Ponedeljak, 13.09.2021.

17:25

Trener Medvedeva detaljno objasnio kako je srušen Đoković

Žil Servara, trener Danila Medvedeva veruje da za njegovog učenika posle trijumfa u Njujorku nema granice.

Izvor: Z.K.

Trener Medvedeva detaljno objasnio kako je srušen Ðokoviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

170 Komentari

Sortiraj po:

slaviša šmigič

pre 2 godine

Novak srušio sam sebe to se Novaku ponavlja kad stvara prevelik teret na sebe a baš sve je zavisilo od Novaka koji je tek kad je gubioo 5-1 počeo igrati i udarati kako zna i gotovo uspeo da se vrati u meč pre toga je igrao kao sa Zverevim i ništa nije menjao a razlika u igri MNedvedeva i Zvreva je ogromna mnogo opasniji po Novaka je Zverev ali šta je tu je to isto mu se dešavalo u Parizu sve dok ga nije uzeo i naravno na OI.igrama 2.puta pa nije Novak robot sam je sebi stvorio prevelik problem.Shvatio tek kad je video da je kraj stvarno šteta da je igrao kako zna dobio bi bez velikog napora Rusa koji nije igrao dobro več Nole loše ustvari nikad gore.

Ђоле

pre 2 godine

Ово му је прва и последња слем титула, мада је супер играч.
Није он победио, него је Новак ИЗГУБИО.
Било ко од топ 10 би узео трофеј, пошто Новак је тотално ПУКО.

bane

pre 2 godine

Pobedio ga je zato što je igrao odlično, Novak je igrao koliko je mogao, a sve u svemu - to nije toliko iznenađenje jer Novak na USO ima 3 od 9, za razliko id AO gde ima 9 od 9. Prošle godine na ATP Finals u Londonu, Meda je odrao Đokovića kao dete, isto kao sada. Posle ga je Đoković oprao u Australiji.
Vidimo se u Melburnu 2022.

Vrg

pre 2 godine

Meda bolje odigrao kljucne poene, spasao se brejka vise puta za po nekoliko cm i to je odredilo dalji tok meca. Ali tako je i Nole radio u mnogim mecevima, nekada je i do srece. Ne mozemo da se zalimo. Tri slema, top!

Vrg

pre 2 godine

Meda bolje odigrao kljucne poene, spasao se brejka vise puta za po nekoliko cm i to je odredilo dalji tok meca. Ali tako je i Nole radio u mnogim mecevima, nekada je i do srece. Ne mozemo da se zalimo. Tri slema, top!

Тениста

pre 2 godine

Медведев је сервирао сад и никад више тако у каријери!
Сад је разбеснео Новака...

Вук Караџић

pre 2 godine

сигурно је сада да Новак неће стати док не освоји 25 слемова, и да ће следећи меч против Медведева добити. реално је да освоји Мелбурн.

Dobro

pre 2 godine

Svesni ste svi vi da vam sve strategije o kojima palamudite posle po novinama ne vrede nista ako je Novak u svom elementu. Objasnio ujka Toni odavno.

Borovo naselje

pre 2 godine

A trener Novaka kao da ne postoji. Kao da nije bio u Njujorku. Nigde ni u jednoj vesti, ni slova o Vajdi. A toliko je dobrog doneo Novaku. Zašto?

Hmm

pre 2 godine

Ih kakva filozofija...
Novak 6, 5 sati vise igre, ozbiljniji protivnici, nije imao energije a ni zivaca...
Ovi napravise nauku, a covek igrao sa najjacim protivnikom na poziciji 12...pih.

Neo@

pre 2 godine

Ja ono što sam gledao... Nole nije igrao ni 50% što zna. A Rusu išao prvi servis kao lud do pred kraj II seta.
Da je meč ušao u IV set, Nole bi dobio meč, ali psihički pritisak ga je prosto razorio i nije video velike slabosti i pukotine Rusa od trećeg seta.
Konačno, da je Nole uzeo US Open, ne znam kakva bi mu bila motivacija daljeg igranja i sam Bog je to čini mi se znao.
Ovako, Nole će da grize kao lud i dalje, ne bi me čudilo da i naredne godine uzme prva 3 Grand slama, a onda u Ameriku dodje iskusniji. Kad i to osvoji naredne godine, kad uzme sva 4 u godini, mislim da će se povući nakon toga... Otići će u legendu kao pobednik, kao osvajač!

dejan

pre 2 godine

Ne mogu da verujem kako lupa taj čovek. Kakav Medvedev, Nole je sam poklekao pod neverovatnim pritiskom, ceo svet je to video samo taj čovek nije.

motam kablove

pre 2 godine

Novak pre finala: Doveo sam u savršen balans telo i um. Imam viziju da podižem trofej.
Medvedev pre finala: Igram često fifu i pes
Novak posle finala plače.
Medvedev posle finala baca se u položaj mrtve ribe.

D

pre 2 godine

Da nije bilo tajnog žreba, gde se Medvedevu otvorio najlakši žreb u istoriji i da Novak nije bio premoren i malo izduvan sa Olimpijskih agara, srušili biste ga, al' za malo.

Filip

pre 2 godine

Cudno je samo kako Novak nije izgubio pre finala? U 6 od 7 meceva gubio je prvi set. A to znaci da je nespreman dosao na turnir. Dolaze mladi koji su zeljni uspeha i ozbiljno shvacaju ovu igru za razliku od njega kome je vreme vec isteklo.

mikin

pre 2 godine

"Trener Medvedeva detaljno objasnio kako je srušen Đoković"
On objasnio? Sta tu ima da se objasnjava? Djokovic je srusen jer je on sam sebe srusio! Medvedev izuzev odlicnog servisa nema nista drugo sto bi moglo srusiti Djokovica ... sem ako mu Djokovic u tome obilato ne pomogne. A to se desilo u finalu USO, na zalost.

danilo

pre 2 godine

Ne tražim razlog da opravdam Novaka i ako sam njegov navijač i smatram ga najboljim ikada.
Simpatičan je Medvedev i dobar teniser. Ali, u nedelju je igrao sve samo ne tenis... Ako se tenis zove serviranje i osvajanje poena to je degradirajuće za tenis. Slažem se da serva treba biti oružje u tenisu, ali to nije tenis. Najčistiji tenis igra Djoković, Tim, Zverev...
Ali, Nole nije hteo da bombarduje i osvaja gemove već da publici od 24.000 posetilaca pokaže lepotu tenisa.
Ali ok, idemo dalje, Novak je bio umoran, iscrpljen i nije bio spreman na vrstu igre koju je Medvedev želeo. Zato, polko idemo dalje, biće još GS-mova i Novak će to pokazati u 2022 godini...

Cane

pre 2 godine

Nije nimalo bilo neočekivano da će Medvedev tako da igra. I sam sam ovde pisao da je to jedino što mu daje nekakve šanse. Ali i takva taktika zavisi od Novaka; Novak je po svima, čak i onima koji ga najviše mrze, najbolji riterner svih vremena. U ovom meču ne da nije bio taj najbolji, nego je bio izuzetno loš,a to nema veze sa umorom, nego totalnim odsustvom koncentracije.
To i jeste ono što Francuz kaže da bi "menjali ako ne ide", ali nije bilo potrebe.

Александар

pre 2 godine

Ма шта се палиш толико.Новак није имао довољно времена да се одмори.Слрдећи меч ће победити глатко.Новак је десетак година најбољи и остаће,бар још три,четри године.

vanja

pre 2 godine

Djokovica, još uvek, može da pobedi samo on sam i niko više. To se desilo i u nedelju. Izašao je na meč bezvoljan, bez zara za pobedom. Šteta, ali idemo dalje. Sigurno će osvojiti još koji GS. Onda penzijica. Treba malo i živeti, a ne samo igrati tenis. Srećom ima divnu porodicu, svoju ženu i decu da uživa u životu sa njima.

Ivan

pre 2 godine

Poremetila ga publika, ne zato sto ga voli, nego onog drugog vise mrzi, a i plus su hteli svi da budu na mecu gde se pise istorija, selfi za drustvene mreze. Bolje da je igrao sa cepovima u usima.

Tenisačica psiholog

pre 2 godine

A koja je to "supreme" strategija krasila meč u nedelju? Strategija servis igre? To nije tenis. To je strategija igranja "samog sa sobom", a tenis to danas ne sme i ne treba da bude. Potrebno je u tenisu dobro preispitati uvodjenja novih pravila od kojih ključno treba da bude, umesto dva, jedan ispravan servis u poenu. Servis je danas potpuno pasivan i "nedinamički" element igre, servis igra je zastarela jer baca u senku ostale predivne elemente ovog prelepog sporta koji su tokom vremena toliko evoluirali, koji su danas nadgradjeni i na mnogo višem nivou su nego nekada. Svaki sport kontinuirano preispituje stara pravila i menja ih ukoliko to savremeni sport čini sporim, tromim, jednoličnim. Medvedevu sve čestitke, naravno. Nole, imaš još da igraš, u sjajnoj si formi!

Džoni

pre 2 godine

Možda je ovo za Noletov dalji motiv i dobro? Ne mogu ni da zamislim do kakvog bi pražnjenja došlo da je ovo osvojio? Možda više nikada ne bi ni prišao finalima GS jer bi ga ovo uljuljkalo i možda čak i ugasilo tu vatru za daljim nadmetanjem. Ovako će Nole svakako da održava taj plamen jer zna da još ništa nije gotovo i da nije rekao poslednju reč, a verujem da mu sledeće godine bar motiva neće faliti a i pritisak moranja i očekivanja javnosti će biti manji. Da je ovo osvojio verovatno bi tu i ostao jer bi došlo do zadovoljenja i zasićenja, ovako...

Gogx

pre 2 godine

Mozda I strategija je pomogla ali Novak je sinoc sam sebe pobedio, ne mislim na pritisak on zna kako to da kanalise.
Nije bio njegov dan, igrao je ispod svojih mogucnosti.
Iskreno mislim da ce Novak ponoviti uspeh iz ove godine ali samo pod uslovom da ne pravi velike odmore izmedju turnira jer jednostavno gubi na ostrini.
Sa 35 godina sad je najjaci kako fizicki tako I psihicki!

Ponovi ovu godinu I prepusti deci nek se igraju...

Milutin

pre 2 godine

Kako je srusen Djokovic? Pa sta tu treba objasnjavati. Sam se srusio jer je potpuno nespreman dosao na ovaj GS. Direktno sa mora iz CG, gde se bukvalno zajebavao. I sta je ocekivao? Da ce svi pred njim padati, jer on je, Boze moj, veliki Novak. Bez ijednog pripremnog turnira valjda je mislio da on moze osvojiti veliki GS ili sta? Pa tako nesto mogu misliti samo oni koji se ne bave tim sportom. A Medvedev igrao u Kanadi i Sinsinatiju i ozbiljno se pripremao, pa normalno i uspeo. Svaka mu cast. Mislim da je ovo Novakov pocetak kraja i ne verujem da vise moze osvojiti GS, jer godina proizvodnje cini svoje, a osim Medvedeva, tu su jos Zverev, Tsitsipas, Rublev, Sapovalov, Beretini, Alkaraz, Feliks i jos mnogo mladih koji dolaze. A on kao i Federer i Nadal polako mogu okaciti reket i u zasluzenu penziju.

Just sayin'

pre 2 godine

Kalčo.., premoren Nolo..., aha..., zgazio ga Medo kao krušku
(Đenka, 13. septembar 2021 23:13)


Sve cestitke Medvedevu ali od svih strategija koje su spremili najvise je doprinela ona da ga ide servis.
Em nije imao teske protivnike, em je imao mnogo vise vremena za odmor a sam je rekao da je pred kraj dobio grceve i sreca da je uspeo mec da privede kraju.
Deset godina je mladji od Novaka , sam priznao da je osecao umor a ti se usudjujes da kazes da Novak nije bio umoran.
Niko ne omalovazava njegovu pobedu, sjajan momak, sjajan sportista ali cemu omalovazavanje Novaka?

Oki

pre 2 godine

Medvedev je igrao odlično, to mu se mora priznati, ali činjenica je da bi ga Nole počistio u 4 seta da je bilo polufinale umesto finala.

Svakako mi je drago za Medvedeva, jako gotivan momak

Brat iz mase

pre 2 godine

Voleo bi da su Medvedev i Zverev igrali polufinale i da je pobedio Medvedev pa da ga onda vidimo sa Djokovicem!Novak je bio premoren to se videlo odma,kakva publika kakvi kurci!

Darko

pre 2 godine

Neki bi menjali pravila tenisa jer ih je Medvedev mnogo zaboleo. Kazu da treba biti dozvoljen jedan servis umesto dva. Kompleksi. Zestoki.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.
(Kaiser Roger, 13. septembar 2021 21:33)


Pa jes stvarno, i nije za poredjenje, sa jedne strane imamo 3 GS titule i finale cetvrtog, a sa druge strane imamo cetvrto kolo i cetvrtfinale. Pa i nije za poredjenje realno.

mst

pre 2 godine

Ja sam jedini izgleda ubeđen da je publika poremetila Noleta. Mislim da ga je pozitivno navijanje i naklnjenost publike izbacilo iz takta već na prvom poenu i izbacilo iz ritma i hladnokrvnosti do kraja meča. Bio je spreman na sve sem toga
(Kekec, 13. septembar 2021 23:13)
Nisi jedini. Ja sam bio optimista do momenta kad sam shvatio da nesto nije ok kada je publika na njegovoj strani. Pratim ga 15 godina, maltene od buenos airesa 2006, i duboko ulazim u analizu njegove igre i razvoja. Mentalni tank je bio prazan. Izazvan osvajanjem 3 gren slema i olimpijade na koju je morao da ide - jer srbija je to brate a bas tada je bilo vreme za odmor i rutinu sa roger kupom ili sinsinatijem. Ispao je iz rutine skroz. Onda dolazak na us open bez pripreme i pritisak medija, pritisak da mora da uzme sva cetiri, pritisak da tokom cele karijere juri nadala i federera i da konacno ima penal...i tu se nadovezuje potpuno neprirodno stanje publike - ej pa svi navijaju za njega!!! To stvara utisak kod njega kao da je debitant a ne kao da igra deveto ili deseto finale...da podvucem crtu, ja sam prezadovoljan njegovom reakcijom na poraz, vrlo je svestan okolnosti, i on nije nadigran sinoc, on je delimicno podlegao kombinaciji pritiska i savrsenoj taktici medvedeva. 2022 je njegova godina, odlucice start i AO, ako to uzme - sve je moguce. Pozz iskrenim i ispravnim navijacima!

šarlatani

pre 2 godine

Da, starategija je ona da Medveđev ima sve udarce bolje od Đokovića osim bekhend dijagonale i skraćene loptice. A ni nije običan Rus, nego igra kao da je iz CCCP. Pogađa kuteve kao Rusi trice od ploče Divcu.

Tenisašica psiholog

pre 2 godine

A koja je to "supreme" strategija krasila sinoćni meč? Strategija servis igre? To nije tenis. To je strategija igranja "samog sa sobom", a tenis to danas ne sme i ne treba da bude. Potrebno je u tenisu dobro preispitati uvodjenja novih pravila od kojih ključno treba da bude, umesto dva, jedan ispravan servis u poenu. Servis je danas potpuno pasivan i "nedinamički" element igre, servis igra je zastarela jer baca u senku ostale predivne elemente ovog prelepog sporta koji su tokom vremena toliko evoluirali, koji su danas nadgradjeni i na mnogo višem nivou su nego nekada. Svaki sport kontinuirano preispituje stara pravila i menja ih ukoliko to savremeni sport čini sporim, tromim, jednoličnim. Medvedevu sve čestitke, naravno. Nole, imaš još da igraš, u sjajnoj si formi!

A?

pre 2 godine

Js

I ja uživam u tudjem uspehu, nisam opterećen kao VI (ne persiram nego ste vi množina) Djokovićem, ne čekam njegove pobede da bi se radovao kao vi, ne brojim ni njegove ni tudje milione kao vi, čak i ne znam koliko ih ima kao TI, a paštete jede baš taj koji ih spominje, valjda ih ima na stolu pa se setio..A ti jesi uspešan ali brojanju tudjih miliona..

Lakic

pre 2 godine

Hhahahaha Djokovic je srusen jer mu je ritern bio uzasan, Zverevu je vracao 220 na sat a Medvedevu skoro nista i to dosta siabiji servisi, onda na mrezi Djokovic je prokockao neke poene gde je mogao da napravi brejk i plus ono kad je sudija iz gaca izvukao nec na brejk loptu i dodelio Medvedevu prvi servis, u drugom setu je Djokovic imao mnogo sansi a nista nije iskoristio

Kekec

pre 2 godine

Ja sam jedini izgleda ubeđen da je publika poremetila Noleta. Mislim da ga je pozitivno navijanje i naklnjenost publike izbacilo iz takta već na prvom poenu i izbacilo iz ritma i hladnokrvnosti do kraja meča. Bio je spreman na sve sem toga

Js

pre 2 godine

Js
Šta ti imaš od tih 200 miliona, koliko pašteta?
(A?,
Od Noleta nemam milione nit pasterte ali uzivam u tudjem uspehu jer sam i sam uspesan i ne trebaju mi tudji milioni.
To vi slepci ne kapirate vec samo stvareni ljudi, svako uspesan voli uspeh i drugog oko sebe.
Uzivajte u pastetama i dalje. 😘

NoleGoat

pre 2 godine

Dejane iz tvojih usta u Božije uši!!! Mene ovo samo još jače boli kako vreme prolazi i kada čujem ovakva ohrabrenja mnogo znači. Verujem i podrška do kraja

Petros

pre 2 godine

Ja se ne sećam kada je Novak poslednji put izgubio na velikom turniru a da ga je protivnik nadigrao u 4-5 setova. Svaki put kada izgubi to je ili čišćenje 3-0 ili povede 1-0 pa se nekim čudom odjednom raspadne i izgubi. Tim, Nadal, poslednji protivnici da se sećam da su igrali neizvestan meč sa Novakom i da su pobedili i nadigrali ga. Ostalo Novak uglavnom izgleda kao noćas, ispuvan balon. Koliko je nekad mentalno jak, toliko se nekad i totalno raspadne i ne liči na sebe. Setim se nekad mečeva sa Marejem, Wawrinkom, Nadalom, Federerom... praše se nekoliko sati pa i izgubi. Sad uglavnom kada gubi to izgleda kao da nema života u njemu. Govor tela sve govori. Dal su godine, umor, šta li je...

Patriota

pre 2 godine

Novak nije igrao svoj tenis ,nijedna strategija ne pomaze kada da svoj maksimum. Ovo sada je bilo na nivou igraca iz prvih 200 na list atp. Neznam zasto je bilo tako...

Dejan

pre 2 godine

pobedio je jer je Nole prvo bio umoran,drugo bio je pod velikim pritiskom.Iscrpljen bato i fizicki i psihicki.Da je odigrao kao protiv Zvereva odrao bi Medvedeva ko jarca jer realno Medvedev nije igrao ni pola dobro kako je igrao Zverev.Jedino ga je sluzio servis. Verujem da ce Nole posle ovoga,jedino muciti muku sa Zverevom.Mada iz iskustva bih rekao da ga tek sada vise niko nece pobediti,jer Noleta dobijes jednom,drugi put si gotov.Verujem cak i da moze opet da se bori za kalendarski slem.Zivi bili pa videli

Gde ja zivim

pre 2 godine

Dajte ljudi ne se...te mnogo. Bolji bio Medvedev, koji su razlozi, sta, kako itd, nebitno. 3:0 setovi i to je to, zasluzena pobeda. Covek korektan, odlican teniser i nije kompleksas (sto je medju teniserima jako retka pojava). 10GS je neki njegov domet. Ali svakako nije jurio, samo da bi "skinuo Novaka, ili pobedio Novaka", kao pojedina "nasa braca". Igrao za sebe i svoj prvi GS. Na kraju meca je decko lepo rekao, "Novak je za mene najveci svih vremena" i nema vise sta da se doda.

no name

pre 2 godine

Ovde svako svasta prica i pametan se pravi ,pitanje je da li su ikad reket u ruke uzeli..pogotovo ovi sto lupaju i pricaju Novaka onaj oducio od tenisa...to je smesno
Dakle Medo je prvim servisom pravio prednost konstantno gotovo citavog meca ,i nista vise ..u razmenama su bili podjednaki cak je Novak ima i bolji procenat poena na mrezi, ali Djokovic apsolutno nista nije napravio po pitanju brejk lopti koje su mu se ukazivale ,mnogo nerezonskih udaraca na mrezi i gotovo cistih lopti za realizaciju poena ,koji su ga na kraju kostali..Ni tri neiskoristene vezane brejk lopte pocetkom drugog seta ga nisu mogle trgnuti iz ogromnog psihickog pritiska .Kakav je zicer promasio za vodjstvo od 2:0u drugom setu ,to da je izvukao podigao bi se i medvedev se ne bi mogao sastaviti vise ...Jednostavno je sagorio od velikog opterecenja i cinjenice sta mu je mogao ovaj slem donjeti .Idemo dalje dace Bog u Melburnu da se raestartuje i odbrani titulu .idemooo.

A?

pre 2 godine

@Milutin Šumadinac

A misliš da je u Melburnu Djoković imao ,,ozbiljnog" tenisera u polufinalu a ne nekog van top 100 koji se ni kriv ni dužan tu našao, da vas podsetim da uopšte niste ni započeli raspravu na temu polufinala i protivnika, to vam je bilo ok nego je sad problem ovaj mali Feliks, koji je ipak aj pogledaj koje mesto na listi pa javi. I npr da Djoković nije imao ČITAV JEDAN DAN VIŠE ODMORA od Danila. I da li misliš da strategija i onaj cirkus oko navodne povrede eeej PUKO stomačni MIŠIĆ (kad bi se zezali)..bila sramna?

nesa

pre 2 godine

Da je uzeo u drugom setu Oovak brejk na 1:0 i 0:40 kada je bio na mrezi i odigrao lezerno , Medvedev bi se raspao.
al Nole nije i onda tri dobra servisa i to je bio kraj.

Blaster

pre 2 godine

Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.
(Kaiser Roger, 13. septembar 2021 21:33)

Slušaš, slušaš provalio te čovek nemoj da si sramežljiv. Malo u društvu... znaš kako se kaže: "s' kim si takav si".

teniser

pre 2 godine

Nolo ide u penziju kao GOAT tezak 200 miliona, ajde sad otvori paštetu i lagano. Sutra je novi dan…. 😘
(Js, 13. septembar 2021 21:17) # Link komentara

Pazi ja iskreno mislim da je Novak najbolji teniser do sad (a verovatno ce da prodje i doooosta vremena dok se ne pojavi neki zmaj kao on da sve to anulira). A sto se pastete tice, i ja i ti cemo da je otvorimo ujutro, veruj mi, u odnosu na Novaka, sta god da doruckujemo je pasteta. Tako da ova paljevina na za i protiv po komentarima je malo glupava, realno, jer nismo to mi. Njegove pobede s nama nemaju ama bas nikakve veze. To sto je postigao u karijeri je zasluzan samo on.

celinc

pre 2 godine

Medvedova pobeda je zasluzena i uverljiva,ali da je odigrao najbolji mec zivota i nije,odigrao ga je kao i vecinu svojih meceva,Novak nije bio svestan ni meca ni svoje taktike,pritisak ga je pojeo,te price kako je bio umoran ne piju vode,on je vrhunski atleta,u bilo kojem stanju umora jos uvek moze odlicno odigrati set ili dva,ali on je vec u prvom gemu pokazao da nije spreman za mec mentalno,Medvedev je dao sve od sebe,pa sam je izjavio da su ga sredinom treceg seta poceli hvatati grcevi u nogama i rukama,ali sa druge strane mreze nije bio Novak terminator da to kazni nego razbijeni teniser koji je zeleo da se mec [mucenje] sto pre zavrsi,na svoju visinu Rus ima manjka 10-tak kg misicne mase,stoji na daleko iza osnovne linije,vecinom iz korak-dva eventualno tri dolazi na loptu i udara,kao na D3 igrici,treba pogledati njegove meceve sa Nadalom i Zverevim,Timom,oni ne prebacuju lopticu preko mreze i cekaju njegovu gresku,teraju ga da vise trci sa jedne na drugu stranu terena,sta se vise krece zbog nedostatka misicne mase telo gubi snagu,servis mu postaje slabiji i neprecizniji i onda je prici kraj,tako je nekad Novak umarao Nadala i dolazio do velikog broja pobeda posle tri ili cetri odigrana seta,Rus ce sigurno da uzme jos koji GS,ali da ce u buducnosti biti vladar teniskih terena prosto sumnjam,ako su ga noge i ruke izdavale u trecem setu protiv raspalog Novaka sta ce biti onda sa pravim udaracima,koji nece vracati lpoticu i cekati da pogresi

Milutin Šumadinac

pre 2 godine

Svaka čast Medvedevu za prikazanu igru, dominirao je potpuno.
Jasno je da ta strategija ne bi postojala da je igrao polufinale u 5 setova, a ne sa malim Feliksom koji se ni kriv ni dužan tu našao.
Prvi meč Zverev-Medvedev objasniće treneru "strategiju" koja ne postoji!!
Medvedev mi je drag igrač, i revanširao se za finale AO 2021, ali ovo lupetanje trenera, tipa strategija se svodi na jak servis je sramno!

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Nema Nolo vise GS da osvoji.Bice kao 2016, samo sto je sad jos stariji, gotovo je.
(Kaiser Roger, 13. septembar 2021 20:13)

Shvatas da si isto rekao prosle godine , pa je bilo 3 pobede i Finale? Iskreno svaka cast.
Od poslednjih 13 GS, Novak je osvojio 8, i igrao 2 finala. To je izuzetan uspeh.

A sto se tice prvog mesta, mislim da Novak ostaje prvi, zato sto : Medvedev neminovni gubi 500 poena iz Sangaja i 250 iz Peteograda jer se ti turniri odrzavaju, ne moze da ih brani, pa gubi 50% (proverio sam na zvanicnom ATP sajtu). To je 750 poena, sto daje ukupnu razliku od preko 2000 poena, ali to nije sve, Na Indian Velsu, ni Novak ni Medvedev ne brane mnogo, dok u Parizu, obojica gube po 1000 poena, tako da doje mu na isto. I za kraj, tu je ATP finals, gde nole brani 400 poena, a Medvedev 1500. Tako da, da bi prestigao Novaka, Medvedev mora i IW da osvoji i Pariz da osvoji a Novak mora rano da ispada. Teoretski moguce, ali niko Medi ne garantuje titule, a i Novak se nesto pita.

krca

pre 2 godine

Djoka je zavrsio svoje. Djoka je terorisao Nadala sa onim reternom u noge i tako pritiskao svaki njegov servis. Medvedev se i ne osvrce na Djokin retern, zna da ga dočeka. Bez tog reterna Djoka je pola Djoke. Ostala je samo druga polovina - trčanje.

mr

pre 2 godine

У спорту је просто, посебно индивидуалном, увек је победио бољи. Али, од овог меча једино што жалим, а верујем и да ће Новаку то бити најбитније, то је што је одиграо катастрофалан меч и на тај начин пре свега није поштовао публику на стадиону, себе и на крају своје навијаче. Остао је заробљен негде тамо у својој глави, са расутом енергијом пре меча, и мислима о небитним стварима. Новак није био на терену. Није Данилов сервис био брз, Новак то редовно враћа. Није Данил имао игру и пуно поена, већ је Новак набијао у мрежу. Данил је играо игру без огре, без ватре, само пребацивао и то споре лопте, што је опште познато да Новаку не одгвора никако (сетите се Монфиса), и са том игром је додатно утукао Новака, и то му је генерално најбољи тактички потез у мечу. Све у свему заслужена победа, и није данил крв што је Новак био катастрофалан. И управо то Новак дугује свима, да покаже опет онај свој најачи тенис.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Mozda si cak i u pravu, ali on jos uvek moze da zasedla konja i osvoji barem jos jedan, a vec i sada je bacio sve rekorde Svajcarca koji sprema italijanske spagete na kolena, dok ti slusas domace narodnjake i razmisljas sta je Aglio Olio, a Mr. Barilli igra stoni tenis i snima Instargram klipove. Jedino sto je ostalo je da zakuca jos jedan slem, a Nole i dalje igra. Gotovo je za Mr. Barillija, a Nole jos uvek ima po koju da kaze. Bice sve teze, ali tvog ljubimca je vec davno ostavio da cisti prasinu za njim i brise srebrne posluzavnike.


Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.

Si

pre 2 godine

Djokovic je srusio samog sebe. Srusio ga je pritisak javnosti napetost pred jedinstveni dogadjaj u tenisu ikada. Preveliko breme cak i za njega. Sada je bila prilika za tako nesto pa ko zna kada ponovo?! On, plasim se, vise nece imati snage da ponovi ovogodišnji niz.

@Kaiser Roger

pre 2 godine

Nema Nolo vise GS da osvoji.Bice kao 2016, samo sto je sad jos stariji, gotovo je.
(Kaiser Roger, 13. septembar 2021 20:13)

Mozda si cak i u pravu, ali on jos uvek moze da zasedla konja i osvoji barem jos jedan, a vec i sada je bacio sve rekorde Svajcarca koji sprema italijanske spagete na kolena, dok ti slusas domace narodnjake i razmisljas sta je Aglio Olio, a Mr. Barilli igra stoni tenis i snima Instargram klipove. Jedino sto je ostalo je da zakuca jos jedan slem, a Nole i dalje igra. Gotovo je za Mr. Barillija, a Nole jos uvek ima po koju da kaze. Bice sve teze, ali tvog ljubimca je vec davno ostavio da cisti prasinu za njim i brise srebrne posluzavnike.

stevo

pre 2 godine

Kakav je Medo car. Bilo bi fino saznati nešto o njegovim počecima. Rusiju nisu bombardovali, ali ono u fazonu otac maltretira porodicu i Meda ga dočeka iz bekenda i tu otac dođe sebi i skonta da je veliki talenat za tenis. Ostalo je istorija:)

veliki strumf

pre 2 godine

Da Nole nije onoliko srljao na mrežu i da je bar polovinu onih voleja odigrao kako treba, mogli biste vi milion taktika da pravite.

anapllitičar

pre 2 godine

tako je i Zverev govorio nakon olimpijade pa je na sledećem susretu popio poraz. samo polako. da ove generacije stižu Novaka normalno ne ali on još nije rekao zadnju reč.

Js

pre 2 godine

Ubio ga Meda.Nolo ide u penziju.
(Kaiser Roger

Nolo ide u penziju kao GOAT tezak 200 miliona, ajde sad otvori paštetu i lagano. Sutra je novi dan…. 😘

Bratislav

pre 2 godine

Sada su svi pametni, svi su imali strategiju kako pobediti Novaka. Ali se nepitaju jer niko od njih niti zna niti će znati za ceo svoj sportski život, pod kakvim je pritiskom bio Novak. Jedino, Patrik Muratoglu, je izjavio, jer je kao trener Serene, to iskusio, da će taj nadljudski pritisak biti od ključne važnosti u meču, a to se i obistinilo. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame, što imamo priliku da čitamo.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Mozda si cak i u pravu, ali on jos uvek moze da zasedla konja i osvoji barem jos jedan, a vec i sada je bacio sve rekorde Svajcarca koji sprema italijanske spagete na kolena, dok ti slusas domace narodnjake i razmisljas sta je Aglio Olio, a Mr. Barilli igra stoni tenis i snima Instargram klipove. Jedino sto je ostalo je da zakuca jos jedan slem, a Nole i dalje igra. Gotovo je za Mr. Barillija, a Nole jos uvek ima po koju da kaze. Bice sve teze, ali tvog ljubimca je vec davno ostavio da cisti prasinu za njim i brise srebrne posluzavnike.


Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.

Ja

pre 2 godine

Svi koji prate Novaka godinama znaju da je Novaka srušiob Novak. Spržen je bio, Medvedev bio sjajan u svakom slucaju ali nekakve taktike su naucna fantastika, kada je Novak u pitanju. Da smo gledali obostranu borbu skinuo bih kapu ovako samo mogu da kazem da je Novak i dalje nepobediv od strane igre protivnika ako je raspolozen.
U svakom slucaju zao mi je Medvedeva, sinoc me je podsetio na Noletove početke i borbe za prve slemove. Covek nije bukvalno smeo da se raduje posle poena da ga publika ne unisti.
Noletu nemam vise sta da pozelim dao mi je sve i sebi naravno kao najbolji ikada, a Medvedevu zelim da nastavi ovako.

Globtroter

pre 2 godine

Sad svi filozofiraju i svi znaju tajni sastojak. Svima je jasno da je Olimpijada bila nepotrebna, ali jasno je bilo da je to jedini Novakov nedosanjan san i da će ići i protiv zdrave logike ne bi li uzeo zlatnu medalju. Dubl je bio verovatno najveća greška.

I pored svega toga treba reći da je Novak imao najteži mogući žreb ovoga puta i tri preteška meča. Sa druge strane Danil je imao bozu od turnira do finala. Dečko se nije pošteno oznojio, a da ne pričamo o emotivnom pražnjenju kojega nije imao do finala.

Drago mi je samo zbog potcenjivača koji Zvereva, Medvedeva i Cipiripija vide kao polutane. Momci su ozbiljna teniska klasa, mlađi su i imaju dosta više snage i bilo je pitanje trenutka kada će jedan od njih da dođe do GS.

Nadam se da će se Novak ubrzo oporaviti, jer nema vremena za godinu dana malodušnosti kao što je to sebi mogao da priušti pre 5-6 godina. I dalje ima šta da pokaže, ali mu je za to potrebna energija.

znači

pre 2 godine

Medo ga rasturio na sitne komade, vratio na fabrička, i slobodno mogu reći odučio od tenisa a vi ono čuveno ,,sam sebe pobedio, bio premoren (valjda od ovih nn u žrebu), nije bio na nibou bla bla bla...Vi ko da niste gledali meč sinoć, Novak je bio u čudu kako Medo igra, nemoćan da bilo šta uradi, iz te nemoći je počeo i da cmizdri..(oteo je trin Federeru), ta mentalna gromada kako ga nazivate se raspadne uvek pred pritiskom, taj najbolji riterner nema rešenje za servise ne samo Mede nego svih servera. I na kraju, čak i da su svi ti vaši izgovori tačni, upitate li se nekad kada Novak pobedi da li je protivnik bio premoren, da li je bio na nekom svom nivou ili ne, ili je možda sam sebe pobedio? NE! TO se ne računa, tada je Novak pobedio i slede podsmevanja...Eto vam ga sad!

macconi

pre 2 godine

Trener Medvedeva sada velica svoju strategiju i taktiku...problem je bila Novakova taktika,ta servis volej igra koja nije njegov stil,nikada to nije koristio,ali sada je izgleda bio primoran da tako skracuje poene zbog umora i iscrpljenosti od prethodnih teskih meceva,iako taj umor postoji jos od olimpijade zbog koje je propustio turnire i direktno dosao na US open sto nikada pre tako nije uradio...istrosio se i to je glavni razlog poraza,i odlican servis Medvedeva

Lemi

pre 2 godine

Noleta je stigao umor, preveliki pritisak, a nije imao ni sportske srece kada je sudija dosudio nec kada se lomio drugi set. Da je Medvedev bio u Noletovoj strani zreba i da mu je dosao u cetvrtfinalu ili polufinalu, drugu bi pesmu sada pevao.
Ali dobro, jedan je Novak i ostace jedan, usamljen i nedostizan na vrhu. A to ce potvrditi prvom narednom prilikom, iako mu sada treba malo duza pauza i punjenje baterija.

Mozda se ispostavi da ce ovaj poraz biti korisniji za njegovu karijeru nego da je osvojio sada sva 4 slema. Ovako ce glad i dalje da postoji, a nakon osvajanja golden slema, mislim da on vise ne bi imao nikakav motiv da se pojavi na terenu.
Igricu je vec obrnuo vise puta (4 vezana slema, svi mastersi 2 puta, 20 slemova ukupno, najveci broj nedelja na prvom mestu, najveci broj bodova ikada itd.). On sada bukvalno igra ne za istoriju, vec za misteriju :)

Riki

pre 2 godine

Ja cu reci pravu istinu kako je srusen Djokovic. Tako sto od pocetka do kraja turnira nije odigrao mec ni blizu svoje najbolje igre. Zasto je to tako ne znam. Ali znam ono sto vidim. Riterna koji je njegov zastitni znak skoro da nije ni u pola bilo. Protiv Zvereva je uzasno reternirao, protiv Medvedeva jos gore. Servisa nije ni bilo. Bekhend pasivan, forhend neprecizan. U finalu je odigrao i najgori mec na turniru. Promasivao neke lopte na mrezi koje ne bi ni amateri promasili.
Novak nije bio Novak na citavom turniru i ne shvatam sta tu ima polemisati o nekakvoj taktici i teorijama. Pobijedila ga je sopstvena losa igra ( za njegove standarde ).

aleksa

pre 2 godine

Umor, iscrpljenost i definitivno pritisak Jelene koja u prvi plan zeli da stavi porodicu sto se vidi i iz izjava samog Novaka. . Novak je posvetio mnogo vremena usavrsavanju, od ishrane, mentalne pripreme i na kraju fizicke sposobnosti. Nista od toga nije slucajno, ljudi ustvari i ne znaju kakav je to perfekcionizam i upornost. Svaki dan vam je unaprijed isplaniran i doveden prakticno do savrsenstva. Sve sto je osvojio je veliki rad i zapostavljanje svega ostalog. Na kraju razumijem i Jelenu, ali ovakvog covjeka imati kraj sebe je dar od Boga, mozda nece nadoknaditi djetinjstvo svoje djece za koje mislim da nije u tolikoj mjeri zapostavljeno kako to Jelena istice, ali je ostavio nesto po cemu ga nikada nece zaboraviti, definitivno.

Brada Bg

pre 2 godine

Znaci ovaj francuz ima sve odlike rusa, od izgleda pa do toga da je hladan kao Medvedev i njegova zena, niti se raduju poenima, niti uopste reaguju, klasicni rusi...

cia

pre 2 godine

Srušen je tako što je gospodinu nemcu ruskog porekla namešten žreb i igrao sve sa igračima koji su bili diletanti a Novak sa igračima koji su u rangu ovog nemcorusa. I još sve igrao po 3 seta a Novak po 5 i duplo odmorniji. Pa i HULK bi pao. Ovaj je to iskoristio i normalno da ga je pobedio. Kad amerikanci to lepo isprojektuju tako je to. Vis legis! Eto to je bio recept za pobedu. Na sledećem turniru ili gs ima da ostane samo ona majica od njega sto mu landara. Dezintegrisace ga Novak i neće stati ovde, nije kraj treneru još d ćete da gubite gs-ove od strane Noleta, polako. Mnogo faktora je bilo protiv Noleta a na ruku rusonemca. Zato je i dobio, ne radujte se prerano dušmani!

judd trump

pre 2 godine

Prakljacenje (still serviranja Medvedeva & Cferefa) dalo rezultata sinoc! Novak los, prelos, odsutan, bezvoljan, umoran! Ne bih o "legatu" Rodnija Lejvera. Daleko je to od L od legata! Mislim to sva 4 slema u jednoj sezoni pre 52 godine!!

Realan

pre 2 godine

Jedina taktika Medvedeva je bila to sto je Novak imao tezi zreb, i u cetvrtfinalu i polufinalu Beretinija i Zvereva i u finale usao umorniji. Sledeci GS novi zreb, i nova prilika. Bude li obrnuta situacija da Novak udje sveziji u finale, razbice Medvedeva na param parcad.

pacman007

pre 2 godine

Za pocetak probaj ga obavestiti da postoje jos dve podloge sem betona. Nece valjda buduci broj 1 biti i dalje toliko inferioran u Parizu i Londonu.

Hahahaha

pre 2 godine

Ovde se ljudi ubise da kazu Novaku da iako je izgubio, za njih je pobedio. Da je najbolji za njih, da mu ne zameraju, da, da su njegove emotivne, da ga zbog toga vole, da... Realno, mislim da je on vec danas zaboravio da je juce igrao finale i da je izgubio. Njemu je deo zivota, kao sto je nama deo zivota nesto drugo i ne sedimo 10 dana i ne analiziramo, ne tesimo se, ne pricamo gluposti vec nastavljamo dalje. Saberite se...

dare slovenac

pre 2 godine

Novaku se prvih 90 min od pritiska trese ruka, toliko mu treba da se zagreje i opusti..Obavezno osvajas prvi set ( svi su ga uzeli) u drugom se vraca, tu treba da izdrzis nalet, nastavis agresivnom igrom i da se izpucas sa servama…ako dobijes i 2 set unutar 90 min pobednik si, Novak ce se mentalno slomit ako izjednaci i odete u duboke vode gotov si…Tako je to od prilike izgledalo

donji dzep

pre 2 godine

Smatram da je poraz vec poceo onog trenutka kada je izubio 4. set od Zvereva. Ko je gledao, mogao je da primeti koliko je Novak bio besan na sebe gledajuci u pravcu svog tima, tokom cele pauze izmedju setova.

Vec je takav slucaj imao sa Beretinijem na RG, ali je mec zavrsio u 4. setu i bio potpuno spreman za Nadala.

Na kraju se nekako izvukao u finalu, snagom volje ali i neiskustvom Tsitsipasa.

Zverev ga je naceo, Medvedev zavrsio na ovogodisnjem US Open-u.

O pritisku ne bih mnogo, svi smo videli sta on radi coveku koji je na mentalnom planu broj 1.

Slozio bih se sa vecinom da ovaj poraz jeste najtezi, kao i onaj od Wawrinke na RG. Olaksavajuca okolnost jeste da se zavrsio mec u 3 seta, umesto 4 ili 5.

U svakom slucaju, svi znamo kako se ta prica nastavila (RG 2015) tj. nije se zavrsila jer mu je samo dala dodatno vise motiv da se bori i napreduje dok ne ostvari cilj. A na kraju kada ga je ostvario, usledio je vakum i odsustvo motivacije!

Takodje je presudilo i neiskustvo u ovakvim situacijama, koje niko nije imao vise od 50 godina!

Siguran sam da ce sledeci put zadati zavrsni udarac, ukoliko do njega dodje.

A zasto i ne bi? Ako neko moze da ponovi sve ovo jos jednom, to je upravo sam Novak.

Poz

Sinjorita porfavor turi noge u lavor

pre 2 godine

Novak je srusio sebe.Ako je vec isao u Japan a nije uopste trebao dovoljno je bilo da odigra samo singl.Takodje trebao je da igra Sinsinati kao pripremu za ovaj.Uz to sve nije imao srece na onih 0:40 u drugom setu,da je tad bio brejk drugacije bi mec isao.

Marko

pre 2 godine

Strategija je bila - izadji na teren i moli boga da Novaku nije dan i da će sam sebe pobediti. To se i desilo. Kada je Novak na 80% ili vise, ne postoji apsolutno niko ko ga može dobiti

noleisthebest

pre 2 godine

I jos da dodam onaj trenutak iz drugog seta kad je neki moron namerno pustio muziku usred bejk poena za Noleta koji je maltene bio osvojio i sudija dosudio "let".

Tad mi se stegla knedla u grlu, znala sam da nije dobro.
Jos kad je odmah u sledecem Med. gemu propustio tri vezane brejk lopte, narocito onu prvu, bila je zicer...

Nema veze...cisto da se zna da nije ovo Medvedova pobeda, mec je uvek bio i uvek ce biti na Noletovom reketu bez obzira sto je Medved odlicno servirao u pocetku.

Mnogo mi je zao sto se sve to desilo, sto je svim srcem zeleo da mu noge lete po terenu kao uvek sto lete, ali sto ga nisu slusale ...e tu nije mista mogao, to je bila Bozija volja.
A mi koji u njega verujemo znamo da je Bozija volja uvek najbolja.
Saznacemo jednoga dana i zasto.

U medjuvrenemenu, ziv nam bio Sokole nas i ponose!

singrrr!

pre 2 godine

po mom laickom misljenju, daniil (sa dva i) je dva-tri puta izazvao novaka na beskrajnu razmenu - i dobio! bez forsiranja mu je rekao - hajde sad ti, ako mozes... novak nije mogao, ostao je bez odgovora...daniil se nije uhvatio u klopku da krene napred, pa da ga novak iz defanzive sah-matuje...onda je novak poceo da se muci- pa kako ja dobijem poen? i tu je poceo kraj... novakovi trikovi bili su istroseni

Max

pre 2 godine

Svaka čas vama dvojici ali pobedi je đnogo doprinelo fizičko stanje Novakovo u kombinaciji sa nenormalnim pritiskom.
Videćemo već u sledećim mečevima šta će biti. Cenim da će Novak u velikoj većini pobedjivati.
Naravno, Medvedev deluje kao najozbiljniji kanddidat za prvo mesto kad Novak odluči da je dosta.

noleisthebest

pre 2 godine

I jos da dodam onaj trenutak iz drugog seta kad je neki moron namerno pustio muziku usred bejk poena za Noleta koji je maltene bio osvojio i sudija dosudio "let".

Tad mi se stegla knedla u grlu, znala sam da nije dobro.
Jos kad je odmah u sledecem Med. gemu propustio tri vezane brejk lopte, narocito onu prvu, bila je zicer...

Nema veze...cisto da se zna da nije ovo Medvedova pobeda, mec je uvek bio i uvek ce biti na Noletovom reketu bez obzira sto je Medved odlicno servirao u pocetku.

Mnogo mi je zao sto se sve to desilo, sto je svim srcem zeleo da mu noge lete po terenu kao uvek sto lete, ali sto ga nisu slusale ...e tu nije mista mogao, to je bila Bozija volja.
A mi koji u njega verujemo znamo da je Bozija volja uvek najbolja.
Saznacemo jednoga dana i zasto.

U medjuvrenemenu, ziv nam bio Sokole nas i ponose!

Milorad

pre 2 godine

Prazne price, on ce da prica kako su uspeli da pobede Djokovica, Djokovic pobedio sam sebe, da je u u trecem setu imao samo jedan izgubljeni gem, kojeg je nadoknadio, ne bi vi sad pricali kako ste pobedili Djokovica, nego bi pricali zasto ste izgubili. od kada gledam tenis nisam video ni jednog udaraca, da na 80% servisa dobije mec, ove servise ne bi izdrzali ni Federe ni Nadal iz najboljih dana. Sta ima tu da se filozofira, Djokovic je mec izgubio servisom a ne nekom igrom Medvedeva.Videce mo dokle ce tako Medvedev dobijati meceve na servis.

Slobo

pre 2 godine

Svaka cast Medvedevu. U prvom setu je bilo skoro nemoguce naraviti brejk, ali u drugom i trecem i te kako je bilo sansi, pogotovo kod onih 0:40 i kada se razvio poen Novak je dva puta pogresio sto mu se retko dogadja.Rani brejk u drugom setu bi svakako odveo mec u nekom drugom pravcu , ali Novak nije bio na nivou, bolje reci ni blizu svog nivoa.Razlozi su brojni ima ih mnogo, a po meni jedan od glavnih je odlazak na olimpijadu i potpuno poremecen program priprema za USO. Tek se sada vidi koliko je ovo bilo vaznije od olimpijade, jer i da je uzeo zlato na OI, zal za ovim gubitkom od sinoc bio bi isti.

društvance iz predgrađa

pre 2 godine

Nije Medvedev odigrao ništa specijalno. Odigrao je na svom prepoznatljivom nivou. Sa druge strane, Novak nije igrao ni 50% svoje igre. Premor, pritisak, ali i godine - sve je to uticalo da gledamo Đokovića kakvog nismo gledali ni kada je imao 20 godina.
Ne želim da umanjujem uspeh Medvedeva, nikako. Dečko je zaslužio titulu. Apsolutno.
Samo što sa druge strane mreže nije imao adekvatnog protivnika. Sposobnog da pruži iole ozbiljniji otpor...

pirke kombinirke

pre 2 godine

Da si ti meni živ i zdrav, u narednih godinu-dve neće Nole izgubiti više nijedan meč od Mede. Sad mu je jasno šta treba da čini.

dr

pre 2 godine

ma kakav Medvedev ,Nole je podlegao ogromnom psihičkim pritisku, niko nije toliko jak da izdrži sve što se dešavalo pre meča i tokom čitavog turnira ...inače kad igra kako ume ,niko ,ali niko na svetu ne može da ga pobedi

Sten

pre 2 godine

Novak ima duplo teži put do finala pišete svašta. Medvedev se prošetao do finala na terenu proveo manje oko 5 sati manje. Dobiće od po nosu Medo. Volimo te Nole. Pozdrav iz Doboja

zz

pre 2 godine

Da je Nole bio na svom nivou dzaba bi im bile sve taktike...
Samo da je Nole uzeo onaj gem kad je bio "nec" u 2om setu verovatno bi sada bila druga prica
Ovako ostaje nada da ce Nole dogodine pametnim rasporedom ponovo biti u situaciji da ima sva 4 GS u svojim rukama i da ce iskorostiti sansu...
Za 3 god ponovo sansa za zlatni slem. s Novakom je sve moguće...

noleisthebest

pre 2 godine

Daj ne lupaj...

Nole je pobedio samog sebe, tj poklekao pod pritiskom. To je to i nista vise.

Noge su mu otkazale bio je na korak-pola koraka sporiji. Nije mogao da se prepozna.
Nije mogao da se opusti, previse su ga udavili novinari narocito nasi...

Da li je moglo drugacije...verovatno ne.

To se zove zivot i tako se placa iskustvo.
Sutra kad bi igrao mec, dobio bi Medvedeva garantovano.

Isto se desilo i Sereni Vilijams, njoj cak u polufinalu protiv Vinci.

Nole je velilki emotivac, duhovan covek, njega sve pogadja mnogo dublje.
Trudio se maksimalno da se zastiti ali nije mogao.

Idemo dalje. Zivot je putovanje.

Bravo Nole na fenomenalnoj godini.
Oterao si i Federera i Nadala u penziju svojim pobedama...oporavi se malo, napuni baterije pa krecemo u '22.

Osecam da ce biti sjajna!

Ubijate neznanjem

pre 2 godine

Lako je biti general posle bitke
(sportetika, 13. septembar 2021 20:06)

Izreka glasi - "Posle izgubljene bitke svi su generali pametni", ovo tvoje ne znači ništa.

Kalčo

pre 2 godine

Pobedio je jer je Novak bio premoren to je jedina istina da Medvedev pobedi Đokovića, Zvereva i Beretinija jednostavno neizvodljivo.. A jedan smeč je nedostajao da se vodenica okrene na drugu stranu da jw iskoristio samo jednu od 5 brejk lopti u drugom setu počistio bi ga lagano.. Novak je počeo tek da igra kad je izbacio kroz plač sve emocije iz sebe, da je sreće zaplakao posle prvog seta i skinuo pritisak obrisao bi sa Medom patos lagano i to je jedina istina.. Kakve tvoje crne taktike, sad posle bitke svi pametni...

Jova

pre 2 godine

Ne treba nikakva strategija kad Djokovic izadje na teren i protiv takvog servera izgubi svoj prvi servis. Nešto je debelo zakazao u Djokovicevom timu na ovom US openu jer mu ovo definitivno nije bio samo jedan slučajan loš ulazak u meč eto pod pritiskom finala i istorije. Skoro u svim mečevima je gubio prvi set, i ljudi ovde su se zezali kako Nole daje protivnicima set fore dok se malo zagreje, ali to je bio očigledan signal da Novak nije u formi.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

E moj Žile, lako je da se praviš pametan posle meča...
Da je Medo našao Novaka u polufinalu kao Zverev loše bi se proveo.
Ovako je iznabadao zombi-Novaka što i nije neki podvig.
Ćeraćemo se još...

Milan

pre 2 godine

Sada ga malo preteruju. Suština je da je Novak bio psihički u fazi raspada usled enormnog pritiska, a kada na to dodamo iscrpljujući meč protiv Zvereva i malo vremena za oporavak onda dolazimo do ovog rezultata. U normalnim okolnostima rutinska pobeda Novakova.

Lucky

pre 2 godine

Lipeeetanje trenera ,da i on uzme zasluge.
Novak je pao tako sto Dani nije napravio vise od jedne greske ,koju Nole nije iskoristio.A Nivak ih je pravio bas dosta.Igra koju je pokazao je daleko od njegovih sposobnosti i uopste igre kakvu gaji vec 10 gidina.
Tako da se drugacije ovaj mec nije ni mogao zavrsiti.Sledeci mec izmedju njih dvoice moze bitibsasvim druga prica

Larry

pre 2 godine

Prvo, Djok je srusen jer ga je pojela nervoza. To govori i njegov komentar nakon meca 'drago mi je da je sve gotovo'. Drugo, ja znam 2 granice za Medvedeva (bar za sad) a to su RG i Wimbledon. Sportski pozdrav!

Djido

pre 2 godine

Sedam ljutih gusara
Želi Nola pomest
Rune dobi grčeve
Ostalo ih šest

Šest ljutih gusara
Svak je strah i trepet
Al’ Grikspor se prepao
Ostalo ih pet

Pet ljutih gusara
Traži harikiri
Nišikori posluš’o
Ostalo ih četiri

Gle četiri gusara
Svi su pravi meštri
Frizbi je odleteo
Ostalo ih tri

Tri ljuta gusara
Ostala bez aseva
Mateo je propao
Ostala su dva

Dva ljuta gusara
Svaki hvale vredan
Zverev se okliznuo
Još ostao jedan

Jedan ljuti gusar
Postao je Medan
Novak se istopio
Ostao ni jedan

U svakom pogledu
Prošla me je strava
Sad je sve u redu
Može da se spava

Djido voli da osvojiš
Neg’ leba da jede
Kaže on Mandovima
Sad će da vas …..

Ljubivoje Ršumović & Djido

Sinki

pre 2 godine

Nakon prvog gejma sam vidio da nece ici u dobrom pravcu....Medvedev je servirao kao lud,a znajuci da je Novak osjetio da je potpuno nemocan na servis protivnika,u drugom setu je dao sve od sebe da napravi brejk,ali nije imao srece,Medvedev je sacuvao svoje servise,i tu je Novak jednostavno pukao...Shvatio je da ako propusti sanse,posle je skoro nemoguce odeuzsti servis.....Kljuc je da je Novak igrao pod ogromnim pritiskom jer je znao da mora cuvati svoje servise,jer ako Medvedev napravi brejk,gotovo je nemoguce vratiti ribrejk....E to se upravo i desilo.Da je bio bilo koji drugi protivnik,a ne Medvedev,sigurno bi Novak osvojio sinoc trofej....I za kraj,ovim servisom koji Medvedev posjeduje,imace svi protivnici ogromih problema u buducnosti na gren slemovima.

Asteriks

pre 2 godine

Na betonu,Medvedev ima ogromnu prednost u servisu u odnosu na sve ostale igrace...Ni Zverev mi tu nije blizu.Jos kad znamo da igra dobro za osnovne linije i sve vraca u teren,onda je to ogromni problem za protivnika koji igra pod velikim pritiskom da mora cuvati svoje servis gejmove,jer ako izgubi servis,Medvedev zavrsi set za 15 minuta.

Seka

pre 2 godine

Ok. Normalno da je imao strategiju i da ce biti sve teze pobedjivati mladje igrace. Ali opet kazem, mozda bi situacija bila malo drugacija da Novak nije bio pod pritiskom i da je bio malo odmorniji. Sada mozemo da se ljutimo koliko hocemo, igrao je bolje. Malo mi samo bezveze izjava Medvedeva, negde sam procitala u fazonu jos je sladja pobeda kada igras protiv coveka koji juri istoriju. Ne znam dal bi Novak tako nesto izgovorio. Al ajde

Mrkalj i Karadžić

pre 2 godine

Nedopustivo "ne da biH stavljali više turnira..." verovatno da onaj ko je pisao ovaj tekst nije Srbin iz Srbije a svakako ne zna srpski jezik , jedino ispravno je "ne da bismo stavljali više turnira...".

Tužno, propast školskosg sistema.

Milan

pre 2 godine

Sada ga malo preteruju. Suština je da je Novak bio psihički u fazi raspada usled enormnog pritiska, a kada na to dodamo iscrpljujući meč protiv Zvereva i malo vremena za oporavak onda dolazimo do ovog rezultata. U normalnim okolnostima rutinska pobeda Novakova.

noleisthebest

pre 2 godine

I jos da dodam onaj trenutak iz drugog seta kad je neki moron namerno pustio muziku usred bejk poena za Noleta koji je maltene bio osvojio i sudija dosudio "let".

Tad mi se stegla knedla u grlu, znala sam da nije dobro.
Jos kad je odmah u sledecem Med. gemu propustio tri vezane brejk lopte, narocito onu prvu, bila je zicer...

Nema veze...cisto da se zna da nije ovo Medvedova pobeda, mec je uvek bio i uvek ce biti na Noletovom reketu bez obzira sto je Medved odlicno servirao u pocetku.

Mnogo mi je zao sto se sve to desilo, sto je svim srcem zeleo da mu noge lete po terenu kao uvek sto lete, ali sto ga nisu slusale ...e tu nije mista mogao, to je bila Bozija volja.
A mi koji u njega verujemo znamo da je Bozija volja uvek najbolja.
Saznacemo jednoga dana i zasto.

U medjuvrenemenu, ziv nam bio Sokole nas i ponose!

Js

pre 2 godine

Ubio ga Meda.Nolo ide u penziju.
(Kaiser Roger

Nolo ide u penziju kao GOAT tezak 200 miliona, ajde sad otvori paštetu i lagano. Sutra je novi dan…. 😘

Djido

pre 2 godine

Sedam ljutih gusara
Želi Nola pomest
Rune dobi grčeve
Ostalo ih šest

Šest ljutih gusara
Svak je strah i trepet
Al’ Grikspor se prepao
Ostalo ih pet

Pet ljutih gusara
Traži harikiri
Nišikori posluš’o
Ostalo ih četiri

Gle četiri gusara
Svi su pravi meštri
Frizbi je odleteo
Ostalo ih tri

Tri ljuta gusara
Ostala bez aseva
Mateo je propao
Ostala su dva

Dva ljuta gusara
Svaki hvale vredan
Zverev se okliznuo
Još ostao jedan

Jedan ljuti gusar
Postao je Medan
Novak se istopio
Ostao ni jedan

U svakom pogledu
Prošla me je strava
Sad je sve u redu
Može da se spava

Djido voli da osvojiš
Neg’ leba da jede
Kaže on Mandovima
Sad će da vas …..

Ljubivoje Ršumović & Djido

Realan

pre 2 godine

Jedina taktika Medvedeva je bila to sto je Novak imao tezi zreb, i u cetvrtfinalu i polufinalu Beretinija i Zvereva i u finale usao umorniji. Sledeci GS novi zreb, i nova prilika. Bude li obrnuta situacija da Novak udje sveziji u finale, razbice Medvedeva na param parcad.

Riki

pre 2 godine

Ja cu reci pravu istinu kako je srusen Djokovic. Tako sto od pocetka do kraja turnira nije odigrao mec ni blizu svoje najbolje igre. Zasto je to tako ne znam. Ali znam ono sto vidim. Riterna koji je njegov zastitni znak skoro da nije ni u pola bilo. Protiv Zvereva je uzasno reternirao, protiv Medvedeva jos gore. Servisa nije ni bilo. Bekhend pasivan, forhend neprecizan. U finalu je odigrao i najgori mec na turniru. Promasivao neke lopte na mrezi koje ne bi ni amateri promasili.
Novak nije bio Novak na citavom turniru i ne shvatam sta tu ima polemisati o nekakvoj taktici i teorijama. Pobijedila ga je sopstvena losa igra ( za njegove standarde ).

noleisthebest

pre 2 godine

Daj ne lupaj...

Nole je pobedio samog sebe, tj poklekao pod pritiskom. To je to i nista vise.

Noge su mu otkazale bio je na korak-pola koraka sporiji. Nije mogao da se prepozna.
Nije mogao da se opusti, previse su ga udavili novinari narocito nasi...

Da li je moglo drugacije...verovatno ne.

To se zove zivot i tako se placa iskustvo.
Sutra kad bi igrao mec, dobio bi Medvedeva garantovano.

Isto se desilo i Sereni Vilijams, njoj cak u polufinalu protiv Vinci.

Nole je velilki emotivac, duhovan covek, njega sve pogadja mnogo dublje.
Trudio se maksimalno da se zastiti ali nije mogao.

Idemo dalje. Zivot je putovanje.

Bravo Nole na fenomenalnoj godini.
Oterao si i Federera i Nadala u penziju svojim pobedama...oporavi se malo, napuni baterije pa krecemo u '22.

Osecam da ce biti sjajna!

mst

pre 2 godine

Ja sam jedini izgleda ubeđen da je publika poremetila Noleta. Mislim da ga je pozitivno navijanje i naklnjenost publike izbacilo iz takta već na prvom poenu i izbacilo iz ritma i hladnokrvnosti do kraja meča. Bio je spreman na sve sem toga
(Kekec, 13. septembar 2021 23:13)
Nisi jedini. Ja sam bio optimista do momenta kad sam shvatio da nesto nije ok kada je publika na njegovoj strani. Pratim ga 15 godina, maltene od buenos airesa 2006, i duboko ulazim u analizu njegove igre i razvoja. Mentalni tank je bio prazan. Izazvan osvajanjem 3 gren slema i olimpijade na koju je morao da ide - jer srbija je to brate a bas tada je bilo vreme za odmor i rutinu sa roger kupom ili sinsinatijem. Ispao je iz rutine skroz. Onda dolazak na us open bez pripreme i pritisak medija, pritisak da mora da uzme sva cetiri, pritisak da tokom cele karijere juri nadala i federera i da konacno ima penal...i tu se nadovezuje potpuno neprirodno stanje publike - ej pa svi navijaju za njega!!! To stvara utisak kod njega kao da je debitant a ne kao da igra deveto ili deseto finale...da podvucem crtu, ja sam prezadovoljan njegovom reakcijom na poraz, vrlo je svestan okolnosti, i on nije nadigran sinoc, on je delimicno podlegao kombinaciji pritiska i savrsenoj taktici medvedeva. 2022 je njegova godina, odlucice start i AO, ako to uzme - sve je moguce. Pozz iskrenim i ispravnim navijacima!

Gde ja zivim

pre 2 godine

Dajte ljudi ne se...te mnogo. Bolji bio Medvedev, koji su razlozi, sta, kako itd, nebitno. 3:0 setovi i to je to, zasluzena pobeda. Covek korektan, odlican teniser i nije kompleksas (sto je medju teniserima jako retka pojava). 10GS je neki njegov domet. Ali svakako nije jurio, samo da bi "skinuo Novaka, ili pobedio Novaka", kao pojedina "nasa braca". Igrao za sebe i svoj prvi GS. Na kraju meca je decko lepo rekao, "Novak je za mene najveci svih vremena" i nema vise sta da se doda.

Larry

pre 2 godine

Prvo, Djok je srusen jer ga je pojela nervoza. To govori i njegov komentar nakon meca 'drago mi je da je sve gotovo'. Drugo, ja znam 2 granice za Medvedeva (bar za sad) a to su RG i Wimbledon. Sportski pozdrav!

Globtroter

pre 2 godine

Sad svi filozofiraju i svi znaju tajni sastojak. Svima je jasno da je Olimpijada bila nepotrebna, ali jasno je bilo da je to jedini Novakov nedosanjan san i da će ići i protiv zdrave logike ne bi li uzeo zlatnu medalju. Dubl je bio verovatno najveća greška.

I pored svega toga treba reći da je Novak imao najteži mogući žreb ovoga puta i tri preteška meča. Sa druge strane Danil je imao bozu od turnira do finala. Dečko se nije pošteno oznojio, a da ne pričamo o emotivnom pražnjenju kojega nije imao do finala.

Drago mi je samo zbog potcenjivača koji Zvereva, Medvedeva i Cipiripija vide kao polutane. Momci su ozbiljna teniska klasa, mlađi su i imaju dosta više snage i bilo je pitanje trenutka kada će jedan od njih da dođe do GS.

Nadam se da će se Novak ubrzo oporaviti, jer nema vremena za godinu dana malodušnosti kao što je to sebi mogao da priušti pre 5-6 godina. I dalje ima šta da pokaže, ali mu je za to potrebna energija.

mr

pre 2 godine

У спорту је просто, посебно индивидуалном, увек је победио бољи. Али, од овог меча једино што жалим, а верујем и да ће Новаку то бити најбитније, то је што је одиграо катастрофалан меч и на тај начин пре свега није поштовао публику на стадиону, себе и на крају своје навијаче. Остао је заробљен негде тамо у својој глави, са расутом енергијом пре меча, и мислима о небитним стварима. Новак није био на терену. Није Данилов сервис био брз, Новак то редовно враћа. Није Данил имао игру и пуно поена, већ је Новак набијао у мрежу. Данил је играо игру без огре, без ватре, само пребацивао и то споре лопте, што је опште познато да Новаку не одгвора никако (сетите се Монфиса), и са том игром је додатно утукао Новака, и то му је генерално најбољи тактички потез у мечу. Све у свему заслужена победа, и није данил крв што је Новак био катастрофалан. И управо то Новак дугује свима, да покаже опет онај свој најачи тенис.

Ja

pre 2 godine

Svi koji prate Novaka godinama znaju da je Novaka srušiob Novak. Spržen je bio, Medvedev bio sjajan u svakom slucaju ali nekakve taktike su naucna fantastika, kada je Novak u pitanju. Da smo gledali obostranu borbu skinuo bih kapu ovako samo mogu da kazem da je Novak i dalje nepobediv od strane igre protivnika ako je raspolozen.
U svakom slucaju zao mi je Medvedeva, sinoc me je podsetio na Noletove početke i borbe za prve slemove. Covek nije bukvalno smeo da se raduje posle poena da ga publika ne unisti.
Noletu nemam vise sta da pozelim dao mi je sve i sebi naravno kao najbolji ikada, a Medvedevu zelim da nastavi ovako.

celinc

pre 2 godine

Medvedova pobeda je zasluzena i uverljiva,ali da je odigrao najbolji mec zivota i nije,odigrao ga je kao i vecinu svojih meceva,Novak nije bio svestan ni meca ni svoje taktike,pritisak ga je pojeo,te price kako je bio umoran ne piju vode,on je vrhunski atleta,u bilo kojem stanju umora jos uvek moze odlicno odigrati set ili dva,ali on je vec u prvom gemu pokazao da nije spreman za mec mentalno,Medvedev je dao sve od sebe,pa sam je izjavio da su ga sredinom treceg seta poceli hvatati grcevi u nogama i rukama,ali sa druge strane mreze nije bio Novak terminator da to kazni nego razbijeni teniser koji je zeleo da se mec [mucenje] sto pre zavrsi,na svoju visinu Rus ima manjka 10-tak kg misicne mase,stoji na daleko iza osnovne linije,vecinom iz korak-dva eventualno tri dolazi na loptu i udara,kao na D3 igrici,treba pogledati njegove meceve sa Nadalom i Zverevim,Timom,oni ne prebacuju lopticu preko mreze i cekaju njegovu gresku,teraju ga da vise trci sa jedne na drugu stranu terena,sta se vise krece zbog nedostatka misicne mase telo gubi snagu,servis mu postaje slabiji i neprecizniji i onda je prici kraj,tako je nekad Novak umarao Nadala i dolazio do velikog broja pobeda posle tri ili cetri odigrana seta,Rus ce sigurno da uzme jos koji GS,ali da ce u buducnosti biti vladar teniskih terena prosto sumnjam,ako su ga noge i ruke izdavale u trecem setu protiv raspalog Novaka sta ce biti onda sa pravim udaracima,koji nece vracati lpoticu i cekati da pogresi

macconi

pre 2 godine

Trener Medvedeva sada velica svoju strategiju i taktiku...problem je bila Novakova taktika,ta servis volej igra koja nije njegov stil,nikada to nije koristio,ali sada je izgleda bio primoran da tako skracuje poene zbog umora i iscrpljenosti od prethodnih teskih meceva,iako taj umor postoji jos od olimpijade zbog koje je propustio turnire i direktno dosao na US open sto nikada pre tako nije uradio...istrosio se i to je glavni razlog poraza,i odlican servis Medvedeva

Asteriks

pre 2 godine

Na betonu,Medvedev ima ogromnu prednost u servisu u odnosu na sve ostale igrace...Ni Zverev mi tu nije blizu.Jos kad znamo da igra dobro za osnovne linije i sve vraca u teren,onda je to ogromni problem za protivnika koji igra pod velikim pritiskom da mora cuvati svoje servis gejmove,jer ako izgubi servis,Medvedev zavrsi set za 15 minuta.

@Kaiser Roger

pre 2 godine

Nema Nolo vise GS da osvoji.Bice kao 2016, samo sto je sad jos stariji, gotovo je.
(Kaiser Roger, 13. septembar 2021 20:13)

Mozda si cak i u pravu, ali on jos uvek moze da zasedla konja i osvoji barem jos jedan, a vec i sada je bacio sve rekorde Svajcarca koji sprema italijanske spagete na kolena, dok ti slusas domace narodnjake i razmisljas sta je Aglio Olio, a Mr. Barilli igra stoni tenis i snima Instargram klipove. Jedino sto je ostalo je da zakuca jos jedan slem, a Nole i dalje igra. Gotovo je za Mr. Barillija, a Nole jos uvek ima po koju da kaze. Bice sve teze, ali tvog ljubimca je vec davno ostavio da cisti prasinu za njim i brise srebrne posluzavnike.

vanja

pre 2 godine

Djokovica, još uvek, može da pobedi samo on sam i niko više. To se desilo i u nedelju. Izašao je na meč bezvoljan, bez zara za pobedom. Šteta, ali idemo dalje. Sigurno će osvojiti još koji GS. Onda penzijica. Treba malo i živeti, a ne samo igrati tenis. Srećom ima divnu porodicu, svoju ženu i decu da uživa u životu sa njima.

Slobo

pre 2 godine

Svaka cast Medvedevu. U prvom setu je bilo skoro nemoguce naraviti brejk, ali u drugom i trecem i te kako je bilo sansi, pogotovo kod onih 0:40 i kada se razvio poen Novak je dva puta pogresio sto mu se retko dogadja.Rani brejk u drugom setu bi svakako odveo mec u nekom drugom pravcu , ali Novak nije bio na nivou, bolje reci ni blizu svog nivoa.Razlozi su brojni ima ih mnogo, a po meni jedan od glavnih je odlazak na olimpijadu i potpuno poremecen program priprema za USO. Tek se sada vidi koliko je ovo bilo vaznije od olimpijade, jer i da je uzeo zlato na OI, zal za ovim gubitkom od sinoc bio bi isti.

Milutin Šumadinac

pre 2 godine

Svaka čast Medvedevu za prikazanu igru, dominirao je potpuno.
Jasno je da ta strategija ne bi postojala da je igrao polufinale u 5 setova, a ne sa malim Feliksom koji se ni kriv ni dužan tu našao.
Prvi meč Zverev-Medvedev objasniće treneru "strategiju" koja ne postoji!!
Medvedev mi je drag igrač, i revanširao se za finale AO 2021, ali ovo lupetanje trenera, tipa strategija se svodi na jak servis je sramno!

donji dzep

pre 2 godine

Smatram da je poraz vec poceo onog trenutka kada je izubio 4. set od Zvereva. Ko je gledao, mogao je da primeti koliko je Novak bio besan na sebe gledajuci u pravcu svog tima, tokom cele pauze izmedju setova.

Vec je takav slucaj imao sa Beretinijem na RG, ali je mec zavrsio u 4. setu i bio potpuno spreman za Nadala.

Na kraju se nekako izvukao u finalu, snagom volje ali i neiskustvom Tsitsipasa.

Zverev ga je naceo, Medvedev zavrsio na ovogodisnjem US Open-u.

O pritisku ne bih mnogo, svi smo videli sta on radi coveku koji je na mentalnom planu broj 1.

Slozio bih se sa vecinom da ovaj poraz jeste najtezi, kao i onaj od Wawrinke na RG. Olaksavajuca okolnost jeste da se zavrsio mec u 3 seta, umesto 4 ili 5.

U svakom slucaju, svi znamo kako se ta prica nastavila (RG 2015) tj. nije se zavrsila jer mu je samo dala dodatno vise motiv da se bori i napreduje dok ne ostvari cilj. A na kraju kada ga je ostvario, usledio je vakum i odsustvo motivacije!

Takodje je presudilo i neiskustvo u ovakvim situacijama, koje niko nije imao vise od 50 godina!

Siguran sam da ce sledeci put zadati zavrsni udarac, ukoliko do njega dodje.

A zasto i ne bi? Ako neko moze da ponovi sve ovo jos jednom, to je upravo sam Novak.

Poz

Lakic

pre 2 godine

Hhahahaha Djokovic je srusen jer mu je ritern bio uzasan, Zverevu je vracao 220 na sat a Medvedevu skoro nista i to dosta siabiji servisi, onda na mrezi Djokovic je prokockao neke poene gde je mogao da napravi brejk i plus ono kad je sudija iz gaca izvukao nec na brejk loptu i dodelio Medvedevu prvi servis, u drugom setu je Djokovic imao mnogo sansi a nista nije iskoristio

anapllitičar

pre 2 godine

tako je i Zverev govorio nakon olimpijade pa je na sledećem susretu popio poraz. samo polako. da ove generacije stižu Novaka normalno ne ali on još nije rekao zadnju reč.

Mrkalj i Karadžić

pre 2 godine

Nedopustivo "ne da biH stavljali više turnira..." verovatno da onaj ko je pisao ovaj tekst nije Srbin iz Srbije a svakako ne zna srpski jezik , jedino ispravno je "ne da bismo stavljali više turnira...".

Tužno, propast školskosg sistema.

noleisthebest

pre 2 godine

I jos da dodam onaj trenutak iz drugog seta kad je neki moron namerno pustio muziku usred bejk poena za Noleta koji je maltene bio osvojio i sudija dosudio "let".

Tad mi se stegla knedla u grlu, znala sam da nije dobro.
Jos kad je odmah u sledecem Med. gemu propustio tri vezane brejk lopte, narocito onu prvu, bila je zicer...

Nema veze...cisto da se zna da nije ovo Medvedova pobeda, mec je uvek bio i uvek ce biti na Noletovom reketu bez obzira sto je Medved odlicno servirao u pocetku.

Mnogo mi je zao sto se sve to desilo, sto je svim srcem zeleo da mu noge lete po terenu kao uvek sto lete, ali sto ga nisu slusale ...e tu nije mista mogao, to je bila Bozija volja.
A mi koji u njega verujemo znamo da je Bozija volja uvek najbolja.
Saznacemo jednoga dana i zasto.

U medjuvrenemenu, ziv nam bio Sokole nas i ponose!

Jova

pre 2 godine

Ne treba nikakva strategija kad Djokovic izadje na teren i protiv takvog servera izgubi svoj prvi servis. Nešto je debelo zakazao u Djokovicevom timu na ovom US openu jer mu ovo definitivno nije bio samo jedan slučajan loš ulazak u meč eto pod pritiskom finala i istorije. Skoro u svim mečevima je gubio prvi set, i ljudi ovde su se zezali kako Nole daje protivnicima set fore dok se malo zagreje, ali to je bio očigledan signal da Novak nije u formi.

Si

pre 2 godine

Djokovic je srusio samog sebe. Srusio ga je pritisak javnosti napetost pred jedinstveni dogadjaj u tenisu ikada. Preveliko breme cak i za njega. Sada je bila prilika za tako nesto pa ko zna kada ponovo?! On, plasim se, vise nece imati snage da ponovi ovogodišnji niz.

Lemi

pre 2 godine

Noleta je stigao umor, preveliki pritisak, a nije imao ni sportske srece kada je sudija dosudio nec kada se lomio drugi set. Da je Medvedev bio u Noletovoj strani zreba i da mu je dosao u cetvrtfinalu ili polufinalu, drugu bi pesmu sada pevao.
Ali dobro, jedan je Novak i ostace jedan, usamljen i nedostizan na vrhu. A to ce potvrditi prvom narednom prilikom, iako mu sada treba malo duza pauza i punjenje baterija.

Mozda se ispostavi da ce ovaj poraz biti korisniji za njegovu karijeru nego da je osvojio sada sva 4 slema. Ovako ce glad i dalje da postoji, a nakon osvajanja golden slema, mislim da on vise ne bi imao nikakav motiv da se pojavi na terenu.
Igricu je vec obrnuo vise puta (4 vezana slema, svi mastersi 2 puta, 20 slemova ukupno, najveci broj nedelja na prvom mestu, najveci broj bodova ikada itd.). On sada bukvalno igra ne za istoriju, vec za misteriju :)

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Nema Nolo vise GS da osvoji.Bice kao 2016, samo sto je sad jos stariji, gotovo je.
(Kaiser Roger, 13. septembar 2021 20:13)

Shvatas da si isto rekao prosle godine , pa je bilo 3 pobede i Finale? Iskreno svaka cast.
Od poslednjih 13 GS, Novak je osvojio 8, i igrao 2 finala. To je izuzetan uspeh.

A sto se tice prvog mesta, mislim da Novak ostaje prvi, zato sto : Medvedev neminovni gubi 500 poena iz Sangaja i 250 iz Peteograda jer se ti turniri odrzavaju, ne moze da ih brani, pa gubi 50% (proverio sam na zvanicnom ATP sajtu). To je 750 poena, sto daje ukupnu razliku od preko 2000 poena, ali to nije sve, Na Indian Velsu, ni Novak ni Medvedev ne brane mnogo, dok u Parizu, obojica gube po 1000 poena, tako da doje mu na isto. I za kraj, tu je ATP finals, gde nole brani 400 poena, a Medvedev 1500. Tako da, da bi prestigao Novaka, Medvedev mora i IW da osvoji i Pariz da osvoji a Novak mora rano da ispada. Teoretski moguce, ali niko Medi ne garantuje titule, a i Novak se nesto pita.

mikin

pre 2 godine

"Trener Medvedeva detaljno objasnio kako je srušen Đoković"
On objasnio? Sta tu ima da se objasnjava? Djokovic je srusen jer je on sam sebe srusio! Medvedev izuzev odlicnog servisa nema nista drugo sto bi moglo srusiti Djokovica ... sem ako mu Djokovic u tome obilato ne pomogne. A to se desilo u finalu USO, na zalost.

veliki strumf

pre 2 godine

Da Nole nije onoliko srljao na mrežu i da je bar polovinu onih voleja odigrao kako treba, mogli biste vi milion taktika da pravite.

Kekec

pre 2 godine

Ja sam jedini izgleda ubeđen da je publika poremetila Noleta. Mislim da ga je pozitivno navijanje i naklnjenost publike izbacilo iz takta već na prvom poenu i izbacilo iz ritma i hladnokrvnosti do kraja meča. Bio je spreman na sve sem toga

nesa

pre 2 godine

Da je uzeo u drugom setu Oovak brejk na 1:0 i 0:40 kada je bio na mrezi i odigrao lezerno , Medvedev bi se raspao.
al Nole nije i onda tri dobra servisa i to je bio kraj.

Brada Bg

pre 2 godine

Znaci ovaj francuz ima sve odlike rusa, od izgleda pa do toga da je hladan kao Medvedev i njegova zena, niti se raduju poenima, niti uopste reaguju, klasicni rusi...

Marko

pre 2 godine

Strategija je bila - izadji na teren i moli boga da Novaku nije dan i da će sam sebe pobediti. To se i desilo. Kada je Novak na 80% ili vise, ne postoji apsolutno niko ko ga može dobiti

Sinki

pre 2 godine

Nakon prvog gejma sam vidio da nece ici u dobrom pravcu....Medvedev je servirao kao lud,a znajuci da je Novak osjetio da je potpuno nemocan na servis protivnika,u drugom setu je dao sve od sebe da napravi brejk,ali nije imao srece,Medvedev je sacuvao svoje servise,i tu je Novak jednostavno pukao...Shvatio je da ako propusti sanse,posle je skoro nemoguce odeuzsti servis.....Kljuc je da je Novak igrao pod ogromnim pritiskom jer je znao da mora cuvati svoje servise,jer ako Medvedev napravi brejk,gotovo je nemoguce vratiti ribrejk....E to se upravo i desilo.Da je bio bilo koji drugi protivnik,a ne Medvedev,sigurno bi Novak osvojio sinoc trofej....I za kraj,ovim servisom koji Medvedev posjeduje,imace svi protivnici ogromih problema u buducnosti na gren slemovima.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

E moj Žile, lako je da se praviš pametan posle meča...
Da je Medo našao Novaka u polufinalu kao Zverev loše bi se proveo.
Ovako je iznabadao zombi-Novaka što i nije neki podvig.
Ćeraćemo se još...

znači

pre 2 godine

Medo ga rasturio na sitne komade, vratio na fabrička, i slobodno mogu reći odučio od tenisa a vi ono čuveno ,,sam sebe pobedio, bio premoren (valjda od ovih nn u žrebu), nije bio na nibou bla bla bla...Vi ko da niste gledali meč sinoć, Novak je bio u čudu kako Medo igra, nemoćan da bilo šta uradi, iz te nemoći je počeo i da cmizdri..(oteo je trin Federeru), ta mentalna gromada kako ga nazivate se raspadne uvek pred pritiskom, taj najbolji riterner nema rešenje za servise ne samo Mede nego svih servera. I na kraju, čak i da su svi ti vaši izgovori tačni, upitate li se nekad kada Novak pobedi da li je protivnik bio premoren, da li je bio na nekom svom nivou ili ne, ili je možda sam sebe pobedio? NE! TO se ne računa, tada je Novak pobedio i slede podsmevanja...Eto vam ga sad!

Petros

pre 2 godine

Ja se ne sećam kada je Novak poslednji put izgubio na velikom turniru a da ga je protivnik nadigrao u 4-5 setova. Svaki put kada izgubi to je ili čišćenje 3-0 ili povede 1-0 pa se nekim čudom odjednom raspadne i izgubi. Tim, Nadal, poslednji protivnici da se sećam da su igrali neizvestan meč sa Novakom i da su pobedili i nadigrali ga. Ostalo Novak uglavnom izgleda kao noćas, ispuvan balon. Koliko je nekad mentalno jak, toliko se nekad i totalno raspadne i ne liči na sebe. Setim se nekad mečeva sa Marejem, Wawrinkom, Nadalom, Federerom... praše se nekoliko sati pa i izgubi. Sad uglavnom kada gubi to izgleda kao da nema života u njemu. Govor tela sve govori. Dal su godine, umor, šta li je...

Bratislav

pre 2 godine

Sada su svi pametni, svi su imali strategiju kako pobediti Novaka. Ali se nepitaju jer niko od njih niti zna niti će znati za ceo svoj sportski život, pod kakvim je pritiskom bio Novak. Jedino, Patrik Muratoglu, je izjavio, jer je kao trener Serene, to iskusio, da će taj nadljudski pritisak biti od ključne važnosti u meču, a to se i obistinilo. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame, što imamo priliku da čitamo.

Patriota

pre 2 godine

Novak nije igrao svoj tenis ,nijedna strategija ne pomaze kada da svoj maksimum. Ovo sada je bilo na nivou igraca iz prvih 200 na list atp. Neznam zasto je bilo tako...

društvance iz predgrađa

pre 2 godine

Nije Medvedev odigrao ništa specijalno. Odigrao je na svom prepoznatljivom nivou. Sa druge strane, Novak nije igrao ni 50% svoje igre. Premor, pritisak, ali i godine - sve je to uticalo da gledamo Đokovića kakvog nismo gledali ni kada je imao 20 godina.
Ne želim da umanjujem uspeh Medvedeva, nikako. Dečko je zaslužio titulu. Apsolutno.
Samo što sa druge strane mreže nije imao adekvatnog protivnika. Sposobnog da pruži iole ozbiljniji otpor...

Tenisašica psiholog

pre 2 godine

A koja je to "supreme" strategija krasila sinoćni meč? Strategija servis igre? To nije tenis. To je strategija igranja "samog sa sobom", a tenis to danas ne sme i ne treba da bude. Potrebno je u tenisu dobro preispitati uvodjenja novih pravila od kojih ključno treba da bude, umesto dva, jedan ispravan servis u poenu. Servis je danas potpuno pasivan i "nedinamički" element igre, servis igra je zastarela jer baca u senku ostale predivne elemente ovog prelepog sporta koji su tokom vremena toliko evoluirali, koji su danas nadgradjeni i na mnogo višem nivou su nego nekada. Svaki sport kontinuirano preispituje stara pravila i menja ih ukoliko to savremeni sport čini sporim, tromim, jednoličnim. Medvedevu sve čestitke, naravno. Nole, imaš još da igraš, u sjajnoj si formi!

Just sayin'

pre 2 godine

Kalčo.., premoren Nolo..., aha..., zgazio ga Medo kao krušku
(Đenka, 13. septembar 2021 23:13)


Sve cestitke Medvedevu ali od svih strategija koje su spremili najvise je doprinela ona da ga ide servis.
Em nije imao teske protivnike, em je imao mnogo vise vremena za odmor a sam je rekao da je pred kraj dobio grceve i sreca da je uspeo mec da privede kraju.
Deset godina je mladji od Novaka , sam priznao da je osecao umor a ti se usudjujes da kazes da Novak nije bio umoran.
Niko ne omalovazava njegovu pobedu, sjajan momak, sjajan sportista ali cemu omalovazavanje Novaka?

Džoni

pre 2 godine

Možda je ovo za Noletov dalji motiv i dobro? Ne mogu ni da zamislim do kakvog bi pražnjenja došlo da je ovo osvojio? Možda više nikada ne bi ni prišao finalima GS jer bi ga ovo uljuljkalo i možda čak i ugasilo tu vatru za daljim nadmetanjem. Ovako će Nole svakako da održava taj plamen jer zna da još ništa nije gotovo i da nije rekao poslednju reč, a verujem da mu sledeće godine bar motiva neće faliti a i pritisak moranja i očekivanja javnosti će biti manji. Da je ovo osvojio verovatno bi tu i ostao jer bi došlo do zadovoljenja i zasićenja, ovako...

Neo@

pre 2 godine

Ja ono što sam gledao... Nole nije igrao ni 50% što zna. A Rusu išao prvi servis kao lud do pred kraj II seta.
Da je meč ušao u IV set, Nole bi dobio meč, ali psihički pritisak ga je prosto razorio i nije video velike slabosti i pukotine Rusa od trećeg seta.
Konačno, da je Nole uzeo US Open, ne znam kakva bi mu bila motivacija daljeg igranja i sam Bog je to čini mi se znao.
Ovako, Nole će da grize kao lud i dalje, ne bi me čudilo da i naredne godine uzme prva 3 Grand slama, a onda u Ameriku dodje iskusniji. Kad i to osvoji naredne godine, kad uzme sva 4 u godini, mislim da će se povući nakon toga... Otići će u legendu kao pobednik, kao osvajač!

Ivan

pre 2 godine

Poremetila ga publika, ne zato sto ga voli, nego onog drugog vise mrzi, a i plus su hteli svi da budu na mecu gde se pise istorija, selfi za drustvene mreze. Bolje da je igrao sa cepovima u usima.

Sinjorita porfavor turi noge u lavor

pre 2 godine

Novak je srusio sebe.Ako je vec isao u Japan a nije uopste trebao dovoljno je bilo da odigra samo singl.Takodje trebao je da igra Sinsinati kao pripremu za ovaj.Uz to sve nije imao srece na onih 0:40 u drugom setu,da je tad bio brejk drugacije bi mec isao.

Kalčo

pre 2 godine

Pobedio je jer je Novak bio premoren to je jedina istina da Medvedev pobedi Đokovića, Zvereva i Beretinija jednostavno neizvodljivo.. A jedan smeč je nedostajao da se vodenica okrene na drugu stranu da jw iskoristio samo jednu od 5 brejk lopti u drugom setu počistio bi ga lagano.. Novak je počeo tek da igra kad je izbacio kroz plač sve emocije iz sebe, da je sreće zaplakao posle prvog seta i skinuo pritisak obrisao bi sa Medom patos lagano i to je jedina istina.. Kakve tvoje crne taktike, sad posle bitke svi pametni...

Hmm

pre 2 godine

Ih kakva filozofija...
Novak 6, 5 sati vise igre, ozbiljniji protivnici, nije imao energije a ni zivaca...
Ovi napravise nauku, a covek igrao sa najjacim protivnikom na poziciji 12...pih.

Sten

pre 2 godine

Novak ima duplo teži put do finala pišete svašta. Medvedev se prošetao do finala na terenu proveo manje oko 5 sati manje. Dobiće od po nosu Medo. Volimo te Nole. Pozdrav iz Doboja

aleksa

pre 2 godine

Umor, iscrpljenost i definitivno pritisak Jelene koja u prvi plan zeli da stavi porodicu sto se vidi i iz izjava samog Novaka. . Novak je posvetio mnogo vremena usavrsavanju, od ishrane, mentalne pripreme i na kraju fizicke sposobnosti. Nista od toga nije slucajno, ljudi ustvari i ne znaju kakav je to perfekcionizam i upornost. Svaki dan vam je unaprijed isplaniran i doveden prakticno do savrsenstva. Sve sto je osvojio je veliki rad i zapostavljanje svega ostalog. Na kraju razumijem i Jelenu, ali ovakvog covjeka imati kraj sebe je dar od Boga, mozda nece nadoknaditi djetinjstvo svoje djece za koje mislim da nije u tolikoj mjeri zapostavljeno kako to Jelena istice, ali je ostavio nesto po cemu ga nikada nece zaboraviti, definitivno.

Dobro

pre 2 godine

Svesni ste svi vi da vam sve strategije o kojima palamudite posle po novinama ne vrede nista ako je Novak u svom elementu. Objasnio ujka Toni odavno.

Seka

pre 2 godine

Ok. Normalno da je imao strategiju i da ce biti sve teze pobedjivati mladje igrace. Ali opet kazem, mozda bi situacija bila malo drugacija da Novak nije bio pod pritiskom i da je bio malo odmorniji. Sada mozemo da se ljutimo koliko hocemo, igrao je bolje. Malo mi samo bezveze izjava Medvedeva, negde sam procitala u fazonu jos je sladja pobeda kada igras protiv coveka koji juri istoriju. Ne znam dal bi Novak tako nesto izgovorio. Al ajde

D

pre 2 godine

Da nije bilo tajnog žreba, gde se Medvedevu otvorio najlakši žreb u istoriji i da Novak nije bio premoren i malo izduvan sa Olimpijskih agara, srušili biste ga, al' za malo.

Borovo naselje

pre 2 godine

A trener Novaka kao da ne postoji. Kao da nije bio u Njujorku. Nigde ni u jednoj vesti, ni slova o Vajdi. A toliko je dobrog doneo Novaku. Zašto?

no name

pre 2 godine

Ovde svako svasta prica i pametan se pravi ,pitanje je da li su ikad reket u ruke uzeli..pogotovo ovi sto lupaju i pricaju Novaka onaj oducio od tenisa...to je smesno
Dakle Medo je prvim servisom pravio prednost konstantno gotovo citavog meca ,i nista vise ..u razmenama su bili podjednaki cak je Novak ima i bolji procenat poena na mrezi, ali Djokovic apsolutno nista nije napravio po pitanju brejk lopti koje su mu se ukazivale ,mnogo nerezonskih udaraca na mrezi i gotovo cistih lopti za realizaciju poena ,koji su ga na kraju kostali..Ni tri neiskoristene vezane brejk lopte pocetkom drugog seta ga nisu mogle trgnuti iz ogromnog psihickog pritiska .Kakav je zicer promasio za vodjstvo od 2:0u drugom setu ,to da je izvukao podigao bi se i medvedev se ne bi mogao sastaviti vise ...Jednostavno je sagorio od velikog opterecenja i cinjenice sta mu je mogao ovaj slem donjeti .Idemo dalje dace Bog u Melburnu da se raestartuje i odbrani titulu .idemooo.

Hahahaha

pre 2 godine

Ovde se ljudi ubise da kazu Novaku da iako je izgubio, za njih je pobedio. Da je najbolji za njih, da mu ne zameraju, da, da su njegove emotivne, da ga zbog toga vole, da... Realno, mislim da je on vec danas zaboravio da je juce igrao finale i da je izgubio. Njemu je deo zivota, kao sto je nama deo zivota nesto drugo i ne sedimo 10 dana i ne analiziramo, ne tesimo se, ne pricamo gluposti vec nastavljamo dalje. Saberite se...

Dejan

pre 2 godine

pobedio je jer je Nole prvo bio umoran,drugo bio je pod velikim pritiskom.Iscrpljen bato i fizicki i psihicki.Da je odigrao kao protiv Zvereva odrao bi Medvedeva ko jarca jer realno Medvedev nije igrao ni pola dobro kako je igrao Zverev.Jedino ga je sluzio servis. Verujem da ce Nole posle ovoga,jedino muciti muku sa Zverevom.Mada iz iskustva bih rekao da ga tek sada vise niko nece pobediti,jer Noleta dobijes jednom,drugi put si gotov.Verujem cak i da moze opet da se bori za kalendarski slem.Zivi bili pa videli

stevo

pre 2 godine

Kakav je Medo car. Bilo bi fino saznati nešto o njegovim počecima. Rusiju nisu bombardovali, ali ono u fazonu otac maltretira porodicu i Meda ga dočeka iz bekenda i tu otac dođe sebi i skonta da je veliki talenat za tenis. Ostalo je istorija:)

Gogx

pre 2 godine

Mozda I strategija je pomogla ali Novak je sinoc sam sebe pobedio, ne mislim na pritisak on zna kako to da kanalise.
Nije bio njegov dan, igrao je ispod svojih mogucnosti.
Iskreno mislim da ce Novak ponoviti uspeh iz ove godine ali samo pod uslovom da ne pravi velike odmore izmedju turnira jer jednostavno gubi na ostrini.
Sa 35 godina sad je najjaci kako fizicki tako I psihicki!

Ponovi ovu godinu I prepusti deci nek se igraju...

Александар

pre 2 godine

Ма шта се палиш толико.Новак није имао довољно времена да се одмори.Слрдећи меч ће победити глатко.Новак је десетак година најбољи и остаће,бар још три,четри године.

dr

pre 2 godine

ma kakav Medvedev ,Nole je podlegao ogromnom psihičkim pritisku, niko nije toliko jak da izdrži sve što se dešavalo pre meča i tokom čitavog turnira ...inače kad igra kako ume ,niko ,ali niko na svetu ne može da ga pobedi

danilo

pre 2 godine

Ne tražim razlog da opravdam Novaka i ako sam njegov navijač i smatram ga najboljim ikada.
Simpatičan je Medvedev i dobar teniser. Ali, u nedelju je igrao sve samo ne tenis... Ako se tenis zove serviranje i osvajanje poena to je degradirajuće za tenis. Slažem se da serva treba biti oružje u tenisu, ali to nije tenis. Najčistiji tenis igra Djoković, Tim, Zverev...
Ali, Nole nije hteo da bombarduje i osvaja gemove već da publici od 24.000 posetilaca pokaže lepotu tenisa.
Ali ok, idemo dalje, Novak je bio umoran, iscrpljen i nije bio spreman na vrstu igre koju je Medvedev želeo. Zato, polko idemo dalje, biće još GS-mova i Novak će to pokazati u 2022 godini...

dejan

pre 2 godine

Ne mogu da verujem kako lupa taj čovek. Kakav Medvedev, Nole je sam poklekao pod neverovatnim pritiskom, ceo svet je to video samo taj čovek nije.

Milorad

pre 2 godine

Prazne price, on ce da prica kako su uspeli da pobede Djokovica, Djokovic pobedio sam sebe, da je u u trecem setu imao samo jedan izgubljeni gem, kojeg je nadoknadio, ne bi vi sad pricali kako ste pobedili Djokovica, nego bi pricali zasto ste izgubili. od kada gledam tenis nisam video ni jednog udaraca, da na 80% servisa dobije mec, ove servise ne bi izdrzali ni Federe ni Nadal iz najboljih dana. Sta ima tu da se filozofira, Djokovic je mec izgubio servisom a ne nekom igrom Medvedeva.Videce mo dokle ce tako Medvedev dobijati meceve na servis.

teniser

pre 2 godine

Nolo ide u penziju kao GOAT tezak 200 miliona, ajde sad otvori paštetu i lagano. Sutra je novi dan…. 😘
(Js, 13. septembar 2021 21:17) # Link komentara

Pazi ja iskreno mislim da je Novak najbolji teniser do sad (a verovatno ce da prodje i doooosta vremena dok se ne pojavi neki zmaj kao on da sve to anulira). A sto se pastete tice, i ja i ti cemo da je otvorimo ujutro, veruj mi, u odnosu na Novaka, sta god da doruckujemo je pasteta. Tako da ova paljevina na za i protiv po komentarima je malo glupava, realno, jer nismo to mi. Njegove pobede s nama nemaju ama bas nikakve veze. To sto je postigao u karijeri je zasluzan samo on.

Brat iz mase

pre 2 godine

Voleo bi da su Medvedev i Zverev igrali polufinale i da je pobedio Medvedev pa da ga onda vidimo sa Djokovicem!Novak je bio premoren to se videlo odma,kakva publika kakvi kurci!

Filip

pre 2 godine

Cudno je samo kako Novak nije izgubio pre finala? U 6 od 7 meceva gubio je prvi set. A to znaci da je nespreman dosao na turnir. Dolaze mladi koji su zeljni uspeha i ozbiljno shvacaju ovu igru za razliku od njega kome je vreme vec isteklo.

Cane

pre 2 godine

Nije nimalo bilo neočekivano da će Medvedev tako da igra. I sam sam ovde pisao da je to jedino što mu daje nekakve šanse. Ali i takva taktika zavisi od Novaka; Novak je po svima, čak i onima koji ga najviše mrze, najbolji riterner svih vremena. U ovom meču ne da nije bio taj najbolji, nego je bio izuzetno loš,a to nema veze sa umorom, nego totalnim odsustvom koncentracije.
To i jeste ono što Francuz kaže da bi "menjali ako ne ide", ali nije bilo potrebe.

singrrr!

pre 2 godine

po mom laickom misljenju, daniil (sa dva i) je dva-tri puta izazvao novaka na beskrajnu razmenu - i dobio! bez forsiranja mu je rekao - hajde sad ti, ako mozes... novak nije mogao, ostao je bez odgovora...daniil se nije uhvatio u klopku da krene napred, pa da ga novak iz defanzive sah-matuje...onda je novak poceo da se muci- pa kako ja dobijem poen? i tu je poceo kraj... novakovi trikovi bili su istroseni

pacman007

pre 2 godine

Za pocetak probaj ga obavestiti da postoje jos dve podloge sem betona. Nece valjda buduci broj 1 biti i dalje toliko inferioran u Parizu i Londonu.

Lucky

pre 2 godine

Lipeeetanje trenera ,da i on uzme zasluge.
Novak je pao tako sto Dani nije napravio vise od jedne greske ,koju Nole nije iskoristio.A Nivak ih je pravio bas dosta.Igra koju je pokazao je daleko od njegovih sposobnosti i uopste igre kakvu gaji vec 10 gidina.
Tako da se drugacije ovaj mec nije ni mogao zavrsiti.Sledeci mec izmedju njih dvoice moze bitibsasvim druga prica

Milutin

pre 2 godine

Kako je srusen Djokovic? Pa sta tu treba objasnjavati. Sam se srusio jer je potpuno nespreman dosao na ovaj GS. Direktno sa mora iz CG, gde se bukvalno zajebavao. I sta je ocekivao? Da ce svi pred njim padati, jer on je, Boze moj, veliki Novak. Bez ijednog pripremnog turnira valjda je mislio da on moze osvojiti veliki GS ili sta? Pa tako nesto mogu misliti samo oni koji se ne bave tim sportom. A Medvedev igrao u Kanadi i Sinsinatiju i ozbiljno se pripremao, pa normalno i uspeo. Svaka mu cast. Mislim da je ovo Novakov pocetak kraja i ne verujem da vise moze osvojiti GS, jer godina proizvodnje cini svoje, a osim Medvedeva, tu su jos Zverev, Tsitsipas, Rublev, Sapovalov, Beretini, Alkaraz, Feliks i jos mnogo mladih koji dolaze. A on kao i Federer i Nadal polako mogu okaciti reket i u zasluzenu penziju.

cia

pre 2 godine

Srušen je tako što je gospodinu nemcu ruskog porekla namešten žreb i igrao sve sa igračima koji su bili diletanti a Novak sa igračima koji su u rangu ovog nemcorusa. I još sve igrao po 3 seta a Novak po 5 i duplo odmorniji. Pa i HULK bi pao. Ovaj je to iskoristio i normalno da ga je pobedio. Kad amerikanci to lepo isprojektuju tako je to. Vis legis! Eto to je bio recept za pobedu. Na sledećem turniru ili gs ima da ostane samo ona majica od njega sto mu landara. Dezintegrisace ga Novak i neće stati ovde, nije kraj treneru još d ćete da gubite gs-ove od strane Noleta, polako. Mnogo faktora je bilo protiv Noleta a na ruku rusonemca. Zato je i dobio, ne radujte se prerano dušmani!

zz

pre 2 godine

Da je Nole bio na svom nivou dzaba bi im bile sve taktike...
Samo da je Nole uzeo onaj gem kad je bio "nec" u 2om setu verovatno bi sada bila druga prica
Ovako ostaje nada da ce Nole dogodine pametnim rasporedom ponovo biti u situaciji da ima sva 4 GS u svojim rukama i da ce iskorostiti sansu...
Za 3 god ponovo sansa za zlatni slem. s Novakom je sve moguće...

Blaster

pre 2 godine

Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.
(Kaiser Roger, 13. septembar 2021 21:33)

Slušaš, slušaš provalio te čovek nemoj da si sramežljiv. Malo u društvu... znaš kako se kaže: "s' kim si takav si".

pirke kombinirke

pre 2 godine

Da si ti meni živ i zdrav, u narednih godinu-dve neće Nole izgubiti više nijedan meč od Mede. Sad mu je jasno šta treba da čini.

Вук Караџић

pre 2 godine

сигурно је сада да Новак неће стати док не освоји 25 слемова, и да ће следећи меч против Медведева добити. реално је да освоји Мелбурн.

NoleGoat

pre 2 godine

Dejane iz tvojih usta u Božije uši!!! Mene ovo samo još jače boli kako vreme prolazi i kada čujem ovakva ohrabrenja mnogo znači. Verujem i podrška do kraja

motam kablove

pre 2 godine

Novak pre finala: Doveo sam u savršen balans telo i um. Imam viziju da podižem trofej.
Medvedev pre finala: Igram često fifu i pes
Novak posle finala plače.
Medvedev posle finala baca se u položaj mrtve ribe.

Max

pre 2 godine

Svaka čas vama dvojici ali pobedi je đnogo doprinelo fizičko stanje Novakovo u kombinaciji sa nenormalnim pritiskom.
Videćemo već u sledećim mečevima šta će biti. Cenim da će Novak u velikoj većini pobedjivati.
Naravno, Medvedev deluje kao najozbiljniji kanddidat za prvo mesto kad Novak odluči da je dosta.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.
(Kaiser Roger, 13. septembar 2021 21:33)


Pa jes stvarno, i nije za poredjenje, sa jedne strane imamo 3 GS titule i finale cetvrtog, a sa druge strane imamo cetvrto kolo i cetvrtfinale. Pa i nije za poredjenje realno.

Oki

pre 2 godine

Medvedev je igrao odlično, to mu se mora priznati, ali činjenica je da bi ga Nole počistio u 4 seta da je bilo polufinale umesto finala.

Svakako mi je drago za Medvedeva, jako gotivan momak

Tenisačica psiholog

pre 2 godine

A koja je to "supreme" strategija krasila meč u nedelju? Strategija servis igre? To nije tenis. To je strategija igranja "samog sa sobom", a tenis to danas ne sme i ne treba da bude. Potrebno je u tenisu dobro preispitati uvodjenja novih pravila od kojih ključno treba da bude, umesto dva, jedan ispravan servis u poenu. Servis je danas potpuno pasivan i "nedinamički" element igre, servis igra je zastarela jer baca u senku ostale predivne elemente ovog prelepog sporta koji su tokom vremena toliko evoluirali, koji su danas nadgradjeni i na mnogo višem nivou su nego nekada. Svaki sport kontinuirano preispituje stara pravila i menja ih ukoliko to savremeni sport čini sporim, tromim, jednoličnim. Medvedevu sve čestitke, naravno. Nole, imaš još da igraš, u sjajnoj si formi!

Js

pre 2 godine

Js
Šta ti imaš od tih 200 miliona, koliko pašteta?
(A?,
Od Noleta nemam milione nit pasterte ali uzivam u tudjem uspehu jer sam i sam uspesan i ne trebaju mi tudji milioni.
To vi slepci ne kapirate vec samo stvareni ljudi, svako uspesan voli uspeh i drugog oko sebe.
Uzivajte u pastetama i dalje. 😘

Kaiser Roger

pre 2 godine

Mozda si cak i u pravu, ali on jos uvek moze da zasedla konja i osvoji barem jos jedan, a vec i sada je bacio sve rekorde Svajcarca koji sprema italijanske spagete na kolena, dok ti slusas domace narodnjake i razmisljas sta je Aglio Olio, a Mr. Barilli igra stoni tenis i snima Instargram klipove. Jedino sto je ostalo je da zakuca jos jedan slem, a Nole i dalje igra. Gotovo je za Mr. Barillija, a Nole jos uvek ima po koju da kaze. Bice sve teze, ali tvog ljubimca je vec davno ostavio da cisti prasinu za njim i brise srebrne posluzavnike.


Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.

Darko

pre 2 godine

Neki bi menjali pravila tenisa jer ih je Medvedev mnogo zaboleo. Kazu da treba biti dozvoljen jedan servis umesto dva. Kompleksi. Zestoki.

Vrg

pre 2 godine

Meda bolje odigrao kljucne poene, spasao se brejka vise puta za po nekoliko cm i to je odredilo dalji tok meca. Ali tako je i Nole radio u mnogim mecevima, nekada je i do srece. Ne mozemo da se zalimo. Tri slema, top!

judd trump

pre 2 godine

Prakljacenje (still serviranja Medvedeva & Cferefa) dalo rezultata sinoc! Novak los, prelos, odsutan, bezvoljan, umoran! Ne bih o "legatu" Rodnija Lejvera. Daleko je to od L od legata! Mislim to sva 4 slema u jednoj sezoni pre 52 godine!!

A?

pre 2 godine

@Milutin Šumadinac

A misliš da je u Melburnu Djoković imao ,,ozbiljnog" tenisera u polufinalu a ne nekog van top 100 koji se ni kriv ni dužan tu našao, da vas podsetim da uopšte niste ni započeli raspravu na temu polufinala i protivnika, to vam je bilo ok nego je sad problem ovaj mali Feliks, koji je ipak aj pogledaj koje mesto na listi pa javi. I npr da Djoković nije imao ČITAV JEDAN DAN VIŠE ODMORA od Danila. I da li misliš da strategija i onaj cirkus oko navodne povrede eeej PUKO stomačni MIŠIĆ (kad bi se zezali)..bila sramna?

Kaiser Roger

pre 2 godine

Mozda si cak i u pravu, ali on jos uvek moze da zasedla konja i osvoji barem jos jedan, a vec i sada je bacio sve rekorde Svajcarca koji sprema italijanske spagete na kolena, dok ti slusas domace narodnjake i razmisljas sta je Aglio Olio, a Mr. Barilli igra stoni tenis i snima Instargram klipove. Jedino sto je ostalo je da zakuca jos jedan slem, a Nole i dalje igra. Gotovo je za Mr. Barillija, a Nole jos uvek ima po koju da kaze. Bice sve teze, ali tvog ljubimca je vec davno ostavio da cisti prasinu za njim i brise srebrne posluzavnike.


Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.

krca

pre 2 godine

Djoka je zavrsio svoje. Djoka je terorisao Nadala sa onim reternom u noge i tako pritiskao svaki njegov servis. Medvedev se i ne osvrce na Djokin retern, zna da ga dočeka. Bez tog reterna Djoka je pola Djoke. Ostala je samo druga polovina - trčanje.

A?

pre 2 godine

Js

I ja uživam u tudjem uspehu, nisam opterećen kao VI (ne persiram nego ste vi množina) Djokovićem, ne čekam njegove pobede da bi se radovao kao vi, ne brojim ni njegove ni tudje milione kao vi, čak i ne znam koliko ih ima kao TI, a paštete jede baš taj koji ih spominje, valjda ih ima na stolu pa se setio..A ti jesi uspešan ali brojanju tudjih miliona..

Ubijate neznanjem

pre 2 godine

Lako je biti general posle bitke
(sportetika, 13. septembar 2021 20:06)

Izreka glasi - "Posle izgubljene bitke svi su generali pametni", ovo tvoje ne znači ništa.

dare slovenac

pre 2 godine

Novaku se prvih 90 min od pritiska trese ruka, toliko mu treba da se zagreje i opusti..Obavezno osvajas prvi set ( svi su ga uzeli) u drugom se vraca, tu treba da izdrzis nalet, nastavis agresivnom igrom i da se izpucas sa servama…ako dobijes i 2 set unutar 90 min pobednik si, Novak ce se mentalno slomit ako izjednaci i odete u duboke vode gotov si…Tako je to od prilike izgledalo

Тениста

pre 2 godine

Медведев је сервирао сад и никад више тако у каријери!
Сад је разбеснео Новака...

bane

pre 2 godine

Pobedio ga je zato što je igrao odlično, Novak je igrao koliko je mogao, a sve u svemu - to nije toliko iznenađenje jer Novak na USO ima 3 od 9, za razliko id AO gde ima 9 od 9. Prošle godine na ATP Finals u Londonu, Meda je odrao Đokovića kao dete, isto kao sada. Posle ga je Đoković oprao u Australiji.
Vidimo se u Melburnu 2022.

Vrg

pre 2 godine

Meda bolje odigrao kljucne poene, spasao se brejka vise puta za po nekoliko cm i to je odredilo dalji tok meca. Ali tako je i Nole radio u mnogim mecevima, nekada je i do srece. Ne mozemo da se zalimo. Tri slema, top!

šarlatani

pre 2 godine

Da, starategija je ona da Medveđev ima sve udarce bolje od Đokovića osim bekhend dijagonale i skraćene loptice. A ni nije običan Rus, nego igra kao da je iz CCCP. Pogađa kuteve kao Rusi trice od ploče Divcu.

Ђоле

pre 2 godine

Ово му је прва и последња слем титула, мада је супер играч.
Није он победио, него је Новак ИЗГУБИО.
Било ко од топ 10 би узео трофеј, пошто Новак је тотално ПУКО.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Novak srušio sam sebe to se Novaku ponavlja kad stvara prevelik teret na sebe a baš sve je zavisilo od Novaka koji je tek kad je gubioo 5-1 počeo igrati i udarati kako zna i gotovo uspeo da se vrati u meč pre toga je igrao kao sa Zverevim i ništa nije menjao a razlika u igri MNedvedeva i Zvreva je ogromna mnogo opasniji po Novaka je Zverev ali šta je tu je to isto mu se dešavalo u Parizu sve dok ga nije uzeo i naravno na OI.igrama 2.puta pa nije Novak robot sam je sebi stvorio prevelik problem.Shvatio tek kad je video da je kraj stvarno šteta da je igrao kako zna dobio bi bez velikog napora Rusa koji nije igrao dobro več Nole loše ustvari nikad gore.

Djido

pre 2 godine

Sedam ljutih gusara
Želi Nola pomest
Rune dobi grčeve
Ostalo ih šest

Šest ljutih gusara
Svak je strah i trepet
Al’ Grikspor se prepao
Ostalo ih pet

Pet ljutih gusara
Traži harikiri
Nišikori posluš’o
Ostalo ih četiri

Gle četiri gusara
Svi su pravi meštri
Frizbi je odleteo
Ostalo ih tri

Tri ljuta gusara
Ostala bez aseva
Mateo je propao
Ostala su dva

Dva ljuta gusara
Svaki hvale vredan
Zverev se okliznuo
Još ostao jedan

Jedan ljuti gusar
Postao je Medan
Novak se istopio
Ostao ni jedan

U svakom pogledu
Prošla me je strava
Sad je sve u redu
Može da se spava

Djido voli da osvojiš
Neg’ leba da jede
Kaže on Mandovima
Sad će da vas …..

Ljubivoje Ršumović & Djido

znači

pre 2 godine

Medo ga rasturio na sitne komade, vratio na fabrička, i slobodno mogu reći odučio od tenisa a vi ono čuveno ,,sam sebe pobedio, bio premoren (valjda od ovih nn u žrebu), nije bio na nibou bla bla bla...Vi ko da niste gledali meč sinoć, Novak je bio u čudu kako Medo igra, nemoćan da bilo šta uradi, iz te nemoći je počeo i da cmizdri..(oteo je trin Federeru), ta mentalna gromada kako ga nazivate se raspadne uvek pred pritiskom, taj najbolji riterner nema rešenje za servise ne samo Mede nego svih servera. I na kraju, čak i da su svi ti vaši izgovori tačni, upitate li se nekad kada Novak pobedi da li je protivnik bio premoren, da li je bio na nekom svom nivou ili ne, ili je možda sam sebe pobedio? NE! TO se ne računa, tada je Novak pobedio i slede podsmevanja...Eto vam ga sad!

noleisthebest

pre 2 godine

I jos da dodam onaj trenutak iz drugog seta kad je neki moron namerno pustio muziku usred bejk poena za Noleta koji je maltene bio osvojio i sudija dosudio "let".

Tad mi se stegla knedla u grlu, znala sam da nije dobro.
Jos kad je odmah u sledecem Med. gemu propustio tri vezane brejk lopte, narocito onu prvu, bila je zicer...

Nema veze...cisto da se zna da nije ovo Medvedova pobeda, mec je uvek bio i uvek ce biti na Noletovom reketu bez obzira sto je Medved odlicno servirao u pocetku.

Mnogo mi je zao sto se sve to desilo, sto je svim srcem zeleo da mu noge lete po terenu kao uvek sto lete, ali sto ga nisu slusale ...e tu nije mista mogao, to je bila Bozija volja.
A mi koji u njega verujemo znamo da je Bozija volja uvek najbolja.
Saznacemo jednoga dana i zasto.

U medjuvrenemenu, ziv nam bio Sokole nas i ponose!

Kaiser Roger

pre 2 godine

Mozda si cak i u pravu, ali on jos uvek moze da zasedla konja i osvoji barem jos jedan, a vec i sada je bacio sve rekorde Svajcarca koji sprema italijanske spagete na kolena, dok ti slusas domace narodnjake i razmisljas sta je Aglio Olio, a Mr. Barilli igra stoni tenis i snima Instargram klipove. Jedino sto je ostalo je da zakuca jos jedan slem, a Nole i dalje igra. Gotovo je za Mr. Barillija, a Nole jos uvek ima po koju da kaze. Bice sve teze, ali tvog ljubimca je vec davno ostavio da cisti prasinu za njim i brise srebrne posluzavnike.


Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.

Milan

pre 2 godine

Sada ga malo preteruju. Suština je da je Novak bio psihički u fazi raspada usled enormnog pritiska, a kada na to dodamo iscrpljujući meč protiv Zvereva i malo vremena za oporavak onda dolazimo do ovog rezultata. U normalnim okolnostima rutinska pobeda Novakova.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Mozda si cak i u pravu, ali on jos uvek moze da zasedla konja i osvoji barem jos jedan, a vec i sada je bacio sve rekorde Svajcarca koji sprema italijanske spagete na kolena, dok ti slusas domace narodnjake i razmisljas sta je Aglio Olio, a Mr. Barilli igra stoni tenis i snima Instargram klipove. Jedino sto je ostalo je da zakuca jos jedan slem, a Nole i dalje igra. Gotovo je za Mr. Barillija, a Nole jos uvek ima po koju da kaze. Bice sve teze, ali tvog ljubimca je vec davno ostavio da cisti prasinu za njim i brise srebrne posluzavnike.


Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.

cia

pre 2 godine

Srušen je tako što je gospodinu nemcu ruskog porekla namešten žreb i igrao sve sa igračima koji su bili diletanti a Novak sa igračima koji su u rangu ovog nemcorusa. I još sve igrao po 3 seta a Novak po 5 i duplo odmorniji. Pa i HULK bi pao. Ovaj je to iskoristio i normalno da ga je pobedio. Kad amerikanci to lepo isprojektuju tako je to. Vis legis! Eto to je bio recept za pobedu. Na sledećem turniru ili gs ima da ostane samo ona majica od njega sto mu landara. Dezintegrisace ga Novak i neće stati ovde, nije kraj treneru još d ćete da gubite gs-ove od strane Noleta, polako. Mnogo faktora je bilo protiv Noleta a na ruku rusonemca. Zato je i dobio, ne radujte se prerano dušmani!

Realan

pre 2 godine

Jedina taktika Medvedeva je bila to sto je Novak imao tezi zreb, i u cetvrtfinalu i polufinalu Beretinija i Zvereva i u finale usao umorniji. Sledeci GS novi zreb, i nova prilika. Bude li obrnuta situacija da Novak udje sveziji u finale, razbice Medvedeva na param parcad.

Js

pre 2 godine

Js
Šta ti imaš od tih 200 miliona, koliko pašteta?
(A?,
Od Noleta nemam milione nit pasterte ali uzivam u tudjem uspehu jer sam i sam uspesan i ne trebaju mi tudji milioni.
To vi slepci ne kapirate vec samo stvareni ljudi, svako uspesan voli uspeh i drugog oko sebe.
Uzivajte u pastetama i dalje. 😘

Js

pre 2 godine

Ubio ga Meda.Nolo ide u penziju.
(Kaiser Roger

Nolo ide u penziju kao GOAT tezak 200 miliona, ajde sad otvori paštetu i lagano. Sutra je novi dan…. 😘

krca

pre 2 godine

Djoka je zavrsio svoje. Djoka je terorisao Nadala sa onim reternom u noge i tako pritiskao svaki njegov servis. Medvedev se i ne osvrce na Djokin retern, zna da ga dočeka. Bez tog reterna Djoka je pola Djoke. Ostala je samo druga polovina - trčanje.

Milutin

pre 2 godine

Kako je srusen Djokovic? Pa sta tu treba objasnjavati. Sam se srusio jer je potpuno nespreman dosao na ovaj GS. Direktno sa mora iz CG, gde se bukvalno zajebavao. I sta je ocekivao? Da ce svi pred njim padati, jer on je, Boze moj, veliki Novak. Bez ijednog pripremnog turnira valjda je mislio da on moze osvojiti veliki GS ili sta? Pa tako nesto mogu misliti samo oni koji se ne bave tim sportom. A Medvedev igrao u Kanadi i Sinsinatiju i ozbiljno se pripremao, pa normalno i uspeo. Svaka mu cast. Mislim da je ovo Novakov pocetak kraja i ne verujem da vise moze osvojiti GS, jer godina proizvodnje cini svoje, a osim Medvedeva, tu su jos Zverev, Tsitsipas, Rublev, Sapovalov, Beretini, Alkaraz, Feliks i jos mnogo mladih koji dolaze. A on kao i Federer i Nadal polako mogu okaciti reket i u zasluzenu penziju.

Tenisašica psiholog

pre 2 godine

A koja je to "supreme" strategija krasila sinoćni meč? Strategija servis igre? To nije tenis. To je strategija igranja "samog sa sobom", a tenis to danas ne sme i ne treba da bude. Potrebno je u tenisu dobro preispitati uvodjenja novih pravila od kojih ključno treba da bude, umesto dva, jedan ispravan servis u poenu. Servis je danas potpuno pasivan i "nedinamički" element igre, servis igra je zastarela jer baca u senku ostale predivne elemente ovog prelepog sporta koji su tokom vremena toliko evoluirali, koji su danas nadgradjeni i na mnogo višem nivou su nego nekada. Svaki sport kontinuirano preispituje stara pravila i menja ih ukoliko to savremeni sport čini sporim, tromim, jednoličnim. Medvedevu sve čestitke, naravno. Nole, imaš još da igraš, u sjajnoj si formi!

A?

pre 2 godine

Js

I ja uživam u tudjem uspehu, nisam opterećen kao VI (ne persiram nego ste vi množina) Djokovićem, ne čekam njegove pobede da bi se radovao kao vi, ne brojim ni njegove ni tudje milione kao vi, čak i ne znam koliko ih ima kao TI, a paštete jede baš taj koji ih spominje, valjda ih ima na stolu pa se setio..A ti jesi uspešan ali brojanju tudjih miliona..

noleisthebest

pre 2 godine

Daj ne lupaj...

Nole je pobedio samog sebe, tj poklekao pod pritiskom. To je to i nista vise.

Noge su mu otkazale bio je na korak-pola koraka sporiji. Nije mogao da se prepozna.
Nije mogao da se opusti, previse su ga udavili novinari narocito nasi...

Da li je moglo drugacije...verovatno ne.

To se zove zivot i tako se placa iskustvo.
Sutra kad bi igrao mec, dobio bi Medvedeva garantovano.

Isto se desilo i Sereni Vilijams, njoj cak u polufinalu protiv Vinci.

Nole je velilki emotivac, duhovan covek, njega sve pogadja mnogo dublje.
Trudio se maksimalno da se zastiti ali nije mogao.

Idemo dalje. Zivot je putovanje.

Bravo Nole na fenomenalnoj godini.
Oterao si i Federera i Nadala u penziju svojim pobedama...oporavi se malo, napuni baterije pa krecemo u '22.

Osecam da ce biti sjajna!

Dejan

pre 2 godine

pobedio je jer je Nole prvo bio umoran,drugo bio je pod velikim pritiskom.Iscrpljen bato i fizicki i psihicki.Da je odigrao kao protiv Zvereva odrao bi Medvedeva ko jarca jer realno Medvedev nije igrao ni pola dobro kako je igrao Zverev.Jedino ga je sluzio servis. Verujem da ce Nole posle ovoga,jedino muciti muku sa Zverevom.Mada iz iskustva bih rekao da ga tek sada vise niko nece pobediti,jer Noleta dobijes jednom,drugi put si gotov.Verujem cak i da moze opet da se bori za kalendarski slem.Zivi bili pa videli

A?

pre 2 godine

@Milutin Šumadinac

A misliš da je u Melburnu Djoković imao ,,ozbiljnog" tenisera u polufinalu a ne nekog van top 100 koji se ni kriv ni dužan tu našao, da vas podsetim da uopšte niste ni započeli raspravu na temu polufinala i protivnika, to vam je bilo ok nego je sad problem ovaj mali Feliks, koji je ipak aj pogledaj koje mesto na listi pa javi. I npr da Djoković nije imao ČITAV JEDAN DAN VIŠE ODMORA od Danila. I da li misliš da strategija i onaj cirkus oko navodne povrede eeej PUKO stomačni MIŠIĆ (kad bi se zezali)..bila sramna?

noleisthebest

pre 2 godine

I jos da dodam onaj trenutak iz drugog seta kad je neki moron namerno pustio muziku usred bejk poena za Noleta koji je maltene bio osvojio i sudija dosudio "let".

Tad mi se stegla knedla u grlu, znala sam da nije dobro.
Jos kad je odmah u sledecem Med. gemu propustio tri vezane brejk lopte, narocito onu prvu, bila je zicer...

Nema veze...cisto da se zna da nije ovo Medvedova pobeda, mec je uvek bio i uvek ce biti na Noletovom reketu bez obzira sto je Medved odlicno servirao u pocetku.

Mnogo mi je zao sto se sve to desilo, sto je svim srcem zeleo da mu noge lete po terenu kao uvek sto lete, ali sto ga nisu slusale ...e tu nije mista mogao, to je bila Bozija volja.
A mi koji u njega verujemo znamo da je Bozija volja uvek najbolja.
Saznacemo jednoga dana i zasto.

U medjuvrenemenu, ziv nam bio Sokole nas i ponose!

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

E moj Žile, lako je da se praviš pametan posle meča...
Da je Medo našao Novaka u polufinalu kao Zverev loše bi se proveo.
Ovako je iznabadao zombi-Novaka što i nije neki podvig.
Ćeraćemo se još...

@Kaiser Roger

pre 2 godine

Nema Nolo vise GS da osvoji.Bice kao 2016, samo sto je sad jos stariji, gotovo je.
(Kaiser Roger, 13. septembar 2021 20:13)

Mozda si cak i u pravu, ali on jos uvek moze da zasedla konja i osvoji barem jos jedan, a vec i sada je bacio sve rekorde Svajcarca koji sprema italijanske spagete na kolena, dok ti slusas domace narodnjake i razmisljas sta je Aglio Olio, a Mr. Barilli igra stoni tenis i snima Instargram klipove. Jedino sto je ostalo je da zakuca jos jedan slem, a Nole i dalje igra. Gotovo je za Mr. Barillija, a Nole jos uvek ima po koju da kaze. Bice sve teze, ali tvog ljubimca je vec davno ostavio da cisti prasinu za njim i brise srebrne posluzavnike.

Milutin Šumadinac

pre 2 godine

Svaka čast Medvedevu za prikazanu igru, dominirao je potpuno.
Jasno je da ta strategija ne bi postojala da je igrao polufinale u 5 setova, a ne sa malim Feliksom koji se ni kriv ni dužan tu našao.
Prvi meč Zverev-Medvedev objasniće treneru "strategiju" koja ne postoji!!
Medvedev mi je drag igrač, i revanširao se za finale AO 2021, ali ovo lupetanje trenera, tipa strategija se svodi na jak servis je sramno!

danilo

pre 2 godine

Ne tražim razlog da opravdam Novaka i ako sam njegov navijač i smatram ga najboljim ikada.
Simpatičan je Medvedev i dobar teniser. Ali, u nedelju je igrao sve samo ne tenis... Ako se tenis zove serviranje i osvajanje poena to je degradirajuće za tenis. Slažem se da serva treba biti oružje u tenisu, ali to nije tenis. Najčistiji tenis igra Djoković, Tim, Zverev...
Ali, Nole nije hteo da bombarduje i osvaja gemove već da publici od 24.000 posetilaca pokaže lepotu tenisa.
Ali ok, idemo dalje, Novak je bio umoran, iscrpljen i nije bio spreman na vrstu igre koju je Medvedev želeo. Zato, polko idemo dalje, biće još GS-mova i Novak će to pokazati u 2022 godini...

Kalčo

pre 2 godine

Pobedio je jer je Novak bio premoren to je jedina istina da Medvedev pobedi Đokovića, Zvereva i Beretinija jednostavno neizvodljivo.. A jedan smeč je nedostajao da se vodenica okrene na drugu stranu da jw iskoristio samo jednu od 5 brejk lopti u drugom setu počistio bi ga lagano.. Novak je počeo tek da igra kad je izbacio kroz plač sve emocije iz sebe, da je sreće zaplakao posle prvog seta i skinuo pritisak obrisao bi sa Medom patos lagano i to je jedina istina.. Kakve tvoje crne taktike, sad posle bitke svi pametni...

Filip

pre 2 godine

Cudno je samo kako Novak nije izgubio pre finala? U 6 od 7 meceva gubio je prvi set. A to znaci da je nespreman dosao na turnir. Dolaze mladi koji su zeljni uspeha i ozbiljno shvacaju ovu igru za razliku od njega kome je vreme vec isteklo.

Marko

pre 2 godine

Strategija je bila - izadji na teren i moli boga da Novaku nije dan i da će sam sebe pobediti. To se i desilo. Kada je Novak na 80% ili vise, ne postoji apsolutno niko ko ga može dobiti

pirke kombinirke

pre 2 godine

Da si ti meni živ i zdrav, u narednih godinu-dve neće Nole izgubiti više nijedan meč od Mede. Sad mu je jasno šta treba da čini.

Milorad

pre 2 godine

Prazne price, on ce da prica kako su uspeli da pobede Djokovica, Djokovic pobedio sam sebe, da je u u trecem setu imao samo jedan izgubljeni gem, kojeg je nadoknadio, ne bi vi sad pricali kako ste pobedili Djokovica, nego bi pricali zasto ste izgubili. od kada gledam tenis nisam video ni jednog udaraca, da na 80% servisa dobije mec, ove servise ne bi izdrzali ni Federe ni Nadal iz najboljih dana. Sta ima tu da se filozofira, Djokovic je mec izgubio servisom a ne nekom igrom Medvedeva.Videce mo dokle ce tako Medvedev dobijati meceve na servis.

Tenisačica psiholog

pre 2 godine

A koja je to "supreme" strategija krasila meč u nedelju? Strategija servis igre? To nije tenis. To je strategija igranja "samog sa sobom", a tenis to danas ne sme i ne treba da bude. Potrebno je u tenisu dobro preispitati uvodjenja novih pravila od kojih ključno treba da bude, umesto dva, jedan ispravan servis u poenu. Servis je danas potpuno pasivan i "nedinamički" element igre, servis igra je zastarela jer baca u senku ostale predivne elemente ovog prelepog sporta koji su tokom vremena toliko evoluirali, koji su danas nadgradjeni i na mnogo višem nivou su nego nekada. Svaki sport kontinuirano preispituje stara pravila i menja ih ukoliko to savremeni sport čini sporim, tromim, jednoličnim. Medvedevu sve čestitke, naravno. Nole, imaš još da igraš, u sjajnoj si formi!

vanja

pre 2 godine

Djokovica, još uvek, može da pobedi samo on sam i niko više. To se desilo i u nedelju. Izašao je na meč bezvoljan, bez zara za pobedom. Šteta, ali idemo dalje. Sigurno će osvojiti još koji GS. Onda penzijica. Treba malo i živeti, a ne samo igrati tenis. Srećom ima divnu porodicu, svoju ženu i decu da uživa u životu sa njima.

motam kablove

pre 2 godine

Novak pre finala: Doveo sam u savršen balans telo i um. Imam viziju da podižem trofej.
Medvedev pre finala: Igram često fifu i pes
Novak posle finala plače.
Medvedev posle finala baca se u položaj mrtve ribe.

singrrr!

pre 2 godine

po mom laickom misljenju, daniil (sa dva i) je dva-tri puta izazvao novaka na beskrajnu razmenu - i dobio! bez forsiranja mu je rekao - hajde sad ti, ako mozes... novak nije mogao, ostao je bez odgovora...daniil se nije uhvatio u klopku da krene napred, pa da ga novak iz defanzive sah-matuje...onda je novak poceo da se muci- pa kako ja dobijem poen? i tu je poceo kraj... novakovi trikovi bili su istroseni

Riki

pre 2 godine

Ja cu reci pravu istinu kako je srusen Djokovic. Tako sto od pocetka do kraja turnira nije odigrao mec ni blizu svoje najbolje igre. Zasto je to tako ne znam. Ali znam ono sto vidim. Riterna koji je njegov zastitni znak skoro da nije ni u pola bilo. Protiv Zvereva je uzasno reternirao, protiv Medvedeva jos gore. Servisa nije ni bilo. Bekhend pasivan, forhend neprecizan. U finalu je odigrao i najgori mec na turniru. Promasivao neke lopte na mrezi koje ne bi ni amateri promasili.
Novak nije bio Novak na citavom turniru i ne shvatam sta tu ima polemisati o nekakvoj taktici i teorijama. Pobijedila ga je sopstvena losa igra ( za njegove standarde ).

Si

pre 2 godine

Djokovic je srusio samog sebe. Srusio ga je pritisak javnosti napetost pred jedinstveni dogadjaj u tenisu ikada. Preveliko breme cak i za njega. Sada je bila prilika za tako nesto pa ko zna kada ponovo?! On, plasim se, vise nece imati snage da ponovi ovogodišnji niz.

mst

pre 2 godine

Ja sam jedini izgleda ubeđen da je publika poremetila Noleta. Mislim da ga je pozitivno navijanje i naklnjenost publike izbacilo iz takta već na prvom poenu i izbacilo iz ritma i hladnokrvnosti do kraja meča. Bio je spreman na sve sem toga
(Kekec, 13. septembar 2021 23:13)
Nisi jedini. Ja sam bio optimista do momenta kad sam shvatio da nesto nije ok kada je publika na njegovoj strani. Pratim ga 15 godina, maltene od buenos airesa 2006, i duboko ulazim u analizu njegove igre i razvoja. Mentalni tank je bio prazan. Izazvan osvajanjem 3 gren slema i olimpijade na koju je morao da ide - jer srbija je to brate a bas tada je bilo vreme za odmor i rutinu sa roger kupom ili sinsinatijem. Ispao je iz rutine skroz. Onda dolazak na us open bez pripreme i pritisak medija, pritisak da mora da uzme sva cetiri, pritisak da tokom cele karijere juri nadala i federera i da konacno ima penal...i tu se nadovezuje potpuno neprirodno stanje publike - ej pa svi navijaju za njega!!! To stvara utisak kod njega kao da je debitant a ne kao da igra deveto ili deseto finale...da podvucem crtu, ja sam prezadovoljan njegovom reakcijom na poraz, vrlo je svestan okolnosti, i on nije nadigran sinoc, on je delimicno podlegao kombinaciji pritiska i savrsenoj taktici medvedeva. 2022 je njegova godina, odlucice start i AO, ako to uzme - sve je moguce. Pozz iskrenim i ispravnim navijacima!

D

pre 2 godine

Da nije bilo tajnog žreba, gde se Medvedevu otvorio najlakši žreb u istoriji i da Novak nije bio premoren i malo izduvan sa Olimpijskih agara, srušili biste ga, al' za malo.

Seka

pre 2 godine

Ok. Normalno da je imao strategiju i da ce biti sve teze pobedjivati mladje igrace. Ali opet kazem, mozda bi situacija bila malo drugacija da Novak nije bio pod pritiskom i da je bio malo odmorniji. Sada mozemo da se ljutimo koliko hocemo, igrao je bolje. Malo mi samo bezveze izjava Medvedeva, negde sam procitala u fazonu jos je sladja pobeda kada igras protiv coveka koji juri istoriju. Ne znam dal bi Novak tako nesto izgovorio. Al ajde

Blaster

pre 2 godine

Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.
(Kaiser Roger, 13. septembar 2021 21:33)

Slušaš, slušaš provalio te čovek nemoj da si sramežljiv. Malo u društvu... znaš kako se kaže: "s' kim si takav si".

Larry

pre 2 godine

Prvo, Djok je srusen jer ga je pojela nervoza. To govori i njegov komentar nakon meca 'drago mi je da je sve gotovo'. Drugo, ja znam 2 granice za Medvedeva (bar za sad) a to su RG i Wimbledon. Sportski pozdrav!

donji dzep

pre 2 godine

Smatram da je poraz vec poceo onog trenutka kada je izubio 4. set od Zvereva. Ko je gledao, mogao je da primeti koliko je Novak bio besan na sebe gledajuci u pravcu svog tima, tokom cele pauze izmedju setova.

Vec je takav slucaj imao sa Beretinijem na RG, ali je mec zavrsio u 4. setu i bio potpuno spreman za Nadala.

Na kraju se nekako izvukao u finalu, snagom volje ali i neiskustvom Tsitsipasa.

Zverev ga je naceo, Medvedev zavrsio na ovogodisnjem US Open-u.

O pritisku ne bih mnogo, svi smo videli sta on radi coveku koji je na mentalnom planu broj 1.

Slozio bih se sa vecinom da ovaj poraz jeste najtezi, kao i onaj od Wawrinke na RG. Olaksavajuca okolnost jeste da se zavrsio mec u 3 seta, umesto 4 ili 5.

U svakom slucaju, svi znamo kako se ta prica nastavila (RG 2015) tj. nije se zavrsila jer mu je samo dala dodatno vise motiv da se bori i napreduje dok ne ostvari cilj. A na kraju kada ga je ostvario, usledio je vakum i odsustvo motivacije!

Takodje je presudilo i neiskustvo u ovakvim situacijama, koje niko nije imao vise od 50 godina!

Siguran sam da ce sledeci put zadati zavrsni udarac, ukoliko do njega dodje.

A zasto i ne bi? Ako neko moze da ponovi sve ovo jos jednom, to je upravo sam Novak.

Poz

Ubijate neznanjem

pre 2 godine

Lako je biti general posle bitke
(sportetika, 13. septembar 2021 20:06)

Izreka glasi - "Posle izgubljene bitke svi su generali pametni", ovo tvoje ne znači ništa.

Gde ja zivim

pre 2 godine

Dajte ljudi ne se...te mnogo. Bolji bio Medvedev, koji su razlozi, sta, kako itd, nebitno. 3:0 setovi i to je to, zasluzena pobeda. Covek korektan, odlican teniser i nije kompleksas (sto je medju teniserima jako retka pojava). 10GS je neki njegov domet. Ali svakako nije jurio, samo da bi "skinuo Novaka, ili pobedio Novaka", kao pojedina "nasa braca". Igrao za sebe i svoj prvi GS. Na kraju meca je decko lepo rekao, "Novak je za mene najveci svih vremena" i nema vise sta da se doda.

Neo@

pre 2 godine

Ja ono što sam gledao... Nole nije igrao ni 50% što zna. A Rusu išao prvi servis kao lud do pred kraj II seta.
Da je meč ušao u IV set, Nole bi dobio meč, ali psihički pritisak ga je prosto razorio i nije video velike slabosti i pukotine Rusa od trećeg seta.
Konačno, da je Nole uzeo US Open, ne znam kakva bi mu bila motivacija daljeg igranja i sam Bog je to čini mi se znao.
Ovako, Nole će da grize kao lud i dalje, ne bi me čudilo da i naredne godine uzme prva 3 Grand slama, a onda u Ameriku dodje iskusniji. Kad i to osvoji naredne godine, kad uzme sva 4 u godini, mislim da će se povući nakon toga... Otići će u legendu kao pobednik, kao osvajač!

društvance iz predgrađa

pre 2 godine

Nije Medvedev odigrao ništa specijalno. Odigrao je na svom prepoznatljivom nivou. Sa druge strane, Novak nije igrao ni 50% svoje igre. Premor, pritisak, ali i godine - sve je to uticalo da gledamo Đokovića kakvog nismo gledali ni kada je imao 20 godina.
Ne želim da umanjujem uspeh Medvedeva, nikako. Dečko je zaslužio titulu. Apsolutno.
Samo što sa druge strane mreže nije imao adekvatnog protivnika. Sposobnog da pruži iole ozbiljniji otpor...

mr

pre 2 godine

У спорту је просто, посебно индивидуалном, увек је победио бољи. Али, од овог меча једино што жалим, а верујем и да ће Новаку то бити најбитније, то је што је одиграо катастрофалан меч и на тај начин пре свега није поштовао публику на стадиону, себе и на крају своје навијаче. Остао је заробљен негде тамо у својој глави, са расутом енергијом пре меча, и мислима о небитним стварима. Новак није био на терену. Није Данилов сервис био брз, Новак то редовно враћа. Није Данил имао игру и пуно поена, већ је Новак набијао у мрежу. Данил је играо игру без огре, без ватре, само пребацивао и то споре лопте, што је опште познато да Новаку не одгвора никако (сетите се Монфиса), и са том игром је додатно утукао Новака, и то му је генерално најбољи тактички потез у мечу. Све у свему заслужена победа, и није данил крв што је Новак био катастрофалан. И управо то Новак дугује свима, да покаже опет онај свој најачи тенис.

Globtroter

pre 2 godine

Sad svi filozofiraju i svi znaju tajni sastojak. Svima je jasno da je Olimpijada bila nepotrebna, ali jasno je bilo da je to jedini Novakov nedosanjan san i da će ići i protiv zdrave logike ne bi li uzeo zlatnu medalju. Dubl je bio verovatno najveća greška.

I pored svega toga treba reći da je Novak imao najteži mogući žreb ovoga puta i tri preteška meča. Sa druge strane Danil je imao bozu od turnira do finala. Dečko se nije pošteno oznojio, a da ne pričamo o emotivnom pražnjenju kojega nije imao do finala.

Drago mi je samo zbog potcenjivača koji Zvereva, Medvedeva i Cipiripija vide kao polutane. Momci su ozbiljna teniska klasa, mlađi su i imaju dosta više snage i bilo je pitanje trenutka kada će jedan od njih da dođe do GS.

Nadam se da će se Novak ubrzo oporaviti, jer nema vremena za godinu dana malodušnosti kao što je to sebi mogao da priušti pre 5-6 godina. I dalje ima šta da pokaže, ali mu je za to potrebna energija.

aleksa

pre 2 godine

Umor, iscrpljenost i definitivno pritisak Jelene koja u prvi plan zeli da stavi porodicu sto se vidi i iz izjava samog Novaka. . Novak je posvetio mnogo vremena usavrsavanju, od ishrane, mentalne pripreme i na kraju fizicke sposobnosti. Nista od toga nije slucajno, ljudi ustvari i ne znaju kakav je to perfekcionizam i upornost. Svaki dan vam je unaprijed isplaniran i doveden prakticno do savrsenstva. Sve sto je osvojio je veliki rad i zapostavljanje svega ostalog. Na kraju razumijem i Jelenu, ali ovakvog covjeka imati kraj sebe je dar od Boga, mozda nece nadoknaditi djetinjstvo svoje djece za koje mislim da nije u tolikoj mjeri zapostavljeno kako to Jelena istice, ali je ostavio nesto po cemu ga nikada nece zaboraviti, definitivno.

Lemi

pre 2 godine

Noleta je stigao umor, preveliki pritisak, a nije imao ni sportske srece kada je sudija dosudio nec kada se lomio drugi set. Da je Medvedev bio u Noletovoj strani zreba i da mu je dosao u cetvrtfinalu ili polufinalu, drugu bi pesmu sada pevao.
Ali dobro, jedan je Novak i ostace jedan, usamljen i nedostizan na vrhu. A to ce potvrditi prvom narednom prilikom, iako mu sada treba malo duza pauza i punjenje baterija.

Mozda se ispostavi da ce ovaj poraz biti korisniji za njegovu karijeru nego da je osvojio sada sva 4 slema. Ovako ce glad i dalje da postoji, a nakon osvajanja golden slema, mislim da on vise ne bi imao nikakav motiv da se pojavi na terenu.
Igricu je vec obrnuo vise puta (4 vezana slema, svi mastersi 2 puta, 20 slemova ukupno, najveci broj nedelja na prvom mestu, najveci broj bodova ikada itd.). On sada bukvalno igra ne za istoriju, vec za misteriju :)

celinc

pre 2 godine

Medvedova pobeda je zasluzena i uverljiva,ali da je odigrao najbolji mec zivota i nije,odigrao ga je kao i vecinu svojih meceva,Novak nije bio svestan ni meca ni svoje taktike,pritisak ga je pojeo,te price kako je bio umoran ne piju vode,on je vrhunski atleta,u bilo kojem stanju umora jos uvek moze odlicno odigrati set ili dva,ali on je vec u prvom gemu pokazao da nije spreman za mec mentalno,Medvedev je dao sve od sebe,pa sam je izjavio da su ga sredinom treceg seta poceli hvatati grcevi u nogama i rukama,ali sa druge strane mreze nije bio Novak terminator da to kazni nego razbijeni teniser koji je zeleo da se mec [mucenje] sto pre zavrsi,na svoju visinu Rus ima manjka 10-tak kg misicne mase,stoji na daleko iza osnovne linije,vecinom iz korak-dva eventualno tri dolazi na loptu i udara,kao na D3 igrici,treba pogledati njegove meceve sa Nadalom i Zverevim,Timom,oni ne prebacuju lopticu preko mreze i cekaju njegovu gresku,teraju ga da vise trci sa jedne na drugu stranu terena,sta se vise krece zbog nedostatka misicne mase telo gubi snagu,servis mu postaje slabiji i neprecizniji i onda je prici kraj,tako je nekad Novak umarao Nadala i dolazio do velikog broja pobeda posle tri ili cetri odigrana seta,Rus ce sigurno da uzme jos koji GS,ali da ce u buducnosti biti vladar teniskih terena prosto sumnjam,ako su ga noge i ruke izdavale u trecem setu protiv raspalog Novaka sta ce biti onda sa pravim udaracima,koji nece vracati lpoticu i cekati da pogresi

Patriota

pre 2 godine

Novak nije igrao svoj tenis ,nijedna strategija ne pomaze kada da svoj maksimum. Ovo sada je bilo na nivou igraca iz prvih 200 na list atp. Neznam zasto je bilo tako...

nesa

pre 2 godine

Da je uzeo u drugom setu Oovak brejk na 1:0 i 0:40 kada je bio na mrezi i odigrao lezerno , Medvedev bi se raspao.
al Nole nije i onda tri dobra servisa i to je bio kraj.

Kekec

pre 2 godine

Ja sam jedini izgleda ubeđen da je publika poremetila Noleta. Mislim da ga je pozitivno navijanje i naklnjenost publike izbacilo iz takta već na prvom poenu i izbacilo iz ritma i hladnokrvnosti do kraja meča. Bio je spreman na sve sem toga

Brat iz mase

pre 2 godine

Voleo bi da su Medvedev i Zverev igrali polufinale i da je pobedio Medvedev pa da ga onda vidimo sa Djokovicem!Novak je bio premoren to se videlo odma,kakva publika kakvi kurci!

Александар

pre 2 godine

Ма шта се палиш толико.Новак није имао довољно времена да се одмори.Слрдећи меч ће победити глатко.Новак је десетак година најбољи и остаће,бар још три,четри године.

Dobro

pre 2 godine

Svesni ste svi vi da vam sve strategije o kojima palamudite posle po novinama ne vrede nista ako je Novak u svom elementu. Objasnio ujka Toni odavno.

Sten

pre 2 godine

Novak ima duplo teži put do finala pišete svašta. Medvedev se prošetao do finala na terenu proveo manje oko 5 sati manje. Dobiće od po nosu Medo. Volimo te Nole. Pozdrav iz Doboja

zz

pre 2 godine

Da je Nole bio na svom nivou dzaba bi im bile sve taktike...
Samo da je Nole uzeo onaj gem kad je bio "nec" u 2om setu verovatno bi sada bila druga prica
Ovako ostaje nada da ce Nole dogodine pametnim rasporedom ponovo biti u situaciji da ima sva 4 GS u svojim rukama i da ce iskorostiti sansu...
Za 3 god ponovo sansa za zlatni slem. s Novakom je sve moguće...

Ja

pre 2 godine

Svi koji prate Novaka godinama znaju da je Novaka srušiob Novak. Spržen je bio, Medvedev bio sjajan u svakom slucaju ali nekakve taktike su naucna fantastika, kada je Novak u pitanju. Da smo gledali obostranu borbu skinuo bih kapu ovako samo mogu da kazem da je Novak i dalje nepobediv od strane igre protivnika ako je raspolozen.
U svakom slucaju zao mi je Medvedeva, sinoc me je podsetio na Noletove početke i borbe za prve slemove. Covek nije bukvalno smeo da se raduje posle poena da ga publika ne unisti.
Noletu nemam vise sta da pozelim dao mi je sve i sebi naravno kao najbolji ikada, a Medvedevu zelim da nastavi ovako.

mikin

pre 2 godine

"Trener Medvedeva detaljno objasnio kako je srušen Đoković"
On objasnio? Sta tu ima da se objasnjava? Djokovic je srusen jer je on sam sebe srusio! Medvedev izuzev odlicnog servisa nema nista drugo sto bi moglo srusiti Djokovica ... sem ako mu Djokovic u tome obilato ne pomogne. A to se desilo u finalu USO, na zalost.

anapllitičar

pre 2 godine

tako je i Zverev govorio nakon olimpijade pa je na sledećem susretu popio poraz. samo polako. da ove generacije stižu Novaka normalno ne ali on još nije rekao zadnju reč.

macconi

pre 2 godine

Trener Medvedeva sada velica svoju strategiju i taktiku...problem je bila Novakova taktika,ta servis volej igra koja nije njegov stil,nikada to nije koristio,ali sada je izgleda bio primoran da tako skracuje poene zbog umora i iscrpljenosti od prethodnih teskih meceva,iako taj umor postoji jos od olimpijade zbog koje je propustio turnire i direktno dosao na US open sto nikada pre tako nije uradio...istrosio se i to je glavni razlog poraza,i odlican servis Medvedeva

teniser

pre 2 godine

Nolo ide u penziju kao GOAT tezak 200 miliona, ajde sad otvori paštetu i lagano. Sutra je novi dan…. 😘
(Js, 13. septembar 2021 21:17) # Link komentara

Pazi ja iskreno mislim da je Novak najbolji teniser do sad (a verovatno ce da prodje i doooosta vremena dok se ne pojavi neki zmaj kao on da sve to anulira). A sto se pastete tice, i ja i ti cemo da je otvorimo ujutro, veruj mi, u odnosu na Novaka, sta god da doruckujemo je pasteta. Tako da ova paljevina na za i protiv po komentarima je malo glupava, realno, jer nismo to mi. Njegove pobede s nama nemaju ama bas nikakve veze. To sto je postigao u karijeri je zasluzan samo on.

dejan

pre 2 godine

Ne mogu da verujem kako lupa taj čovek. Kakav Medvedev, Nole je sam poklekao pod neverovatnim pritiskom, ceo svet je to video samo taj čovek nije.

Sinki

pre 2 godine

Nakon prvog gejma sam vidio da nece ici u dobrom pravcu....Medvedev je servirao kao lud,a znajuci da je Novak osjetio da je potpuno nemocan na servis protivnika,u drugom setu je dao sve od sebe da napravi brejk,ali nije imao srece,Medvedev je sacuvao svoje servise,i tu je Novak jednostavno pukao...Shvatio je da ako propusti sanse,posle je skoro nemoguce odeuzsti servis.....Kljuc je da je Novak igrao pod ogromnim pritiskom jer je znao da mora cuvati svoje servise,jer ako Medvedev napravi brejk,gotovo je nemoguce vratiti ribrejk....E to se upravo i desilo.Da je bio bilo koji drugi protivnik,a ne Medvedev,sigurno bi Novak osvojio sinoc trofej....I za kraj,ovim servisom koji Medvedev posjeduje,imace svi protivnici ogromih problema u buducnosti na gren slemovima.

pacman007

pre 2 godine

Za pocetak probaj ga obavestiti da postoje jos dve podloge sem betona. Nece valjda buduci broj 1 biti i dalje toliko inferioran u Parizu i Londonu.

dr

pre 2 godine

ma kakav Medvedev ,Nole je podlegao ogromnom psihičkim pritisku, niko nije toliko jak da izdrži sve što se dešavalo pre meča i tokom čitavog turnira ...inače kad igra kako ume ,niko ,ali niko na svetu ne može da ga pobedi

no name

pre 2 godine

Ovde svako svasta prica i pametan se pravi ,pitanje je da li su ikad reket u ruke uzeli..pogotovo ovi sto lupaju i pricaju Novaka onaj oducio od tenisa...to je smesno
Dakle Medo je prvim servisom pravio prednost konstantno gotovo citavog meca ,i nista vise ..u razmenama su bili podjednaki cak je Novak ima i bolji procenat poena na mrezi, ali Djokovic apsolutno nista nije napravio po pitanju brejk lopti koje su mu se ukazivale ,mnogo nerezonskih udaraca na mrezi i gotovo cistih lopti za realizaciju poena ,koji su ga na kraju kostali..Ni tri neiskoristene vezane brejk lopte pocetkom drugog seta ga nisu mogle trgnuti iz ogromnog psihickog pritiska .Kakav je zicer promasio za vodjstvo od 2:0u drugom setu ,to da je izvukao podigao bi se i medvedev se ne bi mogao sastaviti vise ...Jednostavno je sagorio od velikog opterecenja i cinjenice sta mu je mogao ovaj slem donjeti .Idemo dalje dace Bog u Melburnu da se raestartuje i odbrani titulu .idemooo.

Ivan

pre 2 godine

Poremetila ga publika, ne zato sto ga voli, nego onog drugog vise mrzi, a i plus su hteli svi da budu na mecu gde se pise istorija, selfi za drustvene mreze. Bolje da je igrao sa cepovima u usima.

Asteriks

pre 2 godine

Na betonu,Medvedev ima ogromnu prednost u servisu u odnosu na sve ostale igrace...Ni Zverev mi tu nije blizu.Jos kad znamo da igra dobro za osnovne linije i sve vraca u teren,onda je to ogromni problem za protivnika koji igra pod velikim pritiskom da mora cuvati svoje servis gejmove,jer ako izgubi servis,Medvedev zavrsi set za 15 minuta.

Hahahaha

pre 2 godine

Ovde se ljudi ubise da kazu Novaku da iako je izgubio, za njih je pobedio. Da je najbolji za njih, da mu ne zameraju, da, da su njegove emotivne, da ga zbog toga vole, da... Realno, mislim da je on vec danas zaboravio da je juce igrao finale i da je izgubio. Njemu je deo zivota, kao sto je nama deo zivota nesto drugo i ne sedimo 10 dana i ne analiziramo, ne tesimo se, ne pricamo gluposti vec nastavljamo dalje. Saberite se...

Max

pre 2 godine

Svaka čas vama dvojici ali pobedi je đnogo doprinelo fizičko stanje Novakovo u kombinaciji sa nenormalnim pritiskom.
Videćemo već u sledećim mečevima šta će biti. Cenim da će Novak u velikoj većini pobedjivati.
Naravno, Medvedev deluje kao najozbiljniji kanddidat za prvo mesto kad Novak odluči da je dosta.

Sinjorita porfavor turi noge u lavor

pre 2 godine

Novak je srusio sebe.Ako je vec isao u Japan a nije uopste trebao dovoljno je bilo da odigra samo singl.Takodje trebao je da igra Sinsinati kao pripremu za ovaj.Uz to sve nije imao srece na onih 0:40 u drugom setu,da je tad bio brejk drugacije bi mec isao.

Lucky

pre 2 godine

Lipeeetanje trenera ,da i on uzme zasluge.
Novak je pao tako sto Dani nije napravio vise od jedne greske ,koju Nole nije iskoristio.A Nivak ih je pravio bas dosta.Igra koju je pokazao je daleko od njegovih sposobnosti i uopste igre kakvu gaji vec 10 gidina.
Tako da se drugacije ovaj mec nije ni mogao zavrsiti.Sledeci mec izmedju njih dvoice moze bitibsasvim druga prica

Jova

pre 2 godine

Ne treba nikakva strategija kad Djokovic izadje na teren i protiv takvog servera izgubi svoj prvi servis. Nešto je debelo zakazao u Djokovicevom timu na ovom US openu jer mu ovo definitivno nije bio samo jedan slučajan loš ulazak u meč eto pod pritiskom finala i istorije. Skoro u svim mečevima je gubio prvi set, i ljudi ovde su se zezali kako Nole daje protivnicima set fore dok se malo zagreje, ali to je bio očigledan signal da Novak nije u formi.

judd trump

pre 2 godine

Prakljacenje (still serviranja Medvedeva & Cferefa) dalo rezultata sinoc! Novak los, prelos, odsutan, bezvoljan, umoran! Ne bih o "legatu" Rodnija Lejvera. Daleko je to od L od legata! Mislim to sva 4 slema u jednoj sezoni pre 52 godine!!

NoleGoat

pre 2 godine

Dejane iz tvojih usta u Božije uši!!! Mene ovo samo još jače boli kako vreme prolazi i kada čujem ovakva ohrabrenja mnogo znači. Verujem i podrška do kraja

šarlatani

pre 2 godine

Da, starategija je ona da Medveđev ima sve udarce bolje od Đokovića osim bekhend dijagonale i skraćene loptice. A ni nije običan Rus, nego igra kao da je iz CCCP. Pogađa kuteve kao Rusi trice od ploče Divcu.

Darko

pre 2 godine

Neki bi menjali pravila tenisa jer ih je Medvedev mnogo zaboleo. Kazu da treba biti dozvoljen jedan servis umesto dva. Kompleksi. Zestoki.

Hmm

pre 2 godine

Ih kakva filozofija...
Novak 6, 5 sati vise igre, ozbiljniji protivnici, nije imao energije a ni zivaca...
Ovi napravise nauku, a covek igrao sa najjacim protivnikom na poziciji 12...pih.

Brada Bg

pre 2 godine

Znaci ovaj francuz ima sve odlike rusa, od izgleda pa do toga da je hladan kao Medvedev i njegova zena, niti se raduju poenima, niti uopste reaguju, klasicni rusi...

dare slovenac

pre 2 godine

Novaku se prvih 90 min od pritiska trese ruka, toliko mu treba da se zagreje i opusti..Obavezno osvajas prvi set ( svi su ga uzeli) u drugom se vraca, tu treba da izdrzis nalet, nastavis agresivnom igrom i da se izpucas sa servama…ako dobijes i 2 set unutar 90 min pobednik si, Novak ce se mentalno slomit ako izjednaci i odete u duboke vode gotov si…Tako je to od prilike izgledalo

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Nema Nolo vise GS da osvoji.Bice kao 2016, samo sto je sad jos stariji, gotovo je.
(Kaiser Roger, 13. septembar 2021 20:13)

Shvatas da si isto rekao prosle godine , pa je bilo 3 pobede i Finale? Iskreno svaka cast.
Od poslednjih 13 GS, Novak je osvojio 8, i igrao 2 finala. To je izuzetan uspeh.

A sto se tice prvog mesta, mislim da Novak ostaje prvi, zato sto : Medvedev neminovni gubi 500 poena iz Sangaja i 250 iz Peteograda jer se ti turniri odrzavaju, ne moze da ih brani, pa gubi 50% (proverio sam na zvanicnom ATP sajtu). To je 750 poena, sto daje ukupnu razliku od preko 2000 poena, ali to nije sve, Na Indian Velsu, ni Novak ni Medvedev ne brane mnogo, dok u Parizu, obojica gube po 1000 poena, tako da doje mu na isto. I za kraj, tu je ATP finals, gde nole brani 400 poena, a Medvedev 1500. Tako da, da bi prestigao Novaka, Medvedev mora i IW da osvoji i Pariz da osvoji a Novak mora rano da ispada. Teoretski moguce, ali niko Medi ne garantuje titule, a i Novak se nesto pita.

Petros

pre 2 godine

Ja se ne sećam kada je Novak poslednji put izgubio na velikom turniru a da ga je protivnik nadigrao u 4-5 setova. Svaki put kada izgubi to je ili čišćenje 3-0 ili povede 1-0 pa se nekim čudom odjednom raspadne i izgubi. Tim, Nadal, poslednji protivnici da se sećam da su igrali neizvestan meč sa Novakom i da su pobedili i nadigrali ga. Ostalo Novak uglavnom izgleda kao noćas, ispuvan balon. Koliko je nekad mentalno jak, toliko se nekad i totalno raspadne i ne liči na sebe. Setim se nekad mečeva sa Marejem, Wawrinkom, Nadalom, Federerom... praše se nekoliko sati pa i izgubi. Sad uglavnom kada gubi to izgleda kao da nema života u njemu. Govor tela sve govori. Dal su godine, umor, šta li je...

Lakic

pre 2 godine

Hhahahaha Djokovic je srusen jer mu je ritern bio uzasan, Zverevu je vracao 220 na sat a Medvedevu skoro nista i to dosta siabiji servisi, onda na mrezi Djokovic je prokockao neke poene gde je mogao da napravi brejk i plus ono kad je sudija iz gaca izvukao nec na brejk loptu i dodelio Medvedevu prvi servis, u drugom setu je Djokovic imao mnogo sansi a nista nije iskoristio

Gogx

pre 2 godine

Mozda I strategija je pomogla ali Novak je sinoc sam sebe pobedio, ne mislim na pritisak on zna kako to da kanalise.
Nije bio njegov dan, igrao je ispod svojih mogucnosti.
Iskreno mislim da ce Novak ponoviti uspeh iz ove godine ali samo pod uslovom da ne pravi velike odmore izmedju turnira jer jednostavno gubi na ostrini.
Sa 35 godina sad je najjaci kako fizicki tako I psihicki!

Ponovi ovu godinu I prepusti deci nek se igraju...

Borovo naselje

pre 2 godine

A trener Novaka kao da ne postoji. Kao da nije bio u Njujorku. Nigde ni u jednoj vesti, ni slova o Vajdi. A toliko je dobrog doneo Novaku. Zašto?

Вук Караџић

pre 2 godine

сигурно је сада да Новак неће стати док не освоји 25 слемова, и да ће следећи меч против Медведева добити. реално је да освоји Мелбурн.

Mrkalj i Karadžić

pre 2 godine

Nedopustivo "ne da biH stavljali više turnira..." verovatno da onaj ko je pisao ovaj tekst nije Srbin iz Srbije a svakako ne zna srpski jezik , jedino ispravno je "ne da bismo stavljali više turnira...".

Tužno, propast školskosg sistema.

veliki strumf

pre 2 godine

Da Nole nije onoliko srljao na mrežu i da je bar polovinu onih voleja odigrao kako treba, mogli biste vi milion taktika da pravite.

stevo

pre 2 godine

Kakav je Medo car. Bilo bi fino saznati nešto o njegovim počecima. Rusiju nisu bombardovali, ali ono u fazonu otac maltretira porodicu i Meda ga dočeka iz bekenda i tu otac dođe sebi i skonta da je veliki talenat za tenis. Ostalo je istorija:)

Oki

pre 2 godine

Medvedev je igrao odlično, to mu se mora priznati, ali činjenica je da bi ga Nole počistio u 4 seta da je bilo polufinale umesto finala.

Svakako mi je drago za Medvedeva, jako gotivan momak

Just sayin'

pre 2 godine

Kalčo.., premoren Nolo..., aha..., zgazio ga Medo kao krušku
(Đenka, 13. septembar 2021 23:13)


Sve cestitke Medvedevu ali od svih strategija koje su spremili najvise je doprinela ona da ga ide servis.
Em nije imao teske protivnike, em je imao mnogo vise vremena za odmor a sam je rekao da je pred kraj dobio grceve i sreca da je uspeo mec da privede kraju.
Deset godina je mladji od Novaka , sam priznao da je osecao umor a ti se usudjujes da kazes da Novak nije bio umoran.
Niko ne omalovazava njegovu pobedu, sjajan momak, sjajan sportista ali cemu omalovazavanje Novaka?

Cane

pre 2 godine

Nije nimalo bilo neočekivano da će Medvedev tako da igra. I sam sam ovde pisao da je to jedino što mu daje nekakve šanse. Ali i takva taktika zavisi od Novaka; Novak je po svima, čak i onima koji ga najviše mrze, najbolji riterner svih vremena. U ovom meču ne da nije bio taj najbolji, nego je bio izuzetno loš,a to nema veze sa umorom, nego totalnim odsustvom koncentracije.
To i jeste ono što Francuz kaže da bi "menjali ako ne ide", ali nije bilo potrebe.

Тениста

pre 2 godine

Медведев је сервирао сад и никад више тако у каријери!
Сад је разбеснео Новака...

Slobo

pre 2 godine

Svaka cast Medvedevu. U prvom setu je bilo skoro nemoguce naraviti brejk, ali u drugom i trecem i te kako je bilo sansi, pogotovo kod onih 0:40 i kada se razvio poen Novak je dva puta pogresio sto mu se retko dogadja.Rani brejk u drugom setu bi svakako odveo mec u nekom drugom pravcu , ali Novak nije bio na nivou, bolje reci ni blizu svog nivoa.Razlozi su brojni ima ih mnogo, a po meni jedan od glavnih je odlazak na olimpijadu i potpuno poremecen program priprema za USO. Tek se sada vidi koliko je ovo bilo vaznije od olimpijade, jer i da je uzeo zlato na OI, zal za ovim gubitkom od sinoc bio bi isti.

Bratislav

pre 2 godine

Sada su svi pametni, svi su imali strategiju kako pobediti Novaka. Ali se nepitaju jer niko od njih niti zna niti će znati za ceo svoj sportski život, pod kakvim je pritiskom bio Novak. Jedino, Patrik Muratoglu, je izjavio, jer je kao trener Serene, to iskusio, da će taj nadljudski pritisak biti od ključne važnosti u meču, a to se i obistinilo. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame, što imamo priliku da čitamo.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.
(Kaiser Roger, 13. septembar 2021 21:33)


Pa jes stvarno, i nije za poredjenje, sa jedne strane imamo 3 GS titule i finale cetvrtog, a sa druge strane imamo cetvrto kolo i cetvrtfinale. Pa i nije za poredjenje realno.

Džoni

pre 2 godine

Možda je ovo za Noletov dalji motiv i dobro? Ne mogu ni da zamislim do kakvog bi pražnjenja došlo da je ovo osvojio? Možda više nikada ne bi ni prišao finalima GS jer bi ga ovo uljuljkalo i možda čak i ugasilo tu vatru za daljim nadmetanjem. Ovako će Nole svakako da održava taj plamen jer zna da još ništa nije gotovo i da nije rekao poslednju reč, a verujem da mu sledeće godine bar motiva neće faliti a i pritisak moranja i očekivanja javnosti će biti manji. Da je ovo osvojio verovatno bi tu i ostao jer bi došlo do zadovoljenja i zasićenja, ovako...

Ђоле

pre 2 godine

Ово му је прва и последња слем титула, мада је супер играч.
Није он победио, него је Новак ИЗГУБИО.
Било ко од топ 10 би узео трофеј, пошто Новак је тотално ПУКО.

bane

pre 2 godine

Pobedio ga je zato što je igrao odlično, Novak je igrao koliko je mogao, a sve u svemu - to nije toliko iznenađenje jer Novak na USO ima 3 od 9, za razliko id AO gde ima 9 od 9. Prošle godine na ATP Finals u Londonu, Meda je odrao Đokovića kao dete, isto kao sada. Posle ga je Đoković oprao u Australiji.
Vidimo se u Melburnu 2022.

Vrg

pre 2 godine

Meda bolje odigrao kljucne poene, spasao se brejka vise puta za po nekoliko cm i to je odredilo dalji tok meca. Ali tako je i Nole radio u mnogim mecevima, nekada je i do srece. Ne mozemo da se zalimo. Tri slema, top!

Vrg

pre 2 godine

Meda bolje odigrao kljucne poene, spasao se brejka vise puta za po nekoliko cm i to je odredilo dalji tok meca. Ali tako je i Nole radio u mnogim mecevima, nekada je i do srece. Ne mozemo da se zalimo. Tri slema, top!

slaviša šmigič

pre 2 godine

Novak srušio sam sebe to se Novaku ponavlja kad stvara prevelik teret na sebe a baš sve je zavisilo od Novaka koji je tek kad je gubioo 5-1 počeo igrati i udarati kako zna i gotovo uspeo da se vrati u meč pre toga je igrao kao sa Zverevim i ništa nije menjao a razlika u igri MNedvedeva i Zvreva je ogromna mnogo opasniji po Novaka je Zverev ali šta je tu je to isto mu se dešavalo u Parizu sve dok ga nije uzeo i naravno na OI.igrama 2.puta pa nije Novak robot sam je sebi stvorio prevelik problem.Shvatio tek kad je video da je kraj stvarno šteta da je igrao kako zna dobio bi bez velikog napora Rusa koji nije igrao dobro več Nole loše ustvari nikad gore.