Utorak, 06.06.2006.

09:34

Dinkić: Uskoro razgovori s DS-om

Mlađan Dinkić najavio da G17 plus planira u naredne dve nedelje da razgovara sa Demokratskom strankom o mogućoj saradnji.

Izvor: Beta

Dinkiæ: Uskoro razgovori s DS-om IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Boza Bogdanovic

pre 17 godina

G. Dinkic je svestan da je G17 totalno izgubila na popularnosti, i to bas zahvaljujuci njemu. Naime, G17 je poslednjih godina vodila finansije u Srbiji, a one milijarde dolara sa Kipra niko vise i ne spominje. Pre nekoliko dana, kandidat G17 na lokalnim izborima u Boru prosao je kao "bos po trnju" i pored diretne podrske samog g. Dinkica. Veoma postovani i cenjeni borski hirurg dr Zivota Marjanovic (covek sa zavrsenim veterinarskim i medicinskim fakultetom) izblamirao se, samo zbog toga sto je clan G17.
Posto sam 12 godina bio clan DS i DC, preporucujem im da ne prihvate ponudu stranke G17. Neka ih puste da potonu, kao sto je i JUL potonuo.
S postovanjem.
Boza Bogdanovic, dipl. ing. iz opljackanog Bora, o cemu g. Dinkic "pojma nema"

Posmatrac

pre 17 godina

Nazalost prema sadasnjim anketama, cak i kada bi se DS i DSS "slozile", situacija je otprilike ovakva: DS + DSS : 49% odnosno 124 poslanika, SRS + SPS 51% odnosno 126 poslanika. Predsednik i dalje ostaje Boris Tadic. "kombi" stranke ne prelaze prag. Doduse, ovo su ispitivanja bez predizborne kampanje. Mislim da ce u najboljem slucaju nova Vlada moci da se formira jedino ako se udruze bukvalno svi koji nisu SPS i SRS. Naravno druga opcija je SRS + DSS. Sto da ne? Ionako im to prirodno ide. Ili zasto cak ne i DSS + SRS + SPS?

ovo je zemlja cuda

pre 17 godina

Dinkicu ne treba verovati. Ovo je klasican potez ocajnika, posto su svesni da na sledecim izborima nece preci cenzus.

Magla!

pre 17 godina

Mislim da ovi idu zajedno jer su Zeljni funkcija i vlasti! Za narod se ne brinu , a za Srbiju jos manje!! Mnogo barataju procentima o podrsci , ali nece biti bas tako ! DS nema kadrove , podrska je jos zbog pokojnog premijera , a u predizbornoj kampanji ce se opet otvoriti afere tako da nece biti bas tako.
Velika je OPASNOST da radikali pobede , pogotovo sada posle raspada zajednice. Jedino resenje je SVE demokratske snage zajedno sto je u Srbiji NEMOGUCE!
Ceka nas jos duga neizvesnost i pad bar jos nekoliko vlada !
Pozdrav

Srdjan, Ceska

pre 17 godina

Pa konacno ste se setili!!! Izem Vas sto ste toliko dugo cekali i sto drzite onog jadnog Kostunicu u politickom zivotu!!!!

mica

pre 17 godina

Ovo je poslednja sansa da se demokratski blok ujedini. inace... znate sta predstoji. Bojim se da se previse nadamo, s obzirom da kod nasih politicara samo su merodavni licni i uskostranacki interesi...

Clan DS

pre 17 godina

G.Dinkic trazi stranku koja bi nabedjenim expertima iz G17-plus obezbedila cenzus na izborima i dalji pristup vlasti. Postaviti im sledece uslove: 1.Na kolenima da se izvine za lazno, bezskrupolozno blacenje DOS-a i rusenje vlade g.Zivkovikca. 2. Zahtevati da se prociste od bivsih clanova SPS, JUL i SPS. Zatim im reci da o koaliciji razgovora moze biti tek posle izbora. Drugim recima poslati ih u zaborav.

Superhik

pre 17 godina

Bilo bi sjajno kada bi buducu vladu mogli da formiraju DS i G17+, zajedno sa SPO-om i manjinskim strankama. Nazalost, to je nemoguce, obzirom da ce sve navedene partije tesko skupiti i 40% glasova na sledecim izborima. Morace, dakle, da se pravi dogovor sa DSS-om, naravno ukoliko legalista ovoga puta ne odluci da stupi u koaliciju sa radikalima, od kojih ga sustinski nista ne razlikuje i koji su mu ideoloski par svetlosnih godina blizi od demokratskog bloka. A to opet znaci da ce i naredna vlada biti od samog pocetka blokirana da uradi bilo sta ozbiljno na priblizavanju zemlje Evropskoj uniji. Ukratko, nema nam spasa.

195...

pre 17 godina

Слога кућу гради неслога...кажу и примењују мудри и хумани људи, а нарочито они од којих зависи судбина народа и државе. Живела слога, хуманизам, боље сутра, оптимизам и "гле чуда" нема више негативне селекције кадрова, која је дала ове погубне "резултате". Живела слога, живела боља будућност!

srdjan

pre 17 godina

Neznam cemu tolika delegacija - ni nasa delegacija za Kosovo nema toliko clanova. Osim toga ne znam ni zasto pregovarati - zna se sta treba uraditi... Ovo mi lici na jos jedan marketinski potez G17 plus, koji se udvara malo DS-u, zeleci time, valjda, da povrati svoje bivse pristalice...

mislim, stvarno

pre 17 godina

Ne, najbolje će biti da mi svi kolektivno zamolimo DS da se oni vrate u Skupštinu, jer su slučajno izašli na izbore i narod im dao podršku da u njoj sede( i tu pogrešio!)!
A onda da ih još jednom lepo zamolimo da uđu u Vladu RS i tako pomognu ovom narodu, kojem je dosta svega!
I dosta nam je više prenemaganja DS i njihovog ponšanja "uvređene gospođice", jer ljudi, lepo se kaže, koga nema bez njega se može!
I dosta je više potcenjivanja i Koštunice i Dinkića! Pa pogledajte šta je ova Vlada do sada uradila,ko vraća penzionerima dug-Dinkić, ko isplaćuje staru deviznu štednju-Dinkić, ko je radnicim spojio radni staž i to će ,verovatno, uraditi i poljoprivrednicima- sadašnja Vlada, i da se ne nabraja dalje.
I zato pustite ljude da rade!

Bojan RF

pre 17 godina

Nesto sad bas ne mogu da se setim, ko ono bese najglasniji u obarnju vlade demokrratske stranke. Mozda da pitamo Dinkica, on se svega seca!
A i demokratska stranka bi takodje mogla da se priseti pre nego sto bilo sta odgovori!

Goran Stojanovic

pre 17 godina

Pregovori ce poceti tako sto ce g. Dinkic izneti svoje misljenje o tome ko je u DS-u podoban a ko ne (Vlahovic vam je dobar ,ali onaj Sutanovac vam nanosi mnogo stete.npr.) Pa kada do tancina izvrsi analizu kadrovske politike DS-a, rec ce uzeti G.Antic da prozbori koju rec o predsedniku Tadicu (kao u kolumni u jednim dnevnim novinama). Pa ako to ne bude dovoljno g.Dinkic ce ponuditi da kao kriptopredsednik najjace stranke u Srbiji stane na celo svih demokratskih snaga u Srbiji. Demokrate pamet u glavu , cuvajte se Danajaca i kada darove nose!

Dragan Grujić

pre 17 godina

Naravno da će DS prihvatiti razgovore koji bi prouzrokovali vanredne parlamentarne izbore. A što se buduće saradnje tiče nema problema.Ako predju cenzus. I ono što je obavezno, malo se pročiste.

Slobodanka

pre 17 godina

Dobar potez! Dinkić čini sve što može kako bi se Srbija što pre oporavila. Ako Koštunica nije mogao da ispoštuje ono što mu je bila dužnost, nadamo se da će Tadić moći. I naravno, treba što pre da se udruže demokratske snage kako bi u što skorijem roku počistile Radikale sa političke scene.

Malbasa

pre 17 godina

Naravno da treba da pregovaraju, mora se pozdravititi svaka inicijativa ka saradnji između stranaka demokratskog opredeljenja. DS ne sme više da političari (čitaj: neulazak u Vladu, izbegavanje odgovornosti i donošenja teških odluka u cilju dobijanja jeftinih političkih poena), već mora početi da se ponaša malo više državnički i u interesu građana, a to pre svega podrazumeva saradnju sa strankama demokratskog opredeljenja. U tom smislu, smatram da inicijativu G17plus treba pozdraviti, i nadati se da je ovo samo početak konstruktivne i plodonosne saradnje svih demokratskih, progresivnih i proevropski orijentisanih snaga, a na radost svih dobronamernih građana Srbije.

savo

pre 17 godina

Zasto razmisljati emotivno o ovome? Matematika je egzaktna nauke: 5% + 20% = 25%.
Bas zato sto se palimo na to ko je kome sta smestio, DB-ovci u raznim partijama zadovoljno trljaju ruke i kroje nam sudbinu vec 15 godina a njihovi kriminalci su opet podivljali.
Malo vise pragmatizma nije na odmet.

nsv

pre 17 godina

Sada kada su se obe stranke oslobodile svojih progresivnijih delova, mogu slozno da uplove u bracne vode. Njih sigurno ceka profitabilna buducnost. I am not so sure about Serbia, though...

Mashinovodja

pre 17 godina

Taj čovek ima stvarno đon umesto obraza! Ili su prvi pacovi počeli da napuštaju brod koji tone, pa pošto osećaju da im je rep u procepu (zbog previsokog cenzusa) onda počinju pesmicu "zaboravimo prošlost, svi smo mi u stvari demokratske snage, ajmo, ajde svi u napad protiv sila mraka i bezumlja!"
Za demokrate neću glasati, sa ili bez Dinkića, ali se ipak nadam da će imati toliko pameti da glatko odbiju njegovu "ponudu".

posmatrac

pre 17 godina

A o cemu ce razgovarati?
G 17 ima manje od 5% podrske u javnom mnjenju, a DS vise od 20%. Pored toga prirodno je da G 17 potone sa Kostunicom. Dugo su mu sluzili.
Ako meni ne veruju, neka pitaju Labusa.

vaso

pre 17 godina

E da ima imalo pameti pa da mu iz DS poruce, da se nema sta razgovarati sa covekom koji sedi u istoj vladi sa onima koji stite ubice Pokojnog predesdnika Djindjica, a mozda i sa naruciocima ubistva.........
Dobro on ima malo deblji obraz, ali DS, mora da ima vise pijeteta prema Zoranu.

Vojvođanin

pre 17 godina

Zaista dobar pregovarački tim. Mislim da će se i DS opametiti i sesti za sto da razgovara o problemima države i njenim građanima, a ne non stop biti u opoziciju i podržavati stavove SRS-a. To što su juče uradili je za svaku osudu i DS ne sme sebi da dozvoli tako nešto nikada više jer neće uvek biti tu G17 PLUS da im pruži ruku i vraća ih iz mrtvih.
Srbija na 1.Mestu Sigurno

Maja V.

pre 17 godina

BLago DS, Mladja im je konacno oprostio aferu BOdrum, i Kolesara and co. Samo jos da DS proguta Kofer, N.Stedionicu, Satelit itd i bice konacno par po meri!

Merano

pre 17 godina

Dinkicu, pa kako Tadic da pomogne oko Haga ?? Zar nije to Kostunica obecao ?? I obecavao. A sad promenio pricu, pa prica o Ustavu ?

Sladjana

pre 17 godina

Ma, providni su ovi iz G17 plus. Naravno da hoće da priča sa Demokratskom strankom sve pod parolom udruživanja demokratskih snaga. Da, ja sam blesava pa im verujem. Alo, bre, ovi iz G17 plus na sledećim izborima neće preći cenzus, osim ako se ne udruže sa DS ili radikalima, jer ovi imaju najveću podršku. Koštunici neće pomoći ni novi ustav kojim nas loži nekoliko godina a mi se palimo kao hepo kockice. Izbori?!

Vojvođanin

pre 17 godina

Zaista dobar pregovarački tim. Mislim da će se i DS opametiti i sesti za sto da razgovara o problemima države i njenim građanima, a ne non stop biti u opoziciju i podržavati stavove SRS-a. To što su juče uradili je za svaku osudu i DS ne sme sebi da dozvoli tako nešto nikada više jer neće uvek biti tu G17 PLUS da im pruži ruku i vraća ih iz mrtvih.
Srbija na 1.Mestu Sigurno

Maja V.

pre 17 godina

BLago DS, Mladja im je konacno oprostio aferu BOdrum, i Kolesara and co. Samo jos da DS proguta Kofer, N.Stedionicu, Satelit itd i bice konacno par po meri!

Sladjana

pre 17 godina

Ma, providni su ovi iz G17 plus. Naravno da hoće da priča sa Demokratskom strankom sve pod parolom udruživanja demokratskih snaga. Da, ja sam blesava pa im verujem. Alo, bre, ovi iz G17 plus na sledećim izborima neće preći cenzus, osim ako se ne udruže sa DS ili radikalima, jer ovi imaju najveću podršku. Koštunici neće pomoći ni novi ustav kojim nas loži nekoliko godina a mi se palimo kao hepo kockice. Izbori?!

Merano

pre 17 godina

Dinkicu, pa kako Tadic da pomogne oko Haga ?? Zar nije to Kostunica obecao ?? I obecavao. A sad promenio pricu, pa prica o Ustavu ?

vaso

pre 17 godina

E da ima imalo pameti pa da mu iz DS poruce, da se nema sta razgovarati sa covekom koji sedi u istoj vladi sa onima koji stite ubice Pokojnog predesdnika Djindjica, a mozda i sa naruciocima ubistva.........
Dobro on ima malo deblji obraz, ali DS, mora da ima vise pijeteta prema Zoranu.

posmatrac

pre 17 godina

A o cemu ce razgovarati?
G 17 ima manje od 5% podrske u javnom mnjenju, a DS vise od 20%. Pored toga prirodno je da G 17 potone sa Kostunicom. Dugo su mu sluzili.
Ako meni ne veruju, neka pitaju Labusa.

Mashinovodja

pre 17 godina

Taj čovek ima stvarno đon umesto obraza! Ili su prvi pacovi počeli da napuštaju brod koji tone, pa pošto osećaju da im je rep u procepu (zbog previsokog cenzusa) onda počinju pesmicu "zaboravimo prošlost, svi smo mi u stvari demokratske snage, ajmo, ajde svi u napad protiv sila mraka i bezumlja!"
Za demokrate neću glasati, sa ili bez Dinkića, ali se ipak nadam da će imati toliko pameti da glatko odbiju njegovu "ponudu".

mislim, stvarno

pre 17 godina

Ne, najbolje će biti da mi svi kolektivno zamolimo DS da se oni vrate u Skupštinu, jer su slučajno izašli na izbore i narod im dao podršku da u njoj sede( i tu pogrešio!)!
A onda da ih još jednom lepo zamolimo da uđu u Vladu RS i tako pomognu ovom narodu, kojem je dosta svega!
I dosta nam je više prenemaganja DS i njihovog ponšanja "uvređene gospođice", jer ljudi, lepo se kaže, koga nema bez njega se može!
I dosta je više potcenjivanja i Koštunice i Dinkića! Pa pogledajte šta je ova Vlada do sada uradila,ko vraća penzionerima dug-Dinkić, ko isplaćuje staru deviznu štednju-Dinkić, ko je radnicim spojio radni staž i to će ,verovatno, uraditi i poljoprivrednicima- sadašnja Vlada, i da se ne nabraja dalje.
I zato pustite ljude da rade!

Slobodanka

pre 17 godina

Dobar potez! Dinkić čini sve što može kako bi se Srbija što pre oporavila. Ako Koštunica nije mogao da ispoštuje ono što mu je bila dužnost, nadamo se da će Tadić moći. I naravno, treba što pre da se udruže demokratske snage kako bi u što skorijem roku počistile Radikale sa političke scene.

nsv

pre 17 godina

Sada kada su se obe stranke oslobodile svojih progresivnijih delova, mogu slozno da uplove u bracne vode. Njih sigurno ceka profitabilna buducnost. I am not so sure about Serbia, though...

Malbasa

pre 17 godina

Naravno da treba da pregovaraju, mora se pozdravititi svaka inicijativa ka saradnji između stranaka demokratskog opredeljenja. DS ne sme više da političari (čitaj: neulazak u Vladu, izbegavanje odgovornosti i donošenja teških odluka u cilju dobijanja jeftinih političkih poena), već mora početi da se ponaša malo više državnički i u interesu građana, a to pre svega podrazumeva saradnju sa strankama demokratskog opredeljenja. U tom smislu, smatram da inicijativu G17plus treba pozdraviti, i nadati se da je ovo samo početak konstruktivne i plodonosne saradnje svih demokratskih, progresivnih i proevropski orijentisanih snaga, a na radost svih dobronamernih građana Srbije.

savo

pre 17 godina

Zasto razmisljati emotivno o ovome? Matematika je egzaktna nauke: 5% + 20% = 25%.
Bas zato sto se palimo na to ko je kome sta smestio, DB-ovci u raznim partijama zadovoljno trljaju ruke i kroje nam sudbinu vec 15 godina a njihovi kriminalci su opet podivljali.
Malo vise pragmatizma nije na odmet.

Dragan Grujić

pre 17 godina

Naravno da će DS prihvatiti razgovore koji bi prouzrokovali vanredne parlamentarne izbore. A što se buduće saradnje tiče nema problema.Ako predju cenzus. I ono što je obavezno, malo se pročiste.

Goran Stojanovic

pre 17 godina

Pregovori ce poceti tako sto ce g. Dinkic izneti svoje misljenje o tome ko je u DS-u podoban a ko ne (Vlahovic vam je dobar ,ali onaj Sutanovac vam nanosi mnogo stete.npr.) Pa kada do tancina izvrsi analizu kadrovske politike DS-a, rec ce uzeti G.Antic da prozbori koju rec o predsedniku Tadicu (kao u kolumni u jednim dnevnim novinama). Pa ako to ne bude dovoljno g.Dinkic ce ponuditi da kao kriptopredsednik najjace stranke u Srbiji stane na celo svih demokratskih snaga u Srbiji. Demokrate pamet u glavu , cuvajte se Danajaca i kada darove nose!

Bojan RF

pre 17 godina

Nesto sad bas ne mogu da se setim, ko ono bese najglasniji u obarnju vlade demokrratske stranke. Mozda da pitamo Dinkica, on se svega seca!
A i demokratska stranka bi takodje mogla da se priseti pre nego sto bilo sta odgovori!

srdjan

pre 17 godina

Neznam cemu tolika delegacija - ni nasa delegacija za Kosovo nema toliko clanova. Osim toga ne znam ni zasto pregovarati - zna se sta treba uraditi... Ovo mi lici na jos jedan marketinski potez G17 plus, koji se udvara malo DS-u, zeleci time, valjda, da povrati svoje bivse pristalice...

195...

pre 17 godina

Слога кућу гради неслога...кажу и примењују мудри и хумани људи, а нарочито они од којих зависи судбина народа и државе. Живела слога, хуманизам, боље сутра, оптимизам и "гле чуда" нема више негативне селекције кадрова, која је дала ове погубне "резултате". Живела слога, живела боља будућност!

mica

pre 17 godina

Ovo je poslednja sansa da se demokratski blok ujedini. inace... znate sta predstoji. Bojim se da se previse nadamo, s obzirom da kod nasih politicara samo su merodavni licni i uskostranacki interesi...

Clan DS

pre 17 godina

G.Dinkic trazi stranku koja bi nabedjenim expertima iz G17-plus obezbedila cenzus na izborima i dalji pristup vlasti. Postaviti im sledece uslove: 1.Na kolenima da se izvine za lazno, bezskrupolozno blacenje DOS-a i rusenje vlade g.Zivkovikca. 2. Zahtevati da se prociste od bivsih clanova SPS, JUL i SPS. Zatim im reci da o koaliciji razgovora moze biti tek posle izbora. Drugim recima poslati ih u zaborav.

Superhik

pre 17 godina

Bilo bi sjajno kada bi buducu vladu mogli da formiraju DS i G17+, zajedno sa SPO-om i manjinskim strankama. Nazalost, to je nemoguce, obzirom da ce sve navedene partije tesko skupiti i 40% glasova na sledecim izborima. Morace, dakle, da se pravi dogovor sa DSS-om, naravno ukoliko legalista ovoga puta ne odluci da stupi u koaliciju sa radikalima, od kojih ga sustinski nista ne razlikuje i koji su mu ideoloski par svetlosnih godina blizi od demokratskog bloka. A to opet znaci da ce i naredna vlada biti od samog pocetka blokirana da uradi bilo sta ozbiljno na priblizavanju zemlje Evropskoj uniji. Ukratko, nema nam spasa.

Srdjan, Ceska

pre 17 godina

Pa konacno ste se setili!!! Izem Vas sto ste toliko dugo cekali i sto drzite onog jadnog Kostunicu u politickom zivotu!!!!

Magla!

pre 17 godina

Mislim da ovi idu zajedno jer su Zeljni funkcija i vlasti! Za narod se ne brinu , a za Srbiju jos manje!! Mnogo barataju procentima o podrsci , ali nece biti bas tako ! DS nema kadrove , podrska je jos zbog pokojnog premijera , a u predizbornoj kampanji ce se opet otvoriti afere tako da nece biti bas tako.
Velika je OPASNOST da radikali pobede , pogotovo sada posle raspada zajednice. Jedino resenje je SVE demokratske snage zajedno sto je u Srbiji NEMOGUCE!
Ceka nas jos duga neizvesnost i pad bar jos nekoliko vlada !
Pozdrav

ovo je zemlja cuda

pre 17 godina

Dinkicu ne treba verovati. Ovo je klasican potez ocajnika, posto su svesni da na sledecim izborima nece preci cenzus.

Posmatrac

pre 17 godina

Nazalost prema sadasnjim anketama, cak i kada bi se DS i DSS "slozile", situacija je otprilike ovakva: DS + DSS : 49% odnosno 124 poslanika, SRS + SPS 51% odnosno 126 poslanika. Predsednik i dalje ostaje Boris Tadic. "kombi" stranke ne prelaze prag. Doduse, ovo su ispitivanja bez predizborne kampanje. Mislim da ce u najboljem slucaju nova Vlada moci da se formira jedino ako se udruze bukvalno svi koji nisu SPS i SRS. Naravno druga opcija je SRS + DSS. Sto da ne? Ionako im to prirodno ide. Ili zasto cak ne i DSS + SRS + SPS?

Boza Bogdanovic

pre 17 godina

G. Dinkic je svestan da je G17 totalno izgubila na popularnosti, i to bas zahvaljujuci njemu. Naime, G17 je poslednjih godina vodila finansije u Srbiji, a one milijarde dolara sa Kipra niko vise i ne spominje. Pre nekoliko dana, kandidat G17 na lokalnim izborima u Boru prosao je kao "bos po trnju" i pored diretne podrske samog g. Dinkica. Veoma postovani i cenjeni borski hirurg dr Zivota Marjanovic (covek sa zavrsenim veterinarskim i medicinskim fakultetom) izblamirao se, samo zbog toga sto je clan G17.
Posto sam 12 godina bio clan DS i DC, preporucujem im da ne prihvate ponudu stranke G17. Neka ih puste da potonu, kao sto je i JUL potonuo.
S postovanjem.
Boza Bogdanovic, dipl. ing. iz opljackanog Bora, o cemu g. Dinkic "pojma nema"

Vojvođanin

pre 17 godina

Zaista dobar pregovarački tim. Mislim da će se i DS opametiti i sesti za sto da razgovara o problemima države i njenim građanima, a ne non stop biti u opoziciju i podržavati stavove SRS-a. To što su juče uradili je za svaku osudu i DS ne sme sebi da dozvoli tako nešto nikada više jer neće uvek biti tu G17 PLUS da im pruži ruku i vraća ih iz mrtvih.
Srbija na 1.Mestu Sigurno

Maja V.

pre 17 godina

BLago DS, Mladja im je konacno oprostio aferu BOdrum, i Kolesara and co. Samo jos da DS proguta Kofer, N.Stedionicu, Satelit itd i bice konacno par po meri!

Sladjana

pre 17 godina

Ma, providni su ovi iz G17 plus. Naravno da hoće da priča sa Demokratskom strankom sve pod parolom udruživanja demokratskih snaga. Da, ja sam blesava pa im verujem. Alo, bre, ovi iz G17 plus na sledećim izborima neće preći cenzus, osim ako se ne udruže sa DS ili radikalima, jer ovi imaju najveću podršku. Koštunici neće pomoći ni novi ustav kojim nas loži nekoliko godina a mi se palimo kao hepo kockice. Izbori?!

Merano

pre 17 godina

Dinkicu, pa kako Tadic da pomogne oko Haga ?? Zar nije to Kostunica obecao ?? I obecavao. A sad promenio pricu, pa prica o Ustavu ?

vaso

pre 17 godina

E da ima imalo pameti pa da mu iz DS poruce, da se nema sta razgovarati sa covekom koji sedi u istoj vladi sa onima koji stite ubice Pokojnog predesdnika Djindjica, a mozda i sa naruciocima ubistva.........
Dobro on ima malo deblji obraz, ali DS, mora da ima vise pijeteta prema Zoranu.

posmatrac

pre 17 godina

A o cemu ce razgovarati?
G 17 ima manje od 5% podrske u javnom mnjenju, a DS vise od 20%. Pored toga prirodno je da G 17 potone sa Kostunicom. Dugo su mu sluzili.
Ako meni ne veruju, neka pitaju Labusa.

Mashinovodja

pre 17 godina

Taj čovek ima stvarno đon umesto obraza! Ili su prvi pacovi počeli da napuštaju brod koji tone, pa pošto osećaju da im je rep u procepu (zbog previsokog cenzusa) onda počinju pesmicu "zaboravimo prošlost, svi smo mi u stvari demokratske snage, ajmo, ajde svi u napad protiv sila mraka i bezumlja!"
Za demokrate neću glasati, sa ili bez Dinkića, ali se ipak nadam da će imati toliko pameti da glatko odbiju njegovu "ponudu".

mislim, stvarno

pre 17 godina

Ne, najbolje će biti da mi svi kolektivno zamolimo DS da se oni vrate u Skupštinu, jer su slučajno izašli na izbore i narod im dao podršku da u njoj sede( i tu pogrešio!)!
A onda da ih još jednom lepo zamolimo da uđu u Vladu RS i tako pomognu ovom narodu, kojem je dosta svega!
I dosta nam je više prenemaganja DS i njihovog ponšanja "uvređene gospođice", jer ljudi, lepo se kaže, koga nema bez njega se može!
I dosta je više potcenjivanja i Koštunice i Dinkića! Pa pogledajte šta je ova Vlada do sada uradila,ko vraća penzionerima dug-Dinkić, ko isplaćuje staru deviznu štednju-Dinkić, ko je radnicim spojio radni staž i to će ,verovatno, uraditi i poljoprivrednicima- sadašnja Vlada, i da se ne nabraja dalje.
I zato pustite ljude da rade!

Slobodanka

pre 17 godina

Dobar potez! Dinkić čini sve što može kako bi se Srbija što pre oporavila. Ako Koštunica nije mogao da ispoštuje ono što mu je bila dužnost, nadamo se da će Tadić moći. I naravno, treba što pre da se udruže demokratske snage kako bi u što skorijem roku počistile Radikale sa političke scene.

nsv

pre 17 godina

Sada kada su se obe stranke oslobodile svojih progresivnijih delova, mogu slozno da uplove u bracne vode. Njih sigurno ceka profitabilna buducnost. I am not so sure about Serbia, though...

Malbasa

pre 17 godina

Naravno da treba da pregovaraju, mora se pozdravititi svaka inicijativa ka saradnji između stranaka demokratskog opredeljenja. DS ne sme više da političari (čitaj: neulazak u Vladu, izbegavanje odgovornosti i donošenja teških odluka u cilju dobijanja jeftinih političkih poena), već mora početi da se ponaša malo više državnički i u interesu građana, a to pre svega podrazumeva saradnju sa strankama demokratskog opredeljenja. U tom smislu, smatram da inicijativu G17plus treba pozdraviti, i nadati se da je ovo samo početak konstruktivne i plodonosne saradnje svih demokratskih, progresivnih i proevropski orijentisanih snaga, a na radost svih dobronamernih građana Srbije.

savo

pre 17 godina

Zasto razmisljati emotivno o ovome? Matematika je egzaktna nauke: 5% + 20% = 25%.
Bas zato sto se palimo na to ko je kome sta smestio, DB-ovci u raznim partijama zadovoljno trljaju ruke i kroje nam sudbinu vec 15 godina a njihovi kriminalci su opet podivljali.
Malo vise pragmatizma nije na odmet.

Dragan Grujić

pre 17 godina

Naravno da će DS prihvatiti razgovore koji bi prouzrokovali vanredne parlamentarne izbore. A što se buduće saradnje tiče nema problema.Ako predju cenzus. I ono što je obavezno, malo se pročiste.

Goran Stojanovic

pre 17 godina

Pregovori ce poceti tako sto ce g. Dinkic izneti svoje misljenje o tome ko je u DS-u podoban a ko ne (Vlahovic vam je dobar ,ali onaj Sutanovac vam nanosi mnogo stete.npr.) Pa kada do tancina izvrsi analizu kadrovske politike DS-a, rec ce uzeti G.Antic da prozbori koju rec o predsedniku Tadicu (kao u kolumni u jednim dnevnim novinama). Pa ako to ne bude dovoljno g.Dinkic ce ponuditi da kao kriptopredsednik najjace stranke u Srbiji stane na celo svih demokratskih snaga u Srbiji. Demokrate pamet u glavu , cuvajte se Danajaca i kada darove nose!

Bojan RF

pre 17 godina

Nesto sad bas ne mogu da se setim, ko ono bese najglasniji u obarnju vlade demokrratske stranke. Mozda da pitamo Dinkica, on se svega seca!
A i demokratska stranka bi takodje mogla da se priseti pre nego sto bilo sta odgovori!

srdjan

pre 17 godina

Neznam cemu tolika delegacija - ni nasa delegacija za Kosovo nema toliko clanova. Osim toga ne znam ni zasto pregovarati - zna se sta treba uraditi... Ovo mi lici na jos jedan marketinski potez G17 plus, koji se udvara malo DS-u, zeleci time, valjda, da povrati svoje bivse pristalice...

195...

pre 17 godina

Слога кућу гради неслога...кажу и примењују мудри и хумани људи, а нарочито они од којих зависи судбина народа и државе. Живела слога, хуманизам, боље сутра, оптимизам и "гле чуда" нема више негативне селекције кадрова, која је дала ове погубне "резултате". Живела слога, живела боља будућност!

mica

pre 17 godina

Ovo je poslednja sansa da se demokratski blok ujedini. inace... znate sta predstoji. Bojim se da se previse nadamo, s obzirom da kod nasih politicara samo su merodavni licni i uskostranacki interesi...

Clan DS

pre 17 godina

G.Dinkic trazi stranku koja bi nabedjenim expertima iz G17-plus obezbedila cenzus na izborima i dalji pristup vlasti. Postaviti im sledece uslove: 1.Na kolenima da se izvine za lazno, bezskrupolozno blacenje DOS-a i rusenje vlade g.Zivkovikca. 2. Zahtevati da se prociste od bivsih clanova SPS, JUL i SPS. Zatim im reci da o koaliciji razgovora moze biti tek posle izbora. Drugim recima poslati ih u zaborav.

Superhik

pre 17 godina

Bilo bi sjajno kada bi buducu vladu mogli da formiraju DS i G17+, zajedno sa SPO-om i manjinskim strankama. Nazalost, to je nemoguce, obzirom da ce sve navedene partije tesko skupiti i 40% glasova na sledecim izborima. Morace, dakle, da se pravi dogovor sa DSS-om, naravno ukoliko legalista ovoga puta ne odluci da stupi u koaliciju sa radikalima, od kojih ga sustinski nista ne razlikuje i koji su mu ideoloski par svetlosnih godina blizi od demokratskog bloka. A to opet znaci da ce i naredna vlada biti od samog pocetka blokirana da uradi bilo sta ozbiljno na priblizavanju zemlje Evropskoj uniji. Ukratko, nema nam spasa.

Srdjan, Ceska

pre 17 godina

Pa konacno ste se setili!!! Izem Vas sto ste toliko dugo cekali i sto drzite onog jadnog Kostunicu u politickom zivotu!!!!

Magla!

pre 17 godina

Mislim da ovi idu zajedno jer su Zeljni funkcija i vlasti! Za narod se ne brinu , a za Srbiju jos manje!! Mnogo barataju procentima o podrsci , ali nece biti bas tako ! DS nema kadrove , podrska je jos zbog pokojnog premijera , a u predizbornoj kampanji ce se opet otvoriti afere tako da nece biti bas tako.
Velika je OPASNOST da radikali pobede , pogotovo sada posle raspada zajednice. Jedino resenje je SVE demokratske snage zajedno sto je u Srbiji NEMOGUCE!
Ceka nas jos duga neizvesnost i pad bar jos nekoliko vlada !
Pozdrav

ovo je zemlja cuda

pre 17 godina

Dinkicu ne treba verovati. Ovo je klasican potez ocajnika, posto su svesni da na sledecim izborima nece preci cenzus.

Posmatrac

pre 17 godina

Nazalost prema sadasnjim anketama, cak i kada bi se DS i DSS "slozile", situacija je otprilike ovakva: DS + DSS : 49% odnosno 124 poslanika, SRS + SPS 51% odnosno 126 poslanika. Predsednik i dalje ostaje Boris Tadic. "kombi" stranke ne prelaze prag. Doduse, ovo su ispitivanja bez predizborne kampanje. Mislim da ce u najboljem slucaju nova Vlada moci da se formira jedino ako se udruze bukvalno svi koji nisu SPS i SRS. Naravno druga opcija je SRS + DSS. Sto da ne? Ionako im to prirodno ide. Ili zasto cak ne i DSS + SRS + SPS?

Boza Bogdanovic

pre 17 godina

G. Dinkic je svestan da je G17 totalno izgubila na popularnosti, i to bas zahvaljujuci njemu. Naime, G17 je poslednjih godina vodila finansije u Srbiji, a one milijarde dolara sa Kipra niko vise i ne spominje. Pre nekoliko dana, kandidat G17 na lokalnim izborima u Boru prosao je kao "bos po trnju" i pored diretne podrske samog g. Dinkica. Veoma postovani i cenjeni borski hirurg dr Zivota Marjanovic (covek sa zavrsenim veterinarskim i medicinskim fakultetom) izblamirao se, samo zbog toga sto je clan G17.
Posto sam 12 godina bio clan DS i DC, preporucujem im da ne prihvate ponudu stranke G17. Neka ih puste da potonu, kao sto je i JUL potonuo.
S postovanjem.
Boza Bogdanovic, dipl. ing. iz opljackanog Bora, o cemu g. Dinkic "pojma nema"