Polovnjak

Petak, 20.08.2021.

08:42

Test polovnjaka: Renault Espace - francuska "prva klasa" VIDEO

Izvor: B92

Test polovnjaka: Renault Espace - francuska "prva klasa" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Aabbrrii

pre 2 godine

Ono što se na početku testa čuje u toku vožnje kao signal, a voditelj nije znao o čemu je reč,je upozorenje da ste prekoračili dozvoljenu brzinu na datom delu puta

Čiča Miloje

pre 2 godine

Ja godinama vozim 1.6 cdti sa lancem do sada prešao sa njim 130 000 km i prezadovoljan sam.
(munja, 20. avgust
Na tvoju žalost, Nemci, tj. VW, stavljaju jednostruki lanac i nepokretne španere...a sama reč (njuhova, inače) španer znači da je nešto pod pritiskom...

Čiča Miloje

pre 2 godine

Ja godinama vozim 1.6 cdti sa lancem do sada prešao sa njim 130 000 km i prezadovoljan sam.
(munja, 20. avgust

Neko ugradjuje jednosruki lanac (kao na biciklu), a neko dvostruki... E taj dvostruki je večan, vremenom se isteže, ali postoji španer od kaučuka ili mešavine gume i plastike sa federom, koji ga stalno drži zategnutim...

Bane

pre 2 godine

Pa zar taj 1.6 iz zadnjih godina (koji pretpostavljam da se ugradjivao u Espace poslednje generacije) nije onaj sto su ga razvijali sa Mercedesom?

Ja znam da je Mercedes u sve modele koji su se nudili sa 1.6 dizelom ugradjivao taj motor, Nissan isto tako, pa i sam Reno je raj 1.6 ugradjivao u mnoge svoje modele i sada svuda radi samo u Espace-u crkava. Jedino ako nije nesto drugo po sredi, tipa tezina automobila pa recimo da zbog klase i tezine nude samo jacu verziju tog 1.6 od 160 ks, on je bi turbo koliko ja znam i malo je slozeniji od onog od 130ks, pa lose odmeren servisni interval za sve prethodno navedeno i sl.

Ne ide mi u glavu da jedan motor svuda radi samo u Espace-u crkava. Ako se to stvarno desava onda je to verovatno splet vise faktora koji do toga dovode.

Deki

pre 2 godine

Renault Scenic, kupljen nov u Bgd-u, 2005.

I dalje ga porodicno vozimo. To vam govori o tome koliko smo zadovoljni i koliko se kvario do sada.

Ergo, zamolio bih likove koji nikada nisu imali ovaj auto da ne bacaju teske misli po komentarima. Izgledaju prilicno bezvezno.

rebro

pre 2 godine

@Kobaja Grande, GrandScenic 4 je 20cm kraći od Espace, ali je i duplo jeftiniji. Bar kod mene u Češkoj.
Nema nikakve logike kupovati Espace jer za te pare, a i jeftinije može da se kupi Superb koji ima sasvim dovoljno prostora.

true story

pre 2 godine

@n6 ja sam vozio reno clio 2 1.6 16v
drugi vlasnik, licno uvezen iz Swiss!
9 godina sam ga vozio i prešao sa njim 130.000km. 0-vanrednih kvarova i samo 70€ ulozeno u nebo. za to vreme zena vozila 206 2.0 HDI uvezen iz IT kupljen na placu. oba automobila su servisirana sa originalnim delovima. na zalost oko 760€ je ulozeno vanredno na pežo... ali usteda goriva je ogromna u korist pežo-a. nakon originalnih delova pežo dan danas ide, i zena nece da ga proda. a kilometraza je vec skoro 500.000!

Dekigrobar011

pre 2 godine

2003 kupio novi Espace 3,0 dci u Francuskoj.
Šestak sa Nissanovim motorom.
Initiale oprema (sve što je postojalo a što je tada bila nemoguća misija za trojku iz Nemačke) :
Konfiguracija sa 6 sedišta u 3 reda sa 6 kožnih električnih fotelja sa naslonom i grejanjem i razmakom dotada nevidjenim u Evropi.
Veliki GPS ekran, digitalna tabla, zaključavanje i otključavanje sa karticom u džepu,
Vazdušno ogibljenje, ekrani pozadi, panoramski krov i naravno sve električno što postoji.
Auto 10 godina ispred svog vremena.
Uživao 4 godine za sve novce.
Bez ijedne jedine primedbe ili kvara.
Sticajem okolnosti posle predjem na Bmw i tako do dana današnjeg.
(serija 530,serija 530 Gt, dva x5 i danas X5 40xdrive 313 konja).
Izgustirao snagu a zaželeo se opet UDOBNOSTI, LUKSUZA, TEHNOLOGIJE I POSEBNOSTI ovog
jedinstvenog vozila.
Probao i zaista mi se svidela nova serija 5 restyle.
Ne kudite konja koga niste jahali.
Ima sve što drugi nemaju ili imaju po bezobraznim nerealnim cenama.
Ipak se vraćam ukusu, stilu i ptefinjenosti nauštrb grubosti, istovetnog i ne zanimljivog dizajna.

Das Auto

pre 2 godine

Prelep auto , nisam ga vozio niti ista znam o njemu , osim to da vrlo lepo izgleda . Mnogo moderniji i napredniji od opel zafire , vw sharana i seat alhambre. Auto bez konkurencije , jer mercedes V klasa i vw multivan ipak pripadaju visoj klasi .

Reno_man

pre 2 godine

Kupio na placu polovinom 2017 godine, Reno Senika 1,5dci decembar 2014 god iz Italije. Plaćen 10500 sa 165000km. Odmah uradio veliki servis, posle toga samo mali servisi, sipaj i vozi. Ne bih ga menjao za brdo čokolade.

munja

pre 2 godine

Nikada vise ne bih kupio noviji auto sa lancem. Samo kais. Zamenis svakih 60k km i miran si. Nekada su lanci bili vecni a sada pucaju i istegnu se pa prezube cesto vec na 100k km.
I to nema nikakve veze sa renoom, opel 1.6cdti, bmw 2.0 n47 i mnogi drugi imaju isti problem. 1.5dci i 2.0dci su oba sa kaisem tako da je 1.6dci za obilazenje u sirokom krugu.
(Dong, 20. avgust 2021 15:40)

Ja godinama vozim 1.6 cdti sa lancem do sada prešao sa njim 130 000 km i prezadovoljan sam.

vozač demokrata

pre 2 godine

/.../I to nema nikakve veze sa renoom, opel 1.6cdti, bmw 2.0 n47 i mnogi drugi imaju isti problem. 1.5dci i 2.0dci su oba sa kaisem tako da je 1.6dci za obilazenje u sirokom krugu.
(Dong, 20. avgust 2021 15:40)

Još jedna neznalica. 2.0 dCi ima lanac.

Karakondžula

pre 2 godine

... samo pročitajte koliko ima polovnih Renoa sa zamenjenim motorima u garantnom roku... čemu onda da se nada vlasnik polovnog, a idelje preskupog vozila?

Kul

pre 2 godine

Ima li neko iskustva sa scenikom 4? Planiram da kupim 2017 godište,prešao 165.000 kilometara, 1.5dci, automatski menjač?
Skoro ništa ne može da se nadje o njemu kao polovnom automobilu.

dzo

pre 2 godine

(VW sekta
Ne crkne motor uvek Ali u zvanicnim servisima nece da se bakcu oko otvaranja motora.. Bratu Ford fokus srecom imao jos par meseci garancije otisao dihtung motora kad isao na durmitor po vrucini (bar on misli da je tad).. Mesa ulje I vodu.. I umesto da zamene dihtung.. Zamenili ceo motor.. Bar rekli da mora ceo.. Sad dal mora ili ne mora verovatno da ne mora nego se ne cimaju oko tih stvari

doktor

pre 2 godine

Ja sa svojim 1.6 prešao 175K, bez ikakvih popravki osim redovne zamene ulja i dva mala servisa. Velikog servisa nema jer ti motori imaju lanac.
(Dare, 20. avgust 2021 13:12)

Vidimo se na 200k. Tako i meni rekli majstori da nema velikog servisa na 2.0 TFSI. Došao na servis u poslednjem trenutku. Lanac na ivici da prezubi. Rasteglio se kao žvaka. Na Astri H 1.4XEP motor, na 70k km lanac zveči samo tako, nova kupljena. Mani se toga da nema velikog servisa ako imaš lanac.

Avaya

pre 2 godine

Нашем народу је можда боље да не размишља о новијим аутима, само замена предњег стакла има да кошта, ако сте некада могли да прођете за релативно мало пара (поготово у поређењу са оригиналним делом и у сервису), сада морате додати калибрацију камера и сензора (можда и замену) а ако је старији ауто ми и ум центрирање трапа ( у најгорем замена вешања ако је превише пропало. А без тих сензора и камера нема ни пролаза на техничком (компјутер даје грешку, плус није ни безбедно возити). Да не говоримо да код недовољно пажљиве замене стакла могу да крену да рђају и А стубови...

Čiča Miloje

pre 2 godine

Davno sam imao loša iskustva s Peugeotom i Renaultom pa francuske aute izbjegavam kad god mogu.
(Rade, ZG, 20. avgust

A jel si probao neki pežo ili reno... Možda bi imao više sreće

Chiko

pre 2 godine

1,6 dci 130 hp ima probleme? Ovo prvi put cujem.
Vozio QQ +2 2012 sa tim motorom, jedan od boljih dizel motora za tu vrstu automobila, imao periferne probleme ali ništa vezano za motor. Burazer vozio benzinac 1,6 200hp na talismanu i neće više da čuje za taj motor.
1,6 motor bio benzinac ili dizel za ovu grdosiju je malo light.
Vozim 1,6 benzinac na 5008, znam šta pričam.
Vožnja bez naprezanja motora, pretopostavlja se da je to porodičan automobil u kome se može nalaziti do 5oro dece.

just wondering

pre 2 godine

@čitalac
sta si leba ti mogao oda audija da kupus (2 god staro, biznis, sigurnosni sistemi) za cenu dacije daster? A2? osim ako nis nasao nekog kralja koji prelazi 100k km godisnje pa je za 2,5 presao 250k.. onda si mozda i do trojke dobacio.

Dong

pre 2 godine

Nikada vise ne bih kupio noviji auto sa lancem. Samo kais. Zamenis svakih 60k km i miran si. Nekada su lanci bili vecni a sada pucaju i istegnu se pa prezube cesto vec na 100k km.
I to nema nikakve veze sa renoom, opel 1.6cdti, bmw 2.0 n47 i mnogi drugi imaju isti problem. 1.5dci i 2.0dci su oba sa kaisem tako da je 1.6dci za obilazenje u sirokom krugu.

Alex

pre 2 godine

Ako je u pitanju 1.6dci, dizel sa lancem, vrlo loše se pokazao...Pitajte servisere u Kompresoru, HIT autu i dr...
1,5 dci je već druga priča....
(kraft, 20. avgust 2021 12:47)

Taj 1.6 dci 96kw je najbolji renoov dizel u zadnjih 20 god. Prešao sam u seniku 3 sa njim do sada oko 50k km i odlično radi. Ugrađuje se u Nisane, renoe i mercedese a,b i c klase. Da si rekao 1.5 dci pa i da ti poverujem ali gde baš nađe 1.6 dci? Ako nije lepo održavan svaki će da pravk problem ali ovaj motor jedan je od najboljih na tržištu u svojoj klasi motora, tako da tvoja konstatacija ne stoji.

šetač

pre 2 godine

@boki, u civilizovanom svetu se svaki automobil kupuje dok traje garancija i onda proda pa kupi nov.
Ko je lud da vozi isti auto 10 godina ili više.
Pa ti telefon menjaš na 2 godine, a ne auto.
(rebro, 20. avgust 2021 12:35)

Eto, ja sam lud i takva budala.Kupim novo i obično držim duže, to mi bude plan (osim ako nešto iskrsne).Jednog Japanca sam držao 13 godina, jednog evropskog karavana nešto preko 10 (ali jednog HB-a pre njega samo 5, jer sam tada poželeo karavan).Jednog Žabara držim već sedmu godinu, a uz njega imam i jednog Japanca koji je još u garanciji, a i za ta oba vozila je plan da ostanu kod mene bar deceniju. Tj. i posle isteka garancije. Poslovno sam "suimalac" i sukorisnik dva vozila kupljena nova (evropskog i japanskog), a i oni će ostati i po isteku garancije. Svako vozilo koje se redovno održava i razumno koristi, može čoveka veoma dobro da služi i znatno po isteku garancije. Bez razlike da li je u pitanju azijsko ili evropsko vozilo. Sve je to isto. Čista konfekcija.

prasence dagnje maleno jagnje, zečetina pačetina srneći gulaš, adidaska gužvara slatko jare, krompirača ribić pastmka na žaru, karađorđe komplet pohovan vrganj, i bog da siđe dole

pre 2 godine

Ne razumem kako ljudima crkne motor.
(VW sekta, 20. avgust 2021 13:36)

pa pitaj reno srbine. objasniće ti kako je crkao motor makarončiću kad je hteo da upali baš ovaj espace. zamisli kad francuskom predsedniku crkne motor šta očekuješ ostaloj boraniji da se dešava.

nije džaba ona: voziš reno, gde si kren'o?

Milan

pre 2 godine

Gledao sam prosle godine da kupim espace V. Tog trenutka na oglasima bilo je tacno 10 vozila. Procitao sam pazljivo skaki oglas, ali na tri automobila u opisu pisalo je "stavljen nov motor u ovlascenom servisu" i to vecini na 165k. Nekima to deluje super, vau, nov motor, ali meni ne. Za mene je to felericna serija autimobila. 3 od 10 automobila je 30% felericno, a sta je sa ostalim vozilima koja su blizu te kilometraze. Sto bi trgovci automobilima rekli kako ti zapadne koji primerak.
(Vlada, 20. avgust 2021 10:39)

Ovo ne znači da 30% Espacea imaju problem sa motorima. Ovo znači da kod nas na placevima završavaju samo vozila koja imaju neki problem. Ako pogledaš cene u inostranstvu, primetićeš da je ovaj auto skuplji u Francuskoj ili Nemačkoj, nego kod nas... a odatle se uvozi. Dakle, kod nas završavaju oni sa falinkom i oborenom cenom. Ako je falinka neka lako rešiva, to je možda OK. Ali ako je skrivena tj. zamaskirana, eto problema.

Nenad

pre 2 godine

Od novih automobila, bilo koji samo da ima fizicke dugmice za klimatizaciuju....Za ljude koji pljuju po Renou, kolko kostaju dizne na CR dizelasima kod VW-a?Majstor mi kaze da ne prodje nedelja da mu ne dodje neko sa crknutim diznama pomenute marke...

Dejan

pre 2 godine

Imam Espace star 6 godina i prešao sam 70 hiljada km. S obirom na veliku porodicu i uzrast dece, ovo je najbolji auto koji sam mogao da nađem na tržištu... tj. onaj koji najviše zadovoljava moje potrebe bez obzira na cenu. Kvalitet izrade je veoma pristojan, auto je pravljen za duga putovanja - veoma tih i udoban. Motor od 1.6 sa 160 konja je sasvim OK u većini situacija, a kada treba može se prebaciti u sport mod (kad mnogo više troši, ima skraćen zazor kočnica, tvrđe vešanje i sl). Za sve ovo vreme, imao sam 1 problem, kada je ispala cev iz boš pumpe... ali auto je još prilično nov i malo prešao, pa možda nema smisla da komentarišem. Dosta opreme, dobar položaj sedenja, pristojan gepek. Mana mi je što se automatski menjač čudno ponaša kada se ide unazad uzbrdo, pa naglo kreće - na ovo treba da se obrati pažnja. Ostalo OK.
Mislim da autu mnogo bolje leže novi motori koji se sada u njega ugrađuju (2.0 sa 200 konja dizel, kao i benzinac hibrid sa 225 konja), ali ih nije bilo 2015. god.

supa

pre 2 godine

Mislim da je crkavanje motora najčešće posledica tzv. Long Life servisnog intervala. Ali prvog vlasnika to ne zanima, on planira da plaća samo ono što mora, a to su redovni servisi na 30kkm. Najčešće to sve posle plaćaju drugi ili treći vlasnici, a nekad se zalomi i ovom prvom. Samo je tada pokriveno ganacijom.

Poslodavac

pre 2 godine

Kupio sam nov 2015 i do sada prešao 301 000 kilometara. Do sada menjao samo stabilizatore i sondu(pre 30000km). Što se tiče motora mali potrošač (imam 1.6 dizel 130ks) 5.5-6 litara dizela. Taj isti motor se ugrađuje i u Mercedes c klase nadam se da oni nešto više znaju o kvalitetu onoga što kupuju i prodaju kao svoje. Možda moj sledeći automobil bude neke druge marke ali bi voleo da me služi kao ovaj.




ks) 5.5 - 6 litara i naravno do sada se nije kvario. Sve ostalo izgleda kao da je prešao manje kilometara. Pre njega sam kupovao razne polovne automobile od 100-160 000 km koji su u to vreme izgledali mnogo lošije od trenutnog stanja mog automobila.

Ja

pre 2 godine

@Nakon pežoa 206 1.4b i reno megana2 1.6b moj pogled na francusku auto industriju se drastično promenio. Što se mene tiče sa francuzima sam završio. Automobili kao automobili nisu loše koncepcijski osmišljeni ništa gore od recimo japnaca iliti nemaca ali im je kvalitet ugradjenih delova blagobreći katastrifalno loš. Onih mehaničkih vezano za trap, motor i sve ostalo. Kada bi radili kvalitetne delove poput toyote mislim da ovaj espace konretno ne bi imao konkurenciju. Ali nažalost to se neće dogoditi jer francuzi prave jeftine automobile a to se direktno odražava i na kvalitet samih ugradjenih delova pa se tako stabilizatori, semerinzi, letve volana, varijabilne remenice, alternatori...

To nije do francuza već do jeftinih majstora kod kojih ideš i koji ti uvaljuju kineske delove. Kupi originalni deo, plati 3x skuplje, a trajaće 10x duže. Ali to naš narod neće nikada shvatiti.

Kobaja Grande

pre 2 godine

Za te pare, kome je do Renaulta - ipak najnoviji GrandScenic 1.5dci. Istina, malo je manji, ali je laksi, trosi 2 litra manje, a i motor je trajniji.
Odlican je i Ford S-MAX 2.0 tdci.

VW sekta

pre 2 godine

Ne razumem kako ljudima crkne motor. Vozio sam 5 kola i to kante, svaki polovan i nijednom mi nista nije tako katasreofalno crklo na motoru niti bilo gde. Sta ljudi rade meni nije jasno. I treba da placaju za svoje neodgovornosti kad misle da je jedina obaveza da sipaju gorivo i voze. A najvise volim vw, audi i bmw sektase koji podjednako sede u servisima kao i ostali vozaci. Samo sto odvajaju od usta da bi popravili najosnovnije kvarove. I treba, ko ih %$#be.

peca

pre 2 godine

Jako puno automobila sam promenio do sada, a imam 50 god. Vozio sam sve i svasta i u jedno sam siguran, poslednji dobar francuski automobil je bio Peugeot 406 2.0 hdi, sve nakon toga su obicne kofe. To je moje misljenje, a sad, ako neko ima lepo iskustvo sa njima, pozdravljam.

Doca zna

pre 2 godine

Imali u firmi. Crkao mu mehanizam uprvljača , menja se ceo. Cena oko 5000 EUR, srećom u garanciji. Prodali kola. Srećni. Ne kažem da se svi modeli Renoa ovakvi, ali ovaj autobus se kvari, a kao oprema Initiale i sl.

Dare

pre 2 godine

@Sve je ovo lepo, dizajn odličan, ali kad se već priča o polovnjacima, što ne pomenuste da im crkavaju 1.6 motori koji su se do 2020. godine ugrađivali

Ja sa svojim 1.6 prešao 175K, bez ikakvih popravki osim redovne zamene ulja i dva mala servisa. Velikog servisa nema jer ti motori imaju lanac.

rebro

pre 2 godine

@boki, u civilizovanom svetu se svaki automobil kupuje dok traje garancija i onda proda pa kupi nov.
Ko je lud da vozi isti auto 10 godina ili više.
Pa ti telefon menjaš na 2 godine, a ne auto.

kraft

pre 2 godine

@suština

Ako je u pitanju 1.6dci, dizel sa lancem, vrlo loše se pokazao...Pitajte servisere u Kompresoru, HIT autu i dr...
1,5 dci je već druga priča....

čitalac

pre 2 godine

@ko jos gleda polovnjaka od 5 godina.. prosek starosti auta je 15+godina.. ni senik 3 nije tako lako dostupan najvecem procentu stanovnistva, a ne espace 5..
(citalac, 20. avgust 2021 11:16)

Evo ja sam kupio polovan auto (u trenutku kupovine bio je dve i po godine "star"), u pitanju je Audi sa poznatom proverenom i tačnom kilometražom i servisnom istorijom (održavan isključivo u ovlašćenom servisu), vraćen sa leasing-a u business opremi sa svim mogućim sistemima bezbednosti, u potpuno ispravnom stanju. Smatram da je moja kupovina MNOGO bolja nego da sam za iste pare kupio npr. novu Daciu Duster ili slično.

Donjko musavi

pre 2 godine

@zangaly plus veliki i mali servis, da se popravi ono sto ne valja, mozda i gume i ide oko 6500. Za auto star 11 godina sa oko 200k km mnogo. Nova Dacia ti je 10000. Ima valjda i 3000 bez kamate. Ja bi gledao megana 1.6 ima ih oko 4000, pa da izadjes na 5000.
(ucha, 20. avgust 2021 10:12)

A meganu ne trebaju servis,gume i da popravi ono sto ne valja i sigurno nije presao mnogo...

Toza Vampir

pre 2 godine

Imao bas ovaj model, kvari se dosta, iz razloga sto je dosta osetljiv na nase puteve i gorivo. Inace udoban izuzetno, prostran, ali previse plastican.

n6

pre 2 godine

Nakon pežoa 206 1.4b i reno megana2 1.6b moj pogled na francusku auto industriju se drastično promenio. Što se mene tiče sa francuzima sam završio. Automobili kao automobili nisu loše koncepcijski osmišljeni ništa gore od recimo japnaca iliti nemaca ali im je kvalitet ugradjenih delova blagobreći katastrifalno loš. Onih mehaničkih vezano za trap, motor i sve ostalo. Kada bi radili kvalitetne delove poput toyote mislim da ovaj espace konretno ne bi imao konkurenciju. Ali nažalost to se neće dogoditi jer francuzi prave jeftine automobile a to se direktno odražava i na kvalitet samih ugradjenih delova pa se tako stabilizatori, semerinzi, letve volana, varijabilne remenice, alternatori.... menjaju kao čarape. namenjao sam se puno puno toga za kratko vreme i dao puno puno para na održavanje. posle sam kupio toyotu I reko sebi ako ikada odem u japan ima da se poklonim na grob Kiširo Toyodi.

Klasje panonsko

pre 2 godine

zangaly, bolje da ne kupuješ. 101ks zvuči ok ali je Astra iz tog vremena dosta teška, tako da ćeš imati visoku potrošnju (kobno u vrijeme stalno rastućih cijena goriva) i naravno nije baš cool kad te konkurencija s a 100ks, poput Focusa ili Golfa, lako pusti iza sebe. Moja preporuka- Focus, jer je jeftiniji od Golfa, izdržljiv je, jedino mu imidž nije najbolji.

b1321

pre 2 godine

@suština
Rekreativno gledam neke modele sa tim 1.6 dCi i sa strane čujem da malo malo pominju da on ima problema, a prostim korišćenjem googla se isti ne prikazuju. Bio bih vrlo zahvalan kada biste mi skrenuli pažnju na njih (nije sarkazam)! Hvala!

šetač

pre 2 godine

Tester reče da ima 182 i da mu je na zadnjoj klupi prostor za glavu "na granici".
To mu verujem jer kada sam ja sa 190 probao sesti pozadi,nije bilo magije. Smešno. Manje mesta za glavu pozadi ima od Kađara.
Možda najveća mana testiranog vozila je motor jer ima primeraka i sa manje km na kojima je zveknuo motor. Izgleda da se 1,6 DCI pokazao kao najveći promašaj u istoriji Renaulta.

dzo

pre 2 godine

Dugo Sam gledao Taj model jer sam dugo vozio senic I hteo Sam slicno Ali bolje.. . Medjutim to je tezak veliki auto a 1.6 motor (moj senic je 1.9) a neretko na stranim sajtovima Sam vidjao da su celi motori menjani na 150-200 000 km
Tako da je odlican auto sa neadekvatnim motorom.. Uz Taj auto bi isao neki 2.0 I to bi Onda bio idealan MVP .. Ja Sam na kraju kupio karavan 2017to sa 2.0 motorom jer sve ispod toga za tu masu znaci mucenje u voznji plus mnogo kraci vek motora.

3210

pre 2 godine

Ljudi jedna molba. Kupujem polovnjaka imam oko 5500 hilj eura i za oko mi je zapala astra J 2010 benzinac 1.4 101 KS. Sta mislite da li da se odvazim i kupim?
(zangaly, 20. avgust 2021 09:06)

Pretežak auto za motor od samo 100 ks.

rebro

pre 2 godine

Espace ima veoma lošerešenje za držače vode, kafe, čaja jer se isto nalazi ispod menjača. Kod GrandScenica taj deo može da se pomeri napred-nazad, ali kod Espejsa ne može.
To u praksi znači da ukoliko hoćete da dohvatite vodu morate da se spustite i skrenete pogled sa puta, ili da stanete.

Klarksonov učenik

pre 2 godine

Lep, udoban, dobra oprema, ali preslab motor za ovoliku grdosiju. Potreban je neki jači benzinac u kombinaciji sa elektromotorom.

Цијепите sе ljudi

pre 2 godine

Od polovnjaka se kupuje samo VW.
Ostali su nakon garantnog roka uglavnom vise za otpad nego za vožnju.
Vozao sam dosta auta i govorim vam iz iskustva.

Rade, ZG

pre 2 godine

Moram povremeno voziti službenog Talismana i auto je dobar samo za one koji nisu vozili bolje. Infotainment je posebna priča, toliko je nelogičan i loše izveden da bi čovjek pomislio da bolji nikad nisu ni vidjeli. Davno sam imao loša iskustva s Peugeotom i Renaultom pa francuske aute izbjegavam kad god mogu.

citalac

pre 2 godine

ko jos gleda polovnjaka od 5 godina.. prosek starosti auta je 15+godina.. ni senik 3 nije tako lako dostupan najvecem procentu stanovnistva, a ne espace 5..

Samo iskren

pre 2 godine

Sve je ovo lepo, dizajn odličan, ali kad se već priča o polovnjacima, što ne pomenuste da im crkavaju 1.6 motori koji su se do 2020. godine ugrađivali? Sitnica jedna...
(Suština, 20. avgust 2021 09:49)
Nikada čuo,jedino što mogu da potvrdim da je dpf kao i kod četvorke osetljiv i to samo kod vozila koja se više koriste po gradu,jedno isterivanje na autoput u dužini od 50km mesečno rešava i to. Espace treba voziti kao Van,jer to i jeste,pa će te dugo i služiti. Kažem to iz ličnog iskustva.

Čiča Miloje

pre 2 godine

O espasu treba da priča samo onaj ko ga je vozio ili imao ... Kao nov je savršen auto za vožnju , udoban, prostran, brz, za duga putovanja prava stvar. Malo koji auto mu je ravan...
O održavanju neka pričaju vlasnici! Ali pošteno...

Automobilista

pre 2 godine

@Zangaly
Može. Prethodno je proveri, podrazumeva se. Malo je jača potrošnja Astre J zbog tone ipo težine, inace je na mestu auto sa tim motorom.

Divi

pre 2 godine

sef servisa u auto-kuci u kojoj radim ima ogromno iskustvo sa Espace i kaze da ni neprijatelju ne bi preporucio 1.6 EDC. elekrtonika katastrofa, motor katastrofa...

ima li razuma

pre 2 godine

Prelep auto jeste.Spolja,unutra...nema sta da se zameri.Ali motori su katastrofa...Nije mi jasno kako su mogli da upropaste ovakav auto sa takvim motorima.I na zalost ovo sto pisem za motore je 100% tacno.

batica

pre 2 godine

@zangaly
Druže zar ti stvarno misliš da u komentarima možeš da dobiješ iskren savet?Ako se neko i pojavi ko je realan i ima neko iskustvo sa dotičnim automobilom to uopšte ne mora da bude pokazatelj kakav ćeš ti automobil kupiti.Možda je taj njegov vozila čuvena baba sa kraćom nogom a taj tvoj potencijalni je vozio MMA borac od 120kg na uličnim trkama....Kupovina bilo kog polovnjaka je čista sreća i veoma malo predznanja.

Vlada

pre 2 godine

Gledao sam prosle godine da kupim espace V. Tog trenutka na oglasima bilo je tacno 10 vozila. Procitao sam pazljivo skaki oglas, ali na tri automobila u opisu pisalo je "stavljen nov motor u ovlascenom servisu" i to vecini na 165k. Nekima to deluje super, vau, nov motor, ali meni ne. Za mene je to felericna serija autimobila. 3 od 10 automobila je 30% felericno, a sta je sa ostalim vozilima koja su blizu te kilometraze. Sto bi trgovci automobilima rekli kako ti zapadne koji primerak.

Đuro

pre 2 godine

Ahahahahaha, reči francuzi i prva klasa u istoj rečenici. Nema goreg auta od francuskog. Svaki jedan dimi crno, plastike otpadaju i škripe, ceo enterijer im uglavnom izgleda kao štenara, o padu vredosti ne vredi pričati.
Konkretno, ovakav Espace, kao i svi pre njega ugrobare vlasnika sa električnim problemima - ako vam ne pukne podizač stakla, onda će vam praviti problem kontrola ubrizgavanja. Uz sve to će vam verovatno crći otvaranje ogledala, a o kontroli klime koja se zaglavi na najtoplijem ne vredi ni pričati.
Ko kupi - srećno orođavanje sa mehaničarem.

lala djilkoš

pre 2 godine

Licno mi se izuzetno svidja Espace, i sve predhodne verzije su mi uvek bile super. Ali istina je da ga od 4 verzije örati jako los glas da ima jako mnogo problema i kvarova. Nisam siguran da li bi se upustio u kupovinu ovog polovnjaka ?

Drvodelja

pre 2 godine

@zangaly Ako ti je samo zapala za oko, a nisi dalje odmakao sa proučavanjem konkretnog vozila onda bolje nemoj. Mada znam jednu ženu koja je samo došla na plac i prstom pokazala na jedan auto koji joj se dopada i kupila. Eno služi je fenomenalno, ne znam da li je servis ikad obavila.

ucha

pre 2 godine

@zangaly plus veliki i mali servis, da se popravi ono sto ne valja, mozda i gume i ide oko 6500. Za auto star 11 godina sa oko 200k km mnogo. Nova Dacia ti je 10000. Ima valjda i 3000 bez kamate. Ja bi gledao megana 1.6 ima ih oko 4000, pa da izadjes na 5000.

Malo logika, malo glupost

pre 2 godine

Dobar za onoga ko stvarno ima potrebe za takvim vozilom recimo troje dece.
Ja sam ipak pre za neku limuzinu dužine
5 metara.
(Kosta, 20. avgust 2021 09:19)

A ti si visok 2.30m pa ti treba limuzina od 5 metara?

Auto

pre 2 godine

Ljudi jedna molba. Kupujem polovnjaka imam oko 5500 hilj eura i za oko mi je zapala astra J 2010 benzinac 1.4 101 KS. Sta mislite da li da se odvazim i kupim?
(zangaly, 20. avgust 2021 09:06)

Svaki auto je dobar na svoj nacin samo ga treba proveriti( koliko se moze vizuelno) pre kupovine.
Pregledaj diskove,otvori haubu i vidi u kakvom je stanju motor( proveri eventualno da nije nesto napuklo od karoserije na prednjem delu),proveru dali je motor od ulja i ako jeste znaci da treba ulaganje,pogledaj u kakvom je stanju kais na motoru.
Pogledaj dali dimi na auspuhu,pregledaj podizace prozora i dali se dizu sporo ili normalnom brzinom,proveri dali se trese pri vecim brzinama,proveri gume i dali su eventualno ispucale sa bocnih strana.
Sve to mozes vizuelno jer posle je kasno pogotovo sto auto ima dosta godina i ko zna kako je vozen.
Bolje odmah proveriti nego ga kupiti pa onda proveravati.

Milan

pre 2 godine

Fun fact: Markonu se prosle godine pokvario blindirani espas tokom posete Poljskoj, kao zamenu su mu dali Citroen C6. Iskreno, dosta sam cuo negativnih stvari oko pouzdanosti novih Reanulta.

Suština

pre 2 godine

Sve je ovo lepo, dizajn odličan, ali kad se već priča o polovnjacima, što ne pomenuste da im crkavaju 1.6 motori koji su se do 2020. godine ugrađivali? Sitnica jedna...

zangaly

pre 2 godine

Ljudi jedna molba. Kupujem polovnjaka imam oko 5500 hilj eura i za oko mi je zapala astra J 2010 benzinac 1.4 101 KS. Sta mislite da li da se odvazim i kupim?

batica

pre 2 godine

@zangaly
Druže zar ti stvarno misliš da u komentarima možeš da dobiješ iskren savet?Ako se neko i pojavi ko je realan i ima neko iskustvo sa dotičnim automobilom to uopšte ne mora da bude pokazatelj kakav ćeš ti automobil kupiti.Možda je taj njegov vozila čuvena baba sa kraćom nogom a taj tvoj potencijalni je vozio MMA borac od 120kg na uličnim trkama....Kupovina bilo kog polovnjaka je čista sreća i veoma malo predznanja.

Dejan

pre 2 godine

Imam Espace star 6 godina i prešao sam 70 hiljada km. S obirom na veliku porodicu i uzrast dece, ovo je najbolji auto koji sam mogao da nađem na tržištu... tj. onaj koji najviše zadovoljava moje potrebe bez obzira na cenu. Kvalitet izrade je veoma pristojan, auto je pravljen za duga putovanja - veoma tih i udoban. Motor od 1.6 sa 160 konja je sasvim OK u većini situacija, a kada treba može se prebaciti u sport mod (kad mnogo više troši, ima skraćen zazor kočnica, tvrđe vešanje i sl). Za sve ovo vreme, imao sam 1 problem, kada je ispala cev iz boš pumpe... ali auto je još prilično nov i malo prešao, pa možda nema smisla da komentarišem. Dosta opreme, dobar položaj sedenja, pristojan gepek. Mana mi je što se automatski menjač čudno ponaša kada se ide unazad uzbrdo, pa naglo kreće - na ovo treba da se obrati pažnja. Ostalo OK.
Mislim da autu mnogo bolje leže novi motori koji se sada u njega ugrađuju (2.0 sa 200 konja dizel, kao i benzinac hibrid sa 225 konja), ali ih nije bilo 2015. god.

Milan

pre 2 godine

Gledao sam prosle godine da kupim espace V. Tog trenutka na oglasima bilo je tacno 10 vozila. Procitao sam pazljivo skaki oglas, ali na tri automobila u opisu pisalo je "stavljen nov motor u ovlascenom servisu" i to vecini na 165k. Nekima to deluje super, vau, nov motor, ali meni ne. Za mene je to felericna serija autimobila. 3 od 10 automobila je 30% felericno, a sta je sa ostalim vozilima koja su blizu te kilometraze. Sto bi trgovci automobilima rekli kako ti zapadne koji primerak.
(Vlada, 20. avgust 2021 10:39)

Ovo ne znači da 30% Espacea imaju problem sa motorima. Ovo znači da kod nas na placevima završavaju samo vozila koja imaju neki problem. Ako pogledaš cene u inostranstvu, primetićeš da je ovaj auto skuplji u Francuskoj ili Nemačkoj, nego kod nas... a odatle se uvozi. Dakle, kod nas završavaju oni sa falinkom i oborenom cenom. Ako je falinka neka lako rešiva, to je možda OK. Ali ako je skrivena tj. zamaskirana, eto problema.

VW sekta

pre 2 godine

Ne razumem kako ljudima crkne motor. Vozio sam 5 kola i to kante, svaki polovan i nijednom mi nista nije tako katasreofalno crklo na motoru niti bilo gde. Sta ljudi rade meni nije jasno. I treba da placaju za svoje neodgovornosti kad misle da je jedina obaveza da sipaju gorivo i voze. A najvise volim vw, audi i bmw sektase koji podjednako sede u servisima kao i ostali vozaci. Samo sto odvajaju od usta da bi popravili najosnovnije kvarove. I treba, ko ih %$#be.

Čiča Miloje

pre 2 godine

O espasu treba da priča samo onaj ko ga je vozio ili imao ... Kao nov je savršen auto za vožnju , udoban, prostran, brz, za duga putovanja prava stvar. Malo koji auto mu je ravan...
O održavanju neka pričaju vlasnici! Ali pošteno...

šetač

pre 2 godine

@boki, u civilizovanom svetu se svaki automobil kupuje dok traje garancija i onda proda pa kupi nov.
Ko je lud da vozi isti auto 10 godina ili više.
Pa ti telefon menjaš na 2 godine, a ne auto.
(rebro, 20. avgust 2021 12:35)

Eto, ja sam lud i takva budala.Kupim novo i obično držim duže, to mi bude plan (osim ako nešto iskrsne).Jednog Japanca sam držao 13 godina, jednog evropskog karavana nešto preko 10 (ali jednog HB-a pre njega samo 5, jer sam tada poželeo karavan).Jednog Žabara držim već sedmu godinu, a uz njega imam i jednog Japanca koji je još u garanciji, a i za ta oba vozila je plan da ostanu kod mene bar deceniju. Tj. i posle isteka garancije. Poslovno sam "suimalac" i sukorisnik dva vozila kupljena nova (evropskog i japanskog), a i oni će ostati i po isteku garancije. Svako vozilo koje se redovno održava i razumno koristi, može čoveka veoma dobro da služi i znatno po isteku garancije. Bez razlike da li je u pitanju azijsko ili evropsko vozilo. Sve je to isto. Čista konfekcija.

Ja

pre 2 godine

@Nakon pežoa 206 1.4b i reno megana2 1.6b moj pogled na francusku auto industriju se drastično promenio. Što se mene tiče sa francuzima sam završio. Automobili kao automobili nisu loše koncepcijski osmišljeni ništa gore od recimo japnaca iliti nemaca ali im je kvalitet ugradjenih delova blagobreći katastrifalno loš. Onih mehaničkih vezano za trap, motor i sve ostalo. Kada bi radili kvalitetne delove poput toyote mislim da ovaj espace konretno ne bi imao konkurenciju. Ali nažalost to se neće dogoditi jer francuzi prave jeftine automobile a to se direktno odražava i na kvalitet samih ugradjenih delova pa se tako stabilizatori, semerinzi, letve volana, varijabilne remenice, alternatori...

To nije do francuza već do jeftinih majstora kod kojih ideš i koji ti uvaljuju kineske delove. Kupi originalni deo, plati 3x skuplje, a trajaće 10x duže. Ali to naš narod neće nikada shvatiti.

Drvodelja

pre 2 godine

@zangaly Ako ti je samo zapala za oko, a nisi dalje odmakao sa proučavanjem konkretnog vozila onda bolje nemoj. Mada znam jednu ženu koja je samo došla na plac i prstom pokazala na jedan auto koji joj se dopada i kupila. Eno služi je fenomenalno, ne znam da li je servis ikad obavila.

Klasje panonsko

pre 2 godine

zangaly, bolje da ne kupuješ. 101ks zvuči ok ali je Astra iz tog vremena dosta teška, tako da ćeš imati visoku potrošnju (kobno u vrijeme stalno rastućih cijena goriva) i naravno nije baš cool kad te konkurencija s a 100ks, poput Focusa ili Golfa, lako pusti iza sebe. Moja preporuka- Focus, jer je jeftiniji od Golfa, izdržljiv je, jedino mu imidž nije najbolji.

supa

pre 2 godine

Mislim da je crkavanje motora najčešće posledica tzv. Long Life servisnog intervala. Ali prvog vlasnika to ne zanima, on planira da plaća samo ono što mora, a to su redovni servisi na 30kkm. Najčešće to sve posle plaćaju drugi ili treći vlasnici, a nekad se zalomi i ovom prvom. Samo je tada pokriveno ganacijom.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Davno sam imao loša iskustva s Peugeotom i Renaultom pa francuske aute izbjegavam kad god mogu.
(Rade, ZG, 20. avgust

A jel si probao neki pežo ili reno... Možda bi imao više sreće

citalac

pre 2 godine

ko jos gleda polovnjaka od 5 godina.. prosek starosti auta je 15+godina.. ni senik 3 nije tako lako dostupan najvecem procentu stanovnistva, a ne espace 5..

Nenad

pre 2 godine

Od novih automobila, bilo koji samo da ima fizicke dugmice za klimatizaciuju....Za ljude koji pljuju po Renou, kolko kostaju dizne na CR dizelasima kod VW-a?Majstor mi kaze da ne prodje nedelja da mu ne dodje neko sa crknutim diznama pomenute marke...

Vlada

pre 2 godine

Gledao sam prosle godine da kupim espace V. Tog trenutka na oglasima bilo je tacno 10 vozila. Procitao sam pazljivo skaki oglas, ali na tri automobila u opisu pisalo je "stavljen nov motor u ovlascenom servisu" i to vecini na 165k. Nekima to deluje super, vau, nov motor, ali meni ne. Za mene je to felericna serija autimobila. 3 od 10 automobila je 30% felericno, a sta je sa ostalim vozilima koja su blizu te kilometraze. Sto bi trgovci automobilima rekli kako ti zapadne koji primerak.

Dekigrobar011

pre 2 godine

2003 kupio novi Espace 3,0 dci u Francuskoj.
Šestak sa Nissanovim motorom.
Initiale oprema (sve što je postojalo a što je tada bila nemoguća misija za trojku iz Nemačke) :
Konfiguracija sa 6 sedišta u 3 reda sa 6 kožnih električnih fotelja sa naslonom i grejanjem i razmakom dotada nevidjenim u Evropi.
Veliki GPS ekran, digitalna tabla, zaključavanje i otključavanje sa karticom u džepu,
Vazdušno ogibljenje, ekrani pozadi, panoramski krov i naravno sve električno što postoji.
Auto 10 godina ispred svog vremena.
Uživao 4 godine za sve novce.
Bez ijedne jedine primedbe ili kvara.
Sticajem okolnosti posle predjem na Bmw i tako do dana današnjeg.
(serija 530,serija 530 Gt, dva x5 i danas X5 40xdrive 313 konja).
Izgustirao snagu a zaželeo se opet UDOBNOSTI, LUKSUZA, TEHNOLOGIJE I POSEBNOSTI ovog
jedinstvenog vozila.
Probao i zaista mi se svidela nova serija 5 restyle.
Ne kudite konja koga niste jahali.
Ima sve što drugi nemaju ili imaju po bezobraznim nerealnim cenama.
Ipak se vraćam ukusu, stilu i ptefinjenosti nauštrb grubosti, istovetnog i ne zanimljivog dizajna.

n6

pre 2 godine

Nakon pežoa 206 1.4b i reno megana2 1.6b moj pogled na francusku auto industriju se drastično promenio. Što se mene tiče sa francuzima sam završio. Automobili kao automobili nisu loše koncepcijski osmišljeni ništa gore od recimo japnaca iliti nemaca ali im je kvalitet ugradjenih delova blagobreći katastrifalno loš. Onih mehaničkih vezano za trap, motor i sve ostalo. Kada bi radili kvalitetne delove poput toyote mislim da ovaj espace konretno ne bi imao konkurenciju. Ali nažalost to se neće dogoditi jer francuzi prave jeftine automobile a to se direktno odražava i na kvalitet samih ugradjenih delova pa se tako stabilizatori, semerinzi, letve volana, varijabilne remenice, alternatori.... menjaju kao čarape. namenjao sam se puno puno toga za kratko vreme i dao puno puno para na održavanje. posle sam kupio toyotu I reko sebi ako ikada odem u japan ima da se poklonim na grob Kiširo Toyodi.

just wondering

pre 2 godine

@čitalac
sta si leba ti mogao oda audija da kupus (2 god staro, biznis, sigurnosni sistemi) za cenu dacije daster? A2? osim ako nis nasao nekog kralja koji prelazi 100k km godisnje pa je za 2,5 presao 250k.. onda si mozda i do trojke dobacio.

doktor

pre 2 godine

Ja sa svojim 1.6 prešao 175K, bez ikakvih popravki osim redovne zamene ulja i dva mala servisa. Velikog servisa nema jer ti motori imaju lanac.
(Dare, 20. avgust 2021 13:12)

Vidimo se na 200k. Tako i meni rekli majstori da nema velikog servisa na 2.0 TFSI. Došao na servis u poslednjem trenutku. Lanac na ivici da prezubi. Rasteglio se kao žvaka. Na Astri H 1.4XEP motor, na 70k km lanac zveči samo tako, nova kupljena. Mani se toga da nema velikog servisa ako imaš lanac.

Suština

pre 2 godine

Sve je ovo lepo, dizajn odličan, ali kad se već priča o polovnjacima, što ne pomenuste da im crkavaju 1.6 motori koji su se do 2020. godine ugrađivali? Sitnica jedna...

3210

pre 2 godine

Ljudi jedna molba. Kupujem polovnjaka imam oko 5500 hilj eura i za oko mi je zapala astra J 2010 benzinac 1.4 101 KS. Sta mislite da li da se odvazim i kupim?
(zangaly, 20. avgust 2021 09:06)

Pretežak auto za motor od samo 100 ks.

b1321

pre 2 godine

@suština
Rekreativno gledam neke modele sa tim 1.6 dCi i sa strane čujem da malo malo pominju da on ima problema, a prostim korišćenjem googla se isti ne prikazuju. Bio bih vrlo zahvalan kada biste mi skrenuli pažnju na njih (nije sarkazam)! Hvala!

čitalac

pre 2 godine

@ko jos gleda polovnjaka od 5 godina.. prosek starosti auta je 15+godina.. ni senik 3 nije tako lako dostupan najvecem procentu stanovnistva, a ne espace 5..
(citalac, 20. avgust 2021 11:16)

Evo ja sam kupio polovan auto (u trenutku kupovine bio je dve i po godine "star"), u pitanju je Audi sa poznatom proverenom i tačnom kilometražom i servisnom istorijom (održavan isključivo u ovlašćenom servisu), vraćen sa leasing-a u business opremi sa svim mogućim sistemima bezbednosti, u potpuno ispravnom stanju. Smatram da je moja kupovina MNOGO bolja nego da sam za iste pare kupio npr. novu Daciu Duster ili slično.

Avaya

pre 2 godine

Нашем народу је можда боље да не размишља о новијим аутима, само замена предњег стакла има да кошта, ако сте некада могли да прођете за релативно мало пара (поготово у поређењу са оригиналним делом и у сервису), сада морате додати калибрацију камера и сензора (можда и замену) а ако је старији ауто ми и ум центрирање трапа ( у најгорем замена вешања ако је превише пропало. А без тих сензора и камера нема ни пролаза на техничком (компјутер даје грешку, плус није ни безбедно возити). Да не говоримо да код недовољно пажљиве замене стакла могу да крену да рђају и А стубови...

Samo iskren

pre 2 godine

Sve je ovo lepo, dizajn odličan, ali kad se već priča o polovnjacima, što ne pomenuste da im crkavaju 1.6 motori koji su se do 2020. godine ugrađivali? Sitnica jedna...
(Suština, 20. avgust 2021 09:49)
Nikada čuo,jedino što mogu da potvrdim da je dpf kao i kod četvorke osetljiv i to samo kod vozila koja se više koriste po gradu,jedno isterivanje na autoput u dužini od 50km mesečno rešava i to. Espace treba voziti kao Van,jer to i jeste,pa će te dugo i služiti. Kažem to iz ličnog iskustva.

Deki

pre 2 godine

Renault Scenic, kupljen nov u Bgd-u, 2005.

I dalje ga porodicno vozimo. To vam govori o tome koliko smo zadovoljni i koliko se kvario do sada.

Ergo, zamolio bih likove koji nikada nisu imali ovaj auto da ne bacaju teske misli po komentarima. Izgledaju prilicno bezvezno.

dzo

pre 2 godine

Dugo Sam gledao Taj model jer sam dugo vozio senic I hteo Sam slicno Ali bolje.. . Medjutim to je tezak veliki auto a 1.6 motor (moj senic je 1.9) a neretko na stranim sajtovima Sam vidjao da su celi motori menjani na 150-200 000 km
Tako da je odlican auto sa neadekvatnim motorom.. Uz Taj auto bi isao neki 2.0 I to bi Onda bio idealan MVP .. Ja Sam na kraju kupio karavan 2017to sa 2.0 motorom jer sve ispod toga za tu masu znaci mucenje u voznji plus mnogo kraci vek motora.

Poslodavac

pre 2 godine

Kupio sam nov 2015 i do sada prešao 301 000 kilometara. Do sada menjao samo stabilizatore i sondu(pre 30000km). Što se tiče motora mali potrošač (imam 1.6 dizel 130ks) 5.5-6 litara dizela. Taj isti motor se ugrađuje i u Mercedes c klase nadam se da oni nešto više znaju o kvalitetu onoga što kupuju i prodaju kao svoje. Možda moj sledeći automobil bude neke druge marke ali bi voleo da me služi kao ovaj.




ks) 5.5 - 6 litara i naravno do sada se nije kvario. Sve ostalo izgleda kao da je prešao manje kilometara. Pre njega sam kupovao razne polovne automobile od 100-160 000 km koji su u to vreme izgledali mnogo lošije od trenutnog stanja mog automobila.

Donjko musavi

pre 2 godine

@zangaly plus veliki i mali servis, da se popravi ono sto ne valja, mozda i gume i ide oko 6500. Za auto star 11 godina sa oko 200k km mnogo. Nova Dacia ti je 10000. Ima valjda i 3000 bez kamate. Ja bi gledao megana 1.6 ima ih oko 4000, pa da izadjes na 5000.
(ucha, 20. avgust 2021 10:12)

A meganu ne trebaju servis,gume i da popravi ono sto ne valja i sigurno nije presao mnogo...

Milan

pre 2 godine

Fun fact: Markonu se prosle godine pokvario blindirani espas tokom posete Poljskoj, kao zamenu su mu dali Citroen C6. Iskreno, dosta sam cuo negativnih stvari oko pouzdanosti novih Reanulta.

peca

pre 2 godine

Jako puno automobila sam promenio do sada, a imam 50 god. Vozio sam sve i svasta i u jedno sam siguran, poslednji dobar francuski automobil je bio Peugeot 406 2.0 hdi, sve nakon toga su obicne kofe. To je moje misljenje, a sad, ako neko ima lepo iskustvo sa njima, pozdravljam.

Divi

pre 2 godine

sef servisa u auto-kuci u kojoj radim ima ogromno iskustvo sa Espace i kaze da ni neprijatelju ne bi preporucio 1.6 EDC. elekrtonika katastrofa, motor katastrofa...

Kobaja Grande

pre 2 godine

Za te pare, kome je do Renaulta - ipak najnoviji GrandScenic 1.5dci. Istina, malo je manji, ali je laksi, trosi 2 litra manje, a i motor je trajniji.
Odlican je i Ford S-MAX 2.0 tdci.

vozač demokrata

pre 2 godine

/.../I to nema nikakve veze sa renoom, opel 1.6cdti, bmw 2.0 n47 i mnogi drugi imaju isti problem. 1.5dci i 2.0dci su oba sa kaisem tako da je 1.6dci za obilazenje u sirokom krugu.
(Dong, 20. avgust 2021 15:40)

Još jedna neznalica. 2.0 dCi ima lanac.

Reno_man

pre 2 godine

Kupio na placu polovinom 2017 godine, Reno Senika 1,5dci decembar 2014 god iz Italije. Plaćen 10500 sa 165000km. Odmah uradio veliki servis, posle toga samo mali servisi, sipaj i vozi. Ne bih ga menjao za brdo čokolade.

Doca zna

pre 2 godine

Imali u firmi. Crkao mu mehanizam uprvljača , menja se ceo. Cena oko 5000 EUR, srećom u garanciji. Prodali kola. Srećni. Ne kažem da se svi modeli Renoa ovakvi, ali ovaj autobus se kvari, a kao oprema Initiale i sl.

Das Auto

pre 2 godine

Prelep auto , nisam ga vozio niti ista znam o njemu , osim to da vrlo lepo izgleda . Mnogo moderniji i napredniji od opel zafire , vw sharana i seat alhambre. Auto bez konkurencije , jer mercedes V klasa i vw multivan ipak pripadaju visoj klasi .

Dare

pre 2 godine

@Sve je ovo lepo, dizajn odličan, ali kad se već priča o polovnjacima, što ne pomenuste da im crkavaju 1.6 motori koji su se do 2020. godine ugrađivali

Ja sa svojim 1.6 prešao 175K, bez ikakvih popravki osim redovne zamene ulja i dva mala servisa. Velikog servisa nema jer ti motori imaju lanac.

true story

pre 2 godine

@n6 ja sam vozio reno clio 2 1.6 16v
drugi vlasnik, licno uvezen iz Swiss!
9 godina sam ga vozio i prešao sa njim 130.000km. 0-vanrednih kvarova i samo 70€ ulozeno u nebo. za to vreme zena vozila 206 2.0 HDI uvezen iz IT kupljen na placu. oba automobila su servisirana sa originalnim delovima. na zalost oko 760€ je ulozeno vanredno na pežo... ali usteda goriva je ogromna u korist pežo-a. nakon originalnih delova pežo dan danas ide, i zena nece da ga proda. a kilometraza je vec skoro 500.000!

dzo

pre 2 godine

(VW sekta
Ne crkne motor uvek Ali u zvanicnim servisima nece da se bakcu oko otvaranja motora.. Bratu Ford fokus srecom imao jos par meseci garancije otisao dihtung motora kad isao na durmitor po vrucini (bar on misli da je tad).. Mesa ulje I vodu.. I umesto da zamene dihtung.. Zamenili ceo motor.. Bar rekli da mora ceo.. Sad dal mora ili ne mora verovatno da ne mora nego se ne cimaju oko tih stvari

Auto

pre 2 godine

Ljudi jedna molba. Kupujem polovnjaka imam oko 5500 hilj eura i za oko mi je zapala astra J 2010 benzinac 1.4 101 KS. Sta mislite da li da se odvazim i kupim?
(zangaly, 20. avgust 2021 09:06)

Svaki auto je dobar na svoj nacin samo ga treba proveriti( koliko se moze vizuelno) pre kupovine.
Pregledaj diskove,otvori haubu i vidi u kakvom je stanju motor( proveri eventualno da nije nesto napuklo od karoserije na prednjem delu),proveru dali je motor od ulja i ako jeste znaci da treba ulaganje,pogledaj u kakvom je stanju kais na motoru.
Pogledaj dali dimi na auspuhu,pregledaj podizace prozora i dali se dizu sporo ili normalnom brzinom,proveri dali se trese pri vecim brzinama,proveri gume i dali su eventualno ispucale sa bocnih strana.
Sve to mozes vizuelno jer posle je kasno pogotovo sto auto ima dosta godina i ko zna kako je vozen.
Bolje odmah proveriti nego ga kupiti pa onda proveravati.

šetač

pre 2 godine

Tester reče da ima 182 i da mu je na zadnjoj klupi prostor za glavu "na granici".
To mu verujem jer kada sam ja sa 190 probao sesti pozadi,nije bilo magije. Smešno. Manje mesta za glavu pozadi ima od Kađara.
Možda najveća mana testiranog vozila je motor jer ima primeraka i sa manje km na kojima je zveknuo motor. Izgleda da se 1,6 DCI pokazao kao najveći promašaj u istoriji Renaulta.

Цијепите sе ljudi

pre 2 godine

Od polovnjaka se kupuje samo VW.
Ostali su nakon garantnog roka uglavnom vise za otpad nego za vožnju.
Vozao sam dosta auta i govorim vam iz iskustva.

kraft

pre 2 godine

@suština

Ako je u pitanju 1.6dci, dizel sa lancem, vrlo loše se pokazao...Pitajte servisere u Kompresoru, HIT autu i dr...
1,5 dci je već druga priča....

ima li razuma

pre 2 godine

Prelep auto jeste.Spolja,unutra...nema sta da se zameri.Ali motori su katastrofa...Nije mi jasno kako su mogli da upropaste ovakav auto sa takvim motorima.I na zalost ovo sto pisem za motore je 100% tacno.

Chiko

pre 2 godine

1,6 dci 130 hp ima probleme? Ovo prvi put cujem.
Vozio QQ +2 2012 sa tim motorom, jedan od boljih dizel motora za tu vrstu automobila, imao periferne probleme ali ništa vezano za motor. Burazer vozio benzinac 1,6 200hp na talismanu i neće više da čuje za taj motor.
1,6 motor bio benzinac ili dizel za ovu grdosiju je malo light.
Vozim 1,6 benzinac na 5008, znam šta pričam.
Vožnja bez naprezanja motora, pretopostavlja se da je to porodičan automobil u kome se može nalaziti do 5oro dece.

Alex

pre 2 godine

Ako je u pitanju 1.6dci, dizel sa lancem, vrlo loše se pokazao...Pitajte servisere u Kompresoru, HIT autu i dr...
1,5 dci je već druga priča....
(kraft, 20. avgust 2021 12:47)

Taj 1.6 dci 96kw je najbolji renoov dizel u zadnjih 20 god. Prešao sam u seniku 3 sa njim do sada oko 50k km i odlično radi. Ugrađuje se u Nisane, renoe i mercedese a,b i c klase. Da si rekao 1.5 dci pa i da ti poverujem ali gde baš nađe 1.6 dci? Ako nije lepo održavan svaki će da pravk problem ali ovaj motor jedan je od najboljih na tržištu u svojoj klasi motora, tako da tvoja konstatacija ne stoji.

rebro

pre 2 godine

@boki, u civilizovanom svetu se svaki automobil kupuje dok traje garancija i onda proda pa kupi nov.
Ko je lud da vozi isti auto 10 godina ili više.
Pa ti telefon menjaš na 2 godine, a ne auto.

Klarksonov učenik

pre 2 godine

Lep, udoban, dobra oprema, ali preslab motor za ovoliku grdosiju. Potreban je neki jači benzinac u kombinaciji sa elektromotorom.

Dong

pre 2 godine

Nikada vise ne bih kupio noviji auto sa lancem. Samo kais. Zamenis svakih 60k km i miran si. Nekada su lanci bili vecni a sada pucaju i istegnu se pa prezube cesto vec na 100k km.
I to nema nikakve veze sa renoom, opel 1.6cdti, bmw 2.0 n47 i mnogi drugi imaju isti problem. 1.5dci i 2.0dci su oba sa kaisem tako da je 1.6dci za obilazenje u sirokom krugu.

Automobilista

pre 2 godine

@Zangaly
Može. Prethodno je proveri, podrazumeva se. Malo je jača potrošnja Astre J zbog tone ipo težine, inace je na mestu auto sa tim motorom.

Toza Vampir

pre 2 godine

Imao bas ovaj model, kvari se dosta, iz razloga sto je dosta osetljiv na nase puteve i gorivo. Inace udoban izuzetno, prostran, ali previse plastican.

Rade, ZG

pre 2 godine

Moram povremeno voziti službenog Talismana i auto je dobar samo za one koji nisu vozili bolje. Infotainment je posebna priča, toliko je nelogičan i loše izveden da bi čovjek pomislio da bolji nikad nisu ni vidjeli. Davno sam imao loša iskustva s Peugeotom i Renaultom pa francuske aute izbjegavam kad god mogu.

zangaly

pre 2 godine

Ljudi jedna molba. Kupujem polovnjaka imam oko 5500 hilj eura i za oko mi je zapala astra J 2010 benzinac 1.4 101 KS. Sta mislite da li da se odvazim i kupim?

Kul

pre 2 godine

Ima li neko iskustva sa scenikom 4? Planiram da kupim 2017 godište,prešao 165.000 kilometara, 1.5dci, automatski menjač?
Skoro ništa ne može da se nadje o njemu kao polovnom automobilu.

munja

pre 2 godine

Nikada vise ne bih kupio noviji auto sa lancem. Samo kais. Zamenis svakih 60k km i miran si. Nekada su lanci bili vecni a sada pucaju i istegnu se pa prezube cesto vec na 100k km.
I to nema nikakve veze sa renoom, opel 1.6cdti, bmw 2.0 n47 i mnogi drugi imaju isti problem. 1.5dci i 2.0dci su oba sa kaisem tako da je 1.6dci za obilazenje u sirokom krugu.
(Dong, 20. avgust 2021 15:40)

Ja godinama vozim 1.6 cdti sa lancem do sada prešao sa njim 130 000 km i prezadovoljan sam.

Bane

pre 2 godine

Pa zar taj 1.6 iz zadnjih godina (koji pretpostavljam da se ugradjivao u Espace poslednje generacije) nije onaj sto su ga razvijali sa Mercedesom?

Ja znam da je Mercedes u sve modele koji su se nudili sa 1.6 dizelom ugradjivao taj motor, Nissan isto tako, pa i sam Reno je raj 1.6 ugradjivao u mnoge svoje modele i sada svuda radi samo u Espace-u crkava. Jedino ako nije nesto drugo po sredi, tipa tezina automobila pa recimo da zbog klase i tezine nude samo jacu verziju tog 1.6 od 160 ks, on je bi turbo koliko ja znam i malo je slozeniji od onog od 130ks, pa lose odmeren servisni interval za sve prethodno navedeno i sl.

Ne ide mi u glavu da jedan motor svuda radi samo u Espace-u crkava. Ako se to stvarno desava onda je to verovatno splet vise faktora koji do toga dovode.

Đuro

pre 2 godine

Ahahahahaha, reči francuzi i prva klasa u istoj rečenici. Nema goreg auta od francuskog. Svaki jedan dimi crno, plastike otpadaju i škripe, ceo enterijer im uglavnom izgleda kao štenara, o padu vredosti ne vredi pričati.
Konkretno, ovakav Espace, kao i svi pre njega ugrobare vlasnika sa električnim problemima - ako vam ne pukne podizač stakla, onda će vam praviti problem kontrola ubrizgavanja. Uz sve to će vam verovatno crći otvaranje ogledala, a o kontroli klime koja se zaglavi na najtoplijem ne vredi ni pričati.
Ko kupi - srećno orođavanje sa mehaničarem.

ucha

pre 2 godine

@zangaly plus veliki i mali servis, da se popravi ono sto ne valja, mozda i gume i ide oko 6500. Za auto star 11 godina sa oko 200k km mnogo. Nova Dacia ti je 10000. Ima valjda i 3000 bez kamate. Ja bi gledao megana 1.6 ima ih oko 4000, pa da izadjes na 5000.

Malo logika, malo glupost

pre 2 godine

Dobar za onoga ko stvarno ima potrebe za takvim vozilom recimo troje dece.
Ja sam ipak pre za neku limuzinu dužine
5 metara.
(Kosta, 20. avgust 2021 09:19)

A ti si visok 2.30m pa ti treba limuzina od 5 metara?

prasence dagnje maleno jagnje, zečetina pačetina srneći gulaš, adidaska gužvara slatko jare, krompirača ribić pastmka na žaru, karađorđe komplet pohovan vrganj, i bog da siđe dole

pre 2 godine

Ne razumem kako ljudima crkne motor.
(VW sekta, 20. avgust 2021 13:36)

pa pitaj reno srbine. objasniće ti kako je crkao motor makarončiću kad je hteo da upali baš ovaj espace. zamisli kad francuskom predsedniku crkne motor šta očekuješ ostaloj boraniji da se dešava.

nije džaba ona: voziš reno, gde si kren'o?

lala djilkoš

pre 2 godine

Licno mi se izuzetno svidja Espace, i sve predhodne verzije su mi uvek bile super. Ali istina je da ga od 4 verzije örati jako los glas da ima jako mnogo problema i kvarova. Nisam siguran da li bi se upustio u kupovinu ovog polovnjaka ?

Karakondžula

pre 2 godine

... samo pročitajte koliko ima polovnih Renoa sa zamenjenim motorima u garantnom roku... čemu onda da se nada vlasnik polovnog, a idelje preskupog vozila?

Čiča Miloje

pre 2 godine

Ja godinama vozim 1.6 cdti sa lancem do sada prešao sa njim 130 000 km i prezadovoljan sam.
(munja, 20. avgust

Neko ugradjuje jednosruki lanac (kao na biciklu), a neko dvostruki... E taj dvostruki je večan, vremenom se isteže, ali postoji španer od kaučuka ili mešavine gume i plastike sa federom, koji ga stalno drži zategnutim...

Aabbrrii

pre 2 godine

Ono što se na početku testa čuje u toku vožnje kao signal, a voditelj nije znao o čemu je reč,je upozorenje da ste prekoračili dozvoljenu brzinu na datom delu puta

rebro

pre 2 godine

Espace ima veoma lošerešenje za držače vode, kafe, čaja jer se isto nalazi ispod menjača. Kod GrandScenica taj deo može da se pomeri napred-nazad, ali kod Espejsa ne može.
To u praksi znači da ukoliko hoćete da dohvatite vodu morate da se spustite i skrenete pogled sa puta, ili da stanete.

rebro

pre 2 godine

@Kobaja Grande, GrandScenic 4 je 20cm kraći od Espace, ali je i duplo jeftiniji. Bar kod mene u Češkoj.
Nema nikakve logike kupovati Espace jer za te pare, a i jeftinije može da se kupi Superb koji ima sasvim dovoljno prostora.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Ja godinama vozim 1.6 cdti sa lancem do sada prešao sa njim 130 000 km i prezadovoljan sam.
(munja, 20. avgust
Na tvoju žalost, Nemci, tj. VW, stavljaju jednostruki lanac i nepokretne španere...a sama reč (njuhova, inače) španer znači da je nešto pod pritiskom...

Цијепите sе ljudi

pre 2 godine

Od polovnjaka se kupuje samo VW.
Ostali su nakon garantnog roka uglavnom vise za otpad nego za vožnju.
Vozao sam dosta auta i govorim vam iz iskustva.

Đuro

pre 2 godine

Ahahahahaha, reči francuzi i prva klasa u istoj rečenici. Nema goreg auta od francuskog. Svaki jedan dimi crno, plastike otpadaju i škripe, ceo enterijer im uglavnom izgleda kao štenara, o padu vredosti ne vredi pričati.
Konkretno, ovakav Espace, kao i svi pre njega ugrobare vlasnika sa električnim problemima - ako vam ne pukne podizač stakla, onda će vam praviti problem kontrola ubrizgavanja. Uz sve to će vam verovatno crći otvaranje ogledala, a o kontroli klime koja se zaglavi na najtoplijem ne vredi ni pričati.
Ko kupi - srećno orođavanje sa mehaničarem.

zangaly

pre 2 godine

Ljudi jedna molba. Kupujem polovnjaka imam oko 5500 hilj eura i za oko mi je zapala astra J 2010 benzinac 1.4 101 KS. Sta mislite da li da se odvazim i kupim?

prasence dagnje maleno jagnje, zečetina pačetina srneći gulaš, adidaska gužvara slatko jare, krompirača ribić pastmka na žaru, karađorđe komplet pohovan vrganj, i bog da siđe dole

pre 2 godine

Ne razumem kako ljudima crkne motor.
(VW sekta, 20. avgust 2021 13:36)

pa pitaj reno srbine. objasniće ti kako je crkao motor makarončiću kad je hteo da upali baš ovaj espace. zamisli kad francuskom predsedniku crkne motor šta očekuješ ostaloj boraniji da se dešava.

nije džaba ona: voziš reno, gde si kren'o?

Suština

pre 2 godine

Sve je ovo lepo, dizajn odličan, ali kad se već priča o polovnjacima, što ne pomenuste da im crkavaju 1.6 motori koji su se do 2020. godine ugrađivali? Sitnica jedna...

Čiča Miloje

pre 2 godine

Davno sam imao loša iskustva s Peugeotom i Renaultom pa francuske aute izbjegavam kad god mogu.
(Rade, ZG, 20. avgust

A jel si probao neki pežo ili reno... Možda bi imao više sreće

čitalac

pre 2 godine

@ko jos gleda polovnjaka od 5 godina.. prosek starosti auta je 15+godina.. ni senik 3 nije tako lako dostupan najvecem procentu stanovnistva, a ne espace 5..
(citalac, 20. avgust 2021 11:16)

Evo ja sam kupio polovan auto (u trenutku kupovine bio je dve i po godine "star"), u pitanju je Audi sa poznatom proverenom i tačnom kilometražom i servisnom istorijom (održavan isključivo u ovlašćenom servisu), vraćen sa leasing-a u business opremi sa svim mogućim sistemima bezbednosti, u potpuno ispravnom stanju. Smatram da je moja kupovina MNOGO bolja nego da sam za iste pare kupio npr. novu Daciu Duster ili slično.

n6

pre 2 godine

Nakon pežoa 206 1.4b i reno megana2 1.6b moj pogled na francusku auto industriju se drastično promenio. Što se mene tiče sa francuzima sam završio. Automobili kao automobili nisu loše koncepcijski osmišljeni ništa gore od recimo japnaca iliti nemaca ali im je kvalitet ugradjenih delova blagobreći katastrifalno loš. Onih mehaničkih vezano za trap, motor i sve ostalo. Kada bi radili kvalitetne delove poput toyote mislim da ovaj espace konretno ne bi imao konkurenciju. Ali nažalost to se neće dogoditi jer francuzi prave jeftine automobile a to se direktno odražava i na kvalitet samih ugradjenih delova pa se tako stabilizatori, semerinzi, letve volana, varijabilne remenice, alternatori.... menjaju kao čarape. namenjao sam se puno puno toga za kratko vreme i dao puno puno para na održavanje. posle sam kupio toyotu I reko sebi ako ikada odem u japan ima da se poklonim na grob Kiširo Toyodi.

Rade, ZG

pre 2 godine

Moram povremeno voziti službenog Talismana i auto je dobar samo za one koji nisu vozili bolje. Infotainment je posebna priča, toliko je nelogičan i loše izveden da bi čovjek pomislio da bolji nikad nisu ni vidjeli. Davno sam imao loša iskustva s Peugeotom i Renaultom pa francuske aute izbjegavam kad god mogu.

Malo logika, malo glupost

pre 2 godine

Dobar za onoga ko stvarno ima potrebe za takvim vozilom recimo troje dece.
Ja sam ipak pre za neku limuzinu dužine
5 metara.
(Kosta, 20. avgust 2021 09:19)

A ti si visok 2.30m pa ti treba limuzina od 5 metara?

Alex

pre 2 godine

Ako je u pitanju 1.6dci, dizel sa lancem, vrlo loše se pokazao...Pitajte servisere u Kompresoru, HIT autu i dr...
1,5 dci je već druga priča....
(kraft, 20. avgust 2021 12:47)

Taj 1.6 dci 96kw je najbolji renoov dizel u zadnjih 20 god. Prešao sam u seniku 3 sa njim do sada oko 50k km i odlično radi. Ugrađuje se u Nisane, renoe i mercedese a,b i c klase. Da si rekao 1.5 dci pa i da ti poverujem ali gde baš nađe 1.6 dci? Ako nije lepo održavan svaki će da pravk problem ali ovaj motor jedan je od najboljih na tržištu u svojoj klasi motora, tako da tvoja konstatacija ne stoji.

peca

pre 2 godine

Jako puno automobila sam promenio do sada, a imam 50 god. Vozio sam sve i svasta i u jedno sam siguran, poslednji dobar francuski automobil je bio Peugeot 406 2.0 hdi, sve nakon toga su obicne kofe. To je moje misljenje, a sad, ako neko ima lepo iskustvo sa njima, pozdravljam.

rebro

pre 2 godine

@Kobaja Grande, GrandScenic 4 je 20cm kraći od Espace, ali je i duplo jeftiniji. Bar kod mene u Češkoj.
Nema nikakve logike kupovati Espace jer za te pare, a i jeftinije može da se kupi Superb koji ima sasvim dovoljno prostora.

Karakondžula

pre 2 godine

... samo pročitajte koliko ima polovnih Renoa sa zamenjenim motorima u garantnom roku... čemu onda da se nada vlasnik polovnog, a idelje preskupog vozila?

rebro

pre 2 godine

@boki, u civilizovanom svetu se svaki automobil kupuje dok traje garancija i onda proda pa kupi nov.
Ko je lud da vozi isti auto 10 godina ili više.
Pa ti telefon menjaš na 2 godine, a ne auto.

rebro

pre 2 godine

Espace ima veoma lošerešenje za držače vode, kafe, čaja jer se isto nalazi ispod menjača. Kod GrandScenica taj deo može da se pomeri napred-nazad, ali kod Espejsa ne može.
To u praksi znači da ukoliko hoćete da dohvatite vodu morate da se spustite i skrenete pogled sa puta, ili da stanete.

Dong

pre 2 godine

Nikada vise ne bih kupio noviji auto sa lancem. Samo kais. Zamenis svakih 60k km i miran si. Nekada su lanci bili vecni a sada pucaju i istegnu se pa prezube cesto vec na 100k km.
I to nema nikakve veze sa renoom, opel 1.6cdti, bmw 2.0 n47 i mnogi drugi imaju isti problem. 1.5dci i 2.0dci su oba sa kaisem tako da je 1.6dci za obilazenje u sirokom krugu.

Ja

pre 2 godine

@Nakon pežoa 206 1.4b i reno megana2 1.6b moj pogled na francusku auto industriju se drastično promenio. Što se mene tiče sa francuzima sam završio. Automobili kao automobili nisu loše koncepcijski osmišljeni ništa gore od recimo japnaca iliti nemaca ali im je kvalitet ugradjenih delova blagobreći katastrifalno loš. Onih mehaničkih vezano za trap, motor i sve ostalo. Kada bi radili kvalitetne delove poput toyote mislim da ovaj espace konretno ne bi imao konkurenciju. Ali nažalost to se neće dogoditi jer francuzi prave jeftine automobile a to se direktno odražava i na kvalitet samih ugradjenih delova pa se tako stabilizatori, semerinzi, letve volana, varijabilne remenice, alternatori...

To nije do francuza već do jeftinih majstora kod kojih ideš i koji ti uvaljuju kineske delove. Kupi originalni deo, plati 3x skuplje, a trajaće 10x duže. Ali to naš narod neće nikada shvatiti.

kraft

pre 2 godine

@suština

Ako je u pitanju 1.6dci, dizel sa lancem, vrlo loše se pokazao...Pitajte servisere u Kompresoru, HIT autu i dr...
1,5 dci je već druga priča....

VW sekta

pre 2 godine

Ne razumem kako ljudima crkne motor. Vozio sam 5 kola i to kante, svaki polovan i nijednom mi nista nije tako katasreofalno crklo na motoru niti bilo gde. Sta ljudi rade meni nije jasno. I treba da placaju za svoje neodgovornosti kad misle da je jedina obaveza da sipaju gorivo i voze. A najvise volim vw, audi i bmw sektase koji podjednako sede u servisima kao i ostali vozaci. Samo sto odvajaju od usta da bi popravili najosnovnije kvarove. I treba, ko ih %$#be.

ucha

pre 2 godine

@zangaly plus veliki i mali servis, da se popravi ono sto ne valja, mozda i gume i ide oko 6500. Za auto star 11 godina sa oko 200k km mnogo. Nova Dacia ti je 10000. Ima valjda i 3000 bez kamate. Ja bi gledao megana 1.6 ima ih oko 4000, pa da izadjes na 5000.

Doca zna

pre 2 godine

Imali u firmi. Crkao mu mehanizam uprvljača , menja se ceo. Cena oko 5000 EUR, srećom u garanciji. Prodali kola. Srećni. Ne kažem da se svi modeli Renoa ovakvi, ali ovaj autobus se kvari, a kao oprema Initiale i sl.

Vlada

pre 2 godine

Gledao sam prosle godine da kupim espace V. Tog trenutka na oglasima bilo je tacno 10 vozila. Procitao sam pazljivo skaki oglas, ali na tri automobila u opisu pisalo je "stavljen nov motor u ovlascenom servisu" i to vecini na 165k. Nekima to deluje super, vau, nov motor, ali meni ne. Za mene je to felericna serija autimobila. 3 od 10 automobila je 30% felericno, a sta je sa ostalim vozilima koja su blizu te kilometraze. Sto bi trgovci automobilima rekli kako ti zapadne koji primerak.

Toza Vampir

pre 2 godine

Imao bas ovaj model, kvari se dosta, iz razloga sto je dosta osetljiv na nase puteve i gorivo. Inace udoban izuzetno, prostran, ali previse plastican.

ima li razuma

pre 2 godine

Prelep auto jeste.Spolja,unutra...nema sta da se zameri.Ali motori su katastrofa...Nije mi jasno kako su mogli da upropaste ovakav auto sa takvim motorima.I na zalost ovo sto pisem za motore je 100% tacno.

lala djilkoš

pre 2 godine

Licno mi se izuzetno svidja Espace, i sve predhodne verzije su mi uvek bile super. Ali istina je da ga od 4 verzije örati jako los glas da ima jako mnogo problema i kvarova. Nisam siguran da li bi se upustio u kupovinu ovog polovnjaka ?

3210

pre 2 godine

Ljudi jedna molba. Kupujem polovnjaka imam oko 5500 hilj eura i za oko mi je zapala astra J 2010 benzinac 1.4 101 KS. Sta mislite da li da se odvazim i kupim?
(zangaly, 20. avgust 2021 09:06)

Pretežak auto za motor od samo 100 ks.

Divi

pre 2 godine

sef servisa u auto-kuci u kojoj radim ima ogromno iskustvo sa Espace i kaze da ni neprijatelju ne bi preporucio 1.6 EDC. elekrtonika katastrofa, motor katastrofa...

Milan

pre 2 godine

Fun fact: Markonu se prosle godine pokvario blindirani espas tokom posete Poljskoj, kao zamenu su mu dali Citroen C6. Iskreno, dosta sam cuo negativnih stvari oko pouzdanosti novih Reanulta.

Donjko musavi

pre 2 godine

@zangaly plus veliki i mali servis, da se popravi ono sto ne valja, mozda i gume i ide oko 6500. Za auto star 11 godina sa oko 200k km mnogo. Nova Dacia ti je 10000. Ima valjda i 3000 bez kamate. Ja bi gledao megana 1.6 ima ih oko 4000, pa da izadjes na 5000.
(ucha, 20. avgust 2021 10:12)

A meganu ne trebaju servis,gume i da popravi ono sto ne valja i sigurno nije presao mnogo...

Chiko

pre 2 godine

1,6 dci 130 hp ima probleme? Ovo prvi put cujem.
Vozio QQ +2 2012 sa tim motorom, jedan od boljih dizel motora za tu vrstu automobila, imao periferne probleme ali ništa vezano za motor. Burazer vozio benzinac 1,6 200hp na talismanu i neće više da čuje za taj motor.
1,6 motor bio benzinac ili dizel za ovu grdosiju je malo light.
Vozim 1,6 benzinac na 5008, znam šta pričam.
Vožnja bez naprezanja motora, pretopostavlja se da je to porodičan automobil u kome se može nalaziti do 5oro dece.

šetač

pre 2 godine

Tester reče da ima 182 i da mu je na zadnjoj klupi prostor za glavu "na granici".
To mu verujem jer kada sam ja sa 190 probao sesti pozadi,nije bilo magije. Smešno. Manje mesta za glavu pozadi ima od Kađara.
Možda najveća mana testiranog vozila je motor jer ima primeraka i sa manje km na kojima je zveknuo motor. Izgleda da se 1,6 DCI pokazao kao najveći promašaj u istoriji Renaulta.

citalac

pre 2 godine

ko jos gleda polovnjaka od 5 godina.. prosek starosti auta je 15+godina.. ni senik 3 nije tako lako dostupan najvecem procentu stanovnistva, a ne espace 5..

Nenad

pre 2 godine

Od novih automobila, bilo koji samo da ima fizicke dugmice za klimatizaciuju....Za ljude koji pljuju po Renou, kolko kostaju dizne na CR dizelasima kod VW-a?Majstor mi kaze da ne prodje nedelja da mu ne dodje neko sa crknutim diznama pomenute marke...

just wondering

pre 2 godine

@čitalac
sta si leba ti mogao oda audija da kupus (2 god staro, biznis, sigurnosni sistemi) za cenu dacije daster? A2? osim ako nis nasao nekog kralja koji prelazi 100k km godisnje pa je za 2,5 presao 250k.. onda si mozda i do trojke dobacio.

Klarksonov učenik

pre 2 godine

Lep, udoban, dobra oprema, ali preslab motor za ovoliku grdosiju. Potreban je neki jači benzinac u kombinaciji sa elektromotorom.

Samo iskren

pre 2 godine

Sve je ovo lepo, dizajn odličan, ali kad se već priča o polovnjacima, što ne pomenuste da im crkavaju 1.6 motori koji su se do 2020. godine ugrađivali? Sitnica jedna...
(Suština, 20. avgust 2021 09:49)
Nikada čuo,jedino što mogu da potvrdim da je dpf kao i kod četvorke osetljiv i to samo kod vozila koja se više koriste po gradu,jedno isterivanje na autoput u dužini od 50km mesečno rešava i to. Espace treba voziti kao Van,jer to i jeste,pa će te dugo i služiti. Kažem to iz ličnog iskustva.

Klasje panonsko

pre 2 godine

zangaly, bolje da ne kupuješ. 101ks zvuči ok ali je Astra iz tog vremena dosta teška, tako da ćeš imati visoku potrošnju (kobno u vrijeme stalno rastućih cijena goriva) i naravno nije baš cool kad te konkurencija s a 100ks, poput Focusa ili Golfa, lako pusti iza sebe. Moja preporuka- Focus, jer je jeftiniji od Golfa, izdržljiv je, jedino mu imidž nije najbolji.

Dejan

pre 2 godine

Imam Espace star 6 godina i prešao sam 70 hiljada km. S obirom na veliku porodicu i uzrast dece, ovo je najbolji auto koji sam mogao da nađem na tržištu... tj. onaj koji najviše zadovoljava moje potrebe bez obzira na cenu. Kvalitet izrade je veoma pristojan, auto je pravljen za duga putovanja - veoma tih i udoban. Motor od 1.6 sa 160 konja je sasvim OK u većini situacija, a kada treba može se prebaciti u sport mod (kad mnogo više troši, ima skraćen zazor kočnica, tvrđe vešanje i sl). Za sve ovo vreme, imao sam 1 problem, kada je ispala cev iz boš pumpe... ali auto je još prilično nov i malo prešao, pa možda nema smisla da komentarišem. Dosta opreme, dobar položaj sedenja, pristojan gepek. Mana mi je što se automatski menjač čudno ponaša kada se ide unazad uzbrdo, pa naglo kreće - na ovo treba da se obrati pažnja. Ostalo OK.
Mislim da autu mnogo bolje leže novi motori koji se sada u njega ugrađuju (2.0 sa 200 konja dizel, kao i benzinac hibrid sa 225 konja), ali ih nije bilo 2015. god.

doktor

pre 2 godine

Ja sa svojim 1.6 prešao 175K, bez ikakvih popravki osim redovne zamene ulja i dva mala servisa. Velikog servisa nema jer ti motori imaju lanac.
(Dare, 20. avgust 2021 13:12)

Vidimo se na 200k. Tako i meni rekli majstori da nema velikog servisa na 2.0 TFSI. Došao na servis u poslednjem trenutku. Lanac na ivici da prezubi. Rasteglio se kao žvaka. Na Astri H 1.4XEP motor, na 70k km lanac zveči samo tako, nova kupljena. Mani se toga da nema velikog servisa ako imaš lanac.

Kobaja Grande

pre 2 godine

Za te pare, kome je do Renaulta - ipak najnoviji GrandScenic 1.5dci. Istina, malo je manji, ali je laksi, trosi 2 litra manje, a i motor je trajniji.
Odlican je i Ford S-MAX 2.0 tdci.

šetač

pre 2 godine

@boki, u civilizovanom svetu se svaki automobil kupuje dok traje garancija i onda proda pa kupi nov.
Ko je lud da vozi isti auto 10 godina ili više.
Pa ti telefon menjaš na 2 godine, a ne auto.
(rebro, 20. avgust 2021 12:35)

Eto, ja sam lud i takva budala.Kupim novo i obično držim duže, to mi bude plan (osim ako nešto iskrsne).Jednog Japanca sam držao 13 godina, jednog evropskog karavana nešto preko 10 (ali jednog HB-a pre njega samo 5, jer sam tada poželeo karavan).Jednog Žabara držim već sedmu godinu, a uz njega imam i jednog Japanca koji je još u garanciji, a i za ta oba vozila je plan da ostanu kod mene bar deceniju. Tj. i posle isteka garancije. Poslovno sam "suimalac" i sukorisnik dva vozila kupljena nova (evropskog i japanskog), a i oni će ostati i po isteku garancije. Svako vozilo koje se redovno održava i razumno koristi, može čoveka veoma dobro da služi i znatno po isteku garancije. Bez razlike da li je u pitanju azijsko ili evropsko vozilo. Sve je to isto. Čista konfekcija.

Reno_man

pre 2 godine

Kupio na placu polovinom 2017 godine, Reno Senika 1,5dci decembar 2014 god iz Italije. Plaćen 10500 sa 165000km. Odmah uradio veliki servis, posle toga samo mali servisi, sipaj i vozi. Ne bih ga menjao za brdo čokolade.

Čiča Miloje

pre 2 godine

O espasu treba da priča samo onaj ko ga je vozio ili imao ... Kao nov je savršen auto za vožnju , udoban, prostran, brz, za duga putovanja prava stvar. Malo koji auto mu je ravan...
O održavanju neka pričaju vlasnici! Ali pošteno...

Dare

pre 2 godine

@Sve je ovo lepo, dizajn odličan, ali kad se već priča o polovnjacima, što ne pomenuste da im crkavaju 1.6 motori koji su se do 2020. godine ugrađivali

Ja sa svojim 1.6 prešao 175K, bez ikakvih popravki osim redovne zamene ulja i dva mala servisa. Velikog servisa nema jer ti motori imaju lanac.

Milan

pre 2 godine

Gledao sam prosle godine da kupim espace V. Tog trenutka na oglasima bilo je tacno 10 vozila. Procitao sam pazljivo skaki oglas, ali na tri automobila u opisu pisalo je "stavljen nov motor u ovlascenom servisu" i to vecini na 165k. Nekima to deluje super, vau, nov motor, ali meni ne. Za mene je to felericna serija autimobila. 3 od 10 automobila je 30% felericno, a sta je sa ostalim vozilima koja su blizu te kilometraze. Sto bi trgovci automobilima rekli kako ti zapadne koji primerak.
(Vlada, 20. avgust 2021 10:39)

Ovo ne znači da 30% Espacea imaju problem sa motorima. Ovo znači da kod nas na placevima završavaju samo vozila koja imaju neki problem. Ako pogledaš cene u inostranstvu, primetićeš da je ovaj auto skuplji u Francuskoj ili Nemačkoj, nego kod nas... a odatle se uvozi. Dakle, kod nas završavaju oni sa falinkom i oborenom cenom. Ako je falinka neka lako rešiva, to je možda OK. Ali ako je skrivena tj. zamaskirana, eto problema.

batica

pre 2 godine

@zangaly
Druže zar ti stvarno misliš da u komentarima možeš da dobiješ iskren savet?Ako se neko i pojavi ko je realan i ima neko iskustvo sa dotičnim automobilom to uopšte ne mora da bude pokazatelj kakav ćeš ti automobil kupiti.Možda je taj njegov vozila čuvena baba sa kraćom nogom a taj tvoj potencijalni je vozio MMA borac od 120kg na uličnim trkama....Kupovina bilo kog polovnjaka je čista sreća i veoma malo predznanja.

Auto

pre 2 godine

Ljudi jedna molba. Kupujem polovnjaka imam oko 5500 hilj eura i za oko mi je zapala astra J 2010 benzinac 1.4 101 KS. Sta mislite da li da se odvazim i kupim?
(zangaly, 20. avgust 2021 09:06)

Svaki auto je dobar na svoj nacin samo ga treba proveriti( koliko se moze vizuelno) pre kupovine.
Pregledaj diskove,otvori haubu i vidi u kakvom je stanju motor( proveri eventualno da nije nesto napuklo od karoserije na prednjem delu),proveru dali je motor od ulja i ako jeste znaci da treba ulaganje,pogledaj u kakvom je stanju kais na motoru.
Pogledaj dali dimi na auspuhu,pregledaj podizace prozora i dali se dizu sporo ili normalnom brzinom,proveri dali se trese pri vecim brzinama,proveri gume i dali su eventualno ispucale sa bocnih strana.
Sve to mozes vizuelno jer posle je kasno pogotovo sto auto ima dosta godina i ko zna kako je vozen.
Bolje odmah proveriti nego ga kupiti pa onda proveravati.

dzo

pre 2 godine

Dugo Sam gledao Taj model jer sam dugo vozio senic I hteo Sam slicno Ali bolje.. . Medjutim to je tezak veliki auto a 1.6 motor (moj senic je 1.9) a neretko na stranim sajtovima Sam vidjao da su celi motori menjani na 150-200 000 km
Tako da je odlican auto sa neadekvatnim motorom.. Uz Taj auto bi isao neki 2.0 I to bi Onda bio idealan MVP .. Ja Sam na kraju kupio karavan 2017to sa 2.0 motorom jer sve ispod toga za tu masu znaci mucenje u voznji plus mnogo kraci vek motora.

supa

pre 2 godine

Mislim da je crkavanje motora najčešće posledica tzv. Long Life servisnog intervala. Ali prvog vlasnika to ne zanima, on planira da plaća samo ono što mora, a to su redovni servisi na 30kkm. Najčešće to sve posle plaćaju drugi ili treći vlasnici, a nekad se zalomi i ovom prvom. Samo je tada pokriveno ganacijom.

Avaya

pre 2 godine

Нашем народу је можда боље да не размишља о новијим аутима, само замена предњег стакла има да кошта, ако сте некада могли да прођете за релативно мало пара (поготово у поређењу са оригиналним делом и у сервису), сада морате додати калибрацију камера и сензора (можда и замену) а ако је старији ауто ми и ум центрирање трапа ( у најгорем замена вешања ако је превише пропало. А без тих сензора и камера нема ни пролаза на техничком (компјутер даје грешку, плус није ни безбедно возити). Да не говоримо да код недовољно пажљиве замене стакла могу да крену да рђају и А стубови...

Dekigrobar011

pre 2 godine

2003 kupio novi Espace 3,0 dci u Francuskoj.
Šestak sa Nissanovim motorom.
Initiale oprema (sve što je postojalo a što je tada bila nemoguća misija za trojku iz Nemačke) :
Konfiguracija sa 6 sedišta u 3 reda sa 6 kožnih električnih fotelja sa naslonom i grejanjem i razmakom dotada nevidjenim u Evropi.
Veliki GPS ekran, digitalna tabla, zaključavanje i otključavanje sa karticom u džepu,
Vazdušno ogibljenje, ekrani pozadi, panoramski krov i naravno sve električno što postoji.
Auto 10 godina ispred svog vremena.
Uživao 4 godine za sve novce.
Bez ijedne jedine primedbe ili kvara.
Sticajem okolnosti posle predjem na Bmw i tako do dana današnjeg.
(serija 530,serija 530 Gt, dva x5 i danas X5 40xdrive 313 konja).
Izgustirao snagu a zaželeo se opet UDOBNOSTI, LUKSUZA, TEHNOLOGIJE I POSEBNOSTI ovog
jedinstvenog vozila.
Probao i zaista mi se svidela nova serija 5 restyle.
Ne kudite konja koga niste jahali.
Ima sve što drugi nemaju ili imaju po bezobraznim nerealnim cenama.
Ipak se vraćam ukusu, stilu i ptefinjenosti nauštrb grubosti, istovetnog i ne zanimljivog dizajna.

true story

pre 2 godine

@n6 ja sam vozio reno clio 2 1.6 16v
drugi vlasnik, licno uvezen iz Swiss!
9 godina sam ga vozio i prešao sa njim 130.000km. 0-vanrednih kvarova i samo 70€ ulozeno u nebo. za to vreme zena vozila 206 2.0 HDI uvezen iz IT kupljen na placu. oba automobila su servisirana sa originalnim delovima. na zalost oko 760€ je ulozeno vanredno na pežo... ali usteda goriva je ogromna u korist pežo-a. nakon originalnih delova pežo dan danas ide, i zena nece da ga proda. a kilometraza je vec skoro 500.000!

b1321

pre 2 godine

@suština
Rekreativno gledam neke modele sa tim 1.6 dCi i sa strane čujem da malo malo pominju da on ima problema, a prostim korišćenjem googla se isti ne prikazuju. Bio bih vrlo zahvalan kada biste mi skrenuli pažnju na njih (nije sarkazam)! Hvala!

Deki

pre 2 godine

Renault Scenic, kupljen nov u Bgd-u, 2005.

I dalje ga porodicno vozimo. To vam govori o tome koliko smo zadovoljni i koliko se kvario do sada.

Ergo, zamolio bih likove koji nikada nisu imali ovaj auto da ne bacaju teske misli po komentarima. Izgledaju prilicno bezvezno.

Drvodelja

pre 2 godine

@zangaly Ako ti je samo zapala za oko, a nisi dalje odmakao sa proučavanjem konkretnog vozila onda bolje nemoj. Mada znam jednu ženu koja je samo došla na plac i prstom pokazala na jedan auto koji joj se dopada i kupila. Eno služi je fenomenalno, ne znam da li je servis ikad obavila.

dzo

pre 2 godine

(VW sekta
Ne crkne motor uvek Ali u zvanicnim servisima nece da se bakcu oko otvaranja motora.. Bratu Ford fokus srecom imao jos par meseci garancije otisao dihtung motora kad isao na durmitor po vrucini (bar on misli da je tad).. Mesa ulje I vodu.. I umesto da zamene dihtung.. Zamenili ceo motor.. Bar rekli da mora ceo.. Sad dal mora ili ne mora verovatno da ne mora nego se ne cimaju oko tih stvari

Automobilista

pre 2 godine

@Zangaly
Može. Prethodno je proveri, podrazumeva se. Malo je jača potrošnja Astre J zbog tone ipo težine, inace je na mestu auto sa tim motorom.

Poslodavac

pre 2 godine

Kupio sam nov 2015 i do sada prešao 301 000 kilometara. Do sada menjao samo stabilizatore i sondu(pre 30000km). Što se tiče motora mali potrošač (imam 1.6 dizel 130ks) 5.5-6 litara dizela. Taj isti motor se ugrađuje i u Mercedes c klase nadam se da oni nešto više znaju o kvalitetu onoga što kupuju i prodaju kao svoje. Možda moj sledeći automobil bude neke druge marke ali bi voleo da me služi kao ovaj.




ks) 5.5 - 6 litara i naravno do sada se nije kvario. Sve ostalo izgleda kao da je prešao manje kilometara. Pre njega sam kupovao razne polovne automobile od 100-160 000 km koji su u to vreme izgledali mnogo lošije od trenutnog stanja mog automobila.

Kul

pre 2 godine

Ima li neko iskustva sa scenikom 4? Planiram da kupim 2017 godište,prešao 165.000 kilometara, 1.5dci, automatski menjač?
Skoro ništa ne može da se nadje o njemu kao polovnom automobilu.

munja

pre 2 godine

Nikada vise ne bih kupio noviji auto sa lancem. Samo kais. Zamenis svakih 60k km i miran si. Nekada su lanci bili vecni a sada pucaju i istegnu se pa prezube cesto vec na 100k km.
I to nema nikakve veze sa renoom, opel 1.6cdti, bmw 2.0 n47 i mnogi drugi imaju isti problem. 1.5dci i 2.0dci su oba sa kaisem tako da je 1.6dci za obilazenje u sirokom krugu.
(Dong, 20. avgust 2021 15:40)

Ja godinama vozim 1.6 cdti sa lancem do sada prešao sa njim 130 000 km i prezadovoljan sam.

Das Auto

pre 2 godine

Prelep auto , nisam ga vozio niti ista znam o njemu , osim to da vrlo lepo izgleda . Mnogo moderniji i napredniji od opel zafire , vw sharana i seat alhambre. Auto bez konkurencije , jer mercedes V klasa i vw multivan ipak pripadaju visoj klasi .

vozač demokrata

pre 2 godine

/.../I to nema nikakve veze sa renoom, opel 1.6cdti, bmw 2.0 n47 i mnogi drugi imaju isti problem. 1.5dci i 2.0dci su oba sa kaisem tako da je 1.6dci za obilazenje u sirokom krugu.
(Dong, 20. avgust 2021 15:40)

Još jedna neznalica. 2.0 dCi ima lanac.

Bane

pre 2 godine

Pa zar taj 1.6 iz zadnjih godina (koji pretpostavljam da se ugradjivao u Espace poslednje generacije) nije onaj sto su ga razvijali sa Mercedesom?

Ja znam da je Mercedes u sve modele koji su se nudili sa 1.6 dizelom ugradjivao taj motor, Nissan isto tako, pa i sam Reno je raj 1.6 ugradjivao u mnoge svoje modele i sada svuda radi samo u Espace-u crkava. Jedino ako nije nesto drugo po sredi, tipa tezina automobila pa recimo da zbog klase i tezine nude samo jacu verziju tog 1.6 od 160 ks, on je bi turbo koliko ja znam i malo je slozeniji od onog od 130ks, pa lose odmeren servisni interval za sve prethodno navedeno i sl.

Ne ide mi u glavu da jedan motor svuda radi samo u Espace-u crkava. Ako se to stvarno desava onda je to verovatno splet vise faktora koji do toga dovode.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Ja godinama vozim 1.6 cdti sa lancem do sada prešao sa njim 130 000 km i prezadovoljan sam.
(munja, 20. avgust

Neko ugradjuje jednosruki lanac (kao na biciklu), a neko dvostruki... E taj dvostruki je večan, vremenom se isteže, ali postoji španer od kaučuka ili mešavine gume i plastike sa federom, koji ga stalno drži zategnutim...

Čiča Miloje

pre 2 godine

Ja godinama vozim 1.6 cdti sa lancem do sada prešao sa njim 130 000 km i prezadovoljan sam.
(munja, 20. avgust
Na tvoju žalost, Nemci, tj. VW, stavljaju jednostruki lanac i nepokretne španere...a sama reč (njuhova, inače) španer znači da je nešto pod pritiskom...

Aabbrrii

pre 2 godine

Ono što se na početku testa čuje u toku vožnje kao signal, a voditelj nije znao o čemu je reč,je upozorenje da ste prekoračili dozvoljenu brzinu na datom delu puta