Subota, 03.06.2006.

09:37

Ubijen Vukojević, svedok-saradnik

Danas u Beogradu nađeno telo Zorana Vukojevića Vuka, svedoka-saradnika, a noćas nađen mrtav Zoran Pović Pova.

Izvor: B92

Ubijen Vukojeviæ, svedok-saradnik IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Freska

pre 17 godina

Šta reći? Srbiji nema spasa, svakim danom u svakom pogledu sve više napreduje ka ambisu. Do skoro mi je bilo teško kad pročitam ovako nešto, a sad počinjem da se smijem jer me to više ne dotiče. Plačite srbi kad niste u stanju da nešto promijenite i kad ponavljate svoje greške sve češće i sigurnije. Zbogom tužni skupe.

Vojislav

pre 17 godina

Da je sada ono zlatno vreme kada nisu postojale vize za svet, u Srbiji bi ostalo vrlo malo ljudi. Ovako mozemo samo da sanjamo da postoji i neki normalniji deo sveta u kome bi mozda mogli i mi da zivimo... ali tesko je na na javi

Lazar Špalaver,Nikšić

pre 17 godina

Neko ko je vrlo moćan vuče konce i diriguje svim što se dešava u Srbiji kako bi se uspostavila demokratija Vukojević i Popić su vjerovatno znali ko je isplanirao sva ubistva u Srbiji i kao nezgodni svjedoci morali su otići.
Ista stvar očekuje i Crnu Goru u skoroj budućnosti sem ako Djukanović ne bude do kraja slušao kako mu se naredi.
Lazar Špalaver, Nikšić

Петар

pre 17 godina

Држава је корумпирана, службеници полиције неспособни или не желе да раде свој посао, судови такође. Ми смо зрели за протекторат запада. Па да нам дође неки Петерсен, Билт или како се зове овај Словак што је у Црној Гори...

milan

pre 17 godina

E dragi moji prijatelji,to je PRAVI odgovor zbog cega EU ima vize. A da vasa vlada sa g.Kostunicom nije u stanju da napravi red ili ji to odgovara, da sakrije svoju nemoc vladanja.Niko ne želi da je Srbija u izolaciji, i nema vanjskih neprijatelja, neprijatelji so kod kuce.Zbog toga dragi prijatelji ujedinite se i napravite red sami,posto od te vlade necete nista docekati.

Pedjans

pre 17 godina

Eheeeej Srbijo, ostala si sama medju sljivama, sama sa svojom prosloscu i sadasnjoscu. Niko ti vise nece osporavati velicinu, niko te vise nece pritiskati iznutra, a ni spolja.
Operi lice musavo, promeni svoju bednu odecu, utisaj svoju novokomponovanu muziku i smanji malo sa pivom i rakijom.

Tambura

pre 17 godina

Klasican dokaz deal-a koji je postignut prilikom predaje legije. On i dalje iz zatvora vodi podzemlje, usmerava rad pojedinih drzavnih sluzbi i generalno utice na stanje u drzavi.
Tuzno je sve to, narocito sto je sve izvesnije da je Zoran zaludno dao zivot.
Srbija je onakva kakva je jer to i zasluzuje a njega nija zasluzila.

Zabrinut

pre 17 godina

Jos uvek zivimo u drzavi u kojoj morate da se bojite vase misljenje da napisete ili da kazete. Lisice na rukama, izbacivanje tela iz auta (nije samo cista likvidacija), mucenje zrtvi, sve to govori da tisu placeni pojedinci nego jedna organizacija (vidi prvu recenicu).Nismo mi nigde stigli, naprotiv, sve nase nade su u tociru, zna se dse tocir ne moze napuniti. Sutra ce jos ispasti tako da je Zoran sam svoje ubice narucio, mozda da nebi bezvladje u ovoj zemlji morao da dozivi.

Sasa

pre 17 godina

Ministar policije sa "puterom na glavi", vlada i ministarstvo pravde se trude da diskvalifikuju spec. sud ,"sablju" i naravno da rehabilituju JSO i Djindjiceve likvidatore! Zar nas cudi ovo sto se desava?!? Srbijo sve je isto samo njega nema!!!

Dusan

pre 17 godina

*Putuj Evropo,nemoj vise cekati na nas,nama je dobro...sreca jedna ne opisiva*. Vidim da svi vicu Kostunici da raspusti vladu,i da ode ako zna odakle je i dosao,za sta sam i ja,samo ne znam da li u ovoj drzavi ima neko ko nije korumpiran da dodje na vlast.

axa

pre 17 godina

Ubijeni Zoran Povic Pova je 3 (tri) godine na poternici MUP-a. Da li je njega iko trazio, zbog cega on nije uhapsen, da li ima ikakve sumnje da je bio u Beogradu sve to vreme?! "Nasli" su ga tek kad su se o njegov lesh spotakli u centru Beograda.
Likvidacija svedoka-saradnika i objavljivanje da je ubijen pre nego sto je njegov lesh otkriven govori vishe nego dovoljno.

sacchi

pre 17 godina

Kosovo i saradnja sa Tribunalom i samo to !
E tako u Srbiji moze da se vlada godinama ! Nesto najlakse na svetu ! Cim se desi ovako nesto vi odgovorite sa ove dve teme i uvek tako za bilo sta ? Pritom, nikako ne uspevate da se izborite sa tim, zato sto je to BOLNO PITANJE SRBIJE !
Naravno, bice na zalost jos svega u ovoj zemlji ali uvek ce se odgovorni pozivati na Kosovo i Hag !
Daleko cemo dogurati...

Ja

pre 17 godina

Iako imam 38 godina i dosta sam video jos uvek mogu da me iznenade neke stvari koje se dogadjaju kod nas... to je za mene dobar znak jer znaci da sam jos normalan, ali oko mene je malo sta normalno.
Navescu vam slucaj cerke moje prijateljice koja je sa svojom skolom putovala u Pariz na ekskurziju. Elem posetili su skoro sve sto u Parizu treba videti ako si na par dana tamo i izmedju ostalog neki most za koji im je turisticki vodic rekao da su se na istom tom mostu svojevremeno Legija i ekipa slikali pa im i pokazala mesto da se i oni slikaju ako to zele (eto to je demokratija nije obavezno ali ako hocete!)!!!
I ta zena ili devojka radi svoj posao posteno je placena upucuje nasu decu u noviju istoriju jihove zemlje. Mozda ce neko reci pa sta.. ja to ne mogu jer sam vise nego svestan sta nam je taj Legija i njegovi saborci napravio od zivota. Medjutim vecina izgleda nije i nece ni biti. Na zalost pokazalo se za poslednjih 20 godina da smo mi tupav narod koji od stabla ne vidi sumu!
Pa i ovo poslednje dogadjanje je vrlo slikovito i mislim da g-din Vasic iz nedeljnika "Vreme" ima jako dobar komentar. Zmiji glava nije odsecena i nece ni biti nasa elita se o tome stara jer u protivnom bi ona morala da opravda rezultatima svoje postojanje, a to je priznacete zahtevno i trazi trud. Cast izuzetcima ali vecina onih koji pretenduju da su najbolji medju nama sa radom koji imaju iza sebe u svakom normalno produktivnom drustvu ne bi bili vredni ni pomena.

Dekster

pre 17 godina

Mislim da je ove ljude pobila policija. Policija je ubila i premijera. Ustvari, vecinu ubistava, ratnih zlocina, oruzanih pljacki i narko-kriminala u ovoj policijskoj zemlji upravo je, obavila ista ta policija koja nastupa kao klasicna banditska organizacija sa sve tajnim nedodirljivim krilom u narodu poznatom kao BIA(OZNA, UDBA, SDB). To je organizovana kriminalna organizacija koja je godina obucavana za izvresenje najtezih krivicnih dela i koja je od tih istih dela, svaki put amnestirana od drzave. Iz straha od njihove moci svako. Tako ce nazalost biti i ovaj put! Dok tu bandu ne ukinemo i ponovo osnujemo sluzbu bice nam tako.

Betmen

pre 17 godina

Ubijen Vukojevic,ubijen Povic,pusten Joca Amsterdamac,pre par nedelja ubijen Vojislav Jekic,presude optuzenima za organizovani krimainal se ruse na Ustavnom sudu... BIA i Vojna sluzba bezbednosti nista neznaju (one ovo i potpomazu) , MUP jos manje. Posle svega ovoga niko normalan ne moze da me ubedi kako direktno iza svega ovoga ne stoji sama Vlada, jer da je postojala politicka volja iste sve ovo se ne bi desavalo.

Mila, Brisel

pre 17 godina

Nacin na koji je izvedena policijska akcija verovatno nece dati ama bas nikakv rezultat, a samo pokazuje da policija nema pojma. A vrla nam BIA (koja, jelte, sveeee dozna) verovatno nema sta da kaze policajcima da im pomogne. Odatle proizilaze 2 moguca zakljucka:ili BIA nema pojma sta se desava, cime se postavlja pitanje zasto moj novac od poreza ide njima, ili znaju a cute, sto znaci da je neko iz BIA umesan u ove rabote, i opet se vracamo na isto pitanje.

Ko vlada Srbijom?

Jagoda iz Njegoševe

pre 17 godina

Koštunice, Joćiću, Bulatoviću,Stojkoviću ODSTUPITE!!! Vaša MINISTRSTVA SILE su najodgovornija za ovo! Hoće li vas nešto pomeriti ? Hoćete li bar jednom, za nešto osetiti odgovornost?

Logicar

pre 17 godina

Ljudi, taj Zoran Vukojevic nije bio bilo ko, nego bivsi policajac i sef obezbedjenja Dusana Spasojevica Siptara, u stabu zemunskog klana, u Silerovoj ulici.
Osim toga razmislite malo o bolesnoj poruci onih koji su ceo dogadjaj osmislili, izrezirali i izveli. Meni tu nista ne izgleda slucajno odabrano. Tezilo se simbolici. Neko se svima nama normalnima drsko ruga u lice:
1) Prvi les ostavljen u Visegradskoj. Mnogi ovde komentarisu blizinu zgrade MUP-a (koja je kilometar dalje), a ne uocavaju ono sto jasno pise u tekstu «na oko 50 metara od ulaza u Urgentni centar” . Na to mesto je dovezen Djindjic posle upucavanja i tu mu je konstatovana smrt.
2) Auto pocinilaca (i to bas slucajno Audi, iste marke kao auto smrti iz mnogih slicnih Legijinih akcija) ostavljen na parkingu hale Limes, do auto puta (bnas «slucajno» blizu mesta Bagzijevog neuspelog atentata na Zorana)
3) Drugi les izbacen auto putu, kod pumpe Zmaj. Za one koji ne znaju, to je put ka Surcinu.
Treba li jos objasnjenja umobolne simbolike?
I sto niko konacno ne prizna koji je cin imao Siptar u DB-u?

Petar Srdanovic

pre 17 godina

Jutros (subota) sam gledao vesti u 10h na RTS-u, i kao zadnja vest je isla da je "Sinoc pronadjeno telo Zorana Vukojevica, zasticenog svedoka, koji je odbio zastitu....". Data je i slika i moja supruga je prokomntarisala - vidi, to je onaj sa poternice. Upravo sam u vanrednim vestima B92 (a i sad na sajtu) video da je DANAS popodne pronadjeno Vukovo telo, a da je sinoc ubijen neko drugi!!!! Kako je RTS mogao objaviti da je Vuk ubijen, kad je telo nadjeno 5 sati posle!!! O cemu se ovde radi??

Al Kapone

pre 17 godina

Drma se vlada,blize se izbori a nije ispunjen dogovor sa covekom koji se pred'o zato sto ima poverenja u ovu vladu !
Ta vlada nista nije uradila sto mu je obecala!(mozda je nesposobna?)
I sta sad on da radi? Da ceka?Pa nije lud! A on je preduzimljiv covek koji zna svoj pos'o!
Da ne kazem "profesionalac"!
I bolje da se neke stvari izdesavaju dok je on u CZ-u,to je validan alibi!
Sad jos samo da neki sudija nestane i" mirno spavaj nano".
De bre mi zivimo?!@?#!@#?

Brankica,Norway

pre 17 godina

Kao prvo,NE MOGU DA VERUJEM da se Djindjicevim ubicama jos sudi,sramota kakvo nam je sudstvo,sporo i neefikasno.3 god.od ubistva i nista,sve sama svedocenja i gluposti.Osecam pritisak u glavi dok pisem,i hocemo u Evropu a najelementarnije stvari nam nisu resene.Jos pustili Jocu Amsterdama,prebacen pod onakvom pratnjom iz Evrope a nasi pljuju u lice i onima koji su ga uhapsili i narodu.Pa sta vi mislite sta on sada radi,gleda tv,cita i trenira sigurno?Nemam reci,da ni jedan proces nije priveden do kraja,ni za Curuviju,ni Djindjica,nemamo mi pojma.

osttavljeni

pre 17 godina

Pa i pticama na grani je jasno ko stoji iza ovoga. Pa gospodo vreme je za razlaz dok jos vise ne odete u dubiozu. Sad su jasni svi predhodni dogovori pre uhicenja glavnog mozga razbijnika.

Nikola

pre 17 godina

Ostao je jos jedan svedok, onaj koga ova vlast navise mrzi ( sto se lako moze zakljuciti na osnovu njihovih prethodnih izjava i tekstova u novinama koje vlast kontrolishe )- Chume. Bas me interesuje da li ce se vishe pojaviti u Specijalnom sudu. I ko josh sumnja da obecanje dato Legiji nece biti ispunjeno? :/

Kole

pre 17 godina

Kostunica mi sve vise lici na Slobu - breca se na Evropu spava sa radikalima a mafija je sve jaca i pocinju obracuni . Mozda cemo uskoro da proslavimo novu 1990. god

poznavalac prilika

pre 17 godina

kako je krenulo nece vise imati ko da svedoci protiv legije i zvekija, pa tako da ocekujem da budu budu pusteni do kraja godine, s tim sto ce verovatno jocic da im se izvini zbog nanetog im dusevnog bola a ni novcana satisfakcija istih nije iskljucena. ako nam se u s korije vreme ne dese izbori, crno nam se pise...

Srdjan, Ceska

pre 17 godina

Covece, ubijen svedok saradnik! Ne mogu da verujem sta je sebi ta jadna drzava dozvolila! Nemam drugih reci nego da sam zaprepascen! Ne cudi me obracun i likvidacija kriminalaca - to je bilo i ima toga svugde, ali kakva je to katastrofa za jednu "pravnu drzavu" (po Kostunici) da dozvoli da joj ubiju svedoka sardanika i to u procesu oko ubistva premijera?!

Zabrinuti

pre 17 godina

Sramota! Ubijen je zasticeni svedok. Pa,ko je njega cuvao, policija ili vaspitacica iz obdanista? Da li ce Jocic snositi odgovornost za ovakav propust? Ubijen je covek cija je izjava na sudu osnov postupka za ubistvo premijera! Kad Jocic nije mogao (ili hteo) da zastiti takvog coveka, kako ce cuvati nas obicne, zabrinute smrtnike... Mislite o tome...

Mario

pre 17 godina

Drzava kojoj je stalo do pravde i sudjenja ubici njenog premijera takve bi ljude obezbedjivala barem kao premijera Kostunicu ili ministra Jocica.

Goran

pre 17 godina

Kada se procita ceo tekst da je Vukojevic nestao jutros iz porodicne kuce a da telo ugljenisanog muskarca nije identifikovano namece se slutnja. Jos kada se procita i da je nadjen spaljen Audi namece se i slutnja ko je pocinilac. Ako se ove slutnje obistine, ovo ce biti najveci udarac specijalnom sudu od njegovog osnivanja.

B.Mikic

pre 17 godina

I onda ovaj nesretni Kostunica krene da kritikuje evropsku uniju i referendum u Crnoj Gori. Ponasa se kao da je u Srbiji sve pod kontrolom, narodu cvetaju ruze... Kostunica stvarno misli da je u Srbiji sve u najboljem redu. Covek ocigledno izgubio orijentaciju i ne primecuje da je u Srbiji sve kao i pre 5. oktobra 2000. Srbija je bila normalna samo u onom kratkom periodu dok je njen premijer bio Zoran Djindjic.

Zmajev_let

pre 17 godina

Strasnoo...svaki dan sve gore i gore... ocemo li mi uskoro moci da procitamo lepe vesti da nas obraduju a da nema jedan dan da je neko ubijen ili napadnut... koliko treba vremena da prodje a da mi budemo normalna drzava?

Nazalost,gradjanin Srbije

pre 17 godina

Audi-"auto-ubica",spaljen posle ubistva,kod Hale"Limes",potencijalni svedok protiv Legije i Zemunskog klana,dokumenta svedoka-saradnika koji je optuzio Legiju ali i Bulatovica,Tomica,Mikelica,....becen ispred mup-a.
A sta tu kome nije jasno ? Ili smo svi postali kao mediji u Srbiji??

Veselin

pre 17 godina

Mislim da je najboje da puste i Cemu, Zvekija i još nekolicinu pa da se sve lepo rasčisti, da se narod ne muči i laže i da očekuje nekakve presude i zakonske kazne. Baš da vidim sada ko će prići policiji da kaže nešto o svim zločinima ili da svedoči.

Boza Bogdanovic

pre 17 godina

Za jedno tridesetak godina privesce kraju sudjenje atentatorima, koji su zverski ubili g. Djindjica. U medjuvremenu ce same atentatore, njihove pomagace i svedoke "pojesti mrak", da ne kazu imena organizatora atentata, koji je najbolja ilustracija lustracije. Na kraju ce sudija, bivsi JUL-ovac ili SPS-ovac konstatovati da se sudjenje prekida, posto vise nema dokaza, a prepostavlja se da se g. Djindjic sam ubio.
O, Srbijo, Srbijice, mnogo si jadna i bedna. Kakvi te vode, nije ni cudo.
Boza Bogdanovic, Bor

Panta optimista

pre 17 godina

Povodom ubistva pomenutog krimosa: Sto ne valja nek' se cisti, a zasto smo komunisti, pevalo se nekad. Slicno mozemo da pevamo i sada kada su na vlasti legalisti, a pomazu im socijalisti i nacionalisti. Pokusajmo da prespavamo jos samo godinu dana; hibernirajmo. Sledece godine, kada viskove iz Dinkicevog budzeta Velja Ilic pretochi u ogromne investicije, postacemo minijaturna Slovacka. /Zaboravimo Svajcarsku i njihove krave; nismo mi stocarsko pleme/. U medjuvremenu ce stici i Kostunicin ustav, koji ce besplatno da se mazze na hleb. Institucije sistema ce da zazive same od sebe, iz pepela, kao ptica Feniks. Verujmo da su nam zvezde naklonjene; Bozijem narodu spas dolazi iz Kosmosa.

Dragana

pre 17 godina

Kako ono bese "sve je isto samo NJEGA nema" svi bi dodali "jos i gore jer je sve zakuvao" i otisao a mi cemo biti svedoci razracunavanja i dalje kriminalizacije.
Ja bih na drugu planetu ova je propala. A Vi????
Novobeogradjanka

braco

pre 17 godina

evo neki dan u Americi neki ludjak ili vise njih upadose u kucu i pobise 7 ili 9 clanova porodice
e pa prema ovome tipu gore Amerika se definitivno raspada. Sta je sa ovim ljudima? Ovakva se ubisyva desavaju svugdje u svijetu.
Mi kao da jedva cekamo da se nesto desi pa da opalimo po drzavi....drzava je onakva kakvi su gradjani....

Milos

pre 17 godina

višestrukom izvršiocu najtežih krivičnih dela, za kojim je bila raspisana i međunarodna poternica.
Sta je on radio van zatvora!?

Leo Popovic

pre 17 godina

Nisam preterano bio odusevljen ,na kraju,ipak slabim rezultatima "Sablje".Sve se u takvim kampanjskim akcijama izjalovi na kraju.Teorijski gledano,kljuc jeste u institucijama koje,kako vidimo, u praksi uopste ne funkcionisu zbog trulih politickih nagodbi.Ako je cena mira u Srbiji neka nova "Sablja" glasam za!Sa druge strane, uvodjenje palijativnih mera ne znaci da treba prestati sa izgradjivanjem institucija,sto je u ovakvoj Srbiji tezak i mukotrpan zadatak sa neizvesnim ishodom.

Srle_

pre 17 godina

Direktna demonstracije sile i moci od strane Legije i ekpipe, mislim da uopste nije slucajno sto su ga bas blizu zgrade MUP-a izbacili.

Dovla

pre 17 godina

Zato sto je mafija ubila drugog mafijasa nekima nista vise ne valja, ako je to merilo da li je drzava propala ili ne, onda su sve drzave na svetu propale! SVASTA!

djape

pre 17 godina

Dosta vise sumornih, odvratnih i otrcanih tipova koji mrze sve oko sebe svoju okolinu, ljude drustvo i sve zivo.
Proci ce i DSS i G17 i DS i radikali i sve ostale stranke ali je drzava ono sto ostaje, ma kakva bila i mi nemamo bolje. A djubrad (odnosno oni koji smatraju da su djubrad i dubretarski se ponasaju) ce otici na djubre yajedno sa kriminalcima i ostalima. Jer i kriminalci to isto rade jer smatraju da drzava ne postoji i da je haos te mogu da rade sta hoce, a alibi im daju ti isti likovi koji haos traze tamo gde ga nema, makar i verbalno.

Milo

pre 17 godina

Ocas nadju svedoka koga drzava navodno stiti i krije a ne mogu da nadju Mladica koga drzava navodno ne stiti i ne krije. Ko ovde vlada, pogodite?

Dragan

pre 17 godina

Zar još postoji taj zemunski klan? Ovo je neverovatno, vraćamo se na staro, isti metodi, paljenje automobila...i sve to nekažnjeno. Nemojte posle da se iznenadimo kada se opet neka grupa osili da vrši atentate i državne udare.

Cemer

pre 17 godina

Zlocinci se ili kriju ili bivaju ubijeni od su-zlocinaca ...lista je duga i terbalo bi napraviti hroniku. A u vlasti sede oni koji nikada sa zlocinima ne zele da se obracunaju a neki ih slave.

NekoNormalan

pre 17 godina

U zemlji u kojoj je prvi covek policije obijao trafike, samo ozbiljno neobavesteni mogu verovati da drzava kontrolise kriminal. Mafija postoji u svakoj drzavi, ali je samo kod nas snaznija od drzave.

1 u nizu

pre 17 godina

Ovih dana se Kostunica nesto breca na EU, kako rece, posle 5. oktobra je ocekivao da ce EU da se partnerski odnosi prema nama. A mi smo od 5. oktobra demokrate kakvih nigde nema, ubismo premijera Djindica, cuvamo haske optuzenike, a sve sto veze nema sa zdravim razumom... Kostunica bi trebao da se pita je li suvisan u nasoj svakodnevici ili smo mi genaralno bolesna nacija

dule

pre 17 godina

nesto mi poznate price sa audijem i to... kao da se i ranije desavalo.
vazno da funkcionise pravna drzava.
i da je ovaj premijer bezbedan...
sve ce biti bolje, samo ustav da doteramo...

Krebezis

pre 17 godina

Katastrofa... u ovoj zemlji nema vise ni sudstva ni policije, ovo je jednom recju divlji zapad. Kako li se osecaju sudije i tuzioci koji vode proces za ubistvo premijera, kako im deca idu u skolu i vracaju se kuci, sav se najezim kada pomislim da su ti zlikovci jos jako mocni da mogu da likvidiraju koga hoce u Srbiji.

Jole

pre 17 godina

To lici na nasu drzavu. Opste rasulo i javasluk. Sto bi rekli stranci: "Ma pusti, ta se drzava raspala". Bas tako, u bukvalnom smislu... I onda se cudimo sto nam ljudi odlaze, i sto se otcepljuju oni koji to mogu... Ostaju u Srbiji samo oni koji nemogu da odu odavde.

Svedok

pre 17 godina

Zar vi i dalje ne vidite ko je naručio ubistvo Đinđića, s obzirom na trenutnu situaciju u vlasti, prethodne sporove dok je bio živ?
Sve je tužnije gledati kako tonete sve dublje.

Petar Srdanovic

pre 17 godina

Jutros (subota) sam gledao vesti u 10h na RTS-u, i kao zadnja vest je isla da je "Sinoc pronadjeno telo Zorana Vukojevica, zasticenog svedoka, koji je odbio zastitu....". Data je i slika i moja supruga je prokomntarisala - vidi, to je onaj sa poternice. Upravo sam u vanrednim vestima B92 (a i sad na sajtu) video da je DANAS popodne pronadjeno Vukovo telo, a da je sinoc ubijen neko drugi!!!! Kako je RTS mogao objaviti da je Vuk ubijen, kad je telo nadjeno 5 sati posle!!! O cemu se ovde radi??

Logicar

pre 17 godina

Ljudi, taj Zoran Vukojevic nije bio bilo ko, nego bivsi policajac i sef obezbedjenja Dusana Spasojevica Siptara, u stabu zemunskog klana, u Silerovoj ulici.
Osim toga razmislite malo o bolesnoj poruci onih koji su ceo dogadjaj osmislili, izrezirali i izveli. Meni tu nista ne izgleda slucajno odabrano. Tezilo se simbolici. Neko se svima nama normalnima drsko ruga u lice:
1) Prvi les ostavljen u Visegradskoj. Mnogi ovde komentarisu blizinu zgrade MUP-a (koja je kilometar dalje), a ne uocavaju ono sto jasno pise u tekstu «na oko 50 metara od ulaza u Urgentni centar” . Na to mesto je dovezen Djindjic posle upucavanja i tu mu je konstatovana smrt.
2) Auto pocinilaca (i to bas slucajno Audi, iste marke kao auto smrti iz mnogih slicnih Legijinih akcija) ostavljen na parkingu hale Limes, do auto puta (bnas «slucajno» blizu mesta Bagzijevog neuspelog atentata na Zorana)
3) Drugi les izbacen auto putu, kod pumpe Zmaj. Za one koji ne znaju, to je put ka Surcinu.
Treba li jos objasnjenja umobolne simbolike?
I sto niko konacno ne prizna koji je cin imao Siptar u DB-u?

Mila, Brisel

pre 17 godina

Nacin na koji je izvedena policijska akcija verovatno nece dati ama bas nikakv rezultat, a samo pokazuje da policija nema pojma. A vrla nam BIA (koja, jelte, sveeee dozna) verovatno nema sta da kaze policajcima da im pomogne. Odatle proizilaze 2 moguca zakljucka:ili BIA nema pojma sta se desava, cime se postavlja pitanje zasto moj novac od poreza ide njima, ili znaju a cute, sto znaci da je neko iz BIA umesan u ove rabote, i opet se vracamo na isto pitanje.

Ko vlada Srbijom?

axa

pre 17 godina

Ubijeni Zoran Povic Pova je 3 (tri) godine na poternici MUP-a. Da li je njega iko trazio, zbog cega on nije uhapsen, da li ima ikakve sumnje da je bio u Beogradu sve to vreme?! "Nasli" su ga tek kad su se o njegov lesh spotakli u centru Beograda.
Likvidacija svedoka-saradnika i objavljivanje da je ubijen pre nego sto je njegov lesh otkriven govori vishe nego dovoljno.

Zabrinut

pre 17 godina

Jos uvek zivimo u drzavi u kojoj morate da se bojite vase misljenje da napisete ili da kazete. Lisice na rukama, izbacivanje tela iz auta (nije samo cista likvidacija), mucenje zrtvi, sve to govori da tisu placeni pojedinci nego jedna organizacija (vidi prvu recenicu).Nismo mi nigde stigli, naprotiv, sve nase nade su u tociru, zna se dse tocir ne moze napuniti. Sutra ce jos ispasti tako da je Zoran sam svoje ubice narucio, mozda da nebi bezvladje u ovoj zemlji morao da dozivi.

Tambura

pre 17 godina

Klasican dokaz deal-a koji je postignut prilikom predaje legije. On i dalje iz zatvora vodi podzemlje, usmerava rad pojedinih drzavnih sluzbi i generalno utice na stanje u drzavi.
Tuzno je sve to, narocito sto je sve izvesnije da je Zoran zaludno dao zivot.
Srbija je onakva kakva je jer to i zasluzuje a njega nija zasluzila.

milan

pre 17 godina

E dragi moji prijatelji,to je PRAVI odgovor zbog cega EU ima vize. A da vasa vlada sa g.Kostunicom nije u stanju da napravi red ili ji to odgovara, da sakrije svoju nemoc vladanja.Niko ne želi da je Srbija u izolaciji, i nema vanjskih neprijatelja, neprijatelji so kod kuce.Zbog toga dragi prijatelji ujedinite se i napravite red sami,posto od te vlade necete nista docekati.

Vojislav

pre 17 godina

Da je sada ono zlatno vreme kada nisu postojale vize za svet, u Srbiji bi ostalo vrlo malo ljudi. Ovako mozemo samo da sanjamo da postoji i neki normalniji deo sveta u kome bi mozda mogli i mi da zivimo... ali tesko je na na javi

Петар

pre 17 godina

Држава је корумпирана, службеници полиције неспособни или не желе да раде свој посао, судови такође. Ми смо зрели за протекторат запада. Па да нам дође неки Петерсен, Билт или како се зове овај Словак што је у Црној Гори...

Svedok

pre 17 godina

Zar vi i dalje ne vidite ko je naručio ubistvo Đinđića, s obzirom na trenutnu situaciju u vlasti, prethodne sporove dok je bio živ?
Sve je tužnije gledati kako tonete sve dublje.

Jole

pre 17 godina

To lici na nasu drzavu. Opste rasulo i javasluk. Sto bi rekli stranci: "Ma pusti, ta se drzava raspala". Bas tako, u bukvalnom smislu... I onda se cudimo sto nam ljudi odlaze, i sto se otcepljuju oni koji to mogu... Ostaju u Srbiji samo oni koji nemogu da odu odavde.

Krebezis

pre 17 godina

Katastrofa... u ovoj zemlji nema vise ni sudstva ni policije, ovo je jednom recju divlji zapad. Kako li se osecaju sudije i tuzioci koji vode proces za ubistvo premijera, kako im deca idu u skolu i vracaju se kuci, sav se najezim kada pomislim da su ti zlikovci jos jako mocni da mogu da likvidiraju koga hoce u Srbiji.

dule

pre 17 godina

nesto mi poznate price sa audijem i to... kao da se i ranije desavalo.
vazno da funkcionise pravna drzava.
i da je ovaj premijer bezbedan...
sve ce biti bolje, samo ustav da doteramo...

Cemer

pre 17 godina

Zlocinci se ili kriju ili bivaju ubijeni od su-zlocinaca ...lista je duga i terbalo bi napraviti hroniku. A u vlasti sede oni koji nikada sa zlocinima ne zele da se obracunaju a neki ih slave.

1 u nizu

pre 17 godina

Ovih dana se Kostunica nesto breca na EU, kako rece, posle 5. oktobra je ocekivao da ce EU da se partnerski odnosi prema nama. A mi smo od 5. oktobra demokrate kakvih nigde nema, ubismo premijera Djindica, cuvamo haske optuzenike, a sve sto veze nema sa zdravim razumom... Kostunica bi trebao da se pita je li suvisan u nasoj svakodnevici ili smo mi genaralno bolesna nacija

NekoNormalan

pre 17 godina

U zemlji u kojoj je prvi covek policije obijao trafike, samo ozbiljno neobavesteni mogu verovati da drzava kontrolise kriminal. Mafija postoji u svakoj drzavi, ali je samo kod nas snaznija od drzave.

Leo Popovic

pre 17 godina

Nisam preterano bio odusevljen ,na kraju,ipak slabim rezultatima "Sablje".Sve se u takvim kampanjskim akcijama izjalovi na kraju.Teorijski gledano,kljuc jeste u institucijama koje,kako vidimo, u praksi uopste ne funkcionisu zbog trulih politickih nagodbi.Ako je cena mira u Srbiji neka nova "Sablja" glasam za!Sa druge strane, uvodjenje palijativnih mera ne znaci da treba prestati sa izgradjivanjem institucija,sto je u ovakvoj Srbiji tezak i mukotrpan zadatak sa neizvesnim ishodom.

Srle_

pre 17 godina

Direktna demonstracije sile i moci od strane Legije i ekpipe, mislim da uopste nije slucajno sto su ga bas blizu zgrade MUP-a izbacili.

Dovla

pre 17 godina

Zato sto je mafija ubila drugog mafijasa nekima nista vise ne valja, ako je to merilo da li je drzava propala ili ne, onda su sve drzave na svetu propale! SVASTA!

Milo

pre 17 godina

Ocas nadju svedoka koga drzava navodno stiti i krije a ne mogu da nadju Mladica koga drzava navodno ne stiti i ne krije. Ko ovde vlada, pogodite?

djape

pre 17 godina

Dosta vise sumornih, odvratnih i otrcanih tipova koji mrze sve oko sebe svoju okolinu, ljude drustvo i sve zivo.
Proci ce i DSS i G17 i DS i radikali i sve ostale stranke ali je drzava ono sto ostaje, ma kakva bila i mi nemamo bolje. A djubrad (odnosno oni koji smatraju da su djubrad i dubretarski se ponasaju) ce otici na djubre yajedno sa kriminalcima i ostalima. Jer i kriminalci to isto rade jer smatraju da drzava ne postoji i da je haos te mogu da rade sta hoce, a alibi im daju ti isti likovi koji haos traze tamo gde ga nema, makar i verbalno.

Dragan

pre 17 godina

Zar još postoji taj zemunski klan? Ovo je neverovatno, vraćamo se na staro, isti metodi, paljenje automobila...i sve to nekažnjeno. Nemojte posle da se iznenadimo kada se opet neka grupa osili da vrši atentate i državne udare.

Milos

pre 17 godina

višestrukom izvršiocu najtežih krivičnih dela, za kojim je bila raspisana i međunarodna poternica.
Sta je on radio van zatvora!?

braco

pre 17 godina

evo neki dan u Americi neki ludjak ili vise njih upadose u kucu i pobise 7 ili 9 clanova porodice
e pa prema ovome tipu gore Amerika se definitivno raspada. Sta je sa ovim ljudima? Ovakva se ubisyva desavaju svugdje u svijetu.
Mi kao da jedva cekamo da se nesto desi pa da opalimo po drzavi....drzava je onakva kakvi su gradjani....

Veselin

pre 17 godina

Mislim da je najboje da puste i Cemu, Zvekija i još nekolicinu pa da se sve lepo rasčisti, da se narod ne muči i laže i da očekuje nekakve presude i zakonske kazne. Baš da vidim sada ko će prići policiji da kaže nešto o svim zločinima ili da svedoči.

Boza Bogdanovic

pre 17 godina

Za jedno tridesetak godina privesce kraju sudjenje atentatorima, koji su zverski ubili g. Djindjica. U medjuvremenu ce same atentatore, njihove pomagace i svedoke "pojesti mrak", da ne kazu imena organizatora atentata, koji je najbolja ilustracija lustracije. Na kraju ce sudija, bivsi JUL-ovac ili SPS-ovac konstatovati da se sudjenje prekida, posto vise nema dokaza, a prepostavlja se da se g. Djindjic sam ubio.
O, Srbijo, Srbijice, mnogo si jadna i bedna. Kakvi te vode, nije ni cudo.
Boza Bogdanovic, Bor

Panta optimista

pre 17 godina

Povodom ubistva pomenutog krimosa: Sto ne valja nek' se cisti, a zasto smo komunisti, pevalo se nekad. Slicno mozemo da pevamo i sada kada su na vlasti legalisti, a pomazu im socijalisti i nacionalisti. Pokusajmo da prespavamo jos samo godinu dana; hibernirajmo. Sledece godine, kada viskove iz Dinkicevog budzeta Velja Ilic pretochi u ogromne investicije, postacemo minijaturna Slovacka. /Zaboravimo Svajcarsku i njihove krave; nismo mi stocarsko pleme/. U medjuvremenu ce stici i Kostunicin ustav, koji ce besplatno da se mazze na hleb. Institucije sistema ce da zazive same od sebe, iz pepela, kao ptica Feniks. Verujmo da su nam zvezde naklonjene; Bozijem narodu spas dolazi iz Kosmosa.

Nazalost,gradjanin Srbije

pre 17 godina

Audi-"auto-ubica",spaljen posle ubistva,kod Hale"Limes",potencijalni svedok protiv Legije i Zemunskog klana,dokumenta svedoka-saradnika koji je optuzio Legiju ali i Bulatovica,Tomica,Mikelica,....becen ispred mup-a.
A sta tu kome nije jasno ? Ili smo svi postali kao mediji u Srbiji??

Dragana

pre 17 godina

Kako ono bese "sve je isto samo NJEGA nema" svi bi dodali "jos i gore jer je sve zakuvao" i otisao a mi cemo biti svedoci razracunavanja i dalje kriminalizacije.
Ja bih na drugu planetu ova je propala. A Vi????
Novobeogradjanka

Zmajev_let

pre 17 godina

Strasnoo...svaki dan sve gore i gore... ocemo li mi uskoro moci da procitamo lepe vesti da nas obraduju a da nema jedan dan da je neko ubijen ili napadnut... koliko treba vremena da prodje a da mi budemo normalna drzava?

Goran

pre 17 godina

Kada se procita ceo tekst da je Vukojevic nestao jutros iz porodicne kuce a da telo ugljenisanog muskarca nije identifikovano namece se slutnja. Jos kada se procita i da je nadjen spaljen Audi namece se i slutnja ko je pocinilac. Ako se ove slutnje obistine, ovo ce biti najveci udarac specijalnom sudu od njegovog osnivanja.

B.Mikic

pre 17 godina

I onda ovaj nesretni Kostunica krene da kritikuje evropsku uniju i referendum u Crnoj Gori. Ponasa se kao da je u Srbiji sve pod kontrolom, narodu cvetaju ruze... Kostunica stvarno misli da je u Srbiji sve u najboljem redu. Covek ocigledno izgubio orijentaciju i ne primecuje da je u Srbiji sve kao i pre 5. oktobra 2000. Srbija je bila normalna samo u onom kratkom periodu dok je njen premijer bio Zoran Djindjic.

Mario

pre 17 godina

Drzava kojoj je stalo do pravde i sudjenja ubici njenog premijera takve bi ljude obezbedjivala barem kao premijera Kostunicu ili ministra Jocica.

Zabrinuti

pre 17 godina

Sramota! Ubijen je zasticeni svedok. Pa,ko je njega cuvao, policija ili vaspitacica iz obdanista? Da li ce Jocic snositi odgovornost za ovakav propust? Ubijen je covek cija je izjava na sudu osnov postupka za ubistvo premijera! Kad Jocic nije mogao (ili hteo) da zastiti takvog coveka, kako ce cuvati nas obicne, zabrinute smrtnike... Mislite o tome...

Srdjan, Ceska

pre 17 godina

Covece, ubijen svedok saradnik! Ne mogu da verujem sta je sebi ta jadna drzava dozvolila! Nemam drugih reci nego da sam zaprepascen! Ne cudi me obracun i likvidacija kriminalaca - to je bilo i ima toga svugde, ali kakva je to katastrofa za jednu "pravnu drzavu" (po Kostunici) da dozvoli da joj ubiju svedoka sardanika i to u procesu oko ubistva premijera?!

poznavalac prilika

pre 17 godina

kako je krenulo nece vise imati ko da svedoci protiv legije i zvekija, pa tako da ocekujem da budu budu pusteni do kraja godine, s tim sto ce verovatno jocic da im se izvini zbog nanetog im dusevnog bola a ni novcana satisfakcija istih nije iskljucena. ako nam se u s korije vreme ne dese izbori, crno nam se pise...

osttavljeni

pre 17 godina

Pa i pticama na grani je jasno ko stoji iza ovoga. Pa gospodo vreme je za razlaz dok jos vise ne odete u dubiozu. Sad su jasni svi predhodni dogovori pre uhicenja glavnog mozga razbijnika.

Kole

pre 17 godina

Kostunica mi sve vise lici na Slobu - breca se na Evropu spava sa radikalima a mafija je sve jaca i pocinju obracuni . Mozda cemo uskoro da proslavimo novu 1990. god

Nikola

pre 17 godina

Ostao je jos jedan svedok, onaj koga ova vlast navise mrzi ( sto se lako moze zakljuciti na osnovu njihovih prethodnih izjava i tekstova u novinama koje vlast kontrolishe )- Chume. Bas me interesuje da li ce se vishe pojaviti u Specijalnom sudu. I ko josh sumnja da obecanje dato Legiji nece biti ispunjeno? :/

Brankica,Norway

pre 17 godina

Kao prvo,NE MOGU DA VERUJEM da se Djindjicevim ubicama jos sudi,sramota kakvo nam je sudstvo,sporo i neefikasno.3 god.od ubistva i nista,sve sama svedocenja i gluposti.Osecam pritisak u glavi dok pisem,i hocemo u Evropu a najelementarnije stvari nam nisu resene.Jos pustili Jocu Amsterdama,prebacen pod onakvom pratnjom iz Evrope a nasi pljuju u lice i onima koji su ga uhapsili i narodu.Pa sta vi mislite sta on sada radi,gleda tv,cita i trenira sigurno?Nemam reci,da ni jedan proces nije priveden do kraja,ni za Curuviju,ni Djindjica,nemamo mi pojma.

Jagoda iz Njegoševe

pre 17 godina

Koštunice, Joćiću, Bulatoviću,Stojkoviću ODSTUPITE!!! Vaša MINISTRSTVA SILE su najodgovornija za ovo! Hoće li vas nešto pomeriti ? Hoćete li bar jednom, za nešto osetiti odgovornost?

Al Kapone

pre 17 godina

Drma se vlada,blize se izbori a nije ispunjen dogovor sa covekom koji se pred'o zato sto ima poverenja u ovu vladu !
Ta vlada nista nije uradila sto mu je obecala!(mozda je nesposobna?)
I sta sad on da radi? Da ceka?Pa nije lud! A on je preduzimljiv covek koji zna svoj pos'o!
Da ne kazem "profesionalac"!
I bolje da se neke stvari izdesavaju dok je on u CZ-u,to je validan alibi!
Sad jos samo da neki sudija nestane i" mirno spavaj nano".
De bre mi zivimo?!@?#!@#?

Dekster

pre 17 godina

Mislim da je ove ljude pobila policija. Policija je ubila i premijera. Ustvari, vecinu ubistava, ratnih zlocina, oruzanih pljacki i narko-kriminala u ovoj policijskoj zemlji upravo je, obavila ista ta policija koja nastupa kao klasicna banditska organizacija sa sve tajnim nedodirljivim krilom u narodu poznatom kao BIA(OZNA, UDBA, SDB). To je organizovana kriminalna organizacija koja je godina obucavana za izvresenje najtezih krivicnih dela i koja je od tih istih dela, svaki put amnestirana od drzave. Iz straha od njihove moci svako. Tako ce nazalost biti i ovaj put! Dok tu bandu ne ukinemo i ponovo osnujemo sluzbu bice nam tako.

Betmen

pre 17 godina

Ubijen Vukojevic,ubijen Povic,pusten Joca Amsterdamac,pre par nedelja ubijen Vojislav Jekic,presude optuzenima za organizovani krimainal se ruse na Ustavnom sudu... BIA i Vojna sluzba bezbednosti nista neznaju (one ovo i potpomazu) , MUP jos manje. Posle svega ovoga niko normalan ne moze da me ubedi kako direktno iza svega ovoga ne stoji sama Vlada, jer da je postojala politicka volja iste sve ovo se ne bi desavalo.

Ja

pre 17 godina

Iako imam 38 godina i dosta sam video jos uvek mogu da me iznenade neke stvari koje se dogadjaju kod nas... to je za mene dobar znak jer znaci da sam jos normalan, ali oko mene je malo sta normalno.
Navescu vam slucaj cerke moje prijateljice koja je sa svojom skolom putovala u Pariz na ekskurziju. Elem posetili su skoro sve sto u Parizu treba videti ako si na par dana tamo i izmedju ostalog neki most za koji im je turisticki vodic rekao da su se na istom tom mostu svojevremeno Legija i ekipa slikali pa im i pokazala mesto da se i oni slikaju ako to zele (eto to je demokratija nije obavezno ali ako hocete!)!!!
I ta zena ili devojka radi svoj posao posteno je placena upucuje nasu decu u noviju istoriju jihove zemlje. Mozda ce neko reci pa sta.. ja to ne mogu jer sam vise nego svestan sta nam je taj Legija i njegovi saborci napravio od zivota. Medjutim vecina izgleda nije i nece ni biti. Na zalost pokazalo se za poslednjih 20 godina da smo mi tupav narod koji od stabla ne vidi sumu!
Pa i ovo poslednje dogadjanje je vrlo slikovito i mislim da g-din Vasic iz nedeljnika "Vreme" ima jako dobar komentar. Zmiji glava nije odsecena i nece ni biti nasa elita se o tome stara jer u protivnom bi ona morala da opravda rezultatima svoje postojanje, a to je priznacete zahtevno i trazi trud. Cast izuzetcima ali vecina onih koji pretenduju da su najbolji medju nama sa radom koji imaju iza sebe u svakom normalno produktivnom drustvu ne bi bili vredni ni pomena.

sacchi

pre 17 godina

Kosovo i saradnja sa Tribunalom i samo to !
E tako u Srbiji moze da se vlada godinama ! Nesto najlakse na svetu ! Cim se desi ovako nesto vi odgovorite sa ove dve teme i uvek tako za bilo sta ? Pritom, nikako ne uspevate da se izborite sa tim, zato sto je to BOLNO PITANJE SRBIJE !
Naravno, bice na zalost jos svega u ovoj zemlji ali uvek ce se odgovorni pozivati na Kosovo i Hag !
Daleko cemo dogurati...

Dusan

pre 17 godina

*Putuj Evropo,nemoj vise cekati na nas,nama je dobro...sreca jedna ne opisiva*. Vidim da svi vicu Kostunici da raspusti vladu,i da ode ako zna odakle je i dosao,za sta sam i ja,samo ne znam da li u ovoj drzavi ima neko ko nije korumpiran da dodje na vlast.

Sasa

pre 17 godina

Ministar policije sa "puterom na glavi", vlada i ministarstvo pravde se trude da diskvalifikuju spec. sud ,"sablju" i naravno da rehabilituju JSO i Djindjiceve likvidatore! Zar nas cudi ovo sto se desava?!? Srbijo sve je isto samo njega nema!!!

Pedjans

pre 17 godina

Eheeeej Srbijo, ostala si sama medju sljivama, sama sa svojom prosloscu i sadasnjoscu. Niko ti vise nece osporavati velicinu, niko te vise nece pritiskati iznutra, a ni spolja.
Operi lice musavo, promeni svoju bednu odecu, utisaj svoju novokomponovanu muziku i smanji malo sa pivom i rakijom.

Lazar Špalaver,Nikšić

pre 17 godina

Neko ko je vrlo moćan vuče konce i diriguje svim što se dešava u Srbiji kako bi se uspostavila demokratija Vukojević i Popić su vjerovatno znali ko je isplanirao sva ubistva u Srbiji i kao nezgodni svjedoci morali su otići.
Ista stvar očekuje i Crnu Goru u skoroj budućnosti sem ako Djukanović ne bude do kraja slušao kako mu se naredi.
Lazar Špalaver, Nikšić

Freska

pre 17 godina

Šta reći? Srbiji nema spasa, svakim danom u svakom pogledu sve više napreduje ka ambisu. Do skoro mi je bilo teško kad pročitam ovako nešto, a sad počinjem da se smijem jer me to više ne dotiče. Plačite srbi kad niste u stanju da nešto promijenite i kad ponavljate svoje greške sve češće i sigurnije. Zbogom tužni skupe.

Svedok

pre 17 godina

Zar vi i dalje ne vidite ko je naručio ubistvo Đinđića, s obzirom na trenutnu situaciju u vlasti, prethodne sporove dok je bio živ?
Sve je tužnije gledati kako tonete sve dublje.

Vojislav

pre 17 godina

Da je sada ono zlatno vreme kada nisu postojale vize za svet, u Srbiji bi ostalo vrlo malo ljudi. Ovako mozemo samo da sanjamo da postoji i neki normalniji deo sveta u kome bi mozda mogli i mi da zivimo... ali tesko je na na javi

Jole

pre 17 godina

To lici na nasu drzavu. Opste rasulo i javasluk. Sto bi rekli stranci: "Ma pusti, ta se drzava raspala". Bas tako, u bukvalnom smislu... I onda se cudimo sto nam ljudi odlaze, i sto se otcepljuju oni koji to mogu... Ostaju u Srbiji samo oni koji nemogu da odu odavde.

Krebezis

pre 17 godina

Katastrofa... u ovoj zemlji nema vise ni sudstva ni policije, ovo je jednom recju divlji zapad. Kako li se osecaju sudije i tuzioci koji vode proces za ubistvo premijera, kako im deca idu u skolu i vracaju se kuci, sav se najezim kada pomislim da su ti zlikovci jos jako mocni da mogu da likvidiraju koga hoce u Srbiji.

dule

pre 17 godina

nesto mi poznate price sa audijem i to... kao da se i ranije desavalo.
vazno da funkcionise pravna drzava.
i da je ovaj premijer bezbedan...
sve ce biti bolje, samo ustav da doteramo...

Cemer

pre 17 godina

Zlocinci se ili kriju ili bivaju ubijeni od su-zlocinaca ...lista je duga i terbalo bi napraviti hroniku. A u vlasti sede oni koji nikada sa zlocinima ne zele da se obracunaju a neki ih slave.

1 u nizu

pre 17 godina

Ovih dana se Kostunica nesto breca na EU, kako rece, posle 5. oktobra je ocekivao da ce EU da se partnerski odnosi prema nama. A mi smo od 5. oktobra demokrate kakvih nigde nema, ubismo premijera Djindica, cuvamo haske optuzenike, a sve sto veze nema sa zdravim razumom... Kostunica bi trebao da se pita je li suvisan u nasoj svakodnevici ili smo mi genaralno bolesna nacija

NekoNormalan

pre 17 godina

U zemlji u kojoj je prvi covek policije obijao trafike, samo ozbiljno neobavesteni mogu verovati da drzava kontrolise kriminal. Mafija postoji u svakoj drzavi, ali je samo kod nas snaznija od drzave.

Leo Popovic

pre 17 godina

Nisam preterano bio odusevljen ,na kraju,ipak slabim rezultatima "Sablje".Sve se u takvim kampanjskim akcijama izjalovi na kraju.Teorijski gledano,kljuc jeste u institucijama koje,kako vidimo, u praksi uopste ne funkcionisu zbog trulih politickih nagodbi.Ako je cena mira u Srbiji neka nova "Sablja" glasam za!Sa druge strane, uvodjenje palijativnih mera ne znaci da treba prestati sa izgradjivanjem institucija,sto je u ovakvoj Srbiji tezak i mukotrpan zadatak sa neizvesnim ishodom.

Srle_

pre 17 godina

Direktna demonstracije sile i moci od strane Legije i ekpipe, mislim da uopste nije slucajno sto su ga bas blizu zgrade MUP-a izbacili.

Dovla

pre 17 godina

Zato sto je mafija ubila drugog mafijasa nekima nista vise ne valja, ako je to merilo da li je drzava propala ili ne, onda su sve drzave na svetu propale! SVASTA!

Milo

pre 17 godina

Ocas nadju svedoka koga drzava navodno stiti i krije a ne mogu da nadju Mladica koga drzava navodno ne stiti i ne krije. Ko ovde vlada, pogodite?

djape

pre 17 godina

Dosta vise sumornih, odvratnih i otrcanih tipova koji mrze sve oko sebe svoju okolinu, ljude drustvo i sve zivo.
Proci ce i DSS i G17 i DS i radikali i sve ostale stranke ali je drzava ono sto ostaje, ma kakva bila i mi nemamo bolje. A djubrad (odnosno oni koji smatraju da su djubrad i dubretarski se ponasaju) ce otici na djubre yajedno sa kriminalcima i ostalima. Jer i kriminalci to isto rade jer smatraju da drzava ne postoji i da je haos te mogu da rade sta hoce, a alibi im daju ti isti likovi koji haos traze tamo gde ga nema, makar i verbalno.

Dragan

pre 17 godina

Zar još postoji taj zemunski klan? Ovo je neverovatno, vraćamo se na staro, isti metodi, paljenje automobila...i sve to nekažnjeno. Nemojte posle da se iznenadimo kada se opet neka grupa osili da vrši atentate i državne udare.

Milos

pre 17 godina

višestrukom izvršiocu najtežih krivičnih dela, za kojim je bila raspisana i međunarodna poternica.
Sta je on radio van zatvora!?

braco

pre 17 godina

evo neki dan u Americi neki ludjak ili vise njih upadose u kucu i pobise 7 ili 9 clanova porodice
e pa prema ovome tipu gore Amerika se definitivno raspada. Sta je sa ovim ljudima? Ovakva se ubisyva desavaju svugdje u svijetu.
Mi kao da jedva cekamo da se nesto desi pa da opalimo po drzavi....drzava je onakva kakvi su gradjani....

Veselin

pre 17 godina

Mislim da je najboje da puste i Cemu, Zvekija i još nekolicinu pa da se sve lepo rasčisti, da se narod ne muči i laže i da očekuje nekakve presude i zakonske kazne. Baš da vidim sada ko će prići policiji da kaže nešto o svim zločinima ili da svedoči.

Boza Bogdanovic

pre 17 godina

Za jedno tridesetak godina privesce kraju sudjenje atentatorima, koji su zverski ubili g. Djindjica. U medjuvremenu ce same atentatore, njihove pomagace i svedoke "pojesti mrak", da ne kazu imena organizatora atentata, koji je najbolja ilustracija lustracije. Na kraju ce sudija, bivsi JUL-ovac ili SPS-ovac konstatovati da se sudjenje prekida, posto vise nema dokaza, a prepostavlja se da se g. Djindjic sam ubio.
O, Srbijo, Srbijice, mnogo si jadna i bedna. Kakvi te vode, nije ni cudo.
Boza Bogdanovic, Bor

Panta optimista

pre 17 godina

Povodom ubistva pomenutog krimosa: Sto ne valja nek' se cisti, a zasto smo komunisti, pevalo se nekad. Slicno mozemo da pevamo i sada kada su na vlasti legalisti, a pomazu im socijalisti i nacionalisti. Pokusajmo da prespavamo jos samo godinu dana; hibernirajmo. Sledece godine, kada viskove iz Dinkicevog budzeta Velja Ilic pretochi u ogromne investicije, postacemo minijaturna Slovacka. /Zaboravimo Svajcarsku i njihove krave; nismo mi stocarsko pleme/. U medjuvremenu ce stici i Kostunicin ustav, koji ce besplatno da se mazze na hleb. Institucije sistema ce da zazive same od sebe, iz pepela, kao ptica Feniks. Verujmo da su nam zvezde naklonjene; Bozijem narodu spas dolazi iz Kosmosa.

Nazalost,gradjanin Srbije

pre 17 godina

Audi-"auto-ubica",spaljen posle ubistva,kod Hale"Limes",potencijalni svedok protiv Legije i Zemunskog klana,dokumenta svedoka-saradnika koji je optuzio Legiju ali i Bulatovica,Tomica,Mikelica,....becen ispred mup-a.
A sta tu kome nije jasno ? Ili smo svi postali kao mediji u Srbiji??

Dragana

pre 17 godina

Kako ono bese "sve je isto samo NJEGA nema" svi bi dodali "jos i gore jer je sve zakuvao" i otisao a mi cemo biti svedoci razracunavanja i dalje kriminalizacije.
Ja bih na drugu planetu ova je propala. A Vi????
Novobeogradjanka

Zmajev_let

pre 17 godina

Strasnoo...svaki dan sve gore i gore... ocemo li mi uskoro moci da procitamo lepe vesti da nas obraduju a da nema jedan dan da je neko ubijen ili napadnut... koliko treba vremena da prodje a da mi budemo normalna drzava?

Goran

pre 17 godina

Kada se procita ceo tekst da je Vukojevic nestao jutros iz porodicne kuce a da telo ugljenisanog muskarca nije identifikovano namece se slutnja. Jos kada se procita i da je nadjen spaljen Audi namece se i slutnja ko je pocinilac. Ako se ove slutnje obistine, ovo ce biti najveci udarac specijalnom sudu od njegovog osnivanja.

B.Mikic

pre 17 godina

I onda ovaj nesretni Kostunica krene da kritikuje evropsku uniju i referendum u Crnoj Gori. Ponasa se kao da je u Srbiji sve pod kontrolom, narodu cvetaju ruze... Kostunica stvarno misli da je u Srbiji sve u najboljem redu. Covek ocigledno izgubio orijentaciju i ne primecuje da je u Srbiji sve kao i pre 5. oktobra 2000. Srbija je bila normalna samo u onom kratkom periodu dok je njen premijer bio Zoran Djindjic.

Mario

pre 17 godina

Drzava kojoj je stalo do pravde i sudjenja ubici njenog premijera takve bi ljude obezbedjivala barem kao premijera Kostunicu ili ministra Jocica.

Zabrinuti

pre 17 godina

Sramota! Ubijen je zasticeni svedok. Pa,ko je njega cuvao, policija ili vaspitacica iz obdanista? Da li ce Jocic snositi odgovornost za ovakav propust? Ubijen je covek cija je izjava na sudu osnov postupka za ubistvo premijera! Kad Jocic nije mogao (ili hteo) da zastiti takvog coveka, kako ce cuvati nas obicne, zabrinute smrtnike... Mislite o tome...

Srdjan, Ceska

pre 17 godina

Covece, ubijen svedok saradnik! Ne mogu da verujem sta je sebi ta jadna drzava dozvolila! Nemam drugih reci nego da sam zaprepascen! Ne cudi me obracun i likvidacija kriminalaca - to je bilo i ima toga svugde, ali kakva je to katastrofa za jednu "pravnu drzavu" (po Kostunici) da dozvoli da joj ubiju svedoka sardanika i to u procesu oko ubistva premijera?!

poznavalac prilika

pre 17 godina

kako je krenulo nece vise imati ko da svedoci protiv legije i zvekija, pa tako da ocekujem da budu budu pusteni do kraja godine, s tim sto ce verovatno jocic da im se izvini zbog nanetog im dusevnog bola a ni novcana satisfakcija istih nije iskljucena. ako nam se u s korije vreme ne dese izbori, crno nam se pise...

osttavljeni

pre 17 godina

Pa i pticama na grani je jasno ko stoji iza ovoga. Pa gospodo vreme je za razlaz dok jos vise ne odete u dubiozu. Sad su jasni svi predhodni dogovori pre uhicenja glavnog mozga razbijnika.

Kole

pre 17 godina

Kostunica mi sve vise lici na Slobu - breca se na Evropu spava sa radikalima a mafija je sve jaca i pocinju obracuni . Mozda cemo uskoro da proslavimo novu 1990. god

Nikola

pre 17 godina

Ostao je jos jedan svedok, onaj koga ova vlast navise mrzi ( sto se lako moze zakljuciti na osnovu njihovih prethodnih izjava i tekstova u novinama koje vlast kontrolishe )- Chume. Bas me interesuje da li ce se vishe pojaviti u Specijalnom sudu. I ko josh sumnja da obecanje dato Legiji nece biti ispunjeno? :/

Petar Srdanovic

pre 17 godina

Jutros (subota) sam gledao vesti u 10h na RTS-u, i kao zadnja vest je isla da je "Sinoc pronadjeno telo Zorana Vukojevica, zasticenog svedoka, koji je odbio zastitu....". Data je i slika i moja supruga je prokomntarisala - vidi, to je onaj sa poternice. Upravo sam u vanrednim vestima B92 (a i sad na sajtu) video da je DANAS popodne pronadjeno Vukovo telo, a da je sinoc ubijen neko drugi!!!! Kako je RTS mogao objaviti da je Vuk ubijen, kad je telo nadjeno 5 sati posle!!! O cemu se ovde radi??

Brankica,Norway

pre 17 godina

Kao prvo,NE MOGU DA VERUJEM da se Djindjicevim ubicama jos sudi,sramota kakvo nam je sudstvo,sporo i neefikasno.3 god.od ubistva i nista,sve sama svedocenja i gluposti.Osecam pritisak u glavi dok pisem,i hocemo u Evropu a najelementarnije stvari nam nisu resene.Jos pustili Jocu Amsterdama,prebacen pod onakvom pratnjom iz Evrope a nasi pljuju u lice i onima koji su ga uhapsili i narodu.Pa sta vi mislite sta on sada radi,gleda tv,cita i trenira sigurno?Nemam reci,da ni jedan proces nije priveden do kraja,ni za Curuviju,ni Djindjica,nemamo mi pojma.

Jagoda iz Njegoševe

pre 17 godina

Koštunice, Joćiću, Bulatoviću,Stojkoviću ODSTUPITE!!! Vaša MINISTRSTVA SILE su najodgovornija za ovo! Hoće li vas nešto pomeriti ? Hoćete li bar jednom, za nešto osetiti odgovornost?

Al Kapone

pre 17 godina

Drma se vlada,blize se izbori a nije ispunjen dogovor sa covekom koji se pred'o zato sto ima poverenja u ovu vladu !
Ta vlada nista nije uradila sto mu je obecala!(mozda je nesposobna?)
I sta sad on da radi? Da ceka?Pa nije lud! A on je preduzimljiv covek koji zna svoj pos'o!
Da ne kazem "profesionalac"!
I bolje da se neke stvari izdesavaju dok je on u CZ-u,to je validan alibi!
Sad jos samo da neki sudija nestane i" mirno spavaj nano".
De bre mi zivimo?!@?#!@#?

Logicar

pre 17 godina

Ljudi, taj Zoran Vukojevic nije bio bilo ko, nego bivsi policajac i sef obezbedjenja Dusana Spasojevica Siptara, u stabu zemunskog klana, u Silerovoj ulici.
Osim toga razmislite malo o bolesnoj poruci onih koji su ceo dogadjaj osmislili, izrezirali i izveli. Meni tu nista ne izgleda slucajno odabrano. Tezilo se simbolici. Neko se svima nama normalnima drsko ruga u lice:
1) Prvi les ostavljen u Visegradskoj. Mnogi ovde komentarisu blizinu zgrade MUP-a (koja je kilometar dalje), a ne uocavaju ono sto jasno pise u tekstu «na oko 50 metara od ulaza u Urgentni centar” . Na to mesto je dovezen Djindjic posle upucavanja i tu mu je konstatovana smrt.
2) Auto pocinilaca (i to bas slucajno Audi, iste marke kao auto smrti iz mnogih slicnih Legijinih akcija) ostavljen na parkingu hale Limes, do auto puta (bnas «slucajno» blizu mesta Bagzijevog neuspelog atentata na Zorana)
3) Drugi les izbacen auto putu, kod pumpe Zmaj. Za one koji ne znaju, to je put ka Surcinu.
Treba li jos objasnjenja umobolne simbolike?
I sto niko konacno ne prizna koji je cin imao Siptar u DB-u?

Dekster

pre 17 godina

Mislim da je ove ljude pobila policija. Policija je ubila i premijera. Ustvari, vecinu ubistava, ratnih zlocina, oruzanih pljacki i narko-kriminala u ovoj policijskoj zemlji upravo je, obavila ista ta policija koja nastupa kao klasicna banditska organizacija sa sve tajnim nedodirljivim krilom u narodu poznatom kao BIA(OZNA, UDBA, SDB). To je organizovana kriminalna organizacija koja je godina obucavana za izvresenje najtezih krivicnih dela i koja je od tih istih dela, svaki put amnestirana od drzave. Iz straha od njihove moci svako. Tako ce nazalost biti i ovaj put! Dok tu bandu ne ukinemo i ponovo osnujemo sluzbu bice nam tako.

Mila, Brisel

pre 17 godina

Nacin na koji je izvedena policijska akcija verovatno nece dati ama bas nikakv rezultat, a samo pokazuje da policija nema pojma. A vrla nam BIA (koja, jelte, sveeee dozna) verovatno nema sta da kaze policajcima da im pomogne. Odatle proizilaze 2 moguca zakljucka:ili BIA nema pojma sta se desava, cime se postavlja pitanje zasto moj novac od poreza ide njima, ili znaju a cute, sto znaci da je neko iz BIA umesan u ove rabote, i opet se vracamo na isto pitanje.

Ko vlada Srbijom?

Betmen

pre 17 godina

Ubijen Vukojevic,ubijen Povic,pusten Joca Amsterdamac,pre par nedelja ubijen Vojislav Jekic,presude optuzenima za organizovani krimainal se ruse na Ustavnom sudu... BIA i Vojna sluzba bezbednosti nista neznaju (one ovo i potpomazu) , MUP jos manje. Posle svega ovoga niko normalan ne moze da me ubedi kako direktno iza svega ovoga ne stoji sama Vlada, jer da je postojala politicka volja iste sve ovo se ne bi desavalo.

Ja

pre 17 godina

Iako imam 38 godina i dosta sam video jos uvek mogu da me iznenade neke stvari koje se dogadjaju kod nas... to je za mene dobar znak jer znaci da sam jos normalan, ali oko mene je malo sta normalno.
Navescu vam slucaj cerke moje prijateljice koja je sa svojom skolom putovala u Pariz na ekskurziju. Elem posetili su skoro sve sto u Parizu treba videti ako si na par dana tamo i izmedju ostalog neki most za koji im je turisticki vodic rekao da su se na istom tom mostu svojevremeno Legija i ekipa slikali pa im i pokazala mesto da se i oni slikaju ako to zele (eto to je demokratija nije obavezno ali ako hocete!)!!!
I ta zena ili devojka radi svoj posao posteno je placena upucuje nasu decu u noviju istoriju jihove zemlje. Mozda ce neko reci pa sta.. ja to ne mogu jer sam vise nego svestan sta nam je taj Legija i njegovi saborci napravio od zivota. Medjutim vecina izgleda nije i nece ni biti. Na zalost pokazalo se za poslednjih 20 godina da smo mi tupav narod koji od stabla ne vidi sumu!
Pa i ovo poslednje dogadjanje je vrlo slikovito i mislim da g-din Vasic iz nedeljnika "Vreme" ima jako dobar komentar. Zmiji glava nije odsecena i nece ni biti nasa elita se o tome stara jer u protivnom bi ona morala da opravda rezultatima svoje postojanje, a to je priznacete zahtevno i trazi trud. Cast izuzetcima ali vecina onih koji pretenduju da su najbolji medju nama sa radom koji imaju iza sebe u svakom normalno produktivnom drustvu ne bi bili vredni ni pomena.

sacchi

pre 17 godina

Kosovo i saradnja sa Tribunalom i samo to !
E tako u Srbiji moze da se vlada godinama ! Nesto najlakse na svetu ! Cim se desi ovako nesto vi odgovorite sa ove dve teme i uvek tako za bilo sta ? Pritom, nikako ne uspevate da se izborite sa tim, zato sto je to BOLNO PITANJE SRBIJE !
Naravno, bice na zalost jos svega u ovoj zemlji ali uvek ce se odgovorni pozivati na Kosovo i Hag !
Daleko cemo dogurati...

axa

pre 17 godina

Ubijeni Zoran Povic Pova je 3 (tri) godine na poternici MUP-a. Da li je njega iko trazio, zbog cega on nije uhapsen, da li ima ikakve sumnje da je bio u Beogradu sve to vreme?! "Nasli" su ga tek kad su se o njegov lesh spotakli u centru Beograda.
Likvidacija svedoka-saradnika i objavljivanje da je ubijen pre nego sto je njegov lesh otkriven govori vishe nego dovoljno.

Dusan

pre 17 godina

*Putuj Evropo,nemoj vise cekati na nas,nama je dobro...sreca jedna ne opisiva*. Vidim da svi vicu Kostunici da raspusti vladu,i da ode ako zna odakle je i dosao,za sta sam i ja,samo ne znam da li u ovoj drzavi ima neko ko nije korumpiran da dodje na vlast.

Zabrinut

pre 17 godina

Jos uvek zivimo u drzavi u kojoj morate da se bojite vase misljenje da napisete ili da kazete. Lisice na rukama, izbacivanje tela iz auta (nije samo cista likvidacija), mucenje zrtvi, sve to govori da tisu placeni pojedinci nego jedna organizacija (vidi prvu recenicu).Nismo mi nigde stigli, naprotiv, sve nase nade su u tociru, zna se dse tocir ne moze napuniti. Sutra ce jos ispasti tako da je Zoran sam svoje ubice narucio, mozda da nebi bezvladje u ovoj zemlji morao da dozivi.

Sasa

pre 17 godina

Ministar policije sa "puterom na glavi", vlada i ministarstvo pravde se trude da diskvalifikuju spec. sud ,"sablju" i naravno da rehabilituju JSO i Djindjiceve likvidatore! Zar nas cudi ovo sto se desava?!? Srbijo sve je isto samo njega nema!!!

Tambura

pre 17 godina

Klasican dokaz deal-a koji je postignut prilikom predaje legije. On i dalje iz zatvora vodi podzemlje, usmerava rad pojedinih drzavnih sluzbi i generalno utice na stanje u drzavi.
Tuzno je sve to, narocito sto je sve izvesnije da je Zoran zaludno dao zivot.
Srbija je onakva kakva je jer to i zasluzuje a njega nija zasluzila.

Pedjans

pre 17 godina

Eheeeej Srbijo, ostala si sama medju sljivama, sama sa svojom prosloscu i sadasnjoscu. Niko ti vise nece osporavati velicinu, niko te vise nece pritiskati iznutra, a ni spolja.
Operi lice musavo, promeni svoju bednu odecu, utisaj svoju novokomponovanu muziku i smanji malo sa pivom i rakijom.

milan

pre 17 godina

E dragi moji prijatelji,to je PRAVI odgovor zbog cega EU ima vize. A da vasa vlada sa g.Kostunicom nije u stanju da napravi red ili ji to odgovara, da sakrije svoju nemoc vladanja.Niko ne želi da je Srbija u izolaciji, i nema vanjskih neprijatelja, neprijatelji so kod kuce.Zbog toga dragi prijatelji ujedinite se i napravite red sami,posto od te vlade necete nista docekati.

Lazar Špalaver,Nikšić

pre 17 godina

Neko ko je vrlo moćan vuče konce i diriguje svim što se dešava u Srbiji kako bi se uspostavila demokratija Vukojević i Popić su vjerovatno znali ko je isplanirao sva ubistva u Srbiji i kao nezgodni svjedoci morali su otići.
Ista stvar očekuje i Crnu Goru u skoroj budućnosti sem ako Djukanović ne bude do kraja slušao kako mu se naredi.
Lazar Špalaver, Nikšić

Петар

pre 17 godina

Држава је корумпирана, службеници полиције неспособни или не желе да раде свој посао, судови такође. Ми смо зрели за протекторат запада. Па да нам дође неки Петерсен, Билт или како се зове овај Словак што је у Црној Гори...

Freska

pre 17 godina

Šta reći? Srbiji nema spasa, svakim danom u svakom pogledu sve više napreduje ka ambisu. Do skoro mi je bilo teško kad pročitam ovako nešto, a sad počinjem da se smijem jer me to više ne dotiče. Plačite srbi kad niste u stanju da nešto promijenite i kad ponavljate svoje greške sve češće i sigurnije. Zbogom tužni skupe.