Četvrtak, 09.09.2021.

08:19

"Bogati i slavni imaju više problema od siromašnih"

Izvor: B92

"Bogati i slavni imaju više problema od siromašnih" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

neutral fe

pre 2 godine

sirotinja je izuzetno sebična i misli sami na sebe. kad se obogati, onda bude (samo) mentalna sirotinja - cast izuzecima... zivi bili pa doziveli.

..

pre 2 godine

Pa što se pridružujete sekti koja vas ukloni sa lica zemlje kad im prestanete biti bitni? Znate kakav vam je svima kraj i opet se pridružujete. Pa kad ćete naučiti? Niko vam nije kriv.

Goran

pre 2 godine

Vidi se na drugoj slici koliko problema jadnik ima. Najbolje bi bilo da se vrati u afriku tamo ce biti siromasan ali bez problema sta ce u americi da bude milioner kaad ima problema( vidi se po sliki).

Anka

pre 2 godine

Jadni bogatasi. Ne znaju gde ce da sakriju pare, kako da preskoce poreze, kako da naprave jos neku milijardu, kako da startzuju jos jedan rat koji ce da digne vrednosti njihovih akcija. Bas mi ih je zao.

МАРАШ

pre 2 godine

Tragikomrdija.....Nemaju oni probleme već ne znaju šta će sa sobom pa se drogiraju i loču kao sumanuti.To nisu problemi već posledice "vrabca u glavi".
Nijednog narkomana i pijanduru među bogatim i slavnim ne žalim.

Toni

pre 2 godine

sit gladnom ne veruje...
(slobodnjak, 12. septembar 2021 20:16)

Upravo je to jedna od najvećih laži u kojima živimo. Zarađujem više od prosjeka u sredini u kojoj živim, i konstantno sam izložen podozrivosti onih koji imaju manje od mene. Kad hoćeš nekome da pomogneš, konstantno moraš biti ona oprezu da li će on tu pomoć da zloupotrijebi i da li će ti se to obiti o glavu. Ako kažem da sam u finansijskom škripcu (što se povremeno desi), niko ne vjeruje i svi komentarišu u stilu "lako je njemu". Mislim da je najveći problem u našim uslovima to što je siromaštvo u 90% slučajeva posledica lijenosti i nezainteresovanosti, kao i olakog shvatanja života i životnih obaveza. Mi nismo sirotinja kakva je sirotinja u Africi ili Aziji. U našim uslovima prosto niko ne bi smio da bude gladan, a o ostalim potrebama se da raspravljati. Uostalom, sirotinja koju ja znam i dalje raspravlja kakav auto treba kupiti, a ne kako će djecu školovati.

lokal-patriota

pre 2 godine

jeste da imaju problema ali lako ih rese ... sednu u bugati, rols rojs, majbah/brabus mercedes ... odvezu se do svoje petospratne jahte, zaplove svim morima ... odu do neke tajne destinacije koja je kao iz raja i tu pustaju samo te bogatase ... i rese problem ;)

Deyan X

pre 2 godine

Nemora da znaci. Ja kad sam imao lepu platu bio sam srecan. Od prvog dela plate uplatim celu sumu za letovanje za moju porodicu. Kada imate novca, treba ga trositi na lepe stvari, a ne na drogu i alkohol.

bionick

pre 2 godine

Ka, to razumem i ne bih mogao da budem bogat i slavan. Doduše jesam materijalno preobezbeđen, ali toliko novca i toliko slave ne bih želeo i ne bih mogao da podnesem. Svuda paparaci, svako hoće da se slika, da, mu date autogram i u restoranu i na ulici i na, plaži tokom odmora.. Prija to neko vreme, ali na, duže staze ogromno psihičko opterećenje. Eno majkl Džekson i dzordz majkl ovako na prvu.
(ja, 12. septembar 2021 22:19)

kevin bejkon je u jednom intervjuu izjavio kako se jednom prilikom maskirao (kacket, suncane naocare, brada) da bi isprobao kako je to prosetati se trznim centrom kao obican anonimus. novinar ga pita: "i kakav je osecaj?". on odgovara: "odvratan! niko me nije primetio ni pogledao, svi prolazili pored mene kao da ne postojim.". zakljucio da je ipak bolje biti slavan, a i bogat naravno.

Mika

pre 2 godine

Nakon prelaska praga siromaštva, a ipak ga je većina na zapadu, a i kod nas mada tesno prešla, pare postaju irelevatne u pogledu toga da li će ti život biti ispunjen problemima ili ne. (Osim u slučaju bolesti, gde ponekad pare mogu da presude, mislim na skupa lečenja). Druge stvari izbijaju na čelo uzroka problema. Pre svega odnosi sa ljudima (decom, brak), premorenost na poslu, a još pre toga tri najveće pošasti koje ne štede nikoga ko im podlegne: droga, kocka i alkoholizam. Tako da je lik u pravu, osim što nije tako da od 100 bogatih i 100 siromašnih (po kriterijumima bogataša) više će sa problemima biti u ovih 100 bogatih. To ne. Ali verovatno ne ni mnogo manje.

Jim Beam

pre 2 godine

Bogatstvo i slava nemaju veze sa srećom. To shvatiš verovatno kada krenes od "nule", dostigneš to i uvidiš da zbog toga nisi nista srećniji nego na početku svog puta, naprotiv. Otud i toliko bogatih koji su depresivni i zavisni od narkotika. Materijalna sigurnost je svakako bitna, ali ima neka imaginarna granica kada jedna nula manje ili više na racunu ne znači ništa za ono što je bitno, a ti ceo život grizes da dodjes do toga jer si tako ucen. Zato je i razočarenje mozda veće, ali to ne znači da imas više problema nego da su ti ciljevi bili pogrešni pa si uvideo to...

glukozamin

pre 2 godine

Pametni znaju kako i šta sa parama, glupi ne. Tu je problem. Uostalom nek podele te pare sirotinji i reše probleme. A i svi zadovoljni.

Nenad

pre 2 godine

Kako to da nisu u problemu Bil Gates, Giorgio Armani, Leonardo Di Caprio, Al Pacino, Bruce Springstin? Samo nekoliko da nabrojim kao najuspesnijih u svojoj bransi, ali ima milion primera bogatih i stabilnih ljudi.
U problemu je onaj koji je neizivljen a stekne slavu i novac preko noci i nesposoban je da se nosi sa time jer jednostavno nema karaktera i inteligencije.

ja

pre 2 godine

Ka, to razumem i ne bih mogao da budem bogat i slavan. Doduše jesam materijalno preobezbeđen, ali toliko novca i toliko slave ne bih želeo i ne bih mogao da podnesem. Svuda paparaci, svako hoće da se slika, da, mu date autogram i u restoranu i na ulici i na, plaži tokom odmora.. Prija to neko vreme, ali na, duže staze ogromno psihičko opterećenje. Eno majkl Džekson i dzordz majkl ovako na prvu.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Velike su to muke...
Jel znaš ti sirotinjo rajo koliko košta registracija za "Ferari" ?
A neće valjda " Ferarijem" na pijac gde su trotoari visoki ...
Znači mora da se ima i "Bentli Bentajga" za pijačni dan.
Jel znate koliko košta registracija za to ?
etc
etc
etc

yo

pre 2 godine

Poenta je da su depresija i sa njom povezana stanja dosla do izrazaja kad je covecanstvo izaslo na cistinu u borbi za suvo prezivljavanje. Sto ste vise u toj borbi -, manje ste skloni apatiji. Dalje, to sto ovakva izjava izaziva stopostotno negodovanje, osim zbog nespretne konstrukcije (bolje bi bilo recimo "novac ne donosi srecu") pokazuje da je keshovina i materijalni uspeh apsolutni Bog na skali vrednosti vecine ljudi, te ne mogu da pojme kako to da postoje drugi problemi osim nedostatka istog. I trece, svakom je njegov problem najveci

Robert

pre 2 godine

Meni je ovo potpuno razumljivo. Potrebno je malo dublje se zamisliti da bi se ovo shvatilo. Dovoljno je pogledati komentare na "običnim" vestima o poznatim (i bogatim) ljudima, gde shvatiš da prosečan čitalac ne kapira da oni uopšte mogu imati probleme u životu. Gde će onda takva osoba uspeti da rezonuje ovakvu izjavu iz naslova.

Dejan

pre 2 godine

Bogati i slavni koji su do tog statusa stigli novokomponovanim stazama, bez vrlina, bez veština, bez talenta imaju problem sveopšte neispunjenosti. Materijalno obezbeđeni, a bez ičega što bi im moglo ispuniti vreme u neradu, iznova traže potvrdu o svojoj bitnosti na sve opskurnije i izopačenije načine. A konkurencija je danas žestoka. Dokon um je plodno tle za depresiju i posrnuće, naročito kada nema veština kojima bi bio zauzet. Otuda i iskrsavaju sve češće te tragične sudbine tih ljuštura od ljudi, a iznova se pitaju zašto.

шиле

pre 2 godine

Акон је генијалан музичар, као клинац дам волео његове песме. Радо бих мењао свој трособан стан са његовом 10-то собном вилом са базеном...

Ivan

pre 2 godine

Koliko vidim komentare dali iskljucivo ovi koji nemaju pare. Za sve vas jedno pitanje: otkud znate kako je bogatima ako niste bogati? Licite mi na klince od 5 godina koji misle da je 100x bolje roditeljima jer njima niko ne brani kada ce da idu na spavanje.

Generalno veliki novac donosi dosta problema onima koji su znacajno finansijski odskocili od standarda na kojem su odrasli. U tu grupaciju spadaju i preminuli i ovaj ciju izjavu komentarisemo. Zivotna iskustva hiljada koji su kroz to prosli o tome govore. Njihovi prijatelji, rodjaci, poznanici iz detinjstva su i dalje siromasni. Mnogi ih vide kao dobitak na lutriji i priliku da pobegnu iz bede u kojoj su odrasli. O tome nasiroko pricaju NBA igraci.

Sa druge strane, roditi se kao dete uspesnog biznismena skoro pa garantuje da vam zivot prodje kao po loju. Ne samo da nasledjujete njegovo bogatstvo i kontakte, vec i njegov nacin razmisljanja, navike, rutinu....

Nebojša

pre 2 godine

Bogati i slavni sebi mogu da stvore više problema nego siromašni ali niko ih ne tera da piju da se drogiraju se ili da se kockaju to sami biraju.

Bane

pre 2 godine

Ne bih se slozio sa ovom konstatacijom, vec ovde dolazimo do onog novac je dobar sluga a zao gospodar. Nije problem u novcu, vec u zivotu bogatasa. Znate, vi kada imate vilu od 3.000 kvadrata, 16 kupatila, 2 bazena, terenom za golf....neko to mora da odrzava, a to kosta. Kupiti jahtu je jedno, ali placati posadu, vez, gorivo je drugo. Naravno, sve vas to uvodi u visoko drustvo gde se i lestvica pomera, milioner se u drustvu milijardera oseca kao sirotinja. Jos ako ste novac stekli slavom, to je tek muka, jer taj javni zivot vas trazi, da bi ste ostali slavni morate stalno da budete na nekoj vrsti javne scene, razne glamur zurke gde se okupljaju poznati, tv, koncerti....u pocetku to i ponese coveka, slava, novac, zurke....ali problem nastaje onda kada sa svim tim moras da nastavis i onda kada ti je svega dosta.

Znaci, ako ikome padne neka lova s neba, neki loto ili slicno. Ne rasipajte se na luksuzne stvari jer luksuzne stvari stalno traze novac koji se brzo potrosi.

Udobno se skucite, kupite neki fini auto, deo novca ulozite u nekretnine koje mogu fino da se rentiraju, one ne gube vrednosti a od rente mozete da pokrivate troskove jednog veoma lepog zivota, i deo ostavite po strani i uzivajte. Ne morate na posao, uzivajte u jutarnjoj kafi, u odvozenju deteta na tenis, bavite se sportom, uzivajte u vecerama u nekom lepom ambijentu, svremena na vreme otputujte negde...

Uh kako bih sebi udesio zivot sa jedno 700.000-800.000€.

CJC

pre 2 godine

Evo rešenja - radi i dalje posao koji voliš, ostavi za sebe dovoljno za hranu, račune, kuću i putovanje, ostalo daj siromašnima, bolesnima, porodici... Kad ti je novac teret.
Da, al onda nema čarter letova, nema Ferrarija, nema pohovano meso zaštićene vrste u 3 ujutro... Na kraju krajeva ni koke, heroina...

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Šta vredi što si bolestan kad si i siromašan, a potrefi se baš da ne možeša da zaradiš za hleb i kiriju...
Pu, malera!

Legolas

pre 2 godine

Novac,slava,moć generalno,nisu stvari koje daju mirnoću i spokojstvo.
Pogotovo ne u ovim vremenima hedonizma i besomučnih potreba za kupovinom i posedovanjem,koje se produkuju veštački,putem medija i reklamiranjem konstantnim.

Zbog stalne potrebe za što većom količinom zarade,jer su potrebe i mogućnosti šire,čovek gubi kompas,granicu,ne zna kad da stane,kada je dosta.
Svi znamo da ono što daje temelj,sigurnost i toplinu,su jednostavne stvari,plata,porodica,dobar odnos sa okolinom.
Mogu pojesti dva tri obroka dnevno,voziti se jednim autom,ili jednom jahtom,u slučaju bogataša,obući samo par cipela ili patika,i navući jednu jaknu.
Otud masovna tragičnost,česta i usamljenost kod bogatih.Život su pretpostavili zaradi,novcu,ne uživanju sa porodicom i prijateljima.

humanista

pre 2 godine

Jeste bas, svako jutro ,,muku muce,, koju marku odela ce da obuku i koje cipele od 147 pari koj cuce u ormancini.Eeee muka je to.

шиле

pre 2 godine

Акон је генијалан музичар, као клинац дам волео његове песме. Радо бих мењао свој трособан стан са његовом 10-то собном вилом са базеном...

Bane

pre 2 godine

Ne bih se slozio sa ovom konstatacijom, vec ovde dolazimo do onog novac je dobar sluga a zao gospodar. Nije problem u novcu, vec u zivotu bogatasa. Znate, vi kada imate vilu od 3.000 kvadrata, 16 kupatila, 2 bazena, terenom za golf....neko to mora da odrzava, a to kosta. Kupiti jahtu je jedno, ali placati posadu, vez, gorivo je drugo. Naravno, sve vas to uvodi u visoko drustvo gde se i lestvica pomera, milioner se u drustvu milijardera oseca kao sirotinja. Jos ako ste novac stekli slavom, to je tek muka, jer taj javni zivot vas trazi, da bi ste ostali slavni morate stalno da budete na nekoj vrsti javne scene, razne glamur zurke gde se okupljaju poznati, tv, koncerti....u pocetku to i ponese coveka, slava, novac, zurke....ali problem nastaje onda kada sa svim tim moras da nastavis i onda kada ti je svega dosta.

Znaci, ako ikome padne neka lova s neba, neki loto ili slicno. Ne rasipajte se na luksuzne stvari jer luksuzne stvari stalno traze novac koji se brzo potrosi.

Udobno se skucite, kupite neki fini auto, deo novca ulozite u nekretnine koje mogu fino da se rentiraju, one ne gube vrednosti a od rente mozete da pokrivate troskove jednog veoma lepog zivota, i deo ostavite po strani i uzivajte. Ne morate na posao, uzivajte u jutarnjoj kafi, u odvozenju deteta na tenis, bavite se sportom, uzivajte u vecerama u nekom lepom ambijentu, svremena na vreme otputujte negde...

Uh kako bih sebi udesio zivot sa jedno 700.000-800.000€.

Nenad

pre 2 godine

Kako to da nisu u problemu Bil Gates, Giorgio Armani, Leonardo Di Caprio, Al Pacino, Bruce Springstin? Samo nekoliko da nabrojim kao najuspesnijih u svojoj bransi, ali ima milion primera bogatih i stabilnih ljudi.
U problemu je onaj koji je neizivljen a stekne slavu i novac preko noci i nesposoban je da se nosi sa time jer jednostavno nema karaktera i inteligencije.

glukozamin

pre 2 godine

Pametni znaju kako i šta sa parama, glupi ne. Tu je problem. Uostalom nek podele te pare sirotinji i reše probleme. A i svi zadovoljni.

Dejan

pre 2 godine

Bogati i slavni koji su do tog statusa stigli novokomponovanim stazama, bez vrlina, bez veština, bez talenta imaju problem sveopšte neispunjenosti. Materijalno obezbeđeni, a bez ičega što bi im moglo ispuniti vreme u neradu, iznova traže potvrdu o svojoj bitnosti na sve opskurnije i izopačenije načine. A konkurencija je danas žestoka. Dokon um je plodno tle za depresiju i posrnuće, naročito kada nema veština kojima bi bio zauzet. Otuda i iskrsavaju sve češće te tragične sudbine tih ljuštura od ljudi, a iznova se pitaju zašto.

Nebojša

pre 2 godine

Bogati i slavni sebi mogu da stvore više problema nego siromašni ali niko ih ne tera da piju da se drogiraju se ili da se kockaju to sami biraju.

Ivan

pre 2 godine

Koliko vidim komentare dali iskljucivo ovi koji nemaju pare. Za sve vas jedno pitanje: otkud znate kako je bogatima ako niste bogati? Licite mi na klince od 5 godina koji misle da je 100x bolje roditeljima jer njima niko ne brani kada ce da idu na spavanje.

Generalno veliki novac donosi dosta problema onima koji su znacajno finansijski odskocili od standarda na kojem su odrasli. U tu grupaciju spadaju i preminuli i ovaj ciju izjavu komentarisemo. Zivotna iskustva hiljada koji su kroz to prosli o tome govore. Njihovi prijatelji, rodjaci, poznanici iz detinjstva su i dalje siromasni. Mnogi ih vide kao dobitak na lutriji i priliku da pobegnu iz bede u kojoj su odrasli. O tome nasiroko pricaju NBA igraci.

Sa druge strane, roditi se kao dete uspesnog biznismena skoro pa garantuje da vam zivot prodje kao po loju. Ne samo da nasledjujete njegovo bogatstvo i kontakte, vec i njegov nacin razmisljanja, navike, rutinu....

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Velike su to muke...
Jel znaš ti sirotinjo rajo koliko košta registracija za "Ferari" ?
A neće valjda " Ferarijem" na pijac gde su trotoari visoki ...
Znači mora da se ima i "Bentli Bentajga" za pijačni dan.
Jel znate koliko košta registracija za to ?
etc
etc
etc

yo

pre 2 godine

Poenta je da su depresija i sa njom povezana stanja dosla do izrazaja kad je covecanstvo izaslo na cistinu u borbi za suvo prezivljavanje. Sto ste vise u toj borbi -, manje ste skloni apatiji. Dalje, to sto ovakva izjava izaziva stopostotno negodovanje, osim zbog nespretne konstrukcije (bolje bi bilo recimo "novac ne donosi srecu") pokazuje da je keshovina i materijalni uspeh apsolutni Bog na skali vrednosti vecine ljudi, te ne mogu da pojme kako to da postoje drugi problemi osim nedostatka istog. I trece, svakom je njegov problem najveci

Legolas

pre 2 godine

Novac,slava,moć generalno,nisu stvari koje daju mirnoću i spokojstvo.
Pogotovo ne u ovim vremenima hedonizma i besomučnih potreba za kupovinom i posedovanjem,koje se produkuju veštački,putem medija i reklamiranjem konstantnim.

Zbog stalne potrebe za što većom količinom zarade,jer su potrebe i mogućnosti šire,čovek gubi kompas,granicu,ne zna kad da stane,kada je dosta.
Svi znamo da ono što daje temelj,sigurnost i toplinu,su jednostavne stvari,plata,porodica,dobar odnos sa okolinom.
Mogu pojesti dva tri obroka dnevno,voziti se jednim autom,ili jednom jahtom,u slučaju bogataša,obući samo par cipela ili patika,i navući jednu jaknu.
Otud masovna tragičnost,česta i usamljenost kod bogatih.Život su pretpostavili zaradi,novcu,ne uživanju sa porodicom i prijateljima.

humanista

pre 2 godine

Jeste bas, svako jutro ,,muku muce,, koju marku odela ce da obuku i koje cipele od 147 pari koj cuce u ormancini.Eeee muka je to.

CJC

pre 2 godine

Evo rešenja - radi i dalje posao koji voliš, ostavi za sebe dovoljno za hranu, račune, kuću i putovanje, ostalo daj siromašnima, bolesnima, porodici... Kad ti je novac teret.
Da, al onda nema čarter letova, nema Ferrarija, nema pohovano meso zaštićene vrste u 3 ujutro... Na kraju krajeva ni koke, heroina...

Robert

pre 2 godine

Meni je ovo potpuno razumljivo. Potrebno je malo dublje se zamisliti da bi se ovo shvatilo. Dovoljno je pogledati komentare na "običnim" vestima o poznatim (i bogatim) ljudima, gde shvatiš da prosečan čitalac ne kapira da oni uopšte mogu imati probleme u životu. Gde će onda takva osoba uspeti da rezonuje ovakvu izjavu iz naslova.

ja

pre 2 godine

Ka, to razumem i ne bih mogao da budem bogat i slavan. Doduše jesam materijalno preobezbeđen, ali toliko novca i toliko slave ne bih želeo i ne bih mogao da podnesem. Svuda paparaci, svako hoće da se slika, da, mu date autogram i u restoranu i na ulici i na, plaži tokom odmora.. Prija to neko vreme, ali na, duže staze ogromno psihičko opterećenje. Eno majkl Džekson i dzordz majkl ovako na prvu.

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Šta vredi što si bolestan kad si i siromašan, a potrefi se baš da ne možeša da zaradiš za hleb i kiriju...
Pu, malera!

Toni

pre 2 godine

sit gladnom ne veruje...
(slobodnjak, 12. septembar 2021 20:16)

Upravo je to jedna od najvećih laži u kojima živimo. Zarađujem više od prosjeka u sredini u kojoj živim, i konstantno sam izložen podozrivosti onih koji imaju manje od mene. Kad hoćeš nekome da pomogneš, konstantno moraš biti ona oprezu da li će on tu pomoć da zloupotrijebi i da li će ti se to obiti o glavu. Ako kažem da sam u finansijskom škripcu (što se povremeno desi), niko ne vjeruje i svi komentarišu u stilu "lako je njemu". Mislim da je najveći problem u našim uslovima to što je siromaštvo u 90% slučajeva posledica lijenosti i nezainteresovanosti, kao i olakog shvatanja života i životnih obaveza. Mi nismo sirotinja kakva je sirotinja u Africi ili Aziji. U našim uslovima prosto niko ne bi smio da bude gladan, a o ostalim potrebama se da raspravljati. Uostalom, sirotinja koju ja znam i dalje raspravlja kakav auto treba kupiti, a ne kako će djecu školovati.

Deyan X

pre 2 godine

Nemora da znaci. Ja kad sam imao lepu platu bio sam srecan. Od prvog dela plate uplatim celu sumu za letovanje za moju porodicu. Kada imate novca, treba ga trositi na lepe stvari, a ne na drogu i alkohol.

lokal-patriota

pre 2 godine

jeste da imaju problema ali lako ih rese ... sednu u bugati, rols rojs, majbah/brabus mercedes ... odvezu se do svoje petospratne jahte, zaplove svim morima ... odu do neke tajne destinacije koja je kao iz raja i tu pustaju samo te bogatase ... i rese problem ;)

МАРАШ

pre 2 godine

Tragikomrdija.....Nemaju oni probleme već ne znaju šta će sa sobom pa se drogiraju i loču kao sumanuti.To nisu problemi već posledice "vrabca u glavi".
Nijednog narkomana i pijanduru među bogatim i slavnim ne žalim.

Jim Beam

pre 2 godine

Bogatstvo i slava nemaju veze sa srećom. To shvatiš verovatno kada krenes od "nule", dostigneš to i uvidiš da zbog toga nisi nista srećniji nego na početku svog puta, naprotiv. Otud i toliko bogatih koji su depresivni i zavisni od narkotika. Materijalna sigurnost je svakako bitna, ali ima neka imaginarna granica kada jedna nula manje ili više na racunu ne znači ništa za ono što je bitno, a ti ceo život grizes da dodjes do toga jer si tako ucen. Zato je i razočarenje mozda veće, ali to ne znači da imas više problema nego da su ti ciljevi bili pogrešni pa si uvideo to...

bionick

pre 2 godine

Ka, to razumem i ne bih mogao da budem bogat i slavan. Doduše jesam materijalno preobezbeđen, ali toliko novca i toliko slave ne bih želeo i ne bih mogao da podnesem. Svuda paparaci, svako hoće da se slika, da, mu date autogram i u restoranu i na ulici i na, plaži tokom odmora.. Prija to neko vreme, ali na, duže staze ogromno psihičko opterećenje. Eno majkl Džekson i dzordz majkl ovako na prvu.
(ja, 12. septembar 2021 22:19)

kevin bejkon je u jednom intervjuu izjavio kako se jednom prilikom maskirao (kacket, suncane naocare, brada) da bi isprobao kako je to prosetati se trznim centrom kao obican anonimus. novinar ga pita: "i kakav je osecaj?". on odgovara: "odvratan! niko me nije primetio ni pogledao, svi prolazili pored mene kao da ne postojim.". zakljucio da je ipak bolje biti slavan, a i bogat naravno.

Anka

pre 2 godine

Jadni bogatasi. Ne znaju gde ce da sakriju pare, kako da preskoce poreze, kako da naprave jos neku milijardu, kako da startzuju jos jedan rat koji ce da digne vrednosti njihovih akcija. Bas mi ih je zao.

Mika

pre 2 godine

Nakon prelaska praga siromaštva, a ipak ga je većina na zapadu, a i kod nas mada tesno prešla, pare postaju irelevatne u pogledu toga da li će ti život biti ispunjen problemima ili ne. (Osim u slučaju bolesti, gde ponekad pare mogu da presude, mislim na skupa lečenja). Druge stvari izbijaju na čelo uzroka problema. Pre svega odnosi sa ljudima (decom, brak), premorenost na poslu, a još pre toga tri najveće pošasti koje ne štede nikoga ko im podlegne: droga, kocka i alkoholizam. Tako da je lik u pravu, osim što nije tako da od 100 bogatih i 100 siromašnih (po kriterijumima bogataša) više će sa problemima biti u ovih 100 bogatih. To ne. Ali verovatno ne ni mnogo manje.

Goran

pre 2 godine

Vidi se na drugoj slici koliko problema jadnik ima. Najbolje bi bilo da se vrati u afriku tamo ce biti siromasan ali bez problema sta ce u americi da bude milioner kaad ima problema( vidi se po sliki).

..

pre 2 godine

Pa što se pridružujete sekti koja vas ukloni sa lica zemlje kad im prestanete biti bitni? Znate kakav vam je svima kraj i opet se pridružujete. Pa kad ćete naučiti? Niko vam nije kriv.

neutral fe

pre 2 godine

sirotinja je izuzetno sebična i misli sami na sebe. kad se obogati, onda bude (samo) mentalna sirotinja - cast izuzecima... zivi bili pa doziveli.

Ivan

pre 2 godine

Koliko vidim komentare dali iskljucivo ovi koji nemaju pare. Za sve vas jedno pitanje: otkud znate kako je bogatima ako niste bogati? Licite mi na klince od 5 godina koji misle da je 100x bolje roditeljima jer njima niko ne brani kada ce da idu na spavanje.

Generalno veliki novac donosi dosta problema onima koji su znacajno finansijski odskocili od standarda na kojem su odrasli. U tu grupaciju spadaju i preminuli i ovaj ciju izjavu komentarisemo. Zivotna iskustva hiljada koji su kroz to prosli o tome govore. Njihovi prijatelji, rodjaci, poznanici iz detinjstva su i dalje siromasni. Mnogi ih vide kao dobitak na lutriji i priliku da pobegnu iz bede u kojoj su odrasli. O tome nasiroko pricaju NBA igraci.

Sa druge strane, roditi se kao dete uspesnog biznismena skoro pa garantuje da vam zivot prodje kao po loju. Ne samo da nasledjujete njegovo bogatstvo i kontakte, vec i njegov nacin razmisljanja, navike, rutinu....

Robert

pre 2 godine

Meni je ovo potpuno razumljivo. Potrebno je malo dublje se zamisliti da bi se ovo shvatilo. Dovoljno je pogledati komentare na "običnim" vestima o poznatim (i bogatim) ljudima, gde shvatiš da prosečan čitalac ne kapira da oni uopšte mogu imati probleme u životu. Gde će onda takva osoba uspeti da rezonuje ovakvu izjavu iz naslova.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Velike su to muke...
Jel znaš ti sirotinjo rajo koliko košta registracija za "Ferari" ?
A neće valjda " Ferarijem" na pijac gde su trotoari visoki ...
Znači mora da se ima i "Bentli Bentajga" za pijačni dan.
Jel znate koliko košta registracija za to ?
etc
etc
etc

ja

pre 2 godine

Ka, to razumem i ne bih mogao da budem bogat i slavan. Doduše jesam materijalno preobezbeđen, ali toliko novca i toliko slave ne bih želeo i ne bih mogao da podnesem. Svuda paparaci, svako hoće da se slika, da, mu date autogram i u restoranu i na ulici i na, plaži tokom odmora.. Prija to neko vreme, ali na, duže staze ogromno psihičko opterećenje. Eno majkl Džekson i dzordz majkl ovako na prvu.

шиле

pre 2 godine

Акон је генијалан музичар, као клинац дам волео његове песме. Радо бих мењао свој трособан стан са његовом 10-то собном вилом са базеном...

Nenad

pre 2 godine

Kako to da nisu u problemu Bil Gates, Giorgio Armani, Leonardo Di Caprio, Al Pacino, Bruce Springstin? Samo nekoliko da nabrojim kao najuspesnijih u svojoj bransi, ali ima milion primera bogatih i stabilnih ljudi.
U problemu je onaj koji je neizivljen a stekne slavu i novac preko noci i nesposoban je da se nosi sa time jer jednostavno nema karaktera i inteligencije.

Toni

pre 2 godine

sit gladnom ne veruje...
(slobodnjak, 12. septembar 2021 20:16)

Upravo je to jedna od najvećih laži u kojima živimo. Zarađujem više od prosjeka u sredini u kojoj živim, i konstantno sam izložen podozrivosti onih koji imaju manje od mene. Kad hoćeš nekome da pomogneš, konstantno moraš biti ona oprezu da li će on tu pomoć da zloupotrijebi i da li će ti se to obiti o glavu. Ako kažem da sam u finansijskom škripcu (što se povremeno desi), niko ne vjeruje i svi komentarišu u stilu "lako je njemu". Mislim da je najveći problem u našim uslovima to što je siromaštvo u 90% slučajeva posledica lijenosti i nezainteresovanosti, kao i olakog shvatanja života i životnih obaveza. Mi nismo sirotinja kakva je sirotinja u Africi ili Aziji. U našim uslovima prosto niko ne bi smio da bude gladan, a o ostalim potrebama se da raspravljati. Uostalom, sirotinja koju ja znam i dalje raspravlja kakav auto treba kupiti, a ne kako će djecu školovati.

МАРАШ

pre 2 godine

Tragikomrdija.....Nemaju oni probleme već ne znaju šta će sa sobom pa se drogiraju i loču kao sumanuti.To nisu problemi već posledice "vrabca u glavi".
Nijednog narkomana i pijanduru među bogatim i slavnim ne žalim.

humanista

pre 2 godine

Jeste bas, svako jutro ,,muku muce,, koju marku odela ce da obuku i koje cipele od 147 pari koj cuce u ormancini.Eeee muka je to.

Dejan

pre 2 godine

Bogati i slavni koji su do tog statusa stigli novokomponovanim stazama, bez vrlina, bez veština, bez talenta imaju problem sveopšte neispunjenosti. Materijalno obezbeđeni, a bez ičega što bi im moglo ispuniti vreme u neradu, iznova traže potvrdu o svojoj bitnosti na sve opskurnije i izopačenije načine. A konkurencija je danas žestoka. Dokon um je plodno tle za depresiju i posrnuće, naročito kada nema veština kojima bi bio zauzet. Otuda i iskrsavaju sve češće te tragične sudbine tih ljuštura od ljudi, a iznova se pitaju zašto.

glukozamin

pre 2 godine

Pametni znaju kako i šta sa parama, glupi ne. Tu je problem. Uostalom nek podele te pare sirotinji i reše probleme. A i svi zadovoljni.

Anka

pre 2 godine

Jadni bogatasi. Ne znaju gde ce da sakriju pare, kako da preskoce poreze, kako da naprave jos neku milijardu, kako da startzuju jos jedan rat koji ce da digne vrednosti njihovih akcija. Bas mi ih je zao.

CJC

pre 2 godine

Evo rešenja - radi i dalje posao koji voliš, ostavi za sebe dovoljno za hranu, račune, kuću i putovanje, ostalo daj siromašnima, bolesnima, porodici... Kad ti je novac teret.
Da, al onda nema čarter letova, nema Ferrarija, nema pohovano meso zaštićene vrste u 3 ujutro... Na kraju krajeva ni koke, heroina...

Bane

pre 2 godine

Ne bih se slozio sa ovom konstatacijom, vec ovde dolazimo do onog novac je dobar sluga a zao gospodar. Nije problem u novcu, vec u zivotu bogatasa. Znate, vi kada imate vilu od 3.000 kvadrata, 16 kupatila, 2 bazena, terenom za golf....neko to mora da odrzava, a to kosta. Kupiti jahtu je jedno, ali placati posadu, vez, gorivo je drugo. Naravno, sve vas to uvodi u visoko drustvo gde se i lestvica pomera, milioner se u drustvu milijardera oseca kao sirotinja. Jos ako ste novac stekli slavom, to je tek muka, jer taj javni zivot vas trazi, da bi ste ostali slavni morate stalno da budete na nekoj vrsti javne scene, razne glamur zurke gde se okupljaju poznati, tv, koncerti....u pocetku to i ponese coveka, slava, novac, zurke....ali problem nastaje onda kada sa svim tim moras da nastavis i onda kada ti je svega dosta.

Znaci, ako ikome padne neka lova s neba, neki loto ili slicno. Ne rasipajte se na luksuzne stvari jer luksuzne stvari stalno traze novac koji se brzo potrosi.

Udobno se skucite, kupite neki fini auto, deo novca ulozite u nekretnine koje mogu fino da se rentiraju, one ne gube vrednosti a od rente mozete da pokrivate troskove jednog veoma lepog zivota, i deo ostavite po strani i uzivajte. Ne morate na posao, uzivajte u jutarnjoj kafi, u odvozenju deteta na tenis, bavite se sportom, uzivajte u vecerama u nekom lepom ambijentu, svremena na vreme otputujte negde...

Uh kako bih sebi udesio zivot sa jedno 700.000-800.000€.

lokal-patriota

pre 2 godine

jeste da imaju problema ali lako ih rese ... sednu u bugati, rols rojs, majbah/brabus mercedes ... odvezu se do svoje petospratne jahte, zaplove svim morima ... odu do neke tajne destinacije koja je kao iz raja i tu pustaju samo te bogatase ... i rese problem ;)

Goran

pre 2 godine

Vidi se na drugoj slici koliko problema jadnik ima. Najbolje bi bilo da se vrati u afriku tamo ce biti siromasan ali bez problema sta ce u americi da bude milioner kaad ima problema( vidi se po sliki).

Nebojša

pre 2 godine

Bogati i slavni sebi mogu da stvore više problema nego siromašni ali niko ih ne tera da piju da se drogiraju se ili da se kockaju to sami biraju.

yo

pre 2 godine

Poenta je da su depresija i sa njom povezana stanja dosla do izrazaja kad je covecanstvo izaslo na cistinu u borbi za suvo prezivljavanje. Sto ste vise u toj borbi -, manje ste skloni apatiji. Dalje, to sto ovakva izjava izaziva stopostotno negodovanje, osim zbog nespretne konstrukcije (bolje bi bilo recimo "novac ne donosi srecu") pokazuje da je keshovina i materijalni uspeh apsolutni Bog na skali vrednosti vecine ljudi, te ne mogu da pojme kako to da postoje drugi problemi osim nedostatka istog. I trece, svakom je njegov problem najveci

bionick

pre 2 godine

Ka, to razumem i ne bih mogao da budem bogat i slavan. Doduše jesam materijalno preobezbeđen, ali toliko novca i toliko slave ne bih želeo i ne bih mogao da podnesem. Svuda paparaci, svako hoće da se slika, da, mu date autogram i u restoranu i na ulici i na, plaži tokom odmora.. Prija to neko vreme, ali na, duže staze ogromno psihičko opterećenje. Eno majkl Džekson i dzordz majkl ovako na prvu.
(ja, 12. septembar 2021 22:19)

kevin bejkon je u jednom intervjuu izjavio kako se jednom prilikom maskirao (kacket, suncane naocare, brada) da bi isprobao kako je to prosetati se trznim centrom kao obican anonimus. novinar ga pita: "i kakav je osecaj?". on odgovara: "odvratan! niko me nije primetio ni pogledao, svi prolazili pored mene kao da ne postojim.". zakljucio da je ipak bolje biti slavan, a i bogat naravno.

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Šta vredi što si bolestan kad si i siromašan, a potrefi se baš da ne možeša da zaradiš za hleb i kiriju...
Pu, malera!

Legolas

pre 2 godine

Novac,slava,moć generalno,nisu stvari koje daju mirnoću i spokojstvo.
Pogotovo ne u ovim vremenima hedonizma i besomučnih potreba za kupovinom i posedovanjem,koje se produkuju veštački,putem medija i reklamiranjem konstantnim.

Zbog stalne potrebe za što većom količinom zarade,jer su potrebe i mogućnosti šire,čovek gubi kompas,granicu,ne zna kad da stane,kada je dosta.
Svi znamo da ono što daje temelj,sigurnost i toplinu,su jednostavne stvari,plata,porodica,dobar odnos sa okolinom.
Mogu pojesti dva tri obroka dnevno,voziti se jednim autom,ili jednom jahtom,u slučaju bogataša,obući samo par cipela ili patika,i navući jednu jaknu.
Otud masovna tragičnost,česta i usamljenost kod bogatih.Život su pretpostavili zaradi,novcu,ne uživanju sa porodicom i prijateljima.

Deyan X

pre 2 godine

Nemora da znaci. Ja kad sam imao lepu platu bio sam srecan. Od prvog dela plate uplatim celu sumu za letovanje za moju porodicu. Kada imate novca, treba ga trositi na lepe stvari, a ne na drogu i alkohol.

..

pre 2 godine

Pa što se pridružujete sekti koja vas ukloni sa lica zemlje kad im prestanete biti bitni? Znate kakav vam je svima kraj i opet se pridružujete. Pa kad ćete naučiti? Niko vam nije kriv.

neutral fe

pre 2 godine

sirotinja je izuzetno sebična i misli sami na sebe. kad se obogati, onda bude (samo) mentalna sirotinja - cast izuzecima... zivi bili pa doziveli.

Jim Beam

pre 2 godine

Bogatstvo i slava nemaju veze sa srećom. To shvatiš verovatno kada krenes od "nule", dostigneš to i uvidiš da zbog toga nisi nista srećniji nego na početku svog puta, naprotiv. Otud i toliko bogatih koji su depresivni i zavisni od narkotika. Materijalna sigurnost je svakako bitna, ali ima neka imaginarna granica kada jedna nula manje ili više na racunu ne znači ništa za ono što je bitno, a ti ceo život grizes da dodjes do toga jer si tako ucen. Zato je i razočarenje mozda veće, ali to ne znači da imas više problema nego da su ti ciljevi bili pogrešni pa si uvideo to...

Mika

pre 2 godine

Nakon prelaska praga siromaštva, a ipak ga je većina na zapadu, a i kod nas mada tesno prešla, pare postaju irelevatne u pogledu toga da li će ti život biti ispunjen problemima ili ne. (Osim u slučaju bolesti, gde ponekad pare mogu da presude, mislim na skupa lečenja). Druge stvari izbijaju na čelo uzroka problema. Pre svega odnosi sa ljudima (decom, brak), premorenost na poslu, a još pre toga tri najveće pošasti koje ne štede nikoga ko im podlegne: droga, kocka i alkoholizam. Tako da je lik u pravu, osim što nije tako da od 100 bogatih i 100 siromašnih (po kriterijumima bogataša) više će sa problemima biti u ovih 100 bogatih. To ne. Ali verovatno ne ni mnogo manje.