Sreda, 07.06.2006.

07:54

G17 plus: Zabraniti SRS

G17 plus zatražio od republičkog tužioca da pokrene postupak pred Ustavnim sudom za zabranu Srpske radikalne stranke.

Izvor: B92

G17 plus: Zabraniti SRS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

174 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 17 godina

Nemam simpatija prema SRS, populistickoj partiji, ali nemam ni prema G17 plus. Nemam nista protiv Hrvata, ali imam protiv komunizma i komunisticke ideologije koja se primenjuje od strane Dinkica i ostalih. Nemojte da se zavaravamo da su samo Radikali populisti, a nista nisu bolji ovi iz G17 plus. B92 ne moze i ne sme da bude uvucen u zamaskiranu komunisticko-fasisticku popisticku politiku.

Plivac

pre 17 godina

SRS je trebalo zabraniti jos 2000. godine. Lepo je Canak govorio. Nazalost ovaj narod se ne zna drugacije opametiti. Radikale zabraniti! Imaju moju podrsku!

Arhimed

pre 17 godina

Bruka i sramota! Treba pruziti punu podrsku gospodji Dulic Markovic koja je olicenje postenja na nasoj politickoj sceni! Radikali samo potvrdjuju svoj fasistoidni karakter, a njihovi glasaci koji su zavedeni fabrikovanjem afera i koje kakvih gluposti treba da se pogledaju u ogledalo i razmisle da li tom zlu davati glas ikad vise... Ovakav odnos nije ni srpski, ni pravoslavan ni hriscanski vec fasisticki. Ako su nam se roditelji i dedovi borili protiv toga onda je i na nama zadatak da skinemo masku "radikalizmu" u Srbiji i ogolimo tu cinjenicu da je to u biti fasisticka stranka koja bi kao takva u svakoj normalnoj demokratiji bila zabranjena.

Bojan

pre 17 godina

Zakon o političkim organizacijama je jasan - ako stranka raspiruje (između ostalog) nacionalnu mržnju, stiču se uslovi da se istoj zabrani rad. SRS je ovaj uslov ispunila bar 1000 puta u kratkoj istoriji svoga postojanja.
Mogu oni da imaju podršku 90% biračkog tela - ako su prekršili ovo slovo zakona ima da se ukinu. Ne ukida njih G17 plus, već Vrhovni sud Srbije, a zbog kršenja pomenutog zakona. A tih šatro 38% građana koji ih podržavaju neka se zapitaju šta to nije u redu s njima samima kada glasaju za ovakvo nepatvoreno zlo i jad.

deda@total.net

pre 17 godina

Za radikale ce da glasaju svi koji su bili OK 90-tih, plus mnogi kojima nije i nece biti bolje bez obzira ko je na vlasti, plus svi koji su doshli ili izbegli u Srbiju, pa vi vidite koliko je to. Znachi radikali su tu da ostanu, a ostali mogu da biraju izmedju "Vidimo se u Chitulji", bensedina ili pasosh u ruke pa tutanj.

Kec

pre 17 godina

Ma sta glasaci i podrska - i Hitler je imao podrsku pa su "vecinu" lepo "ubedili" da su u krivu i da se podrska ne vazi kada u njeno ime siju smrt i mrznju. A radikali su je sijali, je li im sef u Hagu? Samo sto mi nismo izgubili rat pa nam se ovi jos vrzmaju okolo.

Gordana Cerović, Čačak

pre 17 godina

Molim ljude iz Beograda da svojim prisustvom sutra u 9 sati ispred Skupštine Srbije podrže akciju "Ivana je jedna od nas". Živim u Čačku, gde je do pre par godina živela i gospodja Dulić-Marković. Znam koliko je hrabrosti i mudrosti bilo u njoj u vreme antirežmskih protesta do 2000, a u to su se gradjani Srbije uverili i u ovo vreme njenog ministarskog mandata. Poštovana gospodjo Dulić, Vaši čačani su uz Vas! Sigurna sam da ćemo uz ljude kao što ste Vi pobediti pošast radikalskog fašizma. S poštovanjem Gordana Cerović iz Čačka.

jovanovic goran

pre 17 godina

Zabrane su deo komunisticke ideologije, a G17 je ostatak ili jos bolje receno vampir tog sistema... Po njima najbolje bi bilo da zabranimo sve politicke partije, svako drugo misljenje, svaku drugu ideologiju... da proteramo iz zemlje i uzemlju sve politicke protivnike i da na kraju ostane samo G17 i Dinkic na vrhu! Ne slazem se s politikom radikala... Oni su pokazali ko su i svedoci smo da su nas zajedno sa socijalistima bacili na evropsko smetiliste, ali pustite ljude neka govore sta hoce, to je njihovo pravo, kao sto je i moje pravo da li cu da se slozim s njima ili necu... sve ostalo je diktatura, fazizam, komunizam... bezbroj imena za istu stvar

deki011

pre 17 godina

Tzv. demokratska vlada sada bi da zabrani delovanje najvecoj parlamentarnoj stranci posto je skontala cinjenicu da SRS ima vise pristalica nego li sve stranke vladajuce koalicije zajedno. Sto bi se reklo "Kada ne mozes da ih pobedis - zabrani ih".

Nikola,Grdelica

pre 17 godina

Bilo bi to fenomenalno. Ali ko od aktuelnih političara ima hrabrosti za to? Mozda Ceda ili Batic, ali oni su duboko u senci. Daj boze da se to desi, ali sumnjam....

Lala.Beckerek

pre 17 godina

Dosta je u ovoj drzavi bilo zabrana. Ne treba jos jedna! Srbi treba da nauce svojim iskustvima da nije sve u radikalizmu, sami treba da pokazu da su neko i nesto. Sta vredi zabrana kada vise od 50% bira radikale jel su i sami radikali. Tako je to!
Vas Lala

SAMO OSTRO!

pre 17 godina

Ako skupstina oduzme imunitet tom tipu, a za to ima dovoljno glasova, onda on moze i mora da bude najostrije kaznjen jer nije lupetao pijan u kafani, nego u skupstini, pred javnoscu cime je njegova odgovrnost daleko veca. Do sada se uvek pokazalo da cim se radikali puste da divljaju, popularnost im raste, cim im se malo pokazu zubi gube podrsku jer su njihovi obozavaoci isti kao i oni, u sustini plasljivci koji agresivnoscu to pokusavaju da sakriju. Kada ih covek slusa, jasno je da je to jedan potpuno kliseisovan govor, bez stvarnih ideja, sto samo govori koliko su malo autenticni.
Moj savet: samo ostro ovaj put i radikalska posast ce se vratiti u misiju rupu kao i 5. oktobra.

ermip

pre 17 godina

Poceti sa emitovanjem pescanika na radiu B92, dvadesetcetiri sata dnevno. Neke TV stanice nocu prikazuju porno filmove, B92 bi mogla u to vreme da prikazuje dokumentarce i ostale filmske zapise o socijalistima i radikalima. Tokom dana bi mogla da se odrekne dela prihoda od reklama i da prikaze poneki "slavni" trenutak ovih primitivaca. Sto cesce bi trebalo prikazivati najprimitivniji deo njihovog govora i ponasanja. U isto vreme se treba izbegavati prikazivanje njihovog reagovanja. Na njihov stil ponasanja, treba odgovoriti istim stilom. U vise navrata sam citao ovde date komentare da bi u tom slucaju i MI bili isti kao oni. Ne slazem se! MI nismo huskali na rat, mrznju, netoleranciju, primitivizam... Ako cutimo, mnogi ce misliti da su oni u pravu i da zbog toga ne reagujemo. Napad je najbolja odbrana. Mozda ce neko reci da je i ovo sirenje mrznje. Ne slazem se s tim. Ali cak i da je istina, sta smo do sada postigli sa sirenjem tolerancije, ljubavi, ljudskosti...Nista! Ni Nacional-socijalisticka partija Adolfa Hitlera nije prevaspitavana nego je zabranjena. Da li cemo im time ugroziti ljudska prava? Ne verujem...

George

pre 17 godina

Konacno da se javno postavilo pitanje zabrane SRS kao izrazito ekstremisticko-nacisticko-profasisticke
stranke, koja godinama siri mrznju i nacionalnu netrpeljivost. Ako se dobro secam bilo je pokusaja da se skrene paznja na njihovo delovanje od strane nevladinih organizacija i nekih retkih politicara (Nenad Canak i jos neki), ali bez uspeha. Ova bratija se toliko osilila da coveku bude muka gledajuci sta rade. Mislim da se njihovo ponasanje mora pod hitno sankcionisati u sta sumnjam da ce se desiti obzirom da to nekima u vlasti ne odgovara (mislim prvenstveno na DSS).

Djordje

pre 17 godina

Drago mi je sto citam izjavu Vojislava Kostunice. Jeste cinjenica da je Ivana Dulic Markovic ministarka u njegovoj vladi i da to ne bi mogla da bude da se on tome usprotivio. Time je on jos tada dao svoj stav o Ivani.
Sada ga je potvrdio. A radikali galame, kao i uvek. Ja sam saglasan da ta stranka bude zabranjena, ali ne verujem da ce se to realizovati.
Podrshka Ivani Dulic Markovic.

Boza Bogdanovic

pre 17 godina

Nije mi jasno kako stranka G17, koja ima rejting od 2% moze legalno srusiti Radikalnu stranku, koja ima rejting od preko 35%?! Tu sansu smo ispustili posle Petog oktobra. Imali smo dvotrecinsku vecinu u Skupstini Srbije, koja je jednostavno mogla da zabrani postojanje ratno-huskackih i zlocinackih stranaka (SPS, JUL i SRS). Medjutim, to nije uradjeno, jer su vec u tom momentu neki vidjeni clanovi DOS-a usli u dil sa Milosevicevim lopovima. Vremenom je DOS smanjio broj poslanika, pa sada Vlada opstaje zahvaljujuci glasovima SPS-a?! Da nam je neko rekao rano ujutru Petog oktobra da ce opstanak Vlade zavisiti od SPS-a, okrenuli bi autobus (u kome sam ja bio vodja puta) i vratili se u Bor. Tito je svojevremeno pricao da ce sitni lopovi pojesti Savez komunista. Nazalost, sada su u pitanju krupni lopovi, koji "nemaju pojma" sta se desilo sa milijardama dolara sa Kipra?! Preziveli smo Milosevica i njegove ratove i inflaciju, zahvaljujuci NADI u bolje sutra. Milosevic nam je nemilosrdno krao pare, ali NADU nije mogao, a DOS, ovakav kakav je, ukrao nam je i NADU, i to im nikada necu oprostiti.
Boza Bogdanovic, clan Okruznog odbora DS od 1992-94 godine, a kasnije clan GO DC (do decembra 2003.)

BoRiS034

pre 17 godina

To je najbolji predlog od strane politacara koji sam cuo u zadnjih 15 godina. Ja inace zivim u Belgiji koji ima isti takav problem kao sto je radikalna stranka i zove se vlamski belang. Belgija im nije zabranila prava rada i pravo izlaska na izbore ,medjutim oni isto kao i nasi radikali nece nikad imati vise od 50 procenata glasova na izborima tako da su sve ostale stranke potpisali sporazum o zabranjivanju saradnje u bilo kakvom smislu sa njima, plus svaku pogresnu rec sto kazu ili pretnju, sud kaznjava ogromnim novcanim kaznama tako da su se izuzetno smirili zadnje godine. Ja mislim da bih tako nesto bilo idealno resenje i za nase radikalce. KRALJEVINA SRBIJA

Zoran iz Nisa

pre 17 godina

Radikale je trebalo zabraniti jos 6. oktobra...a to one naivcine iz DOS-a nisu ucinile. Zato je i Djindjic ubijen, zato se i povampiruje milosevicevski duh, zato se i Legija i Mladic promovisu u nekakve heroje i patriote. Seselj je u Hag POBEGAO, da bi imao alibi za vreme atentata na Djindjica. Glasam za trajnu zabranu AntiSrpske radikalne stranke !!!

nemanja

pre 17 godina

Strasnije od svega ovoga sto se desava u Skupstinskoj sali je cinjenica da svuda sirom Srbije postoje likovi koji su juce gledali obracanje tog coveculjka i naglas, uz neskriveno odusevljenje njegovim izlaganjem, komentarisali:"...e neka si joj rek`o...","...dosta nam je vise tih stanih placenika i ubacenih izdajica...","... blago majci koja te rodila...". Zato na sledecim parlamentarnim izborima, CAK I AKO BUDE KISOVIT IZBORNI DAN, ne smemo sedeti kuci i uvece konstatovati da su ti primitivci opet dobili trecinu glasova "gradjana" Srbije! Ovo je smo logican redosled dogadjaja! Sta je sledece??? Mozda poziv na linc sa Skupstinske govornice...

Kole

pre 17 godina

Mediji samo treba da bojkotuju ove likove i sve je gotovo! Primitivcima je najtezi udarac kada ih niko ne registruje (mislim na sredstva informisanja)! Naravno da ih treba zakonom zabraniti kao zagovornike fasizma!

maja

pre 17 godina

stvarno ovo nije vise za tolerisanje.ne da ih treba zabraniti nego pohapsiti.radikalna stranka postoji samo iz jednog cilja, da siri mrznju, da vredja. oni i studentima po fakultetima u koje su se infiltrirali upravo uce kako hrvate treba mrzeti.ako im sada neko ne stane na put , bojim se da ce posle biti kasno jer zahvaljujuci njima fasizam cveta u srbiji.to mlade generacije vec truje i sve je veci broj sovinista medju dvadesetogodisnjacima.

Nebojsa

pre 17 godina

Pa o cemu vi pricate ovde?! Pa pobogu ljudi zar stranka koja ima jedan zapeta nesto % birackog tela daje sebi za pravo da trazi zabranu najjace partije u Srbiji vec godinama?! Pa za te radikale glasaju gradjani Srbije, Srbi pretezno. I posle isti ti koji su na vlasti pricaju o slobodi govora, a oni zabranjuju narodu da bira ono za sta je opredeljen!

IvanS

pre 17 godina

Suludo je traziti zabranu bilo koje stranke, pogotovo kada ona uziva veliku podrsku u narodu. Time bi se dala mogucnost zabrane drugih stranaka, kada onu drugi dodju na vlast. Isto tako je suluda ideja takozvanih "nevladinih" organizacija, da "oni koji podrzavaju Vladu" oduzmu imunitet Krasicu. Znaci li to da se DS-u sugerise da ne glasa o poverenju ovom ekstremisti?
Kriviti Kostunicu za sve, pa i za istup jednog ekstremnog radikala, samo pokazuje koliko je nase drustvo podeljeno i koliko svako razmislja iskljucivo onako kako se to iz stranke sugerise. Zato radikali i imaju takvu podrsku, jer DS obozavaoci kritikuju DSS i obrnuto, "nevladine" kritikuju trenutni rezim, a oni koji nisu sposobni da skupe 2% birackog tela, prilagodjavaju se prema potrebi. Sve to ide na racun SRS i donosi im dragocene glasove.

jako zabrinut

pre 17 godina

Da je DOS uradio ono sto je obecao, da su "eksperti" uradili postenu privatizaciju i vratili pare sa kipra, da im je Srbija bila preca od provizija, danas bi radikali bili proslost, borili bi se za cenzus. Ovako, oni su ni krivi ni duzni sve popularniji jer stranke bivseg "DOS-a" se aferama biju jedna protiv druge, slabe jedan drugu a radikali sve to posmatraju. I onda usledi zahtev ekperata za afere da se radikali zabrane. Oni se svojih clanova vrlo lako odricu (Davinic), a druge partije bi odma zabranili.

Marija Strenka

pre 17 godina

Da li cemo se konacno organizovati i otpoceti novi OTPOR????
Gradjanska neposlusnost, protesti, demonstracije.
Nesto sto ce svima dati do znanja da vise ne zelimo da slusamo bilo koga ko nas sprecava da nas prestanu izjednacavati sa onima kojima necu ni da spomenem ime, jer ga ne zasluzuju, oni koji samo znaju da vredjaju zbog svega i ni zbog cega, kojima su svo ostali krivi i koji nikad nisu odgovorni. Da li ce oni ikad reci: Da, rekli smo to i to, to jeste govor mrznje i sada treba da snosimo posledice. Neka vrate Magistrat, nama gradjanima Zemuna, cije ime oni blate. Svi znaju, koji su Zemunci, za njihove prevare, hoce li oni da vrate pare od mnogih ljudi koje su obmanuli samo jedan primer cu navesti - Altina? A Plavi horizonti? Toga se niko ne seca, bitno je da njima smeta svako ko ih podseti sta su radili ovde, u Srbiji, u njihovoj Srbiji, Srbima. Srbi najvise pate zbog njih, i samo zbog njih.

Sasa

pre 17 godina

Mislim da je krajnje vreme da se sa SRS zavrsi ono sto nije uradjeno posle 5. oktobra! Potrebno je hitno ispitati njihove veze sa mafijom(nije Dusan Spasojevic mogao da "hara" Zemunom bez znanja Seselja i radikala, koji su tada vladali Zemunom), proveriti zasto je Seselj onako iznenada neposredno pred atentat na premijera Djindjica ,odlucio da napusti zemlju i preda se Haskom tribunalu koji uzgred ne priznaje!? Sada tek vidimo koliko je Canak bio dalekovid kada je svojevremeno izjavio da SRS treba ukinuti. Fasistima u ovoj zemlji treba jednom za uvek stati na put.

Velimirovic P.

pre 17 godina

Dovoljna je tuzba protiv gospodina Krasica. A posle finansijska globa za nazivanje bilo koga "ustasom" ili pripadnikom proustaskih organizacija bez dokaza. Sve drugo je kontraproduktivno. Otkada postoji ovo moderno visestranacje nikada u urbanim sredinama nisam sretao vise intlektualaca koji se izjasnjavaju kao simpatizeri radikala. Poruka za sve "demokratske" snage: vise rada, manje price i patetike. Srbija propada a kandidat za potpredsednika vlade place.

Dragan

pre 17 godina

U mogucnost zabrane ne verujem. Da od mene zavisi, nema frke.
Bojkot radikala, da, podrzavam iz sve snage.
Cuvajte se B92, molim vas.

jagoda iz Njegoševe

pre 17 godina

Imam ,veliko razumevanje za privatno , brutalno povređenu i uvređenu gđu. Dulić i mogu reći da me njena ljudska reakcija do suza potresla . Međutim... ipak ta GOSPOĐA MI UOPŠTE NIJE JASNA . Od početka ona meni deluje kao da je zalutala u tu vladu, pa čak i u svoju stranku . Podržavam je u borbi za ostvarenje evropskih vrednosti , ali pitam se kako joj nije jasno da je sa ovom vladom to jednostavno "nemoguča misija". Nije mi jasno ni njeno toliko poštovanje prema premijeru, čuli smo to u "Utisku" kada se lavovski borila da ga odbrani od Nataše Mičić . A ON , evo posle 24h nije se ni oglasio da SVOJU ministarku, iz SVOJE vlade, uzme u zaštitu.
Gđa Dulić mi zaista ne deluje halapljivo i nekako sam sigurna da , izvinjavam se na izrazu, "ne lapa". Tim pre , kad sve ovo uzmem u obzir , ta žena mi uopšte nije jasna , pitam se šta onda uopšte traži u tom "društvu"?

Miroslav iz Hamburga

pre 17 godina

Zahvaljajuci Kostunici SPS i SRS nisu zabranjeni u Oktobru 2000´te. Kada uzmem jos u obzir cinjenicu da juce niko iz DSSa ili SPOa, dakle koalicioni partneri(!) G17a, u Parlamentu nije kritikovao izpad onog SRSovog lika, pa ni ko-predsedenik Parlamenta Vojislav Mihajlovic(!), onda bi G17 trebala pored poziva na zabranu tog, po meni, neofasistickog SRSa, trebala da izjavi svoje povlacenje iz Vlade, zato sto su njeni partneri sa cutnjom indirektno podrzavali govor mrznje od onog SRSovog poslanika!

Никола РС

pre 17 godina

У овој изјави нема ничега што упућује на тобожњу увреду на националној основи. Пази молим те ови такозвани демократи и душебрижници би да забране највећу странку у Србији која има 40% подршке народа, и то на захтјев странке која има камион гласача, и која је освједочено предузеће за пљачку народа.
Изјава је онаква како је тумачите, а тумачење је одраз вашег размишљања, а не производ реланог и рационалног промишљања. Вјерујем да 99 посто није ни прочитало изјаву, него користи сваку прилику да опљуне по најјачој политичкој странци у Србији, која ужива и највеће повјерење народа!

Drcna baba

pre 17 godina

Zao mi je ministarke, ali to se moglo i ocekivati. Nas narod kaze: "Ko sa decom spava budi se up...". Ako je G 17 plus evropska, civilizovana i napredna stranka, zasto je pristala da udje i deluje u vladi koju podrzavaju radikali. Ne samo sto je pristala, vec se dobro uhlebila na svim pozicijama na kojima ima novca i vlasti.
Ne mogu da verujem da ne znaju da se u zivotu sve placa, pa su morali da budu svesni da ce radiklaski racun stici kad-tad. I sada su stigli.
I ako im je sve to tako tesko i nepodnosljivo, zasto se odmah najavili da se vracaju u skupstinu cim sednica bude nastavljena. Ako me nesto vredja, ako se sa necim ne slazem i necu to da trpim onda moram da se odlucim: ili hocu ili necu. Ovako ostaje bljutav ukus u ustima: zabranite ih jer me vredjaju, a ja cu i dalje da sa njima delim vlast!
Jadno i ocajno od stranke od koje smo ocekivali znanje, stav i doslednost.

Kiza

pre 17 godina

Vidim da B92 detaljnije navodi odgovor SRS da Krasic uopste nije pominjao Hrvate vec ustase, i da nije problem nacionalnost vec ideologija mrznje prema Srbima koja je, kazu da imaju dokaze, izrazena kod clanova porodice Dulic-Markovic. Ako je istina da je njen brat bio u ZNG, onda ona ne moze da odgovara za njegove postupke, ali ne moze biti potpredsednik vlade Srbije, bas kao sto npr. Amerikanci ne bi dozvolili da najvise drzavne funkcije obavljaju ljudi ciji su najblizi rodjaci clanovi Al-Kaide, to je jasno. A inicijativa za zabranu ce samo biti nova prilika za SRS da ubere poene. Glupo, krajnje glupo.

Angst

pre 17 godina

Još kada bi se usput zabranila i interesna grupacija G17+ koja je "pojela" milione dolara građana Srbije i podigle krivične prijave protiv aktera te pljačke, onda bi nam stvarno svanulo.. Ovako je to samo politički marketing i namicanje jeftinih glasova sluđenih ljudi.

Superhik

pre 17 godina

Moze Kostunica da daje demagoske izjave i glumi demokratu koliko hoce, sve u strahu od gubljenja podrske G17+, ali cinjenica je da izmedju SRS-a i DSS-a postoje samo kozmeticke razlike. Radikali su terenski, a Kostunicini puleni salonski fasisti. Prvi bi klali zardjalim kasikama, a drugi se zadovoljavaju hapsenjima pod izmisljenim optuzbama. Prvi galame i vredjaju, a drugi podmuklo spletkare. Prvi ne kriju ko su i sta su (sto u neku ruku treba ceniti), dok se drugi nevesto prerusavaju i zacudo uspevaju da zavaraju dobar deo domace i medjunarodne javnosti. Medjutim, i jedni i drugi su ogorceni protivnici istinskog liberalizma, pluralizma, tolerancije i modernog civilnog drustva. I jedni i drugi duguju svoj opstanak na politickoj sceni primitivizmu i duhovnoj bedi ovog nesrecnog naroda.

Joseph Fouché

pre 17 godina

Primecujete li da do ovog odvratnog incidenta dolazi u trenutku kada je blizu konsenzus da se mora dobro pretresti sistem bezbednosti zbog ubistva zasticenog svedoka. Sve je uradjeno samo da se odvuce paznja. Nisu problem radikali, niti primitivan narod - problem je UDBA. Ljudi iz G-17 plus su previse obrazovani, iskusni i upuceni u politiku da to ne bi znali. Zasto onda ne traze ukidanje posljednje komunisticke politicke policije u istocnoj Evrpopi? Da li je moguce da je uvreda u Skupstini za njih krupniji problem od spaljenog lesa krunskog svedoka u procesu za ubistvo Premijera. O tome jedva da su se oglasili. Malo cudno.

zabrinuta

pre 17 godina

Za početak neka mediji donesu odluku o potpunom bojkotu SRS ( ako se slože Pink i sl.gde su ovi domaći).
Zabrana je ok ali " neka se pripremi sledeći"...

Vlade

pre 17 godina

Potpuno se slazem sa prdlogom G17+ da SRS treba zabraniti, ali to je davno predlagao i g. Canak,ali su ga svi smatrali ne ozbiljnim. Osim toga g. Canak je uvek bio u pravu, ne samo u vezi SRS-a, nego i u vezi neke tkzv. "demokratske" stranke Srbije.Sta reci za nastup Zorana Samija na ART TV? To nije bio nista bolji govor od onog Krasicevog i da u Srbiji,zaista, postoji pravna drzava ti ljudi bi bili u zatvoru,zbog sirenja mrznje na nacionalnoj osnovi, a imamo i dobar primer iz Makedonije.

Milan

pre 17 godina

Uistinu mislim da radikale treba zabraniti. Ponosim se svojim srpskim rodom, ali samo onim delom koji stoji nasuprot ovih iz srs koji sve mrze i u svakome vide opasnost. Lepo rece ministar Draskovic da oni (SRS) hoce da Srbe dovedu u stanje svesti u kom je normalno da mrze i da budu ludi. Za ime Bozije dokle ce onaj bolji deo Srbije da sedi u kuci i preplaseno da izbegava rasprave s njim iz straha od nasilja? Zapitajmo se svi i preduzmimo nesto dok ne bude kasno!!! Jer kako rece Berk "Jedino sto je potrebno da zlo pobedi je da dobri ljudi nista ne rade da bi ga zaustavili"... dobri ljudi, gde smo?!!!

Ivana

pre 17 godina

Kada se desio 5. oktobar, naivno sam poverovala da ce se neko pametan u ovoj zemlji setiti da zabrani to fasisticko udruzenje, ali to je nama nasledje iz prethodnog perioda. Ovakvi ispadi su potpuno za ocekivati, ali me iritira glupost i lenjost premijera ove nesrecne vlade (nadam se da ce uskoro pasti) koji to tolerise. Ma, on je zaista posast za ovu zemlju...

Nick

pre 17 godina

U ovoj zemlji nije bilo hrabrosti ni za manje znacajne odluke nego sto je ova. Ali, pustite me da samo malo mastam i da uzivam u ideji nasih zivota bez radikala... MMMMMM

Gradjanka

pre 17 godina

Bojkot radikala totalni i samo citirati po televizijama i stampi sta su govorili od 90-tih godina. Takodje podnositi krivicne prijave zbog govora mrznje, vredjanja po svakom osnovu, ne samo verskom i nacionalnom, to se podrazumeva. I jos - zabraniti onaj radikalski radio. Slusaju li to tuzioci? Trebalo je poslusati Canka koji je posle 5. oktobra trazio zabranu SRS i SPS. Da smo su ga bar poslusali!
BOJKOT!!!

Maja V.

pre 17 godina

... kasno je zabraniti Radikalnu stranku. Medjutim , medijska blokada moze i te kako da funkcionise! Procistili bi se mozgovi odredjenog broja Srba pa bi mozda i bili u stanju da prime neke drugacije informacije. Najefikasnija borba protiv te bratije je sankcionisanje primitivizma i govora mrznje na svakom koraku. BOrba protiv agresije, mrznje i nekulture, u javnoj reci narocito, je u stvari kljuc uspeha protiv ove posasti!

joj srbi

pre 17 godina

E ljudi najbolje je da zabranimo ili jos bolje da pohapsimo i ono milionce njihovih glasaca... mislim sta je milion ljudi kada je demokratija i mentalna higijena u pitanju. Treba ga kazniti na nivou pojedinca, pa valjda je jedna od stvari za koje smo se borili da grupa ne moze odgovarati zbog nepromisljenog dela nekog pojedinca. A to sto ogromna vecina ovde ovo vidi kao neoboriv dokaz ali i sansu za ukidanje te stranke dovoljno govori o srpskom pojimanju termina demokratija (nisam za SRS znaci demokrata sam).

Rade

pre 17 godina

Razlog popularnosti radikala je manje u tome sto im se daje veliki medijski prostor, a vise u tome sto su i "ne-radikalski" mainstream mediji bazirani na vrlo slicnoj matrici. NIN u zadnjem broju prosto vrvi od uvredljivih tekstova na racun ne-Srba i ne-Crnogoraca u Crnoj Gori, sve u stilu fuj vam je ta nezavisna Crna Gora kad je izabrana glasovima Muslimana i Albanaca. Dakle, nas mainstream je vec sam po sebi radikalan, nas mainstream je ono sto u normalnoj zapadnoj zemlji prebiva na marginama i cega se normalan covek stidi.

Bojan

pre 17 godina

Da je sreće pa da je SRS bila zabranjena još u vreme "Sablje" kada su to mnogi zahtevali, a tadašnja Živkovićeva vlada nije imala volje ili smelosti da to i učini, ne bi nam se sad sve ovo dešavalo i ne bi opasnost od vraćanja Radikala na vlast visila kao Damoklov mač nad ovom već ionako napaćenom zemljom.

Mashinovodja

pre 17 godina

Sad je kasno za zabranjivanje radikala, to je trebalo uraditi 5.10.2000, ali zahvaljujući legalizmu (i nikad javno priznatoj ljubavi Legaliste i legalista prema radikalima) imamo ovo što sad imamo.
Drugo, G17 je kriva što nije dovoljno solidarna sa svojim članom. Umesto da naprave cirkus kod sv.Voje Neobaveštenog, oni "neće prisustvovati sednici skupštine u četvrtak". Cvrc. Baš su se radikali mnogo potresli zbog toga.
U ovoj situaciji i u ovom žalosnom odnosu snaga, od vlade, premijera i drugih institucija ne može se očekivati nikakva efikasna mera, pa je zato jedina dobra ideja medijski bojkot i mrak za radikale. Što manje pominjati njihovo ime u medijima, a ako se baš mora izveštavati o nekoj svinjariji koju naprave (a napraviće je sigurno, baš zbog medijske pažnje), onda to neka bude što kraće, a nikako na prvoj strani.
Njima je medijska pažnja i prašina koju dižu izuzetno važna jer ljudi koji glasaju za njih to ne čine zbog političkog programa radikala (koji se svodi na "mržnja protiv svega i svakog") već zbog lične identifikacije s postupcima i ponašanjem glavešina radikala. To funkcioniše, pod uslovom da stalno dobijaju dnevnu dozu radikalskih svinjarija. Čim im se to ukine, zbog vrlo ograničenog kapaciteta mozga već kroz 24 sata će se pitati "Toma Nikolić? Ko to beše?" Kod njih, pre nego kod svih drugih, važi ono "daleko od očiju, daleko od srca".

Dejan

pre 17 godina

Nazalost ovakav govor ce na sledecim izborima verovatno ostvariti trijumf. A onda ce takav govor da postane mnogo "prihvatljiviji" nego sada. Nazalost, ovo je ono u sta sam skoro sasvim siguran.
Salata je trebalo da pokupi mnoge nesigurne glasace na svoju stranu, ali sada kada je vise nema, ovi glasaci nece imati mnogo izbora i eto nas opet u devedesetim.
Nadam se samo da cu do tada biti vec u nekoj drugoj zemlji.

Necu ni jedne ni druge - hocu nesto trece!

pre 17 godina

Govorom mrznje protiv govora mrznje - ma bravo "demokrate"!!! Mnogo ce Srbija da prosperira sa takvim "demokratskim" blokom. U cemu je razlika izmedju vas i radikala? Ni u cemu - i jedni i drugi ste puni mrznje i kompleksa!

sinisa

pre 17 godina

Posluzicu se primerom koji nam aktuelna histerija oko 06.06.2006. nudi. Dakle, da bi necastivi dosao na zemlju potrebno je da mi njeni stanovnici nagomilamo zla do te mere da se ono vise ne moze trpeti.
Zelim reci da uspeha SRS ne bi bilo da nije visegodisnjeg sitnosopstvenickog trvenja izmedju DS,DSS.G17, LDP,GSS, LSV, SPO...itd, odnosno da im je malo vise stalo do svojih gradjana i svoje drzave. Svojim beskrajnim svadjama samo su trasirali put za nesmetan prolaz SRS.
Ako imaju bar malo pameti , shvatice da je vreme da svi stanu u jedan front i da je trenutak da sve demokratske , antifasisticke i antiboljsevicke snage stanu u jedan front skupa sa NGO i neizostavno isposluju zabranu SRS, a potom i promenu ustava kojim ce se pojava slicnih organizacija u buducnosti preduprediti. Ako se to ne desi slutim nemacku subinu Srbije. Da su se kojim slucajem partije u Nemackoj na vreme dogovorile svet bi danas bio bogatiji za nekoliko desetina miliona divnih ljudi.
Gospodo demokrati svih boja pred vama je odgovornost za drzavu , buduca pokolenja i seni casnih predaka. Ako i sada ispred interesa drzave i naroda stavite svoje sitne, odvratne, malogradjanske interese onda ste vi u stvari gori olosh od radikala i ova zemlja ne zasluzuje da postoji, odnosno ova divna zemlja zasluzuje narod koji ce je vise voleti i bolje negovati.

mama ludaca

pre 17 godina

Milionska prevara je sto je medijska kuca koju su radikali i njihovi prijatelji(lopovi i kriminalci za kojima se vuce krvav i smrdljiv trag) zatvarali, iznajmila prostorije, a nikom nista sto su radikali uzeli Austro-Ugarski i ustaski magistrat?!
Nemojte slucajno da mi nesto prebacujete zbog ovako lose skrojene recenice-posto su i ustase bile u zgradi Magistrata, danas mozemo i radikale zvati ustasama!
Muka mi je od sadasnjeg zabranjivanja radikala, posto je to trebalo uraditi bar pre sest godina. Ne zelim da mi ti najveci mrzitrelji gradjana Srbije kazu da ih se bojimo sto su tako brojni, bahati, veliki, prosti i mocni.
Istina je da ako se vec ne bojimo, treba da pocnemo, da nam se ne dogodi i takva nesreca.

srdjan

pre 17 godina

Slazem se da ih treba zabraniti, ali bojim se da je sad kasno. I ne znam otkud sada tolike reakcije, pa njihov prvi covek je predsednika drzave nazvao ustasom, pa se nista nije desilo ...

DRagan

pre 17 godina

Ovo je samo opomena svim strankama tzv. demokratskog bloka (DS, DSS, G17 plus, SPO, NS ako predju cenzus) da se sto pre dozovu pameti te da najkasnije do pocetka jeseni raspisu izbore, kada dobiju jasnu vecinu i formiraju vladu onda da izruce Mladica i da se hrabro pripreme za sto bezbolniji ishod za Kosovo. Ako budu cekali sledecu godinu, ona azijatska, poluprimitivna Srbija uz sprezi sa gradjanskim fundamentalistima (LDP, GSS, Canak) koji nisu puno bolji od prvopomenutih ce pobediti i onda tesko nama.

Steki

pre 17 godina

U Bugarskoj su zabranili komunisticku partiju, i nista im ne fali vec su pred vratima EU. I u RS je zabranjena SRS pa je tamo politicka scena mnogo kulturnija i normalnija. Postojanje SRS je direktna pretnja smirivanju situacije u Srbiji, medjunacionalnoj toleranciji u Srbiji - tj. direktna pretnja buducnosti zemlje. Oni su i samu Srbiju nevoljno prihvatili jer im je JOS uvek u programu tzv. "velika Srbija". Zato ako neko na vlasti ima ikakvu viziju za buducnost ove zemlje , tu opasnu stranku treba pod hitno zabraniti...

jovanka

pre 17 godina

Oni( vlast) koji su do juče prebrojavali birače po Crnoj Gori po nacionalnoj osnovi sada neka ćute.
Skandalozno je što se dešava u Srbiji i u Parlamentu ali i na sportskim priredbama. Samo nekima zasmeta kada je reč o njima. Onog trenutka kada vlast, novinarska udrženja, nevladine organizacije javno osude SVAKI sličan govor mržnje bez obzira o kome se radi, to će biti znak da Srbija ide dobrim putem.

Goran

pre 17 godina

Ovaj poslanik se ponasa kukavicki jer se krije iza poslanickog imuniteta, vredjajuci bez dokaza. Mislim da predsednik skupstine treba da ga kazni ako nema dokaze za ono sto tvrdi. Sa druge strane ako postoje dokazi, ministarka treba da se udalji iz vlade, skupstine i stranke.
Ne bih rekao da smo najnecivilizovaniji jer se ovo u Hrvatskoj desava skoro svaki dan i niko vise ni ne obraca paznju na to. Cetnici i Cetnikuse su Srbi pa i Hrvati kad neko hoce da ih uvredi (mada to i nije uvreda za onog ko poznaje istoriju bolje od komunisticke propagande). Takvi su i napravili ovde radikale takve kakvi su.
Koliko godina treba Hrvatskoj da se civilizuje pa da Srbin postao ministar ili potpredsednik vlade?

Ivan Z

pre 17 godina

Aha, "nas narod to zove ustasama". Glavno da on govori u ime celog naroda. Pa ja sam deo naseg naroda i nikoga ne zovem ustasom. Cak ni lokalne zlobnike tipa Vucic/Nikolic, mada je njih najlakse porediti sa fasistickim grupacijama poput ustasa. Borisa Tadica zovem predsednikom Srbije.
A SRS mediji treba da bojkotuju kao nekad.
Svaki gradjanin je pozvan da stiti ustav i ustavni poredak, to se odnosi i na medije.
Dakle - bojkot!

ne hvala

pre 17 godina

Ne zna se ko je veci unistitelj Srbije. Da li Radikali ili "demokratski blok" G17, DSS i DS. Jedni jesu vidljivo vulgarni, a dugi uvijeno stite samo svoje interese i omogucavaju mafiju i DB da nas sve kontrolise. Jadan narod.

Kazi NE sovinizmu!

pre 17 godina

Sutra u 9.00h ispred Skupštine Srbije: “Ivana je jedna od nas”. Kaži NE šovinizmu SRS-a. Ponesi kašiku. Prosledi dalje.

DijasporacEU

pre 17 godina

Ni manje ni vise nego zabrana najvece partije u Srbiji. I to predlaze stranka cija se podrska racuna u promilima. Poslanik treba da se izvini i zavrsena prica.

Carlitos PG

pre 17 godina

Iako bih licno volio da SRS uopste ne postoji ili da je zabranjena jer siri vjersku i nacionalnu mrznju, ovaj zahtjev zvuci tuzno makar kao V.Kostunica kada govori o referendumu u Crnoj Gori.
Draga braci Srbi, vjerujte mi da u CG ima vise radikala nego kod vas. Od onih 44.5% posto sigurno je 20% ljubitelja lika i djela V.Seselja. Kada bi se uzela u obzir izlaznost od 40 %(kakva ce nazalost biti u Srbiji) onda bi SRS u CG osvojila apsolutnu vlast! Srecom mi imamo Mila koji iako krade i stvara privatnu drzavu, potpuno unistava radikale tako da je njihov broj sve manji i manji. Jednostavno, treba ujediniti sve demokratske snage(DS, G17, SPO...)i zajedno sa manjinskim narodima se suprostaviti DSS&SRS&SPS. Kada ih pobijedite(sto ce biti veoma tesko jer vi nemate 25% manjina koje iz straha od 'cetnika' glasaju Mila) potrebno je broj Radikala smanjiti na racun salonskog nacionalzima DSS-a. Drugim rijecima treba Kostunici dati ulogu Pedje Bulatovica.
Put borbe protiv srpskog sovinizma je veoma tezak i trnovit. To mi u Crnoj Gori najbolje znamo.
A vi imate jednu olaksavajucu okolnost: Ne morate dokazivati da ne mrzite Srbiju jer ste i sami Srbi, jer oni po default-u misle da ako nisi Srbin onda si protiv Srbije.
Zelim vam puno srece u borbi protiv najveceg zla u mome zivotu, zla koje nas je zatvorilu i izolovalo i napravilo jednim od najomrazenijih i zaostalijih naroda u Evropi.

Vlad

pre 17 godina

Samo da podsetim da stranka G17+ podrzava vladu V. Kostunice i da je stoga je (su)odgovorna za sve negativnosti sto su se poslednjih godina dogodile u Srbiji. Ako zele mogu da izazovu pad vlade ali... funkcije su im milije od sudbine drzave.

Srdjan,Ceska

pre 17 godina

BOJKOT PRIMITIVIZMA!!!
Pozivamo sve medije u Srbiji da pocnu sa bojkotom Srpske radikalne stranke!!! Ovaj pritisak je na nama, javnom mnjenju!!! Neka Vas prozivaju kako god hoce, ali FASISTIMA nema mesta u medijima!!! B92 - POCNITE PRVI, dobicete podrsku sa svih strana!!!

blacksheep

pre 17 godina

Ivana Dulic-Markovic je NASA ministarka. Posto predsednik vlade svojim nereagovanjem odobrava ovakvo radikalsko divljanje, mi, gradjani koji se ponosimo svojom pametnom, vrednom i hrabrom ministarkom moramo je zastititi.

Vladimir Vuksanovic

pre 17 godina

1. Ne radi se o usamljenom i 'neprimerenom' nastupu, vec o klasicnoj fasistickoj politici radikala vidjenoj na delu.
2. Takva prizemna izjava u najvisoj instituciji vlasti jeste cisti fasizam a ne samo izazivanje nacionalne netrpeljivosti i mržnje
3. Mentalni sklop 40% stanovnika Srbije je takav da gdja Dulic treba da se 'argumentima brani, izvinjava i dokazuje da nije tacno da je nesrpske nacionalnosti' kao da je to njen glavni greh!!!???
4. Srbi koji ne mogu da prihvate da su hladnjace prevozile leseve nevinih u njihovo ime imaju veliki problem sa samim sobom, to je stanje svesti - Srbin je svetinja pa makar bio i najgori olosh i kriminalac
5. ODVRATNO

streber

pre 17 godina

Docekali smo nesto sto nismo ocekivali? Cisto sumnjam. E, sad, ovako, za sve one depresivne koji ne glasaju vec duze vreme, sa razlogom, ovde svrstavam i sebe, evo jedne jasne i kratke poruke:
Emisija na jednoj od najpopularnijih americki TV mreza zvala se "You've asked for it", a kod nas je emitovana pod nazivom "TRAZILI STE, GLEDAJTE". Sad smo svi kao prenerazeni, ne mozemo cudu da se nadudimo, onih 36 odsto od onog malog broja spremnih da na izbore izadju i nisu neki procenat. Ja znam da su se i oni u medjuvremenu opismenili dovoljno, da bi mogli da udju na sajt B92 i da iznesu svoje misljenje, sada odjednom za to vise nisu dovoljno gadljivi, pa sam svesna da ce i oni verovatno ovo citati. Svejedno, ovo je poruka svima.

NE POSTOJE DVE SRBIJE, postoji ih milijardu i u tome je nas problem, jedna Srbija broji oko 30 odsto nejneopismenjenijih (politicki, drustveno itd), a ovih 999.999.999 Srbija, svaka tera na svoju stranu. Znam da posle ovoga necu dobiti nadimak Amerigo Vespuci kao neko ko je otkrio kontinent za koji se vec znalo, ali mi to nije ni cilj. Hocu samo da kazem da bi apstinenti, medju koje ubrajam i sebe, trebalo da se posrame ovom prilikom u ime radikala.
JASNO I GLASNO

Mirsad Dizdarević

pre 17 godina

Radikala se netreba bojati,oni su jednostavno neminovnost vremena u kome živimo. U suštini njihovo djelovanje može biti i korisno. Neka mi niko ne govori da su srpski radikali gori, nekulturniji ,drskiji recimo od austriskih , francuskih ili nekih drugih radikala. Oni jednostavno svojim djelovanjem mobilizuju .Primjer sa francuske političke scene je vrlo slikovit gospodin Širak ko zna dali bi opstao kao predsjednik da nije bilo ortodoksnog radikala gospodina Lepena njegovog protikandidata na predsjedničkim izborima 2002 godine.

Petar Petrovic

pre 17 godina

Ako demokrate u ime demokratije nastave sa ovakvim svojim postupcima, ukinuce i sebe i demokratiju - ogadice se narodu.

Zeks

pre 17 godina

Zasto se barem mediji ne ograde od svega ovoga i ne bojkotuju totalno ove radikale. Demagogija nema efekta ako no dopire do naroda. Zar toliko malo ljudi sluti propast u koju srljamo? Pre neki dan se radi cudnog ponasanja fudbalskog selektora Petkovica oglasio nevidjen broj komentara na ovome sajtu. ETO STA SMO MI SRBI! Sta nas briga sto cemo biti totalno izolovani, sto ce nama vladati primitivci kao Krasic i radikali, sto cemo umirati od gladi. Vazan je fudbal bre!! Javite se gradjani Srbije! Nije valjda da ste totalno rezignirali?!?!? Nije vam valjda fudbal vazniji od vase dece i njihove buducnosti.

Raca

pre 17 godina

Ne zelim uopste da branim radikale jer su me izbacivali sa posla 1999, ali moram da priznam da mi je zalosno i ovo krajnje vestacko prikazivanje iz G17 kao udarne pesnice demokratskih snaga. Sa jedne strane jasno mi je da dolazi do homogenizacije demokratskih partija, ali isto tako smatram da nam ni sa jednima ni sa drugima nema nekog boljitka, ne zbog njihove poslovicne (ne)sposobnosti, vec zbog okolnosti na globalnom nivou.

Ili svi ili nista!

pre 17 godina

Apsolutno podrzavam zabranu SRS-a kao ekstremisticke politicke organizacije. Isto tako podrzavam zabranu ostalih ekstremistickim organizacija koji modernu Srbiju zagadjuju jednostranim i zadojenim ekstremnim misljenjem, kao sto je LDP.

Doctor Wu

pre 17 godina

Borba protiv radikala je borba za Srbiju. Ne mogu se tekovinama normalnog, civilnog drustva koristiti zlocinci- prema tome, SPS i SRS treba zabraniti. I BNP bi u Engleskoj i NF u Francuskoj i fasisti u Holandiji, Nemackoj i Austriji bi imali 40% glasaca kad bi im se dao toliki medijski prostor koliki se daje radikalima u Srbiji. Jedini lek- zabrana.

Vito

pre 17 godina

Ne mozzess da zabraniss Radikale kad oni imaju svoje ljude u svim organima vlasti poccevssi od BIA preko MUP-a pa do svih mogucih lokalnih opstinskih struktura. Malo ste se kasno setili.

Miroslav

pre 17 godina

Potpuno se slažem sa ovim zahtevom i mislim da je opravdano tražiti zabranu rada stranke koja govori ovakvim jezikom mržnje. Naravno, u Krasićevom govoru ima i dosta teških optužbi. Sve to treba proveriti i ako se utvrdi da nije tačno treba odmah zabraniti rad SRS.

Marko

pre 17 godina

Naravno. Vucic pokusava da skrene paznju. Ponovo jeftin pokusaj zamene teze. Osim toga, odlicno, neka podnese dokaze za kradju i neka im se sudi. Da vidimo koji su to dokazi koje oni poseduju. Naravno to su dokazi kao oni koji optuzuju Bogdanovica za korupciju, i koji se naravno podnose dan pre izbora. Jeftino politikanstvo. No dobro, nadamo se da ce svako odgovarati i snositi posledice za ono sta govori.

Cika Sima

pre 17 godina

Na izbore izlazi najvise 60% upisanih biraca od kojih SRS dobija oko 35% glasova. Matematika za treci razred osnovne skole, kaze da je u tom slucaju podrska ukupnog birackog tela Radikalima oko 21%. Problem je sto je izlaznost na izborima mala, a biraci SRS-a mahom svaki put izadju na izbore, pa se tih 21% lako pretvori u 80 poslanickih mesta. SRS je nadobudna grupa ljudi sem nekoliko izuzetaka kao npr. Maja Gojkovic za koju mi nije jasno otkud ona u drustvu "Tih". Kao takve ih treba izopstiti iz srpske politike, dok nisu naneli neku veliku stetu zemlji SRBIJI. Zaboravili smo jednu rec: "LUSTRACIJA"

Vlada

pre 17 godina

Poštovana gospodo!
U zemlji Srbiji pamćenje nije stvar čime se mi kao narod dičimo, pa zato evo malog podsetnika. Ko nas to od 2003. godine ubeđuje da Socijalisti i Radikali nisu oni isti i da su se promeili, kome su oni miliji i draži (samo nema hrabrosti to javno da kaže - do sledećih izbora) i da Vas ne zamram duže nego što je to potrebno: KO MOŽE DANAS DA VAS POGLEDA U OČI! MISLITE O TOME SVAKODNEVNO DO SLEDEĆIH IZBORA!

Japanac

pre 17 godina

U demokratskom drustvu svako treba da odgovara iskljucivo za svoje postupke i ne treba da snosi posledice za nedela svojih prijatelja, rodjaka, kumova, i slicno. Da li je neciji rodjak bio u ustasama, talibanima, Zemunskom ili Surcinskom klanu, Zelenim beretkama, OVK, OZNI, satansistima, FHP, uopste nije bitno za ocenu necije podobnosti da obavlja neki posao. Bitno je kakav je on covek, koliko je strucan, fizicki i psihicki sposoban da prihvati odgovornost za posao za koji konkurise.

Predrag PUYOL Pesic

pre 17 godina

Puna podrska za Ivanu Dulic Markovic i samo napred. I ja bih voleo da je ona premijer, mnogo bi nam bolje bilo.
Nego, ti radikali se stalno kunu u hriscanstvo i srpstvo, a o istome pojma nemaju i najgora su sramota za nash narod. Zato valja vec kolko sutra tom istom Krasicu ukinuti imunitet, pa lepo sa njim na sud. Kaznu debelu da plati za te uvrede i mrznju, zatvor da lezhi mesec dana, a bez plate 6 meseci svi poslanici SRS da budu zbog takvog javnog istupa svog chlana. Sve dok se to ne desi, radikale i njihove aktivnosti treba bojkotovati na svim televizijama i radijima, da ih niko zhiv i ne vidi i ne chuje.
I nije taj Krasic jedini, taman posla. Kladim se da za ovih zadnjih godinu dana nakupilo na tone snimaka sa raznih televizijskih emisija gde su radikalski pretstavnici na ovaj nachin prozivali mnoge chestite ljude.

Dragan

pre 17 godina

Ne slazem se sa konstatacijom da ovakvi nastupi nanose stetu radikalima u smislu da ce biraci da vide kakvi su pa nece za njih da glasaju. Njihovi simpatizeri sigurno nece biti pokolebani ovakvim nastupom jer ovo od radikala nije nista novo. Mogu samo da dobiju nove pristalice iz redova glasaca SPS ili mozda DSS. Oni ciljaju na jednu grupu glasaca, u stvari veliku grupu glasaca. Kako neke ankete pokazuju kod 40% birackog tela u Srbiji radikalska retorika ima odlicnu prodju. Sto se tice zabrane SRS, voleo bih da se to desi, ali mislim da to nije moguce. Bar ne zbog nastupa jednog poslanika.

Verica

pre 17 godina

Radikali nastavljaju sa svojom najblaze receno neartikulisanom praksom, njihov nastup oduvek se zasniva samo na glupostima I agresiji. Ono sto je zastrasujuce jeste podrska naroda koju imaju (iskreno strepim od narednih izbora). Ono sto me raduje je ovako dugacak spisak komentara koji listom podrzavaju ministarku Dulic, jer prepoznaju njenu sirinu, hrabrost, znanje I njenu iskrenu zelju da pomogne ovoj zemlji. Ona je pravi covek koji otvara evropska vrata za Srbiju. Zar Srbiji nije dosta mraka u kome je izgubila mnogo toga, a da ne pricamo o ljudima koji su se rasuli po svetu. Treba shvatiti da nam je svaki gradjanin nacionalno bogatstvo, a narocito onaj koji ima kapaciteta da se ovde uhvati u kostac sa resavanjem drzavnih problema i to radi odlicno, kao ministarka Dulic. Mislim da nas ceka jos teskih trenutaka, tranzicija nigde nije bila laka, a posebno ne za Srbiju. Treba da budemo slozniji nego ikada, posebno sto je citavom demokratskom bloku najveci neprijatelj upravo radikalna stranka i taj uzasni primitivizam, to treba da imaju u vidu nase demokrate pri svakom medjusobnom sukobu.

Miroslav I

pre 17 godina

G 17+ je u pravu sto trazi zabranu radikalske partije. Ima samo jedna mana u svemu tome. Zakasnili su, i to debelo. Tako to biva kada su se do sada pravili ludi na sve njihove ispade, a sada kada je clan njihove partije direktno pogodjen njihovim svinjarijama, onda traze zabranu. Kamo srece da im ova inicijativa uspe, ali znajuci premijera i ostatak vlade, mrka kapa! Tuzilastvo samo od sebe nece nista pokrenuti.

Коста

pre 17 godina

Изјаве професора Бозовића су театралне, а захтев групе Г-17 Плус нереалне. Радикали апелују на извесан број грађана као и њима слични у било којој земљи. Забранити их значило би забаранити једну трећину гласача у Србији и увести пресдан који би наставио да забрањује све неподобне партије док се не би вратили на једнопартиску и једноумну недемократију.

Iks-Oks

pre 17 godina

Primitivizam = Fasizam = SRS = Zabraniti ih pod hitno ...
Ovo nije vise u kontekstu sloboda govora, sloboda govora ne podrazumeva slobodu vredjanja, slobodu pretnji, vec slobodu racionalne i argumentovane diskusije. Sve van toga je van zakona savremenog drustva. Kao prvi korak potreban je sveopsti BOJKOT SRS i satelita na svim medijima koje nisu pod nihovom cizmom. Treba ih izolovati i zabraniti, a potom krivicno goniti. Dosta je vise bilo! Dosta vise primitivizma, dosta vise politicke i svake druge diktature ...

Dusan Pozega

pre 17 godina

Ideja g17+ o zabrani SRS nije losa ali nije ni nova.Tuzno je sto su na tu ideju dosli tek onda kada su radikali na njima,tj. gospodji Dulic, demonstrirali svoj primitivizam, kao da ne znaju da se to desava svakodnevno sirom Srbije. Bez obzira, nadam se da ce ovaj patriotski projekat uspeti. Za pocetak g17+ plus bi mogao da napusti vladajucu koaliciju sa SRS i SPS u Pozegi!!!

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Zahtev G17 plus da se zabrani partija koju podrzava polovina stanovništva ove zemlje, u najmanju ruku izgleda neozbiljno, da ne kažem opasno. Zar G17 plus nije zaboravio "nasledje prošlosti", protiiv koga se u javnim nastupima otvoreno deklarišu. Kako partija sa 3% glasačkog tela može da predloži zabranu partije iza koje stoji 35% biračkog tela ? Da li je to demokratija na koju "puca" ova prepoštena stranka ili udruženje "eksperata". Možda je nastup člana radikalne stranke bio neprimeren i nediplomatski iznešen u Parlamentu ali je i kao takav daleko od optužbi za "izazivanje nacionalne netrpeljivosti i mržnje". Gospodja Dulić je jednostavno trebala da demantuje navode kao netačne a ne da se brani "argumentom" da je ona srećna što je "stanovnik Srbije". Zar i njen istup, kao ministarke poljoprivrede, nije isto tako, izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti. Ja kao Srbin ne mogu nikada da prihvatim njenu izjavu kojom tvrdi "da su se hladnjačama umesto breskvi prevozili leševi". Zašto je tada zatajila demokratija. Ovo je samo odgovor na istu temu.

ivan, toronto

pre 17 godina

Kasno Marko na Kosovo stize - SRS je trebalo zabraniti pre petnaest godina. A danas, kada trecina naroda Srbije i pored slobodnih medija glasa za ovu fasisticku stranku...

stevan

pre 17 godina

Radikali postavljaju pitanje, je li bio ili nije , ako je bio onda stvarno nije moralno da bude u vladi, ako radikali lazu, to treba iznjeti, to bi ih deskreditiralo kao stranku. Ovakve fraze o zabranama u politici ne piju vodu, ko moze zabraniti partiju koja ima najvise pristalica u zemlji, pa imali bi gradjanski rat.

Gavra

pre 17 godina

Ni najmanje ne opravdavajući veoma ružan gest poslanika Krasića ipak moram da primetim da je i nazvati poslanika fašistom takođe govor mržnje. Da li su i fašisti svI oni koji su glasali za SRS !? Ili je opravdanje za gospođu Dulić što je bila "vidno uznemirena" ? Ili je važno ko je prvi počeo !?
Za svađu je ipak potrebno najmanje dvoje. Govor mržnje se može pronaći u izjavama obeju strana.

D.

pre 17 godina

A jel' da? Sada su se setili? Kada je to Liga socijaldemokrata Vojvodine predlagala, onda je bilo drvlje i kamenje,a sada kada su radikali napali G17 onda su se uskopistili. Naravno da je strasno to sto se desilo, ali ni prva ni poslednja radikalska uvreda. Da, SRS treba zabraniti, ne samo zbog Ivane Dulic Markovic, nego i zbog Hrtkovaca, Antina, i slicnih daleko ozbiljnijih gadorija.

Kursula

pre 17 godina

Ovo sto rade Radikali je samo odraz stanja nacije.
Pola birackog tela apstinira, a kada im uskoro decu budu odvlacili na neku novu Balkansku klanicu, tek ce mozda onda da stave prst na celo.DSS, otvoreno koketira sa gore pomenutim, a ostatak demokratskih snaga umesto da radi na ujedinjenju u borbi protiv ovog zla, namece narodu jalove rasprave, da li je starija kokoska ili jaje.
Zlo se sprema, vuci ostre zube, a mi ovce blejimo u prazno!!!

Mika

pre 17 godina

Apsolutno je NEOPHODNA zabrana SRS-a. To je prva stvar koju je trebalo sprovesti jos 6. Oktobra, zna se vec koje godine.
Tranzicija je izuzetno bolan i frustrirajuc period koji moze samo da bude los ili gori. Gospoda iz stranaka koje su bile na vlasti u predtranzicionom periodu eksploatisu upravo ovu cinjenicu u pokusaju da osvoje sto vise glasova napacenog naroda. Demagogija koju pritom koriste utice anestezirajuce na narod koji zaboravlja da su upravo ti likovi doprineli svoj nesreci koja je snasla Srbiju u poslednjih 20 godina. E pa gospodo Nikolici, Seselji, Vucici i ostali koji danas lijete krokodilske suze nad tranzicionim patnjama Srba i Srbije, budite svesni da se te gorke pilule piju upravo zbog vas i vasih "mudrih" poteza koje ste vukli pod mentorstvom "najpametnijeg coveka u Srbiji", kako i danas nazivate svog "mudrog" vodju.
A vi Gospodo sa RTS-a i ostalih medija (ukljucujuci tu i B92) budite svesni da demokratija ne podrazumeva davanje prava Aleksandru Vucicu da se pojavljuje u etru Srbije i da nastavlja tamo gde je privremeno stao 4. Oktobra uvece. Demokratija predstavlja 20% prava a 80% obaveza, a obavezu prema Srbiji navedeni gospodin bi ispunio kada bi odrobijao najmanje 20 godina u Sremskoj Mitrovici ili Zabeli zbog svih "blagodeti" koje je priredio Srbiji za par godina koje je proveo na vlasti.

nesha - uporni

pre 17 godina

Apelujem na sve partije/medije/NGO/ javne organizacije
1)Podrzati zahtev G17 Plus u smislu pokretanja jos inicijativa za zabranu te stranke pred ustavnim sudom
2)Momentalnu promenu "brenda" u medijima
NE IZNOSITI vise informacije gde se pominje "Srpska Radikalna Stranka" - upoterbljivati rec "ONI" ili slicno - neophodo je pisano i govorno "gusenje" imena stranke pre donosenja odluke o gasenju
3) Neophodno je ne dopustiti bilo kakvu izjavu pripadnika te stranke u medijima
Potpuna lustracija svih njenih clanova
NA ovakve gluposti se mora RADIKALNO odgovoriti

Sasa UK

pre 17 godina

Krasica treba suspendovati i udariti po dzepu, ali pozivati na zabranu najpopularnije partije u Srbiji je preterivanje. Narocito kad ta inicijativa dolazi od vrlo minorne stranke.
Pozivi na zabranu se G17 mogu vratiti u lice nakon sledecih izbora, jer Radikali su sve jaci.

vrabac

pre 17 godina

Dok srpski parlament jos raspreda o etnickoj podobnosti ministarke . EVROPA odlazi sve dalje.
Treba samo pogledati listu dokumenata koje traze za obicnu turisticku vizu pa je jasno da smo ovakvi za EU nepozeljni.

pazarac

pre 17 godina

Neka samo G17+ pokrene peticiju i svi mi u Sandzaku potpisujemo, rekoh svi naravno sem stranke Ljajica i Murica koji su sa radikalima u koaliciji u Novom Pazaru i Sjenici...

Vuk zemunski

pre 17 godina

Zabraniti radikale za koje glasa 35% Srba, a ne zabraniti stranke koje se otvoreno zalažu za otcepljenje Kosmeta, kao npr. G17+?! Gde je tu logika? I otkad to manja i po svemi nebitnija stranka (osim po nagomilanom ekonomskom bogatvstvu) može da određuje ko će, a ko neće biti zabranjen? Na osnovu čega? Njihove dobre volje? Ja, neuk, mislio da je Titovo i Slobino vreme davno prošlo.
Ne vidim zašto je pitanje uvredljivo. Način na koji je izrečeno, jeste, ali samo pitanje nije. I nismo dobili odgovor!

mina

pre 17 godina

Potpuno podrzavam predlog za zabranu radikala. zasto. za raspirivanje verske, nacionalne i svih ostalih mrznji. njima nije mesto na nicijoj politickoj sceni. dajte neku peticiju da potpisujemo!!!!

aleksa

pre 17 godina

Radikali su bruka ovog naroda. Primitivni, bahati, nevaspitani. Cast izuzecima poput Maje Gojkovic ali uglavnom su takvi, iz njih seva mrznja i politicko i svako drugo nevaspitanje. Osudjujem ovo ponasanje, mislim da bi gospodja Dulic-Markovic trebalo da podnese tuzbu.
Medjutim, mislim da bi zabrana SRS bila kontraproduktivna. Setite se da je Kralj Aleksandar zabranio Ustaski pokret i KPJ u Kraljevini Jugoslaviji, pa se pokazalo da ni jedni ni drugi nisu propali zbog toga, vec su otisli u ilegalu i cak ojacali. Ne zaboravite takodje srpski inat - ljudi bi jos vise prilazili radikalima bas zato sto su zabranjeni.
Po meni, najbolja mera su kazne od strane predsedavajuceg Skupstine. Secate se kako je predsednica Micic delila kazne. Po dzepu jednom, drugi put, i naucice se pameti.

'uplaseni'

pre 17 godina

Ne plasim se onoga ko kaze sta misli, jer je nasa licna stvar da onda procenimo takav komentar - vise me plase one 'demokrate uvijene u celofan' koji bi da zabrane sve sto im stoji na putu, a opet u ime demokratije.
Uostalom, najbucnije su one stranke koje ne bi putem slobodnih izbora i bez raznoraznih koalicija ni usle u Skupstinu, a kamoli u Vladu - uvek se lakse okupe protiv nekog, nego za nesto.

Chrissss

pre 17 godina

Napokon ono pravo! SRS je trebalo zabraniti još 2000. godine. Takva stranka Srbiji ne treba, takva stranka Srbiju vuče u nazad. Takva stranka Srbiju gura u propast.
Pozdravljam stavove G17 Plus!!! Napokon je neko imao hrabrosti da kaže ono što mnogi misle.

cupko

pre 17 godina

Radikali su najperfidnija politicka partija. Cim vide da im je popularnost porasla oni izbace neke gluposti tipa Virovitice ili ovakve brutalnosti da bi smanjili svoj rejting jer nedaj boze ni oni sami ne zele da dodju na vlast. Znaju oni dobro da je najljepse biti u opoziciji sa ovim postotkom glasova. Nisu oni krivi narod je kriv. Pozdrav

znam sta pricam

pre 17 godina

Nema sumnje da je namera radikala bila da uvrede ministarku na nacionalnoj osnovi. O njima, njihovoj politici, stetnosti i da ne nabrajam dalje, mislim sve najgore. Ne zelim da trosim prostor objasnjavajuci detaljnije. Medjutim, smatram da je POTREBNO stati na kraj shpekulacijama o najuzoj porodici Ivane Dulic Markovic. Pitanje je samo kako to uraditi a ne poniziti ministarku jos vise i ne upasti u zamku koju vesto postavljaju Radikali, koji cak nisu tvrdili da je ministarkin brat bio u Zengama, nego su kao "usput" provukli retoricko pitanje da li je bio u Vojsci Republike Srpske ili Zengama. Kao da je morao da bude ili/ili. !!!
Obaška što je uvreda izrazom "ustasa" kompromitovana time što se izraz "chetnik" više ne mora stavljati pod navodnike i nije uvredljiv, od kako su isti rehabilitovani u srpskom Parlamentu, što je ta uvreda već duže vreme devalvirana, kad se može nekažnjeno upućivati predsedniku Srbije.
Sve u svemu, radikali igraju prljavo, ali igraju. Pravila igre ne valjaju. Ali, ko će da ih promeni?

milan-vp

pre 17 godina

Sta bi usledilo sa pobedom radikala? Kao prvo, neznatno prekrajanje drustveno -pravnog poretka. Kako bi to izgledalo u dnevnoj, i nocnoj, svakidasnjici?
Za pocetak, svi clanovi SRS imali za obavezu da nose smedje uniforme. Potom bi usledili manji 'gradjevinski radovi' na preuredjenju radnji, prodavnica, butika, naravno ni tezge na pijacama ne bile izuzete od izvesnih prepravki. Pogotovu kod vlasnika istih kojima na kraju prezimena nedostaje 'vic' i 'ic'. Nakon izvesnog vremena odredjeni procenat populacije, zajedno sa kucnim ljubimcima, imao bi za obavezu da nosi 'zutu traku', oko levog rukava (kucni ljubimci na vratu, redje na repu).
Dalji opis je manje-vise poznat i finale tog hepeninga, nazovimo ga "Era Radikala", okoncao bi se na opste zadovoljstvo, negde oko 2010-te, sa Novim Marsalovim planom.
Nastupio bi duzi period, oko 10-15 godina, opste dosade i monotonije. Time bi se ispunilo prorocanstvo Kostunice.
Nakon svega vise nikome ne bi bilo ni do Rusa, ni do Evrope, ni do mora, i svi bi se sa setom jos uvek secali Slobe.
Kao se onda dobro jelo i dobro ratovalo. I malo radilo.

Srdjan

pre 17 godina

Vrlo je interesantno da za rast popularnosti radikala svi krive DSS i Vojislava Koštinucu.
Činjenice međutim govore drugačije. Najveći rast popularnosti radikala se desio u periodu od 2001. do 2003. Vrhunac su bili predsednički izbori 2003. na kojima je Toma Nikolić do nogu potukao kandidata DOS-a Dragoljuba Mićunovića i samo zahvaljujući nedovoljnoj izlaznosti nije postao predsednik. Od 2003. do danas radikali imaju manje-više stabilnu podršku (+/- 2%).
Da se razumemo, ježim se od pomisli da radikali vode ovu zemlju, ali upravo zato moramo realno da sagledamo situaciju i vidimo kako da se ovome suprostavimo.
Optuživanje DSS i Koštunice za ovo stanje je samo alibi za ostale demokratske snage koje su podjednako, ako ne i više krive za to. Nastavimo li tako radikali će sigurno doći na vlast, a ko će za to biti kriv posle više neće biti važno.

Ljiljana Loznica

pre 17 godina

Mene ne cudi ponasanje radikala, ja nisam zaboravila ko i sta su oni i u kojim su vladama sve bili. Nadam se da ce se i ostali gradjani setiti, narocito kad krenu sledeci put na glasanje. Ono sto me cudi, to je da predsedavajuci Mihajlovic ni trepnuo nije, a sem ministarkine stranke i predsednika Tadica ni oglasio se nije, pa makar formalno. Znam da je utopija, ali trebalo bi drasticno ograniciti poslanicki imunitet, jer zasto bi oni imali pravo da krse zakon i vrse teror nad gradjanima Srbije, jer ovakva uvreda upucena je Ivani kao gradjaninu, a ne kao ministru.Ovakvo ponasanje je sramotno, mi to konstatujemo i nikom nista.

Ana 0106

pre 17 godina

To sta nas ceka vec smo jednom prosli, samo sto bi bilo jos gore.
Ako sa skupstinske govornice, poslanik, ej poslanik, moze da vredja ministarku i da se to svede na uvredu, a jasno je kao dan, da je u pitanju nacionalna mrznja, onda je suvisno o bilo cemu govoriti. Sta nakon ovoga ocekivati od skinsa i njima slicnih i kome oni koji nisu Srbi da se zale.
Premijer, zakleti legalista, cuti. Da li to cutanje znaci odobravanje? I sada, kao i u svim drugim situacijama.
Otelo se, opasno! Puca se, ubija, vredja, raspiruje mrznja...
I onda nam je kriv neki tamo svet, koji nas deklarise kao divljake. Sami se tako predstavljamo, oni to samo glasno komentarisu, posto ovde oni koji treba tim da se bave cute i mudruju. Oni nisu odavde.
Za dobar deo krivice, optuzujem medije, koji revnosno prenose izjave SRS, SPS i njima slicnih. Zaboravilo se ono sto se desavalo do onomad.
A oni (radikali, socijalisti), se trude da nas podsete da su tu i da ih niko ne moze zaustaviti.
Nema emisije na bilo kojoj tv da gost nije radikal ili socijalista. Zasto? Jel' oni to imaju nesto pametno da kazu? Sve su pokazali i kazali u 10 i vise godina, malo li je.
Ako se uskoro ne dozovemo pameti, nece biti dobro. Vreme nam istice!
Dok se normalan svet bavi pametnim stvarima, mi srljamo sve dublje u svojim glupostima. Dokle!

Toni Manero

pre 17 godina

Radikalima svi mediji treba da upute samo jedno jedino pitanje...sta bi rekli da Srpkinja treba, recimo, da postane znacajna licnost u vladi Hrvatske. A neka tamnosnja ultradesnicarska stranka krene da je proziva na slican nacin... Nagradno pitanje> da li bi podrzali zemljakinju, koja moze ugroziti rad hrvatske vlade i drzave ili pak, podrzavaju hrvatske rodoljube i patriote, koji tako nesto,"sa pravom" ne dozvoljavaju?

to je to

pre 17 godina

Pa ljudi stavite se u njihov polozaj, vredjate a niko vas ne kaznjava, nisu oni krivi oni se tako bore za vlast, kriv je Mihajlovic koi nije iskljucio mikrofon i izbacio ga sa sjednice. Za ubuduce za svaku nacionalnu izgovorenu optuzbu kazna 30 dana zatvora i neprimanje 3 ministarske plate ima da nam budu ministri ko pista. Bez dobrih kazni(zakona) nema nam ni kulture bilo to sjednica ili sportski dogadaj (tu najvise nekulture i huliganstva ima). ZAKON I SAMO UDARANJE PO DZEPU.

Kako unistiti Srbiju

pre 17 godina

Rezignirano prateci radikalsko javno nastupanje, covek bi mirno mogao da zakljuci da je to organizacija stvorena i dobro obucena da unisti Srbiju. Oni ispale tako najgori primitivizam koji mora izazvati opste zgrazanje, zatim slede istrazivanja koja govore o velikoj popularnosti SRS-a sto izjednacava Srbiju sa njima i tu padaju stubovi odbrane svakog naseg interesa. Strasno.

kuki

pre 17 godina

Nazalost ovo vreme u srbiji me podseca na vreme u nemackoj izmedju 2 rata sto znaci da nas ocekuje patnja pogledajte sta se desava okolo pa ljudi su otpusteni nemaju sta da jedu kad si gladan onda si i nervozan pa iz toga proizilazi nasilje mislim da cemo se tesko izvuci iz ovog haosa u kojem smo nikakvi izbori dok se ne rasturi kriminal koji je jos uvek pod okriljem drzave i igraci iz senke ne izvuku na svetlost dana gde ce im se suditi zalostan izgleda onaj specijalni sud kao da se nista ne desava u njemu a trebao bi da radi i dan i noc nebili se vise otarasili zla i pohlepe.

Ivan

pre 17 godina

Krasic je navodno poslanik iz Nisa u Skupstini Srbije. Posto je njegova osnovna duznost da u Skupstini predstavlja mene kao Nisliju, bez obzira na to da li sam glasao za njega ili ne, ja mu zbog ovoga oduzimam pravo da me dalje zastupa, jer meni na pamet ne bi pale ovakve sramotne reci upucene Ivani DM.
A o tome sta je on uradio za svoj grad sve ove godine sa pozicije narodnog poslanika i bivseg ministra, bolje i da ne pricam. Korisniji bi bio da je beli luk sadio, nego sto je uzalud primao poslanicku platu i naplacivao putne troskove ovoliko godina.
Cudna je ovo Srbija, taj isti lik nije mogao ni da priviri na odbornicko mesto u Skupstini grada Nisa, ali zato poslanik moze da bude dozivotno.
Verovatno ce, kada jednog dana bude izgubio poslanicki mandat, po uzoru na svog idola (onog u Hagu), da legne ispred Skupstine i da ceka da ga odnesu, jer to milom ne verujem da ce uraditi, naviklo se na skupstinski restoran, ogromnu platu i privilegije....

Komunjara

pre 17 godina

Radikali nisu marsovci. Oni su samo politicka artikulacija moralnog, intelektualnog i duhovnog stanja vecine pripadnika srpskog naroda. Kada na tu vecinu dodamo pristalice DSS-a, SPS-a, SPO-a i ostalih nacionalnih partija, plus sledbenike SPC i pripadnike vojske, policije i udbe, dolazimo do istine o nama samima. Radikali su nase ogledalo, a razbijanjem ogledala nista necemo promeniti. Treba narodu dati posao, nahraniti ga i opismeniti, to je jedini lek protiv radikala i ostalih nacionalista, klerofasita i militarista.

dule

pre 17 godina

Hoće li sada Albijanić opet da se izvinjava u tuđe ime, ili je to rezervisano samo za "nacionalno zaslužne" građane ove države. A ono sa bojkotom je super ideja. Trebali bi svi mediji koji se pridruže bojkotu da ignorišu sve vesti koje imaju bilo kakvu vezu sa SRS i njenim članovima dok se za skupštinkom govornicom taj poslanik ne iznini potpredsednici naše vlade.

Kajmakcalan

pre 17 godina

Radikali na vlasti bi nam bili jedna od najvecih "gesaka u koracima". Posle Milosevica to bi nam bio drugi po velicini promasaj a mozda i poslednji. Jer posle toga ode sve u propast. Glupost i primitivizam bi nas satrli. Ovako ako ih nikada ne izglasamo imamo sanse da se odupremo jednoj negativnoj, desnicarkoj i sramnoj politici. Braco oni su nam poslednja prepreka ka normalnom zivotu. Ako se zeznemo to je kraj.THE END! Tacka. Gotovo. Ah da i UHVATITE MLADICA BRE!

Pera

pre 17 godina

Nije u pitanju ko vredja i kako vređa vec zašto vređa. Radikali vređaju da bi izazvali publicitet. Narodu okruženom bedom, sveprisutnom korupcijom, bezakonjem prija ovakav demeagoški potez jednog zaboravljenog ministra. Oni i ne znaju ili im nije bitno da je taj isti čovek bio u vladi koje je Srbiju dovela u poraz i bedu , vec im je samo bitno da cuju grube , nepristojne reči na koje se odnose na bilo kog nosioca vlasti. Neko je sprominjao medijski bojkot Srpske radikalne stranke. Slažem se sa tim.

Mirsad Dizdarević

pre 17 godina

Radikala se netreba bojati,oni su jednostavno neminovnost vremena u kome živimo.U suštini njihovo djelovanje može biti i korisno.Neka mi niko negovori da su srpski radikali gori,nekulturniji ,drskiji recimo od austriskih ,francuskih ili nekih drugih radikala.Oni jednostavno svojim djelovanjem mobilizuju. Primjer sa francuske političke scene je vrlo slikovit gospodin Širak ko zna dali bi opstao kao predsjednik da nije bilo ortodoksnog radikala gospodina Lepena njegovog protikandidata na predsjedničkim izborima 2002 godine.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Najveci poraz drustva u Srbiji jeste sto ovakvi fasisticki govori iz politickog programa radikala im povecavaju rejting. Imajuci na umu da bi po poslednjim istrazivanjima osvojili apsolutnu vecinu od izaslih biraca na predstojecim parlamentarnim izborima onda to dovoljno govori o moralnim vrednostima, civilizaciji i politicke demokratske zrelosti srpskog drustva. S'toga ne cudi sto se Crna Gora izdvojila iz zajednice. Tim sto CG mora da zahteva medjunarodno priznanje i da radi na prijemu u medjunarodnim organizacijama ona ne gubi nista u poredjenju na Srbiju koja je nezavisnost i medjunarodna priznanja dobila "na tanjiru", zato sto Srbija vreme skupstinskog zasedanja trosi na medjusobne svadje umesto da se donose zakoni koji uredjuju opustosenu siromasnu drzavu. Tu nema napredka a to se poznaje i po mentalnom sklopu birackog tela, bili oni radikali ili "demokratski" apstinenti, oni bi da Srbiju u Evro-Atlanstke integracije vode Seselj i Radikali ukoliko su istrazivanja javnog mnenja verodostojna. Pitanje je koliko je izvodljivo da posle svih populistickih, fasistickih i zlodela u kolaboraciji sa Milosevicevim klanom tokom 90-ih, bas oni dobiju kredibilitet medjunarodne zajednice (ne racunajuci "osovinu zla") da razviju Srbiju kao modernu evropsku drzavu koja bi bila sposobna da se uclani u EU ukoliko to demokratskom voljom gradjani odluce na referendumu? Demokratski poredak Srbije je znacajno ugrozen ukoliko na predstojecim izborima radikali okupiraju Srbiju. Samo toliko.

Bole

pre 17 godina

A da li je neko od novinara koji izvestavaju iz Skupstine Srbije upitao tog istog Vojislava Mihajlovica zasto nije reagovao na uvrede koje je uputio poslanik radikala, nego je cutao i ponasao se kao da to tako treba, iz takvog ponasanja jedino mogu da zakljucim da se Vojislav Mihajlovic slaze sa svim tim sto je rekao poslanik radikala za skupstinskom govornicom....

Нишлија

pre 17 godina

Да, то рече бивши (у Слобино време)министар трговине, наш Нишлија Красић. Једино добро у целој ствари је што га у Нишу нешто и не виђамо.
И мала допуна, опет од јуче: у селу Велепоље (20-так км од града) председник Савета грађана напао председника Дирекције за изградњу града, не дозвољавајући му да обиђе радове на асфалтирању сеоских улица. Треба ли да кажем из које је странке председник Савета грађана? И пре пар дана, када су радови у селу почињали, припадници СРС су протестовали, не дозвољавајући радницима да почну?!?! Ваљда више воле блато?! Па нека и воли ко шта хоће, али треба ли неко да почне да санкционише малтретирање других???

kiza

pre 17 godina

evo predloga
svaki poslanik koji izlazi da govori treba da polozi 100 evra depozita. ako 'odvali' novac mu se ne vraca i ide direktno u skolstvo. pa izvolte

Srdjan

pre 17 godina

Ja kao Srbin iz Makedonoje, kada vidim ovakvo ponasanje iz redova t.z.patriota , taj primitivizam, taj govor mrznje i sve ostale stvari koje demonstriraju gospoda radikali, prosto se plasim za sudbinu ne samo Srba izvan Matice nego i za Srbe u samoj Matici.
Po logici Krasica, mi Srbi iz Makedonije i na drugim mestima gde smo manjina ne mozemo dobiti bolje radno mesto, samo zato sto smo Srbi. Upravo su Krasic i kompanija glavni krivci za los imidz Srbije kao drzave i sme Srbe. I jedan apel za njih , ako su umislili da nas tako brane na taj nacin, mi ih molimo da nas ostve na miru i to ce nam biti najveca pomoc od njih za sve ove godine kako postoji SRS.
Hvala radikali na svemu i molimo vas nemojte da nas branite vise.

etar

pre 17 godina

Molim vas nemojte se ischudjavati sto se Radikali ovako ponasaju u skupstini. Nemojte, to je farsa. Oni se ponasaju onako kako su se oduvijek ponasali, nista novo i vrijedno ischudjavanja. Pogledajte istini u oci da bas takve radikale hoce Srbija, sto jasno pokazuje na izborima. Okrenite se ka svojim sugradjanima, i mijenjate njih, mijenjajte sebe, pa ce Radikali otici sa scene. Prosto.

Statisticar

pre 17 godina

Ako je vec zeleo da ukaze na postojece i moguce rodbinske veze u drzavnoj upravi, gospodin Krasic nije morao da ide toliko daleko i da postavlja hipotezu o mogucem zaposljavanju rodjaka ministarke Dulic koji su mozda svojevremeno pravili karijeru u nekim oruzanim formacijama van Srbije. Bilo je i danas ima u drzavnoj sluzbi sasvim dovoljno zaposljavanja, privilegija i napredovanja preko veze. Oni su tu, medju nama i svaki dan ih je sve vise.

Stelio

pre 17 godina

Kako me samo podseca ovo sve na 1992. Stvarno mi je zao ovog naroda koji vec, evo uskoro pa decenijama, glasa za one kojima bi po pravilu trebali da zabrane delovanje. Slika naroda ili slika ocaja koji vlada u narodu? Usput da se zahvalim onima pripadnicima sada vec najjace stranke u Srbiji, koji su me te davne 1992 istukli na ulici, samo zato sto sam pripadnik nacionalne manjine. Taj napad je bio razlog da napustim zemlju u kojoj moji preci zive vec 300 godina. Sada sam drzavljanin jedne normalne EU drzave i zivim sasvim normalno. Neka budem anoniman zbog moje porodice koja je jos, nazalost, u NS.

Matoro Zakeralo

pre 17 godina

Od svega je najstrasniji, ali i najrecitiji taj muk koji je usledio. Gledati Mihailovica kako sedi i ne reaguje, a da ne govorimo o vladi koja je odmah morala da se oglasi, mucno je i odvratno! Nije ova zemlja daleko od Evropske Unije zato sto je prosecna plata 200 evra, nego zato sto najvulgarniji primitivizam postaje pozeljan model ponasanja! A gospodji Dulic Markovic iskrena podrska!

Real Deal

pre 17 godina

E moj Zorane Zivkovicu, NIKADA ti Srbija ne sme oprostiti sto ne raspisa izbore istog dana kad se "Sablja" zavrsila, jer bi smo se jednom za svagda otarasili ovih i ovakvih, koji danas opet slute nase potonuce u bezdan i to zauvek.

Milos

pre 17 godina

... Moze li n.pr. predsednik republike da predlozi nesto konkretnije sem najostrije verbalne osude? Isto vazi i za predsednika skupstine(dojucerasnjeg stranackog kolegu Dulicke) i predsednika vlade ( koji se jos nisu oglasili), tuzilastvo, itd. Moze li sama Dulicka da trazi ukidanje imuniteta Krasicu, uz tuzbu za uvredu i klevetu i sl. Ovu stvar treba dovesti do kraja jer , u suprotnom, radikali nece izaci iz ovoga oslabljeni nego dodatno ojacani.

Dragana

pre 17 godina

"Radikalsko ponasanje" je svima vec poznato.
To je ostavstina iz perioda Milosevica, kada su mogli da kazu sta su hteli, a i da rade sta im se htelo, a da pri tome niko ne reaguje na njihove ispade. Stranka upravo tako i opstaje-kvazipatriotizmom. Sramota je da su oni jos uvek na politickoj sceni Srbije.

Sasa

pre 17 godina

Pretpostavljam da je jedino razumno resenje zabrana rada SRS ukoliko se ne ogradi od ovakvih reci svog poslanika.
Jedan od razoga za zabranu rada politickih stranaka je koliko se secam pozivanje na nasilje, rusenje ustavnog poretka (gde su zagarantovana neka prava gradjana, pa i gradjanke Dulic kao pripadnice manjinskog naroda).

Yeti

pre 17 godina

U zemlji zatrovanoj nacionalizmom i sovinizmom takav govor uopste ne iznenadjuje. Zapravo i nema prekida kontinuiteta takvog govora jos od poznih osamdesetih godina pa sve do danas. Od Kostunicinih ljudi koji su za poraz svoje politike u vezi samostalnosti CG okrivili "nacionalne manjine" ne moze se ocekivati da reaguju na uvrede izrecene juce u Skupstini. Sta, uostalom, ocekivati od coveka koji se napaja na istom vrelu na kome se napajao i onaj za kojim je tako otvoreno kukao kada je odveden u Hag i onaj u cijoj je smrti video nacionalnu koheziju. Ovo je opomena svima nama koji zelimo gradjansku Srbiju da ne apstiniramo na sledecim izborima!

osmica

pre 17 godina

Mislim da bi trebalo izmeniti poslovnik skupštine u smislu mnogo strožijeg sankcionisanja ovakvog ponašanja, i onoga koji izgovara, i onoga koji toleriše(predsedavajućeg).

opasne igre

pre 17 godina

Ponasanje radikala je za svaku osudu, treba li trositi rijeci na to. Medjutim, nije li partija gospodje Dulic-Markovic surovala sa radikalima u Administrativnim odborima kad je trebalo oduzimati mandate poslanicima da bi se sacuvala vecina koja podrzava Vladu u kojoj gospodja sjedi sa ne manjim konzervativcima od radikala? Sto se DSS ne izjasni, pa to im je koalicioni partner? Sto gospodja na kraju krajeva ne izadje iz takve vlasti i posalje mnogo jasniju poruku, jer znate kad vam neko pominje porodicu a ne dobijete ni minimum javne podrske od sopstvene Vlade onda bi to trebalo da bude kraj politikanstvu.

Milenko

pre 17 godina

Ministarka je juče izrekla jednu veliku istinu: ovakvi istupi zbilja ugrožavaju ličnu bezbednost građana, jer pothranjuju bolesne umove. To što niko iz DSS ne reaguje možda govori i o budućim koalicijama...

Vlada Marko, ex-NS

pre 17 godina

Nije ovo sramota za radikale!!!! Ovo je sramota za sve nas, da smo dozvolili da se stvori ovakva ludnica, ispod svakog civilizacijskog nivoa, i da se to tretira kao normalna i prirodna stvar, bez ikakvog prekora predsedavajuceg, ili sankcije. Tolerisanje takvog ponasanja znaci odobravanuje, tj.sprovodjenje jednog definisanog koncepta. Drugim recima, cisti, tolerisani, podrzani fasizam u skupstini. Danas u skupstini, sutra na ulici. To svima govori i o zemlji i narodu. Teska sramota, sa nesagledivim posledicama.

biljana

pre 17 godina

Ni oko ove ni oko niza uvreda kojima smo izlozeni nema nikakve adekvatne reakcije!
Vredja ponasanje Kostunice koji ne nadje za shodno da se kao premijer obrati gradjanima.
Vredja podrska SPS!
Vredja imetak novopecenih!
Vredja privatizacija!
Vredja korupcija!
Vredja naredba Jocica!
Vredjaju javne nabavke!
Vredjaju zataskane afere!
Vredja pravosudje svojom neazurnoscu!
Vredjaju salterski sluzbenici!
Vredjaju vize!
Vredja cinjenica da ne mozemo da se uklopimo u evropske standarde!
Zivot u Srbiji je uvredljiv!

goxi

pre 17 godina

Radikali se bili malo uspavali. Sada su opet na svom krstaskom putu. Svoju poziciju crpe iz nesposobnosti demokratskog bloka. Za to je glavni krivac DSS. Uveren sam da oni slicno misle kao i radikali ali nemaju te hrabrosti da to i pokazu. Setite se sta je govorio Kostunica kada su demokrate trebale da udju u vladu - DS treba da se procisti. Oni su se mozda procistili ali DSS se zagadio. DSS svoju sansu vidi na sledecim izborima u koaliciji sa radikalima ali su nedovoljno hrabri da to i javno kazu.

kosmo

pre 17 godina

Stvarno mi je zao Ivane DM, drugih koji su to isto doziveli, a zao mi je bome i svog zivota, koji je dobrim delom vec prosao u atmosferi taloga, gde se ovakav ljudski krs nece kaznjavati. Kako, bre, alo ljudi... Treba lepo kazna, i to zesca, pa onda izvoli ...

gradjanin

pre 17 godina

Ja ne mogu da shvatim zasto gospodja Dulic-Markovic sedi u Vladi koja tolerise takvo ponasanje radikala i koja za 3 godine na vlasti nista nije ucinila za promociju evropskih vrednosti jednakosti, slobode i prava za sve gradjane. Kuka se samo za nekakvim mitovima i legendama o Kosovu i Dusanovom carstvu, a izgradnja pravne i sigurne gradjanske drzave tu istu Vladu ni malo ne interesuje. Gospodja Dulic-Markovic je samo jedna od zrtava takve politike.

Biljana

pre 17 godina

Polako (ili mozda ne bas toliko polako) vracamo se u rane devedesete...ulicne sacekuse kriminalaca, ubistva svedoka i recnik mrznje i nekulture u drzavnoj instituciji, koji niko ne sankcionise. Da li je moguce da 6 godina kasnije pocinjem da razmisljam da odem odavde...

Sanya

pre 17 godina

Dokle cemo da trpimo da nam se radikali tako obracaju? Jesu li oni neka svetska sila? Oni mogu svima sve da kazu, a njima ne smes nista ni da prigovoris, odmah podignu dreku, blokiraju rad skupstine dok ne dobiju izvinjenje... Sta su oni rekli o Draskovicu u skupstini SCG, je li iko od njih za to odgovarao? Ovaj put taj govor mrznje ne sme proci nekaznjeno. Mislim da zaista ne zasluzuju da ih tako pazimo i mazimo, nego neka plate kaznu, ili neka zabrane da ulaze mesec dana u skupstinu. Nadjite neki nacin da ih sprecite...

Dejan, FFM

pre 17 godina

I ti isti ljudi hoće kao da dokažu celom svetu kako su baš oni sposobni da žive zajedno sa nacionalnim manjinama?!?
Parlamentarizam je društveno ogledalo nacije. A juče smo videli kakvi smo ili bolje rečeno sa kojim ljudima se identifikuju 38%.

Dirty

pre 17 godina

Ovaj slucaj nije iznenadjenje vec potvrda crno-crne (SRS, DSS, NS i otpadnici SPO-a, tzv cestiti srpski domacini) koalicije koja pokusava da potpuno usisa glasace nekadasnje crvene provinijencije. Govor mrznje je najblazi oblik politickog delovanja ove grupacije i svakog trenutka treba ocekivati prerastanje njihove verbalne komunikacije u fizicku. Metodologija njihovog opstenja koju smo onomad gledali i osetili u zemljama okruzenja, primenjivace se unutar sadasnjih granica Srbije. Ovo je nedemokratska zemlja sa izrazito centralizovanom sluzbom DB-a koja primenjuje metodologije prekog suda, straha i nasilja! Nazalost, pokret otpora jos nije svestan nadolazecih vremena?

Vlada, NL

pre 17 godina

Ivana Dulic Markovic je osoba koji meni izgleda kao sasvim OK. Da sutra izadje kao kandidat za predsednika, nju bi glasao! Ono sto mene i moju porodicu najvise odusevljava u vezi sa njom sto je za vreme gostovanja kod vaseg (vrlo cinicnog) voditelja Cosica u Poligrafu bila totalno cool i sa argumentima nastupila po pitanju pticijeg gripa: bila je spremna, pravi profesionalac, i naravno, nije se dala isprovocirati , na nivou - vidi se austrijski uticaj, kamo srece da ga imamo vise a ne ovog pustog turskog.
Jos vise me je odusevilo to sto sam cuo da u svojoj kancelariji drzi sliku Zorana Djindjica, iako je clan G17+, to je pokazatelj da je jedna vrlo siroka osoba, kojoj napr. stranacka centrala ne moze da kroji kapu.
Na posletku meni kao Srbinu i konstruktivnom nacionalisti (kritikujem druge ali ne stedim uopste svoje) bi bila cast da jedna takva osoba bude ne potpredsednik Vlade vec PREMIJER! Jos jednom - da je srece da medj' Srbima i u Srbiji generalno ima vise Ivana Dulic Markovic, gde bi nam kraj bio...
Zoran Krasic je sa druge strane sramota za mene kao Srbina, za mene kao Nisliju, za mene kao nekoga koga pogadjaju nacionalna srpska stradanja i problemi. Nista gore od ratnih profitera - od njega ko je kroz period srpskih stradanja profitirao. Uz sve sto je rekao juce treba dodati da je upravo on bio jedan od ministara u vreme Milosevica (rekao bih ono najgore vreme, 2. polovine 90-ih). Da je srece, i Krasic i ostalo dno kao i njihova stranka, populisticko-nasilnicka i nakon svega fasisticka, bi bila ZABRANJENA! Nazalost, ona to nije, nije bila zabranjena ni kada je dr Djindjic ubijen (izuzetan propust), nije zabranjena ni od tzv. legalista (ovo sada!).
Moram da kazem da je ovo sto se desilo neka vrsta odgovora i Ivani Dulic Markovic a i Dinkicu (za koga jos uvek verujem da ipak zeli i radi bolje nego sto to izgleda kroz novinske stubce) za njihovo ucesce u ovakvoj Vladi (kakva je) i vezivanje uz imena Jocica (koji je vratio Milosevicevu policiju), Stojkovica (koji je vratio Milosevicevo pravosudje i politicku podrsku ekstremne desnice), i naravno Kostunice (koji je preko ex-DB-ovaca abolirao ubice Zorana Djindjica). Na zalost, ko sa djavolom tikve sadi ...

Milan

pre 17 godina

Sta reci, Radikali nastavljaju po svome uvreda do uvrede. Nazalost to je Srpska realnost , ljudi borite se protiv tog primitivizma , dajte da svako od nas ponaosob uradi nesto, a mislim da je najbolji lek protiv njih i takvih primeniti dobro staro ignorisanje jer njih ocigledno ne interesuje kultura ni u jednom obliku.
Pomnozimo ih sa 0.

pedja

pre 17 godina

Radikalska politika,ponasanje,recnik je nesto najgore sto Srbija ima u ovom trenutku. Na zalost "TO" ima podrsku preko 30% birackog tela, a stranke demokratskog bloka ne prepoznaju to zlo, vec pokusavaju da time manipulisu i iskoriste u svoju korist. Rezultat toga je medjusobno obaranje rejtinga i jacanje radikala. Kada se budu osvestili bice kasno i za njih,a bogami i za nas. O Srbiji i da ne pricamo. Uostalom necemo mi biti jedini narod u istoriji sveta koji je ostao bez drzave. Ali smo verovatno jedini koji cemo sami sopstvenu drzavu unistiti.

mara

pre 17 godina

Sramota, ne za radikale, od njih ništa se bolje ne može ni očekivati, nego za predsedavajučeg koji je to mirno slušao i za poslanike koji nisu reagovali na toliki izliv mržnje, a to znači da tamo sede istomišljenici radikala, tj. radikali u rukavicama (DSS) sramota, sramota, SRAMOTA...

Dejan

pre 17 godina

U Evropi se milom ili silom sklanja iz dnevnog zivota sve sto se zove "radikalno". Samo u Srbiji naravno jos uvek postoji tako nesto i sto je jos gore ima podrsku u narodu. Ja mislim da je to delom zbog toga sto nas narod vec decenijama ne moze da putuje po Evropi da vidi kako funkcionisu uredjena drustva. Nazalost se kod nas javno mnjenje kreira upotrebom jezika mrznje u javnim glasilima pa i na skupstinskim zasedanjima.

Jagoda iz Njegoševe

pre 17 godina

Samo da podsetim: gđa Dulić je ministar u vladi VOJISLAVA KOŠTUNICE. Ima li taj čovek nešto da izjavi u vezi ovog događaja?

sedmica

pre 17 godina

Ako u skupstini, poslanici izgovaraju ovakve strahote i vredjaju svoje kolege na ovakav nacin, zasto se onda cudimo kada se to desava na ulici. Pozdrav i podrska Ivani Dulic Markovic.

gradjanin bg

pre 17 godina

Strasno, bruka i sramota. Treba da je sramota i u tom trenutku predsedavajuceg Vojislava Mihailovica koji se uopste nije setio da opomene Krasica.

Nemanja

pre 17 godina

Ja zaista ne znam zasto se mi cudimo ovome. Poslanici bas kao i svi ljudi na javnim funkcijama su kao mala deca u zabavistu. Ako ih ne kaznite na vreme za ono sto rade, onda se osile i pomeraju granice svog delovanja krijuci se iza parola slobode govora. I ono sto je najgore ubede sebe a kako se cini i druge, da je takvo izjasnjavanje potpuno legitimno. Javnost prihvata, "vaspitace i vaspitacice" bas briga i naravno da deca polude. A prethodna leprozna vaspitacica ne samo da se nije trudila da ih vaspita vec im je davala cokoladice kada opsuju.

dusko

pre 17 godina

Setite se kako su radikali prosli pre 7-8 godina, ne secam se tacno, kada su ih zbog vredjanja mediji bojkotovali ( mislim da je inicijator bio Studio B). Nije ih bilo nigde. Znam da mediji ne postoje bez dogadjaja koje prenose ali ipak su ovde malo vazniji interesi mentalne higijene drustva. Ti ljudi ne postoje ako se za njih ne cuje jer ono sto govore traje dok se izgovara. Ja toliko a vi kako hocete.

borislav

pre 17 godina

Svaka drzava ima primitivce, ali mi smo jedina drzava gde primitivni imaju svoju partiju, svoju televiziju, novine,... gde se, na kraju krajeva, primitivni ponose sto su primitivni.
Totalni poraz ljudskosti jeste glasati za SRS. Oni svojim ponasanjem srozavaju i mnogo pozitivne stvari koje u zdravom, prirodnom nacionalizmu postoje, jer nacionalizam vezuju za njih, a oni su skupljeni sa dna - primitivci

Teodora

pre 17 godina

Strasno je sto radikali sebi dozvoljavaju da vredjaju ministre ili novinare sa skupstinske govornice, ali je jos strasnije sto sve to prolazi nekaznjeno. Sto bi se onda uzdrzavali? Lako je vredjati, pogotovu zene. Tesko je postovati svog politickog protivnika, pa cak ponekad i uciti od njega. Ako nas nase prvoslavlje uci da treba voleti bliznjega kao samoga sebe, onda je taj radikalski poslanik koji je izvredjao ministarku poljoprivrede pravi bezboznik... Gospodo predsedavajuci skupstine, uvedite makar novcane kazne za ta vredjanja, mozda ce neki poslanik dva puta razmisliti pre nego sto nesto kaze...

gradjanin bg

pre 17 godina

Strasno, bruka i sramota. Treba da je sramota i u tom trenutku predsedavajuceg Vojislava Mihailovica koji se uopste nije setio da opomene Krasica.

borislav

pre 17 godina

Svaka drzava ima primitivce, ali mi smo jedina drzava gde primitivni imaju svoju partiju, svoju televiziju, novine,... gde se, na kraju krajeva, primitivni ponose sto su primitivni.
Totalni poraz ljudskosti jeste glasati za SRS. Oni svojim ponasanjem srozavaju i mnogo pozitivne stvari koje u zdravom, prirodnom nacionalizmu postoje, jer nacionalizam vezuju za njih, a oni su skupljeni sa dna - primitivci

dusko

pre 17 godina

Setite se kako su radikali prosli pre 7-8 godina, ne secam se tacno, kada su ih zbog vredjanja mediji bojkotovali ( mislim da je inicijator bio Studio B). Nije ih bilo nigde. Znam da mediji ne postoje bez dogadjaja koje prenose ali ipak su ovde malo vazniji interesi mentalne higijene drustva. Ti ljudi ne postoje ako se za njih ne cuje jer ono sto govore traje dok se izgovara. Ja toliko a vi kako hocete.

Nemanja

pre 17 godina

Ja zaista ne znam zasto se mi cudimo ovome. Poslanici bas kao i svi ljudi na javnim funkcijama su kao mala deca u zabavistu. Ako ih ne kaznite na vreme za ono sto rade, onda se osile i pomeraju granice svog delovanja krijuci se iza parola slobode govora. I ono sto je najgore ubede sebe a kako se cini i druge, da je takvo izjasnjavanje potpuno legitimno. Javnost prihvata, "vaspitace i vaspitacice" bas briga i naravno da deca polude. A prethodna leprozna vaspitacica ne samo da se nije trudila da ih vaspita vec im je davala cokoladice kada opsuju.

Teodora

pre 17 godina

Strasno je sto radikali sebi dozvoljavaju da vredjaju ministre ili novinare sa skupstinske govornice, ali je jos strasnije sto sve to prolazi nekaznjeno. Sto bi se onda uzdrzavali? Lako je vredjati, pogotovu zene. Tesko je postovati svog politickog protivnika, pa cak ponekad i uciti od njega. Ako nas nase prvoslavlje uci da treba voleti bliznjega kao samoga sebe, onda je taj radikalski poslanik koji je izvredjao ministarku poljoprivrede pravi bezboznik... Gospodo predsedavajuci skupstine, uvedite makar novcane kazne za ta vredjanja, mozda ce neki poslanik dva puta razmisliti pre nego sto nesto kaze...

sedmica

pre 17 godina

Ako u skupstini, poslanici izgovaraju ovakve strahote i vredjaju svoje kolege na ovakav nacin, zasto se onda cudimo kada se to desava na ulici. Pozdrav i podrska Ivani Dulic Markovic.

Jagoda iz Njegoševe

pre 17 godina

Samo da podsetim: gđa Dulić je ministar u vladi VOJISLAVA KOŠTUNICE. Ima li taj čovek nešto da izjavi u vezi ovog događaja?

Biljana

pre 17 godina

Polako (ili mozda ne bas toliko polako) vracamo se u rane devedesete...ulicne sacekuse kriminalaca, ubistva svedoka i recnik mrznje i nekulture u drzavnoj instituciji, koji niko ne sankcionise. Da li je moguce da 6 godina kasnije pocinjem da razmisljam da odem odavde...

mara

pre 17 godina

Sramota, ne za radikale, od njih ništa se bolje ne može ni očekivati, nego za predsedavajučeg koji je to mirno slušao i za poslanike koji nisu reagovali na toliki izliv mržnje, a to znači da tamo sede istomišljenici radikala, tj. radikali u rukavicama (DSS) sramota, sramota, SRAMOTA...

goxi

pre 17 godina

Radikali se bili malo uspavali. Sada su opet na svom krstaskom putu. Svoju poziciju crpe iz nesposobnosti demokratskog bloka. Za to je glavni krivac DSS. Uveren sam da oni slicno misle kao i radikali ali nemaju te hrabrosti da to i pokazu. Setite se sta je govorio Kostunica kada su demokrate trebale da udju u vladu - DS treba da se procisti. Oni su se mozda procistili ali DSS se zagadio. DSS svoju sansu vidi na sledecim izborima u koaliciji sa radikalima ali su nedovoljno hrabri da to i javno kazu.

Dejan

pre 17 godina

U Evropi se milom ili silom sklanja iz dnevnog zivota sve sto se zove "radikalno". Samo u Srbiji naravno jos uvek postoji tako nesto i sto je jos gore ima podrsku u narodu. Ja mislim da je to delom zbog toga sto nas narod vec decenijama ne moze da putuje po Evropi da vidi kako funkcionisu uredjena drustva. Nazalost se kod nas javno mnjenje kreira upotrebom jezika mrznje u javnim glasilima pa i na skupstinskim zasedanjima.

Milan

pre 17 godina

Sta reci, Radikali nastavljaju po svome uvreda do uvrede. Nazalost to je Srpska realnost , ljudi borite se protiv tog primitivizma , dajte da svako od nas ponaosob uradi nesto, a mislim da je najbolji lek protiv njih i takvih primeniti dobro staro ignorisanje jer njih ocigledno ne interesuje kultura ni u jednom obliku.
Pomnozimo ih sa 0.

Vlada, NL

pre 17 godina

Ivana Dulic Markovic je osoba koji meni izgleda kao sasvim OK. Da sutra izadje kao kandidat za predsednika, nju bi glasao! Ono sto mene i moju porodicu najvise odusevljava u vezi sa njom sto je za vreme gostovanja kod vaseg (vrlo cinicnog) voditelja Cosica u Poligrafu bila totalno cool i sa argumentima nastupila po pitanju pticijeg gripa: bila je spremna, pravi profesionalac, i naravno, nije se dala isprovocirati , na nivou - vidi se austrijski uticaj, kamo srece da ga imamo vise a ne ovog pustog turskog.
Jos vise me je odusevilo to sto sam cuo da u svojoj kancelariji drzi sliku Zorana Djindjica, iako je clan G17+, to je pokazatelj da je jedna vrlo siroka osoba, kojoj napr. stranacka centrala ne moze da kroji kapu.
Na posletku meni kao Srbinu i konstruktivnom nacionalisti (kritikujem druge ali ne stedim uopste svoje) bi bila cast da jedna takva osoba bude ne potpredsednik Vlade vec PREMIJER! Jos jednom - da je srece da medj' Srbima i u Srbiji generalno ima vise Ivana Dulic Markovic, gde bi nam kraj bio...
Zoran Krasic je sa druge strane sramota za mene kao Srbina, za mene kao Nisliju, za mene kao nekoga koga pogadjaju nacionalna srpska stradanja i problemi. Nista gore od ratnih profitera - od njega ko je kroz period srpskih stradanja profitirao. Uz sve sto je rekao juce treba dodati da je upravo on bio jedan od ministara u vreme Milosevica (rekao bih ono najgore vreme, 2. polovine 90-ih). Da je srece, i Krasic i ostalo dno kao i njihova stranka, populisticko-nasilnicka i nakon svega fasisticka, bi bila ZABRANJENA! Nazalost, ona to nije, nije bila zabranjena ni kada je dr Djindjic ubijen (izuzetan propust), nije zabranjena ni od tzv. legalista (ovo sada!).
Moram da kazem da je ovo sto se desilo neka vrsta odgovora i Ivani Dulic Markovic a i Dinkicu (za koga jos uvek verujem da ipak zeli i radi bolje nego sto to izgleda kroz novinske stubce) za njihovo ucesce u ovakvoj Vladi (kakva je) i vezivanje uz imena Jocica (koji je vratio Milosevicevu policiju), Stojkovica (koji je vratio Milosevicevo pravosudje i politicku podrsku ekstremne desnice), i naravno Kostunice (koji je preko ex-DB-ovaca abolirao ubice Zorana Djindjica). Na zalost, ko sa djavolom tikve sadi ...

Dejan, FFM

pre 17 godina

I ti isti ljudi hoće kao da dokažu celom svetu kako su baš oni sposobni da žive zajedno sa nacionalnim manjinama?!?
Parlamentarizam je društveno ogledalo nacije. A juče smo videli kakvi smo ili bolje rečeno sa kojim ljudima se identifikuju 38%.

pedja

pre 17 godina

Radikalska politika,ponasanje,recnik je nesto najgore sto Srbija ima u ovom trenutku. Na zalost "TO" ima podrsku preko 30% birackog tela, a stranke demokratskog bloka ne prepoznaju to zlo, vec pokusavaju da time manipulisu i iskoriste u svoju korist. Rezultat toga je medjusobno obaranje rejtinga i jacanje radikala. Kada se budu osvestili bice kasno i za njih,a bogami i za nas. O Srbiji i da ne pricamo. Uostalom necemo mi biti jedini narod u istoriji sveta koji je ostao bez drzave. Ali smo verovatno jedini koji cemo sami sopstvenu drzavu unistiti.

gradjanin

pre 17 godina

Ja ne mogu da shvatim zasto gospodja Dulic-Markovic sedi u Vladi koja tolerise takvo ponasanje radikala i koja za 3 godine na vlasti nista nije ucinila za promociju evropskih vrednosti jednakosti, slobode i prava za sve gradjane. Kuka se samo za nekakvim mitovima i legendama o Kosovu i Dusanovom carstvu, a izgradnja pravne i sigurne gradjanske drzave tu istu Vladu ni malo ne interesuje. Gospodja Dulic-Markovic je samo jedna od zrtava takve politike.

Dirty

pre 17 godina

Ovaj slucaj nije iznenadjenje vec potvrda crno-crne (SRS, DSS, NS i otpadnici SPO-a, tzv cestiti srpski domacini) koalicije koja pokusava da potpuno usisa glasace nekadasnje crvene provinijencije. Govor mrznje je najblazi oblik politickog delovanja ove grupacije i svakog trenutka treba ocekivati prerastanje njihove verbalne komunikacije u fizicku. Metodologija njihovog opstenja koju smo onomad gledali i osetili u zemljama okruzenja, primenjivace se unutar sadasnjih granica Srbije. Ovo je nedemokratska zemlja sa izrazito centralizovanom sluzbom DB-a koja primenjuje metodologije prekog suda, straha i nasilja! Nazalost, pokret otpora jos nije svestan nadolazecih vremena?

Sanya

pre 17 godina

Dokle cemo da trpimo da nam se radikali tako obracaju? Jesu li oni neka svetska sila? Oni mogu svima sve da kazu, a njima ne smes nista ni da prigovoris, odmah podignu dreku, blokiraju rad skupstine dok ne dobiju izvinjenje... Sta su oni rekli o Draskovicu u skupstini SCG, je li iko od njih za to odgovarao? Ovaj put taj govor mrznje ne sme proci nekaznjeno. Mislim da zaista ne zasluzuju da ih tako pazimo i mazimo, nego neka plate kaznu, ili neka zabrane da ulaze mesec dana u skupstinu. Nadjite neki nacin da ih sprecite...

kosmo

pre 17 godina

Stvarno mi je zao Ivane DM, drugih koji su to isto doziveli, a zao mi je bome i svog zivota, koji je dobrim delom vec prosao u atmosferi taloga, gde se ovakav ljudski krs nece kaznjavati. Kako, bre, alo ljudi... Treba lepo kazna, i to zesca, pa onda izvoli ...

Milos

pre 17 godina

... Moze li n.pr. predsednik republike da predlozi nesto konkretnije sem najostrije verbalne osude? Isto vazi i za predsednika skupstine(dojucerasnjeg stranackog kolegu Dulicke) i predsednika vlade ( koji se jos nisu oglasili), tuzilastvo, itd. Moze li sama Dulicka da trazi ukidanje imuniteta Krasicu, uz tuzbu za uvredu i klevetu i sl. Ovu stvar treba dovesti do kraja jer , u suprotnom, radikali nece izaci iz ovoga oslabljeni nego dodatno ojacani.

osmica

pre 17 godina

Mislim da bi trebalo izmeniti poslovnik skupštine u smislu mnogo strožijeg sankcionisanja ovakvog ponašanja, i onoga koji izgovara, i onoga koji toleriše(predsedavajućeg).

Sasa

pre 17 godina

Pretpostavljam da je jedino razumno resenje zabrana rada SRS ukoliko se ne ogradi od ovakvih reci svog poslanika.
Jedan od razoga za zabranu rada politickih stranaka je koliko se secam pozivanje na nasilje, rusenje ustavnog poretka (gde su zagarantovana neka prava gradjana, pa i gradjanke Dulic kao pripadnice manjinskog naroda).

Dragana

pre 17 godina

"Radikalsko ponasanje" je svima vec poznato.
To je ostavstina iz perioda Milosevica, kada su mogli da kazu sta su hteli, a i da rade sta im se htelo, a da pri tome niko ne reaguje na njihove ispade. Stranka upravo tako i opstaje-kvazipatriotizmom. Sramota je da su oni jos uvek na politickoj sceni Srbije.

Milenko

pre 17 godina

Ministarka je juče izrekla jednu veliku istinu: ovakvi istupi zbilja ugrožavaju ličnu bezbednost građana, jer pothranjuju bolesne umove. To što niko iz DSS ne reaguje možda govori i o budućim koalicijama...

Yeti

pre 17 godina

U zemlji zatrovanoj nacionalizmom i sovinizmom takav govor uopste ne iznenadjuje. Zapravo i nema prekida kontinuiteta takvog govora jos od poznih osamdesetih godina pa sve do danas. Od Kostunicinih ljudi koji su za poraz svoje politike u vezi samostalnosti CG okrivili "nacionalne manjine" ne moze se ocekivati da reaguju na uvrede izrecene juce u Skupstini. Sta, uostalom, ocekivati od coveka koji se napaja na istom vrelu na kome se napajao i onaj za kojim je tako otvoreno kukao kada je odveden u Hag i onaj u cijoj je smrti video nacionalnu koheziju. Ovo je opomena svima nama koji zelimo gradjansku Srbiju da ne apstiniramo na sledecim izborima!

Vlada Marko, ex-NS

pre 17 godina

Nije ovo sramota za radikale!!!! Ovo je sramota za sve nas, da smo dozvolili da se stvori ovakva ludnica, ispod svakog civilizacijskog nivoa, i da se to tretira kao normalna i prirodna stvar, bez ikakvog prekora predsedavajuceg, ili sankcije. Tolerisanje takvog ponasanja znaci odobravanuje, tj.sprovodjenje jednog definisanog koncepta. Drugim recima, cisti, tolerisani, podrzani fasizam u skupstini. Danas u skupstini, sutra na ulici. To svima govori i o zemlji i narodu. Teska sramota, sa nesagledivim posledicama.

Matoro Zakeralo

pre 17 godina

Od svega je najstrasniji, ali i najrecitiji taj muk koji je usledio. Gledati Mihailovica kako sedi i ne reaguje, a da ne govorimo o vladi koja je odmah morala da se oglasi, mucno je i odvratno! Nije ova zemlja daleko od Evropske Unije zato sto je prosecna plata 200 evra, nego zato sto najvulgarniji primitivizam postaje pozeljan model ponasanja! A gospodji Dulic Markovic iskrena podrska!

Real Deal

pre 17 godina

E moj Zorane Zivkovicu, NIKADA ti Srbija ne sme oprostiti sto ne raspisa izbore istog dana kad se "Sablja" zavrsila, jer bi smo se jednom za svagda otarasili ovih i ovakvih, koji danas opet slute nase potonuce u bezdan i to zauvek.

biljana

pre 17 godina

Ni oko ove ni oko niza uvreda kojima smo izlozeni nema nikakve adekvatne reakcije!
Vredja ponasanje Kostunice koji ne nadje za shodno da se kao premijer obrati gradjanima.
Vredja podrska SPS!
Vredja imetak novopecenih!
Vredja privatizacija!
Vredja korupcija!
Vredja naredba Jocica!
Vredjaju javne nabavke!
Vredjaju zataskane afere!
Vredja pravosudje svojom neazurnoscu!
Vredjaju salterski sluzbenici!
Vredjaju vize!
Vredja cinjenica da ne mozemo da se uklopimo u evropske standarde!
Zivot u Srbiji je uvredljiv!

opasne igre

pre 17 godina

Ponasanje radikala je za svaku osudu, treba li trositi rijeci na to. Medjutim, nije li partija gospodje Dulic-Markovic surovala sa radikalima u Administrativnim odborima kad je trebalo oduzimati mandate poslanicima da bi se sacuvala vecina koja podrzava Vladu u kojoj gospodja sjedi sa ne manjim konzervativcima od radikala? Sto se DSS ne izjasni, pa to im je koalicioni partner? Sto gospodja na kraju krajeva ne izadje iz takve vlasti i posalje mnogo jasniju poruku, jer znate kad vam neko pominje porodicu a ne dobijete ni minimum javne podrske od sopstvene Vlade onda bi to trebalo da bude kraj politikanstvu.

Kajmakcalan

pre 17 godina

Radikali na vlasti bi nam bili jedna od najvecih "gesaka u koracima". Posle Milosevica to bi nam bio drugi po velicini promasaj a mozda i poslednji. Jer posle toga ode sve u propast. Glupost i primitivizam bi nas satrli. Ovako ako ih nikada ne izglasamo imamo sanse da se odupremo jednoj negativnoj, desnicarkoj i sramnoj politici. Braco oni su nam poslednja prepreka ka normalnom zivotu. Ako se zeznemo to je kraj.THE END! Tacka. Gotovo. Ah da i UHVATITE MLADICA BRE!

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Najveci poraz drustva u Srbiji jeste sto ovakvi fasisticki govori iz politickog programa radikala im povecavaju rejting. Imajuci na umu da bi po poslednjim istrazivanjima osvojili apsolutnu vecinu od izaslih biraca na predstojecim parlamentarnim izborima onda to dovoljno govori o moralnim vrednostima, civilizaciji i politicke demokratske zrelosti srpskog drustva. S'toga ne cudi sto se Crna Gora izdvojila iz zajednice. Tim sto CG mora da zahteva medjunarodno priznanje i da radi na prijemu u medjunarodnim organizacijama ona ne gubi nista u poredjenju na Srbiju koja je nezavisnost i medjunarodna priznanja dobila "na tanjiru", zato sto Srbija vreme skupstinskog zasedanja trosi na medjusobne svadje umesto da se donose zakoni koji uredjuju opustosenu siromasnu drzavu. Tu nema napredka a to se poznaje i po mentalnom sklopu birackog tela, bili oni radikali ili "demokratski" apstinenti, oni bi da Srbiju u Evro-Atlanstke integracije vode Seselj i Radikali ukoliko su istrazivanja javnog mnenja verodostojna. Pitanje je koliko je izvodljivo da posle svih populistickih, fasistickih i zlodela u kolaboraciji sa Milosevicevim klanom tokom 90-ih, bas oni dobiju kredibilitet medjunarodne zajednice (ne racunajuci "osovinu zla") da razviju Srbiju kao modernu evropsku drzavu koja bi bila sposobna da se uclani u EU ukoliko to demokratskom voljom gradjani odluce na referendumu? Demokratski poredak Srbije je znacajno ugrozen ukoliko na predstojecim izborima radikali okupiraju Srbiju. Samo toliko.

Ivan

pre 17 godina

Krasic je navodno poslanik iz Nisa u Skupstini Srbije. Posto je njegova osnovna duznost da u Skupstini predstavlja mene kao Nisliju, bez obzira na to da li sam glasao za njega ili ne, ja mu zbog ovoga oduzimam pravo da me dalje zastupa, jer meni na pamet ne bi pale ovakve sramotne reci upucene Ivani DM.
A o tome sta je on uradio za svoj grad sve ove godine sa pozicije narodnog poslanika i bivseg ministra, bolje i da ne pricam. Korisniji bi bio da je beli luk sadio, nego sto je uzalud primao poslanicku platu i naplacivao putne troskove ovoliko godina.
Cudna je ovo Srbija, taj isti lik nije mogao ni da priviri na odbornicko mesto u Skupstini grada Nisa, ali zato poslanik moze da bude dozivotno.
Verovatno ce, kada jednog dana bude izgubio poslanicki mandat, po uzoru na svog idola (onog u Hagu), da legne ispred Skupstine i da ceka da ga odnesu, jer to milom ne verujem da ce uraditi, naviklo se na skupstinski restoran, ogromnu platu i privilegije....

Srdjan

pre 17 godina

Ja kao Srbin iz Makedonoje, kada vidim ovakvo ponasanje iz redova t.z.patriota , taj primitivizam, taj govor mrznje i sve ostale stvari koje demonstriraju gospoda radikali, prosto se plasim za sudbinu ne samo Srba izvan Matice nego i za Srbe u samoj Matici.
Po logici Krasica, mi Srbi iz Makedonije i na drugim mestima gde smo manjina ne mozemo dobiti bolje radno mesto, samo zato sto smo Srbi. Upravo su Krasic i kompanija glavni krivci za los imidz Srbije kao drzave i sme Srbe. I jedan apel za njih , ako su umislili da nas tako brane na taj nacin, mi ih molimo da nas ostve na miru i to ce nam biti najveca pomoc od njih za sve ove godine kako postoji SRS.
Hvala radikali na svemu i molimo vas nemojte da nas branite vise.

to je to

pre 17 godina

Pa ljudi stavite se u njihov polozaj, vredjate a niko vas ne kaznjava, nisu oni krivi oni se tako bore za vlast, kriv je Mihajlovic koi nije iskljucio mikrofon i izbacio ga sa sjednice. Za ubuduce za svaku nacionalnu izgovorenu optuzbu kazna 30 dana zatvora i neprimanje 3 ministarske plate ima da nam budu ministri ko pista. Bez dobrih kazni(zakona) nema nam ni kulture bilo to sjednica ili sportski dogadaj (tu najvise nekulture i huliganstva ima). ZAKON I SAMO UDARANJE PO DZEPU.

Mirsad Dizdarević

pre 17 godina

Radikala se netreba bojati,oni su jednostavno neminovnost vremena u kome živimo.U suštini njihovo djelovanje može biti i korisno.Neka mi niko negovori da su srpski radikali gori,nekulturniji ,drskiji recimo od austriskih ,francuskih ili nekih drugih radikala.Oni jednostavno svojim djelovanjem mobilizuju. Primjer sa francuske političke scene je vrlo slikovit gospodin Širak ko zna dali bi opstao kao predsjednik da nije bilo ortodoksnog radikala gospodina Lepena njegovog protikandidata na predsjedničkim izborima 2002 godine.

Pera

pre 17 godina

Nije u pitanju ko vredja i kako vređa vec zašto vređa. Radikali vređaju da bi izazvali publicitet. Narodu okruženom bedom, sveprisutnom korupcijom, bezakonjem prija ovakav demeagoški potez jednog zaboravljenog ministra. Oni i ne znaju ili im nije bitno da je taj isti čovek bio u vladi koje je Srbiju dovela u poraz i bedu , vec im je samo bitno da cuju grube , nepristojne reči na koje se odnose na bilo kog nosioca vlasti. Neko je sprominjao medijski bojkot Srpske radikalne stranke. Slažem se sa tim.

dule

pre 17 godina

Hoće li sada Albijanić opet da se izvinjava u tuđe ime, ili je to rezervisano samo za "nacionalno zaslužne" građane ove države. A ono sa bojkotom je super ideja. Trebali bi svi mediji koji se pridruže bojkotu da ignorišu sve vesti koje imaju bilo kakvu vezu sa SRS i njenim članovima dok se za skupštinkom govornicom taj poslanik ne iznini potpredsednici naše vlade.

etar

pre 17 godina

Molim vas nemojte se ischudjavati sto se Radikali ovako ponasaju u skupstini. Nemojte, to je farsa. Oni se ponasaju onako kako su se oduvijek ponasali, nista novo i vrijedno ischudjavanja. Pogledajte istini u oci da bas takve radikale hoce Srbija, sto jasno pokazuje na izborima. Okrenite se ka svojim sugradjanima, i mijenjate njih, mijenjajte sebe, pa ce Radikali otici sa scene. Prosto.

kuki

pre 17 godina

Nazalost ovo vreme u srbiji me podseca na vreme u nemackoj izmedju 2 rata sto znaci da nas ocekuje patnja pogledajte sta se desava okolo pa ljudi su otpusteni nemaju sta da jedu kad si gladan onda si i nervozan pa iz toga proizilazi nasilje mislim da cemo se tesko izvuci iz ovog haosa u kojem smo nikakvi izbori dok se ne rasturi kriminal koji je jos uvek pod okriljem drzave i igraci iz senke ne izvuku na svetlost dana gde ce im se suditi zalostan izgleda onaj specijalni sud kao da se nista ne desava u njemu a trebao bi da radi i dan i noc nebili se vise otarasili zla i pohlepe.

Bole

pre 17 godina

A da li je neko od novinara koji izvestavaju iz Skupstine Srbije upitao tog istog Vojislava Mihajlovica zasto nije reagovao na uvrede koje je uputio poslanik radikala, nego je cutao i ponasao se kao da to tako treba, iz takvog ponasanja jedino mogu da zakljucim da se Vojislav Mihajlovic slaze sa svim tim sto je rekao poslanik radikala za skupstinskom govornicom....

Stelio

pre 17 godina

Kako me samo podseca ovo sve na 1992. Stvarno mi je zao ovog naroda koji vec, evo uskoro pa decenijama, glasa za one kojima bi po pravilu trebali da zabrane delovanje. Slika naroda ili slika ocaja koji vlada u narodu? Usput da se zahvalim onima pripadnicima sada vec najjace stranke u Srbiji, koji su me te davne 1992 istukli na ulici, samo zato sto sam pripadnik nacionalne manjine. Taj napad je bio razlog da napustim zemlju u kojoj moji preci zive vec 300 godina. Sada sam drzavljanin jedne normalne EU drzave i zivim sasvim normalno. Neka budem anoniman zbog moje porodice koja je jos, nazalost, u NS.

Komunjara

pre 17 godina

Radikali nisu marsovci. Oni su samo politicka artikulacija moralnog, intelektualnog i duhovnog stanja vecine pripadnika srpskog naroda. Kada na tu vecinu dodamo pristalice DSS-a, SPS-a, SPO-a i ostalih nacionalnih partija, plus sledbenike SPC i pripadnike vojske, policije i udbe, dolazimo do istine o nama samima. Radikali su nase ogledalo, a razbijanjem ogledala nista necemo promeniti. Treba narodu dati posao, nahraniti ga i opismeniti, to je jedini lek protiv radikala i ostalih nacionalista, klerofasita i militarista.

kiza

pre 17 godina

evo predloga
svaki poslanik koji izlazi da govori treba da polozi 100 evra depozita. ako 'odvali' novac mu se ne vraca i ide direktno u skolstvo. pa izvolte

Kako unistiti Srbiju

pre 17 godina

Rezignirano prateci radikalsko javno nastupanje, covek bi mirno mogao da zakljuci da je to organizacija stvorena i dobro obucena da unisti Srbiju. Oni ispale tako najgori primitivizam koji mora izazvati opste zgrazanje, zatim slede istrazivanja koja govore o velikoj popularnosti SRS-a sto izjednacava Srbiju sa njima i tu padaju stubovi odbrane svakog naseg interesa. Strasno.

Нишлија

pre 17 godina

Да, то рече бивши (у Слобино време)министар трговине, наш Нишлија Красић. Једино добро у целој ствари је што га у Нишу нешто и не виђамо.
И мала допуна, опет од јуче: у селу Велепоље (20-так км од града) председник Савета грађана напао председника Дирекције за изградњу града, не дозвољавајући му да обиђе радове на асфалтирању сеоских улица. Треба ли да кажем из које је странке председник Савета грађана? И пре пар дана, када су радови у селу почињали, припадници СРС су протестовали, не дозвољавајући радницима да почну?!?! Ваљда више воле блато?! Па нека и воли ко шта хоће, али треба ли неко да почне да санкционише малтретирање других???

Statisticar

pre 17 godina

Ako je vec zeleo da ukaze na postojece i moguce rodbinske veze u drzavnoj upravi, gospodin Krasic nije morao da ide toliko daleko i da postavlja hipotezu o mogucem zaposljavanju rodjaka ministarke Dulic koji su mozda svojevremeno pravili karijeru u nekim oruzanim formacijama van Srbije. Bilo je i danas ima u drzavnoj sluzbi sasvim dovoljno zaposljavanja, privilegija i napredovanja preko veze. Oni su tu, medju nama i svaki dan ih je sve vise.

Toni Manero

pre 17 godina

Radikalima svi mediji treba da upute samo jedno jedino pitanje...sta bi rekli da Srpkinja treba, recimo, da postane znacajna licnost u vladi Hrvatske. A neka tamnosnja ultradesnicarska stranka krene da je proziva na slican nacin... Nagradno pitanje> da li bi podrzali zemljakinju, koja moze ugroziti rad hrvatske vlade i drzave ili pak, podrzavaju hrvatske rodoljube i patriote, koji tako nesto,"sa pravom" ne dozvoljavaju?

Ana 0106

pre 17 godina

To sta nas ceka vec smo jednom prosli, samo sto bi bilo jos gore.
Ako sa skupstinske govornice, poslanik, ej poslanik, moze da vredja ministarku i da se to svede na uvredu, a jasno je kao dan, da je u pitanju nacionalna mrznja, onda je suvisno o bilo cemu govoriti. Sta nakon ovoga ocekivati od skinsa i njima slicnih i kome oni koji nisu Srbi da se zale.
Premijer, zakleti legalista, cuti. Da li to cutanje znaci odobravanje? I sada, kao i u svim drugim situacijama.
Otelo se, opasno! Puca se, ubija, vredja, raspiruje mrznja...
I onda nam je kriv neki tamo svet, koji nas deklarise kao divljake. Sami se tako predstavljamo, oni to samo glasno komentarisu, posto ovde oni koji treba tim da se bave cute i mudruju. Oni nisu odavde.
Za dobar deo krivice, optuzujem medije, koji revnosno prenose izjave SRS, SPS i njima slicnih. Zaboravilo se ono sto se desavalo do onomad.
A oni (radikali, socijalisti), se trude da nas podsete da su tu i da ih niko ne moze zaustaviti.
Nema emisije na bilo kojoj tv da gost nije radikal ili socijalista. Zasto? Jel' oni to imaju nesto pametno da kazu? Sve su pokazali i kazali u 10 i vise godina, malo li je.
Ako se uskoro ne dozovemo pameti, nece biti dobro. Vreme nam istice!
Dok se normalan svet bavi pametnim stvarima, mi srljamo sve dublje u svojim glupostima. Dokle!

milan-vp

pre 17 godina

Sta bi usledilo sa pobedom radikala? Kao prvo, neznatno prekrajanje drustveno -pravnog poretka. Kako bi to izgledalo u dnevnoj, i nocnoj, svakidasnjici?
Za pocetak, svi clanovi SRS imali za obavezu da nose smedje uniforme. Potom bi usledili manji 'gradjevinski radovi' na preuredjenju radnji, prodavnica, butika, naravno ni tezge na pijacama ne bile izuzete od izvesnih prepravki. Pogotovu kod vlasnika istih kojima na kraju prezimena nedostaje 'vic' i 'ic'. Nakon izvesnog vremena odredjeni procenat populacije, zajedno sa kucnim ljubimcima, imao bi za obavezu da nosi 'zutu traku', oko levog rukava (kucni ljubimci na vratu, redje na repu).
Dalji opis je manje-vise poznat i finale tog hepeninga, nazovimo ga "Era Radikala", okoncao bi se na opste zadovoljstvo, negde oko 2010-te, sa Novim Marsalovim planom.
Nastupio bi duzi period, oko 10-15 godina, opste dosade i monotonije. Time bi se ispunilo prorocanstvo Kostunice.
Nakon svega vise nikome ne bi bilo ni do Rusa, ni do Evrope, ni do mora, i svi bi se sa setom jos uvek secali Slobe.
Kao se onda dobro jelo i dobro ratovalo. I malo radilo.

Ljiljana Loznica

pre 17 godina

Mene ne cudi ponasanje radikala, ja nisam zaboravila ko i sta su oni i u kojim su vladama sve bili. Nadam se da ce se i ostali gradjani setiti, narocito kad krenu sledeci put na glasanje. Ono sto me cudi, to je da predsedavajuci Mihajlovic ni trepnuo nije, a sem ministarkine stranke i predsednika Tadica ni oglasio se nije, pa makar formalno. Znam da je utopija, ali trebalo bi drasticno ograniciti poslanicki imunitet, jer zasto bi oni imali pravo da krse zakon i vrse teror nad gradjanima Srbije, jer ovakva uvreda upucena je Ivani kao gradjaninu, a ne kao ministru.Ovakvo ponasanje je sramotno, mi to konstatujemo i nikom nista.

Srdjan

pre 17 godina

Vrlo je interesantno da za rast popularnosti radikala svi krive DSS i Vojislava Koštinucu.
Činjenice međutim govore drugačije. Najveći rast popularnosti radikala se desio u periodu od 2001. do 2003. Vrhunac su bili predsednički izbori 2003. na kojima je Toma Nikolić do nogu potukao kandidata DOS-a Dragoljuba Mićunovića i samo zahvaljujući nedovoljnoj izlaznosti nije postao predsednik. Od 2003. do danas radikali imaju manje-više stabilnu podršku (+/- 2%).
Da se razumemo, ježim se od pomisli da radikali vode ovu zemlju, ali upravo zato moramo realno da sagledamo situaciju i vidimo kako da se ovome suprostavimo.
Optuživanje DSS i Koštunice za ovo stanje je samo alibi za ostale demokratske snage koje su podjednako, ako ne i više krive za to. Nastavimo li tako radikali će sigurno doći na vlast, a ko će za to biti kriv posle više neće biti važno.

Chrissss

pre 17 godina

Napokon ono pravo! SRS je trebalo zabraniti još 2000. godine. Takva stranka Srbiji ne treba, takva stranka Srbiju vuče u nazad. Takva stranka Srbiju gura u propast.
Pozdravljam stavove G17 Plus!!! Napokon je neko imao hrabrosti da kaže ono što mnogi misle.

Коста

pre 17 godina

Изјаве професора Бозовића су театралне, а захтев групе Г-17 Плус нереалне. Радикали апелују на извесан број грађана као и њима слични у било којој земљи. Забранити их значило би забаранити једну трећину гласача у Србији и увести пресдан који би наставио да забрањује све неподобне партије док се не би вратили на једнопартиску и једноумну недемократију.

Japanac

pre 17 godina

U demokratskom drustvu svako treba da odgovara iskljucivo za svoje postupke i ne treba da snosi posledice za nedela svojih prijatelja, rodjaka, kumova, i slicno. Da li je neciji rodjak bio u ustasama, talibanima, Zemunskom ili Surcinskom klanu, Zelenim beretkama, OVK, OZNI, satansistima, FHP, uopste nije bitno za ocenu necije podobnosti da obavlja neki posao. Bitno je kakav je on covek, koliko je strucan, fizicki i psihicki sposoban da prihvati odgovornost za posao za koji konkurise.

Miroslav I

pre 17 godina

G 17+ je u pravu sto trazi zabranu radikalske partije. Ima samo jedna mana u svemu tome. Zakasnili su, i to debelo. Tako to biva kada su se do sada pravili ludi na sve njihove ispade, a sada kada je clan njihove partije direktno pogodjen njihovim svinjarijama, onda traze zabranu. Kamo srece da im ova inicijativa uspe, ali znajuci premijera i ostatak vlade, mrka kapa! Tuzilastvo samo od sebe nece nista pokrenuti.

Dragan

pre 17 godina

Ne slazem se sa konstatacijom da ovakvi nastupi nanose stetu radikalima u smislu da ce biraci da vide kakvi su pa nece za njih da glasaju. Njihovi simpatizeri sigurno nece biti pokolebani ovakvim nastupom jer ovo od radikala nije nista novo. Mogu samo da dobiju nove pristalice iz redova glasaca SPS ili mozda DSS. Oni ciljaju na jednu grupu glasaca, u stvari veliku grupu glasaca. Kako neke ankete pokazuju kod 40% birackog tela u Srbiji radikalska retorika ima odlicnu prodju. Sto se tice zabrane SRS, voleo bih da se to desi, ali mislim da to nije moguce. Bar ne zbog nastupa jednog poslanika.

Mika

pre 17 godina

Apsolutno je NEOPHODNA zabrana SRS-a. To je prva stvar koju je trebalo sprovesti jos 6. Oktobra, zna se vec koje godine.
Tranzicija je izuzetno bolan i frustrirajuc period koji moze samo da bude los ili gori. Gospoda iz stranaka koje su bile na vlasti u predtranzicionom periodu eksploatisu upravo ovu cinjenicu u pokusaju da osvoje sto vise glasova napacenog naroda. Demagogija koju pritom koriste utice anestezirajuce na narod koji zaboravlja da su upravo ti likovi doprineli svoj nesreci koja je snasla Srbiju u poslednjih 20 godina. E pa gospodo Nikolici, Seselji, Vucici i ostali koji danas lijete krokodilske suze nad tranzicionim patnjama Srba i Srbije, budite svesni da se te gorke pilule piju upravo zbog vas i vasih "mudrih" poteza koje ste vukli pod mentorstvom "najpametnijeg coveka u Srbiji", kako i danas nazivate svog "mudrog" vodju.
A vi Gospodo sa RTS-a i ostalih medija (ukljucujuci tu i B92) budite svesni da demokratija ne podrazumeva davanje prava Aleksandru Vucicu da se pojavljuje u etru Srbije i da nastavlja tamo gde je privremeno stao 4. Oktobra uvece. Demokratija predstavlja 20% prava a 80% obaveza, a obavezu prema Srbiji navedeni gospodin bi ispunio kada bi odrobijao najmanje 20 godina u Sremskoj Mitrovici ili Zabeli zbog svih "blagodeti" koje je priredio Srbiji za par godina koje je proveo na vlasti.

D.

pre 17 godina

A jel' da? Sada su se setili? Kada je to Liga socijaldemokrata Vojvodine predlagala, onda je bilo drvlje i kamenje,a sada kada su radikali napali G17 onda su se uskopistili. Naravno da je strasno to sto se desilo, ali ni prva ni poslednja radikalska uvreda. Da, SRS treba zabraniti, ne samo zbog Ivane Dulic Markovic, nego i zbog Hrtkovaca, Antina, i slicnih daleko ozbiljnijih gadorija.

Kursula

pre 17 godina

Ovo sto rade Radikali je samo odraz stanja nacije.
Pola birackog tela apstinira, a kada im uskoro decu budu odvlacili na neku novu Balkansku klanicu, tek ce mozda onda da stave prst na celo.DSS, otvoreno koketira sa gore pomenutim, a ostatak demokratskih snaga umesto da radi na ujedinjenju u borbi protiv ovog zla, namece narodu jalove rasprave, da li je starija kokoska ili jaje.
Zlo se sprema, vuci ostre zube, a mi ovce blejimo u prazno!!!

cupko

pre 17 godina

Radikali su najperfidnija politicka partija. Cim vide da im je popularnost porasla oni izbace neke gluposti tipa Virovitice ili ovakve brutalnosti da bi smanjili svoj rejting jer nedaj boze ni oni sami ne zele da dodju na vlast. Znaju oni dobro da je najljepse biti u opoziciji sa ovim postotkom glasova. Nisu oni krivi narod je kriv. Pozdrav

mina

pre 17 godina

Potpuno podrzavam predlog za zabranu radikala. zasto. za raspirivanje verske, nacionalne i svih ostalih mrznji. njima nije mesto na nicijoj politickoj sceni. dajte neku peticiju da potpisujemo!!!!

Iks-Oks

pre 17 godina

Primitivizam = Fasizam = SRS = Zabraniti ih pod hitno ...
Ovo nije vise u kontekstu sloboda govora, sloboda govora ne podrazumeva slobodu vredjanja, slobodu pretnji, vec slobodu racionalne i argumentovane diskusije. Sve van toga je van zakona savremenog drustva. Kao prvi korak potreban je sveopsti BOJKOT SRS i satelita na svim medijima koje nisu pod nihovom cizmom. Treba ih izolovati i zabraniti, a potom krivicno goniti. Dosta je vise bilo! Dosta vise primitivizma, dosta vise politicke i svake druge diktature ...

Sasa UK

pre 17 godina

Krasica treba suspendovati i udariti po dzepu, ali pozivati na zabranu najpopularnije partije u Srbiji je preterivanje. Narocito kad ta inicijativa dolazi od vrlo minorne stranke.
Pozivi na zabranu se G17 mogu vratiti u lice nakon sledecih izbora, jer Radikali su sve jaci.

znam sta pricam

pre 17 godina

Nema sumnje da je namera radikala bila da uvrede ministarku na nacionalnoj osnovi. O njima, njihovoj politici, stetnosti i da ne nabrajam dalje, mislim sve najgore. Ne zelim da trosim prostor objasnjavajuci detaljnije. Medjutim, smatram da je POTREBNO stati na kraj shpekulacijama o najuzoj porodici Ivane Dulic Markovic. Pitanje je samo kako to uraditi a ne poniziti ministarku jos vise i ne upasti u zamku koju vesto postavljaju Radikali, koji cak nisu tvrdili da je ministarkin brat bio u Zengama, nego su kao "usput" provukli retoricko pitanje da li je bio u Vojsci Republike Srpske ili Zengama. Kao da je morao da bude ili/ili. !!!
Obaška što je uvreda izrazom "ustasa" kompromitovana time što se izraz "chetnik" više ne mora stavljati pod navodnike i nije uvredljiv, od kako su isti rehabilitovani u srpskom Parlamentu, što je ta uvreda već duže vreme devalvirana, kad se može nekažnjeno upućivati predsedniku Srbije.
Sve u svemu, radikali igraju prljavo, ali igraju. Pravila igre ne valjaju. Ali, ko će da ih promeni?

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Zahtev G17 plus da se zabrani partija koju podrzava polovina stanovništva ove zemlje, u najmanju ruku izgleda neozbiljno, da ne kažem opasno. Zar G17 plus nije zaboravio "nasledje prošlosti", protiiv koga se u javnim nastupima otvoreno deklarišu. Kako partija sa 3% glasačkog tela može da predloži zabranu partije iza koje stoji 35% biračkog tela ? Da li je to demokratija na koju "puca" ova prepoštena stranka ili udruženje "eksperata". Možda je nastup člana radikalne stranke bio neprimeren i nediplomatski iznešen u Parlamentu ali je i kao takav daleko od optužbi za "izazivanje nacionalne netrpeljivosti i mržnje". Gospodja Dulić je jednostavno trebala da demantuje navode kao netačne a ne da se brani "argumentom" da je ona srećna što je "stanovnik Srbije". Zar i njen istup, kao ministarke poljoprivrede, nije isto tako, izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti. Ja kao Srbin ne mogu nikada da prihvatim njenu izjavu kojom tvrdi "da su se hladnjačama umesto breskvi prevozili leševi". Zašto je tada zatajila demokratija. Ovo je samo odgovor na istu temu.

Vuk zemunski

pre 17 godina

Zabraniti radikale za koje glasa 35% Srba, a ne zabraniti stranke koje se otvoreno zalažu za otcepljenje Kosmeta, kao npr. G17+?! Gde je tu logika? I otkad to manja i po svemi nebitnija stranka (osim po nagomilanom ekonomskom bogatvstvu) može da određuje ko će, a ko neće biti zabranjen? Na osnovu čega? Njihove dobre volje? Ja, neuk, mislio da je Titovo i Slobino vreme davno prošlo.
Ne vidim zašto je pitanje uvredljivo. Način na koji je izrečeno, jeste, ali samo pitanje nije. I nismo dobili odgovor!

Verica

pre 17 godina

Radikali nastavljaju sa svojom najblaze receno neartikulisanom praksom, njihov nastup oduvek se zasniva samo na glupostima I agresiji. Ono sto je zastrasujuce jeste podrska naroda koju imaju (iskreno strepim od narednih izbora). Ono sto me raduje je ovako dugacak spisak komentara koji listom podrzavaju ministarku Dulic, jer prepoznaju njenu sirinu, hrabrost, znanje I njenu iskrenu zelju da pomogne ovoj zemlji. Ona je pravi covek koji otvara evropska vrata za Srbiju. Zar Srbiji nije dosta mraka u kome je izgubila mnogo toga, a da ne pricamo o ljudima koji su se rasuli po svetu. Treba shvatiti da nam je svaki gradjanin nacionalno bogatstvo, a narocito onaj koji ima kapaciteta da se ovde uhvati u kostac sa resavanjem drzavnih problema i to radi odlicno, kao ministarka Dulic. Mislim da nas ceka jos teskih trenutaka, tranzicija nigde nije bila laka, a posebno ne za Srbiju. Treba da budemo slozniji nego ikada, posebno sto je citavom demokratskom bloku najveci neprijatelj upravo radikalna stranka i taj uzasni primitivizam, to treba da imaju u vidu nase demokrate pri svakom medjusobnom sukobu.

Gavra

pre 17 godina

Ni najmanje ne opravdavajući veoma ružan gest poslanika Krasića ipak moram da primetim da je i nazvati poslanika fašistom takođe govor mržnje. Da li su i fašisti svI oni koji su glasali za SRS !? Ili je opravdanje za gospođu Dulić što je bila "vidno uznemirena" ? Ili je važno ko je prvi počeo !?
Za svađu je ipak potrebno najmanje dvoje. Govor mržnje se može pronaći u izjavama obeju strana.

Predrag PUYOL Pesic

pre 17 godina

Puna podrska za Ivanu Dulic Markovic i samo napred. I ja bih voleo da je ona premijer, mnogo bi nam bolje bilo.
Nego, ti radikali se stalno kunu u hriscanstvo i srpstvo, a o istome pojma nemaju i najgora su sramota za nash narod. Zato valja vec kolko sutra tom istom Krasicu ukinuti imunitet, pa lepo sa njim na sud. Kaznu debelu da plati za te uvrede i mrznju, zatvor da lezhi mesec dana, a bez plate 6 meseci svi poslanici SRS da budu zbog takvog javnog istupa svog chlana. Sve dok se to ne desi, radikale i njihove aktivnosti treba bojkotovati na svim televizijama i radijima, da ih niko zhiv i ne vidi i ne chuje.
I nije taj Krasic jedini, taman posla. Kladim se da za ovih zadnjih godinu dana nakupilo na tone snimaka sa raznih televizijskih emisija gde su radikalski pretstavnici na ovaj nachin prozivali mnoge chestite ljude.

aleksa

pre 17 godina

Radikali su bruka ovog naroda. Primitivni, bahati, nevaspitani. Cast izuzecima poput Maje Gojkovic ali uglavnom su takvi, iz njih seva mrznja i politicko i svako drugo nevaspitanje. Osudjujem ovo ponasanje, mislim da bi gospodja Dulic-Markovic trebalo da podnese tuzbu.
Medjutim, mislim da bi zabrana SRS bila kontraproduktivna. Setite se da je Kralj Aleksandar zabranio Ustaski pokret i KPJ u Kraljevini Jugoslaviji, pa se pokazalo da ni jedni ni drugi nisu propali zbog toga, vec su otisli u ilegalu i cak ojacali. Ne zaboravite takodje srpski inat - ljudi bi jos vise prilazili radikalima bas zato sto su zabranjeni.
Po meni, najbolja mera su kazne od strane predsedavajuceg Skupstine. Secate se kako je predsednica Micic delila kazne. Po dzepu jednom, drugi put, i naucice se pameti.

ivan, toronto

pre 17 godina

Kasno Marko na Kosovo stize - SRS je trebalo zabraniti pre petnaest godina. A danas, kada trecina naroda Srbije i pored slobodnih medija glasa za ovu fasisticku stranku...

Dusan Pozega

pre 17 godina

Ideja g17+ o zabrani SRS nije losa ali nije ni nova.Tuzno je sto su na tu ideju dosli tek onda kada su radikali na njima,tj. gospodji Dulic, demonstrirali svoj primitivizam, kao da ne znaju da se to desava svakodnevno sirom Srbije. Bez obzira, nadam se da ce ovaj patriotski projekat uspeti. Za pocetak g17+ plus bi mogao da napusti vladajucu koaliciju sa SRS i SPS u Pozegi!!!

vrabac

pre 17 godina

Dok srpski parlament jos raspreda o etnickoj podobnosti ministarke . EVROPA odlazi sve dalje.
Treba samo pogledati listu dokumenata koje traze za obicnu turisticku vizu pa je jasno da smo ovakvi za EU nepozeljni.

'uplaseni'

pre 17 godina

Ne plasim se onoga ko kaze sta misli, jer je nasa licna stvar da onda procenimo takav komentar - vise me plase one 'demokrate uvijene u celofan' koji bi da zabrane sve sto im stoji na putu, a opet u ime demokratije.
Uostalom, najbucnije su one stranke koje ne bi putem slobodnih izbora i bez raznoraznih koalicija ni usle u Skupstinu, a kamoli u Vladu - uvek se lakse okupe protiv nekog, nego za nesto.

stevan

pre 17 godina

Radikali postavljaju pitanje, je li bio ili nije , ako je bio onda stvarno nije moralno da bude u vladi, ako radikali lazu, to treba iznjeti, to bi ih deskreditiralo kao stranku. Ovakve fraze o zabranama u politici ne piju vodu, ko moze zabraniti partiju koja ima najvise pristalica u zemlji, pa imali bi gradjanski rat.

pazarac

pre 17 godina

Neka samo G17+ pokrene peticiju i svi mi u Sandzaku potpisujemo, rekoh svi naravno sem stranke Ljajica i Murica koji su sa radikalima u koaliciji u Novom Pazaru i Sjenici...

nesha - uporni

pre 17 godina

Apelujem na sve partije/medije/NGO/ javne organizacije
1)Podrzati zahtev G17 Plus u smislu pokretanja jos inicijativa za zabranu te stranke pred ustavnim sudom
2)Momentalnu promenu "brenda" u medijima
NE IZNOSITI vise informacije gde se pominje "Srpska Radikalna Stranka" - upoterbljivati rec "ONI" ili slicno - neophodo je pisano i govorno "gusenje" imena stranke pre donosenja odluke o gasenju
3) Neophodno je ne dopustiti bilo kakvu izjavu pripadnika te stranke u medijima
Potpuna lustracija svih njenih clanova
NA ovakve gluposti se mora RADIKALNO odgovoriti

Ili svi ili nista!

pre 17 godina

Apsolutno podrzavam zabranu SRS-a kao ekstremisticke politicke organizacije. Isto tako podrzavam zabranu ostalih ekstremistickim organizacija koji modernu Srbiju zagadjuju jednostranim i zadojenim ekstremnim misljenjem, kao sto je LDP.

Mirsad Dizdarević

pre 17 godina

Radikala se netreba bojati,oni su jednostavno neminovnost vremena u kome živimo. U suštini njihovo djelovanje može biti i korisno. Neka mi niko ne govori da su srpski radikali gori, nekulturniji ,drskiji recimo od austriskih , francuskih ili nekih drugih radikala. Oni jednostavno svojim djelovanjem mobilizuju .Primjer sa francuske političke scene je vrlo slikovit gospodin Širak ko zna dali bi opstao kao predsjednik da nije bilo ortodoksnog radikala gospodina Lepena njegovog protikandidata na predsjedničkim izborima 2002 godine.

Petar Petrovic

pre 17 godina

Ako demokrate u ime demokratije nastave sa ovakvim svojim postupcima, ukinuce i sebe i demokratiju - ogadice se narodu.

Vladimir Vuksanovic

pre 17 godina

1. Ne radi se o usamljenom i 'neprimerenom' nastupu, vec o klasicnoj fasistickoj politici radikala vidjenoj na delu.
2. Takva prizemna izjava u najvisoj instituciji vlasti jeste cisti fasizam a ne samo izazivanje nacionalne netrpeljivosti i mržnje
3. Mentalni sklop 40% stanovnika Srbije je takav da gdja Dulic treba da se 'argumentima brani, izvinjava i dokazuje da nije tacno da je nesrpske nacionalnosti' kao da je to njen glavni greh!!!???
4. Srbi koji ne mogu da prihvate da su hladnjace prevozile leseve nevinih u njihovo ime imaju veliki problem sa samim sobom, to je stanje svesti - Srbin je svetinja pa makar bio i najgori olosh i kriminalac
5. ODVRATNO

Cika Sima

pre 17 godina

Na izbore izlazi najvise 60% upisanih biraca od kojih SRS dobija oko 35% glasova. Matematika za treci razred osnovne skole, kaze da je u tom slucaju podrska ukupnog birackog tela Radikalima oko 21%. Problem je sto je izlaznost na izborima mala, a biraci SRS-a mahom svaki put izadju na izbore, pa se tih 21% lako pretvori u 80 poslanickih mesta. SRS je nadobudna grupa ljudi sem nekoliko izuzetaka kao npr. Maja Gojkovic za koju mi nije jasno otkud ona u drustvu "Tih". Kao takve ih treba izopstiti iz srpske politike, dok nisu naneli neku veliku stetu zemlji SRBIJI. Zaboravili smo jednu rec: "LUSTRACIJA"

streber

pre 17 godina

Docekali smo nesto sto nismo ocekivali? Cisto sumnjam. E, sad, ovako, za sve one depresivne koji ne glasaju vec duze vreme, sa razlogom, ovde svrstavam i sebe, evo jedne jasne i kratke poruke:
Emisija na jednoj od najpopularnijih americki TV mreza zvala se "You've asked for it", a kod nas je emitovana pod nazivom "TRAZILI STE, GLEDAJTE". Sad smo svi kao prenerazeni, ne mozemo cudu da se nadudimo, onih 36 odsto od onog malog broja spremnih da na izbore izadju i nisu neki procenat. Ja znam da su se i oni u medjuvremenu opismenili dovoljno, da bi mogli da udju na sajt B92 i da iznesu svoje misljenje, sada odjednom za to vise nisu dovoljno gadljivi, pa sam svesna da ce i oni verovatno ovo citati. Svejedno, ovo je poruka svima.

NE POSTOJE DVE SRBIJE, postoji ih milijardu i u tome je nas problem, jedna Srbija broji oko 30 odsto nejneopismenjenijih (politicki, drustveno itd), a ovih 999.999.999 Srbija, svaka tera na svoju stranu. Znam da posle ovoga necu dobiti nadimak Amerigo Vespuci kao neko ko je otkrio kontinent za koji se vec znalo, ali mi to nije ni cilj. Hocu samo da kazem da bi apstinenti, medju koje ubrajam i sebe, trebalo da se posrame ovom prilikom u ime radikala.
JASNO I GLASNO

Marko

pre 17 godina

Naravno. Vucic pokusava da skrene paznju. Ponovo jeftin pokusaj zamene teze. Osim toga, odlicno, neka podnese dokaze za kradju i neka im se sudi. Da vidimo koji su to dokazi koje oni poseduju. Naravno to su dokazi kao oni koji optuzuju Bogdanovica za korupciju, i koji se naravno podnose dan pre izbora. Jeftino politikanstvo. No dobro, nadamo se da ce svako odgovarati i snositi posledice za ono sta govori.

Zeks

pre 17 godina

Zasto se barem mediji ne ograde od svega ovoga i ne bojkotuju totalno ove radikale. Demagogija nema efekta ako no dopire do naroda. Zar toliko malo ljudi sluti propast u koju srljamo? Pre neki dan se radi cudnog ponasanja fudbalskog selektora Petkovica oglasio nevidjen broj komentara na ovome sajtu. ETO STA SMO MI SRBI! Sta nas briga sto cemo biti totalno izolovani, sto ce nama vladati primitivci kao Krasic i radikali, sto cemo umirati od gladi. Vazan je fudbal bre!! Javite se gradjani Srbije! Nije valjda da ste totalno rezignirali?!?!? Nije vam valjda fudbal vazniji od vase dece i njihove buducnosti.

DijasporacEU

pre 17 godina

Ni manje ni vise nego zabrana najvece partije u Srbiji. I to predlaze stranka cija se podrska racuna u promilima. Poslanik treba da se izvini i zavrsena prica.

Vlada

pre 17 godina

Poštovana gospodo!
U zemlji Srbiji pamćenje nije stvar čime se mi kao narod dičimo, pa zato evo malog podsetnika. Ko nas to od 2003. godine ubeđuje da Socijalisti i Radikali nisu oni isti i da su se promeili, kome su oni miliji i draži (samo nema hrabrosti to javno da kaže - do sledećih izbora) i da Vas ne zamram duže nego što je to potrebno: KO MOŽE DANAS DA VAS POGLEDA U OČI! MISLITE O TOME SVAKODNEVNO DO SLEDEĆIH IZBORA!

Carlitos PG

pre 17 godina

Iako bih licno volio da SRS uopste ne postoji ili da je zabranjena jer siri vjersku i nacionalnu mrznju, ovaj zahtjev zvuci tuzno makar kao V.Kostunica kada govori o referendumu u Crnoj Gori.
Draga braci Srbi, vjerujte mi da u CG ima vise radikala nego kod vas. Od onih 44.5% posto sigurno je 20% ljubitelja lika i djela V.Seselja. Kada bi se uzela u obzir izlaznost od 40 %(kakva ce nazalost biti u Srbiji) onda bi SRS u CG osvojila apsolutnu vlast! Srecom mi imamo Mila koji iako krade i stvara privatnu drzavu, potpuno unistava radikale tako da je njihov broj sve manji i manji. Jednostavno, treba ujediniti sve demokratske snage(DS, G17, SPO...)i zajedno sa manjinskim narodima se suprostaviti DSS&SRS&SPS. Kada ih pobijedite(sto ce biti veoma tesko jer vi nemate 25% manjina koje iz straha od 'cetnika' glasaju Mila) potrebno je broj Radikala smanjiti na racun salonskog nacionalzima DSS-a. Drugim rijecima treba Kostunici dati ulogu Pedje Bulatovica.
Put borbe protiv srpskog sovinizma je veoma tezak i trnovit. To mi u Crnoj Gori najbolje znamo.
A vi imate jednu olaksavajucu okolnost: Ne morate dokazivati da ne mrzite Srbiju jer ste i sami Srbi, jer oni po default-u misle da ako nisi Srbin onda si protiv Srbije.
Zelim vam puno srece u borbi protiv najveceg zla u mome zivotu, zla koje nas je zatvorilu i izolovalo i napravilo jednim od najomrazenijih i zaostalijih naroda u Evropi.

Vito

pre 17 godina

Ne mozzess da zabraniss Radikale kad oni imaju svoje ljude u svim organima vlasti poccevssi od BIA preko MUP-a pa do svih mogucih lokalnih opstinskih struktura. Malo ste se kasno setili.

Srdjan,Ceska

pre 17 godina

BOJKOT PRIMITIVIZMA!!!
Pozivamo sve medije u Srbiji da pocnu sa bojkotom Srpske radikalne stranke!!! Ovaj pritisak je na nama, javnom mnjenju!!! Neka Vas prozivaju kako god hoce, ali FASISTIMA nema mesta u medijima!!! B92 - POCNITE PRVI, dobicete podrsku sa svih strana!!!

Doctor Wu

pre 17 godina

Borba protiv radikala je borba za Srbiju. Ne mogu se tekovinama normalnog, civilnog drustva koristiti zlocinci- prema tome, SPS i SRS treba zabraniti. I BNP bi u Engleskoj i NF u Francuskoj i fasisti u Holandiji, Nemackoj i Austriji bi imali 40% glasaca kad bi im se dao toliki medijski prostor koliki se daje radikalima u Srbiji. Jedini lek- zabrana.

blacksheep

pre 17 godina

Ivana Dulic-Markovic je NASA ministarka. Posto predsednik vlade svojim nereagovanjem odobrava ovakvo radikalsko divljanje, mi, gradjani koji se ponosimo svojom pametnom, vrednom i hrabrom ministarkom moramo je zastititi.

Raca

pre 17 godina

Ne zelim uopste da branim radikale jer su me izbacivali sa posla 1999, ali moram da priznam da mi je zalosno i ovo krajnje vestacko prikazivanje iz G17 kao udarne pesnice demokratskih snaga. Sa jedne strane jasno mi je da dolazi do homogenizacije demokratskih partija, ali isto tako smatram da nam ni sa jednima ni sa drugima nema nekog boljitka, ne zbog njihove poslovicne (ne)sposobnosti, vec zbog okolnosti na globalnom nivou.

Vlad

pre 17 godina

Samo da podsetim da stranka G17+ podrzava vladu V. Kostunice i da je stoga je (su)odgovorna za sve negativnosti sto su se poslednjih godina dogodile u Srbiji. Ako zele mogu da izazovu pad vlade ali... funkcije su im milije od sudbine drzave.

Miroslav

pre 17 godina

Potpuno se slažem sa ovim zahtevom i mislim da je opravdano tražiti zabranu rada stranke koja govori ovakvim jezikom mržnje. Naravno, u Krasićevom govoru ima i dosta teških optužbi. Sve to treba proveriti i ako se utvrdi da nije tačno treba odmah zabraniti rad SRS.

Mashinovodja

pre 17 godina

Sad je kasno za zabranjivanje radikala, to je trebalo uraditi 5.10.2000, ali zahvaljujući legalizmu (i nikad javno priznatoj ljubavi Legaliste i legalista prema radikalima) imamo ovo što sad imamo.
Drugo, G17 je kriva što nije dovoljno solidarna sa svojim članom. Umesto da naprave cirkus kod sv.Voje Neobaveštenog, oni "neće prisustvovati sednici skupštine u četvrtak". Cvrc. Baš su se radikali mnogo potresli zbog toga.
U ovoj situaciji i u ovom žalosnom odnosu snaga, od vlade, premijera i drugih institucija ne može se očekivati nikakva efikasna mera, pa je zato jedina dobra ideja medijski bojkot i mrak za radikale. Što manje pominjati njihovo ime u medijima, a ako se baš mora izveštavati o nekoj svinjariji koju naprave (a napraviće je sigurno, baš zbog medijske pažnje), onda to neka bude što kraće, a nikako na prvoj strani.
Njima je medijska pažnja i prašina koju dižu izuzetno važna jer ljudi koji glasaju za njih to ne čine zbog političkog programa radikala (koji se svodi na "mržnja protiv svega i svakog") već zbog lične identifikacije s postupcima i ponašanjem glavešina radikala. To funkcioniše, pod uslovom da stalno dobijaju dnevnu dozu radikalskih svinjarija. Čim im se to ukine, zbog vrlo ograničenog kapaciteta mozga već kroz 24 sata će se pitati "Toma Nikolić? Ko to beše?" Kod njih, pre nego kod svih drugih, važi ono "daleko od očiju, daleko od srca".

DRagan

pre 17 godina

Ovo je samo opomena svim strankama tzv. demokratskog bloka (DS, DSS, G17 plus, SPO, NS ako predju cenzus) da se sto pre dozovu pameti te da najkasnije do pocetka jeseni raspisu izbore, kada dobiju jasnu vecinu i formiraju vladu onda da izruce Mladica i da se hrabro pripreme za sto bezbolniji ishod za Kosovo. Ako budu cekali sledecu godinu, ona azijatska, poluprimitivna Srbija uz sprezi sa gradjanskim fundamentalistima (LDP, GSS, Canak) koji nisu puno bolji od prvopomenutih ce pobediti i onda tesko nama.

Kazi NE sovinizmu!

pre 17 godina

Sutra u 9.00h ispred Skupštine Srbije: “Ivana je jedna od nas”. Kaži NE šovinizmu SRS-a. Ponesi kašiku. Prosledi dalje.

Ivan Z

pre 17 godina

Aha, "nas narod to zove ustasama". Glavno da on govori u ime celog naroda. Pa ja sam deo naseg naroda i nikoga ne zovem ustasom. Cak ni lokalne zlobnike tipa Vucic/Nikolic, mada je njih najlakse porediti sa fasistickim grupacijama poput ustasa. Borisa Tadica zovem predsednikom Srbije.
A SRS mediji treba da bojkotuju kao nekad.
Svaki gradjanin je pozvan da stiti ustav i ustavni poredak, to se odnosi i na medije.
Dakle - bojkot!

mama ludaca

pre 17 godina

Milionska prevara je sto je medijska kuca koju su radikali i njihovi prijatelji(lopovi i kriminalci za kojima se vuce krvav i smrdljiv trag) zatvarali, iznajmila prostorije, a nikom nista sto su radikali uzeli Austro-Ugarski i ustaski magistrat?!
Nemojte slucajno da mi nesto prebacujete zbog ovako lose skrojene recenice-posto su i ustase bile u zgradi Magistrata, danas mozemo i radikale zvati ustasama!
Muka mi je od sadasnjeg zabranjivanja radikala, posto je to trebalo uraditi bar pre sest godina. Ne zelim da mi ti najveci mrzitrelji gradjana Srbije kazu da ih se bojimo sto su tako brojni, bahati, veliki, prosti i mocni.
Istina je da ako se vec ne bojimo, treba da pocnemo, da nam se ne dogodi i takva nesreca.

Goran

pre 17 godina

Ovaj poslanik se ponasa kukavicki jer se krije iza poslanickog imuniteta, vredjajuci bez dokaza. Mislim da predsednik skupstine treba da ga kazni ako nema dokaze za ono sto tvrdi. Sa druge strane ako postoje dokazi, ministarka treba da se udalji iz vlade, skupstine i stranke.
Ne bih rekao da smo najnecivilizovaniji jer se ovo u Hrvatskoj desava skoro svaki dan i niko vise ni ne obraca paznju na to. Cetnici i Cetnikuse su Srbi pa i Hrvati kad neko hoce da ih uvredi (mada to i nije uvreda za onog ko poznaje istoriju bolje od komunisticke propagande). Takvi su i napravili ovde radikale takve kakvi su.
Koliko godina treba Hrvatskoj da se civilizuje pa da Srbin postao ministar ili potpredsednik vlade?

sinisa

pre 17 godina

Posluzicu se primerom koji nam aktuelna histerija oko 06.06.2006. nudi. Dakle, da bi necastivi dosao na zemlju potrebno je da mi njeni stanovnici nagomilamo zla do te mere da se ono vise ne moze trpeti.
Zelim reci da uspeha SRS ne bi bilo da nije visegodisnjeg sitnosopstvenickog trvenja izmedju DS,DSS.G17, LDP,GSS, LSV, SPO...itd, odnosno da im je malo vise stalo do svojih gradjana i svoje drzave. Svojim beskrajnim svadjama samo su trasirali put za nesmetan prolaz SRS.
Ako imaju bar malo pameti , shvatice da je vreme da svi stanu u jedan front i da je trenutak da sve demokratske , antifasisticke i antiboljsevicke snage stanu u jedan front skupa sa NGO i neizostavno isposluju zabranu SRS, a potom i promenu ustava kojim ce se pojava slicnih organizacija u buducnosti preduprediti. Ako se to ne desi slutim nemacku subinu Srbije. Da su se kojim slucajem partije u Nemackoj na vreme dogovorile svet bi danas bio bogatiji za nekoliko desetina miliona divnih ljudi.
Gospodo demokrati svih boja pred vama je odgovornost za drzavu , buduca pokolenja i seni casnih predaka. Ako i sada ispred interesa drzave i naroda stavite svoje sitne, odvratne, malogradjanske interese onda ste vi u stvari gori olosh od radikala i ova zemlja ne zasluzuje da postoji, odnosno ova divna zemlja zasluzuje narod koji ce je vise voleti i bolje negovati.

Necu ni jedne ni druge - hocu nesto trece!

pre 17 godina

Govorom mrznje protiv govora mrznje - ma bravo "demokrate"!!! Mnogo ce Srbija da prosperira sa takvim "demokratskim" blokom. U cemu je razlika izmedju vas i radikala? Ni u cemu - i jedni i drugi ste puni mrznje i kompleksa!

srdjan

pre 17 godina

Slazem se da ih treba zabraniti, ali bojim se da je sad kasno. I ne znam otkud sada tolike reakcije, pa njihov prvi covek je predsednika drzave nazvao ustasom, pa se nista nije desilo ...

ne hvala

pre 17 godina

Ne zna se ko je veci unistitelj Srbije. Da li Radikali ili "demokratski blok" G17, DSS i DS. Jedni jesu vidljivo vulgarni, a dugi uvijeno stite samo svoje interese i omogucavaju mafiju i DB da nas sve kontrolise. Jadan narod.

Steki

pre 17 godina

U Bugarskoj su zabranili komunisticku partiju, i nista im ne fali vec su pred vratima EU. I u RS je zabranjena SRS pa je tamo politicka scena mnogo kulturnija i normalnija. Postojanje SRS je direktna pretnja smirivanju situacije u Srbiji, medjunacionalnoj toleranciji u Srbiji - tj. direktna pretnja buducnosti zemlje. Oni su i samu Srbiju nevoljno prihvatili jer im je JOS uvek u programu tzv. "velika Srbija". Zato ako neko na vlasti ima ikakvu viziju za buducnost ove zemlje , tu opasnu stranku treba pod hitno zabraniti...

jovanka

pre 17 godina

Oni( vlast) koji su do juče prebrojavali birače po Crnoj Gori po nacionalnoj osnovi sada neka ćute.
Skandalozno je što se dešava u Srbiji i u Parlamentu ali i na sportskim priredbama. Samo nekima zasmeta kada je reč o njima. Onog trenutka kada vlast, novinarska udrženja, nevladine organizacije javno osude SVAKI sličan govor mržnje bez obzira o kome se radi, to će biti znak da Srbija ide dobrim putem.

Dejan

pre 17 godina

Nazalost ovakav govor ce na sledecim izborima verovatno ostvariti trijumf. A onda ce takav govor da postane mnogo "prihvatljiviji" nego sada. Nazalost, ovo je ono u sta sam skoro sasvim siguran.
Salata je trebalo da pokupi mnoge nesigurne glasace na svoju stranu, ali sada kada je vise nema, ovi glasaci nece imati mnogo izbora i eto nas opet u devedesetim.
Nadam se samo da cu do tada biti vec u nekoj drugoj zemlji.

Maja V.

pre 17 godina

... kasno je zabraniti Radikalnu stranku. Medjutim , medijska blokada moze i te kako da funkcionise! Procistili bi se mozgovi odredjenog broja Srba pa bi mozda i bili u stanju da prime neke drugacije informacije. Najefikasnija borba protiv te bratije je sankcionisanje primitivizma i govora mrznje na svakom koraku. BOrba protiv agresije, mrznje i nekulture, u javnoj reci narocito, je u stvari kljuc uspeha protiv ove posasti!

jagoda iz Njegoševe

pre 17 godina

Imam ,veliko razumevanje za privatno , brutalno povređenu i uvređenu gđu. Dulić i mogu reći da me njena ljudska reakcija do suza potresla . Međutim... ipak ta GOSPOĐA MI UOPŠTE NIJE JASNA . Od početka ona meni deluje kao da je zalutala u tu vladu, pa čak i u svoju stranku . Podržavam je u borbi za ostvarenje evropskih vrednosti , ali pitam se kako joj nije jasno da je sa ovom vladom to jednostavno "nemoguča misija". Nije mi jasno ni njeno toliko poštovanje prema premijeru, čuli smo to u "Utisku" kada se lavovski borila da ga odbrani od Nataše Mičić . A ON , evo posle 24h nije se ni oglasio da SVOJU ministarku, iz SVOJE vlade, uzme u zaštitu.
Gđa Dulić mi zaista ne deluje halapljivo i nekako sam sigurna da , izvinjavam se na izrazu, "ne lapa". Tim pre , kad sve ovo uzmem u obzir , ta žena mi uopšte nije jasna , pitam se šta onda uopšte traži u tom "društvu"?

Rade

pre 17 godina

Razlog popularnosti radikala je manje u tome sto im se daje veliki medijski prostor, a vise u tome sto su i "ne-radikalski" mainstream mediji bazirani na vrlo slicnoj matrici. NIN u zadnjem broju prosto vrvi od uvredljivih tekstova na racun ne-Srba i ne-Crnogoraca u Crnoj Gori, sve u stilu fuj vam je ta nezavisna Crna Gora kad je izabrana glasovima Muslimana i Albanaca. Dakle, nas mainstream je vec sam po sebi radikalan, nas mainstream je ono sto u normalnoj zapadnoj zemlji prebiva na marginama i cega se normalan covek stidi.

Vlade

pre 17 godina

Potpuno se slazem sa prdlogom G17+ da SRS treba zabraniti, ali to je davno predlagao i g. Canak,ali su ga svi smatrali ne ozbiljnim. Osim toga g. Canak je uvek bio u pravu, ne samo u vezi SRS-a, nego i u vezi neke tkzv. "demokratske" stranke Srbije.Sta reci za nastup Zorana Samija na ART TV? To nije bio nista bolji govor od onog Krasicevog i da u Srbiji,zaista, postoji pravna drzava ti ljudi bi bili u zatvoru,zbog sirenja mrznje na nacionalnoj osnovi, a imamo i dobar primer iz Makedonije.

zabrinuta

pre 17 godina

Za početak neka mediji donesu odluku o potpunom bojkotu SRS ( ako se slože Pink i sl.gde su ovi domaći).
Zabrana je ok ali " neka se pripremi sledeći"...

joj srbi

pre 17 godina

E ljudi najbolje je da zabranimo ili jos bolje da pohapsimo i ono milionce njihovih glasaca... mislim sta je milion ljudi kada je demokratija i mentalna higijena u pitanju. Treba ga kazniti na nivou pojedinca, pa valjda je jedna od stvari za koje smo se borili da grupa ne moze odgovarati zbog nepromisljenog dela nekog pojedinca. A to sto ogromna vecina ovde ovo vidi kao neoboriv dokaz ali i sansu za ukidanje te stranke dovoljno govori o srpskom pojimanju termina demokratija (nisam za SRS znaci demokrata sam).

Kiza

pre 17 godina

Vidim da B92 detaljnije navodi odgovor SRS da Krasic uopste nije pominjao Hrvate vec ustase, i da nije problem nacionalnost vec ideologija mrznje prema Srbima koja je, kazu da imaju dokaze, izrazena kod clanova porodice Dulic-Markovic. Ako je istina da je njen brat bio u ZNG, onda ona ne moze da odgovara za njegove postupke, ali ne moze biti potpredsednik vlade Srbije, bas kao sto npr. Amerikanci ne bi dozvolili da najvise drzavne funkcije obavljaju ljudi ciji su najblizi rodjaci clanovi Al-Kaide, to je jasno. A inicijativa za zabranu ce samo biti nova prilika za SRS da ubere poene. Glupo, krajnje glupo.

Bojan

pre 17 godina

Da je sreće pa da je SRS bila zabranjena još u vreme "Sablje" kada su to mnogi zahtevali, a tadašnja Živkovićeva vlada nije imala volje ili smelosti da to i učini, ne bi nam se sad sve ovo dešavalo i ne bi opasnost od vraćanja Radikala na vlast visila kao Damoklov mač nad ovom već ionako napaćenom zemljom.

Drcna baba

pre 17 godina

Zao mi je ministarke, ali to se moglo i ocekivati. Nas narod kaze: "Ko sa decom spava budi se up...". Ako je G 17 plus evropska, civilizovana i napredna stranka, zasto je pristala da udje i deluje u vladi koju podrzavaju radikali. Ne samo sto je pristala, vec se dobro uhlebila na svim pozicijama na kojima ima novca i vlasti.
Ne mogu da verujem da ne znaju da se u zivotu sve placa, pa su morali da budu svesni da ce radiklaski racun stici kad-tad. I sada su stigli.
I ako im je sve to tako tesko i nepodnosljivo, zasto se odmah najavili da se vracaju u skupstinu cim sednica bude nastavljena. Ako me nesto vredja, ako se sa necim ne slazem i necu to da trpim onda moram da se odlucim: ili hocu ili necu. Ovako ostaje bljutav ukus u ustima: zabranite ih jer me vredjaju, a ja cu i dalje da sa njima delim vlast!
Jadno i ocajno od stranke od koje smo ocekivali znanje, stav i doslednost.

Ivana

pre 17 godina

Kada se desio 5. oktobar, naivno sam poverovala da ce se neko pametan u ovoj zemlji setiti da zabrani to fasisticko udruzenje, ali to je nama nasledje iz prethodnog perioda. Ovakvi ispadi su potpuno za ocekivati, ali me iritira glupost i lenjost premijera ove nesrecne vlade (nadam se da ce uskoro pasti) koji to tolerise. Ma, on je zaista posast za ovu zemlju...

Angst

pre 17 godina

Još kada bi se usput zabranila i interesna grupacija G17+ koja je "pojela" milione dolara građana Srbije i podigle krivične prijave protiv aktera te pljačke, onda bi nam stvarno svanulo.. Ovako je to samo politički marketing i namicanje jeftinih glasova sluđenih ljudi.

Superhik

pre 17 godina

Moze Kostunica da daje demagoske izjave i glumi demokratu koliko hoce, sve u strahu od gubljenja podrske G17+, ali cinjenica je da izmedju SRS-a i DSS-a postoje samo kozmeticke razlike. Radikali su terenski, a Kostunicini puleni salonski fasisti. Prvi bi klali zardjalim kasikama, a drugi se zadovoljavaju hapsenjima pod izmisljenim optuzbama. Prvi galame i vredjaju, a drugi podmuklo spletkare. Prvi ne kriju ko su i sta su (sto u neku ruku treba ceniti), dok se drugi nevesto prerusavaju i zacudo uspevaju da zavaraju dobar deo domace i medjunarodne javnosti. Medjutim, i jedni i drugi su ogorceni protivnici istinskog liberalizma, pluralizma, tolerancije i modernog civilnog drustva. I jedni i drugi duguju svoj opstanak na politickoj sceni primitivizmu i duhovnoj bedi ovog nesrecnog naroda.

Dragan

pre 17 godina

U mogucnost zabrane ne verujem. Da od mene zavisi, nema frke.
Bojkot radikala, da, podrzavam iz sve snage.
Cuvajte se B92, molim vas.

Miroslav iz Hamburga

pre 17 godina

Zahvaljajuci Kostunici SPS i SRS nisu zabranjeni u Oktobru 2000´te. Kada uzmem jos u obzir cinjenicu da juce niko iz DSSa ili SPOa, dakle koalicioni partneri(!) G17a, u Parlamentu nije kritikovao izpad onog SRSovog lika, pa ni ko-predsedenik Parlamenta Vojislav Mihajlovic(!), onda bi G17 trebala pored poziva na zabranu tog, po meni, neofasistickog SRSa, trebala da izjavi svoje povlacenje iz Vlade, zato sto su njeni partneri sa cutnjom indirektno podrzavali govor mrznje od onog SRSovog poslanika!

Nick

pre 17 godina

U ovoj zemlji nije bilo hrabrosti ni za manje znacajne odluke nego sto je ova. Ali, pustite me da samo malo mastam i da uzivam u ideji nasih zivota bez radikala... MMMMMM

Gradjanka

pre 17 godina

Bojkot radikala totalni i samo citirati po televizijama i stampi sta su govorili od 90-tih godina. Takodje podnositi krivicne prijave zbog govora mrznje, vredjanja po svakom osnovu, ne samo verskom i nacionalnom, to se podrazumeva. I jos - zabraniti onaj radikalski radio. Slusaju li to tuzioci? Trebalo je poslusati Canka koji je posle 5. oktobra trazio zabranu SRS i SPS. Da smo su ga bar poslusali!
BOJKOT!!!

Никола РС

pre 17 godina

У овој изјави нема ничега што упућује на тобожњу увреду на националној основи. Пази молим те ови такозвани демократи и душебрижници би да забране највећу странку у Србији која има 40% подршке народа, и то на захтјев странке која има камион гласача, и која је освједочено предузеће за пљачку народа.
Изјава је онаква како је тумачите, а тумачење је одраз вашег размишљања, а не производ реланог и рационалног промишљања. Вјерујем да 99 посто није ни прочитало изјаву, него користи сваку прилику да опљуне по најјачој политичкој странци у Србији, која ужива и највеће повјерење народа!

Milan

pre 17 godina

Uistinu mislim da radikale treba zabraniti. Ponosim se svojim srpskim rodom, ali samo onim delom koji stoji nasuprot ovih iz srs koji sve mrze i u svakome vide opasnost. Lepo rece ministar Draskovic da oni (SRS) hoce da Srbe dovedu u stanje svesti u kom je normalno da mrze i da budu ludi. Za ime Bozije dokle ce onaj bolji deo Srbije da sedi u kuci i preplaseno da izbegava rasprave s njim iz straha od nasilja? Zapitajmo se svi i preduzmimo nesto dok ne bude kasno!!! Jer kako rece Berk "Jedino sto je potrebno da zlo pobedi je da dobri ljudi nista ne rade da bi ga zaustavili"... dobri ljudi, gde smo?!!!

Joseph Fouché

pre 17 godina

Primecujete li da do ovog odvratnog incidenta dolazi u trenutku kada je blizu konsenzus da se mora dobro pretresti sistem bezbednosti zbog ubistva zasticenog svedoka. Sve je uradjeno samo da se odvuce paznja. Nisu problem radikali, niti primitivan narod - problem je UDBA. Ljudi iz G-17 plus su previse obrazovani, iskusni i upuceni u politiku da to ne bi znali. Zasto onda ne traze ukidanje posljednje komunisticke politicke policije u istocnoj Evrpopi? Da li je moguce da je uvreda u Skupstini za njih krupniji problem od spaljenog lesa krunskog svedoka u procesu za ubistvo Premijera. O tome jedva da su se oglasili. Malo cudno.

Velimirovic P.

pre 17 godina

Dovoljna je tuzba protiv gospodina Krasica. A posle finansijska globa za nazivanje bilo koga "ustasom" ili pripadnikom proustaskih organizacija bez dokaza. Sve drugo je kontraproduktivno. Otkada postoji ovo moderno visestranacje nikada u urbanim sredinama nisam sretao vise intlektualaca koji se izjasnjavaju kao simpatizeri radikala. Poruka za sve "demokratske" snage: vise rada, manje price i patetike. Srbija propada a kandidat za potpredsednika vlade place.

jako zabrinut

pre 17 godina

Da je DOS uradio ono sto je obecao, da su "eksperti" uradili postenu privatizaciju i vratili pare sa kipra, da im je Srbija bila preca od provizija, danas bi radikali bili proslost, borili bi se za cenzus. Ovako, oni su ni krivi ni duzni sve popularniji jer stranke bivseg "DOS-a" se aferama biju jedna protiv druge, slabe jedan drugu a radikali sve to posmatraju. I onda usledi zahtev ekperata za afere da se radikali zabrane. Oni se svojih clanova vrlo lako odricu (Davinic), a druge partije bi odma zabranili.

Sasa

pre 17 godina

Mislim da je krajnje vreme da se sa SRS zavrsi ono sto nije uradjeno posle 5. oktobra! Potrebno je hitno ispitati njihove veze sa mafijom(nije Dusan Spasojevic mogao da "hara" Zemunom bez znanja Seselja i radikala, koji su tada vladali Zemunom), proveriti zasto je Seselj onako iznenada neposredno pred atentat na premijera Djindjica ,odlucio da napusti zemlju i preda se Haskom tribunalu koji uzgred ne priznaje!? Sada tek vidimo koliko je Canak bio dalekovid kada je svojevremeno izjavio da SRS treba ukinuti. Fasistima u ovoj zemlji treba jednom za uvek stati na put.

Marija Strenka

pre 17 godina

Da li cemo se konacno organizovati i otpoceti novi OTPOR????
Gradjanska neposlusnost, protesti, demonstracije.
Nesto sto ce svima dati do znanja da vise ne zelimo da slusamo bilo koga ko nas sprecava da nas prestanu izjednacavati sa onima kojima necu ni da spomenem ime, jer ga ne zasluzuju, oni koji samo znaju da vredjaju zbog svega i ni zbog cega, kojima su svo ostali krivi i koji nikad nisu odgovorni. Da li ce oni ikad reci: Da, rekli smo to i to, to jeste govor mrznje i sada treba da snosimo posledice. Neka vrate Magistrat, nama gradjanima Zemuna, cije ime oni blate. Svi znaju, koji su Zemunci, za njihove prevare, hoce li oni da vrate pare od mnogih ljudi koje su obmanuli samo jedan primer cu navesti - Altina? A Plavi horizonti? Toga se niko ne seca, bitno je da njima smeta svako ko ih podseti sta su radili ovde, u Srbiji, u njihovoj Srbiji, Srbima. Srbi najvise pate zbog njih, i samo zbog njih.

Nebojsa

pre 17 godina

Pa o cemu vi pricate ovde?! Pa pobogu ljudi zar stranka koja ima jedan zapeta nesto % birackog tela daje sebi za pravo da trazi zabranu najjace partije u Srbiji vec godinama?! Pa za te radikale glasaju gradjani Srbije, Srbi pretezno. I posle isti ti koji su na vlasti pricaju o slobodi govora, a oni zabranjuju narodu da bira ono za sta je opredeljen!

IvanS

pre 17 godina

Suludo je traziti zabranu bilo koje stranke, pogotovo kada ona uziva veliku podrsku u narodu. Time bi se dala mogucnost zabrane drugih stranaka, kada onu drugi dodju na vlast. Isto tako je suluda ideja takozvanih "nevladinih" organizacija, da "oni koji podrzavaju Vladu" oduzmu imunitet Krasicu. Znaci li to da se DS-u sugerise da ne glasa o poverenju ovom ekstremisti?
Kriviti Kostunicu za sve, pa i za istup jednog ekstremnog radikala, samo pokazuje koliko je nase drustvo podeljeno i koliko svako razmislja iskljucivo onako kako se to iz stranke sugerise. Zato radikali i imaju takvu podrsku, jer DS obozavaoci kritikuju DSS i obrnuto, "nevladine" kritikuju trenutni rezim, a oni koji nisu sposobni da skupe 2% birackog tela, prilagodjavaju se prema potrebi. Sve to ide na racun SRS i donosi im dragocene glasove.

nemanja

pre 17 godina

Strasnije od svega ovoga sto se desava u Skupstinskoj sali je cinjenica da svuda sirom Srbije postoje likovi koji su juce gledali obracanje tog coveculjka i naglas, uz neskriveno odusevljenje njegovim izlaganjem, komentarisali:"...e neka si joj rek`o...","...dosta nam je vise tih stanih placenika i ubacenih izdajica...","... blago majci koja te rodila...". Zato na sledecim parlamentarnim izborima, CAK I AKO BUDE KISOVIT IZBORNI DAN, ne smemo sedeti kuci i uvece konstatovati da su ti primitivci opet dobili trecinu glasova "gradjana" Srbije! Ovo je smo logican redosled dogadjaja! Sta je sledece??? Mozda poziv na linc sa Skupstinske govornice...

Kole

pre 17 godina

Mediji samo treba da bojkotuju ove likove i sve je gotovo! Primitivcima je najtezi udarac kada ih niko ne registruje (mislim na sredstva informisanja)! Naravno da ih treba zakonom zabraniti kao zagovornike fasizma!

Zoran iz Nisa

pre 17 godina

Radikale je trebalo zabraniti jos 6. oktobra...a to one naivcine iz DOS-a nisu ucinile. Zato je i Djindjic ubijen, zato se i povampiruje milosevicevski duh, zato se i Legija i Mladic promovisu u nekakve heroje i patriote. Seselj je u Hag POBEGAO, da bi imao alibi za vreme atentata na Djindjica. Glasam za trajnu zabranu AntiSrpske radikalne stranke !!!

maja

pre 17 godina

stvarno ovo nije vise za tolerisanje.ne da ih treba zabraniti nego pohapsiti.radikalna stranka postoji samo iz jednog cilja, da siri mrznju, da vredja. oni i studentima po fakultetima u koje su se infiltrirali upravo uce kako hrvate treba mrzeti.ako im sada neko ne stane na put , bojim se da ce posle biti kasno jer zahvaljujuci njima fasizam cveta u srbiji.to mlade generacije vec truje i sve je veci broj sovinista medju dvadesetogodisnjacima.

Boza Bogdanovic

pre 17 godina

Nije mi jasno kako stranka G17, koja ima rejting od 2% moze legalno srusiti Radikalnu stranku, koja ima rejting od preko 35%?! Tu sansu smo ispustili posle Petog oktobra. Imali smo dvotrecinsku vecinu u Skupstini Srbije, koja je jednostavno mogla da zabrani postojanje ratno-huskackih i zlocinackih stranaka (SPS, JUL i SRS). Medjutim, to nije uradjeno, jer su vec u tom momentu neki vidjeni clanovi DOS-a usli u dil sa Milosevicevim lopovima. Vremenom je DOS smanjio broj poslanika, pa sada Vlada opstaje zahvaljujuci glasovima SPS-a?! Da nam je neko rekao rano ujutru Petog oktobra da ce opstanak Vlade zavisiti od SPS-a, okrenuli bi autobus (u kome sam ja bio vodja puta) i vratili se u Bor. Tito je svojevremeno pricao da ce sitni lopovi pojesti Savez komunista. Nazalost, sada su u pitanju krupni lopovi, koji "nemaju pojma" sta se desilo sa milijardama dolara sa Kipra?! Preziveli smo Milosevica i njegove ratove i inflaciju, zahvaljujuci NADI u bolje sutra. Milosevic nam je nemilosrdno krao pare, ali NADU nije mogao, a DOS, ovakav kakav je, ukrao nam je i NADU, i to im nikada necu oprostiti.
Boza Bogdanovic, clan Okruznog odbora DS od 1992-94 godine, a kasnije clan GO DC (do decembra 2003.)

BoRiS034

pre 17 godina

To je najbolji predlog od strane politacara koji sam cuo u zadnjih 15 godina. Ja inace zivim u Belgiji koji ima isti takav problem kao sto je radikalna stranka i zove se vlamski belang. Belgija im nije zabranila prava rada i pravo izlaska na izbore ,medjutim oni isto kao i nasi radikali nece nikad imati vise od 50 procenata glasova na izborima tako da su sve ostale stranke potpisali sporazum o zabranjivanju saradnje u bilo kakvom smislu sa njima, plus svaku pogresnu rec sto kazu ili pretnju, sud kaznjava ogromnim novcanim kaznama tako da su se izuzetno smirili zadnje godine. Ja mislim da bih tako nesto bilo idealno resenje i za nase radikalce. KRALJEVINA SRBIJA

Djordje

pre 17 godina

Drago mi je sto citam izjavu Vojislava Kostunice. Jeste cinjenica da je Ivana Dulic Markovic ministarka u njegovoj vladi i da to ne bi mogla da bude da se on tome usprotivio. Time je on jos tada dao svoj stav o Ivani.
Sada ga je potvrdio. A radikali galame, kao i uvek. Ja sam saglasan da ta stranka bude zabranjena, ali ne verujem da ce se to realizovati.
Podrshka Ivani Dulic Markovic.

SAMO OSTRO!

pre 17 godina

Ako skupstina oduzme imunitet tom tipu, a za to ima dovoljno glasova, onda on moze i mora da bude najostrije kaznjen jer nije lupetao pijan u kafani, nego u skupstini, pred javnoscu cime je njegova odgovrnost daleko veca. Do sada se uvek pokazalo da cim se radikali puste da divljaju, popularnost im raste, cim im se malo pokazu zubi gube podrsku jer su njihovi obozavaoci isti kao i oni, u sustini plasljivci koji agresivnoscu to pokusavaju da sakriju. Kada ih covek slusa, jasno je da je to jedan potpuno kliseisovan govor, bez stvarnih ideja, sto samo govori koliko su malo autenticni.
Moj savet: samo ostro ovaj put i radikalska posast ce se vratiti u misiju rupu kao i 5. oktobra.

ermip

pre 17 godina

Poceti sa emitovanjem pescanika na radiu B92, dvadesetcetiri sata dnevno. Neke TV stanice nocu prikazuju porno filmove, B92 bi mogla u to vreme da prikazuje dokumentarce i ostale filmske zapise o socijalistima i radikalima. Tokom dana bi mogla da se odrekne dela prihoda od reklama i da prikaze poneki "slavni" trenutak ovih primitivaca. Sto cesce bi trebalo prikazivati najprimitivniji deo njihovog govora i ponasanja. U isto vreme se treba izbegavati prikazivanje njihovog reagovanja. Na njihov stil ponasanja, treba odgovoriti istim stilom. U vise navrata sam citao ovde date komentare da bi u tom slucaju i MI bili isti kao oni. Ne slazem se! MI nismo huskali na rat, mrznju, netoleranciju, primitivizam... Ako cutimo, mnogi ce misliti da su oni u pravu i da zbog toga ne reagujemo. Napad je najbolja odbrana. Mozda ce neko reci da je i ovo sirenje mrznje. Ne slazem se s tim. Ali cak i da je istina, sta smo do sada postigli sa sirenjem tolerancije, ljubavi, ljudskosti...Nista! Ni Nacional-socijalisticka partija Adolfa Hitlera nije prevaspitavana nego je zabranjena. Da li cemo im time ugroziti ljudska prava? Ne verujem...

George

pre 17 godina

Konacno da se javno postavilo pitanje zabrane SRS kao izrazito ekstremisticko-nacisticko-profasisticke
stranke, koja godinama siri mrznju i nacionalnu netrpeljivost. Ako se dobro secam bilo je pokusaja da se skrene paznja na njihovo delovanje od strane nevladinih organizacija i nekih retkih politicara (Nenad Canak i jos neki), ali bez uspeha. Ova bratija se toliko osilila da coveku bude muka gledajuci sta rade. Mislim da se njihovo ponasanje mora pod hitno sankcionisati u sta sumnjam da ce se desiti obzirom da to nekima u vlasti ne odgovara (mislim prvenstveno na DSS).

Lala.Beckerek

pre 17 godina

Dosta je u ovoj drzavi bilo zabrana. Ne treba jos jedna! Srbi treba da nauce svojim iskustvima da nije sve u radikalizmu, sami treba da pokazu da su neko i nesto. Sta vredi zabrana kada vise od 50% bira radikale jel su i sami radikali. Tako je to!
Vas Lala

Nikola,Grdelica

pre 17 godina

Bilo bi to fenomenalno. Ali ko od aktuelnih političara ima hrabrosti za to? Mozda Ceda ili Batic, ali oni su duboko u senci. Daj boze da se to desi, ali sumnjam....

deki011

pre 17 godina

Tzv. demokratska vlada sada bi da zabrani delovanje najvecoj parlamentarnoj stranci posto je skontala cinjenicu da SRS ima vise pristalica nego li sve stranke vladajuce koalicije zajedno. Sto bi se reklo "Kada ne mozes da ih pobedis - zabrani ih".

Plivac

pre 17 godina

SRS je trebalo zabraniti jos 2000. godine. Lepo je Canak govorio. Nazalost ovaj narod se ne zna drugacije opametiti. Radikale zabraniti! Imaju moju podrsku!

Gordana Cerović, Čačak

pre 17 godina

Molim ljude iz Beograda da svojim prisustvom sutra u 9 sati ispred Skupštine Srbije podrže akciju "Ivana je jedna od nas". Živim u Čačku, gde je do pre par godina živela i gospodja Dulić-Marković. Znam koliko je hrabrosti i mudrosti bilo u njoj u vreme antirežmskih protesta do 2000, a u to su se gradjani Srbije uverili i u ovo vreme njenog ministarskog mandata. Poštovana gospodjo Dulić, Vaši čačani su uz Vas! Sigurna sam da ćemo uz ljude kao što ste Vi pobediti pošast radikalskog fašizma. S poštovanjem Gordana Cerović iz Čačka.

jovanovic goran

pre 17 godina

Zabrane su deo komunisticke ideologije, a G17 je ostatak ili jos bolje receno vampir tog sistema... Po njima najbolje bi bilo da zabranimo sve politicke partije, svako drugo misljenje, svaku drugu ideologiju... da proteramo iz zemlje i uzemlju sve politicke protivnike i da na kraju ostane samo G17 i Dinkic na vrhu! Ne slazem se s politikom radikala... Oni su pokazali ko su i svedoci smo da su nas zajedno sa socijalistima bacili na evropsko smetiliste, ali pustite ljude neka govore sta hoce, to je njihovo pravo, kao sto je i moje pravo da li cu da se slozim s njima ili necu... sve ostalo je diktatura, fazizam, komunizam... bezbroj imena za istu stvar

Arhimed

pre 17 godina

Bruka i sramota! Treba pruziti punu podrsku gospodji Dulic Markovic koja je olicenje postenja na nasoj politickoj sceni! Radikali samo potvrdjuju svoj fasistoidni karakter, a njihovi glasaci koji su zavedeni fabrikovanjem afera i koje kakvih gluposti treba da se pogledaju u ogledalo i razmisle da li tom zlu davati glas ikad vise... Ovakav odnos nije ni srpski, ni pravoslavan ni hriscanski vec fasisticki. Ako su nam se roditelji i dedovi borili protiv toga onda je i na nama zadatak da skinemo masku "radikalizmu" u Srbiji i ogolimo tu cinjenicu da je to u biti fasisticka stranka koja bi kao takva u svakoj normalnoj demokratiji bila zabranjena.

Ivan

pre 17 godina

Nemam simpatija prema SRS, populistickoj partiji, ali nemam ni prema G17 plus. Nemam nista protiv Hrvata, ali imam protiv komunizma i komunisticke ideologije koja se primenjuje od strane Dinkica i ostalih. Nemojte da se zavaravamo da su samo Radikali populisti, a nista nisu bolji ovi iz G17 plus. B92 ne moze i ne sme da bude uvucen u zamaskiranu komunisticko-fasisticku popisticku politiku.

Bojan

pre 17 godina

Zakon o političkim organizacijama je jasan - ako stranka raspiruje (između ostalog) nacionalnu mržnju, stiču se uslovi da se istoj zabrani rad. SRS je ovaj uslov ispunila bar 1000 puta u kratkoj istoriji svoga postojanja.
Mogu oni da imaju podršku 90% biračkog tela - ako su prekršili ovo slovo zakona ima da se ukinu. Ne ukida njih G17 plus, već Vrhovni sud Srbije, a zbog kršenja pomenutog zakona. A tih šatro 38% građana koji ih podržavaju neka se zapitaju šta to nije u redu s njima samima kada glasaju za ovakvo nepatvoreno zlo i jad.

deda@total.net

pre 17 godina

Za radikale ce da glasaju svi koji su bili OK 90-tih, plus mnogi kojima nije i nece biti bolje bez obzira ko je na vlasti, plus svi koji su doshli ili izbegli u Srbiju, pa vi vidite koliko je to. Znachi radikali su tu da ostanu, a ostali mogu da biraju izmedju "Vidimo se u Chitulji", bensedina ili pasosh u ruke pa tutanj.

Kec

pre 17 godina

Ma sta glasaci i podrska - i Hitler je imao podrsku pa su "vecinu" lepo "ubedili" da su u krivu i da se podrska ne vazi kada u njeno ime siju smrt i mrznju. A radikali su je sijali, je li im sef u Hagu? Samo sto mi nismo izgubili rat pa nam se ovi jos vrzmaju okolo.

gradjanin bg

pre 17 godina

Strasno, bruka i sramota. Treba da je sramota i u tom trenutku predsedavajuceg Vojislava Mihailovica koji se uopste nije setio da opomene Krasica.

borislav

pre 17 godina

Svaka drzava ima primitivce, ali mi smo jedina drzava gde primitivni imaju svoju partiju, svoju televiziju, novine,... gde se, na kraju krajeva, primitivni ponose sto su primitivni.
Totalni poraz ljudskosti jeste glasati za SRS. Oni svojim ponasanjem srozavaju i mnogo pozitivne stvari koje u zdravom, prirodnom nacionalizmu postoje, jer nacionalizam vezuju za njih, a oni su skupljeni sa dna - primitivci

dusko

pre 17 godina

Setite se kako su radikali prosli pre 7-8 godina, ne secam se tacno, kada su ih zbog vredjanja mediji bojkotovali ( mislim da je inicijator bio Studio B). Nije ih bilo nigde. Znam da mediji ne postoje bez dogadjaja koje prenose ali ipak su ovde malo vazniji interesi mentalne higijene drustva. Ti ljudi ne postoje ako se za njih ne cuje jer ono sto govore traje dok se izgovara. Ja toliko a vi kako hocete.

Nemanja

pre 17 godina

Ja zaista ne znam zasto se mi cudimo ovome. Poslanici bas kao i svi ljudi na javnim funkcijama su kao mala deca u zabavistu. Ako ih ne kaznite na vreme za ono sto rade, onda se osile i pomeraju granice svog delovanja krijuci se iza parola slobode govora. I ono sto je najgore ubede sebe a kako se cini i druge, da je takvo izjasnjavanje potpuno legitimno. Javnost prihvata, "vaspitace i vaspitacice" bas briga i naravno da deca polude. A prethodna leprozna vaspitacica ne samo da se nije trudila da ih vaspita vec im je davala cokoladice kada opsuju.

Teodora

pre 17 godina

Strasno je sto radikali sebi dozvoljavaju da vredjaju ministre ili novinare sa skupstinske govornice, ali je jos strasnije sto sve to prolazi nekaznjeno. Sto bi se onda uzdrzavali? Lako je vredjati, pogotovu zene. Tesko je postovati svog politickog protivnika, pa cak ponekad i uciti od njega. Ako nas nase prvoslavlje uci da treba voleti bliznjega kao samoga sebe, onda je taj radikalski poslanik koji je izvredjao ministarku poljoprivrede pravi bezboznik... Gospodo predsedavajuci skupstine, uvedite makar novcane kazne za ta vredjanja, mozda ce neki poslanik dva puta razmisliti pre nego sto nesto kaze...

sedmica

pre 17 godina

Ako u skupstini, poslanici izgovaraju ovakve strahote i vredjaju svoje kolege na ovakav nacin, zasto se onda cudimo kada se to desava na ulici. Pozdrav i podrska Ivani Dulic Markovic.

Jagoda iz Njegoševe

pre 17 godina

Samo da podsetim: gđa Dulić je ministar u vladi VOJISLAVA KOŠTUNICE. Ima li taj čovek nešto da izjavi u vezi ovog događaja?

Biljana

pre 17 godina

Polako (ili mozda ne bas toliko polako) vracamo se u rane devedesete...ulicne sacekuse kriminalaca, ubistva svedoka i recnik mrznje i nekulture u drzavnoj instituciji, koji niko ne sankcionise. Da li je moguce da 6 godina kasnije pocinjem da razmisljam da odem odavde...

mara

pre 17 godina

Sramota, ne za radikale, od njih ništa se bolje ne može ni očekivati, nego za predsedavajučeg koji je to mirno slušao i za poslanike koji nisu reagovali na toliki izliv mržnje, a to znači da tamo sede istomišljenici radikala, tj. radikali u rukavicama (DSS) sramota, sramota, SRAMOTA...

goxi

pre 17 godina

Radikali se bili malo uspavali. Sada su opet na svom krstaskom putu. Svoju poziciju crpe iz nesposobnosti demokratskog bloka. Za to je glavni krivac DSS. Uveren sam da oni slicno misle kao i radikali ali nemaju te hrabrosti da to i pokazu. Setite se sta je govorio Kostunica kada su demokrate trebale da udju u vladu - DS treba da se procisti. Oni su se mozda procistili ali DSS se zagadio. DSS svoju sansu vidi na sledecim izborima u koaliciji sa radikalima ali su nedovoljno hrabri da to i javno kazu.

Dejan

pre 17 godina

U Evropi se milom ili silom sklanja iz dnevnog zivota sve sto se zove "radikalno". Samo u Srbiji naravno jos uvek postoji tako nesto i sto je jos gore ima podrsku u narodu. Ja mislim da je to delom zbog toga sto nas narod vec decenijama ne moze da putuje po Evropi da vidi kako funkcionisu uredjena drustva. Nazalost se kod nas javno mnjenje kreira upotrebom jezika mrznje u javnim glasilima pa i na skupstinskim zasedanjima.

Milan

pre 17 godina

Sta reci, Radikali nastavljaju po svome uvreda do uvrede. Nazalost to je Srpska realnost , ljudi borite se protiv tog primitivizma , dajte da svako od nas ponaosob uradi nesto, a mislim da je najbolji lek protiv njih i takvih primeniti dobro staro ignorisanje jer njih ocigledno ne interesuje kultura ni u jednom obliku.
Pomnozimo ih sa 0.

Vlada, NL

pre 17 godina

Ivana Dulic Markovic je osoba koji meni izgleda kao sasvim OK. Da sutra izadje kao kandidat za predsednika, nju bi glasao! Ono sto mene i moju porodicu najvise odusevljava u vezi sa njom sto je za vreme gostovanja kod vaseg (vrlo cinicnog) voditelja Cosica u Poligrafu bila totalno cool i sa argumentima nastupila po pitanju pticijeg gripa: bila je spremna, pravi profesionalac, i naravno, nije se dala isprovocirati , na nivou - vidi se austrijski uticaj, kamo srece da ga imamo vise a ne ovog pustog turskog.
Jos vise me je odusevilo to sto sam cuo da u svojoj kancelariji drzi sliku Zorana Djindjica, iako je clan G17+, to je pokazatelj da je jedna vrlo siroka osoba, kojoj napr. stranacka centrala ne moze da kroji kapu.
Na posletku meni kao Srbinu i konstruktivnom nacionalisti (kritikujem druge ali ne stedim uopste svoje) bi bila cast da jedna takva osoba bude ne potpredsednik Vlade vec PREMIJER! Jos jednom - da je srece da medj' Srbima i u Srbiji generalno ima vise Ivana Dulic Markovic, gde bi nam kraj bio...
Zoran Krasic je sa druge strane sramota za mene kao Srbina, za mene kao Nisliju, za mene kao nekoga koga pogadjaju nacionalna srpska stradanja i problemi. Nista gore od ratnih profitera - od njega ko je kroz period srpskih stradanja profitirao. Uz sve sto je rekao juce treba dodati da je upravo on bio jedan od ministara u vreme Milosevica (rekao bih ono najgore vreme, 2. polovine 90-ih). Da je srece, i Krasic i ostalo dno kao i njihova stranka, populisticko-nasilnicka i nakon svega fasisticka, bi bila ZABRANJENA! Nazalost, ona to nije, nije bila zabranjena ni kada je dr Djindjic ubijen (izuzetan propust), nije zabranjena ni od tzv. legalista (ovo sada!).
Moram da kazem da je ovo sto se desilo neka vrsta odgovora i Ivani Dulic Markovic a i Dinkicu (za koga jos uvek verujem da ipak zeli i radi bolje nego sto to izgleda kroz novinske stubce) za njihovo ucesce u ovakvoj Vladi (kakva je) i vezivanje uz imena Jocica (koji je vratio Milosevicevu policiju), Stojkovica (koji je vratio Milosevicevo pravosudje i politicku podrsku ekstremne desnice), i naravno Kostunice (koji je preko ex-DB-ovaca abolirao ubice Zorana Djindjica). Na zalost, ko sa djavolom tikve sadi ...

Dejan, FFM

pre 17 godina

I ti isti ljudi hoće kao da dokažu celom svetu kako su baš oni sposobni da žive zajedno sa nacionalnim manjinama?!?
Parlamentarizam je društveno ogledalo nacije. A juče smo videli kakvi smo ili bolje rečeno sa kojim ljudima se identifikuju 38%.

pedja

pre 17 godina

Radikalska politika,ponasanje,recnik je nesto najgore sto Srbija ima u ovom trenutku. Na zalost "TO" ima podrsku preko 30% birackog tela, a stranke demokratskog bloka ne prepoznaju to zlo, vec pokusavaju da time manipulisu i iskoriste u svoju korist. Rezultat toga je medjusobno obaranje rejtinga i jacanje radikala. Kada se budu osvestili bice kasno i za njih,a bogami i za nas. O Srbiji i da ne pricamo. Uostalom necemo mi biti jedini narod u istoriji sveta koji je ostao bez drzave. Ali smo verovatno jedini koji cemo sami sopstvenu drzavu unistiti.

gradjanin

pre 17 godina

Ja ne mogu da shvatim zasto gospodja Dulic-Markovic sedi u Vladi koja tolerise takvo ponasanje radikala i koja za 3 godine na vlasti nista nije ucinila za promociju evropskih vrednosti jednakosti, slobode i prava za sve gradjane. Kuka se samo za nekakvim mitovima i legendama o Kosovu i Dusanovom carstvu, a izgradnja pravne i sigurne gradjanske drzave tu istu Vladu ni malo ne interesuje. Gospodja Dulic-Markovic je samo jedna od zrtava takve politike.

Dirty

pre 17 godina

Ovaj slucaj nije iznenadjenje vec potvrda crno-crne (SRS, DSS, NS i otpadnici SPO-a, tzv cestiti srpski domacini) koalicije koja pokusava da potpuno usisa glasace nekadasnje crvene provinijencije. Govor mrznje je najblazi oblik politickog delovanja ove grupacije i svakog trenutka treba ocekivati prerastanje njihove verbalne komunikacije u fizicku. Metodologija njihovog opstenja koju smo onomad gledali i osetili u zemljama okruzenja, primenjivace se unutar sadasnjih granica Srbije. Ovo je nedemokratska zemlja sa izrazito centralizovanom sluzbom DB-a koja primenjuje metodologije prekog suda, straha i nasilja! Nazalost, pokret otpora jos nije svestan nadolazecih vremena?

Sanya

pre 17 godina

Dokle cemo da trpimo da nam se radikali tako obracaju? Jesu li oni neka svetska sila? Oni mogu svima sve da kazu, a njima ne smes nista ni da prigovoris, odmah podignu dreku, blokiraju rad skupstine dok ne dobiju izvinjenje... Sta su oni rekli o Draskovicu u skupstini SCG, je li iko od njih za to odgovarao? Ovaj put taj govor mrznje ne sme proci nekaznjeno. Mislim da zaista ne zasluzuju da ih tako pazimo i mazimo, nego neka plate kaznu, ili neka zabrane da ulaze mesec dana u skupstinu. Nadjite neki nacin da ih sprecite...

kosmo

pre 17 godina

Stvarno mi je zao Ivane DM, drugih koji su to isto doziveli, a zao mi je bome i svog zivota, koji je dobrim delom vec prosao u atmosferi taloga, gde se ovakav ljudski krs nece kaznjavati. Kako, bre, alo ljudi... Treba lepo kazna, i to zesca, pa onda izvoli ...

Milos

pre 17 godina

... Moze li n.pr. predsednik republike da predlozi nesto konkretnije sem najostrije verbalne osude? Isto vazi i za predsednika skupstine(dojucerasnjeg stranackog kolegu Dulicke) i predsednika vlade ( koji se jos nisu oglasili), tuzilastvo, itd. Moze li sama Dulicka da trazi ukidanje imuniteta Krasicu, uz tuzbu za uvredu i klevetu i sl. Ovu stvar treba dovesti do kraja jer , u suprotnom, radikali nece izaci iz ovoga oslabljeni nego dodatno ojacani.

osmica

pre 17 godina

Mislim da bi trebalo izmeniti poslovnik skupštine u smislu mnogo strožijeg sankcionisanja ovakvog ponašanja, i onoga koji izgovara, i onoga koji toleriše(predsedavajućeg).

Sasa

pre 17 godina

Pretpostavljam da je jedino razumno resenje zabrana rada SRS ukoliko se ne ogradi od ovakvih reci svog poslanika.
Jedan od razoga za zabranu rada politickih stranaka je koliko se secam pozivanje na nasilje, rusenje ustavnog poretka (gde su zagarantovana neka prava gradjana, pa i gradjanke Dulic kao pripadnice manjinskog naroda).

Dragana

pre 17 godina

"Radikalsko ponasanje" je svima vec poznato.
To je ostavstina iz perioda Milosevica, kada su mogli da kazu sta su hteli, a i da rade sta im se htelo, a da pri tome niko ne reaguje na njihove ispade. Stranka upravo tako i opstaje-kvazipatriotizmom. Sramota je da su oni jos uvek na politickoj sceni Srbije.

Milenko

pre 17 godina

Ministarka je juče izrekla jednu veliku istinu: ovakvi istupi zbilja ugrožavaju ličnu bezbednost građana, jer pothranjuju bolesne umove. To što niko iz DSS ne reaguje možda govori i o budućim koalicijama...

Yeti

pre 17 godina

U zemlji zatrovanoj nacionalizmom i sovinizmom takav govor uopste ne iznenadjuje. Zapravo i nema prekida kontinuiteta takvog govora jos od poznih osamdesetih godina pa sve do danas. Od Kostunicinih ljudi koji su za poraz svoje politike u vezi samostalnosti CG okrivili "nacionalne manjine" ne moze se ocekivati da reaguju na uvrede izrecene juce u Skupstini. Sta, uostalom, ocekivati od coveka koji se napaja na istom vrelu na kome se napajao i onaj za kojim je tako otvoreno kukao kada je odveden u Hag i onaj u cijoj je smrti video nacionalnu koheziju. Ovo je opomena svima nama koji zelimo gradjansku Srbiju da ne apstiniramo na sledecim izborima!

Vlada Marko, ex-NS

pre 17 godina

Nije ovo sramota za radikale!!!! Ovo je sramota za sve nas, da smo dozvolili da se stvori ovakva ludnica, ispod svakog civilizacijskog nivoa, i da se to tretira kao normalna i prirodna stvar, bez ikakvog prekora predsedavajuceg, ili sankcije. Tolerisanje takvog ponasanja znaci odobravanuje, tj.sprovodjenje jednog definisanog koncepta. Drugim recima, cisti, tolerisani, podrzani fasizam u skupstini. Danas u skupstini, sutra na ulici. To svima govori i o zemlji i narodu. Teska sramota, sa nesagledivim posledicama.

Matoro Zakeralo

pre 17 godina

Od svega je najstrasniji, ali i najrecitiji taj muk koji je usledio. Gledati Mihailovica kako sedi i ne reaguje, a da ne govorimo o vladi koja je odmah morala da se oglasi, mucno je i odvratno! Nije ova zemlja daleko od Evropske Unije zato sto je prosecna plata 200 evra, nego zato sto najvulgarniji primitivizam postaje pozeljan model ponasanja! A gospodji Dulic Markovic iskrena podrska!

Real Deal

pre 17 godina

E moj Zorane Zivkovicu, NIKADA ti Srbija ne sme oprostiti sto ne raspisa izbore istog dana kad se "Sablja" zavrsila, jer bi smo se jednom za svagda otarasili ovih i ovakvih, koji danas opet slute nase potonuce u bezdan i to zauvek.

biljana

pre 17 godina

Ni oko ove ni oko niza uvreda kojima smo izlozeni nema nikakve adekvatne reakcije!
Vredja ponasanje Kostunice koji ne nadje za shodno da se kao premijer obrati gradjanima.
Vredja podrska SPS!
Vredja imetak novopecenih!
Vredja privatizacija!
Vredja korupcija!
Vredja naredba Jocica!
Vredjaju javne nabavke!
Vredjaju zataskane afere!
Vredja pravosudje svojom neazurnoscu!
Vredjaju salterski sluzbenici!
Vredjaju vize!
Vredja cinjenica da ne mozemo da se uklopimo u evropske standarde!
Zivot u Srbiji je uvredljiv!

opasne igre

pre 17 godina

Ponasanje radikala je za svaku osudu, treba li trositi rijeci na to. Medjutim, nije li partija gospodje Dulic-Markovic surovala sa radikalima u Administrativnim odborima kad je trebalo oduzimati mandate poslanicima da bi se sacuvala vecina koja podrzava Vladu u kojoj gospodja sjedi sa ne manjim konzervativcima od radikala? Sto se DSS ne izjasni, pa to im je koalicioni partner? Sto gospodja na kraju krajeva ne izadje iz takve vlasti i posalje mnogo jasniju poruku, jer znate kad vam neko pominje porodicu a ne dobijete ni minimum javne podrske od sopstvene Vlade onda bi to trebalo da bude kraj politikanstvu.

Kajmakcalan

pre 17 godina

Radikali na vlasti bi nam bili jedna od najvecih "gesaka u koracima". Posle Milosevica to bi nam bio drugi po velicini promasaj a mozda i poslednji. Jer posle toga ode sve u propast. Glupost i primitivizam bi nas satrli. Ovako ako ih nikada ne izglasamo imamo sanse da se odupremo jednoj negativnoj, desnicarkoj i sramnoj politici. Braco oni su nam poslednja prepreka ka normalnom zivotu. Ako se zeznemo to je kraj.THE END! Tacka. Gotovo. Ah da i UHVATITE MLADICA BRE!

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Najveci poraz drustva u Srbiji jeste sto ovakvi fasisticki govori iz politickog programa radikala im povecavaju rejting. Imajuci na umu da bi po poslednjim istrazivanjima osvojili apsolutnu vecinu od izaslih biraca na predstojecim parlamentarnim izborima onda to dovoljno govori o moralnim vrednostima, civilizaciji i politicke demokratske zrelosti srpskog drustva. S'toga ne cudi sto se Crna Gora izdvojila iz zajednice. Tim sto CG mora da zahteva medjunarodno priznanje i da radi na prijemu u medjunarodnim organizacijama ona ne gubi nista u poredjenju na Srbiju koja je nezavisnost i medjunarodna priznanja dobila "na tanjiru", zato sto Srbija vreme skupstinskog zasedanja trosi na medjusobne svadje umesto da se donose zakoni koji uredjuju opustosenu siromasnu drzavu. Tu nema napredka a to se poznaje i po mentalnom sklopu birackog tela, bili oni radikali ili "demokratski" apstinenti, oni bi da Srbiju u Evro-Atlanstke integracije vode Seselj i Radikali ukoliko su istrazivanja javnog mnenja verodostojna. Pitanje je koliko je izvodljivo da posle svih populistickih, fasistickih i zlodela u kolaboraciji sa Milosevicevim klanom tokom 90-ih, bas oni dobiju kredibilitet medjunarodne zajednice (ne racunajuci "osovinu zla") da razviju Srbiju kao modernu evropsku drzavu koja bi bila sposobna da se uclani u EU ukoliko to demokratskom voljom gradjani odluce na referendumu? Demokratski poredak Srbije je znacajno ugrozen ukoliko na predstojecim izborima radikali okupiraju Srbiju. Samo toliko.

Ivan

pre 17 godina

Krasic je navodno poslanik iz Nisa u Skupstini Srbije. Posto je njegova osnovna duznost da u Skupstini predstavlja mene kao Nisliju, bez obzira na to da li sam glasao za njega ili ne, ja mu zbog ovoga oduzimam pravo da me dalje zastupa, jer meni na pamet ne bi pale ovakve sramotne reci upucene Ivani DM.
A o tome sta je on uradio za svoj grad sve ove godine sa pozicije narodnog poslanika i bivseg ministra, bolje i da ne pricam. Korisniji bi bio da je beli luk sadio, nego sto je uzalud primao poslanicku platu i naplacivao putne troskove ovoliko godina.
Cudna je ovo Srbija, taj isti lik nije mogao ni da priviri na odbornicko mesto u Skupstini grada Nisa, ali zato poslanik moze da bude dozivotno.
Verovatno ce, kada jednog dana bude izgubio poslanicki mandat, po uzoru na svog idola (onog u Hagu), da legne ispred Skupstine i da ceka da ga odnesu, jer to milom ne verujem da ce uraditi, naviklo se na skupstinski restoran, ogromnu platu i privilegije....

Srdjan

pre 17 godina

Ja kao Srbin iz Makedonoje, kada vidim ovakvo ponasanje iz redova t.z.patriota , taj primitivizam, taj govor mrznje i sve ostale stvari koje demonstriraju gospoda radikali, prosto se plasim za sudbinu ne samo Srba izvan Matice nego i za Srbe u samoj Matici.
Po logici Krasica, mi Srbi iz Makedonije i na drugim mestima gde smo manjina ne mozemo dobiti bolje radno mesto, samo zato sto smo Srbi. Upravo su Krasic i kompanija glavni krivci za los imidz Srbije kao drzave i sme Srbe. I jedan apel za njih , ako su umislili da nas tako brane na taj nacin, mi ih molimo da nas ostve na miru i to ce nam biti najveca pomoc od njih za sve ove godine kako postoji SRS.
Hvala radikali na svemu i molimo vas nemojte da nas branite vise.

to je to

pre 17 godina

Pa ljudi stavite se u njihov polozaj, vredjate a niko vas ne kaznjava, nisu oni krivi oni se tako bore za vlast, kriv je Mihajlovic koi nije iskljucio mikrofon i izbacio ga sa sjednice. Za ubuduce za svaku nacionalnu izgovorenu optuzbu kazna 30 dana zatvora i neprimanje 3 ministarske plate ima da nam budu ministri ko pista. Bez dobrih kazni(zakona) nema nam ni kulture bilo to sjednica ili sportski dogadaj (tu najvise nekulture i huliganstva ima). ZAKON I SAMO UDARANJE PO DZEPU.

Mirsad Dizdarević

pre 17 godina

Radikala se netreba bojati,oni su jednostavno neminovnost vremena u kome živimo.U suštini njihovo djelovanje može biti i korisno.Neka mi niko negovori da su srpski radikali gori,nekulturniji ,drskiji recimo od austriskih ,francuskih ili nekih drugih radikala.Oni jednostavno svojim djelovanjem mobilizuju. Primjer sa francuske političke scene je vrlo slikovit gospodin Širak ko zna dali bi opstao kao predsjednik da nije bilo ortodoksnog radikala gospodina Lepena njegovog protikandidata na predsjedničkim izborima 2002 godine.

Pera

pre 17 godina

Nije u pitanju ko vredja i kako vređa vec zašto vređa. Radikali vređaju da bi izazvali publicitet. Narodu okruženom bedom, sveprisutnom korupcijom, bezakonjem prija ovakav demeagoški potez jednog zaboravljenog ministra. Oni i ne znaju ili im nije bitno da je taj isti čovek bio u vladi koje je Srbiju dovela u poraz i bedu , vec im je samo bitno da cuju grube , nepristojne reči na koje se odnose na bilo kog nosioca vlasti. Neko je sprominjao medijski bojkot Srpske radikalne stranke. Slažem se sa tim.

dule

pre 17 godina

Hoće li sada Albijanić opet da se izvinjava u tuđe ime, ili je to rezervisano samo za "nacionalno zaslužne" građane ove države. A ono sa bojkotom je super ideja. Trebali bi svi mediji koji se pridruže bojkotu da ignorišu sve vesti koje imaju bilo kakvu vezu sa SRS i njenim članovima dok se za skupštinkom govornicom taj poslanik ne iznini potpredsednici naše vlade.

etar

pre 17 godina

Molim vas nemojte se ischudjavati sto se Radikali ovako ponasaju u skupstini. Nemojte, to je farsa. Oni se ponasaju onako kako su se oduvijek ponasali, nista novo i vrijedno ischudjavanja. Pogledajte istini u oci da bas takve radikale hoce Srbija, sto jasno pokazuje na izborima. Okrenite se ka svojim sugradjanima, i mijenjate njih, mijenjajte sebe, pa ce Radikali otici sa scene. Prosto.

kuki

pre 17 godina

Nazalost ovo vreme u srbiji me podseca na vreme u nemackoj izmedju 2 rata sto znaci da nas ocekuje patnja pogledajte sta se desava okolo pa ljudi su otpusteni nemaju sta da jedu kad si gladan onda si i nervozan pa iz toga proizilazi nasilje mislim da cemo se tesko izvuci iz ovog haosa u kojem smo nikakvi izbori dok se ne rasturi kriminal koji je jos uvek pod okriljem drzave i igraci iz senke ne izvuku na svetlost dana gde ce im se suditi zalostan izgleda onaj specijalni sud kao da se nista ne desava u njemu a trebao bi da radi i dan i noc nebili se vise otarasili zla i pohlepe.

Bole

pre 17 godina

A da li je neko od novinara koji izvestavaju iz Skupstine Srbije upitao tog istog Vojislava Mihajlovica zasto nije reagovao na uvrede koje je uputio poslanik radikala, nego je cutao i ponasao se kao da to tako treba, iz takvog ponasanja jedino mogu da zakljucim da se Vojislav Mihajlovic slaze sa svim tim sto je rekao poslanik radikala za skupstinskom govornicom....

Stelio

pre 17 godina

Kako me samo podseca ovo sve na 1992. Stvarno mi je zao ovog naroda koji vec, evo uskoro pa decenijama, glasa za one kojima bi po pravilu trebali da zabrane delovanje. Slika naroda ili slika ocaja koji vlada u narodu? Usput da se zahvalim onima pripadnicima sada vec najjace stranke u Srbiji, koji su me te davne 1992 istukli na ulici, samo zato sto sam pripadnik nacionalne manjine. Taj napad je bio razlog da napustim zemlju u kojoj moji preci zive vec 300 godina. Sada sam drzavljanin jedne normalne EU drzave i zivim sasvim normalno. Neka budem anoniman zbog moje porodice koja je jos, nazalost, u NS.

Komunjara

pre 17 godina

Radikali nisu marsovci. Oni su samo politicka artikulacija moralnog, intelektualnog i duhovnog stanja vecine pripadnika srpskog naroda. Kada na tu vecinu dodamo pristalice DSS-a, SPS-a, SPO-a i ostalih nacionalnih partija, plus sledbenike SPC i pripadnike vojske, policije i udbe, dolazimo do istine o nama samima. Radikali su nase ogledalo, a razbijanjem ogledala nista necemo promeniti. Treba narodu dati posao, nahraniti ga i opismeniti, to je jedini lek protiv radikala i ostalih nacionalista, klerofasita i militarista.

kiza

pre 17 godina

evo predloga
svaki poslanik koji izlazi da govori treba da polozi 100 evra depozita. ako 'odvali' novac mu se ne vraca i ide direktno u skolstvo. pa izvolte

Kako unistiti Srbiju

pre 17 godina

Rezignirano prateci radikalsko javno nastupanje, covek bi mirno mogao da zakljuci da je to organizacija stvorena i dobro obucena da unisti Srbiju. Oni ispale tako najgori primitivizam koji mora izazvati opste zgrazanje, zatim slede istrazivanja koja govore o velikoj popularnosti SRS-a sto izjednacava Srbiju sa njima i tu padaju stubovi odbrane svakog naseg interesa. Strasno.

Нишлија

pre 17 godina

Да, то рече бивши (у Слобино време)министар трговине, наш Нишлија Красић. Једино добро у целој ствари је што га у Нишу нешто и не виђамо.
И мала допуна, опет од јуче: у селу Велепоље (20-так км од града) председник Савета грађана напао председника Дирекције за изградњу града, не дозвољавајући му да обиђе радове на асфалтирању сеоских улица. Треба ли да кажем из које је странке председник Савета грађана? И пре пар дана, када су радови у селу почињали, припадници СРС су протестовали, не дозвољавајући радницима да почну?!?! Ваљда више воле блато?! Па нека и воли ко шта хоће, али треба ли неко да почне да санкционише малтретирање других???

Statisticar

pre 17 godina

Ako je vec zeleo da ukaze na postojece i moguce rodbinske veze u drzavnoj upravi, gospodin Krasic nije morao da ide toliko daleko i da postavlja hipotezu o mogucem zaposljavanju rodjaka ministarke Dulic koji su mozda svojevremeno pravili karijeru u nekim oruzanim formacijama van Srbije. Bilo je i danas ima u drzavnoj sluzbi sasvim dovoljno zaposljavanja, privilegija i napredovanja preko veze. Oni su tu, medju nama i svaki dan ih je sve vise.

Toni Manero

pre 17 godina

Radikalima svi mediji treba da upute samo jedno jedino pitanje...sta bi rekli da Srpkinja treba, recimo, da postane znacajna licnost u vladi Hrvatske. A neka tamnosnja ultradesnicarska stranka krene da je proziva na slican nacin... Nagradno pitanje> da li bi podrzali zemljakinju, koja moze ugroziti rad hrvatske vlade i drzave ili pak, podrzavaju hrvatske rodoljube i patriote, koji tako nesto,"sa pravom" ne dozvoljavaju?

Ana 0106

pre 17 godina

To sta nas ceka vec smo jednom prosli, samo sto bi bilo jos gore.
Ako sa skupstinske govornice, poslanik, ej poslanik, moze da vredja ministarku i da se to svede na uvredu, a jasno je kao dan, da je u pitanju nacionalna mrznja, onda je suvisno o bilo cemu govoriti. Sta nakon ovoga ocekivati od skinsa i njima slicnih i kome oni koji nisu Srbi da se zale.
Premijer, zakleti legalista, cuti. Da li to cutanje znaci odobravanje? I sada, kao i u svim drugim situacijama.
Otelo se, opasno! Puca se, ubija, vredja, raspiruje mrznja...
I onda nam je kriv neki tamo svet, koji nas deklarise kao divljake. Sami se tako predstavljamo, oni to samo glasno komentarisu, posto ovde oni koji treba tim da se bave cute i mudruju. Oni nisu odavde.
Za dobar deo krivice, optuzujem medije, koji revnosno prenose izjave SRS, SPS i njima slicnih. Zaboravilo se ono sto se desavalo do onomad.
A oni (radikali, socijalisti), se trude da nas podsete da su tu i da ih niko ne moze zaustaviti.
Nema emisije na bilo kojoj tv da gost nije radikal ili socijalista. Zasto? Jel' oni to imaju nesto pametno da kazu? Sve su pokazali i kazali u 10 i vise godina, malo li je.
Ako se uskoro ne dozovemo pameti, nece biti dobro. Vreme nam istice!
Dok se normalan svet bavi pametnim stvarima, mi srljamo sve dublje u svojim glupostima. Dokle!

milan-vp

pre 17 godina

Sta bi usledilo sa pobedom radikala? Kao prvo, neznatno prekrajanje drustveno -pravnog poretka. Kako bi to izgledalo u dnevnoj, i nocnoj, svakidasnjici?
Za pocetak, svi clanovi SRS imali za obavezu da nose smedje uniforme. Potom bi usledili manji 'gradjevinski radovi' na preuredjenju radnji, prodavnica, butika, naravno ni tezge na pijacama ne bile izuzete od izvesnih prepravki. Pogotovu kod vlasnika istih kojima na kraju prezimena nedostaje 'vic' i 'ic'. Nakon izvesnog vremena odredjeni procenat populacije, zajedno sa kucnim ljubimcima, imao bi za obavezu da nosi 'zutu traku', oko levog rukava (kucni ljubimci na vratu, redje na repu).
Dalji opis je manje-vise poznat i finale tog hepeninga, nazovimo ga "Era Radikala", okoncao bi se na opste zadovoljstvo, negde oko 2010-te, sa Novim Marsalovim planom.
Nastupio bi duzi period, oko 10-15 godina, opste dosade i monotonije. Time bi se ispunilo prorocanstvo Kostunice.
Nakon svega vise nikome ne bi bilo ni do Rusa, ni do Evrope, ni do mora, i svi bi se sa setom jos uvek secali Slobe.
Kao se onda dobro jelo i dobro ratovalo. I malo radilo.

Ljiljana Loznica

pre 17 godina

Mene ne cudi ponasanje radikala, ja nisam zaboravila ko i sta su oni i u kojim su vladama sve bili. Nadam se da ce se i ostali gradjani setiti, narocito kad krenu sledeci put na glasanje. Ono sto me cudi, to je da predsedavajuci Mihajlovic ni trepnuo nije, a sem ministarkine stranke i predsednika Tadica ni oglasio se nije, pa makar formalno. Znam da je utopija, ali trebalo bi drasticno ograniciti poslanicki imunitet, jer zasto bi oni imali pravo da krse zakon i vrse teror nad gradjanima Srbije, jer ovakva uvreda upucena je Ivani kao gradjaninu, a ne kao ministru.Ovakvo ponasanje je sramotno, mi to konstatujemo i nikom nista.

Srdjan

pre 17 godina

Vrlo je interesantno da za rast popularnosti radikala svi krive DSS i Vojislava Koštinucu.
Činjenice međutim govore drugačije. Najveći rast popularnosti radikala se desio u periodu od 2001. do 2003. Vrhunac su bili predsednički izbori 2003. na kojima je Toma Nikolić do nogu potukao kandidata DOS-a Dragoljuba Mićunovića i samo zahvaljujući nedovoljnoj izlaznosti nije postao predsednik. Od 2003. do danas radikali imaju manje-više stabilnu podršku (+/- 2%).
Da se razumemo, ježim se od pomisli da radikali vode ovu zemlju, ali upravo zato moramo realno da sagledamo situaciju i vidimo kako da se ovome suprostavimo.
Optuživanje DSS i Koštunice za ovo stanje je samo alibi za ostale demokratske snage koje su podjednako, ako ne i više krive za to. Nastavimo li tako radikali će sigurno doći na vlast, a ko će za to biti kriv posle više neće biti važno.

Chrissss

pre 17 godina

Napokon ono pravo! SRS je trebalo zabraniti još 2000. godine. Takva stranka Srbiji ne treba, takva stranka Srbiju vuče u nazad. Takva stranka Srbiju gura u propast.
Pozdravljam stavove G17 Plus!!! Napokon je neko imao hrabrosti da kaže ono što mnogi misle.

Коста

pre 17 godina

Изјаве професора Бозовића су театралне, а захтев групе Г-17 Плус нереалне. Радикали апелују на извесан број грађана као и њима слични у било којој земљи. Забранити их значило би забаранити једну трећину гласача у Србији и увести пресдан који би наставио да забрањује све неподобне партије док се не би вратили на једнопартиску и једноумну недемократију.

Japanac

pre 17 godina

U demokratskom drustvu svako treba da odgovara iskljucivo za svoje postupke i ne treba da snosi posledice za nedela svojih prijatelja, rodjaka, kumova, i slicno. Da li je neciji rodjak bio u ustasama, talibanima, Zemunskom ili Surcinskom klanu, Zelenim beretkama, OVK, OZNI, satansistima, FHP, uopste nije bitno za ocenu necije podobnosti da obavlja neki posao. Bitno je kakav je on covek, koliko je strucan, fizicki i psihicki sposoban da prihvati odgovornost za posao za koji konkurise.

Miroslav I

pre 17 godina

G 17+ je u pravu sto trazi zabranu radikalske partije. Ima samo jedna mana u svemu tome. Zakasnili su, i to debelo. Tako to biva kada su se do sada pravili ludi na sve njihove ispade, a sada kada je clan njihove partije direktno pogodjen njihovim svinjarijama, onda traze zabranu. Kamo srece da im ova inicijativa uspe, ali znajuci premijera i ostatak vlade, mrka kapa! Tuzilastvo samo od sebe nece nista pokrenuti.

Dragan

pre 17 godina

Ne slazem se sa konstatacijom da ovakvi nastupi nanose stetu radikalima u smislu da ce biraci da vide kakvi su pa nece za njih da glasaju. Njihovi simpatizeri sigurno nece biti pokolebani ovakvim nastupom jer ovo od radikala nije nista novo. Mogu samo da dobiju nove pristalice iz redova glasaca SPS ili mozda DSS. Oni ciljaju na jednu grupu glasaca, u stvari veliku grupu glasaca. Kako neke ankete pokazuju kod 40% birackog tela u Srbiji radikalska retorika ima odlicnu prodju. Sto se tice zabrane SRS, voleo bih da se to desi, ali mislim da to nije moguce. Bar ne zbog nastupa jednog poslanika.

Mika

pre 17 godina

Apsolutno je NEOPHODNA zabrana SRS-a. To je prva stvar koju je trebalo sprovesti jos 6. Oktobra, zna se vec koje godine.
Tranzicija je izuzetno bolan i frustrirajuc period koji moze samo da bude los ili gori. Gospoda iz stranaka koje su bile na vlasti u predtranzicionom periodu eksploatisu upravo ovu cinjenicu u pokusaju da osvoje sto vise glasova napacenog naroda. Demagogija koju pritom koriste utice anestezirajuce na narod koji zaboravlja da su upravo ti likovi doprineli svoj nesreci koja je snasla Srbiju u poslednjih 20 godina. E pa gospodo Nikolici, Seselji, Vucici i ostali koji danas lijete krokodilske suze nad tranzicionim patnjama Srba i Srbije, budite svesni da se te gorke pilule piju upravo zbog vas i vasih "mudrih" poteza koje ste vukli pod mentorstvom "najpametnijeg coveka u Srbiji", kako i danas nazivate svog "mudrog" vodju.
A vi Gospodo sa RTS-a i ostalih medija (ukljucujuci tu i B92) budite svesni da demokratija ne podrazumeva davanje prava Aleksandru Vucicu da se pojavljuje u etru Srbije i da nastavlja tamo gde je privremeno stao 4. Oktobra uvece. Demokratija predstavlja 20% prava a 80% obaveza, a obavezu prema Srbiji navedeni gospodin bi ispunio kada bi odrobijao najmanje 20 godina u Sremskoj Mitrovici ili Zabeli zbog svih "blagodeti" koje je priredio Srbiji za par godina koje je proveo na vlasti.

D.

pre 17 godina

A jel' da? Sada su se setili? Kada je to Liga socijaldemokrata Vojvodine predlagala, onda je bilo drvlje i kamenje,a sada kada su radikali napali G17 onda su se uskopistili. Naravno da je strasno to sto se desilo, ali ni prva ni poslednja radikalska uvreda. Da, SRS treba zabraniti, ne samo zbog Ivane Dulic Markovic, nego i zbog Hrtkovaca, Antina, i slicnih daleko ozbiljnijih gadorija.

Kursula

pre 17 godina

Ovo sto rade Radikali je samo odraz stanja nacije.
Pola birackog tela apstinira, a kada im uskoro decu budu odvlacili na neku novu Balkansku klanicu, tek ce mozda onda da stave prst na celo.DSS, otvoreno koketira sa gore pomenutim, a ostatak demokratskih snaga umesto da radi na ujedinjenju u borbi protiv ovog zla, namece narodu jalove rasprave, da li je starija kokoska ili jaje.
Zlo se sprema, vuci ostre zube, a mi ovce blejimo u prazno!!!

cupko

pre 17 godina

Radikali su najperfidnija politicka partija. Cim vide da im je popularnost porasla oni izbace neke gluposti tipa Virovitice ili ovakve brutalnosti da bi smanjili svoj rejting jer nedaj boze ni oni sami ne zele da dodju na vlast. Znaju oni dobro da je najljepse biti u opoziciji sa ovim postotkom glasova. Nisu oni krivi narod je kriv. Pozdrav

mina

pre 17 godina

Potpuno podrzavam predlog za zabranu radikala. zasto. za raspirivanje verske, nacionalne i svih ostalih mrznji. njima nije mesto na nicijoj politickoj sceni. dajte neku peticiju da potpisujemo!!!!

Iks-Oks

pre 17 godina

Primitivizam = Fasizam = SRS = Zabraniti ih pod hitno ...
Ovo nije vise u kontekstu sloboda govora, sloboda govora ne podrazumeva slobodu vredjanja, slobodu pretnji, vec slobodu racionalne i argumentovane diskusije. Sve van toga je van zakona savremenog drustva. Kao prvi korak potreban je sveopsti BOJKOT SRS i satelita na svim medijima koje nisu pod nihovom cizmom. Treba ih izolovati i zabraniti, a potom krivicno goniti. Dosta je vise bilo! Dosta vise primitivizma, dosta vise politicke i svake druge diktature ...

Sasa UK

pre 17 godina

Krasica treba suspendovati i udariti po dzepu, ali pozivati na zabranu najpopularnije partije u Srbiji je preterivanje. Narocito kad ta inicijativa dolazi od vrlo minorne stranke.
Pozivi na zabranu se G17 mogu vratiti u lice nakon sledecih izbora, jer Radikali su sve jaci.

znam sta pricam

pre 17 godina

Nema sumnje da je namera radikala bila da uvrede ministarku na nacionalnoj osnovi. O njima, njihovoj politici, stetnosti i da ne nabrajam dalje, mislim sve najgore. Ne zelim da trosim prostor objasnjavajuci detaljnije. Medjutim, smatram da je POTREBNO stati na kraj shpekulacijama o najuzoj porodici Ivane Dulic Markovic. Pitanje je samo kako to uraditi a ne poniziti ministarku jos vise i ne upasti u zamku koju vesto postavljaju Radikali, koji cak nisu tvrdili da je ministarkin brat bio u Zengama, nego su kao "usput" provukli retoricko pitanje da li je bio u Vojsci Republike Srpske ili Zengama. Kao da je morao da bude ili/ili. !!!
Obaška što je uvreda izrazom "ustasa" kompromitovana time što se izraz "chetnik" više ne mora stavljati pod navodnike i nije uvredljiv, od kako su isti rehabilitovani u srpskom Parlamentu, što je ta uvreda već duže vreme devalvirana, kad se može nekažnjeno upućivati predsedniku Srbije.
Sve u svemu, radikali igraju prljavo, ali igraju. Pravila igre ne valjaju. Ali, ko će da ih promeni?

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Zahtev G17 plus da se zabrani partija koju podrzava polovina stanovništva ove zemlje, u najmanju ruku izgleda neozbiljno, da ne kažem opasno. Zar G17 plus nije zaboravio "nasledje prošlosti", protiiv koga se u javnim nastupima otvoreno deklarišu. Kako partija sa 3% glasačkog tela može da predloži zabranu partije iza koje stoji 35% biračkog tela ? Da li je to demokratija na koju "puca" ova prepoštena stranka ili udruženje "eksperata". Možda je nastup člana radikalne stranke bio neprimeren i nediplomatski iznešen u Parlamentu ali je i kao takav daleko od optužbi za "izazivanje nacionalne netrpeljivosti i mržnje". Gospodja Dulić je jednostavno trebala da demantuje navode kao netačne a ne da se brani "argumentom" da je ona srećna što je "stanovnik Srbije". Zar i njen istup, kao ministarke poljoprivrede, nije isto tako, izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti. Ja kao Srbin ne mogu nikada da prihvatim njenu izjavu kojom tvrdi "da su se hladnjačama umesto breskvi prevozili leševi". Zašto je tada zatajila demokratija. Ovo je samo odgovor na istu temu.

Vuk zemunski

pre 17 godina

Zabraniti radikale za koje glasa 35% Srba, a ne zabraniti stranke koje se otvoreno zalažu za otcepljenje Kosmeta, kao npr. G17+?! Gde je tu logika? I otkad to manja i po svemi nebitnija stranka (osim po nagomilanom ekonomskom bogatvstvu) može da određuje ko će, a ko neće biti zabranjen? Na osnovu čega? Njihove dobre volje? Ja, neuk, mislio da je Titovo i Slobino vreme davno prošlo.
Ne vidim zašto je pitanje uvredljivo. Način na koji je izrečeno, jeste, ali samo pitanje nije. I nismo dobili odgovor!

Verica

pre 17 godina

Radikali nastavljaju sa svojom najblaze receno neartikulisanom praksom, njihov nastup oduvek se zasniva samo na glupostima I agresiji. Ono sto je zastrasujuce jeste podrska naroda koju imaju (iskreno strepim od narednih izbora). Ono sto me raduje je ovako dugacak spisak komentara koji listom podrzavaju ministarku Dulic, jer prepoznaju njenu sirinu, hrabrost, znanje I njenu iskrenu zelju da pomogne ovoj zemlji. Ona je pravi covek koji otvara evropska vrata za Srbiju. Zar Srbiji nije dosta mraka u kome je izgubila mnogo toga, a da ne pricamo o ljudima koji su se rasuli po svetu. Treba shvatiti da nam je svaki gradjanin nacionalno bogatstvo, a narocito onaj koji ima kapaciteta da se ovde uhvati u kostac sa resavanjem drzavnih problema i to radi odlicno, kao ministarka Dulic. Mislim da nas ceka jos teskih trenutaka, tranzicija nigde nije bila laka, a posebno ne za Srbiju. Treba da budemo slozniji nego ikada, posebno sto je citavom demokratskom bloku najveci neprijatelj upravo radikalna stranka i taj uzasni primitivizam, to treba da imaju u vidu nase demokrate pri svakom medjusobnom sukobu.

Gavra

pre 17 godina

Ni najmanje ne opravdavajući veoma ružan gest poslanika Krasića ipak moram da primetim da je i nazvati poslanika fašistom takođe govor mržnje. Da li su i fašisti svI oni koji su glasali za SRS !? Ili je opravdanje za gospođu Dulić što je bila "vidno uznemirena" ? Ili je važno ko je prvi počeo !?
Za svađu je ipak potrebno najmanje dvoje. Govor mržnje se može pronaći u izjavama obeju strana.

Predrag PUYOL Pesic

pre 17 godina

Puna podrska za Ivanu Dulic Markovic i samo napred. I ja bih voleo da je ona premijer, mnogo bi nam bolje bilo.
Nego, ti radikali se stalno kunu u hriscanstvo i srpstvo, a o istome pojma nemaju i najgora su sramota za nash narod. Zato valja vec kolko sutra tom istom Krasicu ukinuti imunitet, pa lepo sa njim na sud. Kaznu debelu da plati za te uvrede i mrznju, zatvor da lezhi mesec dana, a bez plate 6 meseci svi poslanici SRS da budu zbog takvog javnog istupa svog chlana. Sve dok se to ne desi, radikale i njihove aktivnosti treba bojkotovati na svim televizijama i radijima, da ih niko zhiv i ne vidi i ne chuje.
I nije taj Krasic jedini, taman posla. Kladim se da za ovih zadnjih godinu dana nakupilo na tone snimaka sa raznih televizijskih emisija gde su radikalski pretstavnici na ovaj nachin prozivali mnoge chestite ljude.

aleksa

pre 17 godina

Radikali su bruka ovog naroda. Primitivni, bahati, nevaspitani. Cast izuzecima poput Maje Gojkovic ali uglavnom su takvi, iz njih seva mrznja i politicko i svako drugo nevaspitanje. Osudjujem ovo ponasanje, mislim da bi gospodja Dulic-Markovic trebalo da podnese tuzbu.
Medjutim, mislim da bi zabrana SRS bila kontraproduktivna. Setite se da je Kralj Aleksandar zabranio Ustaski pokret i KPJ u Kraljevini Jugoslaviji, pa se pokazalo da ni jedni ni drugi nisu propali zbog toga, vec su otisli u ilegalu i cak ojacali. Ne zaboravite takodje srpski inat - ljudi bi jos vise prilazili radikalima bas zato sto su zabranjeni.
Po meni, najbolja mera su kazne od strane predsedavajuceg Skupstine. Secate se kako je predsednica Micic delila kazne. Po dzepu jednom, drugi put, i naucice se pameti.

ivan, toronto

pre 17 godina

Kasno Marko na Kosovo stize - SRS je trebalo zabraniti pre petnaest godina. A danas, kada trecina naroda Srbije i pored slobodnih medija glasa za ovu fasisticku stranku...

Dusan Pozega

pre 17 godina

Ideja g17+ o zabrani SRS nije losa ali nije ni nova.Tuzno je sto su na tu ideju dosli tek onda kada su radikali na njima,tj. gospodji Dulic, demonstrirali svoj primitivizam, kao da ne znaju da se to desava svakodnevno sirom Srbije. Bez obzira, nadam se da ce ovaj patriotski projekat uspeti. Za pocetak g17+ plus bi mogao da napusti vladajucu koaliciju sa SRS i SPS u Pozegi!!!

vrabac

pre 17 godina

Dok srpski parlament jos raspreda o etnickoj podobnosti ministarke . EVROPA odlazi sve dalje.
Treba samo pogledati listu dokumenata koje traze za obicnu turisticku vizu pa je jasno da smo ovakvi za EU nepozeljni.

'uplaseni'

pre 17 godina

Ne plasim se onoga ko kaze sta misli, jer je nasa licna stvar da onda procenimo takav komentar - vise me plase one 'demokrate uvijene u celofan' koji bi da zabrane sve sto im stoji na putu, a opet u ime demokratije.
Uostalom, najbucnije su one stranke koje ne bi putem slobodnih izbora i bez raznoraznih koalicija ni usle u Skupstinu, a kamoli u Vladu - uvek se lakse okupe protiv nekog, nego za nesto.

stevan

pre 17 godina

Radikali postavljaju pitanje, je li bio ili nije , ako je bio onda stvarno nije moralno da bude u vladi, ako radikali lazu, to treba iznjeti, to bi ih deskreditiralo kao stranku. Ovakve fraze o zabranama u politici ne piju vodu, ko moze zabraniti partiju koja ima najvise pristalica u zemlji, pa imali bi gradjanski rat.

pazarac

pre 17 godina

Neka samo G17+ pokrene peticiju i svi mi u Sandzaku potpisujemo, rekoh svi naravno sem stranke Ljajica i Murica koji su sa radikalima u koaliciji u Novom Pazaru i Sjenici...

nesha - uporni

pre 17 godina

Apelujem na sve partije/medije/NGO/ javne organizacije
1)Podrzati zahtev G17 Plus u smislu pokretanja jos inicijativa za zabranu te stranke pred ustavnim sudom
2)Momentalnu promenu "brenda" u medijima
NE IZNOSITI vise informacije gde se pominje "Srpska Radikalna Stranka" - upoterbljivati rec "ONI" ili slicno - neophodo je pisano i govorno "gusenje" imena stranke pre donosenja odluke o gasenju
3) Neophodno je ne dopustiti bilo kakvu izjavu pripadnika te stranke u medijima
Potpuna lustracija svih njenih clanova
NA ovakve gluposti se mora RADIKALNO odgovoriti

Ili svi ili nista!

pre 17 godina

Apsolutno podrzavam zabranu SRS-a kao ekstremisticke politicke organizacije. Isto tako podrzavam zabranu ostalih ekstremistickim organizacija koji modernu Srbiju zagadjuju jednostranim i zadojenim ekstremnim misljenjem, kao sto je LDP.

Mirsad Dizdarević

pre 17 godina

Radikala se netreba bojati,oni su jednostavno neminovnost vremena u kome živimo. U suštini njihovo djelovanje može biti i korisno. Neka mi niko ne govori da su srpski radikali gori, nekulturniji ,drskiji recimo od austriskih , francuskih ili nekih drugih radikala. Oni jednostavno svojim djelovanjem mobilizuju .Primjer sa francuske političke scene je vrlo slikovit gospodin Širak ko zna dali bi opstao kao predsjednik da nije bilo ortodoksnog radikala gospodina Lepena njegovog protikandidata na predsjedničkim izborima 2002 godine.

Petar Petrovic

pre 17 godina

Ako demokrate u ime demokratije nastave sa ovakvim svojim postupcima, ukinuce i sebe i demokratiju - ogadice se narodu.

Vladimir Vuksanovic

pre 17 godina

1. Ne radi se o usamljenom i 'neprimerenom' nastupu, vec o klasicnoj fasistickoj politici radikala vidjenoj na delu.
2. Takva prizemna izjava u najvisoj instituciji vlasti jeste cisti fasizam a ne samo izazivanje nacionalne netrpeljivosti i mržnje
3. Mentalni sklop 40% stanovnika Srbije je takav da gdja Dulic treba da se 'argumentima brani, izvinjava i dokazuje da nije tacno da je nesrpske nacionalnosti' kao da je to njen glavni greh!!!???
4. Srbi koji ne mogu da prihvate da su hladnjace prevozile leseve nevinih u njihovo ime imaju veliki problem sa samim sobom, to je stanje svesti - Srbin je svetinja pa makar bio i najgori olosh i kriminalac
5. ODVRATNO

Cika Sima

pre 17 godina

Na izbore izlazi najvise 60% upisanih biraca od kojih SRS dobija oko 35% glasova. Matematika za treci razred osnovne skole, kaze da je u tom slucaju podrska ukupnog birackog tela Radikalima oko 21%. Problem je sto je izlaznost na izborima mala, a biraci SRS-a mahom svaki put izadju na izbore, pa se tih 21% lako pretvori u 80 poslanickih mesta. SRS je nadobudna grupa ljudi sem nekoliko izuzetaka kao npr. Maja Gojkovic za koju mi nije jasno otkud ona u drustvu "Tih". Kao takve ih treba izopstiti iz srpske politike, dok nisu naneli neku veliku stetu zemlji SRBIJI. Zaboravili smo jednu rec: "LUSTRACIJA"

streber

pre 17 godina

Docekali smo nesto sto nismo ocekivali? Cisto sumnjam. E, sad, ovako, za sve one depresivne koji ne glasaju vec duze vreme, sa razlogom, ovde svrstavam i sebe, evo jedne jasne i kratke poruke:
Emisija na jednoj od najpopularnijih americki TV mreza zvala se "You've asked for it", a kod nas je emitovana pod nazivom "TRAZILI STE, GLEDAJTE". Sad smo svi kao prenerazeni, ne mozemo cudu da se nadudimo, onih 36 odsto od onog malog broja spremnih da na izbore izadju i nisu neki procenat. Ja znam da su se i oni u medjuvremenu opismenili dovoljno, da bi mogli da udju na sajt B92 i da iznesu svoje misljenje, sada odjednom za to vise nisu dovoljno gadljivi, pa sam svesna da ce i oni verovatno ovo citati. Svejedno, ovo je poruka svima.

NE POSTOJE DVE SRBIJE, postoji ih milijardu i u tome je nas problem, jedna Srbija broji oko 30 odsto nejneopismenjenijih (politicki, drustveno itd), a ovih 999.999.999 Srbija, svaka tera na svoju stranu. Znam da posle ovoga necu dobiti nadimak Amerigo Vespuci kao neko ko je otkrio kontinent za koji se vec znalo, ali mi to nije ni cilj. Hocu samo da kazem da bi apstinenti, medju koje ubrajam i sebe, trebalo da se posrame ovom prilikom u ime radikala.
JASNO I GLASNO

Marko

pre 17 godina

Naravno. Vucic pokusava da skrene paznju. Ponovo jeftin pokusaj zamene teze. Osim toga, odlicno, neka podnese dokaze za kradju i neka im se sudi. Da vidimo koji su to dokazi koje oni poseduju. Naravno to su dokazi kao oni koji optuzuju Bogdanovica za korupciju, i koji se naravno podnose dan pre izbora. Jeftino politikanstvo. No dobro, nadamo se da ce svako odgovarati i snositi posledice za ono sta govori.

Zeks

pre 17 godina

Zasto se barem mediji ne ograde od svega ovoga i ne bojkotuju totalno ove radikale. Demagogija nema efekta ako no dopire do naroda. Zar toliko malo ljudi sluti propast u koju srljamo? Pre neki dan se radi cudnog ponasanja fudbalskog selektora Petkovica oglasio nevidjen broj komentara na ovome sajtu. ETO STA SMO MI SRBI! Sta nas briga sto cemo biti totalno izolovani, sto ce nama vladati primitivci kao Krasic i radikali, sto cemo umirati od gladi. Vazan je fudbal bre!! Javite se gradjani Srbije! Nije valjda da ste totalno rezignirali?!?!? Nije vam valjda fudbal vazniji od vase dece i njihove buducnosti.

DijasporacEU

pre 17 godina

Ni manje ni vise nego zabrana najvece partije u Srbiji. I to predlaze stranka cija se podrska racuna u promilima. Poslanik treba da se izvini i zavrsena prica.

Vlada

pre 17 godina

Poštovana gospodo!
U zemlji Srbiji pamćenje nije stvar čime se mi kao narod dičimo, pa zato evo malog podsetnika. Ko nas to od 2003. godine ubeđuje da Socijalisti i Radikali nisu oni isti i da su se promeili, kome su oni miliji i draži (samo nema hrabrosti to javno da kaže - do sledećih izbora) i da Vas ne zamram duže nego što je to potrebno: KO MOŽE DANAS DA VAS POGLEDA U OČI! MISLITE O TOME SVAKODNEVNO DO SLEDEĆIH IZBORA!

Carlitos PG

pre 17 godina

Iako bih licno volio da SRS uopste ne postoji ili da je zabranjena jer siri vjersku i nacionalnu mrznju, ovaj zahtjev zvuci tuzno makar kao V.Kostunica kada govori o referendumu u Crnoj Gori.
Draga braci Srbi, vjerujte mi da u CG ima vise radikala nego kod vas. Od onih 44.5% posto sigurno je 20% ljubitelja lika i djela V.Seselja. Kada bi se uzela u obzir izlaznost od 40 %(kakva ce nazalost biti u Srbiji) onda bi SRS u CG osvojila apsolutnu vlast! Srecom mi imamo Mila koji iako krade i stvara privatnu drzavu, potpuno unistava radikale tako da je njihov broj sve manji i manji. Jednostavno, treba ujediniti sve demokratske snage(DS, G17, SPO...)i zajedno sa manjinskim narodima se suprostaviti DSS&SRS&SPS. Kada ih pobijedite(sto ce biti veoma tesko jer vi nemate 25% manjina koje iz straha od 'cetnika' glasaju Mila) potrebno je broj Radikala smanjiti na racun salonskog nacionalzima DSS-a. Drugim rijecima treba Kostunici dati ulogu Pedje Bulatovica.
Put borbe protiv srpskog sovinizma je veoma tezak i trnovit. To mi u Crnoj Gori najbolje znamo.
A vi imate jednu olaksavajucu okolnost: Ne morate dokazivati da ne mrzite Srbiju jer ste i sami Srbi, jer oni po default-u misle da ako nisi Srbin onda si protiv Srbije.
Zelim vam puno srece u borbi protiv najveceg zla u mome zivotu, zla koje nas je zatvorilu i izolovalo i napravilo jednim od najomrazenijih i zaostalijih naroda u Evropi.

Vito

pre 17 godina

Ne mozzess da zabraniss Radikale kad oni imaju svoje ljude u svim organima vlasti poccevssi od BIA preko MUP-a pa do svih mogucih lokalnih opstinskih struktura. Malo ste se kasno setili.

Srdjan,Ceska

pre 17 godina

BOJKOT PRIMITIVIZMA!!!
Pozivamo sve medije u Srbiji da pocnu sa bojkotom Srpske radikalne stranke!!! Ovaj pritisak je na nama, javnom mnjenju!!! Neka Vas prozivaju kako god hoce, ali FASISTIMA nema mesta u medijima!!! B92 - POCNITE PRVI, dobicete podrsku sa svih strana!!!

Doctor Wu

pre 17 godina

Borba protiv radikala je borba za Srbiju. Ne mogu se tekovinama normalnog, civilnog drustva koristiti zlocinci- prema tome, SPS i SRS treba zabraniti. I BNP bi u Engleskoj i NF u Francuskoj i fasisti u Holandiji, Nemackoj i Austriji bi imali 40% glasaca kad bi im se dao toliki medijski prostor koliki se daje radikalima u Srbiji. Jedini lek- zabrana.

blacksheep

pre 17 godina

Ivana Dulic-Markovic je NASA ministarka. Posto predsednik vlade svojim nereagovanjem odobrava ovakvo radikalsko divljanje, mi, gradjani koji se ponosimo svojom pametnom, vrednom i hrabrom ministarkom moramo je zastititi.

Raca

pre 17 godina

Ne zelim uopste da branim radikale jer su me izbacivali sa posla 1999, ali moram da priznam da mi je zalosno i ovo krajnje vestacko prikazivanje iz G17 kao udarne pesnice demokratskih snaga. Sa jedne strane jasno mi je da dolazi do homogenizacije demokratskih partija, ali isto tako smatram da nam ni sa jednima ni sa drugima nema nekog boljitka, ne zbog njihove poslovicne (ne)sposobnosti, vec zbog okolnosti na globalnom nivou.

Vlad

pre 17 godina

Samo da podsetim da stranka G17+ podrzava vladu V. Kostunice i da je stoga je (su)odgovorna za sve negativnosti sto su se poslednjih godina dogodile u Srbiji. Ako zele mogu da izazovu pad vlade ali... funkcije su im milije od sudbine drzave.

Miroslav

pre 17 godina

Potpuno se slažem sa ovim zahtevom i mislim da je opravdano tražiti zabranu rada stranke koja govori ovakvim jezikom mržnje. Naravno, u Krasićevom govoru ima i dosta teških optužbi. Sve to treba proveriti i ako se utvrdi da nije tačno treba odmah zabraniti rad SRS.

Mashinovodja

pre 17 godina

Sad je kasno za zabranjivanje radikala, to je trebalo uraditi 5.10.2000, ali zahvaljujući legalizmu (i nikad javno priznatoj ljubavi Legaliste i legalista prema radikalima) imamo ovo što sad imamo.
Drugo, G17 je kriva što nije dovoljno solidarna sa svojim članom. Umesto da naprave cirkus kod sv.Voje Neobaveštenog, oni "neće prisustvovati sednici skupštine u četvrtak". Cvrc. Baš su se radikali mnogo potresli zbog toga.
U ovoj situaciji i u ovom žalosnom odnosu snaga, od vlade, premijera i drugih institucija ne može se očekivati nikakva efikasna mera, pa je zato jedina dobra ideja medijski bojkot i mrak za radikale. Što manje pominjati njihovo ime u medijima, a ako se baš mora izveštavati o nekoj svinjariji koju naprave (a napraviće je sigurno, baš zbog medijske pažnje), onda to neka bude što kraće, a nikako na prvoj strani.
Njima je medijska pažnja i prašina koju dižu izuzetno važna jer ljudi koji glasaju za njih to ne čine zbog političkog programa radikala (koji se svodi na "mržnja protiv svega i svakog") već zbog lične identifikacije s postupcima i ponašanjem glavešina radikala. To funkcioniše, pod uslovom da stalno dobijaju dnevnu dozu radikalskih svinjarija. Čim im se to ukine, zbog vrlo ograničenog kapaciteta mozga već kroz 24 sata će se pitati "Toma Nikolić? Ko to beše?" Kod njih, pre nego kod svih drugih, važi ono "daleko od očiju, daleko od srca".

DRagan

pre 17 godina

Ovo je samo opomena svim strankama tzv. demokratskog bloka (DS, DSS, G17 plus, SPO, NS ako predju cenzus) da se sto pre dozovu pameti te da najkasnije do pocetka jeseni raspisu izbore, kada dobiju jasnu vecinu i formiraju vladu onda da izruce Mladica i da se hrabro pripreme za sto bezbolniji ishod za Kosovo. Ako budu cekali sledecu godinu, ona azijatska, poluprimitivna Srbija uz sprezi sa gradjanskim fundamentalistima (LDP, GSS, Canak) koji nisu puno bolji od prvopomenutih ce pobediti i onda tesko nama.

Kazi NE sovinizmu!

pre 17 godina

Sutra u 9.00h ispred Skupštine Srbije: “Ivana je jedna od nas”. Kaži NE šovinizmu SRS-a. Ponesi kašiku. Prosledi dalje.

Ivan Z

pre 17 godina

Aha, "nas narod to zove ustasama". Glavno da on govori u ime celog naroda. Pa ja sam deo naseg naroda i nikoga ne zovem ustasom. Cak ni lokalne zlobnike tipa Vucic/Nikolic, mada je njih najlakse porediti sa fasistickim grupacijama poput ustasa. Borisa Tadica zovem predsednikom Srbije.
A SRS mediji treba da bojkotuju kao nekad.
Svaki gradjanin je pozvan da stiti ustav i ustavni poredak, to se odnosi i na medije.
Dakle - bojkot!

mama ludaca

pre 17 godina

Milionska prevara je sto je medijska kuca koju su radikali i njihovi prijatelji(lopovi i kriminalci za kojima se vuce krvav i smrdljiv trag) zatvarali, iznajmila prostorije, a nikom nista sto su radikali uzeli Austro-Ugarski i ustaski magistrat?!
Nemojte slucajno da mi nesto prebacujete zbog ovako lose skrojene recenice-posto su i ustase bile u zgradi Magistrata, danas mozemo i radikale zvati ustasama!
Muka mi je od sadasnjeg zabranjivanja radikala, posto je to trebalo uraditi bar pre sest godina. Ne zelim da mi ti najveci mrzitrelji gradjana Srbije kazu da ih se bojimo sto su tako brojni, bahati, veliki, prosti i mocni.
Istina je da ako se vec ne bojimo, treba da pocnemo, da nam se ne dogodi i takva nesreca.

Goran

pre 17 godina

Ovaj poslanik se ponasa kukavicki jer se krije iza poslanickog imuniteta, vredjajuci bez dokaza. Mislim da predsednik skupstine treba da ga kazni ako nema dokaze za ono sto tvrdi. Sa druge strane ako postoje dokazi, ministarka treba da se udalji iz vlade, skupstine i stranke.
Ne bih rekao da smo najnecivilizovaniji jer se ovo u Hrvatskoj desava skoro svaki dan i niko vise ni ne obraca paznju na to. Cetnici i Cetnikuse su Srbi pa i Hrvati kad neko hoce da ih uvredi (mada to i nije uvreda za onog ko poznaje istoriju bolje od komunisticke propagande). Takvi su i napravili ovde radikale takve kakvi su.
Koliko godina treba Hrvatskoj da se civilizuje pa da Srbin postao ministar ili potpredsednik vlade?

sinisa

pre 17 godina

Posluzicu se primerom koji nam aktuelna histerija oko 06.06.2006. nudi. Dakle, da bi necastivi dosao na zemlju potrebno je da mi njeni stanovnici nagomilamo zla do te mere da se ono vise ne moze trpeti.
Zelim reci da uspeha SRS ne bi bilo da nije visegodisnjeg sitnosopstvenickog trvenja izmedju DS,DSS.G17, LDP,GSS, LSV, SPO...itd, odnosno da im je malo vise stalo do svojih gradjana i svoje drzave. Svojim beskrajnim svadjama samo su trasirali put za nesmetan prolaz SRS.
Ako imaju bar malo pameti , shvatice da je vreme da svi stanu u jedan front i da je trenutak da sve demokratske , antifasisticke i antiboljsevicke snage stanu u jedan front skupa sa NGO i neizostavno isposluju zabranu SRS, a potom i promenu ustava kojim ce se pojava slicnih organizacija u buducnosti preduprediti. Ako se to ne desi slutim nemacku subinu Srbije. Da su se kojim slucajem partije u Nemackoj na vreme dogovorile svet bi danas bio bogatiji za nekoliko desetina miliona divnih ljudi.
Gospodo demokrati svih boja pred vama je odgovornost za drzavu , buduca pokolenja i seni casnih predaka. Ako i sada ispred interesa drzave i naroda stavite svoje sitne, odvratne, malogradjanske interese onda ste vi u stvari gori olosh od radikala i ova zemlja ne zasluzuje da postoji, odnosno ova divna zemlja zasluzuje narod koji ce je vise voleti i bolje negovati.

Necu ni jedne ni druge - hocu nesto trece!

pre 17 godina

Govorom mrznje protiv govora mrznje - ma bravo "demokrate"!!! Mnogo ce Srbija da prosperira sa takvim "demokratskim" blokom. U cemu je razlika izmedju vas i radikala? Ni u cemu - i jedni i drugi ste puni mrznje i kompleksa!

srdjan

pre 17 godina

Slazem se da ih treba zabraniti, ali bojim se da je sad kasno. I ne znam otkud sada tolike reakcije, pa njihov prvi covek je predsednika drzave nazvao ustasom, pa se nista nije desilo ...

ne hvala

pre 17 godina

Ne zna se ko je veci unistitelj Srbije. Da li Radikali ili "demokratski blok" G17, DSS i DS. Jedni jesu vidljivo vulgarni, a dugi uvijeno stite samo svoje interese i omogucavaju mafiju i DB da nas sve kontrolise. Jadan narod.

Steki

pre 17 godina

U Bugarskoj su zabranili komunisticku partiju, i nista im ne fali vec su pred vratima EU. I u RS je zabranjena SRS pa je tamo politicka scena mnogo kulturnija i normalnija. Postojanje SRS je direktna pretnja smirivanju situacije u Srbiji, medjunacionalnoj toleranciji u Srbiji - tj. direktna pretnja buducnosti zemlje. Oni su i samu Srbiju nevoljno prihvatili jer im je JOS uvek u programu tzv. "velika Srbija". Zato ako neko na vlasti ima ikakvu viziju za buducnost ove zemlje , tu opasnu stranku treba pod hitno zabraniti...

jovanka

pre 17 godina

Oni( vlast) koji su do juče prebrojavali birače po Crnoj Gori po nacionalnoj osnovi sada neka ćute.
Skandalozno je što se dešava u Srbiji i u Parlamentu ali i na sportskim priredbama. Samo nekima zasmeta kada je reč o njima. Onog trenutka kada vlast, novinarska udrženja, nevladine organizacije javno osude SVAKI sličan govor mržnje bez obzira o kome se radi, to će biti znak da Srbija ide dobrim putem.

Dejan

pre 17 godina

Nazalost ovakav govor ce na sledecim izborima verovatno ostvariti trijumf. A onda ce takav govor da postane mnogo "prihvatljiviji" nego sada. Nazalost, ovo je ono u sta sam skoro sasvim siguran.
Salata je trebalo da pokupi mnoge nesigurne glasace na svoju stranu, ali sada kada je vise nema, ovi glasaci nece imati mnogo izbora i eto nas opet u devedesetim.
Nadam se samo da cu do tada biti vec u nekoj drugoj zemlji.

Maja V.

pre 17 godina

... kasno je zabraniti Radikalnu stranku. Medjutim , medijska blokada moze i te kako da funkcionise! Procistili bi se mozgovi odredjenog broja Srba pa bi mozda i bili u stanju da prime neke drugacije informacije. Najefikasnija borba protiv te bratije je sankcionisanje primitivizma i govora mrznje na svakom koraku. BOrba protiv agresije, mrznje i nekulture, u javnoj reci narocito, je u stvari kljuc uspeha protiv ove posasti!

jagoda iz Njegoševe

pre 17 godina

Imam ,veliko razumevanje za privatno , brutalno povređenu i uvređenu gđu. Dulić i mogu reći da me njena ljudska reakcija do suza potresla . Međutim... ipak ta GOSPOĐA MI UOPŠTE NIJE JASNA . Od početka ona meni deluje kao da je zalutala u tu vladu, pa čak i u svoju stranku . Podržavam je u borbi za ostvarenje evropskih vrednosti , ali pitam se kako joj nije jasno da je sa ovom vladom to jednostavno "nemoguča misija". Nije mi jasno ni njeno toliko poštovanje prema premijeru, čuli smo to u "Utisku" kada se lavovski borila da ga odbrani od Nataše Mičić . A ON , evo posle 24h nije se ni oglasio da SVOJU ministarku, iz SVOJE vlade, uzme u zaštitu.
Gđa Dulić mi zaista ne deluje halapljivo i nekako sam sigurna da , izvinjavam se na izrazu, "ne lapa". Tim pre , kad sve ovo uzmem u obzir , ta žena mi uopšte nije jasna , pitam se šta onda uopšte traži u tom "društvu"?

Rade

pre 17 godina

Razlog popularnosti radikala je manje u tome sto im se daje veliki medijski prostor, a vise u tome sto su i "ne-radikalski" mainstream mediji bazirani na vrlo slicnoj matrici. NIN u zadnjem broju prosto vrvi od uvredljivih tekstova na racun ne-Srba i ne-Crnogoraca u Crnoj Gori, sve u stilu fuj vam je ta nezavisna Crna Gora kad je izabrana glasovima Muslimana i Albanaca. Dakle, nas mainstream je vec sam po sebi radikalan, nas mainstream je ono sto u normalnoj zapadnoj zemlji prebiva na marginama i cega se normalan covek stidi.

Vlade

pre 17 godina

Potpuno se slazem sa prdlogom G17+ da SRS treba zabraniti, ali to je davno predlagao i g. Canak,ali su ga svi smatrali ne ozbiljnim. Osim toga g. Canak je uvek bio u pravu, ne samo u vezi SRS-a, nego i u vezi neke tkzv. "demokratske" stranke Srbije.Sta reci za nastup Zorana Samija na ART TV? To nije bio nista bolji govor od onog Krasicevog i da u Srbiji,zaista, postoji pravna drzava ti ljudi bi bili u zatvoru,zbog sirenja mrznje na nacionalnoj osnovi, a imamo i dobar primer iz Makedonije.

zabrinuta

pre 17 godina

Za početak neka mediji donesu odluku o potpunom bojkotu SRS ( ako se slože Pink i sl.gde su ovi domaći).
Zabrana je ok ali " neka se pripremi sledeći"...

joj srbi

pre 17 godina

E ljudi najbolje je da zabranimo ili jos bolje da pohapsimo i ono milionce njihovih glasaca... mislim sta je milion ljudi kada je demokratija i mentalna higijena u pitanju. Treba ga kazniti na nivou pojedinca, pa valjda je jedna od stvari za koje smo se borili da grupa ne moze odgovarati zbog nepromisljenog dela nekog pojedinca. A to sto ogromna vecina ovde ovo vidi kao neoboriv dokaz ali i sansu za ukidanje te stranke dovoljno govori o srpskom pojimanju termina demokratija (nisam za SRS znaci demokrata sam).

Kiza

pre 17 godina

Vidim da B92 detaljnije navodi odgovor SRS da Krasic uopste nije pominjao Hrvate vec ustase, i da nije problem nacionalnost vec ideologija mrznje prema Srbima koja je, kazu da imaju dokaze, izrazena kod clanova porodice Dulic-Markovic. Ako je istina da je njen brat bio u ZNG, onda ona ne moze da odgovara za njegove postupke, ali ne moze biti potpredsednik vlade Srbije, bas kao sto npr. Amerikanci ne bi dozvolili da najvise drzavne funkcije obavljaju ljudi ciji su najblizi rodjaci clanovi Al-Kaide, to je jasno. A inicijativa za zabranu ce samo biti nova prilika za SRS da ubere poene. Glupo, krajnje glupo.

Bojan

pre 17 godina

Da je sreće pa da je SRS bila zabranjena još u vreme "Sablje" kada su to mnogi zahtevali, a tadašnja Živkovićeva vlada nije imala volje ili smelosti da to i učini, ne bi nam se sad sve ovo dešavalo i ne bi opasnost od vraćanja Radikala na vlast visila kao Damoklov mač nad ovom već ionako napaćenom zemljom.

Drcna baba

pre 17 godina

Zao mi je ministarke, ali to se moglo i ocekivati. Nas narod kaze: "Ko sa decom spava budi se up...". Ako je G 17 plus evropska, civilizovana i napredna stranka, zasto je pristala da udje i deluje u vladi koju podrzavaju radikali. Ne samo sto je pristala, vec se dobro uhlebila na svim pozicijama na kojima ima novca i vlasti.
Ne mogu da verujem da ne znaju da se u zivotu sve placa, pa su morali da budu svesni da ce radiklaski racun stici kad-tad. I sada su stigli.
I ako im je sve to tako tesko i nepodnosljivo, zasto se odmah najavili da se vracaju u skupstinu cim sednica bude nastavljena. Ako me nesto vredja, ako se sa necim ne slazem i necu to da trpim onda moram da se odlucim: ili hocu ili necu. Ovako ostaje bljutav ukus u ustima: zabranite ih jer me vredjaju, a ja cu i dalje da sa njima delim vlast!
Jadno i ocajno od stranke od koje smo ocekivali znanje, stav i doslednost.

Ivana

pre 17 godina

Kada se desio 5. oktobar, naivno sam poverovala da ce se neko pametan u ovoj zemlji setiti da zabrani to fasisticko udruzenje, ali to je nama nasledje iz prethodnog perioda. Ovakvi ispadi su potpuno za ocekivati, ali me iritira glupost i lenjost premijera ove nesrecne vlade (nadam se da ce uskoro pasti) koji to tolerise. Ma, on je zaista posast za ovu zemlju...

Angst

pre 17 godina

Još kada bi se usput zabranila i interesna grupacija G17+ koja je "pojela" milione dolara građana Srbije i podigle krivične prijave protiv aktera te pljačke, onda bi nam stvarno svanulo.. Ovako je to samo politički marketing i namicanje jeftinih glasova sluđenih ljudi.

Superhik

pre 17 godina

Moze Kostunica da daje demagoske izjave i glumi demokratu koliko hoce, sve u strahu od gubljenja podrske G17+, ali cinjenica je da izmedju SRS-a i DSS-a postoje samo kozmeticke razlike. Radikali su terenski, a Kostunicini puleni salonski fasisti. Prvi bi klali zardjalim kasikama, a drugi se zadovoljavaju hapsenjima pod izmisljenim optuzbama. Prvi galame i vredjaju, a drugi podmuklo spletkare. Prvi ne kriju ko su i sta su (sto u neku ruku treba ceniti), dok se drugi nevesto prerusavaju i zacudo uspevaju da zavaraju dobar deo domace i medjunarodne javnosti. Medjutim, i jedni i drugi su ogorceni protivnici istinskog liberalizma, pluralizma, tolerancije i modernog civilnog drustva. I jedni i drugi duguju svoj opstanak na politickoj sceni primitivizmu i duhovnoj bedi ovog nesrecnog naroda.

Dragan

pre 17 godina

U mogucnost zabrane ne verujem. Da od mene zavisi, nema frke.
Bojkot radikala, da, podrzavam iz sve snage.
Cuvajte se B92, molim vas.

Miroslav iz Hamburga

pre 17 godina

Zahvaljajuci Kostunici SPS i SRS nisu zabranjeni u Oktobru 2000´te. Kada uzmem jos u obzir cinjenicu da juce niko iz DSSa ili SPOa, dakle koalicioni partneri(!) G17a, u Parlamentu nije kritikovao izpad onog SRSovog lika, pa ni ko-predsedenik Parlamenta Vojislav Mihajlovic(!), onda bi G17 trebala pored poziva na zabranu tog, po meni, neofasistickog SRSa, trebala da izjavi svoje povlacenje iz Vlade, zato sto su njeni partneri sa cutnjom indirektno podrzavali govor mrznje od onog SRSovog poslanika!

Nick

pre 17 godina

U ovoj zemlji nije bilo hrabrosti ni za manje znacajne odluke nego sto je ova. Ali, pustite me da samo malo mastam i da uzivam u ideji nasih zivota bez radikala... MMMMMM

Gradjanka

pre 17 godina

Bojkot radikala totalni i samo citirati po televizijama i stampi sta su govorili od 90-tih godina. Takodje podnositi krivicne prijave zbog govora mrznje, vredjanja po svakom osnovu, ne samo verskom i nacionalnom, to se podrazumeva. I jos - zabraniti onaj radikalski radio. Slusaju li to tuzioci? Trebalo je poslusati Canka koji je posle 5. oktobra trazio zabranu SRS i SPS. Da smo su ga bar poslusali!
BOJKOT!!!

Никола РС

pre 17 godina

У овој изјави нема ничега што упућује на тобожњу увреду на националној основи. Пази молим те ови такозвани демократи и душебрижници би да забране највећу странку у Србији која има 40% подршке народа, и то на захтјев странке која има камион гласача, и која је освједочено предузеће за пљачку народа.
Изјава је онаква како је тумачите, а тумачење је одраз вашег размишљања, а не производ реланог и рационалног промишљања. Вјерујем да 99 посто није ни прочитало изјаву, него користи сваку прилику да опљуне по најјачој политичкој странци у Србији, која ужива и највеће повјерење народа!

Milan

pre 17 godina

Uistinu mislim da radikale treba zabraniti. Ponosim se svojim srpskim rodom, ali samo onim delom koji stoji nasuprot ovih iz srs koji sve mrze i u svakome vide opasnost. Lepo rece ministar Draskovic da oni (SRS) hoce da Srbe dovedu u stanje svesti u kom je normalno da mrze i da budu ludi. Za ime Bozije dokle ce onaj bolji deo Srbije da sedi u kuci i preplaseno da izbegava rasprave s njim iz straha od nasilja? Zapitajmo se svi i preduzmimo nesto dok ne bude kasno!!! Jer kako rece Berk "Jedino sto je potrebno da zlo pobedi je da dobri ljudi nista ne rade da bi ga zaustavili"... dobri ljudi, gde smo?!!!

Joseph Fouché

pre 17 godina

Primecujete li da do ovog odvratnog incidenta dolazi u trenutku kada je blizu konsenzus da se mora dobro pretresti sistem bezbednosti zbog ubistva zasticenog svedoka. Sve je uradjeno samo da se odvuce paznja. Nisu problem radikali, niti primitivan narod - problem je UDBA. Ljudi iz G-17 plus su previse obrazovani, iskusni i upuceni u politiku da to ne bi znali. Zasto onda ne traze ukidanje posljednje komunisticke politicke policije u istocnoj Evrpopi? Da li je moguce da je uvreda u Skupstini za njih krupniji problem od spaljenog lesa krunskog svedoka u procesu za ubistvo Premijera. O tome jedva da su se oglasili. Malo cudno.

Velimirovic P.

pre 17 godina

Dovoljna je tuzba protiv gospodina Krasica. A posle finansijska globa za nazivanje bilo koga "ustasom" ili pripadnikom proustaskih organizacija bez dokaza. Sve drugo je kontraproduktivno. Otkada postoji ovo moderno visestranacje nikada u urbanim sredinama nisam sretao vise intlektualaca koji se izjasnjavaju kao simpatizeri radikala. Poruka za sve "demokratske" snage: vise rada, manje price i patetike. Srbija propada a kandidat za potpredsednika vlade place.

jako zabrinut

pre 17 godina

Da je DOS uradio ono sto je obecao, da su "eksperti" uradili postenu privatizaciju i vratili pare sa kipra, da im je Srbija bila preca od provizija, danas bi radikali bili proslost, borili bi se za cenzus. Ovako, oni su ni krivi ni duzni sve popularniji jer stranke bivseg "DOS-a" se aferama biju jedna protiv druge, slabe jedan drugu a radikali sve to posmatraju. I onda usledi zahtev ekperata za afere da se radikali zabrane. Oni se svojih clanova vrlo lako odricu (Davinic), a druge partije bi odma zabranili.

Sasa

pre 17 godina

Mislim da je krajnje vreme da se sa SRS zavrsi ono sto nije uradjeno posle 5. oktobra! Potrebno je hitno ispitati njihove veze sa mafijom(nije Dusan Spasojevic mogao da "hara" Zemunom bez znanja Seselja i radikala, koji su tada vladali Zemunom), proveriti zasto je Seselj onako iznenada neposredno pred atentat na premijera Djindjica ,odlucio da napusti zemlju i preda se Haskom tribunalu koji uzgred ne priznaje!? Sada tek vidimo koliko je Canak bio dalekovid kada je svojevremeno izjavio da SRS treba ukinuti. Fasistima u ovoj zemlji treba jednom za uvek stati na put.

Marija Strenka

pre 17 godina

Da li cemo se konacno organizovati i otpoceti novi OTPOR????
Gradjanska neposlusnost, protesti, demonstracije.
Nesto sto ce svima dati do znanja da vise ne zelimo da slusamo bilo koga ko nas sprecava da nas prestanu izjednacavati sa onima kojima necu ni da spomenem ime, jer ga ne zasluzuju, oni koji samo znaju da vredjaju zbog svega i ni zbog cega, kojima su svo ostali krivi i koji nikad nisu odgovorni. Da li ce oni ikad reci: Da, rekli smo to i to, to jeste govor mrznje i sada treba da snosimo posledice. Neka vrate Magistrat, nama gradjanima Zemuna, cije ime oni blate. Svi znaju, koji su Zemunci, za njihove prevare, hoce li oni da vrate pare od mnogih ljudi koje su obmanuli samo jedan primer cu navesti - Altina? A Plavi horizonti? Toga se niko ne seca, bitno je da njima smeta svako ko ih podseti sta su radili ovde, u Srbiji, u njihovoj Srbiji, Srbima. Srbi najvise pate zbog njih, i samo zbog njih.

Nebojsa

pre 17 godina

Pa o cemu vi pricate ovde?! Pa pobogu ljudi zar stranka koja ima jedan zapeta nesto % birackog tela daje sebi za pravo da trazi zabranu najjace partije u Srbiji vec godinama?! Pa za te radikale glasaju gradjani Srbije, Srbi pretezno. I posle isti ti koji su na vlasti pricaju o slobodi govora, a oni zabranjuju narodu da bira ono za sta je opredeljen!

IvanS

pre 17 godina

Suludo je traziti zabranu bilo koje stranke, pogotovo kada ona uziva veliku podrsku u narodu. Time bi se dala mogucnost zabrane drugih stranaka, kada onu drugi dodju na vlast. Isto tako je suluda ideja takozvanih "nevladinih" organizacija, da "oni koji podrzavaju Vladu" oduzmu imunitet Krasicu. Znaci li to da se DS-u sugerise da ne glasa o poverenju ovom ekstremisti?
Kriviti Kostunicu za sve, pa i za istup jednog ekstremnog radikala, samo pokazuje koliko je nase drustvo podeljeno i koliko svako razmislja iskljucivo onako kako se to iz stranke sugerise. Zato radikali i imaju takvu podrsku, jer DS obozavaoci kritikuju DSS i obrnuto, "nevladine" kritikuju trenutni rezim, a oni koji nisu sposobni da skupe 2% birackog tela, prilagodjavaju se prema potrebi. Sve to ide na racun SRS i donosi im dragocene glasove.

nemanja

pre 17 godina

Strasnije od svega ovoga sto se desava u Skupstinskoj sali je cinjenica da svuda sirom Srbije postoje likovi koji su juce gledali obracanje tog coveculjka i naglas, uz neskriveno odusevljenje njegovim izlaganjem, komentarisali:"...e neka si joj rek`o...","...dosta nam je vise tih stanih placenika i ubacenih izdajica...","... blago majci koja te rodila...". Zato na sledecim parlamentarnim izborima, CAK I AKO BUDE KISOVIT IZBORNI DAN, ne smemo sedeti kuci i uvece konstatovati da su ti primitivci opet dobili trecinu glasova "gradjana" Srbije! Ovo je smo logican redosled dogadjaja! Sta je sledece??? Mozda poziv na linc sa Skupstinske govornice...

Kole

pre 17 godina

Mediji samo treba da bojkotuju ove likove i sve je gotovo! Primitivcima je najtezi udarac kada ih niko ne registruje (mislim na sredstva informisanja)! Naravno da ih treba zakonom zabraniti kao zagovornike fasizma!

Zoran iz Nisa

pre 17 godina

Radikale je trebalo zabraniti jos 6. oktobra...a to one naivcine iz DOS-a nisu ucinile. Zato je i Djindjic ubijen, zato se i povampiruje milosevicevski duh, zato se i Legija i Mladic promovisu u nekakve heroje i patriote. Seselj je u Hag POBEGAO, da bi imao alibi za vreme atentata na Djindjica. Glasam za trajnu zabranu AntiSrpske radikalne stranke !!!

maja

pre 17 godina

stvarno ovo nije vise za tolerisanje.ne da ih treba zabraniti nego pohapsiti.radikalna stranka postoji samo iz jednog cilja, da siri mrznju, da vredja. oni i studentima po fakultetima u koje su se infiltrirali upravo uce kako hrvate treba mrzeti.ako im sada neko ne stane na put , bojim se da ce posle biti kasno jer zahvaljujuci njima fasizam cveta u srbiji.to mlade generacije vec truje i sve je veci broj sovinista medju dvadesetogodisnjacima.

Boza Bogdanovic

pre 17 godina

Nije mi jasno kako stranka G17, koja ima rejting od 2% moze legalno srusiti Radikalnu stranku, koja ima rejting od preko 35%?! Tu sansu smo ispustili posle Petog oktobra. Imali smo dvotrecinsku vecinu u Skupstini Srbije, koja je jednostavno mogla da zabrani postojanje ratno-huskackih i zlocinackih stranaka (SPS, JUL i SRS). Medjutim, to nije uradjeno, jer su vec u tom momentu neki vidjeni clanovi DOS-a usli u dil sa Milosevicevim lopovima. Vremenom je DOS smanjio broj poslanika, pa sada Vlada opstaje zahvaljujuci glasovima SPS-a?! Da nam je neko rekao rano ujutru Petog oktobra da ce opstanak Vlade zavisiti od SPS-a, okrenuli bi autobus (u kome sam ja bio vodja puta) i vratili se u Bor. Tito je svojevremeno pricao da ce sitni lopovi pojesti Savez komunista. Nazalost, sada su u pitanju krupni lopovi, koji "nemaju pojma" sta se desilo sa milijardama dolara sa Kipra?! Preziveli smo Milosevica i njegove ratove i inflaciju, zahvaljujuci NADI u bolje sutra. Milosevic nam je nemilosrdno krao pare, ali NADU nije mogao, a DOS, ovakav kakav je, ukrao nam je i NADU, i to im nikada necu oprostiti.
Boza Bogdanovic, clan Okruznog odbora DS od 1992-94 godine, a kasnije clan GO DC (do decembra 2003.)

BoRiS034

pre 17 godina

To je najbolji predlog od strane politacara koji sam cuo u zadnjih 15 godina. Ja inace zivim u Belgiji koji ima isti takav problem kao sto je radikalna stranka i zove se vlamski belang. Belgija im nije zabranila prava rada i pravo izlaska na izbore ,medjutim oni isto kao i nasi radikali nece nikad imati vise od 50 procenata glasova na izborima tako da su sve ostale stranke potpisali sporazum o zabranjivanju saradnje u bilo kakvom smislu sa njima, plus svaku pogresnu rec sto kazu ili pretnju, sud kaznjava ogromnim novcanim kaznama tako da su se izuzetno smirili zadnje godine. Ja mislim da bih tako nesto bilo idealno resenje i za nase radikalce. KRALJEVINA SRBIJA

Djordje

pre 17 godina

Drago mi je sto citam izjavu Vojislava Kostunice. Jeste cinjenica da je Ivana Dulic Markovic ministarka u njegovoj vladi i da to ne bi mogla da bude da se on tome usprotivio. Time je on jos tada dao svoj stav o Ivani.
Sada ga je potvrdio. A radikali galame, kao i uvek. Ja sam saglasan da ta stranka bude zabranjena, ali ne verujem da ce se to realizovati.
Podrshka Ivani Dulic Markovic.

SAMO OSTRO!

pre 17 godina

Ako skupstina oduzme imunitet tom tipu, a za to ima dovoljno glasova, onda on moze i mora da bude najostrije kaznjen jer nije lupetao pijan u kafani, nego u skupstini, pred javnoscu cime je njegova odgovrnost daleko veca. Do sada se uvek pokazalo da cim se radikali puste da divljaju, popularnost im raste, cim im se malo pokazu zubi gube podrsku jer su njihovi obozavaoci isti kao i oni, u sustini plasljivci koji agresivnoscu to pokusavaju da sakriju. Kada ih covek slusa, jasno je da je to jedan potpuno kliseisovan govor, bez stvarnih ideja, sto samo govori koliko su malo autenticni.
Moj savet: samo ostro ovaj put i radikalska posast ce se vratiti u misiju rupu kao i 5. oktobra.

ermip

pre 17 godina

Poceti sa emitovanjem pescanika na radiu B92, dvadesetcetiri sata dnevno. Neke TV stanice nocu prikazuju porno filmove, B92 bi mogla u to vreme da prikazuje dokumentarce i ostale filmske zapise o socijalistima i radikalima. Tokom dana bi mogla da se odrekne dela prihoda od reklama i da prikaze poneki "slavni" trenutak ovih primitivaca. Sto cesce bi trebalo prikazivati najprimitivniji deo njihovog govora i ponasanja. U isto vreme se treba izbegavati prikazivanje njihovog reagovanja. Na njihov stil ponasanja, treba odgovoriti istim stilom. U vise navrata sam citao ovde date komentare da bi u tom slucaju i MI bili isti kao oni. Ne slazem se! MI nismo huskali na rat, mrznju, netoleranciju, primitivizam... Ako cutimo, mnogi ce misliti da su oni u pravu i da zbog toga ne reagujemo. Napad je najbolja odbrana. Mozda ce neko reci da je i ovo sirenje mrznje. Ne slazem se s tim. Ali cak i da je istina, sta smo do sada postigli sa sirenjem tolerancije, ljubavi, ljudskosti...Nista! Ni Nacional-socijalisticka partija Adolfa Hitlera nije prevaspitavana nego je zabranjena. Da li cemo im time ugroziti ljudska prava? Ne verujem...

George

pre 17 godina

Konacno da se javno postavilo pitanje zabrane SRS kao izrazito ekstremisticko-nacisticko-profasisticke
stranke, koja godinama siri mrznju i nacionalnu netrpeljivost. Ako se dobro secam bilo je pokusaja da se skrene paznja na njihovo delovanje od strane nevladinih organizacija i nekih retkih politicara (Nenad Canak i jos neki), ali bez uspeha. Ova bratija se toliko osilila da coveku bude muka gledajuci sta rade. Mislim da se njihovo ponasanje mora pod hitno sankcionisati u sta sumnjam da ce se desiti obzirom da to nekima u vlasti ne odgovara (mislim prvenstveno na DSS).

Lala.Beckerek

pre 17 godina

Dosta je u ovoj drzavi bilo zabrana. Ne treba jos jedna! Srbi treba da nauce svojim iskustvima da nije sve u radikalizmu, sami treba da pokazu da su neko i nesto. Sta vredi zabrana kada vise od 50% bira radikale jel su i sami radikali. Tako je to!
Vas Lala

Nikola,Grdelica

pre 17 godina

Bilo bi to fenomenalno. Ali ko od aktuelnih političara ima hrabrosti za to? Mozda Ceda ili Batic, ali oni su duboko u senci. Daj boze da se to desi, ali sumnjam....

deki011

pre 17 godina

Tzv. demokratska vlada sada bi da zabrani delovanje najvecoj parlamentarnoj stranci posto je skontala cinjenicu da SRS ima vise pristalica nego li sve stranke vladajuce koalicije zajedno. Sto bi se reklo "Kada ne mozes da ih pobedis - zabrani ih".

Plivac

pre 17 godina

SRS je trebalo zabraniti jos 2000. godine. Lepo je Canak govorio. Nazalost ovaj narod se ne zna drugacije opametiti. Radikale zabraniti! Imaju moju podrsku!

Gordana Cerović, Čačak

pre 17 godina

Molim ljude iz Beograda da svojim prisustvom sutra u 9 sati ispred Skupštine Srbije podrže akciju "Ivana je jedna od nas". Živim u Čačku, gde je do pre par godina živela i gospodja Dulić-Marković. Znam koliko je hrabrosti i mudrosti bilo u njoj u vreme antirežmskih protesta do 2000, a u to su se gradjani Srbije uverili i u ovo vreme njenog ministarskog mandata. Poštovana gospodjo Dulić, Vaši čačani su uz Vas! Sigurna sam da ćemo uz ljude kao što ste Vi pobediti pošast radikalskog fašizma. S poštovanjem Gordana Cerović iz Čačka.

jovanovic goran

pre 17 godina

Zabrane su deo komunisticke ideologije, a G17 je ostatak ili jos bolje receno vampir tog sistema... Po njima najbolje bi bilo da zabranimo sve politicke partije, svako drugo misljenje, svaku drugu ideologiju... da proteramo iz zemlje i uzemlju sve politicke protivnike i da na kraju ostane samo G17 i Dinkic na vrhu! Ne slazem se s politikom radikala... Oni su pokazali ko su i svedoci smo da su nas zajedno sa socijalistima bacili na evropsko smetiliste, ali pustite ljude neka govore sta hoce, to je njihovo pravo, kao sto je i moje pravo da li cu da se slozim s njima ili necu... sve ostalo je diktatura, fazizam, komunizam... bezbroj imena za istu stvar

Arhimed

pre 17 godina

Bruka i sramota! Treba pruziti punu podrsku gospodji Dulic Markovic koja je olicenje postenja na nasoj politickoj sceni! Radikali samo potvrdjuju svoj fasistoidni karakter, a njihovi glasaci koji su zavedeni fabrikovanjem afera i koje kakvih gluposti treba da se pogledaju u ogledalo i razmisle da li tom zlu davati glas ikad vise... Ovakav odnos nije ni srpski, ni pravoslavan ni hriscanski vec fasisticki. Ako su nam se roditelji i dedovi borili protiv toga onda je i na nama zadatak da skinemo masku "radikalizmu" u Srbiji i ogolimo tu cinjenicu da je to u biti fasisticka stranka koja bi kao takva u svakoj normalnoj demokratiji bila zabranjena.

Ivan

pre 17 godina

Nemam simpatija prema SRS, populistickoj partiji, ali nemam ni prema G17 plus. Nemam nista protiv Hrvata, ali imam protiv komunizma i komunisticke ideologije koja se primenjuje od strane Dinkica i ostalih. Nemojte da se zavaravamo da su samo Radikali populisti, a nista nisu bolji ovi iz G17 plus. B92 ne moze i ne sme da bude uvucen u zamaskiranu komunisticko-fasisticku popisticku politiku.

Bojan

pre 17 godina

Zakon o političkim organizacijama je jasan - ako stranka raspiruje (između ostalog) nacionalnu mržnju, stiču se uslovi da se istoj zabrani rad. SRS je ovaj uslov ispunila bar 1000 puta u kratkoj istoriji svoga postojanja.
Mogu oni da imaju podršku 90% biračkog tela - ako su prekršili ovo slovo zakona ima da se ukinu. Ne ukida njih G17 plus, već Vrhovni sud Srbije, a zbog kršenja pomenutog zakona. A tih šatro 38% građana koji ih podržavaju neka se zapitaju šta to nije u redu s njima samima kada glasaju za ovakvo nepatvoreno zlo i jad.

deda@total.net

pre 17 godina

Za radikale ce da glasaju svi koji su bili OK 90-tih, plus mnogi kojima nije i nece biti bolje bez obzira ko je na vlasti, plus svi koji su doshli ili izbegli u Srbiju, pa vi vidite koliko je to. Znachi radikali su tu da ostanu, a ostali mogu da biraju izmedju "Vidimo se u Chitulji", bensedina ili pasosh u ruke pa tutanj.

Kec

pre 17 godina

Ma sta glasaci i podrska - i Hitler je imao podrsku pa su "vecinu" lepo "ubedili" da su u krivu i da se podrska ne vazi kada u njeno ime siju smrt i mrznju. A radikali su je sijali, je li im sef u Hagu? Samo sto mi nismo izgubili rat pa nam se ovi jos vrzmaju okolo.