Subota, 27.05.2006.

10:09

Jocić na slobodi,brojne špekulacije

Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, kraj istrage koja se protiv njega vodi čeka na slobodi.

Izvor: B92

Jociæ na slobodi,brojne špekulacije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

nikola

pre 17 godina

Taman pomislim da pravosudje u Srbiji dosegne dno, oni pokazu da mogu jos gore...
Ako istraga nije dala "opipljive dokaze", zasto su trazili od Holandije da ga izruce? I Holandjani su budale kad su pristali da ga isporuce Srbiji. Pa srpsko "pravosudje" bi i Hitlera oslobodilo zbog "nedostatka dokaza"... Neka im ovo bude za nauk.

paralela

pre 17 godina

slazem sa da niko nije kriv dok se ne dokaze ali napravite paralelu sa davanjem garancije od Mire Markovic da moze da dodje u na sahranu u Srbiju? sami zakljucite, kako to Mira plati par hiljada evra a Joca stotine hiljada. Koliko je Joca jedan od retko opasnih kriminalaca (nije dokazano), Mira je jos vise jedna od retkih diktatora koja je ugrozila zivote miliona ljudi (dokazano). Sta vise da se komanetarise o trenutnoj Vladi, a opet koju Vladu mozemo i imati od celokupne politicke scene u Srbiji. Svaka cast Crnoj Gori i njihovim politicarima, mnogo su sposobniji nego politicari iz Srbije, naravno u interesu njhove drzave. Kad napravimo paralelu izmedju Joce/Mire (to je samo jedan primer od bez broj primera koji se mogu navesti), samo pozelim da se odreknem srpskog drzavljanstva ali i to neko da uradi treba odobrenje drzave, ludosti nikad kraja.

KUBANAC

pre 17 godina

Sve mi se cini da nas opet pale i mazu forama Legija se Plasi Joce, kao Jocas BAUK, a Legija namestio Joci, ubio Premijera, prodavao 600kg. droge, imao svoju bandu koja je ubila 40-tak ljudi, svoju vosku i DB, a Joca namestio jedno ubistvu, PA VI VIDITE KO KOSI AKO STVARNO VODU NOSI

Dida

pre 17 godina

Zasto se cudite,pa to je realno stanje u nasoj drzavi,sitan lopov ili onaj koji razbije izlog da bi jeo a nema para da da sudiji dobije 2 godine robije,ili isto tolko ako ukrade akomulator ili kokosku,ili razbije trafiku.Isto tako politicare nam kriminalci obezbedjuju,sto nigde nema zabelezeno u zapadnim zemljama,npr ko obezbedjuje Velju Ilica,koje obezbedjivao Vuka,koga je obezbedjivao cuveni Nikola Sandulovic?Pa ko posle da nas stavi u EU,kad je kod nas evro crkva u koju se kunemo.Sudije ili korumpirane ili se plase da daju kazne,ako se boje, pa brate postenije je da nerade vise taj posao,neka prodaju kokice na Bulevaru za to ih niko nece ubiti niti ce biti ugrozeni?

Рече ми један чо`ек...

pre 17 godina

Уђеш, изађеш и готово. Наравно као богат "бизнисмен" са добрим (ђавољим) адвокатом.
И када смо већ код адвоката, можда би била добра идеја да Б92 покрене акцију о моћности адвокатских лобија, који су нпр. успели да се изборе да не пријављују промет, него да само паушално месечно пријавњују промет од 17 000 динара. А са друге стране, сви имају у просеку некретнине у вредности преко 500 000 еврића. Занимљива тема, зар не!?

Dida

pre 17 godina

Kakve su to gluposti da je neko mogao da mu naudi u zatvoru.Prvo u CZ-u je nemoguce da neko iz kolektivne sobe dodje sa posebnog bloka na centralni hodnik pa 1,2ili 3 sprata se spusti pa da udje opet u poseban blok gde su samice a da nebude uhvacen.Niko u istoriji tog zatvora nije pobegao iz kolektivne sobe,desila su se 3 ili 4 bekstva od kad zatvor postoji,ali peko soba za posete ili preko kuhinje,a nikako iz sobe.CZ je najobezbedjeniji zatvor u Evropi,a kad ga je pravio jedan nemac trebao je taj objekat biti bolnica.Kad je covek doziveo da to postane zatvor on se obesio jer je uvideo da je konstruisao kazamat.

"Onaj sto zivi u EU "

pre 17 godina

Samo da pripadnicima diaspore i svima koji srecno i posteno zive u EU skrenem paznju na jos jedan "genijalni" izum i metod SRPSKOG pravosudja u saradnji sa efikasnom policijom: SVEDOK ! Pripadnici diaspore u zadnje vreme se stavljaju na listu svedoka ( iako nisu bili prisutni na mestu dogadjaja , niti je izvrsena identifikacija preko licne karte, niti ja data saglasnost u vidu potpisa ) izvrsenih kriminalnih radnji u zemlji Srbiji, "nezavisno i samostalno" sudstvo u Srbiji njima salje sudske pozive, nakon tri sudska poziva koji se , logicno , sudu vracaju, daje se nalog policiji ( kao i svuda u svetu !!! ) da doticnog "lovi" u uobicajeno vreme kada oni predpostavljaju da diaspora dolazi na odmor u zemlju! Ne trude se bas nesto posebno i da ga nadju jer poenta je da sudski proces ne moze biti zavrsen, pa tako i vremenom proces valjda zastareva a da ne mora da se donese "pravosnazna i konacna sudska odluka" !!! I tako u Srbiji sve sama nevinasca, jos uz to imaju i pasos da im ne bude dosadno ako zele malo da putuju - jer para imaju a nadje se i poneki prijatelj koji "pljune" lovu za njih! Pozdrav Duletu, mi koji zivimo u EU osetili smo sta se sprema Srbiji, zato smo i ovde u EU ! Na vreme ! Zato od sada razmisljamo da li uopste u zemlju dolaziti ili je zestoko zaobilaziti ! Veliki pozdrav policiji, diaspora je promenila taktiku, ne dolazi za pravoslavne praznike u zemlju, vec za katolicke - logicno, tada imamo ovde slobodne dane a stedimo dane od odmora !

dugi

pre 17 godina

I Swedski mediji javljaju o otome da srpske vlasti pustili na slobodu jednog od najopasni ubica Evrope. O tome javljaju u kontekstu molbe da se preseli na odsluzenju zatvorske kazne u Srbiji ubici svedske ministarke inostranih poslova. Srbija sve vise i vise prima primat "Banane Republike". Bog da vam je u pomoci.

Pravnik

pre 17 godina

Za izrucenje Joce Amsterdama ili bilo koga koji se trazi od strane zemlje, moraju se podneti validni dokazi o sumnji za izvrseno krivicno delo. Da nasa sudska vlast nije imala takve dokaze, Joca Amsterdam ne bi bio izrucen nasoj drzavi. Ovde nest (i neko) debelo smrdi! Vlas i dalje veruje da moze da manipulise ovaj narod. Tesko da moze da manipulise Evropu i ostatak sveta, ali njima je stalo samo do njih samih a za narod i nasu buducnost ih bas briga. Strasno! Jos jedan od mnogih minusa Kostunicine vlade.

Deki

pre 17 godina

Ne secam se koliko je odlezao u Holandiji, ali cini mi se da je ispod 10 godina. Pa me zbog toga cude reakcij Holandjana na njegovo pustanje. Ako je takav ubica i mafijas za kakvog ga smatraju, sto ga nisu osudili na dvadeset godina. Mozda nisu imali dokaza za toliku kaznu....

si.mi.

pre 17 godina

Znaci svaki pripadnik sluzbe DB je u stvari visoki kriminalac!?!Jer svi oni imaju DB legitimacije ili je nas DB ustvari mafijasko udruzenje iz doba SFRJ.Najlepse je sto niko iz politickih struktra ne reaguje,tj.to nam pokazuje da je drzava i politicke partije pod totalnom kontroom tajne policije i (njihovih)kriminalaca ili ti osnivaca para vojnih i policijskih jedinica.

veza

pre 17 godina

U Holandiji nemogu da vjeruju da je Joca Amsterdam pusten da se brani sa slobode.Takav kriminalac kojih u svijetu ima vrlo malo zasluzujw da bude cuvan posebno ,a ne uz kauciju biva pusten.Sramota i jos jedna u nizu krupnih padova srpskog pravosudja.Ja ne znam koji to istrazni sudija moze da uradi.Medjutim znam da on to nije uradio na osnovu zakona vec na naredbu nekog iz vlasti.Da li je to Kostunica ,ministar Stojkovic ili neko treci to samo oni znaju.Jos jednom da kazem da Holandska vlast i mediji nemogu da vjeruju da takav kriminalac zasluzuje slobodu.U zemlji Srbiji je sve moguce.

reper

pre 17 godina

...pa da nevin!?, kada se svi dokazi prekriju. Neznam samo zašto su ga uvezli kada nemaju dokaza trebalo ga je ostaviti na muku nekom drugom, nama je samo falio još on tako nevin.

Dule

pre 17 godina

Prenesite da se u Holandiji, Srbiji i ostalim pravno uredjenim drzavama svako smatra nevinim do donosenja pravnosnazne i konacne sudske presude. Toliko su neki mogli da nauce do sada ziveci u EU

bora

pre 17 godina

Istrazni sudija gospodin Zivkovic se u dva meseca uverio u ozbiljnost i validnost dokaza protiv doticnog Jocica, a rezultat nam je poznat.Ovo oko jemstva, samo nam potvrduje da sud stiti policiju koja je usmerila istragu u pravcu Jocica iz samo njoj znanih razloga.No da se prisetimo,istrgu su vodili sada pokojni Stojicic i Vlahovic, da je istina da Jocica pokriva db, on bi ga i po sili zatvorenih sudova i tada zastitio, ali istina je negde drugde. Pomenuta dvojica pokojnika su bili najodaniji Milosevicevi ljudi,upleteni u razne afere,koji je njihov razlog bio da usmere istragu na pogresnog,to je sada nemoguce provriti.Svedoci smo toga da kada je uhapsen u Bugarskoj, Jocic je osumljicen za vise od dvdeset ubistava, i sta bi, dali sada treba da verujem da su i Holandani,korunpirani, NE!
Vreme ce pokazati nam sve,kao i uvek,a pravda je spora i dostizna,samo treba biti strpljiv. Ovaj put sud se nije obrukao,ma sta ko mislio, sud je nezavistan i treba da radi iskljucivo po dokazima a ne po zeljama, pojedinih.

D.Savic,Paris

pre 17 godina

Juce razgovaram sa ujakom koji zivi u Amsterdamu i on mi kaze"evo,pricaju na televiziji o nekom ubici koga su srbi pustili na slobodu"! Pa posle se cudimo sto nam ne ukidaju vize a zaboravili smo da je svet danas globalno selo i da se informacije lako prenose a jos lakse izvrcu pa mislimo da "kod nas" mozemo da radimo sta hocemo a sve to steti ugledu zemlje!

Lala Holandija

pre 17 godina

Sramota sto je nestasni (bivsi)sluzbenik SM drzavne bezbednosti na slobodi.Za mnoge kriminalce policajce i islednike pocinju opet besane noci.Svedoci optuzbe ce biti ucutkani novcem ili silom Doticni je pretio i Holandskom specijalnom javnom tuziocu

Lala Holandija

pre 17 godina

Sramota sto je nestasni (bivsi)sluzbenik SM drzavne bezbednosti na slobodi.Za mnoge kriminalce policajce i islednike pocinju opet besane noci.Svedoci optuzbe ce biti ucutkani novcem ili silom Doticni je pretio i Holandskom specijalnom javnom tuziocu

D.Savic,Paris

pre 17 godina

Juce razgovaram sa ujakom koji zivi u Amsterdamu i on mi kaze"evo,pricaju na televiziji o nekom ubici koga su srbi pustili na slobodu"! Pa posle se cudimo sto nam ne ukidaju vize a zaboravili smo da je svet danas globalno selo i da se informacije lako prenose a jos lakse izvrcu pa mislimo da "kod nas" mozemo da radimo sta hocemo a sve to steti ugledu zemlje!

bora

pre 17 godina

Istrazni sudija gospodin Zivkovic se u dva meseca uverio u ozbiljnost i validnost dokaza protiv doticnog Jocica, a rezultat nam je poznat.Ovo oko jemstva, samo nam potvrduje da sud stiti policiju koja je usmerila istragu u pravcu Jocica iz samo njoj znanih razloga.No da se prisetimo,istrgu su vodili sada pokojni Stojicic i Vlahovic, da je istina da Jocica pokriva db, on bi ga i po sili zatvorenih sudova i tada zastitio, ali istina je negde drugde. Pomenuta dvojica pokojnika su bili najodaniji Milosevicevi ljudi,upleteni u razne afere,koji je njihov razlog bio da usmere istragu na pogresnog,to je sada nemoguce provriti.Svedoci smo toga da kada je uhapsen u Bugarskoj, Jocic je osumljicen za vise od dvdeset ubistava, i sta bi, dali sada treba da verujem da su i Holandani,korunpirani, NE!
Vreme ce pokazati nam sve,kao i uvek,a pravda je spora i dostizna,samo treba biti strpljiv. Ovaj put sud se nije obrukao,ma sta ko mislio, sud je nezavistan i treba da radi iskljucivo po dokazima a ne po zeljama, pojedinih.

Dule

pre 17 godina

Prenesite da se u Holandiji, Srbiji i ostalim pravno uredjenim drzavama svako smatra nevinim do donosenja pravnosnazne i konacne sudske presude. Toliko su neki mogli da nauce do sada ziveci u EU

reper

pre 17 godina

...pa da nevin!?, kada se svi dokazi prekriju. Neznam samo zašto su ga uvezli kada nemaju dokaza trebalo ga je ostaviti na muku nekom drugom, nama je samo falio još on tako nevin.

veza

pre 17 godina

U Holandiji nemogu da vjeruju da je Joca Amsterdam pusten da se brani sa slobode.Takav kriminalac kojih u svijetu ima vrlo malo zasluzujw da bude cuvan posebno ,a ne uz kauciju biva pusten.Sramota i jos jedna u nizu krupnih padova srpskog pravosudja.Ja ne znam koji to istrazni sudija moze da uradi.Medjutim znam da on to nije uradio na osnovu zakona vec na naredbu nekog iz vlasti.Da li je to Kostunica ,ministar Stojkovic ili neko treci to samo oni znaju.Jos jednom da kazem da Holandska vlast i mediji nemogu da vjeruju da takav kriminalac zasluzuje slobodu.U zemlji Srbiji je sve moguce.

dugi

pre 17 godina

I Swedski mediji javljaju o otome da srpske vlasti pustili na slobodu jednog od najopasni ubica Evrope. O tome javljaju u kontekstu molbe da se preseli na odsluzenju zatvorske kazne u Srbiji ubici svedske ministarke inostranih poslova. Srbija sve vise i vise prima primat "Banane Republike". Bog da vam je u pomoci.

si.mi.

pre 17 godina

Znaci svaki pripadnik sluzbe DB je u stvari visoki kriminalac!?!Jer svi oni imaju DB legitimacije ili je nas DB ustvari mafijasko udruzenje iz doba SFRJ.Najlepse je sto niko iz politickih struktra ne reaguje,tj.to nam pokazuje da je drzava i politicke partije pod totalnom kontroom tajne policije i (njihovih)kriminalaca ili ti osnivaca para vojnih i policijskih jedinica.

Deki

pre 17 godina

Ne secam se koliko je odlezao u Holandiji, ali cini mi se da je ispod 10 godina. Pa me zbog toga cude reakcij Holandjana na njegovo pustanje. Ako je takav ubica i mafijas za kakvog ga smatraju, sto ga nisu osudili na dvadeset godina. Mozda nisu imali dokaza za toliku kaznu....

Pravnik

pre 17 godina

Za izrucenje Joce Amsterdama ili bilo koga koji se trazi od strane zemlje, moraju se podneti validni dokazi o sumnji za izvrseno krivicno delo. Da nasa sudska vlast nije imala takve dokaze, Joca Amsterdam ne bi bio izrucen nasoj drzavi. Ovde nest (i neko) debelo smrdi! Vlas i dalje veruje da moze da manipulise ovaj narod. Tesko da moze da manipulise Evropu i ostatak sveta, ali njima je stalo samo do njih samih a za narod i nasu buducnost ih bas briga. Strasno! Jos jedan od mnogih minusa Kostunicine vlade.

"Onaj sto zivi u EU "

pre 17 godina

Samo da pripadnicima diaspore i svima koji srecno i posteno zive u EU skrenem paznju na jos jedan "genijalni" izum i metod SRPSKOG pravosudja u saradnji sa efikasnom policijom: SVEDOK ! Pripadnici diaspore u zadnje vreme se stavljaju na listu svedoka ( iako nisu bili prisutni na mestu dogadjaja , niti je izvrsena identifikacija preko licne karte, niti ja data saglasnost u vidu potpisa ) izvrsenih kriminalnih radnji u zemlji Srbiji, "nezavisno i samostalno" sudstvo u Srbiji njima salje sudske pozive, nakon tri sudska poziva koji se , logicno , sudu vracaju, daje se nalog policiji ( kao i svuda u svetu !!! ) da doticnog "lovi" u uobicajeno vreme kada oni predpostavljaju da diaspora dolazi na odmor u zemlju! Ne trude se bas nesto posebno i da ga nadju jer poenta je da sudski proces ne moze biti zavrsen, pa tako i vremenom proces valjda zastareva a da ne mora da se donese "pravosnazna i konacna sudska odluka" !!! I tako u Srbiji sve sama nevinasca, jos uz to imaju i pasos da im ne bude dosadno ako zele malo da putuju - jer para imaju a nadje se i poneki prijatelj koji "pljune" lovu za njih! Pozdrav Duletu, mi koji zivimo u EU osetili smo sta se sprema Srbiji, zato smo i ovde u EU ! Na vreme ! Zato od sada razmisljamo da li uopste u zemlju dolaziti ili je zestoko zaobilaziti ! Veliki pozdrav policiji, diaspora je promenila taktiku, ne dolazi za pravoslavne praznike u zemlju, vec za katolicke - logicno, tada imamo ovde slobodne dane a stedimo dane od odmora !

Dida

pre 17 godina

Kakve su to gluposti da je neko mogao da mu naudi u zatvoru.Prvo u CZ-u je nemoguce da neko iz kolektivne sobe dodje sa posebnog bloka na centralni hodnik pa 1,2ili 3 sprata se spusti pa da udje opet u poseban blok gde su samice a da nebude uhvacen.Niko u istoriji tog zatvora nije pobegao iz kolektivne sobe,desila su se 3 ili 4 bekstva od kad zatvor postoji,ali peko soba za posete ili preko kuhinje,a nikako iz sobe.CZ je najobezbedjeniji zatvor u Evropi,a kad ga je pravio jedan nemac trebao je taj objekat biti bolnica.Kad je covek doziveo da to postane zatvor on se obesio jer je uvideo da je konstruisao kazamat.

Рече ми један чо`ек...

pre 17 godina

Уђеш, изађеш и готово. Наравно као богат "бизнисмен" са добрим (ђавољим) адвокатом.
И када смо већ код адвоката, можда би била добра идеја да Б92 покрене акцију о моћности адвокатских лобија, који су нпр. успели да се изборе да не пријављују промет, него да само паушално месечно пријавњују промет од 17 000 динара. А са друге стране, сви имају у просеку некретнине у вредности преко 500 000 еврића. Занимљива тема, зар не!?

Dida

pre 17 godina

Zasto se cudite,pa to je realno stanje u nasoj drzavi,sitan lopov ili onaj koji razbije izlog da bi jeo a nema para da da sudiji dobije 2 godine robije,ili isto tolko ako ukrade akomulator ili kokosku,ili razbije trafiku.Isto tako politicare nam kriminalci obezbedjuju,sto nigde nema zabelezeno u zapadnim zemljama,npr ko obezbedjuje Velju Ilica,koje obezbedjivao Vuka,koga je obezbedjivao cuveni Nikola Sandulovic?Pa ko posle da nas stavi u EU,kad je kod nas evro crkva u koju se kunemo.Sudije ili korumpirane ili se plase da daju kazne,ako se boje, pa brate postenije je da nerade vise taj posao,neka prodaju kokice na Bulevaru za to ih niko nece ubiti niti ce biti ugrozeni?

KUBANAC

pre 17 godina

Sve mi se cini da nas opet pale i mazu forama Legija se Plasi Joce, kao Jocas BAUK, a Legija namestio Joci, ubio Premijera, prodavao 600kg. droge, imao svoju bandu koja je ubila 40-tak ljudi, svoju vosku i DB, a Joca namestio jedno ubistvu, PA VI VIDITE KO KOSI AKO STVARNO VODU NOSI

paralela

pre 17 godina

slazem sa da niko nije kriv dok se ne dokaze ali napravite paralelu sa davanjem garancije od Mire Markovic da moze da dodje u na sahranu u Srbiju? sami zakljucite, kako to Mira plati par hiljada evra a Joca stotine hiljada. Koliko je Joca jedan od retko opasnih kriminalaca (nije dokazano), Mira je jos vise jedna od retkih diktatora koja je ugrozila zivote miliona ljudi (dokazano). Sta vise da se komanetarise o trenutnoj Vladi, a opet koju Vladu mozemo i imati od celokupne politicke scene u Srbiji. Svaka cast Crnoj Gori i njihovim politicarima, mnogo su sposobniji nego politicari iz Srbije, naravno u interesu njhove drzave. Kad napravimo paralelu izmedju Joce/Mire (to je samo jedan primer od bez broj primera koji se mogu navesti), samo pozelim da se odreknem srpskog drzavljanstva ali i to neko da uradi treba odobrenje drzave, ludosti nikad kraja.

nikola

pre 17 godina

Taman pomislim da pravosudje u Srbiji dosegne dno, oni pokazu da mogu jos gore...
Ako istraga nije dala "opipljive dokaze", zasto su trazili od Holandije da ga izruce? I Holandjani su budale kad su pristali da ga isporuce Srbiji. Pa srpsko "pravosudje" bi i Hitlera oslobodilo zbog "nedostatka dokaza"... Neka im ovo bude za nauk.

Lala Holandija

pre 17 godina

Sramota sto je nestasni (bivsi)sluzbenik SM drzavne bezbednosti na slobodi.Za mnoge kriminalce policajce i islednike pocinju opet besane noci.Svedoci optuzbe ce biti ucutkani novcem ili silom Doticni je pretio i Holandskom specijalnom javnom tuziocu

D.Savic,Paris

pre 17 godina

Juce razgovaram sa ujakom koji zivi u Amsterdamu i on mi kaze"evo,pricaju na televiziji o nekom ubici koga su srbi pustili na slobodu"! Pa posle se cudimo sto nam ne ukidaju vize a zaboravili smo da je svet danas globalno selo i da se informacije lako prenose a jos lakse izvrcu pa mislimo da "kod nas" mozemo da radimo sta hocemo a sve to steti ugledu zemlje!

bora

pre 17 godina

Istrazni sudija gospodin Zivkovic se u dva meseca uverio u ozbiljnost i validnost dokaza protiv doticnog Jocica, a rezultat nam je poznat.Ovo oko jemstva, samo nam potvrduje da sud stiti policiju koja je usmerila istragu u pravcu Jocica iz samo njoj znanih razloga.No da se prisetimo,istrgu su vodili sada pokojni Stojicic i Vlahovic, da je istina da Jocica pokriva db, on bi ga i po sili zatvorenih sudova i tada zastitio, ali istina je negde drugde. Pomenuta dvojica pokojnika su bili najodaniji Milosevicevi ljudi,upleteni u razne afere,koji je njihov razlog bio da usmere istragu na pogresnog,to je sada nemoguce provriti.Svedoci smo toga da kada je uhapsen u Bugarskoj, Jocic je osumljicen za vise od dvdeset ubistava, i sta bi, dali sada treba da verujem da su i Holandani,korunpirani, NE!
Vreme ce pokazati nam sve,kao i uvek,a pravda je spora i dostizna,samo treba biti strpljiv. Ovaj put sud se nije obrukao,ma sta ko mislio, sud je nezavistan i treba da radi iskljucivo po dokazima a ne po zeljama, pojedinih.

Dule

pre 17 godina

Prenesite da se u Holandiji, Srbiji i ostalim pravno uredjenim drzavama svako smatra nevinim do donosenja pravnosnazne i konacne sudske presude. Toliko su neki mogli da nauce do sada ziveci u EU

reper

pre 17 godina

...pa da nevin!?, kada se svi dokazi prekriju. Neznam samo zašto su ga uvezli kada nemaju dokaza trebalo ga je ostaviti na muku nekom drugom, nama je samo falio još on tako nevin.

veza

pre 17 godina

U Holandiji nemogu da vjeruju da je Joca Amsterdam pusten da se brani sa slobode.Takav kriminalac kojih u svijetu ima vrlo malo zasluzujw da bude cuvan posebno ,a ne uz kauciju biva pusten.Sramota i jos jedna u nizu krupnih padova srpskog pravosudja.Ja ne znam koji to istrazni sudija moze da uradi.Medjutim znam da on to nije uradio na osnovu zakona vec na naredbu nekog iz vlasti.Da li je to Kostunica ,ministar Stojkovic ili neko treci to samo oni znaju.Jos jednom da kazem da Holandska vlast i mediji nemogu da vjeruju da takav kriminalac zasluzuje slobodu.U zemlji Srbiji je sve moguce.

dugi

pre 17 godina

I Swedski mediji javljaju o otome da srpske vlasti pustili na slobodu jednog od najopasni ubica Evrope. O tome javljaju u kontekstu molbe da se preseli na odsluzenju zatvorske kazne u Srbiji ubici svedske ministarke inostranih poslova. Srbija sve vise i vise prima primat "Banane Republike". Bog da vam je u pomoci.

si.mi.

pre 17 godina

Znaci svaki pripadnik sluzbe DB je u stvari visoki kriminalac!?!Jer svi oni imaju DB legitimacije ili je nas DB ustvari mafijasko udruzenje iz doba SFRJ.Najlepse je sto niko iz politickih struktra ne reaguje,tj.to nam pokazuje da je drzava i politicke partije pod totalnom kontroom tajne policije i (njihovih)kriminalaca ili ti osnivaca para vojnih i policijskih jedinica.

Deki

pre 17 godina

Ne secam se koliko je odlezao u Holandiji, ali cini mi se da je ispod 10 godina. Pa me zbog toga cude reakcij Holandjana na njegovo pustanje. Ako je takav ubica i mafijas za kakvog ga smatraju, sto ga nisu osudili na dvadeset godina. Mozda nisu imali dokaza za toliku kaznu....

Pravnik

pre 17 godina

Za izrucenje Joce Amsterdama ili bilo koga koji se trazi od strane zemlje, moraju se podneti validni dokazi o sumnji za izvrseno krivicno delo. Da nasa sudska vlast nije imala takve dokaze, Joca Amsterdam ne bi bio izrucen nasoj drzavi. Ovde nest (i neko) debelo smrdi! Vlas i dalje veruje da moze da manipulise ovaj narod. Tesko da moze da manipulise Evropu i ostatak sveta, ali njima je stalo samo do njih samih a za narod i nasu buducnost ih bas briga. Strasno! Jos jedan od mnogih minusa Kostunicine vlade.

"Onaj sto zivi u EU "

pre 17 godina

Samo da pripadnicima diaspore i svima koji srecno i posteno zive u EU skrenem paznju na jos jedan "genijalni" izum i metod SRPSKOG pravosudja u saradnji sa efikasnom policijom: SVEDOK ! Pripadnici diaspore u zadnje vreme se stavljaju na listu svedoka ( iako nisu bili prisutni na mestu dogadjaja , niti je izvrsena identifikacija preko licne karte, niti ja data saglasnost u vidu potpisa ) izvrsenih kriminalnih radnji u zemlji Srbiji, "nezavisno i samostalno" sudstvo u Srbiji njima salje sudske pozive, nakon tri sudska poziva koji se , logicno , sudu vracaju, daje se nalog policiji ( kao i svuda u svetu !!! ) da doticnog "lovi" u uobicajeno vreme kada oni predpostavljaju da diaspora dolazi na odmor u zemlju! Ne trude se bas nesto posebno i da ga nadju jer poenta je da sudski proces ne moze biti zavrsen, pa tako i vremenom proces valjda zastareva a da ne mora da se donese "pravosnazna i konacna sudska odluka" !!! I tako u Srbiji sve sama nevinasca, jos uz to imaju i pasos da im ne bude dosadno ako zele malo da putuju - jer para imaju a nadje se i poneki prijatelj koji "pljune" lovu za njih! Pozdrav Duletu, mi koji zivimo u EU osetili smo sta se sprema Srbiji, zato smo i ovde u EU ! Na vreme ! Zato od sada razmisljamo da li uopste u zemlju dolaziti ili je zestoko zaobilaziti ! Veliki pozdrav policiji, diaspora je promenila taktiku, ne dolazi za pravoslavne praznike u zemlju, vec za katolicke - logicno, tada imamo ovde slobodne dane a stedimo dane od odmora !

Dida

pre 17 godina

Kakve su to gluposti da je neko mogao da mu naudi u zatvoru.Prvo u CZ-u je nemoguce da neko iz kolektivne sobe dodje sa posebnog bloka na centralni hodnik pa 1,2ili 3 sprata se spusti pa da udje opet u poseban blok gde su samice a da nebude uhvacen.Niko u istoriji tog zatvora nije pobegao iz kolektivne sobe,desila su se 3 ili 4 bekstva od kad zatvor postoji,ali peko soba za posete ili preko kuhinje,a nikako iz sobe.CZ je najobezbedjeniji zatvor u Evropi,a kad ga je pravio jedan nemac trebao je taj objekat biti bolnica.Kad je covek doziveo da to postane zatvor on se obesio jer je uvideo da je konstruisao kazamat.

Рече ми један чо`ек...

pre 17 godina

Уђеш, изађеш и готово. Наравно као богат "бизнисмен" са добрим (ђавољим) адвокатом.
И када смо већ код адвоката, можда би била добра идеја да Б92 покрене акцију о моћности адвокатских лобија, који су нпр. успели да се изборе да не пријављују промет, него да само паушално месечно пријавњују промет од 17 000 динара. А са друге стране, сви имају у просеку некретнине у вредности преко 500 000 еврића. Занимљива тема, зар не!?

Dida

pre 17 godina

Zasto se cudite,pa to je realno stanje u nasoj drzavi,sitan lopov ili onaj koji razbije izlog da bi jeo a nema para da da sudiji dobije 2 godine robije,ili isto tolko ako ukrade akomulator ili kokosku,ili razbije trafiku.Isto tako politicare nam kriminalci obezbedjuju,sto nigde nema zabelezeno u zapadnim zemljama,npr ko obezbedjuje Velju Ilica,koje obezbedjivao Vuka,koga je obezbedjivao cuveni Nikola Sandulovic?Pa ko posle da nas stavi u EU,kad je kod nas evro crkva u koju se kunemo.Sudije ili korumpirane ili se plase da daju kazne,ako se boje, pa brate postenije je da nerade vise taj posao,neka prodaju kokice na Bulevaru za to ih niko nece ubiti niti ce biti ugrozeni?

KUBANAC

pre 17 godina

Sve mi se cini da nas opet pale i mazu forama Legija se Plasi Joce, kao Jocas BAUK, a Legija namestio Joci, ubio Premijera, prodavao 600kg. droge, imao svoju bandu koja je ubila 40-tak ljudi, svoju vosku i DB, a Joca namestio jedno ubistvu, PA VI VIDITE KO KOSI AKO STVARNO VODU NOSI

paralela

pre 17 godina

slazem sa da niko nije kriv dok se ne dokaze ali napravite paralelu sa davanjem garancije od Mire Markovic da moze da dodje u na sahranu u Srbiju? sami zakljucite, kako to Mira plati par hiljada evra a Joca stotine hiljada. Koliko je Joca jedan od retko opasnih kriminalaca (nije dokazano), Mira je jos vise jedna od retkih diktatora koja je ugrozila zivote miliona ljudi (dokazano). Sta vise da se komanetarise o trenutnoj Vladi, a opet koju Vladu mozemo i imati od celokupne politicke scene u Srbiji. Svaka cast Crnoj Gori i njihovim politicarima, mnogo su sposobniji nego politicari iz Srbije, naravno u interesu njhove drzave. Kad napravimo paralelu izmedju Joce/Mire (to je samo jedan primer od bez broj primera koji se mogu navesti), samo pozelim da se odreknem srpskog drzavljanstva ali i to neko da uradi treba odobrenje drzave, ludosti nikad kraja.

nikola

pre 17 godina

Taman pomislim da pravosudje u Srbiji dosegne dno, oni pokazu da mogu jos gore...
Ako istraga nije dala "opipljive dokaze", zasto su trazili od Holandije da ga izruce? I Holandjani su budale kad su pristali da ga isporuce Srbiji. Pa srpsko "pravosudje" bi i Hitlera oslobodilo zbog "nedostatka dokaza"... Neka im ovo bude za nauk.