Petak, 05.05.2006.

07:52

Završena akcija oko Mladićeve kuće

Policija nastavila hapšenje osoba osumnjičenih da su pomagale u skrivanju Ratka Mladića. Del Ponteova razočarana Koštunicom.

Izvor: B92

Završena akcija oko Mladiæeve kuæe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

136 Komentari

Sortiraj po:

PRETORIJANAC

pre 17 godina

lepo vam sve vreme poručujem - zašto, ipak, ne probate sa proverenom taktikom stavljanja soli na rep? čoveku se jednostavno ne ide u zatvor i to je to. svi ovi koji su do sada otišli ''dobrovoljno'' otišli su sa čvrstim obećanjem da će uskoro izaći iz sheveningena. eto, i sloba je izašao. ko da obeća bilo šta mladiću? koštunica? neko iz demokratske stranke? zar se stvarno niko ne seća pečenih volova na palama i slikanja (fotografisanja) sa kalašnikovim (nije konstruktor) na grudima? samo ako mladić ušeta u neku stanicu ili se javi, kao legija, pandurima da je tu negde, blizu i da dodju umesto taksija da ga pokupe, samo tada ćemo znati rezultat na semaforu. a dotle - trošiće se tone papira i sati na elektronskim medijama. samo nek se okreće...danas bin laden i mladić, sutra neko iz čada ili patagonije, itd. usput - ko vam (većini) daje pravo da optuženika nazivate ratnim zločincem? čovek može 'ladno' da vas tuži...
POZDRAV, PRETORIJANAC.

Deki

pre 17 godina

Kad se sagleda sveukupna politicka situacija oko Mladica, jako je tesko uraditi pravu stvar, odnosno, da i Srbija i MZ budu zadovoljne.

Milan

pre 17 godina

Postavite pred ovaj nas narod i njegovu aktuelnu pamet cetir coveka za izbor Predsednika drzava (?) Srbije: Nikolica, Kstunicu, Tadica i Mladica, svima je jasno ko bi pobedio Mladic. Eto dokle god mi budemo toliko kratki u nasem umu nismo zasluzili bolje nego sto je danas. Ne drzi samo Mladic nas kao taoce nego i svi oni koji su protiv izrucivanaj tog "junaka".

vatacmagle

pre 17 godina

Pa nebi bilo lose odmah u paketu isporuciti i Veljka K. i Blagoja A. ,Kostica,Jovica i malog Dobricu jer ce i oni doci na red.Ako se ovi pocnu skrivati nadrljali smo ga.

Los Angeles Boy

pre 17 godina

Hipotetichki govoreci, zamislite da su prikupljeni dokazi i da ova vlada treba da uhapsi nekog od svojih politichkih protivnika, recimo Bebu ili Chedu...
Koliko dugo bi npr. Beba mogao da se krije "pojedinachno" na Novom Beogradu vozeci se u jugu sa jednim telohraniteljem??? Pa ne vishe od 15 minuta...

Svakako da na NBG-u postoji konachan broj automobila marke Jugo koji se ne mogu sakriti u dzep od koshulje, treba blokirati NBG na 24 sata i poslati tim da uzima DNK uzorke od garaza do garaze.
Prvi Jugo koji bi bio dignut u vazduh tog dana bi doneo trag ka Mladicu, a poshto bi onda Djeneral morao da koristi GSP prevoz, lako bi ga ukebao neki kontrolor zbog shvercovanja...

nezavistan

pre 17 godina

najnovija vest..napori su ucetvorostruceni,ocekuje se skoro hapsenje ratka mladica!prijavio ga je filip visnjic,koji tvrdi da ga je video kako je oteo drugo auto na n beogradu.inace auto je oteo udarajuci vlasnika u glavu....guslama!ma koga vi vise folirate,grupo nesposobnih prodavaca magla,bivsih delikvenata,propalih pesnika i alkoholicara.sjasite vise sa ledja ovom jadnom narodu(osim onih koji glasaju za radikale,jer oni nisu jadni)i pustite nas da zivimo kao sav normalan svet,a vi mars u pecinu pa gledajte tu bagru live i nezaboravite povesti i cavoskog,nogu,rsuma i toholja pa urlajte tamo do kraja zivota.

cahil

pre 17 godina

pa sta je vama ljudi pa covek se promenio u neku staru babu pa niko na nju i ne gleda ozbiljno moze biti i u pozarevcu kod svoga drugara cahil tx

GM

pre 17 godina

Ja vise ne znam kome ovo moze da bude upuceno u zemlji koja je nazalost u totalnoj downstream spirali, bez kraja, bez nade, bez igleda: koga vise varate, koga vise mislite da lazete? Hocemo li ili ne? Mladic? A sta cemo sa Ratkom, sledeci krug sarade, cirkusa i prevare? Setite se kako su vam odrastala deca dok sa ta dva coveka radila sta su radila.

READ!

pre 17 godina

Da li je Italija izrucila fasiste posle drugog sv. rata ikome,
a potrazivani su [zbog genocida nad civilnim stanovnistvom u Etiopiji, exSFRJ (Istra), itd] i to godinama?
Odgovor je: Ne.
Doticni generali su usli u posleratnu vladu Italije (da ne bi pobedio komunizam u Italiji i na vlast dosle oslobodilacke snage Italije, cime bi se malko destabilisao blok kapitalistickih zemalja i odnos snaga u Evropi),
dakle sve zato sto je i jenkijima i GB [Ser Winston Leonard Spencer-Churchill-u] to tako odgovaralo.
Sad je to isto drustvo zemalja kreiralo, preko NATO pakta i EU, *HAG*
[Medjunarodni sud pravde za ratne zlocine] da nas maltretira i unistava i iskoristilo situaciju sto nema vise jake politicke garniture, za sta su i oni sami navijali, svo vreme, a i sad favorizuju marionetske vlade, svugde po svetu, pa i kod nas, a ne prave igrace, sposobne da im se suprotstvi i eventualno zaista pregovara sa njima.
Smesno je da se stalno pominju pregovori, a radi se o prihvatnaju niza uslova (ucena i ultimatuma, [EU] standarda, propisa i dr. ogranicenja) koja nam zabranjuju da budemo jednostavno ono sto jesmo [lencuge i kuleri, ali i mudraci, ako nam se prohte], ali nam se odabrala uloga da budemo seljaci i kolonijalan radna snaga i poslusnici /podanici [u najboljem slucaju], jer su oni tu [na planeti] da bi mislili, a ne mi, pa sad ko voli... voli, ko ne voli... buni se i opstruira...
Zato sto je politike pogana, cestiti svet je pobegao od nje daleko, sto dalje; ko nije *pomoglo* mu se da se skloni (ukloni), da ne smeta. Trenutna sitacija je rezultat negativne visevekovne /visedecenijske [ko koliko dugo vec pamti] selekcije, ali i Miloseviceve postavke lazne demokratije i lazne opozicije, montirane kao dekor njegove totalitarne, diktatorske vlasti, s ciljem zamazivanja ociju gradjana i jacem utvrdjivanju sopstvene pozicije na vlasti.
Zato sad imamao ovaj Hamletovski problem, jer na politickoj sceni nemamo likove koji bi ucinili toliko preko potrebnu promenu, izuzev jedne dobro uigrane i u razne mutne afere upletene, ekipe kvazimoralista i humanista.
Nismo ni tamo, ni vamo, i vazda cemo takvi biti, podeljeni i posvadjani, zbunjeni i isfrustrirani, to nam je u genima i tu sebi kanda, ne mozemo pomoci, ponajpre, jer necemo, a onda malo i zato, sto je negativna selekcija odradila svoje: oni koji vrede su ili pobegli u emigraciju ili su ih uzemljili ko Djindjica, ne samo ovih decenija [to se desava kontinuirano, bez razlike], stari je to klise i potvrdjen, zato jos sluzi i sluzice.
A sto se ove Vlade tice, pa... da li se autocitirati? NEGATIVNA SELEKCIJA JE ODRADILA SVOJE
i odradjivace i ubuduce... bar je to jasno.
Nikad nije bilo drugacije i nece biti, dovoljno je samo pogledati US kongres - pare vrte gde burgija nece, najprofitnija industrija [oruzja & co] upravlja svetom kroz njega i drzi americku recesiju unutar kriticnih granica i sve cool. Mali smo mi, a bicemo i manji - takva tura - malo smo to za sebe svojom gramzivoscu izabrali, malo svojom tvrdoglavoscu, malo svojom gluposcu i nesposobnoscu da sagledamo globalna kretanja [istorijska i projekcije buducnosti], itd.
[Opet na staro: Pobelga nam pamet, koju nismo uzemljili i tu nije kraj procesa.]
I stalno padamo na istom ispitu i ponavljamo stare greske - PAČIJA ŠKOLA...
"Ucili su ucili, od srede do petka, al se nisu maknuli dlaje od pocetka..." Cika Jova Zmaj.

KOLOVOZNIK

pre 17 godina

zmislite da svi izadjemo na trg republike i da nam bubalo, jocic, kostunica i ekipa vezuju oci crnim maramicama, i to jedino samo, ako hoces da budes dorbovoljac u potrazi.
drugo mladic moze da se krije jos samo na pijacnim tezgama, jer tamo stvarno ima najvise onih koji lice na njega...

duska

pre 17 godina

Kako to da bas u Sarajevu se daje izjava za stampu da je gos.Del Ponte razocarana i ako kaze da Kostunica nije dao obecanje medjunarodnoj zajednici znaci da Kostunica govori istinu.nemojte mnogo da skacete jer obecanje u cetiri oka i nije dokaz, ako zajedno pred novinarima nisu rekli sta ocekuju do kraja aprila ali koje godine? onda pola baci u vodu a od druge polovine pola je istina. Sada Mladic a posle cemo Karadjica pa zar ih netrazi zajedno oni su neozbiljni i mora da su bili na skolovanju u istoj skoli u kojoj se skolovao Staljin.

Bojan pojedinacno

pre 17 godina

Sta reci posle normalne reakcije Karle Del Ponte posto je premijer Srbije obmanuo. To je isti osecaj (za one koji ne zele da shvate) kao kada nekome ucinite uslugu i pozajmite mu novac a on vas posle razvlaci sa "sutra", "za tri dana", za nedelju dana" pa opet "sutra" itd... Zar Kostunica misli da moze sa svetom kao sa nama a da ne bude kaznjen? Jocic verovatno hoce da nas obraduje time sto akcija hapsenja krece danas, sutra i nadalje. Izgleda su svi ministri u ovoj Vladi svirali na svirali na kojoj je Hag poslednja rupa. Nemam nista protiv da Mladica preuzmu u RS pa neka ga kriju do mile volje posto ih je on tolio zaduzio. Samo neka obaveste EU da on vise nije u Srbiji. Dosta bre vise igre partizana.

BRAT

pre 17 godina

Kada cemo shvatiti da sudbina 10 i po miliona stanovnika u Srbiji i Crnoj Gori zavisi od jednog covjeka. Zar nam Milosevic nije bio dovoljan? Nego sada treba pustiti i da nam covjek odgovoran za ratni zlocin rijesava sudbinu.E, sto je mnogo, mnogo je. Moramo slusati Evropu ako cemo i mi tamo. Dakle,zavrsite konacno sa ovom "farsom" zbog koje svi patimo.

M.Lagatorac

pre 17 godina

Đe Vam je hrabrost đenerale, izađite već jednom iz mišjih rupa, pokažite se ratniče, borite se, i pustite druge da ne budu i dalje taoci onih koje smatraju nacionalnim herojima. Rekao bih đenerale nemate ama baš nimalo hrabrosti, jer sve od samog početka pokazuje da ste u stvari veliki plašljivac. Molim Vas nemojte se ubiti jer samo kukavice dižu ruku na sebe!

Prebacivanjem krivice do cistog obraza

pre 17 godina

Nije CIA kidnapovala Mladica, ali i to ocekujem da neko izjavi.
DEUX EX MACHINE standardni metod raspleta anticke drame.
[Prebacivanjem krivice do cistog obraza]

`bajterrrr !

pre 17 godina

Politicke sankcije i izolacija! Dok se ne nadje "igla u plastu sena" ! Tako treba ! Dok se zemlja ne civilizuje i dok se ne otkloni sav taj nagomilani arogantni i nadmeni kadar negativne selekcije - sve sami sinonimi za nekompetentnost! Totalne shonje u svakom pogledu!A svi oni koji misle da ce se neisporucivanjem nebeskog heroja ugasiti Hag su poslednji diletanti-analiticari! Tek je poceo da radi na opste zgrazavanje antihaske bratije! Cheers

Mladic

pre 17 godina

Alo, ovde Mladic. Ceo dan svrckam po gradu u malenom 'jugu' i niko me nije zaustavio. Pa sam pozvao 9191 i rekao gde sam, niko nije dosao po mene. Pa ljudi, vi mene zezate!

Srpska tragicna sudbina

pre 17 godina

Karla NIJE razocarana kako mi to mislimo,
njoj samo izmice jedna stavka u karijeri, jer visim silama od nje, odgovara da se ovo sve dalje muti, sto rece jedan bosanac juce, pa i Ameri imaju svoje izvore i tehniku pa se prave Tose - ovo samo treba nas da diskredituje, tako da je sve ovo, kao u prici o vrednom Krojacu - 1 udarcem mnostvo muva.
Marionetska vlada, ako se to i nije do sad iskazivalo, takodje ispunjava svoj cilj postojanja, tj. VELICANSTVENO ustupa mesto na pozornici srpske istorije najdominantnijm partijama SRS+SPS+talog (NS...) [= grabezljivcima],
a srpska tragicna sudbina, tek treba, kao u nekom antickom pozoristu, da izroni u velikom stilu.

TVRTKO

pre 17 godina

Mladic je iz Bosne to je tacno.Rodjen je nedaleko od Sarajeva , grada kojeg su njegovi zlocinci sistematski ubijali 1500 dana.Samo Berlin je za vrijeme 2.sv.rata bio pod vecom blokadom.
Srbija je opremala i placala tu vojsku ,pa i danas Mladic je na platnom spisku Srbije.
To je nedvojbeno dokazano.
Sasvim logicno da MZ trazi od Srbije a ne od Bosne da se on isporuci u Hag.
Srbija nema namjeru da ga preda niti ce to uraditi.
Ipak,u i tome ima malo i pravde.
Ona se zove "Europska Kuba".

satkana da bi se po potrebi parala...

pre 17 godina

Scenario:
Padne Vlada [kao!],
mrtvi Sloba vaskrsne
[sve sto je oduvek zeleo ali nije doziveo:
SPS, SRS i ostali talog vladaju Srbijom].
/Prorocanstvo mu se ispunilo/.
Onda krenu natezanja:
Medjunarodna zajednica "tera" po svome i kao pokusava da uvede red i demokratiju, [~ ko u Iraku ili na teritorijama Pakistana-Izraela...]
SRS naravno ne popusta ni milimetar, a neki treci &co. u mraku rade svoj mracni posao.
Sledeca scena: oruzani sukobi na svim spornim teritorijama, kako vec stizu na red, [KosovA, Sandzak, Vojvodina...] cvarci za rucak, maslacak s poljane ili rotkvice [odole], zavisno ko gde zavrsi. "Srbija se saginjati nece!"
i tako 201y. umesto u EU, NATO intervencija nad nasim nebom, Kremansko prorocanstvo Unedited [Full] Versiom 2.1. Tu vaskrsne Tito, pokraj ostalih "heroja", tek da ne prodje i bez njega, ali samo na kratko,
da pozdravi raju. Dobar je *aparat* izgrado, evo [kao] radilo se i radi na demontazi iz sve snage, al beznadezno-bezuspesno. *Svoje nedamo - tudje necemo!* EHO vremenom menja prizvuk pa slogan odavno! posta: *Svoje necemo - tudje nedamo!* Ipak, svet je jaci od 2 ex predsednika i masu taloga i slogana posvadjan sa svojim EHO-m. Zavrsna rec je uvek njihova.
FENIX: rascepkana, pa ujedinjena, nasa domovina, opet po njihovom, kao sto i SFRJ bese po njihovom,
satkana da bi se po potrebi parala...

Monty Pyton

pre 17 godina

Joj bede svi ga traze al nikako da ga nadu mora da ga je za vreme rata CIA naucila da se pretvara u vazduh. Samo da ga ne traze kao Bernarda Provencana. Ako ga budu trazili tako dugo ko ovog, srbija ce da se integrise u kinesku uniju (zbog povecanog broja zaposlenih kineza kod nas i u svetu) 2049 god. a ne u evropsku (Bernarda su inace trazili 43 godine)...

Drugi o ovom!

pre 17 godina

Jutarnji list. "U Briselu su svi svesni da se Srbija upravo ove godine našla pred situacijom u kojoj će sasvim sigurno izgubiti Kosovo, moguće je izdvajanje i Crne Gore, a u isto vreme mora da lovi ne samo Mladića i Karadžića, nego i četiri druga haška begunca.
Činjenica da Beograd nije uhapsio Mladića za Brisel je veliko upozorenje.
Ako nije uhapšen zato što nemaju političku volju da to učine, onda ne zaslužuju partnerstvo sa EU,
a ako žele, a ne mogu, znači da Srbija nije demokratska i funkcionalna država koja može da kontroliše svoju vojsku i policiju, a s takvom državom EU takođe ne može imati ugovorne odnose" upozorava Jutarnji list.
Nemački listovi pozdravljaju odluku Brisela da prekine pregovore sa SCG, a od svih evropskih listova nemački najjače aplaudiraju odluci o zaustavljanju pregovora.
Berlinski Tagesšpigl piše da je dobra vest to što je Unija konačno izgubila strpljenje zbog nespremnosti Srbije da uhapsi i izruči Mladić, a da je loša vest to što je Srbija PUNA MLADIH ljudi koji zaslužuju ! bolju budućnost!, ali da je Vlada Srbija puna oportunista, kukavica i nacionalista koji uništavaju budućnost tih mladih ljudi.
Frankfurter rundšau smatra da je hapšenje Mladića stvar kredibiliteta Evrope i njene unutrašnje kohezije.

agronGl

pre 17 godina

sve je to jasno i gde je i kako je i skim ,samo se ne moze naci taj majcin junak koji bi ga uhapsio...pardon , ja mislim da je on vec uhapsen samo koi je taj majcin junak koji ce ga presdati haskom sudu a da posle ne bude ubijen kao djindjic za ilosevica,srbija njega ima ali kako i ko ga predati to je problem,nemojte da se zbunite izjavama svakakvog politicara ili policajaca , jer oni ipak nesto moraju da izjavljuju,makar bila to i neka neslana laz

Taj izbor ne postoji [EU vs. KosovA]

pre 17 godina

Možda je Vlada "poverovala" da zaista može da bira između Kosova i Evropske unije, pa je odlučila da se odrekne integracije u Evropsku uniju.
U tom slučaju će proči dvojako rđavo jer taj izbor ne postoji, a i zato što Vlada kojoj ne veruju u međunarodnoj javnosti ne može da očekuje da će ostvariti neki uspeh na međunarodnom planu.

CASTRO

pre 17 godina

Ljudi, pa ovp je skroz u redu..nema coveka ,pa nema. Ali ja imam jedan vrlo konstruktivan predlog ...a zasto Voja ne ode u HAG umesto Ratka pa da sve resimo. Da je covek ponudio bi svoju glavu u zamenu

Milenko

pre 17 godina

To je cisti blef Kostunice i njegovih suradnika, to je "film" za raju. A vrlo mi je zao vas-naroda, koji ne zasluzuje takve " ", koji rade na tome, da upropasti zivote cele nacije, samo zbog vladanja i zivota na racun vlastitog ubobozanog naroda.Ljudi-probudite se ,vec je kasno- i sretno!
milenko-eu-slo

Mala

pre 17 godina

U "cvecari" nista novo, svaka muskatla u svojoj saksiji.
Ako su zavrsili "akciju" znaci da covek moze sad mirno da se vrati kuci.
Pitam se,pitam.....ma nemam reci,nekima bilo smesno i kad je pocelo bombardovanje,skroz smo ludi.

Euroskeptik

pre 17 godina

"...Del Ponteova razočarana Koštunicom" - pa ako, neka vidi kako se danas oseca obican Srbin. Nase razocarenje poprima epske razmere - ni Homer ga ne bi mogao da opeva.

sasa s

pre 17 godina

jedno je sigurno, OVO JE PREDSTAVA!
niko, mama bas niko vise ne veruje niti premijeru, niti drzavnim izvrsnim organima. To je igra za lakoumne.
na zalost, mi nikako da shvatimo da TO ne prolazi u svetu, koji je principijelan i kako tako postavljen na Bozjem zakonu. A tamo pise:"ne lazi", "ne kradi", "Ne ubij"...Kod nas su junaci koji to cine...eto to su standardi o kojima treba da pricamo!

petrovic

pre 17 godina

Beograd kao da zeli da po svaku cenu dokaze lojalnost Hagu ili kome trecem? samo naivni mogu da poveruju da je zivot jednog generala ulaznica za bilo gde; mislim da je cela stvar uza medijske bubnjeve otisla predaleko i da je bljutava i ruzna; koga li ce Beograd hapsiti kada vise ne bude poslednjeg Generala, zasto da se zadovolji kengurski sud? Niko ne bezi od krivice ali sumnjam u sve one u Beogradu koji bi da hapse svoe "negativce" po svaku cenu; svi oni koji su upustaju u ovo poslednje dodvoravanje Hagu treba da dobro prouce dokumentaciju
ovog suda, pitanje je da li ce i postojati do kraja ove gtodine; ako ne bude Mladica nece biti ni suda; a za obicne Srbe se nece nista promeniti; i sa Mladicem i bez njega;

Porucnik

pre 17 godina

Policija trazi gen. Mladica na mestima za koja su sigurni da ga, tamo, nece naci! Gledam fotografiju kuce. Koliko li je generalskih plata bilo potrebno da se sagradi ovakva skalamerija?!

Kolina

pre 17 godina

Ova vlada i njen"kapiten"uvek vole da igraju utakmicu kad sudija odsvira kraj!A nisu ni bili obavesteni da su celu utakmicu bili u ofsajdu!Dajem im crveni karton i iskljucujem ih iz igre,kazna ce im biti"dozivotna diskvalifikacija iz igre"!!!

ni uslovno, ni bezuslovno

pre 17 godina

ministar policije Dragan Jočić "Činimo sve od sebe da ovaj poslednji zadatak završimo." Ma, sto cinite sve "od sebe" i nije toliki problem, veci je problem sto cinite sve od nas!

Trojanski konj

pre 17 godina

Radi se o principijelnosti i moralu, a lazni legalista nema obraza.
"Obecanja - ludom radovanja" stara srpska poslovica.

Miki

pre 17 godina

Pa nije on Legija da se krije u podrumu svoje kuce! Kao policija je pokrenula neku akciju u kojoj kao pretresaju okolinu njegove kuce i kao oni bas sad nesto rade po tom pitanju. Gluposti! AKo ga nisu dosad uhvatili nece ni sada. Ako pregovaraju sa njim radi predaje onda im je jevtina ova gluma oko hapsenja. U svakom slucaju ministar policije mi je toliko antipatican da njegovo ime ne mogu da izgovorim. O Kostunici da ne pricam. Jadna nasa drzava sa predsednicima koji nemaju decu. ja bi rekao da nesto nije u redu sa njima. Bas nas je zaredjalo?

zivota

pre 17 godina

Kako su samo pametni,ja ga ocinkam ,oni ga pokupe i od amera dobiju PET MILIONA DOARA.A ja, dobijem pilule za glavu u po bela dana u Beogradu od doktora crvenkape.Ma dajte molim vas!!!

djuro

pre 17 godina

Ovo stvarno postaje odlicna komedija. Prema naslovu vesti, ispade da se radilo na nekom okopavanju krompira ili paradajza u basti, pa se eto javlja da je "akcija" obavljena i zavrsena, jer general nije u mogucnosti da sam okopava jer ga neki tamo jure.
Drugo, ovom Bubalu bi bolje stajalo da se preziva Lupalo nego Bubalo. Ako je tacno da "to što je mreža Mladićevih pomagača razbijena, dodatno otežava potragu za njim", zasto ste onda hapsili te pomagace :) ? Hitno ih oslobodite i opet organizujte da bi se neko od njih otkrio kad bude kupovao hleb i mleko za Mladica, pa da ga tako lakse uhapsite.
Kad covek bolje razmisli, zasto bi se Mladic predao ili dozvolio da bude uhapsen i time pomogao "drzavi"? Pola nacije ga prezire isto koliko i on njih, a druga polovina - u koju spada i premijer - su bez principa, bez sopstvenog misljenja i bez morala (sto i nije cudno imajuci u obzir sta je sve prezivela u poslednjih 65 godina) - ne smeta im sto je general naredjivao streljanja hiljada ljudi, ali bi da ga zrtvuju (i ljute se sto to sam ne uradi) kad bi to donelo malu korist za njih licno. Busaju se u srpske junacke grudi i simpatisu radikale, ne obaziru se na zrtve Bosnjaka, Albanaca, Hrvata, ali njega zovu na predaju da izbegnu malu neprijatnost sa EU. Da sam na njegovom mestu dobro bih se potrudio da takvima ne ucinim neku korist. Da li vam je palo na pamet da ponudite veliku novcanu sumu za generala? Takvi bi ga iz mesta izrucili.

bagi

pre 17 godina

Nevidim razlog da zbog jednog ili sto ljudi ispasta cela zemlja.Nezavisno od toga sta cemo dobiti od Evrope trebalo bi narednim dolazecim generacijama (ako je za ove sadasnje kasno) obezbediti pravo na normalan zivot irad.Gospodo Vi koji odlucujete o sudbini Nacije zavrsite konacno slucaj Mladic.Bagi-Chicago

Citalac

pre 17 godina

Ja ipak mislim d ase on krije grupno, a ne pojedinacno iz prostog razloga sto je grupa veca od pojedinaca, a pojedinac je vise individualan nego samac.

groundhog day

pre 17 godina

u ovoj drzavi se osecam kao u filmu Dan Mrmota. Kostunicina indiferentna pasivnost podseca na Bill Mourey-a koji po stoti put gasi budilnik i budi se u istom dana. jedini je problem sto je meni i svima koje oko sebe znam taj dan postao kosmar koji vec preduze traje.

chichas

pre 17 godina

Mozda za koji mesec budemo na vestima gledali snimke kako vanzemaljci otimaju Mladica ili Karadzica...i budemo morali da poverujemo u sve to...Nek nam je sa srecom dobri ljudi ovaj zivot nam prolazi sve brze i brze mozda i budemo imali vremena da uhvatimo nekog od njih u narednom zivotu...

Nenad

pre 17 godina

Naši političari,a posebno ministri prosto se utrkuju u davanju izjava.Tako da umesto izjava ministra policije,izjave u vezi sa Mladićem daju ministri iz drugih resora.Zaista čudno.
Najviše me čudi ta "taktika"hvatanja Mladića.Ministar policije iz beča najavljuje intezivne pretrage na raznim lokacijama u "narednim nedeljama i sutra" /!/.Prosto neverovatno.Pa kada je već tako dobro bi bilo i da najavi tačnu lokaciju gde će tražiti Mladića.Ulicu i broj kuće,a takodje i stana gde se on nalazi.
Gospodo,i laici znaju da se takve stvari rade u tišini i totalnoj tajnosti.Ali kada toga nema znači da se izvode operacije u cilju zavaravanja javnosti domaće i mejdunarodne.A čemu sve to.

Sarajlija

pre 17 godina

Ipak je ovo dobra vijest, jer je Vlada/Policija u Srbiji postala mnogo azurnija. Do sada su znali gdje je bio Mladic prije 2 godine, a sada je taj rok drasticno smanjen, sada znaju gdje je bio krajem 2005, znaci kasne samo 6 mjeseci. Ako ovako nastave, za koju godinu ce znati gdje je bio prosli mjesec.

npb

pre 17 godina

I tako sad naš Koštunica radi sve ono zbog čega je svojevremeno rušio Đinđića... Verovatno se čovek probudi ujutro i shvati da radi isto ono što je hteo pokojni premijer. Ima li veće ironije.

Debeli

pre 17 godina

Ne vidim ni jedan razlog zasto bi BIA krila gde je Mladic ako to stvarno zna.Jednostavno bi ga uhapsili i ne bi bilo price o tome. Slike Mladica od pre deset godina ne znace da on jos uvek izgleda tako i vrlo je moguce da je bas juce u redu za kasu bio ispred vas a da niste ni znali. Falsifikovanim dokumentima i kesom se moze sasvim lepo kretati po Srbiji i svetu i placati sve sto vam padne na pamet.
Mislim da nije lako uci u trag coveku koji se na ovaj nacin krije. Znajuci kako je nasa policija efikasna siguran sam da ce Mladic kad tad biti uhapsen, ali je pametno ne davati nikakve ishitrene poruke jer u ovom slucaju citav svet reaguje na bilo koju insinuaciju i brze bolje proglasava kako Srbi kriju begunce.
Takav imidz Srbiji nije vise potreban i ja pozdravljam uzdrzanost u izjavama. Razgovori sa EU ce biti nastavljeni ubrzo posto Mladic ode u Hag.
Postoji verovatnoca da Mladic pogine u pokusaju hvatanja ili da jednostavno premine u medjuvremenu. Mislim da bi u toj situaciji polozaj Srbije dosao u zaista tezak polozaj jer bi se Hag bez pravog sudjenja koje ih drzi u funkciji obrusio na neke nove zahteve, koji bi stvarno mogli da suspenduju razgovore sa EU.

Srba

pre 17 godina

Znaci, krije se sam, vozi se jugom, zivi na NBGu. Covece, pa jos ce da se pojave imitatori Ratka Mladica na ulicama, postacemo kao Amerika sa Elvisom, kad ga panduri vide na ulici bice `Jo ba, eno ga imitator Ratka`. NAJOZBILJNIJE--ispred Ekonomskog Fakulteta u Beogradu nalazi se radnjica ciji je vlasnik imitator Radovana Karadzica. Znaci, sve je moguce...

Blek Stena

pre 17 godina

Pa ovo je bruka, evo pao sam sa stolice: "krije se pojedinacno", mozda je i to greska u prevodu. A na kom to belosvetskom jeziku zabludeli trafikant razgovara sa novinarima? Ova ekipa u Vladi je prevazisla i grupu TNT:
Kostunica = Broj 1
Jocic = crosover Sir Olivera i trojice iz Yume
Bubalo = Debeli Sef
Velja = Superhik
Milosavljevic = Jeremija
Dinkic = Bob Rock
Vuksa = Alan Ford
Stojkovic = Ministarstvo za gubljenje vremena
...
koga sam zaboravio? (Bepa Joseph)

p.s. umalo da zaboravim: Srbija mu onda dođe cvećarnica! Neverovatno! Pa ovo je pravazislo i Lunov Magnus Strip.

amstel

pre 17 godina

Taman kad pomislim da ova drzava ne moze da bude veca parodija na ozbiljnu drzavu nego sto vec jeste, vesti me demantuju. BIA otvorila hotlajn?!
Ako imate informacije o Mladicu, pritisnite 1.
Ako imate informacije o jugu Srbije pritisnite 2.
Ako imate informacije o Cedi, Bebi, Baticu, Natasi Kandic i drugim kriticarima vlasti pritisnite 3.

Tuzni beogradjanin

pre 17 godina

E, jao, "nije tu", pa "nije tu", niko ne zna gde je, mozda je u Paragvaju ili Sibiru, kad, naravno, eto ga na Novom Beogradu i to "pojedinacno". Dok je bio "grupno" na Banovom brdu pravili ste se ludi? Nije ni cudo sto su ovi evropski cinovnici pobesneli. Molim vlasti da pocnu da pacijente za mentalne ustanove isporucuju takvim ustanovama, ubice i kriminalce u zatvor, a u komplikovanim slucajevima kad nisu sigurni gde pripadaju - pravac Hag, to je najsigurnije.

Pinki

pre 17 godina

KAKVA FARSA!
Nije mi jasno kome je predstava namenjena: Zapad se ne peca na ovakvu varalicu, a i vecini nas u rezervatu je manje-vise jasno...

Francly Scarlett, I don't give a dam!

pre 17 godina

Smesno mi je sto se nasa vlada(citaj Kostunica) i policija(citaj Jocic)ponasaju kao Scarlet O' Hara u Prohujalu sa vihorom: "O tome cu misliti sutra." Zasto sutra, sledecih nedelja, do kraja nedelje....kada moze danas, sada, odmah?

Bojim se NASE GLUPOSTI

pre 17 godina

Zavrsena akcija-ishod nikakav.
Operacija uspela, pacijent umro [med.].
Fasrsa. Burleska. Lakrdija. Citava prica oko hapsenja.
Sad i telefoni za cinkarenje uvedeni, umesto da su SVOJ! posao sluzbe [TAJNO] i obavile (kad vec "ne umeju" nista javno).
Umesto hapsenja, mnogi bi najradije da uklone Mladica ko Kuma i Siptara, da ne prica mnogo - zato se covek i krije "pojedinacno".
A vlast koja ce doci iza ove [SRS+SPS+NS...] ici ce stopama svih prethodnih i nastojati da [o]postane sto nedodirljivija i van zakona i da se "posteno" okoristi, kao i svaka.
Ja se samo bojim da umesto u EU zbog nase lenjosti [cak i da razmislimo o svemu] i javasluka [da uradimo], tvrdicluka, inata, beskompromisnosti i gluposti ne dozivimo nove ozbiljnije pritiske [oruzane!] i jos neko bombardovanje za sopstveno dobro, jer vazda stitimo pogresne institucije [DB, BIA, SPC, VB...] i pogresne vlade [lopovske].
Dok ne priznamo da Milosevic nije bio zlato nema nam pomoci. Ali NAJstvarnije!
GLuposT@nema.kraja

duki

pre 17 godina

> Bezbednosno informativna agencija uvela je telefonsku liniju za građane koji "smatraju da imaju informacije od značaja za nacionalnu bezbednost". <
Da li treba da nam uvedu i sankcije, da nas izoluju ili nedaj Boze ponovo bombarduju da bi Vlada i ostali shvatili da Mladic mora u Hag.
Konacno smo saznali da smo neobavesteni i da nam je Ministarstvo privrede nadlezno za kriminal, ratne zlocine, a valjda i za saobracajne prekrsaje.
Alal vera Srbijo.

TitanM

pre 17 godina

Meni je sada sve jasno. Ministar unutrasnjih je stranac cije izjave moraju da se dobro prevedu da bi ih u ministarstvu razumeli.
Da nije strasno, mozda bi se i nasmejao.

Marko, ex-NS

pre 17 godina

E ovaj cirkus sa hapsenjem je teska smejurija. Krije se, usamljen je, pa mu zbog toga sada pretresaju vlastitu kucu, sve sa maricom. Pa sta ste radili paceri do sada, gde ste ga trazili. Cirkus od sluzbi, sve od od ministra do najnizih pandura. O sramoti i nesposobnosti, da u ovim veselim trenucima ni ne govorimo.

ocigledno

pre 17 godina

koliko smo jadni. nista ne moze da se uradi kako valja. od svega se napravi (nepotrebno) cirkus i sve (i uvek) kasni. e, tako cemo i u Evropu. kao cirkuzanti i ... nesto kasnije.

Marko

pre 17 godina

Svi jako dobro znamo da ovo hapsenje iskljucivo zavisi od politicke volje Kostunice i njegove vlade jer su svi koji vode istragu i potragu za Mladicem upravo super- poverljivi ljudi naseg premijera. Vlada ima manjinu biraca iza sebe i to bi morala da uzme u obzir i odmah i neizostavno uhapsi i preda Mladica haskom sudu, a ne da ide protiv misljenja vecine koja nece da ispasta zbog ratnih zlocina tog nazovi generala. Uostalom, neka iz vladine kancelarije citaju malo i nase komentare.

Sassa

pre 17 godina

Jedna stvar mi nije jasna...
Zasto se gospodin Mladic ne krije u Bosni?
Ja koliko se secam, Mladic je iz Bosne, ratovao je u Bosni, i mislim da bi bilo korektno da ga narod Bosne tamo krije pa da oni piju packe EU i ostalih, zar ne?

Doctor Wu

pre 17 godina

Potpuni amaterizam Kostunice (koji cak ima elemente i izdajstva) je Srbiju doveo u bezizlaznu situaciju a zapadu jasno pokazao da ima vrlo mocno orudja da od Srbije dobije sta god pozeli. Bojim se da ce efekti evenutalnog hapsenja Mladica sada biti mizerni a Srbija ce se suociti sa novim ucenama.

миливоје

pre 17 godina

Ја сам престао да иѕносим своје литерарне бесмислице пре неколико месеци и сада правим изузетак ... само да бих Вас позвао да учините исто.
У свом овом бесмислу и инфлацији писане речи нема ни једне која би завредела да буде написана.
Чини ми се да је време да се табла обрише.

Позивам Вас све на Трг Републике 9-ог у 17.

Срећно!

Dragan

pre 17 godina

Ma gde li je taj Mladic? Mozda je u bunaru? A mozda je u sumi? Bice ipak da je u svojoj kuci kao Legija sto je bio, ta nije partizan da se krije u sumi... Al' nema covek morala pa to ti je, eto osramoti uniformu sto rece Kostunica... Samo otkud mu uniforma nakon toliko godina? Taj covek odavno vise nije oficir. On je odbegli hajduk, a vi ste, Kostunice, njegov glavni jatak. Sto ne uhapsite sebe?

niko bitan

pre 17 godina

"...opsezna policijska akcija...", "...blokirana Mladiceva kuca...", itd. Pa zar to nije moglo ranije? PRE nego sto su prekinuti pregovori o pridruzivanju EU!!!! Stvarno bi bio red da neko za to odgovara, za pocetak neka to bude g. Kostunica.

cobra

pre 17 godina

Kako neznaju gdje se zadrzava,a znaju da se vozi jugom! Ovaj MUP i BIA cisti AMATERI. Zovite u pomoc COBRA jedinicu iz EU. Za 24 sata ce Ratko biti u Hagu. A vi nesposobnjakovici,ajde da berete KUKURUZ!

dejan SFRJ

pre 17 godina

sve ,sve ali gde nadjose da se vozi u jugu...jeste da je patriota ali bas toliki......da su rekli zastava 101 pa i da poverujemo ali u juga mozda nebi ni stao...

Don Haag

pre 17 godina

A ja mislio da Mladic uopste i nije u Srbiji i da Carla Del Ponte prica gluposti svih ovih godina , kad ono odjednom on ima i kucu u Beogradu koja je, eto, konacno blokirana. Ima cak i "Jugic" sa kojim se vozi sam po lepom nam gradu.
Jadna li si Srbijo.

majka

pre 17 godina

Zbog takvih kao Mladic 2/3 stanovnistva je bilo u izbeglistvu (preko 1.5 miliona ljudi) a desetine, negde citave porodice pobijene. Da nije bilo takvih kao Mladic rata ne bi ni bilo.

posmatrac

pre 17 godina

Valjda je sada svima jasno da policija do sada NIJE NISTA RADILA! Ovo je trebalo prvo da se uradi,a ne da se hapse BIVSI jataci,za koje se zna vec godinama.
Policija u Srbiji NE VODI NIKAKVU OPSEZNU AKCIJU TRAGANJA ZA MLADICEM - to znaju svi njeni pripadnici.Nesto radi BIA i VBA,ali nedovoljno.I to je cela istina. A jednom ce biti dovoljno dokaza za ovu tvrdnju.

Mila

pre 17 godina

Neki tvrde da je ova vlada najefikasnija... to ne znam , ali znam da je definitivno najzabavnija. Smejem se vec danima citajuci izjave. Ministar privrede prica o aktivnostima MUP-a, predsednik Skupstine nam daje casove gramatike ( mogao bi i da objasni kako je doslo do prelaska l u o, sa istorijskog apekta), sef sluzbe za informisanje opominje Karlu del Ponte da laze, premijer se kune da nije nista obecao,...o odgovornosti i cinjenici zasto smo tu gde smo nema ni reci. A nama stvarno ne preostaje nista drugo nego da se dobro ismejemo pa da ih najurimo.

'ajmo, 'ajde

pre 17 godina

Tako su i Šljivančanina našli kod kuće, gde "nije bio".
A i Legija se "predao" pred svojom kućom, gde se "nije" krio.

Zoran

pre 17 godina

U ovoj zemlji ko jos nije poludeo, taj nije normalan. MOze li neko od novinara da napise sta moze da bude drzavna tajna i po kom osnovu nase poglavice proglasavaju za tajnu sve sto im nije po volji. Dobro smo mi i prosli za ovih petnaestak godina, kakvi nas vode.

Ana

pre 17 godina

Na osnovu komentara koji dolaze iz EU i zvanicnika EU da znaju gde se Mladic nalazi postoji osnovana sumnja da se Mladic krije negde u EU pa zahtevamo od svih vlada clanica EU da ga sto hitnije uhapse kako bi konacno zapoceo prijem Srbije u istu. Do sada niko iz EU nije negirao da se Mladic nalazi u nekoj od drzava te zajednice.

Colin_bgd

pre 17 godina

Blokirana kuca. Da se nije i Mladic krio kod svoje kuce na svojoj adresi kao Legija. Mislim, ima logike, uvek te je najteze naci na najociglednijem mestu...

Bojan

pre 17 godina

Istina je da su mnoge porodice u svojim kucama u Bosni, umjesto u izbjeglickim kampovima u Srbiji zahvaljujuci Mladicu. Ali, istog tog generala sam gledao kako marsira na celu vojske koja "osobadja" Srebrenicu, ulazi u autobuse kojima se prevoze srebrenicke zene i djeca i tjesi ih da im se nece nista desiti, i da idu bezbjedno "na drugu stranu". U pozadini snimka se cuje par zenskih glasova koji ga pitaju gdje su im muzevi i stariji sinovi i sta ce sa njima biti. To tada nisam primjetio. Deset godina kasnije shvatam ono sto je Maldic i tada znao - u koncentracionim logorima u Srebrenici se desava sistematski pokolj, kakav Evrpa nije vidjela od drugog svjetskog rata.
Od toga nas nece oprati ni Drina, ni Sava, ni Dunav, zajedno. Zadnji put je Hitlerova ideologija uradila tako nesto, a poslije Hitlera Srbi. Zar treba da se sa Hitlerom poredimo.
Mladic ce imati svoje mjesto u istoriji i u sjecanju ljudi za dobro koje je napravio za zivota, ali to ga ne lisava odgovornosti za zlo koje je ili dizajnirao, ili sproveo, ili precutno dozvolio da se sprovede. Za sta je tacno od navedenog odgovaran, treba da ode u Tribunal, da to bude istrazeno.

Superhik

pre 17 godina

Ma sta kazete, vozi se u "Jugicu"? Pa i red je da zivotni standard nacionalnog heroja bude na nivou nacionalnog proseka. A ono "sam i bolestan" dovelo me je na korak od suza. Kladim se da i porodice onih 7000 pobijenih ljudi u Srebrenici dele moj bol.

Zagi

pre 17 godina

Iz pouzdanih izvora bliskih novobeogradskim penzionerima koji igraju sah po parkovima, saznao sam da je ministar privrede ipak nadlezan, jer je Mladic organizovao ilegalnu fabriku sahovskih kompleta i prodaje ih preko odlicno organizovane mreze pomagaca, a bez fiskalnog racuna cime je vec ostetio drzavu za par hiljada dinara.
Procitah gomilu gluposti ... Uz jednog lojalnog coveka, moze se kriti na Novom Beogradu dozivotno, bez ikakvih problema. Naravno ukoliko moze da izdrzi da ne kontaktira ni sa kim. Pa sta mislite, gde je recimo "vlada budala". Mozda ste juce stajali u busu pored njega a da to niste skontali.
A sto se hapsenja tice, da su to pokusali pre suspenzije pregovora, bili bi politicki mrtvi. Ovako uz svakodnevnu kampanju stvorice se klima u kojoj ce se pokusaj hapsenja(uz verovatan tragican epilog), moci koliko toliko amortizovati. Ili se bar oni tome nadaju.
Naravno svi mi znamo da ce se odmah posle toga pokrenuti i pitanje Radovana, ali boze moj zar smo navikli drugacije.

paja

pre 17 godina

Prosto je nemoguce da su ama bas svi tako ubedjeni da hapsenje Mladica iskljucivo zavisi od dobre volje premijera i njegovih ministara.

Mashinovodja

pre 17 godina

Dokle bre ova tragikomedija s Mladićem? Juče nam Velja Ilić, ministar za kapitalne investicije, priča kako se policija ubi od posla da nađe Mladića ali ga ipak, eto, ne nađoše. Danas nam Bubalo, ministar privrede, priča nešto slično, samo još nebuloznije. Pa šta su ta dvojica? Drveni advokati Vojne bezbednosti, MUP-a (Jočića) i BIA-e (Bulatovića) koji svi blaženo i neobavešteno ćute? Koštunica se barem trgao iz dremeža i blagoizvoleo da nam izda(smušeno i bezvezno) saopštenje, ali od te dvojice nismo dobili ni toliko.
Da li će se oglasiti i ministri šumarstva, poljoprivrede i ekologije jer se Mladić možda krije po "šumama i gorama" Srbije, pa zbog toga spada i u njihove resore? A pošto se možda krije i po stanovima na Novom Beogradu, onda očekujem da nam o tome nešto ispriča i direktor beogradskh komunalaca. Možda čak i ministar kulture, jer se o Mladiću i njegovom "junaštvu" prilično gusla među Srbima.

Milosev Konak, Trebinje

pre 17 godina

General Mladic se krije 'sam'? On je zasluzan sa opstanak naseg naroda u Republici Srpskoj; moja porodica je u svojoj kuci u Trebinju umjesto u izbjeglickom centru u Srbiji zahvaljujuci njemu. Generala ce rado da cuva nekoliko miliona ljudi i nekada se nece kriti 'sam'.

Pedja

pre 17 godina

Pa kad od tih 50 saradnika odbijete kompletnu Vladu i pripadajuce joj bezbedonosne sluzbe Ratko Mladic stvarno ostade sam da se cuva. Samo je pitanje od koga se cuva kad ga ovi i ne traze tamo gde se krije.

Nele

pre 17 godina

OK, vratite Mladicu pomagace ako je tako lakse samo ga isporucite ili se sklonite. Zasto je Kostunica obecavao ako nije znao gde je? Kakvo ludilo... Bubalo, Bubalo, kakva izjava... Mozda Mladic sam mesi hleb i pravi sir, ccc...

Sludjen

pre 17 godina

Moj komentar je da zaista vise nemam komentara. Pa da mi je neko pricao ovakvu cirkusijadu ja mu ne bih verovao. Citam sve ovo i pitam se da li je sve ovo ruzan san, da li sve ovako mora... a onda se probudim i vidim da mi je u novcaniku i dalje bedna platica od 250 evra i kazem sebi... da ipak je ovo Medrano.

Danica

pre 17 godina

Posto se krije sam, ajde da im verujem. Antihaski lobi je bio dodatno besan(pretpostavljam)sto je Milosevic izrucen na Vidovdan. Izuzetno bi mi zadovoljstvo bilo da i sutra na Djurdjevdan dozive slican udarac.
Smrt fasizmu.

Suzana

pre 17 godina

Taman kad pomislim da sam sve cula, oglasi se nas ministar i slatko me nasmeje. Da li je moguce da ce ovo zaista proci kao valjano objasnjenje zasto Mladic nije u Hagu. Dakle, prvo nisu mogli da ga nadju jer ima mrezu pomagaca, a sad ne mogu da ga nadju jer nema mrezu pomagaca. Pa ko je ovde lud? Najbolje je da te ljude puste, pa da im oni "pomognu" da ga nadju. Ovo se zaista pretvorilo u farsu i iako mi je u pocetku bilo smesno, shvatam da je doslo vreme za kuknjavu.

panteliya

pre 17 godina

Pa kad moze Dinkic da se bavi Kljajevicem, sto ne moze Bubalo da se bavi Mladicem? Sad ce Kostunica da krene u akciju izgradnje auto puta, ministar vera da se bavi utajama poreza, a ministar za dijasporu cenama naftnih derivata. Ovo je zemlja cuda, a kao sto se zna, u takvima je sve moguce. UDB-a je nasa sudba, sto rece u jednoj svojoj pesmi Oskar Davico. Jos cemo se mi ovde nagledati i naslusati stvari od kojih se mozak mrzne. Scenariji za crtane filmove su ozbiljna literatura u odnosu na scenarije koji se pisu u Srbiji.

milan-vp

pre 17 godina

Ti izvori navode...a mi smo svi sisali vesla pa cemo pasti u trans kako su mu telohranitelji lojalni. Pre ce poginuti bilo koji od preostalih telohranitelja, pri hapsenju, a ne da okrene cev u glavu svom komandantu. Takav pop-art mogu samo salonski, kabinetski doktori prava da lansiraju kao 'navodnu patku'.
Ili, da nije 'taj izvor' sondaza za vec preminolog generala. U nekom stanu na Novom Beogradu.

Saki

pre 17 godina

Ministar privrede prica o Mladicevom kretanju i hapsenju. Fenomenalno, pa u nasoj zemlji cete uskoro moci da odete u frizerski salon i tamo budete operisani od krajnika.

Cirkus

pre 17 godina

E, cirkus sa ovom vladom! Ministar privrede drzi konferenciju za stampu sa temom iz resora MUP, dok ministru policije ne pada na pamet da se oglasi; potpredsednik vlade podnosi ostavku, sto premijeru ne pada na pamet; pomenuti potpredsednik najavljuje izlazak svoje stranke (ciji je predsednik) iz vlade, a njegov najblizi saradnik, ministar finansija (potpredsednik te iste stranke) ga demantuje... Smejurija!

Danica

pre 17 godina

Pobogu ljudi, niko Vas ne pita da li se krije sam, ili u društvu, već GDE JE?
Koštunica ima isti odnos kako prema vlastitom narodu tako i prema ovima iz EU - on misli da smo svi blesavi.

Velibor

pre 17 godina

Da li se to život u ovoj nesretnoj zemlji pretvorio u puko preživljavanje i plaćanje poreza.Ako već moram da satavljam kraj sa krajem više ni sam ne znam zbog čega i zbog koga zašto moram da plaćam porez i finansiram ljude iz državne uprave koji ne rade ništa. Mislim da bi taj novac bio korisniji mojoj porodici. Da li ova država više uopšte postoji ili je samo mrtvo slovo na papiru. Dajte bre već jednom ljudi da nam uvedu protektorat da nas spasu od nas samih kada mi kao narod za to sposobni nismo.

Vidi ovoga sta prica!

pre 17 godina

Pazi molim te ministar privrede daje objasnjenja iz resursa koji nije njegov. Medjutim, pravi problem je da se on po svojoj prilici nerazume ni u svoji posao. Objasnjenja koja daje su naivnija i od ucenika osnovne skole kad se pravda sto je zakasnio na cas. Niti mu je didaktika jaca strana, a jos manje logika. Kad vec nema nista pametno da kaze, a ono mu je bolje da cuti. Ovako covek seje bisere tek tako. Ovak'e gluposti nisu cak ni socijalisti iznosili. Bas se pitam sta mu je to trebalo?

Ina

pre 17 godina

Malo ste zakasnili s ovim informacijama. Odjednom je i Bubalo informisan. Nego...uci cete u istoriju kao oni zbog kojih su suspendovani pregovori s EU. Kostunici bi naravno teze palo da udje u istoriju kao neko ko je izrucio Mladica.

Zoran

pre 17 godina

Da li je moguce da Ministar Privrede se bavi Ratkom Mladicem ???? Boze, kakva je ovo zemlja? .. pa jel ima taj Ministar privrede pametnija posla ??? 35% je nezaposlenost, Inflacija 20% , tonemo sve dublje, a on prica o Ratku Mladicu.
G-dine (ako ste uopste) Bubalo, ostavite pricu o Ratku Mladicu, nasem premijeru, Vojislavu Kostunici, koji je pricao da je Hag 13-ta rupa na svirali, bezveze institucija, i koji sada moli Mladica da se preda. Ostavite njemu, da (ako moze) jednom u zivotu nesto odradi.
A vi se bavite ovom nasom privredom.

Pedja

pre 17 godina

Ja mislim da on ne lupa gluposti, vec je jednostavno svestan, kao i ostatak vlade na celu sa Kostunicom, da oni ne vladaju Srbijom vec su obicne figure, a da vlada u senci ( citaj DB ) odlucuje o svemu. Na zalost i Zoran Djindjic je imao prilike neposredno pred smrt da se uveri u to. Nase brzo priblizavanje Evropi ne ide u korist tih centara, pa su vesto iskoristili insistiranje Evrope na hapsenju Mladica da zaustave sve procese pridruzivanja. Sada su napokon na svom terenu; jos kad bi nam udarili sankcije...Milina. Moram priznati da su veliki igraci.

Vera Ivovic

pre 17 godina

Izjave ministara i predsednika srpske Vlade su uvreda za sva razumna ljudska bica. Pa zar nisu do nedavno govorili da ga je nemoguce naci jer ima veliku mrezu pomagaca. A sad ga je nemoguce naci jer se krije sam?! U stvari, dobro su oni zakljucili da smo svi mi kolektivno ludi jer da nismo Kostunica odavno ne bi bio na vlasti. Istorija se ponavlja po ko zna koji put.
Vera Ivovic

Tosha

pre 17 godina

Kazete da je rekonstruisano kretanje sve do kraja 2005... Pa zasto ga onda niste tada uhapsili kada ste mogli. Nadam se da je i tada postojala politicka volja da se to uradi ili mozda nije? Vreme je za ostavke najodgovornijih za to sto su prekinuti pregovori i pogazen peti oktobar. Kostunice, vi ste najslabija karika.

Nenad Paunovic

pre 17 godina

Zaista smo se naslusali kojekakvih neverovatnih objasnjenja od strane nasih politicara proteklih godina ali ovaj Bubalov biser je zaista za top 10 listu. Pazi krije se sam pa ga je sada jos teze naci, pa valjda covek mora onda da ode i u prodavnicu da sam sebi kupi hleb i mleko ili mozda zivi od vazduha a racune za kiriju placa preko interneta. Ma da se i on kao i Legija onomad ne krije ispod carsava...
Poplava gluposti u Srbiji definitivno ne jenjava samo je pitanje ko ce preziveti a ko se udaviti.

i ja sam ministar

pre 17 godina

Ministar PRIVREDE!!??!!
Jel da ocekujem u sledecem naslovu da procitam kako ministar POLICIJE izjavljuje da ce kukuruz ove godine biti losijeg kvaliteta???
Ovo je Srbija.

YVR

pre 17 godina

Odavno se nisam ovako grohotom nasmijao :) Oxymoron.
Bubalo, obrati paznju na prezime, kaze da to sto su uhapsili pomagace otezava hapsenje Mladica. Znaci, oni ustvari pomazu Mladicu da se sakrije umesto da ga hapse?
Mislim, to je jedan jako komplikovan zadatak.
Oni ne znaju da li je on u Srbiji a mozda i nije. Uhapsili su pomagace u Srbiji.
A to im dodatno otezava da ga nadju.
Pa ovo ni Top Lista Nadrealista nije mogla da zamisli.
Bas me zanima da li doticni Bubalo slusa ili barem cita ono sto govori.
A i ne cudi da su njega pustili da da izjavu umesto nadleznih: premijera, ministra policije, odgovornih iz bezbednosno informativnih agencija, itd.
E ova mi izjava ulepsa dan, ne mogu da je izbijem iz glave...

Nenad Paunovic

pre 17 godina

Zaista smo se naslusali kojekakvih neverovatnih objasnjenja od strane nasih politicara proteklih godina ali ovaj Bubalov biser je zaista za top 10 listu. Pazi krije se sam pa ga je sada jos teze naci, pa valjda covek mora onda da ode i u prodavnicu da sam sebi kupi hleb i mleko ili mozda zivi od vazduha a racune za kiriju placa preko interneta. Ma da se i on kao i Legija onomad ne krije ispod carsava...
Poplava gluposti u Srbiji definitivno ne jenjava samo je pitanje ko ce preziveti a ko se udaviti.

YVR

pre 17 godina

Odavno se nisam ovako grohotom nasmijao :) Oxymoron.
Bubalo, obrati paznju na prezime, kaze da to sto su uhapsili pomagace otezava hapsenje Mladica. Znaci, oni ustvari pomazu Mladicu da se sakrije umesto da ga hapse?
Mislim, to je jedan jako komplikovan zadatak.
Oni ne znaju da li je on u Srbiji a mozda i nije. Uhapsili su pomagace u Srbiji.
A to im dodatno otezava da ga nadju.
Pa ovo ni Top Lista Nadrealista nije mogla da zamisli.
Bas me zanima da li doticni Bubalo slusa ili barem cita ono sto govori.
A i ne cudi da su njega pustili da da izjavu umesto nadleznih: premijera, ministra policije, odgovornih iz bezbednosno informativnih agencija, itd.
E ova mi izjava ulepsa dan, ne mogu da je izbijem iz glave...

Vera Ivovic

pre 17 godina

Izjave ministara i predsednika srpske Vlade su uvreda za sva razumna ljudska bica. Pa zar nisu do nedavno govorili da ga je nemoguce naci jer ima veliku mrezu pomagaca. A sad ga je nemoguce naci jer se krije sam?! U stvari, dobro su oni zakljucili da smo svi mi kolektivno ludi jer da nismo Kostunica odavno ne bi bio na vlasti. Istorija se ponavlja po ko zna koji put.
Vera Ivovic

Tosha

pre 17 godina

Kazete da je rekonstruisano kretanje sve do kraja 2005... Pa zasto ga onda niste tada uhapsili kada ste mogli. Nadam se da je i tada postojala politicka volja da se to uradi ili mozda nije? Vreme je za ostavke najodgovornijih za to sto su prekinuti pregovori i pogazen peti oktobar. Kostunice, vi ste najslabija karika.

i ja sam ministar

pre 17 godina

Ministar PRIVREDE!!??!!
Jel da ocekujem u sledecem naslovu da procitam kako ministar POLICIJE izjavljuje da ce kukuruz ove godine biti losijeg kvaliteta???
Ovo je Srbija.

Cirkus

pre 17 godina

E, cirkus sa ovom vladom! Ministar privrede drzi konferenciju za stampu sa temom iz resora MUP, dok ministru policije ne pada na pamet da se oglasi; potpredsednik vlade podnosi ostavku, sto premijeru ne pada na pamet; pomenuti potpredsednik najavljuje izlazak svoje stranke (ciji je predsednik) iz vlade, a njegov najblizi saradnik, ministar finansija (potpredsednik te iste stranke) ga demantuje... Smejurija!

Ina

pre 17 godina

Malo ste zakasnili s ovim informacijama. Odjednom je i Bubalo informisan. Nego...uci cete u istoriju kao oni zbog kojih su suspendovani pregovori s EU. Kostunici bi naravno teze palo da udje u istoriju kao neko ko je izrucio Mladica.

Velibor

pre 17 godina

Da li se to život u ovoj nesretnoj zemlji pretvorio u puko preživljavanje i plaćanje poreza.Ako već moram da satavljam kraj sa krajem više ni sam ne znam zbog čega i zbog koga zašto moram da plaćam porez i finansiram ljude iz državne uprave koji ne rade ništa. Mislim da bi taj novac bio korisniji mojoj porodici. Da li ova država više uopšte postoji ili je samo mrtvo slovo na papiru. Dajte bre već jednom ljudi da nam uvedu protektorat da nas spasu od nas samih kada mi kao narod za to sposobni nismo.

Saki

pre 17 godina

Ministar privrede prica o Mladicevom kretanju i hapsenju. Fenomenalno, pa u nasoj zemlji cete uskoro moci da odete u frizerski salon i tamo budete operisani od krajnika.

Danica

pre 17 godina

Pobogu ljudi, niko Vas ne pita da li se krije sam, ili u društvu, već GDE JE?
Koštunica ima isti odnos kako prema vlastitom narodu tako i prema ovima iz EU - on misli da smo svi blesavi.

milan-vp

pre 17 godina

Ti izvori navode...a mi smo svi sisali vesla pa cemo pasti u trans kako su mu telohranitelji lojalni. Pre ce poginuti bilo koji od preostalih telohranitelja, pri hapsenju, a ne da okrene cev u glavu svom komandantu. Takav pop-art mogu samo salonski, kabinetski doktori prava da lansiraju kao 'navodnu patku'.
Ili, da nije 'taj izvor' sondaza za vec preminolog generala. U nekom stanu na Novom Beogradu.

Zoran

pre 17 godina

Da li je moguce da Ministar Privrede se bavi Ratkom Mladicem ???? Boze, kakva je ovo zemlja? .. pa jel ima taj Ministar privrede pametnija posla ??? 35% je nezaposlenost, Inflacija 20% , tonemo sve dublje, a on prica o Ratku Mladicu.
G-dine (ako ste uopste) Bubalo, ostavite pricu o Ratku Mladicu, nasem premijeru, Vojislavu Kostunici, koji je pricao da je Hag 13-ta rupa na svirali, bezveze institucija, i koji sada moli Mladica da se preda. Ostavite njemu, da (ako moze) jednom u zivotu nesto odradi.
A vi se bavite ovom nasom privredom.

Pedja

pre 17 godina

Ja mislim da on ne lupa gluposti, vec je jednostavno svestan, kao i ostatak vlade na celu sa Kostunicom, da oni ne vladaju Srbijom vec su obicne figure, a da vlada u senci ( citaj DB ) odlucuje o svemu. Na zalost i Zoran Djindjic je imao prilike neposredno pred smrt da se uveri u to. Nase brzo priblizavanje Evropi ne ide u korist tih centara, pa su vesto iskoristili insistiranje Evrope na hapsenju Mladica da zaustave sve procese pridruzivanja. Sada su napokon na svom terenu; jos kad bi nam udarili sankcije...Milina. Moram priznati da su veliki igraci.

Vidi ovoga sta prica!

pre 17 godina

Pazi molim te ministar privrede daje objasnjenja iz resursa koji nije njegov. Medjutim, pravi problem je da se on po svojoj prilici nerazume ni u svoji posao. Objasnjenja koja daje su naivnija i od ucenika osnovne skole kad se pravda sto je zakasnio na cas. Niti mu je didaktika jaca strana, a jos manje logika. Kad vec nema nista pametno da kaze, a ono mu je bolje da cuti. Ovako covek seje bisere tek tako. Ovak'e gluposti nisu cak ni socijalisti iznosili. Bas se pitam sta mu je to trebalo?

Nele

pre 17 godina

OK, vratite Mladicu pomagace ako je tako lakse samo ga isporucite ili se sklonite. Zasto je Kostunica obecavao ako nije znao gde je? Kakvo ludilo... Bubalo, Bubalo, kakva izjava... Mozda Mladic sam mesi hleb i pravi sir, ccc...

Suzana

pre 17 godina

Taman kad pomislim da sam sve cula, oglasi se nas ministar i slatko me nasmeje. Da li je moguce da ce ovo zaista proci kao valjano objasnjenje zasto Mladic nije u Hagu. Dakle, prvo nisu mogli da ga nadju jer ima mrezu pomagaca, a sad ne mogu da ga nadju jer nema mrezu pomagaca. Pa ko je ovde lud? Najbolje je da te ljude puste, pa da im oni "pomognu" da ga nadju. Ovo se zaista pretvorilo u farsu i iako mi je u pocetku bilo smesno, shvatam da je doslo vreme za kuknjavu.

panteliya

pre 17 godina

Pa kad moze Dinkic da se bavi Kljajevicem, sto ne moze Bubalo da se bavi Mladicem? Sad ce Kostunica da krene u akciju izgradnje auto puta, ministar vera da se bavi utajama poreza, a ministar za dijasporu cenama naftnih derivata. Ovo je zemlja cuda, a kao sto se zna, u takvima je sve moguce. UDB-a je nasa sudba, sto rece u jednoj svojoj pesmi Oskar Davico. Jos cemo se mi ovde nagledati i naslusati stvari od kojih se mozak mrzne. Scenariji za crtane filmove su ozbiljna literatura u odnosu na scenarije koji se pisu u Srbiji.

Mashinovodja

pre 17 godina

Dokle bre ova tragikomedija s Mladićem? Juče nam Velja Ilić, ministar za kapitalne investicije, priča kako se policija ubi od posla da nađe Mladića ali ga ipak, eto, ne nađoše. Danas nam Bubalo, ministar privrede, priča nešto slično, samo još nebuloznije. Pa šta su ta dvojica? Drveni advokati Vojne bezbednosti, MUP-a (Jočića) i BIA-e (Bulatovića) koji svi blaženo i neobavešteno ćute? Koštunica se barem trgao iz dremeža i blagoizvoleo da nam izda(smušeno i bezvezno) saopštenje, ali od te dvojice nismo dobili ni toliko.
Da li će se oglasiti i ministri šumarstva, poljoprivrede i ekologije jer se Mladić možda krije po "šumama i gorama" Srbije, pa zbog toga spada i u njihove resore? A pošto se možda krije i po stanovima na Novom Beogradu, onda očekujem da nam o tome nešto ispriča i direktor beogradskh komunalaca. Možda čak i ministar kulture, jer se o Mladiću i njegovom "junaštvu" prilično gusla među Srbima.

Pedja

pre 17 godina

Pa kad od tih 50 saradnika odbijete kompletnu Vladu i pripadajuce joj bezbedonosne sluzbe Ratko Mladic stvarno ostade sam da se cuva. Samo je pitanje od koga se cuva kad ga ovi i ne traze tamo gde se krije.

Danica

pre 17 godina

Posto se krije sam, ajde da im verujem. Antihaski lobi je bio dodatno besan(pretpostavljam)sto je Milosevic izrucen na Vidovdan. Izuzetno bi mi zadovoljstvo bilo da i sutra na Djurdjevdan dozive slican udarac.
Smrt fasizmu.

Sludjen

pre 17 godina

Moj komentar je da zaista vise nemam komentara. Pa da mi je neko pricao ovakvu cirkusijadu ja mu ne bih verovao. Citam sve ovo i pitam se da li je sve ovo ruzan san, da li sve ovako mora... a onda se probudim i vidim da mi je u novcaniku i dalje bedna platica od 250 evra i kazem sebi... da ipak je ovo Medrano.

Milosev Konak, Trebinje

pre 17 godina

General Mladic se krije 'sam'? On je zasluzan sa opstanak naseg naroda u Republici Srpskoj; moja porodica je u svojoj kuci u Trebinju umjesto u izbjeglickom centru u Srbiji zahvaljujuci njemu. Generala ce rado da cuva nekoliko miliona ljudi i nekada se nece kriti 'sam'.

Zagi

pre 17 godina

Iz pouzdanih izvora bliskih novobeogradskim penzionerima koji igraju sah po parkovima, saznao sam da je ministar privrede ipak nadlezan, jer je Mladic organizovao ilegalnu fabriku sahovskih kompleta i prodaje ih preko odlicno organizovane mreze pomagaca, a bez fiskalnog racuna cime je vec ostetio drzavu za par hiljada dinara.
Procitah gomilu gluposti ... Uz jednog lojalnog coveka, moze se kriti na Novom Beogradu dozivotno, bez ikakvih problema. Naravno ukoliko moze da izdrzi da ne kontaktira ni sa kim. Pa sta mislite, gde je recimo "vlada budala". Mozda ste juce stajali u busu pored njega a da to niste skontali.
A sto se hapsenja tice, da su to pokusali pre suspenzije pregovora, bili bi politicki mrtvi. Ovako uz svakodnevnu kampanju stvorice se klima u kojoj ce se pokusaj hapsenja(uz verovatan tragican epilog), moci koliko toliko amortizovati. Ili se bar oni tome nadaju.
Naravno svi mi znamo da ce se odmah posle toga pokrenuti i pitanje Radovana, ali boze moj zar smo navikli drugacije.

Superhik

pre 17 godina

Ma sta kazete, vozi se u "Jugicu"? Pa i red je da zivotni standard nacionalnog heroja bude na nivou nacionalnog proseka. A ono "sam i bolestan" dovelo me je na korak od suza. Kladim se da i porodice onih 7000 pobijenih ljudi u Srebrenici dele moj bol.

paja

pre 17 godina

Prosto je nemoguce da su ama bas svi tako ubedjeni da hapsenje Mladica iskljucivo zavisi od dobre volje premijera i njegovih ministara.

Bojan

pre 17 godina

Istina je da su mnoge porodice u svojim kucama u Bosni, umjesto u izbjeglickim kampovima u Srbiji zahvaljujuci Mladicu. Ali, istog tog generala sam gledao kako marsira na celu vojske koja "osobadja" Srebrenicu, ulazi u autobuse kojima se prevoze srebrenicke zene i djeca i tjesi ih da im se nece nista desiti, i da idu bezbjedno "na drugu stranu". U pozadini snimka se cuje par zenskih glasova koji ga pitaju gdje su im muzevi i stariji sinovi i sta ce sa njima biti. To tada nisam primjetio. Deset godina kasnije shvatam ono sto je Maldic i tada znao - u koncentracionim logorima u Srebrenici se desava sistematski pokolj, kakav Evrpa nije vidjela od drugog svjetskog rata.
Od toga nas nece oprati ni Drina, ni Sava, ni Dunav, zajedno. Zadnji put je Hitlerova ideologija uradila tako nesto, a poslije Hitlera Srbi. Zar treba da se sa Hitlerom poredimo.
Mladic ce imati svoje mjesto u istoriji i u sjecanju ljudi za dobro koje je napravio za zivota, ali to ga ne lisava odgovornosti za zlo koje je ili dizajnirao, ili sproveo, ili precutno dozvolio da se sprovede. Za sta je tacno od navedenog odgovaran, treba da ode u Tribunal, da to bude istrazeno.

Ana

pre 17 godina

Na osnovu komentara koji dolaze iz EU i zvanicnika EU da znaju gde se Mladic nalazi postoji osnovana sumnja da se Mladic krije negde u EU pa zahtevamo od svih vlada clanica EU da ga sto hitnije uhapse kako bi konacno zapoceo prijem Srbije u istu. Do sada niko iz EU nije negirao da se Mladic nalazi u nekoj od drzava te zajednice.

'ajmo, 'ajde

pre 17 godina

Tako su i Šljivančanina našli kod kuće, gde "nije bio".
A i Legija se "predao" pred svojom kućom, gde se "nije" krio.

posmatrac

pre 17 godina

Valjda je sada svima jasno da policija do sada NIJE NISTA RADILA! Ovo je trebalo prvo da se uradi,a ne da se hapse BIVSI jataci,za koje se zna vec godinama.
Policija u Srbiji NE VODI NIKAKVU OPSEZNU AKCIJU TRAGANJA ZA MLADICEM - to znaju svi njeni pripadnici.Nesto radi BIA i VBA,ali nedovoljno.I to je cela istina. A jednom ce biti dovoljno dokaza za ovu tvrdnju.

niko bitan

pre 17 godina

"...opsezna policijska akcija...", "...blokirana Mladiceva kuca...", itd. Pa zar to nije moglo ranije? PRE nego sto su prekinuti pregovori o pridruzivanju EU!!!! Stvarno bi bio red da neko za to odgovara, za pocetak neka to bude g. Kostunica.

Colin_bgd

pre 17 godina

Blokirana kuca. Da se nije i Mladic krio kod svoje kuce na svojoj adresi kao Legija. Mislim, ima logike, uvek te je najteze naci na najociglednijem mestu...

majka

pre 17 godina

Zbog takvih kao Mladic 2/3 stanovnistva je bilo u izbeglistvu (preko 1.5 miliona ljudi) a desetine, negde citave porodice pobijene. Da nije bilo takvih kao Mladic rata ne bi ni bilo.

Mila

pre 17 godina

Neki tvrde da je ova vlada najefikasnija... to ne znam , ali znam da je definitivno najzabavnija. Smejem se vec danima citajuci izjave. Ministar privrede prica o aktivnostima MUP-a, predsednik Skupstine nam daje casove gramatike ( mogao bi i da objasni kako je doslo do prelaska l u o, sa istorijskog apekta), sef sluzbe za informisanje opominje Karlu del Ponte da laze, premijer se kune da nije nista obecao,...o odgovornosti i cinjenici zasto smo tu gde smo nema ni reci. A nama stvarno ne preostaje nista drugo nego da se dobro ismejemo pa da ih najurimo.

cobra

pre 17 godina

Kako neznaju gdje se zadrzava,a znaju da se vozi jugom! Ovaj MUP i BIA cisti AMATERI. Zovite u pomoc COBRA jedinicu iz EU. Za 24 sata ce Ratko biti u Hagu. A vi nesposobnjakovici,ajde da berete KUKURUZ!

Zoran

pre 17 godina

U ovoj zemlji ko jos nije poludeo, taj nije normalan. MOze li neko od novinara da napise sta moze da bude drzavna tajna i po kom osnovu nase poglavice proglasavaju za tajnu sve sto im nije po volji. Dobro smo mi i prosli za ovih petnaestak godina, kakvi nas vode.

Don Haag

pre 17 godina

A ja mislio da Mladic uopste i nije u Srbiji i da Carla Del Ponte prica gluposti svih ovih godina , kad ono odjednom on ima i kucu u Beogradu koja je, eto, konacno blokirana. Ima cak i "Jugic" sa kojim se vozi sam po lepom nam gradu.
Jadna li si Srbijo.

dejan SFRJ

pre 17 godina

sve ,sve ali gde nadjose da se vozi u jugu...jeste da je patriota ali bas toliki......da su rekli zastava 101 pa i da poverujemo ali u juga mozda nebi ni stao...

Sassa

pre 17 godina

Jedna stvar mi nije jasna...
Zasto se gospodin Mladic ne krije u Bosni?
Ja koliko se secam, Mladic je iz Bosne, ratovao je u Bosni, i mislim da bi bilo korektno da ga narod Bosne tamo krije pa da oni piju packe EU i ostalih, zar ne?

Marko

pre 17 godina

Svi jako dobro znamo da ovo hapsenje iskljucivo zavisi od politicke volje Kostunice i njegove vlade jer su svi koji vode istragu i potragu za Mladicem upravo super- poverljivi ljudi naseg premijera. Vlada ima manjinu biraca iza sebe i to bi morala da uzme u obzir i odmah i neizostavno uhapsi i preda Mladica haskom sudu, a ne da ide protiv misljenja vecine koja nece da ispasta zbog ratnih zlocina tog nazovi generala. Uostalom, neka iz vladine kancelarije citaju malo i nase komentare.

Doctor Wu

pre 17 godina

Potpuni amaterizam Kostunice (koji cak ima elemente i izdajstva) je Srbiju doveo u bezizlaznu situaciju a zapadu jasno pokazao da ima vrlo mocno orudja da od Srbije dobije sta god pozeli. Bojim se da ce efekti evenutalnog hapsenja Mladica sada biti mizerni a Srbija ce se suociti sa novim ucenama.

Dragan

pre 17 godina

Ma gde li je taj Mladic? Mozda je u bunaru? A mozda je u sumi? Bice ipak da je u svojoj kuci kao Legija sto je bio, ta nije partizan da se krije u sumi... Al' nema covek morala pa to ti je, eto osramoti uniformu sto rece Kostunica... Samo otkud mu uniforma nakon toliko godina? Taj covek odavno vise nije oficir. On je odbegli hajduk, a vi ste, Kostunice, njegov glavni jatak. Sto ne uhapsite sebe?

миливоје

pre 17 godina

Ја сам престао да иѕносим своје литерарне бесмислице пре неколико месеци и сада правим изузетак ... само да бих Вас позвао да учините исто.
У свом овом бесмислу и инфлацији писане речи нема ни једне која би завредела да буде написана.
Чини ми се да је време да се табла обрише.

Позивам Вас све на Трг Републике 9-ог у 17.

Срећно!

Marko, ex-NS

pre 17 godina

E ovaj cirkus sa hapsenjem je teska smejurija. Krije se, usamljen je, pa mu zbog toga sada pretresaju vlastitu kucu, sve sa maricom. Pa sta ste radili paceri do sada, gde ste ga trazili. Cirkus od sluzbi, sve od od ministra do najnizih pandura. O sramoti i nesposobnosti, da u ovim veselim trenucima ni ne govorimo.

duki

pre 17 godina

> Bezbednosno informativna agencija uvela je telefonsku liniju za građane koji "smatraju da imaju informacije od značaja za nacionalnu bezbednost". <
Da li treba da nam uvedu i sankcije, da nas izoluju ili nedaj Boze ponovo bombarduju da bi Vlada i ostali shvatili da Mladic mora u Hag.
Konacno smo saznali da smo neobavesteni i da nam je Ministarstvo privrede nadlezno za kriminal, ratne zlocine, a valjda i za saobracajne prekrsaje.
Alal vera Srbijo.

Tuzni beogradjanin

pre 17 godina

E, jao, "nije tu", pa "nije tu", niko ne zna gde je, mozda je u Paragvaju ili Sibiru, kad, naravno, eto ga na Novom Beogradu i to "pojedinacno". Dok je bio "grupno" na Banovom brdu pravili ste se ludi? Nije ni cudo sto su ovi evropski cinovnici pobesneli. Molim vlasti da pocnu da pacijente za mentalne ustanove isporucuju takvim ustanovama, ubice i kriminalce u zatvor, a u komplikovanim slucajevima kad nisu sigurni gde pripadaju - pravac Hag, to je najsigurnije.

ocigledno

pre 17 godina

koliko smo jadni. nista ne moze da se uradi kako valja. od svega se napravi (nepotrebno) cirkus i sve (i uvek) kasni. e, tako cemo i u Evropu. kao cirkuzanti i ... nesto kasnije.

Pinki

pre 17 godina

KAKVA FARSA!
Nije mi jasno kome je predstava namenjena: Zapad se ne peca na ovakvu varalicu, a i vecini nas u rezervatu je manje-vise jasno...

Bojim se NASE GLUPOSTI

pre 17 godina

Zavrsena akcija-ishod nikakav.
Operacija uspela, pacijent umro [med.].
Fasrsa. Burleska. Lakrdija. Citava prica oko hapsenja.
Sad i telefoni za cinkarenje uvedeni, umesto da su SVOJ! posao sluzbe [TAJNO] i obavile (kad vec "ne umeju" nista javno).
Umesto hapsenja, mnogi bi najradije da uklone Mladica ko Kuma i Siptara, da ne prica mnogo - zato se covek i krije "pojedinacno".
A vlast koja ce doci iza ove [SRS+SPS+NS...] ici ce stopama svih prethodnih i nastojati da [o]postane sto nedodirljivija i van zakona i da se "posteno" okoristi, kao i svaka.
Ja se samo bojim da umesto u EU zbog nase lenjosti [cak i da razmislimo o svemu] i javasluka [da uradimo], tvrdicluka, inata, beskompromisnosti i gluposti ne dozivimo nove ozbiljnije pritiske [oruzane!] i jos neko bombardovanje za sopstveno dobro, jer vazda stitimo pogresne institucije [DB, BIA, SPC, VB...] i pogresne vlade [lopovske].
Dok ne priznamo da Milosevic nije bio zlato nema nam pomoci. Ali NAJstvarnije!
GLuposT@nema.kraja

TitanM

pre 17 godina

Meni je sada sve jasno. Ministar unutrasnjih je stranac cije izjave moraju da se dobro prevedu da bi ih u ministarstvu razumeli.
Da nije strasno, mozda bi se i nasmejao.

Francly Scarlett, I don't give a dam!

pre 17 godina

Smesno mi je sto se nasa vlada(citaj Kostunica) i policija(citaj Jocic)ponasaju kao Scarlet O' Hara u Prohujalu sa vihorom: "O tome cu misliti sutra." Zasto sutra, sledecih nedelja, do kraja nedelje....kada moze danas, sada, odmah?

Srba

pre 17 godina

Znaci, krije se sam, vozi se jugom, zivi na NBGu. Covece, pa jos ce da se pojave imitatori Ratka Mladica na ulicama, postacemo kao Amerika sa Elvisom, kad ga panduri vide na ulici bice `Jo ba, eno ga imitator Ratka`. NAJOZBILJNIJE--ispred Ekonomskog Fakulteta u Beogradu nalazi se radnjica ciji je vlasnik imitator Radovana Karadzica. Znaci, sve je moguce...

Blek Stena

pre 17 godina

Pa ovo je bruka, evo pao sam sa stolice: "krije se pojedinacno", mozda je i to greska u prevodu. A na kom to belosvetskom jeziku zabludeli trafikant razgovara sa novinarima? Ova ekipa u Vladi je prevazisla i grupu TNT:
Kostunica = Broj 1
Jocic = crosover Sir Olivera i trojice iz Yume
Bubalo = Debeli Sef
Velja = Superhik
Milosavljevic = Jeremija
Dinkic = Bob Rock
Vuksa = Alan Ford
Stojkovic = Ministarstvo za gubljenje vremena
...
koga sam zaboravio? (Bepa Joseph)

p.s. umalo da zaboravim: Srbija mu onda dođe cvećarnica! Neverovatno! Pa ovo je pravazislo i Lunov Magnus Strip.

amstel

pre 17 godina

Taman kad pomislim da ova drzava ne moze da bude veca parodija na ozbiljnu drzavu nego sto vec jeste, vesti me demantuju. BIA otvorila hotlajn?!
Ako imate informacije o Mladicu, pritisnite 1.
Ako imate informacije o jugu Srbije pritisnite 2.
Ako imate informacije o Cedi, Bebi, Baticu, Natasi Kandic i drugim kriticarima vlasti pritisnite 3.

npb

pre 17 godina

I tako sad naš Koštunica radi sve ono zbog čega je svojevremeno rušio Đinđića... Verovatno se čovek probudi ujutro i shvati da radi isto ono što je hteo pokojni premijer. Ima li veće ironije.

Debeli

pre 17 godina

Ne vidim ni jedan razlog zasto bi BIA krila gde je Mladic ako to stvarno zna.Jednostavno bi ga uhapsili i ne bi bilo price o tome. Slike Mladica od pre deset godina ne znace da on jos uvek izgleda tako i vrlo je moguce da je bas juce u redu za kasu bio ispred vas a da niste ni znali. Falsifikovanim dokumentima i kesom se moze sasvim lepo kretati po Srbiji i svetu i placati sve sto vam padne na pamet.
Mislim da nije lako uci u trag coveku koji se na ovaj nacin krije. Znajuci kako je nasa policija efikasna siguran sam da ce Mladic kad tad biti uhapsen, ali je pametno ne davati nikakve ishitrene poruke jer u ovom slucaju citav svet reaguje na bilo koju insinuaciju i brze bolje proglasava kako Srbi kriju begunce.
Takav imidz Srbiji nije vise potreban i ja pozdravljam uzdrzanost u izjavama. Razgovori sa EU ce biti nastavljeni ubrzo posto Mladic ode u Hag.
Postoji verovatnoca da Mladic pogine u pokusaju hvatanja ili da jednostavno premine u medjuvremenu. Mislim da bi u toj situaciji polozaj Srbije dosao u zaista tezak polozaj jer bi se Hag bez pravog sudjenja koje ih drzi u funkciji obrusio na neke nove zahteve, koji bi stvarno mogli da suspenduju razgovore sa EU.

Citalac

pre 17 godina

Ja ipak mislim d ase on krije grupno, a ne pojedinacno iz prostog razloga sto je grupa veca od pojedinaca, a pojedinac je vise individualan nego samac.

Sarajlija

pre 17 godina

Ipak je ovo dobra vijest, jer je Vlada/Policija u Srbiji postala mnogo azurnija. Do sada su znali gdje je bio Mladic prije 2 godine, a sada je taj rok drasticno smanjen, sada znaju gdje je bio krajem 2005, znaci kasne samo 6 mjeseci. Ako ovako nastave, za koju godinu ce znati gdje je bio prosli mjesec.

bagi

pre 17 godina

Nevidim razlog da zbog jednog ili sto ljudi ispasta cela zemlja.Nezavisno od toga sta cemo dobiti od Evrope trebalo bi narednim dolazecim generacijama (ako je za ove sadasnje kasno) obezbediti pravo na normalan zivot irad.Gospodo Vi koji odlucujete o sudbini Nacije zavrsite konacno slucaj Mladic.Bagi-Chicago

Nenad

pre 17 godina

Naši političari,a posebno ministri prosto se utrkuju u davanju izjava.Tako da umesto izjava ministra policije,izjave u vezi sa Mladićem daju ministri iz drugih resora.Zaista čudno.
Najviše me čudi ta "taktika"hvatanja Mladića.Ministar policije iz beča najavljuje intezivne pretrage na raznim lokacijama u "narednim nedeljama i sutra" /!/.Prosto neverovatno.Pa kada je već tako dobro bi bilo i da najavi tačnu lokaciju gde će tražiti Mladića.Ulicu i broj kuće,a takodje i stana gde se on nalazi.
Gospodo,i laici znaju da se takve stvari rade u tišini i totalnoj tajnosti.Ali kada toga nema znači da se izvode operacije u cilju zavaravanja javnosti domaće i mejdunarodne.A čemu sve to.

groundhog day

pre 17 godina

u ovoj drzavi se osecam kao u filmu Dan Mrmota. Kostunicina indiferentna pasivnost podseca na Bill Mourey-a koji po stoti put gasi budilnik i budi se u istom dana. jedini je problem sto je meni i svima koje oko sebe znam taj dan postao kosmar koji vec preduze traje.

chichas

pre 17 godina

Mozda za koji mesec budemo na vestima gledali snimke kako vanzemaljci otimaju Mladica ili Karadzica...i budemo morali da poverujemo u sve to...Nek nam je sa srecom dobri ljudi ovaj zivot nam prolazi sve brze i brze mozda i budemo imali vremena da uhvatimo nekog od njih u narednom zivotu...

djuro

pre 17 godina

Ovo stvarno postaje odlicna komedija. Prema naslovu vesti, ispade da se radilo na nekom okopavanju krompira ili paradajza u basti, pa se eto javlja da je "akcija" obavljena i zavrsena, jer general nije u mogucnosti da sam okopava jer ga neki tamo jure.
Drugo, ovom Bubalu bi bolje stajalo da se preziva Lupalo nego Bubalo. Ako je tacno da "to što je mreža Mladićevih pomagača razbijena, dodatno otežava potragu za njim", zasto ste onda hapsili te pomagace :) ? Hitno ih oslobodite i opet organizujte da bi se neko od njih otkrio kad bude kupovao hleb i mleko za Mladica, pa da ga tako lakse uhapsite.
Kad covek bolje razmisli, zasto bi se Mladic predao ili dozvolio da bude uhapsen i time pomogao "drzavi"? Pola nacije ga prezire isto koliko i on njih, a druga polovina - u koju spada i premijer - su bez principa, bez sopstvenog misljenja i bez morala (sto i nije cudno imajuci u obzir sta je sve prezivela u poslednjih 65 godina) - ne smeta im sto je general naredjivao streljanja hiljada ljudi, ali bi da ga zrtvuju (i ljute se sto to sam ne uradi) kad bi to donelo malu korist za njih licno. Busaju se u srpske junacke grudi i simpatisu radikale, ne obaziru se na zrtve Bosnjaka, Albanaca, Hrvata, ali njega zovu na predaju da izbegnu malu neprijatnost sa EU. Da sam na njegovom mestu dobro bih se potrudio da takvima ne ucinim neku korist. Da li vam je palo na pamet da ponudite veliku novcanu sumu za generala? Takvi bi ga iz mesta izrucili.

Trojanski konj

pre 17 godina

Radi se o principijelnosti i moralu, a lazni legalista nema obraza.
"Obecanja - ludom radovanja" stara srpska poslovica.

zivota

pre 17 godina

Kako su samo pametni,ja ga ocinkam ,oni ga pokupe i od amera dobiju PET MILIONA DOARA.A ja, dobijem pilule za glavu u po bela dana u Beogradu od doktora crvenkape.Ma dajte molim vas!!!

Miki

pre 17 godina

Pa nije on Legija da se krije u podrumu svoje kuce! Kao policija je pokrenula neku akciju u kojoj kao pretresaju okolinu njegove kuce i kao oni bas sad nesto rade po tom pitanju. Gluposti! AKo ga nisu dosad uhvatili nece ni sada. Ako pregovaraju sa njim radi predaje onda im je jevtina ova gluma oko hapsenja. U svakom slucaju ministar policije mi je toliko antipatican da njegovo ime ne mogu da izgovorim. O Kostunici da ne pricam. Jadna nasa drzava sa predsednicima koji nemaju decu. ja bi rekao da nesto nije u redu sa njima. Bas nas je zaredjalo?

ni uslovno, ni bezuslovno

pre 17 godina

ministar policije Dragan Jočić "Činimo sve od sebe da ovaj poslednji zadatak završimo." Ma, sto cinite sve "od sebe" i nije toliki problem, veci je problem sto cinite sve od nas!

Kolina

pre 17 godina

Ova vlada i njen"kapiten"uvek vole da igraju utakmicu kad sudija odsvira kraj!A nisu ni bili obavesteni da su celu utakmicu bili u ofsajdu!Dajem im crveni karton i iskljucujem ih iz igre,kazna ce im biti"dozivotna diskvalifikacija iz igre"!!!

Porucnik

pre 17 godina

Policija trazi gen. Mladica na mestima za koja su sigurni da ga, tamo, nece naci! Gledam fotografiju kuce. Koliko li je generalskih plata bilo potrebno da se sagradi ovakva skalamerija?!

petrovic

pre 17 godina

Beograd kao da zeli da po svaku cenu dokaze lojalnost Hagu ili kome trecem? samo naivni mogu da poveruju da je zivot jednog generala ulaznica za bilo gde; mislim da je cela stvar uza medijske bubnjeve otisla predaleko i da je bljutava i ruzna; koga li ce Beograd hapsiti kada vise ne bude poslednjeg Generala, zasto da se zadovolji kengurski sud? Niko ne bezi od krivice ali sumnjam u sve one u Beogradu koji bi da hapse svoe "negativce" po svaku cenu; svi oni koji su upustaju u ovo poslednje dodvoravanje Hagu treba da dobro prouce dokumentaciju
ovog suda, pitanje je da li ce i postojati do kraja ove gtodine; ako ne bude Mladica nece biti ni suda; a za obicne Srbe se nece nista promeniti; i sa Mladicem i bez njega;

sasa s

pre 17 godina

jedno je sigurno, OVO JE PREDSTAVA!
niko, mama bas niko vise ne veruje niti premijeru, niti drzavnim izvrsnim organima. To je igra za lakoumne.
na zalost, mi nikako da shvatimo da TO ne prolazi u svetu, koji je principijelan i kako tako postavljen na Bozjem zakonu. A tamo pise:"ne lazi", "ne kradi", "Ne ubij"...Kod nas su junaci koji to cine...eto to su standardi o kojima treba da pricamo!

Euroskeptik

pre 17 godina

"...Del Ponteova razočarana Koštunicom" - pa ako, neka vidi kako se danas oseca obican Srbin. Nase razocarenje poprima epske razmere - ni Homer ga ne bi mogao da opeva.

Drugi o ovom!

pre 17 godina

Jutarnji list. "U Briselu su svi svesni da se Srbija upravo ove godine našla pred situacijom u kojoj će sasvim sigurno izgubiti Kosovo, moguće je izdvajanje i Crne Gore, a u isto vreme mora da lovi ne samo Mladića i Karadžića, nego i četiri druga haška begunca.
Činjenica da Beograd nije uhapsio Mladića za Brisel je veliko upozorenje.
Ako nije uhapšen zato što nemaju političku volju da to učine, onda ne zaslužuju partnerstvo sa EU,
a ako žele, a ne mogu, znači da Srbija nije demokratska i funkcionalna država koja može da kontroliše svoju vojsku i policiju, a s takvom državom EU takođe ne može imati ugovorne odnose" upozorava Jutarnji list.
Nemački listovi pozdravljaju odluku Brisela da prekine pregovore sa SCG, a od svih evropskih listova nemački najjače aplaudiraju odluci o zaustavljanju pregovora.
Berlinski Tagesšpigl piše da je dobra vest to što je Unija konačno izgubila strpljenje zbog nespremnosti Srbije da uhapsi i izruči Mladić, a da je loša vest to što je Srbija PUNA MLADIH ljudi koji zaslužuju ! bolju budućnost!, ali da je Vlada Srbija puna oportunista, kukavica i nacionalista koji uništavaju budućnost tih mladih ljudi.
Frankfurter rundšau smatra da je hapšenje Mladića stvar kredibiliteta Evrope i njene unutrašnje kohezije.

Taj izbor ne postoji [EU vs. KosovA]

pre 17 godina

Možda je Vlada "poverovala" da zaista može da bira između Kosova i Evropske unije, pa je odlučila da se odrekne integracije u Evropsku uniju.
U tom slučaju će proči dvojako rđavo jer taj izbor ne postoji, a i zato što Vlada kojoj ne veruju u međunarodnoj javnosti ne može da očekuje da će ostvariti neki uspeh na međunarodnom planu.

Milenko

pre 17 godina

To je cisti blef Kostunice i njegovih suradnika, to je "film" za raju. A vrlo mi je zao vas-naroda, koji ne zasluzuje takve " ", koji rade na tome, da upropasti zivote cele nacije, samo zbog vladanja i zivota na racun vlastitog ubobozanog naroda.Ljudi-probudite se ,vec je kasno- i sretno!
milenko-eu-slo

Mala

pre 17 godina

U "cvecari" nista novo, svaka muskatla u svojoj saksiji.
Ako su zavrsili "akciju" znaci da covek moze sad mirno da se vrati kuci.
Pitam se,pitam.....ma nemam reci,nekima bilo smesno i kad je pocelo bombardovanje,skroz smo ludi.

agronGl

pre 17 godina

sve je to jasno i gde je i kako je i skim ,samo se ne moze naci taj majcin junak koji bi ga uhapsio...pardon , ja mislim da je on vec uhapsen samo koi je taj majcin junak koji ce ga presdati haskom sudu a da posle ne bude ubijen kao djindjic za ilosevica,srbija njega ima ali kako i ko ga predati to je problem,nemojte da se zbunite izjavama svakakvog politicara ili policajaca , jer oni ipak nesto moraju da izjavljuju,makar bila to i neka neslana laz

CASTRO

pre 17 godina

Ljudi, pa ovp je skroz u redu..nema coveka ,pa nema. Ali ja imam jedan vrlo konstruktivan predlog ...a zasto Voja ne ode u HAG umesto Ratka pa da sve resimo. Da je covek ponudio bi svoju glavu u zamenu

`bajterrrr !

pre 17 godina

Politicke sankcije i izolacija! Dok se ne nadje "igla u plastu sena" ! Tako treba ! Dok se zemlja ne civilizuje i dok se ne otkloni sav taj nagomilani arogantni i nadmeni kadar negativne selekcije - sve sami sinonimi za nekompetentnost! Totalne shonje u svakom pogledu!A svi oni koji misle da ce se neisporucivanjem nebeskog heroja ugasiti Hag su poslednji diletanti-analiticari! Tek je poceo da radi na opste zgrazavanje antihaske bratije! Cheers

Mladic

pre 17 godina

Alo, ovde Mladic. Ceo dan svrckam po gradu u malenom 'jugu' i niko me nije zaustavio. Pa sam pozvao 9191 i rekao gde sam, niko nije dosao po mene. Pa ljudi, vi mene zezate!

satkana da bi se po potrebi parala...

pre 17 godina

Scenario:
Padne Vlada [kao!],
mrtvi Sloba vaskrsne
[sve sto je oduvek zeleo ali nije doziveo:
SPS, SRS i ostali talog vladaju Srbijom].
/Prorocanstvo mu se ispunilo/.
Onda krenu natezanja:
Medjunarodna zajednica "tera" po svome i kao pokusava da uvede red i demokratiju, [~ ko u Iraku ili na teritorijama Pakistana-Izraela...]
SRS naravno ne popusta ni milimetar, a neki treci &co. u mraku rade svoj mracni posao.
Sledeca scena: oruzani sukobi na svim spornim teritorijama, kako vec stizu na red, [KosovA, Sandzak, Vojvodina...] cvarci za rucak, maslacak s poljane ili rotkvice [odole], zavisno ko gde zavrsi. "Srbija se saginjati nece!"
i tako 201y. umesto u EU, NATO intervencija nad nasim nebom, Kremansko prorocanstvo Unedited [Full] Versiom 2.1. Tu vaskrsne Tito, pokraj ostalih "heroja", tek da ne prodje i bez njega, ali samo na kratko,
da pozdravi raju. Dobar je *aparat* izgrado, evo [kao] radilo se i radi na demontazi iz sve snage, al beznadezno-bezuspesno. *Svoje nedamo - tudje necemo!* EHO vremenom menja prizvuk pa slogan odavno! posta: *Svoje necemo - tudje nedamo!* Ipak, svet je jaci od 2 ex predsednika i masu taloga i slogana posvadjan sa svojim EHO-m. Zavrsna rec je uvek njihova.
FENIX: rascepkana, pa ujedinjena, nasa domovina, opet po njihovom, kao sto i SFRJ bese po njihovom,
satkana da bi se po potrebi parala...

Prebacivanjem krivice do cistog obraza

pre 17 godina

Nije CIA kidnapovala Mladica, ali i to ocekujem da neko izjavi.
DEUX EX MACHINE standardni metod raspleta anticke drame.
[Prebacivanjem krivice do cistog obraza]

Srpska tragicna sudbina

pre 17 godina

Karla NIJE razocarana kako mi to mislimo,
njoj samo izmice jedna stavka u karijeri, jer visim silama od nje, odgovara da se ovo sve dalje muti, sto rece jedan bosanac juce, pa i Ameri imaju svoje izvore i tehniku pa se prave Tose - ovo samo treba nas da diskredituje, tako da je sve ovo, kao u prici o vrednom Krojacu - 1 udarcem mnostvo muva.
Marionetska vlada, ako se to i nije do sad iskazivalo, takodje ispunjava svoj cilj postojanja, tj. VELICANSTVENO ustupa mesto na pozornici srpske istorije najdominantnijm partijama SRS+SPS+talog (NS...) [= grabezljivcima],
a srpska tragicna sudbina, tek treba, kao u nekom antickom pozoristu, da izroni u velikom stilu.

Monty Pyton

pre 17 godina

Joj bede svi ga traze al nikako da ga nadu mora da ga je za vreme rata CIA naucila da se pretvara u vazduh. Samo da ga ne traze kao Bernarda Provencana. Ako ga budu trazili tako dugo ko ovog, srbija ce da se integrise u kinesku uniju (zbog povecanog broja zaposlenih kineza kod nas i u svetu) 2049 god. a ne u evropsku (Bernarda su inace trazili 43 godine)...

M.Lagatorac

pre 17 godina

Đe Vam je hrabrost đenerale, izađite već jednom iz mišjih rupa, pokažite se ratniče, borite se, i pustite druge da ne budu i dalje taoci onih koje smatraju nacionalnim herojima. Rekao bih đenerale nemate ama baš nimalo hrabrosti, jer sve od samog početka pokazuje da ste u stvari veliki plašljivac. Molim Vas nemojte se ubiti jer samo kukavice dižu ruku na sebe!

TVRTKO

pre 17 godina

Mladic je iz Bosne to je tacno.Rodjen je nedaleko od Sarajeva , grada kojeg su njegovi zlocinci sistematski ubijali 1500 dana.Samo Berlin je za vrijeme 2.sv.rata bio pod vecom blokadom.
Srbija je opremala i placala tu vojsku ,pa i danas Mladic je na platnom spisku Srbije.
To je nedvojbeno dokazano.
Sasvim logicno da MZ trazi od Srbije a ne od Bosne da se on isporuci u Hag.
Srbija nema namjeru da ga preda niti ce to uraditi.
Ipak,u i tome ima malo i pravde.
Ona se zove "Europska Kuba".

BRAT

pre 17 godina

Kada cemo shvatiti da sudbina 10 i po miliona stanovnika u Srbiji i Crnoj Gori zavisi od jednog covjeka. Zar nam Milosevic nije bio dovoljan? Nego sada treba pustiti i da nam covjek odgovoran za ratni zlocin rijesava sudbinu.E, sto je mnogo, mnogo je. Moramo slusati Evropu ako cemo i mi tamo. Dakle,zavrsite konacno sa ovom "farsom" zbog koje svi patimo.

KOLOVOZNIK

pre 17 godina

zmislite da svi izadjemo na trg republike i da nam bubalo, jocic, kostunica i ekipa vezuju oci crnim maramicama, i to jedino samo, ako hoces da budes dorbovoljac u potrazi.
drugo mladic moze da se krije jos samo na pijacnim tezgama, jer tamo stvarno ima najvise onih koji lice na njega...

READ!

pre 17 godina

Da li je Italija izrucila fasiste posle drugog sv. rata ikome,
a potrazivani su [zbog genocida nad civilnim stanovnistvom u Etiopiji, exSFRJ (Istra), itd] i to godinama?
Odgovor je: Ne.
Doticni generali su usli u posleratnu vladu Italije (da ne bi pobedio komunizam u Italiji i na vlast dosle oslobodilacke snage Italije, cime bi se malko destabilisao blok kapitalistickih zemalja i odnos snaga u Evropi),
dakle sve zato sto je i jenkijima i GB [Ser Winston Leonard Spencer-Churchill-u] to tako odgovaralo.
Sad je to isto drustvo zemalja kreiralo, preko NATO pakta i EU, *HAG*
[Medjunarodni sud pravde za ratne zlocine] da nas maltretira i unistava i iskoristilo situaciju sto nema vise jake politicke garniture, za sta su i oni sami navijali, svo vreme, a i sad favorizuju marionetske vlade, svugde po svetu, pa i kod nas, a ne prave igrace, sposobne da im se suprotstvi i eventualno zaista pregovara sa njima.
Smesno je da se stalno pominju pregovori, a radi se o prihvatnaju niza uslova (ucena i ultimatuma, [EU] standarda, propisa i dr. ogranicenja) koja nam zabranjuju da budemo jednostavno ono sto jesmo [lencuge i kuleri, ali i mudraci, ako nam se prohte], ali nam se odabrala uloga da budemo seljaci i kolonijalan radna snaga i poslusnici /podanici [u najboljem slucaju], jer su oni tu [na planeti] da bi mislili, a ne mi, pa sad ko voli... voli, ko ne voli... buni se i opstruira...
Zato sto je politike pogana, cestiti svet je pobegao od nje daleko, sto dalje; ko nije *pomoglo* mu se da se skloni (ukloni), da ne smeta. Trenutna sitacija je rezultat negativne visevekovne /visedecenijske [ko koliko dugo vec pamti] selekcije, ali i Miloseviceve postavke lazne demokratije i lazne opozicije, montirane kao dekor njegove totalitarne, diktatorske vlasti, s ciljem zamazivanja ociju gradjana i jacem utvrdjivanju sopstvene pozicije na vlasti.
Zato sad imamao ovaj Hamletovski problem, jer na politickoj sceni nemamo likove koji bi ucinili toliko preko potrebnu promenu, izuzev jedne dobro uigrane i u razne mutne afere upletene, ekipe kvazimoralista i humanista.
Nismo ni tamo, ni vamo, i vazda cemo takvi biti, podeljeni i posvadjani, zbunjeni i isfrustrirani, to nam je u genima i tu sebi kanda, ne mozemo pomoci, ponajpre, jer necemo, a onda malo i zato, sto je negativna selekcija odradila svoje: oni koji vrede su ili pobegli u emigraciju ili su ih uzemljili ko Djindjica, ne samo ovih decenija [to se desava kontinuirano, bez razlike], stari je to klise i potvrdjen, zato jos sluzi i sluzice.
A sto se ove Vlade tice, pa... da li se autocitirati? NEGATIVNA SELEKCIJA JE ODRADILA SVOJE
i odradjivace i ubuduce... bar je to jasno.
Nikad nije bilo drugacije i nece biti, dovoljno je samo pogledati US kongres - pare vrte gde burgija nece, najprofitnija industrija [oruzja & co] upravlja svetom kroz njega i drzi americku recesiju unutar kriticnih granica i sve cool. Mali smo mi, a bicemo i manji - takva tura - malo smo to za sebe svojom gramzivoscu izabrali, malo svojom tvrdoglavoscu, malo svojom gluposcu i nesposobnoscu da sagledamo globalna kretanja [istorijska i projekcije buducnosti], itd.
[Opet na staro: Pobelga nam pamet, koju nismo uzemljili i tu nije kraj procesa.]
I stalno padamo na istom ispitu i ponavljamo stare greske - PAČIJA ŠKOLA...
"Ucili su ucili, od srede do petka, al se nisu maknuli dlaje od pocetka..." Cika Jova Zmaj.

duska

pre 17 godina

Kako to da bas u Sarajevu se daje izjava za stampu da je gos.Del Ponte razocarana i ako kaze da Kostunica nije dao obecanje medjunarodnoj zajednici znaci da Kostunica govori istinu.nemojte mnogo da skacete jer obecanje u cetiri oka i nije dokaz, ako zajedno pred novinarima nisu rekli sta ocekuju do kraja aprila ali koje godine? onda pola baci u vodu a od druge polovine pola je istina. Sada Mladic a posle cemo Karadjica pa zar ih netrazi zajedno oni su neozbiljni i mora da su bili na skolovanju u istoj skoli u kojoj se skolovao Staljin.

GM

pre 17 godina

Ja vise ne znam kome ovo moze da bude upuceno u zemlji koja je nazalost u totalnoj downstream spirali, bez kraja, bez nade, bez igleda: koga vise varate, koga vise mislite da lazete? Hocemo li ili ne? Mladic? A sta cemo sa Ratkom, sledeci krug sarade, cirkusa i prevare? Setite se kako su vam odrastala deca dok sa ta dva coveka radila sta su radila.

Bojan pojedinacno

pre 17 godina

Sta reci posle normalne reakcije Karle Del Ponte posto je premijer Srbije obmanuo. To je isti osecaj (za one koji ne zele da shvate) kao kada nekome ucinite uslugu i pozajmite mu novac a on vas posle razvlaci sa "sutra", "za tri dana", za nedelju dana" pa opet "sutra" itd... Zar Kostunica misli da moze sa svetom kao sa nama a da ne bude kaznjen? Jocic verovatno hoce da nas obraduje time sto akcija hapsenja krece danas, sutra i nadalje. Izgleda su svi ministri u ovoj Vladi svirali na svirali na kojoj je Hag poslednja rupa. Nemam nista protiv da Mladica preuzmu u RS pa neka ga kriju do mile volje posto ih je on tolio zaduzio. Samo neka obaveste EU da on vise nije u Srbiji. Dosta bre vise igre partizana.

nezavistan

pre 17 godina

najnovija vest..napori su ucetvorostruceni,ocekuje se skoro hapsenje ratka mladica!prijavio ga je filip visnjic,koji tvrdi da ga je video kako je oteo drugo auto na n beogradu.inace auto je oteo udarajuci vlasnika u glavu....guslama!ma koga vi vise folirate,grupo nesposobnih prodavaca magla,bivsih delikvenata,propalih pesnika i alkoholicara.sjasite vise sa ledja ovom jadnom narodu(osim onih koji glasaju za radikale,jer oni nisu jadni)i pustite nas da zivimo kao sav normalan svet,a vi mars u pecinu pa gledajte tu bagru live i nezaboravite povesti i cavoskog,nogu,rsuma i toholja pa urlajte tamo do kraja zivota.

cahil

pre 17 godina

pa sta je vama ljudi pa covek se promenio u neku staru babu pa niko na nju i ne gleda ozbiljno moze biti i u pozarevcu kod svoga drugara cahil tx

vatacmagle

pre 17 godina

Pa nebi bilo lose odmah u paketu isporuciti i Veljka K. i Blagoja A. ,Kostica,Jovica i malog Dobricu jer ce i oni doci na red.Ako se ovi pocnu skrivati nadrljali smo ga.

Los Angeles Boy

pre 17 godina

Hipotetichki govoreci, zamislite da su prikupljeni dokazi i da ova vlada treba da uhapsi nekog od svojih politichkih protivnika, recimo Bebu ili Chedu...
Koliko dugo bi npr. Beba mogao da se krije "pojedinachno" na Novom Beogradu vozeci se u jugu sa jednim telohraniteljem??? Pa ne vishe od 15 minuta...

Svakako da na NBG-u postoji konachan broj automobila marke Jugo koji se ne mogu sakriti u dzep od koshulje, treba blokirati NBG na 24 sata i poslati tim da uzima DNK uzorke od garaza do garaze.
Prvi Jugo koji bi bio dignut u vazduh tog dana bi doneo trag ka Mladicu, a poshto bi onda Djeneral morao da koristi GSP prevoz, lako bi ga ukebao neki kontrolor zbog shvercovanja...

Deki

pre 17 godina

Kad se sagleda sveukupna politicka situacija oko Mladica, jako je tesko uraditi pravu stvar, odnosno, da i Srbija i MZ budu zadovoljne.

Milan

pre 17 godina

Postavite pred ovaj nas narod i njegovu aktuelnu pamet cetir coveka za izbor Predsednika drzava (?) Srbije: Nikolica, Kstunicu, Tadica i Mladica, svima je jasno ko bi pobedio Mladic. Eto dokle god mi budemo toliko kratki u nasem umu nismo zasluzili bolje nego sto je danas. Ne drzi samo Mladic nas kao taoce nego i svi oni koji su protiv izrucivanaj tog "junaka".

PRETORIJANAC

pre 17 godina

lepo vam sve vreme poručujem - zašto, ipak, ne probate sa proverenom taktikom stavljanja soli na rep? čoveku se jednostavno ne ide u zatvor i to je to. svi ovi koji su do sada otišli ''dobrovoljno'' otišli su sa čvrstim obećanjem da će uskoro izaći iz sheveningena. eto, i sloba je izašao. ko da obeća bilo šta mladiću? koštunica? neko iz demokratske stranke? zar se stvarno niko ne seća pečenih volova na palama i slikanja (fotografisanja) sa kalašnikovim (nije konstruktor) na grudima? samo ako mladić ušeta u neku stanicu ili se javi, kao legija, pandurima da je tu negde, blizu i da dodju umesto taksija da ga pokupe, samo tada ćemo znati rezultat na semaforu. a dotle - trošiće se tone papira i sati na elektronskim medijama. samo nek se okreće...danas bin laden i mladić, sutra neko iz čada ili patagonije, itd. usput - ko vam (većini) daje pravo da optuženika nazivate ratnim zločincem? čovek može 'ladno' da vas tuži...
POZDRAV, PRETORIJANAC.

Nenad Paunovic

pre 17 godina

Zaista smo se naslusali kojekakvih neverovatnih objasnjenja od strane nasih politicara proteklih godina ali ovaj Bubalov biser je zaista za top 10 listu. Pazi krije se sam pa ga je sada jos teze naci, pa valjda covek mora onda da ode i u prodavnicu da sam sebi kupi hleb i mleko ili mozda zivi od vazduha a racune za kiriju placa preko interneta. Ma da se i on kao i Legija onomad ne krije ispod carsava...
Poplava gluposti u Srbiji definitivno ne jenjava samo je pitanje ko ce preziveti a ko se udaviti.

YVR

pre 17 godina

Odavno se nisam ovako grohotom nasmijao :) Oxymoron.
Bubalo, obrati paznju na prezime, kaze da to sto su uhapsili pomagace otezava hapsenje Mladica. Znaci, oni ustvari pomazu Mladicu da se sakrije umesto da ga hapse?
Mislim, to je jedan jako komplikovan zadatak.
Oni ne znaju da li je on u Srbiji a mozda i nije. Uhapsili su pomagace u Srbiji.
A to im dodatno otezava da ga nadju.
Pa ovo ni Top Lista Nadrealista nije mogla da zamisli.
Bas me zanima da li doticni Bubalo slusa ili barem cita ono sto govori.
A i ne cudi da su njega pustili da da izjavu umesto nadleznih: premijera, ministra policije, odgovornih iz bezbednosno informativnih agencija, itd.
E ova mi izjava ulepsa dan, ne mogu da je izbijem iz glave...

Vera Ivovic

pre 17 godina

Izjave ministara i predsednika srpske Vlade su uvreda za sva razumna ljudska bica. Pa zar nisu do nedavno govorili da ga je nemoguce naci jer ima veliku mrezu pomagaca. A sad ga je nemoguce naci jer se krije sam?! U stvari, dobro su oni zakljucili da smo svi mi kolektivno ludi jer da nismo Kostunica odavno ne bi bio na vlasti. Istorija se ponavlja po ko zna koji put.
Vera Ivovic

Tosha

pre 17 godina

Kazete da je rekonstruisano kretanje sve do kraja 2005... Pa zasto ga onda niste tada uhapsili kada ste mogli. Nadam se da je i tada postojala politicka volja da se to uradi ili mozda nije? Vreme je za ostavke najodgovornijih za to sto su prekinuti pregovori i pogazen peti oktobar. Kostunice, vi ste najslabija karika.

i ja sam ministar

pre 17 godina

Ministar PRIVREDE!!??!!
Jel da ocekujem u sledecem naslovu da procitam kako ministar POLICIJE izjavljuje da ce kukuruz ove godine biti losijeg kvaliteta???
Ovo je Srbija.

Cirkus

pre 17 godina

E, cirkus sa ovom vladom! Ministar privrede drzi konferenciju za stampu sa temom iz resora MUP, dok ministru policije ne pada na pamet da se oglasi; potpredsednik vlade podnosi ostavku, sto premijeru ne pada na pamet; pomenuti potpredsednik najavljuje izlazak svoje stranke (ciji je predsednik) iz vlade, a njegov najblizi saradnik, ministar finansija (potpredsednik te iste stranke) ga demantuje... Smejurija!

Ina

pre 17 godina

Malo ste zakasnili s ovim informacijama. Odjednom je i Bubalo informisan. Nego...uci cete u istoriju kao oni zbog kojih su suspendovani pregovori s EU. Kostunici bi naravno teze palo da udje u istoriju kao neko ko je izrucio Mladica.

Velibor

pre 17 godina

Da li se to život u ovoj nesretnoj zemlji pretvorio u puko preživljavanje i plaćanje poreza.Ako već moram da satavljam kraj sa krajem više ni sam ne znam zbog čega i zbog koga zašto moram da plaćam porez i finansiram ljude iz državne uprave koji ne rade ništa. Mislim da bi taj novac bio korisniji mojoj porodici. Da li ova država više uopšte postoji ili je samo mrtvo slovo na papiru. Dajte bre već jednom ljudi da nam uvedu protektorat da nas spasu od nas samih kada mi kao narod za to sposobni nismo.

Saki

pre 17 godina

Ministar privrede prica o Mladicevom kretanju i hapsenju. Fenomenalno, pa u nasoj zemlji cete uskoro moci da odete u frizerski salon i tamo budete operisani od krajnika.

Danica

pre 17 godina

Pobogu ljudi, niko Vas ne pita da li se krije sam, ili u društvu, već GDE JE?
Koštunica ima isti odnos kako prema vlastitom narodu tako i prema ovima iz EU - on misli da smo svi blesavi.

milan-vp

pre 17 godina

Ti izvori navode...a mi smo svi sisali vesla pa cemo pasti u trans kako su mu telohranitelji lojalni. Pre ce poginuti bilo koji od preostalih telohranitelja, pri hapsenju, a ne da okrene cev u glavu svom komandantu. Takav pop-art mogu samo salonski, kabinetski doktori prava da lansiraju kao 'navodnu patku'.
Ili, da nije 'taj izvor' sondaza za vec preminolog generala. U nekom stanu na Novom Beogradu.

Zoran

pre 17 godina

Da li je moguce da Ministar Privrede se bavi Ratkom Mladicem ???? Boze, kakva je ovo zemlja? .. pa jel ima taj Ministar privrede pametnija posla ??? 35% je nezaposlenost, Inflacija 20% , tonemo sve dublje, a on prica o Ratku Mladicu.
G-dine (ako ste uopste) Bubalo, ostavite pricu o Ratku Mladicu, nasem premijeru, Vojislavu Kostunici, koji je pricao da je Hag 13-ta rupa na svirali, bezveze institucija, i koji sada moli Mladica da se preda. Ostavite njemu, da (ako moze) jednom u zivotu nesto odradi.
A vi se bavite ovom nasom privredom.

Pedja

pre 17 godina

Ja mislim da on ne lupa gluposti, vec je jednostavno svestan, kao i ostatak vlade na celu sa Kostunicom, da oni ne vladaju Srbijom vec su obicne figure, a da vlada u senci ( citaj DB ) odlucuje o svemu. Na zalost i Zoran Djindjic je imao prilike neposredno pred smrt da se uveri u to. Nase brzo priblizavanje Evropi ne ide u korist tih centara, pa su vesto iskoristili insistiranje Evrope na hapsenju Mladica da zaustave sve procese pridruzivanja. Sada su napokon na svom terenu; jos kad bi nam udarili sankcije...Milina. Moram priznati da su veliki igraci.

Vidi ovoga sta prica!

pre 17 godina

Pazi molim te ministar privrede daje objasnjenja iz resursa koji nije njegov. Medjutim, pravi problem je da se on po svojoj prilici nerazume ni u svoji posao. Objasnjenja koja daje su naivnija i od ucenika osnovne skole kad se pravda sto je zakasnio na cas. Niti mu je didaktika jaca strana, a jos manje logika. Kad vec nema nista pametno da kaze, a ono mu je bolje da cuti. Ovako covek seje bisere tek tako. Ovak'e gluposti nisu cak ni socijalisti iznosili. Bas se pitam sta mu je to trebalo?

Nele

pre 17 godina

OK, vratite Mladicu pomagace ako je tako lakse samo ga isporucite ili se sklonite. Zasto je Kostunica obecavao ako nije znao gde je? Kakvo ludilo... Bubalo, Bubalo, kakva izjava... Mozda Mladic sam mesi hleb i pravi sir, ccc...

Suzana

pre 17 godina

Taman kad pomislim da sam sve cula, oglasi se nas ministar i slatko me nasmeje. Da li je moguce da ce ovo zaista proci kao valjano objasnjenje zasto Mladic nije u Hagu. Dakle, prvo nisu mogli da ga nadju jer ima mrezu pomagaca, a sad ne mogu da ga nadju jer nema mrezu pomagaca. Pa ko je ovde lud? Najbolje je da te ljude puste, pa da im oni "pomognu" da ga nadju. Ovo se zaista pretvorilo u farsu i iako mi je u pocetku bilo smesno, shvatam da je doslo vreme za kuknjavu.

panteliya

pre 17 godina

Pa kad moze Dinkic da se bavi Kljajevicem, sto ne moze Bubalo da se bavi Mladicem? Sad ce Kostunica da krene u akciju izgradnje auto puta, ministar vera da se bavi utajama poreza, a ministar za dijasporu cenama naftnih derivata. Ovo je zemlja cuda, a kao sto se zna, u takvima je sve moguce. UDB-a je nasa sudba, sto rece u jednoj svojoj pesmi Oskar Davico. Jos cemo se mi ovde nagledati i naslusati stvari od kojih se mozak mrzne. Scenariji za crtane filmove su ozbiljna literatura u odnosu na scenarije koji se pisu u Srbiji.

Mashinovodja

pre 17 godina

Dokle bre ova tragikomedija s Mladićem? Juče nam Velja Ilić, ministar za kapitalne investicije, priča kako se policija ubi od posla da nađe Mladića ali ga ipak, eto, ne nađoše. Danas nam Bubalo, ministar privrede, priča nešto slično, samo još nebuloznije. Pa šta su ta dvojica? Drveni advokati Vojne bezbednosti, MUP-a (Jočića) i BIA-e (Bulatovića) koji svi blaženo i neobavešteno ćute? Koštunica se barem trgao iz dremeža i blagoizvoleo da nam izda(smušeno i bezvezno) saopštenje, ali od te dvojice nismo dobili ni toliko.
Da li će se oglasiti i ministri šumarstva, poljoprivrede i ekologije jer se Mladić možda krije po "šumama i gorama" Srbije, pa zbog toga spada i u njihove resore? A pošto se možda krije i po stanovima na Novom Beogradu, onda očekujem da nam o tome nešto ispriča i direktor beogradskh komunalaca. Možda čak i ministar kulture, jer se o Mladiću i njegovom "junaštvu" prilično gusla među Srbima.

Pedja

pre 17 godina

Pa kad od tih 50 saradnika odbijete kompletnu Vladu i pripadajuce joj bezbedonosne sluzbe Ratko Mladic stvarno ostade sam da se cuva. Samo je pitanje od koga se cuva kad ga ovi i ne traze tamo gde se krije.

Danica

pre 17 godina

Posto se krije sam, ajde da im verujem. Antihaski lobi je bio dodatno besan(pretpostavljam)sto je Milosevic izrucen na Vidovdan. Izuzetno bi mi zadovoljstvo bilo da i sutra na Djurdjevdan dozive slican udarac.
Smrt fasizmu.

Sludjen

pre 17 godina

Moj komentar je da zaista vise nemam komentara. Pa da mi je neko pricao ovakvu cirkusijadu ja mu ne bih verovao. Citam sve ovo i pitam se da li je sve ovo ruzan san, da li sve ovako mora... a onda se probudim i vidim da mi je u novcaniku i dalje bedna platica od 250 evra i kazem sebi... da ipak je ovo Medrano.

Milosev Konak, Trebinje

pre 17 godina

General Mladic se krije 'sam'? On je zasluzan sa opstanak naseg naroda u Republici Srpskoj; moja porodica je u svojoj kuci u Trebinju umjesto u izbjeglickom centru u Srbiji zahvaljujuci njemu. Generala ce rado da cuva nekoliko miliona ljudi i nekada se nece kriti 'sam'.

Zagi

pre 17 godina

Iz pouzdanih izvora bliskih novobeogradskim penzionerima koji igraju sah po parkovima, saznao sam da je ministar privrede ipak nadlezan, jer je Mladic organizovao ilegalnu fabriku sahovskih kompleta i prodaje ih preko odlicno organizovane mreze pomagaca, a bez fiskalnog racuna cime je vec ostetio drzavu za par hiljada dinara.
Procitah gomilu gluposti ... Uz jednog lojalnog coveka, moze se kriti na Novom Beogradu dozivotno, bez ikakvih problema. Naravno ukoliko moze da izdrzi da ne kontaktira ni sa kim. Pa sta mislite, gde je recimo "vlada budala". Mozda ste juce stajali u busu pored njega a da to niste skontali.
A sto se hapsenja tice, da su to pokusali pre suspenzije pregovora, bili bi politicki mrtvi. Ovako uz svakodnevnu kampanju stvorice se klima u kojoj ce se pokusaj hapsenja(uz verovatan tragican epilog), moci koliko toliko amortizovati. Ili se bar oni tome nadaju.
Naravno svi mi znamo da ce se odmah posle toga pokrenuti i pitanje Radovana, ali boze moj zar smo navikli drugacije.

Superhik

pre 17 godina

Ma sta kazete, vozi se u "Jugicu"? Pa i red je da zivotni standard nacionalnog heroja bude na nivou nacionalnog proseka. A ono "sam i bolestan" dovelo me je na korak od suza. Kladim se da i porodice onih 7000 pobijenih ljudi u Srebrenici dele moj bol.

paja

pre 17 godina

Prosto je nemoguce da su ama bas svi tako ubedjeni da hapsenje Mladica iskljucivo zavisi od dobre volje premijera i njegovih ministara.

Bojan

pre 17 godina

Istina je da su mnoge porodice u svojim kucama u Bosni, umjesto u izbjeglickim kampovima u Srbiji zahvaljujuci Mladicu. Ali, istog tog generala sam gledao kako marsira na celu vojske koja "osobadja" Srebrenicu, ulazi u autobuse kojima se prevoze srebrenicke zene i djeca i tjesi ih da im se nece nista desiti, i da idu bezbjedno "na drugu stranu". U pozadini snimka se cuje par zenskih glasova koji ga pitaju gdje su im muzevi i stariji sinovi i sta ce sa njima biti. To tada nisam primjetio. Deset godina kasnije shvatam ono sto je Maldic i tada znao - u koncentracionim logorima u Srebrenici se desava sistematski pokolj, kakav Evrpa nije vidjela od drugog svjetskog rata.
Od toga nas nece oprati ni Drina, ni Sava, ni Dunav, zajedno. Zadnji put je Hitlerova ideologija uradila tako nesto, a poslije Hitlera Srbi. Zar treba da se sa Hitlerom poredimo.
Mladic ce imati svoje mjesto u istoriji i u sjecanju ljudi za dobro koje je napravio za zivota, ali to ga ne lisava odgovornosti za zlo koje je ili dizajnirao, ili sproveo, ili precutno dozvolio da se sprovede. Za sta je tacno od navedenog odgovaran, treba da ode u Tribunal, da to bude istrazeno.

Ana

pre 17 godina

Na osnovu komentara koji dolaze iz EU i zvanicnika EU da znaju gde se Mladic nalazi postoji osnovana sumnja da se Mladic krije negde u EU pa zahtevamo od svih vlada clanica EU da ga sto hitnije uhapse kako bi konacno zapoceo prijem Srbije u istu. Do sada niko iz EU nije negirao da se Mladic nalazi u nekoj od drzava te zajednice.

'ajmo, 'ajde

pre 17 godina

Tako su i Šljivančanina našli kod kuće, gde "nije bio".
A i Legija se "predao" pred svojom kućom, gde se "nije" krio.

posmatrac

pre 17 godina

Valjda je sada svima jasno da policija do sada NIJE NISTA RADILA! Ovo je trebalo prvo da se uradi,a ne da se hapse BIVSI jataci,za koje se zna vec godinama.
Policija u Srbiji NE VODI NIKAKVU OPSEZNU AKCIJU TRAGANJA ZA MLADICEM - to znaju svi njeni pripadnici.Nesto radi BIA i VBA,ali nedovoljno.I to je cela istina. A jednom ce biti dovoljno dokaza za ovu tvrdnju.

niko bitan

pre 17 godina

"...opsezna policijska akcija...", "...blokirana Mladiceva kuca...", itd. Pa zar to nije moglo ranije? PRE nego sto su prekinuti pregovori o pridruzivanju EU!!!! Stvarno bi bio red da neko za to odgovara, za pocetak neka to bude g. Kostunica.

Colin_bgd

pre 17 godina

Blokirana kuca. Da se nije i Mladic krio kod svoje kuce na svojoj adresi kao Legija. Mislim, ima logike, uvek te je najteze naci na najociglednijem mestu...

majka

pre 17 godina

Zbog takvih kao Mladic 2/3 stanovnistva je bilo u izbeglistvu (preko 1.5 miliona ljudi) a desetine, negde citave porodice pobijene. Da nije bilo takvih kao Mladic rata ne bi ni bilo.

Mila

pre 17 godina

Neki tvrde da je ova vlada najefikasnija... to ne znam , ali znam da je definitivno najzabavnija. Smejem se vec danima citajuci izjave. Ministar privrede prica o aktivnostima MUP-a, predsednik Skupstine nam daje casove gramatike ( mogao bi i da objasni kako je doslo do prelaska l u o, sa istorijskog apekta), sef sluzbe za informisanje opominje Karlu del Ponte da laze, premijer se kune da nije nista obecao,...o odgovornosti i cinjenici zasto smo tu gde smo nema ni reci. A nama stvarno ne preostaje nista drugo nego da se dobro ismejemo pa da ih najurimo.

cobra

pre 17 godina

Kako neznaju gdje se zadrzava,a znaju da se vozi jugom! Ovaj MUP i BIA cisti AMATERI. Zovite u pomoc COBRA jedinicu iz EU. Za 24 sata ce Ratko biti u Hagu. A vi nesposobnjakovici,ajde da berete KUKURUZ!

Zoran

pre 17 godina

U ovoj zemlji ko jos nije poludeo, taj nije normalan. MOze li neko od novinara da napise sta moze da bude drzavna tajna i po kom osnovu nase poglavice proglasavaju za tajnu sve sto im nije po volji. Dobro smo mi i prosli za ovih petnaestak godina, kakvi nas vode.

Don Haag

pre 17 godina

A ja mislio da Mladic uopste i nije u Srbiji i da Carla Del Ponte prica gluposti svih ovih godina , kad ono odjednom on ima i kucu u Beogradu koja je, eto, konacno blokirana. Ima cak i "Jugic" sa kojim se vozi sam po lepom nam gradu.
Jadna li si Srbijo.

dejan SFRJ

pre 17 godina

sve ,sve ali gde nadjose da se vozi u jugu...jeste da je patriota ali bas toliki......da su rekli zastava 101 pa i da poverujemo ali u juga mozda nebi ni stao...

Sassa

pre 17 godina

Jedna stvar mi nije jasna...
Zasto se gospodin Mladic ne krije u Bosni?
Ja koliko se secam, Mladic je iz Bosne, ratovao je u Bosni, i mislim da bi bilo korektno da ga narod Bosne tamo krije pa da oni piju packe EU i ostalih, zar ne?

Marko

pre 17 godina

Svi jako dobro znamo da ovo hapsenje iskljucivo zavisi od politicke volje Kostunice i njegove vlade jer su svi koji vode istragu i potragu za Mladicem upravo super- poverljivi ljudi naseg premijera. Vlada ima manjinu biraca iza sebe i to bi morala da uzme u obzir i odmah i neizostavno uhapsi i preda Mladica haskom sudu, a ne da ide protiv misljenja vecine koja nece da ispasta zbog ratnih zlocina tog nazovi generala. Uostalom, neka iz vladine kancelarije citaju malo i nase komentare.

Doctor Wu

pre 17 godina

Potpuni amaterizam Kostunice (koji cak ima elemente i izdajstva) je Srbiju doveo u bezizlaznu situaciju a zapadu jasno pokazao da ima vrlo mocno orudja da od Srbije dobije sta god pozeli. Bojim se da ce efekti evenutalnog hapsenja Mladica sada biti mizerni a Srbija ce se suociti sa novim ucenama.

Dragan

pre 17 godina

Ma gde li je taj Mladic? Mozda je u bunaru? A mozda je u sumi? Bice ipak da je u svojoj kuci kao Legija sto je bio, ta nije partizan da se krije u sumi... Al' nema covek morala pa to ti je, eto osramoti uniformu sto rece Kostunica... Samo otkud mu uniforma nakon toliko godina? Taj covek odavno vise nije oficir. On je odbegli hajduk, a vi ste, Kostunice, njegov glavni jatak. Sto ne uhapsite sebe?

миливоје

pre 17 godina

Ја сам престао да иѕносим своје литерарне бесмислице пре неколико месеци и сада правим изузетак ... само да бих Вас позвао да учините исто.
У свом овом бесмислу и инфлацији писане речи нема ни једне која би завредела да буде написана.
Чини ми се да је време да се табла обрише.

Позивам Вас све на Трг Републике 9-ог у 17.

Срећно!

Marko, ex-NS

pre 17 godina

E ovaj cirkus sa hapsenjem je teska smejurija. Krije se, usamljen je, pa mu zbog toga sada pretresaju vlastitu kucu, sve sa maricom. Pa sta ste radili paceri do sada, gde ste ga trazili. Cirkus od sluzbi, sve od od ministra do najnizih pandura. O sramoti i nesposobnosti, da u ovim veselim trenucima ni ne govorimo.

duki

pre 17 godina

> Bezbednosno informativna agencija uvela je telefonsku liniju za građane koji "smatraju da imaju informacije od značaja za nacionalnu bezbednost". <
Da li treba da nam uvedu i sankcije, da nas izoluju ili nedaj Boze ponovo bombarduju da bi Vlada i ostali shvatili da Mladic mora u Hag.
Konacno smo saznali da smo neobavesteni i da nam je Ministarstvo privrede nadlezno za kriminal, ratne zlocine, a valjda i za saobracajne prekrsaje.
Alal vera Srbijo.

Tuzni beogradjanin

pre 17 godina

E, jao, "nije tu", pa "nije tu", niko ne zna gde je, mozda je u Paragvaju ili Sibiru, kad, naravno, eto ga na Novom Beogradu i to "pojedinacno". Dok je bio "grupno" na Banovom brdu pravili ste se ludi? Nije ni cudo sto su ovi evropski cinovnici pobesneli. Molim vlasti da pocnu da pacijente za mentalne ustanove isporucuju takvim ustanovama, ubice i kriminalce u zatvor, a u komplikovanim slucajevima kad nisu sigurni gde pripadaju - pravac Hag, to je najsigurnije.

ocigledno

pre 17 godina

koliko smo jadni. nista ne moze da se uradi kako valja. od svega se napravi (nepotrebno) cirkus i sve (i uvek) kasni. e, tako cemo i u Evropu. kao cirkuzanti i ... nesto kasnije.

Pinki

pre 17 godina

KAKVA FARSA!
Nije mi jasno kome je predstava namenjena: Zapad se ne peca na ovakvu varalicu, a i vecini nas u rezervatu je manje-vise jasno...

Bojim se NASE GLUPOSTI

pre 17 godina

Zavrsena akcija-ishod nikakav.
Operacija uspela, pacijent umro [med.].
Fasrsa. Burleska. Lakrdija. Citava prica oko hapsenja.
Sad i telefoni za cinkarenje uvedeni, umesto da su SVOJ! posao sluzbe [TAJNO] i obavile (kad vec "ne umeju" nista javno).
Umesto hapsenja, mnogi bi najradije da uklone Mladica ko Kuma i Siptara, da ne prica mnogo - zato se covek i krije "pojedinacno".
A vlast koja ce doci iza ove [SRS+SPS+NS...] ici ce stopama svih prethodnih i nastojati da [o]postane sto nedodirljivija i van zakona i da se "posteno" okoristi, kao i svaka.
Ja se samo bojim da umesto u EU zbog nase lenjosti [cak i da razmislimo o svemu] i javasluka [da uradimo], tvrdicluka, inata, beskompromisnosti i gluposti ne dozivimo nove ozbiljnije pritiske [oruzane!] i jos neko bombardovanje za sopstveno dobro, jer vazda stitimo pogresne institucije [DB, BIA, SPC, VB...] i pogresne vlade [lopovske].
Dok ne priznamo da Milosevic nije bio zlato nema nam pomoci. Ali NAJstvarnije!
GLuposT@nema.kraja

TitanM

pre 17 godina

Meni je sada sve jasno. Ministar unutrasnjih je stranac cije izjave moraju da se dobro prevedu da bi ih u ministarstvu razumeli.
Da nije strasno, mozda bi se i nasmejao.

Francly Scarlett, I don't give a dam!

pre 17 godina

Smesno mi je sto se nasa vlada(citaj Kostunica) i policija(citaj Jocic)ponasaju kao Scarlet O' Hara u Prohujalu sa vihorom: "O tome cu misliti sutra." Zasto sutra, sledecih nedelja, do kraja nedelje....kada moze danas, sada, odmah?

Srba

pre 17 godina

Znaci, krije se sam, vozi se jugom, zivi na NBGu. Covece, pa jos ce da se pojave imitatori Ratka Mladica na ulicama, postacemo kao Amerika sa Elvisom, kad ga panduri vide na ulici bice `Jo ba, eno ga imitator Ratka`. NAJOZBILJNIJE--ispred Ekonomskog Fakulteta u Beogradu nalazi se radnjica ciji je vlasnik imitator Radovana Karadzica. Znaci, sve je moguce...

Blek Stena

pre 17 godina

Pa ovo je bruka, evo pao sam sa stolice: "krije se pojedinacno", mozda je i to greska u prevodu. A na kom to belosvetskom jeziku zabludeli trafikant razgovara sa novinarima? Ova ekipa u Vladi je prevazisla i grupu TNT:
Kostunica = Broj 1
Jocic = crosover Sir Olivera i trojice iz Yume
Bubalo = Debeli Sef
Velja = Superhik
Milosavljevic = Jeremija
Dinkic = Bob Rock
Vuksa = Alan Ford
Stojkovic = Ministarstvo za gubljenje vremena
...
koga sam zaboravio? (Bepa Joseph)

p.s. umalo da zaboravim: Srbija mu onda dođe cvećarnica! Neverovatno! Pa ovo je pravazislo i Lunov Magnus Strip.

amstel

pre 17 godina

Taman kad pomislim da ova drzava ne moze da bude veca parodija na ozbiljnu drzavu nego sto vec jeste, vesti me demantuju. BIA otvorila hotlajn?!
Ako imate informacije o Mladicu, pritisnite 1.
Ako imate informacije o jugu Srbije pritisnite 2.
Ako imate informacije o Cedi, Bebi, Baticu, Natasi Kandic i drugim kriticarima vlasti pritisnite 3.

npb

pre 17 godina

I tako sad naš Koštunica radi sve ono zbog čega je svojevremeno rušio Đinđića... Verovatno se čovek probudi ujutro i shvati da radi isto ono što je hteo pokojni premijer. Ima li veće ironije.

Debeli

pre 17 godina

Ne vidim ni jedan razlog zasto bi BIA krila gde je Mladic ako to stvarno zna.Jednostavno bi ga uhapsili i ne bi bilo price o tome. Slike Mladica od pre deset godina ne znace da on jos uvek izgleda tako i vrlo je moguce da je bas juce u redu za kasu bio ispred vas a da niste ni znali. Falsifikovanim dokumentima i kesom se moze sasvim lepo kretati po Srbiji i svetu i placati sve sto vam padne na pamet.
Mislim da nije lako uci u trag coveku koji se na ovaj nacin krije. Znajuci kako je nasa policija efikasna siguran sam da ce Mladic kad tad biti uhapsen, ali je pametno ne davati nikakve ishitrene poruke jer u ovom slucaju citav svet reaguje na bilo koju insinuaciju i brze bolje proglasava kako Srbi kriju begunce.
Takav imidz Srbiji nije vise potreban i ja pozdravljam uzdrzanost u izjavama. Razgovori sa EU ce biti nastavljeni ubrzo posto Mladic ode u Hag.
Postoji verovatnoca da Mladic pogine u pokusaju hvatanja ili da jednostavno premine u medjuvremenu. Mislim da bi u toj situaciji polozaj Srbije dosao u zaista tezak polozaj jer bi se Hag bez pravog sudjenja koje ih drzi u funkciji obrusio na neke nove zahteve, koji bi stvarno mogli da suspenduju razgovore sa EU.

Citalac

pre 17 godina

Ja ipak mislim d ase on krije grupno, a ne pojedinacno iz prostog razloga sto je grupa veca od pojedinaca, a pojedinac je vise individualan nego samac.

Sarajlija

pre 17 godina

Ipak je ovo dobra vijest, jer je Vlada/Policija u Srbiji postala mnogo azurnija. Do sada su znali gdje je bio Mladic prije 2 godine, a sada je taj rok drasticno smanjen, sada znaju gdje je bio krajem 2005, znaci kasne samo 6 mjeseci. Ako ovako nastave, za koju godinu ce znati gdje je bio prosli mjesec.

bagi

pre 17 godina

Nevidim razlog da zbog jednog ili sto ljudi ispasta cela zemlja.Nezavisno od toga sta cemo dobiti od Evrope trebalo bi narednim dolazecim generacijama (ako je za ove sadasnje kasno) obezbediti pravo na normalan zivot irad.Gospodo Vi koji odlucujete o sudbini Nacije zavrsite konacno slucaj Mladic.Bagi-Chicago

Nenad

pre 17 godina

Naši političari,a posebno ministri prosto se utrkuju u davanju izjava.Tako da umesto izjava ministra policije,izjave u vezi sa Mladićem daju ministri iz drugih resora.Zaista čudno.
Najviše me čudi ta "taktika"hvatanja Mladića.Ministar policije iz beča najavljuje intezivne pretrage na raznim lokacijama u "narednim nedeljama i sutra" /!/.Prosto neverovatno.Pa kada je već tako dobro bi bilo i da najavi tačnu lokaciju gde će tražiti Mladića.Ulicu i broj kuće,a takodje i stana gde se on nalazi.
Gospodo,i laici znaju da se takve stvari rade u tišini i totalnoj tajnosti.Ali kada toga nema znači da se izvode operacije u cilju zavaravanja javnosti domaće i mejdunarodne.A čemu sve to.

groundhog day

pre 17 godina

u ovoj drzavi se osecam kao u filmu Dan Mrmota. Kostunicina indiferentna pasivnost podseca na Bill Mourey-a koji po stoti put gasi budilnik i budi se u istom dana. jedini je problem sto je meni i svima koje oko sebe znam taj dan postao kosmar koji vec preduze traje.

chichas

pre 17 godina

Mozda za koji mesec budemo na vestima gledali snimke kako vanzemaljci otimaju Mladica ili Karadzica...i budemo morali da poverujemo u sve to...Nek nam je sa srecom dobri ljudi ovaj zivot nam prolazi sve brze i brze mozda i budemo imali vremena da uhvatimo nekog od njih u narednom zivotu...

djuro

pre 17 godina

Ovo stvarno postaje odlicna komedija. Prema naslovu vesti, ispade da se radilo na nekom okopavanju krompira ili paradajza u basti, pa se eto javlja da je "akcija" obavljena i zavrsena, jer general nije u mogucnosti da sam okopava jer ga neki tamo jure.
Drugo, ovom Bubalu bi bolje stajalo da se preziva Lupalo nego Bubalo. Ako je tacno da "to što je mreža Mladićevih pomagača razbijena, dodatno otežava potragu za njim", zasto ste onda hapsili te pomagace :) ? Hitno ih oslobodite i opet organizujte da bi se neko od njih otkrio kad bude kupovao hleb i mleko za Mladica, pa da ga tako lakse uhapsite.
Kad covek bolje razmisli, zasto bi se Mladic predao ili dozvolio da bude uhapsen i time pomogao "drzavi"? Pola nacije ga prezire isto koliko i on njih, a druga polovina - u koju spada i premijer - su bez principa, bez sopstvenog misljenja i bez morala (sto i nije cudno imajuci u obzir sta je sve prezivela u poslednjih 65 godina) - ne smeta im sto je general naredjivao streljanja hiljada ljudi, ali bi da ga zrtvuju (i ljute se sto to sam ne uradi) kad bi to donelo malu korist za njih licno. Busaju se u srpske junacke grudi i simpatisu radikale, ne obaziru se na zrtve Bosnjaka, Albanaca, Hrvata, ali njega zovu na predaju da izbegnu malu neprijatnost sa EU. Da sam na njegovom mestu dobro bih se potrudio da takvima ne ucinim neku korist. Da li vam je palo na pamet da ponudite veliku novcanu sumu za generala? Takvi bi ga iz mesta izrucili.

Trojanski konj

pre 17 godina

Radi se o principijelnosti i moralu, a lazni legalista nema obraza.
"Obecanja - ludom radovanja" stara srpska poslovica.

zivota

pre 17 godina

Kako su samo pametni,ja ga ocinkam ,oni ga pokupe i od amera dobiju PET MILIONA DOARA.A ja, dobijem pilule za glavu u po bela dana u Beogradu od doktora crvenkape.Ma dajte molim vas!!!

Miki

pre 17 godina

Pa nije on Legija da se krije u podrumu svoje kuce! Kao policija je pokrenula neku akciju u kojoj kao pretresaju okolinu njegove kuce i kao oni bas sad nesto rade po tom pitanju. Gluposti! AKo ga nisu dosad uhvatili nece ni sada. Ako pregovaraju sa njim radi predaje onda im je jevtina ova gluma oko hapsenja. U svakom slucaju ministar policije mi je toliko antipatican da njegovo ime ne mogu da izgovorim. O Kostunici da ne pricam. Jadna nasa drzava sa predsednicima koji nemaju decu. ja bi rekao da nesto nije u redu sa njima. Bas nas je zaredjalo?

ni uslovno, ni bezuslovno

pre 17 godina

ministar policije Dragan Jočić "Činimo sve od sebe da ovaj poslednji zadatak završimo." Ma, sto cinite sve "od sebe" i nije toliki problem, veci je problem sto cinite sve od nas!

Kolina

pre 17 godina

Ova vlada i njen"kapiten"uvek vole da igraju utakmicu kad sudija odsvira kraj!A nisu ni bili obavesteni da su celu utakmicu bili u ofsajdu!Dajem im crveni karton i iskljucujem ih iz igre,kazna ce im biti"dozivotna diskvalifikacija iz igre"!!!

Porucnik

pre 17 godina

Policija trazi gen. Mladica na mestima za koja su sigurni da ga, tamo, nece naci! Gledam fotografiju kuce. Koliko li je generalskih plata bilo potrebno da se sagradi ovakva skalamerija?!

petrovic

pre 17 godina

Beograd kao da zeli da po svaku cenu dokaze lojalnost Hagu ili kome trecem? samo naivni mogu da poveruju da je zivot jednog generala ulaznica za bilo gde; mislim da je cela stvar uza medijske bubnjeve otisla predaleko i da je bljutava i ruzna; koga li ce Beograd hapsiti kada vise ne bude poslednjeg Generala, zasto da se zadovolji kengurski sud? Niko ne bezi od krivice ali sumnjam u sve one u Beogradu koji bi da hapse svoe "negativce" po svaku cenu; svi oni koji su upustaju u ovo poslednje dodvoravanje Hagu treba da dobro prouce dokumentaciju
ovog suda, pitanje je da li ce i postojati do kraja ove gtodine; ako ne bude Mladica nece biti ni suda; a za obicne Srbe se nece nista promeniti; i sa Mladicem i bez njega;

sasa s

pre 17 godina

jedno je sigurno, OVO JE PREDSTAVA!
niko, mama bas niko vise ne veruje niti premijeru, niti drzavnim izvrsnim organima. To je igra za lakoumne.
na zalost, mi nikako da shvatimo da TO ne prolazi u svetu, koji je principijelan i kako tako postavljen na Bozjem zakonu. A tamo pise:"ne lazi", "ne kradi", "Ne ubij"...Kod nas su junaci koji to cine...eto to su standardi o kojima treba da pricamo!

Euroskeptik

pre 17 godina

"...Del Ponteova razočarana Koštunicom" - pa ako, neka vidi kako se danas oseca obican Srbin. Nase razocarenje poprima epske razmere - ni Homer ga ne bi mogao da opeva.

Drugi o ovom!

pre 17 godina

Jutarnji list. "U Briselu su svi svesni da se Srbija upravo ove godine našla pred situacijom u kojoj će sasvim sigurno izgubiti Kosovo, moguće je izdvajanje i Crne Gore, a u isto vreme mora da lovi ne samo Mladića i Karadžića, nego i četiri druga haška begunca.
Činjenica da Beograd nije uhapsio Mladića za Brisel je veliko upozorenje.
Ako nije uhapšen zato što nemaju političku volju da to učine, onda ne zaslužuju partnerstvo sa EU,
a ako žele, a ne mogu, znači da Srbija nije demokratska i funkcionalna država koja može da kontroliše svoju vojsku i policiju, a s takvom državom EU takođe ne može imati ugovorne odnose" upozorava Jutarnji list.
Nemački listovi pozdravljaju odluku Brisela da prekine pregovore sa SCG, a od svih evropskih listova nemački najjače aplaudiraju odluci o zaustavljanju pregovora.
Berlinski Tagesšpigl piše da je dobra vest to što je Unija konačno izgubila strpljenje zbog nespremnosti Srbije da uhapsi i izruči Mladić, a da je loša vest to što je Srbija PUNA MLADIH ljudi koji zaslužuju ! bolju budućnost!, ali da je Vlada Srbija puna oportunista, kukavica i nacionalista koji uništavaju budućnost tih mladih ljudi.
Frankfurter rundšau smatra da je hapšenje Mladića stvar kredibiliteta Evrope i njene unutrašnje kohezije.

Taj izbor ne postoji [EU vs. KosovA]

pre 17 godina

Možda je Vlada "poverovala" da zaista može da bira između Kosova i Evropske unije, pa je odlučila da se odrekne integracije u Evropsku uniju.
U tom slučaju će proči dvojako rđavo jer taj izbor ne postoji, a i zato što Vlada kojoj ne veruju u međunarodnoj javnosti ne može da očekuje da će ostvariti neki uspeh na međunarodnom planu.

Milenko

pre 17 godina

To je cisti blef Kostunice i njegovih suradnika, to je "film" za raju. A vrlo mi je zao vas-naroda, koji ne zasluzuje takve " ", koji rade na tome, da upropasti zivote cele nacije, samo zbog vladanja i zivota na racun vlastitog ubobozanog naroda.Ljudi-probudite se ,vec je kasno- i sretno!
milenko-eu-slo

Mala

pre 17 godina

U "cvecari" nista novo, svaka muskatla u svojoj saksiji.
Ako su zavrsili "akciju" znaci da covek moze sad mirno da se vrati kuci.
Pitam se,pitam.....ma nemam reci,nekima bilo smesno i kad je pocelo bombardovanje,skroz smo ludi.

agronGl

pre 17 godina

sve je to jasno i gde je i kako je i skim ,samo se ne moze naci taj majcin junak koji bi ga uhapsio...pardon , ja mislim da je on vec uhapsen samo koi je taj majcin junak koji ce ga presdati haskom sudu a da posle ne bude ubijen kao djindjic za ilosevica,srbija njega ima ali kako i ko ga predati to je problem,nemojte da se zbunite izjavama svakakvog politicara ili policajaca , jer oni ipak nesto moraju da izjavljuju,makar bila to i neka neslana laz

CASTRO

pre 17 godina

Ljudi, pa ovp je skroz u redu..nema coveka ,pa nema. Ali ja imam jedan vrlo konstruktivan predlog ...a zasto Voja ne ode u HAG umesto Ratka pa da sve resimo. Da je covek ponudio bi svoju glavu u zamenu

`bajterrrr !

pre 17 godina

Politicke sankcije i izolacija! Dok se ne nadje "igla u plastu sena" ! Tako treba ! Dok se zemlja ne civilizuje i dok se ne otkloni sav taj nagomilani arogantni i nadmeni kadar negativne selekcije - sve sami sinonimi za nekompetentnost! Totalne shonje u svakom pogledu!A svi oni koji misle da ce se neisporucivanjem nebeskog heroja ugasiti Hag su poslednji diletanti-analiticari! Tek je poceo da radi na opste zgrazavanje antihaske bratije! Cheers

Mladic

pre 17 godina

Alo, ovde Mladic. Ceo dan svrckam po gradu u malenom 'jugu' i niko me nije zaustavio. Pa sam pozvao 9191 i rekao gde sam, niko nije dosao po mene. Pa ljudi, vi mene zezate!

satkana da bi se po potrebi parala...

pre 17 godina

Scenario:
Padne Vlada [kao!],
mrtvi Sloba vaskrsne
[sve sto je oduvek zeleo ali nije doziveo:
SPS, SRS i ostali talog vladaju Srbijom].
/Prorocanstvo mu se ispunilo/.
Onda krenu natezanja:
Medjunarodna zajednica "tera" po svome i kao pokusava da uvede red i demokratiju, [~ ko u Iraku ili na teritorijama Pakistana-Izraela...]
SRS naravno ne popusta ni milimetar, a neki treci &co. u mraku rade svoj mracni posao.
Sledeca scena: oruzani sukobi na svim spornim teritorijama, kako vec stizu na red, [KosovA, Sandzak, Vojvodina...] cvarci za rucak, maslacak s poljane ili rotkvice [odole], zavisno ko gde zavrsi. "Srbija se saginjati nece!"
i tako 201y. umesto u EU, NATO intervencija nad nasim nebom, Kremansko prorocanstvo Unedited [Full] Versiom 2.1. Tu vaskrsne Tito, pokraj ostalih "heroja", tek da ne prodje i bez njega, ali samo na kratko,
da pozdravi raju. Dobar je *aparat* izgrado, evo [kao] radilo se i radi na demontazi iz sve snage, al beznadezno-bezuspesno. *Svoje nedamo - tudje necemo!* EHO vremenom menja prizvuk pa slogan odavno! posta: *Svoje necemo - tudje nedamo!* Ipak, svet je jaci od 2 ex predsednika i masu taloga i slogana posvadjan sa svojim EHO-m. Zavrsna rec je uvek njihova.
FENIX: rascepkana, pa ujedinjena, nasa domovina, opet po njihovom, kao sto i SFRJ bese po njihovom,
satkana da bi se po potrebi parala...

Prebacivanjem krivice do cistog obraza

pre 17 godina

Nije CIA kidnapovala Mladica, ali i to ocekujem da neko izjavi.
DEUX EX MACHINE standardni metod raspleta anticke drame.
[Prebacivanjem krivice do cistog obraza]

Srpska tragicna sudbina

pre 17 godina

Karla NIJE razocarana kako mi to mislimo,
njoj samo izmice jedna stavka u karijeri, jer visim silama od nje, odgovara da se ovo sve dalje muti, sto rece jedan bosanac juce, pa i Ameri imaju svoje izvore i tehniku pa se prave Tose - ovo samo treba nas da diskredituje, tako da je sve ovo, kao u prici o vrednom Krojacu - 1 udarcem mnostvo muva.
Marionetska vlada, ako se to i nije do sad iskazivalo, takodje ispunjava svoj cilj postojanja, tj. VELICANSTVENO ustupa mesto na pozornici srpske istorije najdominantnijm partijama SRS+SPS+talog (NS...) [= grabezljivcima],
a srpska tragicna sudbina, tek treba, kao u nekom antickom pozoristu, da izroni u velikom stilu.

Monty Pyton

pre 17 godina

Joj bede svi ga traze al nikako da ga nadu mora da ga je za vreme rata CIA naucila da se pretvara u vazduh. Samo da ga ne traze kao Bernarda Provencana. Ako ga budu trazili tako dugo ko ovog, srbija ce da se integrise u kinesku uniju (zbog povecanog broja zaposlenih kineza kod nas i u svetu) 2049 god. a ne u evropsku (Bernarda su inace trazili 43 godine)...

M.Lagatorac

pre 17 godina

Đe Vam je hrabrost đenerale, izađite već jednom iz mišjih rupa, pokažite se ratniče, borite se, i pustite druge da ne budu i dalje taoci onih koje smatraju nacionalnim herojima. Rekao bih đenerale nemate ama baš nimalo hrabrosti, jer sve od samog početka pokazuje da ste u stvari veliki plašljivac. Molim Vas nemojte se ubiti jer samo kukavice dižu ruku na sebe!

TVRTKO

pre 17 godina

Mladic je iz Bosne to je tacno.Rodjen je nedaleko od Sarajeva , grada kojeg su njegovi zlocinci sistematski ubijali 1500 dana.Samo Berlin je za vrijeme 2.sv.rata bio pod vecom blokadom.
Srbija je opremala i placala tu vojsku ,pa i danas Mladic je na platnom spisku Srbije.
To je nedvojbeno dokazano.
Sasvim logicno da MZ trazi od Srbije a ne od Bosne da se on isporuci u Hag.
Srbija nema namjeru da ga preda niti ce to uraditi.
Ipak,u i tome ima malo i pravde.
Ona se zove "Europska Kuba".

BRAT

pre 17 godina

Kada cemo shvatiti da sudbina 10 i po miliona stanovnika u Srbiji i Crnoj Gori zavisi od jednog covjeka. Zar nam Milosevic nije bio dovoljan? Nego sada treba pustiti i da nam covjek odgovoran za ratni zlocin rijesava sudbinu.E, sto je mnogo, mnogo je. Moramo slusati Evropu ako cemo i mi tamo. Dakle,zavrsite konacno sa ovom "farsom" zbog koje svi patimo.

KOLOVOZNIK

pre 17 godina

zmislite da svi izadjemo na trg republike i da nam bubalo, jocic, kostunica i ekipa vezuju oci crnim maramicama, i to jedino samo, ako hoces da budes dorbovoljac u potrazi.
drugo mladic moze da se krije jos samo na pijacnim tezgama, jer tamo stvarno ima najvise onih koji lice na njega...

READ!

pre 17 godina

Da li je Italija izrucila fasiste posle drugog sv. rata ikome,
a potrazivani su [zbog genocida nad civilnim stanovnistvom u Etiopiji, exSFRJ (Istra), itd] i to godinama?
Odgovor je: Ne.
Doticni generali su usli u posleratnu vladu Italije (da ne bi pobedio komunizam u Italiji i na vlast dosle oslobodilacke snage Italije, cime bi se malko destabilisao blok kapitalistickih zemalja i odnos snaga u Evropi),
dakle sve zato sto je i jenkijima i GB [Ser Winston Leonard Spencer-Churchill-u] to tako odgovaralo.
Sad je to isto drustvo zemalja kreiralo, preko NATO pakta i EU, *HAG*
[Medjunarodni sud pravde za ratne zlocine] da nas maltretira i unistava i iskoristilo situaciju sto nema vise jake politicke garniture, za sta su i oni sami navijali, svo vreme, a i sad favorizuju marionetske vlade, svugde po svetu, pa i kod nas, a ne prave igrace, sposobne da im se suprotstvi i eventualno zaista pregovara sa njima.
Smesno je da se stalno pominju pregovori, a radi se o prihvatnaju niza uslova (ucena i ultimatuma, [EU] standarda, propisa i dr. ogranicenja) koja nam zabranjuju da budemo jednostavno ono sto jesmo [lencuge i kuleri, ali i mudraci, ako nam se prohte], ali nam se odabrala uloga da budemo seljaci i kolonijalan radna snaga i poslusnici /podanici [u najboljem slucaju], jer su oni tu [na planeti] da bi mislili, a ne mi, pa sad ko voli... voli, ko ne voli... buni se i opstruira...
Zato sto je politike pogana, cestiti svet je pobegao od nje daleko, sto dalje; ko nije *pomoglo* mu se da se skloni (ukloni), da ne smeta. Trenutna sitacija je rezultat negativne visevekovne /visedecenijske [ko koliko dugo vec pamti] selekcije, ali i Miloseviceve postavke lazne demokratije i lazne opozicije, montirane kao dekor njegove totalitarne, diktatorske vlasti, s ciljem zamazivanja ociju gradjana i jacem utvrdjivanju sopstvene pozicije na vlasti.
Zato sad imamao ovaj Hamletovski problem, jer na politickoj sceni nemamo likove koji bi ucinili toliko preko potrebnu promenu, izuzev jedne dobro uigrane i u razne mutne afere upletene, ekipe kvazimoralista i humanista.
Nismo ni tamo, ni vamo, i vazda cemo takvi biti, podeljeni i posvadjani, zbunjeni i isfrustrirani, to nam je u genima i tu sebi kanda, ne mozemo pomoci, ponajpre, jer necemo, a onda malo i zato, sto je negativna selekcija odradila svoje: oni koji vrede su ili pobegli u emigraciju ili su ih uzemljili ko Djindjica, ne samo ovih decenija [to se desava kontinuirano, bez razlike], stari je to klise i potvrdjen, zato jos sluzi i sluzice.
A sto se ove Vlade tice, pa... da li se autocitirati? NEGATIVNA SELEKCIJA JE ODRADILA SVOJE
i odradjivace i ubuduce... bar je to jasno.
Nikad nije bilo drugacije i nece biti, dovoljno je samo pogledati US kongres - pare vrte gde burgija nece, najprofitnija industrija [oruzja & co] upravlja svetom kroz njega i drzi americku recesiju unutar kriticnih granica i sve cool. Mali smo mi, a bicemo i manji - takva tura - malo smo to za sebe svojom gramzivoscu izabrali, malo svojom tvrdoglavoscu, malo svojom gluposcu i nesposobnoscu da sagledamo globalna kretanja [istorijska i projekcije buducnosti], itd.
[Opet na staro: Pobelga nam pamet, koju nismo uzemljili i tu nije kraj procesa.]
I stalno padamo na istom ispitu i ponavljamo stare greske - PAČIJA ŠKOLA...
"Ucili su ucili, od srede do petka, al se nisu maknuli dlaje od pocetka..." Cika Jova Zmaj.

duska

pre 17 godina

Kako to da bas u Sarajevu se daje izjava za stampu da je gos.Del Ponte razocarana i ako kaze da Kostunica nije dao obecanje medjunarodnoj zajednici znaci da Kostunica govori istinu.nemojte mnogo da skacete jer obecanje u cetiri oka i nije dokaz, ako zajedno pred novinarima nisu rekli sta ocekuju do kraja aprila ali koje godine? onda pola baci u vodu a od druge polovine pola je istina. Sada Mladic a posle cemo Karadjica pa zar ih netrazi zajedno oni su neozbiljni i mora da su bili na skolovanju u istoj skoli u kojoj se skolovao Staljin.

GM

pre 17 godina

Ja vise ne znam kome ovo moze da bude upuceno u zemlji koja je nazalost u totalnoj downstream spirali, bez kraja, bez nade, bez igleda: koga vise varate, koga vise mislite da lazete? Hocemo li ili ne? Mladic? A sta cemo sa Ratkom, sledeci krug sarade, cirkusa i prevare? Setite se kako su vam odrastala deca dok sa ta dva coveka radila sta su radila.

Bojan pojedinacno

pre 17 godina

Sta reci posle normalne reakcije Karle Del Ponte posto je premijer Srbije obmanuo. To je isti osecaj (za one koji ne zele da shvate) kao kada nekome ucinite uslugu i pozajmite mu novac a on vas posle razvlaci sa "sutra", "za tri dana", za nedelju dana" pa opet "sutra" itd... Zar Kostunica misli da moze sa svetom kao sa nama a da ne bude kaznjen? Jocic verovatno hoce da nas obraduje time sto akcija hapsenja krece danas, sutra i nadalje. Izgleda su svi ministri u ovoj Vladi svirali na svirali na kojoj je Hag poslednja rupa. Nemam nista protiv da Mladica preuzmu u RS pa neka ga kriju do mile volje posto ih je on tolio zaduzio. Samo neka obaveste EU da on vise nije u Srbiji. Dosta bre vise igre partizana.

nezavistan

pre 17 godina

najnovija vest..napori su ucetvorostruceni,ocekuje se skoro hapsenje ratka mladica!prijavio ga je filip visnjic,koji tvrdi da ga je video kako je oteo drugo auto na n beogradu.inace auto je oteo udarajuci vlasnika u glavu....guslama!ma koga vi vise folirate,grupo nesposobnih prodavaca magla,bivsih delikvenata,propalih pesnika i alkoholicara.sjasite vise sa ledja ovom jadnom narodu(osim onih koji glasaju za radikale,jer oni nisu jadni)i pustite nas da zivimo kao sav normalan svet,a vi mars u pecinu pa gledajte tu bagru live i nezaboravite povesti i cavoskog,nogu,rsuma i toholja pa urlajte tamo do kraja zivota.

cahil

pre 17 godina

pa sta je vama ljudi pa covek se promenio u neku staru babu pa niko na nju i ne gleda ozbiljno moze biti i u pozarevcu kod svoga drugara cahil tx

vatacmagle

pre 17 godina

Pa nebi bilo lose odmah u paketu isporuciti i Veljka K. i Blagoja A. ,Kostica,Jovica i malog Dobricu jer ce i oni doci na red.Ako se ovi pocnu skrivati nadrljali smo ga.

Los Angeles Boy

pre 17 godina

Hipotetichki govoreci, zamislite da su prikupljeni dokazi i da ova vlada treba da uhapsi nekog od svojih politichkih protivnika, recimo Bebu ili Chedu...
Koliko dugo bi npr. Beba mogao da se krije "pojedinachno" na Novom Beogradu vozeci se u jugu sa jednim telohraniteljem??? Pa ne vishe od 15 minuta...

Svakako da na NBG-u postoji konachan broj automobila marke Jugo koji se ne mogu sakriti u dzep od koshulje, treba blokirati NBG na 24 sata i poslati tim da uzima DNK uzorke od garaza do garaze.
Prvi Jugo koji bi bio dignut u vazduh tog dana bi doneo trag ka Mladicu, a poshto bi onda Djeneral morao da koristi GSP prevoz, lako bi ga ukebao neki kontrolor zbog shvercovanja...

Deki

pre 17 godina

Kad se sagleda sveukupna politicka situacija oko Mladica, jako je tesko uraditi pravu stvar, odnosno, da i Srbija i MZ budu zadovoljne.

Milan

pre 17 godina

Postavite pred ovaj nas narod i njegovu aktuelnu pamet cetir coveka za izbor Predsednika drzava (?) Srbije: Nikolica, Kstunicu, Tadica i Mladica, svima je jasno ko bi pobedio Mladic. Eto dokle god mi budemo toliko kratki u nasem umu nismo zasluzili bolje nego sto je danas. Ne drzi samo Mladic nas kao taoce nego i svi oni koji su protiv izrucivanaj tog "junaka".

PRETORIJANAC

pre 17 godina

lepo vam sve vreme poručujem - zašto, ipak, ne probate sa proverenom taktikom stavljanja soli na rep? čoveku se jednostavno ne ide u zatvor i to je to. svi ovi koji su do sada otišli ''dobrovoljno'' otišli su sa čvrstim obećanjem da će uskoro izaći iz sheveningena. eto, i sloba je izašao. ko da obeća bilo šta mladiću? koštunica? neko iz demokratske stranke? zar se stvarno niko ne seća pečenih volova na palama i slikanja (fotografisanja) sa kalašnikovim (nije konstruktor) na grudima? samo ako mladić ušeta u neku stanicu ili se javi, kao legija, pandurima da je tu negde, blizu i da dodju umesto taksija da ga pokupe, samo tada ćemo znati rezultat na semaforu. a dotle - trošiće se tone papira i sati na elektronskim medijama. samo nek se okreće...danas bin laden i mladić, sutra neko iz čada ili patagonije, itd. usput - ko vam (većini) daje pravo da optuženika nazivate ratnim zločincem? čovek može 'ladno' da vas tuži...
POZDRAV, PRETORIJANAC.