Ponedeljak, 01.05.2006.

11:17

Mladić: Obećanje bez radovanja

Istekao je još jedan rok koji je EU dala Srbiji za izručenje najtraženijeg haškog begunca Ratka Mladića.

Izvor: B92

Mladiæ: Obeæanje bez radovanja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

gradjanka

pre 17 godina

U neka lepa dobra vremena casni oficiru su se ubijali, ako su time mogli da izbegnu sramotu ili da pomognu svom narodu. Eh, bese nekad...

Danica

pre 17 godina

Kad je Ramus Haradinaj dobio optuznicu,odmah sutradan je otputovao u Hag.Poneo se kao general.Od nasih generala to je ucinio Momcilo Perisic i svaka mu cast. Za ove ostale mogu da upotrebim samo jednu pogrdnu rec koja mislim da nije dozvoljena na ovom sajtu. Danica

zli

pre 17 godina

Nadam se da ce nam Evropa suspendovati pregovore i uvesti sankcije. Pa kad ovom narodu oped pukne film, motkama da otera i vladu i jatake i Mladica
i sve sve koji ga podrzavaju....
Iskreno!!!

Boris

pre 17 godina

Bravo Kostunica!Svi mediji u EU izvestavaju da su pregovori sa Srbijom zbog neisporucenja Mladica ZAUSTAVLJENI!Jos sto godina mraka u Srbiji!!!!!

Zoran KV

pre 17 godina

Kazete "nesposobni politicari vode Srbiju"?! Pa mi i nemamo druge! Kod nas su svi politicari nesposobni, zato i ne mozemo da napredujemo. Intelektualna elita koja bi morala da bude svest i savest ovog naroda je vec 15 godina u inostranstvu i odavno je digla ruke od zaludnog posla koji se zove "Bolja Srbija"!!!

Arpad

pre 17 godina

Kako li sam mogao krajem prošlog meseca poverovati da će možda do kraja ovog meseca doći do tog prokletog izručenja?!?!?!? Kako će nama običnim građanima verovati obični evropljani, ako naše "poglavice" lažu njihovima?

Dejan

pre 17 godina

Pa dobro vise mi nista nije jasno. Zar se Srbija bori protiv svih ? Pa zar jos uvijek ljudima nije jasno da su nitko i nista. Da smo tockice na planeti. Ukoliko ne prihvatite pravila igre velikih nece vas biti. To je kljuc opstanka malih naroda. Ovo inacenje oko Mladica nikome nece smetati u okruzenju ili vani, nego ce smetati gradjanima Srbije. To sto se Srbija inati i misli da drugi ne mogu bez nje, to je najveca glupost koja vuce svoje korijene od prije. Srbija se sve vise izolira. Najvise sama sa svojim postupcima. Pa Mladic i ostali optuzeni se moraju isporuciti ne zato jer to EU trazi, nego zato jer su oni radili zlocine. Pa kako misli Srbija imati normalne odnose sa susjedima, ako cuva one koji su ubijali pripadnike naroda iz susjednih drzava ? Dajte se probudite, inace cete unistiti jos 2-3 generacije, a na kraju , ako u EU ponestane strpljenja, podijeliti ce vas izmedju susjeda da rijesi problem zvan Srbija... Ajmo, susjedi, probudite se i krenite konacno naprijed.

Sarajlija

pre 17 godina

Jos prije par mjeseci sam rekao da sumnjam da ce Mladic biti isporucen Hagu prije zavrsetka procesa izmedju BiH i Jugoslavije, jer je Mladic "nezgodan" svjedok koji bi vjerovatno potvrdio tezu BiH o umijesanosti Jugoslavije u rat u Bih. Ali sa druge strane, sudije u procesu BiH protiv Jugoslavije, mozda ce i na osnovu drugih dokaza (presretnuti razgovori izmedju Milosevica i vodecih ljudi RS) ili dokaza o penziji i unapredjenju Mladica direktno od rukovodilaca JNA odnosno Jugoslavije, ipak presuditi u korist BiH. U tom slucaju, Srbija ce izgubiti dragocjeno vrijeme za pristup u EU, a ujedno ce izgubiti spor sa BiH.
Sve je stvar procjene i kocke, ali ulog je veliki.

PROKLETOLJUT

pre 17 godina

Bravo Dobrice, Brano, Amfilohije !!!! Pokazali ste im....Crveno-crna ekipa vodi sa 10 : 0 protiv sopstvenog naroda, i to u produzecima Kada sledeci put budete razmisljali kako to Hrvati lete za London za 15 evra, prisetite se nepobedivog crveno-crnog tima sa povampirenim politkomagitpropovcima na celu ...pozdravio nas Beba Popovic koji je o ovome pricao pre 3 meseca ....

Igor

pre 17 godina

Neshto smrdi u drzhavi Srbiji.Izgleda da je Vlada izgubila odavno chulo mirisa kad ne mozhe da izbaci iz Srbije ono shto se odavno usmrdelo, a visi nam oko vrata.Ne verujem da tje ova Vlada popraviti njuh po ovom pitanju.A optuzhenik neka se izlezhava.E zemljo Srbijo.tctctctc

nebitna

pre 17 godina

Do sada nas "nije volela" Amerika , sada nas "ne voli" ni Evropa a mi ponosni na sve to. Vazno da smo mi bezgresni, pravim putem vodjeni , svi se udruze i priznaju jaceg i mocnijeg koliko je to potrebno , samo smo mi dovoljni sami sebi. E jadna Srbijo , gde ides i gde ces stici...vise ni u mestu ne umes da tapkas i drzis minimalni nivo egzistencije. Srecom da oni za koje rekoste da nas "ne vole" ipak daju sansu nama kao ljudima da svoj jedan jedini zivot provedemo normalno ispunjeni radostima obicnog coveka... dokle bre vise samo o politici i podelama...

Goran

pre 17 godina

Sad ce Kostunica da se pojavi i kaze "A kada sam ja to obecao isporucenje do kraja Aprila?" I stvarno - jel neko njega cuo na tu temu - nije niko. Niti je to potvrdjeno niti demantovano, prema tome igranka se nastavlja. Necemo se mi njega tako lako resiti, kazem ja vama.

GoranA

pre 17 godina

Sta da kazem na ovu vest. Mi se ponasamo kao da nam niko nista nemoze, ali ja bih sad voleo da nam Evropa da sankcije. Mozda cemo se onda upitati sta to bese, pa oni to ozbiljno. Nama treba diktatura nekoliko godina pa da se opametimo kao i ostale komunisticke zemlje u nasom okruzenju koje su se probudile i sada se nalaze u Evropi. Cak sta vise oni ce o nama i odlucivati u buducnosti, a mi cemo kao kuce pred njihovim vratima cekati da nam bacu neku kost.
Dok god budu vladali stari komunisti, socialisti, radikali i ostali banditi nasom zemljom nikad mi necemo Evropu videti. Ja samo pozivam narod da na sledecem glasanju daju glas za buducnost i novu demokratiju. Izadjimo ponovo na ulice.

Branka Nicija

pre 17 godina

Ne isporucujemo srpske generale. U EU tako skoro ne mozemo ne zbog toga, nego zato sto smo u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji, ogrezli u korupciju i nerad i jednostavno nam nije mesto u drustvu funkcionisucih pravnih drzava. Zasad.

npb

pre 17 godina

Mnogi su zaboravili da je g. Koštunica 2001-e faktički obećao zapadu izglasavanje zakona o izručivanju optuženih. Posle silnih opstrukcija u saveznom parlamentu (prednjačio je crnogorski SNP), zakon nije izglasan i Zoran Đinđić je bio primoran da saradnju potkrepi primerom izručenja Miloševića.
Taj primer pokazuje da Koštunica, uz očigledne kvalitete, nije baš sasvim izučio balkansku politiku. Možda bi on bio dobar legalista u Americi ili Francuskoj, ali u Srbiji vođa mora da pokaže zube i opali žestoko kad zatreba. Ne pravi se mir u kući tako što se simulira nekakav "parlamentarizam" pravljenjem višeslojnih koalicija - za ovo nam treba SPS, za ovo radikali, za ovo Vuk, za ovo Sulejman... Taj politički reaktivizam, kome je Koštunica sklon, mnogo košta Srbiju. Umesto da je lepo pre godinu i po dana izašao pred građane Srbije (a inače ga nikad nema na TV, što je još jedan minus) i rekao da svi moraju u Hag, jer je to nacionalni interes i onda ih sve pohvatao i prosledio - onda bi tu muku skinuo s dnevnog reda i onda bi i Kosovo i ostali problemi bili lakši za rešavanje.
Ali ne, ovako manje boli...

nufar

pre 17 godina

uopste mi nije simpaticna birokratska ,sterilna i licemerna Evropa i Haski tribunal.Al, brate Mladicu ,idi vise u taj Hag i reci im u lice sta mislis kao Seselj! Dokazi im ako imas argumenata da mogu da ti sude ali ne i da te osudjuju.

Narod

pre 17 godina

A onda dodje Kostunica, obrati se naciji i kaze; "Postovani gradjani, pre jednog sata u Hag je prebacen general Ratko Mladic i time je Vlada Srbije ispunila svoju obavezu datu Medjunarodnoj zajednici blablabla
I sta ce biti onda neverne Tome?

Milos

pre 17 godina

Ocigledno je da su Milosevicevi tajkuni i tajne sluzbe i njihov eksponent Kostunica ocenili da je dostignuti nivo saradnje sa svetom potpuno zadovoljavajuci: oni mogu da kupuju ekskluzivne palate u Londonu i na drugim sik mestima, drze monopol na domacem trzistu i iskljuce svaku domacu i stranu konkurenciju, nesto stranih investicija je doslo i dolazice i dalje, pa se sada valjda stranci nece povlaciti, kosovsku i crnogorsku situaciju ce daljim manipulacijama uspeti da odrze pod kontrolom, narod gleda sve to, cuti i trpi...znaci – situacija je pod kontrolom i samo treba produziti tim pravcem. Zasto bi se onda isporucivao Mladic? Pa valjda je svet trebalo da je do sada upoznat sa nasom poslovicom “obecanje, ludom radovanje”? Samo, ko je tu lud a ko zbunjen, videcemo vrlo brzo.

maloumni

pre 17 godina

Al smo im jos jednom pokazali !!! Al smo im odrzali lekciju!!!!! Al im lepo prkosimo !!!!!! Ponekada se pitam ima li neko normalan i racionalan u ovoj zemlji. Mi izgleda nismo civilizacijski odmakli dalje od sira, slanine, rakije, i juris junaci !!!!!!! E, jadna nam majka.

Zoe

pre 17 godina

Odavno smo mi odpevali svoju "putuj evropo" pesmu. Samo naivni su dozvolili sebi da veruju da je samo Zoran ubijen 12 Marta. Oni koji su nalozili, ubili, seirili, nisu bili naivni. Ozbiljno su ga ubili i ozbiljno su znali (i hteli, i uspeli) da Srbija u Evropu nece. Niko nije razumeo sta nam je tada porucivao cudni bivsi unutrasnji ministar: da narodu istinu ne mozes reci odjednom, da ne bi doziveo sok, pa tako on i ostali cuvari tajni ne rekose ustvari da je odluka jos tada pala da se u evropu nece do poslednje kapi krvi onih koji bi u evropu. Biz"m"ismeni sve to finansiraju,a vlast im vraca tako sto se trudi da biznismeni dobiju olaksice za vize. Kakva idila, do ludila.

cvijus

pre 17 godina

Ma nisu nam politicari krivi, sami smo krivi. Da smo oktobra 2000 napravili "rumunski scenario" cela haska ekipa bila bi u Hagu, a Djindjic bi bio ziv i bi mso bili u grupi za ulazak u EU zajedno sa Bugarima i Rumunima. Alo Srbi, budite se iz apatije.

hajro sokolovic

pre 17 godina

Najljepse bih vas molio da o ovoj temi vise ne pisete.A u mom jucerasnjem komentaru sam pitao da mi neko ozbiljan objasni razliku izmedju kostunice i mladica.Obojica su usmjereni ka jedinstvenom cilju samo su im uloge razlicite.A ni jedan ni drugi nisu nikoga ubili.Podsjecam da se i sam kostunica pentrao po rovovima oko sarajeva.Nije poznato da li je pucao po sarajevu.A dok je kostunica bio predsednik sr jugoslavije mladic je mirno zivio u svojoj kuci u beogradu u ulici blagoja parovica na banovom brdu.I sad ovaj je demokrata a ovaj drugi zlocinac.Ma ajte molim vas.Slican komentar juce od mene niste htjeli da objavite pa nevjerujem da cete ni danas ovaj objaviti.Jer ni vi nevolite bas istinu do kraja vec malo balansiranu.Ali cete makar morati istinu da procitate a i to je nesto.Hvala vam lijepo i sretno.

Aca_USA

pre 17 godina

1. Mladic je zasluzio da mu se sudi (ako za nista drugo ono za Srebrenicu).
2. Sudjenje bi bilo najbolje da se odrzi u Srbiji (pa caki i u njegovom odsustvu).
3. Njegovim odlaskom u Hag Srbija nista ne dobija.
4. Sto se tice ulaska u EU pogledajte sat rade Turskoj (vec 30 godina im postavljaju dodatne uslove). Bilo je samo Milisovec, sada samo Mladic, posle ce traziti Karadzica, pa Hadzica...
5. Isporucili smo Hagu Milosevica, Milutinovica, Martica, Simatovica, Stanisica, Seselja, Ojdanica, Pavkovica i sta su uradili ?
5. Samo mrtav indijanac je dobar indihjanac...

ni uslovno, ni bezuslovno

pre 17 godina

Pa sta vise hoce ti tamo u Xagy? Zar im nije dosta sto smo poceli da uvodimo "zakonitost i red" u drzavu zatvarajuci kojekakve neposlusne televizije? Izgleda da ne gledaju "javni servis" kod njih tamo.

Zoran

pre 17 godina

Jednom politički zrelom i ozbiljnom narodu bi ovo bilo dokaz da političari koji vode politiku ove zemlje najblaže rečeno: nisu politički zreli, nisu u stanju da ispune ni svoja obećanja, a o očekivanju građana da i ne pričamo. Ovi političari koji su na političkoj odgovorosti, odnosno u Vladi nisu sposobni da vode zemlju u proces priključenju Evropi. Svaki političar koji se trenutno nalazi u vladajućij koaliciji treba da ponese svoj deo odgovornosti za neispunjenje obećanog. Ili dajte pojedinačno ostavke ili kompletno podnesite ostavku jer niste ispunili ne ono što je narod od vas očekivao, već ono što je Vlada na čelu sa Premijerom obećala i to ne nama već politički odgovornim ljudima u Evropskoj uniji. Da sada ne ulazim u nama obećano. Utav, denacionalizacija, borba protiv korupcije, strane investicije i svašta još. Ko sme danas od njih da Vas biračko telo pogleda u oči.

Milan

pre 17 godina

Dan danas u nekim zapadnim medijima mozete naci da je Shamil Basajev bio junak i borac za slobodu. Alija kad je umro, svi zapadni diplomate su izjavljivali saucece i govorili kako je svet ostao bez velikog coveka. Takva Evropa meni ne treba, zato im ja Mladica nikad ne bih predao.

rade

pre 17 godina

U ovoj prilici, Kostunica moze da odigra veoma znacajnu ulogu. Treba da izadje pred javnost, objasni prave razloge, zbog cega nije ispunio svoje obecanje i podnese ostavku na svoj polozaj. To bi verujem pozitivno uticalo na dalji razvoj dogadjaja i na EU, koja bi morala da razmisli o svojim potezima. To bi bilo dobro i za Kostunicu.

Pinki

pre 17 godina

Nazalost, dahijama u Srbiji je u najboljem interesu da drze narod kao taoce, izolovane od ostatka sveta... ne ocekujem nista dobro, pokazali su da ne prezaju ni od cega, narod je shvatio i ucutao, slomice se pre ili kasnije, ne dolazi u obzir priblizavanje Evropi i normalna drzava, pobogu - tamo bi se znalo "ko kosi a ko vodu nosi"!
Sto se Mladica tice, sad je sasvim sigurno da on nece (ziv) otici u Hag, zasto - to znaju oni koji nece tamo da ga posalju!

SVD

pre 17 godina

Strašno je razočaranje kad predsednik Vlade da reč koju ne ispuni i čak ne nađe za potrebno da se izvini ako je već bio nedozreo da obeća nešto nad čim nema kontrole. Ovo obećavanje pa neispunjavanje, čini da se ne samo o Koštunici nego i o celoj srpskoj političkoj vrhuški može da izvede samo jedan negativan zaključak, da se radi o ljudima s kojima ne treba praviti posla. Ja ni u biznisu nisam imao mnogo razumevanja za takve ljude, a kamo li u vođenju države.

Slobodan

pre 17 godina

Politicari su samo poslusnici razlicitih mafijaskih grupa i drzavne bezbednosti. Na nasu sudbinu uticu neznalice, barabe, kumovi, sinovi, neobrazovani i nekompetentni koji su se obogatili za vreme devedesetih. Ovo je tek najave krize koja nas ceka sa njima.

obecanje

pre 17 godina

Kakve ogavne posledice se mogu ocekivati usled neisporucivanja Mladica: Gubljenje CG i Kosova, nova izolacija, crkva postaje dominantna u politickom zivotu, kriminalci ponovo diluju i deluju...

Oni_zg

pre 17 godina

To me podsjeca na onu anegdotu kad je neki poznati psihijatar dosao u ludnicu i prica bolesnicima nesto kao 'Mi vam mozemo pomoci, ali se izlijeciti morate sami. Ne postoji cudotvoran lijek ni osoba koja ce vas doci izlijeciti'. A jedan saljivac iz gomile kaze 'Kako nece doci, pa vi ste dosli.' A psihijatar mu odgovori 'Ali ja sam vam dosao reci da nitko nece doci'.
Ako vi mislite da se Europa bavi Srbijom, varate se. Osim tih par ljudi tipa Karle i Olija kojima je to posao, 99% europljana Srbiju ne bi pronasla na karti. Vjerojatno se u novinama svaki mjesec objavi clancic o tome da Mladic jos nije u Hagu, a ni njega nitko ne cita. Nikakav prkos ili otpor tu ne pomaze. Nije pomagao ni Hrvatskoj, jer Oni imaju vremena i novaca na bacanje.

mama ludaca

pre 17 godina

Nekako smo svi znali da ce premijer slagati. Njegovo "dajem rec" se odnosi na crkvu i idejno bliske, a mi, gradjani Srbije i glasaci, smo deveta rupa na svirali. Za razliku od premijera i njegovih postovalaca, ja zelim da budem deo Evrope, a ne da tumaram po mraku i blatu srpske proslosti zbog raznih autisticnih skotova, njihovih idola, heroja, utesitelja, ujedinitelja, mudroslova... Da, zanimljivo je to sto bismo mi da nam drugi nadju i u Hag isporuce trazene, a zaboravljaju da je svako obavezan da svoje smece sam cisti.

Zato!

pre 17 godina

Zato jer je pored toga sto je branio svoj narod (?) malo izvoleo ubijati nenaoruzane ljude, decu, zene. To bas i nije dostojno jednog heroja, zar ne?

goran

pre 17 godina

Oni da nas hoce, Mladic im uopste ne bi bio vazan. sve su ovo price za mali decu.
koliko je americkih Mladica sada u Iraku pitam se, a niko se ne uzbudjuje preterano

АНЕМ

pre 17 godina

Уценама се код српског народа ништа не постиже. Све време нам обећавају мачку у џаку. Дај да видимо шта добијамо ако изручимо Младића. Од обећања се не живи. А ти из Хага очигледно не знају како је један странац лепо дефинисао инат- "злочести пркос".

Ivan

pre 17 godina

Evropa treba da nam lupi sankcije, tj. nasoj nesrecnoj vladi, zasluzili smo zbog melanholicnog ponasanja, nereagovanja, i samim tim podrske ovakvoj vladi. Ovaj premijer sa svojim ministrima je zasluzio sankcije, izgleda je to jedini nacin da ovaj jadan narod shvati da vlada "opet" nesto ne radi kako treba, tako je i milosevic poceo svoju vladavinu optuzivsi zapadne zemlje da su protiv nas, smesno i zalosno. Mi izgleda na greskama neucimo. Tuzna nam je zemlja sa ljudima koji je predstavljaju!

gradjanin

pre 17 godina

Svaka cast Kostunici – ni rec nije u stanju da odrzi. Srbija ima politicare kojima se nikako ne moze verovati. Odlazak Crne Gore izgleda da je nacin da ta buduca drzava nekako stigne do Evropske unije, a u svakom slucaju pre nego sto bi sa Srbijom koja ce na nasu zalost ostati crna rupa Balkana. Ovde ce da vladaju radikali i pevace se uz gusle o proslosti. Svet ce ici napred.

Neverni Toma

pre 17 godina

Ma daj bre manite nas vise zamlacivanja o Evropi. Neka ta Evropa gleda svoja posla i neka nas ako hoce prihvati takve kakvi smo. Ponos nam je mali, ali oni bi i to malo da uniste pa da budemo svi isti.

Srba

pre 17 godina

Setih se obracanja Dr Arcibalda Rajsa "Cujte me Srbi". Najvece zlo drzave su pokvareni i neodgovorni politicari koji se bave samo strancerenjem i licnim bogacenjem. Ovo je receno 1928.

rasina

pre 17 godina

Bosanac zna šta je radio, zato neće da se preda. Dok ga ova vlast čuva, tako će nam biti. Ali, ni oni neće dugo. Smrt fašizmu, sloboda narodu!

rasina

pre 17 godina

Bosanac zna šta je radio, zato neće da se preda. Dok ga ova vlast čuva, tako će nam biti. Ali, ni oni neće dugo. Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Srba

pre 17 godina

Setih se obracanja Dr Arcibalda Rajsa "Cujte me Srbi". Najvece zlo drzave su pokvareni i neodgovorni politicari koji se bave samo strancerenjem i licnim bogacenjem. Ovo je receno 1928.

Ivan

pre 17 godina

Evropa treba da nam lupi sankcije, tj. nasoj nesrecnoj vladi, zasluzili smo zbog melanholicnog ponasanja, nereagovanja, i samim tim podrske ovakvoj vladi. Ovaj premijer sa svojim ministrima je zasluzio sankcije, izgleda je to jedini nacin da ovaj jadan narod shvati da vlada "opet" nesto ne radi kako treba, tako je i milosevic poceo svoju vladavinu optuzivsi zapadne zemlje da su protiv nas, smesno i zalosno. Mi izgleda na greskama neucimo. Tuzna nam je zemlja sa ljudima koji je predstavljaju!

gradjanin

pre 17 godina

Svaka cast Kostunici – ni rec nije u stanju da odrzi. Srbija ima politicare kojima se nikako ne moze verovati. Odlazak Crne Gore izgleda da je nacin da ta buduca drzava nekako stigne do Evropske unije, a u svakom slucaju pre nego sto bi sa Srbijom koja ce na nasu zalost ostati crna rupa Balkana. Ovde ce da vladaju radikali i pevace se uz gusle o proslosti. Svet ce ici napred.

goran

pre 17 godina

Oni da nas hoce, Mladic im uopste ne bi bio vazan. sve su ovo price za mali decu.
koliko je americkih Mladica sada u Iraku pitam se, a niko se ne uzbudjuje preterano

АНЕМ

pre 17 godina

Уценама се код српског народа ништа не постиже. Све време нам обећавају мачку у џаку. Дај да видимо шта добијамо ако изручимо Младића. Од обећања се не живи. А ти из Хага очигледно не знају како је један странац лепо дефинисао инат- "злочести пркос".

Neverni Toma

pre 17 godina

Ma daj bre manite nas vise zamlacivanja o Evropi. Neka ta Evropa gleda svoja posla i neka nas ako hoce prihvati takve kakvi smo. Ponos nam je mali, ali oni bi i to malo da uniste pa da budemo svi isti.

Zato!

pre 17 godina

Zato jer je pored toga sto je branio svoj narod (?) malo izvoleo ubijati nenaoruzane ljude, decu, zene. To bas i nije dostojno jednog heroja, zar ne?

Oni_zg

pre 17 godina

To me podsjeca na onu anegdotu kad je neki poznati psihijatar dosao u ludnicu i prica bolesnicima nesto kao 'Mi vam mozemo pomoci, ali se izlijeciti morate sami. Ne postoji cudotvoran lijek ni osoba koja ce vas doci izlijeciti'. A jedan saljivac iz gomile kaze 'Kako nece doci, pa vi ste dosli.' A psihijatar mu odgovori 'Ali ja sam vam dosao reci da nitko nece doci'.
Ako vi mislite da se Europa bavi Srbijom, varate se. Osim tih par ljudi tipa Karle i Olija kojima je to posao, 99% europljana Srbiju ne bi pronasla na karti. Vjerojatno se u novinama svaki mjesec objavi clancic o tome da Mladic jos nije u Hagu, a ni njega nitko ne cita. Nikakav prkos ili otpor tu ne pomaze. Nije pomagao ni Hrvatskoj, jer Oni imaju vremena i novaca na bacanje.

mama ludaca

pre 17 godina

Nekako smo svi znali da ce premijer slagati. Njegovo "dajem rec" se odnosi na crkvu i idejno bliske, a mi, gradjani Srbije i glasaci, smo deveta rupa na svirali. Za razliku od premijera i njegovih postovalaca, ja zelim da budem deo Evrope, a ne da tumaram po mraku i blatu srpske proslosti zbog raznih autisticnih skotova, njihovih idola, heroja, utesitelja, ujedinitelja, mudroslova... Da, zanimljivo je to sto bismo mi da nam drugi nadju i u Hag isporuce trazene, a zaboravljaju da je svako obavezan da svoje smece sam cisti.

Slobodan

pre 17 godina

Politicari su samo poslusnici razlicitih mafijaskih grupa i drzavne bezbednosti. Na nasu sudbinu uticu neznalice, barabe, kumovi, sinovi, neobrazovani i nekompetentni koji su se obogatili za vreme devedesetih. Ovo je tek najave krize koja nas ceka sa njima.

obecanje

pre 17 godina

Kakve ogavne posledice se mogu ocekivati usled neisporucivanja Mladica: Gubljenje CG i Kosova, nova izolacija, crkva postaje dominantna u politickom zivotu, kriminalci ponovo diluju i deluju...

rade

pre 17 godina

U ovoj prilici, Kostunica moze da odigra veoma znacajnu ulogu. Treba da izadje pred javnost, objasni prave razloge, zbog cega nije ispunio svoje obecanje i podnese ostavku na svoj polozaj. To bi verujem pozitivno uticalo na dalji razvoj dogadjaja i na EU, koja bi morala da razmisli o svojim potezima. To bi bilo dobro i za Kostunicu.

SVD

pre 17 godina

Strašno je razočaranje kad predsednik Vlade da reč koju ne ispuni i čak ne nađe za potrebno da se izvini ako je već bio nedozreo da obeća nešto nad čim nema kontrole. Ovo obećavanje pa neispunjavanje, čini da se ne samo o Koštunici nego i o celoj srpskoj političkoj vrhuški može da izvede samo jedan negativan zaključak, da se radi o ljudima s kojima ne treba praviti posla. Ja ni u biznisu nisam imao mnogo razumevanja za takve ljude, a kamo li u vođenju države.

Milan

pre 17 godina

Dan danas u nekim zapadnim medijima mozete naci da je Shamil Basajev bio junak i borac za slobodu. Alija kad je umro, svi zapadni diplomate su izjavljivali saucece i govorili kako je svet ostao bez velikog coveka. Takva Evropa meni ne treba, zato im ja Mladica nikad ne bih predao.

Pinki

pre 17 godina

Nazalost, dahijama u Srbiji je u najboljem interesu da drze narod kao taoce, izolovane od ostatka sveta... ne ocekujem nista dobro, pokazali su da ne prezaju ni od cega, narod je shvatio i ucutao, slomice se pre ili kasnije, ne dolazi u obzir priblizavanje Evropi i normalna drzava, pobogu - tamo bi se znalo "ko kosi a ko vodu nosi"!
Sto se Mladica tice, sad je sasvim sigurno da on nece (ziv) otici u Hag, zasto - to znaju oni koji nece tamo da ga posalju!

Zoe

pre 17 godina

Odavno smo mi odpevali svoju "putuj evropo" pesmu. Samo naivni su dozvolili sebi da veruju da je samo Zoran ubijen 12 Marta. Oni koji su nalozili, ubili, seirili, nisu bili naivni. Ozbiljno su ga ubili i ozbiljno su znali (i hteli, i uspeli) da Srbija u Evropu nece. Niko nije razumeo sta nam je tada porucivao cudni bivsi unutrasnji ministar: da narodu istinu ne mozes reci odjednom, da ne bi doziveo sok, pa tako on i ostali cuvari tajni ne rekose ustvari da je odluka jos tada pala da se u evropu nece do poslednje kapi krvi onih koji bi u evropu. Biz"m"ismeni sve to finansiraju,a vlast im vraca tako sto se trudi da biznismeni dobiju olaksice za vize. Kakva idila, do ludila.

hajro sokolovic

pre 17 godina

Najljepse bih vas molio da o ovoj temi vise ne pisete.A u mom jucerasnjem komentaru sam pitao da mi neko ozbiljan objasni razliku izmedju kostunice i mladica.Obojica su usmjereni ka jedinstvenom cilju samo su im uloge razlicite.A ni jedan ni drugi nisu nikoga ubili.Podsjecam da se i sam kostunica pentrao po rovovima oko sarajeva.Nije poznato da li je pucao po sarajevu.A dok je kostunica bio predsednik sr jugoslavije mladic je mirno zivio u svojoj kuci u beogradu u ulici blagoja parovica na banovom brdu.I sad ovaj je demokrata a ovaj drugi zlocinac.Ma ajte molim vas.Slican komentar juce od mene niste htjeli da objavite pa nevjerujem da cete ni danas ovaj objaviti.Jer ni vi nevolite bas istinu do kraja vec malo balansiranu.Ali cete makar morati istinu da procitate a i to je nesto.Hvala vam lijepo i sretno.

Aca_USA

pre 17 godina

1. Mladic je zasluzio da mu se sudi (ako za nista drugo ono za Srebrenicu).
2. Sudjenje bi bilo najbolje da se odrzi u Srbiji (pa caki i u njegovom odsustvu).
3. Njegovim odlaskom u Hag Srbija nista ne dobija.
4. Sto se tice ulaska u EU pogledajte sat rade Turskoj (vec 30 godina im postavljaju dodatne uslove). Bilo je samo Milisovec, sada samo Mladic, posle ce traziti Karadzica, pa Hadzica...
5. Isporucili smo Hagu Milosevica, Milutinovica, Martica, Simatovica, Stanisica, Seselja, Ojdanica, Pavkovica i sta su uradili ?
5. Samo mrtav indijanac je dobar indihjanac...

ni uslovno, ni bezuslovno

pre 17 godina

Pa sta vise hoce ti tamo u Xagy? Zar im nije dosta sto smo poceli da uvodimo "zakonitost i red" u drzavu zatvarajuci kojekakve neposlusne televizije? Izgleda da ne gledaju "javni servis" kod njih tamo.

Zoran

pre 17 godina

Jednom politički zrelom i ozbiljnom narodu bi ovo bilo dokaz da političari koji vode politiku ove zemlje najblaže rečeno: nisu politički zreli, nisu u stanju da ispune ni svoja obećanja, a o očekivanju građana da i ne pričamo. Ovi političari koji su na političkoj odgovorosti, odnosno u Vladi nisu sposobni da vode zemlju u proces priključenju Evropi. Svaki političar koji se trenutno nalazi u vladajućij koaliciji treba da ponese svoj deo odgovornosti za neispunjenje obećanog. Ili dajte pojedinačno ostavke ili kompletno podnesite ostavku jer niste ispunili ne ono što je narod od vas očekivao, već ono što je Vlada na čelu sa Premijerom obećala i to ne nama već politički odgovornim ljudima u Evropskoj uniji. Da sada ne ulazim u nama obećano. Utav, denacionalizacija, borba protiv korupcije, strane investicije i svašta još. Ko sme danas od njih da Vas biračko telo pogleda u oči.

cvijus

pre 17 godina

Ma nisu nam politicari krivi, sami smo krivi. Da smo oktobra 2000 napravili "rumunski scenario" cela haska ekipa bila bi u Hagu, a Djindjic bi bio ziv i bi mso bili u grupi za ulazak u EU zajedno sa Bugarima i Rumunima. Alo Srbi, budite se iz apatije.

maloumni

pre 17 godina

Al smo im jos jednom pokazali !!! Al smo im odrzali lekciju!!!!! Al im lepo prkosimo !!!!!! Ponekada se pitam ima li neko normalan i racionalan u ovoj zemlji. Mi izgleda nismo civilizacijski odmakli dalje od sira, slanine, rakije, i juris junaci !!!!!!! E, jadna nam majka.

Milos

pre 17 godina

Ocigledno je da su Milosevicevi tajkuni i tajne sluzbe i njihov eksponent Kostunica ocenili da je dostignuti nivo saradnje sa svetom potpuno zadovoljavajuci: oni mogu da kupuju ekskluzivne palate u Londonu i na drugim sik mestima, drze monopol na domacem trzistu i iskljuce svaku domacu i stranu konkurenciju, nesto stranih investicija je doslo i dolazice i dalje, pa se sada valjda stranci nece povlaciti, kosovsku i crnogorsku situaciju ce daljim manipulacijama uspeti da odrze pod kontrolom, narod gleda sve to, cuti i trpi...znaci – situacija je pod kontrolom i samo treba produziti tim pravcem. Zasto bi se onda isporucivao Mladic? Pa valjda je svet trebalo da je do sada upoznat sa nasom poslovicom “obecanje, ludom radovanje”? Samo, ko je tu lud a ko zbunjen, videcemo vrlo brzo.

nufar

pre 17 godina

uopste mi nije simpaticna birokratska ,sterilna i licemerna Evropa i Haski tribunal.Al, brate Mladicu ,idi vise u taj Hag i reci im u lice sta mislis kao Seselj! Dokazi im ako imas argumenata da mogu da ti sude ali ne i da te osudjuju.

Narod

pre 17 godina

A onda dodje Kostunica, obrati se naciji i kaze; "Postovani gradjani, pre jednog sata u Hag je prebacen general Ratko Mladic i time je Vlada Srbije ispunila svoju obavezu datu Medjunarodnoj zajednici blablabla
I sta ce biti onda neverne Tome?

Branka Nicija

pre 17 godina

Ne isporucujemo srpske generale. U EU tako skoro ne mozemo ne zbog toga, nego zato sto smo u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji, ogrezli u korupciju i nerad i jednostavno nam nije mesto u drustvu funkcionisucih pravnih drzava. Zasad.

GoranA

pre 17 godina

Sta da kazem na ovu vest. Mi se ponasamo kao da nam niko nista nemoze, ali ja bih sad voleo da nam Evropa da sankcije. Mozda cemo se onda upitati sta to bese, pa oni to ozbiljno. Nama treba diktatura nekoliko godina pa da se opametimo kao i ostale komunisticke zemlje u nasom okruzenju koje su se probudile i sada se nalaze u Evropi. Cak sta vise oni ce o nama i odlucivati u buducnosti, a mi cemo kao kuce pred njihovim vratima cekati da nam bacu neku kost.
Dok god budu vladali stari komunisti, socialisti, radikali i ostali banditi nasom zemljom nikad mi necemo Evropu videti. Ja samo pozivam narod da na sledecem glasanju daju glas za buducnost i novu demokratiju. Izadjimo ponovo na ulice.

npb

pre 17 godina

Mnogi su zaboravili da je g. Koštunica 2001-e faktički obećao zapadu izglasavanje zakona o izručivanju optuženih. Posle silnih opstrukcija u saveznom parlamentu (prednjačio je crnogorski SNP), zakon nije izglasan i Zoran Đinđić je bio primoran da saradnju potkrepi primerom izručenja Miloševića.
Taj primer pokazuje da Koštunica, uz očigledne kvalitete, nije baš sasvim izučio balkansku politiku. Možda bi on bio dobar legalista u Americi ili Francuskoj, ali u Srbiji vođa mora da pokaže zube i opali žestoko kad zatreba. Ne pravi se mir u kući tako što se simulira nekakav "parlamentarizam" pravljenjem višeslojnih koalicija - za ovo nam treba SPS, za ovo radikali, za ovo Vuk, za ovo Sulejman... Taj politički reaktivizam, kome je Koštunica sklon, mnogo košta Srbiju. Umesto da je lepo pre godinu i po dana izašao pred građane Srbije (a inače ga nikad nema na TV, što je još jedan minus) i rekao da svi moraju u Hag, jer je to nacionalni interes i onda ih sve pohvatao i prosledio - onda bi tu muku skinuo s dnevnog reda i onda bi i Kosovo i ostali problemi bili lakši za rešavanje.
Ali ne, ovako manje boli...

Igor

pre 17 godina

Neshto smrdi u drzhavi Srbiji.Izgleda da je Vlada izgubila odavno chulo mirisa kad ne mozhe da izbaci iz Srbije ono shto se odavno usmrdelo, a visi nam oko vrata.Ne verujem da tje ova Vlada popraviti njuh po ovom pitanju.A optuzhenik neka se izlezhava.E zemljo Srbijo.tctctctc

PROKLETOLJUT

pre 17 godina

Bravo Dobrice, Brano, Amfilohije !!!! Pokazali ste im....Crveno-crna ekipa vodi sa 10 : 0 protiv sopstvenog naroda, i to u produzecima Kada sledeci put budete razmisljali kako to Hrvati lete za London za 15 evra, prisetite se nepobedivog crveno-crnog tima sa povampirenim politkomagitpropovcima na celu ...pozdravio nas Beba Popovic koji je o ovome pricao pre 3 meseca ....

Goran

pre 17 godina

Sad ce Kostunica da se pojavi i kaze "A kada sam ja to obecao isporucenje do kraja Aprila?" I stvarno - jel neko njega cuo na tu temu - nije niko. Niti je to potvrdjeno niti demantovano, prema tome igranka se nastavlja. Necemo se mi njega tako lako resiti, kazem ja vama.

nebitna

pre 17 godina

Do sada nas "nije volela" Amerika , sada nas "ne voli" ni Evropa a mi ponosni na sve to. Vazno da smo mi bezgresni, pravim putem vodjeni , svi se udruze i priznaju jaceg i mocnijeg koliko je to potrebno , samo smo mi dovoljni sami sebi. E jadna Srbijo , gde ides i gde ces stici...vise ni u mestu ne umes da tapkas i drzis minimalni nivo egzistencije. Srecom da oni za koje rekoste da nas "ne vole" ipak daju sansu nama kao ljudima da svoj jedan jedini zivot provedemo normalno ispunjeni radostima obicnog coveka... dokle bre vise samo o politici i podelama...

Sarajlija

pre 17 godina

Jos prije par mjeseci sam rekao da sumnjam da ce Mladic biti isporucen Hagu prije zavrsetka procesa izmedju BiH i Jugoslavije, jer je Mladic "nezgodan" svjedok koji bi vjerovatno potvrdio tezu BiH o umijesanosti Jugoslavije u rat u Bih. Ali sa druge strane, sudije u procesu BiH protiv Jugoslavije, mozda ce i na osnovu drugih dokaza (presretnuti razgovori izmedju Milosevica i vodecih ljudi RS) ili dokaza o penziji i unapredjenju Mladica direktno od rukovodilaca JNA odnosno Jugoslavije, ipak presuditi u korist BiH. U tom slucaju, Srbija ce izgubiti dragocjeno vrijeme za pristup u EU, a ujedno ce izgubiti spor sa BiH.
Sve je stvar procjene i kocke, ali ulog je veliki.

Arpad

pre 17 godina

Kako li sam mogao krajem prošlog meseca poverovati da će možda do kraja ovog meseca doći do tog prokletog izručenja?!?!?!? Kako će nama običnim građanima verovati obični evropljani, ako naše "poglavice" lažu njihovima?

Dejan

pre 17 godina

Pa dobro vise mi nista nije jasno. Zar se Srbija bori protiv svih ? Pa zar jos uvijek ljudima nije jasno da su nitko i nista. Da smo tockice na planeti. Ukoliko ne prihvatite pravila igre velikih nece vas biti. To je kljuc opstanka malih naroda. Ovo inacenje oko Mladica nikome nece smetati u okruzenju ili vani, nego ce smetati gradjanima Srbije. To sto se Srbija inati i misli da drugi ne mogu bez nje, to je najveca glupost koja vuce svoje korijene od prije. Srbija se sve vise izolira. Najvise sama sa svojim postupcima. Pa Mladic i ostali optuzeni se moraju isporuciti ne zato jer to EU trazi, nego zato jer su oni radili zlocine. Pa kako misli Srbija imati normalne odnose sa susjedima, ako cuva one koji su ubijali pripadnike naroda iz susjednih drzava ? Dajte se probudite, inace cete unistiti jos 2-3 generacije, a na kraju , ako u EU ponestane strpljenja, podijeliti ce vas izmedju susjeda da rijesi problem zvan Srbija... Ajmo, susjedi, probudite se i krenite konacno naprijed.

Zoran KV

pre 17 godina

Kazete "nesposobni politicari vode Srbiju"?! Pa mi i nemamo druge! Kod nas su svi politicari nesposobni, zato i ne mozemo da napredujemo. Intelektualna elita koja bi morala da bude svest i savest ovog naroda je vec 15 godina u inostranstvu i odavno je digla ruke od zaludnog posla koji se zove "Bolja Srbija"!!!

zli

pre 17 godina

Nadam se da ce nam Evropa suspendovati pregovore i uvesti sankcije. Pa kad ovom narodu oped pukne film, motkama da otera i vladu i jatake i Mladica
i sve sve koji ga podrzavaju....
Iskreno!!!

Boris

pre 17 godina

Bravo Kostunica!Svi mediji u EU izvestavaju da su pregovori sa Srbijom zbog neisporucenja Mladica ZAUSTAVLJENI!Jos sto godina mraka u Srbiji!!!!!

Danica

pre 17 godina

Kad je Ramus Haradinaj dobio optuznicu,odmah sutradan je otputovao u Hag.Poneo se kao general.Od nasih generala to je ucinio Momcilo Perisic i svaka mu cast. Za ove ostale mogu da upotrebim samo jednu pogrdnu rec koja mislim da nije dozvoljena na ovom sajtu. Danica

gradjanka

pre 17 godina

U neka lepa dobra vremena casni oficiru su se ubijali, ako su time mogli da izbegnu sramotu ili da pomognu svom narodu. Eh, bese nekad...

Srba

pre 17 godina

Setih se obracanja Dr Arcibalda Rajsa "Cujte me Srbi". Najvece zlo drzave su pokvareni i neodgovorni politicari koji se bave samo strancerenjem i licnim bogacenjem. Ovo je receno 1928.

gradjanin

pre 17 godina

Svaka cast Kostunici – ni rec nije u stanju da odrzi. Srbija ima politicare kojima se nikako ne moze verovati. Odlazak Crne Gore izgleda da je nacin da ta buduca drzava nekako stigne do Evropske unije, a u svakom slucaju pre nego sto bi sa Srbijom koja ce na nasu zalost ostati crna rupa Balkana. Ovde ce da vladaju radikali i pevace se uz gusle o proslosti. Svet ce ici napred.

rasina

pre 17 godina

Bosanac zna šta je radio, zato neće da se preda. Dok ga ova vlast čuva, tako će nam biti. Ali, ni oni neće dugo. Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Ivan

pre 17 godina

Evropa treba da nam lupi sankcije, tj. nasoj nesrecnoj vladi, zasluzili smo zbog melanholicnog ponasanja, nereagovanja, i samim tim podrske ovakvoj vladi. Ovaj premijer sa svojim ministrima je zasluzio sankcije, izgleda je to jedini nacin da ovaj jadan narod shvati da vlada "opet" nesto ne radi kako treba, tako je i milosevic poceo svoju vladavinu optuzivsi zapadne zemlje da su protiv nas, smesno i zalosno. Mi izgleda na greskama neucimo. Tuzna nam je zemlja sa ljudima koji je predstavljaju!

goran

pre 17 godina

Oni da nas hoce, Mladic im uopste ne bi bio vazan. sve su ovo price za mali decu.
koliko je americkih Mladica sada u Iraku pitam se, a niko se ne uzbudjuje preterano

АНЕМ

pre 17 godina

Уценама се код српског народа ништа не постиже. Све време нам обећавају мачку у џаку. Дај да видимо шта добијамо ако изручимо Младића. Од обећања се не живи. А ти из Хага очигледно не знају како је један странац лепо дефинисао инат- "злочести пркос".

Neverni Toma

pre 17 godina

Ma daj bre manite nas vise zamlacivanja o Evropi. Neka ta Evropa gleda svoja posla i neka nas ako hoce prihvati takve kakvi smo. Ponos nam je mali, ali oni bi i to malo da uniste pa da budemo svi isti.

Zato!

pre 17 godina

Zato jer je pored toga sto je branio svoj narod (?) malo izvoleo ubijati nenaoruzane ljude, decu, zene. To bas i nije dostojno jednog heroja, zar ne?

Oni_zg

pre 17 godina

To me podsjeca na onu anegdotu kad je neki poznati psihijatar dosao u ludnicu i prica bolesnicima nesto kao 'Mi vam mozemo pomoci, ali se izlijeciti morate sami. Ne postoji cudotvoran lijek ni osoba koja ce vas doci izlijeciti'. A jedan saljivac iz gomile kaze 'Kako nece doci, pa vi ste dosli.' A psihijatar mu odgovori 'Ali ja sam vam dosao reci da nitko nece doci'.
Ako vi mislite da se Europa bavi Srbijom, varate se. Osim tih par ljudi tipa Karle i Olija kojima je to posao, 99% europljana Srbiju ne bi pronasla na karti. Vjerojatno se u novinama svaki mjesec objavi clancic o tome da Mladic jos nije u Hagu, a ni njega nitko ne cita. Nikakav prkos ili otpor tu ne pomaze. Nije pomagao ni Hrvatskoj, jer Oni imaju vremena i novaca na bacanje.

mama ludaca

pre 17 godina

Nekako smo svi znali da ce premijer slagati. Njegovo "dajem rec" se odnosi na crkvu i idejno bliske, a mi, gradjani Srbije i glasaci, smo deveta rupa na svirali. Za razliku od premijera i njegovih postovalaca, ja zelim da budem deo Evrope, a ne da tumaram po mraku i blatu srpske proslosti zbog raznih autisticnih skotova, njihovih idola, heroja, utesitelja, ujedinitelja, mudroslova... Da, zanimljivo je to sto bismo mi da nam drugi nadju i u Hag isporuce trazene, a zaboravljaju da je svako obavezan da svoje smece sam cisti.

Slobodan

pre 17 godina

Politicari su samo poslusnici razlicitih mafijaskih grupa i drzavne bezbednosti. Na nasu sudbinu uticu neznalice, barabe, kumovi, sinovi, neobrazovani i nekompetentni koji su se obogatili za vreme devedesetih. Ovo je tek najave krize koja nas ceka sa njima.

obecanje

pre 17 godina

Kakve ogavne posledice se mogu ocekivati usled neisporucivanja Mladica: Gubljenje CG i Kosova, nova izolacija, crkva postaje dominantna u politickom zivotu, kriminalci ponovo diluju i deluju...

rade

pre 17 godina

U ovoj prilici, Kostunica moze da odigra veoma znacajnu ulogu. Treba da izadje pred javnost, objasni prave razloge, zbog cega nije ispunio svoje obecanje i podnese ostavku na svoj polozaj. To bi verujem pozitivno uticalo na dalji razvoj dogadjaja i na EU, koja bi morala da razmisli o svojim potezima. To bi bilo dobro i za Kostunicu.

SVD

pre 17 godina

Strašno je razočaranje kad predsednik Vlade da reč koju ne ispuni i čak ne nađe za potrebno da se izvini ako je već bio nedozreo da obeća nešto nad čim nema kontrole. Ovo obećavanje pa neispunjavanje, čini da se ne samo o Koštunici nego i o celoj srpskoj političkoj vrhuški može da izvede samo jedan negativan zaključak, da se radi o ljudima s kojima ne treba praviti posla. Ja ni u biznisu nisam imao mnogo razumevanja za takve ljude, a kamo li u vođenju države.

Milan

pre 17 godina

Dan danas u nekim zapadnim medijima mozete naci da je Shamil Basajev bio junak i borac za slobodu. Alija kad je umro, svi zapadni diplomate su izjavljivali saucece i govorili kako je svet ostao bez velikog coveka. Takva Evropa meni ne treba, zato im ja Mladica nikad ne bih predao.

Pinki

pre 17 godina

Nazalost, dahijama u Srbiji je u najboljem interesu da drze narod kao taoce, izolovane od ostatka sveta... ne ocekujem nista dobro, pokazali su da ne prezaju ni od cega, narod je shvatio i ucutao, slomice se pre ili kasnije, ne dolazi u obzir priblizavanje Evropi i normalna drzava, pobogu - tamo bi se znalo "ko kosi a ko vodu nosi"!
Sto se Mladica tice, sad je sasvim sigurno da on nece (ziv) otici u Hag, zasto - to znaju oni koji nece tamo da ga posalju!

Zoe

pre 17 godina

Odavno smo mi odpevali svoju "putuj evropo" pesmu. Samo naivni su dozvolili sebi da veruju da je samo Zoran ubijen 12 Marta. Oni koji su nalozili, ubili, seirili, nisu bili naivni. Ozbiljno su ga ubili i ozbiljno su znali (i hteli, i uspeli) da Srbija u Evropu nece. Niko nije razumeo sta nam je tada porucivao cudni bivsi unutrasnji ministar: da narodu istinu ne mozes reci odjednom, da ne bi doziveo sok, pa tako on i ostali cuvari tajni ne rekose ustvari da je odluka jos tada pala da se u evropu nece do poslednje kapi krvi onih koji bi u evropu. Biz"m"ismeni sve to finansiraju,a vlast im vraca tako sto se trudi da biznismeni dobiju olaksice za vize. Kakva idila, do ludila.

hajro sokolovic

pre 17 godina

Najljepse bih vas molio da o ovoj temi vise ne pisete.A u mom jucerasnjem komentaru sam pitao da mi neko ozbiljan objasni razliku izmedju kostunice i mladica.Obojica su usmjereni ka jedinstvenom cilju samo su im uloge razlicite.A ni jedan ni drugi nisu nikoga ubili.Podsjecam da se i sam kostunica pentrao po rovovima oko sarajeva.Nije poznato da li je pucao po sarajevu.A dok je kostunica bio predsednik sr jugoslavije mladic je mirno zivio u svojoj kuci u beogradu u ulici blagoja parovica na banovom brdu.I sad ovaj je demokrata a ovaj drugi zlocinac.Ma ajte molim vas.Slican komentar juce od mene niste htjeli da objavite pa nevjerujem da cete ni danas ovaj objaviti.Jer ni vi nevolite bas istinu do kraja vec malo balansiranu.Ali cete makar morati istinu da procitate a i to je nesto.Hvala vam lijepo i sretno.

Aca_USA

pre 17 godina

1. Mladic je zasluzio da mu se sudi (ako za nista drugo ono za Srebrenicu).
2. Sudjenje bi bilo najbolje da se odrzi u Srbiji (pa caki i u njegovom odsustvu).
3. Njegovim odlaskom u Hag Srbija nista ne dobija.
4. Sto se tice ulaska u EU pogledajte sat rade Turskoj (vec 30 godina im postavljaju dodatne uslove). Bilo je samo Milisovec, sada samo Mladic, posle ce traziti Karadzica, pa Hadzica...
5. Isporucili smo Hagu Milosevica, Milutinovica, Martica, Simatovica, Stanisica, Seselja, Ojdanica, Pavkovica i sta su uradili ?
5. Samo mrtav indijanac je dobar indihjanac...

ni uslovno, ni bezuslovno

pre 17 godina

Pa sta vise hoce ti tamo u Xagy? Zar im nije dosta sto smo poceli da uvodimo "zakonitost i red" u drzavu zatvarajuci kojekakve neposlusne televizije? Izgleda da ne gledaju "javni servis" kod njih tamo.

Zoran

pre 17 godina

Jednom politički zrelom i ozbiljnom narodu bi ovo bilo dokaz da političari koji vode politiku ove zemlje najblaže rečeno: nisu politički zreli, nisu u stanju da ispune ni svoja obećanja, a o očekivanju građana da i ne pričamo. Ovi političari koji su na političkoj odgovorosti, odnosno u Vladi nisu sposobni da vode zemlju u proces priključenju Evropi. Svaki političar koji se trenutno nalazi u vladajućij koaliciji treba da ponese svoj deo odgovornosti za neispunjenje obećanog. Ili dajte pojedinačno ostavke ili kompletno podnesite ostavku jer niste ispunili ne ono što je narod od vas očekivao, već ono što je Vlada na čelu sa Premijerom obećala i to ne nama već politički odgovornim ljudima u Evropskoj uniji. Da sada ne ulazim u nama obećano. Utav, denacionalizacija, borba protiv korupcije, strane investicije i svašta još. Ko sme danas od njih da Vas biračko telo pogleda u oči.

cvijus

pre 17 godina

Ma nisu nam politicari krivi, sami smo krivi. Da smo oktobra 2000 napravili "rumunski scenario" cela haska ekipa bila bi u Hagu, a Djindjic bi bio ziv i bi mso bili u grupi za ulazak u EU zajedno sa Bugarima i Rumunima. Alo Srbi, budite se iz apatije.

maloumni

pre 17 godina

Al smo im jos jednom pokazali !!! Al smo im odrzali lekciju!!!!! Al im lepo prkosimo !!!!!! Ponekada se pitam ima li neko normalan i racionalan u ovoj zemlji. Mi izgleda nismo civilizacijski odmakli dalje od sira, slanine, rakije, i juris junaci !!!!!!! E, jadna nam majka.

Milos

pre 17 godina

Ocigledno je da su Milosevicevi tajkuni i tajne sluzbe i njihov eksponent Kostunica ocenili da je dostignuti nivo saradnje sa svetom potpuno zadovoljavajuci: oni mogu da kupuju ekskluzivne palate u Londonu i na drugim sik mestima, drze monopol na domacem trzistu i iskljuce svaku domacu i stranu konkurenciju, nesto stranih investicija je doslo i dolazice i dalje, pa se sada valjda stranci nece povlaciti, kosovsku i crnogorsku situaciju ce daljim manipulacijama uspeti da odrze pod kontrolom, narod gleda sve to, cuti i trpi...znaci – situacija je pod kontrolom i samo treba produziti tim pravcem. Zasto bi se onda isporucivao Mladic? Pa valjda je svet trebalo da je do sada upoznat sa nasom poslovicom “obecanje, ludom radovanje”? Samo, ko je tu lud a ko zbunjen, videcemo vrlo brzo.

nufar

pre 17 godina

uopste mi nije simpaticna birokratska ,sterilna i licemerna Evropa i Haski tribunal.Al, brate Mladicu ,idi vise u taj Hag i reci im u lice sta mislis kao Seselj! Dokazi im ako imas argumenata da mogu da ti sude ali ne i da te osudjuju.

Narod

pre 17 godina

A onda dodje Kostunica, obrati se naciji i kaze; "Postovani gradjani, pre jednog sata u Hag je prebacen general Ratko Mladic i time je Vlada Srbije ispunila svoju obavezu datu Medjunarodnoj zajednici blablabla
I sta ce biti onda neverne Tome?

Branka Nicija

pre 17 godina

Ne isporucujemo srpske generale. U EU tako skoro ne mozemo ne zbog toga, nego zato sto smo u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji, ogrezli u korupciju i nerad i jednostavno nam nije mesto u drustvu funkcionisucih pravnih drzava. Zasad.

GoranA

pre 17 godina

Sta da kazem na ovu vest. Mi se ponasamo kao da nam niko nista nemoze, ali ja bih sad voleo da nam Evropa da sankcije. Mozda cemo se onda upitati sta to bese, pa oni to ozbiljno. Nama treba diktatura nekoliko godina pa da se opametimo kao i ostale komunisticke zemlje u nasom okruzenju koje su se probudile i sada se nalaze u Evropi. Cak sta vise oni ce o nama i odlucivati u buducnosti, a mi cemo kao kuce pred njihovim vratima cekati da nam bacu neku kost.
Dok god budu vladali stari komunisti, socialisti, radikali i ostali banditi nasom zemljom nikad mi necemo Evropu videti. Ja samo pozivam narod da na sledecem glasanju daju glas za buducnost i novu demokratiju. Izadjimo ponovo na ulice.

npb

pre 17 godina

Mnogi su zaboravili da je g. Koštunica 2001-e faktički obećao zapadu izglasavanje zakona o izručivanju optuženih. Posle silnih opstrukcija u saveznom parlamentu (prednjačio je crnogorski SNP), zakon nije izglasan i Zoran Đinđić je bio primoran da saradnju potkrepi primerom izručenja Miloševića.
Taj primer pokazuje da Koštunica, uz očigledne kvalitete, nije baš sasvim izučio balkansku politiku. Možda bi on bio dobar legalista u Americi ili Francuskoj, ali u Srbiji vođa mora da pokaže zube i opali žestoko kad zatreba. Ne pravi se mir u kući tako što se simulira nekakav "parlamentarizam" pravljenjem višeslojnih koalicija - za ovo nam treba SPS, za ovo radikali, za ovo Vuk, za ovo Sulejman... Taj politički reaktivizam, kome je Koštunica sklon, mnogo košta Srbiju. Umesto da je lepo pre godinu i po dana izašao pred građane Srbije (a inače ga nikad nema na TV, što je još jedan minus) i rekao da svi moraju u Hag, jer je to nacionalni interes i onda ih sve pohvatao i prosledio - onda bi tu muku skinuo s dnevnog reda i onda bi i Kosovo i ostali problemi bili lakši za rešavanje.
Ali ne, ovako manje boli...

Igor

pre 17 godina

Neshto smrdi u drzhavi Srbiji.Izgleda da je Vlada izgubila odavno chulo mirisa kad ne mozhe da izbaci iz Srbije ono shto se odavno usmrdelo, a visi nam oko vrata.Ne verujem da tje ova Vlada popraviti njuh po ovom pitanju.A optuzhenik neka se izlezhava.E zemljo Srbijo.tctctctc

PROKLETOLJUT

pre 17 godina

Bravo Dobrice, Brano, Amfilohije !!!! Pokazali ste im....Crveno-crna ekipa vodi sa 10 : 0 protiv sopstvenog naroda, i to u produzecima Kada sledeci put budete razmisljali kako to Hrvati lete za London za 15 evra, prisetite se nepobedivog crveno-crnog tima sa povampirenim politkomagitpropovcima na celu ...pozdravio nas Beba Popovic koji je o ovome pricao pre 3 meseca ....

Goran

pre 17 godina

Sad ce Kostunica da se pojavi i kaze "A kada sam ja to obecao isporucenje do kraja Aprila?" I stvarno - jel neko njega cuo na tu temu - nije niko. Niti je to potvrdjeno niti demantovano, prema tome igranka se nastavlja. Necemo se mi njega tako lako resiti, kazem ja vama.

nebitna

pre 17 godina

Do sada nas "nije volela" Amerika , sada nas "ne voli" ni Evropa a mi ponosni na sve to. Vazno da smo mi bezgresni, pravim putem vodjeni , svi se udruze i priznaju jaceg i mocnijeg koliko je to potrebno , samo smo mi dovoljni sami sebi. E jadna Srbijo , gde ides i gde ces stici...vise ni u mestu ne umes da tapkas i drzis minimalni nivo egzistencije. Srecom da oni za koje rekoste da nas "ne vole" ipak daju sansu nama kao ljudima da svoj jedan jedini zivot provedemo normalno ispunjeni radostima obicnog coveka... dokle bre vise samo o politici i podelama...

Sarajlija

pre 17 godina

Jos prije par mjeseci sam rekao da sumnjam da ce Mladic biti isporucen Hagu prije zavrsetka procesa izmedju BiH i Jugoslavije, jer je Mladic "nezgodan" svjedok koji bi vjerovatno potvrdio tezu BiH o umijesanosti Jugoslavije u rat u Bih. Ali sa druge strane, sudije u procesu BiH protiv Jugoslavije, mozda ce i na osnovu drugih dokaza (presretnuti razgovori izmedju Milosevica i vodecih ljudi RS) ili dokaza o penziji i unapredjenju Mladica direktno od rukovodilaca JNA odnosno Jugoslavije, ipak presuditi u korist BiH. U tom slucaju, Srbija ce izgubiti dragocjeno vrijeme za pristup u EU, a ujedno ce izgubiti spor sa BiH.
Sve je stvar procjene i kocke, ali ulog je veliki.

Arpad

pre 17 godina

Kako li sam mogao krajem prošlog meseca poverovati da će možda do kraja ovog meseca doći do tog prokletog izručenja?!?!?!? Kako će nama običnim građanima verovati obični evropljani, ako naše "poglavice" lažu njihovima?

Dejan

pre 17 godina

Pa dobro vise mi nista nije jasno. Zar se Srbija bori protiv svih ? Pa zar jos uvijek ljudima nije jasno da su nitko i nista. Da smo tockice na planeti. Ukoliko ne prihvatite pravila igre velikih nece vas biti. To je kljuc opstanka malih naroda. Ovo inacenje oko Mladica nikome nece smetati u okruzenju ili vani, nego ce smetati gradjanima Srbije. To sto se Srbija inati i misli da drugi ne mogu bez nje, to je najveca glupost koja vuce svoje korijene od prije. Srbija se sve vise izolira. Najvise sama sa svojim postupcima. Pa Mladic i ostali optuzeni se moraju isporuciti ne zato jer to EU trazi, nego zato jer su oni radili zlocine. Pa kako misli Srbija imati normalne odnose sa susjedima, ako cuva one koji su ubijali pripadnike naroda iz susjednih drzava ? Dajte se probudite, inace cete unistiti jos 2-3 generacije, a na kraju , ako u EU ponestane strpljenja, podijeliti ce vas izmedju susjeda da rijesi problem zvan Srbija... Ajmo, susjedi, probudite se i krenite konacno naprijed.

Zoran KV

pre 17 godina

Kazete "nesposobni politicari vode Srbiju"?! Pa mi i nemamo druge! Kod nas su svi politicari nesposobni, zato i ne mozemo da napredujemo. Intelektualna elita koja bi morala da bude svest i savest ovog naroda je vec 15 godina u inostranstvu i odavno je digla ruke od zaludnog posla koji se zove "Bolja Srbija"!!!

zli

pre 17 godina

Nadam se da ce nam Evropa suspendovati pregovore i uvesti sankcije. Pa kad ovom narodu oped pukne film, motkama da otera i vladu i jatake i Mladica
i sve sve koji ga podrzavaju....
Iskreno!!!

Boris

pre 17 godina

Bravo Kostunica!Svi mediji u EU izvestavaju da su pregovori sa Srbijom zbog neisporucenja Mladica ZAUSTAVLJENI!Jos sto godina mraka u Srbiji!!!!!

Danica

pre 17 godina

Kad je Ramus Haradinaj dobio optuznicu,odmah sutradan je otputovao u Hag.Poneo se kao general.Od nasih generala to je ucinio Momcilo Perisic i svaka mu cast. Za ove ostale mogu da upotrebim samo jednu pogrdnu rec koja mislim da nije dozvoljena na ovom sajtu. Danica

gradjanka

pre 17 godina

U neka lepa dobra vremena casni oficiru su se ubijali, ako su time mogli da izbegnu sramotu ili da pomognu svom narodu. Eh, bese nekad...