Četvrtak, 11.05.2006.

10:17

"Crna Gora u septembru članica UN"

Crnogorski premijer Milo Đukanović očekuje da će Crna Gora u UN biti primljena u septembru ove godine.

Izvor: B92

"Crna Gora u septembru èlanica UN" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Jakov

pre 17 godina

Mi Juzna Pruga odlucno podrzavamo Milu. Samo napred sokole. Svaka ti se pozlatila. E samo da nam je takvih vise. Gde bi nam bijo kraj. E, heeeeej.

milos

pre 17 godina

Hoce li ikad iko u srbiji gledati svoja posla...?
Da se crkva vise bavila sobom i svojim problemima ne bi nam izgorelo pola Hilandara.
Da iko od onih koji se brinu i opominju da ce Crnogorci placati studije ako se otcepe ima mozga - palo bi mu napamet da im danas on sam placa iste te studije, kao i da mu deca mozda nece biti studenti na budzetu jer su na tim mestima neki drugi... Da li je iko pitao hoce li crnogorska vlada da iz budzeta finansira jednom broju nas da odemo dzabe u Crnu Goru na more letos...
Otcepili se oni ili ne, mi moramo da pocnemo konacno da mislimo na sebe, svoju decu i svoju drzavu Srbiju.
Vise me je sramota da se nazivam Srbinom a da mi se od kada sam se rodio drzava ne zove Srbija nego SFRJ, SRJ, SCG... Dosta je bilo!!!

Rajko

pre 17 godina

U svakom slučaju 22. Maj će biti veliki dan za Srbiju. Ako izglasaju nezavisnost dobro za nas, jer smo konačno i mi Srbi dobili svoju državu, nezavisnu Srbiju. Ukoliko ne izglasaju nezavinost opet dobro za nas, jer dobićemo priliku da stvorimo novu državu, koja sigurno neće izgledati kao ova SCG- sprdačina, čiji su faktički tvorac trio Đukanović, Marović i Miško Vuković. A Crnoj Gori ukoliko izglasa nezavisnost želim isto što želim Butanu, Zimbabveu i Gvajani.

Вујачић Ратимир,Подгорица

pre 17 godina

Бојим се да је Ђаво однио шалу, али треба сачувати стрпљење здравих снага Србије и Црне Горе за будућност, и не очајавати: зашто би побједа назадњака била коначна? Владаоци Ц.Г. користе тренутак пустоши и расула (и сами дали скромни допринос) као тековину Милошевићеве ере и додатно залуђују Народ у Ц.Г. да гласа у корист своје штете. Просјечни Црногорац би морао "на кауч" ђе би се опет тешко разазнало чему се он заправо нада. И гласаће, дабоме, како му Влада рече, јер мисли да "Они горе" знају шта раде. А "Они горе", позиваће се на Народну вољу. Трљају руке и кажу: добар је ово Народ!

Marko

pre 17 godina

Ko se i malo interesuje u ove političke procese, jasno mu/joj je da se u ovom zahtevu za nezavisnost krije patološka želja Đukanovićevog režima za ostankom na vlasti. Ja iz Srbije ne mogu niti želim da na to utičem. Mogu samo pretpostaviti da je osamostaljenje Crne Gore poslednja stepenica u procesu razbijanja jedinstva južnoslovenskih naroda koja bi mogla da bude i uslov ili prirodan sled događaja za njihovo dogledno ponovno ujedinjenje. To bi bilo sjajno!

tafco

pre 17 godina

Bez Patrijarha nista ne biva, kad bi samo mogao malo da gleda svoja posla bilo bi dobro, pa oni imaju svoga mitropolita Mihajla i ne zanima ih razmisljanje svestenstva iz srbije, ako im se ide neka idu

Momir

pre 17 godina

U CG ima 43% Crnogoraca i 32% Srba...Pitam se kakva bi prava imali/trazili npr. Madjariu Srbiji da je takav odnos Srba i Madjara. Hoce li Srbi traziti zastitu svojih prava?

Misko

pre 17 godina

Srecno vam glasanje braco Crnogorci! Sta god da odlucite, Srbi ce to postovati. Mozda cemo i ziveti nekad u dve razlicite drzave i pod dva razlicita imena, ali cemo i dalje biti JEDAN TE ISTI NAROD. Budimo svesni svojeg por(ij)ekla i ponosni na njega i nedajmo da nam politicari ugase iskonsku bratsku ljubav. Srbin (porijeklom Crnogorac) iz Toronta

Y2K6

pre 17 godina

Ljudi, cuvajte se mrznje, zluradosti i teskih reci. Ako se Crnogorci budu odlucili za nezavisnost (na sta imaju puno pravo), Crna Gora se nece preseliti na Mars, vec ce ostati tu pored nas. Boljih suseda i vecih saveznika od Crnogoraca mi nikada nismo imali niti cemo imati. Negujmo dobre odnose makar sa njima, kad to nismo znali sa ostalima. Manimo se iracionalne ozlojedjenosti i prestanimo da se ponasamo kao uvredjena mlada; pozelimo nasem susedu i bratskom narodu sve najbolje u nezavisnoj drzavi.

OUTLAW

pre 17 godina

1930 tih. Srbi su bili vecina na Kosovu.Posle nekih 70 godina ima nas samo 10%.Racunam za manje od 50 godina albanci ce da naprace jos jednu svoju drzavu.Crnu Goru.

Miroslav

pre 17 godina

Zlosno, zalosno, da se unapred predvidja rezultat i da sve drzavne institucije koje su placenje od svih gradjana Crne Gore pozivaju gradjane za jednu opciju. Nemam nista protiv nezavisnoti Crne Gore, ali jadna je ta nezavisnost kojom ce se kititi ova vladajuca garnitura. Na gradjanima Crne Gore je da odluce hoce li da ih vodi u sretniju buducnost covek koji ih je vodio u rat, covek koji je odrzavao na vlasti Slobodana Milosevica, clan Saveza komunista...

Biljana Pusonja

pre 17 godina

Vala ste mi vise dojadili sa tim odvajanjem. Zelim vam svaku srecu bez nas, a nama ce biti sigurno bolje bez tako prepotentnog sveta koji svoju velicinu gradi ne zna ni sam na cemu.

Milivoje

pre 17 godina

Malo je reći neravnopravna. Ja koji sam neutralan to vidim na svakom koraku. Suverenisti su upregli sve resurse koje Crna Gora ima u svoju korist. Prijete ucjenjuju, potplaćuju, imaju 90% medijskog prostora, pod svoje su stavili sve javne ličnosti, sportiste, pjevače, glumce, dobar dio prosvjetnih radnika. Ako sa svim ovim prednostima ne uspiju izgurat ideju onda su stvarno ono što jesu, sitni nesposobnjakovici ...

CaReFree

pre 17 godina

Da se otcepe i Kosovo i CG pa da se okrenemo sebi samima, sagledamo greske i razloge zbog kojih smo izgubili i teritorije i ljude i da zavrnemo rukave i sagradimo ozbiljnu drzavu u kojoj ce, za pocetak, vladati red i zakon i gde vise nece moci da vrslja ko kako hoce. Ali kako? Sa ovakvim politicarima, diplomatama, novinarima, kvazi inteligencijom... Ne znam ali je vreme da se pozabavimo tim problemom.
Crkva da obrati paznju na ponasanje svojih sluzbenika i da pogleda oko sebe i napokon shvati da nema ni Lazara, ni Dusana ni Obilica, a da ima Pahomija, Kostunicu, Mladica, Tadica, Dinkica, radikale i ostale umetnike.
Alo Bre, 21 vek a mi neozbiljni kao da smo u 16-tom.

gavran

pre 17 godina

"Skupština Crne Gore juče je usvojila Zakon o pravima nacionalnih manjina, čime je ispunjen uslov vanparlamentarne Bošnjačke stranke za punu podršku bloku koji se zalaže za nezavisnost Crne Gore. Poslanici opozicionih stranaka bili su uzdržani jer su smatrali da je Zakon o pravima manjina trebalo doneti posle referenduma." Josh jedan nizak udarac unionistima... ali nije to o chemu bih komentarisao. Interesuje me, stvarno me interesuje i voleo bih da neko odgovori na ovo pitanje: kakav ce biti status Srba u "obnovljenoj" Crnoj Gori? Hoce li postati nacionalna manjina? Hoce li Srbija imati pravo da im pomazhe da ochuvaju svoj nacionalni indentitet, jezik i kulturu?

Dragan

pre 17 godina

Kada će već jednom SPC da shvati da svojim svakodnevnim postupcima izaziva ogorčenje i da gubi ugled među vernicima i ostalim građanima? Još su taze sećanja na patrijarhov zahtev skupštini da izglasa ustoličenje onog što nije mogao da nauči svoj jezik svih ovih godina, na osveštavanje Karićeve organizacije i pozdravljanje Miloševićevih skupova, na Amfilohijev govor pored Zoranovog odra, na ucenjivačko uvođenje veronauke. O Pahomiju da i ne govorimo. Dokle? Kada će na svom sajtu ostaviti mogućnost da se i njima pošalje neka poruka, pitanje sugestija? Kada će nas iznenaditi nekim potezom koji nije obavezno vezan za srednjevekovnu tradiciju?

Gospode pomiluj

pre 17 godina

I Patrijarhu se moze oprostiti pominjanje vekovne tradicije, mada zvuci smesno. Sve je smesno. Razbija se i poslednja mrva nekadasnje Jugoslavije i NATO ostvaruje svoj cilj na tom terenu sto je i bio razlog da se sve raspadne, na prvom mestu i uz onolike zrtve. Ako ovo nekome nije jasno sada, bice mu jasno vrlo brzo.

autonomas

pre 17 godina

Patrijarh bi mogao da se priseti da ja i Jugoslavija bila san i dobrim delom tvorevina srpskog naroda i vladara. Vrlo lako su je se odrekli a SPC i SANU su odigrali kriticne uloge u pomaganju Milosevicevskog samoubilackog rezima. SPC svojim jednostranim pristupima samo potpomaze zelju za separacijom.
Crna GOra ce verovatno biti posebna drzava, a SPC, SANU, politicke partije, i narod treba to da prihvate i potrude se da sto bolje ocuvaju susedske odnose.
Nadam se da necemo opet biti kiseli gubitnici i da cemo morati da cekam 50-100 godina da se izgrade dobrosusedski odnosi.

milan-vp

pre 17 godina

Ko god da mu je sastavio ovu izjavu-poruku-poslanicu samo navlaci dalji odijum na Srbiju. Pretnje, pretnje, pretnje. Dokle vise ...
Onaj uvodi zakone da Jocic i one glavonje iz BIA svakome mogu upasti u stan, sa zicarima i kamermanima, i jos traziti od ukucana, i u hodniku levo i desno, da se svi pismeno obavezu na cutanje. Pravoslavnaja Omerta. Ko se buni, ili "laje" u susednoj kafani, tu je zakon o upucivanju na hospitalizaciju. Vrlo zatvorenog tipa.
Citajuci doslovno poruku, sa potpisom Patrijarha, uspeh na referendumu je prvi i osnovni uslov da oba naroda isceznu.
Kod nas na severu Backe, ovakve tvorevine od drzave sazimamo u jednu rec: sprdacina.

milan-vp

pre 17 godina

Ko god da mu je sastavio ovu izjavu-poruku-poslanicu samo navlaci dalji odijum na Srbiju. Pretnje, pretnje, pretnje. Dokle vise ...
Onaj uvodi zakone da Jocic i one glavonje iz BIA svakome mogu upasti u stan, sa zicarima i kamermanima, i jos traziti od ukucana, i u hodniku levo i desno, da se svi pismeno obavezu na cutanje. Pravoslavnaja Omerta. Ko se buni, ili "laje" u susednoj kafani, tu je zakon o upucivanju na hospitalizaciju. Vrlo zatvorenog tipa.
Citajuci doslovno poruku, sa potpisom Patrijarha, uspeh na referendumu je prvi i osnovni uslov da oba naroda isceznu.
Kod nas na severu Backe, ovakve tvorevine od drzave sazimamo u jednu rec: sprdacina.

Gospode pomiluj

pre 17 godina

I Patrijarhu se moze oprostiti pominjanje vekovne tradicije, mada zvuci smesno. Sve je smesno. Razbija se i poslednja mrva nekadasnje Jugoslavije i NATO ostvaruje svoj cilj na tom terenu sto je i bio razlog da se sve raspadne, na prvom mestu i uz onolike zrtve. Ako ovo nekome nije jasno sada, bice mu jasno vrlo brzo.

autonomas

pre 17 godina

Patrijarh bi mogao da se priseti da ja i Jugoslavija bila san i dobrim delom tvorevina srpskog naroda i vladara. Vrlo lako su je se odrekli a SPC i SANU su odigrali kriticne uloge u pomaganju Milosevicevskog samoubilackog rezima. SPC svojim jednostranim pristupima samo potpomaze zelju za separacijom.
Crna GOra ce verovatno biti posebna drzava, a SPC, SANU, politicke partije, i narod treba to da prihvate i potrude se da sto bolje ocuvaju susedske odnose.
Nadam se da necemo opet biti kiseli gubitnici i da cemo morati da cekam 50-100 godina da se izgrade dobrosusedski odnosi.

CaReFree

pre 17 godina

Da se otcepe i Kosovo i CG pa da se okrenemo sebi samima, sagledamo greske i razloge zbog kojih smo izgubili i teritorije i ljude i da zavrnemo rukave i sagradimo ozbiljnu drzavu u kojoj ce, za pocetak, vladati red i zakon i gde vise nece moci da vrslja ko kako hoce. Ali kako? Sa ovakvim politicarima, diplomatama, novinarima, kvazi inteligencijom... Ne znam ali je vreme da se pozabavimo tim problemom.
Crkva da obrati paznju na ponasanje svojih sluzbenika i da pogleda oko sebe i napokon shvati da nema ni Lazara, ni Dusana ni Obilica, a da ima Pahomija, Kostunicu, Mladica, Tadica, Dinkica, radikale i ostale umetnike.
Alo Bre, 21 vek a mi neozbiljni kao da smo u 16-tom.

gavran

pre 17 godina

"Skupština Crne Gore juče je usvojila Zakon o pravima nacionalnih manjina, čime je ispunjen uslov vanparlamentarne Bošnjačke stranke za punu podršku bloku koji se zalaže za nezavisnost Crne Gore. Poslanici opozicionih stranaka bili su uzdržani jer su smatrali da je Zakon o pravima manjina trebalo doneti posle referenduma." Josh jedan nizak udarac unionistima... ali nije to o chemu bih komentarisao. Interesuje me, stvarno me interesuje i voleo bih da neko odgovori na ovo pitanje: kakav ce biti status Srba u "obnovljenoj" Crnoj Gori? Hoce li postati nacionalna manjina? Hoce li Srbija imati pravo da im pomazhe da ochuvaju svoj nacionalni indentitet, jezik i kulturu?

Dragan

pre 17 godina

Kada će već jednom SPC da shvati da svojim svakodnevnim postupcima izaziva ogorčenje i da gubi ugled među vernicima i ostalim građanima? Još su taze sećanja na patrijarhov zahtev skupštini da izglasa ustoličenje onog što nije mogao da nauči svoj jezik svih ovih godina, na osveštavanje Karićeve organizacije i pozdravljanje Miloševićevih skupova, na Amfilohijev govor pored Zoranovog odra, na ucenjivačko uvođenje veronauke. O Pahomiju da i ne govorimo. Dokle? Kada će na svom sajtu ostaviti mogućnost da se i njima pošalje neka poruka, pitanje sugestija? Kada će nas iznenaditi nekim potezom koji nije obavezno vezan za srednjevekovnu tradiciju?

Milivoje

pre 17 godina

Malo je reći neravnopravna. Ja koji sam neutralan to vidim na svakom koraku. Suverenisti su upregli sve resurse koje Crna Gora ima u svoju korist. Prijete ucjenjuju, potplaćuju, imaju 90% medijskog prostora, pod svoje su stavili sve javne ličnosti, sportiste, pjevače, glumce, dobar dio prosvjetnih radnika. Ako sa svim ovim prednostima ne uspiju izgurat ideju onda su stvarno ono što jesu, sitni nesposobnjakovici ...

Biljana Pusonja

pre 17 godina

Vala ste mi vise dojadili sa tim odvajanjem. Zelim vam svaku srecu bez nas, a nama ce biti sigurno bolje bez tako prepotentnog sveta koji svoju velicinu gradi ne zna ni sam na cemu.

Miroslav

pre 17 godina

Zlosno, zalosno, da se unapred predvidja rezultat i da sve drzavne institucije koje su placenje od svih gradjana Crne Gore pozivaju gradjane za jednu opciju. Nemam nista protiv nezavisnoti Crne Gore, ali jadna je ta nezavisnost kojom ce se kititi ova vladajuca garnitura. Na gradjanima Crne Gore je da odluce hoce li da ih vodi u sretniju buducnost covek koji ih je vodio u rat, covek koji je odrzavao na vlasti Slobodana Milosevica, clan Saveza komunista...

Y2K6

pre 17 godina

Ljudi, cuvajte se mrznje, zluradosti i teskih reci. Ako se Crnogorci budu odlucili za nezavisnost (na sta imaju puno pravo), Crna Gora se nece preseliti na Mars, vec ce ostati tu pored nas. Boljih suseda i vecih saveznika od Crnogoraca mi nikada nismo imali niti cemo imati. Negujmo dobre odnose makar sa njima, kad to nismo znali sa ostalima. Manimo se iracionalne ozlojedjenosti i prestanimo da se ponasamo kao uvredjena mlada; pozelimo nasem susedu i bratskom narodu sve najbolje u nezavisnoj drzavi.

Misko

pre 17 godina

Srecno vam glasanje braco Crnogorci! Sta god da odlucite, Srbi ce to postovati. Mozda cemo i ziveti nekad u dve razlicite drzave i pod dva razlicita imena, ali cemo i dalje biti JEDAN TE ISTI NAROD. Budimo svesni svojeg por(ij)ekla i ponosni na njega i nedajmo da nam politicari ugase iskonsku bratsku ljubav. Srbin (porijeklom Crnogorac) iz Toronta

Momir

pre 17 godina

U CG ima 43% Crnogoraca i 32% Srba...Pitam se kakva bi prava imali/trazili npr. Madjariu Srbiji da je takav odnos Srba i Madjara. Hoce li Srbi traziti zastitu svojih prava?

OUTLAW

pre 17 godina

1930 tih. Srbi su bili vecina na Kosovu.Posle nekih 70 godina ima nas samo 10%.Racunam za manje od 50 godina albanci ce da naprace jos jednu svoju drzavu.Crnu Goru.

tafco

pre 17 godina

Bez Patrijarha nista ne biva, kad bi samo mogao malo da gleda svoja posla bilo bi dobro, pa oni imaju svoga mitropolita Mihajla i ne zanima ih razmisljanje svestenstva iz srbije, ako im se ide neka idu

Marko

pre 17 godina

Ko se i malo interesuje u ove političke procese, jasno mu/joj je da se u ovom zahtevu za nezavisnost krije patološka želja Đukanovićevog režima za ostankom na vlasti. Ja iz Srbije ne mogu niti želim da na to utičem. Mogu samo pretpostaviti da je osamostaljenje Crne Gore poslednja stepenica u procesu razbijanja jedinstva južnoslovenskih naroda koja bi mogla da bude i uslov ili prirodan sled događaja za njihovo dogledno ponovno ujedinjenje. To bi bilo sjajno!

Вујачић Ратимир,Подгорица

pre 17 godina

Бојим се да је Ђаво однио шалу, али треба сачувати стрпљење здравих снага Србије и Црне Горе за будућност, и не очајавати: зашто би побједа назадњака била коначна? Владаоци Ц.Г. користе тренутак пустоши и расула (и сами дали скромни допринос) као тековину Милошевићеве ере и додатно залуђују Народ у Ц.Г. да гласа у корист своје штете. Просјечни Црногорац би морао "на кауч" ђе би се опет тешко разазнало чему се он заправо нада. И гласаће, дабоме, како му Влада рече, јер мисли да "Они горе" знају шта раде. А "Они горе", позиваће се на Народну вољу. Трљају руке и кажу: добар је ово Народ!

Rajko

pre 17 godina

U svakom slučaju 22. Maj će biti veliki dan za Srbiju. Ako izglasaju nezavisnost dobro za nas, jer smo konačno i mi Srbi dobili svoju državu, nezavisnu Srbiju. Ukoliko ne izglasaju nezavinost opet dobro za nas, jer dobićemo priliku da stvorimo novu državu, koja sigurno neće izgledati kao ova SCG- sprdačina, čiji su faktički tvorac trio Đukanović, Marović i Miško Vuković. A Crnoj Gori ukoliko izglasa nezavisnost želim isto što želim Butanu, Zimbabveu i Gvajani.

milos

pre 17 godina

Hoce li ikad iko u srbiji gledati svoja posla...?
Da se crkva vise bavila sobom i svojim problemima ne bi nam izgorelo pola Hilandara.
Da iko od onih koji se brinu i opominju da ce Crnogorci placati studije ako se otcepe ima mozga - palo bi mu napamet da im danas on sam placa iste te studije, kao i da mu deca mozda nece biti studenti na budzetu jer su na tim mestima neki drugi... Da li je iko pitao hoce li crnogorska vlada da iz budzeta finansira jednom broju nas da odemo dzabe u Crnu Goru na more letos...
Otcepili se oni ili ne, mi moramo da pocnemo konacno da mislimo na sebe, svoju decu i svoju drzavu Srbiju.
Vise me je sramota da se nazivam Srbinom a da mi se od kada sam se rodio drzava ne zove Srbija nego SFRJ, SRJ, SCG... Dosta je bilo!!!

Jakov

pre 17 godina

Mi Juzna Pruga odlucno podrzavamo Milu. Samo napred sokole. Svaka ti se pozlatila. E samo da nam je takvih vise. Gde bi nam bijo kraj. E, heeeeej.

Jakov

pre 17 godina

Mi Juzna Pruga odlucno podrzavamo Milu. Samo napred sokole. Svaka ti se pozlatila. E samo da nam je takvih vise. Gde bi nam bijo kraj. E, heeeeej.

milan-vp

pre 17 godina

Ko god da mu je sastavio ovu izjavu-poruku-poslanicu samo navlaci dalji odijum na Srbiju. Pretnje, pretnje, pretnje. Dokle vise ...
Onaj uvodi zakone da Jocic i one glavonje iz BIA svakome mogu upasti u stan, sa zicarima i kamermanima, i jos traziti od ukucana, i u hodniku levo i desno, da se svi pismeno obavezu na cutanje. Pravoslavnaja Omerta. Ko se buni, ili "laje" u susednoj kafani, tu je zakon o upucivanju na hospitalizaciju. Vrlo zatvorenog tipa.
Citajuci doslovno poruku, sa potpisom Patrijarha, uspeh na referendumu je prvi i osnovni uslov da oba naroda isceznu.
Kod nas na severu Backe, ovakve tvorevine od drzave sazimamo u jednu rec: sprdacina.

Gospode pomiluj

pre 17 godina

I Patrijarhu se moze oprostiti pominjanje vekovne tradicije, mada zvuci smesno. Sve je smesno. Razbija se i poslednja mrva nekadasnje Jugoslavije i NATO ostvaruje svoj cilj na tom terenu sto je i bio razlog da se sve raspadne, na prvom mestu i uz onolike zrtve. Ako ovo nekome nije jasno sada, bice mu jasno vrlo brzo.

autonomas

pre 17 godina

Patrijarh bi mogao da se priseti da ja i Jugoslavija bila san i dobrim delom tvorevina srpskog naroda i vladara. Vrlo lako su je se odrekli a SPC i SANU su odigrali kriticne uloge u pomaganju Milosevicevskog samoubilackog rezima. SPC svojim jednostranim pristupima samo potpomaze zelju za separacijom.
Crna GOra ce verovatno biti posebna drzava, a SPC, SANU, politicke partije, i narod treba to da prihvate i potrude se da sto bolje ocuvaju susedske odnose.
Nadam se da necemo opet biti kiseli gubitnici i da cemo morati da cekam 50-100 godina da se izgrade dobrosusedski odnosi.

CaReFree

pre 17 godina

Da se otcepe i Kosovo i CG pa da se okrenemo sebi samima, sagledamo greske i razloge zbog kojih smo izgubili i teritorije i ljude i da zavrnemo rukave i sagradimo ozbiljnu drzavu u kojoj ce, za pocetak, vladati red i zakon i gde vise nece moci da vrslja ko kako hoce. Ali kako? Sa ovakvim politicarima, diplomatama, novinarima, kvazi inteligencijom... Ne znam ali je vreme da se pozabavimo tim problemom.
Crkva da obrati paznju na ponasanje svojih sluzbenika i da pogleda oko sebe i napokon shvati da nema ni Lazara, ni Dusana ni Obilica, a da ima Pahomija, Kostunicu, Mladica, Tadica, Dinkica, radikale i ostale umetnike.
Alo Bre, 21 vek a mi neozbiljni kao da smo u 16-tom.

gavran

pre 17 godina

"Skupština Crne Gore juče je usvojila Zakon o pravima nacionalnih manjina, čime je ispunjen uslov vanparlamentarne Bošnjačke stranke za punu podršku bloku koji se zalaže za nezavisnost Crne Gore. Poslanici opozicionih stranaka bili su uzdržani jer su smatrali da je Zakon o pravima manjina trebalo doneti posle referenduma." Josh jedan nizak udarac unionistima... ali nije to o chemu bih komentarisao. Interesuje me, stvarno me interesuje i voleo bih da neko odgovori na ovo pitanje: kakav ce biti status Srba u "obnovljenoj" Crnoj Gori? Hoce li postati nacionalna manjina? Hoce li Srbija imati pravo da im pomazhe da ochuvaju svoj nacionalni indentitet, jezik i kulturu?

Dragan

pre 17 godina

Kada će već jednom SPC da shvati da svojim svakodnevnim postupcima izaziva ogorčenje i da gubi ugled među vernicima i ostalim građanima? Još su taze sećanja na patrijarhov zahtev skupštini da izglasa ustoličenje onog što nije mogao da nauči svoj jezik svih ovih godina, na osveštavanje Karićeve organizacije i pozdravljanje Miloševićevih skupova, na Amfilohijev govor pored Zoranovog odra, na ucenjivačko uvođenje veronauke. O Pahomiju da i ne govorimo. Dokle? Kada će na svom sajtu ostaviti mogućnost da se i njima pošalje neka poruka, pitanje sugestija? Kada će nas iznenaditi nekim potezom koji nije obavezno vezan za srednjevekovnu tradiciju?

Milivoje

pre 17 godina

Malo je reći neravnopravna. Ja koji sam neutralan to vidim na svakom koraku. Suverenisti su upregli sve resurse koje Crna Gora ima u svoju korist. Prijete ucjenjuju, potplaćuju, imaju 90% medijskog prostora, pod svoje su stavili sve javne ličnosti, sportiste, pjevače, glumce, dobar dio prosvjetnih radnika. Ako sa svim ovim prednostima ne uspiju izgurat ideju onda su stvarno ono što jesu, sitni nesposobnjakovici ...

Biljana Pusonja

pre 17 godina

Vala ste mi vise dojadili sa tim odvajanjem. Zelim vam svaku srecu bez nas, a nama ce biti sigurno bolje bez tako prepotentnog sveta koji svoju velicinu gradi ne zna ni sam na cemu.

Miroslav

pre 17 godina

Zlosno, zalosno, da se unapred predvidja rezultat i da sve drzavne institucije koje su placenje od svih gradjana Crne Gore pozivaju gradjane za jednu opciju. Nemam nista protiv nezavisnoti Crne Gore, ali jadna je ta nezavisnost kojom ce se kititi ova vladajuca garnitura. Na gradjanima Crne Gore je da odluce hoce li da ih vodi u sretniju buducnost covek koji ih je vodio u rat, covek koji je odrzavao na vlasti Slobodana Milosevica, clan Saveza komunista...

Y2K6

pre 17 godina

Ljudi, cuvajte se mrznje, zluradosti i teskih reci. Ako se Crnogorci budu odlucili za nezavisnost (na sta imaju puno pravo), Crna Gora se nece preseliti na Mars, vec ce ostati tu pored nas. Boljih suseda i vecih saveznika od Crnogoraca mi nikada nismo imali niti cemo imati. Negujmo dobre odnose makar sa njima, kad to nismo znali sa ostalima. Manimo se iracionalne ozlojedjenosti i prestanimo da se ponasamo kao uvredjena mlada; pozelimo nasem susedu i bratskom narodu sve najbolje u nezavisnoj drzavi.

Misko

pre 17 godina

Srecno vam glasanje braco Crnogorci! Sta god da odlucite, Srbi ce to postovati. Mozda cemo i ziveti nekad u dve razlicite drzave i pod dva razlicita imena, ali cemo i dalje biti JEDAN TE ISTI NAROD. Budimo svesni svojeg por(ij)ekla i ponosni na njega i nedajmo da nam politicari ugase iskonsku bratsku ljubav. Srbin (porijeklom Crnogorac) iz Toronta

Momir

pre 17 godina

U CG ima 43% Crnogoraca i 32% Srba...Pitam se kakva bi prava imali/trazili npr. Madjariu Srbiji da je takav odnos Srba i Madjara. Hoce li Srbi traziti zastitu svojih prava?

OUTLAW

pre 17 godina

1930 tih. Srbi su bili vecina na Kosovu.Posle nekih 70 godina ima nas samo 10%.Racunam za manje od 50 godina albanci ce da naprace jos jednu svoju drzavu.Crnu Goru.

tafco

pre 17 godina

Bez Patrijarha nista ne biva, kad bi samo mogao malo da gleda svoja posla bilo bi dobro, pa oni imaju svoga mitropolita Mihajla i ne zanima ih razmisljanje svestenstva iz srbije, ako im se ide neka idu

Marko

pre 17 godina

Ko se i malo interesuje u ove političke procese, jasno mu/joj je da se u ovom zahtevu za nezavisnost krije patološka želja Đukanovićevog režima za ostankom na vlasti. Ja iz Srbije ne mogu niti želim da na to utičem. Mogu samo pretpostaviti da je osamostaljenje Crne Gore poslednja stepenica u procesu razbijanja jedinstva južnoslovenskih naroda koja bi mogla da bude i uslov ili prirodan sled događaja za njihovo dogledno ponovno ujedinjenje. To bi bilo sjajno!

Вујачић Ратимир,Подгорица

pre 17 godina

Бојим се да је Ђаво однио шалу, али треба сачувати стрпљење здравих снага Србије и Црне Горе за будућност, и не очајавати: зашто би побједа назадњака била коначна? Владаоци Ц.Г. користе тренутак пустоши и расула (и сами дали скромни допринос) као тековину Милошевићеве ере и додатно залуђују Народ у Ц.Г. да гласа у корист своје штете. Просјечни Црногорац би морао "на кауч" ђе би се опет тешко разазнало чему се он заправо нада. И гласаће, дабоме, како му Влада рече, јер мисли да "Они горе" знају шта раде. А "Они горе", позиваће се на Народну вољу. Трљају руке и кажу: добар је ово Народ!

Rajko

pre 17 godina

U svakom slučaju 22. Maj će biti veliki dan za Srbiju. Ako izglasaju nezavisnost dobro za nas, jer smo konačno i mi Srbi dobili svoju državu, nezavisnu Srbiju. Ukoliko ne izglasaju nezavinost opet dobro za nas, jer dobićemo priliku da stvorimo novu državu, koja sigurno neće izgledati kao ova SCG- sprdačina, čiji su faktički tvorac trio Đukanović, Marović i Miško Vuković. A Crnoj Gori ukoliko izglasa nezavisnost želim isto što želim Butanu, Zimbabveu i Gvajani.

milos

pre 17 godina

Hoce li ikad iko u srbiji gledati svoja posla...?
Da se crkva vise bavila sobom i svojim problemima ne bi nam izgorelo pola Hilandara.
Da iko od onih koji se brinu i opominju da ce Crnogorci placati studije ako se otcepe ima mozga - palo bi mu napamet da im danas on sam placa iste te studije, kao i da mu deca mozda nece biti studenti na budzetu jer su na tim mestima neki drugi... Da li je iko pitao hoce li crnogorska vlada da iz budzeta finansira jednom broju nas da odemo dzabe u Crnu Goru na more letos...
Otcepili se oni ili ne, mi moramo da pocnemo konacno da mislimo na sebe, svoju decu i svoju drzavu Srbiju.
Vise me je sramota da se nazivam Srbinom a da mi se od kada sam se rodio drzava ne zove Srbija nego SFRJ, SRJ, SCG... Dosta je bilo!!!