicem ali zbog prezimena I njima se izvinjavam.
Vucicu ako citas ove redove morao bih da se izvnis Dami I da osamaris po dzepu Krasica. Tada bi po meni
bio veliki politicar. Imas stofa kao politicar ali moras da se brusis. Sto se tice tvog vodje Seselja gadi mi se.
Realno je da ova kampanja mora da se vodi protiv SRS jer sledeci udarac je gubitak Kosova I verovatno
Vojvodine I Sandzaka tako da je radilkalizacija Srbije neminovna sto nije u interesu vladajucoj garnituri
koja nema kicmu I kapacitet da vodi Srbiju. Ako se izvrsi analiza alternative koja se nudi Srbiji sa i
korumpiranim partijama ili demokratama onda stvarno laku noc Srbijo. Ako ovako jedinsvo demokratskog
bloka I gradjanskih organizacija postoji oko jedne verbalne uvrede zasto tako jedinstvo ne postoji u zastiti
Srba na Kosovu, Hrvatkoj I drugde gde Srbi gradjani drugog reda I ponizeni do krajnjih granica. Tek onda
G17 moze da dobije na rejtingu ka o partija pa da ukine SRS.
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng